Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 2

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kurdoglu
18-03-06, 16:37
Degerli arkadaslarim,

Artik pes ediyorum. Ozellikle Kurdoglu, senden ozur diliyorum.

.........

Kurdoglu, aslinda senin yazilarinin bastan beri takipcisiyim ve gercekten sabirsizkla bekleyirum her gun. Sasirdinmi???

Gercekten professyonel ve sanki bir filosof gibi yazilarin beni her zaman sasirtiyor. Aslinda sen cok basarili ve iyi bir yazar olabilirsin.

Ne kadar guzel, ne kadar samimi itiraflar bunlar boyle, okurken duygulandim gercekten. Tesekkur ediyorum iremcim, iltifatlarin ve itiraflarin icin yurekten tesekkurler arkadasim. Senden once davranip senarist ablalarimizi rahatsiz edenler olmus bile, o arkadasa bi daha sormadan yazmayacaktim ama beni galeyana getirttin, onun icin simdi aciklamak istiyorum:

Burayi sadece dizi hakkinda ip uclarini okumaya tahammulu olan arkadaslarimiz okusun lutfen, aksi takdirde hic bir mesuliyeti ve hakareti kabul etmiyorum;

Arkadaslar yine bi netlik yokmus ama senaristlerin aklinda bu seferde Elifin cocuguyle Fahriyenin cocugunu asik etme planlari varmis. Dedigim gibi, senaryoyu surekli oynadiklari icin farkli farkli beyanlar geliyor. Tabiki kesinlik yok ama bilin istedim. Hepinize sevgi, saygi, selamlar......

tvrehberi
18-03-06, 16:54
buradi çoğunluğa katılarak ben de çok güzel bir bölümdü diyorum.ilk olarak ömer-elif ilişkisinden başlamak istiyorum.ohh ne ii yaptı ömer öyle...az bile yaptı daha da yapmalı ama işte elif hamile diye yapmaz heralde.aslında yapmalı ama da şimdi bu nazlı elifçik dayanamaz yine evi terkeder,semaya taşınır da beni yine sinir eder diye korkuyorum da.aslında ben elifin ömer onun üstünü örterken uyanmasını istedim ama uyanmadı.belkiş uyansaydı kendisine kızgınken bile ömerin onu nasıl sevdiğini anlardı da biz de şöyle yüksek sesli bir DANK sesi duyardık.şimdi de geleyim filiz&yılmaz sahnelerini.walla ben izlerken çok eğlendim.murat da resmen ateş püskürüyodu ya yılmaza böyle bişey olacağı bi kavga çıkacağı belliydi zaten.filiz&yılmaz aşkını en baştan beri sabırsızlıkla beklememe rağmen filizin yılmazı özellikle bu hisse alımı sonrasında birazcık daha süründürmesini istiyorum.bu sürünme sırasında da yılmazı şööle güzel bir şekilde kıskandırması için de diziye şööle karizmatik,yakışıklı bir yan karakterin eklenmesini istiyorum çünkü bu olay muratla olmaz.mesela mehmet ali alabora gibi biri süper olurdu walla.herkes demiş ki yılmaz hisselerini ilerde filize devredebilir bence öyle birşey olmayacak.ne olacağını tam olarak bilmiyorum ama bi şekilde yılmaz meralin elindeki hisseleri elde edecek ve onları filize verecek bayağ bi sonra olur heralde bu.neyse haftaya kadar nasıl bekliycz bilmiyorum.bence durusuda filizi ve bizi aşk ve öfkenin birbirine karıştığı sahneler beklşiyor...

£speranza
18-03-06, 17:04
yine ayni fikirdeyim.zira bülent inal vizontele tuuba da harikalar yaratmisti.ancak bu dizide canlandirdigi karakterin bu kadar cok tutulmasini da anlamis degilim.bence yilmaz cok itici.kim ne derse desin
Şükürler olsun böyle düşünen birileri daha çıktı.

barbiee
18-03-06, 17:07
ahh irem 135 im kırk yıl düşünsem senin böyle bir açıklama yapacağın aklıma gelmezdi hayatım bu dizinin sloganı söz vermiş aşklara bence en sonunda elif le yılmaz kavuşacaktır...(gerçi ben yılmaz ın elif i hakettiğine de inanmıyorum ya neyse) lütfen hemen kötü düşüncelere kapılma bence olur mu irem'cim :icon_ange

£speranza
18-03-06, 17:25
Elif'in durması gereken yerde durduğunu söyleyen arkadaşlar var.Bir insan tarafında yapılan güzel bir işin takdir görmesi için, o işi kişinin kendi iradesiyle yapmış olması gerekir.Ama Elif , Ömer'in yanında olmayı kendi istemedi onu şartlar zorladı.Eğer deniz fenerinde Yılmaz'dan olumlu cevap alsaydı durduğu yer şimdikinden farklı olurdu.

Filiz'in bu kadar kolay yumuşamaması gerektiğini söyleyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum....

Kurdoğlu'na
Yazdığım gibi feminist değilim ama Yılmaz'ın yaptığını karşı cinse haksızlık olarak görüyorum.Hissettiklerimi, Filiz'in dik durması gerektiğini, erkeklerin hayatımızın merkezi olmadığını ifade edebilmek için Feminizm dedim.Erkekler hepsi aynı, topunun köküne kibrit suyu demiyorum yani:P

yengecs
18-03-06, 18:19
KURDOGLU

Hayatta tartısmak istemem seninle ama yine de tutamıyorum efendim kendimi..

Kac tane mesajımda yazdım hatırlamıyorum ama bu dizide kimse MASUM degil.

Elif kadar Yılmaz da hatalar yapmıs olmasına suclu olarak sadece Elifin gorulmesi beni burada daraltıyor. Elifin yuzunde sakırdayan Yılmaz tokadından sonra Yılmazın Filizi kullanmasından sonra kusura bakmayın ama ben Yılmaza aslansın kaplansın diyemem. Yapmayın etmeyin olmaz ama bu sekilde.

Elif su anda duzgun bir konumda duruyor derken de kastım Elif hatalarını anladı kocasının yanında durmalı Yılmazı sevse de Omerden bir cocuk bekliyor onun yanında olmalı seklindeydi. Ben zaten bu askın iki tarafın hatalarıyla battıgı kanaatindeyim. Ben bunu bir egoistin cokusu olarak gormuyorum ve dikkat edersen Elif bu dizide kendisini gelecegini ne yaptıgını ne yapması gerektigini cok guzel bir bicimde sorgulayan tek kisi. Daha Yılmazdan hic haber yok. Varsa yoksa kin nefret intikam. Yılmaz kendisini bay dogru bay mukemmel olarak gordugu surece ne kendisine ne Filize ne de kendi ailesine bir yarar saglar.

Filize gelince ne tarafından bakarsam bakayım askından yansa da tutussa da bu sekil bir asagılamadan sonra Yılmazı ezmesi gerekiyordu. Yanında Murat vardı. Murat onunla yalnızca dans etmek istedi. Yılmaz Beyimiz uzulmesin diye ona karsı direndi. Sonra da sizin deyiminizle bir sosyete guzeli gibi bu olayı hatırlayıp Ah iki erkek benim icin kavga etti diye dusunerek guldu. Bunlar benim canımı sıkıyor. Biraz da bu gozle bakalım diyorum ben.

Kimse sizi yargısız infaz etmez meraklanmayın. Goruslerimiz de zaten birbiriyle celisebilir hepimizin aynı dusunmesini beklemek sacma olur.

Filizi bu kadar sevme sebebiniz eger Tuba Buyukustunun guzelligindense ki oyle olmadıgını umuyorum yandık demektir. Cunku Elife hayat veren Özge Borakın muhtesem oyunculuguna tek kelam etmeyisiniz beni bu yonde dusunmeye zorluyor.

Alkislar arkadasimiz icin. Cok guzel noktalara deginmis, hayal dunyasindan cok gercekleri vurgulamis. Ozlemini duydugumuz yorumlardan biriydi sahiden. Tesekkurler.

Bu arada beyazyagmur'un kulaklarini cinlatmak isterim. Nerde kendileri; lutfen bizimle yorumlarini paylasmaya biran evvel devam etsin.

Alinan tiyolarla yorumlar yapmak kolay, tabi soyle bi soz vardir "silah cikti erkeklik oldu!.." a yok yok "silah cikti mertlik bozuldu" olucakti orasi.. Tabiki ileriki bolumlerin tiyolarini duymak istemeyen arkadaslarimiz vardir, onlarada saygi gosterilerek icinizde saklamanizi ve son bolum hakkinda yorum yapilmasini tavsiye ederim. Cocuk oyuncagi gibi "bi gun boyle ee bugunde soyle" yorumlarla insanlari tedirgin etmeye gerek yok diye dusunuyorum. Dizinin buyusu bozulmadan izleyemeyeceksek ne zevk verirki bize artik. Sinemaya gitmeden once "ya filmin sonu ... soyle olucak" der gibi oluyo bu biraz. O yuzden rahatsizlik duydugumu belirtmek isterim.

angel16
18-03-06, 18:40
Koyu harflerle yazdıgınız yon cevirmek lafına takıldım dogrusu. Elif orada yonunu bir baska erkege cevirmedi. Yaptıgı ic hesaplasma sonucu gercekten Omeri sevmedigini anladı ve son bir defa Yılmazla gorusup onun ne hissettigini bilmek istedi hepsi bu abartmayın.

Ben bu son bolumlerini kastetmemistim, arkadasim. Ben Yilmaz'dan ayrildigindaki zamani soyluyorum. Hatirladigima gore, iki uc bolum sonra evlenmisti Yilmaz'dan ayrildiktan sonra.

£speranza
18-03-06, 18:46
forever_bim'in iddia ettiği gibi Filiz iki erkek benim için kavga ediyor diye gülmedi.Sadece Yılmaz'ın o hallerine güldü.Yılmaz'ı ezmesi gerektiği konusundaki fikirlerine tamamen katılıyorum.
Ve son olarak bir cevap.Diğer arkadaşları bilmiyorum ama benim Filiz'i sevme nedenim güzelliği değil, hatta bazen bu kadar güzel olması sinirimi bile bozuyor.:P

angel16
18-03-06, 19:01
forever_bim'in iddia ettiği gibi Filiz iki erkek benim için kavga ediyor diye gülmedi.Sadece Yılmaz'ın o hallerine güldü.Yılmaz'ı ezmesi gerektiği konusundaki fikirlerine tamamen katılıyorum.
Ve son olarak bir cevap.Diğer arkadaşları bilmiyorum ama benim Filiz'i sevme nedenim güzelliği değil, hatta bazen bu kadar güzel olması sinirimi bile bozuyor.:P

Ne diyeyim, sana katiliyorum. Bencede Filiz'in gulme sebebi soyledigin gibiydi. Eger gercekten kavga ettikleri icin gulseydi, bunu yuzunde gulucukler olarak kavgayi izlerken yapardi. Ama hayir, orda kavgayi durdurmak icin elinden geleni yapti.
Filiz'in Yilmaz'a yaklasmasinida bir anlik birsey olarak goruyorum hala ben. Sanirim bu gelecek cuma kendisine gelicek ve Yilmaz'a soguk davranicak. Yani en azindan oyle umut ediyorum. Yilmaz'i biraz surundurmeden affetmesin :icon_whis

Zilan arkadasimizin soyledigi herseyede katiliyorum ayricasi. Cok guzel bir yorum yapmis. Tebrikler. :icon_ange

angel16
18-03-06, 19:10
Hayir hayir ben o yorumu seninle bir tartisma ortami yaratmak icin yazmadim arkadasim, sakin bu sekilde degerlendirme yorumumu. Buna biz sadece fikir alis verisi diyelim. Sen seninkileri bende benimkileri sundum, okadar. Senin yazdiklarin seni, benim yazdiklarimda beni baglar.

Filizi neden bukadar cok seviyor olmama takildigin icin, sebebini tekrar olsada aciklamak istiyorum. Filizi tabiki sadece guzel oldugu icin desteklemiyorum, bukadarda bagnaz degiliz cok sukur. Filizi insanliktan fazlasiyla nasibini almis biri olarak gordugum icin destekliyorum. Tek sebebi bu arkadasim. Insanlari degerlendirirken uyguladigim tek kriter bu, bu kritere maalesef Elif takiliyor. Elifle Filizin arasindaki en buyuk farkda bu zaten. Birisi insanliga onem veriyor, digeri ise sadece kendisine onem veriyor. Felsefe meselesi yani.

Elifin oyunculugunu burada belki en fazla oven ben olmusumdur. Sayisini hatirlamiyorum bile, ben elestirirken Elif karakterini elestiriyorum, dikkat ederseniz Ozge Borak icin hic bir zaman rol yapamiyor, cok yapay gibi oyunculugunu elestirir mahiyette bi fikir beyan etmedim. Bunun aksine bir cok defa Elif karakterini cok iyi oynadigini, ihaneti bile bukadar guzel oynayabilecek baska bir oyuncunun olmadigini, hatta Elifin cok guzel bi kiz oldugunu bile yazdim bu sayfalara. Ne acidirki insanlar insanlari hatirlamak istedikleri gibi hatirliyorlar.

Burda soyledigin herseye katiliyorum arkadasim. Ben Filiz'i Tuba Buyukustun'un guzelliginden degil, tamamen karakterinden seviyorum. Simdiye kadar cizdigi karakterle devam ederse, herzaman en sevdigim karakter o olucak.

Fakat oyuncu olarak kesinlikle Ozge Borak derim. Ozge Borak mukemmel bir aktris. Zaten aksine soylegenede sadece acayip acayip bakarim. Ozge Borak gibi bir aktris olmak icin neler vermezdim.

Not: Bence Filiz karakterinin sevilmesi Tuba Buyukustun'un guzelligiyle bir alakasi yok. Sonucta Ozge Borak'ta Tuba Buyukustun kadar guzel.

Kurdoglu
18-03-06, 20:37
.........
Alinan tiyolarla yorumlar yapmak kolay, tabi soyle bi soz vardir "silah cikti erkeklik oldu!.." a yok yok "silah cikti mertlik bozuldu" olucakti orasi.. Tabiki ileriki bolumlerin tiyolarini duymak istemeyen arkadaslarimiz vardir, onlarada saygi gosterilerek icinizde saklamanizi ve son bolum hakkinda yorum yapilmasini tavsiye ederim. Cocuk oyuncagi gibi "bi gun boyle ee bugunde soyle" yorumlarla insanlari tedirgin etmeye gerek yok diye dusunuyorum. Dizinin buyusu bozulmadan izleyemeyeceksek ne zevk verirki bize artik. Sinemaya gitmeden once "ya filmin sonu ... soyle olucak" der gibi oluyo bu biraz. O yuzden rahatsizlik duydugumu belirtmek isterim.

Hic bir mesuliyeti ve hakareti kabul etmiyorum derken “bu tip yorumlari” kast etmistim arkadaslar. “Bu tip yorumlar”in sahipleri o ip uclarini okumak zorunda kalmasinlar diyede bi girizgahla onlara okumak zorunda olmadiklari bir yazinin geldigini haber vermek istemistim. Goruyorumki “bu tip yorumlar”in sahipleri buna bile tahammul edemiyorlar.

Simdi “bu tip yorumlar”in sahipleri gozlerine hakim olamiyorlarsa bu benim degil, “bu tip yorumlar”in sahiplerinin sorunlaridir, diye dusunuyorum. Herkesin kendi sorunlarini kendisinin halletmesi gerektigini bilmesini istiyorum.

Ayrica yorumlarimi tuyolari baz alarak degil kendi hur irademi baz alarak yaptigimi herkesin ama herkesin bilmesini istiyorum. Eger maksat sadece taslamaksa, icinizden nasil davranmak ve dusunmek geliyorsa oyle davranin ve dusunun diyorum.

Kurdoglu
18-03-06, 20:52
Elif'in durması gereken yerde durduğunu söyleyen arkadaşlar var.Bir insan tarafından yapılan güzel bir işin takdir görmesi için, o işi kişinin kendi iradesiyle yapmış olması gerekir. Ama Elif , Ömer'in yanında olmayı kendi istemedi onu şartlar zorladı.Eğer deniz fenerinde Yılmaz'dan olumlu cevap alsaydı durduğu yer şimdikinden farklı olurdu.

Filiz'in bu kadar kolay yumuşamaması gerektiğini söyleyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum....

Kurdoğlu'na
Yazdığım gibi feminist değilim ama Yılmaz'ın yaptığını karşı cinse haksızlık olarak görüyorum.Hissettiklerimi, Filiz'in dik durması gerektiğini, erkeklerin hayatımızın merkezi olmadığını ifade edebilmek için Feminizm dedim.Erkekler hepsi aynı, topunun köküne kibrit suyu demiyorum yani:P

Tamam anladim arkadasim, goruslerine saygi duyuyorum, ama hak vermiyorum. Biliyorum bunuda beklemiyorsun zaten, umarim en azindan neden hak vermedigimide biliyorsundur. Okadar fikir alis verisinde bulunduk, simdi sakin hayir bilmiyorum deme.

