Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Ya Ömer'i ne hale düsürdüler bakarmisiniz ya? Of..
Filiz'in sevinci beni de sevindirdi bu bölüm.
Bu bölüm davranmasi gerektigi gibi davrandi diye düsünüyorum.
Aa bu arada paparazzilerin koca Istabul'da her otelden haberdar olup Ada otellerinde haberdar olmamasini saçma buldum.
Elif'cigim yine müthisti bu bölümde, oyunculugunu konusturdu yine Özge.
Farkli farkli duygular içindeydi, hepsini çok güzel yansitti.
Ayrica geçen günlerde Elif'ten Filiz'e destek bekleyenlere, bu konuda da Elif'te bi kusur bulanlara Elif bu bölümde cevap verdi.
Tv'de Ali'yi izlerken gülmesi, Filiz için Ömer'e ve babasina 'fazla üzerine gittiniz, sakin olmaliydiniz' gibi sözler sarfetmesi çok hostu. Canim benim.
Yilmaz'in sesini ilk duydugundaki yüz ifadesi inanilmazdi.
Konusmada Yilmaz'da belli etmemeye çalismis olsada ordan ayrilirken motorun üzerinde Elif'i bi bakisi vardi, bilmiyorum ya her ikisinin bakisindan çok etkilendim. O ikisi bir araya geldimi herseyden etkileniyorum zaten .. Ondan olsa gerek.
Mahallelinin sevinci, ya canlarim ya. Çok tatlilar. Kamyonlara binip göbek atmalar fln. Hele Ali..
Karisk ama hos bi bölümdü.
Ömer'in yaptiklari isleri çikmaz yola sokucak nitelikte.
Pazar isi de sanirim böylelikle ne yazik ki bosa gitmis olucak.
Merakla gelecek cumayi bekliyorum...
ciciler_68
22-04-06, 00:32
ben elif ve yilmaz sahnesini coook begendim elifin o yilmaza bakislar yokmu cok güzel, elif bence hala yilmazi cok seviyor ama yilmaz sevmiyor herhalde ban göre.
SsimsalabimM
22-04-06, 00:34
Bravo Elif!
Bu bölüm yine Elif´i ayakta alkisladim.zanedersem yilmazin pesinde kosanin elif olmadigini bu bölüm herkes anlamistir,tam tersi tedirgin olan yilmazdi ama elif deyil.Okadar sakin konustuki elif vallahi ben bile hayret ettim.Iste Gurur budur.
Her seyiyle Elif bu bölüm takdir edilesiydi.
Ama gelecek bölümlerde epey üzülecegi kesin.
Ömer konusu yüzünden bebege bi sekilde zarar gelecek diye düsünüyorum.
Ayrica Elif-Yilmaz konusunun bittigine katilmiyorum.
Hele ki dizi gelecek sezonda devam edecekse bu imkansiz gibime geliyor.
Mutlaka gündeme gelecektir bu konu. Fragmanlardaki siirleri eski görüntüleri israrla göstermelerinin sebebi de bu diye düsünüyorum...
Ay bu bölüm yine 'onlar'in fon müzigi çaldi karsilastiklarinda, ve telefonda konustuklarinda.. =) Özlemistim çok.
Cok guzel ve uzuntulu bir bolumdu...Elifin o uzgun hali, Yilmazinda kiza soguk davranmasi...aslinda Yilmaza hak veriyorum..Bir bebek bekliyor ve artik eski gozle bakamaz o deniz kizina..yilmaz keske eskisi gibi bir guzel soz soyleseydi....Telefonda gayet normal bir tavri vardi Yilmazin, heyecanli degil...
Bu bolumde en cok etkileyen bu sahneler oldu...
Elif anladi Yilmazin donmeyecegine ve Omeri kendine baglamak istiyor..Bir aksam yemek, diger aksam sinema, diger aksam konser...
Yilmazi ve Filizi onumuzdeki bolumlerde cok yakinlasirken gorucegiz...Filiz otel kahvaltisinda "Ailem seninle birlesmemden korkuyor" gibi bir cumle sarf etmisti ve Yilmazin yuzundeki ifade herseyi gosterdi bizlere..
Acik pazar bana, burda Amsterdam Beverwijk pazarini animsatti..bunu soylemeden gecemezdim...
Unutmadan, gece Hollanda saati ile 03:45 her hafta tekrari var...Ben saatimi kuracagim ve doyasiya aglayacagim...
Nerden başlasam bilemiyorum.Ama biryerden başlamak gerekiyor bu yüzden beni sevindiren tek detayla başlamak istiyorum.Tabi ki Filiz'in Yılmaz'ı bozduğu sahneden bahsediyorum.Hani şu "Seninle aramızda bir şeyler olabileceğini düşünüyorlar." dediği ve Yılmaz'ın renginin açık pembeden kırmızıya dönmeye başladığı sahneden.Maçlarda heyecanlı spikerler vardır son dakika gollerinden sonra "AĞLAMAK İSTİYORUM SAYIN SEYİRCİLER" diye bağırırlar ya işte buna benzer duygularla izledim o sahneyi.O kadar sevinilecek, üzerinde durulacak bir sahne miydi?Şu an için değil belki ama gelecek bölümlerle ilgili ciddi bir tüyoydu.Hani benim ve forever_bim'in hayalini kurduğu Yılmaz'ın süründüğü, Filiz'in dik durduğu sahnelerin geleceğine dair bir tüyo.(umarım o sahneyi doğru okumuşumdur bir yıkımı daha kaldırmam.)
Gelelim açık pazar meselesine.Bu kadar iş tecrübesi olan Filiz'in ve her alanda donanımlı üstinsan Yılmaz'ın reklam konusunu bu kadar göz ardı etmesi çok enteresandı.Reklamcılıktan zerre anlamayan ben bile böyle kapsamlı bir işin duyurulabilmesi için en başta el ilanları ya da bilbordlar hazırlanması gerektiğini düşündüm.Bunların atlanması tuhafıma gitti.Gerçi bu reklam seferberliği en başta yapılsaydı bu bölümde yaşadığımız "yoksa bu iş başarısız mı olacak? "korkusunu(!!!!) yaşamayacaktık.Herneyse bana asıl entresan gelen açılış günü mahallelinin fazla abartılı sevinciydi.Çok güzel iş olanakları sağlandı falan ama yani dünya kupasını alsak bu kadar sevinelirdik ancak.Zira üçüncülük de bile bu kadar sevinmedik.Bende abarttım galiba:DNeyse.Birde pazar da satış yapacak insanları daha özenle seçilmiş olmalıydı diye düşünüyorum.Böyle önemli bir işe başlıyorsanız ve hitap etmek istediğiniz kesim belliyse bu kesime uygun satış yapılması gerekir diye düşünüyorum.İşten çıkarılan işçiler için istihdam alanı oluşturulmaya çalışılıyor olsa bile en azından işten anlayan bir kaç kişi ufak toplantılarla bu açığı kapatmaya çalışabilirdi.Çalışanları küçümsediğimden değil bu işten biraz anlayan biri olarak söylüyorum bunları.
Ve tabi ki Ömer.Kendini küçük düşürerek kimden intikam alıyor anlamadım.Gerçi Ömer'in kumara başlamasında Elif'in de ufak çaplı desteği olduğu gerçeği pekişti bu bölümde.Çünkü Ömer, Elif'in kensine gösterdiği basit bir yakınlık da bile aklına getirmedi kumarı.Ve tabi yıkım anı.Elif'in söylediklerini duymak karısına bu kadar aşık bir adam için gerçekten yıkım olur öyle de oldu.Düşünsenize aşık olduğunuz kadın, yaramazlık yapan çocuğun ilgisini başka yöne çekmeye çalışan biri gibi davranıyormuş aslında size.Sizde kendi çapınızda mutlu mesud yaşıyorsunuz.Yazık Ömer'e yaaaaaaaaaa...Ama çok çabuk pes ediyor olsun ben yine de seviyorum onu...
YaZacaklarım şimdilik bu kadar aklıma gelen bir şeyler olursa ilerleyen dakikalarda tekrar görüşürüz.:P
Arkadaşlar birşey soracağım yeri değil biliyorum ama bağlantıyla ilgili bir sorun var galiba sitede ben girene kadar epey uğraştım.Sizde de böyle bir sorun oldu mu?
Selam arkadaşlar.1 hafta boyunca merkla beklediğim bi bölümdü. Kendi adıma yazıcak olursam bu bölümde biraz hayal kırıklığına uğradım ve beklentilerim istediğimden farklı yönde gelişti.Yılmaz&Filiz aşkını destekleyen arkadaşlarım sizler ne düşünüyosunuz bilemiyorum ama ben bu bölümden sonra bu aşkın belkide hiç gerçekleşmiyceğinin sinyallerini aldım.Bu düşüncemin Elifle bi alakası yok yada Yılmaz ın Elife döneceğini düşünmemlede ilgisi yok.Böyle bi ihtimali asla düşünmüyorum bence bu bir ütopya.Hala elif yılmaz aşkını ısrarla bekleyen arkadaşlarada inanamıyorum.Şaşkınlıkla izliyorum onları. Sanırım böyle bi ihtimalin gerçekleşmesi halinde dizini kalitesi ve tutarlılığı hatta karizması dibe vurur.Benim korkumun nedeni filizin yılmaza karşı olan mesafesi.bugünkü o küçük öpücükte bence fazlasıyla soğuk ve o anın heycanıyla olmuş bişeydi.bence yılmaz filize aşık olucak fakat filiz buna karşılık vermiycek.tabiki dileğim bunun tam tersi yönde.bilemiyorum umutlarım tükeniyo ve bu aşkı beklemekten yoruldum artık.siz ne düşünüyosunuz abartıyomuyum sizce.?
Ceyda'nın davranışları ilginç geldi. Filiz reklam konusunda Ceyda ile konuşurken, Ceyda konuyla ilgilenceğini söylemiş. O sırada Ömer, Filiz'e şirket imkanlarını kullanmaması gerektiğini söylemişti. Ceyda, Ömer ve Murat kendi aralarında konuşurken, Ceyda'nın arkadaşlar Filiz'e sert davranmadık mı? demesi yüzümde gülümseme yarattı.
Filiz'in başka otele gitmeme gerekçesi çok ilginçti.
Biraz önce ne güzel uzun uzun bu bölüm hakkında yorumumu yazmıştım ama sitedekiler birden su kaynattır oldukları icin herşey silinmiş. Bu arada Almanya da da 3.30 yine tkr ı var.
Evet cok güzel bir bölümdü.
Filiz bu bölüm Yılmaz ile gercekten sadece iş icin birlik olduğunu gösterdi ve gurursuz olmadığını. Acıklamasını yaptı en iyi tanıdığı otel Ada otelleriydi ve o anda bir oda bulucağı tek yer orasıydı. En güzel sahne Filizin Yılmaz a ''duygularımla hareket ettiğimi düşünüyorlar bu saaten sonra böyle bişey nasıl olabilir ki'' demesi Yılmaz göstermesede baya bir bozuldu bence. Filiz ne kadar saygılı ailesine karşı yine gösterdi bu bölüm hemen babsına sarılı verdi.
Elif bu bence bu bölüm istediği zmn olduğunu gösterdi. Elif bir adım Ömer e doğru attı Ömerse on adım attı o kadarda zor değilmiş. Kumar oynaması Elifin ellindeymiş ama kumara Elif yüzünden alıştı demiyorum sadece Elif onunla bu bölüm yaptığı gibi programlar yapsaydı Ömer kumar oyanamaya gitmezdi yanlış anlaşılmasın. Ömer in Elif i ama unutması gercekten hic de hoş değildi neyse hediyesi cok tatlıydı, bu sahne cok hoşuma gitti ikiside cok icten gülüyorlardı.
Ve bu bölüm cok beklenen sahne: Yılmaz-Elif sahnesi acıkcazı cok merak etmişdim bu sahneyi neler konuluşucak diye ve tahmin ettiğim oldu. Yılmaz ın bir zamanlar nişanlısını ellinden alan adam icin Elifi araması büyük bir olgunluk cünkü banane de diyebilirdi. Ömer icin öyle gözükmesede Yılmaz sadece iyi niyetliğinden buluştu Eliflen. İkisi de göstermek istemediler ama biraz tedirginlerdi. Ne de olsa iki eski nişanlı tabiki biraz tedirginlik olucak ve eski anılarda yine tazelenecekdir. Ama Yılmazın hala Elif i sevdiğine inanmıyorum. Beni o motordaki sahne cok etkiledi doğrusu Elifin gözü dolmuş bakışları ve Yılmaz ın o bakışı cok güzeldi. Her ikiside keşke bunlar olmasaydı demişlerdir kesin ama bu iki eski nişanlını son görüşmeiydi gibime geldi. Yılmazın Elifi kalbinden attığını gördüm tamda olmasa attı benim görüşüm bu. Cok etkilendiklerinin de sanmıyorum ne Elif in nede Yılmazın.
Ve Ömer ah şu Ömer yok mu öfkeyle kalkan zararla oturur diye bir söz vardır bu bölüm tam Ömer icin bir atasözü bu. Babası bile bu projeyi destekliyor ama Ömer hala anlamıyor. Aslında onun derdi Yılmazla onun o projeyi desteklediği icin Yılmazlan aynı fikirde olmak istemiyor. O konuşmayı duyması Ömeri yıktı hemde cok kötü. Elif in ona sevgi duyduğu icin yaklaştığını düşünmüştü. Belkide Ömer Yılmaz-Elif in hep görüştüğünü de düşünüyor olabilir. Cok gururlu ve bu onu yıktı. Keşke son söylenenleri de duysaydı ama neyse...ama bütün bir serveti kumar masasında yemesi ne olursa olsun hic de hoş değilidi. O Acık Pazar da kazandıkları para aslında boşa gitti. Meral bile onu uyarmaya kalktıysa gercekten baya bir para kaybetmiş olmalı. Bide senetleri imzaladı onun faizide var artık napıcak bilmiyorum.
Mahalledekiler yine cok samimiydiler. Herkesin birlik olup birşeyin ucundan tutması cok güzeldi.
Bugün yine süper bir rol sergilediler bize.
Filiz in Yılmaz ı bu bölüm bozması beni de cok güldürdü. Bence bunu bilerek yaptı cünkü Yılmazın ondan yavaş yavaş hoşlandığını anladı, Elifin sayesinde de oldu bu biraz. Aslında bu aşk ne cabuk olursa olsun bnm icin farketmiyor yeterki Yılmaz&Filiz sahneleri olsun ama yinede Filiz Yılmaz ı süründürsede cok hoşuma gider e nede olsa Yılmaz hakketti. .Sadece sevinclen onun yanağına öpücük konudrması ve ellini tutması cok tatlıydı. Filiz bir anlık sevinc icin bunu yaptı ama Yılmaz önce şaşırdı sonra gözlerinin ici gülmesi cok hoştu. Cok güzel bir bölümdü ya. Halaya varmısınız arkadaşlar?
ben de sitedeki problemden dolayı yeni girebildim daha..bu bölüm güzeldi.filiz'in kahvaltı dediklerinden sonra yılmaz'ın suratının ifadesinin değişmesi çok şey ifade ediyordu.sonunda inanarak işi başardılar :) filiz'in de eve dönmesi iyi oldu,olay çok uzamadan çözüldü... ömer'in gidişatı hiç iyi değil,öfkeyle kalkan zararla oturur...
yılmaz'ın elifi uyarması çok güzeldi,tebrik ediyorum onu.filiz'in de sevinip yılmaz'ın elini tutup onu öpmesi çok şekerdi :) gelicek bölümlerde devamını bekliyoruz!!
