Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
Ebrue arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekküler. Net de Özge Borak ile ilgili pek bir bilgi bulamamıştım. Kendisini çok sevdiğim için hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyordum. Sağol
Geçen bölüm hakkında biraz daha yorum yapmak istiyorum. Geçmişte yaşadığı bir aşkı kafasından silmiş ya da artık benim için o yok diyebilen bir erkek eğer başka bir kadından gerçekten hoşlansaydı o insanın Şirketine kasıla kasıla giripte ben şimdi hepinize bana yaptıklarınızın hesabını soracağım edalarıyla birde inat gibi Şirkete yerleşerej (artı orada Elif' i görme ihtimali de çok iken )hoşlandığı kızın karşısına geçip gözlerini süzerek kendini affettirmeye çalışması ne kadar mantıklı soruyorum size. Hadi mantıkda aramayalım diyelim, o zaman sizce Yılmaz bu kadar söylediğin zıttına şeyler yaparken gerçekten Filiz' den hoşlanıyormu? (Siz bir kızdan hoşlansanız bunu ona yaparmısınız?)Yılmaz sadece Filiz' in aşkıyla egolarını tatmin ediyor, tercih edilmemenin ezikliği ile bak bana Filiz gibi kadın aşık havalarına sokuyor kendini. Tabiki biraz erkekliğin vermiş olduğu güzel kadınlara karşı olan zayıflığıda işin içine girince öyle durmadan burun buruna gelip bip bip yaparlar bizde gülmekten çatlarız.
sevgili öşöş inan çok güldürdün beni ''durmadan burun buruna gelip bip bip yaparlar ''kısmına çok yaşa emi sen :D
bu arada ben diziyi çok güzel bir aşk hikayesi var diye izlemeye başlamıştım ama dizi artık kin,intikam ve mafya dizisi oldu çıktı başımıza senaristler lütfen gidişatı biraz da seyircileri düşünerek yazsınlar lütfennnn
bu arada ömer de zavallım yılmazı ekart etmek adına çok yanlış bir tercih yapıyor meral le iş birliği yaparak ahhh ahh ömer o meral ne şeytan birisi keşke bir an önce ömer anlasa meral in ne kadar tehlikeli biri olduğunu
ben 25 bölüm yorumumdada yapmıtım;Yılmazın hisseeri şu aşamada alması il eilgili 26 bölüm özetinde de okuduğum üzere yine böle bir tahminde bulunucam yani tahminimi yineliycek olursam; Yılmaz bence hisseleri Filize devredicek yada şirketin başına geçmesindeki sebep ne biliyim oda istemesi mali raporları istemsi şirketi bu kötü duurmdan kurtarıp işe sahip çıkıp Filizn gözüne bu şekilde girmeye çalışması belki bazı arkadaşların dediği Yılmazın Filize karşı alaycı tavırlarıda bundandır yani sağ gösterip sol vurabilir nedersiniz arkadaşlar şuan bu alycı ne istediğini bilmeyen şirkete ben size hatta filiz sanada gösteririm edalrında ghirmesini şuan kafa karıştırocak bir şey gibi gösteriyo olabilir... bilemiyorum ama artık çok sinir olmaya başladım bende ...... cama neler olcak görücez...
ben 25 bölüm yorumumdada yapmıtım;Yılmazın hisseeri şu aşamada alması il eilgili 26 bölüm özetinde de okuduğum üzere yine böle bir tahminde bulunucam yani tahminimi yineliycek olursam; Yılmaz bence hisseleri Filize devredicek yada şirketin başına geçmesindeki sebep ne biliyim oda istemesi mali raporları istemsi şirketi bu kötü duurmdan kurtarıp işe sahip çıkıp Filizn gözüne bu şekilde girmeye çalışması belki bazı arkadaşların dediği Yılmazın Filize karşı alaycı tavırlarıda bundandır yani sağ gösterip sol vurabilir nedersiniz arkadaşlar şuan bu alycı ne istediğini bilmeyen şirkete ben size hatta filiz sanada gösteririm edalrında ghirmesini şuan kafa karıştırocak bir şey gibi gösteriyo olabilir... bilemiyorum ama artık çok sinir olmaya başladım bende ...... cama neler olcak görücez...
aynı fikirleri paylaşıyorum ben de seninle... yılmaz filiz'in gözüne girmek için büyük bir hamle yapıcak bu bölümde.yapsın da zaten!! zamanı geldi bence.
Yılmaz'ın Filiz'e hisse devrini yapmayı düşünmesi ve bunu yapacak olması zamanlama açısından büyük bir yanlıştır. iş hayatı ile özel hayatın birbirine karıştırılması olur. Tekiner'leri Meral'den koruyacak olan Yılmaz ve Kemal'dir. Yılmaz Ömer Tekiner'in ve Meral'in hamlesini görmek isteyecektir. Tekiner'ler Yılmaz'la uzlaşmak zorunda, yoksa her geçen süre Tekiner'lerin aleyhinedir.
Yılmaz, Filiz'le evlenirse, hisseleri çocuk veya çocuklarına devretmelidir.
bölüm özetini okudum. zanetmiyorum Yılmaz ın Filiz ehisselerini devrediceğini. bence bence başka bişey var. ama eğer devretmek istiyorsa Filiz böylelikle Yılmaz dan intikamını alabilir. onların anlaşmalkarını tutmaya bilir mesela. gecen bölümde ben zaten itiraf bekliyordum ama Yılmaz dan bu maalesef olmadı ama Filiz den hemen Yılmaz lan yine birlikte olmasını beklemiyordum. dizi güzel ilerliyor her bölüm ilah bişey olucak değil. yeterince entrika oldu zaten. cuma gününü heyecanla bekliyorum.
sanırım bu bölüm ciddi bir bölüm olacak, tabi eğer geçen hafta olduğu gibi fragman yanıltıcı değilse, fragmanı izledim, yılmaz çok ciddiydi, hatta son sahnede yılmaz çok sinirli bir şekilde filize bakıyordu,sanki filiz korktu biraz, bana öyle geldi, acaba ne olabilir, ya şirketle ilgilidir, merale yakın davranmıştır filiz, yılmazda seni uyardım neden böyle yaptın diye kızıyor, yada murata yakın davranmıştır, onun için kızıyor, tabi bunlar benim tahminlerim, çok farklı bir şeyde olabilir, ömerle elifte artık aynı odada yatmaya başlayacak, birde galiba bir parti oluyor, yılmaz ve filiz ordalar, bakışıyorlar,,
FRAGMANI EKLEDİM,, ilgilenenlere duyrulur,,
ya birde şunu söylemek istiyorum, dizifilmi çok zor açıyorum, sayfalar birkerede açılmıyor, bazen hiç açılmıyor, ve açıldığı zamanda çok yavaş açılıyor, sizdede böylemi oluyor, yoksa sorun bendemi, bu sorunla ilgilenen olursa çok memnun olacağım...
gülündikeni
30-03-06, 17:21
26.Bölüm fragmanindaki siir;
Içimde bir sen..
Bir de senden öte yarali sevdalar var
içimde kanadi kirik sevdaya inat
Yasatan biri var
Dogacagin güne saklar miyim canimi bilemem
Dinmez hüzünler varken serde
Sen korkma,yasamak hüsran,canin canima siper
Belki kalamam dogacagin güne
Bebegime...
sabah 2 saat bekledim fragmanı görmek için ama tabii ki kanald göstermedi!! akşam dayım getirmiş saolsun :) izledim sonunda,yılmaz çok sinirli gözüküyordu son sahnede..umarım fragmandaki yılmaz-filiz görüntülerinin geçen haftaya oranla az olması bölümde onları daha çok göreceğimiz anlamına geliyordur.fahriyeler niye şaşırıyor orda anlayamadım...
bana fahriye sanki cemille ilgili bisey duydu ve ona sasiyor gibi geldi...guzel bi bolum olucak gibi...ama ben cok ömerle elifin durumunu merak ediyorum...
bencede cemille ilgili birşey olabilir...yoksa hepsi birden neye şaşırırlar ki bu kadar?
yılmaz fragmanın sonunda neden sinirli acaba?muratla ilgili birşey olabilir diye düşünüyorum ben...
ayrıca filiz ve yılmazın aynı odada ne işi var o da merak konusu:)ve bu parti ne partisi?
Bence cemil öldü ve onun haberini alınca şok oldu elini ağzına götürdü..
fragmanı izledim. yanlış değilsem orası kemal beyin evi değil davet vermişler kemal cananın evine taşındı ya o yüzden herhalde. ay bende cok korktum yılmaz filiz i odasında bekliyodu ve cok sinirli bakıyordu. filiz bişey yapmış olabilir. yada anlaşma yapmış ama anlaşmaya uymamış olabilir mesela. cemil e noldu bilemem ölmüş olabilir belki. yılmaz ama o davet de filiz e cok güzel bakıyordu. görücez az kaldı.
zilan arkadaşım sağol fragman icin ve bende de aynı problşem var. cok uzun sürüyor sayfaya girmem yada bazen hic giremiyorum bile.
Yine güzel bi bölüm olacak gibi
Elif ile Ömer arasinda neler olacak cok merak
ediyorum Bu arada Siire bayildim Elif bebegine
hitap etmis sanirim cok hosuma gitti
Bu arada Fahriye cok soke olmus bakti nolacak
acaba? umarim cemil dönmemisdir
Bakacaz Simdiden herkese iyi seyirler :)
Fragmani izler izlemez icim kipir kipir oldu bi anda.. Dizide anlatilmak istenenler, yasanan olaylarla cok acik bi sekilde ortada. Ask trafigindeki gercek asklarin birbirine olan inadi.. "ama ama ama.." dedirtiyo ancak, acik konusmak gerekirse yinede en keyifli kilanda bu sanirim.
Elif ile Omerin arasindaki yasananlar gercekten cok etkileyici, ayrica kendimi her ikisinin yerinede rahatlikla koyabiliyorum, buda dizideki oyuncularin kabiliyetiyle alakali sanirim. Birebir yasadiklarini hissettirebiliyolar ve bu yuzden onlara tebriklerimi sunmak istiyorum..
Dikkat ettiyseniz, Elif ile Omerin yatakta yattiklari sahnede birden bire Yilmazin goruntusu belirdi. Ayrica Yilmazin anilarininda tazelenmesi yine kacinilmaz olanlardandi. Bu konulara dizi sonunda yer vermek istiyorum. Gercekten hos goruntulerdi, hepsini detayli bi sekilde bu aksam seyrediceyiz. Sabirsizlikla bekliyorum bu sahneleri..
Sadece fragmani seyrederek cok keyif aldim ve buyuk bi sabirsizlikla baslamasini bekliyorum.
ya ben ilk yarim saati kacirdim Yilmaz ve Filiz opusemedi galiba iyi de olmus bence
bana cevap verirseniz cok mutlu olurum
Yilmaz efendinin gene Elife olan aski depresmis anlasilan uyuz adam ne istedigi belli degil
Yilmaz ve Filiz gecen hafta cok samimi degiller miydi bu hafta su ana kadar sanki siradan 2 arkadas gibi davraniyorlar anlamadim ben
Arkadaslar, banami oyle geldi bilmiyorum ama bu bolum sanki diger bolumlerden daha uzun surdu. Ne dersiniz?
Iyiki o temizlikciler geldide, Filiz ve Yilmaz opusmediler. Yoksa gercekten sinirlenir ve diziyi bir daha izlemezdim
Neyse gelelim bugunku bolumun yorumlarina:
Nalanin arkadasi icin birseyler yapmasi benim cok hosuma gitti. Gercekten delikanli bir kizmis. Babasida bundan sonra artik iyice dusunur ve ogluna ilgi gosterir.
Yilmazin "teklifi" demek buymus. Filiz kesin ve kesin Omer ve babasini degil, Yilmazi tercih eder diye dusunuyorum. Yani Filiz cok zeki ve insaniyetli, iscilerii dusunen bir kiz.
Meral cok tehlikeli olmaya basladi. Omerin durumu iyi gozukmuyor. Bence sirketi Omer batiracak, kumar oynayarak. Filiz Omerden daha akilli ve zeki oldugunu kanitladi. Omer gercekten batakliga sebeb olacaktir.
Yilmaz, Sema ve Alinin evine girerken, Elifin eski odasi aklina geldi, ve dalip gitti. Cok hostu ya. Yilmaz Elifi asla ve asla atamaz yureginden.
Aslinda Elif ve Yilmazin karsilasmalarini istiyorum. Ben Semanin evinde belki tesadufen karsilasir umuduna kapilmistim aslinda..
Ayrica Erol ve Handan hanimin barismalarina cok sevindim. Cok yakisiyorlar ve seviyorlar birbirlerine. Dikkat ettiyseniz, Handan hanim artik fesat bir bayan degil, iyimser bir bayan olmaya basliyor.
güzel bir bölümdü
bölümün yıldızları Kemal bey ve Ekrem'di. Canan hanım çok akıllı. Leyla'ya karşı bir zafer kazandı.
Kemal bey, Ekrem ve Canan hanım sahnesi Canan hanım, Kemal beyle evlilik yıldönümünü için verdiği davete Filiz'i davet etme isteği karşısında Ekrem'in sözleri ve Kemal Bey'in Ekrem'e bakışı.
Tekiner'ler Meral'e karşı bağımlı oldular. Meral'in ilk teklifine onay verdiler. Yılmaz Meral'in hamlesini gördü. Yılmaz çok akıllı bir hamle ile karşılık veriyor. tabi bu akıllı hamlede Kemal Beyin katkısını unutmayalım. Filiz Yılmaz'ın kararlığını gördü. Filiz tekrar Yılmaz'a güvenmeye başladı.
Filiz'in Ömer ve Erol Bey'e evlerindeki çıkışı ve sözleri güzeldi.
Ömer iyi bir yönetici olmadığını kanıtladı ve Meral'e teslim olmaya başladı..
ya bence çok yavan bir bölümdü birçok dizi atraksiyon ve farklı hikayeler yaratmak konusunda öne geçmişken bizim dizi giderek yavaşlıyor bölümde kayda değer hiçbirşey yoktu bence emeğe saygım var o yüzden kötü demiyorum ama kesinlikle yavan bir bölümdü umarım haftaya daha ince bir bölümle ve keyifle seyrederiz diziyi....
evet güzel bir bölümdü.yılmaz-filiz birlikteliğini istesem de öpüşmemeleri iyi oldu bencede. filiz muhtemelen yılmaz'ın tarafını seçicek bu teklifle,ve ömer ve babasıyla iyice zıt duruma düşecek.
fark etmişsinizdir herhalde bu bölümde filiz ve yılmaz'ın araları çok daha iyiydi. evet yılmaz çok sert çıkıştı ama sonra özür de dilemeyi bildi..elif ömer'e söylediklerinde haklıydı,ama o da ne istediğini bilmiyor! erol ve handan'a çok sevindim.meral tehlikeli olmaya başladı...
Evet bu bölüm güzel di. En cok Ekrem e güldüm yemekte cöpcatan diye cok komik di. Bide Ömer e o Elif susamış bahanesine. Sema işlen Ali nin durumuna üzüldüm ikisininde işsiz kalması cok kötü aslında 500 kişi cıkarmaları hemen Meral e inanmaları cok sacmaydı. Herhalde Meral in gözüne girtmek icin Ömer bunu kabul etmiş oalbilir diye düşünüyorum. Ömer in Elif len hemen barışması güzeldi Elif de cünkü bunu hakketti. Elif birazcık bile eşine sevgi gösterse Ömer cok mutlu olucak ama Elif hnm nazlanıyor haladen. Gönlünü alıcağına o kacıyor. Hem suclu hem güclü durumu yani. Yılmaz kendini Filiz e yakın hissediyor, asansör de ona yakın olmaya calışması bide şu davet de güzeldi. Bakışları buna yönellik. Yılmaz Elif i unuttu yok daha seviyor konusuna girmicem sadece tek bişey söylicem Yılmazında dediği, unutmam lazım cünkü Elif hamile. Filiz bence kabul edicek cok sinirliydi babsına ve ömer e karşı. Doğrusu bende sinirlendim ne kdr soğuklarıd öyle aycok üzüldüm diye. yılmaz da bir zmnlar işsiz kaldığı icin durumu cok iyi anlıyor. Bide kendini beğenmiş duygusuz deniliyor, böyle olsaydı illaki bişey yapmak istmemzdi. Bide tabi Filiz var bence Yılmaz bu şirkete istediğini yapardı ama bunu sadece Filiz i düşüdnüğü icin yapmıyor. Kendisini affetirmek isitiyor tabikide ve Filiz bu Yılmaz ın sözlerinden sonra şirketi batırmak istmeediğini anladı. Ve bence kabul edicek. Öpüşmiceklerini biliyordum, ama yinede böyle yakınlaşmaları da güzel :img-icecr
hı unutmadan. ömer gercekten şirketi Yılmaz a kaptırmamak icin Meral in her söylediğini kabul edicek gibi görünüyor. Ben erol bey i daha akıllı sanmışdım bu konuda ama hemen ikna oldu. bence Filiz şirketi Ömerden daha iyi yönetebilir. Ömer gittikce bataklığas düşücek bence kumarlan. Ama meral a bu şirketin durumu ilgili palnını anlıyamıyorum.
