PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

gülpembe
29-04-06, 20:36
Gerçekten çok güzel anlatmışsın Bernacığım.Sana katılıyorum.Yılmaz kadar Handan Hanım'ın üslubuda saygısızcaydı.

anny
29-04-06, 20:41
filiz&yılmaz birlikteligi artık aşk boyutunda..hala bunu kabul etmeyenlerimiz var..daha ne olsun..yılmaz uçak biletini degiştirdi çünkü filizi muratla gondermek istemedi..insan sevmedigi biri için böyle şeyler yapmaz herhalde..bir de filizin konuşmasına bayıldım..beni yeniden elde etmenin yollarını düsüneceksin dediginde yılmaz şok oldu adeta..işte istedigimiz buydu..
elif&ömer'de mutlu olurlar umarım..

angel16
29-04-06, 21:20
Deniz arkadasimizin sayesinde dunku bolumu kaydettim bilgisayar'ima.

Su anda tekrar tekrar izliyorum, ozelliklede Yilmaz/Filiz sahnelerini. Dun aksam Elif/Omer'i birbirine nekadar yakistirsam ve hos gorsemde, dogrusunu soylemek gerekirse pek umrumda degil. Zaten ozellikle Omer icin istiyorum beraber olmalarini cunku cok guzel bir sevgisi var. Omer karakteri suanda beni cok etkiliyor.
Yilmaz/Filiz sahnelerine gelince...Filiz toplanti odasinda Murat'in yanindayken Yilmaz'in nekadar sert bakislar attigini fark ettinizmi? Kiskancligini ilk bu sahnede belli etti. (Ayrica Filiz'in otelden ayrilmasini pek sevincle karsilamadi).
Toplanti odasindan cikarken, Murat/Filiz konusmasini cok dikkatlice dinledi. Bu sahnede Filiz'e ters ters bakti sanki "Niye ona yakin davraniyorsun" der gibi. Sonra tabiki Leyla'nin davetinde belli etti kiskandigini.
Ve son olarakda Erol Bey'le konusurken sanki alninda bir an "Ben Filiz'i kiskaniyorum" yazacak gibi geldi...ama neyse :img-icecr
Ve tabiki Murat'in yerini alip kendisi Filiz'le gitti Izmir'e. "Planda kucuk bir degisiklik oldu hanimefendi" demesi cok ama cok hostu.

Filiz ve Yilmaz birbirine gittikce daha cok yakisiyorlar. Birbirine olan ask/sevgi'leri dahada bir citti ve samimi olmaya basladi. Umarim bu yonde devam eder :icon_ange

XxTanyaxX
29-04-06, 21:50
Su anda tekrar tekrar izliyorum, ozelliklede Yilmaz/Filiz sahnelerini. Dun aksam Elif/Omer'i birbirine nekadar yakistirsam ve hos gorsemde, dogrusunu soylemek gerekirse pek umrumda degil. Zaten ozellikle Omer icin istiyorum beraber olmalarini cunku cok guzel bir sevgisi var. Omer karakteri suanda beni cok etkiliyor.
Yilmaz/Filiz sahnelerine gelince...Filiz toplanti odasinda Murat'in yanindayken Yilmaz'in nekadar sert bakislar attigini fark ettinizmi? Kiskancligini ilk bu sahnede belli etti. (Ayrica Filiz'in otelden ayrilmasini pek sevincle karsilamadi).
Toplanti odasindan cikarken, Murat/Filiz konusmasini cok dikkatlice dinledi. Bu sahnede Filiz'e ters ters bakti sanki "Niye ona yakin davraniyorsun" der gibi. Sonra tabiki Leyla'nin davetinde belli etti kiskandigini.
Ve son olarakda Erol Bey'le konusurken sanki alninda bir an "Ben Filiz'i kiskaniyorum" yazacak gibi geldi...ama neyse
Ve tabiki Murat'in yerini alip kendisi Filiz'le gitti Izmir'e. "Planda kucuk bir degisiklik oldu hanimefendi" demesi cok ama cok hostu.

Filiz ve Yilmaz birbirine gittikce daha cok yakisiyorlar. Birbirine olan ask/sevgi'leri dahada bir citti ve samimi olmaya basladi. Umarim bu yonde devam eder

tvrehberi
29-04-06, 23:08
yaa ben şimdi anca girebildim siteye.halaya çok mu geç kaldım...neyse halaya geç kaldımsa ben de adapazarı çiftetellisi oynarım tek başıma.ay ne güzel bir bölümdü değil mi?hatta dizinin şimdiye kadarki en ii bölümüydü bile denebilir.ilişkilerin durumları ve gidişatları açısından beni çok sevindiren bi bölümdü.elifle ömerin birbirlerine kenetlenmeleri için demek ki böyle bir olay yaşamaya ihtiyaçları varmış.nihayet birbirleriyle açık açık konuştular.ömerin elifin ona aşık olduğunu sandığını düşünüyodum en azından ilk başlarda ama ömer heşeyin farkındaymış meğer.elifin de babası en geç 2 bölüm sonra ortaya çıkçak gibi.bu bölümde fazla babasından bahsedildi çünkü.leyladan her ne kadar hoşlanmasam da gitmesine ekrem üzüldüğü için ben de üzüldüm.yılmaz-filiz ilişkisi de yeni bir boyut kazandı.açıkçası yılmazın bu kadar çabuk hislerini açacağını düşünmüyordum ama açtı;çok da ii etti.muratı alt etmesi çok güzeldi zaten.bence haftalardır benim ve esperanzanın istediği gibi filize şööle karizmatik ve yakışıklı birini bulmalarının tam zamanıdır.yılmaz zaten kendi ağzıyla söyledi ömerin borcunu onlar ödeyecekler.ve son bişey: ordaki paparazziler ne kadar da şanslılarmış yaa.tam flaş haber yakaladılar.wallahi çok şanslılarmış...

aykara
29-04-06, 23:37
ya bu yılmaz ömeri mahvetmek istersen artık ömerin yakın koruması oldu ve kurtarıcı meleği bide ömeriin kumar borcunu ödedi mi tamamdır :)
filizin yürüyüşü annemin bile dikkatini çekti kendini podyumda zannediyor galiba öyle yürüyor tuba büyüküstün çok hoş,çok güzel diyecek sözüm yok ama yürüyüşünü düzeltmeli

ben alisveris merkezinde gormustum tuba buyuksutunu. Normal yasaminda da oyle yuruyor hopluyor sanki. Ama yuksek topuklu ayakkabi giydigi icindir belki. Cunku surekli spor ve duz ayakkabi giye biri olarak ben de yuksek topuklu giydim mi bazen kendi yuruyusumu hoplar gibi sacma sapan buluyorum ekstra ozen gosteriyorum yururken.

Kurdoglu
29-04-06, 23:42
Yilmazin ugradigi haksizliga gecmeden once bir kac konudaki goruslerimi belirtmem gerekiyor. Yilmazla alakali olarak tabi…..

- Yilmazin Handan hanim karsisindaki tutumu kesinlikle kustahca degildi arkadaslar ! Bir “anne”nin damadi yasindaki bir BEYEFENDInin karsisina “gecelik” kilikli bir giysiyle gecip hesap sormasini hakli buldugumuz halde, Yilmaz’in karsisindaki kibir ve ihtiras duskunu nezaketten nasibini alamamis olan birisine vermis oldugu cevaplari nedense cok kaba ve kustahca bulmusuz. Handan hanim kustahlikta sinir tanimadigi icin kendisine nezaketle verilen cevaplari bile kustahlik zannediyor. Yilmaz da sagolsun agzinin payini cok guzel ve yerinde veriyor: “Sizden izin istemedim zaten !” (Helal olsun sana, ra ra ra ra ra raaaaa yasaaaaa Yilmazbahce !) Handan hanima bir cift sozum daha olacak: Yilmazla cok mu samimisin de kapisini calmadan, iceri girmek icin izin istemeden, karsisina dikilip hesap sorma moduna geciyorsun. Madem hesap sormak istiyorsun telefon acip randevu alirsin sonrada karsisina gecip soylemek istedigini soylersin. Sen kalkmissin Yonetim Kurulu uyesi ve sirket hisselerinin buyuk bi bolumune sahip olan Yilmaz beyin kendi odasina evine girer gibi giriyorsun, hic yakistiramadim. Handan hanimin nezaket anlayisinin hic te derin olmadigini gormus olmamiz gerekiyor.

- Yilmazin zekasinin ne kadar uc noktalara ulastigini, Erol beye Filizle Izmire kendisinin gitmesinin daha uygun oldugunu ima ederken gormus ve takdir etmis ve hayretlere gark olmus ve tabiki cok cok ama cok keyif almis bulunuyoruz. (Yani en azindan kendi adima konusuyum/yaziyim.)

- Muratin mat olma sahnesine hic girmeyelim, cocuga zaten gelen gecen tokat atiyor, samar oglanina dondu zavallim. Erol beyden yemis oldugu tokatin yankisi Yilmazdan gelince haliyle afalladi tabi cocukcagiz. Butun dizi boyunca Filiz ve Yilmazdan yedigi sagli sollu kroselerin ustune bir de Erol beyden bi aparkat yiyince sonuc tabiki “knock out” :P Neyse evet daha ciddi konular uzerinde durmamiz gerekiyor. Gecelim ozaman.

Kurdoglu
29-04-06, 23:57
Gelelim en muhim meseleye, yani Yilmaz’a yapilan haksizliklara. Arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki Yilmaz surunmekle cezalandirilmayi hak edecek hic ama hic bisey yapmadi ! Filize yapmis olduklari tamamen kontrolunun disinda olan seylerdi. Filizi asla uzmek istemedi, Filizin masum oldugunu anlayinca kendisine Filizin kizdigindan daha fazla kizdi. Yasamis oldugu ezikligi ve pismanligi cok ama cok net bisekilde yansitti. Simdi butun bunlari bildigimiz halde kalkip “surunsun, beter olsun, mahvolsun, asilsin, kesilsin, idam edilsin” gibi beddualari hic acimadan dillendirebiliyoruz, acikcasi cok yakisiksiz ve cok haksiz buluyorum.

Filizin son bolumlere kadar Yilmazin ic hesaplasmalarini cok iyi bildigini saniyordum, ama maalesef goruyorumki Filiz Yilmazi sasirttigi gibi hic cekinmeden beni de sasirtiyor. Buna sasirmamak elde degil. Filiz Yilmazin nereden nerelere gelmis oldugunu, Elifle arasindaki iliskiyi ve hatta aile sirlarina kadar ozel hayatiyla ilgili bir cok seye vakif oldugu halde bu tutumu sergilemis olmasi beni bir Filiz hayrani olarak cok uzdu.

Berbiee arkadasimiz son sahnede Filizden ne bakledigimi sormus, hemen cevap vereyim (okadar dondurmasini yedik, simdi cevap vermemezlik olmaz): Sevgili Barbiee, o sahnede ben Filizden Yilmazi iceriye almasini beklemedim, almamasi cok mantikliydi ama Yilmaza sarfettigi cumleleri cok talihsiz buldum. Yilmaza sadece zamana ihtiyaci oldugunu kendisi hakkinda kalbinde bulanik resimlerin bulundugunu ve bu bulanikliklarin gececegi sureye kadar ASK yasamalarinin mumkun olmadigini soyleyebilirdi. O ne yapti? Kalkti Yilmazi sucladi, cok yanlis cok.

Yilmaz Filize oyun oynuyorsun derken cok hakliydi, bunu Filizde kapiyi kapattiktan sonra gulumsemesiyle itiraf etti, ama aaahhhh kadinlarrr, kadin iste Filiz de bir kadin neticede, “hepsi ayni iste” diyerek fosillesmeye yuz tutmus bir sozu yazmak istemedigimden “hepsi acayip iste” diyorum.(Sizleri tenzih ediyorum, sadece tanidiklarim hakkinda bir tespittir bu.) Gurur, onur gibi kelimelerin arkasina yaslanip nazli oyunlari oynamayi cok seviyorlar. N’apacak Yilmaz da katlanacak tabi, adam asik hemde delice. Filizi her gordugunde icinden :
“Delice bir sevda delice bir tutku bu
Icimde sancisi yüregimde korkusu
Öylesi sardi ki bu hircin sevda beni
Kacamam, susamam kapali kacis yolu” sarkisini soyleyip duruyor. Bi taraftan Ege soyluyor bi taraftan Yilmaz.

Uzun lafin kisasi Filizin uyguladigi taktigi sirf Yilmazdan daha somut ASK belirtileri gormek icin yaptigini dusunerek Filizcigimiz ile Aslan yurekli Yilmazimizi keyifle seyretmeye devam edecegim. Filizden ricam olayi fazla abartmamasi ve biran once Yilmazin gonlunu almasi, hemde cok acilen. Filiz ! Vakit uyanma vaktidir! Titre ve kendine don !

Not: Bilmem dikkatinizi cektimi ama Yilmazin oynama stili tam benim oynama stilim. Izmirdeki lokantada Filizle beraber oynarken aklima bizim halay senlikleri geldi. Son halay senligimiz okadar sen sakrakti ki hatirlamamaniz mumkun degil. Halayli cok guzel gunler diliyorum hepinize.

lipres12
30-04-06, 00:14
Yilmazin ugradigi haksizliga gecmeden once bir kac konudaki goruslerimi belirtmem gerekiyor. Yilmazla alakali olarak tabi…..

- Yilmazin Handan hanim karsisindaki tutumu kesinlikle kustahca degildi arkadaslar ! Bir “anne”nin damadi yasindaki bir BEYEFENDInin karsisina “gecelik” kilikli bir giysiyle gecip hesap sormasini hakli buldugumuz halde, Yilmaz’in karsisindaki kibir ve ihtiras duskunu nezaketten nasibini alamamis olan birisine vermis oldugu cevaplari nedense cok kaba ve kustahca bulmusuz. Handan hanim kustahlikta sinir tanimadigi icin kendisine nezaketle verilen cevaplari bile kustahlik zannediyor. Yilmaz da sagolsun agzinin payini cok guzel ve yerinde veriyor: “Sizden izin istemedim zaten !” (Helal olsun sana, ra ra ra ra ra raaaaa yasaaaaa Yilmazbahce !) Handan hanima bir cift sozum daha olacak: Yilmazla cok mu samimisin de kapisini calmadan, iceri girmek icin izin istemeden, karsisina dikilip hesap sorma moduna geciyorsun. Madem hesap sormak istiyorsun telefon acip randevu alirsin sonrada karsisina gecip soylemek istedigini soylersin. Sen kalkmissin Yonetim Kurulu uyesi ve sirket hisselerinin buyuk bi bolumune sahip olan Yilmaz beyin kendi odasina evine girer gibi giriyorsun, hic yakistiramadim. Handan hanimin nezaket anlayisinin hic te derin olmadigini gormus olmamiz gerekiyor.

- Yilmazin zekasinin ne kadar uc noktalara ulastigini, Erol beye Filizle Izmire kendisinin gitmesinin daha uygun oldugunu ima ederken gormus ve takdir etmis ve hayretlere gark olmus ve tabiki cok cok ama cok keyif almis bulunuyoruz. (Yani en azindan kendi adima konusuyum/yaziyim.)

- Muratin mat olma sahnesine hic girmeyelim, cocuga zaten gelen gecen tokat atiyor, samar oglanina dondu zavallim. Erol beyden yemis oldugu tokatin yankisi Yilmazdan gelince haliyle afalladi tabi cocukcagiz. Butun dizi boyunca Filiz ve Yilmazdan yedigi sagli sollu kroselerin ustune bir de Erol beyden bi aparkat yiyince sonuc tabiki “knock out” :P Neyse evet daha ciddi konular uzerinde durmamiz gerekiyor. Gecelim ozaman.

yorumunu merakla bekliyordum ve zevkle okudum...ister inan ister inanma handan hakkinda yorum yapacagini biliyordum....ve yorumunun büyük bir kisminada katildigimi söylemek isterim...

Kurdoglu
30-04-06, 00:19
yorumunu merakla bekliyordum ve zevkle okudum...ister inan ister inanma handan hakkinda yorum yapacagini biliyordum....ve yorumunun büyük bir kisminada katildigimi söylemek isterim...
Bu dusuncelerin ikinci yorumum icin de gecerli arkadasim. yoksa sende Yilmazin surunmesi gerektigini mi dusunuyorsun? :img-huh: Ya aslinda ben oyle dusunenlere bile saygi duyuyorum ama bende kendi bakis acimi belirtmek istedim.

forever_bim
30-04-06, 00:30
Tek bir noktada katılmadım Kurdogluna Handan Hanım meselesinde o da kapıyı calmıstı. İceri girmeden önce. Bir de giyimi dekolteli olmakla birlikte abartılı degildi.

Kurdoglunun Filizle ilgili yazdıklarına katılmıyorum. Filiz bana kalırsa tam yapması gerekeni yaptı. İlk zamanlar bence Yılmaz Filize yaklasırken hesaplıydı. Murat meselesine gelince adam Filize asık o yuzden ben ona yuklenmek istemiyorum.

