Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 3
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
evet nerde ilk izlediğimiz ıhlamurlar altında nerde şimdi izlediğimiz ıhlamurlar altında dizi kan kaybediyor bence gelecek sezonda nasıl olacağı hakkında en ufak bi fikrim yok zaten çokta ilgilenmiyorum yeni sezonda izleyeceğimi pek sanmıyorum
filizin ilk bölümlerde yaptığı yani abisinin suçunu örtpas etmesi çok yanlıştı,fakat burada sadece filiz hatalı değil ömerde hatalı o hayır filiz ben vurdum suçlu benim diyebilirdi ama demedi neyse
aynı açıdan ömer nişanlı bir kızla ilgilendi burada da ömer tek başına suçlu değil,elifde ömere net bir tavır koyabilseydi tüm bunlar olmazdı
aslında hepsinin yaptığı yanlışlar birbirleriyle bağlantılı yani zaman ve mekan meselesi
elif yılmaza kızıp ömerin davetini kabul ediyor ve bu durum ömerin daha çok ilgisini çekiyor
ömer elife özel bir telefon veriyor,yılmaz buna kızıp elifle kavga ediyor
aslında tüm olayların sebebi bu üçlü,filiz sonradan yılmaz tarafında bu olayların içine sokuldu
yılmazında en büyük suçu filizi kullanmaktı,
sezinti arkadaşımızın da dediği gibi filizin de en büyük suçu yılmazı affetmek oldu:img-sorry
Filizin Yilmazi affederek bir suc isledigine veya bir hata yaptigina katilmiyorum. Tam aksine Filizin Yilmazi affederek icinde barindirdigi guzellikleri daha da cogalttigini dusunuyorum. Filiz Yilmazi affederken Yilmazin yaptigi hatayi anlamaya calisti. Kendi ic dunyasinda buyuttugu gururuna yenik dusmedi. Kendisine yakisani yapti. Yilmazi affetmis olmasi Yilmazin hatasini onayladigini gostermez. Filiz Yilmazin pismanligini gormus, hissetmis, yasamis ve ona inanmistir.
Filiz yılmazı iyikide affetti çünkü şuanda harika bir aşk izliyoruz inşallah çok mutlu olacaklar
Filiz yılmazı iyikide affetti çünkü şuanda harika bir aşk izliyoruz inşallah çok mutlu olacaklar
ben de filiz ve yılmazın birlikteliğine seviniyorum fakat 16.bölümü izleyince ya da hatırlayınca o yıkımı yaşadıktan sonra ,değer mi diyorum ama aşk için her şeye değer düşüncesi var sanırım
evet nerde ilk izlediğimiz ıhlamurlar altında nerde şimdi izlediğimiz ıhlamurlar altında dizi kan kaybediyor bence gelecek sezonda nasıl olacağı hakkında en ufak bi fikrim yok zaten çokta ilgilenmiyorum yeni sezonda izleyeceğimi pek sanmıyorum
aynen sezon finalini izledikten sonra birdaha bakmıyacağım çünkü dizi her bölümünde kendini tekrarlıyo hep aynı sahneleri izlemek zorunda kalıyoruzz
Harika bir ask mi izliyoruz???? Filiz ile Yilmazin surekli birbirlerine sarilmalari, opusmeleri, ayni yerde yasamalari, biryerden mal kaciriyormus gibi alel acele evlenmek istegi (baska en yakinlari olum yataginda yatarken)... Bu mu HARIKA bir ask??? Harika aski birbirlerine gozlerine bakarak konusmaktir. Beraber degilken surekli birbirilerine dusunup heyecanlanmaktir. O insanla bulusma heyecani, ne giyecegini bilememen. En onemlisi, HARIKA bir ask, bir Kivilcimdir! Bu HARIKA ask Elif ve Yilmazin arasindaydi. Eger simdide senaristler bize Filiz ile Yilmazinki dahada buyuk demek isiyorsa, ozaman bunu hissetirmeli lazim. Bunu seyircilerin 50% bile gosteremiyorsa (ki buda yorumlardan belli), o amaca ulasamamislardir.
“Ihlamurlar Altında”nın 39. Bölüm özeti
Hayaller ve gerçekler...
Kemal’in ölümü onu tanıyan herkesi derinden etkilemiştir. Yılmaz ve Ekrem babaları yerine koydukları Kemal’e karşı son görevlerini yerine getirmek için Meral’in peşine düşerler. Meral herkesi atlatıp Canan’ı kaçırır. Kemal’in kanının yerde kalmasını istemeyen Yılmaz ve Ekrem Meral'i yakalayabilecek midir?
Filiz’in beklemediği bir gelişme hayatı hakkındaki kararlarını yeniden sorgulamasına neden olacaktır. Bu olayın sonuçları Filiz Yılmaz aşkını nasıl etkileyecektir?
Elif ve Yılmaz uzun bir süreden sonra ilk defa bir araya gelirler. Bu baş başa görüşmede geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Eski aşıklar arasındaki buzlar eriyecek midir?
kaynak:ıhlamurlar altında sayfası
Cok gizemli bir ozet..Elife neler olacagi yazmiyor...Belkide Yilmaz Elifi son kez gorecek ve Elifte huzurlu bir sekilde hayata gozlerini yumacak..
özet beklediğimden erken gelmiş filizi bekleyen gelişme ne acaba soru işaretli bir özet geldi çok güzel bir bölüm olacak
Filizin beklemedigi gelisme babasinin ölümü yahut ciddi bir kalp krizi gecirmesi olabilir (yilmazla evlenme kararini duyunca).
Ya da Elif'le Yilmaz'i konusurlarken duyar ve Yilmaz'in Elif'i unutmadigini dusunur, ama bu daha dusuk bir ihtimal.
Elif'in olumu evliliklerini ertelemelerine sebep olur ama babasina bir sey olursa ertelemenin otesinde Filiz sarsilabilir.
sanırım yılmaz elif i ziyaret edecek hastanede ve yanlıs anlayacak baska bir acıklması olamaz ama eger elif ölecekse kötü olur yılmaz bu durumu nasıl acıklayabilir
eger babasına birey olursa filiz onu üzmek istemez bakalım neler olacak sezon finali olması kötü eylül e kadar beklmek zorunda
Bu ozetten anladigim ve ya anlamak istedigim Yilmaz ve Ekremin Canan hanimi Meralin elinden kurtaracaklari.
Filizin kararlarini gozden gecirmesine sebep olacak olay ise bence babasiyla ilgili,yani ya kalp krizi gecirekectir ya da (soylemesi bile zor ama)olumu olabilir:(
Ve Elifle Yilmazin bulusmasindan sanirim bir olay cikmayacak,ve ya sadece Omer yanlis anlayabilir mi acaba,cunki Filizin yanlis anlayacagini sanmiyorum.
Ya bu ozetten de bir sonuc cikarmak cok zor,bakalim fragmanda neler bekliyor bizi ama tek istedigim bu sezon finalinin guzel gecmesi insallah beklenmedik ve bizi uzecek biseyler cikmaz ortaya...
SİDAL86_FB
27-06-06, 09:34
ÖZET gelmiş ama çok büyük bir çelişkiye düşürüyo..yılmazın elifin yanına gitmesi ...filizin beklemediği gelişme?...bunlar bir biriylr bağlantılı bence...filiz yılmaz ve elifin konuşmalrına şahit olbilir ve elifi unutmadığını düşüne bilir..buda kararını gözde geçirmeye neden olabilir?
yada babası yeniden kalp krizi geçire bilir veya filize yılmazla evlenirse evlatlıktan red ederim falan diye bili
son ihtimal küçük belkide filiz geçmişinden gelen biri kafasını karıştıra bilir.?
özet erken gelmiş bu hafta ki özetide baya gizemli yazmışlar:) tabi biz biliyoruz ki elif ölecek ve yılmaz son görüşmelerini yapacaklar belki yılmaz elifi affettiğini söyler ve elifte o şekilde ölebilir filizin yılmazla elifin konuşmasına tanık olduğunu sanmam öyle olsa bile filiz affeder yılmazı bence babası ile ilgili bir gelişme olacak
ozet bekledıgımden hızlı gelmıs. belkı fılızın babası da kalp krızınden olur.yenı sezonda dızıde olmayacak karakterlerden bırıdır belkı. bence de yılmaz ve elıfın son gorusmesı olucak bu ve yılmaz gecmıste olanları unuttugunu ve artık onu affettıgını soyler. sonra zaten elıfın olecegını bılıyoruz.... fılızın dustugu ıkılem belkı babasının son ıstegının yılmazla evlenmemesı flndır ne bılıyım cok karmasık bır ozet gelmıs
özet geçen hafta da pazartesi gelmişti
bende filizin kararlarını gözden geçirmesinin babasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum,yoksa filiz kolay kolay verdiği karardan vazgeçmez
filiz meral ve cananı durdurmayı nasıl başaramadı onu anlamadım,hemen bir arabaya binip gitmişlerdir herhalde belki bu yğzden yılmaz filizi suçlar o yüzden kavga etmişte olabilir
fragmanın çok güzel olacağından eminim,eliften hem eski aşkına hem bebeğine hem de ömere hatta tüm sevdiklerine veda mektubu gibi bir şey yazabilirler,tam o sırada elifin kalbinin durduğunu bile gösterebilirler :icon_cry: [fragmanda] diye tahmin ediyorum :img-grin2
filizin kararlarını babası etkileyecektir biseyler olacak yine erol beye.ama nedeni ne olacak onu kestiremiyorum.belkide filizle yılmazın arasındaki iliskiyi oğreneceklerdir..
yılmaz umarım elifin yanına gidince bağırıp çağırmaz:)hastane odasında acıkçası sadece ziyaret edilmesi taraftarı değilim.ikisininde etekllerindeki taşları dökeceklerdir.vicdanlarını rahatlatmıs bir sekilde son bulacaktır ziyaret...son kezde olsa elif ve yılmazı bir arada görmek benim için çok güzel olacaktır.yine o bakısları göreceğimizi düsünüyorm...
baska bi sorunda var ömer.... ömer bu görüsmeye ne diyecek.....,
Harika bir ask mi izliyoruz???? Filiz ile Yilmazin surekli birbirlerine sarilmalari, opusmeleri, ayni yerde yasamalari, biryerden mal kaciriyormus gibi alel acele evlenmek istegi (baska en yakinlari olum yataginda yatarken)... Bu mu HARIKA bir ask??? Harika aski birbirlerine gozlerine bakarak konusmaktir. Beraber degilken surekli birbirilerine dusunup heyecanlanmaktir. O insanla bulusma heyecani, ne giyecegini bilememen. En onemlisi, HARIKA bir ask, bir Kivilcimdir! Bu HARIKA ask Elif ve Yilmazin arasindaydi. Eger simdide senaristler bize Filiz ile Yilmazinki dahada buyuk demek isiyorsa, ozaman bunu hissetirmeli lazim. Bunu seyircilerin 50% bile gosteremiyorsa (ki buda yorumlardan belli), o amaca ulasamamislardir.
Sana gore bu ask harika olamaya bilir ama bu yaziyi yazan arkadasa lutfen saygi duy. Herkesin bakis acisi degisiktir. Filiz/Yilmaz askini begenmiyebilirsin ama baska arkadaslar begenebilir.
Birde "Bunu seyircilerin 50% bile gostermiyorsa o amaca ulasamamislardir" demissin. Fakat suanda (benim gibi) cogu arkadas buraya yorum yazmaya tereddut ediyor tartismalar yuzunden. Dedigim gibi sen Filiz/Yilmaz askini begenmiyebilirsin, ama oylamalara bakarsan izleyicilerin en azindan 60%'i Filiz Yilmaz askini istiyor, 25%'i Elif/Yilmaz, ve 15%'i Elif/Omeri. Belkide bu rakamlar kesin degildir ama sizin tahmininizden daha yakin oldugunu dusunuyorum.
Sana gore bu ask harika olamaya bilir ama bu yaziyi yazan arkadasa lutfen saygi duy. Herkesin bakis acisi degisiktir. Filiz/Yilmaz askini begenmiyebilirsin ama baska arkadaslar begenebilir.
Birde "Bunu seyircilerin 50% bile gostermiyorsa o amaca ulasamamislardir" demissin. Fakat suanda (benim gibi) cogu arkadas buraya yorum yazmaya tereddut ediyor tartismalar yuzunden. Dedigim gibi sen Filiz/Yilmaz askini begenmiyebilirsin, ama oylamalara bakarsan izleyicilerin en azindan 60%'i Filiz Yilmaz askini istiyor, 25%'i Elif/Yilmaz, ve 15%'i Elif/Omeri. Belkide bu rakamlar kesin degildir ama sizin tahmininizden daha yakin oldugunu dusunuyorum.
Yapmis oldugun her tespite imzami atiyorum sevgili angel16. Yalniz bir tek yuzdelik oranlarda bana kalirsa cok buyuk bir hata yapmissin veya hata degilde bir yanilgi diyelim biz. Elif-Yilmaz askini isteyenlerin oranlarinin okadar yuksek olmasinin sebebi oylarin bi cogunun Elif'in bekarlik donemine atifta bulunulmus olmasiydi. Elif'in Omerle evlenmesinden sonra bu oylar tamamiyle curumeye yuz tuttu.
Demem su ki Yilmaz-Filiz askini isteyenlerin sayisi kesinlikle en az 60% degildir, anketlerden, forumdan ve medyadaki cikan haberlerden yola cikilacak olunursa en yakin tahmin olarak bu aska en az 90% demeliyiz. Tabiki bu bir tahmin belkide oran 99% dur :)
Ve iste beklenen an ! Yilmaz Elifi ziyaret ediyor ! Elif'in son'a yaklastigini bildigi halde Yilmazla nasil ve ne sekilde konusacagini cok merak ediyorum. Ayni sekilde Yilmazin hal ve tavirlarini da tabi. O ASK cok temiz duygularla baslamisti, cok guzel umutlarla baslamisti, cok berrak ruyalarla baslamisti. Sonra dis etkenlerin de cok buyuk caba ve gayretleriyle bu ASK kirletildi ve bitirildi. Yilmaz'in bu ASK'i nasil bitirdigini zaten izledik. Bitirdigini zannedip bitirememis olan Elif'i henuz tam olarak izleyemedik. Elif'in bu ASKla birlikte kendisini nasil erittigini izledik surekli. Simdi ise Elif'in bitisiyle birlikte o masum ASK'in sonunu izleyecez.
Bu bolum tek merak ettigim bu ASK'in Elif tarafindan nasil bitirilecegidir.
Not: Cok muhtesem bir bolum olacagindan okadar eminim ki.....
bu tartisma biraz benim babam senin babani dovere donmus.. guldurdunuz sabah sabah =)
Cok gizemli bir ozet..Elife neler olacagi yazmiyor...Belkide Yilmaz Elifi son kez gorecek ve Elifte huzurlu bir sekilde hayata gozlerini yumacak..
ay ne olur boyle demeyin...dusunemiyorum ben elifin olumunu...gormeden bile fena oldum ya...insallah yilmaz elife tavir yapmaz...son gunlerini bari eski anilarla yasasin ya...bu bolum ekrana geldiginde ben Turkiyede olacagim insallah...hepinin hakkinizi helal edin arkadaslar...
forever_bim
27-06-06, 11:57
Evet izleyicinin ne kadar begendiği yüzde 6.80e düşen reytingten belli. Dizi en kral zamanını 14. ve de 15. bölümlerde Elif Yılmazla ilk kez yüzleştikten sonra almıştı. Şimdi dizinin nerelere geldiğini gördük.
