Tüm Versiyonu Göster : Pars Narkoterör (Arşiv)

Sayfalar : 1 [2] 3 4

arkan61
25-01-08, 19:06
Bazı oyunculara doğu şivesi yakışmamış.. Mesela Attila Olgaç..Çok düzgün Türkçeye sahip bir oyuncu, İstanbul ağzıyla konuşmasını tercih ederdim..

Ayrıca; geçenlerde gazetede de okudum, bende aynı fikirdeyim. Terör ya da suç içerikli her dizide maşallah konuşma dili ya doğu şivesi ya da Kürtçe. Bence burda bir karalama var. Kürtçe teröristlerin,suçluların diliymiş gibi gösteriliyor. Bu toplumu bölmekten başka birşeye yaramaz. Artık şu Kürt&terör işini daha fazla abartmasalar diyorum. Dizi dahi olsa tolumu ayırmaya sebep olabilir istemeden de olsa.. .

Ben Kürtçe bilmem de, konuşmamda.. Ama yinede bu yapılanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

ben buna katilmiyorum orda kürtceden fazla türkce konusuldu, simdi diyebilirmiyiz terörün dili türkce diye? hayir ! ayrica benim arkadasim da izledi ve atila olcagin sivesini cok abartili bulmus, arkadasima sordum sen hic dogudaki insanin nasil sive konustugunu gördünmüde buna cok abartili olmus diyorsun?

ben kendi acimdan birsey söyliyebilirim, ben karadenizliyim ve orda cok siveli konusuyorlarki ben bile anlamiyorum ,yani sizin dediginiz abartili sivenin, elinizde bir ölcü varmi da siz nekadar abartili olduguna karar veriyorsunuz?

hem diger dogu dizilerinde bile atila olgac dan daha siveli konusan insanlar var , sadece kötü adam havasini konusmalarinda bile yansitiyor atila olgac,,,,,

!! Elyf !!
26-01-08, 03:29
Pars logosu tartışması

SHOW TV'nin yeni dizisi Pars: Narkoterör'ün jeneriğinde kullanılan pars başı figürü tartışma yaratacağa benziyor. Zira söz konusu figür, su götürmeyecek biçimde Thundercats adlı çizgi filmin logosunu çağrıştırıyor. Pars: Narkoterör'deki hayvan başının biçimi, rengi, baktığı yön ve betimleme şekli gibi tüm grafik unsurlar, ülkemizde de yayınlanan Thundercats'teki figürle neredeyse aynı. Tek fark, çizgi filmdeki parsın ağızının, dizi filmdekinden daha açık olması. Grafik sanatçıları bazen farkında olmadan etkilenir ya da esinlenirler. Bu kez de benzer bir durumun gerçekleşmiş olduğunu ümit ediyorum.

Kaynak : Sabah Gazetesi / Yüksel Aytuğ

bette
26-01-08, 15:37
ben buna katilmiyorum orda kürtceden fazla türkce konusuldu, simdi diyebilirmiyiz terörün dili türkce diye? hayir ! ayrica benim arkadasim da izledi ve atila olcagin sivesini cok abartili bulmus, arkadasima sordum sen hic dogudaki insanin nasil sive konustugunu gördünmüde buna cok abartili olmus diyorsun?

ben kendi acimdan birsey söyliyebilirim, ben karadenizliyim ve orda cok siveli konusuyorlarki ben bile anlamiyorum ,yani sizin dediginiz abartili sivenin, elinizde bir ölcü varmi da siz nekadar abartili olduguna karar veriyorsunuz?

hem diger dogu dizilerinde bile atila olgac dan daha siveli konusan insanlar var , sadece kötü adam havasini konusmalarinda bile yansitiyor atila olgac,,,,,

Attila Olgaç'a doğu şivesi yakışmamış,onun ağzında çok abartılı,eğreti durmuş dedim ben. Yoksa doğudakilerin nasıl konuştuğunu bir doğulu olarak ben çok iyi biliyorum. Ama adamına göre.. Her oyuncu o şiveyi yakıştıramıyor işte kendisine... Attila Olgaç süper bi oyuncu ama dediğim gibi ona İstanbul ağzıyla konuşmak çok daha yakışıyordu.. Bence...

MoOnDaNcE-11
28-01-08, 04:18
Bazı oyunculara doğu şivesi yakışmamış.. Mesela Attila Olgaç..Çok düzgün Türkçeye sahip bir oyuncu, İstanbul ağzıyla konuşmasını tercih ederdim..

Ayrıca; geçenlerde gazetede de okudum, bende aynı fikirdeyim. Terör ya da suç içerikli her dizide maşallah konuşma dili ya doğu şivesi ya da Kürtçe. Bence burda bir karalama var. Kürtçe teröristlerin,suçluların diliymiş gibi gösteriliyor. Bu toplumu bölmekten başka birşeye yaramaz. Artık şu Kürt&terör işini daha fazla abartmasalar diyorum. Dizi dahi olsa tolumu ayırmaya sebep olabilir istemeden de olsa.. .

Ben Kürtçe bilmem de, konuşmamda.. Ama yinede bu yapılanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Sevgili bette ,

Attila Olgac benim en sevdigim oyunculardan bir tanesi . Aksanli konusmasini biraz yadirgamissin . Valla ne yala soyleyim , bana da garip geldi . Aklimda hala Kurtlar Vadisinin Kilic imaji var . Ama o kadar super bir oyuncu ki , yeni rolunun altindan kolaylikla kalkti , hemen isindim . Bence cok iyi oynadi .

Kurtce konusuna gelince , elbette ki kurtce teror dili degil . Bugun bu ulkede bu dili konusan herhalde en az 10 milyon insan vardir ki cogunun terorle alakasi bile yok . Kurtler , kurtce Turkiye'nin bir gercegi . Biz turkler anadoluya gelmeden onlar burdaydi , hatirlatirim...

Devlet bu dili yasaklayarak elbette cumhuriyetin bekasi icin dogru olani yapiyor ama sonucta insanlarin aralarinda hangi dilde konusacagina karisamayiz . Ama tum teroristler de bu dili konusuyor ,bunu da unutmayalim...

Ben ilk bolumu cok begendim . Bir tek bastaki catisma sahnesini pek tutmadim , daha iyisini yapabilirlerdi . Ama kaliteli bir yapim olacak . Tabii kurtlar vadimizin yerini tutamaz , ama olsun :img-wink:

Insanlari , ozellikle gencleri uyusturucu konusunda cok iyi bilgilendirmek ve onlari bu illetten sakindirmak gerekiyor .

Istanbul'un merkezi , beyoglu-taksim tam bir uyusturucu cenneti olmus durumda ne yazik ki . Nerdeyse her barda , gece klubunde esrar , extacy kokain satiliyor . Anadoluda , yurtdisinda yasayanlarimiz pek bilmez ama ne yazik ki gercek bu...

!! Elyf !!
28-01-08, 07:16
'Pars Narkoterör' Vanlılar'ı kızdırdı

Ercan DEMİRCİ/SABAH

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, dizide kentlerinin uyuşturucu merkezi gibi gösterildiğini vurgulayarak isyan etti: Bunun adı terbiyesizliktir!..

Osman Sınav'ın yönettiği 'Pars Narkoterör' dizisi Vanlılar'ın tepkisini çekti. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve sivil toplum örgütleri, bir toplantı düzenleyerek şehirlerinin 'uyuşturucu merkezi' gibi tanıtılmasını kınadı.

ÖZÜR DİLESİNLER
Belediye Başkanı Yenigün, "Uyuşturucu ticaretinin merkezi ve baronların kontrolünde bir şehir gibi yansıtılıyoruz. Bunun adı en hafif ifadesiyle terbiyesizliktir" dedi. Burhan Yenigün, tepkisini şöyle ifade etti: "İnsanlık düşmanı olan uyuşturucu ticaretinde Van, Asya kıtası ile batı arasında sadece bir geçiş güzergahı olarak kullanılmaktadır. Bu uluslararası kaçakçılık ve güvenlik birimleriyle ilgili bir konudur. 'Pars Narkoterör'ü kınıyoruz. Diziyi çeken ve yayınlayanların Van halkından özür dilemesini bekliyoruz. RTÜK'e de gerekli yasal işlemleri yapması için çağrıda bulunuyoruz. Bu dizi yayından kaldırılmalı!"

Kaynak : Sabah Gazetesi

kurti1
28-01-08, 12:12
:img-pilot:img-pilot

istanblue
28-01-08, 16:31
valla bu van belediye başkanının yaptığı açıklamayı anlamış değilim..yani türkiyede ki herkes uyuşturucunn van dan geçtiğini biliyor.neden böyle bi tepki vermiş anlamadım ama tabii bu haberi sabah gazetesinin yayınlamış olmasına şaşmadım..

RODYA
29-01-08, 00:35
neyse. bir aksilik çıkmaz ve dizi kalkmazsa bende 4 ncü bölümden itibaren dahil olacağım dizi ye.karadeniz mafiası olarak. sevenlere sevmeyenlerde duyurulur.
youtube a plajda yazıp fragman izleyebilirsiniz. orda tekrar gürgen ile beraber uzun metraj da çalışmamız oldu. orda da karadeniz mafiasını canlandırıyorum. (balyoz remzi) hepinize sevgiler saygılar aydoğan oflu.(kurti):happy0064:good:

Bu çok güzel bir haber aydoğan abi:img-yes::happy0064

Seni görmeyi özlemiştik.

Plajda filmini de çok merak ediyorum

delfin23
29-01-08, 09:02
TELEVİZYONA TEPEDEN BAKIŞ

Dillerin masum olduğuna, kapalı devre sistemler gibi zamandan ve mekândan azade bir şekilde işlediğine inandığımız zamanlar geride kalalı çok oldu. Çağdaş ideoloji kuramları bize dillerin hiç de masum olmadıklarını, toplumdaki iktidar ilişkilerinin dile yansıdığını, onunla iç içe geçtiğini ve böylece yeniden üretildiğini göstereli neredeyse yarım asır oluyor. Ama yazının başlığı bu genel olguyla alakalı değil. Üstelik söz konusu olgu, dilleri suçlu hale getirmez, olsa olsa iktidar ilişkileriyle malul kılar, o kadar. Bu kusur ise dillerin her birinin kendine has tadını, güzelliğini, ahengini, edebiyatını etkilemez.
Yukarıdaki başlık Kürtçe'nin ülkemiz koşullarından kaynaklı daha özgül bir serüvenine işaret etmeyi amaçlıyor. 21 Ocak 2008 akşamı, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Pars Narkoterör dizisindeki kullanım süresi ve biçimi yazıya vesile oldu.
Cumhuriyet tarihi boyunca uygulanan resmi dil ve kimlik politikalarından dolayı Kürtçe kâh kelimesi başına ceza yazılan, kâh yok sayılan ve mahkeme tutanaklarına "anlaşılmaz" nitelemesiyle geçen "suçlu" bir dil oldu. 1982 Anayasası'nın 26. maddesinde, düşüncelerin açıklanması ve yayılmasında kanunla yasaklanmış olan herhangi bir dil kullanılamaz denilmekteydi. Bu yasadan dolayı hapisle cezalandırılanlar çok oldu. Daha sonra, Ekim 1983'te çıkarılan bir yasa ile Kürtçe'nin kullanılması tümüyle yasaklandı. Sonraki yıllarda bu yasak kaldırıldı ve 2000 başlarında gerçekleştirilen reformlarla Kürtçe'nin kullanım alanı genişledi. Böylece Türkiyeli okurun Mehmed Uzun'un Siya Evine /Yitik Bir Aşkın Gölgesi, Bira Qedere/Kader Kuyusu gibi romanlarını, yazarın anadilinden okumaları mümkün oldu. Şakiro, Karapete Xeco gibi unutulmaz dengbejlerin kasetleri ve CD'leri yaygın bir dinleyici kitlesine ulaştı. Yunus Emre'nin, Karacoğlan'ın dizelerinden aldığımız tada, Feqye Teyran'ınkinden, Melaye Ceziri'ninkinden aldıklarımız eklendi. Her ne kadar siyasi partiler ve seçim kanunları gibi Kürtçe'nin kullanımını halen ceza konusu yapan yasalar mevcut olsa da, geçmişle kıyaslandığında Kürtçe'nin "suç" dosyasının hayli inceldiği açık.
Lakin, ülkemizin demokratikleşmesi ve dilsel-kültürel zenginliği açısından olumlu adımlar olarak değerlendirebileceğimiz bu gelişmelere yeterince sevinemiyoruz. Çünkü Kürtçe'nin yasal düzlemde "suç"lu olmaktan çıkarılmasına toplumsal düzlemde ötekileştirilmesi süreci eşlik ediyor. Politik atmosferin de etkisi ile sırf dinledikleri müzik Kürtçe olduğu için dayak yiyen gençler oldu nitekim. Neyse ki, bu tür olaylar yaygınlaşmadı.

Doğu şivesi
İlk bölümünde sergilendiği haliyle Pars dizisi bu açıdan kaygı verici nitelikteydi. Dizi oyuncuları arasında uzun Kürtçe diyaloglar geçti. Kürtçe'nin suçlu addedildiği yıllar boyunca, sinema filmlerinde, televizyon dizilerinde tek bir kelime Kürtçe işitilmedi. Kimi hüzünlü sahnelerde, uzaktan bir Kürtçe ağıtı çağrıştıran ama kelimeleri anlaşılmayan ezgiler çalındı kulağımıza ara sıra, daha ötesi değil. Yasaklar kalktıktan sonra da ulusal düzeyde yayın yapan televizyon kanallarında değişen fazla bir şey olmadı. Kürtler ya da Kürtlük filmlerde ve dizilerde "doğu" olarak temsil edildiği için kırık ve suni bir "doğu şivesi" yakıştırıldı kendilerine. 2000 başlarındaki kapsamlı reformların bir parçası olarak TRT Kürtçe yayına başladıysa bile, Kürtçe yayın, haftada bir saatle sınırlandırılmanın ötesinde, neredeyse kimsenin izleyemeyeceği bir saatte yapıldı.
Buna karşın Pars dizisinin oyuncuları başından itibaren uzun uzun Kürtçe konuştular. Üstelik bu, sabah altıda falan değil, "prime time"da yayınlanan bir diziydi. Dizinin özgünlüğü Kürtçe'nin kullanım süresi ile sınırlı değildi. Dilin kullanım biçimi daha dikkat çekiciydi. Diziyi izlemiş olanların da hak verecekleri gibi, bu kullanım, ülkemizde kullanılan bir dilin herhangi bir televizyon dizisine doğal yansıması olarak nitelenebilecek türden değildi. Konuşmalar ne günlük yaşamdaki diyaloglara benziyordu, ne mahalle kavgalarındakine, ne Mehmed Uzun'un romanlarındakine benziyordu, ne Şakiro'nun klam'larındakine, ne anneyle çocuğunun konuşmasına benziyordu ne de iki sevgilinin muhabbetine. Yaptıkları işin korkunçluğu, fiziksel görünümlerinin korkunçlaştırılmasıyla pekiştirilen bir avuç uyuşturucu taciri arasındaki iğrenç diyalogların aracılığını yapıyordu Kürtçe kelimeler. Dizide Kürtçe suç ve suçluyla öyle özdeşleştirilmişti ki, metroda ya da otobüste bu dili kullananlara kuşkuyla bakmamak zor olacak.
Dizinin devamında Kürtçe'yi suçla özdeşleştiren bu yaklaşıma son verilmesini umuyorum. Böylesi bir yaklaşım sadece bir dile haksızlık olduğu için değil, dilin insanları birbirine yakınlaştırma işlevini tersine çevirip uzaklaşmalarına yol açacağı için de.