Elif ile Yilmaz'in birbirini unuttuguna ve unutabiliceklerine inanmiyorum. Bu imkansiz.. Izledigimiz Yilmaz Filiz sahnelerinde bile ask goremedim ki Filiz Yilmaz'a deli divana asikken. Daha cok, verdigi opucukle bi cocuk edasiyla sevindigini gorduk ki kimimiz boyle bi durumda yapmazdiki. Aralarindaki o elektrigi alamiyorum.. alamiyorum ve alamiyacagimda. Gercek hayatta olan beraberlikteliklerindenmi kaynaklaniyo bilemiyorum. Yada daha once degindigimiz gibi oyunculuk kabiliyetliyle alakali.
Ayrica Yilmaz'in Elif'e olan bu sakin tavirlarinin altinda, karsisindaki kadinin hamile oldugu yatiyo. Ona hic bi zarar gelsin istemiyo ve zarar vermekte istemiyo artik. Cunku hamile bi kadina deyim yerindeyse kotu gozle bakilmayacagini biliyo. Bunu Elif'te bu sekilde benimsiyo, cunku sonuc itibariyle ayni muhitte yetismis insanlar. O kisim insanlarin birbirine olan davranis seklide diger kisimlara nazaran farkli olur.
Ayrica Elif'in Omer'e verdigi ozel ilginin sebebide cok gecmeden anlasildi. Onu kumar masasinda gordugunde, kurtarmak icin caba gosterdi. Yapabilicek en saglam fikirde buydu. Tabi bunlari Yilmaz ile Elif'in birbirine anlatarak konusmasini duyana kadar. Onur'u kirildi ve ickininde verdigi teshirle kumar masasinda hayatinin hatasini yapti. Bu sekilde en cok kendine zarar vermek istedi, bi cesit sessiz haykirista diyebiliriz.
Gelecek bolumde Elif'in huzun dolu dunyasiyla yine bas basa kalicaz anlasilan.. merakle bekliyorum.
Cok guzel ve uzuntulu bir bolumdu...Elifin o uzgun hali, Yilmazinda kiza soguk davranmasi...aslinda Yilmaza hak veriyorum..Bir bebek bekliyor ve artik eski gozle bakamaz o deniz kizina..yilmaz keske eskisi gibi bir guzel soz soyleseydi....Telefonda gayet normal bir tavri vardi Yilmazin, heyecanli degil...
Bu bolumde en cok etkileyen bu sahneler oldu...
Elif anladi Yilmazin donmeyecegine ve Omeri kendine baglamak istiyor..Bir aksam yemek, diger aksam sinema, diger aksam konser...
Yilmazi ve Filizi onumuzdeki bolumlerde cok yakinlasirken gorucegiz...Filiz otel kahvaltisinda "Ailem seninle birlesmemden korkuyor" gibi bir cumle sarf etmisti ve Yilmazin yuzundeki ifade herseyi gosterdi bizlere..
Acik pazar bana, burda Amsterdam Beverwijk pazarini animsatti..bunu soylemeden gecemezdim...
Unutmadan, gece Hollanda saati ile 03:45 her hafta tekrari var...Ben saatimi kuracagim ve doyasiya aglayacagim...
Evet iremcim herzamanki gibi cogu soylediginde katiliyorum ..
Evet Yilmaz Elif bir bebek bekledigi icin ondan uzak durmaya ugrasiyor..
Ama yinede gitti ve o motora binisi ve elife bakisi zaten herseyi anlatiyor..
Ilerki bolumlerde yilmaz ve elif konusu yine olucak :)
ayrica evet amsterdam beverwijk pazarina benziyor :)
Hollanda saatiyle 03.45 demissin
Bazen daha gec basliyor irem yada daha erken
Ben seni ararim :) yada caldirim :)
Bence gayet güzel bir bölümdü. Filiz'in Yılmaz'a "Seninle aramızda birşeyler olacağını düşünüyorlar" dediğinde Yılmaz'ın renginin değişmesine ,bir nevi bozulmasına çok sevindim.Biraz sürünsün Yılmaz Bey.Zaten Filiz'in hemen kendisine döneceğini düşünüyorsa Filiz'i yanlış tanıyor demektir.
Yılmaz'ın Fahriye'ye "Senin önerin de oy birliğiyle reddedildi" dediği sahneyi çok sevimli buldum.Hatta Filiz Fahriye'ye sarıldı.Belki öylesine bir sarılma ama iki samimi arkadaş gibi geldiler bana.
Ömer'in Elif ile Yılmaz'ı dinlediği sahneden sonra yaptıklarını tabi ki de doğru bulmuyorum ama Ömer'in sarsılması için çok neden vardı orda.
Birincisi Elif bu konuyu Yılmaz ile konuşuyordu.
İkinci olarak da Elif onunla Sema'nın önerisini dinleyerek ilgilenmiş. ÇOk istediği ya da aklına geldiği için değil. Elif'in Öylesine ilgilenmesi bile gariban Ömer'i nasıl mutlu etti gördük yani.
Son olarak da Yılmaz'ın Elif'i aradığı sahne de Elif'in heyecanlanması ilginçti.Tamam hala aşık olduğu, beraber bir ortak geçmişe sahip olduğu adam arıyordu ama Yılmaz Ömer konusunu anlattıktan sonra sanki yüzünde hayal kırıklığı oldu. Hala umut besliyordu ve o an başka birşeyler konuşacaklarını sanıyordu herhalde. Bu da benim düşüncem.
mavi deniz
22-04-06, 09:39
filiz sırf gıcıklık olsun diye söyledi yılmaza aramızda bişey olamaz diye aslında dünden razıda hanımefendi :icon_evil ben bir filizkoliktim ama artık gıcık oluyorum filize ya one gurursuzluk sanki aileden gibi bir ona sarılıyor bir digerini destekliyor şimdi yılmaz filize davrandıgı gibi davransaydı elife olaylar böyle olmayacaktı bu ilişkiden zarar gören kişilerde elif ve ömer oldu yazık inşallalh yılmaz -elif sahnesi çok olur inşalah one bakışlardı sanki ayrılıkgımız çaresizlikten der gibi baktılar :blush: dizide bana ikisinin aşkı( elif -yılmaz )yapay gelmiyo ama filizde sanki daha önce kaybetmişligin kuyruk acısı varya aslında kaybetmedim der gibi yapıyor :icon_evil
heather yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum.Yılmaz artık Elif ile olamaz.Ayrıca bu bölümde Filiz'in dedikleri karşısında nasılda bozuldu,çok hoştu.Gerçi sen yazmışsın ama yazmadan edemedim.Ömer'in durumuna çok üzüldüm nerdeyse ağlayacaktım.Yılmaz'ın hala Elif'i sevdiğini düşünen arkadaşlara Bülent İnal'ın ağzından söylüyorum;''Bundan sonra Elif-Yılmaz aşkı küllenmiştir.Artık Filiz ve Yılmaz arasında büyük bir aşk yaşanacak.''Ayrıca''Ömer vurulacak ve bunu da Yılmaz'dan bilecekler.Ama Ömer'i Yılmaz kurtaracak''dedi.Dizi de beni en çok güldüren sahne Ali'nin olduğu sahnelerdi.Yılmaz işçilere neyi nasıl yapacaklarını anlatırken ikide bir araya girmesi çok komikti.Orada Yılmaz'ın ''Gereken bilgileri şu geveze arkadaştan alabilirsiniz''demesine çok güldüm.Ayrıca Ali'nin malları satarkenki hali yine çok komikti.Elif gibi ben de acayip güldüm.Gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum(her ne kadar Ömer'in kumar masasındaki haline dayanamasamda)
Elif ile Yilmaz'in birbirini unuttuguna ve unutabiliceklerine inanmiyorum. Bu imkansiz.. Izledigimiz Yilmaz Filiz sahnelerinde bile ask goremedim ki Filiz Yilmaz'a deli divana asikken. Daha cok, verdigi opucukle bi cocuk edasiyla sevindigini gorduk ki kimimiz boyle bi durumda yapmazdiki. Aralarindaki o elektrigi alamiyorum.. alamiyorum ve alamiyacagimda. Gercek hayatta olan beraberlikteliklerindenmi kaynaklaniyo bilemiyorum. Yada daha once degindigimiz gibi oyunculuk kabiliyetliyle alakali.
Ayrica Yilmaz'in Elif'e olan bu sakin tavirlarinin altinda, karsisindaki kadinin hamile oldugu yatiyo. Ona hic bi zarar gelsin istemiyo ve zarar vermekte istemiyo artik. Cunku hamile bi kadina deyim yerindeyse kotu gozle bakilmayacagini biliyo. Bunu Elif'te bu sekilde benimsiyo, cunku sonuc itibariyle ayni muhitte yetismis insanlar. O kisim insanlarin birbirine olan davranis seklide diger kisimlara nazaran farkli olur.
Ayrica Elif'in Omer'e verdigi ozel ilginin sebebide cok gecmeden anlasildi. Onu kumar masasinda gordugunde, kurtarmak icin caba gosterdi. Yapabilicek en saglam fikirde buydu. Tabi bunlari Yilmaz ile Elif'in birbirine anlatarak konusmasini duyana kadar. Onur'u kirildi ve ickininde verdigi teshirle kumar masasinda hayatinin hatasini yapti. Bu sekilde en cok kendine zarar vermek istedi, bi cesit sessiz haykirista diyebiliriz.
Gelecek bolumde Elif'in huzun dolu dunyasiyla yine bas basa kalicaz anlasilan.. merakle bekliyorum.
her cümlene katılıyorummm bencede yılmaz elifi hamile olduğu için sakınmaya çalışıo bu aşk bitmez bitemezdi nede olsa onlar söz vermiş aşıklar
Filiz'in o sözleri Yılmaz'a gıcıklık olsun diye söylediğine katılıyorum.Sırf nabız yoklamak için söyledi.Acaba konuyu açarsam birşeyler söyler mi diye.Artık Eilif-Yılmaz demiyorum.Sadece Elif diyorum.Filiz Yılmaz'ı alıp tepe tepe kullanabilir.Ama bence ikisi ayrı dünyaların insanları.
Bu bölümü biraz gecikmeli izleyince bölüm yorumu da geçe kaldı.
Önce bölümün konusu olan Ömer. Ömer iş konusunda ne kadar sabit fikirli olduğunun yanısıra kriz durumlarındaki isabetsiz kararlar almasındaki başarısızlığıyla da güçsüz karakteri imajını iyice belirginleştirdi. Gerçi Elif'in kendisiyle ilgilenmesi karşısında toparlanmasıyla ve neşesinin yerine gelmesi bir nebze olsun düzelebileceği sinyallerini verdi ama sonuç yine hüsran. Aslında Ömer'in Elif'le mutlu olmasını istiyorum ama bu bölümde yine Ömer'in "Bazen sevdiğine kavuştuğunu zannedersin" sözü yine kafasında (haklı olarak) soru işaretleri bulunduğunun ispatıydı. En büyük düşmanının ona acıyormuş gibi karısını uyarması ve de Elif'in kendisiyle ilgilenmesinin tek nedeninin kumarmış gibi anlaması da doğal olarak yıkım oldu onun için. Yine de bütün bu yazdıklarım yaptığı için bir mazeret olamaz. O yüzden Elif'i zamanında çok eleştirmeme rağmen kumar için Elif'in suçlanıyor gibi gösterilmesini hiç sevmedim. Burada asıl sorun başta da yazdığım gibi Ömer'in zayıf karakteri ve de kriz durumlarında saçmalamasıdır.
Elif aslında yaptığı doğru olmasına rağmen kocasıyla bu yüzden ilgilenmesini Yılmaz'a söylemesini biraz tuhaf bulduysam da o andaki açık açık konuşma ortamına verdim. Ömer'in telefonunu açmamasını ise hala bir ümidinin olmasına ve de acaba ne söyleyecek heyecanını "kocam Ömer bölmesin" gibi düşünmesine verdim ve açıkcası hiç hoşuma gitmedi. Tanıtımı hazırlayanların geçmişten sahneler koyması da tahnin edildiği üzere tamamen bir pazarlama taktiğiymiş. Konuşmada her ikisi de tedirgindi, Elif'in hayal kırıklığını konuşmadan önceki heyecanından ve sonraki gözlerinin dolmasından anladık ama konuşma esnasında Yılmaz'a fazla ipucu vermedi bu konuda. Yılmaz ise baştaki tedirginliği de dahil olmak üzere tam beklediğim gibi davrandı. Bence Elif artık onun için acı bir hatıra, duyguları da yavaş yavaş külleniyor.
Bu arada Yılmaz önce uyarıyı Filiz'e söyleyebilir sonra da o Elif'e anlatabilir diye düşündüm ama sonra amacının Filiz'le abisinin arasını daha da fazla bozmamak olduğunu (Filiz bunu duyunca küplere binecekti çünkü) düşündüm. Keşke bu konu daha açık anlatılsaydı ve de tahminlerimize kalmasaydı.
Yılmaz ve Filiz'in proje için çalışması bütün hızıyla devam etti. Paparazzi konusu bana mantıklı geldi. Sonuçta Kemal Sadıkoğlu veya çalışanları Filiz Tekiner bizim otelde kalıyor diye kimseye haber vermeyeceklerdi ve olur da duyulursa otele de almayacaklardı. Ayrıca Yılmaz'la yakın çalışarak açılışı da olabilecek en kısa sürede yapmış oldu. Filiz ve Yılmaz konusunda Filiz'in kahvaltıdaki net tavrından sonra (bunu kastetmedi tabi ki ama Yılmaz'ı inandırdı bunu söylerken en azından) Yılmaz'ın bozulmasının da etkisiyle klasik aşk sahneleri yaşamadık ama aralarındaki müthiş uyum ve de birbirlerine karşı duydukları sevgi yine de bakışlarda kendini ele verdi. Tanıtım konusu zaman azlığından açılışa yetişemedi belki ama sinek avlanan iki-üç günde akıllara nasıl gelmedi ben de anlayamadım. Neyse sonuçta geç oldu ama güç olmadı. :)
Erol Tekiner gururu ve markasına duyduğu (o an için luzumsuz) saygı yüzünden dinlemediği projenin başarısını kabullenecek ve de kızından özür dileyecek kadar da alçakgönüllü olabildiğini gösterdi. Zaten beni bölümde en çok etkileyen sahne de babanın kızını tebrik ettiği sahne oldu. Kızlar için en önemli şeydir babanın desteğini almak. Elif beklediğimiz gibi Filiz konusunda fikrini açıkca dile getirdi ama nafile. Handan Hanım ise ilginç bir şekilde sessiz bir destek verdi projeye. En azından açılışta ilginin sağlanmasına ufak da olsa katkıda bulundu. Murat ise Filiz'i şirkette en azından dinleyen ve Ömer ya da Erol gibi lafını ağzına tıkamayan tavrıyla iş konusunda nispeten daha aklı başında olduğunu gösterdi.
Diğer karakterlerin (Ali hariç) bu bölümde az gösterilmesini biraz yadırgadıysam da bu pazar ve küskünlük konusunun sakız gibi uzatılmak istememesine bağladım. Gelecek bölümde daha çok Kemal, Ekrem, Canan, Salih, Fahriye ve hatta Leyla görmek istiyorum. Yapımcılara duyurulur ;)
ömerin bu kadar zayıf olmasına çok üzülüyorum hani diyoruz ya bazen filiz bu kadar aciz mi yılmaz a karşı ne kadar güçsüz ne kadar zayıf kalıyo ama bence dizide ki en güçsüz karakter ömer ya sen nasıl gidipte bütün emekleri düşünmeden kumar masalarına yatırırsın ya
tamam elif le mutsuz bir evliliğin olabilir ama bunda ailenin suçu ne ya ömer in durumuna çok üzülüyorum bu kadar zayıf biri olmasın meral le şirkette konuştuklarında oh dedim ömer meral in ne mal olduğunu anladı ama aradan bi kaç sahne sonra hooppp ömer bey meral in kumarhanesinde insanlar acılarını kumar yada meyhane köşelerinde unutmaya çalışırlarsa sonuç hepimizinde bildiği gibi felaket olacak...
