Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/3
Sayfalar :
1
[ 2]
3
4
5
6
7
8
9
Baba Eda abla ile evlensene
Herkese merhaba ..Bu hafta gerçekten özlü sözlü yorum yazmak istiyorum..Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu diziyi gerçekten çok seviyorum..Çünkü beni strese sokacak ,gerilimi olmayan,her türlü şiddet sahnesinin yer almaması bu diziye olan sevgimi daha çok artırıyor..Ha bir de Ferit onu söylemeden olmaz…Neyse hemen yorumlara geçmek istiyorum..:happy0064
Haftanın sözü diyebileceğimiz herkesin yorumlarında altı çizili renkli yazılmış o güzel söz…
Baba Eda abla ile evlensene…….
Sevgili senaristlerimiz gerçekten bu hafta finali çok güzel bitirdiler….Her şeyin tatlıya bağlanması sezon sonunun yaklaştığını da hissettirmiş oldu bizlere..
Dizinin başına dönersek…Ferit’in ve Damla’nın hiçbir şeyden haberleri olmadan yaşadıkları..Nişan öncesi…Oğuz’un Tahir Ağa’ya gidip konuşması işi bağlaması…Gerçekten güzel bir sahneydi…Tahir Ağa’nın da Oğuz ile işbirliği yapıp Ferit’i kandırması…Hemen Ferit için canım diyeceğim çünkü gerçekten çok üzüldü…Babasının Adana’ya gideceğini söylediği zamanda…
Oğuz’un Eda’nın telefonunu reçel tenceresine düşürme sahnesine gelirsek..Oğuz’un Serpil’den gelen mesajı Eda görmesin diye yaptıkları komik ve eğlenceli sahnelerdi…Özellikle bahçeden salona geçip koltuğa uzanması telefonu koltuğun arasına sıkıştırması..Sonunda da telefonu tencerenin için atması..(çok güldüm ne kadar güldüğümü de hatırlamıyorum…:img-hyste )
Bahçe sahnesine gelirsek..Hoşuma giden şeylerden bir tanesi de bahçede geçen olaylar yazın gelmesi aile fertlerinin bahçeye eşyalarını koyması..Bahçede bahçe ama bir yüzme havuzu eksik…Neyse Ferit ve Damla’nın bahçe sahnesine gelirsek aklıma Buğra’nın lafı geliyor…Pencereden bakan üç kafa…Merve-Timur-Ceren.. bahçede kulağında müzik hamakta keyif yapan Damla…(Bayılırım hamakta keyif yapmaya:img-cool2 )Ferit’in sessizce Damla’nın yanına gelmesi ağzında gülü tutması ve Damla’yı dürtmesi..Üç kafanın da pencereden gözetlemeleri onların başında Oğuz ve Eda’nın da olması…Kısacası bütün ailenin meraklı olması..Ama Allah’tan Oğuz Ferit Damla’yı öperken görmedi yoksa kıyamet kopardı gerçektende…
Nişan gecesine gelirsek…Yine haberleri olmadan Damla’nın akşam yemeğindeki halleri…Ceren ve Merve’nin süslenip püslenip Damla’yı süslen diye ısrarları..Tahir Ağa ve Melahat’in gelmesi ile komik olaylar başladı..Ferit korkudan ne yapacağını şaşırdı gitti koltuğun arkasına saklandı..(Çok güldüm orada)Ama Timur ispiyonladı Ferit’i…Tahir Ağa’nın silah çekmesi olaya gerçekçilik kattı…Fazla uzatmadan sürprizi açıkladılar….İki şaşkın yani Damla ile Ferit şok olmaları geçtikten sonra bahçeye geçtiler ve Oğuz’ların evinden bahçeye inen mumluk eşliğinde nişan töreni yapıldı…(en güzel sahnelerden bir tanesiydi..bütün ailenin bir arada olması:happy0064 )Nişan bitince Oğuz’un Ferit’e yaptıkları…. Daha önce Buğra’da demişti ama ben de demek istiyorum…Oğuz Ferit’e … Önce İt’in şimdi Fer-İt…. Ben ilk başta anlamadım Oğuz ne diyor diye ama Buğra’nın yorumlarını okurken gözüme çarptı ve gerçekten Oğuz’un ne demek istediğini anladım ve çok güldüm..:)Evine de postaladı Ferit’i yazık…:img-in_lo
Nişan sonrası Eda ve Oğuz’un konuşmalarına gelirsek…Evet ikinci güzel sahnelerden bir tanesiydi..Oğuz’un olayı anlatmak istemesi ama ilk başta anlatamaması …Anlattıktan sonra Eda’nın Oğuz’a tokat atması…Ailece ekranın karşısında şok geçirmemiz…Annem iyi oldu hak etti dedi…Abim kızdı ben kararsız kaldım…Ama gerçekten Oğuz hak etti…Sen neden gidiyorsun Serpil (Persil)’in evine…Yukarıda olaylara şahit olan Merve ve Ceren…İlk başta Ceren anlamadı neler olduğunu ama Eda ile konuştukları aklına gelince şimşekler çaktı kafasında olayı Damla ve Merve’ye anlattı..Merve dünyalar güzeli Merve işte bizlere haftanın sözünü etti…(Ben şimdi Merve’nin taaa sezon başında Eda ve Oğuz’un birlikteliklerine çok sevinecek Eda’yı annesi gibi görecek dediğimi bir kez daha söylersem görgüsüz olur muyum?:happy0064 )Kızların o andaki hallerine dönersek Ceren ve Merve koşa koşa babalarının yanına geldiler..Merve kapıyı çalmadan odaya daldı Oğuz’un pantolonunu giyerken yakalaması komik bir sahneydi… Ve ve ve…Merve’nin ve Ceren’in Oğuz’a… “Baba seninle bir şey konuşmak istiyoruz “ Oğuz’un daha sonra konuşalım gibilerinden ki sözü…Ama Merve’nin bizleri kendimizden geçiren sözünü söylemesiii “Baba Eda abla ile evlensene”
Finalin Oğuz’un şaşkınlığı ile bitmesi….SÜPER BİR BÖLÜMDÜ….Bana yorum yazma ilhamı verdi …Emeği geçen herkese yürekten TEŞEKKÜRLER…. Bizlere bu güzel dakikaları yaşattığınız için…Yönetmenimiz Metin Günay senaristlerimiz
Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş emeklerinizin karşılığını gerçekten aldınız….:good:
Oyuncularımız Emre Kınay ve İclal Aydın sizler zaten bir numarasınız…Uzun uzun yazamasam da sizler için beni güldürdünüz mutlu ettiniz hatta bir ara gerilmeme yol açtınız… Diğer oyuncularımız….Öner Erkan,Bahar Yanılmaz,Hakan Vanlı,Ece Çeşmioğlu,Doğaç Yıldız,Akçahan Akça ,Zeynep Özkaya,Müge Oruçkaptan ve büyüklerimiz...Tekin Akmansoy,Halit Akçatepe,Asuman Maralman... iyi ki varsınız ve iyi ki İki Aile yi yarattınız...:happy0064
Son olarak:Yorum yazan arkadaşlarım Buğra,Merve,Ansea,Burcu,(iclalllll-Gözde),Nur,Nurdan,Elif, ve diğer arkadaşlarım ve de isminizi bilemediğim arkadaşlarım ellerinize ruhunuza sağlık....:good:
2aile hoş geldin :img-wink:
Arkadaşlar Didem Uzel diziden ayrılıyomuş doğrumu acaba? Yaa tamam Serpil karakterini sevmiyoruz ama ben onu çok beğenirdim bu dizide. Valla ayrılırsa çok üzülürüm. Serpil karakterinden onun sayesinde nefret ettik nede olsa.. Bu önemli bişi bence... Bu konu hakkında fikri olan varsa buraya yazabilir mi?
hoşbuldum... aranızda olmaktan çok mutluyum... buğra yorumun için sağol senin yorumunu okuduktan sonra tekrar izledim bu sefer aynanın çerçevesini gördüm... demekki seninle birlikte dizide göremediklerimi görebilceğim... berta sana cevap yazmak isterdim ama didem uzel hakkında hiçbir fikrim yok valla...
Bakıyorm bu hafta iyice coştu buralar. E tabi böyle süper bir bölüm olunca.
Berta,Didem Uzel konusunda bilgim yok. Ama bence doğru olabilir. Çünkü hepimizin eleştirdiği o klişe yüzünden Serpil karakteri çıkmaza
sokuldu. Yoksa dediğin gibi Didem Uzel gerçekten renk katıyordu diziye.
2aile,hoşgeldin.Ben de forumun yenilerinden sayılırım. Yorumlarını
okumak zevk olacak.
Özete bakacak olursak şahane bir bölüm daha olacak. Oğuz'dan sonra Eda'nın
öfke krizlerini göreceğiz. Herhalde bu defa Eda bir takım kurallar koyar köşkte.
Örneğin, Oğuz'un salondan geçişini yasaklar önce.
Bu arada Adana eşrafı gelini görmek için köşke akın ediyor. Köşkün kendi kalabalığında bir bunlar eksikti zaten! Cümbüşü düşünebiliyormusunuz. E uzak yoldan gelen misafir yatılı olur. Türk Misafirperverliği gereği bu konuklar otele falan da gönderilmez. Tahir Ağa'nın
evi de var ama köşkte yerlere yataklar serildiğini görürsek hiç
şaşırmayın. :img-hyste :img-hyste
Safiye, Melahat, Eda + Kızlar İttifakı. Zavallı Oğuz:sad53:
Canım bi adama da bu kadar yüklenilmezki. Suçu da yok zaten garibim iyiniyetinin kurbanı oldu. Bu köşkün kadınları çok cadaloz vallahi. :icon_sorr
Gelelim Efe'ye, herhalde babası motosikleti alıyor bu bölümde. Efe'de trafikte
kural ihlali falan yapıyorsa gözaltına alınır. Çocuk ne zaman babasının yanında
kalsa başına bir şey geliyor. Tabi burada gerçek baba OğuzO devreye girer yine. Sadece dünyaya getirmekle, kafasını okşamakla baba
olunmuyor ne de olsa.
Eh Eda Hanım, düştünmü gene Oğuz Bey'in eline. Evet Oğuzköşkün boşaltılması operasyonunda yine Fer-İT'e sarılıyor. Ferit olmasa halleri haraptı zaten. Her nekadar münasebetsiz zamanlarda ortaya çıksa da sonuçta
onun sayesinde biraradalar(onları dolandırmasaydı nasıl bulacaklardı birbirlerini,
ikisi de yalnız nasılsa gidip başkalarıyla evleneceklerine, birbirleriyle evlensinler,
değil mi ama Merve. Aferin sana insan ancak bu kadar mantıklı olur).
Evet arkadaşlar Oğuz evlenme teklifinde olduğu gibi güzel bir organizasyon hazırlığında yine. Bence başarılı olacak. Hem bu defa ne Ferit ne de çocuklar tarafından basılma olasılığı da yok.
Birşey daha söyleyeyim arkadaşlar, yine bence senaristlerimiz güzel bir sürpriz
yapıp Eda ve Oğuz'u bu sezon sonu evlendirecekler:img-wink: bye
Herkese merhaba
2 gündür yoğun iş tempomdan sadece okumakla geçirdiğim forumumuza artık yeter iş bitmez şu güzel sorulara cevap vereyim diyerek atladım. nacizane cevaplar başlıyor efendim:img-wink:
1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
Vallahi her sahne Serpil sahneleri hariç, tadı damağımda kaldı deriz ya öyleydi. O yüzden sahneler ayırt edemiyeceğim:img-yes:
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
Tabiki Serpilin olduğu sahne. Başka beğenilmeyeck sahne yoktu.
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
Vallahi Edanın o oyuncaklarla boğuştuğu ve de tabiki meşhur telefonlu reçel sahnesi. (herhalde böyle bir sahne dizi tarihinde bir daha olmaz. Kıymetini bilelim:img-wink: )
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...
Oğuzun nnişandan sonra Damlanın resmini eline aldığı, bir babanın duyguları bu kadar güzel anlatılamazdı.
5-Haftanın Repliği...?...
Baba EDA Ablayla Evlensenize
Tam bir şok yaşadığım, kesinlikle düşünemediğim bir sözdü. Kızların bu kadar çabuk adapte olması ve söyledikleri harikaydı:img-wink:
Efendim her ne kadar geç görüş yazmaya başladıysamda süper görüşlerinizi, her detayı her sahneyi yorumladığınız tüm yazılarınız keyifle okuyordum şimdiye kadar. Daha sonra sevinçten 46.bölüm itibarıyla sadece yazılanları okumayı bırakıp bir baktım hoooppp düşüncelerimi yazmak için burdayım. O kadar harikasınız ki hemen ve sevinçle ailenize kabul edildim. Hepinize teşekkür ederim. Bu arada 2 aileyi seyredin, kesinlikle müptelası olacağınız bir dizi kampanyam süper gidiyor. Annem bile kaç bölüm seyrettiği aynı saaetteki dizisini bırakıp dizimizi seyretmeye başladıysa, şirketteki arkadaşlara sevgili Buğra sayesinde komik olan sahneleri seyrettirdiğimden illa merak edip seyretmek istiyorlarsa ve olumlu düşünceler duyuyorsam demek ki doğru yoldayım:good:
her daim beraber olmak dileği ve isteğiyle
Sevgiler
Fatoş
punk princess 24-05-07, 18:08 geçen bölümün en önemli repliği tabi ki de baba eda ablayla evlensenydi.eh işin içinde merve olunca herşey bekliorm mesela köşkün alt katında şöyle bir sahne:
klasik kahve içme sahnesi ve arkasından
merve:efe abi eda ablayı babama istiorm
ceren:öyle denmez merve kızınızı oğlumuza istiyoruz denir
efe:madem gençler konuşmuş anla.....oğuz bey oğlumuz ne işle uğraşıodu
ceren:efe uzatma kütsün işte kütsün
efe:ii tmm verdim gitti:img-hyste :img-hyste :img-hyste
acaba efe bu kadar yumuşak tepki veriir mi onu da bilemem ama:img-help:
Gecen haftaki duygu patlamasindan sonra bu bolum icin beklentilerimi cok yuksek tutmamaya calismistim ama bu bolum sahnelerdeki komedi ve duygusalligin birarada cok guzel harmanlanmasindan dolayi son derece guzeldi. Son sahnede ve de daha once Serpil'in santajina boyun egilmemesi konusundaki kliselerin yikilmasi da bolumun guzelligine guzellik katti. Once notlarimiz...
*Damla'nin karar verilmesinin beklendigi sahne en duygulandigim sahneydi, o yuzden ona bir sonraki mesajimda birazcik daha detayli deginecegim.
*Daha iyi bir secenek bulamazsam giderim sozunden sonraki sarilma sahneleri cok komikti, asiklar hicbir firsati kacirmadilar sarilmak icin ve de yanaktan da olsa opusmek icin. Ceren'in bunu farketmesi bir yana, sonraki pek cok sahneye cok farkli bir anlam katan gulumsemesi de cabasi. Gulduk falan ama bunu bize iyi ki hissettirdiler, yoksa sonraki bazi sahnelere cok da anlam veremeyecektik. Ceren babasi ve Eda Ablasi'ni dusundu ve de bundan bir sure once arabada unutulan sabhalik olayina verdigi tepkinin aksine 'neden olmasin' dedi kendi kendine. Tabi Ceren'in bilmedigi sey kendisinin yakistirmasindan cok daha fazlasi olduguydu, hatta aksine Eda'nin hala Atilla'yi dusundugunu sandi sonradan anladik ki. Her neyse, sonucta sarilma sahnesi guldurdugu kadar cok da acilim verdi bize.
*Ceren'in acabasini kardesiyle paylastiginda Merve durumu cok farkli algiladigini belli etti. Ancak bu konuya takilmamis olmasi da cok da fazla itirazi olmayacaginin bir isaretiydi. Kahvalti masasinda Damla'ya gosterilen ilginin 'tam da karar asamasinda' iken olmasi gercekten de dikkat cekiciydi. Gerci kizlar gelecek karari biliyorlardi ama yine de islerini sansa birakmamaya niyetliydiler. Masada ayrica Ceren'in babasini harekete gecirme plani ise yaradi ve de Oguz bir havayla evden cikti, cok guldugum sahnelerden birisiydi o. Bayildim Oguz'un pozlarina, 'Al Pacino' kadar vardi gercekten :img-hyste
*Eda Oguz'la Tahir Aga ve Ferit hakkinda konusurken sirf Oguz'dan degil Ceren'den de cok seyler kaptigini bize gosterdi. 'Oguz ne kadar kutsun ya' :img-hyste
*Gardiyan Eda'nin 5 dakika gorusme izninde Damla'nin da seni seviyorum itirafi geldi. Acikcasi bu ciftten bu kadar etkilenmemistim hicbir bolum. Hep seviyordum o baska ama ilk defa asiklarin kendine has heyecanini iki oyuncu da bana hissettirdi. Koskte opusememe krizi hep Ferit yuzunden yasanacak degil ya, bu sefer de Ferit cocuklar yuzunden yeni bir opusememe krizinin kurbani oldu. Damla'nin tepki cok iyiydi 'Alla Allah ya!' Koskte herkes ayni dili konusur oldu, tipki gercek yasamda ailelerin ister istemez ayni kelimeleri kullanmamalari gibi. Boyle hos bir detayi bize sadece asiklarda degil tum koskte hissettirdikleri icin senaristlerimize bu haftanin ilk tebrigi :happy0064
*Eda'nin Oguz'a inat bitirecegim diye ugrasmasi cok hostu, ne yalan soyleyeyim buna benzer inatlari ben de yaparim karsimdaki kisi benim icin ozel anlam tasiyorsa ;) Safiye ve Eda'nin konusmasindaki havayi da cok sevdim. Sanki Eda kocasiyla ve kiziyla olan sorunlarini kendinden yasca buyuk gorumcesine anlatiyor gibiydi. Konusulan konudan cok Oguz'dan bahsedis tarzlari boyleydi.
