Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
Hayir arkadasim olurmu hic, diziyi basindan beri izleyen herkes bilirki Yilmaz Elifi deliler gibi sevdi. Hatta simdi Filizi sevdiginden cok daha fazla seviyorDU. Simdi Filize asik olmaya basladi ama henuz tam asik diyemeyiz maalesef, ama olacak bunada adim gibi eminim. Elifi okadar sevmeseydi hic o kadar aci cekermiydi, eger onunla gecirdigi zamani sevmis olsaydi sadece o zamanlari hatirlardi, halbuki Yilmaz surekli Elifi hatirliyorDU bundan bir iki bolum oncesine kadar. Simdi ise o cok sevdigi kizin artik hayatta olmadigini ve kendisine hic ait olmayacagini kabul etti, zorda olsa etti. Yilmaz zaten Elifi okadar sevdigi icin kendisine yapilani kabul edemedi, Elifinde kendisini onun Elifi sevdigi kadar sevdigini dusundu ve yanildigini gordu, anladi, hazmetti, sindirdi ve onu bir daha hic diriltmemek uzere donulmez tovbelere gomdu.
Diziyi ben ilk bölümünden beri izlemiyorum, ama izledigim bana yeter diye düsünüyorum.
Ben simdiden bahsediyorum. Evet gecmiste onun icin neler yapti, oralari gördüm :)
Kurdoglu, yazdigina katiliyorum, kesinlikle Yilmaz Filiz'e karsi birseyler hissetmeye basladi.
Son gösterilen bölümde yine eskileri hatirlamisti, ama bence hala Elife tutkun oldugundan degil, hatiralar yüzünden.
bna da sanki filizi seviyo gibi geldi ama bence böyle bişi olamaz.neden derseniz; dikkat ettiyseniz en başından beri filmin fragmanının sonunda yılmazla elifin sarılmasını gösteriyolar.öyle veya böle bişekilde elifle yılmaz kavuşucaklar gibime geliyo....
Diziyi ben ilk bölümünden beri izlemiyorum, ama izledigim bana yeter diye düsünüyorum.
Ben simdiden bahsediyorum. Evet gecmiste onun icin neler yapti, oralari gördüm :)
Kurdoglu, yazdigina katiliyorum, kesinlikle Yilmaz Filiz'e karsi birseyler hissetmeye basladi.
Son gösterilen bölümde yine eskileri hatirlamisti, ama bence hala Elife tutkun oldugundan degil, hatiralar yüzünden.
Evet bak simdi seni daha iyi anladim, evet haklisin arkadasim Yilmaz kesinlikle Elife artik guzel diyebilecegimiz duygular beslemiyor. Bu artik cok acik. Bu arada melike arkadasimiza katilmiyorum, dizi baslarken hep Elifle Yilmazi gosteriyor olmalari onlari en nihayetinde tekrar baristiracaklar anlamina gelmemeli. Unutulmamalidirki bu dizi Yilmaz-Elif askiyla basladi ve o goruntulerde gayet romantik goruntuler, Yilmaz Eliften ayrildi diye niye kaldirsinlarki o goruntuleri. Dizinin seyri herseyi anlatiyor zaten. Senaristler Yilmaz-Filiz askiyla alakali yeteri kadar konu bulamazlarsa belki oda belki hic beklenmeyen bisey yapip Yilmazla Filizin arasini fena halde acarlar, tabi ayni zamanda Omerle Elifin arasinida acarlar ve senaristler istedikten sonra en nihayetinde Elifle Yilmazi birlestirebilirler ama iste ozaman dizimizin gercek dunyadan ayrilip hayal dunyasina dustugune sahit oluruz. Bunuda acik soylemek gerekirse hic ama hic istemiyorum, herseyi tadinda biraksinlar ve bizim kanadimizi kirmasinlar.
Valla bana da o fragman sonunda hala Elif ve Yilmaz'in sarilmasi, ve altta geçen
'söz vermis asklara..' yazisi varoldukça Filiz ve Yilmaz birlikteligi inandirici ve samimi gelmeyecek.
Bakalim ilerki bölümler neyi gösterecek, izleyip görecegiz. ; )
Valla bana da o fragman sonunda hala Elif ve Yilmaz'in sarilmasi, ve altta geçen
'söz vermis asklara..' yazisi varoldukça Filiz ve Yilmaz birlikteligi inandirici ve samimi gelmeyecek.
Bakalim ilerki bölümler neyi gösterecek, izleyip görecegiz. ; )
Bu yuzden diyorum ya.. madem ask sekil degistirdi veya degistiricek artik o eski anilari gostermenin alemi ne.. Izleyicileri yaniltmakmi istenen, basindan sonuna kadar Elif Yilmaz aski konsepti islenen ve birden bire Filiz Yilmaz'a donen bi durumda saskinligimiz cok dogal. Bunda yapimcilar sorumludur.
Artik sloganlari ve eski goruntuleri gostermesinler, hatta Intizar'in soyledigi parca bile kaldirilmali, cunku Elif ile Yilmaz'i anlatio.. en azindan yasanilan o eski guzel duygulari artik suanki durumda gostermenin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Cunku bi anlami yok.. Ileriki bolumlerde kaldirip Filiz ile Yilmaz'inkini koyarlarsa daha bi anlamli olucagini dusunuyorum.. ama nedense yinede kendi soyledigime bile inanmayarak soyluyorum.
Boyle bi degisim, hic bir klasik turk filminde yahut dizisinde simdiye kadar gorulmedigi icinde bir ilk olmus olucaklardir sanirim. =|
Öncellikle daha şimdi yorum yazabilidğim icin üzgünüm neler olmuş burda ya? Barış ilan edilmiş ne güzel.
Ben diziden sonra trt1 de ki programı izledim, cünkü o programda Bülent İnal ve Tuba büyüküstün bide Tomris Giriltoğlu vardı. Tomris hnm bu dizinin senaryosunu yazmaya başladığında, Yılmaz rollü icin tek bir isim olduğunu söyledi yani Bülent İnal, bide Tuba yı reklamlarda cok beğendiğini de belirtti.
Dizilerin rating uğruna kaldırılması konuşulunca Bülent İnal ''Azad'' dizisinin bu yüzden 10 bölümlük ömrü olduğunu söyledi ve I.A. senaryosunu okuduğunda halkın bu diziyi seviceğenden emin olduğunu söyledi. Son olarak de kendisini izlerken cok beğendiği nide belirtti. Tuba ile Bülent de gülmeye başladı.
Dizi deki yönetmen değişikliyi bnm de başında ilgimi cekti Aydın Bulut yerine K.V. yönetmeni Serdar Akar olmuş.
Bölüm yorumuma başlamadan önce Fragmanın sonunda Yılmaz-Elif in görüntüsüne bişeyler söylemek istiyorum. Bence kaldırılmasın cünkü ben her gördüğümde eski bölümlere gidiyorum ve bencede bu amac icin kaldırılmıyor. Cünkü seyircilere nerden nereye göstermek istiyorlar. Herşey Yılmaz-Elif saf tertemiz aşkıyla başlamıştı ve ondan sonra yapılan ihanetler, oyunlar, intikamlar v.s. insanları nereye götürdüğünü göstermek istiyorlar.
Bide unutmadan kesinlikle bende sizinle halay cekmek istiyorum, ve cayımıda icmek istiyorum :) yanı sıra sagopa06, berna1, kurdoğlu, havincim yorumunuza sonuna kdr katılıyorum.
Evet Bölüme gelince tek kelimesiz mükkemel di. Hic bir bölümde bu kdr cana yakınlık görmedim ben gercekten insanlar ın el elle vermesi, herkesin bir işin ucundan tutması cok güzel bir örnek di.
Filiz teklif etti Elif uyguladı, ikiside tebrik etmek lazım gercekten bide Yılmaz ı unutmim oda erkekler icin yaptığı yardım.
Ama bu bölüm damgasını vurun tabikide Yılmaz&Filiz yakınlaşmasıydı. İş icin bile olsa Yılmaz ın Filiz e sarılması icinden geldi. Adam ın resmen gözleri gülüyor artık Filiz i gördüğünde. Filiz i evine götürmesi ve annesiyle tanışması tabiki sadece yemek icin değildi, bunu hepimiz biliyoruz amacı Filiz e kendini beğenmiş olmadığını ve o kdr cok parasının olmasına rağmen daha haladen bu evde oturmaları, bide Filiz in onun nsl bir yerde büyüdüğünü göstermekti tabi bide annesine tanıştırmak. Filiz in sofra yı toplamakta yardım etmek isteyişi cok güzeldi ve saygılı biris olduğunu gösteriyor bence. En bayıldığım sahneyse Yılmaz ın Filiz i motor da korkutmasıydı o sahneye cok güldüm ya ve cok doğal dı.
Filiz in Yılmaz a bölümün başında dedikleri doğruydu Yılmaz da bunu biliyor. Ama özel hayatını düşünmeden işciler icin Yılmaz ın teklifini kabul etmesi düşünceli olduğudunu gösteriyordu ve insanlığı.
Elif i de bu bölüm takdir ettim hamile olmasına rağmen insanlara yardım etmek icin ordan buraya koşturdu. Ama Ömer len evliliğinden hicbirşey kalmamış. Evde 2 yabancı gibiler.
Ömer in birden değişen tavırları Elif yüzünden bence. Cünkü Elif len birlikteyken mutluydu şimdi de onu sevmediğini anladığı icin mutsuz ve düşüncesiz bir hale geldi tıpkı baştaki gibi.
Mahalledeki kadınlar cok doğal gercekten, bu bölüm de muhteşem olan herşeyi yazarsam sayfalar dolar o yüzden kısa kesiyorum.
Ömer, Erol ve Handan ın Elif ile Filiz yaptıklarını cocuk oyuncağı gibi bakmaları cok iticiydi gercekten.
Fahriye yi ilk defa bu kdr mutlu görüyorum gözlerinin ici gülüyor resmen. Salih ve Fahriye mutluluğu hakkediyo. Ve bu haftaki bölümde yada öbürkü haftaki bölümde bizde beraber halay cekeriz artık. :)
Yılmaz ın karakteri cok değişmiş diye söylendi. Ben öyle düşünmüyorum tabi para herkesi değiştirir bazılarını kötü ama Yılmaz da güzel bir değişim olmuş. Ve eskisi gibi maco değil ama Filiz i Murat dan nsl kıskandığını da hatırlatim bu arada, hani kavga etmişlerdi. Yani daha haladen kıskanc.
Filiz in pazardaki gezmesi de cok güzeldi. Ali yi ararken o mahalledeki kadın acayip süzdü onu ama ya. Sanki uzaydan gelmiş gibi. Mahalle nede olsa normal.
Ali ye cok güldüm bu bölüm ve takdir ettim adam bi şekilde parasını kazandı.
Canan ın ve Filiz in konuşması Yılmaz ın teklifini kabul etmesinin bir faydası oldu bence. Yılmaz ın aslında insanlara yardımı baya dokunduğunu gösterdi ona. Kemalin Canan a ondan cok hoşlandı demesi cok güzeldi.
Ve bölüm sonu muhteşem di ne diim ki. Elif in bakışları muhteşem o gözleriyle de ne güzel ifade etmiş kıskanclığını.
Yılmaz icin ama Elif artık bitti ben bu bölüm bunu tam anladım. Elif e bir yabancı gibi bakıyodu, boş boş. Ömerin sadece Yılmaz ı kıskandırması icin yemeğe davet etmesi cok iticiydi. Ama Yılmaz ona tam yakışır bir tepki verdi ve sadece gülümsedi ya bittim ben o anda, bide o kutlamada Elif i görmedi bile. Elif i görünce güya fırtınalar kopucak dı, ben hicbirşey görmedim valla.
Yılmaz artık Filizden başkasını görmüyor ve bu yüzden cuma yı beklemek gittikce daha zorlaşıyor.
Barış ilan edildiği icin bugün Elif karakterinin beğendiğim taraflarını yazdım.
Öncelikle yazılarınızı okurken gözlerim resmen pörtledi arkadaşlar. Sonunda ise barış imzalamanıza çok sevindim. Sonuçta gerçek olmayan karakterler için belki de gerçek arkadaşlıkları bozuyoruzdur değil mi? Eğer bu çerçeve de devam ederseniz bundan sonra bende yorumlarımı büyük bir zevk ile sizinle paylaşacağım.
Sevgiler
Tubi
Öncelikle yazılarınızı okurken gözlerim resmen pörtledi arkadaşlar. Sonunda ise barış imzalamanıza çok sevindim. Sonuçta gerçek olmayan karakterler için belki de gerçek arkadaşlıkları bozuyoruzdur değil mi? Eğer bu çerçeve de devam ederseniz bundan sonra bende yorumlarımı büyük bir zevk ile sizinle paylaşacağım.
Sevgiler
Tubi
Evet tuğba cım hayali kahramanlar için burda gerçek bir ortamda kavga etmenin çok manasız olduğunu geçte olsa anladık ama zararın neresinden dönersen kardır demişler inşallah bu barış ortamımız daha güzel şeylere imza atar...
Yeni yönetmenden mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama; geçen bölümde müzikler çok alakasiz yerlerde girdi. Sahne ile çalan müzikler uyusmuyordu.
Umarim o sekilde devam etmez..
Yeni yönetmenden mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama; geçen bölümde müzikler çok alakasiz yerlerde girdi. Sahne ile çalan müzikler uyusmuyordu.
Umarim o sekilde devam etmez..
yönetmenden kaynaklanıyo olabilir elif yılmaz karşılaşmasında önceden her zaman müzik olurdu bu sefer o müzik yoktu diğer müziklerde dediğin gibi sahne ile uyuşmuyordu bence de ii olmamıştı inşallah bir an önce serdar akar dizimizi yönetmeye uyum sağlar
Ömer in birden değişen tavırları Elif yüzünden bence. Cünkü Elif len birlikteyken mutluydu şimdi de onu sevmediğini anladığı icin mutsuz ve düşüncesiz bir hale geldi tıpkı baştaki gibi.
.
Kesinlikle haklısın,Ömer'in davranışlarında Elif ile yaşadığı problemin büyük etkisi var,evde huzur bulamayınca kendini kumar masalarına atmaya başladı(her ne olusa olsun insanın huzursuzluğunu geçiştirmek için kumara veya başka kötü alışkanlıklara meyillenmesi doğru kabul edilemez)Elif ve Ömer'in evliliğinin rayına oturacağını ümit ediyorum ancak her geçen bölümde yansıtılanlar bu çiftin mutluluktan uzak olduğunu gösteriyor
Arkadaslar sizde soylentileri duydunuzmu bilmiyorum, ama Elif ileriki bolumlerde Omer'e asik mi olucak?.. Daha neler duyucaz kim bilir.
Bana boyle bi olasilik imkansizmis gibi gelsede, artik alakasiz olaylarin ard arda geldigini gordugumde olabilir diyorum. Bundan sonrasida sanirim pek bi keyifle izlenilmicek sahneler olur ki ben eski bolum yayinlarini izlemeyi tercih ederim.
son iki bölümdür diziden artık tad alamıyorum.yönetmeninin değiştiğinide burda oıkudum haberim yoktu.acaba ondanmı yoksa senaryonun aynı doğrultuda ilerlemesindenmi bilemiyorum.dizideki eski iniş çıkışları göremiyorum.birde herkes yılmaz filiz aşkının biran önce başlamasından yana.ama bende tam tersini düşünüyorum.diziyi izlemem sanırım artık.çünkü bana çok sıradan gelmeye başladı..
