Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları /1
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
Valla Damla konusunda tez yazmıştım dün, artık doktorayabaşlıyorum.
Valla Eda'ya duyduğumuz sempatiyle düşünmeyip, objektif olarak Damla açısından düşünün derim. Sonuçta Damla haklıdır. İnatla söylüyorum tek suçlu Oğuz, şu kadar zaman geçti Damla'ya sarmaşdolaş yakalanmalarından, Damla'nın sizi gördüğünü en azından şüphelendiğini anladın, tepki verdiğini de anladın, eee suratda asıyor, laf sokuyor sürekli, küçükde değil artık koca kız. Ya otur bir konuş kızınla.... Üstelik geçen hafta Damla, Oğuz kızlarla konuşurken evlilik olarak neyi kastettiğini çok iyi anladı, kızlar gidip yalnız kalınca zorladı babasını hadi konuş diye, üzerine gitti açıkla diye. İnatla açıklama bekledi Damla, Oğuz beyimiz gene yok bir şey dedi. Eee en sonunda patladı. Tek suçlu Oğuz'dur bu durum için.
Bence ipler kopmadı, özet abartmış sizde abartmayın derim. Söyledikleri herkesin düşündüğü gibi çok sert şeyler değildi, "evden çık git, bıktım senden, yeter ne işin var aramızda, çık hayatımızdan, seni burada istemiyorum, seni sevmiyorum" gibi şeyler bekliyordum ipleri kopartacak denince. Söylemedi ki bunları, sadece "annemiz değilsin, olmaya da çalışma" dedi". Kendince haklıydıda üstelik. Eda'nın anne olmaya hiç niyeti yok tabii, sadece iyi bir abla. Bunu Damla'ya bir açıklasalar, bir söyleseler yeterlidir. Diğer kızlar gibi Damla'da Eda'yı gerçekten çok seviyor emin olun.
Bundan sonra olacak olan, Eda'nın bu lafları asla büyütmemesi, anlayışla karşılaması lazım. Oğuz'a asla söylememesi lazım olanları. Damla, Eda'nın olanları Oğuz'a söyleyerek babasıyla arasını bozduğunu düşünürse bu sefer cidden ipler kopar. Eda sadece Oğuz'u itekleyerek Damla'yla konuşmaya zorlamalı, Damla sakinleşecektir. Sonrada Damla sakinleşince, Eda bir konuşma yapmalıdır. Öyle çözülür biter bu olay...
Neyse hep söyledik, dibe vurdu Damla, çözüm geliyor artık 2 bölüm içinde.
minemtoprak 26-12-06, 08:00 Damlanın şımarıklığı hariç süper bir bölümdü.Özelliklede herkesin belirttiği gibi kapıda kalmaları çok güzeldi.
Ama damla iyice suyunu çıkardı işin.Yinede ben çok eğlendim izlerken.
Çoştum gidiyorum sabah sabah, bir de gelecek bölüm tahminlerimi yapayım bitsin. Gelecek bölümde ana olay belli, Damla olayının çözümü. Sağlam bir şok Damla'yı kendine getirir çabucak. Bu nedir, işte tahminim:
Sabutay Damla'nın kendisini sevmediğini, asla elde edemeyeceğini anladı ve artık köprüleri yıkıyor. Ne dedi:"Önce Damla olayını halledelim, sonra aleme kan olup akacağız" Yani Damla'yı da gözden çıkarmış durumda, gelecekle ilgili hiç bir beklentisi de yok artık. Damla olayını halledip resmen ölüme gitmeyi düşünüyor, gelecek bekleyen biri bunları söylemez. Hatırlarsanız Damla'yla gelecek beklerken balık lokantası açmayı bile düşünmüştü Sabutay zamanında, artık umurunda değil. Gelecek bölümün daha başlarında köşke gelip Damla'nın karşısına çıkacak "ya benimsin ya kara toprağın" diyecek aynen. Eda da evdedir, Damla yüz vermez kovmak ister Sabutay'ı. Sabutay çıldırır bıçak çeker, oradan Eda gelir Damla'yı korumak ister, arada bıçak Eda'ya gelir. Ondan sonra Ferit, mahalleliler falan gelir Sabutay kaçar gider. Eda kötü yaralanmıştır, hastaneye götürürler. Oğuz'u da çağırırlar tabii hastaneye, tüm çocuklar ve safiye'de oradadır. Doktorlar hayati tehlike var derler başta. Bütün çocuklar kenetlenirler kesin, bir tek Efe Damla'ya tepki verebilir annem senin yüzünden yaralandı diye. Damla ise kesin büyük bir şok ve üzüntüdedir, neler yaptım ben demektedir. Oğuz acayip üzgün, dağılmıştır. O üzüntüde ağlarken, ağzından bir şeyler kaçırır. "Allahım ilk sevdiğim kadını aldın, Eda'yı da alma" türünden bir şey. Tabii tüm çocuklar durumu anlar, ama tepki verecek durumda değillerdir. Neyse bölüm sonunda doğru Eda kendine gelir, atlatır, hastaneden çıkar. Damla Eda'yla iyi bir konuşma yapar sarılır. Sonra yılbaşı bayram bölüm biter. Veya yılbaşı bayramı atlayabilirler senaristlerimiz, hastanede geçirtebilirler, bölüm sonu Eda hastanede hala ne olacağı belirsiz yatarken olur. Diğer bölüme de kalkar ayağa.
Valla iyi yazdım senaryoyu ama Damla'yıda bu 1 bölümde kendine getirir kesin, bu türden şok lazım Damla'ya.
BeyazGelincik1980 26-12-06, 09:44 Cikamadim bir türlü. Mignatis var herhalde :)), ne güzel!!!
Yorumumu begendigin icin sevindim BeyazGelincik1980,
cok haklisin tabii. Damla´nin sözleri cok ama cok agir´di bu konu´da sana tamamen katiliyorum... Damla bu zamana kadar o kücük anne rolünü üstlenmis durumda. Simdi Eda var babasinin hayatinda. Bir hatirlayalim, Damla babasini ve "alt kat komsusunu" sarmas dolas koltugun üstünde görmüstü. Bence bu gelisme Damla´da bir cöküntüye yol acti. Zaten ilerleyen zamanlarda sezmeye basladi yavas, yavas Eda´nin ve babasinin yakinlasmalarini, bunu kabullenemedi bir türlü. Bu sezgi sonra yogunlasti, gecen bölüm aniden mufaga dalmasi sonucunda aslinda damla´daki bu sezgi gercege dönüstü ve kesinlik kanzandi. Bence bu andan itibaren kabullenme duygusuna elinden gelebildigince karsi koyma basladi. Ve bu bölüm´de zaten önce ferit´le konustu..., eda´ya karsi taviri belliydi zaten, onu bir tehlike gibi algiliyor. Bardagi son tasiran damla ise kina gecesi idi, patlak verdi, iyide oldu bence. Iste benim kastettigim "normal davranis´ta" buydu. Eda´ya gelince, tabii ki kalbi cok kirildi... Damla süphesiz daha olgun davranabilirdi... Eda ve Oguz´un simdiki büyük engeli cocuklara acilmalari, bu esna´da dogal olarak fevri davranislarla, kizginliklarla, kabullenmemeklerle vs. karsilasacaklardir. Ama benim icim rahat... Oguz yaninda oldugu sürece Eda´ya tam destegini esirgemecektir, beraber gögüsleceklerdir bu zor dönemi, eminim....Elbet bir cözüm bulacaklar beraber. Büyük ihtimalle bir sonraki bölümde Oguz Eda´yi motive edecek, ve Eda Damla´la konusmak icin seferber olacaktir, sonunda basaracaktir...
Iyi geceler:))
dün cok uykum geldigin icin yorumunu okuyamadim, kusura bakma.
ama seninle ayni fikirdeyim. oguz her zaman ve ne olursa olsun eda'nin hep yaninda olacaktir. bilmiyorum belki damla'layla olan konusmayi ya duydu (cünkü tam damla cikti o sirada oguz geldi ve eda'yi aglarken gördü) yada eda birseyler anlaticak. belkide anlatmaz baba-kiz arasina girmek istemez. oguz ona "neden agliyorsun" diye sorunca, o da büyük bir ihtmalle "safiye ablanin aglayisina agladim" der, safis kina yakilirken agladi ya, "duygulandim" der. ama bana kalirsa böyle bir sey olmayacak gibi gözüküyor. cünkü senaristler damla'nin patlamsini bosuna islememislerdir, o eda'ya illaki patliyacakti ki, eda'la oguz'un evlilik isi yada coculara aciklama kararlari hizlansin. oguz'un artik eda'nin hep yanida olacagini, onu motive edecegini bizler cok iyi biliyoruz, bu duyguyu fazlasiyla hissetirdiler bizlere, bu yüzden cok mutluyum. ve onlarin aralarinin hic bir zaman kötü olacagini düsünmüyorum.
hukukcine, bana Nilgün diyebilirsin ve seni aramizda daha cok görmek isteriz :img-wink:
BeyazGelincik1980 26-12-06, 10:00 Çoştum gidiyorum sabah sabah, bir de gelecek bölüm tahminlerimi yapayım bitsin. Gelecek bölümde ana olay belli, Damla olayının çözümü. Sağlam bir şok Damla'yı kendine getirir çabucak. Bu nedir, işte tahminim:
Sabutay Damla'nın kendisini sevmediğini, asla elde edemeyeceğini anladı ve artık köprüleri yıkıyor. Ne dedi:"Önce Damla olayını halledelim, sonra aleme kan olup akacağız" Yani Damla'yı da gözden çıkarmış durumda, gelecekle ilgili hiç bir beklentisi de yok artık. Damla olayını halledip resmen ölüme gitmeyi düşünüyor, gelecek bekleyen biri bunları söylemez. Hatırlarsanız Damla'yla gelecek beklerken balık lokantası açmayı bile düşünmüştü Sabutay zamanında, artık umurunda değil. Gelecek bölümün daha başlarında köşke gelip Damla'nın karşısına çıkacak "ya benimsin ya kara toprağın" diyecek aynen. Eda da evdedir, Damla yüz vermez kovmak ister Sabutay'ı. Sabutay çıldırır bıçak çeker, oradan Eda gelir Damla'yı korumak ister, arada bıçak Eda'ya gelir. Ondan sonra Ferit, mahalleliler falan gelir Sabutay kaçar gider. Eda kötü yaralanmıştır, hastaneye götürürler. Oğuz'u da çağırırlar tabii hastaneye, tüm çocuklar ve safiye'de oradadır. Doktorlar hayati tehlike var derler başta. Bütün çocuklar kenetlenirler kesin, bir tek Efe Damla'ya tepki verebilir annem senin yüzünden yaralandı diye. Damla ise kesin büyük bir şok ve üzüntüdedir, neler yaptım ben demektedir. Oğuz acayip üzgün, dağılmıştır. O üzüntüde ağlarken, ağzından bir şeyler kaçırır. "Allahım ilk sevdiğim kadını aldın, Eda'yı da alma" türünden bir şey. Tabii tüm çocuklar durumu anlar, ama tepki verecek durumda değillerdir. Neyse bölüm sonunda doğru Eda kendine gelir, atlatır, hastaneden çıkar. Damla Eda'yla iyi bir konuşma yapar sarılır. Sonra yılbaşı bayram bölüm biter. Veya yılbaşı bayramı atlayabilirler senaristlerimiz, hastanede geçirtebilirler, bölüm sonu Eda hastanede hala ne olacağı belirsiz yatarken olur. Diğer bölüme de kalkar ayağa.
Valla iyi yazdım senaryoyu ama Damla'yıda bu 1 bölümde kendine getirir kesin, bu türden şok lazım Damla'ya.
sami senaryonu cok beyendim. inanirmisin inanmazmisin bilmiyorum ama bundan bir kac hafta önce damla'yi kendine getirecek olayi bende bu sekilde düsünmüstüm. hele dün aklima daha da cok yatti bu fikir. sabu'yla damla'nin arasinda mutlaka kanli-bicakli birseyler olacak, bunu dün anladik "önce damlayi halledelim, sonra aleme kan olup akicaz" dedi. bunu bosuna demedi. ama bu seferde dizi iyicene mafya dizilerine döner yahu. bilemiyorum artik, bayram ve yilbasinda böyle bir bölüm izletirler mi sizce bizlere???
herkese günaydın...
yorum yapan herkse çok teşekkürler...(Nilgün, Sami, Nuray, Pelin aramıza yeni katılan hukukcine...ve sayamadığım birçok kişi daha)...hepinizin ellerinize sağlık...bizlerle yazılarınızı paylaştığınız için...
şuan çok mutluyum çünkü bölüm inmiş durumda...(Buğra ;))
ve birazdan rating sonuçları belli oluyor...valla abim dediğin gibi 1.likten başkası gelirse üzülürüm...çünkü Saminin dediği gibi bencede bu bölüm gelmiş geçmiş en komik bölümdü...buna itiraz eden var mı? yok mu? tamam ozaman...reklam arasında yapmış olduğum yorumlardan anlaşıldı sanırım ne kadar beğendiğimi...gerçekten hayatımda bir diziye bu kadar gülmemiştim...
enişte mutlaka kalsın onu çok sevdim dün akşam...Oğuz'la harika bir ikili oldular...rakı keyfi diyorum...bahçe sahnesinden sonra rakı keyfini 2. favori sahnem olarak ilan ediyorum...
bir bölüm '' tuvalet nerde'' ile başlarsa...komik olmaz mı...baştan sonuna kadar komediydi...''tatsız olayı'' bir kenara atsak...
Metin Günayı sevdiğimi söylemişmiydim ben? söylemedim mi? ha ozaman şimdi tam zamanı...Metin Günay hocam sizi kutluyorum...geldiğinizden beri dizinin kalitesi acaiyip yükseldi...başka dizilerle bir araya getirsem...senaryoları tüknemek durumda...öbür tarafda...bizim dizimiz...hergün gittikçe dahada güzeleşiyor...
emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürler...
neyse daha çok yorum çıkar bu bölümden...ben biraz izlemeye gidiyorum... ratingler gelene kadar...
Çoştum gidiyorum sabah sabah, bir de gelecek bölüm tahminlerimi yapayım bitsin. Gelecek bölümde ana olay belli, Damla olayının çözümü. Sağlam bir şok Damla'yı kendine getirir çabucak. Bu nedir, işte tahminim:
Sami...senaryonu okurken bana çok mantıklı geldi...böyle bir yol seçebilirler...komik bir bölümden sonra 180 derece hüzüne dönmüş olur...
Sabu ile ilgili birşey mutlaka bekliyor bizi gelecek bölümlerde...
"Önce Damla olayını halledelim, sonra aleme kan olup akacağız"
bunu kesinlikle boşuna demedi...
Nilgün sorunu cevaplarsam...duyduğum kadarıyla haftaya bayram olduğu için pazartesi yeni bölüm yayınlanmayacak...aslına onlarda haklılar...geçelere kadar çekimlerde yorgunluktan ve uykusuzluktan bitmiş durumudalar...
hem ratingleri açısından iyi oldu bu...çünkü çoğu dizi bayram nedeniyle rating kaybediyor...
umarım bu haber sizi fazla üzmeyecek...
slm arkadaşlar dün çok güldüm:img-yes: ya eda ile oğuza hele oğuzla enişte beyin hallerine :img-hyste ya feritde oğuzu delirmek için herşeyi yaptı oda ayrı bi vaka heleki eda ile oğuzun bahçedeki hallerinde koptum ya:img-hyste neyse damala beni deli etmeye başladı aslında edayı seviyo ama annesinin yerini alacağını düşünüyo bence tepkisi bu yüzden halbuki edanın böyle bi amacı yok biraz edayı anlamaya çalışsa nerde bu iş bozulursa damlanın etkiside olucak inşallah bozulmaz serpil ve yaman beni sininr ediyo yaman hala akıllanmadı halbuki eda onun zor günlerinde efe ile araları bozukken bile yanındaydı bunu haketmiyo kına gecesind edya üzüldüm çok:sad53: bakalım oğuza anlatacakmı damlanın tepkisinin ilk başta damlayla oğuzun konuşması lazım sonradan ilişkilerini açıkladıklarında sorun çıkaracak bellineyse bakalım yeni bölümlerde neler olucak :img-wink:
BeyazGelincik1980 26-12-06, 11:00 Sami...senaryonu okurken bana çok mantıklı geldi...böyle bir yol seçebilirler...komik bir bölümden sonra 180 derece hüzüne dönmüş olur...