*Tahir Aga ve Oguz sahnesinde gecmise gonderme yapmalarina fragmanda bayilmistim zaten. Bunu aynen soylemelerini de sevdim. Tahir Aga Oguz'un kendisine cektirdiklerini kahve sahnesinden baslayarak cektirecekti derken Tahir Aga neyse ki daha insafli cikti, Oguz ozur dileyince. Ondan sonra da Ferit'in esprili yonunu, plan yapmadaki hevesini kimden aldigini anladigimiz sahneler basladi. Tekin Akmansoy'i izlemek de ayri bir zevk benim icin bu dizide. Tipki bir cocuk gibi heyecanlandi, planini kurmaya basladi. Oguz'a ve pek onaylamayan Melahat'a derdini anlatmaya calisti sonraki sahnelerde de. Oguz'un bu plana can-i gonulden istirak etmesine siz de sasirmadiniz degil mi?? Bu arada 'Soz Kesmez' 'Nikah agir kacar' sonrasinda pazarlik sonrasi el SIKISMA sahnesi de Tahir Aga'nin ne de olsa tasrali bir tuccar oldugunu gostermedi mi? Son derece dogal Anadolu insani vardi karsimizda.
*Ne de olsa o cakal Ferit artik Damat Fer-IT olmustu. Tarihteki kotu unvana gonderme yapildi. Ayrica Turk filmlerindeki boyuyla posuyla da onceden adam olmazken askin kendisini degistirmesiyle de Tarik Akan'in tiplemesine gonderme yapildi. Biz de zaten kalabalik kadrolu Arzu Film kliselerini istiyorduk, cunku dizimizin ornek aldigi nokta buydu. Her yastan asiklar, baslarindan gecen genelde komik, bazen de duygusal olaylar, tamamen kotu olamayan karakterler (Serpil'in bu yeni halini iste bu yuzden oturtamadik hic) var bizim dizimizde. Bolume geri donersek Damat Ferit esprisi bir yana, telefonda Oguz Eda'ya haber verirken onun sevinci karsisindaki ayri sevinci gorulmeye degerdi. Sonucta Eda'nin yavas yavas yumusamasi bir yana, Oguz artik Eda mutlu olunca bile mutlu olacak kadar deger veriyordu sevdigi kadina. Tabi bir de kayinpede esprisine kayinvalide esprisiyle karsilik verme istegi de cok hostu ama yapamadi maalesef Oguz. Bu arada 'bi tanem'lafina Eda'nin sozde kizmasi nasildi, cok guldum orada. Bir de optuler birbirlerini tam oldu ;)
*Serpil bakti ki Sema planlarina destek cikmiyor, arkadas grubunu degistirmis! Saka bir tarafa, Serpil'in manyakca planlarina mantigini kullanip kafa tutan Oguz'u yazan senaristlere ikinci tebrik de geliyor. Oguz artik Serpil'e guvenmeyecegini, kafasinda kirk tilkinin dolastigini aci da olsa anlamis. Bugra'nin yorumunu okudum, aynen katiliyorum baska dizilerde neler oldugunu hepimiz biliyoruz.
*Bu dizide seyircinin sesi olan iki karakter vardi bu bolum; Ergin ve Refik. Digeri de gecen haftaki yoklugu gec de olsa aciklanmis olan Seda zaten. Refik Yaman'a son derece akillica ogutler veriyor yargilamadan hem de. Yaman herhalde Refik yaninda olmasa iyice dagilacakti. Bu arada ben bu motor isinden hic hoslanmadim. Ozette yazan tatsiz durumun da onunla ilgili oldugunu dusunuyorum. Daha bolumu izlerken icime dogdu. Ehliyetsiz kullanma konuusunun boylece birakilmayacagini da gayet iyi biliyoruz.
*Atila ile olan kafe sahnesinde oyunculuk olarak hicbir sikayetim yok ama o sahne en begenmedigim sahne olarak ayrica yazmam gerekir. Cunku hala ne Eda'nin ne de Atilla'nin cizilen tiplerine oturtamiyorum Atilla icin bu belirsiz durumu. Ceren'i daha iyi anlamamiza neden oldugunu da belirtecegim ama cunku yigidi oldur hakkini ver demisler.
*Oguz'un bazi seyleri Eda'nin yardimiyla da olsa anlamis olmasi hosuma gitti. 'Serpil'e delirip delirip evdekilere patliyorum'
*Tahir Aga'nin Ferit'e yaptigi oyuna dayanamayan ikinci dogurmamis annemiz Melahat vardi bir de, son derece begeniyorum onlarin iliskisini de. Basta kendisine tepki gostermis olmasina ragmen sevdigi adamin oglu oldugu icin once, sonra da kendisi de cok sevdigi icin husumet duymayi aklina bile getirmemis son derece iyi huylu bir insan Melahat. Insanlari gecmisleriyle yargilamamanin onemini de vurguluyorlar acikca soylemeseler bile.
*Melahat'in aksine Ferit'e yapilan oyundan son derece zevk alan bir kisi vardi: Oguz! 'Adana'nin yollari gercekten tastan mi?' :img-hyste Emre Kinay ve Oner Erkan'in izlemesi cok zevkli bir ikili oldugunu dusunuyorum. Iyi de gecinseler, didisseler de, kavga da etseler, birbirlerine laf da soksalar hepsinde ayni zevkle izliyorum onlari. Sanirim oyuncular da cok zevk aliyorlar bu sahnelerden.
*Serpil Eda'ya soylemekle tehdit etmesinden sonra en guldugum sahne geldi. Aslinda bu bolum cok sahneye guldum ama galiba en cok o sahnede guldum. Belki de Oguz'un hala dogruyu soylemedigi icin kivranmasini gormek hosuma gitti.
*Efe'nin alkolik babasiyla olan mucadelesinde Yaman'in kendiyle de mucadelesini goruyoruz. Oglunun dogru soyledigini biliyor ama kabullenemiyor, inkar yoluna gidiyor. Daha kotusu Efe'nin kendisine olan sevgisini haketmedigini dusunuyor yaptigi buyuk yanlislardan dolayi ve de bu onu kendinden daha da cok nefret etmesine sebep oluyor. Efe'nin kardesiyle olan konusmasinda babasini savunmasi bir nevi baba rolune Efe'nin gecmis olmasi sonucu Yaman'in ifadesi karmakarisikti iste bu yuzden. Bu arada kisa bir oyunculuk gosterisiydi o sahne sevgili Hakan Vanli icin de.
*Damla ve Ferit'in hamak sahnesi ve kosktekilerin onu izlemesi, aralarindaki konusmalar basiyla, sonuyla, cekimiyle, havasiyla cok seyiyle en begendigim sahne oldu.
*Oguz'un 2. telefon telasesi de az komik degildi. Ceren su icmeye iniyorum bahanesinde yine gecmisi hatirlatti bize. 'Suyumuz var ya diktirdin oraya' Tamam iki uc bolum oldu belki ama ben bazi dizilerde degil bu detaylari hic olmamis seyleri bize yutturmaya calistiklarina bile sahit oldugum icin bayiliyorum en ufak detayi bile atlamamalarina. Oguz'un cocukca plani bu sefer ise yaradi. Gecen hafta cok guldugum replik yine tekrarlandi gecmis hatirlanirken 'Konusmayi denesek' "Olur mu hic oyle sacma sapan sey' Oguz gercekten de konusmak haric herseyi yapmaya hazir bunu hep beraber gorduk. 'Sinir bosalmasi' sonucu telefon yemegin icine dusme sahnesinde cok guldum yine :img-hyste Eda hep soylenen klise bir sozu de yikti gecti tepkisiyle 'Durup dururken niye mala gelsin canim?' Telefon yalama sahnesinde ise Oguz'un damak tadina duskunlugunu bir defa gorduk!! Saka bir tarafa, hic olmayacak seyler yapiyoruz bazen arsizlik adina gercekten ama bir dizide bunu gormek cok farkli oldu ve de cok komik oldu! Eda'nin sozu yine cok iyiydi 'Bir manyaklik var onune geleni firlatip atiyorsun'
*Beni hemen akabinde kisa sure de gulduren baska bir sahne de Riza'nin tepkileriydi. 'yine mi?' 'Isterseniz gitmisken 2-3 tane alayim, hem toplu indirim de yaparlar' :img-hyste Tabi Eda'nin pahali telefon istememesi, Oguz'un biraz gosterisi sevmesi gibi detaylari atlamamislar yine. Ergin'e Oguz'un cevabi da cok guldurdu beni 'Tencereye atmak zorunda kaldim'! Ergin seyircinin sesi gorevini surdurdu ve de dogru yolu gosterdi Oguz'a 'Serpil'den once sen anlat Eda'ya'
*Ferit ve Damla'ya oyun oynama sahneleri komikti ama oyunculari cok begendim orada. Neden cunku acemi insanlarin yapacagi gibi gayet kotu oyunculuk sergilediler. Hele Eda feciydi cunku hem yalan soylemeyi beceremiyordu hem de heyecanlaniyordu gece icin. Tabi karisikligin zirve yaptigi yer Tahir Aga'nin gelisiydi 'Artik kim geldiyse???' O karisiklik icinde iki soz dikkatimi cekti. Oguz'un 'Ben senin yerinde olsam vururdum ama bilmem' ve de Numan'in gelisiyle nisan torenin bahsetmesiyle Ferit'in 'Ne nisani babamin bana nisan almasindan mi bahsediyorsunuz?'
*Nisan toreni cok guzel islenmisti. Sozlerin verilmesine gerek yoktu bence de. Sonucta bildigimiz, gordugumuz olaylar butun guzelligiyle veriliyordu ve de bahcenin kullanima acilmasiyla bolume cuk oturan bahar temali ask sarkimiz bizi en azindan bu genc asiklarin ne kadar yol katettigini hatirlatti. Bu arada Oguz'un Eda'yi fotografta yanina cekmesi gibi gulumseten hosluklar da yok degildi o sahnede.
*Oguz'un Ergin'le konusmasi yine cok samimiydi. Eda'yla konusamamasiyla ilgili 'kizimizin nisan toreni' vardi demesi Oguz'un tipki kizinin resmine bakarken oldugu icin gozlerinin dolmasi ve 'ben iyice sulugoz bir adam oldum' demesi sirasinda ve de Ergin'in 'kucuk Feritler' esprisi sirasinda uc farkli duyguyu verisine bayildim yine Emre Kinay'in. Tabi ki Ferit tam zafer kazandim derken 'Damat Fer-it' olmasiyla statusunun degismesi Oguz'a ufak capli bir zafer kazandirdi, ayrica bence de Oguz dogrusunu yapti dusunursek durumu. Ferit'in koskte olmasi elbette cok degistirdi bolumlerin havasini o baska :icon_whis Zaten Ferit de Damla'sina kavusma arifesinde oldugu icin cok sorun etmedi bunu.
*Gizli asiklarin mutluluguna taniklik eden bahce bu sefer onlarin kavgasina da taniklik etti. Tabi tek tanik bahce degildi :) Eda'nin Serpil konusundaki ilk tepkisinin yalana olmasini bekliyordum, tipki bekledigim gibi oldu, sonrasinda Serpil'in yaptiklarini anlattikca Eda'nin tepkisi dogal olarak agirlasti. Birsey olup olmamasi degil Oguz'un bu duruma yol acacak firsati Serpil'e vermis olmasi Eda'yi cok kizdirdi.
*Tokat agir oldu ama yankisi beklenen cok farkli oldu, en azindan kizlar arasinda. 'Insan komsusuna tokat atmaz, sevdigine atar' Ceren once Atilla sandigi sonra kim oldugunu bulamadigi Eda'nin vazgecmek zorunda oldugu askinin babasi oldugunu anladi. Eda'nin hayalindeki gibi soylemesine gerek kalmadan hem de. Bolumun basindan beri yakistirdigi ciftin aslinda gercekten var oldugunu kavradi ve cok sevindi buna. Bu kesfini durumu idare etmeye calisan ve konuyu kapatmaya calisan ablasi ve de kardesiyle paylasti. Ablasinin nasil davranacagini biliyorduk ama Merve'nin tepkisinden emin degildik. O da neden olmasin dedi dusundukten sonra. Merve her ne kadar babasini kiskanan bir yapiya sahip olsa da Eda Ablasi'ni annesi yerine koyuyordu zaten, onun icin daha da kolaydi bu. Cocuklar da kardes olduklarini zaten aciklamislardi daha bir bolum once. Sonucta Oguz ve Eda cocuklari icin iliskilerinden vazgecerken, cocuklarin tepkisi yuzunden cekinirken uzun sure; zaman onlari bu noktaya getirmisti. Efe icin bu kabullenme yine de daha zor olacaktir ama babasinin durumu yuzunden o da hayatin ve anne babasinin evliliginin gerceklerini anladigi icin ilk seferdeki gibi tepki vermeyecektir. Bu da bize daha gecen hafta yazdigim gibi sil bastan olmayacagini gosteriyor. Hayat da boyle degil mi zaten, yasananlari silemeyiz ki basa donelim hep bazi izledigimiz oykulerde oldugu gibi.
*Oguz'un odasina heyecanla dalan kizlar bize yine yakin gecmisten bir sahne getirdiler ve de bolumun sozu geldi 'Baba siz Eda Abla'yla evlensenize' Oguz'un soku buyuktu. Daha uc ay once kara kara bu konuyu nasil acacagini dusunurken belki de simdi teklif onlardan geliyordu. Genelde bolum tokatla biterdi degil mi ekranlarda?
*Bugra'nin yazdiklarini okuya okuya ben de cekimlere dikkat eder oldum. Bahce cok basarili kullanildi. Hamak cekimi, fiskiyenin ardindan gelen cekimler cok hostu. Onun disinda pencereden bakanlara biz de disaridan yani camin arkasindan baktik, Oguz'u da o cok guldugum sahnede koltugun arkasindan seyrettik yalan soyledigi icin beden dilindeki rahatsizligi iyice gorelim diye. Onun disinda bir de Yaman'in ofisi raf hizasindan cekiliyordu, kucuk ofise ilginc bir derinlik katti. Sonuc olarak Metin Bey bu hafta kendini asti!
En Begendigim Sahne: Ferit ve Damla'nin hamak sahnesi ve onlari seyreden ailenin diger uyelerini ben de begeniyle izledim. Ferit'in yaklasmasini penceredeki uclunun tepkileriyle seyretmek cok hostu. Sonra bir de baktik ki ucluye iki kafa daha katildi. Nisandan haberi olan bireyler Ferit ve Damla'yi takibe almislardi 'Baksana surunerek geliyor' dedi kizlardan biri. Oguz'un tepki superdi 'Beter olsun' Ferit'in romantik jesti ilk basta ciddi Damla'miz biraz kizdirir gibi olduysa da, sonrasinda Damla yumusadi. Ee ne de olsa 'Ferit hayatinda tandigi en romantik erkekti' Ferit'in babasinin planlarini anlatmasi sonucunda ikili biraz huzunlendiyse de, yine de birbirlerine olan asklari icin mucadele edeceklerini acikladilar. Replikleri tam hatirlamiyorum ama etkilendim kararli duruslarindan her ikisinin de. Bu arada Merve yilin sorusunu sordu pencere grubunda 'Baba ablami Can istese verir misin?' Oguz neseliydi ve de kizini kizdirmayi secti ve vermeme konusunda inatlasti. Bunun sonucunda Ceren daha cok utandi, biraz da sinirlendi, Oguz da ugrasmaya devam etti. Bunu firsat bilen Eda da hamaktaki ikilinin gittikce yaklastiklarini gorunce Oguz'un ilgisini dagitti ve de uzaklastirdi. Meydan iki ufakliga kaldi ve de onlarin gulmesiyle sahne bitti. BeniAm kuzenim de boyle genc ciftleri dikizlermis yazliklarinda o cocuklarin yasindayken ve de boyle gulerlermis. Sonucta bu sahne dogalligiyla, hamak cekimlerinin basarisiyla ve de iyi oyunculuguyla bolumun en begendigim sahnesi oldu.
