Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 3
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Hopppaaaallllaaaaa, yapma be tubicim. Hic olurmu, bolumu izlemeden ayni olaylar diye izlenmez olurmu ? :) Guldurdun beni tubi, Allahta seni guldursun !
Yalniz suna eminimki son bolume tam olarak izlediginde fikirlerin buyuk olcude degisecek. Filiz isteseydi ikna edebilirdi diyorsun. Filiz onlari ikna etmek istemedigi icinmi onlarla INSANca konusmaya calisti? Ikna olmamakta direnin 3 gozu donmus INSAN (2si kesin 1i supheli) var karsisinda. Ne yapsaydi yani, onlar gibi bagirip cagirsamiydi? Bumu INSANlik ? Bumu incelik? Bumu nezaket?
Tamam Sevgili Kurdoğlu muhakkak ki ya D Max de ya kanal D de ya da Euro D'de rastlarım. O zaman da daha dikkatli izler senin açından bakarak yorumumu yaparım.. Ama kendi açımdan da yorumlarımı yaparım haberin olsun.
aslında buda bir önyargı yada sabit görüşlülük olmuyomu????az önce ilk bölümleri izledim büyük bir zevkle..ewet belki donuk donuk kare kare izledim ama yinede büyük bir mutlulukla büyük bir özlemle izledim...kesinlikle o bölümlerden aldıgımım tadı suanda alamadıgımı bir kez daha anladım...izlerken zevk aldıgım sadece elif yılmaz aşkı değilmiş bütün bölümler bütün karekterleriyle zevk veriyomuş bunuda anladım....yılmazın elife nasıl baktıgını onu nasıl sevdiğini görünce filize karşı hissetiğinin öyle büyük hisler olmadıgı o kadar açıkki.ewet yılmaz filizi seviyo yada onu delicesine seven kadına karşılık verdi ama bu hiçbir zaman elife olan duyguları gibi olamadı maalesef...o aşk o kadar güzel o kadar saftıki yine söylüyorum yazık oldu..neyse konuyu yine fazla dagıttım asıl anlatmak istedigim elifin soğuk ve para lüks düşkünü biri olmadıgıdır..o kadar içtenki elif o zamanlar gülünce güzünde güller açıyo..yılmaza kızıyo delicesine özlüyo ağlıyo o muhteşem gülüşüyle gülümsüyoo ama bunların hiçbir karesinde soğuk değil..o kadar içten o kadar sıcakki onu neden bu kadar sevdigimin ispatı gibi..sevdigi adamı severken kızarken ona sarılırken dans ederken hiçte soğuk değil....sonra araya bir başkası giriyor...ömer....ona çok güzel pahalı bir elbise gönderi elif kibarca geri gönderiyo(lüks bir mekanda yemek yemeğide elinin tersiyle itiyo)...bu sırada annesi heyecanlı demek koskoca şirketin sahibi kızımla ilgileniyo..elifin tepkisi anne pes ben yılmazı seviyorum onunla evleneceğim oluyo..ömer için ve onun büyük serveti için hiçte heyecanlnmıyo...istediği şey para lüks değil elifin...sizi yanıltan o büyük alışveriş merkezlerinde vitrinlere hayran hayran bakan elifse unutmayınki elif gazi mahallesi gibi küçük bir yerin insanı orda insanlar mahalle pazarlarından giyinirler...öyle çok şık hergün çeşit çeşit giyinecek kıyafetleri yoktur ve yaşamları çok kısıtlıdır...böyle bir yerde yaşan insanları ışıklı vitrinler heyecanlandırır bilmedikleri bir dünya merak uyandırır....o küçük mahalleden biraz çıkmak öyle bir alışveri merkezinde dolaşmak biraz nefes almasına kendini iyi hissetmesine yardımcı olur.aslında hiçbir zaman o gördügü güzel şeyleri alamayacagını bilir ama bu bakamayacagı yada begenemeyecegi anlamına gelmez....elif ömerle evlendi ewet ama parası için yada ona sağladıkları için değil onunla yakın oldu ve ömeri gördü ne kadar iyi biri oldugunu anladı...aslında bu kazaya sevinmeliyim bu sayede gerçek ömeri tanıdım gibi birşey söylemişti ömerle evlenmesinin nedeni budur....
elif ne soğuk nede para düşkünü biri değildirrrrr lütfen biraz insaf
Tamam Sevgili Kurdoğlu muhakkak ki ya D Max de ya kanal D de ya da Euro D'de rastlarım. O zaman da daha dikkatli izler senin açından bakarak yorumumu yaparım.. Ama kendi açımdan da yorumlarımı yaparım haberin olsun.
Hayir tubi benim acimdan yorum yapma lutfen, son bolumu izle ve sadece kendi acindan yorum yap. Ben onu bekliyorum senden, yoksa kendi acimi ben cok iyi biliyorum :) Ozellikle Filizcigimizin hal, tavir ve davranislarini ailesinin diger mensuplariyla kiyasla. Olcun INSANlik olsun arkadasim !
sevgili sezinti evet bu dikkatimden kaçmıştı. Teşekkür ederim. Bu durumda şirketin sahibi aslında hissedar olamayan birisini kovuyor. Bu durumda da bir gariplik söz konusu olamaz...
sevgili kurdoğlu tamam arkadaşım 3-5 açıdan bakarak yorum yapıcam. Nasıl olsa empati yeteneğimi geliştirdim ona göre yorumlarımı yazarım.
sevgili forever bim bence sen ömer e uyma aramızdan ayrı kalma. Yoksa aynısını bende yaparım bak. sizin için geri döndüm hadi ama.....
.......
elif ne soğuk nede para düşkünü biri değildirrrrr lütfen biraz insaf
Sevgili si_nice bunu anladik anlamasina da son bolumde Elif'in soyle bir sozu oldu; Eger simdi yine ayni durumda olsam SENI KAYBETMEYI ASLA GOZE ALMAZDIM ! Bu soz bir pismanligin, bir hatanin, bir yakarisin itirafidir arkadasim. Elif bile yaptigi hatanin farkina coktan varip Yilmazdan af diledi. Son bolumu tekrar izlemeni tavsiye ediyorum, ozellikle Yilmaz-Elif sahnesini cok iyi izle arkadasim.
:) aslında argo kullanmayı sevmem ama.hep filizi şuçluyolar...birazda ailesine bakınsınlar..artık kıza takmadıkları kulp kalmadı..elif acıların kadını bergen oldu:) filizde kötü kalpli cadı oldu çıktı:)
Haklisin sidal, Filize haddinden fazla yukleniyorlar. Biz meseleyi aydinlatinca da Filizi koruyorsunuz diyorlar, cok yanlis hakikaten. Neyse biz meseleye geri donelim.
Tamam tubi sen seyret ben yorumlarini bekliyorum.
Not-1: Ben aranizdan sivisiyorum arkadaslar, dersleri cok astim, kendimi asili gormemek icin cikmam gerekiyor. Sakin olun ve sakin ha sakin derinlere dalip bogulmayin ;)
Not-2: O sahneleri de defalarca izledim sevgili barbiee, hic kuskun olmasin arkadasim ;) Inanilmaz derecede keyif almamin baslica sebeplerinden biri de o sahnelerdir !
Sevgilerimle.
Sevgili si_nice bunu anladik anlamasina da son bolumde Elif'in soyle bir sozu oldu; Eger simdi yine ayni durumda olsam SENI KAYBETMEYI ASLA GOZE ALMAZDIM ! Bu soz bir pismanligin, bir hatanin, bir yakarisin itirafidir arkadasim. Elif bile yaptigi hatanin farkina coktan varip Yilmazdan af diledi. Son bolumu tekrar izlemeni tavsiye ediyorum, ozellikle Yilmaz-Elif sahnesini cok iyi izle arkadasim.
o sahnenin eklenmesini isteyen bendim kurdoğlu ve emin olki defalarca izledim..ama ben yorumumda elif hatasızdır demedim soğuk ve para düşkünü değildir dedim..elbetteki hataları var gözleri fazla kamaşmıştı ve işini kaybetmemek için kendisine uzanan eli tutmadı bunlar aynı şeyler değil..hem belkide o an sadece bir patlamaydı çünkü elif yılmazın her istedigini yerine getiriyodu ama bu defa işi fazlaca abarttı elifi iyi yada kötü bir seçim yapmak zorunda bıraktıı...he bide eğer konu itiraflardan açıldıysa yılmazında ona çok acı çektirdim gözünü korkuttum bana karsı rahat olamadı dediğini hatırlatırım
zaten bu dizide Ömer ve Filiz kardeşlerden en çok haksızlığa uğrayan, baskı altında olan Filiz'dir. Tmm başında evliliğinde Ömer'e de karşı çıktılar (ee dediginiz gibi durum daha farklıydı ama..) ama sonrasında kabullendiler ya da kumar olayından sonra bile Ömer'e kızsalar bile gene Filiz'e karşı oldukları gibi olmadılar onun yerine birleşip durumu toparlamaya çalıştılar.
ama son bolumdeki Ömer'in Filiz'E olan desteğini de yok saymak olmaz.umarım gelecek bolumlerde senaristler bizi şaşırtır da belki Filiz'in mutluluğu için hayatında Yılmaz'ın da olması gerektiği gerçegini goren bir Ömer karşılar bizi:img-nyam:
NOT.onceden sordum ama cevap alamadım yeni sezon eylulun kacı oluyor??
si_nice senin bütün sözlerine katiliyorum bence Elifin Ömerle evlenmesinde Annesinin de cok büyük payi var cünkü ilk bölümlerini hatirlarsaniz Annesi gecinemesiniz pararsis sadet olmaz falan diyordu ya Elif de neyapsin bide üstüne Yilmazin Elife vurmasi,kiskanmasi falan ,yani ben Elifi anliyorum bide Yilmaz tam Ömerin Elife yakinlik gösterdigi zamanlar Elifi red etmisti seni istemiyorum demisti yani elifde neyapsin onunda bir gururu var.aslinda ikisinde de suc var .ama yilmazin sucunu kabüllenmesi iyi bisey hem saaten Elif yilmazla ayrildiktan sonra da sevdi.
hatirlarsaniz ilk Bölümde o hastane yataginda ikisi birbirine sarilmis "sensiz yasayamam" demistiler Elif simdi ölürse (insallah ölmez ) dedigini tutmus oldu...:img-grin2
Evet bende annesinin cok büyük payı olduğuna katılıyorum kızının iyi bi hayat sürdürmesini istiyodu Yılmaz la evlenceği zaman gecinemezsiniz diyodu fakir diye Yılmazıda hic sevmiyodu Yılmaza araba carptığında oturmus rahat rahat kahvaltı ediyodu,Nalan ablam nerde diye sordu Yılmaza araba carpmıs hastaneye gitti ablan dedi rahat rahat.ama ömer bacağından vurulduğu gün nası telaslıydı öyle noldu iyimi fln diye
herkese slm!!!bu dizinin bi fanatiği olarak son bölüme yorum yazayım dedim.yaa son bölüm gerçekten çok güzeldi. Filiz'in babasıyla son defa konuştuğu ve ona Yılmaz'la evlenmeyeceğine dair söz verdiği sahnede annemle açtık muslukları hıçkıra hıçkıra ağladık.Filiz gerçekten çok zor bi durumda kaldı.yazık kıza ya öle söz verdirilir mi?Elifle Yılmaz'ın konuşması da çok dokunaklıydı.bu arada bnm de adım filiz :)
ya geçen hafta burası yıkılıyodu acaba ne olacak diye....keşke ara vermeselerdi cuma akşamları çok boş geçecek...aklımda kalan tek bir sahne için bekliyorum yeni bölümü karısını ameliyathanenin önünde öylece bekleyen ömer için kader bakalım nasıl bir oyun oynayacak(yada senaristler:))
ya bence elif'in gitmesiyle diziden de çook şeyler gider. yani ben filiz&yılmaz diyorum ama elif giderse filiz&yılmaz çiftinin de zavallı ömer'in de tadı kalmaz diye düşünüyorum.
ama sezon finalinde öldürmediler belki yaşatmaya karar verirler=))
karcicegim
06-07-06, 14:26
"Canım dizim sezon finalini yaptı."
Gerçekten çok güzel bir bölüm izledim. Duygu yüklü sahnelerle.
Yılmazın Canana hanımı kurtacağı belliydi zaten. Ve Meral hanımda sonunda hapishane yolunu tuttu. Salihlerin evinde Yılmaz gerçekten annesi Mualla hanıma lafları mükemmel koydu. Mualla hanımda hatasını anlayıp Yılmazdan özür diledi.
Erol Bey Elifin yanına gittiğinde bebeğe aldığı hediye çok hoştu ve yüz ifadesinden öleceğini biliyormuş gibi bir ifade vardı.
Yılmaz ve Aynalı Kemal Beyin izinden gideceklerini belli ettiler. Kemal Bey ne kadar büyük bir insanmış. İnsanlara yardım etmek gerçekten çok güzel bir duyguymuş. Mükemmel ifade ettiler.
Filizinde gelinliği çok güzeldi çok hoşuma gitti.
Filiz ve Yılmaz ev bakmaya gittiklerinde Filizin Elifin çok hasta olduğunu ve ona evlendiğimizi söylemek istiyorum demesi güzeldi. Yılmaz orda hayale dalıp eski günleri hatırladığında çok üzüldüm. Ne hayaller kurmuştu şimdi ne oldu. Filiz odaya gelip Yılmazı dalgın bir şekilde görünce eskileri hatırladığını anladı bence bir şekilde tepki vermedi çok takdir ettim kendisini burda.
Elifim ne kadar Filizci olsamda. Filiz hastaneye gidip Yılmazla evleneceğini söylediğinde ne kadar üzülmüş olsada gururlu bir şekilde davranıp üzüldüğünü belli etmemeye çalışması çok güzeldi. Filiz gittiğinde Elifin gözünden akan bir damla yaş gerçekten perişan etti beni.
Yılmaz Filizle tanıştıktan sonra ne kadar değiştiğini itiraf etti. Elifle beraberken onu kısıtladığını ve Elifin kendisine açılmasını önlediğini belirtti. Bunu konuyu Filizle paylaşması çok güzeldi. Filizinde bu konuyu olgunlukla karşılaması nazikçeydi.
Ömer Filize karşı çok ön yargılı davranıyor. Sonuçta kendisi de kimseden izin almadan evlenmişti. Tamam belki haklı olabilir ama sonuçta Filizin Yılmazı ne kadar çok sevdiği belli. Bu kadar katı yürekli olmaması gerekir. Daha Erol Bey falanda kimse Filizi doğru dürüst dinlemeden ön yargılı davranıp evlilik kararına karşı çıkıyorlar. Belki Filizi doğru bir şekilde dinleselerdi Erol Beyde ölmezdi.