Dün aksam gördügüm bir rüyayı size aktarayım. Sanırım Ömer karakteri dünkü bölümde beni cok etkilemis olmalı ki rüyamda onunla Elifin arasındaki sorunları cözdügümü gördüm. İkisi de bana tesekkür etmisler. Bu noktada rüyam da bitti. Daha önceden de Salih ile Fahriyenin nikahını görmüstüm. Hayırdır insallah.

lipres12
30-04-06, 00:39
Bu dusuncelerin ikinci yorumum icin de gecerli arkadasim. yoksa sende Yilmazin surunmesi gerektigini mi dusunuyorsun? :img-huh: Ya aslinda ben oyle dusunenlere bile saygi duyuyorum ama bende kendi bakis acimi belirtmek istedim.

ya ne yalan söyliyeyim biraz sürünmesini isterim ama su yönden yani kiskanclik tepkileri vermesini-...gerci bi kac defa kiskandi ama biraz az geldi bana...yani sonucta filizin gurusuz gösterilmemesi adina filizin kendini biraz agirdan almasini isterim...ya yavas yavas ama tutkulu bir ask yasasinlar istiyorum iste...yani zor bi ask olsunki tad versin bu yüzdende biraz burnun sürtmesini isterim dogrusu tabi abartmamak sartiyla...sen simdi yine kizmissindir...

Kurdoglu
30-04-06, 00:41
Forever_bim'e kapi calma konusunu aydinlattigi icin tesekkur ediyorum. Usenmeyip az once tekrar baktim o sahneye ve evet arkadasim hakli orada Handan hanim kapiyi calmis. Yalniz Handan hanimin nezaketsizlik konusunda sanirim ben de bisey unutmusum. Handan hanim iceriye girdiginde Yilmaz sasiriyor "Handan hanim bu ne surpriz, hosgeldiniz" diyor ve elini uzatiyor. Handan hanimin ne yaptigini sevgili arkadasim forever_bim de cok iyi hatirlayacak. El vermedigi gibi kurdugu ilk cumleyle nezaket sinirini desifre ettiriyor: "Sizinle konusmam gerekiyor Yilmaz!" Bey yok, Yilmaz, sanki ahbabi. Hem bide Yilmaz izin vermeden oturuyor hemen koltuga, cok ayip cok.

£speranza
30-04-06, 00:45
Gelelim en muhim meseleye, yani Yilmaz’a yapilan haksizliklara. Arkadaslar sunu bilmenizi isterim ki Yilmaz surunmekle cezalandirilmayi hak edecek hic ama hic bisey yapmadi ! Filize yapmis olduklari tamamen kontrolunun disinda olan seylerdi. Filizi asla uzmek istemedi, Filizin masum oldugunu anlayinca kendisine Filizin kizdigindan daha fazla kizdi. Yasamis oldugu ezikligi ve pismanligi cok ama cok net bisekilde yansitti. Simdi butun bunlari bildigimiz halde kalkip “surunsun, beter olsun, mahvolsun, asilsin, kesilsin, idam edilsin” gibi beddualari hic acimadan dillendirebiliyoruz, acikcasi cok yakisiksiz ve cok haksiz buluyorum.

Filizin son bolumlere kadar Yilmazin ic hesaplasmalarini cok iyi bildigini saniyordum, ama maalesef goruyorumki Filiz Yilmazi sasirttigi gibi hic cekinmeden beni de sasirtiyor. Buna sasirmamak elde degil. Filiz Yilmazin nereden nerelere gelmis oldugunu, Elifle arasindaki iliskiyi ve hatta aile sirlarina kadar ozel hayatiyla ilgili bir cok seye vakif oldugu halde bu tutumu sergilemis olmasi beni bir Filiz hayrani olarak cok uzdu.

Berbiee arkadasimiz son sahnede Filizden ne bakledigimi sormus, hemen cevap vereyim (okadar dondurmasini yedik, simdi cevap vermemezlik olmaz): Sevgili Barbiee, o sahnede ben Filizden Yilmazi iceriye almasini beklemedim, almamasi cok mantikliydi ama Yilmaza sarfettigi cumleleri cok talihsiz buldum. Yilmaza sadece zamana ihtiyaci oldugunu kendisi hakkinda kalbinde bulanik resimlerin bulundugunu ve bu bulanikliklarin gececegi sureye kadar ASK yasamalarinin mumkun olmadigini soyleyebilirdi. O ne yapti? Kalkti Yilmazi sucladi, cok yanlis cok.

Not: Bilmem dikkatinizi cektimi ama Yilmazin oynama stili tam benim oynama stilim. Izmirdeki lokantada Filizle beraber oynarken aklima bizim halay senlikleri geldi. Son halay senligimiz okadar sen sakrakti ki hatirlamamaniz mumkun degil. Halayli cok guzel gunler diliyorum hepinize.

Malesef Kurdoğlu yorumlarının büyük bir kısmına katılamıyorum.

Özellikle Filiz'in odanın kapısında Yılmaz'la yaptığı konuşmayı Filiz açısından eleştirmene bir anlam veremedim.Dünkü sevinçten dolayı Yılmaz'ın söylediği sözlerin yakışıksızlığının gözümden kaçtığını sanmanı istemem. :icon_roll Nedir o tavırlar, ikimizde bu odaya girmek istiyoruz bilmemem ne.Filiz'in Yılmaz'a yine de bu kadar nazik cevap vermesi gerçekten takdire şayandı bence.Filiz'i Yılmaz'ı anlamamakla şuçluyorsun.Peki Yılmaz Filiz'i ne kadar tanıdı ve anladı.Çok gururlu olduğunu bildiği(belki de bimesi gerektiği)Filiz'e yaşanan onca şeyden sonra hem de bu denli lakaytca bir teklifte bulunması ne kadar doğruydu?Yine söylüyorum Filiz Yılmaz'dan sadece hakkı olanı istedi yani ona güvenmeyi.Bu güveni yerle yeksan etmeyi büyük maharetle beceren Yılmaz beyimiz kendini biraz kasıp güveni tekrar kazanacak bir zahmet sonra "şen ola düğün şen ola" türküsüyle çekeceğiz halayı.Sen kızsanda söylemek zorundayım daha çok çekeceği var Clark Kent'in pardon yani Yılmaz Akın'ın:)

Kurdoglu
30-04-06, 00:45
ya ne yalan söyliyeyim biraz sürünmesini isterim ama su yönden yani kiskanclik tepkileri vermesini-...gerci bi kac defa kiskandi ama biraz az geldi bana...yani sonucta filizin gurusuz gösterilmemesi adina filizin kendini biraz agirdan almasini isterim...ya yavas yavas ama tutkulu bir ask yasasinlar istiyorum iste...yani zor bi ask olsunki tad versin bu yüzdende biraz burnun sürtmesini isterim dogrusu tabi abartmamak sartiyla...sen simdi yine kizmissindir...
Yok yaa hic kizarmiyim, niye kiziyim, hic kizdimmi simdiye kadar. :img-fullm Kizilacak bisey yazmamissinki, evet seni gayet iyi anladim, "burun surtulmesi" ve "surunmek" kelimeleri haricindeki tum yorumuna katiliyorum. Biz surunmek yerine arkasindan kosmak diyelim istersen daha hos geliyor sanki :P

Figan
30-04-06, 00:56

Sevgili Kurdoglu bende Yilmaz konusunda sonuna kadar yanindayim..Bir Yilmaz fanatigi olarak onun su ana kadar herhangi bir ukalalik yada kendini begenmislik gibi tavirlarini hernedense gormedim..Gayet alcakgonullu, yardimsever vede gunahsizca cok acilar cekmis biri..Filiz Konusunda o kadar pismanliklar yasadiki vicadaniyla..Bunu nasil gormezden gelirsiniz hayret dogrusu..

Tabii simdi nedense herkes ömeri ve Elife olan buyuk askini yaziyor her okudugum yorum bu yonde..Nisanlisi olan bir bayana asik olmak yada ona tum olanaklari sunarak aklini basindan almak ne derece savunulur hala anlamis degilim..Kesinlikle ömerin Elife karsi olan sevgisini samimi ve icten bulmuyorum..
ikisi her yanyana geldiginde aralarinda sevgi ve davranislar bana cok yapay ve soguk geliyor..Ne bir duygu alabiliyorum nede heyecanlaniyorum..

Yilmaz-Elif birlikteligi oylemiydi? Asla degildi..

Yilmaz-Elif ve ömer-Elif birlikteligini degil mukayese etmek; yanyana bile getirip degerlendirmem..
Bu da benim kanaatimdir..Cani istedigi zaman Elife yanasiyor cani istemedigi zamanda odalarini ayirip araya mesafeler koyabilecek kadar kustahlasiyor ömer beyimiz...Hemde karisi hamile iken.. !

Son bolumu izlemedim henuz..izleyince tabiiki yorumlari yapacagim bende..

Yilmazin cok acilar cektigini vede artik mutluluga erismesini cok ama cok istiyorum !

Kurdoglu
30-04-06, 01:01
Malesef Kurdoğlu yorumlarının büyük bir kısmına katılamıyorum.

Özellikle Filiz'in odanın kapısında Yılmaz'la yaptığı konuşmayı Filiz açısından eleştirmene bir anlam veremedim.Dünkü sevinçten dolayı Yılmaz'ın söylediği sözlerin yakışıksızlığının gözümden kaçtığını sanmanı istemem. :icon_roll Nedir o tavırlar, ikimizde bu odaya girmek istiyoruz bilmemem ne.Filiz'in Yılmaz'a yine de bu kadar nazik cevap vermesi gerçekten takdire şayandı bence.Filiz'i Yılmaz'ı anlamamakla şuçluyorsun.Peki Yılmaz Filiz'i ne kadar tanıdı ve anladı.Çok gururlu olduğunu bildiği(belki de bimesi gerektiği)Filiz'e yaşanan onca şeyden sonra hem de bu denli lakaytca bir teklifte bulunması ne kadar doğruydu?Yine söylüyorum Filiz Yılmaz'dan sadece hakkı olanı istedi yani ona güvenmeyi.Bu güveni yerle yeksan etmeyi büyük maharetle beceren Yılmaz beyimiz kendini biraz kasıp güveni tekrar kazanacak bir zahmet sonra "şen ola düğün şen ola" türküsüyle çekeceğiz halayı.Sen kızsanda söylemek zorundayım daha çok çekeceği var Clark Kent'in pardon yani Yılmaz Akın'ın:)
Ve iste bekledigim tepki, cok tesekkurler Esperanza bana katilmamakla gec kalmadin. Evet kendi dusuncelerini cok acik bisekilde yazmissin, simdi takrar basa donup benim neden sana katilmadigimi yazmam gerekiyor ama sanirim buna gerek yok. Ne sen benim sana katilmami bekliyorsun ne de ben senin bana katilmani bekliyorum. Bunlari forumumuz acisindan bir zenginlik olarak goruyorum. Yalniz yine de aciklamam gereken bir noktaya temas etmissin. Yilmazin soyledigi yakisiksiz (?) sozlerden bahsetmissin. Dogrusu tam olarak hangi sozleri kast ettigini anlayamadim. Ikimizde iceriye girmek istiyoruz demesi mi yakisiksizdi? Yoksa oyun oynama demesimi? Her iki cumlede de yakisiksiz bir durumu gorememenin sevincini yasarken sana Yilmaz konusunda daha derin dusunmeni tavsiye edecem, ama simdi sen de dayanamayip sinirlenirsin ve Yilmazin olmadik seylerini cikartirsin. Gerci hic bir yanlisi olmadi ama, bulan buluyor iste :P

Kurdoglu
30-04-06, 01:07
Sevgili Kurdoglu bende Yilmaz konusunda sonuna kadar yanindayim..Bir Yilmaz fanatigi olarak onun su ana kadar herhangi bir ukalalik yada kendini begenmislik gibi tavirlarini hernedense gormedim..Gayet alcakgonullu, yardimsever vede gunahsizca cok acilar cekmis biri..Filiz Konusunda o kadar pismanliklar yasadiki vicadaniyla..Bunu nasil gormezden gelirsiniz hayret dogrusu..
.......
Yilmazin cok acilar cektigini vede artik mutluluga erismesini cok ama cok istiyorum !
Ohhh beeee, hele sukur. Yalnizliktan oluyordum nerdeyse. Sagol varol arkadasim, bu muhtesem ustu fikirleri bizimle paylastigin icin sana saygi ve sevgililerimi sunuyorum. Yalniz su son bolumu sen bir an once izle de sonra yorumunu hemencecik yaz, gercekten simdi cok merak ettim senin Yilmaz hakkindaki dusuncelerini. Maalumun dana'nin kuyrugu bu son bolumle koptu, bizim tartistigimiz o son sahneyi biran once izle arkadasim.

Figan
30-04-06, 01:11
Ohhh beeee, hele sukur. Yalnizliktan oluyordum nerdeyse. Sagol varol arkadasim, bu muhtesem ustu fikirleri bizimle paylastigin icin sana saygi ve sevgililerimi sunuyorum. Yalniz su son bolumu sen bir an once izle de sonra yorumunu hemencecik yaz, gercekten simdi cok merak ettim senin Yilmaz hakkindaki dusuncelerini. Maalumun dana'nin kuyrugu bu son bolumle koptu, bizim tartistigimiz o son sahneyi biran once izle arkadasim.
Sende sagol Kurdoglu..Fanatik bir Yilmazci olarak tabiiki son sahneyi biran önce izleyip bende yorumumu yapacagim..

Bakalim neymis bu Yilmazi bu kadar Maganda, küstah vede kendini begenmis gormelerinin sebebi?? Dogrusu cok merak ettim..

Bende sevgilerimi yollarim..

£speranza
30-04-06, 01:14
Ve iste bekledigim tepki, cok tesekkurler Esperanza bana katilmamakla gec kalmadin. Evet kendi dusuncelerini cok acik bisekilde yazmissin, simdi takrar basa donup benim neden sana katilmadigimi yazmam gerekiyor ama sanirim buna gerek yok. Ne sen benim sana katilmami bekliyorsun ne de ben senin bana katilmani bekliyorum. Bunlari forumumuz acisindan bir zenginlik olarak goruyorum. Yalniz yine de aciklamam gereken bir noktaya temas etmissin. Yilmazin soyledigi yakisiksiz (?) sozlerden bahsetmissin. Dogrusu tam olarak hangi sozleri kast ettigini anlayamadim. Ikimizde iceriye girmek istiyoruz demesi mi yakisiksizdi? Yoksa oyun oynama demesimi? Her iki cumlede de yakisiksiz bir durumu gorememenin sevincini yasarken sana Yilmaz konusunda daha derin dusunmeni tavsiye edecem, ama simdi sen de dayanamayip sinirlenirsin ve Yilmazin olmadik seylerini cikartirsin. Gerci hic bir yanlisi olmadi ama, bulan buluyor iste :P
Çok teşekkür ederim Kurdoğlu bende geç kalmaktan korkuyordum:DYılmaz'ın söylediği sözlerin yakışısızlığı konusuna açıklık getirmem gerekmiş.Aslında açıklanacak bir şey yok.Her şeyin bir adab-ı muaşereti vardır."Hadi ama baksana ne kadar kendimden emin ve karizmatiğim, bana zaten Hayır diyemezsin ama insanlık bende kalsın bir teklif edeyim" edasıyla söylersen bu sözleri işte öyle kapı da kalırsın demek istemiştim.Bu sadece tavırlarla ilgili kısmı.Sözlerdeki yakışıksızlığı kamuoyu vicdanına bırakıyorum:) şimdi daha net olmuştur umarım.

