Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları- Arşiv 3
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
Geleceğe ilgili sorular sordu gazeteciler. Evlilik varmı diye.. Onlar da Sinandan sonra evlilik yasağı geldi deyip güldüler... Ama birbirlerine bakışlarından zaten sevgileri anlaşılıyor...
Sinem* özet dogruysa ve sen yazmadıysan başlığı açayım size temiz temiz yazın yeni sayfada yorumları...
özet doğru arkadaşım kanal d nin ı.a. sitesinde yazıyor
yine cok aciklayici bi ozet gelmis..tebrik ediyorum yani nasil bu kadar yaratici ozetler yaziyolar anlayamiyorum!! neyse artik fragmani bekleyecegiz..
bu arada barbiee imza gunundeki resimleri koydugun icin saol :) super cikmislar.
forever_bim
20-09-06, 16:45
Özet geldiğine göre yorumlara bu başlıktan devam edebiliriz.
Saygımla
Dizifilm Moderatörü
forever_bim
Not: Özet için sinem*e çok teşekkürler
Yılmaz’ın Filiz’e soracakları var
Beğeniyle izlenen dizininin bu bölümünde; Yılmaz, yıllardır beynini kemiren sorulara Filiz’den cevap alabilmek için aradığı fırsatı sonunda yakalıyor.
Filiz babasının son isteğini yerine getirmekle, Yılmaz’a duyduğu aşk arasında gidip gelmektedir. Yıllarca Filiz’in dönüşünü bekleyen Yılmaz, beynini kemiren sorularının cevabını almak için istediği fırsatı sonunda yakalar. Filiz’e olan aşkının karşılıklı olduğunu, sevdiği kadının ağzından duyabilecek midir?
Ömer, Yılmaz’ın varlığından rahatsızdır. En büyük korkusu Filiz ile Yılmaz arasındaki aşkın alevlenmesidir. Hisseleri alarak Yılmaz’dan sonsuza dek kurtulacağının hayallerini kurar. Yılmaz, Filiz ile tek bağı olan hisseleri verip onların hayatından çıkmayı kabul edecek midir?
Arkadaşlar barbiee adına rica ederim.. ULe barbiee Sinan ı görünce dağıLdığı için ben çektim resimLeri... pehh..
Forever bim cim aç sen yeni başlığı istersen...
forever_bim
20-09-06, 16:46
Arkadaşlar barbiee adına rica ederim.. ULe barbiee Sinan ı görünce dağıLdığı için ben çektim resimLeri... pehh..
Forever bim cim aç sen yeni başlığı istersen...
Başlığı gönderdim yalnız küçük bir teknik sorun var...Justin_Girl akşama bakar sanırım...:img-grin2 :img-grin2
Resimler hakikaten cok daha guzel cikabilirlermis, yani cok daha guzel resimler gelebilir di, ama anladigim kadariyla karsinizda gordugunuz insanlar sizi fena halde saskina cevirmis :) Neyse bu seferlik boyle olsun :)
Hakan hani illa kafama bişi fırLat diyosan tamam onu da yaparım canım.. Ama arkamda 50 kişi varken ve ben duvar ile bir bütün olmuş elimde 2 cep telefonu ve bir fotoğraf makinası ile "tubi çek çek" sesleri arasında ancak bu kadar çıkıyor. O resimler de benim telefonumdan çektiklerim.. Uyuzcan ne olacak...
forever_bim
20-09-06, 16:53
Arkadaşlar 42. bölüm yorumları başlığımız hazır. Lütfen yorumlara o başlıktan devam ediniz.
Saygımla..
Ya nasılsa benim yasdığım mesajlar siliniyo forever_bim :) Hani hem ben yazdığım için oLsa gerek hem de nedense geyik diye niteLEndiriLiyor :) O yüzden farketmes.. Ama seni kırmayıp geçeLim bare :)
Evet her zaman ki gibi muhteşem açıklayıcı özetimiz gelmiş bulunmakta...
Yıllarca Filiz’in dönüşünü bekleyen Yılmaz, beynini kemiren sorularının cevabını almak için istediği fırsatı sonunda yakalar. Filiz’e olan aşkının karşılıklı olduğunu, sevdiği kadının ağzından duyabilecek midir?
Cevap veriyorum hayır tabi ki de.. Kız bunun için evlenmedi neden açıklasın ki o zaman diziyi uzatıp onları ayrı tutmanın ne anlamı kalır?
Yılmaz, Filiz ile tek bağı olan hisseleri verip onların hayatından çıkmayı kabul edecek midir?
Cevap veriyorum Hayır.. Filiz ile olan tek bağı bu şirket iken, Yılmaz asla böyle bir şeyi yapmaz. Ne olursa olsun sevdiği kadına yakın olabilmek için hisseler onda kalacaktır...
soruların cevabı aslında değişebilir filiz bir konuşsa eminimki çok şey anlatacak ama konuşamıyor :)
yılmazda asla hisseleri vermez tamam geçen bölümde hisseleri satmak istiyordu ama bu bölümde bu iş inada binecek gibi hatta bunun için ömerle veya filizle aralarında bir kavga çıkacaktır sonrada satmaktan vazgeçer
Foruma ilk mesajimda gelecek bolumlerle ilgili biraz tahminde bulunayim. Ilk tahminim Irem Altug ile ilgili. Yilmaz onu artik eve cikacak olan Canan'in yanina yerlestirir. Filiz de bir sure sonra onu dadi olarak ise alir. Kizin Yilmaz'i tanimasi ve ona karsi belki de birseyler hissetmesi Yilmaz-Omer gerginligini, hisseler disinda bir konuda canli tutmaya yardimci olabilir. Tabii bu durumda Omer'in de kiza ilgi duyacagini varsayiyorum. Irem Altug'in Filiz'i kiskandirmak icin kadroya dahil edildigini dusunmuyorum. Filiz Yilmaz'in sevgisinden emin ve Yilmaz'in asik oldugunda gozunun baskasini gormeyecegini cok iyi biliyor.
Cem'e gelince. Dizideki hic kimse gercek anlamda "kotu" olmadigi icin Cem de bazi kotu yanlari olan, ama ozunde pek de fena olmayan bir insan olacaktir. Tabii ki Filiz'e asik olacak, bu konuda Yilmaz'la cekisecektir. Ote yandan Yilmaz'in hala Filiz'in cevresinde olmasi icin, ondan bir sekilde karsilik gormesi gerektigini de dusunuyorum. Filiz'in kendisine olan sevgisinin bittigine ikna olursa senaryo iyice tikanir. Bu durumda hisseleri verip, Tekiner kardeslerin hayatindan cikmasi gerekir ki, bu da dizinin sonu olur. Gecmisteki gibi intikam falan pesinde de kosamaz cunku bir aldatma ya da kendisine yapilmis bir haksizlik soz konusu olmaz boyle bir durumda. Bir insanin sevgisi bitti diye intikam alinabilir mi? Diger taraftan Filiz niye evlenmekten vazgectigini soyliyemez ama bir sekilde Yilmaz'a hala ilgisi oldugunu hissettirecektir. Bu durumda Yilmaz da Filiz'e yakin olabilmek icin hisseleri elinde tutmaya devam ederr. Hala ikisi icin umudu oldugu ya da isin gercek yuzunu ogrenebilmek icin. Tabii butun bunlari karakterlerin simdiye kadar yansittiklarina bakarak yaziyorum. Yoksa herbiri kendi karakterlerinin disinda cok sey yapabilir. Hersey senaristlerin elinde ama bir oyunu, filmi, romani iyi yapan karakterlerinin kendi icindeki tutarliliklaridir diye de dusunuyorum.
Cok uzattim. Seyredip, gorelim bakalim.
fragmanı azda olsa gördüm y.d.izlerken aşağıda 1dk falan gösterdiler yılmaz çok kızgındı ve ağzı kanıyordu ömerde yılmaza şaşırmış gibi bakıyordu sonra yılmazla filizin eski görüntüsünü gösterdiler durusudaki yağmur altındaki kaldıkları sahneyi sonundada filiz ceme bakıp gülümsüyordu cemde gülüyordu gördüklerim bu kadar inş.fragmanı baştan sona kadar görürüm
Bilgiler icin cok tesekkurler sevgili cemotara. Evet sevgili Rabish yine hakli cikti. Bi kapisma olacak ozaman, eger Yilmazin agzi da kaniyorsa mutlaka biseyler olmustur. Mehmet'in nereleri kaniyacak cok merak ediyorum. Kavgasiz olsa daha iyi olurdu, ama neyse. Bu arada Filizcigimiz de gulusuyormus Mehmetle, aralarina yine bi sogukluk girecek demekki. Bekleyip gormek en iyisi herhalde....
Mehmet değil canım Cem. Filiz Cem'e gülüyor demek. Aferin ona. Hatta yemeğe falan çıksınlar..
Yılmaz ile Cem kesin sahne başında birbirine girecek.. Yılmaz da sağlam bi yumruk yiyecek o zaman..
Ohooo böyle de tahmin yürütmek sinir ediyo beni ya...
Yok Cemin kod adi Mehmet tubi. Bu arada istermisiniz Filizcigimiz oracikta Yilmazi birakip Mehmetle eve gitsin. Iste ozaman Yilmazi kimse tutamaz. Eski bolumlerin farkli variyasyonlarini izlemek herzaman guzel olmayabilir. Simdiden kendimizi hazirlayalim.
tamamda cemin kendi evlerine gittiğini bilmiyor ki
hem filiz tanımadığı kişilerle muhattap olan bir tip değil :)
yılmaz kiminle kavga etmiştir diye düşünüyorum ya ömerle ya da cemle ...hangisi acaba :)
Evet sevgili Rabish yine hakli cikti. Bi kapisma olacak ozaman, eger Yilmazin agzi da kaniyorsa mutlaka biseyler olmustur. Mehmet'in nereleri kaniyacak cok merak ediyorum. Kavgasiz olsa daha iyi olurdu, ama neyse. Bu arada Filizcigimiz de gulusuyormus Mehmetle, aralarina yine bi sogukluk girecek demekki. Bekleyip gormek en iyisi herhalde....
Mutluyum mutlu :) Bir tahminin daha sonuna geldik haftaya bulusmak uzere :)
Yilmaz'in agzimi kaniyor ? Aman Allahim , Mehmet rahmetli oluyor desenize bu bolumde ? =)
Filiz Mehmet'le niye guluyor ya :icon_cry: Gulmesin ona , Yilmaz'a gulsun gulucekse .. Off off
Niye kod adı Mehmet ?? Ben niye kaçırdım yaff ??
Neyse.. yarın yorumlara devam ederim...
İyi akşamlar...
Mehmet cunku biz (sevgili Kurdoglu , sevgili Pinkzone ve ben) Cenk Ertan'in gelecegini duydugumuzda isim arayisina cikmistik .. Biz soyle en yerlisinden bir Hasan , bir Maho , bir Mehmet bekliyordu ki daaannnn diye bir Cem cikti karsimiza :)
Bizde icimize sindiremedik boyle turk filmi tadinda guzel bir diziye Cem adini ..
Ve Mehmet adini kullanmaya karar verdik ( ozellikle benim icin cok guzel oldu cunku Mehmetimi Gunsurumu hatirlatiyor bana:))
fragmanı bende seyrettim kısada olsa cemle kavga sonucunda yılmzaın ağzı kanamıyor .ömerle kavga ediyor o yüzden .
özete ne demeli bilemem sevgili tubininde dediği gibi o kadar açıklayıcıki diziyi izlemeye bile gerek yok:icon_evil
her zaman ki gibi fragmana kaldık...
bu kavganın sebebi kesinlikle ömerdir(eğer kavga edenler ömer ve yılmazsa) diye düşünüyorum...geçen haftaki bölümde yılmaz ve filize yaptıkları az geldi galiba rahat bırakmayacak illa...filizi kullanarak kendince yılmazdan intikam almaya çalışıyor bence...
forever_bim
20-09-06, 20:00
Yılmazın agzının kanadıgını ben görmedim ama ömerle tartışıyorlar sanırım ve şiddet ben de görmek istemiyorum.
Son olarak Filiz Ceme gülüyor Cem de Filize...
Yılmazın agzının kanadıgını ben görmedim ama ömerle tartışıyorlar sanırım ve şiddet ben de görmek istemiyorum.
Son olarak Filiz Ceme gülüyor Cem de Filize...
şiddet bencede olmasın ama uzun süreli diğildir umarım cem filize ve filizde ceme gülüyosa teoriler doğru demektir cem ve fiz arsında az çok bişiyler yaşanacak :icon_cry:
bende gördüm yaprak dökümünü izlerken altta gösterdiler...ömerle yılmazın kavgasını fazla büyük birşey samıyordum ama yılmazın gömlek falan dağılmıştı ağzından kan akıyordu ikisi de çok sinirliydi...şirkette kavga ediyorlar...
bi de filizle cemin gülümsemeleri öyle önemli birşey değil yani anlık bişey gülümseme bile değil.gülerken karşındakine bakarsın ya öyle bakıyorlar...
şimdi fragmanı gösterdiler ama ben internetten izlediğim için ses vardı görüntü göremedim nolur biri anlatsın ne olduğunu!!
karcicegim
20-09-06, 23:24
Fragmanı izledim arkadaşlar. En sonunda Filiz & Yılmaz aşkı alevleniyor. Valla aşk sahnelerini izlemeyi özlemişim. Gerçi Ömer bozuyo ama olsun.
Neyse anlatıyım Filiz Yılmazın yanından ayrılıyor. Arabada ağlıyor. Sonra Filiz evine geçiyor ve Cem beyle karşılaşıyorlar. Yılmaz da Filiz de eskiden yaşadıklarını hatırlıyorlar. ömer küçük Elifi parka götürüyor. Onunla eğleniyor. Daha sonra Yılmazla Filiz bir otel odasında karşılaşıyorlar. Ve dudak dudağa öpüşüyorlar. Ömer geliyor ve Yılmaza yumruk atıyor. Kavgaya başlıyorlar. Filiz ayırıyor ikisini.
Fragmandaki sesli ve yazılı sözler çok güzeldi. Filiz, geçen bölüm son sahnesinden sonra aracına biniyor, araçta ağlıyor. Yılmaz araca bakıyor. Ömer'in kızı Elif'le ve Yılmaz-Filiz'in eski bölümlerinden oluşan bölümler, Cem ve Filiz'in Handan hanım'ın evinde karşılaşmaları, Yılmaz ve Filiz birbirlerine sarılıyorlar. Ömer ve Yılmaz bir odada kavga ediyorlar, Filiz geliyor ve Yılmaz Filiz'e bakıyor
Fragmanı izledim arkadaşlar. En sonunda Filiz & Yılmaz aşkı alevleniyor. Valla aşk sahnelerini izlemeyi özlemişim. Gerçi Ömer bozuyo ama olsun.
Neyse anlatıyım Filiz Yılmazın yanından ayrılıyor. Arabada ağlıyor. Sonra Filiz evine geçiyor ve Cem beyle karşılaşıyorlar. Yılmaz da Filiz de eskiden yaşadıklarını hatırlıyorlar. ömer küçük Elifi parka götürüyor. Onunla eğleniyor. Daha sonra Yılmazla Filiz bir otel odasında karşılaşıyorlar. Ve dudak dudağa öpüşüyorlar. Ömer geliyor ve Yılmaza yumruk atıyor. Kavgaya başlıyorlar. Filiz ayırıyor ikisini.
çok saolll!!! yılmaz ve filiz öpüşüyor demek! :) acayip sevindim şimdiiii! fragmanı koyabilecek olan varsa lütfen ekleyebilir mi?
forever_bim
20-09-06, 23:28
Sevgili hsa
Yılmazla Filiz konuşurken Filiz kaçıp gidiyor...Sonra evinde Cemi görüp şaşırıyor. Cem de şaşkın.