ömer belki elif in onunla sırf kumar oynamasını engellemek için vakit geçirdiğini süşünmeside yanlış bence sonuçta elif onu önemsemese umurunda olmazdı ve onun için çabalamazdı ama ömer bunu anlamayacak kadar öfke ve kıskançlık doluydu..
Ömer bu bölüm öfkeyle kaltı zararla oturdu. Tamam Elif in duyduklarına yıkıldı ama bide gidip kumarda bütün bir serveti kaybetmesi olgun olmadığını gösteren bir davranışdı bence. Cünkü Ömer artık baba olucak ve geleceğini düşünmesi lazım cocuğu icin güzel ve rahat bir gelecek ama böyle devam ederse Tekinlerler iflas edicekmiş gibime geliyor.
Bir arkadaşımız Bülent İnal Elif-Yılmaz aşkı küllenmiş ve ÖMer in vurulucağını söylemiş ve herkes bunu Yılmazdan bilicek ama Yılmaz ÖMer e yardım edicek nerden biliyor acaba?
Kacıncı defa söylüyorum bilmiyorum ama Filizin Yılmazı bozduğu sahne bende acayip güldüm, Yılmaz belli etmemeye calıştıda ama baya bir bozuldu.
Yılmazından bunca şeye rağmen Ömer i daha cok batmasın diye ona yardım etmek isteyişi cok olgun davranışdı.
mavi deniz
22-04-06, 12:32
ofya gerçektendemi öyle açıklama yapmış yılmaz tvde çok üzüldüm ya keşke elifle aralarında tekrar birşey olsa bu filiz karşısında olan yılmaz elifin karşısınada çıksa yobaz maganda degilde kibar yılmaz olsa ne güzel olur ya ne biçim oldu olaylar anlamıyorumki söz verilmiş aşklara diyorlar aşk bitti diyorlar o zaman eski görüntüleri neden verip duruyorlar ay gıcıgım filize zaten of herşey onun yüzünden :(
Evet iremcim herzamanki gibi cogu soylediginde katiliyorum ..
Evet Yilmaz Elif bir bebek bekledigi icin ondan uzak durmaya ugrasiyor..
Ama yinede gitti ve o motora binisi ve elife bakisi zaten herseyi anlatiyor..
Ilerki bolumlerde yilmaz ve elif konusu yine olucak :)
ayrica evet amsterdam beverwijk pazarina benziyor :)
Hollanda saatiyle 03.45 demissin
Bazen daha gec basliyor irem yada daha erken
Ben seni ararim :) yada caldirim :)
Ya ben kalkamadim...Ama diger arkadaslar mutlaka Elif ve Yilmazin oldugu sahneyi yuklerler ve istersen beraber aglariz..ne dersin??
hayatimsan...
22-04-06, 13:20
orda dur mavi deniz!!!!
sen ne hakkla hersey filiz yüzünden dersin???sen diziyi iyicene seyretmiyorsun sanirim!!!!!
fILIZM YILMAZA GELBENI KULLAN VE ILISKIYE GIR DEDI!!!!
EGER SEN BIRINE GERCEKDEN ASIK OLSAN VE O KISIYLE BI ILISKIYE GIRSEN SONRA SENIKULLANDIGINI ÖGRENSEN YIKILMAZMISIN?!?
AYIP AYIP BIRDAHA BU LAFLARI ETMEDEN ÖNCE IYICE DÜSÜN YAZDIGIN SEY GERCEKDEN DOGRUMU??????!!!!!!!!!!!!!!!!!DIYE!!!!!!!!!
Forum Kurallari (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=2125)
ofya gerçektendemi öyle açıklama yapmış yılmaz tvde çok üzüldüm ya keşke elifle aralarında tekrar birşey olsa bu filiz karşısında olan yılmaz elifin karşısınada çıksa yobaz maganda degilde kibar yılmaz olsa ne güzel olur ya ne biçim oldu olaylar anlamıyorumki söz verilmiş aşklara diyorlar aşk bitti diyorlar o zaman eski görüntüleri neden verip duruyorlar ay gıcıgım filize zaten of herşey onun yüzünden :(
yani sana sadece ve sadece yuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhh
diyiyorum başkada birşey diyemiyorum :mad72: :mad72:
Üç gündür işlerimin yoğunluğu yüzünden ne nete nede sitemize bakabiliyordum sabahtan beri yorumları okumaya çalıştım ve ancak yorum yazıcak fırsatı bulabildim :)
Açıkçası bölümden çok fazla bişey anlıyamadım yani hem kısa sürdü gibi geldi hemde heyecansızdı(kast ettiğim tabiki polisiye vari bişey değil tabi.) ama beğendiğim sahneler de vardı tabi. çoğu ardaşımdan o sahneleri çok beğenmiş,
Birincisi;Filizin o anki şaşkınlık ve sevinç ile Yılmazı öpüşü elini tutuşu (ben geçici olduğunu bilerek bunu sadece o sebebe bağlıyorum.) :)
İkincisi;Yılmazla Elif konuşması
Öncelikle mahalelilerin bu muhteşem dayanışmasının bu bölümde kat be kat daha arttığını görmek son derece keyifli sohnelerde dayanışmayı isteyince azmedince herşeyin üstesinden gelinebileceğini çok ii bir şekilde gösterdiler senaristler,bölümün çoğu zaten pazar sahnleriyle geçti tamam çok güzeldi ama belkide ben daha çok F&Y sahneleri görmek istediğim için bölümden çok fazla bişey anlamamış olabilirim.Vee unutmadan kesin yorumlarımız okunuyo die düşünüyorum dikkat ettiyseniz pazar çalışmalara yaparken yılmaz arkadaşlar ''Verginizi Ödüyceksiniz'' dedi bu çok dikkatimi çekti benim.
Filize gurursuz diyen arkadaşlar sanırım bu bölümde nasıl gurur yaptığını ve Yılmaza balılama atlamadığını görmüşleridr.(her ne kadar Yılmaza deli gibi aşık olduğunu bilsekte ) Filizle sorunu olan arkadaşların Yılmaza bunun böyle olmadığını en azındna Yılmazın yüzüne karşı çok kesin bi tavırla ''Biz seninle sadece iş için bir aradayız demesi sanırım yeterli olmuştur.Ben Filizin bu tavrındna son derece keyif aldım Yılmaz çok güzel bozuldu bu nedemk oluyo Eksperanza arkadaşım senin isteğin bu bölümden sonra gerçekleşicek sanırım bende hep böle olsun istedim.Filiz Yılmazı sırılsıklam aşık edicek ve koşturucak peişinden yılmaz bunu hak etti artık lütfen diyorum sayın senaristler yönetmenler Filiz tarafından aşkı için burnu sürtüsün Yılmaz efendinin....
(neyse çok uzattım.)
son sahneye değinmek istiyorum;Elif çok şaşırdı Yılmazın onunla konuşmak istemesine çünkü bambaşka bi konuşma bekliyordu ,Yılmazın Elife karşı bakışlarında ben sadece dosthane bi yaklaşım gördüm yani tamamen bitmişlik vardı onu uyarması bakışları;evet giderken motorunun üstünde bir bakış attılar ama elifin bakışının yanında Yılmazınki hiçti bence Yılmaz bir an Niye böyle olduk diye şaşırmışlıla düşünebilir ama Elif çok ** çok kötü oldu gözleri doldu büyük bi hasretle baktı nerdeyse gitme diycekti. ama Gitti.........
Kurdoğlu ,berna1,Ay90 ve diğer halay çekmek isteyen arkadaşlar nerdesiniz yaaaaaaaaaaa sizi göremedim. hee bu arada barbii(yanlış yazdıysam çok özür.) dün akşam diziyi izlerken dondurma yedim ve sen aklıma geldin bide onun öncesindede çay içtim ama :) :blush:
sayfalardır okudumda filizi sevenler elif'in hatalarına karşın ona hiçbirşey demzken..syn elif severler yine filiz hakkında demedik bırakmamışlar..ben yinede elif hakkında kötü hiçbirşey demiycem..çünkü burda haırladığıma göre aramızda bir dostluk imzalanmıştı..bunu sadece filizciler hatırlıor nedense..
hala filiz ve yılmaz arasında aşk göremiorum diyenler var...daha dün bülent inal"elifle yılmaz arasındaki büyük aşk sönüyor ve yılmaz filizi keşfediyor,filiz&yılmaz büyük bir aşk yaşamaya başlıyor"dedi...artık daha nasıl anlatılabilir bilmiyorum ama şöyle büyük büyük yazayım FİLİZ VE YILMAZ BİRBİRİNE AŞIK...ha bunu kabullenmek istemiosanız onu bilemem..
dünkü bölümde bi çok arkadaşım gibi benimde filiz'in yılmaza"hala aramızda bişey olabiliceğini düşünüolar"demesi ve yılmaz'ın buna bozulması çok hoşuma gitti :)ve tabii filiz'in onu öptüğünde yılmaz'ın sevinci..
sagopanın dediği gibi sanırım elif yılmazın ona sensiz yapamıyorum diye kollarına koşucağını fln sandı baya bi hayal kırıklığına uğradı oda tabii..ömer asıl üzüntüyü elif ve yılmaz konuştuğu için değil elifîn onun hakkında söylediklerini duyunca yaşadı..yani eşinin eski sevgilisine(ki elife göre hala yılmaz onun sevgilisi!!!)onunla yakın olmaya çalışıyorum demesi yenilir yutulur şeymi ömer içinsanki çocuk avutur gibi...o da yine kumar masasında buldu kendini...tabii her üzülen kumar oynıycak diil ama..
son sözü bence ömer söyledi bile"kimileri sevdiğine kavuşamaz,kimileride kavuştuğunu sanır" tıpkı elif ve ömer gibiikiside bu yüzden hiçbir zman mutlu olamıycaklar..
sagopa dediğin gibi diğer arkadaşlarda olsa şööyle gönül rahatlığıyla güzel bir halay çekerdik :)
ilerleyen bölümlerde yılmaz filiz askı baslayacak artık yılmaz icin elif bitti küllenmis dedi
ömer borcları yüzünden sirketi yeniden cıkmaza sürükleyecekmis bu yüzden vurulacakmıs
artık elifin kıskanclıklarını izleyecekler cünkü yılmaz artık filizi fark etti dedi
bunlar dün aksam yayınlanan programda bülent inal tarafından söylendi
sayfalardır okudumda filizi sevenler elif'in hatalarına karşın ona hiçbirşey demzken..syn elif severler yine filiz hakkında demedik bırakmamışlar..ben yinede elif hakkında kötü hiçbirşey demiycem..çünkü burda haırladığıma göre aramızda bir dostluk imzalanmıştı..bunu sadece filizciler hatırlıor nedense..
hala filiz ve yılmaz arasında aşk göremiorum diyenler var...daha dün bülent inal"elifle yılmaz arasındaki büyük aşk sönüyor ve yılmaz filizi keşfediyor,filiz&yılmaz büyük bir aşk yaşamaya başlıyor"dedi...artık daha nasıl anlatılabilir bilmiyorum ama şöyle büyük büyük yazayım FİLİZ VE YILMAZ BİRBİRİNE AŞIK...ha bunu kabullenmek istemiosanız onu bilemem..
dünkü bölümde bi çok arkadaşım gibi benimde filiz'in yılmaza"hala aramızda bişey olabiliceğini düşünüolar"demesi ve yılmaz'ın buna bozulması çok hoşuma gitti :)ve tabii filiz'in onu öptüğünde yılmaz'ın sevinci..
sagopanın dediği gibi sanırım elif yılmazın ona sensiz yapamıyorum diye kollarına koşucağını fln sandı baya bi hayal kırıklığına uğradı oda tabii..ömer asıl üzüntüyü elif ve yılmaz konuştuğu için değil elifîn onun hakkında söylediklerini duyunca yaşadı..yani eşinin eski sevgilisine(ki elife göre hala yılmaz onun sevgilisi!!!)onunla yakın olmaya çalışıyorum demesi yenilir yutulur şeymi ömer içinsanki çocuk avutur gibi...o da yine kumar masasında buldu kendini...tabii her üzülen kumar oynıycak diil ama..
son sözü bence ömer söyledi bile"kimileri sevdiğine kavuşamaz,kimileride kavuştuğunu sanır" tıpkı elif ve ömer gibiikiside bu yüzden hiçbir zman mutlu olamıycaklar..
sagopa dediğin gibi diğer arkadaşlarda olsa şööyle gönül rahatlığıyla güzel bir halay çekerdik :)
Evet _free arkadaşım aynı düşüncelere sahipiz :) yaaa arkadaşlar halaycılar nerdesiniz yanlız kaldık valla burda (bende geç kaldım sanıyodum ama erkenciyiz bugün baksana ) :)
Ömerin kumara dadanmasında Elifin hiçbir rolünün olmadığı tezinin çürüdüğünü söyleyen arkadaşlarımızda var ee peki dün niye hemen soluğu ortda aldı.Ömerde pek ala biliyo (umarım.) Yılmazın kesinlikle art niyetli olmadığını sadece Elifi kocası kendi için uyarmaya geldiğini (Çok önemli yerlerini duymasa da duyması gerekeni duydu diye düşünüyorum.) Ama ömer Yılmaza tahammül edemiyor gerçi adamı gördüğü an yüyleri diken diken oluyo sırf pazar işinden yılmazda olduğu için herkez babası bile kabul etmesine rağmen Ömer bey bunu kendine yediremeyip sürekli öfkeyle kalkıp zararla oturuyor.Konuşmaları duyması gerçi üzücü oldu bunları yazıyorum ama Ben Ömer düşmanı değilim bunuda belirteyim ama sırayla demekten de kendimi alı koyamıyorum keşke tek başına çekse çekiceğine ama maalesef peşinde ailesini elifi ve doğacak çocuğunuda uçuruma götürüyor.
hatırladıkça, aklıma gelenleri yazmaya devam ediyorum.
arkadaşlar dikkat ettiniz mi ?
Erol Tekiner akşam eve Filiz'le geldiğinde Ömer'i sormuştu. Elif Ömer'in nerede olduğunu bilmediğini söylemişti. Ömer ve Elif konsere ( konserdi galiba ) gideceklerdi. Ömer Elif'i işyerine gidip, konsere oradan gideceklerini Elif'te biliyordu. Elif'in bu detayı hatırlamaması ilginç geldi.
diğer güzel bir sahne ise
Pazar yeri konusunda, Mualla hanımın isteği karşısındaki orada bulunan Yılmaz, Salih, Filiz, Fahriye, Ali ve Ekrem'in aralarındaki diyalog güzeldi.
