Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
Biz olaylar ve sarfedilen sozler uzerinden konusuyorz forever_bim. Yilmaz ve Omer son bolume kadar AYNI sozleri hic soylememislerdi. Simdi soylediler ve bizde degerlendiriyoruz. Sen biri soylerse dogru, digeri soylerse yanlis diyorsun. Biz bunu tartisiyoruz. Genelleme yapmadan, direkt olarak ve acikca.
O soyledigim sozleride cok iyi hatirliyorum, cunku ozaman yaptiklari AYNI hatalardan bahsetmiyorduk !
Not: Hepinize iyi sohbetler, ben cikiyorum.
Ömerin rolünü oynuyor demiyelim istersen çünkü o adam son derce itici bence Ömer öyle değil....
tabiki değil ya, ömer dünyanın en şeker insanlarından biri:) mukayesesi olmaz
Ama kabul edelim dizinin genel hatları benziyor, orda da nişanlı bir çift vardı sonra ayrıldılar, kız işte benim dediğim adamla evlendi galiba. Bizim diziye benziyor o yüzden Ömerin rolü dedim. Ama ayrıntılara bakarsak uzaktan yakından ne Ömerin o adamla ilgisi var ne de dizinin IH ile ilgisi var.Yanlış anlaşıldım ama adamın adını bilmiyorum o yüzden Ömerin rolü dedim
forever_bim
13-06-06, 16:55
Biz olaylar ve sarfedilen sozler uzerinden konusuyorz forever_bim. Yilmaz ve Omer son bolume kadar AYNI sozleri hic soylememislerdi. Simdi soylediler ve bizde degerlendiriyoruz. Sen biri soylerse dogru, digeri soylerse yanlis diyorsun. Biz bunu tartisiyoruz. Genelleme yapmadan, direkt olarak ve acikca.
O soyledigim sozleride cok iyi hatirliyorum, cunku ozaman yaptiklari AYNI hatalardan bahsetmiyorduk !
Sence de gereginden fazla uzamadı mı. Yani peki başta Ömer hatalıydı diyelim...Ama sonrasında çok fazla gelişim gösterdi iyi yönde çoğu zaman..Bazen de kötü yönde...Evlenip barklanınca daha iyi bir adam oldu diyelim. E şimdi bence Yılmaz bunu görmedi henüz diyebilirsin ama farkındaysan 35. bölümde Ömer hem de hiç kötü olmayan bir şekilde efendice elini uzattı.Geçmiş olsun dedi... Yılmazın kafasında en azından bir şüphe "sandıgım kadar züppe değil bu adam galiba" gibisinden bir şüphe oluşmuş olması gerekmez miydi...
forever_bim
13-06-06, 16:59
tabiki değil ya, ömer dünyanın en şeker insanlarından biri:) mukayesesi olmaz
Ama kabul edelim dizinin genel hatları benziyor, orda da nişanlı bir çift vardı sonra ayrıldılar, kız işte benim dediğim adamla evlendi galiba. Bizim diziye benziyor o yüzden Ömerin rolü dedim. Ama ayrıntılara bakarsak uzaktan yakından ne Ömerin o adamla ilgisi var ne de dizinin IH ile ilgisi var.Yanlış anlaşıldım ama adamın adını bilmiyorum o yüzden Ömerin rolü dedim
Ömere denk görülen kişinin adı Ender ve de benim nazarımda Ömerin karsısında bir degeri yok. Nermini kullandı(yani Elife denk gelen kızı) Kız hamile kalmıştı bir ara ama henüz evlenmediler...Kız iki bölüm öncesine kadar koca karnıyla nikahsız yaşıyordu. Kıza ilk kez sahip oldugunda onu zil zurna sarhoş etmişti. Yani ayagına kadar gelen fırsatı tepmedi ve de kızı sarhoşken kullandı...Varın sinir etme katsayısını siz hesaplayın...
Sence de gereginden fazla uzamadı mı. Yani peki başta Ömer hatalıydı diyelim...Ama sonrasında çok fazla gelişim gösterdi iyi yönde çoğu zaman..Bazen de kötü yönde...Evlenip barklanınca daha iyi bir adam oldu diyelim. E şimdi bence Yılmaz bunu görmedi henüz diyebilirsin ama farkındaysan 35. bölümde Ömer hem de hiç kötü olmayan bir şekilde efendice elini uzattı.Geçmiş olsun dedi... Yılmazın kafasında en azından bir şüphe "sandıgım kadar züppe değil bu adam galiba" gibisinden bir şüphe oluşmuş olması gerekmez miydi...
ya sürekli muhalefet etmeyi hiç sevmem ama birşey daha söylemek istiyorum. O el sıkma sahnesi yılmazın aklında bir nebze sevimli ömer imajı yaratmak için değildi. Tam tersine Ömer Yılmaz'a karşı sempati duydu. Çünkü orda asıl hem açık pazarı hem kardeşi Filizi kurtaran Yılmazdır. Bunun üstüne Ömer " BU adam ailemize kötülük yapma peşinde olmayabilir" diye düşündü bence ve çok medeni bir şekilde elini sıktı.
sevgili forever_bim
nasıl bakmak istersen, o şekilde görürsün diye bir söz var ( bunun gibi bir söz ), karşındaki kişiye nasıl bakarsan o şekilde görürsün. ilk kez iki karakter farkında olmadan olduğu gibi baktılar, Ömer'de Yılmaz'da birbirlerine olması gerektiği davrandılar. orada iki karakteride kutlamak gerekir.
Ömere denk görülen kişinin adı Ender ve de benim nazarımda Ömerin karsısında bir degeri yok. Nermini kullandı(yani Elife denk gelen kızı) Kız hamile kalmıştı bir ara ama henüz evlenmediler...Kız iki bölüm öncesine kadar koca karnıyla nikahsız yaşıyordu. Kıza ilk kez sahip oldugunda onu zil zurna sarhoş etmişti. Yani ayagına kadar gelen fırsatı tepmedi ve de kızı sarhoşken kullandı...Varın sinir etme katsayısını siz hesaplayın...
tamam tamam, geri adım atıyorum :) aynı fikirdeyiz zaten. Yanlış ifade ettim, AH ve IA dizilerini aynı cümle içinde kullanmak bile zaten saçma. Ömerin Enderle alakası yoktur. Benim dediğim, güvenilmez erkek profilinin karşılığı ender denilen insandır. Bu kadar. nokta.
forever_bim
13-06-06, 17:11
ya sürekli muhalefet etmeyi hiç sevmem ama birşey daha söylemek istiyorum. O el sıkma sahnesi yılmazın aklında bir nebze sevimli ömer imajı yaratmak için değildi. Tam tersine Ömer Yılmaz'a karşı sempati duydu. Çünkü orda asıl hem açık pazarı hem kardeşi Filizi kurtaran Yılmazdır. Bunun üstüne Ömer " BU adam ailemize kötülük yapma peşinde olmayabilir" diye düşündü bence ve çok medeni bir şekilde elini sıktı.
Ya ben de sevmiyorum muhalif durmayı ama asıl kurtaran kişinin bomba imha ekibi oldugunu düşünüyorum. Yılmaz ve de Ömerin aynı anda olaydan haberleri oldu. Aynı anda oraya gelip aynı anda içeri girdiler ve de son olarak aynı anda Filizi dışarıya çıkardılar. Ve de Yılmaz bombanın kadınlar tuvaletinde olabileceğini Semadan öğrendi ve Filizle Ömer dışarı çıkarken fazladan içerdeki bombayı gördü.......
İlk adımı Ömerin atması hoşuma gitti yalnızca. Yılmaz da o eli havada bırakmadı. İkisini de tebrik ediyorum..
Ben kaçtım ödev hazırlamalıyım...
Omerin iyiye dogru ilerleme surecini zevkle ve severek izliyorum. Omerin Yilmaza elini uzatmasi beni de cok sasirtti, Omer dogru olani yapti. Yilmazda aklindan Omer isminin karsisina attigi carpi isaretlerinden birini sildi. Aynen Omerinde Yilmazin cabasini ve heyecanini gordukten sonra kendi aklindaki Yilmaz icin attigi carpi isaretlerinden birini sildigi gibi. Umarim ikisi de en yakin zamanda birbirlerinin carpilarini tamamiyle silerler. Tek temennim budur.
Iyi dersler.
forever_bim
13-06-06, 17:36
Omerin iyiye dogru ilerleme surecini zevkle ve severek izliyorum. Omerin Yilmaza elini uzatmasi beni de cok sasirtti, Omer dogru olani yapti. Yilmazda aklindan Omer isminin karsisina attigi carpi isaretlerinden birini sildi. Aynen Omerinde Yilmazin cabasini ve heyecanini gordukten sonra kendi aklindaki Yilmaz icin attigi carpi isaretlerinden birini sildigi gibi. Umarim ikisi de en yakin zamanda birbirlerinin carpilarini tamamiyle silerler. Tek temennim budur.
Iyi dersler.
Var ya Kurdoglu nihayet içime su serptin. Bu güzel yorumu çerçeveletip odamın duvarına asıyorum. İzninle de mutluluktan aglayacagım....:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: Bu arada hakikaten kacmalıyım cunku ödevimi yapmalıyım....Sevgiler....
Gercekten cok sevincli oldugum icin boyle yazdim....Sakin yanlis anlasilmasin....Iyi temennilerine yurekten katiliyorum...
justin_girl
13-06-06, 17:40
Arkadaşlar lütfen sakin olun,daha ılımlı yaklasımlar bekliyoruz sizden , birbirinizi kırıcı laflar sarf etmemenizi umuyorum...
Saygılar Bölüm sorumlusu /Justin_girl
Galiba haklisin migde bulantici senaryonu halen unutamamis olmanin ezikligini yasiyorum, ozur diliyorum. Migde bulantisi icin degil, yanlis anlama icin. Ama halen net bir cevap vermis degilsiniz. Tekrar ve son kez aciyorum sizin icin !
Ayni sozleri Omerde soyledi hemde Filiz karsisindayken. Yine ayni cesareti gosterip Omere de o sozlerini yedirirmiydiniz ?
Not: Baska neresini aciyim konunun ? Daha cikmadiysa lutfen kucuk torunum Esperanza da biraz kafa yorsun bi zahmet bu konuya !
Dede neye kafa yoracağımı anlamadım forever_bim ve sen kafa bırakmadınız bende.Ama böyle anlaşmamıştık biz hani gürültü patırtı yoktu.Güzel güzel tartışmalarımızı yapıp arada ufak taşlar atarak eğleniyorduk nerelere geldi yine konular.Şimdi forever_bim ve sana ev ödevi zeytin ağacı hakkında bilgi toplayacaksınz.Nerelerde yetişir, nasıl büyür:fighting2
Sorunun cevabı:Ömer ve Yılmaz'ın söylediklerini karşılaştırırken Ömer'in sözlerinin de hoş olmadığını söylemiştim zaten.Ama herkes Yılmaz'ınn sözlerinin haklı yanına vurgu yapınca bende Ömer de söylediklerinde tamamen haksız değildi O'nun da haklı olduğu noktalar var diyip o noktalara işaret ettim.Ama gerçekte ne Ömer ne de Yılmaz'ın bireyleri eleştirmeye çalışırken genelleme yapma hakkına sahip değil nokta.
Dede neye kafa yoracağımı anlamadım forever_bim ve sen kafa bırakmadınız bende.Ama böyle anlaşmamıştık biz hani gürültü patırtı yoktu.Güzel güzel tartışmalarımızı yapıp arada ufak taşlar atarak eğleniyorduk nerelere geldi yine konular.Şimdi forever_bim ve sana ev ödevi zeytin ağacı hakkında bilgi toplayacaksınz.Nerelerde yetişir, nasıl büyür:fighting2
Sorunun cevabı:Ömer ve Yılmaz'ın söylediklerini karşılaştırırken Ömer'in sözlerinin de hoş olmadığını söylemiştim zaten.Ama herkes Yılmaz'ınn sözlerinin haklı yanına vurgu yapınca bende Ömer de söylediklerinde tamamen haksız değildi O'nun da haklı olduğu noktalar var diyip o noktalara işaret ettim.Ama gerçekte ne Ömer ne de Yılmaz'ın bireyleri eleştirmeye çalışırken genelleme yapma hakkına sahip değil nokta.
Sevgili “akil kupu” torunum, sordugum soruyu anlayamamis olmani kafa’nin cok yorulmus olduguna veriyorum. Bu yorgunlugun vermis oldugu etkiyle forever_bim le aramizda gecen “nazik” tartismayi galiba “patirtili gurultulu” olarak algilamissin. Guzel guzel tartistik biz Esperanza, kesinlikle bir sogukluk soz konusu degildir. Yinede verdigin odeve calistim :):
Zeytinciliğin Akdeniz Bölgesinde 4000 yıllık bir geçmişi vardır. Dünyadaki ve Avrupa’daki Akdeniz’e kıyısı olmayan ülkeler için zeytin ve zeytinyağı 1970’li yıllar sonrası aranan bir ürün haline gelmiştir.
Zeytin ve zeytin ağacının mitolojide de ayrı bir yeri vardır. Zeytin ağacı mitolojide SEVGİ, ZEKA, ZAFER VE BARIŞın sembolüdür. Günümüzde “Zeytin dalı uzatmak” barış için adım atmak anlamına gelmektedir. Ağzında zeytin dalı taşıyan güvercin barışın sembolüdür. Ok ile vurulmuş zeytin dalı taşıyan güvercin barışın engellenmesi anlamına gelir.
Zeytin ağacının yetişmesi için bölgenin ortalama sıcaklığının yüksek, kışların en düşük -12 oC olması gerekir. Zeytin ağaçları kuru iklime, kuraklığa ve yüksek rüzgara dayanıklıdır. Bunun için de Akdeniz Bölgesi zeytin ağaçları için ideal bir ortamdır.
Aslinda bir dede olarak benim sana bir odev vermem icab ediyordu, ama gec kalmis sayilmayiz. Iste odevin sevgili torunum: Dolunay Soysert kimdir? Kimin sevgilisidir? Ve iste son sorun: Dolunay Soysert isimli hanimefendinin manikur ve pedikur islerini bu guzel forumumuzun hangi taninmis simasi yapmaktadir ? :img-hyste
Not: Dedenin kafasina tokmakla vurmak hic yakisiyormu sana Esperanza, seni saygiya davet ediyorum ! :img-gun:
Omer - Yilmaz meselesini galiba yine anlayamamissin ve sordugum soruya degil de sormadigim bi soruya cevap vermissin. Canin sagolsun :) Xylol hakli galiba, bu iki karakterin suyunu cikarmadan konuyu noktalayalim :)
herkese slm...fragmanini gördünüzmü bilmiyorum ama yinede yazayim dedim...fragmani benim cok hosuma gitti...filizle yilmaz evleniyor ikiside birbirine sarilarak dans ediyorlardi...hele filizin elbisesi süperdi eee güzele ne yakismaz ama dügünde(kabadayinin adini unuttum ama ) vuruluyor ...ömeri hic göstermediler elifii cok az gösterdiler sadece babasini gördügü yeri yani...
ya arkadaslar filiz ve yilmaz cok hosdular...
iyi geceler herkese...
sevdam arkadaşım cok sağol. Yani en sonunda evleniyorlar cok güzel acayip sevindim. Kemal Beyde vuruluyor öylemi. Bu hafta sezon finali mi yoksa haftaya mı ama bu hafta bitmesi gerekiyor sanırım. Filize gelinliğin cok yakıştığına eminim.