HANDAN ÇAĞLAYAN / Radikal

yakupoglu61
29-01-08, 11:05
ilk bölüme göre daha anlaşılır ,daha iyi bi bölümdü,
binbaşının ölecek olması kötü ama bu durum şamilin yolunu açacak ,
şamilin o kadar sormasına rağmen vahidin kim olduğunu neler yaptığını anlatmaması kötü,
Zülüfde bilmeden herşeyi babasına söylüyo yaw kardeşim operasyon gizli kalması gereken bişeydir babanda olsa bunu hiçkimseye sölememen gerekiyor bide narkotikçi olacak...!

mxrxt
29-01-08, 13:31
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
28 Ocak 2008 Pazartesi
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Elveda Rumeli [net] Atv 10,50 24,20
2 Arka Sokaklar [net] Kand 8,90 20,50
3 Doktorlar [net] Show 8,80 20,00
4 Bicak Sirti [net] Kand 8,20 20,30
5 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,90 23,10
6 Kopru [net] Star 7,40 17,70
7 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 6,90 19,90
8 Spor Gundemi Kand 6,90 18,10
9 Pars Narkoteror [net] Show 6,60 16,00

TOTAL
28 OCAK 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 13,50 29,30
2 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 9,10 26,50
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,60 21,90
4 KOPRU [NET] STAR 8,60 21,60
5 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,10 17,50
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 7,30 18,40
7 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 7,00 15,10
8 SPOR GUNDEMI KAND 6,70 15,80
9 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 5,70 14,30

Kaynak:ucankus

elifnazzz
29-01-08, 14:02
:icon_whisgüsel bi bölümde herşey ortaya çıkmaya başladı...
ama çok sinir oldummmm:img-cool2çünkü;araba tam patladı ve reklam werildi.
reklamlar bitince galiba dewamı gelicek zannettim bi baktım biraz daha geriden alıp arabayı tekrar patlattılar ve bittii !!
:img-cool2

fatosum
29-01-08, 14:22
merhabalar

ıkı dızı arasında zap yaparak ızlıyorum gazı ve narkoteror ıcerık olarakta benzetıyorum ben neyse konuya donuyorum:img-yes:

samıl cok hos adam yaa ben sevıyorum onu zulufun aılesı karsısında nasıl mahcup nasıl utangac canımm samıl:img-in_lo:img-in_lo

zulufun aılesının gercek kımlıgını ogrenırse samıl yınede evlenırmı zulufle sonucta oda narkotıkte calısıyor acaba dengeler karısırmı dıye dusunuyorum:icon_whis

asena avukat beyle ask olayı mı olacak oguz galelıyı acı hayatta sevmıyordum halada oleyım sanırım gorunce yıne ıyy dedım:img-yes::img-yes:

neyse bakalım daha neler olucak:icon_whis:icon_whis

çeşm-inaz
29-01-08, 14:30
2. bölüm,1.bölüme nazaran daha güzel ve anlaşılırdı.:img-yes:ben,açıkçası reytingleri daha iyi bekliyordum.:img-yes:
bu bölümde,taşlar yerine oturmaya başladı.binbaşı selçuk'un,emekli paşa ile konuşmaları süperdi.:good::happy0064

çağla7
29-01-08, 15:34
bu bölüm ilkinden iyiydi. eleştirilere kulak verip acayip şiveyi biraz düzeltip anlaşılır hale sokmuşlar ama hala abartılı bir şive var biraz daha gerçekçi olursa daha iyi olacak, baş roldeki çocuk biraz toy umarım oyunculuk eğitimi alıyordurda kendini geliştirir, ama ilk bölüme oranla iyileşme var ama ilk bölümün bıraktığı kötü intiba reyting kaybına sebep olmuş, bu şekilde iyiye doğru giderse reytinglerde toparlanacaktır, bence bu reytingler aslında 1. bölümün karnesi.
gelelim bölüme son sahnedeki patlama güzeldi, operasyon sahneleride güzeldi, sadece başroldeki çocuğun daha henüz arkası dönükken teröristi görüp abi diye bağırması haricinde tabi. uyuşturucu trafiğine hükmeden koca uyuşturucu baronlarının ucube bir yerde yemek pişirip yemeleri biraz abes kaçtı onun dışında iyiydi.

fatosum
29-01-08, 15:36
bınbasının cevapları cok guzeldı ordudan atılan beye ne demelı ne kadar basıttır ne kadar alcakcadır cevapları:img-wink:
helal olsun bınbası selcuk bır mılyon dolar kolay reddelmez ama ettı ayakta alkıslamak gerek bır avuc mehmetcıklerı ıle bınbası selcugu:happy0064

bınbası selcuk sehıt olacak sanırım jenerıkte samılın unıformalı goruntusude ordan kalma bence:icon_whis

çağla7
29-01-08, 15:39
valla bu van belediye başkanının yaptığı açıklamayı anlamış değilim..yani türkiyede ki herkes uyuşturucunn van dan geçtiğini biliyor.neden böyle bi tepki vermiş anlamadım ama tabii bu haberi sabah gazetesinin yayınlamış olmasına şaşmadım..

zaten Türkiyede film sektörünün gelişmemesi, halkın tuhaf tepkileri ve yetkililerinde bunları ciddiye almasından kaynaklanıyor. bir filmde hemşire kötü rolde oynar hadi bakalım hemşireler ayaklanır. bir dine mensup adam kötü gösterilir hadi bakalım o dine mensuplar ayaklanır, kapıcı kötü karekterdedir, kapıcılar ayaklanır, bir şehrin iyi olmayan bir yönü gösterilir o şehirli ayaklanır. iyide kardeşim kötü karekterleri uzaylılarmı oynayacak, yarası olan gocunur, vanlılar bu kadar sitem edeceklerine demekki şehrimiz kötü intiba bırakıyor diyip bu intibayı silecek iyi şeyler yaparlar.

ecr
29-01-08, 15:50
merhabalar

ıkı dızı arasında zap yaparak ızlıyorum gazı ve narkoteror ıcerık olarakta benzetıyorum ben neyse konuya donuyorum:img-yes:

samıl cok hos adam yaa ben sevıyorum onu zulufun aılesı karsısında nasıl mahcup nasıl utangac canımm samıl:img-in_lo:img-in_lo

zulufun aılesının gercek kımlıgını ogrenırse samıl yınede evlenırmı zulufle sonucta oda narkotıkte calısıyor acaba dengeler karısırmı dıye dusunuyorum:icon_whis

asena avukat beyle ask olayı mı olacak oguz galelıyı acı hayatta sevmıyordum halada oleyım sanırım gorunce yıne ıyy dedım:img-yes::img-yes:

neyse bakalım daha neler olucak:icon_whis:icon_whis

Pardon? Pars ve Gazi'nin nereleri benzemekte? Şahsen ben benzetemedim Pars ile Gazi'yi... Pars ne Gazi'ye benziyor, ne Köprü'ye, ne de KVP/KVT'ye benziyor. Biraz düşünelim (sözüm size değil) de öyle benzetelim dizileri. Sadece bir noktada benzerlik varsa o zaman bütün dizi benzemiş olmaz.

Velhasıl efendim reytingler kötü geldi. E gelecekti tabi. İlk bölümün yarattığı hoşnutsuzluk 2. bölümün karnesinde kendini açıkça gösterdi. Ancak 2. bölüm gayet iyiydi. Anlaşılar, sürükleyici ve heyecanlı bir bölümdü. Böyle devam ederse reytingte yukarılara çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum.
Ayrıca süresi de düşürülürse o zaman daha iyi yerlere gelebilir. Dünkü bölüm 00.10 gibi bitti. Umarım düşürülür süresi.

fatosum
29-01-08, 16:00
Pardon? Pars ve Gazi'nin nereleri benzemekte? Şahsen ben benzetemedim Pars ile Gazi'yi... Pars ne Gazi'ye benziyor, ne Köprü'ye, ne de KVP/KVT'ye benziyor. Biraz düşünelim (sözüm size değil) de öyle benzetelim dizileri. Sadece bir noktada benzerlik varsa o zaman bütün dizi benzemiş olmaz.

senın saydıgın dızılerın ortak noktası var arkadasım kopru harıc onu ızlemıyorum konusu ıcerıgı nedır bılmıyorum oyuzden
gazıde teror terorsır kvp de teror var yıne benzerlık dedıgım olay bu tabıı her dızı farklı her proje ayrı bır olayı anlatıyor benzerlıkten kastım buydu:img-yes:

istanblue
29-01-08, 16:10
ya bnce bi arkadaşında dediği gibi 1.bölümün ç dallandırılıp budaklandırılmasından kaynaklanıyo.
kesinlikle 2.bölüm çok çok daha iyiydi ama işte 1. bölüm kötü olduğu için 2. bölümü izleyen pek olmadı..
dğer bölümlerde reytinglerin iyi olucağına inanıyorum dizide bir sürü olay dönüyo bakalım neler olucak

EnDlEeS_89
29-01-08, 19:17
dizi şimdilik güzel ilerliyo ama şu uzun konuşmalar yok mu çok boğuyo insanı ...
fazlada izleyemedim aslında köprüyle denk geldiği için ikisi arasında gidip geldim..

destur
29-01-08, 19:28
olmamış osman abi. kötü diyemeyeceğim ama osman sınavda daha kaliteli ve seyircisiyle bütünleşen bir dizi beklerdim. oyuncu seçiminden mi yoksa garip bir soğukluktanmı bir türlü ısınamadım diziye. umarım en kısa zamanda yerini bulur. bende köprüyü tercih ettim.

EnDlEeS_89
29-01-08, 19:36
olmamış osman abi. kötü diyemeyeceğim ama osman sınavda daha kaliteli ve seyircisiyle bütünleşen bir dizi beklerdim. oyuncu seçiminden mi yoksa garip bir soğukluktanmı bir türlü ısınamadım diziye. umarım en kısa zamanda yerini bulur. bende köprüyü tercih ettim.

ya gerçekten bi soğukluk var tmm jenerik,müzik falan harika müthiş .. ee gerisi ne olucak ... konuşmalar okadar abartılmış ki adamların konuştuklarını anlamıyorum bi müddet sonra... diziyi sevenler kızmasınlar lütfen ben izlediğim kadarıyla söylüyorum ... belki tam olarak izleseydim yorumum farklı olurdu.. dediğim gibi hiç olmassa şimdilik ii ilerliyo..

sexlanbac
30-01-08, 01:38
dizi guzeldı dıyemıcem osman hocadan daha ıyısını beklerdık.ama daha ıkıncı bolum daha duzelbılr.herkes aynı seyı gormus bı sogukluk war uzun konusmalarmı oyuncu secımımı dıye buna cevap vercek bırılerı varmı.ben ılk basta basrol abımızn bıyıklarına takmıstım ama cozemedım sogukluk nerede .ızlıyoruz ama kopruyle pars arasındayız...

!! Elyf !!
30-01-08, 04:21
Hıncal Paşa'nın ihaneti

Show TV'nin yeni dizisi Pars: Narkoterör, son derece hassas bir terazinin topuzunu elinde tutmaya çalışırken, "ölçüyü kaçırmamak" için de azami dikkat sarf ediyor. Ama buna rağmen, "iri laflar etme gayreti" eleştiri oklarının da üzerine çevrilmesine neden oluyor. Örneğin; ilk bölümün ardından Vanlılar, şehirlerinin uyuşturucu merkezi, burada yaşayan aşiretlerin tümünün de eroin kaçakçısı gibi gösterilmesinden rahatsız oldular. Bu hafta ise Pars'ın dişleri arasında medya vardı. Binbaşı Selçuk, "Gazetelerde, televizyonlarda gördüğünüz her şeye inanmayın. Onlar bazılarının göstermek istediklerini gösteriyorlar sadece" diyerek, medyaya ağır bir eleştiri getirdi. İkinci bölümün en "hassas" diyaloğu ise uyuşturucu mafyasının adeta maaşa bağladığı bir emekli general ile rüşvet teklif ettiği Binbaşı Selçuk arasında yaşandı. Emekli general Hıncal Atak, uyuşturucu geçişine izin vermesi karşılığında binbaşıya tam 1 milyon dolar teklif etti. Hıncal Paşa "Çoluğun çocuğun var. Aldığın maaşla geçinebiliyor musun? Aptallık etme" deyince, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli bir üyesi olan Selçuk Binbaşı'nın tepkisi sert oldu: "Beni Barzani'nin, Talabani'nin, Zebari'nin itleri gibi satın alabileceğinizi mi sandınız? Devletimin verdiği maaş bana fazlasıyla yetiyor. Sınırını beklediğim bir vatana ihanet etmemi nasıl beklersiniz? Utanın!.." Hıncal Paşa hayal kırıklığıyla uzaklaşırken, Binbaşı Selçuk arkasından söylenmekteydi: "Sen zamanında söylemiştin paşam... Dahili ve harici bedhahların çıkacaktır demiştin. Baksana, içimizden ne hainler çıkıyor..."

Kaynak : Sabah Gazetesi - Yüksel Aytuğ

sondakika
30-01-08, 08:42
içerik olarak dolu dizilerden belkide en dolu dizi.... ama bizde değilşmesi gereken bir kafa var.. sektörde... efendim artık dizi boyutları cinayet niteliğinde.. kalitenin.!!! gerçekten uzatmaları oynayan bir sektör oldu bizdeki.. o kadar sanatcının uyarısına kulak tıkayanlar çöküşü görmeli derim..!!!

zaten kalkan dizilerin haddi hesabı belli değil.. hasılı süreler uzun.. buda izleyiciyi bayıyor.. o bir kenara, eserin içeriğini boşaltmakta.. senaryoyu kalite anlamında budamakta..boş sahneler.. uzun uzun diyaloglar.. izleyiciyi bağlama bir yana itici oluyor itici.. bazı eserler ilk bölümlerde şaha kalkmış olurken süreç boyunca seyir eyleyen milleti hayal kırıklıgına uğratabiliyor.. sıla gibi.. hatırla sevgili gibi...binbir gece gibi. hepsi iyi başlayıp yamulan, dolayısıylada yamultan eserler...

efendim, pars narko terörün ilk bölümü 1:50:40...bu kadar yani.. yazıylada yazalım; bir saat elli dakika.. dikkat edin oskar almış nice filimler bu kadar uzunlukta.. haa, nadir filimler 3 saate yakın ekseriyatı 90 dakika civarı.. ne mübarek iştir bu?! ne oldu peki.?!. abartılı şiveler.. uzun uzun bayan, yoran, seren diyaloglar.. sonuç?! sebebi belli antipati.. dizi kendi eliyle yapmakta bunu..!! efendim, hikaye oluşmak lazımmış o sebeble uzun olmalıymış.. yok ya.!!. nereden duyduk bunu..!! hadi ilk bölümü var sayalım hikaye oluşacak, yok karakter tanıtılacak.. ikinci bölüm kaç dakika.?!. 96 dakika.. ohaaa..!! kaba bir tabir oldu değil mi?!.. ama elde mi?!

dünyayı kazıp kavuran haklı bir üne sahip lost dizisindeki karakter sayısı, çok ama çok nadir dizide görebiliriz... o kadar karakter varki hepsinin hikayesi var dahası hikayeleri oldukça ayrı ama dizinin ilk bölümü 40 dakika.. biz, ilk bölümlerde ne hikayesini gördük nede karakterleri tanıdık.. lost ile bizim dizileri kıyas yapmıyorum kıyas yaptıgım hikayelerini sunuç şekilleri.. ama ilk bölümde bizlerde merak başladı.. çünkü ne diyaloglar uzundu neden sahneler sıkıcıydı..!! sürede tam olması gerektiği kadar.. olay bu.!!!.

yarım saat şiveli üstelik abartılı konuşmayı kimse çekemez arkadaş..!!! ikinci bölümde kısmen bunu düzeltselerde ilk bölümden seyirci kırık notu verdi.. düzelir tabiki sonuçta içeriğiyle verdiği mesajlarıyla gündemi meşgul edecek bir dizi.. kaldıki köşe yazarlarıda kalem çalacak gibi.. ki başlamışlar bile.. tepkiler olumlu olumsuz dizinin üzerine dikkatleri çekecektir..

yakın bir zamanda ekranlarda yeni bir fenomen olacak gibi.. bekleyip göreceğiz.. ama şu süreler yokmu süreler..!! dizi saat 00:10 bitiyor.. gelde oha deme..!!!

sarıseren
31-01-08, 03:44
Mafya dizilerinde polisler nerede?

Haftalardır Kurtlar Vadisi'ni izliyorum. Onca çatışma, cinayet, adam kaçırma, işkence, gasp, yaralama olayı yaşanıyor. Hatta şehrin ortasında mayınlar patlatılıyor. Ama ne üniformalı ne de resmi, bir tek polise dizide rastlamak mümkün değil. Geçen hafta final yapan Kuzey Rüzgarı da mafya ve derin devlet ekseninde bir senaryoya sahipti ve orada da çok sayıda çatışma yaşandı. Ama gelin görün ki yine polise rastlamak mümkün olmadı. Son olarak mafyanın, okullara sızma çabasına dikkat çeken Sınıf adlı dizide de mafya, okulları adeta kendine mesken tutarken ortalıkta polis göremedim... Bu durum beni fena halde rahatsız etmeye başladı. Emniyet güçlerinin hem terör, hem narkotik, hem de derin devlet ile mücadelede üstün başarıların altına imza attığı şu günlerde "polisi yok saymak" büyük haksızlık. Arka Sokaklar, Pars: Narkoterör, Köprü ve Sessiz Fırtına'da bolca rastladığımız polis görüntüleri ise tamamen mecburiyetten. Zira bu dizilerin "omurgasını" polis kahramanlar oluşturuyor. Ama konusunu mafya ve derin devletten alan, "sıradan" insanların kahramana dönüştüğü diğer dizilerde ise "ilaç için" bir tek polis yok!.. Emniyet teşkilatına en fazla güvenmemiz ve destek olmamız gereken günlerde, polisi yok sayan dizilerin, toplum üzerinde yaratacağı olumsuz havanın, güvensizlik ve istikrarsızlık arayanların ekmeğine yağ süreceğini görmek için dürbünle bakmaya gerek yok. Lütfen biraz daha hassasiyet!..