Selam Herkese.Ben geri geldim.Çok özlemişim sizleri....:)
Ama dizi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Yani iki bölümdür kanallar arası gezerek izliyorum diziyi.Sıkıntı içinde...Neyse ben yorumları iyice bir okuyayım.Bakalım ben yokken neler olmuş burda:)
forever_bim
27-06-06, 12:10
Arkadaşlar Barbiee arkadaşımız sagolsun yerli oyuncularda Sinan Tuzcunun bölümüne kendisi tarafından kaleme alınmış dört farklı makale eklemiş. Okumak isteyenler tiyatroyu sevenler buyursun okusun.
39. bölümde acaba Yılmaz ve Elif ne konuşacaklar???? Meral ve Canan ne yapacak çok merak ediyorum.
Arkadaşlar Barbiee arkadaşımız sagolsun yerli oyuncularda Sinan Tuzcunun bölümüne kendisi tarafından kaleme alınmış dört farklı makale eklemiş. Okumak isteyenler tiyatroyu sevenler buyursun okusun.
39. bölümde acaba Yılmaz ve Elif ne konuşacaklar???? Meral ve Canan ne yapacak çok merak ediyorum.
sende sağol arkadaşım :)
benimde bu bölümde en çok merak ettiğim Yılmaz ELİF konuşması sanırım canan meral ikilisine filiz yılmaz ikilisi müdahele eder meral ölebilir canan yaşayabilir ay ne olur bilmiyorum kafamda bir sürü soru işaretleri ve Elif Ömer konuşmaları olacak mı çok merak ettiğim ayrı bir konu
forever_bim
27-06-06, 12:40
sizin askiniz bu kadar ha tuba guzel kiz ozge cirkin kiz o zaman tuba yakisir yilmazin yanina.
hem bisey diyecem.
filiz ve yilmaz aski cok isteniyor diyorsunuz onlar bisey ifade etmiyor diziler reytige bakiyor ekin ve sarp daha cok isteniyor ama onun reytigle az ama aci hayatda mehmet ve nermin o kadar istenmiyor onlarin reytingleri i.L iki kati.
Soz vermis asklara
Yilmaz ve Elif
Özge kesinlikle çok güzel ve de çok dogal. Yılmaz Filiz aşkı dogallıktan dizinin sloganından nasibini alamamış bir aşk. Beni baglamıyor da pek zaten. Elif Yılmaz aşkı tema ve görüntü olarak Yeşilçam aşkı formatına çok daha uygun.
ben uzun bir süredir yazmiyordum ama hep takip etmeye calisiyorum...bu bölüm bence cok güzel olacak...elif yilmaz sahnesinde kesin aglayacagiz belkide güzel anilarin adina yilmaz elife eski yüzügü verebilir tabi belki diyorum...filizin kafasini karistirac olayin sebebi babasi olabilir ama bence erol bey annayisli biri filize seni evlatliktan ret ederim gibi seyler diyecegini zannetmiyorum ama kim bile bilir bence filizin kafasini baska birsey karistiracak gibime geliyor...
Ya özet bu kez cok erken gelmis hic beklemiyordum
Tabii ki bu haftanin önemli konusu Elifin ölümü olacak
Yilmazin onu ziyaret edicegini düsünmüstüm zaten
cünkü gecen hafta bunu Fahriyeyle konusmustu
Ama acaba neler konusacaklar ve Elif ölmeden önce
ona neler diyecek cok merak ediyorum Acaba onu
severek mi veya Ömeri severek mi ölecek??
Filize gelince babasinin ölümü olamaz yani sonucta bi
bölümde iki ölüm olmasi cok sacma olur Yani bu biraz
abartili olur diye düsünüyorum ama belki Elif ve Yilmazin
konusmasindan etkilenebilir veya aslinda Elifin ölümüne
onu cok derinden sarsip herseyi tekrar düsünme ihtiyaci
duyar Cok agliyacagim bi bölüm olucak bu kesin:icon_cry:
yılmaz ve elif buluşmasını gerçekten çok merak ediyorum..yani sonuçta elif tarafından bitmeyen bi aşk var,şimdi bide bunun sonkez olucağı düşünülürse.. çok kötü ya :(
filiz bence bu konuşmaya tanık olabilir en yakın ihtimal bu..tek yılmaz tarafından bakmayalım bence mesela elif'in hala yılmaz'ı unutamadığını duyar,sonrada arkasından elif'in ölümü gelir =( ...belki bi vicdan azabından dolayı yılmazla ayrılabilir bilmiyorum..
özette hiç ömerden bahsedilmemiş..halbuki özellikle bu son bölüm ömer'in ne halde olucağını çok merak ediyorum,bu konudada da çok kızıyorum aslında senaristlere..bi türlü elif ve ömer aşkını yaşatamadılar son kez bari onları gerçek bi karı-koca olarak görebilseydik..
herkes aslinda bu sahneleri bekliyo elif belkide kaybedecegim hic birsey yok mantigyla yilmaza rahatca icinden gelenleri soyleyebilir ki insallah soyler yilmazda sanmiyorum ki duygusuz deil ya o da bir iki laf eder umarim yilmaz geri donusu olmayan yollara sapmaz o yuzugu de elife werdigin de kalbini ne kadar aciyacaginin aslinda sadece bir inat ugruna sewgiyi bastirmaya calistigi ortaya cikacak....bence filiz farkli onlar birbirlerini sewio olabilirler ama yilmaz in kalbi sadece elife ait ya gormediniz mi yilmazin kardesi yilmaza yuzugu werdiginde nasil anilar canlandi nasil da yuzu guldu....onceki yuzugu eline aldiginda hatirlayisini hatirlayin nasil da kizgindi...oysa simdi elifinde yilmazinda yuzleri guluyo...bence onlar ayrilamazlar ...ya adi ustunde SOZ WERMIS ASKLARA ....:)
Bu dizide neler olacağını kestirmek o kadar zor ki ve bir mantık aramak o kadar boşuna bir çaba ki, artık söyleyecek akla yatkın birşey bulamıyorum.Olaylar okadar çabuk gelişiyor ve en mantıksız olaylar bile öyle mantıklı gösterilme ye çalışılıyor ki, bazen izlerken yoruluyorum.Bu bölümde öyle olacak gibi, bir dizi mantıksızlık,sankiolağanmış gibi yutturulacak bize, bizde yiyeceğiz güya...
Gelir gelmez böyle bir yorum yapmak istemezdim ama, idare edin iki haftadır içime attım tüm saçmalıkları.İnsan birden patlayıveriyor:):)Ve çok özledim burada yorum yapmayı ve tabii sizleri:)
ihlamurlarfanatigi
27-06-06, 15:53
vayy kimleri görüyoruz burda sen buralarda ugrarmiydin yavv:) öncellikle tekrar hosgeldin vlla bizde seni özledik...özete gelince, ben artik hicbir fikir üretemiyorum, filizin akli neden karisacak, elif yilmaz ne konusacak hicbir tahiminim yok valla ama zaten yarin fragmanda cogu sorularimiz cözülür ama cuma günü cok güzel bi bölüm olacak gibi, umarim süper bi sezon finali olur..!!
Belkide Filizin babasi bir sekilde Yilmazla nisanlandigini duyacak ve yine ciddi sekilde hastalanacak, Filizde babasina birsey olmasin diye ciddi bir karar verecek tabi annesinin etkisiyle..Bundan baska belkide Elifle Yilmaz konusmasini duyabilir ve hata yaptigini dusunebilir..Yada diziden Elif cikti diye yaniltmaya kalkip Erol beyi cikartmista olabilirler.
Bence beklenmedik gelişmenin Yılmaz'ın Elif'i ziyareti olmadığını düşünüyorum.
iki farklı düşüncem var. Bunlardan biri Canan hanım' ın etkisi diğeri ise babası Erol Bey etkisi. Belkide Elif'in yaşama ihtimalinin az olduğunu öğrenmesi.
aklıma gelen diğer bir soru
Canan Hanımın Kemal bey' in mirasını Yılmaz ve Ekrem'e paylaştırdığını tahmin ediyoruz. Canan hanım, ileride şirket hisselerini Yılmaz ve Filiz'in çocuklarına devredecekmi.?
Bölümde düğün sahnesinin olacağını biliyoruz. imzalar atılacak mı, asıl soru bu.
Güzel, heycanli bir özet.. Eski asiklar Elif ve Yilmaz'in gecmise olan yolculugu cok güzel olacaginda eminim, ama Ömer nerdeyse her zaman Elif'in yaninda.. Arada eve gidiyor.. Bu görüsme nasil olacak??
sezon finali çok güzel olur inşallah şimdiden çok merak ediyorum neler olacak acaba ençok filizin kararını etkileyeceği olayı ve elif yılmaz buluşmasını merak ediyorum sanki bana elif ölmeyecek gibi geliyor inşallah yılmaz filizi üzecek bir davranış segilemez bence filiz yılmazla elifin konuşmalarını duyacak yada babası ölebilir eğer elif ölmez ve yılmazla elif birleşirse o zaman çok kötü olurum herhalde yani elif yaşasın ama yılmaz ona dönmesin eğer böyle olursa filize yazık olmuş olur inşallah şu fragmanı yarın görürüm inşallah hemen cuma olsunda dizimizi rahat bir şekilde izleyelim eğer yılmaz filizi bidaha üzerse ozaman yılmazı parçalarım
Bu dizide neler olacağını kestirmek o kadar zor ki ve bir mantık aramak o kadar boşuna bir çaba ki, artık söyleyecek akla yatkın birşey bulamıyorum.Olaylar okadar çabuk gelişiyor ve en mantıksız olaylar bile öyle mantıklı gösterilme ye çalışılıyor ki, bazen izlerken yoruluyorum.Bu bölümde öyle olacak gibi, bir dizi mantıksızlık,sankiolağanmış gibi yutturulacak bize, bizde yiyeceğiz güya...
Gelir gelmez böyle bir yorum yapmak istemezdim ama, idare edin iki haftadır içime attım tüm saçmalıkları.İnsan birden patlayıveriyor:):)Ve çok özledim burada yorum yapmayı ve tabii sizleri:)
Hosgeldin Esperanza, seni ne kadar aradik, sorduk, sorusturduk inanamazsin! Hergun kulagini cinlattik, sarkilarda bile seni aradik. Tamam abartmadan yaziyorum, bizde seni gercekten cok ozledik. Aslina bakarsan son bolumlerle ilgili ozellikle senin yorumlarini cok merak ediyordum. Eline Yilmazi elestirmek icin okadar cok firsatlar gecmistiki bunlari senden baska kimse kullanamazdi, kullan(a)madi da zazten. Neyse bi daha ki sezon okuruz artik :)
Saka bi tarafa bu hafta sezon finali biliyosun, bu hafta mutlaka yorumunu bekliyoruz Esperanza. Felaket tellalligi yapacagini bilsemde okumak isterim. Elif'in cocugu oluyor, Elif ölüyor ve Elif Yilmaz'a, Yilmaz da Elif'e son bir defa "ELVEDA" diyor(mus) bu bolum. Omer de tabi gunden gune eriyor/soluyor, vah zavallim vahhhhh...
Not: Bu bolum kacmaz Esperanza !
xylol_benzen
27-06-06, 18:37
ilk defa bir bolumu pazartesi gunu izledim.(kurdoglu hatirlarsin cumartesi diziyi hemenpaylasa koyman icin yalavrdigim gunleri:))ve bu bolum o kadar sikici o kadar sikici geldi ki yorum yapmak gelmedi icimden (e tabii yogun sinav stresininde etkisi var:)) kurdoglu dedigine katiliyorum yilmazi elestirmek icin cok sebep vardi.ama bende esperanza gibi bir sonraki bolumunde cok dandik olacagini dusunuyorum.esperanzanin yorumuna basindan sonuna kadar katiliyorum.bu bolumde omer dahil hic kimse hosuma gitmedi.artik sinan tuzcuyu izlemek bile zevk vermiyor.cok kasinti geliyor oyunu.cunku cok sinirli rolu.hep ayni ortam, ayni durumlarda geciyor bu yuzden mimikleri hep ayni oluyor.bu bolumde omer ve filiz ozellikle hosuma gitmedi.hele hele aglama sahnelerinde filizi hic ama hic gercekci bulmadim.simdi filiz hayranlari bana kizacak ama valla artik icimde tutamiyacagim.cok yapmacik geliyor filizin aglama sahneleri.hele hele yilmaza ''askim'' demesi.bu tabii ki sahsi bir sey, bircok kisinin hosuna gidiyor ama acaip gicik olurum askim lafina, bu yuzden filizin askim askim diye yilmaza yapisik gezdigi bir bolumu izlemek bana cok sikinti verdi.valla bu sicakta bu kadar yapisik dolasmaya insan herhalde askin gucuyle katlanabilir cunku izledikce beni ter basti
diziyi artik hic ama hic begenmedigim ve yorum yazdigimda kotu yorumlar yazacagim ve diziyi severek izleyen arkadaslarinda tadini kaciracagim icin uzun zaman yorum yazmadin.artik bir seferliginede beni hos gorursunuz insallah:)
ama kabul etmem lazim buraya yorum yazmayi gercekten cok ozledim
xylol sen diyorsun ki filiz yilmaz a yapisiyor, sanki filiz yilmaz i zorluyorda.
Hem bu elestirinden belli oluyor ki sen elifcisin, cunku eminimki eger su anda elif ve yilmaz birlikte olsaydi hep guzel seyler soylur olacaktin.
Lutfen kiskanmayalim!!!!!!
Ayrica elif karakteride bana cok soguk geliyor ve bayiyor, icimi bunaltiyor elif.
filiz ve yilmaz!!:love05:
xylol_benzen
27-06-06, 19:22
xylol sen diyorsun ki filiz yilmaz a yapisiyor, sanki filiz yilmaz i zorluyorda.
Hem bu elestirinden belli oluyor ki sen elifcisin, cunku eminimki eger su anda elif ve yilmaz birlikte olsaydi hep guzel seyler soylur olacaktin.
Lutfen kiskanmayalim!!!!!!
