Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
karcicegim
29-10-06, 17:38
Merhaba arakadaşlar.
Uzun zamandır foruma yazı yazamıyorum. Ve yazı yazmayı çok özlemişim. Sizlerle muhabbet etmeyi, tartışmayı vs herşeyi özlemişim. Ama işlerin yoğunluğundan fırsat bulamıyorum. Kimi zaman sadece yazılanları okuyup geçiyorum. Neyse.
Bu haftaki bölüm muhteşem. Çok beğendim. Özellikle Filiz ile Yılmazın deniz kenarın sahneleri çok güzeldi. Cem salağına girmek dahi istemiyorum. Tam bir uyuz. Cemil beyimizde geldi sanki ahmeti geri alabilecek. Çocuğunun önünde o şekilde davranılır mı? ya. Çocuğunda kendisini soğutuyor başka bişr şey değil.
Filize de aferin. eski Filizimiz geldi ya sonunda bir oh çektim ki sormayın. Annesinin yerinede Yılmazı seçmesi güzel oldu. Belki Cem salağı Filizin ondan etkilenmiyeceğini anlar. Bakalım bu hafta neler olacak. Yılmazın öyle ciddi bir şeyin olacağına inanmıyorum ama bakalım görecez.
Herkese iyi akşamlar.
Sevgili matraka
Ya ben bu arada cumadan beri Cem'e takıldım. Bir karakter bu kadar mı iki yüzlü olur. Filiz'in karşısında anlayışlı ve kibar adam rollerinde, Ömer'in yanında ben hep sizinleyim size desteğim havasında, Handan Hanım'ın yanında da ben mükemmel bir damat adayıyım pozlarında. Ighk. Daral geldi bu karakterden.:dito
Ceme takman gayet normal.. Bu forumda uyuz olmayan biri varmıdır acaba.. :) Çok Cool olduğunu sanan ve herşeye ben sahip olurum gözüyle bakan bir adam.. Acaip kendini beğenmiş..
Herkese şu an canım cicim pozlarında sadece yılmaz cephesinde kendi yüzünü gösteriyor.. Yakında çıkcaktır foyası ama bunu tekinerler geç anlaycaktır.. Sonuçta yılmaz yerinde cem inanmak daha cazip gelecektir.
first lady
29-10-06, 17:54
arkadaşlar geçen hafta izlerken heyecandan pek fakedememiştim ama bu hafta özeti izlerken farkettim.hani yılmaz filizi dağ evine götürdüğünde bi şarkı vardı o şarkı çok süper ya sanki tam bizimkilere yazılmış.ben bayıldım.o sahneye bu şarkıyı koyanların ellerine,şarkıyı söyleyenin ağzına,bi aşkı bize böyle güclü yaşattıkları içinde filiz ve yılmazın gönüllerine sağlık:img-grin2
Çok aşığın var diyorlar
Yalan de, yeter bana
Bir sevda sözü fısılda
Hazırım inanmaya
Gönül hırsızı diyorlar
İnkar et, yeter bana
Gözlerindeki cevaba
Korkuyorum bakmaya
Geceler uzun ve yalnız
Yoksun sabaha kadar
Düşümde bile günahkarsın
Bunu kim hayra yorar
Ardımdan deli diyorlar
Belki de yalan değil
Yanımda bile uzaksın
Nasıl dayansın gönül
Çok ahlar aldı diyorlar
İnkar et, yeter bana
Gözlerindeki cevaba
Korkuyorum bakmaya
Geceler uzun ve yalnız
Yoksun sabaha kadar
Düşümde bile günahkarsın
Bunu kim hayra yorar
Ardımdan deli diyorlar
Belki de yalan değil
Yanımda bile uzaksın
Nasıl dayansın gönül
http://img144.imageshack.us/img144/6614/filziyilmaznw8dg7.jpg
Ö.z.g.ü.l.
29-10-06, 18:10
Ya aslinda Yilmaz ve Filiz birsey onuttular. Canan hanima söylemediler baristiklarini. Söyleseydiler ya. Kandin onlari bir araya gitirmek için neler yapmada ki. Hemde benim aklima birsey takildi. Bu aynalinin sevdigi bir kadin vardi (sarkici) o nerde acaba?
karcicegim
29-10-06, 18:30
Ya aslinda Yilmaz ve Filiz birsey onuttular. Canan hanima söylemediler baristiklarini. Söyleseydiler ya. Kandin onlari bir araya gitirmek için neler yapmada ki. Hemde benim aklima birsey takildi. Bu aynalinin sevdigi bir kadin vardi (sarkici) o nerde acaba?
Bencede unuttular Canan Hanıma söylemeleri gerekiyordu barıştıklarını ama olmadı. Aynalının sevdiği kadın Leyla Bursaya taşındı.
Evet şu cem denen adam çok sinir bozucu bir tip onu ekranda görünce çok gıcık oluyorum tam bir ikiyüzlü bu bölümdede diğer sinir olduğum handan hanım hemen ceme haber verdi cemde hemen zıplayıp filizin yanına geldi ve arabadan indirip şirkete götürdü ama davranış şekli çok sinir bozucu birde hastanede yılmazın dayak yediğini öğrendiğinde pispis gülmesi sinir oldum ya birde filizle yılmaz ayrılır vede cem filise asılırsa çok kötü olurum herhalde ve o sahneleri izlemem ama büyük bir sabırsızlıkla yılmazın cemi mahvetmesini bekliyecem vede filizin cemin ne biçim insan olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olucam
Evet şu cem denen adam çok sinir bozucu bir tip onu ekranda görünce çok gıcık oluyorum tam bir ikiyüzlü bu bölümdede diğer sinir olduğum handan hanım hemen ceme haber verdi cemde hemen zıplayıp filizin yanına geldi ve arabadan indirip şirkete götürdü ama davranış şekli çok sinir bozucu birde hastanede yılmazın dayak yediğini öğrendiğinde pispis gülmesi sinir oldum ya birde filizle yılmaz ayrılır vede cem filise asılırsa çok kötü olurum herhalde ve o sahneleri izlemem ama büyük bir sabırsızlıkla yılmazın cemi mahvetmesini bekliyecem vede filizin cemin ne biçim insan olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olucam
bundan sonra yılmaz ıle fılızı bence olum ayırır(allah korusun boyle bısey olmaz ısallah)annesının hastalığını bıle bıle yılmazı secmsi bunun kanıtıdır!!!onların daha ayrılacağını sanmam..yılmazda ben cemden suphelenıyorum demez fılıze ılk once arastırır bır ıpucu bulursa soyler bence..yılmaza bakalım ne olacak cok fena vurdular adama!!!
dızıde hastahaneye gırmeyı hakeden kısı cemdır!!!handan da yaptıklarını cekıyo boylece fılızle cemı basgoz etmeye calısıyor ama sonradan oyle pısman olacakkı..bence cem bakacak kı fılızle yılmazı ayıramıyorum.tekınerlerı ıflasın esğıne getırecek onlarıda yılmaz kurtarır!!!omerde suan cemın dığer yuzunu goremıyo ama omerın cemın yuzunu gorduğu an onlar ıcın cok gec olacak omerde cok zekı bırı cemın nasıl bır kısılığe sahıp olduğunu hemen anlayabılr ama onun suan sadece derdı fılız!!!
bilge kara
29-10-06, 20:18
arkadaslar merhaba..
yaa bu bölüm cok güzeldi ta ki son sahneye kadar.
ya aceba yilmaz hafizasini falan kayberdermi? nebilim aklima gelmiyo degil hani tam kafasina falan vurduya o gerizekali cemin adami!! insallah böyle birsey olmaz ama malum bizim senaristler herseyi yapabilir..
bide benim handan hanimin hasta falan olduna inanmiyorm numara yapiyo olabilir hani filizin gidiceni biliyor ya ve gelismeler degismedi ondan ben bi numara yapim filiz benim basima gelsin böylelikle gidemez gibisinden..
yaaa su cemi bi kasik suda boga bilirim degilmi?? iflas etiricek yilmazimi yaa :( ama belki yilmaz anlar okadar aptal degi hanii..
neyse inallah yeni bölümde güzel seyler izleriz kötü seyler olmaz umarim..
Ö.z.g.ü.l.
29-10-06, 20:25
bundan sonra yılmaz ıle fılızı bence olum ayırır(allah korusun boyle bısey olmaz ısallah)annesının hastalığını bıle bıle yılmazı secmsi bunun kanıtıdır!!!onların daha ayrılacağını sanmam..yılmazda ben cemden suphelenıyorum demez fılıze ılk once arastırır bır ıpucu bulursa soyler bence..yılmaza bakalım ne olacak cok fena vurdular adama!!!
dızıde hastahaneye gırmeyı hakeden kısı cemdır!!!handan da yaptıklarını cekıyo boylece fılızle cemı basgoz etmeye calısıyor ama sonradan oyle pısman olacakkı..bence cem bakacak kı fılızle yılmazı ayıramıyorum.tekınerlerı ıflasın esğıne getırecek onlarıda yılmaz kurtarır!!!omerde suan cemın dığer yuzunu goremıyo ama omerın cemın yuzunu gorduğu an onlar ıcın cok gec olacak omerde cok zekı bırı cemın nasıl bır kısılığe sahıp olduğunu hemen anlayabılr ama onun suan sadece derdı fılız!!!
bencede cem böyle birsey yapacak. Adam ne mikropmus ya.
Cem ama çok büyük kötülük yapacaktir. Bu içime doguyor.
Ama su mahkeme olayi. Simdi öbürleri (aci hayat) davayi yenerse bizim diziye ne olacak?
bencede cem böyle birsey yapacak. Adam ne mikropmus ya.
Cem ama çok büyük kötülük yapacaktir. Bu içime doguyor.
Ama su mahkeme olayi. Simdi öbürleri (aci hayat) davayi yenerse bizim diziye ne olacak?
dızımızı ya erken bıtırtecekler ya da bıtırmeden kaldıracaklar!!!ısallah boyle bıse olmaz ya bızım dıızının acı hayatla ne alakası var ordakı mehmet filizi sevmıyo kı!!!ılk once yılmaz ve elıfın askının onların askına benzedığı doğru!!!bızım amacımız dızıyı ızleyp raytıng kazandırarak yayından kaldırılmasını onlemek ve zaten raytıng rekorları kırıyo!!!
yılmaz_bengusu
29-10-06, 21:21
Sevgili matraka
Özet Salı ögleden sonra gelir genelde. Sinem de ekler buraya ben de başlığı açarım:img-grin2
Ya ben bu arada cumadan beri Cem'e takıldım. Bir karakter bu kadar mı iki yüzlü olur. Filiz'in karşısında anlayışlı ve kibar adam rollerinde, Ömer'in yanında ben hep sizinleyim size desteğim havasında, Handan Hanım'ın yanında da ben mükemmel bir damat adayıyım pozlarında. Ighk. Daral geldi bu karakterden.:dito
haklısın forever_bim bende ceme çok taktım.çok iki yüzlü bir karekter.handan hanım onu önceden damat adayı olarak gördü zaten iyi damat numaraları yapmasına gerek yok.handan hanımında fenalaşması çok garipti gerçekten.ömer kötü karekteri çok güzel oynuyor ama onun eski ömer olmasını çok istiyorum.arkadaşlar birde murata ne oldu bilen var mı birden diziden kayboldu...
yılmaz_bengusu
29-10-06, 21:24
dızımızı ya erken bıtırtecekler ya da bıtırmeden kaldıracaklar!!!ısallah boyle bıse olmaz ya bızım dıızının acı hayatla ne alakası var ordakı mehmet filizi sevmıyo kı!!!ılk once yılmaz ve elıfın askının onların askına benzedığı doğru!!!bızım amacımız dızıyı ızleyp raytıng kazandırarak yayından kaldırılmasını onlemek ve zaten raytıng rekorları kırıyo!!!
devil61 haklısın sana katılıyorum.acı hayatla ıhlamurlar altındanın alakası yok.acı hayat daha mafya dizilerine yönelik.ıhlamurlar altındaın ilk bölümleri gerçekten acı hayata benziyor ama şimdiki bölümleriyle alakası yok.birbirinden farklı bambaşka diziler.acı hayat dizisi yüzünden böyle kaliteli bir dizi yarım bırakılmamalı.yayından kaldırılması çok kötü birşey zaten reytingler gerçekten rekor kırıyor...
forever_bim
29-10-06, 22:01
Sevgili bengüsu
40. bölümde Elif'in cenazesinden sonra Murat'ı görmedik. Ceyda aynı bölümde Murat'ın şirketten ayrıldığını söylemişti.
Zaten canlandıran oyuncu Sezai Paracıklıoğlu diziden ayrıldı. Jenerikte de adı yok.
Aklıma takılan nokta şu: Jenerikte adı geçen Emin Bey nerelerde? Nalan 41. bölümde annesine "Babam daha dönmeyecek mi köyden?" gibisinden birşeyler sordu. Ondan sonra da hiç görmedik. Yolu düşer herhalde atölyeye yakındır.
yılmaz_bengusu
29-10-06, 22:09
Sevgili bengüsu
40. bölümde Elif'in cenazesinden sonra Murat'ı görmedik. Ceyda aynı bölümde Murat'ın şirketten ayrıldığını söylemişti.
Zaten canlandıran oyuncu Sezai Paracıklıoğlu diziden ayrıldı. Jenerikte de adı yok.
Aklıma takılan nokta şu: Jenerikte adı geçen Emin Bey nerelerde? Nalan 41. bölümde annesine "Babam daha dönmeyecek mi köyden?" gibisinden birşeyler sordu. Ondan sonra da hiç görmedik. Yolu düşer herhalde atölyeye yakındır.
teşekkürler forever_bim.ben o sahneyi unutmuşum.muratın gitmesine üzüldüm desem yalan olur.ama 47.bölümden sonra gittiğini üzülmeye başladım.muratın yerine iki yüzlü psikopat cem geldi.cem daha bela bir insana benziyor.murat onun yanında melek gibi kaldı.umarım filiz ve yılmazın arasını bozmaz.birde biz elifi görmek istiyoruz.müjgan hanım elifi hatırladı ya bu bölümde keşke eskileri gösterselerdi.elifide görmüş olurduk.çok özledim elifi:icon_cry:
forever_bim
29-10-06, 22:16
teşekkürler forever_bim.ben o sahneyi unutmuşum.muratın gitmesine üzüldüm desem yalan olur.ama 47.bölümden sonra gittiğini üzülmeye başladım.muratın yerine iki yüzlü psikopat cem geldi.cem daha bela bir insana benziyor.murat onun yanında melek gibi kaldı.umarım filiz ve yılmazın arasını bozmaz.birde biz elifi görmek istiyoruz.müjgan hanım elifi hatırladı ya bu bölümde keşke eskileri gösterselerdi.elifide görmüş olurduk.çok özledim elifi:icon_cry:
Ya ben açıkçası Ömer'den anlamlı bir mezarlık ziyareti bekliyorum. Ama galiba boşuna bekliyorum. Şimdi bir de Handan'ın hastalığı çıktı. Senaristler isterlerse güzel bir mezarlık ziyareti sahnesi yazabilirler. Bakalım belki yazarlar.
