Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/3

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

digiplato
12-06-07, 14:03
davetsiz misafirler: YAMAN ve ATTİLA. Yaman, ortalığı karıştırmak için yine plana başvurur ve Attila'ya haber verir.İşte 52. bölüme sarkacak muamma...

merve_gülben
12-06-07, 14:06
Bencede devetsiz misafirler yaman ile atilla.. özet yorumumu uzun uzun yapıcam akşama artık... hadi görüşürüz.. sizin düşüncelerinizide bekliyorum...:img-wink:

FireBrave
12-06-07, 14:09
bence Ati kesin dügün günü davetsiz misafir olacak.cunku sabutay olayı mutlaka bize hissettirilirdi.Oynsa tamamen unutturdular ben bir ihtimal olarak gormuyorum.

AnsEa
12-06-07, 14:18
Evt ben özet yorumumda tahminlerimi söylemiştim ama bytepoem in sabutay seçeneğini görünce fikrim değişir gibi oldu...Ben unutmuştum saboyu bencede sabo güçlü bir olasılık ille gelecek olan misafirin oğuzla eda ilişkisiyle alakalı olması geerekmiyo yani dimi? bence sabo olabilir ama ati olacağını sanmıyorum eda kesin bir şekilde haber verir atlamaz ancak ati isviçredeyse eda da bir şekilde ulaşamadıysa olabilir aslında buda mantıklı ....ve biraz önce de söylemiştim abla tahminide olabilir oğuz haber verir kesin ama ulaşamasın mesela "ablama ulaşamadım nerede acaba" falan o sırada düğünden habersiz olarak oğuzun ablası tesadüf edebilir ama şimdi yazarken saçma geldi ...bu davetsiz kelimesi bana nedense bu düğünden rahatsızlık duyan veya kötü bir karaktermiş hissi verdi...O yüzden sabo aklımdan geçsede oyumu atilladan yana kullanıyorum....ihtimal vermemiştim başta ama isviçrede olması işleri değiştirir.....yaaaa ama atilla pek süpriz olmaz sanki ya sonuçta çağırılacaktı...Hiç çağırma olasılı olmayan biri bence bu ; Sabutay diyorum son olarak ne zor soruymuş bea of terledim.:)

ebruertg
12-06-07, 14:36
SON ANDA KÖŞKE GİTMEYE KARAR VEREN YAMAN İLE BİRLİKTE DÜĞÜNE DAVETLİ OLMAYAN BİR SÜPRİZ KONUK DAHA GELİYOR.

Evlilik hazırlığı karmaşası arasında Atilla'ya haber vermeyi unutmuşlardır belki. O da Jan'ın Ceren'e gönderdiği hediyeyi vermek üzere o akşam köşke gelecektir belkide...

Hani bir nikah memuru vardı ya hatırlarsınız. Eda ile Oğuz'un ilk nikah girişiminde, "birdaha gelin nikahınızı ben kıyacam" demişti. Şimdi bu nikahı o kıyarsa ozaman foyaları meydana çıkar işte. Amca susmaz ki. Anlatır herşeyi. Aşklarının taaa nezamanlara dayandığını itiraf etmek zorunda kalırlar. :)

_seboist_s
12-06-07, 14:39
Selamlar iki aile ailesii=))
Ne güzel yorumlar okuyorum dünden beridir… Ee tabi bölüm şahane olunca yorumlarda ona keza şahane oluyor… Herkesin ellerine sağlık diyorum. Dünkü bölüm Aman Allah vallahi ne diyeyim yahu dün için… Aslında diyecek çok sözüm var uzunca bir analiz yazacağım bu hafta 50. bölüm şerefine… Ama yine bu hafta biraz zıtlık yapacağım ve önce 51. bölüm yorumlarım… Sonra da 50. bölüm yorumlarım gelecek… Herkes gider Mersine ben giderim tersine:D Napayım ama özeti görünce içimden ilk özetten ve Sami’nin anketinden başlamak geldi=))

Oğuz ile Eda nihayet düğün hazırlıklarına başlarlar.Oğuz ve Eda alış veriş ve eksikliklerin tamamlanması stresine girerler.

Bizi yine çok keyifli sahneler bekliyor… Düğün hazırlıkları aslında dün alttan alttan yapıldı gelinliktir damatlıktır derken… Ama bu sefer daha kapsamlı olacak… Ee düğüne az kaldı valla ellerini çabuk tutsunlar=) Eda ile Oğuz strese giriyormuş. Bu da demek oluyor ki bol didişme:D Evlenmeden önceki son didişmeleri… Gerçi ben nikah masasında dahi bir şeyler bekliyorum=) Bir laf atmaca falan eheh… Eda ile Oğuzdan bahsediyoruz yani hiç sanmıyorum ki nikah memuruna sakin bir cevap versinler:D

Bir de bunlar yetmezmiş gibi son anda davetli listesi pazarlığı yaşanır.Enişte neredeyse bütün Edirne’yi köşke davet etmiştir.Ancak bir sorun vardır.Köşkün bahçesine o kadar kişi sığmamaktadır.Eda Oğuz ile eniştesi arasında kalır.

Ayy bu eniştemiz alem adam vallahi=) Yalnız ben Edayı bu denli sahiplenmesini çok beğeniyorum. Kızı gibi sahipleniyor, koruyor… Zaten Edanın rahmetli babası da Yüksel enişteye emanet etmiş kızlarını… Enişte Edayla konuşurken öyle bir şeyler söylemişti hatırlarsanız… Ne diyorduk hee ama enişte sende abartmışsın yahu bütün Edirne’yi bir bahçede toplamak ne demek eheh:D Tabi eniştemiz yine ne yapar ne eder dediğini yaptırır… Eda da ara da kalıyormuş zavallım bence hiç karışmasın valla… Dün izledik bir karıştı yani gördük olanları=)) Neyse ki çaça saatine denk gelmedi… Ama şimdi enişte dolduruyordur Edayı damada bir şey söyle diye, Oğuz da enişteye bir şey söyle diyordur:D

Köşkte de büyük hazırlıklar başlar.Bahçe süslenir,çalgıcılar ayarlanır,mahallede şenlik havası yaşanır.

Çalgıcılar Edirne’den miymiş??:D Valla ben isterim ki bölümün çoğunluğu düğün ile geçsin… Bir yıldır bekliyoruz şu düğünü bizde isteriz uzun uzun görmeyi… Dimi ama yani??

Eda’nın aklı ise oğlu Efe’dedir.Tüm kalbi ile bu mutlu gününe onunda gelmesini istemektedir. Efe ise kararsız,babasının bir delilik yapmasını önlemeye çalışmaktadır.

Efe artık onayını verdi zaten şu anda onu tek düşündüren şey babasının tepkisi… Yaman da sadece oğullarına ve Edaya karşı sert yani yaa. Efe de babası delirmesin diye fedakarlık yapıyor. Eminim ki annesinin yanında olmak istiyordur. Ki bana olacak gibi geliyor yani Efe’siz Eda mutlu olamaz ki… =(

İsteme krizinden sonra nikah şahidi krizi ortaya çıkar.Numan ve Muhtar nikah şahidi olabilmek için gene yarışa başlarlar.

Hayda buyurun şimdi… Ayy valla bunlarda böyle kriz yaratıp duruyorlar iş icraata gelince süt dökmüş kedi oluyorlar yani ya…:D Allah bilir konuşacaklar konuşacaklar sonrada “aaa Numan dururken bana düşmez” “aaa Muhtar varken ne haddime” deyip deli edecekler Oğuzu eheh ama yokk o bir kere olur. Oğuz şimdi tedbirini alır yani…
Yalnız ben Nikah şahidi olarak hep “Ergin ile Oya'yı” düşünmüştüm. Oya’nın nikah için gelmesini çok isterim ama biliyorum ki gelmeyecek… Ben derim ki Oğuzun nikah şahidi Ergin olsun. Ergin az emek sarf etmedi bu inatçı aşıklar için. VE hatırlarsanız ilk bölümlerde Tahir Ağa’ya Eda ile Oğuz evli numarası yaparken Ergin de nikah şahitleri numarası yapmıştı… Tahir Ağa kaç yıllık evlisiniz diye sorunca Oğuz 22 Eda 20 demişti. Sonra Ferit çakalı da Ergin abi nikah şahitleri o bilir dediğinde Erginde ortasını bulalım kimseyi kırmayalım 21 olsun falan demişti:D Bence oğuzun şahidi Ergin olsun yani… Eda’nın ki hakkında bir fikrim yok ama :s Ama Numanla Muhtar olmasın ya cidden karıştırıyorlar ortalığı heheh tamam kızı da istediler zaten yeterli=)) Olmadı biri damadın diğeri gelinin şahidi olur anlaşırlar neyse ki Tahir Ağa yok onu napardık sonra=))

Ceren Efe’yi düğüne getirebilmek için bütün numaralara başvurur.

Yani Ceren bu boş durmaz=)) Ama Efe zaten babası için tereddütteydi yani Ceren’in numaraları işe yarar mı bilemiyorum. Gerçi bir bakmışız Efe dayanamamış Cerene tamam demiş… Olabilir yani…

Sonunda büyük gün gelir.Eda ve Oğuz sonunda muratlarına ereceklerdir.Fakat Köşke davetli olmadıkları halde iki süpriz misafir daha gelir.

Birinci davetsiz misafir Yaman anladık… Yamansız (Kambersiz) düğün olur mu hiç? İkinciye gelirsek Sami’nin anketinin sorularını teker teker yorumlamak isterim…

1.Sabutay:
Sami senin de yorumların ile ben Sabutay’ın geleceği fikrine alışmış oldum=) Ama Eda ile Oğuz’un düğününde gelir mi? Bence gelmez… Damla ile Ferit evlense anlayacağım da Eda ile Oğuzun düğününde gelmez. Yani gelecek kişi Eda ya da Oğuzla ilgili olmalı diye mantık yürütüyorum. O yüzden Sabutay gelmez diye düşünüyorum. Tabi hala jenerikte adı var o da beni düşündürmüyor değil… (başka bölümler için)

2.Atilla:
Ben Atilla gelir diye düşünüyorum. Buğra da iki haftadır Atilla öğrenecek mi diye sorup duruyor zaten:D Bu haftaya da devir etti sorusu… =)
Bence köşkteki davetsiz 2. misafir Atilla yani kesin… Yalnız o kadar dedik bu bölümde öğrenmezse düğünde öğrenir diye. Herhalde dediğimiz gibi olacak. Atilla cidden şok olacak yani… Eda da öyle… Sami senin de dediğin gibi Edanın karşısında Yaman ve Atilla… Oğuz için çok güzel bir düğün hediyesi olur eheh… Yaman için değilde Atilla için Edayla didişebilirler. Ya da Oğuz Atillayı uyuz etmek için “biz de tam evleniyorduk:D” gibisinden bir şeyler söyler mutlu mesut…

3.Serpil:
İhtimal vermiyorum Serpil’in gelişine. Yurt dışında bir klinikte değil miydi Serpil? Düğünü öğrenecekte, hastahaneden kaçacakta, Türkiye’ye gelecekte… Yok ya Serpil gelemez yani…

4.Tarık:
Tarık çoktan masal oldu yani. Bir daha çıkmaz bizimkilerin karşısına. Sen o kadar zaman görünme sonra düğünde gel oldu yani. Çoktan eski eşine dönmüştür o hehhe. Ya da yurt dışına kaçmıştır ebediyen dönmemek üzere…

5.Oğuz'un ablası/yakın arkadaşı Faruk:
Valla benim ilk aklıma gelen seçenekti. Ama sonra “davetsiz misafir” sözünü tekrarlayınca ikinci seçeneğim oldu. Çünkü davetsiz misafir olumsuz etki bırakıyor yani ister istemez ortamı bozacak biriymiş gibi hissediyor insan. Ama tabi Oğuzun ablası veya Faruk gelirse ortam bozulmaz aksine neşelenir… Şimdi diyeceksiniz ki özet bu bizi az yanıltmadı o payı da katarsak… Bu seçenek hala mantıklı…

Kısaca toparlarsam Atilla gelecek derim. İkinci bir ihtimal ise Oğuzun ablası ya da arkadaşı Faruk gelir…
Sami anket içinde çok teşekkürler=)

----- Buarada başkozlu dediğin gibi Asu Maralman hakkında bilgi almaya çalışacağım hiç merak etme... ;) Umarım ulaşabilirim... Ve umarım güzel cevaplar yazarım buraya bende endişelendim şimdi... -----

Şimdilik görüşmek üzere arkadaşlar... =)

busegizem
12-06-07, 15:26
Harika bir bölümdü köşkte düğün var düğünn en sonunda muratlarına erio oğuz ve eda şükürler olsun özette gelmiş yalnız özetin sonunda davetsiz iki misafirden bahsetmiş birisini gerçi sölemiş yaman ikinciside büyük ihtimal atilla olucakk yalnızz atillanın edayı gelinlikle oğuzla evlenirken gördüğünde ki surat ifadesini çook merak ediom mors olcak morss:img-hyste

_KeNNy_
12-06-07, 15:40
çok güseldi ya bu bölm kız alma maselesi çok komikti damat ne iş yapıo diyince enişte koptm.ya ama bıdakı bölm evlenirlerse belki sezon finali yapablirler:( yapmasınlar yaaa bıde yaman düğünü basmasın gercı heycan fln olr ama :D yıne mahvolmasın hehe cerene candan mesj gelınce nası delırdı ama orası da cok komıktı gercı bu dızı butunyle cok komık ;)

digiplato
12-06-07, 15:49
bu arada sabo(sabutay) olayı uzun bir süre olmayacak.taki ferit ve damla evlenene kadar....

merve_gülben
12-06-07, 16:31
selam evet özet yorumumla tekrar burdayım... başlıyorum... sapıtırsam kollayın ona göre...

Oğuz ile Eda nihayet düğün hazırlıklarına başlarlar.Oğuz ve Eda alış veriş ve eksikliklerin tamamlanması stresine girerler.

ay ne güzel çifte kumrular başladılar hazırlanamaya.. bu blmde zaten temelleri atılmıştı... herkeste bi telaş "ay ben ne giycem" sözleri havada uçuştu.. ama asıl benim için önemli olan eda-oğuz... onlar nasıl olucak.. göz kamaştırcaklar kesin... aşıklarımız artık evlenmeye hazırlar... girsinler bence strese eda oğuzun kravat takmamasına bozulur ondan sonra eda-oğuz didişmesi ne güzel yaa düğünlerinde bile kawga eden ilk çift.. şimiddien tarihe geçtiniz bilemmm...

Bir de bunlar yetmezmiş gibi son anda davetli listesi pazarlığı yaşanır.Enişte neredeyse bütün Edirne’yi köşke davet etmiştir.Ancak bir sorun vardır.Köşkün bahçesine o kadar kişi sığmamaktadır.Eda Oğuz ile eniştesi arasında kalır.

maşallah bizim enişteye bak bee.. bütün edirne ee tabi doğal edaya 3 görücü geldi yeter mi birde davetli listesi kabarık olucak yanii.. ee bizde varızz dimi.. baya olucak yani...:img-hyste ama enişte kesin bu sahnelerde koparıcak bizi.. eda-oğuzun yüzünü burda merak ediyorum yaaa.. tabiki aralarında kalır.. biri kocası biri eniştesi.. canım iki arada bi derede kaldı yaa yardım ederiz eda bizz.. o kadar kişii sığar mı yarısınıda bizim evlere... oohh süper yhaaa biz nurdanla bu işin altından kalkarız dimi ya nurayy aaa buğrada var pelin ablaa sende varsın senide unutmadım.. şuleee ohh 50 kişi bana nurdan sana 100 kişi fazla olsun sana sen ancak kalkabilirsin altından...neyse sapıttım gene dönüyorum... bütün edirne artık heralde oğuzun sinirler boşalır alır edayı nikah salonuna götürür orda kıyar gelirler ondan sonra düğünü yapamaya....:img-hyste saçma bi fikir dimi.. dedim saptırım diye ama...

Köşkte de büyük hazırlıklar başlar.Bahçe süslenir,çalgıcılar ayarlanır,mahallede şenlik havası yaşanır.

ay ne güzel timurun sünnetinden sonra bi düğün daha.. hemde ne zamnadan beri beklediğimiz bir düğün yaa... ne kadar süsleseler az... şenlik olucak tabi mahallede çaça eda kro oğuz evleniyor... ikisi birbirine zıt kutuplar ama bu tarihi köşkümüz onların burda birleştirdi.. kesin çok güzel süslicekler kızlar da başı çekiyorlardır.. oarayada balon şurraya birazda süs falan... ee nasıl olsa babası evleniyor...nazar boncukta taksınlar aman nazar değmesin... onu unutmasınlar hatta balonlar öle olsun.. timurun sünnetinde de öleydi hatırladığım kadarıyla... birde enişte bi bomba yapar artık oğuz edacığını biraz sonra karısı olucak sevdiği kadını görmek isticektir... haklı olaraktan eda yada enişte olmazzz düğünden önce gelini görmek uğursuzlık derler der mi eda yada enişte..eda derse kızar ama enişte derse boynu kıldan ince bence.. höt dedi mi enişte oğuz susar çünkü bu blmdede çüşşşş devenin bale pabucu dedi yaa burdada derse walla vermez edayı bildiği için susar..eda naz yaaprsa oğuz çıldırır artık.. başlarlar kawgaya..:img-hyste KLASİK EDA-OĞUZ DİDİŞMESİ düğünde bile patlak verir artık..neyse bu cvp biraz uzun oldu öbür soru..:img-wink:

Eda’nın aklı ise oğlu Efe’dedir.Tüm kalbi ile bu mutlu gününe onunda gelmesini istemektedir. Efe ise kararsız,babasının bir delilik yapmasını önlemeye çalışmaktadır.

heralde canım yhaa en mutlu gününde ister yanında olmasını.. içi buruktur yani.. mutlu ama oğlu olmadığı için buruktur.. ama gelir gibi yaa.. yalnız bırakmaz annesini... gelir gelir... o kadar seviyorum seni annecim dedi yani bırakmaz yarı yolsa heralde... yani öle umuyorum... tüm kalbi ile bu mutlu güne gelemk siter ama işte yaman domuzu ay kusra bakmayın.. yaban domuzu... sinir ediyor beni de.. gene bişiy çıkartısa diye korkuyor tabi çocuk... geçen blmdedki yapmaz umarım ay bnde ağzmımı hayrı aiçiyim kapıyı fln kitlemesin gene yani... efede tabi gitmesini önlemek için elinden geleni yapar da ne zaman düğün olduğunu nerden bilicek ki yanii... gene mi bi yerden duycak acaba.. off kafam karıştı şimdi. neyse öbür soru..