Ayrica elif karakteride bana cok soguk geliyor ve bayiyor, icimi bunaltiyor elif.
filiz ve yilmaz!!:love05:
sevgili Eylotuerk birincisi ben filiz yilmazi zorluyor demiyorum.ikincisi evet ben elifciyim ama elifci oldugum icin filizi elestirmiyorum.burada ki arkadaslar bilir ben filizi severdim.ve ne elifin soguklugu nede filizin suan ki canim cicim askim halleri hosuma gidiyor.eger ayni sekilde elif yilmaza davransaydi ben yine ayni seyi soylerdim.bu sahsi bir olay (yorumumda belirtttigim gibi) ben oyle sarmas dolas, butun gun ''askimmmm, sevgilim bitanem'' muhabbetlerinden hoslanmiyorum, yapmacik geliyor ama tabii ki ben sevmiyorum diye bu seyler guzel degil demiyorum, bunlarida sevenler var.
ayrica burda yapmak istedigimde tartisma cikarmak filiz tuu kaka elif harika demek degil.herkes istedigi kisiyi elestirme hakkina sahip.ilk okul cocugu degiliz ki kiskanalim.
bilmem ne demek istedigimi anlatabildim mi arkadasim
_CALIKUSU_
27-06-06, 19:31
özetin basinda hep eskiler var, gerisi ise cok gizemli. Dügünden falan bahsedilmiyor. Herhalde Yilmaz´in gözleri önünde ölecek Elif. Bunu hic istemezdim. Acaba Filiz´e ne olacak? Hic bir tüyo yok özette. Artik güzel bir bölüm bizi bekliyor bile demiyorum, cünkü son bir kac bölümdür cok büyük hayal kirikligina ugruyorum. Bu seferde pek umutlu degilim bu yüzden. Umarim Yilmaz´la Filiz ayrilmaz, yada Yilmaz Elif´e hala seni seviyorum falan demez....
NOT: Umarim bu bölümde EuroD insanlari aptal yerine koyarak market reklami vermez dizi arasinda. Önümüzde salam, sucuk, sosis resimleri ve fiyatlari oldugu icin görüntüyü göremedik. Ayrica bu bir kere degil tam 3 kez oldu. Gercekten bu resmen insanlara hakaret, bu yüzden EuroD yi kiniyorum.
Calikusuna katiliyorum eurod de sacma sacma reklamlar verildi tam diziyi izlerken ve bende bizi aptal yerine koyduklarini dusunuyorum, eger bu haftada o reklami birdaha verirlerse (dizinin en onemli sahnesinde felan) cok kizarim.
özetin basinda hep eskiler var, gerisi ise cok gizemli. Dügünden falan bahsedilmiyor. Herhalde Yilmaz´in gözleri önünde ölecek Elif. Bunu hic istemezdim. Acaba Filiz´e ne olacak? Hic bir tüyo yok özette. Artik güzel bir bölüm bizi bekliyor bile demiyorum, cünkü son bir kac bölümdür cok büyük hayal kirikligina ugruyorum. Bu seferde pek umutlu degilim bu yüzden. Umarim Yilmaz´la Filiz ayrilmaz, yada Yilmaz Elif´e hala seni seviyorum falan demez....
NOT: Umarim bu bölümde EuroD insanlari aptal yerine koyarak market reklami vermez dizi arasinda. Önü,üzde salam, sucuk, sosis resimleri ve fiyatlari oldugu icin görüntüyü göremedik. Ayrica bu bir kere degil tam 3 kez oldu. Gercekten bu resmen insanlara hakaret, bu yüzden EuroD yi kiniyorum.
reklam konusunda çok haklısın ben normalinden izledim hiç öyle bir şey yoktu arasıra sanal reklam diye koyuyorlar sonra yok valla allah sabır versin bir de sürekli aynı reklamları koyuyorlar ya eurod de ve diğer avrupa kanallarında adamı deli eder
bu bölüm bence çok güzel olacak fragmandan daha güzel bir bölüm olacaktır,özette yazılmayanları fragmanda gösterirler diye umuyorum
ayrıca esperanza ve xylol_benzen hoşgeldiniz valla gözlerimiz yorumlarınızı arar olmuştu:img-grin2
Ekranların sevilen dizisi Ihlamurlar Altında’nın sezona veda yemeği, geçtiğimiz akşam, Maltepe Koza Restaurant`ta gerçekleştirildi.
Dizideki başrol oyuncularının arasındaki büyük aşk, gerçek hayatta da aynı hızda sürüyor. Eski Türk filmlerine ithafen çekilen dizide, evlilik hazırlıklarında olan (Yılmaz) Bülent İnal ve (Filiz)Tuba Büyüküstün özel hayatlarında aşklarını seviyeli bir şekilde yaşarken, Ömer karakterini oynayan Sinan Tuzcu ise "Buluşma" adlı tiyatro oyununda Marliyn Monroe tiplemesiyle dikkatleri çeken Dolunay Soysert ile evlilik hazırlığında. Sevgilisi Dolunay Soysert`le birlikte veda yemeğine katılan Sinan Tuzcu, 9 Temmuz`da sade bir düğünle evleneceğinin mujdesini verdi. Nikah masasına yakında oturacak olan Sinan Tuzcu, rol arkadaşları Bülent ve Tuba`ya evlenmeleri için nasihatte bulunsa da, ikili evlilik sorularına suskun kaldılar.
Yeni yayın döneminde diziden Özge Borak ayrılırken, gecede Billur Kalkavan ve Özge Borak dışındaki tüm oyuncular hazır bulundular.
Bıyıklarıyla dikkat çeken iki yakışıklı aktör Bülent İnal ve Sinan Tuzcu, bir yıl daha bıyıklarını kesmeyeceklerini açıkladılar.
Restoran işinde zarar ettiği için mekanı kapattığını açıklayan Bülent İnal, "Herkes bildiği işi yapsın. Şimdi yemek servisini sadece Tuba`ya hazırlıyorum" dedi. Ege mutfağını çok sevdiğini söyleyen Bülent İnal, "Tuba`nın tek yapabildiği yumurta kırıp, kahvaltı hazırlamak. Mutfakta iyi olduğumdan dolayı evde yemek işi benim" dedi.
Dizinin finali hakkında ufak tüyolar veren Bülent İnal, "Bir düğün olacak, ama üzüntülü bir final olacak" dedi.
arkadaslar ya kesin olarak elif gidiyormus diziden:(:(:(:(
Lutfen buradaki yapilan ankete gore kim kimin askini begeniyor oranini yapmayin. Sizce bu diziyi seyreden her insan burayami uye? Veya uye olan herkes oymu veriyor? Mesela ben oy kullanmadim. Hangi ask daha harika oldugunu baska arkadaslarin dedigi gibi ancak rating oranlarindan anlasilir. Ve oranlara gore bir cok insan artik eskisi gibi seyretmiyor bu diziyi. Filiz Yilmaz aski artik icimizi bayiltti, hep ayni sahneler.
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum size bir sorum olucaktı ben ıhlamurlar altında nın 38.bölümünü izleyemedim acaba nerden bulabilirim videosunu yardımcı olabilirmisiniz. izleyemedimm ve hiç bir yerde bulamıyorumm:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
ihlamurlarfanatigi
27-06-06, 21:11
arkadasim bu sitede bulabilirsin videolari yani ihlamurlar altinda multimedia bölümünden orda ihlamurlar atlinda videolari yaziyor son sayfaya gir orda deniz arkadasimiz yüklemis sagolsun
Sezon finali olacağı için bölümün bol soru işareti bırakarak biteceğini düşünüyorum.. Bülent İnal dizinin sezona veda yemeğinde karakterlerden 3-4 kişinin bu sezon diziye veda edeceğini söylemişti.. ve geçen bölümde Kemal Bey öldü.. Bence bu bölümde de üç kişi ölücek..
Yılmaz'la Aynalı Canan Hanım'ı kurtaracaklar ve Meral ölecek..
Erol Bey geçen bölümde çok halsiz ve solgundu bence bu bir işaretti bu bölümde kalp krizi geçirerek ölücek.. ve babasının ölümü Filiz'in kendi hayatını ve Yılmaz'la olan ilişkisini sorgulamasına neden olacak..
Elif ve Yılmaz karşılaşmasına çok sevindim.. Her ne kadar Ömerci olsamda dizinin sloganının "Söz Vermiş Aşklara" Elif&Yılmaz aşkına ait olduğunu düşünüyorum.. Umarım bu son görüşmede birbirlerini incitmeden - kırmadan sadece eski güzel hatıraları anarak "hoşçakal" diyebilirler.. Bu bölümün en merakla beklediğim sahnelerinden biri..
Umutla beklediğim sahneler;
1-Elif bebeğini bir kez bile olsa kucağına alabilir..
2-Elif ölmeden Ömer'e - içinden gelerek - sevgi sözcükleri söyleyebilir..
3-Senaristler Ömer'in acısını nasıl yaşadığını seyretme fırsatını bize sunmuşlardır..
bence bu bölümde meral ölür yılmaz da cananı kurtarır
filizin kafasıı karıştıracak şey herhalde babasıyla ilgilidir bu düğünü duyup kalp krizi geçirebilir ama ölmez bu durumdean filiz çok etkilenir üzülür ama daha sonra babası affeder ve izin verir çünkü bu düğün mutlaka olacak eğer bu yüzden filizin babası ölürse filiz bu yuvayı kuramaz ozaman dizi nasıl devam edecekyok yok babası ölmez bence
filizin kafasını karıştıracak şeyin elifle yılmazın konuşmasının olacağına ihtimal vermiyorum çünkü yılmazın elifi sevmediğini biliyoruz ee elif yılmazı hala seviyor diyede böle bişi olmaz hatta elifin hala yılmazı sevdiğini öğrenirse buna kızadabilir inşallah bu konuşmayı duymaz
gelelim yılmazla elif konuşmasına elif yılmazdan tüm bu olanlar için özür dileyebilir yılmazda onu affeder eski günleri hatırlarlar hatta belki elif onu hala sevdiğini de söyleyebilir ama aralarındaki konuşma her ne olursa olsun bence ömer duymamalı yani elifin hala yılmazı sevdiğini inşallah duymaz eğer duyarsa çok üzülür hatta eliften nefret bile edebilir ömer kesinlikle bu üzüntüyü haketmiyor çünkü o elifi çok sevdi hatta yılmazdan daha çok sevdi elifi böyle hatırlamamlı bence bu konuşmaya kimse şahit olmasın sadece ikisi geçmişin bir hesaplaşmasını yapsın ve bitsin
birde benim bu diziden son isteğim elifçiğim bir şekilde çocuğunu görmeden ölmesin bunu çok isterim ama neyse görücez
bence de bu bölümde bi kaç kişi daha ölecek... meral ölebilir,erol kalp krizi geçirip ölebilir bilemiyorum ama son bölüm olduğu için geride bir çok soru işareti bırakacağı kesin. fragmanı dört gözle bekliyorum!
xylol_benzen
28-06-06, 00:58
Valla Esperanza ve de xylol_benzen olmadan yorum yazmak keyifli olmadıgı için ve de sınavlarla bogustugum için Yılmazı parçalama işini başka arkadaşlarım devralmış kolay gelsin diyorum ben de. Bir de sayın Kurdoglu benim Yılmazı eleştirme performanısımı begenmemiş sanırım havaların sıcaklıgına ver Kurdoglu.
Elifin ölecegi zaten kesinleşmişti Ömerin de eriyip bitecegi zaten kesin. Gerçekten de Ömere üzülüyorum ama atlatacaktır. Ne kadar zor olursa olsun. Ömerin sanırım en önemli hatası kendisine yasaklı bir kızı sevmiş olması.
sevgili forever_bim bence bu omerin hatasi degil talihsizligi cunku sevmek insanin mantigiyla kontrol altinda tutamadigi bir duygu.ki aslinda neredeyse hicbir duygu mantikla kontrol altinda tutulamaz bu olsa olsa talihsizlik,kismetsizlik olur.son zamanlarda izledigim dizilerde kadinlara o kadar uyuz oluyorum ki (cunku neredeyse hepsinde erkekler cok seviyor ve kadinlar bir mantiksizlik,fevrilik,inatcilik yapip olaylari berbat ediyor.yada karsisinda ki kisiyi sevemiyor ki bu konuda suclamiyorum zorla sevmek olmaz tabii ki beni sinirlendiren nokta inatcilik yapmalari (misal yabanci damattaki nazlinin asiri inatciligi ve kiskancligi,beyaz gelincikteki cerenin dik basliligi, kendini begenmisligi, daha da baska seyler vardi ama simdi aklima gelmiyor.)) gidip senaristlerin elinden kalemi alip senaryoyu kendim yazasim geliyor.bir turlu rahat rahat bir ask izleyemiyecekmiyim ben.ama tabii rahat rahat izlersen tadi kalmaz.muhakkak biri inatcilik yapicak karsisindakine inanmayacak sonra da ortalik karisacak.konudan cok saptim biliyorum ama bugun beyazgelincigin eski bolumlerini izliyordum da (dizilerde sondan basa gitmek gibi cok kotu bir aliskanligim var,beyaz gelinciginde ilk izledigim bolumu sezon finaliydi:)) orda aziz bir dvd ile meryemceyi tuzaga dusurmeye calisiyordu ve mustafa bastan bu oyuna gelsede sonradan yureginin sesini dinliyor ve bir kanit gelmesini beklemeden meryemceye olan guveniyle onu affediyor ve ozur diliyordu ki sonunda zaten alis bunun bir tuzak oldugunu kanitliyordu ama benim hosuma giden kanit gelmeden meryemceye guvenmesiydi.hosuma gittigi icin belirtmek istedim, konunun disina ciktigim icin ozur dilerim
Hoşbulduk Kurdoğlu.Eminim yokluğumda rahat durmamışsındır ama ben 2 haftanın acısını çıkarırım:)Şaka bir yana, diziyi izlerken çıldıracaktım yorum yapıp dökemiyorum da içimi, içimde patlayacaktı sinirim:)Bu bölüm cidden kaçmaz, ama bir kutu sinir hapını yanıbaşınızda bulundurmanız şartıyla...
Neyse kavga etmeye başlamadan şu nezaketin tadını çıkarayım bari.Tekrardan hoşbulduk Kurdoğlu ve Sinem*:)
Sevgili Esperanza sinir haplarinin bir cogunda cok onemli ve cok ciddi bir olcude insanin ruh sagligini derinden sarsan tehlikeli maddeler bulunmaktaymis! Sana tavsiyem bunlara kesinlikle tenezzul etmemen, icabinda Yilmazi arayip bul ve biyiklarini canli canli yol, parcala, ama sinir hapi kullanma arkadasim ! (Tabi kendin bilirsin, ama ruh sagliginin bozulmasini istemem:))
Bu arada xylolcum da tesrif etmisler :) Her ikinizde tekrar tekrar hosgeldiniz arkadaslar. Sayin forever_bim'i yalniz birakmayin lutfen, bakin sicaklardan arkadasimiz Yilmaz elestirilerinden elde edemedigi basariyi reytingler uzerinden elde edecegini dusunerek reyting elestirilerinden medet umar halde geldi. Diyecegim su ki: tam zamaninda geldiniz :) Sevgili xylol, tepkiler gayet dogal, sen lutfen herzamanki gibi dusuncelerini butun ciplakligiyla yaz. Senin yorumlarinin tadi da bi baska hakikaten. Muhalefetsiz iktidarlar yeterince hizmet sunamazlarmis. Muhalefetimiz kuvvetli olsun ki iktidarimiz (Yilmaz-Filiz aski) dahada kuvvetlensin :img-hyste
Not: Kendinizi fazla ozletmeyin arkadaslar !
