Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
september_06
21-10-06, 10:03
Çok fazla haz alamadığım bir bölümdü. Açıkçası Yılmaz'la Filiz'in barışma sahneleri yavan kalmış. Yılların getirdiği özlemi, aşkı tam olarak hissettiremediler diye düşünüyorum. Yani barışma anları cidden kötüydü. Sorular hala var.Ayrıca Filiz'in hala daha Cem'e "müsait olunca ben seni ararım demesine ne demeli. Sen bilmiyormusun ki biricik aşkın o psikopatı haz etmiyor. Ne diye telefonlarına cevap veriyorsun ben seni ararım diyorsun. Ha Yılmaz'ın serbest kalmasına sebep oysa, olmasın kardeşim. Eninde sonunda çıkardı zaten Yılmaz. Kes artık görüşmeyi şununla.
Herkes gibi ben de küçük Elif'le Filiz'in odada ağlamalarını çok beğendim. Ne kadar güzel oynadı küçük Elif. Bir ara cidden bu kız ağlıyomu ne diye de düşündüm.Ayrıca Filiz hangi yüzle Yılmaz'ın evine gidecek merak ediyorum.Hiçbir tereddüt görmedim yüzünde Filiz'in. Ama beklediğinden farklı bir tepkiyle karşılacak. Bu kesin.
Cem'in gerçek yüzünü belkide o yardımcısı ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum.
Velhasıl çok da tatmin edici bir bölüm değildi benim için. Yani Yılmaz ve Filiz yılların aşkını çok iyi yansıtamadılar ekrana.Yani tutkulu değildi. Bu benim görüşümdür. (Belkide ben aşktan başka şeyler anlıyorum)
september_06
21-10-06, 10:05
Şu cümleninde bana biri açıklamasını yapabilirmi lütfen.
"Ben babama Yılmaz'la evlenmeyeceğim diye söz verdim. Bu birlikte olmayacağım anlamına gelmez." Ne demek bu yaaa. Nasıl bir cümledir.
Ya bir de aklıma takıldı eleştiri mahiyetinde yazıyorum kötülemek niyetinde asla degil. Sizce de Filiz'in tartışma anında Ömer'e söylediği "Ben babama Yılmazla evlenmeyecegim diye söz verdim, birlikte olmayacagım diye degil" lafı fazla large kaçmadı mı? Sanırım Filiz babasına verdiği sözün anlamını bilmiyor. Erol Bey ona istersen görüş, öpüş koklaş ama evlenme demedi ki, hisselerimizi geri al, oan asla güvenme ve onunla evlenme dedi. Yani bilemiyorum ama bir bu lafa bir de Handan Hanım'ın Ferideye ettiği lafa takıldım.
Dizi inandırıcılıktan çok uzak bir bölümü geride bıraktı. Bir haftadır konuşulan aşk sahneleri bana tat vermedi. Açıkçası sevgili PİNKZONE arkadaşımızın bag evi senaryosu daha çok hoşuma gitmişti.
bencede bu çok saçmaydı verdiği sözü kendine çevirdi resmen madem bu söz bu anlama geliyordu ozaman 4 yıl önce de evlenmeselerdi beraber bir ev tutup yaşasalardı hani birlikte olmıcak diye bir söz vermemiş ya dizi gerçekten çok kötü yönde ben artık nerdeyse izlemiyorum gelen gideni aratır derler ya her geçen bölüm yani beğenmediğimiz bölümler kendini aratıyorr
ha bide dizi ye yeni müzik şart oldu elifi anlatan bir şarkıyla yılmazla elif sahnelerinin hatırlandığı bir şarkıyla yılmaz filizle eski geçen günlerini hatırladı müzik değişmiyosa bile bari sözleri değiştirsinler..bence çok komik duygusal bir sahneyi şarkı yüzünden güle güle izledim....
her şeye rağmen ben bu bölümü beğendim arkadaşlar.. bikaç ayrıntı dışında güzel bir bölümdü diyebilirim.. filiz yılmaz sahneleri bana az da gelmiş olsa hiç yoktan iyidir denebilecek sahnelerdi.. özellikle bağ evi sahneleri çok hoştu.. yılmazın filizi uyurken izlemesi gibi..
dikkat ettiyseniz filiz hala gerçekleri yılmaza söylemedi.. bu çok dikkatimi çekti..bu bölümde filiz eski filizi aratmayacak nitelikteydi..kararlıikendine güvenen ve sevgisini savunan.. fakat ömere söylediği şu söz beni çok şaşırttı.. "Ben babama Yılmazla evlenmeyeceğime dair söz verdim bu onunla birlikte olmayacağım anlamına gelmez!" bu ne demektir yaa... kesinlikle filize yakışmayan bir sözdü..
yılmazın cem konusundaki tavrı güzeldi. özellikle karakolda evet cem beyi ben dövdüm demesi çok komikti..(her ne kadar kaba kuvvete karşı olsam da ) şimdi yılmaz cemden hamle bekliyor bana kalırsa.. fakat beklediği bu hamle yılmazın tahmin edemeyceği kadar büyük olacak.. gerçekten çok merak ediyorum cem! neler yapacak...
ben artık filizin iice saçmaladığını düşünüyorum bu ne demek ya ii o zaman evlenme birlikte yaşa babana verdiin sözü de tutmuş olduunu zannedersin!!!
filize o sözünden dolayı ben de çok kızdım fakat düşünerek filizin neden böyle birşey yaptığını anlamaya çalışıyorum..
bana kalırsa filiz orda çok sıkıştı ömerin baskılarına daha fazla dayanamadı o yüzden öyle SAÇMA bir söz söyledi.. çünkü o durumdayken evet babama bir söz verdim ama aşkım ağır bastı o yüzden sözümden cayıyorum diyemedi (aslında diyebilirdi en azından o sözden daha hafif kalırdı bu söylediği)..
filiz bu değil çünkü arkadaşlar.. zaten yılmaz da bu şekilde evlenmeden beraber olmaya falan razı gelmez..
filize o sözünden dolayı ben de çok kızdım fakat düşünerek filizin neden böyle birşey yaptığını anlamaya çalışıyorum..
bana kalırsa filiz orda çok sıkıştı ömerin baskılarına daha fazla dayanamadı o yüzden öyle SAÇMA bir söz söyledi.. çünkü o durumdayken evet babama bir söz verdim ama aşkım ağır bastı o yüzden sözümden cayıyorum diyemedi (aslında diyebilirdi en azından o sözden daha hafif kalırdı bu söylediği)..
filiz bu değil çünkü arkadaşlar.. zaten yılmaz da bu şekilde evlenmeden beraber olmaya falan razı gelmez..
bncede öle ama filiz de babasını ck sewio yni ona werdiği sözü tutmak istio ama bnce ewlenicekler ins. :):) bu arada o cem e sinir oldum filiz le yılmazzı ayırmaya calısıo ama ayıramaz filiz&yılmaz forever ;);)
filiz ve yılmaz'ı bir arada görmek çok güzeldi.ama bişeyler eksikti.belki babasına verdiği söz yüzünden ayrıldığını söyleseydi daha etkili mi olurdu.aslında doğru düzgün konuşmadılar bile , acaba babasına verdiği söz ileride karşılarına yeniden çıkar mı.herşeye rağmen filiz ve yılmazlı karaler beni çok mutlu etti.
hele yılmaz'ın kendinden emin tavırlarına hayran kaldım.polisler geldiğinde yılmaz akın 'ı arıyoruz dediğinde göğsünü gere gere evet benim demesi , cem'in darp olayında da yine aynı evet ben dövdüm demesi hoştu.
cem zaten başlı başına bir vaka.allah onun gazabından korusun .çok sinsice yaklaşıyor.tamamen gerçek yüzünü , niyetini ortaya koydu.artık yeni bir düşmanım var dedi , demek ki başka düşmaları da var.cem'in cemil'le bir şekilde dayanışma içinde olup yılmaz ve ailesine zarar vereceğini düşünüyorum.
bncede öle ama filiz de babasını ck sewio yni ona werdiği sözü tutmak istio ama bnce ewlenicekler ins. :):) bu arada o cem e sinir oldum filiz le yılmazzı ayırmaya calısıo ama ayıramaz filiz&yılmaz forever ;);)
filiz tabiki babasını çok seviyor ve bu yüzden bunlara katlanıyor. fakat filizin şu sözünü hatırlatmak isterim:
"Belki de beni en çok anlayan babamdı.. Yaşasaydı benim mutlu olmamı isterdi.. O beni anladı fakat Yılmaz'ı bir türlü anlayamadı.."
bu söz çok umut verici bir söz bence.. filizin sözünden dönmesine yeşil ışık yakan bir söz..
evet arkadaşlar bölüm yorumlarıma geçmeden önce sizlerin filiz hakkındaki düşüncelerinize bi açıklık getirmek istedim ;
anlıyamadığım neden bölüm üzerinden filizin yaptıklarını eleştiriyorsunuz ilk önce bilmemiz gereken bu kız aşkına sonuna kadar sahip çıkıyor çıkmaya devam edicek gibi görünüyor size de önceki yazılarımdada filizin psikolojisinin düzelmediğini söylemiştim birincisi şunu anlamalıyız filizin tek zaafı yılmaz yılmaz buna ilk görüşte aşkmı dersiniz kara sevdamı dersiniz bilmiyorum ama bu kız yılmaza aşık sanırım burda herkes hemfikir gelelim ayrıştığımız noktalara unuttuğunuz şey geçmiş arkadaşlar filiz yılmaz için ümitlendiği 4 sahnede hayal kırıklığı yaşadı tabi geçmişte sevdiğin yüzünden hayal kırıklığı yaşamak zor arkadaşlar filiz kendini yılmaza tamamen hiç bir zaman bırakamayacak bu hakkını kaybetti bu kızn hala psikolojisi bozuk gelgit tavırlarının nedeni de bu filizin yılmaza hala kim ne derse desin güven sorunu var bunu sanırım 47,bölümde görücez en ufak bi şeyde ceme inanacak çünkü cem güvenini kazandı filiz ne yılzla ne yılmazsız yapamıyor güvenmediği ona kendini tamamen bırakmadığı sürecede bu mümkün değil güven konusu bitti sanırım
gelelim 2,noktaya baştan beri filiz krakteri için babasını çok seven onun için herşeyi yapan bi profil çizildi babasının sözünü tutmasından doğal bi şey olmazdı ena demişki aşkını o zaman tercih etmeliydi edemezdi ne yazıkki hayattaki en değerli varlığı babasıydı üstelik bir gün önce tartışmışlardı ve burda filizn kafasına geçmiş girdi ve babsının haklı olabileceğini düşündü olay bundan sonra filizin psikolojisiin bozulması oldu buna sebeb bu kadar yükü taşıyamadı filiz yılmaza 39. bölümde şu sözleri söyledi
yılmaz en mutlu olduğum zamanlarda bile içimde bi acı var hem ben ne yaparım bir yanda sen beir yanda ailem bunun altından nasıl kalkarım demişti en mutlu zamanında bile aile vardı bence bunu unutuyorsunuz
o yüzden ben sizin gibi ağır eleştirilerde bulunmayacağım filiz krakterine çünkü bundan sonra yapacakları beni şaşırtmayacak ama galiba sizi şaşırtıcak o zaman bu filize daha çok kızıcaksınız demektir filiz bi şeyleri yaşaya yaşaya öğrenecek her seferinde yılmazın haklı olduğunu görücek ama yaşaya yaşaya işte o zaman kendini bırakacak şimdi umutlanmayın derim şimdi bu bölüme gelelim filiz gerçeği söylemedi çünkü bu ilerde ralarında sorun olucak yılmaz için gerçeği bilmesinin bi önemi yok o 4 yıl da beklese de filizi kazanma peşindeydi filize neden beni terk ettin diye 5 bölüm sormadı neden döndün diye sordu bu bölüm neden terk ettin dedi tabi filiz cevap vermedi ne demesini bekliyordunuz sana güvenmedim ailemi tercih ettim demesinimi bunun herhalde kolay olduğunu sanıyorsunuz yılmaz neden barıştıklarında bu sorudan vazgeçti ısrarcı olmadı nasılsa barıştık ileride bunu bana anlatacaktır diye düşünüyor o filize güveniyor hala ama filiz yılmaza güvenmişyor filiz şu an ne yaparsa aşkından yapıyuor arkadaşlar mantığı devreye girince söylermisiniz filizi tanıyan oluyormu şu anda filizin gözü aşktan başka bi şey görmüyor tek sebeb bu ayrıca barışma sahneleri sizleri tatmin etmemiş siz ne bekliyordunuz sabaha kadar bakışmalarınımı
filizin karakolda söyledikleri yılmaza sahip çıkışı cemle yılmaz hakkında konuşması ailesine söyledikleri mantığının söyledikleri değil bunlar aşkından söylüyor bunları ilerde hep berabewr görücez mantığı devreye girince fişlize neler oluyor biraz fazla oldu galiba nayse bölüm yorumuna sonra devam ederiz SONUÇ : filiz hala allak bullak düzelmedi
Dun yine ailece her cuma aksami gibi tv'nin karsisina gectik, ve ihlamurlar altinda'nin baslamasini bekledik. Ihlamurlar Altinda yi biz cok seviyorduk o kadar seviyorduk ki bir saniyesini bile kacirmak istemiyorduk....
Dun yine tabi ki bastan sona yine bakdik...gecen bolumlerde de anlamistik ama simdi yine anladik ki Tadi Kalmamis.... Heyecan gitmis, dogru duzgun konu yok, hep ayni seyler, hep tekrar hep tekrar, bu dizinin bu hale gelecegini dusunmuyordum, babam artik sikmaya basladi dediginde ben hep savunuyordum, ama artik savunamiyacam. Sadece filiz ve yilmaz, oysa ki once mahalle de ki olanlara da onem veriliyordu, dolu dolu bolumler izliyorduk, hep heyecanli seyler oluyordu, ama yani simdi ki bakarsam dun neler oldu, sadece basta biraz heyecan vardi, sonra da pek birsey olmadi.