Feride meselesi de uzamaya başladı. Kız gerçekten kendine yeni bir hayat kurmalı. İşe başlamalı-ki dadı olmasını bekliyoruz haftalardır-ve öyküsü genişletilmeli. Cem entrikaları sıkacak bir yerden sonra.:dito
yakupoglu61
29-10-06, 22:21
ömer elif öldü diye kızını bırakıp gitti geldi kötü davrandı bağırdı çağırdı ama demediki gidiyim karımı ziyaret edeyim zaten elifde aklına hiç gelmiyo artık sadece müjgan hatırlıyo doğal olarak kızını senaristlerde bu yönden yanlış yapıyolar
forever_bim sana bişe diycem forumun saati yanlış herhalde 1 saat geri değil ileri almışlar sn düzeltebiliyomusun
ya arkadaşlar şimdide bi şeyin farkına vardım aynalıyla vedalaştı görüşürüz dedi görünlü ağırlaştı sanki gelmiyecekmiş gibi vedalaşır gibi oldu elinde görüntü olan var sa izleyip görüş belirtebilirmi
doğru diyosun arkadaşım benim de izlerken dikkatimi çekmişti ama yok ya ihtimal vermiyorum bişey olacağına yılmaza.tamam kötü günler geçirebilir ama ölmeyecek daha yapacak çok işi var cemi mahvetmek gibi mesela vede filizle evlenmek gibi...........
forever_bim Feride'nin öyküsü genişletilmeli demiş..Buna tamamen katılmakla birlikte aynı zamanda bunun bir an önce olmasını umuyorum.Şu anda hikaye öyle bir çıkmazda ki onu kurtarabilecek taze kan sadece feride'de mevcut. Feride hikayeyi çok güzelleştirebilir. Bunca umutlandırıp bizi sonra Feride'yi bir kenara itmeleri tuhaf.Hani acaba dedirtiyor insana, bunlar hikayeyi daha da dibe vurdurma potansiyeli görüyorlar da kendilerinde Feride'yi o zaman mı devreye sokmayı planlıyorlar?
Bu sene yan hikayeler çok özensiz..Hiçbir gelişme olmuyor.İttire ittire gidiyor resmen yan hikayeler.Sema-Ali test yaptırdılar hala sonuç yok..Merak edilme durumu da yok..Sadece bir örnek...Kerem-Nalan-Emre üçgenin de de aynı kaplumbağa hızı..Her hafta yayınladıkları kolajlar yerine yan hikayelere biraz destek atsalar fena olmaz.
forever_bim
29-10-06, 22:29
ömer elif öldü diye kızını bırakıp gitti geldi kötü davrandı bağırdı çağırdı ama demediki gidiyim karımı ziyaret edeyim zaten elifde aklına hiç gelmiyo artık sadece müjgan hatırlıyo doğal olarak kızını senaristlerde bu yönden yanlış yapıyolar
forever_bim sana bişe diycem forumun saati yanlış herhalde 1 saat geri değil ileri almışlar sn düzeltebiliyomusun
Yok o kadar yetkili degilim:img-grin2 saati ben düzenleyemem.
Müjgan Hanım da bu bölüm hatırladı Elif'i. Herhalde olup biteni Ferideye anlatacak. Dediğim gibi haftalardır bekliyoruz mezarlık ziyaretini ama sesimizi duyan yok:fighting2
forever_bim
29-10-06, 22:31
forever_bim Feride'nin öyküsü genişletilmeli demiş..Buna tamamen katılmakla birlikte aynı zamanda bunun bir an önce olmasını umuyorum.Şu anda hikaye öyle bir çıkmazda ki onu kurtarabilecek taze kan sadece feride'de mevcut. Feride hikayeyi çok güzelleştirebilir. Bunca umutlandırıp bizi sonra Feride'yi bir kenara itmeleri tuhaf.Hani acaba dedirtiyor insana, bunlar hikayeyi daha da dibe vurdurma potansiyeli görüyorlar da kendilerinde Feride'yi o zaman mı devreye sokmayı planlıyorlar?
Bu sene yan hikayeler çok özensiz..Hiçbir gelişme olmuyor.İttire ittire gidiyor resmen yan hikayeler.Sema-Ali test yaptırdılar hala sonuç yok..Merak edilme durumu da yok..Sadece bir örnek...Kerem-Nalan-Emre üçgenin de de aynı kaplumbağa hızı..Her hafta yayınladıkları kolajlar yerine yan hikayelere biraz destek atsalar fena olmaz.
Bu hafta biraz replik kaydettim yazmak içimden gelmedi. İki replik arası 10 saniye müzik çalıyor.
Bir de flashbackler bu hafta yoktu sanırım. İsabet olmuş
47.bölüm
yılmaz ve filiz açısından sonu hariç güzel bir bölümdü. o adamlar yılmazın ensesine okadar sert vurduki hafıza kaybı bile yaşayabilir .ayrıca filizin annesini değilde yılmazı seçmesi doğru bir seçimdi. bu arada filizin son sahnede ne söylediğini anlayan varsa berigelsin. bazı kelimeleri yutarak konuşuyo anlaşılmıyo.galiba üzgünüm anne dedi heralde galiba sanırsam...
cemin kulaklarıda her geçen bölüm dahada gözüme takılıyo...saçını biraz uzatsında kapanır belki bir ihtimalll...filizde her geçen bölüm güzelleşiyo çok tatlı kız ya aşık oluyorum galibaaaaa...
yılmaz_bengusu
29-10-06, 22:35
Yok o kadar yetkili degilim:img-grin2 saati ben düzenleyemem.
Müjgan Hanım da bu bölüm hatırladı Elif'i. Herhalde olup biteni Ferideye anlatacak. Dediğim gibi haftalardır bekliyoruz mezarlık ziyaretini ama sesimizi duyan yok:fighting2
ahh ahh az da olsa ben elifi görmeyi çok istiyorum.umarım müjgan hanım ferideye anlatırken elifi hatırlar bizde televizyonlarımızda gözlerimizi güzelliğiyle parlatıcak elifi görürüz (filizinde güzelliği gözümüzü kamaştırıyor ama elifinkinide görsek güzel olur)
bende ömerin elifin mezarına gitmesini bekliyorDUM.bakıyorumda ömer deliler gibi aşık olduğu elifi hatırlamaz olmuş.DUYDUMKİ UNUTMUŞSUN SEVGİMİZİN RENGİNİ :img-grin2 ...ama senaristler hiç birşeyi düşünmüyor ki bunuda düşünsünler filizin arabasını bi siyah yapıyolar bi gri.olmuyo böyle...
Evet bu hafta flashbackler yoktu..Dizi saatini hesaplamak lazım diğerlerinden bi 10dakika kısa olmuş mu:) :)
Şaka bir yana, bu flashback olmayışı gerçekten iyiydi.Şarkıya biraz ara vermek lazım..
yılmaz_bengusu
29-10-06, 22:39
47.bölüm
yılmaz ve filiz açısından sonu hariç güzel bir bölümdü. o adamlar yılmazın ensesine okadar sert vurduki hafıza kaybı bile yaşayabilir .ayrıca filizin annesini değilde yılmazı seçmesi doğru bir seçimdi. bu arada filizin son sahnede ne söylediğini anlayan varsa berigelsin. bazı kelimeleri yutarak konuşuyo anlaşılmıyo.galiba üzgünüm anne dedi heralde galiba sanırsam...
cemin kulaklarıda her geçen bölüm dahada gözüme takılıyo...saçını biraz uzatsında kapanır belki bir ihtimalll...filizde her geçen bölüm güzelleşiyo çok tatlı kız ya aşık oluyorum galibaaaaa...
filiz bölümün sonunda ÜZGÜNÜM ANNE dedi.yılmaza cemin adamları gerçekten çok sert vurdu.ensesine ve karnına vurdu.ama hafıza kayıplığı olursa çok saçma olur çünkü feridede hafızasını kaybetti.dizi tamamen kördüğüm olur yılmaz hafizasını kaybederse.filiz gerçekten çok güzel sınav filmindede müthişti (herkesin gitmesini tavsiye ediyorum pişman olmazsınız :) ) cemin kulakları gerçekten benimde dikkatimi çekti.cem gerçekten saçlarını uzatsın muratınki gibi filan olsun o zaman çok gülerim walla.
ahh ahh murat nerdesin keşke sn olsanda cem olmasa.filiz ve yılmazın başına bela olmasa (kafiyeli oldu galiba)
bişey görücem mazur görün bilmiyorum da flashback nedir?bilmemek değil öğrenmemek ayıp...........
forever_bim
29-10-06, 23:00
bişey görücem mazur görün bilmiyorum da flashback nedir?bilmemek değil öğrenmemek ayıp...........
Flashback-Geçmişi hatırlattıkları sahneler demek.
Ö.z.g.ü.l.
29-10-06, 23:01
Ben o kadan iyi Türkçe bilmiyorum, onun için okadan iyi anlayamasin
flashback: gecmisten birsey hatirlamak (?)
yılmaz_bengusu
29-10-06, 23:04
Ben o kadan iyi Türkçe bilmiyorum, onun için okadan iyi anlayamasin
flashback: gecmisten birsey hatirlamak (?)
evet cnm flashback geçmişi hatırlamak.ömerde birazcık geçmişi hatırlasın ne olurr senaristler duyun sesimizi.ayrıca Ö.z.g.ü.l teşekkür ederim sana :fighting2
forever_bim
30-10-06, 00:12
Arkadaşlar,
Osman Sınav diziyle olan sorununu yargıya taşımış zaten. Sorun yargıda ele alınacaktır. Burada diziyi tartışın ve sevmeseniz bile Osman Sınav'a saygısızlık etmeyin.
forever_bim
Dizifilm Moderatörleri
Geçen sezon hakkında tek bir eleştirim bile olamaz. Bu sezon başladığında Elif'in dizide ölmesi ve ayrılması hiç hoşuma gitmemişti. Dizinin geleceği açısından konuyu toparlayamayacağından korkuyordum. Ama çok şükür korktuğum gibi olmadı...
Elif karakterinden zaten pek haz etmediğim için ve diziyi toparladıkları için çok mutluyum. Filiz - Yılmaz ayrılığının fazlasıyla uzatılmaması ise ayrıca muhteşem oldu bence. Nihayet aşk galip geldi...
Feride'nin diziye girmesi ile 'eyvah dedim tamam işte bu kız da yılmaza aşık olur tarih tekerrür eder' ama yine beni yanılttı senaristler ve öyle bişey olmadı çok şükür. Ömer ve Feride arasındaki aşkı bekliyorum.
Ömer'in dengesiz hareketleri beni şaşırtıyor açıkçası. Kızını çok sevdiği her halinden belli olmasına rağmen bazen onu yok sayması ve ona karşı davranışları gerçekten ilginç bakalım neler olacak :)
Filiz'in son olaylarda sonra Yılmaz'dan vazgeçmemesii, üstelik annesine rağmen Yılmaz'ı tercih etmesi inanılmaz hoştu. Bu son olaylardan sonra bence aralarındaki bağ çok daha kuvvetlenecek. Ama Cem'in ne gibi şeyler yapacağını bilemiyorum çünkü o karakterden herşey beklenebilir. Adamda piskopat bir hal var.
Ama umarım Filiz ve Yılmaz aşkı böyle doludizgin devam ederek bütün engellerin üstesinden gelmeyi başarırlar... Merakla bekliyorum...
Sevgilerimle
KADER
forever_bim
30-10-06, 12:14
Dizde Feride'nin Yılmaz'a aşık olması Yüzyılın Dizi Faciası demek olur ki olacağını da sanmıyorum.
Feride, Ömer'in her anlamda ihtiyacı olan kadın bence, Ömer'in kızı Elif'le iki ileri bir geri giden ilişkisini en iyi toparlayacak isim de Feride olur bence.
Ayrıca Feride'nin Tekiner Villasına gelmesini ve Handan'la olacak mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Dizde Feride'nin Yılmaz'a aşık olması Yüzyılın Dizi Faciası demek olur ki olacağını da sanmıyorum.
Feride, Ömer'in her anlamda ihtiyacı olan kadın bence, Ömer'in kızı Elif'le iki ileri bir geri giden ilişkisini en iyi toparlayacak isim de Feride olur bence.
Ayrıca Feride'nin Tekiner Villasına gelmesini ve Handan'la olacak mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Aynı şekilde düşnüyorum. Karakter olarak az buçuk Elif'e benzemesine rağmen ondan çok daha sıcak kanlı ve olumlu bir karakteri var ama Feride'nin karalık noktası geçmişi... Belki de Handan'ın sandığının aksine çok varlıklı ve iyi aileden gelen bir kız ya da tam tersi karanlık bir geçmişi var ve hiç olmadık bir zamanda bu ortaya çıkacak...
Ayrıca ben Küçük Ahmet'in başına gelecekleri de inanılmaz merak ediyorum. Kötü şeyler olacak ama bunlar karakterleri nasıl etkileyecek gerçekten merak uyandırıcı...
Arkadaşlar dizimiz galiba bitecek çok kötü oldum bilirkişi raporu ıhlamurlar altındanın acı hayatın takliti olduğunu karar vermiş ve bu raporu mahkemeye sunacaklar eğer mahkeme raporu kabul ederse maalesef dizimiz bitecek osman sınav artık mahkemeyi kazanınca başı göğe erer çok sevdiğim bir yönetmendi ama eğer dizimiz onun yüzünden biterse hiç bir projesini izlemem
Arkadaşlar dizimiz galiba bitecek çok kötü oldum bilirkişi raporu ıhlamurlar altındanın acı hayatın takliti olduğunu karar vermiş ve bu raporu mahkemeye sunacaklar eğer mahkeme raporu kabul ederse maalesef dizimiz bitecek osman sınav artık mahkemeyi kazanınca başı göğe erer çok sevdiğim bir yönetmendi ama eğer dizimiz onun yüzünden biterse hiç bir projesini izlemem
şu ana kadar bu mahkemeye verme konusunu hiç önemesememiştim ama dediğin çıkıcak sanırım :( ya ne istiyo bu osman sınav ı.a dan..baksın kendi işine ya!
neyi benziyo allah aşkına..ıhlamurlar altında acı hayat gibi mafya dizisimi!!tamam ilk başta konusu benziyodu ama kaç bölüm sürdüki o zaten..
inanmıyorum ya göz göre göre kaldırılıcak dizi...
Kartal-903
30-10-06, 16:53
Televizyonda bitse bile gönüllerimizde sürecektir.Bu dizinin unutulması mümkünmüdür?Ayrıca aşkın ,duyguların taklidi olurmu.Aşk böylesine seyirciye hissettirerek, hangi dizide yaşatılmışki?.Ben dizimizin sona ereceğine ihtimal vermiyorum.Aksi bir durum olsa bile hiç önemli değil,zaten seyirciye her şeyi fazlasıyla verdi,bizleri bambaşka diyarlara götürdü,aşkı,sevgiyi adeta gerçek hayatta imiş gibi yaşattı.Bunlar nasıl taklit olabilir, hissettirmenin taklidi olurmu?Bu kadar güzel bir dizi izlemenin biz keyfine vardık,tadı damağımızdadır ,yaşattığı duygular hiçbir zaman unutulmaz...Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.(aşkı inanılmaz,olağanüstü aktaran;yaşatan,bizlere hissttiren Tuba Büyüküstün-Bülent İnal'a ayrıca teşekkürler.) Bu bir veda yazısı değil,dizimiz devam edecektir mutlaka..Bu sadece bir teşekkür ve hayranlık ifadesidir.
bilirkişi raporunu bende okudum böyle bir karar çıkmasına çok üzüldüm.daha önce yazmıştım bir şeyler yapalım diye.umarım mahkeme karar verirken ıhlamurlar altında izleyicilerini düşünüp hassas davranır.
elif ve ahmet atölyede oyun oynuyorlardı.müjgan hanımda onları seyrediyordu.ferideyi dadı yaptıklarını söylemişti.elif ya da müjgan hanım dadı olarak ferideyi söyleyecekler. nasılsa handan hanımda hasta oldu ömer bu teklifi hemen kabul edecektir.
Bu sefer internet baglantimin biraz duzelmesi sebebiyle bolumu biraz daha erken izlemeyi basardim. Genel olarak duygusal bir bolumdu diyebilirim ama be yalan soyleyeyim gozlerimin de doldugu bir kisim olmadi. Butun bir bolum olaylarla dolu tek bir gunde bitti bu sefer, o acidan ilginc bir bolumdu.
