Tüm Versiyonu Göster : Binbir Gece - Bolum Yorumlari (Arsiv 2)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

rrsa
13-02-07, 22:34
benim sorumu kimse bilmiyo sanırım???:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

valla bilmiyorum ama bu bölüm bayağı bir dikkat çekti gene...açıkçası şehrazat la yakışıyorda!!!güzel bir eski koca seçmişlerr:img-blush

mojo
13-02-07, 22:34
zaten onur un asansörde kaldıklarını duyduğu an şalterleri attı!!!birşeyler konusacaklar,şehrazat kereme birşeyler hissetmeye başlayacak diye nasıl da korktu...

ve bence bomba budur...

onur fragmanda kerem e "şehrazat ta beni seviyor" dedi... vay vay vay!!! böyle birşey diyebilmesi için önemli birşey yaşamaları lazım,belki arabada konustukları akşam daha fazla sürprizle dolu:) AMİN:img-hyste

Evet ya,bende öyle bekliyorum,çatt diye ayrılacak orta yerinden Şehrazat,tamam be tamam bende seni severim,az yanaş bakayım..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

rrsa
13-02-07, 22:35
Bu arada atlamazlar,ellerine güzel bir koz geçti,Sevgililer Günü işte..ama şöyle bir şey var,senaryonun 13 bölümü önceden yazılmıştır diye tahmin ediyorum,belki de olmaz.E ne diye ısrar ediyor bizim oğlan?:)

valla onur gibi sevene hergün sevgililer günü:)

mojo
13-02-07, 22:36

Allah be kopardın bizi :):)

NiliWerda
13-02-07, 22:37
Bilsek yazarız hemen,karayağız birine benziyor,ynai ben beğendim :):) Hatta ilk o dikkatimi çekmişti benim e güzelmiş koca unutulmaz tabe diye..Oynar belki önümüzdeki bölümlerde,flashback yaparlarsa geçmiş ile ilgili sahnelerde...Şimdiye kadar yapmadılar ama ben bekliyorum.

bende beğendim ondan sordum ismini:)) severim o tip:)) Ali Kemalin yerinde oynasaymış keşke:))

rrsa
13-02-07, 22:37
Oltaya geldim :) Olabilir,fragmandaki o hayır'ın olmadığına yanarım resmen yediler bizi...

direk hayır demesede sonuçta hayır demeye getirdi,bir farkı yok aslında:) ama bir şu mihribana,birde firdevse helal olsun...biri bir taraftan diğeri öbür taraftan gazı veriyor...dediğimiz gibi bunlar ilerde bir evde yaşarken başarılarını kutlamak için bol bol halay çekerler(zılgıtlar eşliğinde:img-hyste )

mojo
13-02-07, 22:38
bende beğendim ondan sordum ismini:)) severim o tip:)) Ali Kemalin yerinde oynasaymış keşke:))

:):)

Yazık be öyler kıytırık bir role büyük gelir o...Yakışıklı çocuk üstüne salak olursa itici olurdu,isabet olmuş boşver..Dizi bu adam hortlar belki :img-hyste

RODYA
13-02-07, 22:38
Evet arkadaşlar,gerçekten rahmetli ahmette karizma sağlammış.Bir ona bakın, birde ali kemale:):)

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi çiftler şekillendi.Onur şehrazat ,kerem ve bennu,melek ve keremin kardeşi.Ama işte işki şekellene ve bizde doya doya izlesek

rrsa
13-02-07, 22:39
Bilsek yazarız hemen,karayağız birine benziyor,ynai ben beğendim :):) Hatta ilk o dikkatimi çekmişti benim e güzelmiş koca unutulmaz tabe diye..Oynar belki önümüzdeki bölümlerde,flashback yaparlarsa geçmiş ile ilgili sahnelerde...Şimdiye kadar yapmadılar ama ben bekliyorum.

ayy ne güzel olur valla ama yapacaklarını sanmam,dizinin tarzına uygun değil:img-hyste

nilim
onur neden neye israr ediyor , anlayamadim, yoksa yeni özet mi var?

mojo
direk hayır demesede sonuçta hayır demeye getirdi,bir farkı yok aslında:) ama bir şu mihribana,birde firdevse helal olsun...biri bir taraftan diğeri öbür taraftan gazı veriyor...dediğimiz gibi bunlar ilerde bir evde yaşarken başarılarını kutlamak için bol bol halay çekerler(zılgıtlar eşliğinde:img-hyste )

Allah iyiliğini versin aklıma diziyi izlerken zılgıt geldi zaten durduk yere gülmeye başladım...14.bölümde duyarız artık Karşıyaka civarından,sesin sahibi benim kuzendir,endişelenmeyin..Bu ibo'nun şarkılarından öö geldi bana..Çıksa ya Bergüzar artık yaa....

mojo
13-02-07, 22:40
ayy ne güzel olur valla ama yapacaklarını sanmam,dizinin tarzına uygun değil:img-hyste

Bize göre uygun :img-hyste senaryomuzda kullanırız,biraz ortalık durulunca fragman tahminlerinde döktüreceğiz zaten :)

RODYA
13-02-07, 22:40
Haha:) niliverda,öyle bir tip ali kemal rolünü nasıl oynasın? Tipi çok iyi bulmuşlar.Sevgili MardiGrasın dediği gibi ali kemalin varlığını genetik kanunlardaki ufak bir hatata bağlıyorum:)

mojo
13-02-07, 22:41
onur neden neye israr ediyor , anlayamadim, yoksa yeni özet mi var?

Şehrazat ile evlenmeye ısrar ediyor Kerem'e göre olmayacakmış ısrar etmenin bir anlamı yokmuşmuşmuş..Yolarım.

NiliWerda
13-02-07, 22:42
Haha:) niliverda,öyle bir tip ali kemal rolünü nasıl oynasın? Tipi çok iyi bulmuşlar.Sevgili MardiGrasın dediği gibi ali kemalin varlığını genetik kanunlardaki ufak bir hatata bağlıyorum:)

adamı beğendimde ondan öle dedim napiyim:))

rrsa
Evet arkadaşlar,gerçekten ahmetli ahmette karizma sağlammış.Bir ona bakın, birde ali kemale:):)

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi çiftler şekillendi.Onur şehrazat ,kerem ve bennu,melek ve keremin kardeşi.Ama işte işki şekellene ve bizde doya doya izlesek

ahmet burhan beyide andırıyor,hele o sert bakışlı fotoğraflarında falan...belkide metin çekmez in oğlu falandır

mojo
Bergüzar CAnlı Canlı'da...

NiliWerda
13-02-07, 22:43
:):)

Yazık be öyler kıytırık bir role büyük gelir o...Yakışıklı çocuk üstüne salak olursa itici olurdu,isabet olmuş boşver..Dizi bu adam hortlar belki :img-hyste

ya hortlarsa çokkk sevinirimmmmm:img-hyste cidden:)) yada Şehrazat şöyle eski günleri falan atırlasa olmazmı? orda görürüm bari:))

Hirotaro
13-02-07, 22:45
bu arada kanalD de röportaj başladı :D.İzlemek izleyenler hemen izlesin.6000 YTL yatırmış :D

rrsa
13-02-07, 22:47
hani dizi tüyoları,delireceğim,benmi duyamadım acabaa

mojo
13-02-07, 22:47
Üzüldüm şimdi kıza ya...Kerem yaptırmıştır bu haberleri :img-hyste :img-hyste :img-hyste

E izleyici çekmenin başka bir yolu işte,fragman yanıltmacası nasıl oltaya geldik ya,halbuse tecrübeli idik :):):

RODYA
13-02-07, 22:50
Off aliye atv deyken, özel hatta diziden sonra bol bol tüyo alıyoduk,setten görüntüler veriliyordu,röportajlar yapılıyordu.Canlı canlıda hiç bir şey yok

gzd_gzd
13-02-07, 22:52
bu arada bilmem dikkatinizi çekti mi, kaan'ın oyuncakları benm gibi büyümüş,18 yaşna gelmiş birini bile kıskandırcak cinsten,eski bölümlerdeki pos makinasının bile olduğu minyatür bakkal'ın yerini, doktor aletleri almış,nasıl şirin bi stetoskoptu ya,iğne falan bile wardı sanrm sette

walla şimdiki çocuklar çook şanslı :):)

mojo
13-02-07, 22:54
bu arada bilmem dikkatinizi çekti mi, kaan'ın oyuncakları benm gibi büyümüş,18 yaşna gelmiş birini bile kıskandırcak cinsten,eski bölümlerdeki pos makinasının bile olduğu minyatür bakkal'ın yerini, doktor aletleri almış,nasıl şirin bi stetoskoptu ya,iğne falan bile wardı sanrm sette

walla şimdiki çocuklar çook şanslı :):)

O yumurcak tripcan nasıl annesi ile barışacak onu daha çok merak ettim,karakterli çocukmuş,Gani gibi olmayacağı belli,bisiklete elini bile sürmedi :img-hyste

rrsa
13-02-07, 22:54
Üzüldüm şimdi kıza ya...Kerem yaptırmıştır bu haberleri :img-hyste :img-hyste :img-hyste

E izleyici çekmenin başka bir yolu işte,fragman yanıltmacası nasıl oltaya geldik ya,halbuse tecrübeli idik :):):

herseferinde tecrübemiz artıyor...:)

bu akşamlık benden bu kadar yarın akşam sakin kafayla girer bol bol yorum yaparım hem daha fragman yorumları var:) herkese iyi sohbetler

Hirotaro
13-02-07, 22:55
hani dizi tüyoları,delireceğim,benmi duyamadım acabaa

eeee orasıda sürpriz kalsın dimi ama,o zaman ne heyecanı kalırki,Aslında böyle olması daha iyi gibi.fena mı işte hep birlikte deliririz :)

RODYA
13-02-07, 22:55
Evet gzd,bizim zamanımızda nerde öyle oyuncaklar:( Bu arada kaanı oynayan çoçuğun oyunculuğu çok iyi.Bu dizide herkesin oyunculuğu muhteşem. Yeliz akkayada şimdiden diziye damgasını vurmaya başladı gibi

mojo
13-02-07, 22:57
herseferinde tecrübemiz artıyor...:)

bu akşamlık benden bu kadar yarın akşam sakin kafayla girer bol bol yorum yaparım hem daha fragman yorumları var:) herkese iyi sohbetler

Erken gidiyorsun bu sefer...HAdi bakalım...bende e2de Prisonbreak ve S'nek te Veronica Mars'ı seyredeyim :):)
Herkese iyi sohbetler arkadaşlar

RODYA
13-02-07, 23:10
Bu arada atlamazlar,ellerine güzel bir koz geçti,Sevgililer Günü işte..ama şöyle bir şey var,senaryonun 13 bölümü önceden yazılmıştır diye tahmin ediyorum,belki de olmaz.E ne diye ısrar ediyor bizim oğlan?:)

Sevgililer günü bu haftaydı,ama bir haftayı durduk yere boş geçtikleri için,sevgililer günü bölümü belkide gelecek hafta yayınlanacak völümdür.Zaten belli ki ,bölüm boyunca istediğimiz patlama olmayacak,14. bölümde aşk var tüyosu gereği,bölümün sonunda bir patlama bekliyorum:img-wink:

Bu bölüme dönersek ,arkadaşlar bu füsunun hali ne olacak?İyice kafayı yedi.Ali kemal ve gani beni yine güldürdü.Ben onları nçıktığı her sahnede gülmeye başlıyorum,nedense:img-hyste

Ben burhan beyin,nadide ve kaanın evde yanlız olduğunu duyunca oraya atlayıp geleceğini,kaanı göreceğini tahmin etmiştim.Ama adam çok düşünceli,karısının zor surumda kalmasını istemedi bence:img-yes:

Melal
13-02-07, 23:23
Bu akşam Binbir Gece'yi bölük,pörçük izledim.
Çok bir şey anlamadım.
O yüzden fzla bir yorum yapamayacağım.
Ama Onur'un kıskanç halleri güzeldi.
Şehrazat'ın yüreğini az da olsa Onur'a açması umut vericiydi.
Mihriban Abla yine formundaydı.:)
İyi ki o var.Tabii bide Firdevs'imiz.:):)

Ay90
14-02-07, 00:00
Bu bölüm güzeldi. Sehrazat ilk defa yüregindekilerini döktü Onura. Ama oda isinmaya basladi sadece kendine itiraf edemiyor. Onurun anlayisli hali ve kiskancligi cok sekerdi. Mihriban Abla cok güzel akil veriyor Sehrazata. Bennu kizkardesine neden bu kdr kizgin ben cok merak ettim. Ali Kemal cok salakmis gitti gercekten araba aldi ona inanamadim. Kerem ve Sehrazat asansörde kaldiklarinda ben Keremden sacmasapan bir teklif yada hareket bekliyordum beni sasirtti dogrusu. Ama eger gercekten bir teklifte bulunursa Sehrazata o zmn hemen istifa eder cünkü ilk olarak Bennu var arada ve Onur ve Keremin cok iyi dost olduklarini biliyor onun yüzünden zitlasicaklar ve kendini bir mal gibi hissetmis olucak. Hem Kerem Onur kada anlayisli degil.

O Ahmetin fotografi bence photoshop. Ali Kemali oynayan oyuncuyu baska bir taraftan cekip biraz degisik imaj yapilip ahmet olarak gösteriyorlar. Yada ona bnezeyen bir kardesi yada karabasi var. Bilemicem.

moonbeam
14-02-07, 00:54
Bölümü beğendim. Fragmandan umduğumdan çok daha güzeldi. Geçiş bölümü olduğunu da düşünmüyorum. Beni hayal kırıklığına uğratan tek yönü saçma sapan finaliydi. Ama bu hafta pat diye kafeden başladıklarına göre gelecek hafta da gayet sakin bunlar asansörden çıktıktan sonradan başlayabilirler. Finalle fazla kafa yormaya değmez.

Kafe sahnesi güzeldi. Konuşma umduğumdan uzun ve detaylıydı. Şehrazat gerçekten de içini döktü, özette abartmamışlar. Onur tam körkütük aşık. İlk lafı: "Sen beni arayınca bir an çok mutlu oldum." Ama Şehrazat siyah gece konusunu açtıkça susturmaya çalışması doğru değildi. Bu yara belki de önce biraz kanatılarak kapanacak bir yara. Şehrazat'ın konuşması gerekiyorsa "Bütün bunları birlikte aşalım" "sevginin unutturamayacağı acı yoktur" diyen Onur söylenenler kendisine ne kadar acı verecek de olsa dinlemeli. Sadece Şehrazat'ın ısrarı yüzünden pes etti. Şehrazat ona sadece siyah gece değil tüm acılarını döktü. Onur'un artık mutlu olmayı hakettiği yönündeki sözleri güzeldi.

Benim için beklenmedik olan şey Onur'un çok da fazla tanımadığı Şehrazat'ı bu kadar rahat okuyabilip "Hayır" demesini sadece siyah geceye değil Ahmet ve Kaan'a da bağlaması ve her iki konuda da kendisine sonsuz güven duyması oldu. Şehrazat'a ve Kaan'a empatisi vardı ama Kerem'i deliler gibi kıskanan adam Şehrazat'ın oğlundan sonra en çok sevdiği ve öldüğü geceyi siyah bir gece ilan ettiği kocasından söz etmesinden zerre kadar rahatsız olmadı. "Şehrazat senden vazgeçmiyorum" demesi güzeldi. Bunda fragmandaki "hayır" ın gizemli bir şekilde "seni seviyorum"la birlikte kayıplara karışmış olmasının da rolü olmalı. Ama "Mutlu olacağımızı bile bile bana hayır diyorsun" demesindeki özgüvene şaştım kaldım.

Şehrazat'ın "Beni benimle bırakın. Siyah bir gecenin iki ortağı olmamış, böyle bir şeyi hiç yaşamamış iki iş arkadaşı olalım nolur" sözlerini saçma buldum. Sanki Onur sadece o gece yüzünden peşindeymiş gibi. Belki Onur da bunu hissetti de ondan hep aşkına inandırmaya çalışıyor onu.

Mihriban hastalandığı zaman Şehrazat'ın işe gelemeyeceğini duyunca Onur'un araması ve yaptıkları telefon konuşması çok hoştu.
- Bırak şimdi toplantıyı. Şehrazat seni merak ettim.
- Merak edilecek bir şey yok.
- Bir şey olması gerekmiyor, ben hep seni merak ediyorum.
- Onur Bey teşekkür ederim beni merak ettiğiniz için.
Evet bence Şehrazat'ın "aradığınız" değil "merak ettiğiniz" için diyerek teşekkür etmesi önemliydi. Onur da toplantıyı iplemeyerek yine Şehrazat'ı işten üstün tuttu.