İsteme krizinden sonra nikah şahidi krizi ortaya çıkar.Numan ve Muhtar nikah şahidi olabilmek için gene yarışa başlarlar...

off bu numan ile muhtar bizi öldürmeye mi çalıyor yani zaten o zaman heycan zirve yapıcak. birde nikah şahidi krizi... heyecandan ölückerler birde orda nikah sendromuu.. off off bence edanın nikah şahidi safişş olsun oğuzunda ergin.. ebn öle istiyorum.. sanki bnm dememle olcuak da bende yani laf şimdi bnmikide dimi..:img-hyste acaba eda oğuzun ayağına basıcak mı birde ayak krizi çıkmasın.. bende basıcam fln demsin oğuz ne bu böle köşke benden sonra gel kirizi bende ayağına basıcam kirizi nedir bu edadan çektiğim yaa.. hep kadınlar mı basıcak bi kerede ben basiyim bir ilki gerçekleştirir... :img-hyste :img-hyste :img-hyste dimi ne komik olur ama dimi..eda basarsa bide çok acıtıcak kadar basarsa o topuklarla vay oğuzcuğunun haliii.. yazık walla... ayak kirizi çıkıcak şimdide... çıksın çıskın gülelim biraz.. neyse öbür soru...

Ceren Efe’yi düğüne getirebilmek için bütün numaralara başvurur.Sonunda büyük gün gelir.Eda ve Oğuz sonunda muratlarına ereceklerdir.Fakat Köşke davetli olmadıkları halde iki süpriz misafir daha gelir.

aferin ceren aferin kızz walla öğrendin öğreneli hep eda ve oğuz için çalışısoun bravo yaaa elinden her iş geliyo kızım senin yaa afferin san afferin yaa..:happy0064 hep böle olll walla ii olur... büyük gün gelirr ve davetsiz misafir önceki yorumumda da dedim YAMAN DOMUZU ve Atilla gelicek kesin... bnce davetsiz misafirrler onalr olucak... atiilanın suratını çok merak ediyorum şok şok üstüne şok.. ohh çok ii olcakk walla o gelsin nolurrr...:happy0064 süpyüzz yapıcak ama o süprizle karşılaşıcak...

evet bugünde bi blm özetinin sonuna geldik dediğim gibi konularda sapma yada biraz aşırı derece haddimi aşan kelimeler olabilir.. affedin.. yaman ismi bnde bi ön yargı oluşturdu.. sanki her yaman kötü bi insan gibi düşünüyorum.ç.. bilin altıma indi.. psikoloji hocamna sormam lazım bu ne...:img-hyste :happy0064 şaka bir yana biliyorudum da unutm şimdi neyse.. bnden bu kadar sapmış oalbilirm.. kusra bakmayın.. şimdi sizinkilere bakıcam hadi görüşürüz....

M€LİS
12-06-07, 17:01
merve_gülben benim yapabileceğim bütün yorumları yapmıs zaten.. bana yorum kalmadı bakk (: (: gercekten güzeldi..komik bi bölümdü (: cok sevdim

-kızıl ötesi sen yörüngenden cıktın yine..? bu cok hosuma gitti

bytepoem
12-06-07, 17:43
Herkese merhabalar,
Valla anketimizde Sabutay ihtimali çok az gelmiş ama unutturmaya çalışdıkları bu olayla süpriz peşinde senaristler bence. Tamam nikahta gelmeyebilir ama o zaman 52.bölümde sezon sonu Sabutay'ın gelişidir derim. Gelecek sezonoda bizi bölümlerce sürükleyecek malzeme çıkar.

bu arada sabo(sabutay) olayı uzun bir süre olmayacak.taki ferit ve damla evlenene kadar....
Digiplato, aynı fikirdeyiz, Sabutay olayı patlayacak kesinkes, ama bugün ama yarın, patlayacak, hatta nasıl patlayacağı bile çok açık. Senaristler resmen ellerinde bomba gibi sağlam bir süpriz konuyla uygun zaman bekliyorlar, şöyle diğer olayların çözüldüğü boş bir zamanı. Ne Sabutay'ın, ne kumar olayının sonu gösterildi, ortada bırakıldı. Zaten artık Eda&Oğuz arasında didişmeler dışında dargınlık bile uzunca süre olmaz. Yeni konulara açılmak gerek, hemde 2 bölüm sonra sezon sonu ve sağlam bir yerde bitirip gelecek sezona diziyi ilk bölümden sürükleyecek bir konuyla girmek şart. Şu anda eldeki tüm senaryolar bitti artık, tüm düğümler çözüldü. Artık yeni konu lazım ve en sağlam konu Sabutay'ın kumar delilleriyle çıkarak Damla&Ferit ayrılığı yaratmasıdır. Bence söylediğinden daha yakın Sabutay olayı, Ferit&Damla en yakın gelecek sezon sonuna, hatta dizinin 3.sezonuna karar verilirse 3.sezonda evlenirler gibi. Sanki henüz çok erken evliliklerine. Ben daha erken bekliyorum Sabutay'ı. Düşünürsek şu anda tükenmiş konularla, başka türlü son 2 bölümde ortaya çıkarıp diziyi gelecek sene taşıyacak konu bulmak zor. Düşüncem ya düğünde, ya 52.bölümde sezon finalinde patlatırlar senaristler ellerindeki bombayı ve gelecek sezon o rüzgarla hızla girerler konuya. Düşün Sabutay'ın delilleriyle bittiğini sezonun, elde şu anda 2 bölümde aynı heyecanı yaratacak konu yok. Ferit'e bir anda tüm köşkün düşman olması, sonra yavaş yavaş Ferit'in pişmanlığı ve affettirmesi, arkasından, Eda ve hatta Oğuz'un Ferit&Damla arasını yapma çalışmaları. Valla 10-15 bölümlük konu çıkar. Belli bu tür bir konu çıkacak zaten, işte gelecek sezona hızlı bir giriş için ben bu son iki bölümde bekliyorum bombayı, gelecek sezona giriş hazırlığı açısından.

Ve unuttum o espriyi, bölümün en güzel esprisiydi belkide:
"Kızıl gezegen, çıktın sen yine yörüngenden" :) (Bu arada kızıl gezegen = Mars)

kar_perisi89
12-06-07, 18:29
Herkese merhabalar,
Valla anketimizde Sabutay ihtimali çok az gelmiş ama unutturmaya çalışdıkları bu olayla süpriz peşinde senaristler bence. Tamam nikahta gelmeyebilir ama o zaman 52.bölümde sezon sonu Sabutay'ın gelişidir derim. Gelecek sezonoda bizi bölümlerce sürükleyecek malzeme çıkar.

Digiplato, aynı fikirdeyiz, Sabutay olayı patlayacak kesinkes, ama bugün ama yarın, patlayacak, hatta nasıl patlayacağı bile çok açık. Senaristler resmen ellerinde bomba gibi sağlam bir süpriz konuyla uygun zaman bekliyorlar, şöyle diğer olayların çözüldüğü boş bir zamanı. Ne Sabutay'ın, ne kumar olayının sonu gösterildi, ortada bırakıldı. Zaten artık Eda&Oğuz arasında didişmeler dışında dargınlık bile uzunca süre olmaz. Yeni konulara açılmak gerek, hemde 2 bölüm sonra sezon sonu ve sağlam bir yerde bitirip gelecek sezona diziyi ilk bölümden sürükleyecek bir konuyla girmek şart.
Ve unuttum o espriyi, bölümün en güzel esprisiydi belkide:
"Kızıl gezegen, çıktın sen yine yörüngenden" :) (Bu arada kızıl gezegen = Mars)

Öncelikle dizi sezon finali yapıyor mu ya..Benim bildiğim yazında devam edicek..Hatta birkaç yerde çıktı bu haber vede Emra Kınay'da söylemişti sanırım bizzat..Ben birşeymi kaçırdım acaba..

Sana katılıyorum..Sabotay olma ihtimali çok yüksek..Her ne kadar kendisini pek sevmesemde bu olayı böyle kapatmaları çok mantıksı olur bence..Söylediklerine aynen katılıyorum ayrıca..
Bu arada evet gerçekten bölümün espirisi:Kızıl gezegen çoıktın sen yine yörüngeden süperdi süperdi..:):)

bytepoem
12-06-07, 18:59
Öncelikle dizi sezon finali yapıyor mu ya..Benim bildiğim yazında devam edicek..Hatta birkaç yerde çıktı bu haber vede Emra Kınay'da söylemişti sanırım bizzat..Ben birşeymi kaçırdım acaba..

Valla çok değişik rivayetler oldu bu konuda, ama en son açıklama İclal Aydın'dan tv'de geldi. İclal Aydın 51.bölüm'de evlilik olacak, 52.bölümde ise senaristlerin bana da henüz söylemediği süpriz bir sonla sezon sonu olacak dedi. Ağustos'da çekimlere tekrar başlıyacaklarmış. Herhalde Eylül'e dizi başlar bu durumda.

Neye inanacağımızı tam bilmesekde şimdilik İclal Aydın'ın söylediği uygun gidiyor, 51.bölümde evlilik olacak görünen.

kar_perisi89
13-06-07, 08:38
Valla çok değişik rivayetler oldu bu konuda, ama en son açıklama İclal Aydın'dan tv'de geldi. İclal Aydın 51.bölüm'de evlilik olacak, 52.bölümde ise senaristlerin bana da henüz söylemediği süpriz bir sonla sezon sonu olacak dedi. Ağustos'da çekimlere tekrar başlıyacaklarmış. Herhalde Eylül'e dizi başlar bu durumda.

Neye inanacağımızı tam bilmesekde şimdilik İclal Aydın'ın söylediği uygun gidiyor, 51.bölümde evlilik olacak görünen.

Çok saol cevap verdiğin için..Evet gerçekten değişik rivayetler vardı bu konuda..:)
Ama İclal Aydın tv'de söylediyse heralde gerçektir..Çok üzüldüm şimdi çok sevinmiştim devam edeciğine..Ama sonrada acaba yine sezona devam eder mi,diyede şüphelerim vardı..Neyse böyle daha iyi olmuş..En azından şu düğün işinin sorunsuz geçtiğine sevindim..Yani kesin evleniyorlarmış..Bir sorun çıkıcakta evlenemiyecekler diye çok korkmuştum..:img-wink:

icom_
13-06-07, 17:58
merhablar.ailem..öss ye 2 -3 gün kala dedim bırakim artık şu çalışmayıda..tres atim biras dedim..

malum havada çok sıcak gezilmez..

ee o zamn kiminlerinin tabiriyle dinlenme tesislerimize bir uğriim dedim..

zaten yoğun çalışma temposundan içimde birikenleri yazamadım..
üstüne üstlük birde bölesine harika bie bölümün ardından iice içimde kalmıştı..neyseki artık biras rahatladımda..buralara uğrayabildim..sınav olmadan bu nasıl rahatlamaksa..neyse geçelim 50 bölüm yorumlarına..

özeti daha sonra yorumlucam...okumamuış gibi devam ediyorum..

eeth..mükemmel bir bölümü daha geride bıraktık..yazamadım waktim yoktu ama sizlerdende harika yorumlar gelmiş..

öncelikle buğra walla forumu yorum yağmuruna tutmuşsun..birde senin ba,kış açından izlemek öyle zevkli oluyorki..

gelelim başlangıca..

eda ve oğuz efe hakkında konuşurken birden arka kapı açılıyor...yalnız nasıl güsel bir açıdır bu..yakın plan eda ve oğzu hemen aradan enişte süzülüyor içeriye..

işte enişte sevenleride gülümsemetye başlamışlar dır dedim içimden..

enişte walla bir geldi pir geldi..

walizini bırakmadan atıldı olayların içine..

gelir gelmezxe damat lafını yapıştırdı walla oğuza helal olsun..eda da herzamanki gibi sinir oldu yine..

daha sonra tutu oğzu kolundan götürdü enişteyi..

kime yamana..ayol kusu kurtun yanına götürülürmü..
enişte yamanın içmekten yine hastanelik olduğunu görünce çıldırdı tabi..

efe yye tepkilerini her ne kadar aşırı bulsamda çocukların onun yüzünden üzüldüğü harap olduğu düşüncesiyle hareket ettiğini bildiğim için hak vermiyoda değilim..

yalnız biras daha sakin olabilirdi..

ne kadar hatalı olursa olsun çocuklara annelerini veya babalarını kötüleme yanlış bir dawranış böle olunca hakklıyken haksız konumuna düşüyorsunuz..tıpkı edanın bablarının velayet davası açtığını sölediği günkü gibi..eda haklı olduğu bu davada sırf babalrını çocuklara karşı kötülediğiiçin efe açısından ters tepmişti biliyorsunuz.. o yüsden bu anlamda biras daha sakin dawranmalıydı..
ama enişte bu işte kızdımmı köpürüyor..

ama yaman yine aynı yaman ..heryerini morartmışlar yüzünü gözünü dağtmışlar ama o haliyle bile efenin oğuzla gelmesine takmış kafayı..neymiş kendi olaylarını köşkten kimse bilmicekmiş..
o haliyle bile sinir etmeyi başardı beni brawo yanii..

bu bölümde efe ile oğzun daha bir yakınlaştığını gördük..aslında daha doğrusu efenin asıl tepkisiin oğuza olmadığını gördüm ..böle olsaydı yumuşaması daha zor olurdu tabi...

icom_
13-06-07, 18:15
gel gelelim yamanın evliliği öğrendiği sahnelere..efe bu durumu refiğe anlatırken öle çekimle öle yaklaşımlar wardıki bizede hissettirdiler dimi yamanın biras sonra bu olayı duyacağını..refik ile efe yavaş yavaş odaya yakşaırken yamanında kapıya dopru yönelmesi biras sonra herşeyin ortaya çıkacağının göstergesiydi zaten.ç.

wee..nitekimde öle oldu..

yaman bu ssefer hakkaten çizmeyi aştı yalnız..olayı duyduğunda eda ya eettiği hakaret yenilir yutulur cinsten değildi..

ağzım açık kaldı..bilmiyorum neden..sonuçta yamanın hakaretlerine alıştık artık ama bu seferki bana çok ağır geldi walla..
patlamasıda bir okadar ağır oldu..

bu nı göremedik ama odanın aldığı waziyetten nasıl bir cinnet geçirdiği belliydi..

birde eve geldiğinde feritin getirsiği takım elbise herşeyin üstüne tuz biber oldu..

bu sefer gözlerimizle gördük çıldırma anını..duwara telefonu fırlattı..dışarı açıktığında efe babam geliyo diğe habver vermesin die..kapıyı ktledi ve gitti..

tam pisikopatça..kendini aştı artık..

üstelik bir iki dakika önce sölediği alkolu birakıcam kendim başaramöazsam kliniğe yatcam sözü ne kadarda inandırıcı ve naifdi..

1 2 dk lağınada olsa ona sempati duymamı sağlamıştı..tamam dedim artık ..mücadeele edicek ve edanın başıan musallat olmıucak artık..

ama ne mümkün bir kaç dk tutabildi sözünü..

aslında bu sahne birasa sevğinmemi sağladı..neden derseniz efe nin evlile olumlu tepkisine timurun yanında bu olayda destek oldu..

efe artık babsının ne hadde geldiği gömrdü..

herşeye rağmen babam yaşıyo derken bile içinde olan umudun aslında hiçbişi ifade etmediği gördü..

baba modelinin yatakta yatanmı yoksa onunla beraber hastaneye gelen her sıkıntısını düşünen kapıda onuı bekleyen oğzumu olduğunu gördü..

yinde bbu olayın köşk versiyonu cideen lanet olsundedertti bana..

eda yı yine ağlattı..

hani bir söz wardı..

.........çomağı hazırla ile biten..

hakkaten öle oldu..eda yamanmı bu herşeyi yapar der demez girdi içeri..

gersi malum zaten..oğuzun ağır onarma işlemi ilw sonuçlandı..

yalnız nasıl mutlu oldum küçük bir sahnede olsa...

oğzun eda ya içten sarılması..tamam söz veriyorum artık seni rahatsız etmicek diyipte yamana haddini bildrimesi..

kimileri dövme olayını aşırı ve şiddetli bulmuş olsalrda..bana göe tam yerindeydi..

artık birikmişti çünkü oğzu..

karımı rahat bırak derkende öle..
artık rahatça sölüyebiliyor bu kelimeyi...

hatırlarmısın erginle ofisde konuşurken bir diologları wardı..

oğuz yaman karşı koyamamaktan şikayetçöiydi..

hayır yani ne sıfatla yamana karşı gelicem..bu şeyin adıda yokki demişti..

artık tam sıfatıyla karşısındaydı yamanın..karım diyebiliyordu..karımı rahat diyebiliyordu..saklıcak kimseleri yoktu..

wee ne yalan sölim oğzun karım demesi içimi okşadı..(bana ne oluyosa...:img-hyste )

icom_
13-06-07, 18:31
gelelim çatı sahnesine walla bu sahne yorumla yorumla bitmez..

o kadar harika ve duygusdal bir sahneydiki..

senelerce yaşanmışlığın bir kaç cümlelik özeti gibiydi adete..bu arada burda bişi dikkatimi..çekti bu açıdanhiç çekilmemişti balkon..yan taraftan hem eda ile oğzu hemde bahçeyide görebiliyorduuk tüm ayrıntısına kadar..tabi diğer evlerin çatılarıda cabası..

geçelim edanın isyanına..

bazen nasıol oluyorsda dayanıyor dedrtiyor bana walla..

aldığı hakaretler yamanın çektirdikleri bütün bunlar bunca stres..herşeyden önce çocukları için bile olsa onca sene nasıl katlandı diye düşünüyorum..

burda nda edanın ççocuklarına düşkünlüğü onlara olan sevgisi çıkıyor ortaya..

YAMANA RAĞMEN SÜREN BİR HAYAT..

tökezleyerekde olsa gitmiş iştee..

gençliğe onunla yaşlanması ne acı dimi..

neyseki herşeyde bir hayır wardı yaa..
oğuz çıktı karşısına..
neysekii....