Yılmaz durusudaki yagmurlu geceyi hatırlıyor.
Ömer Elifin salıncagını gülümseyerek sallarken aklına Elif geliyor. Tebessümü kayboluyor. Elif dönüp ona bakıyor...
Yılmazla Filiz bir yerde sarılıp biribirlerini sanırım öpüyorlar ya da kokluyorlar. Bir otel odasına benziyor
Kapı çalınıyor. yılmaz kapıyı açıyor ve karşısında Ömeri görüyor. Ömerin gözlerinden alev çıkıyor. Yılmaza bir tane çakıyor dudagına. Yılmaz da Ömerin gözüne çakıyor. Ömer yataga kapaklanıyor. Sonra tam birbirlerini bogazlayacakken Filiz geliyor vefragman bitiyor...Hepsi bu...
fragmanı az önce gördüm çok güzel valla bu hafta yine.yılmazın şiiri var.filiz ve yılmaz bi yerde sarılıyordu valla baya içten bi sarılmaydı hatta daha sonra yılmazın odasına ömer geliyor ve ciddi şekilde kavga ediyolar.yüzleri kanıyo bile.. neyse sonra filiz geliyor ayırıyor onları ve böyle ikisinin arasında kalmış gibi bi bakışı vardı valla.ömer kızıyla vakit geçiriyr parkta ve bu arada ömerinde şiiri var ve eliften bahsediyor(annemiz diye)sonra filizle cem karşılaşıyor herhalde evde yemek için o zaman ikisi de baya bi şaşırıyolar.bu kadar valla benim anladıklarım.ama çok mutluyum filiz ve yılmaz sarılıyor en önemlisi buydu valla
Arkadaşlar fragmanı izledim muhteşemdi filizle yılmaz birbirlerine bakıştılar ve filiz arabasına binip gitti ve ağlıyordu yılmaz ise filize yine muhteşem bir şiir okuyordu ve evlenme teklif ettiği an aklına geldi gece sokakta üzgün üzgün dolaşıyordu filiz ise odasında onu düşünüp eski günleri hatırlıyordu ondan sonra ömerle kızını gösterdiler parktakızını sallıyordu ve çok mutluydu ve aklına elif geldi ve üzüldü ondan sonra filiz cemi evlerinde gördü veşaşırıp yüzünü astı cemse gülüyordu ve son sahnede ise neresi olduğunu bilmiyorum güzel bir mekanda yılmaz filizle konuşuyordu ve yılmazla filiz öpüştüler ve birbirlerine sımsıkı sarıldılar daha sonra aynı yere ömerde geldi ve kapıyı çaldı yılmaz kapıyı açınca ömer yılmaz yumruğu geçirdi yılmazda ona çok kötü vurdu sonra filiz yanlarına koşarak geldi ikiside çok sinirliydi yılmazın ağzı kanıyordu ve orda bitti yani muhteşem bir fragmandı
karcicegim
20-09-06, 23:30
çok saolll!!! yılmaz ve filiz öpüşüyor demek! :) acayip sevindim şimdiiii! fragmanı koyabilecek olan varsa lütfen ekleyebilir mi?
Valla canım arkadaşım hsa,
Bende Filizle Yılmazın öpüştüklerini görünce acayip bir şekilde içime sevinç doldu. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Öpüştükten sonra birde birbirlerine bir sarılmaları vardı. Oda çok güzeldi.
bende izledim gerçekten süperdi ..şiirler ve sahneler harika
ömer ve elif parktalardı..filiz ve yılmaz otel odasında sarılıp,öpüşmüşlerdi sonra birden ömer geldi :) yılmaza bir tane vurdu sonra yılmazda ona filiz geldi ayırdı ikisinede fena halde bakıyordu bu işin sonu ne olur artık bakalım:)
sanırım senaristler bizleri duydu ve aşk sahneleri yazdı tabi bu rüya veya kabus değilse :)
sağol forever_bim... güzel bir bölüm olacak gibi,en azından filizin bir cümleyi bitirebilecek halde olucağını umuyorum.yazdıklarınızı okudukça içim açıldı valla! :)
forever_bim
20-09-06, 23:32
Şevval olayları tam tersten anlattın ama olaylar bu şekilde gelişiyor. Tahminimce Ömer Filizi takip edip onları bir otelde falan buluyor...
sonunda barışıyorlar demek:)fragmanı çeken yok mu arkadaşlar?
nasıl görmedim fragmanı ya hangi aralıkta verdiler:icon_cry:
forever_bim
20-09-06, 23:34
Bilmiyorum ama bu kavga ve otelde ya da nerdeyse yakalanma hiç hayra alamet degil. Dizide kavga istemiyorduk ama maşallah boğaz boğazalardı yine...
bende izledim gerçekten süperdi ..şiirler ve sahneler harika
ömer ve elif parktalardı..filiz ve yılmaz otel odasında sarılıp,öpüşmüşlerdi sonra birden ömer geldi :) yılmaza bir tane vurdu sonra yılmazda ona filiz geldi ayırdı ikisinede fena halde bakıyordu bu işin sonu ne olur artık bakalım:)
sanırım senaristler bizleri duydu ve aşk sahneleri yazdı tabi bu rüya veya kabus değilse :)
Ben kacirdim halbuki Yaprak Dokumunu bastan sona izledim fragman icin !
Hep o salyangozlar yuzunden !
Neyse , demek sariliyolar ha :) Sinemcim , mesajindan bal damliyo farkindasin degil mi ? Ya hayal olmasin lutfen sevgili senaristlerimizzz ..
O sahne hayalse hemen gercegini cekin :(
Eger hayalse benimde hayallerim yikilir ..
Bu arada Elif'li sahneleri cok merak ediyorum , bakalim bu bolum ne yapacak cimcime :img-icecr
bütün bu sarılma ve öpüşme sahnesinin gerçek olduğunu umuyorum...ama bu yılmaz-ömer durumu ne olucak merak ediyorum. filiz ve yılmazın ayrı durmaları zor,ee sürekli yılmaz ve ömer kavga mı edicek :img-help: şu hisse işi aradan çıksa da ömer de şu yılmazla uğraşmaktan vazgeçse ne güzel olurdu...
Ben kacirdim halbuki Yaprak Dokumunu bastan sona izledim fragman icin !
Hep o salyangozlar yuzunden !
Neyse , demek sariliyolar ha :) Sinemcim , mesajindan bal damliyo farkindasin degil mi ? Ya hayal olmasin lutfen sevgili senaristlerimizzz ..
O sahne hayalse hemen gercegini cekin :(
Eger hayalse benimde hayallerim yikilir ..
Bu arada Elif'li sahneleri cok merak ediyorum , bakalim bu bolum ne yapacak cimcime :img-icecr
zaten euro d de değil normal kanald de verildi ..:img-grin2
harikaydı ya..filiz yılmazın gözlerinin içine bakıyor sonrada öpüşüyorlar ve sonra sarılıyorlar umarım biri rüya görmüyordur ama sanmam ya...yani ömer gelince rüya olmadığı anlaşılıyor zaten:img-grin2
fragman süperdi ya sonunda filizle yılmaz barışıyorlar ama maalesef ömer yine yaptı yapacağını kardeşim bırak seviyolar işte birbirlerini niye ikide bir aralarına giriyorsun ama filizle yılmaz çok tatlılardıya ikisi birbirine okadar çok yakışıyorlarki ama yine yakın bir zamanda ayırırlar yine
forever_bim
20-09-06, 23:49
Daha fragman gelir gelmez forum kaynamaya başlamış bile. Neyse arkadaşlar bunun bir rüya olacagını sanmıyorum. Yumruklar çok sertti ve de gömlekler falan dagılmıştı rüyanın etrafında olması gereken o sis bulutu da yoktu. Bu arada fragmandaki şiir degil de alttan gecen mektup çok anlamlıydı. Yazacak bir arkadaş arıyoruz...:img-artis
karçiçeğim çok saol! gerçekten bu ne hız! süpersin! şiir ve mektup süper,geçen bölümden çok daha güzel olucak bu bölüm,o kesin..neyse allahtan diyelim. filiz ve yılmazı öyle görünce çok sevindim,o bir hayal değil. ama kavga çok sert gözüküyor.
42. bölüm şiir
Akşamı bekleyip karanlığa gizliyorum her gece gözyaşımı..
Senle güneşi beklerken martı sesleriyle göğe yükselirdi ya eski sevda çığlıkları...
Şimdi yanımda yoksun diye gün doğmadan gideceğim,görmesinler senden kalma gözyaşımı! görmesinler senin olmadığını!
Ben, gün doğmadan sileceğim..sararmış gözyaşımla ıslak,senden kalma gurura yenik bir azap sevdayı...
Mektup
göremediği büyüdüğünü annen..
sakın üzülme elifim..canım kızım..
biz seni hayallerimizle büyütmüştük..
sen yokken..
annemiz kadere yenildi..
gözlerini göremeden..seni sevemeden..
Euro D de az once verildi arkadaslar. Muhtesem otesi bir fragmandi yine. Hala etkisi altindayim. Siir akillara durgunluk veren bir taddaydi. Yilmaz o mukemmel kisik sesiyle soylemis, harika bir vurgu var. Martilar falan filan var siirde. Minik Elifcik yine tum harikaligi ile karsimizda. Son sahnede Filizcigimizle Yilmaz kavusuyorlar, ama ne kavusma ! Maalesef Omer yine maydonozluk spor dalinda ustun becerisini gosteriyor. Yilmaza cok kotu vuruyor ! Yilmazin agzi kaniyor. Yilmaz dayanamiyor ve o muhtesem "sag" krosesini Omer'in sol gozunun biraz altina yapistiriyor. Omer 5.80 yataga seriliyor. Ayaga kalkmakta cok buyuk zorluklar cekiyor. Sonra Filizcigimiz sasirmis bi durumda aralarina giriyor.
Bu bolum cok ses getirecek cooookkk.....
Not: Sevgili karcicegim, bu arada eklemissin fragmani, cok tesekkurler arkadasim.
forever_bim
21-09-06, 00:15
Sevgili hsa çok sağol mektup için....
Yahu o ne kavga öyle. Şuraya yazıyorum 42. bölüm o kavgada bitmez sonu çok daha trajik olacak içime doguyor. Bu bölüm yeni bir kırılma noktası. yılmazın şiirine dikkat çünkü...
Sevgili arkadaslar fragmani oyle guzel anlattiniz ki,oyle heycanlandim ki Filiz le Yilmaz barisiyorlar deyince dayanamadim hemen netten kanald yi actim( bizim anten iki gundur gostermiyorlar,bozulmus galiba.Insallah cumaya yenisi yetisir)ve tam da fragmana denk geldim.Cok spr ya bayildim,bu bolum cok guzel olacaga benziyor Yilmaz-Omer kavgasi disinda...
Ha su Filizin le Cenim birbirine gulumsemeleri soyle oluyor Filiz kapi calinca acmaya gidiyor sanirim geleni Yilmaz sandi ve Cem de misafir ya hani kapi acilinca oyle bi gulumsedi ama aslinda bir tesaduf gulusuydu birbirine karsi bi gulus deyildi:)
Fragmani cok ayrintili yazmak istemiyorum zaten bir cogunuz yazdiniz defalarca,aynen anlatiginiz gibi cok guzel hele bir de izlemek daha da guzel,izleyemiyen ve izlemek isteyen arkadaslar netten izlesinler bence,izlemeye deger cunki;)
karcicegim
21-09-06, 00:17
42. Bölüm Şiiri:
Akşamı bekleyip karanlığa gizliyorum her gece gözyaşımı.
Senle güneşi beklerken martı sesleriyle ğöge yükselirdi ya eski sevda çığlıkları.
Şimdi yanımda yoksun diye gün doğmadan gidicem.
Görmesinler senin olmadığını.
Ben gün doğmadan silecem.
Sararmış gözyaşımla ıslak.
Senden kalma gururuma yenik bir azab sevdayı.
42. Bölüm Mektup:
Göremedi büyüdüğünü annen..
Sakın üzülme Elif'im.. Canım kızım..
Biz seni hayallerimizde büyütmüştük...
Sen yokken..
Annemiz kadere yenildi.
Gözlerini göremeden, seni sevemeden...
evet harika bir fragmandı...anlaşılan senaristler sesimizi duymuşlar...bu haftaki şiirde muhteşem...
ömere ne oluyor ya bu 4 yıl içinde bambaşka biri olmuş sanki...bunları yapma hakkını kendinde nasıl buluyor anlamıyorum...filiz küçük çocuk değil kendisi için doğru olanı o bilir...
bu arada son sahnede filiz yılmaz ve ömeri ayırınca yılmaza nasıl bakıyor öyle?sanki suçlu oymuş gibi...umarım bu bakışı ben yanlış anlamışımdır...
yahu bende indireyim şu fragmanı bari bir yerden yakalayayım hikayeyi.Zaten iki haftadır ne forumda ne dizide ne olup bittiğini anlayamadım ya neyse.
Not:Bu arada Kurdoglu geri dönüyorum artık Ömer hakkında fazla atıp tutma istersen:fighting2 şaka bir yana hepinizi çok özledim arkadaşlar sizlerin burada olduğunu bilmek güzel:)
Şevval olayları tam tersten anlattın ama olaylar bu şekilde gelişiyor. Tahminimce Ömer Filizi takip edip onları bir otelde falan buluyor...
ayyy evet ya heyecandan herşeyi en sondan başlayarak anlatmışım:):)eee napayım benim için en önemli yerden başladım filiz ve yılmazın sarılması:)neyse napalım olur bu kadar......
forever_bim
21-09-06, 00:24
Bir dakika sevgili havincim...
Tartışmaya başlamak için henüz çok erken. Gerçi bu fragmanda olmasa da bazen fragman yanıltıcı olabiliyor. Sanırım Filizin Yılmazla buluşacagından Ömerin haberi yok. Tesadüfen ya da takip edip öğreniyor...
Bölümü izleyelim ona göre yorum yaparız..
forever_bim
21-09-06, 00:27
yahu bende indireyim şu fragmanı bari bir yerden yakalayayım hikayeyi.Zaten iki haftadır ne forumda ne dizide ne olup bittiğini anlayamadım ya neyse.
Not:Bu arada Kurdoglu geri dönüyorum artık Ömer hakkında fazla atıp tutma istersen:fighting2 şaka bir yana hepinizi çok özledim arkadaşlar sizlerin burada olduğunu bilmek güzel:)
Sevgili £speranza
Senin gibi sagduyulu bir forumdaşı arkadaşı burada görmek olagan üstü...İlk hoşgeldin benden....
Sevgili Sezinti ile iki haftadır bir yaldızlı davetiye çıkarmadıgımız kaldı...Hoş geldin safalar getirdin....
Ya her sey iyi hos ta benim anlamadigim bir nokta var:Yilmaz ve Omer kavgasinda Filiz odada deyil,Filiz o anda kapidan bakiyor ve kavga ettiklerini gorunce mudahale ediyor,yani bu demek oluyor ki Omer Yilmaza Filizle ikisini ayni odada yakaladigi (ve ya gordugu mu demek daha olur bilmiyorum)icin yumruk atmiyor isin icinde baska bi is var galiba.YANILIYORMUYUM?
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 00:30
Fragmani izledim simdi. Gercekten cok güzel bi fragman olmus. Siir ve mektup yine harika ötesi. Tebrikler Serdar Oguz. Filiz ve Yilmazin baristiklarini görünce gercekten cok sevindim. Ömer ve Yilmaz fena kavga ediyorlar, ama bende havincim'in dedigi gibi yilmazin o son bakisini begenmedim, sanki sucluymus gibi. Ama Fragmanlarin ne kadar yaniltici oldugnu biliyoruz, belkide buda onlardan birisidir. Forever_bim'inde dedigi gibi henüz bi yorum yapmak yanlis, bakalim Ömer takip edip mi gidiyor yoksa tesadüfen mi. Eger takip edip gidiyorsa, sadece PESSSS sana ÖMER diyorum.
Not: karcicegim fragman icin tsk...
Not2: kader hosgeldin, valla özlettin kendini...
evet harika bir fragmandı...anlaşılan senaristler sesimizi duymuşlar...bu haftaki şiirde muhteşem...
ömere ne oluyor ya bu 4 yıl içinde bambaşka biri olmuş sanki...bunları yapma hakkını kendinde nasıl buluyor anlamıyorum...filiz küçük çocuk değil kendisi için doğru olanı o bilir...
bu arada son sahnede filiz yılmaz ve ömeri ayırınca yılmaza nasıl bakıyor öyle?sanki suçlu oymuş gibi...umarım bu bakışı ben yanlış anlamışımdır...
Haklisin hakikaten o bakislar hic hayra alamet bakislar degiller. Filizcigimiz abime niye vurdun sen Yilmaz ? diye sorup bizi sakin cileden cikarmasin ??? Olurmu? Omaz ya olmaz, olamaz. Omerde hic bir degisiklik yok sevgili havincim, Omer ayni Omer !
Not: Esperanza hosgeldin sefalar getirdin arkadasim, ben de sen olmayinca meydani bos buldum Omere yumruklar saydiriyordum :) Merak etme seni gordum korktum simdi, Omere artik yumruk degil tekmeler savuracagim :img-hyste
Saka baska bi tarafa biz de seni ozlemistik, bir gittin, pir gittin. Dondugune benim kadar sevinen yoktur inan :)
doğru forever_bim önyargılı davrandığımı kabul ediyorum...o güzel sahnenin arkasından bu kavga çıkınca sinirlendim kusura bakma:img-sorry umarım fragman yanıltıcıdır ömerin bu konumda olması hiç hoş değil...
-A k e L d a N-
21-09-06, 00:32
oofffff çok heyecanlı bir bölüme benziyor..geçmez bu iki gün:img-sorry ..filizle yılmazın aşkı yenide doğsa,büyüse,kocamaaaannn olsa bizde zevkle izlesek:img-nyam: ..
didou_didem
21-09-06, 00:32
Fragmanı şimdi gördüm ay barışıyorlar ya nasıl sevindim..:)Sonrasındaki kavga kötüydü baya büyük bir kavga olacak..Şiir çok güzeldi yaktı valla beni..
Sevgili £speranza
Senin gibi sagduyulu bir forumdaşı arkadaşı burada görmek olagan üstü...İlk hoşgeldin benden....
Sevgili Sezinti ile iki haftadır bir yaldızlı davetiye çıkarmadıgımız kaldı...Hoş geldin safalar getirdin....
hoşbulduk forever_bim.Sana ve tabiki Sezinti'ye ayrıca teşekkür ederim:)ama bu fragman inmiyor nedense artık yarın indireceğim muhtemelen birde yayın saatiyle ilgili ufak bir soru.bu hafta da saat 20.00de mi yayınlanacak yoksa eski saatine taşındı mı dizi?
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 00:38
benim bildigim kadariyla bu hafta önce yabanci damat var sonra bizim dizimiz yani anliyacagin eski saatinde veriyorlar...
hoşbulduk forever_bim.Sana ve tabiki Sezinti'ye ayrıca teşekkür ederim:)ama bu fragman inmiyor nedense artık yarın indireceğim muhtemelen birde yayın saatiyle ilgili ufak bir soru.bu hafta da saat 20.00de mi yayınlanacak yoksa eski saatine taşındı mı dizi?
eski saatine dönüldü yani 22:00 da başlıyo
şu kavgaya fena taktım..sürekli izliyorum ama kesin orda yanıltıcı birşey var..ömer filiz'i takip etti ben yılmaz'ın odasına gittiğini anlayınca kavga başlamış olabilir o arada filizde içerde başka bişeyle uğraşıyo fln..ne biliyim öyle pat diye nerden çıkıcak ki filiz yoksa? sonuçta ikisi de aynı oda.
Bende fragmani izledim ve hayran kaldim , gecen haftakine gore cok daha guzel olmus ..
Siir muhtesem olmus , siir esnasindaki flashback daha da guzel olmus ;)
Elif'i oynarken gosterip o aci mektubu okutmanin bende cok kotu bir etkisi oldu ..
Kizin sirinligini mi seviyim yoksa mektubun acikliligina mi uzuleyim.
Herseyden once Elif bir anneydi ve cok uzucu bir durum :(
Filiz&Yilmaz'i boyle gormeyi o kadar ozlemisim ki =) Atilan yumruklardan goruluyorki bu bir hayal degil. Eski Yilmaz'i gormek sevindirici dogrusu .. Bu kadar medeniyet Yilmaz'i ozunden sasirtmisti :) Saka bir yana iyi ortaladi :)
forever_bim
21-09-06, 00:42
Saat 22de £speranza...Ya iyi ki gelmişsin eski günlerimize döndük..
Bu arada Yabancı Damat başlamakta geciktiği için ilk haftalar 20de yayınlandı. Fragmanda yine Ömerin hatırasında olsa da Elifi gördük. Bölümler geçtikçe özlemim artıyor Elife. Minik Elifi de çok seviyorum. Keşke annesi de olsaydı. Belki de Elif olsaydı Ömerin tavrını yumuşatır arada köprü kurardı. Bu arada 6. hissim bölümün kavga sahnesinde bitmeyecegini çok trajik bir şeyler yaşanacagını söylüyor ama olmasın diye dilimi tutuyorum...
Bu arada 6. hissim bölümün kavga sahnesinde bitmeyecegini çok trajik bir şeyler yaşanacagını söylüyor ama olmasın diye dilimi tutuyorum...
Tut sevgili forever_bim , sakin bir sey yazma lutfen =)
Bendede boyle duygular olustu ama yazmicam tahminlerimi sonra digerleri gibi tutarlarsa neme lazim. Biz bu bolumun kavga sahnesinden sonra bitecegini farz edelim.
şu kavgaya fena taktım..sürekli izliyorum ama kesin orda yanıltıcı birşey var..ömer filiz'i takip etti ben yılmaz'ın odasına gittiğini anlayınca kavga başlamış olabilir o arada filizde içerde başka bişeyle uğraşıyo fln..ne biliyim öyle pat diye nerden çıkıcak ki filiz yoksa? sonuçta ikisi de aynı oda.
O kavgadan once ilk sahnede Filizcigimizle Yilmaz birbirlerinden ayrilirken dikkat ettinizmi Mehmet yok orada! Onu bir sekilde kovmuslar yani :) Sonra Filizcigimiz sanki Yilmaza birseyler soyluyor ve arkasini donup gidiyor. Yilmaz oylece kala kaliyor orada. Cok sinirli sinirli bakiyor. O sahnede Filizcigimiz muhakkak cok sacma seyler soyluyor. Yilmaz da kulaklarindan dumanlar cikartiyor.
Filizcigimizle Mehmet birbirlerine kesinlikle gulumsemiyor. Sadece Mehmet gulumsuyor Filizcigimize. Filizcigimiz Mehmeti karsisinda gormenin sok'unu yasiyor.
Ve son sahne. Sevgili hsa, o sahnede sanirim olay Yilmazin otel odasinda cereyan ediyor. Oda yeni bir oda. Filizcigimiz galiba o odanin diger araligina saklaniyor. Abisinin gelmis olabileceginden korkarak saklaniyor olabilir. Omer agresiflesince olanlar oluyor ve saklandigi yerden cikiyor. (galiba)
O kavgadan once ilk sahnede Filizcigimizle Yilmaz birbirlerinden ayrilirken dikkat ettinizmi Mehmet yok orada! Onu bir sekilde kovmuslar yani :) Sonra Filizcigimiz sanki Yilmaza birseyler soyluyor ve arkasini donup gidiyor. Yilmaz oylece kala kaliyor orada. Cok sinirli sinirli bakiyor. O sahnede Filizcigimiz muhakkak cok sacma seyler soyluyor. Yilmaz da kulaklarindan dumanlar cikartiyor.
Filizcigimizle Mehmet birbirlerine kesinlikle gulumsemiyor. Sadece Mehmet gulumsuyor Filizcigimize. Filizcigimiz Mehmeti karsisinda gormenin sok'unu yasiyor.
Ve son sahne. Sevgili hsa, o sahnede sanirim olay Yilmazin otel odasinda cereyan ediyor. Oda yeni bir oda. Filizcigimiz galiba o odanin diger araligina saklaniyor. Abisinin gelmis olabileceginden korkarak saklaniyor olabilir. Omer agresiflesince olanlar oluyor ve saklandigi yerden cikiyor. (galiba)
evet neyseki o cem denen adam o sahnede yok ama yılmaz çok sinirli bakıyodu..yok ya filiz kapıyı açıyo o arada cemle(mehmetle)karşılaşıyor.ama o son sahne.. valla korkuyorum olucaklardan.neyse şimdilik yılmaz ve filizin sarılıp öpüşmelerini düşünerek güzel bir gece geçirmeyi tercih ederim :)
evet neyseki o cem denen adam o sahnede yok ama yılmaz çok sinirli bakıyodu..yok ya filiz kapıyı açıyo o arada cemle(mehmetle)karşılaşıyor.ama o son sahne.. valla korkuyorum olucaklardan.neyse şimdilik yılmaz ve filizin sarılıp öpüşmelerini düşünerek güzel bir gece geçirmeyi tercih ederim :)
Aynen bencede oyle yap, ben de oyle yapayim, ama parantez icerisinde (Filizcigimizin Yilmaza olan son bakislarini ve Yilmazin siirindeki son misrayi okumadan da edemiyorum). Aman sen okuma sevgili hsa. Uykularina falan girer sonra :)
Arkadaslar ya soruma kimse cevap vermedi:icon_cry:
Hani diyom Filiz&Yilmaz sahnesi vardi ya arkasindan da Yilmaz Omer kavgasi geldi onlar ayni anda mi yasaniyor yokda farkli anlarda mi cunki kavga esnasinda Fiiliz kapidan yeni giriyor gibi bi hali vardi bana farkli gibi geldi...
Biri cevap verirse sevinirim:)
Arkadaslar ya soruma kimse cevap vermedi:icon_cry:
Hani diyom Filiz&Yilmaz sahnesi vardi ya arkasindan da Yilmaz Omer kavgasi geldi onlar ayni anda mi yasaniyor yokda farkli anlarda mi cunki kavga esnasinda Fiiliz kapidan yeni giriyor gibi bi hali vardi bana farkli gibi geldi...
Biri cevap verirse sevinirim:)
Hayir Filizcigimizin girdigi yer kapi degil sevgili Gizem_li, halinin o koridordan devam ettigine dikkat edecek olursak ve omerin geldigi yondeki yani disardaki kapilari ve isiklari dikkate alirsak Omer kapidan giriyor yani disardan, ama Filizcigimiz odanin icindeki baska bir bolumden geliyor. Yani Sahneler ard ardina yasaniyor, ben oyle dusunuyorum.
forever_bim
21-09-06, 01:00
Sevgili Rabish valla ben tutuyorum klavyemi o aklıma gelen trajik bölüm sonunu yazmamak için ama beynimde dönüp dolaşıyor. Ama senin için söz tutacagım. Bu arada şiir tam okumadım ama ayrılık temasını işliyor bence. Her ne kadar şiirden çok fazla anlamasam da..
Bir de ıhlamurlarfanatigi bence Ömer şöyle ögrenecek. Filizin bir cep telefonu konuşmasına denk gelip şüphelenecek diye düşünüyorum...
Ben de bari en azından mektubu düşünüp kendi kendimi sakinleştireyim. Gerçi sakinim yani de pozitif şeyler düşüneyim. Özellikle iki kelime çok güzel...Canım kızım. Umarım daha da iyi olur bu bölüm Ömerle Elifin arası...
Bu tahmin kesinlikle tutacak sevgili Kurdoglu , boylece Filizcik'in de birden gelip kosma sebebini de anlamis olduk .. Ya simdi diyelim ki Filiz&Yilmaz arasinda gerginlik yasanacak madem Yilmaz kotu kotu bakiyo demektir ki kotu bir seyler olcak .. Simdi Omerde geldi , onlari birlikte gordu, evde kesin Filiz'i topugundan vurur .. Yani aciyorum Filize ya yazik , hem Yilmazla bozusup hemde evde Omerden azar isitecek :icon_cry: Umarim Yilmazla bozusmazlar ya .. Omer istedigi kadar kizsin ..
heyyy bende izledim fragmanı hakikaten aksiyonu bol bir bölüm olacak ahh birde şu cenk ertan'dan başkası olsaydı Filiz'in yanına süper olacaktı tabi Ömer'in yanına da Begüm Birgören...
Sevgili Rabish valla ben tutuyorum klavyemi o aklıma gelen trajik bölüm sonunu yazmamak için ama beynimde dönüp dolaşıyor. Ama senin için söz tutacagım. Bu arada şiir tam okumadım ama ayrılık temasını işliyor bence. Her ne kadar şiirden çok fazla anlamasam da..
Tesekkurler sevgili forever_bim , sakin birakma.Bende yazmamak icin gayret ediyorum ama cok kotu kemiriyor beynimi..Yazmicam.Asla yazmicam.
Siir'in bu tema'yi isleme nedeni ne olabilir acaba ? Bence Yilmaz Filiz'i dusunerek nostalji yapinca soyluyor o siir'i , oyle umuyorum ve kendimi buna inandiriyorum. Bu kadar guzel bir sahneden sonra negatif enerji barindirmicam yorumlarimda.
Bu tahmin kesinlikle tutacak sevgili Kurdoglu , boylece Filizcik'in de birden gelip kosma sebebini de anlamis olduk .. Ya simdi diyelim ki Filiz&Yilmaz arasinda gerginlik yasanacak madem Yilmaz kotu kotu bakiyo demektir ki kotu bir seyler olcak .. Simdi Omerde geldi , onlari birlikte gordu, evde kesin Filiz'i topugundan vurur .. Yani aciyorum Filize ya yazik , hem Yilmazla bozusup hemde evde Omerden azar isitecek :icon_cry: Umarim Yilmazla bozusmazlar ya .. Omer istedigi kadar kizsin ..
Filizcigimiz Yilmazin yanina geldigine gore birseyler muhakkak yasandi aralarinda. Ya Filizcigimiz cok agir birseyler soyledi, sonra dayanamayip Yilmazdan ozur dilemeye geldi. Ya da Yilmaz sinirlendikten sonra hisseleri ona birakip tamamiyle sirketten elini ayagini etegini cekti. Bu durum da Filizcigimizi korkutmus olabilir, Yilmazin yanina gelip onsuz yapamayacagini falan soyleyebilir. Sonrasi malum. Filizcigimizi takibe alan maydonoz sever dedektif Omer bey mahkumlari suc ustu yakalar ! Ve olanlar olur. Omer ile Filizcigimizin arasinda cok kuvvetli bir simsek cakabilir. Filizcigimizin abisiyle arasini degil de ben Yilmaz ile arasini cok merak ediyorum, acaba o son sahnede Filizcigimiz kime ne diyecek ??????!!!!!!!?????!!!!!!