En Begenmedigim Sahne: Ceren'in Eda'nin unutamadigi askinin Atilla olduguna kanaat getirdigini anlamamiz ve de bunu acikca sormasi disinda yine sahne eski tas eski hamam tarzinda gidiyordu. Ilk once cok begendigim Atilla karakterinin bu kadar aptalca davranmasini anlayamiyorum. Ya adam daha soylenmeden Eda ve Oguz arasindaki iliskiyi tahmin eden kisiydi, simdi Eda'nin bahaneler uydurmasini, istenmedigini nasil anlamaz? Hic hoslanmadigim 2. bir 'Tarik tarzi' karakteri yaratmanin ne manasi vardi? Oyuncunun harika bir potansiyeli varken bu kliseye kacilmamaliydi. Neyse ki Can oykusu eskiye kiyasla bir renklilik katti Atilla'ya da Oguz'la kozlarini paylasabildiler, oyunculuk adina da tatmin edici sahneler izledik. Gelelim Eda'ya; tamam Atilla iyice aptallasti, anlamak istemiyor ama hala adamin eskiye donmek isteyen sozlerine net bir yanit vermemissin, net bir tavir koymasi gerekmiyor mu artik. Hayir Atilla soylememis olsa bir derece diyecegim ki arkadas olarak goruyor karsisindakini oyle goruyor zannediyor. Serpil konusundaki Oguz kadar basiretsiz davranmamis olsa da biraz insan pay cikarir degil mi olanlardan? Sahnenin Ceren'in kafasindakileri anlamamiz icin yazildigini varsayiyorum. Bu arada Eda'nin Ceren'le konusmasi dogruydu cunku yaptigi tipki babasinin yaptigi gibi cocukcaydi, gerci Eda isrardan kurtuldu ama ;)
En Duygulandigim Sahne: Aslinda en begendigim sahneye de alabilirdim ama dort farkli sahne yazayim diye burada degerlendirecegim. Videodan sonra Damla'nin kararinin verilecegi kadar gecen sure cok hostu. Once Tv'nin arkasindan herkesin yuzundeki beklentiyi ve de Damla'yi kolladigini gorduk. Damla cok duygulanmisti, aldigi en guzel hediye oldugunu soyledi. Kizlara ve oglanlara cevaplar vermeye calisti, Eda ve Oguz'da beceremedi bile. Kendini dunyanin merkezi sandigini soyledi kisa bir sure kadar da olsa. Ceren'in sozu cok hostu 'Bu kosk de bizim dunyamizin merkezi' Ferit ise once Damla'nin kendisine ne diyecegini bilemez bakisi karsisinda utandi, gozlerine bakamadi sonra da beklenen soruyu kendi tarziyla sormaya calisti 'Merkezkac merkezkacma bizimle kal, bizi duyuyor musun merkez?' Gozlerimde yaslarla kahkaha attim resmen. Cok zor bir andi oyuncu icin bu kadar onemli bir karari bekleyen seyirci'bu ne ya'da diyebilirdi eger o espri sevimli bir sekilde yapilmasaydi. Damla da ne kadar duygulansa da kendinden beklendigi gibi kararini degistiremeyecegini soyledi. Iste o zaman Oguz patladi ve de herkesin beklentisini acikladi. Damla biraz sasirdi ama hak da verdi ne kadar sevildigini bir kez daha dusununce. Orada Ferit mustakbel kayinpederinden de aldigi ovguyle israr etmek istedi 'Su Damlasi...' "sular da kesik Istanbul'da...' :img-hyste Yine fazla not alamamisim kendimi kaptirim ama bu sahne de gecen bolumun finalini aratmadi diyebilirim bende duygusallik acisindan. Sonraki sevinc sahnesinde de iki ailenin yine tek aile olusunu cok sevdim. Istisnasiz herkes birbirine sarildi, bazilari biraz daha uzun sarildi o baska :)
En Guldugum Sahne: Oguz'un Eda'nin telefonunu arayip, SARI CIYAN yazisini gorup mesaji sildikten sonra Eda'ya yakalandigi sahnede cok guldum. Eda Oguz'u kanepede oturur gorunce sasirdi dogal olarak. Bahcede niye dinlenmedigini sordu, Oguz da bahcede yatamadigi icin, telefonu da iyice saklamak icin yatip uzanma bahanesini buldu. Eda'nin sorusu hazirdi, niye yukarida uzanmiyorsunuz? Deri koltuklar terletiyor da ondan. Eda'nin sorusu zaten guluyordum kahkahalarimin baslangici oldu, 'Basiniza gunes mi gecti sizin?' :img-hyste Oguz'un yalanini ortmek icin koltukta pozisyondan pozisyona girmesi, sonrasinda da koltugun dikisinden, modelinden kumasindan bahsetmesiyle ben iyice koptum :img-hyste O sahnede Eda'nin 'bu adam iyice sapitti' surat ifadesi de beni daha da cok guldurdu. Emre Kinay'in yalan soyledigini hissettirmemeye calisan mimiklerine, ciddi durmaya calismasina, inandiricilik adina garip pozlara girmesine ise bayildim. Bu bolum cok guldugum sahne vardi ama bu sahnede oyunculuklara da bayildim ;)
Bolumun En Onemli Repligi: Elbette 'Baba siz Eda Abla'yla evlensenize' repligiydi ancak 'Kosk de bizim hayatimizin merkezi' sozune de ayrica bayildim.
Acikcasi kilik kiyafete pek dikkat edemedim ama algida secicilik olacak bu hafta Ati'nin ustune kahve dokulen takim elbisesini ve de Damla'nin nisan elbisesini begendigimi hatirliyorum.
merhabalar... Ben bugünden başlıyorum fragmanı beklemeye belki verilir diye,demin kontür güzelinin reklamını izledim ilhan şeşen babası olmuş (ilhan amca'yı da severim ama) keşke emre kınay olsaydı yaa ne güzel olurdu,olsun diziden bir kişi bile görmek iyi ferit gibi...Ben kısa kısa sık sık yazıyorum yazılarımı ama inş. sıkıntı yaratmam sizlere...Gün bitmeden tekrar görüşmek üzere...
Merhaba arkadaşlar
Dün akşamiş çıkışı deniz kıyısında yürürken karşıdan bir çift çekirdek çıtlatarak geliyordu. Adam birden tanıdık geldi bana, sonra emin oldum. Gelen kişi Ergin'di. Yanındada bayan arkadaşı. Bu arada Ergin ekrandan göründüğünden daha genç, kulağında küpesi:img-wink: ve de kilolu değil. Hep derler ya ekran kilolu gösteriyor, doğruymuş:img-yes:
Diyeceksiniz ki ne yaptın, vallahi gidipte bir kelime bile diyemedim. Çünkü kız arkadaşıyla ta o sırada kavga demiyeyimde birşey yaşadılar, sonra kızın peşinden gitti, tamam filan diye. E o sırada pat diye admın yanına gitseydim hiç olur mu?
Paylaşmak istedim
Sevgiler
minemtoprak 25-05-07, 10:26 Yaaa keşke Oya gitmeseydi diziden.Ablada yok ortalarda güya enişte hasta. Eda iyice yalnız kaldı.
iki aile son dönemin dizilerine göre cok güzel bir yapim
iclal aydini zeten cok severdim bu dizi sayensinde emre kinayida cok sevdim
harika bir senaryo müzikleri de cok güzel umarim bir sezon daha devam eder
Herkese selammm... Gördüğüm kadarıyla ailemiz kalabalıklaşmış hoş gelmiş yeni arkadaşlar çok güzel olmuş inş yorumlarıyla hep burada olurlar ...Sonunda haftasonuna geldik ve benimde enlerimin ve özet yorumumun vakti geldi, şimdilik en'lerim;
En beğendiğim sahne;
Edayla oğuzun telefon konuşması çok şekerdi.sonra müzik eşliğinde gelen nişan sahneleri …cerenin atillayı cafeden göndermesi:) ve ve tabiî ki en güzel sahne kızların eda oğuz aşkına olumlu bakışları ve küt diye söyledikleri “baba eda ablayla evlensene” sözü… kızlarda iş var valla hemen hallettiler :)
En beğenmediğim sahne;
Serpilin arkadaşlarına hamilelik haberini vermesi ardındanda oğuzn ofisine gidip oğuzun tabiriyle manyak manyak konuşması:) bide merak mı ettin beni oğuz diyor bu sahnede güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Ne merak edicem seni be manyak:) (oğuzdan nameler)…aaa unutmadan şimdi atillayı bu kısıma yazmadan geçersem eksikliğini hissederim neyse edaya bu akşam 80lerden dinlemeye gidelim mi, hem yarım kalan yemeğide telafi etmiş oluruz demesi… yapıştı sülük gibi valla…
En güldüğüm sahne;
Telefonlu reçel tabiî kide çocukça mocukca oğuz şansını hep deniyor…birden sinir boşalmışmış:) …olabilir tabi:D edada hemen var mı bi manyaklık sende:) tepksiini verdi.oğuzun kanepe üzerindeki saçmalamalarıda başlı başına olaydı…Birde kızıl ötesi artık kızıl sonya oldu galiba:) ne kadar komik bir sahne olmasada aklıma gelmişken söyleyiverdim…
En duygulandığım sahne;
Bir damla insan belgeseli gecesi… Oğuzun damlanın fotoğrafıyla konuşması ve edanın serpil olayını öğrendiği sahne, yalan söyledin yalan söyledin diye tekrarladı durdu:(
Haftanın repliği;
Azkalsın unutuyordum bu kısmı... tabiki "baba eda ablayla evlensenize" yılın repliği:)
Şimdilik bye
YerçekimliKaranfil 25-05-07, 18:16 Herkeze Merhabalar arkadaslar..Yine bi haftayı daha bitirdik...Fragmanda bir iki saate kadar çıkar belkide çıkmıştır ben hünüz yakalayamadım ama :)
Yine çok güzel yorumlar okudum yorum yazan herkese teşekkürler...
Berna Harika iki yorum okudum olamaz bütün ayrıntılarını kıyıda köede kalmış nevarsa birbir yazmışsın senin yorumlarını okumak büyük bir zevk benim için :)
Oguz'un Eda'nin telefonunu arayip, SARI CIYAN yazisini gorup mesaji sildikten sonra Eda'ya yakalandigi sahnede cok guldum
Berna bak ben sahneyi unutmuştum hatırlattığın iyi oldu Burda nasıl güldüm ve hoşuma gitti anlatamam kıstasa kıstas sarı çiyan hatice teyze yazarsa bizim çaça eda ondan geri kalırmı Sarı Çiyanı yapıştırıvermiş telefona :img-hyste
Gelelim Eda'ya; tamam Atilla iyice aptallasti, anlamak istemiyor ama hala adamin eskiye donmek isteyen sozlerine net bir yanit vermemissin, net bir tavir koymasi gerekmiyor mu artik. Hayir Atilla soylememis olsa bir derece diyecegim ki arkadas olarak goruyor karsisindakini oyle goruyor zannediyor.
Bu cümlenin Altına imzamı atıyorum izninle Berna :good:
Edanın Ati konusunda net olmayışına sinir oluyorum yani aslında her halinden belli ediyor kii atilayada kaç defa söyledi oğuzu seviyorum diye neden atilla hep yapışık yapışık davranıyor... Mesala cafeye geldiği sıralarda eda gereğinden fazla yüz veriyor atillanın ona karşı olan hislerinin farkında hem eskiye geri dönmek istediğini atilla edanın yüzüne karşı söyledi araya bir mesafe koymalı bence fazla samimi ben oğuza ve cerene hak veriyorum bu atiila konusunda zaten başından beri sevmemiştim oda ayrı ama :img-hyste
Didem Uzelle ilgili bişiy okudum burda yani bence çok fazla çıkmaza sokuldu serpil karakteri başka çıkış yolu kalmadı galiba bn başlardaki akıllı sarıçiyanı daha çok seviyordum..Yeni sezonda yeni oyuncularla daha güzel malzemeler çıkacağından eminim..Mesela mahalleye bi kadın tanışırmış oğuza musallat olurmuş.:img-hyste kızıda efeye :img-hyste ..biliyorum çok uçtum :img-hyste ama serpil kullanım süresi bence doldu... :img-wink:
slm..slm slm...herkese..slm..eeth..fragmanımıza yavaş yavaş yaklaşmakta olduğumuz şu güğnlerde geçen gün başladığım özet yorumuu yarısında bırakıp çıktığımı hatırladım..eee henüz fragmanda gelmemeişken(yani ben henüz göremedim..gören arkadaşlar warsa anlatırlarsa sevinirim.) yarım kalan özet yorumumu tamamlamaya geldim..aslında birasda sizleri yoklama ya geldim ne war ne yok die ama..gördümki kimseler yokk...napalım ..yazmaya başlayalım bari..fragman gelince bakarız ne kadar doğru tahminlerde bulunmuşuz...
Ceren ve Merve babaları ile Eda ablaları arasındaki durumu çözmüşlerdir. Dargın aşıkları barıştırmak için harekete geçerler.
eeth..kaldığımız yerden deam ediyoruz.
özetimizin bence en eğlenceli kısmına geldi sıra...okuyunca bile gözümden hınzır görüntülerin geçmesinme sebep olan bu 2 cümle..
eminim sizlerde okuduğunuzda aklınızdan barışltırma planları yapılırken köşkümüzün daha nelere şahit olacağı geçmiştir..
yazarken bile gülümsetiyorsa beni wardı bir hikmeti diyerek başlıyorum..
ceren ile merve yani benim canlarım(artık öle oldular..ee tabi az şeymi yaptılar..yapacaklar..)dargın aşıkları barıştırma yoluna başvuruyorlar demek..ama baya bir uğraşıcaklar benden sölemesi..
çünkü bu seferki sölenen bir iki kırıcı söz anneliğe edilen hakaret veya ifade edilen pişmanlıklar değil...bu seferki alinde olunmadan yapılan bilen olsa bir ihanet..aşkın arasında ne .çocuklar nede sözler var...
bu aşkın arasında yaşanmışlıklar war artık..sözler unutulsada geçirilen o gece unutulmucak ve unutturulmucak malesef...
ama yinede denemeye değer..neler yapıcaklar kimbilir..gerçi özetin devamında bu konuya ilişkin tiyolar verilmiyor değil..ama sonuç değilde daha çok hazırlık aşaması bizi güldüren değilmi...
bu operasyona hazrılanırken konuşulanlar.yaşanan teleşlar,gözlerdeki heyecan ve gülümseme unutulmucak olan..
nerdeeenn nereye...
biras önce izliyordumda geçmiş bölümleri iki ailenin kat ettiği yolar aldığı mesafeler üztelik hiç çizginin dışına taşmadan yapılanlar....
wayy beee dedittiryor insana...
eda nın kelimeleri hala kulaklarımda..oya ile bahçede konuşurken(hangi bölümdü hatırlamıyorum ama )oyanın oğuz bey tatlı adam sözü üserine .''aman sus..dünyada bir o bir ben kalsak yinede olmaz'''
daha sonra damlanın verdiği tepkii.''annemiz değilsiniz eda hanım ..ve öle davrabnmaya çalışmayın...'''
daha sonra cerenin verdiği tepki..battaniyeyi bulunca sölediği söz..düşündükleri...
bu aşamada en sessiz en farkındasız merveydi ...
iljk duyduğunda yani daha önceleri belkide oda verirdi ablaları ile aynı tepkiyi..
ama şimdi değişmler geliyorda gözümün önüne..sevginin herşeyi nasılda halletiğini görüyorum..aradaki sıcak bağın karşılıksız sevginin karşılığının yine sevgi olduğunu nede güsel anlatıyorlar değilmi...
ve şimdi bu kızlar bir olmuşlar..eda ablaları ile babalrının aralarnı yapmaya çalışıyorlar..ayrılıksebebi onlardı ama...
ne dersiniz ayrılık sebepleri barışma nedenleri olacak galiba...
bu bu kadar çabuk olurmu derseniz bence..hayır...ama yinede iki aile bu kesin konuşmamak lazım...
serpil olayı bile böle bağlandıktan sonra..artık rüyamda görsem inanmam kelimesini kullanmam iki aile için...
Bu arada köşke ziyaretçi akını vardır.Tahir Ağa’nın gelinini görmek için Adana’dan akın akın gelmeye başlarlar.Safiye köşkte çalışmasını istemeyen Muhtar’la kavga eder ve geceyi Eda’da geçirmeye karar verir.Tahir Ağa’da ziyaret için yola çıkan kızından çekindiği için Melahat’i de köşke gönderir.Köşkte Kadınlar dayanışma gecesi yaşanır.
eee..tahir ağanın gelnini olmak kolay değil..tabi..iki aile ailesi hazırmısınız...
KÖŞKTE CÜMBÜŞ WAR...
TAHİR AĞANIN misafirleri gel gel bitmez herhalde..bide bu bi ağaysa bırakın köşkün içini artık yazda geldi bahçeye bile yatakları atarız galiba heee ne dersiniz...
bizim eski kuşak aşıklarda bölece ilk kavgalkarını yapıyorlar..amma tartışırken safiyenin ayyyhhh..muhtar sen nedemek istiyosun ..bağırışı kulaklarımda..neyse duyarız az kaldı...
eee melehatta geliyor..tahir çekindiği için yolluyormuş kadıncağızı..walla ferite karşı gayet cesue olan feritin orda olma ihtimaline rağmen yanınmdan melehati eksik etmeyen tahir ağayada noluyo böle..çekinmekde ne dmek...
söz konusu kadın olunca erkekler biras daha çeikingen demeh .hee beyler ne dersiniz...
böleleiklede ekip tamam..ne diim erkekler yandınız..kadın dayanışmasından korkun derim ben...3 kadının olduğu köşküde düşünemiyorum ayrıca..o köşk havaya uçmazsa iidir..
İyi akşamlar herkese yine ben geldim... bu sefer özet yorumuumla beraber..buyruns;
OĞUZ’UN SERPİL’DE KALDIĞINI ÖĞRENEN EDA GERİ DÖNMEMEK ÜZERE ONUNLA GEMİLERİ YAKIYOR....
Bu özet bıkmadı bu gemileri yakmak deyimini kullanmaktan…kaç kez yandı bu gemiler evt özetin abartısı deyip geçiyorum bu manşeti:)
Oğuz’dan her şeyi öğrenen Eda, öfkeden kudurmaktadır.Bir de Serpil’den telefonuna gelen mesaj her şeye iyice tuz biber eker.Eda Oğuz’un ona aldığı telefonu geri iade eder.Köşkteki herkes Eda’nın gazabından nasibini alır.
Valla eda o mesajı görünce o telefonu atmıştır diycektim ama telefonu geri vermiş oğuza demekki sağlam:D kesin atacakken oğuzun die vazgeçti…ve oğuzla gemileri yakma çalışmalrında ilk iş telefon olması normal köşkü terk etmesinde… valla eda ne yapcak acaba millete…kesin çok ggülecez…
Oğuz Serpil’i kendinden uzak tutmak için mahkemeye baş vurur.Gelişmeleri öğrenen avukat Sema Oğuz’un ofisine iş birliği yapmak üzere konuşmaya gelir.
Evt olması gerekn oluyor artık semanında yardım etmesi hem serpili uzak tutmak için mahkemede lazım olcak hemde edayı ikna etmede çok ii bir tanık…geriye sen nie orda kalıosun nie evine gidiosun oğuz sorusu kalır yine oğuz tam sıyıramaz bu işten…
Ceren ve Merve babaları ile Eda ablaları arasındaki durumu çözmüşlerdir. Dargın aşıkları barıştırmak için harekete geçerler.
Ne kadrını çözdüler acaba:) hepsini çözmedikleri kesin yoksa ilk önce babalarına tavır yapma işlemleri olurdu …neyse barıştırma operasyonu heralde edanın herkese çatmasıyla hemen yürürlüğe girmiştir…çok merak ediyorum bu sahneleride kızlar ne yapacak acaba…
Bu arada köşke ziyaretçi akını vardır.Tahir Ağa’nın gelinini görmek için Adana’dan akın akın gelmeye başlarlar.