Kurdoglu
30-04-06, 01:26
Çok teşekkür ederim Kurdoğlu bende geç kalmaktan korkuyordum:DYılmaz'ın söylediği sözlerin yakışısızlığı konusuna açıklık getirmem gerekmiş.Aslında açıklanacak bir şey yok.Her şeyin bir adab-ı muaşereti vardır."Hadi ama baksana ne kadar kendimden emin ve karizmatiğim, bana zaten Hayır diyemezsin ama insanlık bende kalsın bir teklif edeyim" edasıyla söylersen bu sözleri işte öyle kapı da kalırsın demek istemiştim.Bu sadece tavırlarla ilgili kısmı.Sözlerdeki yakışıksızlığı kamuoyu vicdanına bırakıyorum:) şimdi daha net olmuştur umarım.
:img-hyste Keyifle okudugumu bilmeni isterim, kesinlikle bi moral bozuklugundan bahsedemeyiz. (Akillarda soru isaretlerine mahal birakmamak icin yaziyorum.) Evet bayaa net olmus arkadasim, net olan tek sey net olmamasi :P Kizma ama Esperanza aklindan gecenleri siraladiktan sonra “edasiyla” kelimesini ekleyip Yilmazin dusuncelerine tercuman olmak istedigini dusunerek sana katiyyen katilmanin mumkun olmadigini soylemek zorundayim. Simdi bi “eda” resmi de ben cekeyim bak. Yilmaz Filize iceriye girme teklifinde bulunurken daha cok “Filizcigim lutfen artik bana eziyet etme, sana kendimi coktaaan ispatlamis olmam gerekiyor, daha ne bekliyorsun, seni seviyorum, sana asigim, sensiz yasayamam” edasiyla konusuyordu. Zannedersem tum komuoyuda benimle ayni fikirde :P

BERNA
30-04-06, 01:26
Kurdoğlu aslında haklı olduğun noktalar var, Yılmaz'ın bir iç hesaplaşma içinde bulunduğu anları ben de hatırlıyorum, Filiz'i üzdüğü için ciddi olarak üzüldü elbette.
Ondan öncesinde yazdığın konularda sana çok hak veriyorum. Benim tuhafıma giden sözkonusu Filiz olunca kendisini bulunmaz nimet gibi görmesi oluyor. Oysa Yılmaz'ın diğer konularda ne kadar mutevazı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bir de Filiz'in çok da karışık bir oyun içinde olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Filiz ben seni beğenmiyorum, ya da senden hoşlanmıyorum demedi. "Duygusal olarak güvenmediğim biriyle beraber olamam" dedi. Bence Yılmaz'ın duygularını yavaş yavaş anlasa bile gerçekten de duygusal olarak güvenini tam olarak kazanmış değil. En sonunda söylemiş olduğu sözlerde de "sana güvenebilirsem birlikte olabiliriz" mesajı da vardı zaten. Bazı kadınlar ne kadar çok etkilenirse etkilensinler güvenmedikleri kişilerle beraber olmayı seçmeyebilirler. Gerçi bir iki bölüm içinde Filiz Yılmaz'ın duygularını iyice anladıktan sonra, ona duygusal olarak güveni de artacak bence ;)

Nebula
30-04-06, 01:35
ya ben reklamında görünce elif vuruldu diye çok korkmuştum.ama ömer vuruldu.kimbilir belki bi sürpriz yapıp elif i de yaralayabilir senaristler.bu arada ömerle tekrar yakın olmaları hoşuma gitti.sanki elif öle mutlu olabilecek gibi.zaten yılmaz falan kalmadı artık.o hayal elif için bitti...
handan hanımın gelip yılmaza yaptığı tavır çok sinir ve saçmaydı.ama yılmaz da onun hakettiği cevabı verdi yani...
neyse umarım gelecek bölüm yine heyecanlı bişiler olurr.çünkü bana biraz heyecan azaldı gibi geliyo.aman sakınn heaaoouu:D:D:D

£speranza
30-04-06, 01:40
Ömer'in vurulması hem Elif'le hem de Filiz'le arasındaki soğukluğun giderilmesi için iyi bir gelişme bile olabilir.Ama paparazzi kısmı kötü oldu.Düşünsenize Ömer Tekinel kumar borcu yüzünden vuruldu haberleri çarşaf çarşaf gösterilecek sonra ayıkla piricin taşını

Kurdoglu
30-04-06, 01:48
Kurdoğlu aslında haklı olduğun noktalar var, Yılmaz'ın bir iç hesaplaşma içinde bulunduğu anları ben de hatırlıyorum, Filiz'i üzdüğü için ciddi olarak üzüldü elbette.
Ondan öncesinde yazdığın konularda sana çok hak veriyorum. Benim tuhafıma giden sözkonusu Filiz olunca kendisini bulunmaz nimet gibi görmesi oluyor. Oysa Yılmaz'ın diğer konularda ne kadar mutevazı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bir de Filiz'in çok da karışık bir oyun içinde olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Filiz ben seni beğenmiyorum, ya da senden hoşlanmıyorum demedi. "Duygusal olarak güvenmediğim biriyle beraber olamam" dedi. Bence Yılmaz'ın duygularını yavaş yavaş anlasa bile gerçekten de duygusal olarak güvenini tam olarak kazanmış değil. En sonunda söylemiş olduğu sözlerde de "sana güvenebilirsem birlikte olabiliriz" mesajı da vardı zaten. Bazı kadınlar ne kadar çok etkilenirse etkilensinler güvenmedikleri kişilerle beraber olmayı seçmeyebilirler. Gerçi bir iki bölüm içinde Filiz Yılmaz'ın duygularını iyice anladıktan sonra, ona duygusal olarak güveni de artacak bence ;)
Evet bu konuda galiba haklisiniz arkadasim, Filiz Yilmaza guvenmesine guveniyor ama daha somut beklentiler icerisinde. Eger o somut belirtileri gorurse zaten yine eskisi gibi gozu kapali kaul eder Yilmazi yani ASK baglaminda. Netice olarak Yilmaz Filize olan ASKini daha somut bir sekilde gostermesi gerekiyor ki Filizde ona acikca guvendigini soyleyebilsin. Zannedersem bu noktada ayni seyleri dusunuyoruz. (Ama bunu lutfen surunmeden yapsin Yilmaz, buna da siz katilin :P)

Ama Kurdoğlu senin söz ettiğin edayla söyleseydi ve inandırıcı olsaydı dışarda değil içerde olurdu.Kamuoyu desteğini sana kaptırmaya niyetim yok
Iste bende onu anlatmaya calisiyorum ya Esperanza, Filiz Yilmazin samimiyetine inandigi icin kapiyi kapattiktan sonra gulumsedi, daha somut adimlar bekliyor Yilmazdan. Sadece "eda"larla degil duygularla, sozlerle, siirlerle, sarkilarla, halaylarla, daha sayimmi :P Tam bu noktada Filiz ve kadinlar hakkindaki kisa ama net dusuncelerime yonlendirmem gerekiyor seni arkadasim. Yukarlarda bi yerde olacak, galiba ikinci yorumumda, sen simdi aramassin bile biliyorum ama yinede soylemis oluyum :P

£speranza
30-04-06, 02:07
Iste bende onu anlatmaya calisiyorum ya Esperanza, Filiz Yilmazin samimiyetine inandigi icin kapiyi kapattiktan sonra gulumsedi, daha somut adimlar bekliyor Yilmazdan. Sadece "eda"larla degil duygularla, sozlerle, siirlerle, sarkilarla, halaylarla, daha sayimmi :P Tam bu noktada Filiz ve kadinlar hakkindaki kisa ama net dusuncelerime yonlendirmem gerekiyor seni arkadasim. Yukarlarda bi yerde olacak, galiba ikinci yorumumda, sen simdi aramassin bile biliyorum ama yinede soylemis oluyum :P

Ben Filiz'in olayı sadece "bana aşık olduğunu ispatla"ya indirgediğini düşünmüyorum .Filiz zaten seninde dediğin gibi gülüşleriyle bakışlarıyla Yılmaz'daki değişimi fark ettiğinin mesajını veriyor bize.Ama Filiz "sana güvenmemi sağla" diyor,"Beni kandırmayacağına inandır." Aşık olduğunu ispatlasa bile güven tazeleme turları atmak zorunda Yılmaz.Artık halayla mı olur, şarkıyla mı, türküyle mi bilmem.Ama "güven olmadan asla"edası vardı Filiz'de :img-hyste :img-hyste

Kadınlar ve Filiz hakkındaki görüşlerini okudumuştum zaten.Onunla ilgili de yazmak istediğim bir şeyler vardı da kafam Kaybolan Yıllar'la çok meşguldü o yüzden kaldı.Atladığımı sanma yani :icon_whis

Kurdoglu
30-04-06, 02:24
Ben Filiz'in olayı sadece "bana aşık olduğunu ispatla"ya indirgediğini düşünmüyorum .Filiz zaten seninde dediğin gibi gülüşleriyle bakışlarıyla Yılmaz'daki değişimi fark ettiğinin mesajını veriyor bize.Ama Filiz "sana güvenmemi sağla" diyor, "Beni kandırmayacağına inandır." Aşık olduğunu ispatlasa bile güven tazeleme turları atmak zorunda Yılmaz.Artık halayla mı olur, şarkıyla mı, türküyle mi bilmem.Ama "güven olmadan asla"edası vardı Filiz'de :img-hyste :img-hyste

Kadınlar ve Filiz hakkındaki görüşlerini okudumuştum zaten.Onunla ilgili de yazmak istediğim bir şeyler vardı da kafam Kaybolan Yıllar'la çok meşguldü o yüzden kaldı.Atladığımı sanma yani :icon_whis
Biraz felsefi olacak ama net olacak: Yilmaz Filize somut bir sekilde asik oldugunu hissettirdiginde oto kontrol mekanizmasi devreye girecek ve Filiz Yilmaza haddinden fazla guvenecek ve tabiki kendisini birdaha asla kandirmayacagina da inandirmis olacak. Domino tasi gibi dusun, ilk tas ASK, ikinci tas GUVEN, son tas KANDIRMAMAK. Birincisini dusurunce digerleri direkt olarak birinciyle birlikte dusuyorlar. Dikkat et de dorduncu tas kafana gelmesin arkadasim, okadar keyifle guluyorsunki taslari goremeyebilirsin, ben ikaz etmis olayim. :img-hyste Yani Yilmaz surunecek diye fazla havalara girme diyorum, hayal kirikligi yasamani istemem.

polat_nl
30-04-06, 10:39
bu son bolum cok guzeldi
sonunda filiz yilmaza agzinin payini verdi
bende bunu bekliyodum
yilmazi birazz surundursun ki anlasin yilmaz filizin kolay bi kiz olmadigini
yani anlicaniz gelecek bolumler cok guzel olacak
artik yilmazi filizin pesinden kosarken gorucez :D bye

Figan
30-04-06, 17:20
Diziyi izleme firsati nihayet buldum..Gelelim yorumlara;

Elif..Kendini bu olanlardan o kadar sorumlu tutuyor ki; ömerin basina gelen bu felaketin suclusu olarak kendine de kiziyor..ve bu yuzden ömere yakinlik gosterip destek oluyor bence..Bazi arkadaslar yorumlarinda yazmista Elif ömeri sevmeye basliyor, ben oyle bir his goremedim maalesef..Elif hala Yilmazi dusunuyor umutsuzca da olsa..Buna nasil mi emin oldum? Anlatiim:

ömerle Elif`in cay bahcesindeki konusmalari zaten herseyi apacik ortaya koydu..ömerin Elif`e "Niye beni sevmiyorsun ?" demesi.."Benim seni sevdigim gibi; Yilmazi sevdigin gibi demesi..."sözleri ve bu sözler karsisinda Elif`in bu konuyu sadece kapatalim demekle yetinmesi vede aksini dememesi benim bu dusunceleri hissetmeme neden oldu..

Yolda Sema ile yürürken Yilmazdan ve O`nun cocuklara olan sevgisinden bahsederken bile hala gözlerinin icinin nasil güldügünü vede "Ahh ke$ke .." der gibi gecmise dönük bir pismanlik yüz ifadesine bürünmesi bile hala Yilmazi ne denli sevdigini vede unutamadigini gösterdi bence..
Elif cok cesur vede Esine karsi göstermis oldugu bu destegi gercekten cok begendim..

ömer.. Kendi hirsina yenik düserek; Esini, cocugunu vede Ailesini bile hice sayarak umarsizca vede bencilce hareket ederek o kadar aciz bir duruma dustuki bu bolum gozumde..Hic acimadim ! Kendi düsene hicbir zaman acimam cunku..Bütün bir bölüm boyunca Elif`in ardinda dolasip durdu..Hele toplanti odasini terk etmesi ömer beyin görgü kurallarina ne kadar bagli bir insan oldugunu bize gösterdi (!!!) Kendide dedi zaten "i$ adami oldum ama basarili olamadim!" Hakli tabi her para ve mevki sahibi olan basarili olamaz nede olsa..!

Filiz..Bana bu bölüm az gosterildigi icin belkide bilemiyorum ama nedense hareket ve tavirlari hosuma gitmedi Filizin..Toplanti odasinda Murata "istersen benimle gelebilirsin demesi;" sanki Yilmaza nispet yapar gibi hatta odadan cikinca Yilmazi hic mi hic önemsememi hic yakismadi Filize..Daha gecen bölüme kadar evinden ayrilmisti tabi desteksiz kaldi hemen hopp Yilmaza. Ama babasi gelipte kizinin projesine destek verince vede evine gidince nedense Yilmaz bir HiC ! oldu..Bu projeye Yilmazla basladilar Murat neden isin icine girmeye calistirildi anlamadim dogrusu??? Kendince intikam almaya calisiyor Yilmazdan...Kapinin ardinda gülmesi ise hala Yilmazi deliler gibi sevdiginin kaniti. Yilmazi kendine karsi duygusal anlamda somut birseyler yapmasina tesvik etmek icin bu oyunu yapiyor hepsi O bence..

Yilmaz..Kendini bu bölüm yine herzamanki gibi cok begendim vede takdir ettim..Hicbir zaman alcakgönüllülügünü vede insanlara karsi olan kibarligini bozmuyor..YANi BiR MAGANDA gibi davranmiyor { ömer ve Murat gibi..!!} O kadar hakarete ve sözlere ragmen; yinede aldigi terbiyesini bozmuyor..Cok sabirli vede olgunca davrandi..Helal olsun Yilmaza...!!! Handan Haniminda agzinin payini cok güzel verdi..Asil küstahlasan kendisiydi cünkü sayin Handan Hanimcigimin !!!

Erol bey bile Yilmaza sirf $irketinin dar bogazdan kurtulmasi icin tahammul ediyor..Kendi de dedi zaten..Daha sonra hisselerini alip uzaklastiririz dusuncesinde akli sira..Ama biraz zor !

Acikcasi ne Elif-ömer iliskisinden
nede ;
Yilmaz-Filiz iliskisinden tad aliyor vede samimi buluyorum artik..

Hissettiklerim tamamen bu yönde..A$k ve sevda gö-re-mi-yo-rummmm...:(:(

Ay90
30-04-06, 18:36
Cok şükür bölüm hakkında yorumumu yapabilicem. Halaya katılamadığım icin cok üzgünüm.

Bu bölüm diğer bölümlerden başka bir güzel olduğuna hemfikiriz galiba.
Daha cok Ömer-Elif ağırlıklı olmasına rağmen ben cok beğendim ve bu diziyi sabaha kadar izlemek istedim.

Ömer in ağlaması benide ağlattı, sinan tuzcu bunun icin tebrik etmek istiyorum. O pişmanlığını o kadar güzel bize yansıttıki, hele Elif e hesap sorması neden beni sevmiyorsun demesi, yılmazı sevdiğin gibi cok duygu yüklüydü. Ömer Elif ile evlenirken Yılmaz ı bu kadar cok sevdiğini tahmin etmiyordu bence ama ne zaman Elif bebeği aldrımak istedi Ömer o zaman anladı Elif in onu sevmediğini. Son sahnede Elif in önüne kendine atması sevgisini gercekten gösterdi zaten hic bir süphem yoktu da....Artık Elif&Ömer len mutlu olmasını cok istiyorum cünkü onlarda bunu hakediyorlar. Herşeyde bir hayır varmış Ömer in bu kumar konusu olmasaydı böyle gercek bir karı-koca gibi olmazlardı belkide.

Elif bu bölümü sadece takdir ettim. Ömer i bekleyip de koltuğun üstünde uyuya kalması cok tatlıydı. Anna-Kız bir cözüm bulma cabaları cok hoştu. İnşallah böyle bir korkuyla cocuğunu düşürmez Elif. Aynı forever_bim arkadaşım gibi benimde Selvi Boylum alyazmalım fimi aklıma geldi, türkan şorayın dedikleri, sevgi emekti, sıcak bir insan eliydi. Belki Elif Ömer e hic aşık olmicak ama onu sevicek bundan eminim cünkü hatasını anladı.

Filizciğimi bu bölüm tabikide gönülden tebrik etmek lazım o Yılmaz ı fena halde bozması müthişdi. Galiba bu forumda tek böyle düşünen benim ama ne kadar Yılmaz bunu hata daha fazlasını bile haketsede Yılmazcığıma kıyamıyorum ben ya. Valla acıdım ona orda. Ama yinede iyi oldu böylece aşkının kiymetini daha iyi bilir.

Filiz in ama böylece gercekten Yılmaz ile sadece iş icin birlikte olduğunu ve gurursuz olmadığını gösterdi. Ama ben Murat a bilerek böyle davrandığına katılmıyorum, Yılmaz ın farkında bile değildi ama tabi kıskandığını sonradan anladı. Onun ağzının payını verdikten sonra kapını arkasından gülümsemesi cok şeker di cünkü Yılmaz ın onu yavaş yavaş sevdiğini anlamış durumda ve bu tabikide hoşuna gidiyor.

Tüyo doğruysa o zaman Yılmaz yine imdata yetişir diye düşünüyorum ve Filiz ona böylece güvenir.

Nalan ın babası kim olucak cok merak ediyorum.

Yılmaz a bu bölüm ben cok güldüm o Erol Bey in odasındaki konuşma aslında Murat Bey anlamıyor ben uzman oldum bu konuda sadece Filiz ile ben anlıyorum demesinde koptum resmen acayip kıskanıyor. Yada toplantıdan sonra Murat ve Filiz in konuşmasını uzaktan izlemesi cok güzeldi. Bazı arkadaşlar yakışıklı bir mimar girsin diyolar, girerse bu dizi komediye dönüşür bence cünkü Muratdan bile kıskanan biri eyvah o mimarin haline yani:)

Ben murat a bir türlü ısınamadım o yüzden Yılmaz ın ona yaptığı cok hoşuma gitti hele şimdi ucağıma yetişmem lazım demesi cok komikti.

Ömer e tabi bişey olmaz ama Meral birazcık köşeye sıkıştı gibi cünkü magazinciler cektiler uzaktan herşeyi. Bu para yı ödemek de Yılmaz yardım edicek galiba en azından kemal bey len birlikte bir cözüm aricaklar. Ama herkesin bunu Yılmaz ın yaptığını düşünmesi beni şimdiden kızdırıyor. İnşallah Ömer de bu durumu acıklamamak icin bunları onaylamaz gerci öyle bir karakterde olduğunu sanmıyorum ama Yılmazdan nefret ediyor biliyorsunuz böyle bişey yapsa bile Elif engel olur gerci.

Şimdi ben koca bir hafta nasıl yeni bölümü beklicem bilmiyorum.

polat_nl
30-04-06, 19:31
Ay90 sana katiliyorum bencede filiz yilmaza agzinin payini verdi
Gercekten gururlu bi kiz
ama benim hala suphelerim var yani yilmazin filize duydugu ilgiden
ne zaman elifi gorse bise oluyo yilmaza
hic anlamiyorum bu yilmazi artik kimi gercekten seviyo soylesin
insallah filizi eliften daha cok sever
ama benim tek korkum filmin sonunda yilmaz la elifin biraraya gelmesi
neyse cok uzattim Ay90 cevabini bekliyorum

Ay90
30-04-06, 22:47
Polat_nl arkadaşım yorumuma katıldığın icin sana teşekkür ederim. Ama benim Elif-Yılmaz ın sonunda bir araya glemesine katılmıyorum cünkü böyle bişey artık imkansız ve bu olaylar defalarca tatrtışıldı zaten.