Dogrusu ben bu bolumu hem sevdim, hem sevmedim. Sevmedigim sey suki Yilmaz'i cok kararsiz gosteriyorlar ve kendini begenmis bir adamin imaji var. Hala en sevidigim karakterlerden biri fakat senaristler hem Elif sevenlerini hemde Filiz severlerini sevindirmek istiyorlar. Durum boyle olunca bir kararsizlik ortaya cikiyor.
Ama sevdigim sey suduki, Omer nekadar iscilerin atilmasina uzulmuyorsa, Filiz bi kati kadar uzuluyordu. Bir an agliyacagini sandim dogrusu. Atilan kisilere en cok o uzuldu sanirim. Buda onun iyi kalpli oldugunu gosteriyor.
Filiz'e yakistiramadigim suki Yilmaz'a fazla yuz veriyor. Biraz daha sogumasi lazim. Uzak durmasi lazimki, Yilmaz onun pesinden kossun.
Ama Yılmaz da artık yaşı başı gecmiş biri. Neden Filiz in arkasaından hep koşsun ki anlamıyorum tmm Filiz len dalga gecti ama Filiz de az hakaret etmedi. Bnece Filiz tam doğru davranıyor. İnşallah iş birliği yaparlar. Yılmaz artık dediğini dedi sana değer veriyorum, senin güvenini kazanıcam dedi. ve bence böylece biraz kazanmış oldu. Filiz ve Elif de baya sinirlendiler bu işci olayına. En cok Yılmaz, Elif, Filiz üzüldü zaten. öbürlerin umrunda gibi değil di sanki. bide Ömer babam 2 gündür uyuyamıyor diyor, ya o cıkarılan insanlar napsın, onlar da iş bulana kdr uyuyamicaklar. Ömer i bu bölüm bencil olduğunu gösterdiler.
Yine muhtesem bir bolumu geride birakmis olmanin uzuntusu ve cok daha muhtesem bir bolumun beklentisi icerisindeyim. Her ne kadar Yilmazla Filizi opusturmemis olsalarda bu bolum cok guzel bi bolumdu. Aslinda beni Yilmazin Filizi opup opmeyecegi inanin hic irgalamiyor, Yilmazin Filize olan duygulari belli eee Filizinkiler zaten asikar. Bu yeterde artar bile bana. Beni irgalayan tek sey Yilmazin Elife olan hisleri, yani simdiki hisleri. Yilmazin Elifi her ne kadar kesinlikle gormesini istemesemde Yilmazin Elifi gorurken bakislarindaki kinin ve nefretin olup olmayacagini cok merak ediyorum. Eger Yilmaz yine oyle bir sahnede o birzamanlar cok sevdigi deniz kizinin geri donme ihtimalini guderse (ki hic bir ihtimal vermiyorum) Yilmaz ozaman gozumden duser iste. Nekadar duygu dolu nekadar yurekli biri oldugunu bu bolumdede gosterdi bize Yilmaz. Cevresindeki hic birinin dertlerine kayitsiz kalamadigini gosterdi. Tam bu noktada yine Yilmazi o cok magrur, kendini begenmis, pim pirik kadinla (!) kiyaslayacam ama gecen haftaki taslamadan sonra bu niyetimden vazgectim. Olan olmus zaten, hâlâ karanlik kuyularda can cekisiyor, beter olsun insallah…..
Evet ne diyordum bolum muhtesemdi arkadaslar. Kemal bey babaligini gosterdi yine, asksa ask, meskse mesk. Baba adam vesselam. Senaristlerin Yilmazin hala Elifi dusundugu izlenimini vermeye calistigini dusunenlerden degilim kesinlikle. Evet Yilmaz maziye cok gidiyor, ama bu cok dogal. O malum deniz kiziyla yasadigi (ozel) yerleri ve mekanlari gorunce tabiki dalip gider adam. E diyoruz ya adam duygulu, senaristler yilmaz karakterini bence cok guzel yaziyorlar, ama sakin ilerde o ismini bile anmak istemedigim kadini sevdirtmeye kalkismasinlar, cok kizarim…….
Bu bolumde sanirim bir cok insanin maskesinin altindaki sahte masumiyet havasida kalkmis oldu. Omer efendinin nekadar insancil biri oldugunu gorduk ve nerdeyse aglayacaktik, bi insan yedisinde neyse yetmisindede odur sozune aslinda hic inanmam, ama Omer beni bu soze inandirmaya zorluyor.
Filizin Yilmaza olan askini gozlerinden seyretmek ve okumak bana muthis bi zevk veriyor, bu kiz bi hazine. Gercekten cok basarili, gecen hafta yazdigim Tuba Buyukustundeki ustun cok ustun nitelikleri ele aldigim yazim oyuncularla alakali oldugu icin kaldirilmisti, onun icin simdi tekrardan Tuba hanimin muhtesem oyunculuguna girmek istemiyorum. Demek istedigim su ki, her gecen bolum bu hanimefendiye olan hayranligim kat be kat artiyor. Guzelligine demiyorum dikkat edin lutfen, oyunculuguna ve durusuna ve karakterine ve kalbine ve gozlerindeki derinlige ve nezaketine ve zerafetine ve en onemlisi INSANLIGINA !
Evet dün güzel bir bölümdü bence ya bu ömer ne yapacak böyle anlamıyorum arkadaşı bile dedi bu kadın tekin bir kadın değil diye buna rağmen kalkıp kumar oynadılar ve bu sanırım alışkanlık yapacak allahım inşallah öyle olmaz çünkü ben tekiner ailesine bişey olmasını istemiyorum önceden handan gıcıktı şimdi o da çok iyi böyle bir aileye zarar gelmesini istemem doğrusu..
inşallah yılmaz efendi de şu işçi çıkarılma konusunda iyi bir çözüm bulurda şu meral in planları işe yaramaz ...
bu arada dün elif e bayağı üzüldüm çiflikte evde falan kendini dışlanmış gibi hissetti canım yaaa çok seviyorum onu :img-icecr
Biricik dizime kötüydü beğenmedim demiycem ama çok yavan bi bölümdü yani bitane kadar hep bişeyler bekledim izlediğim en harekertsiz bölümdü pek zevk aldığımı söliyemiycem o yzüden çok da fazla yorum yapamıyorum,ama yinede bişey yazayım bari;
Bi kere senaristlerin ne yapmaya çalıştığını bu hikayeyi nasıl ayzdıklarını çok ama çok merak ediyorum acaba sürekli fikirlermi değişiyor yoksa hali ahzırda bi senoryomu.Yılmazın bu kararsız hallerinden bıktım artık kaç bölümdür yaa çok ilginç bi karakter yaratıyolar yılmaz için yani haftalardır bekledim şey (beklediğimiz) Yılmazın filize karşı olan duygularına dile getirmesini ne aman göreceğiz evet ona yaklaşıyo ondna çok hoşlanıyo bunu görebiliyortuz ve ilerde Bülent İnalın da açıklamsına göre Yılmaz Filizi çok sevicek demişti.
tamam Elifi hemen unutmamasıda anormal bişey değil ama Yılmaz karakterini gitgide değiştiriyolar gibi.(Bu konuyu açmak istemiyordum ama açılıyo bir şekilde. ) neyse...
Bide şeye çok taktım Elifi bu bölümde çok dışlandı ya nedense kendimi onun yerine koydum ben çıldırırdım herhalde her nekdar da kocamı deliler gibi sevip sevmediğimi düşünp tereddüt etsemde.Tamam Ömerin Filizle olan dioloğu çok güzel imrendiren cinsten ama çok abarrtılar sanki sürekli öpüşmeler sarılmalar Elif öle masum masum bakıyo (elifi her nekdar kızsamda yani bana göre yaptığı sergiledi davranışlardan ötürü bu hafat çok acıdım yaa.)
Birde asansörde öpüşmemeleri çok ii oldu daha zamanına var bence.Ya habire senaristeler Yılmazın Elifle ilgili bişeyler sölemesine şahit ediyor bizleri bu sefer en azından ''Onu Unutmam Lazım '' lazım demesi de güzelde Filiz içinde bekliyoıruz bişeyler sürekli köşelerde öpmeye çalışması baydııııııııı.Filiz asansörden indikten sonra arabasına binince niye güldü (yani çokmu hoşuna gitti Yılmazın onu öpmek istemesi anlıyamadım.)
Son olaraktayorumum Filiz kesinlikle Yılmazın tarafında olucaktır işiçi çıkarmlarıyla ilgili olark İşte ozkaman işler karışıcak belki de beklediğimiz sahneler gelecek bölümle başlar arkadaşlar inşallah diyorum
Yorum yapmıycam deidm ama yine deoldu sayfa galiba :blush: :icon_roll
Biricik dizime kötüydü beğenmedim demiycem ama çok yavan bi bölümdü yani bitane kadar hep bişeyler bekledim izlediğim en harekertsiz bölümdü pek zevk aldığımı söliyemiycem o yzüden çok da fazla yorum yapamıyorum,ama yinede bişey yazayım bari;
Bi kere senaristlerin ne yapmaya çalıştığını bu hikayeyi nasıl ayzdıklarını çok ama çok merak ediyorum acaba sürekli fikirlermi değişiyor yoksa hali ahzırda bi senoryomu.Yılmazın bu kararsız hallerinden bıktım artık kaç bölümdür yaa çok ilginç bi karakter yaratıyolar yılmaz için yani haftalardır bekledim şey (beklediğimiz) Yılmazın filize karşı olan duygularına dile getirmesini ne aman göreceğiz evet ona yaklaşıyo ondna çok hoşlanıyo bunu görebiliyortuz ve ilerde Bülent İnalın da açıklamsına göre Yılmaz Filizi çok sevicek demişti.
tamam Elifi hemen unutmamasıda anormal bişey değil ama Yılmaz karakterini gitgide değiştiriyolar gibi.(Bu konuyu açmak istemiyordum ama açılıyo bir şekilde. ) neyse...
Bide şeye çok taktım Elifi bu bölümde çok dışlandı ya nedense kendimi onun yerine koydum ben çıldırırdım herhalde her nekdar da kocamı deliler gibi sevip sevmediğimi düşünp tereddüt etsemde.Tamam Ömerin Filizle olan dioloğu çok güzel imrendiren cinsten ama çok abarrtılar sanki sürekli öpüşmeler sarılmalar Elif öle masum masum bakıyo (elifi her nekdar kızsamda yani bana göre yaptığı sergiledi davranışlardan ötürü bu hafat çok acıdım yaa.)
Birde asansörde öpüşmemeleri çok ii oldu daha zamanına var bence.Ya habire senaristeler Yılmazın Elifle ilgili bişeyler sölemesine şahit ediyor bizleri bu sefer en azından ''Onu Unutmam Lazım '' lazım demesi de güzelde Filiz içinde bekliyoıruz bişeyler sürekli köşelerde öpmeye çalışması baydııııııııı.Filiz asansörden indikten sonra arabasına binince niye güldü (yani çokmu hoşuna gitti Yılmazın onu öpmek istemesi anlıyamadım.)
Son olaraktayorumum Filiz kesinlikle Yılmazın tarafında olucaktır işiçi çıkarmlarıyla ilgili olark İşte ozkaman işler karışıcak belki de beklediğimiz sahneler gelecek bölümle başlar arkadaşlar inşallah diyorum
Yorum yapmıycam deidm ama yine deoldu sayfa galiba :blush: :icon_roll
evet arkadaşım çok güzel yorumlamışsın diziyi bence de filiz ömer sahnelerini çok abarttılar elif e bu bölümde çok üzüldüm
ve yılmaz ın belirsizliklerinden de çok sıkıldım artık kendine bir çeki düzen versin.
Akşam ki bölüm gerçekten güzeldi ve bence bölümün yıldızı Filiz'di.İşçilerin çıkarılması konusunda verdiği tepkide,Yılmaz'a dediği gibi ilkkez ailesi ile karşı karşıya gelişi,ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdi.Elif niçin bu evi satıp ta masrafları kısmıyoruz şeklind soru sorarken Yine Filiz'in verdiği cevap ve gösterdiği tutum çok güzeldi.Erol ve Ömer'de üzgün ama Filiz kadar duyarlı değiller.İşten çıkarılan çalışan Filiz'e veda etmeğe geldiğinde Filiz'in tutumu,ona sarılmak istemesi onun çalışanlara verdiği değeri gösteriyor .Ayrılan kişinin (belki haklı ama) Filiz'e imalı konuşmasına ve kendisine sarılmasına müsade etmemesine üzüldüm,Filiz bu şekilde tutumu haketmedi fakat çıkarılan işçi Filiz'in bu olanlardan habersiz olduğunu üstelik babası ve abisinin yanında pek söz sahibi olamadığını bilmediği için böyle davrandı.
Yılmaz şirkete başka sebeplerle girdi ama durum öyle bir hale geldi ki sanırım şirketi içinde bulunduğu durumdan kurtaracak olan Yılmaz olacak tabi Filiz'in desteğini alarak.Bu ikili şirkette önemli işler yapacaklar ve ilişkileri şimdiki durumdan çok daha iyi bir durumda olacak
Elif'in Ömer'e çiftlikte söylediğ sözler aslında Ömer'in aradaki soğukluğu kaldırması ve eskisi gibi yaşamlarına devam etmesini istediği için söylediği sözlerdi.Bu Ömer'in de hoşuna gitti ve kumanda baba olmak istemiyorum diyerek kendisinin de bu durumdan kurtulmak istediğini belirtti.İlerleyen zamanlarda Elif ve Ömer mutlu bir çift olma yolunda ilerleyecek ve bence Elif Ömer'i sevecek
Valla ben son üç bölümdür aynı şeyi düşünüyorum bu düşüncem yine değişmedi.Evet Yılmazın niyeti başkayıd şirkete girmek istemesinde bunu hepimiz biliyıruz ama sonrasında değişti bence kararı düşüncesi bunu Filize olan yaklaşımındanda görüyoruz (her nekadar karasız tavırlar düşünceler sergilesede.) yani yanılmaya payıda var tabii nede olsa ben yazmadım diziyi dimi :)
Ama yılmaz hiseleri almasındaki sebep Filize devretmez belki ama bunu kötüye kullanamayıp şirketi yükselmesine yardımcı olacaktır.Şirketi kalkındırack bence ve bu işet önce filizin desteğiyle son 500 işçinin çıkarılmasını önlemkle başlıycak.
yaa bide handan ne kadar değişti dimi bir an o kadının Elife hatta insanlara olan tavrını unuttum heee ne öle tepeden bakmalar elifi ailesinin yani kendi çevresind eolmayan insanları ne çok küçümserdi şimdi daha alçak gönüllü oldu valla iide oldu.Gerçi her dizide ailşede ortalığı karıştıran birileri vardır ama olsun Ömerle Elifin buna ihtiacı yok çünkü Onların Yılmaz faktörü gibi bir sorunalrı var...
Ya ben şeyede çok üzülüyorum valla bu bölüm herkese üzülmüşüm hee.Şarkıcı bayanın ismi neydi hayy allah yaa unuttum (Kemal beye aşık ya.) offfff
ona çok üzüüyorum ben yaaa tamam Kemal bey evli Canan da hak ediyor güzel huzurlu bi hayata ona bi sözüm yokta zaten kadıncağız onları öle görünce kahroluyo bide Canan gidepte ki onun Kemale karşı tavırlarını sezinlemesine rağmen onu Yıldönümlerin çağırdı şarkı sölemesi için Ayyy bu revamı yaa ama kadın yinede gitti brova valla...