Herlade gelcekler Tahir ağa sonuçta…cümbüşe bak nasıl tipler görcez acaba:)yine komedi kokusu alıyorum:)
Safiye köşkte çalışmasını istemeyen Muhtar’la kavga eder ve geceyi Eda’da geçirmeye karar verir.Tahir Ağa’da ziyaret için yola çıkan kızından çekindiği için Melahat’i de köşke gönderir. Köşkte Kadınlar Dayanışma gecesi yaşanır
Muhtar sonunda patlamış demek, sen o kadr evlenmişin tadını çıkar dimi her şeyi kurcalayıp duruo ,kaşınıo...neyse Melahat hanımda geliormuş köşke, bide ne kızmış bu bea Ferit ,Tahir ağa hepsi titriyor çok merak ediyorum gerçekten oyuncu olarakta tabi:) en güzeli köşkte kadın dayanışması valla bütün erkeklerin bacaklarını çekecekler …içerlerde bunlar:img-hyste çok komik olur…herkes kendii kendine konuşur:)
Efe’nin karakolda göz altın alındığı haberi gelir. Eda ne kadar istemese de Oğuz’un yardımına muhtaçtır.
Efe heralde motor vakasından dolayı gözaltında ,ehliyetten falan olabilir.valla herkes eda oğuz birleşmesini destekliyor efe bile bilmeden destek çıkıo valla… ama oğuz pek serpil konusunu açamaz heralde efe gözaltındayken acaip olur bu konu…
Kızlarını gazına gelen Oğuz’un Eda ile barışmak için eline bir fırsat geçer.Ferit’ ten akşam bir kaç saatliğine köşkü boşaltmasını ister.Oğuz’un elindeki bu koz Eda’yı yumuşatabilmesi için son fırsatıdır
Oğuz dünden razı zaten gaza gelmeyede, kızların bu işi öğrenmesi çok iyi oldu hız kazındırcak birleşmeye…Damat Feritlede arası iyi boşaltsın damat ferit evi.kızlar zaten kendiliğinden gider kandırılması gereken bir Timur var.Belki efede köşktedr eda salmamıştır babasına, olabilir yani.Neyse yalnız kalmaları pek çözüm değil gibi ama oğuz edayı salona kitler yada bağlar biyere, anlatır her şeyi:) özetin son fırsat demeside bu yalnız kalma işe yarayacak der gibi sonuçta dizi böyle küs gitmez son fırsatsa eğer düzelcek bu iş demekki ..tabi özetin sağı solu belli deil o ayrı.ben istediğim yöne çekiverdim:img-hyste
Evt benden bu kadr...Son olarak Gözde ve Berna bu Ati olayına yorumlarınızı gördüm katıldığımı belirtmeden geçemiycem gerçi her bişi yazdığımda atiye sinirimden çıkıyorum ama edanın artık bişiler söylemesi lazım atilla niyetini söylemiş niye inatla anlamamazlığa veriyor anlamadım tabi daha tam kullanamadılar atillayı oğuzla edanın arası bozkkken kullanırla biraz daha:icon_evil
bye
Efe’nin karakolda göz altına alındığı haberi gelir. Eda ne kadar istemese de Oğuz’un yardımına muhtaçtır. Kızlarını gazına gelen Oğuz’un Eda ile barışmak için eline bir fırsat geçer.Ferit’ ten akşam bir kaç saatliğine köşkü boşaltmasını ister.Oğuz’un elindeki bu koz Eda’yı yumuşatabilmesi için son fırsatıdır.
efeninde başına gelmeyen kalmadı yani...şimdide göz altına laınıyormuş..bu motor olayı kapandı sanmıştım ben..babası bu fikri efeye açtığında efa sıcak yaklaşmayınca öle kapandı sanmıştım ama kapanmamış galiba..efe motor yüzünden göz altına alınmış başka ne yüzünden olabilir aklıma gelmiyor...
şimdi burda bir iki fikrimde ufak değişiklikler olacak..özeti baştan sona okumadan parça parça okuyunca bölwe oluyo işte...
benim bildiğim eda bu olayı kolay kolay unutmazdı..ve her ne olursa olsun oğuzdan yardım istemesdi gururunu biliyoruz birkere..hele o attığı tokattan sonra araları baya bi açıldı diyodum..ama eda oğuzdan yardım istediğine göre feritinde içinde bulunduğu bu barışrırma operasyonu herneyse işe yarıyor demekki...
ve yine demekki eda yı yumuşatabilmesi için oğuzda son fırsatıbnı en ii şekilde kullanıyor...
ve yine görüldüğü gibi iş ferite düşüyor..oğzuda bunu iice anlamıştır artık cnm..zaten bu köşk boşaltma işinde baya bir tecribeli ferit (damat fer_it..)
gerçi bir önceki boşaltma işlemi pek hayırlı değildi ..bir adet boyun çıkığı wardı ama...:img-hyste :img-hyste
bu seferki kasazı belasız atlatılrı inş..
yazarken yine aklıma bişi geldi...
hani bunların beraber olma çabaları illa bi nihayete warmadan sonuçlanacak yaa..şöle bir senaryo geldi gözüümün önüne..
ferit çocukları dışarı çıkarır..eda ve oğzu köşkte yalnız kalır ...kalırlar kalmasına ama..bu anda efenin göz altına alındığı haberi gelir..eee edanın yanındada sadece oğuz olduğu için eda istemesede oğuz eda ya yardım edecektir..
gerçi şimdi sölediğime bakılırsa eda oğuzdan yardım istememiş oluyo..ve dolayısı ilede yumuşamamış oluyo...
şimdi siz bunu okuyunca amöma değiştirdi dikrini diyeceksiniz ama..elimde değil..yazarken geliyo işte..silip yeni başltan yazmıyorum..
görün duygu değişimlerimi her dakika diyee...
neyse bakalım ben herzamanki gibi karşığım..fragman gedliğinde aydınlanırım inş..
şimdilik benden bu kadar..ç
hepinize ii günler..ii forumlar diliyorum...
hoşçakalın...bye
kissorkill 26-05-07, 12:18 fragmanı gördümmm
de hep oğuz ve edayı gösteriyodu benim gördüümkısımlarda.hepüzgün bi surat ifadeleri vardıı.
evet ya fragmanda eda ve oğuz'dan başka kimseyi göstermiyor,bi ara bi küçük el oğuz'un gözlerinin önünde geziyor o kadar... huysuz ve tatlı kadın şarkısını oğuz yine söylüyor,bence bu bölüm hiç ummadığımız şeyler bizi bekliyor...
Ben izleyemdim ya biraz daha ayrıntıya girseniz hiç bir diyalog geçmiyor mu? oğuz çatıda mı söylüyor şarkıyı yooksa bir meyhane sahnesi daha mı göreceğiz...
eda ve oğuz'un görüntüleri verilirken Oğuz'un sesi arkadan geliyor nerde söylediğini bilmiyorum,hiç diyalog yok bi eda'yı gösteriyo bi oğuz'u o kadar... oğuz çatı katı balkonundan bakıyor eda elindeki çiçeği sıkıyor büyük ihtimalle oğuz atmıştır ona bide eda'yı gösterirken arkadan oğuz bağırıyor eda hanım diye ağzını okuyunca anlaşılıyor,valla aklıma gelenler bunlar...
YerçekimliKaranfil 26-05-07, 17:23 Herkese merhabalar sessiz bir gün geçiriyor Forumumuz ...Galiba herkes Bu güzel hafta sonunun tadını çıkarıyor.. :)
Fragmanı Henüz yakalayamayanlar sınıfındanım bende :icon_sorr
kissorkill ve 2aile fragmandan azda olsa bahsetmişler demek sadece eda ve oğuzu gösteriyor bu sefer hakikaten iyice düşünmeye başladım kimbilir ne sürprizler bizi bekliyor...
İçimdeki bir ses bölüm sonunun uzun zaman sonrada olsa Mutlu Bir sekilde biteceğini söylüyor .Şöyle barışma filan..Okadar çok özledimki böyle romantik sahneleri görmeyi. Oğuz malum romantik ve süpriz bir adam tahmin bile edemiyorum neler olacağını o gece için neler hazırladığını .İçim İçime sığmıyor pazartesi Bir gelseydi ya...:happy0064
Fragmanı Yakalayan Olursa Ve bizimle paylaşırsa Çok Çok sevieceğim :)
Bu arada İcom Ve Asena Özet Yorumlarınızı Büyük bir keyifle okudum ellerinize sağlık :img-wink:
güsel bir cumartesi akşamından herkese slm.. keyifler yerindedir..inş..
fragmanı her ne kadar görememiş olsamda tam anlamıyla televizyonun altındaki kareden verieln 3_4 saniyelik görüntülerden anladığım kadarıyla biras bahsedim dedim..
ilk önce bu bölümün eda ve oğuz ağırlıklı olucağı belli..fragmanı izlemedende anlayabilirdik zaten bunu...olayların gidişatı dolayısı ile...
oğuzun şok halleri var..birisi onu kendine getirmek içn elini sallıyo suratına karşı..bu eller küçük..
vede merve ye ayit büyük bir ihtimallee..
kızlar babalarına baba eda abla ile evlensene dedikten sonra oğuz galiba küçük çaplı bir şok geçiriyo..kızların dediğin ilk fırsatta sindirememiş jeton düşmemiş olcakki ne dediklerini ANLAMAYA ÇALIŞIYO..
ölwe donmuş kalmış..boş boş bakıyo etrafa..
daha sonra eda gözüküyo ..bir kaç saniye..telefonunda gördüğü bir şeye şaşkın şaşkın bakıyo..muhtemelen serpilden gelen mesaj..şok geçiriyo tabi..
hemen akebinde oğuzu ofisinde gösteriyorlar..
kızlarla odada konuştuğu sabah..büyük ihtimal.üzerinde siyah gömleği war ..üzgün ve düşünceli bir şekilde dalmış uzaklara..
nedeninide çok ii biliyoruz zatenn...
eeth..işte bu kadaer çoık kısa oldu biliyorum ama ..fragman yorumu değilki cnm bu tam anlamı ile..ekranın sol alt köşesinde verilen 3 saniyelik bir görüntü..anladıklarım bu kadar..belki daha onu bile göremeyenler wardır die anlatmak istedim..
benden bu kadar şimdilik..fragmanı gnderen olmadı hala..
fragman cinleri iş başında oluıp çoktan yolarlardı ama..bir işleri war herhalde...
şimdi anladımki onlarda olmasa galiba diziyi ancak yayın saatinde izliyebilicm..fragman özürlüyümde biraz..
neyse hepinize ii akşamlar diliyorum...kendinize ii bakın..
hoşçakalın..bye
Öğlenden bu yana Star Tv izliyorum. Şu anda da Geniş Zamanlar'ı izliyorum. Fragmana rastlayamadım. Sadece alt tarafta küçük şekilde gösterilen kısmı gördüm bende. icom un da dediği gibi bu sahneler dizinin başına dair sahneler gibi. Ben yine bir sürpriz bekliyorum. Eminim bu bölüm sonu çok güzel olacak. :img-in_lo
Sevgili Aile Üyelerimiz Nerelerdesiniz
Özellikle Buğra, yukarıdaki başlık sana sesleniyor.Fragmansız kaldık. İMDAAAT!:img-help: Ortadan kaybolarak ''kıymetimi anlayın''mı demek istiyorsun. Biz zaten biliyoruz. :icon_sorr
Şaka bir yana arkadaşlar, bu saate kadar bir kez olsun görmedim fragmanı.
İzleyip yeni fikirlerle yorum yapalım dedik ama ne mümkün.:img-cool2
İzleyen arkadaşlar lütfen yazmaya devam etsinler, hiç değilse onlardan öğrenelim.
Forumumuz fırtına öncesi sessizliği yaşıyor sanırım. Bomba gibi bir bölüm
beklentisiyle herkes Pazartesi için enerji topluyor herhalde.:img-wink:
Herkese iyi ve bol yorumlu bir hafta sonu diliyorum. bye
ben bugün şanslı günümdeyim o zaman yazılanları okuyunca şükrettim halime:img-wink: valla sabahtan beri en az 5 kere izledim fragmanı star tv de izledikten sonra euro starı açıyorum orda da izliyorum...Başkozlu anlatılacak pek bişeyi yok fragmanın sadece resim gibi eda ve oğuz görüntüleri var,izlemeyip pek fazla bişey kaçırmadınız ilk önce oğuz huysuz ve tatlı kadını söylüyor sonra da asu maralman gizli aşk şarkısını keşke imkanım olsaydı size gönderebilseydim...
aliyeaynalar 27-05-07, 10:09 Merhabar iki aile ailesi :img-wink:
öncellikle nihayet atillanın yani kürşatcığımın imzasını buldum ve kullanıyorum :happy0064 inşallah ayrılmaz diziden canımcım...
malumunuz ben acı hayat sebebiyle iki aileyi sadece 1 saat izleyebiliyorum.
ama benim merak ettiğim husus dizi önümüzdeki sezon devam edecekmi ?
ve dizi ne zaman sezon finali yapcak ?
sizce oğuza rağmen damla ile ferit evlenecekmi ?
serpilin oyun yaptığı anlaşılcakmı, anlaşılcaksa ne zaman olcak ?
eda ile oğuz sizce barışacakmı ?
YerçekimliKaranfil 27-05-07, 11:23 Merhabar iki aile ailesi :img-wink:
öncellikle nihayet atillanın yani kürşatcığımın imzasını buldum ve kullanıyorum :happy0064 inşallah ayrılmaz diziden canımcım...
malumunuz ben acı hayat sebebiyle iki aileyi sadece 1 saat izleyebiliyorum.
ama benim merak ettiğim husus dizi önümüzdeki sezon devam edecekmi ?
ve dizi ne zaman sezon finali yapcak ?
sizce oğuza rağmen damla ile ferit evlenecekmi ?
serpilin oyun yaptığı anlaşılcakmı, anlaşılcaksa ne zaman olcak ?
eda ile oğuz sizce barışacakmı ?
Merhabalar aliyeaynalar...
Dizimiz aksilik olmaz ise gelecek sezonda kaldığı yerden devam edecek :img-wink:
Bu sene sezon finali 50.bölüm .. :img-wink:
Soruların ise bizim içinde tam bir meçhul izleyip görelim :img-wink:
Bana fragmanda Eda'nın kırmızı kıyafet giyindiği, Oğuz'un "Huysuz ve tatlı kadın" şarkısını söylediği, Eda'nın elini kolunu nereye koyacağını bilemediği sahneden sonra barışacaklar gibi geliyor. Yani aynı gece köşkün dışında konuşuyorlar. Oğuz Ferit gibi bir video hazırlayıp Eda'ya gösterecek belkide. Ergin'i, Serpil'in avukatını, kızları konuşturur belki bu videoda ve kendini temize çıkarmaya ve Eda'nın kırılan kalbini biraz da olsa onarmaya çalışır...:img-in_lo
Bu arada, şu an Star Tv'de son bölüm tekrar yayınlanıyor...:happy0064
Herkese Merhabalar...
Eveet Günler önce Buharlaşan ben bugün yağmur olarak forumumuza Yağmaya geldim...
Birkaç günlük yoğunluğun ardından buradayım...Dün Gece Başkozlu'nun İmdat çağrısıda kulağımı çınlatmadı değil doğrusu...Elim boş gelmedim Başkozlu...Biri Net...Diğeri Cep çekimi mahsulü İki Fragman getirdim sizlere...
Bu arada Günlerdir Başlığı boş bırakmayan değerli yorumlarını esirgemeyen arkadaşlarımızında Ellerine Sağlık...Tüm yorumlara bir bir değinmek isterdim ama herzaman dediğim gibi Yolumuz uzun...
Fragmanımız her ne kadar Kısa ve kapalıda olsa yorumlamaya başlıyalım...Fragmanda yer alan her iki şarkıda zaten benim gözümde Fragmanı bir basamak üste taşımış oldu...
Gerçi Şöyle uzun bir Fragman...Ufak ipuçları,tüyo'lar barındıran bir fragman isterdim ama bu hafta payımıza bu düştü....Şunuda söylemeden geçemeyeceğim...34 saniyelik bu fragmanın ardından daha geniş ve açıklayıcı bir fragman gelme olasılığıda gayet yüksek...Tecrübe ile sabit bir tahmin bu...
:icon_shad :icon_shad :icon_shad HUYSUZ VE TATLI KADIN...:icon_shad :icon_shad :icon_shad
Der Oğuz Karaman...Zaten Fragmanın iki kahramanı var Eda-Oğuz...
O Tokatın ve itirafın ardından yaşanan gel-gitleri yansıtmış fragmanımız...Bu Aşk'ı bir Savaş'a benzetecek olursak her iki cephede yaralı...Her iki cepheninde pişmanlıkları ve kırgınlıkları var...Tek ortak noktaları her ikisininde yüzündeki aynı ifade...
Eda Papatyalar eşliğinde Hüznünü yansıtırken Oğuz'da ofiste yaşananları ve bundan sonra yaşanacakları düşünüyor...
Gerçi bu fragman özet'i okumayanlar için bambaşka anlamlar taşıyabilir...Hüzünlü...Karamsar bir bölüm havası olsada fragmanda biz özeti okuduğumuz için hikayeye bir başka açıdan bakabiliyoruz...
Fragman montajlanırken neden böyle bir yol izlediklerini anlamasamda
48.Bölümün daha büyük Sürprizlere gebe olacağından eminim...
Madem bu Hafta Fragmanımızdan Pek malzeme yok o zaman ben Ünite sorularını sorayim...Forumumuz hareketlensin biraz...
:icon_shad :icon_shad :icon_shad İKİ AİLE 48.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI...:icon_shad :icon_shad :icon_shad
1-Kızların Şok Tekliflerinden Sonra Oğuz'un Tepkisi ne olacak...?...Olayın üstünü örtmeye çalışacakmı...?...
2-Damla Kızların düşündüklerini Eda ile paylaşacakmı...?...
3-Kızlar Aynı Teklifi Eda Ablalarına götüreceklermi...?...
4-Oğuz-Sema işbirliği sonucunda Köşeye sıkışan Serpil'den yeni bir hamle gelecekmi...?...