Onur doğumgünüyle ilgili konuşmadan sonra Şehrazat'a "Sana sorduğum her soru, söylediğim her söz bana acı olarak geri dönüyor değil mi?" dedi ama Şehrazat yine ona insaflı davranıp Kaan'ın doğumgününün Azerilerle yemeğe gittikleri gün olduğunu söylemedi. Bu arada kızcağız orda bisikleti taşımakla debelenirken yardım teklif etmemesini de çok kınadım. Aptal aşık. Aklı kimbilir nerdeydi. :img-hyste

Onur'un Kaan konusunu tekrar açıp fırsat verirse kendisini ona sevdireceğini ve bunu babasını unutturma pahasına yapmayacağını söylemesi de olumluydu.

Yılbaşı CD'sini seyretmeleri de hoştu. Bizim kıskanç aşık canlı gördüğünde de çok etkilendiği Şehrazat ve Kerem'in dansına odaklandı. Zaten o sahne dizide çok etkileyici işlenmişti. Onur Kerem'in Şehrazat'la dansettiğini görür görmez müzik değişip dramatik bir hal almış, Onur da Kerem'in Şehrazat'ın belini kavrayan eline odaklanmış, sonra da bu sahneye daha fazla dayanamayıp çekip gitmişti. Anlayamadığım şey Onur o görüntülerin bir kısmını telefonuna yüklemiş ordan tekrar mı seyrediyordu? Bir de arabayı Kız Kulesi'nin karşısına çekip oturması komik geldi bana.

Ama en şaşırdığım şey Şehrazat'ın videoya bakmasıydı. Önce hala Onur izliyor zannettim, öyle bir izlenim yaratmak istediler. Onur'un Şehrazat'a hayran hayran bakan görüntüsünü görünce adam kendisini mi seyrediyor dedim, garibime gitti. Mihriban Şehrazat'ı basınca çok eğlenedim. Mihriban Şehrazat'ın kendisini kandırmasına izin vermiyor ve bu çok hoşuma gidiyor.

- Utandın mı? Aşktan utanılmaz.
- Aşk değil ki bu.
- Sen onu benim külahıma anlat. :img-hyste :img-hyste :img-hyste (Ne aşkmış yahu, gözüne bakan şıp diye anlayıveriyor)

Şehrazat kalbinden için "konuşmasın" diyerek aslında konuştuğunu kabul etti.

Onur'un Şehrazat'ın sesini duymak için araması, ümide ihtiyacı olduğunu söylemesi de güzeldi. (Tamam, tamam itiraf ediyorum adam çok romantik. Ne yapsa güzeldi :img-hyste :img-hyste :img-hyste) Şehrazat da Onur'a "inandım" demese de "inanmadım" da demeyerek ufacık da olsa ümit verdi.

Kerem ve Şehrazat'ın toplantıya gidişinde Onur zaten kıskançlıktan çatlayacak kıvamdaydı. Şehrazat'ın asansör fobisinin 300.000 dolarlık tekliften sonra oluştuğunu düşünüyorum. Ayrıca Kerem'le başbaşa kalmaktan hoşlanmadı. Kerem olduğu için mi ve de Kerem'in gerçekten gereksiz yere aşırı yakın durmasından mı (bir ara eğilip öpecek sandım) yoksa herhangi başka bir erkekle de aynı derecede huzursuz olur muydu karar veremedim.

Zaten kıskançlıktan kıvranan Onur Şehrazat ve Kerem'in asansörde kaldığını duyunca atı da beyaz değil ama beyaz atlı prens misali hemen yardıma koştu. Kuzuyu kurda emanet etmiş gibi hissediyor kendini herhalde o ikisi asansörde kaldıkça. 1001 gece beklerim diyen adamın oturup servis bekleyecek sabrı yoktu. :img-hyste

Özetle, beğendim. :img-yes:

ottawali
14-02-07, 00:56
onurun kereme dedigine katiliyorum sehrazatda beni seviyor diyor kesinlikle seviyor ama bunu acikca soyliyecek veya hissetdirecek cesareti suan gosteremiyor ama onur anladi bunu ve acikca soyluyor sehrazatda beni seviyor diye.baksaniza is tekliflerini bile geri ceviriyor yani tum olumsuzluklara ragmen hala binyapida calisiyor onur ne derse yapiyor herzaman yanyana basbasalar onuru incitecek hic birsey yapmiyor ustelik evlilik teklifine hemen hayir diyebilirdi tum bu yasanalardan sonra siz bana hangi cesaretle evlenme teklifi yapiyorsunuz deyip reddedebilirdi hemen istifa edip cekip gidebilirdi ama yapmadi.hala onurun yaninda ve onun gozlerine bakabiliyor.:happy0064

Hirotaro
14-02-07, 01:28
zaten,Şehrazat'ın daha yemekte evlenme teklif etmesinden sonra,hayır demediğinden belliydi.Ahh Şehrazat ahh,bırak mutlu olmak senin hakkın :)

Ceyla
14-02-07, 06:11
Saçma bir finalle biten ama genele yaydığımızda güzel bir bölümdü diyebilirim. Final sahneside nereden çıktı öyle asansör felan hiç aklımızda olmayan bir sahneydi tabiki fragmanlara yansımadığı için! Biran Kerem asansörde ters bir davranışta bulunacak diye korkudan kalbim duracaktı. Heleki Onur'un asansörde kaldıklarını öğrenince sekreterinin soğuk kanlı davranışına rağmen kalkıp yardıma gitmesi yokmu güldürdü beni ne patronlar var bee :) Kerem'in teknik servis elemanları istifalarını hazırlasınlar nidalarıda pekbir hoştu doğrusu :)
Melek üzerine tüyolar aldığımız bir bölümdü Melek'te beklediğimiz gibi çıktı bizi yanıltmadı doğrusu Bennu'ya bir kazık atmış ihanet kesin sevgilisini çaldı bakalım kimmiş bu sevgili, ne olmuş ileride nelerle karşılaşacağız.Fakat Bennu yine iyilik meleği yönünü ortaya koydu ve kıyamadı kardeşine ne kadar iyi niyetli ve ne kadar mutsuz!
Şehrazat hayır demedi yorumlarımızda hayır evlilik hayırı değil diye uzun uzun tartışmıştık yerini buldu. Artık Şehrazat'ın da gönlü boş değil bunu gayet iyi anladık yakında Onur'da anlayacaktır ehh birde Kerem efendi anlarsa sorun yok..
Onur'a verilen replikler yine aşk dolu, duygu doluydu yerinde cevaplarla yine mest etti.
Füsun'un sonunu iyi görmüyorum sakın ileride kendi çocuğuna zarar vermeye kalkmasın beklentim Kaan'a zarar vereceği yönünde ama bundan sonra hayra alamet olmayacak davranışları.
Gani arabayı aldı ee Burhan bey ne diyecek bu olaya diye tartışmıştık bu sayfalarda bakalım birdahaki bölümde nasıl açıklanacak, eğer bu durum ört bas edilirse Gani'de boş durmaz korkarım ki; yat,kat istemeyede başlar :)
Mihriban bizi bir sen anlıyorsun Şehrazat'ta aşık işte :)
Kerem, Şehrazat yüzünden geri çekil diyormuş yanılmadığımız diğer bir sahnedir..
Bu bölümde enlerim:
Şehrazat ve Onur'un aşka dair replikleri,
Gani'nin güya doğru birşey yapıyormuş gibi ablasına kazık attığını kabul etmesi fakat bunuda ablasının rahatını garanti altına almak için yaptığını belirtmesi,
Kaan'ın gittikçe daha iyi oynuyor olması, duygularını ifadesi, süper oyuncakları şimdide doktor aletleri ile çıktı karşımıza,
Burhan beyin, Şehrazat'ın kendisine kızmaya bile tenezzül ediyor olabilmesini kendisine karşı fazla bir davranış olarak ifade edebilmesi,
Onur'un İstanbul trafiğinde kim nereye zamanında yetişebilmiş ki sözleri,
Cansel'in hediyenin markasına bakması üzerine birde 22 ayarmış demesi ee yuhh dedirten cinstendi :)

badger
14-02-07, 07:14
Füsunun hali içler acısı...Kadının hayatta kendini üstün olarak gördüğü tek şey ev hanımlığı ve doğurduğu çocuklardı..Samimiyetsiz bir kadın...ve zavallı...eksikliklerini saldırarak küstahlık ve bilgiçlik taslayarak örtbas ediyordu ve hep doğurmayı hayal ettiği erkek çocuğunu da doğuramayınca da hüsrana uğradı ve sonuç bu...Kendini işe yaramaz ve başarısız buldu, bir de lohusalığın verdiği o berbat ruh hali ve fiziksel hali de eklenince...yine de çok acıdım haline, ne de küçük kasaba gelinim o benim...ben senaristlerin yerinde olsam onu bir iş güç sahibi olmasını sağlamalarını isterdim...Nadide hanımın onu sakinleştirmek için bir doktora görün demesi çok anlamsız ve iticiydi...Kafadan depresif bir insana öyle yaklaşılmaz...Biraz başını okşayıp, başını göğsüne yaslayıp derdini o yumuşak sesle derdinin ne olduğunu sorsaydı, kızcağız hemen dökülecek vaziyetteydi...Gani bence Ali Kemal'le girdiği yolun başına iş açacağını farketti ve rahatsız oldu ama zaafları onu daha fazla şeyler istemeye itecek ve ikisi de beraber bu bataklıkta batacaklar.. Kerem herzamanki gibi bana itici geliyor.. İstediği kadar vazgeç dese de Onuru tanımıyor mu? Adam keçi kadar inatçı ve istediği bir şey oldu mu hiçbir şeyin önünde duramaycağını bilmiyor mu? Ama Onurun Keremi kaybetmek isteyeceğini sanmıyorum... Melek, Bennunun Keremden hoşlandığını anladı ve umarım gerçekten söylediği gibi iyi bir kardeş olacaksa ablasına bu konuda yardımcı olur ileride..Bir de bennunun alkol problemi beni rahatsız ediyor...Birileri farketse şunu...Kaan konusunu bir anda abartılı bir şekilde sundular...Hala anlamıyorum, daha 4-5 yaşındaki bir çocuk ilk seferinde annesinin zaman geçirdiği bir adamın babasının yerini almaya çalışması şeklinde tepki vermesini anlamsız buluyorum..Hadi desekki babası bir yıl önce öldü, çocuk babalı hayatı biliyor ve onun yerine koymak istemiyor anlarım, ama babasıyla ilgili bir anısı yokken bu iş saçma geliyor hala...Hadi Ayşenin o aptalca konuşmasından etkilendi desek ama yine de çok çabuk gelişen bir tepki olduğunu düşünüyorum...Şehrazatta çok acemi ve telaşlı bir anne, hiç mi çocuk ruhundan anlamazsın...Sana evlenme teklifi etmiş adamınne niyetle ettiğini biliyorsun ve kaanı da getiriyorsun ve çocuğunu orada bırakıp gidiyorsun?

moonbeam
14-02-07, 07:50
Bölümün fragmandan beklediğimden daha güzel olduğunu yazmıştım. Bunun bir sebebi olayların fragmanda çok daha dramatik görünmesiydi. Belki gelecek haftanın fragmanına da bu gözle bakmalıyız. Öncelikle Şehrazat Onur'a fragmandaki gibi net bir "hayır" yerine Onur'un "senden vazgeçmiyorum" diye cevapladığı "Beni benimle bırakın" cevabını verdi. Ertesi sabah bu olaydan Firdevs'e "çok kötü bir rüya" olarak söz eden ve arkadaşı Kerem'e biraz ümide ihtiyacı olduğunu söyleyen Onur'un her ne kadar Şehrazat'a karşı geri çekilmediyse de onun bu tavrı karşısında morali bozulmuştu besbelli: "Bazı geceler o kadar siyah ki sanki güneş hiç doğmayacak." Ama Kerem'e de söylediği gibi Şehrazat'ın cevabını "hayır" olarak yorumlamamıştı.

Şehrazat'ın Onur'a içini döküşünden aklımda kalan hayatının bir siyah geceler dizisinden ibaret olmasıydı. Gerçekten de mutluluğu haketmiş. Genç yaşta anne babasını kaybetmiş. Aşık olup evlenmiş ama istenmeyen gelin olmuş, kocası onun yüzünden ailesi tarafından reddedilmiş. Üstüne kocasını kaybetmiş ama çocuğuyla bile avunamamış. Evladını kaybetme korkusuyla yaşamış. Gerçekten acıların kadını tadında bir hayat. Şimdi evladını kurtarmayı başardı ama bunun için "kendisine ihanet" olarak gördüğü bir şey yapmak zorunda kaldı ve bu yaptığıyla yaşamak zorunda. Onur'a olan direncinin altında Onur'un bütün söylediklerinin üstüne bir de "ben bana bunu yapan/yaptıran adama nasıl aşık olurum?" hissinin de yattığını düşünüyorum.

Konuşmanın en önemli noktalarından biri Şehrazat'ın Onur'la geçirdiği geceyi kocasının öldüğü geceden bile daha siyah ilan etmesiydi. Bu gerçekten de çok düşündürücü. Yani kaybettiği kendine saygısı hayatta en sevdiği ikinci insan olarak nitelendirdiği kocasından daha önemliymiş Şehrazat için. Ama Şehrazat'ın "O gece bana evlenme teklif ettiğinizde size hayır demediysem unutacağımı düşündüğüm içindi" demesi garibime gitti. Yani insanın birisiyle evlenmesi için ona karşı bası hisleri olması gerekir. O tekliften önce Şehrazat'ta Onur'a karşı böyle bir şey yoktu, sonrası zaten olamaz. Yani adama iyi kısmet gözüyle mi bakıyor? Yoksa burada Onur'a karşı bir şeyler hissettiğinin bir itirafı mı vardı?

Kafedeki konuşmada Onur "Seni sınıyorum derken kendimi ateşe atıyormuşum meğer" diyerek ilk kez Şehrazat'a teklifi neden yaptığı konusunda bir ipucu verdi. Ama kendini anlatma ve Onur'dan kurtulma derdinde olan Şehrazat farkedip de üstüne gitmedi.

14. bölümde duygular coşup aşk yükselecekmiş. Ne demekse? Ben dün gece tam bir aşk bölümü gördüm. Böyle devam etsin fazlasını istemem. Hayır, alışık değil, bünye kaldırmaz şimdi. :img-hyste

Mehmet Kemal
14-02-07, 08:20
moonbeam'den sonra ne yazilir bilmiyorum.

yine cok guzel bir analiz yapmis.

sadece sunu soyliycem, bolumdeki onur sehrazat sahnelerine bayildim ama beni en cok etkileyen sahne kaanin babasinin resmiyle odasina gidip o resmi gogsune bastirmasiydi, gercekten gozlerim doldu. tabi ki ben de onurla sehrazat askini sabirsizlikla bekliyorum, ama yine de mukemmel bir sahneydi bu, tripcan da cok guzel oynuyordu bu sahnede.

bir de hakkaten evlenme teklifinize hayir dememe sebebim o geceyi unutabilecegimi dusunmemdi demesi sehrazatin garip. yani sanki o da mi onur beye karsi bastan beri bir seyler hissediyordu?

zaten mihribanla konusmalarinda da hic karsi bile koyamadi sehrazat. belki de 9.bolumde onur evine geldiginde ona nefretle bakmasi vs. gibi olaylarda bir sucluluk hissi de vardi sehrazatta, yani ben nefret etmem gereken adama karsi neden bu kadar kafam karisik gibi.

son olarak. bennu kereme cok cok fazla. kerem bir de yok sen reddedildin ben denicem diye cikar ortaliga yakinda. bir de kaan beni sevdi seni hic sevmedi de der.

keremle melek yakisirlar birbirlerine. nikah sahitleri de gani ya da ali kemal, kiz tarafi icin de cansel olsun derim ben. :img-hyste

unagi
14-02-07, 08:46
merhaba arkadaşlar,
herkes çok güzel yorumlar yazmış. ben de birşeyler karalim istedim. ben dünkü bölümü beğendim. geçen hafta bölüm sonu fragmanı izleyince çok moralim bozulmuştu. ama bölüm o kadar da olumsuz değildi. onur'un senden vazgeçmeyeceğim demesi ve şehrazat'ın parti cd'sini izlerken mihribana yakalanması çok güzeldi. inanılmaz güzel bakıyor halit ergenç tekrar tebrik ediyorum kendisini. bu bölümde çok füsun vs vardı o nedenle birazcık sinir oldum. bütün bölümler boyunca onur konuşsun şiir okusun istiyorum :)
asansör sahnesini görünce ne yalan söylim kerem mi ayarladı diye düşündüm. bir de yakın filan durdu kıza. yapışık insan sinir oluyorum. biraz abuk bir yerde bitti ama olsun. bence onur şehrazat çıkınca iyimisin falan diye sarılacak ya da en azından bir temas olacak.
neyse genel olarak iyi bir bölümdü. ben de bu ve önümüzdeki bölümün 14 ve sonrasındaki yoğun aşklı bölümlere altyapı olduğunu düşünüyorum. haftaya kritik bir yerde bitirebilirler bence. ilk baştaki konuşma sahnesi çok başarılıydı bergüzar da halit de çok iyilerdi. gözleriyle oynuyor ikisi de.
yine çok uzun gelecek 1 hafta olacak. dün akşam zor uyudum walla. rüyamda da 13. bölümü kendimce gördüm durdum.

mojo
14-02-07, 08:50
Aslında yazmak istediğim çok şey var...Hangi birini yazsam.