çatyı katınsa gerek ses tonuyla gerekse verdiği tepkilerle bıkmış yolmış bir ,destek arayan bir kadını bir aneeyi bir aşığı çok ii yansıttı İclal Aydın..

alkışlarıda göndemeden olmaz dimi..:happy0064 :happy0064

iiki dayanıcak bir omusu war artık..
gözyaşlarını sileceği bir mendil oğuz artık..

elinin içinde bir el yüreğinde bir yürek..
güldüğünde ağladığında ben warım unutma diye kolunu çekiştiren bir çocuk misali..

hiç yıkılmayan bir kale...
ailenin reisi..

arkasındaki kocaman destek ve ona eş bir gülücük..

mutluluğa giden o uzun yolda..hep mutlu olacağı bir adam..
çünkü yıldı artık bıktı..

dediği gibi oğzu iiki warsın..

yıllardır tek başıma mücadele etmekten yoruldum..

'''BENDE..!!

ne güsel diolaglar bunlar dimi..

edanın oğuzun omzuna yazlanması oğzuzj artık hiç bırakkaz istemez sarıklmaları..
sonra edanıon oğuzun yüzünü okşaması..gerçekten mükemmerl diolaglardı..

daha uzun sürmesini isterdim..çünkü öle duygusaldsıki..öle aşk kokuyorduki..
özledim walla böle sahneleri..lütfen biras çoğaltsınlar..

mesela bu evliki bölümünde artık evlendikten sonramı olur öncemi olur bilmem ama ..

KENDİ AĞIZLARINDAN BİRBİRLERİNİ DİNLEMEK..

ne hoş olurdu ..bizim gördüğümüz ama onların sölemedikleri..

ilk bakışırken hissettikleri..

at çifliğinde oğzun eda ya..''mesela ilkgün bu ne kadar çaçaydı ben eda ha hanıma yenilseydim bu masada oturuyor olamazdık deyişi gibi..

iisiyle kötüsüylee..ne hissettikleri..

harika sahneler çıkardı burdan..
hem duygusal hem komik..walla düşününce bile içim kıpır kıpır oldu...

YerçekimliKaranfil
13-06-07, 18:50
:happy0064:happy0064 Köşkümüzde Düğün Var Duyduk Duymadık Demeyinn :happy0064 :happy0064

Evet Sonunda..Uzun Bir Maraton Koşunun Ardında Kimi Zaman Takılıp Düştülersede Düştükleri Yerden Kalkıp Yaralı dizlerle Bitiş Çizgisinİ Elele Bitirmek Üzere Eda ve Oğuz...1 yılda büyüdükçe büyüyen aşklarında artık beklenen sona gelecekler bundan sonra sevimli karı koca eda ve oğuzu izleyecez..farklı bir tat katacağı kesin...Ben şimdiden heyecanlanıyorum...Kafamda onların evli hallerinin provasını yaparken :)

Geçen bölüm yorumuna gelince

50.bölüm Çok Eylenceli bir okadarda komik bir bölümdü..Özellikle isteme sahnesi Köşke damgasını vurmuştur heralde :img-hyste (Bizim eve damgasını vurduda ordan biliyorum ):) toplu sünnet gibi toplu isteme birtürlü susmayan kapı en sonunda köşkün içine sığmayan görücü topluluğu soluğu bahçede aldılar.Kısa yaprak bile çekildi..Ve kızımız eda istendi....

Çocukların onayı oldu edanın efenin gönlü olmadan buruk evleneceğini biliyordum buyüzden efeninde onayının alınması çok iyi oldu..Efeyle edanın bahçedeki konuşmasıda çok hoştu...:img-in_lo Bölüm boyunca gözyaşı dinmedi Edanın ama son gözyaşlarıydı bunlar....Niketim Yamanın Düğün olayını öğrendikten sonra Köşke Gelip Edaya Ağza alınmayacak lafları sarfetmesi üzerine oğuzun yamanın peşinden gidip pataklaması çok çok güzeldi keşke daha beter yapsaydı :)

Nur Orada "birdaha karımı rahatsız etmeyeceksin" deyişi benimde icimi gıcıklattı yüreğime dokundu bilmiyorum ama oğuzun ağzından bunu duymak böylesine sahiplenmesi artık göğsünü gere gere korkmadan söyleyebilmesi çok güzel :img-in_lo

Çatı Katı sahneside Çok Romantik ve Melankolik sahnelerden biriyle..Eda Ve Oğuz Sarılması....

Benim Aklım bu bölümde Olduğu için dikkatimi toparlayamıyorum ama aklıma kalan sahneler bunlardı....

Özetede şöyle bir değinecek olursak...
Diyorumki Davetsiz misafirler Yaman ve Atidir...ve Efe düğüne gelecek :good:
nefesimizi tutacağımız yüreğimizin ağzına geleceği sahnelri şimdiden tahmin edebiliyorum...

Umarım Nikah memurumuz o Sürahi Gözlüklü hamster memur olur...

Sezon finali Hkkında Sami sabutaydan bahsetmiş :img-yes:
Olabilir ama didem uzelde hala fragmanda yer alıyor bilemiyorum bnce 2. olasılık bu kumar olayıdr...
Bnde rüyamda bir sezon finali gördüm paylaşayım sizde ihtimal düşük ama belki bir ihtimal...

eda ve oğuz hafta sonu balayı için tatile giderlerken yolda kaza yapılarlardı...

işte buda benim yada rüyamın tahminiydi..=)

icom_
13-06-07, 19:11
gelelim evlilikkaralarını açıkladıkları sahneler..
hmm unutmadanm herkesin tek tek bu olayı öğrenmsi..önce..

muharın numanın tahirin ağanın melehatin..

ne kadar sıcak ne kadar bizdedndi..dimi..eee kolayömı çaça eda ile kro oğzu evleniyor..

blesine hararetli olur tabi..

tıpkı 3 görücü olayındaki gibi..
ama oğzu hakkaten ecel terleri döktüç...
ama ohh..olsun oda azmı çektirmiştii...hangi işlle meşgülsunüzz..astronotum..eğer vermezsenin oraya kaçmayı düşünüyorum...:img-hyste :img-hyste

koptum gerçejten burda yaa..

onun öncesinde isteme krisi war tabi..

hani demiştik yaa..sen unutulacak kadınmzından sonra edanın kapıdan süzülüşü için..
perran kutmanvari diye..

bura da öle dedğilmiydi arkadaşlar..

benim gibi kadınada 3 kişi derken ki tafraları havaları oğzun yanında gitmesi falan..

yine bana perran kutmanı hatırlattı walla..

aynı geçiş burdada wardı..

hazır perran kutmanla ilili düşünmüşken sölim dedim...
ismi unutulmaz isimlerden biri oda...nasılsaa..

gelelim isteme sahnesine..walla istemeleri bile olaylı..
3 kişi geldiler sözde ama kim isticek belli değil..biri çıkamadı..oğzuda resil ettini<z beni deyip yakındı tabii..
ama edanın böle olur işte bu yaşta isteme olursa böle olur deyip ağlaması üserine oğzuda yumuşaduı özür diledi hemen tabii..
cnöm benim ya kıyamıyoki edasnıa..üzülünce içi burkuluyo tabii..

haydaa bu seferde incelikleri tuttu..

sen warken bana laf düşme z falan..enişte köpürüyo..enişte köpürdükçe oğzu süzülüyo..yerin dibine girdi..walla oğzu a patlayı allahın emri..diye giripo kendi isteicek die çok bekledimm..
walla yeter artı deyi eda yı enişteden kendi isticek gibi geldi bana..

ama neyseki artık 3 ünden biri daldi konuşmaya sonundada koro helinde bitirdiler cümlelerini...

hemen akabindede..feritden sandelye üstğ sıçlama şov ile birlikte..

HAFTAYA KÖŞKÜMÜZDE DÜĞÜNÜMÜZ WAR ...'''
geldi..
ohhh...be sonunda artık..kalpler gönüller buluştu ..buluşçcak..kızlarda babalarınmın kalbinden tutuğu kadınn elindsen tutula destekler ona artık...

bazen düşünüyorumda her ne kadar eda yı çok sevselerde onların durumunda ben olsam(allah korusunn) balarını düğününü bu kadar şevkle hazırlama derecesine gelebeilirmiydim acaba..bu kadar sevinirmiydim..evlenecekleri haberlerini duyduğumda havalara zıplarmıyımm...

olmazmıydı küçükte olsa acaba içimde bir buruklukk..

neyse belkide olurdu kim bilir...

bu arada eda ve oğzu bu iki inatçı aşık sorularınada cevap buldular he ne dersinizi..

bu konuyuda haftaya vurgulamaları dileğiyle..

benden bu kadar şimdilik..

hoşçakalın iki aile ailesi..

benim gibi öss zedelerede şimdiden başarılar bol şanslar..

kissorkill
13-06-07, 21:20
icom_ başarılar
bende oks ye girdim pazar günü:(:(

hukukcine
13-06-07, 23:14
Eveeeeeeeeeeeeet valla kaç hafta oldu bilmiyorum ama….turuncu sayfalarda yorum yazmayı gerçekten çok özlemişim ben…..en önemlisi…yorum okuyumayı vee paylaşmayı….:happy0064

Umarım hepiniz iyisinizdir….;-))

Vee uzuuuuuuuuuun zamandan beri yazmadığım başlığı attıktan sonra…kolları suvayalım bakalım…ne çıkacak….

„Allah okuyana kolaylık versin ;-))“

eveeeeeeeeeet……

:happy0064 köşk mahallesi sakinleri…buna biz de dahiliz arkadaşlar….duyduk duymadık demeyin….

Eda ve Oğuz sonunda evleniyorlar….aaa tüh…davulu unutmuşum…Buğra yetiş….!!!:happy0064

Eveeet sonunda oluyor galiba…..:happy0064

hınzır köşkümüzün birleştirdiği….veeee ilk günde Ferit in sebep olduğu o ufacık yanlış anlaşmadan sonra….Oğuz Edayı deli sandı….Eda Oğuz u…katil sandı…aralarında…kâh fırtınalar estiği…kâh kelebekler uçuştuğu …...aklıma….o istenmeden sarmaş dolmaş olmaları….aşırı gerginlikten bayramlaşmayı bile tuhaf bir hale getiren bizim çaça Edamız veee kro/keçi Oğuzumuz sonunda evleniyorlar….

Veee evet işte bütün aile toplanmış…

evin reisinin katında…damat bir açıklama yapacak…ama hangi damat….???…:img-hyste nasıl desem…..aa evet Feritin dediği gibi….kafam karıştı…“baba“ mı „enişte“ mi….

valla Ferti bende karışık duygular içindeyim….ne yalan söyleyeyim…meğer bizim Oğuz beyimiz….yani hınzır köşkten çıkan en son damat….Eda hanımefendi ile evlenmeye karar vermişler….bu ne resmiyet canım…bırakalım bunları….artık…:img-hyste

Off bir Edirne düğünü…bir DJ…bir organizasyon şirketi….yıldırım nikâhı….offf bu kadarı fazla geldi…evin reisi nerdesin….?…duruma el koyun lütfen….:img-hyste

Vee bakın şuna yaaa… Ergin sen ne yaptın yaaa….hiç öyle denir mi…neyseki…son anda durumu kurtardın…tabii canım..sen kim bilir kaç kişiyi evlendirmişsindir…yaa nikâh memurumusun…yoksa avukat mı?? karışık bir mevzu…anlaşılan…:img-hyste

Veee evet evet…hazır evlilik derken….Oğuz da zaten köşk mahallesi sakinlerine….Oğuzca..bir usul ile…cümle âleme bildirdi…keşke Eda kafasına bir huni takmışsındır:img-hyste …….ama yinede gerçekten çok güzel oldu….süper…harika bir sahneydi…

Veee bizim tatlı aşıklarımız yine didişmeden duramadılar tabii…pes diyorum….

düğün hazırlıkları arasında hemde…Oğuzun „paradan kaçtımmı hiç“ demesi…yine çaça Edayı çıkardı ortaya….vee Oğuz…valla bak Eda doğru söylüyor…istemek te parayla değil ya….bu ne şimdi…vee ardında yüzük muhabbeti…..

oooff Oğuz yine hiç birşey anlamadın…jetonlar her defasında da takılmazki canım….bu ne böyle…???:img-hyste

Ama sonra ne oldu???…. Eda nın ailesi ailece Oğuzu delirtmedi …

veee tam…üç kez….çicek se çiçek…çikolatasa şeker:img-hyste ….geldi…biz şahidiz…öyle değilmi arkadaşlar….eh kolay değil tabii…Oğuz..sonuçta çaçayı alıyorsun…tebrikler….!!!:happy0064

Ama ondan önce…unutmamak lazım tabii….bir görücü…isteme krizi yaşanmış bulunuyor efendim….;-))

off bu ne yaa….çook zor dolaylı….hesaplar yapıldı….kan bağı hesapları...benim sayemde tanışma hesapları...dünür hesapları......off ne muhabbetti yaa.....
vee isteme gecesi ...Eda müsahitti....Oğuzun “Annesi” yani....tam üç birbirinden şirin olgun beyler kapıya dayandı....vee Oğuz artık gerginlikten ter içinde kalarak...her defasında o çok sevdiği tarihi kapıya Eda dan önce dayanmayı başardı....!!!!

suratlarim bitti...eh pes....zaten bölünecektim....;-))

hukukcine
13-06-07, 23:17
Veee bir bakmışız..sonunda..isteme heyeti de....bahçede toplanmış...kadro tamamlanmış....veee hadi bakalım...ama.....yine tık yok....:img-hyste

Şöyleki.....

Ferit lafa gireyim dedi...vee bu ne yaaa???

Kuraklık artacakmış efendim....muhtara hükümetten bir mektup gelmişmi??? Su işi gerçekten kârlı...girmek lazım....bencede öyle...kesinlikle....:img-hyste

Numan amcaya.... 5 l su ne kadar?? Aa sağol iyi oldu..herkes öğrendi....3,5 YTL imiş....duydunuzmu arkadaşlar..:img-hyste

Melahat hanımdan da günün hava raporunu aldıktan sonra...sebebi ziyarete geldik dayandık...:img-hyste

Yok yine birşey yok....;-)) vee damat bey harika fikiri ile duruma el koymak istiyor...

Kısa yaprağı çeken kızı ister.....yine geçmişe şöyle güzel mi güzel bir selam çakıldı....birinci kat...üst kat tartışmasında da yazı tura atılmıştı...off süper....:happy0064

yok...olmadi yine...vee

hadi Merve hadi Merve derken.....

bizim kızılötesi her zamanki gibi...yine şöyle ortaya atlayıverdi....iyiki de atladı....valla kimbilir...daha kaç zaman suskun kalacaklardı...havadan sudan değil tabii konu....çok haklı...ah bu kızılötesi de olmasa...

sonunda.....bir ağızdan bizim şirin isteme heyeti...iş payı yapıp Oğuzu Edaya istediler...nihayet demek geldi içimden!!!!:happy0064

veee enişte tabii biraz nazlandı....vee sonunda....astronot damadı aya çıkmaktan son anda kurtardı.....haftaya düğün var.....off süüper...ee Oğuz hiç kızma...etme bulma dünyası....!!!!;-))

gelelim bizim kafası karışan damat Ferite....

evdeki hanımlardan maşallah gülleri eksik etmiyor..kırmızı...beyaz...bir de yeni bir Çiçek türü oluyor herhalde efendim bu..bilmedim şimdi...kendi yanaklarına yapıştırdığı iki tokat...:img-hyste

...ama bu hanımlar yine yumuşamıyorlar....yaz gelmiş...en az 30 derece....herkesin hakkı.....böyle mevsimine göre giyinmek..ama bu şıpıdak terlik...parmak arası...da ne yaa...aman Allahım....evet çıkar onları....derhal.....ayaklar yıkancak.....gerekirse abdest te alınacak....vee üstelik....bardaklar vee sofra toplanacak...kolaymı....yani....bende aynı fikirdeyim...:happy0064

Veee geçiyoruz.... bölümün üzücü...kısımına....bir o kadar da duygusal dı ama.....

Yaman...artık uçuruma düştü düşecek......son kartlarını oynuyor artık...kötülüğün de elbet bir sonu geliyor....Oğuz insanlık yapmış.....hastaneye götürmüş....ama Yaman bey...yine “cici baba” diyor vee Efeye karşı kötülüyor....

Aslanlarım dediği çocuklarının annesine demedik laflar...bırakmıyor...asıl parazit kendisi.....haberi yok....ortada yine Efe.....
Oğuz galiba ilk defa Eda yı artık “karım” diye savundu.....süper bir ayrıntıydı...senaristler çok detaylı yazmışlar yine her zamanki gibi....

Bununlan hıncını alamadı tabii...evi bastı..kırdı döktü...vee böylece ne kadar aciz olduğunu herkese gösterdi....

Yaman amacına ulaşamadı....bizim tatlı aşıklarımız artık beraber mücadele etmeye karar verdiler....

Gelelim biraz da Efeye...bu hafta hakikaten kendini aştı...harika bir performans....çook beğendim....Efe bence....annesinin düğününe gidecek....annesini o önemli gününde bu kez yanlız birakmayacak....

Vee sonuç.......bizim Iki Aile....artık Bir Aileye terfi ediyor.....off süper süper.....

Veee böyle sona doğru yaklaşırken...biraz da bahçeye gelelim...:img-hyste

ben bahçe sahnelerine resmen bayılıyorum.....havuz su dolu..aklıma tatlı aşıklarımızın turuncu ve pembe battaniyeler eşliğinde şeref tribünleri aklıma geldi...valla iyiki..artık böyle şeylere gerek yok..aksi taktirde suyun içine mi oturacaklardı...

iyi tarafı var.....Oğuz böylece terlemezdi...:happy0064

Yazın şeref tribünü...köşkün bana göre en güzel yerine...çatıkdakı o tarih kokan armalarına hayran kaldığım balkona taşınıyor.....harika...!!!!

Son olarak...50. bölüm...yakışır bir bölümdü....şeker tozu yine oldukça bol serpiştirilen...bir bölümdü....tüm oyuncularımızı gerçekten kutluyorum...yine harika performanslar sergilemişler.....senaristler yine Iki Aileye has geçmişe selamlara vee ayrıntılara önem vererek çok başarılı bir senaryo yazmışlar 50. bölüm için....canı gönülden hepsini kutluyorum....!!!!