Nilgün sorunu cevaplarsam...duyduğum kadarıyla haftaya bayram olduğu için pazartesi yeni bölüm yayınlanmayacak...aslına onlarda haklılar...geçelere kadar çekimlerde yorgunluktan ve uykusuzluktan bitmiş durumudalar...
hem ratingleri açısından iyi oldu bu...çünkü çoğu dizi bayram nedeniyle rating kaybediyor...
hayri aslinda üzülmedim, böyle bir sey bekliyordum, gecen bayram yayinlandi yeni bölüm bu bayram koca bir tatli hak ettiler dogrusu. hem reyting acisinda da iyi oldu. cok can alici bir yerde bitirdiler..
off ya hem üzülmedim diyorum hemde 2 hafta nasil bekliyecegim bakalim...
hayri aslinda üzülmedim, böyle bir sey bekliyordum, gecen bayram yayinlandi yeni bölüm bu bayram koca bir tatli hak ettiler dogrusu. hem reyting acisinda da iyi oldu. cok can alici bir yerde bitirdiler..
off ya hem üzülmedim diyorum hemde 2 hafta nasil bekliyecegim bakalim...
Nilgün 10 bölümden sonrasını aklına getir...belki ve bunu umuyorum haftaya özel bölüm gösterebilirler...ama olmasa da 2 haftayı çalışmalarla ve güzel yorumlarla çabuk geçireceğiz bundan eminim...
can alıcı bir yerde bitirdiler evet...ama meraktan çatlamıyorum...düşün velayet davası ile ilgili olsaydı...esas ozaman merakım inmezdi...
velayet dedim...Yaman'ın avukatı da gereken işlemlere başladı galiba...en kısa zamanda dava başlıyormuş...Yaman da bu süre içerisinde çocuklara yakın olsun ve iyi davransın...bakalım bu isteği yere getirebilir mi...
Hedef Kitle : A/b
25 Aralik 2006 Pazartesi
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 Aci Hayat [net] Show 10,30 26,00
2 Beyaz Gelincik [net] Atv 9,30 25,20
3 Iki Aile [net] Star 8,20 21,90
Tele - Barometre
25 Aralik 2006 Pazartesi
1 Aci Hayat [net] Show 15,90 37,10
2 Aci Hayat (ozet) [net] Show 9,80 22,80
3 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 8,00 21,20
4 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 7,90 20,70
5 Kopru [net] Star 7,70 19,60
6 Beyaz Gelincik [net] Atv 7,30 19,10
7 Iki Aile [net] Star 6,40 14,90
totaldeki bu düşüş neden oldu anlamadım. hem de baya bi fark var bi üstündeki dizi ile. show haberin iyi reyting alacağı belliydi KV reklamı sayesinde. ama oranların bu kadar düşmesini anlamadım.
25 Aralik 2006 Pazartesi
Tele - Barometre
25 Aralik 2006 Pazartesi
totaldeki bu düşüş neden oldu anlamadım. hem de baya bi fark var bi üstündeki dizi ile. show haberin iyi reyting alacağı belliydi KV reklamı sayesinde. ama oranların bu kadar düşmesini anlamadım.
ratingler gelmiş bile...tarık_naz sağol eklediğin için...ama ben üzüldüm şimdi...çok daha iyisini bekliyordum...özelikle totalde olan durum beni çok şaşırtyor...Show TV ana haber 3.ve kanal D 4.? ... bu nasıl olur?...
oranlarda biraz kaybetik..ama en azından A/B de 3. posisyondayız...
rap_alltime 26-12-06, 11:15 herkese meraba arkadaşlar..harika bir bölümün ardından yine iki aile ailesi coşmuş...epeydir reytingleri bekliyodum ama eklenmiş...bu hafta neden bu kadar düştük anlamıyorum...harika bir bölümdü...nazar değdi kesin..:D olsun biz İki Ailemizin her zaman yanındayız..sonucu ne olursa olsun...hem A/B de düşük değiliz..totalde biraz düşmüşüz o kadar...İki Aile'nin reytingleri çok yüksek olmasa da İki Aile Ailesinin kalbinde 1 numara...:img-wink: :img-wink:
Hayri söylediğine göre bayramda yeni bölümümüz olmayacakmış..hem iyi hem çok kötü..Reytingler baya bir düşecekti iyi olur yayınlanmaması ama biz nasıl beklicez yaa..2 hafta dile kolay..:icon_sorr neyse çok üzülmeyelim,çünkü 2 hafta sonra harika bir bölüm bizleri bekliyo olacak...:img-wink:
Haber için sağol Hayri, yok hiç üzülmedim, düşünmemiştim ama normal geldi bana. Yaz başından beri 1 hafta atlamadık, bırakılım oyuncularımız artık 1 hafta dinlensinler. Yılbaşı, bayram kutlasınlar. Normal bir olay, hiç bir dizi yayınlanmaz zaten haftaya herhalde.
BeyazGelincik1980 26-12-06, 11:17 bu reytingler ne böyle ya. inanmiyorum, bu kadar olamaz. ben bu show tv'ye sinir olmaya basladim, zaten sinirim hic gecmedi ki...
tarik_naz reytingleri ekledigin icin tesekkürler...
reyting konusunda fazla yorum yapmak istemiyorum bu hafta, moralim bozuldu, zaten cikmam da gerek, sonra görüsürüz :sad53:
ratingler gelmiş bile...tarık_naz sağol eklediğin için...ama ben üzüldüm şimdi...çok daha iyisini bekliyordum...özelikle totalde olan durum beni çok şaşırtyor...Show TV ana haber 3.ve kanal D 4.? ... bu nasıl olur?...
oranlarda biraz kaybetik..ama en azından A/B de 3. posisyondayız...
Hayri, ben bu rating olaylarını baştan beri biraz takmış durumdayım, birazcık farklı değerlendiriyorum. Bütün dizileri bir arada değerlendirmek bana mantıksız geliyor. Yani benim dizim 20:00'deyse 22:00'deki diziden bana ne? Bence aynı saatte yayınlananlar arasındaki duruma bakmak daha mantıklı. Yani Acı Hayat, Beyaz Gelincik, Köprü hep bizden sonra başlıyor. Bu durumda pazartesi 20:00'ye bakarsak bir tek totalde Acı Hayat özel'in gerisindeyiz. Yani o saatte en çok biz seyrediliyoruz, bence böyle bakmak daha mantıklı, tahminim kanallarda böyle bakıyordur. Bir tek reklam ücretlerini düşürür tabii, ama bence saatinde en iyi olduktan sonra önemi yoktur bunun.
Haber için sağol Hayri, yok hiç üzülmedim, düşünmemiştim ama normal geldi bana. Yaz başından beri 1 hafta atlamadık, bırakılım oyuncularımız artık 1 hafta dinlensinler. Yılbaşı, bayram kutlasınlar. Normal bir olay, hiç bir dizi yayınlanmaz zaten haftaya herhalde.
Sami...bencede çok normal...yani 16 haftadır durmadan çekimlerdeler...inanılmaz yorgunlar...Asu Maralmanın popstar alaturkaya konuk olduğu günde öğrendik zaten ne kadar yoğun çalıştıkları...çekimlerden geldiği gibi çekimlere döndü o gece...İclal Aydın'ın imza gününde aynısı...
ha bu arada hala o günde gördüğümüz mantoyu giyiyor :D
uzun lafın kısası bir hafta mola zarar olmaz...tam tersi...yeni yılda yeni güçle tam gaz ileri yepyeni bir bölüm ile devam edecek dizimiz...
Nilgün bende Show TV den nefret ediyorum...ama napalım son anda AH özetini koymuşlar...birde magazin programına dönmüş haberleriyle 3. olmuşlar tam rezalet...umarım fazla bozulmadın...
Hayri, ben bu rating olaylarını baştan beri biraz takmış durumdayım, birazcık farklı değerlendiriyorum. Bütün dizileri bir arada değerlendirmek bana mantıksız geliyor. Yani benim dizim 20:00'deyse 22:00'deki diziden bana ne? Bence aynı saatte yayınlananlar arasındaki duruma bakmak daha mantıklı. Yani Acı Hayat, Beyaz Gelincik, Köprü hep bizden sonra başlıyor. Bu durumda pazartesi 20:00'ye bakarsak bir tek totalde Acı Hayat özel'in gerisindeyiz. Yani o saatte en çok biz seyrediliyoruz, bence böyle bakmak daha mantıklı, tahminim kanallarda böyle bakıyordur. Bir tek reklam ücretlerini düşürür tabii, ama bence saatinde en iyi olduktan sonra önemi yoktur bunun.
haklısın arkadaşım ama işte insan sıralamayı görünce...ilk düşündüğü neden benim dizim daha yüksek almamış oluyor...ama söylediklerine katılıyorum...
saat 20:00'de en çok izlenen dizi hala İki Aile...(Kadın Severse ve Karınca Yuvasını çok arkalarda bıraktık...) ve önemli olan o...
sağol biraz sevindirdin...:img-wink:
Sami...senaryonu okurken bana çok mantıklı geldi...böyle bir yol seçebilirler...komik bir bölümden sonra 180 derece hüzüne dönmüş olur...
Hayri, 2.bir senaryom var, bu 2.senaryomda mantıklı geldi bana, hatta daha ihtimal içinde. Bu sefer okula giden Damla'nın peşine düşen Sabutay'ın karşısına Damla'ya eşlik eden Ferit çıkar, bıçağı Ferit yer. Sabutay kaçar gene, belkide yakalanır. Ferit hastaneye götürülür, Damla kimseyi aramayamaz, babasını da çünkü Ferit'le ne yaptığını anlatamaz o zaman. Mecburen o heyecan, panikle ne yapacağını bilemez, Ferit'in de isteğiyle Eda'yı arar. Eda hemen gelir, işleri halleder, Damla'ya destek olur, Oğuz'a da çaktırmazlar durumu. Ferit'e de ciddi bir şey olmaz zaten. Orada yakınlaşma başlar Eda&Damla arasında. Hatta Ferit yatarken hastane odasında, dışarıda biraz sohbet edip konuşurlar Damla'yla, buzlar erimeye başlar.
Olabilecek bir şey buda.
merhabalar sevgili arkadaşlarım:D iyi aile hastalrı:D
harikaydi yaaaaa:happy0064
dün çoğu yerde kahkaha patlattım...
dizimizde hoşuma gitmeyen tek nokta sabutay ın ve damlanın yaptıklarıydı. sabutay ın önce damla olayının halledelim sonra alemlere kan olup akıcağız demesine çok sinir oldum..
safiye abla bu bölümde pek bi şekerdi, muhtarda sevincinden ölecek düğününü göremedn... ama niyazinin bsbasına çok acıdım izlerken ne bilim adam çok masum masum durdu çk üzüldü:sad53:
damla oğuzla edanin ilişkisini farketti bundan sonraki bölümler bu olay çerçevesinde gelişir artık. edaya daranışları dayanılmazıdı hele ağlattı ya onu çokkkk üzüldümmmm:sad53:
oyayı çok sevmeye başladım sürekli yardımcı oluyor bizim tatlı aşıklara:)))
bu bölüm dışarda kaldıklarında çok güldüm. o sarılmaları yokmuydu bittim resmen çok çok şekerlerdi. ara sıra oğuz zaman yakalayıp yakalayıp edayı öptü süperdi
hele gece enişteyle ouğz un beraber demlenmesi tam bir olaydı:happy0064 bi de koymadılar mı bizimkilerin şarkısını o an çok hoşuma gtii:happy0064
eee eniştemiz sevsin tabi oğuz un onla bacanak olacaklar:happy0064
ferit süper komik biri ya gece oğuz la edayı içeri alırken resmen öldüm gülmekten:happy0064
yalnız bişeye çok üzüldüm biz şimdi yılbaşı bölümünü izleyemecek miyiz?:sad53: çok kötü oldum beaaa tamam reyting konusunda haklısınız ama yılbaşı gecesinde oğuz la edaın neler yaşadığını izleyemezsek ben ölürüm meraktann. hayri bak görüyor musun istediğimim tam tersi olmaya başladı
iki hafta nasıl geçicekkkkkk:sad53:
Hayri, 2.bir senaryom var, bu 2.senaryomda mantıklı geldi bana, hatta daha ihtimal içinde. Bu sefer okula giden Damla'nın peşine düşen Sabutay'ın karşısına Damla'ya eşlik eden Ferit çıkar, bıçağı Ferit yer. Sabutay kaçar gene, belkide yakalanır. Ferit hastaneye götürülür, Damla kimseyi aramayamaz, babasını da çünkü Ferit'le ne yaptığını anlatamaz o zaman. Mecburen o heyecan, panikle ne yapacağını bilemez, Ferit'in de isteğiyle Eda'yı arar. Eda hemen gelir, işleri halleder, Damla'ya destek olur, Oğuz'a da çaktırmazlar durumu. Ferit'e de ciddi bir şey olmaz zaten. Orada yakınlaşma başlar Eda&Damla arasında. Hatta Ferit yatarken hastane odasında, dışarıda biraz sohbet edip konuşurlar Damla'yla, buzlar erimeye başlar.
Olabilecek bir şey buda.
bak bunuda beğendim...bu senaryoda Eda yaralanmıyor...Eda'cılar derin bir nefes alabilir ;)...ama yerine Ferit bıçaklanıyor :(...neyse ciddi birşeyi olmuyormuş...
yalnız senaryolarında bir tane mantıksız birşey buldum...mafya oğlu Sabu niye bıçakla gelsin...hazır silahı ve kılıçı(;)) varken...ama tabiki buna onay vermiyorum...aile diziye göre böyle sahneler iyi olmaz...
Sami bakıyorumda sen bugün bayağı formdasın...maşallah...güzel fikirler geliyor...ellerine sağlık...
Damla ve Edanın barışmasına...bu kadar olaylarla gerekmesi hiç beklemezdim...bakalım dizide bunu nasıl çözecekler...
GizemliSahne 26-12-06, 11:53 Hedef Kitle : A/b
25 Aralik 2006 Pazartesi
Tele - Barometre
25 Aralik 2006 Pazartesi
tarık_naz reytingleri eklediğin için sağol... :good: biraz düşüş var...:icon_sorr bence bu düşüşün büyük çoğunluğu gündemde bulunma eksikliğinden kaynaklanıyor.. biz sürekli dizinin içinde olduğumuz için,bölümde neler olabileceğini, ne kadar komik sahneler olacağını tahmin edip, pzt o saatte tv başına kurulup izliyoruz İki Aile'yi... ve diyoruz ki süper bir bölümdü, acayip güldüm... ee doğal olarak beklentilerimiz de üst düzeylerde oluyor... ama gelin görün ki, zaten dertli, ruh daraltıcı ve kırıp döken dizilerin bir nevi kölesi olmuş insanlar nerden bilsinler diğer kanalda harika bir romantik- komedi var ve izleyenleri tatlı rüzgarıyla gülmekten kırıp geçiriyor... bence bu konuda birşeyler yapılmalı... farkındalığı artırıp, dizimiz hakkında insanları haberdar edip, merakta bırakmalı ki bir dahaki bölümü bekleyip, zamanlarını ona ayırsınlar... ben anlattıkça diziyi, çevremde hep "yazın izliyordum güzel bir diziydi ,Emre Kınay ve İclal Aydın'ın oynadığı dizi değil mi? ee şimdi neler oluyor, aa demek aşık oldular.. ee çocuklar? hangi gün oynuyordu ya bu dizi?" gibi sorular var geliyor.. tamam popülerliği amaç olarak değil amaçtan saparak araç olarak kullanmak yalnış, tamam, en iyi reklam, halkın arasında kulaktan kulağa yayılmasıdır ama sadece bunlarla da kalmamak gerekli...
aklıma gelen bir kaç çözüm yolu; fragmanı daha erken ve sık vermek, gazetelerde ve köşe yazılarında, sinema, dizi ve oyuncu içerikli tv programlarında daha çok yer almaya çalışmak ve dahası... cumartesi sabahı insanları haberdar etmek biraz geç oluyor açıkcası... ki biz bile fragmanı yakalamakta güçlük çekerken, insanların reklam arasında rastgelme ihtimali çok düşük... fragman, bölümün gidişatı üstüne daha çok basılarak, daha sık ve daha erken verilmeli ki, daha fazla kitle tarafından görülsün ve "aa, çok hoş, izlemek lazım" denilsin... insanların gülmeye ve böyle bir diziye ihtiyacı var ama işte biraz daha haberdar olmalılar... bazı dizilerin gelecek bölümleri için fragmanlar, bir önceki bölümün esnasında ya da bittiği anda veriliyor ki, insanların hafızasına kazınıp, beklemeye koyuluyorlar...
yapım şirketi bu kadar güzel ve kaliteli bir diziyi böyle desteksiz bırakmamalı, zaten başarılı bir dizi(ki bir dizinin kalitesinin reytinglerle ölçülebileceğine inanmıyorum) ama daha tepeye çıkarmak varken ve daha çok seyirciye bu güzel dizinin mesajlarını iletmek varken, öylece bırakmak üzücü olur... her şey harika, senaryo, çekimler, OYUNCULAR ama sadece biraz daha "farkındalık" lazım.. ekibimizden okuyanlar varsa eğer, biraz da bu yönde harekete geçmek için, yapımcıların ya da ilgililerin kulağına gitmesine aracı olur diye umuyorum...