Bülent Inal röpörtajda demis zaten yilmaz elif defteri
kapandi diye yani bence artik ikisi icin bi umut kalmadi
Sanki o olay Yilmazin Elifin hamile oldugunu ögrendigi
zaman bitmisti Zaten esas hayata da biraz imkansiz bisey
ama bende yine de olmasini istiyordum
Artik birdan Filiz yilmaz askina dönülmesi sacma dizinin
büyüsü yok oldu ama yinede eski hatiralari göstermeleri
kafa karistiriyor
Son bölümde bile Yilmazin Elife bakisi deyismis onu
fark etmiyor malesef keske böyle olmasaydi;(
Söz vermis asklara...
son iki bölümdür diziden artık tad alamıyorum.yönetmeninin değiştiğinide burda oıkudum haberim yoktu.acaba ondanmı yoksa senaryonun aynı doğrultuda ilerlemesindenmi bilemiyorum.dizideki eski iniş çıkışları göremiyorum.birde herkes yılmaz filiz aşkının biran önce başlamasından yana.ama bende tam tersini düşünüyorum.diziyi izlemem sanırım artık.çünkü bana çok sıradan gelmeye başladı..
bence hemen diziyi izlemeyi bırakmamalıyız bakalım ilerki bölümlerde ne olacak valla ben her hafta aynı heyecanla izliyorum tabi ki en başta elif yılmaz aşkı bize daha saf ve güzel geldi belki oyüzden bu kadar bağlandık diziye ama ilerde ne olacağı belli olmaz böyle güzel bir diziyi izlemeyi izlememek olmaz..
hem halaya gec kaldim,
hem masallah ekleyecek birsey birakmamisiniz..
asagi yukari herkes gibi ben de son bölümü cok begendim.. Kafami kurcalayan tek sey son sahnede Yilmaz ile Filiz'in niye bardak/icecek degistirdikleri..
cumadan beridir düsünür dururum.. :img-dirol
hem halaya gec kaldim,
hem masallah ekleyecek birsey birakmamisiniz..
asagi yukari herkes gibi ben de son bölümü cok begendim.. Kafami kurcalayan tek sey son sahnede Yilmaz ile Filiz'in niye bardak/icecek degistirdikleri..
cumadan beridir düsünür dururum.. :img-dirol
"Bardak degistirme" cok klasik bir "ilani ask" stilidir arkadsim. Iki sevgili karsilikli iceceklerini icmeden once birbirlerinin bardaklarini degistirirler birer yudum aldiktan sonrada bardaklari birbirlerine geri verirler. Sonra her ikiside tam bardagi dudaklarina deydirdikleri yerden tekrar icerler ve boylelikle birbirlerini optuklerini zannederler. Gercekten ince bi ayrintiydi, yakalamis olman dikkatli seyrettigini gosteriyor, bravo! Bu benim aklima gelen ve neredeyse dogruluguna adim gibi emin oldugum tahmin tabi, onumuzdeki bolum bardaklari birbirlerinin uzerinede dokebilirler :P
Bu "ilani opucuk" oyunu genelde kalabalik yerlerde yapilir ki kimse cakmasin ;) Ama cakan cakiyor tabi :P
Not: Bu arada halay'i kacirmis sayilmazsin arkadasim, provalar tum hiziyla devam ediyor, Fahriye-Salih dugunune hazirlaniyoruz. Sende mendilini kap gel.....
Bu bardak olayini bende tam kavramamistim. Acikladigin icin tesekkürer, Kurdoglu. Vaaayy.. demekki Elifi asil üzen bu bardak degistirmekmis.. Simdi anladim..
Elif Ömer'emi asik olacak.. Hm.. olabilir.. Onu yavas yavas kayip ettiginde degerini anlar insallah. Elif'in Ömer'le mutlu olmasini isterim. Ama Ömer efendi sirket zor durumdayken paralari kumara veriyor.. Ömer'in aklinin basina gelmesini dilerim..
Bu bardak olayını anlamadığım halde cok gülmüştüm. cok doğal bir sahneydi. Kurdoğlu sağol aydınlatığın icin, şimdi Elif in kıskanclığını daha cok anladım. Bölüm özeti bu hafta inşallah erken gelirse bizde erkenden yorum yaparız. Valla cuma ya kdr nsl beklicem hic bilmiyorum.
"Bardak degistirme" cok klasik bir "ilani ask" stilidir arkadsim. Iki sevgili karsilikli iceceklerini icmeden once birbirlerinin bardaklarini degistirirler birer yudum aldiktan sonrada bardaklari birbirlerine geri verirler. Sonra her ikiside tam bardagi dudaklarina deydirdikleri yerden tekrar icerler ve boylelikle birbirlerini optuklerini zannederler. Gercekten ince bi ayrintiydi, yakalamis olman dikkatli seyrettigini gosteriyor, bravo! Bu benim aklima gelen ve neredeyse dogruluguna adim gibi emin oldugum tahmin tabi, onumuzdeki bolum bardaklari birbirlerinin uzerinede dokebilirler :P
Bu "ilani opucuk" oyunu genelde kalabalik yerlerde yapilir ki kimse cakmasin ;) Ama cakan cakiyor tabi :P
Not: Bu arada halay'i kacirmis sayilmazsin arkadasim, provalar tum hiziyla devam ediyor, Fahriye-Salih dugunune hazirlaniyoruz. Sende mendilini kap gel.....
Bende cuma gununden beri bunu merak ediyordum gercekten. Cok zeki ve hos olmus dogrusu. Anlamini bilmedigim halde ikisinin bardak degistirmesi cok hosuma gitmisti. Anlamini ogrenince bi daha guzel oluyor dogrusu.
Neyse, ikiside cok tatliydi ve cok icten guluyorlardi. Ikisinin yuzunde guller acti...ne guzel de yakisti.
Umarim gelecek bolumde tipki bunun gibi guzel olur. Sabirsizlikla bekliyorum. :icon_ange
Sevgi ve saygilarimla.
ben bu olayı bir yerde okumuştum ama ne yalan söyleyeyim kurdoğlu arkadaşım foruma yazana kadar aklıma gelmemişti. Ben sadece ikisi yanlışlıkla (kafa başka yerde ya) birbirlerine ait olan bardakları aldılar zannetmiştim saf saf. Bu detayı yakaladığın için tebrikler arkadaşım.
Uzun süre düşünsem bardak değiştirmenin böyle bir mana taşıdığını hayal edemem,gerçekten çok ince bir detay üstelik bu görüntüyü normal bir olay şeklinde algılamıştım
Rica ederim arkadaslar, bu ince, zarif, guzel, romantik ayrintiyi sizinle paylasmak benim icin cok buyuk bi zevkti. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama Yilmaz Filize yakinlasmak icin, Filizden ciddi ciddi hoslandigini belli etmek icin sadece bu bolum bir suru "somut" diye nitelendirebilecegimiz olaylar oldu. Ona oteldeki odasinda sarilirken mesela, sadece tesekkur edip sevindigini belli edebilirdi ama o ne yapti? Tuttu Filizcigimize SIMSIKI sarildi, hemde sevinerek ve isteyerek. Sonra Motora bindirdiginde bi korkutmasi vardiki Filizcigimizi, bi cogunuzunda dikkatini cekmis zaten, resmen vucut diliyle "Bak Filiz seni seviyorum hemde cok seviyorum, motorsikletim sahidim olsunki seviyorum !" diyordu. En sonda bu malum bardak olayi. Bi insan baska bi insani neden opmek ister, neden opmek istedigini bilmesini ister, durup duruken laf olsun diye degil herhalde. Insan sevdigini cok sevdigini opmek ister. Amacim bu olaylari fazla didiklemek degil kesinlikle, Yilmazin Filize olan hislerini, bize yansiyan "somut" hislerini bi gozden gecirmenin guzel olacagini dusundum sadece. Ask'in gozu kor olsun, neler yazdirtiyor insana.....
kurdoğlu yorumun muhteşem. gercekten bnm de bu bölüm Yılmaz ın sevgi göstermeleri dikkatımı cektim. Hele o motor sahnesi bittim ya, acayip etkileyiciydi bence. Filiz in korkması Yılmaz ın gülmesi. Bide yemek icin ısrar edişi, eve götürmeler, sarılmalar artık intikam planı kalamdığına göre bu neyin göstergisidir, evet yeni ''filiz''lenen bir aşkın. Ama Yılmaz bunları kendini de daha tam itiraf etmiş değil. Hele o asansör de Ömer&Elif in arkasından gülümsemesi, sanki aman gidin, artık bnm icin sadece Filiz var der gibiydi bence.
kurdoğlu yorumun muhteşem. gercekten bnm de bu bölüm Yılmaz ın sevgi göstermeleri dikkatımı cektim. Hele o motor sahnesi bittim ya, acayip etkileyiciydi bence. Filiz in korkması Yılmaz ın gülmesi. Bide yemek icin ısrar edişi, eve götürmeler, sarılmalar artık intikam planı kalamdığına göre bu neyin göstergisidir, evet yeni ''filiz''lenen bir aşkın. Ama Yılmaz bunları kendini de daha tam itiraf etmiş değil. Hele o asansör de Ömer&Elif in arkasından gülümsemesi, sanki aman gidin, artık bnm icin sadece Filiz var der gibiydi bence.
Yılmaz ve Filiz gerçekte ilk kez birbirlerini sevmeye başladılar. Yılmaz hayata başka bir pencereden bakmayı yeni yeni öğreniyor. Filiz ise aşık olduğu insanın bilinmeyen yönlerini yeni yeni öğreniyor.
Yılmaz ve Filiz ikiside hayata başka pencerelerden bakmayı yeni yeni öğreniyorlar. Yeni bir şeyler öğrendikçe birbirleri arasındaki iletişim, daha sağlıklı olma yolunda ilerliyor.
Yılmaz biraz acı çekiyor, hatıralar gözönünde canlansa da bunların sadece geçmişte kaldığını kabullenmeye başladı.
Elif için bundan sonra yaşama gayesi çocuğu olacak. Çocuğu ile yepyeni bir dünya kuracak, Ömer ile yada Ömersiz.
Tebrikler Kurdoğlu bir bardak detayını efsaneye dönüştürdün:P
Ben sadece bir efsaneyi nakletmistim Ezperanza :P Bana ait bisey yok, yinede tesekkurler.
Sezinti arkadasim diziden bazi tuyolar gelmeye baslamis bile. bazi arkadaslar bazi t.v. programlarinda Elifin Omeri sevmeye baslayacagini duymus galiba Bulent Inal'in agzindan. Yani Elif hayata Omerli devam edecek buyuk ihtimalle ve cok buyuk ihtimallede onu o kumar batakligindan Elif kurtaracak.
. Ama Yılmaz bunları kendini de daha tam itiraf etmiş değil. Hele o asansör de Ömer&Elif in arkasından gülümsemesi, sanki aman gidin, artık bnm icin sadece Filiz var der gibiydi bence.
Yılmaz burada Ömer'in kendisini kıskandırmak için bu şekilde davrandığının farkına vardı.(Ömer"Elif artık benim karım,sen istediğin gibi uğraş" der gibiydi.)Yılmaz'da artık Elif'e aşık değil ve kendisinin kıskanmasına yönelik bu hareketi komik olarak algıladı,(umrumda değil gibi)
forever_bim
11-04-06, 10:56
Asagidaki yorum eksi sozlukten alintilanmistir. Bire bir katiliyorum.....
işten 500 kişi atılmış, bunlar en fazla 20 kişinin çalışabileceği bir iş kurup sanki tüm atılanların dertlerine çare bulmuş gibi ortalıkta salınıyorlar. hadi elif arkadaşlarını falan kurtarıyor, tamam, da sanki bu olay filiz ve yılmaz'ı iyi yürekli patronlar, ömer ve babasını ise taş kalpli kapitalistler olarak göstermek için biraz abartılıyor gibi..
Benim de matigim bu noktaya takildi. Dayanisma guzel de 500de 20 cok az kalmiyor mu.....
işten 500 kişi atılmış, bunlar en fazla 20 kişinin çalışabileceği bir iş kurup sanki tüm atılanların dertlerine çare bulmuş gibi ortalıkta salınıyorlar. hadi elif arkadaşlarını falan kurtarıyor, tamam, da sanki bu olay filiz ve yılmaz'ı iyi yürekli patronlar, ömer ve babasını ise taş kalpli kapitalistler olarak göstermek için biraz abartılıyor gibi..
Benim de matigim bu noktaya takildi. Dayanisma guzel de 500de 20 cok az kalmiyor mu.....
Dun bende eklemek istemistim.. kesinlikle guzel noktalara deginmis yazan kisi..
Ayrica diger mesajlarda oldukca komik, okudukca dizinin stresinden kurtuluyo insan ;)
Kesinlikle süper bir noktaya değinmiş. Tamam 20 kişi için bişeyler yapmış olabilirsiniz ama diğerleri ne oldu? ya da ne haldeler???
Gerçi diğer 500 kişiyi çıkarmamak için çaba harcayacak Filiz ile Yılmaz orası da başka..
sevgili forever_bim
burada önemli olan olaylara bakış açısı, Yılmaz ve Filiz, bir kişinin derdine de çare bulabilirlerdi. Önemli olan çare bulabilmek, arayışa girebilmek, bu kişilerin içlerindeki niyet, yardım etme isteği
işten çıkarılan 500 kişiye, aynı anda, iş bulabilmek kolaymı
elbetteki 500 kişinin derdine çare bulmak, hepsine iş bulabilmek güzel olurdu. burada unutulan bu kişilerin iyi niyetleri. asıl takdir edilmesi gereken bu.
Ömer ve ailesinin hatası, işyeri iflasa doğru sürüklenirken, ailenin Meral'in elindeki hisseleri almak için kaynak bulabilmeleri. Ömer ve ailesinin çelişkisi bu.
sonuçta daha yeni başladılar arkadaşlar çalışmalara.filiz yılmazın teklifini kabul ettiği andan itibaren bence çok yol katettiler ve farkındaysanız her taşın altından iş çıkarmaya çalışıolar.erkeklere nakliye şirketi ayarlandı,ve finaldede filizciğimin aklına yine müthiş bi fikir geldi.sonuçta öyle bi fikir hayata geçtiğinde de yine taşımasından satışına kadar biçok iş imkanı devreye girecek.burda önemli olan '20 kişiye iş bulduk vicdanımız rahat artık' moduna girmediler,heran daha fazla insan kurtarma çabasındalar.bence bekleyelim biraz eminim çok güzel işler çıkacak daha.
son mesajımda belirtmiştim bu dizi beni sıkmaya başlamıştı ama son bölüm beni resmen kendime getirdi yine.ben yılmaz ve filiz aşkını istemekle beraber asıl bu hafta dikkat ettiğim nokta şuydu;aşk iki kişi arasında yaşanır ama yılmaz ve filizin sevgi kırıntıları bile bukadar güzel bi dayanışma ve yardımlaşmaya önayak oldu.bence onların şuanki ilişkilerine söylenebilicek tek söz:
"sevgi neydi?sevgi emekti,iyilikti,sevgi insanlıktı,sıcacık bi dost eliydi..."
ben bile yılmaz ve filiz aşkının başlangıçını görmekten bukadar keyif alabiliceğimi düşünmemiştim.çünkü bana sadece birbirine aşık ve dünyada gözü başkasını görmeyen iki sevgiliden çok daha ötesinde bi ilişki gösteriolar.umarım böyle devam eder..ii günler arkadaşlar.
sevgili forever_bim
burada önemli olan olaylara bakış açısı, Yılmaz ve Filiz, bir kişinin derdine de çare bulabilirlerdi. Önemli olan çare bulabilmek, arayışa girebilmek, bu kişilerin içlerindeki niyet, yardım etme isteği
işten çıkarılan 500 kişiye, aynı anda, iş bulabilmek kolaymı
elbetteki 500 kişinin derdine çare bulmak, hepsine iş bulabilmek güzel olurdu. burada unutulan bu kişilerin iyi niyetleri. asıl takdir edilmesi gereken bu.
Ömer ve ailesinin hatası, işyeri iflasa doğru sürüklenirken, ailenin Meral'in elindeki hisseleri almak için kaynak bulabilmeleri. Ömer ve ailesinin çelişkisi bu.
forever_bim arkadasimizin alinti yaparak ekledigi yoruma verilebilecek en muhtesem yorum bu yorumdur. Tamamiyle katiliyorum sezinti arakadasimiza. Bu konuyla alakali oldugunu dusundugum kisada olsa bi hikaye geldi aklima, siz degerli I.A. sevenleriyle paylasmanin cok iyi gelecegini dusunuyorum ve basliyorum:
Deniz kiyisinda tek ve caresiz bi sekilde garip garip hareketler sergileyen biri vardir. Birisinin dikkatini ceker bu ufuktaki garip kisi. Adam deniz kiyisindaki kisiye yaklasir ve gordugu manzara karsisinda dehsete kapilir. Gordugu bir cocuktur ve deniz kiyisina bitab bisekilde vurgun yemis bi halde dusmus deniz yildizlarini teker teker toplayarak geri denize, hayata geri donmelerini saglamak icin atmaktadir. Adam cok umursamaz bi nidayla cocuga sorar:
"Evlat sen ne yaptigini saniyorsun, onlarin hepsini atamassinki! Birini atmissin ne farkeder?"
Cocuk elindeki deniz yildizini denize atarak ve kendisinden cok emin bir nidayla ayni sertlikte cevap verir:
"O'nun icin cok sey farketti amca, cok sey!"