Erol Bey ölümüne çok üzüldüm ama Filizimde ne yapsın mecbur babasına söz verecekti.
Yılmaz Elifin yanına gittiği zaman ki sahne çok güzeldi. İnsanlar nerden nereye gelebiliyorlarmış. Elif Yılmaz içeriye girmeden eline bir ayna alıp kendisine bakması ve Yılmaza güzel olmaya çalışması canımı gerçekten acıttı. Yılmazı hala ne kadar çok sevdiği belliydi ve geçmişte ne kadar hatalar yaptıkları belliydi ikiside birbirinin yüzüne bakamadı ilk başta. Yılmazın ilk aşkımı nasıl unutabilirim Elifin seni asla kaybetmeyi göze almazdım gerçekten çok can acıtı sözlerdi. Zamana bakıp sevdiğimiz insan için neler yaptığımız ne hatalar işlediğimiz. Bu bölümde çok güzel herşeyi işlemişlerdi.
Filizin bana göre Yılmaza doğruyu söylemesi gerekiyordu. Babasına söz verdiğini ama yapmadı. Filize bu yüzden çok kızdım. Bakalım dizimiz 2-2,5 ay sonra nasıl bir dönüş yapacak. Beklemek zorundayız. İşallah Yılmaz ve Filiz evlenir.
Ancak yorum yapmaya imkan buldum. Kusura bakmayın.
karcicegim
06-07-06, 14:41
Ya arkadaşlar dizimizin tekrarı dmax tv de yayınlanıyormuş. İnternette okudum. Acaba hangi saatlerde yayınlıyorlar biliyor musunuz? İlk bölümlerini izlemek istiyorum tekrardan. Ayrıca denize haber verirsek upload eder bize belki. Teşekkürler cemorata. Sağol
Babasının öldüğüne çok üzüldüm ama söz verdiği için sevindim artık evlenemezler heralde yoksa babasının kemikleri sızlar dimi arkadaşlar???? Ancak babası filizin rüyasına girip "Kızım izin veriyorum evlenebilirsiiiin"derse bu iş olur:img-grin2 Canım Elif de ölürse dizi başlamadan biter bence ölmezse Yılmaz tekrar Elifle olsun tabi çocuk var işin içinde tam bir çorba valla.
forever_bim
06-07-06, 22:35
39. bölümde yine senaryo açısından klasik ama ince bir detay vardı. Yılmaz törenden bir gece önce gelinliği görmüştü. Kimi çevrelerde bu tip olaylara batıl inanç gözüyle bakılsa da sanırım gelinliği törenden görmek şans getirmiyor.
Bu arada arkadaşlar küçük bir imza değişikliğiyle geri döndüm. İmzanın telif haklarının kime ait oldugunu sanırım imzanın stilinden herkes anlayacaktır.
Son olarak senaryo çalışmalarımız bir hayli yavaşlamış durumda. Yazın arkadaşlar yazın. Hakikaten iyi geliyor. Sevgiler.
39. bölümde yine senaryo açısından klasik ama ince bir detay vardı. Yılmaz törenden bir gece önce gelinliği görmüştü. Kimi çevrelerde bu tip olaylara batıl inanç gözüyle bakılsa da sanırım gelinliği törenden görmek şans getirmiyor.
Bu arada arkadaşlar küçük bir imza değişikliğiyle geri döndüm. İmzanın telif haklarının kime ait oldugunu sanırım imzanın stilinden herkes anlayacaktır.
Son olarak senaryo çalışmalarımız bir hayli yavaşlamış durumda. Yazın arkadaşlar yazın. Hakikaten iyi geliyor. Sevgiler.
ewt forever_bim bn bu ayrıntıyı görmemiştim ama umarım yeni sezonda herşey herkes açısından daha iyi olur yani elif ölmez, Ömer'le mutlu olur, yılmaz&filiz de barışır hepsi mutlu mutlu yaşarlar:img-grin2 .bu arada imza çok şık olmuş, ben de program bile yok yapamıyorum:img-sorry acaba başkalarının yaptıklarını alabiliyomuyuz??
evet arkadaşım bu ayrıntı benimde gözüme takılmıştı ama batıl bir inançtır diye üzerinde durmamıştım ama olan oldu filiz ile yılmaz ayrıldı ahhh be yılmaz ne vardı sanki gelinliğe bakmasaydın :)
bu arada imzan çok şık arkadaşım ee ne de olsa tubi farkı heryerde göze çarpıyor di mi ama :)
ewt forever_bim bn bu ayrıntıyı görmemiştim ama umarım yeni sezonda herşey herkes açısından daha iyi olur yani elif ölmez, Ömer'le mutlu olur, yılmaz&filiz de barışır hepsi mutlu mutlu yaşarlar:img-grin2 .bu arada imza çok şık olmuş, ben de program bile yok yapamıyorum:img-sorry acaba başkalarının yaptıklarını alabiliyomuyuz??
umarım yeni sezon elifi sapasağlam bir şekilde karşımızda görebiliriz.. bu arada imza konusuna gelince videolar resimler bölümünde imza va avatarlardan istediğini kullanabilirsin orda seçenek oldukça fazla
forever_bim cim imzan çok güzel olmuş bu arada ben de bi senaryoya başladım ama biraz basit oluo gibi nese artık idare etceksiniz ne de olsa ilk deneyimim:img-grin2
esoşş senin imzanda çok güzel zaten elif ile ömer in olduğu her imza resim avatar bence harika :)
buarada senaryonu da bir an önce eklede okuyalım sabırsızlanıyorum :)
forever_bim
07-07-06, 12:43
Son bölümle ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Elif eğer bu bölümden hemen sonra ölürse çok yazık olacak en azından bir yıl evli kaldığı adamla veda konuşması bile yapamadı sadece son kez elini tutabildi. Hakikaten kötü bir durum.
arayanlara yeni sezonda hiç olmayacak dediklerine göre vedalaşmadan öldürülecek ,bir de eğer vedalaşabilseydi ne derdiki
seni hak ettiğin gibi sevemediğim bunun için ve seni küçücük bir bebekle yalnız başına bıraktığım için özür dilerim gibi bir şey mi söyler
dizinin sezon finali yaptıgını bu aksam daha iyi anladım. gunlerden cuma saat 10:00 ama tv de ihlamur yook:img-sorry
simdi tartısıcak ya da yorumlicak bolum de yook. 2 ay sonra :sad53:
neyse her mesajımdan sonra dediim gibi umarım yeni sezonda hersey herkesi mutlu edicek cinsten olur. yani elif ölmez, herkes kavusur mutlu mutlu yasarlar:img-grin2
Avşar yapım yeni sezonda olmayacak dediler ama belki de Elif'in ölmeden önce son bir kez karesi çekilmiş, Ömer'le, annesi babası ve Nalan'la konuşmalarını görüntülemişlerdir. Yok şayet öyle bir şey olmadıysa yazık ne denmeli ki.....
Elif'i zamanla unutturmaya çalışacaklar o zaman da...
beyazyagmur
08-07-06, 10:42
Ne yazıkki bende yeni sezonda elifi hiç göremeyeceğimizi düşünüyorum..Elif ameliyattan çıkamıcak..Zaten ömerler son kez öle bi el ele tutuş ve ayrılışları vardıki..Bunun son veda olduğu çok belliydi...Özge borak'sız bi ıhlamurlar altında olmayacağını en başından beri vurgulayan biri olarak onun yokluğunda hiçbişeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum..Onun berraklığı güçlü oyunculuğu ve izlenilesi yanı olmadan olmayacak...
Eski günleri çok özlicem ben kendi adıma...Ve yeni sezon da ıhlamurlar altındayı izlemicem..
Ne yazıkki bende yeni sezonda elifi hiç göremeyeceğimizi düşünüyorum..Elif ameliyattan çıkamıcak..Zaten ömerler son kez öle bi el ele tutuş ve ayrılışları vardıki..Bunun son veda olduğu çok belliydi...Özge borak'sız bi ıhlamurlar altında olmayacağını en başından beri vurgulayan biri olarak onun yokluğunda hiçbişeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum..Onun berraklığı güçlü oyunculuğu ve izlenilesi yanı olmadan olmayacak...
Eski günleri çok özlicem ben kendi adıma...Ve yeni sezon da ıhlamurlar altındayı izlemicem..
evet sevgili beyazyağmur dediklerine aynen katılıyorum yeni sezonda onun gibi bir oyuncu olmadan ıhlamurlar altında nasıl devam eder bilmiyorum bende kendi adıma özge borak sız bir ı.a yı izlemeyi düşünmüyorum ve böyle düşünen pek çok kişide var bakalım yeni sezon neler olacak..
karcicegim
08-07-06, 10:55
Biricik arkadaşlarım neden öyle düşünüyorsunuz, tam belli değil ki özge borak'ın diziden çıktığı. Belli olmaz avşar yapım bu. Hemen üzüntüye kapılmıyalım. Benim gönlümden özge borak diziye devam edecek gibi geliyor. Ne kadar Filizci olsamda Özge Boraksız Bir I.A. düşünemiyorum.
Biricik arkadaşlarım neden öyle düşünüyorsunuz, tam belli değil ki özge borak'ın diziden çıktığı. Belli olmaz avşar yapım bu. Hemen üzüntüye kapılmıyalım. Benim gönlümden özge borak diziye devam edecek gibi geliyor. Ne kadar Filizci olsamda Özge Boraksız Bir I.A. düşünemiyorum.
canım benim bende hep keşke diyorum keşke özge borak diziye devam etse ama bize telefonda öyle söylemediler ama yinede içimde bir umut var inşallah özge borak ayrılmaz diziden
karçiçeğim canım benim hoşgeldin iyisin di mi tatlım??
Ben de Özge Borak olmadan düşünemiyorum Ihlamurlar Altında. Belki de seyirciyi kandırıyorlardır diye düşünmekteyim hala. Sürpriz bir şekilde Elif dizide olabilir.... Neden olmasın ki ?
forever_bim
08-07-06, 12:18
Sevgili Beyazyagmur
Bildigin gibi senaryoda ne Elif ne de Ömer gün yüzü görmediler. Senaryolar bölümünde Elif ve de Ömer için birşeyler yazdık okursan seviniriz. Hoşuna gidecegine inanıyorum. Sevgiler...
ihlamurlarfanatigi
08-07-06, 13:27
arkadaslar herkesin icinde kücük bi umut var daha belki özge borak diziden ayrilmaz diye....ama üzgünümki bosuna ümit ediyorsunuz...benim bi arkadasim tatile gitmis ve orda özge boraki görmüs konusmuslar ve kesin ayrilacagini söylemis...setde kimseyle problemi olmadigini kendi istegile ayrildigini söylemis, bunlari zaten biliyorduk...arkadasim resimde cekilmis banada göndercek bende buraya eklerim....haber verim dedim...!!!
Not: ama yinede allahdan ümit kesilmez...
Not2: Arkadasar özge borak avsa adasinda tatil yapiyor ve cocuklugundan beri her yaz oraya gidermis tatil icin...özge boraki görmek isteyenler avsa adasina gitsin :img-grin2
evanescencefreak
09-07-06, 00:01
Elif'in diziden cikacagini bence gosterdiler zaten. 2 bolumdur Elif suna buna soz verdiriyor Kizim'a iyi bakin diye.
Sezon finalindede Yilmaz'la son konusmaydi.
Onlarin sahnelerini gosterdiler ve o an Yilmaz-Elif defterinin kapandiginida belirttiler bence.
Dizi artik Yilmaz-Elif askini degil, Filiz-Yilmaz askiyla ilgileniyor.
Ama Filiz'in babasinin olumu baya aniden oldu.
Ben o gun cok uzuldum dizi bakarken. Bir saat once daha Nazli-Nikoya uzulurken, bir saat sonra boyle birsey olacagini kim bilebilirdiki?
Hala bir burukluk var icimde. Gelecek sezon'u merakla bekliyorum!
Sevgili arkadaslar benim dusuncem ise su yonde yani ben kimseyi ne aradim ne gordum sadece sizin yazdiklarinizi okuyunca aklima gelenleri yazmadan edemedim,bence Ozge Borak biyere gitmiyor,bu konusmalari sadece bizleri merak ettirmek icin soyluyorlar yani bi arkadasimiz dedigi gibi bize supriz hazirliyor olabilirler ve bir supriz olacaksa tabi ki kime sorsaniz gitcek diyecek.Belki de su yazdiklarim yani dusuncelerim gitmesini istemedigim icindir bilemiyorum ama hislerime guvenirim,hislerim gitmez diyor mantigim da tabi ki,cunki bir cogumuzun dedigi gibi Elif giderse ihlamurlar altinda biter,konusu iyice dagilir AMA soyle bisey de var hani belki Ozge Borak gidecektir ama Elif rolu olmuyecek bi baskasi o rolu devam ettirebilir konunun dagilmamasi acisindan ama Ozge Borakin oldugu gibi olmaz yinede nekadar FILIZci olsam da Ozge Borakin da Elif rolunu devam ettirmesini isterim o cok iyi bir oyuncu.Insallah ayrilmaz ve hem kendisini sevenleri uzmez hem de biz diziyi sevenleri bir onsuz bir I.A dusunemiyoruz.
Sevgilerimle!!!:img-kiss:
bnce özge borak diziden ayrılacak ama umarım ayrılmaz. elif dizideki 4 ana karakterden biri, onun cıkması diziden de birseylerin eksilmesi olur. bn FİLİZ&YILMAZcıyım ama elif'i ömer icin cocugu icin ve aslinda dizinin tamamı icin coook onmli goruyorum.
Yine soyluyorum bve hep soylicegim
bu dizinin eski tadi kalmadi
bu foruma her gun girerdim ve ihlamurlar altinda hakinda ayzardi
dizi bi kac aydir okadar sacma olduki artik canim yazmak bile istemiyor
senaristlermi yonetmenlermi degisti bilmiyorum ama
eski ihlamurlar altinda degil artik
elif ve yilmaz askiydi ! soz vermis asklaraydi
ben diziyi artik pek izlemiyorum cunki konusu dagildi ve sacmaladilar
artik eskisi gibi HAYYYYYYYYYYYYY duyunca tuglerim diken diken olmuyor
ELIF VE YILMAZ
merhaba arkadaslarr elif aramizdan ayrilacagini duydum cok uzuldum cunki cok iyi,guzel,hos,icineyse disi o olan bir karakter canlandiriyorr cok guzel ama ben eminim ki diziye devam bakacamm busuru arkadaslarimiz varr ozge gidiyor diye bakmicani soyleyen ama inanmiyorumm kesinlikle bakacaklardirr/ Cunki ozge daha olmedi belki senaryo degise bilir.belki gitmez heran hersey olabilir. herkez bu dizinin baslamasini bekliyorr hecanla cunki cok hecanli bir yerde bitti hem yilmaz la filiz ayriliyor hem elif olecek mi olmucek mi belli degill.umarim gitmezz ama ben bu diziye filiz yani tuba buyukustun oynuyor diye bakiyorum en cok ilgilendiren beni tuba buyukustun.Cok harika ve guzel bir kizz..
byee....:img-grin2
ben bu dizideki bütün karakterlere özellikle elif--ömer
filiz--yılmaz' a bayılıyorum...elif affedilemez hatalar yaptı ama şunun için diyorum elif'te yılmazda gerçek aşkı şimdi buldular ama henüz farkında değiller...elif'inde diziden ayrılacağını düşünemem olmaz böyle bişey herkes yerinde kalsın.. dört önemli karakterin bu diziden ayrılması söz konusu olamaz bence...ama senaristlerede belli olmaz tabiki...ben böyel düşünüyorum.