Ben Yılmaz karakterini cok seviyorum. Ama bu forumdakiler Yılmaz a bir antipati duyuyorlar nedense. Eski konuları yine acmıyalım ama bu dizide kimse hatasız değil. Bu yüzden neden Yılmaz ın her yaptığının abartılmasını anlamıyorum. Adam destek cıkıyo ve yine suclu. Tamam Yılmaz ın Filiz e yaptıkları hic hoş değildi gercekten ama Yılmaz bunun icin cok pişman zaten ve bunu Filiz e de bir cok kez söylememeğe calıştı. Ne handan hanıma nede Filiz e kabalık, kendini beğenmişlik tasladığını düşünmüyorum. Yılmaz da bu şekilde duygularını ifade ediyor Filiz e, Handan hnm da hakketiği cavabı aldı bence.

Bu bölüm Elif in Yılmaz ın cok cocuk istediğini söylediğinde gözlerinde bir parıltı vardı o kesinde ama Elif o defteri kapattı. Onun yanı artık Ömer in yanında bence.

Bişey daha söylemek istiyorum şu Yılmaz-Salih konuşmasıda cok doğal ve samimi di cok eğlendim o sahne ama bu arada belirtim bende Salih gibi Cimbomluyum yani. Önceden Salih in biraz buruk olucağını sanmıştım fragmana göre ama beni yine kendine hayran bıraktı. Kendi cocuğu gibi sevindi cok güzeldi.

Ekrem e de üzüldüm bu bölüm ama Leyla ya keşke daha falza ısrar etseydi. Leylayı da anlıyorum onun durumu da zor.

Figan
01-05-06, 02:42
Ben Yılmaz karakterini cok seviyorum. Ama bu forumdakiler Yılmaz a bir antipati duyuyorlar nedense. Eski konuları yine acmıyalım ama bu dizide kimse hatasız değil. Bu yüzden neden Yılmaz ın her yaptığının abartılmasını anlamıyorum. Adam destek cıkıyo ve yine suclu. Tamam Yılmaz ın Filiz e yaptıkları hic hoş değildi gercekten ama Yılmaz bunun icin cok pişman zaten ve bunu Filiz e de bir cok kez söylememeğe calıştı. Ne handan hanıma nede Filiz e kabalık, kendini beğenmişlik tasladığını düşünmüyorum. Yılmaz da bu şekilde duygularını ifade ediyor Filiz e, Handan hnm da hakketiği cavabı aldı bence.

Bende Yilmaza ve dizideki hal, hareket ve tavirlarina hayran biri olarak; kesinlikle kendisini hicbir konuda haksiz göremiyorum..Sonucta Filize kasitli yapmadi o hatayi..Filizde istedi Yilmazla birlikte olmayi..Birlikte oldugu an bile mahcup olup; Filize "Bilmiyordum! Cok üzgünüm" dedi...

Bu dizide en az sucu olan Yilmazdir. Sucu olanlarin ne hallere düstüklerini görüyoruz zaten. Fazla da söze gerek yok...

forever_bim
01-05-06, 11:29
Bende Yilmaza ve dizideki hal, hareket ve tavirlarina hayran biri olarak; kesinlikle kendisini hicbir konuda haksiz göremiyorum..Sonucta Filize kasitli yapmadi o hatayi..Filizde istedi Yilmazla birlikte olmayi..Birlikte oldugu an bile mahcup olup; Filize "Bilmiyordum! Cok üzgünüm" dedi...

Bu dizide en az sucu olan Yilmazdir. Sucu olanlarin ne hallere düstüklerini görüyoruz zaten. Fazla da söze gerek yok...

Acıkcası bu yoruma bazen katılıyorum bazen katılmıyorum.

Hatırlarsanız bastan beri icimizde Ömere karsı bir kin vardı. Sevdigi bayanın Elifin yani hayatında bir baska erkek olmasına ragmen bazı dolaplar cevirmek suretiyle ve sahip oldugu imkanları kullanarak kızın basını döndürerek kendi yanına cekmeyi basardı.

Sonrasında Yılmaz ne yaptı. Ömerin cok sevdigi kız kardesini derinden yaraladı. Bilmiyordum cok uzgunum lafı Yılmazı hic mi hic aklamaz. Yılmaz Filizi yanlıs tanımıstı. Ben onunla birlikte olurum nasıl olsa daha önceden de böyle seyler yasamıstır Ömer sinir olur seklinde dusundu.

Zaman icerisinde Ömerde elestirdigim entrikacı ruhun Yılmazı esir aldıgını gördüm. Ömer Elifle birlikte olmak icin türlü dolaplar cevirirken ona kızanlar Yılmaz bazı entrikalarla Muratla Filizin bir araya gelmesini engelledigi zaman bunu müstehak olarak görüyorlar. Sirketi batırmak icin cevirdigi dolapları saymıyorum bile. Ben bu yönden baktıgımda Yılmazın fazla hesaplı hareket ettigini ve kendin fazla begendigini dusunuyorum.

Filizin tavrı cok netti. Yılmaza karsı cok iyi yaptı. Yılmazın havasını cok güzel söndürdü.

Ömer konusuna gelince hatırlayın bu bölümde Elif ona ne dedi. Ben cocukken büyüdüm. Sense simdi büyüyorsun.Sanırım bu Ömerin durumunu bu söz iyi acıklıyor.

Hatalar konusuna gelince Yılmaz da Elif de Filiz de Ömer de sütten cıkmıs ak kasık degil. Sadece senaristler Yılmazı kutsallastırma eylemini diger uc karakterin hatalı yönlerini ortaya cıkararak yapıyorlar hepsi bu.

Ömerin Elifi sevdiginden eminim neden derseniz Ciftlikte Filizle sarhos olmuslardı komik olayları anlatıp gülüyorlardı. Sonra Ömer birden susup aglamaya basladı. Filiz nedenini sordugunda Elifi kastederek Onsuz nefes alamıyorum Filiz dedi. Filiz de Ömeri teselli etmisti. Son sahnede kursunların önüne kendisini atması ve Elifi korumaya calısması da Elifi sevdigini kanıtlıyor.

Figan arkadasım görüslerine saygılıyım. Sadece katılmadıgım noktaları belirttim. Umarım Yılmazı elestirdim diye bana kızmazsın. Sozsözüm Yılmaz icin AFFETMEK VE DE UNUTMAK IYI INSANLARIN INTIKAMIDIR.

Ay90 cım yorumunu cok begendim.

Ay90
01-05-06, 12:29
forever_bim bende yorumunu beğendim ama katılmadığım yerler de var.

Bir cok kez dediğimiz gibi bu 4 karakter sütten cıkmış ak kaşık değiler. Ömer nişanlı bir kızı ayırtığı icin,Filiz abisinin sucunu örtüğü icin, Elif aşkı icin savaşmadığı icin ve Yılmaz sa intikam planında Filiz i alet etiği icin. Bunlar bir cok kez tartışıldı ve bence yine bir tartışma cıkarmıyalım cünkü herkez cezasını cekiyor bir şekilde. Ömer mesela aşık olduğu kadının onu hicbir zaman Yılmaz ı sevdiği gibi sevmiceğini anlamış durumda ve tabiki kumar borcu. Filiz kücük de olsa hatası icin büyük bir acı cekti ilk defa aşık olduğu kişi onu sadece kullandığını anladı. Elif yaptığı hata yüzünden Yılmaz ın Filiz e olan bakışlarını yakaldığı icin en büyük acısı belkide bu oldu. Yılmaz o zaten önce büyük bir aşk acısı cekmiş durumdaydı ve şimdide Filiz in ona karşı tavırlarına karşı acı cekiyor. Gördüğümüz gibi senaristler her karakteri yaptığı hata ya göre daha büyük acı cekmelerini sağlıyor ama Yılmaz a bir ayrıcılık yaptıklarını düşünmüyorum. Ben her dört karakterinde yapmış hatalarını geride bıraktım bırakmasaydım şimdi Elif ve Ömer karakterinden hala nefret duyardım ama ben her dört karakteride cok seviyorum. Ömer cocuğuyla ve Elif ile mutlu olsun Yılmaz ve Filiz de aynı şekilde.

polat_nl
01-05-06, 13:20
arkadasim Ay90 beni yanlis anladin ben elif - yilmaz askini desteklemiyorum
zaten cumlemde soyle soyledim:(ama benim tek korkum filmin sonunda yilmaz la elifin biraraya gelmesi ), yani filmin sonunda elif le yilmazin biraraya gelmesinden korkuyorum yani istemiyorum demek istemistim yoksa ben sonuna kadar filiz yilmaz askini destekliyorum yanlis anlamayin!

lostsever
01-05-06, 13:23
çok ama çok saçmalamaya başladı dizi bu hafta itibariyle..
bu şirket neden bu hale geldi . yılmaz yüzünden, yılmazın borsadaki manüplasyonları yüzünden şirket hisseleri değer kaybetti yabancı yatırımcı anlaşmaları iptal etti ve şirket hızla dibe çöktü. herkes ömeri suçladı ama asıl suçlu yılmazdı.. son iki üç bölümdür işten çıkan 500 kişiye karşılık bir avuç insana iş kurmaya çalışmak atölyelerine iş vermek onları pazarcı yapmak ne kadar günü kotarabilir.
ve yılmaz filiz aşkı diyen arkadaşlar için.
filiz gibi bir insanın bu kadar olaydan sonra bile yılmaza aşık olması çok acı.onun gibi bir çok sıfatı üzerinde taşıyan birinin yapacağı iş değil ama senaristler yazınca oluyor işte.
kendi adıma diyebilirimki diziyi uzatmak adına her ne kadar yan konular işlense bir kaç yeni karakter eklensede dizi benim için ilk zamanki heyecanını yitirmiştir.
dizinin reytingleri ne ölçüde bilemiyorum ama çevremde bir çok kişinin git gide diziden vazgeçtiklerini görmek üzücü.

Ay90
01-05-06, 16:22
Ben bu dizinin sacmaladığına katılmıyorum böyle şeylerinde ratinglerle hic alakası yok. cünkü ona bakılırsa Elif-Yılmaz aşkı olduğu zaman dizi az seğrediliyordu ne zaman Yılmaz-Filiz i kullanmaya başladı o zaman ratingler baya bir yükseldi. Bununla zaten hic alakası yok ilk bölümlerde güzeldi tabi ama benim icin dizinin şimdiki durumu gayet başarılı ve ratinglerde bunu ayrıca gösteriyor.Bu tabikide benim görüşüm ve başkalarınkine de saygı duyarım. Polat_nl ben seni yanlış anlamadım sana sadece yılmaz-elif in birleşmesinden korkmana gerek yok demiştim cünkü artık bu imkansız hale geldi.

angel16
01-05-06, 18:04
Bazi arkadaslar'i hic ama hic anlamiyorum. Yilmaz'in sucu olmadigini duyunca saskinliktan baska birsey yasamiyorum.

Evet Filiz kendi rizasiyla Yilmaz'la beraber olmus olabilir. Fakat, bu Yilmaz'in ilk bastaki kotu niyetini degistirmez. Filiz'e sadece abisinden intikam icin yaklasti...iste Yilmaz'in sucuda bu. Burda Yilmaz hicbir zaman haksizlik etmedi demek cok buyuk bir abarti olur.

justin_girl
01-05-06, 19:32
Arkadaşlar birbirinize daha saygılı şekilde ifadelerde bulunup,karşıt fikirli arkadaşların görüşlerine daha saygılı eklentilerde bulunursanız mesajlarda uyarı yazmak durumunda kalmayız...

Saygılar justin_girl

eski dost
01-05-06, 20:39
Bazi arkadaslar'i hic ama hic anlamiyorum. Yilmaz'in sucu olmadigini duyunca saskinliktan baska birsey yasamiyorum.

Evet Filiz kendi rizasiyla Yilmaz'la beraber olmus olabilir. Fakat, bu Yilmaz'in ilk bastaki kotu niyetini degistirmez. Filiz'e sadece abisinden intikam icin yaklasti...iste Yilmaz'in sucuda bu. Burda Yilmaz hicbir zaman haksizlik etmedi demek cok buyuk bir abarti olur.
Yılmaz'ın en büyük hatası Elif'in kıymetini bilmemekti bence.Hep onu suçladı,kendi davranışlarının farkına varmadı.O ne yaparsa yapsın Elif'in onu sevmeye devam etmesini bekledi.Aynısını şimdi Filiz'e yapıyor.bir sürü hata yaptı ve Filiz'in onu hemen affetmesini bekliyor.Kimse yanlış anlamasın ama biraz bencil bence.Ömer'e gelince başlarda bende kızmıştım ikisinin arasına girdi diye.Ama şimdi takdir ediyorum(kumar hariç).Yılmaz hapishaneye Elif geldiğinde konuşmadı bile.hemen sildi.Madem çok seviyordu ömer'e karşı mücadele verseydi.Ömer tamam başkasının nişanlısına göz dikti ama bir de şu yönden bakalım.Aşık olduğu kişiyi elde etmek için savaştı.Yılmaz'da aynısını yapsaydı Elif herhalde şimdi Ömer'le evli olmazdı.

Dilan15
01-05-06, 21:20
Görüyorum ki yorumlar almis basini gidiyor ben biraz
gec kaldim ama yinede bende bölüm yorumumu yapayim:)
Gercekten bu son bölüm cok hosuma gitti uzun zaman
sonra cok duygulandim tabii ki Ömer ve Elif sahnelerinden bahsediyorum
Ömerin Elife "beni neden sevmiyorsun" "Yilmaz sevdigin gibi "
demesi icimi burktu vallah Cok aciyorum kendisine Elifin ona
asik olmadigini bildigi halde onu cok seviyor Yani her nekadar
Elif&Yilmaz diyorsamda bende Elifin artik Ömeri sevmesini istiyorum
Onlarda cok yakisiyorlar birbirlerine Ve Elif gercekten Ömerin sevgisini
gec farkina vardi ama sanirim artik aralari düzelir Elifde üzgün ona öyle davrandigi icin Buarada parkta Elifin Ömere "Sen cok iyi bir baba
olacaksin" demesi de cok güzeldi :) Sonunda biraz agirlik Ömer&Elif
ikilisindeydi...
Son sahneye gelmeden önce Yilmaz&Filiz sahnesi yine biraz tuhafima
gitti Yani Yilmazin davranislari artik cok farkli Filize "ikimizde o odaya
girmek istiyoruz" gibi bisey demisi cok basitti bence Karakteri git gide
deyisiyor ki ben eski halini daha cok seviyordum
Son sahnede de anlasildi ki Meralin adamlari sadece gözdagi verdiler
yoksa ikisde orda vurulup ölebilirlerdi cok yakin mesafeydi cünkü
Sanirim daha cok seyler baslarina gelecek... bakalim

hsa
01-05-06, 21:25

sana katılıyorum angel16... her ne kadar filiz yılmazla kendi isteğiyle beraber olduysa da bu yılmaz'ı aklamaz.Filiz yılmaz'ın oyununa geldiğini bilmiyordu ve aşık oldu...şimdi de yılmaz'ın kendini affettirmesi gerekiyor çünkü filiz'e karşı yaptığı haksızlıktı...Filiz'in bu işle hiçbir alakası yoktu ve en çok canı yanan o oldu sonuçta.Şimdi de filiz haklı olarak bunun acısını biraz çıkarmak,yılmaz'ın burnunu sürtmek istiyor.haklı kız!

angel16
01-05-06, 21:35
sana katılıyorum angel16... her ne kadar filiz yılmazla kendi isteğiyle beraber olduysa da bu yılmaz'ı aklamaz.Filiz yılmaz'ın oyununa geldiğini bilmiyordu ve aşık oldu...şimdi de yılmaz'ın kendini affettirmesi gerekiyor çünkü filiz'e karşı yaptığı haksızlıktı...Filiz'in bu işle hiçbir alakası yoktu ve en çok canı yanan o oldu sonuçta.Şimdi de filiz haklı olarak bunun acısını biraz çıkarmak,yılmaz'ın burnunu sürtmek istiyor.haklı kız!

Iste beklediyim yorum :icon_ange Hosgeldin arkadasim, uzun zamandir ne konustuk nede seni buralarda gordum. Ama iyiki geldin :img-icecr

Soyledigin gibi, Filiz kendisine oyun oynandigini bilmiyordu bile. Yilmaz'in kotu niyetinden haberdar degildi. Nekadar bu ikisinin berarber olmasini istesemde, Yilmaz'inda dogal olarak Filiz'in pesinden kosmasi gerekir. Bunu sadece Yilmaz'in Filiz'in degerini anlamasi icin degil...ayni zamanda Filiz'in guclu bir karakter ve gururlu oldugunu herkesin gormesi icin istiyorum. Ustelik Yilmaz Filiz'in pesinden biraz kosmaliki, Filiz tekrar guvenebilsin. Ayni zamanda, Yilmaz Filiz'in pesinden biraz kosmasa veya Filiz'i kiskanmasa, bunun tadi cikmiyorki :icon_ange

Bu arada, ayni zamanda berna1 arkadasimizin yorumlarina tekrar katiliyorum.

Figan
01-05-06, 21:51
Bakiyorumda Hala Yilmaz suclaniyor..Nedense ömer beyin $uursuzca kumar oynamasi vede esi,cocugu,ailesini hatta $irketlerini bile hice sayarak bencilce davranip; herkesi dar bogaza sokmasi unutulmus gitmi$..Vahh vahh ömere yazik..(!)