Sevgili Esperanza sinir haplarinin bir cogunda cok onemli ve cok ciddi bir olcude insanin ruh sagligini derinden sarsan tehlikeli maddeler bulunmaktaymis! Sana tavsiyem bunlara kesinlikle tenezzul etmemen, icabinda Yilmazi arayip bul ve biyiklarini canli canli yol, parcala, ama sinir hapi kullanma arkadasim ! (Tabi kendin bilirsin, ama ruh sagliginin bozulmasini istemem:))
Bu arada xylolcum da tesrif etmisler :) Her ikinizde tekrar tekrar hosgeldiniz arkadaslar. Sayin forever_bim'i yalniz birakmayin lutfen, bakin sicaklardan arkadasimiz Yilmaz elestirilerinden elde edemedigi basariyi reytingler uzerinden elde edecegini dusunerek reyting elestirilerinden medet umar halde geldi. Diyecegim su ki: tam zamaninda geldiniz :) Sevgili xylol, tepkiler gayet dogal, sen lutfen herzamanki gibi dusuncelerini butun ciplakligiyla yaz. Senin yorumlarinin tadi da bi baska hakikaten. Muhalefetsiz iktidarlar yeterince hizmet sunamazlarmis. Muhalefetimiz kuvvetli olsun ki iktidarimiz (Yilmaz-Filiz aski) dahada kuvvetlensin :img-hyste
Not: Kendinizi fazla ozletmeyin arkadaslar !
Yılmaz'ın bıyklarını yolma fikri daha anlamlı bence de, gidip yolayım bitsin bu çile.Bıyıksız halini görünce belki Filiz'de bırakır Yılmaz'ı..
Sağlam iktidarlar için söylenmiş bir söz o Kurdoğlu çürük tahta üzerinde gezinen iktidarlar için değil.Bu yüzden bu muhalefet sizi güçlenmdirmez sayın Kurdoğlu sadece alaşağı eder:)
Bu arada forever_bim'e fazla yüklenme bence sıcaklar biraz yavaşlatmış olabilitr ama; her zaman, her yerde, yardımsız ve desteksiz number one forever_bim:)
Bu arada arkadaşlar özel mesajla ilgili bir sıkıntı yaşıyorum mesajlarım kafasına göre yerine hareket ediyor.Yardım lütfen...
forever_bim
28-06-06, 01:55
Yılmaz'ın bıyklarını yolma fikri daha anlamlı bence de, gidip yolayım bitsin bu çile.Bıyıksız halini görünce belki Filiz'de bırakır Yılmaz'ı..
Sağlam iktidarlar için söylenmiş bir söz o Kurdoğlu çürük tahta üzerinde gezinen iktidarlar için değil.Bu yüzden bu muhalefet sizi güçlenmdirmez sayın Kurdoğlu sadece alaşağı eder:)
Bu arada forever_bim'e fazla yüklenme bence sıcaklar biraz yavaşlatmış olabilitr ama; her zaman, her yerde, yardımsız ve desteksiz number one forever_bim:)
Bu arada arkadaşlar özel mesajla ilgili bir sıkıntı yaşıyorum mesajlarım kafasına göre yerine hareket ediyor.Yardım lütfen...
Nasıl yani nasıl bir problem var özel mesajlarınla ilgili???
Bir de arkadaşlar konu dışına fazla kaymıyalım. Tubi bizi sabah kovalamasın bari.
Arkadaşlar dizide sinir bozucu mantık hataları da yapılmaya devam ediyor. OSS forumları Kasım sonu doldurulur. Oysa ki Nalan sınava çok az kala dolduruyor. Tercih forumu da degil üstelik. Yani Nalan sınava katılamayacak.
Cinayetler bu akşam öyle muhteşem bir şekilde çözüldü ki polisler o muhitteki her sorunu çözdüler. Keskin nişancıların geldigi sahnede yüregim sıkıştı.
Neyse hemen I.A.ya dönsek iyi olur sanırım. Xylol_Benzen Sinan Tuzcuya haksızlık edildigini düşünüyor. Aslında ben de öyle düşünüyorum. Muhteşem bir oyuncu ama pasifize ediliyor ki bu daha da vahim dizi açısından. Aynı şekilde Nur Sürer de eskisi kadar yok.
Valla final bölümünü izlemedim ama tekrarı olursa bakarım
Ya ben Sinan Tuzcu'yu geçtim artık da, adamların elinde Nur Sürer gibi oyuncu var -ki kendisinin Uçurtmayı Vurmasınlar'ı izlediğimden beri takipcisiyim-bana mısın demiyorlar.Tuhaf.Varsa yoksa Filiz&Yılamz'ın yapay sahneleri...Rica ediyorum, aşkım falan diyip durmasınlar 15lik liseliler gibi, çok sinirimi bozuyor..
xylol_benzen
28-06-06, 02:10
Cinayetler bu akşam öyle muhteşem bir şekilde çözüldü ki polisler o muhitteki her sorunu çözdüler. Keskin nişancıların geldigi sahnede yüregim sıkıştı.
Neyse hemen I.A.ya dönsek iyi olur sanırım. Xylol_Benzen Sinan Tuzcuya haksızlık edildigini düşünüyor. Aslında ben de öyle düşünüyorum. Muhteşem bir oyuncu ama pasifize ediliyor ki bu daha da vahim dizi açısından. Aynı şekilde Nur Sürer de eskisi kadar yok.
sinan tuzcunun kesinlikle ama kesinlikle harcandigini dusunuyorum.adami ayni sahnelerin icine hapsediyorlar.hastaneye gidiyor kayinvalidesiyle elifin hastaligi hakkinda konusuyor.ve tabii ki insan kayinvalidesiyle nasil konusabilir ki en fazla.hep ayni saygi ve sevgi cercevesinde hep mesafeli.fabrikada arkadaslariyla muhabbetleri desen yine ayni.o yuzden hep ayni mimikler hep ayni ses tonu.eski halini bilmesem gercekten bu adam iyi oyuncu diyemem.kendini gosterebilecegi iddiali bir tek sahne bile yok.nerdeyse nalanla ayni konumda dizide.bu arada nalanin ukaliligida bence had safhadaydi bu bolum.allah askina bu kiz sorularimi caldida bu kadar emin kazanacagindan.ne stres var ne bisey.kucuk daglari ben yarattim havasinda.bence kim olursa olsun oss ye girmeden bu kadar emin olamaz kendinden.onun bu kendine asiri guveni beni rahatsiz etti acikcasi
xylol_benzen
28-06-06, 02:18
Valla final bölümünü izlemedim ama tekrarı olursa bakarım
Ya ben Sinan Tuzcu'yu geçtim artık da, adamların elinde Nur Sürer gibi oyuncu var -ki kendisinin Uçurtmayı Vurmasınlar'ı izlediğimden beri takipcisiyim-bana mısın demiyorlar.Tuhaf.Varsa yoksa Filiz&Yılamz'ın yapay sahneleri...Rica ediyorum, aşkım falan diyip durmasınlar 15lik liseliler gibi, çok sinirimi bozuyor..
valla filiz yilmazcilar kizacak ama kesinlikle katiliyorum sana esperanza.simdi filizi elestirip tum filizcileri basima toplamak istemiyorum ama filizin eski guclu kadin maskesini takmasini tercih eder oldum.guclu kadin rolu ynarken bence daha iyiydi.simdi ufacik birseyde hemen yilmaza siginiyor.tamam elif kadar olsun demiyorum ama senaristler iyice simarik lise cocugu imaji cizdiler son bolumlerde.ayagi takilsa yilmaz gel beni kurtar diyecek.nazinin gectigini biliyor ve kredisini sonuna kadar kullanmaya calisiyor gibi geliyor bana.bu dizide zaten basroller arasinda soyle dengede bir kadin olamadi.elif duygularini belli etmez haftalarca omere karsi guzel bir soz bekleriz fos cikar.filiz desen ilk bolumlerde erisilmezleri oynarken bir anda beklenmeyen bir adamda hayatinin askini bulur ve 180 derece donus yapip kimseye ihtiyac duymayan guclu kadinken herseye aglayip sevgilisinin sefkatine muhtac surekli askim askim diyen biri oluverir.valla baslarda hic ilgimi cekmesede su an farkediyorum ki asklarini en dengeli yasayanlar fahriyeyle salih.hem duygularini abartmadan yerli yerinde ifade ediyorlar fazla sevgi gosterisiyle insani bogmuyorlar, hemde fazla iclerinde tutup agizlarina baktirmiyorlar
Kurdoğlu sen onu hala unutmadın mı?Final sahnesini izlesen ne olacaktı Allah bilir.Kurtlar Vadisi'nin kumarhane baskını ve Deli Yürek düğün sahnelerinden bölümleri aynen alıp kullanmışlar ama olsun yine de güzel:)Bu arada ben Hayat Türkü'sünün çok iyi bir dizi olduğunun farkındayım ama yeni bir diziye başlamamk için tamamını takip etmiyorum ama fragmanını falan izleyip konuları yakalıyorum merak etme:)
Hayir forever_bim, lutfen bide bana Sinan Tuzcunun makalelerini okutup beni bir iskenceye surukleme, begenenlere yani sizlere saygi duyuyorum, ama Sinan beyin hangi konular hakkinda ne dusundugunu bilmek istemiyorum.
Esperanza senin hatirina tam 9 saatimi heba ettim, nasil unutabilirimki !!! Senin bana olan borcun fragman takibi degildir, senin bana olan borcun 9 saatlik dizi bolumlerini izlemektir. Ilk bolumunden baslamana gerek yok herhangi bir bolumune bir bak, zaten bir daha birakamayacaksin (zannimca:)).
Xylol sana tavsiyemdir bu dizi arkadasim. Bu arada dizi hakkinda biseyler yazmis olalim ki yorumumuz gumburtuye gitmesin:
Yilmaz karakteri cok saglam bir karakterdir :)
Not: Dizinin bazi bolumlerini forum basliginda bulabilirsiniz ! Ayrica TRT int te her carsamba saat 21.30 da (TR saatiyle) ekranlara geliyor.
xylol_benzen
28-06-06, 02:42
Ya arkadaşlar bir oturuşta üç dört dizi temizlemiş bir moderatör olarak gayet yorgun düştügümü belirtmeliyim.
Bu arada Xylol az önce harika tesbitlerini okudum diziyle ilgili. U dönüşleri defalarca vurgulandı. Ben şimdi Yılmazın ilk defa ne diyecegini çok merak ediyorum Elife.
bende merak ediyorum ama cokta umitlenmek istemiyorum.bence siadan bir konusma olacak.yada en fazla biraz duygulanirlar ve en sonunda elif hala yilmaza asik bir sekilde olur.
evet U donusleri defalarca vurgulandi ama bana o kadar batiyor ki bu donusler soylemeden edemedim
forever_bim
28-06-06, 02:44
Ne diyebilirki, tabiki "GECMIS OLSUN ELIF !" diyecek forever_bim, yoksa sen evlilik teklifi falan mi bekliyorsun. Sakin oyle bir hata yapma hayal kirikligi yasarsin. Ama dogru ya sen Omeri Elife yakistiriyordun, sicaklar mi vurdu ne :) Belkide gec saat vurdu. (sana degil bana !)
İkimize de vurdugu aşikar. Yaramı deşme bari. Elif Ömeri 33. bölümden beri soguk hastane odalarında gördük. Benim senaryolarımda mutlu olacak onlar.Bu arada arkadaşlar izninizle gidiyorum. İyi geceler.
ya arkadaşlar sinir oldum.iki saat uğraşıp Hüzsnü Şenlendirici imzası yaptım gıcık prpğram kaydetmemiş.
Neyse diziyle ilgili bir şeylerde yazayım:Yılmaz çok gıcık bir karakterdir:)Kurdoğlu 8 saatin lafımı olur ama bir diziye başlarsam bıkakamam ben kitap gibi yani bu takıntım yüzünden Hermann Hesse'nin Sidarta'sını bile bitirdim ben nasıl büyük azap bilemezsiniz..:)
Bu arada kolay gelsin forever_bim biz yazalım siz silin:)
forever_bim
28-06-06, 02:50
Evet ikincisi daha az sinir bozucuydu forever_bim, saka saka ikincisi gayet guzeldi. Ucuncusu gelince sen konusunu ve turunu belirt yeter, yani gerilim mi, korku mu, romantizm mi, nedir yani konu nedir, onu belirt yeter.
Sanada iyi geceler forever_bim! Sicaklara dikkat et, aman sicaklarla saka olmaz :)
Aslında amacım Murat ile Meralin sarı uzun saçlı adamını evlendirmekti üçüncü senaryoda ama vazgeçtim. Şaka bir yana ikinciyi yazarken üçüncüsü kafamda şekil almıştı yani tasarım hazır. Romantik olacak tabii ki.
Esperanza Hüsnü Şenlendirici kim ya???? Şimdi bir de izledigim bir diziden çıkarmış büsbütün rezil olurum. Bu sefer harbiden kaçtım. İyi geceler.
Fragmani ordum!!
Evet arkadaslar kesin cok duygu dolu bir Sezon Finali olacak. Yilmaz elinde cicekler Elifi ziyarete gidiyor. Bu fragmanda iki siir var, ilki Yilmazdan ELife, butun eski gunlerini gosteriyorlar. Siirin sonundada affet beni baskasini seviyorum gibi birseyler soyluyor. Yilmaz odadan giderken ELifin gozunden yas dokuluyor. Bir sonraki sahne Filiz ve Yilmazin birbirlerine gulerek sarilmasi park gibi biryerde, sonra Filiz gelinlik deniyor. Sonraki sahne Filiz evinin bahcesinde ciglik atiyor, babasi yerde hareketsiz yatiyor. Sonraki sahnelerde Elifin herhalde dogum hanaye gitmesi sedyede, Omerin goz yaslari, ve ikinci siirde Omerden ELife. Sonrada Filizin babasi koltukda uzanmis ama konusuyor, ama evdeki herkes agliyor. Buyuk bir ihtimal ELif hakkinda bir haber. Son sahnedede Filiz ile Yilmaz birbirlerinin ellerini tutuyorlar bir kapi agzinda ama Filizin goz yaslari akiyor ve ellerin birakip arkasini donup gidiyor, Yilmazda arkasindan bakiyor.
Aklimda kalan bunlardi
ya arkadaşlar ne yapmışsınız gece coşmuşsunuz Esperenza ve xylolbenzen aramıza tekrar hoşgeldiniz forever_bim ve beni bu kadar yalnız bırakmayın olmuyor ama arada destekler lazım yalnız bölüm yorumlarınıza bayıldım başlığın dışına hiç çıkmamışsınız tubi yorumları okuyunca gözleri dolacak ve sizlerle gurur duyacak :)
evet fragmanı izleyen arkadaşalr olmuş inşallah bugün forumada eklenirde bizde fragman üzerinden yorum yaparız bari :)
aman tanrim ya nasil bir bolumdur bu ya allahim bir an once cuma gelse....kesin fiilizin babsina bisi olcak filize onunla ewlenme gibi seyler solicek zawalimda yilmaza ewlenemeycklerini solicek....asil onemli olan bu hafta ki bolumde ELIF WE YILMAZ in KONUsmasi sadece bu hafta onu merak ediyorummmm.....
arkadaşlar hafızası kuvvetli olan birinin yardımına ihtiyacım var kanald nin kendi sayfasında ıhlamurlar altındanın reklamını yaparken fırtınalı bir aşk hikayesi mi deniliyordu yoksa söz vermiş bir aşkın hikayesi mi deniliyordu
arkadaşlar fragmanı izledim çok güzel bir bölüm olacak
yılmazın elife söylediği şiir resmen izlediğimiz 38 bölümün özeti gibi,tüm yaşadıklarını anlatıyor
elif ağlamaklı
ömerin elife söylediği şiirde veda eder gibi önceden bebeğimizin ismini duy dedim,ben bir tek seni sevdim gibi bir şey
erol bey bir yerde yığılmış filiz onu görüyor sonra doktor handan ve filize bir şey söylüyor filiz ağlıyor
gelinlik provaları felan yapıyor yanında da yılmazın annesi var ,gelinlik yılmazın odasında duruyor bakıp duruyordu sonra filiz yılmazın evine gidiyor gelinlik arkasında ondan ayrılıyor sanırım yani düğün olamayacak yılmazda gene dumura uğramış gibi duruyor :img-grin2 aslında iyi oldu yılmaza filize yaptıklarını da çeksin
fragmanı bende şimdi seyrettim.yılmaz elifi ziyaret ediyor.yılmazdan elife çok güzel bir şiir var.aşklarının nasıl bittiğini anlatıyor. filiz gelinlik deniyor yanında yılmazın annesi var.gelinlik yılmazın annesinin evinde manken üzerinde duruyor . filizde yılmazların evinde elele tutuşurken filiz ağlayarak çıkıyor.bahçede filizin babası yerde bayılmış.daha sonra evde gösteriyorlar filiz ağlıyor.elif ve ömer sahneleri var. elif sedyeyle gidiyor.aklımda kalan bunlar
bende fragmanı izledim. şiir çok güzel olmuş,tüylerim ürperdi valla. elif ve yılmazın son görüşmeleri,elif ağlıyordu. filiz gelinlik provasındaydı ve sonra filizin gelinliği yılmazın odasında duruyordu,yılmaz ona bakıyordu. erol birden yere yığıldı. bence filize yılmazla ilgili birşey söyleyip ölecek. filiz çok üzgün ve sonunda yılmazdan ayrılıyor anladığım kadarıyla. of of süper bi bölüm olucak.
ya arkadaslar anlatmayin artik lütfen ben okudukca icim bir hos oluyor...ya hemen fragmani ekleyin lütfen...ya sabredemiyorum...delirecem ya...
ömerin söylediği şiir resmen elifin öleceğini belli ediyor
rüyamda seni gördüm karanlıklar içindeydin sonra bir ışık göründü........bebeğimizin adını doğmadan koyalım...gibi bir şeydi
yılmazın şiiride affet beni söz vermiş aşkımıza.....aşka inat zamanlar da gibi laflar var senle kurduğum hayalde başka bir kadın var gibi laflar ediyor oda yılmazın aldığı çiçekte hiç güzel değildi doğru düzgün bir şey alsaydı keşke bembeyaz güller,bir de filizin gelinlikli hali harikaydı ya dizide gelinlik giyenlerin içinde kesinlikle en güzel gelinlikli ve gelinliğin en çok yakışanı
filiz ve yılmazın ayrılmasını hiç istemiyorum her ikiside yeterince aşkı acısı çekti.fragmandaki son sahne filiz ve yılmazın el eleyken filizin ağlayarak ayrılması resmen içimi burktu.ve bu sahneyle sezon finali olacağını tahmin ediyorum.yılmaz filizin arkaından bakıp kalacak.
Zaten senaristlerimiz son derece ataerkil bir düşünce yapısına sahip olduklarından kadın karakterleri kötü ve hatalı Yılmazı masum göstermeye çalışıyorlar.
Bir de şunu anlamıyorum. Elif sizce hiç mi acı çekmedi? Bence en az Yılmaz kadar çekti. Ama bu senaryoda adalet beklemek boşuna. Senaristlere göre Yılmaz hep haklı.Karşısındaki Filiz ya da annesi olsa bile.
benim yazdığımdan elif acı çekmedi diye bir anlam mı çıktı ben sadece yılmaz değişirken yani elifi unuturken şiire göre nler yaşamış onlar var dedim neyse de
forever_bim sen çok dikkatlisin sanırım kanald nin kendi sitesinde ıhlamurlar altındayı tanıtırlarken söz vermiş aşklara mı yazıyordu yoksa başka bir şey mi:img-lady:
britneysinem
28-06-06, 14:37
bende fragmanı gördüm idare eder yani fragman yılmaz elifin yanına gidiyo konuşuyorlar felan ama şiir çok güzel ayy diyorya sende gerçekleştiremediğim hayalleri başka birinde gerçekleştiriyorum diye ayyy orda içim bir hoş oldu ama filizle yılmnaz evlenemiyor yaaa çok üzüldüm bence filizin babası felç olucak onu üzmemek için filizde yılmazla evlenemiyiecek ama ne kadarda çok yakışmıştı filize gelinlik aslında niye bölyeki ne oldu acaba filizin babasında yığıldı kaldı
elifde ameliyata giriyo doğum yapmaya galiba oda ölücek ama bebek yaşıyıcak
bide meral cananı kaçırıyo acaba kötü birşey ywaparmı
forever_bim
28-06-06, 14:38
bencede elif çok acı çekti halada çekiyor yılmazda çekti ama gerçek aşkı bulunca acısı dindi ve şuanda mutlu bence filizde çok acı çekti hemde haksız yere
Evet dört karakter de acı çekti. Yılmaz Filizle teselli buldu. Ama Elif hasta oldu çok kötü bir durum. Ömer zaten Yılmazdan daha fazla acı çekecek çünkü Elife karşı olan hisleri hiç değişmedi günden güne güçlendi. Harap bir Ömer izleyeceğiz anlaşılan.
Sinem;
Dizinin sloganını kanal d nasıl veriyor bilmiyorum hatırlamıyorum ama temel slogan Söz Vermiş Aşklara dizi eski Türk filmlerine gönderme yaptıgından da Eski Türk Filmlerine Ve Ustalara Saygıyla diye yola çıktı. Şimdi hiç Türk Filmi havası da kalmadı. Sıradan bildiğimiz dizilere döndü.
evet bende öyle hatırlıyorum ve sloganı değiştirmişler fırtınalı bir aşk hikayesi olmuş,bence bugün fragmanı izledikten sonra hep bu aklıma takıldı elif yani özge borak diziden ayrılacağı için senaryo değiştirmişler bence çünkü yılmazın söylediği şiir söz vermiş aşkımızı...aşka inat zamanları felan hep elif ve yılmazla ilgili ise özge borak ayrılacağı için değiştirmişler bence :img-lady:
forever_bim
28-06-06, 14:47
evet bende öyle hatırlıyorum ve sloganı değiştirmişler fırtınalı bir aşk hikayesi olmuş,bence bugün fragmanı izledikten sonra hep bu aklıma takıldı elif yani özge borak diziden ayrılacağı için senaryo değiştirmişler bence çünkü yılmazın söylediği şiir söz vermiş aşkımızı...aşka inat zamanları felan hep elif ve yılmazla ilgili ise özge borak ayrılacağı için değiştirmişler bence :img-lady:
Sinem ya ben anlamıyorum ya sen tam olarak anlatamadın? Nerden çıktı şimdi bu fırtınalı aşk hikayesi? Bu dizi Melekler Adası mı ki ana fikri fırtınalı aşk hikayesi olsun??? Yani şimdi alengirli ilişkiler ve de entrikalar mı işlenecek??? Ya en azından daha açık anlat bana bunu bir yerde mi okudun? Yoksa öyle mi düşünüyorsun???
yılmazın okuduğu şiir yaşanan her şeyi özetliyo
affet gözlerin gözlerimde bir damla yaş olsada senle süslenmiş hayallerim affet bir başka kadında yılmaz filiz aşkını ne derece iyi anlatıyo tabi anlayana....filiz ne yazıkki yılmazın aşık olduğu kadının gölgesi...
Sevgili si_nice sana cok cok cok tesekkur ediyoruz, boylesine harikulade bir fragmani ekledigin ve bizlerle paylastigin icin kendinle nekadar ovunsen azdir arkadasim ! Harikasin !
Bu fragman anlatilamaz arkadaslar, bu fragman tarif edilemez, bu fragman yorumlanamaz, bu fragaman sadece yaşanır… Muhtesem fragmanlara alismistik, ama bu baskaydi, bu manyak biseydi, bu bu bu fragman bir saheserdi, bir sanat eseriydi, bir duygu hazinesiydi…
Ellerim, dilim, gozlerim, dudaklarim ve hatta kulaklarim ve en onemlisi kalbim tir tir titriyor, tuylerim fena halde diklesti, bu fragman beni paramparca etti… Aman Allahim o ne ictenlikti oyle, o ne duygu bombardimaniydi oyle… o ne hissediş, o ne sesleniş, o ne bekleyiş… Aklima mukayyet ol Allahim, aklima mukayyet ol…
forever_bim
28-06-06, 15:07
kanal d de özet yüklenmiş mi diye bakarken yukarıda "fırtınalı bir aşk hikayesi" diye ıhlamurlar altındanın tanıtımı var üstte hatta küçük bir filiz yılmaz resmi de var,önceden söz vermiş aşklara yazıyordu
Şimdi anladım. Yani artık bu kadar değişiklikten sonra dizinin adı da değişmeli bence. Ne gibi unsurlar belirliyor bu dizideki gelişmeleri?? Şimdi daha bir merak ettim. Fırtınalı kasırgalı hortumlu birşeyler anlatacaklarsaydı şayet Eski Türk Filmlerine gönderme yaparak başlamasalardı. Diziden iyice sogutmaya başladılar izleyiciyi...
Bir de şunu merak ediyorum. Bir sezon finalinde dört oyuncu hangi diziyi terk etmiş acaba??? Böyle bir olaya ilk defa rastlıyorum. Senaryodan oldugunu hiç sanmıyorum. Senaristler 3-4 oyuncuyu aynı anda öldürüp bindikleri dalı kesmezler. Bence Avni Yalçın da anlaşamazlık yüzünden ayrıldı.
ya arkadaslar bolum yorumu bolumunde yaptıgınız su yorumlara bakın ne alaka diyesim geliyor fırtınalı ask da nerden cıktı bu yorumların yeri burasımı acın yeni konu oraya yazalım bide bi not diyip sunu yazıyorum bu dizi filiz yılmaz askı uzerine kurulu bir dizidir ilk bolumlerden itibaren izleyenler bilir elif ile yılmazın askıyla baslaması sizi yanıltmasın filiz ile yılmazın ilk karsılasmalarını bir hatırlayın derim tabi hatırlayan olursa
Sevgili Kurdoğlu bu haftaki şiiri nasıl bulduğunu açıkçası çok merak ediyorum...Bize analizini yapmam mümkün olurmu?Kendi yaptığım analiz beni pek memnun etmedi malesef..
şimdi fragmanı anneme izlettim tuyleri diken diken oldu yazık şimdi evlenmiyorlarmı dedi şiir de cok guzelmiş su senaristlerde işi uzatmasın lar sunları evlendirsinler artık deyip sinirli bi şekilde odadan cıktı bu annemin 39 bolum yorumu
Sevgili michelle aslina bakarsan, siiri analiz etmeyi ilk etapta bende cok istemistim, ama dinlemesi bile kalbimi yerinden oynatinca yorumlamaya korktum :) Saka bi tarafa siiri inanilmaz derecede guzel buldum, tarif etmeye bile kiyamadim, ama simdi senin icin analiz etmeye calisayim. Senin kendi analizinide simdi ben cok merak ettim, bizimle paylasirsan cok mutlu oluruz.
Bu arada ben tabi Yilmazin siirinden bahsediyorum, zannedersem sende ondan bahsediyorsun. Eger sevgili vede sayin forever_bim de lutfedip Omer'in siirini yorumlarsa cok mutlu oluruz :) Boylelikle her siiri iliklerimize kadar sindirmis oluruz.
Defalarca fragmanı izledim muhteşem bir bölüm olacak harika bir fragman şiirlerin ikiside muhteşemdi hele ömerin şiirin ortasında ağlaya ağlaya bitirmesi beni mahvetti muhteşemdi ve erol bey ya felç olacak yada oda ölecek inşallah ölmez filizi yine ağlarken görmek beni mahvetti keşke dizinin sonunda evlenselerdi ama maalesef ayrılıyorlar inşallah 2.sezon fazla uzatmazlar ayrılıklarını artık herkes kabullenmiştir yılmazın filizi nekadar çok sevdiğini zaten şiirdede söylüyor filizi nasıl sevdiğini elifede üzüldüm keşke ölmeseydi acaba sezon finalinin sonu nerde bitecek
ben daha indiremedim ama kanal d de tekrar izledim yılmazın şiiri harika hatta şöyle başlıyor yenildik biz
gönül koydu yedi tepe sevdamıza
.....ne zamaki seni gördüm beyazlarda ....
belki söz verdik ama olmadı elif
affet...aşkımız inat zamanlarda
ya ancak bu kadarını yazdım ama gerisi daha da süper
bende fragmanı izlemekten kendimi alamıyorum..şiir o kadar anlamlı ki,elif-yılmaz ilişkisini o kadar güzel özetlemiş ki! keşke elif karakterini diziden çıkarmasalardı,şimdi bence saçma olacak.konu nasıl ilerleyecek merak ediyorum doğrusu ama bu ayrılık uzun sürmemeli! bence gelicek sezon ilk bölümde yılmaz ve filizi barıştırırlar ve evlendiklerini görürüz..zannedersem diziye 2 tane çocuk katılıcak demişlerdi,onlarda yılmaz ve filiz'in çocukları olur diye düşünüyorum.
forever_bim
28-06-06, 16:55
Arkadaşlar Euro Dnin önünde pusu kurdum ama sadece salyangoz reklamı var. Şiirler çok güzel yalnız yorumlayabilmem için dinlemem lazım. Özellikle de Sinan Tuzcunun sesini duymalıyım ki üç gün boyunca zombi olarak devam edebileyim.
Çok hüzünlü bir final olacak bence. Zavallı Ömer hem Elif hem babası. Ömer şiirde bebeğin isminden bahsetmiş ya Elif koyar adını herhalde.
Erol Bey'e de çok üzüldüm ya. Filiz&Yılmaz da başka bahara sanırım.
Arkadaşlar Euro Dnin önünde pusu kurdum ama sadece salyangoz reklamı var. Şiirler çok güzel yalnız yorumlayabilmem için dinlemem lazım. Özellikle de Sinan Tuzcunun sesini duymalıyım ki üç gün boyunca zombi olarak devam edebileyim.
Ne pususu forever_bim, fragmani multimedya bolumunden indir sana, si_nice arkadasimiz eklemis oraya, sabahtan beri bayram havasi var forumda, sen uyuyorsun hala ! Ne o, cok gecmi yattin yoksa dun :)
forever_bim
28-06-06, 17:13
Ne pususu forever_bim, fragmani multimedya bolumunden indir sana, si_nice arkadasimiz eklemis oraya, sabahtan beri bayram havasi var forumda, sen uyuyorsun hala ! Ne o, cok gecmi yattin yoksa dun :)
Yok benim bilgisayarda bir sorun var arkadaşın laptopu kullanıyorum ve de dosya indirmeme izin vermiyor. O yüzden beklemem lazım. Eski fragmanlar var bende ara ara şiirlere de bakmak için izliyorum.
Yılmaz'la Filiz'in evlenemeyeceği ve Elif'in akıbeti zaten kesindi de Erol Bey bana sürpriz oldu.Adam 2 bölümde bir hastaneye kaldırılıyor ona da alıştık gerçi.Orjinal bir şeyler beklemek fazla iyimserlik olacak..
Bu arada imzamı kaydedebildim:d:dİşte forever_bim hüsnü şenlendirici aşağıdaki şahıstır.
SİDAL86_FB
28-06-06, 17:30
fragmanı bende izledim ayy çok güzel yaaaa...filize çok üzüldüm bu arada bence babası felç olucak filiz o yüzden yılmazdan ayrılıyo..o yüzden öyle ağzını kapatırodu...gel cuma gel..ufffff
Yok benim bilgisayarda bir sorun var arkadaşın laptopu kullanıyorum ve de dosya indirmeme izin vermiyor. O yüzden beklemem lazım. Eski fragmanlar var bende ara ara şiirlere de bakmak için izliyorum.
ahh ahhh fragmanı şiddetle izlemeni tavsiye ediyorum arkadaşım cdye de çektim eve gidince evde de izleyeceğim ben hala etkisindeyim fragman böyleyse bölümün etkisinden uzun bir süre çıkamam herhalde
forever_bim
28-06-06, 17:31
Evet fragmanı iki defa izledim hem EuroDde hem de Kanal Dde. Bilgisayarım düzelince fragmanı kaydedecegim. Şiirler çok güzel. Çok muhteşem okunmuşlar. Sanırım Erol Bey de yolcu. Filiz de bu kadar mutsuzluk üzerine mutluluk kurulamayacagını düşündügünden Yılmazı terk edecek herhalde.
İçimden birşeyler koptu özellikle de Elif ameliyata girerken. Ömerin sıkıca tuttugu eli kopup giderken artık daha fazla dayanamadım. Ömerin artık Elifin elini bile tutamayacak olması içime bir kaya gibi gelip oturdu.
Yılmaza gelince Yılmazın Elife karşı hissettiklerini yaşadıgı hayal kırıklıklarını şiir çok güzel özetlemiş.
Filizin gelinliği hoş bir gelinlik gibi göründü. İzleyince detaylı bir şekilde yorumumu yapacagım.
Ve barbieecim hoşbulduk.Burada olmak çok güzel gerçekten.Birde dizide mantıklı bir şeyler olsa, ama nerdeeeeeeeeeeeeeeee
Yılmaz'la Filiz'in evlenemeyeceği ve Elif'in akıbeti zaten kesindi de Erol Bey bana sürpriz oldu.Adam 2 bölümde bir hastaneye kaldırılıyor ona da alıştık gerçi.Orjinal bir şeyler beklemek fazla iyimserlik olacak..
Bu arada imzamı kaydedebildim:d:dİşte forever_bim hüsnü şenlendirici aşağıdaki şahıstır.
Esperenza süpersin çok severim kendilerini bu akşam ferhat göçer le programı var kendisini dinlemeyen ve tanımayan arkadaşlara duyurulur izlesinler bence harika bir yetenek ikiside
Yilmazin kelimelere, cumlelere, yorumlara, analizlere sigmayacak guzellikteki o derin duygularla bezenmis ve o temiz sevdayla suslenmis siiri… (Sevgili michelle’ye armaganimdir)
Yenildik biz…
Yenilmek, herhangi bir yarista yenilmek bile derinden yikar insani. Eger yaris ASK yarisiysa hayatini allak bullak eder. Yilmaz Elifle ASKta yenildigini kabul ediyor, ona "Sen yenildin ben kazandim" demiyor. “Biz” yenildik diyor, yenilmek nekadar aci versede o yenilgiyi kabullenip itiraf etmek daha da aci verir insana. O yenilgiyi kabullenmek cesaret ister, yurek ister en onemlisi duygu ister.
Gönül koydu yedi tepe sevdamıza…
Burada “yedi tepe” bana kalirsa mecazi manada kullanilmis, yani bu sozle hem “ISTANBUL” kastediliyor hemde “yedi düvel” tabirine gonderme yapiliyor. Yilmaz diyorki : “Istanbulla birlikte yedi duvel set cekti sevdamiza, bizi birbirimizden ayirmak icin her turlu oyunu oynadilar. Sevdamizi kiskandi Istanbul, sevdamizi kiskandi sevdalilar, sevdamiza nazari degdi yedi tepenin… “
İnanmamıştım gittiğine,
Yilmaz hapse girdikten sonra bile hala Elifi cok seviyordu aslinda, Elif’in yaptiklarini bir turlu yediremiyordu, ama onu hala deliler gibi seviyordu. Annesiyle Fahriye Yilmazi hapiste ziyaret ettiklerinde ne demisti onlara hatirlayalim. Fahriye Elifle arasindaki sevdanin tazeligini sordugunda Yilmaz “Kendi haline birakin, bakalim ne yapacak. Eger beklerse sevdasi sevdamdir !” anlamina gelen bir cumle kurmustu. Sonra gazetelerde boy boy fotograflarini gordu Elif’in daha sonra da evlilik haberiyle sarsildi. Inanmiyordu, inanamamisti, inanilacak gibi degildi… Deniz kizi evleniyordu !
Seni aradım beni beklediğin o soğuk pencere kenarında…
Yilmaz ayriligi bir turlu yediremiyordu, sanki hic birsey olmamis gibi hayata devam etmek istiyordu. Elif’in hatiralarini yasattigi her mekani didik didik ediyordu. O gizemli pencerenin tam onunde ne hatiralari vardi. Oradan kim bilir Elife kac defa bakmisti, kim bilir kac defa cam’a tas atip gozlerindeki tebessümü görmek istemisti... Yilmaz Elif'e "Seni aradim sevdamizin guller actigi yerlerde" diyordu.
Düşlerimizi göğe yazdığımız o deniz fenerinin altında…
Ve iste en gizemli, en romantik bulusma mekanlari, o guzelim/masum/saf hatiralara mezar olan fener, o Istanbula yureginden bakan muhtesem fener, o yanı basinda, ustunde ve altinda el ele/diz dize/gonul gonule kurulan hayallere siginak olan fener… Yilmaz Elife "Fenerin bile altini ustune getirdim, ama sen yoktun" diyor.
Ne zamanki seni gördüm benim olmadığın beyazlarda,
Yilmaz Elifin Omerle evlendigine kendi gozleriyle sahit olunca artik yasamak istemedi, butun dunyasini kucaklayan sevdasini yitirmisti cunku… “Sevdam yoksa bende yokum” dedi, ama kader iste…
O zaman anladım, sevdamız yaşanmamış bi Kasımda…
Burada “Kasim” kelimesine yine bir mecaz yuklenmis kanaatimce. Kasim, soguk demektir siirlerin dilinde, soguklarin alabildigine yukselise gectigi aydir Kasim. Yilmaz diyorki “Sevdamiz her turlu hava muhalefetine inat ayaktaydi, yikilmamisti, ama senin gozlerimden uctugunu gordugumde anladim ki bizim sevdamiz soguklarda hic yasamamis. Soguk yuzu gormemis, ilk gordugu soguklarda da donarak can verecekmis meger…” Sevdasinin her turlu tehlikeye direnecegini zanneden Yilmaz, soguklara, “Kasima”a yenilen sevdasina agliyordu…
Sevdan benim olmadığın bir pembe masalda…
Yilmaz diyorki Elife “Simdi o cok arzuladigim pembe masalina, hayal dunyana, zenginlige, ozentiye, begeniye, suse, puse kavustun, ama beni kaybettin !” Yilmaz Elifin yasadiklarinin bir masaldan ibaret oldugunu soyluyor, Elife sanki “Gordunmu bak, o arzuladigin masalin sonu ne aci bitti” diye haykiriyor…
Affet ! Gözlerin gözlerimde bir damla olsa da...Yilmaz buradan itibaren tam bir duygu patlamasi yasiyor. Eliften af diliyor, zamaninda Elif’e verdigi o derin sadakat yeminlerini ve “soz”lerini hatirlatarak diyorki “Sana olan sevdam, gozlerine hapsettigim o masum sevdam gozlerimde bir damalaya, bir hüzne, bir üzüntüye dönüşmüş olsa da….”
Senle süslenmiş hayallerim, affet bir başka kadında !
“Seninle birlikte süsledigim, seninle birlikte kurdugum o masum hayaller, arzular, istekler, artik Filizde !” Tabi Elifi üzmemek icin Filiz ismini zikretmiyor, ama kastettiginin Filiz oldugunu Elifte cok iyi biliyor aslinda.
Affet ! Gidiyorum !
Tam bu esnada sanki Yilmaz icinden “Vakit tamam ! Seni terkediyorum !” sarkisini soyluyor, ama tabi daha kibarca ve nazikce. Sanki Eliften izin aliyormus gibi.
Belki söz verdik, ama…olmadı Elif !
“Sen tutmasanda ben sozumu tutmaliydim, ama tutamadim, bende tutamadim sozumu ve baskasini sevdim !” diyor Yilmaz burada. “Verdigimiz sozleri ikimizde tutamadik, olmadi Elif” diyor.
Affet…aşkımız inat zamanlarda…
Ve noktayi koyuyor Yilmaz, diyorki Elife “Lutfen beni affet, ASKimiza soz vermistik, ama ASKimiz inat etti, inatlara getirildi, inatlastirildi, ikimizde inatlastik Elif ! Cezamiz da bu inat'a sadece aglamak oldu…”
----------------------------
Evet sevgili michelle tamamiyle trans haline girip yorumlamaya calistim, ama yinede halen istedigim kadar yukselerden ucamadim, cunku feci halde yaralandim. Hakikaten cok guzel ve cok temiz duygular bunlar. Bir asikta olmasi gereken duygular, bir yarali aslanda olmasi gereken acilar bunlar. Muhtesem otesi bu siirleri dizinin kendisinden cok daha fazla ozleyecegim…
Not: aaaaaaaahhhhh ELIF aaaaaaaaahhhhhh……
Ve barbieecim hoşbulduk.Burada olmak çok güzel gerçekten.Birde dizide mantıklı bir şeyler olsa, ama nerdeeeeeeeeeeeeeeee
evet canım dizimiz malesef mantıksızlıklar konusunda birinci olmaya aday görüyorsun değil mi ömer imiz ne kadar üzgün bitkin ve mutsuz ya diyorum ki gelecek sezon ben diziye katılsam hiç değilse ömer i teselli ederdim yaa :img-grin2
forever_bim
28-06-06, 17:37
Pek cool bir adammış Esperanza.
Erol Bey sanırım ölecek bu sefer çok ciddi görünüyor durum. Yılmazın ve de Elifin eski görüntüleri gerçekten pek güzeldi yine. E Yılmaz zamanında bu şiiri de okumuştu.
Ölüm olsan da bende
Unutamadım
Bir kadın sevdim hayalinle
Yokluguna hasret her gece
Hüzünler yagar üzerime.
Yine Yılmazın bu şiirde belirttigi gibi Yılmaz Filizi Elifin hayaliyle sevdi. E ne de olsa ilkler başkadır.
SİDAL86_FB
28-06-06, 17:40
Pek cool bir adammış Esperanza.
Erol Bey sanırım ölecek bu sefer çok ciddi görünüyor durum. Yılmazın ve de Elifin eski görüntüleri gerçekten pek güzeldi yine. E Yılmaz zamanında bu şiiri de okumuştu.
Ölüm olsan da bende
Unutamadım
Bir kadın sevdim hayalinle
Yokluguna hasret her gece
Hüzünler yagar üzerime.
Yine Yılmazın bu şiirde belirttigi gibi Yılmaz Filizi Elifin hayaliyle sevdi. E ne de olsa ilkler başkadır.
şiir çok güzel..eskileri haıtlamak güzel oldu ya..ama sezon sonu kötü biticek ...ayrıca bence filizn babası ölmüycek ağır bir kalp krizi geçiriyo falç kalıcak..bunu bir yerden duydum ama doğruluğunu bilmiyorun
Ya ben bu hafta dayanamiycam galiba
Bu ne fragmandir ya simdi izledim ve Yilmazin siiri
beni mest etti Gözyaslarimi tutamadim gercekten
Butün yasadiklarini özetle anlatmis bu siirde cok
üzüldüm yine o eski görüntüleri görünce
Bi türlü birlesemediler ve simdide Elif ölüyor
Yilmaz baska birini asik oldu ama Elif Ömeri sadece
sevebildi ve hic kader yüzüne gülmedi yazik
Filizin babasi umarim bu bölüm ölmez neden bide herkesi
diziden ayni anda cikariyorlar onuda anlamadim
Filiz kimin icin agladi acaba Babasi mi Elif icin mi??
merakla bekliyorum
Yilmazin kelimelere, cumlelere, yorumlara, analizlere sigmayacak guzellikteki o derin duygularla bezenmis ve o temiz sevdayla suslenmis siiri… (Sevgili michelle’ye armaganimdir)
Yenildik biz…
Yenilmek, herhangi bir yarista yenilmek bile derinden yikar insani. Eger yaris ASK yarisiysa hayatini allak bullak eder. Yilmaz Elifle ASKta yenildigini kabul ediyor, ona "Sen yenildin ben kazandim" demiyor. “Biz” yenildik diyor, yenilmek nekadar aci versede o yenilgiyi kabullenip itiraf etmek daha da aci verir insana. O yenilgiyi kabullenmek cesaret ister, yurek ister en onemlisi duygu ister.
Burada “yedi tepe” bana kalirsa mecazi manada kullanilmis, yani bu sozle hem “ISTANBUL” kastediliyor hemde “yedi düvel” tabirine gonderme yapiliyor. Yilmaz diyorki : “Istanbulla birlikte yedi duvel set cekti sevdamiza, bizi birbirimizden ayirmak icin her turlu oyunu oynadilar. Sevdamizi kiskandi Istanbul, sevdamizi kiskandi sevdalilar, sevdamiza nazari degdi yedi tepenin… “
İnanmamıştım gittiğine,
Yilmaz hapse girdikten sonra bile hala Elifi cok seviyordu aslinda, Elif’in yaptiklarini bir turlu yediremiyordu, ama onu hala deliler gibi seviyordu. Annesiyle Fahriye Yilmazi hapiste ziyaret ettiklerinde ne demisti onlara hatirlayalim. Fahriye Elifle arasindaki sevdanin tazeligini sordugunda Yilmaz “Kendi haline birakin, bakalim ne yapacak. Eger beklerse sevdasi sevdamdir !” anlamina gelen bir cumle kurmustu. Sonra gazetelerde boy boy fotograflarini gordu Elif’in daha sonra da evlilik haberiyle sarsildi. Inanmiyordu, inanamamisti, inanilacak gibi degildi… Deniz kizi evleniyordu !
Yilmaz ayriligi bir turlu yediremiyordu, sanki hic birsey olmamis gibi hayata devam etmek istiyordu. Elif’in hatiralarini yasattigi her mekani didik didik ediyordu. O gizemli pencerenin tam onunde ne hatiralari vardi. Oradan kim bilir Elife kac defa bakmisti, kim bilir kac defa cam’a tas atip gozlerindeki tebessümü görmek istemisti... Yilmaz Elif'e "Seni aradim sevdamizin guller actigi yerlerde" diyordu.
Ve iste en gizemli, en romantik bulusma mekanlari, o guzelim/masum/saf hatiralara mezar olan fener, o Istanbula yureginden bakan muhtesem fener, o yanı basinda, ustunde ve altinda el ele/diz dize/gonul gonule kurulan hayallere siginak olan fener… Yilmaz Elife "Fenerin bile altini ustune getirdim, ama sen yoktun" diyor.
Yilmaz Elifin Omerle evlendigine kendi gozleriyle sahit olunca artik yasamak istemedi, butun dunyasini kucaklayan sevdasini yitirmisti cunku… “Sevdam yoksa bende yokum” dedi, ama kader iste…
Burada “Kasim” kelimesine yine bir mecaz yuklenmis kanaatimce. Kasim, soguk demektir siirlerin dilinde, soguklarin alabildigine yukselise gectigi aydir Kasim. Yilmaz diyorki “Sevdamiz her turlu hava muhalefetine inat ayaktaydi, yikilmamisti, ama senin gozlerimden uctugunu gordugumde anladim ki bizim sevdamiz soguklarda hic yasamamis. Soguk yuzu gormemis, ilk gordugu soguklarda da donarak can verecekmis meger…” Sevdasinin her turlu tehlikeye direnecegini zanneden Yilmaz, soguklara, “Kasima”a yenilen sevdasina agliyordu…
Yilmaz diyorki Elife “Simdi o cok arzuladigim pembe masalina, hayal dunyana, zenginlige, ozentiye, begeniye, suse, puse kavustun, ama beni kaybettin !” Yilmaz Elifin yasadiklarinin bir masaldan ibaret oldugunu soyluyor, Elife sanki “Gordunmu bak, o arzuladigin masalin sonu ne aci bitti” diye haykiriyor…
Affet ! Gözlerin gözlerimde bir damla olsa da...Yilmaz buradan itibaren tam bir duygu patlamasi yasiyor. Eliften af diliyor, zamaninda Elif’e verdigi o derin sadakat yeminlerini ve “soz”lerini hatirlatarak diyorki “Sana olan sevdam, gozlerine hapsettigim o masum sevdam gozlerimde bir damalaya, bir hüzne, bir üzüntüye dönüşmüş olsa da….”
“Seninle birlikte süsledigim, seninle birlikte kurdugum o masum hayaller, arzular, istekler, artik Filizde !” Tabi Elifi üzmemek icin Filiz ismini zikretmiyor, ama kastettiginin Filiz oldugunu Elifte cok iyi biliyor aslinda.
Affet ! Gidiyorum !
Tam bu esnada sanki Yilmaz icinden “Vakit tamam ! Seni terkediyorum !” sarkisini soyluyor, ama tabi daha kibarca ve nazikce. Sanki Eliften izin aliyormus gibi.
“Sen tutmasanda ben sozumu tutmaliydim, ama tutamadim, bende tutamadim sozumu ve baskasini sevdim !” diyor Yilmaz burada. “Verdigimiz sozleri ikimizde tutamadik, olmadi Elif” diyor.
Ve noktayi koyuyor Yilmaz, diyorki Elife “Lutfen beni affet, ASKimiza soz vermistik, ama ASKimiz inat etti, inatlara getirildi, inatlastirildi, ikimizde inatlastik Elif ! Cezamiz da bu inat'a sadece aglamak oldu…”
B]
Gercekten bu güzel siire dahada güzel bir aciklama getirmissin
büyük bir zevkle ve hüzünle okudum
Yilmaz cok sevdi Elifi keske böyle olmasaydi Ama sonucta artik
Elif bile olmicak Gercekten bir pembe masaldi onun yasadigi ve
mutlu bitmeyecek... Bu siirler gercek olan ASKi anlatiyordu
kurdoğlu çok güzel açıklamışsın özellikle inanmamıştım gittiğine kısmına kattığın laflar çok güzel olmuş:img-grin2
cuma gününe kadar nasıl bekleyeceğiz bilemiyorum
forever_bim
28-06-06, 18:00
Benim de artık bu şiiri yorumlamam lazım galiba. Satır satır ben de başlayayım umarım begenirsiniz.
Ömerden Elif'e
Seni gördüm dün gece...
Ömer bence bu dizede Elifi düşünde gördügünü anlatıyor. Ayrılık vaktinin geldigine dair bir düş görmüş olmalı.
Karanlıktı her taraf,sonra bi ışık düştü karanlığa
Ömerin burada demek istedigi Elif düşüne gelmeden önce her taraf onun için karanlıktı derin bir boşluktu. Aynı şekilde Elifin hayatına girmesinden önce Ömerin beyhude yaşadıgı zamana bu dizeyle gönderme yapılıyor.
Ama tutamadım elini..
Sen karanlıgıma geldin güneş gibi dogdun ama ne yaptıysam fayda etmedi sana ulaşamadım diyor.
Ya gidersin,yüzüne söyleyemem
Ben bebeğimizin ismini doğmadan koyalım,sende duy istedim!
Bu dizeden anladıgım Ömer hayatı boyunca sevdigi tek kadının yolun sonuna gelmiş oldugunu bebeklerini dünyaya getirirken ebedi hayata göçecegini anlıyor. Hatta yanlış anlamadıysam gözyaşlarını tutamıyor artık ve daha dogmadan bebegine bir isim seçiyor. Bu ismi Elifin de bilmesini istiyor. Çünkü sevdigi kadının artık ellerinden kayıp gittigini görebiliyor. Elifin de bu ismi bilmesi gerektigine inanıyor.
Ben sana geldim...ben birtek seni sevdim!
Bu dize de zaten Ömerin Elifi ne kadar çok sevdiginin yerine bir başka kadını sevemeyeceginin en kısa ve dolaysız anlatımı.
Arkadaşlar güzel oldu mu bu şiir yorumu bilmiyorum ama bu sizlere armaganım olsun. Sevgiler.
yaa bu cuma günü gelir mi arkadaşlar ben çok sabırsızlanıyorum artık bu arada tubi cim senin yokluğunda çok belli oluyor şu internetin düzelsede bir an önce seni aramızda görsek bi ara msnde de girdin sonra kayboldun ben çok özlüyorum seni yaaa:img-sorry :icon_cry:
Benim de artık bu şiiri yorumlamam lazım galiba. Satır satır ben de başlayayım umarım begenirsiniz.
Ömerden Elif'e
Seni gördüm dün gece...
Ömer bence bu dizede Elifi düşünde gördügünü anlatıyor. Ayrılık vaktinin geldigine dair bir düş görmüş olmalı.
Karanlıktı her taraf,sonra bi ışık düştü karanlığa
Ömerin burada demek istedigi Elif düşüne gelmeden önce her taraf onun için karanlıktı derin bir boşluktu. Aynı şekilde Elifin hayatına girmesinden önce Ömerin beyhude yaşadıgı zamana bu dizeyle gönderme yapılıyor.
Ama tutamadım elini..
Sen karanlıgıma geldin güneş gibi dogdun ama ne yaptıysam fayda etmedi sana ulaşamadım diyor.
Ya gidersin,yüzüne söyleyemem
Ben bebeğimizin ismini doğmadan koyalım,sende duy istedim!
Bu dizeden anladıgım Ömer hayatı boyunca sevdigi tek kadının yolun sonuna gelmiş oldugunu bebeklerini dünyaya getirirken ebedi hayata göçecegini anlıyor. Hatta yanlış anlamadıysam gözyaşlarını tutamıyor artık ve daha dogmadan bebegine bir isim seçiyor. Bu ismi Elifin de bilmesini istiyor. Çünkü sevdigi kadının artık ellerinden kayıp gittigini görebiliyor. Elifin de bu ismi bilmesi gerektigine inanıyor.
Ben sana geldim...ben birtek seni sevdim!
Bu dize de zaten Ömerin Elifi ne kadar çok sevdiginin yerine bir başka kadını sevemeyeceginin en kısa ve dolaysız anlatımı.
Arkadaşlar güzel oldu mu bu şiir yorumu bilmiyorum ama bu sizlere armaganım olsun. Sevgiler.
canım ya harikasın sen yüreğine sağlık offf offf ne ömer'imiz ne de elif'imiz bir mutlu gün yüzü göremediler oysa biz bebekleri olunca ne senaryolar yazmıştık ahhh ahhh ben ağlıyorum kusura bakmayın :icon_cry:
Ya arkadaslar farkindamisiniz ama fragmanda gördügüm
kadariyla Filiz ve Elifin yine bi sahnesi yok gibi
Yani bu hic iyi olmamis zaten son haftalarda hic görmedik
onlari beraber ama belkide yaniliyorumdur
Acaba aralarinda bi sorun mu var gercekten??
justin_girl
28-06-06, 19:23
Ben hiç bukadar duygusal,içten bir şiir dinlememiştim...gerçekten çok etkilendim...hayatın kesitlerinde olamamışlığı yaşamak,onun hakkında ne hissediceğini bilememek... aşkını nereye koyucanı bilememek çok zor..ben ağlamamak için zor tuttum kendimi....bir aşka yazılacak en güzel şiirlerden biriydi..bütün emektarlara teşekkürler..belkide bu diziyi bu aşk ayakta tuttu...aşkı aşk yapan imkansızlıklık değilmidir zaten...
forever_bim
28-06-06, 19:27
Ben hiç bukadar duygusal,içten bir şiir dinlememiştim...gerçekten çok etkilendim...hayatın kesitlerinde olamamışlığı yaşamak,onun hakkında ne hissediceğini bilememek... aşkını nereye koyucanı bilememek çok zor..ben ağlamamak için zor tuttum kendimi....bir aşka yazılacak en güzel şiirlerden biriydi..bütün emektarlara teşekkürler..belkide bu diziyi bu aşk ayakta tuttu...aşkı aşk yapan imkansızlıklık değilmidir zaten...
Ne kadar güzel açıklamışsın sevgili justin_girl
Evet bu diziyi ayakta tutan Yılmazın şiirinde bahsettigi İnat Zamanlardaki Bir Aşk. Dizinin ana teması bu hikayenin ana çatışması da Elifti zaten. Nasıl devam edecekler çok merak ediyorum 2.sezon.
ihlamurlarfanatigi
28-06-06, 19:30
kurdoglu ve forever_bim siir yorumlariniz cok güzel olmus ikinizede cok tsk ediyorum süper olmus vlla...offf ya sezon finali cok süper olcak..!!
Ne kadar güzel açıklamışsın sevgili justin_girl
Evet bu diziyi ayakta tutan Yılmazın şiirinde bahsettigi İnat Zamanlardaki Bir Aşk. Dizinin ana teması bu hikayenin ana çatışması da Elifti zaten. Nasıl devam edecekler çok merak ediyorum 2.sezon.
Evet dizinin temeli Yilmaz & Elif askiydi.Ama bu ölümsüz ask iki güzel sevdayi dogurdu.Elif & Ömer , Yilmaz & Filiz... Sezon finali dizide bu sezon anlatilan hikaye icin yani 39 Bölüm icin büyük final niteligi tasiyor.Önümüzdeki sezon Yilmaz & Filiz üzerine apayri bir hikaye kurulacak gibi...
forever_bim
28-06-06, 19:35
kurdoglu ve forever_bim siir yorumlariniz cok güzel olmus ikinizede cok tsk ediyorum süper olmus vlla...offf ya sezon finali cok süper olcak..!!
Ben de sana çok teşekkür ediyorum sevgili Ihlamurlarfanatigi....
Kurdoglunun da yorumu hakikaten çok güzel olmuş. Ben aslında pek şiir yorumlayamam ama bu yorumladıgım şiir çok sade bir anlatıma sahip sade ama güçlü bir şiir o yüzden yorumlamak çok zor olmadı. Dolaysız bir anlatımla yazılmış. Yılmazın okudugu şiir mecaz sanatı yönünden daha zengin.
ben anlamıyorum bu dizi nasıl yılmaz elif askı uzerine kuruludur diyorsunuz eger filmin basında elif ve yılmaz askıyla basladı diye bu yorumu yapıyorsanız cok yanılırsınız bu dizi eski turk filmlerine itafen yapılıyor ve unutmayın yılmaz simdi zengin olsada fakir bir genctir ve filizde zengin kız zengin zaten ilk bolumlerde filizle yılmazın bir iki saniyelik bir karsılasmalrı var o sahne zaten gelecekde bir birlerine asık olacaklarını gosteriyordu
arkadaşlar artık mektup ve şiirlerimize kitaplığımızda yer açalım....uzun yıllar okuyacağımız okudukça aşkı tekrar yaşayacağımız mektup ve şiirler kitap olmuş bugun gördüm...söz vermiş aşklara ismi de...epsilon yayınevinden çıkmış...serdar oğuz şiirlerin yazarı...yaşasın...sanırım bunu ilk farkeden benim....müjdemi isterim...serdar oğuz kim... tanıyan var mı ben ilk defa duydum....ayyyy çok merak edıyorum ya!!
Bu bölümün siiri coook güzel.. Cok duygulu yazilmis.. Sanki dizinin en son bölümü gibi birsey.. Sürekli "Aska inat zamanlar", "söz vemis asklara" sloganlari kullanildi.. Elif-Yilmaz askinin bittigini cok güzel anlatmislar.. Cok duygulu anlatmislar.. Hayranim bu dizi ve siirlerine!
Bir sezon finalinde dört oyuncu hangi diziyi terk etmiş acaba??? Böyle bir olaya ilk defa rastlıyorum. Senaryodan oldugunu hiç sanmıyorum. Senaristler 3-4 oyuncuyu aynı anda öldürüp bindikleri dalı kesmezler. Bence Avni Yalçın da anlaşamazlık yüzünden ayrıldı.
Hakli olabilirsin Forever Bim. Bu diziyle Tuba Buyukustun ve Bulent Inal'in yildizlari cok parladi (onceden taninsalar da simdi daha medyatik oldular). Belki de onlarin ucreti arttirildi, oteki ucretler ise ayni kalinca diger oyuncular haksizliga ugradiklarini dusunduler. Belki biri ayrilmayi dusununce otekiler de onunla dayanisma adina boyle bir karar aldilar. Ya da bilemiyorum, bir donem izleyici forumlarinda Filiz-Yilmaz aski agir bastigi ve Elif karakteri için cok olumsuz konusuldugu için senaristler Elif sahnelerini azaltti, bu da Ozge Borak'in ayrilma karari almasina sebep oldu. Tabi bunlar sadece tahmin olup bir veriye dayanmamaktadir.
Fragmandan goruldugu kadariyla Filiz gelinlik provasinda...Erol bey cok ciddi bir sekilde kalp krizi geciriyor belkide oluyor..Filizde Yilmaza odasinda veda ediyor ve aglayarak uzaklasiyordu..Yilmaz Elifi ziyaret ediyor Elif gulumsuyor eski gunler akillarina geliyor..
forever_bim
28-06-06, 23:42
ben anlamıyorum bu dizi nasıl yılmaz elif askı uzerine kuruludur diyorsunuz eger filmin basında elif ve yılmaz askıyla basladı diye bu yorumu yapıyorsanız cok yanılırsınız bu dizi eski turk filmlerine itafen yapılıyor ve unutmayın yılmaz simdi zengin olsada fakir bir genctir ve filizde zengin kız zengin zaten ilk bolumlerde filizle yılmazın bir iki saniyelik bir karsılasmalrı var o sahne zaten gelecekde bir birlerine asık olacaklarını gosteriyordu
Bunu düşünme sebebimiz dizide yaşanan en masum en çıkarsız en güzel aşkın Elif Yılmaz aşkı olması dizinin yeşilçam havasına sahip aşkın bu aşk olması izleyicide fırtınaları sevinçleri buruklukları sadece bu aşkın hissettirmesidir.
Dizide beni etkileyen diğer aşk da Ömerin Elife karşı hissetiği tutku dolu gücü acılarla daha da artan ama hak ettiği karşılıgı bulamayan platonik aşkıdır.
ihlamurlarfanatigi
29-06-06, 00:37
iyi geceler arkadslar vlla sicaktan uyuyamadim bi yorum bagri yapayim dedim...filizin babasi bence ölcek, ondan evlenmeyecek filiz yilmazla...meralda ölür heralde artik onun bi amaci yok...of su cuma bi gelse...bu arada kurdoglu siir aciklaman cok süper olmus döktürmüsn yine bugün seni öve öve dilimde tüy kalmadi vlla msnden arkadaslara senin yorumlarinin nekadar muhtesem oldugunu analttimda onlarda hemen üye oldu senin yorumalrini okuyabilmek icin:img-grin2
Siiri ve yorumlari begendiginize sevindim arkadaslar, sizin de yureginize saglik. Sayin forever_bim Omer'in siirini kisa ve oz, ama guzel yorumlamissin sende, senin de yuregine saglik. Bu dizi bu gidisle bize ciddi ciddi yep yeni bi roman yazdiracak galiba :)
arkadaşlar artık mektup ve şiirlerimize kitaplığımızda yer açalım....uzun yıllar okuyacağımız okudukça aşkı tekrar yaşayacağımız mektup ve şiirler kitap olmuş bugun gördüm...söz vermiş aşklara ismi de...epsilon yayınevinden çıkmış...serdar oğuz şiirlerin yazarı...yaşasın...sanırım bunu ilk farkeden benim....müjdemi isterim...serdar oğuz kim... tanıyan var mı ben ilk defa duydum....ayyyy çok merak edıyorum ya!!
Haber icin tesekkurler, ama bu haber burada eskidi be arkadasim. Gectigimiz hafta sevgili sinem bu mujdeyi vermisti bize bile. Seni hayal kirikligina ugratmak istemem, fakat "basinda cikan haberler" basliginda bu haber nerdeyse tarih olacak :)
Valla ben seninle ortak bir çalışma yaparım kurdoglu sonra kitap satışından köşeyi döneriz. Şaka bir yana dizi hakkında ne kadar konuşmuşuz bugüne kadar ama en ilginci sıcak odadaki ikili üçlü muhabbetlerdi.
Fragmanda Handan Hanım hayli ürkütücü bakıyordu. Rüyalarıma gelmese bari.
Haklisin forever_bim, eger bir gun bu dizi biterse aklimda bir "hos sada" olarak o muhabbetler kalacak, gerisi bos...
Handan hanimdan korkmakta da haklisin, kadini punkcu bile yapmistin ! Intikam almak isteyecektir, bana sorarsan hic uyuma :)
fragman her zaman ki gibi güzel ama son sahnede yılmazın bakışı bana çok:img-grin2 komik geldi ya da babaannemle izlediğimden öyle geldi çünkü sürekli ahh bu çocuğa ne olacak kızların ikiside terk etti diyip duruyordu belkide ondandır
Heyyyyy bende fragmanı izledim hemde uzun zamandır ilk defa tv'de.Ama bana çok da muhteşem bir bölümün habercisizmiş gibi gelmedi.Şiirlerde bence vasattı ama forever_bim ve Kurdoğlu emek verip yorumlamışlar, ellerinize ve yüreğinize sağlık arkadaşlar..
forever_bim
29-06-06, 01:31
Heyyyyy bende fragmanı izledim hemde uzun zamandır ilk defa tv'de.Ama bana çok da muhteşem bir bölümün habercisizmiş gibi gelmedi.Şiirlerde bence vasattı ama forever_bim ve Kurdoğlu emek verip yorumlamışlar, ellerinize ve yüreğinize sağlık arkadaşlar..
Şiirler bence vasatın çok üzeri ama özellikle yorumlanışları süper.
Ya ne bileyim ama Yılmaz da Elifin gidecegini hissetti bence fragmanda ve eskisi gibi öfkeli degil buruk bakıyordu. Sonuçta Yılmazı zamandan sonra böyle umutsuz görüyoruz. Ama beni en fazla dagıtan sahne Elifin doguma giderkenki haliydi. Ömerin elinden kayıp gitti Elif. O sahneyi düşündükçe içim daralıyor. Ömerin sevdiği kadının elini bir kez daha tutamayacak olması yürek burkuyor.
Husnu Senlendirici gibi bir sanat adaminin sanatini begenen bir insan icin nekadar talihsiz bir yorum bu boyle Esperanza. Siirleri vasatmi buldun? Siirden anladigini zannediyordum, galiba yanilmisim. Tabiki zevkler tartisilmaz ama icimde saklayamadim, mazur gor :)
Sinem babaannene soyle Yilmaz'a uzulmesin ona bisey olmaz, sezon finaline biraz heyecan katmak icin ayirdilar, yoksa onumuzdeki sezona evlenmis olarak girecekler. Emin olabilirsin :)
Husnu Senlendirici gibi bir sanat adaminin sanatini begenen bir insan icin nekadar talihsiz bir yorum bu boyle Esperanza. Siirleri vasatmi buldun? Siirden anladigini zannediyordum, galiba yanilmisim. Tabiki zevkler tartisilmaz ama icimde saklayamadim, mazur gor :)
Sinem babaannene soyle Yilmaz'a uzulmesin ona bisey olmaz, sezon finaline biraz heyecan katmak icin ayirdilar, yoksa onumuzdeki sezona evlenmis olarak girecekler. Emin olabilirsin :)
Ben şiirden anlarım sayın Kurdoğlu hemde mütevazilik edemeyecek kadar iyi anlarım.Ama bu dizilerde moda halini alan şiirimsi şeyleri fazla piyasa buluyorum I.H'de dahil.Bugüne kadar dizide beğendiğim tek şiir Ömer'in Elif'e okuduğu şiir kumar hadiselerinin olduğu bölümlerde.Onun dışındakileri fabrikasyon olarak nitelendiriyorum.Üzgünüm ama bu benim görüşüm..:icon_cry:
forever_bim
29-06-06, 01:46
Arkadaşlar Elif ve de ömer için senaryo yazdım iki bölümlük. Senaryolar kısmında. Vakit bulursanız okuyun derim. Malum artık benim senaryolarımın gerçek olma ihtimali sıfırın bile altında. Önceden yazdıgım romantik senaryonun devamı niteliginde. Hepinize iyi geceler. Ben kaçtım.:img-grin2
Esperanza tek begendigin siirden bile aslinda siirden nekadar anladigini tespit etmek cok kolay, ama fazla desmeyim bu meseleyi yoksa icinden cikamayiz. Ama sana su kadarini soyleyim ki, siirden anladigini soyleyen hic bir siir sever "fabrikasyon" ifadesini kullanmaz. Cunku bu sifat ayni zamanda elestirilen siirlere hakaret oldugu gibi mevzu bahis olan siirleri sevenlere de bir hakarettir ! Dolayli yoldan yine hakaret ettin bize yani Esperanza, beni cok sasirttin dogrusu. Siirden gercekten anladigini zannediyordum, su anda cok buyuk bir hayal kirikligi yasamaktayim.....
Senaryoyu okuyacagim forever_bim, sana da iyi geceler.
Not: Husnu eger bir sanat adamiysa, sanat konusulan heryerde zikredilmeli diye dusunuyorum, ama yok Husnu sanat adami degildir diyorsan, saygi duyarim Esperanza !:img-elvis
Esperanza tek begendigin siirden bile aslinda siirden nekadar anladigini tespit etmek cok kolay, ama fazla desmeyim bu meseleyi yoksa icinden cikamayiz. Ama sana su kadarini soyleyim ki, siirden anladigini soyleyen hic bir siir sever "fabrikasyon" ifadesini kullanmaz. Cunku bu sifat ayni zamanda elestirilen siirlere hakaret oldugu gibi mevzu bahis olan siirleri sevenlere de bir hakarettir ! Dolayli yoldan yine hakaret ettin bize yani Esperanza, beni cok sasirttin dogrusu. Siirden gercekten anladigini zannediyordum, su anda cok buyuk bir hayal kirikligi yasamaktayim.....
Senaryoyu okuyacagim forever_bim, sana da iyi geceler.
Not: Husnu eger bir sanat adamiysa, sanat konusulan heryerde zikredilmeli diye dusunuyorum, ama yok Husnu sanat adami degildir diyorsan, saygi duyarim Esperanza !:img-elvis
Ben o okunan şeyleri şiir olarak nitelendirmediğim için şiire hakaret etmiş olmuyorum.Şiir olarak algılayanlara saygı duyuyorum ama ben bunu hissetmiyorum.Bu şiirimsi şeyler ciddi fabrikasyon olarak görüyorum çünkü, şiir duyguyla yazılır bunun siparişi olmaz ama bunları yazan arkadaşlara çizilen kalıplar ve süreler var bu yüzden yazılan şiir değil belki ona benzer bir şey ama asla şiir değil.
Ayrıca sanat nerde Hüsnü orada ama bu şartlar altında sohbetimizin çok da sanatsal olmayacağını -olamayacağını- tahmin ettiğim için karıştırmayalım dedim.Yoksa her zaman her yerde Hüsnü Şendendirici sizlerle:)
Yenildik biz…
İnanmamıştım gittiğine,
Affet ! Gidiyorum !
Evet sevgili michelle tamamiyle trans haline girip yorumlamaya calistim, ama yinede halen istedigim kadar yukselerden ucamadim, cunku feci halde yaralandim. Hakikaten cok guzel ve cok temiz duygular bunlar. Bir asikta olmasi gereken duygular, bir yarali aslanda olmasi gereken acilar bunlar. Muhtesem otesi bu siirleri dizinin kendisinden cok daha fazla ozleyecegim…
Not: aaaaaaaahhhhh ELIF aaaaaaaaahhhhhh……
Bayıldım ben bu analize,bazı yerleri 2-3 kerede okudum...Teşekkür ederim Kurdoğlu,ama ama...
şiirin bu kısmı benim aklımı kötü yönde fena kurcalıyor, bunu yazmaktan hiç hoşlanmıyorum ama sanki Filiz’de Elif'i unutmak istiyor gibi, sanki hayatında yeni bir defter açmamışta eskinin üstüne bir şeyler karalar gibi bahsetmiş Filiz'den ya da ben çok fazla hüsnükuruntu yapıyorum...:img-sorry
Evet anladigim kadariyla sanat'a ve sanat adamlarina bakis acilarimiz da cok farkli. Siirin duyguyla yazildigini siirden anlamayanlar bile bilir Esperanza, simdi sen bu siirlerin duygusuzca yazildigini iddia ediyorsan zaten siir'e ve siir severlere olan bakis acini da gormus oluruz, ki ben sahsen gayet net gordugumu dusunuyorum. Sana "fabrikasyon" olmayan siir zevkinle bol bol Husnu'lu gunler diliyorum :)
Ahhh bugünlerde de pek kibarsınız Hakan Bey anlayalım hikmetini.Ama neyse kurcalayıp bozmayayım şimdi:)Valla Kurdoğlu bence böyle, bir adama ilham gelir oturur yazar şiirini.şu zamana, şöyle bir şiir istiyoruz gibi bir mantık olabilir mi?Asıl bu yapılan işe şiir demek şiiere hakarettir.Bilgilerinize arz ederim.
Birde ben artık gittim.Herkese iyi geceler..
Bayıldım ben bu analize,bazı yerleri 2-3 kerede okudum...Teşekkür ederim Kurdoğlu,ama ama...
şiirin bu kısmı benim aklımı kötü yönde fena kurcalıyor, bunu yazmaktan hiç hoşlanmıyorum ama sanki Filiz’de Elif'i unutmak istiyor gibi, sanki hayatında yeni bir defter açmamışta eskinin üstüne bir şeyler karalar gibi bahsetmiş Filiz'den ya da ben çok fazla hüsnükuruntu yapıyorum...:img-sorry
:blink: yok husnu kuruntu degilde bence bir korku :) Ben senin gibi dusunmedim sevgili michelle, bildigimiz gibi Yilmaz ikinci (!) kez asik oluyor. Yani ask'in ne oldugunu bilen ve ask'i ask gibi yasamis olan bir Yilmaz var. Yilmaz Filize asik olarak Elifi zaten unutmus oldugunu (yani onu artik sevmedigini) ispatladi. Yilmaz'in o misrada daha ziyade Elifle birlikteyken yasadigi guzelliklerin aynisini Filizle de yasadigini soylemek istedigini dusunuyorum. Yada boyle dusunmek istiyorum :)
Ahhh bugünlerde de pek kibarsınız Hakan Bey anlayalım hikmetini.Ama neyse kurcalayıp bozmayayım şimdi:)Valla Kurdoğlu bence böyle, bir adama ilham gelir oturur yazar şiirini.şu zamana, şöyle bir şiir istiyoruz gibi bir mantık olabilir mi?Asıl bu yapılan işe şiir demek şiiere hakarettir.Bilgilerinize arz ederim.
Birde ben artık gittim.Herkese iyi geceler..
:) Sevgili Esperanza hanim kibarligim kibar dostlarimin kibarliklarindan kaynaklanmaktadir ;)
Siir konusunda anlamadigin veya anlamadigini zannettigim bisey var bana soracak olursan, bu siirler siparis edilen siirler degildir Esperanza. Bu siirleri dizideki ask'a benzer bir ask yasamis olan ve kesinlikle "fabrikasyon" bir zevke sahip olmayan bir beyefendi kaleme almis. Yani bu siirler diziden cok cok once yazilan siirler. Yapilan sadece isimlerin diziye uyarlanmalari. Ama dusuncelerine katiliyorum, siparis verilen siirler cok daha duygu fukarasi oluyor. Yalniz bu siirler siparis siirler degildir sevgili arkadasim !
Sana da iyi geceler, fabrikasyonsuz tatli ruyalar :)
Bende aynen size katiliyorum, sanki bu siirde artik Filize agsik oldum degilde, Elife olan askini Filizle dolduruyormus gibi geldi bana.
Cunku bence Yilmaz hic bir zaman Elifi unutmadi, herzaman sevdi ve sevecek. Vede gelecek sezon eger Filiz ile evlense bile hep Elif ile olan eski sahneleri gorecegiz.
Fragmani izledim ve tabiiki yine gözlerim doldu..Eski görüntüler, o dogal, sicacik, gecekonduda yasanan masum a$k....Nedendir bilmiyorum ama Yilmaz ve Elif bence gercektende birbirlerine cok yakisiyordu..Hersey görüntü degildir bence..Onlarin yanyana geldiklerindeki birbirlerine kacamak vede derin anlamli bakislari resmen tüylerimi diken diken ediyordu..Bana her iki oyuncuda a$k ve sevgiye dair bircok seyi hissettirebiliyordu..önemli olanda bu benim icin zaten..
YILMAZ-ELiF sevdasini cok seviyord