Tüm Versiyonu Göster : İki Aile - Bölüm Yorumları/3
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
Evet ya süperdi...Bence hamiledir.Çünkü ilk fragmandan bazı yerler gösterilmedi bu bölümde.Onları da diğer bölümde gösterirler.Eda nın ayna karşısındaki sahneside yeni bölümde demekki.E demekki hamile olması gerekiyor.Ama tabi iki aile bu ne olacağı bgelli olmaz,sürprizlerle dolu.Ama bence böyle...Nese beklediğimiz an geldi ve bitti bile.Ama bana yinede çok kısa geldi.Sanki günlerce sürekli oynasa bıkmam gibi geliyor da ondardır belkide.Neyse by...İki aile li bir akşamdan sonra iyi geceler...bye
ece_ikiaile 03-09-07, 20:32 Herzamanki gibi süper bi bölümdü...
Çocukların havuza atlayışı,cereni ıslatışları ve ardından efe'nin gelip ceren'in başından su döküşü...sonra safiye ablanın suyu arabanın üstüne döküşü,diskodaki halleri,feritin gelmesi,edanın oğuza kızıp oğuzunda kendine kızması,edanın eczanedeki halleri,damladan kurtulup hastaneye gitmesi,edanın telefonda mehtapcıım deyip sonra leylacıım ah mehtap leyla beni andı deyip gitmesi...sonundada hastanedeki halleri...tam yerinde bitti dizimiz...ama herşeyiyle süper bi bölümdü süper...
hoşçakalın:sad53::happy0064
_seboist_s 03-09-07, 20:36 Merhabalar...
Reklam aralarında girmek huyum değildir ama Şule ismi beni buralara getirdi...Gizemli Bayan'ın ismi Şule çıktı...Şule tebrik ediyorum seni...Fragmanı izlediğinden beri "Gizemli Bayan"ın sırrını öğrenmek istiyordun...Demek kan çekiyor işte...Şaka bir yana daha ilk bölümden karakter olarak çok Sevdik Şule'yi...(Büyük Şule'yi...)...Tabi hayatı ve geçmişi imrenilecek gibi değil ama sağlam bir karakter...Yaman'ın bir diğer yarısı ve Oyuncu harika...Tuttum daha ilk dakikadan...Sahnelerini izlemek ana zevk verdi...
Eee Şule'nin forum ayağı bizden oluca ister istemez birsempati oluyor...:good:
Bu Arada İki Aile Ailesi'nin gözü yeni jeneriğimize değdi ve Türk televizyonlarında az rastlanır bir sonuçla teknik sorun yaşandı...Sizde Jeneriği merak ediyorsunuz...Sakın üzülmeyin...
Çünkü İki Aile 53.Bölüm profilimde ki siteye eklenmeye başlandı bile...İzleyebilirsiniz...Dizi bittiğinde tüm parçalar bitmiş olacak...O siteyi tahmin edersiniz artık...
Bu arada not: Teknik Müdür Engin Ağın Color Correction işine al atmış...Uzun uzun değineceğim bu konuya...
Hadi Hoşçakalın...
Buğra merhabalar... Hoş ben bu yorumu yazarken sen yeni yorumlar eklemiş olacaksın ama neyse:D
Öncelikle 53. bölüm için çoook teşekkürler... Birazdan gidip bir tekrar yapayım diyorum;)
Sonralıkla:D Engin Ağın'ın color correctiona el attığını nereden anladın merak ettim... Ben bitişteki jenerikte coloristin adını başka gördüm... Ama ilk jeneriği göremedim tabe sallamış olmayayım:D
Daha sonralıkla ise; Şule seni buralara getirmiş reklam arasında eheh valla karakteri ben de sevdim ama sadece isminden ötürü değil... Nedenini ben de sizin gibi henüz bilemiyorum... Ayrıca Gözde de demiş ben de çok ısındım diye... Ehh işte Şule'ler böyledir nedensiz ısınırsın kendilerine:D
Hepimize hayırlı geceler.... nasılsınız...benım yüzümdeki gülümsemeyi size tağrif etmem imkansız... o kadar mutluyum ki evimden ailemden birilerini gördüm... ve sizlerde burdasınız ... insan daha başka ne isterki.... lafı fazla uzatmayım ve direk bölüme geceyim....
Yaman gene bildiğimiz yaman Eda'dan hala nefret ediyor.... yazık valla ona değiştiğini ummuştum.. eh aşka tutulsunda görsün bakalım o zaman anyayı konyayı .. bol keseden atmak nasıl oluyormuş.... :)
ve Sabutayım.... ahh o dönüşte neydi oyle... bir Selim ARHAN (hala bim fanatikliğim devam ediyor ve edecektirde..)öyle sakallı gözlüklü bakardı .. şimdide Sabutay... anlaşılan Selim ARHAN veliaht olaraktan Sabutayı seçmiş... Allah sizi inandırsın ekrana yapışasım geldi ama annem vardı izlerken yanımda utandım.... :)) hele o gözlük sahnesine bittim diyebilirim.. işte budur dönüş der gibiydi....( heytt be alem-i cihan kabadayı görsün.. "naylon dünyanın plastik kabadayıları"... bu arada Kadir İNANIR abimi tek gecerim bilesiniz...) gerçi gene bir Damla takıntımız var ama olsun düzlicektir ablası... .... ben onu her haliyle seviyorum. :)))
ve Eda ve Oğuz allahım bu kadar mı bizden olur bir çift yok kardeşim yok... nasıl bir elektiriktir bu yarabbi.. valla baravo... o kadar güzel paslaşıyorlar ki.. gülmemek keyif almamak imkansız.... hele Oğuz'un Ferit ile didişmesi ayrı bir renk.... gülmekten ölüyorum....
ee Efe'cim sende büyüdün.. yalnız biraz ezik gördüm seni...:)) yapma böyle evladım...bu ailede Timur ve senın de hakkın var ...nasıl Damla Ceren ve Kızıl Ötesinin hakları varsa.. lütfen... bu aileye sahıp çıkın gerçi sen ispatladın kendi ama olsun genede aile içinde senınde kararların önemli bunu sakın unutma emi kuzum... .....
velhasıl her bölüm her kare çok güzeldi.. şimdi ben Pazartesiyi nasıl bekleyeceğim yahu... offf offfff
Evet arkadaşlar çok bomba bir bölüm ile sezonu açtık..Bu bölümde de komedi biraz hüzün vardı….Eda ve Oğuz’un çocuklarının kardeş olup olmayacağına tanık olduk..Efe ve Ceren arasında gerginlik oldu ama bunu Eda ve Oğuz duymadı…
Ceren’in çarptığı çocuğun adı Arda Nur’cum benim Eda’nın doğacak bebeğine koymuş olduğum isim…:) Gerçekten isimden bir ses öyle diyor…Arda Şule’nin oğlu çıkacak…Neyse bakalım izleyip göreceğiz…
Ben hala dizinin etkisindeyim arkadaşlar….Eda’nın hamileliği kesinleşsin o zaman daha mutlu olacağım…Yine yorumlarıma devam edeceğim…..Buğra siteye ekledim demişsin bizim site mi acaba eğer değilse mesaj atabilirmisin bana?Jeneriği de göremedim zaten…:img-blush
Son olarak Sabutay ve Damla aynı yerdeler değil mi?Az kalsın karşılaşıyorlardı….Sabutay’ın yeni imajı da güzel olmuş hani…Ama kötü adam kötü..
Tekrardan geleceğim biraz mola..
nar cicegi 03-09-07, 20:43 iki aile tam anlamıyla fırtına gibi dönüş yaptı.baştaki jenerik krizi ses sorunu hariç çok güzeldi.hikaye aynı tempoda devam etti ve muhteşem sonlandı.(bu haftalık)bende en çok kabin bölümünü beğendim.çokta güldüm.
kafamı toparluyım biraz sonra yorumlarıma devam edeceğim.
BU SEZON EKRANLARDA İKİ AİLE FIRTINASI ESECEK.:happy0064:happy0064
pinarsayü85 03-09-07, 20:44 ama üzüldüğüm bir nokta var...:img-blush:icon_sorr
oğuzun işleri hiiç parlak değil,şirket bayağı prestij kaybediyor sanki:icon_whis
galiba oğuz bu sene iş sorunlarıyla da uğraşacak bol bol:icon_sorr
EVET MERHABALAR
Ya inanmıyorum 2,5 saat bu kadar çabuk mu geçer. Zaten nasıl başladığını bile anlayamadım. İlk önce tam jenerik müziği çalıyor ben ekrana kocaman gözlerle bakıyorum ama ne ekran simsiyah bir ekran:icon_sorr dedim hayır olsun. Bu nazarı iyiye yoralım di mi ama:img-wink:
Sonra bir ara Oğuz-ergin toplantısında ses yok ay kafayı yiyeceğim dedim kumandanın sesini mi kıstım yoooo oda değil hadi bunuda hayıra yoralım:img-wink:
Ve kısa kısa karakterlere gelelim. Öncelikle sevgili Buğra ve Nuray'ı tebrik ediyorum. Tam isabet karakterlerdeki tahminleri. Bu durumda ne yapıyoruz :happy0064
Şimdi Şule karakterini bende sizin gibi sevdim. Acaba biz iki aile forumundamı bir tuhaflık var, herkese sevgi duyup bağrımıza basıyoruz. Bu yeni gelin adayınıda bağrımıza bastık valla. Yamanı bu kadın adam edecek. Yoksa Yamanın doğru yola gireceği yok.
Mervenin şımarıklıkları beni bayağı rahatsız etti. Sadece Damla mükemmeldi:good: Gerçekten Edanın doğuramadığı kızı:img-yes:
Ferit yine bizim Ferit ya. Nasıl şeker. Çocuklarında bir numaralı enişteleri.:img-wink:
Sabutay ve ekibine gelince. Bizim salakları çok özlemişim. Hoşgelmişler. Onlarıda kucaklıyoruz:P Yalnız Sabutayda bayağı hoş olmuş canım:img-wink:
Eda-oğuz ikilisine gelince. Harikalar yine. Ben bazı arkadaşlarıma dediğim gibi gülmeyin Oğuz gibi birisini bulunca hemen evleneceğim:img-in_lo
Nasıl tatlı,şirin bir adam bu. hele mehtap izleme sahneleri güya 2 kişiydiler. Oysa 4 kişiydiler:img-yes:
Evet son cümlemde efendim ailemizin 8. üyesi hayırlı olsun.
BEBEĞİMİZ geliyor:happy0064
ayshe_yeshil 03-09-07, 20:53 herkese merhabalar...
geç oluyor ama aranıza 2. sezonda katılabildim ancak
yaz boyu tekrarlarını izledim iki ailenin bugünde o muhteşem bölümü izledim
harikaydı gerçekten
özellikle piyasada bu kdr iç karartıcı dizi varken iki aile bir nimet bizlere
çok şekerdi hepsi
Eda&Oğuz Ferit&Damla
harika çiftelerimiz ve tabiiki Efe&Ceren
miniklerde ayrı bi şeker valla çoluk çocuk 7 kişilik bi aile oldular harikalar
tabii birde yoldaki çocuğu sayyalım 8 kişilik kocca bir aile..
Yeniden Merhabalar...
Eveet bu sezon dikkatimi çeken bir diğer nokta ise Damla başta olmak üzere karakterlerde ki gelişim...Tabi bu zorunlu gelişimde Evliliğin çok büyük bir payı var...Hoşuma giden birkaç şekli ise şunlar...
Damla artık Eda'ya "Eda Abla" demiyor...Yalnızca "Abla" diyor...
Ferit,Eda'ya "Cici Anneciğim" diye hitap ediyor...
En büyük değişimi ise Damla gösteriyor ve babasının yanında Ferit'e
"Aşkım" diyor...Artık Damla'nın kabuğu kırmasının vakti gelmişti...Zaten belirgin bir şekilde cesaretlendiğini görebilirsiniz...Ferit'i nişanlısı olma sıfatı ile müdafaa ediyor,hakkını savunuyor...
Geçen sezon Damla sessiz kalmayı tercih ediyordu fakat gözle görülür derecede büyük bir adım atmış çok hoşuma gitti...
Bu değişimde Yönetmeninde bir katkısı var diye hissetmiyor değilim...
Aynı şekilde hikaye adına Efe,Timur ve Ceren,Merve dörtlüsünün geçmişten gelenkişilik özellikleri korunmuş...Merve'de,Cerende rahat bir yaşam sürmüşler...Maddi problemleri hiç olmamış...Bunun getirdiği bir şımarıklık demiyelimde rahatlık var onlarda...Fakat Timur ile Efe haliyle daha düşünceli ve çekingen davranıyorlar...Timur'un abimin pizzasının yarısı yeter dediği gibi...Yada çikolataları bol bulup rahatızlandığı gibi çatışmalar çok hoşuma gitti ve doğal geldi...
Olması gereken bir detaydı...Çünk Ülkemizin bir gerçeği bu...Efe ile Timur'un bu çatışmasının hikayede kullanılması gerçekten güzel olmuş...Bu zamanla dengeye oturacaktır...Öyle birden bire Timur ile Efe'nin bolluğa alışması yadırganırdı...
Az Sonra Devam...
pinarsayü85 03-09-07, 20:57 herkese merhabalar...
geç oluyor ama aranıza 2. sezonda katılabildim ancak
yaz boyu tekrarlarını izledim iki ailenin bugünde o muhteşem bölümü izledim
harikaydı gerçekten
özellikle piyasada bu kdr iç karartıcı dizi varken iki aile bir nimet bizlere
çok şekerdi hepsi
Eda&Oğuz Ferit&Damla
harika çiftelerimiz ve tabiiki Efe&Ceren
miniklerde ayrı bi şeker valla çoluk çocuk 7 kişilik bi aile oldular harikalar
tabii birde yoldaki çocuğu sayyalım 8 kişilik kocca bir aile..
aynen !!
piyasadi dizilerin üstüne bu,bana bir nevi meditasyon gibi geldi:img-yes::img-yes:
allah bozmasın:img-wink:
bu arada tatil köyü çok şıktı..
9 kişi desek?
ailemizin damadı damat ferit!!!:P:P
Evet yine ben
Durdukça aklıma geliyor. Yahu önceden allah mı söyletti, şom ağızlı değilim ama Oğuzun işleri kötü gidebilir, o zaman bizimkiler tek bir yumruk olacak, harcamalarını kısacaklar ama bunu Oğuza filan belli etmiyecekler demiştim. Mesela ceren alışveriş tabiri caizse manyaklığını bırakır, küçük küçükte olsa aile bütçesine hepsi katkıda bulunur demiştim. Sanırım hiç istemesekte böyle sahnelerde göreceğiz. Bu kötü sahneler belki çok kötü olmuyacak ama ailemizin artık TEK AİLE olduğunu, nasıl tek bir yumruk olduğunu göstermek için yazılacakksa bizi çok ağlatmadan yapsınlar lütfen
Ceren'in şu takıldığı çocuk efe ve ailemizi üzecek gibi duruyor. Her ne kadar ceren-efe atışmalarına alışkın olsakta bu akşamki tartışma bayağı ciddiydi. Bakalım bu iş nasıl sonuçlanacak. Yahu ilk bölümden bayağı acabalar var, var di mi
Şuleeeeee:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ayy yemin ederim var yaa kadının ismini duyunccaa koptumm tv'nin karşısında...Şulee yaa takar mısın sen bu kadar Gizen Hanım'a all o da sana takarr :P
Yalnız bişey söyliyim mii?..Eğer senaristlerimiz gerçekten bu siteye bakıyolarsa...Şule'nin başlattığı Gizem Hanım tartışmasına kopmuşlardır yemin ediyorum..Ee tabii içine doğduu Şule kızımızın:) İsimlr çektii kanı kaynadıı birdenn...
Bu arada beni tebrik eden arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum...ehuehue...
Ayy inanamıyorum yaaa bu kadar isabetli bi tahmin daha önce hiç yapmamaıştımm(Gerçi tahmin diill gözümle gördüğüm şey ama ehe!...)Güneş Berberoğlu'na dizimizee hoşgeldinizz diyelim burdaann...Çok sevdikk kendisini...Şule de iyi bi karakterr Şule kadar olmasınn:img-hyste
Ayy dur taktım şULE'YE OKADAR MUHTEŞEM SAHNE VARR EHUEHUE...
Dur bi kafamı toplayıp geliyimm ;)
Merhaba arkadaşlar. Yeni bölümü gerçekten de merakla bekliyordum ve sezonu süper bir bölümle açtık... Umarım sezon boyunca süper bölümlerin ardı arkası kesilmez, her bölüm çok keyifli olur... :img-wink:
nar cicegi 03-09-07, 21:11 :happy0064evet kısa bir aradan sonra burdayım.ilk başta merve biraz sorun çıkardı ama alışacak zamanla.eda oğuz atışmaları klasik oldu.bunu çocuklar bile anladı hiç yadırgamıyolar normal karşılıyorlar.oğuz her zamanki gibi çenesini tutamadı.ama bu sezon o çenesi yüzünden başına çok şey gelir.bu arda oğuz un işeri de beni rahatsız etti.ufak tefek ekonomik sorunlar olabilir.ama tek aile olarak bu sorunların üstesinden gelirler.oğuz dan şarkı dinlemeyi özlemişim ama çok kısaydı ya nese diğer bölümlerde artık.damla ile ferit çok şekerler ya kabin sahnesi beni gülmekten öldürdü desem yeridir yani.bu arada eda ve oğuz un aşkları son sürat devam ediyor.
