PDA

Tüm Versiyonu Göster : Hırsız-Polis/ Senaryolar

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

alevalev_25_
05-12-06, 18:05
Arıza Kirazın ağzından çıkacak kelimelere dikkatini vermiş ama bir türlü ne yapacağını bilemediği için olduğu yere çakılı kalarak…

A – Eeee kızım hadi amaaa…

Kiraz babasına dönerekkk…

K – Biliyorum sen bana yine yalan söyleyeceksin ama halam doğru söyler… der ve mavinin boynuna dolanır küçücük kollarııı…

Maviii iyice endişelenmiş vee Kirazı kendinden çekereekkkk…

M – Evet meleğim seni dinliyoruzzz….söyle bakalım ne oldu?
K – (Derin bir nefes alır) Babam bana yalan söylemiş..
A – (bağırarak) Ne yalanı lannn…
K – Babam hepimize yalan söylemiş hala..

Kiraz göz yaşlarını tutamaz ve Mavinin boynuna dolanırrr…Arıza kızının ağzından çıkan kelimelerle şokk olmuş ne diyeceğini bilememektedir..Bu şaşkınlık herkesin üzerinde hakimdir.Mavi durumu anlamaya çalışmaktadır…

M – Söyle bakim halacım…Baban ne için yalan söylemiş..
M – Sana kimm ne söyledi Kirazım..
K – Halacım babam bize yalan söylemiş..annem uzaklarda değilmiş..bize çok yakınmış..

Odanın içinde yankılanan bu sözler herkesin kulağını derinden çınlatıp beyinlerinin uğuldamasına sebep olmuşturrr…Herkeste ayrı bir şaşkınlık herkeste ayrı bir endişe vardır..

A – Kızım sen ne diyorsun?
K – Baba benimle konuşma sen bize yalan söyledin..
M – Halacım babayla böyle konuşulur mu hiçç..Söyle bakim sana babanın yalan söylediğini kim dediii…
K - ……………
A – Kızım konuşsana kim ne dedi sanaaa…
A – Ulannn…ulannn ben seniii…
M – ağabeyiii sus istersennn…
Ü – Halacım hadi amaa…Nerden çıktı şimdi bunlar söylesene…
K – Şeyyyyy……..

Büyük patron odasına girmiş ve telf.nun avizesini kulağına götürüp bir tuşa basarak sekreterine…

P – Bana bir sade kahveee…
S – Peki efendim…
P – Kaan geldi mi?
S – Henüz gelmedi efendim..
P – Gelince söyle hemen odama gelsin..
S – Pekiii…

Çınar karakolda her zaman ki gibi dosyaların arasına gömülmüş Robin Hoodd dosyasını nasıl çözebileceğini düşünmektedir…Son ana kadar da masasına yaklaşan gölgeyi fark etmemiş ve birden burnunun dibine gelen kahve kokusuyla kafasını dosyadan kaldırmıştır..Karşısında Leyla iki elinde de sade birer fincan kahve vardır…Gülümseyerek…

L – Buyurun komserim…
Ç – Sağol Leyla..
L – Ne demekkk..Öylesine dalmışsın kii dosyanın içine kısa da olsa bir aranın iyi geleceğini düşündüm…
Ç – (gülümseyerek kahvesinden bir yudum alırr) Ohhh…evet iyi geldiii…
L – Komserim bu dosyayı daha ne kadar uzatacaksınız?
Ç – İnan bana hiç bilmiyorum..Ama uzatabilmek için elimden geleni yapacağım..
L – Son kooperatif olayından da birşey çıkmayınca Aksaray çoktan bu dosyayı arşive kaldırdı
Ç – (sıkkın bir ifadeyle) Biliyorum…
L – (Tek kaş havada) Kızmazsanız eğer bir şey sormak istiyorum..
Ç – (gülümseyerek) Demek kii kızılacak bir şey soracaksın…
L – (derin bi) Ohhhh (çeker)
Ç – Şimdi ne olduuu…??????
L – Yüzünüzdeki ifade fazla kızmayacağınızı gösteriyorrr…
Ç – Bilememmm..
L – Neyse fazla uzatmak istemiyorum…Aslında merak ettiğim neden bu dosya…neden bu kadar önemli..nedenn ….

(derken söze Çınar devam eder)

Ç – Neden seni bu kadar içine çekti…Neden bu dosyadan başka bir dosyayla ilgilenmez oldun…(Bağırarak) Neden…Nedennn….Nedennnnn….Değil mii???