Dizi ekibinin yazdıklarımızı okuduklarını tahmin ediyorum. Bunu dünkü yorumumda da yazmıştım. Aklıma gelen başka detay da, Ömer'in Filiz'e şirketin imkanlarını kullanmayacaksın sözleri.
ben dün gece halay icin sormuştum ama kimse yoktu ben her zaman halaya varım arkadaşlar. Filiz Yılmaz süperdiler dün. Ben dün bekledim stardaki magazin i cıkarda zilerim diye ama cıkmadı Bülent İnal nerde demiş bunları? Evet o acık pazardaki diyalog ercekten cok şirin di hepsi toplanmış, karar veriyorlardı. Artık Yılmaz&Filiz aşkı başlıyor demek elif kıskanmaya başlıyor Filizi. Ama bu ilişki başlamadan önce Filiz Yılmaz ı süründürücek gibime geliyor:)
Omer kumara basladiginda eglenme amacli baslamis, zamanla kopamaz oldugundan her Elif'le yasadigi sorundan sonra kumara gittigi goruntusu ortaya cikmaktadir. Nitekim durum boyle degil.. kumar'in aliskanlik yaptigini hepimizde bilicek kapasitedeysek sorun yok demektir.
Ozet geciyim.. Omer eglence ile basladigi kumar'in kurbani oldu. Burda baska birini suclamak gerekiyosa arkadasi ve Meral'dir. Ama onlari bile suclayamiyorum, cunku kendi dusen aglamaz!
[QUOTE=Ay90]ben dün gece halay icin sormuştum ama kimse yoktu ben her zaman halaya varım arkadaşlar.
Hoşgeldin arkadaşım aaa aşk olsun valla yoktuk olsa seve seve dünkü bölümden sonra olsun ama geç kalmış sayılmayız şimdi başlarız bizde :) :)
ben dün gece halay icin sormuştum ama kimse yoktu ben her zaman halaya varım arkadaşlar. Filiz Yılmaz süperdiler dün. Ben dün bekledim stardaki magazin i cıkarda zilerim diye ama cıkmadı Bülent İnal nerde demiş bunları? Evet o acık pazardaki diyalog ercekten cok şirin di hepsi toplanmış, karar veriyorlardı. Artık Yılmaz&Filiz aşkı başlıyor demek elif kıskanmaya başlıyor Filizi. Ama bu ilişki başlamadan önce Filiz Yılmaz ı süründürücek gibime geliyor:)
Ay90 dün star magazinde çıktı bülent inal ama I.A bitmek üzereyken gösterdiler belki o yüden görememişsindir
ben btn söylenenleri duydum ama şu ömer vuruluo ve yılmaz'ı suçluolar diye duymadım ya..benmi kaçırdım acaba?..bu ömer'de yılmaz'ın başına bela olmaktan vazgeçemedi bi türlü..
Siz Filizcilermi Elif hakkinda kotu bir sey soylemiyorsunuz??
Bi akc sayfa oncekileri okuyun ozaman....Kizin ne iki yuzlulugunu biraktiniz..Nede yalancaligini nede ahlaksizligini..Iyi oku ozaman...
Ayrica bende Yilmazin baska reportajini gordugumu belirtmistim burda (cine5te)
iki kisiyede asik olabilcegini soylemisti ama ilk askin degisik olacagini..
Bence bizi yaniltmak istiyorlar(bulent inal bilerek oyle dedi)
dusunsenize daha bu dizi daha 1 sene falan oynar o 1 senede yilmaz filize asik mi kalicak insanlarda s1k1l1r birseyler olmasi lazim...
Ayrica bende Yilmazin Elife nasil baktigini gordum heleki motora bindiginde ve o sarki calmaya basladiginda yine eski bolumler geldi aklima :)
Ben hep soyluyorum bekleyin ve gorun bizi yaniltmak istiyorlar..
Ayrica Yilmazin Elifi sevdigini siz hala kabulenemiyorsunuz ve kabul emtiyorsunuz
hala ona nasil baktigini bile goremiyosunuz :)
Asil biz dans etmeliyiz siz halayinizi cekin bizde guzel bi pop sarkisinda oynariz :)
bölüm yorumları başlığından çok farklı şeyler yazılmış yine. Bunları sıcak odada tartışsak daha iyi olmaz mı?
Bölümle ilgili yorumumu birkaç sayfa önce yazmıştım ama daha önce de farkettiğim (diğer karakterlerin de yaptığı) fakat Ömer'in bu bu bölümde sık sık alkollü araba kullandı. Alkol alınması hadi neyse de (iyi birşey değil ama kanunlara aykırı değil) dizide alkollü araba kullanılmasına dikkat edilmeli bence. Dizide çok şeye dikkat ediliyor gerçi ama bu kadar basit bir detayın atlanması sinirime dokundu.
Ömer'in bu kadar sorumsuzca davranması kabul edilemez.Ama lütfen bunda Elif'in payı olduğu gerçeğini kabul edelim.Elif bu kadar ilgisiz davranmasa Ömer kendini oyalayacak bir şey arama ihtiyacı hissetmeyecekti.Elif'in sözlerini duyduktan sonra koşa koşa Meral'in yerine gitmesi bunu ispatladı zaten.Ömer aklınca Elif'i cezalandırıyor.Elif'in bütün planlarını altüst ediyor. Ahmet Altan bir yazısında;
"Bir darbenin yarattığı hasarı aynı yere gelen ikinci darbe geçici bir süre için bile olsa iyileştiriyor.
İnsanın kolayca aklına gelecek bir çözüm değil bu.
Bir büyük acı yaşarken yeni bir acı arar kendi kendini oradan, oraya savuran kederli bir şekilde biten bir aşktan yaralanmış olarak çıkarken yeni bir darbe alacağı kesin bir maceraya kendini fırlatan, yeni bir acı hatta aşağılanma yaşayabileceği bir ilişkiye girebilmek uğruna adını varlığını tehlikeye atan nice insanlar görmüşüzdür."diyor.Ben Ömer sahnelerini izlerken hep bu yazı geliyor aklıma.Ömer'in yaptıklarını haklı göstermek ya da aklamak gibi bir amacım yok ama, Ömer'in yaptığı acısını hafifletmeye çalışmaktan başka bir şey değil.
Yılmaz ve Elif'in konuşması "Yılmaz Elif'den başka biriyle konuşamaz mıydı?" sorusunu benimde aklıma getirmedi değil.Ama dizinin gidişatı için önemli bir sahneydi.Yani bir düğüm sahnesi.
Elif ve Yılmaz arasındaki konuşmada Elif'in hayal kırıklığı tabiri caizse gözlerinden okundu.Yılmaz'ın Elif'i unutanayacağını söyleyen arkadaşlar haklılar.Gerçekten unutamaz.Bende biri için hapiste yatsam, tüm hayatımı alt üst edecek kararlar versem unutamam."Evet ya! Böyle biri vardı."derim ara ara kendime.Yani Elif, Yılmaz için bir zamanlar sevdiği kadından öteye geçemeyecek bu saatten sonra.Ara sıra aklına gelecek şüphesiz.Üzerinde fazla durulmaya gerek duyulmayacak sahnelerle göreceğiz bunları.
bölüm yorumları başlığından çok farklı şeyler yazılmış yine. Bunları sıcak odada tartışsak daha iyi olmaz mı?
Bölümle ilgili yorumumu birkaç sayfa önce yazmıştım ama daha önce de farkettiğim (diğer karakterlerin de yaptığı) fakat Ömer'in bu bu bölümde sık sık alkollü araba kullandı. Alkol alınması hadi neyse de (iyi birşey değil ama kanunlara aykırı değil) dizide alkollü araba kullanılmasına dikkat edilmeli bence. Dizide çok şeye dikkat ediliyor gerçi ama bu kadar basit bir detayın atlanması sinirime dokundu.
bence de berna1 zaten bu dizinin içinde sürekli meyhaneyi göstermelerini ve içki içip araba kullanan ömeri göstermelerinden son derece rahatsızım
dün ömerin haline içim parçalandı resmen tamam başta ilk akşam elif i unuttu ama sonra nasılda kendini affettirdi bebek ayakkabılarına bakarken ikisninde gözlerindeki mutluluk inanılmaz güzeldi..daha sonra sinemalara yemeğe gitmeler ne güzel de duruyorlardı yanyana ta ki ömerin aslında lehine ama kendisinin aleyhine sandığı o konuşmayı duyana kadar ..
aahh ahh bu aşk insana bu kadar mı acı verir zamanında yılmaz dükkanı yerle bir etti hapse girdi..şimdi de ömer acısını kumar masalarında unutacak kadar savunmasız kendini tehlikelerin en büyüğünün içine attı bence..
evet şimdi ne olur meral belkide ömer in borcuna karşılık tek-stil hisselerini alabilir ve tekinerleri batırmak isteyen yılmaz (şimdi nedense kurtarıcı melek oldu) yine tekinerleri bu durumdan kurtarmaya çalışır ve de kurtarır ve bizlerde yılmaza bu üstün hizmetlerinden dolayı yakında madalya takarız...
berna1 tafarından gönderildi
En sonunda dizinin senaryosunun gelişiminin hatalısı da biz olduk ya ne yazacağımı şaşırdım doğrusu. En iyisi bu konuda hiçbirşey yazmamak.
Elif'i sürekli kötülediğimizden bahsediliyor ama bölüm yorumlarını okudum (Filiz-Yılmaz aşkını isteyenlerin). Çoğunluk dizide öyle gösterilmeye çalışılmasına rağmen kumar konusunda asıl büyük suçun Ömer'de olduğunda hemfikir. Elif'in Filiz'i desteklemesine değinilmiş ve takdir edilmiş. Elif'in biraz kendini zorlayarak da olsa hem kendi mutluluğu hem de çocuğu için Ömer'e yaklaşmasını kendine yakışan hareket olarak tanımlamış. Başka yorumlar var ve silindiyse onu bilmiyorum ben bu sabah girdim çünkü nete.
Sadece (birisi benim olmak üzere) iki yorumda Elif'in Ömer'in telefonuna özellikle cevap vermemesini eleştirilmiş. Ben Elif'in evliliğini kurtarmaya çalışması gerektiğine inandığım için "ay Ömer'le uğraşamam şimdi" tavrından hiç hoşlanmadım ama sonra da başka şeyler ummasına rağmen Yılmaz'a bunu hiç belli etmemesini de takdir ettim. Öncesinde yapılanları eleştirdik elbette, çünkü Elif eleştirilecek çok şey yaptı (kendisi bile itiraf etti), şimdiyse genelde doğru şeyler yapıyor ve de onu aksine takdir ediyoruz.
Her neyse, bir de kimisi Filiz-Yılmaz aşkını görüyor gözlerde, kimisi ise Elif-Yılmaz aşkının bitmediğini görüyor. Sonuçta bütün bunlar birer yorum farkıdır ve de kimse somut olarak ifade edilmediği sürece "sen niye böyle düşünüyorsun!!" diye suçlanamaz. Rica ediyorum karşılıklı olarak farklı düşünenlere karşı (saygı sınırlarını aşmadığı sürece) biraz daha hoşgörülü olalım. Eğer karşı fikirdeysek de sebepleriyle bunu açıklayalım.
arkadaşım yorumunda çok haklısın yorumlar yorumluktan çıkmış nerdeyse herkes birbirine hakaret etme seviyesine gelmiş arkadaşlar demedik mi bu dizideki karakterler hayal bizler hayal olan şeyler için birbirimiz kırmayalım bunlara gerek yok demedik mii
dün akşam elif'in ömer aradığında telefonu açmamasına bende sinirlendim ya kocan arıyor neden açmıyosun ki belki açsa durum buralara gelmeyecekti..
tamam ben elifi çok seviyorum elif&yılmaz aşkını çok özlüyorum ama bazı şeyleri de körü körüne savunmak mantıksız bence
söylemeden edemicem çok süper bi bölümdü bence.sorsanız hangi sahneyi en çok beğendin diye tabii ki filizin yılmazı masada çok güzel bozduğu sahneyi beğendim derim. walla süper bozdu yaa.bi de tabii öptüğü sahne çok hoştu.bazı arkadaşlar demiş ki yılmaz dükkanda elifle konuşurken çok tedirginmiş,çok özlemle bakmış vb.bense yılmaz'dan kesinlikle böyle bir elektrik alamadım.tamam bir merhaba diyene kadar tedirgndi ama sonra geçti,gayet rahat konuştu.bakışmalara gelince ise yılmazın bakışlarında pek bişey göremedim ama elifinkilerde çok fazla şey vardı. özellikle yılmaz motoruna binerken elifin ona atıığı bakışlar da çok fazla anlam vardı ki en başta da gitme diyo gibiydi.o sahnede özge borak süper oynamış walla.bu sahnede yılmazın bakışlarında pek bişey hisetmememe rağmen filizin pazar yerinde uyuyakaldığı ve yılmazın onu uyandırdığı sahnede yılmazdan acayip elektrikler aldım walla. çok güzel baktı orda filize. filizin eve dönmesine de çok sevindim o kadar da birarada olmasınlar cnm.biraz yılmaz özlem duysun filize.filizin yılmazı bozduğu sahneden sonra şöyle yakışıklı birini bekliyorum artık ya.sürünsün yılmaz efendi.ömere dün çok üzüldüm ya.cnm benim ayakkabıları verirken ne kadar da güzel gülüodu.elifle buluşçağını da unutması normal yani.evlendiklerinden beri hatta daha da öncesi hiç böyle birlikte bir yerlere mi gitmişler bi program mı yapmışlar da ömer de bunu alışkanlık haline mi getirmiş?yok ki böyle bir durum.alıştı tabi ömer de kendisini kapılı kapılar ardında bekliyip belemediğini bile bilmediği bir eşinin olmasına.bu arada ben hep halaya geç kalıodum bugün yetiştim galiba...
barbiee arkadasim seni gercekten yürekten tebrikkkkk etmekkkk istiyorummmm....ya insan bu kadar mi güzel yazar gercekten bu forumda en akli basinda yorum yapanlardan birisin bence.....ellerine saglik...yasanan asklarla ilgili farkli düsünsekte sen hep seviyelisin...sana katiliyorum canim saygilarimla.... :P :P :P
barbiee arkadasim seni gercekten yürekten tebrikkkkk etmekkkk istiyorummmm....ya insan bu kadar mi güzel yazar gercekten bu forumda en akli basinda yorum yapanlardan birisin bence.....ellerine saglik...yasanan asklarla ilgili farkli düsünsekte sen hep seviyelisin...sana katiliyorum canim saygilarimla.... :P :P :P
Açıkçası bugün aldığım tebrikler beni hem sevindirdi hem şaşırttı beklemiyordum
ben bu forumda ki herkesi tanımasamda değer veriyorum ve herkesin birbirini kırmadan yorumlarında devam etmesini çok istiyorum yarın bir gün dizi bittiğinde birbirimize ettiğimiz hakaretler kötü sözler elimize ne geçirecek ki
aynen sana katiliyorum barbiee arkadasim.....devam böyle....sonucta birbirimizi tanimasakta biz arkadasiz ve bir dizi icin birbirimizi hicccc kirmaya degmez....
haaaaaaaaa bu arada halaycilar halaya devam.....ben her zaman varim halaya.....FFF&&&YYY
Dizimiz her zamanki tazeligini ve buyusunu korudu ve harika bir bolumle bize yine misafir oldu. Boyle misafire can kurban. Hemen bolumle alakali yorumlarima geciyorum….
Evet iste benim hasretle ve inatla bekledigim Elif cikislari bu cikislardi arkadaslar ! Bu cikislarla birlikte Elif’in durusu hakkindaki dusuncelerimi ister istemez duzeltmem gerekiyor. Elif cizgisini cok gecmeden hemen duzeltmistir. Cikisini her ne kadar gec de yapmis oldugunu dusunsem yapmis olmasina cok sevindim. Boylelikle Filizi Omerin ve Erol beyin yaninda da destekleyebilecek cesaretinin kendisinde var oldugunu bize kanitlamis oldu. Tesekkurler Elif Tekiner ! Elifin bu bolum galiba kendisini elestirebilecegim tek bir sahnesi bile yoktu. Diziyi bi 2-3 defa daha seyretmeyi dusundugum icin kesin olarak konusmak istemiyorum ama galiba en guzel bolumlerinden biriydi Elif karakterinin.