Filizcigimiz Yilmazin yanina geldigine gore birseyler muhakkak yasandi aralarinda. Ya Filizcigimiz cok agir birseyler soyledi, sonra dayanamayip Yilmazdan ozur dilemeye geldi. Ya da Yilmaz sinirlendikten sonra hisseleri ona birakip tamamiyle sirketten elini ayagini etegini cekti. Bu durum da Filizcigimizi korkutmus olabilir, Yilmazin yanina gelip onsuz yapamayacagini falan soyleyebilir. Sonrasi malum. Filizcigimizi takibe alan maydonoz sever dedektif Omer bey mahkumlari suc ustu yakalar ! Ve olanlar olur. Omer ile Filizcigimizin arasinda cok kuvvetli bir simsek cakabilir. Filizcigimizin abisiyle arasini degil de ben Yilmaz ile arasini cok merak ediyorum, acaba o son sahnede Filizcigimiz kime ne diyecek ??????!!!!!!!?????!!!!!!
Bence Mehmet ile olan sahnelerde Yilmaz bir sey yapicak , Filiz ona kizacak sonra ici rahat etmicek ve Yilmazla konusmaya gidecek .. Tam o sirada muzik basliyacak , bakislar kesisecek veee .. :img-icecr
Ama hersey kul olup gidiyor .. Bence Filizcigimiz kesinlikle Yilmaz'a birsey soylememeli Omer-Yilmaz olayinda , cunku ilk yumruk Omer'de geliyor , Yilmazda Allah yaratti demeyip .. Neyse ..
Cuma gunu icin sadece 48 saat kaldi ..
Ben cikiyorum(TV8'de Emre'cigimin maçi var , onu izlemeye gidiyorum) Arkadaslar hepinize iyi geceler, iyi sohbetler ..
Derinlere fazla dalip aksam aksam uykunuzu kacirmayin :)
Kurdogluna not : Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife
"ozel mesajda belirttigim nedenden dolayi bu kiyak:)"
Hayir Filizcigimizin girdigi yer kapi degil sevgili Gizem_li, halinin o koridordan devam ettigine dikkat edecek olursak ve omerin geldigi yondeki yani disardaki kapilari ve isiklari dikkate alirsak Omer kapidan giriyor yani disardan, ama Filizcigimiz odanin icindeki baska bir bolumden geliyor. Yani Sahneler ard ardina yasaniyor, ben oyle dusunuyorum.
Cevap verdigin icin cok sag ol Kurdoglu,hakli olabilirsin benim hic oyle aklima gelmemisti,cok dikat ettim ama kucuk ekran izledigim icin cok bisey anlasilmiyor,tek anladigim girdikleri yerler farkli gibiydi ve ben de farkli zamanda mi yasaniyor acep dedim.
Senin dedigin gibiyse demek ki kavgadan once aralarinda Filizin hosuna gitmeyeceyi bir sohbet geciyor her halde ki Filiz Yilmaza o sekilde bakiyor:fighting2
forever_bim
21-09-06, 01:19
Sevgili Xag fragman ve de bölümlerin önemli bir kısmı Multimedya bölümümüzde mevcut. Burası Bölüm yorumları. Lütfen başlığı amacına uygun kullanalım. Saygımla
forever_bim
DİZİFİLM MODERATÖRÜ
Veee sonunda beklenen Firtina...
Dediklerim de yanilmadim büyük bir kavga sözkonusu...Tabii ki; yine ilk darbe ömer`den! Eeee Yilmazin da artik patlama zamanidir..Bakalim neler olacak..
Bence Mehmet ile olan sahnelerde Yilmaz bir sey yapicak , Filiz ona kizacak sonra ici rahat etmicek ve Yilmazla konusmaya gidecek .. Tam o sirada muzik basliyacak , bakislar kesisecek veee .. :img-icecr
Ama hersey kul olup gidiyor .. Bence Filizcigimiz kesinlikle Yilmaz'a birsey soylememeli Omer-Yilmaz olayinda , cunku ilk yumruk Omer'de geliyor , Yilmazda Allah yaratti demeyip .. Neyse ..
Cuma gunu icin sadece 48 saat kaldi ..
Ben cikiyorum(TV8'de Emre'cigimin maçi var , onu izlemeye gidiyorum) Arkadaslar hepinize iyi geceler, iyi sohbetler ..
Derinlere fazla dalip aksam aksam uykunuzu kacirmayin :)
Kurdogluna not : Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife Gulay Zarife
"ozel mesajda belirttigim nedenden dolayi bu kiyak:)"
Evet butun tahminleri bir cuvala doldurup cuma gecesi cikartalim :) Bakalim hangileri dogru cikacak.....
Sana da iyi geceler sevgili Rabish, kiyak icin de ayrica tesekkurler ;)
Not: Mehmet Mehmet Memet Mehmet Mehmet Mehmet Mehmet Mehmet (Emre :))
Cevap verdigin icin cok sag ol Kurdoglu,hakli olabilirsin benim hic oyle aklima gelmemisti,cok dikat ettim ama kucuk ekran izledigim icin cok bisey anlasilmiyor,tek anladigim girdikleri yerler farkli gibiydi ve ben de farkli zamanda mi yasaniyor acep dedim.
Senin dedigin gibiyse demek ki kavgadan once aralarinda Filizin hosuna gitmeyeceyi bir sohbet geciyor her halde ki Filiz Yilmaza o sekilde bakiyor:fighting2
Olaylar kesinlikle ayni zamanda yasaniyor, ama Filiz senin dedigin gibi kapidan da geliyor olabilir, simdi bir kez daha baktim ve Filizin geldigi yonde hem kapi var hem de odanin araligi var, yani iki taraftan da geliyor olabilir :) Sastim kaldim bende, neyse cuma gunu goruruz artik.
arkadaşlar cenk ertan farkındamısınız ama oynadığı dizilerde hep ölüyo acaba ıhlamurlar altındadamı cenk beyi hazin son bekliyo
forever_bim
21-09-06, 02:00
Veee sonunda beklenen Firtina...
Dediklerim de yanilmadim büyük bir kavga sözkonusu...Tabii ki; yine ilk darbe ömer`den! Eeee Yilmazin da artik patlama zamanidir..Bakalim neler olacak..
Sevgili Figan
Öncelikle hoşgeldin diyorum ve fırtına tahmininde yanılmadığını görüyorum...Burada açıkçası ilk yumruğu Ömerin sallamasına şaşırmadım. Çünkü hiç istemediği bir manzaraya denk gelen Ömerdi. Benim istediğim bu tarz bir kavganın hiç yaşanmamasıydı. Kendimi Ömerin yerine koyuyorum da çok sinir bozucu bir durum olsa gerek böyle bir manzara...
Ek olarak sevgili Figan şiiri dinledin mi bilmiyorum ama bu şiir çok şey anlatıyor bence gerek 42. bölümde gerekse akabinde gelişeceklerle ilgili olarak...
Herkeslere günaydın..
Dün akşam fragmanı izleyen birisi olarak mutluyum huzurluyum efendim..
Öncelikle Sevgili Rabish Mehmet açıklaması için sağol. Maho daha uygundu be :)
Neyse fragmana geçelim... İzleyenler izlemeyenlere anlatmışlar.. Şiir çok güzel evet.. Keşke alttan yazı geçmeseydi de Ömer in ağzından dinleseydik o şiiri. Ömer kendini bu hafta affettiriyor artık bizlere. Gerçi bir Yılmaz cı olarak o yumruk karşısında bilmiyorum ne yaparım ama :)
Filiz ve Yılmaz sonunda kavuşuyorlar ve ben dumur oluyorum arkadaşlar.. Hayretlerim şaştı valla...
Bu arada Filiz Cem e değil çocukluk arkadaşı geldi diye gülümserken Cem i görüp donakalıyo :) Bu kısım ayrı bir eğlenceli....
Herkeslere günaydın..
Dün akşam fragmanı izleyen birisi olarak mutluyum huzurluyum efendim..
Neyse fragmana geçelim... İzleyenler izlemeyenlere anlatmışlar.. Şiir çok güzel evet.. Keşke alttan yazı geçmeseydi de Ömer in ağzından dinleseydik o şiiri. Ömer kendini bu hafta affettiriyor artık bizlere. Gerçi bir Yılmaz cı olarak o yumruk karşısında bilmiyorum ne yaparım ama :)
Filiz ve Yılmaz sonunda kavuşuyorlar ve ben dumur oluyorum arkadaşlar.. Hayretlerim şaştı valla...
Bu arada Filiz Cem e değil çocukluk arkadaşı geldi diye gülümserken Cem i görüp donakalıyo :) Bu kısım ayrı bir eğlenceli....
ekürim ve herkese günaydın dün fragmanı iki kere izledim ve şoktayım filiz affetmiş yılmaz ı bence de affetsin artık aradan ne kadar zaman geçmiş ama ömer in o halini görünce dumur oldum yılmaz a sıkı bi yumruk attı ve sonrası malum yılmaz ın ağzı kanlar içinde benim merak ettiğim ömer filiz in orda olduğunu nerden anladı acaba takip mi etti?
canım ekürim...
büyük ihtimalle yine bir telefon konuşmasını duymuştur Filiz'in.. Ya da hisseleri satmıyor diye sinirlenip gitmiştir Yılmaz'ın yanına sonra Yılmaz kapıyı açınca da sağlamından bi yumruk..
Ama onların otelde sarılmalarıyla var ya bittim resmen bittim ben.....
canım ekürim...
büyük ihtimalle yine bir telefon konuşmasını duymuştur Filiz'in.. Ya da hisseleri satmıyor diye sinirlenip gitmiştir Yılmaz'ın yanına sonra Yılmaz kapıyı açınca da sağlamından bi yumruk..
Ama onların otelde sarılmalarıyla var ya bittim resmen bittim ben.....
ya filizin yerinde olmak istemedim bi yanda babasına verdiği söz ,diğer yanda sevdiği adamı hiç istemeyen bir abi,ve bi yanda da sevdiği adam off ki ne off yazık filize valla acıdım haline
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 09:43
evet haklisin forever_bim sonradan benimde aklima geldi. yine telefon görüsmelerine felan sahit olabilir. yoksa baska nasil olsun ki, baska bi yokda aklima gelmiyor...seninde dedigin gibi forever_bim o son sahnede banada cok kötü seyler olacakmis gibi geliyor, umarim yaniliyoruzdur.
fragman çok güzeldi. filizle yılmazın barışmaları çok hoşuma gitti. bu barışma kısa süreceğe benziyor. bence cem ömerle konuşurken filizle daha öncede karşılaştığını yolda gördüğünü birisinin (yılmazın) filizi rahatsız ettiğini söyleyecek .ömer bu yüzden yılmazın yanına gideblir.ve tahmine göre o kavga sahnesinde filizin ortaya çıkmasıyla ...ömer yılmaza filiz hisse senetlerini almak için seninle görüşüyor diyebilir...
ya filizin yerinde olmak istemedim bi yanda babasına verdiği söz ,diğer yanda sevdiği adamı hiç istemeyen bir abi,ve bi yanda da sevdiği adam off ki ne off yazık filize valla acıdım haline
ya ben o durumda kalmıştım zamanında :) ama çocuk işe yaramazdı be :) yani babamlar haklıydı :)
Ama yine de sevgi herşeyi yener be... Yani EroL Bey Filiz in rüyasına girer kızım artık Yılmaz la evlenebilirsin ben yukarıdan onun ne kadar iyi kalpli birisi olduğunu gördüm bak Elif de yanımda hadi siz evlenin der falan..
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 09:57
bende senin gibi düsünüyorum tubi. ya erol bey filizin rüyasina gircek yada ömer kiz kardesinin halini anlayip sevgisine saygi gösterecek (gerci bunu pek sanmiyorum ama, belki olabilir). bide bana bu barismanin cok kisa sürecegi gibi geliyor, yani yilmaz son sahnede o bakislarini begenmedim. umarim filiz yine ömere vurdun diye, trip atmaz yilmaza.
bence orada Ömer Filiz e Yılmaz ile ilgili bir şey söylüyor. Belki de hastanede ki kız ile ilgili. Filiz de aldatıldığını düşünüp kötü kötü bakıyor. Tabi bunu yaparlarsa dizinin adının "Arabesk" olarak değiştirilmesini talep edeceğim.. Sonra ardında "Allahım kör et beni" diye şarkı çalacak..
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 10:07
senin dedigin gibi olursa sadece YUH derim valla. umarim yanilirsin tubi :) ama en cok merak ettigim ömer oraya nasil gidiyor ve filiz ve yilmazin öpüstügü yer neresi, nasil karsilasiyorlar?
Lütfen Ömer de bir sevgili bulsun artık, bulsun da başkalarının hayatından çıksın.
senin dedigin gibi olursa sadece YUH derim valla. umarim yanilirsin tubi :) ama en cok merak ettigim ömer oraya nasil gidiyor ve filiz ve yilmazin öpüstügü yer neresi, nasil karsilasiyorlar?
ee artık sonunda diziyi o hale getirecekler be güzelim...
ya filiz ile yılmaz ın öpüştüğü yer yılmaz ın kaldığı oteldir kesin. ağır abimiz evde değil otelde yaşıyo ya.. ee filiz de gelmiştir oraya...
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 10:28
evet ama hic onun kaldigi otel odasina benzemiyor...belki bu 4 yil icinde otellerde degismistir :)...ayni tekinerlerin sirketi degistigi gibi. umarim o son sahnede cok kötü seyler olmaz.
ben orayı otel odasına benzettim kesin yılmaz beyimiz odasını değiştirmiş 4 yıl 3 ay 12 gün boyunca aynı odada kalacak değil ya di mi ama :img-haha:
ihlamurlarfanatigi
21-09-06, 10:36
evet degismis olabilir neyse yarin tum sorularimiz cevaplanacak zaten hayirlisiyla bi yarin olsaydi:)
ömeri hiç anlayamıyorum.çok sevdiği iki insanı kaybetmiş.insanın biraz olsun hayata bakış açısı değişir yaa. biraz daha anlayışlı olur.sanki hiç sevmemiş sevmenin ne olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor.bir an aklından filizin ve yılmazın gerçekten birbirlerini sevdiğini geçirse ..aradan 4 sene geçmiş hala sadece iş , hırs, intikam düşünüyor.ömerin elif öldükten sonra ki hayata tutunma sebebi galiba intikam ve hırs . ona bırakılmış bir emaneti bile başkalarının dürtüklemesiyle ilgi gösteriyor.
İyi bir bölüm daha bizi bekliyor.. Hayırlı olsun.. Sadece Son sahneler beni yaktı diyebilirm.. Otel odası çok genişmiş.. Sanki kavga için geniş bir oda tutulmuş gibi.. :) Yılmaz ve Filiz barışıyo.. daha ne olsun..
Son sahnede bence Ömer Filizin onu neden terkettiğini söylüyorda olabilir.. yada buraya sadece hisse için geldiğini... olur mu olur..
first lady
21-09-06, 13:34
dün gece fragmanı verdiklerinde hani filizle yılmaz tam barıştıklarında ömer geliyo anneannem dediki:bu ömerde tam kaya oldu.hani arabesk diye bi film vardı müjde ar'la şener şen'in orda uğur yücelin canlandırdığı karakterdi kaya.sevgililer ne zaman birleşse kaya ayırırdı.anneannemde ömer ona benzetmiş çok güldük yaaaaaaaaaaaa:img-hyste
Rica ederim sevgili tubi. Maho'da olurdu tabii ama Mehmet'i soyledigim nedenden dolayi sectik ..:)
Cok haklisin iyi bir tespit olmus gercekten ;) Boylece hem Cem'in sirtimasini hemde Filiz'in saskinligini gun isigina cikarmis oldun.