Ben acikcasi elif'in gitmesine cok uzuldum, o ayri bir tat veriyordu bu diziye, keske cikmasaydi...ama napalim. filiz ve yilmaz'in aski hic inandirici gelmiyor bana, ama o'na da katlanmistim, cunku bu benim dizimdi, en sevdigim, gordugum en guzel dizi, ama artik sıktı.
inshallah gelecek bolumlerde, ne bilim ferideyle brsey olur da yine biraz eski haline gelir bu dizi, inshallah, ama bilmiyorum nasil
Bir dizi uzatilinca bozuluyor, ihlamurlar altindada boyle olucaksa bitsin bence, guzle bir dizi olarak hatirlayalim
bu benim gorusum...
sevgili matraka;
filizin yılmaza karşı bir güven sorunu var demişsin.. ben buna katılmıyorum. babasına o sözü vermesinin nedeni babası gibi düşündüğünden ya da yılmaza karşı en ufak bir güvensizlik yaşadığından değildi. babasına bu çok zor olan sözü verdi çünkü babası ölüm döşeğindeydi ve son isteği buydu. orda kim olsa aynı şeyi yapardı diyorum ben..
gelelim bugüne.. filiz evet daha yılmaza bu konuyu anlatmadı bu yüzden de ileride bu konunun hiç beklenmedik bi şekilde karşımıza çıkacağını sanıyorum ben.. filiz yılmaza karşı daima net.. onu seviyor ve her şeye rağmen ona güveniyor.. güvendiğini de her daim aşkını ve yılmazı savunarak gösteriyor zaten..
gelelim ceme.. cemin hiçbirimizin aklına gelemeycek büyüklükte ve sinsilikte planları var.. bu bölümde bu iyice kesinleşti.. filizin güvenini de kazandı zaten. hem aileye hem filize karşı ikiyüzlü davranıyor.. filize yanındayım, seni destekliyorum imajı çiziyor.. filiz de aşktan gözü o kdar kör ki cemin gerçek yüzünü hala anlayamadı.. ki anlayamayan sadece filiz değil tüm tekinerler.. bu adam herkesin güvenini kazandı.. altyapıyı güzel hazırladı.. bakalım ne gibi saçmalıklar yapacak...
bir de aklıma şu geldi.. cem tüm yaptıklarının boşuna olduğunu görecek.. elindeki son kozunu kullanacak. ve kartları açık oynayacak.. (çünkü şimdi hayalet bir düşman olmaktan söz ediyor.) tekinerler de sonunda bu adamın! gerçek yüzünü görecekler.. umarım bu tecrübe çok pahalıya mal olmaz...
cemden nefret ediyorum nasıl oluyorda filizi bu kadar sahiplene biliyor daha dogrusu bu hakkı kendinde nasıl buluyor bence filizin ceme agzının payını vermesi gerekir hele geçen hafta yılmaza filiz seni sevmiyor artık söylesene demesi delirtmişti beni ve filiz o nedese onu yapıyor dünkü bölümde açıkçası ekremin ömer ve cemi bir güzel dövmesini isterdim ama o bile o iki serseme hiçbirşey yapmadı.sadece salihin tavırları çok hoşuma gitti özellikleceme d,ger gözünüde ben morartırım demesi çok güzeldi.geleelim filiz ve yılmaz sahnelerine gerçekten çok güzeldi ama bence bu durum böyle gitmez dizinin sonunu izliyemedigim için bir şey söyliyemiycem ama filizle yılmaz bence yine ayrılacaklar bu seferde cem yüzünden ve bence filiz yılmazdan hamile kalıcak diye düşünüyorum
bu cem krakteri yılmazla filizin başına gerçekten bela olucak bu adamda bi şeyler var normal biri değil ama maaalisef sorun ilk etapta filiz yüzünden sonrada iş yüzünden çıkıcak filiz yüzünden çıkıcak cem filizin güvenini kazandı iş yüzünden çıkıcak cemin planları var yılmz ii bi düşman kazandı ama cen birtaz rüya görüyor yılmaz her zaman akıllı biriyle savaşmaktan hoşlanan biri onunla başa çıkması mümkün değil ama bu dizi gitgide k.v ne dönüyor cemil mafya gibi bi şey cemde öyle yılmazı sanırım pis işler yıkıcaklar peşine (uyuşturucu olabilir mesela nakliye nede olsa )ama ilk sorun bence 47.bölümde cem yüzüznden çıkıcak yılmaz filizi uyaracak ama daha sonra tekrar beraber görücek galiba ve en korktuğum gerçek babasının sözünü cemden öğrenmesi yılmazın bunlar bi ayrıla bir barışa sezonu getirecekler bu bölümü izlerken hissettiğim şuydu filiz yılmaza diyordu kalbimde acı kalmadı ama ne yapcaz şimdi benim kalbimöde acı var bu bölüm herkese çok güzel bi bölüm olarak yansımış bana ise hüzünlü bi bölüm gibi geldi bunu etken ömer cem işbirliği sanırım ...
herkese merhabalar!!!ben dün akşamki bölümü çok beğendim valla gerçi benim için ne olursa olsun IHALMURLAR ALTINDA yı seyretmek her zaman büyük bir zevk oldu ve olacaktırdır da...dün akşam ki bölümde tekrar filiz ve yılmazı birarada görmek çok güzeldi.yaaa birbirilerine çok yakışıyolarr...biribirilerine o kadar güzel bakıyolar ki onları izlemeye doyamıyorum....bazı arkadaşlar filizin bi sözüne çok takılmış bence bu kadar takılmayın ve olayları abartmayın...ya da farklı yönlere çekmeyinnn.filiz orda kendince yılmazla görüşmesine bi kulp bulmaya çalıştı bunu da normal karşılıyorum.handana zaten söz bile demeyi ona çok buluyorum..yorum yapmaya bile değimez...cem çok uyanık ve ileride çok büyük sorunlara neden olucak gibi amaa çok umurumda değil açıkcası yeter ki filiz ve yılmaz birlikte olsun,aşkları hiç bitemsin yeter benim için tabi aralarda heyecan da olucak:))))ömerin hal ve hareketlerini de pek beğenmiyorum açıkcası sanki kendisi değildi zamanında sevdiği bi insan için ailesine karşı çıkan..bi de demez mi kardeşimin kılına zarar gelirse yılmazı yaşatmam diye çok komik ya sanki bilmiyo gerçekte filiz de yılmazı seviyor:)))
neyse bu kadar yeter:)ıhlamurlar altında benim için herzman bir numara ve hep öyle olacak:)))
sevgili matraka;
filizin yılmaza karşı bir güven sorunu var demişsin.. ben buna katılmıyorum. babasına o sözü vermesinin nedeni babası gibi düşündüğünden ya da yılmaza karşı en ufak bir güvensizlik yaşadığından değildi. babasına bu çok zor olan sözü verdi çünkü babası ölüm döşeğindeydi ve son isteği buydu. orda kim olsa aynı şeyi yapardı diyorum ben..
gelelim bugüne.. filiz evet daha yılmaza bu konuyu anlatmadı bu yüzden de ileride bu konunun hiç beklenmedik bi şekilde karşımıza çıkacağını sanıyorum ben.. filiz yılmaza karşı daima net.. onu seviyor ve her şeye rağmen ona güveniyor.. güvendiğini de her daim aşkını ve yılmazı savunarak gösteriyor zaten..
gelelim ceme.. cemin hiçbirimizin aklına gelemeycek büyüklükte ve sinsilikte planları var.. bu bölümde bu iyice kesinleşti.. filizin güvenini de kazandı zaten. hem aileye hem filize karşı ikiyüzlü davranıyor.. filize yanındayım, seni destekliyorum imajı çiziyor.. filiz de aşktan gözü o kdar kör ki cemin gerçek yüzünü hala anlayamadı.. ki anlayamayan sadece filiz değil tüm tekinerler.. bu adam herkesin güvenini kazandı.. altyapıyı güzel hazırladı.. bakalım ne gibi saçmalıklar yapacak...
bir de aklıma şu geldi.. cem tüm yaptıklarının boşuna olduğunu görecek.. elindeki son kozunu kullanacak. ve kartları açık oynayacak.. (çünkü şimdi hayalet bir düşman olmaktan söz ediyor.) tekinerler de sonunda bu adamın! gerçek yüzünü görecekler.. umarım bu tecrübe çok pahalıya mal olmaz...
hala öyle düşünüyorum filizin yaptıkalrının normal olduğunu söylüyorsun bana değil hiç öyle dğil bunu 47, bölümde senle tekrar konuşuruz
Filiz, Yılmaz’a dönüyor
Filiz, yaşadıkları sonucunda artık Yılmaz'dan kaçamayacağını anlamıştır. Tüm ailesini karşısına alarak Yılmaz'ı sevdiğini söylemiş ve bundan sonra hayatında Yılmaz'ın da olacağını açıklamıştır. Aslında bu başkaldırış hoşuna da gitmiştir. Cem'in Filiz'i etkilemek adına şikayetinden vazgeçmesi sonucunda Yılmaz serbest bırakılmıştır. Filiz'le birlikte uzaklara gitme düşüncesini Filiz'le paylaşan Yılmaz, olumlu yanıt karşısında hemen hazırlıklara başlar. Acaba kader onların bu yolculuğa çıkmasına izin verecek midir?
Bu arada oğlunun peşinde olan Cemil, Fahriye ve Salih'e zor anlar yaşatacaktır
hala öyle düşünüyorum filizin yaptıkalrının normal olduğunu söylüyorsun bana değil hiç öyle dğil bunu 47, bölümde senle tekrar konuşuruz
ben filizin her yaptığı normaldir demiyorum zaten.. bazı dengesizlikleri olduğuna katılıyorum.. daha önce dediğim gibi filiz eski filiz tekiner hala olamadı.. oysaki filiz tekiner kendinden emin, kimsenin onu ve hayatını yönetmesine izin vermeyen biriydi.. biz o filizi çok özlüyoruz.. ama bana kalırsa filiz henüz eski filiz olamasa da olma yolunda ilerliyor diyebilirim..
bir de şu ceme olan güveni bir türlü anlamış değilim.. tamam adam eskilerden biri.. son görüştüklerinde 7 yaşındaymış. şimdi 25-30 arası.. bu insanı tanımıyorlar tekinerler.. nasıl güvenebiliyorlar anlamıyorum.. hele filiz... o ki kimseye kolay kolay güvenmezdi.. kimsenin ona bu kadar yaklaşmasına izin vermezdi.. bu kızın bir an evvel düzelmesi gerek..
kısacası sevgili matraka, filizin bazı konularda saçmaladığını ben de kabul ediyorum..
ya diziyi izlememiş olmama rağmen bazı arkadaşların yorumlarından anladığım kadarıyla Filiz Ömer'e son derece çirkin sözler sarf etmiş Filiz gözümde değerliydi ama bu sözden sonra değerini ayaklar altına aldı bence ya bu diziyi aileler izliyor ne demek ben evlenmeyeceğim için söz verdim birlikte olmayacağım için söz vermedim çok basit bir davranış açıkçası hiç beğenmedim senaristler diziyi iyice batırmışlar zaten sadece arada Sinan TUZCU'yu izlemek için bakıyorum gerisi bomboş geliyor bana
forever_bim
21-10-06, 12:28
Sevgili matraka,
Elbette ki farklı düşündüğümüz noktalar olacaktır ve bunları dile getirecegiz. Görüşlerinize saygılıyım bunu bilmenizi isterim.
Benim demek istedigim aşkı sadece her dizide anlatılan bol öpüşmeli cinsellik içerikli şekliyle anlatmanın bana göre güzel olmadıgıydı. Aşk göz göze derin bakışmalarla da anlatılır. El ele diz dize oturmakla da anlatılır. Yeri gelir anlamlı bir sarılma şapur şupur öpüşmekten daha iyi aşkı anlatır. Yani bana göre aşk Tensel degil Tinsel bir duygudur.
Bu arada Filiz'in allak bullak oldugu konusunda sizinle hem fikirim.
Cem bu kafa bulanmasını iyi kullanacak gibi duruyor. Bakalım...
ben filizin her yaptığı normaldir demiyorum zaten.. bazı dengesizlikleri olduğuna katılıyorum.. daha önce dediğim gibi filiz eski filiz tekiner hala olamadı.. oysaki filiz tekiner kendinden emin, kimsenin onu ve hayatını yönetmesine izin vermeyen biriydi.. biz o filizi çok özlüyoruz.. ama bana kalırsa filiz henüz eski filiz olamasa da olma yolunda ilerliyor diyebilirim..
bir de şu ceme olan güveni bir türlü anlamış değilim.. tamam adam eskilerden biri.. son görüştüklerinde 7 yaşındaymış. şimdi 25-30 arası.. bu insanı tanımıyorlar tekinerler.. nasıl güvenebiliyorlar anlamıyorum.. hele filiz... o ki kimseye kolay kolay güvenmezdi.. kimsenin ona bu kadar yaklaşmasına izin vermezdi.. bu kızın bir an evvel düzelmesi gerek..
kısacası sevgili matraka, filizin bazı konularda saçmaladığını ben de kabul ediyorum..
niyetim senin yazdıklarına karşıtlık bi şeyler değildi forumda bazı arkadaşlar filiz krakteri hakkında değişik görüşler belirtince bence filizden kimse şimdilik doğru bi şey beklemsin dedim görüyorum ki seninle aynı fikirdeyiz aslında inandığı dava uğruna ailesini bile karşına alan kız yok şu an ama yanlış yapa yapa düzelicek diyorum ben ilk yanlışıda izleyeceğimiz bu bölümde olucak
niyetim senin yazdıklarına karşıtlık bi şeyler değildi forumda bazı arkadaşlar filiz krakteri hakkında değişik görüşler belirtince bence filizden kimse şimdilik doğru bi şey beklemsin dedim görüyorum ki seninle aynı fikirdeyiz aslında inandığı dava uğruna ailesini bile karşına alan kız yok şu an ama yanlış yapa yapa düzelicek diyorum ben ilk yanlışıda izleyeceğimiz bu bölümde olucak
benim de öyle bir niyetim yok arkadaşım..ewet aslında ikimiz de filizin allak bullak olduğu konusunda hemfikiriz.. cem de bu karışıklığı çok iyi kullanacak bundan eminim.. umarım filiz biran evvel kendine gelir...
eski forumlara şöyler bi baktımda formu bayağı bi kişi terk etmiş eskilerden bunun nedenini bilen varmı acaba
Neyse bende bi yazigim dedim.
Dünkü bölüm güzeldi.Yilmaz filiz sahneler harikaydi. Tek Ömer ve Cem olmasaydi ne güzel olurdur bunlar gercekden kendilerini birsey sanediyorlar. Sinan Tuzcu iyi bir oyuncu ama Ömer karakteri hic begenmiyorum. Durmadan bagrip duruyor artik sesini bile duymak istemiyorum insanca konussa. Filizin arkasinda dolasip durucana ve akil fikir vericene ilk önce kendi hayatini dogru yola getirmeli, kücük Elife cok yazik ben o olsam bende o evde kalmazdim bir yandan havalarda ucan cadi gibi bir baba annesi var ve hep cagrip bagrip sinirli olan bir baba bende kalmazdim ve anne anneme gitmek isterdim.
Üfff su Cemi de nerden cikartilarsa kendisi kim oluyorda böyle karisiyor yaa adam beni cok sinir etdi. Gercekden Salih güzel bir laf attiya ona.
Bence Cem´in plani bence ne kadar sacma ne bu Sadikoglu sirketi elmizin avucuna tutacagiz. O kadar büyük bir sirket nasil yok edicek sanki Cem bu isden iyi anliyorda anca odasinda golf oynamasini beceriyor. Bu konuyu büyütürlerse cok sacma olur gecen sezon hep hisseler vardi simdide sirket savasina mi giriyoruz.
first lady
21-10-06, 12:44
bence son haftalarda izlediğim en güzel bölümdü.hatta 2.sezon başından beri ilk defa heycanla izledim diyebilirim:img-grin2 .nolursa olsun fılmaz&filiz aşkını görmek çok hoştu.keşke hep böyle kalsalar:img-kiss:
sizi bilmem ama ben bu bölümü sevdim ya:)özellikle o herkesin hemfikir olduğu gözyaşı silme sahnesine ve yılmazın şömine önünde içini dökme sahnesine bayıldım:)ne güsel konuştu öyle yaaa...'ben sana naptım ki?seni seviyorum dedin,nikah günü terkettin' gibi bişiler dedi ya,bittim valla:)bir de filizin o verdiği sözle ilgili söylediği şeyleri o an içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için söylediğini düşünüyorum ben de,annesi ve ömere inat olsun falan diye söylediğini...bakalım birkaç haftaya kadar anlarız nasılsa:)
ben bu bölmde bi yıldızı daha gördüm yaa o da bzim küçük elfimiz...o nası bi ağlamktır yaaa bu kadar içten,doğal yazık kimbilir ağlatmak için ne yapmışlardır elifime....filizle konuşurken ikisinin de ağlaması çok güseldi hatta bölümde en sevdiğim sahnelerden biridi diyebilrim.bi baktım ikisininde iki göz iki çeşme...elifin ömer ahkkında söylediklerine çok üzüldm,babam bana niye bağırıo diyince gözlerimdn resmen yaş geldi..ama filiz herzmnki gibi yine teselli etmeyi başarı ve bu hala yiğenin ilişkisi gerçetn takdire değer....ömer bence bu sıralr biraz daha düzeldi gibi ama yinede hemen umutlmamak gerek...
filiz'in ömer'e söylediği ben babama evlenmemek için söz verdim birlikte olmamak için değil sözünde bir tuhaflık göremiyorum.sonuçta ailesi filiz ve yılmaz'ın ilişkisinin boyutunu biliyorlardı.ve bu aile bu tür yaşantıyı kabul edebilecek satütüde onların istemediği karşı koyduğu sadece Yılmaz dır. filiz bu birlikte yaşama fikrini cem beyle düşünseydi ne ömer ne de handan hanım buna karşı gelirdi. daha çok destek olurlardı.aslında filiz'de belki bu sözü söylemek istemezdi ama kızın üzerinde çok büyük baskı var .yılmaz 'la birlikte olmak için başka çaresi yok.bağ evinde filiz yılmaz'a artık içim acımıyor biliyormusun dedi. bundan sonra filiz aşkını yaşayacak .artık ailesiyle yılmaz arasında kaldığını düşünmüyor.
forever_bim
21-10-06, 13:17
filiz'in ömer'e söylediği ben babama evlenmemek için söz verdim birlikte olmamak için değil sözünde bir tuhaflık göremiyorum.sonuçta ailesi filiz ve yılmaz'ın ilişkisinin boyutunu biliyorlardı.ve bu aile bu tür yaşantıyı kabul edebilecek satütüde onların istemediği karşı koyduğu sadece Yılmaz dır. filiz bu birlikte yaşama fikrini cem beyle düşünseydi ne ömer ne de handan hanım buna karşı gelirdi. daha çok destek olurlardı.aslında filiz'de belki bu sözü söylemek istemezdi ama kızın üzerinde çok büyük baskı var .yılmaz 'la birlikte olmak için başka çaresi yok.bağ evinde filiz yılmaz'a artık içim acımıyor biliyormusun dedi. bundan sonra filiz aşkını yaşayacak .artık ailesiyle yılmaz arasında kaldığını düşünmüyor.