Buraya bunları yazacağım hiç aklıma gelmezdi...
Daha önceleri iki diziden çok daha fazla diziyi takip ederdim aslında ama bu sezon yalnızca Hırsız Polis ve Ihlamurlar Altındayı izledim her ikisinde de büyük keyif alarak...
Ne yazık ki Ihlamurlar Altında beni büyük hayal kırıklığına uğrattı...
Bilmiyorum siz ne dersiniz ama ben cidden artık Yılmaz ve Filizin evlenmesini bekliyordum ve istiyordum! Dizinin ikinci sezonu için onların illa ki ayrılması mı gerekiyordu? Ben bunu cidden hazmedemiyorum... İzlerken gerçekten sadece öylece bakakaldım ekrana... ve ne yazık ki orijinallikten eser göremedim senaryoda... Filizin ailesinin Yılmazı öğrenmelerinden itibaren devamının nasıl geleceği çok belliydi zaten... klişelere uygun şekilde baba ölür, kız bundan kendini sorumlu tutar, ölmeden önce ona söz verir, ve sözünü yerine getirirken sevdiğinden ayrılırken yani, ona gerçeği açıklamaz, onun biraz acı çekeceğini sonra kendisini unutacağını ve mutlu olmayı becereceğini düşünerek kendini avutur!!!
bu mudur yani?
gerçekten çok çok üzüldüm dizinin sezon finalinin bu şekilde olmasına...
Ve kararlıyım, Ihlamurlar Altında'yı artık izlemeyeceğim...
Senaristlere tek sözüm şu olacak:
Filiz-Yılmaz aşkına yazık etmeyi çok güzel başardınız! Umarım Elif'i de kadrodan çıkartarak bu başarınızı perçinlersiniz... Beni böylesi güzel bir diziden vazgeçirdiğiniz için çok teşekkür ederim...
ben ikinci sezonda filiz&yılmaz evlenir diyorum.
arkadaşlar dün temizlikten dolayı yazamadım dün avşar yapımı tekrar aradım Özge BORAK için ve kendisinin evleneceğini bu yüzden tiyatroyu ve diziyi bıraktığını söylediler ..40.bölümde ölüm sahneleri olacakmış ama Ömer'in durumu belli değil senaryo daha yazılmamış bakalım yeni sevgili falan bulacaklar mı ömer'e
arkadaşlar dün temizlikten dolayı yazamadım dün avşar yapımı tekrar aradım Özge BORAK için ve kendisinin evleneceğini bu yüzden tiyatroyu ve diziyi bıraktığını söylediler ..40.bölümde ölüm sahneleri olacakmış ama Ömer'in durumu belli değil senaryo daha yazılmamış bakalım yeni sevgili falan bulacaklar mı ömer'e
barbiee o konu belli olmasa da senaryolarda ömer sahnelerini bekliyoruz senden. zaten yarın son gunum. hepinize veda etcem:icon_cry:
forever_bim
15-07-06, 10:56
Haberi bizlerle paylaştıgın için teşekkürler Sevgili Barbiee.
Diziye gelince Ömere yeni bir partner bulacakları neredeyse kesin bunun bence iki sebebi var. Birincisi dizide Elifin ve diger oyuncuların çıkışı ile oluşacak boşlugu kapatmak istemeleri. İkincisi ise Ömer aşk adamı. Yeniden aşık oluşunu izlemek keyifli olacaktır.
evleneceği için diziyi ve o kadar sene eğitimini aldığı tiyatroyu bırakması bence çok saçma,eğer gerçekten sebep buysa hiç profesyonel değilmiş
bana saçma ve mantıksız gelmesine rağmen kendi düşüncesi böyleyse bir şey diyemem,allah yolunu açık etsin mutlu olsun ama sonradan pişman olmasın :img-sorry
forever_bim
15-07-06, 20:42
evleneceği için diziyi ve o kadar sene eğitimini aldığı tiyatroyu bırakması bence çok saçma,eğer gerçekten sebep buysa hiç profesyonel değilmiş
bana saçma ve mantıksız gelmesine rağmen kendi düşüncesi böyleyse bir şey diyemem,allah yolunu açık etsin mutlu olsun ama sonradan pişman olmasın :img-sorry
Bana da çok saçma geldi Sinem. Zaten bu kızın meslegi ne tiyatro. E şimdi onu bırakacagını sanmıyorum açıkçası.
Evlenecegi adam maco mu da tiyatro ve diziyi birakiyor?? Bencede cok sacma.. Avsar Film dedigine göre bir bildikleri vardir diyecegim ama galiba telefonda konusan kisinin fazla bilgisi yok, Özge Borak evlenecegi icin dizi ve tiytroyu birakacagini sanmam..
Belkide özge hanım diziden çıkmak için ve senaryoyu beğenemediği için böyle bir mazeret sürmüş olabilir..
Ama aileden tiyatrocu olan bir bayan olan özge hanım bana bu evlilik için dizi ve tiyatroyı bırakması beni inandıramadı.. Bence başka olaylar ve başka sebepler var... Profesyonel bir oyuncu evlilik için tiyatroyu bırakmaz.. Hadi diziyi bıraktı diyelim. Ama içindeki tiyatro aşkı bitmez bitemezde...
Ayrıca diziden ayrıldığınada üzüldüm.. Her ne kadar Yılmaz- Filizci de olsam onu dizide görmek büyük bir keyifti...
forever_bim
15-07-06, 22:18
Açıkçası yapım şirketinin açıklaması bana inandırıcı gelmedi. Kaldı ki varsayımlar üzerinden gitmek de çok anlamsız. Yapım şirketindekiler her aradıgımızda farklı seyler söylüyorlar.
Mesela Barbiee aradıgında ikinci sezon senaryosu hazır degil dediler.
Bir diger arkadasımıza Ocak ayına kadar senaryomuz hazır sürprizler var dediler.
Açıkçası yapım şirketinin açıklaması bana inandırıcı gelmedi. Kaldı ki varsayımlar üzerinden gitmek de çok anlamsız. Yapım şirketindekiler her aradıgımızda farklı seyler söylüyorlar.
Mesela Barbiee aradıgında ikinci sezon senaryosu hazır degil dediler.
Bir diger arkadasımıza Ocak ayına kadar senaryomuz hazır sürprizler var dediler.
katılıyorum forever_bim. bir arkadasa telde elif karakteri ölmeyecek sadece oyuncu degisecek demisler. bence hicbiri inandırıcı degil. özge borak sanatcı bir aileden geldigi icin evlilik yuzunden ayrılması sacma. zaten herkese de farklı seyler soyluyorlar. en iyisi yeni sezonda izleyip gormek
forever_bim
15-07-06, 22:38
katılıyorum forever_bim. bir arkadasa telde elif karakteri ölmeyecek sadece oyuncu degisecek demisler. bence hicbiri inandırıcı degil. özge borak sanatcı bir aileden geldigi icin evlilik yuzunden ayrılması sacma. zaten herkese de farklı seyler soyluyorlar. en iyisi yeni sezonda izleyip gormek
Sinan Tuzcu da evlendi. Hem de çekimler sürerken tamamlamışlardı evlilik hazırlıklarını. Adam kışın 12 saat I.A. setinde 9 saat da Ayşe Operetinde provadaydı. 3 saatlik uyku ile geçirmişti son aylarını. Yapım şirketindeki kişi daha destekli atsaymış.
Bencede bu mazeret hic inandirici degil. Benim hala ümidim var ya insallah Özge Borak ayrilmaz diziden.
Tiyatroyuda birakip evinin hanimi olucak ve bizde buna inanicaz.. Enteresan seyler donuyo Avsar Yapim'da.
Haber icin tesekkurler barbiee. Bu haber uzerine yapilan yorumlarin bir cogu komplo teoricileri bile kiskandiran tespitler seklini almis. Bir haber duydugumuz zaman inanir veya inanmayiz, ama eger haberin asil muhatabi yani Ozge Borak bir aciklama yapmamissa bu haberlere sadece inanip inanmamakla kalmamiz gerekir, mantik bunu gerektirir. Uretilen teorilerin nerelere gidebilcegini tahmin etmek hic de zor degil, burnuma fena halde kotu, son derece pis ve inanilmaz derecede igrenc kokular geliyor. Umarim bu kokular ozon tabakasindaki deligi dahada buyutmeden Ozge Borak´in kendi agzindan bir aciklama dinleriz/okuruz.
Not: Insanlarin kendi verdikleri kararlara saygi gostermesini ogrendigimiz zaman, INSAN olabilmenin en kolay kurallarindan birini ogrenmis olacagiz. (Nihat Genc)
Haber icin tesekkurler barbiee. Bu haber uzerine yapilan yorumlarin bir cogu komplo teoricileri bile kiskandiran tespitler seklini almis. Bir haber duydugumuz zaman inanir veya inanmayiz, ama eger haberin asil muhatabi yani Ozge Borak bir aciklama yapmamissa bu haberlere sadece inanip inanmamakla kalmamiz gerekir, mantik bunu gerektirir. Uretilen teorilerin nerelere gidebilcegini tahmin etmek hic de zor degil, burnuma fena halde kotu, son derece pis ve inanilmaz derecede igrenc kokular geliyor. Umarim bu kokular ozon tabakasindaki deligi dahada buyutmeden Ozge Borak´in kendi agzindan bir aciklama dinleriz/okuruz.
Not: Insanlarin kendi verdikleri kararlara saygi gostermesini ogrendigimiz zaman, INSAN olabilmenin en kolay kurallarindan birini ogrenmis olacagiz. (Nihat Genc)
Son sezonda Elif'in rolü kırpılarak kuşa döndürüldüğünü gördükten sonra Özge Borak'ın evlenmek için diziden ayrılıyor açıklamasıbana sadece saçma değil gülünç geldi. Evlenip ev hanımımı olacak mış? :img-haha: Bayan sanatçılar dizileri genelde çocuk yapmak için bırakırlar. Onun dışında sanatçılar sanat onları bırakana kadar devam ederler. Bari bir mazaret gerekiyor daha güzel bir tane bulamamışlar mı? O kadar senarist var bir tane düşünseydi. .:fighting2
Özge Borak büyük ihtimal hiç bir açıklama yapmayacaktır. Ama Ihlamurlar Altında'nın Amiral gemisi konumunda ki konu Yılmaz-Elif-Ömer hikayesi bitecek gözüküyor. Bu da büyük ihtimal dizinin konularını büyük ölçüde budanması olacak,tabii Ömer'de dizi dışı bırakılırsa bir sene boyu Yılmaz-Filiz aşkı aynı fasit dairede döner durur. Bir dargınbir barışık bizlerin aklı karma karışık olarak.
walla özge borak'ın tiyatroyuda bırakacağı bana hiç inandırıcı gelmedi neden derseniz hangi çağda yaşıyoruz ve bülent beyin o kadar geri kafalı olduğunu sanmıyorum ve oda tiyatrocu olduğu için ve tiyatro sahnesinin tozunu yuttuğu için özgê'yi tiyatrodan uzaklaştırmaz gibime geliyor bence özge ıhlamurlardan başka nedenlerden dolayı ayrıldı avşar yapımda buna kılıf uyduruyor bence
Herkes istedigini tabiki dusunebilir arkadaslar, kimisi sacma bulur, kimisi gulunc, kimiside makul ! Bir insan oyuncu ise kendi karariyla bir muddet (veya ebediyyen) icinde bulundugu camiadan uzak durmak isteyemez mi? Evlilik veya coluk cocuga karismayi arzulamak yeterli bir sebep degilmidir? Neden hemen kocasinin cagdasligi ile geri kafalilikla bir bag kurulma cabasina giriliyor? Neden herkesi kendi ideolojik dunyamizin dar kaliplarinda ezmeye calisiyoruz? Birakalim da herkes kendi kararini istedigi zaman istedigi yerde kendisi versin !
Eger komplo yorumlari yazanlar hakli cikarsa, yani Ozge Borak gercekten baska sebeplerden dolayi diziden ayrildiysa ve yine baska sebeplerden dolayi tiyatroyu birakacaksa sadece cok basit bir tahmin yapmis olup belli basli bir takim odaklardan bir kac tane alkis alinir. Yok eger Ozge Borak hakikaten soylendigi gibi evlilikten dolayi bir muddet (veya ebediyyen) camiasini terk etmisse komplo teoricileri kiskandiran yorumlari yapanlar utanacaklardir, yerin dibine gececeklerdir, rezil rusvay olacaklardir. Belki bir daha yorum bile yazamaz hale geleceklerdir. Cok buyuk bir depresyona girip, hizini alamayan vahsi batinin vahsi tazilari gibi vahsi mekanlara dalacaklardir.
Umarim Ozge Borak bir aciklama yaparda bu hayali paradoxlar icinde yuzenler rahat bir nefes alir...
Uzun bir tatilden sonra aranızda tekrar olmak çok mutluluk verici. Tüm arkadaşları burada görmek beni sevindirdi. Dizinin absüt finali ve bazı saçma sapan polemiklerden sonra formun bu bölümün ne duruma geleceğini çok merak ediyordum. Görüyorum ki birlik beraberlik devam ediyor. Gönül isterdiki bu beraberlik dizimizde de devam etseydi.
Ben şuna eminim ki Özge BORAK asla bir açıklama yapmayacak. Hepiniz Özge BORAK manyağı olduğumu bilirsiniz ama kadının bu hiç yorum yapmayan kayıtsız tavrına da hasta olduğumu söylemek istiyorum. Konuştuğumuzla kalacağımız kesin...
Hepinize saygılar , görüşmek üzere...
