PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

SİDAL86_FB
29-05-06, 14:40
Çok dikkatli okudum arkadaşım merak etme. Senaristlerin hatası doğru bu olayda haklısın. Pardon ama Filizin her ne olayı olursa olsun mutlaka yok pasif oyuncu, hiç inandırıcı gelmiyor. Filiz & Yılmaz aşkı yapay vs. Bunun gibi bir çok olay. Burda sana kızmıyorum. Ama her olay doğrultusunda Filiz karakterine özellikle bazı arkadaşlarımın yazdıklarına çok canım sıkılıyor. Herkes anlamıştır zaten ben Filiz karakterini çok seviyorum. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Herkes hata yapabilir. Açıkca da söylüyorum Elif karakterini sevmiyorum ama hiç bir zaman için Elif karakterine kötü söz yazmadım. Hep olumlu yönden baktım. Bazı arkadaşlarında bu şekilde davranmasını istiyorum. İlk başta da sana yüklendiğim için kusura bakma. Birden sinirim bozuldu. Bazı yorumları okuyamamıştım. Onları okuyunca sinirlendim. Tekrar kusuruma bakma.

Saygılarımla...
sana bu konuda katılıyorum...bencede karakterleri sevmiyor olabilirler ama biraz insaflı olsunlar bence..mesela bende elif karaekterine bir türlü kanım ısınmadı benimseyemedim ama hiç birzaman hakkında kötü bireşey yazmadım ki işallah ömerle mutlu olur ona aşık olur falan demişimdir...bu konuda biraz objektif olalım lütfen...elifin illa yılmazla olucak diye bir zorunluluk yok..olabilirde olmaya bilirde..ama kimse oyuculuğu böyle eleştirmesin lütfen çünkü herkes çok iyi rolünde başarılı..bazen site ye girdiğimde yazıları okuyorum..filiz hakkında kötü yazılar olunca hemen çıkıyorum ki kimsenin kalbini kırman bir yazı yazmıyim....tamam herkes fikirlerinde özgürdür..ama bu diğer insanları rahatsız etmmeli...

forever_bim
29-05-06, 16:52
Ben de neye kızıyorum biliyor musunuz. Herseyin suclusunun Elif ya da Ömermis gibi gösterilmesine kızıyorum.

Arkadaslar bu dizideki dört karakterin de hataları sevapları var. Bunu bizzat Bülent İnal Kadıköy Yasam Dergisinin Mart sayısında söyledi. Arastırın dergiyi bulun. Kapagında da Bülent İnal var zaten. Olaylara cok yönlü bakmak lazım diyordu röportajında. Ömer seytan Yılmaz melek degil. Hepsinin de hem artıları hem eksileri var demisti. Bir de gercek hayatta Yılmaz gibi biri olmadıgını belirtmisti. Arastırırsanız bulursunuz. Ben dergiyi okulda görüp bakmıstım.

Kurdoglu Ömerin kusurlarını pek güzel sıraladı. Yılmazın da Ömerin de zamana ihtiyacları var aralarının biraz yumusaması icin. Evet Ömer Yılmazın yasamıs oldugu bölgeyi kucumserken hatalıydı. Sonucta sevdigi ve hayatını birlestirdigi kadın o bölgedendi. Ama Yılmaz da intikam ugruna Ömerin kızkardesi Filizi kullandıgı icin hatalıdır. O da gecmiste yapılmıs bir hata simdi Yılmaz Filizi seviyor ama Ömerin bunu anlayısla karsılaması ihtimali cok zor. Evet Ömer Yılmazı magazadan da attırdı. Gördügümüzü inkar edecek degiliz. Tıpkı aynı Yılmazın o anda nisanlım isten ayrılıyor diyerek Elifi kolundan tutup sürüklemesini ya da yüzünde patlattıgı Osmanlı Tokadını ya da her fırsatta onu üzecek sözler söyledigini hapishaneden kovdugunu inkar edemeyecegimiz gibi.(Yanlıs anlama Kurdoglu ben tokat olayında Yılmazı hatalı gördügünü biliyorum) Ya da kızkardesi sakatlandıgında Ömer herseyiyle Elifin yanında yer alırken Yılmazın intikam hazırlıklarına basladıgını inkar edemeyecegimiz gibi. Ömerin bir cok yönünü cok seviyorum. Evet Elife verdigi deger sevgi anlayıs sundugu katıksız ask beni cok etkiliyor.Gecmiste olan olaylardan dolayı Elife kızıp bagırmıyor. Sen bir hicsin deyip karsısında üzüntüden fenalasan bir bayanın onurunu kırmıyor. Hatta ve hatta ne olursa olsun herseyden cok Elifi seviyor. Ömer bu yönleriyle benden yıldızlı pek iyisini alır.Sevgimle.

Kurdoglu beyin jimnastigi yaptım. Biraz gecmise döndüm ben de. Forumda herkesin görüslerine saygılıyım. Hakkını yiyecek degilim. Kimi zaman sen de görebiliyorsun Elif ve Ömerin dogrularını.

Ezcümle olarak benim demek istedigim su. Her karakter birer insan oldugu icin hata ve sevaplarıyla onları ele almamız sırf hatalarıyla onlara yüklenmememiz gerekir.

Artık bundan sonra ne olacagıdır önemli olan.Yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

xylol_benzen
29-05-06, 20:49
Siir mukemmeldi karcicegim, yalniz bu misrada "sogudun" kelimesi yerine "ihlamurlar" kelimesi olsaydi daha bi muhtesem olurdu :)
Eger sezon finali olursa ozette bu mutlaka belirtilir, su anda hersey ozette gizli diye dusunuyorum. Son olaylardan sonra, Filizle Semayi zannedersem Yilmazla Omerin ortak calismalari kurtaracak. Eger Filizle Sema iceride bir bombanin oldugunu ogrenirlerse panige kapilip korkmaya baslayacaklar ve o korkuyla eger kurtarilirlarsa zannederim Filiz ilk Yilmaza kosacak :) Yani tabi obur tarafta da abisi var, ama o sokla aklina sadece Yilmazi getirir zannedersem.

Elifin durumunu da mutlaka duzeltecekler bundan adim gibi eminim, ama galiba Elifin taze kana ihtiyaci olabilir dusuncesini ortaya atabilirler. Gerci oyle bir hastalikta bu aranir mi bilmiyorum, ama biraz klasiklige kacarlarsa boyle bisey dusunebilirler. Tabi sonrasinda sadece YILMAZ'in kaninin uygun oldugu gercekle karsi karsiya kalabiliriz :) Yilmaz da hic cekinmeden Elife kanini verir, onu sevdigi icin degil ! Onun Omerle artik mutlu olmasini istedigi icin ! Tabi bunlar tahmin....

kurdoglu inanirmisin dun filizin kurtuldugunda yilmaza kosma sahnesini dusundum ve icim bir fena oldu.bir an kendimi omerin yerine koydum ve onca yil en yakiniyken ve ona kosmasi gerekirken sen git elin adamina kos:) kizini veren babalarin yada abilerin nasil hissettigini anlayabiliyorum artik:) cok kotu bir duyguymus
(bana da helal olsun olmayan sahneyede yorum yapiyorum ya:))

£speranza
30-05-06, 01:27
Birkaç gündür yoktum diziyi de izlemedim, izlemeye de niyetim yok.Arkadaşım sağolsun tüm detayları mesajla bildirip gecemi zehir etmeyi vazife edinmişti kendine, muvaffak da oldu.
Filiz'in teklifi kabul edeceğini zaten biliyorduk da yani ben başka bir niyeti daha olduğunu düşünmüştüm.Artık fazla karanlık mı, saf mı düşündüm bilmem ama şunu biliyorum bu son bölümle birlikte Ihlamurlar Altında benim için bitti malesef.Sadece Sinan Tuzcu ve Nur Sürer için izlerim diziyi bundan sonra.Eğer izlersem tabi

ihlamurlarfanatigi
30-05-06, 09:10
arkadasim önce saygi duyuyorum ama birseyi anlamiyorum neden hemen diziyi izlemeyi birakiyorsunki yani bu dizide neolacagi hic belli degil yani tabii benim haddime degil sana fikir vermek ama bence izlemeye devam et seni anliyorum senin istedigin sahneler yok suan ama dedigim gibi heran hersey olabilir bizamanlar filiz yilmaz sahneleri cok azdi durmadan elif yilmaz sahneleri gösteriyorlardi bide eskiyi hatirliyorlardi hep orda bende kendi kendime diyordum yok yavvv ben bidaha bu diziye bakmam heralde yani artik tadi kacti felan diye ama sonra dedim ya nede olsa tuba büyüküstün var en iyisi bakim ve iyide olmus baktigim...yani simdi sen diziyi birakirsan hic mi merak etmicen ne oldu diye, yani ben olsam sahsen merak ederim...ama dedigim gibi saygi duyarim senin kararin sonucta ama bence bidaha düsün!!!

barbiee
30-05-06, 11:04
Çok dikkatli okudum arkadaşım merak etme. Senaristlerin hatası doğru bu olayda haklısın. Pardon ama Filizin her ne olayı olursa olsun mutlaka yok pasif oyuncu, hiç inandırıcı gelmiyor. Filiz & Yılmaz aşkı yapay vs. Bunun gibi bir çok olay. Burda sana kızmıyorum. Ama her olay doğrultusunda Filiz karakterine özellikle bazı arkadaşlarımın yazdıklarına çok canım sıkılıyor. Herkes anlamıştır zaten ben Filiz karakterini çok seviyorum. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Herkes hata yapabilir. Açıkca da söylüyorum Elif karakterini sevmiyorum ama hiç bir zaman için Elif karakterine kötü söz yazmadım. Hep olumlu yönden baktım. Bazı arkadaşlarında bu şekilde davranmasını istiyorum. İlk başta da sana yüklendiğim için kusura bakma. Birden sinirim bozuldu. Bazı yorumları okuyamamıştım. Onları okuyunca sinirlendim. Tekrar kusuruma bakma.

Saygılarımla...

Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim ben en başlarda elif yılmaz aşkını savunsamda şimdi asla elif ile yılmazın biraraya gelmesini zaten istemiyorum çünkü sonuna kadar elif ömer beraberliğini istiyorum..
ve filiz ile yılmaznda mutlu olmalarını zamanla bu sorunu aşacaklarını tahmin ediyorum..benim orda demek istediğim senaristler filiz ile elif in aralarının çok ii olduğunu her fırsatta bize gösterdiler ama filizi hastanede göremedik derken filize kızmamdan dolayı falan değil sadece senaristlerin saçmalığına kızdım hepsi bu yoksa filize değil

ece1
30-05-06, 11:07
biraz geç bir yorum olacak ama yinede geç olsun güç olmasın..
elif (özellikle) ve ömer sahneleri saniyelikte ve bir çok arkadaş gibi bu benide sinir etti.bazı arkadaslar sahne azlığı ile ilgili acıklamalar getirmisler ama bence bunlara çözüm bulabilirlerdi senarıstler yada yönetmen arkadaslar.
filizin zaman zaman elif gibi gösterilmedigini sabretmemizi söylemisler arkadaslar ama.dizinin basında bile elif ve yılmaz askı yasanırken filizli sahneler epeyce vardı.
yılmazın artık elife yar olmayacağını biliyorum ve filmin sonunda elif ve yılmazın birlesmesini ciddi anlamda bu bölümü izledikten sonra istemiyorum.yılmaz o beğenmedigi sosyete insanları gibi davranmaya baslamıs.garibime gidende yılmazın paraya çok çabuk alısması hiç yadırgamaması.ve o süslü bebek dedigi insanlardan birine sevmesi.sözlerim yanlıs anlasılmasın ben sadece yılmazı artık elife yakıstıramadığımı söylüyorum.
ve bi çok arkadasın söyledigi gibi filiz ve yılmazın sahneleri bana çok çok yapmacık geliyor sanki zorla oynatıyorlarmıs gibi.dizinn en basındaki elif yılmaz bakısının sarılmasınn sıcaklığını bu iki çiftte alamıyorum.belkide yılmaz ve filiz karakterlerini canlandıran kısılerin gerçek hayatta birlikte olmaları bu sıcaklığı vermiyor..yani hani gerçekten rol yapamıyorlar.demek istedigimi umarım anlatabılmısımdır.
elife soğuk diyen arkadaslar nalanın geçmişi hatırlamasındaki elifin mutlulugunu görüsünü fark etmislerdir umarım.eski günleri izlerken gerçekten içim cız etti

karcicegim
30-05-06, 11:16
Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim ben en başlarda elif yılmaz aşkını savunsamda şimdi asla elif ile yılmazın biraraya gelmesini zaten istemiyorum çünkü sonuna kadar elif ömer beraberliğini istiyorum..
ve filiz ile yılmaznda mutlu olmalarını zamanla bu sorunu aşacaklarını tahmin ediyorum..benim orda demek istediğim senaristler filiz ile elif in aralarının çok ii olduğunu her fırsatta bize gösterdiler ama filizi hastanede göremedik derken filize kızmamdan dolayı falan değil sadece senaristlerin saçmalığına kızdım hepsi bu yoksa filize değil

Barbiee. Canım arkadaşım,

Dün pek iyi günümde değildim. Moralim çok bozuktu ve biraz fevri davrandığımı kabul ettim. Dün gecede sıcak oda da fevri davrandığımı belirtip değerli canım arkadaşlarımının canını sıktıysam özür dilediğimi ve hepsine zeytin dalı uzatıp, fazla sorun çıkmamasını hatamı kabul ettiğimi yazdım.

Aynı şekilde barbieecim sana da zeytin dalı uzatıyorum. Kusuruma bakma. Bu forumundaki arkadaşlıklar benim için önemli birbirimizi göremesek dahi. Bu konuda da haklısın senaristlerin hatası. Özür dilerim. Kalbimini kırdıysam eğer.

Sevgilerimle...

karcicegim
30-05-06, 11:40
"IHLAMURLAR ALTINDA" AMERİKAN YAPIMI BİR FİLM

Merhaba arkadaşlar,

Almanyada yaşayan yengem bana bir e-mail atmış. Kendisi Ihlamurlar Altında dizisini ne kadar çok sevdiğimi biliyor. Geçenlerde amerikan yapımı bir dvd film aldığını filmin adını türkçeye çevirdiğinde "Ihlamurlar Altında" olduğunu, filmde oynayan yabancı oyuncuların adlarını da aynı şekilde türkçeye çevirdiğinde Yılmaz, Filiz, Ömer ve Elif olduklarını belirtmiş. Yayınlanan dizimizle tıpa tıp benzediğini yazmış. Filmin sonunda Yılmaz & Filizin dolu dizgin bir aşk yaşadıklarını, ailelerle çok sorun yaşadıklarını ama sonunda mutlu olduklarını, Elif & Ömer çiftinde ise Elifin bebeği kaybedeceğini, bunun sonuctan sonra Ömer karakterine bağlanacağını ve aşık olacağını, ama Ömerin buna inanmıyacağına hala Yılmazı sevdiğini düşündüğünü, Elif Ömere gerçekten aşk beslediğini göstermek için büyük caba sarfedeceğini, sonunda Elifin kendisini gerçekten sevdiğini aşık olduğunu anlayacakmış Ömer karakteri. Her iki çifte çok mutlu oluyorlarmış. Yengemin yazdıkları böyle arkadaşlar. Filmi istedim. Eğer gelirse ve sunabilirsem sizlere sunarım. Bakalım amerikan yapımı ıhlamurlar altında nasılmış.

barbiee
30-05-06, 11:58
Barbiee. Canım arkadaşım,

Dün pek iyi günümde değildim. Moralim çok bozuktu ve biraz fevri davrandığımı kabul ettim. Dün gecede sıcak oda da fevri davrandığımı belirtip değerli canım arkadaşlarımının canını sıktıysam özür dilediğimi ve hepsine zeytin dalı uzatıp, fazla sorun çıkmamasını hatamı kabul ettiğimi yazdım.

Aynı şekilde barbieecim sana da zeytin dalı uzatıyorum. Kusuruma bakma. Bu forumundaki arkadaşlıklar benim için önemli birbirimizi göremesek dahi. Bu konuda da haklısın senaristlerin hatası. Özür dilerim. Kalbimini kırdıysam eğer.

Sevgilerimle...