Sevgili benim,
Filizin ettiği her lafın doğru olma zorunluluğu yok ama bana ayrıca hiç etik gelmedi. Ki mantıklı düşününce bana hak vereceksiniz. Hakikaten her ne ortamda olursa olsun kullanılmaması gereken en azından Filize yakışmayan bir cümleydi.
Handan Hanım Filizin Cemle olabilecek olası ilişkisini destekler zaten bu ilişkiye ortam hazırlıyor kendisi. Ama Ömer konusunda bu kadar emin degilim. Gecen bölüm kızını uyuttuktan sonra aşagıya indiginde Handan Hanım Filizin Cemle gitmesini istediginde ona ters ters bakmıştı. 42. bölümde de annesine kızmıştı hiç vazgeçmiyorsun anne diyerek..
Ama görünen köy kılavuz istemez. Her halükarda Ömere göre Cem Filiz için, Yılmazdan daha iyi bir alternetif. Tabii Cem'in ne karakterde oldugunu Cemden başka bilen yok ne yazıkki.
Sevgili benim,
Filizin ettiği her lafın doğru olma zorunluluğu yok ama bana ayrıca hiç etik gelmedi. Ki mantıklı düşününce bana hak vereceksiniz. Hakikaten her ne ortamda olursa olsun kullanılmaması gereken en azından Filize yakışmayan bir cümleydi.
Handan Hanım Filizin Cemle olabilecek olası ilişkisini destekler zaten bu ilişkiye ortam hazırlıyor kendisi. Ama Ömer konusunda bu kadar emin degilim. Gecen bölüm kızını uyuttuktan sonra aşagıya indiginde Handan Hanım Filizin Cemle gitmesini istediginde ona ters ters bakmıştı. 42. bölümde de annesine kızmıştı hiç vazgeçmiyorsun anne diyerek..
Ama görünen köy kılavuz istemez. Her halükarda Ömere göre Cem Filiz için, Yılmazdan daha iyi bir alternetif. Tabii Cem'in ne karakterde oldugunu Cemden başka bilen yok ne yazıkki.
ve bu gidişlede bilen olmıycak...kisenin cemin aslında nası biri olduğunu anlıycağını sanmıyorum özellikle ömerle arasını iyi tutmaya bakıcaktır hep umarım onu da kendi safına çekmez...ömerin şu yeni sayfasını çok merak ediyorm ne gibi kararlar alıck acaba hayatında bıyıklarını kesmesini saymıyorum tabii....
Sevgili benim,
sevgili forever_bim
etik açıdan benimde tasvip etmediğim bir yaşam şeklidir.filiz'e bende yakıştıramadım .ne olursa olsun karşısında ki annesi ve abisi ama yapacağı başka birşey kalmadı kızın .ailesini bu ilişki için ancak bu şekilde ikna edebiridi.
bence filiz in soyledigi bir anlik bir sozdu, cunku filiz in o an cok ustune geldi cem, omer ve annesi!!!!!!!!!!
onun disinda cok guzel bir bolumdu, tabi bu benim dusuncem, filiz imiz de kendine geldi, ohhhhhhhh!!!!!
filiz+yilmz soz vermis asklara
yaa arkdaşlar ben birşey sorucagım bu 46. bölümde dinledim müziği binbir gece içinde uykusuzum ben yine aklımda eski günler avunurum derdimde.. bu müziği bulan varmı bulamıyorumda..
sanırım geçen bölümde yılmaz şöyle demişti;bi büyü vardı bozuldu sanki hiç yokmuş gibi.artık bende böle düşünüyorum tadı kaçtı dizinin samimiyetide..
bence gayet guzel bir bolumdu, sonunda filiz ve yılmazı barıstırmalarıa cok sevindim cunku daha fazla devam etseydi kabak tadı vermeye baslıyacaktı. barıstıktan sonra yılmazın 'ben sana naptım ki' fln demesiyle karakteri acıların cocugu formuna soktular=) ömer karakteri bu bolum sadece kızına ve annesine karsı hosgorulu ve iyiydi, onun haricinde cok agrasif bir tavır sergiledi. filizin 'evlenmicem diye soz verdim, yılmazla birlikte olabilirim' demesi benim de aklıma zamanında gelen ama cok sacma buldugum birseydi. cem ise cok gıcıktı bence ama her diziye gıcık, kotu bir karakter koymaları gerekiyor sanırım...
benim korkum artık barıstırdıktan sonra dizide turlu entrikaların olack olması... artık ayrılsınlar diye entrikalar, yanlıs anlamalar... umarım boyle birsey olmaz ve ıhlamurlar altında genel turk dizisi formatına girmez...
Filiz, Yılmaz’a dönüyor
Filiz, yaşadıkları sonucunda artık Yılmaz'dan kaçamayacağını anlamıştır. Tüm ailesini karşısına alarak Yılmaz'ı sevdiğini söylemiş ve bundan sonra hayatında Yılmaz'ın da olacağını açıklamıştır. Aslında bu başkaldırış hoşuna da gitmiştir. Cem'in Filiz'i etkilemek adına şikayetinden vazgeçmesi sonucunda Yılmaz serbest bırakılmıştır. Filiz'le birlikte uzaklara gitme düşüncesini Filiz'le paylaşan Yılmaz, olumlu yanıt karşısında hemen hazırlıklara başlar. Acaba kader onların bu yolculuğa çıkmasına izin verecek midir?
Bu arada oğlunun peşinde olan Cemil, Fahriye ve Salih'e zor anlar yaşatacaktır
umarım guzel bir bolum olur... ama tahminimce onların gitmesini engelleyecek birsey cıkacaktır.
sanırım geçen bölümde yılmaz şöyle demişti;bi büyü vardı bozuldu sanki hiç yokmuş gibi.artık bende böle düşünüyorum tadı kaçtı dizinin samimiyetide..
Pardon ama ben cogunuzu anlayamiyorum, ilk once diyorsunuz yeter artik barissinlar sonrada yok ben boyle olmasini istememistim yok buyu bozuldu, mirin kirin ediyorsunuz!!!!!!!!
birde guzel tarafindan bakin, ne guzel iste baristilar, simdi ikisi bir olarak cem e omer e ve handan a karsi savasacklar!!!!!!!!!!!
FILIZ+YILMAZ SOZ VERMIS BUYUK ASKLARA!!!!!!
Yılmazla Filiz Ayrıldıktan Sonra Diziden Fazlasıyla Soğudum..Ki Çevremdeki İnsanlarla Konuştuğumda "Haklısın" , "Bencede" Gibi Yanıtlar Almaya Başladım.Bu Durumda Dizinin Reytinglerinin Düşmeside Doğaldır..Umarım Eski "Ihlamurlar Altında" yı Bize Geri Kazandırırlar ..
Yılmazla Filiz Ayrıldıktan Sonra Diziden Fazlasıyla Soğudum..Ki Çevremdeki İnsanlarla Konuştuğumda "Haklısın" , "Bencede" Gibi Yanıtlar Almaya Başladım.Bu Durumda Dizinin Reytinglerinin Düşmeside Doğaldır..Umarım Eski "Ihlamurlar Altında" yı Bize Geri Kazandırırlar ..
Bence Ihlamurlar Altinda dizisi gayet iyi bir Reyting aliyor.Sila dizisi atv'de Ihlamurlar Altinda dizisinden önce yayinlaniyor ve Ihlamurlar Altinda baslamadan dizi bitiyor,sonra Ihlamurlar Altinda basliyor..Sila Reyting siralamasinda 1. oluyor Ihlamurlar Altinda 2. bence Reytingler gayet iyi..Ve sana katiliyorum insallah eskisi gibi olur
Bence Ihlamurlar Altinda dizisi gayet iyi bir Reyting aliyor.Sila dizisi atv'de Ihlamurlar Altinda dizisinden önce yayinlaniyor ve Ihlamurlar Altinda baslamadan dizi bitiyor,sonra Ihlamurlar Altinda basliyor..Sila Reyting siralamasinda 1. oluyor Ihlamurlar Altinda 2. bence Reytingler gayet iyi..Ve sana katiliyorum insallah eskisi gibi olur
Haklısın Reytingler "Kötü" Değil.. Ancak Yinede Eskisine Nazaran Düştü..Ben Ihlamurlar Altında nın 40-45 Share Aldığı Günleri Hatırlıyorum,Bu Yüzden Düşmüş Diyorum ;)
bence gayet guzel bir bolumdu, sonunda filiz ve yılmazı barıstırmalarıa cok sevindim cunku daha fazla devam etseydi kabak tadı vermeye baslıyacaktı. barıstıktan sonra yılmazın 'ben sana naptım ki' fln demesiyle karakteri acıların cocugu formuna soktular=) ömer karakteri bu bolum sadece kızına ve annesine karsı hosgorulu ve iyiydi, onun haricinde cok agrasif bir tavır sergiledi. filizin 'evlenmicem diye soz verdim, yılmazla birlikte olabilirim' demesi benim de aklıma zamanında gelen ama cok sacma buldugum birseydi. cem ise cok gıcıktı bence ama her diziye gıcık, kotu bir karakter koymaları gerekiyor sanırım...
benim korkum artık barıstırdıktan sonra dizide turlu entrikaların olack olması... artık ayrılsınlar diye entrikalar, yanlıs anlamalar... umarım boyle birsey olmaz ve ıhlamurlar altında genel turk dizisi formatına girmez...
umarım guzel bir bolum olur... ama tahminimce onların gitmesini engelleyecek birsey cıkacaktır.
bence tam da dediğin gibi olucak canım.cem acaip bi entrika çeviricek ve yine ayrılıcaklar.zaten başka ne olabilir ki?:fighting2
selam arkadaslar
ben bu bolumde fonda calan muziklerin isimlerini ogrenmek istiyorumda,bilgilendirirseniz sevinirim.nerden bulacagimi falan
bence tam da dediğin gibi olucak canım.cem acaip bi entrika çeviricek ve yine ayrılıcaklar.zaten başka ne olabilir ki?:fighting2
cnm yalan ruzgarına donmez insallah. filiz hala neden gittigini, babasına verdigi sozu fln anlatmadı. sonra cemin entrikaları... ayrılıp barıscaklar... guzel bir bolumdu ama umarım devamı bu saydıklarım gibi olmaz:img-polic
Bir gün I.A için bu yazıyı yazacağımı düşünmezdim ama artık dayanamıyorum.Geçen sene takip ettiğim tek dizi I.A dı.Bu sene de öyle olmasını umuyordum çünkü dizilere ayıracak fazla vaktim yok yazın bir dizi başladı çok beğendim izlemeye başladım I.A ile saati çakışıyordu.I.A başlayınca bu diziyi bırakıp I.A'ya devam ederim diye düşündüm ama o dizi daha cazip geldi onu izledim Tv'den,I.A'yı da takip ettim,internetten izledim.I.A hakikaten büyüsünü kaybetmiş,bu bölümde onu anladım.Çok iyi oyuncuları olabilir(Çok severim T.B. ve B.İ.),iyi bir yapımcıları var ama bunlar yetmiyor senaryo iyice saçmaladı ve dizi çok sıkıcı olmuş,heyecan,ruh kalmamış.Umarım dizi eski haline döner diziyi izleyenler için...Ben artık diziyi izleyeceğimi sanmıyorum.Bu da buraya yazacağım son msjım heralde gönül isterdi ki daha olumlu bir msj olsun...Hepinize sevgiler,saygılar...
selam arkadaslar
ben bu bolumde fonda calan muziklerin isimlerini ogrenmek istiyorumda,bilgilendirirseniz sevinirim.nerden bulacagimi falan
cnm o sarkinin adi INCESAZ-COK ASIGIN VAR DIYORLAR.Bu adresten indirebilirsin http://www.sendspace.com/file/bvv7ah (smyrne18 arkadasa cok tsk ederim)
ağlayan gitar
21-10-06, 15:44
bende sonuna kadar izliycem merak etme :img-grin2 bu arada gene sıla birinci olmuş yaw kafayı yiycem :icon_cry:
bu bölümü bir bakımdan 42. bölüme benzettim .hatırlarsanız
42.bölümde filiz hisseler konusunda yılmaz'la konuşmaya gitmiş,yılmaz'ın bir kaç romantik sözüne tav olup ,kendini yılmaz'ın kollarında bulmuş öpüşüp sarılmışlardı.eğer filiz yılmaz'ı itmemiş olup aşkı ağır basmış olsaydı yılmaz kafasını kemiren sorulara yanıt aramadan filiz'le barışmış olacaktı.benzer bir durum bu bölümde de yaşandı .filiz'in yılmaz'ın duygulu ve bol ağdalı sözlerine teslim olmasıyla yılmaz ve filiz yine kendilerini öpüşürken buldular.tek fark filiz'in aşkının bu kez ağır basıp yılmaz'a tamamıyle teslim olmasıydı.yılmaz da bu cinsel etkileşimden büyük haz duymuş olacak ki 5 dk öncesine kadar cevabını merakla beklediği soruları unutuverdi . şimdi bu iki olayı yan yana getiriyorum ve yılmaz 'ın aslında bu soruların cevaplarını pek de merak etmediği sonucuna varıyorum ,zaten cidden merak etmiş olsaydı 4 yıl 3 ay x gün beklemezdi.bu durumda yılmaz'ın filiz döndükten sonra bu soruların cevapları için gösterdiği çabanın da bir inandırıcılığı kalmıyor.ve bütün bunlar bana yılmaz'ın filiz'e olan aşkının sadece cinsellikten ibaret olduğu düşüncesine itiyor. her bakışmalardan sonra öpüşecekmiş gibi olmaları tek bir öpüşmeyle arada geçen 4.5 yılın unutulması bu düşünceme beni inandırmaya sevkediyor,aralarındaki aşkın samimiyetine olan inancımı zedeliyor.
ben de araya cinsellik girdiğinde aşkın sulandırıldığına inanıyorum.ayrıca tek bir bakışla aralarındaki aşkı anlatacak kadar güçlü oyunculukları olan 2 oyuncunun varlığında zaten çok gereksiz..filiz'in bu konularda gösterdiği rahatlık ve genişliğe şaşırmıyorum da muhafazakar bir çevrede yetişen yılmaz 'ın evlilik dışı ilişkiye bu kadar can atmasını garip karşılıyorum
filiz ''ben evlenmemek için söz verdim,bu yılmaz 'la birlikte olmama engel değil '' sözünü cidden bilinçli söylediyse (yani o andaki durumdan kurtulmak için söylemediyse )ortada vahim bir durum var.madem evlenmeden yılmaz 'la birlikte yaşayarak babana verdiğin sözü tutacağını düşünüyordun ne demeye italya'lara gittin.peki yılmaz evlenmek isteyince ne olacak?
filiz'in ayrılmalarının altında yatan gerçeği söylemeden barışmalarını cidden beklemiyordum,ben başka türlü bir kavuşma hayal etmiştim,dizinin gidişatına göre keşke barıştırmasalardı demem umarım ....senaristler bakalım bu durumu nasıl toparlayacaklar.bu bölüme sadece filiz yılmaz barıştı gözüyle bakarsak güzeldi,ama bu bölüm aynı zamanda bence filiz yılmaz aşkının samimiyetine de gölge düşürmüştür.
