Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/3

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

GizemliSahne
22-08-07, 14:37
Eveet, ben geldiiimm.. Sonunda gelebildim yani.. Herkese Selamlar...:happy0064

Bu yorumlar ne böyle maşallah, 2 gündür oku oku bitmedi.. Herkesin ellerine sağlık.. Forumun demirbaşları sağolsun.. Tüm yorum yapanlara teşekkürlerimi iletip, yeni gelen arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum; hatırladığım kadarıyla Mine, Ayşegül ve Murat sanırım.. :img-wink:

Ben yine maalesef geriden takip edeceğim konuları.. Ahh ahh eskiden geceleri güncel yorumlar yapardım ne güzel ama işte yaz olunca, tatil, misafirler falan derken insan sabit bir yerde duramıyor.. Geyikleri özledim yahu Şule ve Nur grubuna selamlar :D Ben de İki Aile gibi "yakında" dönüş yapacağım tam olarak buralara inşallah.. :D Neyse ben yine arka sayfalardan doğru geleyim bir şöyle..

Öncelikle Sami'ye tüyolar için teşekkürlerimi iletiyorum, yine dozunda ve yeni bölümlerin tadını kaçırmayacak düzeyde tüyolar getirmiş.. Eda'nın hamileliği konusunda hüzün yaratmamaları taraftarıydık zaten bu haber iyi oldu.. Eda'nın gebeliği, dizimizi de bir çok komik ve duygusal olaylara gebe bırakacak.. Efe'ye sevgili olayının da zamanı gelmişti.. Her zamanki gibi senaristlerimiz doğru zamanda adımı atmışlar.. Sami tekrar teşekkürler tüyolar için.. :img-wink:

Gelelim forumda endişe yaratan Ferit'in karakter değişimi yaşamasına dair düşüncelere.. Ben de sizinle aynı fikirdeyim.. Bu karakter değişimi kesinlikle senaryoya güç kazandırsa da dizinin kan kaybetmesine yol açacak bir seçim.. Özellikle de Ferit gibi hassas bir ipin üstünden ustada geçirilmiş bir karakterse bunun yapılması düşünülemez bile.. Ki zaten artık işinde usta ve tecrübeli olarak "fark yaratan" senaristlerimizin böyle bir değişim yapacaklarını pek sanmıyorum.. Aslında fark yaratmak diyince farklı yönlere çekebilirler bu ilişkiyi.. Yine ters köşe olayı yapabilirler ama Ferit karakteri maalesef bu temele uygun değil.. Tamam şirinliğinin ve sempatikliğinin altında sorunlar yaratıp, ikilemlere sokabilirler onu ama ilişkiyi tamamen ters yöne çevirecek kadar sorunlu yapamazlar.. Nedenlerine bakacak olursak;

Sonuçta Ferit'in düzenbazlıkları, sorumsuzlukları ve çarpık hayatının altında yatan sebepler vardı.. 1.si annesini kaybetmiş(eksikliğini anlatmaya gerek yok bile), 2.si babasının "ilgi" olarak farklı bir şekilde yaklaşması; sevse de dolaylı yollardan göstermesi (-ki çocukluk döneminde bunu "dolaylıyı" anlamak çok zor, büyüyüp geçmişe bakınca ancak.. ) Ferit'in yaptığı işleri "onaylamaması" ve özellikle de hiç bir zaman "takdir edip, arkasında durup, güvendiğini göstermemesi".. Sürekli "sen böylesin yapamazsıın, senden adam olmaz" cümleleri en güzel örneği.. Kısacası bu sevgi ve güven eksikliği Ferit'i bir şekilde kendini kanıtlama ve istediğini yapma yönüne itmiş.. Tek sebep çevresindeki aile tablosuydu.. Üstüne sorumluluk verilmemiş hiç.. Aile bağlarını ve insan ilişkileri farklı şekilde tatmış.. Ee ortaya da Ferit'in bu karakter özelliği çıkmış.. Ama sonra ne oldu? Başta Eda olmak üzere iki ailenin tavrı ona bu değerlerin varlığını ve sorumluluk sahibi olmanın verdiği ciddiyeti ve özellikle de "vefalı olmayı" öğretti.. Bir şeyler yapabileceğini, değiştirebileceğini ve kendisini seven, ona güvenen birileri olduğunu görünce düzgün davranmayı bir borç ya da sorumluluk olarak gördü ve kendine yapılan bu iyilikleri hiçe sayamaz artık.. Bu yüzden Ferit'in düzenbazlıklarını sempatikliği, pratik zekası ve özellikle de "olumlu yönde değişimler" örttü ve izleyicinin gözünde hem sağlam bir karakter hem de güzel bir mesaj oluştu.. Sonuçlar, sonradan alttan alttan gösterilen sebepler yüzünden değerli ve alt yapısı sağlam şekilde verildi.. Ee şimdi kalkıp da Ferit'i bu saatten sonra eski haline döndürürsek ya da kötü hamleler ve hatalara büründürürsek bunun altında yine bir sebep olması gerekmeyecek mi??.. Gördüğü iyi aile tablosu şimdi daha da kuvvetlendi, tek aile oldu.. Babasının tavırları değişti ve araları da iyi, Damla ile nişanlı... Her şey şuan iyi.. Onu hataya itecek bir durum yok, altında yatan sebep yok.. "Huzur battı" da diyemeyeceğimize göre.. Bu şekilde değişirse, aynı Yaman'ın hastaneye yatıp da alkolden kurtulamaması durumunun yaratacağı gibi kötü bir mesaj doğacak; Şule'nin dediği gibi, insan 7'sinde neyse 70'inde de odur, değişmez mesajı ulaşacak.. Çok hassas bir konu cidden.. Ama yine diyorum ki senaristlerimiz klişelerle dalga geçen ve sıradışı tipler olunca güvenim çok büyük.. Ne yapacaklarsa yine en doğru şekilde, izleyicinin nabzına göre şerbet verirler elbette.. :D Bugüne kadar nasıl sağlam adımlarla geldilerse, bundan sonra da çürük tahtaya basacaklarını sanmıyorum.. Buğra'nın da hep dediği gibi oya gibi işliyorlar hikayeyi.. Karakter değişimi ve kopukluk yaratacaklarını sanmıyorum.. (böyle bir şey yapacaklar mı onu da bilmiyoruz ya madem gündeme gelmiş yine de düşüncelerimizi dile getirelim biz.. :D) Kısacası endişelenmeye gerek yok bence de.. İzleyicinin fikrine de çok önem verdikleri için deneseler bile tepkiye göre yoldan saparlar.. (Serpil ve Sabutay olayı gibi.. ) Deneme-yanılma yöntemi :D

Devamı geliyor.. Soluklanayım yoruldum yahu derin ve hassas bir konuymuş cidden, işin içinden çıkılacak gibi değil :D

GizemliSahne
22-08-07, 14:45
Psikolojik konulardan çıkalım diyorum ama Buğra’nın yine ortalığı hareketlendiren (Buğra yine formundasın) ve ardından gelen Fatoş Abla’nın önerisinin de psikolojiye dayandığını görmek engelliyor insanı.. Fatoş Abla Eda’nın Bahar’ın yazdığı mektubu okumasını önermiştin.. Ben de Buğra’nın sorusunu görünce dedim hah işte tam buraya oturur bu senaryo.. Tam yazacaktım ki yorumları okumayı bitirip öyle yazayım dedim ve senin yorumunla karşılaştım.. Çok iyi bir zamanlama ve harika bir devamlılık kurulabilir bu sayede; Bahar'ın mektubunun okunması+mezarlık ziyareti.. Senaristlerimiz komedideki ustalıklarının yanında yeri gelince de izleyiciyi derinden vurabileceğini de gösterdi… Buğra’nın da dediği gibi “kalplere dokunmak” ustalık ister (Buğra bugün amma çok kullandım ya senin laflarını..:D)

Söz Buğra’dan açılmışken, Buğra sana sayfalarca yorum yapmak lazım ama toptan olunca sığdıramıyorum ve gördüğün gibi soruların üzerinden dağınık yorumlar yapabiliyorum ancak… Forumun direği olarak görüyorum seni artık, bilmem itirazı olan var mıdır?? :D İyi ki varsın valla buralar sensiz olmaz.. Her şey için çok sağol.. Sorularına kopuk kopuk da olsa cevaplar vermeye çalışıyorum, artık teşekkür ede ede sana dilimizde tüy bitti yaa, bir başlık mı açsak “Buğra’ya teşekkürler” diye… :D Ya da her yorum girişi bundan sonra bu cümle olsun.. Nur bak başlama cümlesi arıyordun al sana “herkese selamlar” kadar güncel bir giriş.. :D

Gelelim forumun geyikçi takımına.. Nur grubu ve Şule.. Maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın.. Okurken elim klavyeye gidiyor sürekli ama sizin yorumların üstünden günler geçmiş oluyor ve doğal olarak katılsam olmayacak o saatten sonra.. Eylül bir gelsin, geceler bizimdir..:D Nuray ‘ın ciddiyeti başta olmak üzere, Nur ve Şule’nin karşılıklı ve mantık dolu senaryoları karşısında zor tutuyorum kendimi.. :D Şaka bir yana siz de iyi varsınız ya, buraların tadı tuzu, acısı, baharatı (tamam sustum) kalmaz sonra.. Foruma hareketlendirmeye devam.. Ee büyüklerimizi de unutmamak lazım tabi.. Sevil Abla’nın köşk hatıraları, Müge Abla’nın tatlı heyecanları ve senaryoları, Fatoş Abla’nın da sıcacık ve sevgi dolu mesajları ile ailenin büyüklerine de kocaman bir teşekkürü borç biliriz efendim.. Berna’ya gelince, Berna yine telepati kıvılcımları var galiba.. :D Yazdıklarında çok haklısın ve Şule’nin Yaman ile ilgili mesajını gündeme getirmekle çok iyi etmişsin.. Harika bir mesaj çıkacak oradan çünkü.. İşte topluma bir yandan da faydalı olmak, televizyonu bilinçli kullanmak diye buna denir.. Senin de dediğin, Tuna Bey’in kaleme aldığı ve benim de gözüme takılan bir nokta var; İki Aile havası başka dizilerde de görülmeye başlandı,-ki İclal Hanım da bir zamanlar “İki Aile tarzında çok teklif geliyor” gibi bir şeyler demişti.. Bu adımlar umarım uzun soluklu olur.. Ekibimizin bu şekilde örnek davranışları takdir edilmeyecek gibi değil.. Emeklerine sağlık..

Ve son olarak Şule’cim bakıyorum da “student”lıktan çıkıp İki Aile Ailesi Basından Sorumlu Elemanlığa başlamışsın.. Allah samimiyetinizi artırsın.. :D Yasemin Hanım’a e-posta atmadığın halde o sana atmış.. Ee bundan sonra her gelişmede Şule “Hanım”’ın mesaj kutusuna bir tane düşer; “Şule Hanım, bu bölümümüz 91 dakika 35 saniye olacaktır ve saat 20.08 de başlamasını umuyoruz ama kanalda her an değişiklik olabilir, bilgilerinize arz ederim.. Not: değişiklik olursa haberdar ederim merak etme” :D Tamam tamam ben en iyisi zevzekleşmeden yavaş yavaş çıkayım.. Nuray seninle konuşa konuşa ciddiyet ne demek unuttum yahu.. :D Kendimi ciddiyete davet edip, Şule’cim çok sağol arada bir köprü o kurduğun için ve tabi ki fragman için(yorumu sonra).. Tabi Yasemin Hanım’ı, Aslı Hanım’ı Lale Hanım'ı da takdir etmek lazım, seyirciyle ilgilenmeleri çok hoş bir davranış.. Samimiyeti ve izleyicilere verilen değeri bir kez daha gördük.. Onlara da teşekkür etmek lazım..

Ve yorumuma yeni aile üyelerine tekrar hoş geldiniz diyerek son vereyim.. Devam edebilir miyim bilemiyorum :D Eserse az sonra yine uğrarım..

icom_
22-08-07, 15:00
bİRİ GEYİK YOLU İLE SELAMMI GÖNDERMİŞ BANA ACABA...=)

Ooo hoşgeldimnniz sefalar getirdiniz pelin hanım nasılsınız ...Çok özlettiniz valla kendinizi yorumlarınıza hasret kaldık..Arayı açtınız baya ama yaptınız uzun içerikli yorumları görünce bugün rayı kapatmaya niyetlisiniz galiba..=)

Valla ne iyi ettinde geldin..Oku oku bitmiyor ne yorum demişisn ama seninde aşlağı kalır yanın yok uyani bi geldin..maşallah..Devamıda gelecekmiş bakalım merakla bekliyorum..

Eee Bİr kişi daha deyinince bu konuya demekki artık zamanı geldi dedim..
Aslında daha öncede yazacaktım aama bir türlü fırsatım olmamıştı..Nihayet değinebileceğim şimdi..

Ferit hakkında forumda bir kaygı rüzgarları esiyor.Bu durum hakkındaki kaygılarımı bende Dile geitirim o zaman..

Günlerdir feritin olumsuz değişimlerinden bahsedilmiş..Böle bir yola kayılırsa gelen eksiler ne olur artılar ne olur bunun üzerinde durulmuş..
Tabiki bende Feritin artık olumsuz yönde değişmesini istemeyenlerdenim..

Sonuçta Ferit'in düzenbazlıkları, sorumsuzlukları ve çarpık hayatının altında yatan sebepler vardı

demiş pelin..Valla canım çok güsel sıralamışsın bu nedenleri..Dediğin gibi yaptığı her olumsuz hareketin altında bir sebep yatıyordu..öle veya böle bir şekilde ferit hatalarından dersa çıkardı hep..

Sizinde dediğiniz gibi yeni biri olmayı öğrendi İki Aİlenin yanında..

Feritteki değişimleri gelişimleri adım adım izledik hep beraber..Babası ile araındaki mesafe annesini kaybetmiş olması tüm bu kötü huyların altında yatan sebepti..

Ama değişti ferit hemde çok güsel değişti..Daha sağlam daha güvenilir bir karakter yarattılar 0ondan..
Hala hataları yokmu tabiki var her insanın olduğu gibi..
Ama biz biliyoruzki muzip neşeli karakterinde hiç bişi kaybetmeyecek ve gün gelicek oda hatasını görücek.Ders çıkaracak..Ama yapacak..Çok güsel sölemişsin şulecim..
7'sinde ne ise 70 İnde odur mesajı verilmedi Hİç ferit karakteri üzerinden..Şimdi böle Bİr yanlışlığa gidilmesi dizide çok büyük bir kan kaybına neden oacaktır..
Tabiki eğer gidilirse..Sadece varsayımlar düşündüklerimiz üzerine konuştuğumuzu hesaba katarsak belki nedensiz yere bu endişemiz ama yinede neler düşündüğümüzü vurgulamak iyi olur..

Zaten saygın delibaş ve fethi kantarcı beyefendilerin bizim senaristlerimiz olduğunu ve herşeyi nasılda klişe yolara sapmadan değişiklik yaratacağız diye en basit yollara girmeden hallaettiklerini düşününce geriye endişelenecek bişi kalmıyor..

Son Aktivite: 19-08-07 22:27

Buğra kayıplara karıştı arkadaşlar galiba..Nerde olduğunu bilen varsa sölerse sevinirim..=)

GizemliSahne
22-08-07, 16:06
Ee madem başladık devam edelim bari.. Misafirlerden fırsat bulamayabilirim sonra.. :D Misafir demişken, geçende İsviçre'den bir misafir İstanbul maceralarını anlatırken ne dese beğenirsiniz :D Gramafondan, pikaptan başlayan muhabbet doğal olarak tarihi yerlere, antikalara falan geldi.. Başladı anlatmaya.. Bir yer bulduk, adam restorasyon çalışmaları yapılamamış ya da yıkılmak zorunda kalınan eski binaların tarihi kapılarını alıp masa ve sehpalar yapıyor bayıldım, uçakta sorun olmayacak olsa alacaktım demez mi :D Bilmem çağrışım yaptı mı bu muhabbet sizde de :D Çok da ciddi bir kadın,gülsem mi gülmesem mi bilemedim valla.. :D Aa bu arada hanımefendinin kızı oyuncu koçuymuş ve isim vermeyeyim, dizilerde oynuyormuş... İlginç olanı da Öner Erkan'ın İzmir'deyken mi ne hocasıymış galiba.. Neyse detayını öğreniriz sonra.. Bağrına bastı beni nasıl olsa :D

Şimdi gelelim Buğra'nın diğer bir sorusuna; Bahar'ın bir akrabası yok mu? Valla bana kalırsa da o kadar dallanıp budaklandırılmaz çünkü zaten bütçesi belli dizinin.. Ama dediğiniz gibi belki de 1-2 bölümlük konuk oyuncu olarak işlenebilir.. Mesela Bahar'ın kişiliğine bakınca benim aklıma hemen babacan, sessiz sakin harika bir baba geliyor nedense.. Oğuz da yıllardan beri haber alamamıştır mesela Bahar'ın ölümünden sonra ortalıktan almış başını gitmiştir perişanlıktan.. Ve çok tesadüf usulu olacak ama belki de mezar başında karşılaşabilirler bu babayla ve 1-2 bölümlük bir hikaye yazılabilir.. Ve benim ilk aklıma gelen isimler; Genco Erkal(Keşanlı Ali Destanı'nda harikaydı) ya da Cüneyt Türel(Gülbeyaz'ın Halit Kaptanı..) ikisi de tek kelime ile harika 2 usta oyuncu ve düşününce de tam babacan, kızının üzüntüsünden perişan olmuş bir rolde 2'sinden birini görmek harika olurdu.. Aslında 2'sinden birini dizide herhangi bir rolde görmek çok isterim.. Dizimizin sıcaklığına ve o Yeşilçam havasına yakışır iki usta isim.. Onların ağzından eski günleri dinlemek de harika olur.. Mahallemizde böyle eski günlerin yadigarı bir dedemiz olsa süper olmaz mı yahu?? :D

Neyse ben daldım yine oyunculara.. Dönelim iki ailenin fragmanına.. Valla neler çıkarmışsınız öyle bir kareden Nur, Şule maşalallah.. :D Bana kalırsa Eda'da pek kızmış bir hal yok ya.. Sanki bir şeyden tedirgin ya da ne bileyim emin değilmiş gibi duruyor.. Bu belki de bebekle ilgili bir şey olabilir mi acaba diye düşünüyorum.. Mesela Eda da şaşırmıştır, bu kadar çabuk hamile kalmayı beklemiyordur.. Bir bocalama yaşıyor olabilir.. Yine kafasında bir sürü soru işareti vardır; çocuklara nasıl söyleyeceğiz? Acaba doğru bir şey mi yaptık biz Oğuz? tarzında sorulara takılmıştır yine ve Oğuz da onu rahatlatmaya çalışıyor olabilir her zamanki gibi..