Bu bölüm nedense kendimi herkesin yerine koydum(ruh halimden olsa gerek.)
neyse arkadaşlar ben bölüme yavan dedim aam habire yorumalr çıkıyo benden :)
Valla ben son üç bölümdür aynı şeyi düşünüyorum bu düşüncem yine değişmedi.Evet Yılmazın niyeti başkayıd şirkete girmek istemesinde bunu hepimiz biliyıruz ama sonrasında değişti bence kararı düşüncesi bunu Filize olan yaklaşımındanda görüyoruz (her nekadar karasız tavırlar düşünceler sergilesede.) yani yanılmaya payıda var tabii nede olsa ben yazmadım diziyi dimi :)
Ama yılmaz hiseleri almasındaki sebep Filize devretmez belki ama bunu kötüye kullanamayıp şirketi yükselmesine yardımcı olacaktır.Şirketi kalkındırack bence ve bu işet önce filizin desteğiyle son 500 işçinin çıkarılmasını önlemkle başlıycak.
yaa bide handan ne kadar değişti dimi bir an o kadının Elife hatta insanlara olan tavrını unuttum heee ne öle tepeden bakmalar elifi ailesinin yani kendi çevresind eolmayan insanları ne çok küçümserdi şimdi daha alçak gönüllü oldu valla iide oldu.Gerçi her dizide ailşede ortalığı karıştıran birileri vardır ama olsun Ömerle Elifin buna ihtiacı yok çünkü Onların Yılmaz faktörü gibi bir sorunalrı var...
Ya ben şeyede çok üzülüyorum valla bu bölüm herkese üzülmüşüm hee.Şarkıcı bayanın ismi neydi hayy allah yaa unuttum (Kemal beye aşık ya.) offfff
ona çok üzüüyorum ben yaaa tamam Kemal bey evli Canan da hak ediyor güzel huzurlu bi hayata ona bi sözüm yokta zaten kadıncağız onları öle görünce kahroluyo bide Canan gidepte ki onun Kemale karşı tavırlarını sezinlemesine rağmen onu Yıldönümlerin çağırdı şarkı sölemesi için Ayyy bu revamı yaa ama kadın yinede gitti brova valla...
Bu bölüm nedense kendimi herkesin yerine koydum(ruh halimden olsa gerek.)
neyse arkadaşlar ben bölüme yavan dedim aam habire yorumalr çıkıyo benden :)
valla senin yavan dediğin bölümde bu kadar yorumun çıkıyosa heyecanlı bölümlerde yorum sayfasında bize yazacak yer bırakmazsın herhalde :D
leyla nın da kemal in evine gidip konser vermesi bence kemal i çok sevdiğini gösteriyor bence sırf onlar mutlu olsun diye gitti ama o da artık kendisini çok seven ekremi üzmesin ve onu sevmeye başlasın yaa :img-icecr
valla senin yavan dediğin bölümde bu kadar yorumun çıkıyosa heyecanlı bölümlerde yorum sayfasında bize yazacak yer bırakmazsın herhalde :D
leyla nın da kemal in evine gidip konser vermesi bence kemal i çok sevdiğini gösteriyor bence sırf onlar mutlu olsun diye gitti ama o da artık kendisini çok seven ekremi üzmesin ve onu sevmeye başlasın yaa :img-icecr
Bu forumda yazdığım yorumlar kısa olmuyo hep uzun oluyo gerçi.Dediğin gibi yavan dedim ama döktürüyom yaa napıyım gerçi biarz uzatarak yapıyorum galiba yorumu en azındna bu bölümde.
Layla konusuunda haklısın Kemali sevdiğindne gelmiştir ama Ekremide üzmesin ya garibim oda arada kaynıyo onu sevsin artık.
Bencede yavandı vede çok durgundu... Eeee arada bir böyle olcak yoksa hep akiyon hep aşk bir yerdede kal geliyor.. :)
Ben bu tekstil şirketinin hisseleriyle Ömer e olan hıncından dolayı oynayıp piyasadaki itibarını,dolayısıyla yeni iş fırsatlarını ve kredi olanaklarını engelleyerek bu işçi çıkarma kararını almalarına yol açan Yılmaz denilen şahıs olmuyor mu?Dün nasıl oluyodu da işten çıkarılanları bir tek kendi düşünüyomuş gibi herkesten hesap sorabiliyodu?
Bu durumda en çok "nizah" ı onun yapması bu olayda en asil tavrı onun sergilediği anlamına mı geliyor şimdi?
(Düşüncesiz Ömer ,ASİl insan Yılmaz :P)
Ben bu tekstil şirketinin hisseleriyle Ömer e olan hıncından dolayı oynayıp piyasadaki itibarını,dolayısıyla yeni iş fırsatlarını ve kredi olanaklarını engelleyeren Yılmaz denilen şahıs olmuyor mu?Hatırladığım kadarıuyla ondan önce şirketin bi problemi yoktu hatta işleri gayet iyi gidiyodu. Dolayısıyla bu işçi çıkarma kararını almalarına yol açan kişi de Yılmaz değil mi bu durumda?Dün nasıl oluyodu da işten çıkarılanları bir tek kendi düşünüyomuş gibi herkesten hesap sorabiliyodu?
Bu durumda en çok "nizah" ı onun yapması bu olayda en asil tavrı onun sergilediği anlamına mı geliyor şimdi?
Ben bu tekstil şirketinin hisseleriyle Ömer e olan hıncından dolayı oynayıp piyasadaki itibarını,dolayısıyla yeni iş fırsatlarını ve kredi olanaklarını engelleyerek bu işçi çıkarma kararını almalarına yol açan Yılmaz denilen şahıs olmuyor mu?Dün nasıl oluyodu da işten çıkarılanları bir tek kendi düşünüyomuş gibi herkesten hesap sorabiliyodu?
Yılamzda bir zamanlar işçiydi yani onlarla aynı statüdeydi.Ve orda çok yakın arkdaşları çalışıyor Ali mesela tabi tepki vermesindeki sabep sadece bir insanı düşünmesindne olmasa gerek.Yani Ömer ve ailesi onun gözünde bencil paradan başka hiçkimseyi düşünmeyen birileri olabilir.Yoksa hatılradın gibi Yılmazın tek amacı Tek-Stili yani ömeri batırmaktı.Ama tahminimce zaten bu düşüncesindne de vazgeçmiş gibi yani şirketi kalkındarmaya çalışlıcak
evet ya leyla ya bende üzüldüm, cok zor bir durum zaten bu dizide herkes aşk acısı cekiyor. herkes birbirini seviyor falan filan. ekrem i biraz sevse aslında oda mutlu olucak da. Canan tabi Kemal ıu sevdiğini anladı, her kadın gibi oda hissetmişdir bence. Ama kötülük icin ona sormadıo bence. Kemal ın Ekreme dediğine güldüm, şimdi bu kadınları anla bakalım diye.
Yılmaz bence Filiz e duygularını acıklamıyor cünkü kendi daha adını koyamıyor bunun. Zaten hemen böyle birşey beklemek bence yanlış. Filize karşı boş değil bunu Yılmaz da biliyor ama adını koyamıyor işte birtürlü. Gecen bölümde zaten demişdi, bakalım bizim halimiz nsl olucak böyle diye. Bide belki korkuyordu cünkü o kdr acı cektikten sonra insan yine böyle acı cekmek den korkar. Filiz bunu yapmaz biliyor ama Yılmaz aşka güvenmiyor artık. Bide Filiz in bir Tekiner olması da durumu daha zorlaştırıyor.
Bu bölüm geciş bölümdü bence haftaya cok heyecanlı olucak hele Filiz kabulederse bence eder, Erol u ve Ömer i kaşısına alıcak gibi görünüyor. Ömer keşke Filiz e Meral ın kumarhanesi olduğunu söylese Filiz ona tekin birisi olmadığını söyler, gerci Yılmaz a inanmamışdı ama hic olmasa onu uyarır dı.
ya benim bu bölümde en çok kafama takılan şu meral in ömer lere kumar oynatmasıydı onların o akşam kazanmalarını sağlayarak kumar tutkusu oluşturacak onlarda herhalde allahım inşallah böyle bişey olmaz kemalin yolladığı çocuk inşallah meralin oyunlarını kemal e aktarırda ömer öyle kötü oyunlara alet olmaz inşallah dün resmen meral in saçlarından tutup yolasım geldi ne kadar kötü bir karakter yaaa
ya benim bu bölümde en çok kafama takılan şu meral in ömer lere kumar oynatmasıydı onların o akşam kazanmalarını sağlayarak kumar tutkusu oluşturacak onlarda herhalde allahım inşallah böyle bişey olmaz kemalin yolladığı çocuk inşallah meralin oyunlarını kemal e aktarırda ömer öyle kötü oyunlara alet olmaz inşallah dün resmen meral in saçlarından tutup yolasım geldi ne kadar kötü bir karakter yaaa
aynen bende zor tuttum kendimi ya. bunu sadece kemal yüzünden yapıyor sadece onun gibi pis işlere girmediği icin. Ayakları alışsın sözde ve böylece Tekinerler daha cok para kaybetsin. İnşallah Yılmaz&Filiz bişey bulurlarda Ömer kendine gelir ve Yılmaz a inat iki gündür tanıdığı bir kadının her sözünü kafa sallamaz.
Ben bu tekstil şirketinin hisseleriyle Ömer e olan hıncından dolayı oynayıp piyasadaki itibarını,dolayısıyla yeni iş fırsatlarını ve kredi olanaklarını engelleyeren Yılmaz denilen şahıs olmuyor mu?Hatırladığım kadarıuyla ondan önce şirketin bi problemi yoktu hatta işleri gayet iyi gidiyodu. Dolayısıyla bu işçi çıkarma kararını almalarına yol açan kişi de Yılmaz değil mi bu durumda?Dün nasıl oluyodu da işten çıkarılanları bir tek kendi düşünüyomuş gibi herkesten hesap sorabiliyodu?
Katiliyorum sana.. kesinlikle bunlarin tum sorumlusu Yilmaz'di. Yilmaz beyefendimiz acaba bi isyerinin baticagina yakin, isci cikarilmasindan bi habermiydi. Bunca plani, arastirmasini yapmis biri olarak.. daha onceden farkedememis olmasi, bilincsiz davranmasi, bencilce sadece intikimina odaklanmasi nerelere kadar geldi gordugumuz uzere.
Yapilicak bisey yoktu, isci cikarilmasi onlenemezdi. "Is yeri birden bire iflas etti isciler evlerinize dagilin bakiyim" filan olmuyo bu isler. Vaziyet duruma gore isciler yavas yavas isten cikarilir, bu her yerdede boyledir maalesef. Hatali burda Omer ve Babasi degil. Sadece bu karari alirken birilerinin daha guclu olmasi gerekiyodu o kadar. Bi kac kisinin duygusal tavirlari yuzunden hatali duruma dusulmesi cok sacma.. cunku bunu yaparken bile kendileri en son boyle biseyi isteyecek kisilerdi.
-------------------------------------------------
Elif Elif Elif.. "bi gunde mutlu olsan keske" dedirtti bu bolumde.. Fragmanda izledigim hazi almadim yine. Fragmani izlerken yaptigimiz tahminlere benzer bolumler olsa cok daha keyifli olurdu sanirim.
Elif Omer arasinda yasanan son olaylar birbirini karsi karsiya getiricek cinstendi. Elif'in hayata bakis acisina ve ideallerine baktigimda Omer'in son yaptigi olaylardan hic hosluk olmadigi ve gozunden bi kadem daha dustugudur. Daha onceki davranislari karsisinda kacan kovalanir mantigi yururlukteydi, fakat bu sayede o da yok oldu. Gerci olan olaylarin Omer'le hic bi alakasi yok.. ilk bakista oyle gibi gelsede hepsi Yilmaz'in sucudur. **Zamanla cevirdigi oyunlar ortaya cikip yine oldugu gibi ona olan guven yok olucaktir ve yine Yilmaz toparlamak icin ugrasip durucaktir.. (herzaman "kendi eden kendi bulur"u savunmusumdur)
Eski turk filmlerine soyle bi baktigimizda dizinin degerlendirmesini soyle yaparim. Gidisat boyle olur;
Zengin genc iflas eder, sahip oldugu herseyi kaybeder..
Fakir genc artik zengin olmustur ve parmakla gosterilmektedir..
Diyer arkadaslarin dedigi gibi Filiz Yilmaz askindan cok Filiz Yilmaz kardesligi gordum ben bu bolumde ve ayrica ben inandirici bulmadim bu son yasanan olaylari, ama gidisat boyle ne yaparsin..
Tekiner'lerin işçi çıkartmasında suçlu olan Yılmaz mı ? bu oyunda suçlu Yılmaz kadar Ömer Tekiner'dir
Ömer Tekiner şirketinin, büyümesini istedi. bunu yaparken açıklık oranını yüksek tutması ve kendilerinde %45 lik kısmı elinde bırakmasında hatalı idi. yönetimi kontrolü altına alması gerekti
Ömer, açılmayla gelen kaynağı nasıl ve şekilde kullandı.
hisseleri toplayan yatırımcılardan birini dikkate aldı. Hisseleri toplayan sadece Yılmaz mı, Eğer siz açıklık oranını yüksek tutarsanız, bu belki Yılmaz olmayabilir, bir başkası da olabilirdi. açıklık oranını yüksek tutarsanız sonuçlarına katlanacaksanız.
işçi çıkartmaya karar verirken, iflasa doğru giderken, Ömer ve ailesinin ilk düşüncesi şirket hisselerini Meral'den almak. bunun için kaynak bulurken finansal dar boğazda nedense ilk akla gelen işçi çıkartmak. ama siz böyle bir durumda bile şirket hisselerini Meral den almaya çalışıyorsunuz.
Ömer Tekiner Yılmaz'ın kim olduğunu öğrendiğinde hırsının verdiği bir kararla şirket anlaşmalarını iptal etme ve tazminatları ödeme noktasına gelmedi mi
Yılmaz'dan rahatsız iseniz, rahatsız olabilirsiniz. Meral'in ilk hamlesinde teslim olmak niye, sonra Meral'in kontrolüne girerseniz.
Ömer gibi yönetici olursa, şirketin bu noktalara gelmesi normaldir.
Yılmaz kadar Ömer Tekiner'de kabahatli.
Dunku bolum hem guzel hem guzel deyildi bence
Kemal abinin ve ekremin konusmalar cok hostu.. cok guldum ekreme
Omer bukadar duygusuz olduhunu hic zannetmemistim cok sohukti ya.. meral kandirabilecehini zannediyor ama meral onu kandiracak .. bu kadar dususecehini zannetmemistim iyi bir yoneticiye benziyordu.. ve cok yapmacik geliyor ya filizle kardeslihi.. vede cok yapmacik
Filiz cok duygusal helal olsun ona diyorum zengin buyumus ama yinede herkesi dusuyor ve ona veda eden kadina aslinda sarilmak istiyordu ama kadin sarilmadi orda cok uzuldu... ve partiye gidereken cok guzel giymisti ve yilmazin teklifi kabul edecek... Ve Yilmazi Yine Sasirti bu bolumde.. omerle kardeslihi cok yapmacik geliyor... bide bunlar birbirlerindan hayata kopamazlar nasil kabul edecek yilmazin teklifini bilmiyor.. abisin hice sayarak cok zor ama olacak...
Yilmaz Buralara kadar gelecehini hic zannetmemisti.. sema ve ali icin cok uzuldu.. bide kendi yasdihi olayi goz onunde bulundurdu ve cok uzldu okadar insana..ve sirkerti batirmaktan vazgececek... ama omer kizginlihi gececekmi bilmiyorum... ve benim gozumde filizle yilmaz bu boulmude sanki cok iyi arkadas gibihidiler sanki kardes gibi.. filize bakarsan belki biraz ask goruyorsun gozlerinde ama yilmazda hic gorulmoyor.. Yilmazin tavirlarini anlamiyor cok karisik bir adam oldu cikti..alinin evine girerken o cama bakmasi sanki keske hersey eskisi gibi olaydi gibi cok uzuldu ordada...
Elif e cok uzuldum bukadarinda haketmedi... ve bu bolumde elif belli etti hic de para goz olmadihini... hemende nasil dedi biz daha neden bu evde oturyoruz diye ve yasam sartlarimiz biraz daha azatalim diye... helal olsun ve nekadarda uzuldu... ve bu bolumde sanki biraz kendini dislanmis gibi hisetti... ve anladi artik neyaparsam yapiyim yurehimle deyil mantihimi kullanmam gerek.. hersey icin artik cok gec...