Elif-Yilmaz bulusmasi ve “Haaaaaayyyyyy yi Haaaaaaaaa….haaaa haaaaa haaaaayyyy” nidasi esliginde bir gorusme. Yilmazi da Elifi de cok takdir ettim bu sahnede. Bakismalar ah o bakismalar neler anlatirlar insana, neler anlatirlar anlamak isteyenlere, neler anlatirlar anlasilmak isteyenlere…… O son sahnedeki bakismalardan sonra yuregimin butun telleri koptu arkadaslar butun telleri…..
Kendilerine yakistigi gibi hareket ettiler. Yalniz senarist ablalarimizin Elif hususunda verdikleri mesaji biraz abartili bulmaya basladim acikcasi. Ya tamam Elifi cok kotu gunlerin bekledigini aylar oncesinden ogrenmis ve sevinmistim, cunku hak ettigini dusunuyordum. Ozaman sizlere Elifi benim bile reva goremeyecegim gunlerin geldigini yazmistim. Gercekten bukadarini beklemiyordum. Neden Elif karakterinin aldigi her nefesin bir yerelere zarar verdigi izlenimini vermeye calisiyorlar senarist ablalarimiz anlamis degilim. Omerin Elifle Yilmazin konusmalarina sahit oldugu sahne cok guzeldi tamam, ama neden bukadar cabuk uzmek istiyorlar bu kizi anlamakta gucluk cekiyorum. Yoksa ara sira senarist ablalarimiz Elif’in hamile oldugunu unutuyorlarmi? Hamile olmasa bile Elif hak ettigi cezayi cekti coktaaan bana gore, ayni seyleri Omer icin hala soyleyemiyorum ama abartilmamasi taraftariyim. Bir an once Omerin de fisini kessinlerde Omer Elifle mutlu olsun artik.
Alinin t.v. de cikan satis gosterisine bir tek Elif gulumsuyordu, ama alayci bir havayla degil gercekten ozlem dolu, sevgi dolu bakislarla. Erol bey ve Omer de alayci dusunceleriyle hala dans halindeydiler bu sahnede. Omerin koplekslerini kimden miras olarak aldigini da bu sahneyle tam gormus oluyoruz diyecektim ki bolumun sonlari beni fena halde sasirtti dogrusu. Erol bey kendisine yakisani yapti ve harikulade bir “gonul alma seferberligi” esliginde Filizcigimizin hem gonlunu hemde sevgi dolu bakislarini geri kazandi. Bu mutlulugu kuslar bile kiskandi, ben sahitim ! Malum o siralar bayaaa bi yukseklerde ucuyordum…… :P
Filizin Yilmazi bozdugu sahne gercekten cok muthisti, Yilmazin o yuz ifadesinden hazz/zevk almis olan arkadaslarin kimler oldugunu tahmin edebiliyorum. Esperanza nin haricindekileri de tabi…. Zannedersem bu arkadaslar Mimar konusunda da buyuk bir hayal kirikligi yasadilar, yani zevk alamaya da fazla alismamak lazim demekki :P
Yilmazin cesaretine, inancina ve moral depolama taktigine hayran kaldim resmen. Her is yerinde cok degil 1 tane Yilmaz olsa o ortamin basaramayacagi is yoktur. Kac haftadir dizimiz birlik ve beraberlik mesajlari veriyor, bilmem dikkatinizi cektimi ! Bu mesajlarin boyle toplumsal huzurun ve guvenligin kayboldugu bir doneme getirtilmis olmasi sadece ve sadece takdir edilir. Dizimiz olumlu mesajlar vermek konusundaki ustaligini olumsuz mesajlar vermede de ispatliyor sanki. O cok elestirdigimiz meyhane muhabbetlerini “Aile cay bahcesi” ortamlarini andiran sahnelerle susleyip terminolojimize galiba “Aile meyhane bahcesi” ni ithal etmek de kararlilar. Bu sahneleri de keyifle kiniyorum !
Omer-Meral restlesmesini cok dobra buldum, Omeri hemde Meral’a karsi bukadar acik sozlu izlemek ve dinlemek son derece keyifliydi. Ceyda ve Murat Filizi gec de olsa anlama gayreti icerisindeyken pimpirik biyikli cocuk ile Omer bey Filizicigimizi anlamamakta daha dogrusu anlamaya calismamakta ant icmis gibiydiler. Bunun yaninda Omerin hediyesini de cok ince buldum, bir Baba adayinin gonlundeki sevinci ve mutlulugu baska bir yuz ifadesi kesinlikle anlatamazdi. O sahnede Omeri basarisindan dolayi tebrik ediyorum. Elifin tesekkur etme konusundaki beceriksizligi galiba bundan once bir cok defa tartisilmisti, ama Elife bu hafta yuklenmenin dogru olmadigini dusundugum icin bu sahneyi unutuyorum. Kamuoyunun (siz degerli arkadaslarimin) takdirine birakiyorum :P
Omerin senetini odemesinde galiba yine Yilmazin bir yardimi olacak ve boylelikle anti-Yilmazci arkadaslarimizin galeyana getirtilmesine de on ayak olunacak. Yilmaz ve Omer karakterleri hayatin icinde barindirdigi sadece iki farkli karakter, onun icin isyan etmek icin sahne avina cikmayalim arkadaslar lutfen. Dizimizi butun gercegi ile kabullenelim. Bunun aksini yapmakta direnen arkadaslarimiz nekadar isyan ederse etsinler hayatin gerceklerini degistiremezler; “Mazlumlarin ah’i cikar aheste aheste !”
Bolum yorumlarini okuduktan sonra eklemek istedigim bazi dipnotlar....
- Elifin Yilmazla bulusacaklari sirada Omerin telefonunu almamisini ben gayet yerinde buldum acikcasi. Aklina belki telefondayken Yilmazin istemeden cikartabilecegi bir sesi Omerin duyabilecegi suphesi gelmistir, yada Yilmazin soyleyeceklerini cok merak ettigi icin dikkatinin dagilmamasi icin acmamistir. Ama Elifin yuz ifadesinde Yilmazdan en ufak bir umit bekleme bakisi gormedim arkadaslar (son bakismalar haric). Her ikisi de muhtesemdi o sahnede.
- Michelle arkadasimiz hakli cikti ve eskiye dair goruntuleri bize gostermediler, bu zevkten bizi mahrum etmis olmalarina cok uzuldum. O sahnelere saatlerce gozumu hic kirpmadan bakabilirim.
- Arkadaslar bu Filize ve diger karakterlere olan yargisiz infazlarimizi artik askiya alma zamani geldide geciyor, hala Filizcigim hakkinda yok gurursuzdu yok gicikdi, yok soyleydi yok boyleydi, yok onun yuzunden oldu hersey gibi cirkin ifadeler okumaktan biktim. Bu guzel forumda tam da bir temizlik operasyonu baslatmisken bazi arkadaslarimizin forumumuzu copluge cevirme gayretlerini anlamam mumkun degil. Copluklere olan ozlem biran once son bulmali.
- Zannedersem “halay” konusunda bazi anlasmazliklar oluyor. Arkadaslar halaya kim once gelirse, mendilini havaya kaldirip 3 defa evet evet 3 defa salliyor ve halaya basliyor. Onun ardindan gelenler de ona katiliyor eger halaya baslamak icin birbirimizi bekleyecek olursak burdan hic ayrilmamamiz lazimki buda mumkun degil. Yani simdi Ay90 arkadasimizla baslayan halayimiza Sagopa, _free_ arkadaslarimizda istirak etmis oldular hemen ardindan gelenler de bu harika halaya katilabilirler. Ben yerimi aldim bile, barbiee arkadasimizin dondurma jestinden dolayi kendisine ozel bir surprizimiz olmali diye dusunuyorum. Bu guzel halayimiz ona gelsin, oda biran once aramiza katilsin :P Evet bu konunun sicak odamizda gorusulmesi gerekiyor katiliyorum ve gidiyorum.
Saygilar efem.....
Ayrica Omer'in Elif yuzunden(guluyorum buna her okudugumda) kumara baslamasini savunan arkadaslarin.. bide madalyonun diyer yuzunden bakmalari tavsiyem..
Nedense kimsenin aklina sirketin bu kotu gidisati gelmiyo. Oysaki gecenki bolumde gordukki Omer'in kafasini sirket ve Filiz'in son davranislari kurcaladi durdu. Hatta o kadar ileri gittiki bu durum cok sevdigi biricik esi Elif bile aklina gelemedi. Her ne kadar Elif'in zorlamasiyla biseyler olsa bile.
**Demekki insan zaaflarina hakim olamadiginda, en kolay sey cevresindekilere sucu atmak oluyomus.. bunuda bi cok ornekle gorduk.
Kumar'a nie basladigi cokta umrumda degil, ama bundan sonraki bolumlerde bolca Omer ve Elif kareleri gorecegimiz kesin.. kimse bu gidisattan dolayi doya doya ask yasayamayacagina gore, bazi hayaller bi sureligine rafa kaldirilicak demektir.
Ayrica Omer'in Elif yuzunden(guluyorum buna her okudugumda) kumara baslamasini savunan arkadaslarin.. bide madalyonun diyer yuzunden bakmalari tavsiyem..
Nedense kimsenin aklina sirketin bu kotu gidisati gelmiyo. Oysaki gecenki bolumde gordukki Omer'in kafasini sirket ve Filiz'in son davranislari kurcaladi durdu. Hatta o kadar ileri gittiki bu durum cok sevdigi biricik esi Elif bile aklina gelemedi. Her ne kadar Elif'in zorlamasiyla biseyler olsa bile.
**Demekki insan zaaflarina hakim olamadiginda, en kolay sey cevresindekilere sucu atmak oluyomus.. bunuda bi cok ornekle gorduk.
Kumar'a nie basladigi cokta umrumda degil, ama bundan sonraki bolumlerde bolca Omer ve Elif kareleri gorecegimiz kesin.. kimse bu gidisattan dolayi doya doya ask yasayamayacagina gore, bazi hayaller bi sureligine rafa kaldirilicak demektir.
Ömer'in kumara başlamasının tek sorumlusu Elif değil bunu kabul ettik.Ama bu konuda Elif'in sütten çıkmış ak kaşık olmadığıda kesin.
Ömer'in kumara başlamasının tek sorumlusu Elif değil bunu kabul ettik.Ama bu konuda Elif'in sütten çıkmış ak kaşık olmadığıda kesin.
Elif Omer'le kalarak ona buyuk bi iyilik etti zaten. Hic kimse sevmedigi bi kisiyle kalmak zorunda degil. Suanki Elif'in durumu istemedigi halde kalmasi gercekten buyuk bi davranis.. ama sen gel kisa surede herseyin tekrar ayni olmasini bekle ve her olumsuz olayda yanlis seyler yap.
Omer'in yaptigi sorumsuz davranislar'in sorumlusu sadece kendisidir.
Zorla guzellik olmaz diyorum ben.
yengecs'e bir konuda katılıyorum.
Ömer Elif'in davranışları nedeniyle kumara başlamadı. Ömer'in Şirket hisselerini geri alma konusunda Meral'le konuşmaya gittiğinde, Ömer'in daha önce kumar oynadığı ile ilgili sözleri unutmayalım. Ömer, önce eğlence amaçlı oynadı sonra eşinin kendisini kumardan uzak tutmak için gece dışarı çıkmasın diye kendisine ilgi gösterdiğini öğrenince, Yılmaz'la Elif'in konuşmasını görmesi de var, kızgınlık ve inat uğruna oynamaya gitti. Birazda alkol'ün etkisi ve sağlıklı düşünememesi.
Ömer'in kumara başlamasının tek suçlusu Elif değil ama onun da payı var. Zaten Elif de itiraf etti bunu. Ne demişti Sema'ya geçen bölümlerde ?
"Erkeği rezil eden de, vezir eden de kadındır" demişti. Demek ki kendinde böyle bir hata payı görüyor ki öyle söyledi.
Ama tabi ki tek suçlu o değil.
Omerin kumara baslamasini tabiki Elife baglayamayiz, ama bunu yapan da yokki zaten. Bi cok arkadasimiz Omerin kumar masalarina olan tutkusunda Elifin Omere olan ilgisizligininde bir rolu vardir diyorlar ve tabiki de haklilar. Bu son bolumde Omer hic kumari dusundu mu? Elif Omere seninle bu aksam bi yere gidelim dediginde Omerin yuzunde acan gulumsemeleri gormedik mi? Bu gulumseler bizlere cok sey anlatiyor arkadaslar. Omer Elifin kendisiyle ilgilendigine cok sevindi hemde cok ve artik onunla ilgilenmek istedi. Ne yazikki cok surmedi. Omer kumara yine eskisi gibi sirf eglence icin devam etseydi herzamanki yaptigi gibi tadinda birakirdi, ama goruyoruzki bu eglence seviyesini Omer abartti bunda tabiki Elifin ilgisizliginin ve son konusmasindaki itiraflarinin bi katkisi var. Bu konuda Elifi masum gosterebilmemiz mumkun degil. Elifi elestirmek istemiyorum beni fazla zorlamayin....
Elif Omer'le kalarak ona buyuk bi iyilik etti zaten. Hic kimse sevmedigi bi kisiyle kalmak zorunda degil. Suanki Elif'in durumu istemedigi halde kalmasi gercekten buyuk bi davranis.. ama sen gel kisa surede herseyin tekrar ayni olmasini bekle ve her olumsuz olayda yanlis seyler yap.
Omer'in yaptigi sorumsuz davranislar'in sorumlusu sadece kendisidir.
Zorla guzellik olmaz diyorum ben.
Elif'in Ömer'e bayıldığı için o evde kaldığını söylemiyor kimse.Elif'in Ömer'in yanında kalması bir lütuf değil kanımca.Zorla güzellik olmaz sözü çok doğru.Elif'i zorla tutan da yok zaten.Elif istediği zaman gidebilir kimse elini kolunu bağlamıyor.Gitti de Elif hatırlarsan çalabileceği her kapıyı çalıp sonra paşa paşa evine döndü.Yanlış hatırlamıyorsam Ömer Elif'e gidip yalvarmadı.Evet Elif'i çok seviyor.Şimdi Ömer'in Elif'e olan zaafını Elif bu şekilde suistimal edebilir öyle mi?İstediği zaman gidecek , döndüğünde her şeyin eskisi gibi olmasını bekleyecek.Bir kadının eşine yardımcı olması gerekliliktir bence.Elif'in yaptığının kutsanacak bir yanı yok.Düşmanı olan Yılmaz bile Ömer'e yardımcı olmaya çalışırken Elif'in oturması komik olurdu zaten.