Aciklamaya gerek kalmadigini dusunuyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.
forever_bim
11-04-06, 15:10
Aslinda yaptigim alintida ne yilmaza ne elife ne de filize yonelik bir elestiri vardi. Bence o yorumda anlatilmak istenen burada senaristlerin hata yaptigiydi. Yoksa daha en basindan ben ucunu de takdir ettigimi soyledim. Hatta bu gayretler sayesinde Filiz ve Yilmaz daha cok bir araya gelmeye basladilar. Yani baslayan Filiz Yilmaz birlikteligi daha farkli bir sekilde de baslayabilirdi. Bence de samimi bir ozur guzel bir ilani ask daha mantikli olurdu.
Neyse Kurdoglunun anlattigi bardak degistirme eger dedigi anlami dizi icin de iceriyorsa guzel bir detay. Bilmiyordum ogrenmis oldum....Baslayan yapici gayretlerin 500 kisiye yayilmasini ben de istiyorum. Hem de cok fazla....
Merhaba arkadaşlar;
Ben eski adıyla öşöş. Uzun ama önemsiz bir sebepten dolayı tekrar üye olmak zorunda kaldım. Bu nedenlede uzun zamandır sizlere katılamadım. Ama hep sizleri takip ettim ama cevap yazamadığım içinde kahroldum. Vallahada billahada sizleri çok özlemişim ya. Bu arada sevgili moderatörüm yeri değil ama bilgisayarım çok yavaşladığı için uğraşmak sayfa değiştirmek zor geliyor, bir türlü avartar yükleyemedim, yardımcı olursan sevinirim. Acemide değilim ama...
İlk başta en son sahnenin yorumunu yapmak istiyorum. Elif' in kıskançlıkla Filiz ve Yılmaz' a baktığı hususunda kesin yorum yapan arkadaşlara katılmıyorum. Çünkü bu dizide duygular o kadar çabuk değişikliğe uğruyorki, Elif' in o sahnede gerçekten kıskanç gözlerle bakıp bakmadığı bu bölümde ortaya çıkacak. Zaten farkındamısınız bilemem ama Yılmaz Elif' e ne kadar kayıtsız kaldıysa Elif' de bir o kadar kayıtsız, sakin, sanki bazı şeyleri geride bırakmış ve içine sindirebilmiş gördüm. Her ne kadar Yılmaz' ın da Elif' inde bu bölümde çizdikleri portre bana inandırıcı gelmesede Elif' in kıskanç kadın konumuna sokulmaması lazım. Aslına bakarsanız başlı başına duygusal açıdan çok zayıf bir bölümdü.(Benim açımdan) Ali ile Sema' nın ağlaştıkları sahneyi buna dahil etmiyorum. Ihlamurlar Altında dizisinin baştan beri çizdiği çizginin tamamen yön değiştirdiği, bu arada anlam veremediğim, başdaştıramadığım bir yığın karakter ve şahsiyet değişikliklerinini olduğu ve hiç içime sinmeyen bölümlerden biriydi.
Ben mi yanlış düşünüyorum ama belki üzerinden 10 sene geçmesine rağmen halen ilk aşkımı yolda görsem yüreğim ağzıma gelir ki Yılmaz Elif için resmen dağları deldi. Ama bu aşkı içine sindirmesi çok kolay oldu. Daha bir kaç ay önce sene bile değil uğruna hapislere girdi. Demek ki Yılmaz' ın ilk aşkı Filiz' miş demeyin sakin çok komik olur. Filiz için aşk uğruna yapılabilecek hiç bir şey yapmadı, kendini durmadan güvensiz göstermekten başka. Eğer Yılmaz Filiz' e aşıksa Yılmaz şıp sevdiden başka bir şey değildir. Duygularını bu kadar yoğun yaşayan bir karakteri başka bir kadına bu kadar çabuk aşık eden senaristlere, ilk bölümlerdeki gibi daha halka yönelik, anlaşılabilir, daha samimi ve sıcak beraberlikleri görmeyi istediğimizi, anlayamadığım o modern Avrupai ilişkilere çevirmemeleri hususunda ricada bulunmak istiyorum.
Görüşmek üzere.
Hayda iyikide yardım ettiler yani. Etmeseler bi suc etseler bi suc! Hic olmasa işcileri düşündükleri icin Filiz-Yılmaz-Elif i tebrik etmek lazım cünkü onlar ellerinden gelenin yapıyorlar zaten. 500 Kişiye zaten birden öyle iş bulamazlar bunu kim başardıki, ama ilk başta 20 kişiyi işsiz bırakmadılar sonra bir 20 kişi daha sonra bidaha böyle ilerleyip coğu işsize yardım edebilirler! Ve 500 kişi daha cıkartılmasın diye işten bir sürü cözüm arıyorlar. Bence düşüncesi yeter, hic olmaz iclerinde insanlık var.
Ihlamurlar Altında dizisinin baştan beri çizdiği çizginin tamamen yön değiştirdiği, bu arada anlam veremediğim, başdaştıramadığım bir yığın karakter ve şahsiyet değişikliklerinini olduğu ve hiç içime sinmeyen bölümlerden biriydi.
Ben mi yanlış düşünüyorum ama belki üzerinden 10 sene geçmesine rağmen halen ilk aşkımı yolda görsem yüreğim ağzıma gelir ki Yılmaz Elif için resmen dağları deldi. Ama bu aşkı içine sindirmesi çok kolay oldu. Daha bir kaç ay önce sene bile değil uğruna hapislere girdi. Demek ki Yılmaz' ın ilk aşkı Filiz' miş demeyin sakin çok komik olur. Filiz için aşk uğruna yapılabilecek hiç bir şey yapmadı, kendini durmadan güvensiz göstermekten başka. Eğer Yılmaz Filiz' e aşıksa Yılmaz şıp sevdiden başka bir şey değildir. Duygularını bu kadar yoğun yaşayan bir karakteri başka bir kadına bu kadar çabuk aşık eden senaristlere, ilk bölümlerdeki gibi daha halka yönelik, anlaşılabilir, daha samimi ve sıcak beraberlikleri görmeyi istediğimizi, anlayamadığım o modern Avrupai ilişkilere çevirmemeleri hususunda ricada bulunmak istiyorum.
Görüşmek üzere.
Yorumunun bu kismina kelimesi kelimesine katiliyorum. Harika yazmissin.
Benim için de dizi gitgitde eski büyüsünü kaybetmeye basliyor, hatta kaybetti diyebiliriz, bunu öncede belirtmistim. Senaristlerin ne yapmaya çalistiklarini çözebilmis degilim.
Özet büyük bir ihtimalle yarin gelir. Çok merak ediyorum ..
Evet bende katiliyorum size...dizinin eski tadi kalmadi artik...ne oldu bu diziye?
ertesi gun reytinglerin sonucuna baktigimda,sasiriyorum...nasil olurda bu dizi buyusunu kaybettigi halde yinede birinci oluyor...Hayret..
Cogunluk Filizden yana, ama Yilmaz durust ve gercekten delikanli, aslan gibi bir adam denilemeze son bolumden sonra...basta hatali olarak Yilmazdir...islerin bu noktaya gelmesinden o sucludur...belkide ´iyiki bunlar oldu´ geciyordur icinizden, yoksa Yilmaz Filiz ile birlikte olmazdi...
Ayrica belirtmek isterimki, bir baska kaynaktan aldigima gore Osman Sinav actigi davayi kesin kazanir...
Benim ogrendigime gorede dizinin kanald´de olan sozlesmesi 32 33 bolumlukmus...yani az kaldi o zaman...
Boylece hakaret etmelere son verin artik, birbirimizi kirmayalim...
Arkadaslar eski defterleri karistirmak neden size bu kadar zevk veriyor ki? Simdi burada haftalarca zaten bu konulari tartismadik mi, herkes fikrini soylemedi mi? Neden kabuk baglamis yaralari desip yaralarin tekrar kanamisini istiyorsunuz? Bu size ne gibi bir fayda saglayacak? Burada o eski soguk havanin esmesi sizi memnun mu edecek? Lutfen bu tartismalara bir daha girmeye tenezzul etmeyelim, forumumuzda cok guzel, cok temiz, cok hos bir hava yakalamisken kirletmeye tesebbus etmeyelim, edenlere kesinlikle prim vermeyelim !
Burada artik sadece ve sadece bolumlerin yorumlarini yapalim, yok su soyledi de soyle oldu, Yilmaz soyle yapmasaydi boyle olmazdi, Elif boyleydi boyle oldu, Filiz suydu simdi su oldu gibi ipe sapa gelmeyen yorumlari birakalim artik, hem guzel dizimiz hemde bu guzide forumumuz cok guzel bi havayi yakalamisken lutfen kirletmeye yonelik icraatlara girmeyelim !
Birbirimizi surda ne guzel kucaklamis, el ele gonul gonule dizimizle birlikte halay cekiyoruz. Halaya katilmayanlar hic olmassa katilanlara mudahale etmesinler lutfen !
Bölümlerin beğenilip beğenilmemesi, eski tadın alınıp alınmaması tamamen bir yorum farkıdır. Benim de şimdiye kadar bütününden ben çok zevk aldığım bölüm (bölüm olarak, tek tek daha çok sevdiğim sahneler olmuştur) bu son bölüm oldu.
Geçmiş bölümlere geri dönüş de pek mümkün gözükmediğine göre dizinin benim gibi şimdiki durumundan tad alanlara kesin yargılarla (büyüsünün yitirildiği vs.) biraz haksızlık ediliyor gibi geliyor bana. Ayrıca "niye ratingler artıyor ki" sorusunu ben de gidişatından hiç de memnun olmadığım bazı diziler için düşünmüyor değilim. Sonra da şunu söylüyorum kendime sonuçta zevkler ve renkler tartışılamıyor :)
Merhaba arkadaşlar;
İlk başta en son sahnenin yorumunu yapmak istiyorum. Elif' in kıskançlıkla Filiz ve Yılmaz' a baktığı hususunda kesin yorum yapan arkadaşlara katılmıyorum. Çünkü bu dizide duygular o kadar çabuk değişikliğe uğruyorki, Elif' in o sahnede gerçekten kıskanç gözlerle bakıp bakmadığı bu bölümde ortaya çıkacak. Zaten farkındamısınız bilemem ama Yılmaz Elif' e ne kadar kayıtsız kaldıysa Elif' de bir o kadar kayıtsız, sakin, sanki bazı şeyleri geride bırakmış ve içine sindirebilmiş gördüm. Her ne kadar Yılmaz' ın da Elif' inde bu bölümde çizdikleri portre bana inandırıcı gelmesede Elif' in kıskanç kadın konumuna sokulmaması lazım. Aslına bakarsanız başlı başına duygusal açıdan çok zayıf bir bölümdü.(Benim açımdan) Ali ile Sema' nın ağlaştıkları sahneyi buna dahil etmiyorum. Ihlamurlar Altında dizisinin baştan beri çizdiği çizginin tamamen yön değiştirdiği, bu arada anlam veremediğim, başdaştıramadığım bir yığın karakter ve şahsiyet değişikliklerinini olduğu ve hiç içime sinmeyen bölümlerden biriydi.
Görüşmek üzere.
Bende katiliyorum soylediklerine ve eklemek istediklerimde var. Bu konuda bi cogumuz doluyuz, yasanilan suanki olaylarla Ihlamurlar Altinda'nin bi alakasi kalmadi, cunku bastan beri Yilmaz Elif goruntulerini izledik, bastan beri ayni sloganlari duyduk, bastan beri o guzel siirleri okuduk ve buna benzer bi cok sey. Bana gore kayde deger bi tek Elif karakteri kaldi dizide.. ve bundan sonra onu izlemeye yonelicegim suphesiz. Ihlamurlar Altinda'yi biz boyle gorduk ve gormeyede devam edecegiz. Bundan sonra eski goruntuler kaldirilip Yilmaz Filiz goruntuleri eklenirse dizininde nereye dogru gittigi tam olarak belirginlesir ve bizide oyalamis olmazlar.
Dedigin gibi eski askini yillar sonra gordugunde bile dizinin bagi cozulur. Gercekten sevenler icin bu boyledir, icinde o kipirtilar canlanir, nefes alis verisin degisir.. cunku istemende olsa icinde ona ait bi parcan vardir.. bunun aksi imkansiz ve simdiki duruma bakiyorumda icler acisi sahiden. Dizinin buyusu bana gore Elif oldugu surece kaybolmayacak. Diger taraftan yasanilanlar bana hic bisey ifade etmiyo artik.. sanki zamanini bekleyen bi gun patlak vericek bi durummus gibi geliyo ki sonunda hepimizinde hem fikir oldugu su sozler soylenecek; "yazik oldu soz verilen ask'a". En azindan Elif'in gozunden olaylarin akisini seyretmek onun icinde bulundurdugu ask bile guzel bence, otesi yalan oldu maalesef.
Evet kesinlikle dizinin eski tadi kalmadi
Artik ask sahnelerini ozledim...
Aglamayi ozledim..uzulmeyi ozledim..heyecenlanmayi ozledim..
hic biri artik yok..
bu dizi ask dizisiydi aksiyon bi diziye cevirdiler...
Yilmaz ama zaten pes eder...Elif hamile diye boyle davraniyor..
Sonucta Filzii zaten sevmiyor..Onu umursamiyormus gibi davraniyor onun yaninda ama yalnizkken yine eski seyler akline geliyor,,
fahriye onumu dusunuyorsun dediginde bilmiyorum demisti
hala seviyor hala unutamiyor..
bilerek bizi boyle oyaliyorlar ama..
bu hafta bari heyecanli olsun..fragman bizi cok yaniltiyor
bu haftada biliyordum oyle olmadigini ..yilmaz la filizin fragmanini nasil yapiyorlar hic bekledigin gibi cikmiyor..ayrica elifin cok cok kiskandigini zanediyordum o sahnede bekledigim gibi degildi....
bence bu hafta yada haftaya yilmaz pes edicek :)
elifi kimse unutamaz
iki erkek 1 kadin :) omer,yilmaz ve elif :)
soz vermis asklara yilmaz - elif
Minicim hosgeldin yeniden aramizda
seni unutmadim :) sende benim gibi elif-yilmazcisin :)
not:
ayrica biz halay malay cekmeyiz..yilmazin elifi hala sevdigin biliyoruz hata fenerdeki olan sahnede bile halay cekmedik...:) sadece duygulandik ve agladik
yilmazda ne yazikki filizi sevmiyor bazi arkadaslarimiz alissalar iyi olacak.. :)
justin_girl
12-04-06, 08:24
Arkadaşlar halen neden Bölüm yorumları dışında yorumlar yapmakta direniyorsunuz bilmiyorum...Tekrar söylüyorum bende mesajlarınızı silmekten hoşlanmıyorum,aslında yazdığınız başlığın anlamını tam olarak kavrarsak mesajları silmekte nekadar haklı olduğumuzu anlarsınız...
''Sıcak Oda'' Başlığının Kalma durumunu gelince Moderatör arkadaşlarım uygun görürse,Bölüm yorumları dışındaki konuşmalarınıza Seviyeli bir şekilde o başlıkta devam edersiniz
Saygılar
Test Moderatör / justin_girl
Son bölümde hoşuma gitmeyen bir sahne daha var. Bunuda sizlerle paylaşmak istedim. Yılmaz Filiz' e kendi odasını gösterirken Filiz' in odayı şöyle bir baştan sona kadar süzmesi bence hiç hoş bir görüntü değildi. Ne kadar güzel gözlerle bakarsan bak insan ilk defa geldiği bir yerde böyle alenen orayı burayı süzmez. Şahsen ben merakdan da çatlasam böyle bir davnaış sergilemem. Filiz' in geçen bölümdede Canan hanıma Canan demesi 1, bu da 2 .
Ayrıca Ebrüe arkadaşım teşekkür ederim. Benide hatırladığın için sağol . Benimde aklımda olan bir kaç isimden birisin zaten.Öptüm
Yılmaz Filiz'e kendi odasını özellikle gösterdi bu durumda Filiz'in odayı incelemesi çok da abes bir durum değil zira aslan yattığı yerden bellidir diye bir söz var,odanın döşenme şekli,renkleri az da olsa Yılmaz'ın tarzı ve beğenisi konusunda bilgi verir.Üstelik Yılmaz nasıl bir çevreden,yaşam tarzından geldiği göstermeye çalışıyor.Bizden yaşça büyükler hitap ederken samimi isek abla,abi ;samimiyetimiz yoksa bay,bayan diye hitap ederiz fakat Canan Filiz'e kendisine arkadaşıymış gibi hitap etmesini ve kendisini o şekilde görmesini istemişken Filiz'in de bu isteğine uygun davranmasında ne gibi bir sakınca olduğuna anlam vermiş değilim.Eğer iki tarafta bu şekilde hitap edilmekten hoşlanıyorsa bunda bir sorun yok.