Ama cok merak ediyorum bi kac bolum sonra elif ve yilmaz karsilasdihinda ne olacak...
ya ben elife çoook üzülüyorum gerçektende bu kadarını hak etmedi ama yavaş yavaş ömer eskisi gibi elife ilgi gösterio bide bence yılmazın hala kalbinin köşesinde elif var çünkü elifin eski odasının camını görünce nasıl hüzünlendi of of ne zaman bidaha elifle yılmaz karşılaşcak be unutmadan elif için para için ömerle oldu falan diyenler vardı bence bu bölüm onların haksız olduğunun kanıtıdır
filize gelince işi çok zor bi yanda abisi ve babası bi yandada çoook sevdiği yılmaz allah sabır versin ne diyim
aslında haklısın... intikam gözünü karartmışken sonuçlarıı düşünmeden hareket etti.şimdi de işçiler çıkarılınca aklı başına geldi. zararın neresinden dönülürse kardır diyim başka ne diyeceğimi bilemiyorum. yılmaz da artık elif-filiz olayının kendi kontrolünden çıktığını kabullendi. ya aslında ben de bu belirsizlikten pek hoşlanmyorum ama senaristlerde hemen yılmaz-filiz'i bir araya getirseler sonra nolucak? bizi oyalamaya çalışıyolar :icon_ange
Sirketin kotu gidisine sebep olarak Yilmazin gosterilmesini cok sasirtici ve cok SIG buldum. Butun bu kotu gidisin musebbibinin Yilmaz oldugunu soylemek pireyi öküz gormek gibi bisey bana gore. Adam ne yapsa suc oluyor. Yilmazi birzamanlar haksiz yere alcakca o sirketten yaka paca attiranlar ve hapiste surunmesi icin elinden gelen herturlu oynakligi sergileyebilenler simdi ona muhtac hale gelince nedense suclu yine Yilmaz gosteriliyor. Haksizliga karsi butun varligini siper etmis olan bir aslan parcasina reva gorulen bu haksiz suclamalar nedense insanlik tarihinin en assagilik sucunu isleyenler icin cok abartili bulunuyor. Cok tuhaf bir celiski hakikaten, dogrularin kaderide bu olsa gerek. Kargalarin suru halinde gosteremedigi basariyi bir kartal gosterince kimilerinin akillari ve hayalleri duruyor……
Yilmaz o sirketi batirmakta evet kararliydi, cunku kendisini deli divane edip defolup giden insanlara odetmek istedigi bir diyet vardi, buda onun en tabii hakkiydi. Ama gelin gorunki isin icine Meral isminde sivrisinek tinetli biri karisti. Vizzz vizzz vizzz sesi cikaran bir yaratik tabiki cok kucuktur ve tehlikesizdir, ama gelin gorunki migdeleri fena halde bulandirmaktadir. Durum boyle oluncada Yilmaz ister istemez killaniyor, eger aci cekeceklerse ben cektirmeliyim diyor. Cunku Yilmaz kendi isini kendi yapmak isteyen biri ve kimilerinin (!) tam aksine asla hicbir capsizin yardimina tenezzul edecek kadar alcak biri degil. Baska birinin hedefine burnunu sokmasina musaade etmeyecektir. Hos Filize olan bu hayranligi o cok istedigi hedefindende caydiracak Yilmazi gerci ama bakip hep birlikte gorelim ve keyif alalim……
(!) = Yilmazi hapislerde surundurmek icin elinden gelen her turlu pisligi yapanlar kastedilmistir burada.
Not: Sezinti arkadasimizin tespitlerini okuduktan sonra mest oldum. Bukadar muhtesem bir analizi okumak asiri derecede iyi geldi bana. Demekki neymis: “Her kusun eti yenmezmis !”…..
filizin canan hanima canan diye hitap etmesi hic hos degildi bence..tamam belki canan hanim artik su hanim lafini kaldirsak dedi ama abla diyebilirdi diye düsünüyorum ben..
Yilmaz'i hapiste surundurmek kelimesi olmamis.. adil olan cezasini cekmeli oldugunu dusunuyorum. Hic kimse evine yada is yerine yapilan saldiriya seyirci kalamaz.. cezasini cekmesini ister.. iste adil olanda budur.
Yilmaz hatali bastan beri hatali ne yapsa duzeltemez.. is yerine sinsice girisinden tut son olaylarin patlamasina kadar. Yilmaz hisse senetlerini almasaydi Meral'de ona uyup almiyacakti.. yani herseyin basladigi nokta yinede Yilmaz. Kendinide suclu hissediyo olacakki olaylarin bu duruma gelmesine bozuldu ve hatali aramaya basladi. Is yerinde durumlar iyi gitmediginde isci cikarilmasi kacinilmazdir.. belli bi noktadan sonra bu olmuyacakmiydi.. batmasini istemiyomuydu.. batinca isciler hala calisiyo olucakmiydi? .. ee bu sorulara bi cevap bulunmasi gerekio ve durumun ic acici olmadigida goruluyo Yilmaz acisindan. Ve bunca olaydan sonra Omer'in kardesinin gururunu yerler altina aldigi bi durumda onunla isbirliyi yapmasini istemesi kadar sacma bisey olamaz. Yilmaz dis kaynaklardan yardim etmesini kim bilebilirdi?? is dara gelincemi aklina gelmeye basladi.. o halde bu insan istikrarsizmi.. ne yaptigini bilmeyen birimi.. celiski celiski celiski.. Madur durumdan suclu duruma gelmesini beceren karakter olmayi Yilmaz becermistir.. kimsede hata aramak yersiz..
Saygilar =)
filizin canan hanima canan diye hitap etmesi hic hos degildi bence..tamam belki canan hanim artik su hanim lafini kaldirsak dedi ama abla diyebilirdi diye düsünüyorum ben..
ee yani annesi yasinda bi bayanin ricasini kiramayip yaptigi cirkin bi hareketti.. iyi niyetli yaklasildi diye illada soyledigi yapilmayabilirdi. Herkesin kendine gore bazi prensipleri vardir, e demekki onda yokmus. O yuzden bende hos bulmadim diyebilirim.
İnamıyorum ya herşeyi Yılmaz dan bilinicek. Bu durumda herhalde bu parlkak fikiri bulup da babasının bunu istemediği halde hissleri halka sunmak da hic suc olmuyor. Yılmaz şirketi batırıcağını nerden biliyorsunuz ki belki sadece elle gecirmek istiyordu. Hic olmasa onda birazcık insanlık var ve bir cözüm arıyor. Şimdi şirketi kurtarsaa bile bişey bulunur. Bu arada Ömer-Elif (dizinin en soğuk karakterleri) hep naparlarsa yapsın nedense haklı. Birbirlerine cok iyi yakışıyorlar Elif Yılmaz ın hayatını altüst etmişdi, Ömer de 500 kişinin etti. Herşey Yılmaz-Filiz den biliniyor ya. Herhalde bazı arkadaşlar bu iki kişinin birlik olmasını sevmediler laf atmaya calışıyorlar. Bitsin bu artık ya sadece bir dizi bu başka düşünürseniz bile hakaret etmeden. Sezinti ve kurdoğlu arkadaşıma katılıyorum güzel yazmışlar.
Hisseleri alip; ucuza satip, tekrar tekrar ayni islemi yapip, durumu bu hale getiren biri iyi niyetli olamaz.. hatirlatiyim dedim.
ben hic unutmadım ki. doğru bunu yaptı ama o zmn şirketin durumu bu kdr kötü değildi. hem Yılmaz bunları hakkediyo o zmn onu da yaka paca dışarı atmışları. o da gücünü böyle göstermek istedi ben suc olarak bulmuyorum. neyse oldu bitti şimdi ama şirketti kurtarmak istiyor hemde Filiz ile bu yeterli bence.
Sirketin kotu gidisine sebep olarak Yilmazin gosterilmesini cok sasirtici ve cok SIG buldum. Butun bu kotu gidisin musebbibinin Yilmaz oldugunu soylemek pireyi öküz gormek gibi bisey bana gore. Adam ne yapsa suc oluyor. Yilmazi birzamanlar haksiz yere alcakca o sirketten yaka paca attiranlar ve hapiste surunmesi icin elinden gelen herturlu oynakligi sergileyebilenler simdi ona muhtac hale gelince nedense suclu yine Yilmaz gosteriliyor. Haksizliga karsi butun varligini siper etmis olan bir aslan parcasina reva gorulen bu haksiz suclamalar nedense insanlik tarihinin en assagilik sucunu isleyenler icin cok abartili bulunuyor. Cok tuhaf bir celiski hakikaten, dogrularin kaderide bu olsa gerek. Kargalarin suru halinde gosteremedigi basariyi bir kartal gosterince kimilerinin akillari ve hayalleri duruyor……
Yilmaz o sirketi batirmakta evet kararliydi, cunku kendisini deli divane edip defolup giden insanlara odetmek istedigi bir diyet vardi, buda onun en tabii hakkiydi. Ama gelin gorunki isin icine Meral isminde sivrisinek tinetli biri karisti. Vizzz vizzz vizzz sesi cikaran bir yaratik tabiki cok kucuktur ve tehlikesizdir, ama gelin gorunki migdeleri fena halde bulandirmaktadir. Durum boyle oluncada Yilmaz ister istemez killaniyor, eger aci cekeceklerse ben cektirmeliyim diyor. Cunku Yilmaz kendi isini kendi yapmak isteyen biri ve kimilerinin (!) tam aksine asla hicbir capsizin yardimina tenezzul edecek kadar alcak biri degil. Baska birinin hedefine burnunu sokmasina musaade etmeyecektir. Hos Filize olan bu hayranligi o cok istedigi hedefindende caydiracak Yilmazi gerci ama bakip hep birlikte gorelim ve keyif alalim……
(!) = Yilmazi hapislerde surundurmek icin elinden gelen her turlu pisligi yapanlar kastedilmistir burada.
Not: Sezinti arkadasimizin tespitlerini okuduktan sonra mest oldum. Bukadar muhtesem bir analizi okumak asiri derecede iyi geldi bana. Demekki neymis: “Her kusun eti yenmezmis !”…..
Yok arkadaşım sen haklı olabilirsin, insanların işsiz kalması durumunun mimarı olarak Yılmaz ı görenler de SIG olabilir.. Ancak SIGlık suyun neresinden baktığına göre değişir. Ben sadece gördüğümü söyledim pireyle öküzle falan işim yok..
dzinin biraz durgunlaştığını düşünüyorum.izlerken eski tadı alamadım.hep aynı sahneler.yılmazın kararsızlıkları....meyhane sahneleri....emre-kerem-nalan dialogları.....artık snaryonun biraz daha canlanması gerekiyor.elifin bu bölümde biraz dışlanmış olduğunu bende düşünüyorum.hamilelik psikolojisinde biraz daha ilgi bekliyor bence...
Yok arkadaşım sen haklı olabilirsin, insanların işsiz kalması durumunun mimarı olarak Yılmaz ı görenler de SIG olabilir.. Ancak SIGlık suyun neresinden baktığına göre değişir. Ben sadece gördüğümü söyledim pireyle öküzle falan işim yok..
Arkadasim dusuncelerine saygim sonsuz, ama saygi duyuyor olmam dusuncelerini SIG buluyor olmami degistirmez. Ayni sekilde sende benim dusuncelerimi SIG buluyor olabilirsin ki sen yazmasanda yorumlarindan farkediliyor. Pire ile öküz mecazi manada kullanilmis bir sirin örnektir, pire-kucuk/okuz-buyuk. Kucuk ile buyuk arasindaki farka isaret etmek istemistim sadece. Yoksa bizimde pirelerle öküzlerle isimiz yok arkadasim.
Yilmaz hakkindaki “hapislerde surundurecegim” sozu Omer efendiye ait bir sozdur. Yazimdaki bir cok elestiride direkt olarak onu ilgilendirdigi icin kendisini kendi kelimeleriyle elestirmek daha keyifli olur dusuncesiyle “surundurmek” kelimesini bende kullandim. Ve gayet guzelde oldu. Adil ile adi’nin arasindaki farka girmeden once. Adaletin ne olduguna bir bakalim. Adalet, yapilan bir saldiriyi daha siddetli bir saldiriyla berteraf ederek, ilk saldirida bulunan saldirgana saldirmanin hicte iyi bir cozum olmadigini ispatlamaktir. Yilmaz kendisine yapilan saldiriya sadece sirketlerini baslarina yikarak gostermek istedi, halbuki tum dunyayi baslarina yikmasi gerekiyordu. Aslinda asil hedefide bu zaten ama ortada maalesef Filiz var, onun icin oda bu kararindan cayacak buyuk bir ihtimalle. Ve zannedersem aileyi yakindan tanidikca sadece iki dusmani kalacak Yilmazin.
Eger Tek-stil sirket hisselerini halka acmasaydi bu batakliga dusmeyecekti, demekki neymis? Halka acilmak yanlis bir kararmis. Bu kararin sahibi kimdi peki? Evet aklinizdan gecen sari biyikli sahis! Demekki kimde baslamis butun aksakliklar ve saldirganliklar? Evet o malum sari biyikli sahisda. Bu analizler cercevesinde Ay90 arkadasimizinda son yorumunun dikkate alinmasini rica ediciiim, zira cok onemli tespitler icermektedir….
Yilmaz o muhtesem calisan kivrak zekasiyla magdur durumdan adalet dagitan hakim durumuna geldi. Cokda iyi oldu, bu dizinin akibeti sari biyiklilarin kararlarina birakilsaydi simdi sadece ve sadece adi-likten bahsediyor olurduk. Neyseki Yilmaz gibi adil bir karakterimiz varda, adil-lik ile adi-lik arasindaki farki goruyoruz.
Not: Mazlum insanlari surundurmekten keyif alanlar, surunmeye mahkumdurlar !
Dersler yuzunden izleyemedim.Sabah bir az izledim .O da Filizin guzel yuzunu gormek icin cok bekledim ama derse gec kaliyordum.Diziyi bi ozet gecermisiniz?
sorma orayı izlerken annem bile sinir oldu sen koskoca annen yaşında ki kadına ismiyle hitap et çok yanlış senaristler abartmış bence
arkadaşlar dün milliyet gazetesinin bir ekinde okudum haftaya heyecanlı bi bölüm olacak galiba elif in aklına gelen bir fikir herkesin yüzünü güldürecekmiş filiz yılmaz la işbirliği yapacak( ee biz bunu zaten biliyoduk ) ve elif in fikrini uygulayacaklarmış ömer de elif e güvenemediğinden kendini başka bir dünyanın kapısında bulacakmış gibi şeyler yazıyodu (galiba ömer i kumarbaz yapacaklar) işte buna sinir olurum yaa bu senaristlere iice gıcık olmaya başladım yaa
arkadaşlar dün milliyet gazetesinin bir ekinde okudum haftaya heyecanlı bi bölüm olacak galiba elif in aklına gelen bir fikir herkesin yüzünü güldürecekmiş filiz yılmaz la işbirliği yapacak( ee biz bunu zaten biliyoduk ) ve elif in fikrini uygulayacaklarmış ömer de elif e güvenemediğinden kendini başka bir dünyanın kapısında bulacakmış gibi şeyler yazıyodu (galiba ömer i kumarbaz yapacaklar) işte buna sinir olurum yaa bu senaristlere iice gıcık olmaya başladım yaa
Bu habere cok sevindim iste.. Yilmaz Filiz is birligi yapiyo derken aaa oda kim Elifte katilmis aralarina. Hemde Eliften cikan bi fikirle ise koyuluyolar. Cok ilginc bi durum sahiden.. ates, barut ve su yan yana sanirim bu grupta ehuehue.. Kimin ates kimin barut oldugunu bu saatten sonra soylemeye gerek yok sanirim.. ee su'da olucak illaki, yani bazen yatistirmak adina ise yariyo diyebilirim. Uzun zaman sonra Elif ile Yilmaz karsi karsiya geliyolar.. ve ortak yonleride cok bu sefer. Oncelikle iscilerin cikarilmasina ve arkadaslarininda madur duruma dusmeleri.. ve tabiki ikisininde ideallerine soyle bi baktigimda iscilerin hakkini sonuna kadar savunan ve gecmisindede iscilerin cektigi durumu fazlasiyla yasamis birileri olarak, durumu en iyi anlayan ve hisseden kisiler olarak dusunuyorum. Tabi yasayip gormek ve okumak arasindaki farki bilenler anlamistir ne demek istedigimi.
Nerneyse gelelim Omer cephesine, Omer'i kotu adam durumuna dusurmek icin bi bahane ariyolardi sanirim bu sekilde halledilmis oldu. E hani turk filmlerimdede olur ya zengin adam batakliga batar, fakir gununu gun eder.. mutlu mesut yasarlar boylelikle falan filan.. klasik bi ornek verdim, ama gordugum kadariyla gidisat bunu gosteriyo.. ee gidisat boyle olunca bi cok sey yine eski yerini almaya basliyacak gibi geldi bana. Buda kafami karistirmadi degil.
