Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 3
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
EL DESDİCADO
16-09-06, 21:08
Haklisin sevgili arkadasim, sen de haklisin aslinda. Elifin diziden ayrilmis olmasi herseyi alt ust etmise benziyor. Zaten dizideki "Elif" faktoru kalmayinca, dizimize yeni bir senaryo yazilmaya calisildi ve goruldugu uzere bu senaryonun daha ilk sayfasinda catlaklar belirlenmeye baslandi. Tamam Ozge Borak ayrilmak istedi, onun icin oldurduler Elifi. Ama bana kalirsa Elifsiz de mantikli ve duygulu senaryolar yazilabilinirdi. Yani yeni giren karakterleri cok daha aktif ve efektif kullanabilirlerdi aslinda. Her neyse simdilik takip te olacagiz. Bakalim neler olacak.
A.H.'a aslinda hic girmiyelim arkadasim, o dizide hakikaten cok daha buyuk sorunlar var. Umarim onu da toparlayabilirler. Surda iki uc tane guzel dizimiz var, onunda agzini yuzunu burusturdular valla....
Yazik cok yazik oldu.
hakan,zaten özge borakın ayrılması diye bir şey ortada yokken bile,dizinin sonu belliydi.elif ölecek,yılmaz,aşkı teselliyi filizde bulacak,ömer,küçük çoçuğuyla teselli bulacaktı.
yani olması gereken son,geçen hafta,yaşandı.şimdi o filiz ve yılmazı kavuşturma işini böyle zorlama yollarla uzatma,çok yapmacık oluyor.ve ortaya,bu bölümün son sahnesi gibi akıllara seza sahneler çıkıyor.
sevgili sezinti,peki habire yılmaz ve filizin ,cananın olduğu yerde karşı karşıya gelmesi sahnelerine ne diyeceksin.kabak tadı verdi
Sevgili sezinti,
Kod Adi adli dizideki gordugumuz karakter evet Nalanin arkadasina benziyordu, ama o degildi. Ben de sasirmistim benzerlige, video elimde oldugu icin ozellikle durdura durdura izledim ve onun olmadigina kanaat getirdim. Hazir Nalan demisken ona da deginelim. Orda da bir gariplik vardi bence. Mesela Kerem'in ilk gonderdigi mektubu Nalan okurken mektupta Kerem "Hic gondermeyeceksin zannettim ve hemen sana mektup yaziyordum ki mektubun geldi, cok sevindim yaziyordu". Dizinin ilerleyen kisimlarinda Keremin askerliginin neredeyse bittigini ogrendik. Kerem universite mezunu olmadigina gore askerligini 15 ay yapacak. Simdi bu iki sevgili 15 ay icin de birbirleriyle 1 kez mi mektuplastilar yani ??? Cok garip geldi bana. Bir de o Emre ismindeki cocuk'un aklindan neler geciyor bilmiyorum, ama eger o birliktelikten de bir "traji komik" hikaye cikarsa hic sasirmam.
Butun bolum boyunca minik Elifcigimizin guzelligi ve sirinligi gozumun onunden gitmedi. O kadar cok keyif aldim ki o sahnelerden anlatamam, yumurcak dagitti ortaligi. Umarim hic ama hic ayri kalmaz bizden. Kucuk Ahmetli sahneleri yavas yavas cogaltiyorlar caktirmadan. O isten de bi is cikacak, ama bakalim artik.
Bu bolum kisacasi vasatin cok cok altindaydi. Yazik oldu.
forever_bim
16-09-06, 21:14
Kanal Dnin zırt pırt reklamlarıyla saat 20de başlaması gereken dizi saat 20,40ta başladı. Zaten dizi o kadar gülünçtü ki bu hafta o kadar güldüm ki absürdlüklere saçmalıklara eveleme ve gevelemelere halen daha gülüyorum. Dizi şah iken şahbaz oldu bence.
Benim esasen anlamadıgım Filize neler oldugudur? Kendi ayakları üzerinde durdugu söylenen Filiz iki kelimeyi yan yana getirip bir düzgün cümle kuramadı.
Ömerin sürekli araya girmesinin garipsenmesinden ziyade Filizin tek keklime etmeyişi Yılmazla karşılaşınca Ömerin ardına saklanışı dikkatle irdelenmeli diye düşünüyorum. Konuşmak istediği zaman son derece rahat konuşan Filiz neden bunu sergileyemedi bu bölüm anlaşılır gibi degil. Zaten Ömerin Yılmazı sevmediği Yılmazın da Ömeri sevmediği apaçık ortada. Filizse hiçbirşey yapmadan öylece duruyor. Ben..ben ben ben diye başlayan ve 45 saniye alık ve bayık bakışlar eşliğinde devam eden sahnelerde bazen Filizin replikleri yazılmadı mı diziye diye düşünüyorum ya da Filiz konuşmayı mı unuttu? Ama bakıyorum Ömerin yanında Cemin yanında gayet anlaşılır kelimelerden oluşan cümleler kurabiliyor.
Filizin Ömerle Elif için konuşması çok ama çok gerekli bir sahneydi artık ve olması gerektiği gibi de oldu.Bu bölümün en güzel sahneleri geçen haftanın aksine Elife karşı 180 derece dönüş yapan Ömerle kızının sahneleriydi. Arada kaybolan ve telafisi güç bir zaman var ama birlikte yemek yedikleri ve Elife uyusun diye masal anlattığı sahneler gayet güzeldi. Zamanla daha da iyi olacaklar bu çok belli. En azından bu kulvarda gelişmeler var.
Bölümün en duygusal sahnesi benim için Ömerin Elifi ve evlendikleri akşamı hatırlayıp ağladığı sahnelerdi. Malum Nalan ve Müjgan Hanımın Elifin adını bile anmadıkları bu süreçte elifi Ömerin düşlerinde görmek bize Elifi kimin gerçekten daha çok sevdiğini gösteriyor. Mezarlık ziyareti bana gelecek haftaya kalmış gibi geldi. Ömerin duygusal travmaları aşması lazım.
Handan Hanımın lafı beni de sinir etti ama Handan böyle birisi işte. Sosyal sınıf farkından dolayı Elife de çok yapmıştı Handan Hanım.
Sevgili Figan ben açıkçası Filizle Ömerin kardeşliğinde abartılı bir şey görmüyorum. Aksine gayet iyi samimi göründüklerini düşünüyorum. Filiz gerçi kararlarını tek başına alacak kadar büyüdü ama Ömerin bence esas sorunu Yılmazla.
filizle Cem arasında birşeyler olacak gibi. Cenk Ertanı degil de İrem Altugu gayet başarılı buldum.
Sevgili Serkan seni aramızda görmek çok hoş çok güzel. Dediklerine katılıyorum ve şunu ekliyorum. I.A.nın teması yani ele aldıgı konu ELİF karakteri üzerine kurulu. Senaryo tekniği hakkındaki bilgilerimden yola çıkarak söylüyorum ki senaryodaki ana çatışma ELİF üzerine kuuluydu. Şimdi ise saçmalama süreci hızlanmaya başladı. Elifin önemi daha da ortaya çıkacaktır. Elifli bölümleri mumla arayacagımız da gün gibi ortada.
hakan,zaten özge borakın ayrılması diye bir şey ortada yokken bile,dizinin sonu belliydi.elif ölecek,yılmaz,aşkı teselliyi filizde bulacak,ömer,küçük çoçuğuyla teselli bulacaktı.
yani olması gereken son,geçen hafta,yaşandı.şimdi o filiz ve yılmazı kavuşturma işini böyle zorlama yollarla uzatma,çok yapmacık oluyor.ve ortaya,bu bölümün son sahnesi gibi akıllara seza sahneler çıkıyor.
sevgili sezinti,peki habire yılmaz ve filizin ,cananın olduğu yerde karşı karşıya gelmesi sahnelerine ne diyeceksin.kabak tadı verdi
Hayir arkadasim, Ozge ayrilmak istemese Omerle kaynastiracaklardi Elifi. Sonrada dogan cocuklar uzerinden bir senaryo yazacaklardi. Aslinda senaryoyu biz ozaman gorecektik. Cok farkli ve cok muthis bir senaryoydu o senaryo, ama olmadi. Saglik olsun, yapacak bisey yok. Biraz daha sabredelim bakalim neler yapacaklar, ama eger ikinci bir A.O. depremi yasanirsa telefat zannedildiginden cok daha fazla olur gibime geliyor.
Birinci karşılaşmaları tesadüftü, çünkü 4 yıl 3 ay 12 gün ( ezberledim :) ) sonra karşılaşmalarını normal karşılıyorum. Yılmaz ve Filiz aşkına tanık eden kişilerden biride Canan'dı. Onların en çok evlenmesini isteyen kişilerin başında Canan geliyordu. Filiz ve Yılmaz'ın sorunlarını paylaşabileceği bir dost, bir büyüğü olarak Canan'ın yanında olmalarını doğal karşılıyorum. Canan'ın yanında huzur buluyorlardır. Yıılar sonra ilk kez karşılacaklardı.
İkinci Karşılaşmalarını anlamakta güçlük çekiyorum. İstanbul küçük bir şehir demek istediler, her an her yerde karşılaşabilirsiniz. :img-lady:
Minik Elifcik’in pasta yiyisinden tutunda, pasta tarifine, makarna istegine, masal merakina, Yilmaz amcasini kucaklayisina, Yilmaz amcasinin sekerini yiyisine, Yilmaz amcasinin sekerini yerken BABAsinin kiskancliktan catir catir catladigi sahnelere varincaya kadar butun sahneleri muthisti. Bu guzel kiz, cok guzel bir renk katti dizimize. Onu her gordugumde tebessumler, gulucukler aciyor yuzumde. Iyi ki geldin sevgili minik cok minik, mini minnacik Elifcik.....
-----------------------
Handan hanim okadar zamandan sonra basladi yine zirvalamaya. “O camurlu mahallede ne varsa..???” diye soruyor bir de kustahca !!! O mahallede sizden cok daha terbiyeli, sizden cok daha onurlu, sizden cok daha insafli, sizden cok daha mert, sizden cok daha vicdanli, sizden cok daha görgülü, sizden cok daha sevimli, sizden cok daha hesapsiz, sizden cok daha saf, sizden cok daha temiz, sizden cok daha duygulu, sizden cok daha sevgi dolu, sizden cok daha saygi dolu, sizden cok daha guzel INSANLAR var Handan hanim !!!
Hayyyy Hakan dedem :)(umarım hatırladın beni -Sarışın-) valla ağzına sağlık tüm yazdıklarına neredeyse harfi harfine katılıyorum.Ama özellikle bu kısımları alıntı yapmak istedim.
Mini minnacık,küççücük ;) Elif konusunda sana bizzat katılıyorum.Ekrandayken yiyesim geliyor kızı.
Handan hanım konusunda da hemfikiriz."O çamurlu mahallede ne varsa??" ben şimdi bir güzel ağzımı açardım ama sen hem daha güzel hemde daha terbiyeli açmışsın.Bu yüzden -hazıra konmak gibi olacak ama- ben yazmayayım dedim.Malum terbiye sınırlarımız var.Benimkini aşar!!
Yazılarını da zevkle okudum.Ellerine,klavyene ve o güzel düşüncelerine sağlık.
Bu arada sunu da belirtmeden gecmeyeyim;
I.A. nin hikayesi tamamiyle "YILMAZ" karakterinin basindan gecen olaylari konu aliyor. Dizinin ismi bile Yilmazin hayalindeki ruyanin ismi. En yetkili agizlarda dahil olmak uzere herkes bas kahramanin BULENT INAL oldugunu belirtiyor. Hikaye tamamiyle YILMAZ karakterini anlatiyor yani. Simdiki oldugu gibi.
Bu Yılmaz ve Filiz in hemen her yerde karşılaşmaları gerçekten kabak tadı verdi.Filiz gidecek Canan'ın orda Filiz geldi Canan'ın orda...Yani tam gününde saatinde nasılda buluyorlar birbirlerini.Bir hadise olduğuda yokki.Aynı tas aynı hamam!!
EL DESDİCADO
16-09-06, 21:27
Kanal Dnin zırt pırt reklamlarıyla saat 20de naşlaması gereken dizi saat 20,40ta başladı. Zaten dizi o kadar gülünçtü ki bu hafta o kadar güldüm ki absürdlüklere saçmalıklara eveleme ve gevelemelere halen daha gülüyorum. Dizi şah iken şahbaz oldu bence.
Benim esasen anlamadıgım Filize neler oldugudur? Kendi ayakları üzerinde durdugu söylenen Filiz iki kelimeyi yan yana getirip bir düzgün cümle kuramadı.
Ömerin sürekli araya girmesinin garipsenmesinden ziyade Filizin tek keklime etmeyişi Yılmazla karşılaşınca Ömerin ardına saklanışı dikkatle irdelenmeli diye düşünüyorum. Konuşmak istediği zaman son derece rahat konuşan Filiz neden bunu sergileyemedi bu bölüm anlaşılır gibi degil. Zaten Ömerin Yılmazı sevmediği Yılmazın da Ömeri sevmediği apaçık ortada. Filizse hiçbirşey yapmadan öylece duruyor. Ben..ben ben ben diye başlayan ve 45 saniye alık ve bayık bakışlar eşliğinde devam eden sahnelerde bazen Filizin replikleri yazılmad mı diziye düşünüyorum ya da Filiz konuşmayı mı unuttu. Ama bakıyorum Ömerin yanında Cemin yanında gayet anlaşılır kelimlerden oluşan cümleler kurabiliyor.
Filizin Ömerle Elif için konuşması çok ama çok gerekli bir sahneydi artık ve olması gerektiği gibi de oldu.Bu bölümün en güzel sahneleri geçen haftanın aksine Elife karşı 180 derece dönüş yapan Ömerle kızının sahneleriydi. Arada kaybolan ve telafisi güç bir zaman var ama birlikte yemek yedikleri ve Elife uyusun diye masal anlattığı sahneler gayet güzeldi. Zamanla daha da iyi olacaklar nbu çok belli.
Bölümün en duygusal sahnesi benim için Ömerin Elifi ve evlendikleri akşamı hatırlayıp ağladığı sahnelerdi. Malum Nalan ve Müjgab Hanımın Elifin adını bile anmadıkları bu süreçte elifi Ömerin düşlerinde görmek bize Elifi kimin gerçekten daha çok sevdiğini gösteriyor. Mezarlık ziyareti bana gelecek haftaya kalmış gibi geldi. Ömerin duygusal travmaları aşması lazım.
Handan Hanımın lafı beni de sinir etti ama Handan böyle birisi işte. Sosyal sınıf farkından dolayı Elife de çok yapmıştı Handan.
Sevgili Figan ben açıkçası Filizle Ömerin kardeşliğinde abartılı bir şey görmüyorum. Aksine gayet iyi samimi göründüklerini düşünüyorum. Filiz gerçi kararlarını tek başına alacak kadar büyüdü ama Ömerin bence esas sorunu Yılmazla.
filizle Cem arasında birşeyler olacak gibi. Cenk Ertanı degil de İrem Altugu gayet başarılıbuldum
Sevgili Serkan seni aramızda görmek çok hoş çok güzel. Dediklerine katılıyorum ve şunu ekliyorum. I.A.nın teması yani ele aldıgı konu ELİF karakteri üzerine kurulu. Senaryo tekniği hakkındaki bilgilerimden yola çıkarak söylüyorum ki senaryodaki ana çatışma ELİF üzerine kuuluydu. Şimdi ise saçmalama süreci hızlanmaya başladı. Elifin önemi daha da ortaya çıkacaktır. Elifli bölümleri mumla arayacagımız da gün gibi ortada.
selam forever -bim.başından beri,her dakikasını izlediğim,fanatiği olduğum bir dizi olmasına rağmen,ender yazıyordum ı.a forumuna.dün geceki bölümden sonra,yazma gereği duydum.
evet forever-bim,çok haklısın.senaryo tekniği açısından,dizi elif üzerinden gerçekleşen çatışma unusuru üzerine kuruludur.bu unsur ortadan kalkınca,dizinin ruhu da ortadan kalkar.fakat ben bile, bu kadar keskin ve çarpıcı bir biçimde,bir bölümde bu durumun diziye yansıyacağını tahmin edemezdim.
hakan,evet diziyi dün kurtaran,dünyalar talısı küçük elifcikti.
aşk oyununu hiç hatırlatma.bence gelmiş geçmiş, en sıcak,naif tatlı,şirin dizisini de mahvettirler.en sevdiğim,dizi olduğunu biliyorsun.
türkiye de hep böyle,muhteşem güzel şeyler,bozulmak zorunda mı?