Herkes istedigini tabiki dusunebilir arkadaslar, kimisi sacma bulur, kimisi gulunc, kimiside makul ! Bir insan oyuncu ise kendi karariyla bir muddet (veya ebediyyen) icinde bulundugu camiadan uzak durmak isteyemez mi? Evlilik veya coluk cocuga karismayi arzulamak yeterli bir sebep degilmidir? Eger komplo yorumlari yazanlar hakli cikarsa, yani Ozge Borak gercekten baska sebeplerden dolayi diziden ayrildiysa ve yine baska sebeplerden dolayi tiyatroyu birakacaksa sadece cok basit bir tahmin yapmis olup belli basli bir takim odaklardan bir kac tane alkis alinir. Yok eger Ozge Borak hakikaten soylendigi gibi evlilikten dolayi bir muddet (veya ebediyyen) camiasini terk etmisse komplo teoricileri kiskandiran yorumlari yapanlar utanacaklardir, yerin dibine gececeklerdir, rezil rusvay olacaklardir.
Kurdoğlu sadece dizi oyuncuları için değil gerçek komplo teorileri yazabilecek biri olarak (Siyaset Bilimi ve Politika eğitim konumdur.) kimsenin alkış ya da onayını beklemiyorum.
Ama şu gerçek var ki Özge borak'ın oynadığı Elif rolü zaman içerisinde giderek küçüldü sahneleri azaldı bütün bunlardan sonra ayrılacağı havadisi en son olarak evlilik nedeniyle ayrılacağı açıkladı. Sonuçta herkesin aklına geçen yıl Bir İstanbul Masalında Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe arasında ki gerginlik neticesi dizi senaryosunun değiştirlmesini getirdi.
Bir fikirde yanılmak insanın yerin dibine girmesin gerektirmez. İnsandır beşer bazende şaşar. Ben en doğruyum diyenlerin yanılma riski her zaman daha fazladır. Senin de dediğin gibi herkes istediğini düşünür ve onu forumda belli kurallar çercevesinde açıklar. Forumlar bu amaçla oluşturulur. Zaten Forum eski Romalıların halkın yurt işlerini konuşmak üzere toplandıkları, duvarlarla çevrili geniş alanlara denirdi. Herkes birbirinin dediğini kabul edecek olursa o diyalogtan çıkar monolog olur. Bu durum aklıma diktatörlük rejimlerin hatırlattı. Tek liste ile seçime gidilir ve demokratik yoldan seçildikleri açıklanır. Eğer bu forula görüş yazmak ve fikirin yanlış çıkar ise rezili rüsva olmak olarak değerlendiriyorsan o senin seçimindir. Bence önemli olan hata yapmak değil yaptığın hatalardan ders almaktır ve başkalarıın görüşlerine de saygı duymaktır.
Saygılarımla.
forever_bim
17-07-06, 22:18
Sevgili Miniye katılıyorum. Özge Borak bence de bu konuda konuşmayacaktır.
Sevgili Trueblue forumumuz her türlü düşünceye ve de eleştiriye açıktır. Özellikle de senin her yazından yeni birşeyler yakalayan öğrenen birisi olarak mesajlarını dört gözle bekliyorum. Sevgimle.
Kurdoğlu sadece dizi oyuncuları için değil gerçek komplo teorileri yazabilecek biri olarak (Siyaset Bilimi ve Politika eğitim konumdur.) kimsenin alkış ya da onayını beklemiyorum.
Ama şu gerçek var ki Özge borak'ın oynadığı Elif rolü zaman içerisinde giderek küçüldü sahneleri azaldı bütün bunlardan sonra ayrılacağı havadisi en son olarak evlilik nedeniyle ayrılacağı açıkladı. Sonuçta herkesin aklına geçen yıl Bir İstanbul Masalında Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe arasında ki gerginlik neticesi dizi senaryosunun değiştirlmesini getirdi.
Bir fikirde yanılmak insanın yerin dibine girmesin gerektirmez. İnsandır beşer bazende şaşar. Ben en doğruyum diyenlerin yanılma riski her zaman daha fazladır. Senin de dediğin gibi herkes istediğini düşünür ve onu forumda belli kurallar çercevesinde açıklar. Forumlar bu amaçla oluşturulur. Zaten Forum eski Romalıların halkın yurt işlerini konuşmak üzere toplandıkları, duvarlarla çevrili geniş alanlara denirdi. Herkes birbirinin dediğini kabul edecek olursa o diyalogtan çıkar monolog olur. Bu durum aklıma diktatörlük rejimlerin hatırlattı. Tek liste ile seçime gidilir ve demokratik yoldan seçildikleri açıklanır. Eğer bu forula görüş yazmak ve fikirin yanlış çıkar ise rezili rüsva olmak olarak değerlendiriyorsan o senin seçimindir. Bence önemli olan hata yapmak değil yaptığın hatalardan ders almaktır ve başkalarıın görüşlerine de saygı duymaktır.
Saygılarımla.
Oncelikle yorumlarimdan gocunmus olduguna cok sasirdigimi belirtmek isterim sevgili trueblue. Kendi yorumlarinin komplo teorilericileri kiskandiracak ozelliklere sahip oldugunu belirtmene de ayrica sasirdim. Neyse, benim asil belirtmek istedigim su ki yorumumdan cok farkli degerlendirmeler cikarmak suretiyle gayet yerinde tespitlerde bulunmussun. Tespitlerine katiliyorum fakat dayandirdigin degerlendirmeleri tekrar gozden gecirmeni tavsiye ediyorum.
Soyle ki, bir fikirde yanilmak insanin yerin dibine gecmesini tabiki gerektirmez, ama eger birileri birilerini haksiz ve de yersiz yere elestiriyorsa bu bir fikir degil bir hakaret niteligini tasir. Eger atfedilen elestirilerin mesnetsiz bir takim hayali fikirlere dayandigi ortaya cikarsa, haksiz yere elestiriler yapan INSAN'in utanmasi ve rezil olmasi gerekir. Yani eger birisi birilerini yalan soylemekle suclarsa ve netice itibariyle aslinda herhangi bir yalan'in olmadigi anlasilirsa, o birilerini yalancilikla suclayan kisiler sadece haksiz cikmaz, ayni zamanda iftiraci ve hakaretci cikar. Bu damgayi yiyen bir INSAN'in utanmasi ve rezil olmasi gerekir.
Bir onceki not'umu tekrar yazmakta cok buyuk fayda goruyorum;
Son sezonda Elif'in rolü kırpılarak kuşa döndürüldüğünü gördükten sonra Özge Borak'ın evlenmek için diziden ayrılıyor açıklamasıbana sadece saçma değil gülünç geldi. Evlenip ev hanımımı olacak mış? :img-haha: Bayan sanatçılar dizileri genelde çocuk yapmak için bırakırlar. Onun dışında sanatçılar sanat onları bırakana kadar devam ederler. Bari bir mazaret gerekiyor daha güzel bir tane bulamamışlar mı? O kadar senarist var bir tane düşünseydi. .:fighting2
Özge Borak büyük ihtimal hiç bir açıklama yapmayacaktır. Ama Ihlamurlar Altında'nın Amiral gemisi konumunda ki konu Yılmaz-Elif-Ömer hikayesi bitecek gözüküyor. Bu da büyük ihtimal dizinin konularını büyük ölçüde budanması olacak,tabii Ömer'de dizi dışı bırakılırsa bir sene boyu Yılmaz-Filiz aşkı aynı fasit dairede döner durur. Bir dargınbir barışık bizlerin aklı karma karışık olarak.
:ayaktaalkis: dogru bi tespit olmus.. Ozge Borak'in diziden ayrilma sebebini bi cogumuz gorurken, gereksiz malzemelerle kafa karistirmaya calisma teorisini bende en az senin kadar gulunc buluyorum ve ancak "cocuk kandirirlar" diyebiliyorum.
Dizinin bu gidisatindan memnun olmayan bi cogunluk ve devamli ayakta tutabilmek icin cirpinan bi grup izleyici kitlesi goruyorum. Eski goruntulerdeki o buyulu havayi arayan ve "umut dunyasi'dir" diye dusunen kisilerden olusmaktadir ayrica =)
Arkadaşlar KanalD forum köşesinde Filiz' in öleceğinden bahsediliyor. Tabiki bilmem ne kadar doğru. Asparagas da olabilir.
Bu arada trueblue yorumlarına hayran kaldım. Sen şimdiye kadar nerelerdeydin...
filizin öleceğini sanmam en azından dizi bitiminde ölür ama elif gittikten sonra filizide öldürmezler
ama şunada eminimki tuba büyüküstün bir açıklama yapardı ben bunu özge boraktan da bekliyorum hadi kimsenin karşısına çıkmak istemiyor önümüze yazılı bir şeylerde sunabilirler saçma sapan bahaneler uydurmazlar
ya şahsen bana özge borakın tiyatroyu bırakacağı çok saçma geldi ama önceki yazımda da yazmıştım eğer böyle bir şey gerçekten varsa sadece saygı duyarım kendi fikridir bizi ilgilendirmez derim ama bunun gerçekliğide muamma,aynı özge borak'ın diziden ayrılışı gibi
bir açıklama yapılmadığı sürece herkes kendine göre bir şeyler söyleyecek ama hepsi havada kalacak
ya bende filizin öleceğini sanmam dizide kız kalmayacak bu gidişle artık yılmaz-murat ömer-hakan ilişkisini mi izleyeceğiz :img-icecr :img-grin2
Oncelikle yorumlarimdan gocunmus olduguna cok sasirdigimi belirtmek isterim sevgili trueblue. Kendi yorumlarinin komplo teorilericileri kiskandiracak ozelliklere sahip oldugunu belirtmene de ayrica sasirdim. Neyse, benim asil belirtmek istedigim su ki yorumumdan cok farkli degerlendirmeler cikarmak suretiyle gayet yerinde tespitlerde bulunmussun. Tespitlerine katiliyorum fakat dayandirdigin degerlendirmeleri tekrar gozden gecirmeni tavsiye ediyorum.
Soyle ki, bir fikirde yanilmak insanin yerin dibine gecmesini tabiki gerektirmez, ama eger birileri birilerini haksiz ve de yersiz yere elestiriyorsa bu bir fikir degil bir hakaret niteligini tasir. Eger atfedilen elestirilerin mesnetsiz bir takim hayali fikirlere dayandigi ortaya cikarsa, haksiz yere elestiriler yapan INSAN'in utanmasi ve rezil olmasi gerekir. Yani eger birisi birilerini yalan soylemekle suclarsa ve netice itibariyle aslinda herhangi bir yalan'in olmadigi anlasilirsa, o birilerini yalancilikla suclayan kisiler sadece haksiz cikmaz, ayni zamanda iftiraci ve hakaretci cikar. Bu damgayi yiyen bir INSAN'in utanmasi ve rezil olmasi gerekir.
Bir onceki not'umu tekrar yazmakta cok buyuk fayda goruyorum;
Kurdoğlu arkadaşım asgari müştereklerde buluşmamıza bende memnun oldum. Komplo teorilerikelimesi bene tetikledi sanırım. Çünkü bu konuda eğitim gören bizlere senaryo eğitimi almak yardımcı oluyor. Ben basit düzeyde senaryo eğitimi de aldım.
Bu gün site açılışında 4 düğün haberi okudum . Bu günlerde dizi oyuncularından evlenen evlenene. Hepsine mutlulklar dilerim. Umarım magazin malı evliliklere dönmeden ömür boyu devam ederler. Bu evliliklerden sonra Özge borak'ın evlilk açıklaması ve sanata veda kararı gözüme daha çok battığını söylemeden geçemeyeceğim. Her insanın hayatı ile ilgili kararlarına her zaman saygı duyarım. Kişisel hayatımda birinin verdiği karar da hata ettiğini düşünüyorsam o kişiyi uyayırırım, sonra da hiç karışmam.
Üye olduğum veençok takip ettiğim iki forumdan biri olan dizifilm forumlarını çok seviyorum. Forumlar bir konuda bir çok bakış açısını bir araya getirdiği ve değişik bakış açılarının ele alınması nedeniyle izlediğim dizilere başka boyutlar getiriyor. Aynı fikirde olmasam bile her üyenin yorumları bakış açıma yeni şeyler katıyor.
Ama forumlarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Geçin sene Bimciler sitesine üyeydim. Orada insanların yok Esma, Selim'i seçmeliydi yok Selim yaşlı, hayır Demir daha genç ve ilk aşkı o yüzden uygun. Sonra Esma'mı haklı Selim'mi haklı gibi polemiklerle insanların bir birine girmesine belki yaşım gereği ( 40 yaşın üzerindeyim) hem üzülerek hem gülerek şahit oldum. Üzüldüm çünkü kendinizi ilgilendirmeyen bir konu için başkalarını kırmaya değer mi. Güldüm, çünkü diziler senaristlerin hayallerinde yarattıkları bir öyküyü para karşılığı yazıp, bir yapımcının para kazanmak amacıyla finanse ettiği oyuncuların, yönetmen ve set gerisi ekibin bir iş olarak yaptıkları veizlemiz için bize pazarlanan bir ürün olan dizi için kavga etmek gülünç ötesiydi.
Mini, Sinem ve Barbiee Filiz'in intihar edeceği haberinin doğru olacağını hiç sanmam.Çünkü dizilerin sorunlu dönemlerinde asparagas haberlerle izleyici ilgisi ayakta tutulmaya çalışılır. Hatırlarsanız geçen sene Bir İstanbul Masalı için sayısız hikaye yazıldı. Yok Esma Demir'e geri dönecek, yok Selim kazada ölecek tür şeyler. Hep beraber gördük ki hiç birinin aslı astarı yokmuş.
Mini ben uzun zamandır dizifilm üyesiyim ama bu sitede çok yorum yazmıyorum. Ihlamurlar Altında'yı çok sevdiğim bir kardeşimin tavsiyesi üzerine izlemeye başladım. Nerelerde olduğuma gelince Aşka Sürgün'ün bir sitesine üyeyim. Bu sitenin devamlı üyelerinin yaş ortalaması 30 civarında ve tahsil durumları oldukça yüksektir. O sitede çok zaman harcıyordum. Şu an tatildeyiz. Ama bundan sonra Ihlamurlar Altında'yı izlemeye devam edeceğim ( umarım güzel bölümler izleriz) ve sizlerle beraber yorum yazmayı sürdüreceğim.
Sevgiyle kalın.
forever_bim
18-07-06, 21:26
Kurdoğlu arkadaşım asgari müştereklerde buluşmamıza bende memnun oldum. Komplo teorilerikelimesi bene tetikledi sanırım. Çünkü bu konuda eğitim gören bizlere senaryo eğitimi almak yardımcı oluyor. Ben basit düzeyde senaryo eğitimi de aldım.