5-Adana'dan Akın Akın Gelen Ziyaretçi Akınına Oğuz'un tepkisi ne olacak...?...
6-Kızlar "Eda-Oğuz Birleştirme Operasyonu" kapsamında Efe ve Timur'ada konuyu açacaklarmı...?...
7-Köşkün Boşaltıldığı Akşam Oğuz kendini affettirmek için nasıl bir plan kuracak...?...
8-Bu Gece'nin sonunda Eda'nın kırılan kalbi toplanabilecekmi...?...
9-Yoksa bu gecenin ardından Sözde Ayrılık Gerçek ayrılıkmı olacak...?...
10-Sizin sorularınızıda Bekliyorum...
Eveet...Ünite sorularımızıda sıraladıktan sonra 48.Bölüm'e özet ve fragman ışığında biraz daha bakalım...Hikayenin yepyeni bir dönemeçe girdiğinden bahsetmiştik...Evet bu dönemeçte Oğuz artık tek başına koşmayacak...Fragmandada gördüğümüz gibi Oğuz büyük bir şok geçiriyor duydukları karşısında...Çocukları için ayrıldığı Eda'ya En yaklaştığı anda Serpil yüzünden kavuşamıyor...Bu yeni dönemeçte Kalpler daha hızlı ama birbirinden daha uzak atıyor...Ama ne derler...İstemek...Birlik...Azim...İşte tüm bunlar o çarkların ters tarafa dönmesini sağlayacak...Oğuz tam umutsuzluğa düştüğü anda kızlar kolundan tutup kaldıracak...Eda cephesindede aynı şey söz konusu...Kızlar bugüne kadar Sevdikleri Eda ablaları olduğu için desteklerdi...Yanındalardı...Şimdi iş değişti...Artık yalnızca alt kat komuşuları değil Eda onlar için...Asla pes etmesine,vaz geçmesine izin vermeyecekler...İlk etapta bu destek gizli gizli verilsede Eda'yı ayakta tutacaktır...
Çünkü kolay birşey değil Eda'nın yaşadıklarıda...Duyduklarıda hatta yaşayacaklarıda...Ama hep dediğimiz gibi bu Köşkte işler hep ters yönde işliyor...
Yani;
Konuşmanın saçma bulunup,Türlü oyunlar oynandığı...Ortadaki bir kapının üzerinden tonlarca kavgalar yapıldığı...Çiftlerin didişme ile Aşk arasında incecik bir ipte yürüdüğü...Dolandırıcının Damat yapıldığı...Çocuklarla yetişkinlerin birbirine karıştırdığı bambaşka bir alemdir bizim Köşkümüz...
Kimilerine göre masallardan kopma bir hikayedir...Kimine göre Hayatın tam göbeğinden alınmıştır...Kimine göre özlenen eski bir Türk filmidir...
Böyledir İki Aile...Sizce ortada bukadar çok bilinmezlik varken...Sıradışılık varken bu Ayrılığın normal olmasını bekleyebilirmiyiz...
arkasdaslar ben bir şey soracaktım.hanii dizide bi şarkı çalıyor ya. 'baharda kuşlar gibi...' sözlerini pek fazla hatırlayamıyorum.işte bu sarkıyı kim söylüyor ve sarkının tam adı neydiii :) hatta ferit ve damlanın nişanında calıyordu..
apple-core 27-05-07, 16:25 arkasdaslar ben bir şey soracaktım.hanii dizide bi şarkı çalıyor ya. 'baharda kuşlar gibi...' sözlerini pek fazla hatırlayamıyorum.işte bu sarkıyı kim söylüyor ve sarkının tam adı neydiii :) hatta ferit ve damlanın nişanında calıyordu..
özdemir erdoğan-baharda kuşlar gibi:img-wink: ben de çok sewiyorum o şarkıyı ayrıca ferit ve damlaya çok uyuyor...
çokkkkk saolunnnnn.gerçektende süper ve çok güzel bi şarkııııı :) söylediğiniz için teşekkürler :)
Merhaba Arkadaşlar
Ağzım yine kulaklarımda. Neden mi? Biraz önce tv de yine 47.bölüm verildi, her ne kadar bazı sahneler kesik bile olsa yine ilk kez seyretmiş gibi mutlu oldum. Her ne kadar annem seyrettiğin bölümü yine seyretmekten ne anlıyorsun dese bile:img-hyste
Fragmana gelince vallahi fragmandan birşey çıkarmak ne mümkün. hiç konuşma yok, sadece Oğuzdan huysuz ve tatlı kadın şarkısı:icon_whis
Acaba oğuz kendini haklı çıkarmak için Edaya mektup filan yazmış olmasın, yada bazı arkadaşların dediği gibi video çekimi üstünede eda için söylediği Huysuz ve tatlı Kadın (bu şarkı belkide tatlı niyetinedir) kimbilir:img-wink:
arkasdaslar ben bir şey soracaktım.hanii dizide bi şarkı çalıyor ya. 'baharda kuşlar gibi...' sözlerini pek fazla hatırlayamıyorum.işte bu sarkıyı kim söylüyor ve sarkının tam adı neydiii :) hatta ferit ve damlanın nişanında calıyordu..
Bu şarkıyı Özdemir Erdoğan söylüyor.
Dikkatimi çeken bir konu var;
Özette, "Eda Oğuz’un ona aldığı telefonu geri iade eder." yazıyor. Bu "geri iade etmek" terimi Türkçe derslerinde Türkçe'de yanlış kullanılan sözlere olarak örnek verilir hep. İade etmek geri vermektir. Geri iade dendiği zaman "geri geri vermek" demiş oluruz. Yani bir geri fazla olur.
Bunu herkes bilir belki yazmama da gerek yoktu ama, dizi özeti yazan birisinin Türkçeyi çok iyi kullanan birileri arasından seçilmesi daha doğru olurdu. Yada özetin son halini İclal Hanım bir gözden geçirse çok güzel olurdu...:img-yes:
apple-core 27-05-07, 17:02 az önce yarın çok önemli bir vizem olmasına rağmen 47. bölümün tekrarını izledim:img-yes: ne güsel yaptım değil mi inşallah yarın soru gelir iki aileden kesin 100 alırım:img-wink: (nerdeeee)eğer yarınki sınavdan 75 alırsam okulum yarın bitiyor ve ben rahat bir nefes alıp forum bekçiliği yapmaya başlıyorum...eğer alamazsan işte o zmn 2 temmuza kadar okuldayım ve final sınavına çalışmam gerek gece gündüz bu da demek oluyor ki forumun kıyısından bile geçemeyeceğim:icon_sorr anlayacağınız arkadaşlar yarın benim için çok önemli bir gün.dualarınıza ihtiyacım var...ders çalışmaya devam edeceğim az sonra ama bi ara verip foruma bakayım dedim ki çok güzel bir şeyle karşılaştım.tabii ki de Buğra'nın yollamış olduğu ve benim ilk kez izleyebildiğim fragmanı:happy0064 malum ders çalışmaktan fragman avına da çıkamamıştım bu çok güzel oldu walla.saol Buğra dün yoktun ortalarda ama dönüşün daha doğrusu foruma yağışın muhteşem oldu:img-wink: neyse şimdi de ünite sorularını cewaplayayım da tam olsun;
1-Kızların Şok Tekliflerinden Sonra Oğuz'un Tepkisi ne olacak...?...Olayın üstünü örtmeye çalışacakmı...?...
ewet bölümün başında mehtemelen oğuzun bu olay üstüne vereceği tepkiyi ve çırpınışları izleyeceğiz.bence oğuz nerden çıktı bu şimdi aa hiç aklımda bile yoktu havalarına sokacak olayı...bir bahane bulup(iş olabilir v.s.)olayı kapatacak ama kızlara fazla kızacağını sanmıyorum çünkü bu teklip onu çok sevindirdiği için aksine onları alınlarından öpmek isteyecektir...
kısa bir cevap verecek olursam "şimdilik hayır" olurdu bu...:img-wink: ztn damla o tokatı gördükten sonra bu haberin eda'yı fazla sevindirmeyeceğini de anlamıştır...
götürmeyeceklerdir ama götürmekten beter yapacaklardır...yani aralarını yapmak için çöpçatanlar işbaşında operasyonunu gerçekleştireceklerdir...
4-Oğuz-Sema işbirliği sonucunda Köşeye sıkışan Serpil'den yeni bir hamle gelecekmi...?...
walla sanırım o kdr kötü olmayı beceremediğim için aklıma bundan daha fazla yapılabilecek bir kötülük gelmiyor...ztn amaç gerçekleşti edayı oğuzdan soğutmak amacına ulaştı.bence artık senaristlerimiz bu konuyu kapatıp ya da askıya alıp eda ve oğuz meselesine ve çözüm sürecine odaklanacaklardır diye düşünüyorum ben...
Allah Allah yauvv!!!:img-hyste bu cümlelerle başlayan ve gerisini az çok tahmin ettiğim kaynana tadında bir kayınpeder dırdırı sürecini başlatmasını bekliyorum:img-yes: çok bir tatsızlık çıkaracak boyuta getirmese de feritle uğraşacak yeni malzemeler bulup bzi bol bol güldürecektir...ama misafirlere ve tahir ağaya bu rahatsızlığı belli edeceğini sanmıyorum.
6-Kızlar "Eda-Oğuz Birleştirme Operasyonu" kapsamında Efe ve Timur'ada konuyu açacaklarmı...?...
hmmm çok düşündürücü bir soru.belki şak diye söylemezler ama böyle bir şeyin güzel olabileceğini ima eder şekilde konuşabilirler.ama olduğu gibi söylemezler ya,sanmıyorum yani...
7-Köşkün Boşaltıldığı Akşam Oğuz kendini affettirmek için nasıl bir plan kuracak...?...
umarım "elektirikler kesildi" ve "telefon reçeli" operasyonu kadar parlak(!)bir fikir olmaz:img-hyste walla bu oğuzun hayal gücüne erişebilmem için 3 gün hiç aralıksız hayal kurmam lzm...ama iş aşka yani edaya gelince bulduğu yöntemler daha yaratıcı,güzel ve hatta etkili oluyor...bence bizi 3 bölümdür beklediğimiz çok güzel sahneler bekliyor yarın...
oğuz ne yaparsa yapsın bu kadar kolay olacağını sanmıyorum.ne de olsa hiçte küçümsenecek bir olay değil.evinde kalmasına mı kırılsın yalan söylemesine mi...eda bu kez haklı maalesef ve gemileri yakmaya kararlı.bence bölüm sonunda o çok vurucu laflarından birini söyleyip oğuza ne kadar kırıldığını onu da kırarark anlatacaktır.kısacası ben kalbinin bu bölüm iyileşebileceğini sanmıyorum...(bugün çok karamsarım sanırım:icon_whis )
çok güzel demişsin sözde ayrılık diye.bence o tokattan sonra o sözde ayrılık eda cephesinde çoktan gerçek ayrılığa dönüştü bile:icon_sorr ama ebedi değil tabii ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş değişecektir durumlar(inşallah)
10-Sizin sorularınızıda Bekliyorum...
benim bir sorum var.o tokattan haberdar olan kızlar ve özellikle de damla babasına bunun nedenini soracak mı?oğuz olanları damlaya anlatacak mı?
ewet cevaplar verildiğine göre sizler okuyup yorumlarınızı yapana kadar ders başına döneyim.mola verdiğimde hemen döneceğim...bekleyinnnbye
herkese merhabalar trekrar..görüyorumda forum baya bir hareketlenmiş..
forumun demirbaşı buraya demir attığından olsa gerek bu..
hoşgeldin buğra yaa..nerelerdeydin özlettin kendini walla..senin yorumlarını okumayı iki aileye seni gözünden bakmayı özlemişim..fragman yorumunuda dört gözle bekliyordum herne kadar yorumlanacak fazla bişi olmasada..
walla bugün anladımki sende olmasan fragman falan izliyeceğim yok benim..
böle şansız bir insan olabilirmi yaaff..
milletr 4 _5 kere izlerken ben rastlayamadım bile..
neyseki.sen nihayet gedlinde fragmanı yoladın bizlere..
bu arada frgman için çok saol..
sayende izlediğim kadarıyla anladıklarımı yazıyortum ama önce bir iki şikayetimolucak..
iki ailenin bu zamana kadar izlediğim ''En Özensiz ''fragmanı bence bu arkadaşlar..pek bişi anlamadığım gibi birde zaten kısa olan fragman iice kısalmış ..
ve neredeyse bize sölücek pek bişi bırakmamışlar..
bence biras daha özen göstermeliler..sonuçta böle harika olacak olan bir bölümün özeti bu olmamalı..hikayeyi ..özeti konuyu hiç bilmeyen biri olsaydım fragmanı direk es geçerdim..
biras daha dikkat istiyorum şahsen ben fragmana..
neyse gelelim anlamaya '''çalıştıklarıma^'''
önce eda kırmızı elbisesi ile beliriyor..üzgün ve düşünceli..elimni kolunu nereye koyacağını bilemez halde..eee tabi büyük bir şok yaşıyor şu anda..insanın artık sevdiğine bile güvenememesi kötü bişi olsa gerek.
geçirilen o iğrenç gecenin yankıları baya bir süreceğe benze...eda affetse bilee..!!!
iğrenç diyorum çünkü iişin içinde serpil war..
neyse bu konuyu konhuştuk uzun uzun daha fazla derine dalmadan devam ediyorum..
daha sonra oğuzun şok hallerini ziliyoruz..kızların söledikleri sahnenin hemen devamı olsa gerek ..yatakta şok bi halde oturuyor....daha ömncede dediğim gibi küçük bir eloğuzun yüzünnün önünde gelip gidiyor..donmuş kalmış adamcağız..ee kızların birden küt diye söledikleri şeyi sindireye çalışıyo..yazık...
şok olunmucak gibide değil..bu arada oğuzun boyuna doğru sarılmış iki çift el war..kızlar sarsıyo galiba artık babalarını kendine gelmesi için..
oğuzun o lafı duyduktan sonraki gireceği şok hali saf saf etrafa bakması ..ne kadar komik sahneler çıkıcak tahmşin edebiliyorum...
daha sonra edayı görüyoruz..yine çok şık..cnm benim..elinde telefon muhtemelen serpilden gelen mesajı okuyo..
sdiğer bir şokuda bu tarafta eda yaşıyo..her ne kadar yaşananları önceden oğuzdan dymuşda olsa bunun serpil tarafından ona aksedilmesi kötü olmuşrtur..
hemen akabinde oğuz ve eda bahçedeler ..akşam wakti..oğzu bişiler sölüyo eda ya ..hararetli biçimde..inanadırma çabaları başlamış demekki..ama edanın surat ifadesinde yumuşamöaya başlamış hissini aldım..ben walla bilmiyorum nasıul oldu ama öle hissettim..istediklerimi hissediyorum galibaa...
işte bu kadar..nlatıcak pek fazla bişide yok aslında..sadece oğzun sölediği huysuz ve tatlı kadın şarkısı oğzun eda için yaptığı praogramın bir parçasımı yoksa sadece fragman içinmi hazırlanmış onu merak ediyorum..yada oğzu meyhaneye gitmiş olabilir herzamanki gibi..orda sölüyodur..
herneyse yarın zileyip görücez..benden bu kadar şimdilikk hoşçakalın...
NOT: buğra bu kadar forumdan ayrı kalma birdaha mümkünse lütfeenn..!!!
Tekrardan Merhabalar...
Eveet...Pazar Akşamında Hızla Güneşi batırırken tekrar buradayım...Valla Akşamının bu saatlerini çok severim...Günü döndürürken geceye ortalıkta bir huzur olur...Tüm günün yoğunluğunun rafa kaldırılıp güzel bir akşam geçirilecek saatlerdir valla...Özellikle Yaz aylarında çok daha severim...
Neyse o zaman bu çok sevdiğimiz saatlere dizimizide ortak edelim...Çifte Kavrulmuş olsun...
Şöyle Köşkümüzün diğer odalarında dolanırken Elif'in nam-ı diğer apple-core'nin bir yorum patlattığını gördüm ve okumaya koyuldum...
Öncelikle Elif...Yarın senin için gerçekten önemli bir günmüş...Sende var gücünle hedefe ulaşmak için emek veriyorsun...Zaman veriyorsun...Eminim herşey planlandığı gibi geçecek ve sınavda başarılı olacaksın...Tabi ben dahil tüm Ailemizin duaları,şans dilekleri sana yoldaşlık etsin...Hadi Bakalım...Bizide gelişmelerden haberdar edersin...
Ders Arası Ünite sorularını cevaplamışsın Elif...Valla cevaplarını beğendim...Hepside ihtimal dahilinde ve olabilirliği yüksek cevaplar...
Fakat Eda-Oğuz cephesindeki son duruma farklı bir pencereden bakmışsın...Haklısında...Eda'nın kalp kırıklığı kolay kolay toparlanacak bir kırıklık değil...Geçmişte Atilla ile yaşadıklarınıda düşününce bu konuda nekadar hassas olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz...Herşeyden önce araya giren Yalan Eda'yı yaraladı zaten...
Sizi o geceye götürecek olursam Oğuz anlattıktan sonra ilk sözü
"Bana Yalan söyledin"..."Aferin Ergin'e" oldu...İşte kilit nokta bu sözlerde gizli...Konu ne olursa olsun...İster masum bir yalan olsun...İsterse yalan söylemek zorunda kalsın ama ortada yalan var...Muhtemelen bu bölüm daha iyi anlayacağız Eda'nın kalp kırıklıklarını...
Bu yüzden seninle bu noktada kesişiyoruz Elif...Kolay olmayacak...Gönül almak,kalp kazanmak hiç kolay olmayacak...Ama şunuda söylemeden geçemem Oğuz'un bu konulardaki başarısıda su götürmez bir gerçek...Bugüne kadar Eda'nın kalbine giden yola ilk dönemeçten girmeyi başardı...Benim içimde yine kullanacağı son kozu etkili olursa yara kapanmasa bile yumuşabilir diye düşünüyorum...