Salih ile Fahriyenin suanki durumu bana hemen Elif Yilmaz askini animsatiyo.. "istemiyorum ama yan cebime koy" durumu soz konusu.. eee aci cekmedende tadi cikmiyo sanirim.. varsin ceksinler o halde!
Merakla gelecek bolumu bekliyorum.. ;)
ya birde ben nedense ömer in kötü olmasını istemiyorum öyle kumar batağına saplanmasını şirketinin batmasını hele hiç istemiyorum inşallah senaristler olayı iice abartmazlar ömer bir an önce kendine gelsin bence
Öncellikle gelecek bölüm cok heyecanlı olucak tahmin ettiğim gibi. Ama hala anlıyamadığım şu Yılmaz yaparsa kötü, Ömer kötü bişey yaparsa senaristler in sucu bu ne ya? Ömer parasıyla kendini bişey sanıyor. Şimdi kumarbaz olması bence cok normal, bu suc Ömer de Meral e güvenmeseydi ve bu bataklığa gitmeseydi o zmn. Elif in hicbir zmn işini kaybedicek dururumuna gelmedi, patronun oğluna hayır diyemediği icin, işten cıkarılması bile sözkonusu olmadı.
O yüzden bence işsiz insanları en cok anlayan Yılmaz dır. Ve bence Elif ve Yılmaz bu bölüm karşılaşmazlar, Elif fikrini söyler Filiz de bunu Yılmaz ilen uygulur gibime geliyor. Kurdoğlu arkadaşıma bana katıldığı icişn tşk ediyorum,
''sarı bıyıklı'' hakkında aynı düşüncedeyiz anlaşılan.
ya birde ben nedense ömer in kötü olmasını istemiyorum öyle kumar batağına saplanmasını şirketinin batmasını hele hiç istemiyorum inşallah senaristler olayı iice abartmazlar ömer bir an önce kendine gelsin bence
E burda Yilmaz tamamen temize cikartilmak isteniliyo.. Omerde gumpe gidiyo boylelikle. e yani klasik turk filminden esinlendiklerinide biliyoruz, garipsememek gerek bu yuzden.
Birbirine ait iki insani nasil olurda bu kadar ayri yerlere tasidilar tam olarak anlamis degilim. O kadar cok engel konulduki, engel ustune engel.. hatta suanki iliskilerinde bile engel teskil ediyo, en ilginc olansa bu zaten. Oyalandigimizi dusunmeye basladim.. hatta ilerde Filiz'in Yilmaz'a sevdigi insan icin yaptigi bunca olaya destek vericekmis gibi geliyo. Filiz karakteri, olgun ve anlayisli biri oldugu icin, zamanla Yilmaz'in Elif'e olan sevgisini tam olarak gordugunde ona hak vericek ve destekliyecektir. Omer ise tam tersi karsi koyucaktir gibi geliyo bana. Bu yuzden gelismeleri merakla bekliyorum.
Ayrica Elif ile Yilmazin artik karsilasmasi ve o harika jenerik muzigi dinlememiz lazim.. ben sahsen cok ozledim.
Ben son bolumu izlemedim ama sunu diyebilirim ki;
Beni eskisi gibi heyecanlandirmiyor bu guzel dizi..Cünkü isin icine Para denen o varlik girdiginden beri eski tadi, heyecani ve sevdayi goremiyorum..Gecekonduda yasanan o a$ki gorememek beni uzuyor acikcasi..Eski bolumler daha guzeldi ya..Herkes zenginlesince, paraya doyunca yasananlarda cok banel duruyor..Umarim yine eski heyecanini bulur bu dizi..Tamamen sahsi fikirlerim vede hislerim..
O yuzden su siralar tek favori gordugum vede keyifle izledigim tek a$k
"Salih ve Fahriye A$ki" ...
Beni eskisi gibi heyecanlandirmiyor bu guzel dizi.., heyecani ve sevdayi goremiyorum..Gecekonduda yasanan o a$ki gorememek beni uzuyor acikcasi..Eski bolumler daha guzeldi ya..
Imza ...
Bu konuda sonuna kadar katiliyorum sana.
Dizinin gidisati çok belirsiz. Karakterlerde dengesizlikler olusuyor.
Eski büyüsünü kaybetmese diyorum ben de ..
Filiz-Yilmaz iliskisine gelince, ilerde muhakkak aralarinda suan oldugundan daha fazlasi geçecegi kaçinilmaz. Ama Yilmaz'in kalbinde Elif'i boslugu, yeri doldurulabilir mi, emin degilim. Bana olanaksiz geliyor.
Bazen süpheye düstügümde de fragman sonunda görünen sahne, ve altyazi geliyor aklima ... Ki bu bence herseyi anlatiyor.
Bu bölümü çoğunuzun aksine geçen bölümden çok daha mantıklı olayların geçtiği ve de en sonunda diğer karakterlere de gereken önemin verilmesine sevindim.
Her ne kadar Yılmaz-Filiz birleşmesini istesem de şu anda Yılmaz'ın bu konudaki inanılmaz yüzsüzlüğü sinirimi bozuyordu. Oysa bu olaylardan sonra Yılmaz ortalıkta küçük dağları ben yarattım havası ile dolaşmaktan çok (neden bilmiyorum ama Filiz'in yanında hep öyleydi) gerçek yüzünü, insanı ve zeki tarafını göstermek şansına ulaşacak. Dediği gibi Filiz'in (ona karşı olan tutkusunun yanısıra) güvenini de kazanacak. Böylece daha dengeli ve kalıcı bir ilişki için temeller atılacak. Kardeş gibiydiler eleştirisine de ben pek katılmıyorum bence aşk sadece öpüşmek, elele tutuşmak, uzun uzun bakışmakla gelişmez. Sorunların paylaşılması, aynı amaç için hareket edilmesi, günlük yaşamda sizinle hiç alakası olmayan bir konuda karşınızdakinin davranışı sonucunda kendinizi hiç olmadığınız kadar aşık ve o kişiden vazgeçemeyeceğinizi anlamış da bulabilirsiniz.
Yılmaz'ın Elif'i düşünmemeye çalışıyorum demesi ve kontrolumden çıkıyor herşey demesi güzel itiraflardı. Sonuçta birdenbire Elif'i unuttum demesi çok saçma olurdu, yine de onu evinin önünde hatırladığı zaman eskisine kıyasla çok daha kendine ve duygularına hakimdi. Eski yıkılmış hali yoktu. Neyse, keşke Salih gözlerinde belli ettiği Filiz imasını Yılmaz'a sorsaydı da o konuda da samimi itiraflarını duysaydık.
Şirketin bu duruma gelmesinde asıl suçlunun Ömer ve başarısız ekibi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu kadar futursuzca halka açılma kararı onlara aitti. Zaten çok kıvrak olmayan bu yönetimin işçi çıkarmayı geçerli bir çare olarak görmesi de çok sürpriz değil. Elbette üzüldüler bu duruma ama kendi yaşam standartlarından fedakarlık yapılmasının hiç akla gelmemesi Filiz'in ve Elif'in dediği gibi bencillikti. Yine de Yılmaz'ın da intikam uğruna gözlerinin kararması ve hisse senetlerinin değerinin düşmesindeki taktiğinin de şirketin bu durumda olmasında pay sahibi oldu tabi ki. Zaten şimdi bu kadar uğraşmasının bir sebebi de bunun farkında olması bence.
Ömer ve Filiz'in kardeşlik duygusunda Elif'in dışlanmış durduğunu ben de hissettim ama bunun sorumlusu Ömer'di. Elif ve Ömer ilişkisinde Elif'in öfkeli de olsa bir tepki vermesi artık Ömer'e karşı birşeyler hissettiğini ele verdi. Ömer de bunu anladı zaten amacı bu konudaki tepkisini ölçmekti. Ondan sonra da bu sinyali alan Ömer fazla zorlamadan tekrar karısına yakınlaşacak gibi. Tabi bu arada kumara karşı zaafına yenilmezse.Her neyse, Handan Hanım yeniden kazandığı mutluluğunu herkese bulaştırmak istedi. Sanırım en sempatik karakter o oldu bu bölüm. Özellikle kocasına aşkla baktığı sahnelerde çok beğendim Billur Hanım'ı. Galiba bu ailenin, gelin de dahil, kadınları daha kuvvetli karakterler erkeklerine kıyasla.
Bölümün en mantıklı sözler eden insanı Kemal Bey oldu. Yılmaz'a verdiği tepkilerin hepsinde çok haklıydı, iki şirket arasında seçim yapmasını isterken de (Yılmaz seçiminde doğruydu, buraya gelmesinde payı olan Kemal Bey'i seçmeseydi gerçekten çok ayıp ederdi). Özellikle artık bu şirketin hissedarı olduğun için şirketi kurtarmak senin de sorumluluğun derken çok haklıydı. Canan Hanım'ın kocası için Leyla'nın konserini istemesi aslında kendine güvenini gösterdi ve kadınlar arası bir güç gösterisine dönüştü ister istemez bu durum. En azından Leyla mağlubiyeti zarifçe kabul edecek kadar olgun davrandı.
Bölüm yorumuma ufak bir ekleme yapmak istiyorum bu bölümde beni en çok etkileyen oyuncu Filiz'in yanına gelen işten çıkarılmış hanım oldu. Çok beğendim onun oyununu ve karakterin kibar fakat dokunduran imalarını. Tabi ki bu işten çıkarma kararında Filiz'in de imzası olduğunu sanıyordu.
Bir de Filiz'in en azından Canan Abla demesi daha şık bir yaklaşım olurdu. Bu kadar Avrupai yaklaşması bana da ters geldi ama yaşam tarzını düşününce çok saçma gelmedi.
KanalD websitesinin 'Dizi' kisminda ''Sizce hangi aşk daha gerçek?'' diye bir anket devam etmekte, sanirim henüz yeni.
Ankette Elif-Yilmaz'da var.
Ilgilenenlere ...;)
Girip oy verin derim.
Acikcasi bu haftaki bolumu ve gecen haftaki bolumu cok s1k1c1 buldum
Hala Elif ve Yilmaz goz goze gelmediler
Bence ya bu hafta yada oncan sonraki hafta olucak :)
Ozaman yine HAYYYYYYYYYYYYY olan jenerik muzigini duyabiliriz :)
Ve Yilmaz yine elifin odasina bakti ve eski seyler aklina geldi
Ayrica Fahriye elifi sordugunda bilmiyorum dedi.... HAla onu unutamadi :)
Ben bunu hep soyluyorum zaten bi Elifi gorsun yeter :)
Filizi sevmiyor ondan hoslaniyor gibi ama bu hafta ona dogru durust ilgi bile gostermedi filzicilerin istedigi sahneler yoktu ne yazikki :)
Elif'in bu hafta Omere sert tepki vermesi cok hosuma gitti cunki hak etmisti
Hala elifin arkasindayim ve elif ve yilmaz diyorum hala
soz vermis asklara
O evet harika bi jenerik muzik.. onu duymak icin bende sabirsizlaniyorum. Bi zamanlarin Calikus'u gibi.. Duydugunda insanin tuylerini diken diken eden ve dizinin akisida o muzikle belirleyen bi muzik. Anlatilmak istenen duygulari bi celzede hissettiriyo.. harika otesi diyebilirim.
Bende burdaki bazi arkadaslarima katiliyorum yani
dizi artik eskisi gibi heycanli deyil Su son bölümlerde
benzer seyler olup duruyo Hele su Nalan ve arkadaslarinin
durumu kac haftadan beri ayni konuda dönüp dolasiyo
Önceden yeni bölümü görmek icin 1 hafta sabirsizlikla beklerdim
ama simdi biraz öylesine bakiyorum (ki yinede seviyorum:))
Ömerin durumu kötüye gidiyor gibi kararlari yanlis ve bide
kumarbaz mi olcak ne? Elifle aralari da cok soguk Elife de
cok acidim yapa yalniz kaldi Kendine artik orada dislanmis
gibi hissediyor bakalim napacak?
Filizde kesin Yilmazin teklifini kabul eder cünkü bu konuda
oda Yilmaz gibi düsünüyor Ve babasini ve ömeri karsina
alacak bu durumda...
forever_bim
04-04-06, 00:40
Acıkcası bence de sıradan bir bölümdü. Reytinglerin de uzun suredir aynı civarda seyredisi dikkat cekici.
Yılmaz Filize bagırırken haksız oldugu bir konuda kendi sucunu Filize atmaya calısıyordu ve de bu tavrı son derece iticiydi. Yengecs cok haklı bu konuda. Ben Yılmazın basından beri olayları bu noktaya getireceginin bilincindeydim. Filize yuklenmesi son derece iticiydi. Ama neyseki hatasını anladı ve son bir manevra yapıyor diger isciler icin.
Aslında bu forumda ELİF pek sevilmiyor ama ona kızanlar bile onun kotu bir karakter olmadıgını biliyorlar. Acıkcası gereksiz yere uzerine yuklenildigine inanıyorum. Neden derseniz bazı olayların bazı kisiler tarafından gereksiz yere abartıldıgını dizilerle gerceklerin bir birine karıstırıldıgını goruyorum. Bu arada Yılmazı en fazla elestirenlerden biri olarak sıg dusunceli olduguma inanmıyorum.Bazı forumdaslar tarafından sevilen bir karakteri elestirmemin benim dusunce yapımın elestirilecegi anlamına gelmedigine inanıyorum. Hicbir karaktere asık olmadan ve kontrollu bir sekilde diziyi izledigimden bize senaristlerin su mesajı vermeye calıstıklarına ınanıyorum. Bu dizide mutlak bir iyi ya da kotu yok tum karakterler gri. O yuzden de her turlu surprize hazırlıklı olmalıyız.
Ömer bu bolumde cok buyuk hatalar yaptı. Bu da benim önceki savımı destekliyor.Bir bolum oncesine kadar Ömer hep iyi bir goruntu cizmisti oysa ki. Elif önceden yaptıgı hatalarından ders cıkardı ve bu son bir kac bolumdur duzgun davranıyor. Yılmaz gecen bolumlerin aksine daha makul bir portre cizdi bu son bolumde. Filize gelince yine Yılmaza karsı koyması gereken tepkileri koymasa da bu bolumdeki davranısları Canan Hanımla ilgili olan kısmı harıc mantıklıydı.
Bide unutmadan yazayim, tuyolar hakkinda kesinlikle hicbir bilgi istemeyen arkadaslar haric herkes okuyabilir....
Nalan-Kerem-Emre uclusunu bosuna gostermiyorlar arkdaslar, uzerinde durmak istedikleri sadece bir babanin ogluna olan ilgisizliginin nekadar hasar verici oldugu gercegi degil. Ozellikle Nalan'in ve Emre'nin aile yapisina cok iyi dikkat edin, diziyi basindan beri izleyenlerin hemen anlamasi lazim asil amaci. Daha acik yazip bazilarini killandirmak istemiyorum. Dizi surprizlerle doluymus arkadaslar cok yakinda cok carpici bir gercegi daha ogrenecez diyorum baskada bisey demiyorum.......
forever_bim'in soylediklerine katiliyorum. Elif konusunda soylediklerine ozellikle deginmek istiyorum. Dizinin anahtar ismi olan Ozge Borak'in bu rolundeki tek sevilmeyen etken, yaptigi bunca olaydan sonra neden Yilmaz'in ayaklarina kapanmadigidir sanirim. Bi cogu bunu bekledi, kendini affettirmek icin Yilmaz'a kanitlamasi ve onu o istemesede secmesinin gerektigini vs vs.. O zaman madur, uzgun, yikik olucakti ve bazilarinin gozunde ancak o zaman degeri olucakti sanirim. Bu tarz davranislar turk filmlerinde bile yok oysaki.. biri kabul etmediginde gurur yapar uzunca seneler ortalarda gozukmez ve kader bu ya seneler sonra bi yerde bi sekilde yine birlesirlerdi. Anlatmak istedigim, bi karakteri bu kadar benimsemislerse sanirim bizim Elif'i sevdigimizden daha cok onemsemis, sevmis ve bu yuzdende burukluk yasamis olduklarini dusunuyorum.. ;) .. Sonradan gelen Filiz karakteri hak etti Yilmaz'i dusunceside bu yuzdendir. Cunku Filiz karakteri madur duruma dusmustur.. Omer'ide Elif'e yakistiranlar ayni sekilde.. kisacasi klasik turk yakistirmalari bunlar.
Ayrica forever_bim'in soyledigi gibi tum karakterlerin gri olusunada katiliyorum. Tam taktirlemisken birden bire ipler elimizden kopabiliyo, yada tam tersi.