Elif'in Ömer'i seveceği yazılmıştı,açıkçası bunun gerçekleşmesini çok isterim.Sonuçta ikisi çocuk sahibi olacaklar ve birlikte olmaya devam ediyorlar,böyle bir durumda birbirlerini sevmeyecek olmaları çok daha fazla problemi beraberinde yaşatır,birbirlerini sevmeleri ikisinin mutluluğu için en hayırlı olanı olacaktır.Ömer'in de en kısa zaman da içine düştüğü kumar sorunundan kurtulması gerekiyor
[QUOTE=sude9]Yılmaz Filiz'e kendi odasını özellikle gösterdi bu durumda Filiz'in odayı incelemesi çok da abes bir durum değil zira aslan yattığı yerden bellidir diye bir söz var,odanın döşenme şekli,renkleri az da olsa Yılmaz'ın tarzı ve beğenisi konusunda bilgi verir.Üstelik Yılmaz nasıl bir çevreden,yaşam tarzından geldiği göstermeye çalışıyor.Bizden yaşça büyükler hitap ederken samimi isek abla,abi ;samimiyetimiz yoksa bay,bayan diye hitap ederiz fakat Canan Filiz'e kendisine arkadaşıymış gibi hitap etmesini ve kendisini o şekilde görmesini istemişken Filiz'in de bu isteğine uygun davranmasında ne gibi bir sakınca olduğuna anlam vermiş değilim.Eğer iki tarafta bu şekilde hitap edilmekten hoşlanıyorsa bunda bir sorun yok.
Ağzına sağlık arkadaşım valla böle bir yorum okumak beni çok memnun etti.Forum dışında bi arkadaşımlada bu konuyu tartışmıştım Filizin Yılmazın odasını süzmesiyle ilgili yahu bu kızdan ne isteniyor anlamıyorum kavgaya mahal vermek değil tabi benim bu sözümde....
Filiz ilk defa Yılmazların evine ve odasına sadece ona ait bir yere gidiyor.Suda9 sen zaten herşyi çok mükemmel bir iekilde yazmışsın ve yorumlamışsın bunların üstüne tekrarla benim bişey yazmam olmaz valla :) Kesinlikle sana katılıyorum bunu bilemni istedim. :icon_ange
Yılmaz Filiz'e kendi odasını özellikle gösterdi bu durumda Filiz'in odayı incelemesi çok da abes bir durum değil zira aslan yattığı yerden bellidir diye bir söz var,odanın döşenme şekli,renkleri az da olsa Yılmaz'ın tarzı ve beğenisi konusunda bilgi verir.Üstelik Yılmaz nasıl bir çevreden,yaşam tarzından geldiği göstermeye çalışıyor.Bizden yaşça büyükler hitap ederken samimi isek abla,abi ;samimiyetimiz yoksa bay,bayan diye hitap ederiz fakat Canan Filiz'e kendisine arkadaşıymış gibi hitap etmesini ve kendisini o şekilde görmesini istemişken Filiz'in de bu isteğine uygun davranmasında ne gibi bir sakınca olduğuna anlam vermiş değilim.Eğer iki tarafta bu şekilde hitap edilmekten hoşlanıyorsa bunda bir sorun yok.
Elif'in Ömer'i seveceği yazılmıştı,açıkçası bunun gerçekleşmesini çok isterim.Sonuçta ikisi çocuk sahibi olacaklar ve birlikte olmaya devam ediyorlar,böyle bir durumda birbirlerini sevmeyecek olmaları çok daha fazla problemi beraberinde yaşatır,birbirlerini sevmeleri ikisinin mutluluğu için en hayırlı olanı olacaktır.Ömer'in de en kısa zaman da içine düştüğü kumar sorunundan kurtulması gerekiyor
Hakikaten butun ciplakligiyla aydinlatmissin arkadasim, tebrikler. Yalniz ufakda olsa benimde eklemek istedigim bisey var. Yilmaz Filizi odasina davet ederken herhangi birisini davet etmediginin farkindaydi. Filizde Yilmazin odaya davetine icabet ederken herhangi birinin odasina davet edilmediginin farkindaydi. Sonucta Filiz Yilmaz'a deliler gibi asik ve Yilmazda bu bolumden sonra anladikki Filizle yatip Filizle kalkiyor. Yani demek istedigim her asik sevgilisinin odasina girdiginde (hele ilk defa giriyorsa) etrafina bakinir, "benim sevgilimin odasi acaba nasil" diyede iyice cok dikkatlice suzer odayi. Filiz az bile yapti aslinda, ben biran cekmeceleri falan karistiracak diye beklerken sadece bakinmakla yetindi. Nezaketine ve zerafetine bayiliyorum bu kizin, asil kiz cok asil !
Filiz az bile yapti aslinda, ben biran cekmeceleri falan karistiracak diye beklerken sadece bakinmakla yetindi. Nezaketine ve zerafetine bayiliyorum bu kizin, asil kiz cok asil ![/QUOTE]
Ay Kurtoğlu çok yaşa emi arkadaşım valla gülmekten kırıldım şuan (yani yanlış anlama sakın ) başka bi niyetten değil gülmem zaten yorumlarını büyük keyifle okuyorum.Valla hiç fena olmazdı çekmeceleri falan karıştırsaydı :) ben yapardım aslında yapmıştımda.Filizin neden odasını süzmesi bu kadar tuhaf karşılandı bilemiyorum ama her seven sevdiğiyle ilgili en ufak bir şeyi görse duysa bunu büyük merakla inceler dikkatini çeker bence.Herneyse konuyu uzatmamk lazım sanırım.Valla artık korkuyorum yazmaya heran yine ortalık karışır diye aman haaaaaaa neyse cumaya az kaldı biz halaya devam edelim :)
Kurdoglu, soyledigin herseye katiliyorum.
Bo bolumde en sevdigim seyler sunlardi:
- Filiz ve Yilmaz, Kemal ve Canan'in davetinden cikiyorlardi. Yilmaz Filiz'in elinden o ustu alip Filiz'in omuzlarinin ustune atti. Cok kucuk bir detay ve cogunuz icin anlamsiz gelebilir ama ben bu davranisi cok hos ve nazik buldum. Belliydiki Filiz'de bu davranisi beklemiyordu. Ama benim icin bu Yilmaz'in Filiz'e olan ilgisini yansitiyordu.
- Elif ve Yilmaz asonsor onunde karsilasmasi. Yilmaz'in gozlerine baktiginda hic bir derinlik gormedim ben. Cok dogal davraniyordu. Elif'in ona nasil oldugunu sordugunda, cok nazik sekilde cevap verdi. Sanki artik intikam falan umrunda degilmis gibi, onu ilgilendirmiyormus gibi. Sonra tabiki Omer geldi. Omer Elif'e yakin davranip zira Yilmaz'i kizdiracak. Oysa Yilmaz onlara kucucuk bir gulumseme verdi. Alayci bir gulumseme. Umrunda degilmis gibi.
- Yilmaz ve Filiz'in motor ustundeki sahneleri. Yilmaz'in Filiz'i korkutmasida cok tatliydi. Zaten Yilmaz'in da hosuna gittiki guldu. Sonra Yilmaz'in Filiz'e 'belime saril' demesi (hatirladigim kadariyla) bir ayri guzeldi.
- Yilmaz'in Filiz'e cok icten sarilmasi. Eskiden olsaydi belki sadece tessekkur ederdi. Ama oyle olmadi. Yilmaz sadece bir 'tesekkur'le yetinemedi. Kendini tutamayip sarildi. Ayrildiktan sonrada, Filiz'in kolunu ovalayip durdu. Cok hostu. Sonrada heyacandan ne yapacagini bilmedi.
- Bazi arkadaslarimiz Filiz'in Yilmaz'in odasini oyle incelemsini sevmemis ama bu benim en sevdigim sahnelerden birisiydi. Yilmaz zaten Filiz'in boyle incelemesini bekliyordu. Ben daha Filiz'in gidip bazi esyalara dokunmasini bekledim ama yapmadi. Filiz durmadan donup donup Yilmaz'a bakiyordu. Yilmaz'da gozunu ayirmadan yuzunde bir gulumsemeyle onu izliyordu. Cok hos ve guzeldi.
Simdilik bukadar :icon_ange
karcicegim
12-04-06, 14:17
angel16 arkadaşım yazdıklarına katılıyorum. Çok doğru yazmışsın.
Sana ilave olarak bende bir şey daha yazmak istiyorum.
Filiz Yılmaz'ın odasına girdiği zaman Yılmaz'ın arkasındaki Yılmaz GÜNEY
fotoğrafı beni çok etkiledi. Muhteşem bir fotoğraftı. Bu fotoğraf beni çok
derinlere götürdü.
Bu arada 28. bölüm özeti gelmedi. Merakla bekliyorum. :img-icecr
- Filiz ve Yilmaz, Kemal ve Canan'in davetinden cikiyorlardi. Yilmaz Filiz'in elinden o ustu alip Filiz'in omuzlarinin ustune atti. Cok kucuk bir detay ve cogunuz icin anlamsiz gelebilir ama ben bu davranisi cok hos ve nazik buldum. Belliydiki Filiz'de bu davranisi beklemiyordu. Ama benim icin bu Yilmaz'in Filiz'e olan ilgisini yansitiyordu.
sirf o degil ki arkadasim...
Filiz ile Yilmaz Yilmazlarin yemek masasindan kalktiktan sonra, daha Filiz Fahriye ve annesiyle vedalasirken Yilmaz yine Filiz'in pardesüsünü tutuyordu..
ve ayrica yine ayni yemek masasinda Filiz Yilmaz'a bir bakti, Yilmaz "kalkalim mi" diye sordu.. Filiz'e diyecek bir sey birakmadan, sanki onun aklindan ne geciyor okuyor gibiydi..
iki kisinin birbirine yakinligi bu kadar da göze sokulmaz ki.. :)
evli mi ki bunlar ne kardesim? :img-icecr
hamis: bir elimde mendil (halaya hazir ve nazir), digerinde mouse, 3 dilde yaptigim google taramalari sonucunda "bardak degistirme" olayina dair zirnik aciklama bulamamamin akabinde Kurdoglu'nun tahminine katilmaktan baska cikar yol bulamadim. (Diger bi yol yol daha vardi ki o da gecenin köründe yönetmeni arayip "ne hakla milletin "bos" vakitlerini harciyorsunuz!!!?, vs. vs." diye cikismakti. Ama kiyamadim. ;))
Kendi tahminlerim olmadi degil. Belki külah degistirmeye tersten bir gönderme yapiliyordur dedim. Ama sanirim bu ekibin kendi aralarindaki bir "insider"dan baska bisi degil.. Ya da seyircilerin önüne atilan bir oyuncak; alin ugrasin misali..
aman forumlar bos kalmasin... :)
Filiz'in Yilmaz'in odasini incelemesini bir de Elif'ten bir iz, bir fotograf, herhangi birsey var mi diye bakmasina, aramasina yoranlar var..
buna itinaden Elif'in izi zaten abide gibi Yilmaz seklinde karsisinda duruyordu diye akildan gecirenler olabilir..
o Elif'in izi ki artik öfkeli, üzgün, "kahrolmus" bir Yilmaz degil ama o simsicak gülümsemesiyle bir cocuk gibi, "iste ben buyum" diyen, artik hic birseyi saklamak zorunda olmayan bir Yilmaz..
Nasil bolum ozeti yaziyorlar anlamak mumkun degil. Neresi bolum ozeti simdi bunun? Bi onceki bolumun ozeti sanki. Hic bir detay hic bir ip ucu yok, gercekten cok bos bi ozet geldi bana. Yazilan butun cumleleri bi onceki bolume baktiktan sonra bende yazabilirdim, hatta yazdik galiba. Hic bir somut ip ucu bulamadim maalesef. Herneyse babbyyy2 arkadasimiza cok tesekkur ediyoruz yinede.
arkadaslar, bolum ozetini okudum ve hicte sasirmadim...
Ben az once bazi videolari izledimde sunlar dikkatimi cekti: Filiz Yilmaza baktiginda her defasina dudaklarina bakarak konusuyor...Ama Elif her defasinda Yilmazin o zeytin karasi gozlerinin icine bakarak konusurdu....Fark ettinizmi hic?...
evet ya nasıl bir özet bu böyle..yeni bölümle ilgili hiç birşey yok...yine fragmanı beklicez mecbur! :( of ya niye hiç ipucu yok?? yazılanları zaten biliyoruz,ne işe yaradı bu özet anlayamadım valla. bu akşam Kırık Kanatlardan sonra gösterseler bare fragmanı da bişeyler anlasak.
arkadaşler özetten ben hiçbişey anlamadım yaa gerçekten dizi artık seyir değiştirdi ve eski tadı tuzu kalmadı bakalım ne olacak cuma yı beklemekten başka çaremiz yok şu ömer de iice saçmaladı yaa şu senaristler elif in ömeri kumar batağından çıkarmasını sağlasınlar bari böyle gidişatttan hiç memnun değilim açıkçası
Ozet'ten bende bisey cikaramadim, cunku gecenki bolumlerin tekrari gibiydi. Bu konuda o yuzden fazla yorum yapmak guc. Bidahaki bolumde anladigim uzere buyuk bi oranla Yilmaz ile Filiz'e yer vericekler.
Ileriki bolumlerde onlarin aralarindaki tutkulu ask'a sahit olup, Omer'in kumar batakligina saplandigini izlicez.. Elif'te cocugunun babasina duyarsiz kalmicaktir, buyuk bi ihtimalle ona destek olucaktir. Ayrica Yilmaz ile Filiz'in bu samimiyetinden sonra, yapacagida baska bisey kalmiyo. Devamli aklima "ask'a inat zamanlar" geldigi icin, bu seferde Elif'ten ayni seyleri beklemiyoda degilim. E cikmaz sokak gibi oldu, bi sekilde farklilik olmasi gerekiyo.. Devamli beklentilerimizi yaniltan olaylar oldugu icin bunada sasmamak lazim. Elif ile Omer arasinda ask olmuyacagina kesin gozuyle baksamda.. Yilmaz'da oldugu gibi Elif'te kendini boslukta hissettigi icin ona bazi duygular tasiyabilir (nedense kendi dedigimede inanmiyorum ya neyse) E biz dizide boyle gorduk, bu isler boyle oluyomus.. madem oyle iste boyle =)
avrilcansu
13-04-06, 01:43
ya açıkçası bende bölüm özetinden pek birşey anlamadım :icon_roll
sanırım bu bölüm diğerleri kadar iyi olmıyacak, yani önemli olaylar olmıyacak... umarım bundan sonraki bölümler de bozulmaz...
bence bikac haftadır öyle yani özetden bişey cıkaramıyorum. Neyse yarın fragmanı verirlerse biraz daha anlaşılıcak. Tabi fragman yine yanıltıcak. Bence ama bu bölüm şu fason işleri gittikce büyücek ve daha cok cözüm bulunucak. Ömer kumar masasında ama Elif ise dikiş makinasının başında. Yılmaz&Filiz daha sık görüşmeye başlicak ve bence son sahne cok heyecanlı biticek .