Dogru tabi Elifi cok seviyor, Elife daha bundan 2- 3 bölüm önceleri soguk davranan, odasini bile ayiran O degildi sanki..ömer ne yaparsa yapsin Elif onu hicbir zaman sevmeyecek..Elif hala Yilmazi seviyor..

Filizi ben bu son bölüm anlayamadim bu da benim fikrim..Yilmaza karsi acayip mesafeli vede soguk davrandi..Daha gecen haftaki bölüm evinden ayrilir ayrilmaz Yilmazi arayan ve hatta odasina alarak; birlikte calistigi Yilmazi simdi neden boyle kendinden uzaklastiriyor?

Resmen senaryoda degisiklik olmus gibi..Bu Filizin tavirlarindan cok belli. Sanirim yönetmende Yilmazi iyice süründürmek niyetinde..

Umarim Canim Yilmaz cok fazla cekmez..Cektikleri yeter cünkü..

-Ezgi-
01-05-06, 22:05
Bakiyorumda Hala Yilmaz suclaniyor..Nedense ömer beyin $uursuzca kumar oynamasi vede esi,cocugu,ailesini hatta $irketlerini bile hice sayarak bencilce davranip; herkesi dar bogaza sokmasi unutulmus gitmi$..Vahh vahh ömere yazik..(!)

Dogru tabi Elifi cok seviyor, Elife daha bundan 2- 3 bölüm önceleri soguk davranan, odasini bile ayiran O degildi sanki..ömer ne yaparsa yapsin Elif onu hicbir zaman sevmeyecek..Elif hala Yilmazi seviyor..

Filizi ben bu son bölüm anlayamadim bu da benim fikrim..Yilmaza karsi acayip mesafeli vede soguk davrandi..Daha gecen haftaki bölüm evinden ayrilir ayrilmaz Yilmazi arayan ve hatta odasina alarak; birlikte calistigi Yilmazi simdi neden boyle kendinden uzaklastiriyor?

Resmen senaryoda degisiklik olmus gibi..Bu Filizin tavirlarindan cok belli. Sanirim yönetmende Yilmazi iyice süründürmek niyetinde..

Umarim Canim Yilmaz cok fazla cekmez..Cektikleri yeter cünkü..

Yazdıklarının bir kısmına katılıyorum Figan'cım.
Sadece Yılmaz ile ilgili fikirlerimiz değişik.
Özellikle dizide ki çelişkiler hakkında sana çok hak veriyorum, bende aynen öyle düşünüyorum.
Filiz'e bi bakıyoruz gururuna yediremeyip evi terkediyor, Yılmaz'a mesafeli davranıyor. Bi bakıyoruz baygın baygın iç geçiriyor, araba da kendini öpmesini bekliyor, ilk fırsatta ona koşuyor.
Yılmaz karakterindeki çarpıklıklar ve çelişkiler bana göre zaten aldı başını gidiyor bakalım nereye kadar..

yengecs
01-05-06, 22:33
Bu bolumde sok ustune soklari yasadim.. herseyden once Yilmaz ve Filiz iliskisi komedi sanki, hic bi samimiyet yok.. gercekcide durmuyo tavirlari vs.. pek bi yapmacik geldi bi kac bolumdur, son bolumle dahada bayatlamis oldu. Kendi adima o sahnelerden hic bi keyif almadim ve hic biseyde hissetmedim.. Ne zaman biticek bu sacmalik diye beklerken buldum kendimi bi an, heleki Yilmazin otel'deki konusmalarindan sonra.. Neydi o oyle.. ne kadar soguktu Yilmaz ve ardindan Filiz'in o konusmasindan sonra odasinda ki gulumsemeside neydi..(diorum ya sok ustune soklari yasadim diye)

Gelelim Omer ile Elif cephesine..
Omer'in Elif'e herseyden cok ihtiyaci vardi.. ve Elif'te sonuna kadar yanindaydi.
Omer'in Elif'e "neden beni sevmiyosun" diye sormasiyla, icim o kadar burkulduki anlatamam.. bi an Omer'in yasadigi durumdaymisim gibi hissettim.. ne kadar ictendi ve ne kadar acik sormustu Omer. Duygularini, butun olan bitenden sonra ne kadar samimi bi dille anlatmisti hic cekinmeden. Cok taktir ettim ve onun adina uzuldum.
Omer'in eskisi gibi cocuksu tavirlari yoktu, konulari biraz negatif yonden almasi haric.. simdi olan biteni kendine itiraf edicek cesareti bulabiliyo ve Elif'lede bunlari paylasabiliyosa cok buyuk bi gelisim var demektir.
Aralarinda olan o destegi birbirine olan o guveni gordum. Gecmiste olanlar bile aralarindaki o guveni yikamamis, buna bi kere daha sahit oldum. Belkide sevmek asik olmaktan cok daha onemliydi, beklentiler boyle olmasada.

Umarim Omer'e ciddi bisey olmamistir, ayagindan yaralandigini dusunuyorum.. ayrica Elif'in bu sok altinda cocugunada bisey olmamistir.. heleki bu bolumde Omer'in parktaki cocuga olan ilgisini gordukten sonra kurdugu hayallerden sonra.

Izleyip gorucez..

BERNA
01-05-06, 23:00
Angel16 teşekkür ederim seninle yorumlarımıuz genelde tutuyor zaten.

Dizinin başından beri acaba hangi karakter çelişkiler içinde ya da hatalar içinde değildi, niçin bazı karakterlerin çelişkileri sürekli göze batıyor anlamıyorum. Israrla bu bölüm hakkında yazmaya dikkat edeceğim buradaki forum başlığına uymak adına da. Bu bölümde de çoğu karakter çelişkiler içindeydi. Ömer kumar oynadığı ve şirketi tehlikeye attığı için hatalıyken, karısına bu açık yaklaşımından dolayı doğru bir harekette bulundu. Elif kocasının kumar oynamasının ciddiyetini ve olası bir uyarısının kocasının üstündeki etkisini küçümsediği için hatalıydı ama annesiyle beraber kocasının bu durumunda desteğini esirgememesinde çok doğruydu. Bu arada bence de Ömer bacağından vuruldu.

Yılmaz ve Filiz ise bu bölümde tipik birer aşık olarak elbette çelişkiler yaşadılar ve de hatalar yaptılar yeniden şekillenen ilişkilerinde. Yılmaz çok ciddi bir şekilde aşık olmaya başladığı Filiz'in kendisini çabuk affedeceğini sandı ve de yine kendini beğenmişlik etti ama yine de hatasını çabuk anlayıp "nasıl güvenini kazanabilirim" sorusunu sordu. Filiz ise daha önce kendini ara ara kaptırdığı ve karışık sinyaller verdiği Yılmaz'a karşı durabildi (daha önce de yazdığım gibi bence Yılmaz'ın duygularını anlaması da buna yardımcı oldu). Yalnız bence işle igili konularda Yılmaz'ın yanında durması o anlamda bir zaaftan ötürü değildi. Kendisine destek veren Yılmaz'la bir o proje içinde bir kader birliği oluşturdu sadece. Yılmaz'ın bu konuda daha büyük bir zaaf içinde olduğunu bu hafta gördük zaten Murat'ı kıskanmasından. Bir yorumda okumuştum "Filiz ne çabuk ailesinin yanında yer aldı diye". Filiz her kız gibi özellikle babasının desteğini ve ailesinin projeyi desteklemesini istedi. Buna ulaştığı anda da doğal olarak kendini hala küçük gören Ömer hariç ailesi ile arasındaki buzları eritti. Filiz'in evi terketmesinin Yılmaz'la bir ilgisi olmadığını zaten biliyorduk, niye eve dönmesin ki??

Her neyse, sonuçta bence hiçbir karakter sütten çıkmış ak kaşık ve de hatasız değil ve de hiçbir karakter de bütün bu olayların gelişiminin tek sorumlusu değil.

Figan
02-05-06, 00:10
Bu bolumde sok ustune soklari yasadim.. herseyden once Yilmaz ve Filiz iliskisi komedi sanki, hic bi samimiyet yok.. gercekcide durmuyo tavirlari vs.. pek bi yapmacik geldi bi kac bolumdur, son bolumle dahada bayatlamis oldu. Kendi adima o sahnelerden hic bi keyif almadim ve hic biseyde hissetmedim.. Ne zaman biticek bu sacmalik diye beklerken buldum kendimi bi an, heleki Yilmazin otel'deki konusmalarindan sonra.. Neydi o oyle.. ne kadar soguktu Yilmaz ve ardindan Filiz'in o konusmasindan sonra odasinda ki gulumsemeside neydi..(diorum ya sok ustune soklari yasadim diye)

Bende Yilmaz ve Filizi hic samimi bulmadim adeta bir sogukluk hakimdi her ikisinde de..Bilemiyorum hic keyif alamiyorum bende resmen $ok oldum Filizin bu bölüm Yilmaza karsi bu kadar soguk ve de mesafeli davranmasina..

Elif`in Parktaki gülümsemesi gercekten cok ho$tu..Birde gamzeleri cikiyor ki;...Harika..

Elif o kadar cesur ki; Meralin aradigi telefonu bile ömerin odasina girdiginde kendisi kapatti..

angel16
02-05-06, 00:23
Evet berna1, cogu konuda ayni fikirlerimiz var...tipki simdi oldugu gibi. Yazdigin herseye katiliyorum.

Ilk once Filiz hemen Yilmaz'in yanina kostugu icin elestirilmisti, simdide ailesinin yanina dondu diye. Bu kiz hic dogru birsey yapmiyo mu? :img-huh: Kiz ne yapsa suc oldu dogrusu..eh ne yapalim herkesin dusuncesin saygi duymak gerek.
Filiz zaten ailesine "Bu proje basarili olmasiya kadar karsina cikmiycam baba," demisti. Proje basarili ciktigindada, sozunde durup ailesinin yanina geri dondu. Zaten donmesede gurursuz oldugu soylenilecekti.
Ayrica bu bolumde sadece bir kere Yilmaz'a soguk davrandi, hatirlarsaniz. Oradada hakli oldugunu dusunuyorum. Yilmaz'in soyledigi kelimeleri "Ikimizde bu odaya girmek istiyoruz, bu cok acik" hic samimi gelmiyor insana. Filiz'in hemen Yilmaz'a guvenmesini bekleyemeyiz.

Figan
02-05-06, 01:13
Ailesi destek vermedigi icin Yilmazda buldu careyi Filiz..Cünkü sadece Yilmaz onu anladi ve destek cikti..Peki ya bu bölüm nasil oldu da Murata beraber gidebiliriz dilersen diyebildi Filiz bunu anlamis degilim..(?) Bu soguk tutumlari icin Filizi cok elestirdim..Evine dönmesi benim ele$tirdigim bir konu olamaz cünkü zaten kendi de evden ayrilirken dedi:

"Basarili oldugumu ispat etmeden bu eve dönmem diye! "

Basarili oldular vede evine dönmesi cok iyi oldu..

Yilmaz ise cok hakliydi Murata sarfettigi kelimelerde..

"-Hem bu benim ve Filizin i$i sen nerden ciktin anlamadim?
-Sen ortakligin diger tarafindasin, yerini bilsen iyi olur.!"

Murat bey sanirim kendini Bolu beyi saniyor:)

angel16
02-05-06, 10:40
Ailesi destek vermedigi icin Yilmazda buldu careyi Filiz..Cünkü sadece Yilmaz onu anladi ve destek cikti..Peki ya bu bölüm nasil oldu da Murata beraber gidebiliriz dilersen diyebildi Filiz bunu anlamis degilim..(?) Bu soguk tutumlari icin Filizi cok elestirdim..Evine dönmesi benim ele$tirdigim bir konu olamaz cünkü zaten kendi de evden ayrilirken dedi:

"Basarili oldugumu ispat etmeden bu eve dönmem diye! "

Basarili oldular vede evine dönmesi cok iyi oldu..

Yilmaz ise cok hakliydi Murata sarfettigi kelimelerde..

"-Hem bu benim ve Filizin i$i sen nerden ciktin anlamadim?
-Sen ortakligin diger tarafindasin, yerini bilsen iyi olur.!"

Murat bey sanirim kendini Bolu beyi saniyor:)

Evet bu soylediklerine katiliyorum. Belkide Filiz Murat'a oyle bir teklif etmemeliydi...fakat bunu kasten Yilmaz'i sinirlendirmek veya kiskandirmak icin yapmadi. Hepimizde biliyoruz ki Filiz Murat'i sadece bir arkadas olarak goruyor.

Son sahnenin haricinde Filiz Yilmaz'a soguk davranmadi. Fakat ordada Filiz'in hemen Yilmaz'in boynuna atilmasini bekliyemezdik. Bu cok acayip olurdu. Belki fazla soguk davranmis olabilir, fakat bugune kadar cogu seyi icinde topladi ve acisini icinde sakladi.

Kurdoglu
02-05-06, 11:16
Eger dusuncelerimi paylasmassan catlarim arkadaslar, acikcasi once Figan arkadasimizdan bu yoruma bi cevap beklemistim ama gelmeyince siranin bana gectigini dusunerek dusuncelerimi paylasmak istedim.

Hatırlarsanız bastan beri icimizde Ömere karsı bir kin vardı. Sevdigi bayanın Elifin yani hayatında bir baska erkek olmasına ragmen bazı dolaplar cevirmek suretiyle ve sahip oldugu imkanları kullanarak kızın basını döndürerek kendi yanına cekmeyi basardı.

Evet ben hatirliyorum ve nedense o kin bende hala mevcut. Yilmaz-Elif beraberligini once Omerin sonrada Elifin bitirdigini dusunuyorum. Eger Omer olmasaydi belki Elifin icindeki ihtiraslar sonecekti ve boylelikle Yilmazin aklindaki soru isaretlerde kaybolacakti ve Ihlamurlar altinda turku tadinda bi ask yasayacaklardi, ama olmadi. Neden? Cunku Omer ismindeki zatin keyfi bozuluyordu. Omerin cevirdigi dalaverelerden bahsederken “basardi” kelimesini kullanmana hic bir mana veremedim forever_bim. Bu bir basarimidir yoksa yuz karasimi, ovunulecek biseymidir bu yoksa utanilacak biseymi? Bu cumleyi Omer adina kurdugunu farzederek uzerinde fazla durmuyorum.

Sonrasında Yılmaz ne yaptı. Ömerin cok sevdigi kız kardesini derinden yaraladı. Bilmiyordum cok uzgunum lafı Yılmazı hic mi hic aklamaz. Yılmaz Filizi yanlıs tanımıstı. Ben onunla birlikte olurum nasıl olsa daha önceden de böyle seyler yasamıstır Ömer sinir olur seklinde dusundu.

(Burayi ozellikle Angel16 arkadasimizin da dikkatlice okumasini rica edicim.)Yilmazin dusundugu baska seyler de vardi. Yilmaz Elifi kendisinden alanlarin arasinda Filizin de oldugunu zannediyordu. Omerin cevirdigi dolaplarda Filizin parmaginin da oldugunu zannediyordu. Ve bunun icinde intikam almak icin ondan basladi. Intikam almak istemesini cok dogru buluyorum, ama uslubunu bende tasvib etmiyorum. Bana gore de Yilmaz farkli bir yolu secmeliydi Filize karsi. Tekiner ailesinin diger mensublarina yaptiklari az bile.

Zaman icerisinde Ömerde elestirdigim entrikacı ruhun Yılmazı esir aldıgını gördüm. Ömer Elifle birlikte olmak icin türlü dolaplar cevirirken ona kızanlar Yılmaz bazı entrikalarla Muratla Filizin bir araya gelmesini engelledigi zaman bunu müstehak olarak görüyorlar. Sirketi batırmak icin cevirdigi dolapları saymıyorum bile. Ben bu yönden baktıgımda Yılmazın fazla hesaplı hareket ettigini ve kendin fazla begendigini dusunuyorum.

Omer ile Yilmazi entrika konusunda yan yana getirdigine inanamiyorum. Omerin yaptiklariyla Yilmazin yaptiklarini nasil bir gorebilirsin. Hele Muratla Filizden verdigin ornekle birlikte tamamen aklimi kaybetmek uzereyim. Yanlis anlama sokta oldugum icin yaziyorum bunlari, yoksa tabiki saygim var. Bi kere sunu bi anlayalim arkadaslar, Filizle Murat arasinda ASK namina hic birsey olmamistir. Ne Filiz Murata umit vermistir nede Murat Filizden sevgili olarak bahsedebilmistir. Simdi bunlarin yaninda birde Filizin Yilmaza, Yilmazin da Filize deliler gibi asik oldugunu bildigimiz halde Yilmazin Murati Filizden uzaklastirmak istemesini anlamakta neden gucluk cekiyoruz cok garip dogrusu. Sirket batirmakta dahil Yilmazin hesaplarina gelince evet Yilmazin bir suru hesabi vardi, ama cani SIKILDIGI icin hesaplamadi ki bu dolaplari. Kendisine yapilan haksizliga cevap vermek icin hazirladi. Ne yani hicbisey yapmasaydida onlari kendi hallerine mi biraksaydi. Galiba forever_bim arkadasimiz bunu beklemis Yilmazdan, kusura bakma arkadasim ama hic kimse kendisine dayak atan insana “onemli degil, bir daha olmasin” demez ! Eger hakkini yedirmeyen biriyse mutlaka intikamini alir, mutlaka ! Yilmazda bunu yapiyor iste, intikamini aliyor, hemde eze eze.