Hatta o ana kadar Kızların desteğinden haberdar olmayan Eda'ya değişen,birleşen hayatlarınıda söyleyebilir...Aslında ayrıda olsalar nekadar çok yol kat ettiklerini...O Aylar önce Eda'nın sorduğu sorunun cevabının yavaş yavşa netleşmeye başladığını anlatabilir...
"Seneye bu vakitler...Biz Evlenirsek Eğer...Kızlar Ölmüş Annelerinin doğum günlerini kutlarken...Ben Oğullarımla nereye gideceğim...Ne yapacağım...Bunun Cevabını verdiğimiz Gün...Zaten Evleneceğimiz Gündür..."
Eveet...Şimdi gelin hep beraber bakalım şu üstteki sözlere...O günden bu güne bu sorunun nekadar belirginleştiğini rahatlıkla görebiliriz...Kızlar Eda ile nekadar yol kat ettilerse Oğuz'da bir o kadar yol kat etti bu süre zarfında...Tamam arada ayrılık dediler...Ayrıldık dediler...Yine Aynı Köşke sıkışmış İki Ayrı Aileyiz dediler...Ama işin aslı böyle değil...Olan tek şey dışarıdaki fırtınaya rağmen sımsıkı sarılan İki Aile...Ben başka birşey göremiyorum...
Gün geldi Kızlar Eda Ablalarıyla Evlenmesini istediler babalarından...Bu hamle kesinlikle boşa atılan bir hamle değildi...Hikayenin bu döneminde hiç değildi...Tamamen Eda ile Oğuz'un bu fırtınayıda atlatabilmeleri için yeni keşfedilen bir liman olarak kullanacaklar Fethi ve Saygın Beyefendiler...Yani şöyle toparlamak gerekirse ben diyorumki...
Yarınki bölümde...Köşkün boşaltıldığı Gece...İşler umulduğu gibi gitmediği bir anda Oğuz belirginleşmiş bir cevabı verecek Eda'ya...Bu kadar ilerlemişken gönül koydukları yolda savrulmayalım diyecek...Bence bölümümüz buradada sonlanacak...
Eveet Elif...Şimdi senin sorunuda cevaplıyayim bakalım...
Benim bir sorum var.o tokattan haberdar olan kızlar ve özellikle de damla babasına bunun nedenini soracak mı?oğuz olanları damlaya anlatacak mı?
Kesinlikle Soracak Elif...Bu ilişkinin tam merkezinde bulunan Damla'nın bu soruyu sormayada hakkı var...Bence Oğuz biraz hafifleterek...Olanları anlatacak Damla'ya...
Damla'da Eda ile aynı tepkiyi verecek ve babasına tavır yapacak...
Tabi özette geçen "Kadın Dayanışma Gecesinde" Damla'da aktif bir rol almış olacak...Ferit ile yeni nişanlı olduğu için aralarını bozmak istemeyen senaristlerimiz Damla'yı bu şekilde Tavır sahibi edecekler...Benim düşüncem bu yönde...
Bendende Son bir soru gelsin bakalım...
:icon_shad :icon_shad ....EK SORU...:icon_shad :icon_shad
11-Sizce Bölüm Nasıl Sonlanacak...?...
Eveet...İşte böyle...Elif sanada Allah kolaylıklar versin...Başarılar diliyorum...
Yepyeni bir yorumla görüşmek üzere...
Merhabalar İki Aile Ailesi...
Hatırladınız mıı benii?..eheuehu...Bu hafta hiç bi yorumda bulunamadımm ne yazık kii vee bundan sonra da böyle olucakk yaklaşık bir bi ay kadar..Ahh ahh finallerim başlıyo daa...Neysee benii geçelimm birazcıkk dinlenmek için uğrayıveriyim dedim turuncu sayfalarımza...Tabii okumak içinn uğruyorumm zaten dee bi de yazıyım dedimm bişeyler...Vee benii Buğra'nin 48. Ünite Bölüm Soruları karşıladıı benii..Baktımm "cevapla cevapla" diye bağırıyolarr....Vicdanım elvermedii benim de cevaplıym dedimm:img-hyste
Bu arada bi de forumuzu boş bırakmayan herkesee çok çok teşekkürlerr...Ayrıca 2aile aramıza hoşgeldinn...
Şimdii sorulara geçelimmm...
İKİ AİLE 48.ÜNİTE BÖLÜM SORULARI...
1-Kızların Şok Tekliflerinden Sonra Oğuz'un Tepkisi ne olacak...?...Olayın üstünü örtmeye çalışacak mı...?...
Kesinlikle olayınn üstünü örtmeye çalışmıycakk bencee..Yakalamışş fırsatıı kaçırır mı??Zatenn fragmandakii kal gelmesi de o yüzden diimi:)Önce bi kalıcakk,sonra da bi çığlık bekliyorum ben açıkçası...Bi heyecanla kızların hepsine sarılıp öpmeler falan...Ama ardından hayatın acı gerçeklerii bi tokatt gibi çarpacak yüzünee:img-hyste Eda'yıı kızdırdığınıı hatırlayacakk...
2-Damla Kızların düşündüklerini Eda ile paylaşacak mı...?...
Bence paylaşmaz ya çünküü Damla pek acelecii biri değill hem Elif'in de dediği gibi kavga ettiklerini gördüü...Bunun bi işe yaramayacağınıı bilir yanii...Amaa belkiii kızlarıı gaza getirebilir barışmalarına yardımcıı olmalarıı içinnn..Sonra Eda niye kızlar böyle yapıyolar diye sorarsa Damla'ya...Belkii Damla o zman anlatır...:good:
3-Kızlar Aynı Teklifi Eda Ablalarına götürecekler mi...?...
Yine onlar da aynıı şekilde kavgayıı gördüklerii içinnn sanmıyorum Eda'ya da teklif ediceklerinii...Aslında belli olmazz bilmeseydimm kızların Oğuz'a da söylemeyecekelrini düşünürdümm açıkçasıı(Ayy ne sürpriz olduu yaaa:happy0064 )İştee o yüzdenn yine söylemezler diyorum ama Oğuz engel olur bu sefer diyorumm...Yoksa kızlar söylemek ister yanii...
4-Oğuz-Sema işbirliği sonucunda Köşeye sıkışan Serpil'den yeni bir hamle gelecek mi...?...
Vallahii hiçç belli olmazz!...Hatırlrsanızz taaaaaa 10-15 bölüm öncee "Yar saçların lüle lüle Serpil sana güle güle" şarkıları söylüyodukk...Bu kadından her şeyii beklerimm yanii... Hattaa abartmıyorum kesinlikle olabilir şöyle bişey:
Oğuz ve Eda Serpil'den kurtulduklarını düşünürkenn birden Merve'nın "Serpil'den Kurtulma Kutlamaları"nda olmadığını farkederler...Meğerse Serpil Merve'yi kaçırmışş ve 10-11 katlı bi apartmanın tepesine çıkarmışş..."Oğuz'uu getirinn yoksaa atarımm kızı aşağıı Oğuzumu getirinnn..." diye bağırıyoo....
Yani böyle bişey bile bekliyebilrizz söylyim yanii...:img-hyste
Bence çok eğğlenicekk!...Neden mii çünküüü bi kere en başta Damla sinir olucak bu durumaa ve Damla sinir oldukçaa Oğuz keyiflenicekk... "Ya iştee vur şimdi kafanıı taşlara" diyerekk:img-pilot
6-Kızlar "Eda-Oğuz Birleştirme Operasyonu" kapsamında Efe ve Timur'a da konuyu açacaklar mı...?...
Hıı zorr birazz sıkar yanii...Belkii Timur'u,açık açık söylemseler de,alıştırma çalışmalarına girişebilirler ama o kadarla kalırr..Çünküü Ceren Efe'ye bulaşmama konusunda Merve'yı uyarır kesinn..."Küt kzım oo basmaz onun kafasıı şindii,sorun falan çıkarır,en iyisi onu karıştırmamak!.." Hatta bi de "Düğün gecesii söyleriz" diyee esprii yaparr:p
Hıı benim aklıam direkt şöyle bişey geldii...Serenatt!....Yani fragmanda duyduğumuz şarkı da o yüzden zatenn...Başka bişey gelmiyo aklıma ..İşte bi de bi kaç şirinlik yapar...
8-Bu Gece'nin sonunda Eda'nın kırılan kalbi toplanabilecek mi...?...
O biraz zor!...Bu bölüm olacağını sanmıyorumm....Ama tabii yumuşama olucakk...Ama acayip bi sürpriz de olabilir belkii kızların hevesini görürsee" Başlarım Serpil'ine!.." diyerektennn Oğuz'un kollarına koşabilir...:img-hyste
9-Yoksa bu gecenin ardından Sözde Ayrılık Gerçek ayrılık mı olacak...?...
Hııı yokk yaaww araları daha da açılmaz zatii ne zmandırr açık aralarıı uzamasın artık yeter,Bu bölümde gerçek ayrılığıı görebiliriz ama biraz!...Bölüm sonunda yumuşama olur ama...
10-Sizin sorularınızı da Bekliyorum...
Benim sorumdan önce Elif bi soru sormuş ona da değineyimm...
Yedek soru 1) O tokattan haberdar olan kızlar ve özellikle de damla babasına bunun nedenini soracak mı?oğuz olanları damlaya anlatacak mı?
Bence Damla sorabilir hatta o kesin sorar hatta ve hatta Eda ablasına da sorabilir babasından cevap alamazsa....Kızlar ise biraz şüphelii...Belkii evlenmelerini istediklerini Eda'ya söylemeye gitmek istedilerinde Oğuz engel olursaa o zman nedenini sorarlarr... Ama Oğuz söyler mi?..Muamma gerçekten...
Yedek soru 2)Sizce bölüm nasıl sonlanacak??
Soru mu bu şimdii hee:img-hyste Dedim ya Serpil Merve'yı kaçıracakk diyee:img-hyste Valla aklıma başka bişey gelmedi Buğra kusura bakma:)
Şimdi de benim soruma geçelimm=)
Yedek soru 3) Efe'nin karakola düşmesi hangi zman diliminde gerçekleşicekk vee neyi bölücek?Mesela Eda ve Oğuz'un başbaşa kalma geceii olabilir mii?...
Evett benden bu kadar artık daha bi hafta yazamam beni mazur görünn...bye
Not:Bu arada Elif sana da başarılarr...Vee Nur galiba uzun fragman varr..Tüh ya keşke çekseydimmm!..34 saniyeden uzun olduğuna eminim ama ilk 34 saniyeden çok da farklı bişey yokk ne yazık kii...
apple-core 27-05-07, 18:28 öncelikle başarı dileklerin için çok ama çok sağol Buğra...kaç gündür çalışıyorum umarım meyvesini verir.söz gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim:img-yes:
kesiştiğimizi söylediğin noktaya;yani "yalan" meselesine bende eda'nın o cümlelerinden dolayı takımış durumdayım.dediğim ve senin de dediğin gibi bu sözlerden bu olayın siğerleri gibi kolay hallolmayacağı anlaşılıyor.
"Seneye bu vakitler...Biz Evlenirsek Eğer...Kızlar Ölmüş Annelerinin doğum günlerini kutlarken...Ben Oğullarımla nereye gideceğim...Ne yapacağım...Bunun Cevabını verdiğimiz Gün...Zaten Evleneceğimiz Gündür..."
bu güzel repliği hatırlattığın ya çok iyi oldu...aslında aşıklarımızın geleceği şu repliğin içinde gizli!her şey cevaplanacak ve işte o gün bir araya gelecekler yeni soruları cevaplamayı göze alarak...
damla konusunda sorduğum soruyu tamda senaristlerimizin gözünden cevaplamışsın valla.dedim ya sen usta olmuşsun artık bu konuda.ferite cephe alacak konu olmadığından eda için o gecede bulunması muhtemel.bu da babasına "tokat"'ın nedenini sorup cevabını aldığı anlamına gelir.bence de oğuz anlatırsa yumuşatarak anlatacaktır ne de olsa baba-kız ilişkisi eda'ya anlattığı gibi anlatmasına gerek yok...
Buğra son olarak sorduğun soruya cevap vereyim.aklımda iki şık oluştu düşününce;
1)daha öncede söylediğim gibi eda'nın vurucu ve ağır bir sözü sonrasında oğuzun perişan suratıyla birlikte 48. bölüm sonu yazısını göreceğiz.
2)tam işler yoluna girecek gibiyken(yani eda yumuşama yolundayken)serpil telefonla ya da bizzat köşke gelerek her şeyi bozacak...
yaratıcılığım fena sayılmaz ama konu iki aile olunca olmasını istediğim gibi hayaller kuruyorum ve böyle olması da imkansız ahh ahaa:img-yes:
bu arada icom_ söylediğin gibi fragmanın özensizliği daha doğrusu kısalığı benim de dikkatimi çekti...özensiz demiyorum ama oldukça kısa.kendimce buna bir neden buldum.pazar günleri malum popstar alaturka var ve program o kadar uzuyor ki osmantan bile ne yapacağını şaşırıyor.farkındaysanız bazen fragman kısaltılarak veriliyor.işte bence bunun sebebi starın uzayan popstar arasında daha kısa bir fragman verip zamanı değerlendirme mantalitesi..ben böyle düşündüm bilmem siz ne dersiniz:img-blush
Hadi Birkez Daha Merhabalar Diyelim...
İki Aile Ailesi Haftanın son gününde...Dizimize bir kala formlarının zirvesindeler maşallah...Durum böyle olunca bende çıkmadan önce son bir mesaj daha atayim dedim...
İlk olarak forumumuzun "Nurlarından" takısız Nur'a bakalım...Öncelikle Nur güzel sözlerin için Teşekkür Ederim...Valla bende hepinizi teker teker özledim şu kısacık arada...Emin olabilirsin hepimiz ayrı ayrı pencerelerden aynı yere bakıyoruz...Bu pencereler içinde senin gördüklerinde benim için çok önemli...Fragman içinde Rica Ederim...Tamam bundan sonra forumdan bukadar uzaklaşmayacağım...Gelecek haftasonundan sonra çok daha fazla buralarda olacağım...
Şimdi yorumuna gelecek olursak haklısın Fragmanımız son haftaların en kısa Fragmanı...Ama ilk yorumumdada dediğim gibi Startv iki fragman hazırlıyor...Birinin süresi böyle kısa...Diğeri biraz daha ayrıntılı...Pazartesi Sabahından itibaren daha sık veriyor uzun fragmanı...
İşte tam bu noktada Elif'e katılıyorum...Çok doğru bir Tespit getirmiş Fragmanla ilgili...Evet Popstar Alaturka canlı yayınlandığı ve zamanla yarışan bir program...Ayrıca hemen ardından yine Canlı yayınlanan bir spor programı var...Haliyle Kanal içi Fragmanlarda buna göre hazırlanıyor...Pazar geceleri genellikle bu kısa fragman veriliyor diye düşünüyorum...Güzel tespit Elif...:good: :good: Katılıyorum sana...Yarın sabahtan itibaren uzun fragmanla çıkacak Startv izleyici karşısına...
Nur Sana İyi Geceler...Tekrardan Sağol...Görüşmek Üzere...
Gelelim Nur'dan...Nuray'a...Valla Nuray..."Sen kolay unutulacak üyemisin..."
Unutmak nedemek...Biliyorum nekadar yoğun olduğunu...Ama işte sende molada kafa boşaltmak için gelebilecek en doğru yeri seçmişsin...Benim ünite sorularıma "ggnibsgk" tarzı bir yaklaşım getirmişsin...
Tamam birçok cevapta hemfikiriz seninle...Ama Şu Serpil'in akıbeti çok ilgimi çekti doğrusu...Bu soruyu sorarkende amacım bu tarz bir cevap almaktı...Çünkü Serpil'in hızla eksiye dönen psikolojisi onu bu tür entrikalardan daha tehlikeli bir platform'a taşıyor...Yani umutsuz bir aşıkken yapabilecekleri ile Hasta bir aşıkken yapabilecekleri bambaşka bir hikaye yeni bir açılım seriyor gözlerimizin önüne...
Ben açıkçası Serpil'den böyle bir hamle istememekle beraber bekliyorum...Hatta Sezon sonuna hikayeyi böyle heyecanlı bir noktaya tırmandırabilirler diye ciddi ciddi düşünmekteyim...Serpil Merve'den ziyade sabitlendiği Eda'ya zarar verebilir diye düşünmekteyim...Tabi kaçırmak değilde fiziksel bir zarar verebilir...Aslında çok klişe bir olay ama dedim ya olmaması taraftarı olsamda aklımın bir köşesinde...
Hatta Sezon sonu Köşkü yakabilir...Bu Köşk beni Oğuz'dan aldı...Hatice Teyze ile aşkları burada başladı gibi Serpilce bir düşünceyle çılgınlık yapabilir...Böyle bir finalin gerek maliyetini...gerek efektlerini şimdi hiç konuşmuyorum bile...
Hemen soruna göz atıyorum Nuray...Bakalım soru işaretin neymiş...
Efe'nin karakola düşmesi hangi zman diliminde gerçekleşicekk vee neyi bölücek?Mesela Eda ve Oğuz'un başbaşa kalma geceii olabilir mii?...
Nuray ben o Akşamın büyüsünü veya gerilimini böleceklerini düşünmüyorum...Şimdi sen bir zaman dilimi istiyorsun...Hemen şöyle diyeyim...Şu Köşkteki Kadın ittifakı olan gece'nin sonunda olabilir Efe'nin karakola düşmesi...Benim ilk aklıma gelen bu sahnenin ardından olması ama Özette yer almayan bir zaman dilimindede gayet tabi olabilir...Şunu inanarak derimki O özel gecede olmayacak...(Umut ediyorum...)...:good: :good:
Hadi Nuray'ıda Alkışlarla Gönderdikten sonra Programımızın son konuğu Elif'i davet ediyoruz...