Vee arkadaşalar gerçekten çook yoğunum...bir yorum yazmak istedim..dinlendim....uzun zamandan sonra...gerçekten özlemişim...kendinize çoooooooooooooook iyi bakın...iyi geceler....

bugra9
14-06-07, 00:19
Herkese İyi Geceler...

Eveet Pazartesi Gecesinden bu yana sizlerle satırlarda buluşamamıştım...Valla bir günde özledim...Şöyle Gecenin sessizliğini kendime yoldaş edeyimde Ailem'le bu geceyi paylaşayim dedim ve buradayım...Tüm Yorumları büyük bir Zevkle okudum...Okulların tatile girmesiyle ve sınavların kısmi olarak bitmesiyle forumumuz hareketlendi...Tüm yorum yapan arkadaşlarımızın Ellerine Sağlık...Değinmek isterdim ama yine yolumuz uzun ve gece hızla akmakta...O zaman gelin hep beraber 50.Bölüm'ü şöyle bir toparlayıp 51.Bölüm'e doğru yol alalım...Hadi o zaman...Yola çıkıyoruz...

Yazın Sıcağına inat yaparcasına sıcacık bir bölüm izledik...Hayatın şeker tadıyla birlikte süregelen gerçek,bazende acı tarafını hissettiren özel bir bölümdü...

Genel olarak Komedi havasında ilerlesede İki Aile'yi ilk bölümden bu yana besleyen gerçekler yine bölümde mevcuttu...Tabiki Oğuz'un hayatından,dramından ve doyamadan,doydurmadan kaybettiği eşinden biraz uzaklaşıp Eda'nın hayatına ve dramına şahit olduk...Zaten her İki Aile'nin de ilk bölümden bu yana süre gelen Neşeli/Hüzünlü hayatları var...Kabul etmek gerekirki Yaman'dan böyle bir tepkiyi bekliyorduk...İşin ilginci beklediğimizden düşük bir tepki gelseydi o zaman içe sinmeyen birşeyler olacaktı...Biz en acısını,en yarayanını gördükkü güzelliklerin kıymetini anlayalım...

Herzaman Mutlu bir Hayat,Hep Gülen yüzler,Sorunsuz geçen günler...Bunlar yıllardır insanoğlunun çok istediği,özlediği ama hiçbirzaman kavuşamadığı değerler...Bu değerleri zaten güzel,özel yapanda zıttı olan değerler değilmidir sizcede...

Kötüyü görmeden iyinin...Acıyı görmeden sevincin...Gözyaşını akıtmadan kahkahanın kıymetini nasıl anlayacağız...Bu yüzdendir ki insanlar yıllar yılı ne Tam Mutlu,Nede sonsuza dek hüzünlü yaşamışlardır...

Görmek gerek diyorum...Ne Filmler yapıldı bu duygular üzerine...Televizyonların açılmasıyla birlikte ne diziler sezonlar harcadılar bu değerleri anlatmak için...İzleyici hep mutluluk istedi...Hep Kavuşma istedi...Sonunu hiç düşünmeden...Aslında ona refakat eden hüznünde önemini görmezden gelerek inadına istediler...

Tabiki tüm bunların nasıl ifade edildiği de çok önemli...Hatta Altını çizerim Dizilerde ki en önemli ve makbul soru budur bana göre...Hüznü anlatamadıktan sonra...Mutluluğu kelimelere dökemedikten sonra tüm bu duygular arada uçuşan esintiler gibi görmezden gelir gider...

Üstüne Basacaksın...Tükenmez kalemle altını çizdiysen,birde ispirtolu kalemle çizeceksin...İşte İki Aile bunu başaran ender dizilerden bir tanesi...Yaşanmışlıkları nereye oturtacağını bilen,Akan gözyaşlarını tatlı bir bakış ile silen...Özlenen,beklenen bir hikaye idi...

Bölümdeki Hüznü dağıtan olay Kızların "Etme Bulma Dünyası" diye tabir ettikleri o bahçe konuşması ile başladı...Her üçü'de çok candan oynadılar bu sahnede...Sizde dikkat etmişsinizdir Merve olaya bir adım geriden yakalştı...Merve'nin babasına olan düşkünlüğünü vurguladılar burada...Kıyamayacak kadar düşkün babasına...Tabiki Enişte Yüksel'de ki o enerjiyi anlatmaya satırlar yetmez...

Tüm Bölüm Boyunca ağzından Evlilik lafını düşürmemesinden çok ince bir komedi dalgası yaratmış senaristler...İlk izleyişte farkedilmese de görüyorum ki Enişte kendine düşen her sahnede Evlilik,düğün konularına girmiş...Girmekle kalmamış ortama imzasını atıp damgasını vurmuş bile...Tabiki Seda'nın sürekli "Tamam Yüksel"..."Sen Karışma Yüksel"..."Yeter Yüksel" Repliklerinide unutmamak gerekir...

Şimdi ben ileriye dönük kocaman bir ipucu veren Eda ile Oğuz'un evlenme kararlarını çocuklara açıkladıkları sahneye değinmek istiyorum...Bölümde ki en hoşuma giden sahnelerden birtanesiydi...O kalabalık ve trafi komik duruma Metin Günay'da bambaşka bir çekim tekniği ile katıldı..."Pencere dışından içerideki sıcaklığın yansıtılması...
"İç mekanda ise içiçe bir çekim gerçekleştirilmiş..." Merve kadrajdayken Ceren arkasında...Ferit'in hemen yanıbaşında Seda gözüküyor...Tam ortada Eda ile Oğuz...Nasıl anlatılır bilmem ama bu "içiçe" durum çok güzel yansıtılmış...Dediğim gibi Eda ile Oğuz evlenince Kalabalık Bir Aile olacaklar...Tek katta vakit geçirecekler...Kısacası Tek Aile'nin ilk akşamlarını izlemek için sabırsızlanıyorum...

Bu sahneyi izlerken şöyle geçmişe dalıp gitmişim...Hayatın tüm bu insanlarda ki değişimi o kadar bariz ki...Dolandırıcı Ferit,Aileye Girmiş...Fısır fısır Damla ile konuşuyor...Yeri Göğü inleten Enişte Yüksel ağzı bir karış açık evlilikte evlilik diyor...Eda'ya yapmadığını bırakmayan Damla gözlerinin içene bakıyor...Herşey o kadar değişti ki...Şimdi tüm bu insanlar sığışmışlar tek bir kata ilerisi için plan program yapıyorlar...Üstelik bu süreç öyle hafif,öyle hissettirilerek verildiki izleyicilere sanki kendi hayatımızda ki "Farkedemediğimiz"...Nasıl olduğunu bilemediğimiz değişimler gibi normal geliyor...İşte başarı tam burada başlıyor sanırım...İzleciyi inadırabilmekte...Tüm olağandışı durumlara rağmen...İnsanları o salonda bir köşede hissettirebilmek...Tüm uzak mesafelere rağmen...

Bu arada birşey paylaşmak istiyorum...Hatırlarsınız 27.Bölüm'de Enişte ile Seda'nın Köşkü bastığı gece Oğuz,Ferit'in dayısı olmuştu...Şimdi ise Damadı...Sanırım bu ufak yalanın enişteye ve Seda'ya anlatıldığı bir sahne izlemedik...Bizim dışımızda yapılmış bu itiraf sanırım...Neyse önemli değil Zaten...Dolandırıcı,Kumarbaz,Kiracı,Yeğen,Enişte şimdide Damat Ferit...Ferit diyorsak akan sular duruyor...Ters yöne akmaya başlıyor...

bugra9
14-06-07, 00:22
İşte Böyle Geçti bir bölüm daha...Tüm gözyaşlarına,kahkahalarına ve ileriye dönük yepyeni umutlarını izledik...Hayata ve Geleceğe,Ama en çokta birbirlerine Gülen Gözlerle Bakan Samimi insanların dizisi İki Aile...

O Zaman 50.Bölüm'ün EN'leri Gelsin Bakalım...

:icon_shad :icon_shad İKİ AİLE 50.BÖLÜM EN'LERİ...:icon_shad :icon_shad

1-EN Beğendiğiniz Sahne...?...
2-EN Beğenmediğiniz Sahne...?...
3-EN Güldüğünüz Sahne...?...
4-EN Duygulandığınız Sahne...?...
5-Haftanın Repliği...?...

Şimdi de benim Cevaplarım Geliyor....Hadi Bakalım...

:icon_shad :icon_shad İKİ AİLE 50.BÖLÜM BUĞRA'NIN ENLERİ...:icon_shad :icon_shad

1-En Beğendiğim Sahne...Pazartesi geceside Söylediğim gibi Eda ile Timur'un yatak başında ki sahnelerini çok beğendim...Kısacıktı ama ardından iz bırakan özel bir sahneydi...Bugüne kadar Timur ile Eda'nın arasındaki ilişkiyi zaten çok özel buluyorum...Efe ile bambaşka bir ilişkisi varken Eda'nın Tümur ile çok özel bir ilişkisi var...Bilmiyorum Timur'un küçük olması,Eda'nın gördüğü,yaptığı hataları ona yapmaması en önemlisi de Timur'un küçük yaşına rağmen hayata baktığı pencere...Bilmiyorum belki küçükken Efe'de aynı onun gibiydi...Hayat şartları,birazda kader Efe'yi yaralasada Timur inadına güçlü duruyor hayatta...İlk bölümden bu yana gözlüyorum tek amacı,tek dileği ve en büyük mutluluk kaynağı annesinin gülmesi...Yüzünde ki bir gülücük...Yaştıları gibi şımarık,kaprisli bir karakter oluşturmamış Senaristlerimiz Timur üzerinde...Televizyonda şuan'a kadar izlediğim ve beni en çok etkileyen çocuk...(Çocuk dediğime bakmayın...)...Olgun karakter Timur'dur...(Akçahan'ı Tebrik Etmek gerek...)...Bu yüzden bölümde çok beğendiğim sahne olmasına karşın bu ufacık sahneyi seçiyorum...

2-En Beğenmediğim Sahne...Bu bölümde beğenmediğim gözüme batan bir sahne olmadı açıkçası...Yaman'ın sahnelerini bile oyuncunun performansı zevkle izlememi sağladı...Bu yüzden beğenmediğim iki sahneyide teknik arızalardan dolayı renk kaybına uğradığımız sahneler olarak seçiyorum...Birincisi Enişte'nin bahçede Eda'yı ağlarken görmesi ve uzaklaşarak küfür etmesi...Renk sorunu bu sahnede de vardı...İkincisi ise Şıpıdak terliklerle Köşke Gelen Ferit'in azarlandığı sahnede ki sorun...Altını çizerek söylerim her iki sahnede oyunculuk ve hikaye adına başarılı sahnelerdi...Dediğim gibi teknik sorunlar sebebiyle seçiyorum...

3-En Güldüğüm Sahne...Üç inatçı Keçi'nin yollarının bir Köprü'de birleştiği,yani muhteşem üçlümüzün bahçede ki o halleri beni çok güldürdü...Tabi ki üçünü teker teker karşılayan Eda ile Oğuz o sahnelerde ki şaşkınlıkları ile çok başarılıydılar...Özellikle Eda'nın Tahir Ağa'ya yaklaşıp "Sizde beni istemeye mi geldiniz...?..." demesi beni çok güldürdü...Aynı zaman da bahçede Önce inatlaşan,ardından kibarlaşan üçlü çok başarılıydı...Kısacası şöyle toparlıyalım bu sahneleri...Eda'yı isteme gecesi bölümün en komik sahneleriydi...

4-En Duygulandığım Sahne...Eda ile Oğuz'un Balkonda ki sahneleri...Yorgun Eda'nın bundan sonrası için Oğuz'a sıkı sıkı sarılması...Yüzünü şöyle tutup,İyikine geldin,İyikine varsın" demesi...Kısacası o sahne baştan aşağı çok duygusal ve başarılı bir sahneydi...

5-Hafta'nın Repliği...

"HAFTAYA KÖŞKÜMÜZDE DÜĞÜNÜZÜMÜZ VAR..."

Eveet...Anketimizi de Sorduk ve Cevapladık...O zaman Pelin'in Gelecek Sezon'u kapsayan Sorularını Tekrar sorarak geceyi kapatalım...Cevap vermeyen,Yeni gören arkadaşlarımız katılabilirler...

Pelin Derki...; :good: :good:

*İki Aile dizisine nasıl karakterler, hangi konumlarda katılabilir?
*İki Aile dizisinin senaryosunda kısa ya da uzun vadeli hangi konular işlenebilir?

Eveet...Sorularda Tamamdır...Gece'yi kapatmanın vakti geldi artık...En başta da söylediğim gibi Gecenin sessizliğini bahane edip şöyle sakin sakin
50.Bölümümüzü toparladım...Yarın da Özet yorumu,Sami'nin anket sorusu ve Gelecek Haftaya dair tahminlerimi paylaşacağım...Herkese İyi Geceler...

NOT: Ben Yorumu Yazdığım sıralarda Ailemizin Atom'u Aysun'da uzun bir aradan sonra yorumları ile gelmiş...Henüz okumadım...Yarın uzun uzun değineceğim...Ellerine Sağlık Aysun...Başlığını özlemişim...

Tekrardan İyi Geceler...Kendinize iyi Bakın...Sağlıcakla Kalın...

_butterfly_
14-06-07, 08:29
:happy0064 DÜĞÜNÜMÜZZZ VARRR KÖŞKTE DÜĞÜNN VARRRRRRR hOleleyyyyyy:D

merhaba arkadaşlarr nasılsınız?..iki aile ailesi:happy0064
yorumlarınız mükemlee hepsini zevklee okudumm...elllerinize sağlık;)

offf zorlu maratondan sonra yorumları okumayı takır takır klavyede yazı yazmayı nekadar özlemişim....ölee bir zamana denk geldiki yorumum zaten eda ve oğuz evleniyor.şakamı rüyamı gerçekmii?..şu nerdeyse 4 bölümdür bu duygular içindeyim..kızların oğuza eda abla ile evlensenize dediklerinden beri....hala inanamıyorum ya avala şaka gibi geliyor..yokyok gerçekk gerçekkk şaka maka tam 12 gün sonra dizimiz 1.senesini tamamlycak...26 haziran 2006'Da evlerimize öle bir misafir oldularki her pazartesi iki ailesizz olmuyorrr atlatamıyorsun pazartesi sendromunu=)dimi buğra,cnnm ikizimm;)=)

çok konuştum yine mazur görün=)..

gelelimm şölee kabataslak yorumlara bölüm olarak yorumlayamıycam bu sfeer olayların analizini yapıcam....
öncleiklee yamandan başlamak istiyorumm gitikçee zehirinii akıtmaya devam ediyor....zaten bunu hep başından beri söylüyorduk yamanın karakteri buydu değişsse bilee değişsemzki yedisinde neyse yetmişinde de öle sözünü boşa dememişler değilmi=)eda'yı üzmeye hataa çocuklarııı aslında çevresindeki insanlarıı yıpratmayı üzmeyee okadr çok iyi beceriyorkii vala artık pes diyerek izliyorum.....bu haftaki özettede düğünümzde süprizz varmış yaman olduğunu zaten biliyoruz...zatenn bir kötülük yapmasa olmazki olay bozmasa...şu 51 bölüm boyunca hangi güzel olayın arkasından çıkmadıkii,her özette süpriz bir misafir denilse yaman yada serpil derdik.. biri gitii..ehuehe deliler hastahnesine aman yaa demeki 404'ün ilacı buymuşş...vah vah yazık diyipp geçiyorum=)eden bulurr ama yane buda belli birşey...serpil tehlikesinden kurtuldukk galibaaa.. amann şşştt çıkar biryerden falann fazla anmayalım adını=)

gelelimmm çifte kumrularımıza ayyy çok tatlılarr yaaa bir heyecan bir heyecan onlarda şimdi DÜĞÜN VAR kolaymııı köşkünn onlara oynadğı oyun evlilikle noktalanıyor mu acaba?..yok artık köşkümüzden bahsediyoruzz nasıl oynadığı oyunlar bitebilirkii daha bizi ne gibi süprizler bekliyorr eminm...ooff nese araya yinee karıştı birşey konudan koptuk..ne diyodum he eda ile oğuz=)bir sürü senaryo yazdık düğün hakkında haa olcak derken oldu en sonunda...birbirlerine baktıklarınd bir okdar şaşkın ama bir okdarda mutlu...daha nasıl olsunki önlerindkei en önemli engeli aştılar ÇOCUKLAR...hata kendileri bile söylemeden olay oldu..hepimiz şoke olduk zaten böle bir tepki beklemiyordukk..ama olduu TAM SÜPER OLDU=)onların aşkı öylee birşeykii oğuz eda'nın kahramanı bence..onu her düştüğünde yada her üzüntüsünde koruycak ve onu tüm kalbiylee sevecek biri ...kahraman kelimeside çok ii oldu ... bu aşkk hiç bitmezzz çünkü onların aşkıı bir ömür boyu sürecek...
aaa buarad düğünümüğzdeki süprizden bahsetmeden yazımı bitirmem...
vala ben ATİLLA diyorum..çünkü kaç haftadırr ortalarda gözükmüyor... sesizilik hakimn o cephede yane biraz hareket lazım galibaa atilla'Dır büyük ihtimallee... gelsse noclakki bence eda'nın kararından tabikide bir değişiklik yaratmıycak sadece ortam biraz gerilcektir okdar..ama imzayı atacaklr en sonunda bundan sonra iki aile naısl olcak; iki ailemii ben orda iki aile göremiyorumm tek aile oldular işte.=)en sonunda dedik dedik yaptık vala...
yorumlara devam edicem ama şimdilik bukadar herkese iyi yorumlar görüşmek dileğiyle..kib bye

birde süprizle geldim düğünümz davetiyesiz olmaz dimi..?bencede işte ozamn düğün davetiyemizz...http://www.dizifilm.com/forum/showpost.php?p=3696670&postcount=401

RIZA_BABA
14-06-07, 10:19
Bu sefer EN'leri baslatmak bana dustu? Bolum yorumumu tamamlamam lazim degil mi;)

EN BEGENDIGINIZ SAHNE?