şeytan diyor,sırf cnbc-e dizilerini seyret.adamlar 150-160 bölüm dizi çekiyor. ilk bölüm,son bölümle aynı güzellikte.(örnek:seinfeld)profesyonellik var,iş disiplini var.
ama işte,türk dizileri de bizden,bizim kültürümüz.bize ait olan,sıcaklığı ancak türk dizlerinde buluyoruz
Hayyyy Hakan dedem :)(umarım hatırladın beni -Sarışın-) valla ağzına sağlık tüm yazdıklarına neredeyse harfi harfine katılıyorum.Ama özellikle bu kısımları alıntı yapmak istedim.
Mini minnacık,küççücük ;) Elif konusunda sana bizzat katılıyorum.Ekrandayken yiyesim geliyor kızı.
Handan hanım konusunda da hemfikiriz."O çamurlu mahallede ne varsa??" ben şimdi bir güzel ağzımı açardım ama sen hem daha güzel hemde daha terbiyeli açmışsın.Bu yüzden -hazıra konmak gibi olacak ama- ben yazmayayım dedim.Malum terbiye sınırlarımız var.Benimkini aşar!!
Yazılarını da zevkle okudum.Ellerine,klavyene ve o güzel düşüncelerine sağlık.
:) Tanidim tanidim, tanimaz olurmuyum benim minik torunum :) Senin sevgi dolu yorumlarini unutmak mumkunmu :)
Bu cok guzel dusuncelerini bizimle paylastigin icin cok tesekkur ediyorum sevgili torunum. Her daim sevgiyle ve siirle (!) kalabilmen temennisiyle ;)
forever_bim
16-09-06, 21:33
selam forever -bim.başından beri,her dakikasını izlediğim,fanatiği olduğum bir dizi olmasına rağmen,ender yazıyordum ı.a forumuna.dün geceki bölümden sonra,yazma gereği duydum.
evet forever-bim,çok haklısın.senaryo tekniği açısından,dizi elif üzerinden gerçekleşen çatışma unusuru üzerine kuruludur.bu unsur ortadan kalkınca,dizinin ruhu da ortadan kalkar.fakat ben bile, bu kadar keskin ve çarpıcı bir biçimde,bir bölümde bu durumun diziye yansıyacağını tahmin edemezdim.
aşk oyununu hiç hatırlatma.bence gelmiş geçmiş, en sıcak,naif tatlı,şirin dizisini de mahvettirler.en sevdiğim,dizi olduğunu biliyorsun.
şeytan diyor,sırf cnbc-e dizilerini seyret.adamlar 150-160 bölüm dizi çekiyor. ilk bölüm,son bölümle aynı güzellikte.(örnek:seinfeld)profesyonellik var,iş disiplini var.
ama işte,türk dizileri de bizden,bizim kültürümüz.bize ait olan,sıcaklığı ancak türk dizlerinde buluyoruz
Kesinlikle katılıyorum özellikle de CNBCe dizileri hakkında söylediklerine Bizim yapımcı ve senaristler otursunlar Desperate Housewives The X Files Without A Trace izlesinler. Yok gençlik dizisi yapacaklarsa da onlara The OC ve One Tree Hilli izlemelerini öneririm.
Cenk Ertanı çok yaşlanmış ve çökmüş buldum dublajını da hiç begenmedim. Seslendşren sanatcıdan af dileyerek Cenk Ertana bu sesi yakışmadıgını dile getiriyorum.
Bu bölümde Yılmaz'ın Ömer sahnelerinde Yılmaz'ın yanlışı yoktur. Tartışmanın kaynağı Ceyda ve böyle bir gerginliğin olmasını isteyen Ömer'dir. Yılmaz'ın bu bölümde Ömer'e karşı yanlışlığı yoktur.
cnbc-e dizilerini seyreden birisiyim. Çok keyifle izlediğim diziler vardır.
Ben zaten önümüzde bir sürü örnek olduğu için artık dizilerin 2. sezona uzamasını hiç ama hiç istemiyorum.2. sezonunda da güzel geçen,konusu sıkmayan,uzatılmayan,saçmalamayan dizileri saysam bir elimdeki parmakların yarısı olmaz heralde.
I.A da katılıyor hatta katıldı 2. sezon saçmalıkları kervanına.Şimdi aynı korkularımı Hırsız-Polis dizisi içinde yaşıyorum Allah sonumuzu hayır etsin.
(.....)
Istersen genelleme yapmayalim sevgili arkadasim Serkan, cunku simdi pat diye sayabilecegim okadar uzun soluk ve cok guzel Turk dizileri var ki. Bu tur dusunceleri aslinda sevgili sezinti de cok guzel aydinlatiyor. Kendisi ayni zamanda kaliteli diziler konusunda da uzmandir.
Yani mesela bir Perhan Ablayi, bir Ferhunde hanim ve kizlarini veya bir Bizim Evin hallerini veya bir Mahallenin muhtarlarini anmadan gecmek olur mu hic ? Olmaz dimi. Daha cok aslinda ama aklima gelenler simdilik bunlar.
Son cumlene de yurt disinda yasamaya mahkum olan bir Turk olarak tamamiyle katiliyorum.
forever_bim
16-09-06, 21:40
Bu bölümde Yılmaz'ın Ömer sahnelerinde Yılmaz'ın yanlışı yoktur. Tartışmanın kaynağı Ceyda ve böyle bir gerginliğin olmasını isteyen Ömer'dir. Yılmaz'ın bu bölümde Ömer'e karşı yanlışlığı yoktur.
cnbc-e dizilerini seyreden birisiyim. Çok keyifle izlediğim diziler vardır.
Ben de Yılmaz yanlış yaptı demedim zaten. Genel yapı itibarıyle anlaşamıyorlar dedim sezinti. Birbirlerini sevmedikleri apaçık ortada dedim.
Ceyda nasıl böyle bir karar verdi onu ise anlamış degilim. 2002 yılında senaryoya göre ölen Elifin 2005te evlendiğini anlayamamış oldugum gibi...
Ülkemizde güzel diziler çekiliyor fakat televizyon izleyicleri bu dizilerin farkına varamıyor yada geç farkına varıyor, bulduğunda ise bırakmak istemiyor. Böyle diziler var, örnek mi Hayat Türküsü. Aynı şekilde çok iyi oyuncularımız var örnek mi, Tolga Evren
Sevgili kurdoğlu, teşekkür ederim.
İnanın, fiziksel özellikleriyle ön plana gelmeyen, sadece oyunculuklarıyla ön plana çıkan oyuncularımız var. Tolga Evren, Tayfun Eraslan, Servet Pandur gibi bir çok oyuncu sayabilirim. Yeterki televizyon izleyicilerimiz seçmesini bilsin
hakan yine süper yazmışsın,ben ne diyim.. valla ömerin bu karışmaları kabak tadı verdi. filiz de konuşmayı unutmuş gibi ben ben diyo sürekli.. allahım bize sabır ver diyorum! keşke geçen sezon bitirselerdi bu diziyi yılmaz ve filizi evlendirerek..şimdi dizinin devam etmesi için bir süre engel koyuyorlar yılmaz ve filiz'in önüne. ayrıca yılmaz'ın okuduğu şiirlerde o kadar manalı gelmiyor artık bana,elif'e yaşadıklarının başka bir türlüsünü filiz'e yaşayacak.. yine baştan sarıyor gibiyiz.
ayrıca filiz nereye kadar kaçabilir o da malum..canan'a söylemiyor gerçeği,yılmaza da..nasıl olsa söyleyecek,bu böyle gitmez yani.
EL DESDİCADO
16-09-06, 21:45
Ben zaten önümüzde bir sürü örnek olduğu için artık dizilerin 2. sezona uzamasını hiç ama hiç istemiyorum.2. sezonunda da güzel geçen,konusu sıkmayan,uzatılmayan,saçmalamayan dizileri saysam bir elimdeki parmakların yarısı olmaz heralde.
I.A da katılıyor hatta katıldı 2. sezon saçmalıkları kervanına.Şimdi aynı korkularımı Hırsız-Polis dizisi içinde yaşıyorum Allah sonumuzu hayır etsin.
flora,hırsız-polis içinde maalesef bunu söyleyebiliriz.
o dizi sinyalleri,sezon finalinde verdi.o muhteşem bölümlerle,tekrar tekrar izlenecek,arşive kaldırılacak bölümlerle,sezon finali bölümünü karşılaştırısak,kaçınılmaz sonun ,o diziyi de beklediğini üzülerek görebiliyoruz.
hakan evet o tür diziler de var,ama onlar biraz farklı. dikkat edersen saydığın dizler,mahalle dizileri,komedi dizileri,ya da geniş aile dizileri..
forever_bim
16-09-06, 21:46
Söz uzun soluklu dizilerden açılmışken ben de birşeyler diyeyim. Süper Baba İkinci Bahar Bizimkiler geçmişte izlediğimiz başarılı ve uzun soluklu dizilerdendi.
Şu anda da AVRUPA YAKASI onca oyuncu değişimine ragmen gayet istikrarlı ve 94. bölümü geride bırakmış bir yapım.
Ihlamurlar Altındaya gelince uzun uzun bakışmaların tuhaf mantık hatalarının yapıldıgı gereksiz action sahnelerinin tuhaflığıyla dikkat çeken sıradan bir dizi oldu. Madem iyi senaryo çıkmıyor 39 bölüm çekin diziyi uzatmayın boş yere.
Evet bence de oydu.Öyle tatlı,şirin doğal ve güzeldi ki sadece Elif i izlesekte olurdu.
Bende aşk oyunu konusuna girmeyi hiç istemeyenlerdenim zırvalamakta zirveye doğru ilerliyor.Günlerce oturup yorum yaptığım,kafa patlattığım dizi için şimdi böyle düşünüyor olmam ne kadar içler acısı bir durum.
Malesef Serkan abi galiba olmak zorunda.Olmayınca olmuyor galiba.Alıştık artık.
flora,hırsız-polis içinde maalesef bunu söyleyebiliriz.
o dizi sinyalleri,sezon finalinde verdi.o muhteşem bölümlerle,tekrar tekrar izlenecek,arşive kaldırılacak bölümlerle,sezon finali bölümünü karşılaştırısak,kaçınılmaz sonun ,o diziyi de beklediğini üzülerek görebiliyoruz.
hakan evet o tür diziler de var,ama onlar biraz farklı. dikkat edersen saydığın dizler,mahalle dizileri,komedi dizileri,ya da geniş aile dizileri..
Galiba böyle aşk-drama dizileri ilk sezonda bitseler çok daha hayırlı olur.Hem bizler hemde diziler için.
Öyle örnekler var ama malesef bir elin parmaklarını geçmiyor bu daha kötü.
Neyse ben çıkayımda şu Hırsız-Polis in tekrarını izleyeyim.Ahhh ahhh mı desem offf offf mu desem ben bile şaşırdım.
Hepinize iyi yorumlar...
EL DESDİCADO
16-09-06, 21:56
Söz uzun soluklu dizilerden açılmışken ben de birşeyler diyeyim. Süper Baba İkinci Bahar Bizimkiler geçmişte izlediğimiz başarılı ve uzun soluklu dizilerdendi.
Şu anda da AVRUPA YAKASI onca oyuncu değişimine ragmen gayet istikrarlı ve 94. bölümü geride bırakmış bir yapım.
Ihlamurlar Altındaya gelince uzun uzun bakışmaların tuhaf mantık hatalarının yapıldıgı gereksiz action sahnelerinin tuhaflığıyla dikkat çeken sıradan bir dizi oldu. Madem iyi senaryo çıkmıyor 39 bölüm çekin diziyi uzatmayın boş yere.
forever(özür dilerim,adını unuttum.önce aşk oyunu,sonrada ıhlamurlar altında şoku,bende akıl bırakmadı,kusura bakma:) ikinci bahar,36. bölümde muhteşem ötesi bir bölümle noktalanmıştı.uzatmamışlardı yani.
süper babaya gelince,hakana verdiğim cevapta dediğim gibi,o bir mahalle dizisiydi. mahale dizilerini bir ölçüde güzel devam ettirebiliyorlar
Ihlamurlar altında dizisinde İhsan Bilsev ve Açelya Elmas Konuk oyuncu mu, yoksa dizinin devamlı oyuncuları mı, bu oyuncular neden konuk oyuncu olarak gösteriliyor, anlamış değilim.
Sevgili EL DESDİCADO
size önerebileceğim dizi, Hayat Türküsü dizisidir. Mükemmel bir dizidir.
forever_bim
16-09-06, 22:01
Ihlamurlar altında dizisinde İhsan Bilsev ve Açelya Elmas Konuk oyuncumu, yoksa diziniin devamlı oyuncuları mı, bu oyuncular neden konuk oyuncu olarak gösteriliyor, anlamış değilim.
Sevgili EL DESDİCADO
Sevgili sezinti
Zaten eski jenerikle başlıyor dizi.Bir sürü ayrılmış oyuncu var orda. Açelya Elmas Ceydayı İhsan Bilsev de sanırım Hakanı canlandırıyor. onlara da ayıp olyor her bölüm görüyoruz dizide ama adları konuk oyuncu listesinde....:img-haha:
Bu arada eski jeneriğe bakınca Elif Kemal Erol Bey Meral ve de Muratın gittiğini görüyoruz. Tam bir yaprak dökümü söz konusu.
EL DESDİCADO
16-09-06, 22:03
Sevgili EL DESDİCADO
sezinti,muhteşem bir dizi olduğunu çoğu kişiden duyuyorum.takip edeceğim diye kendime çok söz verdim,ama bir türlü denk getiremedim.çok şey kaçırdığımın farkındayım
flora,evet devam sorunu,genellikle dramatik ağırlıklı dizlerde yaşanıyor.
benim yerime de hırsız-polisin o güzel bölümlerini izle.iyi geceler
eylül-emreAltuğ
16-09-06, 22:03
yorumlarınıza bakıyorum da dizilerin gidişatları hakkında yorum yapıyosunuz ben ona karışmamyayımda dün akşamki bölümden bahsedeyim ya ben bu diznin git gide tiryakisi oluyom valla bu sene napacam bilmiyom umarım izlemeye fırsat bulurum ya ama dün akşamki bölümde yine harikaydı yaa ömerin kızna git gide sıcak davranması ne kadar güzeldi duygulan dım valla ordaa yaa hele elifi evlerine götürüken yılmazın da gelmesi karşılaştıklarında varya gözümü kırpmadım bile yaa süperdi valla....
Sevgili sezinti
Zaten eski jenerikle başlıyor dizi.Bir sürü ayrılmış oyuncu var orda. Açelya Elmas Ceydayı İhsan Bilsev de sanırım Hakanı canlandırıyor.