Yüksel Aytuğ/Sabah

arkan61
01-02-08, 00:01
Suan Siyaset meydani var konu "Narkoterör"
konuklardan biri osman sinav

MoOnDaNcE-11
01-02-08, 05:07
Amerikan dizileri sondakika kardesimin dedigi gibi en fazla 45 dakika suruyor . Ama bizde isin icine reklam geliri girdigi icin dizi suresi en az 1 saat olmak zorunda kaliyor...

Ben bu diziyi oldukca tuttum . Basroldeki oyunculari pek begenmedim , ne yalan soyleyim ama digerleri super . Hele attila olgac'i buyuk bir hayranlikla izliyorum.Ama bazen soyle bir bicakla yuzunu cizip onu tekrar kilic yapmak istemiyor da degilim yani :img-polic

Bence dizideki en buyuk eksiklik catisma sahnelerinin cekim yetersizligi . Yani bu kadar amatorce mi olur . Hele o gece baskin sahnesi cok kotuydu ya...

Van belediye baskaninin yaptigi aciklamalar da tam komedi . Iran'dan vana nasil uyusturucu gecirildigini turkiyede bilmeyen yok . Bunu gundeme getirmenin neresi suc ? Sirf bu yuzden milletvekili yakini asiret gidip karakol basmadi mi ? Birakin boyle bos laflari ... Istanbul da turkiyenin en cok uyusturucu satilan sehri , neden kadir topbas cikip diziyi elestirmiyor o zaman ? Geciniz efendim...

Neyse favori dizilerimin arasina girmeyi basardi ya onemli olan o . Pazartesi artik once arka sokaklar sonra pars narko teror :img-yes:

cyd_oth_cnsl
01-02-08, 11:08
bu dizinin 1.ci bolumunu çok eleştirmişdim ve 2.bölümü islede oyle konuş diyen arkaşlr olmuştu
bu bolumde tek gusel sahne binbaşının emekli paşaya dersini vermesiydi gibime geliyo,ayrıca bencde çatışma sahneleri çok kotuydu resmen amotör bi kamera çekiyormuş gibi hissettim ayrıcada atilla olgaç çok abartılı oynuyo ve sıkıyo bilmiorm ama bu diziyi pazartesilerini doldurmak için isliyorum vede bagzı efek ve sesler boyle amator devam ederse yetteer diycem :)

istanblue
01-02-08, 15:33
dün siyaset meydanını izleyen var mı bilmiyorum ama mutlaka her insanın izlemeesi gerekiyodu..Türkiyenin nasıl bir durumda olduğunun en acı göstetılrgesiydi dün gece ki siyaset meydanı..
Bir kez daha osman sınav ı taktir ettim kimsenin konuşamadığını çıkıp dizilerinde hiç çekinmeden söylüyo bence köşe yazarları onun dizisindeki çekimleri vay efendim başroldeki çocuğu konuşucaklarına tutup bu acı gerçekleri kaleme alsınlaR AMA nerde onlarda o yürek ne yazıkki YOK!!!
velhasıl ben şu konuya çok snir oldum bilmiyorum bana katılır mısınz ama geçen gün sevgili genel kurmay başkanımızın bnim izlediğim tek dizi ELVEDA RUMELİ demişti.bence bu kadar önemli bir mevkide olan bir insanın pars gibi dizleri izlemesi gerekiyo izlesinlerki türkiye ne hale gelmiş görsünler keşke bütün devler adamları böyle dizileri izlese GERÇEK OLAN DURUNLARI ANLATAN DİZİLERİ

ALAN
02-02-08, 00:45
http://www.resim-yukle.com/img01/17/618623y1pGK_1rsKCmIuxZsuX4_dcEoaia3sYtC3BmNTxyftmr zvEpcojAQQRD7YMgllgNzggEfR95HcLdA.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/473520y1pGK_1rsKCmIuWbqRwaxl0D0zQlpdSv4epgOqs8DQ4I UW05fDqEzyako7humSo6nBITMB16EkU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/221272y1pGK_1rsKCmIsEfP26ZjQnvBo8BuYozYMkaAPMKxtpe iLsjkEgR6TIvsiymzZOMEInHd3sbmlACA.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/191408y1pGK_1rsKCmIsfNwTuuMRhLPRwNSXk0h_bAgdWFZn2D Of3PVcFDcbeMg7XB7QT0ZnjyzMhRyz1CSE.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/509120y1pGK_1rsKCmIuX6dbRWy11Hcz8JMYM6gcgbRJ6sztzj t3aK3yi6xMQvsdl96vEMF15SC_wDMmoPE.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 00:48
http://www.resim-yukle.com/img01/17/998742y1pGK_1rsKCmIsVVvq7yP2Llr2mAixPOP0wrwe8e29W9 j3Hk7L6C_VVN9F4E049OELSaVmxbWfxQRI.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/566476y1pGK_1rsKCmIto2OJEk5EsQyb7XxNRGWT7BasSQiGsT VLeJXDCXGGtdtMborb7K_E7FRWzLyo7NU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/338017y1pGK_1rsKCmItstm0SMqR7QJN8zMAjHRsiBXOt7icmm pF7TjScBvuYol2vyFaOLmsqyJgVV08UI.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/582569y1pGK_1rsKCmIuhEJmjiWI294OA_yh1O4nCfU6lBZA3O bPDZ3JMiX_f_4nz4yvZDipxwjpr9OwCL0E.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/255500y1pGK_1rsKCmIt5GC0SFyW0WbXAzC983cXqYkkSSc4pE ruJ2ZUPQ0ENU3jWAX2Bs4SGAbgmYEX4ipQ.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 00:51
http://www.resim-yukle.com/img01/17/891819y1pGK_1rsKCmIsPLns5Czuz9uksIRGRY1Rr61SMj804E _i4YR4uN7lQKk5Cgg2UDqsXOndppDeSXwk.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/738759y1pGK_1rsKCmItMPAxFYjF7I02OIqmu1Koe3kqHtzgR_ EkhHgBxIW1VOAX2Jr00GWoV89Euz3C1cWY.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/688576y1pGK_1rsKCmIu9f1VI9dK_PJIUTX8AByAnPio8aZymg 2VLi_loehXAFEOwPvjkAGkzp10T3Qi0k.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/465738y1pGK_1rsKCmIvQx00Ooryxsth0HMbFgYa15jFKGC8B7 M8TuLVHDXTyoAk3mcoAxXKctF6ARQdD4.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/318360y1pGK_1rsKCmIv89aPUpCyqUlqrt0XctHLvZ087IOGL8 uSr_A_AxFJSjawsf0UGibcLOlmjjmyVhO4.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 00:53
http://www.resim-yukle.com/img01/17/882010y1pGK_1rsKCmIvlbQSu0NX1stj6N_gGoU_pgzW9rFhiU 8RCQTwEwh1DWSXBYV1nHGfPye9NbZOC8bk.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/472442y1pGK_1rsKCmIsKOJSTFPf6iN7lDy9P1UlxaRAgIRZx9 GxrlrZQnPL0fNfX1_yE3EWoXkvD2NAI.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/643813y1pGK_1rsKCmIuKK0iUmZDDWgM8yU0adGs2hJN2oS_A4 G3plGC8GqC5dYz14GBY72aaZoNwXf_9nQ.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/133688y1pGK_1rsKCmItMluaTldSdYE5IBtGPHY_w3RraIVuHA HdjJ8M7xFs4iVA_1FSIdHa0GK4R7Lyyk8M.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/883688y1pGK_1rsKCmIsbr0sDf9kh9Nw8eKSJjlAccXJJxieO2 RvUG9GzhH225A2tYiMcVR0vExtUt5w_U.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 00:56
http://www.resim-yukle.com/img01/17/469734y1pGK_1rsKCmIs7E5Qv4XG8MGNCENX2Yfej4xocJqMRR bRgqKWdsPTA1iVxA4y1Zc412Gj5Djd9Kgc.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/449759y1pGK_1rsKCmIsNiyFueF04NKSGIiwRtNH2It17N9any ySZ_C8QjNR8ZFyBF_84P1bXZQRe7hRp5o.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/389270y1pGK_1rsKCmIumzIU2yALd7yqm2qP_6yChsZ6Pa7ICH pw7ylEcqeIBhD67Pt4KrTL9xFmVcsVnpWU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/706022y1pGK_1rsKCmItSx7wBoWLcL1RK_a1IAW35KADcjxlE_ pi5oZVA0QH0IQSj2WR13v9J_JXL57jpTw.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/968081y1pGK_1rsKCmIuz4YRBqdSCzxKpS17mfUS_5S2En0eJh _U46oQcZ1b_lWi0IuUQuFT6tYMZvLM3g.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 00:59
http://www.resim-yukle.com/img01/17/810802y1pGK_1rsKCmItEBU9jcvH4qJSnYRdtX422Mkn4yXy0u jBgamyL5YbEF3eY_ikVlhFPgYeVctAnDk.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/177838y1pGK_1rsKCmIs11yU1sfoHXKNnUKib9Z43M3gghv6Q2 CfjiK8Fk0ILvHGjRiq_uHzBUHvvtVGf9zc.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/195943y1pGK_1rsKCmIszL6YFmneWLAMXojcTiBFNlG7_kPAwe PWFDvgqlqHXxeEl3YCxpC5b15sBR9V2M.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/93056y1pGK_1rsKCmIt7CwpdRCseS2genSLi2I_OPqORMZW6pA c71p2tVgJCIUoaPU__jOLfKZExPHGqQg.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/274238y1pGK_1rsKCmItvaYpT5V4DSsFv5Tx6_Bd9TKWJPYSrJ 4MvetQceDSH_F50f3R_xMOQlHL01hiTzU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 01:01
http://www.resim-yukle.com/img01/17/535024y1pGK_1rsKCmIuXfTbTumn2r2AdertpanDuZmfKAn1UY HsNe1DTHEE79dlJTd85AWeVEI0IiEDTdU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/988733y1pGK_1rsKCmIuZkqkNyLqiB1WW49olUIOlcFcLB5_tn lpH3qCmvsCS9yTSdLCo4F8x1zGCFlO9_U4.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/651703y1pGK_1rsKCmIuDIKg7HzjNn_uPe8LXfa1qUgFkBYzsh GCiltc5ucQGleVImKPzGqnCXjCGYwyY.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/814200y1pGK_1rsKCmIvYbdKue3FuYjK09eUDp1a8WUsHqjQvs Ir1ge4I52zTE7U6ivC1a23BzHiWRmMU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/727147y1pGK_1rsKCmIt03rg7TW5MH_7xpbOJhM3zWLugnpi8Y EF2xXR3sd7dcmzU_sB2RiBQXNI0vtPoK2w.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 01:03
http://www.resim-yukle.com/img01/17/934771y1pGK_1rsKCmIuCbgJ411Vqh7s50lUSFS1wEFL5MhaoU mEnoZ9ovHEcPxa53jAYA7YtcgbSjmePsI.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/900172y1pGK_1rsKCmIuWFH57NcEkaJ2uaEK_MgErVKepUebgE p5Tzjm2PVYgf4v7mS9a87BC366P62p6vn4.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/840633y1pGK_1rsKCmIvhCGSHR4Ryy9DXDnEqx_5ZR3LpUfL3d q4QEKEIGC4_hWOkm7ekJaFqtn9N5ZeMjKI.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/574545y1pGK_1rsKCmIvAZ8yOiaNhJfs8fU1XCdRAqZ6qyM0Bn YTvi8oP6U6fTl5KOH4uRf8tTQ9eAzheglw.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/240349y1pGK_1rsKCmIvJE7BUFE32g6p_JImWnvhn4DnvRtLv1 E_SKM9zn2Lld7SmV0Mq_wpohwHdtDc64io.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 01:07
http://www.resim-yukle.com/img01/17/163098y1pGK_1rsKCmItKZHy3qLIMPeK6T5OMbAYTfSHbzE3IL 2I4oOmyP6gbvdgQDCF3RhNNadzClxmonk.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/17387y1pGK_1rsKCmIvSYIdJ4XrrZklt3b3zylPFoQ_pCjLQcF i50gJ8dHaqW1O0948sV4kgM47UI184c54.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/955272y1pGK_1rsKCmIvW0dkIUP9ilCqthnVQpvjQgv6hibD_K tWozH5lFwYLPm4PZvCZA0_OOXeNs7AuBD4.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/916225y1pGK_1rsKCmIs_IxctKZyyX58USOSIh3GKD206GJxi0 ArX5C1q3B3ny7fuARJj7vKACL9g6fN3UUU.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/190358y1pGK_1rsKCmItLF7U3kpeURZNjNlpeq2na1KevDj8q8 7PMPWtakQarqGRFTqgGYiCLoV2Aygcic.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 01:09
http://www.resim-yukle.com/img01/17/156324y1pGK_1rsKCmIubx0yTHpjjeWQ2CZ9lLmQY1vgrOe6Nu J86Cb_aKSGDXvo5A9cuUAvdTYv5MHdUp0A.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/919353y1pGK_1rsKCmIuTAwc2ldGilJTKXPWvewzsMiYIzM3qw 8TX7Do2WkA3RU3ID4pA2HGVM1cMArK7To.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/395311y1pGK_1rsKCmIu4zpNKEnGz6KkUKOdki8Ay2iHuTE8hM xlqIZS2x2c1y_HjIScFsbejgQXb199Y7tk.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/535095y1pGK_1rsKCmIvnr9xwEo6PZs8TbmBxLaM6uQ2_LDEz_ uSOHd7ifG31B9hkbbcRN3WB9PTHVb2OE0.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/862332y1pGK_1rsKCmIv0VzmEKApUmL5Y0XW8PwV4WZsJmJsG_ VjesZUBiGEC6Ec9CQqd3V2WUOSRLAKT1s.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ALAN
02-02-08, 01:12
http://www.resim-yukle.com/img01/17/96065y1pGK_1rsKCmIu5XwUcx5OI_UUI5aIYveCGok2YgLYz55 kq6yE8wEYEob4ng5Qa9w7HnjANpWEdspw.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/690527y1pGK_1rsKCmItuX6yF5cB5Gwbn6wJSpGIziXcyWLlKN kzDITg6iEJo3a9tnR6FxYMWMsUyKwtd0CE.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/515775y1pGK_1rsKCmIsvn2cpRLZb8IfnFGBQoEOkMULA56zEQ wXuVzKCbwP7FYrTiEYGfcKPL9xmBeaQ.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/988125y1pGK_1rsKCmItfFHzcSATCjzfuFBfay7wX3ipKCp9ZQ XclqiIcAEbVfmXsnC8tpwDfZHTNpZrY18.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/578499y1pGK_1rsKCmIuBpxrj4iW8qaLRecZpXIXBt61sPJMCQ tQncDoNz1yHfRusru0ZUMJrXQKiNRcfG4E.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/385479y1pGK_1rsKCmIvc8KbwTU0SIDMwxZLajnb0Ip95SWcZq p5V_Hkbl6uUVzukMwgZfhB7qpOInjTkQY.jpg (http://www.resim-yukle.com)

http://www.resim-yukle.com/img01/17/897815y1pGK_1rsKCmIu_j7op_eHX0KGgQdsunN9wJZd1KAyEW CwVgCueHHcbOA6MjmD28j9luh1QOB2Rw.jpg (http://www.resim-yukle.com)

ödlek
04-02-08, 17:40
gülbeyaz ve şöhret dizilerinden tanıdığımız alican yarka itirafçı rolünde gerçekten çok başarılı şiveyide gerçekten en iyi yapanlardan biri olmuş tebrikler...:good:

sarıseren
05-02-08, 01:29
Narkoterör nereden çıktı?