Şehrazat'ın bir türlü Onur'a hayır diyemeyişini mi,Onur'un her şeyi hissetmesi,sabırla denemeye devam etmesini mi,Kerem'in durumunun bir türlü netlik kazanmamasını mı,Füsun'un tam arıza yapmasını mı...Yoksa tripcan'ın gururlu oluşunu mu :img-wink:

İlk on dk.da konuşulanlar gayet yerinde olmuş,fazla dramatik bulsam da taraflar en önce dökülmesi gerekeni içlerinden dökmüşler.Şehrazat'ın evlilik teklifine hayır demediysem,unutabileceğimi düşündüğüm için demesinin altında aslında bende size karşı bir şeyler hissediyorum ama bu siyah gece benim için çok büyük bir engel...Onur'un söyledikleri daha da sakinleştirici idi,birlikte aşalım diyerek çözümünü ortaya koydu,bazı sözleri o kadar emin söyledi ki ''Birlikte mutlu olabileceğimzi biliyorsun'' , ''Tek engel siyah gece değil'' gibi,Şehrazat öyle değil diyemedi,tek engelin siyah gece olmadığını da güç bela itiraf etti.

Mihribanla olan konuşmaları gayet güzeldi,dizüstü bilgisayarında yılbaşı partisini izlerken Mihriban gelince kapatmaya çabalaması,Mihribanın dilin sussa yüreğin konuşur demesinin ardından,konuşmasın,istemiyorum sussun demesi zaten yüreğinin epey gürültülü olduğunun kanıtıydı.

Kerem'in ne yapmaya çalıştığını anlamadım,bir tarafım hayır bir şey yapmaz derken diğer tarafım baksana ne biçim bakıyordu,Onur'a yenildin derken ne kadar mutlu görünüyordu diye bastırdı.Fragmanda gördüğüm görüntülerde beni Kerem'in ikiyüzlü oynadığına ikna etti.

Tripcanın inadı kırılmadı,bisiklete el bile sürmedi,annesi hariç herkesin kucağına atladı.13.bölüm fragmanlarında bu inat da kırılıyor.beni sinir eden,Kerem'in tripcanla gayet iyi vakit geçirmesi.Kimbilir belki de tripcan bu mini ziyaretten sonra aslında herşeyin yolunda olduğuna inanır,bir sorun kalmaz.

13.bölümde Şehrazat'ın buzları biraz daha kırılacak,fragmanı tekrar izledim,ve Rodya'nın dediği gibi arabada ''Benim duygularımın hiç önemi yok di mi Onur Bey'' derken gayet rahat bir şekilde söylüyordu...Acıların kadını bakışından eser yoktu yani..:) Onur'un da ağzı kulaklarındaydı ''çünkü ben seni seviyorum'' derken. Kerem'e de Şehrazat'ın da beni sevdiğinden eminim cümlesini neye istinaden söylediğini epey merak ettim,kuru bir inançla mı söylüyor yoksa bir işaret mi alacak...???

moonbeam
14-02-07, 08:55
Kerem & Onur

Kerem ve Onur arasındaki sahne de fragmanda göründüğü kadar sivri bir sahne değildi. Bu nedenle ben Kerem'e herkesin olduğu kadar sinir olmadım. "Şehrazat sana evet dedi mi artık?" diye sormasından Şehrazat'ın Onur'un teklifini kabul edeceğini düşündüğü belli. Ama bu çok garip çünkü Mert'e Onur'la Şehrazat'ın arasında kendisiyle Şehrazat arasında olandan farklı bir şey olmadığını söylemişti. Normal, fazla samimi olmayan ve kısa süreli bir patron-çalışan ilişkisi. Yani Kerem'in bildiği bu. Bu kadarıyla Şehrazat'ın Onur'un evlenme teklifine evet diyeceğini düşünmesi çok saçma değil mi? Ben mi anormalim birbirini fazla tanımayan insanların evlenmesini son derece normal gösteren bu dizideki karakterler mi?

Onur'la Kerem arasında fragmanda da parçasını görmüş olduğumuz konuşma ilginçti. Kerem bu sefer arkadaşına fazla destek olmadı, hatta moralini daha da bozdu. Derdini anlatmak istemeyen Onur'a önce zorla derdini söyletti, sonra da moral vermek bir yana adamın iyice moralini bozdu. Ama ben yine de kızamıyorum ona. Bir nevi haklıydı yani. "Beni benimle bırak" cevabı evet-hayır ikileminin hayır ucuna çok yakın çünkü. Ama bunu duymak istemeyen, Şehrazat söylerken de kulaklarını tıkayan Onur Kerem'den duyunca iyice sinirlendi ve patladı: "Sen öyle mi anlamak istiyorsun? Çok mu mutlu olacaksın hayır deyince?" Bu nasıl soru şimdi? E tabi ki mutlu olacak. O da aynı kadına aşık. Sana evet demesini davul zurnayla kutlayacak hali yok herhalde. Ama "Hakkını kaybettin.... Çekil.... Yenildiğini kabul et" gibi ifadeler çirkindi. Hele "yenilmek" kelimesi yersizdi, sanki iki rakip arasında bir yarış varmış gibi. Yine de Onur'un fragmandaki gibi sinirle yürüyüp gittiği bir sahne görmedim ben. Gören oldu mu?

Onur & Peride

Bence bu gazete sahnesi bölümün en önemli sahnelerinden biriydi. Peride gerçekten hastalıklı bir kadın. Onur'a acıyorum biraz. Bir kere tek çocuk olduğu için annesinin yükünü yalnız çekmek zorunda. Annesinin babasının kaçmasında rolü var mı bilinmez. Ben zaten Alemal için de öne sürülen evdeki kadın yüzünden adam aldatıyor bahanelerini çok çirkin bulurum. Ama şu bir gerçek ki babasının yaptığı bir yana o annenin tavrıyla büyüyen Onur'un kadın-erkek ilişkilerine sağlıklı bakması beklenemezdi zaten. Kadın kaprisli ve oğluna sürekli suçluluk duyuruyor bir şeylerle ilgili. Oğlunun gazetedeki başarı haberlerinin ona babasının skandal ölümünü hatırlatması çok hastalıklı. Zaten Onur ne kadar bundan nefret etse de kadın habire çok iyi bir şeymiş gibi Onur'u bir yandan babasına benzetiyor diğer yandan da "aman ha baban gibi bir kadına kapılıp gitme" diye uyarıyor.

Onur'un annesine sözleri ilerki bölümde olacak olaylar için bir işaretti bence: "Beni de babamın haberlerinin arasına koymuşsun. Sen de onun gibisin demek istiyorsun. Sen de bir gün bana ihanet edeceksin... Babam sana ihanet etmiş olabilir ama ben etmeyeceğim." Bence daha önce Seval'le oğullarının sıradan kızlarla evlenemeyeceğini, iyi bir aileden düzgün bir kızla evlenmesi gerektiğini konuşan Peride her ne kadar oğlunun evlenmesi için sürekli baskı yapıp torun kucaklama isteğini dile getirse de kendileri gibi köklü zengin bir aileden gelmeyen, dul, üstüne üstlük de kucağına hazır doğmuş oğlundan başka bir babası olan bir torun tutuşturacak olan Şehrazat'ı başka açılardan beğenip takdir etse de gelini olarak benimsemeyecektir. (Zavallının kaderinde sevilen eş ama istenmeyen gelin olmak var galiba. Neyse bu her zaman aksine tercih edilir herhalde). Onur tabi ki Şehrazat için Şehrazat'la, Kerem'le, Kaan'la, Ahmet'le, siyah bir gecenin anısıyla verdiği mücadeleden sonra annesinin itirazının kendisini engellemesine izin vermeyecektir ama "ben sana ihanet etmeyeceğim" dediği annesi onun bu hareketini bir ihanet olarak görecektir.

Füsun'un depresyonu

Defalarca yazılmış olmasına rağmen Füsun'un depresyonunun hala forumda anlaşılmadığını düşünüyorum. Bu sanki Füsun'un elindeymiş, bebeği erkek olsa olmayacakmış gibi şeyler okuyup hayrete düşüyorum. Bu medikal bir durum. Füsun'un aslında bebeğini sevmek istediğini dün akşamki bölümde gördüm ben. Odasına gidip bebeğin başucunda ağladığı ama ona dokunamadığı sahne çok acıklıydı. Geçen haftalarda da kızlarıyla olan sahnesini de beğenmiştim.

Daha önce de yazmıştım, dizinin başından beri sivri karakterler epey törpülendi diye. İlk bölümlerde Evliyaoğlu ailesini görmeye zerre kadar tahammülüm yoktu. Nadide Hanım hariç hepsi çok sinir tiplerdi. Önce Burhan Bey'i insancıllaştırdılar. Şimdi de Füsun'u. Herkes ona kızıp kocasının onun tavrı yüzünden başka kadınlara gittiğini düşünüyor ama Cansel'i gördüğümden beri ben Füsun'a acımaya başladım. Hiç bir kadın (ya da erkek) ne yaparsa yapsın aldatılmayı hak etmez. Mutlu değilse eşinden boşansın. Ama aldatmanın mazereti insanın eşi olamaz.

Aynı şekilde bu depresyon olayı da Füsun'a acımama neden oldu. Zavallı kadın. Halinden bir anlayan yok. Burhan zorlayıp duruyor, Nadide yine anlamak istiyor ve doktor çözümü doğruydu. Füsun'un ciddi bir yardıma ihtiyacı var.

Firdevs & Mihriban

Yine görevlerini hakkıyla yaptılar. Firdevs kötü bir rüyadan sonra Onur'a gece ne kadar siyah olursa olsun sabahın mutlaka geleceğini söyledi, Mihriban da Şehrazat'ı kendini kandıramayacağı, duygularıyla yüzleşmesi konusunda uyardı. Firdevs ve Onur sahneleri benim çok hoşuma gidiyor. Bu hafta sadece bir tane ve çok kısa olması beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı. O sahneleri hem Firdevs'i sevdiğim için seviyorum hem de o sahnelerde Onur Kerem'le olduğundan daha açık, kendisiyle başbaşa olduğu sahneler gibi. Ama bir de üstüne Firdevs onu cesaretlendirip öğütler verince tadından yenmiyor. Zaten aralarındaki şakalaşmalar da çok hoşuma gidiyor. İlk bölümlerde fazla görülmeyen Onur'un insancıl yanını ortaya çıkrıyor Firdevs.

Alemal, Gani, Cansel üçlüsü hiç ilgimi çemiyor, yorum bile yapmak istemiyorum. Bennu'nun kardeşi de şu aşamada aynı benim için.

Boran&Sila
14-02-07, 08:59
dünki bölüm güzeldi ama insanda sagolsun hic heyecan birakmiyolar daha dizi biter bitmez öbür gelcek bölümün fragmanini gösteriyolar:img-hyste yani ben merak ediyodum acaba onur asansörde görcekmi felan ama fragmana bakilirsa kötü birsey olmicak...ben kereme gicik kaptim ondan dost olurmu olmazmi süphem var yani..belkide o yaptirmisrtir asansörü:img-hyste dünki bölümde en cok kereme,füsüna ve bennunun kiz kardesine sinir oldum...kiz utanmadan bide yemege geldi yine:img-hyste sehrazat dünki bölümde cok güzeldi..kaanda cok tatliydi babaannesiyle doktorculuk oynarken felan..:img-wink:

döndü
14-02-07, 08:59
arkadaşlar yeni bir anket hazırlayabilirmisiniz konusu şehrazat onuru seviyormu sevmiyormu merak ettim ...:img-yes:

mojo
14-02-07, 09:06
arkadaşlar yeni bir anket hazırlayabilirmisiniz konusu şehrazat onuru seviyormu sevmiyormu merak ettim ...:img-yes:

SEnce??? Çok belli değil mi? Tam seviyor diyemesek de,boş olmadığı belli...

Ceyla
14-02-07, 09:07
Mojo,

Onur'un, Kerem'e Şehrazat'ın da beni sevdiğinden eminim cümlesini kuru bir inançla söylemediğini düşünüyorum kesin önümüzdeki bölüm Onur parlak bir ışık görecek zaten geçen bölümde de sende isteklisin demeye getirdiği sahnede sarf ettiği sözler " Kocan için, Kaan için olamaz diyorsun " boşuna değildi.Onur artık kendinden emin boşa kürek çekmiyor, Şehrazat'ın da yüreğinde birşeyler olduğunun bilincinde ve önümüzdeki bölüm Şehrazat'tan bir adım bekliyorum bakalım Onur neye istinaden söyleyecek bu sözleri.

mojo
14-02-07, 09:11
Mojo,

Onur'un, Kerem'e Şehrazat'ın da beni sevdiğinden eminim cümlesini kuru bir inançla söylemediğini düşünüyorum kesin önümüzdeki bölüm Onur parlak bir ışık görecek zaten geçen bölümde de sende isteklisin demeye getirdiği sahnede sarf ettiği sözler " Kocan için, Kaan için olamaz diyorsun " boşuna değildi.Onur artık kendinden emin boşa kürek çekmiyor, Şehrazat'ın da yüreğinde birşeyler olduğunun bilincinde ve önümüzdeki bölüm Şehrazat'tan bir adım bekliyorum bakalım Onur neye istinaden söyleyecek bu sözleri.

Aslında benimde gönlümden geçen bir işaret alması,kendisini Şehrazat'a o kadar yoğunlaştırmış ki Onur,o anlarken hemen,Kerem anlayamayacak bile diye düşünüyorum (fragmanda pek öyle görünmüyor ama demesi)

moonbeam
14-02-07, 09:15
Onur'un Kaan'ın kendisini reddettiğini anlaması normaldi. İlk iki karşılaşmaları (sinemada ve Onur projeyi istemeye geldiğinde) Kaan'ın Onur'a karşı tavırları normaldi ama sonra değişti. Bir kere kayboldukları günkü "O benim babam" sahnesi birebir Onur'a bir uyarıydı: "Sakın ola onun yerini alabileceğini sanma!!!!". Belli ki bu adamı yeniden evinde bulmaktan rahatsız olmuş. Sonra Kaan çiftlikte de hiç tanımadığı insanlara merhaba deyip Onur'a dememişti. Ama sonra Şah Şehriyar'ın yanında Onur'a hiç tavır almadı, tayı görmeye gitmeyi de kendisi istedi. Kopukluğu yaratan faktörlerden biri bu.

Bir diğeri de gerçekten bu çocuk babasını annesinin anlattıkları ve o resim haricinde hatırlayamaz. Daha 1 yaşında bir bebekmiş adam öldüğünde. Baba nedir, ne yapar bir fikri olduğunu bile sanmıyorum. Babası onun için bir kaç resim, annesinin anlattığı anılar ve mezarlık ziyaretleriden ibaret. Onur'un babasının yerini alacak bir tehdit olabileceğini o kadar çabuk anlayacak yaşta olduğunuda sanmıyorum.