Sonunla düğünle biten bir sezon finali göreceğiz galiba. Bütün diziler araba kazaları bitirmeye başladılar. Bölüm sununda adam vurulsada güzel anlar ve mutlu bir düğün görmekte hoş bir değişiklik olacak.
fragmanı anlattığın için çok teşekkürler..filizle yılmaz evleniyorlar .çok sevindim.inşallah finali iyi olur..
fragmanını anlantığın için sağol sevdam
bu bölümde filiz&yılmazcılar sevinicek gibi duruyo
anlaşılan bu bölümde gene ben sinirlencem elifi fragmanda az göstermişler ömeri hiç göstermemişler galiba senaristler elif ve ömer karakterlerini unuttular bence hatırlasalar iyi olur.yoksa dizi benim gibi düşünenler için çokta sıkıcı bi hal alıcak.
bu diziyi artık anlayamaz hale geldim hikayede dört ana kararkte var ama sağolsun senaristler dört ana kararkterden ikisini çoktan unuttular ve hikaye sadece iki karakterin etrafında dönmeye başladı ki açıkçası bu durm beni oldukça rahatsız ediyor ben bir hafta boyunca elif ile ömer i görmek için dört gözle bekleyeyim sonuç sıfır bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor lütfen buna bir an önce çare bulunsun yoksa dizinin hiç tadı kalmayacak....
ilk bölümlerdeki heyacanı canlılığı ben göremiyorum.güzelim diziyi ne hale getirdiler.2 basrol oyuncusuyla nereye kadar.artık bu diziyi izlesemde olur izlemesemde olur diye düsünmeye başladım.
ilk bölümlerdeki heyacanı canlılığı ben göremiyorum.güzelim diziyi ne hale getirdiler.2 basrol oyuncusuyla nereye kadar.artık bu diziyi izlesemde olur izlemesemde olur diye düsünmeye başladım.
valla ben diziyi Bülent İnal ve Özge Borak için izlemeye başlamıştım daha sonra aşırı bi şekilde sinan tuzcu ya bağlandım ve sadece Özge Borak ve Sinan Tuzcu için izliyorum kaldı ki onları dizide izleyemeyeceksem izlemem bu diziyi bu nedir yaa doğru dürüst ne sahenleri var ne de replikleri
ben dizinin sürükleyiciliğinin inandırıcılığının kaybolduğunu düşünüyorum ilk başlarda elif yılmaz aşkı benim bağlayan şey oldu içten ve samimi geliyodu bana sonra olaylar değişti filan ayrıldılar başta çok karşı çıktığım ömerle evlendi elif bu sayede ömeri kesfettim iyi ömeri seçti dedim birbirlerine sevgiyle bağlanmaları için dua ettim ama bütünn kurguyu yılmazla filizin üzerine kurdular nedense bir türlü samimi gelmiyo aşkları bana..zaten bu beraberleği kılıfına uydurmak için binbir türlü oyun oynadılar elifte ömerde dizinin çok önemli karekterleridir yılmazla filizin eksik olmaması gibi ömersiz ve elifsiz bir ıhlamurlar altında olmaz
benim izlememin nedeni fragmandaki aşk bölümleriydi.sonradan özge borak ı gördüm.diziyi her hafta heyecanla bekliyordum.simdi aşkı bitirdiler elifide azalttılar.izlemenin pek bi anlamı kalmadı benim için..umarım elif daha fazla bu dizide kendini heba etmez ve başka bir güzel projede karsımıza çıkar
Arkadaslar sizden cok rica ediyoruz artik su aglasmali yorumlara bir son verelim. Tamam anliyoruz keyif falan almiyorsunuz artik, ama bunu neden israrla 100 defa yazma geregi hissediyorsunuz anlamis degilim. Sizin de bildiginiz gibi bu diziyi keyifle izleyenlerin sayisi keyifle izlemeyenlerin sayisindan cok cok daha fazla. Surekli ayni arkadaslarimiz bolum yorumlarina garip garip yorumlar yazarak bu diziden keyif alan arkadaslarimizin keyfini kaciriyorlar. Buna neden gerek duyuluyor? Neden senaryo istedigimiz gibi gelismiyor diye isyanlardan medet umar hale geldik? Dizi artik rayina oturmus bi durumda sayin vede sevgili arkadaslar. Lutfen yorumlarimizi yazarken daha dikkatli olalim, lutfen cok rica ediciiim, hic olmassa keyif alanlara biraz saygi duyalim.
benim izlememin nedeni fragmandaki aşk bölümleriydi.sonradan özge borak ı gördüm.diziyi her hafta heyecanla bekliyordum.simdi aşkı bitirdiler elifide azalttılar.izlemenin pek bi anlamı kalmadı benim için..umarım elif daha fazla bu dizide kendini heba etmez ve başka bir güzel projede karsımıza çıkar
aynen ece 1 bende senin gibi düşünüyorum bari diziyi sıkmadan bitirselerde bizde sevdiğimiz oyuncuları dahaaaaaaa iyi yazılmış senaryolarda izleme şansı buluruz
sevdam arkadaşım cok sağol. Yani en sonunda evleniyorlar cok güzel acayip sevindim. Kemal Beyde vuruluyor öylemi. Bu hafta sezon finali mi yoksa haftaya mı ama bu hafta bitmesi gerekiyor sanırım. Filize gelinliğin cok yakıştığına eminim.
filizin giydigi elbise tam olarak gelinlik degildi ama acayip güzel bir gece elbisesi diyeyim rengi cok sade ve taslarla islenmisdi...evlendikleri yerde cok güzel böyle ev degil restorant gibi bir yer ama oda tam herneyse etrafi tülle kapliydi...
Arkadaslar sizden cok rica ediyoruz artik su aglasmali yorumlara bir son verelim. Tamam anliyoruz keyif falan almiyorsunuz artik, ama bunu neden israrla 100 defa yazma geregi hissediyorsunuz anlamis degilim. Sizin de bildiginiz gibi bu diziyi keyifle izleyenlerin sayisi keyifle izlemeyenlerin sayisindan cok cok daha fazla. Surekli ayni arkadaslarimiz bolum yorumlarina garip garip yorumlar yazarak bu diziden keyif alan arkadaslarimizin keyfini kaciriyorlar. Buna neden gerek duyuluyor? Neden senaryo istedigimiz gibi gelismiyor diye isyanlardan medet umar hale geldik? Dizi artik rayina oturmus bi durumda sayin vede sevgili arkadaslar. Lutfen yorumlarimizi yazarken daha dikkatli olalim, lutfen cok rica ediciiim, hic olmassa keyif alanlara biraz saygi duyalim.
arkadaşım eminim ki sizlerde bu diziden keyif alamaz hale geleseydiniz sizlerde sürekli aynı şeyleri yazıp dururdunuz bence neden keyif alan kişi sayılarını eşitlemiyor bu senaristler benim derdim bu neden sürekli filiz yılmaz gerçek hayatta birlikte oldukları için mi benim tek derim sürekli ömer elif gösterilsin de demiyorum ama sahneler eşit olsun şunu da unutmayın ki filiz ve yılmazı sürekli görmek isteyenler kadar elif ile ömer i de görmek isteyenler var buna kimse karşı koyamaz
arkadaşım eminim ki sizlerde bu diziden keyif alamaz hale geleseydiniz sizlerde sürekli aynı şeyleri yazıp dururdunuz bence neden keyif alan kişi sayılarını eşitlemiyor bu senaristler benim derdim bu neden sürekli filiz yılmaz gerçek hayatta birlikte oldukları için mi benim tek derim sürekli ömer elif gösterilsin de demiyorum ama sahneler eşit olsun şunu da unutmayın ki filiz ve yılmazı sürekli görmek isteyenler kadar elif ile ömer i de görmek isteyenler var buna kimse karşı koyamaz
dediklerine harfi harfine katılıyorum barbiee
beğenmediğimi açıkca dile getirmek diziyi beğenenlere bir saygısızlık değildir.düsüncemi dile getiriyorum.bundan rahatsızlık duymayınız.her insanın düsüncesi kendinedir.
dört başrol oyuncuları arasındaki rol dağılımlarını sevmiyorum.kaç bölümdür filiz ve yılmazı gösteriyorlar.elif ve ömer sevenlerine haksızlık yapıldığını düsünmüyormusunuz?sevdiğimiz insanları sizin kadar bizde görmek istiyoruz.ve bu konudaki memnuniyetsizliğimizi bisekilde yazıyoruz.derdimiz filiz ve yılmaz sevenlerini mutsuz etmek değildir
SİDAL86_FB
14-06-06, 13:10
ben bir filiz-yılmazcıyım..doğrudur bu son iki üç bölümdür ömer-elifi az gösteriyolar...bu yüzden rahatsız olduğunuzun farkındayım..ama şu açıdan birde düşünün elif hastahanede ömer işlerle sürekli uğraşıyo ikde bir hastane ve ömerin işlerini göstericek değiller ya...ömer elifin yanına gittiğinde gösteriyolar...şu anda yeni bir aşk işleniyo bırakında biraz fazla göstersinler filiz-yılmazı...bu kadar abrtıllıcak bişe yok..bence ilerki bölümlerde bu fark kapanıcak....elifin doğumu falan ...olucak..oyüzden ömer-elifciler üzülmesin:)
ÖZELLİKLE BARBİEEcİĞİM SEN ÜZÜLME:)
Fragmanı gördüm.. Çok güzeldi. :)
Yılmaz ve filiz evleniyorlar :) Filizin üstündeki elbise tam anlamıyla harika :)
Filizin ailesi yok galiba törende.. sadece yılmaz tarafı :)
Meral yine iş başında :) Ne zaman varzgeçcek ne zaman kaybettiğini anlayacak bu kadın
Arkadaşlar bu hafta sezon finalimi yoksa yeni bölümümü birde fagmanı videolar bölümüne ekleyebilirmisiniz benim için bu dizi 1 numaralı dizi hayatımda böyle bir dizi izlemedim ve şu son bölümler ıhlamurlar atındanın en güzel bölümleri
ya süper bir bölüm bizi bekliyor filizin söylediği şiir harika
evlenmiyorlar herhalde ama bilemem şiirde sanki evlenicekler gibi
canan hanımı kaçırılarken kemal bey geliyor ve vuruluyor hepsi oraya doğru koşuyor
filizin üstündekide süperdi
elif babasını görüyor ve gülüyor
fahriye bebğine bakmaya gidiyor o anda cemilde orada
ya çok güzel
şiiri çok iyi dinleyin,tam filizin gençlik ya da genç kızların hayallerini çok iyi anlatıyor:img-grin2
SİDAL86_FB
14-06-06, 13:17
şu fragmanı ekleyin lütfen yaa...meraktn ölücemmmm
ben bir filiz-yılmazcıyım..doğrudur bu son iki üç bölümdür ömer-elifi az gösteriyolar...bu yüzden rahatsız olduğunuzun farkındayım..ama şu açıdan birde düşünün elif hastahanede ömer işlerle sürekli uğraşıyo ikde bir hastane ve ömerin işlerini göstericek değiller ya...ömer elifin yanına gittiğinde gösteriyolar...şu anda yeni bir aşk işleniyo bırakında biraz fazla göstersinler filiz-yılmazı...bu kadar abrtıllıcak bişe yok..bence ilerki bölümlerde bu fark kapanıcak....elifin doğumu falan ...olucak..oyüzden ömer-elifciler üzülmesin:)
ÖZELLİKLE BARBİEEcİĞİM SEN ÜZÜLME:)
sağol canımmm yaaa ama üzülmemek elde değil işte üzülüyorum ne yapayım üzüntümden sizlere dondurma bile hazırlayamaz hale geldim :)
ya ben yanlış anlaşılmak istemiyorum tekrar altını çizmek istiyorum benim derdim filiz yılmaz değil ama onlar kadar elif ile ömer i de izlemek bizim en doğal hakkımız madem bu iki karakteri bize sevdirdiler şimdi neden geri çekiyorlar ki ben buna anlama veremiyorum yılmaz artık filize aşık ee neden elifi hala soğuk imajından çıkaramadı bu senaristler yılmaz ı maço imajından nasıl çıkardılarsa elif i de daha sıcak yapabilirler ve ömer ile aralarında daha sıcak diyaloglar geçebilir benim tek istediğim bu bakın bizlerin yazdığı senaryolar kesinlikle bir bekleyiştir bu :img-sorry
Yeni bölüm sezon finali olsaydı yazardı :)
Evet bir filiz okumamıştı şiir oda okudu kadro tamam :)
Ayrıca evlenme değilde nişanda olabilir.. ama bu sadece bir tahmin.. yada sade bir nikah törenii :)
Bana zaten söyleyecek pek bir şey bırakmamış Hakan. Teşekkür ederim.
Fragman yayınlandı arkadaşlar. Bırakın bu muhabbetleri, yapacaksanız fragman hakkında yorum yapın.
Dizifilm.com moderatörü
Tubi
bir de hastanede elifin babası ve handan hanım karşılaşıyor ve handan hanım tuhaf bakıyor o cephe de farklı şeyler olacak
filiz kendi sesiyle şiiri okumuyor yanlış anlaşılmasın
evlenicekler mi veya nişan mı bilmiyorum ama gittikleri yer süper hazırlanmış
SİDAL86_FB
14-06-06, 13:26
Bana zaten söyleyecek pek bir şey bırakmamış Hakan. Teşekkür ederim.
Fragman yayınlandı arkadaşlar. Bırakın bu muhabbetleri, yapacaksanız fragman hakkında yorum yapın.
Dizifilm.com moderatörü
Tubi
tubicim fragmanı izleyebilsek yorum yapıcaz ama hala eklenmemiş..birde bişey sorucam kemal bey sinemadamı vuruluyo....nişandamı?
Yeni bölüm sezon finali olsaydı yazardı :)
Evet bir filiz okumamıştı şiir oda okudu kadro tamam :)
Ayrıca evlenme değilde nişanda olabilir.. ama bu sadece bir tahmin.. yada sade bir nikah törenii :)
filiz daha öncede okumuştu ama bu şiir bir başka olmuş bu sefer kendilerini aşmışlar
tabi kendi adıma söylüyorum
nişanda canan hanımı kaçırırlarken onu kurtarmaya gidiyor,canan hanım merale dirsek indiriyor ve kargaşa sonra halis sanırım silahıyla vuruyor
fragmanı bende gördüm çok güzel bir bölüme benziyor
elifin babası ve handan hanım karşılaşıyor,fahriye bebeğin yanndayken cemil geliyor,filiz veyılmaz birlikte bir yere gidiyorlar evleniyorlar galiba ama başka birşeyde olabilir filiz çok güzel sonra canan hanım kaçırılırken kemal bey gidiyor ve vuruluyor herkes koşmaya başlıyor
sonunda fragmanı izlemek bana da nasip oldu
ben yine çok beğendim fragmanı...yılmaz ve filizin mutlulukları (fazla sürmyecek olsa da) görülmeye değer...filiz de tek kelimeyle muhteşem olmuş:img-grin2 sezon finali falan yazmıyordu haftaya kaldı artık
elifimde yorgun haliyle pek bi tatlı gülümsedi:img-grin2 ben bu diziyi yılmaz ve filiz aşkı için izlesem de ömerin fragmanda gösterilmemesine gıcık oldum sonuçta o da başrol bu kadar arka plana atılmaması gerek...
first lady
14-06-06, 13:33
ayyy arkadaşlar inşallah evleniyolardır ya:love05: .çok merak ettim şimdi bir an önce eklense fragman.finallerim var çalışmam lazım:img-sorry ama bi türlü ayrılamıyorum burdan yeni bişeyler olur diyeeeee:img-grin2
SİDAL86_FB
14-06-06, 13:34
allah aşkına şu fargmanı biri eklesin meraktan ölücemmm..ayrıca filiz çok yüzel diyosunuz ne giyimişti merakettim doğrusu...kimse fragmanı kaybettmedimi..umarım kemal beyi öldürmeyi düşünmüyolardır
forever_bim
14-06-06, 13:35
Filizle Yilmaz evlensinler evlenmesinler demiyorum....Ama insanin en guzel gununde ailesi yaninda yok. Ne kadar da mutsuzluk verici degil mi...Yani en azindan bizim acimizdan...
Tubi ben su mantigi anlamiyorum...Hirsiz Polis yayindan kaldirilma tehlikesi gecirdiginde ya da Kirik Kanatlar ortalik toz duman olmus herkes isyanlardaydi...Hadi bu kutsal bir gorevdi izleyici icin...Gecelim...
Beyaz Gelincikte senaryo tehlike sinyali verip Ceren Omer iliskisinden Mustafa Meryemceye dondugunde forum yine isyanlardaydi.
Ask Oyunu dagildiginda forum yine isyanlarindaydi.
Bim soft bir diziyken kendisini imha etmeye basladignida herkes yine isyanlardaydi...