Arkadaşlar fragmanı az önce izledim ve çok güzel bir bölüme benziyor fragmanda kutlamada elif bayağı bir kıskançlık krizine giriyor veyılmazda elifin kıskandığını farkediyor ama hiç oralı bile olmuyor işyerinde ömerle yılmaz filiz kavga yapıyorlardı filizle yılmaz gece dışardalarken ömer geliyor ve yine kavga yapıyorlardı.Elif ise çok üzgündü ve semayla konuşuyordu vede elif ömerin kumar oynadığı yere gitti ve çok kötü lodu veodasında ağlıyordu ömerde yanına gitmek istedi ama cesaret edemedi ve fragmanın son sahnesinde filizle ailesi tartıştı ve filiz bavulunu toplayıp evi terketti ömer durdurmaya çalıştı ama filiz yinede evi terk etti inşallah yılmazın yanına gidiyordur buarada salihle fahriyede evlendiler inşallah çok mutlu olurlar filiz ve yılmaz sonuna kadar çok yakışıyorlar birbirlerine ve Tuba Büyüküstünü çok ama çok seviyorum saygılar
Tesekkurler cemotara arkadasim. Demekki hem cok huzunlu hemde cok eglenceli bir bolum olacak. Filizin evi terketmesi cok kotu, demekki cok ciddi tartismalar aypilacak, tabiki sebebi Yilmaz olacak. Tekiner ailesinin belkide en mutsuz gunlerini izleyecez arkadaslar. Her ne kadar Omerin ve Elifin bu mutsuzlugu hak ettigini dusunsemde bu olaylarin hic kimseye bir faydasinin olacagini zannetmiyorum, tabi Filiz icinde. Yilmaz'a gitse bile akli hep ailesinde olacak. Kisacasi cok huzunlu bir bolum bizi bekliyor galiba arkadaslar. Hem sonra bu olaylardan galiba en fazla Elif etkilenecek, umarim fazla abartmazlar, cunku Elif su anda bir Anne adayi. Hem kendisine hem de cocuga insallah bisey olmaz. Cok samimi dileklerimdir bunlar.
justin_girl, zilan..., arkadaslar fragmani cekemedinizmi? Gozumuz sizde, cekemediysenizde caniniz sag olsun.
bölüm özetinden hicbirşey anlaşımlıyor ama bu bölüm kıyamet kopuyormuş ya. Sadece kavga ve hüzün görücez gibi. Filiz ailesine cok düşküno yüzden yılmaz ne kdr teselli ederse etsin bir faydası olucağını sanmıyorum. Galiba o zmn kdr otelde kalıcak Kemal beyin otellinde. O zmn Yılmaz da artık ikide birdir gelip gider. Elif icin üzüldüm desem yalan olmaz cünkü nede olsa hamile ve ömer i kumar masasında görmesi onu cok etkilicek. İnşallah bunca üzüntüden sonra bebeğine bişey olmaz diyorum. Ömer gittikce batıyor cok kötü ya. Cok sakin ve aklı başında birisydi nsl bu hale geldi anlamıyorum. Elif e ihtiyacı var. Elif ona birazcık sevgi gösterse yine eski Ömer olucak ama işte. Fragmanı bende görmek icin reklamları sürekli izliyorum tv makinasını bile gösterdiler ama I.A yok. Yine dop dolu bir bölüm bizi bekliyor. Salih ve Fahriyenin düğünü bu bölüm demek bol bol halay cekeriz bizde.
yaaa olamaz yaaaa....yilmaz orali bile olmuyormus elif onu kiskaninca...ama hadi yilmaz bundan hoslandiysa...hadi sadece elifi kiskandirmak icin böyle davraniyorsa....hadi simdide filizle öyle veya böyle ilgilenmesi sadece oyunsa sadece intikaminin bir parcasisa elife bunu göstermek icin onu kiskandirmak icin filizle ilgileniyorsa... nolucak o zamannnnn??????Insallahhhhh böyle degildirrrrrrrde ben yaniliyorumdur insallah......yeter artik filizimi üzmesinnnnn......neyse bekleyelim görelim......insallah güzel bir bölüm olur.....FFF&&&&YYY
Rica ederim kurdoğlu çok güzel bir bölüm bizi bekliyor ve galiba yakın bir zamanda filizle yılmazın muhteşem düğünü bizi bekliyor artık hep birlikte halay çekeriz.görüşmek üzere
Arkadaşlar fragmanı az önce izledim ve çok güzel bir bölüme benziyor fragmanda kutlamada elif bayağı bir kıskançlık krizine giriyor veyılmazda elifin kıskandığını farkediyor ama hiç oralı bile olmuyor işyerinde ömerle yılmaz filiz kavga yapıyorlardı filizle yılmaz gece dışardalarken ömer geliyor ve yine kavga yapıyorlardı.Elif ise çok üzgündü ve semayla konuşuyordu vede elif ömerin kumar oynadığı yere gitti ve çok kötü lodu veodasında ağlıyordu ömerde yanına gitmek istedi ama cesaret edemedi ve fragmanın son sahnesinde filizle ailesi tartıştı ve filiz bavulunu toplayıp evi terketti ömer durdurmaya çalıştı ama filiz yinede evi terk etti inşallah yılmazın yanına gidiyordur buarada salihle fahriyede evlendiler inşallah çok mutlu olurlar filiz ve yılmaz sonuna kadar çok yakışıyorlar birbirlerine ve Tuba Büyüküstünü çok ama çok seviyorum saygılar
Ben de fragmanı bugün gördüm.Ya hem çok güzel,hem de çok üzücüydü :icon_whis Özellikle Filiz'in evi terk etmesine çok üzüldüm.Ama bir yandan da Salih ile Fahriye açısından çok mutlu oldum.Fahriye gelinlikle çok güzeldi :blush: Ayrıca dediğin gibi Elif Yılmaz'la Filiz'i acayip kıskandı.Yılmaz da bunu farketti ama umursamadı.Ayy Elif Ömer'i kumarhanede görünce nasıl oldu canım yaa :img-fie: Umarım Ömer'i o bataklıktan kurtarabilir.Ömer ile Yılmaz her zaman ki gibi yine dalaşıyorlardı.Off!!!Yarını nasıl bekleyeceğim ben yaa :img-angel Ayrıca(fragmanı gören arkadaşlara) farkettiniz mi bu hafta fragmanda şiir falan yoktu.Halbuki ben şiirleri de çok seviyordum.Neyse çok konuştum galiba :icon_ange
Biraz önce fragmanı izledim. Yine ne olduğu belirsiz bir yığın görüntü. Tek net olan şey Yılmaz ile Filiz' in bu bölümde de durmadan burun buruna gelip bip bip yapmaları. Ama bu arada da Yılmaz' ın Filiz' le bip yaparken Elfi' e şöyle bir göz attığını gördüm. Acaba kıskandırmayamı çalışıyor ya da benim işime böyle anlamak mı geliyor artık.
Birde Elif' in Meral' in kumarhanesine geldiği ve Ömeri' gördüğü sahne vardı. Hiç hoşuma gitmedi, tek başına birde hamile bir bayanı oralara gitmeye sürükleyen Ömer' in bence büyük tamiri zor bir hata yaptığını düşünüyorum. Zavallı Elif' im hiç yüzünü güldürmediler bu kızın. Yaptığı bir hatanın (oda şartlar öyle gerektirdiği için) ömrü boyunca ızdırabını çekecek ve çektirecekler.
Sanırım Filiz' de evi terk ediyor ve sanırım babasının kriz geçirerek nerdeyse ölümüne sebep olan, ailesini maddi manevi yıkıma uğratan, kendisinin duygularıyla oynayan, kardeşinden intikam almaya çalışan, yengesine aşık olan (En azından bir kaç ay önce öyleydi) Yılmaz' ın kollarına sığınacak. Bu gidişle daha neler göreceğiz.
Bende fragmani yeni izledim bu sefer siir ve mektup
yoktu gercekten asil onun icin fragmani izlemek
istiyorum hep umarim haftaya olur yine
Bu hafta da Yilmaz ve Filiz agirlikli olacak yine zaten
bazi arkadaslarimiz belirtigi gibi bende eskisi gibi pek
tad alamiyorum diziden hep benzer seyler oluyor
ama Fahriye gelinlik cok yakismis sonunda evleniyorlar
buna cok sevindim:)
Elif yine perisan halde üzülüp, agliyor. Bakalim nolcak
bu kizin sonu. Ömeri kumar oynarken görüyor sanirim
bu isin icinden onu Elif kurtaracak...görecez
Bu arada benim merak ettiyim bi konu var Malum
sezon sonu bikac dizi bitiyor Acaba I.A. da bu sezon son
mu yada seneyede devam edicek mi? Bilen varmi?
first lady
13-04-06, 19:11
fragmanı yeni gördüm.benim gibi yılmaz&filiz diyenler için güzel bi bölüm olucak.ya ama ben ilk defa elife üzüldüm ağlarken çok acı çektiği belliydi :( .filiz evi terk edince yılmaza gider inşallah :img-clapp .bu arada fahriyeyle yılmaz sarılınca çok duygulandım ben :img-cray:
bu bölüm yine süper.
Filiz evi terk ediyor galiba.
Yilmaz ve Ömer kavga ediyor.
Elif cok üzgün ve Ömerin kumar oynadigini görüyor
Meral cok seviniyor Ömerin paraciklari gidiyor diye ;o)
Ve bizim Yilmaz Filize gitdikce daha asik oluyor
Ben henüz fragmanı görmedim ama Filiz ve Ömer'in kavga etmelerine çok üzüldüm.Bence seyircinin gözünde Yılmaz'ı sevimli hale getirip, Yılmaz&Filiz aşkına meşruluk kazandırmak için Ömer'i harcayacaklar.Canım ya.Ne olursa olsun ben hep seveceğim Ömer'i:P
bende cok şükür fragmanı gördüm. Gercekten bu bölüm baya bir heyecanlı olucakmış gibi görünüyor. Filiz&Yılmaz cok tatlılardı Tekinlerlerin evinde ne güzel konuşuyorlardı ama Ömer geldi sonra dalaştılar ve galiba o olaydan sonra Filiz sinirlenip evi terk ediyor. İnşallah Yılmaz ın yanına gider :)
Fahriye evleniyor ve Yılmaz ona bi sarılışı var cok güzel fragmanda bile duygulandım azıcık.Ve Elif Ömerin kumar oyandığında görmesi cok üzüyor onu ben bile üzüldüm onun icin cok zor bir durum. Ama artık Ömeri terk etse haklı bence. Ömer iyice dayanılmaz hale gelmeye başladım, saldırgan. kız kardeşine bile.
Bir programda Bülent İnal 2. sezon icin senaryonun hazır olduğunu söylemişti. Aslında bu dizi sadece bir sezonluk projeydi ama tutulunca fikirleri değişmiş.
Bende az once fragmani gordum ve uzuldum..Ozette cogu konulari es gecmisler...fahriye ve salihinin nikahlari oluyor ve cok hos bir an, Fahriye ilk kez bu kadar mutlu ve icten sariliyor Salihe..Yilmaz Elifi goruyor,fakat birseyler hissetmiyor...
Elif agliyor kendi odasinda ve Omer yine kumarhaneye gidiyor...Elif galiba onu arabasiyla takip ediyor ve kumarhaneye giriyor..Elif gercekten cok mutsuz olacak..Bu noktaya gelecegini hic dusunmemisti...
Filiz evde tartisiyor, zannedersem Yilmaz icin, ve elinde bavuluyla gidiyor evden..Omer ve Yilmaz kavga ediyorlar, ve Omer gittikce kotulesiyor...
Gelecek bolumlerde *** *** Filiz ve Yilmazi gorucegiz anlasilan...Filiz muhtemelen Yilmazin otel odasina yerlesecek...
Yarin herseyi izleyip gorucegiz...
forever_bim
14-04-06, 00:14
Tekrardan merhaba.
Bu arada test moderatör olusumu tebrik eden arkadaslarıma canı gönülden tesekkurler.
Fragmanı izledim. Acıkcası her ne kadar Yılmaz Filiz sahneleri varsa da bölümdeki en sasırtıcı gelisme Elif Ömer cephesinde yasanacak. İki bölüm öncesine kadar Ömer diye bagıran beni senaristler resmen muma cevirdi.
Acıkcası Filizin Ömerle tartısması Yılmaza kosması icin ki be hemen kosmayacagını ümit ediyorum yeterli bir sebep degildir. Eski ösös yeni miniye bu konuda katılıyorum. Filiz herhalde böyle birsey yapmaz.
fragmanı göremedim ama anlattıklarınıza bakılırsa benim acımdan iyi bit,r bölüm olacak bol bol filiz ve yılmazı görecegiz
fahriyenin evliliginin olması güzel ömer hem kendini hem de evliligini cıkmaza sokuyor elifin ögrenmesi iyi olmus ömere engel olur
ömer ve yılamaz kavgası filiz icin olmastur nede olsa kardesini korumak istiyor
Fliz-Yılmaz aşkı yeniden filizleniyor:) Fragmanda gördüğümüz kadarıyla.. Eskiden hiç onaylamadığım ve sıcak gelmeyen bu aşkı bu kadar seveceğim ve destekleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi :img-huh: Ben hep Elif-Yılmaz birlikte olsunlar derdim. Bu fikrimi tamamen değiştirdiler. Zaten dizide tek büyük aşk Filiz-Yılmaz arasında oluyor şu sıralar. Ömer ve Elif arasındaki ilişki nedir? Ben bir anlam veremiyorum. Ayrıca Ömer'in durumunada çok üzülüyorum! Senaristler birşeyler yapsın yoksa Ömer'i iyice kaybedicez:(:(
Tekrardan merhaba.
Bu arada test moderatör olusumu tebrik eden arkadaslarıma canı gönülden tesekkurler.
Fragmanı izledim. Acıkcası her ne kadar Yılmaz Filiz sahneleri varsa da bölümdeki en sasırtıcı gelisme Elif Ömer cephesinde yasanacak. İki bölüm öncesine kadar Ömer diye bagıran beni senaristler resmen muma cevirdi.
Acıkcası Filizin Ömerle tartısması Yılmaza kosması icin ki be hemen kosmayacagını ümit ediyorum yeterli bir sebep degildir. Eski ösös yeni miniye bu konuda katılıyorum. Filiz herhalde böyle birsey yapmaz.
Rica ederim.. Gorur gormez senin adina cok sevindim sahiden.
Fragmani izlemedim, ama anlattiklariniza dayanarak soylemek isterimki, sanirim daha oncedende soyledigim gibi Yilmaz Elif'e nisbet yapiyo galiba. Elif'in bulundugu yerde bile Filiz'le olan samimiyetini gizlemedigine gore, ona biseyler gostermek/kanitlamak pesinde hala. Belkide Yilmaz basindan beri kendisinde bi cok eksilik buldu ve bu yuzden oldugundan tam tersi bi karaktere burundu. Sirf Elif'i belkide bu yuzden kaybettigini dusundugunden. Bunlari zamanla gorup ogrenicez.. ama aklima bu sahnelerden sonra baska bisey gelmiyo acikcasi.
Ayrica yapimcilar sozumuzu dinlemis gibi mektup ve siir'i kesmisler. Belkide dizi basladiginda izleyecegiz.. surpiz olsun diye, kim bilir. Merak ettim dogrusu..
Izleyip gorucez..
justin_girl
14-04-06, 09:05
Arkadaşlar Gelecek bölüm yorumlarımız için Bir başlığımız var,isterseniz tahminlerimize dair paylaşımlarımızı o başlıkta sürdürelim...başlığımızın anlamını kaybetmemek adına...
Saygılar
Test Moderatör / justin_girl
Bende hala fragmani görmedim. Burda eklemislerdir diye ümit ettim, yokmus..
Neyse.. Demekki Filiz koca'ya kaciyor ha..!
Dermisim.. Yaa cok üzüldüm.. Ailesini bagli olan birisidir.
Bence bu dizi'de en cok üzülen Elif, yine agliyormus..
Hic gülerken göremeyegiz galiba..
Ömer'i acil olarak bu batakliktan kurtarmali.. Bunu'da sadece Elif yapabilir.
Bol Filiz-Yilmaz sahneleri görecegimize sevindim.
Mektup ve Siir'in olmamasi cok sasirtici.. Allah allah.. Peki sonunda "söz vermis asklara" yazisini ve resmini gösterdilermi??
forever_bim siteye bugün girdiğim için şimdi gördüm. Tebrik ederim. Umarım yorumlarından bizi mahrum etmezsin.
yengecs arkadaşım her ne kadar hep aynı fikirde olsak aynı düşünceleri savunsakda Yılmaz' ın Elif' e bir şeyler kanıtlamak adına Filiz' le samimi görünmeye çalıştığına inanmıyorum. Her ne kadar öyle olmasını istesemde. Gerçi Yılmaz bile ne yaptığını ne hisstetiğini bilmiyor ki biz bilelim.