Elif...Merhabalar...Valla Damla konusunda getirdiğim tahmin Senaristlerimizin miğdelerine kramp girmeden oluşabilecek bir durum komedisine zemin hazırlayacak...Tamam Safiye'nın tavrı birkaç bölümdür hazırlandı Muhtarla ilgili...Bir patlama bekliyorduk zaten...Keza Melehatte aynı şekilde...Zaten Melehat'ın hikayesi bu çatışma ile doğmuş bir hikaye...Zaten Eda-Oğuz gözler önünde gelişti...Şimdi bu guruba Damla'yıda dahil etmek için Ferit ile yapacakları olası bir sürtüşme kesinlikle olaya yapmacıklık verecektir...Yani zorlama bir hikaye olacak...Ama Damla'nında Eda ile Oğuz'un hikayesinin ucundan bu şekilde nasiplenmesi bence en doğal akış olacak...Bakalım Senaristlerimizin bakış açıları bambaşka olduğu için bizi yine sürprizler bekliyordur...
Valla bölüm sonuyla ilgili her iki tahminince mantıklı Elif...Birinci olasılık yüksek olmakla beraber eminim gönüllerden bir üçüncü olasılık geçiyordur hepimizin...Valla ben yineliyorum bölüm sonumuz yine bizi yanıltacak...Eda ile Oğuz arasındaki gerginlik hemen halledilmese bile bu şekildede kalmayacak...Ben Oğuz'un bir ani bir sürprizi sonunda gelecek hafta Eda'nın tepkisini merak ederek geçireceğimizi düşünüyorum...
Eveet...Tüm Arkadaşlarımıza bir bir Selamlarım gitsin...Şimdilik Buharlaşıyorum ama ilerleyen saatlerde çiselemeye başlarım tekrardan...Görüşmek üzere...Hoşçakalın...
apple-core 27-05-07, 19:40 Buğra Pazar gününün verdiği rahatlıkla baya bir konuştuk,yorumlar yaptık ve çok ta güzel oldu.sen şimdilik buharlaşıyorsun ama küresel ısınma nedeniyle az yağmaya başlama lütfen:img-wink: şaka bir yana en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...
Nuray Serpil'in Merve'yi kaçırma olayına çok güldüm walla.yorumlarını zevkle okudum özellikle soruma verdiğin yanıtı.bende senin soruna bir yanıt vereyim.efe neden karakola düşecek diye sormuştun.aklıma yine iki şık geliyor;
1)babası nedeniyle bir tatsızlık çıkarabilir.ama bu fikri pek geliştiremedim kafamda:img-wink:
2)evdeki gerginlikle okulda bir tatsızlık çıkarabilir.bu daha mantıklı görünüyor.
ve hangi zaman dilimine tekabül eder demişsin.bence kadınlar dayanışması gecesinin tam ortasına:img-yes:
ayrıcaNuray başarılar dilemişsin çok ama çok teşekkür ederim.sana ve tüm iki aile ailesine...
neyse daha sonra tekrar geleceğim.son tekrarlarımı yapayım.şimdilik görüşmek dileğiylebye
ne güzel dizimize saatler kaldı... yarın olsada dizimizi izlesek... inş. izlediğimiz en güzel bölüm bu olacak içime öyle doğuyor...ALLAH korusun tersi olmasında:icon_whis
Fragmani gormeden once yazdigim ama baglantim sebebiyle yollayamadigim ozet yorumu
Oguz’dan her seyi ögrenen Eda, öfkeden kudurmaktadir.Bir de Serpil’den telefonuna gelen mesaj her seye iyice tuz biber eker. Eda Oguz’un ona aldigi telefonu geri iade eder. Köskteki herkes Eda’nin gazabindan nasibini alir.
Bu ozeti yazanlara artik guvenmemeyi ogrendim ama 'ofkeden kudurmak' terimini oldukca eglenceli buldugumu itiraf etmek zorundayim :) Sonucta telefonu recele de atsa buzdolabinda da dondursa kart degismedikce (gerci degisse de Serpil bir yolunu bulurdu) Serpil'in Eda'ya ulasmamasi imkansizdi. Ilk uc cumle sasirtici degil, Eda'nin sinirine dokunan sey gecenin icerigi degil yalan soylenmis olmasi ve de Oguz'un Serpil'in oyunlarina alet olmasi. Demek ki Oguz'dan sonra Eda da koskte firtinalar koparacak, icimden bir ses Oguz'dan sonra en buyuk kurbanin Timur olacagi yonunde, tabi bir de ziyarete gelen Ferit. Sonucta Eda verdigi Oguz'a soylediginin aynisini yapacak, ofkesini baskasindan cikaracak.
Oguz Serpil’i kendinden uzak tutmak için mahkemeye bas vurur.Gelismeleri ögrenen avukat Sema Oguz’un ofisine is birligi yapmak üzere konusmaya gelir.
Sema'nin mahkemedeki oyunlara goz yummasi zaten acaibime gitmisti, sonucta elbette mahkemeyi kazanmak icin bazi acimasiz yollara sapilacakti ama santaja goz yummak ayri bir konu. Her neyse, ister vicdani rahatlatmak icin, isterse de aklini kacirdigini dusundugu arkadasina yardim icin olsun Sema'nin Oguz'un tarafinda olmasi gercekten de buyuk bir avantaj. Serpil'in rehabilitasyon altinda koksten uzak gecirecegi donemlerin yaklastigini dusunuyorum.
Ceren ve Merve babalari ile Eda ablalari arasindaki durumu çözmüslerdir. Dargin asiklari baristirmak için harekete geçerler.
Valla bu yontem filmlerde guzel sonuclar dogurdu, bu bolum olmasa bile sonraki bolumlerde planlarinin ise yarayacagini dusunuyorum.
Bu arada köske ziyaretçi akini vardir.Tahir Aga’nin gelinini görmek için Adana’dan akin akin gelmeye baslarlar.
Akin akin ha, vay merakla bekliyorum, ozetin abartmasi oldugunu dusunsem de oyle bir sahneyi merakla bekliyorum. Bir de Damla'nin bu konularda ne kadar ciddi ve konusmayi sevmeyen bir kiz oldugunu dusunursek bayagi eglenceli sahneler gorecegimizden eminim.
Safiye köskte çalismasini istemeyen Muhtar’la kavga eder ve geceyi Eda’da geçirmeye karar verir.Tahir Aga’da ziyaret için yola çikan kizindan çekindigi için Melahat’i de köske gönderir. Köskte Kadinlar Dayanisma gecesi yasanir.
Muhtar'in bu konuya sicak bakmadigi belliydi. Ikinci baharini doyasiya yasamak istemesi bir yana Safiye'nin Oguz'a ve kizlara olan sevgisinin daha buyuk oldugunu dusunup kiskandigini dusunuyorum. Yine de Muhtar zarif adamdir, onun gonul alma calismalarini heyecanla bekliyorum. Tahir Aga'yi bir yandan anlasam da Melahat gibi son derece duzgun bir karakterden gecmis sebebiyle utanilmasini sevmedim, zaten Tahir Aga'nin gonul alma yontemi de kizina Melahat'la olan iliskisininin ciddiyetini anlatmak olacaktir. Ferit'in ablasini oynayacak oyuncuyu merakla bekliyorum. Bu arada kadinlar gecesi sonunda kabak yine Oguz'un basina patlayacak gibi bir his var icimde ;)
Efe’nin karakolda göz altina alindigi haberi gelir. Eda ne kadar istemese de Oguz’un yardimina muhtaçtir.
Yaman beyimiz yine sarhostu herhalde! Her neyse, bu motor isi Efe'nin basina bela acacagini daha ilk duydugumda hissetmistim. Bir de demedi mi otoyola mi cikacagiz diye, otoyoldaki trafik hele Istanbul gibi bir sehirin trafiginden herhalde daha duzgundur!
Kizlarinin gazina gelen Oguz’un Eda ile barismak için eline bir firsat geçer. Ferit’ten aksam bir kaç saatligine köskü bosaltmasini ister. Oguz’un elindeki bu koz Eda’yi yumusatabilmesi için son firsatidir
Bu ozeti yazanlarin kullandiklari kelimelere hayranim 'Son firsat' yahu niye son firsat olsun, Eda koskten mi tasiniyor ne oluyor?? Oguz'un Ferit'le olan sevgi/nefret iliskisi devam edecek ve de onlar en sonunda iyi bir ikili olacaklar. Zaten Ferit mustakbel kayipederinin gozune girmek icin herseyi yapar. Herhalde cocuklar sinemaya veya tiyatroya gidiyor o aksam.
Herkese Merhabalar...
Eveet Gecenin geç bir saatinde söz verdiğim gibi son bir damla olarak tekrar buradayım...Gecenin en sessiz saati...Pencere açık hafif hafif bir esinti var...Tabi sineklerde bana eşlik ediyorlar...
Geldik çattık yeni bir haftanın kapısına dayandık...Haftanın ilk günü bize dizimizi müjdeliyor...Geride bıraktığımız haftada İki Aile...Hoş bir yemek tadı...Çok eskilerden bir koku...Bir Fincan Sıcak kahve...Kocaman bardak kola gibi hafızamızın en kıymetli bölümüne yerleşti...
Şimdi Önümüzde Feth edilmeyi bekleyen kocaman sürprizlerle dolu bir bölüm var...Eveet Yeni bölüm öncesi yarınki yoğunluğa girmeden hemen önce Hikayemizi şöyle bir toparlamak istiyorum her pazar gecesi yaptığım gibi...
Bizim Dillere Destan...Akıllara Zarar Hikayemiz girilmemiş bir kapıda sonlandı...Kapının arkasında ne var...Gireceğimiz oda'da bizi neler bekliyor...O odaya bukadar çok girmek isterken bu gönül kırıklığı niye diye soruyoruz kendi kendimize...
Eveet..."Onlar bizim Sorunlarımız değil Çocuklarımız" demişti Eda aylar önce...O zaman bu sevdanın...Bu birleşmenin önünde 5 adet hendek duruyordu...Ayakları takılmadan bu hendekleri atladıkları an Mutluluk karşıda onları bekliyordu...
İlk ve En büyük Hendek Damla'ydı...Derindi...İlk'ti...Haliyle bu hendeği geçmek zordu...Sonra kaderin oyunumu dersiniz...Yıllar önce hissedilen bir ön sezimi dersiniz bilemeyeceğim Eda ile Oğuz bu hendeği geçtiler...Hendeği kapattılar...Geriye dört hendek kalmıştı...Engelin birini geçmenin verdiği cesaretle rahatlayan Eda ile Oğuz'un önüne ikinci hendek çıktı...Yani Efe...Bu hendek nasıl tarif edilir...Bilemiyorum...Ama ayakları takıldı...
:icon_shad :icon_shad "Çocukların gözünden düşmektense Son döneçte düşmeyi Tercih Ederim...":icon_shad :icon_shad
Dedi Eda ve Yollar ayrıldı...Ortada bir tahta kapı ve civarında yaşananlar...Özlemler...Sevgiler...Hayaller...
Ansızın birşey oldu Eda ile Oğuz yollarına aradaki kapının gölgesinde devam ederken...Bir baktılar tüm hendekler dolmaya başlıyor yavaş yavaş...Önce derinlikleri azaldı...Sonra yavaş yavaş doldu bu hendekler...Artık önlerinde dümdüz ve engelsiz bir yol var...Tüm engel ve problemlere rağmen...
Nasıl doldu bu hendekler diye bana sormayın şimdi...İşin içine Sevgi girdimi bendede cümleler,satırlar bitiyor...Kusura bakmayın...
Eveet...İşte tam bu noktada başlıyor Hikayemiz...Yıllardır duymak istediğin bir sözün ansızın söylenmesi gibi...Hep Rüyalarında gerçekleşen bir hayalin gerçekleşmesi gibi...Artık pes etmişken...Yeter deyip yere düşmüşken kolundan tutup kaldırılması gibi...
O yüzden ben şaşırmıyorum Oğuz'un fragmandaki o donuk yüzüne...O tokatı yediği gecenin sabahı Güneş Oğuz'un odasına kızlarının yüzünde...Sözünde doğdu adeta...
Tüm pişmanlıklara,hatalara rağmen Oğuz inadına mutlu olacak...İnadına pes etmeyecek var gücüyle gönlünden yakaladığı Eda'nın tekrar gönlüne girebilecek...Dediğim gibi Hüzün olacak...Pişmanlıklar olacak...Ama bir sabah sonra doğan güeneşin olmayacağı anlamını taşımıyor bu hüzün...
Çünkü Oğuz artık yalnız değil...Varılacak bir hedefi varsa artık yol arkadaşlarıda var...Aynı hedefe ulaşmayı gönülden isteyen kızları var artık...
Köşkün Boşaltıldığı o gece...Neler olur neler biter bilinmez...Gecenin sonunda Köşk yeni umutlaramı sahne olacak...Oğuz'un hınzır kalbi ne oyunlar yapacak tam bir muamma...
Fakat ben yine diyorumki...Gecenin sonu bir sürprizle bitecek...Bu sürpriz ne olur derseniz aniden söylenmiş bir söz...Ansızın yapılmış bir hareket veya önceden hazırlanmış bir sürpriz olabilir...Sonuçta Hedef gönül almak...Gönül kapılarını birkez daha tıklatmak...İçeri girebilirmiyim demek...Oğuz bunu birkez daha deniyecek...Köşkün boşaltıldığı gece belkide Köşkün Hesapta olmayan bir hendeğin daha atlatıldığı gece olacak...:good: :good:
Bu Gece benden bukadar...Çıkmadan önce Hepinize İyi Haftlar diliyorum...Sınavı olanların emeklerinin boşa çıkmadığı güzel günler diliyorum...
Yarın dizimizden Hemen önce...Akrap ile Yelkovan birbirini kovalamaktan yorulduğu anda tekrar görüşebilmek dileği ile...
Ne demiş Nam-ı Diğer Hukukcine...Bilinen Adıyla Aysun...
:icon_shad :icon_shad YENİ HAFTADA'DA İÇİNİZDEKİ SEVGİ ÇİÇEKLERİNİ SULAMAYI UNUTMAYIN...:icon_shad :icon_shad
Günaydın, yeni bir haftanın hepimize mutluluk getirmesi dileğiyle.
Öncelikle akşamdan itibaren yazdığınız kısa bölüm, fragman görüşlerinizi okudum ve ancak bitirdim:img-hyste
İçimde kalmasın sizinle birşey paylaşmak istiyorum. Her ne kadar az kişi bakıp, okuyor gözükse bile bu az kişi 2 Aile gibi. Sayıca az olunabilir, ama bir aile gibi olmak çok farklı birşey sanırım anlatabildim.
Öncelikle sınavları olan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah inşallah gönüllerindekini nasip eder. Şimdi anlatmak istediğime gelince hepiniz nickleriniz dışında isimlerinizi biliyorsunuz, her yeni katılan kişiye hoşgeldin demek en büyük incelik, bunu hemen hemen hepiniz yapıyorsunuz ve de hemen benimsiyorsunuz:img-yes: . Ben adımı ve hoşgeldini görünce çok memnun olmuştum, tekrardan teşekkür ederim. Biriniz biraz ara verince merak ediyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bunlar çok güzel şeyler, hep böyle kalın lütfen. Kavga etmek, yok ben Edacı, yok sen Oğuzcu olmak gibi durumlar bu formun kapısından geçmiyor, ne güzel:img-yes:
Kısaca demek istediğim çok çok güzel bir dizinin çok çok özel üyeleri sizleri çok seviyorum. Umarım bu aile hiç bozulmaz
Sevgiler
GizemliSahne 28-05-07, 13:37 Eveeet uzun bir aradan sonra herkese kucak dolusu sevgiler..
Valla bu bölüm hakkında söylenecek çok şey vardı neyse ki sizler varsınız söylemişsiniz hepsini.. Okuyorum ellerinize sağlık.. Ben bölümün yarısını izleyememiştim, asıl bölüm ondan sonra başlamış valla.. İzlerken ağzım bir karış açık kaldı tokatı ve bölüm sonunu görünce.. Neyse ben de kısacık değinip, bu bölüme doğru yelken açayım..
Öncelikle tokat sahnesine bayıldığımı belirtmek isterim.. Off valla Merve mahalle duydu diyor ama taaa buralara geldi valla sesi.. Bu kadar gerçekçi bir tokat görmemiştim.. Valla şüphe de etmedim değil yani gerçekten mi attı acaba diye :D 19. bölümdeki öpüşme sahnesinin ardından gelen tokat bana pek doğal, inandırıcı ve gerçekçi gelmemişti.. Fakat bu bölümdeki tokat inanılmaz iyiydi.. Belki de iki sahne arasındaki fiziksel pozisyonlardan ve aradaki mesafeden kaynaklanan bir yansımaydı bu ama valla iki oyuncuyu da ayakta alkışlamassak ayıp olur :happy0064 Defalarca izledim, iki oyuncunun da bedenleri tamamen doğal tepkilerle verilmiş.. İclal Aydın'ın Eda karakterinin altındaki o anki ani nefreti ekranlardan çok güzel yansıdı... Valla o tokatın şiddetini çok güzel ayarlamışlar.. Ee Emre Kınay'ın da tepkisini es geçemem... Sabit bir şekilde sadece belden yukarısını kullanması bu şiddete cevap olarak cup diye oturmuş.. Çekimden de kaynaklanan ayrı bir güzellik vardı tabi.. Metin Hoca'mıza da saygılar.. O sahnede minicik bir hızlandırma mı var yoksa bana mı öyle geldi anlayamadım, çünkü cidden çok şiddetli bir tokattı yaa.. Neyse... Bir tokat sahnesi üstüne bu kadar konuştum ya daha ne olsun.. Hadi başka bir sahneye geçelim..
Oğuz Bey'imiz suç üstü yakalanmıştır.. Eyvah basıldım! modlarına bayıldım ve çok güldüm.. Adam resmen yaşıyor yaa.. Yüz kıpkırmızı, gözler son haddine kadar açık, ter basıyor, surat şekilden şekile giriyor..
Diğer bir sahne de Buğra demişti galiba Ferit-Oğuz ve bahçedeyiz.. Emre Kınay'ın orada cidden eğlendiğini hissetmemek elde değil.. Ben bile eğlendim ekran başından, işte budur diyorum oyunculuk.. Zaten Öner Erkan'ın gerçek hayatta da gayet matrak biri olduğunu biliyoruz, Emre Kınay'ın da az kalır yanı yok, bu ikili yan yana gelince cidden çok samimi ve eğlenceli sahneler ortaya çıkıyor.. Gündelik hayattaki ilişkilerinin de bir yansımaydı bu bence.. Emre Kınay'a ve Öner Erkan'a kocaman bir alkış ve saygılarımızı iletiyorum..