Alakasız olacak ama bugün tekrarı izlerken Oğuz'un Rıza'ya feci bir fırça attığını gördüm stresten.. Yazık yaa.. :D Oğuz'u nasıl sevdiğini ve ona olan sadık tavırlarını biliyoruz hepimiz.. Belki yeni sezonda bir şeyler olmalı ve Rıza bu kez cidden istifa etmeli, Oğuz Rıza'nın değerini anlayıp, Rıza'yı sevdiğini belli etmeli ve aslında Rıza olmasa bir çok işin yürümediğini görüp, onu geri getirmeli.. Sonuçta Rıza "her işe" koşuyor.. Sonra Rıza geri gelince yine zevzekliklere ve patavatsızlıklara devam tabi.. :D

Bir de şöyle bir düşününce köşkümüze bir komşu cidden lazım yahu.. Ya da gelip giden yakın bir aile.. Köşke girip çıkan bundan sonra daha fazla olmalı.. Aile kuruldu, ee yan hikaye de lazım.. Sizin de dediğiniz gibi çatlak bir aile olsa iyi olur.. Sadece karı-koca da olabilir.. Oğuz'un rekabet tutkusu sayesinde çoook komik sahneler çıkabilir.. Normalde bayanlar tutturur dans kursuna gidelim, şuna gidelim buna gidelim diye ama madem bizim senaristler biraz tersten gidiyorlar(bir kadının, erkeğin içkisine ilaç atması gibi:D) Oğuz Eda'yı tuttuğu gibi kurs telaşına soksa ve biz de gülsek.. :D Aman nereden geldiyse aklıma şimdi.. Neyse.. Biz dönelim fragmana..

GizemliSahne
22-08-07, 16:11
Ferit'in şebeklikleri yine tavanlarda anlaşılan Allah'ım o havuza atlayış nedir öyle yaa, koptum yani.. Saçları da ortadan mı ayırmış n'apmış yapıştırmış öyle :img-hyste Güneşlenirkenki haline ne demeli kafasındakiyle.. Çok güleceğimizin sinyalleri ışık hızıyla yayılmaya başladı bile...

Eda ve Oğuz cephesine gelince.. Oğuz'un saklanmasını görünce birileri bahsetmişti, kızları gözetliyor diye doğru çıkabilir valla, Ceren'i o çocukla ya da Damla-Ferit ikilisini gözetliyor olabilir.. Eğer arka arkaya gelen sahnelerse de aklıma birden yine hamilelik geldi.. Oğuz, Eda hamile diye pinpirikliğe başlamıştır.. Eda da bu tavırlardan sıkılmış, o meşhur hamleleriyle kendini plaja atmıtştır.. Oğuz da Eda'nın korkusundan gizlice acaba Eda n'apıyor, güneşte çok mu kalıyor falan diye gözetliyordur.. Tabi sonra yakalır :D Ve güllü sahne gelebilir..

Bodrum'dan harika sahneler çıkacağı belli.. Çook güleceğiz çookk.. Replikler, didişmeler.. Nasıl özledim valla yaa.. Düdüklü sahneye gelince ee 5 çocuk.. Alın size bir basket takımı :D Şaka bir yana bakalım neler yazdı senaristlerimiz.. Valla Oğuz'un çocuklukları Eda'yı çileden çıkaracak gibi ya hadi bakalım hayırlısı.. :D

(İlk gün Eda ve Oğuz çocukları alıp, havuza gideceklerdir.. Oğuz'un elinde tetris, saatlerdir başındadır.. Eda da havluları toparlamaktadır.. )

Eda: Oğuz'cum sen önden git de önlerden şezlong ayarla, haftasonu ya çok kalabalık olur şimdi... Çocuklar gözümüzün önünde girsinler havuza..

Oğuz: Ne gerek var hayatım buluruz yer..

Eda: Oğuuuz! 5 çocuk 2 biz 1 de Ferit nasıl sığacağız ya, bırak şu tetrisi de hadi kalk git sen önden..

Oğuz: Ya bir dakika Eda yaa şunu bir bitireyim..

Eda: Oğuz çocuk gibisin ya kalk hadi, evin reisiyim diye geçiniyorsun bir de.. (damardan:D)

Oğuz: (Omuzlar dik, ego tavanlarda) Öyleyim değil mi? Aa bak bizim resepsiyonisti arayalım o ayarlatsın biz inene kadar, dur dur..

Eda: Ya Oğuz saçmalama adamın işi gücü yok bizim şezlonglarla mı uğraşacak Allah aşkına ya..

Oğuz: Ya bir dur koskoca reklamcı Oğuz Bey var karşında(meşhur sırıtık yüz) Sen iste havuz yoluna kırmızı halı serdireyim aşkımmm (sırnaşmaya çalışır Oğuz bu.. :D)

Eda: Oldu Oğuz Bey, isterseniz karşılamaya bir de SLİP mayolu mehter takımı çağıralım, siz de başa geçersiniz tam olur.. :D

Ayy tamam ben frene basayım yavaş yavaş.. Uzadıkça uzayıp senaryo çıkacak yoksa ortaya.. Özlemişim didişmelerini ya.. :D Senaristlerimiz nasıl da zevk alıyorlardır bu didişmeleri yazarken.. Bir başladı mı oradan girip buradan çıkıyor valla insan :D

Neyse şimdilik bu kadar yeter.. Uzuuun aranın acısını çıkarttım bugün.. Hadi görüşmek üzere..

Nur'cum ben yorum yazarken uğramışsın sen de yorum yapmışsın.. Ee bundan sonra böyle.. Bensiz geyik yapmak yok.. :D Ferit'in durumu hakkındaki düşüncelerimiz hep aynı yönde.. Eminim göz önünde bulundurulacaktır..

Buğra'ya gelince de biz konuşmuştuk, şehirdışındaydı o yüzden giremedi sanırım.. Bugün dönecekti, akşam uğrar herhalde buralara.. ;)

Kayıplar demişken sihirlisinema ve hayri de yok ortalıklarda.. Umarım yeni sezon bölümlerinde katılırlar aramıza.. Aa bir de askere giden bir sondakika'mız Murat vardı.. İnşallah o da en kısa zamanda vatani görevini bitirir ve döner buralara.. (Tüm üyeleri saydım galiba bugün:D)

ebruertg
22-08-07, 16:59
Oğuz Eda'ya haber vermeden çocukları tatile davet ediyor sanırım. Çünkü Eda yatarken Timur üstüne atlamış. Eda'ya süpriz yapacağını düşünüyorum. Dizimiz nihayet başlıyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık...:img-icecr

bugra9
22-08-07, 21:43
Herkese Merhabalar…

Birkaç Günlük Aranın ardından yeniden sizlerleyim…Hafta başından bu yana evde olmadığım için dolayısı ile internet’e girmeye zemin hazırlayamadığım için ;

“Son Düzlüğe çıktığımızdan yeni haberdar oldum…”

O zaman önümüzde açılan bu yeni yola hep birlikte çıkmaya ne dersiniz…?...Gece Ajansı'nı başlatıyorum…

:icon_shad:kahve:icon_shadGece AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Şule diyerek başlıyalım…Önce Aslı Başar ile “Sıkı” ilişkisinden faydalanarak dizimizin Yayın Tarihini öğrenmiş ve bizlerle paylaşmış…Tarih çelişkiler ile gelsede
3 Eylül elimizdeki tarihtir diyebiliriz…Zaten en kısa zamanda gerek web sitelerinde,gerekse televizyon fragmanlarında Tarih anonsu yapmaya başlarlar…

Şimdi Gelelim asıl konuya…

Baştan Şule ve Serdar’a Fragmanı çektikleri için Teşekkür Edelim…Sonra Fragmanın,dolayısı ile Bodrum Semalarına hafif hafif süzülelim bakalım neler göreceğiz…

Yeni Sezon’un "İlk Fragman"ı için, dizimizin Jenerik şarkısı,
“Bal Gibi Olur” parçası seçilmiş…Zaten dizimizin atmosferine,hikayesine ve dinamizm ‘ine çok yakışan şarkımız Bodrum Fonunda da insanın içini cıvıl cıvıl etmeyi başarıyor…Yeni Sezon’da izleyiciye vaad ettiği Eğlence,Komedi ve Tatil Atmosferi için harika bir seçim…Sezonun ilerleyen bölümlerinde de yine hikayemizin akışı ile paralel eski Türk Sanat Müziği eserleri gerek bölüm içlerinde,gerekse Fragman fonlarında bizi yaşımız dolayısı ile yaşayamadığımız maziye götürecektir…

Fragmanı genel olarak değerlendirmem gerekirse baştan aşağı seçilen sahneler izleyicide merak uyandırıyor…Düğün gecesinden sonra bir arada görmediğimiz “İki Aile/Tek Aile”yi Fragmanda neşe içinde bir arada görmek bu kadroyu nekadar özlediğimi birkez daha hatırlattı bana…Şüphesiz Aşk,Balayı,dans iki kişi arasında yaşanan ve izleyicinin beklenti yükledikleri sahnelerdi şimdi ise Evliliğin ailevi yüzü,Tatilin çocuklar ile donanmış yüzünü göreceğiz…Bu farkı Eda ile Oğuz’un bölüm içinde de vurgulayacaklarını düşünüyorum…

Balayı Tatilini henüz bitirmiş Eda ile Oğuz Tek Başlarına geçirdikleri tatil günleri ile Çocuklarla geçirdikleri günleri güzelce mukayese edeceklerdir…Bu Satırları İki Aile’nin kumsalda toplanıp kola içtikleri sahneye istinaden söylüyorum…Bilmiyorum artık Kola’ya olan hassasiyetimden midir,yoksa başka sebepten mi ama Fragmanın en çok hoşuma giden sahnesi de orasıydı…
Şimdi Oğuz ve Eda’nın Gül Sahnesine değinmek istiyorum…Forumda da bu sahne üzerinden bayağı bir tahmin yürütülmüş…Eda ile Oğuz’un kısa bir küslük üstüne bir jest olarak değerlendirilmiş.Olabilir ihtimal dahilinde…Fakat ben o sahnenin yalnızca Fragman oyunu olduğunu düşünüyorum…
Geçen Sezon’da buna benzer bir çok sahne izledik…Bana göre o sahnede Eda,Oğuz’u dalgın olduğu için görmüyor…Hemen arkalarında ki duvardan usul usul yaklaşıyor Oğuz…Tabi kamera açısı ve fragmanda bu sahnenin kısa tutulması bizleri bu düşünceye itmiyor değil…

Zaten tam tersi bir durumda dahi Eda ile Oğuz’dan bahsettiğimiz için
“Küslük” aralarına en zor giren fakat en kolay çıkan bir durum değilmidir…Geçmişi şöyle bir düşünün…

Fragmandan çıkaracağımız bir diğer Tüyo ise Ceren ve kendinden yaşça büyük erkek arkadaşı…Görüyoruz ki Tatil’de Hikayenin bir bölümü de Ceren ve bu yeni arkadaş üzerine yüklenecek…Ceren’in kısa sürede Can’ı unutması bir yana kendinden büyük bir erkek arkadaş bulması da Tatilin bayağı olaylı geçeceğinin göstergesi…Oğuz’un bu duruma tepkisi bir yana bu çocuğun nasıl bir kişiliğe sahip olduğu çok önemli…Can’ı biliyorduk,Efendi,Aklı başında bir karakterdi…O zaman her harukârda Oğuz’un “Kızı için Bir Sevgiliye Kapalı olduğunu düşünürsek” yine Can kişiliğinde gerçekten Saf bir aşk hikayesini tekrarlamayacaklar…Çünkü o durumda dahi Oğuz’un tepkilerini fazlası ile gördük…Haksızdı o dönemlerde…Ama şimdi durum bambaşka…Ben Ceren ve ismini bilmediğimiz bu çocuk arasında yaşananların birçok yan hikayeyi besleyeceğini düşünüyorum…Efe’nin bu ilişkiye karşı çıkması ve Ceren’i koruması,aralarında ki kardeşlik bağını,Eda’nın bu duruma tepkisi,annelik bağını beslemek için kullanılabilir…

Kısaca Toparlamam gerekirse İşlenmiş bir Aşkın farklı versiyonunu işlemek yerine Yanlış bir ilişki ile ders vermek isteyebilirler…Kıssadan hisse verilmek istenebilir ileriye dönük…
Tabi Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğim gibi Bu Ceren ve “…” Beyefendinin hikayesi İki bölümlük bir Bodrum hikayesinden çıkıp Sezon boyu devam edecek bir hikayeye çevrilebilir…Bu çocuk Ceren’in peşinden İstanbul’a gelir…Hikayeleri ve sarsıntılar böylece devam eder…Fragmanda ki saniyelik görüntülerin ardından çok "Kesin" tahminler yaptığımı biliyorum fakat mantık olarak

“En Azından Ceren’in Hikayesi” hiç gidilmemiş sularda yüzebilir düşüncesindeyim…Fragmanda ki çocuğunda dakika bir gol bir günahını almış oldum…Sağlık olsun…

Eveet Ceren’den uzaklaşalım bakalım…Maşallah Ailemiz Geniş…Öyle Geniş ki bir Senedir Bu İki Aile’nin hikayeleri kendini tekrara düşmeyecek kadar geniş…Yaş grupları,aynı oranda yaşlara bağlı sorunlar,hikayeler ile dizimiz sekteye uğramadı…Şimdi Tüm karakterler Bodrum’da bir Tatil Köyünde toplandı…
Eee Bodrum’a olaylı derler,Gecesi ayrı,Gündüzü ayrı hareketli derler…Eminim Bodrum bile ayak uyduramayacak bizimkilerin hızına…

Eda’nın ayna karşısında Karnını okşadığı sahne var…Bende sizler gibi düşünüyorum bunun yine ufak bir fragman oyunu olduğu görüşündeyim…Eda bu kararı aldıktan sonra tek başına kaldığı bir anda yıllar sonra tekrar hamile olmaya,bebek taşımaya alışmaya çalışıyor…Eee Aradan Yıllar geçmiş tabi böyle ufak
“İnsan’a dair” sahneler olacaktır…
Eda’nın Hamilelik olayı şuan tam bir muamma…Sezon başında Hamile olacağını öğrendik ama en azından bu hikayeyi Bodrum dönüşüne ertelerler düşüncesindeyim…Zaten bu kadronun Bodrum'da olmasi başlı başına bir hikaye Çocuklara Açıklama ve onların olası tepkileri ile bu ayrıcalığı gölgelememeleri gerekiyor…Eda hamile olduğunu fark etse dahi çocuklara dönüşte söylemeye karar verecektir…Bu ayna karşısındaki sahne dediğim gibi;
“Duygusu olan her insan gibi senaristlerin Eda karakterine duygu yükledikleri” ve karakteri derinleştirdikleri sahnelerden bir tanesi…

Zaten senaristlerimiz her hikayeye çıkmadan önce karakterlerin psikolojileri hakkında ufak detaylar veriyorlar…Buda Eda Cephesinden ufak bir detay…

Bücürlerimize bir göz atacak olursak Timur ile Merve’nin ufak bir küslük yaşadığını hissettim…Sebepleri genişletebiliriz ama özellikle kaldırımda oturdukları sahnede birbirlerinin yüzlerine bakışları problemin ikisi arasında yaşandığının göstergesi…Büyütülecek derecede ciddi bir olay olmadığı kanaatindeyim…Yine Merve kendi kişilik özelliklerinden yola çıkarak Timur’u kıskanmış olabilir…Onlar kardeş olduklarına göre bu tip kavga,küslük,atışma,destek gibi sahneleri yeni sezonda sıkça izleyeceğiz…Tıpkı bizim hayatımız,bizim kardeşliğimiz gibi…”Devamlı iyi anlaşan” iki kardeşin o yaş gurubunda ki hikayeleri ne kadar inandırıcı olabilirdi…

Eveet Fragmanın Ağır toplarından ikiside Damla ile Ferit’ti…Onlarda Bodrum temalı ufak bir hikaye oluşturmuşlar bile belli oluyor…Bir Sahnede Damla'nın asık suratı ve Ferit'in kafasında ki havlu yine karakterlere ilişkin yeni bilinmeyenleri görmemizi sağlıyacak...Yüksek ihtimal Havuzdan çıktıktan sonra "Üşütmemek" için Ferit kafasına havlu bağlıyor...Eee Yola çıkarken boşa demedik Bodrum Temalı Hikayeler diye...Tüm Köşk Ahalisinin tam kadro Bodrum'a gelmesi geçtiğimiz sezon Oğuz'un,Slip mayosu gibi birçok bilinmeyen özellikleri görmemizi sağlayacak...Eminim senaristlerde karakterleri genişletme fırsatı buldukları Bodrum platformunun tüm nimetlerinden faydalanacaklardır...

Şimdi Şöyle bir Hülya Bilban'ın izi,dokunuşu varmı diye Fragman'a tekrar bakıyorum...Sahnelerin çok kısa verilmesi böyle bir gözlem yapmamızı engelliyor...Tek dikkatimi çeken sahne Eda karnını okşarken yakın plan bir çekim alınmış...O sahnede hemen Eda'nın fonunda ki manzara ve gökyüzünün rengi çok hoşuma gitti...Balkondaki çiçek sallanıyor ve güneş batmaya yüz tuttuğu için kızıl bir görüntü...Bodrum atmosferini hissettirecek böyle ufak detaylar gerçekten çok hoşuma gidiyor...Birde Düşünün günün her saati hikaye Bodrum'da anlatılacak...Şafak Vakti,Gündüzler,Öğlenler,İkindi,Akşam ve Gece...Tüm bu zaman dilimlerini düşününce Yönetmenin elindeki malzemeleri ve neler yapabileceğini sizlerlere bırakıyorum...Hadi Hayırlısı olsun...Hülya Hanım çok şanslı bir doğru bir yerden görev teslim aldı...