Birde yorumundaki ilk kitanin cumlelerini okuyunca, ister istemez onlarla alakalida biseyler karalamak geldi icimden. Senin gibi yorumlarinda erdemlikten ödün vermeyen birinin bu cumleleri kurmus olmasina cok sasirdim gercekten. Arkadasim, hic kimse silah zoru olmadan veya tehdit altinda kalmadan yaptigi fiilden “iradem dışı, istemeden oldu” seklinde bahsedemez ve kendisini savunmaya gecemez. (Elifte boyle yapmadi zaten, butun hainliklerini itiraf etti). Sartlar neyi zorlarsa zorlasin son karar insanin kendi iradesiyle verdigi karardir. Demek istedigim Elif butun o hainlikleri kendi iradesiyle yapmistir, sartlarin zorlamis olmasi bunda onun sucunun olmadigini kesinlikle gostermez. Sartlar Yilmazida intihara zorlamisti hatirlarsak, intihara tesebbus etti diye Yilmaz icin “sartlar zorlamisti”mi diyecez. Kendi iradesiyle arabayle fenere carparak intihar etmek istemisti, ama Allahin ne bahtiyar bir kuluymus ki halen yasiyor, hemde krallar gibi :P

Yilmazla Filizi bu dizinin bukadar etkileyici olmasini saglayan bas kahramanlar olarak goruyorum ben, tabiki digerleride super ama bu ikisi bi tarafa digerleri obur tarafa.
Son olarak Filizin muhtesem guzellikte bir kiz oldugunu sendende okudum ya, artik olsemde gam yemem arkadasim :P

Kurdoglu
18-03-06, 20:56
Burda soyledigin herseye katiliyorum arkadasim. Ben Filiz'i Tuba Buyukustun'un guzelliginden degil, tamamen karakterinden seviyorum. Simdiye kadar cizdigi karakterle devam ederse, herzaman en sevdigim karakter o olucak.

Fakat oyuncu olarak kesinlikle Ozge Borak derim. Ozge Borak mukemmel bir aktris. Zaten aksine soylegenede sadece acayip acayip bakarim. Ozge Borak gibi bir aktris olmak icin neler vermezdim.

Not: Bence Filiz karakterinin sevilmesi Tuba Buyukustun'un guzelligiyle bir alakasi yok. Sonucta Ozge Borak'ta Tuba Buyukustun kadar guzel.

Angel16 yazdiklarima katiliyor olmana cok sevindim arkadasim, ayrica avatarini ve imzani mukemmel buluyorum, her gordugumde uzun uzuuun seyrediyorum. Bi sakincasi yoktur umarim, gercekten harika olmus, kim yaptiysa eline ayagina saglik ! Muthis bir ahenk, olagan ustu guzellikte bir ozveri var, adeta dans ediyorlar nickinle :P

angel16
18-03-06, 21:45
Angel16 yazdiklarima katiliyor olmana cok sevindim arkadasim, ayrica avatarini ve imzani mukemmel buluyorum, her gordugumde uzun uzuuun seyrediyorum. Bi sakincasi yoktur umarim, gercekten harika olmus, kim yaptiysa eline ayagina saglik ! Muthis bir ahenk, olagan ustu guzellikte bir ozveri var, adeta dans ediyorlar nickinle :P

Cok sahol Kurdoglu :) Filiz ve Yilmaz'in resmi icinde olunca, imza ve avatarda dogal olarak guzel oluyor :icon_ange

£speranza
18-03-06, 23:05
Birde yorumundaki ilk kitanin cumlelerini okuyunca, ister istemez onlarla alakalida biseyler karalamak geldi icimden. Senin gibi yorumlarinda erdemlikten ödün vermeyen birinin bu cumleleri kurmus olmasina cok sasirdim gercekten. Arkadasim, hic kimse silah zoru olmadan veya tehdit altinda kalmadan yaptigi fiilden “iradem dışı, istemeden oldu” seklinde bahsedemez ve kendisini savunmaya gecemez. (Elifte boyle yapmadi zaten, butun hainliklerini itiraf etti). Sartlar neyi zorlarsa zorlasin son karar insanin kendi iradesiyle verdigi karardir. Demek istedigim Elif butun o hainlikleri kendi iradesiyle yapmistir, sartlarin zorlamis olmasi bunda onun sucunun olmadigini kesinlikle gostermez. Sartlar Yilmazida intihara zorlamisti hatirlarsak, intihara tesebbus etti diye Yilmaz icin “sartlar zorlamisti”mi diyecez. Kendi iradesiyle arabayle fenere carparak intihar etmek istemisti, ama Allahin ne bahtiyar bir kuluymus ki halen yasiyor, hemde krallar gibi :P

Yilmazla Filizi bu dizinin bukadar etkileyici olmasini saglayan bas kahramanlar olarak goruyorum ben, tabiki digerleride super ama bu ikisi bi tarafa digerleri obur tarafa.
Son olarak Filizin muhtesem guzellikte bir kiz oldugunu sendende okudum ya, artik olsemde gam yemem arkadasim :P

İradeyle ilgili konuda bir karışıklık oldu zannediyorum.Kendimi iyi ifade edmedim galiba.Çünki benim anlatmak istediğim Elif'in, Ömer'e dönmesini alkışlayan ve bunun çok erdemli bir davranış olduğunu iddia eden arkadaşlara cevaptı.Özünde senin bahsettiklerine yakın şeyler vardı.Demek istediğim şuydu.Elif, Ömer'e dönerek doğru bir iş yaptı diyebilmemiz için ,Elif'in bu kararı almasına etki eden çevreyi iyi gözlemlememiz ve analiz etmemiz gerekir.Karnında bir çocukla, annesine eşi tarafından alınan bir evde yaşamaya başladı.Eşinin aldığı arabayı ve kredi kartını kullanarak ona bağlı bir hayatı sürdürdü.Ve belki de sığına bileceği tek yer olan, sevdiği adam tarafından reddedildi.Bunlara dayanarak dedim ki Elif'in yaptığı davranışın alkışlanacak bir yanı yok çünki o bu kararı kendi iradesiyle vermedi eğer Yılmaz o deniz fenerinde "Hadi Gidelim"deseydi, zannediyorum Elif, bir an bile Ömer'e dönmeyi düşünmezdi.İşte bu yüzden Elif'in davranışı hiçbir zaman takdir edilecek bir davranış olamaz.Hür iradeyle alınmış bir karar ama içinde mecburiyetler barındırıyor.Elif şartların tüm zorlamasına rağmen Ömer'e dönmeseydi(yani sevmediği adama) o zaman erdemli davranmış olurdu.Ama Elif zorlukları sevmiyor malesef....

Ve Filiz'in güzelliğine gelince Ç.G.O'dan beri hayran olduğum bir güzelliği vardır ve her fırsatta dile getiririm.Sadece aptal ve zaaf sahibi insanları sevmiyorum.Filiz'in de malesef Yılmaz gibi bir zaafı var.Eleştirilerimin sebebi bu.Umarım açılamalarım yeterli olmuştur..

Kurdoglu
18-03-06, 23:47
İradeyle ilgili konuda bir karışıklık oldu zannediyorum.Kendimi iyi ifade edmedim galiba.Çünki benim anlatmak istediğim Elif'in, Ömer'e dönmesini alkışlayan ve bunun çok erdemli bir davranış olduğunu iddia eden arkadaşlara cevaptı.Özünde senin bahsettiklerine yakın şeyler vardı.Demek istediğim şuydu.Elif, Ömer'e dönerek doğru bir iş yaptı diyebilmemiz için ,Elif'in bu kararı almasına etki eden çevreyi iyi gözlemlememiz ve analiz etmemiz gerekir.Karnında bir çocukla, annesine eşi tarafından alınan bir evde yaşamaya başladı.Eşinin aldığı arabayı ve kredi kartını kullanarak ona bağlı bir hayatı sürdürdü.Ve belki de sığına bileceği tek yer olan, sevdiği adam tarafından reddedildi.Bunlara dayanarak dedim ki Elif'in yaptığı davranışın alkışlanacak bir yanı yok çünki o bu kararı kendi iradesiyle vermedi eğer Yılmaz o deniz fenerinde "Hadi Gidelim"deseydi, zannediyorum Elif, bir an bile Ömer'e dönmeyi düşünmezdi.İşte bu yüzden Elif'in davranışı hiçbir zaman takdir edilecek bir davranış olamaz.Hür iradeyle alınmış bir karar ama içinde mecburiyetler barındırıyor.Elif şartların tüm zorlamasına rağmen Ömer'e dönmeseydi(yani sevmediği adama) o zaman erdemli davranmış olurdu.Ama Elif zorlukları sevmiyor malesef....

Ve Filiz'in güzelliğine gelince Ç.G.O'dan beri hayran olduğum bir güzelliği vardır ve her fırsatta dile getiririm.Sadece aptal ve zaaf sahibi insanları sevmiyorum.Filiz'in de malesef Yılmaz gibi bir zaafı var.Eleştirilerimin sebebi bu.Umarım açılamalarım yeterli olmuştur..

Evet gayet acik ve net olmus. Karisiklik birazda benden kaynaklaniyor, son yorumundan sonra bi onceki yorumunu daha iyi anladim. Netice itibariyle Elifin erdemliktende nasibini alamamis bir zavalli oldugunda hem fikiriz. Filizin guzelligi meselesini gayet net bi sekilde aciklamissin. Hersey anlasilmistir arkadasim hersey.

forever_bim
19-03-06, 00:02
Oncelikle tum arkadaslarıma iyi aksamlar.

Sordugum soruların degerli bulunması ve yanıtlanması nedeniyle hepinize tesekkur ediyorum.
Guzellik mevzusunu da konusup hallettigimize gore artık bir sonraki noktalara gecebiliriz.
Herkese ilginc gelecek biliyorum ama aksam ruyamda Fahriye ile Salihin dugunu izledigimi gordum. Tvden falan degil dugunun davetlilerinden biri olarak oradaydım.

Bu arada dizi ile ilgili aktarmak istedigim iki uc detay daha var.

1. Dizinin guzeller guzeli iki bayan basrol oyuncusu son derece rukus giydiriliyorlar. Renk secimi falan iyi de ne biliyim babamın yaslı teyzesinin giymeyecegi turden giysiler giydikleri zamanlar da oluyor.
2. Tuba Hanımın saclarını bu dizide pek begenmiyorum. Ya fön olayı abartılıyor bu yuzden de sacları peruk gibi duruyor. Bir de Özge Hanımın sacları fazla elektrikli gibi. Tuba Hanımın saclarında son bolumde kaynak vardı ama iyi bir kuafor yapmamıs gibiydi. Kardesim modadan cok anlıyor o soyledi ondan biliyorum.
3. Bir de lutfen Tuba Buyukustun gibi iyi yolda ilerleyen bir oyuncunun lutfen dublajını kaldırsınlar. Daha kendi sesini bile bilmiyorum. Diziyi her izledigimde Yasemin Ergene aklıma geliyor cunku onda da aynı dublaj sanatcısı gorev yapıyor.

Bunları neden yazdın diyecek olursanız yazma sebebim diziyi cok boyutlu olarak ele almamız gerektigine olan inancımdandır.

Dipnot Özge Borak Tuba Buyukustun her daim rukus de giydirilseler bile her zaman guzeller. E ne demisler guzele torba bile giydirsen yakısır.. Herkese sevgiler...

yengecs
19-03-06, 00:29
Dizide yasinilan butun olumlu olumsuz olaylarin basrol oyunculari degistirmiyecek kanisindayim. Aklima birden pembe dizi "Rubi" geldi. Para icin askindan vazgecen, sevdigi kisiyi fakir oldugu icin elinin tersiyle iten ve binbir cesit oyunlar ceviren kizin hazin sonunu anlatiodu. Dizinin bide iyi kizi, iyi demek yetersiz kalir melek melek!'ti ki tabi bi o kadarda iyi niyetli olmasini devamli baskalari tarafindan su istimal edilmis ve butun uzuntulerin en buyuyunu o cekmesine sebep olmustur. Tabi bizim dizimizle ne alakasi var diyeceksiniz, demektede haklisiniz, ama anlatmak istedigim basrol oyunculari belli bi dizide diger yasanilan olaylarin benim gozumde golgede kaldigini soylemek isterim. Tabiki yasanilan onca zorluk, diziye ayri bi keyif katmakta bunuda es gecmeyelim.. bunca olay olmasaydi zaten izlenilicek bi sebebimiz olmayacagini soyleyerek noktalamak isterim.

Dizi basladigi noktada anlamini yitirmeden biticektir buna adim gibi eminim.. iyi yada kotu!; "soz vermis asklara.. Ihlamurlar Altinda"

PETRUCHİO
19-03-06, 00:30
ya arkadaşlar istermisiniz bide elif ömerden hoşlanmaya başlasın :P :P adam böyle davranınca sinir olmaya başladı e yılmazda filizin peşinden koşturuyo

sezinti
19-03-06, 00:31
3. Bir de lutfen Tuba Buyukustun gibi iyi yolda ilerleyen bir oyuncunun lutfen dublajını kaldırsınlar. Daha kendi sesini bile bilmiyorum. Diziyi her izledigimde Yasemin Ergene aklıma geliyor cunku onda da aynı dublaj sanatcısı gorev yapıyor.

Bunları neden yazdın diyecek olursanız yazma sebebim diziyi cok boyutlu olarak ele almamız gerektigine olan inancımdandır.

sevgili forever_bim

Siz biliyor olabilirsiniz yine de bilmeyenler için Tuba Büyüküstün'ün dublajını kimin yaptığı hakkında bilgi vereyim.

Tuba Büyükustün'un dublajını Yonca Cevher yapmaktadır. Yonca Cevher, oyuncu Mahmut Cevher'in kızıdır. Yonca Cevher aynı zamanda oyunculukta yapmaktadır.

Tuba Büyüküstün yeni projesinde kendi sesini kullanmalıdır. kendi sesini kullanmazsa, ileride her zaman bir problem olarak önüne çıkacaktır.

görüşünüze katılıyorum.

forever_bim
19-03-06, 00:45
Tesekkurler Sezinti.

Benim bu forumda basından beri savundugum bir seydir dublajsız oyunculuk ama o zaman da dublaj konusunda ustalasan insanlarımızın da issiz kalmasını da hıc ıstemem dogrusu. Yine de gercekten kendi sesi ile oynamadıgı hemen belli oluyor bir care bulunmalı bence.

sezinti
19-03-06, 00:55
Sevgili forever_bim

görüşlerinize katılıyorum. bir oyuncu adayının kendi sesini kullanması yada dublajını yapmasında ilk karar verecek olan dizinin yönetmenidir. Takdir ederseniz ki bir oyuncu adayının kendi sesini ilk başlarda kullanmamasını doğal karşılamak lazım. Fakat oyunculuk alanında ilerleme yapacak ise kendi sesini kullanmalıdır. Kendisinin bu ikinci dizisi.
yeni projesinde kendi sesini kullanmalıdır.

Yılların bazı oyuncuları kendi seslerini kullanmadıklarını da düşünürsek. Tuba Büyüküstün gibi bir oyuncu adayının dublajının olmasını doğal karşılamak lazımdır.