Bu arada eski jeneriğe bakınca Elif Kemal Erol Bey Meral ve de Muratın gittiğini görüyoruz. Tam bir yaprak dökümü söz konusu.
sevgili forever_bim
İhsan Bilsev, Hakan karakterini canlandırmıyor, Yılmaz ve Salih'lerin devamlı gittikleri içkili yerin sahibini canlandırıyor. Bu karakterler bir şekilde jenerikte olmalıydılar. Jenerikte yer alan Elif'in babasını çok az görüyoruz.
forever_bim
16-09-06, 22:06
Bu arada diziye yeni gelen kızın dadı olacagı söylenmişti ama özette yazılana ve izlediğime bakarsam Yılmazla yakınlaşacaklar gibime geliyor...Hayli ilginç bir durum. Bir de araba çarpınca kıza kız "Aman Alahım göremiyorum kör oldum" dyecek sandım...:img-grin2
hakan yine süper yazmışsın,ben ne diyim.. valla ömerin bu karışmaları kabak tadı verdi. filiz de konuşmayı unutmuş gibi ben ben diyo sürekli.. allahım bize sabır ver diyorum! keşke geçen sezon bitirselerdi bu diziyi yılmaz ve filizi evlendirerek..şimdi dizinin devam etmesi için bir süre engel koyuyorlar yılmaz ve filiz'in önüne. ayrıca yılmaz'ın okuduğu şiirlerde o kadar manalı gelmiyor artık bana,elif'e yaşadıklarının başka bir türlüsünü filiz'e yaşayacak.. yine baştan sarıyor gibiyiz.
ayrıca filiz nereye kadar kaçabilir o da malum..canan'a söylemiyor gerçeği,yılmaza da..nasıl olsa söyleyecek,bu böyle gitmez yani.
Yuregine saglik senin de sevgili Hayal Su. Senaryodaki kopukluk eminimki bir cok kisinin dikkatinden kacmamistir. Bu kopuklugu biran once degistireceklerine de butun kalbimle inanmak istiyorum.
Bakalim onumuzdeki hafta bizi neler bekleyecek.
forever_bim
16-09-06, 22:09
sevgili forever_bim
İhsan Bilsev, Hakan karakterini canlandırmıyor, Yılmaz ve Salih'lerin devamlı gittikleri sahibini canlandırıyor. İçkili yerin sahibini canlandırıyor.
Sevgili sezinti
Düzeltme için canı gönülden teşekkürler...Yani Hayri Abi karakterini canlandırıyor.
Dizideki bir diger tuhaflık ise Müjgan Hanım ve de Nalanın sanki Elif hiç olmamış gibi davranmaları. Yani insan hatırlayıp üzülmez mi kızını ablasını...
Bu arada diziye yeni gelen kızın dadı olacagı söylenmişti ama özette yazılana ve izlediğime bakarsam Yılmazla yakınlaşacaklar gibime geliyor...Hayli ilginç bir durum. Bir de araba çarpınca kıza kız "Aman Alahım göremiyorum kör oldum" dyecek sandım...:img-grin2
ben hemen anladım kızın hafızasını kaybedecegini :img-grin2 yılmaz yerden bir şey bulmuştu kızın kimligi degildi sanırım??dünkü bolumde anladık ki I.A. gerçekten bir türk filmi..:img-grin2
forever_bim
16-09-06, 22:12
yorumlarınıza bakıyorum da dizilerin gidişatları hakkında yorum yapıyosunuz ben ona karışmamyayımda dün akşamki bölümden bahsedeyim ya ben bu diznin git gide tiryakisi oluyom valla bu sene napacam bilmiyom umarım izlemeye fırsat bulurum ya ama dün akşamki bölümde yine harikaydı yaa ömerin kızna git gide sıcak davranması ne kadar güzeldi duygulan dım valla ordaa yaa hele elifi evlerine götürüken yılmazın da gelmesi karşılaştıklarında varya gözümü kırpmadım bile yaa süperdi valla....
Dizinin zaten tek güzel yanı akşamki bölümde Ömerle minik Elifin buzları eritmesi oldu sevgili eylül. Bu arada ilk 30 bölümden sonra bir düşüştür dizide aldı başını gidiyor. Bakalım nereye varacak.
(......)
Tamam da sevgili Serkan, dizi dizidir arkadasim :) Haaa tabi bu arada Kurtlar Vadisini ve Deli Yurek'i de sayalim ozaman, belki bu sefer tatmin olursun :)
genel olarak güzeel bi bölümdü ama
ben en çok ömer ve küçük elifin sahnelerini sevdim
onları gördükça tutamadım kendimi oturdum ağladım
Elif ve Ömer'in arasıı daha ii oLdu.. En çok buna sevindm.. YıLmaz'ın çarptığı kız da bnce YıLmaz'a aşık oLcak qibime qeLioo..
eylül-emreAltuğ
16-09-06, 22:19
Dizinin zaten tek güzel yanı akşamki bölümde Ömerle minik Elifin buzları eritmesi oldu sevgili eylül. Bu arada ilk 30 bölümden sonra bir düşüştür dizide aldı başını gidiyor. Bakalım nereye varacak.
hımm düşüş derken reytinglerden bahsediyorsanız ben baktım şimdi her iki gruptada 1. olmuş ıhlamurlar baya iyi sonuç almışş..
Istersen genelleme yapmayalim sevgili arkadasim Serkan, cunku simdi pat diye sayabilecegim okadar uzun soluk ve cok guzel Turk dizileri var ki. Bu tur dusunceleri aslinda sevgili sezinti de cok guzel aydinlatiyor. Kendisi ayni zamanda kaliteli diziler konusunda da uzmandir.
Yani mesela bir Perhan Ablayi, bir Ferhunde hanim ve kizlarini veya bir Bizim Evin hallerini veya bir Mahallenin muhtarlarini anmadan gecmek olur mu hic ? Olmaz dimi. Daha cok aslinda ama aklima gelenler simdilik bunlar.
Son cumlene de yurt disinda yasamaya mahkum olan bir Turk olarak tamamiyle katiliyorum.
Kurdoğlu bahsettiğin dizilerin tamamı TRT yapımı oldukları için saçmalamadılar. Ticari kaygılarla yapılmadıkları için her zaman düzeylerini korudular.
Diğer diziler halkı nasıl ekrana bağlarız saçmalıkmı yok halk anlamaz ne verirsek yerlere. Aman reyting düşmesin reyting önemli onun dışında hiç bir şey önemlie değil diye düşünülerek yapılan diziler Titanic'ın buz dağına çarpıp battığı gibi batıyorlar.
eylül-emreAltuğ
16-09-06, 22:22
Elif ve Ömer'in arasıı daha ii oLdu.. En çok buna sevindm.. YıLmaz'ın çarptığı kız da bnce YıLmaz'a aşık oLcak qibime qeLioo..
ya banad aöle geldi aaslında kız yılamz aşık olupta bişeyler karıştırmasınn..
forever_bim
16-09-06, 22:25
hımm düşüş derken reytinglerden bahsediyorsanız ben baktım şimdi her iki gruptada 1. olmuş ıhlamurlar baya iyi sonuç almışş..
Bahsettiğim düşüş reyting düşüşü degil senaryonun giderek kan kaybetmesi anlamında bir düşüştür. Dizi özellikle ilk bölümlerdeki tadını yitirdi.
Ek olarak Yılmazın Elife okudugu şiiri Filize de okuması çok tuhaf bir detay. Her neyse şiirlerde de tıkandılar sanırım...
Kurdoğlu bahsettiğin dizilerin tamamı TRT yapımı oldukları için saçmalamadılar. Ticari kaygılarla yapılmadıkları için her zaman düzeylerini korudular.
Diğer diziler halkı nasıl ekrana bağlarız saçmalıkmı yok halk anlamaz ne verirsek yerlere. Aman reyting düşmesin reyting önemli onun dışında hiç bir şey önemlie değil diye düşünülerek yapılan diziler Titanic'ın buz dağına çarpıp battığı gibi batıyorlar.
Aslinda genel olarak sana cok hak veriyorum sevgili trueblue, ama bu konuda da tabiki istisnalar var diyebiliriz. Mesela bir Deli Yurek'i veya bir Kurtlar Vadisini yukardaki degerlendirmeler arasina almamiz bence biraz insafsizlik olur. Yani bu iki dizinin ben sahsen reyting kaygisi gudduklerini zannetmiyorum. Hikayeleri cok saglamdi ve konularda her ne kadar bazi abartilar olsa da surekli gerceklere dayandiriliyordu.
Su siralar kendimi kaybedercesine izledigim dizilerin basinda kesinlikle HAYAT TURKUSU geliyor. Sagolsun, sevgili sezintinin tavsiye uzerine basladim ve inanilmaz derecede keyif aliyorum. Hatta diziden suzulen keyifleri lokur lokur iciyorum bile diyebilirim, hic bikmadan ve hic usanmadan. Enfes bir dizi, harika bir senaryo.
eylül-emreAltuğ
16-09-06, 22:37
Bahsettiğim düşüş reyting düşüşü degil senaryonun giderek kan kaybetmesi anlamında bir düşüştür. Dizi özellikle ilk bölümlerdeki tadını yitirdi.
Ek olarak Yılmazın Elife okudugu şiiri Filize de okuması çok tuhaf bir detay. Her neyse şiirlerde de tıkandılar sanırım...
hım tamam anladım ilk bölümlerde pek takip edemediğim için bilemem o kadarını.. dediğin gibi şiierde tıanma olmuş olabilir..:)
Sevgili forever_bim,
Size rahatlikla siirlerde herhangi bir tikanikligin soz konusu olmadigini soyleyebilirim. Eger bir tikaniklik olmus olsaydi fragmanda iki tane siir olmazdi. Dizide neden ozellikle Yilmazin zamaninda Elife yazdigi siiri sectiklerini ben de anlamadim, ama bir manasi olmadan yapmazlar diye dusunuyorum. Su anda okunan siiri dinliyorum ve siiri Yilmaz-Filiz olayina uyarlamaya calisiyorum, ama basarili olamiyorum, cunku Yilmaz-Filiz ayriligindaki bu garipligi dusunmek istemiyorum.
Siir, muhtesemdi, aklima Yilmazin o siiri ilk okudugu zamanki bolum geldi. Felaket bir bolumdu, parcalamisti ortaligi.
forever_bim
16-09-06, 22:52
Bu arada en sevdiğim sahneleri de yazayım. Minik Elifimin sebze yerine makarna konusunda diretmesi kendi küçüklüğümde yaptığım yemek ayrımı olaylarını hatırlattı. annem sebze yemegi yaptıgı zaman masadan en gec ben kalkardım.
Bir de Ömer masal okurken söylediği "ya çok hızlı okuyorsun yavaşlasana" repliği de çok güzeldi. Ve son olarak babasına söylediği "yavaş yavaş anlatırsan anlarım" sözüne de bayıldım.
Bu arada kızlar halaya benzer lafı çok klişe bir laf. Küçük Elif hakikaten de annesinin fotokopisi. Ah ah Elifsiz dizi çekilmez olmaya başladı....Yeni gelen kızın da Elifi andırır bir hali var hadi bakalım hayırlısı....
forever_bim
16-09-06, 22:55
Sevgili forever_bim,
Size rahatlikla siirlerde herhangi bir tikanikligin soz konusu olmadigini soyleyebilirim. Eger bir tikaniklik olmus olsaydi fragmanda iki tane siir olmazdi. Dizide neden ozellikle Yilmazin zamaninda Elife yazdigi siiri sectiklerini ben de anlamadim, ama bir manasi olmadan yapmazlar diye dusunuyorum. Su anda okunan siiri dinliyorum ve siiri Yilmaz-Filiz olayina uyarlamaya calisiyorum, ama basarili olamiyorum, cunku Yilmaz-Filiz ayriligindaki bu garipligi dusunmek istemiyorum.
Siir, muhtesemdi, aklima Yilmazin o siiri ilk okudugu zamanki bolum geldi. Felaket bir bolumdu, parcalamisti ortaligi.
Valla ben de seninle aynı ümitleri besliyorum Kurdoglu...Şiirler yönünden tıkanmamış olacaklarını umuyorum...Son olarak Ömerin saç ve bıyık rengini eleştirme bu kadar Allahın gücüne gider sonra..Mazallah çarpılırsın..:img-grin2 :img-grin2 Hem sarı degil efendim o renk kumral...Sarı saclı bir ünlü arıyorsan Kıvanc Tatlıtuğu öneriyorum. Onun sacları sarı ve kaşları hatta sakalları ve de kirpikleriyle beraner komple sarı...:img-haha:
Aslinda genel olarak sana cok hak veriyorum sevgili trueblue, ama bu konuda da tabiki istisnalar var diyebiliriz. Mesela bir Deli Yurek'i veya bir Kurtlar Vadisini yukardaki degerlendirmeler arasina almamiz bence biraz insafsizlik olur. Yani bu iki dizinin ben sahsen reyting kaygisi gudduklerini zannetmiyorum. Hikayeleri cok saglamdi ve konularda her ne kadar bazi abartilar olsa da surekli gerceklere dayandiriliyordu.
Su siralar kendimi kaybedercesine izledigim dizilerin basinda kesinlikle HAYAT TURKUSU geliyor. Sagolsun, sevgili sezintinin tavsiye uzerine basladim ve inanilmaz derecede keyif aliyorum. Hatta diziden suzulen keyifleri lokur lokur iciyorum bile diyebilirim, hic bikmadan ve hic usanmadan. Enfes bir dizi, harika bir senaryo.
Sevgili Kurdoğlu,
Kurtlar Vadisi benim izlediğim bir dizi olduğu için bu konuda yorum yapabilirim. Dizinin başı ve gelişmesi mükemmeldi. Ama Osman Sınav diziden ayrıldıktan sonra K.V. duraklama dönemine girdi. Sansasyonel olaylarla işi bir müddet götürdüler. Feraye olayı ve Erhan'ın sevgilisi ve kaçışı gibi olaylarla. Ama son sezon oynayan bölümleri Sharon Stone bile kurtaramadı. Son bölümleri tamamını izliyeyim. 6 bölüm kaldı, sık dişini 5 bölüm kaldı diye bitirdim.
Hayat Türküsü'de bir TRT dizisi olduğu için onun çizgisinin iyiliğini hormal buluyorum.
Valla ben de seninle aynı ümitleri besliyorum Kurdoglu...Şiirler yönünden tıkanmamış olacaklarını umuyorum...Son olarak Ömerin saç ve bıyık rengini eleştirme bu kadar Allahın gücüne gider sonra..Mazallah çarpılırsın..:img-grin2 :img-grin2 Hem sarı degil efendim o renk kumral...Sarı saclı bir ünlü arıyorsan Kıvanc Tatlıtuğu öneriyorum. Onun sacları sarı ve kaşları hatta sakalları ve de kirpikleriyle beraner komple sarı...:img-haha:
Hayir efendim, ne ilgisi var, ben Omer'in rengini elestirmedim ki. Sadece rengine dikkat cekmek istedim. Her 3 sahneden birinde gozume "sari" renkli biri cikiyormus gibi oldu. Hakikaten bana "sari" gorundu hep :)
Bu arada "sari" rengi en sevdigim renkler arasindadir ;)
Ehh bende izledim Hırsız'ımla Polis'imin eski bölümlerini.Bir uğrayayım dedim.
Şiirlerde tıkanıklık olduğunu bende düşünmüyorum,bu yönden sevgili Kurdoğlu'na(Hakan abim-dedem:)) katılıyorum.
Yalnız o şiirin kullanılması gerçekten garipti.
Buarada Forever_Bim inan benimde aklımdan geçti "şimdi bu kız kör olur" diye.
Dizinin tadı kaçıyor/kaçtı gerçekten.Yepyeni karekterler, 4 yıl sonra,Elif yok dizi keskin bir dönüş yaptı diyebiliriz.Eski tadı aldım mı???Hayır!!
Sevgili Kurdoğlu,
Kurtlar Vadisi benim izlediğim bir dizi olduğu için bu konuda yorum yapabilirim. Dizinin başı ve gelişmesi mükemmeldi. Ama Osman Sınav diziden ayrıldıktan sonra K.V. duraklama dönemine girdi. Sansasyonel olaylarla işi bir müddet götürdüler. Feraye olayı ve Erhan'ın sevgilisi ve kaçışı gibi olaylarla. Ama son sezon oynayan bölümleri Sharon Stone bile kurtaramadı. Son bölümleri tamamını izliyeyim. 6 bölüm kaldı, sık dişini 5 bölüm kaldı diye bitirdim.