Bu nedenlerle bir de annesine hoşnutsuzluğunu çiftlikte hiç göstermediği için Kaan'ın tepkilerini yersiz buldum. Fotoğraf sahnesi çok saçmaydı. Kaan'ın Onur'a ve dolayısıyla annesine tepkisi şu ana dek dizide en kötü/yetersiz işlenmiş konuydu diyebilirim.

begümm888
14-02-07, 10:45
bölüm boyunca hiç yeni birşey olmadı.kaanın tepkisi geçen haftaki olaydı,şehrazat ve onurun ilişkisi değişmeden devam ediyor şehrazat ne kadar geri adım atmaya çalışsa da aslında geri adım atmıyor hala ortada duruyor,keremde henüz bir değişiklik yok içten içe şehrazatın onuru reddetmesini bekliyor,mihriban bu hafta da gripti,füsun gene gıcıklığının zirvesindeydi.bir tek melek vardı birazcık değişiklik katan.melek kereme aşık olabilir gibime geldi.kerem de fazla iyi davrandı melek'e.aklı şehrazatta ama melek'e de hemen ısındı gibime geldi.melekle bennunun arasında daha önce bir erkek olabilir.melek bennunun sevgilisini elinden almış olabilir.ayrıca melek karakterini canlandıran oyuncu bana çok tanıdık geliyor ama bir türlü çıkartamadım.ya daha önce bir yerde oynadı ya da birine çok benziyor.genel olarak olayların tekrarlandığı bir bölümdü pek zevkli değildi.bu arada ben kaanın tepkisini bir yere kadar normal buluyorum.hayatta sadece annesiyle birlikte olmuş birçocuk annesini başka biriyle paylaşmak istemiyor çok normal bence.annesi şimdiye kadar tüm ilgisini ona yöneltmiş.en azından bazı çocuklar gibi kendilerine karşı son derece sevecen bir babaları olduğu halde pat diye elin adamını baba bellemiyor.bu tip bitkisel çocuklara dizilerde alışınca kaanın tepkisi biraz tuhaf da geldi.çünkü onur ve şehrazatın arasında daha hiçbir şey olmadı ki kaan neden kıskansın onuru?2 kere annesinin yanında gördü diye beş yaşında bir çocuğun bundan hemen bir anlam çıkartacağını sanmıyorum.henüz yaşadıkları birşey yok.daha kimse pek birşey anlamamışken kaanın bu kadar net bir tepki göstermesi biraz ani oldu.böyle bir duruma tepki göstermesi son derece normal ama zamanlama pek normal değil onur ve şehrazat sevgili bile değiller.bennu bile çakmadı vaziyeti ne medyum çocukmuş bu kaan.çiftliğe gittiklerinde tepki göstermeye başladı kaan.o andan önce şehrazat ve onur hiçbir yakınlık yaşamadılar ki hele de kaanın önünde.bir tek onur evine geldi 2 dakikada cd aldı ve gitti.buysa olay kaanın hakanı da kıskanması gerekir sabahlara kadar birlikte çalışıyorlardı hakanla şehrazat.neyse fotoğraf olayı bana da biraz abartı geldi çünkü kaan babasıyla birşey paylaşabilen bir çocuk değil o henüz bir yaşındayken ölmüş.babası hakkında hiçbir şey hatırlamıyor.ama şehrazat babasını kaana sürekli anlatıyordur çocuk görmese bile babasına çok bağlı.bence olay onurun babasının yerine geçmesinden çok kaanın annesini onunla paylaşmaktan dolayı huzursuz olması.dizinin bitiş yeri de çok saçmaydı aman ne heyecan ne heyecan neymiş keremle şehrazat asansörde kalmışlar.onur hemen kılıcını kuşandı koşa koşa garaja gidiyor.ayrıca ben mi kaçırdım yoksa koca holdingin asansörünün bir alarm düğmesi yok mu?öyle bağıra bağıra seslerini duyurmaya çalıştılar.ben bu bölümü pek beğenmedim...

Boran&Sila
14-02-07, 10:47
dünki bölüm güzeldi ama insanda sagolsun hic heyecan birakmiyolar daha dizi biter bitmez öbür gelcek bölümün fragmanini gösteriyolar:img-hyste yani ben merak ediyodum acaba onur asansörde görcekmi felan ama fragmana bakilirsa kötü birsey olmicak...ben kereme gicik kaptim ondan dost olurmu olmazmi süphem var yani..belkide o yaptirmisrtir asansörü:img-hyste dünki bölümde en cok kereme,füsüna ve bennunun kiz kardesine sinir oldum...kiz utanmadan bide yemege geldi yine:img-hyste sehrazat dünki bölümde cok güzeldi..kaanda cok tatliydi babaannesiyle doktorculuk oynarken felan..:img-wink:

begümm888
14-02-07, 10:56
şehrazat dünkü bölümde bence de gene çok güzeldi hem bu sefer saç şeklini değiştirdiği de gözlerden kaçmadı çok güzel olmuş:)aslında ortadan ayrılmış saç modeli de ona çok yakışıyor bence.çoğu insana o saç modeli yakışmaz ama sürekli aynı modeli yapıyordu öyle olunca sıkıyor.arada bir değişiklik yapması iyi oluyor.:img-yes:

shemaran
14-02-07, 10:59

Fragman verilince tam tersine daha heyecanlı oluyor. karışık bir şekilde veriyorlar sonra sağ gösterip sol vuruyorlar. biz burada kafa patlatıp duruyoruz giydiği kazağa kadar inceliyoruz. mesela dizinin son kısmını hiç fragmanda vermediler şu ana kadar onu bekliyoruz falan.
Zaten bu saatten sonra kesemezler yeni başlayan dizilerin bir kaçında aynı şeyi yapıyorlardı ilgi çekmek için sonra zaman ilerleyince yayınlamıyorlardı.
Binbir gecede ara çok verildi yok tekrar yok bayram falan fragman verilmezse yeni bölüm olmayacak şüphesi olur valla

angels18
14-02-07, 11:10
yine güzel bir bölüm izledik gittikce daha da heyecanlı oluyor onura bir kez daha hayran oldum artık şehrazatında ona aşık olduğuna eminiz ne güzel repliklerdi onlar ya onur bir kadını nasıl etkileyeceğini iyi biliyor böyle bir adama kim karsı koyabilir o kadar katı olmasına rağmen şehrazatı bile etkilemeyi başardı şu zafer çok iş acacak onura rakip 1di 2 oldu bide kaan var tabiki onura bir engelde o ortada manevi baskı var ama onur anlayabiliyor tabi mihriban ablayla firdevsinin çabalarınıda göz ardı edemeyiz dimi kereme iyice sinir olmaya basladım ne o sözler öyle hiç yakısmadı esas aradan cekilmesi oyken ettiği sözler falan asansörün bozuk olduğunu biliyordu caşısmadığından duracağından emindi o sinsi sinsi gülüşleri zaten hayra yormamıstım asansördeki şehrazata olan bakıslarınıda hiç sevmedim yiyecek gibi bakıyordu bu kadar yakın olması hiç iyi deil bizim hosumuza gitmezken onur nasıl dayansın nasıl sinir küpüydü öyle ali kemal.. söylenecek söz yok karısı bunalımda onun aklı oynasmak fingirdemekte offf off deli oldum deli bir insan bu kadar akılsız sünepe olabilirmi yaa neyse gelelim melek hanım efendiye bennuyla aralarının uyusturucu yüzünden bozulacağı hiç aklıma gelmemişti bide ortada yalanlar var tabi ama yüzeysel olarak anlatıldı içeriğini cok merak ediyorum gercekten neler cıkacak bakalım sunu biliyorum ki melek bennunun basına bir corap örecek izleyip görelim ön yargılı olmamak gerek ama ısınamadım kıza çok ters bir karakter gibi geldi bana bilmiyorum artık fragmanı izledim kerem halada vazgeçmiyor ama onurda vazgeçmiyor bu cok iyi işte şehrazatla onuru bol bol yanyana göreceğiz ne güzel bu arada güzel aşk sahneleri izleyecekmişiz tüyolar bu yöndeydi

angels18
14-02-07, 11:13
bölüm boyunca hiç yeni birşey olmadı.kaanın tepkisi geçen haftaki olaydı,şehrazat ve onurun ilişkisi değişmeden devam ediyor şehrazat ne kadar geri adım atmaya çalışsa da aslında geri adım atmıyor hala ortada duruyor,keremde henüz bir değişiklik yok içten içe şehrazatın onuru reddetmesini bekliyor,mihriban bu hafta da gripti,füsun gene gıcıklığının zirvesindeydi.bir tek melek vardı birazcık değişiklik katan.melek kereme aşık olabilir gibime geldi.kerem de fazla iyi davrandı melek'e.aklı şehrazatta ama melek'e de hemen ısındı gibime geldi.melekle bennunun arasında daha önce bir erkek olabilir.melek bennunun sevgilisini elinden almış olabilir.ayrıca melek karakterini canlandıran oyuncu bana çok tanıdık geliyor ama bir türlü çıkartamadım.ya daha önce bir yerde oynadı ya da birine çok benziyor.genel olarak olayların tekrarlandığı bir bölümdü pek zevkli değildi.bu arada ben kaanın tepkisini bir yere kadar normal buluyorum.hayatta sadece annesiyle birlikte olmuş birçocuk annesini başka biriyle paylaşmak istemiyor çok normal bence.annesi şimdiye kadar tüm ilgisini ona yöneltmiş.en azından bazı çocuklar gibi kendilerine karşı son derece sevecen bir babaları olduğu halde pat diye elin adamını baba bellemiyor.bu tip bitkisel çocuklara dizilerde alışınca kaanın tepkisi biraz tuhaf da geldi.çünkü onur ve şehrazatın arasında daha hiçbir şey olmadı ki kaan neden kıskansın onuru?2 kere annesinin yanında gördü diye beş yaşında bir çocuğun bundan hemen bir anlam çıkartacağını sanmıyorum.henüz yaşadıkları birşey yok.daha kimse pek birşey anlamamışken kaanın bu kadar net bir tepki göstermesi biraz ani oldu.böyle bir duruma tepki göstermesi son derece normal ama zamanlama pek normal değil onur ve şehrazat sevgili bile değiller.bennu bile çakmadı vaziyeti ne medyum çocukmuş bu kaan.çiftliğe gittiklerinde tepki göstermeye başladı kaan.o andan önce şehrazat ve onur hiçbir yakınlık yaşamadılar ki hele de kaanın önünde.bir tek onur evine geldi 2 dakikada cd aldı ve gitti.buysa olay kaanın hakanı da kıskanması gerekir sabahlara kadar birlikte çalışıyorlardı hakanla şehrazat.neyse fotoğraf olayı bana da biraz abartı geldi çünkü kaan babasıyla birşey paylaşabilen bir çocuk değil o henüz bir yaşındayken ölmüş.babası hakkında hiçbir şey hatırlamıyor.ama şehrazat babasını kaana sürekli anlatıyordur çocuk görmese bile babasına çok bağlı.bence olay onurun babasının yerine geçmesinden çok kaanın annesini onunla paylaşmaktan dolayı huzursuz olması.dizinin bitiş yeri de çok saçmaydı aman ne heyecan ne heyecan neymiş keremle şehrazat asansörde kalmışlar.onur hemen kılıcını kuşandı koşa koşa garaja gidiyor.ayrıca ben mi kaçırdım yoksa koca holdingin asansörünün bir alarm düğmesi yok mu?öyle bağıra bağıra seslerini duyurmaya çalıştılar.ben bu bölümü pek beğenmedim...

canım yabancı damatta esra rolündeydi ama adı aklıma gelmiyor o dizide kötü karakterli olduğu içinmidir nedir ısınamadım bir türlü kıza

Kiyara
14-02-07, 11:46
Artık her hafta en az 1 doz Onur'dan sevgi dolu replik almak bende alışkanlık yaptı.:img-yes:
Bu kadar mı güzel ifade edilir duygular?
Dizi olduğunu unutup adamın gerçek hayatta böyle konuştuğuna inanmamı sağlayacak bu senaristler, sağolsunlar.:img-wink:
Ses tonu, vurgulama, bakışlar ve mimikler Onur'un repliklerini bundan daha anlamlı tamamlayamazdı.

Gelelim bölüme....
Bazı arkadaşların da belirttiği gibi sonu hariç bölüm yine çok tatminkardı.
Sondaki sorunu ele alarak yorumuma başlamak istiyorum.
Aslında sorunun tam olarak ne olduğunu bildiğim söylenemez.
Sonundaki gerek heyecansızlık gerek bitince eee bu mudur dedirten durum şunlardan kaynaklanmış olabilir.

Hemen hemen her bölümün sonunda bir sonraki bölümde ne olacağına dair yüksek heyecan uyandıran bir son sahnemiz oldu.

Bu bölümün son sahnesinde Kerem ve Şehrazat'ı aynı asansör kabininde düşününce çıldıran ve bundan ötürü asansöre doğru hızlı adımlarla yol alan Onur'u gördük. Bu arada asansörde mahsur kalanların kurtarılacağı belli oldu. Bunu asansörde kalanlar da biliyor. Kerem eğer kimseye sesini duyurmasaydı bir süre daha öyle kalmaktan fazlasıyla memnun olacaktı ki zaten dışarda birilerinin onun sesini duymuş olmasından mutsuz olduğunu farkettik. Bu durumda Kerem asansörde ilk kaldıklarında sanki Şehrazat'a doğru bir hamle yapacakmış gibi bir duruş sergilediyse de, kısa sürede kurtulacaklarını bildiği bir durumda artık böyle bir niyeti varsa da adım atmaz diyorum. Ama ???
Tüm bunlar bir sonraki bölümde asansörün kapılarının açılacağı ve içerde kalanların düzgün bir şekilde asansörden çıkacakları izlenimini veriyor.
Buna ilave bir de asansör kapısının önünde gümrük muayene memuru gibi huzursuz bir şekilde duran bir Onur olacak tabi.
Bu yüzden bölüm sonu bizi heyecansız kılmış olabilir.

Kiyara
14-02-07, 11:56
Bölümün başında geçen Şehrazat-Onur dialoğu çok doyurucuydu.
Şehrazat durumunu, hissettiklerini, değişik koşulların birbirine olan bağlantısını çok güzel anlattı.
Tüm siyah geceler tek tek vurgulandı.
Hangisi daha kara onun altını çizdi sebeplerini ortaya koydu.
Onur'un sorularıyla siyah gecenin tek sebep olmadığının açığını verdi Şehrazat.
Sonuçta Onur'un ısrarlı ve duygu yükü giderek yoğunlaşan ifadeleri karşısında Şehrazat kestirip atmaktan ve ortamı terketmekten başka çare bulamadı.
Şehrazat adeta çözülmekten ve karşı koyamamaktan korktu ve kaçtı.

Onur'un "senden vazgeçmiyorum" demesi dialoğun son sözüydü ve olacakların kesin tesbitiydi.

Kiyara
14-02-07, 12:07
Kerem evlenme teklifinin cevabını en az Onur kadar merak ediyor.
Hatta Onur'u bu noktada paniğe sürükleyen ve sorularıyla sık sık cevapsızlığın Onur'da sıkıntı yaratmasına bir başka etkende Kerem'in meraklı soruları olabilir.

İnşaatta Kerem'in söylediği sözler dostluk adına çok talihsiz, insan olarak da çok bayağı idi. Onur çok sevineceksin dimi diyerek çok haklı bir tepkide bulundu.

Kerem'in daha önceki mesajımda da belirttiğim asansör sahnesi çok tedirginlik verdi bana. Kerem'in gözlerindeki yer yer sinsice, hatta mazur görün hafiften sapıkça bakış beni dehşete düşürdü. Kerem'in aşık olduğunda ifadesi buysa ne Şehrazat ne başkası almasın, kalsın. Ben Kerem de herhangi bir sevecenlik, sıcaklık göremiyorum Şehrazat'a bakışlarında. Aşık veya seven bir insandan çok Nuri Alço moduna girmiş bir insan buluyorum karşımda. Bir ara asansörde ni ha ha ni ha ha diye gülmeye başlayacak ve Şehrazat'a zorla birşey yapmaya çalışacak zannettim.:img-hyste
Şaka bir yana ama şakanın içinde temelde bir doğruluk var benim açımdan.

Kiyara
14-02-07, 12:16
Kaan'a ulaşmak için Şehrazat'ın bisiklet almayı seçmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.
Şehrazat dizi başaldığından beri öpe koklaya oynadığı, koynunda uyuttuğu, masallar anlattığı, konuştuğu, güldüğü, içine soktuğu oğluna nasıl olurda yine bu şekilde yaklaşmayı akıl edemez?