Olabilecek bir şey buda.
ya olay buı şekilde tatlıya bağlanırsa çok mükkemel olur. damlaacılar üzülebilir ama biz edacılar çok mutlu oluruz:img-in_lo
25 Aralik 2006 Pazartesi
Tele - Barometre
25 Aralik 2006 Pazartesi
Ya bu total reytingleri neden bu kadar kötüü yaaa inanamıyorumm ya öyle bi hevesle geldim ki eve sormayın yanii:icon_sorr Ama neyse kii A/B gayet iyi en azından bunun için çok mutlu oldumm:happy0064
A/B de share lere baktığımızdaa AH ve BG ile aramızda ne kadar az fark olduğunu daha iyi görürüzü herhalde:happy0064
Offf ben yine de sevinemiyorumm yaa ben en iysi sizee dünkü muhteşem bölümden En Çok Güldüğüm Yerleri eklemeye devam ediyim,ne dersiniz Hayri'nin söylediğine göre bölümümüz hazırmış ama olsunnn ben yine de başlıyımmm:)
hoşgeldin Pelin...tanıtım konusunda sana 100% katılıyorum...tanıtım sorumlusu Rıza olsaydı keşke...:D
şaka bir yana...bence en büyük desavantaj fragmanın geç yayınlanması...ama bunun da elbette bir nedeni var...bölümün montajı bitmemiş olabilir...unutma ki dizimiz çok güncel...haftaya bayram bölüm yayınlanmıyorsada (fazla üzülmeyin arkadaşlar...) bunu ramazan bayramında gördük...o yüzden daha erken verebilirler mi bilmem...ama daha sık vermeleri lazım...birkere yayınlandımı hep dönmesi lazım...
sağol berna ;)
şimdilik çıkıyorum...Nuray en güldüğün yerleri gelince okuyacağım artık...
iyi günler...bye
saol berna:good:
ya ben bişey çok merak ettim nie öünümüzdeki hafta bölüm yok kimden duydunuz<?
GizemliSahne 26-12-06, 12:39 hoşgeldin Pelin...tanıtım konusunda sana 100% katılıyorum...tanıtım sorumlusu Rıza olsaydı keşke...:D
şaka bir yana...bence en büyük desavantaj fragmanın geç yayınlanması...ama bunun da elbette bir nedeni var...bölümün montajı bitmemiş olabilir...unutma ki dizimiz çok güncel...haftaya bayram bölüm yayınlanmıyorsada (fazla üzülmeyin arkadaşlar...) bunu ramazan bayramında gördük...o yüzden daha erken verebilirler mi bilmem...ama daha sık vermeleri lazım...birkere yayınlandımı hep dönmesi lazım...
hoşbulduk hayri.. hehe valla rıza olsaydı keşke, sağır sultan duyardı herhalde dizimizin namını :) ee Numan'a bile düğünü duyurduğuna göre :img-hyste
dediğin gibi kesinlikle bir sebebi vardır.. ki ekipte değişmeler olduğu için yine de çok iyi yürüttüler işleri aksatmadan,tebrik ediyoruz :) ama bayramda bölümün yayınlanmaması(ki sadece ihtimaller üzerine konuşuyoruz) tüm ekibimiz için hem dinlenme açısından hem de zaman kazanma açısından çok iyi olur.. oyuncularımızın ve ekibimizin yorgunlukları tatlı olsa da bir o kadar yıpratıcıdır eminim.. zaman kazanma derken de, fragman geç geldiğine göre yetiştirememe durumu olsa gerek(ki çok normal) bayram bölümü yayınlanmazsa, 2haftada daha fazla bölümün alt yapısını hazırlarlar ve bölümün montajı olsun, fragmanı olsun çok daha erken halledebilirler bundan sonra.. ellerinde birikim olunca çok daha geriye çekerler herhalde fragmanları... umarım bu yönü de göz önünde bulundururlar... bizim haddimiz değil onların işine karışmak, onlar bizlerden çok daha iyi ve uzmanca düşünürler elbet ama biz de önerilerde bulunalım ki havuz genişlesin.. :img-wink:
ama ben bölümün yayınlanmasından yanayım... böylesine sıcak bir aile dizisi tam bayramda izlenir.. geçen bayram evleri çoşturmuşlardı, ne sıcak ne geleneksel bir bölümdü.. şarkılar, türküler, sazlar... tatile gitmektense evde hep beraber bayramı kutlamak tam bizim ailemize yakışırdı ztn... Türk Damgası taşıyor dizimiz... değerlerimizi yitirmediğimizi gösteriyor hala.. bu bayram da böyle geleneksel ve sıcacık bir bölüm verirler diye tahmin ediyorum.. ayrıca bu bölüm için ortada çoookkk malzeme olduğu da kesin.. bunları kaçırmazlar herhalde.. ama dediğimiz gibi özellikle bu bölümün tanıtımını çok daha önceden ve ilgi çekici yapmak lazım.. ki insanlar bayramda eğlenceli şeyler izliyorlar.. ee bu da bizim dizimizde fazlasıyla yok mu zaten? :) bu bölüm bizim için çok iyi bir fırsat, iyi değerlendirilip, daha çok insanın gönlü fethedilebilir.. :img-wink: :happy0064
yinede reytinglerimiz çok kötü değil.ben bundan sonra ne olacağını merak ediyorum.
oğuz damlanın edayı böyle ağlattığını öğrenince ne yapacak acaba???
. İşte 27. Bölümde En Çok Güldüğüm Sahnelerin Devamııı:
Sabu:Allah Allah bizim depo merkezli bi deprem olmuş galibaaa
1.Salak: Yok be abi depoyu basmışlar!
Sabu: Hadi be!
Sabu: O silah niye dışarda yoksa ninjalar kutuların arkasından fırlar diye mi bekliyosunn!!
Sabu: Pek de romantikler bi de not bırakmışlar!
2. Salak notu okur ve en sonunda “Öpüyorum Sabocum!”
Sabu: Ulan bu Sabo lafı senden çıktı biliyorum diz kapaklarını kırcam senin!
Köşkümüze geri dönelim hemen…
Efe: Bir mucize oldu Oğuz abi gol attı!
Enişte ve Oğuz çatıda demlenirken eniştenin ömrümce hep adım adımı plağını koyması ve sonra da ilk aşkının şarkısı olduğunu söylemesi…
Oğuz’un enişteye köşkteki ilk günleri anlatması ve:
“Aynı evde yaşayacağımızı öğrenince bi çaçalaştı bi çaçalaştı!”
Aynı anda bahçede Seda ve Eda konuşurken Seda her şeyi anladığını ima eder vee :
Seda:Ayrıca adama bakışından da belli oluyo
Eda: Yalaan!
Sonra içerdeyken Ferit gelir ve “Çok gürültü yapıyolar uyuyamadım” derr
Eda ve Ferit konuşması sırasında şöle Eda güzelcene bi nasihat vermeye çalışırken Ferit “Hangi Damla??”
Eda:Biz kardeşiz öyle gördüğümüz her şeyi herkese anlatmıyoruz dimi kardeşim(Oh Eda da kozunu ortaya koyduuu )
Sonra şarkımız tekrar başladığında artık Eda yukarı çıkmaya karar verir ve çatıda:
Oğuz:Yine çaçalığı tuttu!
Enişte:Belli etmez ama ablası bundan da beterdir bi yukarı çıkarsa yanarız!!!(E yakışır Seda ablamıza eheuehu)
Ve herkes yattıktan sonra Oğuz o sarhoşlukla Eda’yı arar ve çok özlediğini söyler bu arada Eda telefonu ararken ayağını vurur Telefonda nerde buluşacaklarına karar vermeye çalışırken:
Oğuz:Çatı olmaz Ferit alçağı varrr!
27. bölümün ardından....
efendim kalas yaman'nın velayet davası derken son kertede karşımıza çıkan süpriz hepimizin canını sıktı.. en az yaman kadar.. neyse her zaman olduğu gibi bölüm öncesi genel yorumumuza geçelim..
yaratılmış ne var ne yok hepsine anlam yükleyen insan. ve insanın beden ülkesi.. beden ülkesinin başkenti kalp.. yani yürek devleti.. eğer oraya koşullanan yönetim sevginin elindeyse değme keyfine.. panik yok, endişe yok.. herşey yolunda demek.. ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir; bir nefes.. herşeyin iki yaratıldığı dünyada, beden ülkeside iki kutuplu; iyiye yada kötüye bakan.. nasıl ki ölümle yaşam arasındaki ince çizgi bir nefesse, bu iki kutup arasındaki meyili belirleyende sevgidir.. zira hoşgörü sevginin kardeşidir, saygı ise arkadaşı.. anlayış sevginin yoldaşıyken, merhamette dostutur.. keza bunlar değil mi bir insanı değerlı kılan dahası sevimli yapan.?!.
işte bunlar güzellikse demiştik ki; güzelliklerin yanında olan güzelliklere dahil olur. yani ondan bir parça olur.. iyilerle birlikte olun nasihatlarının hikmetide budur.. huyundan yada suyundan deyimi her ne kadar kötü alışkanlıkları baz alarak söylensede, sadece kötülük değil bulaşıcı olan.. iyilikte,kaynağında sevgi olan atmosferde, insanda değişikliklere sebeb olur.. yani insanın iç alemindeki iklim değiştirir.. aynı hışımla gelen öfkeyle gelen eniştenin iç aleminin değişip ,sevencen yanının yani güzelliklerinin dışa vurup, oğuzla kanka olup bölüme damasını vurması gibi.. iş bu ya, feritide unutmamak lazım..
efendim gelelim bölüme.. yine duygunun türlüsünü yaşadık.. dürüst olursak en çokta gülümsedik.. eğelendik yane.. damlanın tadımızı kaçırır gibi davranmasına anlayış gösterilmeli.. neticede o da, sevginin ördüğü mozaikler arasında kaybolacak.. tıpkı enişte gibi.. tabiki kolay değil bir bir anne üstüne yeni bir annenin kabulu.. evet bir insanı sevebilirsiniz, sayabilirsiniz ama o insanı annenizin yerine koyma oldukça zaman alacak dahası sabır isteyen bir durumdur.. bu noktadan bakıldığında damlaya kızamıyorum..
oğuzla edanın liseli aşıkları aratmayan heyacanına safiye teyzeyide dahil ettik.. birileri, oğuzla eda, kuytu köşelerde gecenin koynunda, hemde soğuğa inat, milletten saklanıp aşklarını ortaya dökerken; safiyet teyzede bu heyacanı iç aleminde yaşadı.. ama aynı tatta, aynı kıvamda.. numan için üzülsede yaşlı yürek, aşk noktasında hala dünkü gibi ayakta.!! aşkın yaşı, genci, sınıfı, mıilleti olmuyor işte.. birkere çalmasın kapıyı.!!! adetler eşliğindeki köşkteki kutlama güzeldi.. dizlerde bunları görmek gerçekten hoş, ki yüzlerimizde gülücük oldu bu kareler..
gelelim ferite.. enişteyle birlikte bölüme damgasını özellikle mutfak sahnesiyle vurdu.. asi yanı ayyuka çıkmış damlayı ikna edemedi, orada biraz pasif gördüm bizim yeğeni.. sabunun kara alemle başının derde girmesi hem onu hemde damlayı rahat ettirecek gibi.. buna açıkcası bende sevindim.. enişteninde pansiyon benzetmesi alemdi. hakikaten ipini koparan yoldan geçenin soluğu aldı mekan havasında.. hacı baba tekkesi gibi.. zaten işin komedi yanıda burası.. her ne kadar durum böyle gözüksede o köşte aileler yok, tek bir aile var.. yakındada olacak gibi..
kalas yamanın velayet davası, oğuzun şirketinin mali durumu bu aileri dahada kenetliyecek demiştik, evet tek bir aile olacağı günler yakın.. ilerki bölülerde efendim..
evet umutluyuz biz gözlerdeki o sonsuz sevgiye dair pırıltıdan.. sevgiyle kalın..
sondakika...
Ya ne yazık ki bahçedeki o muhteşem yaratıcı yerdeki didişmelerinin başını kaçırdım sonra da yakalayamadım aslında tam olarak şöle oldu.Şimdi bunlar tatlı tatlı konuşuyolar Bizi burada kimse göremez sadece ağaçlar şahit diye ben de ne biliyim burada bile komedi olucağını mayışmışım izliyorum zaten muhteşem bi sahneydiii. Bu yüzden biraz kaçırdım bugüne de pek bişey kalmadı aklımda!O yüzden notlarımda olan kısımdan devam ediyorum
Oğuz: Oğlum yavaş!Afedersin sana da oğlum dedim sarhojluk işte!(Burası bana biraz doğaçlama gibi geldi)
Oğuz: Anahtarı aldın mı?
Eda: Hayır!
Oğuz: Sen kimle içtin hadi ben sarhojum sen niye unutuyosunn!!
Eda: Ferit’i uynadıralımm!
Oğuz: Olmaz Ferit’le yüz göz olmayalım şimdi(Ve ardından yılın en dahiyane fikri….)Enişteyi uyandıralım!!!
Ya bahçedeki her sahne muhteşemdi yaa!!!!
Ferit’in camına taş atma çabaları telefon olsaydı telefonu atarmışşş Oğuz abi zeka sınırlarını zorladı o akşam zatennn eheuehu
Ferit:Oh be bunlar fingirdiycek derdi bana düşücekk!
Uzun uğraşlar sonucunda Ferit arka kapıyı açmak için aşağıya iner vee müthiş kapıyı açma aa pardon kapıyı açmama dansı başlar:
Oğuz: Ben bunu öldürürüm hee!
En sonunda içeri girdiklerinde:
Oğuz: Niye gülüyosun hee niye niye???
Ferit:Aklıma bişey geldi ona gülüyorum!!
Ferit :Dayıcım üşümüşsünüz züt ısıtıyım size!!!
Oğuz: Dayı deme bana dayı demeee!!!!
Aradan iki gün geçer:
Eda: Enişte güzel adam(Dikkatinizi çekerim Eda’nın dediği gerçi Oğuz’un dediği de çok komikti ama!)
Ceren: Ay ben hayatta sürmem o kınayı!Bi de bir ay çıkmıyoo(AAaa halbuki bayılır dimi Şule!)
Ferit: Günaydın Daykocuğumm!
Enişte :Çağır çağır sen Oğuz abinii(Ve bölümün sonunda enişte Oğuz hastası olduuu ehueheu!)
Rıza Numan’a: İsminizi davetli listesine eklemeyi unutmuşlar bizzat ben ekledimmm !
Alışverişte:
Ceren yine yıktı geçti ortalığı ama bu sefer Ferit de coştu çünkü:
Oğuz :Ben mi alıyorum bunları sana!
Eniştenin gözüne girme çabaları vee eniştenin yoğun ısrarlarıyla:
Ferit: Benim bi-iki eksiğim daha vardı o zaman!
Ve en sonunda ,kına gecesinde Eda’nın altını Safiye’nin avcuna koyması bilmeyenler için söyliyimm avuca koyulan altın Kaynana Altını adını alır ve kaynana tarafından koyulur.İşte bu yüzden komiktiii
Evettt bu haftalık bu kadar ben de çıkyıorumm
Ve son olarak Efe’nin de dediği gibi:
Nasılımmm????
Ve ben bunu yazarken sondakika yine muhteşem bi yorum yapmış teşekkürlerr evet bu bölüm gerçektenn çok eğlendikk O yüzden benim yazılarım da baya bi uzun oldu :img-hyste
Hadi ben kaçtımm byebyebyebyebye
herkese selamlar...
arkadaşlar ne diyim harikasınız...bir kaç dakika çıktım gelen yorumalara bak...
Pelin sondakika ve Nuray sağolun...