Baska karanlikta kalan sorular varsa soyleyin , masallah pek uretken bir forum haline geldik :)
dün gece fragmanı verdiklerinde hani filizle yılmaz tam barıştıklarında ömer geliyo anneannem dediki:bu ömerde tam kaya oldu.hani arabesk diye bi film vardı müjde ar'la şener şen'in orda uğur yücelin canlandırdığı karakterdi kaya.sevgililer ne zaman birleşse kaya ayırırdı.anneannemde ömer ona benzetmiş çok güldük yaaaaaaaaaaaa:img-hyste
1-2 sayfa önce bende dizi yakında arabesk filmine dönecek demiştim. ananenle aynı şeyi düşünmüşüz sevgili first lady :)
Rabishcim zaten bizimkiler sarılıp öpüştüler ya tamamdır olay bitmiştir dedim ben.. Budur işte budur :) Evde beni görsen yarılırdın gülmekten. Annem ilaçlarını içtin mi kızım demeye başladı :)
ömeri hiç anlayamıyorum.çok sevdiği iki insanı kaybetmiş.insanın biraz olsun hayata bakış açısı değişir yaa. biraz daha anlayışlı olur.sanki hiç sevmemiş sevmenin ne olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor.bir an aklından filizin ve yılmazın gerçekten birbirlerini sevdiğini geçirse ..aradan 4 sene geçmiş hala sadece iş , hırs, intikam düşünüyor.ömerin elif öldükten sonra ki hayata tutunma sebebi galiba intikam ve hırs . ona bırakılmış bir emaneti bile başkalarının dürtüklemesiyle ilgi gösteriyor.
kelimesi kelimesine katılıyorum, bu kadar gaddarlık olmaz.Ömer çok büyük bencillik içinde.Yılmaz'a da haksızlık ettiğini düşünüyorum. Hisseleri Meral'in elinde kalsa acaba ne halde olurlardı?
Filiz'in de kusurları var, neden kendi fikirlerinin arkasında durmuyor ki.Sonuçta kendi hayatı, annelerimiz babalarımız bizi yetiştiren insanlar olsa da onlar da hatalı düşünebilir ve önyargılarıya hareket edebilir. Bence başkaları memnun olsa da olmasa da, alınan karar yanlış bile olsa da herkes kendi doğrularının arkasında durmalı.
forever_bim
21-09-06, 14:21
Arkadaşlar ben de bu fragmandan sonra Filize şaşıp kaldım. Ya tamam diziyi daha izlemedik ama neden Filiz akıllıca davranmıyor. Madem ki Yılmazı seviyorsun babana verdiğin sözü tutmaz ailenin karşısına çıkar gelecek tüm tepkilere karşı gardını alır ben bu adamı seviyorum hayatımda olmasını istiyorum ne derseniz diyin eksi ve artılarını kendim görmek istiyorum dersin olur biter. Bir Yılmaza hiçbir şey açıklamıyor..Ben ben ben diye kekeleyip duruyor...Sonra aşkı baskın çıkıyor ve gizlice Yılmazla buluşup Ömerin tüm tepkisini üzerine çekiyor. Bir öyle bir böyle olmamalı Filiz bence. Sağlam bir kara vermeli ve de ya Yılmazla ya da Yılmazsız hayatına devam etmeli. Ne bu hali böyle. Tam bir ikilem içerisinde ve böyle yaptıkça Yılmaza Ömere ve son olarak da en önemlisi kendine çektiriyor.
Son söz olarak Ömerin tepkisi sadece Yılmaza karşı başka birine karşı degil..
Sevgili nzessia Yılmaz zaten hissedar olmasaydı Ömerle Meralin yolları kesişmezdi...Eski defterleri açarsak hataların sadece Ömerde olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Saygımla..
kelimesi kelimesine katılıyorum, bu kadar gaddarlık olmaz.Ömer çok büyük bencillik içinde.Yılmaz'a da haksızlık ettiğini düşünüyorum. Hisseleri Meral'in elinde kalsa acaba ne halde olurlardı?
Filiz'in de kusurları var, neden kendi fikirlerinin arkasında durmuyor ki.Sonuçta kendi hayatı, annelerimiz babalarımız bizi yetiştiren insanlar olsa da onlar da hatalı düşünebilir ve önyargılarıya hareket edebilir. Bence başkaları memnun olsa da olmasa da, alınan karar yanlış bile olsa da herkes kendi doğrularının arkasında durmalı.
Katlıyorum bende söylediklerinize ama nzessia, acaba! diyorum biz kendimizi filizin yerine koysak napardık nasıl davranırdık, ortada çok önemli bir söz var bu sözüde babasına ölüm döşeğinde vermiş olması ayrı bir anlam katıyor...ben filize hiç kızamıyorum şimdilik, ama daha sonra neler olur bilemem tabi. Ömer ise ayrı bir konu ona kızsam mı haline üzülsem mi bilemiyorum.......
fragmanı görebldm snnda we çook heycnlı bi bölm olck kesnn......öncelkle ömerle küçük elfin sahneleri we o fondaki şiirle arada beliren elifin görüntüsü süperdii tek kelimeyle
we en sn ksmları tam filizle yılmazı sarılrken gördm "oley" dedim we sonra ömer beliriverdi we heycnlı olaylar başladı, ama braz fazla olmuyomu ya ömer, tam ikisi beraber bi şeler yapcakken aralarnda beliriveriyor:(:( ne ksel sarılıyolardı halbuki! kesn gene ömer yznden tam brleşmşken ayrılrlar:(:(
Bütün suç elifte gerçi ölülerin arkasından konuşulmaz ama! olayların bu boyuta gelmesi elifin suçu..
Tek kelimeyle Ömerin kiziyla parktaki görüntü cok hosdu
sanirim yavas yavas kizina sahip cikiyor ve durumun farkina
variyor ve siirde muhtesemdi cok etkilendim yine "annemiz
kadere yenildi" Gercekten öyle oldu
Filiz&yilmazin durumuda böyle olacagi belliydi bi küsüp barisiyorlar
simdi ömer araya girince filiz yine vazgecip babasina olan sözü
aklina gelecek böyle gider bu durum...:img-lazy:
Bütün suç elifte gerçi ölülerin arkasından konuşulmaz ama! olayların bu boyuta gelmesi elifin suçu..
şimdi buna ne denir yaa ölülerin arkasından konuşulmaz ama herşey elif in suçu yazdığın çok saçma neden herşey elif in suçu biraz açar mısın bunu defalarca dedik bu dizide kimse suçsuz değil hepsinin yanlışları doğruları var ve biz bu karakterleri yanlışlarıyla doğrularıyla sevdik neden şimdi yine elif suçlu oldu saçma saçma konuşmayın yaa
Cem Bey ağzı beşkulaktı fragmanlarda.. :) Hoşuna gitmişe benziyor karşılaşma.. Ama Filiz ilk başta şaşırıyor sonra yüzü buruşuyor..
Filiz artık hamur oldu arkadaşlar... Nasrettin Hoca gibi.. Göle maya çalıyor.. Yılmaza bir ümit veriyor bir itiyor... Ya tutarsa hesabı..
Artık karar versin ya oraya ya buraya... Bu kızı hamurluk kıvamdan bir an önce çıkarsın senaristler.. Bu karakter hiç mi hiç filize yakışmıyor çünkü.. İlk bölümlerde böylemiydi filiz... Senaristlere bir varil su boşlatmak lazım kendilerine gelmeleri için..
arkadaslar bence filizle yılmaz hic bş zaman birlesemiycekler birlesmemeliler..
yani dizin adı ıhlamurlar altinda yilmaz ve elifin askiydi ve söz vermis asklara
sonunda bence yılmaz da ölücek..ben elif ve yilmaz askini desteklemiyorum...ama senaryo bole bence...filiz ve ömer baskasına asık olur evlenirse ancak ,kücük elifle ahmet evlenir..benım tahmınım boyle..
Frangmani yeni gördüm cok güzel bi bölüm bizi beklior
Ömer kizini sahiblenmeye basliyor, bu cok güzel
Ömer ve yilmaz kavga ediorlar ve sonra fili geliyor...
ama filiz ve yilmazin bir birilerini sarilimasi cok güzel, :img-angel
Pinkzaone cum kesinlikle katılıyorum sana.. hamur gibi oldu resmen.. ama senaristler çıkarmazlar.. ee malum izleyici kanser olsun..
Ö.z.g.ü.l.
21-09-06, 15:49
arkadaslar bence filizle yılmaz hic bş zaman birlesemiycekler birlesmemeliler..
yani dizin adı ıhlamurlar altinda yilmaz ve elifin askiydi ve söz vermis asklara
sonunda bence yılmaz da ölücek..ben elif ve yilmaz askini desteklemiyorum...ama senaryo bole bence...filiz ve ömer baskasına asık olur evlenirse ancak ,kücük elifle ahmet evlenir..benım tahmınım boyle..
Bence evlenebilecekler. Hatirliyormusun falzi kadin ne söyledi? " Evlenebileceksiniz, ama zaman alir." (öyle birsey di) En sonunda evelenirler ins.
42.bölüm mektup
ömer'den küçük elife
göremedi büyüdüğünü annen
sakın üzülme elifim canım kızım
biz seni hayallerimizde büyütmüştük
sen yokken
annemiz kadere yenildi
gözleri görmeden,seni sevmeden
ömer'in bu sözleri küçük elife söylebilmesi için her zaman onun yanında olması lazımdı.yeni doğmuş annesi ölmüş bir bebeği bırakıp gitti.ömerin söylediği bu sözler bana inandırıcı gelmiyor.annemiz kadere yenildi öldü....peki ömer neye yenildi ....
merhaba arkadaslar,
fragman guzeldi gerçekten sizler gibi bende sevindim yilmazla filizin sarilmamarina.
filizin davranislarini anlayabiliyorum, ailesinin karsi çikmasi o kadarda onemli degil filiz için ama hayatinda çok deger verdigi babasinin son arzusu bir nevi vasiyeti bu. dusunun yakininiz olse ve olmezden once sozden bir sey istese yapmazmiydiniz dogru yada yanlis. bende filiz gibi davranirdim sanirim.
ha aradan o kadar yil geçmis sevgilerinin buyuklugu ortada madam oyle birlessinler canim aaaa;)
fragman yorumum soyle:
filiz yilmaza yine bekledigi seyleri soylemeden çekip gidecek, hatta yalan seyler diyecek iliskileri hakkinda. daha sonra eve gelince çocukluk arkadasinin ukala cem oldugunu gorup sasiracak cemde sasiracak ve yuzunde bir tebessum olusacak.
bence filiz hisselerden konusmak için yilmazin odasina gidecek ve orada olan olacak hisseler degilde duygular konusacak ve bunca zaman duygularina soz geçiren filiz bu sefer koyverecek.
omerse bu bulusmadan tesadufen haberdar olur biraz filizin supe cekici tavirlari belkide cemin anlattiklari yuzunden filkizi takip eder yilmazin odasina gittigini anladigi zaman kavga baslar.
tekrar izleyip yazdiklarimi gozden geçiririm.
42.bölüm mektup
ömer'den küçük elife
sen yokken
annemiz kadere yenildi
ömer'in bu sözleri küçük elife söylebilmesi için her zaman onun yanında olması lazımdı.yeni doğmuş annesi ölmüş bir bebeği bırakıp gitti.ömerin söylediği bu sözler bana inandırıcı gelmiyor.annemiz kadere yenildi öldü....peki ömer neye yenildi ....
ewet ömer çok zor günler geçirdi hayatta en sevdiği insanı kaybetti ve çareyi kaçmakta buldu tamam kaçmasını kızını görmemesini bende hoş karşılamıyorum ama o anki psikolojiyle bunları yaptı ömer şimdide hatalarını düzletmeye çalışıyor demişsin ki ömer neye yenildi o da kadere yenildi ve en sevdiği insanı kaybetti...
forever_bim
21-09-06, 17:49
şimdi buna ne denir yaa ölülerin arkasından konuşulmaz ama herşey elif in suçu yazdığın çok saçma neden herşey elif in suçu biraz açar mısın bunu defalarca dedik bu dizide kimse suçsuz değil hepsinin yanlışları doğruları var ve biz bu karakterleri yanlışlarıyla doğrularıyla sevdik neden şimdi yine elif suçlu oldu saçma saçma konuşmayın yaa
Sevgili Deniz
Boşversene zaten ben bazı eleştirilerin mantıgını çözmüş degilim..Forumda hatırlıyorum Elif nikahlı kocasıyla aynı yatağı paylaşıp ondan hamile kaldı diye herkes Elifi topa tutmuştu. Oysa ki Ömer şimdi Yılmazla Filizi uygun olmayan bir şekilde yakalayınca suçlu Ömer oldu.
Kaldı ki eleştiri yapabilmek güzel ama mantıksız eleştirileri de begenmiyorum...Ne yapayım huyum böyle...Herşeyin suclusu Elif deyip işin içinden çıkılmasını mantıksız buluyorum şahsen...
Sevgili Deniz
Boşversene zaten ben bazı eleştirilerin mantıgını çözmüş degilim..Forumda hatırlıyorum Elif nikahlı kocasıyla aynı yatağı paylaşıp ondan hamile kaldı diye herkes Elifi topa tutmuştu. Oysa ki Ömer şimdi Yılmazla Filizi uygun olmayan bir şekilde yakalayınca suçlu Ömer oldu.
Kaldı ki eleştiri yapabilmek güzel ama mantıksız eleştirileri de begenmiyorum...Ne yapayım huyum böyle...
ewet canım dediklerine katılıyorum bazen düşünüyorum da insanlar sırf eleştri yazmak için birşeyler yazıyorlar olayı mantık çerçevesinde ölçüp tartmadan neymiş efendim herşeyin suçlusu elif miş hadi ya herşeyi elif yaptı değil mi günah keçisi ya diğerleri sütten çıkma ak kaşık sanki:img-pilot
Fragmandaki sözler sevgili benim'inde belirttiği gibi Ömer'in söylemesi ve sözlerin içerisinde biz'in kullanılması bana inandırıcı gelmedi. Bu sözleri Ömer'in söylememesi lazım. 4 yıl 3 ay 12 gün çocuğunuz anne ve baba sevgisinden yoksun büyüyecek, kızınınızın büyüdüğünü Elif'i unutamadığı için göremeyecekseniz, Filiz'in söylediği gibi Elif'ten kaçacaksınız. Bir çocuğun içinde kopan fırtınaları bilemeyecekseniz ve bu sözleri söyleyecekseniz. İnandırıcı gelmedi. Bu sözlerde Ömer'in olmaması lazım, olmamalıdır.
Elif önce bir insan ve bir birey, Ömer'in mazeretleri kabul edilemez mazeretlerdir. Ömer'in savunulacak bir yanı yoktur.
psikolojisi bozulmuşsa gitsin uzman kişilerden destek alsın, yardım alsın. Bunun için bir çaba gösterdi mi, Çaba gösterdiği bir şey var hisseler ve Yılmaz'a olan kinini unutmamak
Fragmandaki sözler sevgili benim'inde belirttiği gibi Ömer'in söylemesi ve sözlerin içerisinde biz'in kullanılması bana inandırıcı gelmedi. Bu sözleri Ömer'in söylememesi lazım. 4 yıl 3 ay 12 gün çocuğunuz anne ve baba sevgisinden yoksun büyüyecek, kızınınızın büyüdüğünü Elif'i unutamadığı için göremeyecekseniz, Filiz'in söylediği gibi Elif'ten kaçacaksınız. Bir çocuğun içinde kopan fırtınaları bilemeyecekseniz ve bu sözleri söyleyecekseniz. İnandırıcı gelmedi. Bu sözlerde Ömer'in olmaması lazım, olmamalıdır.