Once Filiz ve Yilmaz'dan baslayayim. Hem guzel, icimizi isitan, hem de uzucu seylerin oldugu bir bolum oldu bizim icin. Sehirde gecirdikleri saatler muthisti. Gercekten de birbirini cok ozlemis iki asiktilar ve de hicbirsey umurlarinda olmadan birbirlerinin ve sehrin tadini cikarmaya basladilar. Anlasilan sevgili arkadasim Sezinti'nin de gecen bolum icin yazdigi gibi gecmiste Filiz'in onu affettigi gibi Yilmaz da Filiz'i ne olduysa umurunda olmadan affetmisti. Yani Filiz'in babasina verdigi soz konusu hic acilmayacak. Zaten butun bu olanlardan sonra hic acilmaz.Siir guzeldi cok, sonra tekrar okunmasi da guzel bir kurguydu. Bu bolumun kurgusunu genel olarak begendim zaten. Daha onceki tiyatro havasindan cikarilmasi cok iyi olmus. Her neyse, Filiz ve Yilmaz sadece yalniz kalabildiklerinde gercekten mutlu olabildiklerini cok iyi anladiklarindan asklarini doya doya yasamak istediler ama ne mumkun!! Yilmaz'i uzun bir iyilesme sureci bekliyor diye dusunuyorum. Ask sahnelerinde Bulent Inal bu bolum daha iyiydi, Filiz'e hayran hayran bakmasi, bazen utangac bir adam gibi gulumsemesi cok guzeldi ve cok etkileyiciydi. Tuba Buyukustun ise bolumun sonuna dogru giderek acildi, daha once de kotu degildi ama onu en cok sogukkanliligini bozmadan kararli bir sekilde once evden sonra da sirketten cikarken begendim. Iki taraftan gelen kotu haberin etkisindeki Filiz'e uzuldum cok, bu kizin ne zaman mutlu olsa basina birsey geliyor mutlaka. Ancak hala Tuba Buyukustun'un sezonun ilk bolumundeki performansini goremedim. Gelecek bolum icin umutluyum ama cunku gelecek bolum Filiz'in bolumu olacak gibi gozukuyor.
Gelelim asklarina karsi cikanlara. Mualla Hanim'in tepkisi (daha az surat edebilirdi) biraz fazlaydi ama oglunun basina acilacak isleri onceden gordugunu ve endiselendigini dusunuyorum. Gerci darbe onun bekledigi kisiden gelmedi ama olsun! Filiz'in bu son olanlardan sonra Mualla Hanim'la isi zor. Handan Hanim soylediklerine inanmasa da ilk defa kiziyla dogru durust bir annenin yapmasi gerektigi bir konusma yapti, sonradan Cem'e Yilmaz hakkinda soyledigi sozler her zamanki gibi kustahti o baska. Omer yani Sinan Tuzcu bu bolumde bize oyunculugundan gecen bolumdeki gibi cok seyler gosterdi. Omer olay cikarmamayi basardi, gerci bu insanlarla muhattap olmam havasi da vardi sebepler icinde ama ofkesini kontrol etmeyi basarmis olmasi da bir basari bence. Omer'in sonraki olaylar karsisindaki caresizlik ifadesi, yikilmis ve islerle ilgilenememesi hepsi aslinda gecmis olaylar sebebiyle yanlis tanidigi (maalesef tanimak da istemedigi) Yilmaz'in kardesine ve ailesine zarar vereceginin endisesindendi. Yoksa sonra hastanede de belirttigi gibi Yilmaz'in onlardan uzak durmasi Omer icin yeterliydi. Cem ise intikamla gozunu karartmis oldugu icin ve de onceligi Filiz degil intikam oldugu icin cok daha sogukkanliydi. Filiz'e numaradan karsi cikmamasi, onun yaptiklarini desteklemesi bile anlayabilen tek kisi oldugu rolunu gayet iyi beceriyor. Omer'i sadece sirket planina katmasi da bu rolun bir parcasi aslinda. Her neyse, hala siddete siddetle karsilik vermenin cok acemice bir plan oldugunu dusunuyorum, hadi Yilmaz'i doverek oldurtse neyse. Simdi supheliler listesindeki iki kisiden biri.
Cemil ve Salih konusunun sonunu cok kotu goruyorum. Salih'in kriminal bir olay icine girmesi cok yakin. Israrla Yilmaz'in aranmasini istememesi de kendini yetersiz (sorunu cozme konusunda) gibi hissedeceginden oldugunu dusunuyorum. Sonucta her sorunda Yilmaz'in aranmasi aile babasi Salih icin kolay bir durum degil. Fahriye'ye bagirdigi sahnede ve sonrasinda ozur diledigi sahnede Erkan Bektas cok basariliydi. Ailenin tum fertlerinin acilen bir psikolojik yardima ihtiyaci var. Ahmet sonucta bebek degil ve ona uzman esliginde bu gergin durumun sebebi anlatilmazsa olanlari yanlis anlayacak. Feride'nin basi donunce once hamile mi dedim ama sonra bulunali kac ay oldu, hem de hastanede tetkikten gecti olmaz herhalde dedim, ama Fahriye'nin aylar sonraki hamileligi dusunulurse bu dizide olmayacak sey de degil :)). AncaK bu bas donmesinin sebebi sinirsel olabilir yani hafizasi yerine gelmeye baslayabilir belki. Bu arada Filiz Feride'yi hic kiskanmadi, zaten dogrusu da buydu. Askindan kendini kacirmaya kalkan birini bu saatten sonra kiskanmasi sacma olurdu zaten. Feride'nin olaylari anlamak istemesi de cok dogal. Omer en sakin saatlerini Feride ve Elif'in yaninda gecirdi, Yilmaz ise ona karsi her zaman nazikti ve iyilikseverdi. Simdi ikisini de hic dusunmedigi bir sekilde nefret dolu cikti karsisina. Handan'in durumu Feride'ye dadilik yolunu iyice acti. Bu durumda Omer Elif icin sorun yaratmayacak, kizinin sevdigi kendisinin de guvenebildigi birisini sececektir. Gerci Feride'yi Yilmaz'larda gordu ama o sinir icinde baglantiyi tam olarak cozdugunu sanmam. Kerem safi da meyhanede oturup kara kara dusunecegine sevdigi kiza acilsa ya ne bekliyor hala :)
Sosyal mesaj kismina gelirsek; lutfen motorsiklete Filiz ve Yilmaz'in yaptigi gibi kasksiz binmeyin. Dizinin ilk bolumunde Yilmaz bu yuzden oluyordu, simdi ne degisti? Bir de Yilmaz Ali'yle telefonla konusurken ilk seferde arabayi kenara cekti ama sonra Filiz'le konusurken herhalde heyecanlandi arabayi surmeye devam etti :) Saka bir tarafa ufak ama onemli detaylar bunlar. Gecen bolum bu telefonla konusma durumu kac kere oldu sayamadim, sonra yazmayi unuttum, simdi yine sirasi geldi yazabildim.
Bolumun sozu Salih'ten geldi: 'Sevenleri ayirmiyorum degil mi?'
neeeee olmaz ya nası bitebilir ı.h. buna ihtimal bile veremezkn bu nası olur...ya allah aşkına benzeyen nesi var,bi tek filzlerin adı bide elif yani ordaki nermein yılmazı yani mehmeti bırakıp ömerle yani enderle evlenmeye karar veremsi benziyo o kdr.ordaki mehmet sanki filize aşıkda,enderle nermin evlendi de.ztn ı.h. modern bi dizi a.h. mafyaya kaçıyo...osman sınavın ne istediği çok açık kendini kanıtlmaya çalışıo benle aynı(ki aynı diil)oln bi diziyi kabul edemem diye düşünüo....bu çok yanlış bu dizde ekmek yiyen,para kazanan gerek set arkası olsn gerek oyunculr olsun herkes,onlarca kişi var.böle bir yapımcılık ahlakı olamaz kesinlikle....
ne saçma bir karardır bu ya...bilirkişi ilk 23. bölüm hakkında yorum yapmışlar ama onun üstünden bir 23 bölümlük kısım daha geçti ve zaten kendileriyle çelişiyorlar...reyhan filminden esinlenilmiştir deniyor ve birebir benzerlikler var belki ilk başlarda acı hayatın esintileri vardı ama alakası yok..hele dizisiyle hiç bir ilgisi yok
ya arkadaslar ihlamurlar altindayla aci hayatin senaryolari birbirine benzese ne olur benzemese ne olurki. ikisininde izleyicisi var, ustelikte skelet konu ayni olsada o konuyu islemek farkli, oyuncular farkli ve verilen duygular farkli.
ben aci hayatida izliyorum ama ihlamurlar altindanin daha duygu yuklu oldugunu dusunuyorum ve ihlamurlar altini seyretmekten dolayi buyuk haz duyuyorum. onemli olan turk seyircisine kaliteli guzel seyler sunmaktir, bu iki dizide guzel. eeee var mi otesi.
insallah bitmez dizi, gerçekten boyle biterse çok uzulurum.
mahkeme ne zaman olacakmis haberiniz varmi?
eger yakin bir zamanda olursa ve kotu sonuçlanirsa bu su analma geliyor, yilmaz dava sonuclanana kadar yogun bakimda kalacak ve sonucuna gore ya iyilesecek yada olecek. yani ya mutlu son, yada aci son olacak ikiside mahkeme sonucuna bagli.
ooooffffff offf.
Bu dava cok once acilmadi mi yoksa ben mi yanlis hatirliyorum. Simdi bana kizacaksiniz ama sadece seytanin avukatligini yapiyorum. Telif hakkini Osman Sinav'in odemesi ve mahkemeye gitmesi yuzunden dizinin ilk baslangicindaki benzerliklerin sonradan degistigini dusunuyorum, belki bastan beri niyetleri benzer baslayip sonra degistirmekti bilemeyiz. Sonucta simdiki Ihlamurlar Altinda'nin orijinal Aci Hayat filminden cok farkli oldugu da degismez bir gercek.
Her neyse, gecmis yorumlara baktim da sevgili dostlarim forever_bim ve ena'nin yorumlarinda katildigim noktalar var. Herseyden once Omer'in evleri basmasi haric Yilmaz'a ofkelenmesini cok dogal buldum. Cem orada olan kisiydi ve Omer'e Filiz'in zorla goturuldugunu anlatti. Allahaskina hanginiz sevdiginiz birini zorla kacirdigini sandiginiz kisiye ofke duymazsiniz. Ama bu tabi gidip evleri basin anlamina da gelmiyor. Ben bu bolum de Omer'in neden oyle hissetigini anladim ve cok da kizamadim.
Sevgili ena ne guzel yazmissin. Ben izlemekten cok zevk alsam da bu dizi artik Yilmaz ve Filiz'in askinin cevresinde haddinden fazla donmeye basladi. Yan karakterlere gayet de guzel oykuler yaziliyor, fakat sonra ya bunlar erteleniyor ya da unutuluyor. Feride'nin dadi olacagini kac bolumdur hissettiriyorlar hatta basimiza kakiyorlar ama hala sonuc yok. Gerci bolum yorumumda da yazdigim gibi son olaydan sonra Omer onu tutacaktir ama ben de besinci hatta dorduncu sirada yazilan karakterin bu kadar pasif olmasina sinir oluyorum. Demek istedigim sure olarak cokluk azlik degil. Nur Surer (dizinin gorunmeyen yildizlarindan bence) kisacik roluyle dokturdu ama buna uygun bir senaryo vardi, yani pasif bir rol degil. Gecen bolum biraz farkliydi ama Ekrem kac zamandir sadece Filiz Yilmaz askindaki ve isteki puruzleri 'hallederiz yilmaz sen uzulme' diyerek halleden gayet pasif bir karakter oldu cikti. Etkin yan karakterleri ozluyorum.
açıkçası dizinin yan karakterlere yeterince yer verdiğini düşünüyorum. yan karakterlere gereğinden fazla yer verilmesinin izleyiciyi sıkacağını düşünüyorum .yan hikayelerin ana hikayeden bağımsız ve kopuk bir şekilde ilerlemesini sevmiyorum .hatta bazı dizilerde yan hikayelerle o kadar uğraşıyorlar ki bazen ana hikayeyi unutuyorlar. sizi bilmem ama ana hikayenin geri planda kalıp yan karakterlere ağırlık verilen 43. bölüm beni ziyadesiyle sıkmıştı .feride'nin bir kaç bölüm içinde hikayedeki yerinin netleşeceği açık ,salih-fahriye-cemil-ahmet dörtgeni de gelecek bölümler için bir malzeme.aynalı ve canan hanım'ın kendi hikayelerinin olması zor çünkü kendilerine hikayelerinde eşlik edecek partnerleri yok .yıllar sonra leyla'yı geri getirirlerse ya da aynalıya bir kadın bulurlarsa bilemem canan hanımı da filiz ve yılmaz'ın yapacağı ziyaretler de görürüz herhalde.dava konusuna gelince;
ilk defa bu kadar ilgiyle takip ettiğim dizi şimdi yayından mı kalkacak ?iki yapımcı arasındaki sorunun cezasını neden biz seyirciler çekiyoruz? bunu halletmenin başka yolu yok mu?emeğe saygı tamam ama seyirciye saygı ne olacak?biz seyirciler sayesinde para kazanan televizyoncular için bizim duygu ve düşüncelerimizin bir önemi yok mu?
bakıyorum herkes dizi biter diye endişye kapılmış türkiye de nasıl asmalı konaklar kaurtlar vadisi bim. gibi diziler taklit ediliyorsa acı hayat dizisi de taklit edilmiştir ama senoryaları farklı arkadalar acı hayatta zorla sahip olma sahneleri felan var bizimkiler önlemini baştan almış ta birinci bölümde filize aşık olacağı belli zaten o yüzden dert etmeyin ben düşünmüyorum bile ayrıca diğer dizide filize hiç aşık olmayacak bizde ise tam tersi tekrar söylüyorum boşuna üzülmeyin...
zaten acı hayat dizisini taklit etme gibi bir ihtimal yok ..bizim dizimiz o diziden nerdeyse bir an önce başladı ve temelleri farklıydı ...acı hayat dizisi acı hayat filmine konu itibariyle bağlı kalarak kurulan bir dizi..sadece osman sınav imzası olduğu için mafyavari bir hava katılmış ...
ama bizim dizide başından beri temel olan aşktı...yan öğeler olarak belki silahlı adamlar veya başka konular girdi ama ana fikir aşktı...
bir de dizide yan karakterlere önem verilmiyor deniyor ama bence sürekli yan karakterler önde ...sadece konular biraz fazla açılmıyor ..mesela şu aralar salih-fahriye-cemil olayı,feride ve elif olayı,emre nalan diğer çocuğun olayı önlerde...
forever_bim
30-10-06, 21:45
Arkadaşlar
Zaten bu mahkemeye 22 Mart 2006'da Osman Sınav bilirkişi raporu ile başvurdu. Bu tür davalarda zaten bilirkişi raporuna ihtiyaç duyulur. 22 Marta kadar da I.A. 23 bölüm falan oynamıştı. Onlar CD'ye çekilip izlenmiş ve bu kanaat getirilmiş olmalı. 23. bölümde Elif Yılmaz aşkı karşılıklı olarak halen daha devam etmekte olduğu için bilirkişi raporunun bu konuda Osman Sınav'ın tezini destekler nitelikte olması normaldir.
Acı Hayat sinema filminde Mehmet ve de Nermin aşkı Nermin ölünceye kadar sürer. Ender Nermin'e sarhoşken tecavüz eder. Aynı yöntemi de Mehmet Ender'in kızkardeşi Filiz'e uygular. Ama ona aşık olmaz. Nermin yaşadığı acı hayata daha fazla dayanamayıp intihar eder.
Ihlamurlar Altında'da Yılmaz ve Elif aşkı Yılmaz Filiz'e aşık olduğu zaman biter. Ömer'le Elif gayet düzgün bir platformda gayet mantıklı bir şekilde evlenmişlerdir. Ortada kandırmaca tecavüz falan yoktur. Bunu en az benim kadar sizler de biliyorsunuz. Acı Hayat filminde Nermin ve Ender hiç bir zaman evlenemezler. Hatta Ender başka kızlarla da Nermin'i aldatır. Ihlamurlar Altında'da Ömer Elif'i aldatmamıştır.