Yaman ın dizide tutunması sağlayacak kişi de geldi şule hanım.hayırlı olsun bakalım.ama buradan çıkınca timur uda alıcam demesi değişmiceğini gösterdi.yaman aynı yaman.
yok ya arda yı benimde gözüm tutmamıştı halada tutmıyor.efe haklı çocuk ceren e büyük gelir.yalnız ceren çok ağır konuştu ama efe nin haklı olduğu er geç ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
eda oğuz aşkı beni büyülüyor ya süper.böyle bir aşk olamaz.yani kabindeki romantizm sahnesine de bayıldım.aslında dizinin tamamına bayıldım.
sabutay ın dönüşü gerçekten çok hayalıydı yani.1.ve 2.salağıda gördüğüme sevindim.
oğuz bebeği çok istiyo valla inşallah haftayaki bölümde öğrenir yok yok kesin öğrenir.tepkisini çok merak ediyorum gerçekten ama testi alınca eda nın suratına bi anlam veremedim ** hamiledir bence.
BU HİKAYE BİTMEZ YA
yaa bu bölüm süperdi arkadaşlar çok keyif aldım sizler gibi oğuz eda sahneleri çok güzeldi eda yani iclalimiz hamile olduğunu öğrendi sonunda bide ceren hata yaptı o çoçuk konusunda efe uyardı ama bu bölümde cerene kızdım:)sonradan hata olduğunu anlar bence
bide merve şu oğuzla eda birlikteliğini kabullense sıcak bakmadı olaya ama alışır zamanla diye düşünüyorum ben:D
yaman bide edamızı üzmese bide kızın şule çıkması çok acayip şulecimm hiçç takma
bide sezon finalini tam yerinde bitirdiler ferit sahneleride çok komikti çıkıp gelmesii:Doğuzla ferit sahnesindende keyif aldım
eda ile oğuz çekişmeleri olsada hemen son buluyoo tabi bu çok güzell
dizimize kavuştukk acaba oğuz bebek meselesini öğrenince ne olur havalara uçar tahminimce:):)çoçukların tepkisini bilemiyorum tabi belki ceren karşı çıkabilir dizimiz çok güzeldi bu bölümde hep böyle devam eder umarımm aradaki kapıda kalktı kalkmalıydı zatenn bebek geliyoo sonuçta şu ceren efe tartışması daha süreceğe benzioo ceren çabuk anlar inşallah
yani kısaca süperdii:happy0064:happy0064:happy0064bendende nacizane bi yorum:):):)sizin yorumlarınızı zevkle okudummm hepinize sevgilerbye
Merhaba arkadaşlar. Yeni bölümü gerçekten de merakla bekliyordum ve sezonu süper bir bölümle açtık... Umarım sezon boyunca süper bölümlerin ardı arkası kesilmez, her bölüm çok keyifli olur... :img-wink:
Ayy hadi işallah!...(Eda gibi konuştum ehuehue:))
Yaa ne kadar özlemişim Aile'mizi yaaa!...Ohh geri döndüler valla..Bu arada Ferit de hiç ummadğımız gibi katıldı aralarına...Ben hiç öylee beklemezdimm...Biz baya gerid kalmızşı yaww ..Tbai ya onlar nişanlıı artık Oğuz'dan eskisi kadar kaçmalarına gerek yok...
Ay Ferit dedim de oo kabindeki tartışma neydii öylee yaa:img-hyste Bütün aile koptuk gülmekten..:img-icecr
Bir de şuu Arda dene çocuğa değinelimm!..Tahminlerimiz doğruu çıktı...Çok gıcık bi çocuk yani...Ceren'e zarar verir mii bilmiyıorum ama Efe'ye zarar vericeği kesin...Ceren'in tepkisi de çok abartılıydıı..Şöyle kii taam Efe'ye kızmakta haklıı...Ama aynı tepkiyi Arda'ya da vermeliydii..Sen nasıl böyle konuşrusunn diyee...Arda'dan özür diliyoo..Efe'ye geri zekalı diyoo...Bencee yanlış oaln taraf buydu yaniii:img-yes:
Neyse geliyorum birazdannn..
Yaa bu arada En Çok Güldüğüm Yerleri yazamadım yaaa...Tühh yaniii ilk akşamdann böyle bişey olmasın isterdim ama...İnşallah haftaya:)
Süper bir bölümdü..Feritin hallerine gülsemde buna bir dur denilmeli ya..Yazık çocuğa şamar oğlanı gibi her sorun ona patlıyor ,sığıntı gibi oldu zavallım :)
Eda ve oğuzun çocuklara evliliği alıştırmadan bir de bebek olayına alıştırmaları çok zor olacak..Bebek için keşke biraz daha bekleselerdi ya da bu durum daha iyi olabilir iki sorunu birden aynı anda çözerler.
Oğuzun ajansının durumu çok kötü ama o hala ev tadilatı,tatilde bir dolu masraf :) sonunda bu işte feritte patlarsa şaşmam belki feritin ortaklığıyla ajans kurtulur :)
Brde sanırım cerenin yeni erkek arkadaşı yamanın kaldığı hastanedeki kadının oğlu :) Kadınla yamanda evlenir cerenle o çocukta dolaylı olarak kardeş olurlar :) koskocaman bir aile :img-icecr
_seboist_s 03-09-07, 21:23 Valla ben bölümü bir daha izlemeye koyuldum, yorumlarımın devamını sonra getireceğim:D Sizlerinkine de değineceğim tabi;)
Benimde favorim kabin sahnesiydi olamaz böyle birşey yaa...
Müge Abla'nın bebişimize uygun gördüğü isim... Kime niyet kime kısmet git sen Dj Arda'ya konuver.:D Bu bölüm herkes ister istemez birşeyler katmış diziye... Ben Arda'yı hiiiiç sevmedim yaa... Hele Efeyi o halde görünce...
Efeyle Timur'u da çok takdir ettim ayrıca. Kızlar (Damla hariç) çok şımarıktılar...
Damla süpperdi;)
Eda'nın arkadaşıyla konuşma numarasına bayıldım ama hep bekledim o telefonla konuşurken telefon çalsın diye, ee hep öyle olur canım alla allaa:D
Oğuz Ve Eda çok tatlılar yaa... Eda bence kesin hamile. Amma niye suratı öyle bir hal aldı ki yavv:D
Nuray'cım; cidden forum takip ediliyorsa benim "kim o kadın" diye sorularım rezillik yaratmıştır yane hee:D
Bu arada jeneriği izledim niye Seda'nın adı yok??? Ayrıca Eda çok güzel çıkmış ehehe:D
Sezonu müthiş açtık!!! Nice nice sezonlara... Ekibimizin ellerine sağlık, bayıldım ben bu bölüme yaa:D Ratingleri nasıl merak ediyorum bilseniz... (Bende hiç haz etmezdim aslında ama ratingci kesildim birden, tuhaf:D)
Buraya yazmıyodum genelde ama bugün bir uğrayayım dedim(:
2 aile cidden izlenesi bi dizi bugün bi kez daha gördüm ayrıca dizideki herkez üstün düşen rolü çok güzel bir şekilde yapıyor...Ailenin halleri gene çok komikti oğuzun şu şezlong üstünde tek başına kalmasına çok güldüm aslında güldüğüm birçok şey varda uzatmayacağım sadece tebrik ediyorum bu ekibi böyle güzel bir iş çıkardıkları için ve emre kınay birşey demişti gazetede biz istediğimiz sürece bu dizi gider gerçekten katılıyorum bende ona onlar böyle düzeyli gitmek istedikleri sürece kesinlikle bu dizi yıllarca gidebilir(::good:
Yeniden Merhabalar...
Yorumlar ardı arkasına gelmeye devam ediyor...Bu mesajı gönderir göndermez hepsini şöyle baştan son okuyacağım...O zaman Genel yorumumuza devam edelim...Ayrıntılara yavaş yavaş ineriz önümüzdebir hafta var...
Öncelikle Bölümün başında Bodrum sonrası yaşanacaklara ilişkin ufak tüyolar verildi...Tahmin ettiğimiz gibi Özellikle kızla büyük sorun çıkaracaklar...Oda paylaşımıda yalnızca bir kıvılcım...Üstüne üstlük Rıza'nı sınır tanımaz patavatsızlığı çok komikti...Rızadır ve yapsa yeridir diyor ve geçiyorum...
Şimdi Kızların kıskançlıkları gerçekten uzun uzun konuşulacak cinsten...Özellikle Merve yaşı dolayısı ile dışa vuruyor...Bir şahsa yönelik değil genel anlamda bir sorunu var...Zaten Merve'yi tanıyoruz kimseye hesap vermek,baskı altına alınmak istemeyen bir karakteri var...Şimdi Oğuz'un yanına Eda'nın da eklenmesi durumu birkat daha zorlaştırdı...Baskıya gelemedi ve hırçınlaştı...Buna birde Erkek çocuk krizi eklenince durum ortada...
Benim en hoşuma giden sahnelerden bir taneside Ailemiz'in sonu hüsranla biten kumsal sahnesi...Gerçekten öyle güzel ve adım adım zemini hazırlandı ki o sahnede ki hüsranın...İzleyiciye altı boş bir didişme ve küslük verilmedi...
Tabi Eda'nın aşırı tutumu ve Ekonoi yapma çabaları ise bize yine "bizi" gösterdi...Bir ayna tuttu...Birçok evde durum budur...Baba daha rahat,daha geniş...Anne ise daha tutumlu ve yarını düşünür...İsrafın önünde baraj gibidir...İşte bu tablo Aile olmanın ilk belirtileriydi...Daha önce Eda'nın bu işlere hi karıştığını gördünüzmü...Bu yönünü bile bu denli görmedik...İşte yine evlilik ile çıkan,öğrendiğimiz bir özelliği oldu...
Benim çok hoşuma gitti ve bayağıbir süre devam edecek gibi gözüküyor...Aynı şekilde Açık büfe önünde ki Adam ile Eda'nın sahnesi doğallık kokuyordu...Neden yabancılar böyledir...Hemen samimi oluverirler iki kelam edince...İşte bu tip insanlar eminim sizede hiç yabancı gelmedi...Sınırı kapatıverip densizliğe kadar uzanan bir sohbet başlar...Harikaydı doğallık adına...
Bu ve buna benzer bir diğer sahne ise Timur'un denize girdiğini gören Eda'nın attığı çığlıklar...."Timurrrr" derken sesinin çatlaması gerçekten harika bir detaydı...Kumsalda çığlk çığlığa bir kadın...Bir anne...
Arka fondaki çocuk her kiminse Allah bağışlasın...Tatilcilerden birinin çocuğu herhalde ama çok şirin...:good:
Az Sonra Devam...
ben o ardayı hiç sefmedim çok gıcık bi tip ya cerene sakın zarar vermesin korktum valla çok ukala bi şeyy efeyi sinir etti o çocuk hiç tekin deyilll bi şiler patlıcak sonunda ama hadi hayırlısıııı
bu arada eda ile oğuz çok tatlıı ya inş eda hamiledirr çok sefiyorum onlarıı nasıl yakalandı damatt ama aslında oğuz seviyo damatı ama işte kızını her şeyden koruyo sonuçta o bir baba çok güzel bölümdü artık hep izleycemmm:))
süper,çok eğlenceli bir bölümdü
oğuz ve eda çok tatlılardı,önce kavga edip sonra oğuzun gül kopartarak edanın yanına gelebilme çabaları,diken battığında kankardeşi olalım demesi çok komikti
eda hamile heralde,binbir zorluklarla eczaneye gitmesi,ordan bi türlü hamilelik testi isteyememesine nonu yerine bisürü ilaç almasına koptum
bebek biraz erken oldu aslnda ama
yine de süper oldu,
acaba çocuklar ne tepki vericek bebeğe ? zaten evli oldukları fikrine yeni yeni alışıyorlar
bi de yeni bi kardeşe alışmaları zor olcak gibi
ferit de her zamanki gibi çok tatlıydı
özellikle mehtaptaki eda-oğuz,ferit-damla sahnesine koptum,
feritin bodrumu anlatmaya çalışması,bi yandan da dayak yemesi çok komikti,ve tabi en sonda da kabinin devrilmesi komediydi
ama yazık çocuğa
oğuz çok hor görüyor feriti:icon_sorr
şu djlik yapan burnu havada,cerenin hoşlandığı çocuk da
yamanın tedavi gördüğü hastaneye gelen şulenin oğlu heralde:icon_whis
:happy0064 Oley dizi acilisini Iki Aile dizisi yapti ve her zamanki gibi guldurdu.
Ferit ve Damlaya cok guldum. Hele birde gece sahilde oturuken Eda ve Oguzun gelmesi cok komikti. Bakalim cocuklar Oguz ve Edanin evliliklerini tam olarak kabul edebiliceklermi. Boyle giderse cok tartisma cikar :)
Ben o Arda denen çocuğu döverim (Her ne kadar Mehmet Can'ı sevsemde) Efe'yle nasıl öyle konuşur:D. Ayrıca ben Ceren'in davranışınıda sevmedim. Efe onu korumaya çalışıyor. Yaptığı çok mantıksızdı. Birde arkadaşlar Ceren'in Arda'ya çalması için söylediği şarkıları hatırlayan varsa yazabilir mi lütfeenn =))
Buğraa çok teşekkürlerr..Ben de sayende jeneriği izleyebildimm...(Ben de yazıcaktım ama jeneriğin adı aklıma bi türlü gelmedii ehuehuehue...Ben de yazmadım bi baktım baya kişiye olmuşş (tabi bu arada jeneriğin jenerik olduğunu da hatırladım ehuehue:P)Çok sağol tekrar...:good:
Şulecim çok haklısın yaa Seda niyee yok jeneriktee..Enişte Yüksel var ama Seda yokk!..Hayırdır inşallah..Oyuncuyla mı anlaşamadılar acaba?...Yaa çok üzüldümm şimdii...Melahat gibi yenii oyuncu mu gelicek acaba?...Ya da belkii konuk oyuncu statüsünde kalırr...Enişte kadar köşke damlamaz...O yüzden midir acaba?..İnşallah o yüzdendir ne diyim?...:)
Bu arada Merve de çok gıcık yaa!...Eda nağıcağını şaşırdıı yanii...Yok yok vazgeçtimm Merve gıcık diil Ceren gıcık!...Çünküü Merve daha küçük anamaması normall...Ama Ceren tabir-i caizse eşşek kadar kız yanii Allah Allah yaw!...Nee bu triplerr!..Ceren dedim de Efe'nin lafı aklıma geldii...
-Valla ben sana çarpan bi beygir gördüm ama onun üstünde prens yoktuu yaniii:img-hyste (böyle bişeydii iştee yaa ehuehue anlayın sizz!...
Zaten Efe başta çok komiktii...Hele var yaa Ceren'in başından aşağı sürahiyi boşaltmasına çok güldümm yaa...Süperdiiii:happy0064
ayy çok güzel bi bölümdü gül gül kıramp girdi valla:):) çok hoş bi diziya bi ikincisi yok valla aile dizisi babında tabi.. evet edanın hamileiği biraz hatta bayaa erken oldu evlilik fikrine yeni alışmışken bide çocuk bide erkeek olursa vay hallerine o merve varya yıkar ortalığı:) sahsen bn cinsiyetine karar veremiorum ne olsun edaya acıyıp kızmı olsun yoksa oğuza acııp erkek mi olsun her ne kadar bana erkekmiş gibi gelsede ne biliim sonuçta 3 kız 2 oğlan bi oğlan daha gelebilir:):)
bu arada ardanın şulenin oğlu olabilceği değişik bi fikir hiç düşünmemiştim nası olur bilmem zaten yamanla şulede bişiler var
aman olsun yeter rahat bıraksın edayı artık oda nası olcaksa bide hamile olduunu öğrenirse vay halimize off ki of yani..
baslangicini kacirdim yaaaa... ama umudum tekrarda... ve cok güzel bir baslangicti..
her sey harika gidiyor.. Yamanda bir degisiklik yok.. simdi kendine birde arkadas buldu... belki yeni arkadasinin sayesinde dogru yolu bulur... :) en azindan ümit edebiliriz zannedersem... Sabutay ve diger ikilide tatilde beldesindeydi galiba...(bir ara komsu geldide kacirdim... ) desenize Feritin dertleri daha bitmedi... ve beni ancak tekrar kurtarir........
Herkese Merhabalar..
ayy ben ne yazsam nerden başlasam hiç bilmiyorum değinilecek o kadar çok şey varki..
harika Bİr bölümdü..madem biryerden giriş yapılacak eee bende meşhur Oğuz&fert=kabin sahnesinden başlim..
bu nasıl bir oyunculuktur nasıl harika karşılıklı atışmalardır böle..İzlerken yerlere yattım gülmekten abartmıyorum..
bugün tüm Aİle (hatta çokluğuna bakılınca sülale gibi duruyo)Bizde olduğu için üzgündüm biras ..
başlıcaklar ordan burdan konuşmaya bırakın izlemeyei seslerini bile duyamıcam diye..
Amma bırakıun İki Aİleyi hiç izlememiş olan annanemmi tyv izlemekten nefret eden dayım bile ekrana yapıştılar resmen..
Normalde ne kadar konuşkan İnsanlar olduklarını Bİlmediğiniz için anlıyamazsınız onların dut yemiş bülbül gibi olup İki Aİleye kenetlenmelerinin bende yarattığı şaşkınlığı..
hele sölediğim o kabin sahn esinde Gülmekten kızardılar abartmıyorum..(bugünden İtibaren kesin sölüyorum ma Aileyi İki Aİlec yaptık haydi hayırlısı..))
yalnız o sahnede de bir kez daha anladımki öner Erkan gerçekten harika Bİr oyuncu..