Hayat Türküsü'de bir TRT dizisi olduğu için onun çizgisinin iyiliğini hormal buluyorum.
Osman Sinavdan sonra her ne kadar kalitede farkedilir bir dusus olsa da, yasananlar tamamiyle gerceklige dayandiriliyordu sevgili trueblue. Yani tabi "Gullu" tiplemesi abartiydi mesela, ama asil konuyu bence yeterince iyi goturdurler. Son sezonu en baygin sezonuydu dogru, ama o bolumlerin bile yansittigi cok carpici gercekler vardi diyebilirim. Mesela bir "Suriye" olayi vardi ki bu tamamiyle bire bir gercekleri yansitiyordu. Cok kaliteli bir yerden cok daha az kaliteli bir yere griledigi icin de zaten son donemleri cok elestirildi. Ama herseye ragmen o dizi bence unutulmazlar arasinda.
EL DESDİCADO
16-09-06, 23:15
Tamam da sevgili Serkan, dizi dizidir arkadasim :) Haaa tabi bu arada Kurtlar Vadisini ve Deli Yurek'i de sayalim ozaman, belki bu sefer tatmin olursun :)
evet hakan,kurtlar vadisi,ve deli yüreği de ayrı tutmalıyız.
gerçi,truebluenin dediği gibi,knal d de yayınlanan son bölümleri,sallantı geçirse de,97 bölümlük o türk diziler tarihinin en büyük efsanesine ,daha etkileyici bir final yapılması gerektiğini düşünsemde,kurtlar vadisi,genel olarak ,sonuna kadar iyi getirmiş bir dizidir diyebilirim
açıkçası yeni karakterin diziye psikolojik hafıza kaybı gibi bi klişe bi nedenle dahil edilmesi beni biraz üzdü.daha güzel bişey beklerdim.mesela cem karakteri daha hoş bi giriş yapmış bence.yılmaza çok üzüldüm ya.nasıl da hazırlanıp çiçekler alıp gitti buluşmaya.walla çok kötü oldum o sahnede.yazık ya daha çok bekleyecek filizin o konuları konuşmasını.bu olaydan sonra hisseleri satmaktan da vazgeçer.bişey daha söylemek istiyorum ama lütfen yanlış anlaşılmasın çünkü tuba büyüküstünü çok seviyorum.ama belirtmeden de edemeyeceğim, çok komik koşuyordu kafeden kaçarken....
forever_bim
16-09-06, 23:20
Zaten Kurtlar Vadisi en fazla tartışılan dizi olmuştu Türkiyede ve Türkiye dışında...
Neyse I.A.ya dönecek olursam ben bu bölümde Cenk Ertanı ve İrem Altugu nasıl buldunuz diye sormak istiyorum???
Kendi şahsi görüşüm Cenk Ertanın beklediğimden kötü oldugu yönünde oyunculuk olarak ve bir de İrem Altugu resimlerinden daha sıcak buldum....Oyunculugu da gördüğümüz bir kac dakika içinde gayet iyiydi bence.
Bir de Filizle Cemin ilk karşılaşmalarındaki durum da bence tuhatı. sanki sırf karşılaşsınlar diye eklenmiş bir sahneydi. VE rastlantıya bakın Filizle Ömerin çocukluk arkadaşı çıktı.
Kurdoglu bu arada benim en sevdiğim renkler biribirine tamamıyle zıt iki renk. Yeşil ve de Kırmızı...:img-grin2
Bu bölüm Ömerin kızına iyi davranmaya başlamasına sevindim ama tabi biraz daha gayret gerek ayıca Elif annesi gibi çok zeki ve şirin.. Dizide artık ilgimi en çok çeken sahne Ömerle-Elifin sahneleri..
EL DESDİCADO
16-09-06, 23:29
Zaten Kurtlar Vadisi en fazla tartışılan dizi olmuştu Türkiyede ve Türkiye dışında...
Neyse I.A.ya dönecek olursam ben bu bölümde Cenk Ertanı ve İrem Altugu nasıl buldunuz diye sormak istiyorum???
Kendi şahsi görüşüm Cenk Ertanın beklediğimden kötü oldugu yönünde oyunculuk olarak ve bir de İrem Altugu resimlerinden daha sıcak buldum....Oyunculugu da gördüğümüz bir kac dakika içinde gayet iyiydi bence.
Bir de Filizle Cemin ilk karşılaşmalarındaki durum da bence tuhatı. sanki sırf karşılaşsınlar diye eklenmiş bir sahneydi. VE rastlantıya bakın Filizle Ömerin çocukluk arkadaşı çıktı.
Kurdoglu bu arada benim en sevdiğim renkler biribirine tamamıyle zıt iki renk. Yeşil ve de Kırmızı...:img-grin2
irem altuğu ,önceden pek tanımadığım için,net yorum yapamıyacağım.ilk izlenimim,hoş bir kız,ve iyi bir oyuncuya benziyor
cenk ertanı ise çok severim.beğendiğim,karizmatik bulduğum bir oyuncudur
İrem Altuğ şu hafızasını kaybeden kız mı oluyor?Eğer oysa ben çok gıcık aldım.Ama bu rolünden değil kendisinden.Neden bilmiyorum ama sevmedim.
Cenk Ertan ı da çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim.Haziran Gecesinde daha iyiydi.
forever_bim
16-09-06, 23:32
irem altuğu ,önceden pek tanımadığım için,net yorum yapamıyacağım.ilk izlenimim,hoş bir kız,ve iyi bir oyuncuya benziyor
cenk ertanı ise çok severim.beğendiğim,karizmatik bulduğum bir oyuncudur
Adam karizmatik bence de ama sanki çok yaşlı gibi durdu bu dizde öteki erkek oyunuların yanında. Gerçi 36 yaşında yani Bülent İnalden 3 Sinan Tuzcudan 7 yaş daha büyük ama 40tan fazla gösteriyor. Bir de seslemdimesini begenmedim...
Irem Altug hakkinda bir degerlendirme icin cok erken oldugunu dusunuyorum, daha dogru durust goremedik kizi bile. Cenk Ertan hakkinda bir degerlendirme yapabilirim ama, onu yeterince izledim. Bence sempatik birini canlandirmaya calisiyor, ama ozellikle o ilk kiz arkadasiyla arasinda gecen konusma bir felaketti. Cok donuk ve cok ciliz bir sekilde konustular. Tabi bunda karsidaki kizin da etkisi olmus olabilir, o da cok yapmacikti cunku. Bakalim onumuzdeki hafta neler yapacaklar. Eger bir canlilik gelirse diziye, onlarin da canlanacagini dusunuyorum.
Onun haricinde "Omer" karakterinden abartmadan soyluyorum, inanilmaz derecede tiksinmeye basliyorum. Izledigim bir dizi olsa bile, dislerimi sikmadan, ellerimi yumruk sekline sokmadan, kulaklarimdan hararetli dumanlar cikarmadan izleyemiyorum o karakteri. Lutfen daha INSANcil bir karakter cizin sevgili senaristler. Omer biraz INSAN sekline sokun, boyle giderse K.V. fanatiklerinin "Cerrahpasali Halit" karakterini tartakladiklari gibi yakinda I.A. severler de "Omer" karakterini canlandiran Sinan Tuzcuyu tartaklayacak. Yani ben kendimi bilirim, asla boyle birsey yapmam, ama herkes icin ayni seyleri soylemek maalesef cok zor.
damdan düşer gibi olacak ama ben cenk ertanı çok beğendim özellikle haziran gecesinde onu izlemiş biri olarak ordaki oyunculuğuyla eşdeğer bir çizgi sergilemiş ...karakteride birbirlerine benziyor
irem altuğda çok değişik bir yüzü var ve ilgi çekici ...
arkadaşlar az önce şöyle bi forumu gözden geçirdimde artık kimse onun aşkı daha büyük daha gerçek laflarını kullanmıyor cümlelerinde. çünkü dizide bu bile kalmadı ömrü bitmiş zorla ayakta tutulmaya çalışılıyor anlayamadığım bi nedenle. yine forumda herkes küçük elifin dizinin kurtarıcısı olduğu konusunda hemfikir.o çooook istenen "yılmaz filiz "adını koyamıyorum bu durumun(çünkü şaçmalamakta doruklara ulaştı)rafa kalkmış gibi. ben izlemesemde dün diziyi arkadaşımın anlattığına göre bayağı matrakmış kızın hafızasını kaybetmesi filizin yine kekelemesi ve durum daha çoooook uzun sürer gibime geliyo
hele o senaristlere ne demeli insan zekasıyala alay eder gibi. koca yaz iki karekteri böylemi diziye sokmayı planlamışlar bence artık bu senaryonun kurtulacak hiiiç bi yanı yok artık izleyen kitlesiyle alay eder gibi senaryo yazmaktan vazgeçsinler belki bu diziye bağlanmış bi sürü insan olabilir ama bu onlara bu kitleyi sömürme hakkını vermez. keşke halkımız kötü giden şeylere tepki gösterebilse...keşke bilinçli bi seyirci olabilsek.hakettiklerimiz için.
forever_bim
16-09-06, 23:47
Kurdoglu sen yapmazsan senden başkası yapmaz bu tartaklamayı bence çünkü forumda gecen haftaya oranla ciddi bir sakinleşme gördüm. Bir de bu diziyi K.V gibi düşünme çünkü I.A.nın K.V. kadar koyu izleyicileri yok. En azından bizim muhitte yok. Gecen yıllarda perşembe akşamları trafik bile azalırdı biz de çıkıp perşembeleri dışarda olmanın tadına varırdık.
Ömere gelince geçen haftaya oranla ciddi anlamda düzelmeler gördüm kızıyla olan ilişkilerinde. şirkette olanları söylüyorsan zaten bu tepkileri herkes bekliyor filiz de koskocaman kadın. İlk sezon Yılmazla görüşeceginde kimseyi takmıyordu. Bu sezon zaten Filiz de uzak durmaya çalışıyor.
Ömerle Yılmaz ta ezelden berii anlaşamıyorlar açıkcası ben yeni durumları çok yadırgamıyorum.
Bir de sen söyleyince aklıma yeşilçam oyuncularımıza yapılan çirkinlikler geldi. Dizileri gerçek sanacak kadar kaptırmamalıyız bence kendimizi.......:img-polic
Irem Altug hakkinda bir degerlendirme icin cok erken oldugunu dusunuyorum, daha dogru durust goremedik kizi bile.
Onun haricinde "Omer" karakterinden abartmadan soyluyorum, inanilmaz derecede tiksinmeye basliyorum. Izledigim bir dizi olsa bile, dislerimi sikmadan, ellerimi yumruk sekline sokmadan, kulaklarimdan hararetli dumanlar cikarmadan izleyemiyorum o karakteri. Lutfen daha INSANcil bir karakter cizin sevgili senaristler. Omer biraz INSAN sekline sokun, boyle giderse K.V. fanatiklerinin "Cerrahpasali Halit" karakterini tartakladiklari gibi yakinda I.A. severler de "Omer" karakterini canlandiran Sinan Tuzcuyu tartaklayacak. Yani ben kendimi bilirim, asla boyle birsey yapmam, ama herkes icin ayni seyleri soylemek maalesef cok zor.
:img-grin2 :img-heh: :img-hyste :img-hyste
Aksam aksam hic gülecegim yoktu ama su mesajini okuyunca gülmekten mahvoldum yaa Kurdoglu.. Haklisin ayni seyleri bende dusunuyorum ömer icin..
Bu arada !
$uan diziyi izliyorum.. Yilmaz ve Feridenin hastanedeki diyaloglari cok harikaaaa olmussss.. Bayildim Yilmaza orda.. irem Altug da fena kiz degil..Cok güzelmis..
irem: -"hayir ..hayirrrr
yilmaz: -"tamam..sakin ol.!
yilmaz: -"tamam..gecti. iyi misin ? Burda güvenlisin. Korkmana gerek yok.
irem: -"ne oldu bana?
yilmaz: -"Ben sana arabayla carptim..
irem: -"carptin mi ?
yilmaz: -"yaniii..özür dilerim..yanlislikla"
ya varyaa arkadaslar..Bayildim YILMAZA burda..inanilmaz masum, inanilmaz güzel oynamis rolünü...Birdaha birdaha izledim mest oldum..O ne $irinlik öyleee...
Hele giyiniside ayri bir karizma olmus.. Kravatina bayildim Yilmazzzzz:img-kiss:
Seni Cooook Seviyorummmmmm Yilmaz..:img-kiss:
irem Altug ne kadar güzel biriymis..Oldukca cekici bir bayan..
Cok begendim dogrusu..:) Yilmazla aralarinda birseyler yasanacagi kesin..
Forever_bim son yorumunu buyuk bir hayret ve cok buyuk bir saskinlikla izledim=okudum. Inanilir gibi degil, Omer karakterini savunabilmek icin bu derece yumusak kelimeler kullanmani acikcasi beklememistim. Zaten yorumuna hakaretle baslamissin, aramizdaki samimiyetin farkinda olmasam o cumleden nekadar cok alindigimi sana aciklardim, ama belli bir samimiyet varsa aramizda bu sakayi o yorumu bu seferlik yerim, ama cok rica ediyorum bir daha bu denli bir yorum yapma. "Sen yapmassan baska kimse yapmaz" sounden cikartilabilecek okadar cok hakaret nitelikle sozler var ki anlatamam. Ben tamamiyle dizi karkaterleri hakkinda yorumlar yapiyorum, lutfen sen de oyle yap. Forumda gormus oldugun bu guzel sakin ortamin bozulmasini istemiyorsan tabiki.
Zaten su cumlene kadar "Ömerle Yılmaz ta ezelden berii anlaşamıyorlar açıkcası ben yeni durumları çok yadırgamıyorum." kimin yorumunu okudugumu bile bilmiyordum. Omerdeki yeni durumlari yadirgamamak, Omerdeki o INSANLIK disi hareketleri dogal karsilamak oluyor. Bu dusunce yapisindaki birisiyle zaten bu konuyu tartismamiz pek saglikli olmaz. Onun icin atliyorum.
I.A.yi K.V. ile kiyaslamiyorum, K.V. de gordugum bir olayin I.A. da da yasanabilecegine dikkat cekiyorum sadece. Bu dizinin senin muhitinden baska yerlerde de izlendigini, izlenebildigini, izlenebilecegini istersen aklindan hic cikarma arkadasim.
irem Altug ne kadar güzel biriymis..Oldukca cekici bir bayan..
Cok begendim dogrusu..:) Yilmazla aralarinda birseyler yasanacagi kesin..
aynen katılıyorum ..gamzeside çok güzel bir hava katmış
ben dizinin bu bölümünü geçen bölümden daha çok beğendim ama genelde yeni gelen karakterler ve gidenler olduğu için senaryolarda bocalama dönemleri olduğunu görüyoruz ..örnek kurtlar vadisinden çakır gittiğinde büyük bir yara almıştı ama sonra başka karakterlerler toparlandı bir kaç hafta içinde eski tadı alacağınızı düşünüyorum :img-grin2
:img-grin2 :img-heh: :img-hyste :img-hyste
Aksam aksam hic gülecegim yoktu ama su mesajini okuyunca gülmekten mahvoldum yaa Kurdoglu.. Haklisin ayni seyleri bende dusunuyorum ömer icin..
(......)