Şimdi Uzun bir Aradan Sonra Forumumuza dönüş yapan Pelin'in satırlarına bir bakış atmak istiyorum...

Söz Buğra’dan açılmışken, Buğra sana sayfalarca yorum yapmak lazım ama toptan olunca sığdıramıyorum ve gördüğün gibi soruların üzerinden dağınık yorumlar yapabiliyorum ancak… Forumun direği olarak görüyorum seni artık, bilmem itirazı olan var mıdır?? :D İyi ki varsın valla buralar sensiz olmaz.. Her şey için çok sağol.. Sorularına kopuk kopuk da olsa cevaplar vermeye çalışıyorum, artık teşekkür ede ede sana dilimizde tüy bitti yaa, bir başlık mı açsak “Buğra’ya teşekkürler” diye… :D Ya da her yorum girişi bundan sonra bu cümle olsun.. Nur bak başlama cümlesi arıyordun al sana “herkese selamlar” kadar güncel bir giriş.. :D

Demişsin Pelin...Bu Satırların beni ciddi ciddi Gururlandırdı baştan bir Teşekkürde ben sana edeyim...Pelin Forumun Direği konusunda şunları söyleyebilirim...Biliyorsun ben İki Aile'yi yalnızca bir dizi projesi olarak görmüyorum...Hayatımıza Anlam veren,hep özlediğimiz veya ulaşamadığımız bir hikaye anlatıldığı için,en önemliside "Burada bu hikayeyi anlayabilen" insanlar olduğu için bende bu sayfalara gönlümü verdim...Paylaşmak,konuşmak,birşeyler inşaa etmek bana büyük mutluluk veriyor...Aksi takdirde "Evimin bir odası gibi" görmezdim bu sayfaları...
Tabi bu Hayali Hikayeyi paylaştığım sizler,benimde burada olmamın en büyük sebepleri sizlersiz...Aynı şarkıya duygulandığımız,aynı espriye güldüğümüz kısaca ortak bir amaç için Gönül birliği ettiğim sizlerdendir bu heyecanımın,bu varlığımın sebebi...

Tekrar Sağol Pelin...Nasıl davrandığın kadar nasıl görüldüğünde önemlidir bana bir ayna tuttuğun için Teşekkür Ederim...Umarım önümüzdeki Sezon'da da yine hep beraber"Sevgi'nin anlatıldığı" hikayemizde
"Sevgi'yi,Emeği" paylaşacağız...

deren1970
22-08-07, 22:26
İyi geceler Sevgili Ailem
Öncelikle gözümüz aydın. Niye mi çünkü fragmanımız çıktı, e yeni bölümde 3 eylül akşamı daha ne olsun:img-wink:
Valla bu satırları yazmadan yine fragmana baktım. Bir 31 saniyelik fragman bu kadar mı mutluluk verebilir insana. Zaten tek mutle ben değilim fragmandan sonra öyle güzel yazılarla foruma renk katmışsınız ki bende yorumda bulunmak istedim:img-yes:
Şimdi aynı şeyleri yazmak gibi olucak ama bencede Edanın karnını okşaması Oğuzla aldıkları bebek kararının Edada bıraktığı olumlu etki ve eğer olursa nasıl olurun provasıydı (ama bu olay onu o kadar çok mutlu ediyor ki:img-wink:)
Gelelim timurun Edayı öpmesine bence çocukları oğuz getirtecek. Nasıl mı? hemen açıklayayım şimdi bizim çifte kumrular (ay bunu yazmak bile çok güzel:P) yemekteyken Eda çocukları özlediğini söyle kıro pardon romantik erkek Oğuz bunu duyunca biricik karısını memnun etmek için ne yapar sevgili damat FER_İT'i arar çabuk çocukları al buraya götür der (kör ister bir göz Oğuz vermiş:P) sonra sonra bizimkiler sürpriz yapar hoppp otele gelirler Edanın uyanışıda biricik oğlunun onu sarmasıyla olur:img-yes:
Damla-Ferit sahneside acaba şöyle olabilir mi? Şimdi bunlar havuzdayken Ferit yanlışlıkla:img-wink: ordaki bayanlarla bakacak olsa Damlada onu yakalamış olsa der benimde senaryomu burada bıraksamm iyi olacak:img-yes:
NOT: GizemliSahne (sevgili Pelin) yazdıklarını okumak kendi adıma çok güzeldi. Yorumlarını bende çok özlemişim.Şahsım adına yazdıkların içinde çok teşekkür ederim. Siz sevgili kardeşlerimle kısacası ailemle birlikte olmak harika bir duygu:good: Hep birlikte her daim olmak dileğiyle
Sevgiler

bugra9
22-08-07, 22:47
Yeniden Merhabalar...

Eveet Az Önceki Fragman yorumundan sonra Forumda değinmek istediğim birkaç nokta var...Bakalım Satırlar bizi nereye götürecek...

Bahar'ın Akrabası Yok mu...?...

Diye bir Soru sormuştum gitmeden önce...Sorumuz yine farklı bakış açıları ile süzgeçlerden geçirilmiş ve genel olarak ortak bir payda'da buluşulmuş...
Bu konu hakkında benim düşüncelerim şu yönde;

Bahar'ın Akrabaları,Dolayısı ile Kızların büyükleri yeni sezonda kullanılabilecek derecede önemli karakterler...Sizlerle hemfikirim,gerek bütçe,gerekse hikaye bu karakterlerin dizimizde kalıcı olmasına izin vermez...Ama benim Bahar karakterine duyduğum sempatidenmi,saygıdan mı bilinmez hikaye'nin bu yönününde gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum...Belki beni bu düşünceye iten sebep geçtiğimiz Sezon Eda'nın akrabalarına ağırlık verilmesine karşın Oğuz'un akrabalarının (Dolayısı ile Bahar'ın) hikayesi işlenmedi...Yani o cephede Gerek Oğuz'un ablası,Gerekse Bahar'ın akrabaları ellenmemiş bir hikaye...
En hassas konu ise "Canlarından bir parça kopan" aile'nin kızlara daha bir sarılması gerekirken sahneye çıkmamaları...Bunun altında yatan sebebi merak ediyorum...

Bu kayıptan,ölümden Oğuz'u sorumlu tutuyor olabilirler...Bu Evliliğe sıcak bakmayan Aile,Evliliğin ilk zamanlarında "Yeni Evli" çiftin geçirdiği maddi zorluklardan dolayı bu istenmeyen kayıptan Oğuz'u sorumlu tutabilirler...
Aksi takdirde niye hiç destek olmadılar sorusu kafamızda kalmaya devam edecek...Sizlerin satırlarından öğrendiğim üzere Damla bir bölümde Teyzesinden bahsetmiş...O sahneyi ve diyalogu hatırlamadığım için birşey diyemeyeceğim...Fakat sizinle paralel olarak bu hikaye dizimize kısa vadede derinlik getirir düşüncesindeyim...

Nuray'ın hikayesi çok Hoşuma gitti...Eda'nın kendini kabullendirme çabaları komik bir dille,Eda'nın anaç kişiliği ile birleşince bölümü sırtlar götürür...Birçoğumuzun evinden,annesinden birer parça Eda'da var sonuçta...Bu Aile'nin hikayesi ve Köşkteki Sevgi akımını görmesi duygusallığıda birlikte getirir...Oğuz,Bahar'ın en büyük hayalinin çocukların bu Köşkte büyümesi olduğunu anlatır bu ailede dizimizde "Hayatta Var Olan Bu Kayıpların" ardından "İnadına unutulmadığının" en büyük göstergesi olur...

Hikaye boğulduğu anda Sezonun her hangi bir döneminde,ama uzun vade,ama kısa vade bu hikaye dizimizin yola çıktığı hedef doğrultusunda
"Aileyi" anlattığı için hüzün,komedi,gözyaşı,kahkaha ile Senaristlerimizin ellerinde yuğurabilebilecekleri "Gerçek" bir hikaye...

Pelin'in bu konuda ki Oyuncu önelerinede değineceğim...

Pelin'le devam edecek olursak gözüme harika bir
"Rıza Hikayesi" çarpıyor...
Rıza gerçekten dizimizde "Yokluğu,Varlığını aratacak" bir karakter...Nasıl Ferit Köşk ve Genel Hikaye'de diziyi sırtlıyorsa,Rıza'da aynı şekilde Ofis sahnelerinin en büyük kurtarıcısı...Hikaye boğulmaya mı yüz tuttu...Sahne Performans mı kaybediyor...Direk Rıza sahneye girdiği anda Rıza henüz tek kelime etmeden "Hafif bir Gülümseme" beliriyor...İzleyici Rıza'yı gördükleri anda gülümsemeye koşullanmışlar...Buda karakterin ve oyuncunun başarısından ileri geliyor...Bazı karakterler böyledir...Varlıkları aynı zaman diliminde büyük yankı uyandırmaz ama yoklukları "Eksikliği" getirir...Nasıl Köşkteki bir masa,Ofisteki bir dekor ise Rıza'da Ajans sahnelerinin vazgeçilmezi...

Yok olduğu anda "Bana Herşey seni hatırlatıyor" misali öyle bir sahne olur ki Rıza olsa şöyle yapardı deriz ve sahnenin eksikliğini yaşarız...Rıza'nın da yeni sezonda kaybolan karakterler kervanına katılmamasını umut ederek Pelin'in bu hikayesini düşünmeye başlıyorum...

Rıza "Gerçekten" istifa eder ve Ajanstan ayrılır...Peki şimdi ne olacak...Rıza yeni bir iş bulmaz mı...?...Tabiki bulur...Hemde işi uzaklarda aramanın gereği yok Rıza soluğu Eda'nın kafesinde alır...Oğuz'u bir güzel şikayet eder,Eda'nın da yufka yüreğini bilirsiniz...Oğuz'u sinir etmekten zevkte aldığı için Rıza'yı sağ kolu yapar...
Ondan sonra Rıza'yı kah mutfakta tencereleri devirirken,kah siparişleri karıştırırken izleriz...Ta ki Oğuz Kafe'ye uğrayıp Rıza'yı görene kadar...Tabi asıl kıyamet bundan sonra kopar...Eda,Rıza'yı korur,kollar...Oğuz sinirlenir...Böylece Rıza kıymete binmiş olur...

Gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum...Ama uzun vade,ama kısa vade hikaye çıkarmak mümkündür...Dizimizin Komedi yönünü besleyecek güzel bir hikaye olarak düşündüm...Tabi yola çıkış sebebimiz Pelin'in hikayesi...Bu hikayede ki asıl amaç ne Rıza,Ne Oğuz...Kafe sahnelerinide sıcaklık ve samimiyet gelmiş olur diye düşündüm...Eee Mahalle insanıda Eda ile Oğuz'un bu yönünü görsün değilmi...

Pelin Son olarak mini senaryo'nun çok güldüğüm şu satırları ile seni uğrluyorum...

Eda: Oldu Oğuz Bey, isterseniz karşılamaya bir de SLİP mayolu mehter takımı çağıralım, siz de başa geçersiniz tam olur..

:good:İşte Budur...Bu Hikaye'de ki gerek parantez içleri gerekse
"Geçmişe dönük ama asla unutulmayan" laf sokmalar son derece hoşuma gitti...Ellerine Sağlık bu taze Slip Mayo esprisini Bodrum bölümlerinde izlersek hiç şaşırmayacağım...Eda'nın bu fırsatı kaçıracağını sanmıyorum...

Eveet Tüm arkadaşlarımızın yorumlarına teker teker değinmek isterdim ama genel bir toparlama ile satırlarımın sonuna gelmiş bulunuyorum...
Tekrar Görüşmek Üzere...Dizimize Adım Adım yaklaşırken bakalım daha ne Sürprizler ile karşılaşacağız...Gerek Star TV cephesinden,gerekse İclal Aydın cephesinden,sıcak,taze haberler gelebilir...

Gitmeden son olarak farklı bir konuya değinmek istiyorum...Biliyorsunuz Yeni Dönemler diziler için bir çok değişiklik demektir...Dizi içi Müzikler,Mekanlar...İşte bu değişikliklerden en belirgini de;

"Bir Sezon Boyunca izleyeceğimiz Yeni jeneriğimiz..."

Eveet Yeni Yönetmen ve Ekibi nasıl bir jenerik uygun görecekler bilmiyorum fakat benim kafamda geçen sezon'dan bu yana tasarladığım ilginç bir jenerik var...Olurda "Grafik jenerik" harici sizinde hayalleriniz varsa paylaşabilirsiniz...

Benim Kafamda ki jeneriği bazı arkadaşlarımız ile paylaşmıştım...

Malum dizimizin başrolü "Tarihi Köşke" ait...O zaman Jenerik Köşk Odaklı olmalı değilmi...Şimdi Kameramız Köşkün genel bir Görüntüsü ile açılıyor...Tarihi Köşk Yeşillikler arasında beliriyor..."İki Aile" yazısının hemen ardından kamera usul usul Köşke doğru yaklaşıyor...Ne derim hep..."Her Pencere Başka bir Hayatı temsil ediyor"...Tek Aile olsalarda bu durum halen değişmedi...Bu yüzden her karakteri bir pencerede görüyoruz...
Önce İclal Aydın,Sonra Emre Kınay ardından tüm Köşk içi oyuncular...Sağlam kamera hamleleri ve Color Correction'a sokulmuş bir çekim ile tanıtılıyor...Ardından Köşk dışı oyuncularda yine yeşillikler içinde ki Köşk'ün yolunda beliriyor...Yine kamera hamleleri ile tanıtılıyor...Teknik ekip ise Köşkün çevresinde ki ağaç dalları fon edilerek bir bir ekranda beliriyor...Jenerik sonunda ise Sürratli bir kamera hamlesi ile Köşkün içine doğru girerken ekran kararıyor ve dizimiz başlıyor...

Umarım Hayalimde ki bu jeneriği gözlerinizde canlandırabilmişimdir...
Hep beraber göreceğiz bizi nasıl bir Sürpriz bekliyor...

Şimdilik Hoşçakalın...

m-a-i-d-e
23-08-07, 09:18
Teşekkürler star tv ailemle birlikte izlediğim tek dizi.bu diziyi büyük televizyonda izliyorum ama diğer dizileri hep başka oda ve televizyonda izliyorum.Bu odanıun ve televizyonun küçük olması demek benim için:img-wink::img-yes:

flash1976
23-08-07, 20:26
:img-cool2MERHABA ARKADAŞLAR:img-cool2

Dizimizin fragmanını seyrettim ve gördüm ki bizleri çok eğlenceli bir bölüm bekliyor. Buğra ve Pelin kardeşimiz fragmanla ilgili çok güzel yorumlarda bulunmuşlar. Tabi diğer arkadaşların yorumları da çok güzel. Bu yorumların üstüne pek söyleyecek bir şey kalmıyor. Eğer farklı düşüncelerim olursa tabi ki yazarım ama şimdi bende aynı yorumlarda bulunmayayım diyorum. Biraz farklılık olsun öyle değil mi. O yüzden pek yorumlarda bulunmuyorum. Sizlerin yorumlarını okumak bana daha büyük bir keyif veriyor açıkçası.

Bu arada Pelin’in şu sözleri dikkatimi çekti. “Aa bir de askere giden bir sondakika'mız Murat vardı.. İnşallah o da en kısa zamanda vatani görevini bitirir ve döner buralara..”Burada ki Murat ben mi oluyorum. Yoksa başka bir Murat mı var. Eğer benden bahsediyorsa; benim vatani görevimi yaptığımı nerden çıkardı.:P Yoksa bu bir espri mi? Acaba forumda pek gözükmüyorum diye mi bu espriyi yaptı. Eğer espriyse gerçekten güzel espri…:good: Ben yorum yapmasam da devamlı forumu takip ediyorum. Yorumlarınızı her akşam okuyorum büyük bir keyifle.:happy0064

Dediğim gibi daha farklı düşüncelerim olursa onları sizlerle paylaşırım.

Herkese iyi akşamlar… Görüşmek üzere…

bugra9
23-08-07, 20:42
:img-cool2MERHABA ARKADAŞLAR:img-cool2

Dizimizin fragmanını seyrettim ve gördüm ki bizleri çok eğlenceli bir bölüm bekliyor. Buğra ve Pelin kardeşimiz fragmanla ilgili çok güzel yorumlarda bulunmuşlar. Tabi diğer arkadaşların yorumları da çok güzel. Bu yorumların üstüne pek söyleyecek bir şey kalmıyor. Eğer farklı düşüncelerim olursa tabi ki yazarım ama şimdi bende aynı yorumlarda bulunmayayım diyorum. Biraz farklılık olsun öyle değil mi. O yüzden pek yorumlarda bulunmuyorum. Sizlerin yorumlarını okumak bana daha büyük bir keyif veriyor açıkçası.

Bu arada Pelin’in şu sözleri dikkatimi çekti. “Aa bir de askere giden bir sondakika'mız Murat vardı.. İnşallah o da en kısa zamanda vatani görevini bitirir ve döner buralara..”Burada ki Murat ben mi oluyorum. Yoksa başka bir Murat mı var. Eğer benden bahsediyorsa; benim vatani görevimi yaptığımı nerden çıkardı.:P Yoksa bu bir espri mi? Acaba forumda pek gözükmüyorum diye mi bu espriyi yaptı. Eğer espriyse gerçekten güzel espri…:good: Ben yorum yapmasam da devamlı forumu takip ediyorum. Yorumlarınızı her akşam okuyorum büyük bir keyifle.:happy0064

Dediğim gibi daha farklı düşüncelerim olursa onları sizlerle paylaşırım.

Herkese iyi akşamlar… Görüşmek üzere…

Merhabalar Murat...

Hoşgelmişsin...Öncelikle şu kafandaki soru işaretini gidereyim...Pelin'in satırlarında bahsettiği ve şuan Vatani Görevini yapan Murat Sen değilsin...
"sondakika" isimli Murat'tan bahsediyor...Bu arada Hazır konu Murat'a gelmişken onada böyle uzaklardan Selamlarımızı gönderelim...Okumasa bile hisseder...