Show TV'de yayınlanan ve büyük beğeni toplayan Pars:Narkoterör dizisinin yapımcısı Abdullah Oğuz, diziye neden böyle bir isim verdiklerini açıkladı.

http://www.televizyongazetesi.com/img/haber/manset/osmansinav_siyasetmeydani.jpg

Show TV'de yayınlanan Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programında 'Narkoterör' konusu işlenmişti.Programın konuklarından birisi de yapımcı Osman Sınav'dı.

Sınav, Show TV'de yayınlanan dizisi Pars:Narkoterör'den yola çıkarak konu başlığı 'narkoterör' olarak belirlenen programda bu kavramın ne anlama geldiğine vurgu yaptı.

Osman Sınav, 'narkoterör' kavramının dünyada yeni teleffuz edilen bir kavram olduğunu belirterek, terör ile uyuşturucu ticaretinin birbirleriyle olan ilişkisine değindi: "

"Narkoterör kavramı dünyada da yeni bir kavram. Biz drama hikaye anlatıcılar, drama kurucular olarak biraz farklı bir yerden bakmayı, farklı bir yerden hayatı ya da olayları kurgulamayı meslek olarak seçtiğimiz için bir yerden bir persfektif oturtmaya çalıştık. Uyuşturucu ve terör bağlantısı üzerine kafa yorarken son bir yıldır yoğun kullanılan bir kavram 'narkoterör' kavramı. Bir dizi adı olarak koyduğumuz da 'bu çok zor isim' normalde koymayız. Yeni bir kavram ve özellikle o kavramı oturtmak için koyduk.

Narkoterör noktasından, bu kavramdan baktığınız zaman başka bir tablo çıkıyor. Uyuşturucu terörü, terörün uyuşturucuyla beslenmesi gibi... Bütün kesimlerden kan emer gibi para emen bir sistem var. Baktığınızda dünyamızda petrol dahil hiçbir şeyin kazandırmadığı bir parayı kazandırıyor. Yıllık 500 milyar dolar ve dünya ticaretinin yüzde 8'i... Bu rantın yol açtığı o kadar çok tahribatlar var ki, biz onun için terör ve narkotik dosyalarını diziyle birleştirelim dedik."

kaynak:televizyongazetesi

honeymoon
05-02-08, 02:28
Müzik harika her dinlediğimde tüyleirm diken diken oluyor..Gökhan Kırdar yine muhteşem bir iş başarmış..
cenaze sahneleri çok kötü içime işledi ..ağladım ya :icon_sorr
Esas oğlanın keskin bakışları çok etkileyici ama esas kızdan o kadar keyif alamadım..Bu esas oğlan Şamil sanırım önü açık karizması yerinde..ileride iyi işler çıkaracaktır..:img-yes:

gorgunk
05-02-08, 03:26
tüylerim diken diken izledim bugünkü bölümü, neydi o öyle..
O kadına neler neler dedim bilemezsiniz, ya bir kadın nasıl böyle olur yaa. çok güzel bir bölümdü.
Müzik zaten enfes,aslında tam kurtlara yakışan bir müzik aslında ama neyse.
Bu arada çok fazla izleyen yok galiba, bir tek babam ve ben izliyorum:img-hyste

SBR
05-02-08, 13:29
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,40 25,10
2 BICAK SIRTI [NET] KAND 8,70 22,90
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,50 25,10
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,90 19,10

5 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 7,60 19,50

TOTAL
4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 13,40 29,30
2 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 9,60 30,90
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 9,00 23,50

4 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 8,60 22,20

kaynak:ucankus

honeymoon
05-02-08, 13:56
Yeni başlayan bir dizi için bu reytingler gayet iyi ama bu sayfaya fazla ilgi gösterilmiyor sanırım Bölümler ilerledikçe müdavimleri olacaktır herhalde :img-wink:

istanblue
05-02-08, 14:05
evet reytingleri gayet iyi gelmiş...dizi yerine oturmaya başladı..
en hoşuma giden sahne vahit seyran ın helvayı reddetmesi oldu o yiyişi nasıldı yani kötü olunur ama bu kadar da olunmz ki..ama gerçekten rolünün hakkını çok güzel veriyo

fatosum
05-02-08, 16:54
dızıde hala oturmmaıs bır konu var sankı bazı yerlerde hala anlasılmayan replıkler var:img-cray::img-cray:

dunku bolum cok duygusaldı sınem bınbasının kızı ona cok uzuldum aglarken cok uzuldum tuylerım dıken dıken oldu

araba patlatma sahnesı cok gercekcı olmus verılen emege degmıs kutlarım ekıbı en ıyı sahne o ıdı:img-yes::img-yes:

zuluf samıl askında aıleler golge olacak bellı asene avukat bey askı gerceklesecek sanırım tahmın sadece :icon_whis:icon_whis

ecr
05-02-08, 18:01
Asena-Mert aşkını ben de sezinledim. Bence öyle bir şeyler düşünüyorlar. Ama filmi de unutmamak gerekir. Orada da Asena-Atilla aşkı vardı. Gerçi Atilla bir aşk üçgeninde sıkışıp kalmıştı. Ancak Asena ona fena halde aşıktı.

Öyle görülüyor ki Osman Sınav 2.film için çok başka şeyler düşünüyor. Bu nedenle filmle olan bağlantıları da yavaş yavaş koparıyor. Önce Zebari'yi öldürdü dizide. Şimdi de Asena-Mert aşkı yapmaya çalışıyorlar. Umarım olmaz ve 2.filmde gene M.Kurtuluş'u izleriz.

Bölüm çok güzeldi. Herşey rayına oturmaya başladı. İlk sahneler duygu doluydu. Bu bölümün türünün dram olacağı belliydi. Ancak o kadar da dramatik sahneler olmadı.

Reytingler de güzel gelmiş. Böyle devam ederse ileriki bölümler daha iyi yerlere gelebilirler. Zaten 9. olmasının en büyük nedeni ilk bölümdü.

[.:Leyla:.]
05-02-08, 21:42
Çok beğendim diziyi.Böyle siyasi filmlere-dizlere bayılırım.Fragmanlarını görür görmezde izleyeceğim kesin dedim.İlk bölümü biraz durgundu.İkinci bölümöüde iyidi.Ama bu üçüncü bölüm bitirdi beni.Okadar çok ağladımki.Türkiye!nin karanlıkta kalmış,cahilo kaldığımız konularını çok iyi işlemişler.Diyalogları öyle güzel yazmışlarki;karakterler konuşurken seyirciye gizli kalmış gerçekleri resmen anlatıyor ama son derece naturel diyaloglar.Hani izlerken bunu seyirciye anlatmak için yazmışlar demiyorsun,yapay gelmiyor.Çok siyasi film-diiz çekildi türkiyede.Çoğu ağır bir dille,korkulduğu için gizliden gizleye anlatıldığından pek anlayamıyordum.Ama bu dizi oldukça cesur ve yalın olmuş!!Sloganınada bayıldım; Osman Sınav bir ihanetin anatomisini sunar!

avrasya
05-02-08, 22:18
Evet birçok sahnede ben de gözyaşımı tutamadım.Evet konu gerçekten ilginç,evet müzekler harika,evet görüntüler ve yönetmenlik anlamındaki çekim ustalıkları süper,evet öyle bir kurgu var ki bana kvnin alicandanlı ilk halini hatırlattı...
Ama eksik olan bir şeyler var,Parsta.Osman hocanın Kvden sonraki bütün projelerinde(Acı hayat,kapıları açmak,pars kirz operasyonu vs...)eksik olan şey.Yani eksiksiz,doyurucu,içi her zaman hem dolu dolu hem de bir o kadar duygusal ve etkileyici replikler yani SENARYO...
Benim için KVyi Kv yapan en öenmli unsur doyurucu replikleriydi
Oysa parsta Acı hayatsı bir tat var,yaniş acı yenmiyor,boğazımda kalıyor.Hazımsızlık yapıyor.
Evet Parsta Osman hoca ağır yükler almış sırtına yine,terörün "neden"ini anlamaya ve anlatmaya çalışıyor,Ama bunu yaparken en önemli unsuru 'DİL'in önemini hala kavrayamamış gibi trenini tam olarak rayına oturtammış gibi..

----------

tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.

dEdE_SoN
05-02-08, 22:18
dünkü bölmü çok güzeldi baştaki o patlama ve çatışma sahneleri çok güzeldi ama selcuk binbaşı malesef öldü şamil de pars oldu bundan sonra her şey daha da güzel olacak ve ratınglerde iyi gelmiş yükselmiş osman sınava ve ekibe çok teşekkürler

MoOnDaNcE-11
06-02-08, 01:11
Dun aksamki bolum gercekten cok guzeldi , nihayet dedim .

Catisma sahnesi iyi cekilmisti . Asil ben en cok bir sehit binbasinin tabutuyla oglunun ayni karede defalarca gosterilmesinden etkilendim , osman sinav seyirciyi nasil duygulandiracagini cok iyi biliyor . Gene tekrar ucakta tabutun yaninda uyusturucu getirilmesi terorun kirli ve alcak yuzunu bir kez daha ortaya cikariyordu .

Dizimizin muzikleri de baska bir olumlu nokta . Hele jenerik muzigini insan defalarca dinlemek istiyor...

Pars muhabbeti de iyiydi . Cocuk sifreyi zart diye cozdu . Aklima KV'de aslan akbey'in sifre cozmesi geldi ne gunlerdi degil mi :img-yes: Artik su istanbulda at ciftligindeki adamla samilin bir araya gelmesi sart .

Yalniz basrolde oynayan cocuk inanilmaz acemi . Hic oynayamiyor . Tamam deli yurek baslarken de kenan , kurtlar vadisi basinda da necati oynayamiyordu ama sonra kendilerini inanilmaz derecede gelistirdiler . Bakalim bu cocuk ne yapacak...

Bir de Attila Olgac diyorum ... Yani bu kadar bir usta oyuncu olabilir mi ya :good: Adami izlerken inanilmaz bir zevk aliyorum , rolunun hakkini muthis veriyor .

Pars Kiraz operasyonunda selcuk yontem'in canlandirdigi karakter ( ismini hatirlayamadim simdi ) olmemisti . Kuzey ruzgari denilen sacma dizi de bitti . Insallah bir sekilde selcuk yontem'i ( onu da cok severiz ) de diziye dahil ederler , o zaman tadindan gecilmez ,:good: :good: :good:

Ratingleri de begendim , insallah ilerde daha iyi olacak .

TheTurk
06-02-08, 01:24
Sabırla inatla yavaş yavaş Reytinglerde liderliğe koşuyoruz...
Osman Sınav yine ustalığını konuşturuyor ve her zmanki yaptığı gibi izleyici ekranlara kilitlemeye başlıyor..
Az kaldı son 3 bölüm daha ondan sonra görelim ki iyi bir trend alacak hem bu sayfa hem de Pars NArkoTerör dizisi...
Osman Sınav a sonsuz teşekkürler...

Son bölümde Şamil'in yüzüğü eline alıp sorgulama sahnesi güzeldi.Bununla ilgili bir link buldum arkadşalar sevgili OSman Hocamızın sayfasında ve son sahne fotoğrafıda işte şöyle...

http://www.osmansinav.info/fan/wp-content/plugins/nextgen-gallery/nggshow.php?pid=869&width=320&height=240&mode=web20

Resim Kaynak :Osman Sınav Fan (http://www.osmansinav.info/fan)
Site için Tıklayınız (http://www.osmansinav.info/fan/guncel-haberler/pars-in-sirri-ne-ve-pars-nedir/)

Harika yüzüğü bile harika yine bir ilk yine bir trend önce kurtlar vadisindeki yüzük şimdiki de pars yüzüğü aynı doğrultuda ilerliyor hikaye ise süper...

!! Elyf !!
06-02-08, 06:03
Canımız acıdı ama...

PARS: Narkoterör dizisi terör örgütlerinin uyuşturucu trafiğinden nasıl nemalandıklarını gözler önüne sermeye devam ederken her hafta üslubunu biraz daha sertleştiriyor. Bu hafta narkotikçi başkomiser Şamil'in Van'da jandarma binbaşısı olarak görev yapan ağabeyi Selçuk, terör örgütü tarafından pusuya düşürülüp, şehit edildi. Ama ne acıdır ki, binbaşının Türk bayrağına sarılı cenazesini İstanbul'a götüren özel uçak ile aynı zamanda uyuşturucu da naklediliyordu. Uçağın koltuklarının arasına konulmuş Türk bayrağına sarılı şehit cenazesinin üzerinden, eroin çantalarının geçirildiği sahne, kolay tahammül edilebilir cinsten değildi. Ama galiba bu kahpe oyunun boyutunu anlatmak ve bazılarını "kan uykusundan" uyandırmak için bazen böyle "sert bir tokada" da ihtiyaç duyulabiliyor...

Kaynak : Sabah Gazetesi - Yuksel Aytug

dEdE_SoN
06-02-08, 18:44
http://www.resimekle.gen.tr/files/fgr09mn9qcm7w10u3hsu.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/znn9pp48y47bvokih4z5.jpg
http://www.resimekle.gen.tr/files/fhehxcv65s72nahz5inq.jpg

Arkadaşlar yorum yaparsanız sevinirim

delfin23
07-02-08, 08:27
Gaf Kürsüsü

Show TV'de yayınlanan Pars: Narkoterör'de Binbaşı Selçuk'un şehit edildiği sahnede şu reklam belirdi: "Şehit yaz ....'a gönder Şehit Ölmez Diyen Birileri Var melodisi cebine gelsin..." Şehit kanından bile para damıtmaya çalışanlara lanet olsun!

Yüksel Aytuğ / Sabah

yosungozlum
07-02-08, 20:32
buraya yazmasamda burayı sık sık takip ediyorum yorumlarınızı falan
bu bölüm gerçekten süperdi çatışma sahnesi harikaydı binnaşının ölürken VATAN SAĞOLSUN !!! demesi muhteşem di . tabutunun yanına eroinleri koyduklarında sanki böy6le bi olay gerçekmiş gibi çok etkilendim gözlerim doldu :icon_sorr çok güzel çekilmiş sahnelerdi
zülüf ün babası çavuş muydu neydiçok kötü sinir oldum inş zülüf öğrenir kimin çocuğu olduğunu dicem ama buna daha zaman vardır diye düşünüyorum
bence Şamil daha fazla kalsın Van da ordaki sahneler daha etkileyici gibi yada arkadann çalan müziğinde etkisi olabilir..
yüksel aytuğun yazısı cok güzel şehitler üstünden bile para kazanmaya çalışanlara yazıklar olsun diyorum :fighting2:fighting2

iyi yorumlar :img-hi:

cyd_oth_cnsl
08-02-08, 00:10
arkadaşlar bu dizide bi eksiklik var surekli dizide bi inandırıcı olma kaygısı var ve bu göze batıyor
ayrıcada her zaman soylemişimdir osman sınav kesinlikle
aşk,,acı,vatan = uzerinden bişiyler yapio bu cok hassas konuları iyi irdelemiyor,dizinin senaryosu şimdiden belli sonu belli replikler bile anlaşılıyo ama kesinlikle ginede butun o sacma dizilerin arasında ginede isleme taraftarıyım

ecr
09-02-08, 15:02
Osman Sınav'ı tanıyamamışsın cyd. Osman Sınav neredeyse her röportajında böyle diziler çekmeye devam edeceğini belirtiyor. Bakınız bir röportajından alıntı:

Suya sabuna dokunmadan da film çekebilirdiniz; terör ve uyuşturucuya neden dokunuyorsunuz?

Herkes kendi zikri ve fikriyle bir sosyal sorumluluk hisseder. Ayrıca bu benim için çok abartılacak bir şey değil, çünkü biz işimizi severek yapıyoruz. Ülkeme güvenmek, huzurla yaşamak istiyorum.

Neyse, burada Osman Sınav'ın neden sürekli terör, uyuşturucu, mafya konulu diziler çektiğini açıkladım. Kanıtlarıyla...

Replikler anlaşılıyor demişsin. Açar mısın biraz? Sanırım replikleri önceden tahmin edebiliyoruz demek istedin. Eğer öyleyse hangi dizide tahmin etmiyoruz ki? Neredeyse bir çok dizide olayların nasıl gelişeceğini, ne konuşacaklarını tahmin edebiliyoruz. Bu kadar sorun olmamalı.

Konuları da gayet iyi irdeliyorlar. Bazı eksiklikleri var dizinin. Bunlar da dizinin bölümleri ilerledikçe azalacak. Dizi yavaş yavaş rayına oturmaya başlıyor. Ve konuları da irdeleyebiliyorlar. Bütün dizilerin senaryosunun sonları belli olur. Eğer biraz kafa yorulursa Kurtlar Vadisi'nin de, Yaprak Dökümü'nün de, Parmaklıklar Ardında'nın da, Kavak Yelleri'n de nasıl biteceklerini çıkarabiliriz. Bu da sorun teşkil etmiyor. Ancak bence Pars'ın sonu o kadar açık değil.