EN BEGENMEDIGINIZ SAHNE?

EN COK GULDUGUNUZ SAHNE?

EN DUYGULANDIGINIZ SAHNE?

BOLUMUN EN ONEMLI REPLIGI?

En Begendigim Sahne: Efe'nin odasina girdigi andan itibaren esyalarla ve fotograflarla yasadigi duygulu ana bayildim. Ruzgar gulunu aldiginda koskle arasinda bagin devam ettigini temsil eden bir sembol bu aslinda demistik. Ruzgar gulunun estetik guzelliginin de cok guzel kullanildigi bu sahnede, once Efe hirsla aldi onu, sonra gittigi zaman onu anlayarak ugurlayan Oguz Abisi'ni hatirladi. Bir bakima onu almasina izin vermisti Oguz. Anlamini biliyordu cunku Efe icin onun. Sonra yasananlari dusundu, parcalamak istedi ama kiyamadi. Ne olursa olsun guzel gunler yasamisti o koskte ve de son olaylar hosuna gitmese de bunu inkar edemezdi. Oguz'a soyledigi gibi yine icinde birseyler kirilsa da Oguz'un cok da kotu bir secim olmadigini, aslinda annesini mutlu edecegini de biliyordu. Sorun Oguz degildi, sorun bu fikirdi. Zaten bu ikilemi once aile fotograflarina, sonra babasinin olmadigi ucunun sunnetteki cekilmis fotograflarina, sonra da koskte yeni cekilmis olan kizlarla, kardesiyle ve de Oguz abisiyle cekilmis fotograflara bakarak yasatti bize Efe. Esyalarin Efe'nin kafasinin icindekilerle beraber kullanimi son derece basariliydi.

En Begenmediginiz Sahne: Notlarda da dikkatli okuduysaniz farketmissinizdir. Begenmedigim bir sahne olmadi bu bolum. Ne oyunculuk, ne espri ne de verilen mesaj acisindan ters gelen bir sahne olmadi bana bu bolum. Yorumumun sonunda da yazdim, herkesin birbirinin acisini gormeye basladigi dugumlerin en sonunda cozuldugu guzel bir bolumdu. Atilla'nin olmamasi bile bozmadi beni. Kursat Bey'in butun cabalarina ragmen Atilla klise bir sekilde kullanilacagina kullanilmamasini tercih ediyorum. Potansiyel bambaska kullanilabilirdi daha once de yazdigim gibi ;)

En Guldugum Sahne: Ceren kontur yuzunden babasini caldirdigi sahneden sonrasinda guldum cok. Once Ceren olanlari anlatinca Efe ve Timur'un onun icin cabalamasi hosuna gitti Oguz'un. Bunu yuzunden de okuduk, Ceren hatta bunun icin kizdi bile. Neyse, ondan sonra Ceren'in siparisleri gelmeye basladi. Masallah dogumgunu partisi degil Halil Ibrahim sofrasi gibi bir seydi :) Pasta, kek, borek, mesrubat, cerez vs. Tabi Riza'nin sus pus organizasyonundaki basarisini gecen bolumlerden biliyorduk, sihirbazlik gosterisi, Timur'un sunneti vs. Her neyse, orada Ceren'in babasina hediye aldirmasina da cok guldum. Madem bir ise giristiniz bari hediyeyi de aliverin degil mi adamcagiza, ustelik Ceren artik calisan da bir bayan :) Telefonu kapattiktan sonra Ergin'e buyuk bir zevkle soyledigi 'Seviyorlar Beni' sozunun Oguz'un bu konuda hakli olarak Eda'dan cok daha umutlu oldugunu gosterdi. Sonucta erkekler birbirinin dilinden gercekten daha iyi anliyorlardi. Oguz'un Riza'yi cagirdigi anda iceride belirmesiyle Riza'nin kapida oldugunu ogrendik ;) ama kapiyi dinlemiyormus onu da anladik. Benim gozumun onunde canlanan manzara su oldu. Riza kapinin yaninda nobet durumunda, diger kisilere de 'Oguz Bey'in bana ihtiyaci olabilir her an bensiz bir is yapamaz' diyor ve de cagirilinca 'Bakin iste' diye de seviniyor. Zaten gulmeye bunu dusununce baslamistim. Sonrasinda da siparisleri yazdikca once dogumgunu partisine cagirilmadigi icin bozuldu, sonra da saat ve parfumu anlayinca cikardigi sonucta koptum :img-hyste hatta sanirim Murat Kilic da koptu ama sahneye oyle guzel oturdu ki hic bozmadilar. Oguz'un parfumu anlatma sekli de cok hostu :) Milletvekili adayi Oguz'un secim planlari konusunda Riza'nin destegini de aldiktan sonra sahalara cikmasini bekliyoruz. Ardindan iki arkadasin durum degerlendirmesi yaptiklari sahne de cok ama cok hostu, o kadar dogaldi ki bu hafta cogu sahne.

En Duygulandigim Sahne: Aslinda en begendigim sahnede yazdigim sahne idi ama Oguz Timur konusmasinin naifligi de cok hosuma gitti. Timur dusunmus tasinmis ve de Oguz Abisinin annesini uzmeyecegine karar vermisti. Timur'un kafasini kurcalayan tek bir soru vardi 'Ona baba demesini isteyecek miydi' Oguz? Tabi ki bu soruda alttan altta babasinin yerini almayi isteyip istemedigi, babasiyla olan iliskisine Oguz'un nasil tepki verecegini olcmek de vardi. Timur o kadar iyi bir niyetli bir cocuk ki kimse mutsuz olmasin istiyor sadece. Oguz'un cevabi muthisti 'Senin baban yok mu?' 'Var' Daha sonra da onun icin onemli olan soruyu sordu 'Sen bana baba demek istiyor musun?' "Babam olmasaydi, babam olseydi belki...' Cocukcagiz hakli olarak babasi varken baskasina baba demek istemiyordu simdilik. Oguz'un ilk soruyla Timur'un olayi kabullendigini anlamasinin rahatligiyla da, o kadar duzgun konustu ki. Bazen kizlarina kizsa da ofkelense de, ne kadar iyi bir baba oldugunu anladik son sozuyle 'Insanlar birbirini sevdikten sonra birbirlerine nasil seslendiklerinin onemi yok' Iste bu soz tam bir hayat dersiydi her turlu iliski icin. Birbirlerine olan sevgisini de abartili sozlerle dile getiren bazi ciftler var hayatta. Oysa ask da sevgi de yurekte gozlerde yasanmaz mi hayatta? Timur Oguz'u baba pozisyonunda dusundukten sonra baba demis dememis onemli mi acaba? Benim babam da annemin ebeveynlerine anne ve baba diyemedi ama onlari ne kadar cok sevdigini gozlerimle gordum. Onemli sozler degil davranislar degil midir?

Bolumun En Onemli Repligi: Oguz'un 'Sacma oldu biraz ama iyi oldu' repligi dogalligiyla, 'Insanlar birbirini sevdikten sonra birbirlerine nasil seslendiklerinin onemi yok' repligi de altinda yatan manalariyla cok guzeldi. Secim yapamadim :)

Berna1 yazmış olduğun yazılar çok güzel zevkle okuyorum burdan çıkaracağım sonuç şu diziyi çok dikkatli izlediğin anlaşılıyor burdan

merve_gülben
14-06-07, 11:54
evet arkadaşlar direk konuya giriyorum ben.. lafı uzatmadan...:) ilk defa wala neyse..

1-EN Beğendiğiniz Sahne:valla bu bölümün her sahnesini her karesini büyük bir zevkle izledim..her sahnesini de çok beğendim... bunuun için söyleyecek fazla söz yok.. diğer soru...

2-EN Beğenmediğiniz Sahne:dediğim gibi her sahnesini çok beğendim ama yamanın yapığı densiz hareketler canımı çok sıktı ama bu da ile oğuzun birbilerine daha sıkı sıkı kenetlenmesini sağladığı ve çocukların babasının nasıl bir inssan olduğunu kanıtladığı için beğendim diyebilrim... ama bu tarafından bakarsak... tabikide... öbür soru.

3-EN Güldüğünüz Sahne:ooooo o kadar çok kiii.. başlyiim mi..:D evet bi kere efe oğuzla konuşurken edanın dinleme çabaları sonuçsuz kaldı.. kafasını telefon yakın tuutması ne konuşuyorlar dye ebnce orası çok komikti... meraklı melahat gibi...feritin mehmet okur taklidini yapması ağar çekimde... çok güldüğüm yerlerden biri... seda ablanın çifter kumrularımız için kullanığı klişe sözz 7 DELİLER 8 OTURAKLILAR...:img-hyste sonra oğuzun bahçede istemeye gelicekleri gün edaya haber verirken BUGÜN BİR MANİNİZ YOKSA ANNEEEEEMLER
SİZİ İSTEMEYE GELECEKLER demsi çok güzeldi yaa...:img-hyste fındık timurun eda ile efenin sarılmasını görmesi VE NOLUO ORDA BAKİYİM BİZİM PABUCUMUZ CAMDAN AŞAĞI ATILTI GALİBA demesi.. çok güzeldi yaa canım benim çok tatlı... çocuk işte... oğuzun o parfüm ssıkışı bni öldürüyo yaaa... walla ne hoştur o öle sıkış hem tasarruf bi kere sıkıon yani.. ya ben bütün parfümü dökyürum ama bundan sonraa tasarruf yapıcam... :img-hyste ama çok güzel yaa gülmemek elde değill... oğuzun stili bu.. oğuzun o isteme heycannında görünümcüler geldi... görücüler yani.. ordaki heyecanı hal ve hareketleri çok komikti..:img-hyste isteme anında daha doğrusu isteme olucakkene bizim 3 görünümcünün dilinin tutulması... yani herkes birbirlerine bakıyorr.. ama çıt yok.. kızıl gezegenimiz yetişti ordan ama yörüngeden çıktı..:img-hyste o espiride bni kopardı son olarakda oğuzun artık dayanamayıp bu 3 inatçı keçiyi bi kenara çekip konuşması ordanda feritt ŞUNLARA BAKSANIZ TAKTİK ÇALIŞIYORLAR dedidiğn ebn yerleydim çünkü ondan önce bu kızıl gezegen espirisne gülmekteydim bunuda duyunca yerdeydim en son..:img-hyste evet bu bu kadar.. diğer soru..

4-EN Duygulandığınız Sahne:Eda-Timurun konuşması... herkesi ağlattığı gibi bnide ağlattıı ben ağladım şahsen.. çünkü biri benim karşımda ağlassın bende ağlarım ama bu en sevdiğim kişi olunca yani iclal ablam tabi daha görünce doldu gözlerim o kaadr içten oynadı ki iclal aydın tebrik ediyorum.. hele timur canm yaa sen ağlayınca ben çok üzülüyorum demesi... köşkü oğuz abiyi çok seviyorum demesi.. edayı iyice hüzünlendirdi.. bu sevinç gözyaşları demesii ordaki yüz ifadeleri çok iyidi yaa.. gerçekten ben hisettim... sonra efe ile edanın arasında geçen dialog da çok iyidi... anne oğulun birbirlerinin mutlu olması için yaptıkları fedakarlıklar.. eda siz çocukken ben çok şeye katlandım dedi işte bu fedakarlık yani sizleri çok seviyorum demek... efe de bnde snn yanıdnayım anne asla yalnız değilsin sen nasıl mutlu olucakssan öle olsun dmeesi ve bir nebze destek çıkması ama şimdilik sonra eminim desteklicek... ama biraz zamana ihtiyacı var.. evet çok mesajlar veren sahnelerdiii.. bi annenin çocuklarına duyduğu sevgiyi,bağlılığı yaptığı fedakarlıkları karşılıksızz olarak ama sadece bir gülümseme güzel bir söz her zaman yanında olduğnun hissettirmesini istedğini söyledi eda... çok şey istemiyor... zaten.. dediğim gibi iki güzel sözz zten anneler erir yanii.. biz onalrın canıyız... gülümseme merhaba annecim demek onları ne kaadr mutlu ediyordur eda da bence orda bunu kastetti yani yanımda olman seni bu mutlu günümde yanımda görmem... ben çok duygulandım bu sahnelerde iclal aydını doğaçı ve akçahanı yürekten tebrik ediyorum....:happy0064 :happy0064 evet öbür soru..

5-Haftanın Repliği: HAFTAYA KÖŞKÜMÜZDE DÜĞÜNÜMÜZ VAR.. DANGADA DUNGADA DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN PEYNİR EKMEK YEMEYİN EDA İLE OĞUZ EVLENİYORR... ZATEN ONALRIN DÜĞÜNÜNDE YEMEK YİYCEKSİNİZ YANİ ONDAN HİÇBİŞİY YEMEYİN....:img-hyste

Davetiyemizde hazır bekliyoruzz artıkk.. pazartesiyi off çabuk gelsinn yawwwww:happy0064

ebruertg
14-06-07, 15:18
Evet nihayet evleniyorlar. :happy0064

Bizimkiler evlenince odalarda da bir paylaşım olur herhalde. Eda Oğuz'un odasına taşınır, Merve aşağı Timur'un yanına iner, Damla Eda'nın eski odasına iner (Ferit ile evlenirse bu oda onların olur), Ceren de kızların odasında tek başına kalır diye düşünüyorum.

Sizce nasıl olur?

_butterfly_
14-06-07, 15:23

Bizimkiler evlenince odalarda da bir paylaşım olur herhalde. Eda Oğuz'un odasına taşınır, Merve aşağı Timur'un yanına iner, Damla Eda'nın eski odasına iner (Ferit ile evlenirse bu oda onların olur), Ceren de kızların odasında tek başına kalır diye düşünüyorum.

Sizce nasıl olur?

bence evde değin gibi köklü bir değişim olcak..öncleiklee eda zaten oğuz'un odasına gider, merve ceren'le kalır diye düşünüyorum aynı odada.... en üst katıda ferit ile damla oturur evlendikleri zaten damla taşınabilir yukarıyaa..eda'nın odasında seda abla kalır şimdilik herhalde..ay karıştı yaa :icon_sorr :icon_sorr =) ehhheuhe..zaten bu tartışmayı kesin izleriz ceren ile merve rahat durumu hiç=)

merve_gülben
14-06-07, 15:26

Sizce nasıl olur?

Sana aynen katılıyorum bencede öyle olurr.. kesinlikle bende imzamı atıyorum söylediklerine... zaten biz dün gözde ile konuşmuşştuk ve aynısı söylemiştim..bendde aynı fikirdeyim..:img-wink:

_butterfly_
14-06-07, 15:46
aslında bu soruyu sormak için erken gibi ama olsun biz yinede tahminlerde bulunalım...

sizce sezon finali nasıl biticek öğrendiğmiz bilgilere göre 52. bölümde sezon fianlimiz olcak bu sarsıcı bir olaylamı bitebilir yoksa yeni karakter gelipde bu sefer farklı bir olaylamı karşılaşırız...?? 51 blüm boyunca süprizi ve heyacını hiç eksik olmayan iki aile bize eminim büyük bir süpriz hazırlıyordur hele meraklıysak bu kdar valahii yandıkk ya=)=) nasıl bekliycezz oofff off=(

,iki ailede göremeiyceğimz tahminlerden başlayalımda işimiz kolay olsun=)

oğuzun yada eda'nın kaza geçirip hastahaneye kaldırılması(aman yaa allah korusunn zaten bölee bir şey olmaz)
olay zaten ana karakterleimizin üstünde olurrr Dİye düşünüyorum... nedense aklıma hep kaza geliyor..eda yada oğuzun başına kötü birşey gelmesi ama zannetmem bu ihtimalleri değerlendirmiyorum zaten;)

mesela 10. bölümü hatılrıyormusunuz hanii eda oğuz'un arkasından baka kalmıştı ve dizi 1 hafta tatile girilmişti.. ben ynee öle bir final bekliyorum yane doğal ama bir okdarda merak uyandırıcıı ay bu nee gel işin içinden çık aman =):D

aradan zaman atlarlarmı acaba yaa? yokyok ben şimdiden bukdar merklandıysam yandık..şule cnm ikizimm eheuh yinee işbaşındayız galiba;:D:D

rap_alltime
14-06-07, 16:15
Merhabalar arkadaslar..Masallah forumumuzun canlılığı üstünde..yeni bölümümüze daha doğrusu düğünümüze 4 gün kala forumumuza yolum düştü...Pazartesi aksamı burda olamasam da sevincimi az çok forumdan arkadaslarımla paylastım..Ne yalan söyliyim forum gibi olmuyor..Yani msnde anlattığınz bir arkadasınzla,forumda anlatım onlarca kisiyle paylasmak çok farklı..Ama bir türlü fırsat olmadı işte...Pazartesi niye glmediğimi de söyliyim..Teyzemlerdeydik..Allahım bir İki Aile izlemek bu kadr mı zor olur..2 dk rahat vermediler..e tabi annemin ve teyzemin bulunduğu odada İki Aile izlenir mi..tabiki izlenmez..susturamıyormki..:D Neyse Allahtan arka odada televizyon vardı..ben,İki Aile ve sessizlik basbasa..ne güzel keyfim yerinde her 3 dkda bir annemgil odaya girip çıkıyor..Maksat bölümü merak ediyolar ama tbi bana inat izlemiyolar..Çünkü yemeğe gitmedim..O yüzden İki Ailenin 49.bölüme gıcıklar..:DHatta teyzemle olan bi diyoloğu sizlerle paylaşsam..İnşallah konudan sapmamış olurum ama yinede konu İki Aile..eheh..