Lafı toparlama çabaları yarı ağlamaklı sesi oğuzdan nasıl korktuğu sesinin titremesi hepsini birden tek bir ifade ve onuşma ile anlatabilirmi İnsan..
Harikaydı ..
annanemdende Bİr övbgü geldi o sahnede zaten direk..'' bu çocuk Efsane adı unutlmayan bir oyuncu olur bende Sölemesi Dİye''
İşte o anda bende Bİr kez anladığım feritin İki Ailedeki yerini..
feritsiz gerçekten İki Aİle olmaz..
Bu karakteri ile bu muzip hali hata yapan ama herzamn düzeltme yolunu bulans evimli hali İle birkez daha hayran oldum öner Erkana..
Tekrardan Merhabalar...
Bir Yandan Videolar diğer yandan yorumlar devam ediyorum...Öncelikle Jenerik dolayısı ile 53.Bölüm için Rica Ederim lafı bile olmaz...
Şimdi Tekrar Hikayemize dönecek olursak öncelikle colorist'in değiştiğini nasıl anladığımı merak etmişsin Şule...Ben isim üzerinden değilde gördüklerim üzerinden öyle bir yorum getirdim...Ama sen isim değişmiş dedin işte buna çok sevindim o zaman...Çünkü gözle görülür bir fark vardı ve hissediliyordu...
Tabi bunda Yapımdan Teknik Sorumlu Engin Beyin'de katkısının olduğunu düşünüyorum...Çünkü ilgileneceğini söylemişti...Yarın bir Teşekkür mail'i atrız artık...
Hazır söz tekniğe gelmişken Hülya hanım'ın çekimleri gerçekten başarılı...Bu işin içinde piştiği belli oluyor...Değme Yönetmenlere taş çıkaracak bir yaratıcılığı var...Özellikle kabin sahnelerinde kullanılan açı çok hoştu...Onun dışında farkı ilk dakikalardan hissedilmeye başlandı...Köşkün bahçesini kullanımından tutun,yakın planlar,genel planlar Metin Bey'den bayağı farklıydı...Yer yer Nursan Esenboğa teknikleri ile güzel bir harmanlama yapmış...Tabi kendi başarısını göz ardı edemeyiz...İki Aile'ye bir samimiyet getirdiği muhakkak...Zaten fazlası ile belli oluyordu bu samimiyet...Bazı sahnelerdeki yumuşatılma,mimiklerin kullanımı ve kameraya yüklenen duygular Hülya hanım'ın farkını hissettirdi...
İlerleyen günlerde uzun uzun değineceğim..
Ben Yaman'ı çok özlemişim...Hakan Vanlı'nın oyunculuğunu çok özlemişim...Resmen susayıp su içer gibi kana kana...Yaman'ın Şule ile konuşması ve Timur ile Efe'nin resmini gösterdiği sahne bölümün en duygusal sahnesiydi bana göre...
Çocuklarına neden "Aslanlarım" dediğini çok güzel ve içten oynadı,anlattı Hakan vanlı...Duygulanmamak elde değil...
Orada Eda'ya nekadar kin beslese bile "Eda'da kuzularım der" derken tüm nefretinden arınmıştı...İşte Yaman karakterini bu yüzden çok seviyorum...
Ne yaparsa yapsın "neden" yaptığını anlayabiliyorum...
Şule içinde sağlam bir hikaye çıkarmışlar...Bende sizler gibi düşünüyorum...
Şule'nin oğlu Arda ve yollar yine Köşkte kesişiyor...Arda kalıcı olacağının sinyallerini verdi...Yaman ile bir kontak kurdular...Hikaye kuruldu bakalım nerelere uzanacak...Ama Şule karakteri yüksek ihtimal oyuncunund katkısı ile çok samimi ve gerçek bir karakter olmuş...Dizimizde var olmasına çok sevindim...
Sizde farkettiniz mi Hülya Hanım diziye bambaşka bir dünya kurmuş...Şimdi kelimeler ile anlatabilirmiyim bilmiyorum ama gerçekten dokunuşu çok belli...Kendinden çok şey vermiş gerek karakterlere,gerekse hikayeye...Yönetmenin bakış açısı gerçekten çok önemli projeler için...Hatta Senaristten sonra geliyor...
ilk önce Belirtmek İstediğim bazı şeyler var..
Ben sanki fragmanda gördüğüm sahneleri göremedim bu bölümde..
1: Eda nın Ayna karısında karnını okşadığı sahne..
2:oğzun kafada şapka düdük çaldığı sahne
3:ceren ve arda dene çocuğun birlikte yürüdkleri sahne..
Filmi Ekreana yapışarak İZlediğimi varsayarsak bu sahneleri kaçırmış olama değilmi..:):):)
Evet ufak notlarıda paylaştıktan sonra bölüme genel bakış atmaya Devam Edelim..
Daha öncede sölediğim gibi her ne kadar tepki beklesemde kızların tepkilerini Bİras aşırı buldum sanki..
Ya da bab eda abla evlensenize lafından sonra hemen onların tek Aile kavramına alıştıklarını sandımda o yüsden bu tepki bana Anormal geliyor..
Ama şunu anladım bu alışma süreçi gerçekten zorlu geçecek...
hadi merveyi anlıyorum küçük ee zaten kıskanç halinide biliyoruz ama cerene artık yuhh Dİyorum yani...
hani hep konuşurduk filmin en başlarında ceren şımarık huysuz bir kızdı ama sonradan ondan daha yardımsever güçlü akıllı bir profil çizdiler diye..
ama bu bölüm İlk bölümlerdeki huysuz şımarık aksi halleri geri dönmüştü..
Ve ben bu halini Hİç. sevmedim..
bu bölümde Bİrden soğudum cerenden..
Bu arada o arda dene çocuğunda İstanbula taşınacağı sinyalleri verildi.
Ceren'e istersen İstanbulda çaldığımız gurupla canlı canlı dinle deyince bende yandı hemen ampuller..
ayrıca beraber yemek yeme sahnesi de yoktu!onlar ilk fragmandaydı.büyük ihtimal ile diğer bölümde görürüz.
ayrıca beraber yemek yeme sahnesi de yoktu!onlar ilk fragmandaydı.büyük ihtimal ile diğer bölümde görürüz.
Beraber yemek yeme sahnesi derken fragmanda gösterilen bahçede yapılan kahvaltı ve rızanın geliş sahnesiydi..Ve o daha İlk saniyelerden gösterilemye başlandı..
bildiğim kadarıyla yoktu başka ama çok da emin değil tabi gösterilmeyen Dİğer sahneleri düşününce..
Evet şimdi gelelim yaman ve meşhur gizemli kadın şule'ye:)
genel yorumlardan anladığım ortak nokta şu durki gerek sahip olduğu konu gerekse oyunclukö veya kişilik özellikleri bakımdan şule hanım çok sevilmiş..
Sİzlerin bu fikirlerinize katıldığımı bende Bİrkez daha belirteyim..
Gerçekten akılcı bir tyol seçmiş senaristlerimiz..Hep deriz ya köşkle bağlantısı olmayan hiç bir karakter uzun süre sizimizde varlığını sürdüremiyor diye şule ve 2 yıldır aradığı halde ulaşamadı terkedildiği oğlu arda arasındaki köprü yaman ve ceren..
bu İki kişinnde köşkle bağlantısı düşünülünce dizide uzun soluklu olucakları anlaşılıyor..
Arda dan hoşlanılmamış evet bende Hİç hoşlanmadım..BÖle burnu büyük iplerden Hİç hoşlanma zaten ama cerene zarar verimi Bİlmem..
önceden uzun soluklu kalıcaksa dizide nurayın senaryosunda o cocuk hakkında yazdıklarını süşünüyorudum bende..(eda ve oğzun yanlış anlamaları hariç..))
Ama şule hanım yönünden de konusu düşülününce nuraycım senaryona pek gerek kalmıyor ha ne dersin..
Gelelim yamanın sahnesine..Bence bölümün en duygusal sahnesiydi..Efe ve timuru şule hanıma Gösteriken ki yüz ifadesi ses tonunun yumuşaması çok hoşuma gitti her ne kadar hala ufacık bir düzelme hissedememiş olsamda..
eda hep kuzularım diye sever..
bende Aslanlarım derim..
gerçekten dugu dolu bir sahneydi..onlar için buraya girdim demesi..Buğra burda sana sonuna kadar katılıyorum..bende senin gibi düşünüyorum yamanı bu kadar sevmem ve dizideki varlığını sürdürmesini İstemem galiba yaptıkların ardındaki nedeni her zamn anlıyor olabiliyo olmam..
Hak vermesemde Anlıya biliyor olmam..:)
Ehe gene beenn...Bu akşam ki son yorumumla karşınızdayımm...:)Ne yazık kii:(
Neysee konumuza dönelim...Muhteşem yorumlar gelmeye devam ediyo..Ben de değinmediğim yerlere değinmeye çalışıyorum ama ilk bölüm heycanından mdır nedirr beynim durdu aynı sahneler etrafında dönüp duruyorum kafamda ehuehue:icon_whis
Heıhh buldumm Oğuz'un Eda'yla barışma çabalarrıı..Kızlar gelincee gülü Ferit'e vermesi çok komiktii yaa!...Evlendinizz sizz Alooo!..Karına bi gül de mi alamıycann(daha doğrusu koparamıycann ehuehue...Amaa bakk böylesiii daha değerli aslındaa..adam senin için elini feda ediyoo...Diken diill çivi çivi hatta mıhhh!...:img-hyste )Kan kardeş olucaklardı nerdeyse Eda'ylaa :img-hyste Olmadı parmaklarını birbirlerine bantlıycaklarmış bak bak bakkk!....:img-pilot Süperr yaa...Yalnız Oğuzcum ben sana söyliyimm sizde bu çocuklar olduktan sonraa o yara bandı bile sizi bir arada zor tutar yanii...Hayy Allah'ım yaaa!...
Bir de Oğuz'un işine değinelimm veee bugünlükk veda edelim sizleree:)
Valla hakkaten baya kötü adamın işlerii..Kişisel hesabını da sıfırlamışş...Nası bağlıycaklar acaba bu olayıı!...Tabii ailemizin daha da kenetlenmesi için yaptıkları belli dee!...Oğuz'u bu olaydan nası kurtarıcaklar acaba diyorum...(Gerçi daha çooook var oralaraaa!...)
Neyseee ehe ben kaçıyım hadi görüşürüzz iyi yorumlarr bye
pinarsayü85 03-09-07, 22:24 galiba pek çok arkadaş,arda ile şule arasında bir bağ olacağını düşünmüş...
ardanın istanbulda hikayesinin sürdürüleceği ve ceren için bir sıkıntı oluşturacağı da belli oluyor:img-yes:
bu arada yaman ve şule çok çabuk kaynaştılar:good:
bakalım bu hikaye nereye doğru gidecek:icon_whis
gizemli bayanı doğru tahmin eden Şule'ye bir kez daha tebrikler:happy0064
önceden uzun soluklu kalıcaksa dizide nurayın senaryosunda o cocuk hakkında yazdıklarını süşünüyorudum bende..(eda ve oğzun yanlış anlamaları hariç..))
Ama şule hanım yönünden de konusu düşülününce nuraycım senaryona pek gerek kalmıyor ha ne dersin..
Merhaba Nur'cum tam çıkıyodumm seninle aynı anda yolladığımız mesajı gördüm dedim karşılık veriyim öyle gidiyimm:)
Valla bilmiyorum kii olabilir aslındaa...Belki şöyle bişey olabilirr...Bunu bir zamanlar yedi numara dizisinde yapmışlardıı..İzler miydin bilmiyorum ama....Herkes Haydar'la Armağan'ın birbirini sevdiğini bilirdi ama "Her şey çok farklı olur" diyee kimse dile getirmezdii...Bence böyle bişey olablir...(En iyi ihtimalle. olrsaa yanii...:icon_whis
Yine de haklısın muhtemeln Şule hanım sayesinde çocuğun acıycağmız yüzünü görücezz vee sıradan bi sevgili olmıycağı için de tüm bunlara hiç gerek kalmıycakk:)Sanırım Efe'nin sinirlenmesi olayını Efe ve Arda'nın en sonundaa birbirine destek olmasıyla bağlıycaklarrr (Yaa ne diyorum bene bu akşam hepp olayların sonunu düşünüyorumm..Cık cık cıkk!..Hayretim yaniii:img-pilot
Hadi ben artık kaçıyım bye
Eveeeet yaz en azından bizim buralarda son günlerini yaşamakta...veda etmekte..sanki...
Umarım hepimiz iyi bir tatil geçirmişizdir...yeniden enerji toplayabilmişizdir...!!!!
aramamıza yeni arkadaşlarda katılmış..göz attım..gördüm....forumdaki ailemiz genişlemiş....süper....
yeni sezonda bize katılanlara kocaman bir merhaba demek istiyorum...tabiki demirbaşlarada...Buğracım, Pelincim, Sulecim, Nilgüncüm, Hayricim, Nurdancım, Nuraycım, Gözdecim, Bernacım, Mügecim vee özür diyeyerek unuttuklarıma da....
yine aynı sahneyi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum....
Vee evet...yine başlığımı atmak istiyorum yeni sezonda...
„Allah okuyana kolaylık versin ;-))“
vee geçıyoruz efendim yoruma....;-))
öncelikle dikkatimi çeken yenilik...eminim hepiniz haberdarsınızdır...en son benim haberim oldu...yönetmen mi değişmiş???....evet evet....valla bilmiyordum....ne cahilim ;-))
vee hemen baştan senaristlerimizi kutluyorum….şahane…kesik olmayan bir geçiş yazmışlar…kendimi bir an tiyatroda sandım….dekor harika….hınzır köşkümüzün bahçesi…yemyeşil.....güzel bir 7 kişilik kahvaltı sofrası....vee benim yüreğimi hoplatan kocaman bir havuz...süper...:happy0064
vee işte buyrun dercesine senaristlerimiz aile fertlerimizi teker teker sahneye getirdiler...perde açıldı....vee en ufaklarından başlandı....karşımızda biraz „toplamış“ ama bronslaşmış haliyle fındığımız vee kızılötesi...gözlerine tabiki hemen havuzu kestirmişler...kahvaltıdan önce..havuz keyfi iyi gider yani...ayrıca...haklılarda....Eda ve Oğuz oy birliği ile karar vermişler mervecim...suya aç karınlı gidilir....eh ...işte çocuklar da hiç sözlerinden çıkmıyorlar...ilk sınav başarıyla geçmiştir...:happy0064
veee sonra....ard arda..“kate moss“ cerenimiz....veee olgun..abla...Feritin su damlası görünüyor....
benim de çok katılmak istediğim ama başaramadığım su savaşın ardından.....çarşı Efe görünüyor değişik saç stilinlen....vee şişeyi cerenin kafasına boşaltıyor...
eh sonuç....bunlar kardeşten başka ne?....;-))
veee aaa işte sonunda bizim balayından dönmüş ve artık evli olan Oğuz beyimiz vee Eda hanımımız....çocuklar diye bağırıyorlar...anne baba rolünü üstlenmişler bile dedim...süper...:happy0064
veee evet aile de 7 + 1 (ferit) insan…bu eşittir…7 + 1 ayrı fikir…eh hal böyleyken…tadilat ta oldukça zor bir proje gibi görünüyor….biri kırmızı duvar ister...bu da doğru....kırmızı olmazsa...neden katalog ta görünüyor??.., biri marangoza kitaplık sipariş verir....kardeşini oymak istesede…hiç kullanılmayan oda…yatak odası olma yolunda…köşk şaşırmış durumda…hayırlısı...
vee muhtarla safiye ablayı unutmamak lazım...ne güzeller...ne şirinler....safiş ablamızın yolluk yapması...vee arabanın arkasından yerinde arabanın üstüne „su dökmesi“ harikaydı...yaa....
vee bizim tombik niyazi...o da yolluk yapmış...kendini de unutmamış...eh haklı....insan bakkaldan köşke yürürken baya acıkır....bayılır falan...mazallah...:img-hyste
vee nihayet...bizim aile bodrum yolunda...
yine yine bir resepsiyon sahnesi....artık klasikleşti...bu kez odalarda bir yanlışlık olmasa bile....yine bir klasik Oğuz Eda tartışmasına şahit olduk...Oğuz doğru diyor...bak inanmazsan..al sana evlilik cüzdanını....biz artık karı kocayız....aa tamam Oğuz bey...Eda bazen unutuyor....hak vermek gerek..
buna çok güldüm...ne gerek var...kimlik yetmezmi....herkese evli olduklarını neden ısbatlıyorlarki....veee işte aile reisi...böyle olması lazım...yelpaze gibi dizmiş yanyana ailesinin kimliklerini isimlerini forma yazmak üzere...off ancak bu kadar doğal olabilirdi.....:img-hyste
vee ah nihayet..oda düzeni tamam derken...bizim fındık abur cubur canavarı olduğundan bu düzen tekrar değişti...eh ne yapalım...söz konusu fındığımız olunca...akan sular duruyor...
sabah eser kalmasa bile....fındığımıza denize girme yasağı konuluyor...ama kurallar bozulmak için dir...öyle değilmi...Oğuz bey....çocuk bu..neticede..denizede girer...hasta da olur...!!!
bizim aile sahilde balık istifi gibi dizildiler...süper...Edada yine annelik hissi ağır bastı...vee çocuklara ekmek yapmaya gitti...
bu sahne çook doğaldı...tam çaçamıza yakışır cinsten...nasıl koştu yemek salonuna....allahım...hücuuuuum!!...:img-hyste
evet hemen samimi olan beyefendi..Edamıza on sandvich yapması için izin verdi...vermesine...ama yok yok... müşteri ile senli benli konuşulmaz...bunu öğrenmemiş herhalde....neyse...dediği de çıktı ama....bu ayrı mesele...
vee evet..Eda yemek salonunda hücüma girişirken....Oğuz da tabii...hücüm ediyor...ekstralara...ne diyelim....çocukların canı çekti...haklı ! ;-))
ayrıca...timur a söz geçiremedi....Eda yine annelik avantajından faydalandı...bu da geçmişe bir selam....fındığımıza bir bakıcı ayarlanmak isteniliyordu...ama olmadı....
vee sonunda Eda nın daha köşkün bahçesinde sürekli yaptığı espiri...bu kez tuttu....Oğuzun yüreği ağızına gelse bile...işte Ferit karşımızda...sonunda su damlasına...ama en önemlisi babacığına vee cici kayınvaldesine kavuştu....gerisi boş...:img-hyste
vee ah ah...Oğuz yine yanlış yaptı....herkes bir yere gitti....Eda da gitti...yedi kişilik ailesinlen övünen aile reisi yanlız kaldı...olacağı buydu zaten...
vee güneş batmış....akşam olmuş bodrumda....programda..disko var..süper herkes hazırlanıyor...Oğuz ise....bahçede...dolanıp duruyor...Edasının gönlünü almak üzere...planlar yapıyor...şu güllerinde dikenleri olmasa...ne iyi olacak...;-))
her zamanki gibi...ne hikmetse...Ferit babacığını yakalıyor....vee yine durumu kurtaran o oluyor....