Acı Hayat'ta Mehmet Filiz'e aşık falan değildir. Ihlamurlar Altında'da uzunca bir süredir Yılmaz Filiz aşkı işlenmektedir.
Ha dizilerin kuruluş iskeleti aynı. İki nişanlı ve karşılarında iki zengin kardeş. Ama diyebilirim ki benzerlik sadece bu anlamdadır. E bu açıdan bakarsak NİKAH MASASI ve de CANISI filmleri de aynı iskelet üzerine kuruludur. Onların da dava edilmesi gerekir.
Şu andaki I.A. Acı Hayat filminden çok uzaklarda seyretmektedir.
Tartışmayı seviyeli bir platformda tutmanızı rica ediyorum. Dava günü yaklaştı diye sanırım bir tedirginlik söz konusu. Anlayabiliyorum.
50. bölümüne gelmiş bu kadar hayran kitlesi oluşturmuş bir dizi yayından kalkarsa osman sınav bunun hesabını bizlere verir..şükrü avşarla anlaşıp bi orta yol bulsunlar...
yakupoglu61
30-10-06, 23:36
nerde bu bölüm özeti bayıldık yaw gene çıldırmaya başladılar bizi
diziden tamamen uzaklaşılmış konu iyicene osman sınavın açtığı dava kaydı
bölüm özetini yayınlasalar tekrar dizi konusuna geçileceğini temenni ediyorum
forever_bim
31-10-06, 00:03
Sevgili berna1
Feride'nin hamile olacağını sanmıyorum. Yılmaz istemeden de olsa ona öyle bir hızla çarptı ki hamile olsa anında düşük yapardı bence.
Sevgili KaDeRiM
Feride'nin zengin bir aileden gelmiş olma ihtimali bana yok gibi geliyor. Çünkü gayet sıradan kıyafetler vardı üzerinde ve kesinlikle ardına bile bakmadan bir beladan kaçıyordu bence Feride.
Arkadaşlar
Zaten bu mahkemeye 22 Mart 2006'da Osman Sınav bilirkişi raporu ile başvurdu. Bu tür davalarda zaten bilirkişi raporuna ihtiyaç duyulur. 22 Marta kadar da I.A. 23 bölüm falan oynamıştı. Onlar CD'ye çekilip izlenmiş ve bu kanaat getirilmiş olmalı. 23. bölümde Elif Yılmaz aşkı karşılıklı olarak halen daha devam etmekte olduğu için bilirkişi raporunun bu konuda Osman Sınav'ın tezini destekler nitelikte olması normaldir.
Acı Hayat sinema filminde Mehmet ve de Nermin aşkı Nermin ölünceye kadar sürer. Ender Nermin'e sarhoşken tecavüz eder. Aynı yöntemi de Mehmet Ender'in kızkardeşi Filiz'e uygular. Ama ona aşık olmaz. Nermin yaşadığı acı hayata daha fazla dayanamayıp intihar eder.
Ihlamurlar Altında'da Yılmaz ve Elif aşkı Yılmaz Filiz'e aşık olduğu zaman biter. Ömer'le Elif gayet düzgün bir platformda gayet mantıklı bir şekilde evlenmişlerdir. Ortada kandırmaca tecavüz falan yoktur. Bunu en az benim kadar sizler de biliyorsunuz. Acı Hayat filminde Nermin ve Ender hiç bir zaman evlenemezler. Hatta Ender başka kızlarla da Nermin'i aldatır. Ihlamurlar Altında'da Ömer Elif'i aldatmamıştır.
Acı Hayat'ta Mehmet Filiz'e aşık falan değildir. Ihlamurlar Altında'da uzunca bir süredir Yılmaz Filiz aşkı işlenmektedir.
Ha dizilerin kuruluş iskeleti aynı. İki nişanlı ve karşılarında iki zengin kardeş. Ama diyebilirim ki benzerlik sadece bu anlamdadır. E bu açıdan bakarsak NİKAH MASASI ve de CANISI filmleri de aynı iskelet üzerine kuruludur. Onların da dava edilmesi gerekir.
Şu andaki I.A. Acı Hayat filminden çok uzaklarda seyretmektedir.
Tartışmayı seviyeli bir platformda tutmanızı rica ediyorum. Dava günü yaklaştı diye sanırım bir tedirginlik söz konusu. Anlayabiliyorum.
acı hayatın sitesinde bu yazı çoook önceler yayınlanmıştı ben çok önce okudum ama ciddiye hiç almadım dava yakınlaştı diye heralde herkesteki bu kaygı.....ama dava olumsuz da sonuçlansa bence sadece tazminata mahkum edilir karar bu kadar reytingi alan bir diziyi kaldırmayı düşünecek şekilde olmaz yapımcı tazminat öder tekrar devam eder dizi....ki bence benzerlik bile yok....aradaki farkları çok güzel dile getirmişin teşekkürler acı hayatın buzamana kadar ki konusunu biliyorum ama bundan sonra olacaklar için dediklerini bilmiyorum acı hayat mafyavari kaba bir dizi ben aşk falan izlemiyorum cidden izlerken komik geliyo hele endere sinir oluyorum dizimiz aynıysa bile herekes ıhlamurlar altındada rolünü kat be kat daha güzel yapıyo....biz ıhlamurda aşk izliyoruz acı hayatta ben bu aşkı göremiyorum karşılaştırmak bile saçma çıkış konusu aynı olabilir ama türk filimlerinde çok işlenen bir konu bu iki fakir sevgili karşısında iki zengin kardeş baba kız v.s bizimkilerde keşke nikah masasının formatıonı alsalardı sorun çıkmazdı ozaman ne değişecekse konu aynı başlangıçta sonrası kendi hayal ürünü valla çalmışlarsada şuanki orjinal diye yayınlanan acı hayattan daha güzel yapmışlar ellerine sağlık................
Selam herkese..
Diziyi izledim..inanin hic yorum yapmak bile istemiyorum..öyle banel, öyle siradan, öyle ruh sIkIcI oLmus ki; ne desem az...
Yilmaz ve Filiz`in asklari icin savasini ve bu savasta karsilarina cikan engellerini izletip izletip duruyorlar..Baydiniz artik yeter !! Hicbir tad alamiyorum nedense..
Ne bu yaaa...önceden bari dizinin bir konusu vardir..Temeli vardi..
Elif ve Yilmazin asklarini izliyorduk..Uzaktan uzaga da olsa, icten ice yanislarina sahit oluyorduk..O zamanlar hersey daha bir anlamliydi..
simdilerde yok Filiz Yilmazla birlikte gider mi? Yok Filizle Yilmaz asklarini yasasinlar uzaklarda..Bilmem su bilmem bu..! Bu ne icler acisi böyle? Bu ne kisir döngü? Yilmazla Filizi birturlu birlestiremediler gitti! Birlestirin cocuklari olsun hatta..Bambaska konulara yelken acin .. !
Bu ne böyle allah askina..? Yilmaz ve Filizi sanki suclularmis gibi kacirttirmalar, evlerinden, islerinden, hatta ve hatta ailelerinden sanki kacar gibi göndertmeler..Valla ben hic begenmiyorum bu gidisati..Olaya farkli bir acidan bakiyorum ...
Az gercekci olmak lazim diye dusunuyorum..Kimse sevdigi adam icin, yada kiz icin koskoca sirketini ve onca i$ini bir baskalarina emanet edipte gitmez..Yada soyle diyeyim ailesini bile görmemek adina terkeder gibi yok olmaz..Varmi boyle birsey ya..Dizi dizi diyoruz ama az da gercekci olun sayin senaristler..!
Madem cok seviyorlar diyorsunuz biran evvel birlestirin Yilmaz ile Filizide dügün dernek görelim...inanin kabak tadi vermeye basladi..
EN BEGENDiGiM vede TAKiP ETTiGiM SAHNELER:
- Salih-Fahriye-Cemil ücLüsüne ait sahneler..Onlarin yasamis oldugu sorunlar bence toplumsal mesajlar veriyor..Gercek Baba kimdir? Emek verip büyüten mi? Yoksa olusmasina sebebiyet veren mi ? Enazindan bu konular isleniyor..Cünkü bu tür vakkalar yasanmakta hala toplumumuzda..O yüzden Salihi ve de bu hakli tedirginligini dogru buluyorum..Umarim Cemil ceker gider hayatlarindan..!
-Ali ve Sema ikilisi..Onlarin bebek olayi da i$lenmis en güzel vede anlamli konuydu..Bu bölüm bekledim ama herhangi bir konu olmadi bebekle ilgili..Gayet toplumsal bir sorun bu da..Cocugu olmayan nice insanlarimiz var..Herbiri ayri bir anlam cikarir bu karelerden...
Eeee geriyede birsey kalmadi bana göre..Yilmaz ile Filiz herkesten kacar gibi sessiz vede tenha yerlerde yasasinlar asklarini..Bence a$k dedigin bence sevda dedigin ortalik yerde gümbür gümbür yasanmali..Alacaksin kizi götüreceksin nikah memurluguna basiyormusun imzayi diyeceksin..Yok öyle kacmalar, gitmeler..!
Cok basitti vede anlamsiz..
Fikirlerim oldugunu vede tartisma ortami yaratmak icin yazmadigimi da ayrica beyan ederim..:)
Sevgiler...
Kartal-903
31-10-06, 09:14
Bana göre de dizi çok güzel,hala izlenmeye değer.Şişirme reyting rakamları ile seyirciye lanse edilmeye çalışılan "ağalı" dizilerden çok farklı ve güzel.Yılmaz-Filiz aşkını da hiç bıkmadan defalarca izleyebilirim .Bu da benim fikrim..Beğenmeyen izlemez,olur biter.Lütfen birbirimizin izleme zevklerini kötülemeyelim.Aksi halde kısır tartışmaların çıkmasına neden oluyor.
yılmaz_bengusu
31-10-06, 09:59
Bana göre de dizi çok güzel,hala izlenmeye değer.Şişirme reyting rakamları ile seyirciye lanse edilmeye çalışılan "ağalı" dizilerden çok farklı ve güzel.Yılmaz-Filiz aşkını da hiç bıkmadan defalarca izleyebilirim .Bu da benim fikrim..Beğenmeyen izlemez,olur biter.Lütfen birbirimizin izleme zevklerini kötülemeyelim.Aksi halde kısır tartışmaların çıkmasına neden oluyor.
çok haklısın bütün kelimelerine cümlelerine katılıyorum :)
bende filiz ve yılmaz aşklarını defalarca izleyebilirim.şu anki televizyondaki dizilere bakılırsa gerçekten ıhlamurlar altında mükemmel bir dizi.tv lerde oynan bazı diziler berbat örneğin sırça köşkü iki bölüm mü ne oynandı sonra bırakıldı.bazı dizilerin tam günü bile belli değildi bu izleyicilere haksızlık diye düşünüyorum.ıhlamurlar altında seneryosuyla mühteşem kadrosu ve şarkılarıyla kırk yılda bir gelen dizilerden...
EFSANE DİZİ IHLAMURLAR ALTINDA...
arkadaslar ozet bu hafta geciktimi ?
nerde kaldi ?
bu arada diger sitelerde dolastim birazda bazi seyler ortaya atilmis filiz hamile kalacak felan gibi.
evlilik disi iliskiye karsi degilim fakat evlilik disi çocuga karsiyim. evlilik simgesel birseyde olsa, bir imzadan ibarette olsa çocugun boyle bir ortamda yetismesi en guzeli. ama aslinda gonulden evli, bagli olmak daha onemli, gunumuzde bosanmakta evlilik kadar kolay. bu yuzden bu çocuk evlilik disi olsada en azidan saglikli, saygi ve sevgi içeren bir iliskiden doguyor.
çocuk olayi ciddi ise o zaman yilmaza birsey olmaz ve buda dizinin simdilik bitmeyecegi anlamini tasir. olleeyyyyy
yılmaza bi şey olacak demiyoruz olmayacak ta sonuda mutlu son benim derdim dizi gittikçe cem yılmaz entrika etrafında dönmesi ben 40.bölümden beri yılmaz ve filizin aşklarını ailelerine karşı ispatlamalarıyla geçirmeleri taraftarydım sezonda o kadar kişinin öldürülmesine gerek yoktu hem yan sahneler de çok olurdu dizinin geçen sezon yayaınlara bakınca herkesin bir hikayesini takip ettiğimizi görüyorum hepsi ayrı dünya olarak şimdi ise filiz yılmaz zaten annesininde ölümcül bi hastalığını çıkartılrlar yılmazla filiz tekrar ayrırılarsa acayip komik olucak konu tıkandı açmanın tek yolu filizle yılmazın evlenmesi ve herkese karşı ayakta kalıp evlilikleri diğerlerine bunu kabul ettirmek olmalı ne yani şimdi yılmazı sakat kör veya hafıza kaybı olan birimi yapacaklar daha neler acilen evlenmeleri gerekiyor öyle kaçarak görüldüğü üzere aşk yaşanmıyor
forever_bim
31-10-06, 11:37
Ihlamurlar Altında'nın resmi web sitesine baktım. 46. Bölümün özeti var hala. Kanal D'nin sayfasında da 47. bölüm özeti duruyor. Daha yeni özet gelmedi.
Matraka senin ajanlardan yeni bir tüyo var mı?:img-grin2
ben de bu diziyo cok seviyorum ama bazen gicik oluyorum dönüp dolasip ayni seyleri iziliyoruz gibi geliyor neden bilmiyorum. ama bence en güzel sahne 46. bölümde filiz dag evinden kacarken di orada güzel bi sarki caldi kim sölyüor bilmiyorum umarim cekip te bize sunan arkadaslar vardir mutlak. benim en cok o sahne hosuma gitti müzigi de pek hostu tam o sahneye uygundu. umarim o sarki elinizde varsa eklerseniz seviniriz
bide en komigi daha 47. bölüme bakamadim firsat bulunca en son yayinlanan böölümünüde izleyip yorum yazcam
Ben diziyi izlerken kacma tadi almadim. Sonucta dort senedir birbirini bekleyen iki sevgilinin asklarini daha doyasina yasayacaklari tatile gidiyorlardi, tabi ki romantik bir yerde bulusma kismi biraz isin sosuydu, normali iki sevgilinin Yilmaz'in sirketinde bulusmasiydi. Olayi dramatiklestiren Filiz'in ailesi oldu. Filiz'in de dedigi gibi evden ayrilmiyordu sadece sevgilisiyle tatile gidiyordu.
Tuyo mu yoksa dedikodu mu tam anlayamadim ama Filiz'in hamileligi sozkonusu olursa Yilmaz onunla evlenmek isteyecektir (tabi hala hastanede olmazsa) Evlilik disi iliskilere kisisel olarak sicak bakmasam da bu tamamen kisilerin secimidir diye dusunuyorum ve de yargilamiyorum. Yalniz ortada masum bir cocuk varsa (onun secimi degil) insanlarin bencillikten vazgecip cocuklarinin ileride yasayacaklari zorluklari dusunmeleri gerekir diye dusunuyorum.
Daha once yazmayi unuttum, her ne kadar favori karakterim olsa da Filiz'in su sozunden hic hoslanmadigimi da acikca yazmam gerekir. "Ben babama Yilmaz'la evlenmeyecegime soz verdim, onunla birlikte olmayacagim diye soz vermedim" Gerci sonrasinda babasinin onu anlayacagini ve o yuzden icinin rahat oldugunu soylediyse de bu sozlerin agizdan cikmasi bile cok rahatsizlik verici oldu benim icin. Eger bir kiz babasina verdigi sozu tutacaksa ona gore davranmali, tutmayacaksa da sirf ici rahat etsin diye sozcuk oyunlarina basvurmamali diye dusunuyorum. Neyse ki bu soz bir daha tekrarlanmadi.