Nebula
19-03-06, 03:26
arkadaşlar... ben bu bölümde ömerin elife uzak davranmasını doğru buldum. böylece elif kendisini istemeyen iki kişi arasında objektif olarak karar verebilecek. bu da onun ileride ki çekilmez hayatını bi nebze olsun iyileştirebilecek gibi geliyor...
bu arada tuba büyüküstün ün dublaj konusunda diyeceğim şu ki onlar sonuçta oyuncu şarkıcı değil. rolleri hangi sesi kaldırıyosa o konuda dublaj yapılabilir. eğer asmalı konaktan hatırlarsanız özcan deniz dizide farklı filmde ise kendi sesiyle oynamıştı.kendi sesi çizdiği seymen karakterine hiç gitmemişti.yani oyuncuların sesleri rolleri için inandırıcılıkta büyük önem taşıyor. bir de bu açıdan bakalım derim... :blush: :blush: :blush:

cemotara
19-03-06, 10:51
Bu bölüm harika bir bölümdü.artıkyılmazda yavaş yavaş filize aşık olmaya başladı ve bu beni çok mutlu etti.Ömerinde elife olan tavırlarını haklı buluyorum bu arada filizi neden sevmiyorsunuz anlamıyorum kız sonuçta yılmaza deliler gibi aşık vede hayatında kimsede yok doğal yani bu arada filizi sevmemelerinin sebebide elifle yılmazın birbirlerine kavuşamalarının sebebi olarak filizi görüyorlar ve filizi kıskanıyorlar.Barada filiz hiçbir zaman o gıcık marata yüz vermedi
kavga sahnesinden sonra filizin krem sürerken gülmesinin sebebi sadece ve sadece yılmazın onu kısması.buda filizin çok hoşuna giti
yeni bir aşk FİLİZZZZZZZZZZZ VE YILMAZZZZZZZZ

1907
19-03-06, 12:49

£speranza fikirlerine katılıyorum. Elif Ömer'e dönerek iyi bir iş yaptı diyebilmemiz için bizi inandırması gerekirdi. Elif el mahkum dil mahkum şeklinde döndü Ömer'e. Dediğin gibi Yılmaz o deniz fenerinde elinden tutup götürseydi Ömer'e dönmeyi asla düşünmezdi. [Bu arada iyikide tutup götürmemiş Elif hamileymiş:)] Kesinlikle erdemli bir davranış değil Elif'inki, takdir edilecek bir yönüyse hiç yok.. Çok güzel yazmışsın karnında bebeği, elinde kocasının kredi kartları, altındada kocasının arabası.. Bunların üstüne sevdiği adamda red etti. Ne kaldı geriye? Ömer'e dönmek...

beyazyagmur
19-03-06, 15:12
Öncelikle bu bölümde Yılmaz benim için kesinlikle bitti..
Yılmazın ne aşkına ne samimiyetine ne de yüreğine inancım kalmadı...
En başında beri bi umut artık bu intikam duygusundan vazgeçer..Kinini azaltmaya çalışır diye bekledim..Ama artık bunun olmayacağı çok açık...Yılmazın çelişkileri artık hat safhada...
Söyleyecek başka bi sözüm yok..
Onun dışında elifin bebeğini aldırmayacağını en başından beri tahmin ediyordum..zaten..elif bi bebeği öldürebilecek bi karakter değil heleki kendi bebeğini..Bu yapmayacağı çok açıktı zaten..
Bence en doğrusunu yaptı duyguları ile değil mantığı ile davrandı ve bebeği için en doğru olan şeyi yapıp eşinin yanına döndü..Elif ömere aşık değil evet...
ama karşısında onu çok ama çok seven bi adam var...Ayrıca ömerin elifle atışması kendince onu sinir etmeside çok hoştu..İkisini bu şekilde izlemek güzeldi..Elif için artık kin dolu ayak oyunları ile uğraşan gözü nefret ve intikamdan başka bişey görmeyen yılmazı ben kendi adıma istemiyorum..

Murat ve yılmazın kavgaları hiç hoş değildi.(ayrıca çok komik dövüştüklerini düşünüyorum..İnandırıcı değildi..)Ayrıca biçok arkadaşım gibi filizin ayna karşısından kıkır kıkır gülmesini bende facia olarak nitelendiriyorum..
Filiz muratı kullanıyor gibi...Yılmazdan ilk darbeyi yediğinde yanında olan kişi murattı..Onu teselli etti..Ama sanırım hiçbirinin önemi yok filiz için..
Varsa yoksa yılmazın karşısında eriyip bitmeler,göz süzmeler sürekli güçsüz kızı oynamalar...
Herşeyi geçtim.
Ailesini neredeyse yok etmenin eşiğine getiren bi adam karşısındaki bu tavırları
kesinlikle doğru değil...
Aşktan önce gelen bi aile kavramı var ortada...Bu da göz ardı edilebilecek bi durum asla değil..

Ayrıca; fahriyenin bebeğinin babası cemil.Bunu bilmeye hakkı var..Cemilin bu şekilde sırra kadem basması Ömeri hapisten kurtarmaya bile gücü yeten kemal beyden yılmazın neden bu konuda yardım isteyip cemili bulmadığı da ayrı bi konu....Ne olursa olsun ayrılmış bile olsalar..cemilin bebeği olacağını bilmesı gerekiyor..Doğacak bebeğe senin baban salihmi diyecekler...Bu nasıl bi vicdan anlayışıdır..

Dizide her hafta yaşanılan olayların ne gibi boyutlarda devam edebileceğini kestirmek zor...Çünkü her kavram her karakter birbirine girmiş durumda..
İnanılan ve vazgeçilmesi çok zor olan insan ve toplum için önemi olan bu kavramların neden bu kadar hafife alındığı ise tam bir muamma...

beyazyagmur
19-03-06, 15:21
forever_bim tafarından gönderildi
Ben pek begendim cunku dun aksamkı bolum tum tezlerimi dogrular nitelikteydi.

Yılmaz....Magandanın onde gideni ve de zorba ile mafya arası birsey.

Filiz....Sıradan bir geysa.

Elif...Su anda dizide yaptıkları ile duzgun bir yerde duruyor. Cocugunu aldırmaması cok dogru bir karardı. Omer sevgiyi hak eden bir insan umarım Elifle araları duzelir.

Filiz Erkeklerin kendisi icin ettigi kavgayı anımsayıp bundan mutlu olacak kadar sosyete guzeliymis yazık ki.

Dans sahnesinden sonra baslayan kavgada cok guldum...Murat onunla dans ederse Filize zarar vermezdi. Ayrıca bence Filiz Yılmazın onu bir baska erkekle gormesinden korkuyordu.

Filiz Yılmaz sahneleri yorunlastı ne dıyeyım hayırlısı olsun. Ama bir erkek olarak soyluyorum agzıma dusecek gibi bakan bir kadının zarif degil de arsız oldugunu dusunurum...

Kendi yorumlarım bunlar. Infaz edilmeyecegimi umuyorum....

Bu kadar güzel özetlenir...Her kelimesine katılıyorum...

sude9
19-03-06, 15:30
Filiz Yılmaz'ın Elif'i sevdiğini öğrendiğinde kendisine aşık olmadığını,sadece Yılmaz tarafından kullanıldığını gördü.Fakat şimdi Yılmaz'ın ona ilgisinin bu düşüncelerinden çok farklı olduğunu ve kıskanıldığını gördü.Bu hissiyat içinde Filiz'in bonyada gülümsemesi onun şımarıklığının değil sevildiğinin farkına varışının göstergesidir

angel16
19-03-06, 15:37
Filiz Yılmaz'ın Elif'i sevdiğini öğrendiğinde kendisine aşık olmadığını,sadece Yılmaz tarafından kullanıldığını gördü.Fakat şimdi Yılmaz'ın ona ilgisinin bu düşüncelerinden çok farklı olduğunu ve kıskanıldığını gördü.Bu hissiyat içinde Filiz'in bonyada gülümsemesi onun şımarıklığının değil sevildiğinin farkına varışının göstergesidir

Evet kesinlikle katiliyorum bu yoruma. Filiz kavgadan bukadar hoslansaydi, kavga aninda sevinirdi. Tam tersi, onlari ayirmak istedi. Ve o anda onlara sinir olduguda belliydi. Ayni sey Kemal Bey'in ofisindede oldu. Filiz'in onlara olan siniri cok belliydi.

Gecen hafta bazi arkadaslar bizim Elif'i cok elestirdigimizi soylemisti. Bende onlarin eline bir firsat gecerse Filiz'i ayni sekilde elestirirler demistim. Bu bolumden sonrada gorduk zaten Filiz'i elestirdiklerini. Ama sikayetci degilim, istediginiz gibi elestirin. (Beni yaniltmadiginiz icinde tessukurler).

Ay90
19-03-06, 17:15
vay buraya nolmuş ya. herkes başkasını kendine inandırmak peşinde. ben söylim ben tüm FİLİZ&YILMAZ cıların dedikleine katılıyorum hele de Kurdoğlu ve Angel16 arkadaşlarımla bnm tüm düşündüklerimi yazmışlar tşkler.

Filiz neden bu kdr eliştiriliyo anlamıyorum ben Filiz in karakterini hemde güzelliğine bide şıklığını seviyorum. Bence Filiz cok güzel giyiniyo eski şeyler yine moda oldu o yüzden hic de babanne den kalma şeylker değil bence.hic olmasa Filiz murat ve yılmaz kavga ederken girişti. ya elif hnm a ne demeli ciftlikte Ömer ve Yılmaz kavga ederken ömer yapma dedi o kdr. Gülmesi cok normal Yılmaz ın onu kıskandığını anladı hepsi bu. bu arada Yılmaz tmm Filiz i kullandı ama ona hicbir zmn Seni Seviyorum demedi ve Filiz de ayriyeten bunu biliyodu: Aşk icin umutlarımı kaybettim bence yok öyle bişey demişti Yılmaz.

Daha bazı arkadaşlar nsl evli ve bi kac ay sonra cocuk sahibi olucak bi kadının nsl Yılmaz ve Elif kavuşucaklar diyolar hic anlamıyorum vallla.
Evlilik bu kdr kolay bişey mi ki. Bazıları Yılmaz a cok gıcık oluyolar ben davranışlarını cok doğru buluyorum hic olmasa samimi bende erkek olsam aynı davranışlarda bulunurdum valla.

Hic kimse bi kere aşık olur diye bişi yok bence tabiki Elif i hic unutmicak, o bir zmnlar cok sevdiği, deniz kızını, ama o artık Yılmaz ın dediği gibi başka denizlere doğru gitti, ve hamile olduğunu öğrendiğinde onun icin tam bitti. Bir fragman da Yılmaz Elif e diyorki,: DÖNMİCEM GURURUM YEMİN OLSUN SEVDİĞİM.

bence haftaya yine bol bol Yılmaz&Filiz sahnesi var. Filiz Yılmaz a ne kdr cok kızada dayanamicak ve Durusu da yakınlaşıcaklar.

Y&F gittikce artıyıo bu cok güzel.

Bence Filiz de istemiyo Murat ın her yere onun la gitmesini ama adam bıakmıyo ki peşini yapışmış durumda. Sanki Sevgililer yani Filiz de ona bi umut sözcüğü falan de etmedi geldiği kdr red de ediyo ama lafdan anlamıyo. Hele Filiz len zorla dans etmek isteği bana gercekten pes dedirtti. O bunu sadece Yılmaz ı kıskandırmak icin yaptı ve Filiz de bunu anladı.

YILMAZ&FİLİZ :icon_ange

dalya
19-03-06, 17:49
vay buraya nolmuş ya. herkes başkasını kendine inandırmak peşinde. ben söylim ben tüm FİLİZ&YILMAZ cıların dedikleine katılıyorum hele de Kurdoğlu ve Angel16 arkadaşlarımla bnm tüm düşündüklerimi yazmışlar tşkler.

Filiz neden bu kdr eliştiriliyo anlamıyorum ben Filiz in karakterini hemde güzelliğine bide şıklığını seviyorum. Bence Filiz cok güzel giyiniyo eski şeyler yine moda oldu o yüzden hic de babanne den kalma şeylker değil bence.hic olmasa Filiz murat ve yılmaz kavga ederken girişti. ya elif hnm a ne demeli ciftlikte Ömer ve Yılmaz kavga ederken ömer yapma dedi o kdr. Gülmesi cok normal Yılmaz ın onu kıskandığını anladı hepsi bu. bu arada Yılmaz tmm Filiz i kullandı ama ona hicbir zmn Seni Seviyorum demedi ve Filiz de ayriyeten bunu biliyodu: Aşk icin umutlarımı kaybettim bence yok öyle bişey demişti Yılmaz.

Daha bazı arkadaşlar nsl evli ve bi kac ay sonra cocuk sahibi olucak bi kadının nsl Yılmaz ve Elif kavuşucaklar diyolar hic anlamıyorum vallla.
Evlilik bu kdr kolay bişey mi ki. Bazıları Yılmaz a cok gıcık oluyolar ben davranışlarını cok doğru buluyorum hic olmasa samimi bende erkek olsam aynı davranışlarda bulunurdum valla.

Hic kimse bi kere aşık olur diye bişi yok bence tabiki Elif i hic unutmicak, o bir zmnlar cok sevdiği, deniz kızını, ama o artık Yılmaz ın dediği gibi başka denizlere doğru gitti, ve hamile olduğunu öğrendiğinde onun icin tam bitti. Bir fragman da Yılmaz Elif e diyorki,: DÖNMİCEM GURURUM YEMİN OLSUN SEVDİĞİM.

bence haftaya yine bol bol Yılmaz&Filiz sahnesi var. Filiz Yılmaz a ne kdr cok kızada dayanamicak ve Durusu da yakınlaşıcaklar.

Y&F gittikce artıyıo bu cok güzel.

Bence Filiz de istemiyo Murat ın her yere onun la gitmesini ama adam bıakmıyo ki peşini yapışmış durumda. Sanki Sevgililer yani Filiz de ona bi umut sözcüğü falan de etmedi geldiği kdr red de ediyo ama lafdan anlamıyo. Hele Filiz len zorla dans etmek isteği bana gercekten pes dedirtti. O bunu sadece Yılmaz ı kıskandırmak icin yaptı ve Filiz de bunu anladı.

YILMAZ&FİLİZ :icon_ange

Bilmem katildigimi söylememe gerek varmi. Cok güzel yazmissin.
Bülen Inal'inda bir repörtajda dedigi gibi "Filiz ve Yilmazin arasinda ask dogacak"!!!

Bir Istanbul Masali dizisindede herkes en basta Demir&Esma diyordu.
Esma Demiri seviyordu.. Demir'in cocugu olacagini ögrendiginde Esmaya gitmisti.
Esma onu red etmisti. Sonra 30'lu bölümlerde Esma ne yapti?
Selime asik oldu!! Ve bir baktik cogu kisiler Selim&Esma demeye basladi.
Peki dizinin sonunda ne oldu? Selim ve Esma birlesti.
Cok kisa anlatmaya calistim..

Bu durumda Esma->Yilmaz;Demir->Elif;Selimde->Filiz oluyor..

Ben anlamam:
Filiz & Yilmaz

anny
19-03-06, 21:02
Acıkcası hicbir mesajımda Elif Yılmaz birlikteligini savunmadım o yuzden de dun aksam icim cok rahat uyudum.

Filizin farklı oldugunu dusunmekle hata yaptıgımı anladım. O dunden Yılmazla barısmaya razıymıs. Yılmaz zaten ayran gonullu basından beri savunmadım savunmam da.

Omer Elifi cok sevse de babasının oglu haklı olarak gurur yapıyor.

ne biçim yorumlar yazıyorsunuz hayret ediyorum..moderatorler gormuyor mu bu hakaret içerikli mesajları??? sonuçta bir dizi..yorumlar çok yersiz..özellikle Filize karşı olanlar..kızın güzelliğini,çekiciliğini kıskanıyorsunuz çünkü..siz onun yerinde olsanız (film icabı) o kadar iyi niyetli olmazdınız zaten..

sonuna kadar Filizi destekliyorum.

Meryem_87
19-03-06, 22:09
Arkadasim burasi bir forum yani neden forever_bim'in yazdigina bukadar kizdinki? Sonucta kendi goruslerini belirtmis.

Diziyi uzatmak ugruna Yilmaz karakterini bence biraz bozdular gibi geliyor. Ilk baslarda saf bir Anadolu genci iken simdi intikam pesinde acimasiz birisi oldu cikti. Filize cok uzuluyorum, cunku sevdigi adam ne istedigini pek bilmeyen birisi ve kizi hep uzuyor ve kafasini karistiriyor. Hem sadece Filizin degil ELifinde kafasini karistirdi, tabi bunda tek suclu Yilmaz degil ama bu durumda Yilmaz kotu bir karektere burunmus gibi.

Ebr0e
20-03-06, 01:10
ne biçim yorumlar yazıyorsunuz hayret ediyorum..moderatorler gormuyor mu bu hakaret içerikli mesajları??? sonuçta bir dizi..yorumlar çok yersiz..özellikle Filize karşı olanlar..kızın güzelliğini,çekiciliğini kıskanıyorsunuz çünkü..siz onun yerinde olsanız (film icabı) o kadar iyi niyetli olmazdınız zaten..

sonuna kadar Filizi destekliyorum.
foreverbim kotu bir sey soylemediki :S
nesini kiskanicagiz be filizin :) allahim yarabbim
sanki tanidigim,ahpabimda banane filizden
herkezin dusuncesi kendine
ben bugun cine5 de yilmazin reportajini izledim
ve yilmaz dediki bir insan 2 kisiyede birden asik olabilir bu cok oluyor dedi
dikkat edin ilerde dedi... yilmazin elifi sevdigi kesin ve hep sevicegide kesin !
yilmaz ve elif

soz vermis asklara

angel16
20-03-06, 09:53
yilmaz filizin pesinden kosmuyor ki hep karsilasiyorlar

Ne yazikki sana katilamiyorum. Yilmaz Filiz'in pesinden kosuyor. Bu sebeple Murat ve Filiz'in gittigi restoranta gitti. Bu sebeple son bolumde Filiz'in arkasindan yukari cikti.
Ve sanirimki bu gelecek bolumdede Filiz'in pesinden otele gidecek.

Belki hala Elif'i seviyordur. Ama Filiz'e karsida bos degil. Daha ne kadar belli etsin ki?
Salih'e anlatmamasinin sebebide, daha kendide tam olarak Filiz'den hoslandigini bilmiyor olabilir.

Su anda Omer, Elif ve Filiz arasindan sadece Filiz'i uzmek istemiyor.