önemli değil canım özür dilemene gerek yok ama sende haklısın nedense bazen saçma sapan yorumlar yzabiliyoruz elifçiler filizi kötülemek için yerli yersiz şeyler yazabiliyor ve filizcilerde elif için böyle şeyler yazabiliyor sonuçta hepimiz insanız ve hatalarımız olabiliyor ve en büyük hatamızda herkesin bizim sevdiğimiz şeyleri sevmesini bekliyoruz ve hatayı burda yaptığımızı da ya çok geç fark ediyoruz yada fark etmiyoruz...
benden de sana sevgi dolu bir zeytin dalı gelsin arkadaşım...:)
bu arada daha öncede dediğim gibi inşallah dizimiz amerikan yapımı gibi olur ve dört karakterde çok mutlu olur inşallah bye

cemotara
30-05-06, 12:12
inşallah dediğin gibi olur karçiçeğim çünkü filizle yılmazı hep birlikte görmek istiyorum inşallah 4 karakterde çok mutlu olur inşallah dizinin finali filiz&yılmaz aşkıyla son bulur

SİDAL86_FB
30-05-06, 12:20
umarım dediğin gibi olur karciceğim...iki tarfata mutlu olurlar.. şu film geldiğinde buraya koyarasın dimi:)....ayrıca elifin bebeği kaybetmesi kötü olur ya bari orayı değiştirsinler....yılmazcımla filizcim umarım çok ama çok mutlu olurlar...

tubi
30-05-06, 12:21
Arkadaşlar ;

Bölüm yorumları ile gelecek bölüm tahminleri ' ni karıştırdık galiba. Araya bir de Sıcak Odayı katmışız gibi sanki??? Düzeltme yapalım mı?

Tubi

Kurdoglu
30-05-06, 13:57
Ben de neye kızıyorum biliyor musunuz. Herseyin suclusunun Elif ya da Ömermis gibi gösterilmesine kızıyorum.

Arkadaslar bu dizideki dört karakterin de hataları sevapları var. Bunu bizzat Bülent İnal Kadıköy Yasam Dergisinin Mart sayısında söyledi. Arastırın dergiyi bulun. Kapagında da Bülent İnal var zaten. Olaylara cok yönlü bakmak lazım diyordu röportajında. Ömer seytan Yılmaz melek degil. Hepsinin de hem artıları hem eksileri var demisti. Bir de gercek hayatta Yılmaz gibi biri olmadıgını belirtmisti. Arastırırsanız bulursunuz. Ben dergiyi okulda görüp bakmıstım.

Kurdoglu Ömerin kusurlarını pek güzel sıraladı. Yılmazın da Ömerin de zamana ihtiyacları var aralarının biraz yumusaması icin. Evet Ömer Yılmazın yasamıs oldugu bölgeyi kucumserken hatalıydı. Sonucta sevdigi ve hayatını birlestirdigi kadın o bölgedendi. Ama Yılmaz da intikam ugruna Ömerin kızkardesi Filizi kullandıgı icin hatalıdır. O da gecmiste yapılmıs bir hata simdi Yılmaz Filizi seviyor ama Ömerin bunu anlayısla karsılaması ihtimali cok zor. Evet Ömer Yılmazı magazadan da attırdı. Gördügümüzü inkar edecek degiliz. Tıpkı aynı Yılmazın o anda nisanlım isten ayrılıyor diyerek Elifi kolundan tutup sürüklemesini ya da yüzünde patlattıgı Osmanlı Tokadını ya da her fırsatta onu üzecek sözler söyledigini hapishaneden kovdugunu inkar edemeyecegimiz gibi.(Yanlıs anlama Kurdoglu ben tokat olayında Yılmazı hatalı gördügünü biliyorum) Ya da kızkardesi sakatlandıgında Ömer herseyiyle Elifin yanında yer alırken Yılmazın intikam hazırlıklarına basladıgını inkar edemeyecegimiz gibi. Ömerin bir cok yönünü cok seviyorum. Evet Elife verdigi deger sevgi anlayıs sundugu katıksız ask beni cok etkiliyor.Gecmiste olan olaylardan dolayı Elife kızıp bagırmıyor. Sen bir hicsin deyip karsısında üzüntüden fenalasan bir bayanın onurunu kırmıyor. Hatta ve hatta ne olursa olsun herseyden cok Elifi seviyor. Ömer bu yönleriyle benden yıldızlı pek iyisini alır.Sevgimle.

Kurdoglu beyin jimnastigi yaptım. Biraz gecmise döndüm ben de. Forumda herkesin görüslerine saygılıyım. Hakkını yiyecek degilim. Kimi zaman sen de görebiliyorsun Elif ve Ömerin dogrularını.

Ezcümle olarak benim demek istedigim su. Her karakter birer insan oldugu icin hata ve sevaplarıyla onları ele almamız sırf hatalarıyla onlara yüklenmememiz gerekir.

Artık bundan sonra ne olacagıdır önemli olan.Yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu yorumumdan kesinlikle kimsenin alinmasini, kirilmasini, zeytin dallarimizi kirmaya yonelik bir tesebbus olarak degerlendirmesini istemiyorum. Sadece forever_bim’in parmak bastigi bazi meseleleri aciklama geregi hissediyorum.

Hickimse herseyin suclusunun Elif yada Omer oldugunu yazmiyor forever_bim. Bu forumda Elifle Omeri belki en agir elestiren benim, ama herseyin suclusu olarak bu iki karakterin yazildigini hic hatirlamiyorum. Bu yuzden cok ciddi bir yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum.

Ben Omerin kusurlarini yazmadan once sen Yilmaz’in kusurlarini abartarak siralamistin forever_bim, simdi bir adim daha ileri giderek Yilmaz’in sana gore var olan kusurlarini yine bir cirpida kiyaslama teknigini kullanarak siralamissin. Buna karsin benim de simdi Omer’in ve Elif’in (hasta oldugu icin girmiyorum Elif’e dikkatini cekerim !) senin belirtmekte cekindigin kusurlarini siralamam gerekiyor ki her iki tarafin bakis acilari netlessin. Dizideki her karakterin hatasiz olmadigi konusuna kesinlikle katiliyorum, ama hatadan hataya farklar oldugunu dusunuyorum. Birisinin kafasini kesmekle, parmagini kesmek arasinda cok buyuk fark var. Birisi olurken digeri sadece 10 parmagindan birini kaybeder.

Forever_bim, Omerin Yilmazin dogup buyudugu yerleri kucumsedigi icin haksiz oldugunu kabul ediyorsun, ama sonrasinda “Sonucta sevdigi ve hayatını birlestirdigi kadın o bölgedendi” gibi cok garip (!) bir cumle kuruyorsun. Bu ne demek, sevdigi kadin o bolgeden olmasaydi Omeri hakli mi bulacaktin yani? Bu manayi mi cikartmamiz gerekir “sonucta” diye baslayan cumlenden? Lutfen bu konuyu biraz daha aydinlatabilirmisin? Omerin bu kustahca davranisini Yilmazin Filizi kullanmak istemesiyle kiyaslamissin ki bu bence cok yanlis bir kiyaslama. Yilmaz Filizi kucuk gordugu icin degil, kendisi hakkinda entrika senaryolari yazan senaristler arasinda oldugunu dusundugu icin kullandi. Halbuki tek bir senarist vardi oda Omerdi, ama bunu sonradan anladi Yilmaz ve Filize kendisini affettirdi. Ama ya Omer? Battikca dahada derinlere batti, cevirdigi dolaplar yetmezmis gibi simdi bide kaprislere kapilip kendisini borc batagindan kurtaran Yilmaz’a akil almaz tavirlar sergiliyor. Hadi ozuru gectik, ama bi insan bukadar nankor olabilir mi? Yilmaz olmasaydi Omer simdi nerdeydi? Ne haldeydi? Su anda belki o cok hor ve hakir gordugu mahallelerin birinde kiralik eve bakiyor olacakti. Sefil ve rezil bi halde olacakti belki de. Beklide Merala kafa tutup, hapishane koselerinde curuyecekti…

Omer Yilmazi magazadan sadece attirmadi, eger o sahneyi dikkatlice seyrettiysen attirmakla yetinmedi Omer ! Oradaki koruma kilikli adamlarina goz isaretiyle Yilmazi dovmelerini de emretti. (Belki de oldurmelerini, ama Omer her isini yarim biraktigi icin o isi de yarim birakmis olabilir.) Yilmazin yedigi dayaktan sonraki halini anlatmak isterdim, ama yazmadan bile icim fena halde parcalandi, Omere karsi olan butun kin, nefret ve ofkem uyandi. En iyisi hic girmeyim o haline. Neyse demek istedigim su, sen Omerin bu zorba davranisini Yilmazin Elifi (ozamanki sevgilisi !) iki elinden tutarak kendisine dogru cekmesiyle kiyaslamissin ! Bir de Yilmazin Elife attigi tokatla. Yine cok yanlis bir kiyaslama bana gore. Beyin jimnastigini yapmasina yapiyorsun da bazi egzersizleri hic beceremiyorsun forever_bim, ozellikle “kiyaslama” egzersizine haftalarca belki aylarca calisman gerekiyor. Bir beyin jimnastigi hocasi seni degerlendirecek olsa kesin bi “0” cekmistin bu egzersize.

Nalan sakatlandiginda Yilmaz intikam planlariyla degil Nalan’in durumunu Keremden ogrenmekle ve takip etmekle mesguldu. Hatta o bolumde Elifi evde ziyaret edecekti, ama o anda Elifi kim abluka altina almisti? Bi hatirla bakalim. Ben hatirlatayim istersen, o kisi Omerdi ! Firsattan istifade Elifin gozune girmek icin her firsati degerlendirmekle kalmiyor, Elifi evden aliyor, eve koyuyor, elini tutuyor, yanagini oksuyor, sariliyor, falan filan iste… Elif hanim da hic rahatsiz oluyormus gibi durmuyordu o sahnelerde ! Omer herseyiyle Elifin yanindaydi diyorsun, bak burada sana katiliyorum iste. Haklisin Omer herseyiyle ama herseyiyle Elifin yanindaydi, her turlu entrika, her turlu firildaklariyla Elifin yanindaydi. Elifi Yilmazdan sogutabilmek icin buyuk bir caba sarfetti ve nedense bu caba sevgi olarak nitelendiriliyor, oysa ozaman Elif hala Omere degil Yilmaza asikti ! Bir insani asik oldugu bir insandan uzaklastirabilmek icin her turlu yolu mubah sayan birinin hal ve tavirlarina sevgi mi diyecegiz, HAYIR ! ASLA ! Siz diyebilirsiniz ama ben diyemem.

Bineanaleyh Omerin insan olduguna inanabilmem icin cok ama cok caba sarfetmesi gerekiyor. Elif bebegini aldirmamakla bir nebze de olsa insan oldugunu kanitlamistir. Ve su anda bir zamanlar istemedigi o bebegi icin acilar cekmektedir. Kim bilir belki de aldirmayi dusunmus olmasindan geldi butun bunlar basina. Bebegini aldirsaydi belki dahada buyuk acilarla karsilasacakti. Elif yatsin kalksin aldirmaktan vazgectigi o masum bebecige sukretsin.

Birde en son cumlene katiliyorum. Artik olan olmustur. Olmusla ölmüse care yoktur. Omer de Yilmaz da artik bundan sonra herseyi bi kenara birakip akilli akilli gecinmeye baksinlar. Hala ortak bir taraflari var cunku : Filizcigimiz !

Not: Yilmazin durusunu ve karakter yapisini Omerden neden daha duzgun ve daha saglam buldugumu zannedersem anlatabildim. Eski defterleri karistirmasina karistiralim, ama ozaman sadece istedigimiz sayfalari degil butun sayfalarini okuyalim.

Dilan15
30-05-06, 20:15
Benim son bölüm yorumuma gelence Filizin evlenme teklifini
hemen kabul etmesine anlam veremiyorum
tamam cok seviyor ama bukadar olaydan sonra ve
ailesinin Yilmaza karsi olan düsüncülerini bakilirsa karari biraz
cabuk gibi geldi bana Nasil hemen güvendi ona bilemicem
Zaten cok engel cikacagi belliydi artik herkes merakla nezaman
evlenecekler diye beklicek Ama nerdeyse her sahnede onlari
göstermeleri komikti her saniye iltifatlar, cicekler filan Dizinin
tek konusu onlar oldu Ama ben Elif ve Ömer sahnelerinden de
cok zevk aliyordum ama aksine bu bölüm Elifden eser yok Ne
yapiyor bu senaristler anlamadim Simdiye kadar her bölümde
hepsi esitti simdi yazik Elifi attilar bi hastane kösesine hic
göstermiyorlar hayret!! Dizinin tadi gitdikce kaciyor bana göre
Yilmazda bi farkli geliyor gözüme tamam insanlar zamanla deyisiyor
ama sanki annesine karsi bilen tavri baya farkliydi Hic kadinin ne
demek istedigini anlamadi "Kimse isime karisamaz" felan dedi
Bilmiyorum önceden bu tarz insanlar ve ortamlara cok karsiydi
ama simdi herseyden pek memnun:icon_neut
Buarada bu hafta Nalanin sahneleri de güzeldi hele eski odasinda
ablasinla anilarini hatirlayinca cok duygulandim!

forever_bim
30-05-06, 21:06
Kurdoglu

Öncelikle bildigin gibi adımız seninle doksana cıktıgı icin millet bizi yine tartısıyoruz sanacak. Arkadaslar tartısmıyoruz. Birbirimize uzattıgımız zeytin dallarımız ellerimizde gemcisi konusuyoruz.

Ve sordugun soruyu yanıtlayarak baslıyorum. İster Elifle evli olsun ya da olmasın bu acıklamayı ben Ömere yakıstıramadım. Orada benim dile getirdigim bir sitemdi. Ömere karsı olan bir sitemdi. Sonucta sevmese bile o bölgeyi (ki bence o bölgeden sadece Yılmazı sevmiyor) oradan bir kızla evlendi. Yani dilini tutmalı böyle durumlarda en azından Elif icin diye dusunuyorum.

Sonra birkac kez daha dusundum. Ömer bu sözü neden söylemis olabilir diye. Yanıtı belli aslında. Nereden baksan 5 yıl kadar o sirkete hizmet vermis bir yöneticiydi kendisi. Karsısına gecip onu kovan ise onu sevmeyen ve onun da sevmedigi bir adam. Yani sözün özü Ömerin köpürme sebebi emek verdigi sirketten bir cırpıda kapı dısarı edilmis olması. Sonucta sirket hisselerini Meral cadısına birikmis kumar borcu yüzünden ve akabinde Meral cadısının santajı nedeniyle kaybettigini de biliyoruz. Tabii ki o dönem kumar oynaması büyük bir hataydı ve de bu hatayı Meral affetmedi. Sonrasınıda zaten sen de biliyorsun.

Elifle ilgili olarak da birseyler söylemissin. Elifin insanlıgı ya da yaptıgı tek iyi sey bebegi aldırmamakla sınırlı degil. Elif bir kere cok dobra. Köre kör diyor şaşısın demiyor. Hamile haliyle canını disine takarak atölyede arkadasları icin mücadele etti. Ailesi canhıras Filize yüklenirken ona Elif destek cıktı. Ömerin verecegi tepkiyi bilmesine ragmen Filiz evden ayrıldıgında Ona cok yüklendik diyerek Ömere cıkıstı. Ömeri kumardan uzak tutmak icin elinden geleni yaptı. Ömer borca saplandıgında Meral onu sıkıstırırken Meralin suratına telefonu indirdi. En bunalımlı dönemde Ömerin yanındaydı Elif. Ne eksik ne fazla. Tam olması gerektigi sekliyle. Sonrasında Ömer hatalarını anlayıp ailesinin yüzüne bakamayacak hale geldiginde ve evden ayrılmak zorunda kaldıgında da yanında Elif vardı. Herseye sıfırdan balsama teklifi de güzel bir olaydı. Kocası bes parasız kaldıgı zaman da onu destekledi. Elif acımasız ya da para duskunu bir kadın olsa Ömerden hemen bosanır. Cocugunu aldırır. İki süs makyaj yapar yeni bir kocaya kacardı. Bunları yapmadı. Aksine kocası icin eski nisanlısının karsısına cıktı. Ve bunu da Ömer icin yaptı.

Nalanı ameliyat ettirmesine gelecek olursak Ömer bunu herseyden önce Elifin gözünü boyamak icin degil onu cok sevdigi icin yaptı. Zaten Elife ve de ailesine verdigi deger de ortada. Ömer zora girince Müjgan Hanım evini satmak ve ona destek olmak istedi. Bu da Ömerin kendisini sevdirebildiginin kanıtı bence.

Yılmazın davranısları konusunda halen inatcıyım. Nasıl ki Ömerin adamları Yılmazı pataklarken senin icin parcalandıysa Yılmaz da Elife tokadı patlatırken ya da Tek Stil magazasına motosikletle dalıp ranza cam vitrin ne varsa masum insanların ve de magaza personelinin üzerine yagdırırken benim icim parcalandı

Yeniden ve son kez Elife dönecek olursam Elifin parayı pulu degil kendisine sevecenlikle yaklasan askını her daim dile getiren rahat ve huzur dolu güzel günler vaat eden bir adamı sectigini dusunuyorum. Elifin hayatında bazı seylere özlem duyması kadar dogal birsey yoktur. 15 yıl boyunca baba sevgisi ve ilgisi görmemis okulu erken bırakıp calısmak zorunda kalmıs bir insan Elif. Sırca kösklerde kus tuyu yastıklarda büyümedi ki. O yüzden daha rahat bir yasamı ve kendisine nazik davranan her türlü fedakarlıktan kacınmayan bir adamı secmesi bence son derece dogaldır.