Şimdi konuya açıklık getirdiğimize göre sana tekrar dönelim
Murat...Yorumlarımızı,düşüncelerimizi keyifle okuduğundan bahsetmişsin...Teşekkür Ederiz...Ben zaten seni sık sık "Alt Köşede" görüyorum...Tabi seninde kafanda yeni bir pencere açılırsa,bizlerin tahminlerinin tersine yeni bir düşünce belirirse aklında paylaşmandan mutluluk duyarız...Çünkü şimdiye kadar yaptığın yorumlardan çıkardığım sonuç;

Sende İki Aile'yi bizler gibi Gönülden seviyor ve bir diziden daha farklı bir konuma oturtuyorsun...Hikayemizin özlenen bir hikaye olması,genel yapısı itibari ile dizi için kullanılan öğeler her yaş grubuna hitap ettiği için bu forumda da böyle bir kartela oluştu...Herkes bambaşka duygular ile izliyor İki Aile'yi...Hepimizin hayatında kesiştiği,benzeştiği bir yön illaki oluyor...Tabi dizilerin tutmasının başlıca sebebi bu değilmidir zaten...İzleyici ile ortak bir yanının olması...

Kısacası Murat,İki Aile ile ilgili aklına ne gelirse,sana ne hissettiriyorsa,neleri özlettiriyorsa,nelere Keşke diyorsan bizlerle paylaşabilirsin...Bizde böyle farklı bir izleyicinin gözünden İki Aile nasıl tanımlanıyor,neler hissettiriyor öğrenmiş oluruz...Bundan eminim ki hepimiz kıyısından köşesinden bu projeye tutunmuşuz...Senin gibi değerli arkadaşlar kazandırmasıda bizim şansımız olsun değilmi Murat...:good:

Görüşmek Üzere...

deren1970
23-08-07, 22:42
:good:Herkese İyi Geceler
Dünde sanırım bu saatlerde buradaydım. Bu saatte ilham alıyorum sanırım aklıma bana göre süper sahneler geldi görmek istediğim bunları önce sevgili Müge'yle paylaştım o da çok beğendi (bu arada Mügeyle dünden itibaren daha da yakın bir arkadaşlığımız oldu msn de yazışmak gibi:img-wink:) foruma da yazmalıyım dedim ve buradayım :img-yes:
Evet ben dizimizi çok özledim arkadaşlar tam 11 gün kaldı kavuşmamıza. Mügeylede konuştuk yeni sezonda neler olabilir diye ve ben sahneri şöyle sıraladım bakalım sizinde aynı fikirde olduğunuz sahneler olacak mı?
Öncelikle bizim TEK AİLE eve dönünce cümbüş başlayacak. Konuda Edanın boşalttığı oda olacak. Çocuklar bu odayı paylaşamayacak ve işin içine Oğuz_Eda girecek. Eve işte o zaman cümbüş başlayacak:P
Şimdi görmek istediğim sahnelere gelince mesela Eda ve kızlar üst katta olsalar birlikte film seyredip bol bol ağlasalar (malum biz bayanların en çok yaptığı şey:img-yes:)
Sonra Oğuz ve oğlanlar birde damat Ferit alt katta olsalar maç seyretseler, birlikte oyun oynasalar. Oğuz yine yenilse, yenilince mızıkçı çocuklar gibi davransa:img-wink:
Sonra sonra mesela ailemiz Edanın kafesinde olsa hep beraber sadece kendilerinin yiyeceği yemekler, salatalar yapsalar sonrada oturup neşe içinde bu yaptıklarını yeseler
Sonra eski Türk filmleri yad ediliyor ya bazen dizimizde; mesela Emel Sayın ve tarık akanın oynadığı bir film vardı (sevgili başkozlu ve Mügeciğim yaş itibarıyla bilirler:img-wink:) Tarık zengin çocuktu Metin .akpınar ağbisiydi ona Emel Sayını nişanlım diye tanıtmıştı tamam hemen bağlıyorum sözümü bunlar hep beraber pikniğe gitmişlerdi. İşte o PİKNİK SAHNEsi olsa tüm mahalle, Numan amca, Niyazi, MuhtaSafiye, Enişte-Seda abla. Sonra bizimkiler piknikte maç yapacak Oğuz ve enişte rakip olacaklar nasıl bir sahne sizce
Tamam yine çok konuştum ama dizimizin başlaması yaklaştı ya, çok özledim ya ona sayıp mazur görürsünüz umarım,
Sevgi, mutluluk ve neşeyle kalın

pinarsayü85
23-08-07, 23:23
Dünde sanırım bu saatlerde buradaydım. Bu saatte ilham alıyorum sanırım aklıma bana göre süper sahneler geldi görmek istediğim bunları önce sevgili Müge'yle paylaştım o da çok beğendi (bu arada Mügeyle dünden itibaren daha da yakın bir arkadaşlığımız oldu msn de yazışmak gibi:img-wink:) foruma da yazmalıyım dedim ve buradayım :img-yes:
Evet ben dizimizi çok özledim arkadaşlar tam 11 gün kaldı kavuşmamıza. Mügeylede konuştuk yeni sezonda neler olabilir diye ve ben sahneri şöyle sıraladım bakalım sizinde aynı fikirde olduğunuz sahneler olacak mı?
Öncelikle bizim TEK AİLE eve dönünce cümbüş başlayacak. Konuda Edanın boşalttığı oda olacak. Çocuklar bu odayı paylaşamayacak ve işin içine Oğuz_Eda girecek. Eve işte o zaman cümbüş başlayacak:P
Şimdi görmek istediğim sahnelere gelince mesela Eda ve kızlar üst katta olsalar birlikte film seyredip bol bol ağlasalar (malum biz bayanların en çok yaptığı şey:img-yes:)
Sonra Oğuz ve oğlanlar birde damat Ferit alt katta olsalar maç seyretseler, birlikte oyun oynasalar. Oğuz yine yenilse, yenilince mızıkçı çocuklar gibi davransa:img-wink:
Sonra sonra mesela ailemiz Edanın kafesinde olsa hep beraber sadece kendilerinin yiyeceği yemekler, salatalar yapsalar sonrada oturup neşe içinde bu yaptıklarını yeseler
Sonra eski Türk filmleri yad ediliyor ya bazen dizimizde; mesela Emel Sayın ve tarık akanın oynadığı bir film vardı (sevgili başkozlu ve Mügeciğim yaş itibarıyla bilirler:img-wink:) Tarık zengin çocuktu Metin .akpınar ağbisiydi ona Emel Sayını nişanlım diye tanıtmıştı tamam hemen bağlıyorum sözümü bunlar hep beraber pikniğe gitmişlerdi. İşte o PİKNİK SAHNEsi olsa tüm mahalle, Numan amca, Niyazi, MuhtaSafiye, Enişte-Seda abla. Sonra bizimkiler piknikte maç yapacak Oğuz ve enişte rakip olacaklar nasıl bir sahne sizce
Tamam yine çok konuştum ama dizimizin başlaması yaklaştı ya, çok özledim ya ona sayıp mazur görürsünüz umarım,

çok güzel şeyler yazmışsınız sahiden..

bir ailenin yaşayabileceği,bizim de yaptığımız,gündelik olaylar...

evet bayanlar toplanır film ya da dizi izler...
erkekler maç meraklısıdır...biz bayanlar da pek sevmeyiz tabi..

bir de dediğiniz film var...biliyorum o ve benzeri filmleri..:img-polic

ben zaten eski filmleri,müzikleri,eski istanbul'u çok sevmişimdir her zaman..tamam yaşayamadım o günlerde ama bu filmler bir köprü oldu o günlerle...:happy0064bu yaşta tuhaf gelebilir ama...eski daha güzel bana kalırsa...

keşke o zamanlar yaşasaydım..:img-blush

iki aile de de nostaljik bir hava var çoğunlukla..bayramlarda el öpmeler,ziyaretler,byrm yemekleri..hepsi unutulmaya yüz tutmuş adetler sahiden ama bizim karakterlerimiz bunlara bağlı sıkı sıkıya..

o yüzden farlı bir havası var dizinin..

bu yüzden tutuldu bu kadar..

sanırım bizimkiler'den bu yana bu kadar ''biz''den olabilen çok az diziden biri oldu iki aile....

bugra9
23-08-07, 23:32

Herkese İyi Geceler...

Eveet Forumumuz'da Sakin bir gece geçirirken Fatoş Abla'nın son yorumunu okur okumaz bu satırları yazmam kaçınılmaz oldu...Çünkü ileriye dönük ve aile sıcaklığı taşıyan öyle hikayeler gelmiş ki...Gecenin bu saatinde içime bir sıcaklık doğdu...

Tabi Bodrum tatilinin hemen ardından Köşk'te alışlmışın dışında yepyeni bir hayat başlıyacak...İki Komşu olarak paylaşılan anlara nazaran Tek bir Aile'nin bireyler arası paylaşımları çok daha sıkı ve samimiyet üzerine kurulacak...
Çünkü Aile içi tüm bireylerin günlük koşuşturmadan sonra sığındıkları,dinlendikleri hatta kuşandıkları zırhları çıkardıkları yerdir...Bu yüzden aile bireylerinin yakınlaşması,dolayısı ile bu yakınlaşmalardan yeni sıcak hikayeler çıkması kaçınılmaz...

Birde bu Hikaye bizim Senaristlerimizin elinde şekilleneceğine göre Aile olmanın tüm nimetlerinden faydalanacaklar...Yeri gelecek yine Eski Türk filmlerine gönderme yaparak,yeri gelecek günümüzün şartlarında birbirlerine destek olurken komedi ve duygusal sahneler ile bu değişimi izleyeceğiz...
Fatoş Abla'nın saydığı tüm hikayeler sezon boyunca işlenebilecek derecede dizimizin türüne uygun hikayeler...Zaten bu yakınlaşmayı hissettirmek için senaristlerin böyle akitivitelere ihtiyaçları var...

İlk Sezon kurdukları İki ayrı düzen,araya giren kapı,arada bir tek sofrada toplanan aile üyeleri tüm bunlar İki Aile yapısı için hazırlanmış sezon boyunca sergilenen hikayelerdi...Şimdi tam tersi olarak Tek Aile'nin bu düzene alışırken yaşayacağı yeni hikayelere şahitlik edeceğiz...Ben bu döneme dizimizin yeniden şekillendirileceği dönem diyorum...Çünkü senaristlerin Köşk içi yeni hikayeler,belirgin tekrarlamalar çıkarmak için önlerinde tertemiz bir sayfa duruyor...Yeni sezon bu sayfa üzerine şekillendirilecektir...Karakterlerin samimi olması,doğal olması Fatoş Abla'nın bu hayallerinin gerçekleşebileceğinin en büyük göstergesi...
Tüm aklına gelen bu hikayeler çok hoşuma gitti Fatoş Abla...Hepside bana eskilerden türk filmlerini anımsattı...O sıcaklığı,saflığı,samimiyeti anımsattı...Kafe'de kendi kendilerine ziyafet vermeleri Mavi Boncuk filminin finalini...Kızların ve Eda'nın film seyrederken ağlaması Adile Naşit ve
Şener Şen'in o sıcacık sahnesini,Topluca gidilen piknikler zaten Yeşilçam filmlerinde sıkça kullanılan ve her kullanıldığında insanın yüreğine işleyen sahnelerdi...
Kısaca Toparlamam gerekirse "Tek Aile" dönemine giriş yapıldığı için bu tür hikayeler onların ilk hatıraları,anıları olacak...Dolayısı ile yakınlaşmalarını hızlandıracak ve birbirleri için "Vazgeçilmez" olacaklar...Tıpkı Aile bireyleri arasında o kopmaz bağ gibi...

Tabi Bu Bağ Sevgi olunca...Kopması imkansız...
Bir kere sevmeye gör...!!!

Hoşçakalın...

Müge
24-08-07, 13:04
Sevgili Fatoş ablama ve tüm İki Aile’ye gönül veren herkese…

Fatoş ablacım bak söz verdiğim gibi yazıyorum tembellik etmiyorum..Ama ne olur kimse kızmasın bana forumdaki yazıları keyifle okuduğum halde her gün yazamıyorum buraya şimdi yazmanın büyük bir mutluğu içersindeyim…

Evet dün gece Fatoş abla ile dizi hakkında konuşuyorduk…Fatoş abla bana İki Aile’nin en güzel , en can alıcı ,hafızalardan silinmeyecek sahnelerden bahsediyordu…Evet Fatoş abla tamı tamına 11 gün kaldı dizimizin başlamasına….

Fatoş abla o kadar güzel söyledin ki şimdi ben ne diyeyim ….İki Aile Bodrum’dam dönerken Tek Aile olarak gelecekler…Fatoş ablanın da dediği gibi köşke girer girmez tatlı komik olaylar başlayacak…Biraz didişecekler çocuklar bana öyle geliyor gibi…

Fatoş abla çok doğru söyledin Eda ve çocuklar yani sadece kızlar üst katta kalabilirler…Zaten Merve ve Eda’nın anne kız olmasını o kadar istiyorum ki…O sahne hiç aklımdan gitmiyor…Merve,Eda ve Timur aynı yatakta uyumaları….Böyle sahneleri sık sık görmek isterim…Yalnız Ferit ve Oğuz’un bir katta kalabileceğini tahmin edemiyorum…Ateş ve barut …Oğuz Ferit’i istemez ki..Ama güzel olurdu maç izlemeleri Fatoş abla harikasın…:happy0064

Eda’nın kafesine biz de gitsek olmaz mı?Onlara yardım da ederdik bir yandan ben Eda’nın hazırladığı yemekleri gizliden götürürdüm mideme… :)

Evet Fatoş ablacım bilmezmiyim o filmi Emel Sayın çok saftı o filimde …Evet Türk Filminden bizimkilere bağlantı kurmam çok güzel oldu ablacım…Bütün mahalle piknik alanında..Ferit yine Oğuz’u kızdırıyor ve orada bir kovalamaca başlıyor….Çocuklarda arkalarından…Baba yapma baba baba…Ferit abi……Ferit aşkım yapma…Oğuz …Damla sen diyorsun Ferit’e öyle…Bir anda gözümün önünde canlandı sahne…:img-hyste

Fatoş ablacım iyi ki tanıştık seninle..İyi ki İki Aile var..İyi ki sizler varsınız… Buğra,Şule,Pelin,Nur,Nuray,Sevil abla,Merve Zeynep, ve de diğerleri..

Her şey gölünüzce olsun….Ailemize kavuşmaya az kaldı….bye

punk princess
24-08-07, 15:18
Herkese Merhaba;
Yine çok güzel yorumlar var...Özellikle piknik sahneleri...Şöyle bir düşünüyorum da gerçekten hep birlikte pikniğe gitseler çok güzel olur.Efe ve Ferit futbol oynarlar bi taraftan,bu sırada Ceren ne işim var burada ya falan der.Safiye ve Eda yemekle uğraşır.Oğuz mangal yakmaya çalışır(hatırlıyorum sanki bunu bir yerden ama).İki Ailemize uygun çok güzel sahneler çıkar buradan da...
Fragman yoruma da yapacaktım ama başka sefere kaldı artık...
İyi günlerbye

flash1976
24-08-07, 15:44
:img-cool2MERHABA İKİ AİLE FANATİKLERİ:img-cool2

Öncelikle Buğra’ya teşekkür ediyorum kafamdaki soru işaretini giderdiği için ve bana verdiği destek için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Fatoş Ablanın yorumunu da okudum ve çok beğendim. Gerçekten benimde yeni sezonda dizimizde görmek istediğim sahneler bunlar. Eminim ki bu sahneleri çok büyük bir keyifle izleyeceğiz.

Artık iyice sabırsızlanmaya başladım. Gerçekten çok merak ediyorum, İki Ailenin Tek Aile oluş safhasındaki maceralarını…

Tekrar görüşmek üzere. Hoşçakalın.bye

dktrlr
24-08-07, 16:36
Ben geldim ikiaile ailesi biraz ara verdim pc’yi virüs sardı maalesef ama yorumlarınızı büyük bir beğeni ile okudum
Şulecimde saolsun haberleri aldım ondan minedende öyle
Fragmanıda vermişler ayyy çok güzeldi fragman ee eylüldede dizimize kavuşucaz
Zaten sorulan soruların cevapları çok açık şekilde verilmiş
Bende yorumlarınızı zevkle okudum..bebekte geliyo sonunda artık ikiailenin tekrarlarını diil yeni bölümlerini izlemek bile beni sabırsızlandırıyoo…
Yeni sezonda yeni oyucular katılabilir ama aileye dahil olur mu bilmem
Bu arada ikiaile tek aile olduuu doğru ya
Bahar ile feritin halleri çok komik gerçekten onlarında araları bu sezonda iyi olcak gibi …
Eee ne diyebilirim ki süper süper
Bende anca yazabiliyorum hem buraya hemde iclal ablanın formuna çünkü boş bırakmak istemiyorum çünkü çokkk seviyorum
Şimdilik bu kadar ama şu virüsleri bi halledim yorumlarımı yapıcam büyük bi zevkle şimdilik sizinkileri okumakla yetindim
Eeee herkese sonsuz teşekkürler(herkes üstüne alınsın)hoşçakalın sağlıcakla sevgili ikiaile ailesi…

başkozlu
24-08-07, 23:45
Eveeeet, öncelikle 16.8.07 tarihli yorumumdan bir alıntı:

Ne dersiniz çocuklar, önümüzdeki hafta fragman gelirmi acaba?

Yeni sezondaki ilk isabetli tahminim vatana, millete ve İki Aile Ailesi'ne hayırlı
uğurlu olsun...

Cıvıl cıvıl Bodrum Tatili sahneleri insanın kanını kaynatıyor gerçekten. Ama bir
taraftan da bana bir burukluk hissettiriyor. Çünkü planlarım alt üst olmasaydı
ben de aynı günlerde Bodrum'da olacaktım. Hem de ailemizin çok yakınlarında.
Ne yapalım, kısmet değilmiş.

Neyse, fragman üzerine çok güzel yorumlar gelmiş, yeni sezon havasına
girmişiz. Tabi bu kısa fragman üzerinden bu kadar renkli yorumlar yapılması da
ailemize has bir özellik diye düşünüyorum.
Benim bu yorumlar üzerine ekleyeceklerim de şunlar:
Eda'nın elini karnında gezdirdiği sahneler; bence prova değil Eda hamile.
Sami'nin getirdiği ipuçlarına göre Merve ve Timur'un keyifsizlikleri de bunun
yüzünden.
Ferit yüzünden, Oğuz ve Eda'ya yine rahat yok. Başbaşa otururken gene
araya giriyor ve sevgili babacığını neredeyse şezlongdan düşürüyordu.
Ama Oğuz bunu, onun yanına bırakmaz tabi.
Fragman Oğuz'un düdüğüyle son buluyor. Eh o kadar kalabalık bir aile de
düdüksüz idare edilmez tabi!!!