özelikle sondakika seni burda tekrar görmememe çok sevindim...
yorumundan en beğendiğim cümleleri alıntı yaptım izninle...
evet bir insanı sevebilirsiniz, sayabilirsiniz ama o insanı annenizin yerine koyma oldukça zaman alacak dahası sabır isteyen bir durumdur.. bu noktadan bakıldığında damlaya kızamıyorum..
aşkın yaşı, genci, sınıfı, mıilleti olmuyor işte..
zaten işin komedi yanıda burası.. her ne kadar durum böyle gözüksede o köşte aileler yok, tek bir aile var.. yakındada olacak gibi..
evet umutluyuz biz gözlerdeki o sonsuz sevgiye dair pırıltıdan.. sevgiyle kalın..
çok sağol yorumunu bizimle paylaştığın için...
ve Nuray sanada çok teşekkürler...elinde bölüm yokken bile notlarından harika bir liste yapmışsın...çok güldüm...bitti sanırım :D
bu arada Sabu lafı benden çıktı Sabutay zavallı adamına niye kızıyorsun...;) (Ecem :D)
Dün akşamki bölüm gerçekten harikaydı. Son zamanlarda izlediğim en komik bölümdü. Reyting'ler de iyi gelmiş bence. Yola devam...
dilara-1905 26-12-06, 14:56 çok güzeldi ya dünki bölüm bayıldımm:D enişte ile ouzun anlaşması süper oldu ;) 1 hafta daha enişte varrr:D ferit yine çok şekerdiii ama damlaya sinir oldum yaaa hele edayı ağlatması:S damla artık eski haline dönsün yaaaa :/ feritin kapıyı açma dansı süperdi:D bu arada eda ve ferit ne konuştu ya gece orayı kaçırdım daaa :/ ggnibsgk orayıda replik olarak eklersen çok sevinirimmmm
dilara-1905 26-12-06, 15:01 total reytingi düşmüş yaaa :( ama oran çokta düşük diil yaniii 6 ksr ama sıralamaa :/
Herkese Selamlar
Nihayet bölümü izledim ve yorumumu yapmaya geldim…Dünden beri güzel yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarımız sağolsunlar…Hepsini Zevkle okudum…Bölümü izlemeden okumamıştım…Hayri’den Küçük tüyolar almıştım…Diğer hattan(Değimli Hayri…)…Oda beni dün yalnız bırakmadı ve izlememiş birinin sıkıntılarını dinledi,bölümü bekledi sağolsun her şey için…İki Aile Dostluğuda geliştiriyor böyle…
Neyse okadar güzel bir bölümden sonra yorumlarımı paylaşayim…Çok mutlulukla ekranın karşısından ayrıldım…Ve bol miktarda tekrar yaptığım sahneler oldu…(Reklamsız izledim…!!!)…Bölüm başından sonuna tam bir komedi halinde gitti…Tam tahmin ettiğim ve beklediğim gibi bir bölüm oldu…Sanki bu bölümü izlerken 3 bölüm izlemiş gibi hissettim…Dolu dolu bir bölümmüş valla…Siz her şeyi söylemişsiniz…Hatta fazlasını bile söylemişsiniz ama benimde favorim Bahçe sahnesi oldu…Dün Hayri…Güzel bir bahçe sahnesi var demişti ama hiç böylesini tahmin etmemiştim…Nasıl bir komik sahnedir,Romantik sahnedir öyle…Tek şahit ağaçlardı gerçekten…Ama onlarda konuşmazlar…Sadece dinlerler değimli Oğuz abi…Usta senaristlerimiz yine orayada didişme serpiştirerek çok güldürdüler bizi…Turuncu battaniyeli Oğuz abi süperdi…Aaa Feritin Mutfak sahnesi süperdi…1 adım ileri 2 adım geri…Marş Marş…
Şimdi saymaya kalksam tüm bölümü anlatırım valla…Benim favori bölümlerimden birisi oldu…Ve bol miktarda Köşkümüzü gördük…Hatta neredeyse tüm bölüm o çerçevede geçti…Eniştenin geldiği ilk sahne tam hayal ettiğim gibi oldu…Kçşk sakinleri tüm marifetlerini döktüler…Pörtlek pörtlek oldu eniştemizin gözleri…Aaa Safiyeye benzetmesini unutamıyorum hala…Pansyonun sahibesi…Valla çok güldüm…İşte geçenlerde dediğim buydu…Köşk hayatını dışarıdan birinin gözünden görmek çok eğlendirdi beni…Senaritlerimiz bunu çok iyi başardı…
Ve söylemeden geçemeyeceğim…Oğuzun Enişte ile Bahçe konuşması benim çok hoşuma gitti…Hem sahne olarak hemde çekim olarak…Uzaktan pencereden Eda-Seda kardeşlerin bakmaları ve o anki diyalogları çok doğal geldi bana…Sanki oradaymış gibi hissettim…Huzur dolu bir sahneydi…Çok beğendim…
“Dayıcığım”işte bu replik bu hafta gündeme oturdu…Ferit yine süperdi…Yeğen avantajı ancak böyle güzel anlatılabilirdi…Ohh Ferit yaptın kışlık alışverişinide…Ne diyelim sana Sahtekar Ferit oldu Yeğen Ferit…Birde Eda-Oğuz bahçede kaldıktan sonra Feriti uyandırdıkları sahnedeki diyaloglarda süperdi…Onlar fingirdeşiyor olan bize oluyor…Çok güldüm…
Safiye yine tüm şirinliği ile karşımızdaydı…Neydi o şarkı söylemeler…O duvaklı halleri…Çok güldüm…Numan fenalaşmış elinde duvakla gidiyor…Nasıl güldüm anlatamam…Safiye yine performansının zirvesindeydi…
Yok ya…Say say betmeyecek bu bölümdeki güzellikler…Satırlar dayanmaz valla…Bu hoşluğa…Ama son sahne ile ilgilide bir şeyler söyleyeyim Damla’nın son cümleleri benide çok etkiledi…Özellikle Eda ağlayınca çok üzüldüm…İçim bir garip oldu…Eda tüm sıcaklığı ile yaklaşırken ve küçük bir çocuk gibi heyecanlanırken Damla’nın tavırları çok kötü oldu…Tahmin ettiğim gibi bölümün tatsız olayı Damla oldu…Bundan sonra ne olur?...İşte çok zor bir soru…Eda Oğuza söyleyecekmi?...Söylerse Oğuzun Tavrı ne olacak…?...Sizinde yorumlarınızı okuduğum kadarı ile Damla’nın bir şok geçirmesi fikrinize katılıyorum…Ve Sami’nin fikride çok mantıklı…Dizimiz komedi diziside olsa Damla’nın böyle bir olaya ihtiyacı var…Bencede Sabutay bu işte etkili olacak…Son sahnesinden bu sonuç çıkıyor…
REYTİNGLERİMİZ…
AB GRUBU
3 IKI AILE [NET] STAR 8,20 21,90
TOTAL GRUBU
7 IKI AILE [NET] STAR 6,40 14,90
Bu hafta sürpriz reytingler geldi…AB Grubu normalde,Total beni çok şaşırttı…Ama sebebi fazla düşünmeye gerek yok bence…Hatırlarsanız Star Ana Haber Bülteni dün gece yayınlanmadı…Rtük tarafından cezalı olduğu için Belgesel yayınladı…
“Akdenizden Gezintiler” Ve AB grubunda 71.Oldu…Total grubunda ise 55.Sıraya yerleşti…Haliyle İki Aile’yide etkiledi…Yani üzülmemize gerek yok…Bir haftalık bir olay olarak düşünelim…Gelecek hafta olmasada bir sonraki hafta rakiplerimiz bizden korksunlar diyorum…İki Ailenin küçükte olsa ayağının tökezlemesi heveslendirmesin…Tamamen anlattığım sebepten dolayı bu sonuç…Hem okadarda kötü bile değil…Oranlarda değişim yok…
Teşekkür Faslına geçelimmi…???...İşte dünün acısı tek yorumda çıkıyor böyle…Hadi Geçelim bakalım…
OYUNCULARIMIZ…
İclal Aydın:Bizim biricik Eda’mız...Köşkümüzün gülen yüzü…Çaça Eda’mız…Yine bizi güldürdü…Hüzünlendirdi…Gönüllerimizi ferh etti…Ablasına söylemeye çalışıp vazgeçtiği sahne benim gözümde iyicene parladı…O bakışları ve Gamzeleri ile…Yine çok beğendim…Son sahne bir ağladı hepimizi hüzüne boğdu…Ama bölüm içi performansı süperdi…Ben bir anne…Bir Aşık gördüm ekranlarda…Bahçe sahnesindede süperdi…O bizim gülen yüzümüz…
Emre Kınay:Böyle bir oyuncu olamaz…Ses tonu ve mimikleri olsun her şeyi çok net şekilde açıklıyor…Emre ağabeymizin Sarhoş halinide gördük ya…Bir şey demem artık…Yine çok profosyoneldi ve kendine hayran bıraktı…Oğuzu sevmemizin en büyük nedeni Emre abimiz…
Diğer tüm yıldızlar…Küçük büyük tam bir bütün olarak bize o sıcaklığı yaşattılar…Yeni Gelen eniştemiz Yüksel ve Seda abla..Gönülümüzü kazandı…Çok doğru seçimler ikiside…Zaten diğer oyunculara söyleyecek laf yok…Hepsini çok seviyorum…
Timurun ekmeği öpüp başına koyması süper şirin bir ayrıntıydı…
SENARİSTLERİMİZ…
Sizler Harikasınız…Fethi Kantarcı-Saygın Delibaş…İzleyicinin gönlünü nasıl kazanacağınızı çok iyi biliyorsunuz…Tüm replikler süperdi…Olayların gidişiatı süperdi…Ve sizin sayenizde bir bölüme ne kadar çok şey sığdığını gördük…Aman aman olay olmasada onların günlük yaşantısı ile bize çok güzel saatler geçirdiniz…Küçük ve sahne için önemi olmayan ama bizim için çok önemli değerleri büyük olan replikler ve sahneler için çok sağolun…
YÖNETMENİMİZ…
Usta Yönetmenimiz Metin Günay…Diyecek okadar söz varki…Nereden başlayayim bilmiyorum…O nasıl çekimlerdir öyle…O nasıl sıcaklıktır öyle diyerek bir giriş yapayim…Köşkümüzü nasıl kullancağını çok iyi bekliyor…Uzun zamandır beklediğim köşk çekimleri bu hafta geldi…Yani elimizde büyük malzememiz var…Diğer dizilere nasip olmayacak kadar büyük bir avantaj…Yönetmenimiz bunu fazlası ile başardı…Eda-Oğuz bahçe kaçamağı ve diğer bahçe sahnelerinin çekimlerine hayran kaldım…Ve Bu aşkı böyle samimi anlattığı içinde çok sağolsun…Eklemeden geçemeyeceğim…Şöyle Köşkün penrelerinden odaya dalma çekimlerinide bekliyorum…Her zaman sevdiğim sahneler olmuştur…Dışarıdan içerideki hayata süzülürsek çok mutlu olacağım…Herşey için bu güzel bölüm ve duygular için çok sağolsun…Var olsun…
SONUÇ…
Bu yorumlar bukadar kolay sonuçlanmaz ama bu yorumun sonucu olacak olursa…Bölüm çok güzeldi ve komikti…Yine bize tüm duyguları yaşatmayı başardılar…Komedi ile başladı hüzün ile sonlandı ama aklımızda öyle bir tat bıraktıki bu bölüm…Şahane…
Yine İki Aile-Köşk hayatı olgusunun içine daldık…Ve çok eğlendim…Bölümümüzde Aşkta ihmal edilmedi…Artık dillere destan bir bahçe sahnemiz daha oldu…Ve gelecek bölüme dair bir sürü soru işareti…
reytingler beni şaşırttı ama çok da önemli değil.diğer dizilerde de bir düşme var.:img-blush dünkü bölüm çok güzeldi.eleştirecek hiç bir şey bulamıyorum bu dizide.halbuki en sevdiğim şey eleştirmek.:img-hyste şöyle birini çekiştireyim diyorum ama yok yani.:icon_whis sadece damla'ya biraz kızgınım.:icon_twis
eda sen ne güzel bir kadın ya.akşam yine kalbimizi fethetti.:happy0064
Buğra hoşgeldin...(buranın bekçisi nöbette)
sonunda sende izledin demek...ne güzel reklamsız izlemişsin...bende akşama tekrar izleyeceğim...sıkılmadan...dün çok beklemidik değil mi...çok iyi oldu ama...
yorumuna gelirsem tek kelime yeterli aslında...oda mükemmel...dün olan sıkıntını yok ettin...harika yazmışsın...hemde uzun uzun...zevkle okudum hepsini...
ha teşekkür faslını da eklemişsin...imzamı atıyorum...senin fark etiğin çekimleri dün bilerek söylemedim...heyecan kaçmasın diye...bahçe sahnesinin çekimlerine hayran kaldım bende...valla birkez daha kutlamak gerek...
Metin Günay hoca...siz harika birisiniz...sayenizde bizim dizi hiç bir diziye benzemiyor...bambaşka bir tat bambaşka bir samimyet resmen bir bağımlılık oldu...
rating hakkında ki söylediklerine de katılıyorum...yalnız niye Show TV nin haberi bu kadar yüksek almış onu birtürlü anlayamadım...
ilk analizimiz birazdan geliyor galiba ...Şule (hanım) hoşgeldiniz...
Buğra hoşgeldin...(buranın bekçisi nöbette)
sonunda sende izledin demek...ne güzel reklamsız izlemişsin...bende akşama tekrar izleyeceğim...sıkılmadan...dün çok beklemidik değil mi...çok iyi oldu ama...
yorumuna gelirsem tek kelime yeterli aslında...oda mükemmel...dün olan sıkıntını yok ettin...harika yazmışsın...hemde uzun uzun...zevkle okudum hepsini...
ha teşekkür faslını da eklemişsin...imzamı atıyorum...senin fark etiğin çekimleri dün bilerek söylemedim...heyecan kaçmasın diye...bahçe sahnesinin çekimlerine hayran kaldım bende...valla birkez daha kutlamak gerek...
Metin Günay hoca...siz harika birisiniz...sayenizde bizim dizi hiç bir diziye benzemiyor...bambaşka bir tat bambaşka bir samimyet resmen bir bağımlılık oldu...
rating hakkında ki söylediklerine de katılıyorum...yalnız niye Show TV nin haberi bu kadar yüksek almış onu birtürlü anlayamadım...
ilk analizimiz birazdan geliyor galiba ...Şule (hanım) hoşgeldiniz...
Hayri...Hoşbulduk...(Biraz Geç oldu ama oldu)...
Offf Hayri...Bende izleyince bir rahatladım anlatamam...(Zaten sen çok net şekilde biliyorsun duygularımı)...Sanki yurttan,dünyadan haber almış gibi oldum...Çok iyi geldi...Dün neyseki bölüm bizi bekletmedi...(Gizli Spider Hayri sayesinde)...
Hayri yorumumu beğenmene sevindim...Bölüm için çok daha fazla şey söylenebilir ama yetti...Daha önümüzde çok günler var...Hemde çook...
(2 Hafta gibi bir süre...)...Bu yüzden bol bol zamanımız olacak...
İyi yapmışsın Hayri...Çekimleri dün söylemeyerek...Gerçekten izlerken büyük sürpriz oldu...Ben birşeyler tahmin ediyordum ama bukadarınıda beklemiyordum...Çok süper çekimlerdi...Yani o sahnelerin büyüsü ancak böyle anlatılabilir,Köşk yaşamı ancak böyle anlatılabilir...Hayranlıkla izledim...
Reyting konusundada ShowTv haberin yüksek reyting almasının sebebi
Kurtlar Vadisi haberlerinin yapılması...Showtv şimdiden etinden ve sütünden yararlanmaya başladı...Star Ana Haberde olmayınca bu sonuç çıktı...
(Ama Geçici...)
Ooo Analizlerimizde gelsin Yavaş Yavaş...Okumak için sabısızlanıyorum...
Herkese iyi akşamlar,
Buğra gelecek bölüm tahminlerimi tuttuğun için sağol. Banada bunlardan biri sanki olacakmış gibi geliyor, çünkü cidden Damla'ya şöyle sağlam bir şok gerek. Şok olmadan da çözülür çözülmesine olay ama ağır olur, kaç bölüm alır kimbilir. Sabutay'ın şu "Damla işini halledelim" lafıda iyice bu yöne götürüyor. Yani Sabutay Damla arasında olan ya Eda'ya ya Ferit'e olacak gibi...