Bu gün site açılışında 4 düğün haberi okudum . Bu günlerde dizi oyuncularından evlenen evlenene. Hepsine mutlulklar dilerim. Umarım magazin malı evliliklere dönmeden ömür boyu devam ederler. Bu evliliklerden sonra Özge borak'ın evlilk açıklaması ve sanata veda kararı gözüme daha çok battığını söylemeden geçemeyeceğim. Her insanın hayatı ile ilgili kararlarına her zaman saygı duyarım. Kişisel hayatımda birinin verdiği karar da hata ettiğini düşünüyorsam o kişiyi uyayırırım, sonra da hiç karışmam.
Üye olduğum veençok takip ettiğim iki forumdan biri olan dizifilm forumlarını çok seviyorum. Forumlar bir konuda bir çok bakış açısını bir araya getirdiği ve değişik bakış açılarının ele alınması nedeniyle izlediğim dizilere başka boyutlar getiriyor. Aynı fikirde olmasam bile her üyenin yorumları bakış açıma yeni şeyler katıyor.
Ama forumlarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Geçin sene Bimciler sitesine üyeydim. Orada insanların yok Esma, Selim'i seçmeliydi yok Selim yaşlı, hayır Demir daha genç ve ilk aşkı o yüzden uygun. Sonra Esma'mı haklı Selim'mi haklı gibi polemiklerle insanların bir birine girmesine belki yaşım gereği ( 40 yaşın üzerindeyim) hem üzülerek hem gülerek şahit oldum. Üzüldüm çünkü kendinizi ilgilendirmeyen bir konu için başkalarını kırmaya değer mi. Güldüm, çünkü diziler senaristlerin hayallerinde yarattıkları bir öyküyü para karşılığı yazıp, bir yapımcının para kazanmak amacıyla finanse ettiği oyuncuların, yönetmen ve set gerisi ekibin bir iş olarak yaptıkları veizlemiz için bize pazarlanan bir ürün olan dizi için kavga etmek gülünç ötesiydi.
Mini, Sinem ve Barbiee Filiz'in intihar edeceği haberinin doğru olacağını hiç sanmam.Çünkü dizilerin sorunlu dönemlerinde asparagas haberlerle izleyici ilgisi ayakta tutulmaya çalışılır. Hatırlarsanız geçen sene Bir İstanbul Masalı için sayısız hikaye yazıldı. Yok Esma Demir'e geri dönecek, yok Selim kazada ölecek tür şeyler. Hep beraber gördük ki hiç birinin aslı astarı yokmuş.
Mini ben uzun zamandır dizifilm üyesiyim ama bu sitede çok yorum yazmıyorum. Ihlamurlar Altında'yı çok sevdiğim bir kardeşimin tavsiyesi üzerine izlemeye başladım. Nerelerde olduğuma gelince Aşka Sürgün'ün bir sitesine üyeyim. Bu sitenin devamlı üyelerinin yaş ortalaması 30 civarında ve tahsil durumları oldukça yüksektir. O sitede çok zaman harcıyordum. Şu an tatildeyiz. Ama bundan sonra Ihlamurlar Altında'yı izlemeye devam edeceğim ( umarım güzel bölümler izleriz) ve sizlerle beraber yorum yazmayı sürdüreceğim.
Sevgiyle kalın.
Sevgili Trueblue ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum ben de çünkü Sevgili Mini birşeyler sormuştu.
Bizler yaklaşık 18 aydır sitenin üylerindeniz ve sevgili Trueblue dizifilm.comda ilk tanıştığım üyedir. Kendisini yaklaşık olarak bir yıldan beridir tanıyorum. Yorumlarını hep takip ederim. Çünkü kendisi çok geniş bir vizyona sahiptir. Ondan bugüne kadar çok şey öğrendim. Ömrüm yettiği sürece de öğrenmeye devam edeceğim. Buraya gelmeye başlaması hepimiz için çok güzel bir olay. Çünkü farklı bakış açılarına her zaman ihtiyacımız vardır.
Diziyle ilgili birşeyler söyleyeyim bu arada. Sezon Finalinde Filiz Yılmazı görmeye giderken çalan şarkıyı ben de beğendim. Ama İntzarın Zamansız Ayrılık şarkısı kadar vurucu bir etki yaratmadı bende. Sözlerini eklerseniz sevinirim.
uzun zamandır foruma bakmıyordum ama bu haberi okuyunca bişeyler yazmak istedim bence evleneceği için iş yaşamına bir süre ara verir daha sonra tekrar başlar tamamen bırakması imkansız zaten nişanlısıda bir tiyatrocu buna izin vereceğini hiç sanmam hem hiç kimse evlenipte mesleğini bırakmak için okumaz hemde özge borak gibi iyi bir tiyatrocu böyle bir diziyle herkes tarafından benimsenmiş beğenilmiş çıkış yapmış bir sanatçının mesleğini bırakmasına ihtimal dahi vermiyorum dediğim gibi evlilik için 1 2 yıl ara verir bu arada dinlenir belki çocuk yapar ama sonra mutlaka geri döner
ama bir gerçek var onun ekranlara tekrar döneceği güne kadar onu özliyeceğimiz kesin
Sevgiyle kalın.
sevgili trueblue öncelikle çok güzel tespitlerde bulunmuşsun tebrik ediyorum bizlerin bir dizi ve karakterleri için zaman zaman polmeiklere girmek ve tartışmak benimde hiç hoşuma gitmiyor ama bazen ipin ucunu kaçırabiliyoruz işte bu arada bende filiz in öleceğini hiç sanmam zaten bu haberin doğru olduğuna ihtimal bile vermedim son olarak seni ve yorumlarını burda görmek inan çok güzel
Arkadaşlar sanırım o arkadaşın okuduğu dergide Elif yerine yanlışlıkla Filiz yazılmış diye yorumlar yapılmaya başlandı. Bende öyle tahmin ettim zaten. Gereksiz bir haberle kafanızı karıştırdım kusura bakmayın.
Bu arada barbiee imzana bayılıyorum. Dizide en beğendiğim sempatik sahnelerden biriydi. Özelliklede Elif "Ayyyyy" demesi halen kulaklarımda. Keşke eski bölümleri tekrar verseler...
Biraz uzaklaşmamla yorumlar bayağı genişlemiş. Elif belki ölür belki oyuncu değişikliği olur diye çok önceden bir tahmin yapmıştım ama Özge Borak gibi birisi daha Elif karakterini oynayamaz gibime geliyor. Geçenlerde D MAX de Özge Borak ' ın bir dizisine rastladım (şu anda hatırlamıyorum) gerçekten de oyunculuğunu göstermiş. Aslında hep Elif karakteri soğuk geliyordu bana bu soğukluğun Özge Borak'tan kaynaklandığını düşünüyordum. Oysa ki sadece karakter ile ilgiliymiş. Umarım ki Sinan Tuzcu diziyi bırakmaz. Yoksa dizinin anlamı tamami ile yitirilmiş ratinglerde son sıralara terkedilmiş olur.
Saygılarımla
..........
Sevgiyle kalın.
Konuyu aydinlattigin icin tesekkurler sevgili trueblue. Yine cok yerinde tespitlerde bulunmussun, hepsine katiliyorum. En cok da bir dizi icin birbirimizin kalbini kirmanin cok yanlis oldugunu belirttigin dusuncene katiliyorum. Bu konuda aci tecrubeleri olan birisi olarak bende kalp kirmanin dunyadaki en kotu suclardan birisi oldugunu ozellikle belirtmek istiyorum.
I.A. dizisini izlemeye devam edecegini okumak ve ozellikle yorumlarinla aramizda olmaya devam edecegini okumak bizler icin cok sevindirici bir haber. Senin gibi buyuklerimizin aramizda olmasi fikir dunyamiza eminimki cok degerli tespitler ve cok genis capta bakis açıları kazandiracaktir. “Umarim bilgi ve birikimilerini bizlerin istifadesine sunmaya herzaman devam edersin” temennisiyle yorumuma son verirken saygilarimi ve sevgilerimi sunuyorum.
-----------------
Sayin foreverbim, istediginiz o dokunakli ve icten ve samimi ve duygulu ve harikulade ve fevkalade sarkinin sozleri asagidadir;
Binbir gece içinde, uykusuzum ben yine,
Aklımda eski günler, avunurum derdinde…
Bende kaldı ellerin, çocuk yüzün gözlerin,
Yıllar merhem sürmedi, delip geçer sözlerin…
Gün ağarır şehirde, aldı telaş evlerde,
Sende öksüz kalmışım, yürek erir közlerde…
Zaman geri dönmezki, sevda ecel bilmezki,
Katran kaynar içimde, dalım çiçek açmazki…
Arkadaşlar sanırım o arkadaşın okuduğu dergide Elif yerine yanlışlıkla Filiz yazılmış diye yorumlar yapılmaya başlandı. Bende öyle tahmin ettim zaten. Gereksiz bir haberle kafanızı karıştırdım kusura bakmayın.
Bu arada barbiee imzana bayılıyorum. Dizide en beğendiğim sempatik sahnelerden biriydi. Özelliklede Elif "Ayyyyy" demesi halen kulaklarımda. Keşke eski bölümleri tekrar verseler...
Mini ben sana ne diyeyim şimdi. Alemsin. TubaBüyüküstün'ün diziden ayrılması pek olası değilken senin haber bomba etkisi yaptı.
Kurdoğlu şarkı sözleri için teşekkürler. Gerçekten harika sözler. Forever_bim iyiki sözleri istemiş.
Tubi'nin Sinan Tuzcu'nun ayrılması hakkındaki sözlerine katılıyorum. Elif'in gitmesi üzerine birde Ömer ayrılır yada dizideki rolü azaltılırsa dizinin tadı büyük ölçüde kaçar tüm dizi ana konuya endekslenir bir sene boyu bir tek konu ile geçmesi mümkün değil yeni yan konular ilave edilmesi gerekir.
Şu anda ABD kökenli dizilerde ana konu yan konu ayrımı pek yok. Bir kaç tane eşit dereceli konunun işlenmesi ile dizi devam ediyor. O sistem Türkiye'ye ne zaman gelir Allah bilir.
forever_bim
20-07-06, 00:12
Öncelikle Sevgili Tubi
Özge Borakın izledigin dizisi SULTAN MAKAMI adlı diziydi. Özge Borak o dizide Nazlım rolündeydi. (Ne şeker bir isim tıpkı Elif gibi).
Sevgili Trueblue
Valla ben senarist olsam bu kadar kişi diziden çıktıktan sonra Ömer karakterini sınırlandırmazdım bir kaç replikle. Nedenine gelince az gözüktüğü bölümlerde gelen tepkilerden anladıgım kadarıyla bu karakterin de önemli bir izleyeni var. Hatta üzerine gidilmeli bu oyuncunun. Çünkü Sinan Tuzcuda çok ekmek var. Yani ellerini taşın altına sokmaktan korkmamaları lazım. Hep tek yönlü işlenmemeli konular.
Biraz uzaklaşmamla yorumlar bayağı genişlemiş. Elif belki ölür belki oyuncu değişikliği olur diye çok önceden bir tahmin yapmıştım ama Özge Borak gibi birisi daha Elif karakterini oynayamaz gibime geliyor. Geçenlerde D MAX de Özge Borak ' ın bir dizisine rastladım (şu anda hatırlamıyorum) gerçekten de oyunculuğunu göstermiş. Aslında hep Elif karakteri soğuk geliyordu bana bu soğukluğun Özge Borak'tan kaynaklandığını düşünüyordum. Oysa ki sadece karakter ile ilgiliymiş. Umarım ki Sinan Tuzcu diziyi bırakmaz. Yoksa dizinin anlamı tamami ile yitirilmiş ratinglerde son sıralara terkedilmiş olur.
Saygılarımla
zaten elif diziden ayrılacaksa ki umarım ayrılmaz bence diziyi ilk sezonda mutlu bir finalle bitirmeleri gerekirdi.
elif biraz soğuk olabilir ama bence bu içinde bulunduğu şartlardan dolayı çünkü bazen çok sevecen ve cana yakın olabiliyor ben elifi ve ömeri çok seviyorum bu olaylarda tek suçlu oymuş yılmaz terkedilen acı çeken tarafmış gibi gösterilince sinir oluyorum.elif sadece ömerle evlenmekte bu kadar acele etmekle hata yaptı kendine biraz zaman tanıyabilir duygularından emin olunca evlenebilirdi veya evlenmezdi ama olan oldu ve artık geri dönüş yok.şimdi umuyorumki elif ve bebeğe hiçbir şey olmaz ömerle üçü birlikte çok mutlu olurlar.çok mu hayal kurdum?
sevgili trueblue;
sanırım yanılmıyorsam seni forumumuzun bu köşesinde ilk defa görüyorum. yorumlarınla bizi aydınlattığın için teşekkürler. aramıza hoşgeldin..
sevgili forever bim...
Evet sanırım sultan makamı. d max de çıkıyor. ama d max o kadar karışık zamanlarda veriyor ki dizileri takip etmekte zorlanıyorum. bir açıyorum cem özer çıkıyor karşıma bir açıyorum bülent ersoy. sonra bir bakıyorum hırısz polis var. henüz mantıklarını çözemedim yani....
belirtmek isterim ki.. elif karakterinin soğukluğu sadece "karakter" den ötürü. yani o karakteri öyle yazmışlar. özge borak da ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlayarak o karakteri bize yansıtmış. umud ediyorum ki özge borak son anda bir hamle yapıp diziden ayrılmaktan vazgeçer. yoksa sinan tuzcu'ya başka bir kız yamaları (muhakkak ki her dizide böyle olmuştur bakınız bim) bizim Ömer'e ve aşkına duyduğumuz bütün sempatiyi antipatiye çevirir.
yılmaz filiz zaten sabitler. eğer dizi sadece onların aşkı üzerine dönecekse bence diziyi bıraksınlar...
bence dizinin izlenip izlenmeyeceği konusunda biraz bekleyelim çünkü şimdi ne desek sadece önyargı olacak,senaristlerin ne yapacağını bilmiyoruz mesela ömeri ölene kadar elifin yasını tutan bir koca yapabilirler veya tahminlerimiz gibi başkasıyla evlendirirler,belki özge borakla anlaşırlar ve elifi öldürmezler ne bileyim bir sürü şey olabilir
ben elif ölsede kalsada izleyeceğim
ölen ölür kalan sağlar bizimdir :img-grin2
forever_bim
20-07-06, 13:58
Hem sevgili Tubinin hem de sevgili Sinemin dediklerinde katıldıgım noktalar var.
Elif ve Ömerin en ateşli savunucusu olarak Ömerin aşkını çok sevdigimi herkes biliyor. Ömeri yeni birine aşık olarak düşünmek zor geliyor. Çünkü Elife karşı hisleri çok büyüktü.
Elif sag kalsın Özge Borak bir yere gitmesin diyecegim e ümidim yüzde birin altında. Elif halen daha Yılmaza aşık. Daha fazla acı çekecek hayatta kalırsa da.