Neyse eski günlerle ilgili sen 2 ben 2 yorum yaparak kontenjanımızı doldurduk. Dedigin gibi olmusla ölmüse care yok. Artık önümüzde 35. bölüm ve sonra da ikinci sezon var. Sevgi saygı cercevesinde yazısmaya devam. Sevgimle.

forever_bim
30-05-06, 21:30
Sevgili forumdasım Esperanza.

Öncelikle bu bölümü izlerken aklıma geldin. Dedim ki kendi kendime Esperanza bu bölümü izlemeyecegini söyledi. Sonradan izleyince de begenmeyecegini biliyordum. Ama simdi olaylar istedigimiz gibi gelismiyor diye diziyi bırakma ikinci bir sans ver istersen. Sensiz buralar pek cekilmiyor cunku.

Bakın bana bitmeyen bir sabırla Elif ve Ömeri bekliyorum. Ümitsizlige kapıldıgım olmuyor mu elbette ki oluyor. Ama cabuk pes etmemelisin. Beni burada bırakıp gidemezsin.

Bu arada son bölümde Sezai Paracıklıoglu yani nami diyer Murat da tavan yapan oyuncular arasındaydı.

marenostrum
31-05-06, 02:02
Ben Filiz&Yilmaz askinin gercek olmasinda, ozellikle son bir hafta icerisindeki liseli genclerin ask cinayetlerini dusunursek soyle bir arti goruyorum: Yilmaz'in ugruna hapse girmeyi, kendini oldurmeyi ve benligindeki iyiliklerden vazgecmeyi goze aldigi aski da hersey gibi bir gun geliyor bitebiliyor. Ama hayat devam ediyor. O kadar yasanmisligin uzerinden bambaska bir ask dogabiliyor. Ozellikle yasayacaklarini yasadiklarindan ibaret sanan ve bunun icin dunyayi yakan (Bu sadece baskasini oldurmekten ibaret degil tabi ki..Intihar etmek, tam da hayatini kurmasi gereken zamanda hayattan vazgecerek bu zamani harcamak..) ergenlik cagindaki genclerin de bu diziyi izledigini dusunursek dizinin bu baglamda dogru bir zamanda iyi bir ornek oldugunu dusunuyorum. Kimin hayatimizin aski oldugunu ancak hayatimizin son gunu bilebiliriz. Asktan cok umuttan yanayim ben galiba... Ya da umutlu asktan. Ataol Behramoglu'nun tam da bu duruma uygun iki dizesi vardi: 'Olumdur yasanan tek basina, ask iki kisiliktir.'

sinem*
31-05-06, 09:36
daha demin izledim şiir var ve elif bebeğine mektup yazmış o var
filiz ve sema kurtarılıyor filiz yılmaza sarılıyor baya bi uzun sonra kemal bey meralle buluşuyor
nalan esini annesinin yanına götürüyor
ömer sanırım bir yere gitmeliymiş elif mektubunda yazıyor baban bizi bir süreliğine yanlız bırakacak diye
şirkete genç bir kız geliyor kim bilemiyorum sonra filiz yılmazın oteline gidiyor ve kız yılmazın gömleğiyle yılmazın suratı bir tuhaf suçluluk mu var bilemiyorum filize sarılıyor filiz kızı gömlekle görüyor o sırada bitiyor
ya gerçekten ne olur bilemem ama ben bir şey anlamadım ya da anlamak istemiyorum ya da bu tuzağı ya da kızı handan gönderdi buda şuan aklıma geldi
izleyip görücez

cemotara
31-05-06, 09:46
Arkadaşlar az önce fragmanı izledim ve yine çok güzeldi yine iki tane şiirimiz var bir tanesi yılmazdan filize söyleniyor birtaneside elif çoçuğuna onu nasıl sevdiğini ve ömerden bahsediyor fragmana gelirsek filizle semaya hiçbirşey olmuyor filizle sema çok korkmuşlardı ve yılmazla ömer yanlarına koşmaya başladılar ve filizle yılmaz birbirlerine sımsıkı sarılıyorlardı ve ömerde yanlarında ona bakıyorlardı filiz yılmaza sarılmış ağlıyordu öme galiba tek başına italyaya gidiyor çünkü elif çocuğuna mektup yazarken onun buradan birazzaklaşacağını yazıyordu ve yılmaz filizi kaybetme korkusuyla çok kötü olmuştu daha sonra filiz yılmaz sahneleri var filzle yılmaz sarıldığında yılmazın suratında endişe vardı ve dizimize yeni bir yüz katıldı çok güzel bir bayan girdi dizimize galiba yılmazla ilgili işyerinde filiz yılmaz ve o bayan karşılaştılar son sahnede ise yılmazın odasına filiz geldi sarılmışlardı ama içeride o kız vardı ve filiz o kızı yılmazın odasında gördü ve bozuldu orda söz vermiş aşklara yazısı çıktı ve bitti

forever_bim
31-05-06, 10:11
Arkadaşlar az önce fragmanı izledim ve yine çok güzeldi yine iki tane şiirimiz var bir tanesi yılmazdan filize söyleniyor birtaneside elif çoçuğuna onu nasıl sevdiğini ve ömerden bahsediyor fragmana gelirsek filizle semaya hiçbirşey olmuyor filizle sema çok korkmuşlardı ve yılmazla ömer yanlarına koşmaya başladılar ve filizle yılmaz birbirlerine sımsıkı sarılıyorlardı ve ömerde yanlarında ona bakıyorlardı filiz yılmaza sarılmış ağlıyordu öme galiba tek başına italyaya gidiyor çünkü elif çocuğuna mektup yazarken onun buradan birazzaklaşacağını yazıyordu ve yılmaz filizi kaybetme korkusuyla çok kötü olmuştu daha sonra filiz yılmaz sahneleri var filzle yılmaz sarıldığında yılmazın suratında endişe vardı ve dizimize yeni bir yüz katıldı çok güzel bir bayan girdi dizimize galiba yılmazla ilgili işyerinde filiz yılmaz ve o bayan karşılaştılar son sahnede ise yılmazın odasına filiz geldi sarılmışlardı ama içeride o kız vardı ve filiz o kızı yılmazın odasında gördü ve bozuldu orda söz vermiş aşklara yazısı çıktı ve bitti

Simdi yani Elif siir mi okuyor Cemotara....Yanitlarsan cok sevinirim. Ozge Borak mi okuyor o siiri. Yanitini bekliyorum......

tubi
31-05-06, 10:16
forever_bim heyecan yok sakin ol arkadaşım :)

fragman yayınlandı ama ben hala özeti bulamıyorum. umarım en kısa zamanda özet de gelir.

forever_bim
31-05-06, 10:22
Tubi bir zahmet siir olayini bana aciklayiver....Heyecan yok gayet sakinim.

ihlamurlarfanatigi
31-05-06, 10:31
saol cemotara arkadasim fragmani özetledigin icin...yavvv bak o kiz kafami karistirdi insallah aralari bozulmaz filz ve yilmazin...demek sariliyorlar o sahneden sorna vayy cok güzel demek elifde siir okuyor ozaman bi filiz kalmadi okumayan oda insallah haftaya okur..of ya insallah o kiz yüzünden aralariz bozulmaz valla bu kesin handanin isidir yani günahni almayimda simdiden baska niye yeni bi karakter gelsinki birdenbire...

cemotara
31-05-06, 10:48
Arkadaşlar yılmaz filize şiir okuyor elifde bebeğine mektup yazıyordu mektubu hani bir bayan devamlı şiir okuyordu o işte elif adına mektubu okuyordu bebeğine onu nasıl sevdiğini ve ömerden bahsediyordu

karcicegim
31-05-06, 11:10
Fragmanı izledim arkadaşlar.

Bu hafta iki tane şiirimiz var. Birisini Yılmaz Filize söylüyor. İkincisi her zaman şiir okuyan bayan Eliften bebeğine okuyor.

Filiz ve Sema kurtuluyorlar. Yılmaz, Ömer, Ali, Polisler açık pazara giriyorlar. Filiz ve Sema çok korkmuşlar. Filiz Yılmazı görünce ona sarılıyor ve ağlıyor. Ömer onlara bakıyor ve arkasını dönüyor. Elifli sahnaler bu hafta bayağı var. Ömer Elife çicek götürüyor ve çok güzel gülüyor. Elifin o gülmesine bayıldım. Meralle Kemal Bey karşılaşıyor. Nalan Esini annesi Müjgan hanımın yanına götürüyor. Diziye yeni bir yüz katılıyor. Kız güzel fena değil. Filiz Yılmazın yanına gidiyor. Otele. Birbirlerine sarılıyor. Yılmazın yüz ifadesi değişik Filize sarılınca. Birden yani yeni giren bayan Yılmazın odasında ve Yılmazın gömleğini giymiş bir şekilde. Sonra söz vermiş aşklara yazısı çıkıyor.

ece1
31-05-06, 11:26
fragmanı okuyunca heyecan yaptı ya özellikle yılmazın yanındaki kız olayında.onu büyük olasılıkla handn göndermistir.filiz yılmaz arası bozulacak mı acaba.
arkadaslar siirleri bulan olursa yazabilirmi acaba

Kurdoglu
31-05-06, 11:44
Kurdoglu

Öncelikle bildigin gibi adımız seninle doksana cıktıgı icin millet bizi yine tartısıyoruz sanacak. Arkadaslar tartısmıyoruz. Birbirimize uzattıgımız zeytin dallarımız ellerimizde gecmisi konusuyoruz.

.................

Neyse eski günlerle ilgili sen 2 ben 2 yorum yaparak kontenjanımızı doldurduk. Dedigin gibi olmusla ölmüse care yok. Artık önümüzde 35. bölüm ve sonra da ikinci sezon var. Sevgi saygı cercevesinde yazısmaya devam. Sevgimle.
Adimiz kaca cikarsa ciksin forever_bim biz zeytinciligi birakmadigimiz surece aramizda kesinlikle sert tartismalar olmaz.

Eski bolumler hakkinda yazdigimiz yorumlarda da aslinda 3-2 sen ondesin, ama ilk attigin gol ofsaytti. Ofsaytligini kabul edip sende saymamissin zaten, iyi olmus. Fair play'e uygun davranisindan dolayi tebrik ediyorum seni. Milli takimimizin beraberlik sevdasi bizede bulasmis olmali.

Bu arada biz ozet beklerken fragman gelmis. Fragmani anlatan arkadaslara cok tesekkur ediyoruz, siirleri de yazsalar daha da mutlu olacaz. Siir kesin Yilmazdan Filize mi arkadaslar? Yoksa yine Filize bakip Elife mi sesleniyor Yilmaz? Neyse Elifin duygulu mektubunuda cok merak ettim. Omer galiba Italyaya gidiyor, buyuk bi ihtimalle diziden bi sureligine uzaklastiriliyor. Forever_bim senin icin uzgunum, ama film cekimleri falan varmis galiba onun icindir.

Bir de fragmanin son sahnesine takildim, umarim isi civiklastirmazlar. Kiskanclik triplerini hic cekemem simdi, ne guzel Leyla ile Mecnun muhabbeti yapiyorduk surda.

Son olarak da marenostrum nickli arkadasin yorumunu cok begendigimi belirtmek istiyorum. Dizimizden bukadar guzel toplumsal mesajlarin cikmis oldugunu dusunmek cok guzel. Gercekten cok derin ve cok ozel bi mesaj. Bu mesaji cikartan marenostrum arkadasimizi tebrik etmek istiyorum ! Ozellikle Ataol Behramoglu'nun sozuyle koymus oldugu nokta harikaydi : 'Olumdur yasanan tek basina, ask iki kisiliktir.'

tubi
31-05-06, 12:21
forever bim

sanırım arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar. yani maalesef yine elif in sesinden değil. ama onun sesinden bi şiir ya da mektup duymayı isterdim..

xylol_benzen
31-05-06, 13:03
simdi ben bu fragmana uzuleyimmi sevineyimmi bilemedim.elif guluyor dediniz,kizina siir okuyor dediniz sevindim."oh dedim cok sukur elifin yuzunu gorucez hemde elifi duygusal bir halde,gulerken gorucez" dedim, bolumu izlemek icin heyecan yaptim.ama sonra dediniz ki omer bir yere gidicek,bir sure olmicak.ben simdi ne hissedecegimi sasirdim.tam elife sevinirken omermi gidicek.neyse kisa surse bari.soyle keyifle ikisinide cifte kumrular gibi gorsek artik.
yilmazla filize gelince, dusunurdum dusunurdum de aklima yeni biri gelmezdi.insallah kiskanclik sokmazlar isin icine.bence cok basit olur bu.konu bulamayan kiskandircak birini sokuyor zaten araya

sude9
31-05-06, 13:32
Birden yani yeni giren bayan Yılmazın odasında ve Yılmazın gömleğini giymiş bir şekilde. Sonra söz vermiş aşklara yazısı çıkıyor.

Arkadaşlar fragmanı anlattığınız için teşekkürler henüz izleyemedim ne yazık ki

Diziye yeni bir bayanın girmesini anladımda girer girmez Yılmaz'ın odasında onun gömleğini giymesini hala anlamış değilim.Eğer böyle bir olay gerçekleşecek ise bende bu olayı Filiz'i Yılmaz'dan ayırmak için Handan ve Murat'ın hazırladığını düşünürüm.

ihlamurlarfanatigi
31-05-06, 13:34
arkadaslar ya benim aklima sey geldi siz hani o kizin yilmazin gömleigni giydi dediniz yaa belki üstüne birsey döküldü ondan yilmaz ona gömelgini verdi ya yilmazin yanlis birsey yapacagini sanmiyorum valla yaparsa yuuuh derim artik yani filzin yein güvenini kazandi yilmazin yüz ifadesne gelicen siz yazmisiiz yüz ifadesi degisikti diye belki yanlis anlar diye...yani fragmanlar cok yaniltici oluyor..!!!!!

michelle
31-05-06, 13:40
Fragmanı görmeden hatta bölümü izlemeden birşey söylemek yanlış ama acaba o kız geçen bölümde bahsedilen yeni fotoğrafçı olamaz mı?Belki Yılmaz'ı çok yakışıklı bulup resimlerini çekmek istemiştir...:img-grin2

xylol_benzen
31-05-06, 13:44
arkadaslar ya benim aklima sey geldi siz hani o kizin yilmazin gömleigni giydi dediniz yaa belki üstüne birsey döküldü ondan yilmaz ona gömelgini verdi ya yilmazin yanlis birsey yapacagini sanmiyorum valla yaparsa yuuuh derim artik yani filzin yein güvenini kazandi yilmazin yüz ifadesne gelicen siz yazmisiiz yüz ifadesi degisikti diye belki yanlis anlar diye...yani fragmanlar cok yaniltici oluyor..!!!!!

sevgili ihlamurlarfanatigi lafimi agzimdan aldin benden cok yasicaksin:img-grin2 bende tam dicektim ki kesin kizin ustune cay kahve falan dokulmustur (hani film ya cay kahve dokulmesi lazim.malum oteldeler menemen yaparken domates sicricak hali yok) bu yuzden yilmazin gomlegini giymistir.(valla gulmemek icin kendimi zor tutuyorum bunu da yapti ya senaristler helal olsun) ve dediginiz gibi bencede bu handan hanimin bir oyunudur ama bence bu numara pek tutmaz yilmazla filiz birbirlerini ne kadar sevdiklerini anlarlar falan iste.ama sevgili senaristleri beni pek dinlemiyorlar.ben ne diyorum onlar ne yaziyor.o yuzden ben ne yazdiysam siz tersini bekleyin bence:)

barbiee
31-05-06, 13:51
Fragmanı izledim arkadaşlar.

Bu hafta iki tane şiirimiz var. Birisini Yılmaz Filize söylüyor. İkincisi her zaman şiir okuyan bayan Eliften bebeğine okuyor.