T(Teyzem :D) : N'ldu bu dizi..Evlendiler mi??
B: Hayır daha evlenmediler...(daha gelecek bölüm evlenicekler diyemeden)
T: Hala mı evlenemediler..Amaan..O kadar bölüm geçti hala mı=?? Bende evlendiler zannettim.. dedi..Tam odadan çıkıyodu..
Ben böyle arkadan bağrıyorum "Valla gelecek bölüm evlenicekler"diye..eheh.. Teyzem tabi ister istemez geri döndü odaya..Böyle bi telaşla :"Çocuklar!!?" dedi..
B: Onlarda biliyo merak etme dedim..

rahatladı valla kadın..:D
T: Ayy çok sevindim...Gözünaydın dedi..
Böyle teyzem yarı mutlu yarı düğün teleşında odadan çıktı...(Geri dönmemek üzere...:D)

50.BÖLÜM YORUMU

Bu bölüme tekrar dönecek olursak benim fazlasıyla eğlendiğim bir bölümdü..Özellikle Yamanın dövülme sahnesi..harikaydı...Valla Yamanın sahnesini tekrar tekrar geriye sararak izleyeceğim hiç aklıma gelmezdi...Edanın,Damlanın,Feritin,Mervenin,Cereni n....daha doğrusu Timur ve Efe dışında herkesin hıncını aldı Oğuz..e tabiki koskaca izleyici kitlesinin de...Sanki boks maçı izler gibi..Gerçi boks maçlarında karşı tarafta ataktadır ama bu sahnemizde Yaman sadece Oğuzun muhteşem performansını izlemekle yetindi...hele bi yetinmesin..eheh..Ama valla çok aşırı güzel bi sahneydi..

Neyse böyle bir bölümde Yamandan fazla bahsettim..Bölümden biraz bahsedecek olursam..ilk olarak Eniştenin dönüşünün muhteşem olduğunu söylemeden geçemicem..Adam bi geldi direk haftasonu evlendirdi tatlı aşıklarımızı..Valla büyük yetenek..Taktımı takıyor..Gerçi bu Efe olayında biraz sinirlerine hakim olamadı ama..Aslında haklı da..Böyle zamanlarda Oğuz gibi davranması en doğrusu..Ayrıca Oğuzun bu davranışı Efeyi ne kadr mutlu etti..Evlilik konusunu kabullenmesinde baya bir yeri oldu...
Timur,Eda,Enişte ve Seda kahvaltıdayken Eniştenin Timura sorduğu gelinlik sorusu açıkcası beni çok korkuttu..Bir an Timur baya büyük bir tepki vericek zannettim ama Allahtan düşündüğümüzün tersi çıktı..Çok tatlı bi cevap verdi..Ve yine annesine destek oldu..
Ve bayanlar bir yandan,baylar bir yandan alışverişe çıktıktan sonra Feritin Efeye götürdüğü takım elbisenin sonucu çok kötü oldu..Yaman aşırı bir tepki verdi...Ayrıca telefonun kablosunu çıkarıp çocuğunun kafasına atmak hiç bit babanın yapacağı bir davranış değil...herzamanki gibi çok gereksiz ve iğrenç tavırları vardı Yamanın..e tabi gerisi de geldi..Köşkü basıp Edaya ağza alınmıcak laflar söylemesi hiçte şaşırdığım bir olay olmadı..Ama Edayı üzmeye fazlasıyla yetti..Ama bu onun yanına kalır mı...? Tabiki kalmaz..Biraz öncede bahsettiğim gibi oğuzun şimdiye kadar Yamanın yaşattıklarına karşılık verdği tepki çok güzeldi..Sevdiği kadının bu kadar üzülmesine bir yere kadar dayanabilr tabi..Ayrıca Yamanı hırpalarken "Karımı" kelimesini kullanması o kadar güzeldiki..Tam böyle hırslandım böyle televizyonun karşısında Oğuza deestek veriyorum bir anda bu kelimeyi duyunca eridim tabi..eheh..Ama Yamana bayıldım ya bu sahnede..yani bayıldım derken o sert,kendinden geçmiş,iğrenç adam gitmiş yerine dayak yemeye hazır,böyle epeydr yemedim sen at dayağı rahatlıyım şeklinde bi kedi gelmiş sanki..Yani izlediğim en en güzel sahnelerinden biriydi...

Ve tabiki bu dayaktan sonra Oğuzun köşke gitmesi ve burada Edayla olan konuşması....Gerçekten Edanın konuşmalarında çok kötü oldum..Oğuzun ona destek vermesi (ve tabiki sarılma..) ..İkisininde birbirine destek vermesi ve artık yorulduklarının her hallerinden belli olması..Çok duygusal bir sahneydi..

Sıra kızların isteme ısrarlarına geldi..Valla helal olsun...babalarını süründürmek için ellerinden geleni yaptılr..saolsunlar..:D Ama tabiki bu ısrar çok eğlenceli sahneleri de beraberinde getirdi..Ama bu sahnelerden önce Oğuzla Eniştenin kavgasına bayıldım..Eniştenin abartarak ve bağırarak anlatışları,Oğuzun kabullenmeyip,bonkör davranışları :D süperdi..Ufak tefek kırgınlıklar olsada bu isteme olayı çok eğlenceli geçti..Ondan önce Efenin Edayla olan konuşması..Gerçekten çok güzeldi..Efenin verebileceği tepkileri Eda tabiki doğal karşıladı ama gerçekten bir çocuğun sonrada verebileceği en doğru ve en güzel kararı verdi Efe..Annesinden zamanda istese bence düğüne gelecektir Efe..Yani gerçekten şimdiye kadar ki en güzel konuşmasıydı Efenin..eheh..hemde böyle bi konuda..yavaş yavaş büyüyo mu ne..eheh
Efeden önce Timurla konuşması ve bütün çocukların aynı kararda buluşması evliliğin önünde hiç bir engelin kalmadığını gösteriyor zaten..Ayrıca Edayla Oğuzun bahçedeki konuşmasında Oğuzun annneaamler diyişi çok güzeldi...büyümüşte annesi evlere kız istemeye gidermiş..eheh..Tek taşımızı da bu bölüm takarız inşallah..

Birazcıkta Feritten bahsedicek olursak..Bu bölüm gene formundaydı..Mehmet Okur taklidi süperdi..Özellikle yavaş çekim..eheh..vücut dilini süper kullanıyor Ferit..eheh..Daha sonra şıpıdak terlikleriyle köşke ayak izlerinin damgasını vuramaması..Çok tatlıydı..

Efenin ilk önce Cerenle konuşması ve Cerenin Efenin gözüne açması..Daha sonra Efenin Timurla konuşup kesin kararını vermesi..Yağlı tostlar..:D Kız isteme içn Numanla Muhtarın kavgası,Tahir Ağanın Oğuzla anlaşması derken sıra geldi isteme gecesine...Alıcılarla beraber görümcecilerde geldi..eheh...heycanlanma diyo Edaya..ayy çok şekerdi ya..İlk olarak Numan amca geldi..Gayet güzel mutlu mesut Oğuzun katına aldılar,bu arada Niyazinin kameraya koptum..eheh..süperlerdi..Sırayla Muhtarın ve Tahir Ağanın gelmesinden sonra hepsi ortak noktada buluşup bahçede toplandılar..Feritin bütün çabalarına rağmen (5 litrelik suyu bile sordu..o derece..eheh..) konuya giremeyince Merve sonunda dayanamayıp yürüngesinden çıktı..eheh...e haksız da diil..her istemede Merve araya giriyo ancak öyle konuya girebiliyolar..:D e tabi üç inatçı keçi kavgaya devam ettiği için Oğuzun bir köşeye çekip konuşması işe yarıyor ve yurttan sesler korosu gibi bir anda kızı istiyorlar..eheh..e kız evi naz evi olduğu için eniştenin bir kaç "yeni gelin gibi kırıtmasından sonra" :D Edayı veriyor ve Feritin "Haftaya köşkümüzde düğün var" sesinin yankılanmasıyla bölümümüze sona eriyor..

Ve bugünkü bölüm yorumumda bu kadar..Son derece eğlenceli bir bölümdü benim için..İnşallah haftaya tatlı aşıklarımızın düğünü var..:happy0064 Tabiki gitmiyorum..Enleri yanıtlamadan gidermiyim..gitmem..Birazdan enlerle görüşmek üzere...: )

rap_alltime
14-06-07, 16:50
Ve enlerle yeniden burdayım..

İKİ AİLE 50.BÖLÜM ENLERİ

En Beğendiğiniz Sahne: İsteme sahnesi ve onun öncesindeki heycanlar..Çok eğlenceliydi..Tabiki bunun dışında da çok eğlenceli sahneler vardı..İsteme bölümündeki heycan ve ne yapacağını bilememe fazlasıyla güzel sahnelerdi..

En Beğenmediğiniz Sahne: Her ne kadar Yamanlı sahneleri sevmesemde bu bölüm fazla sıkılmadım o sahneleri izlerken..Yani eğer dizide gerilim vardı diyebileceksem bu Hakan Vanlının sahnelerinde oldu..Bu hafta çok da sevmediğim sahne yoktu ama eniştenin bahçede küfretmesi çok da hoş bir sahne değildi..Her ne kadar kin de duyulsa bu tür bir sahne dizimize çok yakışmadı gibi geldi bana..

En Güldüğünüz Sahne: Vazgeçilmez olan Feritli sahneler..Özellikle şıpıdak bölümü..:D çok şekerdi..Mehmet Okuru da tabiki unutmucam..Ayrıca Oğuzun isteme akşamındaki heycanı çok şekerdi..

En Duygulandığınız Sahne: Edanın Oğuzla balkonda konuştuğu sahne..Gerçekten beni çok etkileyen bir sahne oldu..çok duygulandım..Birde Edanın Efeyle olan konuşması..Anne-oğulun böyle bir konuda ki konuşması gerçketn çok duygusaldı..Gerçekten farkı yoktu..

Haftanın Repliği: Tabiki Feritin Köşkümde Düğün Var repliği..Bu haftaya damga vuran bir cümleydi bu..Tabiki özeti okumasakta haftaya yaşanacakları özetleyen bir cümleydi bu..

bu haftalık Enlerde bu kadar..Aklıma kazınan en önemli sahneleri yazmaya çalıştım..İnşallah yeni bölümdeki enlerle tekrar görüşmek üzere..Kendinize çok ama çok iyi bakın...: ) Görüşmek Üzere...bye bye

dilara-1905
14-06-07, 21:03
50. blm 50. blm diyodum işteee kız isteme olayı bu bölüm süperdi amaaa EVLENİYOLARRRRR ama asıl bölüm 51 miş meer 1 bölmüle kaçırdım :D

bugra9
14-06-07, 21:24
Herkese Merhabalar...

Eveet yoğun bir Günün ardından Kucak dolusu Selamlar...Bugün forumumuz çok hareketli bir gün geçirmiş...Tabi ki bugünkü asıl Sürpriz...

Ecem aylar sonra Geri Dönmüş...Yoğunluk,dersler,sınavlar derken aylar birbirini kovaladı bugüne kadar geldik...Hoşgelmişsin Ecem...Sefalarını da yanında getirmişsin...Valla seni çok özlemiştik...Çok mutlu oldum tekrar görünce...Dizimizin geçen yazı geldi birden aklıma...Tabi ki sende elin boş gelmemişsin...Bir kucak dolusu yorum ve davetiye getirmişsin bizlere...Düğün davetiyesi için buradan da Teşekkür ediyorum...Çünkü Eda ile Oğuz bugünlere emek emek geldiler...Aynı Köşke düşen İki Ayrı gölgelerdi ilk başta...Sonra yansıdıkları duvarın aslında tek duvar,tek gölge olduğunu farkettiler ve bugünlere kadar geldiler...

Ecem hatırlarsın sende Eda ile Oğuz ilk itirafı yaptıktan sonra (
24.Bölüm'e tekabül ediyor...)...Bizde bir endişe başlamıştı...Bundan sonra Hikaye kendini tekrarlarmı demiştik..."İki küs bir barış'mı" olur demiştik...Bu hikaye kendini nasıl geliştirecek diye düşünmeye başlamıştık...Şimdi vardığımız noktadan şöyle bir geçmişe bakıyorumda...Endişlerimizin nekadar boş olduğunu görüyorum...Hikaye'nin gelişiminin nekadar az savrulduğunu görüyorum...Kısacası ben görüyorum ki senaristler her zaman doğru kavşaklardan dönmeyi,yeni yollara sapmayı bilmişler bu süre zarfında...

Geçtiğimiz yollar ne bildiğimiz yollar,nede hiç bilmediğimiz yabancı yollardı...Bu yüzden şuan bu aşamaya gelmiş hikayemizle gurur duyuyorum...Hatırlarsın belki Fethi Kantarcı ve Saygın Delibaş'ın hiç uzun soluklu bir dizi projesi olmadığı için uzun vadede ki performanslarını tahmin edemiyorduk...

Şimdi Eda ile Oğuz evleniyor...Önlerinde yepyeni yollar...Sapılacak sokaklar ve soluklanacak yepyeni duraklar var...Eda ile Oğuz'un gönüllerine aşkın tohumunu ekilişini gördük...Gözler sustu sözler konuştu...Sözler sustu hayat konuştu...

Bu yüzdendir ki Şuan bulunduğumuz noktadan çok memnunum...Endişe varmı ileriye dönük derseniz rahatlıkla hiçbir endişe duymadığımı söyleyebilirim...Senaristler Hayat gibi,Biz gibi işlemeye devam ederlerse hikayeyi o zaman bu yaşanan süreç hayatın akışından,gelişiminden ve değişiminden hiçbir farkı olmayacak...Onlarla aşkın ilk kıpırtılarını tadan biz izleyiciler şimdi bambaşka duygulara şahitlik edeceğiz...

Eda ile Oğuz'un Evlendikten sonraki yaşamlarına...Köşkümüze bu evliliğin yansımalarına ve bir parçaları yarım olan tüm çocukların bir bütün oluşturmasına şahitlik edeceğiz...Birlikte oturulan Akşam yemekleri...Kahvaltılar...Akşamlar ve Köşk dışında ki süregelen hayatın Aile'ye yansımasını izleyeceğiz...

Ben çok güzel bölümler izleyeceğimizi tahmin ediyorum...Her zaman tekrarladığım gibi elimizde ki tüm karakterler hafif çatlak oldukları için tekdüzelikten uzak bir hayatları olacaktır...Aşkı nasıl yaşadılarsa Evliliğide aynı çizgide sürdüreceklerdir...

Yazdan bu yana derim de dururum...Eski Adile Naşit-Münir Özkul filmleri diye...Bıkmadan usanmadan dile getirmeye devam ettim bir yıldır...İki Aile senaristleri o kalbe dokunan filmlerin ışığında devam ettikleri sürece İki Aile'de Hikaye bitmez...

İşte Böyle Ecem...Bak hiç aklımda yoktu...Seni görünce şöyle geçmiş ile geleceği bir toparlımak istedim...Sana Tekrardan Hoşgeldin,iyikine geldin diyorum...

Eveet bu yorumda doğaçlama gelişen satırlar ile karşı karşıyayız...Az sonra Özet'e ve 51.Bölüm' değineceğim...

Bu arada Dün gece'de söylemiştim...Aysun'da uzun bir aradan sonra Tekrar "Kendi Yayın Saatinde"...Yani Gecelerde bize Merhabalar dedi..."Allah Okuyana Sabır Versin" dedi...Ben büyük bir zevkle okudum Aysun...Yine herzamanki gibi bölümü bir güzel süzgecinden geçirmişsin ve süzgece takılanları bizle paylaşmışsın...Bizede keyifle okuması kaldı...Ellerine Sağlık...

Az Sonra Devam...:good: :good:

_seboist_s
14-06-07, 21:38
Selamlar iki aile ailesi=) Nasılsınız bakalım görüşmeyeli…
İyisiniz iyisiniz maşallah=) Valla ben yazılan yorumlardan çıkarıyorum bunu… Döktürmüş ailem yine… Onlara da değineceğim zaten daha… Ama öncelikle şöyle 50. Bölümümüzün namına yaraşır bir analiz yazayım. Bende uzun zamandır yazamıyordum kısmet 50ye imiş =) Buyurunuz bakalım…

50. Bölüm Analizi...

*** Oğuzun Efe aradığında telefonunu açmasından, Yaman’ın durumunu öğrenmesinden başlayalım… Bu sırada Eda da bir merak bir merak… Ne konuşacakmış Efe? evlilikle ilgili mi acaba=)) Eheh açsana bende duyayım… Aaa çok ayıp Eda ablaCIM (cım’ını ben ekledim:D)

Neyse Oğuz Eda’ya bir şey söylemeden gitmeye çalışır ama o sırada Eniştemiz damlar oleyy… Ooo Çifte kumrular=)) Düğün ne zaman düğün:D EnişteCİM üç vakte kadar bir düğün bekliyoruz artık sende elinden geleni yapta ben diyeyim 51. bölüm ortaları sende 51. bölüm başları bir düğün olsun artık yani… Dimi damat bey?? Düğün ne zaman düğün?:D Eda yalnız sinir olmuş vaziyette…

Eheh neyse ki Oğuz enişteyi de aldı gitti de Eda rahatladı gerçi bu seferde ablasına söylenmeye başladı ama=) Ay Eda ablaCIM yani yat kalk enişteye dua et o olmasa bir 6 ay daha evlenemezdin yani söylenme söylenme:D Yalnız Seda abla komedi yani Eda ya dedi ya “tabi yaa sana koca mı yok” eheh nasıl dalga geçiyor… E ama şimdi Eda ablamızın da peşinden az koşmadılar yani… Seda abla ona göre (Süper bir abla kardeş diyaloguydu=))

*** Enişte ve Oğuz Efeyi almaya giderler sonra da hastahaneye… Amanın Yüksel Eniştemiz pek bir sinirli yahu… Söylenip duruyor ama Efe’ye üzülüyor ondan… Yaman için söylediklerinde baştannn sona kadar haklı da işte Efe kötü oldu o sözlerden… Amaa doğrular yanii dost acı söyler napalım (Ne kadar dengesiz konuştum şuan farkındayım:D )

*** Şu diyaloga bakar mısınız=))
- Durumu nasıl enişte?
- Çok iyi çok iyi ağzını burnunu dümdüz etmişler

Eniştenin cevap süper gerçekten burada da… Eheh e Yamana müstahaktır… Bizim Yamana dayağın en değerlisi yaraşır… Yalnız Seda ablanın sözünü kesmeyelim şimdi kusur işlemeyelim…=)

Seda: Ayy ayıp Yüksel.

Evet tahmin edildiği üzere Seda ablamız meşhur cümlelerinden birini söyledi… =)

Eda yine oğlu için üzülür… Enişte yine Eda’ya desteğini verir
-Merak etme EdaCIM (Bu -cım’ı ben eklemedim valla enişte ekledi eheh) ben gereken yerlere gereken konuşmaları yaptım…
- Orda da rahat duramadın dimi

Seda abla ama sen bunları bırakta düğün meselesi nolcak düğün?:D Eniştenin yine düğün konusuna girmesiyle bir baktım Oğuz arkadan çıkıverdi. Ayy cidden ne sevindim Oğuz gelince eheh… Bir yandan da enişte “ben buradayken bu iş olacak” diyor… Tamamdır bu iş=) Artık bir düğün yaparlar ki 40 yıl konuşulur (heyecannn=))

Seda: Ayy abartma Yüksel. (Eheh:D)

*** Efe Refik konuşması… Aslında bir felaketle de sonuçlansa… Yaman er geç öğrenecekti… Acaba düğünden sonra mı öğrenseydi ayy valla tam dumur… Yalnız Refik bu bölümde de çok güzel davrandı ya…onu da söyleyeyim… Aa birde Yaman’ın buradaki Edaya ithamı çok sinir bozucuydu cidden çok sinir oldum ben yaa… Eminim herkes…

*** Eda ile Oğuz kafeden eve dönüyorlar… Bizde demiştik nereye gidiyor bunlar (fragmanda gördüğümüz zaman) Oğuz eniştenin isteklerine sinir olmuş yalnız insanda bu kadar göbek atma hırsı olmaz ki canım=) Ayy bu arada enişte düğünde nasıl göbek atacak çok merak ediyorum valla… Hatta herkesi merak ediyorum doğal olaraktan enişteyle sınırlandırılmasın bu merakım…

Nerede kalmıştık hehh meğer eniştenin içinde kalmış düğündü gelinlikti… Edayı şöyle layığıyla bir evlendirmek istermişte onun içinmiş bunca efor… Hak veriyoruz tabii… Ayrıca bizde isteriz yani Edanın gelinlik giymesini Oğuzun damatlık sonra şöyle 40 yıl konuşulacak bir düğün. Seyirci bunu bekledi ne zamandır…

Seda: Sen karışma Yüksel…

Yok Seda abla yanlış yerde söyledin bu seferkini:D

Seda: He pardon Şulecim Yüksel sandım da seni bir an…

O biçim konuştum yani tamam tamam anladım ben, sözünü üstüme alıp karışmıyorum daha fazla=)

Nerede kalmıştık.. Hehh Oğuz Edaya sarılıyor sonra Eda bir telaş bir telaş aa mahalle sakinleri görecek… =) Oğuz süperdi burada dongodo dongodo heheh… İlk defa bu kadar rahattı sanırım… Bayıldım bu sahneye… Eda kaçtı gerçi kısa sürdü sahnemiz… Ama çok yerinde bir sahne olmuş cidden herkes çok sevmiş…

*** Tek aile bir katta toplanmışlar… ; )
Önce evin büyüğü, en görmüş geçirmişi olarak söze Merve Hanımefendi başlar eheh… ee yoksa kimsenin konuşacağı yok… Enişteyi tenzih ederim efendim… ”Damat istersen sen söze başla”… Hmm kimmiş bu damat acaba? =) Damat söze başlar…

“Biz Eda Hanımefendi ile evlenmeye karar verdik…”
Cidden koptum yaa Hanım da kafi gelmedi oğuz abiye bu sefer… “Eda Hanımefendi bayannn:D”

Ve çığlıklar, tebrikler, planlar… Ve evin reisi: “höytttt” heheh. Buaralar Oğuz’a da ne çok lakap bulundu böyle… Önce Baba sonra Damat şimdi Evin Reisi… Haftaya da kocacığım=) neyse artık bilemiycem yanii…
Bu sahnede Eda ile Oğuzun mimikler süperdi… Cidden 18lik çocuklar gibiler… Gerçi ben Eda’nın söylediği bu söze pek katılmıyorum… Ne demişler aşkın yaşı yok. E o halde böyle heyecanlanmak , hazırlıklar yapmak içinde ille de 18 yaşında olmak icap etmiyor… ; )

Dewam ediyor...

_seboist_s
14-06-07, 21:41
*** Sırada köşk mahallesi sakinlerinin Eda Hanımefendi ile Oğuz Beyefendinin düğünlerini öğrenmelerine geldi… Ben hiç böyle bir tepki beklemiyordum yalnız işe bakar mısınız herkes… “oh be sonunda” dedi… Hahaha… Ben zannediyodum ki “hadi ya, ne zaman sevmişler, ne zaman anlaşmışlar biz hiç fark etmedik yahu bak şu işe ” falan diyecekler ama ben daha çok zannederim yanii=) Yaa Safişimi de göremedim… En çok tepkisini merak ettiğim kişiydi bu bölüm. Sevineceğini biliyordukta görmek ayrı bir tat yani.. Bu arada Asu Maralman hakkında bir bilgiye ulaşamadım sanırım benim sorduğum yerlerinde bilgisi yok… İnşallah gelecek bölümde Safiyeyi görürüz !!!

*** İki ayrı katta sabah kahvaltıları… (artık tek katta olacak) kızlar yine görev peşinde babalarına damatlık fikrini aşılamaya çalışıyorlar.. Aşağıda da aynı görevde eniştemiz Edayı gelinlik fikrine alıştırıyor… Susturucu görevinde iseeeee dırırım… Seda abla??? Bilakis bu sefer Seda abla da enişteden yana vay bee=)) O da Edanın gelinlik giymesini istiyor e Abla yüreği tabi… Hatta Timur bile istiyor. Birde şirinlik yapıyor hemencecik fındığımız=)

Ve Ferit geliyor. Eda kapıyı açında “Damat Ferit” der de Ferit “KayınvalideCİM” demez mi hiç?? Valla Feritin kayınvalidesine gül getirmesi gözlerimi yaşarttı ama hatırlarsanız geçen sefer getirmemişti dayak yiyordu… Buda ona ders olmuş aferim=) Şimdide Sedaya getirmeyi unutmuş alla alla olur mu hiç? Neyse busefer kendi kendini tokatladı bundan sonra Seda ablamızı unutmaz … Her bölüm çiçek masrafı artıyor Damat Ferit, sezon finali işine yarayacak bu gidişle=))

Hee bu arada güzel bir gelin çiçeği yaptıralım ya=)) Seda abla cidden haklı iyi ki enişte kız değilmiş evleneceği adamın burnundan getirirmiş yani… Ama şimdi benim aklımda bir soru işareti belirdi… Niye eniştenin bir kızı (ya da oğlu) yok alla alla… Belki de vardır sonradan çıkar ortaya başka şehirde okuyordur. (İstanbul ve Edirne hariç)

*** Şimdi ben Yamanlı sahneleri bir kerede yorumlayacağım… Hakan Vanlı’nın oyunculuğuna bende bayıldım ama fazla Yaman yorumu yapmak bana yaramaz çileden çıkarım sonra…

Yaman’ın ilk tepkisi hakkında yazmıştım zaten. Eve geldiğinde Efeyle konuştuğunda ben yine doğruları söylemediğini anlamıştım yani beni saliselik bile kandıramadı… Efeyi de kandıramadı bence… Efe inanmak istiyor… Hayır bide durup durup Edayı kötülüyor yani… Bu arada tekrardan söyleyeyim Refik’i çok taktir ettim… Yaman’a uymadı…

Yaman’ın burada söylediği bir söz kafamı kurcaladı… Yavru aslanında velayetini alıcam dedi. Alabilir mi bilmiyorum ama deneyecektir yani… Daha Yaman belası uzayacak… Diyorum Yamana da bir kısmet gerek hehe…

Ferit ile Efe diyaloğu çok güzeldi yani motosikletten bahsettikleri zaman… Yamandan bahsettiklerinde değil=) Efede tanıyor annesini yani anladı hemen Feritin davranışlarını… hadi motorda sorunuda bitti gözümüz aydın Eda Hanımefendi:D

Yaman takım elbiseyi görünce direk zıvanadan çıktı zaten… Efe’ye de zarar verecekti yani telefonu atarken falan… Edalar da o sırada Yaman’ı konuşuyorlardı… Malum atasözü herkesin aklına gelmiştir zaten o anda Eda da söyledi, benim tekrarlamama lüzum yoktur…
Neyse benim anlamadığım Feriti niye tuttular…Adama bak istediği gibi saldırdı istediğini söyledi gitti oldu yanii… Oğuz bırakır mı peki böyle? Tamam şiddeti tasdiklemiyoruz ama Yamana şiddeti tasdikliyoruz ahaha:D

Herkes burada bir sözü sevmiş… “karımı rahat bırak” =)) Bu sözü daha çok duyacağız (Yani böyle kötü olaylarda olmasa da) E pazartesi düğün var ama ben hala inanamıyorum ayy davetiyesi bile gelmiş ; ) …

Enişte de Yaman’ın geldiğini öğrenince kaçıyor RTÜK’ü düşünerek… Çok güzel olmuş o sahne yaa içerik bakımından ( Fakat Buğra’nın da söylediği gibi renkler solmuş… Bu sahnede değil de Feritin şıpıdak sahnesindeki çok belli oluyor… )

*** Bölümümüzün belki en güzel sahnesi… Eda ile Oğuz çatı katında… Eda ilk defa bu kadar rahat bu kadar duygulu bir şekilde anlatıyor kendini… (İlkler yaşanmış bu hafta yalnız=)) Yıllardır aradıklarını birbirlerinde bulmuşlar valla bu sahneyi sulandırmaya hiç niyetim yok… merak etmeyin:D… Anlatılacak bir sahnede değil ki… Mesela ben Oğuz’un en son “bende çok yoruldum” diyişinde çok duygulandım… Oyuncularımız bambaşkalar ya… (onlara ayrı teşekkürler gelecek tabi ki)

*** Ahh şu üç kız kardeş:D enişteyi dolduruyorlar şimdide…”bu babam varya bu babam:D” diye başlayan cümleler… Enişte de dünden razı tabi doldurulmaya… İkna oldu “gelsin Oğuz Edayı benden istesin” çüş devenin bale pabucu yanii:D Eniştemiz kızmasın şimdi şaka yaptım hehe=))

İki bacanak dargın dargın girdiler kapıdan içeri… Süperdiler ama yaa çocuk gibi… “Bu bana ne dedi biliyo musun” “Damat olacak Oğuz Bey var ya” “bana… eniştesine çüş dedi” :D Enişte harika yaa… Oğuzda öyle ben bugüne kadar sana çüş dedim mi dedimse samimiyetimden dedim… Ama Oğuz beyimiz bütün sempatikliğini bozdu parasında değilim diyerek… Edanın da surat birden düştü… Ama o da sarhoş adam canım birde enişte mağduru olacak o kadar:D “şekerse çikolata çiçekse çiçek çikolataysa şeker” (Oğuzun anlatışı ile) alır gelir Oğuz abimiz alla alla üç tane de alıcı aman görücü=))

*** Sabah sabah (Bize göre öğlen:D) Eda Seda kardeşler sinirli kime patlarlar?? Damat Ferite heheh… Yalnız bana saçma geldi yaa giyicek tabi terlik yanii Eda da giyiyor sonuçta=) Kimse giymese tamam da yanii… Haksızlık etmeyin çocuğa=)

Feritte gider derdini nişanlısına anlatır… Daha doğrusu nişanlısı derdini Ferite anlatmaya başlar… “Babamla enişte konuşmuyormuş… Sonra Eda abla babama parlamış… Seda abla enişteye hırlamış” hahah bu ne cümledir yaa=)) Ferit iş karıştırınca her şey düzgün gidiyormuş ama Damla’nınkiler karıştırıyormuş ortalığı… Eheh Ferittede bir hava aman aman sanki…

EDA: Pek matah bir şey…

Eheh tabii oda var:D Bide sanki Ferit o kadar şey yaptı sonunda hiçbiri ortaya çıkmadı =) Gerçi çok faydalı olanları da var. Köşkü iki kişiye satmak gibi… Tasvip etmesek bile aferim işe yaradı… İstisna diyelim:D

Dewam ediyor...

_seboist_s
14-06-07, 21:44
*** Damla Edayla konuşur Yüksel Enişteyi ben gaza getirdim der… (Ama cidden en istekli Damlaydı sonra Ceren MErve sonuncu… Büyükten küçüğe ee tabii tecrübe…)

Ee peki ya enişte Edayı Oğuza vermezse??? Tabi enişte çok sinirlenmiş ne demek yahu devenin bale pabucu… Enişte bakacakmış zaten devenin pabucu nasıl oluyor süründürcek Oğuzu ee sırayla bu işler… Eda da kızgın falan ama kıyamıyor Oğuzuna… =))

*** “Bu akşam bir maniniz yoksa anneeemler sizi istemeye gelecekler…” Çok tatlılar yaa… Gerçi Oğuz küt biraz yeni yüzük alırız falan ama… İşte erkeklerle kadınlar bazen aynı şeyi farklı biçimde düşünüyorlar… E kadınlar daha duygusal tabii (ihihi:D) O sahneyi de çok beğendim… Özellikle bizi birleştiren bu köşk değil mi sözü süperdi…

*** Eda bu hafta oğullarıyla çok duygusal sahneler yaşadı gerçekten… Timur’u yatırırken konuşmaları çok duyguluydu Timur her zaman zaten süper bir çocuk… Annesinin hiç ağlamasını istemiyor… Efe’nin de bu bölüm içinde sakladığı (kızgınlığından) anne sevgisi iyice ortaya çıktı… Efeyle Eda konuşması gerçekten çok güzel yazılmış… Gerçi dinleyemedim havuza bakmaktan şaka yav o kadar küt değiliz=)) Şimdi bakalım bu konuşma sonucunda Efe düğüne gelecek mi? Gerçi daha önce de demiştim Efenin elinde olan bir şey değil Yamanla alakalı… Yaman delirmesin diye Efe temkinli davranıyor… Gerçi Yamanda düğüne geldiğine göre Efe de geliyor demektir… İnşallah imza atıldıktan sonra gelir Yaman… (korkuyorum rezalet çıkarcak diye)

*** Evet akşam olmuş… Alıcılar gelmiş=))) Ayy Oğuz burada beni ne kadar güldürdü yaa sanki alıcılar demek:D Kapıya dayanmışlar gece gece… Eheh yoksa görümceciler mi demeliydim… Bu ne heyecan yahu… Eda bile daha sakin… Ama cilvede yapıyor… “açsana kapıyı ozaman” deyişinde ki ses tonu mesela ; )

Kapı açılır içeriye bakkal numan ve bakkal Niyazi girer… Niyazi’nin kamerasıyle çektiği görüntüler çok şekerdi ya… 80lerden film izliyormuş gibi=) Oğuz taktiği veriyor… Siz yukarı çıkın, Eda Hanım hazırlanınca ben sizi alırım, sonra kızı isteriz, alırız kızı gideriz… Ayy Numan amca çok şeker yaa “nereye gidicez” ahaha işte burada yere yattım gülmekten… Hem Numan amcanın sevimliliği de eklenince Allah…

Sırada 2. görümceci aman görücü… Muhtar amcamız… E Safiye ablamızla evlendi ya artık kan bağı var sayılır…Kızı o isteyecek (icraat sıfır demiyorum boşuna)
Ee bizim mahalle de adet böyledir toplu kız isteme olur o yüzden üçüncü görücüde gelsin… Tahir Ağa ve Melahat “açmayın kapıyı açmayın” başlarmışım bende Oğuz gibi… =)

-E Sizde mi istemeye geldiniz?
-Biz Eda Hanım’ı istemeye geldik…

Ee öyle sıradan bir isteme değil bu Eda Hanım’ı isteme! Her halinden belli oluyor zaten sıradan olmadığı…

Bahçeye oturmuş herkes… 7 deliler 8 oturaklılar diyelim… galiba oradada tam 15 kişi var=)) tam sayamadım gerçi kalabalıklar maşallah… Ama o kadar kişiden ses çıkmıyor… E tabi evin büyüğünü bekliyorlar… Yine evin büyüğü olarak, en görmüş geçirmişi olarak kim dalar söze???

Cvp: Merve (Namı diğer kızıl gezegen)
Bu espiriyi herkes gibi bende çok beğendim… Kızıl gezegen…

Oğuz gerçekten reklamcı pardon ödüllü reklamcı Olduğunu belli etti… Kısa yaprağı çeken kızı ister… Enişte delirir… Eda ağlar… Oğuz zaten can çekişiyor zavallım… Çocuklarda kıkır kıkır…

En sonunda hep beraber isterler Edayı… Enişte tabi Edayı çıldırtır iyice… Ama Eda süper cevapladı “sende uygun gördüysen ben isterim” heheh… mahçup mahçup… Edadan da onay geldi bir Oğuzun astronot oluşu kaldı… NASA da hemde… vayy vayy… Enişte de hep havalı amannn havacı bir damat istiyormuş… Ee budurumdaaa

“Haftaya köşkümüz de düğünümüz var!!!”

Analiz geç kaldı biraz ama... Eksiklerini daha sonra tamamlayacağım... Hadi herkese iyi geceler...

bugra9
14-06-07, 22:05
Yeniden Merhabalar...Eveet Elimizde öyle bir Özet varki...Aylardır beklenen...Üzerine tahminler yapılan Düğünümüz var özet'te...Hemde Seçilebilecek en güzel...Seçilebilecek en özel mekanda...Tarihi Köşkümüzün,Tarihi Bahçesin'de...O yaşlı ağacın hemen kıyısında İki Aile'ye yaraşır...Bu aşka,bu Sevgiye yaraşır bir düğün izleyeceğiz...

Ben 51.Bölüm'ün "Sezon Finali" olduğunu düşünüyorum...Röportaj bunun tersini göstersede bana göre bu hafta Sezon Finali'ni izleyeceğiz...Çünkü Eda ile Oğuz'un Evlilikleri tam zirve noktası hikayemizin...52.Bölüm'ün çekilmesi demek Evlilik sonrası yaşananları bu sezon'dan öğrenmemiz görmemiz demek...Ben bu merakı,şimdi ne olacak sorusunu yeni sezon'a bırakacaklarını düşünüyorum...Bunu ancak Fragmanımız çıktığı zaman öğreneceğiz...
"Sezon Finali" olarak anons ederler tahminim doğru çıkarsa...

O Zaman şöyle yavaş yavaş Özet'i incelemeye başlıyabiliriz...Bakalım Özet bize Ne diyor...