Kurdoglu
20-03-06, 10:21
Cine 5 teki programda eger Yilmaz gercekten yukaridaki yorumda yazildigi gibi zirvaladiysa, bu diziyi ilerde gercekten izlemeye tahammulsuz hale getirecekler demektir. Benim aldigim duyumlar bu soylentiyi yalanliyor ama eger oyle bisey olacak olursa iste ozaman sadece ve sadece Yilmazi elestirecegim bu forumda. Iki kisiye birden asik olmak ne demek? Ancak cigersiz, kisiliksiz ve karaktersizler iki kisiye birden asik oldugunu iddia edebilirler. Bir insan asla ama asla iki kisiye birden asik olamaz. Her zaman ama herzaman mutlaka bir kisiyi cok daha fazla sever, asik oldugu kiside odur ozaman. Bir gonulde iki Leyla bulunmaz, bulunursa zaten insan olmaz. Bunlarda benim goruslerim tabiki.

Simdi sasiracaksiniz belki ama eger Yilmaz ilerde bu igrenc duruma burundulurse ozaman Elife olan kinim tamamen ters tepecek ve Yilmaza yonelecek. Elif hic olmassa sadece Yilmazi sevdigini soyluyor her defasinda, Omerden icin onu sevmiyorum diyebiliyor acik yureklilikle. Umud ediyorumki o karsisinda daglarin bile duramadigi Yilmaz karakterini seyredilmez hale getirmezler.

Yilmaz'a son cagri: Yilmaz ! Titre ve kendine don, aslina, ASKina yani Filizine !

tubi
20-03-06, 10:37
arkadaşlar.. kendinize gelin. beni her fırsatta çocuk azarlar gibi yazı yazmak zorunda bırakmayın yeter yaa...

yengecs
20-03-06, 12:14
Buna bi son verilmesi lazim.

tubi
20-03-06, 12:48
Bundan sonra Elif-Yılmaz, Filiz-Yılmaz ilişkisi hakkında yapılan yorumlar da en ufak bir hakaret ya da kötü bir laf görüldüğü anda silinecektir. Çözümüm bu. Tartışma çıkaran kişiler en az 3 günlüğüne banlanacaktır.

Beni bu çözüm yoluna bıraktırdınız kusura bakmayın.

Dizifilm.com Moderatörü

Tuğba

irem135
20-03-06, 12:49
Arkadaslar,

Yilmaz Elifi seviyor ve bende, fakat ortada bir gercek var o da, Yilmaz asla ve asla donmez artik Elife. Lutfen kendimizi kandirmayalim.

Ha simdi diyeceksiniz, su Iremde birden dondu. Hayir donmedim, halen asiri Elif - Yilmaz taraftariyim ve boyle kalacaktir.

Yilmaz omru boyunca, bir baskasinin kollarinda yatan, bir evli, ve cocuklu birini bekleyemez. Onunda asik olacak bir zaman gelecek. Ve bu da Filiz olacak.

Filiz olmasaydi, bir baskasi olacakti..

Yilmaz beni okadar yaniltti ki, para, guc sahibi olunca insan ne cabuk degisirmis. Eskiden, elinde posetlerle gezen, simarik, sosyete insanlardan, hatta acik giyinen zenginlerden hoslanmazdi, nasil olduda Filiz ile birlikte.

Yilmaz benim gozumden iyice dusmekte ne yazikki. Salih ise ne iyi bir insan yaa. O da iyi bir maas aliyor ama yinede eski mahallesinde oturuyor. Fahriye ile evlenecek. Dizide bir tek Salih benim gozumde hep var di ve var olacak..

forever_bim
20-03-06, 13:06
Arkadaslar

Oncelikle kimseye hakaret falan etmedim. Dun hastaliktan ruhumu teslim etmek uzere oldugum icin siteye giremedim.Burasi resmen kaynamis. Ben buraya Filiz karakterine hakaret etmek icin degil diziyi cok iyi kritik eden arkadaslarimin goruslerini ogrenmek ve paylasmak icin giriyorum.

Su anda ben dizide Omerin pek cok seyi Yilmazdan daha iyi yaptigina ve de ozunde son derece iyi bir insan olduguna inandigim Elif karakterini Yilmazdan fazla hak ettigine inaniyorum. Ben basindan beri soyledigim gibi dort karaktere de esit uzakliktan bakiyorum. Ne Filizciyim ne Elifci.

Sade ve sadece dizinin basindan beri Elif karakterine gereginden fazla yuklenildigi kanaatindeyim. Omer Elifin basini dondurmus olabilir ama netice itibariyle sadece benim gozumde bile olsa su anda Omer Yilmazdan iyidir.

Bir de yazmak istemiyordum ama sunu da cok merak ediyorum. Bazi arkadaslar Elif Omerden hamile kaldi diye Elife yukleniyorlar. Arkadaslar evli iki insan arasindaki iliski normaldir bunu sonucunda da Elifin hamile kalmasi son derecede dogal bir olaydir. Filiz Yilmazdan evlilik disi hamile kalsaydi ne yapacaktiniz. Elfin nikahli kocasindan hamile kalmasi mi yanlis olurdu yoksa Filizin Yilmazdan evlilik disi hamile kalmasi mi yanlis olurdu.

Filizin nesini kiskanayim anlamiyorum. Neticede objektif baktigimda kesinlikle son bolumlerde kendisine cizilen karaktere cok aykiri davrandigini goruyorum.Son sahneden sonra umarim akli basina gelir de geysaligi birakir.

Istediginizi soyleyin ama dusuncelerim bunlar diye beni yargilamayin. Nasil ki ben Filiz Yilmaz birlikteligini savunan arkadaslara bir sey demiyorum kimse de bana dusuncelerim nedeni ile yuklenmesin.

Beyazyagmur sitede goruslerini her zaman begendigim bir uyesin olaylari cok mantikli irdeledigin ve de tertemiz dusuncelerini bizlerle paylastigin icin sana sonsuz tesekkurler.

anny
20-03-06, 13:20
tebrikler tubi.buldugun çözümden dolayı..umarım herkes buna uyar..

ve cine5 deki roportajın gerçek olacagına inanmıyorum..

Ebr0e
20-03-06, 14:27
Cine 5 teki programda eger Yilmaz gercekten yukaridaki yorumda yazildigi gibi zirvaladiysa, bu diziyi ilerde gercekten izlemeye tahammulsuz hale getirecekler demektir. Benim aldigim duyumlar bu soylentiyi yalanliyor ama eger oyle bisey olacak olursa iste ozaman sadece ve sadece Yilmazi elestirecegim bu forumda. Iki kisiye birden asik olmak ne demek? Ancak cigersiz, kisiliksiz ve karaktersizler iki kisiye birden asik oldugunu iddia edebilirler. Bir insan asla ama asla iki kisiye birden asik olamaz. Her zaman ama herzaman mutlaka bir kisiyi cok daha fazla sever, asik oldugu kiside odur ozaman. Bir gonulde iki Leyla bulunmaz, bulunursa zaten insan olmaz. Bunlarda benim goruslerim tabiki.

Simdi sasiracaksiniz belki ama eger Yilmaz ilerde bu igrenc duruma burundulurse ozaman Elife olan kinim tamamen ters tepecek ve Yilmaza yonelecek. Elif hic olmassa sadece Yilmazi sevdigini soyluyor her defasinda, Omerden icin onu sevmiyorum diyebiliyor acik yureklilikle. Umud ediyorumki o karsisinda daglarin bile duramadigi Yilmaz karakterini seyredilmez hale getirmezler.

Yilmaz'a son cagri: Yilmaz ! Titre ve kendine don, aslina, ASKina yani Filizine !

Tabiki biri 2 kisiye asik olabilir...Dedigin gibi birini daha cok sever o daha cok sevdigi kiside herhalde elif yani filiz degil...
Ama Bulent Inalin anltigina gore Filizi de sevicek gibi ama Elifide hala seviyor ve unutamiyor...Diziyi iyi izleyin ve bekleyin.

zilan...
20-03-06, 16:00
değinmek istediğim başka bir konu var, bu bölümda murat karakterinin performansını çok başarılı buldum, her ne kadar filize gereğinden fazla yakın davranıyorsa bile oyunculuğunu başarılı buldum, ama o partide giydiği ceket sanırım bir yada iki beden büyüktü, üzerinde emanet gibi durmuştu,, bence bu konuda daha titiz davranmalılar,

zilan...
20-03-06, 16:37
evet sadece bölüm yorumları ilgili yazmıştım aslında, elif ve filizi kasdetmiştim zaten ama özel gibi oldu biraz, neyse madem sakıncalı bende vazgeçtim sorumdan, neyse bende biraz son bölümle ilgili yorum yapayım, bu bölümde filizi çok takdir ettim, yani misilleme olsun diye muratla dans etmeye, yılmazı kıskandırmaya çalışmadı, olgun davrandı bence, birde şu ofiste muratla yılmazın tartışmalarıda çok iyiydi bence,,

dalya
20-03-06, 17:02
Ebr0e, Elifi unutamamasi cok normal, insan eskidende olsa sevdigini unutmaz..
Unutursada sevmemis olur..

Ebr0e
20-03-06, 22:38
oyle unutmaktan bahsetmiyorum ben
yani hala sevdigi icin unutamiyor
eski hoslandigim yada sevdigim insanlari unutmadim ama hala onlari sevmiyorum onu demek istiyorum yada hala onlara asik degilim
ama yilmaz asik elife

öşöş
21-03-06, 11:23
Uzun zamandır aranızda yoktum. Bu gün yazılanları okuyunca gerçekten çok güldüm. Helede diziyi seğrederken o kadar çok gülmüşüm ki, diziyi neredeyse komediye çevirmişler. Bumudur arkadaşlar gerçek aşkın, içlerimizi titretecek büyük sevdanın görüntüleri olan sahneler. Ben bu bölümde resmen Küçük Emrah' ın bayan versiyonunu seğrettim. Öylece masum masum, boynunu bükmüş, omzunun arkasından, gözler yarı kısık bakayım mı bakmayayım mı, istemem yan cebime koy misali... Acayip komik duruma düşürmüşler kızcağızı. Ben bir de bu görüntülerden haz alan arkadaşlara gerçekten üzüldüm. Çünkü bu kadar kötü sahnelerden bile medet umar hale gelmişler. Gerçekten dürüst olalım yani E&Y sahnelerimi F&Y sahnelerimi daha büyüleyici. Varsın Yılmaz Filzi' e körkütük aşık olsun, ama lütfen aşık olacak diyede bu kadar kötü kareler göstermesinler. Daha etkileyici diyaloglar yapsınlar.
Filiz' e ne demeli, onun gibi güzel, sağlam karakterli (Bunu siz diyorsunuz ben değil), güçlü bir kadın nasıl oluyorda hayatda en sevdiği abisinin can düşmanı, ailesini ve kendisini bu kadar rencide eden ve ne istediğini , ne yaptığını, ne hissettiğini bilmediği bir adam aşk uğruna (Bu aşk olayı bence ailemin ve kendimin gururundan daha önce asla gelmez, gelmemelide) nasıl bu kadar pasif, 15' lik kızlar gibi hiçbirşeyden habersiz masum tavırlarla halen Yılmaz' ın kuyruğu olabilir. Sanki Filiz' in Durusuya gideceğini Yılmaz'ın öğreneceğini bilmiyormuş gibi resmen açık davet de bulundu. F&Y arasında olabilecek en büyük aşk benim bilgisayarıma duyabileceğim aşk kadardır.
Sonra yine görüşeceğiz.

barbiee
21-03-06, 12:27
bu arada ne fragmman ne bölüm özeti hiçbir şey yok ortada ve ben meraktan çatlamak üzereyim filiz hisseleri yılmaz ın aldığını öğrendi bakalım şimdi ne yapacak ve yılmazzzzzzzz meral i toplantıda görünce o ne tepki verecek çok merak ediyorummmm veee tabi birde elif i inşallah daha fazla üzülmezz

Kurdoglu
21-03-06, 12:45
Yukardaki degerli arkadaslarimizin koyu bir Elif/Yilmaz hayrani olduklarini aklimizin arka tarafinda belirginlestirerek yorumlarini okursak cok samimi olduklarina tabiki inaniriz. Ama bu arkadaslar lutfen o muhtesem Filiz-Yilmaz sahnelerinden haz alan arkadaslarina (bu yorumu kaleme alanada dahil) tas atmak icin caba sarfetmesinler. Gayet mantikli ve gayet sakin olmalarini ve davranmalarini rica ediciiim. O bahsedilen Elif-Yilmaz sahnelerini tarihin karanlik copluklerinden cikartarak buraya tasima gayretinde olan bu arkadaslarimiza bazi hatirlatmalarda bulunmak istiyorum: Elifin Yilmazla en asik olduklari zamanda bile nasil sarilmamak icin caba sarfettigini, Yilmazdan uzaklasmak icin sergiledigi performansini, Yilmazla elele tutusmamak icin bile kendince dogru buldugu gereksiz triplerini, sadece samimi oldugunu gostermek icin yuzune hicte yakismayan o yapay guluslerini ben dahil milyonlarca insan izledi.

Filiz-Yilmaz sahnelerini daha uzun soluklu ve daha *** gorecegimizden emin olun arkadaslar. Bu sahneleri bir takim arkadaslarimizin kucuk Emrah benzetmeleri bile golgeleyemiyecek. Bu sahneler isimlerini tarihe ASK harfleriyle yazdiracak olan iki ter temiz ASIKLARIN destani olacak. Elifin olumune sevdigini iddia ettigi Yilmazi basit bir patron ........'a sattigini hatirlarsak Filizin ailesini ve Yilmazin yaptiklarini dusundugu halde Yilmaza yakinlik gostermesini hic ama hic abartili bulamayiz. Tam aksine bunlari dusununce Filize : "Aferim kiza, herseye ve herkese ragmen ASK'in hakkini veriyor ve bi takim ASIK oldugunu zannedenler gibi (en azindan) ASK'in ticari bir meta olmadigini ASK'a gozlerini kapatmis olanlara dahi dahice gosteriyor !".

Benim gozumde Filiz ile Yilmaz askina inananlar, Leyla ile Mecnun askina inananlarla es degerdedir. Leyla ile Mecnun askina inanmayanlarda, ASK'a inanmayanlarla es degerdedir. Ask'in ask olarak yansitilacagi bolumleri kacirmayin diyorum arkadaslar !

barbiee
21-03-06, 13:31
her halde sen unuttun yilmaz filizi ne kadar uzdu ve kandirdi ona ragmenmi
cok sacma..
mantikli ol biraz

valla filiz de mantık olmadığı ve hafızasının zayıf olduğu kesin yoksa mantıklı ve hafızası güçlü olan bir insan kendisini bir intikam planı için kullanmış birine o şekilde bakmaz ve içine düşecek gibi davranmaz...

deepblue
21-03-06, 14:15
valla filiz de mantık olmadığı ve hafızasının zayıf olduğu kesin yoksa mantıklı ve hafızası güçlü olan bir insan kendisini bir intikam planı için kullanmış birine o şekilde bakmaz ve içine düşecek gibi davranmaz...

benim anlamadığım elif birzamanlar anlayışsızlık,kıskançlık ve istediği hiçbişeyi yaşatamadığını düşündüğü için terkettiği yılmaz'a yana yakıla geri dönerken evli olduğunu dahi unutabilio ama bu normal karşılanıo.tamam ozaman;filizde gerçekleri öğrenene kadar yılmazın yaşattığı hiçbişeyden şikayet etmedi.onun yaşadığı tek taraflı aşk olduğu halde bunu göremicek kadar sevdi ve yinede çok mutlu oldu ve yılmaza da bu mutluluğu yaşattı.
şimdi hayatında ilk ve bir kere yaşadığı bu aşktan sonra "sonu nası bi hüsran olursa olsun" hemen unutamaz zaten yılmaz da kendini unutturmamak için elinden geleni yapıo:)onun için filizin bu davranışları gayet normal.
eğer yılmaz-elif (elif hamile kalmasaydı tabi)tekrar birleşmek için bi yol bulmuş olsalardı ve yılmaz her fırsatta filizin karşısına çıkıp onun kafasını bulandırmasaydı ve öllleeee hayran hayran bakmasaydı kimse bişi diemezdi bence.ama görüoruz seyredioruz işte filize yılmazı unutmak için hiç zaman tanımadılar ki:) bence çook da ii yaptılar.yılmaz-filiz gerçek aşkı yaşıcak!!

Sagopa06
21-03-06, 14:46
ama görüoruz seyredioruz işte filize yılmazı unutmak için hiç zaman tanımadılar ki:) bence çook da ii yaptılar.yılmaz-filiz gerçek aşkı yaşıcak!![/QUOTE]

Bu konuya bende değinmiştim bölüm yorumlarımda ve yine öle düşünüyorum eğer Yılmaz Filiz aşkı yaşanmıycaksa senaristler bu konuyu niye uzatmadılar deepblue dediğin gibi hiç zaman tanınmadı Filize Yılmazı unutması için sanki hiçbiiş olmamış gibi gelişti bölümler tabi buda garibime gitmişti benim sadece bir kere ormandayken Filiz Yılmazla geçirfiği günleri hatırladı aynaya o bibloyu fırlattı ve göz yaşlarına boğuldu ozman anladıkki Filiz her nekadar Düşmanıda olsa aşk bu aşk işte öle unutulmuyo kolay kolay dedirtti.Zaten bu masum masum içinin eridiği bakışları da ondan Yılmazı seviyoo

Ay bu arada yeni fragmanı gören varmı arkadaşlar daha vermedilermi yoksa.