LoQuM_gIrL
09-02-08, 22:57
dede_son çalışmaların çok güzel olmuş ellerine sağlık

http://img401.imageshack.us/img401/8501/43259756ot2.png (http://imageshack.us)
+
http://img149.imageshack.us/img149/2237/60840639tn6.png (http://imageshack.us)

http://img401.imageshack.us/img401/8058/3avrl9.jpg (http://imageshack.us)
+
http://img524.imageshack.us/img524/3346/3imzalg7.jpg (http://imageshack.us)

http://img89.imageshack.us/img89/6348/5avmp8.jpg (http://imageshack.us)
+
http://img524.imageshack.us/img524/8534/5imzave8.jpg (http://imageshack.us)

http://img89.imageshack.us/img89/4206/7avkp0.jpg (http://imageshack.us)+http://img149.imageshack.us/img149/2281/8avuj0.jpg (http://imageshack.us)
+
http://img211.imageshack.us/img211/5821/7imzafw8.jpg (http://imageshack.us)

http://img524.imageshack.us/img524/8214/9imzadd8.jpg (http://imageshack.us)

http://img149.imageshack.us/img149/6950/8imzabj6.jpg (http://imageshack.us)

http://img401.imageshack.us/img401/1087/10imzawy6.jpg (http://imageshack.us)

LoQuM_gIrL
09-02-08, 22:59
http://img97.yukle.tc/images/7019s.JPG (http://www.yukle.tc) + http://img97.yukle.tc/images/7926sq.JPG (http://www.yukle.tc)

http://img150.imageshack.us/img150/1692/sreyaek4.png (http://imageshack.us)

http://img528.imageshack.us/img528/6386/amil1ih0.jpg (http://imageshack.us) + http://img160.imageshack.us/img160/3722/amil2ti5.jpg (http://imageshack.us) + http://img160.imageshack.us/img160/9604/amil3jo8.jpg (http://imageshack.us)

http://img160.imageshack.us/img160/6589/amil4or2.png (http://imageshack.us)

http://img150.imageshack.us/img150/7515/amil5ie5.png (http://imageshack.us)

http://img150.imageshack.us/img150/162/amil6ho8.png (http://imageshack.us)

http://img150.imageshack.us/img150/1733/zlf1zf9.jpg (http://imageshack.us) + http://img160.imageshack.us/img160/5660/zlf2pg6.jpg (http://imageshack.us) + http://img528.imageshack.us/img528/782/zlf3ws4.jpg (http://imageshack.us)

yosungozlum
10-02-08, 00:50
LoQum_gırL ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
dEdE_SoN çalışmaların çok güzel ellerine sağlık
cyd_oth_cnsl :) neden böyle bişey söylediğini anlamadım :icon_sorr osman sınavın bu tarz konuları ele alması yerinde bir karar hemde böyle bir diziye başlamak büyük risk almak demektir. ( yayından kaldırılır..vs.) aşk,,acı,vatan = uzerinden bişiyler yapio bu cok hassas konuları iyi irdelemiyor,dizinin senaryosu şimdiden belli sonu belli replikler bile anlaşılıyo ama kesinlikle ginede butun o sacma dizilerin arasında ginede isleme taraftarıyım demişsin repliklerini tahmin edebilirsin ama bu herkes için önemli değil zaten bak şimdi bunu diyecekler demek değildirki birşeyi izlemek onu anlamadan izliyorsan değeri yoktur :) bn meselane dicekler diye beklemem anlamak önemli olan ( tabi bazen zor oluyo ama :) :) )
dizmizi iyi izleyelimbence ilerki bölümlerde daha ilginç daha acı bağlantılar çıkacaktır

sarıseren
10-02-08, 03:19
Vanlı vatandaşın narkoterör isyanı

Dizi yapımcılarının, senaristlerinin, yönetmenlerinin işi zor. Çünkü eğer sosyal bir yarayı işliyorlarsa, bunun yaşandığı coğrafyayı ekrana taşımak büyük bir riski de beraberinde getiriyor. Örneğin; töreyi anlattıkları yörenin halkı, gelip, seti basabiliyor. Ya da terörü anlatıyorlarsa, şehrin adını gizlemek için plakaları "96" yapıyorlar. PARS: Narkoterör de aynı güçlüğü yaşıyor. Van'ın, uyuşturucu trafiğinin başkenti olduğu, hatta uyuşturucu baronları tarafından Türkiye'nin "eyaletlere" bölündüğü ve Van'ın da bu trafikte başlıca rol oynadığı iddiaları, Vanlılar'ın büyük tepkisine neden oldu. Şehir sakinlerinin eleştirilerini bir yere kadar haklı buluyorum. Ama bütün bu olan bitenler, Mars'ta meydana gelmiyor ya? Mutlaka bu ülke coğrafyasından bir yerler, nasibini alacak. Van değil de, Hakkari ya da Bursa deseniz, bu kez onlar isyan edecek. Yine de bir Vanlı'nın samimi feryadını buraya taşıyorum. Konunun "hassasiyetini" bir Vanlı'nın gözüyle daha iyi anlatabileceğime inanarak... Ve ifadelerdeki bazı hakaret içeren cümleleri ayıklayarak... "Bütün Türkiye Van'ı ve Vanlı'yı ya 'terörist' ya da 'eroin satıcısı' zannediyor. Bu kadar basit mi? Bu şehir bu vatanın bir parçası değil mi? Biz bu şehrin evlatları değil miyiz? Nasıl bir T.C. vilayetine 'eroin eyaleti' adı verilebilir? Devlet bu kadar aciz mi? Burası kurtarılmış bölge mi? Buradaki polisler uyuyor da, İstanbul'daki bir narkotikçi mi kurtaracak bu şehri? Bakalım sesimizi duyan olacak mı? Bülent Dicle - VAN."

Yüksel Aytuğ/Sabah

aysegülll
11-02-08, 10:44
Vatan Gazetesi - Memet Guler

Milli maçı geçebilen üç dizi var

Onları da hepiniz ezbere sayarsınız değil mi? Elbette Binbir Gece, Yaprak Dökümü ve Kurtlar Vadisi Pusu. Bu üç dizi bütün rakiplerinin en büyük kabusu. Bu hafta milli maç falan demediler, reytinglerde ay-yıldızlı 11’imizi de geçtiler. Ekrandaki dizi savaşlarında bu üç yapım rakiplerinden belirgin şekilde öne çıkıyor. Onların arasına katılabilmek içinse neredeyse yüze yakın dizi kapışıyor. Bu üçlüye illa birini dahil edeceksek Arka Sokaklar’ın ismini zikredelim.

Çünkü Arka Sokaklar da gerek yayın gününde, gerek haftanın diğer günlerinde verilen tekrar bölümlerinde sürekli ilk beşin içinde yer alıyor. Dönelim geçen haftanın analizine. Zirvede değişen bir şey yok. Binbir Gece, son andaki Kerem’in annesi kimdi bilmecesiyle haftalardan beri gerisinde kaldığı Yaprak Dökümü’nü AB Grubu’nda altına aldı. Ancak aynı dizi Tüm Kişiler’de bu hafta da yine Kurtlar’ın gerisinde kaldı. Haftanın en belirgin yükselişi Pars Nartoterör’de, en büyük düşüşü ise Sıla’da yaşandı. Reyting listelerinin zirvesinin önemli ortaklarından Sıla, bu hafta listede yer alamadı. Bıçak Sırtı’nda da yüreğimi ferahlatan bir çıkış hissediliyor. Asi’nin seyircisi de artık oturdu; o da hemen onların ardı sıra geliyor

TheTurk
11-02-08, 15:54
Yükselişi de sürmeye devam edecek çünkü bir Osman Sınav klasiği bu böyle sürer gider...Pars NarkoTerör'ü hala izlemediyseniz bir bölümüne bakmanız yeterli olacaktır...

YazGunesi
11-02-08, 16:39
arkadaslar ben bu diziye bakarken baya duygulaniyorum, hatta birazda piskolojim bozuluyor diyeb
ilirim, yani son bölümde öyle oldu. ama dizi okadar sürükleyiciki, insan izlemeden yapamiyor. yine izlemeyi düsünüyorum. bu arada galiba samil zülüfe karsi soguk davranbacak, zülüfün bunu hakettigini düsünmüyorum...

elturko195
11-02-08, 16:54
Selam herkese.

Ben şahsen osman sınav filmi derken hiç böyle kötü bi iş beklemezdim.
Önce pusat şimdi de bu dizi maalesef çok kötü yapılmış. Oyuncuları çok kötü :(

Keşke daha güzel yapabilselerdi.

Oynayan insanlar sanki tiyatroda oynuyormuş gibi hareket ediyolar. Ben hiç öyle kötü şive yapan doğulu görmedim.

Üzgünüm ama ilk bölümün 15 dakikasına tahammül edebildim ancak.

Bi de Van çok iyi bir şehirdir. Kesinlikle katılmıyorum diziyi yazanlara.

ecr
11-02-08, 18:21
Van çok iyi bir şehir, İstanbul çok kötü bir şehir, Ankara saygın bir şehir gibi bir şey söylemeye çalışmıyor dizi. Sadece Van'ın içinde terör örgütünün olduğunu ve uyuşturucu trafiğinin oradan sağlandığını belirtiyor. Bu yalan mı? Değil, eğer araştırırsanız ne kadar gerçek olduğunu görürsünüz. Yani bunu da neredeyse herkes biliyor. Dizi Van'ın çok kötü bir şehir olduğunu lanse etmeye çalışmıyor. Sadece uyuşturucu trafiğinin oradan sağlandığını belirtiyor. Herkes de bunu yanlış anlayıp Van'ı karalamaya çalıştıklarını sandılar. Ne kadar kötü bir düşünce. Oysa tek amaçları gerçekleri göstermek ve her zaman olduğu gibi de gerçekler "acı" oluyor. Bunu gören halk da ayaklanıyor.

Sen de ilk bölüm mağdurlarındansın anlaşılan. 2.bölümü izlesen belki de aradaki farkı görecektin. Önemli değil, izlemek istemesen de saygı duyarız. Tek diyeceğim ilk bölüm kötüydü ama 2.bölüm çok daha iyiydi. Ve 3.bölümle birlikte asıl reytingleri de görmüş olduk.

Sonuçta bana göre dizi 2.bölümüyle başladı. Belki izleseydin düşüncelerin böyle olmazdı. Ama şunu da söylüyüm ki tek bölüme bakarak bir diziyi eleştiremezsin. Eleştirmenler bile dizinin diğer bölümlerini de izlemeden eleştirmiyorlar.

arkan61
11-02-08, 22:46
Van iyide istanbul kötü Sehirmi? gösterimde olan dizilere bakarsak istanbul mafyadan gecilmez, kimsenin van yada bir baska Sehiri kötülemek gibi davrandigi yok,bir türk dizisi istanbulda ankarada bursada trabzonda diyarbakirda vanda degilde almanyadami cekilsin? yada bu dizinin vanda cekilmesi vandaki herkesin eroin saticisimi oldugunu gösterir? bumudur yani? birakin ya böyle diziye camur atmayi... böyle komik olaylari gündeme getiren herkimse ona 2 Secenek sunuyorum

1 Diziyi izlemek 2 Diziyi izlememek !!!! bukadar size en uygun senecekleri yazdim artik karar sizin! öyle diziyi kaldirmak oohh oohh cok duyduk be hadi eyvallah

yoyo
12-02-08, 00:53
Diziyi 4 gözle bekliyorduk sonuçta Bir Osman Sınav yapımı ama seslendirme çok kötü sanki konuşmalar kağıttan okunuyor gibi,Oyuncular sanki okul müsameresinde oynnuyorlar,Cast seçimleride bir iki oyuncu hariç çok basit yazık oluyor diziye ,seslendirmenin düzeltilmesi ve oyuncuların daha rahat oynamaları gerekir.Nerde osman sınavın ilk kurtlar vadisi nerede parsnarkoterör.artık izlemiyorum.Kusura bakmayın böyle yazdığım için ama içimdekileri yazmam lazımdı.Sizlere iyi seyirler

İLK
12-02-08, 01:34
ben diziyi ilk bölümden beri izliyorum ve çok beğeniyorum .söylenenlerin aksine oyuncuları hiç yeteneksiz bulmuyorum .belki şamili oynayan daha önce hiç bir dizide oynamamış olabilir hatta bazılarına göre hiç ii oynamayabilir amma benim görüşüm farklı

gelelim diziinin konusuna narkoterör osman sınavı tek geçerim şimdiye kadar bütün dizileri tutmuştur acı hayat deli yürek ....son olarak pusat 13.bölümden kaldırılsa bile yine belli bi izleyici kitlesi vardı ve izlenmeye değerdi.

sadece bi eleştirim olacak şamille zülüfün aşkını pek inandırıcı bulmuyorum nednini bilmiyorum ama bi soğukluk var

özellikle süreyyayı oynayan kadın bana çok inandırıcı geldi

bir de şamilin ağabeyinin ölmesine üzüldüm keşke biraz daha oynasaydı o da cok inandırıcıydı

vesselam bana göre hava hoş inşallah ratinglere yansır karşımızda dişli rakipler var saat 20:00 de artık bi daha ki hafta

kolay gelsin iii akşamlar

:::Tugce:::
12-02-08, 05:45
dizi kesınlikle süper.çok beğendim ilk defa bir osman sınav yapımı bir diziyi çok ama çok beğendim.:good:
oyuncular desen süper zaten.
hepsi harıka oynuyor.içimden e osman sınav farkı demek geliyor:img-yes::img-wink:

LİSA
12-02-08, 12:12
bu diziyi izlerken öyle ümitsizliğe kapılıyorumki.eskiden etrafımızı duvarlardan set cekerlerdi ama biz bu setleri aşardık.şu anda etrafımızda terör seti var ama bir türlü bu seti aşamıyoruz.uyuşturucuda bu işin getirisi.gençlüğimizi her gün zehirleyen bu insanları nasıl durduracak devletimiz.cocuklarımız için endişeleniyorum geleceğimiz için endişeniyorum.bir ülkeyi zayıflatmanın kolay yolu beyinleri uyuşturmak galiba.
allah polisimize devletimize ve askerimize işini kolaylaştırma başarısı versin.ve bu setide kolayca aşalım.

fatosum
12-02-08, 15:39
oncelıkle dızının saatı degısmıs ama yınede yenı bolum dokuzu onu bulur gıbı oncesınde bır kolaj yayınlanır gıbı gelıyor bana:icon_whis

samıl hos cocuk romantık ama aılesının gercek yuzunu yanı narkotık olarak olaya dahıl oldugunda zuluften vaz mı gececek ben anlamadım sonucta kız polıs olmus aılesı oyle dıye yarı yolda gıtmı dıyecek:img-blush

mehdı sureyya ve bakan bey konusmalarında kısaltmalar meydana gelmıs sanırım ızleyıcı tepkısı anlasılmıs ıyıde olmus kısa olsun:img-yes:

narkotık subesını gorduk bu hafta asena samıl zuluf ve mudur sorguda ıken konusmalar ıyı ıdı repklıkler yerıne oturmus :img-yes:

dızının muzıgıne gelınce sankı ıkı turkı ıcıce gecmıs ustune oturtulmus gıbı anlasılmıyor bıle dogru dıuzgun ben gokhan kırdarın dızı muzıklerını cok begenırdım burda hıc begenmedım yenı bır turku koysunlar :klme

osman sınavın bır ızlyeıcı kıtlesı var pusat kotu gıtmıs acı hayat ıyı olmamıs olsada yıne merakla bekleyen kıtlesı var oyuzdne narkoteror reytıng kurbanı olmaz gıbı yanı bayagı bır zaman verılır kalkacaksa bıle kı bence kalkmaz:bilmim

vatan45
12-02-08, 15:52
osman sınav bu diziyi yaptığında dedim bu dizi tutmaz bide pazartesiye koydular şimdi diyorum hiç tutmaz bu benim görüşüm dizi mezarlığına bir osman sınav filmi daha girecek inceleyin anatomisini bide dizinin başrol oyuncu çok iyi diğerleri bence fos bide şehit olan asker vardı oda iyi oyuncu ölürken vatan sağolsun diyen herhalde başrol oyuncusunun kardeşi (şamilin)

omayra73
12-02-08, 16:08
11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 9,60 21,50
2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,90 24,30
3 BICAK SIRTI [NET] KAND 8,70 23,40
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,50 18,60
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 8,00 21,80
6 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,00 17,90
7 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 6,80 17,10

TOTAL
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 12,80 27,70
2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,60 22,20
3 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 8,30 26,90
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,40 15,80
5 KOPRU [NET] STAR 7,00 18,50
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,70 17,30
7 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,70 14,70
8 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 6,60 17,00

Kaynak: Uçankuş

çağla7
12-02-08, 16:51
osman sınav bu diziyi yaptığında dedim bu dizi tutmaz bide pazartesiye koydular şimdi diyorum hiç tutmaz bu benim görüşüm dizi mezarlığına bir osman sınav filmi daha girecek inceleyin anatomisini bide dizinin başrol oyuncu çok iyi diğerleri bence fos bide şehit olan asker vardı oda iyi oyuncu ölürken vatan sağolsun diyen herhalde başrol oyuncusunun kardeşi (şamilin)

belki tutar ama bence çok iyi bir yapım değil. konu güzel ama hataları var sıralayım osman bey bunları düzeltirse hoş olur.