çocuklar gidiyor....meydan Oğuza kalıyor...mehtap da var üstelik....sahile doğru yürüyorlar...karşılaşacakları kişilerden habersiz...
işte benim resmen „koptuğum sahne“...bu kulube dillere destan oldu bile...bana sorarsanız....
doğal olarak genç aşıklarımız da mehtabı görmüşler...ne tesadüf...;-))..şu mehtap ta herkese görünmese ne iyi olurdu...
vee işte bizim dizimizin farkı...bizim senaristlerimizin bizleri alıştırdıkları kalemlerinden vee oyuncularımızda o sıcak ve doğal tavırlarınlan....müthiş bir komedi...izlettiler bize....:happy0064
eh tabii...bizim tatlı aşıklarımız....tabiki o kulubenin tam önüne oturmaları gerekti...Feritin o aralıklardan bakması....ancak bu kadar güzel olabilirdi...
eh bu durumda Oğuzcum...tek şahitleriniz mehtap ve yıldızlar...deniz değildi bu kez.....üzgünüm....“haberi“ de alamadın....neyse...az kaldı...alacaksın....:happy0064
vee yine geçmişe senin tabirinle Buğracım okkalı bir selam çakıldı....hatırladınızmı...Ferit vee telsiz...o gece yine benzer sahneler vardı...Oğuz mutfakta yine Feriti boğmaya kalktı...araya o zamanlar Eda girmişti....bu kez olmadı...kulube iki kişiden fazla almıyordu...o yüzden yani...yoksa Eda durmazdı kesin...;-))
üstelik baksanaza Ferit bodrumun tarihini o müthiş anlatım tarzınla aktarsada.....Oğuza dar geldi orası...halbuki feritin ağızından dinlemeyi çok isterdi eminim ;-))...olmadı...başka sefere...Feritcim......:img-hyste
kulube devrildi....evet evet Ferit...bak şimdi babacığın yatarken...tekrar sor bakalım bodrumun o harika tarihini öğrenmek istermi....vee başka soruları varsa...onları da cevaplarsın..bak iyiki sordun..tam zamanı......:img-hyste
nasıl güldüm nasıl....
vee ertesi gün....çaça edamız akşamki ekstra siparişleri yüzünden hayli gergin...ya o harika manzarayı da mı görmüyor...ah Eda....
vee pazara gidiliyor...harika görüntüler.....çok güzel bir sahne....Damla ve çaçamıza o şapkalar çoook yakışmış.....süper....
bir sorun var….evet test alınacak...
eczaneye gidilmesi gerek...süper...damla bekliyor...yok o da geldi...off eczacı da hiç birşey anlamıyor canım...kaçtane test varki canım eczanede....
test olmadı...eh o zaman gaz giderici...pastil...damla...eee göz damlası da olur...aa evet..bakın Eda ne kadar iyi bir anne...hastanenin yolunu tabiki de bilmek gerekir..ne olur ne olmaz...sözkonusu bizim 7 + 1 ailemiz olunca....insan hiçbirşeyi kestiremiyorki evelden...neyse...
test alınamadı..ama allahtan liseden eski bir arkadaş yetişti...leyla mı mehtap mı ne fark eder..
vee sonuç...evet....müjdeli bir haber.....çok güzel bir haber...;-))
vee unutmadan....yeni bir oyuncu katılımı da var...şule hanım...Sulecim...sen bizim biricik sulemizsin..bu sule pek hayri alamet değil gibi....öyle sezdim...sarı çiyan altı ay amerikada...eh yerine biri gerek...öyle değilmi...
vee bir toparlamak gerek galiba...dizimiz harika bir sezon başlangıcı yaptı...ben çook beğendim...eminim sadece ben değil...
yine o alışık olduğumuz şeker tozundan bol kepçe serpiştirmeyi başarmışlar senaristlerimiz...ya oyuncularımız..?? harika harika harika....bu kadar doğal olabilir mi....süper....hepsini kutluyorum!!!
vee arkadaşlar...kendimi kaptırdım gidiyorum....ama insanın elinde değilki...bu kadar uzun bir aradan sonra...
harika bir sezon başlangıcı izledik...kocaman bir hafta var önümüzde...eminim forum coşacak...eh bende henüz hiç bir yorum okumadım....çok güzel yorumlar gelmiştir...merak ettim...o yüzden bu akşamlık perdemi indiriyorum....ışığım loş...yorumları okuyacağım...şimdiden hepinizin ellerine sağlık...
kendinize iyi bakın....iyi geceler....bye
Birkez daha Selamlarımı iletiyorum...
Birbirinden güzel yorumlar ile başlığımızda Sezon'a Merhaba nidaları ile ilerlerken bende işlerimi biraz yoluna koydum ve tekrar geldim...
Şimdi Öncelikle Nur ve Nuray'a katıldığımı belirtmek istiyorum...Şule bu sezon kilit isim olacak...Açıkçası Arda ile ilgili endişelerim azaldı...Çünkü Arda'nın derin bir hikayesi var...Tabi bunu tahminlerimiz doğrultusunda söylüyorum...İhtimal çok büyük...
Şayet Şule,Arda'nın annesi ise işte durumlar değişir...Arda büyük bir dram yaşıyor ve duygusal yönüde ortaya çıkmış olur...Bu duumda onu Ceren'de,Efe'de anlayacaktır...Hatta Şule'nin hikayesi Yaman vesilesi ile Köşk'e kadar uzanacak bu küs anne ile oğul bizim Köşk ahalisi sayesinde barışacak...Bu durumda Şule'ye aşık olan Yaman'da hala nefret beslediği Eda'ya bir teşekkür borçlu olacak...
Tabi bu bahsettiğimiz süreç çok uzun olacağı için elimizdeki verilere göre bu tahmini yapıyorum...Üçüncü bir kapı açılırmı şimdi bilemiyorum...
Ama tek bildiğim Ceren-Arda ilişkisi tahmin ettiğimiz gibi içi boş bir ilişki olmayacak...Ee Efe'de Ceren'i sahiplenmeye çalışıyor sonunda...Ona da hak veriyorum tepkisinde haklı...Bu arada Efe demişken Efe'nin annesine bağırmasındansa böyle kendi yaşı ve konumu ile ilgili bir ortamda olması ve tepkilerini bu ortamda vemesi çok hoşuma gitti...
Eda ne demişti...Niye benim çocuklarımda normal çocuklar gibi dersleriyle,arkadaşları ile uğraşamıyorlar...Ailevi problemlerden sıyrılıp bu kaos'un içinden çıkmasına çok memnun oldum...
Üstelik Efe ile Ouz'un arasındaki kontak on numara...Tam beklediğim sahneler...Bunun dışında Timur karakteri bu sezonda özelliğini koruyor...Farklı bu çocuk gerçekten kişilik olarak çok farklı...Tarif edilmez bir samimiyet var bu çocukta...Gözlerinden sevgi akıyor çünkü...Şöyle diyeyim ne derse içime işliyor söyledikleri...Bu bölümde abur cubur yemesi ve Eda'nı elinden çikolatasını alıp kendi yemesi gerçekten çok komikti...Ayrıca doğaldı...
Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim...Köşkün önünde tüm mahalle sakinlerinin toplanması,Niyazi'nin yolluk getirmesi,Safiye'nin su dökmesi...(Dökememesi)..Uzun zamandır özlediğim sahnelerdi...O ağaç dalları bir yana bu samimiyeti gerçekten özlemişim...:good:
YerçekimliKaranfil 03-09-07, 22:47 Değişen Yüzleriyle İki Aile....
Evet artık burasıda biraz dinginleşmişken (tabi bende ) yorum yapma vaktidir...
Aksilikler dedik Nazar değdi galiba neyse olur öyle şeyler...İlk Olarak Yönetmenimizi kutlamak istiyorum bu kadar şahane bir giriş beklemiyordum açıkçası...İki Aile sıcaklığından gram zerre eksilkmemeiş bilakis kat ve kat arttırmış bunu...Ben Biraz Nursen hanım zamanındaki iki aile tadını aldım...Kadınsal dokunuşları gerçekten çok iyi Renk tonlamalarında gözle görülür değişiklik..Hülya Hanım önyargı kötü birşey gerçekten :D
Fragmanımızıda sevdim ama sanki daha orjinal daha Köşksel birşey olabilirdi
Çocukların birlikte yaptıkları Su savaşıyla perdelerini açtı ailemiz...Galiba yavaş yavaş kardeş oldukları böylece bir güzel vurgulandı...Bahçede hep beraber edilen sımsıcak bir kahvaltı....
Çocuklar cephesindeki sorunlar yavaş yavaş tırmandı bölüm boyunca...Kızlar odalarına bir türlü eşya beğenemezken Efe ve Timurun sessiz kalması Edanın bunu anladığında biraz içinin burkulması...Rıza'nın yatak odası konusunu açtığında çocukların her birinin bir tuhaf olması...Tabi birden bire alışmaları zor ama Ceren'in tabiri caisse yaptığı kaprisleri çok çocukça buldum.Eda'nın bukadar üzerine gidip terslemeleri yalnıştı..Merve neyse çocuk ama Ceren'den daha olgun bir tepki beklerdim...
Yavaş Yavaş Aile olmaya başlamışlardı Bile...Tabi Biraz Oğuzun baskısı ile ama güzeldi...
Öncelikle evdeki bütün mobilyalar değişti o senin bu benim olmasın diye Tam bir Aile olabilmek adına
Dikkatimi çeken bir şey daha vardı ki 7 sıra boyunca uzanan şezlonklar :D Tam bir Aile saadeti
Eda Hanım da bir güzellik bir güzellik gözümden kaçmayan , kaçması imkansız olan diğer bir ayrıntıydı evlilik yaramış maşallah :D
Kalbi Kırılan edaya kırık onarma işleminde gecikmedi Oğuz bey...Yalnız yine unutmuş şu çiçeğin dikenini soymayı (Bkz 52. Bölüm :D)
Bu ikili arasında geçen konuşmalar çok doğaldı ya Oğuzun eline diken battığı an sanki benim parmağım acıdı...Oyunculuk bu olsa gerek...
Ve Yine Safiye&Niyazi&Muhtar ve Numanın Bizim sevimli aileyi geçirme sahneleri...Ne kadar Bizden...
Edanın "Dönünce aman gelince ararız "değişi Safişin suyu yalnışlıkla arabanın önüne dökmesi...Şu Cipslerden Çıkan Dövmenin bile kullanılması yaaaa....ne kadar Kasıntısız ,Akıcı harika sahneler izlerken gerçekten ağzım açık kalıyor....
Dizimize yeni giren karakterlerden bahsedelim biraz....
Şule Hanım....
Sağlam bir hikayeyle girişini yaptı...Ben cidden çok sevdim bu Şule hanımı hiç aklınıza gelirmiydi yahu :D Şimdi Benim Dizideki 2. Favori Karakterim oldu diyebilirim...:happy0064:happy0064
Şule yaman arda hatta ceren....Eğer Arda Gerçekten Şule'nin Oğlu çıkarsa ki izlediğimde ilk aklıma gelen buydu o zaman işler baya karışacak...Şule'nin Kötü bir karakterde olduğunu düşünmüyorum Kötü bile olsa bir Sabutay kadar itici duruşu yok...
Arda;
Ceren çok şıpsevdi çıktı çocuk Türkiye'ye gelemedi diye hemen unutuverdi... Yalnız bu Arda birkaç büyük beden Ceren hanıma...Eğer ki Şule'nin oğluysa baya bir sorunlu Ailesi var tıpkı Efe gibi Alkolik bir anne Çok Çok zengin bir baba Haliyle şımarık bir çocuk...Umarım kötü alışkanlıkları yoktur...Yalnız Komik olan yanı eğer Şule Arda'nın annesiyse ilerde Efe ve Arda'nın kardeş olma durumları var :D
Bakalım ilerleyen bölümlerde izleyip göreceğiz...
Eda'nın Hamileliğine dönersek Baya sorunlu bir hamilelik geçireceğe benziyor çocuklar daha ikisinin aynı yatakta yatacakları fikrine alışamamışken birde hamile olduğunu duyunca merak ediyorum ne olur :D
İlerleyen bölümlerde Eda Oğuz cephesinde 3. bir şahısın girmeyeceğini öğrendik ama daha büyük sıkınlar kapıda bugün sinyaller verildi işlerin bozulmasıyla ilgili birde çocuk geliyor 8. Kişilik bir nufus Oğuz'un sıkıntısı Eda ile aralarında gerginliğe sebep olacakıtr.Ama inanıyorum ki bu sıkıntılı dönemleri Yine Birbirlerine kol kenet gererek atlatacaklar...
Benden bu gecelik bu kadar olsun...YOrumlarınızı okumaya başlayayım... İyi Geceler arkadaslar bye
Edit: Aysuncum Canım hoşgeldin yine sel başmış bende diyorum Kim geldii :D ...Özlemişiz yorumlarını canım ya tekrar hoşgeldin :D
Aslında bu bölüm ile yazmak istediğim o kadar çok şey var ki nereden başlayacağımı şaşırdım resmen. Öncelikle keskin gözleri yüzünden Nuray'ı tebrik etmek istiyorum, tabi ki Şule'yi de :) Ben giremedim ama diziye sen en azından adınla girdin ;) Genel olarak dizimiz yine İki Aile'ydi, tanıdık bir sesti tanıtımda yapıldığı gibi. İkinci sezonlarında bunu başaramayan çok dizi varken bu güzel başlangıç beni çok umutlandırdı...
Bölümün beni derinden etkileyen repliği diziye yeni katılan karakterden geldi ve bunu şaşırtıcı buldum aslında 'Oğluma iki yıldır ulaşmaya çalışıyorum. Bir tek o duymuyor...! Yaman'ın gerçekten topluma kazandırılması için Eda'nın durumuna düşmesi, başka birine duygusal anlamda yakınlık duyması gerekiyordu, bunu çok istemiştim ancak karşı tarafın da böyle derinlikli bir karakter olması, üstelik bu kadar başarılı bir oyuncu tarafından canlandırılmasını beklemiyordum. Belki çok erken davranıyorum ama teşekkürler :happy0064
Yaman'ın alkolu bırakmasının etkilerini de gördük, evet hala Eda'dan çocuklarının başına üvey baba getirdiği için nefret ediyor ama onun eski tas eski hamam olduğu görüşlerine kesinlikle katılmıyorum. Yaman çocuklarına duyduğu sevgiyi, onlar için burada olduğunu öyle bir duyguyla anlattı ki etkilenmemek elde değildi. Yaman alkol etkisi altındayken bu kadar net olmadı düşüncelerinde. Elbette düşüncelerinde çelişkiler yok değil ancak çok daha net. Şule Hanım'la yaşadığı yakınlık da onu daha da adam edecektir.