Omerin kumara baslamasini tabiki Elife baglayamayiz, ama bunu yapan da yokki zaten. Bi cok arkadasimiz Omerin kumar masalarina olan tutkusunda Elifin Omere olan ilgisizligininde bir rolu vardir diyorlar ve tabiki de haklilar. Bu son bolumde Omer hic kumari dusundu mu? Elif Omere seninle bu aksam bi yere gidelim dediginde Omerin yuzunde acan gulumsemeleri gormedik mi? Bu gulumseler bizlere cok sey anlatiyor arkadaslar. Omer Elifin kendisiyle ilgilendigine cok sevindi hemde cok ve artik onunla ilgilenmek istedi. Ne yazikki cok surmedi. Omer kumara yine eskisi gibi sirf eglence icin devam etseydi herzamanki yaptigi gibi tadinda birakirdi, ama goruyoruzki bu eglence seviyesini Omer abartti bunda tabiki Elifin ilgisizliginin ve son konusmasindaki itiraflarinin bi katkisi var. Bu konuda Elifi masum gosterebilmemiz mumkun degil. Elifi elestirmek istemiyorum beni fazla zorlamayin....
sen zaten elifi elestirmesen sasirirdim
bunuda elifn ustune attin ya bravo sana :)
daha nediyim sana !seni fazla zorlamiyalimi ?
zaten kendin herseyi anlatiyorsun ..her hafta elifi elestirmekten baska bir sey yaptigin yok zaten :) yeni avatarin ne komik oyle ahahaha
Yazdigin hicbir seye katilmiyorum Ebroe, eger son yaptigim bolum yorumlarimi okursan nekadar yanildigini kendi gozlerinle okuyacaksin. Imzamla avatarimi begendigine sevindim, gercekten cok guzel oldu, Tubi sagolsun. Bu arada senin imzanda fena degil, ama avatarin hakkindaki dusuncemi istersen yazmayayim, cunku kirilmani istemem. Sadece ciplak biseyler var, ne oldugunu ve kim oldugunu senden daha iyi bilmem mumkun olmadigi icin fazla desmiyorum.
zaten kendin herseyi anlatiyorsun ..her hafta elifi elestirmekten baska bir sey yaptigin yok zaten :) yeni avatarin ne komik oyle ahahaha
ya nasıl böyle yorumlar yapabiliyosun ki..burada kimse hiç bir filizci seviyesini düşürmedi herkese kefil olabilirim..bir çok elifi seven arkadaşımda öyle tabiiki çok seviyeli herkesin görüşüne saygılı,ama demekki sen istisnalardansın
hatırlamıyosam önceki yorumunda ömer'in kumara başlama sebebi filiz diyerek asıl gülünç yorumu sen yaptın..lütfen diyorum ya lütfen artık şu saçma yorumlarından vazgeç
hayatimsan...
22-04-06, 18:16
Üç gündür işlerimin yoğunluğu yüzünden ne nete nede sitemize bakabiliyordum sabahtan beri yorumları okumaya çalıştım ve ancak yorum yazıcak fırsatı bulabildim :)
Açıkçası bölümden çok fazla bişey anlıyamadım yani hem kısa sürdü gibi geldi hemde heyecansızdı(kast ettiğim tabiki polisiye vari bişey değil tabi.) ama beğendiğim sahneler de vardı tabi. çoğu ardaşımdan o sahneleri çok beğenmiş,
Birincisi;Filizin o anki şaşkınlık ve sevinç ile Yılmazı öpüşü elini tutuşu (ben geçici olduğunu bilerek bunu sadece o sebebe bağlıyorum.) :)
Öncelikle mahalelilerin bu muhteşem dayanışmasının bu bölümde kat be kat daha arttığını görmek son derece keyifli sohnelerde dayanışmayı isteyince azmedince herşeyin üstesinden gelinebileceğini çok ii bir şekilde gösterdiler senaristler,bölümün çoğu zaten pazar sahnleriyle geçti tamam çok güzeldi ama belkide ben daha çok F&Y sahneleri görmek istediğim için bölümden çok fazla bişey anlamamış olabilirim.Vee unutmadan kesin yorumlarımız okunuyo die düşünüyorum dikkat ettiyseniz pazar çalışmalara yaparken yılmaz arkadaşlar ''Verginizi Ödüyceksiniz'' dedi bu çok dikkatimi çekti benim.
Filize gurursuz diyen arkadaşlar sanırım bu bölümde nasıl gurur yaptığını ve Yılmaza balılama atlamadığını görmüşleridr.(her ne kadar Yılmaza deli gibi aşık olduğunu bilsekte ) Filizle sorunu olan arkadaşların Yılmaza bunun böyle olmadığını en azındna Yılmazın yüzüne karşı çok kesin bi tavırla ''Biz seninle sadece iş için bir aradayız demesi sanırım yeterli olmuştur.Ben Filizin bu tavrındna son derece keyif aldım Yılmaz çok güzel bozuldu bu nedemk oluyo Eksperanza arkadaşım senin isteğin bu bölümden sonra gerçekleşicek sanırım bende hep böle olsun istedim.Filiz Yılmazı sırılsıklam aşık edicek ve koşturucak peişinden yılmaz bunu hak etti artık lütfen diyorum sayın senaristler yönetmenler Filiz tarafından aşkı için burnu sürtüsün Yılmaz efendinin....
(neyse çok uzattım.)
son sahneye değinmek istiyorum;Elif çok şaşırdı Yılmazın onunla konuşmak istemesine çünkü bambaşka bi konuşma bekliyordu ,Yılmazın Elife karşı bakışlarında ben sadece dosthane bi yaklaşım gördüm yani tamamen bitmişlik vardı onu uyarması bakışları;evet giderken motorunun üstünde bir bakış attılar ama elifin bakışının yanında Yılmazınki hiçti bence Yılmaz bir an Niye böyle olduk diye şaşırmışlıla düşünebilir ama Elif çok ** çok kötü oldu gözleri doldu büyük bi hasretle baktı nerdeyse gitme diycekti. ama Gitti.........
Kurdoğlu ,berna1,Ay90 ve diğer halay çekmek isteyen arkadaşlar nerdesiniz yaaaaaaaaaaa sizi göremedim. hee bu arada barbii(yanlış yazdıysam çok özür.) dün akşam diziyi izlerken dondurma yedim ve sen aklıma geldin bide onun öncesindede çay içtim ama :) :blush:
_free_ sana sonuna kadar hak veriyorum biz burda kavga edip filizi veya elifi(ki senin dedigin gibi biz filizciler buna cok dikkat edip birsey demiyoruz)suclamaya gelip yazi yazmiyoruz!! Ve ben bunu basindan beri söylüyorum sonuna kadar FILIZ VE YILMAZ!!!!!
onlar aski hak ediyorlar !!!!
IKISIDE MASUM VE TEMIZ INSANLAR VE BEN INANIYORUMKI ONLAR BERABER OLUP MUTLU OLACAKLAR!!!!!!!!!ha unuttmadanumudunu yitiren arkadaslarima yani filiz ve yilmazcilar sakin ha onlar beraber oluaaaaaaaaaak bunu sakin unutmayin!!!!
omerin kumarini bile eliften biliyorsunuz!
sacmalamayin artik lutfen!
elif ona ilgi gostermiyormus falanda filanda
elif zaten ondan ayrilicakti o zorlamadimi elifi ..hamile olduktan sonra yine eve dondu...sonucta elif omeri sevmiyor..sevmeyede mecbur degil,...
yilmazin nasil filizi sevmiyorsa elifde omeri sevmiyor
ama ikisininde dugulai ayni...
elif omeri kocasi oldugu icin odan hoslaniyor ona aciyor
aynisi yilmazdada ..yilmaz da filizden hoslaniyor ve onlara yardim etmesi cok hosuna gidiyor..ama bu kadar ynai...
o HAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII sahnesinde : elif ve yilmaz sahnesi muhtesemdi :)
birbirlerine bakislari ....ah soz vermis askalra ah :)
Yazdigin hicbir seye katilmiyorum Ebroe, eger son yaptigim bolum yorumlarimi okursan nekadar yanildigini kendi gozlerinle okuyacaksin. Imzamla avatarimi begendigine sevindim, gercekten cok guzel oldu, Tubi sagolsun. Bu arada senin imzanda fena degil, ama avatarin hakkindaki dusuncemi istersen yazmayayim, cunku kirilmani istemem. Sadece ciplak biseyler var, ne oldugunu ve kim oldugunu senden daha iyi bilmem mumkun olmadigi icin fazla desmiyorum.
hahaah hayir avatarimda bir sey yok :)
avatatarimdaki sema ozturk (lady) haci dizisinden bir sahne o resim
ciplak miklakda degil belli acik sadece....yeni favorilerimden sema
Aciklamana gerek yoktu ama itiraf edeyim cok nazikce bi davranis. Boylece zevk ve renklerimizin nekadar zit oldugunu da tekrar gormus olduk. Saygi oldugu muddetce saygisizlik olmaz. Saygi olsun ki saygisizlik olmasin.
ya nasıl böyle yorumlar yapabiliyosun ki..burada kimse hiç bir filizci seviyesini düşürmedi herkese kefil olabilirim..bir çok elifi seven arkadaşımda öyle tabiiki çok seviyeli herkesin görüşüne saygılı,ama demekki sen istisnalardansın
hatırlamıyosam önceki yorumunda ömer'in kumara başlama sebebi filiz diyerek asıl gülünç yorumu sen yaptın..lütfen diyorum ya lütfen artık şu saçma yorumlarından vazgeç
ne sacmaliyorsun sen ya?nezaman filizin sucu dedim ben !
goster ozaman o yorumumu ? nerde yazmisim ben oyle..
filizcilermi seviyelerini dusurmedi lutfen yaaa..seninle tartismak bile istemiyorum
kendim onceleri neler neler okudum...neler yazildi elif hakkinda..
isim bile verebilirim ama isim bile vermek istemiyorum cunki cok s1k1ld1m!
yine biriyle tartismak istemiyorum burda..
Aciklamana gerek yoktu ama itiraf edeyim cok nazikce bi davranis. Boylece zevk ve renklerimizin nekadar zit oldugunu da tekrar gormus olduk. Saygi oldugu muddetce saygisizlik olmaz. Saygi olsun ki saygisizlik olmasin.
neden zevk ve renklerimiz zitmi$?hangi konuda anliyamadim?
ne sacmaliyorsun sen ya?nezaman filizin sucu dedim ben !
goster ozaman o yorumumu ? nerde yazmisim ben oyle..
filizcilermi seviyelerini dusurmedi lutfen yaaa..seninle tartismak bile istemiyorum
kendim onceleri neler neler okudum...neler yazildi elif hakkinda..
isim bile verebilirim ama isim bile vermek istemiyorum cunki cok s1k1ld1m!
yine biriyle tartismak istemiyorum burda..
"omerin kumarini bile eliften biliyorsunuz!"demiştin...ve bundan önceki yorumlarda kumarın sebebi filiz olabiliceği yazılmıştı sende onlara karşılık bunu yazdın
herneyse üzgünüm ama ben senin üslübünda ve tarzında konaşamıycam sevgili arkadaşım...saygıyla kal...
"omerin kumarini bile eliften biliyorsunuz!"demiştin...ve bundan önceki yorumlarda kumarın sebebi filiz olabiliceği yazılmıştı sende onlara karşılık bunu yazdın
herneyse üzgünüm ama ben senin üslübünda ve tarzında konaşamıycam sevgili arkadaşım...saygıyla kal...
sen oylesini hak ediyorsun cunki
ben ne birine o konu hakkinda destek verdmi nede oyle bir sey soyledim
seninle muhatap bile olmak istemiyorum!tamami sus yeter artik!
Gercekten güzel bir bölümdü
Bu defa Ömere gercekten acidim yani Elifin ona yaklasimi
onu okadar sevindirmisti ki yüzü gülmeye basladi ki yine
yikildi Elif ile Yilmazi dinlerken Elifin onunla ilgilenmesinin
tek nedenin onun kumar oynamsindan dolayi oldugunu
zanetti (belki de öyleydi) bide bu konulari Yilmazla niye
konusuyor diye düsündü tabii Sonra tam sinirlenip
"alin oynuyorum iste" der gibi gitti herseyi kaybetti!!
Simdi hangi yüzle ailesinin karsisina cikacak merak konusu
ki bunda Elifin bi sucu yok bence
Bu arada Yilmaz ile Elif sahnesi de muhtesemdi yani. Yine
onlarin müzigi caldi ve Yilmaz sanki Elife eskisi gibi derin, derin
bakti gibi:) Ama Forumda okuduguma göre Bülent Inal artik Filiz
ve Yilmaz aski baslayacak demis ama benim fikrime göre dizinin tüm
konseptini deyistiriyorlar Birdenbire dizinin yeni aski
Neden ozaman söz vermis asklara... Olamaz ya
Elif nolacak o mutlu olmicak mi hic Ozaman Ömer ve Elif askida
baslasin.
Neyse benden budakar :img-huh:
arkadaşlar dün geceki bölümde eski günleri kim düşündü..elif mi?? yılmaz mı?? reklamlarda görmüştüm ama izlerken göremedim kaçırdımmı acaba?? bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..şimdiden teşekkürler..
ebr0e arkadaşım insanların avatarlarıyla dalga geçmeni hiç yakıştıramadım sonuçta ortada bi emek var ve tubi hazırlamış bu avatarı kurdoğlu nu eleştirirken emeğe saygısızlık yapmışsın belirtmek istedim ve hiç hoş bi davranış değil bence
arkadaşlar dün geceki bölümde eski günleri kim düşündü..elif mi?? yılmaz mı?? reklamlarda görmüştüm ama izlerken göremedim kaçırdımmı acaba?? bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..şimdiden teşekkürler..
arkadaşım o görüntüler sadece fragmanda gösterildi dizide yayınlamadılar dolayısıyla o görüntüleri elif mi yılmaz mı düşündü orası bi muamma olarak kaldı :)
(neyse çok uzattım.)
Afiyet olsun arkadaşım yalnız böyle halay çekip terli terli dondurmalarınızı yiyip hasta olmayın sizlerde hasta olunca foruma kim yorum yapacak :D
nehirrkayaa
22-04-06, 19:35
yılmaz filize karşı sadece hayranlık duyuyor bence,,,,filiz hayranlık duyulacak biri zaten,,ama yılmaz hala elife aşık
arkadaşım o görüntüler sadece fragmanda gösterildi dizide yayınlamadılar dolayısıyla o görüntüleri elif mi yılmaz mı düşündü orası bi muamma olarak kaldı :)
teşekkürler..çok merak etmiştim.. :blush:
Avatarin cok tatli Kurdoglu inan ki..Cok $irin bir kiz..Tubi`nin de emegine saglik..
Bu arada halaya bende dahilim..Ama ben ba$i cekerim..Eeee nede olsa bu i$in ustasiyizdir sülaleceee... :img-heh: :img-heh:
Avatarin cok tatli Kurdoglu inan ki..Cok $irin bir kiz..Tubi`nin de emegine saglik..
Bu arada halaya bende dahilim..Ama ben ba$i cekerim..Eeee nede olsa bu i$in ustasiyizdir sülaleceee... :img-heh: :img-heh:
Tesekkurler Figan, cok naziksin arkadasim. Cok dogal ve cok hos bi oyunculugu var bu hanimefendinin gercekten cok begeniyorum. Bu arada tamam kabul ettik Figan, yeterki sen gel halayimiza katil. Basini da cekersin, mendilleri de :P
Elif'in Ömer'e bayıldığı için o evde kaldığını söylemiyor kimse.Elif'in Ömer'in yanında kalması bir lütuf değil kanımca.Zorla güzellik olmaz sözü çok doğru.Elif'i zorla tutan da yok zaten.Elif istediği zaman gidebilir kimse elini kolunu bağlamıyor.Gitti de Elif hatırlarsan çalabileceği her kapıyı çalıp sonra paşa paşa evine döndü.Yanlış hatırlamıyorsam Ömer Elif'e gidip yalvarmadı.Evet Elif'i çok seviyor.Şimdi Ömer'in Elif'e olan zaafını Elif bu şekilde suistimal edebilir öyle mi?İstediği zaman gidecek , döndüğünde her şeyin eskisi gibi olmasını bekleyecek.Bir kadının eşine yardımcı olması gerekliliktir bence.Elif'in yaptığının kutsanacak bir yanı yok.Düşmanı olan Yılmaz bile Ömer'e yardımcı olmaya çalışırken Elif'in oturması komik olurdu zaten.