Filiz ve Sema kurtuluyorlar. Yılmaz, Ömer, Ali, Polisler açık pazara giriyorlar. Filiz ve Sema çok korkmuşlar. Filiz Yılmazı görünce ona sarılıyor ve ağlıyor. Ömer onlara bakıyor ve arkasını dönüyor. Elifli sahnaler bu hafta bayağı var. Ömer Elife çicek götürüyor ve çok güzel gülüyor. Elifin o gülmesine bayıldım. Meralle Kemal Bey karşılaşıyor. Nalan Esini annesi Müjgan hanımın yanına götürüyor. Diziye yeni bir yüz katılıyor. Kız güzel fena değil. Filiz Yılmazın yanına gidiyor. Otele. Birbirlerine sarılıyor. Yılmazın yüz ifadesi değişik Filize sarılınca. Birden yani yeni giren bayan Yılmazın odasında ve Yılmazın gömleğini giymiş bir şekilde. Sonra söz vermiş aşklara yazısı çıkıyor.

ya bence de eğer filiz yılmaz ilişkisinde şimdi birde yeni birini sokmasınlar yılmazın öyle birşey yapması imkansiz ben handan ile murat ikilisinden böyle bi oyun bekliyorum kesin onlar hazırlamıştır

havincim
31-05-06, 15:20
sabahtan beri bekliyorum sonunda gördüm fragmanı
ilk sahneler çok güzel yılmaz ve filiz çok güzel sarılıyorlar birbirlerine,ağlıyorlar...uzun bir süre öyle kalıyorlar zaten ömer de anlıyor tabi anlamamak mümkün değil...orada bulunan herkeste yılmazla filize bakıyor...daha sonra filizin annesi geliyor(acayip gıcık oluyorum ben bu kadına) filizle yılmaz uzaktan bakıyorlar sadece birbilerine...
gelelim şu yeni gelen kıza;bakışlarını hiç beğenmedim filizin onu yılmazın odasında görmesi çok hoşuna gitmiş gibi geldi bana:icon_evil
son sahnede o kız geldiğinde filiz yılmaza bakıyor yılmazda filize...kesinlikle bölümün son sahnesi de o olur ve beni fıtık eder senaristler:icon_evil :icon_evil

karcicegim
31-05-06, 15:21
35. Bölüm Fragmanı videolar bölümene eklenmiştir.

Yılmaz'dan Filiz'e olan şiir:

Benim olmadan dönülmez olursa gittiğin uzaklar.
Olmadığın şehirleri yakarım.
Seni yaşayamadan çekiyorum günahımı.
Acım, ızdırabım, yüreğim kör kuyuları,
Bilsemde sen günahsın.
Bir tek ölü hicrandır.
Son günahım sen olacaksın.

Eliften bebeğine olan şiir:

Sana şimdilik küçük kız diyeceğim.
Şimdilik benim bir parçamsın.
Doğduğun konuşmak, seninle sevinmek.
Babana zincir bir tanem.
Kısa bir süreliğine ziyarete çıkması gerekiyormuş.
Anlaşılan sen ve ben başbaşa kalacaz.
Yüzünü çok merak ediyorum.
Baban bana benzemen için her gece dua ediyor.

Not: Eliften bebeğine olan şiiri tam olarak yazamamış olabilirim.

ece1
31-05-06, 15:29
karçiceğim siir için tesekkürler

hsa
31-05-06, 15:36
öncelikle şiir için saol..ben fragmanı göremedim ama anlattıklarınızla şoka girdim.. ya yılmaz filiz'in güvenini yeni kazandı ve onu gerçekten sevdiğine bizi inandırmaya başladıktan sonra senaristlerin yeni bir kızı ortaya çıkarması garip geldi..bence de bu handan ve murat'ın bir oyunudur filiz'i yılmazdan ayırmak için. aldatma görüntüsü vererek filiz'in yılmazdan ayrılmasını sağlamak istiyorlar bence. gömlek işinde bi kaç arkadaş yazmış,kızın üzerine bi şey dökülmüştür fln..olabilir yani. bu saatten sonra yeni birinin olması saçma olur bence...şiir de süpermiş!

xylol_benzen
31-05-06, 21:55
bu haftaki ozetimizde yine eskiler gibi.gecen haftayi anlatmislar bize.neyse allahtan fragman var ki uzerinde kafa yorup yorum yapacagimiz birsey oluyor

aloneboy
31-05-06, 22:50
sacmalamaya mı basladılar ne arkadaslar su an bende soktayım hatta okadar soktayım ki bu hafta izlemek bile istemiyorum şimdi kesin filiz gider italyaya orda biter istanbul masalındaki gibi ama insaallah umdugumuz gibi cıkmaz da rahat bi nefes alırız

xylol_benzen
31-05-06, 23:04
ben bundan birsey cikacagini hic sanmiyorum arkadaslar.bir kere yilmazin aldatmadigi kesin.boyle birsey mumkun degil.filiz belki ilk basta yanlis anlar ama sonra yilmaz durumu aciklayinca ikna olur.hatta eger bu handan hanimla muratin oyunuysa ve filiz bunu ogrenirse ailesiyle arasi iyice acilir, yilmazlada daha bir yakinlasir.tabii bu kismi benim uydurmamdi da yinede ben bu olaydan birsey cikacagini hic ama hic sanmiyorum.eger bu olayi buyuturlersede yani senaristlere soylicek hic bir lafim kalmaz.bu kadar basite indirgeyebilirler diziyi.sonunda bende isyan edip diziyi izlemeyi birakirim(ah ah ben sinan tuzcu varken biraz zor birakirim:( )birakmak diyince aklima geldi.insallah esperanza bu hafta diziyi izler ve yeniden aramiza katilir.

XxTanyaxX
31-05-06, 23:06
Elif Icin Cok Sevindim, Yüzü Hep Gülüyordu Fragmanda:

FILIZ VE SEMA COK KORKMUSLAR, FILIZ HEMEN YILMAZA SARILIR.
SONRA DA HANDAN HANIM GELIP FILIZI ALID GIDIYORUM O ARA DADA BIRBIRINE BAKIYORLAR.

ARKADASLAR BIRSEYE DIKKAT ETINIS MI FILIZ IKIKERE HOTELE GIDIYOR
CÜNKÜ FRAGMANDA KAPIDA DURDUGUNDA SACI ACIK SONRA YILMAZA SARILDIGINDA BAGLI:
BENCE ILK GITIGINDE BERABER OLURLAR SONRA IKINCI GITIGINDE O KIZI GÖRÜR VE KUSKULANIR.
EMIN OLA BILIR VE KAVGA EDEBILIRLER VE FILIZ ÖMERIN YERINE ITALYA YA GITMEYE KARAR VERIR TABI YILMAZIN COCUGUNU TASIRKEN (BU BENIM DÜSÜNCEM)

xylol_benzen
31-05-06, 23:41
of XxTanyaxX naptin sen yaa.ne cocugu?filizin omer yerine italyaya gitme fikrini sevdim ama dur bide filiz hamile kalmasin.artik dizice bir kres acarlar:)

forever_bim
31-05-06, 23:47
Elif Icin Cok Sevindim, Yüzü Hep Gülüyordu Fragmanda:

FILIZ VE SEMA COK KORKMUSLAR, FILIZ HEMEN YILMAZA SARILIR.
SONRA DA HANDAN HANIM GELIP FILIZI ALID GIDIYORUM O ARA DADA BIRBIRINE BAKIYORLAR.

ARKADASLAR BIRSEYE DIKKAT ETINIS MI FILIZ IKIKERE HOTELE GIDIYOR
CÜNKÜ FRAGMANDA KAPIDA DURDUGUNDA SACI ACIK SONRA YILMAZA SARILDIGINDA BAGLI:
BENCE ILK GITIGINDE BERABER OLURLAR SONRA IKINCI GITIGINDE O KIZI GÖRÜR VE KUSKULANIR.
EMIN OLA BILIR VE KAVGA EDEBILIRLER VE FILIZ ÖMERIN YERINE ITALYA YA GITMEYE KARAR VERIR TABI YILMAZIN COCUGUNU TASIRKEN (BU BENIM DÜSÜNCEM)

Düsünce ve tahminleriniz hayli ilginc ama lutfen bunları büyük harfle dile getirmeyiniz. Bu forum kurallarına aykırıdır.

Forever_Bim

MODERATÖR

forever_bim
01-06-06, 00:08
Bu arada Elifin duygusuz oldugunu hic de dusunmuyorum. Aksine baslarda bebegi aldırmak istedigini dusunursek simdiki durumu ile o zamanki durumu arasında daglar kadar fark oldugunu görebiliriz. O zamanlar bebegi istemiyordu. Ömerden ayrılacaktı ve Ömerle ilgili hicbirsey hayatında kalmasın istiyordu. Sonra bebege tabii ki kıyamadı simdi ise icinde gelistikce büyüdükce bebek Elif ile Ömerin arasındaki duygusal cekimi artırıyor. Gerci bu duygusallık sevgi ask Ömerde hep vardı da Elif daha yeni kendine geliyor. Evet fragmandan sonra icim daha bir umutlu daha bir güzel. Bir de Ömerden bu hafta da duymak istedigim bir kelime var Elife karsı HAYATIM diye hitap etmesini bekliyorum.

xylol_benzen
01-06-06, 00:15
Bu arada Elifin duygusuz oldugunu hic de dusunmuyorum. Aksine baslarda bebegi aldırmak istedigini dusunursek simdiki durumu ile o zamanki durumu arasında daglar kadar fark oldugunu görebiliriz. O zamanlar bebegi istemiyordu. Ömerden ayrılacaktı ve Ömerle ilgili hicbirsey hayatında kalmasın istiyordu. Sonra bebege tabii ki kıyamadı simdi ise icinde gelistikce büyüdükce bebek Elif ile Ömerin arasındaki duygusal cekimi artırıyor. Gerci bu duygusallık sevgi ask Ömerde hep vardı da Elif daha yeni kendine geliyor. Evet fragmandan sonra icim daha bir umutlu daha bir güzel. Bir de Ömerden bu hafta da duymak istedigim bir kelime var Elife karsı HAYATIM diye hitap etmesini bekliyorum.
benide fragmanda en cok mutlu eden omeri bebeginin babasi olarak kabul ettigini acikca bellli etmesiydi.gercekten dedigin gibi bebegini aldirmak isteyecek kadar kocasini sevmeyen ve yine dedigin gibi hayatinda ondan hicbir parca kalmasin isteyen biri icin bu gercekten buyuk bir gelisme.
omer elife hayatim da dese karicim da dese (bu kadar nefret ettigim bir kelime ancak bu kadar guzel soylenir) hatta hicbirsey demeden sadece gozlerinin icine baksa (ki bu adam bakma konusunda bir harika) ben raziyim.elif olsun omer olsun birde mutlu olsunlar ben herseye raziyim.
bu arada kurdoglunu siir yorumu gelmedi.galiba bizi siki bir yorum bekliyor.tabii bu zaman zarfinda kurdoglu siir yorumu uzerinde calistiysa

forever_bim
01-06-06, 00:20
benide fragmanda en cok mutlu eden omeri bebeginin babasi olarak kabul ettigini acikca bellli etmesiydi.gercekten dedigin gibi bebegini aldirmak isteyecek kadar kocasini sevmeyen ve yine dedigin gibi hayatinda ondan hicbir parca kalmasin isteyen biri icin bu gercekten buyuk bir gelisme.
omer elife hayatim da dese karicim da dese (bu kadar nefret ettigim bir kelime ancak bu kadar guzel soylenir) hatta hicbirsey demeden sadece gozlerinin icine baksa (ki bu adam bakma konusunda bir harika) ben raziyim.elif olsun omer olsun birde mutlu olsunlar ben herseye raziyim.
bu arada kurdoglunu siir yorumu gelmedi.galiba bizi siki bir yorum bekliyor.tabii bu zaman zarfinda kurdoglu siir yorumu uzerinde calistiysa

Sen benden daha alemsin bu aksam. Tabii ki bebegin babası olarak Ömeri kabul edecek. Bebegine Ömerden bahsederken ''Evet sevgili kucuk kız Ömer aslında senin baban degil halanın oglu'' diyecek degil ya.:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2

xylol_benzen
01-06-06, 00:28
ask olsun forever_bim ben burada oturup dertleneyim karalar baglayayim, ah bu elif ne zaman bu omeri yilmazi sevdigi gibi sevecek diye sen git benimle dalga gec:icon_cry: saka bir yana benmi kendime kuruntu yapiyordum bilmiyorum elifin her halini her bakisini aman omere isindimi, acaba soyle mi dusundu yok boylemi dusundu diye kafamda kurup duruyordum.yani inan icimde hep bir yerlerde omeri kabullenmeme ihtimali var ya o yuzden kiz ne yapsa (yani yaptigi sey ne kadar normalde olsa.omerin cocugun babasi oldugunu soylemesi gibi:)) cocuk gibi seviniyorum.e simdi sende beni hos gor kiz ilk defa "bak cocugum hani senin baban var ya o iste benim kocam ben onu seviyorum bak biz evlendik o cok iyi adam" babinda laf etmis bende biraz sacmaliyayim degilmi:) hem elif sarhosluguna ver.hani sitem ettin ya kimse sana al sana elif demedi diye.bende bir bolum elif gormeyipte boyle bu sekilde gorunce heyecan yaptim.affiniza siginiyorum efendim:img-grin2

xylol_benzen
01-06-06, 00:45
ah ben bolumu bir indireyim dondure dondure ezberleyene kadar izlerim artik.siz yine cuma gecesi izliceksiniz bir guzel yorumda yapicaksiniz ben yine cumartesiyi beklicem boynu bukuk.bari D3N!2 arkadasimiz bu hafta bir sorun cikmasada erkenden indirebilse valla gecen hafta cuma gecesinden cumartesi aksam ustu linkleri ekleyene kadar bilgisayara yapismistim.:icon_cry:

karcicegim
01-06-06, 01:08
Fragmanı izlemiştim ama tam incelememiştim. Şimdi defalarca izledim.

Biliyorsunuz arkadaşlar ben acayip Filiz fanatiğim. Ama Eliften hoşlanmadığımı belirtmiştim. İlk defa, Ömer Elife çiçek getirdiği zaman Elifin o gülüşü yok mu beni acayip mutlu etti. Elife gerçekten gülmek yakışıyormuş. Bunu farkettim. Kurdoğlu arkadaşımız Elifin bebeğine küçük kız ifadesini sevmemiş ama ben çok beğendim. Yani içindeki varlığın nasıl, ne biçimde olduğunu bilmemek. İçindeki parçanın senin kanın olduğunu bilmek çok farklı şeyler bence. Yavrum, bitanem klasik laflar. "Küçük kız" demek daha büyüleyici geldi bana. Daha manalı. Doğurduğunda nasıl bir insan olacağını bilmiyorsun.

Son bölümde Filiz Yılmazın otel odasına girdiğinde saçı açık, sıfır kollu kırmızı bir badi vardı. Yılmazla Filiz birbirlerine sarıldıktan o bayan beliriyor (sinir oldum o bayana:icon_evil ayrıca) neyse Filizin üstündeki kıyafet kremsi bir gömlek ve saçları bağlı. Bakalım neler olacak. Handan hanım ve Murat beyin planı mı yoksa bu bayan. Cuma günü herşeyi öğrenecez. Bakalım.

michelle
01-06-06, 01:21
Karçiçeğim o bayanın geldiği ilk sahnede Ceyda birine sarılıyor o sanırım Ömer,belki vedalaşıyorlardır,eğer Ömer gidecekse...
O bayanda ya yeni fotoğrafçı yada şirkete yeni bir üst düzey yönetici geliyor...

SİDAL86_FB
01-06-06, 09:17
dün fragmanı izledim..ama sonunda küçük bir şok geçirdim o kız kimdi ve yılmazın otelinde hatta odasında ne işivardı...yılmazın filizi görünce surat şekli değişti tabi filizde o cadıyı görünceee.bu kesin handan ve muaratın bir planı..galiba bu bölüm o sahnede biticek haftayada sezon sonu yaparlar belki..ama filiz o kızıdan çok çekicek gibi...

ihlamurlarfanatigi
01-06-06, 09:20
günaydin arkadaslar bence o kiz ya handan ve muratin plani yada yeni fotografci ama orda ne isi var ya yilmazin odasnda orasini hic ama hic anlamadim..bence bu kizin rolü 2 3 bölüm icin bence sonra geri cikar diziden..cma günü jenerik videoda kizin resmi varsa demekki kalici ama insallah öyle degildir ben hic sevmedim o kizi....okadarda güzel degil yani filizin kiskanmasina gerek yok ;)...yarin arkadaslar tüm sorularima cvp bulacagiz valla cok merak ediyorum insallah aralari bozulmaz!!!!!!!!!!