Dizinin iki esas kızı(Elif ve Filiz) Yılmazı çok fazla sevdiler. Aynı şekilde dizinin iki esas oglanı (Ömer ve de Yılmaz) Elifi çok fazla sevdiler. Şimdi Filizi seven bir Yılmaz var. Ömeri seven bir Elif eger Elif ölürse mümkün olmayacagına göre yeni gelecek bayan oyuncuyu Ömere aşık edecekler ki denge kurulsun yeniden. Bu arada çok matemetikçi gördüm kendimi...
bence ömer bi hayli elif in ölümünün etkisinden kurtulamayacağı için başkasın aşık omayacaktır..
Omer baskasina asik olamaz,o Elifi cok seviyor,eger oyle bisey yaparlarsa yani Omeri baskasina asik ederlerse her sey mahvolur,eh oldu olacak Filizi de baskasina asik etsinler Yilmazi da ve dizinin konusundan eser kalmasin bu mu yani Ihlamurlar Altinda,hayir guzelim dizimizi nolur mahvetmesinler nolurrrrrrrr:icon_cry:
evet ömerin başka birine aşık olması çok zor çünkü elife çılgıncasına aşıktı ama elif ölünce kızıyla yapayalnız kalıcak ve gerçekten sevilmek ömerin de hakkı o yüzden bence ömere(elife duyduğu aşk kadar olmasa bile)bi aşk yaşatmalılar die düşünüorum.
forever_bim
21-07-06, 14:09
evet ömerin başka birine aşık olması çok zor çünkü elife çılgıncasına aşıktı ama elif ölünce kızıyla yapayalnız kalıcak ve gerçekten sevilmek ömerin de hakkı o yüzden bence ömere(elife duyduğu aşk kadar olmasa bile)bi aşk yaşatmalılar die düşünüorum.
Aynen katılıyorum. İlk aşkının yeri çok başka ama Ömerin de ilerde bir hayat arkadaşına ilgiye sıcaklığa ihtiyacı olacaktır. Tamamen bunalım olmamalı..
ya ben artık ömer in başka birine aşık olması yerine dizide elif karakterine özge borak yerine başka birinin gelmesini istiyorum çünkü ömer in elife olan o büyük aşkı çok etkiledi bizi şimdi başka birine aşık etmesinler bence özge borak ı hepimiz ararız ama zamanla alışırız ( allahım ben neler diyorum ama ömer'in mutlu olmasını en çok isteyenlerden biri olarak böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum)
ya ben artık ömer in başka birine aşık olması yerine dizide elif karakterine özge borak yerine başka birinin gelmesini istiyorum çünkü ömer in elife olan o büyük aşkı çok etkiledi bizi şimdi başka birine aşık etmesinler bence özge borak ı hepimiz ararız ama zamanla alışırız ( allahım ben neler diyorum ama ömer'in mutlu olmasını en çok isteyenlerden biri olarak böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum)
eğer özge borak yerine başka biri gelirse elifi ameliyattan sağ çıkaracaklar iyileşecek fln ama aklı ve gönlü yine yılmazda olucak bu ömere daha fazla acı çektirmez mi?
Arkadaşlar yorumlarınızı okuyunca gerçekten üzülüyorum. Elif' in öleceğini ne kadar da çabuk benimsediniz ki üstünde bir yığın senaryo türettiniz. Ne Ömer başkasına aşık olsun ne Elif in yerine başkası gelsin en önemlisi ELİF ölmesin. Böyle olmaması için en azından biz burada parmaklarımızı yorsak ne olur sanki. Belki bir şeyler değişir. Bakın Kırık Kanatlarda nasıl birlik olunupta dizinin sürekliliği sağlandı.
Bu arada yazmak istemediğim ama çatlarım, yine kanald nin forumda şöyle yazıyor, kanald nin bir magazin programında Bülent İnal la yapılan bir röportajda Elif in ölmeyeceği, büyük süprizler ve yakınlaşmalar olacağını söylemiş. Vallahi yalansa mebali boyunlarına......
forever_bim
21-07-06, 14:38
Arkadaşlar yorumlarınızı okuyunca gerçekten üzülüyorum. Elif' in öleceğini ne kadar da çabuk benimsediniz ki üstünde bir yığın senaryo türettiniz. Ne Ömer başkasına aşık olsun ne Elif in yerine başkası gelsin en önemlisi ELİF ölmesin. Böyle olmaması için en azından biz burada parmaklarımızı yorsak ne olur sanki. Belki bir şeyler değişir. Bakın Kırık Kanatlarda nasıl birlik olunupta dizinin sürekliliği sağlandı.
Bu arada yazmak istemediğim ama çatlarım, yine kanald nin forumda şöyle yazıyor, kanald nin bir magazin programında Bülent İnal la yapılan bir röportajda Elif in ölmeyeceği, büyük süprizler ve yakınlaşmalar olacağını söylemiş. Vallahi yalansa mebali boyunlarına......
Valla sevgili mini şunu söylemek istiyorum izninle...
Şükrü Avşara Cansel Elçin için giden arkadaşlar Özge Borakı da sormuşlar. O da Özge ayrıldı abartılacak bir durum yok demiş.
Ayrıca ben dizide çizilen Elif karakterinin son zamanlardaki hal ve tutumunu begenmedim. Neden dersen 33. bölümde Yılmaz ona paspas muamelesi yaptı ve halen daha Elifin bu adamı sevmesi benim hoşuma gitmedi. Elif hastanelerde çürürken Yılmaz Filizle gayet mutluydu hatırlatırım. Elif devam ederse diziye etsin ama Elif Yılmaz NEVER AGAIN. En azından benim için durum böyle...Saygımla...
forever_bim
21-07-06, 14:49
Ek olarak şunu söylemek istiyorum...37. bölümde Özge Borakın ayrılacagı söylenince son derece üzüldüm. Çünkü Elif olmadan bu dizi güzel bir şekilde devam edemez. Özge Borakın harika oyunculugunu her zaman takdir ederim. Elif karakteri bir başka oyuncu tarafından canlandırılsa da yeni bir karakter türetilse de I.A. eski tadı vermeyecektir. Bu son derece açık bir durum.
elifin olmemesini ben de isterim ama yılmazla beraber olmasını degil. bu kesinlikle bir taraf tutma degil ama cook sacma olur. yani cizilen yılmaz karakteri de o kadar da numaracı, karaktersiz fln degil yani. oyle birsey oldugunde filize de ömere de yazık derim. izlerim yine ama izlerken zevk almam sinir olurum heralde. umarım elif ölmez ama yeni sezonda da mutlu iki çift goruruz bunlar da filiz&yılmaz ve elif&ömer olur.
forever_bim, ama son bölümdede Yılmaz Elif' e hiç aşık olmadı, onun ilk aşkı Filiz oldu diyenlere inat Elif in gözünün içine baka baka "ilk aşkımı nasıl unutabilirin Elif" dedi. Ben bu sahneyi tekrar tekrar izledim ve ısrarlada üstünde duruyorum, Yılmaz asla Filiz' i Elif' i sevdiği kadar sevmedi. O sahne Elif ile Yılmaz ın son hesaplaşmasımı değil mi yakında anlayacağız ama, ben sizin gibi bu aşkın bittiğini kabullenmek istemiyorum. Ömeride sizin gibi benimseyemedim. Her zaman Ömer ve Filiz benim için yan oyuncu konumunda kaldı ve doğrusu onların mutlu olup olmayacağı pek beni ilgilendirmiyor (İnsan olarak değil seyirci olarak) Çünkü bu dizide en büyük hatayıda acıyıda çeken ELİF oldu. Ama artık bu acı son bulmalı ama ölümle değil.Bu kadar mutsuzluğun sonu ölüm değil, ümit getirmeli. Elif' e bu kadar acımasız olmayalım lütfen...(Bu sözün senarist, yapımcı ve Elif hakkında olumsuz düşünceleri olan seyircilere söylüyorum) Ben hep bir ümit taşıyorum. Sen halen neredesin diye düşünebilirsiniz ama...
Yılmaz Filiz' ede neler yaptı, hatta yapılabilinecek en kötü şeyleri yaptı, paspastan da betere benzetti ama Filiz Yılmaz ı sevmekten vazgeçmedi ve halen ikisinin ilişkisine onay verilirken, senaryoda yapılabilecek küçük bir değişiklikle neler neler olmaz. Filiz için aşkta gurur olmaz diyenler Yılmaz Elifi affedermi hiç diyenlere iyi bir cevap olur.
forever_bim
21-07-06, 15:38
Sevgili mini
Ben son yorumunda çogu fikrine katılıyorum. Neden dersen Yılmaz halen daha Elifin adını duyunca yüzünün şekli değişiyor. Bunu ben de görüyorum ve evet Elif Yılmazın adını duyunca eli ayagına dolanıyor bunun da farkındayım.
İçinde bir umut halen daha varsa ben bu umuda sonuna kadar saygı duyarım.
Elifin ölmemesini herkesten çok ben istiyorum. Evet Ömeri çok benimsedim. Çünkü benim gözümde Elifi mutlu edebilecek tek erkek Ömerdir. Sevgili Yengecs de geçmiş yorumlarında bunu belirtti zaten. Forumları sürekli takip ediyorsanız zaten bilirsiniz ki Filize yapılanlar karşısında en çok tepkiyi de ben koymuştum. Ama her iki Tekiner kardeşin de Yılmaz ve de Eliften bir farkı var. Aşkta gurur yapmıyorlar.
Filiz bir intikam oyununa alet edilmesine ragmen Yılmazı sevmekten hiç vazgeçmedi.
Aynı şekilde Elifin çantasında Yılmazın mektubunu ve de Semanın düğününde çekilmiş resmi bulmasına ve ilk anda köpürmesine ragmen Ömer Eliften hiç vazgeçmedi. Kolayı seçip hemen kaçan Elifti peşinden gidip haklı olduğu halde özür dileyen de Ömerdi.
Şu gelinen noktada yani Yılmazla Filiz evlilige çok yakınken ve Elif Ömerin bebegini taşırken bana çok olanaklı gelmiyor Elif ve Yılmaz. Ama sizin içinizde bir umut varsa da bilin ki ben sonuna kadar saygılıyım.Sevgimle...
bence dizide hepsi acı çekti,elifin diğerlerinden farkı kendi yaptığı seçimden dolayı pişman oldu ve bu yüzden acı çekti ama diğerleri elifin tercihinden dolayı farklı olaylara sürüklenip acı çektiler
yılmaz eliften ve ömerden intikam almak için filize ve kendine acı çektirdi,ömer elifi sevdi ama elif onu sevemedi o yüzden ömer acı çekti
yani hepsi birbirleriyle içiçe bence de elifin yaptığı hatalarının sonucu ölüm olmamalı o da mutlu olmalıydı ama diziden ayrılmak istediği için onu öldürmek zorunda kalıyorlar eğer ayrılmak istemeseydi onuda ömerle mutlu ederlerdi,
önceki bülent inal röportajını hatırlarsanız elif ömerin gerçek kişiliğini keşfedip ona yakınlaşacak gibi bir şeyler söylemişti ama bunlar olmadı çünkü özge hanım diziden ayrılıyor bence özge hanımın yerine başka biri gelsin önceleri yadırgasakta sonra alışabiliriz,ama ölse de benim fazla ilgimi çekmez sadece geride kalanlar için üzülürüm
Eğer Elif ölürse dizi Ihlamurlar Altında adını yaşatan bir dizi niteliğinden çıkacak
yeni sezonda başka bir dizi seğredilecek. Dizinin ana direklerinden biriydi Elif... Bu direk çatlayınca nasılda dizinin tadı kalmadı, ama direk kırılınca bütün bina çökecek. Hasarlı binaların hiç bir değeri olmaz.
sevgili mini öncelikle kimsenin elifin öldüğünü kabullendiği gibi birşey yok keşke herkes benim kadar avşar yapımı arasaydı sürekli arayıp aynı cevabı alınca üzülen ben artık ömer'in üzülmesini istemediğim için elif karakterine özge borak ın yerine başkası gelsin dedim bu benim fikrim hiç kimse katılmak zorunda değil ve özge borak' ı da ne kadar sevdiğimi taktir ettiğimi herkes bilir bu konuda kimse eksi birşey diyemez..
elif yılmaz aşkı da bitmiştir arkadaşlar bu kadar basit yılmaz filiz i seviyor kimse bunu inkar edemez elifi de unutamaz ama bu onların tekrar birleşeceğini göstermez sevgi emek fedekarlıktır yılmaz ömerin yaptığı hangi fedekarlığı ve emeği gösterdi yapmayın ömer bu dizide en çok mutluluğu hak eden bir karakterdir bence elif onu sevmeliydi yılmaz ı değil
elifin ölmesini aklı başında kimsenin istediini sanmıyorum ama özge borak diziden kesin olarak çıkıcaksa önümüzde iki seçenek var 1. elifin öldürülmesi 2.elif karakterini başka bir oyuncunun canlandırması ben bu iki seçenekten ilkinin daha mantıklı olduunu düşünüorum nedenini de demin yazmıştım
slm bu başlığa gelip yazan biri değilim çünkü dziyi herzaman izlemiyorum bu yüzden yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum belki biliyosunuzdur ama yinede söliyim arkadaşımın bir akrabası bu dizinin yapım aşamsında çalışıyormuş bir ziyarette kadın ağzından kaçırmış elif ölüyomuş kız doğuyor ve yaklaşık 4-6 yıl arası bir zaman atlamsı olacakmıl kız kadını sıkıştırmaya başlayınca kadın verdiği tüyonun farkına varmış ve başkada bişey dememiş kadın işiyle ilgili çok ketummuş kimseye bişey anlatmıyomuş aslında arkadaşım yazacktıda o buraya üye değil o yüzden benden rica etti hepinize bol yorumlar
Arkadaşlar benin fikirlerimi bu kadar kişiselleştirmeyin lütfen kırıcı oluyorsunuz...
Ayrıca ben Elif' in ölmesini istediğiniz yorumunu yapmadım, Elif' in ölümünü çabuk benimsediniz dedim. Tabiki biraz da benim hatan herkesden "Hayır ELİF ölmemeli onsuz bir Ihlamurlar Altında olmaz" demelerini beklememem lazım.
slm bu başlığa gelip yazan biri değilim çünkü dziyi herzaman izlemiyorum bu yüzden yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum belki biliyosunuzdur ama yinede söliyim arkadaşımın bir akrabası bu dizinin yapım aşamsında çalışıyormuş bir ziyarette kadın ağzından kaçırmış elif ölüyomuş kız doğuyor ve yaklaşık 4-6 yıl arası bir zaman atlamsı olacakmıl kız kadını sıkıştırmaya başlayınca kadın verdiği tüyonun farkına varmış ve başkada bişey dememiş kadın işiyle ilgili çok ketummuş kimseye bişey anlatmıyomuş aslında arkadaşım yazacktıda o buraya üye değil o yüzden benden rica etti hepinize bol yorumlar
ssvshy verdigin bilgi icin cok tesekkurler.:img-grin2 :img-grin2 bunun herkes acısından acıklayıcı olacagına inanıyorum. tabi herkesin fikrine saygı duyuyorum ama dizinin izlenebilir bir mantıkta gidebilmesi icin elif&yılmaz birlikteligi bence sacma bir gelisme olur.