öşöş
21-03-06, 15:01
Kim aksini söylerse söylesin ama bu forumdaki herkesin yanlı olduğu bir taraf mutlaka vardır. Ama bu son bölümden sonra Y&F beraberliğini isteyenler bile Filiz'in hata yaptığını kabul ediyorlar. Bu arkadaşlarada helal olsun diyorum. En azından bazı arkadaşlar gibi olaylara tek taraflı bakmıyorlar.
2006 yılında yaşayan bir bayan olarak belkide 500 yıl önce (Yanlışda olabilir) yazılmış Leyla&Mecnun aşkı hikayeleri ile kendimi avutacak kadar ve bu zamanda bu koşullarda bu aşkı arayacak kadar ayakları yere basmayan biri değilim. Olmakda istemem. Böyle bir aşkı arayan adamıda istemem.
İsteyen buyursun.Aşkda azıcıkda olsa mantık olmalı.
Dedim ya varsın Yılmaz Filiz' e deliler gibi aşık olsun (Ancak oradan buradan duyduğunuzu sandığınız tiyolarla avunursunuz) Ama olacaksada daha ruhumuza hitap edecek, romantik, inandırıcı, gerçek sahnelerle olsun. Filiz Yılmaz' a o kadar hazır ki, Yılmaz' da bunun farkında. Filiz için çok çabalaması gerekmiyor. O zaman da bunun adı aşk olmuyor, hadi dizi bu olur diyelim o zamanda seyirciye haz vermiyor.Unutmayalım ki zaten kavuşurlarsa adı aşk olmaz.
Şunu da eklemek istedim
"Kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatih'i tek olmalı...."

cemotara
21-03-06, 16:07
Ben bazı arkadaşların yorumlarını anlıyamıyorum iki üç bölüm önce elif evli olduğu halde yılmaza mesajlar atıp onunla beraber olmak istiyor çünkü yılmazı seviyor ve elifçiler onun bukararını destekliyor çünkü elifi sevdikleri için yanlı yorum yapıyorlar.ama yine aynı yorumu yapanlar deliler gibi seven filizi yerden yere vuruyorlar.birde filiz evli falan değil hem bunu yapan kızı asla rahat bırakmayan yılmaz bunun nedenide filizi yavaş yavaş sevmesidir.tabi bu yakınlaşmaları elifçiler hazmedemedikleri için filize çamur atıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar filiz melek gibi bir insan vefilmin sonunda filiz çok sevdiği yılmazla çok mutlu olacak.İnşallah elifde onu çok seven kocasını sever ve mutlu olurlar.

Kurdoglu
21-03-06, 16:40
Ne mutlu Filize ki Leyla ile Mecnun askinin asirlar once yazilmis basit bir hikaye oldugunu zannedecek kadar kalbini ve duygularini koreltmemis. Ne mutlu Filize ki bu hayal oldugu zannedilen asklarin bi cogunu kendi gozleriyle gordukten sonra bile “boyle bir ask olamaz” diyerek kalbine ve duygularina ihanet edenlerle birlikte olmamis. Ne mutlu Filize ki hala bu askin sadece insanlar tarafindan yasanilabilecegi gercegini kapkara perdelerle ortbas etmeye calismamis. Ne mutlu Filize ki bu hayal perestleri dumura ugratan asklara inanmayanlara tenezzul edecek kadar bayatlamamis. Ne mutlu Filize ki Yilmazi tanimis. Ne mutlu bana ki Filiz-Yilmaz askina sadece seyirci degil ayni zamanda sahit olacagim.

Kadin dedigin herseyden once Filiz gibi INSAN olmali, fethi zor ama Fatih’i tek YILMAZ olmali !

irem135
21-03-06, 16:52
Ya Kurdoglu, yine dokturuyorsun haa..

Senin yazilarina hayranim ama yazdiklarina degil, boyle kelimeleri nerden buluyorsun yaa.

Kurdoglu
21-03-06, 16:57
Tesekkurler iremcim, guzelin guzel oldugunu sadece guzel insanlar farkedebilirmis. Hernekadar ayri fikirleri paylassakda guzel insansin...

öşöş
21-03-06, 17:28
Kurdoğlu yine şiir gibi döktürmüşsün yani.Hayranım senin şu olur olmaz herşeye felsefi yaşlaşımına. Ama eminin ki Filiz bile aşkını senin savunduğun gibi savunmayacak. Birde şu Filiz için yazdığın "kalbine ve duygularina ihanet edenlerle birlikte olmamis" kelimesini bir kere daha düşünerek yazmanı öneririm. Çünkü Filiz senin dediğin gibi kalbine ve duygularına ihanet eden biriyle birlikte olacak. Yani öyle deniyor. Ayrıca yazdıklarının hiç birini üstüme alınmıyorum. Kimse kimsenin ne yaşadığını asla bilemez.
Şunuda eklemek istiyorum. Ben Elif' i beğeniyorum ama asla hataları olmadı, hiç yanlışsız demedim. Hatalar insanlar içindir. Ben Filiz' ede çamur atmıyorum, gerek yok çünkü herşeyi zaten seğrediyoruz.Ama ben kendi gözlerimle, siz kendi gözlerinizle seğrediyorsunuz. Bu nedenlede herkes aynı düşünceye sahip olamaz. Ayrıca ben Filiz' ide beğeniyorum (Elif kadar asla olamaz tabi) Benim savunduğun düşünce sadece Yılmaz&Elif aşkı. Tabi bazılarınız diyecekki evli kadın ne aşkı meşki. Öyle ama bunun böyle olmasını ben istemedim, ben aşk hikayesinin bu yönde devam etmesini istiyordum. Bana göre Y&E aşkı olmaz sa
ki herhalde bundan sonra olursada çok saçma olur, Y&F aşkı asla beni diziyi takibinde asla etki olmaz.Sadece bunu düşünüyorum.
Ben Filizcilerede hayret ediyorum. Filiz ' i sevseydiniz bunca yaşanan hayal kırıklıkları, düşmanlıklara, ailelerin bile karıştığı onur ve gurur savaşına, nefrete belkide aklıma gelmeyen onca şeye rağmen onun Yılmaz gibi biriyle beraber olmasını istemezdiniz. Aslında Yılmaz dizinin sonunda tamamıyla yanlız kalmalı.Çünkü hak ettiği bu.
Aşkın gelişi, aklın gidişidir. ANTOİNE BRET
Filiz buna en iyi örnek. Aman hemen sinirlenmeyin şaka yaptım

hsa
21-03-06, 17:32
İntikam planında ikinci perde...

Yılmaz intikam planının bir parçası olarak Tek Stil hisselerinin bir kısmını elinde toplamıştır. Yılmaz'ı karşılarında gören Tekinerler, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlamışlardır. Yılmaz da Meral'i karşısında görünce aynı şaşkınlığı yaşayacaktır. Meral bu savaşta kimin yanında yer alacaktır? Filiz kendisini intikam aracı olarak kullandığını düşündüğü Yılmaz'ın şimdi de şirketi ele geçirme çabalarını büyük bir üzüntüyle karşılar. Yılmaz Filiz'i bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış olmanın üzüntüsü içindedir. İki eski sevgili gözlerden uzak bir yerde baş başa kalacaktır. Filiz halen yoğun duygular içinde olduğu Yılmaz'a karşı koyabilecek midir? Çocuğunu aldırmaktan ve boşanmaktan vazgeçen Elif, Ömer ile olan hayatına geri döner. Kocası tarafından coşkuyla karşılanmamak Elif'i şaşırtmıştır. Elif'e aşık olmasına rağmen Ömer'in güveni sarsılmıştır. Büyük acılar içinde kıvranan Ömer, Elif'in kendisini sevmediğini düşünerek odaları ayırır. Karısına ve annesine olan güvenini kaybeden Ömer öğrendiği bir gerçekle bir kez daha sarsılır. Ömer'in annesiyle ilgili olan bu gerçek anne oğul arasında kopmak üzere olan ipleri nasıl etkileyecektir?

irem135
21-03-06, 17:41
HSA, cok saol arkadasim..

Filiz ve Yilmaz Durusuda yeniden asik olacaklar, hic istemedigim halde. Ama ne yapalim. Senarister boyle istiyorlar.

Bence Yilmaz, uzulecek ve bu demektir gercekten birseyler hissedecek Filize.

Omer acaba , o adamin oglumudur ki??
Yoksa adam felc mi olacak?

hsa
21-03-06, 17:51
evet,bence ömer o adamın oğlu olabilir.. artık filiz yılmaz'a karşı koyamayacak ve durusu da tekrar bir araya gelicekler,zaten yılmaz da yavaş yavaş filiz'e birşeyler hissetmeye başladı. Elif'in ne yapacağını çok merak ediyorum,ömer ile arasını nasıl düzelteceğini..Meral yılmaz'ın planlarını bozmaya çalışıcak herhalde.

Kurdoglu
21-03-06, 17:58
Sevgili osos, inan bana bende senin yorumlarini buyuk bir keyifle okuyorum. Ayni fikirleri paylasmiyor olmamiz gayet normal ve dogal. Ben yazdigim hicbir yorumumla birilerini uzmek istemedim veya birilerinin uzerine alinmasini istedigim mesajlar yazmadim. Senin gibi aynen bende dizi hakkindaki kendi dusuncelerimi paylasiyorum arkadasim. Onun icin gercekten cok rahatim. Ayrica senin yazdiklarindanda ben kesinlikle gocunmuyorum ve rahatsiz olmuyorum, bunu bil yeter. Filiz hakkindaki dusuncelerin seninde dedigin gibi sadece seni baglar. Benimkilerde beni. Sen diyorsunki Yilmaz Filize okadar yanlis yaptigi halde nasil hala Filiz-Yilmaz askina inanabiliyorsunuz. Bende diyorumki Elifin Yilmaza yaptiklarini dusunursek Yilmazin Filize yaptigi hic bir kotuluk yok. Onu sadece suclu oldugunu dusunerek kullanmak istedi, suclu olmadigini anlayincada pisman oldu. Ve simdide kiskaniyor cunku cok seviyor. Belki onlarin aski seni etkilemiyor olabilir ama emin ol milyonlari etkiliyor.

Not: Bana bir zamanlar uzatmis oldugun baris cubugu hala elimde, hatira olarak sakliyorum. Onun icin bi aksiligin olmayacagindada cok eminim.

öşöş
21-03-06, 18:05
Bir o kadar milyonları da etkilemiyor dur tahminimce.
Ayrıca ben artık Elif le Yılmaz birlikte olsun diye bir şey söylemiyorum.
Artık imkansız ve olanaksız.
Ama abisine ve ailesine bu kadar düşkün bir kadının bunca yaşananları hiçesayarak ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. Yakında göreceğiz sanırım.

karcicegim
21-03-06, 18:20
öşöş arkadaşım sen ne dersen de...
Filiz-Yılmaz aşkı milyonları etkiliyor. Bence ileri bölümlerde Filiz-Yılmaz ilişkisi mükemmel olacak. Yılmaz artık Filizi seviyor ve onu çok kıskanıyor. Geçen bölümde gördük. Bu haftadaki Bölümdede Durusu da neler olacağını görecez. Filiz-Yılmaz yeniden alevlenecek............

Ebr0e
21-03-06, 19:24
Ne sacma yorumlar var allahim yarabbim ya :)
Yilmaz Filiz icin bi kjavga etti diye ona deliler gibi asik oldu
Elif icin kos koca magzayi yikti
Omer den intikam aldi
Filizi kulandi ..AMa elifi sevmiyor oldu :)
Elifi sevdigini hala biliyoruz...BU filiz ve yilmaz sahneleri 1 yada 2 hafta sonra
zaten biter..Elifi gordugunde zaten neyapacagini sasiriyor yilmaz..
Yilmazin elifi sevidgini hepimiz biliyor..Filizden hoslanabilir dedigim gibi
Yilmaz dediki farkinda olmadan ikisinide sevicem..
Ama tabiki elif daha agir basicak...
ELIF VE YILMAZ
SOZ VERMIS ASKLARA

moderatörden not : lütfen üsluba dikkat!!!!

smgfan
21-03-06, 19:59
herkese slm ben nekadar da filiz yılmaz aşkını istesemde öle bir aşk yok.yılmaz elifin hamile olduğunu öğrenince filiz e dahada yakınlaşmak istedi çünkü elif onun için bitmişti ama hala onu seviyo.Ebr0e sana katılıyorum elif herzaman ağır basar.

angel16
21-03-06, 20:24
Harika bir bolum'e benziyor! Resimler ve Fragman icin resmen bekliyemiyorum. Ne kadar Filiz/Yilmaz askini istesemde, umarim Filiz bukadar cabuk pes etmez :icon_ange
Gecen bolum ikiside cok guzel ve tatliydi. Herkes dizi'yi kendi istedigi gibi gorur. Bazi kisiler Yilmaz'in Filiz'e yaklasmasinin sebepi olarak gorur...fakat otekilerimiz biliriz ki asil sebep Yilmaz'in Filiz'den hoslanmasi :icon_ange

Bolum ozetinde gozume en hos gelen cumle: Yılmaz Filiz'i bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış olmanın üzüntüsü içindedir. :blush:

sinir
21-03-06, 22:01
Evet yine beklediğim gibi bir bölüm geliyor. Ben de her ne kadar Yılmaz&Filiz aşkını istesem de öncelikli olarak Filiz'in Yılmaz'a kök söktürmesini istiyorum(Ben Yılmaz karakterini de seviyorum ama yine de herkes yaptıklarının bedelini ödemeli buna Yılmaz da dahil :icon_ange ) Yılmaz bu bölümde Filiz'in peşinden Durusu'ya gidecek gibi görünüyor. Merak ettiğim ise artık Yılmaz'ın kendisini sorgulayıp sorgulamayacağı. Yani 'ben niye Filiz'in peşinden gidiyorum? Niye Murat'ı onun yanında görmek sinirimi bozuyor?' tarzı sorular soracak mı acaba?

£speranza
21-03-06, 22:20
Ya biri Yılmaz'a dur desin.Bana da yazık ama.Bütün sinirlerim bozuldu.Filiz'i Murat'dan koruyan(!)Yılmaz, acaba Filiz'i kendinden de korayabilecek mi?Zira Filiz'e kimse Yılmaz'dan daha fazla zarar vermedi.Umarım hisse olayının ardında ne Yılmaz Filiz'in peşinden Durusu'ya gidecek kadar yüzsüzleşir, ne de Filiz kendini Yılmaz'ın kollarına atacak kadar iradesizleşir.(ama olaylar korkarım böyle gelişecek)

Ve özetten anladığım kadarıyla Ömer elif cephesinde de sevincirici olaylar vuku bulacak.Çünki özette "karısının kendisini sevmediğni düşünen Ömer"diyor, yani sanki Elif Ömer'e ilgi duyuyor da Ömer farkında değil gibi bir durum var bakalım ne olacak?

BERNA
22-03-06, 00:41
Gecikmiş bir bölüm yorumu yazacağım ama şehir dışındaydım o yüzden bölümü yüzümde kocaman bir gülümsemeyle seyretmeme rağmen ancak yazabildim. Bölüm yorumlarını okumam yarım saatten fazla sürdü ve hiç şaşırmadığım yorumlar kadar şaşırdıklarım da oldu ama ben sadece kendi yorumumu yazarak kime katılıp kime katılmadığımı belli edeceğim zaten :) Bölümün ana fikri "herkesin hakettiğini yaşadığıydı"

Bölümdeki en beğendiğim sahne artık iyiden iyiye sempati duyduğum Ömer'in Elif'e odasının alınması konusunda şirkette verdiği cevap oldu. Elif'i hala çok seven baba olmasına çok sevinen Ömer'in gururunu biraz koruması için Elif'e bu tarz davranması gerekiyordu. Bu sefer bizim şarkının Ömer için kullanılmasını (Yılmaz ve Filiz'den sonra) da çok beğendim. Galiba bu şarkıda benim çözemediğim bir büyü var ve beni çok ama çok etkiliyor. Bütün hatalarına rağmen Elif'in de mutlu olmasını istediğim için Elif umarım kocasını artık sevmeye başlar ve bu sevginin gerçekliğiyle de onu ikna eder. Bu bölüm Elif biraz bozuk da olsa kocasına tepki vermesi bunun olabileceği konusunda biraz ipucu verdi aslında. Çünkü daha önce kocasına, jestlerine ve onun hissettiklerine karşı gayet tepkisizdi.