SİDAL86_FB
01-06-06, 09:24
günaydin arkadaslar bence o kiz ya handan ve muratin plani yada yeni fotografci ama orda ne isi var ya yilmazin odasnda orasini hic ama hic anlamadim..bence bu kizin rolü 2 3 bölüm icin bence sonra geri cikar diziden..cma günü jenerik videoda kizin resmi varsa demekki kalici ama insallah öyle degildir ben hic sevmedim o kizi....okadarda güzel degil yani filizin kiskanmasina gerek yok ;)...yarin arkadaslar tüm sorularima cvp bulacagiz valla cok merak ediyorum insallah aralari bozulmaz!!!!!!!!!!
sanada günaydın...haklısın bende okıza çok sinir oldum..düşündükçe miğdeme kırmaplar giriyo....umarım kalıcı olmaz...yoksa.....uf ya..yılmazla filiz yine ayrı düşücekler gibi....umarım filizede ilgi duan biti çıkar murat uyuzu olmasın:(daha yakışıklı biri...yılmazı kıskançlıktan çatlatır:)

ihlamurlarfanatigi
01-06-06, 09:31
yok ya zaten yilmaz kötü birsey yapcani sanmiyorum...önceki yazimdada bellirtigim gibi o kizin üstüne ya cay ya kahve dökülüyor ondan yilmazin gömlegini giyiyor..ama neden gidiyor yilmazin yanina bide bu soruma cvp bulabilseydim :)...heralde tüm filizci arkadaslarimizi sinir oldu o kiza ama sanmiyorum kizin kalici olacagini..!!! yani insallah öyle olur!! bence ilk basta filiz yanlis anlicak ama sonra yilmazla konusur ve hersey tatliya baglanir!!

SİDAL86_FB
01-06-06, 09:56
bence ortalık fena karışıcak...yılmazın işi zor..filiz çok inatçı birio kızı o halde görünce yüzüğü atabilir.bencede yılmazın bir suçu yoktur...üzerine çay falan dökülmüş olabilir..ama bunu filize anlatması bayağı zor olucak of offff

ihlamurlarfanatigi
01-06-06, 10:00
ben senin gibi düsünmüyorum yilmaz ispat edecektir birsey olmadigini ve filizde inanacaktir o sahnede yüzügü felan atacagini sanmiyorum...evt inatci ama okadarda yapmaz yani dinlemeden felan yüzügü atacagini sanmiyorum...bence hersey tatliya baglanacak!!!!

SİDAL86_FB
01-06-06, 10:15
ben senin gibi düsünmüyorum yilmaz ispat edecektir birsey olmadigini ve filizde inanacaktir o sahnede yüzügü felan atacagini sanmiyorum...evt inatci ama okadarda yapmaz yani dinlemeden felan yüzügü atacagini sanmiyorum...bence hersey tatliya baglanacak!!!!
umarım dediğin gibi olur..amam kendimizi en kötüye hazırlayalım bence:(ayrıca kız hiç hoşuma gitmedi..bence çok çirkin...daha güzel birini bula bilrilerdi..:img-hi: acaba oraya ne bahneyele gitti...ve tesadüfe bakınki filizde oraya gitti...kesin okadar eminimki işin içde kötü kadın handan ve uyuz murat var...of of.

ihlamurlarfanatigi
01-06-06, 10:19
bencede dizideki bayanlardan güzel degil..yani elif ve filizin eline su dökemez...seninde dedigin gibi kendimizi en kötüye hazirliyalim ama sanmiyroum öyle olcagini yani insalla bölye birsey yapmamistir senaristler!! yaaa murat ve handaninn plani ben onlarin plani olmasini isterim sorna filiz anlar ve yilmazda daha cok güvenmeye baslar yani ozaman muratla konusmazda artik...yada o kiz yeni fotografci...!!! yarin insallah hepsini anlayacagiz bence ömer italyadan geri dönene kadar ömerin islerini devralcak kiside olabilir ve sonra cikar diziden insallah!!!!

ece1
01-06-06, 10:43
ömer gidiyorsa bu kız ömerin yerne gecici olarak gelmis olabılır.bu pek inandırıcı gelmeyebilir belki ama baska türlü yılmazın odasında ne isi var bu kızın.eğer ömerin yerine geçmisse otele is için gitmisolacağını düsünüyorum.yılmaz baska türlü kadını nasıl odaya alsın.aman benimde aklım karıstı.
elifi frağmandada olsa mutlu görmek çok güzeldi.bu bölüm elifi bolbol görecegiz umarım.fragmanda dikkat ettinizmi.omer bi kaç sanıyeligine ömer loş bi odada oturuyor ayaktada biri var.sorgulanıyor gibi.umarım kötü bisey yoktur

ihlamurlarfanatigi
01-06-06, 10:49
bencede ömerin yerine gececek zaten öncedende söylemistim ama ömere kötü birsey olacagini sanmiyorum ve yilmazinda kötü birsey yapacagini sanmiyorum...o kiz benim hic hosuma gitmedi yaaa...bakislari felan..!!

sinem*
01-06-06, 11:09
ömerin yerine geçmesi veya o şirketten haberdar olması için italyadaki şirketten gönderilmiş olabilir tamam da düşünüyorum ama yılmazın odasında ne işi var anlamıyorum otelin lobisi felan yok mu hangi bahaneyle çıktılar anlamıyorum yılmazın gömleğini üstüne giymeside kesin üstüne bir şey dökülmüştür eğer başka bir şeyse yılmaz benim gözümde sıfırlanır ama ben kafamda kurmayım
biz italyadan yakışıklı bir erkek beklerken bir kız geldi erkek gelseydi ve filize sulansaydı daha mutlu olurdum
elifi gülerken görücez ne mutlu bize artık biraz gülmesi iyi olacak ,ömerle de gittikçe yakınlaşıyorlar
nalan ve esin hanımda müjgan hanımın yanına gidecek aralarında geçenleri artık tamamen öğreneceğiz herhalde ama zamanı gelmişti ben merak ediyordum

gzm
01-06-06, 11:21
benim olmadan dönülmez olursa gittigin uzaklar
olmadıgın sehirleri yakarım
seni yasıyamadan cekiyorum günahımı
acım ızdırabım
son günahım sen olacaksın

yılmaz bu siirin üzerine o kızı her ne sebeple olursa olsun odaya almamalıydı ama aldı bu kız meralin adamı falan olmasın aralarını acmak ya da hain planlar düzenlemek icin kullanacaktır kız sirkete yönetici olarak geldi sonrada diger yöneticinin odasında dün gece fragmanı izlerken yılmazın kapıyı acıstaki yüz ifadesinden anlamıstım kesin birsey oldu dedim arkadasn bir kız belirdi

yılmaz simdi herseyi göze alması gerekir filize bu olayı nasıl acıklayacak bakalım güvenini kazanması icin hisseleri tekrar vermesi gerekir

SİDAL86_FB
01-06-06, 11:21
:icon_ange ben okızın italyan ortak olduğunu sanmıyorum...katalog için yeni resim çekimleri olucaktı..onun için gelmiş fotoğrafçı yada manken olabilir..ama muratın bulduğu..ama hala anlayamadım yılmazın odasında ne işi var*?işallah italyan ortak falan değildir.neyse cuma günü alnıyacağız :icon_ange

karcicegim
01-06-06, 11:35
Ya anlamadığım bari adam gibi bir bölüm özeti verinde ona göre yorumda bulunalım. Geçen haftanın özetini vermiş başka hiçbir şey yok. En azından kız hakkında ufak bir bilgi verin. Çatlıyorum ya o kız kim. Tam Filizim ile Yılmazın ne mutlu derken, bu kız nerden çıktı ya. Kız bide daha gelir gelmez Yılmazın odasında işi ne. Mecburen yarını bekliyecez. İşallah kötü birşey çıkmaz. Yılmaz Filizi üzmez de hemen barışırlar. Yeni fotoğrafçı mı, İtalyadan mı gönderildi şirkete Ömerin yerine veya Handan hanımın ve Muratın işi mi. Bakalım hangi arkadaşımızın yorumu tutacak. Hangisi doğru.

SİDAL86_FB
01-06-06, 11:56
umarım yılmaz böyle bir hataya düşmez...yoksa gözümde hiç bir değeri kalmaz..ya o sahneyi düşündükçe miğdeme kıraplar giriyo..acayip sinir oldum ya..okız o odaya niye gitti yılmaz niye aldı odasına..ayrıca filize sarılırken yüz ifadesini hiç ama hiç beğenmedim..zaten fragmanı gördüğümde kötü bişey olucağı aklıma gelmişti....galiba o son sahnede biticek biz bir hafta meraktan ölücez..of offfff.zaten sezon sonuda yaklaşıyo:img-bye2: o yılmaz filizciğimi üzerse varya kafsını kırarımmmmm:img-gun:

benim
01-06-06, 12:13
yılmazın filizi aldatmasına ihtimal bile vermiyorum.ancak handan hanım veya murat beyin oyunu karşısında böyle bir şey olablir.ama fragmanda seyrettiğimiz yeni gelen bayan yılmazın odasına bir şekilde giriyor ve yılmazın yüzündeki tedirginlik filizin yanlış anlamasını istememesi .ama kim olsa bu sahne karşısında olumlu bir şey düşünemez .daha yeni kavuşmuşken umarım araları bozulmaz .

BERNA
01-06-06, 15:38
yılmazın filizi aldatmasına ihtimal bile vermiyorum.ancak handan hanım veya murat beyin oyunu karşısında böyle bir şey olablir.ama fragmanda seyrettiğimiz yeni gelen bayan yılmazın odasına bir şekilde giriyor ve yılmazın yüzündeki tedirginlik filizin yanlış anlamasını istememesi .ama kim olsa bu sahne karşısında olumlu bir şey düşünemez .daha yeni kavuşmuşken umarım araları bozulmaz .

Valla ben de Yılmaz'ın yüzündeki tedirginliği öyle tanımladım. Umarım bu yeni gelen kızın mantıklı bir açıklaması vardır, yoksa bazı dizilerde olduğu gibi mutluluğu geciktirmek için yaratılmış suni bir karakterse hayal kırıklığım ciddi büyük olacak.

tatlicadi
01-06-06, 16:22
Fragmanlarda gözüken kız Bu kız bence italya için çekilecek katoloğ çekimlerinde kullanılacak manken kız... Ve yılmazın odasında filizin yakalaması bir yanlış anlama yılmaz böyle bir hata yapmaz
Faaaaaakkkkkkaaaattttt yanlış anlama olmayabilirde yani manken kız orası tamam fakat güzel kız yılmaz yakışlı bir erkek ehhh ortada muratla handanın da parmak izleri varsa yılmaz bu kızla güzel bir akşam geçirecek demektir en azından filize yakalandığı ana kadar güzel bir gece.......
Valla bu erkek milletinin en iyisini taksimde sallandıracan hatırlarsanız daha önceki dizilerden selimde esmayı bir ressamla aldatmıştı çooooooooookkkkk sevmesine rağmen hemde ve bir çok dizide erkek karakterler yapıyo böyle şeyler sonrada seytana uydum affet diyor ŞEYTANIN bundan haberi bile yok yap yap uydum ŞEYTANA diye at üstünden suçu erkek işte ne diyeyim ki

Veeeeeeeee Benceeeeeeee Filiz İTALYA'ya gider, Yılmaz yanlızları oynar Ben bu senaryoyu daha önce görmüştüm...

çiçekçikız
01-06-06, 16:38
yaa yılmaz bişey yapmaz bir anlık bi yanlış anlama olabilir ama sonra yılmaz bunu duzeltebilir diye dusunuyorum yani umarım duzeltir yoksa filizi uzmesine katlanamam artık.yılmaz a yeterince taviz verildi artık taviz hakkı yok.hata yapma şansı yok filize karsı.offf hemen cuma olsun da izleyelim yaf

Kurdoglu
01-06-06, 16:39
...........
Valla bu erkek milletinin en iyisini taksimde sallandıracan hatırlarsanız daha önceki dizilerden selimde esmayı bir ressamla aldatmıştı çooooooooookkkkk sevmesine rağmen hemde ve bir çok dizide erkek karakterler yapıyo böyle şeyler sonrada seytana uydum affet diyor ŞEYTANIN bundan haberi bile yok yap yap uydum ŞEYTANA diye at üstünden suçu erkek işte ne diyeyim ki

Veeeeeeeee Benceeeeeeee Filiz İTALYA'ya gider, Yılmaz yanlızları oynar Ben bu senaryoyu daha önce görmüştüm...
Arkadasim senin kastettigin erkek milletine bende mensubum, ama sallandirilmak istemiyorum, cunku aldatma igrencligini asla kabul etmiyorum. Bana gorede seytana uymayla alakasi yok, seytanligin ta kendisi, ama bolumu gormeden eger erkekleri asarsak yargisiz infaz olmazmi? Hatirlarsak Omeri de ayni duruma dusurmuslerdi ! Ne yani simdi Yilmaz Filizcigimizi Omerin Elifi sevdigi kadar dami sevmiyor? Bence Filiz tek basina hic bir yere gitmez. Giderse de Yilmazla birlikte tatile gider veya balayina :)

Yinede hala erkeklerin hemen asilmasi taraftariysan ben kiz kulesini tercih ediyorum.....

Not: Bu igrenc isi erkekler kadar kadinlar da yapiyor ! O zaman kadinlari da asalim ! Dunya iki bas belasi yaratiktan kurtulmus olur.....

xylol_benzen
01-06-06, 17:22
Arkadasim senin kastettigin erkek milletine bende mensubum, ama sallandirilmak istemiyorum, cunku aldatma igrencligini asla kabul etmiyorum. Bana gorede seytana uymayla alakasi yok, seytanligin ta kendisi, ama bolumu gormeden eger erkekleri asarsak yargisiz infaz olmazmi? Hatirlarsak Omeri de ayni duruma dusurmuslerdi ! Ne yani simdi Yilmaz Filizcigimizi Omerin Elifi sevdigi kadar dami sevmiyor? Bence Filiz tek basina hic bir yere gitmez. Giderse de Yilmazla birlikte tatile gider veya balayina :)

Yinede hala erkeklerin hemen asilmasi taraftariysan ben kiz kulesini tercih ediyorum.....

Not: Bu igrenc isi erkekler kadar kadinlar da yapiyor ! O zaman kadinlari da asalim ! Dunya iki bas belasi yaratiktan kurtulmus olur.....
kurdoglu sana katiliyorum.bu igrenc olayi bir cinsin uzerine yikmak bencede dogru degil.bireysel bir harekettir bu (bu hareket lafida biraz komik oldu sanki eylem yapiyoruz:))
herneyse bu suctan sadece onu yapan yargilanmali diye dusunuyorum.sadece kadinlarin yada sadece erkeklerin ustune yikmak dogru degil.ama kabul etmemiz gereken bir gercek varki toplumumuzda erkekler daha cok aldatiyor ve erkekler bunu yapinca daha hos goruluyor.(simdi bununla baska alanlara kayip muhabbetide dagitmak istemiyorum.uzatmayayimda ben de fikrimii soylemeden edemedim arkadaslar)

forever_bim
01-06-06, 18:55

Aldatma sozcugunden nefret eden birisi olarak yine de bireylerin asilmamasi
taraftariyim.Neresi burasi Iran miYoksa Suudi Arabistan mi....Eger iki birey evliyse ve biri digerini aldatiyorsa kesinlikle yollar ayrilmali. Recm cezasina gerek yok.

Ilk yazdigim paragrafim genel dusuncemdir bu konuda kimsenin dusuncesini hedef secmemektedir. Simdi yazacagim cumle ise Kurdoglunun yazdigi bir cumle ile ilgilidir. Kurdoglu soyle demissin Hatirlarsak Omeri de ayni duruma dusurmuslerdi ! Ne yani simdi Yilmaz Filizcigimizi Omerin Elifi sevdigi kadar dami sevmiyor? Valla ben karsilastirmaya girmek istemiyorum. Soyle ki Yilmaz Filiz aski daha yeni start aldi. Omere gelince soylememe gerek var mi bilmem Ama Omer Elifi cok fazla dunyadaki herkesten ve herseyden daha fazla ve bitmeyen bir askla seviyor. Sevgimle.

Ay90
01-06-06, 19:13
Fragmanı izledim o ne sarılma böyle ya cok duygulandım. Ömerde baya bir bozulmuş gözüküyordu o sahnede.
O kız bence Handan Hnmın işi cünkü Filizle daha konuşmadı ve Muratda dedi dinlemez diye. Handanda bu kızı şirketde soktu şimdi. Ve araları bozulucak belkide ama Filiz olgun bir kızdır acıklamasını dinleyeceğini düşünüyorum.
Yılmaz kesinlikle Filizi aldatmaz böyle bir yapısı yok Yılmazın. Aldtamak kadarda iğrenc bir şey yok zaten. Sadece erkekleri suclamamak lazım cünkü kadınlarda aynı şekilde bunları yapıyor. Erkekler yine bir kadın ile aldatıyorlar. Bence cok cirkin bişey ve affedilmiyecek kadarda kırıcı.
Neyse diziye döneyim bölüm özetini okudum sağolsunlar cok güzel şeyler yazmışlar yine gecen bölümü bize özetlemişler. Bu kız hakkında tek bir ipucu yok. Dediğim gibi bu işde Handanın bir parmağı var bence.
Elifde bebeğine mektub yazmış ne güzel. Demek Ömer italyay gidiyor Elifi bırakıcağını düşünmezdim.
Bişey sorucam Yılmazın şiiri bu hafta kime? Bana birisi yanıtlıya bilir mi?