Ömer konusuna gelince hatırlayın bu bölümde Elif ona ne dedi. Ben cocukken büyüdüm. Sense simdi büyüyorsun.Sanırım bu Ömerin durumunu bu söz iyi acıklıyor.

Hatalar konusuna gelince Yılmaz da Elif de Filiz de Ömer de sütten cıkmıs ak kasık degil. Sadece senaristler Yılmazı kutsallastırma eylemini diger uc karakterin hatalı yönlerini ortaya cıkararak yapıyorlar hepsi bu.

Senaristlerin boyle bir caba icerisinde olduklarini zannetmiyorum, herseyi butun dogalliyla aktardiklari icin de kendilerini tebrik ediyorum.

Ömerin Elifi sevdiginden eminim neden derseniz Ciftlikte Filizle sarhos olmuslardı komik olayları anlatıp gülüyorlardı. Sonra Ömer birden susup aglamaya basladı. Filiz nedenini sordugunda Elifi kastederek Onsuz nefes alamıyorum Filiz dedi. Filiz de Ömeri teselli etmisti. Son sahnede kursunların önüne kendisini atması ve Elifi korumaya calısması da Elifi sevdigini kanıtlıyor.

Bu dusuncene tamamiyle katiliyorum, Omer Elifi gercekten seviyor. Ama insan her sevdiginin yaninda ve kendisinde olmasini istememeyi ogrenmeli. Ne yani simdi ben barbiee arkadasimizin dondurmalarini seviyorum diye zirt birt barbiee arkadasimizi rahatsiz mi etmem gerekiyor. Ne zaman ikram ederse alir afiyetle yerim. Omer efendi ikram edilmeden gelip zorla ve hatta zorbalikla istediklerini almaya calisiyor. Biz bunu elestiriyoruz.

Figan arkadasım görüslerine saygılıyım. Sadece katılmadıgım noktaları belirttim. Umarım Yılmazı elestirdim diye bana kızmazsın. Sozsözüm Yılmaz icin AFFETMEK VE DE UNUTMAK IYI INSANLARIN INTIKAMIDIR.

Forever_bim arkadasim goruslerine saygiliyim. Sadece katilmadigim noktalari belirttim. Umarim Omeri elestirdim diye bana kizmassin. Son sozum Yilmaz icin : Intikam soguk yendigi zaman tatli bir aştir ! Yilmaz ! Sen de bu aşi cok guzel bisekilde yedin. Simdi sadece ve sadece Filizle ilgilen, sagi solu birak, ne yap, ne et Filizle evlen. Yigenleri hala dort gozle bekliyoruz !

hsa
02-05-06, 11:27
Evet bu soylediklerine katiliyorum. Belkide Filiz Murat'a oyle bir teklif etmemeliydi...fakat bunu kasten Yilmaz'i sinirlendirmek veya kiskandirmak icin yapmadi. Hepimizde biliyoruz ki Filiz Murat'i sadece bir arkadas olarak goruyor.

Son sahnenin haricinde Filiz Yilmaz'a soguk davranmadi. Fakat ordada Filiz'in hemen Yilmaz'in boynuna atilmasini bekliyemezdik. Bu cok acayip olurdu. Belki fazla soguk davranmis olabilir, fakat bugune kadar cogu seyi icinde topladi ve acisini icinde sakladi.

hoşbulduk arkadaşım :) evet, filiz yılmaz'ın boynuna atlayamazdı.. her ne kadar ben onların tekrar birlikte olmasını bir an önce görmek istesem de önce filiz yılmaz'ı biraz süründürecek.. yanlız oda önündeyken filiz'in "ne kadar garip, şimdi kendini bana yakın hissetmen" derken gözlerine dikkat edin,bakışlar...istese yılmaz'ın kollarına da atlar öper de...Ama filiz gururlu ve eğer böyle birşey yapsaydı hemen pes etmiş olucaktı. Zaten yılmazla konuşmasından sonra yine kapı arkasında o yüzündeki gülümseme yine oluştu. :) :icon_whis hepimiz biliyoruz ki filiz hala yılmaz'ı deliler gibi seviyor,sadece onun burnunu sürtecek..

Figan
02-05-06, 18:19
Acıkcası bu yoruma bazen katılıyorum bazen katılmıyorum.

Filizin tavrı cok netti. Yılmaza karsı cok iyi yaptı. Yılmazın havasını cok güzel söndürdü.

Figan arkadasım görüslerine saygılıyım. Sadece katılmadıgım noktaları belirttim. Umarım Yılmazı elestirdim diye bana kızmazsın.

Tsk.ederim arkadasim görüslerime saygi duydugun icin..Fakat bende simdi ufak tefek görüslerimi belirtmek isterim..Umarim sende bana karsi insiyatifli olursun..

öncelikle ömer konusunu ele alirsak;
Kendisi seninde dedigin gibi, nisanli bir kizin aklini basindan celmek icin elinden ne geliyorsa yapti. Bunu parasinin gucunu kullanarak yapti..Bu bir basari degildir asla..iki seven insanin arasina girip ; "Onu ben daha cok istiyorum vede elde edecegim !" demek küstahlik vede kendini begenmisliktir..! Yazik ki; Elif ona ve o cok saygin parasina kandi..

O yüzden ömere olan kinim hicbirzaman bitmeyecektir..Ve de cektigi her aciyi fazlasiyla hak ettigini dusunuyorum..

Yilmaz konusunda yazdiklarina katilamiycam maalesef..Yilmaz icten pzarlikli, sinsi biri ve de her türlü entrikalari cevirmeye cok merakli biri olsaydi $uan hatta son birkac bölümdür $irketin iyiligi vede dar bogazdan cikmasi icin ugrasmazdi..Yilmaz bu tavriyla hem i$ten cikarilmis onca i$cinin gelecegini düsündü hem Filizin yaninda olup ona destek cikti hemde $irketin zarara ugramamasi icin ugrasti..

ömer bey ne yaptilar? Onun kendini herzaman Yilmazdan büyük ve sözüm ona medeni(!!) ve görgülü görmesi. kompleksli davranmasi, toplantilarda bile azcik ho$görülü davranmayip salonu terketmesi acizliginden baska birsey degildir ne yazik ki...Sonu olsa olsa Cok sevdigini söyledigin Elif`in arkasina saklanmak olurdu!! Onu da bu son bölüm ne kadar pasif vede etrafindakileri dusunmeden, $uursuzca kumar oynayarak ne hale geldigini göstererek yansitti zaten..

ömer kesinliklikle Elif`i haketmiyor..! Sevmekte Onsuz nefes alamiyorum Filiz demekle, yada herhangi bir yerden sIkILan kursunun önüne gecmekle olmuyor ne yazik ki..Bunu her insan yapar..Sonucta karisi hamile vede o atesin kimler tarafindan sIkIldigini da, kendinin bencilce davranip hata ettigini de biliyor.Tabiiki kendini siper etcek hamile bir kadinin önüne.. Yok bari bide etmeseydi !

Ona bakarsaniz Yilmaz da cok sevdi Elifi..Elif icin neler yapti..Dükkani yikti yerle bir etti sevgisinden..Hapislerde yatmaya razi oldu..Kendini öldürmek istedi deniz fenerine carpip, Elif`in kendisiyle evli oldugu halde yanina geldiginde arabasinda ici kan aglasa da gitmedi yuregine taslar basti..Sirf gitsin, kocasiyla birlikte olsun diye..Elif`in yanina gitti ömer kumar oynuyor; uyar onu yazik olmasin dedi...vede sayamadigim nice örnekler..

Pekiii bu Yilmazin yaptiklari sevgi degilde nedir? Bunlari da lütfen görmezden gelmeyelim...

Ayrica ben niye Yilmazda hava göremiyorum yada kendini begenmislik? ömer Yilmazdan daha havali vede küstahca davraniyor..Bakiyorumda bu hic konu edilmiyor..

saygilarimla..

michelle
02-05-06, 19:16
Filiz'in Yılmaz'a karşı hiç de soğuk olduğunu düşünmüyorum.Kız daha ne yapsın onunla birlikte uçak yolculuğu yaptı,karşılıklı yemek yedi üstüne birde birlikte oynadılar...Bu mu yani soğukluk?...

Sanırım Filiz'in başına ne gelmiş olursa olsun Yılmaz'ı belki de kendinden bile çok sevdiği fikrini kabul etmek bazı arkadaşlarımıza imkansız geliyor ama gördüğümüz gibi imkansız değil.Ama bu da demek değil ki Filiz onunla her fırsatta sarmaş dolaş olsun,Filiz içinden geldiği gibi davranan biri bu yüzden bazen Yılmaz'ın yanında kendini kaybedebiliyor ama bu kadar kusur kadı kızında da olur artık...Hiç kimse kusursuz ve mükemmel değildir...

Dizinin finalindeki Yılmaz Filiz konuşmasına gelince,bir kadın olarak Yılmaz'ın orda söylediklerini hiç hoş karşılamadım,aslında iki genç ve sağlıklı insan ne yaşarlarsa yaşansınlar bu bana garip gelmez ama Yılmaz'ın bunu Filiz'e bu şekilde söylemesi hoş değildi bunun kesinlikle bir özrü olamaz...Filiz orda Yılmaz'a gereken cevabı verdi elbet o sahnede soğuk ve mesafeli olacaktı aksi bir durum olsaydı zaten kendini küçültmekten öteye gitmezdi...
Odasına girdikten sonrada gülümsemesine takılan arkadaşlara üstüne basa basa söylemekte ısrar ediyorum;Filiz aşık...İnsan aşık olunca mantığını kaybedermiş ama Filiz aşık olduğu halde mantığını kullanabilen ender insanlardan biri ve bence bu konuda herkesin takdirini hak ediyor...

£speranza
02-05-06, 19:52
Filiz'in Yılmaz'a karşı tavırlarını soğuk bulan arkadaşlar acaba Filiz'in nasıl davranmasını istiyordu?Filiz ailesini ve çevresindeki herkesi Yılmaz'la ilşkilerinin iş ilşkisi olduğuna inandırmaya çalıştı.Hatta Filiz'in Yılmaz'la iş için bile olsa bu kadar samimi olması başta ben ve forever_bim olmak üzere birçok arkadaş tarafından eleştirilmişti.Şimdi Filiz Yılmaz'la şu an ki ilişkisinin iş ilişkisi olduğunu ispatladı.İki iş arkadaşı ne yaparsa onu yaptılar işlerinde de başarılı oldular.Filiz'in Yılmaz'a olan tavırlarında bir soğukluk yok yani.Çünkü Yılmaz, Murat gibi Hakan gibi Filiz'in sadece iş arkadaşı.Bu yüzden Murat'ın birlikte gitme teklifine evet demesinde herangi bir sorun göremedim.Çünkü Filiz İzmir'e tatile değil iş yapmaya gidiyordu.Yılmaz'la ya da Murat'la olması onun için önemli değildi.Yılmaz Bey bu iş ilişkisini farklı boyuta taşınmasını istedi diye Filiz duygularından emin olmadığı, güvenini bu denli yıkmış bir adama nasıl yakın davransın şimdi?Yılmaz Filiz'e aşkını ispatlasın, güvenini tekrar kazansın buna rağmen Filiz Yılmaz'a soğuk davranırsa-ki bence yine de sorun olmaz, çünkü herkesin yarası hemen iyileşmez- bu tavrı o zaman eleştiririz.Ama şimdi Filiz koşup Yılmaz'ın boynuna sarılmadı diye soğuk davranıyor diyemeyiz.

Şimdi Yılmaz'ın Filiz'e yaptıklarını hoş görelim,tamam.Çok acı çekiyordu, ihanete uğramıştı, sağlıklı düşünemiyordu diyelim.Yılmaz'ın yaralarına bukadar hassasiyet gösteren biz Filiz'in yaralarını neden görmezden gelelim.Filiz de çok acı çekiyor ve ihanete uğradı....

Tabi bu yazdılarım işin bencesi kimse üzerine alınmasın.Saygılar

Figan
02-05-06, 21:08
Bende bencemi söyleyecek olursam;

Kendi adima hep dedim Filiz Yilmaza karsi duygusal manada zaten hic yakinlik göstermedi..Hep mesafeli durdu bu i$ görüsmesi boyunca..Gayet dikkatli vede mesafeliydi..Ki; en dogru olani yapti..Cünkü güveni sarsildi..

Ama bu son bölümde Murata istersen gidelim diyipte Yilmazi hice saymasi beni cok sasirtti..Sonucta bu i$ projesinde hep Yilmaz yanindaydi ve O destek oldu..
Elestirdigim konu bu.

Hepimiz nasil diyorsak; Filiz Yilmaza bir oyun kuruyor vede Yilmazin duygularindan emin olmak istiyor diye e Yilmazda bu oyunun farkinda olmus olamaz mi? Ondan demis olamaz mi? "istersen bu oyunu daha fazla oynama Filiz" diye ...Akli var fikri var dimi? Belkide Filizin kendine karsi olan duygularini bildigi icin vede artik kendide Filize karsi birseyler hissettmeye basladigi icin O odadan birlikte iceri girmek istediklerini soyledi..
Yilmazin artik Filize karsi art niyetli olabilecegini hic sanmiyorum..Cünkü; bu samimiyeti vede yakinligi Yilmazda ben goruyorum..

Bu da benim Fikrim..

Bakalim görecegiz gelisen bölümlerde..

debbish
02-05-06, 21:58
Selam herkese
ben açıkcaıs gerçektende sevgili olduklarından mıdır kesinlikle yılmazla filizin olmasını istiyorum...
çok yakışıyorlar yılmaz son zamanlarda filize çok iyi davranıyor.. her kızın istediği bir erkek gibi...
artık elifle aralarında bir şey olmaları çok zor elif hala onu seviyor olabilir yılmazda hala acı çekiyor olabilir ama bundan sonra onalr bir araya gelirse çok saçma olur.. ne bilim ya da ben öyle istiyorum diye
ve filizin son sahnede yaptığını çok takdir ettim... istediğini elde ediyor.. kolay lokma olmadığını gösteriyor ama yılmazı da seviyor
bakalım yılmaz onu geri elde etmek için neler yapacak
zaten başlamıştı o yolda devam edecek
ömer'inde kurşunların önüne atlaması elifi koruması için çok güzel
elifte çok soğuk biri insan aşık olmasada biri ona süpriz yaptığı zaman sarılır eder.. ömer ne yapsa ay çok teşekkürler diyor o kadar...
sonuçta ona karşı hissettikleri aşk olmasada sevgi.. böyle soğuk davranılmaz... ömer'de güçlü biri değil gitti kumar oynadı ama elifinde çok suçu var kimse böyle soğuk bir karısı olsun istemez her şeye rağmen

stormy
03-05-06, 04:50
Kemal Merali Tekiner ailesine en ufak bir zarar gelirse burnundan getiririm senin diye tehdit etmisti simdi olanlari ogrenince Merali mahvedecek..Galiba Omer bacagindan vuruldu sadece..Cemilde galiba Fahriye dogum yapacagi zaman ortaya cikacak...Nalan babasini buldugu zaman adam belkide evlenmis olacak tekrar

cemotara
03-05-06, 12:21
Arkadaşlar bugün fragmanı izledim yine müthiş bir bölüm bizleri bekliyor.Bu arada bu hafta şiir yoktu ama keşke olsaydı çok güzel olurdu neyse anlatmaya başlayayım ömer ayağından vuruluyor ve elif çğlıklar atarak yardım istiyor ve insanlar geliyor ve hemen hastaneye kaldırıyorlar ama önemli birşey yok bu bölümde ayağa kalkıyor bu bölümde ve elif galiba bebeğini falan düşürmedi meral çok mutlu gözüküyordu bu bölümde en çok filizi gösterdiler filiz ömerin vurulduğunu gazeteden öğreniyor ve çok üzülüyor apar topar hastaneye gidiyor galiba kumar oynadığını öğrendi ve ömere kızdı galiba ve son sahnede kemal abi adamları meralin kumarhanesini bastılar fakat büyük bir şokla karşılaştılar meral filizin boğazına silah dayıyordu ve yılmaz meralin filize silah dayadığını görünce çok kötü oldu ve orda bitti inşallah filize birşey olmaz filiz çok kötü durumdaydı çünkü

Kurdoglu
03-05-06, 14:47
........ Filiz'in Yılmaz'a olan tavırlarında bir soğukluk yok yani. Çünkü Yılmaz, Murat gibi Hakan gibi Filiz'in sadece iş arkadaşı. Bu yüzden Murat'ın birlikte gitme teklifine evet demesinde herangi bir sorun göremedim. Çünkü Filiz İzmir'e tatile değil iş yapmaya gidiyordu. ....
Yilmazin Filizin gozunde ve gonlundeki yeri Muratin ve Hakanin yeri kadardir gibi cok anlamsiz bir mana cikiyor yukardaki cumlenden Esperanza. Bunun boyle olmadigini son bolumle birlikte senin de gormus olman gerekiyordu. Gordun de gormemis gibi mi yapiyorsun, yoksa sahiden goremedin mi? Bak goremediysen gosterelim. Simdi ben gosterince sen kiziyorsun, onun icin sevgili adminimiz michelle gostersin:

Sanırım Filiz'in başına ne gelmiş olursa olsun Yılmaz'ı belki de kendinden bile çok sevdiği fikrini kabul etmek bazı arkadaşlarımıza imkansız geliyor ama gördüğümüz gibi imkansız değil.
Demekki neymis? Yilmaz Filizin sadece is arkadasi degilmis ! Peki neyiymis? Eh okadarini da anla artik.