Herkes senin kadar komik bulmamis sevgili Figan, sanirim forever_bim benim yorumlarimdaki karakterler uzerine yogunlastirdigim uslubumu gercek hayatta da o karakterleri canlandiran oyunculara yogunlastiracagimi dusunecek kadar kendisini kaybetmis o yorumumdan sonra.
forever_bim
17-09-06, 00:09
Forever_bim son yorumunu buyuk bir hayret ve cok buyuk bir saskinlikla izledim=okudum. Inanilir gibi degil, Omer karakterini savunabilmek icin bu derece yumusak kelimeler kullanmani acikcasi beklememistim. Zaten yorumuna hakaretle baslamissin, aramizdaki samimiyetin farkinda olmasam o cumleden nekadar cok alindigimi sana aciklardim, ama belli bir samimiyet varsa aramizda bu sakayi o yorumu bu seferlik yerim, ama cok rica ediyorum bir daha bu denli bir yorum yapma. "Sen yapmassan baska kimse yapmaz" sounden cikartilabilecek okadar cok hakaret nitelikle sozler var ki anlatamam. Ben tamamiyle dizi karkaterleri hakkinda yorumlar yapiyorum, lutfen sen de oyle yap. Forumda gormus oldugun bu guzel sakin ortamin bozulmasini istemiyorsan tabiki.
Zaten su cumlene kadar "Ömerle Yılmaz ta ezelden berii anlaşamıyorlar açıkcası ben yeni durumları çok yadırgamıyorum." kimin yorumunu okudugumu bile bilmiyordum. Omerdeki yeni durumlari yadirgamamak, Omerdeki o INSANLIK disi hareketleri dogal karsilamak oluyor. Bu dusunce yapisindaki birisiyle zaten bu konuyu tartismamiz pek saglikli olmaz. Onun icin atliyorum.
I.A.yi K.V. ile kiyaslamiyorum, K.V. de gordugum bir olayin I.A. da da yasanabilecegine dikkat cekiyorum sadece. Bu dizinin senin muhitinden baska yerlerde de izlendigini, izlenebildigini, izlenebilecegini istersen aklindan hic cikarma arkadasim.
Birincisi bu bir hakaret degildi tamamen şakaydı...Anlamış olacagını bekliyordum:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 Ben kimsye hakaret etmiyorum. Cümlelerimi de gayet özenli seciyorum.
İkincisi ben forumdaki sukuneti saglamak için en fazla çaba gösterenlerden biriyim. Aşırı uçta yorumlar hiç yapmadı ve aşırı uctaki yorumlara da genelde cevap vermiyoum...
Son olarak tırnak içine aldıgın cümlede yanlış anlattım düzelteyim...Orada benim demek istediğim Ömerin öteden beri Yılmaz ve Filiz ilişkisini onaylamadıgını belirtmek içindi. Yani bir arada görünce sorun çıkarıyor bu önceden de böyleydi demek istedim. Yoksa öteki durumlarını begenmedigimi defalarca dile getirdim(bak. kızıyla olan durumlar sonrası yaptıgım 40. bölüm yorumları)
Neyse ben hepimize iyi geceler diliyorum...
forever_bim
17-09-06, 00:12
Herkes senin kadar komik bulmamis sevgili Figan, sanirim forever_bim benim yorumlarimdaki karakterler uzerine yogunlastirdigim uslubumu gercek hayatta da o karakterleri canlandiran oyunculara yogunlastiracagimi dusunecek kadar kendisini kaybetmis o yorumumdan sonra.
Kendimi kaybetmiş degilim Kurdoglu ben çok aklı başında bir insanım...Neyin ne oldugunu ayırt edebiliyorum...
Aciklama icin tesekkurler. Mizah anlayisimizin bu derece farkli oldugunu dusunememistim acikcasi. Her neyse, bir daha bu tur sakalar yapmassan beni memnun edersin. Cunku hic gulmedim...komik de degildi zaten.
Size gore asiri ucta yorumlar ne tur yorumlar oldugunu hakikaten cok merak ediyorum. Burada herkes karakterler ve dizi hakkinda goruslerini aktariyor. Hic kimse bir baska birinin "uc nokta" seviyesine gore yorum yazmiyor. Herkes icinden ne ggeliyorsa onu yaziyor. Herkesin kendi uslubunuzda yazilar yazmasini beklemek cok yanlis bir dusunce.
Omerin bu akil almaz durumlarini gordugumuz halde, sizin gibi yumusak sozlerle mi gecistirelim yani? Bu nasil bir mantikdir boyle? Yanlis ve INSANLIK disi gordugumuz tavirlari elestiriyoruz biz burada. Ayrica sakin ortamin olusmasi icin herkesin en az sizin kadar caba sarfettigini lutfen unutmayin.
Evet, hepimize iyi geceler arkadaslar.
Diziyi izledim nihayet..
Bence dizinin iki yildizi var bu son bölümde..
YILMAZ VE KüCüK ELiF.. !
Kücük Elif`in Anneannesinin dükkaninda Yilmaz abisini savunmasi vede bunu halasina sormasi vede ömer`in alabora olmasi izledigim en güzel kareydi diyebilirim...Bayildim kücük Elife..
ömer`in hakkindan ancak kücük Elif gelecek..:)
Yilmazin insan gibi insan davranislari beni acayip etkiledi..Herzaman mütevazi herzaman dogal..Olaganüstüydü bence bu son bölümde..Bir yildiz gibi parladi..
Tebrik ederim Yilmazi..
Hem ömere hemde Filize sinir oldum hemde acayip.. !
Canim Yilmazim daha cok acilar cekecek gibi..Bu belli..
Filiz resmen ömer`in arkasina saklaniyor..Seviyosan söyle acik acik.. Ne bekliyosun? Heryerde bülbül gibi $akIyan Filizin; nedense Yilmazi görünce nutku tutuluyor. Ne garip !
Kisacasiiiii;
Filizin babasina vermis oldugu anlamsiz vede bos! sözü vede bu verdigi söze abisinin zoruyla sadik kalarak yaptigi sacmaliklari vede Yilmaza bosu bosuna cektirmis oldugu ACI`yi izledim özetle diyebilirim..
Umarim Yilmaz artik daha fazla aci cekmez..Ayriliksa da ayrilik! Hicte umurumda degil dogrusu Filiz-Yilmaz ikilisinin yasayacagi a$k.. !
Bir a$kta dürüstlük yoksa,
köse kapmaca varsa ne derece büyüleyici olabilir ki?
Ben $ahsen böyle bir a$ki izlemek is-te-mi-yo-rummmmmmm!!
sevgilerimle..
Ayrica Filizin Babasina vermis oldugu bu ne sözmüs böyle? Ne kadar abartilmis bu verilen söz? Hangi gercekten cok seven kadin verdigi bir söze bu kadar sadik kalir anlamis degilim..
Aradan 4 yil gecmis olmasina ragmen hemde..
Sevgi; herseyden önce gelir..
Sevgi; kutsaldir..
Sevgi; dürüstlük ister..
"Hangi verilmis söz yada hangi $eyler insanin icinde yasatmis oldugu SEVGi ATESiNDEN daha üsttür??" Sevgiyi bu denli harcamak yada ertelemek, saklamak bence sevgiye, sevmeye yapilmis bir hakarettir..
Bu baglamda;
Senaristleri acimasizca elestiriyorum..Umarim bu söz olayini biran evvel acikliga kavustururlar..Aksi takdirde cok can sIkIcI bir hal alacaktir...
Tam burada sevgili Rabish’in tahminleri geldi gozumun onune, ne kadar hakli tespit ve tahminlerde bulunmus. Kendisini tebrik ediyorum :) Keske haksiz ciksaydi :(
Sirketten ayrilirken ASK’i taddigini dusundugumuz Omer efendi, Filizcigimize sorular soruyor; “Tarih oldu dimi Filiz ??? Hersey geride kaldi dimi ???!!!” Hic ASIK olan birisi sorabilir mi bu sorulari? Ask’i tadmis olan birisi, ask’i taniyan birisi hic boylesine sacma ve anormal derecedeki basit sorulari sorabilirmi? Soramaz ! Soruyorsa hic ASIK olmamis demektir !
Mezar ziyareti sahnelerine gececek olursak, yine ayni manzara, yine ayni Omerin kini ve nefreti, yine ayni tas, ayni hamam. Babasinin mezarinin basinda bile kiniyle ve nefretiyle mesgul olan bir evladin mezar ziyaretini izledik sadece. Ve en carpici konu COK ASIK olduguna inandigimiz Omer Efendi, biricik ASKI Elifciginin mezarini ziyaret etmek istemiyor !!! Cok sevdigi icin olsa gerek !!! Oyle ya, belki ziyaret etse, dayanamayip oracikta ölüverecek...
Oncelikle tesekkur ederim sevgili Hakan , ama bende senin dedigin gibi haksiz cikmayi isterdim :( Keske o tur sahnelere sahit olmak zorunda kalmasaydik :img-sorry
Daha sonrada yazdigin yeni yorumlara A'dan Z'ye , virgulunden noktasina kadar 200% katildigimi belirtmek istiyorum.
Ozellikle alinti yaptigim ,Omer'in ask anlayasi ve de mezarlik sahnesi hakkindaki dusuncelerine katilmamak elde degil ..
Ah ah yazilacak yuzlerce sey var ama iste bir tanesini yazmaya kalksam , ya Omer dizide oldugu gibi yorumlarimada maydonoz olup sinirlerimi bozuyor yada Filizcik'in konusmasi aklima geliyor ve buda butun yorum yazma hevesimi alip gidiyor.
Bu arada bir suru cok guzel sohbet olmus bugun, kacirdim hepsini :img-help:
Bu arada Flora'cim senide bu baslikta gormek guzel , hosgeldin ;)
... daglardan inen baska turlu canlilara benzemiyordu en azindan, buna ozellikle sevindim diyebilirim. Tabiki isminin Cem olmasina sevgili Rabish kadar olmasa da ben de cok uzuldum. Yani ben daha kaba bi isim beklemistim aslinda :)
Sorma arkadasim ya , nasil hayal kirikligina ugradim bir bilsen .. :img-elvis
Yani bir suru secenek vardi bula bula tek heceli hicte guzel olmayan bir isim mi buldular ? Ben acikcasi Mehmet'i tercih ederdim ve ediyorumda ve bundan sonra Cenk Ertan'in canlandirdigi karaktere Mehmet adini veriyorum :)
Bence kaba isim demiyelim de eski Turk isimleri diyelim ;) Hicbir Turk ismi kaba degildir(!) :) Cok nadir rastlanan isimler hariç tabii ..
ömer ve kızının aralarının iyi olmasına sevindim.bundan sonra daha iyi olur umarım.yaknız en son ömer-filiz-elif müjganın yanına gittiklerinde elif müjganın yanındamı kaldı yoksa ömerle eve mi ddöndü orayı anlayamadım.sizce hangisi oldu ya da olucak???
ömer ve kızının aralarının iyi olmasına sevindim.bundan sonra daha iyi olur umarım.yaknız en son ömer-filiz-elif müjganın yanına gittiklerinde elif müjganın yanındamı kaldı yoksa ömerle eve mi ddöndü orayı anlayamadım.sizce hangisi oldu ya da olucak???
müjganın yanında kaldı bence çünkü götürmeye gitmişlerdi elifi..
Oncelikle tesekkur ederim sevgili Hakan , ama bende senin dedigin gibi haksiz cikmayi isterdim :( Keske o tur sahnelere sahit olmak zorunda kalmasaydik :img-sorry
Daha sonrada yazdigin yeni yorumlara A'dan Z'ye , virgulunden noktasina kadar 200% katildigimi belirtmek istiyorum.
Ozellikle alinti yaptigim ,Omer'in ask anlayasi ve de mezarlik sahnesi hakkindaki dusuncelerine katilmamak elde degil ..
Ah ah yazilacak yuzlerce sey var ama iste bir tanesini yazmaya kalksam , ya Omer dizide oldugu gibi yorumlarimada maydonoz olup sinirlerimi bozuyor yada Filizcik'in konusmasi aklima geliyor ve buda butun yorum yazma hevesimi alip gidiyor.
Teşekkür ederim Rabia ablacım,hoşbuldum.;)
Evet dün akşam güzel bir sohbet vardı,neyse artık başka sefere.Keşke dizinin seyri de dün akşamki sohbet kadar güzel olsaydı.
Başlıktaki kişi sayısı gittikçe azalıyor gerçekten.
Teşekkür ederim Rabia ablacım,hoşbuldum.;)
Evet dün akşam güzel bir sohbet vardı,neyse artık başka sefere.Keşke dizinin seyri de dün akşamki sohbet kadar güzel olsaydı.
Başlıktaki kişi sayısı gittikçe azalıyor gerçekten.
Evet baska sefer insallah ..
Haklisin guzelim bencede yorumcu sayisi azaldi ama ben bunu bu haftaki bolume bagliyorum , bolum guzel olunca yorumdan geçilmiyor ;)
Ayrica yinede fena sayilmaz 250ye yakin yorum gelmis ;)
Filiz'in tutuklukları,Ömer'inde maydonozlukları ile geçen bir bölüm içinde bundan fazla yorum beklenmezdi galiba.
Küçük Elif'çiğimizde olmasa...Hiç çekemeyecektim bölümü.
filiz ve yılmaz arasında şimdi daha sezon yeni başlamışken itiraf dolu bir konuşma beklenmemeli yoksa kız babasına o sözü niye verdiki :)
ama bu arada yılmazın bu hallerini görmeyi çok istiyordum gerçekten çok rahatladım ..filiz onu severken kandırılmıştı şimdi aynı acıyı kendisi çekiyor
Al bendede o kadar , hele Omer yok mu ?
Allah'im resmen delirtti beni! Filizcigimde yazik etti bu bolum bize kendisine Yilmaz'a .. Umarim senaristler hatalarini anlamislardirda , 42. bolumde Filiz'in çenesi kapanmaz :) Konussun hic susmasin .. Ama nerdeee !
filiz ve yılmaz arasında şimdi daha sezon yeni başlamışken itiraf dolu bir konuşma beklenmemeli yoksa kız babasına o sözü niye verdiki :)
ama bu arada yılmazın bu hallerini görmeyi çok istiyordum gerçekten çok rahatladım ..filiz onu severken kandırılmıştı şimdi aynı acıyı kendisi çekiyor
Haklisin sinem'cim de benim bekledigim tam olarak itiraflar falan degildi .. Konusma istiyordum ben , ama senaristler bize sadece gevelemece sundular ne yazik ki :( Ne biliyim en azinda Filiz gecistirseydi bir seyleri , agzindan bir seyler falan kacirsaydi. Kizi neye cevidiler .. :(
Haklisin sinem'cim de benim bekledigim tam olarak itiraflar falan degildi .. Konusma istiyordum ben , ama senaristler bize sadece gevelemece sundular ne yazik ki :( Ne biliyim en azinda Filiz gecistirseydi bir seyleri , agzindan bir seyler falan kacirsaydi. Kizi neye cevidiler .. :(
bende doğru düzgün bir konuşma bekliyordum ama onu ömere kullandı :img-grin2
ama sanırım haftaya filiz ve yılmazın kavgasını izleyeceğiz...hem hisse olayları hem de ömerin eski hallerini andıran cemden dolayı
bu arada cemde aynı ömerin evlenmeden önceki hali,yılmazın motorcu kişiliği,ömer ve yılmazın ukalalığı var bir de muratın yapışıklığı olacak :img-grin2 çocuk ortaya karışık olmuş
bende doğru düzgün bir konuşma bekliyordum ama onu ömere kullandı :img-grin2
ama sanırım haftaya filiz ve yılmazın kavgasını izleyeceğiz...hem hisse olayları hem de ömerin eski hallerini andıran cemden dolayı
bu arada cemde aynı ömerin evlenmeden önceki hali,yılmazın motorcu kişiliği,ömer ve yılmazın ukalalığı var bir de muratın yapışıklığı olacak :img-grin2 çocuk ortaya karışık olmuş
Neyse en azindan bosuna gitmedi konusmasi , Elifcik sevindi bu konusma sayesinde :)
Bana kalirsa Yilmaz Cem'i 2.80 yere sericek :) Hatta Rabish soylemisti dersiniz .. Eger yapmazsa Yilmaz'i da kaybediyoruz demektir :)
Bencede karisik olmus ma dur bakalim daha ne gibi niyetleri var izleyemedik , sadece Filiz'den etkilendigini ve de olur olmaz yerlerde iki kisiyi konusurken gorunce durdugunu ogrendik ..