E simdi...A unuttum tabii Elif ve Omer dizinin seytanlari meleklerin yaninda onlari gormemeliyiz...Hatta diziden de atalim. Millet derin bir nefes alsin. Kusura Bakma Tubi seni cok cok falza severim ama bu konuda kesinlikle Barbiee ece si_nice hakli. Onlar da diger uyelerimiz gibi isyan edebilmeliler..
Fragmani simdi gördüm bende arkadaslar
Filizin bir siiri var evlilikle ilgili sonra zaten
bir elbise giyiyor ve bir kutlama var ama
sanirim evlilik töreni degil cünkü Filiz gelinlik
giymemis belkide nisan törenidir bilemicem!!
Neyse Kemal ve esi herkes orda dans felan
ediyorlar Sonra bi ara yine Meral ortaya cikiyor
ve Canan hanimi tehdit ediyor ve sonunda Kemal
vuruluyor o karmasada
Bi ara Fahriye bebegine bakarken yanina Cemil geliyor
ve tabii herzaman ki gibi Elifi de cok kisa babasinla
gösterdiler Ömer hic yoktu görüntüde
Ve arkadaslar final bölümü degil yazmadi cünkü yeni
bölüm diye yazdi...
Elif ve Babasi konusurken handan Hanim geliyor galiba.
Filiz ve Yilmaz ev bakiyorlar ve sonra da nisan gibi birsey yapiyorlar.
Meral canan Hani mi kaciriyor o sira da Kemal bey paslerine gidiyor, canan hanim dirseyle merale vuruyor ve kurtulmaya calisiyor o sira da Halis Silah la klemal bey vuruyor
forever_bim
14-06-06, 13:43
Gerci daha sadece fragmandan yola cikarak biraz erken konustuk gibi oldu ama yapim bu rol dagilimindaki cifte standarta hic gelemem. Bizim senaristlerimiz biraz CNBCe izleseler kaliteli yapimin ne oldugunu anlarlardi....
Kurdoglunun bir sozune kendi sozunu hatirlatarak yanit vermek istiyorum...Kurdoglu demis ki diziden keyif alanlar almayanlardan fazla. E sen degilmiydin sayin kurdoglu vakti zamaninda azinlik da olsa insanlarin haklarini savunmalarini ogutleyen. Bak torununu cok kirdin simdi boyle diyerek...
bence de fragmandan yola çıkarak erken konuşunca,hep yanılıyoruz
belli dönemlerde karakterlerde önde oluyor sonra arkada oluyor ,32 veya 33. bölümde elif ve ömer sahnesi çoktu elif hastaneye girdikten sonra sahneleri azaldı sürekli yorgun bitkin,uyuyor olarak görmek şahsen beni rahatsız ediyor
elif olmayınca ömerde gösterilmiyor bence daha var elif ve ömer sahnelerine
ilk bölümlerde biz ya da ben diyeyim yılmaz ve filiz karşılaşacaklar diye veya elif filiz hakkında konuşurken yılmazın tepkilerini sabırsızlıkla bekliyordum şimdi onları izliyorum biraz sabır arkadaşlar elbette elif ömer sahneleri gelecek
Ya arkadaşlar inanın takip etmekte zorlanıyorum bu yüzden şimdilik başlığı kapadım. Lütfen fragman yorumlarınızı ve tahminlerinizi "Gelecek Bölüm Hakkında Tahminler" başlığına yapınız. Ya da Sıcak Oda'da konuşunuz.
Dizifilm.com Mod.
Tubi
37.Bölüm Basın Bülteni...
Filiz ile Yılmaz evlilik arifesinde
Filiz, Yılmaz’ı gereksiz yere kıskanmış olsa da bu olay ilişkilerinde bir dönüm noktası olur. O ana kadar evlilik için acele etmek istemeyen Filiz fikir değiştirmiş, bir an önce evlenmek isteyen taraf olmuştur. Yılmaz, Filiz ile aralarındaki buzlar çözüldüğü için mutludur. İki sevgili kendilerini bekleyen tatsız sürprizden habersiz adeta bulutların üstünde uçmaktadır. Hiç beklenmeyen bir gelişme olayların akışını değiştirecektir.
Meral sonunda Kemal’i can evinden vuracak bir yol bulmuştur. Kemal’in güvendiği bir adamını tehdit ederek içeriden bilgi sızdırmayı başarır. Kuyruk acısı olan Meral, Kemal’i bir sinemada köşeye sıkıştırdığını düşündüğü için mutludur. Meral, Kemal ile girdiği ezeli mücadelede kazanan taraf olabilecek midir?
http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/11443/thumb_ihlamur_37_3.jpg http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/11443/thumb_ihlamur_37_1.jpg http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/11443/thumb_ihlamur_37_2.jpg
Bu basligin amaci nedir sevgili michelle? Sadece 37. bolum yorumlari mi icerecek? Diger bolum yorumlari basligi acilmayacak mi? Ozetle ilgili yorumlarda mi buraya yazilabilecek? Kapanmadan kurallari ogrenelim de, sonra ne olur ne olmaz...
Sayın Kurdoğlu ve diğer arkadaşlar ;
Her bölüm için özet geldikçe yeni bir başlık açılacak ve o bölümün özetinden diğer haftaki özete kadar olan bölüm yorumları, fragman ve özet yorumları, o bölüme ait sayfada yapılacaktır. Daha sonra bütün başlıklar birleştirilecek ve Eski bölüm yorumları olarak bir yerde duracaktır.
Not : Hiç bir başlık keyfi olarak kilitlenmez.
Dizifilm.com Mod.
Tubi
ya fragmanı izleyince mutlu oluyorum ama özeti okuyunca tüm hayallerim yıkılıyor,şiirden belli zaten gel kader bizi ayırmadan sar beni gibi bir şeydi kader ağlarını örüyor ve tekrar ayrılıyorlar
Ozette Elif'in adi hic gecmiyor..bunu bizlere neden yapiyorlar yaa...bu dizide en cok hakki olan Eliftir bence...
xylol_benzen
14-06-06, 14:46
ben cok kotu seyler olacagini sanmiyorum.meral kemali vurdu.yilmaz, aynali falan meralin ustune gider, takip falan ederler.gerci canan hanim meralin elinde ama yine de bir sekilde kurtulur bence.filiz nasili kurtarmislardi bu da yine kurtulabilir bence.tabii senaryo ne yinde gelisecek bilemiyorum.ama bana sorarsaniz bu sefer kemal bey kaybetsin derim.merale herseyi versin.hisseler dahil.sonra sirkette en guclu kisi meral olsun.bu durumda zaten tekinerler iyice mahvolur.kemal beye birsey olmaz ama artik meral yilmazi da dusmani olarak gordugune gore yilmazida sirketten sutlasin.neyse yilmaz kismini cok dusunmedim de sonunda tekinerler fakir dussun.elifle omerde fakir ama temiz bir hayat sursunler.elif omere bu durumda daha destek olsun ve yeni bir baslangic yapsinlar.:)
galiba cok sacma oldu:)sadece bir fikirdi
Aciklama icin tesekkur ediyorum sevgili tubi, makset, amac, arzu, istek ve temenniler anlasildigina gore yorumlara baslayabiliriz. Keyifli yorumlar arkadaslar :)
Not: tamam ben ciktim...
Ya Fragmanda Hiç Elif ömer Sahnesi Yok Napmaya çalişiyorlar Anlamadim Sadece Elif Ve Babasinin Bir Sahnesi Var Orda Elif Babasina çok Güzel Bakiyor
Zaten ömer Hiç Yok Tamam Filizle Yilmaz Ne Güzel Nişanlaniyorlar Ama Birazda Elifle ömer Yakinlaşsin Artik Emin Olmaya Başladim Elif Diziden Kesin çikacakkk Ve Ben Bu Cuma Sadece Elifin Babasiyla Konuşmasina Bakicam Ve Başkada Izlemiyeceğim Her Hafta Belki Biraz Daha Elif Sahnesi Koyarlar Diye Bekliyorum Ama Olmuyor
Fragman tek kelimeyle harikaydi, umarim onumuzde olan bolumde ayni sekilde olur.
nehirrkayaa
14-06-06, 19:10
ya dizide sadece yılmaz ve filiz var hiç elifi yada ömeri göstermiyorlar,,,neden onlar başrolde değil mi,,,ben yılmaz yada fliz görünmesin demiyorum ama ne bu ya çok sinir olmaya başladım :icon_evil
bende fragmanı gördüm cok güzel ya hep Filiz-Yılmaz sarmaş dolaş şeklinde mutlu bir şekilde gösterdiler. Sonra bir öbür sahnede yine beraberler ve birileri onları cekiyor. Elifde babasını görüyor Emin ellini öpüyor ve Elif cok mutlu görünüyor. Filiz şık bir elbise giyiyor ve hepsi bir yerde toplanmış eyleniyorlar. Sonra Meral Cananla gidiyor ve Kemal peşlerinden gidiyor. Canan Merali itiyor ve Halis Kemali vuruyor. o anda canan hnmşoka girmiş bir şekilde ve davette olan herkes olay yerine koşuyor. Birde Handan Emini görüyor ve ona cok kötü bakıyor. Filizde bir sahnede babasının omzuna yaslanmışdı. Bu sefer şiir anladığım kadarıyla Filizden Yılmaza. Cok güzel bir bölüm olucak bol bol Filiz-Yılmaz dolu:)
arkadaşlar cok pardon ya. Meğer siz hızlı davranmışsınız ve fragman eklenmiş bile. Bende seviniyorum carşamba günü yakalıyabildim diye:)
Bence Filiz ve Yılmaz bu bölüm evlenmiyor bir nişan olabilir ama evlilik olduğunu düşünmüyorum. Filiz bu hafta şiir söylemiş cok güzel. Bu hafta sezon finali olucağından emindim aslında meğer değilmiş şaşırdım doğrusu.
fragman çok güzeldi özellikle Filiz ve Yılmaz sahneleri şiir de çok güzeldi Filiz ve yılmaz çok mutluydular bu güzel işte. evet yine Elif ve Ömer çok azdı ama senaristlerin bir bildiği vardır herhalde
Bisi sölicem fragmanda siirleri okuyan kadının sesi hic gitmio siirleri dimi
Bence de çok kötü bir sesi var. Hem anlamıyorum niye herkes kendi şiirini okumuyor? Özge Borak kendisi okusun mektubunu, Tuba Büyüküstün'ü seslendiren bide şiiri okusun (bu haftaki mesela onun şiiri)
Ben Elif'in yazdıkları da okunurken aynı şeyi düşünmüştüm herkes dizide alıştığımız sesiyle okusa daha iyi olur diye. Evet önceden bu hanımın sesi kullanılıyordu, şikayetimiz de yoktu. Ne zaman ki Bülent İnal ve Sinan Tuzcu şiir okudular ve biz daha çok keyif aldık, o zaman her karakteri kendi sesinden dinlemek daha doğruymuş gibi geldi bana.
Neyse, benim için Filiz ve Yılmaz'ın ilişkilerin ilerlemesi çok güzel, ben törenin nişan töreni olduğunu düşünüyorum. Senaristlerin Filiz'i gelinliği olmadan evlendireceklerini sanmıyorum. Kemal Bey'in aşkı için vurulması ve ardından gelen şu tartışmalı "söz vermiş aşklara" yazısının çıkması beni etkiledi bayağı.
Elif ve babasının konuşmasından da çok umutluyum. Aslında sevdiğimiz karakterler açısından sahnelerin niceliği değil niteliği önemli olmalı ama Elif'in sahnelerinin maalesef son iki bölümdür niteliği de çok iyi değil. O yüzden Elif'i daha çok sevenlerin isyanını anlıyorum ve de hak veriyorum.
Siir okumak hakikaten cok ozel bir yetenek, siirleri okuyan hanimefendinin sesi guzel, tamam, ama siir okumaya musait olmadigini dusunuyorum sahsen. Bazi siirleri cok icten ve cok duygulu okuyordu, ozellikle ilk okudugu siirleri. Sonralari ozellikle vurgu yapmasi gereken yerlerdeki ayarlama hatalari ve nefes alip vermesi gereken yerlerdeki zamanlama hatalari hem sesini hemde siirleri boguyordu. Her karakterin kendi siirini dizideki sesiyle okumasi en makul olani bana gore de.
Bu konuda aslinda sidal arkadasima da katilmamak mumkun degil. Buradan dizi yetkililerini bir tavsiye; I.A. dizisini olumsuzlestirmek istiyorlarsa mutlaka ama mutlaka ICLAL AYDIN ablamizdan istifade etsinler. Onun o yumusak, narin, ter temiz ve ipek gibi sesi dizimizin sadece olumsuzlesmesini degil, ayni zamanda tum dunyadaki siir severlerin de bu diziye kenetlenmesini saglayacaktir diye dusunuyorum.
arkadaslar cok guzel bi bolum bizi bekliyor.
bol bol yilmaz filiz sahneleri izlicez.
galiba bolum finali kemal beyin vurulmasiyla olur.
umarim elifi gecen haftalara gore daha *** goruruz.
Kadının ses tonu güzel ama bazı şiirleri düz yazı gibi okuduğunu düşünüyorum .Aslında dizideki karakterler okusa çok daha iyi olur ya nasıl ki Yılmaz ve Ömer okuyor bu haftada Filiz okuyabilirdi,daha hoş olurdu .Madem başkası okuyor o zman kesinlikle İCLAL AYDIN olmalı mükemmel bir sanatçı ses duygu herşey var kadında.
Gelelim fragmana çok güzl sahneler vardı bol bol F&Y sahnleri izliycez ben pek memnun oldum şahsen dün gece görebildim fragmanı ve yüzümde tebessümle izledim sanırım nişanlanıyor F&Y ayyy o an ne kadarda yakışıyorlar diye geçirdim içimden yok yok içimden değil dışa vurdum ben bunu :) Filizciğimin kıyafeti çok güzeldi çokl hoş olmuştu :)
Kemal bey vuruluyor bu hafta böyle birşey olucağı kesindi aslında meralın canan hn kaçıracağı kötülük yapacağı belliydi çünkü son sahnede Kemal bey çok kötü gözüküyordu sanırım ağır yaralandı eğer haftaya sezon finalı olursa bana öyle geliyorki Kemal beyi yoğun bakıma alırlar durumu oldukça kritik olur onun açısından bizleri merakta bırakabilirleri.
Fragmani bende izledim vede Yilmazin sonunda istedigi vede gercekten aradigi insanla mutluluk icinde olmasi benide sevindirdi..Yakisir Yilmaza..
Kendine yakisani yapti Yilmaz ve de Filize gecmiste istemedende olsa zarar verdigi icin bu hatasini en guzel sekliyle kapatmasi cok hos ve yerinde oldu..