Daha once de yazdigim gibi benim derdim yan karakterlerin yayin suresiyle degil, onlarin hikayelerinin kalitesiyle ve surekliligiyle ilgiliydi. Butun bir bolum onlara adansin gibi bir iddiam yok ama ozellikle Omer'i sadece Filiz'e kizmasinin disinda da baska oykulerde seyretmek istiyorum. Babalik konusunda da ne kadar zaman gecti hala stajyerlikte kaldi ;)
forever_bim
31-10-06, 12:56
Ben diziyi izlerken kacma tadi almadim. Sonucta dort senedir birbirini bekleyen iki sevgilinin asklarini daha doyasina yasayacaklari tatile gidiyorlardi, tabi ki romantik bir yerde bulusma kismi biraz isin sosuydu, normali iki sevgilinin Yilmaz'in sirketinde bulusmasiydi. Olayi dramatiklestiren Filiz'in ailesi oldu. Filiz'in de dedigi gibi evden ayrilmiyordu sadece sevgilisiyle tatile gidiyordu.
Tuyo mu yoksa dedikodu mu tam anlayamadim ama Filiz'in hamileligi sozkonusu olursa Yilmaz onunla evlenmek isteyecektir (tabi hala hastanede olmazsa) Evlilik disi iliskilere kisisel olarak sicak bakmasam da bu tamamen kisilerin secimidir diye dusunuyorum ve de yargilamiyorum. Yalniz ortada masum bir cocuk varsa (onun secimi degil) insanlarin bencillikten vazgecip cocuklarinin ileride yasayacaklari zorluklari dusunmeleri gerekir diye dusunuyorum.
Daha once yazmayi unuttum, her ne kadar favori karakterim olsa da Filiz'in su sozunden hic hoslanmadigimi da acikca yazmam gerekir. "Ben babama Yilmaz'la evlenmeyecegime soz verdim, onunla birlikte olmayacagim diye soz vermedim" Gerci sonrasinda babasinin onu anlayacagini ve o yuzden icinin rahat oldugunu soylediyse de bu sozlerin agizdan cikmasi bile cok rahatsizlik verici oldu benim icin. Eger bir kiz babasina verdigi sozu tutacaksa ona gore davranmali, tutmayacaksa da sirf ici rahat etsin diye sozcuk oyunlarina basvurmamali diye dusunuyorum. Neyse ki bu soz bir daha tekrarlanmadi.
Daha once de yazdigim gibi benim derdim yan karakterlerin yayin suresiyle degil, onlarin hikayelerinin kalitesiyle ve surekliligiyle ilgiliydi. Butun bir bolum onlara adansin gibi bir iddiam yok ama ozellikle Omer'i sadece Filiz'e kizmasinin disinda da baska oykulerde seyretmek istiyorum. Babalik konusunda da ne kadar zaman gecti hala stajyerlikte kaldi ;)
Stajyer babamızın daha yapmasını beklediğimiz bir sürü iş var. Eski karısının mezarını ziyaret etmek gibi. Kızıyla daha çok vakit geçirmek gibi. Bakalım belki senaristlerin aklına gelir.
Kendi adıma belki biraz eski düşünceli olarak nitelendirileceğim ama
ilk gecenin gizemine inanan bir insanım. Evlilik dışı cinsellik ya da çocuk bana göre degil.
Hayal arkadaşıma da katılmıyorum. Evlilik bir kagıt parcasından ibaret degildir. Evlilik aşkın kutsallaştırılmasıdır. Saygı duyulması gereken bir kurumdur. Dizi için söylemiyorum ama "Biz zaten evli gibiyiz" ya da "Seviyeli Birliktelik" geyikleri bana göre laf salatasından başka bir şey degildir.
Sevgili Berna1
Filiz'in o talihsiz cümlesi bende de soğuk duş etkisi yaratmıştı. Zaten dile de getirmiştim.Sevgimle.
evet 2 sayfa önce aynısını yazdım kızız var onunla ilgilenebilir işi var onunla ilgilenebilir filiz yılmaz buluşuyor ömer orda bi bakış atıp sahnesi bitiyor şu feride dadı olarak girse ömer işe gidipgelse diyologlar olsa rahatlıcam bi insanın hayatına bu kadar müdahale fazla bi insanın hayatına karışılmasına bu kadar izin vermede fazla kız bağımsız biri değil anlamıyorum bunu o hayatını dilediğinbce yaşamak istiyebilir herkesin her bölümde filizin kolundan tutup babana verdiğin söz ne olucak demesinden bıktım artık yılmazla evnelip aşklarını çevrelerine kanıtlama zamanları geldi geçiyor ve gördüğüm böyle olmassa hikaye tıkanma yoluna doğru hızla ilerliyor bu saatten sonra filizle yılmazı tekrar ayırıp reyting alacaklarını düşünen varsa çıldırmış olmalı çünkü ben şahsen 43,bölüm sahnelerine bile dayanamadım o sahneler yüzünden kurtoğlunu bile kaybettik bide daha olursa benide kaybedicekler
first lady
31-10-06, 13:10
hastayım ölüyorum ama bilgisayarın başından kalkamıyorum özet gelicek diye.azcık erken verseler olmuyo sanki.nerde kaldı özet yaaaaaaaaaaa:bırr :img-bored :not_i:
yan karakterlerin hikayelerinin çok yavas akmasi benim içinde pek mumnun edici degil, bence her birinin surukleyici bir hikayesi var.
ama ana karakterler yilmaz ve filiz'in hikayeside çok yavas gidiyor, yani baksaniza 6 bolumde ancak baristirdilar.
bence cem yilmaz surtusmesi tam kivaminda simdi, cem daha az bulasik rolu oynasaydi o zaman yilmaz filiz askini etkileyecek gucte olmazdi, yani bir murat vakasi yasnirdi. sizinde dediginiz gibi hep benzeri seyler gorurduk o zaman ve dizi surukleyici olmazdi.
ilk baslarda yilmaz'in eliften intikam alma cabalarini izlerken yilmazin planlarinin ne oldugunu bir turlu tahmin edemezdik buda diziye bir esrar katar izleyiciyi meraklandirarak diziye baglardi. su an bence tam ayni esrarla devam ediyor dizi, yani neyin nasil olacagi, kimin ne yapacagi o kadar belirsiz ve tahmin disi ki beni bu bilinmezlik bagliyor diziye, yani tahminlerimin herseferinde beni yaniltmasi, hiç aklima gelmeyen seyler olmasi bu diziyi yuksek bir yere tasiyan en onemli sebeplerden birisi.
bir diyeri ise butun yansitilan duygularin aslinda yapmacik olmamasi, yani gerçekci oynuyorlar insani gerçekten duygulandiriyorlar. ve bir kaç arkadasin kisir dongu demesi, yada bir kaç yan karakterin durumu toplumsal mesaj içeriyor demsesine katilmiyorum. bu dizide hemen hemen her sahnede birseyler bulabiliyoruz bence.
ornegin:
- filizin hayatin onemli yerleri olan iki insan kotu durumda ( yilmaz ve annesi ) ve belkide bir seçim yapmak zorunda, boyle bir durum sizi dusundurmuyormu. ben kimi seçerdim çok zor bir soru, sanirim seçim yapmamali bir yandan sevdigin adam diger yandan annen. bu dusundurucu bir durum ve aslinda degerlerimizi sorgulayici bir durum. seni buyuten , sana emek veren sevgisini veren anneyimi, seni o kadar seven mutlu eden adamimi.???
- kurulan arkadasliklarin onemide vurgulaniyor. yilmazin yaninda çok guvendigi arkadaslari var ama bu guven yillarin ve zor durumlarin sonucunda olusmus. filizin ise cemle arkadasligi çocukluguna dayanmakta fakat uzun bir ayrilik soz konusu , cemi tanimiyor, fakat guveniyor. bence burdanda ders çikarilir dostluklarin uzun yillara dayanan tecrubeler sonucu saglamlastigi, herkese çok çabuk yakinlik gosterilmemesi gerektigini, vs...
yani bu karakterlerin dizide baslarina gelen olaylarin bos olmadigini soylemek istiyorum.
haklısın ama hayal hikaye ilerlemiyor koskaca bir bölüm de bir günde olanlar geçti önceden böylemiydi ayrıca yan krakterlere eskisi kadar önem verilmediği bi gerçek neden diyecek olursan hikayeleri ilerlemiyor örnek ömer 7 bölüm boyunca ne yaptı kendi hayatında nalan üçlüsü bu bölümde nalanı gördük provalarda esas oğlan meyhanede ilerlemiyor olan bi şey yok konfeksiyon elif gelemse yada başkası onları gösterecek konu yok salih cemil geldi ondan sonra bir kere karşılaştılar ama konu ilerlemiyor cemil somut adım atmıyor ali test sonuçları bu kadarmı uzun sürer bi gelişme feredeyi söylemiyorum bile 6 bölüm ne yaptı elif olmasa oynuyacağı sahne yok öylesine sahneler geçmiş bölümlerde hepsinin bi hayat hikayesi vardı ve bu ilerliyordu hepsi dondu zaman ilerlemiyor belkide fazla sitemkarım bilmiyorum ama bildiğim sezona bu konuyla girmemeliydi yılmaz filiz ikilisini aşklarını çevrelerine kabul ettirmekle geçmeliydi diye düşünüyorum hala ısrarlıyım bu tarafa konunun dönmesine yok sa en fazla 2 bölüm sonra tıkanacak saçma sapan gerekçelerle ayrılmalar yaratacaklar ki artık filizn yanında birini daha görürsem kaldıramam bunu bana ne olursa sanki ben çıkıyorum benim sevgilim:)
keremcem scs
31-10-06, 13:35
ARKADASLAR OZET GELMIS:img-grin2
48.bolum ozeti
Filiz aynı anda hem annesinin fenalaşıp hastaneye kaldırıldığını öğrenmiş hem de Yılmaz'ın saldırıya uğradığını... Yılmaz'ın yalnız olması ve polislerin Filiz'e ulaşması sonucu Filiz onu hastaneye götürmek durumunda kalmıştır. Bu arada Sürekli telefon eden Ömer de Yılmaz'ın durumunu öğrenmiş ve ona göre layığını bulmuştur Yılmaz. Annesi ve sevdiği adam arasında kalan Filiz, Ekrem'i arar ve durumu ona bildirir. Ömer ısrarla Filiz'i annesinin yanına çağırmaktadır. Beraber uzaklara gideceği zaman Yılmaz'ın saldırıya uğraması ve Handan'ın da fenalaşıp hastaneye yatırılmasını Genç aşıklara kaderin bir cilvesi midir.Yoksa haince bir oyun mudur?
Filiz Ömer'in davranışlarından Yılmaz'ın başına gelenleri Ömer'in yaptırdığı sonucunu çıkarır. Handan ise Filiz'in gitmediğini duyunca neredeyse hastalığına sevinmiştir.
Cemil Fahriye ve Ahmet üzerine kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürmek üzere Mahallede bir ev kiralamış ve bahçesini Ahmet'in seveceği şekilde düzenlemiştir. Geriye kalan tek şey eski karısını ve oğlunu alıp tekrar bir aile olmaktır.
Cem'in planları tıkır tıkır işlemektedir. Büyük ihaleden son anda geri çekilen Yılmaz, İhalenin Tekiner'lere kalmasına neden olur. Bu da Cem'in oyunu için iyi bir hamledir
dizi öyle bir yerde bittiki kimse yorum yapamıyor gelecekle ilgili tahmin yapamıyor herşey olabilir çünkü ama hala iddalıyım yılmazın orda söylediği şiirde bi şey vardı çözemedim veda eder gibi neydi o öyle aynalıyla konuşurken sanki uzun süre gelmeyecek miş gibi hala bu bölümde olacakları merak etmemein altında yatan en önemli nedendir
Hayal arkadaşıma da katılmıyorum. Evlilik bir kagıt parcasından ibaret degildir. Evlilik aşkın kutsallaştırılmasıdır. Saygı duyulması gereken bir kurumdur. Dizi için söylemiyorum ama "Biz zaten evli gibiyiz" ya da "Seviyeli Birliktelik" geyikleri bana göre laf salatasından başka bir şey degildir.
sevgili forever_bim, evlilik kurumuna saygi duymuyorum gibi bir sey soz konusu degil. soylemek istedigim iki insan arasindaki iliskide guvenin saygi ve sevginin olusmasi bu iliskide belirleyici seyler olmasi gerektigi idi. yani bu saydiklarim bir cifte mevcutsa birlikte olmaninda sadece zevksel bir sey oldugunu, sevgi gosterisi oldugunu dusunuyorum. benim için evlilik karsindaki kisiden emin olduktan sonra elbette atilmasi gereken bir adim, ama belkide bu sadece askin kanitidir. iliskinin sinirlarini belirleyici bir anlam tasimamali evlilik, kimi zaman çunki evlilik bazi konulan sinirlarin asilmasi anlamina gelir, bu yuzden bir inzamin sinirlari asmak anlamina gelmemesi gerektigini aslinda eger asilacak sinirlar varsa bir iliskide bunlarin guven ve sevgiyle asilmasi gerektigi idi, evli olsanizda olmasanizda.
ya arkadaslar kusura bakmayin turkçem pek iyi olmadigindan kendimi ifade etmekte zorlaniyorum. ( fransada ysamamin vede turkceyi sadece konusarak ogrenmemin, aslinda fransizca dusunup turkce yazmanin getirdigi bir andikap)
inanmıyorum ya olamaz böyler bi şey cemli ve filizli sahneler seyredeceksek varya yılmaz a bi şey olmuyor demekki ne kafa varmış adamda boşuna evham yapmışım ama saldırının cemden geldiğini yılmaz bile bilmiyor ve nasıl olupta aynı ihaleye giriyor bunlar aşkı bırakıp holding savaşlarınamı kayıyor dizi nedir bu yani
sonunda özet gelmiş çok sevindim tahmin ettiğim gibi yılmazın başına gelenlerin ömerden zannediyor tabi buna etkende ömerin yılmaza sevinmesidir cem ise planlarına devam ediyormuş ihale ne ihalesi ya yılmaz çekilince ihaleden ihale tekinerlere kalmış vede buda cemin işine yaramış handan hanımada birşey demiyorum hastalığına bile sevinmiş filiz gitmediği için cemilde çocuğu yetmiyor fahriyeyide geri almak istiyor desenize salih dahada delirecek inş. cemil salihe birşey yapmaz neyse yine çok güzel bir bölüm bizi bekliyor keşke kanal d fragmanı bu akşam verse ne güzel olur
şimdi çözdüm olayı cemle ömer ortak bi şirket kurucaklardı demekki o şirketle ihaleye girmişler yılmaz neden pasif kalıp ihaleden çekildi acaba ya ve cemle ilişki bi bağ nasıl kuramıyor anlamış değilim izleyip görücez filiz yılmaz ilişkisi sürüyor anladı yılmaz ömeri batırmadan filizle mutlu olamıcak
neyse ne yilmaza nede handana onemli birsey olmuyor, sevindirici bir durum.
cemin iyi isi olumur mu iste, simdi filizle omerin arasi iyice bozulacak hiç yere.
yilmaz çabuk ayaga kalkiyor desenize araya ihaleler felan giriyor ya. anlamadigim sey, tekiner holding textile le ugrasiyor, sadikoglu ise otel isletmeciligi ile, ne ihalesidir bu?
neyse bu bolum cemile fahriyeyede deyinmisler demekki en azindan onlarin hikayesi ilerliyor .
cem ve cemil ikilisi bu bölümün yine en sinir edici tipleri olacak .ikiside ne yaptığını bilmiyor.cemil çocuğuna yakın olmak istiyor.ama fahriyenin tekrar onunla birlikte olmasını düşünmesi fazla olmuş..cem'de ne yapmaya çalışıyor tekinerleri batırıp yardım etmeye çalışacak ...filiz'in gözüne mi girecek.cem şirketi batırma sırasında kendi ismini kullanmaz herhalde.hayali bir şirketle bu işi yapacağa benziyor.
anladığım kadarıyla yılmaz'a bişey olmuyor.handan hanım'da iyileşiyor.hasta yatağında bile kadın rahat durmuyor.bence cem'in planlarını ve niyetini ömer hissedecek bu bir kaç bölümde olmasa bile ileride olacak..
arkadaslar 48.ozet
Filiz aynı anda hem annesinin fenalaşıp hastaneye kaldırıldığını öğrenmiş hem de Yılmaz'ın saldırıya uğradığını... Yılmaz'ın yalnız olması ve polislerin Filiz'e ulaşması sonucu Filiz onu hastaneye götürmek durumunda kalmıştır. Bu arada Sürekli telefon eden Ömer de Yılmaz'ın durumunu öğrenmiş ve ona göre layığını bulmuştur Yılmaz. Annesi ve sevdiği adam arasında kalan Filiz, Ekrem'i arar ve durumu ona bildirir. Ömer ısrarla Filiz'i annesinin yanına çağırmaktadır. Beraber uzaklara gideceği zaman Yılmaz'ın saldırıya uğraması ve Handan'ın da fenalaşıp hastaneye yatırılmasını Genç aşıklara kaderin bir cilvesi midir.Yoksa haince bir oyun mudur?