Sevgili Fatoş dizimizde görmeyi istediğin sahnelerden söz
ederken, öyle bir filmden örnek vermişsin ki, üstelik benim de hatırlayacağımı
söylüyorsun. Hatırlamak ne kelime,'' üstüne basmışsın kaldır ayağını'' diyesim
geldi. O dönemin kalabalık aile filmleri içinde hatta bütün Türk Filmleri içinde
benim en sevdiğim filmdir. Adı Yalancı Yarim'dir. Neden dersen;
bu filmde yer ve zaman, o yer ve zamandaki insan ilişkileri o kadar gerçekçi
ve bire bir anlatılmıştır ki, her seyrettiğimde o günleri tekrar yaşamış gibi
oluyorum. Özellikle senin söylediğin o piknik sahnesi ve görücülerin geleceği
gün bütün mahallelinin birlikte hazırlık yaptığı sahneler.
Hiç kuşkun olmasın dizimizde bunlara benzer sahneler her zaman yer alacak
ve bizleri kalplerimizden vurmaya devam edecektir.

Ve Sevgili Pınar, senin gibi gençlerin, bu eski ama eskimeyen
değerlere bağlılığınızı görmek beni ne kadar mutlu ediyor bilseniz...
Gerçekten o günleri yaşamanızı isterdim. Ne mutlu bana ki, o günleri hiç
değilse ucundan yakalayabildim. Forumda eski olan arkadaşlar bilirler,
çocukluğumun en güzel beş yılı Bostancı' da bir köşkün kocaman
bahçesinde geçti. İstanbul'un tamamen beton yığınına dönmeden önceki
son yıllarıydı ve ben o zamanları kuyruğundan yakalayabildiğim için kendimi
her zaman çok şanşlı saymışımdır. Bu eski Türk Filmlerini o günlerden
görüntüler ve o günlerin sıcaklığını taşıdığı için çok seviyorum.
Çok haklısın İki Aile son yıllarda o günleri günümüze taşıyan en güzel
ve en özel dizidir. Daha uzun zamanlar bize bu duyguları yaşatmasını
diliyorum.:img-yes:
Şimdilik hepinize sevgilerimi gönderiyorum.
bye

bugra9
25-08-07, 13:43
Herkese Merhabalar...

Eveet Cumartesi Günü itibari ile kendi yayın saatimden daha erken burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum...

Eee Eski Yeşilçam'ın şu unutulmaz şarkısı ile açılışı yapalım bakalım...
Ne Derdi Zeynep Değirmencioğlu;

Hayat Sevince Güzel
Sevince Tatlı Güzel
Bir Kuşu Kelebegi
Bir taşı Sevin Yeter

Sevince Herkez Gibi
Sevgi, Ömrün Neşesi
Dünyada En Güzel Şey
Kalpte İnsan Sevgisi
Dünyada En Güzel Şey
Kalpte İnsan Sevgisi diye Devam Eder...:good:

Eveet Cumartesi Dopingimizide aldığımız göre dizimize dönebiliriz...

Dizimize Adım Adım Yaklaşırken "Haftasonu Ajans"ını açalım bakalım...

:icon_shad:kahve:icon_shadHAFTASONU AJANSI:icon_shad:kahve:icon_shad

Herşey düşündüğümüz gibi gelişirse dizimize yaklaşık bir hafta kaldı...Ortalama iki aylık tatil süresini ailemiz adına verimli ve güzel değerlendirdiğimiz düşüncesindeyim...Çünkü bu periyot içinde önce geçtiğimiz sezonu bugünden değerlendirme şansına eriştik,hemde önümüzdeki sezon'a dair tahminlerimizi ve düşüncelerimizi paylaştık...Ailemize yakışır biçimde...

Şimdi o zaman bu yorumumda bende "Ara Sıcak" sorularını tamamlıyayim artık...İdareli idareli kullanarak bugünlere geldik nasılsa...Zaten son bir sorum kalmıştı hep beraber göz atalım...Sonramı...Sonra bakalım rüzgar nereden eserse oraya...:good:

:icon_shadARA SICAKLARA BAKIŞ...:icon_shad

8-Önümüzdeki Sezonda Damla ile Ferit,Aşklarını evliliğe taşıyabilecekler mi...?...

Eveet gerçekten son soruyu bayağı zor sormuşum...Bence bu aşk sezon sonu gibi evlilik ile taçlanacaktır...Tabi burada bir yol ayrımı çarpıyor dizimiz ile ilgili...Şayet İki Aile ikinci sezon ile bir final yaparsa o zaman bu evlilik gerçekleşme olasılığı yükseliyor...Yok üçüncü sezon'a devam kararı çıkarsa o zaman sürüngede bırakılabilir...Gelen Tüyo'lar ve İki Aile Senaristlerin hikaye işleyiş özelliklerinden yola çıkarak her iki türlüde bu evliliğin olacağı görüşündeyim...Çünkü her iki halukârda bu evlilik hikayeye büyük renk getirecektir...Küçük Ferit'lerin Köşkün bahçesinde oynamaları,Eda ile Oğuz'ın kayınvalide ve kayınpeder olmaları üçüncü sezon için işlenebilecek en renkli hikayelerden...Şimdi bukadar ilerisini düşünmeyelim ama fırtınalı bir sezonun ardından tıpkı Eda ile Oğuz'un aşkı gibi sezon sonunda bir sonuca varacaktır bu hikaye...Tabi Ferit'in askerliği,Damla'nın eğitim hayatı sezon içinde işlenecek konulardan...Tüm bunlar çözülmeden Damla karakteri itibari ile nikah masasına oturmaz...Dediğim gibi şuan bulunduğumuz noktadan bunları konuşmak ilginç geliyor...Uzak geliyor ama sezon içinde adım adım bu süreçe getirilecektir hikayemiz...Hayat gibi...:img-yes:

Durun bakalım Sezon sonunda biz Aile üyeleri nerede,neler yapıyor olacağız...:img-wink:

Eveet tam bu konuyu kapatırken Mine'nin sorusu çarpıyor gözüme...Damla sezon içinde Asker yolu gözlermi diye bir soru sormuş...Sanmıyorum böyle birşey olacağını...Ferit'in askerliği gerçek zamanda işlenemeyecek kadar geniş bir zaman dilimine yayılacağı için böyle bir hikayeye başvurmazlar...Tabi üniversiteyi bitirdiği takdir de kısa dönem askerlik yapacağını düşünürsek ufak zaman atlamaları ile işlenebilir...Şayet evlilik öncesi bu askerliğin yapılması şart ise...

Böylece Ara Sıcak sorularımızı da tamamlamış oluyoruz...Gelecek sene yine böyle sıcak yaz günlerinde tekrar raftan çıkarabilme ümidi ile son noktayı koyuyorum...

Hep İki Aile'nin Yeşilçam'dan beslendiğini,o samimiyeti günümüze taşıdığını söyleriz...Çünkü hikaye aralarına serpiştirilen ufak detaylar o günden bir esinti olarak günümüze gelir...Bugün Evde olduğum için öğlen kuşağında televizyonu turluyordum...Sevdiğim eski bir filme rastladım...

Türkan Şoray ile Bülent Kayabaş'ın başrollerini paylaştığı "Acele Koca Aranıyor" isimli romantik-komedi filmini belki hatırlarsınız...Dizimizin bir yanı kalabalık aile filmlerine dayanıyorsa bir diğer yanı ise bu tarz klasikleşmiş filmlerden besleniyor...Bahsettiğim filmde'de ufak benzerlikler vardı...Özellikle Otel sahnelerinde ki gümbürtü,hareket ve filmin finalinde ki
"Rahatsız Etmeyin Lütfen" yazısı bana İki Aile'nin Sezon finali'ni anımsattı...Kapıya asılan bu yazı birebir aynı açılar ile çekilmiş ve filmin son karelerini oluşturuyor...Böylece birkez daha gördüm ki senaristler ve yönetmen sürekli eski filmleri taramaya devam ediyor...Uygun tadı,uyarlanacak hikayeyi buldukları anda dizimizin içine günümüz şartlarında adapte ediyorlar...
Başarı da ortada...

Benden Şimdilik Bukadar...Tekrar Görüşünceye Kadar;
Hoşçakalın...

AnsEa
26-08-07, 14:29
Merhabalar….

Vakit kıtlığım sebepiyle direkten dalayım fragmana olayına... fragmanın yayınlandığını duydum (tv izleyemediğimden , artık duyuyorum ühü ühü:() ve Pazar günü eve gelme fırsatyla sitemize de uğradım tahmin ettiğim gibi fragmanla da karşılaştım, çok mutlu oldum şule çok teşekkürler….Yorumlarınızı çok iyi okuyamasam da gül olayına oğuzun gönül alma çabası demişsiniz banada öyle geldi… ne yaptı yine acaba? ama oğuzun gönül alma çalışmaları ,A planları, B planlar hatta C planları harika oluyor iple çekiyorum……Cerende başkasını bulmuş gibi görünüyor yada jan rolünü oynayan kişi değişti diycem ama sarışından esmere dönmez heralde:D Melahati saymazsak:D neyse, yeni biri o yeni biri ,onun dışında neşeli günler devam--> toplu deniz sefası yemek sefası falan çok güzel yaw … feritte damlayı kızdırmış anlaşılan ,demekki feritin de gönül alma çabalarını izliyecez… oda ayrı yaratıcı olur:) çocuklarda bebek işini öğrendi mi ne? Mervenin asık suratını buna bağladım ben… belki Merve bebek işine bozulunca eda da ondan üzgündür, oğuzda moralni düzeltmek içn gül veriyordur diycem ama yok oğuz fiili olarak edanın kalbini kırmış gibi duruyor merveye suç atmayayım hemen:DNeysem edanın hamileliğide fragmanda da tescillendi ayna sahnesiyle…..

Ve ben alel acele yorumumu noktalayım size iyi yorumlar, iyi forumlar yeni gelen arkadaşlara da geçte olsa hoş geldiniz diyorum...

Dizimizin 53 ve 54. bölümlerini indirip izliycem artık ama hiç izlememekten iyidir diye avutuyorum kendimi:( şimdiden size iyi seyirler diyorum. bye

(Not:inş kelime harf çok yutmamışımdır...)

başkozlu
26-08-07, 16:57
Zaman darlığı yüzünden önceki yorumumda değinemediğim bazı konular var...
Uzun bir aradan sonra Pelin sayfalarımıza teşrif etmiş. Ne geliş ama...
Sanki arayı kapamak ister gibi peşpeşe soluksuz yazmış. Biz de aynı şekilde
zevkle okuduk.
Pelin'cim Ferit ile ilgili analiz ve fikirlerine aynen katılıyorum. Dediğin
gibi senaristlerimiz sapma gösterse bile izleyici buna izin vermiyor. Tabi
ekibimiz de bu tepkilere duyarlı oldukları için endişelenmeye gerek yok bence.

Buğra ile ilgili düşüncelerinde de hemfikiriz bu arada. Yalnız çok küçük
bir farkla. Sen forumun direği demişsin, ben de İki Aile Ailesinin Direği diyorum.
Hani dilimizde 'evimizin direği' diye bir söz var ya, o da bizim bu sayfalardaki
ailemizin direği. Allah başımızdan eksik etmesin.:img-yes:

Bir de şu Eda&Oğuz repliklerine bayıldım doğrusu. Bir dizi film izleyicisi
ile ancak bu kadar özdeşleşir. Satırları okurken Eda ile Oğuz karşımda
canlanıverdi sanki. Hele slip'li mehter takımına koptum yahu. :good:
Bence bu slip mayo esprisini sürdürmeleri gerek.
Pelin'cim sevgilerimi yolluyor ve arayı fazla uzatmamaya çalış diyorum.

Veee... Evet Müge'cim iyiki varız, iyiki İki Aile var. Çünkü, onun
sayesinde biz bu sayfalarda biraraya geldik ve onun sayesinde ilk defa
birbirinin yüzünü görmemiş olan insanlardan bir aile oluştu.

Ne Mutlu İki Aile Ailesi'ndenim diyene...
bye

bugra9
26-08-07, 20:55
Herkese İyi Pazarlar...

Bugün Uzun zamandır yapmam gereken ve bana çok Huzur vereceğine inandığım bir Ziyaret'in ardından Pazar Gecesi'ni sizlerle geçirmek için buradayım...
O zaman iyisimi Akşam Ajansı'nı açalım...Bakalım bugün neler paylaşmışız ve paylaşacağız...

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad

Öncelikle Sevil Abla diyelim...Nam-ı diğer Başkozlu...Hikayemizin Yaşayan Şahidi...

Sevil Abla...Beni Ailemiz'in direği olarak nitelendirmişsin...Bu bana büyük bir gurur verdi...Geçen günde söylediğim gibi nasıl göründüğünden çok nasıl davrandığın önemlidir...Eğer davranış ile yansıtılanlar birebir sana geri dönüyorsa o zaman gerçekten doğru yoldasın demektir...Burada yaklaşık bir yıldır sağlam bir "Sevgi Ağı" ördük...Galiba herşeyden önemlisi paylaşılan anlar çoğaldıkça birbirimiz için nekadar değerli olduğunu görüyoruz...İşte bu tam bu noktada ister istemez
"İki Aile" yorumlarken işin içine kendi yaşantımızı,
hayatta ki durşumuzu ve varmak istediğimiz yer hakkında ufak tüyolar veriyoruz...İster istemez de hepimize sözlere dökülmemiş bazı görevler düşüyor...Bu kendi kendine oluşan,dile getirilmemesine karşın var olan görevler...O yüzden ben ne yapıyorsam içimden geldiği için,kalbimin attığı yöne yapıyorum...Ve Gerçekten Hepinizi teker teker Çok Seviyorum...Unutulmaması gereken nokta şu; Birgün İki Aile bitecek...Hayatta herşeyin bittiği gibi...
O zaman öyle tam karşınıza bakın bakalım kimi ve kimleri göreceksiniz...
Biz galiba bu hikaye'nin sonunda birbirimize kalanlar olacağız...

Sevil Abla'yı Sevgilerle Uğurladıktan sonra Forumumuzun uzaktaki neferi Asena'yı davet ediyoruz...

Hoşgelmişsin Asena...Bulduğun ufak fırsatları değerlendirip sayfalarımızı renklendirmişsin...Geçer geçer bu yoğunlukta geçer...İllaki Hayatını bir düzene oturtacaksın...Bunaldığın,Sıkıldığın anlarda ise doğru bizim yanımıza geleceksin...Fragmanı değerlendirmeye almışsın...Keyifle okudum...Ellerine Sağlık...

Eveet Arkadaşlarımızı Yolculadıktan sonra Yeni Szon'a dair ortaya bir konu atıyorum...

Biliyorsunuz dizimiz Hikayesi elverdiğince "Gerçek Zaman"lı anlatılıyor...Gerçek zaman'dan kastım Özel Günler,Bayramlar,Okul Tatilleri vs...Kısaca günümüzün değerlerinden kopmadan hayali bir hikaye anlatıyor...İlk iki bölümün Bodrum'da geçeceğini biliyoruz...Yani Bodrum bölümleri dizimizin "Yazlık Takvimi"ni anlatmış olacak...Tahminlerimiz doğrultusunda 3 Eylül'de Yayına başlarsa,
10 Eylül'de Bodrum'da çekilen ikinci bölümümüz yayınlanacak...
Bildiğiniz gibi 13 Eylül Ramazan'ın İlk günü oluyor...Bu durumda Hikayemizin Ramazan Günleri başlıyor...Ben bu sezon Ramazan ayı'na daha geniş bir hikaye ayıracaklarını düşünüyor ve istiyorum...Geçtiğimiz Sezon Ramazan Ayı,Eda'nın Reklam çekimleri,Efe'nin Köşkten kaçışı hikayeleri nedeniyle ön planda tutulamamıştı...Haklı olarak ana hikaye'de tüm bunların yaşanması gerekiyordu...Fakat bu Sezon herey bambaşka...

Birlikte "İlk"leri yaşayan "Tek Aile"nin geçirecekleri İlk Ramazan Ayı olacak...Böylece Aile için,bizden hikayelere daha geniş yer verecekleri düşüncesindeyim...Hemen Sezon'un başına denk geldiği için genel Hikaye dallanıp budaklanmadan "Ramazan Ayı" her yönüyle anlatılabilir...
Geçen yıl dizimiz içerisinde yer almayan "Sahur Hazırları"...
"Ramazan Alışverişi" ve "İftar Sofraları"...İftar Sofralarından kastım Tüm mahallelinin dışında Tek Aile'nin ilk defa,Aile olarak oturacakları sofralar...Damla,Safiye ve Eda'nın yemek yetiştirme telaşı...Kafe'de açılan Oruçlar...Niyazi'nin iştahlı yapısı sebebiyle geçirdiği zor saatler ve geçen yılda Bayram'a selam olarak yine tüm mahallelinin iştirak edeceği İftar Sofrası...
Dediğim gibi Geçen Yıl Hikaye'nin en önemli zamanına denk geldiği için Ramazan günleri geniş bir hikaye ile bölümlere yayılamadı...Fakat bu sezon mutlaka işlenmeli...Hemde Sezon'a gerçekten güzel bir ısınma turu olur...Bu Sıcak Hikaye ve Ramazan Ayı taçlandırılarak...

Sizinde bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum...

*Sizce Ramazan Hikayesi İşlenecek mi...?...

Şimdi bu konuda ki Tek Endişem Ramazan Bölümleri'nin şimdiden çekilmek zorunda olunması...Senaristlerimiz hikayeye dahil ettilerse mutlaka bu hoş sahneler çekilecek senaryo'da vardır...Sanırım Ekibimiz ve Oyuncularımız çektikleri iki bölümün ardından tekrar ufak bir tatile çıktılar...Eğer öyleyse dönüşte ki İstanbul bölümlerinde bu hikayeyi de işleyeceklerdir...Sezon'a tohum atılırken bizim için unutulmaz sahneler ve gerçekçiliği getirecek...Senaristlerimizinde atlıyacağını sanmıyorum zaten...