Herkese iyi akşamlar,
Buğra gelecek bölüm tahminlerimi tuttuğun için sağol. Banada bunlardan biri sanki olacakmış gibi geliyor, çünkü cidden Damla'ya şöyle sağlam bir şok gerek. Şok olmadan da çözülür çözülmesine olay ama ağır olur, kaç bölüm alır kimbilir. Sabutay'ın şu "Damla işini halledelim" lafıda iyice bu yöne götürüyor. Yani Sabutay Damla arasında olan ya Eda'ya ya Ferit'e olacak gibi...
Sami...Ama o fikirlerde tutulmayacak gibi değil...Çok mantıklı...Özellikle dediğin gibi Sabutay'ın "Damla işini halledelim" sözü ilerleyen bölümler için bir tüyo gibiydi...
Damla'nın Eda ile ilgili düşüncelerini böyle bir şok değiştirecek...Damla için neler yapabileceğini ve yaptığını görecek ve Tekrar "Eda Hanım" olacak "Eda Abla"...Böylece hem Sabutay'ın gerçek yüzünü göreceğiz,hemde köşk içi dengeler düzene girecek...Bu olayın patlaması iyi oldu...Bölüm içinde zaten bol bol gerginlikler olmuştu...Senaristlerimiz bu işi çözmek için,uzatmamak için bu bölümde patlak verdiler...(İlerisi için güzel bir adım,Her nekadar şimdi çok kötüde gözükse...)...
~ topiqq ~ 26-12-06, 17:27 her zamanki gibi yine çok çok güzel bi bölümdü..herşeyiyle güzeldi ama sanki damla biraz fazla abarttı artık gibi geldi bana ama zaten oğuz eda'nın neden ağladığını öğrenince(ki bence eda söylemeyecek gerçek sebebini) bu duruma bi el koyucaktır herald... nese hepinize iyi yorumlar şimdilik bu kadar
Ya bu dondurucu soğuk havada işten çıkmış çiseleyen kar altında donarak, sıcacık servisime kendimi atmış, kafamı cama dayamış uyuklayarak eve dönerken birden aklıma "iki aile" geldi, hem de acayip bir benzerlikle... Valla korkmaya başladım kendimden, garipleşiyorum...
Şöyleki Efe olayını hatırlarsanız zamanında neler oldu:
1-Efe bizi çıldırttı, sinir etti annesine tavırlarıyla, hem de uzun süre, ne zaman patlayacak bu çocuk dedik.
2-En sonunda patladı Efe, evden kaçtı.
3-Efe dibe vurdu, sokakta kaldı. Kanlı bir olaya, kavgaya girdi. Oğuz geldi kurtardı, bir de bıçak yedi koluna. Oğuz&Efe yakınlaştı, Eda Oğuz'a hayran oldu bir daha...
Aynen Damla olayına bakarsak:
1-Damla bizi çıldırttı, sinir etti bölümlerce, sürekli ne zaman patlayacak dedik.
2-En sonunda patladı Damla, bu bölüm işte.
3-Damla'da dibe vuracak kesin gelecek bölüme. Ben derim gene Efe'deki gibi kanlı olay. Ve derim ki suçlu Sabutay. Ve gene derim ki madem Oğuz yaralandı Efe'de, sıra Damla için Eda'da. Bu sefer Eda gelir kurtarır. Çok büyük değil, şöyle bir çizik bile yeter. Önemli olan Damla'nın Eda'nın her şartta yanına gelişini farketmesi. Bu sefer Damla&Eda yakınlaşırlar. Oğuz Eda'ya hayran olur bir daha...
Valla çok benzer olaylar, aynen böyle olur ya... Senaristlerimiz benzer olay mı yapıyor ne? :)
Ya bu dondurucu soğuk havada işten çıkmış çiseleyen kar altında donarak, sıcacık servisime kendimi atmış, kafamı cama dayamış uyuklayarak eve dönerken birden aklıma "iki aile" geldi, hem de acayip bir benzerlikle... Valla korkmaya başladım kendimden, garipleşiyorum...
1-Efe bizi çıldırttı, sinir etti annesine tavırlarıyla, hem de uzun süre, ne zaman patlayacak bu çocuk dedik.
3-Efe dibe vurdu, sokakta kaldı. Kanlı bir olaya, kavgaya girdi. Oğuz geldi kurtardı, bir de bıçak yedi koluna. Oğuz&Efe yakınlaştı, Eda Oğuz'a hayran oldu bir daha...
1-Damla bizi çıldırttı, sinir etti bölümlerce, sürekli ne zaman patlayacak dedik.
3-Damla'da dibe vuracak kesin gelecek bölüme. Ben derim gene Efe'deki gibi kanlı olay. Ve derim ki suçlu Sabutay. Ve gene derim ki madem Oğuz yaralandı Efe'de, sıra Damla için Eda'da. Bu sefer Eda gelir kurtarır. Çok büyük değil, şöyle bir çizik bile yeter. Önemli olan Damla'nın Eda'nın her şartta yanına gelişini farketmesi. Bu sefer Damla&Eda yakınlaşırlar. Oğuz Eda'ya hayran olur bir daha...
Valla çok benzer olaylar, aynen böyle olur ya... Senaristlerimiz benzer olay mı yapıyor ne? :)
Sami...İşte ben diyorum...Yollar böyle fikirlerin çıkması için birebir...Aynı olaylar sanada olmuş...Durumu çok güzel anlattın...Yok yok Garipleşmiyorsunda İki Aile'ye bağlanıyorsun Sami...Yani boş zamanlarında bile aklına o geliyor fikir yürütüyorsan tek sebep bu...(Kendimden biliyorum...O yüzden böyle emin konuştum...)...
Damla ve Efe...İkiside Ailelerin en büyük çocukları...İkiside her türlü kötü olaya şahit olan ve bunu birebir yaşayanlardan...Bu yüzden tepkileri bu kadar sert,acımasız oluyor...Sende bunu örneklerle açıkladın...Haliyle ikiside aynı yollardan geçiyor...Aslında her insanın geçtiği yollar...Kendimizi onların yerine koyarsak...Ama olaylar senin tahimindeki gibi olursa bu iş tamamadır...İki Aile'nin Tek Aile olmasındaki en büyük adım atılmış demektir...Senaristlerimizinde bir bildiği vardır...Her zaman dediğimiz gibi İki Aile=Sürpriz...
Senin tahmininde yola çıkarsak...Sabutay-Damla-Eda'yı çok zor zamanlar bekliyor...Haliyle İki Aile'yi...(Sevdiklerini...)
Merhaba...
Peki.Damla'yı Sabutay'dan Eda kurtaramazmı buda Damla'nın Eda'ya karşı daha yakın olamsını sağlar.Sonuçta bir teşekkür borçlu.
Veya belki Eda Damla'yı Sabutay olayından tam olarak kurtaramaz ama Damla'yı Sabutay rahatsız ederken görüp o anlıkta olsa Damla'yı kurtarsa sonrada dedğiniz gibi Damla'nın arkasında olsa...
Forumumuz biraz sakinleşti...Ama ben yinede sorayim...Geleneksel sorumuzu...Kim ne zaman isterse Cevaplasın...Bende bir bakayim İki Aile Ailesinin duygularına...
İKİ AİLE 27.BÖLÜM EN'LERİ...
1-En Beğendiğiniz Sahne...?
2-En Beğenmediğiniz Sahne...?
3-En Güldüğünüz Sahne...?
4-En Duygulandığınız Sahne...?
Buğra, başka türlü bu olay çok uzar gerçekten, ve dizimizde o kadar uzamıyor kötü olaylar. Yalnız belki gelecek bölüme değilde bir sonraki bölüme uzatabilirler Sabutay-Damla-Eda(veya Ferit) karşılaşmasını. Gelecek bölüme şöyle bir Oğuz-Damla atışması koyabilirler, Damla'nın Oğuz'un sevgisini büyüklüğünü, Eda'ya verdiği değeri öğrenmesi için, bu da önemli çünkü.
Buğra, başka türlü bu olay çok uzar gerçekten, ve dizimizde o kadar uzamıyor kötü olaylar. Yalnız belki gelecek bölüme değilde bir sonraki bölüme uzatabilirler Sabutay-Damla-Eda(veya Ferit) karşılaşmasını. Gelecek bölüme şöyle bir Oğuz-Damla atışması koyabilirler, Damla'nın Oğuz'un sevgisini büyüklüğünü, Eda'ya verdiği değeri öğrenmesi için, bu da önemli çünkü.
Sami...Çok haklısın...Dizimizde hiçbirşey sündürülmüyor gerçekten...Sonuçta o köşkte günler neşe ve mutluluk içinde geçiyor...Damla gerginliğini uzatmak çok gereksiz olur...En iyisi böyle bir çıkış yolu bulmak...
Doğru dedin...Olaylar tahmin ettiğimiz gibi giderse daha sonraki bölüme koyarlar...Benim merak ettiğim Eda Ağlamasının sebebini Oğuz'a söyleyecekmi?...Şimdi düşündüm eğer söylemesse bu olay uzar gider...Oğuz'un haberi olmadığı için Damla-Eda gerginliği olarak kalır...
Şuan aklıma birşey daha geldi...Damla hatırlarsan Ferit ile cafe'de konuşurken babamla konuşmaya gideceğim demişti...Ferit zor engelledi...Damla Eda anlatmasa bile babası ile bir konuşma yapabilir...(Bu konuşma çok önemli)
BUĞRA; her hafta kalsikleşen sorumuzu hemen cevaplıyım:):)
Uykulu aşık edayla sarhoş aşık oğuzun bahçe keyfi tek kelimeyle süperdi.
Cafede tarıkla serpilin konuşmaları.reklam teklifini oğuz abi geriçevirmişte.şimdi sadece serpille çekiyormuş bak sen yaaa. en sinir olduğun sahneydi..
Oğuzun edayla mutfakta buluştukları zaman kimse yakalanmamalrı için yeni yöntem bulduğunu söylediya. yöntemin adı ise su pompalamak şişeye. orası çok komikti.ve tabii eda ve oğuzun kedi ciğere bakarmış gibi farite bakmalrı kapıyı açsın diye;feritinde süper dansı enn çok güldüğüm sahnelerdi yani:):)
Bu bölüm sürekli güldüm.çok komikti.
benim duygulandığım daha doğrusu üzüldüğüm iki sahne oldu. ikiside doğal olarak damlayla ilişkili. birincisi alışverişte eda parayı ödemek isterken edayı bozması ve edanın böyle şok olup geri durması. ve tabikide en son sahne damlanın edaya annemiz gibi davranmayın demesi ve edanın ağlaması en duygulandığım sahne..
Burcu...Geleneksel Sorularımızı cevapladığın için Sağol...Bak gördünmü benimde canımı istettin?...Koktu şimdi...Bende cevaplıyayim...
1-En Beğendiğim Sahne...Bahçe Sahnesi...Ve Devamı...Oradaki Oğuz'un Ağaçlar hakkındaki yorumu...Ve devamındaki didişme...
2-En Beğenmediğim Sahne...Avukat'ın Yaman'ı araması...İzlerken sinir oldum...Ayrıca o Tarığında yapışkan cümleleri...Çaptan düştün Tarık efendi diyorum...Artık olsan olsan aracı olursun...
3-En Güldüğüm Sahne...Feritin 1 ileri 2 geri Mutfak macerası ve Safiyenin şarkıları...Aaa unutmadan Eniştenin Köşk ahalisini tanıması...Duvaklı Safiye...Anlat anlat bitmez bu şık...Bu bölüm bayağı doldurur...
4-En duygulandığım sahne...Eda'nın o mutfakta dudağını bükerek ağlaması...Gülen yüzünün aniden solması...İçime çok battı...Tüm sevecenliği ile çok uğraşmıştı o gece için ama kader yine ağlarını örmüştü bile...
Benim En'lerim bunlar...Daha çoğaltabilirim...Ama sanırım yeter...
~ topiqq ~ 26-12-06, 19:12 Ya bu dondurucu soğuk havada işten çıkmış çiseleyen kar altında donarak, sıcacık servisime kendimi atmış, kafamı cama dayamış uyuklayarak eve dönerken birden aklıma "iki aile" geldi, hem de acayip bir benzerlikle... Valla korkmaya başladım kendimden, garipleşiyorum...
valla okudum, inanamadım, ne kadar doğru yazmışsın hiç bunu düşünmemiştim...umuyorum senin dediğin gibi olur -ki öyle olacak gibi duruyor- artık sabutay bu bölüm kesin birşey yapacak ve Eda devreye girecek, ama yine Efe olayı gibi Ferit'le işbirliği içinde olacak, sonuç herkes için en iyisi olacak.. hem Damla Sabutay'dan bi süreliğine kurtulacak hem de Damla'nın Eda'ya karşı nefreti bitecek..
[/B]işte benim enlerim;
En beğendiğim sahne
edayla oğuz un gece bançede beraber oturmaları... özellikle oğuz un üşüdün mü deyip sarılmaya kalkması:happy0064
en beğenmediğim sahne
Edanın kalbinin kırılması ve sonunda ağlaması
En güldüğüm sahne
ferit in edayla oğuz a yardım edecekken kapının arkasından onlarla dalga geçmesi:happy0064
en üzüldüğüm sahne
edanın ağlamsı ve oğuz un o anda içeri girip yüzünün çok kötü bir hal alması
Forumumuz biraz sakinleşti...Ama ben yinede sorayim...Geleneksel sorumuzu...Kim ne zaman isterse Cevaplasın...Bende bir bakayim İki Aile Ailesinin duygularına...
Ben geldimm ohh kavuştum yine sizee,bugün hemen en çok güldüğüm yerlerin devamını ekleyip çıkmıştımm,tadını çıkaramıştım forumumuzun ama neyse ki artık burdayımmm
Ve hemen Buğra'nın sorularını cevaplamakla işe koyulalımm sonraı Allah kerim...(Bu arada Buğraa yorumun da süper olmuşş valla ne çabuk indirmişsin yaa :good: )
Tabii ki bahçe sahnesi,ya ancak bukadar muhteşem olabilirdii sanki dizimizin her anının bi özti gibiydii yanii bi yanda didişme bi yanda eğlence bi yanda sinirr(Tabi biz değil Oğuz sinir oldu ama olsunn)Her şey vardı o sahne de bi tek 404 lerin esamesi okunmadfı ona da bi üzüldüm ki sormayınn.Nası yaparlar böle bi hataa:img-hyste
Yaman'ın Refik'in ısrarlarına rağmen Eda'yl uğraşmaya devam etmesii
eheueheue ya ben bunun için dört bölümden oluşan bi özet yaptığım için arasından seçmek çok zor geliyo ama yine de bhaçe sahnesi yine muhteşemdi dediğim gibi hem romantik hem komik:img-hyste
Bunun dışında bi de Ceren'in "Numan Amca bakkalın çatısına çıkmış Safiye bana varmazsa öldürürüm kendimi diyomuşş" demesine de koptumm:img-hyste
4-En Duygulandığınız Sahne...?[/QUOTE]
Bu da tabii ki son sahnee çünkü en hüzünlüsü buydu yanii Offf Eda'nın ağlamasına bittim yaa canım benim zaten bütünb ölüm boyunca gülmekten gözümde yaş vardı o yüzden gönül rahatlığıyla ben de ağladım diyebilirimm :img-wink:
Nuray...Hoşgeldin...Sefalar getirdin...
Sorumuda cevaplamışsın...Hemde süper cevaplarla...
Yorumu beğendiğin içinde Sağol...Valla bölüm yüzüme baktı...Sen üzüleceğin kadar üzülmüşsün dedi...Birde ben seni yormayayim dedi...Ve hemen indi...Bende büyük bir hız+heyecan ile izledim...Benim için İki Aile yeni bölüm bugün 13:30 sularındaydı...Bana özel yayın yaptı...Hemde reklamsız...Neyse daha fazla izleme maceralarımı anlatmayayim...Dün Hayri'nin başını şişirdim zaten...Bunlarla...
Bu arada Senin Güldüğün sahneleri eklediğin için Sağol Nuray...Karmaşada teşekkür edemedim...Senin güldüklerine okurken bende çok güldüm...Süpersin...Not almaya başlamışsın...Güzel olmuş...
Ve EN'lere cevaplar tahmin ettiğim gibi...Bahçe Sahnesi gönüllerimizi çalmış...Seninde dediğin gibi her türlü duygu vardı o sahnede...Adeta İki Aile Ailesinin yüzünü gülümsetelim diye yazılmış...Bir adım ileri,İki Adım geri Feritte tuzu biberi olmuş...