Elif önce bir insan ve bir birey, Ömer'in mazeretleri kabul edilemez mazeretlerdir. Ömer'in savunulacak bir yanı yoktur.
Sevgili Sezinti
Ciddi anlamda sert bir yorum yapmışsın. Ama sana hak vermemek elde değil. Elif'ten kaçtılar...
Sevgili tubi
Ömer'in psikolojisi bozulmuşsa gitsin uzman kişilerden destek alsın, yardım alsın. Bunun için bir çaba gösterdi mi, Çaba gösterdiği bir şey var, hisseler ve Yılmaz'a olan kinini unutmamak ve babasının vasiyetini yerine getirmek, ne de olsa hayırlı evlat olacak.
Bir çocuğun gelişiminde 0-6 yaş dönemi çok önemli bir dönemdir.
Bilinçli bir toplum için bilinçli bireylerin yetişmesi gerek. Bunun için Anne-Baba - Çocuk eğitimi şart.
Bu anormallikler zinciri bizim de kafamizi allak bullak etti sevgili benim, bu yapiya sahip olan bir insan olabilirmi diye haftalardir arastirmalar yapiyorum, ama maalesef hic bir ornek bulamadim. Bu cok vahsice birsey, cok hunharca bir yaklasim. Bu tutumu anlayabilmek icin galiba Omerin yapisina uygun bir sekile burunebilmek gerekiyor.
42.bölüm mektup
ömer'den küçük elife
sen yokken
annemiz kadere yenildi
Bu mektubu da cok guzel analiz etmissin arkadasim, tebrik ediyorum seni. Anlasilan sevgili senaristler feryatlarimizi ve figanlarimizi duydular, Omere daha insancil bir rol cizmeye calisiyorlar. Bunu takdirle karsilamak gerekiyor, ama hersey butun bununla bitmiyor maalesef.
Eger Elif Omer'in bu tutumunu gormus olsaydi acaba ona ne derdi? Yuzune bakabilirmiydi acaba? Yoksa yuzunu gorur gormez suratina tukururmuydu? Gercekten cok merak ediyorum. Sen benim biricik yavruma boyle mi sahip cikacaktin Omeeeerrr !!!!???!!!! diye bagirirmiydi bagirmazmiydi? Bana olan sevgin bukadarmiydi senin ????!!!! diye sormazmiydi mesela?
Annesi buyurken gorememis minik Elifcigimizi ! Oyle diyor Omer efendi siirinde. "Hadi Elif dunyada degildi de goremedi, peki sen niye goremedin?" diye sormazlar mi? Babaya en muhtac oldugu yillarini BABAsiz geciren bir kiza "canim kizim" diyebilmen icin once kendini affettirmen gerekmezmi? Affettirebilmesi zaten mumkun degil, ama en azindan kendisini affettirmek istediginin isaretlerini vermesi gerekmezmi? Mesela yaptigi hatanin cok aptalca bir hata oldugunu kabul edip, minik Elifcigimizin dizlerinin dibine cokup "Beni AFFET kizim! Sana yaptiklarimdan dolayi beni AFFET kizim! Saskinligima, aptalligima, vahsiligime, cehaletime ver kizim! Beni AFFET! Ben ettim sen ETME kizim ! Beni AFFET!!! Ne olursun beni AFFET !!!" diye aglayarak minik Elifcigimizin ayaklarina kapanmasi gerekmiyormu yani??? Biz Omer'in yaptiklarindan cok pisman oldugunu nereden anlayacagiz? Bu siirden hicbirsey anlasilmiyor. Bu siirde sadece hatalarinin uzerine bir kac canimli cicimli kelimelerle yatmak isteyen bir Omer profili var.
Sevgili senaristler bizi kandirmayin, Omerin minik Elifcigimiz karsisindaki pismanligini, acziyyetini, mahcubiyetini, salyali sumuklu aglayislarini gormek istiyoruz. Omere daha insancil bir karakter cizdiginizi gostermek istiyorsaniz, bunu muhakkak yapmalisiniz. Gerci bunu yapsaniz da onu affedecek degiliz, ama en azindan kinimizi dindirmis olursunuz.
Not: Sevgilerimle, sizi seviyorum sevgili senaristler ;)
ömerin kadere karşı yenilmesi bir tek kızına karşıymış.taş olsa çatlardı .maşallahı var yani ömerin diğer özelliklerinden hiçbir şey kaybetmemiş . tam gaz gidiyor.
Ömer, Elif'i büyüten Müjgan hanımın ellerini öpmeli, kapısından ayrılmamalıdır. Elif'i kendi kendi yeğeninden ayırt etmeyen Yılmaz'ın Elif'e olan davranışlarını gördükten sonra Ömer, Elif'in yanında Yılmaz'a olan öfkesini sürdürüyorsa, Ömer aynaya bakacak. Bu nasıl öfkedir anlamakta güçlük çekiyorum.
Hem kizine BABAlik yapmiyor hem de kizina BABAsini aratmak istemeyenlere kustahca bir tutum sergiliyorum. Bu konu desildikce daha neler neler cikar. Bir BABAnin cocuguna olan sevgisi bir iki canimli cicimli kelimeye satilamayacak kadar degerlidir ve kutsaldir. Bu degeri ve kutsalligi ayaklar altina aldirmayacagiz. Hic kimse BABALIK serefini ayaklar altina alamaz !
Hem kizine BABAlik yapmiyor hem de kizina BABAsini aratmak istemeyenlere kustahca bir tutum sergiliyorum. Bu konu desildikce daha neler neler cikar. Bir BABAnin cocuguna olan sevgisi bir iki canimli cicimli kelimeye satilamayacak kadar degerlidir ve kutsaldir. Bu degeri ve kutsalligi ayaklar altina aldirmayacagiz. Hic kimse BABALIK serefini ayaklar altina alamaz !
haklısın ama dizide ömerin bu tutumu elifi canından çok sevmesine bağlanmış tabi elifiten bi parçayı da sevmeli ama küçük elif ona elifi hatırlattığı için onun kafası karışık elifi ununtmalımı küçük elifte yaşatmalımı?elife hem kırgın hem kızgın hemde onu özlüyo zaten kızınada gittikçe bağlanıyor olay çözülüyo haksızmıyım??
haklısın ama dizide ömerin bu tutumu elifi canından çok sevmesine bağlanmış tabi elifiten bi parçayı da sevmeli ama küçük elif ona elifi hatırlattığı için onun kafası karışık elifi ununtmalımı küçük elifte yaşatmalımı?elife hem kırgın hem kızgın hemde onu özlüyo zaten kızınada gittikçe bağlanıyor olay çözülüyo haksızmıyım??
Haksizsin, sevgili shiny. Haksizsin, cunku bir INSAN asla birini hem sevip hem de kirgin ve kizgin olamaz. Elifi seviyor, ama ona hem kirgin hem kizgin ve onu ozluyor diyorsun. Butun bu vasiflar birbiriyle celisen vasiflar degilmi? Kaldi ki bizim bu olaya bakis acimiz tamamiyle minik Elifcik tarafindan. Yani dusun sana, kendi cocuguna "Bana Annesini hatirlatiyor" diye BABAlik yapmayan birisi var. Bunu anlamak mumkunmu yani sence? Bir insan sevdigi insani neden hatirlamak istemesin ki, evet Elif artik yok, bu kabullenmesi cok zor bir durum, ama Elif yoksa onun cocugu var. Elif yoksa onu da istemiyorum gibi bir mantik anlasilabilir bir mantikmidir yani?
Omer kizina gittikce baglaniyor evet, ama biz Omerin baglanmasini mi bekleyecegiz? Omer kizina baglandigini gostermek istiyorsa, ona BABASIZ gecirtmis oldugu yillarin hesabini vermesi gerekiyor once. Babalik bir oyun degilki, istedigin zama git, istedigin zaman gel "canim kizim" de. BABAlik sorumluluk, sevgi, saygi, sefkat, merhamet, incelik, guzellik, INSANLIK ister.
Haksizsin, sevgili shiny. Haksizsin, cunku bir INSAN asla birini hem sevip hem de kirgin ve kizgin olamaz. Elifi seviyor, ama ona hem kirgin hem kizgin ve onu ozluyor diyorsun. Butun bu vasiflar birbiriyle celisen vasiflar degilmi? Kaldi ki bizim bu olaya bakis acimiz tamamiyle minik Elifcik tarafindan. Yani dusun sana, kendi cocuguna "Bana Annesini hatirlatiyor" diye BABAlik yapmayan birisi var. Bunu anlamak mumkunmu yani sence? Bir insan sevdigi insani neden hatirlamak istemesin ki, evet Elif artik yok, bu kabullenmesi cok zor bir durum, ama Elif yoksa onun cocugu var. Elif yoksa onu da istemiyorum gibi bir mantik anlasilabilir bir mantikmidir yani?
Omer kizina gittikce baglaniyor evet, ama biz Omerin baglanmasini mi bekleyecegiz? Omer kizina baglandigini gostermek istiyorsa, ona BABASIZ gecirtmis oldugu yillarin hesabini vermesi gerekiyor once. Babalik bir oyun degilki, istedigin zama git, istedigin zaman gel "canim kizim" de. BABAlik sorumluluk, sevgi, saygi, sefkat, merhamet, incelik, guzellik, INSANLIK ister.
ikinci paragrafta haklısın ..çelişen duygular olur tabki ölüdüğü için ona kızgın ama tabiki onu sevdiği için özlüyo....ayrıca elifin ölümünüde küçük elife bağlıyo
aslında biraz da dii uzatılsın die yapılmış bişi bu
ikinci paragrafta haklısın ..çelişen duygular olur tabki ölüdüğü için ona kızgın ama tabiki onu sevdiği için özlüyo....ayrıca elifin ölümünüde küçük elife bağlıyo
aslında biraz da dii uzatılsın die yapılmış bişi bu
Zaten biz isin mantik boyutunu ele aldik sevgili shiny. Dizinin uzatilabilmesi icin yaptilarsa cok gereksiz bir uzatma olmus, cok daha mantikli bir hikaye dusunulebilinirdi. Omer'in cocuguna bu derece gaddarlik yapmasi gerekmezdi mesela. Saglik olsun, olan olmus artik. Izleyip degerlendirecegiz.
Sevgili Deniz
foerever_bim
okadar doğru bir tespitte bulunmusunki tebrik ediyorum gerçi bazı eleştirmen arkadaşlar bunada bir kılıf uydurup kendi lehlerine çevirirler zaten şu çok açıkki bazı kişiler kendi kahramnalrını hiç eleştirmeyip ömer ve elifi eleştirmekten(doğru veya yanlış)büyük zevk alıyorlar sanırım
foerever_bim
okadar doğru bir tespitte bulunmusunki tebrik ediyorum gerçi bazı eleştirmen arkadaşlar bunada bir kılıf uydurup kendi lehlerine çevirirler zaten şu çok açıkki bazı kişiler kendi kahramnalrını hiç eleştirmeyip ömer ve elifi eleştirmekten(doğru veya yanlış)büyük zevk alıyorlar sanırım
Forum kuralları
17.Her ne konu da olursa olsun, tartışmalara ve eleştirilere yön veren konular açmak ,mesajlar göndermek yasaktır. Üyeler kendi aralarındaki tartışmalar için forumu kullanamaz.
Lütfen, mesajlarınızı ve yorumlarınızı yazarken özenli olunuz.
maşallah arkadaşlar hayretler içerisinde yorumlarınızı okumuş bulunmaktayım..yine ömer i atıp tutmuşsunuz zaten ömer ne yapsa insanlık dışı vahşi bi seri katil olmadığı kaldı bravo yani...
tamam kabul minik elif i bırakıp gitmemeliydi ama ne yapsın ömer cim senaristlerin kurbanı ya karşımı çıksın ne yapsın adamcağız yapmayın gözünüz seveyim ömer'e bu kadar yüklenmeyin...:img-banne
bu arada eğer fark ettiyseniz dizimizde ölen karakterler başka dizilere kaydırıldı (özge borak ve halis'i canlandıran oyuncu hariç) örneğin; kemal abi (avni yalçın) artık hatırla sevgili'de oynuyor. Filiz'in babası ve meral de erkekler ağlamaz'da. aMA Filiz'İn babası çok değişik bir rol kapmış ve I.A.'daki pasif halinde eser yok bir sihirbazı canlandırıyor, gayet de yakışmış. Meral ise aynı dizide hizmetkar, o da tam aksine iyi kalpli bir kadıncağız olmuş o dizide. Tomris Giritlioğlu anladığım kadarıyla bir ekip yapmış ve değişik kombinasyonlarla her dönem diziler çekiyor. Bir de şey var mesela, Kırık Kanatlar'da Cansel Elçin'i öldürüp onu Hatırla Sevgili'ye başrol oyuncusu olarak koyacaklarmış.
Neyse pek I.A yorumu olmadı ama arada kaynasın işte, gözlem diyelim..
ya yılmaz filize neler yaptı filiz onu affeti yılmazın davranıslarında hic bir anormallik gormuyorsnz hep omere yuklenıyo herkes..ne cabuk unuttunuz yılmazın yaptıkllarını..yani aslında en basa donersek yılmaz elifi cok sıktı kızda gitti baskasıyla evlendı sonra baslarına acmadıgı olay kalmadı yetmedi filizi kendıne asık etti..snradan filizi gercekten sevdi tamam ama elif olunce bence tam olarak anladı bunu..yani lütfen bazı şeylerı gozardı etmeyın..yaptıgı bu kdr kotulukten snra armut piş agzıma düş olmaz..filizide anlamıyorum dogrusu türk filmi işte uydurmaca şeyler...ailemi mahvetmiş yengemin eski nişanlısı ve belalısı bi adamla olmazdı yani düşünemiyorum..ömer bi şey sölemişti..ne büyük aşkmışta biz anlamıyoruz yaa...hakkaten aynen oyle bende anlamıyorum..senaristler bi an once ffilize bi yol cizseler iyi olucak 2 arada 1 derede zaten eski seside yok o daha kendine güvenen bi sesti..iyice ürkek korkak bi filiz yarattılar..ne yardan gecerim ne serden hesabı..umarım yeterınce sacmalamadan bu sezon biitirirler..
bu arada kucuk omer ve elif meselesine gelirsek ömer tabiki kızını cok sevıyor ama bunu kendıne ıtıraf etmesı kabullenmesı zaman alıcak ztn demişti ya her aklıma geldıgınde sucluluk duuyorum yapmıs bi hata şimdi kızına canım demiş lütfen cok gormeyin daha 2 bölüm oldu bi durun..koca sezon var daha tabi dizi biraz izlensin diye böle bişey yapılmıs yanii..sadece 40.bölümde cok ters davranmıstı bence gittikce iyiye gidiyor..
elif yılmaz ve filiz konusuna gelirsek;tekrarlıyorum filiz bu asktan vazgecmeli..ya bi düşünelim..yılmaz hayatlarına girdikten snra hep kotu seyler oldu..son darbeyi de vurdu erol beyin rahatsızlıgının artmasına sebep oldu adamcagız oldu gitti..yuh yani filize..üstelik yengesinin eski nişanlısı..bunu ogrendıkten snra bile filizin duyguları deısmedı..ömer bunları göre göre nasıl izin versin??? hayatlarını mahvetmıs bi adama kardesinin kocası muamelesi nasıl yapabilir?nasıl aynı masaya oturabilir? lütfen mantıklı düşünelim..bence ömerin yılmaza olan tutumu çok normal..hatta az bile!
o yuzden bu senaryonun sonunu filizle yılmaz evlenmeden bitsin istiyorum..hem dizi anlamına uygun olur o zaman..elif ve yılmazla başladı filiz ve yılmazla bitiyoo ne alakaa?üstelik dizinin adı da ıhlamurlar altında elifle yılmazın bi yerde konusuyolardı tam hatırlamıyorum ama orda gecmıstı bu kelıme..bence yılmaz gene yapıcagını yapar filiz ondan sogur sonra yılmaz ölür falan filan..diziyi toparlamak ve anlamına uygun yapmak istiolarsa böle yapmalılar..eger filiz ve yılmaz evlenırse anlıycaz ki senaryo değiştirilmiş..
forever_bim
21-09-06, 21:36
Arkadaşlar olan olmuş zaten Ömer bu 4 yılın pişmanlığını yaşayacaktır. Hatta yaşamaya başlamıştır.