Mutluluklar diliyorum bende baska ne denilebilir..
benim bu akşam ki bölümde tek beklediğim sahne elif ile babasının karşılaşma sahnesi elif'in tepkisi ne konuşacakları sadece bunları bekliyorum fragmandan da anladığım kadarıyla elif çok sevinecek zaten babasına çok düşkünmüş eminim çok mutlu olacak...
malesef ömer ile elifi yanyana göremiycem galiba bu hafta bakalım akşama az kaldı
ihlamurlarfanatigi
16-06-06, 10:46
barbiee fragmanda ömeri göstermiyorlar diye bölümdede göstermeyecek anlamina gelmez senin adina cok isterim elif ömer sahneleri bol bol olmasini ama simdiden olumsuz düsünmek yanlis belki fragman cok yanilticidir kücük olsa bi ihtimal...ama aldigim bi tiyoya göre ilerleyen bölümlerde bol bol elif ömer sahneleri olcak ve filiz yilmaz sahneleri arka planda olcakmis....simdilk bukadar bi tiyo daha var ama ondan daha emin degil arkadas emin olursa yine buraya yazarim..!!
barbiee fragmanda ömeri göstermiyorlar diye bölümdede göstermeyecek anlamina gelmez senin adina cok isterim elif ömer sahneleri bol bol olmasini ama simdiden olumsuz düsünmek yanlis belki fragman cok yanilticidir kücük olsa bi ihtimal...ama aldigim bi tiyoya göre ilerleyen bölümlerde bol bol elif ömer sahneleri olcak ve filiz yilmaz sahneleri arka planda olcakmis....simdilk bukadar bi tiyo daha var ama ondan daha emin degil arkadas emin olursa yine buraya yazarim..!!
bakalım zaten akşamı sabırsızlıkla bekliyorum bakalım meral yine neler yapacak yaa her hafta bu kadının kötü oyunlarını izlemek zorunda mıyız
benim bu akşam ki bölümde tek beklediğim sahne elif ile babasının karşılaşma sahnesi elif'in tepkisi ne konuşacakları sadece bunları bekliyorum fragmandan da anladığım kadarıyla elif çok sevinecek zaten babasına çok düşkünmüş eminim çok mutlu olacak...
malesef ömer ile elifi yanyana göremiycem galiba bu hafta bakalım akşama az kaldı
Bende bugünkü bölümü eskisi gibi heycanla beklemiyorum
Artik aliskanlik oldu bende ve diziyi izlemeden edemiyorum
Ama hep de bir umut var belki Elifi bugün daha cok görürüm
diye Zaten bende en cok Elifin babasiyla ne konusacak diye
merak ediyorum ama sanki fragmanda ona kizgin deyildi hatta
sevinmis gibi görünüyordu Izleyip görecez...:)
Fahriye ve Salih' in konuşması ve Cemil'in bu konuşmayı dinlediği sahne etkileyici bir sahneydi. Salih'in özellikle Cemil çocuğun babası, biz bunu onu unuttuk demesi, Fahriye ile Salih'in Cemil'e haksızlık yaptıklarını kabullenmeleri, Cemil'in yüz ifadesi, Cemil'in Fahriye ve Salih'i kabullenmesiydi. Cemil bu sahneyi muhteşem oynadı, rolünün hakkını verdi.
Bu bölümde gördüğüm ve üzüldüğüm nokta, bazı değerlerimizin kaybolmaya başladığını görmekti. Ömer Emin Bey'in elini öpmedi, tokalaştı. Nalan'ın arkadaşları da en yakın arkadaşlarının babasının ellerini öpmediler, tokalaştılar. Babalar gününü kutlayacağımız bugünlerde bu sahneler içimi burktu, çok üzüldüm.
Ömer'in Emin Bey ile kağıt helva konusunda konuşurken Ömer'in yüz ifadesi, Emin bey'in arkasından bakarken Ömer'in bakışları, beğendiğim diğer bir sahneydi.
Murat ile sekreterin konuşmasını anlayamadım. neden böyle bir sahne oldu :img-sorry
Nişandaki Salih ve Yılmaz'ın konuşmaları yüzümde gülümseme oluşturdu, aklıma birden forumdaki halay sevinçleri geldi. :)
Final sahnesinde Kemal bey'in duygulanması, başlarına kötü bir olay geleceğini belli etti. Kemal bey'e ne olacak.
Meral'in ilk tepkisine dikkat ettiniz degil mi ? Butun yaptiklari Kemal'e olan karsiliksiz askindan, Kemal'in kendisini degil, Canan'i sevmis olmasindan... Karakter cok iyi cizilmis, senaristleri kutluyorum. Seslendiren bir zamanlarin Mavi ay dizisinde Maddie'nin sesi. Eger sesin sahibi ayni zamanda Meral'i oynayan sanatçiysa onu da basarili oyunundan dolayi kutluyorum.
ben bölümü çok güzel bulmadım. yani normaldi ne iyi ne kötü. cemil'in fahriye ve salih'i dinlediği sahneyi çok güzel buldum. bence de cemil en doğru olanı yaptı ve gitti.. ama fahriye ve salih'in dürüstçe herşeyi birbirlerine anlatmakları ve cemil'e haksızlık ettiklerini söylemeleri güzeldi..
filiz'in babasına sen kaybetmek istemiyorum,senin sevgini kaybetmem çok kötü olurdu demesi içimi burktu yanlız evleneceğini babasına söylemeyecek gibi gözüküyor. bence çok yanlış olur böyle birşey yapması. babasıyla konuşmalı.
ve sonunda yılmaz ve filiz nikah tarihi aldılar :) da.. bu nişana meral ve adamlarının nasıl bu kadar kolay geldiklerini anlayamadım.etrafta hiç mi güvenlik yoktu? neyse son sahnede güldüm biraz çünkü merali hali biraz komikti.. yani hem tüm kötülükleri yapıyo sonra da kemal diye üzülüyo..zaten kemal ölürse meral'in anlamı kalmaz çünkü yaptığı tüm kötülükler kemal'i delirtmek ve onunla uğraşmak için.. merak ettiğim sezon finali haftaya mı yoksa 2 hafta sonra mı?
elif ağırlıklı bir bölümdü kendisi olmasa bile hep onun adı geçti,ömerinde sahneleri bayağı vardı filiz ve yılmaz sahneleri ise azdı ama özdü ya çok tatlılar onları izlemeye doyamıyorum
salihin son sahnelerde yengemize göbek havası öğretmen gerekecek böyle kibar kibar olmaz baksana bizimkilere ruhlarını katarak oynuyorlar demesi çok komikti,
mualla hanım gene aynı havada niye böyle davranıyor anlamadım bari net bir tavrını koysun yılmazın yanında ya da konuşurken diyeyim kabul eder pozisyonda filize bakışları veya olaylara davranışı çok farklı
salih ve fahriyenin konuşması çok güzeldi onun arkasından cemilin yaptığı davranışta belki kaçmak bir çözüm değil fakat olayların akışını birazda olsa yumuşatabilir.salih ne kadar düşünceli ya her bölüm salihe olan hayranlığım artıyor.
elifin gözünü açtığında baba demesi ve filizin babasının omzunda konuşması çok duygusaldı,filiz sanki bazı şeylerin şimdiden sonuçlarını görmeye çalışıyordu.annesinin yokluğunu canan hanım kapatıyor sanki filizin gerçek annesiymiş gibi ona destek olup onun duygularını anlıyor
aşkım kelimesi önceleri bana çok antipatik gelirdi ama şimdi filiz ve yılmaz sayesinde bu sözcüğün güzelliğini kavradım,arabada giderken bu yollarda az mı kavga ettik dediğinde sanki mazide olan görüntüler gelseydi daha güzel olurmuş sanki orası havada kaldı
muratın ve handan hanım halen planlar kuruyorlar bakalım neler yapacaklar
filiz ve yılmazın nişanında her şeyi düşünmüşler ama sembolikte olsa nişan yüzüğü alsalar ve kemal bey nişan yüzüklerini taksaydı daha güzel olurdu
ve son sahne meralin kemale nasıl aşık olduğunu gördük kemal diye nasıl yere yanına oturdu aşk bazen insana saçma sapan şeyler yaptırıyormuş biz bunu bu dizide daha da iyi anladık herhalde,kemal beyin nankör demesi,canan hanımın orada kalakalması çok etkileyici olmuş
elifle ilgili bir de nalanla elele tutuştukları elimi bırakma demesi çok etkileyiciydi
ben bu bölümde elif ağırlıklı olmasına rağmen beğendim,çünkü filiz ve yılmazın bir bakışı bile bana o bölümü güzel kılar
şunuda yazmadan geçemeyeceğim yılmaz ve filizin sahilde konuşmaları çok güzeldi aynı şekilde nalan ve babası yılmazın yanındayken filizin araması ve yılmazın konuşamaması :img-grin2
off ne çabuk bitti bu bölüm. Anlayamadan bitti.. Neyse daha izliyeceğimiz 2 bölüm var. Elif ve ömer sahneleri gayet de fazlaydı. Ama beraber tek diyalogları yoktu.. Elif çok hasta yaa..
Yılmaz-Filiz sahneleri bence sıradanlaştı. Çok seviyorum onları ama klasik türk seyircisiym sanırım bir engel olmayınca sıradanlaşıyor aşklar. Ama yine de Filizin ailesi duruyor. Murat ne yaptı onu da anlamadım, fax falan bir şeyler geveledi. Bu arada favori çiftim belli oldu Murat ve Hakan yanyana çok yakıştılar :) bide nerdeyse dibdibe oturmuşlar..Hay allahımm neyse..
Dizinin yıldızları bence Ömer ve Elifin babasıydı. Ömerin yaklaşımı mükemmeldi, çok kibar , çok anlayışlı..(bu bölümde ilk sahnesinde giydiği kıyafetten ötürü sanırım çok yakışılıydı)
Bir de mantık hataları yine baş gösterdi, buraya yazmıyorum tabi..
britneysinem
17-06-06, 00:16
valla meral kıyamadı tabi sevdiği kişiye ama filiz&yılmaz sahnelreriyle harikayı zaten filize ne kadar çok yakışmıştı kıyafet yaaa
Evet ya,birlikte hiç görünmediler.Umarım bu bölümden sinan tuzcu fotoğrafları alan arkadaşlar vardır.
Bana da kısa sürdü gibi geldi.Sıcak odaya da yazdım.Nişanın yapıldığı otele bayıldım.Gelecek hafta ne olacak çok merak ediyorum.Kemal ne olacak?Yılmaz Kemal'i o halde görünce ne yapacak?Aynalının tepkisi ne olacak?Her şeyi bırakın nişan berbat oldu...Polise gene söylemeyebilir ama..Anlayacağımız haftaya dopdolu bir Ihlamurlar Altında bizi bekliyor....
inanamadım ama elif sahneleri geçen haftaya göre fazlamıydı yoksa bana mı öyle geldi neyse elif bu hafta çok duyguluydu babasıyla ve nalanla yaptığı konuşmalar çok güzeldi. izlemiyeceğim demiştim ama ömer için izledim çünkü bu hafta çok tatlıydı ve çok yakışıklıydı emin beyle konuşması sonra elifin annesiyle yaptığı konuşma çok güzeldi ama bu haftada elifle hiç bir sahnesi yoktu ya elif ömere aşık olduğunu nezaman söyleyecek son bölüme mi saklıyorlar yoksa yılmazı severek mi ölecek anlamadım ama elif ölmeden ömerle böyle bir konuşma yapmasını çok istiyorum
yılmaz ile filizin sahneleride güzeldi ve eliften bahsetmeleri hoşuma gitti
kemal bey kötü yerden vuruldu.hem vurulmadan önce hemde vurulduktan sonra çok duygulu baktı odamı ölüyor ne ama zannetmiyorum öldürmezler onu
neyse sanırım son 2 bölüm kaldı yani elifi görüceğimz son 2 bölüm
Güzel bi bölüm sayılır.Elifcilerr ne yazık ki bayram edemicekler aslında şu ayrılma haberi olmasaydı bugün Elifcilerin günü olabilirdi cünkü Elif herzamankinden daha fazla gösterildi.Ama Ömerle Elifin hic dialoğu yoktu.Elifin babasıyla olan sahnesi cok duygusaldı.
Cemil en doğrusunu yaptı kalsaydı onlarında hayatı alt üst olabilirdi.Salih&Fahriye konusması we Cemilin onları dinlemesi cok güzel bi sahneydi.
Filiz we Yılmaz.Aslında onlar hakkında yorum yapmama bile gerek yok onlar her bölüm cok güzel.Ama bu nisanda Yılmaz pek hoslanmadığı için böyle nisin düğün fln ondan pek güzel gelmedi bana dans ettikleri bi yer wardı sadece daha güzel olabilirdi ilk girdiklerindeki şokları we arabada bu yollarda ne cok kawga ettik... dialoğu cok güzeldi.En sonunda nikah tarihini de aldılar :img-grin2
Veeee son olay tabii en basından bei bildiğimiz gibi Meral bunu Kemale olan platonik askından yapıyodu.Kemal cananı deliler gibi sevdiği icin cananı kıskanıyo,onu cekemiyo we Kemalin en değerli seyi olan Canana zarar vermek istiyodu ama olmadı.Kemal Bey öyle yerde nasıl kaldı yaa bi kötü oldum dondu kaldı resmen inşallah bisi olmaz .
Ben bu bolumu begendim,yani herkes mutluydu tam gormek istedigimiz gibi en basta da benim icin FILIZ&YILMAZ mutlulugu,yani onlari birlikte ve mutlu gormek cok uzun zamandir bekledigim biseydi,ben bu bolumu begendim,ve geri kalan herkes de mutluydu yani SALUH&FAHRIYENIN istedigi de oldu-Cemil aradan cekildi orda Cemile acidim biraz ya insan cocugunu brakip gitmesi kolay olmasa gerek.Sonra ELIF&OMER de mutludular diyebiliriz tabi Elifin hastaligi ayri da ama genel anlamda mutluydular,Elif babasina kavustu ve tabi o mutlu olunca onu sevenler daha da mutlu yani Omer.Gelelim KEMAL bey & CANAN hanima onlar da mutluydular,cunki onlar Yilmaz&Filizi cocuklari gibi goruyor onlar isin ikisinin mutlulugu cok onemli ve onlarin mutlu olmasi icin elinden geleni yaptilar nisani duzenleyerek hem de eksiksin(yuzukler haric)arkadaslar ortam kiyafet falan hersey cok guzeldi ama o beklenmedik bir supriz vardi ya Meral hanim herseyi mahvetti,ama ona da hak vermek gerek o da aski icin yapmis butuk bu kotulukleri yani hic bir zaman kavusamadigi ve kavusamiyacagi aski icin...
bence gayet tatmin edici bir bölümdü. hele sonu meralin aslında kemalin ölmesini istemediğini anlamak güzeldi ben açıkçası hep meralin kemalden nefret ettiğini düşünüyordum. ama en çok sevdiğim yer ömerin elifin babasının arkasından sevecen dolu bakışlarıydı.yinede daha fazla elifin içinde olduğu sahneler görmek isterdim. bana sanki yılmaz ve filiz şakından elife gereken önem verilmiyomuş gibi geliyor. belki elifin ismi çok geçiyor ama sonuçta o çok hasta ve bir izleyici olarak onun hastalığıyla ilgili daha çok şey gömek isterdim.ne biliyim ömer onunyanında kalıyor mesela bir geceyi nasıl geçirdiklerini izlemek hiçte fena olmazdı...
2-3 vasat bölümden sonra gayet doyurucu bir bölümdü.. :img-grin2
Senaristleri Ömer ve Elif adlı iki başrol oyuncusu daha olduğunu hatırladıları için tebrik ediyorum :img-clapp İlk bölümlere göre çok az da olsa son bölümlere göre biraz daha fazla seyredebildik :img-grin2 Birlikte değil, ayrı ayrı sahneleri vardı ama napalım buna da razıyım :img-sorry Senaristlere serzenişte bulunduktan sonra bölüm yorumuma geçebilirim;
Elif’in babasıyla olan diyalogları – bakışmaları çok anlamlı ve güzeldi :img-nyam: Ömer’in Emin Bey’i incitmeden – kırmadan iş teklif etmesi ne kadar beyefendi olduğunun ve yaşadığı her olayla daha da olgunlaştığının bir göstergesi :img-grin2 Handan Hanımdan tepkisi beklediğim gibiydi; “Etraf ne der?” :fighting2
Cemil bence en doğrusunu yaptı. Evet çocuk onun, babalık hakkı var ama eğer kalsaydı herkes için her şey çok daha karmaşık bir hal alacaktı.. :icon_conf
Yılmaz ve Filiz birbirlerine olan aşkı (oyunculuk açısından) bana her geçen bölüm daha inandırıcı geliyor. Evlilik tarihi aldıktan sonraki halleri, arabadaki konuşmaları çık güzeldi :img-grin2 Sürpriz nişan töreni bence süper bir fikirdi :img-ok: Herşey çok güzel desem de Yılmaz’a iki konuda eleştirim olacak;
1- Nalanla görüştüğünü neden Filiz’e söylemiyor anlamıyorum. Tamam Nalan Elif’in kardeşi ama Yılmaz Nalan’ı kardeşi gibi görüyor ve seviyor.
2- Nişan törenindeki konuşmasında espriler çok güzel olsa da daha romantik – daha duygulu bir konuşma beklerdim..
Meral’in pasta hakkında Canan Hanım’a neden şu anlamlı ve iğneleyici cümleyi sarf ettiğini anlamamıştım ki “Her zaman ki gibi yine alımlı,zevkli,zarif”, Kemal Bey vurulduktan sonraki bakışları her şeyi açıklıyordu.. Platonik aşkını ve neden özellikle Canan Hanım’a zarar vermek istediğini..