Tabi öncelikle Şehrazat Kaan ile onun sevdiği veya ilgilenebileceği bir konudan bahsedebilir. Onun ilgisini çekip, ona ulaşabilir. Mevcut oyuncaklarla oynarlar veya ona o dinlemese bile masal anlatabilir veya okuyabilir. Çocuklar ilgilenmiyor veya dinlemiyor gibi tavır takınıp aslında tüm dünyaları olan ebeveynlerini hiç bir lafını, mimiğini kaçırmazlar.
Tabi Şehrazat bunu bir kez yapıp olmadı ulaşamıyorum demeyecek defalarca bıkmadan usanmadan her daim başka bir yoldan deneyecek.
Bu noktada Şehrazat ve Kaan ilişkisinde tutarsızlık yapıldı bence.
Ama bunun sebebi ilerde Kaan'ın yumuşama faktörü olarak Onur olacaksa ona bir zemin hazırlanıyor olabilir, o ayrı.

begümm888
14-02-07, 12:16
canım yabancı damatta esra rolündeydi ama adı aklıma gelmiyor o dizide kötü karakterli olduğu içinmidir nedir ısınamadım bir türlü kıza

aa tabi ya doğru ben yabancı damatı sürekli izlemiyorum ara ara bakıyorum sanırım ondan direk aklıma gelmedi ama nikoya ve nazlıya kafayı takmıştı psikopat bak hatırladım şimdi:)sağol canım ya valla böyle birşeye taktı mı insan çok sinir oluyor 2 bölümdür ben bu kızı tanıyorum diyorum ama bir türlü çıkartamıyorum kurtardın beni:img-wink: bir ara demet evgara benziyor belki ondan tanıdık geliyordur diye de düşünmüştüm.melek arıza bir karakter belli ama bennu da çok sert çıktı neyse ki sonradan yumuşadı da kız sokaklarda kalmadı sonuçta kardeşi.kiyara bu arada onurun repliklerinin çok güzel yazıldığı konusunda sana katılıyorum.sonu evet heyecanlı değildi aslında dediğin gibi zaten heyecanlı olsa da bir dakika sonra yeni verilen fragmanla o heyecan bitiriliyordu.kerem geri adım attı ama içinden hala şehrazatı istiyor adam sevindi asansörde kaldıklarına.ya ne yapabilir ki şehrazat gibi bir karaktere,kadın çevresindeki erkeklerle hiç ilgili değil(onur hariç:) o da zar zor),soğuk,katı,cilvenin c'sini barındırmıyor onun hakkında asansörde ne gibi bir
fanteziye dalmış olabilir ki kerem?asansörde birşey yapmaya kalksa şehrazat onu parçalar.şehrazatın bu hallerini kerem de çok iyi biliyor onur da.bu yüzden onurun tepkisi bana abartı geldi öyle koşturması falan.istem dışı belki keremin ilgisini biliyor,onların aynı yerde kapalı kalması moralini bozmuş olabilir.yakın olmalarını istemiyor yoksa başka türlü birşey düşünmemiştir bence.şehrazat yani:)

dizidizidiziler
14-02-07, 12:22
bölüm boyunca hiç yeni birşey olmadı.kaanın tepkisi geçen haftaki olaydı,şehrazat ve onurun ilişkisi değişmeden devam ediyor şehrazat ne kadar geri adım atmaya çalışsa da aslında geri adım atmıyor hala ortada duruyor,.melekle bennunun arasında daha önce bir erkek olabilir.melek bennunun sevgilisini elinden almış olabilir.genel olarak olayların tekrarlandığı bir bölümdü pek zevkli değildi.bennu bile çakmadı vaziyeti ne medyum çocukmuş bu kaan.çiftliğe gittiklerinde tepki göstermeye başladı kaan.o andan önce şehrazat ve onur hiçbir yakınlık yaşamadılar ki hele de kaanın önünde.bir tek onur evine geldi 2 dakikada cd aldı ve gitti.buysa olay kaanın hakanı da kıskanması gerekir sabahlara kadar birlikte çalışıyorlardı hakanla şehrazat.
dizinin bitiş yeri de çok saçmaydı aman ne heyecan ne heyecan neymiş keremle şehrazat asansörde kalmışlar.onur hemen kılıcını kuşandı koşa koşa garaja gidiyor.ayrıca ben mi kaçırdım yoksa koca holdingin asansörünün bir alarm düğmesi yok mu?öyle bağıra bağıra seslerini duyurmaya çalıştılar.ben bu bölümü pek beğenmedim...

Begumm, bence bu bölüm boyunca çok şeyler oldu.
Birincisi, Şehrazat Onur'dan hoşlandığını fark etti. İkincisi, Onur yılmadı, ve Şehrazat'ın gözünde bir puan daha kazandı.
Üçüncüsü, Ali Kemal başını belaya soktu, tapu satarak. Foyası meydana çıkacak.
Dördüncüsü: Biz melek yüzünden alkolik olacak Bennu derken, Bennu yumuşadı ve evin anahtarını verdi Melek'e. Bu durumda Melek kalıcı artık...
Beşincisi:Peride Hanımın da hafiften tırlak olduğunu gördük. Toptan nefret ediyor erkeklerden herhalde. Ve Dün Onur annesine seni üzecek hiçbirşey yapmam bunu biliyorsun dedi. Ama Şehrazat Konusunda annesi karşı çıkınca ve ona bu sözünü hatırlatınca ne olacak bakacağız.

Melek'in Bennu'nun önceki sevgilisi hatta nişanlısını elinden aldığını düşünüyorum. Çünkü sen bana ihanet ettin dedi Bennu Melek'e...

Kaan annesi ile Onur'un arasında birşey olduğunu düşündüğü için trip yapmıyor. O sadece annesi çiftlikte Onur ile vakit geçirip kendisiyle vakit geçirmediği için kıskandı..
Bu arada Onur ve şehrazat'ın arasında birşey olmadığını anlamak için kör olmak lazım. Onur'un bakışları kendisini ele veriyor (Mihriban'ın da dediği gibi). Bennu anlamadıysa bu yakınlığı bunun tek sebebi Şehrazat'ın arkadaşına söylediği şeyler.. Onur'dan nefret ediyorum. adam sürekli benle uğraşıyor v.s..

Dizinin bitiş sahnesini ben de garip buldum...
Fakat Onur'un kerem ve Şehrazat'ın toplantıya gitmelerine için için bozulması, şöförün yerine arabayı Kerem'in kullanacak olmasını kıskanması ve ofisinde yerinde duramayıp bir oraya bir buraya yürüyüp durması, kıskançlıktan çıldırması çok hoştu... Hele bir de asansör'de kaldıklarını duyunca fıttırdı Onur. malum asansör'ün çok iyi anıları yok. 300.000$ teklifi bir asansör'de gerçekleşmişti..

Son olarak alarm düğmesine bastı Şehrazat asansörün. fakat o düğme de çalışmadı...

Kiyara
14-02-07, 12:25
Bennu'nun kardeşini ilk gördüğümde uyuşturucu ile bir bağlantısı olduğunu tipinden anlamıştım ve yazmıştım.
Melek'in tek vukuatı bu mudur bilmiyorum yoksa ablasının özel hayatını da altüst etmişmidir geçmişte görücez.
Aslında Bennu dün akşam bir uyuşturucu yüzünden sınır dışı edilmediğin kalmıştı gibisinden bir laf etti.
Demek ki vukuatlar bununla sınırlı değil.
Melek karakteri malesef tehlikeli bir boyutta, kapıdan kovsan bacadan geliyor.
Artık utanma, sıkılma kalmamış, aşmış o boyutu.
Duygu sömürüsü yapmış geçmişte ve yapmaya devam ediyor.
Katılaşmış haliyle bile Bennu'yu yine de bir nebze de olsa yumuşattı.
Malesef Bennu önce anahtarı verdi sonra da başka şeyleri kaptıracağa benziyor.

Anlamadığım anne ve babanın da Melekten bi haber olması acaba Melek'i red mi ettiler yoksa durumundan haberdar mı değiller?

Kiyara
14-02-07, 12:36
Evliyagiller cephesi ise ayrı bir tiyatro.

Füsun'un derhal profesyonel yardım alması herkes ve herşey için en doğru ve sağlıklı olanı. Umarım tez elden Nadide hanım harekete geçer. Korkum birgün bir kriz anında bebeğe bir şey yapmaya kalkabilir olması.

Ali Kemal arabayı alarak işi çözdüğünü düşünecek kadar kıt ötesi akılda bir adam.
Bari kendince akıl edip, bir takas falan yapsaydı.
Gerçi bilgisayar ortamında hiçbir dosya kesinkes yokedilemez.
Elinden bilgisayarı ve telefonu alsa bile iş bitmiş sayılmazdı.
Ama hiç değilse kafası bu kadarına çalışıyor ötesine ermiyor derdik.
İnsan kendisi neyse karşısındakini de öyle bilirmiş.
Ali Kemal herkesin zeka seviyesini kendininkiyle bir tutuyor.

Cansel yavaş yavaş huysuzlanmaya, Ali Kemal'den daha fazla zaman, ilgi, alaka ve sonrasında muhtemelen maddiyat istemeye kalkacak bir devreye girmeye başladı ve bunun sinyallerini veriyor.

Burhan bey'in Şehrazat' a olan saygısı, mahcubiyeti ve onu ürkütecek birşey yapmayacağını söylemesi çok hoşuma gitti.
Burhan bey sabırla mutlu günlere kavuşmayı bekliyor.

Melal
14-02-07, 12:39
Kiyara'cım
Burhan Bey ve Onur ikisi de sabırla Şehrazta'ın yumuşamasını bekliyor.
Birisi torununu sevebilmek için affedilmeyi bekliyor.
Bir diğeri ise aşkına karşılık bulabilmek için sabır ediyor.
Ve yaşadıkları siyah gece için binlerce kez af diliyor.
Bakalım ilk kim galip gelecek.:):)

Kiyara
14-02-07, 13:13
Melal,

Hatırladığım kadarıyla Onur Kerem'den Burhan bey'in Şehrazat'ın zengin kayınpederi olduğunu ve Kaan'ın tedavisi için hiç para vermediği öğrendi.
Ama Burhan bey ile kaderinin aynı olduğunu Onur yine de henüz bilmiyor.

Şimdi sen diyince dikkat ettim de Burhan bey ve Onur farklı çıkış noktalarından sevginin türü farklı ama posta adresi aynı olan varış noktalarına doğru paralel bir iyileşme veya değişim/dönüşümü bir nevi göstermiş oldular.

Ne dedim ben yaa?

angels18
14-02-07, 13:18
aa tabi ya doğru ben yabancı damatı sürekli izlemiyorum ara ara bakıyorum sanırım ondan direk aklıma gelmedi ama nikoya ve nazlıya kafayı takmıştı psikopat bak hatırladım şimdi:)sağol canım ya valla böyle birşeye taktı mı insan çok sinir oluyor 2 bölümdür ben bu kızı tanıyorum diyorum ama bir türlü çıkartamıyorum kurtardın beni:img-wink: bir ara demet evgara benziyor belki ondan tanıdık geliyordur diye de düşünmüştüm.melek arıza bir karakter belli ama bennu da çok sert çıktı neyse ki sonradan yumuşadı da kız sokaklarda kalmadı sonuçta kardeşi.kiyara bu arada onurun repliklerinin çok güzel yazıldığı konusunda sana katılıyorum.sonu evet heyecanlı değildi aslında dediğin gibi zaten heyecanlı olsa da bir dakika sonra yeni verilen fragmanla o heyecan bitiriliyordu.kerem geri adım attı ama içinden hala şehrazatı istiyor adam sevindi asansörde kaldıklarına.ya ne yapabilir ki şehrazat gibi bir karaktere,kadın çevresindeki erkeklerle hiç ilgili değil(onur hariç:) o da zar zor),soğuk,katı,cilvenin c'sini barındırmıyor onun hakkında asansörde ne gibi bir
fanteziye dalmış olabilir ki kerem?asansörde birşey yapmaya kalksa şehrazat onu parçalar.şehrazatın bu hallerini kerem de çok iyi biliyor onur da.bu yüzden onurun tepkisi bana abartı geldi öyle koşturması falan.istem dışı belki keremin ilgisini biliyor,onların aynı yerde kapalı kalması moralini bozmuş olabilir.yakın olmalarını istemiyor yoksa başka türlü birşey düşünmemiştir bence.şehrazat yani:)

rica ederim canım anlıyorum seni cünkü bende taktığım zaman bir türlü unutamam bulamadım diye sinir olurum sonra kendime:img-wink:

Melal
14-02-07, 13:22
Melal,

Hatırladığım kadarıyla Onur Kerem'den Burhan bey'in Şehrazat'ın zengin kayınpederi olduğunu ve Kaan'ın tedavisi için hiç para vermediği öğrendi.
Ama Burhan bey ile kaderinin aynı olduğunu Onur yine de henüz bilmiyor.

Şimdi sen diyince dikkat ettim de Burhan bey ve Onur farklı çıkış noktalarından sevginin türü farklı ama posta adresi aynı olan varış noktalarına doğru paralel bir iyileşme veya değişim/dönüşümü bir nevi göstermiş oldular.

Ne dedim ben yaa?

Hakkaten ne dedin sen yaa:)
Onur Burhan Bey'le elbet bir gün tanışacak.
Bakalım birbirlerini sevecekler mi?
Hoş sevseler ne çıkar sevmeseler.:)
Bu arada fragmanda Şehrazat Kaan'ı alıp Onur'un annesinin evine mi gidiyor.
Sanki Kerem Kaan'la oynuyor gibiydi.
Çocuk Kerem'i severmiş.Onur'a soğuk dururmuş.
Bu durum Şehrazat'ı daha zorda bırakırmış.:)

begümm888
14-02-07, 13:33
Begumm, bence bu bölüm boyunca çok şeyler oldu.
Birincisi, Şehrazat Onur'dan hoşlandığını fark etti. İkincisi, Onur yılmadı, ve Şehrazat'ın gözünde bir puan daha kazandı.
Üçüncüsü, Ali Kemal başını belaya soktu, tapu satarak. Foyası meydana çıkacak.
Dördüncüsü: Biz melek yüzünden alkolik olacak Bennu derken, Bennu yumuşadı ve evin anahtarını verdi Melek'e. Bu durumda Melek kalıcı artık...
Beşincisi:Peride Hanımın da hafiften tırlak olduğunu gördük. Toptan nefret ediyor erkeklerden herhalde. Ve Dün Onur annesine seni üzecek hiçbirşey yapmam bunu biliyorsun dedi. Ama Şehrazat Konusunda annesi karşı çıkınca ve ona bu sözünü hatırlatınca ne olacak bakacağız.

Melek'in Bennu'nun önceki sevgilisi hatta nişanlısını elinden aldığını düşünüyorum. Çünkü sen bana ihanet ettin dedi Bennu Melek'e...

Kaan annesi ile Onur'un arasında birşey olduğunu düşündüğü için trip yapmıyor. O sadece annesi çiftlikte Onur ile vakit geçirip kendisiyle vakit geçirmediği için kıskandı..
Bu arada Onur ve şehrazat'ın arasında birşey olmadığını anlamak için kör olmak lazım. Onur'un bakışları kendisini ele veriyor (Mihriban'ın da dediği gibi). Bennu anlamadıysa bu yakınlığı bunun tek sebebi Şehrazat'ın arkadaşına söylediği şeyler.. Onur'dan nefret ediyorum. adam sürekli benle uğraşıyor v.s..

Dizinin bitiş sahnesini ben de garip buldum...
Fakat Onur'un kerem ve Şehrazat'ın toplantıya gitmelerine için için bozulması, şöförün yerine arabayı Kerem'in kullanacak olmasını kıskanması ve ofisinde yerinde duramayıp bir oraya bir buraya yürüyüp durması, kıskançlıktan çıldırması çok hoştu... Hele bir de asansör'de kaldıklarını duyunca fıttırdı Onur. malum asansör'ün çok iyi anıları yok. 300.000$ teklifi bir asansör'de gerçekleşmişti..

Son olarak alarm düğmesine bastı Şehrazat asansörün. fakat o düğme de çalışmadı...

onurla şehrazatın konuşmaları güzeldi onu ben de beğendim.onurun replikleri çok iyi bir de o replikleri halit ergenç dile getirince daha da güzel oluyor:)ama ne bileyim dizi son 2 bölüme göre daha durgundu.peridenin tırlak olduğu çok açıktı kadın ben tırlağım diye bas bas bağırıyor onu yeni bir olay olarak kabul edemeyeceğim:img-wink: bence kaan sadece onunla vakit geçirdiği için trip yapmıyor çünkü o çiftlikteki olaydan önce de kaan biraz biraz onura tepki vermeye başlamıştı.mesela çiftliğe geldiklerinde herkese merhaba dedi onura merhaba demedi annesi zorla merhaba dedirtti zaten böyle şeylerden onur kaanın kendisine tepkili olduğunu anladı.babasının fotoğrafını alıp ona sarılması da bir başka gösterge,kaan onurun babasının yerini almaya çalıştığını düşünüyor yani annesiyle arasında birşeyler olduğunu düşünüyor yoksa neden fotoğraflara sarılsın,onura ters ters o benim babam falan desin?yani bence trip yapmasında senin dediğin gibi annesiyle onurun çiftlikte vakit geçirmesi olduğu gibi onurla şehrazatın arasında birşeyler olduğunu düşünmesi de var.annesini paylaşamıyor onurla.ama gene de çok erken bir tepki gibi geldi henüz ortada bir ilişki yok en azından 5 yaşında bir çocuğun dikkatini çekecek derecede yok belki başkaları az çok anlıyorlar o anladıkları da daha çok onur açısından zaten.kaan onuru kaç kez gördü ki?şehrazat herkesin yanında 1 dikkatliyse kaanın önünde 3 kez daha dikkatli.sonuçta çiftlikte ata binmelerinden önce başladı kaanın tepkileri ordaki olayla da büyüdü iyice trip yapmaya başladı.daha somut birşey yok ortada hani olsa birşey demeyeceğiz:)

Kiyara
14-02-07, 13:37
Melal,

Biiiiip hatalı mesaj, bu konuyu fragman tahminlerinde yazman gerekiyor, sana istesem de cevap yazamam, biiiip.:img-hyste

Onur ve Burhan bir gün dert bizde derman Şehrazat'ta gibisinden kafa kafaya vermiş çilingir sofrasındalar.