Ben şunu diyecektim aslında yıl atlama bakımından Şöhret ve Beyaz Gelincikle pişti olduk. Onlarda da yıllar geçti. Yılların geçmesi dizilerde moda...Getirdiği saçmalıklar da ortada...
Bakın şunu da söyleyecegim sevgili Sezinti 0-6 yaş elbette ki önemli ama bence tüm yaş grupları için babalık gereklidir...Ben yakın çevremde de benzer
olaylar görüyorum....Ve bu 0-6 yaş grubu gibi 6-12 yaş ve 12*18 yaş grupları da önemlidir.
Sevgili Sezinti okudunuz mu bilmiyorum ben yaptığım senaryo çalışmalarında Ömeri Elifin ölümünden sonraki 2. haftada psikiyatriste göndermiştim. Hatta herkes de çok begenmişti...Sanırım bizim senaristler benim kadar akıl sahibi değiller...Zaten yaptıkları mantık hataları ki siz de yakalıyorsunuz bende derin kuşkular uyandırıyor....
Senaristlerin sıklıkla baş vurdukları bir yöntem var bu dizide ve de abest kaçıyor.. Bir karakteri yücelteyim derken öteki karaktere öteki karakterin karakter yapısıyla uyuşmayacak hareketler sergiletiyorlar.
Ömerle Elifin arası çok daha iyi olacak. Benim inancım bu yönde.
ben buna hiç inanmıyorum ömer o içindeki kötülüğü kaybetmeyecek yani dizinin başındaki kötü adam ruhunu belki bi çok kişiye göre yanlış düşünüyorum ama böyle düşünüyorum
Arkadaşlar olan olmuş zaten Ömer bu 4 yılın pişmanlığını yaşayacaktır. Hatta yaşamaya başlamıştır.
Ben şunu diyecektim aslında yıl atlama bakımından Şöhret ve Beyaz Gelincikle pişti olduk. Onlarda da yıllar geçti. Yılların geçmesi dizilerde moda...Getirdiği saçmalıklar da ortada...
Bakın şunu da söyleyecegim sevgili Sezinti 0-6 yaş elbette ki önemli ama bence tüm yaş grupları için babalık gereklidir...Ben yakın çevremde de benzer
olaylar görüyorum....Ve bu 0-6 yaş grubu gibi 6-12 yaş ve 12*18 yaş grupları da önemlidir.
Sevgili Sezinti okudunuz mu bilmiyorum ben yaptığım senaryo çalışmalarında Ömeri Elifin ölümünden sonraki 2. haftada psikiyatriste göndermiştim. Hatta herkes de çok begenmişti...Sanırım bizim senaristler benim kadar akıl sahibi değiller...Zaten yaptıkları mantık hataları ki siz de yakalıyorsunuz bende derin kuşkular uyandırıyor....
Senaristlerin sıklıkla baş vurdukları bir yöntem var bu dizide ve de abest kaçıyor.. Bir karakteri yücelteyim derken öteki karaktere öteki karakterin karakter yapısıyla uyuşmayacak hareketler sergiletiyorlar.
Ömerle Elifin arası çok daha iyi olacak. Benim inancım bu yönde.
evet ama zamnla çünkü ömer başrol ve özge borak olmadığı içn dizide onun görevi bu bi yerde ....4 yıl geçişte çok haklısın aşk oyununda da galiba şu dört yılın ne anlamı var bende çözmedim
sevgili forever_bim
Zihin gelişimi için erken eğitim şart
Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) başlattığı "7 Çok Geç" kampanyası çocuğun zihinsel gelişiminin daha erken yaşlarda oluştuğu bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
Erken çocukluk adı verilen 0-6 yaş arası dönem, aslında çocuğun en hızlı geliştiği dönem olarak da kabul ediliyor. Beyin gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanıyor. Bu yüzden çocuk bu yaşlarda ne öğrenirse, bu bütün hayatının yatırımı anlamına da gelebiliyor. AÇEV'in erken çocukluk eğitiminin önemini yurt çapında yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı ve iki yıl sürecek "7 Çok Geç'' kampanyası pek çok sivil toplum örgütünden de destek alıyor. AÇEV Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer "Çocuğun birçok becerisi 7 yaşından önce yerleşmiş ya da geliştirilebilir oluyor. Bu yüzden 7 yaşına kadar beklemememiz gerekiyor'' diyor.
* 0-6 yaş eğitiminin çocuğun sosyal ve zihinsel gelişimindeki önemi nedir? Bu döneme niye yatırım yapmak gerekiyor.
Çocuğun aslında beyin gelişiminde en hızlı dönem 0-4 yaş arası. Hücre sayısı, hücreler arasındaki bağlantı budönemde yoğunlaşıyor. İlk etapta beslenmesi, çevresiyle etkileşim içinde olması, gelişimi destekleyecek davranış biçimlerine maruz kalması 0-4 yaş arasındaki beyin gelişimini en üst noktasına taşır. Çünkü bilimsel araştırmalar gösteriyor ki bu dönemde beynin gelişiminin neredeyse üçte ikisi tamamlanıyor. O dönemde ne yaparsanız kalıcı oluyor. İlerde istediğiniz kadar iyi okula ya da dersaneye gönderin önemli değil. 0-6 yaş arası ise sosyal, fiziksel, duygusal gelişimi en hızlı şekilde gelişiyor.
* Bu dönemde destek ve eğitim alan çocukların okula hazırlanması daha mı kolay oluyor?
Evet, yapılan birçok araştırmaya göre bu çocuklar okula daha hazır başladıkları için okulda daha başarılı oluyor. Okulda daha başarılı olan çocuk hayatta daha başarılı oluyor.
* Okul öncesi eğitim üniversite başarısını da etkiliyor mu?
Bu yaşlarda eğitim alan çocuk daha fazla üniversiteye gidiyor, daha uzun yıllar okuyor.
* Pek çok anne baba, 'okul öncesi eğitim' denilince çocuğun eline kalem alıp yazmaya başlamasını anlıyor. Bunun gerçeği nedir?
Okul öncesi eğitimden anlaşılan çocukları bir sınıfta toplamak değil. Burada oyun odaklı eğitim uygulanıyor. Çocuğun birtakım becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen bir sistem. Amaç bilgi yüklemek değil, zaten ilköğretimde yapılan da bu... Anaokuluna gitmek istemeyen çocuk yok gibidir. Çünkü orada arkadaşlık ediniyor, daha farklı sosyal ilişkiye giriyor. İnsanların 'iki yaşında çocuğu okula mı yollayacağız, dört yaşında çocuğun eline kalem kağıt tutuşturup ders mi çalıştıracağız, yazık günah değil mi zaten bütün hayatı boyunca okuyacak, benim param yok ki, nasıl göndereyim' gibi çok haklı endişe ve soruları var. Oysa okul öncesi eğitim çok farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Yaz ana okulları, mahalle yuvaları gibi... AÇEV'in yaptığı ve çok önemsediği yaklaşım annelerin eğitimi... Biz annelere belli bir eğitim vererek, çocuklarını kendi evlerinde okul öncesi eğitimlerini vermeyi sağlayabiliriz. Nitekim AÇEV 12 yıldır, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile bu çalışmayı gerçekleştiriyor. Dolayısıyla çocuğu mutlaka bir yere yollamak şart değil.
* Sosyo ekonomik durumu iyi olan aileler zaten anaokula yolluyor. İmkanı olmayanların ne yapması gerekiyor?
Çevresinde ana okulu olmayan ya da ona ayıracak parası olmayanlar eğer çalışmıyorlarsa gelip kendileri eğitim alarak hem kendilerini hem de bütün aileyi eğitebilirler. Bu çalışmanın uzun yıllar araştırmasını yaptık. Gerçekten anaokulu modeline ciddi bir alternatif oluşturuyor. Böyle bir eğitim alan çocuklar okul öncesi anaokuluna gitmiş kadar iyi başarılı oluyor.
* Anne eğitimi nerede yapılıyor?
Halk Eğitim Merkezleri'nde, haftada bir kez bir araya geliyorlar. Haftada 3 saatlik bir program. Bunu 71 ilde uyguluyoruz. Eğer bu talep oluşursa bu farklı modellerin de çoğalıp yaygınlaşmasını düşünüyoruz.
* Avrupa'da okul öncesi eğitim oranı çok yüksek. Türkiye'de eğitim yaşı 7'de başlatılarak çok geç kalınıyor o halde..
Evet, bizim kampanyamızın çıkış noktasında olduğu gibi 7 çok geç... Çocuğun birçok becerisi, yetkinliği o yaşlarda ya yerleşmiş ya da geliştirilebilinirken biz 7 yaşına kadar beklemeyi tercih ediyoruz. Çocuğun yuvaya başlama yaşı diye kesin bir kayıt yok. Önemli olan o kurumda kaliteli biçimde çocuğun gelişimini destekleyen biçimde bir eğitimin olması... Çocuğun en azından okula başlamadan önceki bir yıl bir kurumda eğitim almasında fayda vardır.
* Televizyonun okul öncesi eğitimine nasıl katkısı var?
Televizyon yoluyla eğitim de çok geçerli bir model. 25 yıl önce Amerika bunu Susam Sokağı'yla keşfetti ve birçok ülkeye ihraç etti. Biz de TRT ile işbirliğiyle "Benimle Oynar Mısın'' adlı programı geliştirdik. Bu programı haftada üç kez yarım saat izleyen çocukların zihinsel becerilerinde gelişim kaydediliyor. Annelerin davranışlarında olumlu gelişim kaydediliyor.
Figen Yanık
sabah.com.tr/2005/04/01/cp/gnc101-20050327-102.html
kaynak: sabah.com.tr
Serdar Oğuz “söz Vermiş Aşklara” Kitabinin Imza Günü Için, 23 Eylül Cumartesi Antalya Tekpa Alişveriş Merkezinde Sevenleriyle Buluşuyor:))
forever_bim
21-09-06, 22:24
Sevgili Sezinti
Buraya koymuş olduğunuz yazıyı daha önceden de okumuştum. Çünkü yazının içinde yer aldığı gazete sürekli takibimde olan bir gazetedir...Zahmet edip vakit ayırıp eklediğniz için de teşekkür ederim...;) ;)
0-6 yaşın önemi aklıma şunu getirdi..ağaç yaş iken eğilir...Zaten sanırım ilerde de küçük elifin karşılacagı psikolojik sıkıntıları izletip bizi iyice daraltacak senaristler...:icon_conf :icon_conf
Ömeri yaptığı hatanın su götürür bir tarafı yok zaten. Ben de bu hata karşısında şoka uğradım zaten...Ama madem ki arasını düzeltmeye hevesli artık zararın neresinden dönsek kardır diye düşünüyorum...Bir de fragmanda görünen mektup neden rahatsızlık veriyor onu anlamıyorum. Her zaman bize göre yüzde yüz mantıklı gelmeyebilir yazılan şiir ya da mektuplar. Fazla abartmanın da geregi yok bence...
Bir başka fark ettiğim olay da şu..Sürekli çelişkiye düşen dizi karakterleri. Elif öldü onu elimine ederek konuşacak olursam...
Ömer bu çocuğun anne karnına düştüğünü öğrendiğinde göz altındaydı...Ve Müjgan Hanım bu haberi verdiğinde tüm sıkıntısı gitmişti...40. bölümde ise 4 yıl boyunca çocuğu görmediğini ögrendik...Dumura uğradık...
Yılmaz yetiştiği çevre gereği gayet tutucu bir yapıya sahipti. Elife göz açtırmazdı. Sebebi olsun olmasın Yılmaz ona yapmadığını bırakmamıştı. Şimdi Filiz 4 yıl boyunca ona hiçbir açıklama yapmadan İtalyada yaşadı. Mantıksız bir şekilde geri gelir gelmez Yılmaz peşine düştü Filizin. 4 yıl boyunca neden kızı aramadı madem ki bir açıklama bekliyordu? Tamam Elif başkasıyla evlendi Yılmazdan ayrıldıktan sonra. Ama Filiz de hiçbir mantıklı açıklama yapmadan basıp gitti. Yılmaz Canana o defter kapandı diyor..Sonra Filize çiçek gönderiyor...
Filiz başlarda ben erkekleri parmagımın ucunda oynatırım mantıgında bir kızdı. Sonradan önce Yılmazın kendine yaptıklarını sindirdi. Şimdi de ne git ne kal diyen sevgili Pinkzoneun dediği gibi hamur kıvamında bir şey olup çıktı...
Senaristlerden ricam sürekli çelişkili ve depresif karakter yapıları çizmemeleridir. Çelikiler ve mantık hataları üst üste geldikçe oyuncular iyi oldukları halde dizi çekilmez bir hal alıyor. Bir de lütfen izleyiciye balık hafızalı muamelesi yapılmasın.
forever_bim
21-09-06, 22:43
Ömerin hatasını telafi etme çabasını bize detaylı bir şekilde anlatmalarını ben de isterim ama sanırım senarsitlerimiz en bilindik ve saçma yolu seçip bu konuyu üstün körü bir şekilde anlatmayı seçip bizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratacaklar...
Senaristlerin bence yapacağı iş yeni yeni ilişkiler kombinasyonları basit ve gereksiz kıskanclık tripleri yaratıp diziyi reyting elverdiğince sündürmek olacaktır.
:img-swoon
fragmanı yeni izleme şansım oldu
yılmazla filiz tam barıştı derken yine ömer faktörü araya girdi
ömer yine dizinin büyüsünü bozacak
ben artık filizin bu duruma bi dur demesini bekliyorum
nerde bizim o her dediğini yapan filiz
ben o filizi istiyorum
umarım kavga sahnesinde tavrınbı koyar ömere
ama yılmaza ters ters bakıyodu galiba yine hüsrana uğruycaz
sabırsızlıkla yarını bekliyorum
forever_bim
21-09-06, 22:56
Bir de şunu söyleyim dizide eğer ki şu anda bir aşk varsa ki pek de varmış gibi görünmüyor yeni kombinasyonlarla da ilişkiyi zora sokmanın hiç bir manası yok. Dizide ciddi anlamda hayal kırıklıkları baş gösterdi. Senaristlerin durumu toplamaları lazım...
Sevgili forever_bim
Sevgili senaristlerimizin Prof.Dr. Üstün Dökmen'in eserlerini okumalarını tavsiye ederim. Bazı konularda daha duyarlı olmalarını istiyorum. Nasıl ki Yılmaz'ın mahallede okul yaptırması çok güzel bir davranışsa, Ihlamurlar altında dizisinde haydi kızlar okula kampanyası, baba beni okula gönder kampanyalarını anlatmalarını yani eğitim konusuna önem vermelerini istiyorum. Kitap okuma oranımız hangi seviyelerde olduğunu biliyorsunuzdur.