Hergun yeni bi surprizle karsilasiyoruz, umarim fazla abartilmaz bu surprizler ,cunku bi cogununda dedigi gibi dizi simdileri buyusunu yitirmis durumda. Eski bolumlerin bi kacini izlemis olmama ragmen, onlari cok ozledim dogrusu. Umarizki eski tadini yeniden yakalar.
**lutfen ozel konusmalari o.m. yoluyla yapalim..
bana mi öyle geliyor yoksa Elif'in Yilmaz'in sirkete ortak olmasini ögrenmesi savsaklandi/es mi gecildi? Elif'in tepkisini görmek icin sahsen bekliyordum bu konuyla alakali bir sahne..
Bence bu dizi gittikce güzelleşiyor. Şimdiye kdr her bölüm bir şey oldu. Bir yada iki bölüm cok önemli birşey olmadığı iicn hemen eski tadı vermiyo deniliyo anlamıyorum. Cok reyting alan bi dizi mesela haftalardır hep aynı şeyleri gösteriyor duruyor sadece dizi yi uzatmak icin. I.A da 2 bölümdür geciş bölümü olarak sayılıyor, ki bence böyle değil ben seğretiğimde keyif alıyorum hemde cok. Asıl her bölüm üzüntü, entrika olsa sıkar beni. Bölüm özetini cok merak ediyorum.
Filiz ve Yılmaz'ın şirketi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacak olmaları diziye ayrı bir renk katacak zira Yılmaz'ın şirkete giriş amacı belliydi ama şuan ki durum bu amacından sapmasına neden oldu.Bu durum Yılmaz'ın artık kendisine ve çevresine zarar verici hale gelen intikamından vazgeçmesine sebep olacak.Başta Filiz olmak üzere ailesininde gelişecek olaylardan sonra Yılmaz'a bakış açısı değişecektir.
Ömer'in Meral'in tuzağına düşmemesini ve kumar ile ilişkisinin gösterilen bölüm ile sınırlı kalmasını umuyorum.Böyle bir alışkanlığın içine çekilmeyi haketmiyor üstelik böyle bir durumda sadece kendisi değil Elif,doğacak olan çocuğu ve aileside zarar görecektir.Kemal Meral'in planlarını bir şekilde çözecek ve onun insanlara zarar vermesini önleyecektir.
evet bencede filiz ve yılmazın sirketi kurtarmak için yapacakları iş birligi
yılmazın intikam duygusundan kurtulmasına vesile olabilir.bu olayla yılmaz belki yaptıklarının farkına varabilir ve kendine gelebilir..sirketin yönetim kuruluna girmesi iyi oldu..böylece herseyi yakından takip edebilir.ve meralin yapacagı kötü seylerden kemal beyle birlikte herkesi kurtarabilir.... :icon_ange
:img-book:
Elif'ten cikacak fikirle yola cikicagi soylentileri var.. madem oyle gercektende hersey cok daha harika olucagina inaniyorum. Oda'sinin elinden alinmasi diger taraftan Yilmaz'a verilmesi komedisi bi kenara dursun, artik beraberce is basa dusmus durumda. Ee soyle bi laf vardir hatirlatmak isterim.. "alma mazlumun ahini cikar aheste aheste ve bir elin nesi var iki elin sesi var" cumlesiyle tamamlanmis olur diye dusunuyorum. Sirket ne durumdan, nerelere kadar geldi.. madem oyle kurtarmak icinde el birliyi ile calisilmasi gerekki Elif'inde bulunmasi harika bi sonuc dogrur. Soyleki isini bilen kisilerin, emektarlarin ve bilir kisilerin beraber oldugu bi ekip calismasi cok daha guzel sonuclar dogurucagi kanisindayim. Sagdusuna guvendigim Elif, yuzumuzu kara cikarmiyacagina adim gibi eminim, ki isten cikarilan kisilerin arasinda en iyi arkadaslarininda bulunmasi ve ayni aileden iki kisinin cikarilmasinin hata oldugunu gormesi, boyle bi hataya dusulmemesi gerektigini savunmasida bunun en acik kanitidir..
Merakla gelecek bolumleri bekliyorum..
nalanin arkadasi olan zengin cocuk (ismini su an hatirliyamadim) ilerleyen bolumlerde nalan'in uvey kardesi cikicak gibime geliyor... bir yerlerden falan tiyo almis degilim ama bu insanlari israrla gosterdiklerine gore mutlaka sonunu bir yere bagliyacaklar... burdaki baba karekteride oldukca ilgisiz bir baba yani rahatlikla karisini ve iki kucuk kizini birakip gidecek bir karekter ciziyor...
Üyelerimizin Dikkatine;
"Bölüm Yorumları" na ait olmayan bütün mesajlar silinmiş, bazıları ise düzeltilmiştir. Neden mesajım silindi diye sormayacağınızı ümid ediyorum.
Saygılarımla
Bölüm Sorumlusu
Tubi
arzu-başak
05-04-06, 11:21
Bu bölüm çok güzeldi.Bence ömer haklı olarak elife öyle davranıyor ben olsam bende öyle davranırım çünkü elif bunları haketti ömere sormadan çocuğu aldırıyordu daha kötüsü olamaz ama yinede araları düzelsin çünkü ömer mutluluğu hakediyor...
arkadaşlar bölüm özetide gelmedi hala çok merak ediyorum bu hafta ki bölümde neler yaşanacak
27.Bölüm
Elif i üzen yakınlaşma
Yılmaz, Filiz'in güvenini kazanmanın ne kadar zor olduğunun farkındadır.
İşçiler konusunda aynı düşünceleri taşıyan iki eski sevgilinin yolu bir kez daha kesişmiştir. Filiz kendisiyle birlikte hareket etmeyi öneren Yılmaz'a karşı karmaşık duygular içindedir. İşten çıkarılan arkadaşlarının sıkıntılarını en çok hissedenlerden birisi de kuşkusuz Elif'tir. Yılmaz ve Filiz işçiler için bir çözüm ararken, Elif'in aklına herkesin yüzünü güldürecek bir fikir gelir.
Elif'e karşı mesafeli davranan Ömer gittikçe evden uzaklaşmaktadır. Ömer'in artık Elif dışında yeni bir tutkusu oluşmaya başlamıştır. Bir kez daha incinmekten korkan Ömer kendisini Elif'ten korumaya çalışırken belki de çok daha büyük zararlar görebileceği bir dünyanın kapısını aralamaktadır.
Gazi Mahallesinde büyük bir coşku yaşanmaktadır. Bütün mahallelinin katıldığı kutlamanın konukları arasında Filiz de vardır. Eğlencenin en güzel anlarında eğlenmeyen tek kişi ise Elif'ten başkası değildir. Gördüğü manzara onu derinden sarsacaktır.
İşte bu ya daha net nsl yazabilirler. Demek Elif Filiz&Yılmaz ın yakın olmasında sarsılıcak. Şimdi Yılmaz a cektirdiği acı yı oda anlicak bunun sayesinde bence
evet özetin gelmesini dört gözle bekliyordum ama gelen özetle birlikte hayal kırıklığına uğradım inşallah bu özet yanıltıcıdır ve elif imiz artık daha fazla üzülmez yeter kızın çektiği ya şimdi birde ömer kumara başlayacak birde o dert var
Ay90 arkadasimiza ozet icin tesekkur ediyoruz, anlasilan hersey dusundugumuz ve bekledigimiz gibi gelisecek. Nihayet Yilmaz Elifle karsilasacak ve nihayet net olarak Yilmazin Elife karsi olan son hislerini anlayabilecegiz. En sevindiricisi ise mahallede yeni bir dugunun olmasi. Senlik Salih ile Fahriyenin dugun senligi. Ve seref davetlisi olarakda Filizi secmisler, nekadar kibar bi davranis. Anlasilan Yilmaz bu dugunde Filizle hemde Elifin gozleri onunde bol bol gobek atacak. Umarim atar, umarim cok atar, umarim Filizle atar. En merak ettigim acaba halaymi oynayacaklar zeybekmi? Ben halay diyorum ama zeybekde hic fena olmaz. Arkadaslar beklenen bolum gelmistir, bu bolum asrin bolumudur !
Ve Omer, Omer, Omer! Omercik isyanlarda anlasilan. Cok acinacak bi hale gelmesinide istemem tabi, felaketin ucundan donsunki felaketin ne oldugunu anlasin. Elifin fikrinin sirketi kurtarmaya yonelik bi fikir oldugunu okuyunca sasirdim, hayret, herseyini kaybetmis ama akli hala calisiyor demekki. Takdir ettim dogrusu. Keyifli seyirler arakdaslar.....
süper bir bölüm bizi bekliyor demek ki :)
Kurt_Memati
05-04-06, 17:03
Bu bölüm çok güzeldi. Gelecek bölümde bunu aratmayacak gibi.
Uyarı : Tek cümlelik mesajlar yazmak yasaktır. Yeni üyelerimizin dikkatine !
Bölüm Sorumlusu
Tubi
Özet benim de hiç hosuma gitmedi.
Ama yaniltici olabilir gerçekten de. Özet'de Yilmaz'in Elif'i görüp görmedigi yazmiyor. Ki ben inanmiyorum Yilmaz'in Elif'i gördügü an tepkisiz kalacagini, eglenceye, hem de Filiz'le birlikte, doludizgin devam edebilecegine.
Bana olanaksiz geliyor.
Ömer'in yeni aliskanligi elbette Meral'in kumarhanesini artik sikça ziyaret etmesi olacaktir. Bu çok kötü. Hem Elif için, hem de dogacak bebekleri için.
Izleyip görelim, fragmanida yarin yayinlarlar herhalde.
Elif yine üzgün, yine mutsuz..Ah Elif ah.
özetten okuduğum kadarıyla güzel şeyler olacak. Salih ve Fahriye'nin evliliğine çok sevindim. Elif'in şirket hakkında adeta basireti bağlanan kocası ve kayınpederinden farklı çözümler düşünmesi de takdir edilecek bir davranış. Elif'in genel memnuniyetsizlik sorunu hariç zeki bir kız olduğunu düşünüyordum zaten. Tabi ki en çok beklediğim sahne de Elif'i üzecek olan yakınlaşmanın sahneleri. En sonunda Yılmaz'ın duygularındaki değişimi (eğer varsa ki ben olduğunu düşünüyorum) görebileceğiz.
En merak ettigim acaba halaymi oynayacaklar zeybekmi? Ben halay diyorum ama zeybekde hic fena olmaz.
.. zeybek.. hem de simdiye kadar bilimum dizilerde hep taklit edilmeye calisilan ama hic de orijinalinin tadini veremeyen Dila Hanim filmindeki Kadir Inanir ve Türkan Soray'in zeybegi.. ve ama hakkini vererek...
hayal etmek serbestti dimi?... :icon_whis
Fahriye ile Salih'in dügünün bu kadar erken olacagini tahmin etmiyordum..
Ne güzel yine bir dügün var mahallede..Zaten Sema ile Ali`nin dügünlerinin oldugu bölümde beni cok etkilemisti ve baya bir ho$uma gitmisti cok keyifle ve begenerek izlemistim halay cekmelerini gerek kinada gerekse kapinin önünde, onca insanin halaya durmasi cok iyiydi ya..
Eminim Salihle Fahriyenin dügününde Halay cekilir kesin..Cok isterim yaa Yilmazi halay cekerken bir görmeyi. Dilerim Filizle halay cekerlerde bizde izleriz..Salih ve Fahriye adinada cok ama coook seviniyorum..Ne güzel ne mutlu onlara..Bu mutlulugu fazlasiyla hak ettiler diye dusunuyorum..
Elif`in yerinde olmayida hic ama hic istemezdim dogrusu..Yine ici kan aglayacak sanirim Yilmaz-Filizi görünce..Ke$ke bazi seylerin degerini zamaninda vede kaybetmeden bilebilseydi..Onun icinde üzülmüyor degilim..
Heyecanla bende yeni bölümü bekliyorum..
Özete bakılırsa şirketin içinde bulunduğu durumdan kurtaracak esas fikri Elif buluyor,doğrusu ne olduğunu çok merak ettim.Salih ve Fahriye'nin düğünlerini izleyecek olmak güzel,bunu çok daha önce görmeliydik.Düğünün davetlileri arasında Filiz'de var,nasıl hareket edeceğini ve davranacağını merak ediyorum,büyük ihtimalle Yılmaz Filiz'in hep yanında olacak.Ömer de sanırım Meral'in tuzağına düşüyor bunun olacak olması çok kötü.
Özet benim de hiç hosuma gitmedi.
Ama yaniltici olabilir gerçekten de. Özet'de Yilmaz'in Elif'i görüp görmedigi yazmiyor. Ki ben inanmiyorum Yilmaz'in Elif'i gördügü an tepkisiz kalacagini, eglenceye, hem de Filiz'le birlikte, doludizgin devam edebilecegine.
Bana olanaksiz geliyor.
Ömer'in yeni aliskanligi elbette Meral'in kumarhanesini artik sikça ziyaret etmesi olacaktir. Bu çok kötü. Hem Elif için, hem de dogacak bebekleri için.
Izleyip görelim, fragmanida yarin yayinlarlar herhalde.
Elif yine üzgün, yine mutsuz..Ah Elif ah.
Tamamen sana katiliyorum gercekten aklimdan gecenleri
yazmissin Bende Elifin durumuna artik gittikce cok üzülüyorum
Gecmiste hata yapti ama simdide baya bedelini ödüyor
Hem kocasinla arasi iyi deyil bide bu Yilmaz ve Filizin durumunu
görmesi cok üzücü
Umarim gelecek bölümlerde Elifin durumu deyisir oda mutlu olsun
Sanirim dügünde yilmaz ve Filiz onu görmicek cünkü onun önünde
öyle eglenmelerini düsünemiyorum...
forever_bim
06-04-06, 00:53
Ne diyelim hayırlısı olsun. Bence Elif bunu da atlatır cunku sorunlarını tek basına da cozebiliyor.
Dizinin sonunu gorebiliyorum...Filiz ve Yılmaz mutlu....Elif ve Ömer ayrı ve de bunalım. Alın size klasik klise surprizlere acık olmayan sıradan bir son...Fazla mı karamsarım bilmiyorum....
.. zeybek.. hem de simdiye kadar bilimum dizilerde hep taklit edilmeye calisilan ama hic de orijinalinin tadini veremeyen Dila Hanim filmindeki Kadir Inanir ve Türkan Soray'in zeybegi.. ve ama hakkini vererek...
hayal etmek serbestti dimi?... :icon_whis
Fahriye ile Salih'in dügünün bu kadar erken olacagini tahmin etmiyordum..
Tabiki serbest arkadasim, benzetmis oldugun sanatcilar da hakikaten 10 numarali sanatcilarimiz. Kadir Inanir-Bulent Inal ve Turkan Soray-Tuba Buyukustun, muhtesem ! Aslinda zeybek olsunda nasil olursa olsun dememiz lazim ama kaliteli olmasi tabiki dahada ucurur bizi.
Bu arada arkadaslar fragmani gordum, evet bu sefer zilan arkadasimizdan once gordum galiba:P ama eklemesinide beklerim hakikaten, cunku yine izlemeye doyamayacagimiz bir fragman geliyor. Fragmana distan bakildiginda sanki yine her iki ASK hayranlarinin dillerine BAL suruluyor izlenimi veriliyor, ama eger fragmani derinden inceleyecek olursak sadece ve sadece kanatlarimizin cirpinis seslerini duyabiliriz. Arkadaslar, Yilmaz Filizle cok yakin temaslarda ve cok samimi tavirlarda/bakislarda/sarmas dolaslarda bulunuyor. Bu 1. Ikincisi maalesef fragmanda herhangi bir coskulu dugun ortamina rastlayamadim, dolayisiyla zeybey/halay goruntulerinede rastlayamadim, bunu uzulerek soylemem gerekiyor. Ucuncusu ve en sasirticisi Yilmaz birzamanlar Elifle bakmis olduklari bir eve cok duygulu ve dusunceli bisekilde bakiyordu uzaktan. Sonrasinda hepimizin muhtesemliginde hemfikir oldugumuz o tarihi ask sahneleri geliyor ekrana yani tarihi Elif-Yilmaz sahneleri. Sonra kokteyle benzer bir yer var, sirketin galiba, iste orada olanlar oluyor. Elif ve Yilmaz orada karsilasiyorlar ayni zamanda sirkettede karsilasiyorlar, ama kokteyde Elif uzaktan Yilmaz-Filiz koklasmasini izliyor ve kahroluyor tabiki. Yilmazla Filiz ise dedigim gibi gayet sakin ve gayet hos bi sekilde koklasiyorlar. Cok guzel sahneler var gercekten, bide bi ara Omer geldi ekrana sagdan sola, soldan saga yolunu kaybetmis bir yolcu hesabi umitsiz ve tukenmis bi halde dolasiyor ortalikta.