_CALIKUSU_
01-06-06, 20:03
herkez aldatmadan bahsediyor, fakat ben o kizin üstündeki gömlegin yilmazin oldugundan süpheliyim. Yani görüntünün alt kisminda isim, gün ve saat yazdigi icin pek birsey gözükmüyor. Nasil oluyorda herkes yilmazin gömlegi oldugundan bu kadar emin. Fragmani 100 kez izledim, ama hala gömlek konusunda tedirginim. Gerci gömölek yilmazin gömlegi olsa bile filizi aldattigini, yada aldatmaya niyetli oldugunu cogunuz gibi bende sanmiyorum. Ama düsünmedende edemiyorum, ne olursa olsun,arada bir iliski olmadigi sürece yabanci birinin gömlegini kimse giymez herhalde (üstüne cay veya kahve dökülse bile!!!) Kisacasi ben bu isin icinden cikamadim. Artik yarini beklemekten baska care kalmadi (bu arada senaristleri sikayet edecegim, kafami böyle seylerle karistirip, ders calismami engelliyorlar. Yarinki ingilizce sinavim iyi gecmesse, sorumlusu onlardir!!!!!:img-grin2 )
Ayrica bu haftaki fragmana gicik oldum. Fondaki müzikler o kadar karisikki, elifin mektuba yazdiklari anlasilmiyor (en son cümlesi haric) . Müzik kulagimada hic hos gelmedi. Umarim haftaya böyle karistirmazlar müzikleri.....

_CALIKUSU_
01-06-06, 20:26
bu yazacaklarim yukarida yazdigim mesaja tam zit olacak ama kendimi mecbur hissettim. Demin reklami bir kac kez daha izlmedim, özellikle su son kareyi.Gömlek konusunda hala kuskuluyum ama bu seferde aklima baska bir sey takildi. Tamam herkes yilmaz aldatmamisdir diyor ama (bende dahil) yilmaz filiz ona sarilinca saclarini kokluyor "ben ne yaptim" der gibi pisman bir bakis atiyor:icon_cry: . Degerini görünce, dokununcami anliyor artik bilemiyorum.valla buda olabilir, hersey mümkün. galiba biz kafamizda ne kadar cok senaryo üretsek üretelim, bu olay cözülecek gibi degil. Allahtan dügümün cözülmesini bir gün kaldi........

karcicegim
02-06-06, 01:07
Dokuz altı yollarında,
Bir zincir boğazımda, sıkar sıkar gevşetemem.
Ayda yılda bir kaçamak,
Kaçsak bile yaşamamak,
Dokuz altı yollarında gülmek yasak.

Merhaba değerli arkadaşlarım.

Bölüm yorumu yapmıyacam. Size küçük bir veda mesajı yazmaya çalışacam. Sevgili tubi senaryo bölümün gerçekten güzel olmuş. Başarılarının devamını dilerim. Diğer arkadaşlarımda çok güzel senaryolar yazmışlar. Bende bir senaryo yazmak isterdim ama bu uzun bir süre imkansız.

Yaklaşık 5-6 aydır bu forumdayım. Birbirimizi göremesek dahi kalıcı, sevgi dolu arkadaşlıklar edindiğimize inanıyorum. Bu haftadaki 35. bölümüde izledikten sonra epey bir süre izlemeye imkanım olmuyacak. Sezon sonu nasıl olur bilemiyorum. Hatırlarsanız eğer bir hafta öncesinde küçük bir rahatsızlık geçirdiğimi iki şişe serum yedikten sonra kendime geldiğimi söylemiştim. Ama ne yazık ki bu küçük bir rahatsızlık değilmiş. Durumum biraz ciddi. Vücudumda sürekli su kaybı oluyor. Bir hafta içerisinde nerdeyse 9 kiloya yakın kilo verdim. Cumartesi İstanbula tedaviye gidiyorum. Yaklaşık iki aylık bir tedavi süresi. İyi olur muyum orası da mechul ya neyse. Allahın takdiri. Hastanede internete girebilirsem forumu takip etmeye çalışırım. İşallah sezon sonunda Filiz ile Yılmaz evlenir veya en azından nikah masasına otururlar.

Neyse uzun lafın kısası, Allaha emanet olun arkadaşlarım. Forumda yazı yazarken arkadaşlarımdan kimlerin kalbini kırdıysam hepinizden özür dilerim. Yarın bide cumartesi sabah girebilirsem girerim foruma, ondan sonra Allah kerim. Hepinizi çok seviyorum. Bana bol bol dua edin. Allah yardımcım olsun. İyileşip dönmek dileğiyle güzel forumumuza.

İyi geceler.

Saygılarımla.....

xylol_benzen
02-06-06, 01:39
Dokuz altı yollarında,
Ayda yılda bir kaçamak,
Kaçsak bile yaşamamak,

Bölüm yorumu yapmıyacam. Size küçük bir veda mesajı yazmaya çalışacam. Sevgili tubi senaryo bölümün gerçekten güzel olmuş. Başarılarının devamını dilerim. Diğer arkadaşlarımda çok güzel senaryolar yazmışlar. Bende bir senaryo yazmak isterdim ama bu uzun bir süre imkansız.

Yaklaşık 5-6 aydır bu forumdayım. Birbirimizi göremesek dahi kalıcı, sevgi dolu arkadaşlıklar edindiğimize inanıyorum. Bu haftadaki 35. bölümüde izledikten sonra epey bir süre izlemeye imkanım olmuyacak. Sezon sonu nasıl olur bilemiyorum. Hatırlarsanız eğer bir hafta öncesinde küçük bir rahatsızlık geçirdiğimi iki şişe serum yedikten sonra kendime geldiğimi söylemiştim. Ama ne yazık ki bu küçük bir rahatsızlık değilmiş. Durumum biraz ciddi. Vücudumda sürekli su kaybı oluyor. Bir hafta içerisinde nerdeyse 9 kiloya yakın kilo verdim. Cumartesi İstanbula tedaviye gidiyorum. Yaklaşık iki aylık bir tedavi süresi. İyi olur muyum orası da mechul ya neyse. Allahın takdiri. Hastanede internete girebilirsem forumu takip etmeye çalışırım. İşallah sezon sonunda Filiz ile Yılmaz evlenir veya en azından nikah masasına otururlar.

Neyse uzun lafın kısası, Allaha emanet olun arkadaşlarım. Forumda yazı yazarken arkadaşlarımdan kimlerin kalbini kırdıysam hepinizden özür dilerim. Yarın bide cumartesi sabah girebilirsem girerim foruma, ondan sonra Allah kerim. Hepinizi çok seviyorum. Bana bol bol dua edin. Allah yardımcım olsun. İyileşip dönmek dileğiyle güzel forumumuza.

İyi geceler.

Saygılarımla.....

karcicegim simdi okudum yazini.gercekten cok kotu oldum hic boyle birsey beklemiyordum.tatile falan cikacaksin herhalde diye dusunmustum.insallah hastaligin ciddi birsey degildir.iyilesip tekrar aramiza katilirsin biran once.seni tanimasamda yinede burada hepimizin arkadas oldugunu dusunuyorum.allahtan acil sifalar diliyorum senin icin.senin icin dua edecegim insallah.boyle durumlarda ne diyecegimi bilemem ve suandada gercekten sok olmus durumdayim.hislerimi tam olarak ifade edemiyorum suan ama gercekten cok uzuldum.insallah bu hastaligi bir an once atlatirsin.hepimizin kalbi ve dualari seninle bunu bilesin

SsimsalabimM
02-06-06, 01:55
Ben yilmazi sevmeyen biri olarak yinede yilmazin filizi aldattigini zannetmiyorum ama eyer sahsen öyle bir sey olmussada hic korkmamiza lüzüm yok,nede olsa filiz iki gün sonra affeder.Bugüne kadar herseyi unutup sineye cektigi gibi

Sevgilerimle

P.S:Sevgili Karcicegim arkadasim,inanki senin icin cok üzüldüm.Sana acil sifalar diliyorum ve en kisa zamanda tekrar aramiza katimlan icin senin icin dua ediyorum(her ne kadar seni tanimasamda)Sevgilerimle....

Kurdoglu
02-06-06, 02:56
Dokuz altı yollarında,
Ayda yılda bir kaçamak,
Kaçsak bile yaşamamak,

İyi geceler.

Saygılarımla.....
Sevgili arkadasim karcicegim,

Sana Allah’tan acil sifalar diliyorum, dualarimiz seninle arkadasim. Bu hayatin en garip cilvelerinden biri de bu hastaliklardir, umarim en kisa zamanda iyilesirsin. Seni, siirlerini, kliplerini ve sevgi yuklu yorumlarini cok ozleyecegiz. Sana senin bana tanittigin Hakan Yeşilyurt’un sarkisiyla “hoscakal” diyorum karcicegim…

Acıya Gülmek

Öpüyorsam ayrılığı gözünden,
Geçiyorsam bir çiçeğin özünden,
Görüyorsam gözlerinin içinden,
Sana olan sevdamdandır bilesin…

Meğer ne yalnızız insan olmuşsak,
Yaprak gibi dalda sessiz solmuşsak,
Yeri gelmiş acıyada gülmüşsek,

Karşılıksız sevebilmekse sevda,
Gerçek seven küle dönmüş her çağda,
Elim kolum bağlanmışsa kıyında,

Seydunayım gülebilmişse kıyında,

Tekrar yazisabilmek umidiyle ve acilara daima gulumseyebilmen temennisiyle arkadasim !

Sevgilerimle.

Not: Butun karcicekleri senin olsun !

emre_11
02-06-06, 08:23
Dokuz altı yollarında,
Ayda yılda bir kaçamak,
Kaçsak bile yaşamamak,

İyi geceler.

Saygılarımla.....

karciceğim seninle tanışmadık ama olsun ben seni arkadaşım olarak görüyorum yazdıklarını okudum inşallah en kısa zamanda düzelirsin sana hep dua edeceğim seni daha yeni yeni bu forumda görmeye başlamıştım sama seni özleyeceğim,ayrıca klipleri de kalbimiz seninle çok büyük geçmiş olsun

tefi
02-06-06, 08:44
çokkk geçmiş olsun karçiçeği iyileşeceğine inanırsan iyileşirsin bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum uzunnnnn bi kemoterapi dönemi geçirdim ama sonunda oldu o lanet şeyi yenmeyi başardım sende inan eminim başaracaksın hayatta yapılacak daha çokk sey var:) acil şifalar dilerim seni tekrar aramızde sağlıklı olarak göreceğimize eminim:img-kiss:

forever_bim
02-06-06, 09:16
Cok cok buyuk gecmis olsun Karcicegim. Daha onceden de soyledigim gibi aciya gulumse kaderine gulumse herseye positif bak. O zaman her seyin ustesinden gelirsin. Ben iyilesecegine inaniyorum. Dualarim seninle. Canimin ici forumdasim. Kendine iyi bak.

Ben de bir seyler yazayim izninle.

Hayata cezasini gulusunle ver kotulukler yikilmadigini anlasin yaprak misali dokulsen de seni sevenlerle yeniden yeser. Unutma kimse yoksa bile ben varim.

ihlamurlarfanatigi
02-06-06, 09:42
selam karicicegi yeni gördüm yazini...cok cok gecmis olsun...allah acil sifalar versin...dualarimizi seninle olacak...iyilesceksin bundan cok eminim...seni, siirlerini, yorumlarini ve videolarini özleyecegiz...kendine iyi bak...hergün dua edecegim senin icin...görüsmek üzere...bye

beybolat
02-06-06, 10:03
Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.Sen de yazılarını keyifle okuduğum arkadaşlarımdan birisin.Yorumlarını ve videolarını özleyeceğiz.Umarım kendini fazla özletmeden sağlına kavuşursun ve aramıza geri dönersin.

barbiee
02-06-06, 10:11
Dokuz altı yollarında,
Ayda yılda bir kaçamak,
Kaçsak bile yaşamamak,

İyi geceler.

Saygılarımla.....

CANIM KARÇİÇEĞİM yazını daha yeni okuyabildim ve inan çok üzüldüm rabbim inşallah bir an önce acil şifalar versin sana canım bir an önce toparlanıp aramıza dönmeni diliyorum dulalarımız seninle çok geçmiş olsun

justin_girl
02-06-06, 10:15
Başlığımızın anlamını yitirmeden yorumlarımıza devam etmenizi temenni ediyorum arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz sıcak oda başlığında sürdürürseniz başlığımız anlamını yitirmez..

Saygılar Bölüm sorumlusu /justin_girl

Dilan15
02-06-06, 15:06
Fragmani izledim yine Yilmaz ve Filiz ön plandaydi
(herzamanki gibi)
Yilmaz ve Filiz sarilirken Ömer fazla tepki vermedi gibi
ama böylecede ögrenmis oldu yine beraber olduklarini
Bakalim Filize bu konuda bisey dicekmi
Elifin bebegine olan siiri güzeldi ama ben malesef
pek bisey anlamadim müzikten Cok ses vardi ama Elifi
sanki bu hafta "biraz" daha fazla göstercekler gibi
Mutluydu umarim artik yüzü hep güler
Buarada Yilmaz ve o kiz olayina gelince bence abartildigi gibi
deyildir cünkü sonucta Y&F iliskisi hep mutlu gitmez biraz
heyecan yapmak icin ki bencede Handan hanimin fikriydi Filiz
Yilmazi kiskancak ve olay büyücek ama zaten haftaya felan sezon
finali olabilir ondan deyisik ve heycanli yapiyorlar bölümleri

aloneboy
02-06-06, 23:43
sacmalamaya mı baslıyorlar ne demiştim bundan once vazgectim baslamamıslar bitirmek uzereler hatta resmen bizleri salak yerine koymaya calıstıkalrı bir bolumdu bu bolumde hersey oldu baba bile cıkmak uzere hapishaneden gunler gecti belki haftalar ama hala iki bebekte karında doğmayada niyetleri yok ben bu diziden umidimi kestim ve izlemeyecem artık benim için ıhlamurlar altında 34 ncu bolumde baslayıp 34ncu bolumde bitiyor

hsa
02-06-06, 23:50
açıkcası ben bu bölümden pek zevk almadım... final bölüme hazırlık için geçiştirilmiş gibi geldi bana nedense. bomba olayında sema ve filiz'in kurtulacağını zaten biliyorduk. orda güzel olan filiz ve yılmaz bakışmalarıydı ve sonunda ömer ve yılmaz el sıkıştı :)

bunun dışında nalan'ın babasıyla ilgili olan problemleri çözmeye başlaması güzel ama herşey çok hızlı oldu bu bölümde..ömer italyaya gitti geldi. diziye gelen o yeni kız acayip çirkin! filiz ona bin basar! tam da tahmin ettiğim gibi gitti işler zaten. handan ve murat (allahım murat'ı nolur yok edin ya!) ayarlamış o kızı ve üzerine içecek dökülmesi üzerine o gömleği aldı..aynen beklediğim gibi..dizinin bu kadar beklendik bir bölüm yaşaması biraz canımı sıktı.final bölümünde büyük olaylar patlatmak için mi yapıyolar dicem ama ne olabilir bilmiyorum..o hızlı gösterilen sahnelerdeki müzik geçişleri çok hoşuma gitti..

anny
02-06-06, 23:54
yaa yılmaz bişey yapmaz bir anlık bi yanlış anlama olabilir ama sonra yılmaz bunu duzeltebilir diye dusunuyorum yani umarım duzeltir yoksa filizi uzmesine katlanamam artık.yılmaz a yeterince taviz verildi artık taviz hakkı yok.hata yapma şansı yok filize karsı.offf hemen cuma olsun da izleyelim yaf

arkadaşım öncelikle bu tahmininden dolayı seni kutluyorum :) yılmaz yapmaz tabii öyle şeyler..handan hanım ve murat iş birligi sonucunda bulunan bu kız filiz'in tırnagı bile olmaz ki yılmaz zaten onaylamadı kızı çekimler için..ve üstüne bir şey dokup gomlek giymesi de bir işe yaramayacak bence..yılmaz çok seviyor filizi..