:icon_shad :icon_shad :icon_shad İKİ AİLE 51.BÖLÜM ÖZET YORUM'U...:icon_shad :icon_shad :icon_shad

Oğuz ile Eda nihayet düğün hazırlıklarına başlarlar.Oğuz ve Eda alış veriş ve eksikliklerin tamamlanması stresine girerler. Bir de bunlar yetmezmiş gibi son anda davetli listesi pazarlığı yaşanır.Enişte neredeyse bütün Edirne’yi köşke davet etmiştir.Ancak bir sorun vardır.Köşkün bahçesine o kadar kişi sığmamaktadır.

İşte bölümümüzün ilk yarısı Hazırlış Telaşı ile geçecek...Böyle olması çok daha iyi zaten...O düğün'ü anlamlı kılan bu hazırlıkları görmemiz olacak zaten...Şöyle pat diye düğün gecesinden başlayan bir bölüm'ün içine nasıl girebilir izleyiciler...O yüzden bu telaşın,hazırlığın izleyiciye verilmesine çok sevindim...Bizimde göz hakkımız olacak bu düğünde...Tabi Senaristler vakit kaybetmeden hazırlıkları komedi havasına sokuyorlar...Çokta iyi yapıyorlar...Tabi buradaki önemli nokta Tüm Edirne ahalisinin davet edilmesi...Eş dost,çoluk çocuk derken Edirne'li Çaça Eda'nın şanına layık bir düğün olacak...

Köşkün bahçesine sığmasalarda Gönüller bir olsun...Hemen şu satırları okurken düşünmeye başladım...Bu düğün çekiminde bol bol figuran oyuncumuz olacak...Ön planda olanlar ve geri planda olanlar dahil kalabalık bir çekim yapmışlardır düğün çekimlerinde...Olması gereni yapmışlar...Valla bu sahneler belkide İki Aile tarihinin en önemli ve unutulmaz kareleri olacağı için gereken özen sonuna kadar gösterilecektir...

Özet yazarımız ne güzel ifade etmiş bu hazırlıkları...Valla okur okumaz insanı şöyle düğün havasına sokuyor bu satırlar...Valla en çokta düğünün Köşkte yapılmasına sevindim...Hep hayal ettiğimiz gibi Köşk bunca yaşanana şahit oldu...İçinde üzüntülü,mutlu bir dolu günün ardından böyle bir mutluluğa şahitlik,ev sahipliği edecek...Oğuz'un bile sünnetinin yapıldığı o bahçede şimdi ikinci kez damat oluyor...Kader diyorum sadece...

Ne dedim Az önce..."Kader" işte...Efe'nin de kaderi hep arada kalmak...Hep birşeylerin yıkılmasını önlemek,düşenleri kaldırmakmış...Biliyoruz ki Efe o düğünde olmayı çok istiyor...Annesinin boynu bükük kalmasın diye istiyor...Onca buruk güne,geceye bir yenisi daha eklenmesin diye istiyor...Bunu tüm bölüm hissedeceğiz zaten...Aynı Şekilde Eda'da o telaş içinde bunu yansıtacaktır...Efe'nin Düğüne gelip gelmeyeceğide bölüm sonunda sürpriz olarak verilecek zaten...Bana sorarsanız Efe o düğüne gelecek...Öyle yada böyle gelecek...O kapıdan girerken Eda'nın mutluluğunu izlemekte bize kalacak...

İsteme krizinden sonra nikah şahidi krizi ortaya çıkar.Numan ve Muhtar nikah şahidi olabilmek için gene yarışa başlarlar.Ceren Efe’yi düğüne getirebilmek için bütün numaralara başvurur.

Valla ben Numan ile Muhtar'a artık birşey demiyorum...İlk bölümden bu yana zaten ikisinin rekabetini izledik...Önce Safiye,sonra isteme gecesi,şimdide şahitlik...Valla görünüşe göre iki niatçıyla uğraşmamak için biri Oğuz'un diğeri Eda'nın şahidi olacaktır...Bu inatlarıda nikah defterine bir imza olarak atılacak...Belgelenecek...Ne diyeyim bölümümüzün gülen,sıcak yüzünü oluşturuyor her iki karakterde...İkisinide çok seviyorum...

Ceren'e gelecek olursak Türlü numaralar yapmasına hiç gerek yok aslında...Ama işte kendi Efe'nin psikolojisine,yaşadıklarına şahit olsada kendini onun yerine koyamıyor...Altta yatan sebepleri bugüne kadar böyle bir yaşamı olmadığı için göremiyor...Ama Ceren'e hak veriyorum...Canı gönülden elinin yettiğince,aklının erdiğince sürekli bir çaba halinde...Tabi Terazinin diğer ucunda da Yaman var...Hangi taraf ağız basacak yorum sizin...

Sonunda büyük gün gelir.Eda ve Oğuz sonunda muratlarına ereceklerdir.Fakat Köşke davetli olmadıkları halde iki süpriz misafir daha gelir.

Eveet burası özetimizin kilit noktası...Bizim Köşkümüzün bu tür gecelerde,organizasyonlarda "Sürpriz Misafir" olarak tanımlanan ziyaretçileri hiç eksik olmaz...Nitekim bu gecede de iki davetsiz misafirimiz varmış...
Özetin başlığında bu misafirlerden ilkinin Yaman olduğu yazıyor zaten...Birincisini özet yazarımız kendi kendini ele vererek bize açıklamış zaten...Peki ikinci sürpriz misafir kim olur...Sami'nin Anket sorusunda da belirttiği gibi adaylar Atilla,Sabutay,Oğuz'un ablası...

Ben Oğuz'un ablasını en baştan eliyorum...
"Davetsiz Misafir" Kavramına uymayacak kadar hoş bir sürpriz çünkü...

Geriye kalıyor Sabutay ve Atilla...

Öncelikle Sabutay'ı inceleyecek olursak gelme ihtimali çok yüksel diye hissediyorum...Ben hala bölüm'ü Sezon Final'i olarak değerlendirdiğim için Sabutay diyorum...Şayet Sezon Finali değilse...Elimizde bir bölüm daha varsa o zaman Atilla'dır gelen misafir...

Sabutay gelirse Sami'nin de bahsettiği gibi Ferit'in kumar kasetlerini bırakacaktır...Çok mantıklı...Yine Sezon Finali olarak değerlendirirsek o bırakılan paket üzerinde izleyici tahmin yürütebilir...O paket kumar kasetimi...Yoksa bomba'mı...Herşey olabilir...Bu yüzden Fragmanda "Sezon Finali" ibaresini görür görmez emin olacam ki Sabutay...

Çünkü Atilla'nın gelmesi Sezon Final'i için hafif kalır...Çok düzgün,mantılı bir karakter olan Atilla bozulsada,üzülsede bunu içinde saklayacak kadar güçlü bir karakter...Yani Sezon sonu için hafif bir olasılık...
Ama Sabutay her yönden merak uyandıran ilginç bir final verebilir bizlere...Ben gerçekten bu bölümün sezon final'i olmasını istiyorum...Düğün'de sezonu kapatmaları hikaye açısından çok daha gösterişli ve heyecanlı olur...Dediğim gibi soru işaretleride cabası...

Şöyle bir toparlamam gerekirse çok özel bir bölüm bizi bekliyor...Hatta şimdiye kadar yayınlanan en özel bölüm bizi bekliyor...Hikaye'nin en zirve noktası...Bir yıldır üst üste konulanların ulaştığı son nokta...Dediğim gibi Sezon Final'i ile bu tabloyu bir-iki ay daha ölümsüzleştirebilirler...

İşte böyle...Kısacası Pazartesi Akşamı Düğün'e davetliyiz...Alacağız davetiylerimizi,giyinip kuşanıp Köşkün bahçesinde yerimizi alacağız...

Hoşçakalın...Görüşmek Üzere...

_seboist_s
14-06-07, 22:28
Tekrardan selamlar arkadaşlar… Yine ben evet:D Bu yorumumu da iki aile Ailesine ayırıyorum=)

Öncelikle yorum yapan herkese bir bir teşekkürlerimi iletiyorum…

Nurcum…. Ellerine sağlık yorumunu gerçekten büyük keyifle okudum ve de sana ÖSS de başarılar diliyorum… Umarım çok iyi sonuçlar elde edersin cnm;)

Mervecim; sende süpersin hele bu hafta (Düğünden olsa gerek aa birde tatil) Süper idare ettin gerçekten…

Buğra; sana zaten söz yok yani ; ) Her hafta böyle bu! Yorumlarını zevkle okudum… Ayrıca Enleri de yanıtlamaya çalışacağım borcum olsun tamam mı=)) Birde şuanda ben bu yorumu yazarken sen yorum eklemişsin onu da okuyacağım büyük zevkle… Hee birde bugün bir klip izlemişim ki acaba sahibi kim;) Neyse biliyorsun onun yeri başka tarafta onada yorum yazacağım tabiki...

Aysuncum; nerelerdesin sen=) Özlettin kendini yahu… Çok güzel yazmışsın yine analizini ama iyi ki iki yorumdan aşağısı kurtarmamış;) Anca giderdik özlemimizi=) ellerine sağlık cnm…

Nurdancım; sonunda yazmışsın sende benim gibi ha bugün ha yarın diye diye cnmm=)) E dert ortağı tabi aynı şeyleri yaşıyoruz eheh:D Ellerine sağlık cnmmcm valla ne diyeyim…

Evet diğer yorum yapan herkesin de ellerine sağlık… İsmini saymadığım varsa mazur gördün =)

Eheh ayy şimdi biri var ki bunu okuyunca deli olur:D
Aaa seni hiç unutur muyum ikizim?? Seni sona sakladım… Hem aylardır yoksun yani o yüzden tolerans var sana e bide ikizlik olunca=))

Valla ikizim çok zor bir sene geçirdin ben bilirim neler çektiğini=) Ama sonunda buradasın hem de dediğin gibi düğün öncesi… Ne diycem Edanın ayakkabısının altına isim yazdırmak isteyen varsa ahaha:img-hyste tamam tamam:D Nerden estiyse şimdi eheh sustum oke ; )

Ecemcim bakıyorum ilk olarak Yaman’dan başlamışsın eheh dayanamadın dimi… Bilirim ben senii:D Aman yalnız biz Yaman hakkında konuşmayalım malum elimizde pek 404 te kalmadı maazallah ikimiz bir oluruz (E zaten forumda pek Yamansever yok AntiYamancı çok onlarda girerse araya) düşün yani sohbet nerelerde:D

Yamanı atlattıktan sonra =) Düğüne değinmişsin… E o olmadan olmaz (Ben bütün sözcüklerimi tükettim gerçi düğünle ilgili ne diyim şimdi eheh)
Aaa Düğün davetiyesini unutmamak lazım… Ne güzel düşünmüşsün yaa… Ama ciddi söyliyim kopucaksın şimdi… Ben gerçek davetiye zannetmiştim:D Öyle bir tıkladım linki… Tabi gerçek davetiyenin ne işi var dimi neyse düşünemedim olabilir her insanın başına gelebilir tamam:icon_whis

İki aile tek aile olunca evdeki oturma planı nasıl olacak diye konuşulmuş… Ben daha önce söylemiştim fikrimi Eda ile Oğuz bir katta olsun çocuklar bir katta olsun=)) Koskoca köşk yanii… Ama sizin yorumları okuyunca ne hikmettir ki benimde düşüncelerim değişti (Çok çabuk fikir değiştirdim galiba eheh) Yani evet güzel bir soruymuş… Bakalım kısmet diyelim =)) (Çok aydınlatıcı bir cevap oldu biliyorum… E ben de burada terledim cevap vericem diye alla alla yani yaaa ; ))

Birde sezon finalini sormuşsun… Ooo Ecemcim sen bir döndün pir döndün cnmm maşallah ben kulağımı çektim tahtaya vurdum yanii=)) Şimdi bu konuda şöyle bir duyum aldık İclal abladan demiş ki (Ben izlemedim) 52. bölümde sürpriz bir olayla sezon finali yapıyoruz…

Aslında bunu tahmin edebilmemiz için öncelikle bir 51. bölümü izlememiz gerek=) Bide özeti okuyalım fragman falan gelsin (Ehehe) Tabi okadar uzatmaya gerek yok ama 51i izlemek şart gibi geliyor bana… Yani tahmin yapılır daa insan doğru tahmin yapsa bile doğruluğundan emin olamaz ki (Anladın sen onu ; ))

Cnmm herşeyi söyledim bir hoşgeldin demedimm eheh mazur görr=)) Hoşgeldin ailenin yanına... Yazda geldi artık Ecem Hanım (&Şule Hanım) hic ayrılmaz buralardan oyle degil mi?? =))

Neyse arkadaşlar şu anda çok yoruldum... Aslında devam etmeyi çok istiyorum amaa... Artık sonraya kaldı diğer söyleyeceklerim... Görüşmek üzere kendinize iyi bakın...

AnsEa
15-06-07, 00:34
İyi geceler Herkse...Evet sabaha kadar uyumucam dedim bari boş durmayayım dimi:) neyse kendi kendime konuşmayayım Enlerime geçeyim…

En beğendiğim sahne;oğuzun çatıda destek sahnesi hem çok güzel hemde çok duygusaldı:(ikiside çok yorulmuş gerçekten…bahsedilcek çok şey var bu sahnede beklide ama pek duygusal sahnelere yorum yapamam batırmadan diğer güzel sahneye geçeyim:)isteme geceside her türü duyguyu içinde barındıran bir sahnemizdi ,çok güzeldi enişte delirtti bu bölüm ama iyikide kız istme olmuş :)

En beğenmediğim sahne; Yamanın hakaretlerle dolu sahneleri ,takım elbiseyle gelip ortalığı yıkıp sövüp gitmesi…yalan dolan sözleri direk yamanın olduğu her sahne diyeyim daha fazla bahsetmeyeyim…

En duygulandığım sahne;Balkon…yukarıdada bahsetmeye çalıştım gerçekten duygusaldı ve edanın yaşadıklarını paylaşmaya ihtiyacı vardı artık yalnız değil sonuçta oğuz var çok güzeldi…

En güldüğüm sahne; “Devenin bale pabucu” insanın aklına kazınmayacak gibi de değil reklamcı yaratılıcığı…Gerçektende devenin bale pabucu :) ama bu pabuç bizi çok eğlendirdi…3 görümceci yoksa alıcı mı desem neyse sulandırmayayım üç inatçı keçi bir köprüde karşılaşınca kısa yaprak uzun yaprağa kaldı iş:D bu isteme gecesi uzaya ilgili ailemizide fark ettirdi bize ,astronotumuz aya çıkacak kızıl gezegenizmiz yörüngeden çıkacak falan:D yukarıda dediğim gibi her türlü duygu vardı bu sahnelerde…

Haftanın repliği; “Karımı rahat bırakacaksın” ne kadr hoş geldi bu söz kulağa…tabi bide feritin bu bölüm sarfettiği en güzel sözler “haftaya düğünümüz var”

Ve yorum yapan herkesin ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel bu arada Şule gece gece çok güldüm yazdıklarına Allahta seni güldürsün..._butterfly_ senin aklına gelen kötü tahmn benimde aklıma geliyor düğündün sonra sezon finali için bir bölüm daha olması insanı bir ay bekletebilecek kötü süprizler düşünmeye sevk ediyor...İnş yanlış tahmindir...Buğranın hissettiği gibi aslında düğünle sezon finaline girsek tam yerinde olacak ... Ama o kadr kötü bir sezon finali olacağını sanmıyorum kaza maza olmaz heralde , senaristler hep kötü düşüncelerimi ters çıkardı uzatmadılar hiç bir şeyi...

Unutmadan össye gireceklere başarılar dilerim istediğiniz yerleri kazanırsınız inşallah (konuya gireyim mi girmeyeyim mi emin olamadım kafa dağıtmaya girip benim sıkıcı hatırlatmamla sıkılmanızı istemem ondan küçük yazdım ama sanki daha çok dikkat çekio:)…)Allah kolaylık versin bu sene size, seneye bana:)...

başkozlu
15-06-07, 01:26
Gecenin İçinden Herkese Selamlar

Forumumuz coşmuş bügün, eee tabi düğün coşkusu. Yorumumu yazdıktan sonra hepsini okuyacağım.

50. bölümü izlerken nerelere gittim bir bilseniz. Hani 70'li yıllarda Arzu Filmin
kalabalık kadrolu aile filmleri vardı ya. Tv de ne zaman gösterilse tekrar tekrar
aynı çocuksu coşkuyla izlerim. İşte İki Aile başladığı günden beri sanki
o filmlerin günümüze uyarlanmış versiyonunu izlemekteyim.:img-yes:

Bazı repliklerde özellikle bu filmlere gönderme yapıldığı hissine kapılıyorum.
Örneğin Oğuz'un değimiyle alıcılar peşpeşe geldiğinde Eda'nın Tahir Ağa'ya ''sizde mi istemeye geldiniz'' demesi bana birden bu filmlerden biri
olan Neşeli Günler'i hatırlattı. Bu filmde Münir Özkul ve Adile Naşit'in beş
kızları vardır. Haliyle kız isteme sahneleri de tabiki. Bu sahnelerden birinde,
Şener Şen, Şevket Altuğ'a aynen böyle ''sizde mi istemeye
geldiniz'' diyor. Hep söylediğim gibi bu dizi gerek konusu, gerekse yaptığı bu
göndermelerle çocukluğumun en güzel günlerini tekrar yaşatıyor bana.

Butterfly Eda ve Oğuz'un düğün davetiyesine bayıldım.Bu benim de
aklıma bir şeyler getirdi. Yarın inşallah sizlerle paylaşacağım, eminim çok
hoşunuza gidecek ve siz de uygulayacaksınız.:img-wink:

Şimdi Gelelim Bölüm Enlerine [/B

[B]En Beğendiğiniz Sahne : Eda'nın kitap okuması.Bu kadar
önemli gelişmenin yaşandığı bir bölümde belki çok dikkat çeken bir sahne
değildi ama, bu küçük ayrıntının benim için çok önemli olduğunu ilk kez
45.bölümde gördüğümde söylemiştim.
Kitaplara düşkün biri olduğumdan mıdır bilmem, dizinin ilk bölümlerinden beri
görmeyi istediğim bir sahneydi bu. Çünkü Eda gibi, çocuklarını en iyi şekilde
yetiştirmeye çalışan bir anne karakterinin kitap okuması çok önemli bir ayrıntı
benim için. 45.bölümde bu sahneyi gördüğümde çok sevinmiştim. Tabi ondan