İki Aile'nin tek aile olma çabalarını oldukça gerçekçi ancak tabi ki biraz mizah tozu katarak ele almışlar. Çocuklar büyük küçük hepimizin yaptığı su savaşı sahnesinde gördüğümüz gibi aile olabildiler zaten, kardeş kavramına alışmışlardı geçen sezonun sonunda. Simdi de anne ve baba kavramlarına alışacaklar doğal olarak. Merve'nin tepkisini bekliyordum ancak Ceren'in yaşı itibariyle daha olgun davranmasını bekliyordum ben de. Galiba kızını kıskanan Oğuz'u kızları da çok kıskanıyorlar. Bir hoşluk da ilk başta çok daha zorluk çıkaran oğlanların olaya daha kolay adapte olması oldu, bunu da son derece gerçekçi buldum. Genç kızlar daha romantiktir, hayata bir pembe dizi tadında bakarlar. Üstelik sevgili Buğra'nın da belirttiği gibi yaşamın zorluklarından nasibini oğlanlardan çok daha az almışlar. Her istediklerinin yapılmasına da alışmışlar. en bu kızların da Eda'nın evin kontrolunu ele almasına tepki göstermemeleri imkansız olurdu. Oğuz ve oğlanların kaynaşması da daha sancısız oluyor. Dile getirmese de Oğuz'un özlediği erkek evlatlara kavuşmasının zevkini yaşadığını düşünüyorum. Efe'yle gece vakti denize girdi, play station oynadı, Timur'a balıklama atlamayı öğretmek istedi ve de kızları gibi öflemediler fikirlerine :img-yes:
Eda ve Oğuz'un anlaşmazlığı yine Oğuz'un dilinin ayarının olmaması yüzünden oldu ancak Eda zaten niyetliydi barışmaya. Soru süperdi 'Niye bu kadar geç kaldın gelmek için?'Her ne kadar Ferit ve Damla'nın tepkileri beni güldürdüyse de Eda ve Oğuz'un sahnelerinde yüzlerindeki huzur ifadesi çok hoştu. Yara bandı diyaloğundaki bakışlarda da flört havası ve cinsel çekim muhteşemdi. Aslında bu bölümde bir çiftin tüm hallerini gördük. İşte bu yüzden dizi gerçekçi geliyor hepimize genel olarak.
Köşkte tadilatta bilmediğimiz bir oda varmış, böylece tadilatın büyük bir kısmını göremesek de en azından oda paylaşımı konusunda beklediğimiz sahneler gelecek. Kapı kalkacak sözüne verilen coşku ne hoştu değil mi? Dış çekimler konusunda tahminim doğruymuş. Bu arada jeneriği de göremediğimiz için dizide kim kaldı, kim gitti daha doğrusu bildiklerimiz dışında giden olmadığını öğrenmiş olduk. Sevgili oyuncularımızı görünce veya bir şekilde isimlerinden bahsedilince öyle rahatladım ki anlatamam. Foruma yazmamıştım ancak özellikle Halit Akçatepe için korkuyordum. Niyazi bakkaldan köşke yolluk hazırlamış çok güldürdü beni :img-hyste Onlara da bir öykü yazılmış mıdır acaba?
Oğuz'un iş durumu çok sakat gözüküyor. Serpil ayrılınca zor duruma düştüklerini biliyorduk ancak Oğuz'un büyük bir aile olma coşkusu ile yaptığı harcamalar da eklenince maddi açıdan ailemizi zor günler bekliyor. Bu yeni duruma kızların alışması gerçekten zor olacak, üstelik bir de bebek masrafı (hazırlık & doğum sonrası bakım) eklenince Eda ve Oğuz'u düşünceli göreceğiz. Yine de maddi zorluklara rağmen birarada kalabilen Tek Aile'yi göreceğimize ben de inanıyorum.
Ferit sadece Oğuz'un değil, bu dizinin de stres topu adeta. Onun olduğu her sahnede güldüm desem yeridir. Fragmanı görmeyen birisi bile Oğuz'un sık sık bu konuyu tekrarlamasından Ferit'in geleceğini anlamıştır :icon_whis İlk gelişi, gül sahnesi güldürdü beni. Oğuz'la kabin sahnesine kahkahalarla güldüm. Bu kadar absürd şeyler ancak Ferit'ten bu kadar sevimli bir şekilde çıkabilir. Bir ara Bodrum Bodrum 'u söyledi değil mi?? :img-hyste Kabin demişken benim tahtaların aralığından yapılan çekimler hoşuma gitti çok. Böylece karakterlerimizin gibi gördük herşeyi. Bu konuyu Buğra daha detaylı ele alacaktır ancak belirtmeden geçemedim. Ferit ve Damla'nın mutlu ve nişanlı çift durumunun tadını çıkarması hoşuma gitti. Zaten biliyoruz ki çok uzun sürmeyecek bu durum. Sabo kadar adamlarının dönmesine de sevindim. Telefonda 1. Salak'ın dilinin tutulması sahnesini çok özlemişim. Elbette dizinin bir anti-kahramanı olacak ancak Sabutay bu sefer psikopata bağlanmış olmasın geçen sezonda yer aldığı son bölümler gibi.
Ceren ve Arda ilişkisinden önce yağmurdan kaçıp doluya tutulan Oğuz'a pek güldüm. Sen o terbiyeli çocuğu beğenme sonra lisedeki kızın rock barlardan sevgili bulsun. İçgüdülerimde yanılmamışım, Arda bildiğimiz klasik zengin çapkınlardan. Şule'nin oğlu olabilir mi, bilmiyorum ancak ben öyle bir hisse kapılmadım izlerken. Ancak biliyorsunuz ki hislerim her zaman doğru çıkmıyor :img-wink: Efe'nin tepkisi gençliğine uygun olarak sert oldu. Arda'nın onu Ceren'in abisi sanması çok doğaldı. Zaten Efe babasıyla yaşasa bile Tek Aile kavramınıı Damla ile birlikte en çabuk adapte olan olmuş. Bu arada Efe de Damla'ya 'Damla Abla' demiyor, 'Abla' diyor. Efe aslında annesinin başka biriyle evlenmesi fikrine karşıydı ama buna alışabileceği tek isim vardı, bunun da çok iyi farkında.
Eda'nın hamileliğini bu bölümde beklemiyordum ancak bebekli bölümleri bu sezonda görmemiz için bu şekilde davranılmış olabilir diye düşünüyorum. İclal Aydın'ın eczane sahnesindeki mimiklerini çok beğendim. Sonuç olarak çocuklar alışsın diye ayrı yatmayı öneren Eda'nın bu durumu kocasının kızına rahatça söyleyebilmesi imkansızdı, üstelik ortada kesin de birşey yoktu. Eda'nın teredütte olması, istemekle istememek arasında kalması da çocuklarla ilgili bir sürü sorun yaşanırken çok normal geldi bana.
Tüm konuları hep beraber açacağız elbette bu hafta boyunca ama iki espriye çok güldüm bölümde.
'Spa masajına gittim; eşekler tepiniyormuş üstünde' :P
'Sen onu beyaz atlı prens zannediyorsun ama sana çarpan beygirin üstünde kimse yok' :P
Her iki espriyi de son derece zekice buldum :good:
Not: Sinem ve Gözde sizin mesajlarınızı burada okumak ne kadar güzel, daha sık görmek isteriz sizi efendim :)
Öncelikle dizinin yeni sezona süper bi bölümle girdiği söylemek istiyorum.
İlk olarak;
Şu yatak odası meselesinde ben Efe'den daha çok tepki beklerdim. Kızların bu kadar çok tepki vermeleri beni şaşırttı yani. Ki onlar ne kadar çok evlenmelerini istiyolardı.
Merve desen zaten Eda'ya ilk baştan çok kaprisli davrandı. Ee onlar artık 7 kişilik (yakında 8 olucak) bi aileler. Tabiki kararları hep birlikte alıcaklar. Ama bizim kızlar hala bunun farkına varamadılar. O da şaşırmış yani odasını kırmızıya boyatcakmış.
Ceren zaten beni sinir etti. Şu Efe'ye davranışı hiç hoş değildi yani. Çok ağır konuştu. "Sen benim neyimsin ki?" dedi ya! Bu ne demek daha önce dediğim gibi onalr artık koskoca bi aile oldular. Umarım bunun çabuk farkına varırlar. ve bence Efe bu konuda çok haklı yani. O çocuk hiç iyi bi tipe benzemiyo. Ve Efe'den özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Bi çocuk için kardeşini kırdı ya!
Ferit ve Damla'nın yakalnması süperdi ya!. Yazık ama şu Ferit'e çok acıyorum. Çok kötü davranıyo Oğuz ona..
Şu Eda ve Damla'nın eczanedeki halleri çok hoştu. Gülmekten öldüm ya!. Damla şaşkın şakın bakıyo. Nerdeyse eczaneyi satın alıcaktı ya.. Bi de Damla arkasını döndü ya güneş kremi almak için orda Eda'nın hareketleri çok hoştu..
(Aslında yazarım ama o kadar güzel bi bölümdü ki kelimelere dökemiyorum.)
aliyeaynalar 04-09-07, 00:17 Çok ama Çok Beğendim...
İki Aile sezonu mükkemel bi şekilde açtı diyebilirim :happy0064
Oğuz bu bölümde yine döktürdü diyebilirim.
Feriti pataklaması yine çok güzeldi ve çok hoşuma gitti.
Bu arada sinirlenmek ona çok yakışıyor (çünkü sinirlenince çok komik oluyor :)) :happy0064 Bakalım Haftaya Edanın Hamile Olduğunu Öğrenince Tepkisi N'olcak
Bu Bölümde Edayıda çok beğendim, Ama sanki yeniden anne olmaktan korkar bi hali vardı bkz : Dizinin Son Sahnesi.
Tedirgin gibiydi sanki...
Tahir Ağayıda sıkça görmek istiyorum kendimi andıma bu konuda sizlerin fikirlerini bilmiyorum
Tabbi Aynı şey Bakkal ve şişman oğlu içinde Geçerli, Bugünkü Aralarındaki baba-oğul kapışması seyre değerdi...
Feritle Damlaya diycek söz yok, Müthiş performans gösterdiler, ama üzülüyorum yinede Oğuz çok itip kalkıyor çocuğu,
Allahtan ağzı var dili yok..
Damla için ise , Bugün giydiği mayo çok güzeldi, Tabbi damlada...
Bu kız her geçen gün birazdaha mı güzelleşiyor yoksa banamı öyle geliyor :))
Yaman ile Merve ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim, İkisinede sinir oluyorum, biri gereksiz şımarık, diğeride anlamsız kavgacı
Ve son olarak Sabutay ve çetesi
Yihuuuuuuuuuu Sabutay Salak Adamlarıyla Geri Döndü Yaşasın :happy0064
Çok sevindim yahuuu,
Bu arada sabutay, Ne kadar yakışıklaşmış :)
Gerçekden çok yakışıklı olmuş.. Tam Karizma Mübarek...
lykiadreamer 04-09-07, 00:35 oğuz'la ferit'in kabindeki kavga sahnelerinde gülmekten gözümden yaş geldi..özellikle oğuz ferit'i döverken..hepsini herkesi çok özlemişim..tekrardan hoşgeldin iki aile..:img-in_lo
pinarsayü85 04-09-07, 00:40 Çok ama Çok Beğendim...
İki Aile sezonu mükkemel bi şekilde açtı diyebilirim
Oğuz bu bölümde yine döktürdü diyebilirim.
Feriti pataklaması yine çok güzeldi ve çok hoşuma gitti.
Bu arada sinirlenmek ona çok yakışıyor (çünkü sinirlenince çok komik oluyor :)) :happy0064 Bakalım Haftaya Edanın Hamile Olduğunu Öğrenince Tepkisi N'olcak
Bu Bölümde Edayıda çok beğendim, Ama sanki yeniden anne olmaktan korkar bi hali vardı bkz : Dizinin Son Sahnesi.
Tedirgin gibiydi sanki...
Tahir Ağayıda sıkça görmek istiyorum kendimi andıma bu konuda sizlerin fikirlerini bilmiyorum
Tabbi Aynı şey Bakkal ve şişman oğlu içinde Geçerli, Bugünkü Aralarındaki baba-oğul kapışması seyre değerdi...
Feritle Damlaya diycek söz yok, Müthiş performans gösterdiler, ama üzülüyorum yinede Oğuz çok itip kalkıyor çocuğu,
Allahtan ağzı var dili yok..
Damla için ise , Bugün giydiği mayo çok güzeldi, Tabbi damlada...
Bu kız her geçen gün birazdaha mı güzelleşiyor yoksa banamı öyle geliyor :))
Yaman ile Merve ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim, İkisinede sinir oluyorum, biri gereksiz şımarık, diğeride anlamsız kavgacı
Ve son olarak Sabutay ve çetesi
Yihuuuuuuuuuu Sabutay Salak Adamlarıyla Geri Döndü Yaşasın :happy0064
Çok sevindim yahuuu,
Bu arada sabutay, Ne kadar yakışıklaşmış :)
Gerçekden çok yakışıklı olmuş.. Tam Karizma Mübarek...
oğuz-ferit ,daha doğrusu + kabin üçlüsü bugün harikaydı...
ferit iyi çocuk ama bazen biraz fazla sulanıyor..ama içinden gelen bişy o da yani karakteri...oğuz gereksiz yere çocuğa o kadar yüklewniyor...o da ağzından ne çıksa ferit' e kızıyor....
ama bana kalırsa birbirlerinden vazgeçmezler yine...:img-yes:
allah korusun birinin başına bişey gelse diğeri hemen koşar:P
damla evet çok güzel kız maaşallah...:good:
ne giyse yakışıyor...şanslı çocuk ferit:img-yes:
tahir ağa gözüksün bence d e...bana kalırsa sabo ile yolları kesişecek bu sene onun....
sabutay....vallahi çok hoş br bey:img-in_lo.
yiğidi öldür hakkını yeme demişler...
salaklarında daha derin ,entel bir hava sezdim sanki bugün...
bu adamların isimleri ne acaba,salak kaldı isimleri...
Uzun zamandan beri beklediğimiz, özlediğimiz, hep başlamasını istediğimiz İki Aille nihayet yeni sezonun ilk bölümü ile geri döndü.
İki Aile sanki sezona ara vermemiş, sanki bizler bir hafta sonraki bölümünü izliyormuşuz, sanki yönetmeni hiç değişmemiş gibiydi. O kadar doğaldılar ki dizinin ilk dakikalarından itibaren ailecek İki Aile moduna girdik.Uzun zamandır başlamasını beklediğimden sanırım bu bölüm bana kısa geldi ; çabucak bitiverdi.
Bu arada dizimiz tam olarak 20.00'de başladı ama ilk dakikalarda sanırım kanaldan kaynaklanan ses var görüntü yok(siyah bir ekran) durumu oluştu. Bu yüzden o güzel jenriğimizle birlikte oyuncularımızın yüzlerini göremedik. olsun buna da nazar diyelim.
anlaşılan oğuzu zor günler bekliyor baksanıza topu atmak uzereler ...eger eda hamıleyse bu zor durumda oguza bse demez cocugu aldırmaya kalka bılır...o cerenın begendıgı cocuk o zengın kadının olu olabılır.yamana bakm be sınır bende tam adam oldu dıyodum...tımuruda alcakms .o kadınla evlenırse belkı cunku oguz iflas eder se yaman zengın olur odurumdan yanı...amam efeyle o cocuk aynı vde bıraz zor gecınırler..
EvaLongoria 04-09-07, 08:54 Öncelikle Herkese Merhabalar...
Nasıl keyifli bir akşam geçirdiğimi anlatmam mümkün değil diyeceğim ama siz zaten aynı keyifi almışsınız.
Bir kere resmen kahkahalarla güldüğüm sahneden başlamak istiyorum. Yani (tabiki) Damat Ferit & Oğuz & kabin sahneleri :)
Oğuz'un sürekli etrafa bakıp "bir ses var" havası vermesi zaten beni güldürüyordu. Fakat Ferit'in sanki başkasıymış gibi Oğuz' a yutturmaya çalışması benim dağıldığım an oldu. Kabinde bir şeyler konuştularsa da duymadım çünkü Oğuz içeri girip kapıyı kapadığında ben çoktan kopma noktasına gelmiştim.
İyi ki başladı dizimiz.
Eda'nın sandviç hazırlarken otel yetkilisi ile konuşması da cabası.
Oğuzun Edaya kurları, çocukların kıskanması, Efe & Ceren çatışması, Eda'nın eczanede ki halleri :)
Her ne kadar Ferit ve Damla'nın tepkileri beni güldürdüyse de Eda ve Oğuz'un sahnelerinde yüzlerindeki huzur ifadesi çok hoştu. Yara bandı diyaloğundaki bakışlarda da flört havası ve cinsel çekim muhteşemdi. Aslında bu bölümde bir çiftin tüm hallerini gördük. İşte bu yüzden dizi gerçekçi geliyor hepimize genel olarak.
sevgili Bernanın belirttiği bu sahne de benim en çok hoşuma giden sahnelerdendi. Kan kardeşi olalım mı :) Oğuz gerçekten Edanın gönlünü almayı çok iyi becerebiliyor. Ama yine de dilinin ayarı yok işte :)
Herşey süperken bir de baktık anaa kötü adamlar çıkageldi :) E fazla zarar vermeyeceklerse hoşgeldiler..
Yaman'ın Efe ve Timur u anlatırken duyduğu sevgi gerçekten bana çok güzel yansıdı. Oyunculukta bir numara :)
Aslında yazacak o kadar çok şey var ki.. Ama ben hala aynı sahnelere gülüyorum. Ben en iyisi kendimi en ii ifade ettiğim biçimi kullanayım ve resimlerle size anlatayım.