Yılmaz ve Filiz yakınlaşmasında Filiz benim de beklediğimden daha yumuşak davrandı ama kendimi Filiz'in yerine koyunca ben de aynı şekilde davranırdım dedim sonra. Eskisinden çok farklı olan bakışlara karşı koymak biraz zordu çünkü. Yılmaz'ın Filiz'le intikam için beraber olduğu zamanlardaki küstah ve kendinden emin bakışlardan çok gözlerini alamayan onu çok beğenen bir erkeğin ısrarlı bakışlarına maruz kaldı Filiz. Sonuçta aşk insanın gururunu da yerle bir eden bir duygu. Ayrıca Filiz henüz Yılmaz'ın şirket için yaptığı planlardan haberdar değildi. Filiz gülerken bende gülüyordum çünkü Yılmaz'ın hiç de alakası olmayan bir konuya müdahale etmesi gerçekten komikti. Kemal Bey buna güldü zaten, bence Filiz de buna güldü. Ayrıca beğenilmek kimin hoşuna gitmez ki? Yılmaz'ın yaptıklarından ve hissettiklerinden habersiz deli divane tavrı da ayrıca komikti. Yine de Filiz'in sonraki tavrı Yılmaz'ın adam gibi bir açıklama yapıp yapmamasına ve özür dileyip dilememesine bağlı olmalı diye düşünüyorum. Yılmaz'ın egosunun bu kadar yüksek olması benim de hoşuma gitmiyor.

Bölümde gülümsememi sağlayan iki güzel olay daha vardı. Salih'in Fahriye ile umarım bozulmayacak olan mutluluğu ve de Canan Hanım'ın baloya müthiş girişi ve de Kemal'e "artık ben de yanındayım" mesajını vermesi beni en az Yılmaz'ın Filiz'e yavaş yavaş birşeyler hissetmeye başlaması kadar mutlu etti. Şimdi sıra Ekrem'e "iyi olacağı" konusunda söz veren Leyla'da galiba. Ekrem'in bir taraftan patronu (ve kendisi) için sevinip bir taraftan da Leyla için endişelenmesini de çok sevdim.

Herkes kendi düşüncesini madem yazmış ben de yazayım Yılmaz'a hala yaptıkları için kızsam da Yılmaz ve Filiz sahnelerinde ben ciddi bir aşk kokusu ve büyük tad alıyorum. "Henüz" Yılmaz Filiz'e Elif'e bir zamanlar olduğu kadar aşık olmadığı için bir karşılaştırma yapmaktan da kaçınıyorum.

forever_bim
22-03-06, 10:50
Benim diziden bundan sonraki en buyuk beklentim Yilmazin da kendisini sorgulamasi hatalarini anlamasidir. Yoksa dizinin adini YILMAZIN EGOSU olarak degıstırecegım. Elif ve Filize bu kadar üzüntü verdikten sonra onların halen daha Yılmazı bu kadar sevmeleri benim Vay Yılmaz sen neymissin dememi gerektirdi.

Filiz Yılmaza hesap sormalı çünkü gururlu bir insansa onu bu kadar sömüren bir adama bu kadar kolay teslim olmamalı.

Elif Ömere duygularının yönünü çevirsin. Eskisinden daha mutlu olacağına eminim.

Sagopa06
22-03-06, 11:55
Yılmaz&Elif - Yılmaz&Filiz dörtgeniyle ilgi bi itirafta bulunmak istiyorum öşöş arkadaşımızın da yorumuna istinaden ben aslında taraf tutmuyorum yani ne Elifçi nede Filizciyim sadece savunduğum Elifin bana göre onu herşeyden çok ama çok seven birine acılar çektirip onu yarı yolda bıraktığından ötürü Elife kızgın ve sinir olmam bu anlamda Filiz ve Yılmaz aşkı istedim.Ama şunuda itiraf etmem gerekiyorki her nekadar Filiz ve Yılmaz sahnelerini görmek istesemde (onların aşk dolu sahnelerini istiyorum çünkü) geçen bölümdeki Filizin o bakışmalarından hiç etkilenmedim Benim tek etkilendiğim ikisiyle ilgi sahne durusuda oteldeki sahneleriydi.Umarım gelecek bölümlerde beni onikiden vurucak sehneler görürüm.
Ve şunuda eklemek istiyorum bana saçma gelen bişey var.Bu Yılmaz ne zaman kendini sorgulıycak adamı bay mükemmel yaptı çıktı senaristlerimiz Ya Yılmaza kıyamıyorum tamam ama yeter artık gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum .Yani elif bile kendini sınadı vicdan muhasebesi yaptıysa Yılmaz da Filiz için yaptıklarından ötürü şöle bi düşünmeli Sadece seni üzmek İstemedim Filiz demesi hiç yeterli gelmiyo.Pişmanlık duyuyor ama Tek-stil hisselerini aldı onların patronu olarak karşılarına çıktı şimdi ne olucak Filiz bunu nasıl karşılıycak çok merak ediyorum.

irem135
22-03-06, 13:22
Ne sacma yorumlar var allahim yarabbim ya :)
Yilmaz Filiz icin bi kjavga etti diye ona deliler gibi asik oldu
Elif icin kos koca magzayi yikti
Omer den intikam aldi
Filizi kulandi ..AMa elifi sevmiyor oldu :)
Elifi sevdigini hala biliyoruz...BU filiz ve yilmaz sahneleri 1 yada 2 hafta sonra
zaten biter..Elifi gordugunde zaten neyapacagini sasiriyor yilmaz..
Yilmazin elifi sevidgini hepimiz biliyor..Filizden hoslanabilir dedigim gibi
Yilmaz dediki farkinda olmadan ikisinide sevicem..
Ama tabiki elif daha agir basicak...
ELIF VE YILMAZ
SOZ VERMIS ASKLARA

moderatörden not : lütfen üsluba dikkat!!!!

Ya Ebr0e, gercekten dogru mu Yilmazin soyledigi? Farkinda olmadan ikisinide mi sevecek? Ay bu iyi haber aslinda. Bende cok korkuyordum Elifi iyice silecek, unutacak diye. Ama yinede fazla heveslenmiyelim, fikirdostum...

anny
22-03-06, 13:41
yeni bolum özetini okudum..filiz&yılmazın durusuda yeniden buluşacak olmaları çok guzel..yılmaz iyice unuttu zaten elifi..çok merak ediyorum toplantıda neler olacak acaba?iyice heyecanlı olmaya başladı dizi..

bazı arkadaşlar filizin gururlu olması gerektigini söylüyorlar..haklı olabilirsiniz ama
çoğu zaman aşk gurur tanımaz..ayrıca zengin bir ailenin kızı olmasına ragmen oldukça kaprissiz ve kişilikli biri filiz..

Ay90
22-03-06, 14:02
bölüm özetini okudum süper ya. tam beklediğim gibi. Durusu da YIlmaz&Filiz başbaşa kalıcaklar. Filiz e üzüldüm bu durumdan daha cok sarsılacak gibi görünüyor. Bence durusu da Filiz ne kdr cok Yılmaz dan kacmak istesede kalbi ona doğru itecek ve bence yakınlaşma olabilir. Yılmaz da ne kdr Filiz len arasını düzeltmek istesede onu gittikce daha üzdüğünü anladı. ne diim heyecanla fragmanı ve bölümü bekliyorum. :icon_ange
Yılmaz ın dediği gibi bu intikam ı Elif i sevdiği icin yada geri kazanmak icin yapmadı. Sadece ona bu kdr cok büyük bir acı yaşattığı icin intikam almak istedi hem Elif den hem de Tekinerlerden.Onlar yüzünden hapse düşmüşdü ve Elif o zmn herşey parayla biter diye düşüdnüğü icin bunları yaptı ve daha yapıyo. Daha anlamıyorum nsl bunu Elif icin yapıyo diyorsunuz. Hem son bölümlerde Elif in ismini bile anmıyo. Ben zaten seğretiğimde Elif ve Yılmaz ın bir zmnlar nişanlı olduklarını unutuyorum. Okdr herşey değişti ki. İkiside farklı insanlar oldu ve sınıf atladılar hele Yılmaz. Bence hepimiz seğredip görelim bunun tartışmasını yapmak bir fayda etmiyor. Ama mantıklı düşünürsek artık Elif ve Yılmaz birlikteliği imkansız gibi bişi. Cünkü Elif hamile ve artık sorumluluklları var bu cocuk oyuncağı değil ki bi ömer de sonra Yılmaz da. Artık Yılmaz da kabul etmez, ailesini kurmuş bi kere. Hem bi şiirin de diyorki. Dönmicem gururum yemin olsun sevdiğim. Tmm Elif i tamamen unutucak demiyorum unutamazda insan ona bu kdr cok acı cektiren birisini unutabilir mi?
Hem başka dizilerde de görüyoruz bir insan iki defa aşık olabiliyor. En basiti aliye de sinan ı cok seviyodu ve Sinan da onu defalarca aldtattı ve cok büyük bir acı cektirdi ve aliye onu sevmiyo artık deniz i seviyo.
Yılmaz da aynı şey olucak bence Yılmaz bi kere Salih e demişdi ki: Elif bana o kdr büyük bir acı verdiki artık kendisi bile ilacı olamaz. Ama yinede seğredip görücez gerci herşey Filiz&Yılmaz aşkı na yönellik....

barbiee
22-03-06, 14:33
Ya Ebr0e, gercekten dogru mu Yilmazin soyledigi? Farkinda olmadan ikisinide mi sevecek? Ay bu iyi haber aslinda. Bende cok korkuyordum Elifi iyice silecek, unutacak diye. Ama yinede fazla heveslenmiyelim, fikirdostum...

sevgili irem 135 ve ebr0e allaha şükür bizler çok iyi biliyoruz ki yılmaz hala elif i seviyor ve sevmeyede devam edecek filiz e duyduğu filiz e yaşattığı acılar için ona minnet acıma duygusu taşıyor bence bu ne aşk ne de sevgi yılmaz filiz i sevmedi sevmeyecek ona acıdığı için beraber olacaktır hepsi bu :img-dirol

söz vermiş aşklara
elif & yılmaz :love01:

Sagopa06
22-03-06, 14:49
sevgili irem 135 ve ebr0e allaha şükür bizler çok iyi biliyoruz ki yılmaz hala elif i seviyor ve sevmeyede devam edecek filiz e duyduğu filiz e yaşattığı acılar için ona minnet acıma duygusu taşıyor bence bu ne aşk ne de sevgi yılmaz filiz i sevmedi sevmeyecek ona acıdığı için beraber olacaktır hepsi bu :img-dirol

söz vermiş aşklara

ay yapmayın allah aşkına ne acıması filize acıdığını gösterir nasıl bir davranış sergiledi Yılmaz çok merak ediyorum demekki iyi seyredememişzi yani bu tamamen insanın nasıl baktığına bağlı yani hepimizin düşüncesi farklı tabi....
Filizn acınıcak bir yanı olmadığını (duygu anlamında) Yılmaz bunu pek ala biliyo.tamam bende demiyorum zaten Elifi tamamen unutucak bu bize gösterdikleri bölümlerdn de belli oluyo zaten gerçektede böle değilmidir zaten evet bi insan iki kişiye aşık olabilir tabi aynı onda olanının hiçbir zaman tasvip etmem ama bir başkasını sevebilir Yılmazda Filizi sevicek ya böle bişey olmıycaksa Filizin rolüne acaba bu dizide çok merak ediyorum.Kız sadece Kullanılmak Yılmazıjn intikam oyunlarına alet edilmek içinmi için mi dizide bulundu ve bulunuyo.Yılmazın Salihe dediği gibi Elif ona öle bir acı verdiki kendisi bile buna çare olamz artık...

emoss
22-03-06, 14:51
Daha yeni bolum ozetini okudum bu hafta yilmaz ve filz sahneleri cok goreceyimize benziyor...

ve okuyabildim kadar yorum okudum ve cogu yorumlara katilmamak mumkun deyil hebsi birbirinden guzel ve ilginc ( kurdoglu senin cogu yazdihina katiliyorum )

ama umarim filiz hemen yilmazla yakinlasmaz cunku birar sacma olur bence cunku o aylesine cok bagli biri basta kendisine yapilan haksizligi kabullernirse pes dogrusu ve abisini cok bagli ... budurumda onu hemen affedemez... ve sirkette var..

son olarak bide bunu eklemek istedim bu benim gorusum tabi....
Unutulmaz anları vardır hayatın zamanlarında en ölmezini yaşarsin sevdihinlen tabiki bu hayat boyu unutamasin unutsan demeki gercekten gonlunden sevmemisin onu gorduhunde tabiki anilarin yine canlanir o demek istersin hadi yeniden seninle bunlari yasiyalim belki yenden hayata gelebilseydin yine onula o aski yasamak istersin hernekadar bilsen bile sonu husranla biter... bukadar aci cekecem... evet tabiki hayat buyu unutamasin bunlari ama bu demek deyildirki hic birazama asik olamasin birdaha... zaman bazi seyleri olduruyor nekadar yine onu gorduhunle kalbin yine kirbidasin... unutamasin ama yine sevebilisin.... onu sevdihin kadar deyil ama yinde seversin..

barbiee
22-03-06, 14:58
ay yapmayın allah aşkına ne acıması filize acıdığını gösterir nasıl bir davranış sergiledi Yılmaz çok merak ediyorum demekki iyi seyredememişzi yani bu tamamen insanın nasıl baktığına bağlı yani hepimizin düşüncesi farklı tabi....
Filizn acınıcak bir yanı olmadığını (duygu anlamında) Yılmaz bunu pek ala biliyo.tamam bende demiyorum zaten Elifi tamamen unutucak bu bize gösterdikleri bölümlerdn de belli oluyo zaten gerçektede böle değilmidir zaten evet bi insan iki kişiye aşık olabilir tabi aynı onda olanının hiçbir zaman tasvip etmem ama bir başkasını sevebilir Yılmazda Filizi sevicek ya böle bişey olmıycaksa Filizin rolüne acaba bu dizide çok merak ediyorum.Kız sadece Kullanılmak Yılmazıjn intikam oyunlarına alet edilmek içinmi için mi dizide bulundu ve bulunuyo.Yılmazın Salihe dediği gibi Elif ona öle bir acı verdiki kendisi bile buna çare olamz artık...

valla benim gözümde filiz acınacak biri ailesini mahvetmeye çalışan ve onu intikam planı için kullandığını bildiği halde hala onu görmek için çabalamalar baygın baygın tabir i caizse (küçük emrah gibi bakmalar çok doğru bir tabir bence :D ) içine düşmeler filiz gururlu biri olsaydı yılmaz ın suratına bakmazdı ama nerdeeeeeeee bizim filiz de o gururrr

first lady
22-03-06, 15:19
valla benim gözümde filiz acınacak biri ailesini mahvetmeye çalışan ve onu intikam planı için kullandığını bildiği halde hala onu görmek için çabalamalar baygın baygın tabir i caizse (küçük emrah gibi bakmalar çok doğru bir tabir bence :D ) içine düşmeler filiz gururlu biri olsaydı yılmaz ın suratına bakmazdı ama nerdeeeeeeee bizim filiz de o gururrr
evli olduğu halde para için terkettiği eski nişanlısını gaaayyettt romantik bi mesajla eskiden buluştukları deniz fenerine çağırma gurusuzluğunu gösteren birini savunu birisi olarak senin bunu söylemende gaaaaaayyyyyeeeeeeet ilginç yani.bu durumda sadece şunu söylüyorum dinime küfreden bari müslüman olsa :img-hyste