ben bu bolum aynalıya çok üzüldüm..o bakışları bana dokundu..leyla da naz yapmasın artık aynalı gibisini bulamaz..bir de müzik esliginde gecen sahneler ilgincti..sezon sonuna yaklasıyoruz sanırım :img-sorry

ihlamurlarfanatigi
02-06-06, 23:54
bencede murati yok etsinler cok sinir oldum valla murata bu bölümde ömeri cok takdir ettim valla aklimin ucundan bile gecmzedi yilmaza elini verecegini valla bravo bugün sanki bende pek tad alamadim dziden ama su kiza murata ve handan hanima cok sinir oldum insallah filiz yanlis anlamaz yani yada ne biim haftaya muratin ve annesinin bi plani oldugunu anlar !!!

cyerden
02-06-06, 23:59
arkadaşlar tüm yorumlarınıza içtenlikle katılıyorum
filiz bence yanlış anlayacak orası kesin çekip gidecek annesinin haklı olduğunu düşünecek :icon_evil fakat umarım her zmanki gibi akılllı davranıp olayı araştırırsa bunun hain bir plan olduğunu görür ve yılmazımla mutlu olurlar :img-icecr

şevval_83
03-06-06, 00:02
valla ben bu haftaki bölümü sevdim gerçi ben bu diziyi her haliyle çok seviyorum yeter ki filiz ve yılmaz olsun:)her neyse bu hafta bi daha karar verdim ki şu murata çok gıcık oluyorum o yetmezmiş gibi bir de başımıza handan hanım çıktı.ya tam mutluluğu yakalamışlarken onların yaptıkları yüzünden araları bozulacak.büyük ihtimalle de haftaya sezon finali olur ve filizle yılmazın arası açık bitirirler biz de bütün yaz mutsuz takılırız:(aman ya...bu hafta müzikli geçişleri çok sevdim.herkesi görebildik.ya bi de şu manken kız ne kadar da çirkin ya filizin yanında sönük kalıyor valla.neyse bakalım neler olacak haftaya göreceğiz ama umarım filiz bu sefer yılmazın aşkından şüphe etmez çünkü yılmaz artık onu çooook seviyor.

aloneboy
03-06-06, 00:04
gelişen olaylara bakılırsa bu dizi seneye olmayacak herhal filizle yılmaz mutlu olacakta boyle sacmalıklar arkasından olmasın bari bide neolurrrrrrr sündürmesinler su konuyuuuu baska bişi istemem

ErtugruLL
Gecen haftaki Tezim Yavaş Yavaş rayına oturuyor Arkadaşlar..Dizinin Sonunda elifle yılmaz birleşecekler..Ve böylece senaristlerin cok sevdiği bi final olacak yani kimsenin beklemediği artık ihtimaal vermediği bir birliktelik..
Bunu Önce hissettim..ve bugun yılmaz elifin basındaki hastalığı öğrendiğinde rakısını yudumlarken içinin sızlamasını görmek zor değildi..
Maalesef filiz- yılmaz berebarliği mutluluk tablosu uzun sürmedi..maalesef diyorum cünkü bende filiz yılmaz birlikteliğini isteyenlerdenim ancak olmuyacak gibi..zira filiz tabiki anında orayı tokatmı atar lafmı söyler cekip gidermi terkedecek ve yılmaza inanmıyacak..bence bu ilişki burada büyük bir sarsıntı gecirecek..
aslında mutluluk tablosu izleyiciyi sıkardı..biraz zorluk entrika ihanet vs olacak ki hareketlilik oslun ilgi ceksin dizi sonuna kadar böyle sürüp gider sonundada yılmaz-elif birleşir biter.

yami
Dizi süper başladı ömer ve yılmaz’ın aralarındaki düşmanlığı unutup aynı amaç için bir araya gelmeleri kaderin garip bir cilvesi gibiydi .operasyon, filiz ve sema’yı kurtarma çabaları seyirciye çok güzel aksettirildi. yılmaz ve filiz ‘in birbirlerine sarılmaları olağanüstüydü tam bir duygu seliydi. bölümün geneli öyleydi.. ömer’in çok sevdiği karısından kısa bir süreyle de olsa ayrılması aynalının leylasından ayrılması müjganın kocasının suçsuz olduğunu öğrendikten sonraki kocasını ziyareti,.,elif süper(onun artık yılmazı unutup kocasını yanında arayan bir eş ,çocuğu için kalbi çarpan bir anne adayı olması çok güzel) handan hanım ve murat ise tam bir karakediydi….Ve yılmaz, o sevdiği birini aldatacak biri değil ama yaptıkları da yanlıştı sen kalk mankenleri şöyle bir süzdükten sonra kalk o kızı gösterip ne kadar da hoş ve sade de.. filiz bozulsa da bunu espriye vurdu ama daha sonra mankenin gülüşüne sevgilisi yanındayken yılmaz’ın karşılık vermesi olacak şey değildi.sonra durumu toparlayarak filiz’e biraz rahat nefes aldırdı ama bu kez de araya kara kediler girdi…kendini güzel ve matah bir şey sanan kızımız sen de murat’ın yönlendirmesiyle bütün şeytanlığını kullanıp bir yandan yılmaz’ı elde etmenin çabasına girerken diğer yandan da işi kapmaya çalışsan da boş başaramayacaksın…yılmaz kardeşim sen de filiz geldiğinde apallayıp kızla basılmış gibi davranacağına filize hemen durumu izah etsene.yani yılmaz ile filiz’in hemen bir araya gelemeyeceğini biliyoruz ama bu böyle basit yanlış anlamalarla mı olacak biraya gelemeseler bile aşklarını hep yaşatsınlar ve birbirlerine sonuna kadar güvensinler son bir not :bu arada o manken kızımız da şahsen bana hiç güzel gelmedi yılmaz onun neyini beğendi anlamadım.kız da sadece boy var ..filiz’in eline su bile dökemez onun güzelliği kalbinde parıl parıl parlayan gözlerinde

xylol_benzen
03-06-06, 00:05
ya arkadaslar meraktan catlicam.nolur biran once linkleri verilsinde bende izleyebileyim cok merak ediyorummmmmmmm:icon_cry:
siz yorum yaptikca daha bir sabirsizlaniyorum.insallah bu sefer ripleyen arkadas gecen haftaki gibi tersliklerle karsilasmaz ve kisa zamanda upload edip linkleri verebilir.tabii rapid beni yine deli atmezse.ve insallah sevgili kurdoglu da yine gecen haftaki gibi beni sevindirip ben rapidi beklerken hemenpaylastan verebilir:img-grin2

xylol_benzen
03-06-06, 00:10
su ana kadar okudugum yorumlardan omer ve elif sahneleri icin agzim sulandi diyebilirim.yarini iple cekiyorum.ah ahhhhhhhhhhhhh

Ay90
03-06-06, 00:16
geciş bölümüydü belli. İnşallah Filiz boşuna böyle kıskanclık triplerine girmez cünkü dizilerde en nefret ettiğim şey Yanlış anlaşılmak. Bide Yılmazda sucluymuş gibi bakıyordu sanki bişey yapmış. Bula bula bu kızı mı buldular cok komik gercekten. Yılmaz o anda şu manken kız geldi üstüne bişey döküldü hic hoşlanmadım beni ikna etmeye calışıyor falan diyebilirdi.

Ömer benden bu bölüm 1000......puan aldı. Ben acıkcası şaşırdım bu şimdi gidip Yılmaza ''Filizi kandıra bilirsin ama beni asla '' diye bişey diyordum. Helal olsun ömere cok olgun bir davranıştı.

Meralın yeni hedefi bence Canandır. Kemalin onu cok sevdiğini biliyor.
Ama sacma bulduğum bişey var: Oda polislerin Merali neden takip etmemesiydi. O korumaların arabasında durdular o kadar o sahne ben cok sinirlendim.

Sezon bölümüne yaklaşıyoruz. Şu Murata da coook gıcık oluyorum karı ağızlı şey. Ona ne oluyorsa. Neyse inşallah Filiz abisi gibi olgun karşılar ve Murata böylece gösterir cünkü yılmazın gercekten hic bir sucu yok ve Filizde bu bölüm gördü kızdan pek hoşlanmadığını.

angel16
03-06-06, 00:18
Bu bolumde en cok Filiz ve Omer'in eskisi gibi birbirine yakin olmalari. Tabi eskiden daha yakindilar, ama yakinda yine aynisi gibi olurlar insallah. Icimi ferahlatti vallahi.
Ama genel olarak soylenecek olursa dizi cok yavas gitti. Fakat belkide diziye kendimi kaptiramadigim icin oyledir (Misafirler saolsun. Sozde onlarda bu diziyi seviyordu ama susmak bilmediler vallahi).

şevval_83
03-06-06, 00:20
[QUOTE=ErtugruLL]Gecen haftaki Tezim Yavaş Yavaş rayına oturuyor Arkadaşlar..Dizinin Sonunda elifle yılmaz birleşecekler..Ve böylece senaristlerin cok sevdiği bi final olacak yani kimsenin beklemediği artık ihtimaal vermediği bir birliktelik..
Bunu Önce hissettim..ve bugun yılmaz elifin basındaki hastalığı öğrendiğinde rakısını yudumlarken içinin sızlamasını görmek zor değildi..
arkadaşım sana pek katılmıyorum ben de filiz yılmaz aşkını sonuna kadar destekleyen biriyim ve iksinin dizinin sonunda birlikte olacaklarına inanıyorum.bu hafta yılmaz içkisini yudumlarken öyle olması gayet normal tabi eski sevgilisi ve düşmanı da değil yani kim olsa üzülürdü .yoksa ona olan hislerinden olduğunu düşünmüyorum

forever_bim
03-06-06, 00:22
Benim açımdan keyif verici bir bölümdü. Öncelikle Ömeri çok çok fazla takdir ettiğimi bilmem söylememe gerek var mı. Aferin Ömer. Hesaplaşmaları bırakıp elini ilk sen uzattın.Büyüklük Ömerde kaldı. O sahnede Ömer benden efendiliği dürüstçe adam gibi elini uzatması ile tam not aldı. Ömerin benim beklentilerimi boş çıkarmayacak kadar kişilikli oldugunu biliyordum zaten. Aferin Filize de hiç yüklenmedi. Ömerime de böylesi yakışır. Tepki verse de hak verirdim ama Filize böyle davranarak en iyisini yaptı. Ömerin Elifi ziyarete gittiği sahneler ne kadar muhteşemdi öyle.

Elif çok metin biri. Çoğumuz onu soğuk bulsak da ortaya çıkan ilk komplikasyonda cici kız pozlarına yatmadı. Ömeri annesini kayınvalidesini ve Filizi tedirgin etmedi. Ömerin telefonu gelince tepkisi heyecanlıydı. Ömer ona hayatım sözcüğünü yüze katlayan AŞKIM sözü ile hitap etti. Bayııldım. Kırmızı güller de harikaydı. Filizin şık hediyelerini de begendim.Kitap günlük ve de kadın dergisi armagan etmesi nazikçeydi. Kadın dergisinin arka kapağında dünyanın en güzel kadın oyuncusu Eva Longoria vardı. Süper bir ayrıntıydı.

Handan Hanımın bebek odasını dekore ettirmesi, bazılarımızın sandıgının aksine Ömerimin hemen gidip yani su gibi gidip selametle Elifimin yanına dönmesi de beni çok mutlu etti.

Yılmaz otelde biraz daha titreseydi bari elma suyunu dökerken. Müjgan Hanım bölümün yıldızıydı. Oyunculuk açısından çok başarılıydı. Özge Borak da kriz anını harika oynadı. Yılmaz da Elife üzülmekte haklı. Çünkü Elif onun ilk aşkıydı. Yılmazla ilgili bir diğer detay da manken kızımızı gerektiğinden fazla begenmesi oldu. Manken kızımız 1,85 falan vardı herhalde.

Murat ve de Handan Hanım beklediğim gibiydiler. Ömerimi buna karıstırmasınlar baska bir şey istemem.

Müzikli geçiş bölümü de bence başarılı bir sahneydi. Elifime kavuştuğum için de çok mutluyum. İyi yorumlar.

GiZeM_Li
03-06-06, 00:26
Ben bu bolumu begenmedim demiycam cunki ben bu diziyi cok seviyorum ve her zaman buyuk bir zevkle izledim ama bolum icinde begenmedigim anlar oldu evet,hani su hizli gecilen kisimlar var ya iste onlari begenmedim, evet herkesi gorduk belki musik de guzeldi ama bence bu sekilde diziyi kisaltilar:icon_cry: ,ben o anlari detayli izlemeyi tercih ederdim cunki ben bu dizinin bitmesini istemiyorum...
Neyse gelelim su manken kiza,onu ben de begenmedim o bizim Filizimize eremez hic bir konuda,hem bana oyle geldi ki sanki rolunu yaptiramadi mi ne,ses tonu falan hic oturmamis.Bir de su murat denilen kisiyi zaten basindan beri sevmiyorum simdi ise nefret ettim....
Filiz icin ise tek soyluyebileceyim insallah o duruma aldanip da muratin eline koz vermez(yani onlari mutlu edecek bir hareket yapmaz-kiskanip cekip gitmek gibi)insllah her zamanki gibi zeki davranip kisiligini yakisan bi davranis sergiler...
Herkese iyi yorumlar.

xylol_benzen
03-06-06, 00:27
Benim açımdan keyif verici bir bölümdü. Öncelikle Ömeri çok çok fazla takdir ettiğimi bilmem söylememe gerek var mı. Aferin Ömer. Hesaplaşmaları bırakıp elini ilk sen uzattın.Büyüklük Ömerde kaldı. O sahnede Ömer benden efendiliği dürüstçe adam gibi elini uzatması ile tam not aldı. Ömerin benim beklentilerimi boş çıkarmayacak kadar kişilikli oldugunu biliyordum zaten. Aferin Filize de hiç yüklenmedi. Ömerime de böylesi yakışır. Tepki verse de hak verirdim ama Filize böyle davranarak en iyisini yaptı. Ömerin Elifi ziyarete gittiği sahneler ne kadar muhteşemdi öyle.

Elif çok metin biri. Çoğumuz onu soğuk bulsak da ortaya çıkan ilk komplikasyonda cici kız pozlarına yatmadı. Ömeri annesini kayınvalidesini ve Filizi tedirgin etmedi. Ömerin telefonu gelince tepkisi heyecanlıydı. Ömer ona hayatım sözcüğünü yüze katlayan AŞKIM sözü ile hitap etti. Bayııldım. Kırmızı güller de harikaydı. Filizin şık hediyelerini de begendim.Kitap günlük ve de kadın dergisi armagan etmesi nazikçeydi. Kadın dergisinin arka kapağında dünyanın en güzel kadın oyuncusu Eva Longoria vardı. Süper bir ayrıntıydı.

Handan Hanımın bebek odasını dekore ettirmesi, bazılarımızın sandıgının aksine Ömerimin hemen gidip yani su gibi gidip selametle Elifimin yanına dönmesi de beni çok mutlu etti.

Yılmaz otelde biraz daha titreseydi bari elma suyunu dökerken. Müjgan Hanım bölümün yıldızıydı. Oyunculuk açısından çok başarılıydı. Özge Borak da kriz anını harika oynadı. Yılmaz da Elife üzülmekte haklı. Çünkü Elif onun ilk aşkıydı. Yılmazla ilgili bir diğer detay da manken kızımızı gerektiğinden fazla begenmesi oldu. Manken kızımız 1,85 falan vardı herhalde.

Murat ve de Handan Hanım beklediğim gibiydiler. Ömerimi buna karıstırmasınlar baska bir şey istemem.

Müzikli geçiş bölümü de bence başarılı bir sahneydi. Elifime kavuştuğum için de çok mutluyum. İyi yorumlar.
sevgili forever_bim ayrintili yorumun icin cok cok tesekkur ederim.senin begendigin bir bolumse kesin bende begenirim zaten simdiden agzimin suyu akmaya basladi.nihayet bizimde yuzumuzun gulecegi bir bolum geldi yani.neyse demekki gercekten sabretmemiz gerekiyormus.ama tum yorumlarimda yazdigim gibi sabirsizlila bekliyorum:img-grin2

BERNA
03-06-06, 00:29
Öncelikle bu bölümde Emin Bey'in sözünün "hep biranlık öfkelerimizin cezasını çekmiyor muyuz hayatta?" bence son zamanlarda dizimizde söylenen en güzel ve anlamlı söz olduğunu söylerek başlamak istiyorum. Dizimizin ana fikri bu biraz da aslında, içimden bir ses bunun böyle de devam edeceğini söylüyor maalesef ;)

Bu söze ayrı bir paragraf açtıktan sonra dizinin bu bölümünde çok beğendiğim detaylar vardı, bir o kadar da beğenmediğim birkaç nokta da vardı. Önce güzellikler. "Gelirsin değil mi Leyla?" İşte bir adamın aşkına karşı küllenmekte olan ümitlerinin biraz da olsa kıvılcımlanmasını gösteren bir söz. Dizide en beğendiğim detay galiba Ekrem'in fazla yaygara kopartmayan fakat içimi acıtan oyunculuğu oldu. Hüznün gözlere yansıması, Leyla'nın telefonunda yüzüne adeta hayat gelmesi herkesin harcı değil.