Benden Şimdilik Bu Kadar...

Hoşçakalın...

başkozlu
26-08-07, 21:06
Bu günlerde forumumuz ıssızlaştı biraz. Tabi yaz aylarının son günleri
arkadaşlarımız tatil olanaklarını değerlendirmeye çalışıyorlar galiba.
Bendeniz de sabah yine yollara düşeceğim. Malum, yazlık ve kışlık arası mekik.
İnşallah Cuma Akşamı yine buradayım.

Ben yeni haftada yeni fragman beklentisindeyim. Dizimiz 3 Eylülde
başlayacaksa, (fikrimce öyle olacaktır, çünkü 10 Eylül geç olur bence) önümüzdeki hafta replikli yeni fragman gelmesi gerekir.

Şu an elimizdeki fragmana göre balayından köşke dönmek gibi bir izlenim
edinemedim. Bu da benim daha önce sözettiğim, balayından direk Bodrum'a
geçiş ve çocukları çağırma varsayımımı güçlendiriyor.

Bu arada diğer köşk mahallesi sakinleri ne yapıyor acaba?

bye

nar cicegi
26-08-07, 21:18
evet forumumuz ıssızlaştı.neyse dizimizin başlama tarihi başladıkça hareketlenecektir.bende bu hafta hatta yarın replikli fragman bekliyorum inşallah gelir.ailemizin bodrum maceralarını merakla bekliyorum.kösk sakinlerinin akibetine gelince bilmiyorum ama bence bakkal yüzünden numan ve niyazi ye tatil görünmüyo gibi tabi niyazi bu durumdan şikayet edecektir.eda nın cafe si ne olacak?acaba seda cafe nin başında mı duracak başka biri mi duracak belli değil.

bugra9
26-08-07, 21:44
Bu günlerde forumumuz ıssızlaştı biraz. Tabi yaz aylarının son günleri
arkadaşlarımız tatil olanaklarını değerlendirmeye çalışıyorlar galiba.
Bendeniz de sabah yine yollara düşeceğim. Malum, yazlık ve kışlık arası mekik.
İnşallah Cuma Akşamı yine buradayım.

Ben yeni haftada yeni fragman beklentisindeyim. Dizimiz 3 Eylülde
başlayacaksa, (fikrimce öyle olacaktır, çünkü 10 Eylül geç olur bence) önümüzdeki hafta replikli yeni fragman gelmesi gerekir.

Şu an elimizdeki fragmana göre balayından köşke dönmek gibi bir izlenim
edinemedim. Bu da benim daha önce sözettiğim, balayından direk Bodrum'a
geçiş ve çocukları çağırma varsayımımı güçlendiriyor.

Bu arada diğer köşk mahallesi sakinleri ne yapıyor acaba?

bye

Sevil Abla Hoşgeldin...

Şimdi Fragman izlenimlerinden yola çıkarak Sezon Başına dair tahminler yapmışsın...Bende bu konuda senin gibi düşünüyorum...Eda ile Oğuz Köşke dönmeyecek...Balayı Tatillerinin devamını geçirmek üzere Bodrum'a doğru yol alacaklar...Tabi bu tatilde ki "Eksikleri" farketmeleri uzun sürmeyecek...Hatta bu sahnelerde Eda ile Oğuz'un
"Anne ve Baba" vasıfları net bir şekilde vurgulanabilir...Tatil Köyünde Aileleri ile birlikte koşuşturan çocuklar...
Mutlu Aileler görmek onların artık Balayı Tatili'ni Kalabalık bir Aile tatiline geçmeye karar vermeleri ile sonlanacak...

Tabi herzaman Yaratıcılıktan yana olan senaristlerimiz Çocukların Bodrum'a gelişini Oğuz'un Eda'ya yaptığı bir Sürpriz olarak verebilirler...Hadi ortalığı karıştıralım aynı zamanda Eda'da Oğuz'a Sürpriz yapmaya kalkar...
(Fragmanda Eda'nın cep ile konuştuğu sahne gibi...)...
Tabi Bu Aile'nin paratöneri herzaman ki gibi Ferit olur ve iki cepheye'de açık vermeden çocukları topladığı gibi istikamet Bodrum...

Bölümün İlk Yarım saatini bu hikaye'ye ayırabilir Senaristlerimiz...Ardından Çocukların gelmesi...Herkesin birbirleri ile özlem gidermeleri,konuşmaları,eğlenmeleri ile Bodrum Tatil Hikayesi Başlar...
Eee Ferit'te çocukları getirmek için o kadar kilometre kat etti...Tatili hak etti değilmi...Gerisi zaten alışık olduğumuz İki Aile Eğlenceleri ile geçecek...

Köşk Mahallesi Sakinlerine gelecek olursak onlar sanırım İstanbul'da kalacak...Bir ihtimal ise herkesin toparlanıp Seda'ların yazlığına gitmesi olabilir...Tabi bu sahneleri izleyemeyeceğiz...Sadece diyalog aralarına serpiştirilebilir diye düşünüyorum...
Umarım dediğin gibi Yeni Hafta'da Yeni Fragman izleriz Sevil abla...Valla bu konuda senin kahanetlerin tuttuğu için yüksek ihtimal veriyorum...

Sana İyi Tatiller Görüşmek Üzere...

bugra9
27-08-07, 19:19
Herkese Merhabalar…
Sitemizde ki Arıza Nedeni ile Aile’mizin Yolları kısa süreliğine Kesişemedi…Şimdi Tüm Problemler geride kaldığına göre sizlere En Derinden Selamlarımı çakar Akşam Ajansı’nı açarım…

:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI…:icon_shad:kahve:icon_shad

Eveet Şimdi Bu Satırları Sitemizdeki Arıza Nedeni ile Word’a yazdığım için şimdi elime ulaşan son dakika haberini paylaşıyorum…(Saat…20:53)…İki Aile’nin Fragmanı çıktı ve Yayın Tarihi kesinleşti…

!!!3 Eylül Pazartesi !!!Saat 20.00’da Yepyeni bölümleri ile Sezonu açıyor…(!!!)Yani gelecek hafta bu saatlerde Ekranlarımızı İki Aile yeniden şenlendirecek…Bu Müjdeyi’de sizlerle paylaşmak istedim…Dediğim gibi şuan bu satırları “Bant çektiğimiz” için size sunduğumda gündem değişmiş olabilir…Sağlık olsun ne yapalım…Çünkü henüz havadislerim bitmedi…Bugün Akşam Ajansı’nın içeriği çok dolu…O zaman lafı daha fazla eğip bükmeden ikinci haberimize gelelim…

Hülya Bilban…İki Aile’nin Yeni Sezon Yönetmeni…Uzun araştırmalarımıza rağmen geçmişi hakkında bilgi toplayamadığımız Gizemli Yönetmen…Hülya Hanım ile ilgili yaptığım araştırma sonucunda geçmişi,referansları hakkında geniş bilgiye ulaştım…Hadi Bakalım Hülya Hanım’ı Tanıyalım yavaş yavaş…

Y.Hülya Bilban olarak bildik…Baştaki “Y”nin açılımı Yıldız Hülya Bilban oluyor…1975 İstanbul Doğumlu…Buda 32 Yaşında olduğunu gösteriyor…Gayet genç bir Yönetmen ile karşı karşıyayız…
Genç Yaşına rağmen içinde bulunduğu yapımlar Televizyon Tarihinde iz bırakan ve büyük yankı uyandıran projeler olması Hülya Hanım’ın nekadar
“Tercih Edilir” bir referans’a sahip olduğunun göstergesi…
İki Aile’de ilk kez Yönetmenlik yapacak olmasına karşın;
1996-97 Yıllarında Akrebin Yolculuğu ve Mum Kokulu Kadınlar filmlerinde Yönetmen Yardımcılığı yapmış…

Kurtlar Vadisi ve Deli Yürek dizilerinde bir adım daha üste çıkarak Yardımcı Yönetmenlik yapmış…Yeşim Salkım’ın başrolde oynadığı 2000 yılı yapımı Şarkıcı filminde ise yine Yardımcı Yönetmen olarak projeye imzasını atmış…

Hülya Hanım’ın Referansları yalnız bunlarla da sınırlı değil…

Gümüş,Kurtlar Vadisi,Deli Yürek ve Yabancı Damat dizilerinde Yapım koordinatörlüğü ve geçen Yıl büyük yankı uyandıran
Hırsız-Polis dizisinde ise Uygulayıcı Yapımcılık yapmış…Son olarakta 2006 Yılında Baba Evi isimli televizyon filminde Sanat Yönetmenliği yapmış…
Üstelik İrfan Tözüm,Ömer Kavur ve Osman Sınav gibi isimlerle uzun yıllar çalışmış…Zaten İki Aile dizisinde de geçtiğimiz Sezon Metin Günay’ın ikinci yönetmenliğini yine Hülya Bilban hanımefendi yapmış…

Bir sinema filmi yapması beklenen Güleryüzlü,Çalışkan,Yetenekli kadın.Sanat Yönetmenliğinden,Yardımcı Yönetmenliğe,Uygulayıcı Yapımcılıktan ,Proje Tasarımına Kadar Herşeye Hakim biri.Kurduğu setlerde çalışmamak insanı üzer diye not düşmüşler…Bu satırlar ile kişiliği ve set ortamında yaydığı enerji,insan ilişkilerinde ki duruşu hakkında ufak tüyolar alabiliriz…

Evet Görüldüğü Üzere İki Aile Yeni Sezon'a gayet donanımlı genç bir Yönetmen ile giriş yapıyor...Yaşının genç olması,geçmişte yer aldığı projeler ve
Metin Günay gibi bir isim ile yaklaşık 7 Aydır çalışıyor olması Yeni sezon için Hülya Hanım'ın nekadar doğru bir tercih olduğunun göstergesidir...
Bir önemli nokta ise dizimizde tam Evlilik dönemine bir Bayan'ın gözünden anlatılacak olması,oluşturulan atmosfer hikaye'nin hissedilmesinde de artı etki yaratacaktır...Ben başarılı olacağına inanıyorum...

Akşam Ajansımızın sonuna yavaş yavaş gelirken sizlere sevgilerimi yolluyorum...İki Aile Yeni Bölüm Tarihi'nin netleşdi ve Star'ın Reklam kampanyası başladı...Gelecek Hafta'ya kadar yeni bir fragman gelirmi bilmiyorum ama haftaya bugün Kapı komşularımız tatilden dönüyor...Çoluk çocuk toplanıp hep birlikte Bodrum'a gidiyoruz...

Benden Şimdilik Bukadar...

Hoşçakalın...

deren1970
27-08-07, 21:39
Herkese iyi Geceler ve de hayırlı Kandilller
Şimdi yorumlarınızı okudum da ailemiz nerede demişsiniz. Ailemiz burada da problem forumda:P Evet bugün canım işler yüzünden sıkkındı bu ara hep işler yüzünden sıkılıyor ya neyse bir foruma gireyim dedim ki ne mümkün şimdi hiç umudum yokken açtım nihayet girebildim:img-yes:
Sevgili Buğranın belirttiği gibi dizimizin 1-2 bölüm sonrası ramazan ayına geliyor ve senaristlerimiz eminim bu seneki ramazanı çok daha farklı, eğlenceli şekilde bize TEK AİLEMİZLE yaşatacaklardır. Mesela çocuklar için Hacivat ve Karagöz oynuyabilir bunu birde Ceren ve Efeden beklyorum günümüze uygulamalarını düşünün. Tüm aile bahçede veeee hop bir beyaz ekran sonra arkasında 2 gölge bizler Karagöz ve Hacivat beklerken Eda ve Oğuz didişmeleri:img-wink:
Valla şimdi şöyle düşündümde harika olur sanırım:img-yes:
Neyse fazla vaktinizi almadan burada keserken sayılı gün olarak tam 7 küçük gün kaldı büyük güne
Hangi büyük olay için tabiki İKİ AİLE ay pardoN TEK AİLE dizimize kavuşmak için
Sevgi ve mutlulukla kalın

Müge
27-08-07, 21:55
Herkese iyi geceler…Umarım iyisinizdir….İyi kandiller…..

Evet arkadaşlar Fatoş abla gibi ben de gün sayıyorum burada…Şu an itibari ile 6 gün kaldı…Evet evet altı…Ailemiz tek aile olarak geri dönecek..Neler olacak çok merak ediyorum…..

Buğra’nın son gönderdiği yorumu keyifle okudum..Ramazan ayında eminim güzel şeyler olacak….Bahçede geçen seneki gibi oruçlar açılacak…Fatoş ablanın dediği gibi Karagöz ve Hacivatlar oynanabilir…Benim de gözümün önüne geliyor şimdi…..

İki Aile bomba gibi geliyor arkadaşlar az kaldı…Her şey çok güzel olacak bu sezonda…İnşallah Eda’nın bir oğlu daha olur…Ben de taktım bu oğlan meselesine…Neyse… :)
İyi geceler..Son 6 gün…

bye

sorenza
27-08-07, 23:03
Herkese merhaba öncelikle...

Ben Ayşe daha önce bu sayfaya hiç yazmadım fakat İki Aile'yi yayınladığı ilk gün izleyip hayran kalmıştım.Gönül isterdiki sene içindede takip edeyim ama olmadı.Okul dersler falan imkanım zamanım olmadı arada denk geldiğimde hep yazın izlicem diyordum.Ve dün itibariyle yayınlanan bütün bölümlerini izledim.

Tam da tahmin ettiğim gibi olaylar izleyiciyi sıkmadan olması gerektiği hızla devam etmiş.Gerçketen harika bir dizi.İzledikçe oyuncular bu kadar mı iyi seçilir bu kadar mı karakterleriyle birleşebilirler diyorum.Her yaştan oyuncunun bulunduğu her yaşa hitap edebilen bir dizi İki Aile.

Duygu yüklü komedi unsurları hiç eksik olmayan dizi.Belkide eskilerde kalan sıcaklığı uyumu düzeyliliği tekrardan bizlere yaşatan ilk dizi.Uzun zamandır beklediğimiz sımsıcak bir aile dizisi İki Aile.

Timur ve Merve'ye bayılıyorum baba ve anneleriyle konuşmaları,olaylara bilmişlikle yaklaşmaları harika.

Ceren ve Efe'nin yaşadıkları tereddütleri Efe'nin asilikleri,beklediğimiz Ceren'in aşkları,kimbilir belkide Efe'yede bir ahu derya düşer. :)

Damla ve Ferit ne denilebilirki bu kadar şeker bu kadar ters ama aynı olan iki karakter.Dünya yansa umrunda olmayan bir adamla her şeyi dert edninen bir kız çok ilginç ama hiç göze batmıyor muhteşem.Ferit zaten başlı başına bir şirinlik abidesi.Belki espriler komik değil ama o mimikler yokmu insanın karnına ağrılar sokuyor.

Ve tabi Alllah Allah yav ve Oğuz Bey ben size demiştim diye devamlı birbirleriyle didişen Eda ve Oğuz.Yaşadıkları şey o kadar yüce o kadar güzelki onları izleyince gerçekten anne baba işte onlar diyorsunuz yapmacılıktan uzak abartının olmadığı performanslar.

Tahir Ağası,Muhtarı,Safiye Ablası,Numan Amcası,Melehati,Şaşkın Bakkal Niyazisi,Yüksel Eniştesi,Seda Ablası,Şaşkın mafyalarıyla İki Aile vazgeçilmez bir aile dizisi.

Oyuncuların performansları harika.İclal Aydın,Emre Kınay abartısız içimize işleyerek gözleriyle oynuyorlar.Genç kuçak çocuk kuşak ve ustalrıyla harika seçimlerin olduğunu kanıtlayan dizi İki Aile.

Yaz boyunca kaçırdığım her bölümü izledim hepsinde harika sahneler vardı.

Efe'nin Timur'a vurmasından sonra Oğuz ve Ferit'in ilgisi,Timurun abisine cevabı,
Damla'ya hazırlanan Bir Damla İnsan filmi,Damla ile Ferit'in nişanlanma şokları :) ,Safiye ve Muhtarın düğünü,Tahir Ağa'nın pijamalarıyla ormanlık alanda çocukları araması,Oğuz ve Eda'nın didişmeleri,aşkları,kıskançlıkları.Damla'nın annesinden gelen mektubu okuduğunda tarid ettiği kadının Eda'ya nasıl uyduğunu anlaması bunların hepsi birbirnden güzel anlamalı sahnelerdi.

Pazartesi gününü bende merakla bekliyorum.Eminim neşeli,sevgi dolu,kıskançlık dolu,bol didişmeli bir bölüm olacak.Yani İki Aile tadında.Hepbirlikte tatilde olmaları çok eğlenceli olacak.

Eee hep dedikleri gibi Eda ve Oğuz'un balayıda ancak böyle olurdu.... :)

Not:Artık burda yorumlarımla sizlerle olucam benide aranıza kabul ederseniz tabi Sevgili İki Aile severleri... :)

bugra9
28-08-07, 00:19
Herkese İyi Geceler...

Günü bitirmeden önce son birkez daha Sayfalarımıza uğramak istedim...Görüyorum ki Fatoş Abla ile Müge Abla geri sayıma başlamışlar...Valla bu geri sayım insanı heyecanlandırmıyor desem yalan olur...Birden aklıma Oğuz'un bir repliği geldi...

Bahar'ın Doğum gününü unuttuğunun farkına varmadan dakikalar önce tahmin yürütürken Ceren'in doğum günü olasılığına istinaden sanki uzaya füze fırlatıyoruz son bir ay,son onbeş gün diye örnek vermişti...Bizimki de aynı hesap Zaman tüm hızıyla akmaya başladı...Zaten saymaya gör Zaman Akar gider biz bile farketmeyiz koskoca Yaz Sezonu'nu devirdikte Yeni Sezon'a gün sayıyoruz...