Ama Filiz' le bip bip yaparken Elif' e şöyle bir bakış attı, onun altında ne yatıyordu artık diziyi seğrettikten sonra anlayacağız. Umarım senaristler bizi yanıltır. Bu arada Fragmanın sonunda halen Yılmaz ile Elif' in sarılma sahnesi var.
forever_bim bende tebrik ederim arkadaşım iki gündür yoğunluktan foruma girmemiştim bende yeni öğrendim tebrik ederim arkadaşım...
ben fragmanı izleyemedim malesef yaa şiiir yok mu artık oysa ne güzeldi o şiirler neden kaldırdılar acaba bu arada hp yi izlerken altta ı.a nın görüntüleri vardı ve elif sanki öerin gittiği kumarhaneye gitmişti bana öyle geldi yoksa ben mi yanlış gördüm arkadaşlar
barbiee doğru görmüşsün Elif Ömeri kumar masasında görüyo ve kahroluyo. Ömerde kapısındaki ışığı görüyor ama galiba onun yanına gitmiyor. Elif cok ağlıyordu. Ömer zaten iyice batıyo. Bide Yılmaz ile kavga ediyo 2 defa sonrada Filiz evi terk ediyor. Bide Fahriyenin gelinlikle bir sahnesi var Yılmaz a sarılıyor cok güzel bir sahne olucak. Bu akşam icin ben mendilimi hazır tutucam. Bide bu hafta Mektub ve Şiir yok üzüldüm inşallah artık hep öyle yapmazlar sadece bu hafta böyle olsun. Bide arkadaşlar okudunuz mu bizim dizimiz en iyi dizi olarak secilmiş :icon_ange
Bende haaaaaaaaaaala fragmanı görmeyenlerdeniz ya ben hep geç kalıyorum o kadar beklemem rağmen son haftalarda hiç tutturamıyorum :icon_mad: neyse.
Yazılanları okudumda benim açımdan güzle bi bölüm olucak yani Filiz ve Yılmaz sahnleriyle dolu.Filizin evi terk etmesi gerçekten üzücü ve Elifin Ömeri ölece kumarhanede görmesi gerçekten bunalrı hiç tahmin etmemiştim ben Filiz ailesine o kadar bağlıyken bu duruma gelmesi (Büyük bir İhtimalle Yılmaz için evi terk ediyooo.) ve Elifin bu kadar mutsuz olabileceği bu boyuta gelmesi.
Evet dizi boyut değiştiriyo çünkü artık Elif Yılmaz sahneleri olayları değilde Filiz Yılmaz sahnelerini izliyoruz ben bu durumdan son derece memnununm arkadaşlar. :) :img-icecr
Peki sonunda "söz vermis asklara" yazisini ve resmini gösterdilermi??
Evet, gösterdiler.
Ben de az önce yakalayabildim fragmani. Bazilari Yilmaz Elif'e bakarken hiç orali bile olmuyor, umrunda degil demisler ama bu fragmanda belli olmuyor nasil böyle bir kanaate vardiniz ki?
Ömer ve Yilmaz'in kavgasini merak ettim. Çok ciddi bir kavgaya benziyordu.
Filiz'in evden gidisi dizinin baslarinda veya ortalarindaysa muhakkak Filiz yüzündendir, bölümün bitisinde terk ediyorsa evi, nedenini merak ediyorum cidden bu kavganin.
Elif çok üzgündü, of ya..
Mutlu olamayacak mi bu kiz?
Ben az once fragmeni izledim supwe bir bolume benziyor..
ama cok sasirtici yani ne olup bittini net soylemek zor ama bol bol filiz yilmaz sahneleri goreceyimiz kesin... ve elifin her sahnede agliyacada kesin..
umarim filiz evi terk etmez ama fragmedi gorulduhu gibi olursa filiz artik o evde kalmiyacak..
Omer iyiceme batiyor insallah elif onu kurtarir.. tek o yapa bilir.. elif okadar aci cekiyorki insallah cocugu falan dusmez.... bu stresslerin icinde...
Ben az once fragmeni izledim supwe bir bolume benziyor..
ama cok sasirtici yani ne olup bittini net soylemek zor ama bol bol filiz yilmaz sahneleri goreceyimiz kesin... ve elifin her sahnede agliyacada kesin..
umarim filiz evi terk etmez ama fragmedi gorulduhu gibi olursa filiz artik o evde kalmiyacak..
Omer iyiceme batiyor insallah elif onu kurtarir.. tek o yapa bilir.. elif okadar aci cekiyorki insallah cocugu falan dusmez.... bu stresslerin icinde...
ayy allahım ya fragmanı göremedim ve meraktan çatlamak üzereyim ömer artık bir an önce kendine gelmeli senaristlere yalvarıyorum elif mutlu olsun yaa lütfennnnnnnn
yaa acaba elif bu kadar üzüntü ve strese dayanamayıp bebeğini mi düşürecek inşallah böyle bişey olmaz nur topu gibi bi bebekleri olur ömer kumar batağından kurtulur elif te ömer i sever belki ve böylelikle mutlu olurlar inşallah
karcicegim
14-04-06, 18:52
Arkadaşlar fragmanı dikkatlice izlediyseniz eğer gazi mahallesindeki
eğlenceden sonra sanırım yılmaz filizi eve bırakıyor orda konuşurken
ömerde eve geliyor. yılmaz ve filizi görüyor. ömer ve yılmaz orda küçük bir çatışma yaşıyor. bunun üzerine filiz evi terk ediyor.
daha sonra bu konu üzerinede ömer sinirlenince elif ten hıncını alıyor.
elif o sebebten dolayı ağlıyor. ıhlamurlar altında ya az kaldı. sabırsızlıkla bekliyorum. filiz ve yılmaz sahnelerinin de bayağı olacağı belli.
yılmaz&filiz
süper bi bölümdü sahane ne diyim bilmiyorum gelecek haftayi simdiden iple cekiyorum
Baslarda Ömer'in Filiz'le evde konustuklarinin büyük bir kismina katiliyorum.
Babasinin bir zamanlar kalp krizi geçirmesine neden olan, geçmiste
ona büyük aci verip yalan söylemis olan, abisinden nefret eden ve
yaptiklarinin hepsini bir zamanlar yengesine olan aski ugruna yapan Yilmaz için ...
Düsman kelimesine katilmiyorum, Yilmaz eskisi gibi degil artik,
ama Filiz'i karakterinin zayif oldugunu düsünüyorum.
Kavga/tartisma meyilli degil kesinlikle, sadece sahsi düsüncem.
Uyuz ötesi bir bölümdü benim için.
Bundan böyle diziyi izleme sebebim sadece ÖZGE BORAK'tir!!
SsimsalabimM
15-04-06, 00:24
Bu bölüme olan tek yorumum:
Bravo Yilmaz!!!!!!
Bir Aile paramparca oldu.
karcicegim
15-04-06, 00:26
muhteşem bir bölümdü arkadaşlar. en sonunda oley oleeeeeeeey
YILMAZ&FİLİZ aşkı alevleniyor. yılmazın filizi öpmesi çok hoştu. gelecek haftayı çok merak ediyorum nasıl olacak acaba. aferin filizede inandığı olayın peşinden
nasıl gidiyor. doğruları için nasılda savaşıyor.
YILMAZ&FİLİZ gerisini es çekerim..... :love04:
yorumların gelmesini bekledim ama bu akşam yorumlar daha gelmemiş gördüğüm kadarıyla daha..güzel bir bölümdü. elifin hamile haliyle annesinin yanında olması ve onlara yardım etmesi çok güzel. ömer'i de kumar oynarken görünce ne kadar kötü oldu,ömer'i bu bataktan elif kurtaracak belli...
Ama elif'in de söylediği gibi filiz-yılmaz arasında olanlar geçen seferkinden farklı.yılmazın bakışları farklı.her ne kadar filiz de inkar etse de filiz hala yılmaz'ı seviyor,bu o kadar belli ki..ve bir süre sonra yine birlikte olucaklar,bu açık. filiz'in ailesiyle arası iyice açıldı ama bence filiz ve yılmaz başarılı olucaklar ve ailesi bu işe çok şaşırıcak. süper bir bölümdü yılmaz-filiz için! yılmaz'ın filiz'in yanağına kondurduğu öpücük de gelecek bölümlere dair bir başlangıç...yılmaz bu sefer gerçekten birşeyler hissediyor :) salih ve fahriye sonunda mutlu sona kavuştu :)
şu anda starda renkli hayatlarda tuba ve bülent vardı,aşklarını itiraf ettiler onları izliyorum daha fazla yazamıcam...
Selamlar
Guzel bir bolumdu. Filiz hakliydi, bu kriz isinin basindan beri onu hep hiçe saydilar, fikirlerini kuçumsediler, kiz da hakli olarak isyan etti. Isciler için bir seyler yapmaya kalkisti, kuçumsendi. Sirket kazansin diye yeni proje yapti, dinlenmedi bile. Neymis, marka pazarda satilir miymis. Yahu onlarin pazar dedigi kapali bir mekan, depo gibi, outlet magazasi, indirim magazasi gibi bir sey. Yurtdisinda da çok yaygindir, sehir disinda depo gibi ozensiz mekanlarda buyuk markalarin modasi geçmis mallari ucuza satilir. Bundan hiçbir marka da gocunmaz. Cok iyi de is yapar.
Omer "Filiz beni isci dusmani yapti" diyor ama dusman degilse bile dostu oldugu soylenebilir mi ? Cok mu dusundu iscileri ? Onlar için bulunan bir cozumu bile kucumsedi. Hadi diyelim isci çikarmamak için ailenin oturdugu evi satmak zor geldi (ki yapilmayacak is te degil), bir an bile yoneticilerin maaslarini dusurmeyi, sirkette tasarrauf yapmayi, araba sayisini ve luksu azaltmayi dusunmedi. Kumarda kimbilir kaç iscinin ruyasinda bile goremeyecegi miktarlari oynuyor, kaybediyor.
Dogrudur, Omer bu hale biraz da Elif'in onu sevmedigini anlayinca geldi. Dizide tutarli bir ana fikir var : insanlari sevgi iyi ve dusunceli yapiyor. Sevince ve sevilince insanlar iyi olabiliyorlar. Filiz de asik olmadan once oyle çok dusunceli ve ilkeli bir hanim kizimiz degildi. Abisinin basi derde girmesin diye soforun basini yakabiliyor, kazayi ona ustlendirebiliyordu son derece sogukkanli bir sekilde. Onlarin dunyasinda Omer'ler degil ancak soforler yaptiklarinin cezasini cekerlerdi cunku.
Filiz ask sayesinde bundan siyrildi, dogru yolu kalbinin gosterdigini anladi. Omer de sanki biraz siyrilmisti ama askini kaybeder kaybetmez eski kimligine geri dondu.
Tekiner'erin iş hayatı ile özel hayatını birbirine karıştırdıklarını gördük. Ömer bir yönetici olabilir, ama iyi bir yönetici değil, iş hayatında krizleri yönetemediğini ve duygusal bir tepki verdiğini, Yılmaz ile Yılmaz'ın odasındaki konuşmalarından anlayabiliriz. Erol Tekiner'in bir konuda haklı ( marka değerinin düşmesi), Ama Yılmaz ve Filiz'in projesine duygusallığı kattıkları için hayır dediler. Şirketin nakit girişine ihtiyacı olduğunu unuttular.
Meral çok zeki birisi, Yılmaz'ın zeki birisi olduğunu biliyor ve Filiz'inde Yılmaz'ı desteklediğini görünce Yılmaz'ın projesine destek vererek, iki yönlü avantaj sağladı.
1- Şirketteki konumu ve hisselerin değerini arttırma
2- Ömer'i tamamen kontrolü altına alması.
senaristlerden iki isteğim var, bu konularda duyarlı olmalarını istiyorum.
1- mahalle sakinlerinin, işlerinden olan kişilerin açtıkları işyerine resmiyet kazandırsınlar.
2- Emniyet kemeri konusunda duyarlı olsunlar.
çok Güzel Bir Bölümdü çok Sevdim.filiz Ve Yilmazin Sahneleri Herzamanki Gibi çok Etkileyiciydi.yilmaz Bu Sefer Filize Gerçekten Aşik Olacak Gerçi Filiz De Aşik Olunmayacak Bir Insan Değil Yani.çok Iyi Bir Insan Ayrica Bu Bölümde Gördük Ki çok Karakterli Ve Ayni Zamanda çok Kararli Biri.filizin Bu Işte Başarili Olacağina Inaniyorum.filiz Bu Işte Ailesini Karşisina Almayi Istemedi Onun Tek Amaci Ailesini Ve şirketi Zor Durumdan Kurtarmakti.ayrica Bu Iş Fikri Filizden çikmişti Yani Bu Konuda Ailesi çok Yaniliyor(yilmazin Filizi Kullandiği Konusunda Yani)umarim Bu Dizi Hep Filiz Yilmaz Aşkiyla Devam Eder.
Yine o muthis, harika, olaganustu taddaki eski Turk filmlerimizin verdigi tadi verdi dizimiz. Yalniz bu duygu ve hislerimi okudugum bazi yorumlar acayip buharlastirdi. Kendi sinirlarimi cizmekte cok zorlaniyorum su anda, onun icin genel bir yorum yapmanin pek saglikli olmayacagini dusunerek sadece ve sadece Yilmaz-Filiz sahnelerine odaklanmak istiyorum simdilik.
Yilmaz icindeki ask kivilcimlarinin gittikce cok buyuk bir yangina donustugunun farkinda nihayet, bu o kadar buyuk bi yangin ki gozunu her Filize cevirdiginde yaniyor yuregi, cayir cayir yaniyor. Bukadar muhtesem sahnelerden sonra bi turku soyenmezmi arkadaslar, hadi soyleyelim. Bu parca ayni zamanda bu bolumun bende biraktigi izlerin bir portresidir, yok yok bir yorumudur diyelim……..
Dinledigim en güzel sarkilardasin,
En güzel gülüslerde bakislardasin,
Sen kalbimin sahibi kara sevdamsin,
Kimseye benzemez sen bambaskasin…
Her halin öyle güzel hep sicaciksin,
Içimde yasiyorsun benim askimsin,
Seni sorsalar bana anlatilmazsin,
Sen her mevsim günessin çiçeksin dalsin,
Gönlümün tek muradi büyük askimsin,
Dilimden hiç düsmeyen en son sarkimsin,
Yilmazdan kanadi kirik guzeller guzeli Filizcigimize ve onlarin guzide hayranlarina gelsin.
Not: Verdigim sozu dusunuyorum, demekki yasiyorum…
gercekten cok güzel bir bölümdü...filiz ve yilmaz sahneleri herzamanki gibi süperdi...ben filizin ailesine karsi olan tavrini hakli buluyorum...o dogru bildigi yolda yürüyor ve bu isin icinden yüzünün akiyla cikacak yilmazla birlikte...bu bölümde elifde süperdi...yavas yavas kendini bulmaya basladi...ömerin kötüye gittiginin farkinda ve bunu degistermek icin birseyler yapacaktir diye düsünüyorum...cünkü oda kendi gözleriyle gördü yilmazin filize nasil baktigini...
Bu bölüm için güzeldi yorumu yapamayacağım malesef aksine izlerken çok gerildiğim bir bölümdü.Özellikle Ömer Filiz sahnelerinde çok gerildim.Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen birbirine hep destek olan iki kardeşi tabiri caizse kanlı bıçaklı görmek çok sinir bozucuydu.Ben Ömer'in evdeki tartışmada Filiz'e söylediği her şeye harfiyen katılıyorum.Yaşanılanları bu kadar çabuk unutmayı Filiz başarmış olabilir ama şirketin ve ailenin bugünkü durumunun en önemli mimarı Yılmaz'ın yaptıklarını ailesinin özellikle de Ömer'in kabul edemeyeceğini tahmin etmesi gerekirdi.Ömer'in ve Erol Bey'in tepkisini çok haklı buluyorum bu açıdan.
Filiz ve Yılmaz, birlikteliklerinin ya da birlikte vakit geçirmenin en erdemli kılıfını buldular ve istemem yan cebime koy edalarıyla bunu sonuna kadar kullanıyorlar.Yılmaz ve Filiz'in birlikte olmalarını bende istiyorum ama bu haliyle değil.Nerden tutsak elimizde kalacak bir aşk.Kimin kime ne hissettiği bile belli değil.Daha çok zamanı var bu aşkın.Demlenmesi lazım şimdilik çok çiğ bir tad bırakıyor ağzımızda(en azından bende öyle bir tad bırakıyor)
Gelelim Elif'e.Bu bölümün en önemli sözünü Elif söyledi:"Kadın adamı rezil de eder vezir de."Bu sözü acaba kendini Ömer'in bugünkü durumunun sorumlusu olarak gördüğü için mi söyledi bilemeyeceğim ama ben öyle söylediğini umut edip,haklı tespiti ve özeleştirisi için Elif'i tebrik ediyorum.Evet Ömer'in bu durumda olmasının sorumlusu kendisi ve bunu düzeltmek için bir şeyler yapmaya nihayet karar verdi.Umarım Ömer daha fazla içine gömülmeden şu bataklıktan kurtulur.Çünkü son iki üç bölümdür tüm antipatik gösterilme çabasına rağmen dizideki en sempatik karakter hala Ömer ve ne yaparsa yapsın benim gözümde hep öyle kalacak.