Bu arada Kemal Bey’in vurulmasına çok üzüldüm :icon_cry:
forever_bim
17-06-06, 08:38
Öncelikle yine orta karar bir bölüm oldugunu belirtmem gerek. Elifin hastalıgı kötüye gidiyor. Yine de önceki bölümlere oranla hem Elifi hem de Ömeri daha fazla gördük. Ömerin ilk sahnelerde Emin Beyle ilgili hiçbirsey bilmemesinden mütevellit sasırması cok dogaldı. Cunku Müjgan Hanım herkesten sakladı bunu. Sonrasında olayın özünü anlayınca harika bir davranıs sergiledigini düşünüyorum. Bölümün yıldızı bence Ömerdi. İlk sahnelerde giydigi petrol mavisi tisört de ayrı bir hava katmıştı. Emin Beye iş vermesi hem de bunu tam kendisine yakışır kibarlığıyla yapması bence harikaydı. Hapisten çıkan bir insanın kolay kolay iş bulamayacağını biliyoruz.
Yılmaz ve Filizle ilgili bir seyler de söylemek istiyorum. Nişan Töreni düşüncesi Canan Hanımın ince bir düşünceydi. Ama Filizin de bu aralar yalnızca kendisini düşündügünü görüyorum. Ne olursa olsun babasına yalan söylüyor. Sevdiği biriyle evlilik kararı alması güzel de zor zamanında Ömerin yanında hemen hemen hiç yer almaması irtire edici. Biraz daha destek olabilirdi. Elif için bunları yapmasını bekleyemem ama Ömere destek olmalı. Yani Handan Hanım bir konuda haklı. Ailesinin başında bu kadar dert varken Filiz resmen gününü gün etmekle meşgul. Handan Hanım ayrı bir dert zaten bu arada. Özellikle Ömere sergiledigi davranıslarda yine agzının payını aldı. Mualla Hanım da anlaşılan Filizi kabul etmemiş.
Son sahne bana göre komikti. Çünkü Meral kumarhanede Kemali vurmak için silahını ateşlemişti. Herhalde bu sefer aklına aşık oldugu geldi ve de onun yerine silahı Halis ateşledi.
SİDAL86_FB
17-06-06, 09:47
herkese günaydın....
dün çok güzel bir bölümdü..acayip eğlendim izlerken..filiz-yılmaz didişmeleri çok komikti..ayrıca canan hanımın yaptığı jest harikaydı:)burada bence kimse bu evlilik konusunda filizi şuçlamayamz neden ailesine söylemdi diye..malum handan cadısı rahat bırakmaz filizciğimi...eee babasıda zaten hasta daha tam iyleşmemiş...ömer zaten bu evliliğe izin vernmez(ki ömer elifle evlenirken hep ömere destek oldu fili)...sizce filiz ailesine söylemeyerek bencillikmi etmmiş oluyo yoksa tam tersii onları üzmemeyemi çalışyo...benc bu konuda kimse filiz suçlayamaz...aileye ikna edene kadr oooooo...o yüzden evlendikten sonra herkes istemsede kabul etmek zorunda kalıcak en iyisini yaptı filizcim...ayrıca mualla hanıma resmen gıcık oldum semra hanım birdi..şidi iki oldu...
gelelim ömere dikattimi çekti bayağı zayıflamış birara göbek falan yapmıştı..bu hali çok iyi...ayrıca elifin babasına iş vermesi çok nazikçe bir davranıştı:)
dizinin sonu kötü oldu kemal bey vurulması....adam kurşun yemiş ama hala yere düşümüyo vayyy bee dedim:) umarım kemal beyi öldürmeyi düşünmüyolardır..zaten kemal bey iyleşince meral cadısı ölümlerden ölüm beğensin... şimdi bekleki cuma gelsin:)
herkese günaydın öncelikle dün ki ölüm hem iyiydi hem değil evet elif ile ömer i fazla gördük ama malesef ikisini hiç yanyana getirmediler bravo artık ne diyebilirim ki ikisinin konuşmalarını çok özledim yaa ömer ne kadar tatlı kibar ve düşünceli olduğunu birkez daha gösterdi bizlere alkışlar ömer e gelsin :) :good: :img-clapp
elifin babası ve nalanla olan sahnelerinde birde elifin diziden ayrılacağını düşündükçe gözyaşlarıma hakim olamadım malesef :( :icon_cry:
filiz ile elifi neden hiç biraraya getirmiyorlar anlamadım filizden biraz daha destek ve ilgi beklerdim ömer ve elife karşı ama senaristlerimiz maşallah hiç bunları akıl edip yazmıyorlar ne diyebilirm ki sonuçta son olarak izleyeceğim bu iki bölümde elif ömer sahnelerini istiyorum bunuda bize çok görmezler herhalde
Murat ile sekreterin konuşmasını anlayamadım. neden böyle bir sahne oldu :img-sorry
evet o sahneden bende birşey anlamadım murat hemen nasıl anladı fenere gittiklerini sekreter sadece otel dedi ama otel ismi falan vermedi ama murat sağolsun hemen anladı ne zeki çocuk :)
Benimde dünkü bölüm çok hoşuma gitti çok güzel bir bölümdü hele filiz ve yılmaz sahneleri mükemmeldi elifin babasını gördüğünde yüzündeki mutlulukta çok güzeldi ama en çok etkilendiğim sahne salih fahriye ve cemilin sahnesiydi o sahneyi izlerken çok kötü oldum bence cemil gitmekle doğru karar verdi eğer gitmeseydi herkes mutsuz olacaktı bu arada yılmazın annesinede çok sinir olmaya başladım filize karşı davranışları hiç hoşuma gitmiyor ve sonunda filizle yılmaz evleniyor çok mutluyum ömeride çok beğendim elifin babasına karşı tavırları çok güzeldi ömer bu bölüm bana çok sempatik geldi filizle yılmaz çok şekerler ya birbirlerine okadar çok yakışıyorlar ki inşallah sonu mutlu biter yemek muhabbetide çok güzel ve komikti
justin_girl
17-06-06, 11:52
Uzun süre sonra I.altındayı izledim,izlemediğimden beri pekte birşey değişmemiş elifin hastalıgı ve babasının ortaya çıkısı dısında özge borak'ın diziden ayrışısı kötü olucak sevenleri gerçekten üzülecek bakalım nasıl bir final olucak,genel olarak hoş bir bölümdü,tad aldım mı hayır en azından vakit geçmesi için izlenebilicek bir bölümdü,yılmaz ve filiz aşkı güzel işleniyo en azından bakışları duygularla güzel aksettiriyolar izleyicilere, belkide normal yaşantıda birlikte olmalarını bilerek izlediğimiz içinde böyle bir izlenim bırakmış olabilir üstümüze ama işin doğrusu gerçekten uyumlu çiftler,dizide dün dikkatimi çekende kemal beyin itici mimikleri idi kabadayı bir rolun verdiği bakışlar ve mimiklermi kestiremedim ama her sahnesinde yüzümü farkı bir hal aldı,bakalım nasıl bir düzergah izlenicek gelicek bölümlerde
ayrıca diziden bikaç kare fotograf çektim yakında paylaşıcam sizlerle:)
Uzun zamandan beri yorum yapmamıştım ...Genel olarak hoş bölümdü ama ben Elif' ve Ömer'e haksızlık edildiğini düşünüyorum zaten gelecek sezon Elif olmayacakmış ..Elif'in hastalığına Filiz'in bu kadar kayıtszı kalması beni rahatsız ediyor açıkcası..En beğendiğim sahne Salih ve Fahriye'nin konuşmalarını Cemil'in duymasaydı çünkü ikiside Cemil hakkında kötü bir söz söylemedi ve babalık hakkının Cemil'e ait olduğunu dile getirdi olaya bencil yaklaşmadılar birde Elif'in babası ve Nalan'la olan sahneleri çok duygusaldı ...
güzel davranışlarından dolayı ömer ve canan hanım dünkü bölümün yıldızlarıydı bence..
Filiz ve Yılmaz'a gelince ikisi yılın çifti bana gore :img-grin2 filizin elbisesi gerçekten çok güzeldi..her şey yolunda giderken nişan gecesini berbat eden meralin ise sonu geldi sanırım..ben bir ara pastadan meral çıkacak diye düşündüm :img-grin2 o kadar abarttı yani..en güzel sahnelerden biri filizin babasıyla konustugu sahneydi..babasını üzmek istemiyor filiz,erol bey umarım ona hak verir..murat&handan hanım nişana neden gitmediler hayret ettim..sonuc olarak Yılmaz ve Filiz cephesinde her şey iyi gidiyor..dügün bölümünü bekliyoruz artık :img-nyam:
gerçekten her zmanki gibi hoş bir bölümdü
ama sonunda cananın verdiği yepkiyi anlamadım meral hala seviyomuş demekki vurulynca hemen geldi
arıca sezon finali gelecek hafta galiba?
_CALIKUSU_
17-06-06, 14:13
Ben cogu kisinin aksine bu bölümü Fiyasko buldum. Son 4 bölümdür kesinlikle tad alamiyorum. Anladimki ben imkansiz asklari seviyorum. Aynsi sey Hayat Bilgisi´indede olmustu. Gamze ve Sedat ayriyken o kadar istedimki birlesmelerini ama evlenince diziyi izlemeyi biraktim. Simdi aynisi I.A. dada oldu. Artik izlemicem demiyorum, fakat ben Filiz´le Yilmaz ayriyken sevmisim onlari. Böyle SIKIliyorum izlerken. Zaten yapi olarak hic romentizmi sevmem. Canim, askim, sevgilim kelimleri bana hep yapmacik geliyor. Dün Filiz "askim yaaaa...." diye seslenince Yilmaz birden gülesim geldi. Hic kayda deger bir olay olmadi dogru dürüst. Sadece Ömer´in sahneleri cok hosuma gitti. Simdiye kadar en düzgün karakterli insan. Elif´in babasina yaptigi cok hostu. Bir kere daha gözüme girdi. Meral´dan ise cok SIKIldim artik. Umarim 2. sezon izlemeyiz onu.
nilay.cebi
17-06-06, 14:41
ya neden beğenmedğinizi anlamıyorum arada saçmalııklar olsada bence yanlışlar doğruları götürmemeli birazda doğrular yanlışları götürsün :img-grin2 (bu dizide:))
valla ben saçmaladıklarını düşünmüyorum özellikle yeni bir aşk var ve onu iyice anlatılması gerektiğini düşünüyorum önceki bölümlerde elif ve yılmaz aşkı ya da elif ve ömerin tanışması ve ilerk aşamaları nasıl anlatıldıysa bu aşkıda anlatmalarını istiyorum ve anlatıyorlarda
. Elif´in babasina yaptigi cok hostu. Bir kere daha gözüme girdi.
sevgili _CALIKUSU_
Elif'in babası için sadece Ömer'in yaptıklarını ön plana çıkartmayı doğru bulmuyorum. Elif'in babası için Yılmaz'ın yaptıklarını da unutmayalım. Burada Ömer kadar Yılmaz'ı da kutlamak gerekir.
valla ben saçmaladıklarını düşünmüyorum özellikle yeni bir aşk var ve onu iyice anlatılması gerektiğini düşünüyorum önceki bölümlerde elif ve yılmaz aşkı ya da elif ve ömerin tanışması ve ilerk aşamaları nasıl anlatıldıysa bu aşkıda anlatmalarını istiyorum ve anlatıyorlarda
evet sana sonuna kadar katılıyorum..şu an evlilik aşamasında olan bi aşk var ortada,ne yani onlardamı birbirine buz gibi baksınlar..
zaten şunun şurasında kaç bölüm olduki onlar aşklarını yaşamaya başlayalı,aylardır bekliyoruz zaten..
ben dizimden çok memnunum walla,sadece özge'nin ayrılma meselesine üzlüyorum şu anda..
_CALIKUSU_
17-06-06, 15:19
sevgili _CALIKUSU_
Elif'in babası için sadece Ömer'in yaptıklarını ön plana çıkartmayı doğru bulmuyorum. Elif'in babası için Yılmaz'ın yaptıklarını da unutmayalım. Burada Ömer kadar Yılmaz'ı da kutlamak gerekir.
Kesinlikle haklisin sezinti arkadasim. Ancak ben 37.bölümün yorumunu yaptim ve 37. bölümde Ömer daha cok ön plandaydi Elif´in babasina yardim konusunda....
Kesinlikle haklisin sezinti arkadasim. Ancak ben 37.bölümün yorumunu yaptim ve 37. bölümde Ömer daha cok ön plandaydi Elif´in babasina yardim konusunda....
Elifin babasına olan yardımların başında sanıyotumki Yılmaz geliyor Nalan babsına yarım edebileceği düşüncesiyle Yılmaz dan yarım istedi Hukuk okuduğu için Yılmazda avukat hocsı sayesinde emin beye yardım etti.Ama okuduğum yoprumlarda kaçırmadığım bir şey yoksa Yılmzın yaptığı bu davranıştan bahsetmemiş neyse ....
Ayrıca Ömerin yaptığı davranışta çok kibar ve düşünceliydi bunu göz ardı etmiyorum tabiki hapisten çıkan birinin iş bulması oldukça zor hatta imkansız olabiliyor hemde ona Bölüm şefliği önerdi.(Kayın pederi oluşunun etkisiylede.)
Ancak beni nedense rahatsız eden bi tavrı vardı Ömerin belkide biranda bir babanın piyangodan çıkar gibi oraytaya çıkmasından kaynaklanıyordu bu tavrı
Eşinin babasıyla tanışıyorsun en azından el öpmesi belki dizide abes kaçardı ama bi ahbapla tanışıyormuş edası sezdim ben Biarn öMerde birde bi ara fabrikada yanıma uğrayın sözüde dikkatimi çekti onun yerine nasıl bir cümle kurulabilirdi derseniz tam kafamda oturtmuş değilim ama şöyle olabilirdi,hastanede bir kaç kez karşılaştılar orta beklerken oturup sizinle işle ilgili önemli birşey konuşmak istiyorum la başlayabilirdi.
Neyse çok da önemli değil sanırım sadece benim bir an dikkatimi çekti.
***aRmaNciK***
17-06-06, 15:57
dizi haftaya bitmiyomu? nolur haftaya bitsin... cünkü ben 2 hafta sonra türkiyeye gidiyorum,tam ihlamurlar altinda baslicaga saate...:( lütfen haftaya bitsin
forever_bim
17-06-06, 16:20
Arkadaşlar şöyle birşey var. Dizi oyuncuları arasında herhangi bir problem yok. Bu dizinin başrol oyuncuları sette yemeklerini beraber yiyip yine birlikte kahvelerini içiyorlar. Birbirlerine sırlarını anlatıyorlar.
Özge Borak biraz daha işiyle gündemde. Biraz daha mesafeli bir insan. Yapım şirketiyle anlaşamayıp diziden ayrılma kararı vermiştir hepsi bu kadar. Elif karakteri öldürülür mü henüz bilmiyorum.
forever_bim
17-06-06, 16:27
Elifin babasına olan yardımların başında sanıyotumki Yılmaz geliyor Nalan babsına yarım edebileceği düşüncesiyle Yılmaz dan yarım istedi Hukuk okuduğu için Yılmazda avukat hocsı sayesinde emin beye yardım etti.Ama okuduğum yoprumlarda kaçırmadığım bir şey yoksa Yılmzın yaptığı bu davranıştan bahsetmemiş neyse ....
Ayrıca Ömerin yaptığı davranışta çok kibar ve düşünceliydi bunu göz ardı etmiyorum tabiki hapisten çıkan birinin iş bulması oldukça zor hatta imkansız olabiliyor hemde ona Bölüm şefliği önerdi.(Kayın pederi oluşunun etkisiylede.)
Ancak beni nedense rahatsız eden bi tavrı vardı Ömerin belkide biranda bir babanın piyangodan çıkar gibi oraytaya çıkmasından kaynaklanıyordu bu tavrı
Eşinin babasıyla tanışıyorsun en azından el öpmesi belki dizide abes kaçardı ama bi ahbapla tanışıyormuş edası sezdim ben Biarn öMerde birde bi ara fabrikada yanıma uğrayın sözüde dikkatimi çekti onun yerine nasıl bir cümle kurulabilirdi derseniz tam kafamda oturtmuş değilim ama şöyle olabilirdi,hastanede bir kaç kez karşılaştılar orta beklerken oturup sizinle işle ilgili önemli birşey konuşmak istiyorum la başlayabilirdi.
Neyse çok da önemli değil sanırım sadece benim bir an dikkatimi çekti.
Zaten ilk önce Yılmaz ögrendi ve de yardım etti. Sonra da Ömer ögrendi ve de yardım etti. Bir de şu cümleyi kurdu Ömer dikkatli izlediyseniz Size bu teklifi yapıyorum ama yakınım oldugunuz için degil güvenilir bir insan oldugunuz için. Eşimin babasısınız sırf bu da yeterli bir sebep ama benim için daha önemlisi güvenilir bir insan olmanızdır. Daha birkaç gün önce tanıdıgı adama daha da yakın nasıl olunabilir ben bilmiyorum. Ama dogru olanı yaptı.
Arkadaşlar şöyle birşey var. Dizi oyuncuları arasında herhangi bir problem yok. Bu dizinin başrol oyuncuları sette yemeklerini beraber yiyip yine birlikte kahvelerini içiyorlar. Birbirlerine sırlarını anlatıyorlar.
Özge Borak biraz daha işiyle gündemde. Biraz daha mesafeli bir insan. Yapım şirketiyle anlaşamayıp diziden ayrılma kararı vermiştir hepsi bu kadar. Elif karakteri öldürülür mü henüz bilmiyorum.
Gercekten cok üzüldüm özge Borak`in diziden ayrilmasina..Keske onu yeni sezonda izleyebilseydik..
Diziyi Yilmaz ve Elif a$ki icin izlemeye baslamistim..Elifin samimi, hos,masum vede dogal halleri beni baglamisti acikcasi...O gecekonduda yasanan masum ve güzel sevdayi cok arayacak gözlerim..
Yerin belli olacak özge Borak..Cok üzgünüm gercekten...
Zaten ilk önce Yılmaz ögrendi ve de yardım etti. Sonra da Ömer ögrendi ve de yardım etti. Bir de şu cümleyi kurdu Ömer dikkatli izlediyseniz Size bu teklifi yapıyorum ama yakınım oldugunuz için degil güvenilir bir insan oldugunuz için. Eşimin babasısınız sırf bu da yeterli bir sebep ama benim için daha önemlisi güvenilir bir insan olmanızdır. Daha birkaç gün önce tanıdıgı adama daha da yakın nasıl olunabilir ben bilmiyorum. Ama dogru olanı yaptı.
Ben zaten yorumumda Ömerin ne kadar düşünceli bir hareket yaptığını belirttim hiç tanımadığı biranda damdan düşme kayınpeder sahibi oldu ve bu insanın hapishaneden çıktığını öğrendi üstelik Handan hanım gibi neden hapishane ye girdiğini irdelemedi onun için bunun hiçbir önemi yoktu ne kadar alçak gönüllü olduğunuda Handan hanımla olan kunuşmasıyla çok net gösterdi bilmiyorum daha ne kadar objektif bakabilirim sadece kayın pedi fasfında tanıştığı biriyle ilk diyolog dikkatimi çekti dedim bir an olsun bunuda örnek vererek şöyle olsaydı diye yazdım zaten çok takılmadım yani bu duruma
Hatta Ömeri ilk defa dünkü bölümde bu kadar sıcak içten geldi gözüme özellikle handan hanımla olan diyoloğunda diyoloğu tam hatırlıyamıyorum (aklımda pek tutamam da.) handan hanımı uyardı Elife bu konuyu açmaması yönünde Handan hanım yine eski günlerdeki o antipatik tavrıyla (kimimize göre haklı olabilir.ama bana çok itici geliyor.) rezil olucaz nasıl bu kadar rahat olabilirisn dedi Ömere.Ömerde bunun benim için önemi yok dedi sonrasında ne söyledi hatırlıyamıyorum.
Yani burda Ömere söylenecek kötü hiçbir söz olmaz zaten ben nasıl ki bunu görebiliyorsam bana enteresan gelen tavırlarıda görebilirim.
Arkadaslar sizi bilemem ama ben Yilmaz Filiz askini samimi bulmuyorum. Yani sanki canlandiramiyorlar. Bana birbirlerine gosterdikleri sevgi yapmacik geliyor. Sanki Yilmaz Elif aski cok daha samimiydi. Yilmazin gozunde o piriltiyi goremiyorum.
Baska bir konu, dizide Canan hanima bayiliyorum. Bir insan bukadar guzel olur. Her giydigi kiyafet ona baska bir agirlik, baska bir aselet veriyor.
Birde aklima baska birsey geldi, gelecek sezon icin, Istermisiniz Cananin oglu hic olmemis omus, aslinda bunca zaman Meral elindeymis. Ne olur ama!!!!
sevgili sagopa06
bölüm ilk yorumumda şunu yazmıştım
Bu bölümde gördüğüm ve üzüldüğüm nokta, bazı değerlerimizin kaybolmaya başladığını görmekti. Ömer Emin Bey'in elini öpmedi, tokalaştı. Nalan'ın arkadaşları da en yakın arkadaşlarının babasının ellerini öpmediler, tokalaştılar. Babalar gününü kutlayacağımız bugünlerde bu sahneler içimi burktu, çok üzüldüm.
Senaristlerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını beklerdim. yine de Emin bey'in Ömer'e içinden geldiği gibi konuş demesi, Emin bey'e karşı bakış açımı iyi yönde olmasını sağladı.
Emin beyin de jenerikteki yerini aldığını gördüm.
Bu bölümde hafızamda kalan bir kaç güzel detay var,bu detayların başında da Ömer ve Elif'in babasına karşı olan tutumu var.Müjgan ile konuşurken yüzündeki ifadeden Elif'in babası hapisten çıkan biri olduğu için problem olacağını düşündüm malum zengin aile dizilerde hep olur ya aile ismimize leke gelmesin fakat Müjgan'a söylediği insan kızgınlık anında hiçbir şey görmüyor ve tahmin edemeyeceği şeyler yapabiliyor şeklindeki söylemi bu düşüncemi yok etti.Kendiside kızgınlık anında hiçte istemediği şekilde hareket etmiş ve neredeyse kötü sonuçlar doğurabilecek bir olay yaşamıştı,anlayışlı olmasında bu olayın çok büyük etkisi var.
Ömer'in beğendiğim ve takdir ettiğim diğer sahnesi ise Elif'in babasını işe alması,bunu sırf akrabalık ilişkisinden dolayı değil(ki akrabası olmasıda yeterli sebepti) güvendiği insanlara ve işini iyi bilen insanlara ihtiyacı olduğu için almasıydı.Elif'in babasıda Ömer'e karşı konuşmasında güvenilir biri olduğunu sözleri ile de ispatladı
Yılmaz ve Filiz herzaman ki gibi güzel görünüyorlardı,seviyorum bu çifti:)
Canan'ın Filiz'i düşünüp ona süpriz bir nişan daveti hazırlaması çok nazik bir davranıştı,böyle dost herkesin başına.Filiz'in bu özel gününü çok daha özelleştirdi.Kemal'in vurulması kötü oldu,birşey olmaz sanırım,bu vesileyle Meral belki de Kemal'e daha fazla zarar vermekten sakınır,gördük ki onun derdi Kemal,aşkına karşılık bulamadığı için bu şekilde davranıyor
Özge Borak'ın diziden ayrılacak olmasına üzüldüm.Ömer ile çok güzel bir çift oluşturuyorlardı,Ömer'i Elif'i ve doğacak çocuğunu bir arada izlemeyi isterdim,çok sevimli ve güzel bir aile olurlardı.Elif'i öldürerek diziden çıkarmazlar umarım bunun başka bir şeklini bulsun senaristler
Ne yazikki Elifi kesin oldurecekler bu sezon finlinde. Madem diziden cikiyor, bunun baska cikar yolu yok. Zaten onun icinde hazirliklari yapilmisti. Elifin hamileligi tehlikeli. Finalde, dogum esnasinda, bebek yasiyacak, ve Elif olucek. Buda hem Omeri hemde Yilmazi yikicak!!
evanescencefreak
17-06-06, 18:04
Acaba Kemal olecek mi? Meral'in ona o an kosmasi beni az sasirtti. Halis'i oncedende uyarabilirdi eger Kemal'e bu kadar duskunse.
Elif'i bencede oldururler. Para konusunda anlasamamis diye okudum. Para da onemli tabii ama segirciyi ve o ekibi birakmasi beni uzdu.
Baska dizilerdede goruruz mutlaka ama gonul isterdiki sonuna kadar kalsin.
Gelecek bolumu merakla bekliyorum.
forever_bim
18-06-06, 00:45
Son ayrılma olayından sonra dizi gerçekten de beni kendinden soguttu. İçimde birtakım kırgınlıklar elbette ki var.
Bölüm Yorumuma dönecek olursam biliyorum kızacaksınız ama gerçekten de Filiz Yılmaz çok aceleci davranıyorlar. Benim kardeşim böyle zor bir durumda olsa evlenmek için bu kadar acele etmezdim. Gerçekten seven erkek bekler zaten. Ki Yılmaz da seviyor. Ayrıca şunu anlamıyorum.Filiz aileden gitgide kopuyor. Aile elbette ki karşı çıkacak çünkü gerek şirket olayları gerek Yılmazın Filizi kullanması gerek Ömer Yılmaz gerginliği Handan Hanımın fevri davranışlarının sebepleri. Yani en azından demek istediğim ne olursa olsun Filiz evleneceğim diyorsa ailesinin bundan haberdar olması lazım. Onaylamasalar bile bilmeleri lazım. Yangından mal kaçırır gibi evleniyorlar. Muhtemelen tam evlendikleri dönemde de Elif ölecek. Bu zor süreçte de Ömer çoğunlukla yalnız. Ben ne olursa olsun kardeşime destek olurdum. Et tırnaktan ayrılmaz. Kaldı ki Ömer çok tatlı ve sevgiyi desteği hak eden bir insan. Ne yapalım iş Yılmaz olunca Filizde akan sular duruyor.
elifin diziden ayrılmasına çok şaşırdım ve çok saçma buldum açıkçası. eeee şimdi ömer ne olcak o kadar çok sevdiği karısının yasınımı tutucak bütün sezon yoksa kendine yeni bir eşmi bulucak. bu dizi elif ve yılmaz aşkı üstüne kurulyken gelinen noktaya bak bi anlamı kalmıyoki elif çıkınca:img-sorry
Sevinc ve huzunleriyle harika bir bolumdu diyebilirim, ben hala dizinin kendi kalitesinden herhangi bir odun verdigini dusunmuyorum. Hala bana cok keyif verici dakikalar yasatiyor. Yorumumuza oncelikle bizim Leyla ile Mecnun’umuzdan baslayalim.
Yilmaz ile Filizcigimizin sahnelerinden inanilmaz derecede ask kivilcimlari sicriyor etrafa. Aslini soylemek gerekirse onlari izlerken cok korkuyorum, acaba o kivilcimlar banada sicrayip icimi disimi yakarmi diye odum kopuyor. Saka bi tarafa gercekten de sevgili olduklarindan midir nedir bu ikili cok muthis ask elektrigi veriyor. Ozellikle Yilmaz’in Filizi eve biraktigi sahnede bu cok acik bir sekilde seziliyordu. Resmen gozleriyle konustular, muhtesemdiler. Nikah tarihi aldiklari yerden ciktiklarinda da yine ayni ictenlikle birbirlerine derin derin bakistilar, tabi bide derin derin sarildilar :) Sonra sahildeki bulusmalari da bi okadar elektikliydi, aslinda RTUK bu tip sahneleri akillara ziyan verdigi gerekcesiyle yasaklamali. Eger aski bu derece yasiyor ve yasatabiliyorsa bu ikili, bu tamamen birbirlerine olan sevginin bir eseridir diye dusunuyorum, onun icin de bu ikili asrin ikilisi secilmeli diyorum :)
Nikah tarihi aldiktan sonra disarda birbirlerine normal olmadiklarini, hatta deli olduklarini soylediler. Bence de haklilar, yaptiklari tamamiyle bir delilikti. Yani normal insanlar yapamazdi onlarin yaptigini. Etraflarindaki neredeyse herkesin karsi cikmasina ragmen o tarihi almis olmalari cesaretli bir isti, kabul, fakat Elif’in hasta oldugunu bile bile eger boyle birsey yapabildilerse (ki yaptilar hepimiz gorduk) ozaman bunlarin akli tamamiyle yerinden oynamis. Ciddi ciddi bende delirdiklerini dusunuyorum, bu derece bir dusuncesizlik ancak kor kutuk asiklarda gorulur galiba. Ask, yapmis olduklari dusuncesizligi mazur gosterirmi peki? HAYIR, asla ! Bu yaptiklarindan bence kendileri de bir muddet sonra cok pisman olacaklar, kendi kendilerine biz nasil bukadar aptal olabildik diye soracaklar, eminim. Elif hastane de hastalikla pencelesirken onlarin bu derece eglenmelerini, gulup oynamalarini, sen sakarak gezip tozmalarini tamamiyle yanlis buluyorum. Bi cok arkadasimiz da hakli olarak bu durumu elestirmis zaten. Hepsine katiliyorum, nekadar Mecnun olursaniz olun, nekadar Leyla olursaniz olun eger etrafinizdaki olumle pencelesen insanlari goremiyorsaniz, gozunuz bu derece kapaliysa, bu hic de iyi birsey degildir.
Elifin Nalanla elele tutusup uykuya daldigi sahneden sonra eger dikat ettiyseniz hemen Filiz ile Yilmaz’in arabadaki sahnesini verdiler, eglenceye giderkenki sahneyi. Tamam eglence oldugunu belki bilmiyorlardi, ama bir kutlama yapilacagini bal gibi biliyorlardi. Biz Filizcigimizle Yilmaz Elifin ziyaretine gider diye beklerken onlar eglenmeye gidiyor. Gercekten cok buyuk bir hayal kirikligi benim icin.
Onlarin o ask kokulu sahneleri guzelmiydi diye soracak olursaniz. Tabiki cok guzeldi, hatta harikaydi, ama Elifin hastaliginin golgesinde gecmis olmasi sahneden alacagimiz keyifi cok asiri derecede kisitladi diyebilirim. Hic bir INSAN sevdikleri hastayken eglence dusunmez, dusunemez. Eger dusunuyorsa, ya sevgisinde, ya INSANliginda, ya da aklinda bir eksiklik var demektir.
Canan hanim ile Filizcigimizin konusmasinda benim dikkatimi en cok Filizcigimizin guzelligi cekti, o sahnede sanki yuzunde apayri bir guzellik vardi. Giydigi beyaz elbisedenmiydi, yoksa makyajsiz halindenmiydi, yoksa o deniz manzarali mekandanmiydi neydi tam anlayamadim, ama cok farkli ve cok aydin bir yuzu vardi o sahnede, cok guzeldi.
Filizin babasina sarilip sevgisini anlattigi sahne bence bu bolumun en duygu yuklu sahnesiydi, o sahne gercekten cok icten cekilmis. Hem Filizcigimiz hem Erol bey harika oynamislar. Filizcigimizin Babasina sarilip seni cok seviyorum demesi zaten yakti ortaligi, sevgisi zaten gozlerinden akiyordu. Bu sahneden sonra Filizcigimizin yemek masasindan kalkip gitmesi cok yanlisti ! Ilk defa Handan hanima hak verdim ! Handan hanim Filizcigimize verdigi tepkiyle hakliydi ! Handan hanim cevirdigi entrika kokulu dolaplardan dolayi Filizcigimizin guvenini sarsti evet, ama ne olursa olsun Handan hanim onun ANNESI ! Bunu Filizcigimizin cok iyi bilmesi gerekiyor. Handan hanim hem orada kotu bisey soylemedi ki, cok hakli olarak ailenin icindeki problemleri hatirlatarak, boyle bir zamanda eglenmesinin dogru olmadigini soyledi. Filizcigimiz de trip yapti, cok gereksiz ve cok saygisizca bir davranisti. Bu ASK cok felaket biseymis demekki, sanirim senaristler biraz da bunu anlatmaya calisiyor. Siz kendiniz havalarda ucarken asagida sevdikleriniz kan agliyor, ama farkinda degilsiniz. Kabul etmek mumkun degil.