İclal Aydın'ın da tokat sahnesinin öncesi, esnası ve sonrasındaki tepkileri çok yerindeydi.. Ne o sıradan karakterlerin verdiği aşırı tepkilerle insanların gözünde Oğuz karakterini ezdi, ne de az tepki vererek olayın ciddiyetini bozdu.. Sessiz kalarak en büyük cevabı da verirken, sevgisini verdiği nefret ile dayanamayıp öfkesini gayet sakin bir şekilde kullandı.. İkisini harmanlaması çok iyiydi.. Ona da saygılarımı iletiyorum.. Tebrikler..
Son bölümlerde Ece Çeşmioğlu ön plana çıkarıldı.. Geçenlerde de uzun uzun değindiğim gibi bu olay benim çok hoşuma gidiyor, karakterleri sırayla ön plana çıkarıyorlar.. Sıra Ece kardeşimize gelmişti, iyi oldu.. Yakında da Zeynep Özkaya'yı bekliyorum, bakalım.. Neyse Ece Çeşmioğlu'nun çok çok rahat oynadığını söylemeden geçemem.. Özellikle bu bölümdeki mimikleri ve hareketleri gözler önüne çok çıktı ve duyguyu çok iyi verebiliyor.. Bravo diyorum ona da..
Eveet daha konuşulacak çok şey var ama ben bu gidişle yine bölüneceğim Aysun gibi..
En iyisi bu akşama dönelim biz.. Buğra'nın sorularına bakalım biraz.. Valla soru falan görmek istemiyorum bu aralar ama konu İki Aile olunca cevaplaması tabi büyük zevk.. :img-wink:
Valla bir an kestiremedim ne tepki vereceğini.. Ama tahminimce önce o şok halinden çıkamayacak sonuçta çok hoşuna gitse de Eda ile gece olanlar kafasına dank edecek ve o an minik çaplı bir çelişki yaşayacak.. Sonra nereden çıktı şimdi bu der herhalde ve kızlar işte anlatırlar var, Oğuz geçiştirir her şeyi duyduktan sonra tabi :D Bu arada o minik el kimin bilmiyorum ama Oğuz'un boğazında bir el var.. Yoksa biri Oğuz'un nabzını falan mı ölçüyor.. :img-hyste Gitti adamcağız valla.. Ama acaba o sahne, o sahnenin devamı mı tam emin olamadım.. Neyse...
Bence hayır.. Çünkü bunu senaristlerimizin Eda'ya söylettireceklerini sanmıyorum, Eda'ya "göstereceklerdir" bunu... Ama Eda belki sonradan Damla'ya sorabilir.. Ya da bir şekilde ortam doğar ve Damla da oyuna dahil olup, Eda Abla biliyor musun kızlar babama böyle böyle dedi diye ama bunun olması için Eda'nın ateş topu maceralarının bitmiş olması lazım.. O yüzden bu bölümlük hayır diyorum..
Valla götürebilirler diyeceğim ama öyle bir ortam olmalı ki Eda'yı sıkıştırmış olsunlar.. Eda bu bölüm fırtına gibi esecek gürleyecek.. Gerçi tam eserken Merve'den böyle bir hamle gelebilir ve Eda öylece kalabilir.. Aa belki bölüm sonu olabilir böyle bir şey.. Merve'nin çocuk aklını kullanıp, Eda'yı olmadık bir ortamla böyle bir sözle şok edebilirler, Eda ne yapacağını şaşırır.. Gerçi geçen bölümün benzer sonu olur o yüzden elemekte fayda var bu sonu.. Belki Ceren de kafede falan Eda Abla o bahsettiğin aşk babamdı değil mi tarzında bir şeyler söyleyebilir.. Çünkü Ceren'in ağzından "2.sinde de kaçabildin ama 3.sünde cevabını mutlaka alacağım" tarzında bir cümleyi boşuna çıkardıklarını sanmıyorum senaristlerimizin.. 3.sünde Eda köşeye sıkışacak ve söylemek zorunda kalacak.. Tabi bu bölüm mü olur bilemem..
Valla son bir hamle gelebilir diyorum.. Ama Nuray'ın uçtuğu kadar bir hamle olmaz tahminimce.. :D Aslında beklenir de senaristlerimiz o kadar ileri gitmezler bence.. Çünkü Serpil karakterinin hikayesinin bu sezon biteceğini düşünüyorum.. Yani daha fazla verebilecekleri bir şey kalmadı.. Ama fiziksel bir zarar verebilir belki son bir hamle olarak.. Tabi Serpil'in hikayesi bitse de etkilerinin önümüzdeki sezon başlarında hala devam edeceğinin ayak sesleri geliyor..
Valla misafirlerin arkasından sinir küplerine binmiş bir Oğuz görsek de misafirlerin yanında iyi olmaya çalıştığı anlar çok komik olacak.. Oğuz'un bu geçişleri çok komik oluyor... Aslında belli mi olur Oğuz bu onlarla da kanki oluverir.. Belki Eda sinir olur bu sefer, Oğuz da nispet havalarında iyi geçinir Eda'yı güldürmek için falan.. Valla tek bildiğim çok komik olacağı..
Valla sanmıyorum.. Efe için daha erken.. Senaryonun Efe kısmını bu kadar kolay harcamazlar senaristler.. Ama üstü kapalı yardım isterler..
Valla Nuray benden önce davranmışsın:img-wink: .. Benim de aklıma hemen serenat gelmişti.. Eda "Aşıklar birbirine serenat yapar Oğuz Bey" demişti ve Oğuz aşkını bu şekilde dile getirebilir.. Sadece bununla kalmaz tabi.. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla çiçek de veriyor, belki serenattan sonra.. Ama bence bu gecenin sonunda Eda yumuşamamış olacak pek.. Nedense öyle hissettim.. Gerçi mutfak kapısının orada İclal Aydın'ın yüzü sanki yumuşamış gibi duruyor ama fragmandaki sahne sırasını bilemediğim için yoğunluk yumuşamadığı üstüne kurulmuş gibi geldi... Ama ani şeyler de beklemiyor değilim.. Oğuz Eda'nın ruhunu okşamayı çok iyi biliyor, bir yolunu bulur gibi geliyor.. Eda ne kadar kabul etmemiş görünse de alttan alttan azıcık yumuşar.. Ama belli etmez tabi.. Valla sonucu çok büyük bir soru işareti.. Fragman Eda'nın kırgınlığını çok büyük olarak vermiş.. Bakalım ne olacak..
Yukarıda yazmışım bu soruyu görmeden.. Sanmıyorum pek.. :=)
Eda tarafından öyle olması gerektiği düşünülse de başarabilir mi bilemiyorum..
Devamı geliyor..
deren1970 ne güzel yazmışsın öyle... ben bir hafta öncesine kadar ziyaretçi olarak yorumlarınızı okuyordum ve izlediğim tek dizi olan iki aile seyircisinin de farklı olduğunu öğrendim... Dizi oyuncularının çoğunun tiyatrocu olmasından mıdır bilmem bi kalite var.Aile dizisi olmasındanmıdır bizde birer aile fertleriyiz sanki birbirimiz tanımasakta ailemizdeki insanlarla konuşuyoruz gibi saygılıyız ve birbirimiz anlıyoruz...evet bizde edacılar,oğuzcular,aticiler..vs. yok bizde sadece iki aileciler var ne güzel yaa ya ben bu dizi ile gurur duyuyorum yaa ben bu seyirci ile hakkatten gurur duyuyorum...:happy0064 :happy0064 :happy0064
slm lar.iki aile ailesi..keyifler nasıl..bakalım..
walla bende keyifler süper..bugünün pazartesi olması dolayısı ile hat safalarda diyebilirim..en son yazdığım yorumdan sonra..baya harika yorumlar gelmiş..önce beni fragman hakkında bilgilendirdiğiniz için elif ve buğra ikinizede çok teşekkür ederim..
dediklerinizin doğruluğunu bugün uzun fragmanı görünce anlamış olduıum..ne diim bravo..hiç böle düşünmemiştim..fragmanın kısalığının nedenini sizin sölediğiniz olacağı hiç aklıma gelmemişti..ne diim ayrıntılara süper dikkat ediyorsunuz..
bu yazıyı yazdığım sıralarda galiba pelinde yazdığı ikinci yorumu gnderiyo olucak...
uzun bir aradan sonra hepimize kucak dolusu sevgiler getirmiş pelin..
bizdende sana kucak dolusu sevgiler pelin..özlettin kendini ve yorumlarını...
ama iki güsel yoprumla telafi edecveğe benziyorsun..
pelinde benim gibi tokat sahnesine bayılanlardan..
Öncelikle tokat sahnesine bayıldığımı belirtmek isterim.. Off valla Merve mahalle duydu diyor ama taaa buralara geldi valla sesi.. Bu kadar gerçekçi bir tokat görmemiştim.. Valla şüphe de etmedim değil yani gerçekten mi attı acaba diye 19. bölümdeki öpüşme sahnesinin ardından gelen tokat bana pek doğal, inandırıcı ve gerçekçi gelmemişti.. Fakat bu bölümdeki tokat inanılmaz iyiydi.. Belki de iki sahne arasındaki fiziksel pozisyonlardan ve aradaki mesafeden kaynaklanan bir yansımaydı bu ama valla iki oyuncuyu da ayakta alkışlamassak ayıp olur
aynı fikirdeyim seninle pelin..gerçekten taa buralara kadar gedli sesi..
gerçek gibiydi aynen..yani şiddeti..bıraktığı etki..hakkaten emre kınay yedi o tokatı deddirttiriyor insana..
ama bunu dememizdeki en büyük etkende seninde dediğin gibi iki usta oyuncunun mimikleri ses tonları olaylar karşısındaki verdiği tepkiler..
onlar o kadar yerinde abartmadan ve inandırıcı oynuyorlarkii..oynamıyorlar resmen yaşıyorlar diyor insan..
işte bu yüsdendir tokat sahnesninin bizlerde bu denli gerçekçi gelmesii..
wee..diğer katıldığım bir konuya geldi sıraa..
walla pelin bugün içimdekileri okumuşta yazmış gibisin ne güsell...
Son bölümlerde Ece Çeşmioğlu ön plana çıkarıldı.. Geçenlerde de uzun uzun değindiğim gibi bu olay benim çok hoşuma gidiyor, karakterleri sırayla ön plana çıkarıyorlar.. Sıra Ece kardeşimize gelmişti, iyi oldu.. Yakında da Zeynep Özkaya'yı bekliyorum, bakalım.. Neyse Ece Çeşmioğlu'nun çok çok rahat oynadığını söylemeden geçemem.. Özellikle bu bölümdeki mimikleri ve hareketleri gözler önüne çok çıktı ve duyguyu çok iyi verebiliyor.. Bravo diyorum ona da..
eeth..gerektende son bölümlerde ece çeşmioğlku ön plana çıkıarıldı..babasıının en büyük destekçisi olacağı bikaç haftadır belliydi..
ama dikkatii çeken şey ise..ece ''nin mimikleri..son bölümlerde olaylar karşısında verdiği tavırları mimikleri ile yaznsıtmasını gerçekten çok vaşarılı buluyorum..
gerek babası ile eda ablası nin sarıldığını gördüğünde verdiği memlun tepki..ati ile eda kafede konuşurken atin eda ya önerdiği tekliften memlun olmaması bunu yüz ifadesine yansıtması..
babası ile eda ablasını bahçede tatrtıştıktan sonra ikisinin araasındaki şeyi anlaması ve anladığınıda bize yüz ifadesi ile anlatmasıı..
her sahnede çok başarılıydı..
aynı zamnda iç güselliğide yüzüne vurmuş bir insan..
oyunculuğu kadar kendi karakteride harika..
aynı okulda okuyo olmamız sebebi iel bazen sohbet etme imkanbını yakaladığım için ne kadar ii ve egusuz biri olduğunu biliyorum..
ne diim mükemmel oyunculuğu ve harika karakteri ile yolu baya açık...
eeth..bütün bi hafta bu bölümün muhakemesini yaptık..yorumlarımız şikayetlerimiz memnuniyetlerimiz hepsinni belirtik..
ve sıra diğer muhteşem bir bölümdü..
yine tüm duygulaı yerinde abartısız..izliyeceğimizden eminim..
bu harika olayı büyük keyifle islemeniz ve yerlerinizden yüzünüzde gülümseme ile kalkmanız dileğiyle..
filmeden önce birdaha yorum yapamam galiba..hepinize ii seyirler diliyorum...
GizemliSahne 28-05-07, 14:15 Evet minik bir soluklanmanın ardından ek sorularımızla devam edelim..
Elif'ten bir soru gelmiş;
o tokattan haberdar olan kızlar ve özellikle de damla babasına bunun nedenini soracak mı?oğuz olanları damlaya anlatacak mı?
Valla sorabilirler bence.. Çünkü planları olduğuna göre önce neler olup bittiğini anlamaya çalışabilirler.. Ama Oğuz Damla'ya anlatabilir mi bilmiyorum.. Belki üstü kapalı olarak Serpil yüzünden kavga ettik falan der herhalde.. O gece ile ilgili Damla'ya bahsedebileceğini sanmıyorum.. Sonuçta kız çocuğu yani, babasından böyle bir şey duymak onu yıkar.. Ama Serpil yüzünden kavga ettiklerini öğrenmesi bile Damla'nın Eda'nın yanında olmasına yetecek.. Dediğiniz gibi Kadın Dayanışma Gecesi'ne o da katkıda bulunur böylece..
Gelelim Nuray'ın sorusuna;
Valla benim de Eda-Oğuz gecesinin ortasına diyesim geldi, çünkü illa ki bir şeyler çıkacak gibi geliyor öyle alışmışız.. Aslında destekleyen sebeplerden belki de böyle demek geldi içimden.. Eda ve Oğuz köşkte yalnız.. Eda'nın tek yardım isteyebileceği insan Oğuz olacak.. Kadın Dayanışması gecesinde olsa Melahat var, Safiye var, belki Seda da olacak.. Yani çok zor bir durum olmalı ki Oğuz'a düşsün Eda.. O yüzden bu gece olabilir diyorum.. Eda'nın paniği ile Oğuz teklif eder ben götüreyim diye Eda da hayır diyemez.. Bu sayede de her ne kadar sürpriz işe yaramazsa da Eda Oğuz'un yanında olduğunu hissedecek alttan alttan..
Minik bir not düşeyim arada.. Berna'cım ben de Melahat karakterinin böyle olmasına çok üzüldüm ve hoşuma gitmedi.. Köşke göndermesi çok kırıcı bir şey.. Dediğin gibi Tahir Ağa ancak Melahat'i sahiplenip, ailesinin önüne çıkarırsa gönlünü alabilir.. Bakalım neler olacak..
Eveeet neyse... Bölüm sonunu tahmin etmek güç.. Önceki yorumumda dediğim gibi Eda zor durumda bırakılabilir.. Belki de Serpil'la bağlanabilir son.. Kestiremiyorum..
Ama bu sürpriz olayı falan gündeme gelince aklıma SEZON FİNALİ geldi.. Nuray sana bahsetmiştim önceden.. Eda bir türlü yumuşamamaktadır, Oğuz iyice delirmiştir bu durumdan.. Bir yandan tüm çabalarına rağmen Eda yumuşamamaktadır, bir yandan da Oğuz'un aşkı, kaybetme korkusu ile daha da alevlenmektedir.. Oğuz'un en son kaybetme korkusu yaşadığındaki teklifini unutmak mümkün değil.. "Evlen o zaman benimle!".. Sezon finalinde de böyle ani bir teklif bekliyorum.. Bir vesile ile tüm aile bir aradadır, hatta Ati falan filan bir çok kişi oradadır yine (vesileden bol ne var köşkte) bir şeyler olmuştur ve son damla taşmıştır Oğuz'da.. Olaylar öyle bir gelişir ki Eda ya Oğuz'a tepki vermiş, laf sokmuştur ya bir olay olmuştur onu tahmin edemiyorum.. Belki Eda Ati ile minik çaplı bir yakınlaşır sözsel olarak.. Ya bilmiyorum işte belki çocukların önünde Oğuz'u gizlice rencide eder.. Oğuz dayanamaz artık.. Kıskançlığından, sabredemediğinden ya da kaybetme korkusundan mıdır bilinmez, tüm çocukların önünde aşkını ilan eder pat diye ve herkeste şok bakışlar, kameralar tepkileri tek tek gösterir, en son ya Eda'nın yüzündeki şok bakış ile ya da tüm aileyi genel bir açı ile alarak ta orada biter.. Efe ve Timur ne diyecek? (Hele Efe.. ), kızlar ne yapacak (her ne kadar öğrenmiş de olsalar, onlar da bu ani açılım karşında şok olurlar, Efe'nin tepkisini onlar da kestiremez) Eda'ın şoku zaten çok büyük olur.. Valla biz de merak içinde o sahnenin devamını 3 ay bekleriz.. (off çok uzun bee :D)
Valla esti işte öylece yazayım dedim.. Bugünlük bu kadar.. Valla bir daha girebilir miyim bilmiyorum malum finaller var.. :icon_sorr
Bu arada Deren çok güzel aktarmışsın duygularını.. Ben de bu yüzden girdim bu aileye.. Seviyesizlik yok, saygı ile karşılanıyor her fikir.. Ben böyle uzun analizler yapan da görmedim valla.. Sohbet ortamı içerikli çok başlık var ama burası çok farklı.. Tarafsız ve fazla derin (kabul edelim didik didik ediyoruz:D) yorumlar ile verilen emeğe önem veriliyor.. En önemlisi de dediğin gibi taraf tutan, oyuncuların ve dizinin hayranı oldukları için hep iyi yönünü söyleyen ve kötü bir şey söylemekten çekinilecek bir başlık |