Neyse sizlere iyi yorumlar.
forever_bim
22-09-06, 00:31
Sevgili Sezinti
Bizde diziler pek toplumsal mesaj vermiyorlar. Daha ziyade brezilya pembe dizileri konsepti hakim. Yanlış anlaşılmasın elbette ki genelleme yapmıyorum. İyi mesajlar verebilen diziler mevcut bizde de...
ihlamurlarfanatigi
22-09-06, 00:45
Öncellikle herkese iyi geceler...
Simdi yorumlarinizi okudum ve konu yine ayni...ÖMER...gecen haftadir pek yorum yapmiyorum ama forumu sürekli takip ediyorum. Ne zaman ÖMER konusu acilirsa forumda bi takim tartismalar cikiyor. Tamam Ömer hatali, kizina iyi davranmadi, kizina karsi cok soguktu, kisaca cok büyük hatlar yapti Ömer. Son bölümdede gördügümüz gibi bu hatalari yavas yavas telafi etmeye basliyor. Benim anlamadigim neden durmadan Ömeri elestiriyoruz, yani sanki baska karakter yokmus gibi. Ben Ömer hatasiz demiyorum, zaten pek Ömer fanatigide degilim, hatta gecen bölüm filize karsi tavirlarindan dolayi ona hala sinirliyim ama bence bu konu artik bayiyor. Birde sunu söylemek istiyorum, yorumlar hep ayni yorumlar, hic bi degisiklik yok. Neden bir günde Ömerin iyi yönlerini tartismiyoruz, neden durmadan kötü yanlarini elestiriyoruz. Mesela gecen bölümde Ömerle kücük elifin arasi cok iyidi, bu konulari tartissak fikrimizi yazsak daha güzel olmaz mi, böyle gereksiz tartismalar yapacagimiza. Son sözüm evet Ömer hatali, ama her insan hata yapabilir, ömerin yaptigi gibi büyük bi hata olsa bile. Önemli olan bu hatalarin her nekadarda gec olsa farkina varip herseyi düzeltmek telafi etmektir. Ömer hatasini gecde olsa anladi ve simdi o hatalari telafi etmeye calisiyor. Ilerleyen bölümde Ömer ve kücük elif cok daha güzel zamanlar gecirip, birbirlerine cok daha baglanacaklar.
Saygilar...
sevgili ihlamurlarfanatiği
bu güzel yorumu yaptığın için sana teşekkür etmek istiyorum inan ömere yaptığın güzel eleştiri beni ne kadar memnun etti keşke hep böyle elştiriler duysak keşke herkez ömeri sevgi çercevesinde eleştirse ben bunun bir gün mutlaka olucağına inanıyorum
Öncellikle herkese iyi geceler...
Simdi yorumlarinizi okudum ve konu yine ayni...ÖMER...gecen haftadir pek yorum yapmiyorum ama forumu sürekli takip ediyorum. Ne zaman ÖMER konusu acilirsa forumda bi takim tartismalar cikiyor. Tamam Ömer hatali, kizina iyi davranmadi, kizina karsi cok soguktu, kisaca cok büyük hatlar yapti Ömer. Son bölümdede gördügümüz gibi bu hatalari yavas yavas telafi etmeye basliyor. Benim anlamadigim neden durmadan Ömeri elestiriyoruz, yani sanki baska karakter yokmus gibi. Ben Ömer hatasiz demiyorum, zaten pek Ömer fanatigide degilim, hatta gecen bölüm filize karsi tavirlarindan dolayi ona hala sinirliyim ama bence bu konu artik bayiyor. Birde sunu söylemek istiyorum, yorumlar hep ayni yorumlar, hic bi degisiklik yok. Neden bir günde Ömerin iyi yönlerini tartismiyoruz, neden durmadan kötü yanlarini elestiriyoruz. Mesela gecen bölümde Ömerle kücük elifin arasi cok iyidi, bu konulari tartissak fikrimizi yazsak daha güzel olmaz mi, böyle gereksiz tartismalar yapacagimiza. Son sözüm evet Ömer hatali, ama her insan hata yapabilir, ömerin yaptigi gibi büyük bi hata olsa bile. Önemli olan bu hatalarin her nekadarda gec olsa farkina varip herseyi düzeltmek telafi etmektir. Ömer hatasini gecde olsa anladi ve simdi o hatalari telafi etmeye calisiyor. Ilerleyen bölümde Ömer ve kücük elif cok daha güzel zamanlar gecirip, birbirlerine cok daha baglanacaklar.
Saygilar...
Segili Ihlamurlarfanatigi,
Omeri en hafif elestirenlerden biri oldugum halde, sorularina cevap vermek istiyorum. Sahsim adina yazmam gerekirse; Omeri evet elestiriyorum, cunku Omerin bir cok carpik ve yanlis ve insalik disi tavirlarini goruyorum. Ben sadece gorduklerimi yaziyorum. Yani eger Omerin guzel tavirlarini gorursem onlari da yazarim. Nitekim bunlari bir cok kez de yazmis bulunuyorum. Asiri derecede bir Omer antipatim olsada onu oven yazilarim da oldu.
Demek istedigim su. Hic kimse durup dururken buradaki arkadaslara "yaaa siz niye hep falancayi elestiriyorsunuz" diye soru sormasin. Kimlerin neden elestirildigi zaten cok acik degilmi. Herkes kendi dusuncelerini karakterler hakkinda yazsin. Burada birbirmizle ugrasacagimiza dizimiz hakkinda kafa yoralim, orada gordugumuz guzellikleri ve cirkinlikleri degerlendirelim. Ben boyle yapmaya devam edecegim.
Yani Omer yanlis yapiyorsa onu elestirecegim, dogru yapiyorsa da hic gocunmadan dogru yapiyor diye yazacagim. Son olarak Omerin minik Elifcigimize olan yakinlasmasini ben iyiye dogru bir gelisme olarak gormuyorum halen. Sebebini de bir onceki mesajimda yazmis bulunmaktayim. Yapilan yanlislar ve hatalar o kadar basit telafi edilebilseydi, bu dunyada ne suclu kalirdi ne de hatali.
BABAysa BABALIK yapacak KABALIK degil ! Mumkunse BARBARLIK da yapmasin !
ihlamurlarfanatigi
22-09-06, 01:12
sevgili nazlie
bende öncellikle sana yorumun icin tsk ediyorum. sunu söyleyim ömer karakterini bazen seviyorum bazen sevmiyorum. ama simdiye kadar ömer hakkinda hic kötü yorum yapmadim, yapmamda...neden....cünkü ilk basta bu bir dizi, bi dizi icin baskalariyla kesinlikle kavga etmek, tartismak istemem. yani bi dizi icin kalp kirmaya degmez. birde yorum yaparken cok dikkat etmeye calisiyorum, kendi kendime soruyorum ömer sevenleri kizar mi bu yoruma felan diye, nede olsa sevenleri cok. ben mesela nasil filiz hakkinda kötü yorum yapilmasini istemiyorsam, siz ömer sevenleride ömer hakkinda böyle yorumlar görmek istemiyorsunz, cok normal. tamam karakterleri tartisabiliriz, ben buna kesinlikle karsi degilim, ama yorumlarimiz saygili ve kirici olmadigi müddetce. cogu zamanda böyle olmuyor, hele su son zamanlarda baya bi gerginlik vardi. ondan yorum yapmak karismak istemedim...
sevgili ıhlamurlarfanatigi arkadaşım ne güzel düşünüyorsun ömerin eleştirilmesi beni üzmez eminimki ömer hayranlarınıda üzmez yeterki eleştiri yapılırken saygı çercevesinde olsun kalp kırmadan eleştirilsin oyuncular benbile yeri geldiğinde ömeri elştiriyorum hata varsa elbette konuşulsun sonuçta bu bir dizi fazla cidiye alıpta ağır cümleler kullanmak bana gre yanlış seni bu güzel düşüncenden ve sergilemiş olduğun bu güzel davranışından seni tebrik ediyorum
ihlamurlarfanatigi
22-09-06, 01:22
sevgili Kurdoglu,
ben o mesaji genel anlamda yazdim yani aklina baska birsey gelmesin. tabiiki gördügün hosuna gitmedigi seyleri yazacaksin,karakterleri elestireceksin, ben bunlarin hicbirine yanlis demiyorum. ama seninde bildigin gibi son zamanlarda baya bi gerginlik oldu bu ömer konusunda. benim senin düsüncelerine saygim var, sadece haftalardir hep ayni yorumlar yapiliyor dikkat ettiysen. Hep ayni tarzda yorumlar, ve bölye yorumlar oldugu sürece tartismalarda hic bitmeyecek. Sen kendinde bilirsinki, senin yorumlarini cok büyük bir zevkle takip ediyorum, yani yazdigin cogu seye katiliyorum. Benim demek istedigim haftalarca bi ömer konusu almis basini gidiyor, bu yüzdende birbirimize giriyorz, deger mi bi dizi icin??
Not: benim kimseye sen bu yorumu yapamazsin, bu elestiriyi yapamazsin diyemem buna hakkim yok...herkes istedigi düsünceleri tabiiki istedigi gibi yazabilir ama bazen karsi tarafida düsünmek lazim yorumlarimizi yaparken.
Umarim ne demek istedigimi anlamisindir sevgili Kurdoglu...
Saygilar
ihlamurlarfanatigi
22-09-06, 01:34
sevgili nazlie
yazmis oldugun o güzel sözler icin öncellikle cok tsk ederim. dedigim gibi karakterleri tabiiki elestirecegiz yoksa niye bu forumdayiz...ama seninde bellirtmis oldugun gibi kalp kirmadan, saygi duyarak elestirelim yeterki...!!
saygilar
sevgili Kurdoglu,
ben o mesaji genel anlamda yazdim yani aklina baska birsey gelmesin. tabiiki gördügün hosuna gitmedigi seyleri yazacaksin,karakterleri elestireceksin, ben bunlarin hicbirine yanlis demiyorum. ama seninde bildigin gibi son zamanlarda baya bi gerginlik oldu bu ömer konusunda. benim senin düsüncelerine saygim var, sadece haftalardir hep ayni yorumlar yapiliyor dikkat ettiysen. Hep ayni tarzda yorumlar, ve bölye yorumlar oldugu sürece tartismalarda hic bitmeyecek. Sen kendinde bilirsinki, senin yorumlarini cok büyük bir zevkle takip ediyorum, yani yazdigin cogu seye katiliyorum. Benim demek istedigim haftalarca bi ömer konusu almis basini gidiyor, bu yüzdende birbirimize giriyorz, deger mi bi dizi icin??
Not: benim kimseye sen bu yorumu yapamazsin, bu elestiriyi yapamazsin diyemem buna hakkim yok...herkes istedigi düsünceleri tabiiki istedigi gibi yazabilir ama bazen karsi tarafida düsünmek lazim yorumlarimizi yaparken.
Umarim ne demek istedigimi anlamisindir sevgili Kurdoglu...
Saygilar
Sevgili Ihlamurlarfanatigi,
Seni cok iyi anliyorum arkadasim. Anladigim icin de cevap verdim zaten. Anlamamis olsaydim cevap bile vermezdim. Bizim anlamak istemedigimiz birsey var sevgili arkadasim. Biz herkesin kendi uslubumuza uygun elestiriler ve yorumlar yapmasini bekliyoruz, bu cok yanlis bir dusunce. Herkesin farkli yaklasimlari oldugu gibi farkli uslublari var. Kendi adima konusmam gerekirse, ben ozellikle I.A. dizisinde izlediklerimi gercek hayatla kiyasliyorum. Bunun icin de gayet acik ve secik bir uslub kullaniyorum, tabiki kurallara son derece uymaya calisiyorum.
Simdi kimse bana, bu bir dizi, gercekle kiyaslama yapmak yanlis, oyle olmaz, boyle olur gibilerinden seyler yazmasin. Burada eger yorumlarimizla kisiligimizi ve kisiselligimizi sorgulamaz isek hic bir problem cikmaz. Fakat yorumlardan yola cikilarak surekli yorum yazanlar hakkinda agiza alinmayacak hakaretler, alay unsuru benzetmeler ve cok ama cok bayagi espriler yapiliyor. Bu cok yanlis. Biz burada diziyi ve o dizideki karakterleri yorumluyorsak, bu hep oyle kalmali. Bu sinirlar asilmamali. Dogru olan budur ve boyle kalmalidir.
Sevgilerimle.
Not: Kendi adima yazmam gerekirse, ben yorumlarimi yazarken sadece diziyi ve karakterleri dusunuyorum. Bunun haricinde hic kimseyi dusunmemenin en dogrusu oldugunu cok gec de olsa anladim.
Sevgili ihlamurlarfanatigi
Ömer ile Elif'in 4 yıl 3 ay 12 gün sonraki ilk karşılaşmalarında Elif'i dikkatle izlediniz mi ?
Ömer'i eleştirirken, yorumlarımın neresinde yanlışlık var söyleyebilirmisiniz.
Ömer'in iyi yönlerini yazalım diyorsunuz. Ömer'in iyi davranışlarında takdir etmesinide bilirim. Yanlışlarını yazmasınıda bilirim. Ömer'in yanlışları doğrularından çok ama çok fazla.
Ömer'in Elif'i parka götürmesi, masal okuması ve esprilerde yapmış olması, 4 yıl 3 ay 12 günü geri getirir mi.? Elif'in babasını ilk gördüğündeki yüzündeki ifadeye bakmanız yeterli
Ömer aynaya bakacak, Babasının vasiyetini nasıl yerine getireceğim diye düşüneceğine, Ellif'in geleceğinde oluşabilecek travmalarına nasıl çözüm bulacak bunu düşünmeli.
Elif'in mahalleye geldiğinde Ömer'in aracından çocuklara babasının geldiğini söylediğinde Ömer'in Kızının yüzüne bakmasını isterdim.
Neden Ömer'i eleştiriyorum. Yukarıda eklediğim haberi okumanız yeterlidir.
Hayırlı evlat olmak güzeldir. Peki kızına baba sevgisini veremeyen birisini, hayırlı bir evlat olarak nitelendirebilirmisiniz.
umarım saygılı bir biçimde olur sevgli ıhlamurlarfanatigi şahsen ben artık hiçbir tartışmaya girmiycem
forever_bim
22-09-06, 01:48
Sevgili Sezinti
Tahminimce sevgili ıhlamaurlarfanatiği forumdaki barışçıl havanın bozulmasını engellemek dizi yüzünden satır aralarında üyelerimizin biribirlerine gönderme yapmalarını önlemek olayların çoğu zaman kişiselleştiği bir forumda yeni bir vakanın cereyan etmesini bloke etmek için böyle iyiniyetli bir yazı yazdı...
Kaldı ki dikkat çektiğiniz konu yani çocuk gelişimi üzerinden es geçilecek bir durum degildir. Ihlamurlarfanatiğinin dikkat çekmek istediği konu uslup meseleleridir. Sizin uslubunuz gayet temiz olduguna göre sizin seviyeli eleştirilerinizden kimsenin gocunacagını sanmıyorum...
ihlamurlarfanatigi
22-09-06, 01:49
sevgili sezinti,
evet elifi dikkatlice izledim ve haline cok üzüldüm. ben yorumlarimda ömer hakli veya ömeri savunacak birsey yazdigimi hatirlamiyorum, ömeri bende elestirdim yorumlarima bakarsaniz.
Ömer'i eleştirirken, yorumlarımın neresinde yanlışlık var söyleyebilirmisiniz.
ben mesajimda kimseye kisisel birsey yazmadim, hepsi genel anlamdaydi. benim sizin yorumlariniza yanlislik var diyemem cünkü bana göre yanlis olan birsey size göre dogru olabilir, cünkü herkesin düsüncesi ayridir. benim yorumumu tamamen yanlis anlamisiniz sevgili sezinti. benim bellirtmek istedigim sade