1- senin aksine diğer oyuncuları çok beğendim, baş rol oyuncuları vasat. tamam tanınmamış yüzler iyi olur ama ne bileyim bari biraz oyunculuk dersi aldırsınlar her ikisininde çok abartılı yapmacık hareket ve konuşmaları var biraz daha doğal , biraz daha duyguları yansıtmaya yönelik oynasınlar. aslında çok geç olmadan değiştirilebilirlerde özellikle şamili oynayan çok kötü.
2- şiveler hala abartılı ve komik kaçıyor. (osman sınava tavsiyem kurtlar vadisindeki muroyu bir izlesin ve şive nasıl olur görsün)
3- dizi bir takım bilgiler vermek istiyor ama bunu o kadar uzun ve sıkıcı konuşmalarla yapıyorki , haber programına dönüyor, ayrıca zeka özürlülere hitap ediyormuş gibi sıkıcı gereksiz açıklamalar yapıyorlar , sen asıl söylemek istediğini söylet seyirci anlayacaktır, ne boşuna diziyi sıkıcı hale getir. nede oyuncuları komik duruma düşür.
4- müziklerde problem var özelliklede başlarken verdikleri o tuhaf müzik hiç yakışmamış, arada birde mehter marşı girmiyormu hiç hoş olmamış. gökhan kırdara yakışmadı.
5- repliklere biraz daha özen gösterilsin,savaşa giden askerleri coşturmaya değil diziyi sevdirmeye yönelik olsun , o kadar coşkulu sözler yerine biraz daha gerçeğe yakın cümleler kursunlar.

ana senaryo güzel yukarıda saydıklarımda olursa tutmaması için hiç bir sebep yok.

MoOnDaNcE-11
12-02-08, 22:43
Valla ben bu diziyi cok seviyorum .

Tamam eksiklikleri var . Mesela basrol oyunculari gercekten kotuler . Evet bazen replikler uzatiliyor . Siveler biraz abartiya kaciyor . Ama olsun .

O kadar onemli bir gercege dikkat cekiyorlar ki , bu bile yeter . Bu dizi teror orgutuyle uyusturucunun baglantisini net bir sekilde ortaya koyuyor . Bazilari terorden nema sagliyor diye diziye dil uzatiyorlar alakasi bile yok . Onlar uyusturucu gercegini anlatiyorlar . Bu ulkede de teror orgutunun baslica gecim kaynagi uyusturucu . Bu onemli gercegi unutalim mi , sineye mi cekelim . 99'dan 2004'e kadar da teror bitti demisti bu gerizekali mankafalar simdi kendilerini isin icinden nasil siyiracaklarini bilemediklerinden iyice batiyorlar...

Turkiye ne yazik ki bir uyustucu cenneti , istanbul da merkezi . Ya daha gecen hafta beyoglunda bir arkadasi gormeye gitmistim , polis adim basi arama yapiyordu . Benim de kimligimi sordular . Bunlari es mi gecelim...

Bolume geri donersek , set hikayeleri cok iyiydi. Zulufle samilin arasi acilacaga benziyor . Gerci ben kisa surede vahit'in desifre olacagini sanmiyorum ama samil'i killandiracak baska tur islere de girecek , belki de bu bagi ortaya hincal atak konusturularak cikaracak , gorecegiz...

Samil de parslik olayina cok temkinli yaklasti . Devlet icindeki gizli cetelerden bir tanesi saniyor . Oysa cok yaniliyor . Bu pars biraz kurtlar vadisindeki Kamu Guvenligi Teskilati ( KGT ) benziyor , ama alani teror orgutu ve uyusturucuyla sinirli , KGT gibi her ise karismiyor . Yalniz narkotik muduru adamin da ben pars olmasindan supheleniyorum , oyle bir kac ima etmisti ki suphe uyandirmisti...

Ratingler fena degil ama ayni saatteki diger yapimlar biraz dusuruyor . Baska bir gun yayinlansa mesela sali cok daha iyi rating aliriz...

İLK
12-02-08, 23:39
11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 9,60 21,50
2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,90 24,30
3 BICAK SIRTI [NET] KAND 8,70 23,40
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,50 18,60
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 8,00 21,80
6 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,00 17,90
7 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 6,80 17,10

TOTAL
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 12,80 27,70
2 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,60 22,20
3 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 8,30 26,90
4 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,40 15,80
5 KOPRU [NET] STAR 7,00 18,50
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,70 17,30
7 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,70 14,70
8 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 6,60 17,00

Kaynak: Uçankuş

evet ratingler fena deil daha da iyi olabilirdi ama bunu başarısızlığa bağlamamalıyız unutmayalımki şu anda izlenen bazı diziler dipten aydınlığa yükseltti gözümüz çok fazla yükseklerde olmasın elbet bir gün o gün gelecek ve bizim kendimize ait bir formumuz olacak
yalnızzzzzzzzzzzzz bu sayfayı boş bırakmayalım arkadaşlar 2. sayfalara düşmeyelim

yoyo
13-02-08, 02:03
Narkoterör'de zara'nın söylediği türkü daha önce Kenan İmirzalıoğlu ile Oktay Kaynarcanın başrollerde oynadığı Deli Yürek Boomerang Cehennemi filiminde çalan Müzik ile aynı müziği koymaları hoş olmamış.Gerçi yapımcı aynı ama bu farklı bir proje bunu nasıl düşünemediler Hayret ! Dizi inşallah genel hatalarını görürde bizde tekrar zevk ile, izlemeye devam ederiz.Dizinin devam etmesinden yanayım ama lütfen izlerken seyirciye yaşatın artık gerçekliliği.Ayrıca Zülüf'ün ses tonu çok kötü,ve yapmacık

!! Elyf !!
13-02-08, 03:16
Türkiye'nin gerçek gündemi dizilerde

Türkiye'nin suni gündemi, "türban tartışmalarına" kilitlenmişken, memleketin hayati meselelerini tartışma ve kamuoyuna duyurma görevi ise televizyon dizilerine düştü. İşte sözde "senaryolar" ve anlattıkları:

Pars Narkoterör'den ekonomik analiz
Show TV'nin yayınladığı Pars: Narkoterör dizisinde uyuşturucu baronu Mehdi, örgütün kasasını tutan görevliye ekonomik geleceğimiz hakkında şu yorumu yaptı: "Baharda kriz çıkacak. Ben sana petrolün varili 100 doları bulacak dememiş miydim? Ama yetmez. 135'e kadar çıkacak. Aha şuraya yazıyorum, petrolle beraber altın da yükselecek. Sen şimdilik parayı altında tut he mi?" Uyuşturucu ağının Ankara temsilcisi eski bakan Vahit ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Yabancılar bizim piyasadan para çekmek isteyince hemen terörü azdırırlar. İki ay önce de böyle yaptılar ama hemen Ortadoğu'dan sıcak para takviyesi yapıldı ve oyun bozuldu. Hani Suudi Kralı'nın iki uçağından birinden tonlarca hurma getirildiği yazılmıştı. Ama uçaktan inenler hurma değil, paraymış. Sen de 20, ben diyeyim 30 milyar dolar inmiş uçaktan..."

Kaynak : Sabah Gazetesi

delfin23
13-02-08, 09:20
Anlatıcılar

Terörü işleyen dizilerin içinde mutlaka "anlatıcı" konumunda bir karakter oluyor. "Kurtlar Vadisi"nde Selçuk Yöntem'in oynadığı "Aslan Bey" böyle bir karakterdi. Sonra tabii ki bu görevi Polat üstlendi. ATV'deki "Gazi" dizisinde benzer rolde bir yüzbaşı var. "Pars Narkoterör"de de böyle bir karakter ortaya çıktı.
"Anlatıcılar" mesajları verir. Dizi kendi halinde devam ederken birden ortaya çıkıp siyasi gündem ve tartışılan başlıklarla ilgili ve hatta yakın tarihimize de değinerek büyük laflar ederler.
"Pars Narkoterör"deki anlatıcının adı Haydar. Haydar dizinin kahramanına tarih dersleri veriyor. Daha sonra da günümüz olaylarına geçiyor. Jetlerin Kandil'i bombalaması üzerine yorumlar yapıyor; "Kandil'in dibi delik, istediğin kadar bombala" diyor.
O zaman haberlerde bizim izlediğimiz görüntüler ve anlatılanlar hikaye... Haydar Bey bu konuda bilir kişi olduğuna göre durum böyle. "Yoksa siz derin devlet misiniz? Göreviniz nedir?" sorusuna "Bizzat devletin görev verdiği nasıl derin devlet olur?" diye cevap veriyor.
"Kurtlar Vadisi" olsun, "Köprü" olsun (mesela son bölümde şehirlerdeki kundaklama olaylarına gönderme yaptı), şimdi "Pars Narkoterör" olsun gündeme ilişkin göndermeler, stratejik konularda yorumlar yapılıyor.
Yabancı dizilerde de bu öğeler çokça kullanılıyor. Örneğin "24" dizisi. Bizde gerçek ile hayal birbirine karıştırıldığı için anlatıcı konumundaki karakterlere millet inanıyor.
Polat Alemdar'ın bu ülkeyi yönettiğine, söylediklerinin gerçek hayattaki siyasi ilişkilerde geçerli olduğunu zannediyor. Haydar karakterinin de söylediklerine vatandaşın inandığına eminim.
Senaryolar bir yerde köşe yazıları gibi olmaya başladı. Bir gazetenin siyasi yorumcusu, televizyon dizilerinin senaristleri...

Sinan Koloğlu / Milliyet

ecr
13-02-08, 14:03
Öncelikle değinmek istediğim eleştiriler var. Çoğu kişi İbrahim Çelikkol'u beğenmiyormuş. Ben de önceleri, daha izlemeden önyargıyla yapamaz diyordum. Ama İbrahim Çelikkol azimli çıktı. Necati Şaşmaz'ın KV'nin ilk bölümlerinde gösterdiği performanstan daha iyisini gösteriyor. Kanıt:
http://i227.photobucket.com/albums/dd29/ecr1990/normal_04-017.jpg
Bu resme bakın. O bakışı bakın. Bunu "oyuncuyum" diyen ve aslen henüz yolun çok başında olan genç tiyatrocular bile bu bakışı yapamaz ve o hüznü ekrana yansıtamaz. İbrahim Çelikkol tamam, çok iyi bir oyuncu değil. Bu da onun ilk işi. Ama şu an gayet iyi ilerliyor. Neden beğenmiyorsunuz anlamak güç. Halbuki yolun başında olsa da gayet iyi oyunculuk sergiliyor. Bence onunla ilgili yapılan bir çok eleştiri eleştiri bile değil.

Değinmek istediğim diğer husus da Mehter Marşı'dır. Neden nefret ediyorsunuz bu müzikten? Bu marş bizim, Osmanlı'nın marşı değil mi? Biz bu topraklarda yaşadığımıza göre neden bu marştan nefret ediyoruz? Bu marş hepimizin marşıdır arkadaşlar. Dizide kullanılmasın diyorsunuz. Neden? Ben sadece doğru yerde kullanılmadığını düşünüyorum. Ama bazıları var ki marştan nefret ediyorlar. Oysa bu marş Osmanlı'nın marşıdır. Gurur duymalıyız çalındığında.
Ama bizler kullanıldığı için diziyi bile izlemiyoruz. Altında başka şeylerin yattığını düşünüyoruz bu marşın. Oysa bana göre o marşın altında kötü bir amaç yok.

Müziklere gelirsek gerçekten de kötüler. Fragmanda bile müzik yoktu. Dizide 2-3 müzik kullanılıyor ve hepsi de berbat. Bu açıdan gerçekten de kötü bir durum.

Dizi başarılı bir şekilde ilerliyor. Reytinglerin kötü gelmesi dizinin de kötü olduğunu göstermez. Düzeleceğine inanıyorum.
Ve artık şu Pars-KV karşılaştırması olmasın. Şive de bile KV ile Pars'ı karşılaştırıyoruz.

dEdE_SoN
13-02-08, 14:31
Vanlı vekiller rahatsız oldu!

Show TV'de yayınlanan 'Pars-Narkoterör' dizisinden rahatsızlık duyan AKP'liler soluğu RTÜK'te aldı. İşte vekillerin şikayeti...

DHA
--------------------------------------------------------------------------------

AKP Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun, bir televizyon kanalında yayınlanan `Pars Narkoterör' adlı dizinin Van'ı uyuşturucu kenti olarak gösterdiğini, kentin tarihi ve turistik değerlerinin kaçakçılığın yapıldığı mekanlar olarak kullanıldığını söyleyip, buna tepki gösterdi. Milletvekilleri, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'nı (RTÜK) ziyaret ederek hassasiyetlerini sözlü ve yazılı olarak dile getirdiklerini belirtti.

Birçok sahnesi Van'da çekilen `Pars Narkoterör' dizisine AKP Van milletvekilleri Türkmenoğlu ve Altun tepki gösterdi. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan diziye, yaptıkları yazılı açıklama ile tepki gösteren Türkmenoğlu ve Altun, dizinin Van'ı bir uyuşturucu kenti olarak gösterdiğini, tarihi ve turistik mekanların kaçakçılığın yapıldığı mekanlar olarak kullanıldığını ve kaçakçılığın bütün yöre halkına mal edildiğini vurguladı. Ayrıca dizide Vanlı rolünde oynayan oyuncuların yöre halkının konuşma ve diğer özelliklerini gerçek bir şekilde yansıtmadığı da belirtildi.

AKP Van milletvekilleri, konuyla ilgili RTÜK Başkanlığı'nı ziyaret ettiklerin ve hassasiyetlerini sözlü ve yazılı dile getirdiklerini söyledi. Türkmenoğlu ve Altun, açıklarında şöyle dedi:

"Toplantıda RTÜK yönetim kurulu üyeleri ve izleme dairesi başkanı da hazır bulundu. Sonuç olarak dizinin takibe alınması ve üst kurula rapor halinde sunulması ve üst kurul üyelerince değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca dizinin yayınlandığı kanalın Genel Müdürü ile görüşerek hemşerilerimizin bu konudaki rahatsızlığını dile getirdik."

Kurt_Memati
14-02-08, 02:27
Dizinin son bölümünü geç hatırladığım için izleyemedim. Mehter Marşı'ndan rahatsız olunmuş anladığım kadarı ile. Bence hiç bir mahsuru yok. Sonuçta Atalarımızın kullandığı Zaferler elde ettiği bir Marş. Tüm dizilerde aynı seviyede müzikler kullanılması hoş olmazdı. Dizinin genel olarak iyi müziklere ihtiyacı var. Mehter Marşı harici müziklerin yapılması gerekli. Gökhan Kırdar'ın müzik üzerinde biraz çalışması gerekiyor.