Evet zaten Filiz Ömer'e güzel konuşuyor Yılmaz da dil tutuluyor.
Bu kadar suskunluktan,kekelemeden sonra bende bülbül gibi şakıyan,şakıdıkçada şaşırtan bir Filiz bekliyorum.
Açsın ağzını,yumsun gözünü.
Duyun senaristlerrr!!!!
Ya ben Mantık Hatalarına yazdım ama cevabımı alamadım.Alıntı yapayım mesajımı.Ben mi yanlış anladım,görmedim yoksa suç senaristlerde mi??
Ya bende şeyi hatırlamıyorum.Yılmaz toplantıda Filiz başkan olsun dedi En uygun aday o dediler Ömer de bence de dedi.Daha sonra toplantıya ara verildi.Tam Yılmaz tebrik için elini uzatıyordu Ömer araya girdi tebrikleri sonra alırsın dedi.Buraya kadar tamam.Ama daha sonra toplantıya devam ettiler mi?Ben görmedim tekrar toplantıya girdiklerini.Filiz ile Yılmaz konuşurken yine Ömer geldi eve gitmemiz gerekiyor dedi asansöre bindiler.E toplantının devamı ne oldu?Ya oldu da ben görmedim ya da unuttu senaristler.
Açsın ağzını,yumsun gözünü.
Ne kadar dogru bir laf ..
Omer'in baskisindan , Yilmaz'in israrindan sıkilip :
" Eee Omer cekil surdan ya , koskoca kiz oldum , 8 yasindaymisim gibi davranma bana" dese
Yilmaz'ada :
" Yilmaz yeter , soyluyorum artik , babama soz verdim olmeden once bu yuzden ayrildim senden ama seni hala deli gibi seviyorum" falan dese soyle mertçe !!
bence dağlara tırmanmayı filize aşık olunca bırakır :) arkadaşlıkları malesef kavgayla başlayacak handan hanım ve ömer sağolsunlar filizi ceme karşı yönlendirirler
yılmazda hafıza kaybına uğrayan ferideyle ilgilenir :)
senaristlerden şöyle güzel bir sahne bekliyorum haftaya ama ...filizin yılmaza karşı güzel bir konuşması ben ...ben ...dedikten sonra lafını dolandırmadan,ömer ya da cem gelmeden bir sahne :)
Ne kadar dogru bir laf ..
Omer'in baskisindan , Yilmaz'in israrindan sıkilip :
" Eee Omer cekil surdan ya , koskoca kiz oldum , 8 yasindaymisim gibi davranma bana" dese
Yilmaz'ada :
" Yilmaz yeter , soyluyorum artik , babama soz verdim olmeden once bu yuzden ayrildim senden ama seni hala deli gibi seviyorum" falan dese soyle mertçe !!
Ahhh!Ahhhh!Bizim bu klavyelerimizle siteye yazdıklarımızı senaristlerde kalemleriyle yazsalar ya!!!Nerdeeeeee....:img-elvis :img-elvis
Bence Cem'in yolda durması da saçmaydı.Adam orda kızı sıkmıyor ki ya da yani ne bilim zarar vermiyor ki!!Sana ne kardeşim bas git Handan hanımına.:icon_evil
-Hanımefendi sizi rahatsız mı ediyor??Aaahh sennn...
Ne güzel sahne.:img-haha:
orda cem akmanın durması sanki normal gibiydi sinir oldum :fighting2 o ayrı bir konu ama ...
önünden hızla geçtiklerinide gördü belki aklına kızı takip ediyor sonra da sıkıştırdı diye düşünebilir:img-grin2
bir de ömer toplantıda yılmazın eski günleri hatırlatmasından sonra bırak geçmişi diyor:img-grin2 eee madem öyle bırak kız kardeşini aşkını yaşasın
Ya ben Mantık Hatalarına yazdım ama cevabımı alamadım.Alıntı yapayım mesajımı.Ben mi yanlış anladım,görmedim yoksa suç senaristlerde mi??
Toplanti bitmisti galiba, "tebrikleri sonra alirsin" derken Yilmaz'a giciklik olsun diye demisti. Yani en azindan bana göre.
*edit* Bence Cem o araba ve motoru coktan unutmustu o tarafa dogru gidiyordu ki ikisini gördü. Ama Filiz'e tuhaf tuhaf bakiyordu, 42.bölümde "aa ben seni taniyorum"mu der yoksa "cok güzelsiniz"mi bilemem =)
bir de ömer toplantıda yılmazın eski günleri hatırlatmasından sonra bırak geçmişi diyor:img-grin2 eee madem öyle bırak kız kardeşini aşkını yaşasın
Cok guzel tespit , bu benim gozumden kacmis ..
Ama nasil olsa Omer'in bu tur cumlelerinden bu bolumde bir suru vardi ..
Kendisi dort yil aradan sonra olen karisini unutamamis, Filizden yasayan sevgilisini unutmasini istiyor .. Ne mantik ama!
Sanki bir tek o ask yasayabilir , birak insanlari sevsinler birbirlerini .. Aa pardon , Omer insan kategorisine giriyor muydu?:img-elvis
Toplanti bitmisti galiba, "tebrikleri sonra alirsin" derken Yilmaz'a giciklik olsun diye demisti. Yani en azindan bana göre.
Haklisin dalyacim da toplanti gercekten devam etmeliydi , liste tekrar duzenlenmeliydi ve sanirim son etabi gerceklestirecektiler. Ama orda Omer Filiz'i alip asansorde sirita sirita gitti :fighting2
En son sahnede filiz her zamanki gibi cümlesini tamamlayamadı. Sizce istanbul'a dönüşünün 2. nedenini dürüstçe söyleyecek miydi Yılmaz'a?
En son sahnede filiz her zamanki gibi cümlesini tamamlayamadı. Sizce istanbul'a dönüşünün 2. nedenini dürüstçe söyleyecek miydi Yılmaz'a?
Kekelemesinin sebebi de bu degil mi zaten ?
Ya da gercekten Istanbul'a donus sebebi hisseler degil .. Kim bilir ;)
Ama ordaki adamlardan teki demedi mi,listenin yeniden düzenlenmesi için ara verelim diye.Daha sonra tebrikler geldi.Yılmaz da elini uzattı tebrik için Ömer girdi araya.
Haaa!O zaman Filiz le Yılmaz ın tekrar görüştüğü Ömer in eve gidelim dediği sahnede bitmişti.
Neyse tamam,sorun değil.Ama yine de aklıma takıldı.
Ilk önce Elif ayrilmasina ragmen yinede diziyi devam izlemek istedim
ama bu haftaki bölüm gercekten bir hayal kirikligi oldu benim icin
Yani Yilmaz&Filiz sahneleri okadar abartili ki sadece güldüm Sadece
bakisiyorlar ve dogru düzgün bi diyalog yok Hele Filizin agizini bicak
acmiyor Filizin odasinda öyle bakistilar, sonra sahilde yine ve en
son sahnede yine öyle bakismalar Sonra gecen hafta izlediyimiz Canani
ziyaret sahnesinin aynisini bidaha izledik Filizde ayni kiyafetler ve yine
o anda yilmaz geliyor Coook komik!!! Buarada iki yeni oyuncuyu da
ayni anda diziye eklemeleri ayri bi konu
Yinede tek Ömerin ve kiziyla olan sahneleri icimi acti Ömerin yavas yavas
kizinla ilgilenmesi güzel bisey ve hala Elifin yoklugu Ömeri cok üzüyor ve
zaten bunu tek belli eden kendisi Mezarini ziyaret etmemesi ve kizina
karsi bukdadar soguk olmasinin nedeni hala bu ölümü kabullenmemisi
Umarin senaristler artik konuyu biraz toparlarlar!!!
artık bu diziyi izlemiycem demiştim ama ömeri görmeden yapamadım zaten ömerle elifin sahnelerindende başaka izlemedim diziyi çünkü filiz ve yılmaz sahnesi hiç güzel değildi canım ömerim kızına artık babalık yapmaya karar vermiş sonunda :img-grin2 kızıyla diyologları muhteşemdi ok beğendim ömerime babalık çok yakışmış küçük elifte çok başarılıydı eeeeee kimin kızı:D :D ama artık bu dizi bana hiç tat vermiyo ömerde elifi unutur artık hatırlamaz başka bir kadına aşık olursa bu diziyi ömer için bile izlemem diziyi izlememin tek sebebi ömer ve elifti elif artık olmasa bile ömerin onu hatırlaması hiç yoktan iyidir
burcu_daniel
17-09-06, 16:21
ıhlamurlar altında diziisi mükemmeldee elifin çıkması kötü oldu yaffff....valla ben önceden bu diziyi 1 kaç kere izledimmm beğenmemiştim ama artık beğeniorummmm..........elif nie öldüü yaffff....:img-sorry ama yinede süper bii diziii ne diielim elifsizde oluurrr.... bakalım diğer bölümlerdee nolcak....KEŞKE ELİF ÖLMESEYDİ YAFF filiz ölseydii....neyse yaa dizi tam gaz dewam edio SÜPErrr ..:img-sorry
papatyaorkide
17-09-06, 17:22
burcu_daniel sana katılmıorum arkadaşım filiz olmassa dizi izlenmez bi kere tamam elifin ölmeside kötü oldu şahsen ben pek üzülmedim :img-haha: bence dizinin bu bölümleri de gayet güzel çoğu kişi artk beğenmesede ben bu bölümlerini daha çok beğeniorum sezon finalinden önceki son 2-3 bölümünden daha güzel bence:img-grin2 :img-grin2
Tek istegim Yilmazin mutlu olmasi biran önce .. Ama Filizle ama baskasiyla.
Artik Yilmazinda yüzünün gülmesini cok istiyorum..
Olan en cok ona oldu cünkü...
Diziyi izlememin tek nedeni ise zaten YILMAZ..
Umarim bu dizide kazanan tek kiside O olacak.. Yani Yilmaz..
forever_bim
17-09-06, 18:06
Sevgili Figan
Bence dizide en ağır fatura Elife kesildi. Yılmaz Filiz ve Ömer bence daha iyi durumdalar. Elif çocuğunu göremeden genç yaşta ölüp gitti.
Şimdiki yorumum genel bir yorum olacak...
Bir de ben de eleştiriyorum ama şöyle birşey daha var. Elbette ki mazeret olmaz bu söyleyeceğim ama sizce Filiz ve Ömer çok kolay şeyler mi yaşadılar. Bence hiç te kolay birşey olmasa gerek genc yaşta hem yetim hem de dul kalmak...Filiz de Elifi seviyordu ölünce üzülmüştü.
Neyse Ömerin zaten kızıyla arası düzelmeye başladı bundan sonra daha iyi olacaklar bence.
Bir de farkettiniz mi bilmiyorum Müjgan Hanım Filiz ve Ömerin temelli döndüğünü öğrenince çok bocaladı. Sanırım bu cephe hareketli olaylara gebe...
forever_bim
17-09-06, 19:11
Bir de şöyle bir tahminim var gelecek bölümlerle ilgili. Eğer sevgili senaryomuz çark etmemişse İrem Altug diziye dadı olarak girecekti. Tahminimce Yılmaz vasıtası ile bu kızla Filiz tanışacak ve de Filiz bu hafızasını kaybetmiş kıza dadılık işini verecek. Tahminim bu yönde....Çünkü Ömerin kızını Müjgandan alması an meselesi e Ömer işteyken de birinin çocuğu eğitmesi şart...Bakalım bu yönde mi olacak...
forever_bim aslında bende sana katılıorm bencede filiz o kızla tanışıck ve işe alıck dadı olark ama elifin nası ömerlerde kalmaya başlaıycağnı çok merak ediorm açıkçası çünkü müjgan hnm temelli kaldıklarını öğrenince baya bozuldu ama aslında elimizde 3 şık var ya müjgn madem babası burda kızını vermeliyiz fln diye verick ya elif isityck babasıyla kalmayı ya da ömerlr almk isityck elifi valla çk merak ediorm elif konusunda kavgalr bile çıkablr bence...
Sevgili Figan
Bence dizide en ağır fatura Elife kesildi. Yılmaz Filiz ve Ömer bence daha iyi durumdalar. Elif çocuğunu göremeden genç yaşta ölüp gitti.
Elifi katmadim zaten bu düsüncemi yazarken..Elif`i ayri tuttum o an icin..Elif zaten basli basina bir haksizliga ugradi kanimca..Aslinda ikisi Yilmazla cok mutlu bir hayat kuracakken olaylar nerelere geldi..$uan icin en mutlu olmasini istedigim kisi kesinlikle YILMAZDIR..
Birde sunu söylemek istiyorum..Bir insan cok sevdigini söyledigi esinin nasil olurda 4 yil boyunca hic mezarini ziyaret etmez?? Hakeza babasinin da öyle..!
Bu ne vurdumduymazliktir böyle.. Sasilacak birsey dogrusu..
ömer bey aradan 4 yil gecmesine ragmen ilkkez geliyor istanbula ve hala Elifi ziyaret etmek icin -"henüz degil !" diyor..
Elifini hafizalarinda canlandiran bir adam, unutmamis bir adam, karisinin kabrinede saygi duyar azcik..Cünkü orda cansizda da olsa yatan onun e$i..Enazindan gidip Elifle konusmasini beklerdim..Onda teselli bulmasini..Ama nerdeeeee? ömer bey baska hesaplar pesinde..! O ancak kizkardesiyle babasinin mezarina gidip; baski yoluylada olsa gecmiste verilmis sözleri hatirlatip dayatmalar yapiyor..Ne yazikkk ne yazikk !!
Birde Elifi cok severmis.. Peh !!
Cok mantiksiz..
Bir de şöyle bir tahminim var gelecek bölümlerle ilgili. Eğer sevgili senaryomuz çark etmemişse İrem Altug diziye dadı olarak girecekti. Tahminimce Yılmaz vasıtası ile bu kızla Filiz tanışacak ve de Filiz bu hafızasını kaybetmiş kıza dadılık işini verecek. Tahminim bu yönde....Çünkü Ömerin kızını Müjgandan alması an meselesi e Ömer işteyken de birinin çocuğu eğitmesi şart...Bakalım bu yönde mi olacak...
bence de böyle olmalı yani.yoksa ömerin konusu iyice daralır oysa biz onu çok daha fazla izlemek istiyoruz.
forever_bim
17-09-06, 19:41
Sevgili Figan dediğin mantıksızlıklar konusunda seninle hem fikirim. 4 yıl geçmiş aradan ve mezara gitmedi Ömer. Yapacak cesareti mi yok çünkü Elifi silmişler kategorisinde olsa sürekli anımsayıp ağlamazdı. Ya da malzeme tükendiği için mezarlık ziyareti önümüzdeki haftalara kalmış. Hatırlayıp hüzünlense de davranışlarında bir çok hata görüyorum Ömerin. Senaristler abartacaklar diye iyice saçmalamışlar yani.