Eee Ne Demişler Zaman Akıp Gider Dur Demek Olmaz...:good:

Fatoş Abla'nın Ramazan Ayı'na ilişkin harika ve sıcacık bir hikayesi var...Zaten bende içimizde kalan Ramazan Hatıralarını İki Aile üzerinden satırlara dökelim diye ortaya bu konuyu attım...Eğer bizim yorumlarımız senaristler için belirleyici olacaksa o zaman iş işten geçmeden hikaye'den beklentilerimizi dile getirmeliyiz...Ramazan tahminleri içinde en doğru zaman olduğunu düşünüyorum...Ekibimizin Stokladığı iki bölüm ardından tam Gaz İstanbul çekimleri ve hikayeleri başlıyacak...O zaman şimdiden düşüncelerimizi belli etmemiz gerekiyor değilmi...

Dediğim gibi Fatoş Abla yine çok nostaljik bir eğlence anlaşıyı ile gelmiş...Hacivat ile Karagöz zaten senaristlerimizinde geçtiğimiz Sezon Eda ve Oğuz'a yükledikleri alt misyondu...Yine hikaye içinden Feit Son bölümde bunu dile getirmişti...Tıpkı Hacivat ile Karagöz gibi Eda ile Oğuz'da birbirlerini çok sevmelerine karşın didişmeden duramayan karekterler...Aslında her ikiside acayip keyif alıyorlar bu didişmelerden...Birbirlerini sinirlendirmekten bunu bir çok defalar gördük...O yüzden Ramazan'ı bahane Ederek Perde arkasında Eda ile Oğuz didişebilir...Örneğin oyun başlamadan önce herkes perde önünde dizilir...Hacivat ile Karagöz'ü beklerken Eda ile Oğuz yine havadan sudan bir sebeple didişmeye başlarlar...Kendilerini öyle kaptırmışlardır ki perde'nin arkasında olduklarının farkına varmazlar...

Eee kime niyet kime kısmet!!!:good:

Hacivat ile Karagöz beklerken Perde'den Eda ile Oğuz çıktı deriz ve sıcacık bir Ramazan Hatırası olarak aklımızda kalır...İşte anlatmak istediğim bu tarz hikayeler...Ramazan aynın tüm atmosferini hikayemizde görmek istiyorum...
Bu ayında hemen Sezon başına gelmesi senaristlerimiz içinde büyük avantaj...

Örneğin Ramazan Ayı boyunca süregelen Feshanede Ramazan Etkinlikleri'ne katılabilirler bir bölümde...Hem dizimizin büyük küçük izleyici kitlesine örnek olur,hem Oğuz'un çocukluğunda ki Ramazanları dinleriz hemde Timur ile Efe'nin belkide hakkını vererek geçirdikleri ilk Ramazan Ayı'nı izlemiş oluruz...Böylece Bu evliliğin herşeyden öte çocuklar için Aile olmanın kutsallığı vurgulanmış olur...Hep dediğim gibi İki Yarımdan bir Tüm Oluşturan Ailemiz eksik parçalarını bulmanın mutluluğunu yaşarlar...

Bu konu ile ilgili İçimden daha neler geçmiyor ki...Zaman içinde yeri geldikçe paylaşacağım...

Ve Şimdi Ailemiz'in Yeni Sevgi Neferi Ayşe'ye kocaman bir Hoşgeldin diyelim...
Nam-ı diğer Sorenza...

Ooo nasıl bir yorum ile giriş yapmışsın Ayşe...İnan İki Aile'yi böylesine doğru analiz eden,anlayan arkadaşlarımı gördükçe birkez daha Mutlu oluyorum...Karakterleri öyle doğru ve güzel tanımlamışsın ki...Bizide şöyle bir Maziye götürmüş oldun...Sen bölümleri arka arkaya izlediyse Karakterlerin nekadar tutarlı olduğunu daha iyi gözlemlemişsindir Ayşe...
Çünkü maalesef bazı dizilerimizde karakterler çıktıkları yoldan çok farklı bir istikamete kayıyorlar...Böyle Sezon finali gelipte eskileri yad ettikçe karakterlerin tutarsız olduğunu görmek izleyiciyi gelecek sezon için bile tedirgin ediyor...İşte bu yüzden İki Aile Karakterlerinin tutarlığı ve yaşananların unutulmaması aksine tıpkı hayat gibi yumuşak değişimler ile geliim göstermesi senaristlerin projeyi nekadar ciddiye aldıklarının göstergesi...

Başrol,yanrol ayırt edilmeksizin herkese ufak/büyük hikayeler oluşturulması karakterlerin gerçekçiliğini ve hepsinin birer duyguları olduğunu hissettiriyor...Tabi Sıcaklık...Bilmiyorum Ayşe yorumlarımızı takip etme fırsatı buluyormuydun ama yaklaşık bir yıldır İki Aile'nin Samimiyetinden ve Sıcaklığından bahsediyoruz...Çünkü bu düşüncemizi olumsuz yönde değiştirecek hiçbir yola girmedi senaristler...En üzücü olayda bile şöyle izleyicinin yüzüne bir gülümse kondurmayı bildiler...Böylede Devam Edeceklerine inanıyorum...

Tekrar Hoşgeldin Ayşe...Yeni Sezon öncesi senin gibi değerli bir arkadaş kazandığımız için Ailemizi şanslı olarak nitelendiriyorum...

Eveet Gün bitti...Satırlar bitti...Sözler bitti...

Yarın Tekrar Herşeye Yeniden Başlıyabilmek için Bugünü kapatmanın zamanı geldi...Yarın Yepyeni bir Günde,Yepyeni ajanslar ve Satırlarla tekrar buluşuncaya kadar kendinize çok iyi bakın...

Ne Der Forumumuzun Atom'u Aysun...

:good:Yepyeni Günde de İçinizde ki Sevgi Çiçeklerini Sulamayı İhmal Etmeyin...:good:

Hoşçakalın...

sorenza
28-08-07, 02:18
Bu sıcak karşılaman için çok teşekkürler Buğra.Umarım yepyeni,sıcacık bölümleri güzel yorumlarla,arkadaşlıklarla perçinleriz.

İki Aile içimizde saklı kalan bazı duygular,İki Aile ailelerimizin tam ortasına uzanan bir yol,İki Aile ülkemizin yetenekli oyuncularını görme fırsatı yakaladığımız haftada bir kez yayınlanan bir dizi.

Umarım bu dizi yeni sezonda umutlarımızı dahada yeşertir hayata dair...

BERNA
28-08-07, 08:57
Önce Buğra'nın ortaya attığı iki konu ile başlamak istiyorum.

"Bir Sezon Boyunca izleyeceğimiz Yeni jeneriğimiz..."

Köşkle başlayıp köşkle bitmesi son derece güzel bir fikir Buğra. Teknik konularda senin görüşlerine tam destek benden :good:. Ben jenerikteki sahnelerin de geçen sezonla bu sezonun farkını yansıtmasını isterim. Eda ve oğuz didişmeleri, çocukların tartışmaları da olsun (ki bunlar elbette olacak) ancak 'Tek Aile' olma kavramını da yansıtan sahneler de olsun. Tabi ki dizimizin vazgeçilmezleri usta oyuncular da olsun bazı aile sahnelerinde. Onları çok seviyorum ve de jenerikte en çok merak ettiğim şey elbette ki dizimizde hangi oyuncuların yer alacağı. Kürşat Alnıaçık ve de Didem Uzel haricinde diğer oyuncular kalacak mı? Yeni oyuncular kim olacak? İtirag etmem gerekirse jenerikte en çok merak ettiğim konu bu.

Buğra Ramazan'ın geçen sene çok debdebeli bir senaryo kurgusuna geldiği için yeterince iyi (çoğu diziden iyiydi gerçi) işlenmediğini yazmış. Bu sene için benim de beklentilerim daha yüksek. Geçen sen tıpkı bayram bölümlerinde olduğu gibi detaylı işlenebilir. Dizinin başlangıç bölümlerinde tempo ister istemez gerilimli olmayacak. Gönül ister ki hiç olmasın ama TV'nin gerçeği de bu. O yüzden daha gerilimli bir tempo sezon ortasına yaklaşıldığında yaşanacak. Tüyolara göre Ferit ve Damla arasında yaşanacak hatta. Ramazan bölümleri hem zamanlaması hem de köşk içindeki senaryo kurgusu açısından layıkıyla işlenmeye uygun bence de. Hacivat ve Karagöz'e Oğuz ve Ferit'in veya Oğuz ve Eda'nın ses vermesi aklıma geldi de bayıldım bu arada :img-yes:

Fatoş (Abla desem mi bilemedim yaşlarımız yakın sayılır) ise diğer köşk sakinlerini merak ediyor. Jenerikteki isimleri merak ettiğim gibi onu ben de merak ediyorum. Enişte ve Seda'nın yazlıkları var ancak narçiceğinin de söylediği gibi kafe ne olacak diye düşünmeden edemiyor insan. Zaten kafe daha önce de yazıldığı gibi forumda senaryo örgüsünde kilit bir rol almıyor, onunla ilgili sorunlara da şöyle bir değiniliyor. Belki yaz için iyi bir eleman alınmıştır, ileride Eda'ya yardım edecek.

Tahir Ağa ve Melahat'ın tatile gideceklerini düşünüyorum. Muhtar ve Safiye zaten tatillerini yaptılar ancak belki bir akraba yanına bir iki günlüğüne gidebilirler. Numan ve Niyazi ise bence işleri nedeniyle İstanbul'da (ya da başka şehirlerde) kalan ve tatil yapamayan esnafı temsil edecekler.

Aileden kısa notlara gelirsek

Pınar demiş ki:

Ferit,çok iyi bir insan özünde..Damla'yı kabuğundan çıkaran da o oldu bir nevi zaten..Damla'nın o rutin hayatına bir güneş gibi doğdu,sığınacak dal oldu onun için..İkisin de kayıpları var..anneleri...

Hatırlarsanız,konuşuyorlardı ilk bölümlerde ..Damla,Ferit'e senin annen Adana'da nasıl olsa demişti..Ferit te öldüğünü söylemişti..sanırım iki insan arasındaki köprünün temeli orada atıldı ...ortak birşeyler yakaladılar hayata dair...

Bu sahne benim Öner Erkan'ın drama gücünü farkettiğim sahneydi. Ondan önce komedi dalında hem dizide, hem reklamlarda hem de sinema filmlerinde izlediğim kadarıyla çok başarılı olduğunu biliyordum ama o sahnede bayıldım ona. Buğra mesajında Şener Şen'den bahsetmiş. Şener Şen şu anda Türkiye'nin en iyi üç erkek oyuncusundan biri benim için. Şener Şen komik adamlıktan muhteşem bir drama oyunculuğuna doğru sağlam adımlarla yol aldı. Elbette yeteneğinin de etkisi var bu yükselişte ancak Öner Erkan da bence onun kariyer basamaklarını kendine örnek alabilir.

Aramızda telepati kıvılcımları olmasından gurur duyduğum Pelin'e hoşgeldin diyorum. Yorumlarını öyle çok özlemişim ki zevkle okudum canım. Öner Erkan'ın İzmir'den hocası ile karşılaşmak da kaderin bir cilvesi olsa gerek. Gerçi ben de bazı İzmirli oyuncuların daha genç hallerini biliyorum, oyunculuk hocalarını da tanıyorum, aynı kampüste okumuş olmaktan dolayı ama seninki çok da ilgi duyduğun dizide olması nedeniyle büyük şans. Cüneyt Türel gözümün önüne geldi ve önerine bayıldım ama bunu oyuncular bölümünde tüm önerilerle beraber toplu değerlendirme yapacağım mesaja saklıyorum.

Sevgili Fatoş Abla 31 saniyelik fragman gerçekten de insana büyük bir gülümseme yayabiliyor insanın yüzüne. Sadece dizi başlayacağı için değil buradaki detaylı yorumları okuyacağım için de. Başlığın farkını anlamak için biraz diğer başlıklarda gezinmek yeterli oluyor ;) Sonraki mesajındaki piknik sahnesini Türk filmleri hayranı olarak bilmemem mümkün değildi; İki Aile'nin pikniği de gözümün öüne geldi. O piknik sahnelerinde yıldız Ferit olur diye düşünüyorum. Maçta Oğuz ve Enişte kendilerini fazla zorlayıp karılarına naz da yapabilirler dönüşte ;) Bence de balayından sonra direkt Bodrum'a geçilecek ve de çocuklar çağırılacak. Hatta getiren kişi de elbette Ferit olacak diye yazmıştım daha önceki bir yorumumda.

Aramıza yeni katılan Murat tekrara kaçar diye endişeli okuduğum kadarıyla. Aynı konu farklı kişilerin kaleminden çok değişik ele alınabiliyor. Kullanılan farklı bir kelime üstüne bir paragraflar yazılabiliyor bu forumda. O yüzden tekrara kaçarım diye düşünme ama bizde teklif var ısrar yok :)

Müge Fatoş Abla ile birlikte Eda ve çocukların sahnelerini gözünün önünde canlandırmış bile. Çok da iyi etmiş. İclal Aydın'ın oyunculuğundaki ilerleme ile birlikte tüm sahnelerde artık çok başarılı ancak çocuklarla olan diyalogu sanki daha bir başka. Ben de bu tarz sahneler görmeyi çok isterim.

Asena ben de Can rolünü oynayan oyuncunun değiştiğini sanmıyorum. Sorun zaten sırf saç rengi değil bence. Ceren'in yeni aşkının yaşının da kendisinden haylü büyük olduğunu görüyoruz. Onun hakkında tıpkı Buğra gibi içimde kötü bir his var. Yanılmayı isterim ancak bu tarz çapkın çocuklar da hayatın bir parçası olduğu için ve de diziyi izleyen gençler çok olduğu için bu tip gri karakterler dizide hoş olur diye düşünüyorum.

Ve sevgili Ayşe hoşgeldin. Dizinin geneliyle ilgili analizin çok güzel. Bu kadar az satırda bu kadar çok şeyi toparlamana da ayrıca hayran kaldım. Aramıza hoşgeldin arkadaşım, burası terapi oluyor bizim için ;)

Yorumumu Buğra'nın içten kelimeleri ile bitirmeyi uygun gördüm. Yaygın olarak dizi forumlarında insanların dizideki ufak bir görüş ayrılığı için birbirini kırdığını görünce bu yaklaşımın (aslında bu forumdaki hemen herkesin yaklaşımı bu yünde biliyorum) altının çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.

"İki Aile" yorumlarken işin içine kendi yaşantımızı,hayatta ki durşumuzu ve varmak istediğimiz yer hakkında ufak tüyolar veriyoruz...İster istemez de hepimize sözlere dökülmemiş bazı görevler düşüyor...Bu kendi kendine oluşan,dile getirilmemesine karşın var olan görevler...O yüzden ben ne yapıyorsam içimden geldiği için,kalbimin attığı yöne yapıyorum...Ve Gerçekten Hepinizi teker teker Çok Seviyorum...Unutulmaması gereken nokta şu; Birgün İki Aile bitecek...Hayatta herşeyin bittiği gibi...
O zaman öyle tam karşınıza bakın bakalım kimi ve kimleri göreceksiniz...
Biz galiba bu hikaye'nin sonunda birbirimize kalanlar olacağız...

YerçekimliKaranfil
28-08-07, 12:50
Herkese Merhabalar arkadaslar dizimize 6 gün kala bende heyecan dorukta...
Dünden beri yeni "Sesli bir fragman"çıkmasını umut ediyordum olmadı bakalım ama cuma gününden itibaren sık döneceği kanaatindeyim...

Ailemize yeni katılanlar olmuş...Öncelikle Hoşgeldin diyorum Ayşe Yine bizim ailemize özgü uzunca satırlarla gelmişsin...İki Aile tarihinin kısa bir özeti niteliğindeki yorumunu çok beğendim...Analizlerin çok yerinde...Neyse sana tekrardan hoşgeldin diyorum...

Fatoş Ablanın O sımsacak hikayelerini çok beğendiğimi söyleyeyim öncelikle...Tamda İki Aileye yaraşır cinsten...İlk önce su piknik fikri...Valla öyle güzel olur ki bu sahneleri dizimiz içerinde görmek..."Mavi Boncuk" filmini hatırlatmışsın bütün mahalleninin kamyonun arkasına doluşup hep birlikte gittikleri piknik ne kadar bizden o filmleri izleyince bunu birkez daha anlıyorum birde yanılmıyorsam "Aile Şeferi"isimli filmde böyle bir sahne vardı bütün aile hep birlikte yemekler pişiriliyor hep birlikte eyleniyorlar..Bizim Ailemize de hiç yabancı değil bu sahneler Hatırlarsanız Onlar Daha İki Ayrı Aileylenken bile hep beraber gittikleri at çifliğinde bize bu sahnelerin güzelliğini sıcaklığını göstermişlerdi şimdide neden olmasın ki değilmi?...

Dönelim Buğra'ya...Derin bir yönetmen araştırmasıyla gelmişsin...Ne diyeyim Buğra tebrikler...Benim korkularımı birazda olsa yenmeme sebep oldun çünkü..O kadar çok endişelerim vardı ki Yeni Yönetmenden Sonra valla yüreğime kovalarla su serptin :D...Sevgili Hülya Bilban aslında çok önemli projelerin isimsiz kahramanı adını pek duyamadık ama içerinde yer aldığı başarılı projeler aslında çok donanımlı bir yönetmen olacağını söylüyor..Zaten İki Aile'ye yabancı bir isim de değil...Ben Hülya Bilban'a inanıyorum ve güveniyorum bir sezon o sihirli dokunuşlarıyla İki Aile'yi hep zirvede tutacak...

Benden şimdilik bukadar Sesli fragman çıktığı zaman buralarda olacağım..Kendinize iyi bakın...bye

Müge
28-08-07, 13:01
Herkese tekrardan merhaba;

Dün gece foruma yazdıktan merak ettim neler yazılmış diye girip bir okuyayım dedim..Ne göreyim aramızda ailemize birisi daha gelmiş…Hoş geldin Sorenza yani Ayşe…Ayşe’cim hatırlarsan seninle Aliye dizisinde karşılaşmıştık..Senden imza avatar istemiştim :)…İki aile forumuna hoş geldin….:happy0064

Ayşe’nin yazısından sonra Buğra’nın yazdıklarına geliyorum…."Feshanede Ramazan Etkinlikleri " Buğra’cım ne iyi düşünmüşün…Benim de aklıma şimdi Merve ve Timur’un Hacivat ve Karagöz’ü oynamaları gözümün önüne geldi..Merve Hacivat oluyor Timur’da Karagöz ve tüm aile salonda toplaşıyorlar oyunu izliyorlar…Eda aferin benim oğluma diyor Oğuz’da bunun üzerine Allah Allah yaw benim kızım daha iyi oynuyor sanki…Diyince orada Eda ve Oğuz arasında bir didişme oluyor…:) Buğra senin düşündüğün şeyin farklı versiyonunu düşündüm ben de…

Evet sözlerimi Berna’nın yazdıklarına getiriyorum …Berna ben de merak ediyorum jenerikte hangi oyuncuların yer alacağını…Zaten dizi izlerken jeneriğe çok önem veririm….Büyüğünden ,küçüğüne…Büyük demişken…Dizimizin değerli büyükleri…Halit Akçatepe ve Tekin Akmansoy onları jenerikte görmek beni öyle duygulandırıyorki…Yılların eskitemediği değerli oyuncular…Ben Halit Akçatepe’nin filmleri ile büyüdüm….Hababam Sınıfı izlemekten keyif aldığım filmlerinin en başında….