Ebr0e
22-03-06, 15:35

söz vermiş aşklara
evet iremcim135 bulent inal dediki farkina varmadan elif ve filize birdende asik oalbilirim hic anlamadan...filize asikken elifede hala asik olabilirim ama hic bir seyin farkinda olmadan ve kimseye anlatmadan dedi..tabiki barbiecim biz biliyoruz sadece biz degil cogu kisi bunu goruyor yada gormek isteyenler goruyor...fark ettiyseniz zaten yilmaz elifin hamile oldugunu duyduktan sonra bidaha elifi zaten gormedi kendiside filze dogru yoneldi..bakin bakayim elifi gorunce yine neler olucak..yine elifle ayni yatakta yatarken yine elifi dusunur..elifi unutamicagi zaten kesin..insanalr neden hemen yok filizi seviyor falan diyorki...daha 3 bolum once elif icin aglayan birden filizemi asik oldu yani?
elif icin neler yapti onlar unutuluyor ama filiz icin bi erkekle kavga etti diye hemen ona ilgi duymus oluyor...zamanla gorucez ilerki bolumlerde gorucegiz :)

xx - irem ve barbie
don't forget about us ;)
soz vermis asklara - elif ve yilmaz

Sagopa06
22-03-06, 16:02
evet iremcim135 bulent inal dediki farkina varmadan elif ve filize birdende asik oalbilirim hic anlamadan...filize asikken elifede hala asik olabilirim ama hic bir seyin farkinda olmadan ve kimseye anlatmadan dedi..tabiki barbiecim biz biliyoruz sadece biz degil cogu kisi bunu goruyor yada gormek isteyenler goruyor...fark ettiyseniz zaten yilmaz elifin hamile oldugunu duyduktan sonra bidaha elifi zaten gormedi kendiside filze dogru yoneldi..bakin bakayim elifi gorunce yine neler olucak..yine elifle ayni yatakta yatarken yine elifi dusunur..elifi unutamicagi zaten kesin..insanalr neden hemen yok filizi seviyor falan diyorki...daha 3 bolum once elif icin aglayan birden filizemi asik oldu yani?
elif icin neler yapti onlar unutuluyor ama filiz icin bi erkekle kavga etti diye hemen ona ilgi duymus oluyor...zamanla gorucez ilerki bolumlerde gorucegiz :)

xx - irem ve barbie
don't forget about us ;)
soz vermis asklara - elif ve yilmaz

Yılmaz Elif için onca rezilliği yaptı (tabir cayizze) maçoydu,çalışmasına izin vermedi,mağazayı yerlebir etti,hapse girdi.Elif için kini için intikamı için Tekiner ailesine yok etmeye kadar geldi Biricik kızları Filizn nasıl birisi olduğunu bilmeden tanımadan lütfen buraya dikkat (çünkü onu tanıdıktan sonra Filize senin o zengin çevrenin kızları gibi görüyordum ama hiç öle değilmişsin demişti.) onu incitti evet bunları yaptı çünkü Elif onun aşkıydı onu çok seviyodu.heh tama benim eski sevgilim başka biriyle evlendi deyip yoluna devam etmeside olmazdı dimi .yaa sürekli aynı şeyleri konuşup tartışıyoruz aslında ....... ama ısrarla Elif-Yılmaz aşkı deyip sadece ve sadece onu sevicek Filizle sadece acıdığı için birlikte olucak diyenlere bende bu gibi yorumlar yapmaya devam edicem. :img-icecr :img-icecr

tubi
22-03-06, 16:07
first lady.... lütfen bölüm yorumları ile ilgili mesajyaz. başkalarının mesajını alarak sataşma yapma. ilk uyarını aldın.

tubi

öşöş
22-03-06, 16:57
evli olduğu halde para için terkettiği eski nişanlısını gaaayyettt romantik bi mesajla eskiden buluştukları deniz fenerine çağırma gurusuzluğunu gösteren birini savunu birisi olarak senin bunu söylemende gaaaaaayyyyyeeeeeeet ilginç yani.bu durumda sadece şunu söylüyorum dinime küfreden bari müslüman olsa :img-hyste

Gördüğüm kadarıyla Filiz' in yaptığı hataları hep Elif' in hatalarıyla kapatmaya çalışıyorsunuz. Bu durumda ne biz Elif'i savunalım (ki ben şimdiye kadar hiç bir arkadaşımın Elif'in Yılmaz'a çektiği mesajla ilgili olumlu şeyler yazdığını görmedim.) ne de siz Filiz'i savunun. Çünkü gördüğüm kadarıyla durum 1-1. Biz en azından Elif'in hatalarını kabul edebilecek kadar açık yürekliyiz. Hadi Elif cahil, varoşların kızı, sonradan görme peki ya Filiz'e ne demeli tahsilli, zengin, kariyer sahibi ama nedense Elif'in seviyesine inmekte pek hevesli. Biz Elif' i hatalarıyla seviyor, öyle kabul ediyoruz. Her insanın değer yargıları farklıdır. Senin gibi düşünmeyenler gurursuz, onursuz olmaz. Sadece senden farklı olurlar. Filiz'in Türk-Müslüman örf ve adetlerine uymayan bir çok hareketinide siz savunuyorsunuz. Ama biz sizin kişiliğinize bir şey demiyoruz. Analayacağın kimse sütten çıkmış ak kaşık değil arkadaşım. Onun için yorumlarımızla birbirmize hakaret etmeyelim.Saygılar.

yengecs
22-03-06, 17:49
Nice asiklar soz vermis.. nice sevgiler yarim kalmistir kim bilir. Hayatimizin icinden.. ta yanibasimizdandi onlarin aski aslinda. Biz onlari bu yuzden sevdik ve benimsedik.. Biz onlar icin bu yuzden uzulduk.. onlari bu yuzden destekledik!

Ihlamurlar Altinda anlatilmak istenilende bu. Icimizden olan Yilmaz ile Elif'in sonlanamamis askini anlatmasi. Onlarin tertemiz hayalleri vardi ve hic bitmeyecek umutlari.. Iki inatci ve gururlu kisinin birbirini olesiye sevmesi, ama bi o kadarda askini koruyamamalari!.. Ne kadarda buyuk bi kayip aslinda.

Sevgi; emek ister..
..Birdaha ilkbahar gelir diye, sonbahari sabirla beklemek ister..
..Gelecegini gormek icin, gecmisini sorgulamak ister..
..Gonul yarim kalmasin diye, paylasmak ister..
..Zorba olup sevdigine hukmetmek degil, incelik ister..

Zaman gecmisi hatirlama ve arama zamani ise.. bilki sevdigin o'dur. Icinden sokup atamadigin.. sevipte dokunamadigin.. sevipte haykiramadigin!

E&Y

BERNA
22-03-06, 18:48
Elif ve Yılmaz'ın bir dahaki karşılaşmalarında Yılmaz'ın Elif'e karşı göstereceği tavrın ve özellikle bakışlarının dizinin gidişatını etkileyeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki bölümde bu olur mu bilemiyorum ama Yılmaz'ın duygularının ne yönde ilerleyeceği hakkında ciddi bir ipucu olacağı kesin gibi. Mesela herkes aynı şeyi hissetmemiş gerçi ama Yılmaz'ın Filiz'e bakışlarındaki değişim bence bu bölüme damgasını vuran olaylardan biriydi. Ne demişler "gözler yalan söylemez"

Bülent İnal'ın konuşmasını dinlemedim ama insan birine hala aşık olduğunu sanarken birdenbire kendisini başkasına aşık olmuş olarak bulabilir. Sakın bundan bahsediyor olmasın? Sadece bir fikir eksersizi benimki :)

angel16
22-03-06, 18:48
(yengecs, ayni seyleri begenmesek ve savunmasakda cok guzel bir yazi. Cok guzel yazmissin.)

Filiz'in bakislari belkide Emrah'in bakislarina benziyor (ki bana oyle gozukmedi. Benim gozume, sadece kafasi karisik genc bir kiz geldi) Veya belkide 15 yasindaki bir kiz gibi saf saf bakiyor.
Fakat bence bu karakteriyle uyuyor. Unutmayin, Filiz'in en tecrubesiz oldugu konu ask'tir. Daha once hic tatmadigi bir duygu. Filiz'in bir yani gercekten 15 yasindaki bir kiz. Saf ve dogal, hayatin pislikleri ile daha yeni yeni karsilasan birisi. Ailesi onu herzaman cok iyi kosullar altinda buyuttuler. Filiz hayatin kotu tarafiyla daha yeni yeni karsilasiyor diyebiliriz.
Ama Filiz'in baska bir yani'da tam tersi. Gayet olgunlasmis ve hanimefendi. Karsisindaki insan'a nasil davranacagini bilen birisi.

havincim
22-03-06, 18:50
yeni bölüm özeti çok güzel...yılmaz ve filiz yine başbaşa...ama umarım filiz hemen yumuşamaz yılmaza karşı...yılmazın sürünmesi lazım daha...başbaşa kaldıklarında bu sefer muratta olmayacak:)neler olacak acaba?
bu bölüme yine yılmaz&filiz sahneleri damgasını vuracak gibi:)diziyi artık çok büyük zevkle izliyorum:)

yılmaz filize acıdığı için böyle davranıyor diyen arkadaşlar yılmaz önce kendine acısın...filizin peşinde koşmaktan telef olmak üzere...

Ay90
22-03-06, 19:59
(yengecs, ayni seyleri begenmesek ve savunmasakda cok guzel bir yazi. Cok guzel yazmissin.)

Filiz'in bakislari belkide Emrah'in bakislarina benziyor (ki bana oyle gozukmedi. Benim gozume, sadece kafasi karisik genc bir kiz geldi) Veya belkide 15 yasindaki bir kiz gibi saf saf bakiyor.
Fakat bence bu karakteriyle uyuyor. Unutmayin, Filiz'in en tecrubesiz oldugu konu ask'tir. Daha once hic tatmadigi bir duygu. Filiz'in bir yani gercekten 15 yasindaki bir kiz. Saf ve dogal, hayatin pislikleri ile daha yeni yeni karsilasan birisi. Ailesi onu herzaman cok iyi kosullar altinda buyuttuler. Filiz hayatin kotu tarafiyla daha yeni yeni karsilasiyor diyebiliriz.
Ama Filiz'in baska bir yani'da tam tersi. Gayet olgunlasmis ve hanimefendi. Karsisindaki insan'a nasil davranacagini bilen birisi.

cok doğru yazmışsın angel16 arkadaşım. Filiz şimdiye kdr erkek arkadaşları oldu ama hicbirine aşık olmadı. Şimdi ye kdr sadece işyle ilgilenmiş bir kadın ve bu aşk konusunda cok tecrübessiz ondan buna gurursuz denilemez. Şimdiye kdr hep Filizin peşinden erkek ler koşmuş ama Yılmaz a aşık olmasıda Yılmaz ın ona başta baya ters davranmasıydı.
Türk örf ve adetlerimize bakarsak Filiz in yaptığı tabi doğru değildi ama bu gerek di yoksa Yılmaz hicbir zmn onun gercek yüzünü görmicekdi. Biliyosunuz ki Yılmaz bunu Salih e anlattığında cok şaşırdığını söylemişdi bu duruma. Neden hala tartışıyoruz anlamıyorum dizi yi seğredip görücez. Ama gittikce daha cok Filiz&Yılmaz sahneleri koyurlar her bölüme bunu söylim. Elif ve Yılmaz cılar a soruyorum siz gercekten Elif ve Yılmaz ın bunca olanlara rağmen, ELif in hamile olmazı, bu iki insanın da ayrıldıklarından beri hayatlarının tamamen değiştiklerinden hala kavuşucaklarına inanıyomusunuz? :img-huh:

Kurdoglu
23-03-06, 10:19
Cok degerli arkadasimiz first lady belki atifta bulundugu yorumu alinti yapmamis olarak yorumunu yazsaydi, eminim cok degerli mod.larimizdan ne uyari alirdi nede halen Elifci takilmayi marifet zanneden arkadaslarimizin eline koz vermis olurdu. Aslina bakilirsa first lady arkadasimizin yazdiklarinda hic bir anormallik yok, tamamen gercekci ve hakli tespitler. Dedigim gibi eger yorumunu alinti yapmadan yazmis olsaydi eminimki ne uyari alacakti nede hedef tahtasi haline getirilecekti.

Neyse ben asil meselemize geceyim yani Filiz ve Yilmaz askina. Arkadaslar bu ask oyle bir hale gelmistirki artik o cok koyu ve kati bildigimiz bazi Elifciler bile Elifin nekadar cahil, nekadar bencil, nekadar sonradan gorme, nekadar seviyesiz biri oldugunu itiraf eder olmuslar. Bu cumleleri ve Elif’e yakistirilan bu sifatlari bu arkadaslarimizdan okumak nekadar keyifli, nekadar hos, nekadar zevkli, nekadar tarifsiz anlatamam. Gercekten su andan itibaren sevincten Elifi elestirmeyi bile birakabilirim, cunku buna gerek kalmadi. En kati bildigimiz Elifcilerin bile Elifi elestirebildigine, yerden yere vurabildigine gore; operasyon tamamlanmistir ve gercekler su yuzune cikmistir.

Filizin hatalarini Elifin hatalariyla kapattigimizi dusunen arkadaslar zannedersem Filizin hatasizligini Elifin hatalariyla kirletmek arzusundalar. Ne kadar gereksiz gayretler bunlar boyle. Ne yani simdi siz Elifin hatalarini kabul ettiniz diye bizde Filize hatalarmi yamayalim? Bu mudur sizin insanliktan anladiginiz? Biz Filize hatasiz demiyoruz, Filiz Eliften cok daha fazla INSAN’dir, onun icinde kesinlikle sevilmeye layiktir diyoruz !

Gurbette hemde ahlak seviyesinin en dejenere olmus bir ulkesinde yasamak zorunda olan biri olarak, Filizin Italyada yetistigini dusunecek olursam, cok carpici gerceklerle karsilasmam an meselesi oluyor. Filiz Italya gibi yine ahlak seviyesinin cok asagilarda oldugunu bildigim bir ulkede tahsilini yapmis gelmis ve ilk defa Yilmaz gibi olaganustu bir kisilige sahip olan birine asik olmus. Filizin bukadar temiz, bukadar namuslu, bukadar ahlakli, bukadar duygulu kalabilmis olmasi onun basli basina olaganustu bir sahsiyete sahip oldugunun gostergesidir. Yilmazla duygularinin esirinde kalarak yapmis oldugu o (masum) hatayi dusunerek Filize hakaret etmek onu dahada yuceltir, cunku bu hata onun ASK’ina olan bagliligini ve caresizligini gostermistir.

Simdi donuyorum Elif hanima, yapmis oldugu butun hatalari siralayacak olsak bu yorum bitmez, onun icin son hatasini ele alalim, sadece en son hatasini. Neydi son hatasi? Hatirlayalim! Cocugunu aldirmaktaki israri ve kararliligi (hernekadar aldirmamis olsada bu onun sucsuz oldugunu kesinlikle ispatlamaz, cunku eger cocugun kalp atislarini duymamis olsaydi kesinlikle aldiracakti; kendi ifadesi !) ve tabiki Omere sergiledigi (kesinlikle bir insan’a yakismayacak kadar rezilce) tavirlari.

Simdi bizde butun bunlari bildigimiz halde hala kiyaslamaya devam ediyoruz. Filiz, Elif ismindeki ……..biiiiiiiiipppppp…….. karakterle kiyaslanamayacak kadar yuce ve engin duygulara sahip bir sahsiyet. Bu sahsiyeti kucultmeye calisan kendi sahsiyetini sorgulamali diye dusunuyorum.

Yorumumu yazarken ozellikle hakaret etmedigi halde hakaret ettigi iddia edilen first lady karsitlari goz onunde bulundurulmustur. Saygiyla (!) duyurulur….. (Yorumlarini siirlestirerek guzellestiren arkadaslarin yorumlarina katilmasamda keyifle okuyorum).

Not: Skoru 1-1 zanneden arkadaslar bilmelidirlerki Filiz musabakaya cikmadan “hukmen galip” ilan edilmistir !

zilan...
23-03-06, 12:33
fragmanı izledim çok güzeldi, filiz durusuya gidiyor, yılmazda peşinden gidiyor tabi, filiz yılmazı görünce çok sinirleniyor, arkasını dönüp gitmek istiyor amma yılmaz kolundan tuttu gitmesine izin vermedi, daha sonra yağmur altında ıslanıyorlar, filiz çok mutlu tabii yılmazda, bakalım neler olacak, yılmazı nasıl affetti bimiyorum ama büyük ihtimalle sarhoştu,,

cemotara
23-03-06, 12:45
Arkadaşlar fragmanı az önce izledim harika bir bölüm bizi bekliyor özellikle filiz yılmaz sahneleri çok güzel çok sevindim inşallah hep böyle birlikte görürüz yılmazla filizi birbirlerine çok yakışıyorlar ve çok tatlılarya

moderatörün notu : sitemizde büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelmektedir. bu nedenle de büyük harf kullanmak yasaktır. bakınızı : forum kuralları. / tubi

zilan...
23-03-06, 13:10
ARKADAŞLAR fragmanı ekledim, izlemek isteyenlere duyrulur,, herkese iyi seyirler, güzel bir bölüme benziyor,,

hsa
23-03-06, 14:51
evet ben de fragmanı gördüm! :) süper olucak bu bölüm,özellikle yılmaz-filiz sahneleri görmekten çok memnun olduğum belirtmek zorundayım. bakalım filiz yılmaz'a karşı koyabilecek mi? bence koyamıcak ya hayırlısı.. yarın'ı dört gözle bekliyorum.bu arada şiir yine müthiş

balim89
23-03-06, 14:59
zilan arkadasim fragman icin cok cok cooooookkk tesekkürler.....dedigin gibi muhtesem bir bölüm bizi bekliyor...insallahhhhhh bu bölüm yilmaz kendini ve duygularini biraz olsun anlar ve kendisiyle, duygulariyla ve beyniyle yüzlesir ve aslinda filiziiiiiii asik oldugunu ve onu cok sevdigini anlar en azindan kimseye söyleyip belli etmesede kendine itiraf eder............bu arada insallah filiz hemen yumusamaz hatta ona sirt cevirir ve sert davranir cünkü yilmaza az bile o cooooooookkk daha kötüüüü davranislar hak ediyor....biraz burnu sürtsün ve aci ceksin onun iyiceee pesinden kossun ondan sonra birlessinler....bu arada ömere neler oluyor her halde baska bir kadin vardi ama sanmam o elifi cok seviyor karisini aldatmaz sanmam yani....neyse bekleyelim görelim yinede muhtesem bir bölüm bizleri bekliyor.....

balim89
23-03-06, 15:02
haaa bu arada dikkatimi cekti bu haftanin siiri tamammiyle filize yazilmis gibi yani sanki filiz söylüyor onlari filizin azindan gibi dimi ......ne dersiniz????

yengecs
23-03-06, 15:23
Cok degerli arkadasimiz first lady belki atifta bulundugu yorumu alinti yapmamis olarak yorumunu yazsaydi, eminim cok degerli mod.larimizdan ne uyari alirdi nede halen Elifci takilmayi marifet zanneden arkadaslarimizin eline koz vermis olurdu. Aslina bakilirsa first lady arkadasimizin yazdiklarinda hic bir anormallik yok, tamamen gercekci ve hakli tespitler. Dedigim gibi eger yorumunu alinti yapmadan yazmis olsaydi eminimki ne uyari alacakti nede hedef tahtasi haline getirilecekti.