Leyla yanlış bir şeyler söylediğini bu dosyanın Çınar için çok başka şeyler ifade ettiğini fark eder ama bu biraz geç olmuştur..

L – (üzgün bi edayla) Özür dilerim sizi kızdırmak istememiştim…
Ç – Yooo kızmadım aslındaaa…Bana gerçekleri söylüyorsun..vee ben artık hayatımdaki gerçeklere kızabilecek gücü kendimde bulamıyorum…
L – Sanırım bu konuşma başka yerlere gidecek ne dersinizzz?
Ç – Gidecekkk bir yerr yokk Leylaaa…
L – Neden olmasınnn?
Ç – Meselaaa…
L – Senin evinnn!!!!!
Ç – (duyduğu bu sözle ne diyeceğini bilemez..şaşkınlıklaa kekeleyerek) Benim evv..vv…
L – (gülümseyerek) Korkmanıza gerek yok canımmm…
L – Aslında biraz densizlik ettim..Kusura bakmayınnn…Görüyorum kii içinizi boşaltmanız gerekiyorrr..Yeterince dolmuşsunuz…vee bunuda sanırım aslan sütüyle beraber yapmak iyi olur diyecektimmm….

Çınarın duydukları içinden dee olsa derin bir “ohhh” çekmesine sebep olmuştur..Birden Leyla ya ne diyeceğini bilememişşş vee bu sonn duyduklarıyla artık rahatlamıştır…

Ç – Olurrr…Sanırım uzun zamandır buna ihtiyacım varr…
L – İyi o zaman en kısa zamandaaa…
Ç – Tamamdır…

Der ve elindeki dosyayı kapattığı gibi masadan kalkar…Leyla “nereye” gibilerinden bir bakış savurur vee Çınar eline aldığı telsizi sallayarak…

Ç – Dışarı çıkıyorum…Birkaç işim vardı…Soran olursaaa…
L – Merak etme komserim görüşürüzzz…
Ç – Görüşürüz…

der vee çıkar odadan…

Arıza başını ellerinin arasına almış merdivenlerde oturmaktadır...Farkında olmadan gözlerinden dökülen yaşları silmek ise yanı başına oturan Maviye kısmettir..İki kardeş kendilerini ne kadar zor günlerin beklediğinin farkındalardır..İkisinin dee boğazına düğümlenen sözler vardır..Yutkundukça yutkunuyorlar bir türlü birbirlerinin gözlerinin içine bakıpta bir tek söz söylemeye cesaret edemiyorlardırrr…Sonunda bu sinir bozucu sessizliği Mavi bozarrr…

M – Abii yeter artıkkk…Bakkk görüyorsun işte..Beklenen an geldi..
A – Evet geldi…Ama bu kadar çabuk olmayacaktı..
M – Ne demek çabuk..
A – Kızım bu çocukların annesi Nermin..bunu ne ben değiştirebilirim ne de bir başkası..
A – Ama çocuklarım bunu bu kadar çabuk öğrenmemeliydiler..
M – İyi de abii..Ne Kiraz ne de Mert Nerminin anneleri olduğunu bilmiyorlar..

Arıza oturduğu yerden bir hışımla kalkar…Bir eliyle karşısındaki evleri işaret ederek bağırır..

A – Bakkk…Bakk Maviii..görüyorsun değil mii?
A – Bugün kızıma annen geldi diyenler yarında senin annen Nermin de derrr…

Mavi Arızanın bağırmasından rahatsız olur ve oturduğu yerden kalkarak…

M – Abi bakk bu iş bağırıp çağırarak çözemezsin…Bir çözüm yolu bulmalıyız…
A – Nasıl Mavi nasılll?
M – Bilmiyorum ama bulmalıyız…Bana güven ağabeyii..

Mavi kolundaki saate bakar vee….

M – ağabeyii ben çokk geç kaldım hemen gitmeliyim..
M – Bana güven tamam mıı….Şimdi dee çocuklara önceden ne dediysek aynısını söylemeye devam edicezzz…
A – (şaşkın ifadeyle) Nasıl yaniii..
M – Abi bakk..Çocuklara daha önce ne dedikkk….
A – (duraksayarak) Anneniz çok uzakta dedikkk…
M – İşte yine aynısını söyleyeceğiz..
A – Amaaaa…
M – Aması yok abii…gören kimse annenize benzetmiştir..hem kaç senedir anneniz burada değil benzetmeleri gayet normaldir…insan insana benzer gibilerindennn…
A – (soru soran bakışlarla) sence yerler mi bu yalanııı…
M – Yemek zorundalar ağabeyii..bende bayılmıyorum yalan söylemeye amaa onları bir süre daha bu yalana inandırmak zorundayızzz…En azından Nermin kendini daha iyi hissedene kadar…

Arıza artık kardeşine söyleyebilecek bir söz bulamamaktadırrr..Her şeyi her zaman ki gibi Maviye bırakarakkk…

A - Senn nasıl istiyorsannn…derr…

Mavi gülümseyrek abisine sarılır ve yanağına bir öpücük kondurup koşar adım eve girerrr..
Üstünü değiştirip alel acele evden çıkarrr…Mavi otobüs durağına geldiğinde cebini yoklar..Mavi kartını bir türlü bulamamaktadır..Ne cebinde ne de çantasında…Sonunda işe daha fazla geç kalmamak için cebinden çıkardığı bozukluklarla otobüse biner ve işinin yolunu tutar..İçinden geçirdiği şey iseee….” …sanırım evde bıraktım…”

alevalev_25_
05-12-06, 18:06
Kaan şirkete girdiğinde öğlen olmasına pek zaman kalmamıştır..Soluğu hemen büyük patronun odasında alır…

K – Abi beni çağırmışsın..
P – Neredesin lan sennn? Saat kaççç?
K – Abii kusura bakma..dün gece şeyyy…
P – Neyyy…alememi kaydın…
K – Kusura bakma abi..bir daha olmaz..sabah kalkamamışımmm…
P – Kesss…tamam…Kesss….
K - ………
P – Bkk kaç saattir adamlar mal bekliyor amaa Kaan bey ortalıklarda yokkk…
K – ağabeyii…
P – Tamam lann susss…

Patron yaslandığı koltuğundan doğrulur ve arkasındaki dolaba eğilerek kasayı açmaya başlar..
Bir anda açtığı kapağı hızlı bir şekilde kaparrr…Gördüğü manzara karşısında inanamaz..Gözlerini iyice sıkar ve kapağı tekrardan aralarrr..gözlerini açtığında yanlış görmediğini fark eder….avazı çıktığıncaaa bağırarakkk….

P – Bu neee lannn….bu neeeeeee?????
K – ağabeyii ne oluyorrr????
P – Ulan ben soruyorum lan bu soruyu sannaaa???

Kaan bir ann patronun ne demek istediğini anlayamamıştır…Yerinden fırlayan ve Kanın yakasına yapışan adammm Kanı ensesinden tuttuğu gibi kasaya doğru kafasını eğerekkk….

P – Bakkk…laannnn…bakkkk…Nerede lan mallar nerede…??
K – ağabeyii vallahiii bilmiyorummm…dünnn akşam en son senn bakmıştın kasaya..
P – Ne diyorsun lann sennn ( sesiyle beraber Kanın suratına bir yumruk iner)

Kaan kafasını kaldırdığında dudağı patlamıştır…Elinin tersiyle patlayan dudağındaki kanı siler…

K – ağabeyii yeminle bilmiyorum..Dün gece sen gittikten sonra bende peşinden ayrıldım buradan…
P – Nereye ayrıldın lannn…(ikinci yumruğu daa Kaanın suratına sallar)

Kaan olduğu yerde iyice sersemlemiştirrr…

K – Dediğim gibi ağabeyii..Ne zaman sana yamuk yaptım da şimdi yapacağım…söyleseneee..

Kaan bir taraftan patrona bunları söylerken bir taraftanda bu işin ucunda Necip’in olabileceğini düşünmektedir..ama aklıda bir türlü almamaktadır..Hangi arada derede kasanın boşaldığını çözememektedir…

P – Bana bakkk…O mallar neredeyse bull getir bana..anladın mııı…yoksaaaa…sonunun ne olacağını biliyorsunnn…
K – ağabeyiii…
P – Tekk kelime bile duymak istemiyorummm…sana akşama kadar müsaade..
P – Bu arada kaçarım diye düşünüyorsannn eğer…attığın her adımda yanındayım bunu billl..
K – Tamam ağabeyii…

Kaan çaresizlik içinde ne yapacağını şaşırmışşş..neredenn başlayacağını bilememektedir..
Aradan geçen her dakika Kanın aleyhine işlemekte iken garaj kapısının orayı kontrol ederken Kaan bir anda kenarda duran şey dikkatini çekmiştir..Ne olduğunu bir anda anlayamz vee iyice yaklaşıp baktığında normal bir mavi karttan başka bişey olmadığını görürrr…Yalnız bunun burada ne işi olduğunu merak ederek eline aldığı kartta kii resme gözleri takılır..