Arkadaşlar benin fikirlerimi bu kadar kişiselleştirmeyin lütfen kırıcı oluyorsunuz...
Ayrıca ben Elif' in ölmesini istediğiniz yorumunu yapmadım, Elif' in ölümünü çabuk benimsediniz dedim. Tabiki biraz da benim hatan herkesden "Hayır ELİF ölmemeli onsuz bir Ihlamurlar Altında olmaz" demelerini beklememem lazım.
sevgili mini kimsenin senin fikirlerini kişiselleştirip kırıcı olduğu yok eğer eski yorumlara bakarsan benim neler yazdığımı görürsün ben zaten ı.a yı gelecek sezon izlemeyi bile düşünmüyorum Özge Borak olmadığı için hele de eğer ömer karakterinide elif gibi harcarlarsa asla izlemem benim tek savunduğum ömer'in en çok mutluluğu hak eden biri olduğu
sevgili mini kimsenin senin fikirlerini kişiselleştirip kırıcı olduğu yok eğer eski yorumlara bakarsan benim neler yazdığımı görürsün ben zaten ı.a yı gelecek sezon izlemeyi bile düşünmüyorum Özge Borak olmadığı için hele de eğer ömer karakterinide elif gibi harcarlarsa asla izlemem benim tek savunduğum ömer'in en çok mutluluğu hak eden biri olduğu
Sevgili barbiee saırım bu gün biraz asabisin galiba.Ne desem ortasını bulamayacağız. Eski yorumlarına bakmamaa gerek yok, seni bilmem gerektiği kadar biliyorum. Bu konuda benimle aynı fikirde olmaması gereken en son kişilerden birisin.Sonuçta ikimizin dileğide aynı yola çıkıyor.
Sevgili seawithc Filiz in de Yılmaz ın kim olduğunu öğrendikten sonra bir daha birlikte olması bana çok mantıksız gelmişti. Zaten mantık hatası bir ilişki. Ayrıca o kadar saçmalığa bir iki kalem hamlesiyle Elif Yılmaz birlikteliği ekleniverir ne çıkar:))))))
forever_bim
21-07-06, 16:49
Ben önceki yorumlarımda belirtmiştim yine de belirteyim Elifsiz I.A. benim için olsa olsa asidi kaçmış kola olur. Dramatik yazarlık okuyan arkadaşlarımdan biliyorum bu hikayelerde bir ana çatışma vardır. Buradaki ana çatışma da Elif üzerine kuruludur. Hatta hikayenin temel ana fikri Elifin fakir ama gururlu delikanlı Yılmazı severken zengin delikanlı Ömerle evlenmesi ve de bunların akabinde gelişen olaylardır. Ben yeterli açıklamayı yaptıgıma inanıyorum...
Sevgili barbiee sanırım bu gün biraz asabisin.Ne desem ortasını bulamayacağız. Eski yorumlarına bakmamaa gerek yok, seni bilmem gerektiği kadar biliyorum. Bu konuda benimle aynı fikirde olmaması gereken en son kişilerden birisin.Sonuçta ikimizin dileğide aynı yola çıkıyor.
Sevgili seawithc Filiz in de Yılmaz ın kim olduğunu öğrendikten sonra bir daha birlikte olması bana çok mantıksız gelmişti. Zaten mantık hatası bir ilişki. Ayrıca o kadar saçmalığa bir iki kalem hamlesiyle Elif Yılmaz birlikteliği ekleniverir ne çıkar:))))))
Sevgili barbiee saırım bu gün biraz asabisin galiba.Ne desem ortasını bulamayacağız. Eski yorumlarına bakmamaa gerek yok, seni bilmem gerektiği kadar biliyorum. Bu konuda benimle aynı fikirde olmaması gereken en son kişilerden birisin.Sonuçta ikimizin dileğide aynı yola çıkıyor.
ya konu ömer olunca ben biraz asabileşiyorum doğru ama biz burda kendimizi ne kadar paralasakta senaristlerin ellerinde ki kaleme bağlı senaaryonun gidişi ve gidişatta ortada
Bende konu Elif ve olması imkansızda olsa Yılmaz aşkı konu olunca hatta konu olmayınca sinir oluyorum. Ama dediğim gibi bu konuda atışacağım en son kişilerden birisin.
Kimsenin dediği beni bu düşüncelerimden vaz geçiremez. Eğer ki Özge BORAK bir açıklama yaparda bunları doğrularsa emenna.
Halen Elif ve Yılmaz aşkını savunmama kimse saçmada, mantık hatasıda diyemez. Öyle diyenler dönüpte arkasına bir baksınlar diyorum. (Aman sen hariç barbiee)
Sevgili barbiee sanırım bu gün biraz asabisin.Ne desem ortasını bulamayacağız. Eski yorumlarına bakmamaa gerek yok, seni bilmem gerektiği kadar biliyorum. Bu konuda benimle aynı fikirde olmaması gereken en son kişilerden birisin.Sonuçta ikimizin dileğide aynı yola çıkıyor.
aşk mantık dinlemiyor ki:img-grin2
elif ve yılmaz belki 20.bölümden sonra yani elif gittiğinde olabilirdi ama yılmaz kendine yediremedi sonra da zaten bir daha hiç o şekilde bir araya gelmediler,bence de gelmemeliydiler yılmaz filize karşı artık boş değildi ortada ömer vardı mutsuzluklar üstüne mutluluk olmayacağı belliydi
aşk mantık dinlemiyor ki:img-grin2
elif ve yılmaz belki 20.bölümden sonra yani elif gittiğinde olabilirdi ama yılmaz kendine yediremedi sonra da zaten bir daha hiç o şekilde bir araya gelmediler,bence de gelmemeliydiler yılmaz filize karşı artık boş değildi ortada ömer vardı mutsuzluklar üstüne mutluluk olmayacağı belliydi
Çok güzel dedin canım. Aşk mantık dinlemiyorsa ve eğer ki Elif Yılmaz birlikteliği olursa ki olmayacağını biliyoruz ama kimse buna hata diyemez değil mi?
Çok güzel dedin canım. Aşk mantık dinlemiyorsa ve eğer ki Elif Yılmaz birlikteliği olursa ki olmayacağını biliyoruz ama kimse buna hata diyemez değil mi?
bence hata ama sen demek istemiyorsan demeyebilirsin :img-grin2
kimse de neden demiyorsun dememeli,bu da senin fikrin ama bence bu olmaz çünkü hepsi ayrı yollara savruldular yılmaz filizi seviyor belki elif gibi sevmeyecek çünkü onu seven yılmaz artık yok filizi başka bir yılmaz olarak seviyor ve elifte artık yılmazın onunla olmayacağını ve filizi sevdiğini biliyor,elif ölmezse büyük bir ihtimalle ömerle yaparlar ama elif ölürse ömere yeni birisi gelir
hemen bulmaz canım,o elifi çok seviyor ama zamanla bulur onu unutmaz kimseyi onun yerine koymaz ama mezarda da kendine eş bulmaz :)
sevgili mini öncelikle kimsenin elifin öldüğünü kabullendiği gibi birşey yok keşke herkes benim kadar avşar yapımı arasaydı sürekli arayıp aynı cevabı alınca üzülen ben artık ömer'in üzülmesini istemediğim için elif karakterine özge borak ın yerine başkası gelsin dedim bu benim fikrim hiç kimse katılmak zorunda değil ve özge borak' ı da ne kadar sevdiğimi taktir ettiğimi herkes bilir bu konuda kimse eksi birşey diyemez..
elif yılmaz aşkı da bitmiştir arkadaşlar bu kadar basit yılmaz filiz i seviyor kimse bunu inkar edemez elifi de unutamaz ama bu onların tekrar birleşeceğini göstermez sevgi emek fedekarlıktır yılmaz ömerin yaptığı hangi fedekarlığı ve emeği gösterdi yapmayın ömer bu dizide en çok mutluluğu hak eden bir karakterdir bence elif onu sevmeliydi yılmaz ı değil
TAM anlamıyla duygularıma tercüman olmuşsun .eğer elif ölecekse bence hiç zahmet edip diziye devam etmesinler.tamam orada birçok değerli oyuncu var,başka öyküler emekler var ama ben olaylar planlananın dışına çıkınca ve sevdiğim oyuncular diziden ayrılınca çok üzülüyor ve de sinirleniyorum.bir dahada o oyuncunun içinde bulunduğu hiçbir yapımı izlemiyorumörneğin meltem cumbul bie dizide varsa ben o diziye hiç bakmam çünkü kesin diziyi yarıda bırakır,özgede eğer bırakırsa benim ona güvenim biter . tabi bu özgenin de çok umurundaydı ya üzülür şimdi:img-grin2
Açıkça söyleyeyi, benim annemde dul ama evlenmediği için hiç bir zaman pişman olmadı ve çok mutlu bir aileyiz. Evlenmemesinin sebebide bizlerdik yani çocukları. Evlenince mutlu olacağı ne malum?
ama senin annen en azından evliyken mutlu olmuştur ve sevilmiştir(tahminimce)ama ömer hiçbir zaman elif tarafından sevilmedi her insan sevilmek ister
Açıkça söyleyeyi, benim annemde dul ama evlenmediği için hiç bir zaman pişman olmadı ve çok mutlu bir aileyiz. Evlenmemesinin sebebide bizlerdik yani çocukları. Evlenince mutlu olacağı ne malum?
herkes evlenecek diye bir şey yok ki,belki ömer evlenmez ve karısının hasretiyle yanan bir adam olur tüm sevgisini çocuğuna verir ama bu bir dizi ve yeni karakterler gelecektir,ve bu filiz ve yılmaza olmayacağına göre yeni gelen ömere olacaktır belki tahminlerimizi okuyup biz bunları bir şaşırtalım da diyebilirler :img-grin2
Hoppala. Hoppala ki ne Hoppala. Bu habere ne diyeyim bilmiyorum. Asparagas haber olma ihtimali yükseğe benziyor. Çünkü ketum biri böyle bir lafı nasıl kaçırır.
Ama düşününce mantıklı dizi 4 ya da 6 yıl sıçrama kaydederse -4 yıl daha uygun olur- Yılmaz başka bir kadın ile, Filiz başka bir erkek ile evli ya da uzun vadeli bir ilişki içinde ve mutsuz olarak verilip, yeniden karşılaşmaları ve ilişkilerinin yeniden başlaması gündeme gelebilir. Ayrıca Ömer Elif'in ölümünü kabullenmiş ve yeni bir ilişkiye girecek duruma gelecek keder uzun bir zaman geçmiş olacaktır. Bu arada Filiz ve Ömer'in annelerini de yeni bir koca ile görebiliriz belki.Bu arada bir kaç arkadaş yada akrabıanın diziye katılmasıda mümkün. Biriniz beni durdursun ben I.A.'nın senaryosunu yazmaya başlıyorum. :)
Not: Bu arad herkesin moraller çok bozuk gibi. I.A. fanlarının sinirleri kendini SOS'e bağlamış gibi. :img-help:
Aslina bakilirsa gidisattan memnun olanlar olmayanlardan cok cok daha fazla benim kanaatimce. Genel olarak soylemek gerekirse tabi. Elif'in olumu hakketmedigini dusunsemde Omer'in hakettigi mukafatlari almis olmasina nekadar sevindim anlatamam. Simdi sevgili barbiee'nin ve foreverbim'in yazacaklarimdan dolayi uzulmeyeceklerini bilsem cok daha agir ve okkali seyler yazmak isterim, ama onlarin uzulmemeleri benim icin daha onemli.
Neyse benim demek istedigim su; bu dizi muhtesem basladi ve yine ayni sekilde muhtesem devam etti ve yine ayni sekilde muhtesem bitecek. Ben buna inaniyor, buna guveniyor ve bunu bekliyorum. Spesifik bir degerlendirme yapmak gerekirse Elif-Yilmaz askinin yansittigi samimiyeti ve ictenligi ve sadeligi ve guzelligi hic bir ask'in yansitabilecegini zannetmiyorum. O cok degerli ve yuce ask'i olduren herkes bir sekilde bedelini odedi. Umarim sag kalanlar akillanmistir da ayni hatayi yapma gafletine bir daha dusmezler.
Not: Gumbur gumbur gelen I.A. bolumlerinin ayak seslerini taaaa buralardan bile duyabiliyorum....
[QUOTE=trueblue]Hoppala. Hoppala ki ne Hoppala. Bu habere ne diyeyim bilmiyorum. Asparagas haber olma ihtimali yükseğe benziyor. Çünkü ketum biri böyle bir lafı nasıl kaçırır.
şöle anlatayım bunu kaçırma sebebi kızın yiğenine teklif geldiği için 4-5 yaşında bir kız yiğeni var onu oynatmak istemişler ordan biliyo oda yoksa normalde kadın kesinlikle işiyle ilgili konuşmazmış eşine bile anlatmazmış ne olacağını izlede gör diye sölermiş inanmamakta hakılısınız helede benim gibi buraya yorum yapmayan biri bu haberi verince... ama dediğm gibi arada bir izlediğim dizi için kalkıpta yorum yapmayı kendimde hak olarak görmüyom orda iki kişiyi seviyom biri tuba çemberimde gül oyadan dolayı diğeri elif oda sultan makamında hatta dizide gittiği dersane benim evime yakın kendisiyle karşılaşırdık çok değişik bi havası var o kızın gördüğümde selamlaştığım olmuştur kendisiyle ama elifin galiba yapım şirketiyle sorunu varmış o yüzden ayrılcakmı yapımcı ayırcakmı neymiş orasını tam anlayamadım bana anlatılan şu elif sette çok kaprisliymiş herşeyi kabul etmiyomuş ben bunu ilk duyduğumda inanmadım ama kız yalanda sölemiyo yinede ben elifi seviyommmmmmmm o benim sultan makamından ilkgöz ağrımmmmm
Ben önceki yorumlarımda belirtmiştim yine de belirteyim Elifsiz I.A. benim için olsa olsa asidi kaçmış kola olur. Dramatik yazarlık okuyan arkadaşlarımdan biliyorum bu hikayelerde bir ana çatışma vardır. Buradaki ana çatışma da Elif üzerine kuruludur. Hatta hikayenin temel ana fikri Elifin fakir ama gururlu delikanlı Yılmazı severken zengin delikanlı Ömerle evlenmesi ve de bunların akabinde gelişen olaylardır. Ben yeterli açıklamayı yaptıgıma inanıyorum...