Olay sadece Elif'in daha olgun olmasindan kaynaklaniyo. Istedigi icin gidip gelme olayi soz konusu degil. Fikrinden hamile olmasaydi caymazdi zaten. Bu konuda hic bi suphem yok. Sadece kafasinin karisik oldugu bi donem, olaylardan uzak olmayi istemeside bana gore hata degil. Evden ayrildigi icin isinede gidemedi istedigi halde. Cunku sevdigi isi yapiyodu, keyfinden gitmedi yani.
Hos hala o evde niye kaldiginida anlamis degilim senin gibi. Zorla tutan yok, ama ustlendigi bi sorumlulugu var. Iste bu noktada konu daha bi aydinlaniyo. Cunku simdi kendinden cok bebeginide dusunmek zorunda. Bunun bilincinde oldugu icin evde kalmayi tercih etti.
Omer'in duygularini su istimal edebilicek en son insandir Elif aslinda. Nedense dogru soyleyen dokuz koyden kovulur ata sozu Elif icin yazilmis.. durust olup herseyi esine anlatmasi yanlis bi hareket degildi, tabi Omer acisindan en son duyulucak seyler olsa bile. Buda gercegi degistiremeyecegine gore?..
Ömer - Elif iliskisi de çikmaza sürükleniyor gibi..
Son bölümde olanlardan sonra evliliklerini saglikli bir sekilde yürütebilecekleri ihtimali zayif gibi. Zaten aralari yeni yeni düzelmeye baslamisken Ömer duyduklarini yanlis algilayacak, hatta algiladi ve sonucunu gördük. Tekinerler büyük olasilikla herseylerini kaybedecekler.
Herkesi çok zor günler bekliyor, özellikle Elif'i...
Olay sadece Elif'in daha olgun olmasindan kaynaklaniyo. Istedigi icin gidip gelme olayi soz konusu degil. Fikrinden hamile olmasaydi caymazdi zaten. Bu konuda hic bi suphem yok. Sadece kafasinin karisik oldugu bi donem, olaylardan uzak olmayi istemeside bana gore hata degil. Evden ayrildigi icin isinede gidemedi istedigi halde. Cunku sevdigi isi yapiyodu, keyfinden gitmedi yani.
Hos hala o evde niye kaldiginida anlamis degilim senin gibi. Zorla tutan yok, ama ustlendigi bi sorumlulugu var. Iste bu noktada konu daha bi aydinlaniyo. Cunku simdi kendinden cok bebeginide dusunmek zorunda. Bunun bilincinde oldugu icin evde kalmayi tercih etti.
Omer'in duygularini su istimal edebilicek en son insandir Elif aslinda. Nedense dogru soyleyen dokuz koyden kovulur ata sozu Elif icin yazilmis.. durust olup herseyi esine anlatmasi yanlis bi hareket degildi, tabi Omer acisindan en son duyulucak seyler olsa bile. Buda gercegi degistiremeyecegine gore?..
Aslında önceden konuştuğumuz şeylerin tekrarı oluyor konuşmalarımız.Ama başladık bir kere konuşalım.Herkes hata yapabilir ama hatanın büyüklüğü önemlidir.Elif olgun bir karakter o kadar olgun ki işler biraz sarpa sardı mı hemen ortalardan yok olup, eski sevgilisinin yanına koşuyor.Ben Elif karaterini seviyorum da aklıma şu soru geliyor hep deniz fenerinde Yılmaz Elif'e "Evet" deseydi ne olacaktı.Elif malesef senin dediğin gibi çocuğunu düşündüğünden dönmedi o eve.Eğer çocuğunu o kadar düşünseydi her şeyi geri de bırakıp eski sevgilisinin yanına gitmezdi.Elif deneyebileceği tüm yolları denedikten sonra yapacak bir şeyi kalmadığı için döndü o eve.
Elif Yilmaz'a gittiginde hamile oldugundan habersizdi.
Elif Yilmaza gittginde belki hamile oldugundan habersizdi ama Omerle ayni yatagi paylastigini biliyordu ! Tek cumlelik bir cevap olmamasi icin bu cumleyide oylesine yaziyorum.
Benim aklımda öyle kalmış demek ki.Yaşlılık malum:DYanlışlık için özür diliyor ve Kurdoğlu'nun cevabına aynen katılıyorum.Belki hamile değildi ama Yılmaz'la görüştüğünde başka biriyle evliydi.
Diziyi $imdi izledim vede burdan Kurdoglu arkadasima tekrar saygilarimi ve tsk.lerimi sunarim..Sagolsun..
Gelelim diziye...
öncelikle $unu belirtmek isterim ki..ilkkez bu kadar etkisi altinda kaldim bölümün..Beni cok etkileyen ve gercekten samimi olarak diyorum; gözlerimden ya$ gelmesine sebep olan sahne;
Elif ve Yilmazin konustuklari sahne oldu..O kadar duygulandim ki; anlatamam..ikisinin oldugu o kareyi izledikten sonra bölümdeki diger kareler aklimdan ucup gitti..Bir acayip oldum gercekten..
O kadar manali,
O kadar ic parcalayici,
O kadar caresiz,
O kadar aslinda eskiye özlem dolu bakislar oldu ki...Hele o güzelim intizaR`in müzigi de araya girdi; gelde aglama..Yemin ederim gözlerimden ya$ süzüldü diyebilirim..Gercekten cok etkilendim...Elif`in aglamasi vede ardindan öylece bakakalmasi benim bile icimi parcaladi..Yilmazin bakislarida öyle..Herseyi anlatiyorlardi gözleriyle her ikiside birbirlerine..Kelimelere gerek kalmamisti...
Bülent inali vede özge Borak`i yürekten tebrik ediyorum bu süper vede basarili oyunculuklari icin...Bir insan bu kadar mi hissettirir izleyiciye bu duygu yogunlugunu..Helal olsun demekten baska birsey diyemiyorum...
Ne kadar aci olsa gerek; birzamanlar sarilip kollarinda agladigin sevdalinla $imdi yanyana gelip bir el gibi ve sanki hic senin olmamis gibi resmi davranmak zorunda kalman..
Kelimelerim bogazima dügümlendi..Sanirim yazamiycam...
Saygilar...
Buda konuyu acikliga kavusturmustur..
Yatagi paylasmak kadar dogal bi durum olamaz evli ciftler icin, evli olmayanlar dusunsun dimi, ki oda cok dogal zaten.. Salihte Fahriyenin esiyle yatagini paylastigini bildigi halde sevmekten vazgecmedi.. Ne yani simdi sevmekle hatami etti Salih?.. yoo etmedi, severek ve sahiplenerek pekte iyi etti ve mutlu oldu..
O yuzden one surulmek istenen bahanlerden baska bisey olamaz bunlar..
Yatagi paylasmak kadar dogal bi durum olamaz evli ciftler icin, evli olmayanlar dusunsun dimi, ki oda cok dogal zaten.. Salihte Fahriyenin esiyle yatagini paylastigini bildigi halde sevmekten vazgecmedi.. Ne yani simdi sevmekle hatami etti Salih?.. yoo etmedi, severek ve sahiplenerek pekte iyi etti ve mutlu oldu..
Salih Fahriye'yi sevdi ama hiçbir zaman "hadi bırak kocanı gel kaçalım" demedi.Hatta evli olduğu süre içinde Fahriye'ye onu sevdiğini bile söylemedi.Ufak bir ayrıntı!!!!!
Salih Fahriye'yi sevdi ama hiçbir zaman "hadi bırak kocanı gel kaçalım" demedi.Hatta evli olduğu süre içinde Fahriye'ye onu sevdiğini bile söylemedi.Ufak bir ayrıntı!!!!!
Evet Salih Fahriyeye söylemedi belki ama hissettirdi..Bu cok acik belliydi..Bakismalarinda bile bir gizli sevda hakimdi sanki..Fahriyeye verdigi deger, ona acimasi hatta birkeresinde güller alip evlerinin önündeki agacin dalina koymustu hatirlarsaniz..
Tabi yanli$ anla$ilmasin..Asla Fahriye-Salih a$kina lafim olamaz..Onlar bu mutlulugu gercekten hak etti..
Bu daha vahim ya zaten.. yani Salih acisindan dusunursek.. Zavalli adam bunca zaman icinde tutsun, ve gelsin ortaya ciksin.. derken bu asamaya kadar gelsin. Sabirli bi adammis taktir ettim kendisini. Yurekten seviyomus, sevdigini uzecek herhangi seylerden kaciyomus.
Her ne kadar Fahriye bilmesede.. hissetmis olmamasi imkansiz. Bunca zamandir bos yeremi sevdi bu adam. Mutlaka o elektrigi aldi ve en iyi arkadasindan cekindigi icin acilamadi ve ayni sekilde Fahriyede oyle.
Kisacasi nerden bakarsak Yilmazla ayni durumdan farkli duruma dustuler. Bunu ufak tefek ayrintilarda degistirmenin geregi yok. Salih'in Yilmaz'a her seferinde verdigi mesajlarda belliyken ustelik.
Salih ve Fahriyenin mutlulugu ornek olsun dier ciftlerimize.
Aslında bölüm yorumu olmadığı için yazmayacaktım bu konu hakkında ama Salih kendi mutluluğunu başkalarının mutsuzluğu üstüne kurmayacak bir yapıya sahip. Cemil'i alkolu bırakmaya ikna eden kişinin Salih olduğunu unutmayalım lütfen.
Yılmaz Salih'in kendisinden daha iyi bir adam olduğu konusunda çok haklıydı gerçekten. Ayrıca Fahriye ve Salih'in geçmişte ilişkileri de yoktu ve Fahriye Salih'i Cemil için terketmedi. İki olay elbette benzerlikler taşıyor ama çok inandığım bir söz var. Her ilişkinin dinamiği ve de özellikleri farklıdır.
Neden bilmiyorum ama;
Yilmaz ve Elif`in yanyana gelmeleri beni cok etkiliyor..Sanirim o gecekondu mahallesinde ya$anilmi$ o sicacik ve sevgi dolu a$ki hicbir zaman unutamayacagim..i$in icine herzaman dedigim gibi Para denen kelime girince sanirim hersey eski tadini ve de büyüsünü kaybediyor..
Cok üzüldüm.. Yilmaz ve Elifle birlikte sanki benimde icimde birseyler kopup gitti o sahneyi izlerken..Yilmazin Elifi uyarmasi, kocasina dikkat etmesi gerektigini söylemesi bile aslinda hala Elife ne kadar deger verdiginin göstergesi..Ben bunu hissettim..
Mutlu olmasini istiyor..
Takdir ettim Yilmazi..Kendine yakisani yapti..
Aklima gelmisken;
Filizinde bu bölüm i$ine karsi olan inanci vede yapmak istedikleri karsisinda durdugu tavir ve hareketleri cok güzeldi..ömer`in kendisini Ceydanin yaninda bozmasi karsisinda bile; sahip olmus oldugu olgunlugu bozmadi..Helal Olsun..
Halkci bir insan karakteri cizmesi gercekten cok yakisiyor Filize..Cünkü nede olsa zengin bir ailenin kizi..Ama o hicte öyleymi$ gibi davranmayacak kadar mütevazi vede alcakgönüllü..
O kadar baski ve kendilerinden laf yemesine karsilik; Babasi ve ömeri kollamasi vede aralarindaki olumsuzlugu Yilmaz haric kimseye yansitmamasi da takdir edilir gibi gercekten..
Filiz her ne kadar Yilmazla birlikte hareket ediyor olsa da aralarindaki mesafeyi bence gayet iyi koruyor..Bu herseyiyle apacik ortada..
beyazyagmur
23-04-06, 10:36
Öncelikle dizi benim için kesinlikle eskisi gibi değil....Bütün etkisini yavaş yavaş yitiriyor..Çok fazla abartı var..Yılmaz yine sihirli değneği ile herşeyi değiştiriyo..
Bu ne yetenek...bu ne şahane bi insan diyesi geliyor insanın..en mükemmel fikirler onda elini ne atsa başarıyor..Vay bee....Yılmaz...Sen neymişsin...
Bu dizideki biçok karakter denge unsurunu kaybetmiş durumda..
Filiz Yılmaz konusu yine çok abartılı...KANKİ oldular...Yirmi dört saat beraberler..
Aman ne saadet....
Ayrıca yılmaz'ın ömer'in düştüğü durumu elifle konuşması ise ayrı bi facia..
ne oldu yılmaz sana ya..hafızanı mı kaybettin sen...
Zaten ben dizinin başındaki yılmaz ile bu yılmazın aynı olmadığına bikez daha inandım...Bu ne değişiklik...Bu ne ''u'' dönüşü böyle...
Anladımki yılmaz sevginin ne demek olduğunu hiç bilmemiş hiç yaşamamış..
elifi de asla haketmiyor...Elifin yerinde olsam bu durumla ilgili olarak ''sanane''
sen niye burdasın gibi sorular sorardım yılmaz'a...hep yıkıp mahvetmek isticeksin daha sonra gelip akıl vericeksin..Bu nasıl bi adamlıktır...Bu nasıl bi anlayıştır..böyle...bu ne rahatlıktır..Yılmaz sen kendini ne sanıyorsun...
Herkesin hayatını altüst et..sonra etrafa akıl dağıt...Pes doğrusu...
Elifle yılmaz'ı birarada gösterme çabası için bu duruma da düşürmemeliydiler..
Hele son bakışlar...Madem bu aşk gittikçe imkansızlaşıyor o zaman o bakışlarda olmamalıydı...
Bundan sonra ne olur..Yine yılmaz beyin başarılarını..ömerin kaybettiklerini,
Filizin yılmaz hayranlığını ve elifin yalnızlığını izleyip durucaz gibi..
Dizi o kadar dağıldı ki bakalım nasıl toparlanacak...
beyazyagmur
23-04-06, 10:41
Yengeç sana katılmakla birlikte konu şimdide yatak mevzuuna mı geldi..Ne vahim...
Bu kadar ince ayrıntılara kadar inmek ne kadar çirkin..
Salih'in yaptığı erdemli davranışı kaç adam yapar acaba?
Hep söylüyorum keşke Yılmazda salihten zerre kadar adamlık öğrenebilseydi..
keşke...
[QUOTE=beyazyagmur]Öncelikle dizi benim için kesinlikle eskisi gibi değil....Bütün etkisini yavaş yavaş yitiriyor..Çok fazla abartı var..Yılmaz yine sihirli değneği ile herşeyi değiştiriyo..
Bu ne yetenek...bu ne şahane bi insan diyesi geliyor insanın..en mükemmel fikirler onda elini ne atsa başarıyor..Vay bee....Yılmaz...Sen neymişsin...
Filiz Yılmaz konusu yine çok abartılı...KANKİ oldular...Yirmi dört saat beraberler..
Aman ne saadet....
Zaten ben dizinin başındaki yılmaz ile bu yılmazın aynı olmadığına bikez daha inandım...Bu ne değişiklik...Bu ne ''u'' dönüşü böyle...
elifi de asla haketmiyor...Elifin yerinde olsam bu durumla ilgili olarak ''sanane''
sen niye burdasın gibi sorular sorardım yılmaz'a...hep yıkıp mahvetmek isticeksin daha sonra gelip akıl vericeksin..Bu nasıl bi adamlıktır...Bu nasıl bi anlayıştır..böyle...bu ne rahatlıktır..Yılmaz sen kendini ne sanıyorsun...