Neyse ben asil meselemize geceyim yani Filiz ve Yilmaz askina. Arkadaslar bu ask oyle bir hale gelmistirki artik o cok koyu ve kati bildigimiz bazi Elifciler bile Elifin nekadar cahil, nekadar bencil, nekadar sonradan gorme, nekadar seviyesiz biri oldugunu itiraf eder olmuslar. Bu cumleleri ve Elif’e yakistirilan bu sifatlari bu arkadaslarimizdan okumak nekadar keyifli, nekadar hos, nekadar zevkli, nekadar tarifsiz anlatamam. Gercekten su andan itibaren sevincten Elifi elestirmeyi bile birakabilirim, cunku buna gerek kalmadi. En kati bildigimiz Elifcilerin bile Elifi elestirebildigine, yerden yere vurabildigine gore; operasyon tamamlanmistir ve gercekler su yuzune cikmistir.

Filizin hatalarini Elifin hatalariyla kapattigimizi dusunen arkadaslar zannedersem Filizin hatasizligini Elifin hatalariyla kirletmek arzusundalar. Ne kadar gereksiz gayretler bunlar boyle. Ne yani simdi siz Elifin hatalarini kabul ettiniz diye bizde Filize hatalarmi yamayalim? Bu mudur sizin insanliktan anladiginiz? Biz Filize hatasiz demiyoruz, Filiz Eliften cok daha fazla INSAN’dir, onun icinde kesinlikle sevilmeye layiktir diyoruz !

Gurbette hemde ahlak seviyesinin en dejenere olmus bir ulkesinde yasamak zorunda olan biri olarak, Filizin Italyada yetistigini dusunecek olursam, cok carpici gerceklerle karsilasmam an meselesi oluyor. Filiz Italya gibi yine ahlak seviyesinin cok asagilarda oldugunu bildigim bir ulkede tahsilini yapmis gelmis ve ilk defa Yilmaz gibi olaganustu bir kisilige sahip olan birine asik olmus. Filizin bukadar temiz, bukadar namuslu, bukadar ahlakli, bukadar duygulu kalabilmis olmasi onun basli basina olaganustu bir sahsiyete sahip oldugunun gostergesidir. Yilmazla duygularinin esirinde kalarak yapmis oldugu o (masum) hatayi dusunerek Filize hakaret etmek onu dahada yuceltir, cunku bu hata onun ASK’ina olan bagliligini ve caresizligini gostermistir.

Simdi donuyorum Elif hanima, yapmis oldugu butun hatalari siralayacak olsak bu yorum bitmez, onun icin son hatasini ele alalim, sadece en son hatasini. Neydi son hatasi? Hatirlayalim! Cocugunu aldirmaktaki israri ve kararliligi (hernekadar aldirmamis olsada bu onun sucsuz oldugunu kesinlikle ispatlamaz, cunku eger cocugun kalp atislarini duymamis olsaydi kesinlikle aldiracakti; kendi ifadesi !) ve tabiki Omere sergiledigi (kesinlikle bir insan’a yakismayacak kadar rezilce) tavirlari.

Simdi bizde butun bunlari bildigimiz halde hala kiyaslamaya devam ediyoruz. Filiz, Elif ismindeki ……..biiiiiiiiipppppp…….. karakterle kiyaslanamayacak kadar yuce ve engin duygulara sahip bir sahsiyet. Bu sahsiyeti kucultmeye calisan kendi sahsiyetini sorgulamali diye dusunuyorum.

Yorumumu yazarken ozellikle hakaret etmedigi halde hakaret ettigi iddia edilen first lady karsitlari goz onunde bulundurulmustur. Saygiyla (!) duyurulur….. (Yorumlarini siirlestirerek guzellestiren arkadaslarin yorumlarina katilmasamda keyifle okuyorum).

Not: Skoru 1-1 zanneden arkadaslar bilmelidirlerki Filiz musabakaya cikmadan “hukmen galip” ilan edilmistir !

Kurdoglu yine cirkinlesmissin. Yukaridaki yazinin belli bi kismindan sonrasini okumadim zaten, cogunlukla yaptigim gibi. Karakterine yonelik degil yukarida yazdiklarina ve daha oncekilere yonelik belirtmek istiyorum. Seviyesiz, saygisiz, ben merkezci, sanattan yoksun, dizideki karakterlere yonelik uslupsuz konusmalarin, uyelerimize yaptigin hakaretler, diger uyelerin yazdigi cirkin yazilara destekleyici ve gazlayici uslubun, Filizci - Elifci onderligi yapman, insanlara sinif ayrimi yapman ve kisacasi forumu kirlettiginden oturu rahatsizlik verdigini soylemek isterim.

DN: Bu kadar kafa patlatipta sanatla alakasiz tamamen kustahca yazilmis olan yazilarini ben olsam marifet sanmazdim.

tubi
23-03-06, 15:41
sevgili yengeç

Kurdoğlunun yazısını üç defa daha okudum. senin görüp de benim göremedim seviyesiz, saygısız, çirkin, üyelere yapılan hakaretler, diğer üyelerin yazdığı çirkin yazılara destekleyici ve gazlayıcı uslüb acaba nerede? ben burada moderatör olarak bulunmaktayım. mesajlarınız belirli bir çerçeve içerisinde yazdığınız müddetçe de sadece sizi okuyorum. fakat müdahale etmem gereken yerler de de müdahale ediyorum. belirtmek isterim ki kurdoğlu hiç birinizin yapmadığı bir şeyi yapıyor emin olabilirsiniz.

bence kurdoğlunun mesajını alıntı yaparak tamamen hakarette bulunan da sensin. bu durumda seni uyarmak zorundayım.

uyarı 1 yengeç.

saygılar

moderatör

tubi

yengecs
23-03-06, 16:17
Cok degerli arkadasimiz first lady belki atifta bulundugu yorumu alinti yapmamis olarak yorumunu yazsaydi, eminim cok degerli mod.larimizdan ne uyari alirdi nede halen Elifci takilmayi marifet zanneden arkadaslarimizin eline koz vermis olurdu.(Diger uyelerin fikirlerine saygisizlik, kisilige hakaret) Aslina bakilirsa first lady arkadasimizin yazdiklarinda hic bir anormallik yok, tamamen gercekci ve hakli tespitler.(arkadasi resmen gaza getirme dedigim yer) Dedigim gibi eger yorumunu alinti yapmadan yazmis olsaydi eminimki ne uyari alacakti nede hedef tahtasi haline getirilecekti.

Neyse ben asil meselemize geceyim yani Filiz ve Yilmaz askina. Arkadaslar bu ask oyle bir hale gelmistirki artik o cok koyu ve kati bildigimiz bazi Elifciler bile Elifin nekadar cahil, nekadar bencil, nekadar sonradan gorme, nekadar seviyesiz biri oldugunu itiraf eder olmuslar.(dizideki karaktere resmen hakaret ve yine Elifci Filizci ayrimi)Bu cumleleri ve Elif’e yakistirilan bu sifatlari bu arkadaslarimizdan okumak nekadar keyifli, nekadar hos, nekadar zevkli, nekadar tarifsiz anlatamam. Gercekten su andan itibaren sevincten Elifi elestirmeyi bile birakabilirim, cunku buna gerek kalmadi. En kati bildigimiz Elifcilerin bile Elifi elestirebildigine, yerden yere vurabildigine gore; operasyon tamamlanmistir ve gercekler su yuzune cikmistir.

Simdi donuyorum Elif hanima, yapmis oldugu butun hatalari siralayacak olsak bu yorum bitmez, onun icin son hatasini ele alalim, sadece en son hatasini. Neydi son hatasi? Hatirlayalim! Cocugunu aldirmaktaki israri ve kararliligi (hernekadar aldirmamis olsada bu onun sucsuz oldugunu kesinlikle ispatlamaz, cunku eger cocugun kalp atislarini duymamis olsaydi kesinlikle aldiracakti; kendi ifadesi !) ve tabiki Omere sergiledigi (kesinlikle bir insan’a yakismayacak kadar rezilce) tavirlari.(yine dizideki karaktere hakaretler)

Simdi bizde butun bunlari bildigimiz halde hala kiyaslamaya devam ediyoruz. Filiz, Elif ismindeki ……..biiiiiiiiipppppp…….. karakterle (burdada kufur etti buyuk bi ihtimalle) kiyaslanamayacak kadar yuce ve engin duygulara sahip bir sahsiyet. Bu sahsiyeti kucultmeye calisan kendi sahsiyetini sorgulamali diye dusunuyorum.

Yorumumu yazarken ozellikle hakaret etmedigi halde hakaret ettigi iddia edilen first lady karsitlari goz onunde bulundurulmustur. Saygiyla (!) duyurulur…..(yine arkadasi gaza getirmeye devam) [/orange] (Yorumlarini siirlestirerek guzellestiren arkadaslarin yorumlarina katilmasamda keyifle okuyorum).

Not: [COLOR=Red]Skoru 1-1 zanneden arkadaslar bilmelidirlerki Filiz musabakaya cikmadan “hukmen galip” ilan edilmistir !

Sevgili tubi,

Sanirim benim okuyus tarzim farkli.. Uzgunum, ama dizideki karaktere kufur bile etmis birine nasil olurda uyari vermezsiniz. Ayrica yukarida belirtmedigim uyelere hakaret kismi, bi cok kisiye edilmistir. Bana yapilan bi hakareti hatirliyorum; "ne kadar fikirlerinden igrensemde.." tarzinda bi konusmasi olmustur..ve buna benzeri konusmalar zamaninda edilmistir. Zamanim fazla olmadigi icin o mesajlari bulamayacagim.

Adminle baglantiya geciceyim..

Yinede tesekkurler.

ayse
23-03-06, 16:28
Arkadaşlar bir daha bu konuda kişiler birbirlerinin ismini belirterek mesaj yazarlarsa kim olursa olsun uyarı yapmadan derhal üyeliğini süresiz yasaklıyacağım. Bir diziyi gerçekmiş gibi yaşayarak insanların birbirini kırmasına artık bir son nokta koymanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu tartışmaların içinde yer alan taraflar lütfen bana özel mesaj veya yazdıklarıma cevap göndermesinler. Şuandan itibaren bu bölümle özel olarak ilgileniyorum. Ihlamurlar altında yorumlarınız haricinde mesaj istemiyorum..

Saygılarımla
Dizifilm.com Admini
ayse

hsa
23-03-06, 16:51
haaa bu arada dikkatimi cekti bu haftanin siiri tamammiyle filize yazilmis gibi yani sanki filiz söylüyor onlari filizin azindan gibi dimi ......ne dersiniz????

Evet arkadaşım,doğru düşünmüşsün. Filize yazılmış ve filizin söylediği bir şiir gibi...Fragman cidden çok hoş olmuş,sürekli izliyorum.

dalya
23-03-06, 17:42
Ilk bölümün özeti.. Biraz okuyalim..
Varoşların güzelliğiyle dillere destan Elif'i, gönlünü mahallenin yürekli delikanlısı Yılmaz'a kaptırmıştır. Dürüstlüğüyle çevresindekilerin sevgisini kazanmayı başaran Yılmaz'ın gözü Elif'den başka kimseyi görmez. Birbirlerine deli gibi aşık olan Yılmaz ve Elif'in tüm arzuları evlilik hazırlıklarını bir an önce bitirip, birbirlerine kavuşmak ve masallardaki gibi hayatları boyunca mutlu olmaktır.

Yılmaz bir gümrükte, Elif ise çok büyük bir tekstil fabrikasında işçidir. Elif'in güzelliğini tek fark eden Yılmaz değildir. Tek-Stil fabrikasının veliahttı Ömer de Elif'i görünce büyülenmiş ve yakın takibe almıştır. Varoşlardan çok uzakta zengin bir hayat yaşayan Ömer ve kız kardeşi Filiz için samimi bir aşka sahip olmak en büyük zenginliktir. Filiz yurtdışında eğitim görmüştür ve işinde çok başarılıdır. Başarılı olmadığı tek konu ise aşktır. Filiz, tanımasa da Yılmaz'ın Elif'e olan sevgisinden etkilenir. İçten içe, Yılmaz gibi bir erkeğin karşısına çıkacağı günü bekler, belki de beklediği beyaz atlı prens Yılmaz'dan başkası değildir.

Elif yaşadığı yoksul hayattan bıkmıştır. Bazen alamayacağı elbiselere bakarken özendiği zengin yaşamın hayalini kurar. Elif için para ve gösteriş ne kadar önemliyse Yılmaz için de o kadar önemsizdir. Aralarındaki en büyük uçurum budur.
Beklenmedik bir kaza Elif, Yılmaz, Ömer ve Filiz'in kaderlerini birleştirir. Elif'in patronu Ömer otomobiliyle Yılmaz'a çarpar. Yılmaz kazayı ucuz atlatmıştır. Bu kaza Yılmaz'a ve Elif'e birbirlerine verdikleri değeri hatırlatır. Elif'in annesi Müjgan kızının Yılmaz ile kendisi gibi yoksul bir hayat yaşayacağı fikrindedir, yol yakınken Yılmaz'ı bırakmasını söyler durur. Elif'in ise kararı kesindir, Yılmaz ile evlenecektir.
Yılmaz çalıştığı gümrükte kaçak insan ticareti yapanların oyununu bozar. Dikkati sayesinde yabancı uyruklu birinin hayatını kurtarırken diğer taraftan işlerini bozduğu kişilerin düşmanlığını kazanır.

Ömer, Elif'i gördükten sonra ona daha yakın olabilmek için elinden geleni yapar. Sırf Elif'e baktı diye adam döven Yılmaz, Ömer'in farkında değildir. Ömer, Elif'in tanıdığı diğer kızlardan faklı olduğunu hisseder. Onu Elif'e doğru çeken bir şey vardır, yoksa bu aşk mıdır?

Kurdoglu
23-03-06, 17:49
Fragmani nihayet bende izledim, fragmani koyan arkadasimiza tekrar tekrar tesekkur ediyor saygilar sunuyorum.(isim belirtmek yasaklandigi icin ismini yazamiyorum arkadasim, sen anla artik)

Fragmandaki derinlik:
Ellerim ve ayaklarim kanat olmus sanki; bulutlarin uzerinde yuzmek, yagmurlarin altinda Ihlamurlar Altindayi izlemek, gokyuzunun maviliklerine dogru kanatlarimi delice cirparak ucabilmek, Islak yureklere F ile Y harflerini yazabilmek ancak bukadar guzel bi fragmanla siirlestirilebilirdi.

Fragmanin yine 3/4 u sadece ve sadece Filizle Yilmaz'a ayrilmis. Bu ayrintilar fragmani izleyememis olan arkadaslar icin bukadar detayli anlatilmistir. Izleyemeyen arkadaslar, fragmani izlemeden diziyi izlemesinler, dost(!) tavsiyesi....

Ebr0e
23-03-06, 18:24
Bazi insanlar burda dizi seyretiklerini unutuyorlar herhalde...
Yok Elif karakteri soyle yok elif karakteri boyle...Sanki gercek?
Ona bakarsan Filizde 3 kere gordugu biriyle beraber oldu hemen otele gitti
ayrica filiz ikinci gun bile istemisti?ELif karaktersiz oluyorsa FILIZ NE oluyor?
Dedigim gibi ben artik bu olaylara girmek istemiyorum cok sacma cunki
dizi seyredip hep beraber gorucez kimi kimi nasil sevdigini
Ayrica yilmazin elifi sevdigi zaten cok acik ve net
yilmaz ve elif
soz vermis asklara dicem hep ben:D

BERNA
23-03-06, 19:55
fragmanı izleme şansım oldu forumdaki dostlar sayesinde teşekkür ederim

Yılmaz'ın uzun zamandan beri ilk defa bu kadar mutlu olduğuna dikkat çekmek istiyorum ve bunun yorumunu da size bırakıyorum. Hep aynı şeyleri yazmayı tekrarlamak gereksiz. Zaten hepimiz Yılmaz'ın ne kadar değiştiğini görüyoruz.

Ömer'in aldatma ve aldatılma konusundaki hassasiyetini düşünerek hala çok sevdiği Elif'i aldatmayacağını düşünüyorum. Umarım Kemal ve Ekrem'e de