£speranza
03-05-06, 15:26
[QUOTE=Kurdoglu]Yilmazin Filizin gozunde ve gonlundeki yeri Muratin ve Hakanin yeri kadardir gibi cok anlamsiz bir mana cikiyor yukardaki cumlenden Esperanza. Bunun boyle olmadigini son bolumle birlikte senin de gormus olman gerekiyordu. Gordun de gormemis gibi mi yapiyorsun, yoksa sahiden goremedin mi? Bak goremediysen gosterelim. Simdi ben gosterince sen kiziyorsun.
[QUOTE]

Sevgili Kurdoğlu, Filiz'in Yılmaz'ı sevdiğini biliyorum malesef.Ama insanda var olan gurur mekanizması sebebiyle Filiz'in Yılmaz'la ilişkisini iş arkadaşlığından öteye götürmek gibi bir niyeti yok diyorum-en azından Yılmaz Filiz'in gözündeki imajını düzeltene kadar-Bu nedenle de Filiz iş arkadaşlarına nasıl davranıyorsa Yılmaz'a da öyle davranıyor.Şüphesiz Yılmaz'a duyguları Murat ve Hakan'a olan duygularından farklı ama sizde şunu kabul edin ki Yılmaz şu anda Filiz'in sevgilisi değil.Bu yüzden de iki sevgili gibi davranmalarını bekleyemeyiz-Yılmaz açısından değil tabii:D-Yılmaz hatalarını telafi edene kadar duygular farklı olsa da Filiz'in iş arkadaşı olarak kalacak tıpkı Murat ve Hakan gibi.

ocean_dnz
03-05-06, 15:44
31. Bölüm özeti

"Ihlamurlar Altında" Ateş altında..

Ömer bilmediği bir dünyada boğazına kadar borca batmıştır. Bu zor günlerinde onun sırrını paylaşıp yanında olan Elif olacaktır. Tam bir dayanışma içinde olan karı koca arasındaki buzlar erimeye başlamıştır. Ömer kumar borcu için gerekli parayı bulamayınca Elif ile birlikte silahlı saldırıya uğrar. Ömer mi yoksa karnında bir bebek taşıyan Elif mi kurşunlara hedef olacaktır? Açık Pazar projesi için İzmir'e giden Yılmaz ve Filiz silahlı saldırı haberiyle sarsılırlar. Hacıhüsrevli Meral'in gücü tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Ailesinin tehlikede olduğunu anlayan Filiz'in hiç bilinmeyen bir yönü ortaya çıkar. Filiz yakınlarına zarar veren bu kadına karşı onun anlayacağı dilden konuşmaya karar verir. Yılmaz ve Kemal de Meral'i durdurmaya kararlıdırlar. Fakat Meral hiç de küçümsenecek bir düşman değildir.

Kurdoglu
03-05-06, 16:01
Sevgili Kurdoğlu, Filiz'in Yılmaz'ı sevdiğini biliyorum malesef.Ama insanda var olan gurur mekanizması sebebiyle Filiz'in Yılmaz'la ilişkisini iş arkadaşlığından öteye götürmek gibi bir niyeti yok diyorum-en azından Yılmaz Filiz'in gözündeki imajını düzeltene kadar-Bu nedenle de Filiz iş arkadaşlarına nasıl davranıyorsa Yılmaz'a da öyle davranıyor.Şüphesiz Yılmaz'a duyguları Murat ve Hakan'a olan duygularından farklı ama sizde şunu kabul edin ki Yılmaz şu anda Filiz'in sevgilisi değil.Bu yüzden de iki sevgili gibi davranmalarını bekleyemeyiz-Yılmaz açısından değil tabii:D-Yılmaz hatalarını telafi edene kadar duygular farklı olsa da Filiz'in iş arkadaşı olarak kalacak tıpkı Murat ve Hakan gibi.
Sevgili Esperanza, Yilmaz su anda bile Filizin sevgilisidir, ama Filiz oyun oynamayi tercih ettigi icin "sevgili olma" intibasini vermemeye calismaktadir ve bu bizi haddinden fazla sinirlendirmekte isede seni haddinden fazla sevindirdiginin maalesef farkindayim. Yalniz sunun altini cizmek isterim: Filiz Yilmaza sevgili gibi davranmamakta kendince hakli gorunmektedir ve fakat bu Filizin hakli oldugu anlamina ve Yilmaza karsi suclayici tavirlarlar sergileyebilmesi anlamina gelmemelidir. Cunku biz biliyoruz ki Yilmazin Filize karsi "bilerek" yapmis oldugu herhangi bir "hata"nin mevcudiyeti gorulmemektedir. Velakin Filiz su anda "bilerek"(kasti olarak/kasten) Yilmaza hatalar yapmakla mesguldur. Binaenaley Filiz yanlis yoldadir ve biran once dogru yolu bulmalidir ve Yilmazla birlikte bize (bana ve Figana) iskence cektirmemelidir.

Diye dusunuyorum :P

karcicegim
03-05-06, 16:44
Fragmanı izledim arkadaşlar. Gerçekten çok karışık.
Ama özetlemek gerekirse, Ömer ayağında vuruluyor.
Elif yardım istiyor hastaneye kaldırıyorlar Ömeri. Filiz gazeteden okuyor Ömerin
vurulduğunu ve hemen hastaneye gidiyor. Meral Ömeri ziyarete gidiyor hastaneye. Ömer sanırım olanları Filize anlatıyor. Elif ile Meral konuşuyor.
Filiz çantasına bir silah alıp Meralin iş yerine gidiyor. Kemal Bey ve arkadaşları
Meralin iş yerini basıyorlar. Yılmaz dışarda bekliyor. Daha sonra Yılmaz içeri
giriyor ve Meral Filizin boynuna bir silah dayamış oluyor. Yılmaz bayağı kötü oluyor.

Heyecanla cuma yı bekliyorum. Çok güzel bir bölüm olacak. :img-icecr

karcicegim
03-05-06, 16:48
"Ihlamurlar Altında" Ateş altında..

Ömer bilmediği bir dünyada boğazına kadar borca batmıştır. Bu zor günlerinde onun sırrını paylaşıp yanında olan Elif olacaktır. Tam bir dayanışma içinde olan karı koca arasındaki buzlar erimeye başlamıştır. Ömer kumar borcu için gerekli parayı bulamayınca Elif ile birlikte silahlı saldırıya uğrar. Ömer mi yoksa karnında bir bebek taşıyan Elif mi kurşunlara hedef olacaktır? Açık Pazar projesi için İzmir'e giden Yılmaz ve Filiz silahlı saldırı haberiyle sarsılırlar. Hacıhüsrevli Meral'in gücü tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Ailesinin tehlikede olduğunu anlayan Filiz'in hiç bilinmeyen bir yönü ortaya çıkar. Filiz yakınlarına zarar veren bu kadına karşı onun anlayacağı dilden konuşmaya karar verir. Yılmaz ve Kemal de Meral'i durdurmaya kararlıdırlar. Fakat Meral hiç de küçümsenecek bir düşman değildir.

£speranza
03-05-06, 16:50
Sevgili Esperanza, Yilmaz su anda bile Filizin sevgilisidir, ama Filiz oyun oynamayi tercih ettigi icin "sevgili olma" intibasini vermemeye calismaktadir ve bu bizi haddinden fazla sinirlendirmekte isede seni haddinden fazla sevindirdiginin maalesef farkindayim. Yalniz sunun altini cizmek isterim: Filiz Yilmaza sevgili gibi davranmamakta kendince hakli gorunmektedir ve fakat bu Filizin hakli oldugu anlamina ve Yilmaza karsi suclayici tavirlarlar sergileyebilmesi anlamina gelmemelidir. Cunku biz biliyoruz ki Yilmazin Filize karsi "bilerek" yapmis oldugu herhangi bir "hata"nin mevcudiyeti gorulmemektedir. Velakin Filiz su anda "bilerek"(kasti olarak/kasten) Yilmaza hatalar yapmakla mesguldur. Binaenaley Filiz yanlis yoldadir ve biran once dogru yolu bulmalidir ve Yilmazla birlikte bize (bana ve Figana) iskence cektirmemelidir.

Diye dusunuyorum :P

Evet yine başlıyoruz Kurdoğlu.Öncelikle Filiz'in oyun oynadığına inanmıyorum.Eğer Filiz oyun oynuyorsa Yılmaz'ın kendisine yaşattıklarını umursamıyor, sadece sizin iddianız olan yaşadığı, bence ise yaşanması olası ilişkiyi kendince zora koşuyor demektir.Bu da bugüne kadar çizilen, kabul ettirilmeye çalışılan Filiz karakteriyle çelişir.Yani sizin iddianız Yılmaz'ın yaptıkları aslında Filiz'i yaralamamış, Filiz sadece yaralanmış gibi davranıyor yani!!! Filiz aslında gururdan zerre nasibini almamış birisi ama öyleymiş gibi davranıyor.Eğer Filiz gerçekten oyun oynuyorsa bendeki karakter profili yukarıda bahsettiklerimden öteye geçmez.İşte bu yüzden ben Filiz'in hissetiği gibi davrandığını, Yılmaz'ın bilerek ya da bilmeyerek açtığı yaraları kapatana kadar böyle davranmaya devam edeceğini ve en önemlisi rol yapmasını gerektirecek bir durumu olmadığını düşünüyorum.

Ve daha önceki mesajlarımdan birinde söyledim gibi Yılmaz'ın yaşadıklarına, acılarına, yaralarına hassasiyet gösteren biz neden şu an Filiz'in yaşadıklarına,yaralarına, acılarına aynı hassasiyeti gösteremiyoruz.Yaşadıklarının etkisiyle istediği kadar hata yapma lüksüne sahip olan Yılmaz'a karşılık, yaşadıklarının etkisiyle aynı hata yapma lüksünü ya da hakkını Filiz'e neden tanımıyoruz
-ki bence Filiz'in yaptığı tek hata şu an için Yılmaz'ı iş arkadaşı olarak bile kabul etmesidir-

Kurdoglu
03-05-06, 17:44
Evet yine başlıyoruz Kurdoğlu.Öncelikle Filiz'in oyun oynadığına inanmıyorum.Eğer Filiz oyun oynuyorsa Yılmaz'ın kendisine yaşattıklarını umursamıyor, sadece sizin iddianız olan yaşadığı, bence ise yaşanması olası ilişkiyi kendince zora koşuyor demektir.Bu da bugüne kadar çizilen, kabul ettirilmeye çalışılan Filiz karakteriyle çelişir.Yani sizin iddianız Yılmaz'ın yaptıkları aslında Filiz'i yaralamamış, Filiz sadece yaralanmış gibi davranıyor yani!!! Filiz aslında gururdan zerre nasibini almamış birisi ama öyleymiş gibi davranıyor.Eğer Filiz gerçekten oyun oynuyorsa bendeki karakter profili yukarıda bahsettiklerimden öteye geçmez.İşte bu yüzden ben Filiz'in hissetiği gibi davrandığını, Yılmaz'ın bilerek ya da bilmeyerek açtığı yaraları kapatana kadar böyle davranmaya devam edeceğini ve en önemlisi rol yapmasını gerektirecek bir durumu olmadığını düşünüyorum.

Ve daha önceki mesajlarımdan birinde söyledim gibi Yılmaz'ın yaşadıklarına, acılarına, yaralarına hassasiyet gösteren biz neden şu an Filiz'in yaşadıklarına,yaralarına, acılarına aynı hassasiyeti gösteremiyoruz.Yaşadıklarının etkisiyle istediği kadar hata yapma lüksüne sahip olan Yılmaz'a karşılık, yaşadıklarının etkisiyle aynı hata yapma lüksünü ya da hakkını Filiz'e neden tanımıyoruz
-ki bence Filiz'in yaptığı tek hata şu an için Yılmaz'ı iş arkadaşı olarak bile kabul etmesidir-
Su anda dudaklarim ucuklamak uzere Esperanza, emin ol son cumlenle birlikte gercekten bir beyin kanamasi gecirdigimi zannettim, bi de baktim sadece gicik bir kasintiymis. Arkadasim sen maalesef bir suru konuyu birbirine karistirmak suretiyle acayip farkli tadi olan bir corba cesiti kesfetmeyi amaclamaktasin. Ve bu bana cok gereksiz gelmekte, cunku inan bana kesfedecegin bu corba cesidini hic kimse icmeyecektir(sen simdi herkese zorla icirirsin, onun icin...) en azindan severek icmeyecektir.
Simdi sen Filizin oyun oynamadigi icin mi Yilmazla gorusmesinden sonra gulumsedigini dusunuyorsun, "oyun" olmadigi icinmi imali bir gulumse yapma geregi hissetti Filizcigimiz? Yilmazin Filize "istemeden" yaptiklarini Filiz haddinden fazla umursadigi icin bu oyuna gerek duyuyor arkadasim, bu sekilde iliskiyi zora soktugunu zannetmiyor, daha da destanlastiracagini zannediyor Filiz. Yilmazin kendisini nekadar sevdigini sinamak istiyor ki bu cok gereksiz, ama kabul ediyorum keyifli.

Bizim iddiamiz; Filizin, Yilmazin yaptiklarindan haddinden fazla yaralanmis olmasidir, ama Filiz Yilmazin kendisine yaptiklarini saglikli degerlendirememektedir. Filiz halen (her kiz milletine mensub olan sahsiyetler gibi) Yilmazin kendisiyle "bilerek" oynamis oldugunu dusunmektedir ki tamamiyle asilsiz ve tutarsiz bir dusuncedir bu. Filiz bu oyunu Yilmazdan "guya" intikam almak icin oynamaktadir ve "guya" Yilmazin kendisini gercekten sevip sevmedigini ogrenmek icin. Yilmazdan nefret ettigi icin degil !

Yilmazla Filize karsi gostermis oldugumuz hassasiyetler farkli, bunu kabul ediyorum, ama bunun sebebini senin gorememis olmana dogrusu cok sasiriyorum. Bunun sebebi bu iki mukemmel karakterin cekmis olduklari acilarin, yaralarin birbirleriyle kiyaslanmayacak kadar farkli olmasidir. Yilmazin birzamanlar cok sevdigi insan kaybolmustur, yok olmustur, bogulmustur, ama Filizinki karsisindadir, yanindadir, kalbindedir. Sadece bu ornek bile kiyaslamanin nekadar yanlis oldugunu bize gostermeli diye dusunuyorum. Benim uzerinde durdugum mesele hatanin "bilerek" veya "bilmeyerek" yapilmis olmasi meselesidir guzel arkadasim. Eger bu senin icin onemli degilse zaten tartismaya luzum yok :P

Not: Bu arada imzan gayet caf cafli olmus, gozlerim kamasiyor, muthis bir ahenk mi var, bana mi oyle geliyor.....Evet evet ahenk de var guzellik de, tebrikler.

£speranza
03-05-06, 19:08
Su anda dudaklarim ucuklamak uzere Esperanza, emin ol son cumlenle birlikte gercekten bir beyin kanamasi gecirdigimi zannettim, bi de baktim sadece gicik bir kasintiymis. Arkadasim sen maalesef bir suru konuyu birbirine karistirmak suretiyle acayip farkli tadi olan bir corba cesiti kesfetmeyi amaclamaktasin. Ve bu bana cok gereksiz gelmekte, cunku inan bana kesfedecegin bu corba cesidini hic kimse icmeyecektir(sen simdi herkese zorla icirirsin, onun icin...) en azindan severek icmeyecektir.
Simdi sen Filizin oyun oynamadigi icin mi Yilmazla gorusmesinden sonra gulumsedigini dusunuyorsun, "oyun" olmadigi icinmi imali bir gulumse yapma geregi hissetti Filizcigimiz? Yilmazin Filize "istemeden" yaptiklarini Filiz haddinden fazla umursadigi icin bu oyuna gerek duyuyor arkadasim, bu sekilde iliskiyi zora soktugunu zannetmiyor, daha da destanlastiracagini zannediyor Filiz. Yilmazin kendisini nekadar sevdigini sinamak istiyor ki bu cok gereksiz, ama kabul ediyorum keyifli.

Bizim iddiamiz; Filizin, Yilmazin yaptiklarindan haddinden fazla yaralanmis olmasidir, ama Filiz Yilmazin kendisine yaptiklarini saglikli degerlendirememektedir. Filiz halen (her kiz milletine mensub olan sahsiyetler gibi) Yilmazin kendisiyle "bilerek" oynamis oldugunu dusunmektedir ki tamamiyle asilsiz ve tutarsiz bir dusuncedir bu. Filiz bu oyunu Yilmazdan "guya" intikam almak icin oynamaktadir ve "guya" Yilmazin kendisini gercekten sevip sevmedigini ogrenmek icin. Yilmazdan nefret ettigi icin degil !

Yilmazla Filize karsi gostermis oldugumuz hassasiyetler farkli, bunu kabul ediyorum, ama bunun sebebini senin gorememis olmana dogrusu cok sasiriyorum. Bunun sebebi bu iki mukemmel karakterin cekmis olduklari acilarin, yaralarin birbirleriyle kiyaslanmayacak kadar farkli olmasidir. Yilmazin birzamanlar cok sevdigi insan kaybolmustur, yok olmustur, bogulmustur, ama Filizinki karsisindadir, yanindadir, kalbindedir. Sadece bu ornek bile kiyaslamanin nekadar yanlis oldugunu bize gostermeli diye dusunuyorum. Benim uzerinde durdugum mesele hatanin "bilerek" veya "bilmeyerek" yapilmis olmasi meselesidir guzel arkadasim. Eger bu senin icin onemli degilse zaten tartismaya luzum yok :P

Not: Bu arada imzan gayet caf cafli olmus, gozlerim kamasiyor, muthis bir ahenk mi var, bana mi oyle geliyor.....Evet evet ahenk de var guzellik de, tebrikler.