Ve son olarak yine Yılmaz.Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesini talep ediyorum.Her olumsuzluğu tereyağından kıl çekme kolaylığı ve pratikliğinde bertaraf eden Yılmaz'ın ülke yönetiminde de çok başarılı olacağından eminim.Adamın yapamayacağı şey yok.(Kurdoğlu kızacaksın ama ne yapayım öyle:P)
Yine cok güzel bir bölümdü...Filiz ailesine karsi tutumunda son derece hakli ama ömerin bazi dedikleride yalan degil...Mesela Filiz Yilmaza bu kadar kolay güvenmesi biraz tuhaf o kadar olaydan sonra...Ben isterdimki Filiz yilmazi affetmeden onu biraz süründürsün ama....
ayrıca bölümde, Müjgan hanım'ın Yılmaz'ın Filiz'e olan ilgisini farketmesi ve düğünde Yılmaz'ı izlemesi, Ali'nin sahnelerinde yine yüzümüzde gülümseme oluştu. Yılmaz'ın annesinin Fahriye ile Filiz ve Yılmaz hakkında konuşulurken, Yılmaz'ın annesinin Yılmaz-Filiz birlikteliği konusunda tereddütleri oluştu.
Esperanza yorumladigin hic bir konuya katilmadigim halde elestirme stilindeki farklilik cok hosuma gitti. Elestirilerini siyasallastiracagin hic aklima gelmezdi, ama kendi acindan dogru tabi. Simdi sana benim acimdan Yilmazi tarif etmek isterdim ama zaten biliyorsun, tekrar olmasin.
Yalniz Elif hakkindaki yorumuna bisey eklemek istiyorum, Elif o veciz sozu soyledigi zamana bilmem dikkat ettinmi ama Filizle Yilmazi sarmas dolas gordugu sahnelerden cok sonra soylemis olmasi bana Elifin o sozu soylerken hem Yilmazi hem de Omeri ne hallere dusurdugunu dusunerek soyledigini fisildadi nedense.
Bölüm yorumuma yine Yılmaz'ın bakışlarıyla başlayacağım ama bu sefer o bakışlar dizide bile herkesin dikkatini çektiği ve yorumunu ayrı yaptığı için uzun uzun yazmayacağım. Bu bölüm geçen bölümlerde aşkın başlangıcı olarak gördüğümüz bakış yine aynı gözlerde Kurdoğlu arkadaşımın da dediği gibi cayır cayır yanan bir aşka dönüştü. Tıpkı zamanında Elif'e baktığı gibi bakıyor, onu sadece yanağa kondurulan bir buse ile kendi gözünden, kendi ateşinden bile sakınıyor. Filiz'in duygularını çok iyi anlayabilirim. Ömer haklıydı hala ona aşık ama bunu kendine itiraf edemiyor, Yılmaz'a güvenebileceği bir alan bulmuşken onu daha iyi tanımak istiyor, her konuda henüz güvenemiyor. O da farklı bir nedenden dolayı tehlikeli sulara girmiyor ve de kıyıda güvenli fakat mutlu bir şekilde yüzüyor. Mualla Hanım ise "karışık" kelimesinin güzel tarif ettiği bu ilişkide endişelerinde haksız da değil (gelin,görümce olayında) ama sanırım oğlunun 2. kez hayal kırıklığına uğrama ihtimali olması onu asıl düşündüren şey. Filiz'i tanıdıkça onun da endişeleri büyük ölçüde azalacak bence.
Elif'in gerçekçi tavrı yüzünden bu bölüm takdir ettim. Yılmaz'ın başkasına aynı şekilde hayranlıkla bakmasına elbette bozuldu ama kabullendi. Biraz kıskançlık kokusu olsa da Filiz'e Yılmaz'ın bakışı hakkındaki itirafı herkesin harcı değildi. Bölüm sonunda da Filiz'i anlayan tek kişi o oldu zaten. Ömer'e olan endişesinin ilerde sevgiye dönüşeceği hakkında sinyaller çok kuvvetli olmasa da yine verildi. Sanırım başka birisiyle görüştüğünü sandı Ömer'in, gerçi durum onun kadar kötü ama elinden geleni yapacak gibi.
Filiz'in teklifinin doğru dürüst dinlenmeden reddedilmesi gerçekten de ona karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktı. Sonuçta o kız oraya kukla diye mi oturtulmuş, yoksa gerçekten fikri alınacak birisi diye mi. İçi kan ağlaya ağlaya başarısını ispatlamak için ailesiyle gergin olan bağları da kopardı bu yüzden. Bu açıdan böyle bir karakter yazıldığı için hemcinslerim adına senaristlere teşekkür ettim. Zaten dizide birkaç bölümdür kadınların karakter açısından daha üstün olduklarını da görüyoruz. Erol Bey'in durumun ciddiyetinin farkında olmadan hala gururunu kurtarmaya çalışması biraz fazla iyi niyetli bir yaklaşım bence. Belki marka değeri düşer ama eğer şirket batarsa marka kalmayacak. Kemal Sadıkoğlu bile daha çok zihin jimnastiği yapıyor şirketin kurtulması için. Ömer'in zaten şu aralar pek sağlıklı düşünemediği kesin. Onun da ne kötü arkadaşları var, birisi Yılmaz konusunda doldurur, Ömer de öfkeyle abuk subuk çıkışlar yapar, öbürü kumar için ısrar eder. Bu arada Meral'in kötü de işlese müthiş bir zekası var (güçlü kadınlara yeni bir örnek).
Dizinin en muhteşem karakteri bence şüphesiz Salih. Bu bölüm yıllardır aradığı mutluluğu bulmasına çok sevindim. Ali ve Sema ise diziye romantik komedi tadını katıyorlar ve her ikisi de müthiş oynuyorlar. Kutlamada mahalleli oynarken aklımıza bizim halay geldi ve benim de oynayasım geldi. Emre'nin babası acaba Müjgan Hanım'ın eski kocası olabilir mi?
.....ve iste bekledigim o muhtesem yorum. Yuregine saglik bernacim. Yorumunun buyuk cok buyuk bir bolumune imzami atarim arkadasim, yalniz su hemcinsler mevzusunda bende kendi hemcinslerimi koruma adina biseyler soylemem gerektigini dusundum :P Gerci senin o cumleni okur okumaz ne kadar erkek ve hanim karakter varsa saymaya basladim ama bitiremedim. Sonuc olarak sunu soyleyebilirimki her iki cinsin de farkli cok farkli meziyetleri olanlar var. Senaristler galiba bu meziyetler agirligini her iki cinsede ayni ayari yapmaya calisiyorlar. Gercekten son bir kac bolumde Elifi, Fahriyeyi, ozellikle Filizi sonra Semayi, Canan hanimi takdir etmemek mumkun degil bunlara karsi Yilmazi, Salihi, Aliyi, Kemal abimizi, Aynaliyi da anmak mecburiyetinde hissediyorum kendimi.
Son cumlendeki soruya cevap vermek istiyorum. Gerci gecen hafta da dikkat cekmek istemistim; cok yakin zamanda cok farkli surprizler bizi bekliyor arkadasim. Hangilerimi? Surpriiiizzzzz :P
Bir mantık hatası daha. Kemal Bey konusurken Buradaki herkesi Yılmaz sayesinde tanıdım. Herkesi yani Canan Hanım da ona Yılmaz tanıttı. Anlasılan senaristler uykulu bir sekilde bu bölümü yazdılar.
Sevgili forever_bim
Farklı bir pencereden bakarsak, bu bir mantık hatası değil, Kemal bey ve Canan hanımı " biz kavramı " içerisinde yani tek kişi olarak düşünmekte fayda var.
size ilginç geldi mi ? bilmiyorum ama işyerini su basması durumu
musluk'tan damla damla su akıyordu sonrasını biliyorsunuz.
kurdoğlu yorumumda yanlışlıkla hemcinslerimin güçlenmesi konusunda heyecanlanıp daha üstün demişim. Tekiner ailesinde kadınların hala daha yaratıcı ve daha açık fikirli olduğu bir gerçek ama dizinin bütününe yayınca bir üstünlük kavramı yaratmak pek de doğru olmamış haklısın. Ben yorumumun o kısmını düzeltip, üç-dört bölümdür kadınların pasifize edilmiş ve basireti bağlanmış konumlarından çıkıp olayların akışını yaratma konusunda güçlenmelerine dikkat çekmek istiyorum. (Elif, Filiz, mahalledeki kadınlar, Canan Hanım, Leyla, kötü de olsa Meral hatta Handan Hanım aklıma gelen ilk örnekler) Asıl hoşuma giden bu durum.
İşyerini su basma hadisesi gerçekten komikti."Aman bide bu olsun bakalım bundan nasıl kurtulacaklar"der gibi bir sahneydi.Hiç pes etmeyen mücadeleci ruha vurgu yapmak istemişler ama komik olmuş.
Not: Dizideki durgunluk forumada yansıdı galiba önceden yorumları okumaya yetişemezdim.Umarım reytinglerde de bir durgunluk olurda senaristler senaryoyu toparlamak için biraz gayret gösterirler.
Tamamdir Berna benim icin hic onemli degil aslinda arkadasim, ama simdi seni daha iyi anladim ve tabikide hak verdim. Elifin bile karakterindeki bu olaganustu degisimi dogrusu bu gercegin altina imza atmami zorluyor. Tekinerlerin agalari, paranin satin alamadigi degerlerin zannettiklerinden cok cok daha fazla oldugunu anlamamakta direndikleri surece tukenmeye mahkumdurlar.
Not: Esperanza durgunluk yorumlarda degil beyinlerde arkadasim, "ates kes" sagolsun. Eger andlasma ihlal edilseydi ozaman gorecektin sen burayi. Bu arada orada saat kac bilmiyorum ama burada bayaaa gec oldu. Gec saatleri herkes sevmez, hatta neredeyse hic kimse sevmez.
Burda saat 2.22 yani epey geç:D Ne olursa olsun bu diziyi bırakmayanların yorumlarını okumak yeterince keyifli zaten neyse gerçekten geç oldu.Biraz daha durursam size günaydın demek zorunda kalacağım.Onun için iyi geceler ben kaçtım...
Sanada iyi geceler, gercekten orada dahada gecmis. Hemen uyu ama sakin yorumlarindaki gizli asabiyeti ruyalarina tasima arkadasim. Yorumlarinin vermis oldugu keyfi vermeyecektir emin ol ! Ozellikle Yilmaz konusunda cok dikkat etmeni tavsiye ediyorum, senin icin bir kabus olmasini istemem :P
arkadaşlar öncelikle herkese günaydın moralim çok bozuk çünkü dün elektrik kesintisi nedeni ile dizimi izleyemedim rica etsem biri bölümde neler oldu bitti anlatabilir mi acaba
çok saçma bi bölümdü ya bu senaristlere noldu be gerçektende senaristler uykuluyken yazmışlar galiba
ben elife çok üzülüyorum ömer sanki elif yokmuş gibi davranıo, yılmaz desem başka alemlerde yazık kıza be bide karnında bebek var senaristler artık şu kızın yüzünü güldürsün. Geleçek bölümlerde kesin elifin babası gelir çünkü onları terk edip gittiğini hatırlattıklarına göre gelmesi yakındır
filizle yılmaza gelince bence aralarında bi yakınlaşma olacak ama sonra kesin elifle ilgili bişeyler olur(elifin babası gelir yada bebeğini düşürür ...)ve yılmaz yine eşki aşkını hatırlar
Herkeze günaydın arkadaşlar henüz konsantre olmadım yorum yapmak için (uyanamadımda .) ama ilerleyen dakikalardan sonra ne yorumlarınız okuyabilceğim nede yazabileceğim kısa bi süre o yüzden şimdiden yazayım dedim.
Bu dizi için ne olurda kötü bi bölümdü diyebilirim bilmiyorum ama her dafasında da güzel bir bölümdü demekte sıkarmı bilmem.Filiz ve Yılmaz yakınlaşması adına güzel şeyler oldu bu durum beni fazlasıyla memnun ediyo amaaaaaaaaa.
Ben de eksperanza arkadşıma şu konuda herzaman katıldım ve bunu her daim dile getirmeye çalıştım.Evet Yılmaz ve Filiz aşkı istiyorum onları izlerken çok keyif alıyorum ama bu şekilde başlamamalı ya çözemedim ama bi mantıksızlık bi tutarsızlık var gibi geliyor bi tarafım memnunn değil.Filiz Yılmazı süründürmeliydi hemde çok ve Yılmazda ona olan aşkını Filizin ona çektirdikleriyle göstermesi beni çok daha memnun edicekti.Şu anlamda Ömer ve Babasını hak veriyorum.Ve onları yadırgamıyorum gerçektede böyle kimin başına tekinerlerin başına gelenler gelse aynı tepkiyi verir.Onca şey olmuş senin ailenin bu duruma gelmesinde büyük bir sebep olan adam ilk zamanal seni kendi çıkarı için kullanmak istiyen (ama Filizin nasıl biri oluğunu bilmiyordu tabi Yılmaz.) ilk aşkında seni böle hayal kırıklığına uğratan bi insanı işçileri bahane ederek (seneryorda böle gözüyo.) istemem yan cebime yapması beni açıkçası kızdırmıyo değil.ve ömer ona sen ona hala aşıksın dediğinde büyük bir eminlilikle hayır demesede evet diyecek cesareti bulamaması ve çok ama çok şaşırdığım bir nokta,Filizin evi terk etmesindeki sahne babasıyla kavga ederken (Bu kavganın sebebide Yılmaz yaa,ve aldığı kararları onlara göre Filiz tek başına değilde baskı altında veriyo ya.) babasıda bu duruma dayananarak kızıyla ters düşmesi ve Filizinde sebebini anlayarak(Yılmaz olayı) ''BANA HİÇ Mİ GÜVENMİYORSUN BEN O KADAR ONURSUZMUYUM'' gibi bir kelime sarf etti.Ya bu ne şimdi bence orda abarttılar çünkü bu kız aten kör kütük aşık her nekadar işçileri çok düşünsede yılmaza tepki veremediği ona kızamadığı aşikar.eee ne olcak şimdi sizi aşkınız su yüzüne çıktığında. :icon_roll
Bu bölümde taktir ettiğim olay filizle ilgi kararlı sözünün arkasında duran inandığı bi şeyin arkasından koşmasından dolayıdır.gerçekten büyük bir örnek oldu bi yerde.bu yüzden o çok ama çok sevdiği ailesiyle bile ters düştü vay be aşk nelere kadir gerçekten :) kesin Yılmazın yanına gidicektir.
Elifin ''Erkeği Vezirde eden Rezil de eden Kadındır '' sözü bende hemen Yılmaz ve Ömer için sölediği çağrışımını yaptı.İki erkek neydi ne oldu (elif faktörü.)
elifin Yılmazın Filize karşı bakışlarındaki manayı çözmesi anlaması Biz Filiz-Yılmaz birlikteliği istiyenler için kesin bi cevap oldu kimsenin artık Bu Yılmaz Filize nasıl bakıyo ? niye öyle bakıyo ? acaba sadece hoşlanıyomu ? gibi düşüncelerimize tercüman oldu hiç yorulmmıza gerek yok gayet ordada YILMAZ FİLİZDEN SADECE HOŞLANMIYO ARTIK ONA BAKARKAN İÇİ TİTRİYOOO
:love04: taaki arabada File öpücük kondurana kadar çatkadım ama arkadaşlar hop oturup hop kalktım ya ayy artık öpse Yılmaz diye sonunda öptü.(bana ne oluyosa ) :)
darmadağan bi yorum oldu sanırım ama idare edin arkadaşlar.....
Bana saçma gelen bişey vardı.Kemal beyin evinde verilen yemekte Müjgan hanımın olması garip geldi ban tamam yakınlarda (hani komşu olarak) ama yılmaz eski kayınvalidesiyle şimdiki gelecek o çok büyük aşkıyla aynı masada oturyorlardı gayet hallerinden memnundular. :img-huh:
Emrenin babası banada öle geliyoki Eliflerin babası hadi bakalım Kurtoğlu sürprizler var demiştin buda onalrdan biri olabilirmi acaba.