Filiz Ömer'in davranışlarından Yılmaz'ın başına gelenleri Ömer'in yaptırdığı sonucunu çıkarır. Handan ise Filiz'in gitmediğini duyunca neredeyse hastalığına sevinmiştir.
Cemil Fahriye ve Ahmet üzerine kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürmek üzere Mahallede bir ev kiralamış ve bahçesini Ahmet'in seveceği şekilde düzenlemiştir. Geriye kalan tek şey eski karısını ve oğlunu alıp tekrar bir aile olmaktır.
Cem'in planları tıkır tıkır işlemektedir. Büyük ihaleden son anda geri çekilen Yılmaz, İhalenin Tekiner'lere kalmasına neden olur. Bu da Cem'in oyunu için iyi bir hamledir
yakupoglu61
31-10-06, 14:16
yılmazın ihaleden çekilmesi çok saçma bu bölümde hemen ayağa kalkacağını sanmıyorum kafasına beyzbol sopasıyla vuruldu dövüldü .
uzun süre bnce cemin yaptırdığı ortaya çıkmaz gibime geliyo
cem ve cemil ikilisi bu bölümün yine en sinir edici tipleri olacak .ikiside ne yaptığını bilmiyor.cemil çocuğuna yakın olmak istiyor.ama fahriyenin tekrar onunla birlikte olmasını düşünmesi fazla olmuş..cem'de ne yapmaya çalışıyor tekinerleri batırıp yardım etmeye çalışacak ...filiz'in gözüne mi girecek.cem şirketi batırma sırasında kendi ismini kullanmaz herhalde.hayali bir şirketle bu işi yapacağa benziyor.
anladığım kadarıyla yılmaz'a bişey olmuyor.handan hanım'da iyileşiyor.hasta yatağında bile kadın rahat durmuyor.bence cem'in planlarını ve niyetini ömer hissedecek bu bir kaç bölümde olmasa bile ileride olacak..
bu nasıl olucak peki ömerle cem birlikte ihaleye giripte ömer cemin kendine tehlikeli yaklaştığını düşünür ömer yılmazı perişan etme derdinde ama ne cem nede ömer o kadar akıllı değil asıl sorulması gereken yılmaz ihaleden neden çekildi
Dusundumde belki de yilmaz in bir plani vardir cunku yilmaz oyle kolay kolay pes etmez, birseyin pesindede olabilir.......
inşallah öyledir ayrıca ihaleye giren şirketleri diğer şirketleri mutlaka tanıyordur çünkü yönetimler rakiplerini inceliyorlardır o yüzdende gizli kuracaklarına inanmıyorum cem ve ömerin rakip olucaklarına hiç inanmıyorum
bu nasıl olucak peki ömerle cem birlikte ihaleye giripte ömer cemin kendine tehlikeli yaklaştığını düşünür ömer yılmazı perişan etme derdinde ama ne cem nede ömer o kadar akıllı değil asıl sorulması gereken yılmaz ihaleden neden çekildi
bence ömer çok akıllı .şu an sadece filiz 'le Yılmaz'ı nasıl ayıracağını düşünüyor.cem'in ömer'in yanında enin sonunda bir açık vereceğini düşünüyorum. ömer hem kızkardeşini hem de şirketi cem'den nasıl kurtaracağını düşünecek .belki Yılmaz'dan yardım bile isteyebilir.
tsk matrakacim, ama ben cemin filize yaranmak için o yeni ve buyuk ise ortak olacagini dussunuyordum. isin içindede yeni bir sirket olacagini dusunmemistim.
omer bence cemden supelenecek, cemin esrarengiz oldugunu dusunmeye baslayacak , filizinde dayak olayini omerden bilmesi, omerin sinirlenmesine vede cemden daha fazla kusku duymasina neden olacaktir. ve belkide cem belasi omerle yilmazi yakinlastiracaktir ilerki bolumlerde.
ya su basinda cikan haberler bolumunde bir yazi okudum yeni eklenmis, dizi 64.cu bolumde bitecekmis. sonu aci olacakmis, yilmaz kaza gecirerek olecekmis. matraka insallah senin dedigin gibi çikar ve mutlu sonla biter.
Fiyat düşürüp de ihaleden çekilirse ve ihale de büyük bir ihaleyse Cem-Ömer ortaklığı bu işten zararlı çıkabilir. SOnuçta onlar Yılmaz almasın diye ihaleyi, işlerine taş koymak pahasına gözlerini karartmış vaziyette. Bu gibi durumlarda mantıklı kararlar veren Filiz de artık yanlarında değil.
Yaa aklima birsey takildi, son bolumde cem ben size ortak olurum gibi birsey demisti filiz de aman sakin ortaklik bitince rekabet baslar demisti, belki de omer-cem ortakligi bitince aralarinda rekabet baslayabilir......
karcicegim
31-10-06, 15:15
Ihlamurlar Altında 48. bölüm özeti;
karcicegim
31-10-06, 15:25
61merve61 arkadaşım kusura bakma. Senin özeti yazdığını görmedim.
Filizce_Jüly
31-10-06, 15:46
YA nasil ya bence bu bölüm mantik hatasi fln olcak! Cünkü yilmaz nasil ayaga kalkar o sopadan sonra!!!????????:img-elvis :img-elvis
nerden çıktı bu cem ve ömerin şirket kurması ne repliklerden duydum ki diziyi çok ii izlerim ne de başka biyerden siz mi tahmin ediyosunuz yoksa konuşuldumu dizide böyle bişey...özette yılamazın tek olamasından ve polisin filizle konuşmasından dolayı filiz onu hastane götürmüş sanki zorunluydu gibi başka kimse olsa filiz yılmazın peşinden gitmeyecekmiydi özeti bi okuyunda ban söyleyin benmi yanlış anladım özetten öyle bir anlam çıkmıyomu
forever_bim
31-10-06, 15:57
Değerli Üyelerimiz
Bölüm yorumlarınıza bu başlıktan devam ediniz. Basın özetini ekleyen arkadaşlara teşekkürler.
Saygımla,
forever_bim
DİZİFİLM MODERATÖRÜ
forever_bim
31-10-06, 16:00
IHLAMURLAR ALTINDA
48. BÖLÜM BASIN ÖZETİ
bu bölüm de cok güzel olacak digerleri gibi...cuma yi heycanla bekliyorum...
ihaleden neden geri cekildi yilmaz onu anlamadim...
Filiz ve yilmaz bu cemden cok cekecekler...
Filiz hamile mi...arkadaslar onu anlayamadim
forever_bim
31-10-06, 16:27
Özeti okudum. Kanım çekildi bedenimden. Aşırı derecede sinirlerim bozuldu.
Ihlamurlarfanatiği ile özelden konuşmuştuk. İki endişem vardı.
1. Yılmaz'ı tartaklama olayına Ömer'in de dahil olması (Gerçekleşmedi)
2. Filiz'in bunun suçlusu olarak Ömer'i görmesi. (Gerçekleşiyor)
2. maddeden de anlaşılacagı gibi Cem'in gayreti ve Filiz'in maalesef akılsızlığı buna sebep oluyor. Tamam Ömer Yılmaz'dan nefret ediyor bunu hepimiz görüyoruz ama böyle bir şey yapmayacagını da gördük. Ömer zaten Yılmaz'dan gıcık kapıyor. Ama Allah'ı var kozunu her zaman kendi paylaştı Yılmaz'la 42. bölümdeki yumruklaşmaları hatırlarsanız haklı olduğumu görürsünüz.
Filiz bu sezon iki büyük hata yaptı bana göre. 1.si Yılmaz'ı paragöz ve açgözlü ilan etmesi. 2.si de Ömer'i bu şiddet olayından sorumlu tutması.
Cem'e de helal olsun valla. Gıcık herif Filiz ve Ömer'in kardeşliğini bir vuruşta tuzla buz etti.
Sevgili sezintinin aylar önce söylediğine katılıyorum. Filiz'in ciddi bir özgüven sorunu var. Bunun başka türlü açıklaması olamaz.
bu bölüm de cok güzel olacak digerleri gibi...cuma yi heycanla bekliyorum...
ihaleden neden geri cekildi yilmaz onu anlamadim...
Filiz ve yilmaz bu cemden cok cekecekler...
Filiz hamile mi...arkadaslar onu anlayamadim
hayır hamile değil arkadaşlar senaryo yazıyolar olursa diye.....benimde aklıma gelmedi değil yani...bazıları çok sert konuşmuş bu konuda ama bence keşke filiz hamile olsa yılmaz evlenmeden bırakmaz aldırmak istersede doktor bunu aldırırsanız bidaha çocuğunuz olmaz dese ki gerçek bu ilk hamilelikte çocuğun aldırılması sakıncalıdır filiz buna dayanamayacağına göre filizin aileside bu evliliğe onay vermek durumunda kalacaklar fena mı bide butarafından düşünün
Cem'in planları tıkır tıkır işlemektedir. Büyük ihaleden son anda geri çekilen Yılmaz, İhalenin Tekiner'lere kalmasına neden olur. Bu da Cem'in oyunu için iyi bir hamledir.
ama yılmaz neden çekiliyor onu anlamadım geçen bölüm ömerle cem ortak şirket kurucaklardı demekki o şirket bu ihaleye giricek hadi hayırlısı
forever_bim
31-10-06, 16:33
Aslında özeti görür görmez birden konuştum gibi oldu ama yine de çok can sıkıcı bir özet hakikaten.
Dileyelim de Filiz bunu Cem'in yaptırdığını anlasın. Ama özette yalan bir şey yazmaya niyetleri yoktur herhalde.
İhale kısmını tam olarak ben de çözemedim ama Cem'le Ömer'in iş alanında birlikte hareket edecekleri başından belliydi.
Zaten ihaleye 2 ortakla girilmesi gerekliymiş. Bunu Ceyda söylemişti.
Cemil'e de hepten sinir oldum. Allah bilir bölümü izleyince neler olacak bende.:fighting2
Forever_bisana katiliyorum, ama eger ben filiz in yerinde olsaydim cemden suphelenmek hic aklima gelmezdi yani omerden daha fazla suphelenirdim, cunku cem ona su ana kadar hep iyi arkadas gibi davrandi ve tabi ki de filiz de suphelenemezdi. Ama eminim ki cem eninde sonunda agzindan bir laf kaciracak ve bu filiz in ondan suphelenmesine sebep olacaktir. Ve merak ettigim birsey daha var cem filiz in omeri sucladigini duyunca ne yapacak omer cemden suphelenmeyecek mi, yilmaz in baska dusmani olmazdigina gore?
Ve yilmaz neden ihaleden cekilecek?
Ayrica ins. filiz+yilmaz in arasi bozulmaz ve bizde ask sahneleri izleriz bu bolum, (kavga disinda.)Ayrica filiz hamile kalabilir ama bu bolumde oldugunu sanmiyorum!!!!!
filiz+yilmaz soz vermis asklara!!!!!!!!!!
yaa özette yılmazın durumu hakkında bi şey dememiş.. handan iyileşiyo gözüken o ama yılmaz ne olacak pekiii ....
Ozeti ben de okudum. Ilk kisim zaten gecen bolumun aynisi. Sonraki kisimda da beni sasirtan cok sey olmadi.
Filiz'in ilk etapta olanlari da tam olarak bilmeden boyle dusunmesini ben bekliyordum zaten. Acikcasi polis arastirmasi yapilsa da baslica suphelinin Omer sonra da Cem olacagini biliyorduk zaten. Eger Omer de telefonda layigini buldunun disinda ofkeyle yanlis yone cekilebilecek baska seyler de soylemis de olabilir. Filiz'in kafasi o kadar karisik ki su aralar. Sonradan Omer'le yuzyuze konusunca Filiz'in gercegi anlayacagini dusunuyorum cunku iki kardes arasindaki iliski butun bu olanlara ragmen hala cok guclu. Omer'in ofkeyle kendinden gecmesi de bu yuzden zaten.
Demek Cem ile Tekinerler artik insaat isine de giriyorlar. Cunku bildigim kadariyla Sadikoglu bir insaat sirketi. Zaten Omer dosyayi ben alayim dediginde boyle birsey olacagini tahmin etmistim.
Demek Cemil Fahriye ile Ahmet'e ev acmis. Iyi ki Fahriye'den birsey istemiyordu, bir de istese ne olacak acaba? Yavas yavas amacina ulasiyor ama Salih'i psikolojik yonden cokertmeye cok yaklasti.
Handan Hanim herhalde cok kotu durumda degil ki hala akli fikri Filiz'le Yilmaz'da. Aa kadin olumlerden donuyorsun hala hayatin kisa oldugunu ve onemli olanin sevdiklerini kirmamak olmadigini anlayamadin mi??
Bu arada keske gecen bolumu anlatacaklarina biraz baska konulara da girselermis ozette ;)
dızı ozetımızın bu kadar acıklayıcı olduğu bır hafta!!!!
sevgılı modumuz forever_bım arkadasım 2.madene katılmıyorum.senın yorumundur.saygı duyarım.omerın yılmaz hakkında layığını bulmus dusuncesını fılıze yansıttığı ıcın fılız boyle dusunmustur.bır ınsandan nefret edersın de bu kadar olmaz dedırttı bana omer!!!layığını bulmus dusuncesı omerın asıl omerın suankı psıkolojık olarak nasıl durumda olduğunun kanıtırdır.
cemın haın planları ıslesın.olsun onemlı değil benım ıcın...cem bundan sonra yılmazla ılgılı planlarında omerı parmağında oynatır.
cemle ortak ıse gırmelerı onlar acısında cok kotu olacak cunku o kadar buyuk bır projekı ıkı sırket gırıyolar.cem bence bundan sonra yılmazla fılızı ayıramayınca tekınerlerı zor durumda bırakacak...yılmazda layığını bulmus omer demez onlara elınden geldığını ardına koymadan yardım eder!!
yılmazın ıyılestığını ıhaleden cekılmesı sonucunda anlıyoruz!!!
omere cok yuklendım ama layığını bulmus dusuncesını doğru bulmuyorum.anladık yılmazı sevmıyosun boyle dusunmen senın gıbı sağlam karaktere yakısmaz!!!
forever_bim
31-10-06, 16:55
Arkadaşlar farkındayım özet gelir gelmez car car car konuşmaya başladım ama özetteki 2. paragrafın olma olasılığı beni yıktı.
Filiz gibi akıllı olduğunu sandığım bir karakter ki kendisi holding yöneticisi 45. bölümde Cemle Yılmaz'ın yumruklaşmasından daha doğrusu Yılmaz'ın Cemi dövmesinden sonra aradaki bağlantıyı şıp diye çözemez mi?
Hadi onu geçtim sırf Elif öldükten sonra Ömerle Filiz 4 yıl acılarını sevinçlerini beraber paylaşmış İtalya'da aynı evde kalmış Tekiner Holdingi de yıllara yönetmiş 2 kardeş.