Saygılarımla :)
gzd_keremcem 04-09-07, 11:36 herkese selam
bu diziyi ilk bölümden beri takıp ediyorum çok sevdiğim dizilerden biri
dünkü bölüm ıle sezona muhteşem bi şekilde döndü iki aile
tatıl sahneleri süperdi feritin gelmesi,damlayla yakalanmaları,oğuzdan dayak yemesi:D
Bi de edanın eczanedeki halı çok komıktı
eda hamıle sanırım ve bu çocuklar arasında sorun olaacak gibime geliyor özellikle kızlar arasında
ıkı aıle"tek aile"artık bu sezon çok renklı gececek
herkese iyi yorumlar.....
sihirlisinema 04-09-07, 11:46 merhaba iki aile ailesi,
çok uzun bir tatil oldu. 10 sene gibi geldi bana:img-yes:
yeni bir ekiple, her açıdan yenilenerek girdi sezona aile..
en büyük değişiklik reji grubunda olmuş.. metin günay müthiş bir sezon geçirdi ve bırakıverdi... kendisi yeni bir diziyle ya da filmle karşımıza çıkar mı acaba ?:sad53:bye
yeni ekibe başarılar... planlar biraz yordu bizi ama güzeldi dün akşam..
sevenler kavuşunca izlek merakı düşer genelde, yani yeni kavgalara ve üzücü ayrılıklara hazır olalım:img-wink:
merhaba tekrar...
-s_e yaren- 04-09-07, 11:48 Çok harika ve eğlenceli bir bölümdü.Dizimiz harika bir şekilde sezonu açtı ya...O kadar özlemişim ki dizimizin içtenliğini,sıcaklığını ve Eda-Oğuz didişmelerini :) İki aileyi artık tamamen tek aile olarak görmek daha da bir güzeldi.Başlarda kızlar sorun çıkarsalar da neyseki diğer sahnelerde de yansıtılmadı bu sorun.Plaj sahneleri neydi öyle ya tam komediydi yani :) Öncelikle harika bir şekilde Ferit'in gelişi,Eda-Oğuz kavgası,özellikle de kabin sahneleri çok komikti...Hele de her konuda Eda ve Oğuz'umuzun didişmesii...:) Herkes gibi Arda'yı benimde pek gözüm tutmadı sağlam pabuç değil gibi...Ayrıca Ceren'in daha yeni tanımış olduğu birine Efe'yi korumasına inanamadım yani.Efe'nin çok üstüne gitti ya.Birde bu Sabutay çıktı yine ortaya bende gitti falan diye düşünmüştüm.Bizimkilere bulaşmasında naparsa yapsın artık.Ferit ve Damla'da çok şekerlerdi bu bölüm.Eda'nın eczaneye gidebilmek için Damla'dan kurtulmaya çalışması ve eczaneden aldığı işine hiç yaramayacak olan şeyler ve ve en güldüğüm de telefonla konuşur gibi yapıp Damla'dan kurtulması :):) Bebeğimiz de geliyor... Bizim 7 kişilik aile olcak 8 kişilik aile...Ceren ve Merve bana başta sorun çıkaracaklar gibi geliyor ama alışırlar ya...Çook beğendiğim ve keyifle izlediğim bir bölümdü.Önümüzdeki bölümü merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum... :)
Merhabalar herkese,
İlk önce güzel bir komedi bölümüyle 2.sezona giriş yaptık. Gerçekten güzel bir bölümdü. Rating'lerde 2.clikde harika :good: Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Dün geceki yazılarınızı okudum, biraz farklı bakmak istiyorum bu bölüme. Bu bölümün bir özelliği müthiş komedi yüklü olmasına rağmen bir yandan da olaylara giriş yapıldı, hemde bayağı olayı. Bu ilk bölümde dikkatli incelersek bir çok gelecek olayın temeli atıldı, tüyoları verildi.
Bu arada Buğra, bende Yaman'ı özlemişim daha doğrusu Hakan Vanlı'yı. Gerçekten mükemmel bir oyuncu. Gene hayran hayran seyrettim.
Söylediğim gibi 2.sezonu götürecek olayların başlangıçları çok ustaca yapıldı bence bu bölümde, işte bu sezon için bu bölümden gördüklerim:
1. Oğuz'un işleri cidden kötü gidecek, bayağı maddi zorluklar yaşayacaklar. Bu açık açık ilan edildi artık. Ve Yaman'a bir sevgili bulduk bu belli. Ama sadece Yaman'ın sevgilisi olarak kalmayacak sadece.İyi biri görünsede kesin zararı dokunacak. En önemli nokta çok zengin bir kadın olması. Bu olayların bize getirecekleri şunlar. Bir ara Buğra söylemişti tahminlerinde köşkü kaybetme korkusu, ihtimali olmasını. Bu olacak bence. Oğuz'un işlerinin kötü gitmesiyle köşkü elden çıkartmak mecburiyeti ortaya çıkacak ve köşkü alacak kişide büyük ihtimal yeni sevgilisinden hatta kimbilir belki ileri zamanlarda karısından maddi destekli Yaman olacak. Buna hazırlıklı olalım derim. Yaman hem köşkü alıp, hem de aşkının maddi desteğiyle çocukları almayı deneyecek. Benim düşüncem Yaman para olayını farkedince evlenir hemen aşkıyla (adını unuttum valla kadının :) ). Arkasından Oğuz'un zor durumunda köşke el koymayı dener ve Timur'un velayetinide ister. Olacaklar sanki böyle.
2. Ceren'in yeni aşkı. Artık Ceren'i henüz tam kardeş olarak olmasada, en azından daha önce söylediği gibi evin kızı olarak gören Efe'yi çıldırttı bu yeni aşk doğal olarak. Tip olarakda sorun yaratacak, seyirciyi gerecek bir tip seçmişler zaten. Ceren'den normal bir tepki geldi, abi gibi bir kavramı olmayan, hiç kimse tarafından böyle sınırlandırılmamış bir kız Ceren. Efe'de çok sert yaklaşınca çıldırdı tabii. Öz kardeşler arasında bile olacak normal bir kavgaydı. Dizinin doğallığına bir daha hayran oldum, hiç abartılmadan doğal olarak verildi bu sahneler. Ne olacak dersek gelecekte, Efe-Ceren bu çocuk yüzünden bir kaç bölüm, belki daha fazla epey didişecekler, ciddi kavgalar edecekler. Sonunda ya çocuk Ceren'e bir kötülük yaparken Efe engel olacak, ya Ceren çocuğun kötü taraflarını görecek ve Efe'ye özürlerini gönderecek. Ve sonunda çok sağlam bir Efe-Ceren kardeşlik bağı kurulacaktır. Bildiğim tek şey seçilen ve yaratılmak istenen tipten çocuğun iyi biri olacağı pek ihtimal dahilinde değil gördüğüm. İstanbul'da bu ilişkinin devam edeceğide belli. Senaristlerimizde bu ilişkiyi çok iyi kullanıp bir süre sonra (en az 6-7 bölüm diyorum) sağlam bir Efe Ceren bağı kuracaklardır en sonunda. Ama Efe-Ceren kavgalarıyla bizi epey gerdikten sonra. Tabii olayı dahada gerecek bu çocuğun Yaman'ın yeni aşkının oğlu olması ihtimali. Olmayacak şey değil ama ortalığı iyicene karıştırır.
3. Maddi olarak zor günler kesin olacak gibi ve oldukca ilginç geçecek. Oğuz'un zor duruma düşeceği belli ve bu bölüm sık sık Oğuz'un ve kızların (Damla değil Ceren&Merve) rahata alışkanlığı, Timur ve Efe'nin ise nasıl yokluğa alışık olduğu vurgulandı. Eda'da hep niye bu kadar para veriyoruz diye karşı çıktı Oğuz'a. Bu konuların bu kadar üzerine düşülmesi, daha ilk bölümden vurgulanması önemliydi. Bunun sebebi zor günlerde belki okul servisleri yerine minibüse, otobüse binecek çocuklar. Belki özel okuldan çıkılacak. Bunlar kızları epey zorlayacak, Hele Ceren'in bayağı zoruna gidecek bunlar. Ama tabii özellikle köşkü kaybetme ihtimali tam tek aile haline getirecek çocukları.
4. Evliliğe alışma. Doğal olarak ne kızlar ne oğlanlar bu evliliğe kolay kolay alışamayacak. Kızları bıraktım Eda bile hala alışamadı :) Gerçeğide bu zaten. Eğer hemen alışsalardı çok tuhaf kaçardı. Zamanla Eda ve şu anda şaşkın olan kızlar arasında kurulan bağı göreceğiz. Nasıl Eda Hanım'lıktan Eda Abla'lığa çıktı, aynen bu sefer Eda Abla'lıktan Eda Anne'liğe geçişini izleyeceğiz Eda'nın. Oğuz açısındansa pek sorun yok gibi, Efe-Timur'la arası gayet iyi.
5. Ve tabii yeni karizmasıyla Sabutay. Bu yıl geçen yıl bir süre boşlanan Ferit-Damla aşkına biraz yüklenileceği belliydi zaten. İlk darbe Sabutay ve adamlarından geldi geliyor. Ben Ferit'in kumar kasetlerini beklemekteyim artık. Geçen sezon sonlarından beri aklımda ama artık geldi geliyor...
6. Tabii en önemlisi bebek olayı. Daha ilk bölümden ortaya çıkarıldı. Sezonun komedi yükünü Eda'nın hamileliğinin çekeceği belli.
7. Efe'nin üniversite sınavı. Yaman'la konuşurken Efe'nin üniversite sınavına gireceğini öğreniyoruz bu sene. Bir yandan bu konuda işlenecektir kesin.
Şimdilik gördüklerim bunlar, ama daha sezonun ilk bölümü olmasına rağmen ortaya bir sürü konu başlangıcını atan güzel bir bölümdü.
herkese selam arkadaşlar.iki aileyi başladığındna beri izlememe rağmen buraya ilk kez yazıyorum umarım beni de aranıza alırsınız.:img-wink:
dünkü bölüm çok güzeldi.yeni sezona süper bir giriş yaptı.harikalar yarattı valla.
ilk sahne çocukların havuzda eğlenmesi,su savaşı filan çok güzel ve eğlenceli sahneleriydi.bunlar ailenin birlikte olduğunun kanıtıydı.
kahvaltıda çok hoş bir sahneydi.hele ki tepeden çekim o sahneye ayrı bir hava katmıştı.ama merve ve cerenin olumsuz tepkilerine üzüldüm açıkcası.ilerde daha iyi olucaklarına şüphem yok.
ferit her zamanki her zamanki performansını yine sergiledi ve bizleeri kahkahaya boğdu.damlayla kabin sahnesi apayrı güzellikteydi.bayıldım valla.ferite şapka çıkardım.
sabutayın geri gelmesine o kadar da üzülmedim.aileyle yine uğraşıcağa benziyor.sabutayın adamlarını görünce çok sevindim.:img-yes:özlemiştik onları yaa.
efe ceren sahnesinde ise efeyi haklı buluyorum.arda dediğiniz gibi şulenin oğlu olabilir.budurum nasıl çözülür bilemem.ceren kafaya fena takmış durumda.efe sanki biraz kıskanır gibi oldu ama bilemicem.ceren efeye fazla tepki gösterdi bence.efe sever olarak efeye çok üzüldüm.ceren efeden mutlaka özür dilemeli ama bu,ne kadar yeterli olur bilemem.
eda-damla eczane sahnesi güzeldi.edanın telefonda konuşması da çok komikti yine.iclal aydına bu bölüm bayıldım.çok iyi oyunculuk sergiledi.tebrikler..
dizi nerde biticek diye düşünürken edanın hastanede sonuçlarını alırken bitmesi güzeldi.haftaya olucak bölümü merakla ve keyifle bekliyorum..tüm ekibe teşekkürler..
benden bu kadar.herkese iyi yorumlar..bye
Herkese kocaman bir merhaba:img-yes:
Bugünden beridir sevgili Buğra (bu arada çok teşekkür) malum siteye harika bölümü eklemişsin bende açıp açıp seyrediyorum:img-yes:
Şimdi dün bazı yorumlarımı sizinle paylaşmıştım. Belki dünün heyacanıyla gözümden kaçan sahneler filan vardır diye düşündüm ki öyle mesela fragmandaki bazı sahneleri görmedik sevgili Nur'da yorumunda bu konuyu belirtmiş onun belirttiği sahneler dışında benimde şu merak ettiğim hani damlanın sarı bikini giydiği, Feritin o surat ifadesinden hiçbirşey çıkaramadım ama görmek istediğim ikisinin yan yana şezlonga uzandığı sahnede yoktu mesela:img-yes:
Jenerik konusuna gelince öncelikle inanılmaz şaşkınlık içersindeyim. Daha dün diziye girenlerin maşallah adı sanı varken sevgili SEDA ablamız yok jenerikte. Lütfen kötü bir sürprizle karşılaşmıyalım, zaten Oya buhar oldu gitti Seda ablayıda yok etmesinler (yok edeceklerse eniştenin adı var, onu nasıl yok edeceklerini daha bulamadılar mı yoksa:icon_whis)
Şimdi yine bölüme dönersek ya gerçekten bugün yine tescillendi bizim Eda-Oğuz çifti. Bayılıyorum bunlara ben. Hele Oğuzun sahile yürürken Edaya sarılmak istediği sahneyi abartısız bugün 5 kere seyrettim. Önce sağ taraftan sarılmak istiyor Eda omuz hareketiyle engel oluyor bizimkisi elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor sonra yavaşça sol tarafa geçişi varki:good: sonra ıoradan deniyor şansını yok çaça Eda yine engel. Ama sonuç önemli bizim Oğuz ne yapıp edip Edayı yumuşatıyor ya helal olsun:img-yes:
Ha bu arada şu replik harika onunla şimdilik yazımı noktalayayım ki oradaki mimikler için Emre Kınay'a :happy0064
Eda diyor ya sahilde Oğuzcuğum bende gerginim Oğuz hemen atlıyor gerginlik yok ve o muhteşem kafa hareketiyle mehtabı gösteriyor işte bu sahne:good:
Bende diyorum ki işte mi gerginsin, okulda mı, dershanede mi bu sahneyi kendimizie yorumluyalım ve;
Yok gerginlik, İKİ AİLE DİZİSİ var:img-wink:
Bu arada
Bismillah dedik hemen yeni bölümün özeti gelmiş. Öncelikle ekleyen arkadaşımız tekstura ya teşekkürler:img-yes: ve yeni sezon diye inşallah birkaç bölümün değil tüm bölümlerin özeti böyle erkenden eklenir diyerek;
Valla bu özeti görünce olaylar inanılmaz hızla ilerliyecek ve resmen herşey karmakarışık olacak. 40 düğümlü ip gibi. Umarım çok canımız sıklımadan konular yani düğümler teker teker açılır
Dizi başladığında bi aksaklık oldu sanırım...
Jeneriği izleyemedim ben .
Güzel başlangıç yaptı.Reytinglerde iyi gelmiş.
Sanki Timur büyümüş gibi geldi bana ,boyu filan uzamış:D
Sonunda dizimize kavuştuk. Yeni sezonun bu ilk bölümü bence harikaydı. Sezona süper bir başlangıç yaptık.
Başından sonuna kadar keyifle izledim dizimizi. Daha ilk sahnede Merve ve Timur’un beraber havuza girmeleri ve sonrasında birbirlerini ıslatmaları, Eda ve Oğuz’un gelip çocukları uyarması tam bir aile olduklarının göstergesiydi. Tabi sonrasında Merve Ceren’in Eda’ya verdikleri ters tepkiler vardı ama er yada geç bu duruma alışacaklar.
Ceren’in Efe’ye verdiği tepki çok abartılıydı. Efe onu korumaya çalışıyordu. Sonuçta Arda ile daha yeni tanıştı. Nasıl biri olduğunu bile bilmiyor. Ama eninde sonunda Ceren hatasını anlayacaktır.
Ferit’e gelince yine çok iyiydi. Özellikle o kabin sahnesine koptum.:good: Ferit’in hapşırması ve Oğuz’un içerde biri var diyip ayağa kalkması, sonrasında Ferit’i tokatlaması çok komik sahnelerdi.:P
Yaman’a gelince daha öncede belirtmiştim hala Timur’u almayı düşünüyor. İçkiyi bırakabilir ama Eda ile uğraşmayı bırakmayacak anlaşılan. Şule’nin de şimdilik nasıl biri olduğunu bilmiyoruz. Bunu da zaman gösterecek.
Sabutay da uzun aradan sonra tekrar dönmüş. Bakalım yeni sezonda nasıl kötülükler düşünecek. Damla’yı elde edemeyeceğini bildiği için Ferit’le arasını bozmak için uğraşacaktır.
Tabi ki her dizide olduğu gibi bizim dizimizde de kötüler olacaktır. İlk sezonda gördünüz. Kötüler sayesinde Eda ve Oğuz, Damla ve Ferit birbirlerine daha çok bağlandılar. Bu sezonda da kötüler sayesinde aile olarak daha çok kenetlenecekler birbirlerine.
Neyse sonuç olarak bu bölüm çok güzel ve harikaydı. Yine büyük keyif alarak seyrettik dizimizi. Dizimizde emeği geçen herkese çok teşekkürler. Senaristinden yapımcısına, oyuncusundan yönetmenine kadar herkese teşekkür ediyorum
Görüşmek üzere…
*Esra_Yalın* 04-09-07, 16:22 selamlar...
yine çok gzl ve komedi bi bölümdü :)
ilk baştan seyrettirmeye başladı dünkü bölüm kendini ama merve çok sert tepki gösteriyor eda ya anladık kıskanıo ama çok sertti ya çok kızdım ve eda için üzüldüm.Tatil olayı süperdi.Hele Damla ve Ferit in kabinde kalma sahneleri öldürdü beni :img-hyste Kontor güzelide o çocuk da ne buldu hala anlamadm kocaman bisey yanında cüce gibi kalıo :) ve Efe ye öyle davranmaması gerekrdi.Eda hanıma gelince inş hamiledir ama inş Oğuz beyin işleri yoluna girer.Harcamalarına dkkat etmiolr bi de iflas ederlerse çok kötü olur.
nar cicegi 04-09-07, 16:47 biz daha 53.bölümün büyüsünden kurtulamaışken 54.bölümün özeti gelmiş bile şaşaırdım kaldım.