çok güzeldi ya dünki bölüm bayıldımm:D enişte ile ouzun anlaşması süper oldu ;) 1 hafta daha enişte varrr:D ferit yine çok şekerdiii ama damlaya sinir oldum yaaa hele edayı ağlatması:S damla artık eski haline dönsün yaaaa :/ feritin kapıyı açma dansı süperdi:D bu arada eda ve ferit ne konuştu ya gece orayı kaçırdım daaa :/ ggnibsgk orayıda replik olarak eklersen çok sevinirimmmm
Eklerim canım tabi de bende o kadar iyi bi hafıza yok yanii ben sana en iyisi hikaye gibi anlatıyımm,olur herhalde:img-wink:
Önce Ferit Eda'ya "çok gürültü yapıyolar uyuyamıyorum" dedi.Sonra Eda "sen gel bakıyım benim yanıma otur şöle "gibi bişey dedi.Sonra Eda Ferit'e Damla'yı öperken gördüğünü söyledii ardından da Ferit:Hangi Damla?? vs sorular sorduu:img-hyste Eda da"Sen benim kardeşimsinnn ben senin ablanım, öyle gördüğümüz her şeyi herkese anlatmıyoruz dimi kardeşim?Ama bi daha bu kızı üzdüğünü duyarsam o zaman gemileri yakarımm Feritt!"
Böle bişeydi üç aşağı beş yukarı ,yani en azından sana bu konuşma hakkında bi fikir verir bazı yanlışlıklar ve eksikler olsa da:)
Ya ne kadar cok yorumlar yazmissiniz yine, vallahi hepsini zevkle okudum... Hepinizin düsünceleri, fikirleri cok güzel, Insan kendine tutamiyor yani....:img-wink:
Bölümü az önce bir daha izledim...bir seyler aklima geldi ve paylasayim istedim...
Ve bugra9, bytempoem, hakli olabilirsiniz tahminlerinizle...
Kastettigim, Sebo - Damlayla ilgili görüsleriniz. Aslinda bir geriye bakarsak... o "kapkac" bölümünde, sebo damla´nin cantasini calan kisileri "etkisiz" hale getirmisti, ve ansizin kösk´ün kapisina cantayi Damlaya vermek icin dayanmisti. Hatirlarsaniz, Eda´da oradaydi Damla cok rahatsiz olmustu bu durumdan ve Babasina birsey söylemezse cok sevinecegini belirtmisti Eda´ya. Yani Eda bir sekilde haberdar olmustu bu durumdan...
Sonuc: Gelecek bölümde eger Sebo - Damla cephesinde bir gelisme olursa, Damla´bu kez kesinlikle Babasin´a hic birsey söylemeyecektir. Tahminim, ya önce Ferit´e bahsedecek, Eda böylece dolayli bir bicimde Damla´nin Seboyla sorununun devam ettigini ögrencek, ya da Damla dogru Eda´ya gidip aciklayacak. Bence birinci alternatif daha makul, Damla Eda´ya kizgin, bundan dolayi, zannedersem Eda Ferit´ten ögrenecek, ve Damla dan böylece destegini esirgemeyecektir..., bu sahneler cok duygusal olabilir...
Akabinde zaten böylece Eda - Damla iliskisi yumusayacaktir, ve yoluna girmeye baslayacaktir, umarim öyle olur.... Neticede bir tahmin...
Ama sizin de belirtiginiz gibi, büyük ihtimalle uzun sürmeyecektir bu küskünlük, hedefe ulasmak icin yanlizca Damla´nin hayatinda böyle bir "sok" gerekiyor....
Reyting konusuna hic girmiyorum, neticede iki aile bizim gönlümüzun birincisi....
Aklima geldikce yorumlarima devam edecegim... saniyorum bir degil iki hafta zamimiz var....
Son olarak bende bu klasik sorulara cevap vermek isterim
En begendigim sahne:
Dünkü yorumumda belirtmistim zaten, tabiiki bir cogumuz gibt o essiz bahce sahnesi, Oguz´un Eda´ya oglum demesi, Oguz´un o lamba gibi battaniye ile gecen´in bir yarisi tas aramasi, o cukurda oturmalari, hangisinden bahsedeyim´ki daha...
en begenmedigim sahne ise, tabii´ki o avukat sahnesi, meslektasim olsa bile yani, cok soguk bir sahneydi, Avukat tuttugunu koparan bir cinsden sanirim... baya can sikici...
En güldügüm sahne
Aslinda bir cok var, sizinle hem fikirim bu konuda, ama en matrak cümle Ceren´den geldi: Benim icin tek dükkan kisitlamasi cok kötü....:img-hyste , onu o kadar iyi anliyorum´ki....
Ve gelelim en duygulu sahneye:
burada da yine tek diyemeyecegim ne yazik´ki, son sahne tabii ki, Eda´nin aglamasi, ve Eda - Seda kardeslerin bahcedeki diyalog´lari, cok gerecekci bir sahneydi...
Ya ben bir basladimmi... sonu gelmez... Tehlikeli bir durum:img-wink:
Ama son bir soru: Sizce Oguz´un isleri bozulacak mi?
Benim fikrim: Evet öyle görünüyor, isi "asti" resmen bu aralar... Bilmiyorum ileride ne gibi zorluklar dogar, belki ´de Ferit´len bir is birligi olusabilir, gerce cok uzak bir tahmin....
Hepinize iyi aksamlar....bye
Merhaba arkadaşlar sonunda yazabiliyorum OLEYYYYY bu forumu o kadar çok seviyorum ki hem dizi hem de sizler ailemin bir parçası oldunuz…Dün akşam ki bölüme gelince of yaz yaz bitmez anlat anlat doyulmaz bir bölümdü…Eda’nın ablası ve eniştesi tahminlerimden farklı bir davranış sergilediler hoşuma da gitti doğrusu gelelim sevgili Buğra’nın En’lerine
1-En Beğendiğiniz Sahne...?En beğendiğim sahne bir den daha fazla,birincisi Oğuz ve Eda’nın eniştesinin çatıda demlenme sahnesi,iki Eda’nın gidip dinledikleri kapatması kapıdan ikisine tatlı tatlı bakması..Üç Eda ve Oğuz’un bahçede kalması ve Ferit’in mutfak kapısına gelip kapıyı açmak istememesi ve gülmesi ama daha önce Eda ve Oğuz’un bahçedeki halleri…O kadar şekerdiler ki kelimeler yetmez onların bu güzel anlarına…:img-wink: :)
2-En Beğenmediğiniz Sahne..?Sabutay tabi ki onun bulunduğu kötü ortam .Damla’yı unuttu gibi şimdilik ama yine de güvenmiyorum ona..
3-En Güldüğünüz Sahne...?Ferit’in iki aşığı yakalaması bahçede ve onlara bakıp dans etmes:img-hyste i .Ah Ferit ah sen gerçekten çok tatlısın hem de çok..:img-yes:
4-En Duygulandığınız Sahne...?Final sahnesindeki Damla’nın Eda’ya söyledikleri..
“Siz annem değilsiniz bize öyle davranamazsınız” ve Eda’nın ağlaması ben de ağladım… :(
Çok keyifli bol kahkahalı bir bölümdü ama yukarıda yazdığım gibi Damla Eda’nın mutluluğunu bir anda bozdu tabi gerçek annesinin yerini asla kimse dolduramaz kendi çapında haklı olabilir .Eda’ya biraz yaklaşsa onu dinlese Eda’nın niyetinin hiçte kötü olmadığını anlar…Eminim ki senaristler ileride Damla ve Eda için güzel şeyler yazacaklar…:img-wink:
Dün sevgili Safiye’miz de çok tatlıydı her hali .Kına gecesinde hele nasılda ağladı sevinçten
Numan için çok üzüldü kalkıp Oğuz bey ve Damla ile yanına gitmek istedi hem de duvağı ile orada çok güldüm işte ona..Oğuz bey sağ olsun hemen uyardı onu.
Efe&Ceren,Merve&Timur pek sakinlerdi .Merve’nin Ferit’în taklitini yapması sabaha kahvaltı ederlerken çok komikti..:)
Ben hala son sahneyi düşünüyorum acaba haftaya neler olacak?
1.Oğuz bey Damla ile konuşacak mı?
2.Damla Oğuz ve Eda’nın evleneceklerini öğrenecek mi?
Buradaki sevgili demirbaş arkadaşlarımdan bir ricam var eğer özet elinize geçerse siteye eklenirse bana öm’den mesaj atar mısınız?, hemen bakıyım çünkü hep unutuyorum bakmaya işe güçe dalıyorum…Şimdiden teşekkürler,herkese İKİ AİLE’lİ geceler ..bye
Müge ablacığımız gelmiş...Hoşgelmiş...Sefalar getirmiş...Hemde süper bir yorumla gelmiş...Ve benim sorularımıda cevaplamış...Eee Daha ne olsun...Bölümün hakkını vermiş güzel yorumu ile...
Öncelikle söylüyeyim Müge Abla...Gelecek Hafta büyük ihtimal İki Aile olmayacak...Bayram dolayısı ile...Ama özet ne zaman gelirse senin mesaj kutunda mışıl mışıl yatacak...Buna emin olabilirsin...Demirbaşlar seni hiç ihmal ederlermi...En değerli üyelerimizden birini...!!!
hukukcine...Sende Hoşgeldin...Senin hep okuduğunu biliyorum...Her zaman alt köşemizde bizim misafirimiz olurdun...Sessiz sakin bir şekilde okurdun...İki Aile Ailesinin gizli kahramanıydın...Ama içindeki sevgi arttıkça kendini tutamadın ve geldin...Zaman buldukça değerli yorumlarını paylaşmaya başladın...Dün benim izleyemem sonucu sana Hoşgeldin diyememiştim...Kısmet bugüneymiş...(Anladığım kadarı ile sende downlad ediyorsun benim gibi...)...
Senin güzel ve kaliteli yorumlarını okumakta ayrı bir zevk...
Şimdi sende gündem maddemiz olan Damla olayını incelemeye almışsın...Ve sana katılıyorum...Çok haklısın...
Damla'ya Şok yakındır...Katılıyorum...
Ve Bir soru sormuşsun...Hemen cevaplıyayim...Oğuzun işleri bozulacak gibi görünüyor...Bu bölüm o sinyalleri aldım bende...(Ahh Burcu söylemişti zamanında)...Haklı çıkıyor gibi...Ama hikayemizin içinde bu durumda İki Ailenin kenetlenmesine neden olacağı için kafama takmıyorum...Ne demişler iyi günde kötü günde...Ve "Mutluluklar nasıl paylaşıldıkça çoğalıyorsa,Üzüntülerde aynı şekilde paylaşıldıkça azalar"...Görüşürüz...Tekrar Bekleriz...
Müge ablacığımız gelmiş...Hoşgelmiş...Sefalar getirmiş...Hemde süper bir yorumla gelmiş...Ve benim sorularımıda cevaplamış...Eee Daha ne olsun...Bölümün hakkını vermiş güzel yorumu ile...
Öncelikle söylüyeyim Müge Abla...Gelecek Hafta büyük ihtimal İki Aile olmayacak...Bayram dolayısı ile...Ama özet ne zaman gelirse senin mesaj kutunda mışıl mışıl yatacak...Buna emin olabilirsin...Demirbaşlar seni hiç ihmal ederlermi...En değerli üyelerimizden birini...!!!
Teşekkür ederim Buğra’cım burada olmak ve yazabilmek çok güzel bir şey.çok sağol .:img-wink:
Evet haftaya bayram değil mi?İyi mi kötü mü? bilemiyorum ama ben nasıl beklerim iki hafta .Hatta bir yıl...:)
bir kez daha iyi geceler İki Aile'li rüyalar
bye
1-En Beğendiğiniz Sahne...?En beğendiğim sahne eda ile oğuz'un köşkün bahçesinde gece sefası yapması.
2-En Beğenmediğiniz Sahne..?yaman'ın avukat ve serpil ile temasları
3-En Güldüğünüz Sahne...? oğuz, yüksel enişte ve diğerlerinin mağaza da siyah takım siyah gözlüklerle dolaşmaları ve tabiki ferit'in eda ve oğuz'u eve almadan önce mutfaktaki hareketleri :)
4-En Duygulandığınız Sahne...?Final sahnesi -Damla’nın Eda’ya söyledikleri-
Nuray...Hoşgeldin...Sefalar getirdin...
Sorumuda cevaplamışsın...Hemde süper cevaplarla...
Yorumu beğendiğin içinde Sağol...Valla bölüm yüzüme baktı...Sen üzüleceğin kadar üzülmüşsün dedi...Birde ben seni yormayayim dedi...Ve hemen indi...Bende büyük bir hız+heyecan ile izledim...Benim için İki Aile yeni bölüm bugün 13:30 sularındaydı...Bana özel yayın yaptı...Hemde reklamsız...Neyse daha fazla izleme maceralarımı anlatmayayim...Dün Hayri'nin başını şişirdim zaten...Bunlarla...
Bu arada Senin Güldüğün sahneleri eklediğin için Sağol Nuray...Karmaşada teşekkür edemedim...Senin güldüklerine okurken bende çok güldüm...Süpersin...Not almaya başlamışsın...Güzel olmuş...
Ve EN'lere cevaplar tahmin ettiğim gibi...Bahçe Sahnesi gönüllerimizi çalmış...Seninde dediğin gibi her türlü duygu vardı o sahnede...Adeta İki Aile Ailesinin yüzünü gülümsetelim diye yazılmış...Bir adım ileri,İki Adım geri Feritte tuzu biberi olmuş...
Buğraa çok teşekkürlerr cevapları beğenmene sevindim:img-yes:
Demek şansına bölüm erkenden indiii belliydi zatenn dün baya bi rahattın yanii kısacık bişey yazıp çıkmıştın hemen çakal senii:img-hyste Ay valla ben de rahatladım senin izlediğini öğrenincee hehe
Rica ederim ben de şimdi komik yerleri sırasıyla falan yazınca ne işe yarıcak diye düşünmüştümm ama sağol içimi rahatlattın;)
Ya evet bahçe sahnesi unutmak mümkün müü ahh ahh!!
Ayrıca hukukcine hoşgeldinn senin dünkü yorumlarını da okudumm,çok teşekkürler aramıza katıldığın için
Ya bu arada Oğuz'un işleri bozulmasın o zaman Eda'yı bi kenara bırakıp işlerine dönmesi gerekirr :icon_sorr AA ya da belki de Eda Oğuz'a daha çok destek olur tabi bu keisn olur daa yani birbirlerine daha çok kenetlenirler bu da olabilir ama az önce dediğim de olabilirrr Eda ve Oğuz biraz uzaklaşmak zorunda kalabilir Oğuz'un işleri toplarlaması içinn:icon_sorr
Birşey aklıma geldi acaba eda damlayı kırmamak için oğuzdan ayrılmk ister mi:sad53:
Birşey aklıma geldi acaba eda damlayı kırmamak için oğuzdan ayrılmk ister mi:sad53:
Bence kesin ister de bu kadar üzlümemize gerek yok çünkü Oğuz hayatta izin vermezz,he tabii izin vermemek içinn Damla'yla konuşmaya karar verir o zaman da daha büyük kıyamet kopar o ayrı bi konu tabii:icon_sorr
Off Damla da damla burda Safiye'nin kınası oluyo biz Damla'yı konuşuyoruz:img-hyste :img-hyste
Tabii ki Damla'yı konuşucaz ben de yani geçen bölüme damgasını vurdu Damla resmen,ay ben bi de hani tam kapıdan çıkacaklarken Damla'nın öyle kapının önünde oturup ağlıycak gibi olmasına çok üzüldüm ya,bi de burası çok duyguluydu:icon_sorr
Hadi be kaçtımm arkadalşlar hepinize iyi yorumlarrrbyebyebye
Bu arada Nilgünn bize yeni müttefik buldumm gülbenceee biz kesin öpüştürücez Eda ve Oğuz'uu:img-hyste
Bu bölümde iyice sinyaller verildi oğuz abinin işlerinin bozulacağına dair. Dimi Buğra söylemiştim ay keşke söylemeseydim ama ya. işler bozulunca eda oğuza tam destek olucaktır ama bunun yanında reklam teklifini kesinlikle kabul edicektir. sonra tarık işin içine giricek. yanii arkadaşını ziyaret etme bahanesiyle çakimlerde hep edaya yaklaşmaya çalışacaktır. oğuzun da elinde sonunda bunlardan haberi olur ve çok bozulur; edayla da aralari açılır.
ehh birde reklam kampanyasını tarıkın ayarladığını öğrenirse. 24.bölümde tam yolamadı bu sefer hakikaten saçını başını yolucak:):). bunun üzerine belki eda ve oğuz kısa bir ayrılıkta yaşayabilir. aynı köşk içinde birbirlerine çok yakınken; araya giren parazitler yüzünden uzak kalıcaklardır inatları uğruna.bu da onların aşklarının daha da kuvvetlenmesine sebep olucaktır....küs oldukları zaman köşk içinde hep karşılaşıcaklardır; belki umursamaz gibi gözükücekler birbirlerine ama her ikiside odalarına çekildiği zaman; hayatlarındaki birbirlerinin eksikliği hissediceklerdir...
bilmiyorum ama benim içime böyle doğdu.sonuçta aşıkları hep mutlu yapmazlar.biraz ayrılık yaşıycaklar ki aşkları dahada kuvvetlensin....aynı zamanda dizimizde böylece uzar gider....
Bence kesin ister de bu kadar üzlümemize gerek yok çünkü Oğuz hayatta izin vermezz,he tabii izin vermemek içinn Damla'yla konuşmaya karar verir o zaman da daha büyük kıyamet kopar o ayrı bi konu tabii:icon_sorr
Off Damla da damla burda Safiye'nin kınası oluyo biz Damla'yı konuşuyoruz:img-hyste :img-hyste
Tabii ki Damla'yı konuşucaz ben de yani geçen bölüme damgasını vurdu Damla resmen,ay ben bi de hani tam kapıdan çıkacaklarken Damla'nın öyle kapının önünde oturup ağlıycak gibi olmasına çok üzüldüm ya,bi de burası çok duyguluydu:icon_sorr
Hadi be kaçtımm arkadalşlar hepinize iyi yorumlarrrbyebyebye
Bu arada Nilgünn bize yeni müttefik buldumm gülbenceee biz kesin öpüştürücez Eda ve Oğuz'uu:img-hyste
evet kesinlikle farz oldu artık:happy0064
oğuz a bu bölüm çok iş düşüyor edayı ikna edip damlayla konuşmsı lazım.. ama bu arada bi olaylar olmalı ki damla edaya ısınmalı tekrardan:img-pilot
hukukcine...Sende Hoşgeldin...Senin hep okuduğunu biliyorum...Her zaman alt köşemizde bizim misafirimiz olurdun...Sessiz sakin bir şekilde okurdun...İki Aile Ailesinin gizli kahramanıydın...Ama içindeki sevgi arttıkça kendini tutamadın ve geldin...Zaman buldukça değerli yorumlarını paylaşmaya başladın...Dün benim izleyemem sonucu sana Hoşgeldin diyememiştim...Kısmet bugüneymiş...(Anladığım kadarı ile sende downlad ediyorsun benim gibi...)...
Senin güzel ve kaliteli yorumlarını okumakta ayrı bir zevk...
Şimdi sende gündem maddemiz olan Damla olayını incelemeye almışsın...Ve sana katılıyorum...Çok haklısın...
Damla'ya Şok yakındır...Katılıyorum...
Ve Bir soru sormuşsun...Hemen cevaplıyayim...Oğuzun işleri bozulacak gibi görünüyor...Bu bölüm o sinyalleri aldım bende...(Ahh Burcu söylemişti zamanında)...Haklı çıkıyor gibi...Ama hikayemizin içinde bu durumda İki Ailenin kenetlenmesine neden olacağı için kafama takmıyorum...Ne demişler iyi günde kötü günde...Ve "Mutluluklar nasıl paylaşıldıkça çoğalıyorsa,Üzüntülerde aynı şekilde paylaşıldıkça azalar"...Görüşürüz...Tekrar Bekleriz...
Sevgili bugra (9´ u bir kenara biraktim)
bu sicak karsilama icin tesekkür ediyorum, hosbuldum gercekten. Evet aynen hep bir "kösedeydim" sonunda kendimi gercekten tutamadim, o kadar samimi bir forum´ki..., ama artik benden "kurtulus" yok zaman´im el verdigince...:img-wink:
Yorumumu begendigine sevindim, ne de olsa sizin kadar profesiyonel degilim...
Oguz´un is durumuna gelince, evet bende ilk seyrettigimde daha aslinda sezdim bunu, toplantiya falan gitmemesi ve hayatindaki degisiklik artik güzelmi güzel bir iliskisi var, hatte Ergin bile endiseleniyor, kisaca pek ic acici görünmüyor....
Umarim cok boslamaz, artik izleyip görecegiz degilmi.... O güzel cümlenlen bu gün´kü son yorumumu bitirmek istiyorum, ne kadar dogru yazmissin... "Mutluluklar nasıl paylaşıldıkça çoğalıyorsa,Üzüntülerde aynı şekilde paylaşıldıkça azalar" Eda ve Oguz, yani bizim kahramanlarimiz, bu sikintiyida paylasarak azaltacaklar, eminim....
Hepinize iyi geceler, yine yeni yorumlar´la görüsmek dilegiyle...bye
Bu arada benim adim Aysun, bilginize....
Herkese Gece Gece Tekrardan Selamlar...
Bir günün daha sonuna gelmiş bulunuyoruz...İki Aile Ailesi için ve benim için çok önemli bir gündü...Reytinglerimiz açıklandı...Bölüm tekrardan izlendi...Sahneler ayrıldı...(Bahçe Sahnesi...Hayri...)...Çıkmadan gülümsedim yine bol bol...Tüm emeklerin için Sağol Hayri...
Maalesef gelecek hafta İki Aile olmadığı için idare etmek zorundayız...Elimizde büyük bir malzeme var zaten...İnşallah özel bölüm olurda özlemimiz diner...Şöyle Eda-Oğuz anlatımlı(Şule burada olsa replikleri yazardı...)...
Ben bölümü geç izledim ama bol izledim...Ve yine çok eğlendim...Gerek bölümün akışı,gerek diyaloglar beni çok güldürdü...Bol bol Köşkümüzü gördük...Benim Köşkü nekadar çok sevdiğimi bilmeyen yok herhalde...İki Ailenin köşk hayatı tekrardan irdelendi...İncelendi...Ve mühür basılıp,onaylandı Enişte Yüksel tarafından...Eda'ya izin çıktı...Köşkte yaşamaya devam!!!...Eda ağlama numarası süperdi...(Şimdi aklıma geldi...Hey kurban olduğum Allahım)Demesi canlandı gözümde...Onayla kalsa iyi...Birde Oğuz ile kanka olmazlarmı...Sarhoş olmazlarmı...(Enişte İyi Adam)...Köşkte yine herşey birbirine karıştı...Ferit yeğen,Oğuz dayı oldu...Ve izlemesi hoş sahneler çıktı...Birde bunlara 18'lik Manken Safiyenin dizginlenemez Evlilik telaşı çıkınca tam oldu...(Kadında ne istermiş evlenmeyi...Maşallah herşeyi tam usulüne göre istiyor....)...Hep böyle neşeli olsun inşallah...Köşkü onun gür sesi çınlatmaya devam etsin...Günler yine akıp geçti...Eda ile Oğuzun bahçe kaçamağından sonra...İki Aile ve bonus olarak Abla ve Enişte sıkı fıkı oldular...Herşey yolunda giderken Damla'nın patlaması ile "DUR" ikazı geldi...O an Eda için zaman durdu...Ve hiçbirşey demeden ağlamaya başladı....Ve onun bir damla gözyaşına kıyamayan Oğuz gördüğü an hikayemiz noktalandı...Şimdi Ne mi olacak...?...Onuda bize Zaman gösterecek...
Hepinize İyi Geceler...Sevgi ile Kalın....Görüşmek üzere...bye bye bye bye
herkese iyi geceler...
öğleden sonra burdan kayboldum...nedeni aslında çok basit...sizin için videolar yapmakla uğraşıyordum...ah siz varya siz...
Müge özeti sormuş...demişbaşların bir tanesi olarak...merak etme diyorum...
diğer yorum yapan herkesin (Nuray Sami Buğra Burcu Nihan Aysun) ellerinize parmaklarınıza sağlık...
neyseki ben yokken arkadaşım Buğra nöbet tuttu...hatta ENleriyle burasını iyice hareketlendirdi...sağolsun tekrar...;)
ama herşeyden önce Sami arakadaşımız tarafından güzel bir yorum gelmişti...yorumunu okuduktan sonra bravo demekten başka etmedim...Sami sen bu işi çözdün...senaristlerini ne yapmak istediğini meydana attın...sayende biliyoruz artık :D
ama gerçekten Efe'nin olayıda Damla'nın olayına birçok noktada benziyor hatta aynı...aklına bin yaşa Sami...
hepimiz de Sabu tuttuk diyoruz onunla ilgili bir olay olacak...bakalım...
hukukcine Sabu Sebo değil...©Hayri (dimi Ecem :D)
Sabutay: at ismi...
Sebo: köpek ismi...
son olaraka bende ENleri cevaplayım bari...
1) En Beğendiğim Sahne(ler)
tahmin edin bakalım...evet doğru bildiniz...bahçe sahnesi(*)...süper bir sahneydi...hele ben çekimlere bayıldım...Eda ve Oğuz'un o tatlı hallerine zaten birşey dememe gerek yok...didişmeden olurmu?...turuncu battaniye...
ama 2. favorimi de söylemeden etmiyecem...balkondaki rakı keyfini de çok beğendim...bir yorumumda yazmıştım...kendimi Enişte Yüksel ve Oğuz'un yanında hissettim bi an...bende sarhoşum...ve şarkı söylüyorum...
2) En Beğenmediğim Sahne
aynen Buğra Avukat'ın Yaman'ı araması...Tarığa artık gülüyorum...etkisiz hale getirildi...o ve arkadaşı Galip'te bir süre daha sessiz kalacaklar...courtesy of çaça Eda...:D
3) En Güldüğüm Sahne(ler)
Nuray'ın en güldüğüm yerler listesine bakınız...
yok şaka tabiki bende Ferit(Oğuz'un yeğeni) diyorum...o dans hala aklımdan çıkmıyor...hele o fondaki çalan komik müzik yokmu...tam uymuş...beni bitirdi...öldüm gülmekten...bir oyuncu bu kadarmı dört dörtlük olur herşeyile sesiyle fiziğiyle bakışlarıyla...Öner Erkan süpersin...dayıcim...
Ceren'e de çok güldüm...''ya ben hayatta sürmem o kınayı elime yüzüme...iiiğrenç bir ayda çıkmıyor...ayyyhh''
Oğuz: ''neyle karşı karşı olduğunu bilmiyorsun...iyi düşün Eda...3 kızla alışverişe çıkıyorsun..bir tanesinin adı CEREN !!'' =Ecem :img-hyste
Enişte'nin surat ifadelerine de bayağı güldüm...(multimedia bölümünde resimler başlığına bakın beni anlarsınız...:D)
4) En Duygulandığım Sahne
Eda'nın ağlamasına çok duygulandım...daha fazla söze gerek yok sanırım?
cevapların uzunluğuna bakılırsa...bu bölümün komedi ile dolu olduğunu birkez daha anlaşılıyor...
yarın haftanın şık (Damla :D) ve rüküşleryle devam ederiz...
iyi geceler...sevgi ile kalın... bye bye
[QUOTE=HBERTH;1934625] ama herşeyden önce Sami arakadaşımız tarafından güzel bir yorum gelmişti...yorumunu okuduktan sonra bravo demekten başka etmedim...Sami sen bu işi çözdün...senaristlerini ne yapmak istediğini meydana attın...sayende biliyoruz artık :D
ama gerçekten Efe'nin olayıda Damla'nın olayına birçok noktada benziyor hatta aynı...aklına bin yaşa Sami...
Teşekkürler Hayri de bir şey soracağım sen kaç saat uyuyorsun? Her sabah gece yarısından kalan bir mail'ini görüyorum. Yarasalık falan mı var? :)
Valla benimde aklıma serviste uyuklarken geldi bu senaryolar, ikisinden biri olur diyorum, yoksa Damla işi çözülmesine çözülür genede ama uzar da uzar, sağlam bir şok gerek Damla'ya, ama senaristler belki araya bir Oğuz-Damla konuşması-gerginliği sığdırırlar önce, bir bölüm ertelerler Sabutay olayını. Damla önce bir anlasın babasının duygularının büyüklüğünü.
Bu arada bu bölüm Bahar Yanılmaz'ın (Damla) oyununu çok beğendim, tamam sinir ediciydi ama yüzüyle, mimikleriyle her an nasıl gerildiğini gösterdi. An ve an Damla'nın doluşunu izledik bu bölümde. Alışverişe çıkmadan sandalyede otururken inanılmazdı, mutfakta patlamadan önce yüzü kameraya dönükken zaten yüzü, mimikleri gösteriyordu patlayacağını. Herkesi sinir etti ama inanılmaz iyi oynadı bu bölüm Bahar Yanılmaz.
Neyse "En"'lere gelince:
1) En Beğendiğim Sahne
Oğuz-Enişte rakı muhabbeti kesinlikle muhteşemdi. Arada bir rakı muhabbeti yapmayı seven biri olarak içimden katılmak geldi valla. En zor şeylerden biri sarhoş taklidi yapmak bence, çünkü abartılmaya çok müsait ve abartırsan bir şeye benzemez, gülünç duruma düşersin. Emre Kınay ustalığını konuşturdu, inanılmaz bir çakırkeyif rolü yaptı, muhteşemdi, bayıldım. Eniştede çok iyiydi burada. Hele aynı şarkıyı sevmeleri... Eda'nın basması... Meğer ablası daha beter çaçaymış Eda'dan bu arada :)
2) En Beğenmediğim Sahne
Valla ben bugüne kadar bu şıkkı hep yanlış yorumlamışım Hayri :( Ben hep en kötü çekilen sahne anlamında anlamıştım, o yüzden genellikle yok derdim. En sinir olunan sahne anlamındaymış meğersem, bugün farkettim :)
Neyse ikisinide söylersem:
en beğenmediğim: Yok.. Yok.. Yok... Her yer muhteşem gene...
en sinir olduğum: Sabutay'ın sahneleri, bu derece kütü hale getirilmesi. Ben çok sevmiştim Sabutay'ı, hele Damla uğruna değişme denemelerinde çok gülüyordum, ama senaristlerimiz kötü adam yapmaya kesin niyetli artık. Neyse en azından tahminimize göre iyi bir işlevi var Sabutay'ın ilerisi için, Damla-Eda barışmasını sağlayacak gibi.
3) En Güldüğüm Sahne(ler)
Neredeyse her yer, gördüğüm en komik bölümdü. Ama favorim: Ferit'in kapı açarken ki, mehter marşı eşliğinde (dinledim tekrar "Ceddin Deden Neslin Baban" mehter marşının müziğini söyülüyormuş Ferit) 2 ileri 1 geri mehter adımıyla gelişi. Bir de eniştenin ilk tanışma sırasında yaşadıkları, adam şoka girdi resmen, evdeki herkes sırayla karşısına geçti olabilecek en tuhaf şekilleriyle. Orada eniştenin mimikleri harikaydı.
4) En Duygulandığım Sahne
Tüm kızlar evden dışarı çıkacakken, Damla'nın neredeyse ağlayacak şekilde sandalyeye çökmüş, ne yapacağını bilmez şekilde, patlamak üzereyken kendini tutarak, yıkılmış oturmuşu mahvetti beni. Orada tüm duygularını anlattı neredeyse Damla. Çok güzel yazılmış,çekilmiş, gerçekten muhteşem oynanmış sahneydi. Bu hafta Eda sahneleri ise beni etkilemedi, çünkü hazırlıklıydım. Damla'nın Eda patlamasını bekliyorduk zaten hep beraber, ben daha kötülerine bile hazır olduğumdan pek etkilenmedim yoksa patlamanın olacağını önceden bilmesem kesin Eda'nın üzüntü sahneleri derdim, hatta ben daha kötü laflarda bekliyordum açıkcası Damla'dan.
GizemliSahne 27-12-06, 08:58 günaydınlar... forumu 1gün boş bırakmaya gelmiyor yauw, döktürüyorsunuz hemen sayfalarca :) hepinizin yüreğine sağlık...
hayri video çok iyi olmuş ya, sabah sabah yurtta millet uyuyor, ben sessiz sessiz gülmekten yarıldım yine yaa, millet uyanmasın diye de artık kafamı yastığa falan gömdüm yani..:img-hyste hele son bölümü şarkıyla birleştirmişsin ya, feritin dansı acayip tatlı olmuş, çok sağol...
müge abla(herkes abla diyor ben de abla diyeyim) :) yorumların çok güzel, zevkle okudum...
buğra bölümü geç izledin ama süper yorumlar yapmışsın, ellerine sağlık, özellikle teşekkür bölümü çok yerinde olmuş, izninle ben de imzanı atıyorum altına... ben de kısaca sorularını cevaplayayım...