İLK
14-02-08, 17:04
parsnarkoterör daha yeni başlamış bi dizi ve gerçekten şu ana kadar ki performanslar ne mükemel ne de kötü :img-yes:iyiyle vasat arası bi şiler yani uzun lafın kısası orta performanslar valla şu ana kadar dizideki en beğendiğim performans şamilin ağabeyi ve süreyya bunu daha önce de yazmıştım aa bi de amirleri ii
şamilin performansı orta bazen bi bakıyom çok güzel oynamış bir bakıyorum çok kötü yani daha pek oturmamış zülüf şamili oynayanda bin kat beter
valla oyunculuk konusun da söz söylemek haddim deil ama bu filme bi kaç ağır karakter şart bence:img-yes:

LİSA
14-02-08, 17:53
neden her başı sıkışan rütüke gider.van anlatılıyor diya aaaaaaa bak van eroinin yuvasıymış demiyoruzki.eskiden sansür kurulu varmış buda başka bir sansür oluyor.
ben bu diziyi beğeniyorum.oyuncuların performanslarıda cok iyi.ve reytinglerde hiç umrumda değil zaten onlar miyadını doldurmuş şeyler.
mehter marşına neden kafa takıldı anlamıyorum.atalarımız viyana kapılarına kadar geldiklerinde bu marşı duyan yabancılar titrerlermiş yeniçerilerin gelmesi nedeni ile.geçmişimizi unutursak geleceğe nasıl bakarız.her zaman geçmişimize bakıp gereken dersleri çıkarmalıyız.zaten parsta bize bir nevei geçmişimiz anlatıp geleceğe yorum yapma hakkı tanımıyormu.

içliköfte
14-02-08, 18:14
bir şey sormak istiyorum dizide oynayan Hüseyin Soysalan mı? Ankra devlet tiyatrosundan tanıyorum çok iyi oyuncu dizide güzel bir renk

MoOnDaNcE-11
15-02-08, 05:06
Yetti ya . Bu ne yasakci ne cagdisi zihniyettir . KV teroru yasaklarlar , youtube'a erisimi engelleyip bizi dunyada iranla bir tutulur duruma dusururler . Simdi de bu . Bir de utanmadan bunu yapanlar Avrupa Birligine girmeye kalkan partinin milletvekilleri , daha da beter . Tovbe tovbe...

Suclamalarin bir kismiysa tam komedi ...

Van'ı bir uyuşturucu kenti olarak gösterdiğini

Van uyusturucu kullanilan veya uyusturucunun uretildigi kenti degil , uyusturucunun turkiyeye giris yaptigi sehir olarak tanitiliyor .

Yalan mi ? Iran'dan turkiyeye her an kilolarla uyusturucu giriyor . Tum narkotik raporlari bu gecislerin cogunun vandan oldugunu soyluyor .

tarihi ve turistik mekanların

Yillarca gercekten cok koklu bir tarihe sahip olan van sanki bir turizm cenneti .Ovundukleri kiliseyi daha yeni onardi beyfendiler o da AB baskisi yuzunden. Van golunde bir tane turistik tesis olmadigini dizide bizzat ogrendik . Gec abi gec...

Kaçakçılığın bütün yöre halkına mal edildiğini vurguladı.

Asil bomba bu . Bunu ima edici en ufak bir sey goremedik . Asil bu aciklamayi yapanlar dizinde kacakcilarin yaptiklarini yore halkina mal ediyorlar mesajini vermeye calisiyorlar .

Ustelik Van'a gelene kadar istanbul var , asil uyusturucu cenneti burasi . Hele hele bir beyoglu var , ne siz sorun ne ben soyleyim . Gece yarisindan sonra nerdeyse heryerde satis var . Daha gecen hafta durduruldum diyorum ya...

Bence suclamalarin amaci cok acik . Turkiye gundeminde son 5-6 senedir uyusturucu hep arka planlardaydi . Bazilari bu diziyle beraber uyusturucuyla mucadelenin daha da artacagi ve toplumun daha bilinclenecegi / ilgisinin bu yone kayacagindan endiseliler . Cunku planlari bozulacak ve daha az para kazanacaklar,isleri sekteye ugrayacak . Bunlar olmasin diye de icin de baglantilarini/aracilar kullanip bu diziyi yasaklatma pesindeler...

Sadece 2006 yilinda Istanbul'da yakalanan extacy miktari 1.250.000 civarinda . Gecen senekinin daha fazla oldugu soyleniyor . Bu bile boyle bir dizinin devami icin yeterli bir sebep ...

Bu guzel ve bilinclendirici dizi sonuna kadar devam etmeli , insanimizin bilakis genclerimizin (ozellikle 15 - 25 yas arasi ) bu uyustucu denen illet hakkinda bilinclendirilmesi sart...

Van çok iyi bir şehir, İstanbul çok kötü bir şehir, Ankara saygın bir şehir gibi bir şey söylemeye çalışmıyor dizi. Sadece Van'ın içinde terör örgütünün olduğunu ve uyuşturucu trafiğinin oradan sağlandığını belirtiyor. Bu yalan mı? Değil, eğer araştırırsanız ne kadar gerçek olduğunu görürsünüz. Yani bunu da neredeyse herkes biliyor. Dizi Van'ın çok kötü bir şehir olduğunu lanse etmeye çalışmıyor. Sadece uyuşturucu trafiğinin oradan sağlandığını belirtiyor. Herkes de bunu yanlış anlayıp Van'ı karalamaya çalıştıklarını sandılar. Ne kadar kötü bir düşünce. Oysa tek amaçları gerçekleri göstermek ve her zaman olduğu gibi de gerçekler "acı" oluyor. Bunu gören halk da ayaklanıyor.

Olayi cok guzel ozetlemissin :good: Sana tamamen katiliyorum .

ecr
15-02-08, 11:55
Sen de çok iyi yazmışsın;). Eminim ki RTÜK diziyi kaldırmayacak. Osman Sınav bu haberden sonra bence bizzat görüşüp dizinin "ne demek" istediğini, amaçlarının nolduğunu, akış yönlerinin nasıl olacağını belirtecektir. Bu diziyi kolay kolay harcamazlar, harcayamazlar.
Öyle bir iki iftirayla dizi kalkmaz. KV Terör'ü kaldırdılar, bunu kaldıramayacaklar.
Sen de iyi yazmışsın. Hakikaten böyle dizileri istemiyorlar. Ucuz aşk dizileri yayınlansın, gerçekler örtpas edilsin. Bunu istiyorlar. Ama bu o kadar kolay değil. Umarım bu tür diziler sayesinde halk bilinçlenir.
Sözde şehirlerini savunuyorlar. Komedi resmen.
Senin yazdıkların üzerine daha fazla yazmak istemedim. Gerçekten iyi yazmışsın. Sadece katılıyorum demekle yetinirim.

fatosum
15-02-08, 13:52
Sen de iyi yazmışsın. Hakikaten böyle dizileri istemiyorlar. Ucuz aşk dizileri yayınlansın, gerçekler örtpas edilsin. Bunu istiyorlar. Ama bu o kadar kolay değil. Umarım bu tür diziler sayesinde halk bilinçlenir.
Sözde şehirlerini savunuyorlar. Komedi resmen

bu yorumu yazmıs bır arkadas cokta dogru solemıs aynen ole boyle gıderse tv ler yalnızca cadı sıhır dızılerı ıle dolacak ne ıcler acısıdır yapılana bıle saygı yok

bu memlekkete kuyrugu sıkısan rtuk e gıdıyor ne ala ya dızı eronın dıyor tabıı gırıs yapılan sehrı ıstanbula gecısını anlatacak

ecr
15-02-08, 13:58
Üstelik Van sahneleri de çekildi ve bitti. Artık yapımcı Van'da (çok gerekmedikçe) çekim yapmayacak. Vahit, Mehdi, Şamil, Zülüf, Asena, hepsi İstanbul'da. Sadece Zülüf'ün üvey ailesi Van'da. Onlar da yakın zamanda İstanbul'a gelecekler.
Ne diye uzatıyorlar anlamıyorum. Bitti sahneler işte. Diziyi nasıl izlediklerini veya dizinin mesajlarını nasıl bu kadar değiştirdiklerini merak ediyorum doğrusu.

Dediğim gibi, bu dizi kaldırılırsa RTÜK'ten hepten soğuyacağım. Halkı bilinçlendireceklerine, asıl sihirli, aşk dizilerini kaldıracaklarına gelip uyuşturucuyu anlatan, halkı bilinçlendirmeye çalışan dizileri kaldırıyorlar.
Sihirli diziler, aşk dizileri gibi diziler kaldırılmalı; bunlar değil. Asıl onlar zararlı. Bunlar değil.

yosungozlum
15-02-08, 19:32
hmm burası sadece bir şeye Van da takılı kalmış osman sınav van ı uyuşturucu yolu diye göstermiyo bu bizim ülkemizin kanayan yarasıdır van yerine hakkari muş falan deselerdi yine aynı şey olacaktı farketmez heryer tek kapıya çıkıyo TÜRKİYE :img-wink: bu o kadar abartılacakk konu değil uyuşturucu her il de var ve osman sınav doğudan bir ili seçmiş ve gerçekleri göstermiş ne var bunda anlamadım
bu arada fragman çıkmış ama ben göremedim sonuna yetiştim saat 20.00 Da başlıcak show tv bütün düzeni değiştirmişgerçi saati iyi olmuş okul açısından ama :icon_sorr
bu arada MoOnDaNcE-11 söylediklerine tek tek katılıyorum haklısın canım
neyse iyi yorumlar :sad53:

LoQuM_gIrL
16-02-08, 13:52
http://img515.imageshack.us/img515/2808/asenaaqu6.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/425/asenaan7.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/4137/asenaa1oz4.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/4631/asena1aq5.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/9373/asenaa2wa5.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/700/asena2zm6.jpg

istanblue
16-02-08, 20:38
bir şey sormak istiyorum dizide oynayan Hüseyin Soysalan mı? Ankra devlet tiyatrosundan tanıyorum çok iyi oyuncu dizide güzel bir renk

eVET dizide vahit seyran ı oynayan hÜSEyin sOYSALAN..gerçekten çok iyi bir oyuncudur bende ankaradayken oyunlarını hep takip ederdim tiyatroda olduğu kadar dizide de çok başarılı

ergenekon1071
17-02-08, 00:00
parsnarkoterör gerçekleri anlatan bir dizi başroldeki erkek oyuncu başarılı fakat geçen sanki çerkez,kürt gibi isimlerin türkten ayrı bir ırk gibi bahsetti bu çok yanlış kürt,laz,çerkez,zaza,abaza,türkmen hepside türk ün kollarıdır,boylarıdır.

MoOnDaNcE-11
17-02-08, 05:20
Yarinki bolum de insallah cok guzel olacak...

parsnarkoterör gerçekleri anlatan bir dizi başroldeki erkek oyuncu başarılı fakat geçen sanki çerkez,kürt gibi isimlerin türkten ayrı bir ırk gibi bahsetti bu çok yanlış kürt,laz,çerkez,zaza,abaza,türkmen hepside türk ün kollarıdır,boylarıdır.

Siyasi tartisma yaratmak istemiyorum ama tarihi bir hatirlatma yapmakta yarar var . Kurtlerme turkler ayni boydan/koldan gelmemektedir . Senin de bildigin gibi turkler 1050'li yillardan sonra anadoluya gelmeye baslamislardir . Kurtlerin kokenleriyse taa asurlulara-urartulara kadar dayanir . Bir tarafin kokleri orta asyayla iliskiliyeken digerininki mezopotamyadadir . Anlayacagin Anadolu'da bizden daha eskiler . Zaten ortada cok acik bir dil farki varken ayni boydan geliyoruz demek cok buyuk bir yanlis olur . Turkcedeki kelimelerin buyuk cogunlugu turk kokenlidir ( Ataturk reformlari sayesinde ) kurtceyse etimolojik yonden farscaya daha yakindir .

Fikret Bila'nin terorle mucadele eden generallerle yaptigi soylesileri topladigi kitabini okumani tavsiye ederim , nerdeyse butun generaller bu konudaki keskin ayrima dikkat cekmisler...

İLK
18-02-08, 23:31
bu bölüm süperdi umarım ratingler iiyi gelir ilk 10 a girerse iyi olcak çünkü karşısında güçlü rakipler var

bu bölümde en beğendiğim sahne vahid seyranın şubeye gelmesiydi

ay ben bu şamile bitiyorum ne hoş çocuk:img-in_lo

MoOnDaNcE-11
19-02-08, 00:50
Her zamanki gibi gene cok guzeldi ParsNarkoTeror...

Bu bolumde ozellikle KV'deki konseye benzer bir yapilasmayla karsilastik . Urfa temsilcisiyle Yuksekova konusunda simdiden birbirlerini yiyecekleri ortaya cikti .

Ama bolumun en guzel yeri sonuydu . Samil'in barudiyle ciftlikte karsilasmasi cok iyiydi . Boylece ziya mudurun de bir pars oldugu ortaya cikti .Zaten gecen bir bolumde bir ara oyle bir davranmisti ki insani suphelendirmisti. Simdi bu parsliga soguk bakan samil de bence artik pars olacaktir...

Dizimizin arka sokaklarla ayni saatte yayinlanmasi ratinglerini nasil etkileyecek bakalim , insallah iyi rating almisizdir...

thuba
19-02-08, 09:47
merhaba arkadaşlar;
ne kurtlar vadisi ne sağır oda bende bu kadar etki yaratamamıştı. (pars tarzında izlediğim 2 dizi onlar olduğu için söylüyorum.)

osman sınavın altına imzasını attığı her yapım zaten öncelikli oluyor zaten bir süre sonra insanda. yani adam biliyor tam 12den vurmayı :img-wink:

şamil çerkez bunu açıkçada belirtti zaten. ama bence orda ırk,boy artık herneyse onun ayrımı yapmak için söylenmedi. orda verilen msj ne olursan ol kürt çerkez laz türk arnavut vs.. önemli olan yaşadığın topraklara ihanet etmemendir. yaşadığı ülkeye ait hissedebiliyorsan kendini ülken için hizmet veriyorsan,ırk kavramından kaynaklanan ayrımlarda ortadan kalkmış oluyor :img-wink:

ayrıca vanın seçilmesinin çok gerçekçi olduğunu dşünüyorum.

inşallah reyting kurbanı olmaz bu dizi de diğer bir çok güzel yapım gibi. show tv saatini değiştirmekle çok güzel bi hamle yaptı eminim bundan sonra daha da yükselir dizinin çıtası :img-wink:

angel eyes
19-02-08, 13:51
TELE - BAROMETRE
18 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 11,10 23,30
2 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,90 23,50
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 9,40 24,60
4 BICAK SIRTI [NET] KAND 9,20 23,20
5 KOPRU [NET] STAR 7,90 19,60
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 7,70 20,20
7 SPOR GUNDEMI KAND 7,40 17,60
8 ARKA SOKAKLAR (OZET.) KAND 7,40 17,30
9 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 6,50 13,70
10 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 6,30 22,60

TOTAL
18 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 14,70 30,90
2 ARKA SOKAKLAR (OZET.) KAND 10,40 23,10
3 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 9,80 28,50
4 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,70 21,50
5 KOPRU [NET] STAR 8,30 22,00
6 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 7,70 18,90
7 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 7,40 15,80
8 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 7,10 15,00
9 SPOR GUNDEMI KAND 6,50 15,20
10 EZO GELIN [NET] SHOW 5,10 13,20

kaynak:uçankuş

İLK
19-02-08, 13:57
valla ben dün demiştim ilk ona girersek iyidir bence hoş bi rating ama şu arka sokaklar işimizi zorlaştırıo tekrarı özeti yeni bölümü ilk 3 te

dünkü bölümde bi harikaydı biraz daha aksiyonn olsa çok iyi olur

bu arada şamili oynayan daha önce bi yerlerde oynamışmıydı?

fatosum
19-02-08, 14:01
vahıt seyrana fena halde takmıs durumdayım kendını zulufun dedıgı gıbı hala mıllevekılı sanmaya devam edıyor samıle alaycı ıstemez tavırları ınsanı cıldırtıyor

konsey var yıne burdada ızmır agasına bende bayıldım cok guzel bır bayan acıkcası begendım onu:img-yes:
urfa agası ve haldı bırbırleırnı yıyecek cok bellı oldu yuksekova arada parazıt yapacak et sahnesı ne ılgınctı ya ustune bıde tukurseydım dedıya bende orda koptum:img-wink:

dızının reytınglerı dusuk gelmıs ben ılk ucte olur dıyordum ama malesef ılk beste bıle yok osman sınavın ızleyıcı kıtlesı oldugu kanaatındeyım ama bır tepkı mı var acaba ortalıkta dusuk gelıyor reytıngler anlamadım kı ben:icon_whis

sınem zulufe neden tepkılı samıl yengesını yollamasın tabıı dugun olmaz sanırım zulufun aılesının gonlu yok samılde ısınamadılar bırbırlerıne

gelelım mudur beye

pars oldugunu anlaıdk zaten gecen hafta bıolum bası replıklerınden pars olanların bırbırlerınden haberlerı oluyormu acaba yoksa herkes gızlı mı mudur bey samılı ıkna edebılırdı demekkı gızlı:icon_whis
barodı esref sureyya bunlar benı sıkmaya basladı ya hadı hayırlısı:img-blush

edıt:kostebek azad emınım

CeyLaN_66_66
19-02-08, 14:14
merhabalar arkadaşlar nabersiniz akşamki bölüm yine bomba gibiydi harika en etkileyici sahne de son sahneydi tabiki ama ağalar meclisi biraz karışıktı galiba şamil ve ekibinin yaptığı operasyon zaman aşımına uğradı adam gitti şamil 2 3 bölüm sonra çözecek herşeyi galiba öbür bölümü iple çekiyorum:) bu arada nida ablam yine konuşturdu oyunculuğunu diğer oyuncular gibi ama şamil ile asena arasında ki gerilim hoşuma gitmedi narkotikteki köstebeğide merak ettim kim acaba nese bunları ileriki bölümlerde görecez artık :)

CeyLaN_66_66
19-02-08, 14:26
aaa ratingler neden düşmüş ya Arka sokaklar tabiki ya tadı kaçtı artıkşunu bitirseler yani hala 1.cilikte izleniyo bence parsın geçmesi lazım..