Dizinin başına da bayıldım, senaryo da güzeldi oyunculuk da güzeldi ve bu sefer kurgu da güzeldi (bazen aksiyon sahnesi uzayınca benim için sıkıcı oluyor da). Filiz'in Yılmaz'la sarılması kadar Ömer'e de sarıldığını zaten tahmin ediyordum, tanıtımdan erken kararlar vermemek lazım. Ömer ve Yılmaz'ın ortak bir noktada buluşması, çok sevdikleri Filiz için birlikte hareket etmeleri hoşuma gitti, tıpkı Filiz'in onların tokalaşmasına gülümseyerek bakması gibi bende gülümseyerek seyretim o bölümleri. Bir ara bombayı da Yılmaz imha edecek diye korktum, galiba Esperanza'nın "süpermen Yılmaz" benzetmesi vardı, aklıma o geldi, yok artık dedim :) Bu arada Ömer'in hoşuna gitmese de Yılmaz'ın ve Filiz'in duygularının sahiciliğini farkettiğini düşünüyorum. Gerçi bu konu konuşulmadı ama Filiz'e olan hırçın tavrının da yok olması biraz da bu yüzden olmuş olabilir. Yılmaz'ın Filiz'e bakışları zaten ayrı bir olay. İkilinin sahneleri doğal olarak geçen bölümden az da olsa yine gayet etkiliciydi benim için. Daha önceki bölümlerde onları dış görünüş olarak yakıştırmıştım (o zaman da beraberlerdi hatta) ama Yılmaz'ın duyguları sahici olmadığı için bu kadar etkilenmemiştim. Bülent İnal'ın gözlerindeki ışık farklı artık, çok başarılı bir oyunculuk. Yılmaz'ın Elif'in durumuna üzülmesinin dengesi de tam yerindeydi, ne çok fazla ne de umursamıyormuş rolü yapıp çok az bir tepki verdi.

Elif'in mektubu kendi sesinden okununca bana daha sempatik geldi, dediğim gibi sesin de etkisi varmış galiba :) Bu arada dizide ne kadar çok "küçük kız" lafı geçti farkettiniz mi? Sanırım senaristin favori kelimeleri :) Elif'in giderek Ömer'e daha içten gülümsemesi, onu giderek çok sevmesi onların durumundaki tek güzel şey galiba. Elif'in babasının durumunu bilmediğini düşünüyorum çünkü hamile kadınlara bazı heyecan verici şeyler söylememek daha iyi oluyor, bomba da söylenmedi zaten. Fakat yanılıyor da olabilirim. En azından bu konudaki belirsizlik giderilse iyi olurdu. Ama bu öyküde de en beğendiğim sahne Elif'i uyurken seyreden Ömer oldu galiba. Müjgan'ın eski kocasının karşısındaki pişmanlık gözyaşları da bölüme oyunculuk açısından büyük renk kattı. Müzik eşliğinde zamanın geçişinin gösterilmesini ben de çok sevdim.

Gelelim beğenmediğim noktalara; allahaşkına mankeni oynayan o kızı ve hiçbir şekilde görüntüsüne uymayan dublajda kullanılan o sesi çok mu aramışlar? Dış görünüş olarak çok antipatik buldum, yalan söylemeyeceğim ama uzun zamandır dizilerde gördüğüm en kötü oyunculuklardan biriydi Eda karakteri; tepkileri ve duygularını belli etme şekli bana çok sahte geldi. Zaten öyküyü de çok sıradan buldum, korkarım ki sonu da klişelere uyarak Filiz'in Yılmaz'ı dinlemeden odadan çıkmasıyla sonlanacak bu sahne. Eğer ikili arasında ille de bir sorun yaratılacaksa ve kavuşmaları da gecikecekse, ailenin tepkisini daha güzel işleyip de kullanabilirlerdi. Ayrıca Handan karakterinin değişimini de saçma buldum. Yılmaz'ı denemek amaçlı bir plan kursaydı daha inandırıcı olurdu, Yılmaz'ın olaya karışmayacağının da farkında. Handan sertti falan ama son zamanlarda seyrettiğimiz Handan kızına "şimdi üzülsün de sonra üzülmesin" diyecek bir karakter de değildi. Karakterlerin bu kadar keskin dönüşler yaşaması hoşuma gitmiyor. Murat konusunda o kadar rahatsız değilim çünkü o böyle birşeyi yapardı. Filiz üzülür acaba yapmasak diye düşünenin de anne değil de Murat olması da ayrı bir konu. Neyse, son olarak Esin'in Müjgan'ı o kadar sene aynı şehir içinde nasıl bulamadığını da anlayamadım. İsim falan değiştirmediler ki? İsteyen buluyor işte, Nalan Emin'i nasıl nüfus müdürlüğünden buldu? Bazı şeyleri yazarken biraz daha dikkat lütfen!

Hayır başta yazdığım duygusal yoğunluklara dikkat eden bir ekipten daha basit detaylara daha dikkat etmesini beklemek çok abes değil herhalde??

Not: Sevgili forever_bim yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama elma suyunu Yılmaz dökmedi ki kız kendi kendine döktü :)

£speranza
03-06-06, 00:32
Ne kadar keyifle izlerdim ben bu diziyi ya ne hale getirdiler canım dizimi.Yavan, tatsız, samimiyetten uzak...

Hep bir aksiyon ama sıfır icraat.Artık fenalık geldi Meral'in kötülük yapma çabalarından, bu çabaların bertaraf edilip Meral'in hiçbir zaman yakalanamamasından.Senaristler anladığım kadarıyla konu sıkıntısı çekmemek için bir kötü karakteri el altında tutmak istiyorlar, ama aynı olayların farklı mekanlarda geçmesi olaya bir orjinallik katamadığı gibi insanın ağzında tuhaf bir kabak tadı bırakıyor.

Filiz'in gereksiz kıskançlığını gülünç bulduğumu söylemek istiyorum.Yılmaz tarafından aldatılmak Filiz için yeni bir şey değil neden bu kadar şaşırdı anlamadım.(tamam Yılmaz bu sefer gerçekten masum ama en azından bu fikre aşina olmalı Filiz)Büyütmeye gerek yok Filiz başka bir kadın için kullanıldığını öğrendiğinde bile 1-2 bölüm lütfen tepkimsi birkaç davranışta bulunmuştu eminim bunu daha çabuk atlatır ya da umarım atlatır yoksa cidden çok gülerim:D

Yılmaz'ın manken konusundaki tutumunu anlamadım anlayan bir zahmet bana da anlatsın.Manken kızı beğendin-kız gülmesi dışında beğenilmeyecek kız değildi zaten-Filiz'in kızdan rahatsız olduğunu anladın, buna göre gayet politik bir taktik geliştirip kararı Ceyda-Murat-Hakan üçlüsüne bıraktın onlarda bir karar verdi.Şimdi bu son olay nedir anlayamadım.Yoksa Yılmaz Bey bukadar basit bir kararın bile altında imzası olmamasına dayanamıyor mu? Bu nasıl iktidar hırsı tuhaf buldum açıkçası...

Ve Ömer'in bu bölümde ilk defa Yılmaz'a düşmanca değilde daha dostça baktığını gördük.Elif'deki değişiklikleri gördükçe Ömer'in tavırlarında da değişiklikler oluyor bu güzel ama en güzeli bu adam gözleriyle oynuyor ya.Elif'e bakarken aşık, Filiz'e bakarken ağabey, Yılmaz'a bakarken düşman oluyor.Bu iki oyuncuda dikkatimi çekti şimdiye kadar ya da dikkatimi çekecek kadar etkileyiciydi bakışları, biri Serhat Tutumluer diğeri Sinan Tuzcu....Tebrik etmemek elde değil..Harikasın Sinan Tuzcu.

**Tugce**
03-06-06, 00:35
muhteşem bir bölümdü ama o manken kıza ve murata vede filizin annesine sinir oldum...ne yılışık kız ya o öyle...güzel bir bölümdü...

forever_bim
03-06-06, 00:40
Öncelikle bu bölümde Emin Bey'in sözünün "hep biranlık öfkelerimizin cezasını çekmiyor muyuz hayatta?" bence son zamanlarda dizimizde söylenen en güzel ve anlamlı söz olduğunu söylerek başlamak istiyorum. Dizimizin ana fikri bu biraz da aslında, içimden bir ses bunun böyle de devam edeceğini söylüyor maalesef ;)

Bu söze ayrı bir paragraf açtıktan sonra dizinin bu bölümünde çok beğendiğim detaylar vardı, bir o kadar da beğenmediğim birkaç nokta da vardı. Önce güzellikler. "Gelirsin değil mi Leyla?" İşte bir adamın aşkına karşı küllenmekte olan ümitlerinin biraz da olsa kıvılcımlanmasını gösteren bir söz. Dizide en beğendiğim detay galiba Ekrem'in fazla yaygara kopartmayan fakat içimi acıtan oyunculuğu oldu. Hüznün gözlere yansıması, Leyla'nın telefonunda yüzüne adeta hayat gelmesi herkesin harcı değil.

Dizinin başına da bayıldım, senaryo da güzeldi oyunculuk da güzeldi ve bu sefer kurgu da güzeldi (bazen aksiyon sahnesi uzayınca benim için sıkıcı oluyor da). Filiz'in Yılmaz'la sarılması kadar Ömer'e de sarıldığını zaten tahmin ediyordum, tanıtımdan erken kararlar vermemek lazım. Ömer ve Yılmaz'ın ortak bir noktada buluşması, çok sevdikleri Filiz için birlikte hareket etmeleri hoşuma gitti, tıpkı Filiz'in onların tokalaşmasına gülümseyerek bakması gibi bende gülümseyerek seyretim o bölümleri. Bir ara bombayı da Yılmaz imha edecek diye korktum, galiba Esperanza'nın "süpermen Yılmaz" benzetmesi vardı, aklıma o geldi, yok artık dedim :) Bu arada Ömer'in hoşuna gitmese de Yılmaz'ın ve Filiz'in duygularının sahiciliğini farkettiğini düşünüyorum. Gerçi bu konu konuşulmadı ama Filiz'e olan hırçın tavrının da yok olması biraz da bu yüzden olmuş olabilir. Yılmaz'ın Filiz'e bakışları zaten ayrı bir olay. İkilinin sahneleri doğal olarak geçen bölümden az da olsa yine gayet etkiliciydi benim için. Daha önceki bölümlerde onları dış görünüş olarak yakıştırmıştım (o zaman da beraberlerdi hatta) ama Yılmaz'ın duyguları sahici olmadığı için bu kadar etkilenmemiştim. Bülent İnal'ın gözlerindeki ışık farklı artık, çok başarılı bir oyunculuk. Yılmaz'ın Elif'in durumuna üzülmesinin dengesi de tam yerindeydi, ne çok fazla ne de umursamıyormuş rolü yapıp çok az bir tepki verdi.

Elif'in mektubu kendi sesinden okununca bana daha sempatik geldi, dediğim gibi sesin de etkisi varmış galiba :) Bu arada dizide ne kadar çok küçük kız lafı geçti farkettiniz mi? Sanırım senaristin favori kelimeleri :) Elif'in giderek Ömer'e daha içten gülümsemesi, onu giderek çok sevmesi onların durumundaki tek güzel şey galiba. Elif'in babasının durumunu bilmediğini düşünüyorum çünkü hamile kadınlara bazı heyecan verici şeyler söylememek daha iyi oluyor, bomba da söylenmedi zaten. Fakat yanılıyor da olabilirim. En azından bu konudaki belirsizlik giderilse iyi olurdu. Ama bu öyküde de en beğendiğim sahne Elif'i uyurken seyreden Ömer oldu galiba. Müjgan'ın eski kocasının karşısındaki pişmanlık gözyaşları da bölüme oyunculuk açısından büyük renk kattı. Müzik eşliğinde zamanın geçişinin gösterilmesini ben de çok sevdim.

Gelelim beğenmediğim noktalara; allahaşkına mankeni oynayan o kızı ve hiçbir şekilde görüntüsüne uymayan dublajda kullanılan o sesi çok mu aramışlar? Dış görünüş olarak çok antipatik buldum, yalan söylemeyeceğim ama uzun zamandır dizilerde gördüğüm en kötü oyunculuklardan biriydi Eda karakteri; tepkileri ve duygularını belli etme şekli bana çok sahte geldi. Zaten öyküyü de çok sıradan buldum, korkarım ki sonu da klişelere uyarak Filiz'in Yılmaz'ı dinlemeden odadan çıkmasıyla sonlanacak bu sahne. Eğer ikili arasında ille de bir sorun yaratılacaksa ve kavuşmaları da gecikecekse, ailenin tepkisini daha güzel işleyip de kullanabilirlerdi. Ayrıca Handan karakterinin değişimini de saçma buldum. Yılmaz'ı denemek amaçlı bir plan kursaydı daha inandırıcı olurdu, Yılmaz'ın olaya karışmayacağının da farkında. Handan sertti falan ama son zamanlarda seyrettiğimiz Handan kızına "şimdi üzülsün de sonra üzülmesin" diyecek bir karakter de değildi. Karakterlerin bu kadar keskin dönüşler yaşaması hoşuma gitmiyor. Murat konusunda o kadar rahatsız değilim çünkü o böyle birşeyi yapardı. Filiz üzülür acaba yapmasak diye düşünenin de anne değil de Murat olması da ayrı bir konu. Neyse, son olarak Esin'in Müjgan'ı o kadar sene aynı şehir içinde nasıl bulamadığını da anlayamadım. İsim falan değiştirmediler ki? İsteyen buluyor işte, Nalan Emin'i nasıl nüfus müdürlüğünden buldu? Bazı şeyleri yazarken biraz daha dikkat lütfen!

Hayır başta yazdığım duygusal yoğunluklara dikkat eden bir ekipten daha basit detaylara daha dikkat etmesini beklemek çok abes değil herhalde??

Not: Sevgili forever_bim yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama elma suyunu Yılmaz dökmedi ki kız kendi kendine döktü :)

Elma suyunu bardaga dökerken daha fazla titreseydi diyorum ben de zaten. Şimdi bana alınma sevgili Berna1 ama Bülent İnali bu bölüm begenmedim. Özellikle manken kızla olan sahneleri çok kötü oynadı. Bir de aşırı kilolanma var aman diyim. İki bölümdür Nur Sürer devleşti bence. Tuba Büyüküstün de de gelişim var sevindirici. Özge Borak sade ve katıksız oynuyor. Sinan Tuzcu muhteşem zaten. Manken kız sefil bir oyunculuk çıkardı.

xylol_benzen
03-06-06, 00:41
Ne kadar keyifle izlerdim ben bu diziyi ya ne hale getirdiler canım dizimi.Yavan, tatsız, samimiyetten uzak...

Hep bir aksiyon ama sıfır icraat.Artık fenalık geldi Meral'in kötülük yapma çabalarından, bu çabaların bertaraf edilip Meral'in hiçbir zaman yakalanamamasından.Senaristler anladığım kadarıyla konu sıkıntısı çekmemek için bir kötü karakteri el altında tutmak istiyorlar, ama aynı olayların farklı mekanlarda geçmesi olaya bir orjinallik katamadığı gibi insanın ağzında tuhaf bir kabak tadı bırakıyor.

Filiz'in gereksiz kıskançlığını gülünç bulduğumu söylemek istiyorum.Yılmaz tarafından aldatılmak Filiz için yeni bir şey değil neden bu kadar şaşırdı anlamadım.(tamam Yılmaz bu sefer gerçekten masum ama en azından bu fikre aşina olmalı Filiz)Büyütmeye gerek yok Filiz başka bir kadın için kullanıldığını öğrendiğinde bile 1-2 bölüm lütfen tepkimsi birkaç davranışta bulunmuştu eminim bunu daha çabuk atlatır ya da umarım atlatır yoksa cidden çok gülerim:D

Yılmaz'ın manken konusundaki tutumunu anlamadım anlayan bir zahmet bana da anlatsın.Manken kızı beğendin-kız gülmesi dışında beğenilmeyecek kız değildi zaten-Filiz'in kızdan rahatsız olduğunu anladın, buna göre gayet politik bir taktik geliştirip kararı Ceyda-Murat-Hakan üçlüsüne bıraktın onlarda bir karar verdi.Şimdi bu son olay nedir anlayamadım.Yoksa Yılmaz Bey bukadar basit bir kararın bile altında imzası olmamasına dayanamıyor mu? Bu nasıl iktidar hırsı tuhaf buldum açıkçası...

Ve Ömer'in bu bölümde ilk defa Yılmaz'a düşmanca değilde daha dostça