bu bölümü bir bakımdan 42. bölüme benzettim .hatırlarsanız
42.bölümde filiz hisseler konusunda yılmaz'la konuşmaya gitmiş,yılmaz'ın bir kaç romantik sözüne tav olup ,kendini yılmaz'ın kollarında bulmuş öpüşüp sarılmışlardı.eğer filiz yılmaz'ı itmemiş olup aşkı ağır basmış olsaydı yılmaz kafasını kemiren sorulara yanıt aramadan filiz'le barışmış olacaktı.benzer bir durum bu bölümde de yaşandı .filiz'in yılmaz'ın duygulu ve bol ağdalı sözlerine teslim olmasıyla yılmaz ve filiz yine kendilerini öpüşürken buldular.tek fark filiz'in aşkının bu kez ağır basıp yılmaz'a tamamıyle teslim olmasıydı.yılmaz da bu cinsel etkileşimden büyük haz duymuş olacak ki 5 dk öncesine kadar cevabını merakla beklediği soruları unutuverdi . şimdi bu iki olayı yan yana getiriyorum ve yılmaz 'ın aslında bu soruların cevaplarını pek de merak etmediği sonucuna varıyorum ,zaten cidden merak etmiş olsaydı 4 yıl 3 ay x gün beklemezdi.bu durumda yılmaz'ın filiz döndükten sonra bu soruların cevapları için gösterdiği çabanın da bir inandırıcılığı kalmıyor.ve bütün bunlar bana yılmaz'ın filiz'e olan aşkının sadece cinsellikten ibaret olduğu düşüncesine itiyor. her bakışmalardan sonra öpüşecekmiş gibi olmaları tek bir öpüşmeyle arada geçen 4.5 yılın unutulması bu düşünceme beni inandırmaya sevkediyor,aralarındaki aşkın samimiyetine olan inancımı zedeliyor.
ben de araya cinsellik girdiğinde aşkın sulandırıldığına inanıyorum.ayrıca tek bir bakışla aralarındaki aşkı anlatacak kadar güçlü oyunculukları olan 2 oyuncunun varlığında zaten çok gereksiz..filiz'in bu konularda gösterdiği rahatlık ve genişliğe şaşırmıyorum da muhafazakar bir çevrede yetişen yılmaz 'ın evlilik dışı ilişkiye bu kadar can atmasını garip karşılıyorum
filiz ''ben evlenmemek için söz verdim,bu yılmaz 'la birlikte olmama engel değil '' sözünü cidden bilinçli söylediyse (yani o andaki durumdan kurtulmak için söylemediyse )ortada vahim bir durum var.madem evlenmeden yılmaz 'la birlikte yaşayarak babana verdiğin sözü tutacağını düşünüyordun ne demeye italya'lara gittin.peki yılmaz evlenmek isteyince ne olacak?
filiz'in ayrılmalarının altında yatan gerçeği söylemeden barışmalarını cidden beklemiyordum,ben başka türlü bir kavuşma hayal etmiştim,dizinin gidişatına göre keşke barıştırmasalardı demem umarım ....senaristler bakalım bu durumu nasıl toparlayacaklar.bu bölüme sadece filiz yılmaz barıştı gözüyle bakarsak güzeldi,ama bu bölüm aynı zamanda bence filiz yılmaz aşkının samimiyetine de gölge düşürmüştür.
nasıl böyle bir yorumda bulunabilirsun şaştım doğrusu iki insan hayatlarında bir kere birlikte olmuşlar aradan 5 yıl geçmiş tekrar kavuştuklarında birlikte olmamaları komik olurdu zaten siz ne bekliyordunuz sabaha kadar romantik kelimeler ve bakışmalarımı yani pes arkadaşım bari konuyu sadece cinselliğe indirgemeseydin ayrıca yorum yazarken diğer arkadaşların yorumlarını okuyup yazarsan nsevinirim
ağlayan gitar
21-10-06, 16:12
ya arkadaşlar size kötü bir haberim var. dizimiz 64. bölümde bitecekmiş. yılmaz kaza sonucu yoğun bakımda kalıp ölecekmiş. ben ilk başta inanmamıştım ama başka bir web sitesinde birisi yazmış. böyle olacağı kesinmiş. ama ben tam bilmiyorum. ben bunu yazanın yalancısıyım. eğer onun dediği gibiyse dizi çok erken bitecek ve sonunda herkes acı çekecek. yani türk filmleri gibi mutlu sonla bitmeyecek.... ama bu yazılanlardan emin değilim.. :icon_cry:
ben buna ıhlamurlarlar altında fan sitesinde rastladım.böle bişe olmaz inş :icon_cry:
ya arkadaşlar size kötü bir haberim var. dizimiz 64. bölümde bitecekmiş. yılmaz kaza sonucu yoğun bakımda kalıp ölecekmiş. ben ilk başta inanmamıştım ama başka bir web sitesinde birisi yazmış. böyle olacağı kesinmiş. ama ben tam bilmiyorum. ben bunu yazanın yalancısıyım. eğer onun dediği gibiyse dizi çok erken bitecek ve sonunda herkes acı çekecek. yani türk filmleri gibi mutlu sonla bitmeyecek.... ama bu yazılanlardan emin değilim.. :icon_cry:
ben buna ıhlamurlarlar altında fan sitesinde rastladım.böle bişe olmaz inş :icon_cry:
böyle bi şey yok öyle de olmayacak şu resmi sitede yazan kıza sormuştum ta o zaman dolaşıyordu bu söylenti yok öyle bi şey dedi.bu sezon dizi bitiyor iki ibareye uygun olarak son bulucak dizi dedi aşka inat zamanalr ve söz vermiş aşklara layık bir final olucak demişti
zaten dizinin finali bir kazayla biterse komik olur onu unut sen hani asmalı konakta özcen intihar etmişti arabayla öyle olsa belki filizden ümidi kesip felan ama filiz yılmazdan başkasını sevmeyecek dediler o yüzden bu ihtimalde devre dışı
bazı arkadaslarımın yazdıkları yorumlardan sonra foruma karsı gercektende soğudum daha ne olmasını beklıyorudunuz bnu anlamıs değilim.
Ihlamurlar altındayı ben ne kadar sacmalasada fılızle yılmazı tekrar ayırsalarda ızleyeceğim.
fılızle yılmazın barısma sahnelerınde hıcbır anormallık yok ısı tensel ılıskıye veren arkadaslarımada soyluyorum evet uygun değil evlenmedn once bu olay ama aradan zaten 4 yıl gecmıs bırbırınız ozlemıssınız evde tek ıkınızsınız barısmıssınız.. ayrı ayrı yatsalardı sızce anormal durmaz mıydı?
handan hanıma gelınce cok yapmacık gıcığın tekı olduğunu dusunuyorum gazı mahallesıne nasıl laflar edıyor...bu kadaında az terbıye olmazmı ozellıkle ferıdeye soyledığı sozden sonra onu sevmezdım sımdı ondan nefret edıyorum...
omerın zayıf tarafı yılmaz olduğundan cem onu hemen avucunun ıcıne aldı omerı. tekıner aılesı cemın nasıl bırı olduğunu anlamadılar..dızıdekı butun karakterler anladı bı tek onlar anlamadı cunku durduk yere 100 trılyon verdı onlara bu handan ve omerın gozunu boyamaya yettı de arttı fılız suan hala gelgıtler yasıyo yılmazla barımasına rağmen cemın gercek yuzunu gormemesı normal telefonda ceme senı sonra ararım demesı bence cok normal bır olay sonucta onu arkadası bunu anlamayan arkadaslarımda var..
fılız yılmazın aılesının yanına ne yuzle gıder bunuda anlamıs değilim..
bence ona neden onu bıraktığını soylememesı aralarında sonradan bır probleme ısarettır.
cemın sırketı ele gecıreceğını sanmıyorum cunku sadıkoğlu oyle hemn cokertılecek bır sırket olsaydı meral de cokerttırdı...
cemın zaten psıkopat olacağı cok acıktı...bence psıkopattan cok ruh sağlığı bozuk olan bır ınsan yılmaza ıyı bır dusman olacağı kesın!!!cem yuzunden yılmazla fılız gene ayrılırlar bence ama olsun..bu barısma sahnelerı bıze yeterde artar ılerkı bolumler ıcın!!!
dızının daha 14 bolumu yenı yazıldı sonunu mu yazdılar ılk once:)ben bu olaya sadece gulerım cunku boyle bır son cok sacma olur!!!!yılmazın olmesıyle dızı bıtmez!!!
ayrıca denilen filiz elifin yaptığını yapmayacak ayrı kalsalarda hep aşkına sadık kalıcak dendi ikiside acı çekselerde ihanet söz konusu değil yani ve sona da uymuyor zaten içini ferah tut
BEN DE Bİ YERDE OKUMUŞTUM YILMAZ KAZA SONUCU ÖLECEKMİŞ. FİLİZ DE İNTİHAR EDECEKMİŞ. AMA İŞALLAH ÖYLE OLMAZ YAA. ÇOK ÜZÜLÜRÜM YOKSA.:icon_cry:
boyle bır son olacaksa ızlememız bıle anormal bu dızıyı artık.boyle sacmalık olur mu?tam bır yesılcam fılmıne doner!!dızı erken bittmeyecek cunku gecen hafta yanı 45.bolumde bıllur rengı programında daha 29 bolum var cekılecek demıstı yanılmıyosam!!!
bazı arkadaslarımın yazdıkları yorumlardan sonra foruma karsı gercektende soğudum daha ne olmasını beklıyorudunuz bnu anlamıs değilim.
Ihlamurlar altındayı ben ne kadar sacmalasada fılızle yılmazı tekrar ayırsalarda ızleyeceğim.
fılızle yılmazın barısma sahnelerınde hıcbır anormallık yok ısı tensel ılıskıye veren arkadaslarımada soyluyorum evet uygun değil evlenmedn once bu olay ama aradan zaten 4 yıl gecmıs bırbırınız ozlemıssınız evde tek ıkınızsınız barısmıssınız.. ayrı ayrı yatsalardı sızce anormal durmaz mıydı?
handan hanıma gelınce cok yapmacık gıcığın tekı olduğunu dusunuyorum gazı mahallesıne nasıl laflar edıyor...bu kadaında az terbıye olmazmı ozellıkle ferıdeye soyledığı sozden sonra onu sevmezdım sımdı ondan nefret edıyorum...
omerın zayıf tarafı yılmaz olduğundan cem onu hemen avucunun ıcıne aldı omerı. tekıner aılesı cemın nasıl bırı olduğunu anlamadılar..dızıdekı butun karakterler anladı bı tek onlar anlamadı cunku durduk yere 100 trılyon verdı onlara bu handan ve omerın gozunu boyamaya yettı de arttı fılız suan hala gelgıtler yasıyo yılmazla barımasına rağmen cemın gercek yuzunu gormemesı normal telefonda ceme senı sonra ararım demesı bence cok normal bır olay sonucta onu arkadası bunu anlamayan arkadaslarımda var..
fılız yılmazın aılesının yanına ne yuzle gıder bunuda anlamıs değilim..
bence ona neden onu bıraktığını soylememesı aralarında sonradan bır probleme ısarettır.
cemın sırketı ele gecıreceğını sanmıyorum cunku sadıkoğlu oyle hemn cokertılecek bır sırket olsaydı meral de cokerttırdı...
cemın zaten psıkopat olacağı cok acıktı...bence psıkopattan cok ruh sağlığı bozuk olan bır ınsan yılmaza ıyı bır dusman olacağı kesın!!!cem yuzunden yılmazla fılız gene ayrılırlar bence ama olsun..bu barısma sahnelerı bıze yeterde artar ılerkı bolumler ıcın!!!
mert yazdıklarında yanlız olduğunu düşünmüyorsun umarım seni biraz karamsar gördüm izlemek istemeyen izlemez kendi sorunu ama biz sonunu kadar devam etcez elbvette bizimkiler mutlu olucak sabır bekleyip görelim derim cinsellik konusunda yazanlara bende tepkimi koydum zaten aşk ve tutku böyle şeyleri dinlemiyor evliymişsin değilşmişsin farketmiyor ama bende evlenmeden bu yaşananlara karşıyım tabi ki ama 5 seneden beri birbirleri için yananların sabaha kadar romantik konuşmalar yapması ve bakışması beklenemezdi kaçınılmaz son birliktelikti bi gariplik yok sahnede (bizim geleneklerimize uymasada doğru olması gereken oldu)
mert yazdıklarında yanlız olduğunu düşünmüyorsun umarım seni biraz karamsar gördüm izlemek istemeyen izlemez kendi sorunu ama biz sonunu kadar devam etcez elbvette bizimkiler mutlu olucak sabır bekleyip görelim derim cinsellik konusunda yazanlara bende tepkimi koydum zaten aşk ve tutku böyle şeyleri dinlemiyor evliymişsin değilşmişsin farketmiyor ama bende evlenmeden bu yaşananlara karşıyım tabi ki ama 5 seneden beri birbirleri için yananların sabaha kadar romantik konuşmalar yapması ve bakışması beklenemezdi kaçınılmaz son birliktelikti bi gariplik yok sahnede (bizim geleneklerimize uymasada doğru olması gereken oldu)
matraka arkadasım zaten senın tum yorumlarına saygım var.tamam herkesın yorumu farklı olabılır hepsıne saygı duyuyorumda fılızle yılmaz arasında olan bağ evındekı sahnelerı sacma ve yetersız bulan arkadaslarıma daha dıyecek bıse bulamıyorum....fılızın soyledığı o soz hıc doğru değil ama handan ve omere cok guzel oldu!!!cemde bence dızıdekı en gereksız karakter tamamen ılerde yılmazla fılızı ayırsın dıye konulduğunu dusunuyorum...
ayrıca reytinglerede aldırmıyorum saat 10 reytingginde zaten biz birinciyiz ama çok istiyorum dizimizi bir kerede olsa saat 8 e almalarını o zaman sılanın alacağı reytingi merak ediyorum
Yok ya öyle sacma son mu olur.Bence deminki arkadasin dedigi gibi,Söz Vermis Asklara'ya laik bir son olucak..
Neeeee...vala yuregime indireksiniz haa bu neyin nesi alahim insalah boyle olmaz biz burda filiz yilmz diye dusup bayiliyoruz sonu oyle olursa cok kotu olur!:img-sorry :img-sorry
böyle bi şey yok öyle de olmayacak şu resmi sitede yazan kıza sormuştum ta o zaman dolaşıyordu bu söylenti yok öyle bi şey dedi.bu sezon dizi bitiyor iki ibareye uygun olarak son bulucak dizi dedi aşka inat zamanalr ve söz vermiş aşklara layık bir final olucak demişti
vala icim rahatladi simdi haa soyle bende o kiza inaniyorum yaa dedikleri ckio vala,ya senaryo yazanin kizi yada setten biri,,ohh be dunya varmis.....aska inat zamanlarda ihlamurlaraltinda daha dizinin neden i.a oldugunu bile bilmiyoruz 64cok erken yavv
BEN DE Bİ YERDE OKUMUŞTUM YILMAZ KAZA SONUCU ÖLECEKMİŞ. FİLİZ DE İNTİHAR EDECEKMİŞ. AMA İŞALLAH ÖYLE OLMAZ YAA. ÇOK ÜZÜLÜRÜM YOKSA.:icon_cry:
yok ya daha neler tam bir"nayir nolamaz"filmine doner hem bu filim degil dizi bunu bikerez izleyip kalkmioruz biz kac hafta bekliyoruz izliyoruz bunu oyle bitemez acaip sacma olur...:img-sorry :img-sorry sanmam yaa......ayrica bosuna soz vermis asklara,aska inat zamanlar degil yaa..
ya ztn bu konu üzerinde konuşmamız bile hata böle bi son olabilir mi hiç saçmalık ötesi bişey artık...kim atıyo böyle saçmalıkları ortaya anlamıyorum biri bişey diyo herkes onun peşinden gidiyo.böyle bişey olamaz arkadaşlar hadi diyelim oldu o zmn yazıklar olsn bu diziyi izlediğim günlere....derim bn
Bu bölüm Yılmaz ve Filiz Üzerine kurulu idi.. Yan karakterler açısından pek bir gelişme olmadı..
Gelelim yorumuma..