Cem'i ise Filiz daha dogru dürüst tanımıyor ki. Abisini yıllardır tanıyor. Günde kaç adım attığını sayacak kadar yakın abisine. Tamam Ömer Yılmaz'ı sevmiyor ve o söz konusu olunca çok fevri davranıyor amma ve de lakin Yılmaz'ı hırpalayanlar Cem'in eşkiyaları. Filiz abisinin bu eşkiyalarla birlik etmediğini tahmin edecek kadar akıllı biri. Ya da ben öyle sanıyorum.
Yine de izlemekte fayda var.
walla bende senle aynı düşüncedeyim bencede birbirini bu kadar yakından tanıyan iki kardeşin birbiri hakkında böle düşünmemesi gerekir...herkes normal bi kaza diye de düşünebilirdi olmuyor mu hiç hayattta carpısan 2 araba sahibi kavga ediyorlar... ama öle olsa durum daha cıkmaza girerdi belki böle olması daha iyi... bu bölüm cok iyi olacak gibi izlemek lazımmmm
Forever_bim sana katilmiyorum, filiz yilmaz cemi dovdu diye ceminde yilmaz i dovdurttugunu anlayamaz cunku hatirlarsaniz 46. bolumun sonuna dogru filiz sikayetini geri alirmisin demisti cemde tabi ben zaten boyle birseyde gurur yapmam demisti ve filiz e iyi davranmisti....
forever_bim
31-10-06, 17:06
Sevgili devil61
Bence Ömer Filiz'i arayacak. Filiz gelemeyeceğini Yılmaz'ın kaza geçirdiğini söyleyecek. Ömer de en iyi ihtimalle "bana ne bundan,annemiz ne durumda sen kiminle ilgileniyorsun Filiz" diyecek. Yani bu cümlelerden sonra duruma üzülmediği ayan beyan ortada olacak. Ve doktorlar Yılmaz'ın sert bir cisimle darbe aldığını söyleyecek. Bu da Filiz'in abisinden kuşkulanması sonucunu doğuracak.
Bakarsınız Cem öteki hastaneye Filiz'in yanına gider. Filiz'e teselliler verir Filiz de Cem'i bir dost belleyip abisinden iyice uzaklaşır. Olur mu olur yani. Kalp ilacımızı yanımıza alın öyle izleyelim derim ben.
Arkadaşlar farkındayım özet gelir gelmez car car car konuşmaya başladım ama özetteki 2. paragrafın olma olasılığı beni yıktı.
Filiz gibi akıllı olduğunu sandığım bir karakter ki kendisi holding yöneticisi 45. bölümde Cemle Yılmaz'ın yumruklaşmasından daha doğrusu Yılmaz'ın Cemi dövmesinden sonra aradaki bağlantıyı şıp diye çözemez mi?
Hadi onu geçtim sırf Elif öldükten sonra Ömerle Filiz 4 yıl acılarını sevinçlerini beraber paylaşmış İtalya'da aynı evde kalmış Tekiner Holdingi de yıllara yönetmiş 2 kardeş.
Cem'i ise Filiz daha dogru dürüst tanımıyor ki. Abisini yıllardır tanıyor. Günde kaç adım attığını sayacak kadar yakın abisine. Tamam Ömer Yılmaz'ı sevmiyor ve o söz konusu olunca çok fevri davranıyor amma ve de lakin Yılmaz'ı hırpalayanlar Cem'in eşkiyaları. Filiz abisinin bu eşkiyalarla birlik etmediğini tahmin edecek kadar akıllı biri. Ya da ben öyle sanıyorum.
bence omerın yaptırdığını dusunmesı bana doğru geldı.o an kı sartlar ıcın omerı ne kadar tanımıs olursa olsun layığını bulmus dusuncesını ona yansıtması sonucu dırek olarak omerden suphelenmesı bana normal geldı.cemden suphelenmez cunku cemın sınsı planlarının farkında değil onu sadece arkadasa olarak goruyor ve cemınde ona karsı sadece arkadas olarak yaklastığını zannedıyor!!!fılız bence cok zekı ve akıllı bır kız bu durumda boyle dusunmesı o ankı caresızlığınden kaynaklanmaktadır.omerın o tutum ve davranısları sonucunda bende olsam ondan suphelenırdım.cemden suphelenmesını gerektıren bır sebep yok cunku cemın yılmazla yumruklasmaları anında gozlerı .dolmustu cemde onu korumak amaclı yaptığını zannedıyor.cunku ceme yılmaz hakkında ve ılıskılerı hakkında oyle sozler soyledıkı.o gun fılıze bakıs acım değişmıstı sahsen.aptalca bırseydı demek ne demek onuda anlamıs değilm.fılız bu aralar kendıne geldı.ama abısınden suphelenmemesi ıcın ortada bır sebepte yok.kı eğer fılıze layığını bulmus dsuncesını yansıttıysa.ekrem bence bu ısın altında cemın parmağının olduğunu bulacaktır.
walla bende senle aynı düşüncedeyim bencede birbirini bu kadar yakından tanıyan iki kardeşin birbiri hakkında böle düşünmemesi gerekir...herkes normal bi kaza diye de düşünebilirdi olmuyor mu hiç hayattta carpısan 2 araba sahibi kavga ediyorlar... ama öle olsa durum daha cıkmaza girerdi belki böle olması daha iyi... bu bölüm cok iyi olacak gibi izlemek lazımmmm
Ama eger ben filiz in yerinde olsam ve abim bana ohh iyi olmus gibisindenn laflar etse bende omerini yaptirdigini dusunurdum, ama omerin burda cemden suphelenmesi gerkiyor, cunku eger o yapmadiysa oteki dusmanida zaten psiko cem
Sevgili devil61
Bence Ömer Filiz'i arayacak. Filiz gelemeyeceğini Yılmaz'ın kaza geçirdiğini söyleyecek. Ömer de en iyi ihtimalle "bana ne bundan,annemiz ne durumda sen kiminle ilgileniyorsun Filiz" diyecek. Yani bu cümlelerden sonra duruma üzülmediği ayan beyan ortada olacak. Ve doktorlar Yılmaz'ın sert bir cisimle darbe aldığını söyleyecek. Bu da Filiz'in abisinden kuşkulanması sonucunu doğuracak.
Bakarsınız Cem öteki hastaneye Filiz'in yanına gider. Filiz'e teselliler verir Filiz de Cem'i bir dost belleyip abisinden iyice uzaklaşır. Olur mu olur yani. Kalp ilacımızı yanımıza alın öyle izleyelim derim ben.
omer ısallah oyle der cunku aralarının acılmasını ıstemem cem yuzunden.
cemde o kadar yurek yok yurek olsa onda yılmazın karsısına kendı cıkardı..ama yınede ılaclarımız yanımızdan eksık etmeyelım:)
Ben kafasi karisik Filiz'in kafasini toplayinca ve de abisiyle yuzyuze konusunca israrli bir sekilde Omer'i suclamaya devam edecegini dusunmuyorum. Tabi dizi arada rayindan ciktigi icin hersey mumkun ama :)
Omer suclamalarla da karsilasinca dusundugu kisi ise Cem olacaktir dogal olarak. Hastanede supheli laflar etti ve konusmalarda bulundu cunku. Tahminimce Cem inkar edecek ve sonra Omer bir sekilde onun bir acigini yakalayacaktir. Tabi dogal olarak da kendini supheli durumuna soktugu icin Cem'e farkli bir gozle bakacaktir (umarim :))
Tabi bu tahmini sonradan ihaleye beraber girmelerini okuyunca yaptim. Eger Omer Cem'den kuskulanmazsa ya da Cem'e iyi yapmissin derse o zaman senaristlere soyleyecek hicbir sozum olmaz (Omer'i de canavara cevirdikleri icin)
forever_bim
31-10-06, 17:19
omer ısallah oyle der cunku aralarının acılmasını ıstemem cem yuzunden.
cemde o kadar yurek yok yurek olsa onda yılmazın karsısına kendı cıkardı..ama yınede ılaclarımız yanımızdan eksık etmeyelım:)
Filiz'in Ömer'den şüphelenmesi demek Cem alçağının (çok afedersiniz ama öyle hakikaten) Filiz üzerinde de planlarının çalıştığını kanıtlar. Düşünsene Filiz Cem'den şüphelenmeyecek. Cem'in uzantılarını bağlantılarını bilmediği halde.
Mantıklı tartınca Filiz doğru sonuca ulaşacaktır. Dileyelim de Cem'in yüzü ortaya çıktığında geç kalınmış olunmasın.
forever_bim
31-10-06, 17:24
Ben kafasi karisik Filiz'in kafasini toplayinca ve de abisiyle yuzyuze konusunca israrli bir sekilde Omer'i suclamaya devam edecegini dusunmuyorum. Tabi dizi arada rayindan ciktigi icin hersey mumkun ama :)
Omer suclamalarla da karsilasinca dusundugu kisi ise Cem olacaktir dogal olarak. Hastanede supheli laflar etti ve konusmalarda bulundu cunku. Tahminimce Cem inkar edecek ve sonra Omer bir sekilde onun bir acigini yakalayacaktir. Tabi dogal olarak da kendini supheli durumuna soktugu icin Cem'e farkli bir gozle bakacaktir (umarim :))
Tabi bu tahmini sonradan ihaleye beraber girmelerini okuyunca yaptim. Eger Omer Cem'den kuskulanmazsa ya da Cem'e iyi yapmissin derse o zaman senaristlere soyleyecek hicbir sozum olmaz (Omer'i de canavara cevirdikleri icin)
Sevgili Berna
son paragraf gerçekleşirse dizi dagılmış demektir.
Benim tahminim esas suçlunun kim oldugunu Aynalı'nın bulacagı. Malum o da eski kurtlardan. Cem'in adamlarına ulaşabilir.
Sanırım Ömer'in fevriliği Ömer'e fena patlayacak. İşlemediğin bir suç yüzünden yargılanmak. Hayli kötü bir durum.
Filiz'in Ömer'den şüphelenmesi demek Cem alçağının (çok afedersiniz ama öyle hakikaten) Filiz üzerinde de planlarının çalıştığını kanıtlar. Düşünsene Filiz Cem'den şüphelenmeyecek. Cem'in uzantılarını bağlantılarını bilmediği halde.
Mantıklı tartınca Filiz doğru sonuca ulaşacaktır. Dileyelim de Cem'in yüzü ortaya çıktığında geç kalınmış olunmasın.
cok uzulerek soyluyorum bence cok gec kalmıs olacaklar omer ve fılız cunku bence cem yılmazla fılızı ayıramayacak ve bu sefer sırketı batırmaya calısacak.tekınerler cok zor durumda kalacaklar...ozamn handanın o guzel yuzunu gormek ıstıyorum...cemın planları sadece fılızın değil tum tekınerlerın uzerınde gerceklesıyo...
fılızın boyle dusunmesı olaylar sonucunda normal ama dusundukten sonra omerın yapmadığını anlar!!!cemın foyasını ortaya cıkaracak kısı bence aynalı olacak!!!
cemın bunu yaptığı kımsenın aklının ucundan gecmeyecek bence.yılmazında ondan supheleneceğını sanmıyorum..
Doktor'dan geldim, yeni bölüm özetini okudum. Yeni bölüm özetinde Yılmaz ihaleden çekilmiş olduğunu okudum. Cem'in Yılmaz'ı zor duruma düşürmesi imkansız hale gelmiştir. Büyük bir firma bir ihale kaybetti diye zor durumlara düşmez. Cem Ve Ömer kozlarını açık olarak ortaya koymaları Yılmaz'ın hamle yapmasına neden olmuştır. Görünmeyen düşman görünür hale gelmiştir. Yılmaz için olayları erken görmesine neden olmuştur.
Benim tahminim Tekiner'lerin zor duruma düşeceğidir. Çünkü Yılmaz'a yaptıkları veya yapacakları ödemeler ve büyük ihale büyük finansmana sahip olmayı gerektirir.
Yılmaz'ın bundan sonra, Tekiner'leri iflas ettirmeye çalışacakdır.
Filiz'in Ömer'den şüphelenmesi normaldir. Ekrem'e söylemekle doğrusunu yapmıştır. Yılmaz'ın sağlıklı düşünemeyeceğini bilmektedir.
Tekiner'ler ihaleyi kazanmakla kendilerini zor duruma düşeceklerini tahmin ediyorum. Tekinerler zor duruma düşerse Filiz'in ailesini kurtarmak için Yılmaz'dan ayrılacağını düşünüyor. Yılmaz'ın servetini kayebetmesi Filiz ve Yılmaz'ı brbirinden ayırmaz. Yılmaz fakirliği bilen bir insan. Bu onları ayırmaz.
Cem'in düşüncesi Tekinerler iflas ederse Filiz'in şirketi kurtarmak için Cem ile evlenme düşüncesi üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum.
Sevgili forever_ bim teşekkür ederim.
Bence yilmaz cemden suphelenecektir, cunku o da gicik oluyor ve bence cemin filiz den hoslandigini o da fark etti ve eger filiz sikayatini geri al demeseydi cem sikayetini geri almayacakti, ama bence yilmaz kesinlikle filiz den suphelencektir......
Ömer'in Cem'e bağımlı olması Tekiner'ler için iyi olmadı. Cem'in Tekiner'lerden desteğini çekmesi, Tekinerleri zor duruma düşürecektir. Yılmaz ile Ömer'in barışmasını Cem'in Tekiner ailesine zarar vermesi ve Elif'e zarar vermeye çalışacak olmasıyla barışma sahnelerini göreceğiz diye düşünüyorum. Ömer Yılmaz'ın çabalarını gördükçe, Yılmaz'ın samimiyetine inanacaktır.
forever_bim
31-10-06, 17:51
Bence Yılmaz'ın ihaleden son anda vazgeçmesi ihale için Tekiner Holding'in yapacagı ödemenin oldukca yükselmesi anlamına gelecektir.
Cem'in bu konuda da şövalyelik yapıp bu finans kaynağını Tekiner'lere saglayacagını düşünüyorum.
Filiz yönetim kurulu başkanlığını Ömer'e devretmişti ama Filiz'in şirket işlerini tümüyle bırakacağını sanmıyorum. 45. bölümde çiftlikte biraz uazk kalacagım demişti yönetimden. Tümüyle kopacagını sanmıyorum.
Sevgili forever_bim
Cem'in Ömer'e kaynak konusunda destek olmasıyla Cem'in görünür hale gelmiştir. Hisseleri geri almada Tekinerlere destek veren Cem'di. Büyük ihaleye girme konusunda destek verenin ve kaynak konusunda destek vereninde Cem olduğu kolay anlaşılır. Cem ile Ömer ayrılmaz bir ikili oldular. Ayrılmaz ikili olması bile yardım edenin Cem olduğu anlamaları için yeterli bir detaydır. Aynalı Ekrem ile Yılmaz, Cem ve Ömer'e hamle yapmasını sağlayacaktır. Büyük ihale Yılmaz için büyük bir şans olmuştur.
Filiz'in yönetim kurulu başkalığını bırakması işleri bıraktığı anlamına gelmiyor. Sade yönetim kurulu üyesi olarak kalır ve Filiz aynı zamanda hissedar.
Yılmaz ve Filiz'e Ceyda'nın yardım edeceğini düşünüyorum.
Sevgili forever_bim
Teşekkür etmemim nedeni açıklık getireyim. Ihlamurlar altında bölüm yorumlarını okumanız ve yazılanları unutmadığınız içindir. Bu bölüme verdiğiniz önemi ve saygıyı gösterir.
forever_bim
31-10-06, 18:14
Sevgili forever_bim
Teşekkür etmemim nedeni açıklık getireyim. Ihlamurlar altında bölüm yorumlarını okumanız ve yazılanları unutmadığınız içindir. Bu bölüme verdiğiniz önemi ve saygıyı gösterir.
Ben de ince düşünceniz ve teşekkürünüz için teşekkür ederim.