Not: Evet ne demistik: Son gulen iyi guler, iyi gulen hep guler, hep gulen guzel guler! Haydarinna ninna naaay, haydarinna ninna nay, haydarinna ninna ninna nina naaay.....
Bi kac guzel hatiradan baska bisey geriye kalmamis..
Bu durumda, Elif'te Yilmazla ayni hissettigine gore rahatlayabilirmiyiz.. yani bu olmasaydi icimiz rahat edemiyecektide..
O diyilde.. bu olaylarin gelistigi yer Gazi Mahallesi olunca, Yilmaz'in Elif'e olan duygularindan suphe etmeye basladim dogrusu. Yada ozet sanildigindan abartilmis durumda. Fragmanlari izlerken aliskanlik oldu artik gormeden buna tam olarak karar vermek imkansiz gibi.
Asil beni merak ettiren Yilmaz'in amacina ulastiktan sonraki duygulari.. "Kacan kovalanir" mantigi gercekten cok isliyo.. peki tam sahip olmusken, duygularinda nasil bi degisim olucak. Yilmaz'in yaptigi rol ve karsilikli atismalari tam olarak ne zaman gecicek.. ne zaman Yilmaz eski haline gelip o sekilde davranmaya baslicak. Yok Yilmaz artik son gordugumuz gibi olucaksa, o zaman Yilmaz'in kisa surede kisiliginde buyuk degisimler oldugunu dusunurum ki, bi insan bu kadar kisa zamanda degisemez ve degismisse bile kisilik sorunu yasamaktadir.. buda bu insanin mutlu olmuyacagi tam tersine devamli sorunlu bi yasanti surdurecegi anlamina gelir. Daha oncede dedigim gibi etrafina degil, en cokta kendine zarar verir..
.. Ayrica kendini kaybolmus sehrin ortasinda bulurki.. geriye eski hatiralar bile kalmaz..
Az once 1. bolumun tekrarini izledim.. Filizin, Omer'in Yilmaz'a carptiktan sonraki soforle yaptigi pazarlik konusmasini gordum.. soktayim!
gercekten bi "nerden nereye" diyebilirim sanirim..
of off neler kacirmisim.. sahiden arkadaslar soylediginiz gibi, eski bolumler bi harika.. cok duygusaldi bu bolum sahiden..
Demin fragmani izledim...Bu bolum harika olacak :)
Tam istedigim gibi :)
Yilmaz hala Elifi kiskandirmaya calisiyor filizle is yerinde..
BIliyorsunuz arkadaslar fragman hep bizi yaniltiyor...
Filiz Yilmazin evinde ama muhakak baska bir sey icin ordadir yada bir sey olmusturki ordadir..Fragman hep bizi yaniltiytor..
Yilmazin yine eski gunler akline geliyor..Eski goruntuler..
Elif ve yilmaz goruntuleri..Elifde yilmazi kiskaniyor is yerinde :)
Cokkkkkkkkkkk guzel olacak :)Yilmazin hala elifi sevdigi apacik ortada
seyredin ve gorun.. :)Bakalim unutabilmismi ELIFI :) yoksa sadece kendinimi kandiriyor :)Gecen haftada yilmazin dedigi gibi : (zaten onun icin unutmayi istiyor ama basaramiyor) yarin gorelim hep beraber
Moderatörün Notu : Büyük harf ile yazmak kesinlikle yasaktır. / tubi
forever_bim
06-04-06, 10:35
Bi kac guzel hatiradan baska bisey geriye kalmamis..
Bu durumda, Elif'te Yilmazla ayni hissettigine gore rahatlayabilirmiyiz.. yani bu olmasaydi icimiz rahat edemiyecektide..
O diyilde.. bu olaylarin gelistigi yer Gazi Mahallesi olunca, Yilmaz'in Elif'e olan duygularindan suphe etmeye basladim dogrusu. Yada ozet sanildigindan abartilmis durumda. Fragmanlari izlerken aliskanlik oldu artik gormeden buna tam olarak karar vermek imkansiz gibi.
Asil beni merak ettiren Yilmaz'in amacina ulastiktan sonraki duygulari.. "Kacan kovalanir" mantigi gercekten cok isliyo.. peki tam sahip olmusken, duygularinda nasil bi degisim olucak. Yilmaz'in yaptigi rol ve karsilikli atismalari tam olarak ne zaman gecicek.. ne zaman Yilmaz eski haline gelip o sekilde davranmaya baslicak. Yok Yilmaz artik son gordugumuz gibi olucaksa, o zaman Yilmaz'in kisa surede kisiliginde buyuk degisimler oldugunu dusunurum ki, bi insan bu kadar kisa zamanda degisemez ve degismisse bile kisilik sorunu yasamaktadir.. buda bu insanin mutlu olmuyacagi tam tersine devamli sorunlu bi yasanti surdurecegi anlamina gelir. Daha oncede dedigim gibi etrafina degil, en cokta kendine zarar verir..
.. Ayrica kendini kaybolmus sehrin ortasinda bulurki.. geriye eski hatiralar bile kalmaz..
Yilmaz denilince belirli bir karakterden soz etmek pek de mumkun olmadigindan acikcasi ayran gonullulugune sasmamak lazim. Filize yaptigi terbiyesizlikler bir yana simdi halen daha kendi duygularina tam bir isim koyamadan da habire agizdan girip burundan cikmak suretiyle onunla birlikte vakit geciriyor hem de kizin onu sevdigini bile bile.
Filizi de anlamiyorum Yilmazi cok cabuk affetmis anlasilan. Ne diyelim herkeste de gurur aramak bosuna.
Elife gelince elbette ki uzulecektir ama senaristlerin kantarin topuzun kacirdigini Elifin cektigi acilarin dozunu iyi ayarlayamadiklarina inaniyorum. Cunku Yilmaz Beyimizin de birtakim faturalar odemesi lazim.
Koklasma tabiri benim hosuma gitmedi ama Kurdoglu begendiyse benim acimdan sorun yok.
Dizi Yilmazin kutsallasmasi eksenine dogru hizla kayiyor. Yilmaz beyimiz Filizden ozur dileyecek mi onu cok merak ediyorum....
Arkadaslar, az once 27. bolumun fragmanini izledim ve Elifciler!!!!
Bu bolum bizler icin iyi olmayacak, cunku Filiz Yilmazin ziyaretine gidiyor ve yuzunde gulumseme var. Yilmaz saskinlik ile bakiyor ve birden bire sariliyor ona.
Yilmaz Tekstil sirketinde Elif ile karsilasiyor ve birbirlerine bakiyorlar sadece.
Elif cok mutsuz gorunuyor ve Omer kumarhaneye iyice kendini kaptiriyor. Yaninda Muratda var ve ona "yeter artik" der gibi bir harekette bulunuyor.
Yilmaz ve Elif ilk bolumda, yani dizinin 1. bolumunde bir eve bakmislardi, ici dokuk, yikik bir vaziyetteydi, Yilmaz bu bolumde o evi goruyor ve o ani aklina geliyor.
Bomba olan ise: Yilmaz Filiz ile annesinin evine goturuyor ve kapiyi Fahriye aciyor.
Ne yazikki, asiri Elif-Yilmaz taraftari olan ben, artik bu bolumden sonra Filizcilere birakiyorum herseyi.
Yilmaz galiba, isi ciddilestirecek Filiz ile olan iliskisini.
Ebr0e: "Yilmaz hala Elifi kiskandirmaya calisiyor filizle is yerinde" demissin, kiskandirma yok ortada bence, cunku o sarilma Yilmazin kendi otel odasinda oluyor, yani orda Elif olsaydi evet haklisin derdim.
Bende istemiyorum Filiz ve Yilmazin beraber olmasini, sende biliyorsun , ama ne yapalim artik...
Ve dugun olacagini kim soyledi size, fragmanda oyle bir sey goremedim ben. Belki baska bit kutlama vardir mahallede.
Ayrica Elif cok zeki ve akilli kizdir. Herseyin ustesinden gelir gercekten.
Belkide Tekstil sirketini Elif duzene getirecek zeki cozumleriyle.
Ben cok uzuluyorum Elifin haline yaa....
Fragman hakkinda yorum yapmadan ve yorum yapanlarin yorumlarina itiraz etmeden once lutfen fragmanin kendisini bi gorelim arkadaslar. Yoksa yorumumuzun hicbir anlasilir ozelligi kalmaz. Mesela uzun bir muddettir burada tartisdigimiz arkadaslarin I.A. nin 1. bolumunu dahi seyretmemis oldugunu ogrenince o tartismalara harcadigim zamana cok hayiflandim, gercekten bosuna zaman kaybetmisiz. Herneyse hic olmassa ufkumuzu genislettik ve buyuttuk. Forever_bim arkadasimiz fragmani eger gormus olsaydi “koklasma” tabirinin cok yerinde bi tabir oldugunu anlardi mesela, ama yinede aksini dusunuyorsa saygi duyarim. Benimde onun yorumlarinda uygun bulmadigim bir cok dusunceler var, ama benim icinde bi sorun yok cunku kendisine ve dusuncelerine son derece saygi duyuyorum. Son yorumunda mesela ne Yilmazin terbiyesizligini birakmis nede Filizcigimin gurursuzlugunu. Butun bunlari okadar cok tartistikki, simdi tekrar bu konulara girmek istemiyorum. Bu diziyi 1.ci bolumunden itibaren butun bolumlerini kacirmadan izleyenler cok iyi bilirlerki Elif hanim cok mesud bir hayati secebilecekken kendisini rezilce bir hayata adadi. Butun meselede bundan sonra basladi zaten. Karakterlerdeki degisimleri ve gelisimleri irdelerken lutfen dizideki butun oyunculari bi gozden gecirelim. Hangisi degismedi ki? Bir cogu degiserek gelisirken, sadece bir kisi degiserek geriledi ! Bu kiside tabiki Eliftir. (Bana gore !).
Not: Iremcim senin fragmani gordugun hemde cok derinden gordugun belli arkadasim, seni tebrik ediyorum. cok gercekci tespitlerde bulunmussun. Senin yorumlarinada cok saygi duyuyorum gercekten her ne kadar Elifci oldugunu soylesen olaylari genis capta degerlendirebiliyorsun, tebrikler arkadasim !
first lady
06-04-06, 13:21
fragmanı bu sabah gördüm veeeeeeee sevinçten havalara uçtum.bütün yılmaz&filiz severleri gözü aydınnnnnnnnnnn :img-clapp .bence bu bölüm şimdiye kadar izlediğimiz en güzel bölüm olucak.çünkü bu aşk artık sahte değil %100 orjinal.haaaaaaaaa filize gurursuz yılmaza sahtekar diyenlere kenen doğulunun şu şarkısıyla cecap vermek istiyorum izninizle 'Aşk kelime değil bir cümledir
Kurmak için ki can gerekir.Aşk her yiğidin harcı değildir.Aslan gibi bi yürek gerekir'.aşk elifin harcı değildi,aslan gibi yürekte filizde vardı.kimmse kusura bakmasın :dance:
avrilcansu
06-04-06, 13:39
fragmanı bu sabah gördüm veeeeeeee sevinçten havalara uçtum.bütün yılmaz&filiz severleri gözü aydınnnnnnnnnnn :img-clapp .bence bu bölüm şimdiye kadar izlediğimiz en güzel bölüm olucak.çünkü bu aşk artık sahte değil %100 orjinal.haaaaaaaaa filize gurursuz yılmaza sahtekar diyenlere kenen doğulunun şu şarkısıyla cecap vermek istiyorum izninizle 'Aşk kelime değil bir cümledir
Kurmak için ki can gerekir.Aşk her yiğidin harcı değildir.Aslan gibi bi yürek gerekir'.aşk elifin harcı değildi,aslan gibi yürekte filizde vardı.kimmse kusura bakmasın :dance:
sonuna kadar katılıyorum ...
fragmanda filiz&yılmaz çok tatlıydılarrr inşallah bu aşk takrardan "filiz"lenir :)
elifin yüzü çok kötüydü, ama oda şansına küssün...bence yılmaz filizin güvenini kazanmayı başarıcak...
Bende izledim fragmani ve cok guldum yaa...
$u Yilmaz`in hareketleri acayip sempatik yaa..inanin o kadar hosuma gidiyor ki; izlerken bile guluyorum..Cok seviyorum $u Yilmazi yaa öyle tatli ki...Ne kadar da icten sariliyor Filize..Eeee tabi normalde de kiza a$ik :) Filiz nihayet su eve bir girdi yaaa.. Ne guzel iste hep istiyodum Filiz ne zaman Yilmazin evine gelicek diye..Nihayet olduuuu...Ne de guzel geziniyorr evin icindee..:) Bence cok keyifle izleyecegim bir bolum olacak..
Elif yine cok sarsilacagi dakikalar yasayacak sanirim..Ama dikkat ettiniz mi arkadaslar Yilmaz yine maziye bir daliyor sanki..Ya tabiki kim unutur ilk a$kini..Unutmasinida bekleyemeyiz..Ama $uda varki Yilmaz Filize karsi bo$ degil..ve saniyorum cok buyuk bir a$k yasanacak yeniden dizinin ilerleyen bolumlerinde..
Gercekten bu bölümde Filiz de Elif de olaganüstüler..Güzellikleriyle resmen göz kamastiriyorlar..özge Borak ta harika bir kiz...Gözleri acayip ho$..Filizde öyle..Gercekten saglam iki rakip olabilcek guzellikte ve oyunculuklarini konusturabilecek seviyedeler..
yarin bizi cok guzel bir bolum bekliyor...
fragmen cok guzel herhalde siir elif icindir anladihim kadariyla...
Fragmanı izledim. Yılmazın değişimi en güzel gözlerindeki ifadeden anlaşılacak diye düşünüyordum ve bunu yanılmıyorsam yorumlarımda da yazmıştım ama bu kadar güzel bir bakışı bir iki bölüm sonra bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Bahsettiğim bakış Filiz onların evine gelmişken Yılmaz'ın ona annesine ve kızkardeşine bakışı bu arada diğerleri de çok içten ama son gösterilen sahne bir harikaydı. Elif'le karşılaştığı zaman da tamamen ilgisiz olması beklenemezdi ama tam kararında duygusu az bir bakış vardı tanıtımda. Elif'in baktığı kısımda da Yılmaz ve Filiz'in konuşurken gözleri birbirlerinden başkasını görmüyor ki Elif kıskandırılsın!! Neyse Yılmaz'ın bakışlarına geri dönersek sadece Elif de şirketin kurtarılma toplantısına gelince biraz afallıyor ama herhalde Filiz söylemediği içindir. Yılmaz'ın geçmişe daldığı sahnenin sebebi de sakın Salih ve Fahriye'nin tuttuğu evin Elif'in beğenmediği ev olması olmasın. Sadece bir fikir.
Elif'in çektiği acılar çok oldu diyenler var. Elif çocuğunu taşıdığı kocasının soğukluğu ve kumara kendini vermesi yüzünden yalnızlık ve acı çekmesine belki üzülebilirim ama kendisi bir başkasından (üstelik evli olduğu adamdan) hamileyken Yılmaz ve Filiz'in gülüşmesine bozulmasını ve acı çekmesine üzülemiyorum ne yapayım!
Fragmanı izledim. Yılmazın değişimi en güzel gözlerindeki ifadeden anlaşılacak diye düşünüyordum ve bunu yanılmıyorsam yorumlarımda da yazmıştım ama bu kadar güzel bir bakışı bir iki bölüm sonra bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Bahsettiğim bakış Filiz onların evine gelmişken Yılmaz'ın ona annesine ve kızkardeşine bakışı bu arada diğerleri de çok içten ama son gösterilen sahne bir harikaydı. Elif'le karşılaştığı zaman da tamamen ilgisiz olması beklenemezdi ama tam kararında duygusu az bir bakış vardı tanıtımda. Elif'in baktığı kısımda da Yılmaz ve Filiz'in konuşurken gözleri birbirlerinden başkasını görmüyor ki Elif kıskandırılsın!! Neyse Yılmaz'ın bakışlarına geri dönersek sadece Elif de şirketin kurtarılma toplantısına gelince biraz afallıyor ama herhalde Filiz söylemediği içindir. Yılmaz'ın geçmişe daldığı sahnenin sebebi de sakın Salih ve Fahriye'nin tuttuğu evin Elif'in beğenmediği ev olması olmasın. Sadece bir fikir.