Fragmanda gördüğümüz herşeye aldanan biz bu bölümü izleyicince dumura uğradık.. Arkadaşların isyanını anlıyorum.. Neden söylemedi neden itiraf etmedi.. Şu yönden düşünün bide.. Senaristler zaten konu bulamıyorlar artık onun için bize bu malzemeyi kaşık kaşık değil gram gram tattırıyorlar.. Yani bir yönden değil her yönden yine onlara bağımlıyız.. :dito :fighting2
Filiz: Bu bölümün çıkışını yapan kadın... Aşkına karşı koyamacağını anladı sonunda.. ama beklenen itirafı söylemeyerek.. Yine bizi fıtık etti.. Edicekte daha.. Yılmaza sarılması.. Artık kalbim acımıyor demesi.. Aşkının üstün geldiğinin göstergesi.. İlk başta yılmaza karşı baya bir soğuk ve inatçı davransada sonrasına pamuk gibi yumuşadı. .. Tuba büyüküstün iyi performans gösterdii baya beğendim.. :) Birlikte olma meselesine gelirsek.. Bence çok abartılacak birşey yok.. Sonuçta.. Filizin ailesi post modern bir aile olduğu için bence takmıyorlar bile.. Filiz gazimahalleli olsaydı o zaman derdim çok yanlış bu ama.. İki insan birbirini seviyor.. Evliler gibi birşey.. Artık sanat camiaasında normal karşılanıyor.. Dünya değişiyor.. O yüzden bu konu o kadar önemli değil.. Ve ailesine söylediği sözde ise yadırgamıyorum.. Çünkü biranlık çıkan bir laftı.. Çok sıkıştırdılar.. Valla Filiz bu lafı gazimahalleli olasydı ve abisine söyleseydi kan çıkardı ama.. :) Sakin ama hala abisi..
Yılmaz: Bölüm adamı... Filiz gece yarısı o çamlığın altında buldu ya.. Bide dur... onlar benim kabahatım dediya.. eridim.. işte bu yane.. güzel cümleydi bence.. :img-haha: Yılmaz bu bölüm menemen yaptı.. :) Eminim herkesin canı menemen çekmiştir.. Bu aşık adam kendisine karşılık verince bir o kadar uysal oluyor.. Karşılık verilmediğinde ise bir o kadar sert. Öpüşmeleri o kadar gerçekki.. İnsan gerçekten bu yaşanmış demekten kendini alamıyor.. sahici oluyor dizi.. Yılmazın öğrenmek isteği şeyin ardından koşmaması kötü oldu.. az daha sıkıştırsaydı.. ve çabalasydı.. Filiz bülbül gibi şakıyacaktı.. Ama bir çift sıcak dokunuşa ve bir çift masum göze daldı.. Asıl amacını unuttu.. Filiz ayartmasaydı kesin öğrenecekti.
Ömer: Tepki vermesi normal ama.. O bağırırken inanınki tv sesini kısıyorum.. çok bağırıyor yaw.. Artık kabullenmeli Filizin yılmazdan vazgeçmeyeceğini .. Bide evleri eşkiya gibi basması bence hiçte iyi değildi... Laftan anlamaz halleri var.. Filizle konuştuğu sahnede evde hani.. Orda birazdan daha az sakallı idi.. Filiz son sözünü söyledi ya.. Ömeri bir gördüm koptum.. Adam birden acaip sakallı olmuş bu kadar olmaz.. Bir gecede saçlarıma aklar düşürdün gibi birşey olmuş.. Sanırım birgün sonra çekilmiş o sahne.. Çocuğunun söylediklerini duyunca sanrım artık yumuşadı çocuğa karşı.. Stajyer babamız eğitim görüyor..
Handan: Bölümün en uyuzu desem yeridir.. İnsan aşşağılamada bir numara.. Kedi köpek benzetmesi çok iğrençti.. Kaç yaşındasın be kadın utanmıyormusun böyle laflar söylemeye.. Filizin söylediklerin sonra ellerinin titremesi çok komik.. Ya bu kadın baya duyarlıymış yaw.. Hemen etkileniyor.. :img-haha: Bence filizi ben fenalaştım bak bu kararından vazgeç yoksa kalbime incek diye bu duruma girdi.. İnanmadım inanmamda..
Ve Bölümün maydonuzu
Cem: Herşeye maydoz oldu.. Maydonozluk kıvamını çoktan aştı.. Herşeyi filiz için gözünü boyamak içni yaptı.. Sözde kızı kapcak.. Bu boya bence geçici boya.. Yağmur yayınca yani olaylar oldukça yüzü meydana çıkcak.. Maske takmış şu an..
Planlarını da öğrenmiş olduk böylece.. Pek güzel planları yok.. Ama bir lafında sağ koluna çok büyük para teklif etcem.. reddemeyeceği dedi.. sağ kolu aynalı dimi yılmazın.. O zaman vezgeçse iyi olcak.. Hayaletlik gibi kavram kullanınca ancak sanada bu yakışır.. dedim.. Önden ah canım cicim.. Arkadan kuyusunu kaz.. Bence kuyu kazma olayına gelmez Yılmaz kurtarır paçayı... Yinede uyuzum ama.. Cenk ertanın bu bölümde iyi oynadığını gördüm.. Demekki kötü roller bu adamın uzmanlık alanı.. :img-haha:
Bu bölümlük yorumum bu kadar.. Daha sonra tutacağına inandığım .. tahminlerim var.. :)
ya ztn bu konu üzerinde konuşmamız bile hata böle bi son olabilir mi hiç saçmalık ötesi bişey artık...kim atıyo böyle saçmalıkları ortaya anlamıyorum biri bişey diyo herkes onun peşinden gidiyo.böyle bişey olamaz arkadaşlar hadi diyelim oldu o zmn yazıklar olsn bu diziyi izlediğim günlere....derim bn
bende vala ahni neyse bi film olsa bikere izler kalkardik ama bu bi dizi haftalardir sabirsizlikla bi umutla izledigimiz bisey yazik olur vala..bende aynen bi i.a fanatigi olarak yaziklar olsun derim SENARISTLER duyun sesimizi sakin boyle bi son yaratmayin vala deliririm.....zaten senaristlerde masalah hergun yeni senarist geliyor.:neyse yaa dunki bolumu cok sevdim ama su cemi varya ne gicik adamdir bu yaa.
Arkadaşlar.. Bu sonlara inanarak siz onların eline bir koz veriyorsunuz..
Lütfen bölüm yorumlarında bulununuz.. Senaristerler bile bile kendilerini kendi kalemleriyle asmazlar.. Bu forumu okuyorlar..Lütfen ona göre yorum yapalım.. Saygı çerçevesini aşmayalım..
Bu bölüm Yılmaz ve Filiz Üzerine kurulu idi.. Yan karakterler açısından pek bir gelişme olmadı..
Gelelim yorumuma..
Fragmanda gördüğümüz herşeye aldanan biz bu bölümü izleyicince dumura uğradık.. Arkadaşların isyanını anlıyorum.. Neden söylemedi neden itiraf etmedi.. Şu yönden düşünün bide.. Senaristler zaten konu bulamıyorlar artık onun için bize bu malzemeyi kaşık kaşık değil gram gram tattırıyorlar.. Yani bir yönden değil her yönden yine onlara bağımlıyız.. :dito :fighting2
Filiz: Bu bölümün çıkışını yapan kadın... Aşkına karşı koyamacağını anladı sonunda.. ama beklenen itirafı söylemeyerek.. Yine bizi fıtık etti.. Edicekte daha.. Yılmaza sarılması.. Artık kalbim acımıyor demesi.. Aşkının üstün geldiğinin göstergesi.. İlk başta yılmaza karşı baya bir soğuk ve inatçı davransada sonrasına pamuk gibi yumuşadı. .. Tuba büyüküstün iyi performans gösterdii baya beğendim.. :) Birlikte olma meselesine gelirsek.. Bence çok abartılacak birşey yok.. Sonuçta.. Filizin ailesi post modern bir aile olduğu için bence takmıyorlar bile.. Filiz gazimahalleli olsaydı o zaman derdim çok yanlış bu ama.. İki insan birbirini seviyor.. Evliler gibi birşey.. Artık sanat camiaasında normal karşılanıyor.. Dünya değişiyor.. O yüzden bu konu o kadar önemli değil.. Ve ailesine söylediği sözde ise yadırgamıyorum.. Çünkü biranlık çıkan bir laftı.. Çok sıkıştırdılar.. Valla Filiz bu lafı gazimahalleli olasydı ve abisine söyleseydi kan çıkardı ama.. :) Sakin ama hala abisi..
Yılmaz: Bölüm adamı... Filiz gece yarısı o çamlığın altında buldu ya.. Bide dur... onlar benim kabahatım dediya.. eridim.. işte bu yane.. güzel cümleydi bence.. :img-haha: Yılmaz bu bölüm menemen yaptı.. :) Eminim herkesin canı menemen çekmiştir.. Bu aşık adam kendisine karşılık verince bir o kadar uysal oluyor.. Karşılık verilmediğinde ise bir o kadar sert. Öpüşmeleri o kadar gerçekki.. İnsan gerçekten bu yaşanmış demekten kendini alamıyor.. sahici oluyor dizi.. Yılmazın öğrenmek isteği şeyin ardından koşmaması kötü oldu.. az daha sıkıştırsaydı.. ve çabalasydı.. Filiz bülbül gibi şakıyacaktı.. Ama bir çift sıcak dokunuşa ve bir çift masum göze daldı.. Asıl amacını unuttu.. Filiz ayartmasaydı kesin öğrenecekti.
Ömer: Tepki vermesi normal ama.. O bağırırken inanınki tv sesini kısıyorum.. çok bağırıyor yaw.. Artık kabullenmeli Filizin yılmazdan vazgeçmeyeceğini .. Bide evleri eşkiya gibi basması bence hiçte iyi değildi... Laftan anlamaz halleri var.. Filizle konuştuğu sahnede evde hani.. Orda birazdan daha az sakallı idi.. Filiz son sözünü söyledi ya.. Ömeri bir gördüm koptum.. Adam birden acaip sakallı olmuş bu kadar olmaz.. Bir gecede saçlarıma aklar düşürdün gibi birşey olmuş.. Sanırım birgün sonra çekilmiş o sahne.. Çocuğunun söylediklerini duyunca sanrım artık yumuşadı çocuğa karşı.. Stajyer babamız eğitim görüyor..
Handan: Bölümün en uyuzu desem yeridir.. İnsan aşşağılamada bir numara.. Kedi köpek benzetmesi çok iğrençti.. Kaç yaşındasın be kadın utanmıyormusun böyle laflar söylemeye.. Filizin söylediklerin sonra ellerinin titremesi çok komik.. Ya bu kadın baya duyarlıymış yaw.. Hemen etkileniyor.. :img-haha: Bence filizi ben fenalaştım bak bu kararından vazgeç yoksa kalbime incek diye bu duruma girdi.. İnanmadım inanmamda..
[B]
Bu bölümlük yorumum bu kadar.. Daha sonra tutacağına inandığım .. tahminlerim var.. :)
haha arkadasim vala son sozune kadar katiliyorum cok guldum hani dedin yaa omer bagirirken tvnin sesini kisiyorum diye bende kisiyorum vala napiym acik daha acsam vazo fiskostan dusecek,,acaip salaniyo ya vazo....bencede filizin onu demesi onun ailesi icin normal ama ben onu soleyemezdim....filizin zaten filizin annesi anne degil arkadasi yani suan degilde geri bolumlerde handan filize kizardi neden erkek arkadasi yok diye benim annem olmamasi icin agizindan geleni sayiyo:img-haha: :img-grin2 handanda malsah ayarlio......
ceme gelince alahim sinir oluyorum bu adama zaten bi takintim vardi hep gicikgicik roler aliyor yaa haziran gecesindede havini kapmaya calismisti anlamadim gitti bu adami yaa cok gicik zaten ben nezaman anladim bunu bi pislik olacagini solimmi ne alaka diyceksiniz ama sesinin degistigi an ben anladim bunu ne pislikler yapcani cunku diger sesi sert bi ses degildi karekteri daha sert yapmak icin sesini degistirdiler....hele sinsisinsi gulusu okmu alahim baa bisey oluyor sinirden kipkirmizi geciyorum.....gelelim benim bitigim eridigim tukendigim agina>>
filizin ormanlik yerinde aglarken yilmaz geldinde filizin gozyaslarini sildigi an"bunlar benim kusurum"dediginde ben bittim vala,yaglarim eridi:img-sorry super bi soz du vala dedigi an tuylerim dikendiken oldu aglayasim geldi 30saniyelik bile olsa agladim vala...ayyyy...ha bide nerde icim gitti hani kucuk elifimiz halasinin yanina gitiginde filiz aglio diye o da agladi yaa bana bisey oldu icim gitti vala...
cumayi hem korkuyla hemde iple cekiyorum...
filiz&yilmaz
BENCE DE İŞALLAH YA-
LAN HABERDİR. BEN SİZE SADECE OKUDUĞUMUYAZDIM. okuduğum şeyin devamı da var dı. ikiside ölünce mezarları yanyana ıhlamur ağaçları altında olacakmış. işallah doğru değildir.
:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
Gelecek bölümlere dair tahminlerim...
1- Yılmaz Filiz Gazimahallesinde eve gticekler.. Evde kimse yok.. Onlarda Müjgan hanımın yerine gitcek.. Yılmazın anne sert davranır.. :) Ömer Elifi Müjgan hanımı oraya bırakacak ya.. o Esnada gelir veya orada olur.. Olanlar olur..
2- Yılmaz Filizden aldığı elektirkten sonra.. :) Evlenme teklifi edecektir..
3- Filiz dona kılıp cevap veremeyecek.. ( Bunu bir tüyoya dayanarak diyoyorum.) Özette belirtilmiş.. Hazırlık diye..
4- Ferideye Dadılık teklifi gelecek.
5- Cemil gelişmesinde fahriye hak verecek cemile.. Ama salih sinirli olur..
6- Cem planlarını harekete geçirmek için yola koyulur..
Birde arkadaşın koyduğu resimler.. Sahnesi bu bölümde gerçekleşti.. Çünkü.. az da olsa tahmin edilebiliyor.. Karakol önü olduğu.. :) keşke hep böyle resimler olsada neler olabileceğini kestirebilsek.. :)
Birde Filiz ve yılmazın arası yine açılcak.. Neden mi.. Yılmaz evlenme teklifi etcek.. Filiz kabul etmeyecek yada suscak.. Buda onların aralarının bozulmasına yol açcak.
Birde arkadaşın koyduğu resimler.. Sahnesi bu bölümde gerçekleşti.. Çünkü.. az da olsa tahmin edilebiliyor.. Karakol önü olduğu.. :) keşke hep böyle resimler olsada neler olabileceğini kestirebilsek.. :)
Birde Filiz ve yılmazın arası yine açılcak.. Neden mi.. Yılmaz evlenme teklifi etcek.. Filiz kabul etmeyecek yada suscak.. Buda onların aralarının bozulmasına yol açcak.
guzel bi tahminde aslinda zaten bisey olmasa sasardim!tahminlerin yerine oturuyor aslinda omer elifi birakcak filizde mualaya gitcek!yaa su muala cok soguk durmuyomu ayy kimbilir ne diycek filize!
Mualla bir anne. Ve tekrardan oğlunun üzülmesini istemiyor.. Pek de iyi laflar demiyeceği apaçık.. Sonuçta oda biricik oğlunun mutluluğunu istiyor. Yeniden üzülmesine gönlü elvermez.
Mualla bir anne. Ve tekrardan oğlunun üzülmesini istemiyor.. Pek de iyi laflar demiyeceği apaçık.. Sonuçta oda biricik oğlunun mutluluğunu istiyor. Yeniden üzülmesine gönlü elvermez.
evt tabikide......yaa gecem hafta cok tiyolar vardi bu hafta da olur insalh!resim en guzel tiyoydu mesela yilmazin karakolda kalmicani gostermisti...bakalim neler olcak bu bolum yilmaz vurulmasin sakin cem tarafindan..yaa su cem adamlarini takcak yilmazin pesine ve filiz yanindayken durmadan rahatsiz etcek cok gicik bi adam ya!
akşam çok güzeldi ya yılmaz&filiz çok yakışıolar birbirlerine sonunda birleştiler demiştim ya artık bin cem gelse fayda etmez ayıramaz onları ama çok üzebilir adam ne kadar ikiyüzlü biri ya nasıl oynuyo filize ayyy gıcık şey ama yılmaz ona pabuç bırakmaz umarım filiz de bunu anlar en kısa zamanda bu bölümde filiz yılmazlayken cemin telini açmaması ve onunla zoraki konuşması çok hoştu iice gözüme girdi filizyşasın ya sonunda birlikteler
bi de cemil gıcığı var tabii gıcıklar bitmio ki salih e çok üzülüorum çok zor bi durum
BENCE DE İŞALLAH YA-
LAN HABERDİR. BEN SİZE SADECE OKUDUĞUMUYAZDIM. okuduğum şeyin devamı da var dı. ikiside ölünce mezarları yanyana ıhlamur ağaçları altında olacakmış. işallah doğru değildir.
o an ıste bende olurum benıde yanlarına gomerler artık!!!ben boyle bır sondan sonra kahrımdan olurum...
benm anlamadığım daha senaryonun 14 blm yenı yazılmıs ılk once sonunu mu yazdılar:)
hem dızıyı ızledığımıze değmez!!!korkuyorum ya yapar mı yaparlar boyle bır son..ıcıme darlık coktu!!!