Asiti kacmis koladan ziyada yaz aylarinda gunesin altinda kalan ilik kolayi andiriyo daha fazla.. hani icmek icin yeltenirsin ama son anda vazgecersin ya ayni durum soz konusu =)
Soylediklerine katiliyorum sevgili forever_bim.. nedense bu uc ana karakterin arasina Filiz karakteri bi yan karaktermis gibi duruyo. Nedeni ise alisilmis turk filmlerinin senaryolarini bilmemiz olsa gerek. Oysaki baslarda zengin kotu adam diye bekledigimiz Omer karakterine ne kadar sinirlensekte, sonradan gordugumuz sevgi karsisinda bizlerinde fikrini degistirmeyi basarmis biridir. Bunun altinda elbetteki Sinan Tuzcuoglunun sergiledigi iyi oyunununda etkisi vardir. Hala Filiz karakterinin bi yan oyuncu gibi durusunun sebebini tam olarak cozemesemde, ya rolune isinamadi yada oyunculugunu bu rolde konusturamadi diye dusunuyorum.
Bu arada Ozge Borak'in diziden ayrilip evinin hanimi olacagina hala takilmis durumdayim.. Hala "neden olmasin ki" diye dusunen bi zihniyetin olmasinami yanayim.. sanatin bu kadar ucuz hale getirilmesinemi.. bilemiorum.
ya ben son bölüme tam bakamamistim ceyranlar gitdigi icin filiz neden yilmazi ret etdi? babasi öldümü?
babası öldü ve ölmeden önce babasına söz verdi yılmaz la evlenmeyeceğim diye o yüzden ayrıldı
herkese slm demek isterim önce
uzun zamandır formu takip ediyorum ama buraya yazmak istemedim
çünkü diziye gerçekten kırıldım...
yaa ne yapacaklarını düşündüm düşündüm ve aklıma gelen tek şeyyyılmaz ile filizin ayrılması ki bunuda benim gönlüm el vermez
....
ben diziyi sonradan keşfeedenlerdenim ve açık olmak gerekirse yılmaz filiz aşkı için izliyorum ben diziyi..
ilk bölümlerini de izledim .... ve yılmaza hep kızdım filizi nasıl böyle bir şey için kullanır oyuncak eder diye...
aslında son bölümdeki filizin biz evlenemyizdeki açıklmasını beğenmedim ... madem baban bundan sonra yılmaz yok dedi sen de söz verdin... o halde en azından öc alabilirdi ve yılmaza sen benimle oynadın buda benim sana cevabımdı diye bilirdi... ben bunu isterdimmm...
umarım tahminerimde yanılırım ve pat diye evlenirler...:img-grin2 :img-grin2
şimdi gel gelelim son bölüme...
ne olacak ne olur diye düşündüm ama aklıma pek birşey gelmedii...ama gelenleride sizin ile paylaşmak isterim ... bu sene ki finale kadar bana kalırsa yılmaz ile filiz didişmelerini göreceğiz hep bir yanları eksik olarak çabaladıklarını bir birlerini yeme bitirme çabas içnde göreceğizz gibime geliyor...
ama arklar ne yalan söleyim onları öle görmeyi içim kaldırmıyorr... malesef ...
Yılmaza rakip geliyormuş arkadaşlar.. Cenk Ertan valla rakibide öyle kolay yutulur cinsten değil.. İşi çok zor bu dönem.. Çok ilginçlikler yaşayacağız o kesin.
forever_bim
29-07-06, 15:21
Basında Çıkan Haberlerde ben de okudum Cenk Ertan sanırım Haziran Gecesi Ödünç Hayat ve de Rüyalarda Buluşuruz dizilerinde oynamıştı.
Evet o dizilerde oynamıştı..
Aslında ben yılmazın karşına daha pasif bir karakter bekliyordum.. Ama oyunuc seçimi gerçekten iyi olmuş.. Pasif olmaması çok iyi.. Rolü inşallah yakışacak kadar iyidir.
Yılmazın işi çok zor... Çok zor.. Artık Yılmazada bir tane bulmuşlardır herhalde.. Tahminimce..
Yılmaza rakip geliyormuş arkadaşlar.. Cenk Ertan valla rakibide öyle kolay yutulur cinsten değil.. İşi çok zor bu dönem.. Çok ilginçlikler yaşayacağız o kesin.
Allah'ım inanamıyorum hayallerim gerçek oluyor.Şükürler olsun duydu senaristler sesimizi.İşte şimdi heyecanla bekleyebilirim yeni sezonu:)
Ya cenk ertan'a baktımda şimdi erken sevinmişim zaar.
ben bu adama gıcık oluyorum hiç mi adam kalmadı memelekette ya:(
Bu arada trt1'de canlı hayat dizisinin tekrarları başlamış Bülent İnal'da oynamış dizi de çok şaşırdım.Ofisin çaycısı rolündeydi:)
Bu kadar guzel ve duygu yuklu bolumlerden sonra simdi bu Cenk meselesi de ne oluyor? Bizim aklimiz hala Yilmaz-Elif askinda kalmisken neden yeni bir iliski daha yamanmaya calisiliyor? Tamam yuregimize tas bastik Yilmaz-Elif sevdasindan vaz gectik, bari Yilmaz-Filiz olsun dedik. Filiz'in son bolumde yaptigi akil almaz sacmaliklardan sonra bir de Filiz'in Cenk ismindeki yeni girecek olan kisiye yakinlasmasini mi izlettirecekler bize? Filiz'in ici kan aglarken Cenk mi guldurecek onu? Filiz son bolumde Yilmazla evlenemeyecegi icin kan aglamiyormuydu? Bu durumdaki birisi nasil olurda baska birine yaklasacak? Aradan 5 degil 50 sene gecse dahi ASK hic cururmu? Ask bir sakizmidir ki cignendikce tadi kacsin?
Eger gercekten diziye yeni girecek olan kisi ile Filiz arasinda ASK baglaminda birseyler yasanirsa, o izlemeye doyamadigimiz dizimiz maalesef vicik vicik hale getirilmis olacaktir. Yazik olur cok yazik olur....
Not: Sevgili senaristler titreyin ve kendinize donun !
ben cenk ertanı değil de cansel elçini bekliyordum ama hiç yoktan iyidir en azından filiz ve murat birlikte olmayacak :img-grin2 bir de burdan bakalım
bence filiz yılmazı unutmaz,sadece şimdilik yılmazla olmaması için eklenmiş bir karakterdir
eğer cenk ertana dublajlı kullandıracaklarsa haziran gecesindeki sesin sahibi yapsın,diğer dizideki değil :img-artis diğeri çok yapmacık duruyordu :img-grin2
dizide heralde bütün erkekler bıyıklı olacak şeklinde bir önşart var heralde. cenk ertan ismini duyunca gülmem geldi:)
Bence Cenk Ertan hiçbir farklılığı olmayan bir oyuncu, ekran parıltısı yok bana göre. Belki dünyanın en sevimsiz dizisinde (haziran g.) onu izlemiş olduğum içindir, bilemiyorum..
Bülent İnal ile ilgili de bir şey, dikkat bebek var'da izledim onu bugün. Bence onun hikayesi tam bir başarı hikayesi, tırmalayarak gelmiş olduğu kesin. Orda ufak bir çaycı rolünden şimdi nerelerde. Dış görünüm açısından da bir dönüşüm yaşamış. Bıyık ona yakışıyor derim başka bir şey demem.
bu yeni oyuncuya ne gerek verdı gerçekten anlamadım..yani bu yılmaz'a gerçekten bi "rakip" ise o zman filizde bişeyler hissediyo demek olur bu...ya yapmayın bu kadarda saçmalamayın sevdiğinden ZORUNLU ayrılan biri,5 senede onu unutup nasıl yeni bir aşka yelken açar!
hı ama bu karşılıksız bir şey olucaksa onu bilemem..yani bi nevi filiz-murat olayı gibi..bilemeyiz ne olduğunu izleyip görücez..
bu arada cenk ertanı severima ama...ne bileyim daha iyi biri seçilebilirdi..
belki "kötü adam tipine"daha yakın olduğu için bu role seçilmiştir :D
bu yeni oyuncuya ne gerek verdı gerçekten anlamadım..yani bu yılmaz'a gerçekten bi "rakip" ise o zman filizde bişeyler hissediyo demek olur bu...ya yapmayın bu kadarda saçmalamayın sevdiğinden ZORUNLU ayrılan biri,5 senede onu unutup nasıl yeni bir aşka yelken açar!
hı ama bu karşılıksız bir şey olucaksa onu bilemem..yani bi nevi filiz-murat olayı gibi..bilemeyiz ne olduğunu izleyip görücez..
bu arada cenk ertanı severima ama...ne bileyim daha iyi biri seçilebilirdi..
belki "kötü adam tipine"daha yakın olduğu için bu role seçilmiştir :D
Arkadaşlar bu cenk ertan işine bende sıcak bakmıyorum(başka biri olsa süper olurdu o ayrı:)) ama bir insanın başka birine aşık olması için 5 sene yeterince uzun bir süre.Yılmaz'ın Elif'i unutması o kadar bile sürmemişti, bilginize...
Arkadaşlar bu cenk ertan işine bende sıcak bakmıyorum(başka biri olsa süper olurdu o ayrı:)) ama bir insanın başka birine aşık olması için 5 sene yeterince uzun bir süre.Yılmaz'ın Elif'i unutması o kadar bile sürmemişti, bilginize...
doğru aslında orası öyle ama yılmaz'ın elif'i unutması için kendince sebepleri vardı..en önemlisi..ne olursa olsun,yani elif hala yılmaz'ı seviyor olsada sonuçta başka birini tercih etmişti..yani yılmaz'ın elifi'i unutması için gerçekten haklı sebepleri vardı..
ama bu durum aynı şey değil..evlilik arifesindeyken sevdiğin kişiden ayrılmak zorunda bırakılıyosun..yani filiz'in yılmazdan nefret etmek yada unutmak için bi sebebi yoktu maalesef..
neyse cnm inşallah hepimize hayırlı olur bu yeni oyuncu(artık nasıl olucaksa) :)
forever_bim
30-07-06, 19:43
Arkadaşlar sakin olmak izleyip ona göre yorum yapmak en mantıklısı. Senaryonun çaeşitli faktörlere baglı olarak yön degiştirme ihtimali de var. Çünkü biz bile yazma denemesi yaparken farklı eksenlere kayabiliyorduk. Unutmayın.
Bence Cenk ertan asıl iş sahasında yılmaz'a rakip olacak. Tabii Filiz'e aşık olacak, yakınlaşmak isteyecek ama Filiz'in kalbi dolu olduğu için böyle bir şey olmayacak. Ama bazı durumlar yaratılacak ki Yılmaz yanlış anlasın, kıskansın vs. Bence böyle olacak,
tamamen dumur olmuş vaziyetteyim. hayır rakip olur olmasına da ... ya başka birisini seçemediler mi?? tamam ille de kötü birisi olacaksa ne bileyim yaa daha farklı birisi olsaydı... yok yok tahammül edemem sanırım...
tamamen dumur olmuş vaziyetteyim. hayır rakip olur olmasına da ... ya başka birisini seçemediler mi?? tamam ille de kötü birisi olacaksa ne bileyim yaa daha farklı birisi olsaydı... yok yok tahammül edemem sanırım...
kesinlikle katılıyorum başka birini bulamamışlar mı gerçekten ya dizi zaten tanınmaz hale geldi:fighting2
forever_bim
31-07-06, 16:13
Açıkcası daha önceden rol aldıgı projeleri (Haziran Gecesi Ödünc Hayatlar) pek takip etmedigimden oyunculugunu pek bilemeyecegim. Ama fizik olarak iyi görünüyor. Gözleri de yeşil sanırım. Eski bir mankendi galiba Cenk Ertan.
Bana en sevimsiz ve itici gelen dizilerden biri olan Haziran Gecesi dizisinde (Annem seğrettiği için arada bakıyordum) en parlak ve karizmatik bulduğum Cenk ERTAN hakkında sizin kadar olumsuz düşünmüyorum. Değişik bir havası olduğu aşikar... Ama bizim bildiğimiz, böyle sevdiğimiz, fakir Elif ve Yılmaz ın aşkıyla ne alakası var bir türlü bağdaştıramadım. İlk aşkım dediği Elif' in ölümünden sonra bile (ki aşk acısını çabuk unuttu) birde ölüm acısı girince acaba Yılmaz' ı Elif' in ölümümü yoksa Filiz in onu terk edişimi daha çok etkileyecek çok merak ediyorum. Gerçi ne olacağı belli de...
Bundan sonra kaç kovala dan başka bir şey seğredilmeyeceği kesin.
evet eski bir manken cenk ertan ve gerçekten iyi oynuyor...ama keşke yılmazın yanında daha pasif kalacak biriyle anlaşsalardı...
bence Cenk Ertan hiç hoş olmaz daha farklı birisi olabilirdi evet daha kötü olabilecek biri ama yinede izleyip görücez belkide çok başarılı olur
karcicegim
01-08-06, 10:07
Merhabalar canım arkadaşlarım,
Biricik dizimizin ne zaman yayına girdiğinden haberiniz var mı? Heyecanla bekliyorum.
Cenk Ertan girmiş dizimize yakışır kendisi ama ne yaparsa yapsın Bülent İnalın eline su dökemez. Bakalım neler olacak dizimizde yorum yapmakta zorlanıyorum. Filizin peşinde koşacağı belli de. Ama dizi Ihlamurlar Altında olunca birazcık zorlanıyorum. Çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor.
Saygılarımla....
Sevgili karciceğim, uzun zamandır detaylı olarak formu takip edemediğim için sağlığın hakkında bilgi edinemedim. Burası yeri değil ama umarım herşey yolundadır.
Dizi yayınamı girmiş yoksa senmi yanlış telafuz ettin yani yeni yayın döneminde ne zaman başlayacakmı demek istedin anlayamadım.
sanırım 9 eylülde başlayacakmış bir yerde gördüm,ama kesin emin değilim
bir de cenk ertanın resimlerine baktım ve bizim diziye uygun olduğuna karar verdim hem bıyıklı hem de onunda canlandırdığı tipler hep ukala... yani bizim dizide de onlara yakın bir rolde oynayacaktır :)
forever_bim
01-08-06, 14:16
Sevgili Karçiçeğime katılıyorum. Dizide ne zaman ne olacagını kestirmek pek de kolay degil. Bakalım Cenk Ertan bı