Elif'in çektiği acılar çok oldu diyenler var. Elif çocuğunu taşıdığı kocasının soğukluğu ve kumara kendini vermesi yüzünden yalnızlık ve acı çekmesine belki üzülebilirim ama kendisi bir başkasından (üstelik evli olduğu adamdan) hamileyken Yılmaz ve Filiz'in gülüşmesine bozulmasını ve acı çekmesine üzülemiyorum ne yapayım!
Berna degerli arkadasim yine nezaket ve zerafet fiskiriyor yorumlarindan, bu cumleleri okumak cok guzel bi duygu. Fragmanin adeta bagirsaklarini desmissin :P Su malum ev konusu benimde kafama takildi, acaba gercekten Fahriyelerin evimi olacak, eger boyle bisey olursa bu Yilmaz icin cok buyuk bir yikim olur bence, cunku o evi her gordugunde aklina yine o tarihi anilar gelecek. Tabi zamanla duygularini deprestirirmi bilemem, bana kalirsa Salihler o evi tutmazlar Berna, ama yinede bakip gorez. Bu dizi surprizlerle dolu manyak bi dizi.
ben de fragmanı yeni izleyebildim. süper bir bölüm olucak!! yılmaz'ın filize sarılması çok hoştu..filizle birbirlerine bakıp gülmeleri vee filiz'ın yılmaz'ın evine gelmesi..tabii ki yılmaz hemen elif'i unutmuş olmayacak ama elif'e de geri dönemeyeceğini anladı bence.bu da doğru olan zaten. elif'in bakışları çok komikti,yani kıskanmasını sevdim.hem filiz hem de elif çok şık olmuş bu bölümde. artık cuma akşamı gelsin!!
ben de fragmanı yeni izleyebildim. süper bir bölüm olucak!! yılmaz'ın filize sarılması çok hoştu..filizle birbirlerine bakıp gülmeleri vee filiz'ın yılmaz'ın evine gelmesi..tabii ki yılmaz hemen elif'i unutmuş olmayacak ama elif'e de geri dönemeyeceğini anladı bence.bu da doğru olan zaten. elif'in bakışları çok komikti,yani kıskanmasını sevdim.hem filiz hem de elif çok şık olmuş bu bölümde. artık cuma akşamı gelsin!!
Haklisin gercekten bende merakla bekliyorum..Filiz ve Elif resmen guzellikleriyle göz kamastiriyorlar..Bizim dizimizin bayanlari hem cok güzel hemde kaliteli oyunculuk neymis gözler önüne seriyorlar..
fragmanla ilgili bir yorum da ben yazayım dedim
bence filiz ilk anda yılmazın teklifini kabul etmeyecek ve düşünmek için süre isteyecek. yılmazın filize sarıldığı sahne filizin teklifini kabul ettiğini bildirmek için yılmazın otel odasına gittiği sahne diye düşünüyorum. evdeki kalabalık toplantının elifin bulduğu fikirle bir alakası olabilir. yanında geçen bölümde işten çıkan kadın vardı. belki de çıkan işçiler gazi mahallesinde bir atölye açacaklar ve tekstile fason iş yapacaklar???? yılmazın bu iş için bulduğu ev de sanki elifle baktıkları ev olabilir. çok mu saçma oldu. bilemicem ama benim aklıma bunlar geldi izlerken. yarın göreceğiz artık. filizin yüzünün gülmesi güzel. sahip çıkılmamış bir aşktan geriye sadece bazen kıskançlık bazen özlem dolu bakışların kalması da hüzünlü. güzel bir bölüm olacak gibi. filizin değerini anlamaya mı başladı nedir şaşkın yılmaz bey.
Fragmani bende yeni izledim ve bende Bi Elifci olarak pek
sevinemedim malesef cünkü Yilmaz eski günleri hatirlasa
bile Filize bakislari ve gülüsü herseyi anlatiyor gibi
Daha cok yine Yilmaz ve Filizin üzerinde duruluyor bu
bölümde. Elifi gördüyünde ona sadece öyle bakti :(
Zaten Yilmaz Filizi evine de getirmesi bi ayri mesele
sanki is baya ciddiye biniyor gibi
napalim artik...
Uzun zamandir bu foruma yazi yazmamistim...ara sira gelip baksamda. Nedenide tartismalardan bikmamdi herhalde. Ama neyde. Fragman'i gorunce tekrar geldim :icon_ange
Fragmandan gordugum kadariyla cok guzel bir bolum olucak. Tabi fragman abartilmamissa. Sanirim o davette Yilmaz Elif'e cok bakicak ama tam olarak bilinmez.
Neyse bazi arkadaslar fragmanin guzelligi hakkinda yorum yapmisslar. Benim detay'a girmem gerekmez...simdilik.
Cuma'yi iple cekiyorum.
Anlamadigim sey Elif'in bu denli arka planda kalmasi.
Dizi sanki sadece Yilmaz ve Filiz ikilisinin etrafinda dönüyor, ve diger karakterlerde bu ikili kadar önemsenmiyor.
Bana yanlis geliyor, Elif'i mutlaka daha fazla ön planda görmek istiyorum.
Yilmaz ve Filiz'in bakismalarini seyretmekten bikkinlik geldi, 3-4 bölümdür sadece o tür sahneler var. Yeter ...
Bu arada geçen bölümde fragman bayagi yaniltmisti, bu haftada öyle olacak
diye birsey yok elbette ama bi ihtimal.
Fragman çok güzel görünüyor.. :D Ama unutmayinki bazen bu fragmanlar yaniltabiliyor.. Hiç belli olmaz. Ama artik biraz hizlansin bu dizi diyorum.. Olaylar bir süredir hep ayni..
fragman ı dün gördüm ve cığlık atım diye bilirim. tamam fragman yanıltıcı olabilir ama bunda belli oluyor öyle olmadığını. Yılmaz ın resmen yüzü gülüyor Filiz i gördüğünde. Bu düpedüz belli yani. Cok güzel bir bölüm olucak yarın akşama kdr nsl beklicem bilmiyorum. Basından cıkan haberlerde Bülent İnal ve Tuba büyüküstün el elle bir yere gitmişler ve Bülent İnal dizideki gibi aşığız diye bişey demiş. Cok güzel bir bölüm olucak. Bide Yılmaz Elif ile asansör de karşılaşıyor ve gözlerinde sadece acı görünüyor. Justin girl e fragman icin tşkler. :icon_ange
Yilmazin yüzü gülüyor, evet. Ama belki bu Filiz teklifini kabul ettigi için olabilir. Hani ona yardim etmesini istemisti geçen hafta.. Galiba o yüzden sarildi Filize.. nebilim, bence işle alakali birsey..
Ask'la bir ilerleme olmasini bende isterim ama.. fazla ümitlenmedim bu fragmandan sonra.. genelde yaniltici oluyor çünki =)
Elifin aklina gelen fikir acaba $u mu : ?
Cikartilan i$cilerin Elif`in annesinin dukkaninda calistirilmasi gibi bir durum sozkonusu olabilir mi acaba ? Sonucta Elifin anneside biliyoruz ki Terzicilik meslegine sahip..Cünkü Elifin; Yilmaz ve Filizin birbirlerine bakismalarini izledigi an yaninda, gecen bolum Filizle "bende i$ten cikartildim hoscakalin" diyip vedalasan kadin oturuyordu..Sanki orasida Elifin Annesinin dükkanina benziyordu...Yada bir dükkan mi satin alicaklar cikan i$cileri orada calistirmak gibi...Sanirim buna yakin birsey Elifin aklina gelen fikir..
Yilmaz denilince belirli bir karakterden soz etmek pek de mumkun olmadigindan acikcasi ayran gonullulugune sasmamak lazim. Filize yaptigi terbiyesizlikler bir yana simdi halen daha kendi duygularina tam bir isim koyamadan da habire agizdan girip burundan cikmak suretiyle onunla birlikte vakit geciriyor hem de kizin onu sevdigini bile bile.
Filizi de anlamiyorum Yilmazi cok cabuk affetmis anlasilan. Ne diyelim herkeste de gurur aramak bosuna.
Elife gelince elbette ki uzulecektir ama senaristlerin kantarin topuzun kacirdigini Elifin cektigi acilarin dozunu iyi ayarlayamadiklarina inaniyorum. Cunku Yilmaz Beyimizin de birtakim faturalar odemesi lazim.
Koklasma tabiri benim hosuma gitmedi ama Kurdoglu begendiyse benim acimdan sorun yok.
Dizi Yilmazin kutsallasmasi eksenine dogru hizla kayiyor. Yilmaz beyimiz Filizden ozur dileyecek mi onu cok merak ediyorum....
Valla ilk bolumu izledikten ve o ask'a sait olduktan sonra bu son olaylarin ya bizi yaniltmak icin guzel bi taktik oldugunu, yada o aska yazik olmus demekten baska bisey gelmiyo icimden. Ne kadar duygusaldi ilk bolum oysaki.. ne kadar sevmislerdi birbirini.. ne kadar bagliydilar ve ne kadarda guzel hayalleri vardi.. Gel gelelim simdiki duruma.. vahim sahiden.. insanin kendinden olan bi parcasini atmasi gibi bi durum suan sozkonusu..
Evet Elif evlenerek bi hata etti, ama o Omer'e asik olmadi.. Yilmazla aralarindaki buyuk fark bu zaten. Elif hic bi sekilde degismedi ki, aslinda ne kadarda cok hayalleri vardi zamaninda. Elif ayni Elif, ama Yilmaz ayni Yilmaz degil. Yilmaz simdileri eski askini unutmus, dagilmis, boslukta, yeni bi sevda pesinde.. izlenimlerim bunlar.. ama bu sekilde devam edermi orasida soru isareti. Dedim ya sanki bizi yaniltmak icin olaylar ust uste bu sekilde ilerliyo.
Ayrica Yilmaz'in yangindan mal kacirir gibi yaptigi bu hizla gelismeler nedense bana samimi gelmedi.
Elif ile Yilmaz ask'i yoksa artik ne anlatilmak istenilicek cok merak ediyorum.. yasanilan o guzel ask'in sonu baskasinimi sevmek olmaliydi.. insanin icini burkuyo boyle bi olasilikta dogrusu ve anlamadigim bi sona dogru devam ediyo maalesef..
forever_bim
07-04-06, 00:39
Arkadaslar fragmanı daha yeni izledim. Malum gunduzleri calıs gece eve gel durumları.
Fragmana gelince
Yılmazın yaptıkları icin Filizden ozur dileyecegine dair bir his var icimde. Bazılarınız Yılmazı elestirdim diye bana kızmıs ama ben Yılmaza Filize yaptıkları icin daha cok kızmıstım. Eger tavırlarını duzeltirse bundan mutlu olurum. Gurur meselesine gelince gercekten de benim ve Esperanzanın dısında boyle dusunen yok bıiliyorum ama yine de bu birliktelik icin daha erken oldugunu soyluyorum.
Elif ve Yılmazın tarihi olarak nitelendirilen ve gercekten de mazide kalan birliktelikleri icinse soylenecek bir iki cumle var. Her ne kadar bu ask raflardaki yerini almıs olsa da bu tarihin GERCEKLIGINI degistirmez. Gun gelecek hepimiz raflardaki yerimizi alacagız. Bu da bunu gibi bir sey aslında. Aynı sekilde bizim de bir zamanlar yasadıgımız gerceginin degisemeyecegi gibi.
Elifi takdir de ediyorum bazen ona cok kızıyorum. Ama biliyorum ki bu bolum fırtınalar yine onun icinde kopacak ve yine o sorunlarıyla kendisi bas etmek zorunda kalacak. Gidisattan cıkardıgım ise su. Omer ve Elif Omerin yeni tutkuları nedeniyle ayrılacaklar. Tabii ki arada bir bebek var ama dogup dogmayacagı netlesmedi bence. Buyuk ihtimal Elif bir kaza gecirecek. Bebegini kaybedecek ve Omer ile ayrılacaklar gibime geliyor.
Elifin zekasını Eliften nefret edenler bile takdir ettiklerine gore bu karakterde gercekten iyi cevherler de var. Hepimize iyi seyirler diliyorum. Elif icin yine zor bir surec ama en soguk gecenin bile aydınlık dolu bir sabahı vardır. Bunu unutmayalım.
Gecen haftalarda Omeri iyi yonleriyle one cıkaran senaristler onu bu sefer karanlık sulara gomduler....
PS. Figan arkadasımızın yorumlarını pek begendim. Özelikle de Özge Borakın muthis oyunculuguyla ilgili guzel sozler soylemis hakikaten.
Bende fragmanı yeni izleyenlerdenim ve çok şaşkınım.Yani bu kadar hızlı değişimleri bir kere insan bünyesi kaldırmaz.Bu dizideki karekterlerin tamamında kişilik bölünmesi var kanatimce.Yoksa her bölümde bu kadar değişimi başka türlü açıklamak mümkün değil.
Yılmaz ve Filiz mutlu olsunlar olmasına da forever_bim'in dediği gibi Yılmaz'da bazı bedeller ödesin.Bu güne kadar yaşadıkları Elif'e olan aşkı yüzündendi.Sanırım Filiz daha fazlasını hak ediyor.En azından samimi bir özürü...
Yılmaz'ın kutsallaştırılması konusunda tamamen haklısın bununla ilgili bir kaç şey yazmıştım bende.Galiba olayları algılayış şeklimiz aynı forever_bim:P
forever_bim
07-04-06, 01:14
Bende fragmanı yeni izleyenlerdenim ve çok şaşkınım.Yani bu kadar hızlı değişimleri bir kere insan bünyesi kaldırmaz.Bu dizideki karekterlerin tamamında kişilik bölünmesi var kanatimce.Yoksa her bölümde bu kadar değişimi başka türlü açıklamak mümkün değil.
Yılmaz ve Filiz mutlu olsunlar olmasına da forever_bim'in dediği gibi Yılmaz'da bazı bedeller ödesin.Bu güne kadar yaşadıkları Elif'e olan aşkı yüzündendi.Sanırım Filiz daha fazlasını hak ediyor.En azından samimi bir özürü...
Yılmaz'ın kutsallaştırılması konusunda tamamen haklısın bununla ilgili bir kaç şey yazmıştım bende.Galiba olayları algılayış şeklimiz aynı forever_bim:P
İyi ki foruma dondun. Yola cıkıp Esperanza diye bagıracaktım biraz daha...Evet goruslerimiz cok buyuk bir cogunlukla birbirini tutuyor. Zaten bir kez daha soyluyorum Yılmaz Filiz birlesmesi olacaksa senaristler bu konuya egilmeli diye dusunuyorum. Özenli bir replik samimi bir ozur gercekten de farz oldu artık. Dizinin izlenebilirliginin artması bakımından da.....
Yılmazı anlamıyorum asfaltı yaracaktı Elifin hamile oldugunu ögrenince sonra aynı bolumde ona karsı eski duygularını beslemedigini anlattı daha sonra Filizi sevmeye basladı. Sevsin de sevmesin demiyorum ama olaylar absurd bir sekilde degil mantıklı bir senaryo dahilinde ilerlesin........İnsanlar bu kadar hızlı modifikasyona ugramamalı bence de......
İyi ki foruma dondun. Yola cıkıp Esperanza diye bagıracaktım biraz daha...Evet goruslerimiz cok buyuk bir cogunlukla birbirini tutuyor. Zaten bir kez daha soyluyorum Yılmaz Filiz birlesmesi olacaksa senaristler bu konuya egilmeli diye dusunuyorum. Özenli bir replik samimi bir ozur gercekten de farz oldu artık. Dizinin izlenebilirliginin artması bakımından da.....
Yılmazı anlamıyorum asfaltı yaracaktı Elifin hamile oldugunu ögrenince sonra aynı bolumde ona karsı eski duygularını beslemedigini anlattı daha sonra Filizi sevmeye basladı. Sevsin de sevmesin demiyorum ama olaylar absurd bir sekilde degil mantıklı bir senaryo dahilinde ilerlesin........İnsanlar bu kadar hızlı modifikasyona ugramamalı bence de......
Çok tatlı:P ve haklısın.Bu cephenin tek savunucusu biziz malesef ve umarım bizim görüşlerimizi dikkate alır senaristler.Yoksa eski günleri yad ederek izlediğimiz bir dizi kalacak elimizde..
gülündikeni
07-04-06, 01:52
27.Bölüm fragmanindaki siir;
Içimde küllerin kor hala
Bilir misin kayboldugum diyarlarinda
Ne yöne gitsem sen varsin
Adin kazinmis sevda çikmazlarina
Bayram yeri yüregim görmek seni
Sensin sevdamin rengi