İLK
19-02-08, 14:39
aaa ratingler neden düşmüş ya Arka sokaklar tabiki ya tadı kaçtı artıkşunu bitirseler yani hala 1.cilikte izleniyo bence parsın geçmesi lazım..
onunda etkisi var ama bizim dizinin reklamını iyi yapmıyolar yoksa ratinglerde bi problem olmaz elveda rumeli ana haberler sonra da gelsin arka sokaklar hepsini geçeriz

çağla7
19-02-08, 15:20
onunda etkisi var ama bizim dizinin reklamını iyi yapmıyolar yoksa ratinglerde bi problem olmaz elveda rumeli ana haberler sonra da gelsin arka sokaklar hepsini geçeriz

reklamla alakası yok arkadaşlar, show tv nin en çok reklamını yaptığı dizi pars. reytinglerin düşük oluşunun sebebini yazayım.
1- dizi geç başladı, diğer diziler sezon başında başlayıp bir izleyici kitlesi oluşturdular
2- ilk bölüm çok kötüydü, pek çok kişide ilk bölüm nasıl bir şeymiş diye merakla izledi ama beğenmediği için bir dahaki bölümü izlemedi
3- çoğunuz aksini idda etsede ben baş rol oyuncularını beğenmiyorum, gerçi düzelme var şamil karşısındakine toslayacakmış gibi bakmaktan vaz geçse ve yüzüne doğal bir ifade verse daha hoş olacak,karşısındaki canım desede yiyecek gibi bakıyor, canın çıksın desede yiyecek gibi bakıyor. zülüfünde konuşmaları bir tuhaf ya biraz çalışmalı yada seslendirme yapmalılar.
4- keşke başka bir günde şansını denese salı, çarşamba yada cuma çünkü pazartesi hemen hemen hep aynı konsepte dizilerin olduğu bir gün, ama mesela salıda hazır 1001 gece reyting kaybetmeye başlamışken salıya koysalar iyi olur, zaten pars ile 1001 gecenin hedef kitlesi farklı

CeyLaN_66_66
19-02-08, 15:36
evet bunlardan bazılarına katılıyorum günü değişse iyi olabilir bence hemen değiştirmeleri gerekir ileriki bölümlerde bu hatalar olmaz inşallah ya casting ve seslendirme de birazda problem olduğu gerçek ..

LİSA
19-02-08, 16:30
dün akşamki bölüm cok güzeldi.hadinin urfa ağasına et yedirdiği sahneya bayıldım.sonradan süreyya ile konuşurken keşke tükürseydim demesine koptum.
eski bakanda kandini hala bakan zannediyor.ne o öyle şamile tepeden bakmalar.kanları uyşmadı belli.bende olsam sevmezdim zaten o adamı kendini bir şey zannetmekte hala.
sinemin zülüf le ne derdi var kıza buz gibi tavırlar takınmakta.vanlı diye herkes suçlumu???
bu dizi gittikçe reytingleri toplayacaktır.osman sınavın bir kitlesi var.

thuba
19-02-08, 17:05
valla reytinglere şaşırdım :img-cool2 arka sokakları zaten kim izliyo hala anlamış değilim ya neyse..

açıkçası ben şamili beğeniyorum oyunculuk olarak. bi düşünün kenan imirzalıoğlu ilk çıktığında yusuf miroğluyken nasıldı şimdi nasıl? :img-wink: yada necati şaşmaz nasıldı şimdi nasıl? gerçi ben hala beğenmiyorum ya oyunculuğunu.. neyse bahsetmek istediğim bu değil. bence ibrahimde zamanla çok daha fazla geliştirecek kendisini.

ben oyunculuk olarak bi oğuz galeli yi beğenmiyorum. dublaj çok kötü. oyunculuk yeterli gelmiyo ne biliyim sanki sadece yakışıklı diye kadrodaymış hissi veriyo bana :img-cool2

seda,nida,leyla çok iyiler ama leyla biraz daha şiveli konuşsa tam süper olacak kanımca hee bide van temsilcisi mehdinin ağzını doldurar doldura babo demesi şiveyi abartması da itici gelebiliyo açıkçası img-yes:

uzun lafın kısası.. bence parsın zamana ihtiyacı var umarım "bazı sebeplerden" ve bu reyting düşmesi de bahane gösterilerek yayından kaldırılmaz bu dizi :img-cool2

İLK
19-02-08, 20:18
pars narkoterör dizisinin başlayacağını ilk duyduğum anda osman sınav nasıl bişey ortaya koyacak diye çok merak ediyordum ve bana göre çok iyi hem birinci olup napacaz baksanıza formumuza kimsecikler yok 1. olupta çok izlenen dizilerin arasına katıırsak heralde forumlar arasında en mazlum bizimki olacak biraz daha gayret arkadaşlar

bu arada aranızda resim ekleyip imza işini iyi yapanlar varsa ne olur bişiler yapsın inanın ben anlasam günde 10 15 tane resim ekler imza yaparım

bu arada atış poligonunda şamil urfalı bide bi çocuk vardı o kim bilen var mı?

vatan45
19-02-08, 20:30
valla reytinglere şaşırdım :img-cool2 arka sokakları zaten kim izliyo hala anlamış değilim ya neyse..

açıkçası ben şamili beğeniyorum oyunculuk olarak. bi düşünün kenan imirzalıoğlu ilk çıktığında yusuf miroğluyken nasıldı şimdi nasıl? :img-wink: yada necati şaşmaz nasıldı şimdi nasıl? gerçi ben hala beğenmiyorum ya oyunculuğunu.. neyse bahsetmek istediğim bu değil. bence ibrahimde zamanla çok daha fazla geliştirecek kendisini.

ben oyunculuk olarak bi oğuz galeli yi beğenmiyorum. dublaj çok kötü. oyunculuk yeterli gelmiyo ne biliyim sanki sadece yakışıklı diye kadrodaymış hissi veriyo bana :img-cool2

seda,nida,leyla çok iyiler ama leyla biraz daha şiveli konuşsa tam süper olacak kanımca hee bide van temsilcisi mehdinin ağzını doldurar doldura babo demesi şiveyi abartması da itici gelebiliyo açıkçası img-yes:

uzun lafın kısası.. bence parsın zamana ihtiyacı var umarım "bazı sebeplerden" ve bu reyting düşmesi de bahane gösterilerek yayından kaldırılmaz bu dizi :img-cool2
arka sokakları kim izliyor demişsin reytingler orteda arka sokakları pek izlemem dünde parsı izledim ama halkın iradesine saygı göstermek lazım bizim evdekiler sokakları izledii

türk milleti hangi diziyi izleyiciği bilir ama aziz nesinin sözzü kullaklarımda çınnıyo
sizce öyle galiba ama biz türk milleti olarak binyılldır birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle yaşamaya devam edeceğiz onlarda aptal değil cahil olanları ölmeye mahkum dağlarda ölüyorlar hergün üzlümüyorum hiç
ne mutlu türküm diyene !

LoQuM_gIrL
20-02-08, 03:40
ben ekliyorumda bi yorum bile yapılmıyor....

http://img99.imageshack.us/img99/3585/21901223mk1.png http://img99.imageshack.us/img99/6145/22587596up7.png http://img221.imageshack.us/img221/9383/32622582fj9.png

http://img221.imageshack.us/img221/4382/16601039kh8.png http://img530.imageshack.us/img530/1691/55669554ob5.png http://img530.imageshack.us/img530/8614/24142151jx0.png

http://img99.imageshack.us/img99/3448/23071466xv7.png http://img221.imageshack.us/img221/8338/72525378te0.png http://img99.imageshack.us/img99/2651/10hm2.png

http://img221.imageshack.us/img221/1439/11jj1.png http://img530.imageshack.us/img530/3739/12iu6.png http://img99.imageshack.us/img99/5399/14xe7.png

hepsi benim çalışmam.....

LoQuM_gIrL
20-02-08, 03:42
http://img138.imageshack.us/img138/3458/13dx7.png http://img221.imageshack.us/img221/8725/15vf1.png http://img138.imageshack.us/img138/1773/16eu4.png

http://img221.imageshack.us/img221/236/17if5.png http://img176.imageshack.us/img176/5269/18bk7.png http://img99.imageshack.us/img99/1579/19gr8.png

http://img138.imageshack.us/img138/8928/20mx4.png http://img206.imageshack.us/img206/8412/21uj8.png http://img149.imageshack.us/img149/1971/23gd0.png

LoQuM_gIrL
20-02-08, 03:46
http://img149.imageshack.us/img149/6527/24ta1.png http://img138.imageshack.us/img138/9952/22ra5.png http://img149.imageshack.us/img149/8076/25ms3.png

http://img156.imageshack.us/img156/6026/27yx8.png http://img89.imageshack.us/img89/2945/26xs6.png http://img149.imageshack.us/img149/4749/28km2.png

http://img149.imageshack.us/img149/3236/30fe9.png http://img89.imageshack.us/img89/3053/29ip2.png http://img156.imageshack.us/img156/9562/31rq6.png

http://img352.imageshack.us/img352/9053/32yk0.png http://img149.imageshack.us/img149/8821/34nn3.png http://img352.imageshack.us/img352/78/35hk0.png

İLK
20-02-08, 14:32
loqum girl ellerine sağlık valla hepside birbirinden güzel ve hoş :good:

valla ben de yapabilsem yapacam amma gel gör anlamıyorum bu bilgisayar işlerinden o diger oğlanın ismini biliyomusun

İLK
20-02-08, 14:55
Ezo Gelin, Pars’a yakıştı
SHOW TV, programların yerlerini değiştirdi, Ezo Gelin’i pazartesiye, Pars Narkoterör’ünhemen arkasına aldı. Bu devamlılık bence yakıştı, ikisinde de bu ülkenin gerçekleri var, birinde narkotik konusu, uyuşturucunun PKK ve terörle bağlantısı, diğerinde Ezo Gelin’in kimliğinde Anadolu kızlarının, savaşçı ruhları, kentle uyumları... Fazla değişim zararlıdır, ama duyuru iyi yapılırsa gün kabullenilir, Anadolu izleyicisi Ezo Gelin’i çok sevdiğine göre...

tercüman gazetesi
tuna serim

çeşm-inaz
20-02-08, 15:01
LoQuM_gIrL;çalışmaların için çok teşekkürler.ellerine sağlık.hepside çok güzel görünüyor.:good::happy0064 ayrıca ben de, sana,azad'ın resimlerini çektiysen ekleyebilir misin diye ricada bulunacaktım. ama maşallah sen resimlerin çalışmalarını filanda yapmışsın.:good:İLK; diğeri diye kastettiğin kişi sanırım azad.azad'ı oynayan oyuncumuzun adı: baran ayhan.:img-yes:

fatosum
20-02-08, 20:33
avatarlar cok guzel olmus emelerınıze saglık
bu reytıng ısı fena patlayacak pazartesı dızı gunu olmus bosaltsalar bıraz dıger gunlere olmazmı:img-wink:

LoQuM_gIrL
20-02-08, 23:42
yorumlar için çook teşekkürler... beyenmenize sevindim bölüm resimleri var elimde ekliyim.....

http://img206.imageshack.us/img206/3937/17129340on6.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/9784/62144636ua3.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/1858/68449476um2.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/9820/92485550lr1.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/4701/34930025cb8.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/9349/27702241qj2.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/8048/96108449ck4.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/2532/14130193hm2.jpg

LoQuM_gIrL
20-02-08, 23:44
bu dizinin multimedya bölümü açılmıcakmı ? ben bilmiyorum dizinin multimedya bölümü nasıl açılıyor... açılsa resimleri ve çalışmaları oraya ekleriz..

http://img211.imageshack.us/img211/9818/12340556zy8.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/3931/10ps3.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/5812/11xb9.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/7310/12mr6.jpg

http://img214.imageshack.us/img214/9361/14kn6.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/6184/16eq3.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/8794/17zw0.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/6740/15ro9.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/1992/18ws8.jpg

http://img89.imageshack.us/img89/8049/19zr6.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/3552/20fr2.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/5503/21hx2.jpg

İLK
20-02-08, 23:50
süpersin loqum girl:good:
valla sen de olmasan kim bu formu canlandıracak ellerine sağlık daha nice çalışmalara
arkadaşlar şöyle bi diğer forumlara bakıyorum yani daha ekrana çıkmamış bi dizi bile başka bi sayfaya geçecek

İLK
21-02-08, 00:11
şimdide şamille zülüften gelecek küçük bi replik

zülüf:anamla nazan abla çok iyi kaynaştılar babam biraz sıkıntılıydı ama.bak olur ya yüzü filan asık olur bu gecede sen sakın alınma
şamil:bizim adabımızda misafire surat yapmak olmaz ama hadi babandır idare edecez
zülüf:ya şamil üzme beni zaten çok heyecanlıyım bi de sen üstüne tuz biber ekme
şamil:tamam tamam gel bakayım buraya sen gel dert etme hediyelerimiz tamam deil mi?
zülüf:güzelce paketledim hepsini
şamil:iyi iyi ya aslında var ya şu abimin işleri olmayacaktı tek seferde bitirip gidecektik şu işi
zülüf:öyle olmazdı geldik kızı aldık gidiyoruz der gibi alınır sonra bizimkiler
şamil:daha kaç kere geleceğiz VAN a
zülüf:bi kaç kere daha gelinir o kadar
şamil:iyi iyi her gelişte operasyona çıkarım ben de orda yılanın başını tuttunuzmu burda kuyruğu titriyo diyo abim doğru diyo kuyruk ta yağlıymış yani ha...
zülüf:ben hala van a geldiğinin ertesi günü operasyona çıktığına bi de o operasyonda 350 saf eroinin üstüne bastığına inanamıtorum şamil
şamil:şubedekilere anlatınca deli olacaklar
.
.
.
şamil:bu rastlantı deil işin perde arkasında bişeyle dönüyor ama afyon büro asistanı da olsan prosedür gereği bunları seninle paylaşamam
zülüf:sen evlenince de mi böyle yapacaksın
şamil:evet hem de hiç konuşmayacağım sana seni ne kadar sevdiğimi,seninle ne kadar mutlu olduğumu tekrarlayıp duracam:img-in_lo:img-in_lo

thuba
21-02-08, 14:01
çalışmalar ve bölüm fotoğrafları için teşekkürler... :img-yes:

fatosum
21-02-08, 15:26
oguz galelıyı acı hayatta hıc sevmıyordum dolasıyla narkoterordede on yargılı yaklastım halada sevmıyorum rollerını elımde degıl ses tonunuda hıc yakısmıyor dızılerde kullandıgı:img-yes:

ogleden sonra bır yemek programına cıktı adam seker gıbı sureklı gulen eglenen bır tıp ne dıyeyım osman sınav enderı yaradırken cokmu dusunmus anlamadım:icon_whis

İLK
21-02-08, 16:10
oğuz galeli bugün oktay usta ya çıkmıştı gerçekten sesinin tonu epey bi farklıydı dizide onun sesini kullansalar fena olmaz zaten bi tek onun sesi dublajlı heralde:img-yes::img-yes::img-yes:

CeyLaN_66_66
21-02-08, 18:40
merhaba arkadaslar loqum girl valla resimler ve çalışmalara harika ellerine sağlık çok güzeller hepsi de İLK senaryoda güzel olmus evet pek kimse uğramıyor foruma ama olsun biz bize yeteriz bence ayrıca dizimizin ilerleyen günlerde çıkış yapcağına inanıyorum..:)

LİSA
22-02-08, 13:33
kurtlar vadisi osman sınav dönemi