Uçuğun için bir krem tavsiye etmek isterdim ama malesef ilaç kültürüm yok ama geçmiş olsun deme nezaketini göstereceğim:DÇorba konusuna gelince benim yaptığım tüm yemekler beğenilerek yenir Kurdoğlu.Yemekten anlayanlar için söylüyorum tabii:DFiliz oyun oynamıyor Kurdoğlu emin ol.Oda da gülümsemesi, ya da Yılmaz'a bakışları bir oyunun göstergesi değil, her aşık insanın sevdiği kişi tarafından ilgi görünce yaptığı minik sevinç belirtileridir.Filiz'in Yılmaz'ı sevdiğini inkar etmiyorum hatta Filiz Yılmaz'daki değişimlerinde farkında.Ama bunların bir ilişkinin başlaması ya da devam etmesi için yeterli olmadığını söylüyorum yani Filiz'in davranışlarından çıkardığım anlam bu.Filiz'in Yılmaz'dan beklentileri var.Filiz, Yılmaz Beyimiz hayatını, duygularını bilerek ya da bilmeyerek nasıl altüst ettiyse şimdi bunları bilerek ya da bilmeyerek toparlaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor bu davranışlarıyla ama anlayan kim...

Bu iki karakterin acılarının farklı olduğunu bende kabul edebilirim.Şüphesiz Filiz'in yaşadıkları daha acı daha acımasız ve daha gurur yıkıcıydı.Yılmaz'ın sevgilisi gitmişti maddeten kaybolmuştu ama Filiz'in sevgilisi manen varlığını yitirmişti.Hangisi daha acı ve kabul edilmesi zor karar senin?

Hatanın bilerek ya da bilmeyerek yapılmış olması hatanın hata olduğu gerçeğini ve sonuçlarını değiştirmiyor malesef.

not:İmza için teşekkürler.Ahenk ve güzelliği Yılmaz'la Filiz'in aynı imza da buluşması sağladı galiba :icon_whis :icon_whis

hsa
03-05-06, 19:24
ooo sınavdan geldim ne göreyim özet gelmiş :) oo baya olaylar olucak yaw... yılmaz bence filiz'in meral tarafından ele geçirildiğini öğrenince deliricek ve onu kurtarmak için elinden geleni yapıcak,tabii ki Kemalle birlikte. Böylece artık hem kendine duygularını itiraf etmiş olucak. Hem de filiz gerçekten yılmaz'ın samimiyetine inanacak diye düşünüyorum.

Bence ömer vurulur,zaten o elif'in önüne atlamıştı. "Topuğa sıkma" muhabbetidir bu,borçlu olanlara yapılan şekilde. Filiz'in Meral'in anlayacağı dilden konuşması kısmı beni hem güldürdü hem de meraklandım.

Figan
03-05-06, 20:01
Filizin Yilmazin duygularindan emin olmak icin Oyun oynadigini biliyoruz..Bu resmen ortada..Sanirim cogu arkadasimiz da ayni fikirde bu konuda.
Yoksa Yilmazin Kendine istemeden de olsa yasatmis oldugu izdirabi umursamiyor oldugunu dusunmuyorum ben..O kadar da gurursuz degil ya bu Filiz !

Yilmaz Filizi bilmeden vede tanimadan önce hicbirsey umurunda degildi..Cünkü cok acilar cekiyordu..intikam almaya calismak istedi akli sira..Ama Filizi tanidiktan sonra yapmis oldugu bu hareketten dolayi cok uzuldu..Cünkü kendide itiraf etti Filizin güvenilir, akilli, guzel ve saglam bir kiz oldugunu..Cok pisman oldugunu ve ne kadar uzuldugunu her karesinde belli etmeye calisti..

Ben niye Yilmazin yasadiklarinin etkisiyle birlikte; hatalar yaptigi lüksünü göremiyorum dizide yaa...Filize olmustur hatasi o da istemeden ömer beyin yüzünden..Ve bu hatasinida herzaman Filizin yaninda olarak vede Onu destekleyerek göstermeye calismistir..Ki; hala da Filizin güvenini kazanma yollarini ariyor..

Canim Yilmazimi bu kadar da sert elestirmeyin yahu.. :img-icecr

sude9
03-05-06, 21:40
Bu haftaki bölüm oldukça hareketli geçeceğe benziyor.Filiz-Meral-Kemal üçlüsünün karşılaşmalarını merakla bekliyorum.Gerçek şu ki son üç-dört bölümdür Filiz benim için dizinin yıldızı haline geldi,yaptıkları davranışları çok yerindeydi.Yılmaz ile beraber olmasını bekliyoruz ama bunu kısa sürede olmamasını ve Yılmaz'ın Filiz'in peşinden koştuğu sahneleri de görmek istiyoruz.Geçen hafta Filiz'in Yılmaz'a yaptığını keyifle izledim doğrusu sağ gösterip sol ile vurmak deyimi bu durum ile tam örtüştü sanırım.Bu bölümde de Yılmaz'ı Filiz'in peşinden koşarken bol bol göreceğiz sanırım üstelik dizi bir sezon daha uzamışken buna benzer görüntüleri oldukça çok izleyeceğiz.

Ömer ile Elif'in ilişkilerindeki durum son yaşananlarla beraber iyileşme göstermeye başladı,acı bir tecrübe yaşıyorlar ama sonu iyi olacak kanısındayım.Kurşunlardan fazla zarar görmezler herhalde zira bacaklarına kurşun sıkıyorlardı(popüler konu ayaklara sıkmak,burada da göstermiş oldular)Meral'i durduracak kişi de Kemal olacaktır herhalde zira aklıma başkası gelmiyor,izleyip göreceğiz

BERNA
03-05-06, 23:43
Uçuğun için bir krem tavsiye etmek isterdim ama malesef ilaç kültürüm yok ama geçmiş olsun deme nezaketini göstereceğim:DÇorba konusuna gelince benim yaptığım tüm yemekler beğenilerek yenir Kurdoğlu.Yemekten anlayanlar için söylüyorum tabii:DFiliz oyun oynamıyor Kurdoğlu emin ol.Oda da gülümsemesi, ya da Yılmaz'a bakışları bir oyunun göstergesi değil, her aşık insanın sevdiği kişi tarafından ilgi görünce yaptığı minik sevinç belirtileridir.Filiz'in Yılmaz'ı sevdiğini inkar etmiyorum hatta Filiz Yılmaz'daki değişimlerinde farkında.Ama bunların bir ilişkinin başlaması ya da devam etmesi için yeterli olmadığını söylüyorum yani Filiz'in davranışlarından çıkardığım anlam bu.Filiz'in Yılmaz'dan beklentileri var.Filiz, Yılmaz Beyimiz hayatını, duygularını bilerek ya da bilmeyerek nasıl altüst ettiyse şimdi bunları bilerek ya da bilmeyerek toparlaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor bu davranışlarıyla ama anlayan kim...

Bu iki karakterin acılarının farklı olduğunu bende kabul edebilirim.Şüphesiz Filiz'in yaşadıkları daha acı daha acımasız ve daha gurur yıkıcıydı.Yılmaz'ın sevgilisi gitmişti maddeten kaybolmuştu ama Filiz'in sevgilisi manen varlığını yitirmişti.Hangisi daha acı ve kabul edilmesi zor karar senin?

Hatanın bilerek ya da bilmeyerek yapılmış olması hatanın hata olduğu gerçeğini ve sonuçlarını değiştirmiyor malesef.

not:İmza için teşekkürler.Ahenk ve güzelliği Yılmaz'la Filiz'in aynı imza da buluşması sağladı galiba :icon_whis :icon_whis

Daha önce ayrıldığımız konular olmuştu ama Filiz'in davranışı hakkında ben de tıpatıp aynı şeyi düşünüyorum arkadaşım. Bence de Filiz aynen düşündüklerini söyledi Yılmaz'a, onu sevmediğini veya beğenmediğini söylemedi sadece duygusal olarak güvenemediğini söyledi. Yılmaz'dan da biraz daha çaba beklediğini açıkça söyledi. Ama yine de düşündükleri ile söylediklerinin bir olması çok da açık belirtilmediği için (maalesef Filiz'in duygularını paylaşabildiği birisi yok şu durumda) davranışların farklı yorumlanmasını da çok normal karşılıyorum. Senden farklı olarak Yılmaz'ın da bundan sonra Filiz'i daha net anlayacağını düşünüyorum.Bu arada yorum farklarında seviyeli uslup için teşekkürler arkadaşlarım.

Özetten ve fragmandan önümüzdeki bölümün bir öncekine göre duygusal dozu biraz daha az ama daha hareketli bir bölüm bizi bekliyor gibi. Bu bölümde uzun zamandır beklediğim gerçek yüzüyle Meral ve Kemal buluşması olacak. Tabi bir de Yılmaz'ın Filiz'i kaybetme korkusu iyice içinde hissedecek. Ne acıdır ki bazen birini ne kadar çok sevdiğimizi onu kaybettiğimizde anlarız.

havincim
04-05-06, 00:31
sonunda bende görebildim fragmanı...yine şiir falan yok...fragmanın başında elifin çığlıkları var yardım istiyor...karciceğim anlatmış fragmanı tekrar anlatmama gerek yok ama elifin merale bir bakışı var görmelisiniz...yılmaz televizyondan filiz gazeteden öğreniyor...
kemal meralin etrafını sarmış durumda geçen hafta gelen tüyoya göre biri kaçırılacaktı büyük ihtimalle meral kaçmak için filizi kullanacaktır başka yolu yok...

yengecs
04-05-06, 00:54
Siir zaten duygu yogunlugu yasandiginda yaziliyo.. demekki bu bolumde ask'tan baska seyler olucak ki olmasi gerekende budur. En zor durumda kimsenin aklina gelen ask'ini kuvvetlendirmek yada ask'i dusunmek degilde.. bulunuldugu zor durumdan biran once kurtulmaktir heralde.

Ayrica Meral'in bu son olaylardan sonraki durumunu merak ediyorum.. buyuk bi olasilikla polis kumarhanesini kapaticak ve boylelikle yaptigi oyunlar son bulucaktir (en azindan oyle olur umarim).. Tek Stil hisselerine ne olucak oda ayri bi merak konusu tabi..

hsa
04-05-06, 01:15
evet ya yine şiir yok... :( ama fragmanı gördüm,acayip olaylar olucak ya..yılmaz'ın nasıl da şaşırıyor ve korkuyor filiz'i meral'in elinde görünce.hareketli bir bölüm geçireceğimiz kesin. bu arada filiz bu bölümde çok şık gözüküyor.

Kurdoglu
04-05-06, 01:17
Yorumlarimizdaki farkliligi duygu dunyamizdaki derinliklerin farkli olmasina bagliyorum Esperanza, aynen Berna arkadasimiz gibi. Yorum farki, olabilir, yalniz yine aydinlanmaya siddetle ihtiyaci olan bazi (yanlis) tespitlerde bulunmussun. Bunlari aciklamak isterim.
Galiba ben anlamadim Esperanza, ama Yilmaz anlamis olmali ki Filize benim verdigim tepkiyi vermedi. Herneyse bu bolum Yilmazin Filize kendini ve sevgisini ispat ettirme cirpinislarini seyredecez. Keyifli olacagi kesin....
Yukardaki cumleni kurarken lutfen isim karisikligi yaptigini itiraf et Esperanza ! Filiz yerine YILMAZ yazacaktin dimi? Yanlislik oldu dimi? Aklin karisti, dilin surctu dimi? Eger boyleyse bir ic cekecegim, eger boyle degilse maalesef ucuklarima yenileri eklenecek. Hazir "madde" ve "manâ" alemine girmisken hemen aciklayalim. Sevgili Esperaza Yilmazin sevgilisi evet maddeten gitmisti ama gitmeden once maneviyatini alt ust etmisti. Yani Yilmaz once manen tabir yerindeyse kor ateslere atildi, iskence ustune iskence gordu. Evvela manen perisan edildi daha sonra madden olarak da artik "herseyim" dedigi Elifini kaybetmisti. Yani Yilmaz hem manen hemde madden bir yikima ugramisti, ama Filiz oylemi? Sen kendin diyorsun iste Filiz sadece bu "manen" yikilma tarafini tanidi iskence cesitlerinin, "madden" yikilmayi cok sukur yasamadi ! Yilmazcigi hala yaninda ve onu seviyor ! Bu farki gorebilecek kadar zekanin saglikli oldugunu ben sahsen biliyorum arkadasim. Biraz zorla, ama bunu kavra. Sonra su cumleyi kur: Demekki neymis? Yilmaz Filizden daha cok acilar cekmis !
Sonuclarini hic degistirmez olurmu Esperanza ! Simdi bi dusun, gecen haftaki "domino" taslarindan bir tanesini ben "bilerek/kasten/isteyerek" senin kafana firlatsam, sen ne yaparsin? Kuvvetle muhtemel daha buyuk bir tas aramaya cikar ve onu bulduktan sonrada benim kafama "bilerek/kasten/isteyerek" atarsin. Ama ben hadi sana degil de seni hedef almadan baska birisine o "domino" tasini atsam ve "kazara" yani "istemeden" senin kafana gelse ve sonra da gelsem senden "ozur" dilesem. Sana "Cok pardon Esperanza, hedefde ufak bir sapma oldu, o tas sana degildi, seni farkedemedim, tekrar tekrar ozur diliyorum !" desem, sen ne yaparsin? Kuvvetle muhtemel istemeyerek oldugu icin "Tamam uzatma, affettim, ama bir daha olmasin !" dersin. Dermisin? Dersin dersin. Iste benim anlatmak istedigim bu. Demekki neymis? "sonuc" degisirmis :P
Not: Imzan daki Yilmaz ve Filiz gercekten cok ozel bir guzellik katmis, ama imzani bir butun olarak da cok begendim. Siir dahil, renk, stil, ahenk ve ismin uzerindeki pariltilar bile cok guzel olmus. (Ama itiraf et benim ki daha guzel :P)

£speranza
04-05-06, 02:41
Sonuclarini hic degistirmez olurmu Esperanza ! Simdi bi dusun, gecen haftaki "domino" taslarindan bir tanesini ben "bilerek/kasten/isteyerek" senin kafana firlatsam, sen ne yaparsin? Kuvvetle muhtemel daha buyuk bir tas aramaya cikar ve onu bulduktan sonrada benim kafama "bilerek/kasten/isteyerek" atarsin. Ama ben hadi sana degil de seni hedef almadan baska birisine o "domino" tasini atsam ve "kazara" yani "istemeden" senin kafana gelse ve sonra da gelsem senden "ozur" dilesem. Sana "Cok pardon Esperanza, hedefde ufak bir sapma oldu, o tas sana degildi, seni farkedemedim, tekrar tekrar ozur diliyorum !" desem, sen ne yaparsin? Kuvvetle muhtemel istemeyerek oldugu icin "Tamam uzatma, affettim, ama bir daha olmasin !" dersin. Dermisin? Dersin dersin. Iste benim anlatmak istedigim bu. Demekki neymis? "sonuc" degisirmis :P

Not: Imzan daki Yilmaz ve Filiz gercekten cok ozel bir guzellik katmis, ama imzani bir butun olarak da cok begendim. Siir dahil, renk, stil, ahenk ve ismin uzerindeki pariltilar bile cok guzel olmus. (Ama itiraf et benim ki daha guzel :P)

Kurdoğlu sabahın köründe Kadıköy'e geçmek zorunda olduğum için diğer yazdıklarına cevap veremiyorum ama domino taşlarıyla ilgili kısma cevap vermeden geçemeyeceğim(malum taş benim kafama geldi)Hatanın hata olduğu gerçeği göreceli bir hal alabiliyor olsa bile!!!! sonuçları malesef değişmez Kurdoğlu.Sen benim kafama bir domino taşı atarsan bu taşın benim kafamda meydana getireceği hasar senin bilerek ya da bilmeyerek atmış olmana göre değişmez.Ama benim vereceğim tepki kazara bile olsa kafama gelen taşın büyüklüğüne göre değişir.Ben attığın taşların birinin altında kalıp ezilirsem, bir özür seni kurtarmaz malesef.Şimdi Filiz Yılmaz'ın attığı domino taşlarının(ya da kayaların) altında kaldı ve Yılmaz'ın özürleri Filiz'i o taşın altından çıkarmaya yetmiyor.Daha fazlası lazım Kurdoğlu çok daha fazlası....

İmza için teşekkürler.Senin imzandaki kim tanımıyorum ama çok güzel olduğu kesin.
Not:Daha önceki domino taşı muhabbetini bilmeyen arkadaşlar bu mesajlardan sonra bizi biraz tuhaf bulabilirler şimdiden uyarayım :img-swoon:img-pilot :img-pilot :img-swoon

Ayrıca berna1 üslup konusunda teşekkür edilmesi gereken kişilerden biri de sensin eklemden geçemeyeceğim.

Nebula
04-05-06, 02:54
ayyyy fragmanı izledim.güzel bi bölüm izleyeceğiz bu hafta.ömer vuruluyo.filiz in başına meral tarafından silah dayanıyo ve evet stormy nalan ve elifin babası tekrar evlenmiş.yani reklamdan anladığım kadarı öle. neyse izleyelim de görelim.ahh bi de şiir olsaydı :icon_whis

tatli_dilli
04-05-06, 09:55
harika bir bölüm olacagina benziyor, mutlaka izleyecegim bu diziyi inanilmaz cok seviyorum, sabirsizlikle bekliyorum.

herkese simdiden iyi seyirler.

barbiee
04-05-