Salih ve Fahriyeye değinmedik ya çok ayıp oldu :)
Ben Yılmaz ve Fahriyenin sarılmalarında çok kötü oldum çok duygulandım.Bu durumu kendimde yaşadığım ve yakınımdada gördüğüm için bana çok gerçekçi geldi oyunculukları . Ayyy fahriye ağzı kulaklarındaydı valla.Onlar Erdi Muradına.... neyseki kurdoğlu berna 1 halay çekicek bi bahanemiz yine var hadi halaya arkadaşlar hopaaaaaa
Dün akşam güze bir bölümdü. Fakat boş sahneler de yok değildi. Musluğun açık bırakılması, mahallenin tekrar iş girişimleri. Gerçekten de gereksizdi. Ne ispatlanmaya çalıştı bilemiyorum.
Filiz-Yılmaz aşkı artık alevleniyor ve görünen o ki artık Elif-Yılmaz mazide kaldı. Filiz'in de yavaş ve emin adımlarla sevdiği adama yaklaştığını görüyoruz.
Elif artık Yılmaz'ın kalbine giremeyeceğini anladı. Ve kocasına daha da yaklaşmaya karar verdi. En mantıklısı da bu idi zaten. Artık bir şekilde kocasının yanında olması gerek.
Ömer karakteri güçlü, sevdiğine sahip çıkan, aklı başında bir karakterdi. Birden bire berbat bir hale soktular adamı. Bu gerçekten de kötü bir durum. Senaristler neden Ömer'den seyirciyi soğutmaya çalışıyor anlamış değilim.
sagopa müjgan hanım ve yemek olayında sana tamamen katılıorum bence o ortamdaki en alakasız kişiydi. onun ordaki misyonunun herzamanki gibi elife gidip o gece gördüklerini bişekilde anlatması olucak die tahmin ediorum:)
filizciğimin bu hafta başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir:(yani hiç anlamıorum kaç bölümdür ömer ve erol bey şirkette oturuolar ve sürekli olarak filiz gelip gidio başlarına bişileri düzeltmeye çalışıo ama beylerin yaptıkları tekşey filizin anlattıklarına muhalefet olmak sonuçta çözüm önerisi olarak ne getiriolar?koskoca bi sıfır.
yönetim kurulu toplantısında işlerin biraz toparlandığını ama hazırda 500 kişiyi tuttuklarını söylediler ama şirket sahibi ömer bey yılların tecrübesini kullanıp nası böle bi kriz anında en ufak bi çözüm önerisi getiremio buda çok sinirimi bozmaya başladı doğrusu.
tabi ömerin böle bi durumda filize demediğini bırakmayıp gidip kumar oynaması ve elifin onu o batakta görüp herzamanki soğukkanlı ağırbaşlı(!)herşey kontrolüm altında havasını anlamak mümkün diil.ama ömere yardım edecek zaten öle olmazsa hem ömerin durumu hemde elif-ömer ilişkisi iice çıkmaza girer die düşünüorum ve gerçekten onlarında bi şekilde huzuru yakalamaları lazım çünkü elifin hamileliği ilerlio aralarındaki bu karambol yavaş yavaş düzeltilmeli artık.hem malum elif yılmaz ve filizi görüp işlerin artık değiştiğini gördü.o da elindekilerin kıymetini bilip çocuğunun babasına destek olmalı.
ayrıca yılmaz ve filizciğimin aşkının gerçeğe dönüşmesi ve yılmazın filizi gerçekten görüp hayran olması için gereken olayın böle bi iş olduğunu farkettim.başka türlüsü zaten işe yaramazdı.yani filiz ne kadar aşık olursa olsun sırf yılmaz peşinden koşuo die onun güvenini geri kazanamazdı.onların bu tarz bi kötü durumda kalıp birbirlerini gerçekten tanımaları şarttı.o bakımdan ben senaristleri tebrik etmek istiorum.bu iş sayesinde birbirlerini tamamen artniyetlerden arınmış saf bi halde görebiliolar ve birbirlerini nekadar ii anladıklarını.
tabi bu arada filizin en büyük güvenin başta aşık olduğu yılmazla şuankinin alakasız olması.yani ilk başka filiz yılmazla ilgili ne biliodu?hiçbişey..peki ya şimdi?yılmazın hakkında herşeyi bilio buda en büyük güvenm kaynağı bence.fahriyenin düğününü filiz elife söyledi.bence elifin haberi bile yoktu..
son olarak tabiki yılmaz ve filiz diorum tabiki:)ben inanıorum ki biz yılmaz-filizcilerin beklediği süründürme olmasada bu pazar işini halledip herkese haklı olduklarını ispat ettikten sonra yılmaz bişiler yapar.yani benim beklediğim çok vurucu bi aşk itirafı ve bunun öncesince tekstili düze çıkardıktan sonra herkesin gözü önünde filize hisselerini devredicek die hayal ediorum yani lütfen böle olsunnnn:)daha sonrasında da dediğim gibi filizciğimin gururunu okşayan bi konuşmadan sonra ona aşkını itiraf etmesi lazımm...inşallah böle olur yaaa:)
eskiden filizi severdim iyi kızdı ama su aralar hiç sevmiyorum artık.kız nerdeyse yılmazın içine düsecek
Ya arkadaşlar ne olur biriniz bölümde ne oldu anlatın izleyemediğim için yorum yapamıyorum yorumlarınızdan da hiç bişey anlamıyorum
Ya arkadaşlar ne olur biriniz bölümde ne oldu anlatın izleyemediğim için yorum yapamıyorum yorumlarınızdan da hiç bişey anlamıyorum
başlangıç bitiş sahnesi ile aynı idi... Elif daha fazla Yılmaz Filiz yakınlaşmasına dayanamadı kalktı ve eve gitti. Daha sonra Filiz ile Yılmaz eğlenmeye devam ettiler. Yılmaz Elif'in gittiğinin farkında bile değildi. Filiz eve gitmek istediğinde Yılmaz onu bıraktı. Kapının önünde indiler konuşurlarken Ömer geldi ve Yılmaz ile gayet kötü bir bakışma gerçekleşti aralarında. "Demek eve kadar girebiliyorsun" diye Yılmaz' a laf attı. Birbirlerine gireceklerdi ama Filiz araya girerek "Yılmaz lütfen git artık" dedi. Sonra Yılmaz gitti. Ömer ve Filiz içeriye girdi. Kavga etmeye başladılar. Ömer kardeşine "hala Yılmaz'a aşıksın kendine bile itifar edemiyorsun" dedi. Bütün bunları Elif duydu ve ağlamaya başladı odasında. Ömer Filiz'i salonda bırakıp odasına doğru çıktı. Elif'in ışığının yandığını gördü ama yine kendi odasına gitti... Bu ilk kısımdı... Devamı birazdan..
başlangıç bitiş sahnesi ile aynı idi... Elif daha fazla Yılmaz Filiz yakınlaşmasına dayanamadı kalktı ve eve gitti. Daha sonra Filiz ile Yılmaz eğlenmeye devam ettiler. Yılmaz Elif'in gittiğinin farkında bile değildi. Filiz eve gitmek istediğinde Yılmaz onu bıraktı. Kapının önünde indiler konuşurlarken Ömer geldi ve Yılmaz ile gayet kötü bir bakışma gerçekleşti aralarında. "Demek eve kadar girebiliyorsun" diye Yılmaz' a laf attı. Birbirlerine gireceklerdi ama Filiz araya girerek "Yılmaz lütfen git artık" dedi. Sonra Yılmaz gitti. Ömer ve Filiz içeriye girdi. Kavga etmeye başladılar. Ömer kardeşine "hala Yılmaz'a aşıksın kendine bile itifar edemiyorsun" dedi. Bütün bunları Elif duydu ve ağlamaya başladı odasında. Ömer Filiz'i salonda bırakıp odasına doğru çıktı. Elif'in ışığının yandığını gördü ama yine kendi odasına gitti... Bu ilk kısımdı... Devamı birazdan..
canımsın ya teşekkürler devamını bekliyorum hayatım zahmet olmazsa tabi sana :)
ben filizi anlamiyorum kiz herseye evet diyor dugune gidiyor yemege gidiyor.
bu mu is yani bence aylesi hakli yilmaz aylesinden fazla goruyor.
bide elif okadar sogukki kiz dogru duzgun konusmuyor elif egelceden gitti haberi bille yok bide ayni evde kaliyorlar ve yilmaz ben seni eve gotururum dedinde deyebilirdi ben elifle giderim wallah ayniya geliyor.
his bisey anlamdim bu ayleden ben elif olsam oh evden giderim.
adam kizla hic konusmuyor wallah sanki izmeci kiz kaffe bile getiriyor...
boyle surerse reytingler duser
Bölüm yorumuna müdahale etmeden ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Filiz Elif'in eğlenceden döndüğü zamandan çok sonra kalkmak istedi. Yanlış hatırlamıyorsam annesi Elif'e evden ulaştığında Filiz hala orada eğlencedeydi.
canımsın ya teşekkürler devamını bekliyorum hayatım zahmet olmazsa tabi sana :)
Ertesi gün ; Yılmaz Filiz'in bahsettiği proje için yer bakmaya gitti ve buldu.Tabi Kemal Beyin sayesinde. Filiz de projesini abisine ve babasına anlattı. fakat daha cümlesini bitirmeden babası da abisi de karşı çıktılar. Filiz bu duruma çok üzüldü. Bu arada Müjgan'ın dükkanını su bastı. Çünkü musluk bozuktu ve sabaha kadar aktı. Tabi bütün emekler boşa gitmiş oldu. Yeniden çalışmaya başladılar. Filiz de onların yanına geldi. Daha sonra da Filiz Yılmaz ile buluştu ve yeri görmeye gittiler. Filiz yeri çok beğendi. (umarım doğru şekilde hatırlıyorumdur zamanlamaları karıştırmıyorumdur) Sonra akşam Filiz yine Müjganlara uğradı hala çalışıyorlardı. Sonra da eve gitti. Eve gittiğinde Elif hala yatmamıştı. "Uyku tutmadı" dedi. Filiz de projesinden ve Yılmaz'ın onu desteklediğinden bahsetti. Ama onunla aşk yaşamam bunu nasıl düşünür babam ve abim dedi. Elif'de büyük konuşma Yılmaz'ın sana nasıl baktığını gördüm dedi ve ben yatıyorum diyerek odasına çıktı.
Ertesi gün Fahriye ve Salih'in nikahları vardı. Herkes oradaydı. Filiz de geldi. Canan Hanım ve Kemal Bey'de. Bir tek Elif yoktu. Sanırım o davetli değildi. Filiz'i de zaten Yılmaz davet etti. Nikah töreni sırasında Filiz ve Yılmaz sürekli bakıştılar ve bu durum Müjgan'ın gözünden kaçmadı. Nihayetinde Salih ve Fahriye evlendiler. Daha sonra akşam yemeğe gittiler hep birlikte. Balayına daha sonra çıkacaklarmış ;)
Canan , Yılmaz ve Filiz'i ertesi gün için yemeğe çağırdı. Ertesi sabah yönetim kurulu vardı. Yine işçi çıkarma projeleri sunuldu. Yılmaz başka bir fikir sunmak istiyorum diyerek Filiz'in istediği projeyi bir kere daha gündeme getirdi. Oylama yapıldı. Ömer babası Murat istemediler fakat Yılmaz ve Filiz oylamada ellerini kaldırdı Meral de onlara destek olmak adına (bunu neden yapıyor bilmiyoruz) onlara katıldı ve proje böylece kabul edildi. Sonra herkes odadan çıktı. Ömer Yılmaz'ın peşinden gitti ona odasında saldırdı. Araya Murat girdi ve onları ayırdı.
Filiz babası ile konuşmaya çalıştı fakat babası onunla konuşmadı. Daha sonra Filiz ve Yılmaz Cananlara yemeğe gittiler. Elif de o akşam sanırım Ömer'i takip etti ya da bir önceki gece ve onun kumar oynadığını öğrendi ve çok üzüldü. Artık onun için bir şeyler yapmaya karar verdi.
Evde herkes Filiz'i beklerken gergin bir şekilde Filiz eve geldi. Babası ile tartıştılar bu konu üzerine. Filiz ben bu projeden vazgeçmeyeceğim dedi. Babası ve Ömer ile kötü kötü bakıştılar. Daha sonra Filiz odasına çıktı. Elif peşinden gitti. Filiz eşyalarını topladı. Elif ne yapıyorsun dedi. Filiz daha fazla burada kalamam. Bu projeyi tamamladıktan sonra geleceğim dedi. Aşağıya indi. Ömer peşinden koştu Filiz saçmalama diye. Filiz arabaya atladı ve ağlayarak gaza bastı...
Ve son... Atladığım yerler varsa kusuruma bakma...
Ertesi gün Fahriye ve Salih'in nikahları vardı. Herkes oradaydı. Filiz de geldi. Canan Hanım ve Kemal Bey'de. Bir tek Elif yoktu. Sanırım o davetli değildi. Filiz'i de zaten Yılmaz davet etti. Nikah töreni sırasında Filiz ve Yılmaz sürekli bakıştılar ve bu durum Müjgan'ın gözünden kaçmadı. Nihayetinde Salih ve Fahriye evlendiler. Daha sonra akşam yemeğe gittiler hep birlikte. Balayına daha sonra çıkacaklarmış ;)
Canan , Yılmaz ve Filiz'i ertesi gün için yemeğe çağırdı. Ertesi sabah yönetim kurulu vardı. Yine işçi çıkarma projeleri sunuldu. Yılmaz başka bir fikir sunmak istiyorum diyerek Filiz'in istediği projeyi bir kere daha gündeme getirdi. Oylama yapıldı. Ömer babası Murat istemediler fakat Yılmaz ve Filiz oylamada ellerini kaldırdı Meral de onlara destek olmak adına (bunu neden yapıyor bilmiyoruz) onlara katıldı ve proje böylece kabul edildi. Sonra herkes odadan çıktı. Ömer Yılmaz'ın peşinden gitti ona odasında saldırdı. Araya Murat girdi ve onları ayırdı.
Filiz babası ile konuşmaya çalıştı fakat babası onunla konuşmadı. Daha sonra Filiz ve Yılmaz Cananlara yemeğe gittiler. Elif de o akşam sanırım Ömer'i takip etti ya da bir önceki gece ve onun kumar oynadığını öğrendi ve çok üzüldü. Artık onun için bir şeyler yapmaya karar verdi.
Evde herkes Filiz'i beklerken gergin bir şekilde Filiz eve geldi. Babası ile tartıştılar bu konu üzerine. Filiz ben bu projeden vazgeçmeyeceğim dedi. Babası ve Ömer ile kötü kötü bakıştılar. Daha sonra Filiz odasına çıktı. Elif peşinden gitti. Filiz eşyalarını topladı. Elif ne yapıyorsun dedi. Filiz daha fazla burada kalamam. Bu projeyi tamamladıktan sonra geleceğim dedi. Aşağıya indi. Ömer peşinden koştu Filiz saçmalama diye. Filiz arabaya atladı ve ağlayarak gaza bastı...
Ve son... Atladığım yerler varsa kusuruma bakma...
Canım ya gerçekten çok teşekkür ederim inan izlemiş kadar oldum sana da zahmet verdim tekrar kusura bakma oluır mu
Dünkü mesajımda da yazdım Meral çok zeki birisi, Yılmaz'ın zeki birisi olduğunu biliyor.
Filiz'in Yılmaz'a destek olduğunu görünce iki yönlü düşündü. Yılmaz'a destek verdi
1- Şirketteki konumunu güçlendirmek
2- Ömer'i kontrolü altına almak.
Meral'in şimdiye kadar bölümlerde gördüğümüz isteği, Yılmaz onu Kemal Bey'e götürecek.
tubi cim tekrar teşekkürler hayattım
ya ben elife çok üzülüyorum biricisi yılmaz la bir daha birleşemeyceğini anladı ikincisi ömer i kumar masasında gördü stressiz bir dönem geçirmesi gerekirken zavallım hep sıkıntı hep dert yazık kıza yaa allahım bir an önce ömeri toparlar ve mutlu olmaya çalışırlar inşallah
filiz de annesi gibi çifliğe gidebilir bence yılmaz ın yanına gitmesi saçma olur bence tabi bu benim fikrim bakalım haftaya izleyip göreceğiz hep birlikte
filiz de annesi gibi çifliğe gidebilir bence yılmaz ın yanına gitmesi saçma olur bence tabi bu benim fikrim bakalım haftaya izleyip göreceğiz hep birlikte
Filiz'in çiftliğe gitmesini veya Yılmaz'ın kaldığı otele gitmesini doğru bulmuyorum. Filiz'in yeni bir ev kiralaması yada başka seçenekleri değerlendirmesi gerekiyor. Filiz ailesinin sahip olduğu gücü kullanmamalı.
Bir bakmışsınız, Canan hanımların evlerine yerleşir.:img-book: