Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 3
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
ben bir senaryo yazmıştım okuyanlar bilir,filiz ve yılmazı düğün günü ayırmıştım filiz intikam alıyor diye sanırım senaristler beni duydu bu biraz zoraki bir intikam ama olsun,erol beyin böyle bir şeyi neden yaptığını çok merak ediyorum
Herkes suclu bu dizide sucsuz olan dogmamis bebekle Fahriyenin bebegi :)Omer Elife bebek isimleri okurken herhalde Erkek isimlerinide okuyordu ne o oyle Acar vs :)
Özge borak bu diziden ayrılmamalı...dizide zaten doğru dürüst karakter kalmadı.tüm gidişatı değişiyor,senaristler umarım sesimizi duyar! bence elif yılmaz ve filiz arasındaki problemi çözebilecek tek kişi..ama o da ölürse artık ne diyim..ben bu bölümde erol beyin filize yılmazla evlenmemesini söylemesini ve öleceğini tahmin etmiştim ve buraya yazmıştım. ama şimdi ne olucak kestiremiyorum.. :(
Cemil zengin olarak geri gelirse belki cocugunu almak ister birde onun mucadelesini yaparlar..Yilmaz sinirlenip sirketi satmaya kalkabilir belki.Yada Filizde Omerle Italyaya tasinir Elif diziden cikarsa..Belki Italyada karsilasirlar.
Bence cok guzel ve duygusal bir bolumdu ..
Sonu hariç .. Bu kadar mi saçma sapan bir nedenden dolayi evlilikten vazgeçilir ? Bence Filiz en azindan Yilmaz'in aci cekmemesi icin ona gercekleri soylemeliydi . Ayrica ben Filiz olsaydim babama soz vermezdim ..
Erol bey'in olumu cok yersiz oldu , hem Elif hem Erol .. No , no ..:icon_cry:
Elif-Yilmaz konusmasi cok guzeldi , en begendigim sahne o oldu. Iki oyuncada sergileyebilecekleri en iyi oyunculugu sergiledi, ozellikle Ozge'ye hayranligim 1 kat artti ..
Tubada babasinin oldugunu ogrendigi zaman beni cok etkiledi , nerdeyse agliyodum bende ..
Bu bolum hakkinda yazilacaka cok sey var , zamanla hepsini yazariz ..
Son eklemek istedigim sey :
Ihlamurlar Altinda ekibi , size bize boyle guzel bir dizi izlettirdiginiz icin tesekur ediyorum ve tebrik ediyorum ..
ya bişi sorcam şimdi ne olcakki ya ee filiz babsına ölürken söz verdi babsı mezardan çıkıp zamanı geldiğinde evlenebilirsinmi dicek yılmazla filiz hiç evlenemicek ozamn tabe filiz sözünden dönmezse ki filiz söz verdiği için tutucak nasıl tekrar birlikte olcak filizle yılmaz nasıl bişi olcak acaba merak ediyorum?????
forever_bim
01-07-06, 01:12
sevgili sinem
Erol bey için söylenecek çok sey var. Ölen kişilerin ardından konuşmayı sevmem, bir dizi de olsa, cevabı çok kolay ve çok kısa verebilirdim. çok güzel açıklardım.
neyse iyi yorumlar.
Ben de susuyorum zaten ölülere olan saygımdan.
Şimdi arkadaşlar Elif öldü mü kaldı mı. Özge Borakın hatırı sayılır sahneleri vardı bu bölüm. Acaba gelen yeni oyuncu Elif rolüyle mi gelecek???
Filiz Omere anlatti geri degistiremez
ee hiçmi evelenemicek hiçmi birlikte olamıcak bunlar ee dizini anlamı kalmazki bölede onların birlikte olmıcaklarını bile bile ne biliyim ya gerçketen saçmalamışlar yane....zaten onların aşkından başka bişi için izlenmezki konu kalmadı dizide ...ya evlenirler herhelde ki evlenmezlerse bunu sürdürmenin bi anlamı kalmaz diziyi bitirsinler ozamn...
izleyemedim o yüzden söyledim,nerden öğrendi filiz ve yılmazın evleneceğini
hadi tepkisi böyle olacağı belliydi fakat kim söyledi,ömer mi söyledi:icon_cry:
klasik olarak Ömer ve Filiz konuşmasını duydu. Ömer kızdı, Filiz çok güzel cevap verdi.
Bay mantık Ömer bey hisselerin düğün hediyesi Yılmaz'a verildiğini öğrendi. Bay mantık bu evlilikte hisseler için evlenildiğini düşündü. Ne diyeyim, Nasıl bakmak istersen o şekilde görürsün, sözü vardır, bilirsin
sezinti ve forever_bim çok sağolun,gerçekten merak ediyordum
bir daha ki sezon yılmaz filizin gitmesine izin verecek mi bilmiyorum,erol beyin öldüğünü öğrenince belki kendinden ayrılma sebebini öğrenir bu arada elif ölmedi belki yapımcıyla anlaşırlar ve elif ölmez ama herkesle resmen vedalaştı
İnsanlar değişebilir...Hata da yaparlar.Bunların ikisi de Yılmaz için geçerli ama filiz'in ailesi ısrarla bunu görmek istemiyorlar. Şimdi verilmiş bir söz var,geri dönülebileceğini ne yazıkki hiç düşünmüyorum...
İnsanlar değişebilir...Hata da yaparlar.Bunların ikisi de Yılmaz için geçerli ama filiz'in ailesi ısrarla bunu görmek istemiyorlar. Şimdi verilmiş bir söz var,geri dönülebileceğini ne yazıkki hiç düşünmüyorum...
Handanla Omer bir sekilde Yilmazin gercek kisiligini anladiklarinda bence Filizle Yilmaz evlenebilirler..Belkide bunun tek yolu Yilmazin hisselerin kendisi icin onemi olmadigini gostermesinde olabilir..Yani kendi elleriyle Handana vermesi olabilir..Birde cok sacma sanki Filizde hisselerde Yilmaz o yuzden evleniyor onunla gibi algiliyorlar.
Yine baslik birbirine karismis.. bi deli kuyuya tas atiyo kirk akillida cikarmaya ugrasio oysaki gerek var mi buna forever_bim.. seni sevioruz yonetimde oldugun ve yol gosterdigin icin ve bazilarinin camur atmasina aldirmadan sen yolunda bizimle beraber ilerle.. dilegim budur =).. birak cenaze'de gobek atanlar tek basina atsinlar.. hala gozumuze sokar gibi "cenaze(sikidim) cenaze(sikidimmm) cenaaaaazeee(yandannnn aman aman) denilmesinide anlamiyorum.. anlamakta istemiyorum zaten =)
Gelelim final bolumune..
Diziden ayrilanlarin sayisinin cogalmasina hala benim kalite anlayisim ve bazilarinin kalite anlayisiyla alakali oldugunu dusunuyorum ve hem hak verip hemde abartili buldugumu soylemek istiyorum.. Hak verdigim, konuyla alakasini kaybetmis bi diziden cikmak isteyen oyuncularin cokluguna hak vermem.. abartili buldugum ise senaristlerin zoraki mi dersin yada kendi istekleri mi bilinmez bu kadar kisinin pes pese olmesi. Artik duygusallikta hissetmiyorum.. Elif'inkisi haric. Gerci olucegini bilmesekte sinyallerini cok onceden aldik ve en acili kismida bu bekleyis sureci olsa gerek.
Elif'in kendine itirafindan sonra Yilmaz'inkinide gormek beni sevindirdi. Tamda guzel noktalara degindi.. Elif'in yaninda sut dokmus kedi gibi davranmasindan tut gozlerini kacirmasina, gozlerinin dolmasindan tut eski gunleri hatirlamasina.. sevdigini ve askini unutmayacagini itiraf etmesine.. kisacasi Elif'li Yilmazli butun bolumlere bayildim. Birde hani sarilsamda ozlem gidersem bu kadar uzaktan severken dercesine bi bakisi oldu, ama bunu yapacak ne yuz buldu kendinde nede cesaret. Hos gerekte yoktu belki ama gonul isterki son bi kere birbirine eskisi gibi sarilabilselerdi. Cok mu samimi olurdu.. evet cok samimi olurdu ve bu yuzden iyikide boyle bi durum yasanmadi.
Omer'in tapilicak bi sevgisi var. Ne Yilmaz bu kadar sevdi ne Filiz nede Elif. Bu sevgi bu savas'i bu kadar uzun bi zaman hic sasmadan mucadele eden baska biri gormedim ben. Bu kadar baglilik olur, bu kadar sever insan esini.. (darisi biz bekar kizlarin basina diorum =))
Filiz'de artik tam bi turk filmi karakteri oldugunu kanitladi. Evet o artik tam bi turk filmi karakteridir. Kanitlanmisdir ve bu istikrarla herkesi arkasinda birakacaktir.. saka bi yana "ee yuhhhh" dedirtti sahiden. Suc kizda degilki suc senaristlerde.. ne yapsin zavalli eli mahkum. Hos dizi bu saatten sonra zaten baska turlude ilerlemezdi. Ne diyelim.. merakta ederdik, ama malum turk filmi gibi ilerliyince sonunu biliyo insan ne merak kaliyo nede heyecan. Bide Filiz ile Yilmaz'in arasinda bi anlasma var tabi kendileride pek bi farkinda degiller.. iyi kiz iyi erkek olucaz bundan sonra.. birbirimizi sevicez ve herseyi hos gorucez. Tamam ama hani o biraz zor eski yasanan olaylardan sonra.. yoksa degilmi.. e hadi olmasin oyle hatrinizimi kiricaz.
----------------------------------------------------
Seviyoruz Elifimizi.. ve ozlicez.. ozlicez eski goruntuleri gormeyi.. ozlicez Yilmazin bakislarini kacirmasini.. ozlicez birbirini uzaktan seven bu gencleri..
Gule gule Elif..
Ayrica Omerler bir aile sirketi kuruyordu..Tekstille bu sirket rekabet halinde olabilir ilerideki bolumlerde..Aradan yillar gececekse bence butun aile Italyada olabilir...Yilmazla Filiz yillar sonra karsilasir..Ask Oyunu gibi olmasinda nasil olursa olsun yani..Filiz gidip hamileyken Muratla evlenirmis vs :)
şimdi aradan 5 yıl geçmiş olarak başlayacağı için biz bu hisselerin kimde olduğunu göreceğiz ama nasıl el değiştirdiğini görmeyeceğiz...yani filiz babasına söz verdi hisseleri geri alacak...peki bunu nasıl yapacak biz göremeyecek miyiz?yılmaz erol beyin ölümünü öğrendiğinde kafası karışmayacak mı?bunlar şirkette hiç karşılaşmayacaklar mı?yılmaz erol beyin ölümü yüzünden ayrılıp ayrılmadığını sormayacak mı filize?nasılsa yılmaz akıllı biri...filizin bakışlarından anlamayacak mı bişeyler?gözler yalan söylemez...
ohooo senaristler 5 yıl atlarken bayağı birşeyide atlamış olacaklar...oh be 5 yıl atla çık işin içinden...!
forever_bim
01-07-06, 01:36
Bir de hamilelik nerden çıktı anlamadım. Filiz hamile kalmaz. ayrıntılı bölüm yorumu uykudan sonra yani yarın. Tek sözüm var Elif Yılmazın ilk zamanlarını göstermeleri harika olmuş...
Hic belli olmaz..Leylada diziden cikti anlasilan, ne Kemalin cenazesine getirdiler Hemde bugun Ekremin meyhanedeki sozlerinden oyle anlasiliyordu.
Herkesi olduren senaristlerden hersey beklenir..Filizi hamile birkabilirler..Bir kac cocuk var diye demiyormuydu birisi 5 sene sonra..
ne biliyim aslında doru söylüyosun sadece bu dizide değilki hepsinde öle
güzel reytingleri ii olan bi diziyi asla bırakmıyolar muhakkak saçmlayıp uzatçaklar dizi yoksa içleri rahat etmio senaristlerin ne yapalım kabul etçez güzelim dizilweri saçmallıklarla mafediyolar gelicek sezon görcez nede olsa...
forever_bim
01-07-06, 01:42
forever_bim bana nedense bölüm ortasında değilde bölümün daha başında 5 yıl atlanarak başlanılacak gibi geliyor...
Yok Bülent İnalin röportajından yola çıkarak yazdım. Son sahne bana mantıksız da geldi. Koskoca Erol Tekiner ölüyor şirket çalışanlarının haberi yok. Kara haber tez duyulur oysa ki.
sevgili forever_bim
diziye iki bebek gireceğine göre, biri Ömer ve Elif diğeri hangisi olabilir Salih ve Fahriye ihtimal dışında, geriye kalan Filiz ve Yılmaz
size bir örnek vereyim. boşanmış çiftlerde, boşanan kadın 300 gün süre geçmedikten sonra evlenemiyor.
Fahriye ile Cemil boşandıktan sonra Fahriye ile Salih bu boşanma tarihinden ne kadar süre sonra evlendiler, Fahriye hamile olduğunu boşandıktan sonra ne kadar süre sonra öğrendi. aklıma gelmiş iken sorayım.
filiz ve ömerin kanepedeki sahnesine yetişebildim çok güzeldi,abi kardeş birbirlerine desteğini yeni sezonda çok göreceğiz bence ikiside italyaya giderler sonra ömer,kızı ve filiz tekrar türkiyeye gelirler
Bence Canana haksizlik etmisler gibi geliyor..Hastanede kalacagina evinde oturmasi daha mantikliydi..Meral geri donebilir..Meralin ne yapacagi belli olmaz belki Yilmazla Ekremin pesine duser..Cemil tahminen cocugunu gormek ister yada almak ister...yeni karakterler diziye dahil olabilir belki...Handanin kitapci arkadasi geri gelebilir...Nalan mezun olmus olur herhalde..
Benim çok canım sıkılıyor ya içimden hiçbir şey gelimiyor.Bugün Bizim Evin Halleri bitti daha onun şokunu atlatamadan Ihlamurlar Altında faciası..Yok ya bende insanım,bir dayanma kapasitem var:(
forever_bim inşallah dediğin gibidir çünkü diğer türlüsü çok mantıksız olur...
bana da ikinci sezon fahriye ve salih cemille uğraşacaklar gibi geliyor...
dizide iki çocuk olacakmış biri tamam da diğeri kimin ya?filiz gerçekten hamile olabilir mi ki?:img-help:
forever_bim
01-07-06, 01:54
Benim çok canım sıkılıyor ya içimden hiçbir şey gelimiyor.Bugün Bizim Evin Halleri bitti daha onun şokunu atlatamadan Ihlamurlar Altında faciası..Yok ya bende insanım,bir dayanma kapasitem var:(
Esperanza sence Elif öldü mü.
Bir de şunu anlamıyorum. Filiz de hamile kalırsa durum tam evlere şenlik. Bu kadınlar 20-25 yaşına gelirler. İş dünyasında fırtınalar koparırlar ama dogum kontrolü nedir bilmezler....Hem Elif hem de Filiz için geçerli. Bir de Fahriye vakası var. Odalar arası telepati ile hamile kaldı.
Ömerin Elifin elbisesine bakarken geçmişi anımsaması güzeldi. E Elif bu varoşların güzelliği dillere destan Elifi. İşte böyle ilk bakışta adamı cin carpmış gibi çarpar.
Oyunculardan yada senaristlerden akrabasi olan yok mu?:)..Belkide diziden cikanlar fiyat yuzunden anlasamadilar..Elif cikmiyorda olabilir..Nalan bu bolumde hic yoktu..Elifle bir araya getirmediler.
Esperanza sence Elif öldü mü.
Bir de şunu anlamıyorum. Filiz de hamile kalırsa durum tam evlere şenlik. Bu kadınlar 20-25 yaşına gelirler. İş dünyasında fırtınalar koparırlar ama dogum kontrolü nedir bilmezler....Hem Elif hem de Filiz için geçerli. Bir de Fahriye vakası var. Odalar arası telepati ile hamile kaldı.
Ömerin Elifin elbisesine bakarken geçmişi anımsaması güzeldi. E Elif bu varoşların güzelliği dillere destan Elifi. İşte böyle ilk bakışta adamı cin carpmış gibi çarpar.
Ya Elif'in ölmesi Allah'ın emri artık zaten ben Tekiner ailesinin soyadını Şendullar olarak değiştirmeyi düşünüyorum,Erol Bey ve Elif öldü, Ömer ve handan Hanım resmen, Filiz ise gayrı resmi olarak dul sayılır..
Yani ben hiç Elif&Yılmaz dememiştim ama eski bölümleri izlerken verdiğim karardan şüphe duyuyorum.
Sevgili Sezinticim bizim uydu platformunda yer almıyor malesef TRT İNT.Ama Hayat Türküsü'nün harika bir dizi olduğunu biliyorum.Bir daha ki sezon için Kurdoglu'na sözüm var 6 bölüm izleyeceğim.Bu arada Bizim Evin Halleri için sinem* ve sana geçmiş olsun diyorum:(
Birde Yilmazin soyadi Akin..Filizle evlenince Filiz simdi Filiz Akin mi olacak?Belki senaristler bundan korkmustur :) Iki tane Filiz Akin olmaz..:) saka bir yana umarim 2. sezon hayak kirikligi ugratmaz
tam diyorum evet bu dizi diğerlerinden farklı,o kadar klişeler dolu değil,doğru düzgün ilerlemeye çalışıyo diye;ama artık bu bölümden sonra,hele ki son sahneden sonra savunulcak bi tarafı kalmadı..
"biz ayrı dünyaların insanlaryız"!! bu ne ya..!çok komik gerçekten çok uğraşmışlar sanırım bunu yazmak için..bu sahneye kadar,en güzel sezon finalini bizim dizmiz yapıcak galiba diyodum ama sevgili! senaristlerimiz beni yine yanılttılar maalesef
yine korktuğumuz başımıza gelicek aşk oyunu 2 vakasıyla karşı karşıya kalıcaz galiba..ben o diziyi şu 4 yıl ileri gitme mevzusundan sonra saçmaladığı için izlemeyi bıraktım...ve aynı şey ı.a oluyo bravo..hemde öyle saçma bittiki..yani hep bi düğün olucak deniyodu o yüzden 5 sene sonraya gidilse bile o kadarda saçmalanmaz diyodum ama..
yanlız şimdi hakkını yememek lazım elif-yılmaz sahnesi çok güzeldi gerçekten,birde ömer'in elif'e aldığı elbiseyi görünce eski günleri hatırlaması...
gelecek sezon ne olur; ömeri 5 yılda toparlar bizim senaristlerimiz,ama filiz ve yılmaz hakkında en ufak bi tahminim yok..sizinde dediğiniz gibi artık hiçbirşey belli olmaz bi bakmışız filiz muratla evli!!olur olur valla!
bir de artık kaç bölüm sürer bilmem ama,şu filiz'in yılmazdan ayrılma meslesine bence ömer açıklık getiricek gibi..
ve çok küçük bi umut belki özge borak diziden ayrılma kararından vazgeçer..umarım çünkü ne olursa olsun açık kapı bırakıldığını sanıyorum..
Aradan 5 yil gececeginden eminmisiniz?2011 uzay cagindaymis..Belkide o yilin otomobillerini cizip diyan etmeleri lazim..:) Evde hizmetci yerine robot calisiyormus..:) Son model cep telefonlarida hazirlamalari lazim..:)..Benzin fiyatlarinida ogrenebiliriz dizi sayesinde :)..Senaristleri uyaralimda bastan mantik hatasi yapmasinlar :)....
Senaristler lutfen biraz daha ciddi olun kimseyi artik oldurmeyin..
en iyi en muhtesem en sahane en tapilasi asik OMER ustune kimseyi tanimam
Elif olecekse umarim sevdigi kadar sevilecegi bir insan bulur tamam Omer tek tarafli askindan memnundu ama yazik oluyordu O' na da
Filizin nasil cocugu olcak ki bunlar Yilmazla baristiklarindan bu yana birlikte olmadilar ki, hatta yilmaz bu sefer hersey kitabina uygun olcak gibi bir laf etmisti....
Iki karakter de siir okumus galiba ama Sinan Tuzcu muhtesemmmm
özet geldiğinden beri hepimiz dün geceyi bekledik ve de heel şükür ki geldi en başlarda çok guseldi her sey yawas yawş ilerliyordu erol beyın cıkıp bebege hedıye alıp onuda elıfe wermesı bunlar gusel seylerdi...ama sanıyorum ki en gusel en muhtesem sahne:ELİF İLE YILMAZ ın konusma sahnesı oldu elıfe yılmazın adı bıle yeter ya nasıl bir aşktır ki bu??sewdiğinden vazgeçebilecek kadar çok sewio...başka çaresinin olmadığını bildiği içinde içi kan ağlıyor...o sahnede o kadar çok ağladım her biri damardan işleyen laflardı uzun zaman önce olması gereken bir konusmaydı...elif in beni affettiğini sole demesi yılmazın o muazzam dolu sewgiyle bakısı ben sana hiç kızmadım elif deyişii ve ardından seni çoktan affettim elif demesi...bunlar harıkaydıı aa tabi bi de giderken sewiği kadına son kez sewgi dolu bir veda bakışı atması ve elifin gözlerini kapaması....
gelelim filiz ile yılmaz a onların aşkı da cok saf ama sankı bana gore fılız ın askı daha samımı daha içten ole gelio...ben yorumlara da yazmıstım bunlara ewlenemiycekler erol bey ölürken filiz e ewlenmemesini solicek die .... yazık oldu filizle yılmaz a ama sezon fınalı olarak iii bitmedi en azından filiz e gercekleri soletebılırlerdı..yılmazın kalbı de belkı daha az acır ve filiz i anlardı ama şimdi belkid egelecek sezon ondan nefret eden bi yılmaz bulcaz ki bilir??senaristler ole bi saçmaladılar ki her şeyi beklioruz...
elektrikler yüzünden akşam izleyememiştim şimdi izledim ve :img-cray: :img-cray: hala ağlıyorum,
ben bu bölümü çok beğendim özellikle yeni şarkımız bir harika,kim söylüyorsa ,bir tahminim var ama o olmayabilir, sesi harika,filiz ağladıkça ve o müziği dinledikçe ben de ağladım:img-cray:
filiz elifi ziyaret ederek her şeyi anlattı bence çok doğru bir mantıktan yola çıktı ben sırf onun bilmesini istiyorum diyerek fakat önce abisi sonra babası ve annesi olmak üzere herkes duydu.Ömer elifi bu kadar severken kızkardeşinin aşkıyla nasıl dalga geçiyor ya da filizi niye anlamıyorum bunu da ben anlamıyorum aslında filizi yargılamadan,sen nasıl..... diye başlayan cümlelerini kurmadan önce bir düşünse belki anlardı
erol beyde kızının üzüldüğünü göre göre hala söz ver diyor arkasından da elif annesinden söz istedi resmen ben kopmuştum,içim çekilcekti biraz daha ağlasam:img-grin2
en çok etkilendiim sahne erol bey öldükten sonra koltukta filiz ve ömerin garip garip oturması filizin olanları anlatması,ben onsuz nasıl yaşayacağım demesi ömerinde ben seni hiç yanlız bırakmayacağım demesi:img-cray:
son sahne çok klişe bir sahne olmuş ama o kadar da abartılacak bir sahne olduğunu düşünmüyorum doğru türk filmlerinde böyle sahneler çok fakat çokta saçma olmamış:img-sorry
bir sahneyi atladım elif ve yılmaz sahnesini
bence çok güzel ve yerinde bir sahneydi,tüm yaşadıklarının ve yaşattıklarının kendi başlarına kalınca,sağlıklı olarak düşündüklerini görmek güzeldi
bu arada ömerin ilk hali nasıl bir şeymiş gözüne ne sürmüşlerse cam gibi parlıyormuş valla bu hali çok iyi sakın eskiden olduğu gibi bir şey sürmesinler:img-grin2
neyse bence bu bölüm geçen bölümden çok daha güzeldi ve duygusaldı
her sahne de ağladım,erol beyin ölümü sonrasında yaşananlar çok acıklıydı:img-cray:
yeni müziği eklerseniz çok ama çok sevinirim,harika bir iş başarmışlar
bu da bizim dizimizin farkı :img-grin2
Kim nederse desin, bana gore Yilmaz Elifi hala seviyor. ELife bakmasi bile degisik, insanin yuregini yakiyor.
Fakat ELife ne olucak sahnesini havada birakmalarindan hicde hoslanmadim. Sanki senaristler biraz akilandi ve HEPIMIZIN hafttalarca Elifin olecegini bildigimizi duydu, ve vazgecti. Nasil olsa 5 sene sonra olacakmis ve tipler degisicekmis, ozaman belkide Elif rolunu oynayacak birini getirecekler. Bunu hicde tavsiye etmem.
Dizi'nin oyuncu sayisi azaliyor. Herkes masallah tek tek gidiyor. Elif'te ölecekmis ama ne yalan söyleyeyim ben bunu beklemiyorum. Elif'in ölecegini hem istemiyorum hemde olacagini düsünmüyorum.
Aradan yillar gecekemis, daha yeni burda okudum. Hicte sevinmedim, sacmalik.
Neyse.. dahaden üc ay gecmedi, izlemedik, izleyince yazarim yorumumu =)
SİDAL86_FB
01-07-06, 09:11
dünkü bölüm çok güzel ve dugusal bir bölümdü...filizin babasının ölmesini beklemiyordum çok şaşırdım..ama ölürekn bile çok büyük bir BENCİLLİKYAPTI.bunu filizden istemeye hakkı yoktu..filizciğimin göz yaşları bu bölümde hiç durmadı o ağladı ben ağladım..:(şimdi yılmaz filze den nefret edicek ya ufff...bu arda yılmazın filizle konuşmalrı harikaydı elif hakkında ikiside çok düşünceliler..
DİP NOT:FİLİZ VE YILMAZI YERDEN YERE VURANLAR ARTIK TAKTİR EDERLER HERHALDE.
Esperanza herşey bahane Ömer şahane. Sevgili Barbiee yine güzel resimler eklemiş yerli oyunculara bir bak istersen.
Bir de yazmaktan yorulmayacagım bir gerçek var. Kadıköy Yaşam Dergisinde Mart Sayısında Bülent İnal abimizin röportajı var şöyle diyor.
Yılmaz melek Ömer şeytan degil. İkisinin de hataları ve de sevapları var. Hatalarını anlayıp telafi etmeye çalışıyorlar. Yılmaz ve Elif aşkı gibi aşıklar kalmadı bu devirde diyor ve de Filizle olan olaylarda Yılmaz haksız diyor. Sonsöz olarak da Yılmaz gibi bir insan degilim diyor.
Esperanza Barbiee Xylol_Benzen si_nice ve benim düşüncelerimizin ortak paydaları var. Ama bende si_niceda ve Barbieede Elif Esperanza ve de Xylol_Benzende Ömer agır basıyor. Paralellik gösteren düşüncelerimiz var zaten daha yakından tanıdıkça bu dört degerli arkadaşımı karakter olarak da kendime yakın buluyorum. Yorumlarımız ve hayata bakış açımız benzese de bizler beşer farklı bireyiz.
canım arkadaşım bilirsin her zaman senin fikirlerin yorumların benim için çok önemlidr ve her yorumuna da sonuna kadar katılırım....
evet ben elif ve ömer i çok seviyorum onları hatalarıyla doğrularıyla seviyorum ama körü körüne değil dün diziyi izlerken ikisini birarada görmeyi ne kadar özlediğimi hissettim ama daha farklı bir sezon finali bekledim ne yazıkki olmadı ama çok ağladım bundan emin olabilirsiniz gerek elifin annesiyle ve yılmazla konuşmasında gerek ömerin elife birşey belli etmemeye çalışırken ki çaresizliğinde gözyaşlarım sel oldu aktı bu dizi böyle olmamalıydı...:icon_cry:
umarım bu bölümde izlediğiniz elif için soğuk yorumları yapanlar kendilerinden utanmışlardır...eski bölümleri gösterdiklerinde benim için film koptu zaten...yaşanan en güzel aşkın elif yılmaz aşkı oldugunu bir kez daha gördüm...buda neden ıhlamurlar altında sorusuna en güzel cevap...
gelelim bölüm yorumuma rol dagılımı açısından iyi bir bölümdü...sonunda meral belasından kurtulmak çok iyi oldu...yılmazın sonunda kendi hatalarını kabullenmesi çok güzeldi...filizle ev bakarken bir ara yılmaz yanlız kaldı eski hatıralar canlandı açıkçası bunu bekliyordum eğer hatırlamasa çok kızardım yaralar kapansada hatıralar hep canlı kalır...yılmaz için vefasız demiştim geri alıyorum....o günlerde takım elbise içinde nasıl duracagını bilemeten yılmaz bugünlerde takımsız gezmiyo ama bunun için bişey demicem çünkü değiştiğini eski yılmaz olmadıgını kendiside söyledi...filizin elife karşı açık olması tabiki güzel ama düşündüğümüz hasta yatağında zor günler yaşayan birine bu derece sarsıcı bir olayı anlatması ne kadar doğru..kaldıki bunu sadece kendini rahatlatmak vicdanının sesiyle başbaşa kalmamak için yapıyo bence bu çok bencilce....elifin mutsun dimi değişi içimi sızlattı ne diyim o haldeyken bile yinede güçlü sapasağlam durmayı başardı ya ne diyim harikaydı...ayrıca filizin elife itirafından sonra yılmaza biliyomusun aslında onu daha çok ziyaret etmeliyim demeside ayrı bir olay neyani elif ona kızmadı sinirlenmedi diye ziyareti hakmı ediyo oldu....bu bölümün kilit sahnesi yılmaz elif karşılaşmasıydı yılmazn suçlu gibi durması elifin onu cesaretlendirmesi geçmiş hakkında konuşmaları pişmanlıklar çok güzel yansıtıldı ben anladımki elif yılmaz için bambaşka ve hep öyle kalacak...elifin itiraf dizisi zaten bekledigim bişeydi daha öncede söylemişti ama bu defa artık herşeyi geride bırakmış kabullenmiş bir kadın olarak söyledi bunları ayrıca çokda tatlıydı..seni çokdan affettim sözü yılmazı dahada bir şirin gösterdi gözüme aşkımız bitti ama ben her saniyesini hatırlıyorum hiç unutmadım sende unutma dedi ya elif orası çok koydu işte bana...erol beyin ölümü çok kötü oldu şimdi yerine bi şekilde oturtulan senaryo yine tamamen degişecek ama iyi bildigim bişey warki filiz babasına çok düşkündü artık yılmazla tekrar birleşirler diye beklemeyin bence aradan yıllar bile geçse filiz sözünü yemez....ama bu durumu yılmaza oldugu gibi anlatmaması çok saçmaydı ayrıca daha babası toprağa bile gömülmeden yılmaza gitmesinide hiç onaylamıyorum...ewet o gün nikah vardı ama telefon açıp durumu anlatması ve bu konuyu daha sonra anlatması daha mantıklıydı..babası için ağlarken ben bunu yılmazsız nasıl atlarım demesini ise hiç açmıyorum...ömerimin hali ise içler acısı hem babasını kaybetti hemde karısını kaybedecek.canım benim elife belli etmemek için nasılda rol yaptı o ağladıkça bende ağladım of ömer offf bi yüzün gülmedi:( içimden bir ses elif ölmeyecek desede herkesle vedalaştı kızını annesine emanet ettiii yılmazdan af dilediii ne bilim yaa keşke ölmese...ayrıca sezon başladıgındada hemen beş yıl sonrasını göstereceklerini sanmıyorum yoksa sahneler çok havada kalır bir bölüm gösterip ortalarına dogru beş yıl sonraya giderler...bide bülent inal sezon finalinde düğün olacak dedi ama sonu acı bitecek düğün olmadı acaba tepkilere göre yine senaryoyla mı oynadılar diziden 2 yada 4 kişi çıkacaktı onlarda erol bey kemal bey halis meral bide laylada yok gibi ee elif bunlara dahil olurda 6 kişi oluyo....kafam çok karıştı
sidal86-fb ye katiliyorum . filizle yilmazi yerden yere vuranlar simdi mutlu olmustur kesin.
yilmaz filizden kesin nefret etcek ve aska kalbini kapatacak. acarsa tek filize acar ve bu nasil olcak meraktayim.senaristler niye diziyi bu noktaya getirdiler niye evlendirmediler yilmazla filizi ???
acikcasi cok sinir oldum ve cok üzüldüm.sevenleri kötü bir sekilde ayirdilar cünkü
bizim evin halleri için bende çok üzüldüm hiç beklemiyordum.
ıhlamurlar altındanın finalini gerçektin hiç beğenmedim. ayrıca bu aile doktorunu hiç beğenmedim. madem erol beyin acil by-pass ameliyatı olması gerekiyor adam bunu erteliyor o doktor bunu neden handan hanıma söylemiyor. bu nasıl bi aile doktoru?
arkadaşlar sezon finalinde filiz yılmaza giderken çalan parçayı videolar bölümüne ekledim iyi dinlemeler...
sidal86-fb ye katiliyorum . filizle yilmazi yerden yere vuranlar simdi mutlu olmustur kesin.
yilmaz filizden kesin nefret etcek ve aska kalbini kapatacak. acarsa tek filize acar ve bu nasil olcak meraktayim.senaristler niye diziyi bu noktaya getirdiler niye evlendirmediler yilmazla filizi ???
acikcasi cok sinir oldum ve cok üzüldüm.sevenleri kötü bir sekilde ayirdilar cünkü
valla birbirini çok seven iki genci zamanında çok kötü olarak ayırdılar ama bazı kesimler mutluydu açıkçası elif yılmaz ayrılmasından sonra (çünkü öyle saf ve masum aşk bu dizide birdaha olmadı)(ömer inkini tek geçiyorum o ayrı) filiz ile yılmaz ayrılması çok etkilemedi beni..
yani hoş filiz nasıl atlatacak bugünlerini yılmaz sız bilemiyorum!! malum cenaze sırasında bile öpüşüp koklaşmadan duramıyodu (örnek kemal abinin ölümünde) yani babsı ölmüş hala aklı yılmaz da açıkçası hiç hoş davranış değildi
..... Bu gerginlikteki bir tartismanin saglikli sonuclar getirmeyecegini dusunuyorum. Diziyi genel olarak cok begenen ve her bolumunu de begenerek izleyen birisi olarak hepinizi sukunete ve sekinete davet ediyorum.
.....
Sevgiyle kalin.
.....
Not Bu temennilerin yonetimde gorev alan herhangi bir arkadasimizdan gelmesini beklerdim, ama saglik olsun; birimiz hepimiz, hepimiz birimiz icin.
Bu davetime icabet eden sevgili barbiee ye saygilarimi ve sevgilerimi sunuyorum.
Bu davetimi ve olanca iyi neyetlerle bezedigim yorumumu atlayip Not-2 ye takilan, sinirlerinin asiri derecede gerildigi her kelimesinden anlasilan, bu gereksiz sinir yuzunden okumus oldugu tek bolum olan not-2 yi bile yanlis anlayan veya israrla yanlis anlamakta direnen, yorumlarimi surekli carpitarak yorumlayan sayin forever_bim'e sadece teessuflerimi iletiyorum. Yonetimde yer alan insanlarin sadece uyarilar yapmakla yukumlu oldugunu zannedecek kadar zivanadan cikan birine soylenecek tek soz “gecmis olsun” dur.
Ayrica sahsima attigi camurlarin hepsini teker teker kendisine iade ediyorum. Ozge Borak hakkinda duymus oldugum iddialari buraya yazmamakla O.B.’i karaladigimi iddia edenleri, yazdigim yorumlara yonlendiriyorum. Yuzleri kaldiysa utanip ozur dileyeceklerdir, eger yuzleri buna da yetmiyorsa diyecek sozum yoktur.
Bu arada yorumlarimi okumadigini yazip yorumlarima atifta bulunan kisilerin varligini hala karalamalarla surdurmesini hayretle ama kelimesi kelimesine okuyorum ! Daha bir kac hafta oncesine kadar Yilmaz’in Elif’i ziyaret etmemesi gerektigini “siddetle” savunanlar ne gariptir ki bu bolum en cok Yilmaz’in ziyaretinde etkilenmisler. Ziyani yok sahnelerin tadini cikarsinlar.
Son olarak alinti yaptigim davetimi basit bir sagduyu cagrisi olarak algilayan sevgili Esperanzaya “sagduyusuz” gunler, “fabrikasyonsuz” duygular ve de ceza olarak “klarnetsiz” Husnulu sesler diliyorum.
Not: Bolum yorumum gumbur gumbur gelecektir, cok yakinda……
bence çok duygusal bir bölümdü ben çok etkilendim çok da beğendim filiz ve yılmaz yine birleşemedi maalesef. Filiz,Yılmaz,Elif ve Ömer dördü içinde herşey çok kötü oldu mutsuz bir sezon finali izledik ama ben çok beğendim herkes çok başarılıydı senaryoda gayet güzeldi
SİDAL86_FB
01-07-06, 12:19
valla sizleri birazcık objektif olsanız daha iyi görürsünüz ama olaylara at gözlükleriyle bakıyorsunuz bir insan babasını kaybettiğinde ben şimdi YIlmaz'sız ne yapaarım diye mi düşünür yapmayın allah aşkına
bilmiyorum hatırlıyomusun ama filizciğim babsına bir söz verdi ve onu yerine getirmeye gitti oraya..aryrıca o gün bir düğün var ve boşu boşuna insanlrı bekletmeye hakkı yok özellikle sevdiği adamı. birde burdan bak canım barbiee ciğim.. ve en zor anını yaşıyo babasını kaybetti üsütüne bide büyük aşkını kaybetti..evlenmeden bir gün önce...babasının acısını tabiki sevdiği adamla yılmöazla paylaşmak istedi bu çokk normal ki bnu ömere de belirtti.
artık yılmaz filizden nefret eder böyle ayrıldığı için onu affetmez,eski Türk sinemalarında olduğu gibi erol beyin ölüceğini tahmin ediyorduk zaten filizinn ağlayışı çok kötüydü ya nasıl ağladı ayrıca ömerin filize destek vermesi hoşuma gitti bence babası filizi dinlemeliydi kızının mutluluğu için bunu yapmalıydı biraz bencil davrandı birde filizin yılmaza giderken çalan bir şarkı vardı çok güzeldi.filiz gittikten sonra yılmaz ne kadar kötü oldu ama , filizde şirket hisselerini almak için babasına söz verdi artık yılmaz ve filiz arasında hisselerden başka birşey olmayacak birde bu bölümde herkes birbirine söz verdi filiz babasına ,müjgan hanım elife.ama yine de güzel bir sezon finaliydi.
evet söz verdi ve dizinin sloganıda söz vermiş aşklara ama eminim filiz sözünü tutamayacak ve yeni sezonda tekrar birleşeceklerdir bu kadar üzülmeyinnn
ama göründüğü gibi kimse sözünü tutamadı ne diyelim biz gene filiz ve yılmaz çekişmesi izleyeceğiz,onların kavgalarını izleyeceğiz ve büyük aşklarını da
bakarsınız belki elifte ölmez,kırık kanatlarda da cansel elçin ayrılacak demişlerdi hatta finalde vurulma sahnesi vardı onu kaldırmışlar çünkü gelecek sezon için anlaşılmış,belki elifle de anlaşılır belli mi olur
özge borak burayı okuyup onu sevenlerin ayrılmamasını duyup sevenlerini üzmemek için ayrılmaktan vazgeçmiştir
ya o kadar üzüldüm ki anlatamam filizin babacım anlatacaklarım var diyor adama hala söz istiyor filizinde bir bildiği vardır sonuçta evlenmiceksin diyine gözyaşlarını görmedi herhalde insan son nefesinde kzının mutluğunu ister ama ya neden yılmaza öyle dedi herşeyi anlatsaydı keşke vallahi ağladım bıktım artık mutsuz aşk finallerinden bide geçenlerde bülent inal önümüzdeki sezon 5 yıl sonra falan diye başlıcaz dedi acaba nolcak?
öncelikle şarkıyı koyduğunuz için teşekkür ederim. Açıkcası finalde bu kadar fazla soru işareti bıraktıktan sonra nasıl hemen 5 yıl sonrasıyla diziye başlayacaklar anlamıyorum. Şu şirket hisseleri içimi yedi bitirdi..Yılmaz onları filize versin olsun bitsin bence. Zaten ben filizin yılmazsız nasıl dayanıcağını da bilemiyorum..bana dayanamıcak gibi geliyor.söz vermiş aşklara olabilir ama yılmaz da artık mutluluğu hak ediyor! filiz de! bu 4lü içersinde en suçsuz olan filizdi...babasının sonuna kadar bana söz ver diyip ona zorla söz verdirtmesi...yılmaz mantıklı bir insan ve filizin bu ayrılışının ardında başka şeyler olucağını düşünmüştür. ama kötü olan başka birşey de yılmaz'ın filize "sen beni çok değiştirdin " demesiydi. eğer onlar birleşemezse yılmaz yine eski haline dönecek ve intikam için bişeyler yapıcak. umarım senaristler onları evlendirirler,yoksa bu dizi nasıl gidicek hayal edemiyorum.
işallah canım...ayrıca eğer seni kıracak bişey yazdıysam kusura bakama...sen nasıl ömer üzülünce üzlüyosan bende filizciğim de öyle oluyom..kimseye bir garezim yok..:)
yok canım neden kırılayım sonuçta bu bir dizi ve bizde karakterleri eleştiriyoruz ben buyüzden kimseye kırılmam çünkü bunun bir dizi olduğunun farkındayım ama hepimiz fazla kaptırıyoruz oyüzden ateşli yorumlar yazıyoruz farkındayım
forever_bim
01-07-06, 12:43
AYRINTILI BÖLÜM YORUMU
Başlangıcı ve de gelişimi güzel sonu ise saçma bir sezon finaliydi.
Elifi bu bölüm öteki bölümlere nazaran daha fazla göstermeleri güzel oldu. En duygusal sahneler şüphesiz onun sahneleriydi. Senaristlerin bizi ilk bölümlerdeki sahnelere götürmeleri harika oldu. Böylelikle bize en güzel en çıkarsız en dogal aşkın hangi iki karakter arasında yaşandıgını göstermiş oldular. Filizin dürüstlüğü tuttu sanırım gidip Elife açıklama yaptı. Artık kendisini vicdanenen rahatlatmak için mi yaptı bilmiyorum ama bana çok da mantıklı gelmedi. Yılmazın ziyareti daha anlamlıydı. Yılmazın sonuçta bazı gerçekleri olayların gelişiminde kendi hatalarını da görmesi güzel oldu. Elifi korkutmasa saçma sapan davranmasa begenmedigi pırıltılı hayata Elifi kendi elleriyle itmese ne o Elifi ne de Elif onu kaybetmeyecekti. Elifin Yılmazla konuşurken gözlerin kaçırma sevgiden utanma demesi çok güzeldi. Sonuçta Elif ikinci kez aşık olmadı ama Yılmaz oldu. Yılmazın iki sevgili olamadık bari dost olalım demesi ve giderken geri dönüp bakması seni çoktan affettim Elif demesi de benim i.in önemliydi. Kısacası Yılmaz son bölümde de olsa şeytanın bacagını kırdı ve beni yanılttı.
Filizin evlilik kararını Elife açıklarken Ömerin duyması felaketler zincirinin habercisiydi. Eninde sonunda kapışacakları belliydi. Filiz destek bekledi. Çünkü kendisi Ömer Elifle evlenirken onların yanındaydı.Ancak Ömerin destek vermemesini ben yadırgamıyorum. Nedenine gelince Elif ve Filiz arasında herhangi bir düşmanlık yoktu. Yılmazla Ömer arasında herzaman bir kavga süregelmişti. Bir müddet önce Yılmaz Kemal abisine Hisseleri bize verme Tekiner ailesi direkt yanlış anlayacak demişti. Canan Hanımın hisseleri dügün hediyesi olarak onlara hediye etmesi beraberinde bu yanlış anlamayı getirdi.
Erol Beye diyecek söz bulamıyorum. Giderayak kızını mahvetti. Şimdi verilmiş bir söz var. Adam son saniyelerinde bile bunu yaptı ya ne diyeyim artık bilemiyorum. Erol Bey ölünce Ömer ziyadesiyle tepkisiz kaldı. Canan Hanımdan bildigimiz üzere bu tepkisizlik çok kötü olayların habercisidir. Filiz ve Handan Hanım en azından aglayarak içlerindeki üznü boşalttılar.
Ömerin hastanede Elifi ziyareti sırasında sırf Elifi üzmemek adına üzüntüsünü yansıtamaması bunun için çaba sarfetmesi güzel bir davranıştı. Evde Elifin ilk tanıştıkları zaman giydigi siyah elbiseyi bulup geçmişe gitmesi de ayrıca güzeldi. İlk karşılaşmalarında Elif çarpmıştı Ömeri. Ömer açısından dramatik olan hem babasıyla hem de karısıyla dogru düzgün vedalaşamamasıydı. Elif ameliyattan canlı çıkar mı bilmem ama sadece yüzünde ufak bir tebessümle veda etti Ömere. Konuşma fırsatları bile olmadı.
Bir Meralin intihar sahnesi bir de Filizin son sahnede Yılmaza söyledikleri son derece saçmaydı. Filiz babasının ölümünü açıklamadı. Mahalleden de kimsenin duymaması saçmaydı. Oysa ki kötü haber tez duyulur. Sanırım yalan söyleyerek olası muhtemel bir düşmanlıga zemin hazırladı Filiz. Herşeye ragmen Ömerle dayanışmaları güzel oldu.
GULBEYAZ76
01-07-06, 12:46
Filiz hariç diğer Tekinerler çok bencil.
Ömerin evliliğini annesiyle babası onaylamazken bir tek filiz onun yanındaydı ve ömerle elif beraberliği için yılmaz filizin kalbini çaldı.
Handana kitapçı arkadaşı konusunda kocası ve oğlu inanmazken yine yanında filiz vardı.
Erol beyi Ömerin düşürdüğü zor durumdan kurtarmaya çalışan ve bütün ailenin tepkisini alarak şirketi dar boğazdan çıkarmaya çalışan ve riski alan yine filizdi.
Keşke babasını orda bulmasaydı da böyle bir söz vermek zorunda kalmasaydı.
Ömerden böyle bir şey isteyemezmiş çünkü elif hastaymış oğlum beceriksiz beni hayal kırıklığına uğrattı bu duruma onun yüzünden düştük ama kızım sen şirketimizi kurtar dese hadi neyse.
Filiz hariç diğer Tekinerler çok bencil.
Ömerin evliliğini annesiyle babası onaylamazken bir tek filiz onun yanındaydı ve ömerle elif beraberliği için yılmaz filizin kalbini çaldı.
Handana kitapçı arkadaşı konusunda kocası ve oğlu inanmazken yine yanında filiz vardı.
Erol beyi Ömerin düşürdüğü zor durumdan kurtarmaya çalışan ve bütün ailenin tepkisini alarak şirketi dar boğazdan çıkarmaya çalışan ve riski alan yine filizdi.
Keşke babasını orda bulmasaydı da böyle bir söz vermek zorunda kalmasaydı.
Ömerden böyle bir şey isteyemezmiş çünkü elif hastaymış oğlum beceriksiz beni hayal kırıklığına uğrattı bu duruma onun yüzünden düştük ama kızım sen şirketimizi kurtar dese hadi neyse.
üzgünüm ama bencillik konusunda sana katılamayacagım filizce en az diğerleri kadar bencil..elifin durumunun ne kadar ciddi oldugunu biliyodu sırf kendi vicdanını rahatlatmak için gidip evlenecegini elife söylemesi ne derece doğruu..bu sadece kendini rahatlatmak değilde nedir...yada bizim bencillik kavraına bakış açımız farklıı....
bide yılmazın eski sahnelere daldıgı bi yerde elif bir heyecanla yılmaza kendisine çalıştığı yerin gelinlik ve damatlık hediye ettiğini hatırlıyo işe bakınki hediyeyi ayarlayan filiz ve handan hanım hemde ne için ömerin eliften vazgeçmesi için!!!!!!
hayat ne tuhaf ya
üzgünüm ama bencillik konusunda sana katılamayacagım filizce en az diğerleri kadar bencil..elifin durumunun ne kadar ciddi oldugunu biliyodu sırf kendi vicdanını rahatlatmak için gidip evlenecegini elife söylemesi ne derece doğruu..bu sadece kendini rahatlatmak değilde nedir...yada bizim bencillik kavraına bakış açımız farklıı....
bide yılmazın eski sahnelere daldıgı bi yerde elif bir heyecanla yılmaza kendisine çalıştığı yerin gelinlik ve damatlık hediye ettiğini hatırlıyo işe bakınki hediyeyi ayarlayan filiz ve handan hanım hemde ne için ömerin eliften vazgeçmesi için!!!!!!
hayat ne tuhaf ya
filiz elifin eski nişanlısıyla evlendiğini bilemsi gerektiğini düşündü kendi vicdanını rahatlatmak istiyorda olabilir fakat elifin bunu bilmesini istiyorum kimse bilmese bile sadece elif bilsin gibi sözleri onun bencillik yapmadığını gösteriyor
ayrıca bu yılmaza ve elife gelinlik damatlık konusunda aynı şeyleri bende düşündüm elifi ömerden korumak için onlara iyilik yaptı fakat sonuç ona hep olumsuzluklarla döndü
çiçekçikız
01-07-06, 13:08
ya filiz le elif her agladığında bende annemde zırladık durduk.ben bu bölumde iki şeye sinir oldum.birincisi ailesi hem filize yukleniyo filizin hep onların istediği dogruları yapmasını istiyorlar ve asla filize taviz vermiyorlar.filiz surekli baskı altında sözler veriyo.ama ömere bunu asla yapmıyorlar onun hatalarını düzeltmeye çalısıyorlar ve o na hep dogru olanı değil istedigini yapması konusunda serbest bırakıyorlar.bu durum beni sinir ediyor.2.ye gelince filiz neden yılmaza yalan söyleme gereği duydu anlayamıyorum.gercegi söyleyebilirdi.yılmz ı kandırmıs gibi onunla oynamıs gibi yaptı ne gerek vardı şimdi yılmazı bu kadar uzmeye.yılmaz da ne talihsiz adammıs her iki aşkı da kazık attı sanıyo şimdi.ayrıca bi dahaki bölumde yılmaz filizin babasının öldugunu duyunca yumusyacak diye dusunuyorum ama filiz gene yalan söyleyecek bu durum karsısın da
filiz elifin eski nişanlısıyla evlendiğini bilemsi gerektiğini düşündü kendi vicdanını rahatlatmak istiyorda olabilir fakat elifin bunu bilmesini istiyorum kimse bilmese bile sadece elif bilsin gibi sözleri onun bencillik yapmadığını gösteriyor
ayrıca bu yılmaza ve elife gelinlik damatlık konusunda aynı şeyleri bende düşündüm elifi ömerden korumak için onlara iyilik yaptı fakat sonuç ona hep olumsuzluklarla döndü
güzel söylüyosunda filiz zaten evliliğini bir süre işler yoluna girene kadar saklayacaktı elifin doğumundan sonrada söyleyebilirdi..filiz istedigi sadece elifin bu durumu bilmesi degilmiydi evlendikten önce yada sonra öğrenmiş farkedermi?elifin olası bir tepkisinde filiz fikirmi değiştirecekti hiç sanmıyorum...bütün bunları düşünerek elife doğruları söylemek için yanlış zamanı seçti
güzel söylüyosunda filiz zaten evliliğini bir süre işler yoluna girene kadar saklayacaktı elifin doğumundan sonrada söyleyebilirdi..filiz istedigi sadece elifin bu durumu bilmesi degilmiydi evlendikten önce yada sonra öğrenmiş farkedermi?elifin olası bir tepkisinde filiz fikirmi değiştirecekti hiç sanmıyorum...bütün bunları düşünerek elife doğruları söylemek için yanlış zamanı seçti
canım çok haklısın filiz sadece kendi vicdanını rahatlatmak için yaptı bunu ve kendi bile yılmaza itiraf etti onu daha fazla ziyaret etmeliyim diye elif ona olumsuz bişey dese bir daha onu ziyaret etmeyecekti demek ki
canım çok haklısın filiz sadece kendi vicdanını rahatlatmak için yaptı bunu ve kendi bile yılmaza itiraf etti onu daha fazla ziyaret etmeliyim diye elif ona olumsuz bişey dese bir daha onu ziyaret etmeyecekti demek ki
birazcıkta filize önyargıyla bakmasanız
kız çok mutluyum fakat bu mutluluğumun içinde bile bir acı var diyor,herkesi niye memnun etsinki
filizde insan o da vicdanını rahatlatmak istemiş olabillir,hem neden elifin sevdiği adamı aldığını düşünmüyorki bu manada bile vicdan azabı çekemez
ne manada vicdanını rahatlatmak istedi ki
Dün izlediğimiz bölüm süperdi.Filiz ile birlikte ben de ağladım diyebilirm.Tam bir Filiz_Yılmaz birlikteliğini istesemde.Yılmaz'ın arada Elif i hatırlaması hala onu tam olarak aklından çıkaramadığını gösteriyor.Ama filiz e aşııkk.Ama bazı soru işaretleri kaldı aklımda.Doktor Filiz in babasını muayene ediyor.Ve aşağı inip öldüğü söylüyor.Gerçekten ölmüş olabilir.Ama sırf Filiz ile Yılmaz evlenmesin diye doktoro böyle söylemiş olabilir .Gerçi söz istedi ve aldı.Ama bu senaristlerin işi belli olmaz yanii.Ölmemiş de olabilir.Finalde filiz gidip Yılmaz a evlenmekten vazgeçtiğini söylediği zaman keşke babasının öldüğünü ona söz verdiğini falan anlatsaydı.Ama tam tersi her film de olduğu gibi bir rüyadan uyandığını nikahtan vaz geçtiğini söyledi.Babası öldüyse ki gerçekten öldü galiba Filiz Yılmaz la artık birlikte olmaz söz verdi ne de olsa üfff yaa eylül ü iple çekiorum.
forever_bim
01-07-06, 14:06
Uzunca bir süre boyunca Yılmazın ziyaret etmesini istememiştim. Çünkü sürekli olarak Elife hakaretler yagdırıyor fevri davranıyordu. Son bölümde gördük ki Yılmaz sakin bir şekilde de Elifle konuşabiliyormuş. En azından olayların gelişiminde kendi hatalarının da bulundugunu anlaması iyi oldu diye düşünüyorum.
Berbat ötesi bir sezon finali oldu Her dizi illa 60 küsür bölüm çekmeli mi ?Bence burda tartışması gereken de bu Yz'deki 26. bölüm sonrasındaki herşeyi çok iyi biliyoruz Bu dizide Yz'ye benzer bir durum var Gelecek sezon nasıl karşılayacaklar merak ediyorum
Erol Bey'in ölmesi beni şaşırttı açıkcası beklemiyordum Zaten Filiz'e " Yılmaz'la evlenmiyeceksin söz ver" demesi Dizinin eski Türk filmlerine atıfta ve bağlı bulunduklarının göstergesi olduğunu düşünüyorum Diğer Yandan Yılmaz'la Elif'in sahnesi gerçekten muhteşem ötesiydi Birde dikkat ettiyseniz o muhteşem Ihlamur şarkısı hep ikisinin sahnelerinde allta fon olarak veriliyor Gerçekten çok iyi hazırlanmıştı Yılmaz'ın bu ilişkinin bitiminde kendini de suçlaması çok yerindeydi Zaten dizide iki ayrı Yılmaz izlediğimizde bir gerçek
Bir diğer komik olan artık sağır sultanın bile duyduğu Elif'in öleceğini herkes bilirken artık onu diğer sezona saklamak da neyin nesi anlamış değilim
Zaten son sahne komik ötesiydi Hisseler konusuna neden takıldılar anlamadım Eğer Yılmaz ve Kemal olmasaydı O hisseler acaba nerde ve Kimin elinde olacaktı ? Hadi onu geçtim Şirketi kurtaran Yılmaz değil miydi ve bunu Erol Bey ve ailesi görmedi mi? Açık Pazara bomba koyulduğunda Yılmaz, Filiz için telaşlanmadı mı? Bunlar ne çabuk unutuldu anlamış değilim
Ben sezon finalini çok ama çok beğendim harikaydı birde mutlu bitseydi daha güzel olurdu ben erol beyin öleğini sanmıyordum ama maalesef öldü vede ölürken yaptı yapacağını ve kızını sevdiğinden ayırdı keşke filiz söz vermeseydi ama artık yapacak birşey yok filiz yine bu bölüm çok ağladı ve benide ağlattı çok kötü oldum birde filizin elife ziyarete gidip herşeyi söylemesi güzel davranıştı elifede çok üzülüyorum keşke ölmese ama ölecek gibi yılmaz ise tam mutlu olmuşken şimdi yine acı çekecek demekki herşeyin bedelivar yılmaz nasıl filize acı çektirdiyse şimdi filiz yılmaza acı çektirecek bu arada ömeride anlamakta güçlük çekiyorum çok iyi bir insan çokta sevdiğim bir karakter ama hep filize karşı hemen filize bağırıyo çağırıyor ama şuana kadar filiz ömerin hep yanındaydı hep ona destek oldu ama ömer arasıra destek oluyor sonra filize demediğini bırakmıyor elif yılmaz sahneside çok güzeldi birde filizin yılmazın yanına giderken çalan şarkı mükemmeldi ikinci bir şarkımız daha oldu ıhlamurlar altındanın ikinci jenerik müziğine söz yazılıp şarkı olması çok güzeldi inşallah önümüzdeki sezon filizle yılmaz barışır ve evlenirler vede elif inşallah ölmez
forever_bim
01-07-06, 14:32
Ben sezon finalini çok ama çok beğendim harikaydı birde mutlu bitseydi daha güzel olurdu ben erol beyin öleğini sanmıyordum ama maalesef öldü vede ölürken yaptı yapacağını ve kızını sevdiğinden ayırdı keşke filiz söz vermeseydi ama artık yapacak birşey yok filiz yine bu bölüm çok ağladı ve benide ağlattı çok kötü oldum birde filizin elife ziyarete gidip herşeyi söylemesi güzel davranıştı elifede çok üzülüyorum keşke ölmese ama ölecek gibi yılmaz ise tam mutlu olmuşken şimdi yine acı çekecek demekki herşeyin bedelivar yılmaz nasıl filize acı çektirdiyse şimdi filiz yılmaza acı çektirecek bu arada ömeride anlamakta güçlük çekiyorum çok iyi bir insan çokta sevdiğim bir karakter ama hep filize karşı hemen filize bağırıyo çağırıyor ama şuana kadar filiz ömerin hep yanındaydı hep ona destek oldu ama ömer arasıra destek oluyor sonra filize demediğini bırakmıyor elif yılmaz sahneside çok güzeldi birde filizin yılmazın yanına giderken çalan şarkı mükemmeldi ikinci bir şarkımız daha oldu ıhlamurlar altındanın ikinci jenerik müziğine söz yazılıp şarkı olması çok güzeldi inşallah önümüzdeki sezon filizle yılmaz barışır ve evlenirler vede elif inşallah ölmez
Sevgili Cemotara
Ben de zaten begendigim ve de begnemedigim noktaları belirttim. Yalnız dün olan bir olayı açıklıga kavuşturmak gerekiyor. Gelmen iyi olmuş. Şimdi Özge Borak hakkında kötü şeyler duydum buraya yazmıyorum dedin. Bunun neticesinde bazı tepkiler koydum ben de ve Özge Hanımı begenen birkaç arkadaşımız daha. Kesin birşeyler duyduysan ve dogrulugundan eminsen bizimle direkt olarak paylaşmanı bekliyorum. Açıklığa kavuşturmamız gereken bir durum oldugunu düşünüyorum. Sevgimle.
Doktor Filiz in babasını muayene ediyor.Ve aşağı inip öldüğü söylüyor.Gerçekten ölmüş olabilir.Ama sırf Filiz ile Yılmaz evlenmesin diye doktoro böyle söylemiş olabilir .
Erol Bey'in böyle birsey yaptigina inanmam arti ihtimal bile vermiyorum. O dürüst bir adam ve ayrilamalari icin böyle bir oyun oynadigini hic zannetmiyorum. Böyle birsey olsa senaristlerin cok büyük bir sacmalik yaptigini düsünürüm..!!
Sevgili Cemotara
Ben de zaten begendigim ve de begnemedigim noktaları belirttim. Yalnız dün olan bir olayı açıklıga kavuşturmak gerekiyor. Gelmen iyi olmuş. Şimdi Özge Borak hakkında kötü şeyler duydum buraya yazmıyorum dedin. Bunun neticesinde bazı tepkiler koydum ben de ve Özge Hanımı begenen birkaç arkadaşımız daha. Kesin birşeyler duyduysan ve dogrulugundan eminsen bizimle direkt olarak paylaşmanı bekliyorum. Açıklığa kavuşturmamız gereken bir durum oldugunu düşünüyorum. Sevgimle.
sevgili arkadaşım dünkü olaydan ötürü bende üzgünüm ama beni yanlış anlamışsınız ben sadece nasıl tuba büyüküstün çok kıskannç birisimiş onun için elifi dizide istemiyormuş onun için elif diziden ayrılıyormuş gibi haber yani özge borak hakkında kötü birşey söylemedim sadece baı kişlerin dedikleri yani özge sette kimseyle anlaşamıyormuş hayranları onun yanına geldiklerinde onlarla görüşmüyormuş hayranları ısrarcı olunca onlara ters davranıyormuş hatta bir hayranının şiir vermek istemiş oda kabul etmemiş ve şiiri alıp yırtmış ama ben bu söylenenlerin hiçbirine inanmadım ve buraya yazmaya gerek duymadım ama aynısı tuba büyüküstün olunca hemen buraya yazıp sanki doğruymuş gibi tuba büyüküstünü karalamaya başladılar onun için bu arada ben özge borakıda seviyorum tuba büyüküstünüde yani bu çıkan dedikoduların hiçbirine inanmıyorum dünkü arkadaşları kırdıysam özür dilerim ama onlar dün beni çok kırdılar bunuda söyleyeyim yinede bu forumda olmaktan çok mutluyum inşallah beni anlamışınızdır
ihlamurlarfanatigi
01-07-06, 15:25
Slm arkadaslar. Cogu kisinin aksine benim bu bölüm cok hosuma gitti.
Yilmazin Elifi ziyaret ettigi sahne cok güzeldi. Elif ne kadar pisman oldugu cok belli ve elif yilmazi halen cok seviyor. Ama Yilmaz icin aynisini söyleyemem, yilmazinda dedigi gibi ilk asklar unutulmaz ama Yilmazin Filizi sevdigi ortada. Yilmaz hastane odasini terkmeden önce arkasini dönüp elif bakmasi cok güzeldi. Yilmaz gittikten sonra elifin eski günleri hatirlamasida süperdi.
Mualla hanimin artik Filizi kabullenmesi cok güzel. Yilmaz annesiyle güzel bi konusma yapti ve mualla hanim hatasini anlayip, yilmazin ayagina kadar gitti. Sonra filizin yanina gitmesi ve beraber gelinlik bakalim demesi cok güzeldi. Filizede gelinlik cok yakismis ve cokta güzel bi gelinlikti.
Gelelim Erol beyin ölümüne. Fragmandanda tahmin ettigim gibi erol bey vefat ett. Arkadaslar her bölümde bi karakter cikiyor diye diziyi elestiriyorsunuz ama bülent inal demedimi yeni sezonda 3-4 karakter olmayacak diye, bunu bildigimiz halde neden bukadar elestiri yapiyorsunuz anlamis degilim..!! Erol Bey gider ayak Filiz icin cok zor bi söz istedi. Filizde söz verdi ve sözünü tuttu. Ama nereye kadar? Filizin yerinde ben olsam ne yapacagimi bilmezdim, bi yanda baban bi yanda cok sevdigin adam…zor bi durum…filiz babasini tercih etti ve askindan vazgecti. Iyi güzelde, sen gidip neden adama biz ayri dünyanin insanlariyiz diyorsun, neden babam vefat etti demiyorsun??? Anlamis degilim….bence dogrulari söylese daha iyi olurdu…!!!
Tekrar elife dönüyorum, elif daha ölmedi, benim bi arkadasim var bazen tiyo veriyor bana, elif 40.bölümün baslarinda daha oynayacakmis, ve 40.bölümün yarisinda 5 sene zaman atlamasi olcakmis. Bence senaristler bu sahneyi acik biraktilar belki yaz aylarinda özge borak kararindan vazgecer ve tekrar diziye geri döner diye. Eger diziden ayrilmazsa 5 yillik bi zaman atlamasida olmaz diye düsünüyorum. Umarim özge borak diziden ayrilmaz.
Gelelim herkesin elestirdigi su 5 yil zaman atlamasina:
Bende cogu kisi gibi dizilerde zaman atlamasini sevmem, ama her dizide bu kötü olacak diye bi kayde yok. Bu 5 yil icinde ne olacagini hic tahmin edemiyorum, en ufak bi fikrim bile yok. Hersey olabilir, belki filz yilmaz evlenmis olabilir, belkide filiz ömer ve ömerin cocugu italyada olabilirler. Bunlara kafa yorarsak kafayi yeriz valla, en iyisi bekleyip görmek.
Genel anlamda cok güzel bi bölümdü sonu haric. Senaristlerin bi bildigi vardir, simdi cok zor bi 3 ay bizi bekliyor :). 3ay dile kolay, bu 3ay gecmezde valla :).
Filizin Yilmazin yanina giderken calan müzikde bi harika, cok güzel uydurmuslar, kim yazdiysa helal olsun. Bu dizinin sarkilari ve siirleri bi harika.
Not: Filiz agladikca bende agladim, filize dayanamiyorum ya umarim yeni sezonda onu hep gülerken izleriz, artik oda mutlu olsun....
Ya arkadaşlar daha şimdi duydum.Komik gelebilir ama elif ölecek mi,Özge Borak diziden çıkıyor mu???
Yardımcı olursanız sewinirim..
valla arkadaşım ben bizzat avşar yapımla görüştüm geçen haftalarda ve Özge hanımın diziden ayrılacağını kendi kişisel problemlerinden dolayı ve dizide elifin öleceğini söyledi...
selam bence filizin yılmaza doğruyu söylememesi normaldi iyi oldu demiyorum ama babam öldü ve bana söz verdirtti senle evlenmicem senin hayatından tamamen çıkacam üstüne bide senden hisseleri almak zorundayım mı deseydi bence en mantıklısını yaptı ve ayrılmalarına iyi olmasada normal bir gerekçe bulup ayrıldı bende olsam böyle yapabilirdim...
CANSEL AŞIĞI
01-07-06, 15:39
Bilmiyorum Elifin öleceğine Inanmiyorum Açikcasi Sonuçta Dizide Herkesin Ayri Bir Yeri Var Eğer O Da ölürse Zaten Iki Bölümde Iki Kişi Kaybettik O Zaman Ki Başrol Oyuncularindan Biri Elif O Da ölürse Doğru Düzgün Filmi Izleyen Kalmaz...
filiz ve yılmazın birlikteliğine rahat rahat sevinemeden ayrıldılar
zaten hep böyle durumlarda birlikte oldular ilkinde yılmaz beyimizin intikamı yüzünden ikincisinde filizin ailesinin ve elifin gölgesinde yaşadıkları ya da yaşamaya çalıştıkları aşkları hep yarım kaldı
filiz sözünü tutabilecek mi bilmiyorum şarkıda da diyor ya
sende öksüz kalmışım
yürek erir közlerde
zaman geri dönmezki
sevda ecel bilmezki
katran kaynar içinde
dalım çiçek açmazki
şarkı çok ama çok güzel
ya bu nasil bir final yani bukadar muhtesem olabilir
dun aglamamak icin kendimi zor tuttum
ben filiz ve yilmaz taraftariyim ama yilmazla elifin gorusmesi beni cok duygulandirdi
duydum ki elif diziden ayriliyomus umarim boyle bise olmaz
yani elifin de bir cok taraftari var eger elif diziden cikarsa raitingler dusebilir
gelecek sezonu sabirsizlikla bekliyorum
ya ben daha değişik bi final bekliyordum belli sahneler çok güseldi ama bazı oyuncular neredeyse hiç gösterilmedi mesela nalan ve arkadaşları
yinede güseldi en azından özge borakı(elifi) çok gösterdiler bide eski bölümleri hatırlatmaları süperdi bi kez daha anladımki elif bu dizinin herşeyi çünkü tüm güsel sahnelerde o vardı keşke ayrılmasaaaaaaaa
dunki bolum gercekten mukemmeldi
ben cok begendim bu bolumu
vallahi yazik oldu filiz ve yilmaza
filizin aglamalari, beni de aglatti
elif ve yilmazin sahneside cok guzeldi
Bu bölümü sonu hariç keyifle izledim.Sonu çok saçmaydı.Filiz'in gerçeği neden Yılmaz'a söylemediğini hala anlamış değilim.Anlayan varsa bana anlatsın lütfen.
Elif-Yılmaz sahnesi tek kelimeyle müthişti.İkisi de birbirlerine içlerini döktüler.
Ben bu bölümde en çok Yılmaz'a acıdım.İki kadın tarafından da acıklı bi şekilde terkedildi...
GÜL GÜZELİ
01-07-06, 17:06
merhaba bende sizler gibi ıhlamurlar altında sevenlerdenım dünkü bölümse yine süperdi bence yılmazın filize olan aşkından hiç ama hiç şüpem yok artık çok seviyo tabii oda ikisinide çok seviyorum arkadaşlar yeni sezonda elifin çıkıcagı dogrumu öyleyse üzüldüm diyemicem tmm üzülürüm ömer için çok seviyodu şimdi babasının hemen arkasından kaybeymiş olucak eşini çok zor bebegiyle kalakaldı ama zaman atlaması olursa ömer için daha iyi olur bide elif zaten ömeri sevmiyodu çocuk boşuna acı çekiyodu ki hiç haketmiyo acı çekmeyi elif ölürse onu sevicek birini bulur kendine mutlu olur bari filizede çok üzüldüm babası ölüm döşeginde söz aldı kızdan ki bence filiz babasının ölücegini düşünmedigi için verdi o sözü şimdi yılmazdan uzak durmak zorunda ama babası evlenme dedi görüşme demediki yılmaza babamı kaybettim ölüm döşeginde senınle evlenmemem için söz aldı benden yapamam yılmaz deseydi yılmaz sevgisi için evlilikten vazgeçer yanında olmasıyla yetinirdi ama inş ögrenicek ömer bakalım ne tepki vericek çok merak ediyorum:):):)
ya bu arada ömer hakkında yorum yapmayı unuttum.çok iyi bi oyunculuk çıkardı yine.özellikle kızına isim ararken çok tatlıydı.ayrıca babası öldüünde filize çok güzel destek oldu.elbiseyi dolapta görünce eskiyi hatırladı oralar da çok güzeldi...
çok ağladım dünkü bölümde. erol beyin öldüğü yerde. söz vermemeliydi filiz anlatmalıydı orda. ne olucak bilmiyorum ayrılmalarına çok üzüldüm. ben olsam yılmaza öyle söylemezdim. gerçekleri anlatırdım.
Acaba soyle olabilir mi?Elif ameliyatta bebegini kaybeder bunalima girer...Omerden ayrilmak ister yani bosanmak ister..Yilmazda bu sefer Filizden intikam almak icin Elifle bir araya tekrar gelir...Filizde hamileyse Italyaya gitmisse geri doner vs.karsilasirlar
forever_bim
01-07-06, 17:27
Bundan sonra sanırım Ömeri fedakar cefakar aile babası rolünde izleyecegiz. Elif ölürse kızına kendini adayacak 5 yıl boyunca. Sonra da artık yeni biri karşısına çıkar.
Önceden en etkisiz eleman olarak erol bey'i göstermiştim. Ama şimdiki duruma göre en etkili eleman giderayak erol bey oldu.
Bu bölümde en göz dolduran oyuncu bence tuba büyüküstün'dür. (herbiri ayrı ayrı mükemmel ama). Son sahnedeki yüzü ve bakışları inanılmaz hoştu.Sanki yabancı bir yapımda, yabancı bir oyuncu izlermişcesine izledim onu. Dün akşam oyunculuğu zirveye ulaşan Tuba B. de bence yabancı yapımlarda rol alabilecek kapasiteye ulaşmış, çok farklı , ekranda ışıldayan bir yüz. Aynı şeyler Bülent İnal, Sinan Tuzcu ve Özge Borak için de geçerli. Ama oyunculuktan gelmeyen Tuba B.'ü özellikle vurgulamak istedim.
Sadece oyuncular değil bence IA'nın başarısının altında yatan diğer unsurlar teknik kapasite ve yönetmen. Bir filme ilk baktığınızda hemen onun yerli bir yapım olduğunu çıkarabilirsiniz. Ama IA hem çekim tekniğiyle hem oyuncularının kalitesiyle bence çok farklı bir yerde. Özellikle son 2-3 bölümdür çekim kalitesi bence çok iyi.
Son bölümde bazı sahneler ise eski Türk filmlerine atıfta bulunurcasına 60ları 70leri hatırlattı bana. Sanırım Yılmaz, Filiz ve Ekrem'in klinikten ayrıldıkları bahçede çekilmiş bölümde öyle bir esinti geldi bana.
son sahneye kadar herşey güzeldi ama son sahne çok kötüydü.filiz-yılmaz aşkını desteklememe rağmen elif-yılmaz sahnelerin çok güzel olduğunu düşünüyorum.elifin ölümüne de gerçekten üzüldüm,o çıkınca gerçekten büyük bir boşluk olcak dizide.ömere çok üzülüyorum artık mutlu olmayı hak ediyor.beş yıl sonrasına gidince saçmalamazlar inşallah.umarım sonunda filiz ve yılmaz birleşir,mutlu olurlar.tabi filizin bu hareketinden sonra yılmaz ondan nefret etmezse...
çok ağladım dünkü bölümde. erol beyin öldüğü yerde. söz vermemeliydi filiz anlatmalıydı orda. ne olucak bilmiyorum ayrılmalarına çok üzüldüm. ben olsam yılmaza öyle söylemezdim. gerçekleri anlatırdım.bence gerçegi anlatmamasinin nedeni yılmaz ondan nefret etsin onun peşini bıraksin daha az aci çeksin mantiginda yani bence öle eger öbürtürlü olsa yılmaz peşini bırakmaz filiz ayrilamaz gibi gelmiştir ama sözverme olayi cidden çok kötü oldu aslinda zamanında enazindan yılmazin böle bi niyeti olmadigini anlatsa hatta hisseleri babasina devretmesini istese yılmaz severek yapardi bunu aşkı için ama dizi işte elifede çok üzüldüm ama yılmaz elif karşılaşmasi çok güzeldi onu sevdigini görebiliyorum demesi çok hoşuma gitti açıksözlü davrandi ben dizilerdeki bu yıl atlamalarina sinir oluyorum elif ölecek ömer kızıyla italyaya tasinacak belki filiz ve anneside gider 5yıl sonra dönerler olaylar kaldigi yerden devam eder ama bence filiz hamile deildir beraber olacak bi durumlari olmadi çünkü dmi yani:fighting2
GULBEYAZ76
01-07-06, 18:10
Ayrıca babası öldüünde filize çok güzel destek oldu.
Destek oldu olmasına da filizin verdiği sözü duyunca oldu bölüm genelinde filize haksızlık ettiğini düşünüyorum.
Kararını onaylamasa da duygularıyla dalga geçmemeliydi.
Heleki aşk konusunda uzman biri olarak elifin onu yılmazı sevdiği gibi sevmediğini bildiği halde aşkından vazgeçmedi.
Böyle bir fedakarlığı filizden istemeye hakları yok.
.:Dişİ KaNarYa:.
01-07-06, 19:16
ben böyle saçma bir final izlemedim herhalde senaristlerin bir acelesi var dizideki bütün karakterleri ışık hızıyla öldürdüler.hele filize sinir oldum kız babasının öldüğüne üzülmüyorda yılmaz olmadan nasıl yaşayacağını düşünüyor birde hiçbirşey olmamış gibi sabah yılmazın yanına gidiyor ve babasının öldüğünü bile söylemiyor.tek beğendiğim elif ile olan sahneler di hele annesine ona iyi bak deyince bende film koptu düşünsenize 9 ay karnınızda taşıyorsunuz ve onun yüzünü bile göremiyorsunuz her halde dünyanın en acı şeyi olsa gerek .uzun lafın kısası dizinin dünkü bölümü benim için son bölümdü elif olmadan bu dizinin hiçbir anlamı yok:img-kiss:
Birde mesela gecen hafta Nalan terchi mi yapiyordu universite sinavina mi giriyordu?Hirsiz poliste Umit universite sinavina daha sinavlar olmadan girmisti ayrintilar detaylar hep atlanmis..Filizin hicbirsey yokmus gibi davranmasi evlenemeyiz demesi sacmaydi bari telefonla arasaydi.
selam Arkadaslar bu Sezon finali sandigimdan da süper olmus böyle olucani tahmin bile etmezdim gercektende harika en coook sevdigim sahnede Yilmazin Elifi siyarete gitmesi orasi cooooooook güzeldi birde tabikide duygusaldi kendimi tutamadim....:icon_cry:
Yilmazin ve Elifin eskiyi hatirlamasi bir baskaydi birde o Sahnede Elif nasil oyle rahat diyebildi harseyi?:img-nyam: Elif bu Bölümdede ghösterdi yilmazi Sevdigini cünkü Filiz Odasindan cikarken Gözyasi döktü ah ah:img-in_lo .....
Aslinda hersey cooooook süperdi bu bölümde sonu biraz eski türk filimlerini animsatiyor ayri bir sey vermis....
Elif ayrilirsa bu dizinin tadi kalmaz keyfi cikmaz neolur gitmesin ELIF
YILMAZ & ELIF:love05: :love01:
Filiz Omerin yerine Italyaya tasinir bir sure orada kalmak ister..Geriye donup bakmaya korkuyordur..Kendini isine vermeye calisir..Omerin tuttugu eve gider ve kapida bir cocukla bir bayan onu karsilar..Erol bugun cok usluydu annesi der kadin......Erol 4 yaslarinda bir cocuktur....Sonra Istanbulda Elif ve Omer ciftlikte yurumektedirler, yanlarinda kucuk bir kiz vardir..Adi halen konmamistir cunku Omer 4 sene once aldigi isim sozlukleri kitabini halen bitirememistir..kucuk kizin adi kiz diye kalmistir ...Yilmaz ise is icin Italyaya gitmesi gerekmektedir..Bir tekstil toplantisi olacaktir ve tesadufen Filizi gorur ,,Filiz onu gormez, Yilmaz Filizi takip eder ve onu bir cocukla gorur..Yilmaz demek evlenmis diye dusunur ve cok mutsuz sekilde Turkiyeye geri doner..Nalan universiteyi bitimis bir is kadini olmustur...Sema ile Alinin bir cocuklari olacaktir...Cemil yurtdisinda zengin olup geri gelmistir...Fahriyeden cocugu ister...Salihle Fahriye cok uzulur.......Nalanin babasinin oldurudugu kisinin akrabalari ortaya cikar ve intikam almak isterler...Yilmazin pesinden guzel kizlar ayrilmaz ve magazin haberinde Filiz Yilmazi gorur ve cok uzulur..Handan bir sure Fethiyeye eski arkadasinin yanina gider. sonra donup kendini hayir islerine vermeyi planlar...Leyla ince tig gibi olmus olarak Akdeniz diyeti yaptim diyerek Aynalinin yanina gelir..Ama aynali onu tanimaz...Sen benim icin eridin zaten erimene gerek yoktu der.
Bazilarini sakayla karisik yazdim senaristlere takilmak icin ama boyle olabilir bazi seyler belki
minemtoprak
01-07-06, 20:37
anlaşılan önümüzdeki sezon da,filizin babasına verdiği aptalca sözü tutma telaşıyla geçecek.:img-haha: Falcı demiştiya çok mutlu olacaksınız ama hemen değil diye.
Hah işte,önümüzdeki sene bu dönemler mutlu olacaklar.
Yaa anlamadığım Filiz nie babasının çldüğünü söylemiyor.Yani bu adam kriz geçirdiğinde bile gazete ve tv ler canlı yayın yaparken.Adam ölüyor ve kimseden tık yok.
Deli saçması olmuş akşamki bölüm.Meral ve cananın ilk baştaki sahneleride saçmaydı.Tek adam gibi rol yapan,ÖMER di.Gerisini atçöpe.Özelliklede babasının öldüğünü Elife söylememesi,seni özledim deyip ağlamsı kopardı beni.:img-icecr Yazık yaaaa.:love05: Bu Elif bu adamı hak etmiyor.Ölürse ölsün.Daha iyi birini bulsunlar Ömeri seven birini.
Birde elif kayınpederi geliyor ziyarete en yataktaki istifini bozmuyor,ama yılmaz gelince toparlanma telaşında.Birde kusura bakma kalkamıyorum diyor.:fighting2
Yani işin özü hiç olmamış.Adam gibi bir sezon finali olsaydı.Tıpkı aliye gibi bu dizininde suyunu çıkardılar.:img-haha:
39. Sezon Finali bolumu simdiye kadar gelmis gecmis en muhtesem I.A. bolumler arasindaki nadide yerini almistir. En begendim bolumlerden biriydi, sirf bu bolumu seyredebilmek icin ilk defa sabahin saat 4 une kadar tekrar bolumunu bekledik arkadaslarla. Ve simdiden en az 100 defa bakacagimdan emin oldugum bir bolum daha kazanmis olmanin mutlulugu icerisindeyim. Hic bukadar etkilendigim ve cok samimi soyluyorum hungure hungure agladigim bir bolum olmamisti. Hala etkisi altindayim, fragmanindan cok duygulu bir bolumun gelecegini sezmistim zaten. Iyi ki kendimi biraz olsun huzune ve gozyasi seline hazirlamisim, yoksa kalbim bu duygu bombardimanina dayanamayabilirdi.
Ilk sahnesini bir cok arkadas gibi bende hic ama hic begenmedim. Yapaylik kokan ve o sahnenin icinde bulunan her karakter o sahne icin benden “0” bile almadi. O kadar kotuyduler. Hic gercekci ve etkileyici degildi. Bolumu boyle bir saneyle baslatmalari bende sok etkisi yaratti. Kendimi fena halde kandirilmis ve oyuna getirilmis hissettim. Icimden “Hayir !” diyordum “Hayir, lutfen yuzduk yuzduk kuyruguna geldim, yapmayin bukadar bayatlastirmayin !” diye hayiflaniyordum. Sonra guzeller guzeli dizimizin tam bir “U” donusu yaptigini izlemek bana inanilmaz guc ve pozitif enerji verdi.
Elifin Babasina okutturdugu kitabin ismi “Yerçekimli Karanfil” idi yazari ise unlu sair “Edip Cansever”. Bunu desifre etmek icin gozlerimi fena zorladim ama basardim. Hayata gozlerini coktan kapamis olan bu duygular denizinin essiz kaptan sairinin en meshur dizelerinden birisi aynen soyledir: “ Ne gelir elimizden INSAN olmaktan baska !” Bu kitap bile dizimizin hangi duygularla suslendigini bize cok nazik bir sekilde gosteren ince ama onemli bir detaydir.
Yilmaz ile Mualla annemizin dertlesme ve barisma sahneleri harikaydi. Mualla annemiz nihayet ANNE oldugunu hatirladi. Buyuk keyif aldigim sahneler arasindaydi bu sahneler.
Omer’in Annesiyle Emin bey ile ilgili konusmasi bize yine Mujgan hanim gercegini hatirlatti. Omer’in nezaketi ve verdigi benzetmeler muthisti. Annesine cok kibar bi sekilde INSANlik dersi verdi. Kendisini kutluyorum.
Erol bey ile Elif konusmasi en duygulu sahnelerden biriydi. Hem Elif hemde Erol bey muthis bir sahneye imza atmislar. Elif’in hediyeyi gorunce “Cok guzel ! Harika !” demesi bana Yilmazin Elif’e zamaninda aldigi yuzugu hediye ettigindeki tepkiyi animsatti. Tepki ayniydi, mimikler birbirine cok benziyordu. Oyunculuk bi icim suydu, severek ve kana kana ictim.
Yilmazla Filizcigimiz son sahneye kadar nerdeyse kucak kucaga oynadilar. Kesinlikle yamacik ve basit bulmadim, nefis derecede elektriklenmeler yasattilar, iki deli dolu asiklar gibi gozlerinin icleri gulumsuyordu ikisininde. Bu arada Yilmazin Filizcigimizi tam olarak kac defa optugunu sayamadim, sayabilmis olan varsa lutfen bizimle paylassin. Ben 27 ye kadar sayabildim, sonra bosladim :)
Butun Elif ile Omer sahnelerinden de cok fazla keyif aldigimi belirtmeliyim. Ozellikle isim muhabbetinde Elif’in “Mesela Nazli koyduk diyelim, Erkek gibi bi kiz oldu, ki olabilir yani bana benzerse !” demesine cok ama cok guldum. Hasta yataginda bile beni guldurmeyi basaran sevgili Elif hanimefendiye bol bol opucuklerimi gonderdim o sahnede. Ikinci gorusmelerinde de Sinan Tuzcunun mukemmel bir oyunculuk cikardigini rahatlikla ve buyuk bir mutlulukla itiraf edebilirim. Gozlerinden ve sozlerinden dokulen duyguya kapilip aglamamak mumkun degildi. Hala Eliften af dilememisti ama duygulu olmayi basarabilmisti. Kendisini tekrar tebrik ediyorum.
Elifin bu bolumde kizina iki defa birseyler yazdigina sahit olduk. Ne yazikki halen bu yazilarda duyguya dair hicbirseyin olmamasini hayretle izledim ve gordum. Elifin yuzu nedense cocuguna yazilarla seslenirken kesinlikle bir anlik dahi olsun hic ama hic gulumsemedi. Hayret ettim. Aslinda bunun sebebini dizinin sonunda anlamistim. Elif Omerden bir cocuk bekliyor olmanin verdigi pismanligi hala gozlerinden ve yureginden atamiyordu, atamamisti. Pismandi hemde cok.
Yilmaz ile Aynalinin Kemal bey’in yardim ettigi insanlari sirkete kadar cagirip onlara yardimlarin devam edecegini bildirmelerini cok yanlis buluyorum. Her ne kadar gelen insanlara cok nazik davranmis olsalar da o insanlarin ayaklarina onlarin kendileri gitmesi gerekirdi. Madem bir iyilik yapiyorsunuz tam yapin da oyle sevinin. O insanlari sirkete cagirtarak getirttilerse bunu cok buyuk bir eksik olarak goruyorum. Yok eger o insanlari ozel soforler esliginde getirttilerse bunu daha buyuk bir eksik olarak degerlendiriyorum. Madem ayaklarina kadar adam gonderdin niye kendin gitmedin? Madem iyilik yapacan niye o iyiligi o insanlarin gozune sokuyorsun? Eger o insanlarin ayaklarina kadar gidip mujdeli haberi vermis olsalardi, muhtesem ustu sahneler izlerdik, saglik olsun.
Salih ile Fahriye sahnelerinden hezamanki gibi sevgi ve saygi fiskiriyordu. Severek, gulerek ve keyifle izledim. Onlari cok seviyorum, omur boyu mutlu olmalarini diliyorum.
Filiz ile Mualla annemizin konusmasi en guzel sahnelerden biriydi. Mualla annemiz cok netti ve cok acikti, artik triplere prim vermemeye kararliydi, cok takdir ettim. Filizcigimizin ozellikle bu sahnedeki oyunculuguna hayran kaldim. Mualla annemiz iceriye girerken Filizcigimizin yuz ifadesi ve onu ugurlarkenki yuz ifadesi oyunculugunun ne derece mukemmel oldugunun kanitiydi. Heyecanini ve sevincini izlemek inanilmaz keyif verdi, harikaydi.
Omerin evden Elif’in esyalarini almaya geldigi sahne de cok guzeldi. Omer’in Elif’i ilk gordugu sahneyi hatirlamasi sahnenin baharati oldu. O nostalji sahnesinde Omerin gozlerine dikkat eden oldumu bilmiyorum, ama fal tasi gibi acikti. Elif’in guzelligini gorebilmek icin gozlerini acabildigi kadar cok acmaya calistigi cok belliydi. Her ikisinin oyunculuguda harikaydi. Bu sahneyi tekrar izlemek keyif verdi bana, garip ama gercek.
Veeeeeeeeeeeee iste en muhtesem sahnelerden biri ! Filiz ile Yilmazin eve bakmaya gittiklerinde Elif hakkindaki konusmalari cok duygusaldi ve cok etkiliydi. Filizcigimiz hem inceligini hem de nezaketini zirveye tasidi. Hemen bu sahnenin ardindan Yilmazin maziye dalarak o guzel gunleri hatirlamasi inanilmaz derecede muhtesemdi. Tekrar tekrar izlemek nekadar guzel bu sahneleri. Buyu o sahnelerdeydi, buyulenmemek mumkun degildi. Elifin deniz kizi oldugu donemlerdeki hal ve tavirlarinin sicakligini izlemek bi insana ancak bukadar keyif verebilirdi.
Filiz’in Elife giderek durumu anlatmasini cok yerinde bir davranis olarak goruyorum, cunku eger evlilik haberini Elif bir baskasindan duymus olsaydi daha derinden yikilirdi. Ve Filize inanilmaz derecede kinlenir ve ofkelenirdi. Hasta yataginda yatarken arkadasindan dolaplar cevirdigini dusunurdu. Halbuki simdi butun safligi ve temizligiyle anlatti ve Elif te cok etkilendi.Elif’in icinin yandigi okadar belliydiki. Gozlerinden suzulen yaslar aslinda istenmeyen bir hayat'a olan isyan gozyaslariydi. Filize hic belli etmeden guven vermesi, onu kararinda cesaretlendirmesi Elif’in INSANligini yuzumuze haykirdi. Filize trip yapma geregi hissetmedi, "O benim eski nisanlimdi Filiz, nasil boyle bisey dusunebilirsin?" gibi abuk subuk sorular sorup ortami germedi. Ve en onemlisi Filiz Yilmaz askina mani olmak icin dolaplar cevirmeye yeltenmedi. Iki seven insani birbirlerinden ayirmak icin elinden geleni ardina koymayanlar gibi hareket etmedi. Elif yuregine tas basti o sahnede ve INSANligindan taviz vermedi. Elife tek bu sahnesi icin INSANLIK ONUR odulu verilmesi gerekir. Kendisine bu sahnede de bol bol opucuklerimi gonderdim.
Sonrasinda Filizcigimizle Yilmazin Elif hakkindaki konusmalarini da cok buyuk bir keyifle izledim. Yilmazin itirafini duymak benim icin surpriz olmadi. Bu itiraflardan en fazla kim keyif aldiysa bende en az onun kadar keyif aldim diyebilirim. Demekki Yilmazin ozelestiri kulturu dizideki bir cok karakterden cok cok daha ust seviyedeymis. Bu beni inanilmaz derecede memnun etmistir.
Omerin Filizcigimize bagirdigi, cagirdigi ve kustahlastigi sahnede tamamiyle “sok” oldum. Filizcigimizin acik pazardaki bomba olayindan sonra Yilmaza aglayarak derinden sarilmasina musaade eden Omer degilmiydi? O anda Filizcigimizin sevgisine saygi gosteren bir Omer neden Filizcigimizin sevdigi insanla evlenmek istemesine bu derece tepkili davrandi, anlamak mumkun degil. Anlasilan bize eski Omeri surekli hatirlatacaklar. Biz kustah Omeri degil saygili Omeri izlemek istiyorduk. Erol bey’in evlilik haberini duymasi ise tam bir faciaydi. Tum aileyi maalesef yine mevzilenmis bir sekilde ve siper almis bir vaziyette Filizcigimizin karsisinda izledik. Gercek ASK’i buldugunu zanneden birisinin gecek ASK’a olan bu saygisizligini gormezden gelmek mumkun degil. Omer’i bu sahnede cok feci sekilde kinadim.
Filizcigimizin Erol bey’i yerde baygin halde buldugu sahne oyunculugunun zirveye ciktigi bir diger sahneydi. Ilk gordugu andaki tepki ve sonrasindaki yasadigi dehseti muthis yansitti. Ayni muhtesemligi Erol beyle son konusmasinda da izledik. Kendisini yurekten tebrik ediyorum.
Erol bey’in olmesi uzerine Omer’in tepkisini cok merak ediyordum, bekledigimden cok az uzuldu Omer. Gecen hafta Yilmaz’in yasattigi benzer bir hayal kirikligini da Omer yasatti diyebilirim. Tabi hemen babasina dogru kostu ve orada neler yapti bilmiyoruz, ama sonrasinda Filizcigimizle omuz omuza dertlesmelerinde bile Omer’in Babasinin olumunden fazla etkilenmedigi hissine rahatlikla kapilabildik. Babasi vefat etmis olanlarin nasil bir deprem yasadiklarini yakindan bilen birisi olarak o sahnede Omer sinifta kaldi. Filiz 5 sinif atlayarak nekadar oyunculuk okulu varsa bu sahnede hespinden birden diplomalarini aldi. Yikilmisligi ve hayal kirikligi hakikaten cok temiz ve gercekci yansitti. Handan hanim’a sarilip yatmasi bile harikaydi.
Bir diger duygulu sahne Elif ile Mujgan hanim arasinda yasandi. Alismistik zaten aglamaya, gelin gelin sizde gelin dedik, onlarda bizi kirmadilar geldiler.
Gelelim haftalardir hasretle bekledigimiz Yilmaz ile Elif konusmasina, butun bolume damgasini vuran sahne bu sahneydi bana gore. O sahnede son bolumlerle birlikte butun hayranligimi geri kazanan Elif karakteri tamamen zirvelesti diyebilirim. O nasil bir duygu aktarimiydi oyle, dusundukce kalbim yerinden oynuyor. Yilmaz da herzamanki gibi gozleriyle konustu. Birbirlerine nazikce ve sevecence ve sefkatlice yaklasmalari muthis bir tad katti sahneye. O kadar ictendilerki eski sahneleri yad etmemek haksizlik olurdu. Ikisi de sanki son defa gorustuklerini sezmis gibi derin derin bakistilar.
Yilmaz’in “Aslinda seni yormamam lazim, onu da biliyorum, ama gelemeden de edemedim” demesine Elif aynen su sekilde cevap verdi: “Iyi yaptin Yilmaz ! Seni gordugume COK SEVINDIM !”. Orada neden “cok” kelimesini kullanmaya ihtiyac duydu ki Elif, demekki hakikaten cok sevinmisti de ondan. Bir insan birisini gordugunde neden COK SEVINIR ki ? Demekki o kisiyi hala COK seviyor da ondan. Bu replikten sonra tam bir duygu firtinasi yasandi zaten. Elif’in Yilmaz’a “Yuzume bak Yilmaz ! Basini egme ! Sen mutlu olmayi coktan hak ettin !” demesi ve o ses tonundaki sadelik inanilmazdi, ter temiz bir replik di. Yilmaz da ayni sadelikte ve temizlikte geri cevap verdi “ Baska hayaller kurmustuk, ama olmadi. Bu yuzdende seni cok uzdum Elif !” Elif ayni duygu akimina kapilmis bir kumru gibi geri cevap veriyordu “HAKETTIM ! Kendini bosuna uzme ! Ne kaybettigimi anladigimda artik cok gec olmustu ! Simdi dusunuyorum da, geriye donme sansim olsa SENI KAYBETMEYI ASLA GOZE ALMAZDIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ”
Bu sahne, benligimden koptugum ve kendime gelebilmek icin bir surahi su ictigim sahnedir ! Bu sahnenin bu kadar muhtesem gececegi okadar belliydi ki, hic bir sahneden almadigim kadar keyif ve huzun aldim bu sahneden. Ama Elif bi kere kaptirmisti kendisni bu duygu akimina ve saliverdi, birakti kendisini hafifce akintinin guzelligine. Aklinda ne Omer vardi ne de cocugu ! Aklindaki tek varlik Yilmazdi ! Ve devam etti “ O gunleri hic unutmadim Yilmaz ! Her saniyesini hatirliyorum, sende unutma ! ” Elif o sahnede o guzelim deniz kizina okadar cok benziyordu ki, sanki onun ta kendisiydi o sahnede. Deniz kizi tekrar dirilmisti sanki. Ölmüş olan bir deniz kizinin dirilisini izliyorduk sanki ve sadece agliyorduk.....
Ikiside hatalarini cesurca korkmadan itiraf etti, hele Elifin Yilmazdan af dilemesi ve ona “ Beni affettigini duymak istiyorum ! ” demesi beni yikti, tuketti, mahvetti. Bu sahnede, bu diziye simdiye kadar hic dokmedigim kadar gozyasi doktum. Hepsi helal olsun, eger gozlerimde biraz daha yas kalmis olsaydi onalarida sadece bu sahne icin feda ederdim.
Ve iste o son bakis..... Bi insan “Elvedayi” ancak bukadar guzel bir bakisla yansitabilir. O bakislardan bir masum askin temiz seruveni cikiyordu karsimiza. Elif o guzeller guzeli askini hatirliyor ve gozlerini vurgun yemis bir deniz kizi edasiyla kapatiyordu. Yureginin bu aciya dayanmasi mumkun degildi ve de dayanmadi.....
O anda Elif’in hafizasinda eminimki su sarki canlandi:
Uykusuz gecenin ortasında,
Düşüncelerim sana tutsak…
Herşeyi kabullenmem çok zor,
Güneş ayrılıkla doğacak…
Devlerin aşkı büyük olur !
Ya dağlar yerle bir olacak !
Ya kıyametler kopacak !
Ya da dünya batacak !
Senden öyle ayrılacağım…
Şimdi çok iyi anlıyorum,
Nefes almak değilmiş yaşamak…
Ateşlerde kalmak gibi bir şey,
Böylesi severken ayrılmak…
Daglar yerle bir olmus, kiyametler kopmus ve artik dunya batmisti. Deniz kizi derin ve temiz denizinden ayrilmisti. Devlerin aski cok buyuktu ama Kasimlara yenildi. Elveda guzel INSAN, elveda deniz kizi, elveda temiz denizlerin bahtsiz deniz kizi elveda… Bize cok guzel bir ask yasattin, sana minnettariz… Seni unutan; vefasiz, seninle alay eden; insafsiz, cenazende en on safta durmayan; vicdansiz olsun... Seni tam kazanmisken kabetmek cok acı, bu acı’yı omrum boyunca bir hatira olarak saklayacagim, bundan emin olabilirsin. Senin bu halini sevdim ben hep, senin bu halini sevecegim ben hep, seni seviyorum deniz kizi !
Calan yeni sozlu I.A. muzigi cok guzeldi. Tam I.A. tadinda, FABRIKASYONSUZ ter temiz bir sarkimiz daha oldu, hepimize hayirli ugurlu olsun. Ve son sahne; oyunculuklari mukemmeldi hem Yilmazin hemde Filizin oyunculugunu bu sahnede cok begendim. Yavas yavas fisildayarak konusmalari ve ozellikle Filizin o bayat aciklamasina Yilmazin verdigi derin izler birakan mimik tepkilerini izlemek inanilmaz keyifliyfi. Filizin gercekleri anlatmadan bayat ve curuk bir sebeple olayi kapatmak istemesi sahnenin guzelligini golgeledi, ama bu muhtesem ustu bolumun tamamini golgeleyemedi. Diziyi dahada heyecanli bitirebilmek icin secilen bu yontemin tamamiyle ters teptigini belirtmek istiyorum bende. Heyecan olusmasinda hic bir katki saglayamadigi gibi bu guzeller guzeli bolumu cok degil ama yinede lekeledi.
Ilk sahneyi ve son sahnedeki Filizin bayat aciklamasini bu bolumden cikarirsak noksansiz mukemmel bir bolum oldugu kanaatindeyim. Bu diziyi izlemek bana asiri derecede keyif verdi ve vermekte de devam ediyor.
Bu mukemmel yapimin olusmasinda emegi gecen herkese basta sevgili Sukru Avsar olmak uzere sonsuz sukranlarimi sunuyor, hepsine hayatlari boyunca basarilar diliyorum. Iyi ki sizi tanidik !
Not: Erol Tekiner ve Elif Tekiner’in cenaze namazi yarin Ortakoy Camiinde ogle namazina muteakip kilinacakmis, sonra naaslari Zincirlikuyu mezarligina goturulerek Tekinerlerin aile kabristanligina defnedilecekmis. Son aldigim duyumlar bunlar. Tum I.A. severlerinin basi sagolsun. Elifin tabutunu tasimak isteyenlerin cenazede herhangi bir izdihama sebebiyet vermemesi icin cok erken gelmeleri gerektigi onemle duyurulmustur, bilginize !
forever_bim
01-07-06, 21:21
Evet sanırım ilk okuyan benim. Sayın Kurdoglunun 5 parça halinde gönderdigi bölüm yorumuna teşekkürler. Tam benim hissettigim şekliyle izlemiş benim döktügüm gibi acı gözyaşları dökmüş aynı yıkımları ve aynı sevinçleri yaşamışız.
Evet ben de ilk sahneyi hiç begenmedim. Önceden de belirttim zaten.
Son sahnede de Filize çok kızdım. Çok saçma bir söz verdigi yetmezmiş gibi çok saçma bir açıklama da geldi arkasından.
Elif olmadan bu diziye nasıl katlanırım bilmem. Ömerin hatrına idare edecegim sanırım.
P.S. Kurdoglu yorumumu okudun mu bilmiyorum ama Ömerin babasının ölümüne verdigi tepkiyi ben de çok az buldum. Bana daha ziyade içine atmış gibi geldi. Elif de gidince sanırım hepten travma yaşayacak. Çünkü daha hafif olaylarda bile daha çok aglamıştı. Bence psikolojik deprem yaşayacak.
Rica ederim bende senin yorumuna tesekkur ediyorum sevgili vede sayin forever_bim. Ilk yorumunu simdi tekrar okudum. Cok benzer yaklasimlarimiz oldugu gibi cok ciddi derecede farkli yaklasimlarimiz da var. Bu da gayet dogal zaten. Ama su bir gercek ki bu bolumun etkisini uzerimden uzun bir muddet atamayacagim. Bu derece de bir duygusalligin insanlarin duygu dunyalarini mahvedebilecegini nasil dusunemediler hayret ettim. Yoksa biraz da onlar mahvolsunlar diye mi boyle bi bolum cektiler acaba... Her ikisi de olabilir, ama sikayetci degilim cok buyuk keyifle izledim.
Sevgili stormy, bir cok guvenilir yerlerden Ozge Borak'in ayrilacagina dair duyumlar aldik. Bu duyumlarin yanlis cikma ihtimali neredeyse sifir, ama hayat surprizlerle doludur. Kimbilir belki Elifi diriltirler :)
Sevgili stormy, bir cok guvenilir yerlerden Ozge Borak'in ayrilacagina dair duyumlar aldik. Bu duyumlarin yanlis cikma ihtimali neredeyse sifir, ama hayat surprizlerle doludur. Kimbilir belki Elifi diriltirler :)
belki rolunu artirarak ikna ederler..Elif olmadan yani ne Elif ne Omer ne Yilmaz nede Filiz olmadan bu dizi cok anlamsiz olur..Belkide Elifi sezon finalinde oldurmeyerek acik kapi biraktilar tepkilere gore degistirirler kararlarini yeteri kadar insan ayrildi zaten diziden
ihlamurlarfanatigi
01-07-06, 23:38
Kurdoglu 39.bölüm yorumun süper olmus, ne dicemi bilmiyorum. nasil yaziyorsun anlamis degilim?? okudukca insani okuyasi geliyor. diziyi cok iyi takip ediyorsun kitabin adini felan cözmüsün ben orda kitaba bile bakmadim :)..ama varya cok seviyorum senin yorumlarini, helal olsun valla. cok objectif yaziyorsun en önemliside bu...saygilar
Selamlar,
Simdi yazacagimi haberler kismina yazamiyorum, cunku Ihlamurlar altinda ile direkt ilgili bir haber degil bu. Hirsiz polis dizisiyle iligili foruma da bakiyorsaniz gormussunuzdur. Sabah gazetesinde cikan "Neden kansız sezon finali yok?" baslikli bir habere yer verilmis. Haberde "Yapımcılar yeni sezon için oyuncularla daha iyi pazarlık edebilmek için karakterlerin akıbetini belirsiz kılıyorlarmış. Örneğin; dizinin sezon finalinde oyuncu kurşunu yiyor, yapımcı soruyormuş: "Kurşun içeride. Yeni sezon için verdiğimiz parayı kabul edersen ne âlâ. Yok eğer pazarlığa kalkışırsan, öldün gitti!.." cumleleri yer aliyor. Belki de Ozge Borak'la gorusmeler devam ettigi için dizi bu sekilde bitmistir. Yoksa niye oldurmeden bitirsinler ? (meraki bos yere arttirmak haricinde tabi).
Bolum yorumuna gelince, son sahneye kadar mukemmel olan dizi maalesef sacmalayarak bitti. Filiz'in "Babam dun bana bunlari soylerek öldü. Bu sartlar altinda evlenemem. En azindan simdilik" demesi yeterliydi. Sanki boyle bitse konu olmayacak ya da biz merak etmeyecegiz. Bu sekilde de bal gibi konu çikardi ama sacmalamayi tercih ettiler maalesef. Bir Istanbul Masalina cevirmeyin lutfen guzelim diziyi. Birbirlerine iki laf anlatmaktan aciz, iletisim ozurlusu insanlar haline getirmeyin karakterleri diyorum, baska bir sey demiyorum.
Bu dizi siir gibi konusan ve lafi gedigine oturtan karakterlerin dizisiydi. Ne yani, simdi BIM'deki gibi iki lafi bir araya getiremeyen ve gereksiz yere sisirdikleri gururlari yuzunden iletisim kuramayan karakterler mi izletecekler bizlere ?
Filiz'in babasina verdigi sozu 'sacma' olarak nitelendirmek beni sasirtmadi degil dogrusu. :img-help:
Olum doseginde olan babanizin sizden son istegi olarak soz istiyor ve siz bunu yerine getirmezmisiniz?
Eminim ki, Filiz babasina soz vermeseydi yine ayni sekilde, hatta daha fazlasiyla elestireceklerdi. Cunku Filiz'i elestirmek icin durbunle bir yanlis ariyor arkadaslar. Bu zaman'a kadar Filiz'i ailesinden kopmakla suclayan arkadaslar, simdide Filiz'in babasina soz vermesini yanlis buluyorlar. Buna 'pes dogrusu' demek istiyorum.
Kurdoglunun yorumunun coguna katiliyorum. Ama hepsine degil. Cok guzel bir yorum oldugunuda soylemeden gecemeyecegim.
Dizinin son sahnesini cogu arkadaslar cok sacma buldugu belli. Fakat Filiz 'Ben babama soz verdim' falan filan diyip, sonrada gidip onun butun hisselerini mi alicak?
Sunu soylemek istiyorumki bizim millet'i mutlu etmek gercekten cok zor. Baska ulkelerde insanlar diziyi oldugu gibi izler, mesela benim yasadigim ulkede. Kac senelik diziler var ve her sene en azindan 3/4 kisi oluyor, veya ayriliyor. Ama izleyici yinede saygiyla karsiliyabiliyor bunlari.
Ömer ve babası, hisselerin düğün hediyesi olarak Yılmaz'a verildiğini öğrendiği zaman Filiz'le geçen konuşmalar, esasında Filiz için büyük bir fırsattı. Filiz bu fırsatı kaçırmıştır.
Filiz, final sahnesinde Yılmaz' la yaptığı konuşmasında kullandığı sözler yanlıştı. Yılmaz, Erol Bey'in öldüğünü öğrenemeyecek mi ? Yılmaz' dan güveni isteyen, çabalamasını isteyen Filiz, babasının öldüğünü gizlemesini anlayamıyorum. İçerisinde bulunduğu durum ne olursa olsun, Yılmaz'a karşı net ve açık olmalıydı. Yılmaz, hayatını paylaşacağı bir insandı. Hayatınızı paylaşacağınız bir kişiye yaptığınız açıklama bu olmamalıydı.
Filiz hisseleri almak için ne yapacak,
Yılmaz, babasının son vasiyeti hisseleri geri almak ve evlenmeme isteğini mi söyleyecek.
Canan Hanım'a ne diyecek, Canan hanım'ın bundan sonra güvenini nasıl kazanacak
Filiz, bir başka yöndende kendisini sevenlere karşı güvenini boşa çıkartmıştır. Canan hanım, Ekrem, Sema, Salih, Fahriye, Mualla ve diğerleri.
Murat'ı söylemiyorum, Murat en çok sevinenlerin başında gelecektir
sorun, babası ile konuşması, verdiği söz değildir.
forever_bim
02-07-06, 13:00
Filiz ve Ömer konuşurken Ömerin verdigi tepki biraz fevri bulunmuş arkadaşlar tarafından. Elif ve Ömer evlenirken Filizin Ömerin yanında oldugu belirtilmiş hatta Filiz de konuşurken bunu hatırlatmıştı Ömere. Ömer o anda İkisi aynı şey mi diye sordu. Bence de haklı. Çünkü Elif ve Filiz arasında herhangi bir husumet yoktu Ömer ve Yılmaz arasındaki ilişki hiçbir zaman iyi olmadı. Ömerin Yılmazı ya da Yılmazın Ömeri kısa vadede kabullenmesi bana çok saçma geliyor. Elif ve Filizin arası kötü olmadıgı için Filizin hem ona hem de abisine destek çıkması son derece dogaldır.
Filiz ve Yılmaz benim tahminimce iyi kötü devam edecekler. Şimdi benim için merak unsuru Ömerin yaşadıgı olaylardan sonraki hali.
tatli_dilli
02-07-06, 13:29
gözyaslari ile izledigim bir sezon finaliydi harikaydi muhtesemdi olaganüstüydü, kim ne derse desin ben yilmazla elifi cok yakistiriyordum, filizle de yakisiyor yilmaz ama ne bileyim hani söz vermis asklara diyoruz ya o bakimdan, tabikide bu saaten sonra cok sacma olur ama sanirim elif ölecek dogumda felan öyle hissediyorum sanki. hic takip edemedim hastanede oldugum icin bana öyle bi his yerlesti gibi. bakalim heyecanla bekliyorum.
forever_bim
02-07-06, 13:43
Kurdoglu 39.bölüm yorumun süper olmus, ne dicemi bilmiyorum. nasil yaziyorsun anlamis degilim?? okudukca insani okuyasi geliyor. diziyi cok iyi takip ediyorsun kitabin adini felan cözmüsün ben orda kitaba bile bakmadim :)..ama varya cok seviyorum senin yorumlarini, helal olsun valla. cok objectif yaziyorsun en önemliside bu...saygilar
Sevgili Ihlamurlarfanatigi
Sana küçük bir uyarı yapmak durumundayım. İmzanda hem yazı var hem de resim. Bu kurallarımıza aykırıdır. İstersen yazıyı kaldır. Bir de senin yorumun da çok güzeldi. Zevkle okudum. İyi yorumlamışsın tebrikler....
Olum doseginde olan babanizin sizden son istegi olarak soz istiyor ve siz bunu yerine getirmezmisiniz?
Eminim ki, Filiz babasina soz vermeseydi yine ayni sekilde, hatta daha fazlasiyla elestireceklerdi. Cunku Filiz'i elestirmek icin durbunle bir yanlis ariyor arkadaslar. Bu zaman'a kadar Filiz'i ailesinden kopmakla suclayan arkadaslar, simdide Filiz'in babasina soz vermesini yanlis buluyorlar. Buna 'pes dogrusu' demek istiyorum.
[...]
Dizinin son sahnesini cogu arkadaslar cok sacma buldugu belli. Fakat Filiz 'Ben babama soz verdim' falan filan diyip, sonrada gidip onun butun hisselerini mi alicak?
angel, bütün yorumuna katiliyorum.. Ben bu kisma birsey eklemek istiyorum.. Bence ölüm döseginde olan bir baba kizina "bu evlilik olmasin, hisseleri kurtarin" gibi sözler etmesi cok sacma.. Tamam.. "bu evlilik gerceklesmesin" bunu anladim.. "Hisseleri kurtarin, aile sirketimizin hisseleri bizim olsun" bune benzer birseyler demek ne oluyor?? Kizina daha güzel seyler diyebilirdi bence..
ihlamurlarfanatigi
02-07-06, 14:28
aaaaaaaaa öylemi cok özür dilerim vlla bilmiodum hemen degistiriyorum saol bende senin yorumunu okudum seninkide cok güzeldi uyardigin icin cok saol..!!
Not: bu aksam euro d'de ihlamurlar altindanin saat 19:30da tekrari var, tekrar izlemek isteyenler icin duyurulur...!!
ihlamurlarfanatigi
02-07-06, 14:46
Asmali Konak bi baskaydi ya süper bi diziyi hicbir bölümünde SIKILMAZDIM ee tabii bi nevsehirli olarakda gurur vericiydi bizim cevremizde böyle bi sevilen dizinin olmasi. Keske tekrarlarini verselerde baksak :)
prettygirl
02-07-06, 15:14
Ağlamaktan gözlerim şişti yaaaa...nasıl bi finaldir bu böle....harika bi dizi bu...
bence her şeye rağmen güzeldi..Filiz'in babasına o sözü vermesi gerkiodu..Ama keşke Yılmaz'a da babasının öldüğünü söleseydi:(
forever_bim
02-07-06, 15:22
Beni aglatan sahneler
1. Elif Yılmaz konuşması
2. Ömerin Elifin yanına geldiginde felaket haberi ondan gizleme cabası. Aglarken gülümsemeye çalışıyordu.
3. Elifın ameliyathaneye giderken Ömerin elinden koptugu sahne.
4. Elif ve Müjgan Hanımın konuştukları sahne.
Selamlar benim bu Bölüm gercekten cook hosuma giti, bide Yilmaz Elifle beraber olduklari zamanda ki hatalarini kabul etmesi ve Elifi affetmesi cok güzeldi, yani biraz gec oldu ama neyse :img-ok:
olsun ELIF&YILMAZi bir arada gördüm yaa insallah Elif ölmez cünkü ozaman Dizi hic güzel olmaz:img-sorry
Benim icimde bir his var sanki Elif & Yilmaz tekrar birlesecek tabi ki bu biraz zor bundan sonra sanirim :icon_cry:
her kesin gorusu ,zevki, hisleri ,duygusallığı tabiki farklıdır herkes ne iyidir nede herkes kotu rabbim herkesi farklı bir ruhla yarattı oyuzden ıhlamurlar altında sezon finali hakkında herkes farklı dusunuyor kimi sevmiş kimi sacma oldugunu dusunmus kşm ne dusunurse dusunsun gercekler bir tanedir bu son bolum sacmaların sacmasıydı ozellikle sonu adam oluyor adamı ambulansa koyup gonderiyorlar sonra eve gecip yatıyorlar yav bu tekiner ailesinin hiç mi akrabası esi dostu yoktur uzayda mı yasıyor bunlar kimsenin haberi nasıl olmaz havada ucan kusu haber alan gazeteciler bu en onemli haberi nasıl duymaz da yayınlamazlar yav aile soylemese hastanedeki hasta bakıcı para kazanmak için soyler medya satar bu haberi sonra kızımız gider ben dusundum senle uyusmuyoruz yalanını soyler ki sacmalığın zirve yaptıgı yerdır burası ve arkasına bakmadan gider sadece bu son bolumde bir tek guzel olan sey filiz gelinliğiyidi hakkatten guzeldi yani evlenince karıma oyle bir gelinlik alabilirim insallah telif hakkı falan benden istemezler
Biraz zaman geçtikten sonra Filiz'in Yılmaz'a neden babasına verdiği sözü söylemediğini anlayabiliyorum. Çünkü Yılmaz' ın şirket hisselerini sahip olmasının nedenlerinden biri Elif' ti, Yılmaz' ın Elif' ten uzaklaştığını bilen Filiz Yılmaz' ı da kendinden uzaklaştırarak Yılmaz' ın öfkesini kontrol edememesinden yararlanmak isteyecektir. Şirket hisselerinin Yılmaz' ı Filiz' e yakınlaştırdığı düşüncesi ve bu düşüncenin tersini göreceğiz, gibime geliyor
Biraz zaman geçtikten sonra Filiz'in Yılmaz'a neden babasına verdiği sözü söylemediğini anlayabiliyorum. Çünkü Yılmaz' ın şirket hisselerini sahip olmasının nedenlerinden biri Elif' ti, Yılmaz' ın Elif' ten uzaklaştığını bilen Filiz Yılmaz' ı da kendinden uzaklaştırarak Yılmaz' ın öfkesini kontrol edememesinden yararlanmak isteyecektir. Şirket hisselerinin Yılmaz' ı Filiz' e yakınlaştırdığı düşüncesi ve bu düşüncenin tersini göreceğiz, gibime geliyor
Ben Filiz'in böyle büyük bir çöküntünün içindeyken bu kadar komplike düşünebileceğini zannetmiyorum.Filiz'in neden böyle davrandığına dair mantıklı bir açıklama yapmaya çalışmamızın bize bir işe yaradığı yok,nerden bakarsak bakalım, bu yapılan ayakta alkışlanacak kadar mantıksız.
Sevgili Esperanza
Filiz'in bakış açısıyla bakmaya çalıştım, sadece bir tahmin olduğunu belirtmeliyim. Söz konusu hisseler ve evlenmeme olduğuna göre Filiz, neden böyle bir davranışta bulunmaya çalışır. Babasının ölümünü söylememeyi düşünebilen bir Filiz var. Yoksa Filiz'le ilgili bu bölümdeki yorumumu daha önce yazmıştım. Farklı bir pencereden bakmak istedim.
Sevgili Esperanza
Filiz'in bakış açısıyla bakmaya çalıştım, sadece bir tahmin olduğunu belirtmeliyim. Söz konusu hisseler ve evlenmeme olduğuna göre Filiz, neden böyle bir davranışta bulunmaya çalışır. Babasının ölümünü söylememeyi düşünebilen bir Filiz var. Yoksa Filiz'le ilgili bu bölümdeki yorumumu daha önce yazmıştım. Farklı bir pencereden bakmak istedim.
Belki de haklısın ama eğer Filiz bu kadar üzüntülüyken bile böyle ince hesaplar yapabiliyorsa, kendini biraz toparladıktan sonra Yılmaz'ın canına okur gibime geliyor.Bence Filiz-yine mantıklı olmamakla birlikte- Yılmaz'ın, babası için vazgeçtiğini duyarsa, bu ayrılığa razı olmayacağını biliyor olması.Belki seninde dediğin gibi Yılmaz'ın gururunu incitecek şekilde ayrılmasının nedeni ,Yılmaz'a itiraz edebileceği bir açık kapı bırakmamaktı.
kesinlikle böyle bir şey düşünmüş olabilir çünkü emin olmadığı hiç bir adımı atmayan birisi,belki başka türlü bir şeyler daha düşünüyordur tekrar izleyince bir fikir yürütebiliriz
diamantparis
02-07-06, 19:47
hala bazi formlarda okuyorum elif yilmaz diyenler var ya
bu kadar olmazki yani bir kadin evlenip cocuk sahibi olduktan sonra eski sevgiliye ne diye donsun .ben sunuda anlamiyorum neden elif yilmaz hala birbirlerini dusunuyorlar ikisininde hayatinda biri var artik bu kadar asiklarsa ayrilmasalardi ne bu sacmalik
omere yazik oluyor yaaa o adamcagizin kiymetini hala bilmiyor elif bence
Bu dizi siir gibi konusan ve lafi gedigine oturtan karakterlerin dizisiydi. Ne yani, simdi BIM'deki gibi iki lafi bir araya getiremeyen ve gereksiz yere sisirdikleri gururlari yuzunden iletisim kuramayan karakterler mi izletecekler bizlere ?
Büyük ihtimal öyle olacak. Ömrünü doldurmuş bitmise gereken bir dizi kazancın sürmesi için uzatılırsa, bir dizini iç dinamiklerinin en önemlisi olan senaryo tıkanır. Senaryoyu uzatmak için karakterler mutasyon geçirip, X-Men'deki mutantları aratacak mutantlara dönüşür (ki X-Men'deki mutant karakterlerin kişilik özellikleri hiç değişmez) tüm karakterlerin yaşları hatta geçmişleri bile değiştirilir. Sonuç izlemeye başladığınız diziyi tanıyamaz hale gelirsiniz. Yada iyice duygusal bir format içine girer.
Ünlü Casablanca filminin senaryosunu yazan Howard Koch şöyle demiş :
"Diyalog isterse sihirli olsun, eğer senaryonun kuruluş hatalıysa hiç bir şeyi kurtaramaz.Hala bazı yapımcılar bunun aksini savunuyor."
Bu günkü yerli dizi filmlerin geneline baktığımızda Howard Koch'un ABD için 1940'larda söylediği yanılgının bu gün Türkiye'de hala sürdüğünü görebiliriz. Konusu olmayan neden sonuç ilişkisi arz etmeyen dizileri BİM, Aşka Sürgün ve pek çok dizide yapıldığı gibi gösterişli diyaloglarla süsleme çabası hala devam ediyor.
Gelecek sezonda süslü diyaloglar artacak ve depresyonda bir Ömer göreceğiz büyük ihtimal sonra da onu depresyondan çıkaracak yeni bir aşka düşeceği bir kadın. Anlamsız Filiz-Yılmaz ayrılığı ve düşmanlığı da çabası.
Ben italyadaki isin basina Omerin yerine Filziin gidecegini veya Elif olurse ikisinin birden gidecegini dusunuyorum cunku onlara Istanbulda kalmak zor gelecek.. Aradan zaman gececekse muhtemelen hem Yilmaz hemde Filziin hayatlarina yeni birilerin girmis olacagini ama onlari gercekten sevmediklerini birbirleriyle tekrar karsilastiklarinda anlayacaklarini dusunuyorum bir ihtimal.
forever_bim
02-07-06, 21:13
Büyük ihtimal öyle olacak. Ömrünü doldurmuş bitmise gereken bir dizi kazancın sürmesi için uzatılırsa, bir dizini iç dinamiklerinin en önemlisi olan senaryo tıkanır. Senaryoyu uzatmak için karakterler mutasyon geçirip, X-Men'deki mutantları aratacak mutantlara dönüşür (ki X-Men'deki mutant karakterlerin kişilik özellikleri hiç değişmez) tüm karakterlerin yaşları hatta geçmişleri bile değiştirilir. Sonuç izlemeye başladığınız diziyi tanıyamaz hale gelirsiniz. Yada iyice duygusal bir format içine girer.
Ünlü Casablanca filminin senaryosunu yazan Howard Koch şöyle demiş :
"Diyalog isterse sihirli olsun, eğer senaryonun kuruluş hatalıysa hiç bir şeyi kurtaramaz.Hala bazı yapımcılar bunun aksini savunuyor."
Bu günkü yerli dizi filmlerin geneline baktığımızda Howard Koch'un ABD için 1940'larda söylediği yanılgının bu gün Türkiye'de hala sürdüğünü görebiliriz. Konusu olmayan neden sonuç ilişkisi arz etmeyen dizileri BİM, Aşka Sürgün ve pek çok dizide yapıldığı gibi gösterişli diyaloglarla süsleme çabası hala devam ediyor.
Gelecek sezonda süslü diyaloglar artacak ve depresyonda bir Ömer göreceğiz büyük ihtimal sonra da onu depresyondan çıkaracak yeni bir aşka düşeceği bir kadın. Anlamsız Filiz-Yılmaz ayrılığı ve düşmanlığı da çabası.
Sevgili Trueblue
Çok dogru tesbitlerinle birlikte buraya gelmiş olman özellikle de benim için çok büyük mutluluk.
I.A. 39 bölüm olarak düşünülmüştü reytinginin iyi olması nedeniyle uzatıldı. Ancak son 6-7 haftadır reyting olarak düşüşte. Sezon finali yapılan bariz mantık hatalarını saymazsak iyi bir sezon finaliydi. Özellikle de Elifin oldugu sahnelerde dizi tavan yaptı diyebiliriz.
Gelecek sezon Elif olmadan bu dizi nasıl devam eder inanın hiç bilmiyorum. Hikayenin çıkış noktası ve ana çatışması Elif üzerine kurulmuştu çünkü. Senaryo eksen değiştirecek bu şimdiden çok belli. Filizin son kararı yön degiştirme hakkında fikir veriyor.
Ömeri depresyondan yeni bir kadının ona karşı hissettigi bir aşk çıkaracaktır. Zaman atlaması da zaten Ömerin Elifi biraz olsun geçmişte bırakması için yapılacak.
34. bölümde falcı kadın kavuşacaksınız ama daha degil demişti Filiz ve Yılmaza. Bu yüzden ikinci sezonda neler izleyecegimizi tahmin etmek zor degil.
Bir haftadır yoktum tatildeydim gerce hala tatildeyim anca girebildim bu siteyi cok özlemisim bir iki gün sonra evimden rahat rahat girerim artık.sıra geldi yorumuma güzel bi bölümdü ağlamamak icin kendimi zor tuttum.Bence cook cok uzun zaman sonra Ömer Filizin ve Yılmazın ne kadar acı cektiğini görür Yılmazın Filize gercekten asık olduğunu anlar ve Filizi evlenmeye ikna eder.öff bu Erol Bey de tam ölcek zamanı buldu haa off son sahne yani Filiz Yılmaz konusması ve Erol bey öldükten sonaki Elif Ömer konusmasında bittim yaa aslında daha bissürü sahne var böyle sayabilceğim.herkes ne kadar zor durumda yaa.
Sevgili Trueblue
Çok dogru tesbitlerinle birlikte buraya gelmiş olman özellikle de benim için çok büyük mutluluk.
I.A. 39 bölüm olarak düşünülmüştü reytinginin iyi olması nedeniyle uzatıldı. Ancak son 6-7 haftadır reyting olarak düşüşte. Sezon finali yapılan bariz mantık hatalarını saymazsak iyi bir sezon finaliydi. Özellikle de Elifin oldugu sahnelerde dizi tavan yaptı diyebiliriz.
Gelecek sezon Elif olmadan bu dizi nasıl devam eder inanın hiç bilmiyorum. Hikayenin çıkış noktası ve ana çatışması Elif üzerine kurulmuştu çünkü. Senaryo eksen değiştirecek bu şimdiden çok belli. Filizin son kararı yön degiştirme hakkında fikir veriyor.
Ömeri depresyondan yeni bir kadının ona karşı hissettigi bir aşk çıkaracaktır. Zaman atlaması da zaten Ömerin Elifi biraz olsun geçmişte bırakması için yapılacak.
34. bölümde falcı kadın kavuşacaksınız ama daha degil demişti Filiz ve Yılmaza. Bu yüzden ikinci sezonda neler izleyecegimizi tahmin etmek zor degil.
Sevgili Forever_Bim
Sevindiğine bende sevindim. Senin düşüncelerine bende her zaman değer veririm bilirsin.
I.A. annemin dizisi ve çok sevdiğim bir arkadaşımın (ki bu kişi bir Özge Borak hayranıdır) tavsiyesi üzerine izliyorum.
I.A.'nın uzatılmaya karar verilmesi, Acı Hayat adlı filmin senaryosu ile başlayan konunun çekemeyeceği bir durum yarattı. Bunu aşmak için zaman atlaması yapmaları normal bir fikir. Stormy'nin dediği gibi Filiz'in İtalya'ya gitmesi de mantıklı.
Bu günlerde dizilerde Falcı Kadın salgını var. Gümüş'te ve I.A.'da olacakları söyleyerek seyirciye ip ucu verdiler. İşimiz fallara kaldı.
Eski konular ölümlerle o derece budandı ki senaristlerin yeni konular üretmesi gerek yoksa I.A.'da BİM benzeri aynı yavan ve olaysız konular etrafında dönerek insanları sinir edecektir. Ama şu farkla BİM felaketi izleyicinin gözünü açtı. Konu saçmalayınca reytingler hemen düşüyor artık. Ne çıkarılan asparagas haberler nede başka şey etkiliyor halkı. Senaristler diziyi sadece Filiz ve Yılmaz aşkına endekslerse dizi kan kaybetmeye devam eder.
Tuba Büyüküstün bence çok güzel bir kadın. Onu gerçekten çok güzel buluyorum. Ama rol konusunda çok zayıf kalıyor. Oyuncu olarak diğer sanatçıların arasında fazla fark edilmiyordu. Ama baş rolde daha çok göze batıyor. Bülent İnal iyi bir oyuncu onun karşısında Filiz'in rol eksikliği daha çok hissediliyor. Sinan Tuzcu ise Harika Ömer karakterinde çok başarılı. Elif karakteri ile başrolü oynayan Özge Borak'ın sahneleri son iki bölümdür biraz çok herhalde öldürecekleri için. Yoksa Özge Borak'ın sahnelerini kırpa kırpa kuşa çevirmişler.
Dizide Elif ve Filiz sonra Yılmaz ile Ömer bir denge kuruyorlardı. Elif'in ölümü senaryonun tüm iç dinamiklerini bozdu. Az Eğitimli, fakir, duygusal, hassas, avam ve namus kriterleri önde yetiştirilmiş Elif, Zengin, pragmatik, dediğim dedik, yurt dışında okumuş, evlilik dışı ilişkiyi normal gören Filiz.
Kuzenim Billur Kalkavan'ı anne olarak nasıl kabul ediyorsun dedğinde bence rolüne uymuş dedim. Gerçekten de uyduğunu düşünüyorum
Bu kadar eleştiriden sonra bana kızan çok I.A. fanı olacak diye düşünüyorum.
karcicegim
02-07-06, 21:41
"Açılır,açılır gözleri gülümün
İçinde yeşil çam ağaçları
Uyanışların en tazeleri
Odamızdan geçer gülüm seninle
Feriğim,fidanım,feryadım
Hey benim zizil parmak,memleket gözlüm
Geceler hep peşimden koşar
Göğsüme takıp,yönümü bulduğum
Kalp verdin,onur verdin
Yetmez mi deli fişeğim?
Feriğim,fidanım,feryadım
Hey benim zizil parmak,memleket gözlüm"
Merhabalar canım arkadaşlarım,
Sonunda döndüm. Fena sayılmam. Hastalığı atlattım gibi bişey. Tedavim ediyor. Ama sizleri çok özlemişim. Biricik dizimizin son bölümünü izledim. Gerçekten sezon finaline yakışır bir bölüm olmuş.
Erol Beyin ölümü çok üzdü. Ama Yılmaz ve Elifin konuşma sahnesi gerçekten içimi parçaladı. Bölüm yorumumu uzun uzun yapacam ama ilk forumu bir inceleyim neler var. Bayağı bir değişmiş forumumuz.
Hepinizi çok öpüyorum. Kendinize iyi bakın.
Arkadaslar,
Reytinglerin düsüste olmasi diziden kaynaklanmiyor.Yaz aylarinda genel izleyici oraninda yasanan düsüs en cok izlenen programin bile 7,00 reyting almasina sebep oluyor.Yani son 3 haftadir yasanan düsüs gayet normal.Zaten share de fazla bir azalma yok.Reytinglerin düsüste oldugunu düsünenler icin yazayim dedim :)
Karçiceğim geçmiş olsun. Kendine iyi bak.
Ben sezon finalinde en çok
1. Elif ile annesi
2. Yılmaz ile Elif
3. en en çok ta Ömer ile Elif'in sahnesiniden hoşlandım.
Ömer'in ağlaması çok gerçekçiydi. Beni çok üzdü.
forever_bim
02-07-06, 21:50
"Açılır,açılır gözleri gülümün
İçinde yeşil çam ağaçları
Uyanışların en tazeleri
Odamızdan geçer gülüm seninle
Feriğim,fidanım,feryadım
Hey benim zizil parmak,memleket gözlüm
Geceler hep peşimden koşar
Göğsüme takıp,yönümü bulduğum
Kalp verdin,onur verdin
Yetmez mi deli fişeğim?
Feriğim,fidanım,feryadım
Hey benim zizil parmak,memleket gözlüm"
Merhabalar canım arkadaşlarım,
Sonunda döndüm. Fena sayılmam. Hastalığı atlattım gibi bişey. Tedavim ediyor. Ama sizleri çok özlemişim. Biricik dizimizin son bölümünü izledim. Gerçekten sezon finaline yakışır bir bölüm olmuş.
Erol Beyin ölümü çok üzdü. Ama Yılmaz ve Elifin konuşma sahnesi gerçekten içimi parçaladı. Bölüm yorumumu uzun uzun yapacam ama ilk forumu bir inceleyim neler var. Bayağı bir değişmiş forumumuz.
Hepinizi çok öpüyorum. Kendinize iyi bakın.