Bak sen söyleyince aklıma ne geldi? 4 yıl boyunca Yılmaz ve filizin hiç konuşmaması görüşmemesi de saçma. sonuçta kız Plütona gitmedi ya. İtalyaya gitti...
yılmaz gurur yaptıgı ıcın aramamıstır su kız adına x dıyelım bencede dadı olarak gelır ama hafızasını kaybetmıs nasıl handan ızın verıcekse ılk once omerle anlasamıyacaklar sonra yavas yavas asık olurlar kız elıfe bıraz benzıo sac bakımından cem de fılıze asık olmak uzere bakalım nolcak bence fılız yılmazı kendınden uzaklastırmak ıcın cem le sevgili olcak genelde turk sınamasında bole oluyo ya bıse dıcem kız elıfe cok benzıo kendı oz kızı olmasın yanı bendızıden ayrıldım barı kızım calıssın dıyerek
forever_bim
17-09-06, 19:53
yılmaz gurur yaptıgı ıcın aramamıstır su kız adına x dıyelım bencede dadı olarak gelır ama hafızasını kaybetmıs nasıl handan ızın verıcekse ılk once omerle anlasamıyacaklar sonra yavas yavas asık olurlar kız elıfe bıraz benzıo sac bakımından cem de fılıze asık olmak uzere bakalım nolcak bence fılız yılmazı kendınden uzaklastırmak ıcın cem le sevgili olcak genelde turk sınamasında bole oluyo ya bıse dıcem kız elıfe cok benzıo kendı oz kızı olmasın yanı bendızıden ayrıldım barı kızım calıssın dıyerek
Özge Borak Elif karakterine hayat veren oyuncu bildiğim kadarıyla evlenme arefesinde olan birisi. Yani çocuğu değil gelen kız. Ne kadar benzetmiş olsalar bile.
Sevgili Figan dediğin mantıksızlıklar konusunda seninle hem fikirim. 4 yıl geçmiş aradan ve mezara gitmedi Ömer. Yapacak cesareti mi yok çünkü Elifi silmişler kategorisinde olsa sürekli anımsayıp ağlamazdı. Ya da malzeme tükendiği için mezarlık ziyareti önümüzdeki haftalara kalmış. Hatırlayıp hüzünlense de davranışlarında bir çok hata görüyorum Ömerin. Senaristler abartacaklar diye iyice saçmalamışlar yani.
Bak sen söyleyince aklıma ne geldi? 4 yıl boyunca Yılmaz ve filizin hiç konuşmaması görüşmemesi de saçma. sonuçta kız Plütona gitmedi ya. İtalyaya gitti...
Kesinlikle %100 haklisin forever_bim..
Ne demek istedigimi anlatabildim. Mutluyum..Adam hep hüzünlü tamam anladik..Ama davranislariyla zitliklar var..Demek istedigim buydu..
Filiz ve Yilmaz meseleside öyle..O da ayri bir sacmalik..4 yil icinde bunlar hic mi birbirini aramaz, sormaz(!!!) Ne mantiksiz..
Ben sahsen cok sevdigim bir adami sirf babama verdigim söz icin biraksam hemde evlenmek üzereyken bilmiyorum ben bu SIRRI nasil saklarim..Valla acirim sevdigime.. Onu sacma sapan vermis oldugum bir söz icin üzmem..
Ki; Yilmaz aciklamisti da bunu Filize ne yapicaz bu hisse senetlerini Kemal abi bana vermis diye !! Filizde sonra konusuruz bunu demisti...
Eeee Filiz bunu babasina neden aciklayamadi..? Burda haksizliga ugrayan resmen YILMAZ ! $imdi Yilmaz ögrense bunu Filizden.. Yani Filiz dese ki; babam hisse senetlerini sende oldugu icin evlenmemi istemedi..Sana güvenmememi söyledi de falan da filanda ..
Sizce Yilmaz ne der Filize ????
Koskoca bir YUH !! der.. ve de o anda Filiz bence Yilmazin gözünde biter diyorum..Ki; böyle olacagini düsünüyorum ileri bölümlerde..Eminim Yilmaz cok hiddetlenecek gercegi ögrenince..
Dikkat ettiyseniz Yilmaz bu son bölümde cok sakindi.. ömer`in onca yapmis oldugu tahriklere bile aldirmadan cok olgunlukla davrandi...Ama kesinlikle eminim haftaya bambaska bir Yilmaz görücez..
Firtinadan önceki sessizlikti Yilmaz...
ama filizin babası anlatması için fırsat bırakmadı ..filiz söz derken onun öleceğini aklına bile getirmemişti ,bu verdiği sözü sonra açıklarım diye düşünmüştü
forever_bim
17-09-06, 20:02
Düşündüklerimi içimi okuyarak yazmışsın sevgili Figan bence de fırtına öncesi sessizlik devrinde Yılmaz şu anda. Cem olayından sonra iyice köpürecek gibi. Bakışlarından çaktım durumu.Bir de şunu söylemek istiyorum senaristler konu bulmakta zorlanıyorlarsa diziyi aşırı uzatmanın bir anlamı yok bence. Ben yine de Elife yanıyorum. Nalan ve Müjgan Hanım bir dakika olsa bile Elifi anıp iki güzel kelam etmediler hatırlayıp hüzünlenmiyorlar bile. Hatta şuraya yazıyorum Nalan Kerem Emre cephesinin de patlaması yakındır. E malum konuların sarpa sarması lazım.....:fighting2
ama filizin babası anlatması için fırsat bırakmadı ..filiz söz derken onun öleceğini aklına bile getirmemişti ,bu verdiği sözü sonra açıklarım diye düşünmüştü
Babasi ciddi anlamda bir söz istedi kizindan..Ki; Filiz bu sözü verirken epey bir düsündü.. Düsünmem lazim deseydi o halde...(?)
Dizi iste arkadaslar..Gercek hayatta kim ortadaki yanlisligi babasina anlatmak icin o an firsat yakalayamaz..
$ahsen ben ne yapar ne eder o firsati yakalardim..
zaten ne olduysa filiz'in yavaş cümle kurmasından oluyor. Biraz hızlı anlatsa derdini hiç böyle olaylar olmazdı.
Ben bu arada Filiz'in babasına inanılmaz gıcık olmuştum. Hiçbir insan son dakikalarında kızıyla hisse senedi muhabbeti yapar mı? Ya da kızının hayatı boyunca mutsuz olmasına yol açacak o büyük sözleri ağzından alır mı? bence hiçbir zaman ailesi Filiz'in kararları arkasında durmadı ve hala da durmuyor. Ama Ömer her zaman destek gördü, kararları tepki toplasa da belli bir süre içinde benimsendi. Ailesinin bu tavrını da Ömer şu anda devam ettiriyor. Filiz sevdiği insanı yaşarken öldürmek zorunda kaldı. Ben bunu ailesinin ve özellikle Ömer'in bencilliği olarak görüyorum. Onun fikirlerine ve seçimlerine saygı duymaları gerekirdi
Düşündüklerimi içimi okuyarak yazmışsın sevgili Figan bence de fırtına öncesi sessizlik devrinde Yılmaz şu anda. Cem olayından sonra iyice köpürecek gibi. Bakışlarından çaktım durumu.Bir de şunu söylemek istiyorum senaristler konu bulmakta zorlanıyorlarsa diziyi aşırı uzatmanın bir anlamı yok bence. Ben yine de Elife yanıyorum. Nalan ve Müjgan Hanım bir dakika olsa bile Elifi anıp iki güzel kelam etmediler hatırlayıp hüzünlenmiyorlar bile. Hatta şuraya yazıyorum Nalan Kerem Emre cephesinin de patlaması yakındır. E malum konuların sarpa sarması lazım.....:fighting2
Haklisin forever_bim..
4 yil sizce cok sevdiginiz vede ölmüs bir insani unutmak icin uzun bir zaman midir? Bence degildir..Tabii ki bende beklerdim herbirinden Elifi az da olsa anmalarini..Ama maalesef.. !
Babasi ciddi anlamda bir söz istedi kizindan..Ki; Filiz bu sözü verirken epey bir düsündü.. Düsünmem lazim deseydi o halde...(?)
Dizi iste arkadaslar..Gercek hayatta kim ortadaki yanlisligi babasina anlatmak icin o an firsat yakalayamaz..
aslında o durumda olunca nasıl ne yapılacağı hiç belli olmaz diye düşünüyorum ama bu sözü vermeden önce anlatmaya çalışmasını bende isterdim...sevdiği adam için ailesini karşısına almış ve onların onayı olmaksızın evlenmeyi göze alan biri...
babasını bir an olsun rahatlatmak için söylediğini düşünüyorum öleceğini bilseydi ne yapardı bilemiyorum...
Nalan Kerem Emre olayını da saptırdı senaristler. Nalan ile Kerem sevgili değiller miydi? Neden kerem askerde kızarkadaşım demedi, anlayamadım orasını. Emre'ye de üzüldüm açıkcası
Ancak yorum yapabildim.. Bir kpss maratonundan çıktımda.. :)
Son bölüm oldukça köşe kovalamaca ile doluydu..
Filiz italyadayken dilini unutmuş bu apaçık kekeme olmuş... Bari şu kıza acıyında senaristler bir dil çözücü kursa yollayın.. :)
Yılmaz filizin gözlerine bakarak aslında gerçeği görüyor.. Ama burda sözler de önemlii ve nereye kadar kardeşim.. Bırakın kız iki kelime söylesin.. Valla kekemelerden bin beter olmuş...
Cem olayına gelince... Ben daha kaba saba bir ad bekliyordum.. Bu ney ya.. Çok kibar olmuş.. Ayrıca Yılmazlada her anlamda yarıaşcak bir kişi çıkarılmış önümüze.. (Cem bu arada abimin adı..) Ama bu dizide abest kaçıyor.. Hasan yada Maho olabilirdi.. Acaip sosyetik olmuş... Handan hanım bence aradığı damat adayını buldu boyuna kızına yamayacak ve bizde bunu izleyeceğiz..
Ömere gelince ne büyük aşk'i aşkından Sevdiği Biricik Karısını görmeye dahi gitmiyor.. Oysa kaç km ki.... Dimi ... 4 sene olmuş.. artık bu bunalımları bıraksın ve yaşama ve kızına bağlansın..
Yeni gelen karakter feride.. Tıpatıp Elif ikizi... :) Bu kadar olmaz... Saçlar bile aynı...
Gelecek bölümle ilgili bir tahminim var... Eğer bu kız hafızasını kazanamayacaksa (ki zaten kazanmayacağı apaçık) Ortaya bir yerde kalma sorunu çıkıyor.. Yılmaz kızı o durumda bırakmaz.. Annesinin yanına bırakır kızı.. Kızda mahallede dolanır durur... Ama Küçük elifle acaip samimiyet kurar felan filan bu dadı alma süreci olur..
Dikkat ettiyseniz Yilmaz bu son bölümde cok sakindi.. ömer`in onca yapmis oldugu tahriklere bile aldirmadan cok olgunlukla davrandi...Ama kesinlikle eminim haftaya bambaska bir Yilmaz görücez..
Cok haklisin Figan ..
Hadi neyse , Omer'in ukalaliklarina hep alisikti Yilmaz , ama Cem'e kesinlikle patlicak .. 99% eminim bundan ..
O arada Filizde Cem'i kurtarip firsat bu firsat yine kacicak.
erol bey'in yılmaz 'la ilgili olumlu düşünceleri yılmaz'ın ömer'i şirketten kovmasıyla bütünüyle yıkıldı.yılmaz'ın şirket hisselerini düğün hediyesi olarak kabul ettiğini öğrendiği zaman filiz ne söylerse söylesin babasını ikna edemezdi. erol bey'in yılmaz'la ilgili düşüncelerini yeniden olumlu yöne kaydıracak tek isim yılmaz'dı. şirket hisselerini erol bey'e geri vererek pekala bunu yapabilirdi.ama filiz'in ailesini hiç umursamadı arayı yumuşatmak için hiç bir şey yapmadı .filiz'in uzun uzadıya yılmaz'ı anlatıp ölüm döşeğindeki babasını ikna edebileceğini mi düşünüyorsunuz?bir de filiz'in babasına vediği söz nedeniyle ısrarla eleştirilmesini de anlamıyorum.evet babası yanlış yapmıştır ve kızından hakkı olmayan bir şey istemiştir ,ama herhalde babasını seven her evlat orada sevdiği erkeği değil de önce babasını düşünürdü.herhalde bir insanın hayatında yaşayabileceği en dramatik an ölüm döşeğindeki babasıyla yaptığı son konuşmadır .böyle bir anı yaşamadan atıp tutmak kolay...
Cok degerli katilimlarin icin cok tesekkur ediyorum sevgili Rabia.:img-icecr
Yazilacak "yuzlerce" seyi sen yinede azar azar yaz, bana soracak olursan. Senin dusuncelerin son derece carpici ve son derece hayret uyandirici oluyor :) Gerci isabetli tespit ve tahminlerini okumak biraz da korkutuyor, ama yinede keyifli oluyor.
Sorma arkadasim ya , nasil hayal kirikligina ugradim bir bilsen .. :img-elvis
Yani bir suru secenek vardi bula bula tek heceli hicte guzel olmayan bir isim mi buldular ? Ben acikcasi Mehmet'i tercih ederdim ve ediyorumda ve bundan sonra Cenk Ertan'in canlandirdigi karaktere Mehmet adini veriyorum :)
Bence kaba isim demiyelim de eski Turk isimleri diyelim ;) Hicbir Turk ismi kaba degildir(!) :) Cok nadir rastlanan isimler hariç tabii ..
Bundan sonra sirf senin icin bende Cem icin "Mehmet" ismini kullanacagim yorumlarimda. Mehmet ismini aslinda bende cok severim, cok sevdigim icinde Cem karakterine uygun bulmamistim. Fakat mademki sen o ismi layik gordun, bizde ayak uydururuz ozaman.
Bu arada "Hic bir Turk ismi kaba degildir (!)" sozune katiliyorum, ama dedigin gibi istisnalar da var :) Mesela.........neyse kalsin, herkesin begenisi farkli :)
ben de bazı arkadaşlara katılıyorum
yılmaz o cem denen adama çok güzel bi ders verecek
bu zamana kadar izlediğimiz yılmaz değişmediyse ne yapar eder o adamı
mahveder en azından ben öle umut ediyorum
evet babası yanlış yapmıştır ve kızından hakkı olmayan bir şey istemiştir ,ama herhalde babasını seven her evlat orada sevdiği erkeği değil de önce babasını düşünürdü.herhalde bir insanın hayatında yaşayabileceği en dramatik an ölüm döşeğindeki babasıyla yaptığı son konuşmadır .böyle bir anı yaşamadan atıp tutmak kolay...
NERDEN BiLiYORSUNUZ BöYLE BiR ANI YASAMADIGIMI !!!!!
Ne baba ama ! ölüm döseginde bile kizinin mutlulugunu hice sayip
O sevgili vede cok saygi deger $irket hisselerini düsünüyor ! Ne dramatik !!
Babasi yanlis yapmistir..Ve babasina söz vermekle Filiz de yilmaza cok büyük haksizlik yapmistir..
Bunu duyunca Yilmazin ne tepkiler verecegini cok büyük bir merakla bekliyorum..
Yilmaz; Filizi affetse affetse sevgisini itiraf ettigi vede evlenmek istedigi icin affeder diyorum...
izleyip görecegiz...
(.....)
Firtinanin kopmasi erken, erken olmasina, ama asil soru su acaba Yilmaz "Mehmet"(=Cem) ile nasil bir tavrin icinde olacak. Birbirlerinden ilk basta nefret edip cok SIKI iki dost mu olacaklar, yoksa birbirlerinden nefret edip cok SIKI iki dusman mi olacaklar. Mehmet'in (=Cem'in) tavirlarina bakacak olursak ben ilk secenegin yasanacagini dusunuyorum. Oyle entelci dantelci birine benzemiyor Mehmet(=Cem). Yilmaz eger bir gun cok kotu bir kavga ederse, eminimki bunu yine Omer ile yapacaktir. Son gidisat bunu gosteriyor.
Yilmaz eger bir gun cok kotu bir kavga ederse, eminimki bunu yine Omer ile yapacaktir. Son gidisat bunu gosteriyor.
Haklisin Kurdoglu..
Cem ile düsman olacaklarini sanmam..Yeterince düsmani var zaten Yilmazin..
Bu kadarda yüklenilmesin Yilmaza bir zahmet..
Dedigin gibi o büyük kavgayi yapsa yapsa ömerle yapar..