Hamilelik testi yaptıran Eda şokta
daha alışma sürecinde gelen bebek eda nın kafasın karıştırması normal.
Babasının sürekli Efe ve Timur’la igilenmesini kıskanan Merve ilgiyi üzerine çekebilmek için kendince bir yöntem bulur.
merve nasıl bir yöntem buldu gerçekten merak içindeyim yani.şu an bi fikrimde yok açıkçası merve bu herşeyi yapar.
Efe ile de Ceren konuşmamaktadır
normal o kavgadan sonra bi süre küs kalırlar ama sonra barışırlar ceren arda yüzünden aklı beş karış havada efe ye sert davrandığını anlayacaktır yakında.aşk sarhoşluğu biraz geçsin bence bu aşk değil hayranlık gibi bişey ama neyse
Oğuz’un Ferit’e yaptığı kötü muameleye daha fazla dayanamayan Damla babasına rest çeker.Ferit konusunda çok ileri gittiğini anlayan Oğuz pişman olur ama artık iş işten geçmiştir.Damla Ferit ile birlikte tatil köyünü terk eder. Oğuz’u protesto edip başbaşa kalmak isteyen nişanlıların karşısına ummadıkları biri çıkar bu yeni tatil planları da bozulur.
damla artık eskisi gibi değil sevgilisini koruyo babasına karşı tavrını koyuyo çok normal çocuk şamar oğlanına döndü canım olmaz bu kadar yani.oğuz yaptığı anlamış bide ferit le damlanın gitmesine izin vermiş daha doğrusu izin vermek zorunda kalmış.karşılarına çıkan ummadıkları misafirde zaten olsa olsa sabutay tır kim olcak.
Oğuz ise Ergin’den gelen acil bir telefon ile bir süreliğine İstanbul’a dönmek zorunda kalır.
zannedersem oğuz bebeği öğrenmeden istanbul a dönecek.inşallah işlerini düzeltebilir.bebeği öğrenme sahneside dizinin sonuna kalabilir.
Çocuklar Eda’ya emanettir. Ceren, kendinden yaşça büyük tatil köyünün serseri DJ’yi Arda’ya yakın olmak için tehlikeli bir oyun oynar. Ceren’i odasında bulamayan Eda,onun kendisini çok fena atlattığını anlar ve çok öfkelenir. Oğuz İstanbul’dan dönmek üzeredir.Ceren ise ortada yoktur. Eda, Çocukları kendisine emanet eden Oğuz’a nasıl hesap verecektir?
ceren eda yı çok kızdıracak anlaşılan ceren tehlikeli oyunlar oynuyo eda yı da zor durumda bırakabilir.ceren sonunda bulcak olan da efe olabilir.ne kadar kızsada kardeşler sonuçta.ceren inşallah hatasını yakın zamanda anlar.yaptığı yanlışları farkeder.bence ceren oğuz gelmeden bulunur.ve yaptığı için eda dan özür diler.
Bu bölüm acayip komikdi, O Ferid ve Damlanin kabine saklandiklari sahne cok komikdi, gülmekten öldüm yerlere yattim artik. :img-lazy:. Bide Efe´nin Cerene davranmasi cok garipdi, sanki cereni kiskanir gibiydi. cokta bagrdi cagrdi bide o el hareketleri hic yakistiramadim efeye.. neyse...oguza gelince, insallah isler iyiye giderde iflas etmezler, yoksa 5 cocuga nasil bakcan..
Merhaba ben geldim.. nasılsınız bakalım..afiyettesinizdir inşallah.. valideniz nasıllar...!! Az önce Hatırla Sevgili'den çıktımda dilimde eski bir tat kaldı.. ondan yani bu kibarlık.. - aman rica ederim efendim.. çay verenleriniz çok olsun.. sizinle bir konu hakkında görüşmek isterim vaktınız varsa...
Şimdi Eda Hanım hamile ya benim kafama bir şey takıldı....!! siz nedersiniz acaba bu konu hakkında ..??
Soru.. : Eda acaba kız mı doğuracak..?? yoksa erkek mi..?? ( ÖSS sorusu gibi oldu buda)
a ) 1 kız çocuğu
b ) erkek çocuğu
c ) ikiz bir kız bir erkek
d ) hiçbiri umma olmuş olabilir ... ( umma halk dilinde sahte gebeliktir.)
Cevap veriyorum : Bence kız çocuğu olmalı.. ama Oğuzunda hiç erkek çocugu yok.... belki ikiz olurlar bir kız bir erkek... kızı eda büyütür oğlanıda Oğuz.... ):good::good::good::good::good::good:
Merhaba “iki aile” ahalisi,
Sonunda dizimize kavuştuk. 3 aylık bir ayrılık su gibi akıp geçti. Ama bu ayrılık dizimize iyi gelmiş. İlk bölümüyle bizleri mest etti. Her sahneden ayrı bir keyif aldım. Bu keyif sizlerin yorumlarını okudukça daha da pekişti. Diziyi tekrar tekrar izlemiş oldum. Yapılan yorumlardan herkesin dizimizin yeni bölümünden memnun olduğunu gördüm.
Bütün yaz konuştuğumuz gibi iki aile tek bir aile oldu. Daha bölümün başındaki havuz sahnesiyle bunu hepimiz hissettik. Merve’nin yeni duruma önümüzdeki bölümlerde alışacağından eminim. Bu konuda gereken yorumlar çokça yapıldı. Ben sizlerle başka bir konudan konuşmak istiyorum: Ceren&Efe ilişkisi.
İlk bölümde Efe’nin Ceren üzerindeki korumacılığını izledik. Buğra’nın değişiyle Efe Ceren’i sahiplendi. Bunu bir abi-kardeş duygularıyla yaptı. Hepimiz bunda hemfikiriz. Eminim ileride Ceren de aynısını Efe için yapacaktır.
Şimdi ben bu ilişki için yeni bir fikir üretmek istiyorum. Efe’nin Ceren’i korumasının sebebi içten içe ondan hoşlanması ihtimali. Hatta onu kıskanması. Bu yüzden de Ceren’e karşı diskoda sert çıkması. Bu ihtimali ben dizinin başından beri göz önünde bulundurdum.
Bir bölümde safiye ablanın Ceren’e “ Hadi hadi. Nasıl baktığını görmedim sanma “ diyerek Ceren’in Efeye bakışını dile getirmişti. Bilmiyorum belki o zaman senaristlerin bir düşüncesiydi geldi geçti. Sadece bu sahne aklıma takılmıştı. Oradan farklı yorumlar çıkarmıştım. Ama olmadı.
Ceren’in Efeyle kardeşçe kavgalarını izlemekten çok keyif alıyorum. Aralarında bir yakınlaşmanın olması çok uzak bir ihtimal ama ben böyle bir şey olursa bunu izlemekten keyif alacağım.
Hoşçakalın….
34. Bölümün özeti gelmiş bile...
Hamilelik testi yaptıran Eda şokta.
Eda bu kadar erken hamile kalacağını düşünmüyordu. Bir de çocukların bu evlilik olayına alışma dönemindeyken olması Eda için şok olur tabi ki.
Bodrum Club Flipper tatil köyünde Güzel başlayan tatil çocukların birbirleri ile didişmesi Oğuz’un Ferit’i bir türlü kabullenmemesi kabusa döner.
Bir yandan Efe ile Ceren’in tartışmaları bir yandan da Oğuz’un Ferit’e karşı gösterdiği sert tepkiler herkesi etkiler, bu da tatil keyfini kaçırır dolayısıyla.
Babasının sürekli Efe ve Timur’la igilenmesini kıskanan Merve ilgiyi üzerine çekebilmek için kendince bir yöntem bulur.
Benimde aklıma şu an bir şey gelmedi. Bakalım Merve nasıl bir yöntem bulacak.
Efe ile de Ceren konuşmamaktadır.
Çok normal bu durum. O tartışmadan sonra bir süre konuşmak istemezler birbirleriyle. Ama bu küslük fazla sürmez herhalde.
Oğuz’un Ferit’e yaptığı kötü muameleye daha fazla dayanamayan Damla babasına rest çeker.Ferit konusunda çok ileri gittiğini anlayan Oğuz pişman olur ama artık iş işten geçmiştir.Damla Ferit ile birlikte tatil köyünü terk eder.
Demek Damla sonunda dayanamıyor ve babasına karşı Ferit’i savunuyor. Oğuz bu konuda ileri gittiğini sonunda anlıyor ama biraz geç kalıyor ki Damla ve Ferit tatil köyünü terk ediyorlar. Tabi başbaşa kalmak onların da hakkı.
Oğuz’u protesto edip başbaşa kalmak isteyen nişanlıların karşısına ummadıkları biri çıkar bu yeni tatil planları da bozulur.
Damla ile Ferit bir türlü yalnız kalamıyorlar anlaşılan. Karşılarına çıkacak kişide büyük ihtimalle Sabutay olabilir.
Oğuz ise Ergin’den gelen acil bir telefon ile bir süreliğine İstanbul’a dönmek zorunda kalır.
Evet 53. bölümde ajansta işlerin iyi gitmediğini gördük. Demek Ergin arayıp İstanbul’a çağırıyor.
Çocuklar Eda’ya emanettir. Ceren, kendinden yaşça büyük tatil köyünün serseri DJ’yi Arda’ya yakın olmak için tehlikeli bir oyun oynar. Ceren’i odasında bulamayan Eda,onun kendisini çok fena atlattığını anlar ve çok öfkelenir.
Ceren de her gördüğü erkeğe hemen aşık oluyor . Daha dün bugün iki. İlerisini düşünmeden hareket ediyor. Tabi ki Eda buna çok öfkelenecektir ve öfkelenmekte de çok haklı.
Oğuz İstanbul’dan dönmek üzeredir.Ceren ise ortada yoktur. Eda, Çocukları kendisine emanet eden Oğuz’a nasıl hesap verecektir?
Bu durumda 2 seçenek var. Ya Efe Ceren’i Oğuz gelmeden önce bulup getirir. Hiçbir sorun çıkmaz. Ya da Oğuz geldiğinde bu duruma çok sinirlenip Eda ile tartışabilir. Bu da çiftimizin arasının açılmasına neden olabilir.
dunki bolum bence harikaydi bence mukemmel super yaa. gulmekten oldum dun yaa insan bu kadar mi perisan olur biz 7 kisilik bir aileyiz deyip durdular ama hep yuzlerine baslarina bulastirdilar herseyi.:img-hyste:img-hyste eda ve oguz yine cok tatliydilar bence cok yakisiyorlar. edanin yeni sac rengi bence cok yakismis daha bir guzel olmus.:img-yes: yine kavga ettiler ama bence bunlarda guzeldi, kontur guzelimiz bence cok fazla olmaya basladi babasi bunlari duyunca nasil bir tepki verecegini bildigi halde hic korkmadan kafasina ne eserse onu yapiyor onun bu tavirlarini hic begenmiyorum hemde efeyi zor durumda birakiyor:icon_sorr
ama bu bolumu cok begendim yeni bolumu heyecenla bekliyorum:img-clapp:img-clapp:img-haha::img-haha:
izleyemediğim tum bölümleri izliyorum youtubeden... Allahım her karesinde bir kahkaha.. şimdide 52. bölümde Ceren ve Efe'nin Eda ve Oğuz taklidini izledim koptuğum andır... Allah Allah yaa...... süper ya.... hele Oğuz'un horlaması yokmu allahım koptum koptum....
ben bu kadar güzel bir diziyi nasıl kaçırdım ya.... çok üzülüyorum çokkk
Şarkı sözleri ilgili bölüme taşınmıştır.
Hazır vaktim varken özet yorumu yapayım dedim ;)
Çok doğal çünkü Eda sonuçta daha evliliği çocuklara kabul ettirme derdinde, yeni gelen kardeşlerini nasıl kabul ettirecek. Ayrıca annelik içgüdüsü dışında kendi açısından da düşünüyor.Beş çocuğa anne olmak onun için yeni bir duygu, kız çocuğu annesi olmak yeni bir duygu. Dolayısıyla bu kadar yenilik varken hamilelik haberi onun için tam bir şok :)
Bodrum Club Flipper tatil köyünde güzel başlayan tatil çocukların birbirleri ile dişdişmesi Oğuz’un Ferit’i bir türlü kabullenmemesi kabusa döner.
Ee dizimizin sponsorunun adını anmazsak olmaz ;) Şaka bir tarafa, bu kadar kalabalık bir ailede kavga gürültü olması çok doğal zaten. Damla da Ferit konusunda doktor hanım olarak en iyi açıklamayı yaptı. Ferit Oğuz'un stres topu ve de Oğuz bu durumun sürmesi için sürekli nişanı bozmakla tehdit etme yoluna girmiş durumda. Tahminim Damla'nın bu tarz bbir tehdide kulak misafiri olacağı yönünde veya Ferit istemeden bunu ağzından kaçıracak. Ferit'in baba kızın arasını bozma konusunda hiç bir çaba göstermemesini çok seviyorum :) Ferit işin sırrının kendini tüm aileye sevdirmek olduğunu çok önceden kavramıştı zaten ;)
Oğuz erkek çocuk özlemini tam manasıyla gideriyor. Bir de 'ne de olsa üvey baba' dedirtmemek için Oğuz eminim abartır da. Efe ve Timur da fazla şey istemezlerse geçen bölümde olduğu gibi onları örnek bile gösterebilir. Ben geçen bölümde Merve'nin 'Keşke birimizden biri erkek olsaydı' sözünden yola çıkarak Merve'nin kendine erkek havası verecek birşey yapacağını düşünüyorum. Artık erkek kıyafet mi giyer, daha mı ileriye gider bilemem ama geçen bölüm bana böyle birşey hissettirdi.
Efe ile de Ceren konuşmamaktadır.
Ceren de oldukça şıpsevdi ancak o yaştaki genç kızların sıkça düştüğü durumdur bu. Sevdiği veya hoşlandığı kişiye toz kondurulmaz ve de tüm kötü yönleri yok varsayılır çünkü 'o yakışıklıdır', 'boyu uzundur' veya 'çok güzel gülüyordur; göz kırpıyordur' Efe'nin söylemek istediği şeyleri duymamak isteyecek ayrıca Tek Aile olmanın sancıları da yaşanacaktır. Efe ne de olsa abi olduğu için Ceren'e Timur gibi davranacak, Ceren ise şimdiye kadar abisi olmadığı için karışılınca da o yaştaki gençler inat edecekler ve de küslük devam edecek.
Oğuz’un Ferit’e yaptığı kötü muameleye daha fazla dayanamayan Damla babasına rest çeker.Ferit konusunda çok ileri gittiğini anlayan Oğuz pişman olur ama artık iş işten geçmiştir.Damla Ferit ile birlikte tatil köyünü terk eder. Oğuz’u protesto edip başbaşa kalmak isteyen nişanlıların karşısına ummadıkları biri çıkar bu yeni tatil planları da bozulur.
Damla Oğuz'un tehditlerini duyacak tahminimi yineliyorum. Oğuz her zamanki gibi dilinin kemiği olmadığını biraz geç farkedecek, muhtemelen şokta da olsa 'Cicianne Eda' Ferit'i savunmak için elinden geleni yapacaktır. Oğuz'un aklını başına getirme konusunda Eda'nın ve Damla'nın restleri çok etkili biliyorsunuz. Damla bu konuda sinyali geçen bölüm vermişti. Ferit'in de sabrı taşsa da çift olarak tatil kararını tahminimce yine Damla verecek. Karşılarına çıkan kişi kim acaba?? Şaka bir tarafa Sabocuğumuz bilinçli olarak orada bulunuyordu belli ki. Yine de esrarengiz havaların biraz olsun aydınlanacağını düşünüyorum ben. Bir tahminim var elbette, bence de önce karşılarına çıkıp sinir bozacak sonra kumar zaafını kullanarak Damla'yı Ferit'ten soğutmaya çalışacak.
Demek ki toplantılar iptal olmaya devam ediyor. Ergin haber verme konusunda tereddütteydi ama herhalde durum dayanılmayacak noktaya gelmiş. İyimser tahminim ise oğuz'un mutlaka katılması gereken büyük bir müşteriyle iş toplantısı olduğu ancak bu ihtimal %5 falan bence.
Çocuklar Eda’ya emanettir. Ceren, kendinden yaşça büyük tatil köyünün serseri DJ’yi Arda’ya yakın olmak için tehlikeli bir oyun oynar. Ceren’i odasında bulamayan Eda,onun kendisini çok fena atlattığını anlar ve çok öfkelenir. Oğuz İstanbul’dan dönmek üzeredir.Ceren ise ortada yoktur. Eda, Çocukları kendisine emanet eden Oğuz’a nasıl hesap verecektir?
Tehlikeli oyun herhalde Arda ile biryerlere kaçma ve Arda'nın Ceren'den yapamayacağı şeyler talep etmesi olacaktır. Eda üstelik bir de hamile iken kesin iyice sinirleri bozulur. Ayrıca Oğuz'a denize girme konusundaki beceriksizliği için kızarken şimdi bin beterinin başına gelme tehlikesi var. Tahminim küs de olsalar Efe'nin bu duruma zamanında müdahale edeceği yönünde. Sonrasında Arda özür diler mi bilmiyorum ancak fragmanda isim yazdığına göre Ceren'in yeniden aklını çelecek bir durumu olacak.