BENCE DE İŞALLAH YA-
ya arkadaşlar hala ısrar ediyorsunuz ya bülent inal dizinin ilk bölümünde ıhlamurlar altındanın manası çıkıcak demişti ve 7 bölümde çıktı zaten o neden dizinin o ad olduğu bu anlatılan yılmazın hayatı kesiti iki aşkı oluyor birinde aşkı buluyor dedimya dizinin adı yılmazdan geliyoryılmazın hayali ıhlamur bahçelerinin olduğu sevdiğiyle basit bi hayattı eğer dediğin gibi olursa basit bi son olur yılmaz kaza sonucu ölücek filiz intihar edicek salihte toplu katliam yapar ömer delirir yok böyle bi şey bana söylenenlere göre yok tekrar ediyorum söz vermiş aşklara ibaresinin altında olucak
yerı değil ama ıhlamurlar altındanın sıtesıne gırdığımde ıngılızce bır sey yazıyordu anlamı bellı bır sure ıcın durduruldu askıya alındı anlamına gelıyo belkıde deftere yazdakı terbıyesız olaylardan sonra veya sıteyı duzenlemek ıcın yapılmıstır..ısallah sıteyı duzenlemek ıcındır!!!
gs-tugba93
21-10-06, 19:49
dünkü bölüm süperdi ya
ya o ceme gicik oluyorum ne yapmaya
calisiyor kiz sevmiyor iste seni o
tek bir kisiyi seviyor oda yilamaz ya
Herkese Merhaba..
Ihlamurlar Altinda dizisi degil, sanki bambaska bir dizi izledim..inanilmaz hayalkirikliklari yasiyorum bu diziyle ilgili..Keske böyle devam etmeseydi senaryo..
Cok yapmacik vede bastan sona dolu birsürü hatalar mevcut..Hic bir tad alamadik dogrusu...
Yilmaza cok kizginim !! Koyu bir Yilmazci oldugum halde Yilmaza cok kizginim..!!!
Yaziklar olsun diyorum hatta ! Ben Yilmazin bu kadar a$ki icin gururunu ayaklar altina alacagina hic ihtimal vermiyordum...
Elifi ömer ile gördügü zamanlar neler etti Elife..Bir kalemde sildi atti..! Oysaki cok sevdigini söyledigi Filiz onu nikah günü yüzüstü birakip gidiyor, 4 yil gibi bir zaman giriyor araya ve de cok sevdigi Filizi onu paragöz olmakla vede acgözlü olmakla sucluyor, sonra birgün bir ders veriyor aklinca hisseleri bedavaya veriyor, Filiz bitti diyor ! Cok uzun bir zaman gecmeden aradan hooopp Filizi kolundan tutup kaciriyor aciklamalar yapmasi icin..
Nerde kaldi aciklamalar??
Hersey gözgöze gelipte, kendinizi onca seyi yasamamis sayip birbirinizin kollarina birakmak mi yani? Sevmek yada sevgi duygusu bu kadar alcaldi demek.. Yani istedigin zaman seveceksin, istemedin zamanda terkedip gideceksin.!!
Bu baglamda;
SEVGi kavramini yerden yere vurduklari icin sayin senaristlere cok cok tsk.ederim !! Sevgi kimsenin istedigi gibi sekillendirilmez! Sevgi emektir, dürüst olmaktir, arkadan vurmamaktir! Tanidigini bildigin halde taniyamamisim demek degildir!
Hic begenmedigim bir bölüm olmus..Yorum bile yapmama degmez !
valla tek güzel bölümü filiz-yılmaz bağ evindeki halleri digerleri faso fisoydu yani bişe yoktu buhafta benim için bakalım haftaya nasıl olcak ama artık çok fazla bişey beklemiyorum bu diziden
Bu bölüm ömeri takdir ettim dogrusu.. Her ne kadar yanlis yaptigini düsünsemde enazindan bildigi dogrularda ilerliyor..Hic ödün vermiyor..
Yilmazi sevmiyor..Vede hic sevmedigi birine kizkardesini yanastirmiyor..Neyse O !
Bildigi yoldan sasmiyor..
Ama Yilmaz daha gecen bölüm neler söylüyor, bir bakiyorum bu bölüm Filizle canciger, kuzu sarmasi..Madem böyle yapacaksiniz Yilmazi; e ne diye Gururlu vede sildim mi tam siler imaji verdiriyorsunuz senaristler..
Yilmazdan nefret ettim resmen ! Onu cok sevdigim halde...
Birde hicbirsey olmamis gibi "önce Anneme gidelim" demesi yok mu !!!
Hey Allahim ya !
EN etkilendigim tek sahne...Gözlerimi yasartan vede Elifin gözlerimin önüne gelmesine neden olan sahne ;
Filiz vede Kücük Elifin birlikte olduklari kare..Kücük Elifin konusmalari vede aglamasi..
Gözlerim dolu dolu oldu..Bir cocuk nasil bu kadar oyunculugun hakkini verir helal olsun diyorum..Ahmette ayni oyunculugu bulamiyorum mesela..Ama kücük Elif bir harika resmen...
Basarilar kendisine...
filizin askı yılmazı değistırdı bunda anlamayacak bırsey yoook.yılmazın fılızı affetmesı aradan gecen 4 yıl sonra onu ozlemesınden dolayıdır..fılızde yılmaz onu kullandıktan sonra gururunu ayaklar altına alarak onu kabu etmıstır sımdıde yılmaz aynı seyı yaptı.ve yılmazın yaptığında gururunu ayakları altına almadı kı zaten.fılızın askı bambaska bır sekıldeydı.fılız yılmazı cok değistırdı...
bence cok guzel bır bolumdu...sezon basladı baslayalı herseyın rayına oturduğu bolumdu..
yılmazın gerçekleri öğrenmeden yelkenleri indirmesinin nedenini galiba çözdüm arkadaşlar gene geçmiş karşımıza çıktı yılmaz filizle ilgili hayallere daldiğında yani eski görüntüler akıllarına geldiğinde bu filizdede öyle bugün ise bağ evinde geçmişi düşünürken neyi farkettiniz arkadaşlar yılmaz filize yaptığı kötütlüğün görüntülerini gösterdi baştan beri filizle neler yaşadıkları bir bir ekrana geldi işte burda yelkenler indi arkadaşlar yılmaz bence barıştıktan sonra nasılsa filiz bana anlatıcak diye bekliyor ama ayrılık olucaksa bu sefer yılmaz bırakıcak bundan eminim
yılmazın gerçekleri öğrenmeden yelkenleri indirmesinin nedenini galiba çözdüm arkadaşlar gene geçmiş karşımıza çıktı yılmaz filizle ilgili hayallere daldiğında yani eski görüntüler akıllarına geldiğinde bu filizdede öyle bugün ise bağ evinde geçmişi düşünürken neyi farkettiniz arkadaşlar yılmaz filize yaptığı kötütlüğün görüntülerini gösterdi baştan beri filizle neler yaşadıkları bir bir ekrana geldi işte burda yelkenler indi arkadaşlar yılmaz bence barıştıktan sonra nasılsa filiz bana anlatıcak diye bekliyor ama ayrılık olucaksa bu sefer yılmaz bırakıcak bundan eminim
bundan sonra fılızle yılmaz arasındakı ayrılık ne sebepten olur bunu ben kestıremıyorum.bırtek cem yuzunden olabılır dıye dusunuyorum...
bence bundan sonra yılmaz fılızı kolay kolay bırakmaz...
cem sımdı yılmazın sırketını nıye coketmeye calıstığınıda anlamıs değilim zaten eğer sırket karsılığı fılızı bırak derse ondan beklenır bu sacmalık ama yılmaz fılızı secer!!!kesın bu yılmazın ısterse butun varlığını alsınlar gene fılızı secer...
fılız ve yılmaz askı bambaska bır olay...bunu zaten yılmazın nasıl değiştığınden anlıyoruz fılızle tanıstıktan sonra!!!
aynen katiliyorum yilmaz hic gunlerini gunlerini hatirlamadi ciftlikteki sahneler geldi gozune snra filiz hastanede aglarken!!!yaa vala arkadaslar ben sevdim bolumu herkezin gorusu degisik ama bence dizi basladi basliyali en guzel bolumunden birisi 4-bolumdu biriside 46bolum bence yani.....ayrica birisi intizarin sarkisini o hatirlaama sahnesinde calmasina cok gulmus,ben intizarin sarkisi calarken daha cok seviyorum bolumu,,tamam elifin sahnesinde ilk cikmisti ama bence dizideki herkez icin uygun,yani daha dogrusu o sarkiyi cok ssevdigim icin dizide unutulmasini istemem,calsin herzaman.........
figan seni çok fazla hayal kırıklığına uğramış gördüm ama dert etme aşkta gurur olmaz filiz yapılanları nasıl gurur yapmadıysa şimdi sıra yılmazdaydı ayrıca dizi eski temposuna geri dönücek kemal bey zamanı gibi entrikalara yani bakalım izlicez aşk kazanacakmı
arkadaslar dunku bolumun tekrarı warmı gosterılıomu bılıomusunuz yada bırı son bolumu ekleyebılırmı sıteye dun pek ızleyemedım de
nazarboncuk
21-10-06, 23:04
[QUOTE=ağlayan gitar;1471598]ya arkadaşlar size kötü bir haberim var. dizimiz 64. bölümde bitecekmiş. yılmaz kaza sonucu yoğun bakımda kalıp ölecekmiş. ben ilk başta inanmamıştım ama başka bir web sitesinde birisi yazmış. böyle olacağı kesinmiş. inş :icon_cry:[/QUOTE
Evet bende dizinin yakinda bitecegini dusunuyorum
ben ilk yazdigimda dizi galiba yakinda bitecek, bazi insanlarin tepkisi oldu.
ama bu benim dusuncen saygi duyun lutfen
bole dusunmemim sebebi filizlen yilmaz kavusunca, diziye baska dramlar bulmak zor olacak. ve ben inaniyorumki bir dizi cok uzadimi tadi kaciyor ister istemez.
Amam dizinin yakinda bitmesi cok iyi olcak cunku herkezin aklinda hep bu dizi kalacak cunku dizide reytin usteyken bitecek.
insallah sonu cok ama cok guzel bir son olur
nazarboncuk
21-10-06, 23:13
Herkese Merhaba..
Ihlamurlar Altinda dizisi degil, sanki bambaska bir dizi izledim..inanilmaz hayalkirikliklari yasiyorum bu diziyle ilgili..Keske böyle devam etmeseydi senaryo..
Cok yapmacik vede bastan sona dolu birsürü hatalar mevcut..Hic bir tad alamadik dogrusu...
Yilmaza cok kizginim !! Koyu bir Yilmazci oldugum halde Yilmaza cok kizginim..!!!
Yaziklar olsun diyorum hatta ! Ben Yilmazin bu kadar a$ki icin gururunu ayaklar altina alacagina hic ihtimal vermiyordum...
Elifi ömer ile gördügü zamanlar neler etti Elife..Bir kalemde sildi atti..! Oysaki cok sevdigini söyledigi Filiz onu nikah günü yüzüstü birakip gidiyor, 4 yil gibi bir zaman giriyor araya ve de cok sevdigi Filizi onu paragöz olmakla vede acgözlü olmakla sucluyor, sonra birgün bir ders veriyor aklinca hisseleri bedavaya veriyor, Filiz bitti diyor ! Cok uzun bir zaman gecmeden aradan hooopp Filizi kolundan tutup kaciriyor aciklamalar yapmasi icin..
Hersey gözgöze gelipte, kendinizi onca seyi yasamamis sayip birbirinizin kollarina birakmak mi yani? Sevmek yada sevgi duygusu bu kadar alcaldi demek.. Yani istedigin zaman seveceksin, istemedin zamanda terkedip gideceksin.!!
Bu baglamda;
SEVGi kavramini yerden yere vurduklari icin sayin senaristlere cok cok tsk.ederim !! Sevgi kimsenin istedigi gibi sekillendirilmez! Sevgi emektir, dürüst olmaktir, arkadan vurmamaktir! Tanidigini bildigin halde taniyamamisim demek degildir!
Sana sonuna kadar katiliyorum, butun dediklerin dogru.
ben izliyemedim bu hafta, fragmandan gordugum seyler benim de hosuma gitmedi
Bunlari yazdin ve aklima Deliyurekdeki aysegul geldi. dizilerdeki en buyuk en masum asik insandi.
vala ben bu bolumu acaip sevdim bagzi seylere kizdim ama......dizinin hemen bitmesini istemiyoruz biz cumamiz haftamiz o diziyi dusunerek geciyor..neden oyle soyliyorsunuz icine guzel dramalar katilirsaa dizi kalitesini bozmaz....her dizide ask var....komedi dizilerde bille onlarin arasina dramalar giriosa bunun da giriyo iste...i.a bitmesin kesinlikle,ne diziler var di ve hale var bu diziinin daha cok bolumlerini izlemek istiyorum ama dediginiz gibi bisey bozulursa yani ana karekterleri n biri felan olurse eliften snra ozaman iste dizi biter benim icin....
suan oynayan ne diziler var kacinci bolumundeler onlar bozmuyoda biz mi bozacaz....mesela yabanci damat super bi dizi komedi romantik ve kacinci bolumde izleniyormu izleniyor.bizim dizi benim icin ne olursa olsun 1NUMARA!
Herkese Merhaba..
Bu baglamda;
sevgılı fıgan sadece sana tek sey soyluyorum ask ınsanı değiştırır.
fılız hıc değil gıdıp baska bırıyle evlenmedı dort yıl ıcınde...fılızın askı yılmazı değiştırdı...yılmazın on affetmesı cok normalll...
fılızın askının kanıtı onu yılmazın onceden kullandığını bıle bıle onu affetmesdır..
elıf ve yılmaz sızlere sorsak bırlesselerı cook ıyı olurdu.elıfte az yuz olsaydı evlı ve cocuğu varken yılmazdan af dılemezdı...
fılızın yaptıkları elıfın yaptıkları yanında hıc kalır...
bu bolumde yasanan olaylarda hıcbır sacmalık goremedığım gıbı bu bolumu dızının yenı sezondakı en guzel bolum olduğunuda soyleyebılırım...
barısma sahnelerı yazılabılecek en guzel sekılde yazılmıstı...
bu bolumu sacma bulan ve barısma sahnelerının yanlıs olduğunu dusunen arkadaslarımı anlamıyorum...
nazarboncuk
21-10-06, 23:46
vala ben bu bolumu acaip sevdim bagzi seylere kizdim ama......dizinin hemen bitmesini istemiyoruz biz cumamiz haftamiz o diziyi dusunerek geciyor..neden oyle soyliyorsunuz icine guzel dramalar katilirsaa dizi kalitesini bozmaz....her dizide ask var....komedi dizilerde bille onlarin arasina dramalar giriosa bunun da giriyo iste...i.a bitmesin kesinlikle,ne diziler var di ve hale var bu diziinin daha cok bolumlerini izlemek istiyorum ama dediginiz gibi bisey bozulursa yani ana karekterleri n biri felan olurse eliften snra ozaman iste dizi biter benim icin....
suan oynayan ne diziler var kacinci bolumundeler onlar bozmuyoda biz mi bozacaz....mesela yabanci damat super bi dizi komedi romantik ve kacinci bolumde izleniyormu izleniyor.bizim dizi benim icin ne olursa olsun 1NUMARA!