O : Burhan bey suçlu sizsiniz.
Eğer siz parayı vermiş olsanız bugün ikimizin de durumu böyle olmazdı.
B : Onur bey siz de vur deyince öldürmüşsünüz kardeşim, hadi ben parayı vermedim ama siz verdiniz de ne oldu resmen abartmışsınız.
O : Burhan bey orayı karıştırmayın zaten. Battık hala çıkamıyoruz.
B : Yaa battık dersin işte böyle Onur bey karşındakini suçlaması kolay ama di mi?
O : Burhan bey çok üstüme geliyorsunuz zaten bitmişim ben.
B : Onur bey sen Binbir Gece Masallarının kurbanı, ben Kayseri yöresinin kurbanı oldumuşuz işte.
O : Burhan bey hani ya da benim elli de gram pastırmam diye hiç sordunuz mu kendinize bugüne kadar?
B : Onur bey çok sordum ama pastırmayı yel almış, Şehrazat'ı el almış dediler bana.

:img-hyste

Melal
14-02-07, 13:45
Melal,

Biiiiip hatalı mesaj, bu konuyu fragman tahminlerinde yazman gerekiyor, sana istesem de cevap yazamam, biiiip.:img-hyste

Onur ve Burhan bir gün dert bizde derman Şehrazat'ta gibisinden kafa kafaya vermiş çilingir sofrasındalar.

B : Onur bey siz de vur deyince öldürmüşsünüz kardeşim, hadi ben parayı vermedim ama siz verdiniz de ne oldu resmen abartmışsınız.
B : Yaa battık dersin işte böyle Onur bey karşındakini suçlaması kolay ama di mi?
B : Onur bey sen Binbir Gece Masallarının kurbanı, ben Kayseri yöresinin kurbanı oldumuşuz işte.
O : Burhan bey hani ya da benim elli de gram pastırmam diye hiç sordunuz mu kendinize bugüne kadar?
B : Onur bey çok sordum ama pastırmayı yel almış, Şehrazat'ı el almış dediler bana.

:img-hyste :img-hyste
Kiyara alemsin:)
Ya şu Hakan nerelerde hayır çıkacak bir gün ortaya ama Onur onu görünce yanlış analayacak diye korkuyorum.
Şehrazta malum samimi onunla eski arakadaşı Onur onları samimi bir şekilde görürse delirir.:)

Ceyla
14-02-07, 13:45
Melal,

Kiyara,
:happy0064 :happy0064 :happy0064 bu kadar olurdu..

Bu arada Sumiyen'in bir yorumu vardı ona istinaden;
Asansörde kalma sahnesi ile ilgili olaraktan planlıydı diyerekten. Asansör sahnesi beklemediğimiz ve finalde ne alaka diye düşündüğümüz ve dünkü bölümde engereksiz gördüğümüz sahneydi belkide acaba üzerinde esas durulması gereken sahne bu olabilirde biz mi es geçiyoruz. Daha öncede Kerem'in yılbaşı için hediye çekilişinde hile yaptığını biliyoruz sonradan duyunca aa dememize sebep olmuştu ileride bu asansörde kalma işide Kerem'in planı olarak çıkarsa şaşmayız herhalde...Yada herşeyden nem kapar oldum :img-pilot

Melal
14-02-07, 13:48
Asansör sahnesi bencede çok gereksiz ve saçmaydı.
Onur'u bu kadar kıskanç ve deli göstermeleri mi gerekiyordu.
Kesin Onur onların asansörde kaldığını duyunca aklına Dubai geldi.
Ama Onur'un öyle nef yağı sürmüş gibi asansöre doğru koşması saçmaydı.:)

Melal
14-02-07, 13:57
Bencede Kerem'in hareketi planlıydı.
Kerem seslendiğinde cevap gelince,kurtarılacaklarını anlayınca nasılda bozuldu.:)

Kiyara
14-02-07, 13:58
Aslında asansör sahnesi gördüğümüz kadarıyla henüz Kerem'in istediği gibi gitmedi ama bu gitmeyecek demek değil. Değil?
Yani hani asansör tamir olup açılana kadar Kerem bir laf eder mi acep?

Ya da Şehrazat tamir uzayınca panikten fenalaşıp, bayılırmış ve tam kapı açıldığında Şehrazat Kerem'in kollarında olurmuş.
Deliryum modunda bir Onur izleriz.
Bakın böyle olmuyor işte.
Size demiştim arkadaşlar.
Bizim BBG forumu olarak daha etimiz ne budumuz ne.
Şu iki başlığı birbiriyle birleştirelim.
Hiç biriniz oralı olmadınız daha önce yazdığımda.
Tabi çoğunluk isterse moderatöre rica etmek kaydıyla.

Bu azaptan kurtulalım arkadaşlar.
Şimdi ben hatalı yere yazmış oldum mesajı, değil?

Ceyla
14-02-07, 14:03
Bencede Kerem'in hareketi planlıydı.
Kerem seslendiğinde cevap gelince,kurtarılacaklarını anlayınca nasılda bozuldu.:)

Biran hiç seslenmeyecek sandım nekadar isteksiz bir seslenmeydi fısıldar gibi :)
Eğer buda Kerem'in bir planı ise iki eder artık ben üçüncü planında korkarım bu Kerem'den :blink:

moonbeam
14-02-07, 15:01
Bu bölümün son sahnesinde Kerem ve Şehrazat'ı aynı asansör kabininde düşününce çıldıran ve bundan ötürü asansöre doğru hızlı adımlarla yol alan Onur'u gördük.
..........
Buna ilave bir de asansör kapısının önünde gümrük muayene memuru gibi huzursuz bir şekilde duran bir Onur olacak tabi.
Gümrük muayene memuru mu? :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Şu ana dek hep Onur'un kıskançlıktan asansöre koştuğunu konuştuk. Aslında Onur'un kıskançlığı Kerem ve Şehrazat'ın asansörde olmasından, yalnız kalmasından falan değil. İkisinin birlikte bir şeyler yapmasından - her ne olursa olsun. Toplantıya gidiyorlar diye delirecekti adam (o sahnedeki halleri bana biraz Onur ve Şehrazat Dubai'ye giderken ofisinin penceresinden arabayla gidişlerini izleyen Kerem'i anımsattı).

Acaba Onur'un yardıma koşması Şehrazat için endişelendiğinden olabilir mi? Pek abartı olmaz. "Senin kirpiğin titrese ben kaygılanıyorum", "Bundan sonra senin tırnağının bile incinmesine izin vermem" ya da "Bir şey olması gerekmiyor, ben her an seni merak ediyorum" diyen adamdan söz ediyoruz. Aralarında geçen hiç bir şeyi bilmeyen Bennu'nun bile Şehrazat'ın üzerine titrediğini farkettiği, onu daha iki kez görmüş Mihriban'ın "Senin derdin onun içini yakar" dediği adamdan. Üstüne de Şehrazat'ın son asansör macerasının tatsızlığını bilmesi eklenirse alın size bir adet panikleyip anında yardıma koşan romantik aşık derim ben.

moonbeam
14-02-07, 15:07
Kaan'a ulaşmak için Şehrazat'ın bisiklet almayı seçmesi beni hayal kırıklığına uğrattı.
Şehrazat dizi başaldığından beri öpe koklaya oynadığı, koynunda uyuttuğu, masallar anlattığı, konuştuğu, güldüğü, içine soktuğu oğluna nasıl olurda yine bu şekilde yaklaşmayı akıl edemez?
Yaklaşım doğru diyemem ama söylediğini Şehrazat defalarca denedi. Çabuk pes etti denebilir belki ama akıl edip denemedi denemez.

Ama bunun sebebi ilerde Kaan'ın yumuşama faktörü olarak Onur olacaksa ona bir zemin hazırlanıyor olabilir, o ayrı.
Nedense bu konunun Onur'la hiç bir ilgisi olacağını sanmıyorum. Ne yapabilir ki Onur? Onun çözümü zaman, sabır, beklemek gibi görünüyordu Şehrazat'la konuşmalarından. Ayrıca diyelim ki bir şey yaptı, bu benim hoşuma gitmez. Onur Şehrazat'ın başka problemlerini çözsün. Bu bence ana-oğulun aralarında halletmeleri gereken bir şey. Hele de sebebi Onur'ken ve sonucu Onur'un hayatlarına daha da girmesi olacakken.

shemaran
14-02-07, 15:18

Tabi öncelikle Şehrazat Kaan ile onun sevdiği veya ilgilenebileceği bir konudan bahsedebilir. Onun ilgisini çekip, ona ulaşabilir. Mevcut oyuncaklarla oynarlar veya ona o dinlemese bile masal anlatabilir veya okuyabilir. Çocuklar ilgilenmiyor veya dinlemiyor gibi tavır takınıp aslında tüm dünyaları olan ebeveynlerini hiç bir lafını, mimiğini kaçırmazlar.
Tabi Şehrazat bunu bir kez yapıp olmadı ulaşamıyorum demeyecek defalarca bıkmadan usanmadan her daim başka bir yoldan deneyecek.
Bu noktada Şehrazat ve Kaan ilişkisinde tutarsızlık yapıldı bence.

Kaanın triplerinden yalnız ben bir şey anlamadım akşam başkaydı mihribanla yattı sabah babanesinin geldiği zaman gayet neşeliydi. annesine güle güle dedi gayet normaldi. akşam bisikletle geldi şehrazat tam trip olmuş çocuk. şehrazat çocuğun değişik tavırlarına nasıl tepki vereceğini şaşırdı bence.

samish
14-02-07, 15:21
her kezin yazdiklarini okudum, elinize saglik, her kes cok guzel yorumlamis... su ana kadar yazmamamin sebebi bolumun etkisinden hala kendime gelemeyisim oldu da... dun sirf dizi adina misafirliye gittim, dayimlarda izledim canli-canli... sabaha kadar ruyama girdi ya... Onur yine muhtesemdi, bu bolum ilk kez Sehrazatin kendini anlatmasi yalniz Onur icin degil, her kez icin cok iyi geldi derim.. en azindan onun icindekilerden bi kac sey ogrene bildik... Onur'un da sozucu "bu bi sinavdir" anlamina gelen kelimeleri iyi ve yerinde oldu bence... hakikaten aci cekdiyini, o geceden hic bi mutluluk duymadigi diline getirmesi ve Sehrazata defalarca itiraf etmesi karsi tarafin onun daha onceden soglendiyi gibi "vicdani oldugunu gosterecek bi sey olmayan bi adam" degil, yaptigi hatalar icin sorumluluk duyan ve de vicdaninin sesini duya bilen biri oldugunu anlamasina yardimci oluyor...
ben bu bolumun onceden daha uzun cekildigini ve iki kere montaj olundugunu dusunuyorum... cunku fragmandaki kelimeleri soglemediler, bazi sahneler gecmedi... acaba bizim burda yazdigimiz bazi sacmalik tahminlerimizden mi etkilenmisler... :img-hyste

GüLpArE_YeŞiM
14-02-07, 15:25
nedense şehrazat asansörden çok korktu eeee tabi onur ikinci ahlaksız teklifi asansörde yapmıştı vallahi keremde yapar diye ödüm koptu...ganide sonunda istediğine ulaştı aldı arabasını...başı sıkıştığında kendisini ali kemalin yanında bulur artıkkk....

Kiyara
14-02-07, 15:35
Sevgili moonbeam,

Ben ısrarla Şehrazat'ın Kaan'a ulaşmak için pek de birşey yapmadığını savunuyorum.
Hatırladığım kadarıyla Şehrazat Kaan ile ev ortamında her zamanki gibi konuşmaya çalıştı, oynamayı teklif etti, onu yatırmayı istedi veya yanına gelmesini istedi ama her defasında Kaan ya gelmedi ya yüzüne bakmadı cevap vermedi, içeri gitti ve Mihriban ile yatmayı tercih etti.
Bu durumların hepsinde Şehrazat ne yapıcam ben demekten öteye gidemedi.
Burada ben Şehrazat'ı aciz buldum.
Sonuçta ortada bunalıma girmiş, tüm dialogları uzun süredir kopmuş bir anne-çocuk ilişkisi yok. Üstelikte bu çocuğun Mihriban gelene kadar, eski bakıcı saymazsak ki onunla ilişkisine zaten çok fazla vurgu yapılmadı, annesinden başka kimsesi yok dünyasında ve hala Mihriban'ın varlığına rağmen anne ilk planda ve olması gereken de bu.
Kaan'a ulaşmak bu noktada arada uçurum varmış gibi imkansızlık olarak gösterilmiş ve ben bunu gereksiz bir abartı buldum. Şehrazat'ı Kaan'a karşı çaresiz bırakacak kadar büyük bir mesele yok ortada.
Kaan'ın şu anki tavrı annesinin onun sık sık yanına giderek konuşması, onunla sevdiği yollar aracılığyla ilgilenmesi ile kırılabilir. Kaan belki başlarda hala inat yapacaktır ama kırılma noktasının çok uzak olduğunu hiç düşünmüyorum.
Şehrazat gereksiz yere çaresiz gösterildi düşüncesindeyim.

Ya da kendi kendimi çürütmek gerekirse eğer Şehrazat'ın geçen bölüm başında Kaan'ı ve Mihriban'ı evde bulamayınca çok zararlı bir panik içerisine girdiğini o zamanki yorumlarımda belirtmiştim. Bu panik anne olan birisi için özellikle çok büyük dezavantaj taşır demiştim. Şimdi burdan yola çıkarak aynı paniği veya gösteremediği soğukkanlılığın dezavatajı sonucu akılcı yaklaşımı bulamıyor diyebiliriz.

shemaran
14-02-07, 15:49
Kiyara
Kaan annesine ilk kez böyle tavır koyuyor hayatında Şehrazat oğlunun sürekli boynundan inmeyen görüntüsüne alışmış bu durum onu şoke etti bence hiç beklemiyordu böyle bir şey. Sonuçta genç bir anne nasıl davranması gerektiğine karar veremiyor
EEeee birde kafası karışık direk çocuğa odaklanamıyor.
Malum onur,ahmet, kaan üç erkekle beyni dumura uğradı

cotton
14-02-07, 16:13
Bence ne Onur ne Burhan bey şehrazat tarafından affedilmeye layık değil. Burhan beydeki ne kindir oğlu istemediği bir kızla evlendi diye cenazesine gelmemiş, torununu ölüme mahkum etmiş. Sonra utanmadan pişman oldum şimdi torunumu sevmek istiyorum diyor.:bilmim Ne hakla ne yüzle torununu ve şehrazatı görmek istiyor.

Onur başka bir vaka. Sevdiği kadın, gördüğü ilk günden beri aşık olduğu kadın kendisinden para isteyince, sevdiği kadına fahişe damgası vuruyor.:dito Sonra utanmadan son bölümde özür dileyip, nasıl böyle iğrenç bir düşünce aklıma geldi diyor. Kendin iğrençsin de ondan deseydi şehrazat da ben de burdan mutlu olsam. :kahve

cotton
14-02-07, 16:23
Onur ve Burhan beyin şehrazatın hayatından çıkarırsak, geriye Kerem gibi beyefendi, içinde kötü düşünce olmayan,bayanların halinden anlayan efendi bir eş adayı kalıyor.:img-yes:

Her ne kadar Onur ve şehrazatı birbirine yakıştırsam da, Onur yaptıklarıyla (kendi eden kendi bulur sırrınca) şehrazatı benim gözümde kaybetti. :icon_sorr

Keremin son bölümde dediği gibi "çekil, yenildiği kabul et, kendini kandırmanın manası yok,hakkını kaybettin" :good: cümlesi şimdiye kadar seyrettiğimiz olayların güzel bir özeti ve yorumu olmuş. Onur davranışlarıyla şehrazatı kaybetti bence. Ve şehrazat bunu son bölümde açıkca dile getirdi. Siyah geceyi yaşanmamış varsayarak hayatımıza devam edelim dedi.:sad53:

Mehmet Kemal
14-02-07, 17:17
arkadaslar,

birisi bana sehrazatin su lafinin anlamini soyleyebilir mi.

aksam kafede, sehrazat onura, eger ben evlenme teklifinize orada hayir demediysem unutulabilecegini (siyah geceyi kastediyor) dusundugumdendi, ama unutulamiyor, dedi.

ben bu lafin neden soylendigine hafif taktim, buradan, ben de size karsi bos degilim, hayir demedim cunku siyah geceyi unutabilirim sandim. o zaman eger unutsam evet diyecektim anlamina mi geliyor? peki bir insan evlenme teklifini neden kabul eder, sirf affetmesi yeter mi? yani sehrazat ben de size karsi aslinda bos degilim mi demis oldu?

RODYA
14-02-07, 17:18
Selam arkadaşlar.

Cotton sende onura amam acımasız davranmışsın.Tamam işte sürüm sürüm sürünüyot,yamuşldu kaldı adam,ödedi bedelini.Artık affedilme zamanı:img-wink:

Bir arkadaş şehrazat bir şeyler hissetmeye başladı mı diye sormuş.Bence kesinlikle evet,bu bölümde bunla ilgili çok ipucu vardı.Ama asıl 13. bölümde bunu apaçık göreceğiz gibime geliyor.

RODYA
14-02-07, 17:20
Geleneksel anket..

Bu bölümde...