Umarım yeni sezonda Numan ve Tahir Ağa ‘ya daha çok yer verirler..Onları unutmazlar…Numan amcamı özellikle….

Aklımda yine Eda ve bebeği var takıntılı bir insan olduğum için..Takıldı yine aklıma…Bebeğin erkek olmasını çok isterdim…Evlat ayırımı yapılmaz biliyorum ama şu açıdan olsun istiyorum…Oğuz için ..Üç kızı var bu da bebekte kız olursa olacak dört kızı…Eğer oğlu olursa nasıl da sevinir…Oğlunu geleceğini bile düşünür…Benim senaryomda belki gerçekleşir….Bu arada Şule’cim ve Buğra’cım senaryo yorumlarını okudum onun içinde bir şeyler yazacağım o bölüme merak etmeyin..Evet sözlerimi bitirirken..Eda’nın oğlu olsun sevgili senaristler bu sizin elinizde… :img-yes:

Sevgi ve saygılarımla…

bye

aliyeaynalar
28-08-07, 15:45
Bugün tekrarını izledim, damla sabutaydan kaçıyordu.
bizimkiler tam yakalıycakken sabutay kaçtı.
Umarım yeni sezonda sabutayı görürüz. Diziye bambaşka bi renk katmış.
ee kötü karakter olmazsa olmaz benim için :)

birde tekin akmansoyu her izlediğimde,
konuşmasıyla olsun, mimikleriyle olsun
kaynanalar dizisini hatırlıyorum..

bu dizidede sanki kaynanalar dizisindeki sıcaklık var.
Zaten dizinin senaristlerinden biri kaynanalar dizisindeki timurlenki oynayan oyuncu yazıyormuş. Demekki bu sebeplede benzerlikleri var.

Yeni sezon yorumuma gelcek olursak ;
yeni bölümü 8 gözle bekliyorum :)
Gerçekden çok güzel.

Fragmanda , Eda karnını okşuyor Demekki Hamile :)
Oğuz şimdi mutluluktan havalara uçuyordur.
Ve tabii büyük ihtimalle , çocuğunun erkek olmasını istiyordur.
Eee nede olsa 3 kızı var.

Bu arada Damla konusundada bişeyler karalamak istiyorum.
Bu kız hakikattende çok güzelmiş.
Diziyi ilk izlemeye başladığım zamanlar kızı soğuk buluyordum ne yalan söyleyim,
ama şimdi soğuk bulmuyorum :)
Kızın burcunuda araştırdım , Boğaymış..

Benim tanıdığım bütün boğa kadınları güzel yada çok güzel oluyor.
Sanem Çelik olsun, Yaprağım olsun, Teyzem olsun, Yengem Olsun.

Demekki güzellikleri toprakdan geliyor...

_seboist_s
28-08-07, 15:50
İki Aile Ailesiiiii....:D Merhabalar:D

Nasılsınız bakalım??? =)))

Çok şükür yine sitemiz düzelmiş ve ben sizin o güzel yorumlarınızdan uzak kalmıyorum :]

Çok vaktim olmadığı için kısa bir yorum olacak malesefki... Öncelikle bütün yorumlarınızı okudum, herkesin ellerine sağlık diyorum...:good:

3 Eylül'e altı günümüz kaldı... Çoook heyecanlıyım:D Ayrıca size getirdiğim bilginin doğru çıkmasından dolayı da bir mutluluk yaşıyorum... Eğer 3 Eylül olmasaydı sizi heyecanlandırdığım için üzülecektim ben de...

İAA: Saf ve temiz duygularımızla oynadın...:D

Neyse ki verilen bilgi doğru çıktı, herkes mutlu:happy0064

Fragmanımız yenilenir diye sürekli takip içindeyim ama pek umut göremiyorum açıkçası... 30 saniyelik bir fragman ile (Üstelik repliksiz) sezon açılışı yapmak ilginç geliyor...

Yeni yıla nasıl girersen, bütün senen öyle geçermiş... Biz şimdi yeni sezona böyle girersek bu demek oluyor ki bütünnnn sene 30 saniyelik fragmanlar izleyeceğiz... Nasıl mantık??:img-hyste

Son olarak aramıza yeni katılan arkadaşımız Ayşe'ye de hoşgeldin diyelim... =)

İki Aile Ailesi; yorumlarınıza tek tek değinmek isterdim ama vaktim sınırlı... Görüşmek Üzere Arkadaşlar...

Hoşçakalınbye

rap_alltime
28-08-07, 15:58
Merhaba arkadaslaar..:happy0064

Çok uzun zaman oldu buraya yorum yazamamıştım..Şimdide uzun yazamıcam ama en azından dizimiz başlamadan kısa da olsa yazmak istedim..

Dizimizin 3 Eylülde yayınlanacağı kesinleşti..Ve fragmanı sayısını bilmediğim kadar çok izledim..Gerçekten çok ama çok eğlenceli bir bölüm bekliyor bizi..Eda hamile,bütün aile bodrumdalar,merve mutsuz..:D Ama gerçekten Mervenin neden mutsuz olduğunu tam kavrayamasamda gelecek olan bebeğin kıskançlığı gibi geliyor..Ve gayet doğal bir durum..

Ama cinsiyetle ilgili hala acaba diyorum..Keşke kız olsa ama ..Erkek olsa Oğuz aşırı sevinir,kız olursa Eda..Nede olsa bunca sene özlemini çekmişler..Gerçi şimdi hem kızları hem oğulları var ama....En iyisi kız olsun..:D (Bana noluyosa..:img-hyste )

Ceren yeni biriyle tanışıyor..Can'ı çabuk unuttu..ee ne demişti Eda "Gözden uzak olan gönülden de uzak olur" Bakalım bu sefer Oğuzun tepkisi nasıl olur..? (Bilgisayarı atamayacağına göre çocuğu camdan aşağı atar heralde..:D) Sakat Adam dan sonra Katil Adam Oğuz..:D

Fragmanımız çok uzun ve ayrıntılı değil ama gerçekten çok güzel bir şeyin habercisi..Bebeğimiz yolda..:happy0064

İnşallah harika bir bölümün ardından yorumlarla görüşmek üzere..bye bye

_seboist_s
28-08-07, 16:14
Gideceğim demiştim ama aliyeaynalar'ın yorumunu görünce iki satır birşey yazmak istedim...

Evett Kaynanalar'daki Timurlenk Fethi Kantarcı...:img-yes: Fethi Bey zaten başka dizilerde de oyunculuk yapıyordu... Sadece senaristlik yapmıyor yani...
Hatta herkesin bir kaç anımsatma ile hatırlayacağı bir oyuncudur;)

Kızlar Yurdu'nun Atilla'sı vardı hatırlar mısınız?... Herkes "Ati" derdi... (Sonra bir Ati de bizim dizimizde oldu;))

Şans Kapı'yı kırınca, O şimdi Asker, Lise defteri...

İyi de bir oyuncuymuş bizim senaristimiz;)

aliyeaynalar; Kaynanalar dizisindeki sıcaklığı iki ailede de gördüğünü söylemişsin kesinlikle sana katılıyorum... O samimiyet, o sevgi... :img-yes:

Kaynanalar kaç sene oynamıştı bilen var mı?? Ben bayağı uzun diye hatırlıyorum... Doğru hatırlıyorsam eğer; İnşallah İki Aile'yle en büyük benzerlikleri bu yönde olur diyorum...:D

Bu arada Nurdan'cım hoşgeldin (:D) Özledik valla...
Aman canım yorumun içeriği önemli... Bırak kısayı uzunu... Şimdi ben buraya:

"Bebeğin adı X olacakmış. Çok yetkili bir yerden tüyo aldım"

Desem... Kim bakar kısa oluşuna? Dimi ama:D (Tek cümle olmadığı için Berna bile kızmaz:D)

Ehehe neyse canım ne iyi yaptın da yorum yazdın valla, ellerine sağlık...;) Bu arada Katil Adam'a koptum yaa:img-hyste

HAde görüşürüzbye

rap_alltime
28-08-07, 16:39
Bu arada Nurdan'cım hoşgeldin (:D) Özledik valla...
Aman canım yorumun içeriği önemli... Bırak kısayı uzunu... Şimdi ben buraya:

"Bebeğin adı X olacakmış. Çok yetkili bir yerden tüyo aldım"

Desem... Kim bakar kısa oluşuna? Dimi ama:D (Tek cümle olmadığı için Berna bile kızmaz:D)

Ehehe neyse canım ne iyi yaptın da yorum yazdın valla, ellerine sağlık...Bu arada Katil Adam'a koptum yaa:img-hyste

HAde görüşürüzbye

Hoşbulduk Şulecim hoşbulduk..:D Yorumuma verdiğin örnek çok hoşuma gitti..:D Ama bebeğin adı x diyince ben hala cinsinde takılıp kaldım..:D yoksa bir ipucu falan mı diye..:D

Katil Adamı beğenmişsin..:D O Edanın Sakat Adam diyişini unutamıyorum..:D düşünsene hapse,Oğuza çamaşır getirmek için geliyo..Katil Adam.. Ordan Ferit bağırıyo Kuyruk sokumumun intikamını alıcaaamm Eda da Feriti desteklediği için Oğuza Beter ol diyo..:img-hyste düşünmesi bile çok zevkli..

yorumun için tekrar çok tşk ederim canımm..Görüşmek Üzere..

icom_
28-08-07, 16:40
Herkese Merhabalar..

Ohhh ya sonunda kavuştuk forumumuza..

Gerçi kavuşalı oldu Bİrazda ben kavuşamamıştım birtürlü.

Valla ne güselmiş yorumlarını okumak tekrardan.Yalnız Burası baya Bİr bağımlılık yaratıyormuş öğrendim..

İnsan elindekinin değerini kaybedince anlıyor tabi..:img-hyste

Geldim ve bir birinden güsel yorumlar gördüm..
İlk önce Buğracım Çok teşekkür Ederim yeni yönetmenimiz hakkında verdiğin geniş bilgi için..

Açıkcası bende çok endişeliydim..ama içinde bulunduğu emerk verdiği yapımlara bakıldığında sayende endişelenicek bişi olmadığı anladım..Seninde dediğin gibi Bİr kadın gözü ile evlilik sonrası yaşananlar daha İyi anlatılır..Dizimiz için artı olduğun bile düşünüyorum..Tüm yenilikler Dİzimiz için en hayırlı olanıda beraberinde getiri inşallah.

Evet dizimiz 3 eylülde başlıyor..Beraberinde Bİr çok filmde var elbette..Ama bir daha öncede sölediğim gibi İki Aİle kemikleşmiş İzleyicisi her bölümde bİzi hayrete düşüren(olumlu yönde) senaristleri anlatmak istedi konu verdiği mesaj hergün kendini geliştiren küçük oyuncular ve mükemmel usta ıyuncuları ile ilk 3 teki yerini herzamn koruyacaktır..İnanıyorum..Ve İki Aİleyede sonsuz GÜveniyorum..

yalnız anlamadığım bir konu var oda şuki böle zorlu Bİr sezona neden repliksiz ve 30 saniyelik bir fragmanla girme inadındılar..

Beş para etmez ama fragmanı hergün dönen hergün reklamları yapılan dizilere bakıyorumda İki Aİleye haksızlık yapıldığını düşünüyorum..Umuyorum bu fragman en kısa zamnda uzun ve replikli bir hale dönüşür..

Daha sonrada Aİlemize Güsel Ve güsel olduğunu kadar Uzun yorumu ile katılan sorenza 'ya (ayşe) ye kocaman Bİr hoşgeldin diyorum..

Bundan Sonraısnda yorumlarınla aramızda olucakmışsın ne mutlu bize...

_seboist_s
28-08-07, 17:36
Tekrardan merhabalar... İşlerimi halledip geldim yine yuvamıza:D

Nurdan'cım üstün hayal gücün ile Oğuz'un kodes hallerini yazmışsın vallahi çok güldürdün beni:D Hayır yani Eda da hem beter ol diyor hem temiz çamaşır getiriyor... Nasıl iş:D (Herşey mantıklıydı da yani ben buraya takıldım:D)

Nur'cum fragman hakkında söylediklerine katılıyorum canım... Hatta önceki yorumumda ben de aynı şeyden bahsetmiştim. Bakalım artık merak ediyorum starın bu konudaki stratejisini...

İki Aile'nin çok daha iyi yerlerde olma potansiyeli var. Ama bunu da ortaya çıkarmak gerekiyor... Bu konuda da bazı yetkililerin üstlerine görevler düşüyor, umarım farkındadırlar...

Bu arada özet gelir mi acaba? Yani sezonun ilk bölümü olunca süpriz falan diye düşünüyorlarsa bilemiyorum...:D
Daha önce hiçbir dizinin yeni sezona girişini bu şekil beklememiştim de... Yani oturayım bilgisayar başına özetini arayayım yok fragmanını bekleyeyim falan...
Bilgisi olanlardan rica ediyorum aydınlatsınlar şu fukarayı:D

bye

icom_
28-08-07, 17:44
Tekrardan merhabalar... İşlerimi halledip geldim yine yuvamıza:D

Nurdan'cım üstün hayal gücün ile Oğuz'un kodes hallerini yazmışsın vallahi çok güldürdün beni:D Hayır yani Eda da hem beter ol diyor hem temiz çamaşır getiriyor... Nasıl iş:D (Herşey mantıklıydı da yani ben buraya takıldım:D)

Nur'cum fragman hakkında söylediklerine katılıyorum canım... Hatta önceki yorumumda ben de aynı şeyden bahsetmiştim. Bakalım artık merak ediyorum starın bu konudaki stratejisini...

İki Aile'nin çok daha iyi yerlerde olma potansiyeli var. Ama bunu da ortaya çıkarmak gerekiyor... Bu konuda da bazı yetkililerin üstlerine görevler düşüyor, umarım farkındadırlar...

Bu arada özet gelir mi acaba? Yani sezonun ilk bölümü olunca süpriz falan diye düşünüyorlarsa bilemiyorum...:D
Daha önce hiçbir dizinin yeni sezona girişini bu şekil beklememiştim de... Yani oturayım bilgisayar başına özetini arayayım yok fragmanını bekleyeyim falan...
Bilgisi olanlardan rica ediyorum aydınlatsınlar şu fukarayı:D

bye

Tekrardan Merhablar..

Hoşgeldin şule...Valla haklısın fragmandan yana yüzümüz gülmedi Bİrtürlü ..
Ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım..Tamam İki Aİle :Kemikleşmiş bir izleyiciye sahip Güsel Bİr Dİzi tamamda...Böle kendi haline bırakmak da neyin nesi..
..Yani Tamam İki Aİlede muhteşem Bir potansiyel var ama bu ortaya çıkarılmazsa ne olucak..

olan güsel şeyde mahvolucak.

Ben biras daha özen gösterilmesini İstiyorum..Fragman konusunda çok Dertliyim..
Valla En sonunda Basıcam star TvYİ Artık gerisini Sİz DÜşünün..

Böle zorlu Bİr sezona giriyorsun..Bİryıpğın dizi rakibin var haftanın İlk günü..

Repliksiz 30 saniyelik Bİr fragmanla riskin en büyünü almaya değermi..

_seboist_s
28-08-07, 17:51
Tekrardan Merhablar..

Hoşgeldin şule...Valla haklısın fragmandan yana yüzümüz gülmedi Bİrtürlü ..
Ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım..Tamam İki Aİle :Kemikleşmiş bir izleyiciye sahip Güsel Bİr Dİzi tamamda...Böle kendi haline bırakmak da neyin nesi..
..Yani Tamam İki Aİlede muhteşem Bir potansiyel var ama bu ortaya çıkarılmazsa ne olucak..

olan güsel şeyde mahvolucak.

Ben biras daha özen gösterilmesini İstiyorum..Fragman konusunda çok Dertliyim..
Valla En sonunda Basıcam star TvYİ Artık gerisini Sİz DÜşünün..

Böle zorlu Bİr sezona giriyorsun..Bİryıpğın dizi rakibin var haftanın İlk günü..

Repliksiz 30 saniyelik Bİr fragmanla riskin en büyünü almaya değermi..

Hoşbulduk canım... :img-wink:
Valla haklısın ya nedir bizim bu fragmanlardan çektiğimiz?? Daha kendi ortalarda yokken ses getiren yapımlar var yani... Biraz özen gösterilsin dimi...

İlle tutmayan dizinin reklamı yapılacak diye bir kaide yokki yani... Tamam iki aile çok iyi istedikleri ratingi getiriyor, memnunlar gidişatından... Ama herşeyin daha iyisi olabilir yani...

Allah için 30 saniyelik fragmanda sık sık dönüyor bak bu konuda haklarını yemeyelim:D Ya da alttan junior fragman çıkıyor falan...:D

Bu arada Star'a gidersen bir haber çak ben de geleyim... Ben severim öyle tantanalı cümbüşlü işleri:D:D Ortalığı karıştırırım ama benden söylemesi... Ayy medya hayatım başlamadan biter ama ya... Başka meslek bulmalıyım bu durumda:D:D

icom_
28-08-07, 17:56
Hoşbulduk canım... :img-wink:
Valla haklısın ya nedir bizim bu fragmanlardan çektiğimiz?? Daha kendi ortalarda yokken ses getiren yapımlar var yani... Biraz özen gösterilsin dimi...

İlle tutmayan dizinin reklamı yapılacak diye bir kaide yokki yani... Tamam iki aile çok i