Canan hanim’in Filizcigimize sectigi elbiseyi ben hic begenmedim arkadaslar. Filizcigimizin guzelligine golge dusurmek icin secilmis bir elbise gibi geldi bana. Bilmiyorum belkide benim zevkim cok ters, oldum olasi entelli, dantelli, tullu ve kuflu elbiselerden hic hazzetmedim zaten. Elbiseyi gercekten cok cirkin buldum, iki uc tullu pacavra parcasindan garip bir elbise yapmislar gibi geldi bana.
Bir diger elestirmek istedigim kisi ise Mujgan hanim. Emin bey'in cocuklarindan tam 15 yil ayri kalmasinin sebebi simdi bu Mujgan hanim degilmi? Eger Mujgan hanim yanlis anlamamis olsaydi Emin bey cok daha erken cikmayacakmiydi hapisten? Dolayisiyla Elif ile Nalan bu derece babalarina hasret kalmayacaklardi dimi? Emin beyde cocuklarina ve esine tabi. Simdi bunun tek suclusu kim? Butun bu olanlarin tek sorumlusu Mujgan hanim degilmi? Neden Mujgan hanimin cektigi vicdan azabini yansitmiyorlar bize? Yoksa Mujgan hanim suclu oldugunu dusunmuyormu? Yoksa Mujgan hanim INSAN degilmi? Gecen bolum Emin bey’in karsisinda dokmus oldugu bir kac damla yasla mi bitti butun mesele? Neden Mujgan hanim bir eziklik hissetmiyor? Mujgan hanim neden yaptigi BUYUK cok BUYUK hatayi Omere ve Handan hanima anlatmiyor? Emin bey’in hapiste oldugunu ballandira ballandira anlatabiliyor ama nedense ! Aklimin almadigi bir diger husus ise Emin beye ev arama meselesi. Emin bey’e neden ev ariyorlarki? Emin bey Nalanla Elifin babasi degilmi? Neden Mujgan hanim ve Nalanla birlikte kalmiyor? Tamam resmiyette ayri gozukuyor olabilirler, ama neden Mujgan hanim yanlisini bildigi halde uzak duruyor Emin beyden? Bence Mujgan hanim Emin bey’e nikah tazelemek icin derhal yalvarmasi gerekiyor, ayaklarina kapanarak kendisini affetmesini istemeli. Ve kesinlikle Emin bey onlarin evinde kalmali, bana gore tabi. Bunu nasil akil edemediler anlamak cok guc dogrusu.
Omer ile Emin bey konusmasi da cok guzeldi. Yalniz benim Emin bey karakterinde cok itici buldugum; repliklerini bir ilk okul cocugunun okumaya yeni basladigi zamanki kivrakligiyla okumasi. Yani sanki hece hece konusuyor, cok basit geliyor bana. Herneyse sahneye donecek olursak, sahne cok guzeldi. Ozellikle Omer’in sozlerinden ve gozlerinden nezaket fiskiriyordu, hakikaten cok nazikce ve cok sevgi dolu mesajlar verdi Omer. Cok keyif aldigim bi sahneydi.
Ve gelelim Cemilin yaptigi fedakarliga! Bu fedekarlik bence cok buyuk bir fedakarlik, hic bir BABA ne olursa olsun kendi oz cocugunu birakip gitmez, gidemez. Belki Cemil’in gercekten calismasi ve gitmesi gerekiyordu, ama Fahriyeye tekrar donecegini cocugunu surekli gormeye gelecegini soylemeliydi.
Nisan programi cok guzeldi, hersey en ince ayrintisina kadar dusunulmus. Ozellikle secilen mekan ve olusturulan ortam cok sirin ve cok estetikti. Yalniz oynarken nedense kadinlar ust uste oynamayi daha eglenceli buluyorlar gibiydi. Tamam yer cok dardi ve kucuktu, ama oyle kucucuk bir yerde 30 kisinin birden rahatca oynayamayacagini nasil goremediler cok sasirdim. Biz bile burda rahatca halay cekmek icin (5-10 kisi oldugumuz halde) dunyanin dort bir tarafina yayilmis vaziyetteyiz :) Bence o sahneyi abartmislar.
Kemal abinin vurulduktan sonraki bakisi butun bolumun en guzel bakisiydi bence. Okadar guzel, okadar derin, okadar manali baktiki dakikalarca seyredebilirdim onun o halini. Fragmanda bu bakisi gordukten sonra cok merak etmistim, hakikaten muhtesem bir bakisti. Gozlerle oynanilan oyunculuk gercek oyunculuktur, Avni Yalcin bu bakislarla gercek bir oyuncu oldugunu hatirlatti aslinda bize. Inanilmaz derecede keyif aldim, hayir vuruldugu icin degil, oyle bir bakisa sahit oldugum icin :) 10 numaralik bi bakisti !
Uzun lafin kisasi bakmaya ve keyif almaya doyamadigim cok guzel bir bolumdu, umarim son iki bolum de I.A. tadinda ve kalitesinde olur.
Not: Murata verilebilecek en buyuk ceza galiba o uzuuuunnn (fiyakali zannettigi) saclarinin tek tek, ayri ayri, itinayla, ozenle, dikkatle ve gayet nazikce yolunmasi olacaktir. Evet evet bu ceza mutlaka uygulanmali.
Kurdoglu, herzamanki gibi yorumuna katiliyorum, cok dogru yazmissin. Dizi'yi dikkatli izledigin cok belli..
Nedense bende Murat'i iyice haslamak istiyorum.. Saclarindan uzun meragi var!!
Filiz ve Yilmaz'in nisaninda saga sola asilan renkli isiklar/ampüller dikaktimi cekti. Sanirim dizi'ye uydurmaya calismislar.. Bence cok fazla yakismadi ama neyse.. Kendi bilecekleri is.. Ayrica Filiz'inde güzel bir dügün'e laik oldugunu düsünüyorum, bunu Yilmaz'da düsünmeli.. Kuru kuru nikah olmaz ki bu muhtesem cifte :)
karcicegim
18-06-06, 18:00
Merhabalar canım arkadaşlarımın,
Forum bayağı değişmiş tam adapte olamadım. Yeni yeni okuyama başladım. Bölüm hakkında yorum yapamayıcağım yeni indirmeye başladım. İzledikten sonra yazarım. Ama kurdoğlu arkadaşım güzel yorum yapmış ve eleştirileride güzeldi. Şuan bişey diyemiyorum izledikten sonra kurdoğlu arkadaşıma katılıp katılmadığımı belirtirim.
Burada sizleri gerçekten çok özlemişim.
Yeni yeni hayata dönmeye başladım gibi birşey. Kemoterapi uygulandı hastalığım için. Saçlarım dökülmeye başladı. Pek dışarı çıkamıyorum. Alışmaya çalışıyorum. İşte.......
artık konu tekrarı olmaya başladı gibi geliyor bana.2 bölüm önce aynalı aynı şekilde vurulup hastaneye kaldırılıyor,şimdi kemal'de hastaneye kaldırılacak,ameliyattan çıkacak,komaya girip endişenilecek ama sonunda yaşayacak.yani 2-3 bölümde bir aynı şeyler izletilmez ki!!! cidden dizi gerçek amacından çoktannnn uzaklaştı,sırf alışkanlıktan izlemeye başladım diyebilirim.ben ömer'le yılmaz arasında ki çekişmeleri,yılmazın intikam planını,elifin yılmazı unutamadığı senaryoları istiyorum...filizle yılmaz aşkı değildi bu dizinin ana konusu,yılmaz-elif-ömer üçlüsüydü,filiz intikam için kullanılan yan karakter olarak kalmaya devam etmeliydi.
Artik pek icimden bölüm yorumu yapmak gelmese bile
sunu söylemek istiyorum sadece bende bu bölümü
izledigimde Elifin ölecegi aklima geldikce gözyaslarimi
tutamadim Gercekten babasinla olan sahnesi cok
duygusaldi babasina da yeni kavusmusken hersey biranda
deyisecek Birde Nalanla olan konusma beni aglatti
"Babami tam zamaninda buldun" gibi bisey dedi yani ben artik
olmayinca o sizle ilgilenir demek istedi gibi Ve ellimi birakma
demeside cok duygusaldi ya Nalan cok düskündü ablasina
yani bu ölüm isi hic yeri degil gercekten Keske Ömerle de bi
güzel sahnesi olsaydi cok özledim onlari görmeye:icon_cry:
Bide Filizin kurdoglunun dedigi gibi bukadar Elifin durumuna ilgisiz
olmasi hic hos degil yemekte bile bugün gidecektim yanina gidemedim
dedi sonrada haftasonu yokum dedi cikti Yani Yilmazla felan geziye cikmayi
biliyor ama bi Elifin yanina gitmiyor bu hasta haliyle Bu konuda
Filiz cok soguk davraniyor bence
forever_bim
18-06-06, 18:57
Teşekkürler canım arkadaşlarım,
Bana huzur veren sözleriniz için çok teşekkürler.
Tekrardan cok büyük gecmiş olsun. Aklımızdaydın zaten. Yeneceksin arkadaşım. Zorda oldugun zaman seni ne kadar çok seven oldugunu düşün tamam mı.
Diziye gelince sizin cephe tamam da bizim cephe tamamen çökmüş durumda. Özge Borak gidiyor diziden. Elifin durumu belli degil. Durum karışık yani.
Gecmis olsun Karcicegim..Allah acil $ifalar versin vede yardimcin olsun..Hicbir zaman morelini bozma ve hayata karsi herzaman gülerek bak..Umuyor ve diliyorum ki; biran evvel sagligina kavusur ve sevdiklerinle birlikte saglikli, huzurlu ve mutlu bir hayat sürersin..
Saygilar ve sevgilerimle arkadasim...
justin_girl
19-06-06, 08:18
Tebrik,teşekkür vs..dileklerinizi sıcak oda başlığında yada özel olarak dile getirirseniz başlığımız anlamını yitirmez..
Sevgiler
Bölüm Sorumlusu/Justin_girl
forever_bim
19-06-06, 09:21
Filizle Ömerin giderek uzaklaşması da hakikaten sinir bozucu. Hatırlarsanız Ömer Yılmazın Filizle intikam için çıktığını öğrendiğinde Filiz üzülmesin diye Yılmazı onun hayatından uzaklaştırmak istemiş Yılmaz da bu sürede gerçek niyetini açıklamayınca tüm gerçeği Ömer Filize açıklamış Filiz büsbütün yıkılmış ve de çiftlikte feci bir kriz geçirmişti. Bu süreçte de Ömer ona destek olmuştu. Şimdi Filize bakıyorum tamam kız aşık olmuş ama deyim yerindeyse bu Filizi çok düşüncesiz yapmış. İnsan en azından abisi hastanede gecelerken gider bir yarım saat onunla oturur dertleşir sarılır ya da bir yemek ısmarlar. Filize bakıyorum tık yok. Filizin unutmaması gereken bir başka şey de açık pazara Meral bomba koydugunda Yılmazla birlikte Ömer de onu kurtarmak için kendini paralamıştı. Ömere hak ettiği desteği haftalardır vermiyor Filiz. Elif için bunu yapsın demiyorum. Ama Ömer için yapmalı.
Dün akşam Euro Dde dizinin tekrarına denk geldim. Filiz annesine mutfakta üzerinden akıyor zaten gibisinden bir laf etti. Ben böyle bir laf etsem annem alır eline merdaneyi sırtımda kırar valla. İnanın ilk izleyişimde farketmedim ikinci izleyişimde farkettim. Gerçekten bir anneye bu şekilde bir laf edilmez. Anne ne yapmış olursa olsun. Ki Handan Hanımın çok da haksız oldugunu düşünmüyorum...
Zaten Kurdoglu da yorumunda durumu güzel özetlemiş. Teşekkürler.
açıkçası öyle pekde keyif alarak izlediğimi söyleyemem artık çok klasik şeyler olmaya başladı pek öyle beklemediğim şeyler gelişti diyemicem...filizle yılmazın birbirlerine aşkım diye hitap etmeleri bana çok yapmacık geldi..ben evliliğin eşiğindeki iki insanın heyecanını göremedim gözlerinde.şimdi diyeceksinizki bunca olayın için evleniyolar filan nasıl olmalarını bekliyosunki filizin de dediği gibi herkes bize karsı biz yinede evleniyoruz bu kadar büyük bir aşk yani o heyecanı görmek isterdim..filizi son zamanlarda ne kadarda umursamaz bi kız yaptılar..annesininde dediği gibi etrafında olan bitenlere o kadar uzakkki varsa yoksa yılmaz bu kadarı bence fazla abartı.hele hele elifi ziyarete gitmemesini hiçşey mazur gösteremez.bu kdarmı yoğunsun be filiz...ayrıca fenerdeki otele giderken ortada hiç bir konu yokken elifin durumunu biliyomusun demeside çok saçma geldii.mademki durumun bu kadar kritik oldugunun farkındasın hadi elifi geçtim ama ömere biraz destek olmalıydın filiz tekiner..tamam aşka saygımız sonsuz ama hayatını esir etmesine ailesini bu kadar boşlamasına annesiyle bu kadar saygısızca konuşmasına(ki annesi henüz fiili bir davranışta bulunmamıştır sadece yılmazla ilgili fikirlerini ve ona güvenmedigini söylemiştir.kaldıki bu güvensizliğinin nedenide yılmazın filize yaptığı şeylerdir filiz bunu göremeyecek bir kız nasıl olabildi hala anlamış değilim)saygılı olamayacağım üzgünüm...
gelelim ömere bence bu bölümün yıldızı ömerdi elifin babasına karşı gösterdiği olumlu tepki onu neden sevdiğimizin bir göstergesiydi bence..gayet nazik ve anlayışlıydı gerçi elifle hiç sahneleri yoktu ama ona ne kadar değer verdiğini bir kez daha kanıtladı bize..ayrıca değinmek istediğim bir nokta var handan hanım bir anne çocuklarının mutluluğunu ve ailesinin prestijini düşünüyor bu yüzden çocuklarıyla karşı karşıya gelebiliyor mesela bu bölümde hem filizle hem ömerle tartıştı ömerle filizin cevap verme stillerine dikkatinizi çekmek isterim ömer fikirlerini ne kadar yumuşak ve kırıcı olmadan anlatıyo filiz ise tam tersini seçiyo...elifi birazda olsa mutlu görmek benide sevindirdi..özelliklee nalanla konuşma sahnesi beni mahvetti elimi sakın bırakma dedi çünkü bir daha istesende tutamayacaksın diye geçirdim içimden...içim parçalandı...elif ölecek ömer kahrolacak filizle yılmaz evlenecek bence artık anlatacak başka birşey kalmadı..ısıtıp ısıtıp filiz yılmaz kavgalarını ve akabinde barışmalarını meralin komplo teorilerini izlemeyi kim isterkiiiii
Ya
biz daha Omerin askinin karsilik buldugu bolumleri izleyecektik..Ozge Borak'i cok begeniyorum oyuncu olarak tamam asla ayrilsin istemem benim de hosuma gitmiyor eski yuzun yenisiyle degistirilmesi ama Elif karakteri olmesin... Omere yazik degil mi...
Hakkaten ben Yilmaz Filiz aski istedim hep yalan degil ama Omeri de daha cok seviyorum karakter olarak ve Onun mutlu olmasini istiyorum asik oldugu kadinla
Dün akşam Euro Dde dizinin tekrarına denk geldim. Filiz annesine mutfakta üzerinden akıyor zaten gibisinden bir laf etti. Ben böyle bir laf etsem annem alır eline merdaneyi sırtımda kırar valla. İnanın ilk izleyişimde farketmedim ikinci izleyişimde farkettim. Gerçekten bir anneye bu şekilde bir laf edilmez. Anne ne yapmış olursa olsun. Ki Handan Hanımın çok da haksız oldugunu düşünmüyorum...