En beğendiğim ve güldüğüm sahne:
tabi ki Eda ve Oğuz'un bahçedeki halleri... Metin Günay sağolsun öyle bir çekim yapmış ki, köşkten alıp, çukura doğru uzanan sahne bizi beklenmedik bir gülme krizine soktu... :) Oğuz'un kafasında turuncu battaniyeyle(çok yakışmış:))ağaçları tasvir edip, yine kaçamak peşine düşmesi... ee Oğuz bu nerde fırsat bulsa, hemen kaçamak peşinde.. ee ona da yazık, bir öpemedi sevdiceğini :) romantik müziğimizle,romantizmin içindeki tatlı didişmeler... Eda'nın siniri arasında başını Oğuz'a yaslamaktan geri kalmaması... çukurdan çıkarken yastık savaşları ve kıkırdaşmalar... Oğuz'un "oğlum yavaş" demesi :img-hyste ferit'in balkondan sırıtışları ve kapının önündeki dansı... valla resmen koltuktan düşecektim gülmekten...:img-hyste
ayrıca men in black halleri(hele timur yok mu) ve Oğuz'la eniştenin halleri ayrı bir güzeldi...
En beğenmediğim sahne:
Tarık, Serpil'in buluşması... neymiş efendim Oğuz bu teklifi geri çevirmekle hata yapmışmış da, ama o devam edecekmişmiş de.. hele yaman ve avukatı... onlar ayrı bir dert.. yaman'ın pırlanta gibi bir arkadaşı var da kıymetini bilmiyor valla...
En duygu yüklü sahneler:
Oğuz'un Eda'nın Edirne'ye gitme ihtimalini öğrendiğinde "ben burada oldukça seni hiç bir yere göndermem, merak etme sen" diyip, sevgi gösterisinde bulunması..
diğer bir sahne de herkesin de gözdesi olduğu gibi Eda'nın ağlaması... Oğuz kıyamaz onun ağlamasına yaa, nasıl davranacak çok merak ediyorum... Eda kesşnlikle Damla yüzünden ağladığını söylemez buarada... oy oy ilişkilerinin çok zor bir durumda olduğunu düşünüp, umutsuzluk ve karamsarlığın gölgesinde çok romantik ve sıkı bağlar bizi bekler...:happy0064
şimdilik çıkıyorum... malum projem daha bitmedi:icon_sorr aklımın bir köşesindesiniz hep, en geç 2hafta sonra rahat rahat aranıza katılıcam, beni unutmayın ha :) kendinize ve ailemize çok iyi bakın.. görüşmek üzere..bye
Teşekkürler Hayri de bir şey soracağım sen kaç saat uyuyorsun? Her sabah gece yarısından kalan bir mail'ini görüyorum. Yarasalık falan mı var?
Valla benimde aklıma serviste uyuklarken geldi bu senaryolar, ikisinden biri olur diyorum, yoksa Damla işi çözülmesine çözülür genede ama uzar da uzar, sağlam bir şok gerek Damla'ya, ama senaristler belki araya bir Oğuz-Damla konuşması-gerginliği sığdırırlar önce, bir bölüm ertelerler Sabutay olayını. Damla önce bir anlasın babasının duygularının büyüklüğünü.
Sami...bekçilik ya da yarasalık da diyebiliriz...iki aile bağımlık sendromu
--->dikkat dikkat: iki aile bağımlık yapan bir maddedir...uzun süre ve sık kullanıldığında bağımlık yapabilir...!!
(bilgisayar başında uyuklarken ellerim yazmaya devam ediyordu...:img-pilot )
hepimizde biraz yarasalık var ama yani...merak etme yeterince uykumu alıyorum...gerektiği kadar...hatta bazen bile fazla...kaç saat? değişiyor...bazen 6 bazen 7...çok olursa 10 saat uyuyabilirim...;)
1 buçuk hafta sonra okul açılıyo malum artık fazla yarasalık yapamayacam...kaldığım kadar kalmaya çalışrım geceleri...:img-yes:
demek senaryoların serviste uyuklarken aklına geldi...iyi olmuş valla...muhakkak ikisinden birisi olur bana öyle mantıklı geldi...aklıma başka birşey gelmiyor...bu konuda zaten senaristlerimize son derece güveniyorum...bugün kadar hiç bir olayı fazla uzatmadan...doğru yolu bulup çözdüler...bu olayın çözümünü de en kısa zamanda göreceğiz...
gelecek bölümde dediğin gibi önce baba-kız arasında bir konuşama görebiliriz...cafedeyken ben gidip babamla konuşacam demişti Damla...işte bu ihtimal de ordan geliyor...%70 cıvarlarında bence...ve akla şu soruyu getiriyor...Oğuz Eda'yı öyle ağlarken gördükten sonra Damla ile konuşmaya yoksa Damla kendisi babasına geliyor...
Bu arada bu bölüm Bahar Yanılmaz'ın (Damla) oyununu çok beğendim, tamam sinir ediciydi ama yüzüyle, mimikleriyle her an nasıl gerildiğini gösterdi. An ve an Damla'nın doluşunu izledik bu bölümde. Alışverişe çıkmadan sandalyede otururken inanılmazdı, mutfakta patlamadan önce yüzü kameraya dönükken zaten yüzü, mimikleri gösteriyordu patlayacağını. Herkesi sinir etti ama inanılmaz iyi oynadı bu bölüm Bahar Yanılmaz.
çok güzel dedin Sami :good: ...aynen katılıyorum...gerçekten her defasında mükemmel oyandı bu bölümde...hatta sabah kahvaltıda bile çok beğendim...''e ne desin baba sen yeğenim diye tanıştırmışsın işte''...''ooo bakıyorum Eda hanımla pek bi yakından ilgileniyorsunuz dayı yeğen...''...mimikleri harıkaydı...fırtına öncesi sessizlik diyebiliriz bunlar...hedef bölüm sonu...
sonra dediğin gibi sandaleyde oturuken...
ve yine sana katılıyorum Oğuz'un sarhoş halini izlemekten çok büyük zevk aldım...çok iyi oynadı Emre Kınay :good: ...usta oyuncu...başkası beklenir mi...?
hehe Sami En beğenmediğim şıkkı yalnış anlamışsın bugüne kadar(kaç defa çevapladın ki ENleri?)
kötü çekilen sahneler anlamında düşündün demek...valla bana kalırsa kötü çekilen sahne hiç yok...hele Metin Günay'ın gelişi ile her sahne ayrı muhteşem ayrı süper çekilmiş...bayılıyorum bu işe...:happy0064
ha bu arada Sabu(tay'ı) henüz hesaptan çıkarmadım...sevmek de değilse...ama laflarına hala kopuyorum...salaklara zaten birşey dememe gerek yok...:D
Sami senin En duygulandığın sahnelere gelince...valla doğru söylüyorsun Eda Eda derken bende Damla'yı unuttum kızın içinde fırtınalar kopuyor...ve biz Eda'ya takmışız...Eda'yı ağlatması hiç hoş değildi evet ama daha ağır sözler edebilirdi de...
onun kadar en azından Damlaya da üzüldüm...sandalye sahnesinde dediğin içindeki tüm duyguları anlattı sanki...duyguları hissettirdi...süper oyunculuk...neyse yeter övdük Baharı...Edacılar yine saldırmasın :D (yıldız oyuncu olmak kolay değıl :happy0064 )
hayri video çok iyi olmuş ya, sabah sabah yurtta millet uyuyor, ben sessiz sessiz gülmekten yarıldım yine yaa, millet uyanmasın diye de artık kafamı yastığa falan gömdüm yani..hele son bölümü şarkıyla birleştirmişsin ya, feritin dansı acayip tatlı olmuş, çok sağol...
güzel yorumun için çok teşekkürler Pelin...demek sabah yurtta izledin ve milleti uyandırmamak için kafanı yastığa gömdün...valla düşündükçe gülüyorum...:img-hyste :img-hyste
ayrıca man in black halleri(hele timur yok mu) ve Oğuz'la eniştenin halleri ayrı bir güzeldi...
not: Ferit Men in Black ve James Bond adılı yeni klibi Y.O.U.T.U.B.E ekledim...izlemek isteyenlere duyulur...
Pelin'in yorumladığı Bahçe Sahnesini de oraya eklemeyi başardım en sonunda...dün akşam birtürlü olmadı...sabah birkez daha denedim oldu en sonunda...off rahatladım şimdi...
neyse reklam modunu da burda kesiyorum ve herkese iyi günler diliyorum...
sihirlisinema selam...iyi okumalar...:img-wink:
sihirlisinema 27-12-06, 13:27 .
RATİNG HİÇ BİR ŞEYDİR!! KALİTE HER ŞEY!
KÖŞK VE BATTANİYE - 1...
merhaba sevgili dizi izleyicileri, iki aile severler ve dizifilm.com ailesi....
biliyorsunuz Türkiyemiz, canım memleketimiz ilginç bir ülke;
hazine sandığının üzerinde oturduğunun farkında bile olmayan,
üstü başı yırtık yoksullar gibiyiz...
bu "körlük", bu duyarsızlık, bu dünyaya kapalılık
kendini bütün sahalarda göstermekte...
"aaa bakın!! işte burada kayıp hazinemiz!!" diye herşeyin farkında olanlar çıksa da kimse artık inanmıyor,
o derece kaybetmişiz "kendimize inancımızı" yani...
neyse; bu derin bir konu, sonra konuşuruz bunları
biz hemen lafı "iki aile"ye bağlayalım:img-yes: (ne alakaysa:img-hyste )
ama önce, derdimizi bir alıntıyla daha iyi ifade etmeye çalışalım: ( yusuf kaplan'ın osman sınav sinemasını analiz ettiği "ruh kapılarımızı açan öncü sinemacı" yazısından.... )
"........modern süreçte, bizim dünyaya film böyle yapılır, şiir böyle yazılır, müzik böyle yapılır, diyebileceğimiz özgün bir şiir,
film, müzik, mimari, tiyatro dilleri geliştirdiğimizden sözedebilecek durumda mıyız?
bu soruların cevapları, ne yazık ki, büyük ölçüde hayırdır.
oysa kendine özgü dil,
söyleyiş ve ifade biçimleri geliştirebilmiş güçlü bir edebiyatı,
sineması, müziği, tiyatrosu olmayan bir ülkenin özgür olduğundan ve varlığını uzunca bir süre asil bir şekilde sürdürebileceğinden sözedebilmek hem güçtür, hem de gülünçtür.
batılıların ürettiklerini burada tüketiyor olmak bize bir şey kazandırmaz; bizi özne kılmaz, sadece karikatürleştirir bizi. oysa özne olamayan bir toplum, özgür olamaz; yalnızca nesne olur;
tarih-dışına düşer, tarihin yapılmasında
birinci derecede aktif bir aktör rolü oynayamaz.
.........
çünkü sinema,
her ne kadar batı'da icat edilmiş sanat türü olsa da, sonuçta bir form'dur ve siz bu formu kendi normlarınız doğrultusunda dönüştürebilirsiniz.
norm, asıl'la, aslî dinamiklerle, kültürel kodlarla ve anlam haritalarıyla ilgilidir;
siz kendi aslî dinamiklerinizle, kültürel kodlarınızla doğrudan,
samimî bir şekilde ilişkiye geçtiğinizde,
bu, size geliştireceğiniz form'u veya usûlü de verecektir.
kültürel dinamiklerini ıskalayan bir sinemacının,
sanatçının, ruhu yok olmuştur; kendi toplumuna da,
dünyaya da esaslı bir ruh üfleyecek kaynakları kurumuş demektir.
işte türkiye'de hem sinemada,
hem de televizyonda bu topluma ve bu dünyaya ruh üfleyen,
yaratıcı bir ruh ve kurucu bir irade geliştirmenin nasıl mümkün olabileceğinin yollarını gösteren, kapılarını açan yönetmenlerden biri
osman sınav'dır..."
(link:http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?i=1316&y=YusufKaplan)
................
tıpkı osman sınav, yavuz turgul, çağan ırmak gibi;
metin günay,
iki aile senaristleri
ve bütün ekip de
"yürekten söyleyen" adamlar....
hepsi de halkın dilini kullanıyor;
tepeden bakan, lümpen - seçkinci bir söylemleri yok,
geleneğine, halkına, geçmişine saygılı ve sevgi dolu!!!
e onlar böyle olunca,
edamız da oğuzumuz da, feritimiz de öyle oluyor,
hikaye de öyle gelişiyor çünkü!!
işte sanat ve özellikle de çağın büyüsü olan sihirli sinema ise
bizim kendi zenginliğimizi keşfedeceğimiz,
kendimizle tekrar barışacağımız
ve buradan da dünyaya açılacağımız zengin bir ifade aracı!!
ve çok şükür son yıllarda bu ülkedeki en çok gelişme gösteren dalımız da sinema ve de ondan ayıramayacağımız dizifilm sektörü...
çok pespaye ve rezil bazı istisnaları olsa da, son dönemlerde halkından kopmadan, onun kalbine doğru konuşan dizifilmler yapılmaya başlandı:
bunun son örneği de iki aile!
ve de onun son bölümü!!
ne güzeldi o "köşk ve battaniye":
her ikisi de sıcacıktı,
köşkün de battaniyenin de içindekilerin kalpleri sımsıcaktı
ve bizi de sarmıştı o hararet:img-in_lo :img-yes:
ama birkez daha söylüyorum:
RATİNG HİÇ BİR ŞEYDİR!! KALİTE HER ŞEY!
(her ne kadar tv'nin kanunları nedeniyle ratingi düşen dizi "eyvallahı" çekse de, gönlümüzdeki yeri hep en üstlerdedir!!)
ufak bir ufuk turu yapmak istedik, sürç-i lisan ettiysek affola...:img-in_lo bye
(son bölümün ayrıntılı yorumunu da KÖŞK VE BATTANİYE'nin 2. kısmında yapacağım İnşallah::happy0064 )
2006’da reyting satrancını hangi kanal doğru oynadı?
Şunun şurasında ne kaldı yeni yıla girmeye? 2006’nın bu son günlerinde, gelin geçen yılın bir değerlendirmesini yapalım birlikte. Hangi kanal yılı başarıyla kapadı? Hangileri, bir önceki yılda yakaladıkları reytingleri mumla aradı? Baştan söyleyeyim, dört büyük kanal arasında 2006’da en büyük çıkışı Star yaptı. Kanalın, TMSF’den Doğan Grubu’na geçmesiyle ve başına da Fatih Edipoğlu’nun getirilmesiyle Star’daki hızlı değişim de start aldı.
TATİL YAPMADILAR
Yaz aylarında tatil yapmadı Star ekibi. Yeni dizilerini, sezon açılışını beklemeden sürdüler ekrana. O diziler arasından sıyrılan İki Aile ve Yalancı Yarim, kış sezonunun da yüksek rakamlı reyting alan dizileri arasına katıldılar. Kanalın, reyting terazisindeki ağırlığını artırdılar. Ramazan ayında Nihat Hatipoğu ile rakiplerinin önüne geçen Star, Ana Haber Bülteni’nde de yeni sunucusu Nazlı Öztarhan’la çoğu günü birinci kapattı. Pazar akşamları ise herkes, Popstar Alaturka’ya baktı. Buna, Şampiyonlar Ligi maçları da eklenince, Star, 2006’da dört büyük kanalın arasında yıldızını parlattı.
DİZİ FARKIYLA ÖNDE
Dizilerin kanalı atv, bu yıl diziler ligindeki liderliğini Kanal D’ye kaptırdı. Kanal D de yazın tatil yapmayan kanallar arasındaydı. Dizilerin günü ve saatiyle de oynamayan Kanal D, yapımlarının arkasında durmasının meyvelerini topladı. Yılın en çok izlenen dizileri arasında, Binbir Gece, Yaprak Dökümü, Arka Sokaklar, Fırtına, Sağır Oda gibi yeni sezon işlerinin yanı sıra, Ihlamurlar Altında, Gümüş ve Yabancı Damat gibi geçen sezondan devam eden yapımlar da vardı. Beyaz ve Okan da uzun zamandır Kanal D’nin iki güçlü markası arasındaydı. Diziler ligini galip bitirenin, genel reytinglerde de birinci olduğu bu sezonda, Kanal D, dizileriyle en başarılı hamleyi yapan kanal oldu.
|