1 En beğendiğiniz sahne?

2 En beğenmediğiniz/Sinir olduğunuz sahne?

3 En beğendiğiniz oyuncu

Hangisiydi?

Mehmet Kemal
14-02-07, 17:23
en begendigim sahne (biliyorum azinliktayim) ama kaanin babasinin resmiyle yatagina yatmasi sahnesiydi. cok duygulandim gozlerim doldu.

en begenmedigim sahne final sahnesiydi, kerem ne sacma bi adam yahu.

her oyuncuyu begendim, kimse siritmiyor rolunde, bu bolumde sehrazat ve fusunu oynayan oyuncular bilhassa basariliydi.

shemaran
14-02-07, 17:41
Geleneksel anket..

Bu bölümde...

1 En beğendiğiniz sahne?

3 En beğendiğiniz oyuncu

Hangisiydi?

-En beğendiğim sahne karasız kaldım ama Onurun senden vazgeçmiyeceğim dediği ilk sahne
-en beğenmediğim değilde gıcık olduğum sahne asansörde keremin tecavüzcü coşkun vari bakışları
- en beğendiğim oyuncu bergüzarın ilk sahnedeki hali tavır güzel oynadı. ama genelde halit di.

moonbeam
14-02-07, 17:50
Burhan Bey ve Onur ikisi de sabırla Şehrazta'ın yumuşamasını bekliyor.
Birisi torununu sevebilmek için affedilmeyi bekliyor.
Bir diğeri ise aşkına karşılık bulabilmek için sabır ediyor.
Ve yaşadıkları siyah gece için binlerce kez af diliyor.
Bakalım ilk kim galip gelecek.:):)
Kesinlikle Onur. Burhan Bey'in affedilmesine daha çoook var. Şehrazat Onur'u siyah gece için affetmeden Burhan Bey'i asla affetmez. Sonuçta Onur korkunç bir bedel istese de verdiği parayla tanımadığı bir çocuğun hayatını kurtarırken Burhan Bey kendi torunu için o parayı vermeyerek Şehrazat'ın o teklifi kabul etmek zorunda kalmasına yol açtı. Daha da kötüsü torununu ölüme terketti. Günahı daha büyük.

Bir de Onur,Toplantıya geç kalan adam için "İstanbul trafiğinde kimse randevusuna saatinde yetişemiyor"gibi bir şey söyledi.Oysa ilk bölümde Şehrazat toplantıya geç kaldı diye çok kızmıştı.Onur dagelişmeler var.Aşk yaradı kesinlikle.Toleransı arttı.
Şehrazat'a karşı toleransı kesinlikle arttı. Ama bunu bir kenara bırakırsak yanında çalıştırdığı birisiyle iş ortaklığı yaptığı birisine geç kalma konusunda eşit muamele yapması beklenemez.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste

samish
14-02-07, 17:52
benim en cok begendiyim sahneler Onurla Sehrazatin telefon gorusmeleriydi...
en sinir oldugum sahne Ali Kemalin altdan-altdan bi isler cevirib, Cansele pahali hediye yapmasi oldu...
bolumun en basarilisi bu sefer Fusunu goruyorum.. (Onur disinda)... Sehrazat da bu bolum hic fena degildi...

Fun-Time
14-02-07, 17:58
Biran hiç seslenmeyecek sandım nekadar isteksiz bir seslenmeydi fısıldar gibi :)
Eğer buda Kerem'in bir planı ise iki eder artık ben üçüncü planında korkarım bu Kerem'den :blink:

Selam Ceyla, ben bu tespitine katılıyorum. Bu sanki Keremin planlı bir hareketi gibi, çünkü daha önce hediye değişme işini de planlamıştı. Bence bu sahnenin anlamı var, gereksiz değil. Asansör, Onurun ikinci ahlaksız teklifini yaptığı yer olarak bunu bize hatırlattı. Ayrıca Onur gerçekten panik yaşadı, çünkü Kerem kendisine çekil demişti aynı gün. Belli ki kendi bir adımlar atacak, yer de asansör olunca Onur da şimşekler çaktı bir anda. Keremin planlamış olabileceğini düşünüyorum, çünkü şöförünü de sepetlemiş ve kendi sürmeyi planlamış, üstelik o asansörün kullanılmadığını da biliyor. Tabii abartı olmasın asansörün bozulmasını belki bir ihtimal beklemiş olabilir, ama kesin olarak planladığı Şehrazat ile yolda başbaşa kalmaktı...

moonbeam
14-02-07, 17:58
Bizim BBG forumu olarak daha etimiz ne budumuz ne.
Şu iki başlığı birbiriyle birleştirelim.
Hiç biriniz oralı olmadınız daha önce yazdığımda.
Tabi çoğunluk isterse moderatöre rica etmek kaydıyla.

Bu azaptan kurtulalım arkadaşlar.
Şimdi ben hatalı yere yazmış oldum mesajı, değil?
Kesinlikle katılıyorum. İnsan bazen bölüm yorumuyla tahmini de birbirinden ayıramıyor ki. Forumdaki insan sayısıyla da alakası yok bence. Dizifilmin en kalabalık forumunda böyle bir uygulama yok ve hiç problem olduğunu görmedim. Bir türlü gidip tahminlere yazasım gelmiyor.

moonbeam
14-02-07, 18:08
ben bu bolumun onceden daha uzun cekildigini ve iki kere montaj olundugunu dusunuyorum... cunku fragmandaki kelimeleri soglemediler, bazi sahneler gecmedi... acaba bizim burda yazdigimiz bazi sacmalik tahminlerimizden mi etkilenmisler... :img-hyste
Daha uzun çekilip kısalmış değil de bazı sahnelerin alternatifini koymuşlar galiba:

Fragmanda:
Onur - Şehrazat sevginin unutturamayacağı acı yoktur. Ben seni seviyorum.
Şehrazat - Hayır.

Bölümde:
Onur (Sevgiyle bakarak) - Şehrazat, sevginin iyileştiremeyeceği hiçbir acı yoktur. Seni ilk gördüğüm andan beri şuramdasın. (Eliyle kalbini işaret eder) Ben seninle doğuyorum. Eğer benimle evlenmeyi kabul edersen, yaşadığımız o siyah geceye rağmen çok mutlu olacağımıza dair sana söz veriyorum.
Şehrazat (Ağlamaklı) - Kabul edemem. Mümkün değil.

Bir de fragmanda "Sana sorduğum her soru, söylediğim her söz bana acı olarak geri dönüyor değil mi?" cümlesinin sonudnaki "değil mi?" yi bir önceki cümleye almışlar galiba:

Bölümde:
Onur - Her cümle aynı acıya çıkıyor değil mi? Sana sorduğum her soru, söylediğim her söz bana acı olarak geri dönüyor.

Deneme yanılma gibi tekrar tekrar çekiyorlar galiba.

angels18
14-02-07, 18:14
Selam Ceyla, ben bu tespitine katılıyorum. Bu sanki Keremin planlı bir hareketi gibi, çünkü daha önce hediye değişme işini de planlamıştı. Bence bu sahnenin anlamı var, gereksiz değil. Asansör, Onurun ikinci ahlaksız teklifini yaptığı yer olarak bunu bize hatırlattı. Ayrıca Onur gerçekten panik yaşadı, çünkü Kerem kendisine çekil demişti aynı gün. Belli ki kendi bir adımlar atacak, yer de asansör olunca Onur da şimşekler çaktı bir anda. Keremin planlamış olabileceğini düşünüyorum, çünkü şöförünü de sepetlemiş ve kendi sürmeyi planlamış, üstelik o asansörün kullanılmadığını da biliyor. Tabii abartı olmasın asansörün bozulmasını belki bir ihtimal beklemiş olabilir, ama kesin olarak planladığı Şehrazat ile yolda başbaşa kalmaktı...

bende size katılıyorum arkadaslar asansöre bindikten sonra keremin sinsi bakışlarından bişeyler olacak demiştim bencede biliyordu bilerek asansöre bindi şehrazat bile şasırdı zaten bence arızalı olduğunu biliyordu aslında orada uzun zaman kalmak istedi evet niyeti şehrazata bir adım yakın olmaktı seslenmeye niyeti yoktu ama bunu yapmasaydı şehrazatı ürkütecekti keremin o bakısları bizi bile ürküttü şehrazat farketseydi kimbilir nasıl olurdu kerem herşeyi yapabilecek bir karakter kızmayın lütfen ama içten hesaplıyor bazı şeyleri

moonbeam
14-02-07, 18:18
Şehrazatı Kerem hakediyor
Sevgili cotton, yazdıklarını okurken avatar ve imzandaki Onur ve Şehrazat'a bakmak ilginç oldu doğrusu. Ama sen de demişsin zaten onları birbirlerine yakıştırıyorum diye.

İddiana iki cevabım var İlki genelde bu durumda kimin hakettiği değil Şehrazat'ın kimi seçeceği önemlidir. O da seçimini haketme kriterine değil aşka göre yapacaktır. Kimi severse onu seçecektir ve hakedeni sevme gibi bir şey söz konusu olmaz.

İkinci cevabım Kerem'in bence Şehrazat'ı haketmemesiyle ilgili. Bunu zaten bu akşam fırsat bulunca yazmayı planlıyordum.

canossssss
14-02-07, 18:27
Geleneksel anket..

Bu bölümde...

1 En beğendiğiniz sahne?

3 En beğendiğiniz oyuncu

Hangisiydi?

1 hani şehrazat mihribanı hastaneye götürdü telefon çaldı en son kapatmadan şehrazat beni merak ettğiniz için teşekkürler dedi ya çok hoşuma gitti böyle alttan alttan cilvelenmesi

2asansörde kaldılarda kerem şehrazata kötü adam gibi bakmaya başladıya çok sinirime gitti

3bergüzar korel

canossssss
14-02-07, 18:31
bende size katılıyorum arkadaslar asansöre bindikten sonra keremin sinsi bakışlarından bişeyler olacak demiştim bencede biliyordu bilerek asansöre bindi şehrazat bile şasırdı zaten bence arızalı olduğunu biliyordu aslında orada uzun zaman kalmak istedi evet niyeti şehrazata bir adım yakın olmaktı seslenmeye niyeti yoktu ama bunu yapmasaydı şehrazatı ürkütecekti keremin o bakısları bizi bile ürküttü şehrazat farketseydi kimbilir nasıl olurdu kerem herşeyi yapabilecek bir karakter kızmayın lütfen ama içten hesaplıyor bazı şeyleri

ya bencede keremden herşey beklenir ha hani bu gece burdayız anlaşılan dediya ben orda korkmaya başladım ama öyle bi niyeti varsa ikinci kez neden bağırdıki??birinciyi yaparak ürkmemesini sağladı ikinciyi neden yaptı??

samish
14-02-07, 18:32
Daha uzun çekilip kısalmış değil de bazı sahnelerin alternatifini koymuşlar galiba:

Fragmanda:
Onur - Şehrazat sevginin unutturamayacağı acı yoktur. Ben seni seviyorum.
Şehrazat - Hayır.

Bölümde:
Onur (Sevgiyle bakarak) - Şehrazat, sevginin iyileştiremeyeceği hiçbir acı yoktur. Seni ilk gördüğüm andan beri şuramdasın. (Eliyle kalbini işaret eder) Ben seninle doğuyorum. Eğer benimle evlenmeyi kabul edersen, yaşadığımız o siyah geceye rağmen çok mutlu olacağımıza dair sana söz veriyorum.
Şehrazat (Ağlamaklı) - Kabul edemem. Mümkün değil.

Bir de fragmanda "Sana sorduğum her soru, söylediğim her söz bana acı olarak geri dönüyor değil mi?" cümlesinin sonudnaki "değil mi?" yi bir önceki cümleye almışlar galiba:

Bölümde:
Onur - Her cümle aynı acıya çıkıyor değil mi? Sana sorduğum her soru, söylediğim her söz bana acı olarak geri dönüyor.

Deneme yanılma gibi tekrar tekrar çekiyorlar galiba.

moonbeam'cim her zaman dengeli yazilarini cok begeniyorum, bu yorumun da cok guzeldi... aslinda bende senin acikladiklarini kasdetmek istemisdim, dogru kelimeler bulamadim o an heyecandan... bolumun daha uzun cekilmesi derken bi sahneyi bi kac kere cekim yaptiklarini ve fragmana koymadiklari kismini bolume dahil etdiklerini soglemek istemisim... ama yine bir-birimizi anlamis durumdayiz, tesekkur ederim...

moonbeam
14-02-07, 18:33
1 En beğendiğiniz sahne? Ben bu hafta Onur'un gülüşüne taktım. İki sahnede çok hoşuma gitti: Biri Zafer'le Şehrazat'ı tanıştırdığında Zafer Şehrazat'a "Siz katılmasaydınız Halit Muna Vakfı ödülünü biz alıyorduk" demesine tepki olarak verdiği "hadi canım sen de bakışı" ve ona eşlik eden gülümseme. Çok şirindi. Biri de Şehrazat telefondan için "Açtım" deyince "Evet açtın" derkenki gülümsemesi. Gülmek bu adama gerçekten çok yakışıyor.

Beğenilen sahneden kasıt duygusal olarak etkilendiğim sahne ise Şehrazat'ın içini dökmesi ve Onur'un tepkileri güzeldi. Kasıt en çok eğlendiğim sahne ise Şehrazat'ın bilgisayarda Onur'a bakarken Mihriban'a basıldığı ve akabinde inatçı çocuklar gibi kalbinden için "Konuşmasın Mihriban Abla. İstemiyorum. Konuşmasın" demesi.

2 En beğenmediğiniz/Sinir olduğunuz sahne? Alemal ve Cansel'in jöle kutuları önü romantizmi. Ben bu çifte dayanamıyorum.

3 En beğendiğiniz oyuncu: Tartışmasız Halit Ergenç. Hiç falsosu yok adamın. Mükemmel rol yapıyor. Üstüne maviş gözlerini, etkileyici ses tonunu, güzel gülümsemesini ve o romantik replikleri ekleyince tek kelimeyle dayanılmaz oluyor.

GüLpArE_YeŞiM
14-02-07, 18:37
en beğendiğim sahne tabikide onur ve şehrazatın başbaşa konuşması olcak
sinir olduğum sahne ganinin amacına ulaşması ve ali kemali kullanması ne açgöz çocukmuş yaaa iyiki elinde o resim varrrr....beğendiğim oyuncuda tabiki halit ergenç..:):):)

angels18
14-02-07, 18:47
ya bencede keremden herşey beklenir ha hani bu gece burdayız anlaşılan dediya ben orda korkmaya başladım ama öyle bi niyeti varsa ikinci kez neden bağırdıki??birinciyi yaparak ürkmemesini sağladı ikinciyi neden yaptı??

canım ikinci kez bağırmasında fark ettiysen durakladı biraz ve kısık tonla seslendi dileği kimsenin duymamasıydı kamilin duyup kereme cvb vermesinden sonra keremin yüz ifadesine dikkat ettinmi içinden keşke duymasalardı dediğinine eminim cünkü bunu yüzüne yansıttı yani bilmiyorum ben böyle düşünüyorum ayrıca dizinin etkisinden halada cıkabilmis değilim ne etkiliyor bu dizi böyle ya onurun söylerini zaten akıldan cıkarmak mümkün değil ahh ahh böyle bir erkek bulursam kacırmayacağım:img-wink:

riyanka-ua
14-02-07, 18:49
1 En beğendiğiniz sahne?:Ben Onuru izlemkten kendimi alamıyorum en beğendiğim sahne Şehrazat telefonla konuşurken "Açtım" deyince "Evet açtın" demesi we gülümsemesi.Ewet gülmek bu adama gerçekten çok yakışıyor.Onurun olduğu her sahne süperdii.Her zaman şirin...

benm de en çok eğlendiğim sahne ise Şehrazat'ın bilgisayarda Onur'a bakarken Mihriban'a basıldığı ve akabinde inatçı çocuklar gibi kalbinden için "Konuşmasın Mihriban Abla. İstemiyorum. Konuşmasın" demesi.

2 En beğenmediğiniz/Sinir olduğunuz sahne? AliKemal ve Cansel'in sahneleri ve Füsunun gıcıklıkları ...
3 En beğendiğiniz oyuncu: Halit Ergenç. Oyunculuğunu ve kendini çok sewiyorum.Duruşuna ,bakışına,sesine,gözlerine herşeyinee bayılıyorummmm....

Filizce_Jüly
14-02-07, 19:06
Geleneksel anket..

Bu bölümde...

1 En beğendiğiniz sahne?

3 En beğendiğiniz oyuncu

Hangisiydi?

1) En begendiyim sahne suydu:
Onurun sehrazatla konusmalari. Cok ama cok hosuma gidiyor ya, birde o bakislar varya:img-in_lo! Ama sehrazatin laptapinda onurun videosuna baktiginda mihriban geliyorya sonra Sehrazat ekrani kapatiyor o da süperdi, resmen yakalandi:happy0064.
2) Sinir oldugum sahne:
Aslinda birtek sahne degil ama en gicik oldugum sahne keremin ve sehrazatin asansör sahnesiydi. Keremin sehrazata yakinlasmasi hic hosuma gitmedi valla, sehrazatta bunu fark etti bence:img-yes: .