EVET Merve evet haklisin yabanci damat halen suruyor ve halen tutuluyor, bende bu dizinin devam etmesini isterim. Ama bu dizi soz verilmis asklara kurulmus, 4 karacterin uzerine kurulmus, bu dizinin komedi bir yani yok yabanci damat gibi ve yabanci damat daha genis konulari var. ihlamurlar altindasa ask uzerine ve bu iki kisi uzerine, ay baya karistirdim, allak bullak oldu yazdiklarim.
yani demek istegim eger filiz yilmaz askinda cok sacmalamaya baslarsa senaristler ozaman iste bu dizi tutulmaz benim istedigim kivaminda bitirsinlerki, herkez super bitisini hatirlasin.
anlata bildimmi bilmiyorum
yakupoglu61
21-10-06, 23:47
yılmazla filiz 4 yıl sora ilk kez bir yerde buluşmuştu hatırlarsınızki denizkıyısında bi çay bahçesinde yılmaz filize çiçek wermişti o an filize 4 yıldır beynimi kemiran sorular war ama şu an bütün sorular uçtu gitti demişti ve bide filizden küçücük bir adım beklediğini söylemişti bunları aklımıza getirirsek yılmazın filizden sorularının cevaplarını almadan affetmesini çok büyütmemek gerektiğini düşünüyorum
nazarboncuk
22-10-06, 00:01
ya arkadaslar dusunun evleneceksiniz sizi sevgiliniz evleneceginiz gun ayri dunyanin insanlariyiz gibi bise diyo, siz ne yaparsiniz cikip ole gitmesini izin mi verirsiniz, yoksa durdurup hayir bunu yapamazsin bana aciklama yapacaksin mi dersiniz dusunun.
sonra bir insan bunu nasil hafife alir hele bir erkek bunu gururuna gedire bilirmi, bence bu dizinin burusa cok sacma olmus.
normal hayattta bole bise olmaz hele yilmaz gibi biri bunu bence kaldiramazdi
sizi bilmem ama yilmazin ben bole bir insani 4 yil beklemesini sasiriyorum, hicbir kontagi olmadan
EVET Merve evet haklisin yabanci damat halen suruyor ve halen tutuluyor, bende bu dizinin devam etmesini isterim. Ama bu dizi soz verilmis asklara kurulmus, 4 karacterin uzerine kurulmus, bu dizinin komedi bir yani yok yabanci damat gibi ve yabanci damat daha genis konulari var. ihlamurlar altindasa ask uzerine ve bu iki kisi uzerine, ay baya karistirdim, allak bullak oldu yazdiklarim.
yani demek istegim eger filiz yilmaz askinda cok sacmalamaya baslarsa senaristler ozaman iste bu dizi tutulmaz benim istedigim kivaminda bitirsinlerki, herkez super bitisini hatirlasin.
anlata bildimmi bilmiyorum
demek istedigini anliorum arkadasim ama benim gonkum ragzi gelmiyor,dizi nasil biterse bitsin nekadar sacmalarsa sacmalasin ben bu diziyi izlerim sonuna kadar......sacmalamasi benim icin onem olmaz cunki bikere kapilmisim bu diziye okadar izlemisim.....ben acikcasi dizinin bitmesini istemiyorum bir haftam bir cumam bu dziyle gecio....basindan beri filiz yilmaz askini istiyordum hale de istiyorum..ne olursa olsun ihlamurlaraltinda bikere koymusum aklima...dizi hic bitmesin hatta her gun oynasin.....sizi bilmiyorum ama i.a ismini duyunca acaip mutlu oluyorum...
yabancu damata gelince haklisin onun cevresi daha genis dramalari bol ozaman baska bi dizi ye gecelim k.k biliyoruz ki ordada ikinci oyuncumuz ayrildi ama hale izlniyor.....dizi devam etsinki doyadoya izliyelim hevesimizi alalimki sonunda aglamayalim....soz vermis asklara aska inat zamanlar....evt ben bu slogani goriyorum dizinin icinde aska inat zamanlar filiz yilmaz eskiden soz vermmis asklara elif yilmazdi ama simdidede soz vermis asklara filiz ve yilmazin oldu..dizi bitmesin benim yazdiklarimda garman corman oldu yaavv:)
ya arkadaslar dusunun evleneceksiniz sizi sevgiliniz evleneceginiz gun ayri dunyanin insanlariyiz gibi bise diyo, siz ne yaparsiniz cikip ole gitmesini izin mi verirsiniz, yoksa durdurup hayir bunu yapamazsin bana aciklama yapacaksin mi dersiniz dusunun.
sonra bir insan bunu nasil hafife alir hele bir erkek bunu gururuna gedire bilirmi, bence bu dizinin burusa cok sacma olmus.
normal hayattta bole bise olmaz hele yilmaz gibi biri bunu bence kaldiramazdi
sizi bilmem ama yilmazin ben bole bir insani 4 yil beklemesini sasiriyorum, hicbir kontagi olmadan
vala benim icin gayet normalll bi durum....ozaman buda sacma arkadasim yilmaz elife ulasabilmek icin filizi kulanio ama icinden elifi kabulenemioilk bolumlerde olan bi olaydi bunlar...gercek hayata olmayan seyler var tabikide cogu dizi de var tek i.a da yok...4yil degil 40yil beklerim bekleyenler var yani...aciklama sart bence her sey iyi giderken son gune kadar bu isi bozmak olmaz kisinin sevgisini hisetebiliyorsan neden gitiginide ogrenmek istersin tabi......yilmaz gururlu bi erkek biliyoruz ama filizin gururu ne oldu filizde resmen kulanilmisti ilk bolumlerde onun hic gururu yokmuydu ask iste engel tanimio filiz afetiyse yilmazi yilmazda filizi afetecek ve affetmelidir....yilmaz erkek diye bu biseyi degistirmez kadin erkek fark etmez.
Gercekten anlamakta zorluk cekiyorum..Gercekten ama..
Filiz Yilmazi affetti;
Yilmaz da Filizi affedebilir !
öncelikle sunu belirteyim Yilmaz Filizi kullanmadi..ikisi isteyerek birlikte oldular...Hem Yilmaz Filizi tanimiyordu..Salihe bile anlatmisti.."Ben Onun böyle iyi bir karakterde vede digerlerinden farkli oldugunu bilmiyordum" dedi...Tabii ki Yilmaz hatasiz demiyorum..Yilmaz Filize kirilmis olmanin vede sevdigini bir baskasina kaptirmanin verdigi aci vede intikam duygulariyla yanasti vede dürüst olmadi..Bu konuda bende Yilmaza kizmistim..Yani Yilmaz Filize zorla sahip olmadi..Filiz de istedi bunu..Lütfen artik bunu kabul edin ya..
Kullanmak ne demektir? Amacina ulastiktan sonra yok olmaktir, umursamamaktir..Yilmaz öyle birsey yapti mi allah askina? Tam aksine kullanmis oldugunu düsündügünüz kadina her konuda yardimci oldu, destek cikti vede en nihayetinde Evlilik Teklifinde bulundu..
Filizin kirmis oldugu gururunu Yilmaz fazlasiyla tamir etti kanimca...
Ya Filiz ne yapti..???
Filiz Yilmazi taniyordu..Yilmazin kendine hisseleri ne yapalim Filiz? dediginide biliyor..Hatta ölüm döseginde babasina söz verirken bile; aslinda Yilmazin hicte güvenilmez biri olmadigini babasina söylemek istercesine agliyordu ama babasi söz istedigi icin bu sözü bile bile verdi..
Hicbir aciklama yapmadan Nikah günü cekip gitmek ne kadar dogru bence tartisilir..Bu söylenmemis vede saklanmis bir söz icin 4 yil beklediler..Onca acilar cektiler..Araya birileri girdi sanildi..Onunla arkadas, sevgili olundugu sanildi..Hisseler ölcüldü, bicildi, seni sevmiyorumlar denildi..! O artik bittiler denildi..Acgözmüs, paragözmüsler denildi..! denildi de denildi..
En kabullenemedigim vede kizdigim ise; her bir karede Yilmaz seni sevmiyorum! larin ardindan aglamalar vede birden cok gecmeden yine Yilmaza gitmeler, Yilmazin ardindan kosmalar..
Yahu karar verin..! Bu kadarda olmaz ki..
Kizdigim konu buydu... Bir bölüm o bitti ! tamam deniyor..Bir bölümde sarmas, koklas durumlari mevcut..
Yilmazdan en azindan bir aciklama yaptirtmasini beklerdim..O kadar aci cektin kardesim..Bu ne cabuk herseyi unutmak böyle..Gercek yasamda bile yasanilan hicbirsey bu kadar cabuk hazmedilmez..Azcik gercekci olun sayin senaristler..
Barismasinlar demiyorumda bu kadar kolay vede bastan sagma olmasaydi...
Valla ben böyle dengesi bozuk bir iliskiden tad alamiyorum ne yazik ki!
O yüzden barisma sahneleride beni hicte o kadar etkilemedi..
Sevgilerimle....
:D Renkler ve Zevkler tabiiki tartisilmaz ama bence sen cok fazla abarttin..Bekleyelim görelim daha neler olucak,herseyin bir mantigi vardir degil mi?!
:D Renkler ve Zevkler tabiiki tartisilmaz ama bence sen cok fazla abarttin..
Sayin SBL_61
Zevkler vede renkler tartisilmaz demissiniz onu anladim tabi dogru demissiniz..
Ama yinede benim zevkime vede rengime bir yorum yapmisiniz..Ne yazik ki !
Abartmaktan bahsetmissiniz...Yorumlarima katilmayabilirsiniz ama yorumumada abartili diyerek dalga gecemezsiniz.. O hakki size verdigimi hatirlamiyorum...
Ben nicin bir baska kimsenin yorumuyla dalga gecmiyorum! Gercekten hayret edici....
valla ben bu bolumde filiz+yilmaz in barisma sahnelerini cok begendim, hele somine basinda birbir;erine cok anlamli ve birbirlerine ask dolu gozlerle baktilar kim ne derse desin
FILIZ+YILMAZ SOZ VERMIS BUYUK ASKLARA!!!!!!!!
iyi geceler herkese..valla ben çok süper bir bölüm izledim..foruma neler yazılmış öyle çok şaşırdım ben herkes çok etkilenmiştir bu sahnelerden derken insanlar nelere takılmışlar..yok filizle yılmaz birlikte olmuş.....çokmu tuhaf ilk kez mi oldu ki. bence çok estetik görünüyodu herşey...arkadaşlar tamam bizim örf adetlerimize göre ters bende yaşamam böyle bişey tekdirde etmiyorum ama dizi bu.....her dizide oluyo böyle şeyler...okadar ateşli öpüşme sahneleri çekiliyo da bitek yatağa girince mi filiz kötü kız oluyo....yapmayın allahaşkınıza ya!büyükşehirlerde olanlar bilir artık çivisi çıkmış bunların kimin eli kimin cebinde belli değil çevremizde görünce artık yadırgamıyorum ki dizidemi yadırgıcam...bence birbirlerine olan aşklarını çok güzel göstermişti bu bölüm onlar 4senedir ayrılardı bunu yaşamaları hiçde yanlış değil....zaten eski bölümlerde de filiz hep yılmazın oteline gidip kalıyodu ozaman niye yadırgamadınız?
bitek filizin babama evlenmemk için söz verdim bu söz yılmazla birlikte olmama engel değil dediya...
eğer böyle düşünüyoduysa yılmaza açıklasaydı evlenmezlerdi ama 4yıl ikisi de acı çekmezlerdi....
ama babasına verdiği söz yılmaz evlilik teklif ettiğinde karşına çıkacak artık açıklayamayacak da niye söylemediyse artık kafama takmıyorum valla sonuçta barıştılar ya...ama sonraki bölümleri korkuyla ve merakla bekliyorum nasıl uğraşacaklar filizle yılmazı ayırmaya....
handanla ömer filize sadece bağırıp çağırabilirler ikisi de anladı bişey yapamayacaklarını...ama cem ne yapacağı belli olmaz en iyi ihtimal kıskançlık yarattırır filizle yılmaz arasında...son bölümde cem arayınca filiz bi tuhaf oldu konuşurken yılmaz var diye ama yılmaz kızmadı hafif tebessüm ettti sanki sen beni seviyosunya gerisi boş arayan arasın der gibiydi......
Uzun bir aradan sonra yeminimi bozup bir yorum yazmak istedim ..
Yilmaz - Filiz sahnelerini cok begendim , cok guzeldiler. Filiz'in mantiksizliklari , Yilmaz'in karakteri , gururu herseyi unuttum o sahneleri izleyince.
Iste bu dedim , iste izlemek istedigim IA bu. Keske 5 hafta once olsaydi butun bu olaylar , saglik olsun.
Ne olursa olsun , bu dizi izlenmeye deger.
Omer ve saz arkadasi Cem ( Mehmet adini artik kullanmiyorum , Cem buna layik degil ustelik bu ismi bazi arkadaslarla kullaniyordum ama artik yoklar :( ) her zaman ki gibi yine beni cileden cikardilar. Ya Omer'in gozunde Filiz'in yasini harbi merak ediyorum, karakolda "hadi yuru" falan degisi cok cirkindi , sanki kardesine degilde kopegine konusuyor .. Omer iste ..
Cem'e ne demeli ? Ailenin reisi olmus resmen , yuh yani. Zaten takmiyorum artik Cem'di Omer'di , benimkiler birlesti ya onlar istedikleri kadar psikopatca planlar yapsinlar , istedikleri kadar esip gurlesinler yigamayacaklar , bunu biliyorum.
Herneyse arkadaslar kendinize iyi bakin , sevgiyle kalin ..
Sayin SBL_61
Zevkler vede renkler tartisilmaz demissiniz onu anladim tabi dogru demissiniz..
Ama yinede benim zevkime vede rengime bir yorum yapmisiniz..Ne yazik ki !
Abartmaktan bahsetmissiniz...Yorumlarima katilmayabilirsiniz ama yorumumada abartili diyerek dalga gecemezsiniz.. O hakki size verdigimi hatirlamiyorum...
Ben nicin bir baska kimsenin yorumuyla dalga gecmiyorum! Gercekten hayret edici....
Cok Özür Dilerim Ben Dalga gecmedim,öyle bisey yapmamda.Ama öle algiladiysaniz cok özür dilerim.Sizin Yorumunuz sizin ve benim yorumum benim,benim icin abartili bi düsünce ama sizin icin öyle olmayabilir.Herkes Yorumunu Yapmakta Özgürdür..
forever_bim
22-10-06, 01:33
iyi geceler herkese..valla ben çok süper bir bölüm izledim..foruma neler yazılmış öyle çok şaşırdım ben herkes çok etkilenmiştir bu sahnelerden derken insanlar nelere takılmışlar..yok filizle yılmaz birlikte olmuş.....çokmu tuhaf ilk kez mi oldu ki. bence çok estetik görünüyodu herşey...arkadaşlar tamam bizim örf adetlerimize göre ters bende yaşamam böyle bişey tekdirde etmiyorum ama dizi bu.....her dizide oluyo böyle şeyler...okadar ateşli öpüşme sahneleri çekiliyo da bitek yatağa girince mi filiz kötü kız oluyo....yapmayın allahaşkınıza ya!büyükşehirlerde olanlar bilir artık çivisi çıkmış bunların kimin eli kimin cebinde belli değil çevremizde görünce artık yadırgamıyorum ki dizidemi yadırgıcam...bence birbirlerine olan aşklarını çok güzel göstermişti bu bölüm onlar 4senedir ayrılardı bunu yaşamaları hiçde yanlış değil....zaten eski bölümlerde de filiz hep yılmazın oteline gidip kalıyodu ozaman niye yadırgamadınız?
bitek filizin babama evlenmemk için söz verdim bu söz yılmazla birlikte olmama engel değil dediya...
eğer böyle düşünüyoduysa yılmaza açıklasaydı evlenmezlerdi ama 4yıl ikisi de acı çekmezlerdi....
ama babasına verdiği söz yılmaz evlilik teklif ettiğinde karşına çıkacak artık açıklayamayacak da niye söylemediyse artık kafama takmıyorum valla sonuçta barıştılar ya...ama sonraki bölümleri korkuyla ve merakla bekliyorum nasıl uğraşacaklar filizle yılmazı ayırmaya....
handanla ömer filize sadece bağırıp çağırabilirler ikisi de anladı bişey yapamayacaklarını...ama cem ne yapacağı belli olmaz en iyi ihtimal kıskançlık yarattırır filizle yılmaz arasında...son bölümde cem arayınca filiz bi tuhaf oldu konuşurken yılmaz var diye ama yılmaz kızmadı hafif tebessüm ettti sanki sen beni seviyosunya gerisi boş arayan arasın der gibiydi......