03 Eylül 2007 Pazartesi.
İki Aile -Tek Aile olarak geri döndü…Karaman ve Aydeniz ailesi yeni hikayeleri ile bizlerle .
Evet ailemize sonunda kavuştuk…Yeni sezonun ilk sahnesini merak ediyorum demiştim ya sizlere güzel bir sahne ile başladı evet…Hatırlasanız sezon sonu tatile girmeden önce Eda ve Oğuz otel odasındaki kapılarını kapatmıştı son sahneydi..Yeni bölümün ilk sahnesi de kapının açılması ile oldu…Köşkün kapısı açıldı yeni sezona adım atıldı kapıdan iki küçük afacan çıkıp bahçedeki çocuk havuzuna girdi…(Bir ara eski yorumlarımda köşkte bir havuz eksik demiştim sonunda o da oldu çok mutluyum)
Dizimizin bahçe sahneleri gerçekten çok güzeldi….Tek bir aile olarak her şeyi bize hissettirdiler …Özellikle çocukların arasında geçen konuşmalar ….Merve’nin Timur’u kıskanması…Merve’nin kendi başına odasının renginin kırmızı olmasını istemesi…
Yedi kişinin aynı arabaya binmesine ne demeli…Çocukların arkada koltuktaki halleri çok komikti…Altıncı gelince nasıl oturacaklar çok merak ediyorum..:)
Bodrum’daki sahneler:
Yedi kişili ailemiz Bodrum’a gelmişti…Oda konusu burada da söz konusu oldu…Eda ve Oğuz birlikte olmak uyumak istiyorlardı ama Timur’un hastalanıp kusması her şeyi değiştirdi…Ceren’e gelince Arda ile çarpışıp ondan hoşlanması benim hoşuma gitmedi…Arda tipinden de belli olduğu gibi pek hoş bir çocuğa benzemiyor….Efe’nin Ceren’i koruması ağabeylik taslaması güzeldi ama Ceren bu konuda biraz abartı….
Ferit’e gelmek istiyorum izinizle….Dün beni gülmekten öldürdü….Hele o sahil sahnesi…Kabine saklanmaları …Ferit’in kendini tutamayarak hapşurması…İşte o anda olanlar oldu…Oğuz irkildi…sağına soluna baktı ..sesin içerden geldiğini duydu…açtı kapıyı .Ana içerde Ferit ve Damla…:) Yine komik yine yüzümüzü güldüren sahne oldu…Bugün iki kere izledim bu sahneyi …:)
Eda ve Damla’nın son sahnesi de çok güzeldi…Eda’nın Damla’yı ekip eczanenden doğum kontrol hapı almak istemesi ama alamaması..Fakat Eda’nın numaradan arkadaşı ile konuşması pek inandırıcı gelmedi bana….:)
Gelelim bizleri bütün yaz boyunca konuşturan sahneye Eda’nın test yaptırmasına …Testin sonucuna….O andaki yüz ifadesine ….
Evet ailemiz sezona bomba gibi başladı…..Umarım bu dengeyi bozmadan giderler….Umarım diziden hiçbir oyuncu ayrılmaz….Şimdilik aklıma gelenler bu kadar…Dip notlarım olursa yine yazacağım…..
Her şey gönlünüzce olsun….
Not:Özette gelmiş ama iç açıcı değil….Özellikle Ceren için…Az önce Fatoş abla ile konuştukta Ceren’in yaptıkları hiç hoş değil…Gençtir delidir diyorum sözlerimi bitiriyorum…bye
pinarsayü85 04-09-07, 22:54 özet yorumu
şokta dendiğine göre hamiledir eda kesin...bu şok,yeni bir çocuğa hazırlıksız olmaktan kaynaklanıyor pek tabi,ama edanın asıl sıkıldığı nokta,daha
evlilik fikrine ve tek aile yaşamına alışamayan çocukların ,bunu nasıl karşılıyacağı...
Bodrum Club Flipper tatil köyünde Güzel başlayan tatil çocukların birbirleri ile dişdişmesi Oğuz’un Ferit’i bir türlü kabullenmemesi kabusa döner. Babasının sürekli Efe ve Timur’la igilenmesini kıskanan Merve ilgiyi üzerine çekebilmek için kendince bir yöntem bulur.Efe ile de Ceren konuşmamaktadır.
efe ile ceren epey bir kavga etmişti,o yüzden bu gerginlik doğal...
merve ne yapacak acaba,yemek yemeyebilir belki,kayboldu numarası yapabilir,boğulma numarası yapabilir....
bana kalırsa bu kişi,tahmin edilen gibi sabutay değil,tahir ağadır..ferit,izinsiz tatile gelmişti galiba,e,tahir ağadan kaçar mı hiç,hemen bulmuştur yerini,sabutay için daha çok erken ...
ama tahir ağa da tatillerini engellemek değil de ferit'e fırça atar habersiz gitti diye...
sabutaysa da eğer,sabutay onları görmemiştir ama sabutaya pek ihtimal vermiyorum..sanki çok erken gibi onun varlığından haberdar olmaları için...sabutay biraz sürpriz yumurtadan çıkacak gibi olacak hiç umulmayan bir anda galiba...
özet biraz abartmış olabilir belki ''ummadık biri'' sözünü...
Oğuz ise Ergin’den gelen acil bir telefon ile bir süreliğine İstanbul’a dönmek zorunda kalır. Çocuklar Eda’ya emanettir. Ceren, kendinden yaşça büyük tatil köyünün serseri DJ’yi Arda’ya yakın olmak için tehlikeli bir oyun oynar. Ceren’i odasında bulamayan Eda,onun kendisini çok fena atlattığını anlar ve çok öfkelenir. Oğuz İstanbul’dan dönmek üzeredir.Ceren ise ortada yoktur. Eda, Çocukları kendisine emanet eden Oğuz’a nasıl hesap verecektir?
gerçekten eda çok zor durumda kalıyor bu sefer..cerenin yaptığı hiç hoş değil..tabi eda ablasını düşünmeyebilir ama herşeyden önce kendini düşünmelidir...etraf nasıl günümüzde,yeni tanıdığı insanlara hemen güvenmemeliydi,ve bir bayan olduğu için daha dikkatli olmalıydı...ama bu macera galiba ders olacak...daha önce de benzer şeler yapmıştı zaten...
efe bu işe el koyacak ve cereni,dolayısla edayı da zor durumdan kurtaracak bana kalırsa...aksi olursa büyük tartışma çıkacaktır....
eğer ki bir tartışma olursa,ceren eda ablasını savunur mu merak ediyorum,tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu yani.....
selamlar arkadaşlar
Hamilelik testi yaptıran eda şokta mıdır?
şoktadır bunun çok çabuk olması dolayısıyla eda şaşırmış olabilir ilk zamanlar bu hamileliği saklayabilir şoktan çıkınca söyler yada hiç belli olmaz oğuza heyacandan dolayı hemen konuşabilir nede olsa oğuzda istiyodu herhalde havalara uçar
merve bu duruma alışacak mı ?
zaman alabilir ama zaman geçtikçe alışır diye düşünüyorum aslında bu bebek işinede pek sıcak bakmayabilirler belki ceren kıskanabilir yeni kardeşlerini
ceren ve efe arasındaki son durum ne olacak?
bence araları düzülmez tatil boyunca ceren o çoçuğu hala savunabilir tabi buda efeyi kızdırır ve ipler kopar koruma içgüdüsü ile biraz sert çıkışabilir ama tabiki efe haklıdır ceren bunu çok sonra anlıcak bence
ferit ile oğuzun yıldızlar hiç barışmaz mı
oğuz bu işe biraz zor alışır gibi geliyo bana ve bizi feritli oğuzlu nice eğelenceli sahneler bekler bu sahneleri çok seviyorum:)
eda oğuz didişmeleride klasik onların didişmleri bile güzel
yaman adam olur mu
bence yaman adam olmaz ama şule:)onu belki adam edebilir oda bi olasılık tabi tabi ortak yanları ikisininde çoçuk olunca aralarında bişiler olabilir
yeni sezonda bizi neler bekler
pazartesi izlicez ve görcez:):):)
bu arada buğra sanada teşekkürler gelsin aynı zamanda tüm herkese yorumları için teşekkürler byebye:icon_whis
İLK AŞKIM_MERVE 05-09-07, 12:00 slm...yha ben bişey soırcam...BU DİZİ BAŞLADIGINDAN BERİ AKLIMDAA...
EFE CERENE AŞIKMI???....
Bölümü malum video sitesinden izledim çok komik bir bölümdü ama en çok üzüldüğüm sahne efe ile cerenin kavgası idi bana göre baya şidetli bir kavga idi yanin efede cereni aileden biri olduğu için korumaya çalışıyor ama ceren deo adamı sevdiği için toz kondurmuyuyor ancak efenin dediği gibi adam kötü birşey yaparsa ceren çok şaşıracaktır
Ayrıca sabutay ve adamlarının geri dönmesi bana göre çok saçma olmuş ne vardı yani tekrar hapisten ortalığı karıştırmaya oldu bitti yani ileriki bölümlerde sabutay ve adamları gene damlanın başına iş açıcak gibi gözüküyor
bir diğer konu ise eda nın hamile olması bakalım çocuklar bunu nasıl karşılıcak kıskanacaklarmı damla kıskanmaz ama ceren ve kızılötesi :) kıskanabilir ileriki bölümlerde beli olacaktır ama iyi tarafı ise çocukların bir kardeşi olacak öz olacak hemde buda güzel yanı bence
_seboist_s 05-09-07, 13:18 Selamlar arkadaşlar...
Nasılsınız bakalım:D:D
Pazartesinin sarhoşluğu hala üzerimde... Ee aylarca (!) beklemişiz, şahane bir bölüm izlemişiz doğaldır dimii:D
Öncelikle yorumlarını paylaşan arkadaşlarımıza teşekkürler edelim=))
Bugün haberler başlığına da yazdığım gibi tekrar verilecek 22.00'de... Ve ben onun için bile heyecanlıyım:D Ayy ne yapayım televizyondan izlemek bir başka oluyor yanee:D
Hele Oğuz-Eda, Damla-Ferit dörtlüsünüü:D Oğuz'un sesi kulaklarımda çınlıyor... Bana babacım demeee:D
Aslında kulaklarımda çınlamasının bir diğer sebebi ise kendi babam...=) Şöyleki Pazartesiden beri takılmış durumda... Birşey söylüyorum "bana babacım demee" deyip gülüyor yaa:img-hyste... Eheh anlatamıyorum ki Oğuz damadına diyor insan kızına böyle şey der mi yanee:D
Eheh neyse arkadaşlar biraz gevezelik edeyim dedim... Yorum yazacak vaktim yok sezon değişikliği bizi de etkiledi... Evde bir temizlik bir temizlik:D
Sonra vakit bulunca özete de değineceğim... Ayy o da Salı'dan gelmiş. Var mı daha büyük mutluluk?:D
Hee ayrıca aklıma birşey geldi... Acaba diyorum bu gece 53. bölümü izlerken gelecek bölümün fragmanını görebilir miyiz?? Ne de olsa bölüm çoktaaan çekildi bir fragman montajı kalmıştır yane... Süper olur vallahi...
Çarşamba'dan izlenen fragman olarak İki Aile tarihine geçer heheh...
Ama ben yine de böyle birşeyin olacağına inanmıyorum daha doğrusu inanmak istiyorum ama birşey beni engelliyor... "Sen de biliyorsun olmayacağını boşuna heyecanlanma, milleti de heyecanlandırma" diyor içimdeki ses...:D
Hadi hoşçakalın...
slm...yha ben bişey soırcam...BU DİZİ BAŞLADIGINDAN BERİ AKLIMDAA...
EFE CERENE AŞIKMI???....
Onlar şimdi bir aile öle birşey olacağını sanmıyorum eda ile oğuzun düğününde bakışmaları ve konuşmaları banada düşündürdü acaba birbirlerine aşıklarmı diye ama sonradan olmaz dedim hem onlar daha küçük yani öle bişi olsa oğuz bunu duysa bilemem yani zaten başında ferit var bide efe ceren adam kalpten gider :img-hyste
özgür_merfe 05-09-07, 20:59 bence kesin aşık onlar en azından efe aşık çnkü efe kawgadan sora oğuzla konuştuğunda kız meselesi filan dedi bnce kesin aşık
ama ceren bnce çok uyuz
eda ve oğuz bir hafta tatil yapmışlar sonra çocuklarla gittiler 1 haftada hamilelik belirtisi hemen nasıl çıkıyo ortaya orası saçma geldi bana.oğuz feritin kabindeki sahneleride mükemmeldi gülmekten ölddüm:img-hystebi zamanlar damla edaya yapmadığını bırkamıyodu şimdi küçüklere geçti inşallah düzelirler
Herkese Merhabalar…
Pazartesi gecesinden bu yana bir hayli yoğun olduğum için Bölüm yorumlarımı noktalamak zorunda kalmıştım…Şimdi her şeyi düzene koyduğumuza göre Sezon’un ilk bölümünü masaya yatırabiliriz…O zaman Akşam Ajansı'nı açıyorum...
:icon_shad:kahve:icon_shadAKŞAM AJANSI...:icon_shad:kahve:icon_shad
Öncelikle bölümde beni en çok etkileyen Alt hikaye’ye değinmek istiyorum…
Efe-Timur ve Merve-Ceren arasında ki Hikaye çatışması…Hikaye çatışmasından kastım onların evlilikten sonra hikayelerinin bu kadar gerçekçi bir seyirde anlatılacağını tahmin etmemiştim…
Evet Tam anlamıyla gerçekçi buldum bu başlangıcı…Kızların hayatlarında hiç maddi zorluk çekmedikleri için rahat tavırları ve Köşk dekarasyonu dahil her konuda rahatça “istemeleri” buna karşın Efe ile Timur’un çok şey anlatan sessizlikleri…Aslında ben buna yalnız maddi bir çatışma olarak bakmıyorum aynı zamanda Evin reisinin Oğuz olmasıda bu sessizliğe etken…Ama Allah var hakkını yiyemeyiz Oğuz’un davranışları ve hassasiyeti gözden kaçmıyor…Kendi kızlarına göstermediği ekstra ihtimamı sırf kendilerini eksik hissetmesinler diye Efe ile Timur’a da fazlası ile gösteriyor…Dediğim gibi bu hikaye benim kalbime dokunmayı başardı…Hatta bir süre daha devam etmesi taraftarıyım…Kızların tüm düşüncesizliklerine rağmen Damla’nın yaşı dolayısı ile uzaktan sessiz sessiz izlemeside Zamanla her şeyin rayına oturacağının göstergesi…
Sizlerin yorumlarınızda ki genel kanı bu olumsuz tepkilerin Ceren üzerinde yoğunlaştığı yönünde…Ceren eski şımarık kişiliğine döndüğünü belirtmişsiniz…Bunun tamamen bilinçli yapıldığını düşünüyorum…Çünkü ilerleyen bölümlerde gelecek maddi sıkıntı ve dar boğaz’da naif kişilikli,anlayışlı Ceren karakteri ile şuan izlediğimiz Ceren karakteri arasında ki fark o bölümlerin etkileyiciliğini arttıracak…Ceren’in,Merve’nin bu sıkıntıya alışma süreçlerini izleyeceğiz…Tabi o zamanda onları en iyi anlayan ve teselli eden o sıkıntıyı yaşamış olan Timur ile Efe olacak…
Tam manası ile bir çatışma kurmuşlar…Şimdi Efe ile Timur bu rahat hayata alışma sürecini yaşıyorlar…İlerleyen bölümlerde ise tam tersini izleyeceğiz…Şimdi Oğuz,oğlanların kendilerini rahat hissetmesi için çırpınıyor…O zamanda Eda aynı şeyi yapacak…Maddi sıkıntının onları daha da yakınlaştırdığına şahit olacağız…Bu bölümleri izlemek gerçekten keyifli ve duygusal olacak…Ben geçtiğimiz aylarda da söylemiştim…Böyle bir sıkıntı Ailemiz’i Köşkü kaybetme tehlikesine kadar itebilir diye…Şimdi adım adım bu süreç hazırlanıyor…
Hazır bu konuya gelmişken Sami’nin fikrini çok beğendiğimi de belirtmek isterim…Şule ve Yaman’ın hikayesi tahmin ettiğimiz gibi gelişirse
Yaman,Şule’nin maddi gücünü kendi öfkesi için kullanabilir…
Şimdi konuşmak için çok erken olsada gerçekten iddalı bir hikaye hazırlanıyor…Aile içi dayanışma,özveri başta olmak üzere birlik,beraberlik duygularını bu bölümlerde fazlası ile hissedeceğiz…İşte o bölümlerde Eda sahneye çıkacak…Çocuklarına bu sıkıntıyı hissettirmemek için çırpınacak,uğraşacak…Hem çocukların hemde Oğuz’un psikolojisi için asıl iş Eda’ya düşecek…
İclal Aydın’ın o duru oyunculuğu ile bu sahneler beni şimdiden heyecanlandırıyor…Hatta şimdiden söyleyeyim Ailemizin ayağa kalkış süreçlerini izlemeyi çok isterim…Yeni bir iş olabilir…Hep birlikte emek sarfedip ödülünü yüreklerine kondurdukları bir Sevgi ile alacakları,her zerresinde emek olan,birlik olan,inanç olan ve herkese görev düşen bir iş…İşte Aile olmak budur…O zaman tam anlamı ile Aile oldular diyeceğiz…Teşhisi k |