Söylediklerinin her kelimesine katılıyorum.Baştan beri hep aynı şeyleri söylüyorum.Herkes biraz objektif olsa aynı şeyi düşünür.O eski silik Yılmaz gitti,Süpermen Yılmaz geldi.Zenginlik insanı ne kadar değiştiriyormuş meğerse.Bu marifetlerini önceden gösterseydi ya kabadayılık yapacağına.Zenginlerin arasında çalışıyor,onlara özeniyor diye Elif'e kızmadan önce
Öncelikle dizi benim için kesinlikle eskisi gibi değil....Bütün etkisini yavaş yavaş yitiriyor..Çok fazla abartı var..Yılmaz yine sihirli değneği ile herşeyi değiştiriyo..
Aman ne saadet....
Sana hak vermemek ellde degil bende aynen böyle düsünüyorum
Dizinin hem bastaki konsu ve büyüsü kayboldu simdi tamamen
farkli Dedigin gibi karakterlerin de bukadar deyismesi hele Yilmazin
birden ise ve paraya ulasinca baska bi insan oldu Bilmiyorum yani
devami nolcak
Ebr0e
Hiç kimse burada birbirinin fikrine katılmak zorunda değil. Ya da katılmamak. Bu herkesin şahsi sorunudur. Bu bölüme girersin, yorumunu yaparsın, katıldığın arkadaş varsa onaylarsın katılmadığın varsa saygı çerçevesi içerisinde yorumunu dile getirirsin. Görüyorum ki sürekli bir sataşma içerisindesin. Lütfen dikkat et.
Kurdoğlu
Seninle defalarca konuşmuştuk. Cevap vermeyecektin. Bunu yapmayacağını söylemiştin. Lütfen karşılıklı atışmalara girme.
Burası "Bölüm Yorumları" arkadaşlar. Her girdiğimde küçük çocukmuşsunuz gibi size uyarı yazmak benim zoruma gidiyor. Hep beraber ortak bir paylaşımımızı pekiştiremiyoruz. İnsanlar dizi için biraraya gelip dostluk kuruyorlar. Ama ben sürekli sizinle bir çizgi ötesinde durmak zorunda kalıyorum.
Çok rica ediyorum. Dizilerle, kişiliklerinizi karıştırmayın.
Saygılarımla
Dizifilm.com Moderatörü
Tubi
Bu daha vahim ya zaten.. yani Salih acisindan dusunursek.. Zavalli adam bunca zaman icinde tutsun, ve gelsin ortaya ciksin.. derken bu asamaya kadar gelsin. Sabirli bi adammis taktir ettim kendisini. Yurekten seviyomus, sevdigini uzecek herhangi seylerden kaciyomus.
Her ne kadar Fahriye bilmesede.. hissetmis olmamasi imkansiz. Bunca zamandir bos yeremi sevdi bu adam. Mutlaka o elektrigi aldi ve en iyi arkadasindan cekindigi icin acilamadi ve ayni sekilde Fahriyede oyle.
Kisacasi nerden bakarsak Yilmazla ayni durumdan farkli duruma dustuler. Bunu ufak tefek ayrintilarda degistirmenin geregi yok. Salih'in Yilmaz'a her seferinde verdigi mesajlarda belliyken ustelik.
Salih ve Fahriyenin mutlulugu ornek olsun dier ciftlerimize.
Bence vahim olan sevdiğini ne pahasına olursa olsun elde etme isteğidir.Salih sadece sevdi, sevgisinin kıymetli olması için Fahriye'nin Salih'in yanında olması gerekmiyordu.Evet Salih açısından çok zor ama erdemli bir durum.Belki de olması gereken bu.Başkasını sevgisi de en az bizimki kadar kıymetlidir.Salih bunu anladı ve kabul etti.Yani Cemil'in sevgisine saygı duymayı başardı.Salih Fahriye'ye duygılarını hissettirdi bunu istediği için değil engel olmadığı için yaptı.Engel olabilseydi onu da yapmazdı.
Bence ise nerden bakarsak bakalım hiçbir zaman aynı durumda olmadı Yılmaz'la Salih.Bunu ufak tefek ayrıntılarla değiştirmenin imkanı yok.
Not:Konu bölüm yorumları dışına taştığı için bu bilgi alışverişine son vermek istiyorum.Fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim.Saygılar...
ya arkadaşlar ben bu ömerin sergilediği son tavıra bir anlam veremedim neden gitti oraya okadar para kaybetti anlamdım
oysaki karısının onun için bişeyler yaptığını görüp tam tersi kendine daha bir çeki düzen vermeliydi.bilmem siz ne düşünürsünüz?
Aman ne saadet....
Hele son bakışlar...Madem bu aşk gittikçe imkansızlaşıyor o zaman o bakışlarda olmamalıydı...
beyazyagmurrr soyledigin hersyee katiliyorum.
dizinin eski havasi kalmadi bunu sadece ben demiyorum cogu kisi hollanda da diyor.konular artik cok degisti..yok i$ciler isten cikariliyor yok pazar yok bilmem ne..sonucta bu bir ask dizisiydi..yesilcam askiydi..
nereler dondurduler diziyi..yilmaz cok baska bir karakter oldu..
sonucta oyle bir mahallede otururuyordu ve sansla hayati degisti o kiro yilmaz biden modern bir beyefendi oldu?hic olurmu bu yaaa?
dedign gibi yilmaz ve elif aski guya imkansizlasiyor ama neden o son giderken o guzel bakis oldu HAYYYYYYYYYYYYYYYYY basladi :)
yani artik dizide ne yapmak istediklrini sasirdilar..
zaten hersey cok cabuk gelisti. filiz hemen yilmazin elifin eski nisanlisi oldugunu ogrendi..hersey cok cabuk gelisti artik bir sey bulamiyorlar..
yani bu dizi elif ve yilmaz icindi..yilmzda hala elife sevdigine gore...
benim tahmin ettiklerim sunlar :
elifin bebegi dusuce..yilmaz yine elife ilgi gostericek...kendine hakim olamicak..filiz yine ortada kalicak/..omer dahada sapiticak..
elif in babasi ortaya cikacak... (ali nin babasi bence)
ama bir tek seyden eminim oda : elif ve yilmaz aski bitmicek :) HAYYYYYY :blush:
ebr0e arkadaşım insanların avatarlarıyla dalga geçmeni hiç yakıştıramadım sonuçta ortada bi emek var ve tubi hazırlamış bu avatarı kurdoğlu nu eleştirirken emeğe saygısızlık yapmışsın belirtmek istedim ve hiç hoş bi davranış değil bence
hayir canim ben onunla dalga gecmedmi
hosuma gitti..cunki kurdoglun avatyari polatti onceden..
simdide birden onu gorunce komigime gitt ayrica resimdeki oyuncu komigime gitti.yoksa avatarla neden dalga geceyim..
tubu nin kendi imzasini bende kulaniyorum.
Aman ne saadet....
beyazyagmur.. yine harika yorumlamissin. Tekrar tekrar ayni seyleri yazmak istemiyorum, ama bu kadar guzel yorumdan sonrada duramiyorum. Kendimi zor tutuyorum suan mesela =)..
Yengeç sana katılmakla birlikte konu şimdide yatak mevzuuna mı geldi..Ne vahim...
Bu kadar ince ayrıntılara kadar inmek ne kadar çirkin..
Salih'in yaptığı erdemli davranışı kaç adam yapar acaba?
Hep söylüyorum keşke Yılmazda salihten zerre kadar adamlık öğrenebilseydi..
keşke...
Evet maalesef, kendim bile yazarken cirkin durdugunu gordum.. yani cevap vererek bile yanlis yaptigimi dusundum bi an, ama karsimdakininde gormesini istedim acikcasi. Maalesef durum bu hale kadar gelmis, soylenecek seylerin azaldigindan olsa gerek.
-----------------
Ayrica eklemek istedigim bisey daha var.. Figan'nin avatarinda olan Yilmaz'in o saclarinin tam taranmamis hali ve bakislarini ozledim ben. Sanirim ondaki eksikliklerden biride bu, yuzundeki o ifade kaybolmus ne yazikki. Ozledim ne diyim.
Ayrica eklemek istedigim bisey daha var.. Figan'nin avatarinda olan Yilmaz'in o saclarinin tam taranmamis hali ve bakislarini ozledim ben. Sanirim ondaki eksikliklerden biride bu, yuzundeki o ifade kaybolmus ne yazikki. Ozledim ne diyim.
Aynen bende öyle Yilmazin avatarimdaki halini cok seviyordum ben..Herzaman diyorum vede diyecegim paranin ortaya ciktigi herseyde bazi degerler yitip gidiyor..Ve hic hoslanmam bu tip durumlardan..
Ama $u var ki; Yilmaz benim gözümde hala ayni..Cok sempatik vede cok masum..Tabi para kazanmaya baslayinca ister istemez degismeler oldu..Haklisin...
Yatak muhabbetini "acan" kisi olmadigim halde bu konuyu aydinlatmam gerekiyor galiba. Filizin Yilmazla beraber oldugu bolumden sonraki haftalarda bu "yatak" muhabbetini "cirkin" bulan kisiler acaba ozaman neden "cirkin" bulduklari halde bu konuyu desmistiler ! Objektif baktigini zannedenler icin son derece vahim bir celiski arzeden durum dogrusu. Simdi bizimde Omerin resmi nikahlisi Elif Tekinerle arasindaki sicakligi aciklamak icin bu konuya parmak basmis olmamiz cirkinlik oluyor. Cok garip ve subjektif bir yaklasim tarzi, ama yakisir.
Bölümü biraz alelaceleye getirilmis buldum. Yani su acik pazar fikrini, fikrin hayata gecirilisi, basarisizliklari ve sonrasindaki zafer en azindan iki bölümlük malzeme sunabilirdi diye düsünüyorum…
Baba Tekiner’in Filiz’den özür diledigini duymadim. Sadece Filiz’e acik pazar icin is teklifi getirdigini gördüm. Bir gün öncesine kadar sana artik güvenmiyorum diye bas bas bagrinan, kizini ailesine ihanetle, duyarsizlikla suclayan, aile sevgisini bir markayla es tutan bir babanin en azindan tahmin ve varsayimlarinda yanildigini görüp kizindan af dilemesini beklerdim. Yapmadi. Filiz’in de bu yönde bir beklentisi olmamis olacak ki o da sadece babasinin artik fikrini desteklemesini eve dönüs sebebi icin yeterli buldu.. Biraz daha naz yapip, gurur yapip otelde kalsa ne olurdu sanki... söyle ailesinden irak ama Yilmaz’a yakin..:) Filiz’in böyle davranis sebebini aile sevgisine veriyorum ya da yine seneryonun cabuk tutulmasina..
Her ne kadar bu ailenin iliskilerini anlamasam da (bakiniz yukaridaki paragraf, bakiniz kardesinin basarisizligini dört gözle bekleyen bir Abi Tekiner) bölümün en güzel nidasi kizi Filiz’i gördügünde Anne Tekiner’den geldi. bir „aaaayt“ kizim gelmis deyisi vardi ki cok ictendi.. cok güldüm..
Acikcasi bölüm özeti ve fragmandaki görüntülerden ötürü Elif ve Yilmaz arasindaki konusma hakkinda birazcik, acicik endiselenen biri olarak.. yine o gözlerde can cekisen, özlem dolu bakislari mi görecegim diye nefesimi tutmus beklerken bosu bosuna endiselendigimin farkina vardim. Elif'i bilemem ama Yilmaz'in en son motor üzerindeki bakislari öyle bir bitis-finish-end ifade ediyordu ki nokta bile böyle bir „son“u ifade edemez.
Burdan özellikle Elif’i giydiren yetkililere sesleniyorum.. lütfen Elif’in
gardrobuna özen göstersinler. Insan hem dogal/sade hem güzel giyinebilir!!
kurallara aykırımı onuda bilmiorm ama bölüm özetini ekliyim dedim nasıl olduysa erken gelmiş..30. Bölüm özeti
"Ihlamurlar Altında"nın Ömer'in zor günleri...
Ömer, Meral'in kumarhanesinden her şeyini kaybetmiş bir adamın perişanlığıyla çıkar. Elif kocasıyla mutlu bir evliliği sürdürmese de zor anlarında onun yanında olacak ve Ömer'in sırrını paylaşacaktır. Karısına aşık olan Ömer bu yakınlıktan memnundur. Ömer kumarda kaybetmiştir ama aşkta kazanabilecek midir? Açık Pazar projesinin başarılı olması Filiz'in babasıyla arasındaki buzları eritmiş ve şirketin darboğazdan çıkabileceği konusunda herkesi ümitlendirmiştir. Ömer kendisinin yapamadığını yapan ezeli düşmanı Yılmaz'ın başarılarının gölgesinde adeta ezilir. Ömer içine düştüğü borç batağından çıkabilecek midir? Yılmaz ve Filiz aynı amaç için yoğun bir çalışma temposu içine girerler. Koşulların getirdiği bu beklenmedik yakınlaşma onları nasıl etkileyecektir?
Evet ozet gercekten bayaa erken gelmis bu hafta, iyi de olmus. Yine cok fazla derinlik arzeden konular ve bilgiler yok, ama napalim idare edecez. Omer Elif hakkindaki dusuncelerinin yanlis oldugunu anliyor galiba. Yani Elifin hala Yilmazla bulusup dertlestigi konusundaki dusuncelerini olcecek ve Elifin de verecegi guvenle galiba tekrar Elife baglanacak. Ozetten anladigimiz kadariylada Elif Omere kol kanat gercek ve Omerin icinde bulundugu durumu ogrenip ona yardim edecek, cok guzel bir gelisme. Bu arada bizim kumrular da, yani Yilmaz-Filiz yakinlasmasi da tum hiziyla ilerliyor ve ilerledikce yer yerinden oynuyor. Bu bolumde de yuregimizi hoplatacaklar buyuk ihtimalle, hadi bakalim kolay gelsin pek acayip ince is......
bencede özet baya baya bi erken gelmiş..ve açıklayıcı bir özette değil,yine geçen bölümden alıntılar yapmışlar bol bol..yanlız ömer'in duyduklarını unutup elif'e tekrardan bağlanmasını garipsedim..ama ömer'in böyle kötü bi zamanında yanında sadece elif olduğunu düşünürsek olabilir gibi..
ömer kafayı yemezse iyidir,yılmaz'ın bu yükselişine daha ne kadar tahammül edicek bakalım..filiz ve yılmaz yakınlaşmasıda tam gaz yine :) hadi hayırlısı..
Özetin bu kadar erken gelmesi beni de şaşırttı allahım ne olur ömer şu çıkmazdan kurtulsun ona kıyamıyorum ben yaa elifle çoookk mutlu olsunlar
yılmaz da filiz le olsun
fahriye salihle
canan kemalle
sema aliyle
ekrem leyla ile
aman herkes mutlu olsun ya dizilerde mutsuzluklar görmek istemiyorum artık
Ozet hic gelmesede olurmus.. yeni hic bisey yok cunku. Bi tek beni sasirtan Elif'in Omer'e asik olma ihtimalini soru sekli.. Gerci bunada sasiramicam cunku onceden tiyolarini veren arkadaslar olan biteni anlattilar. Ayrica Bulent Inalin verdigi demeclerdende yola cikarak gidisati simdiden kestirmek pek bi mumkun.
Omer'in borclarindan kurtulmasini istiyorum, cunku Elif yine her zaman oldugu gibi kendini suclayacak. Olan bitenden sanki hep sorumluymus gibi.. oysaki alakasi bile yok. Biri bisey yapsa, kaza gecirse, hasta olsa Elif kendini sucluyacak