:img-grin2 annesi filize karşı çok sert.. filiz yine de saygılı davranıyor..annesine eda olayıyla ilgili bir şey sormadı henüz..annesi onun iyiligini düşünsede ben pek iyi niyetli bulmuyorum handan hanımı..çogu zaman kendi çıkarlarını düşünüyor..ömere de kızdı hatırlarsan,kayınpederini korudugu için..
acayip bir kadın kısacası..
:img-grin2 annesi filize karşı çok sert.. filiz yine de saygılı davranıyor..annesine eda olayıyla ilgili bir şey sormadı henüz..annesi onun iyiligini düşünsede ben pek iyi niyetli bulmuyorum handan hanımı..çogu zaman kendi çıkarlarını düşünüyor..ömere de kızdı hatırlarsan,kayınpederini korudugu için..
acayip bir kadın kısacası..
Sevgili anny, Handan hanimin Filizcigimize sert oldugu dogru fakat forever_bim'in yorumladigi olayda Handan hanimin hic bir hatasi yoktu, sadece ANNElik gorevini yapti. Filizcigimize gostermis oldugu tepkide sonuna kadar hakliydi. Filizcigimizin Handan hanima sarfettigi kelimeler cok YANLISti. Eda konusunda her ne kadar Annesinin entrikaya olan katkisini yakalasa da Annesine karsi daha terbiyeli olmaliydi. Filizcigimiz maalesef kalbinde yasadigi buyuk sarsintidan dolayi bazi meseleleri saglikli degerlendiremez hale geldi ki bu beni gercekten cok uzuyor. Onu bu halde izlemeye alisik degiliz cunku.
Bu bölümü geçen bölümden daha fazla beğendim. Yine mantıksız gelen olaylar vardı belki ama sanki sahneler daha bir anlamlıydı ve kesinlikle tanıtımda hiç öyle gözükmemişti ama rol dağılımı daha adildi.
Öncelikle yine beni en çok etkileyen sahnelerden başlamak istiyorum. Cemil'i oynayan oyuncuyu çok beğendim. O sahnede yanlış yaptıklarını itiraf eden ve Cemil'in babalık hakkını teslim eden Salih ve Fahriye de çok iyiydiler. Bu konuşmayı duyan Cemil'in gitmeyi seçmesi gerçekten seven bir erkeğin (hem eski karısını hem de çocuğunu) yapabileceği müthiş bir fedakarlıktı. Fahriye'nin alkol olayına rağmen onu bırakmakta neden zorlandığını şimdi daha iyi anlıyorum. Herşey çok güzeldi bu öyküde.
Oldum olası "aşkım" sözcüğünün bu kadar ayağa düşmesinden hoşlanmadım ne yazık ki bir arkadaşımız gibi favori çiftimde bunu duyunca da fikrim değişmedi. "Sevgilim" sanki daha çok yakışmıştı Yılmaz'ın ağzına. Buna rağmen ben de sevgili kurdoğlu gibi özellikle Bülent İnal'da aşk kıvılcımlarını görüyorum ama elbette bu da benim diziyi yorumlayışım. Gerçekten aşık bir çift gibi davranmaları gözlerinin birbirlerinden başka hiçbirşeyi görememesi zaten almış aldıkları nikah kararından da belli oluyor. Aslında Filiz'e ailesinin fikrini değiştiremeyeceğini düşünmesinde hak veriyorum ama Elif'in durumunu düşünebilirdi. Sonuçta ailenin diğer fertlerine değil daha çok Filiz'in annesine karşı verilmiş bir tepki kararıydı bu. Aşk insanı bencilleştiriyor, "biz" ve "diğerleri" duygusu haddinden fazla gelişiyor ve bu yüzden onaylamasam da çok saçma bulmadım onların bu kararını.
Filiz'in evleneceğini babasına söylemeye niyetli olduğunu düşünüyorum ama cesaretini toplarsa tabi ki. Bu arada iki ebeveynin yaklaşım farkının dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Sebepleri haksız demiyorum ama Handan Hanım'ın sürekli suçlayıcı ve güvensiz (kızına güvensiz) tavrı ile babanın fikrini belirten ama bağışlayıcı ve sakin tavırları arasında büyük bir fark var. İşte bu yüzden kız gittikçe annesinden uzaklaşıyor ona annelik görevini ise Canan Hanım üstleniyor. Evet tabi ki Filiz annesine daha kibar davranmalı ama Handan Hanım da kızını kendinden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Böyle sürekli tetikte olmamı gerektiren, sürekli birşeylerle suçlandığım bir anne-kız ilişkisine sahip olduğumu düşünmek bile istemiyorum. Canan Hanım da adeta kendi oğlunun düğününü planlar gibi konuya el attı.
Elif'in bu sefer sahnesi düşününce aslında yine azdı ama daha önce de yazmıştım niteliği olan kaliteli sahneleri vardı. Babasıyla olan sahnesini de çok beğendim ama iki kardeşin ele ele tutuştuğu sahnelerde gözyaşlarımı tutamadım. Elif'in öleceğini o sahneden sonra ben de düşünmeye başladım ne yazık ki :( Handan Hanım'ın klasik bencil tavrını yazmaya bile gerek duymuyorum. Ömer'in söyledikleri "insanın niye katil olabileceğini anladım" demesi onun da artık büyüdüğünü düşündürttü bana. Evet Ömer de kardeşi gibi görgü kurallarından o da bihaber ama çok şaşırtıcı değil anneyi düşününce (ben de Handan Hn.'a takmış gibi oldum ama yeri geldi gerçekten :)) Neyse, Ömer şık bir teklifte bulundu Emin'e ve de o da aynı zerafetle sebebi inceleyip cevabını verdi. Güzel bir sahneydi. Müjgan Hanım konusunda sevgili Kurdoğlu'na katıldığım bir nokta var, pişmanlığını daha uzun süre belli edebilirdi ama boşanmış olduğu eski kocasını eve almaması bence koşulları düşününce çok da acaip değil. Sonuçta çocukları babasından mahrum etmesi elbette pişman olunacak bir davranıştır ama kendi özel ilişkileri konusunda bence herhangi bir mecrubiyeti yok Emin'e karşı.
Nişan sahnesinde Filiz'in kibar kibar oynaması beni de çok güldürdü. Mualla Hanım gelmeyerek Handan Hanım'dan çok farklı olmadığını gösterdi sadece biraz daha kibar. Neyse, onun da haklı oldukları yönler var ama böyle davranarak çocuklarını kendilerinden uzaklaştıma dışında birşey yapmıyorlar. Meral'in Kemal'a koşması biraz tuhaf kaçsa da daha önce yazdığım gibi aşk insanı tuhaflaştırıyor. Kemal'in olaylardan önceki durgun tavrı içime kötü şeyler olacakmış hissi verdi bana.
Gelelim dizi boyunca sinirime dokunan olaya, ya bu Meral nasıl elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyor? Polis bu kadını aramıyor mu? Onu bırakalım otelin bir güvenliği yok mudur? Pasta geçti tamam ama Meral ve Halis nasıl girdi otele? Kemal'in güvenlikten sorumlu adamları ne iş yapıyor? Ayrı bir güvenlik önlemi nasıl alınmaz? Bu arada şöfor niye Kemal'a tehdit edildiğini söylemiyor? Kemal'in rahatlıkla bu adamın ailesini ve oğlunu koruyabilecek imkanları var. Çok saçma geliyor düşününce.
Yine de bu saçmalığa rağmen bu bölümü sevdim bayağı. Hatalarıyla, hatalarından pişman olmalarıyla gerçek karakterlerin öyküsünü seyrettik bu bölüm.
Not: Murat'a saçını açık bırakması daha çok yakışmış. Yine de hiç benim tipim değil ama hakkını teslim etmem lazım.
Sevgili anny, Handan hanimin Filizcigimize sert oldugu dogru fakat forever_bim'in yorumladigi olayda Handan hanimin hic bir hatasi yoktu, sadece ANNElik gorevini yapti. Filizcigimize gostermis oldugu tepkide sonuna kadar hakliydi. Filizcigimizin Handan hanima sarfettigi kelimeler cok YANLISti. Eda konusunda her ne kadar Annesinin entrikaya olan katkisini yakalasa da Annesine karsi daha terbiyeli olmaliydi. Filizcigimiz maalesef kalbinde yasadigi buyuk sarsintidan dolayi bazi meseleleri saglikli degerlendiremez hale geldi ki bu beni gercekten cok uzuyor. Onu bu halde izlemeye alisik degiliz cunku.
Annesi filiz'i korumak istese de seçtiği yöntem yanlış. Ucuz entrikalar hiçbir anneye yakışmaz. Annelere evet saygı duyulması gerekir, ancak annelerin her yaptığı doğrudur diye birşey yok, annelerimize de hepimiz kızıyoruz, küsüyoruz. Bunların hepsi olabilecek şeyler. Filiz'in yerinde olsam ben de çok kızar, sinirlenirdim. Çünkü filiz orda ağlarken, annesi bir bakıma içteniçe sevindi hem de olaylara kendisinin sebep olduğunu bile bile.
Ama bu arada Handan hanımın kızını koruma içgüdüsünü de anlayabiliyorum. Yılmaz'a onun çabucak güvenmesini beklemesi imkansız. Hem şöyle de düşünmek lazım, gelini ile müstakbel damadı eskiden nişanlılardı. Kadın bunu düşündükçe çıldırabilir. Haklı da. İşte arkadan arkaya iç çevireceğine kızına bunları anlatmaya çalışsa Filiz de ona saygı duyardı.
Sevgili berna1 yorumuna katılmamak mümkün değil. Gerçekten aynı gözlerle bakmışız diziye.(Ama ben sık sık zaping yaptım o başka) Bende bir şeyler eklemek istiyorum.
En başta Yılmaz ile Filiz' in nişan töreninde tanıdık tanımadık mahallede kim varsa toplamışlar. Atölyede çalışan bayanlar o kadar samimilermiymiş ki çoluğunu çocuğunu bırakmış kadınlar nişana gelmişler, çok uyduruktan özensiz bir sahneydi bence. Ama mekana bayıldım doğrusu, Çok romantik ve görülesi bir yer olduğu aşikar. Bana kızarsanız kızın ama bence Filiz in elbisesi özelliklede ayakkabıları (Kel alaka) çok kötüydü. Günlük hayatında bile daha çarpıcı olabiliyorken o gece bana Filiz çok sönük geldi.
Yılmaz ile Filiz in arabada giderken Elif hakkında konuşmaları konuşmuş olmak için geçiştirilmiş olduğu çok belliydi.
Filiz in Canan hanıma ayırdığı vaktinden 10 dk Elif e ayırmasını beklerdim doğrusu. Beraber sahneleri olsun istemiyorlarsa bile Elif uyuyorken Filiz in yapacağı küçük bir sevgi gösterisi veya itiraf diziye biraz daha heyecan katabilirdi.En azından Filiz vefasızlık etmedi diyebilirdik. Yine Yılmaz ında yapacağı kaçamak bir ziyaretde (ki bu Elif e veda anlamında bir ziyaret olabilirdi) hem diziye bir hareketlilik verir hemde saçma sapan aksiyon sahnelerine gerek kalmadan diziyi daha sürükleyici bir hale getirebilirdi.
Ayrıca Canan hanım ve Kemal Beyin Filiz ve Yılmaz a bu gizli ve istenmeyen beraberlikte destek ve yardımcı olması bana yanlış geliyor. Tamam, beraberliklerine gönülden memnun olabilirler ama iki olgun ve gün görmüş insanın daha makul ve yapıcı olmalarını beklerdim. Bir arayol bulmaları gerekirken arkadan arkaya iş çevirmeleri bence yakışık değil.
bence de filiz elifi ziyaret etmeliydi fakat filiz ziyaret ettiğini veya sürekli haber aldığını söylüyor fakat o sahneler gösterilmiyor
handan hanımla kızı arasındaki kavgada masadan kalkması bence babasını ve ortammı daha çok germek istememesinden kaynaklanıyordur,
bu arada ömerle veya elifle olan sahneleri gösterirlerse çok daha iyi olur
fakat elif ölürse ömerin yanında filizin olduğu sahneleri sıklıkla izleriz
bence de filiz elifi ziyaret etmeliydi fakat filiz ziyaret ettiğini veya sürekli haber aldığını söylüyor fakat o sahneler gösterilmiyor
handan hanımla kızı arasındaki kavgada masadan kalkması bence babasını ve ortammı daha çok germek istememesinden kaynaklanıyordur,
bu arada ömerle veya elifle olan sahneleri gösterirlerse çok daha iyi olur
fakat elif ölürse ömerin yanında filizin olduğu sahneleri sıklıkla izleriz
ömer bu kadar büyük bir kayıp yaşadığındada bir zahmet yanında olsun filiz zaten bu durumdada yanında olmazsa ne anlamı kalır kardeşliğinin ayrıca sürekli elifin haberlerini alması benim için bişey ifade etmiyo çok yoğun çalşısa gidemese elifin yanına yine bir derece anlarım ama fahriyeyi bile gidip ziyaret etti filiz o kadar zaman harcadı nedenseelifi iki dakika görmeye gidemediiiiii
ömer bu kadar büyük bir kayıp yaşadığındada bir zahmet yanında olsun filiz zaten bu durumdada yanında olmazsa ne anlamı kalır kardeşliğinin ayrıca sürekli elifin haberlerini alması benim için bişey ifade etmiyo çok yoğun çalşısa gidemese elifin yanına yine bir derece anlarım ama fahriyeyi bile gidip ziyaret etti filiz o kadar zaman harcadı nedenseelifi iki dakika görmeye gidemediiiiii
Arkadaşlar dizi bu sonuçta, senaristler elif diziden ayrılacağı için mümkün mertebe az sahne yazmaya çalışıyorlar ona. Filiz'i bence suçlamayın, olağanüstü bir hal sözkonusu.
ben onu demedim tabiki abisinin yanında olacak o zaman gösterirler anlamında söyledim
filiz elifi ziyaret ettiğini veya haber aldığını konuştuğunu laf aralarında söylüyor belli ediyor sadece o sahneleri göstermiyorlar
Arkadaşlar dizi bu sonuçta, senaristler elif diziden ayrılacağı için mümkün mertebe az sahne yazmaya çalışıyorlar ona. Filiz'i bence suçlamayın, olağanüstü bir hal sözkonusu.
Filiz'in Elif'i bu bölüm süresi içinde ziyaret etmediği doğru ama Filiz'in onu daha önce ziyaret ettiğini biliyoruz. Hatta kızına yazdığı defteri de Elif'e o hediye etti. Sadece biz bu sahneleri görmüyoruz. Evet daha sık gidebilir. Abisine de daha çok destek olabilir ama Filiz de sizin yazdığınız gibi ilgisiz ve vurdumduymaz da davranmıyor.
anı defteri hakkında bir yorum yapmıştım daha önce ne yazıkki doğru çıktı elif kızına yadigar bırakacak o defteri bi kerecik koklayamayacak kızını elifimm bi mutlu oldugunu bir yüzünün güldüğünü göremedik of ya bu nasıl iş
eğer özge borak diziden ayrılmasaydı ömerle mutlu olmalarını sağlayacaklardı ama ayrıldığı için böyle bir şey olamayacak
................
Müjgan Hanım konusunda sevgili Kurdoğlu'na katıldığım bir nokta var, pişmanlığını daha uzun süre belli edebilirdi ama boşanmış olduğu eski kocasını eve almaması bence koşulları düşününce çok da acaip değil. Sonuçta çocukları babasından mahrum etmesi elbette pişman olunacak bir davranıştır ama kendi özel ilişkileri konusunda bence herhangi bir mecrubiyeti yok Emin'e karşı.
Sevgili Berna, Mujgan hanim Emin beyi yanlis anladigi icin kendisinden bosanmis ve cocuklarina bu hasret izdirabini cektirmis. Yani aslinda yanlis anlamamis olsaydi ayrilmayacakmis, simdi bu yanlis anlasilma da su yuzune ciktigina gore Mujgan hanimin Emin beyi reddetme hakki halen varmidir? Hem sucsuz y