3)En begendiyim oyuncu:
Bu hafta gecen haftadaki gibi Onur, cünkü askina, yani sehrazati kazanmaya calisiyor ve cok güzel sözler söylüyor ona ya. Ben kesinlikle EWT derdim:)!

Kiyara
14-02-07, 19:30
1
[B]2 En beğenmediğiniz/Sinir olduğunuz sahne? Alemal ve Cansel'in jöle kutuları önü romantizmi. Ben bu çifte dayanamıyorum.

Jöle kutuları önünde romantizm lafına koptum.:img-hyste
Dükkan vıngır vıngır kozmetik kaynıyordu demek jölelerin önüne denk geldiler, bak hiç dikkat etmemişim.:img-hyste

Kiyara
14-02-07, 19:47
Anketi cevaplıyorum ama kararsızım tek bir seçenekte karar kılamıyorum artık bakıcizzz.

1. En beğendiğim sahne;
Onur'un "ben seni her zaman merak ediyorum" dediği sahne.

2. En sinir olduğum sahne;
Melek'in akşam şirketin önüne gelip kendini zorla yemek programına dahil ettirdiği sahne.

3. En beğendiğim oyuncu;
Halit Ergenç diyorum.

İlginçtir adam şahsen hiç tipim olmayıp, ancak ve ancak ses tonunun ve tonlamasının harikalar yarattığı olağanüstü replikler, bakışlardaki etkinlik ve gülümsemesinin doğallığı sayesinde ekrana her çıktığında ve özellikle Şehrazat'a diller döktüğünde ağzımı açık unuttuğumu farkediyorum.:img-hyste

Bu açıklamaya istinaden 1 no'lu sorunun cevabı aslında son derece kifayetsiz olmuş ve içime sinmemiştir. Kısaca Şehrazat'a dil döktüğü her sahne demem daha doğru olacaktır.

ottawali
14-02-07, 19:56
asansorden cikan sehrazatla onur odasinda konusuyor
onur-korktunmu
sehrazat-hayir biraz moralim bozuldu
onur-nasil yani kereme mi bozuldu
sehrazat-ne demek istiyorsun
onur -bilmem asansorde ikiniz vardiniz
sehrazat-ne demek simdi bu siz bana guvenmiyormusunuz
onur- ben sana guveniyorum ama baskalarina degil
sehrazat=madem bana guveniyorsunuz neden boyle sorular soruyorsun
onur=sevdigim kadini merak etmek hakkim
sehrazat=olabilir ama gordugunuz gibi ben gayet iyiyim
onur=buna sevindim aksam yemek yermiyiz
sehrazat=olur tamam peki 8 de beni alirsin.

CANSEL_Tugce
14-02-07, 20:06
Herkese selamlar,
harika bir bölüm izledik,herzamanki,gibi
Her sahnesiyle,güseldi.
Bennu'nun kardeşini hiç sewmedim.
Kaanla babaannesinin arasındaki diyologlar çok hoşuma gitti.
Fisun'u,zaten,her zamanki,gibi sinir olarak izledim.
Çok güsel yerde bitti ya bakalım neler olacak.çok merak ediyorumbye

nehirrrr
15-02-07, 05:29
asansorden cikan sehrazatla onur odasinda konusuyor
onur-korktunmu
sehrazat-hayir biraz moralim bozuldu
onur-nasil yani kereme mi bozuldu
sehrazat-ne demek istiyorsun
onur -bilmem asansorde ikiniz vardiniz
sehrazat-ne demek simdi bu siz bana guvenmiyormusunuz
onur- ben sana guveniyorum ama baskalarina degil
sehrazat=madem bana guveniyorsunuz neden boyle sorular soruyorsun
onur=sevdigim kadini merak etmek hakkim
sehrazat=olabilir ama gordugunuz gibi ben gayet iyiyim
onur=buna sevindim aksam yemek yermiyiz
sehrazat=olur tamam peki 8 de beni alirsin.

Oyyyyy olur mu boyle birsey ya gulmekten bitap dustum:img-hyste Gercekten cok komik olurdu:img-hyste

Bu arada, bolumun bitis sekline ben gercekten sasirdim. Yani ne alakasiz bir yerde bitti oyle. Hic olmazsa asansorden ciksalardida Kerem ve Onur'un sert sert birbirlerine bakismalariyla bitseydi bolum:img-yes:

MardiGras
15-02-07, 05:46
Bolumler ilerledikce, karakterler oturmaya basladikca, dizideki oyunculuk resitali icinde “en zayif halka” olarak gittikce one cikan Berguzar Korel in Sehrazat performansini elestirerek baslamak zorundayim. Oyuncunun, karakter icin yazilanlara bir oyuncu olarak hicbir katkisi yok. Baslarda karaktere verdigim donuklugun oyuncunun oyun gucunun zayifligina vermeye basliyorum. Diger butun karakterlerdeki oyuncular oylesine dokturerek oynuyorlar ki, belki ortalama diziler klasmanindaki bir dizi olsa, goze batmayacak zayif Sehrazat performansi, BBG de bence fazlasiyla goze batiyor. Karakterlere can vermek oyuncularin isi. Dizideki butun diger oyuncular, ustlerine duseni fazlasiyla yerine getiriyorlar. Bu hafta, Ceyda Duvenci nin, Yonca Cevher in, Tardu Flordunun, Tomris Incer in inci gibi parlayan oyunculuklarina hayran kalmayan var mi aramizda. Oysa ben Sehrazati izlerken, gozumu yoran, insan degil zombi vucut dili nedeniyle aktarilamayan mesajlar goruyorum.

Yazilan repliklerde de bir tuhaflik var isin dogrusu. Mesela, son asansor sahnesi. Bir de odullu mimar olacak. Bu cumle ile kastim fizikten, statikten sundan bundan anliyor olmasi lazim. Asansor duruyor, ayni zombi ifade ve “neden durdu” cumlesi !!! benim gibi fizikten zerre kadar anlamayan, ustelik de son derece odlek bir insana bile “eh o kadar da degil ama” dedirten cumle bu. Sonra Kerem, part time “tecavuzcu Coskun” kimliginden siyrildiginda hareket halinde cikis yollari bakiyor, Sehrazat oyle ayni donuk ifade, ayaklarina tas baglanmis gibi yerinde duruyor. Bu denli basarili bir oykude, basrolun agirligi tartisilmaz. “Hamama giren terler” deyisindeki gibi, oyuncunun ileri surecegi bir bahanesi olmasi dusunulemez. Rolun ve dolayisi ile hikayenin inandiriciligini etkilemesi bakimindan bu zaafiyetin en kisa zamanda giderilmesini umuyorum.

Fusun un dogum sonrasi depresyonuna Nadide hanim haricinde diger karakterlerin yaklasimlari ne kadar basarili bir sekilde “bizi” yansitiyordu. “Insan cocuk dogurdugu icin depresyona mi girermis” . Isin tuhafi, cumle bu sekilde kurulunca, insanin gercekten “ya hakikaten hic olacak sey mi bu” diyesi geliyor. Moda deyisle ifade edelim “egitim sart” . Yonca Cevher, ismine nazire yaparcasina icindeki cevheri, isil isil parlatarak one cikarttigi harika oyunculugu ile beni kendisine bir kere daha hayran birakti. Fusunu bu denli basarili sekilde vucuda getirecek bir baska oyuncu daha dusunemiyorum.

MardiGras
15-02-07, 05:49
Onur, askini anlatirken, tam benim sevdigim sekilde ”no bull shit direct – kisa kes aydin havasi olsun/ palavrayi birak sadede gel” tarzinda olmak uzere, dilini veriyor kalbinin emrine, askin egemenligindeki kalpten tasan butun o arzular, butun o istekler, butun o hayaller, butun o korkular, danseder gibi dokuluveriyor kalbin aracisi dilinden. Eh oyle olunca, bize de gun doguyor. Tabii bu bolumde gozumuze sokuldugu uzere bir “korler sagirlar birbirini agirlar” durumu olustu Sehrazat ile aralarinda. Sehrazat ayni mekanik ifade ve sesle soyleyecegini soyluyor, Onur o sozlerden olmayan manalar cikartiyor, Sehrazat yine ayni donuk durusla Onurun cikarttigi manayi reddediyor …….. dongu bu sekilde devam ediyor. Hikayenin icerdigi muhtemel acilimlar oldugu muhakkak. Ancak herhalde senaristlerin bir plani var ki, uzatmalara gidiyorlar bu durumu bir noktaya baglamak icin. Su noktada bir itirazimiz yok, izliyoruz. Ancak, Onur/Sehrazat diyaloglarinda bu bolumde hicbir mantiki baglanti goremedim. Birinin “elif” dedigine digeri “mertek” dedi durdu ve tum diyaloglari bu kisirdongu mantigi icinde “don baba donelim” seklinde devam etti.

Bu arada “beni benimle birakin” cumlesini cook bayat buldugumu soylemek zorundayim. Kivaminda olunca tadindan yenmez de iste boyle gereginden fazla azicik ittirince sonuc “cheesy/ pembe-beyaz dizi” modunda olur.

Bennu nun kizkardesi karakterinden ne kadar nefret ettigimi soyleyecek kelime bulamiyorum. Bu turun kitabini yazabilirim, o nedenle izlerken gerildim, mideme agrilar girdi. Bennu, super gidiyordu bu yalanci, ikiyuzlu, utanmaz, hayirdan anlamadigi icin arsiz sifatini da hakettigi icin kullanabilecegimiz, ugursuza karsi. Ta ki evinin onunde icindeki “trafik canavarina” yenilene dek. Tabii, bu yan hikayenin devami icin bu kisirdongunun kirilmasi gerekiyordu ve muhtemelen bu nedenle Bennu bu asagiliga sans vermek durumunda kaldi. Boyleleri hayatta adam olmaz. Tersine, yaptiklari yapacaklarinin teminatidir. Suc asla onlarin degildir, her zaman baskalari sucludur, hicbir sinir tanimazlar ancak ablalar her daim o pislikleri temizlemek durumundadirlar. Offf yazarken yeniden icim daraliyor. Tip tartismasiz igrenc bir karakter belli. Garibim Bennu nun basina ne isler acacagini ise tahmin dahi edemiyorum. Nasil yuzsuz ama “boyle abla kiskanilmaz mi” diyor bir de yemekte. Hala anlamayaniniz varsa anlasin iste. Kiskancligina yolacmakta hatali olan da yine Bennu yani !!!! niye o kadar basarili olmak zorunda ki , vay kustah ceksin cezasini. Bu korkunc yan hikayeyi cekilir kilan tek sey, Ceyda Duvenci nin parmak isirtan performansi. Bu bir yarisma degil goz zevki meselesi o nedenle fikrimi ifade etmekte mahsur gormuyorum. Bence kesinlikle dizideki en guzel kadin Ceyda Duvenci.

MardiGras
15-02-07, 06:06
Peride nin ne denli sorunlu bir karakter oldugunu "Gutenberg matbaasinda basilmis 300 yillik gazete" sahnesinde anladik. Onurun gobek bagi hala kesilmeden ilk kuruldugu gunku gibi durduguna gore, annesine “ihanet” etmesi icin tek ihtimal; Sehrazata karsi cikacak annesine ragmen onunla birlikte olmasi/evlenmesi. Peride, Sehrazata karsi cikacak. “Aaaa hayatta inanmam, kiz annesi hurafeleri bunlar !!! Yer misiniz uzay erigi ? !!!”

Kaan sahiden inanilmaz sirin bir cocuk. Yetenekli de buluyorum ayrica kendisini. Nadide hanim ile olan sahnelerinde ozellikle sirindi. Bu ikili beraberken ekrana cok yakisiyor.

Kimse bu kendini bilmez Aysene bir sey demeyecek mi acaba ? Iki patronun gozunun onunde hadsiz hudutsuz konusmalar. Tam gemi aziya alma durumunda. Sehrazat cok cekecek bu aysen den cook.

“Kaan in beni sevmesi icin bir firsat ver” “babasini unutturma pahasina mi” . Ne alakasi var ? “Hayir Sehrazat devam et, o da seninle beraber gecmisin geri gelmezligini kabul edemeyerek yarattigin lahitte o da seninle beraber curusun” Aramizda hic annesini/babasini kaybetmis, daha sonra ebeveyninin evliligi nedeni ile uvey anne/baba sahibi olan yok mu ? Bundan ote, o kisileri de sevmis, saymis insan yok mu ? Oraya kadar gitmeye bile gerek yok aslinda. Normal insanlarin, Sehrazatin aksine birden cok insani sevme kapasiteleri mevcuttur ve onun mantiksiz mantiginin iddiasinda oldugu gibi “hicbir yeni gelen, gidenin yerini almaz” ama “oncekinin yaninda yerini alir” Onurun, Ahmetin yerini alma niyeti yok. Olsa da imkan yok zaten. Ancak, Sehrazatin bu halleri sahiden yetiskin halleri degil. Zamani dondurmus, kendisi ile beraber hersey o zamanda kalsin istiyor, Sehrazat bu bolume dek susuyordu. Acikcasi, ben konusmaya baslayinca, daha olgun, daha yetiskin insana yakisir, daha mantikli aciklamalar bekliyordum. Ancak bekledigim sekilde olmadi.

Ali Kemal sahiden o arabayi nasil aciklayacak, ben de duymak icin sabirsizlaniyorum. Yeri gelmisken bakiniz Galip, Bennu nun igrenc kardesinden daha insan mesela. Neden derseniz, kendisinin ne menem oldugunu Ali Kemale soyledi. “Sahsiyetsizligin sahikasini yaptim, araba icin susarak ama bu fotograf ablam icin bir sigorta” dedi. Kendini bilmek onemli bir erdemdir. Hic ummadigim bir anda Galipi takdir eder buldum kendimi.

Kerem gayet kustah bir sekilde kartlarini acti, asansorde part time “tecavuzcu coskun/Hannibal (hatirlayin Hannibal in Ajan Sterlingi nasil kokladigini !!!)” oldu …. Her sozu, her davranisi ile “dip yolculugunda” asamalar kaydetmeye devam ediyor. Dizi basladiginda, nihayet “esas erkege rakip olabilecek ciddiyette bir ikinci erkek hatta bence esasli bir esas erkek adayi var bu defa karsimizda ” demistim. Fakat, anlasilan senaristler ozlerinden kopamadilar, “bu kadari bizim oryantalist/feodal/aslen cengelkoylu erkeklik gururumuza iki beden buyuk gelir” dediler ve Keremi hos gorunuslu bir sapiga cevirdiler. Haa ben sahsen bu sonuctan dolayi cok uzgunum ancak yapilacak bir sey yok. Keremin itici ve kotuniyetli davranislari artarak devam edecek saniyorum.

Bolum guzeldi cok da heyecanli bir yerde kaldi. Haydi bakalim Onurcuk, durma kos kurtar masal prensesini kotu kalpli canavarin elinden biz de izleyelim …

Sevgiyle kalin …

nehirrrr
15-02-07, 06:11
Sevgili Mardigras, gercekten cok detayli ve guzel bir yorum yapmissin. sana katilmamak elde degil. Yanliz, ben Sehrazat'taki donuklugun Berguzar'dan degil de Sehrazat'in kendi karakterinden kaynaklandigini dusunuyorum. Esini kaybetmis kanser bir ogulla yasama tutunmak kolay degil elbette. Diyor ya hani " boyle agir bir sinav...", evet, Sehrazat'in hayati gercekten zor ve bence ondaki donuk duruslar kendini aciklamak istememesinden kaynaklaniyor. Cok yara almis olmasindan kaynaklaniyor... Tabii bu benim yorumum...

Evet, Gani beni de cok sasirtti bu bolum. Cok cesur cikti bence. Kendinden emin; ne oldugundan haberi olan itiraf yapti. Ali Kemal'e diyecek soz yapacak yorum bulamiyorum! Fakat acaba Ahmetle uvey kardesler mi diye de dusunmeden edemiyorum:)

Kerem; ya da Tardu Flordun, rolunu gercekten basariyla oynuyor. Tebrik etmek lazim. Fakat, seninde dedigin gibi hele de asansordeki o bakislari hic mi hic hosuma gitmedi. Koskocaman asansor ama Kerem Bey gidip Sehrazat'in dibine sokuluyor. Allah'tan akil etti de birkac adim atip "zil"e basti! Ya o "bu gece burdayiz anlasilan" esprisi! "Ne!" diye bagiriverdim ister istemez!

Onur, yani Halit Ergenc, yine harikaydi bu bolum. Nasilda askla bakiyordu Sehrazat'a. Nasil da anlayiveriyor bir bakisindan herseyi. Sucunu anladigini ve kahrol