Yılmaz, şirket hisselerini bağışlamak zorundamıdır. İki kişi arasında güven şirket hisselerinin el değiştirmesine mi bağlıdır. Yılmaz hisseleri verince güven mi kazanacaktı. Yılmaz'ın şirket için yaptıkları neden görmezlikten gelinmektedir
Erol Bey'in oğlu Ömer'in yanlışlıklarını kabullenip kendilerinde hata aramayacaklar, bir başkası tarafından Yılmaz'a hisse senetlerinin verilmesini sorun edecekler
Şirket hisseleri düğün hediyesi olarak verilecekti fakat hisseler düğün olmadığına göre hisselerin Yılmaz'a Canan hanım talimatıyla nasıl ve hangi gerekçelerle verildiğinin açıklaması yapılması lazımdı.
Ölen kişinin arkasından konuşulmaz ama kızının mutluluğunu engellemiştir.
Hem Filizin sevgisinden de süphe duyuyorum ben artik..
Durumu bilen Filiz, nasil olurda Yilmaza karsi bu kadar haksizlik yapar..Nasil Yilmazin cirpinislarini görmezden gelir.. Yilmaza cok büyük haksizlik yapiliyor..
Verilen yersiz bir söz koskoca bir sevgiden nasil büyük olur hala anlamis degilim...
Umarim gelecek bölümde Yilmazi daha fazla Filizin pesinden kosturtmazlar..
Artik yeter! Cünkü...
Mutlu olmak Yilmazinda hakki artik..Bunu hakediyor..
Jaime-Angelica
17-09-06, 22:30
walla bence cemle ömer bi olcaklar yılmazı baya bi harcıcaklar...zaten cemde sevmiycek yılmazı çünkü filize aşık olcağı için doğal olarak yılmazdan nefret etcek eeee ömerde sevmiyor yılmazı nolcak çok merak ediyorum...ömer çocuğuna yavaş yavaş alışmaya başladı elifi bitek ömer yaşatıyor zaten ama sonra oda olmuyacak..ömerl cem çok ii anlaşırlar doğal olarak ömer filizi cemle olmasını istiyecek..bence böle olcak konu baya bi saplanacak..ben eski ıhlamurlar altındayı özledim... Ömer_Elif Yılmaz_Filiz :img-sorry
yada Cem ile Omer dusmanimin dusmani dostumdur yapip Yilmaza karsimi savasicaklar bilemiyorum. Umarim Cem Yilmazla Filizin arasina girip bozmaz olaylari.
Haklisin Kurdoglu..
Cem ile düsman olacaklarini sanmam..Yeterince düsmani var zaten Yilmazin..
Bu kadarda yüklenilmesin Yilmaza bir zahmet..
Dedigin gibi o büyük kavgayi yapsa yapsa ömerle yapar..
Yilmaz yeterince aci cekti hakikaten, yeter artik, biraz da o gulsun :img-icecr
Bu arada sevgili sezintinin ilk kitasindaki sordugu sorulara cevap vermek istiyorum; "Hayir ! Oyle bir zorunluluk yoktur. Olu kisinin arkasindan konusulmaz, ama Erol bey son saniyelerini bir BABA olarak degil bir TEK-STIL KURUCUSU UNVANINI koruyucusu birisi olarak gecirmeyi tercih etmistir. Sasmamak elde degil, demekki ikincisi birincisinden daha onemliydi onun icin. Bu yaklasimini "Kaliteli Kumas Degerini" "EVLAT degerine" degistigi zamanda kanitlamisti. Ve bizde cok uzulmustuk, simdi uzulen yine biziz, tabi bir de Yilmaz !
walla bence cemle ömer bi olcaklar yılmazı baya bi harcıcaklar...zaten cemde sevmiycek yılmazı çünkü filize aşık olcağı için doğal olarak yılmazdan nefret etcek eeee ömerde sevmiyor yılmazı nolcak çok merak ediyorum...
Yilmazi öyle kolay harcayamazlar..O biraz zor!
Hem dedigin olsa bile benim hic süphem yok ki; Yilmaz olgun vede mantikli hareket ederek onlarin hakkindan gelecektir diyorum..
Yilmaz eninde sonunda mutlulugu yakalayacaktir..Büyük bir sabirla bunu bekliyorum..
-A k e L d a N-
17-09-06, 22:36
Yilmazi öyle kolay harcayamazlar..O biraz zor!
Hem dedigin olsa bile benim hic süphem yok ki; Yilmaz olgun vede mantikli hareket ederek onlarin hakkindan gelecektir diyorum..
Yilmaz eninde sonunda mutlulugu yakalayacaktir..Büyük bir sabirla bunu bekliyorum..
bencede artık yılmaz mutlu olsun yaa..sevdiği kadınlar hep onu bırakıyor..çok acıdım yaa..hemcinsimdende sıkıldım..mutsuz etmeyin şu adamıııı:img-nyam: ...
Yilmaz yeterince aci cekti hakikaten, yeter artik, biraz da o gulsun :img-icecr
Bu arada sevgili sezintinin ilk kitasindaki sordugu sorulara cevap vermek istiyorum; "Hayir ! Oyle bir zorunluluk yoktur. Olu kisinin arkasindan konusulmaz, ama Erol bey son saniyelerini bir BABA olarak degil bir TEK-STIL KURUCUSU UNVANINI koruyucusu birisi olarak gecirmeyi tercih etmistir. Sasmamak elde degil, demekki ikincisi birincisinden daha onemliydi onun icin. Bu yaklasimini "Kaliteli Kumas Degerini" "EVLAT degerine" degistigi zamanda kanitlamisti. Ve bizde cok uzulmustuk, simdi uzulen yine biziz, tabi bir de Yilmaz !
Erol beyin mezar taşında yazılanı görmüşsünüzdür. Ömer ve Filiz'in mezarlığa ziyarete gittiğinde, eğer izleme imkanız varsa tekrar seyredin. Mezar taşında Tek-stil şirketinin kurucusu yazıyordu.
yılmaz mutsuzda filiz çok mu mutlu ...yılmaz tamam şuan haksız yere üzülüyor ama zamanında o da filize aynı şeyi yapmıştı şimdi bu hallerini görünce onun için çok üzülüyorum fakat aklıma direk 16. 17. bölümler geliyor :)
bir de cem ve yılmazın çok ortak noktası olduğunu düşünüyorum daha doğrusu bende öyle bir izlenim yarattılar ..ilerki zamanlarda canandan sonra filiz ve yılmazın arasını yapacak biri bile olabilir
walla bence cemle ömer bi olcaklar yılmazı baya bi harcıcaklar...zaten cemde sevmiycek yılmazı çünkü filize aşık olcağı için doğal olarak yılmazdan nefret etcek eeee ömerde sevmiyor yılmazı nolcak çok merak ediyorum...ömer çocuğuna yavaş yavaş alışmaya başladı elifi bitek ömer yaşatıyor zaten ama sonra oda olmuyacak..ömerl cem çok ii anlaşırlar doğal olarak ömer filizi cemle olmasını istiyecek..bence böle olcak konu baya bi saplanacak..ben eski ıhlamurlar altındayı özledim... Ömer_Elif Yılmaz_Filiz :img-sorry
Eger bu sekilde olaylar gelisirse, hem cok basit bir senaryo olur hemde uzerinde hic calisilmadigi ortaya cikar. Mumkunse biraz derin konular secilsin ve eger mumkunse lutfen daha duygulu bir senaryo cizilsin.
Bu arada eger Omer-Mehmet(=Cem) ittifaki yasanirsa, bu onlara cok pahaliya patlar diye dusunuyorum. Yilmaz tek basina haklarindan gelir zaten, ama Yilmazin yaninda bir de can dostu Salih ile, kader dostu Aynali gibi iki delikanli var. Bence un ufak ederler Omer ile Mehmeti (=Cemi).
Benden tahmin etmesi tabi.
Erol beyin mezar taşında yazılanı görmüşsünüzdür. Ömer ve Filiz'in mezarlığa ziyarete gittiğinde, eğer izleme imkanız varsa tekrar seyredin. Mezar taşında Tek-stil şirketinin kurucusu yazıyordu.
Evet gordum ve hayretler icinde kaldim. Tamam hayatin boyunca zaten kendini bir fiil o sirkete adamissin, ama Mezar tasina varincaya kadar onu oraya yazdirmak kimin fikriydi cok merak ediyorum dogrusu. Aklima birseyler geliyor tabi. Mesela Erol beyin Filizcigimize olan vasiyetini biliyoruz ve kahroluyoruz, ama Omere olan vasiyetini bilmiyoruz !!!??? Bence Erol bey Omerden o yazinin mezar tasina yazilmasini vasiyet etmis olabilir. Tabi Erol beyin mantikiyla olaya yaklasirsak bu gayet dogal ve gayet gurur verici.
Yeşilçam filmlerinde belli bazı hikayeler vardır, ana karakterlerden birinin ölümü, yaralanması, ana karakterinin kör olması, aldatma, aldatmayı sanma gibi hikayeler vardır.
Yılmaz ve Feride'nin sahnelerini izleyince acaba bir yeşilçam filmini seyrediyor gibiydim.
Cem'in bütün sahnelerinde hiç bir tad alamadım. Cem karakterinin özellikle motosiklet kullanması, sporcu kişiliği, zengin olması, yardımsever gibi bir takım özelliklere sahip olması, bir karaktere bir çok özellik yüklenmesini doğru bulmuyorum. Yılmaz ve Cem karşılaştırılması yapılacak ve Filiz bu iki karakterden hangisini seçecek gibi sahneler olursa diziden eski tadı alabilirmiyim, bilemiyorum.
Cem, Handan hanımın evlerinin yolunu karıştırmış, yol ikiye mi ayrılıyordu.:img-artis Handan hanımın evlerine ziyaret gidiyor, nasıl ve ne şekilde gittiğine bakın.
(....)
bir de cem ve yılmazın çok ortak noktası olduğunu düşünüyorum daha doğrusu bende öyle bir izlenim yarattılar ..ilerki zamanlarda canandan sonra filiz ve yılmazın arasını yapacak biri bile olabilir
Eger boyle birsey olacak olursa dizimiz hem hayat bulur, hemde bir derinlik kazanir diye dusunuyorum. Yani tamam kanki olsunlar demiyoruz, ama canki de olmasinlar lutfen. Iki sevgilinin bir birlerine olan askina ve sevgisine SAYGI duyan birisidir umarim Mehmet bey (=Cem bey).
Yeşilçam filmlerinde belli bazı hikayeler vardır, ana karakterlerden birinin ölümü, yaralanması, ana karakterinin kör olması, aldatma, aldatmayı sanma gibi hikayeler vardır.
Yılmaz ve Feride'nin sahnelerini izleyince acaba bir yeşilçam filmini seyrediyor gibiydim.
Cem'in bütün sahnelerinde hiç bir tad alamadım. Cem karakterinin özellikle motosiklet kullanması, sporcu kişiliği, zengin olması, yardımsever gibi bir takım özelliklere sahip olması, bir karaktere bir çok özellik yüklenmesini doğru bulmuyorum. Yılmaz ve Cem karşılaştırılması yapılacak ve Filiz bu iki karakterden hangisini seçecek gibi sahneler olursa diziden eski tadı alabilirmiyim, bilemiyorum.
O kadar dogru seyler yazmissin ki; ne desem az..
Ben Yilmaz ve Feride sahnelerini izlerken acayip tad aldim diyebilirim..Cok güzeldi o sahneler feride de cok ho$ ve cekici bir kadin..Tekrar tekrar izledim hatta hastanedeki diyaloglarini cok hosuma gitti dogrusu..
$uana kadar olan oyunculugu icin irem Altug`a 10 üzerinden 10 puan... Ayrica hosgeldi sefa getirdi...Yilmazla da yakistilar dogrusu...:img-icecr
O kadar dogru seyler yazmissin ki; ne desem az..
Ben Yilmaz ve Feride sahnelerini izlerken acayip tad aldim diyebilirim..Cok güzeldi o sahneler feride de cok ho$ ve cekici bir kadin..Tekrar tekrar izledim hatta hastanedeki diyaloglarini cok hosuma gitti dogrusu..
Yani benden irem Altug`a 10 üzerinden 10 puan... Yilmazla da yakistilar dogrusu...:img-icecr
Yavas ol sevgili Figan, bir cirpida Filizcigimizi hemen siliverme. Bence Yilmaz Filizcigimizden baska kimseye "yar" olamaz bundan sonra. Tamam Filizcigimiz cok gereksiz triplerden medet ummaktadir su siralar, ama cok yakinda kendine gelecegini dusunuyorum ve umid ediyorum. Yani en azindan kafasina herhangi bir saksinin dusmesini beklemeyecektir diye dusunuyorum.
Cem, Handan hanımın evlerinin yolunu karıştırmış, yol ikiye mi ayrılıyordu. Handan hanımın evlerine ziyaret gidiyor, nasıl ve ne şekilde gittiğine bakın.
üstelik bu ziyaret, yıllar sonra yapılan bir ziyaretse, karşınızdaki kişi Handan hanımsa
Murat'ı şimdiden özledim :img-grin2
Yavas ol sevgili Figan, bir cirpida Filizcigimizi hemen siliverme. Bence Yilmaz Filizcigimizden baska kimseye "yar" olamaz bundan sonra. Tamam Filizcigimiz cok gereksiz triplerden medet ummaktadir su siralar, ama cok yakinda kendine gelecegini dusunuyorum ve umid ediyorum. Yani en azindan kafasina herhangi bir saksinin dusmesini beklemeyecektir diye dusunuyorum.
zaten o kızı yılmazın yanında gördükten sonra ne tepki vereceğini,yılmaza ve o kıza olan tavrını merak ediyorum doğrusu...
bu hafta yılmaz ceme sen karışma gibisinden laflar duyacağımız kesin az çok tahmin ediyoruz ama yılmaz ve o kızın gidişatı ne olur tahmin edemiyorum çünkü o kızla ömer arasında bir şeyler olmasını bekliyordum:img-grin2
Filiz, Yılmaz'la Feride'yi yanyana görünce Yılmaz'a ne diyebilirki, Söz hakkımı olacak, Filiz neden kaçtığının bir açıklamasını yapsın sonra Yılmaz'a Feride'yi sorsun. Filiz'in yanlış anlayacağından eminim. Filiz Yılmaz'ı Feride ile gördükten sonra ilk olarak Canan'ın yanına gidecektir. :img-artis
Valla Filiz Yilmazcigima aci cektirmeye devam edecek olursa neden olmasin derim sevgili Kurdoglu..?
Mutlu olmasini istiyorum ben Yilmazin..
Umarim dedigin olurda Filiz kendine gelir birzahmet..Yoksa Yilmazimiza kiz coookkkk :img-grin2 :img-grin2
allah korusun ömerle o kızmı hayır bence ömerle başka bir kızın arasında bişe olamaz ömer aşkına sadık biri elifi başkaları gibi unutmaz o kızla yılmazın arasında bişe olacak inşallah yılmaz bu seferde filizi unutup o kıza aşık olmaz bari bu kez unutmasın
zaten o kızı yılmazın yanında gördükten sonra ne tepki vereceğini,yılmaza ve o kıza olan tavrını merak ediyorum doğrusu...
bu hafta yılmaz ceme sen karışma gibisinden laflar duyacağımız kesin az çok tahmin ediyoruz ama yılmaz ve o kızın gidişatı ne olur tahmin edemiyorum çünkü o kızla ömer arasında bir şeyler olmasını bekliyordum:img-grin2
Bence beklentilerini erteleme arkadasim. Eger Feride bir sekilde minik Elifcigimize dadilik yapacaksa (ki yapacak diye biliyoruz) ozaman her halukarda Omer ile Feride arasinda her hangi bir kaynasmanin soz konusu olabilecegi asikar. Burada onemli olan tabi Omer'in Ferideye karsi tavirlari. Yilmazin Ferideye karsi tavirlari son derece mesafeli olur, ama bu mesafeyi Filizcigimiz uzaktan goremesse tabiki yine triplerden medet umar. Cok yazik olur.
Son bolumle birlikte mantik disi ve akil disi "tesadufler&