Genellikle izlediğim ve okuduğum şeyleri kolay kolay unutmam. Hafızam bu konuda iyidir.
TubaBülent
31-10-06, 18:16
off cok güzel bir bölüm olacak kesinlikle ama hic yilmaz gendine geliyomu gelmiyomu yazmiyor ama kesinlikle heralde kendine geli cünkü bi bölüm yilmazsiz gecmez
Sevgili sezinti sizin yorumlarinizi okumak ve konuya farkli bakis acisi getirmeniz ne guzel oldu.
Ben de aynen sizin gibi dusunuyorum. Cem'in planinda gorunmez dusman olmak vardi ama ya planinin yonunu degistirdi ya da plani islemiyor demektir, ihalede ortak adi gozukmese bile Omer'e kimin yardim ettigini bilmek zor olmayacaktir Aynali ve Yilmaz icin. Tahminim, sizin de yazdiginiz gibi, yeni planinin Omer'e verdigi destekle Tekinerleri kendine borclu hissettirmek sonra da destegi cekmekle tehdit edip Omer'i, Filiz'i ve sirketi zor durumda birakmak oldugunu dusunuyorum. Filiz'in ailesine verecegi destegin Yilmaz'i kizdiracagini (eh artik rakip sirket de) dusunecek buyuk bir ihtimalle. Yilmaz'in boyle dusunecegini sanmiyorum ama Cem bunu bilmiyor. Dediginiz gibi evlenme konusunu da bir cozum yolu olarak sunabilir.
Ancak bu durumda Omer de hic beklemedigimiz bir anda (hemen degil ama daha sonra) devreye girebilir diye dusunuyorum. Cem onun yaninda hata yapacaktir cunku en az rol yaptigi zamanlar Omer'in yaninda oldugu zamanlar.
yılmaz_bengusu
31-10-06, 18:20
yılmaz iyileşecek mi acaba.filizin ömerin yaptığını düşüncesine kapılacağına inanıyordum ömerin yılmaza saldırılmasında sevineceğini yüzde yüz eminim.handan hanımda filizin gitmediğini öğrenip sevindiğine göre iyileşmiş olmalı.neyse
FİLİZ VE YILMAZ
eylül-emreAltuğ
31-10-06, 18:36
yaa bu nasıl bi özett offf bu cem yılmazı batırıcak heralde yaaa bide filiz öğrense cemin bunu yılmaza yaptığını yüzüne bakmaz heralde artık valla o sahneyi çok merak ediyom ve bekliyom da vala
Yan masada güzel güzel makalelerimi okuyordum ki yorumlarınıza şöyle biz göz gezdireyim dedim..Valla ne yalan söyleyeyim, makaleden daha eğlenceli.Teoriler de daha anlaşılır:)
Sevgili Sezinti'nin Cem'in planları ile ilgili teorisine ben de katılıyorum. Cem Tekinerlerin şirket işlerine fazlaca bulaşmaya başladı. Yakın zamanda Filiz'in Yılmaz'dan vazgeçmediğini görünce o da kontrolünü kaybedip maskesini çıkaracaktır diye düşünüyorum ben de. Ve sevgili Berna'nın da Ömer'in devreye girmesi ile ilgili teorisine kocaman bir "inşallaaah" diyorum. Seyircinin gözünde ömer karakterini fazlaca hırpaladılar zaten.
Cem aslında tam da eski Türk filmlerindeki zeki kötü adamların bir devamı. Diziye dahil olduğu ilk bölümlerde hayatı pek de takmayan, hırsları tutkuları olmayan bir adam olarak tanıtmışlardı bize Cem'i. Fakat kısa zamanda tutkuların, sağlantıların şahı olduğunu gösterdi. Aslında tam da Handan hanıma göre biri.Ben senarist olsam ikisini evlendirip Fujiyama'ya yerleştirirdim:)Ya da işte şöyle ülkemize uzak güzel bir dağın tepesine:)
Özet de Yılmaz ihaleye katılmaktan vazgeçer diyor. Bu cümleye bakınca Yılmaz'ın kendisine geldiğini ve çok ciddi birşeyi olmadığını anlıyorum ben. Ihlamurlar Altında dizisinin özetlerini kim yazıyorsa bu konuda gerçekten çok başarısız.Geçen sezon gelen özetlerde hiç yeni bölümle ilgili bir bilgi bulunmazdı.Daima eski bölümde olanlar anlatılırdı. Bu sene en azından sadece ilk paragrafı ayırıyorlar bu işe:) Velakin ben o özeti yazanın yerinde olsam Yılmaz'ın durumunun belirsizliğini sürdürmek için seyircide, yukarıdaki "Yılmaz" öznesini "Sadıkoğlu Şirketi" diye değiştirirdim:)
eğer bi insana güveniyorsan ondan şüphelenmezsin taki senin başına açtığı belayı gözünle görene kadar maalisef öyle bi olay lazım ki filiz cemi gözleriyle görsün kim derse desin filiz inanmaz cemin böyle bi şey yaptığına benden söylemesi insanlar çabuk güvenir maalisef
forever_bim
31-10-06, 19:04
eğer bi insana güveniyorsan ondan şüphelenmezsin taki senin başına açtığı belayı gözünle görene kadar maalisef öyle bi olay lazım ki filiz cemi gözleriyle görsün kim derse desin filiz inanmaz cemin böyle bi şey yaptığına benden söylemesi insanlar çabuk güvenir maalisef
Sevgili matraka;
Görüşüne saygılıyım fakat anlamadığım nokta şu: Bunu Ömer'in yaptığını Filiz gözleriyle gördü mü ki de Ömer'i suçlaması gerekecek? Ömer'in Yılmaz'ın başına geleceklere üzülmemesi şüphe çekmesine yeterli sebep değil bence. Tabii bu esnada Cem'in davranışı da önemli. Cem eğer Filiz'e "Sevgilinin başına gelenlere çok üzüldüm" diye bir palavra atarsa böylece Filiz'in şüphesini çekmemiş olacak.
arkadaşlar yine güzel bir bölüm bizi bekliyor... ama keşke özette daha açıklayıcı olsalardı. neyse gelelim özete. bence filizin bu olayı ömerden sanması normal. ben de olsam aynı şeyi düşünürdüm. çünkü cem filize karşı çok sakin davranıyo. ömerin tam tersi.
BUNLAR SADECE BENİM DÜŞÜNCEM.
Sevgili matraka;
Görüşüne saygılıyım fakat anlamadığım nokta şu: Bunu Ömer'in yaptığını Filiz gözleriyle gördü mü ki de Ömer'i suçlaması gerekecek? Ömer'in Yılmaz'ın başına geleceklere üzülmemesi şüphe çekmesine yeterli sebep değil bence. Tabii bu esnada Cem'in davranışı da önemli. Cem eğer Filiz'e "Sevgilinin başına gelenlere çok üzüldüm" diye bir palavra atarsa böylece Filiz'in şüphesini çekmemiş olacak.
filiz ömeri neden suçlar yada aklına neden o gelir ilşkilerini istemeyen kim ailesi yılmazı görünce kendini kaybeden kim abisi 15,bölümden beri yılmaza karşı hiçbir zaman yılmaza inanmadı elinde bir fırsat olunca yapacağına filiz emin dediğim gibi ben olsam bende ömer derdim çünkü doktor bunlar darp izi diyecek yılmazın ifadesi alındığında bunu yaptıran ömer demesi gayet mantıklı üzgünüm cem filize veya ailesine direkt bi şey yapmadan filiz şüphelenmez burda yılmaz aynalı devreye girer bu işi onlar çözer başkası da çözemez ömer krakteri o kadar akıllı biri olsa şirketi 3 defa batırma girişimlerinde bulunmazdı demekki ömer cemden şüphelenmez olduysa oldu der merak bile etmez
forever_bim
31-10-06, 19:28
filiz ömeri neden suçlar yada aklına neden o gelir ilşkilerini istemeyen kim ailesi yılmazı görünce kendini kaybeden kim abisi 15,bölümden beri yılmaza karşı hiçbir zaman yılmaza inanmadı elinde bir fırsat olunca yapacağına filiz emin dediğim gibi ben olsam bende ömer derdim çünkü doktor bunlar darp izi diyecek yılmazın ifadesi alındığında bunu yaptıran ömer demesi gayet mantıklı üzgünüm cem filize veya ailesine direkt bi şey yapmadan filiz şüphelenmez burda yılmaz aynalı devreye girer bu işi onlar çözer başkası da çözemez ömer krakteri o kadar akıllı biri olsa şirketi 3 defa batırma girişimlerinde bulunmazdı demekki ömer cemden şüphelenmez olduysa oldu der merak bile etmez
Yine de şüphelenmemesi lazım bence. İnsan bu kadar yıllık kardeşini tanımaz mı?
Ek olarak şirket ilk sezonda batma durumuna borsada hisselerin yüzde 55'inin Meral ve Yılmaza geçmesiyle bir kez geldi. Yılmaz da şirketi Filizin yardımıyla toparladı. Ömerin kumarda kaybettiği hisseler kalan yüzde 45'in içinde babasından ve kızkardeşinden arta kalan hisselerdi. ê bölsen yüzde 15 yapar.
Ben Ömer'in aşırı zeki olduğunu hiç bir yorumumda İDDİA etmedim ki zaten. Senaristlerimizin güzide karakteri Yılmaz dururken Ömere ya da Filize ne hacet????
Ömer'in umursamazlığı sanırım Filiz'in ondan şüphelenmesine sebep olacaktır.
first lady
31-10-06, 19:34
iyide olsa kötüde sonunda özet geldi çok şükür.valla bütün olayları bi kenara bırakırsak özetten yılmaza kötü bişey olmadığı ortaya çıktı e artık filizle ayrılmalarıda(bu bölümlük:img-grin2 ) söz konusu olmadığında benim açımdan rahat bi bölüm olucak:img-grin2 .tek caımı sıkan şu cem salağı ya bi o eksikti başlarında:fighting2 :dito :icon_evil
Ek olarak şirket ilk sezonda batma durumuna borsada hisselerin yüzde 55'inin Meral ve Yılmaza geçmesiyle bir kez geldi. Yılmaz da şirketi Filizin yardımıyla toparladı. Ömerin kumarda kaybettiği hisseler kalan yüzde 45'in içinde babasından ve kızkardeşinden arta kalan hisselerdi. ê bölsen yüzde 15 yapar.
Ben Ömer'in aşırı zeki olduğunu hiç bir yorumumda İDDİA etmedim ki zaten. Senaristlerimizin güzide karakteri Yılmaz dururken Ömere ya da Filize ne hacet????
iyide herkes biliyor ki yılmazın düşmanı yok yılmazla filizin buluşacağını kimler biliyor filizin annesi abisi ve cem cem güvendiği için devre dışı her durumda ömer çıkar ortaya mantıklı olanda bu bu işi dediğim gibi yılmaz ve ekrem çözer çözdü çözdü çözemedi onların durumuda sakat yılmaz dfurduk yere ihaleden çekilmez
forever_bim
31-10-06, 19:57
iyide herkes biliyor ki yılmazın düşmanı yok yılmazla filizin buluşacağını kimler biliyor filizin annesi abisi ve cem cem güvendiği için devre dışı her durumda ömer çıkar ortaya mantıklı olanda bu bu işi dediğim gibi yılmaz ve ekrem çözer çözdü çözdü çözemedi onların durumuda sakat yılmaz dfurduk yere ihaleden çekilmez
Sevgili matraka
Aynalı'nın söylemiş olduğu "Ömer'in yanındaki adamı gözüm tutmadı" repliği Aynalı'nın Cem'in peşine düşeceginin açık kanıtı. Bu olaydan sonra Ekrem çeşitli bağlantılarını kullanıp bu olayı çözmeye çalışacaktır.
Ozeti okudum ve bisey anlamadim yaa ben bunlari biliyordum zaten gecen bolumu daha cok anlatmis yaa ben son kismi anlamadim nasil yani
Cem'in planları tıkır tıkır işlemektedir. Büyük ihaleden son anda geri çekilen Yılmaz, İhalenin Tekiner'lere kalmasına neden olur. Bu da Cem'in oyunu için iyi bir hamledir....
hamle mi nedemek hamle kusura bakamyin benim turkcem fazla iyi degil de.....yani sadikoglu holding battiomu:(:(:(:(:(
ya su cemin yuzunden iki kardes birbirine gircek yaa ne gicik bi adam bu yaa.
yılmaz fılıze bır olaydan sonra gormek ıstedığın gıbı bakıyosun demıstı yanlıs hatırlamıyorsam cemı dost gorduklerı ıcın ondan beklemezler.cemın nasıl bır ınsan olduğunu salıh,aynalı,ali hemen anladı zaten...insanlar bır kısıyı gormek ıstedıklerı gıbı gorurler..omerı zaten cem konusunda cıkarıp parayı vermesı etkılemıs...zekılıklern alakası bıle yok kucuk elıf bıle cemın psıko olduğunu anladı her yere aklı yeten fılız,omer anlamadı.handanı karıstırmıyorum cem ona ben boyle yaptım dese ınanmaz ona okadar guvenıyo kı fılızle artık arasını yapmaya calısmayıda bıraksın..gozune soksa psıkopat hareketlerını handan gene anlamaz.keske o olseydı de babaları yasasaydı kucuk elıfe o bıle daha ıyı bakardı handandan.
Sevgili forever_bim kesinlikle söylediklerine katılıyorum filizin ömerden şüphelenmesi çok kötü oldu ama bence ikisi büyük bir tartışma yaptılar vede ömer ağzına geleni söylediyse yılmaz hakkında filizde o an ömerin yaptığını zanedebilir ama tıpkı yılmazda yanıldığı gibi ömerdede yanılacak ve ömerden özür dileyip arası yine düzelir yani pek fazla uzatmazlar bu yanlış anlamayı ama tabi yinede belli olmaz cem faktörü var ortada çünkü cem her işe burnunu soktuğu için ömerden şüphelenmesi için elinden geleni yapar birde yılmazın ihaleden çekilmesinin sebebi bu dayak olayı olabilir kendine hemen gelemeyeceği için ihaleden çekilmiş olabilir
yaa özette yılmazın durumu hakkında bi şey dememiş.. handan iyileşiyo gözüken o ama yılmaz ne olacak pekiii ....
ben de bunu merak ettim..yılmazın durumu kötü mü olucak :(
işler iyice karışıyor demek ki..handan hanımdan şüphelenmiştim belki de numaradır hastalıgı..
yılmaz_bengusu
31-10-06, 20:43
bencede filiz ömerden ilk önce şüpheleneceğine cemden şüphelensin.ömerle herşeyi bütün zorlukları atlattılar elifin ve erol beyin ölümüne mesela.ama ömer filizin bütün kararlarına ters tepki verdi yılmazla evlenmesi açık pazar projesi filan.ömer kendisinin önermediği bütün fikirlere kapalıydı her zaman onun fikrinin uygulanmasını istiyordu.filiz ömerdende şüphelenmeli ama cemden sonra.cemi ne zamandır tanıyo ki 1 ay anca olmuştur ama abisiyle her zaman beraber bence ilk önce cemden şüphelenmeliydi ömerden değil.
ama ömerdende şüphelenmeli tabi sonra...
yılmaz_bengusu
31-10-06, 20:48
yılmaz fılıze bır olaydan sonra gormek ıstedığın gıbı bakıyosun demıstı yanlıs hatırlamıyorsam cemı dost gorduklerı ıcın ondan beklemezler.cemın nasıl bır ınsan olduğunu salıh,aynalı,ali hemen anladı zaten...insanlar bır kısıyı gormek ıstedıklerı gıbı gorurler..omerı zaten cem konusunda cıkarıp parayı vermesı etkılemıs...zekılıklern alakası bıle yok kucuk elıf bıle cemın psıko olduğunu anladı her yere aklı yeten fılız,omer anlamadı.handanı karıstırmıyorum cem ona ben boyle yaptım dese ınanmaz ona okadar guvenıyo kı fılızle artık arasını yapmaya calıs