Sevgili arcshe
Yorumunuza kesinlikle saygılıyım ancak bir noktayı açıklığa kavuşturmamız gerektiği kanaatindeyim. Dizilerde cinsellik temasının aşkı anlatırken çok fazla kullanıldığını tasvip etmedigimi açıkladım. Daha önceden de bu tarz ilişkileri onaylamadıgımı dile getirmiştim. İlk sezonda da eleştiri konusuydu bu tarz ilişkiler.
Forumda herkes aynı şeyi sevmek aynı şeyden zevk almak, dizlerde herkesin aynı tarafı tutması gibi durumlar olmamalı bence. Böyle durumlar olursa forum amacına hizmet etmemiş olur.
Sizin begendiginiz sahneyi ben begenmiyorsam bunu eleştirebilmeliyim diye düşünüyorum.
Bana son bölümdeki aşk sahneleri çekici gelmedi, Filiz'in tartışma anında ettiği lafı kendisine yakıştırmadım, aşkı illaki cinsellikle anlatmanın da gerekli olmadığı kanaatindeyim. Bunlar benim konu hakkındaki fikirlerim. Sevgi ve saygımla.
forever-bim Tabiiki haklisiniz ama bence cinsellik temasini zamaninda ve yerinde kullaniyorlar.Bu dünyanin her tarafinda var hatta dahada asirisi var.Bizde biraz buna ayak uydurmak zorundayiz bence,yani modern caga.Tabiiki bunu memleket meselesi olarak görmüyorum :) Ama dizilerde iyi gidiyoruz bu temada belki hatirlarsiniz 8-9 sene önce bi dizide,dizi bitene kadar tek bi defa anca öpüsme sahnesi vardi.Saygilarla..
Omer'in dizideki konumu degismemis, hatta abartilmis biraz. Severim ben bu yufka yurekli adami. Bana bi an Yilmaz'in eski halini animsatti.. bilmem hatirlarmisiniz. Hani olmadik seylere sinirlenir insanlari gererdi.. alin iste simdi Omer'de aynisini goruyorum, ama o bi anda kotu baba damgasini yemekten maalesef kurtulamadi, ama Yilmaz asik bi delikanlimizdi...
Yilmaz Filiz iliskisi birakildigi gibi.. bi kus bi baris..
Bana gore heyecanlanacagim fazla bi durum kalmadi.. daha oncede soyledigim gibi diger bicok dizilerdede oldugu gibi.. dizi uzasinda nasil uzarsa uzasin mantigi hukmettigi icin ben pek bi zevk alamiyorum izlerken.
Sevgili forever_bim'in yukarıdaki mesjaında alıntıladığı mesaja dair birkaç sözüm olacak benim de..Ben de tıpkı forever_bim gibi aşk duygusunun cinselliğe hapsedilmesinden yana değilim.Hemen yanlış anlaşılacak bu sözüm adım gibi eminim. Daha önce çok defa benzer tepkilerle karşılaştım zira. Ama yine de yazmadan edemiyorum.Çünkü gördüğüm güzel birşeyden övgüyle bahsetmek, yahut pek de beğenmediğim birşeyi eleştirmek benim en doğal hakkım.. Aşkın cinselliğe indirgenmesinden yana değilim. Aşkta cinsellik yoktur demek değil bu. Elbette vardır. Ama aşk safi cinsellik değildir. Birçok farklı malzemeden oluşmuş bir kombinasyondur. Ki içinde nefreti dahi barındırır. Velhasılı kelam demek istediğim, birbirleri için bunca acı çekmiş, aşkları uğruna pekçok zorluğa katlanmış iki insanın aşklarının yeniden alevlenmesinin cinsellik imaları ile yapılması düpedüz aşkı cinselliğe indirgemektir. Ben bunu böyle algılarım...
Öte yandan sevgili archshe yorumunda demiş ki, "artık bu tür şeyler yadırganmıyor." Özellikle de büyükşehirlerde diye belirtmiş. Şimdi Ihalmurlar Altında'nın biraz dışına taşacak belki konu. Ama şunu sormak istiyorum. Biz artık bu tür şeyleri neden yadırgamıyoruz? Bizim parçası olduğumuz toplum tarihinin bir döneminde bu tür şeyleri yadırgıyordu ama biz artık yadırgamıyoruz. Bu toplumsal bir değişimdir ve bu değişimin elbet bir sebebi vardır..Yadırgamak kelimesinin sözlük tanımı nedir? "Kendine yabancı gelen bir kimseye, duruma veya şeye alışamamak, ısınamamak".. Yani kendimize yabancı olmayanı, bize tanıdık geleni yadırgamıyoruz. Bu tür cinsel çağrışımlar artık tanıdık geliyor bize. Peki tanıdık gelmesinin nedeni bilhassa medya yoluyla bu tür görüntülere sürekli maruz kalmamız olabilir mi? Dizilerde, magazinlerde, hatta haberlerde...
Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar televizyonda gördüklerini bir de sokakta görüyorlar.Daha da bir tanıdık geliyor. Ama televizyon sadece büyükşehirlerde izlenmiyor. En ücra köylere kadar yayılan bir güç bu. Ve orada kimi bu görüntülerden etkilenip "normal"leştirirken bu tür şeyleri, kimi de siz töre deyin ben öfr ve adetler diyeyim hala yadırgıyorlar. Sonra ver elini "töre cinayetleri"...
Yazdıklarım size komplo teorisi gibi geliyor biliyorum. "Yok artık daha neler.Bir diziden bunlar olur mu?" diyorsunuz. Ama herkes gördüklerini farklı algılar ve farklı yorumlar. Bu yorum farkları işte bu tür facialara bile neden olabilir. Sizin bir dizi olarak algıladığınızı bir başkası gerçek olarak algılayabilir. İşte tam da bu sebeple, bu tür kalburüstü yapımların bu konularda daha dikkatli davranmasını bekliyorum ve diliyorum. Tüm tepkim bunadır. Her akşam insanların evlerine giren bir gücü kullanırken birazcık toplumsal vicdanı olan insan bu gücü doğru ya da en azından dikkatli kullanmalıdır.
Ihlamurlar Altında gibi bir dizi de pekçok insan tarafından izleniyor. Ve o da normların değişmesinde yadsınamaz bir role sahip.O sebeple daha dikkatli olmasını beklerdim sadece..
Saygılar...
Tesekkür ediyorum gercekten cok güzel anlattiniz..Demin yazdigim gibi benim görüsüm,ama siz yazdiklarinizda gercekten haklisiniz!
arkadaşlar herkesin fikrine saygım var ama biraz memleket meselesi haline getirmedinizmi bunu...cinsellik aşk meselesini orda birbirlerine ne kadar tutkulu olduğunu göstermişler.ben beğendim sizler beğenmemişsiniz olabilir tabiiki..
sevgili ena yadırgamıyorum böyle şeyleri derken....ben küçük bir ilimizde doğdum büyüdüm 23 yaşından sonra üniversiteyi bitirince büyükşehire geldim bize göre yanlış olan herşeyi en yakın çevremde gördüm alıştım...şuan izmirde yaşıyorum ve burası her konuda inanılmaz rahat....evet sadece büyükşehirler izleyip görmüyo bu dizileri küçük şehirlerde de görülüyo ama uygulanamıyo büyükşehirlerde herkes kim kime dum duma ....yolda öpüşenler oynaşanlar ...küçük şehirlerde bunları izleselerde yapamayacaklarını biliyolar....sadece çevre baskısı onları dizginleyen ama üniversiteyi kazanıp büyükşehire gelince herşeyi yaşıyolar....bana bunlar ters ben yaşamam ama yaşayana da artık yargılar gözle bakmam bunu öğrendim ben.....dizler hiç mühim değil zaten bütün ünlüler beraber yaşamıyolarmı?ki ünlülere kadar uzanmasak çevrenizde hiç arkadaşınızı yada komşunuzu görmedinizmi evlilik dışı beraberlik yaşayan....diziler çok daha masum bence hiçbişey göstermediki hem...sadece geceyi beraber geçirdikleri anladık yani cinsellik boyutu yoktu bence..sinemlarda türk filimleri bile artık belden aşağı çekilmiyomu...hem hayatın gerçeği bu..bunu yansıtmamak da olmazdı bence....
nazarboncuk
22-10-06, 02:31
Gercekten anlamakta zorluk cekiyorum..Gercekten ama..
Filiz Yilmazi affetti;
Yilmaz da Filizi affedebilir !
Valla ben böyle dengesi bozuk bir iliskiden tad alamiyorum ne yazik ki!
O yüzden barisma sahneleride beni hicte o kadar etkilemedi..
Sevgilerimle....
ya bu konuda sana katiliyorum ama sonra dusunuyorum, dunyada cogu iliski dengesiz
yaa, bence cok fazla abartiyorsunuz bu konuyu ya!!!!!
neyse, benim gelecek bolumle ilgili tahminim, yilmaz la filiz eve yilmaz in evine giderler ve filiz ferideyle o zaman karsilasir, ve eger feride orda yilmaz a sarilirsa (aahh neredeydin merak ettik, diye) filiz yilmaz i kiskanir, diye tahmin ediyorum!!!!!!!!!
filiz+yilmaz
Sevgili forever_bim'in yukarıdaki mesjaında alıntıladığı mesaja dair birkaç sözüm olacak benim de..Ben de tıpkı forever_bim gibi aşk duygusunun cinselliğe hapsedilmesinden yana değilim.Hemen yanlış anlaşılacak bu sözüm adım gibi eminim. Daha önce çok defa benzer tepkilerle karşılaştım zira. Ama yine de yazmadan edemiyorum.Çünkü gördüğüm güzel birşeyden övgüyle bahsetmek, yahut pek de beğenmediğim birşeyi eleştirmek benim en doğal hakkım.. Aşkın cinselliğe indirgenmesinden yana değilim. Aşkta cinsellik yoktur demek değil bu. Elbette vardır. Ama aşk safi cinsellik değildir. Birçok farklı malzemeden oluşmuş bir kombinasyondur. Ki içinde nefreti dahi barındırır. Velhasılı kelam demek istediğim, birbirleri için bunca acı çekmiş, aşkları uğruna pekçok zorluğa katlanmış iki insanın aşklarının yeniden alevlenmesinin cinsellik imaları ile yapılması düpedüz aşkı cinselliğe indirgemektir. Ben bunu böyle algılarım...
Tüm tepkim bunadır. Her akşam insanların evlerine giren bir gücü kullanırken birazcık toplumsal vicdanı olan insan bu gücü doğru ya da en azından dikkatli kullanmalıdır.
Ihlamurlar Altında gibi bir dizi de pekçok insan tarafından izleniyor. Ve o da normların değişmesinde yadsınamaz bir role sahip.O sebeple daha dikkatli olmasını beklerdim sadece..
Saygılar...
Sevgili ena..Bana göre cok hakli vede yerinde tespitler yapmissin arkadasim..
Benimde tepkim daha cok buna oldu..Yani siz o kadar acilar cekin, o kadar zorluklar yasayin..Askiniz yeniden canlandirmak icin cinsel yoldan baglantiya gecin..Banada cok sacma vede banel geldi..
Arada yasanmis onca olaylar, kirilmis kalpler biranda pirrr uctu gitti..Ama kesinlikle diyebilirim ki; Yilmaz vede Filiz`in yollari yine ayrilacak gibime geliyor....Ki; ayrilmalarini hic istemem..
Cünkü henüz Yilmaz ögrenmedi Filiz`in onu niye terkettigini..Ve de dikkat ettiyseniz Filiz ailesine;
"Babam bana Yilmaz ile evlenmeyeceksin diye söz verdirtti..Bu Yilmazla beraber olmayacagim anlamina gelmez dedi..." Yani Yilmaz ile evlenmeyecegi apacik ortada..O gün gelipte Yilmaz Filize hadi nikah masasina dediginde bakalim Filiz neler diyecek ???
ya bu konuda sana katiliyorum ama sonra dusunuyorum, dunyada cogu iliski dengesiz
Sevgili nazarboncuk evet haklisin..Cogu yasanan iliskiler dengesiz..Ama sonucta bu bir dizi..Bari dizide olsa burda görmeseydik bu dengesizligi..Hani söyle simsicak.icten,yalansiz vede menfaate dayali olmayan bir a$k izleyebilseydik diyorum..
Hepimiz kiziyoruz dengesiz vede bir öyle bir böyle davranildiginda..Yalan degil..
Böyle olunca da dizide izledigim o a$k bana büyüsünü yitirmis gibi geliyor...
nazarboncuk
22-10-06, 02:40
Omer'in dizideki konumu degismemis, hatta abartilmis biraz. Severim ben bu yufka yurekli adami. Bana bi an Yilmaz'in eski halini animsatti..
Bana gore heyecanlanacagim fazla bi durum kalmadi.. daha oncede soyledigim gibi diger bicok dizilerdede oldugu gibi.. dizi uzasinda nasil uzarsa uzasin mantigi hukmettigi icin ben pek bi zevk alamiyorum izlerken.
evet haklisin, tam o duruma dizinin geldigini dusunmuyorum ama yakinda ole olmasindan kordugum icin bence dizi yakinda bitsin sacmalamadan.
son olarakda bu dizinin temposu elif len ancak ayni surerdi, bu sadece benim dusuncem
Cok Özür Dilerim Ben Dalga gecmedim,öyle bisey yapmamda.Ama öle algiladiysaniz cok özür dilerim.Sizin Yorumunuz sizin ve benim yorumum benim,benim icin abartili bi düsünce ama sizin icin öyle olmayabilir.Herkes Yorumunu Yapmakta Özgürdür..
Sevgili SBL
Okey..Sorun yok o halde..Ayrica özür dilemene gerek yok..Dalga gecmediginizi bilmek yetti..
Sagduyun icin tsk.ler...
nazarboncuk
22-10-06, 02:50
Sevgili nazarboncuk evet haklisin..Cogu yasanan iliskiler dengesiz..Ama sonucta bu bir dizi..Bari dizide olsa burda görmeseydik bu dengesizligi..Hani söyle simsicak.icten,yalansiz vede menfaate dayali olmayan bir a$k izleyebilseydik diyorum..
Hepimiz kiziyoruz dengesiz vede bir öyle bir böyle davranildiginda..Yalan degil..
Böyle olunca da dizide izledigim o a$k bana büyüsünü yitirmis gibi geliyor...
ya bana kiziyolar elif hakkinda konusunca ama tutamiycam kendimi
sende haklisin figan ama o aski bu dizide biraz olsada yilmaz ve elif de gorduk bence. ya kimse kizmasin ama bence elif ve yilmazin aski unutulmazdi
ena inanilmaz guzel ozetlemis herseyi.. yadirgamak alismak ya da gormezden gelmek degil zaten sorun olan.. bana gore hersey gunumuzde o kadar yozlasmaya basladi ki ne deger yargisi kaldi ne baska bir sey...
Olay buyuk sehir kucuk sehir diye ayrilmamali da zaten.. Turk toplumu olarak icerimizde yaratilan ucurumlarin en guzel ornegi bu.. biz de ne yazik ki farkinda olmadan bu ucuruma bir kac kurek atiyoruz...
Dizilerdeki duygusalliga ya da kaliteli yakinlasmalara karsi degilim.. ama internet forumlarinda yaslarinin kac olduklarini bilmedigim ya da hala bircogunun ortaokul veya lisede olduklarini tahmin ettigim gencler tarafindan surekli cinsel yakinlasma istekleri duymak beni gercekten rahatsiz ediyor..
"sokakta ya da cevremde ileri giden ciftler goruyorum, bunlara alistim" gibi bi soz soylemis bi arkadasimiz.. bunlara "alistim" ile "bunlari gormek istiyorum" arasinda daglar kadar fark var. bunlara alistim derseniz, gorduklerinizi tasvip etmiyorum ama gore gore alistim anlamina gelir.. ama dizilerde cinsel yakinlasmayi isteemek cok baska bir konu.. bana gore bu nerden bakarsaniz bakin 1