İ.E.T.T.
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADI : Zeynep
SOYADI : YILMAZ

Bu ismin değil ama resmin tanıdık olduğunun farkına varır ve birden gözlerinin önüne cafede Özlemin kendisine tanışdırdığı kız gelir….O anı anımsayarakkk…

K – Tabii yaaa…Bu ooo….

Diyerek koşar adım soluğu patronun odasında alır…İçeri girer girmez masaya elindeki mavi kartı bırakır veee…

K – buyurunnn…sanırım buldukkk…

Patron masasına bırakılan mavi kartı eline alarakkk…şaşkın bir ifadeyle…

P – Bu ne lannn…dalga mı geçiyorsun benimle….derr….

M_I_L_I
05-12-06, 19:47
Bir ay cogulari icin göz acip kapatiyasiya kadar cabuk gecsede Cinarla Mavi icin bir asir gibi gecer. Bu ay boyunca ikiside birer ruh gibi dolasirlar. Sabahlari kalkarlar, kahvalti yaparlar zar zor, ise giderler, ruh gibi saatleri sayarlar, eve giderler ve uyuyup zamanin ve en önemlisi bu inanilmaz acinin gecmesini isterler. Bu ay boyunca aslinda okadar cok sey olurki ...
Basta aksak ve cetesi olmak üzere biri daha cikar hapisten, özgürlüye adim atarlar sonunda.
Leyla her gün umutsuzca bekler Cinar’in cevabini, o cevap olumsuz bir sekilde gelesiye kadar ...
Cinar’in annesi Korayla bir konusmadan sonra gelmistir.
Seher ile Aysegülün karinlari biraz daha büyür ...
Sudem Türkiyeye ve babasindan uzak yasamaya biraz daha alisir ...
Mavi ile Cinar’sa bu ay boyunca birkere bile birbirilerini görmemistir.

Mavi oteldeki odasindan cikar. Berbet bir haldedir. Kendisine göre pek isi olmadigi ve düsünmeye fazla vakti vardir. Resepsiyona gider ve kendini Demetin yanindaki sandalyeye atar. Demet ona meraklabakar.
D – Zeynep hanim, iyi görünmüyorsunuz ... eve gitseniz.
M – Yok, Demet’cim. Burda olmak bana daha iyi geliyor, inan bana.
D – Siz öyle diyorsaniz ... Zeynep hanim?
M – Efendim?
D – Kizlarla ben düsündükte ... ya ... yarin aksam restorani erkenden kapatacaz ya. Bizlerde diyordukki, eger sizde izin verirseniz, orda toplanip kizlar gecesi yapalim ... biraz ... sitres atariz, sorunlari unuturuz demistik ... sizde katilmak istermisiniz?
Mavi gülümser.
M – Tabii yapabilirsiniz ama ben gelmesem daha iyi olur heralde. Daha rahat olursunuz, kasilmazsiniz.
D – Yok, Zeynep hanim. Gercekten sizinde aramiza katilmanizi istiyoruz. Biz konusmustuk zaten kizlarla.
M – Gercekten istiyorsaniz ... banada iyi gelir, belki.
D – Gercekten istiyoruz. Cok seviniriz.
M – Peki ozaman. Kardesimi getirsem olurmu?
D –Tabiiki.
M – Anlastik ozaman.
Demet gülümser.
D – Anlastik.

Cinar ic cekerek Korayin yaninda oturuyordur. Elifi izliyordur. Koray onu inceler.
K – Yarin gidiyoruz demi?
C – Ya Koray .... bosver ya ... ben gelmiyim ... iyi degilim pek.
K – Tamam iste, sanada iyi gelir. Hem ... Müside teyze icin’de bir degisiklik olur, demi Müside teyze?
M – Tabii, oglum.
K – Bak, gördünmü?
C – Off ... tamam gidelim.
K – Süper.

Ertesi gün ...

Mavi ile Ümit kahvalti yapiyorlardir.
M – Ümit, aksama otelde ve restorandaki kizlar restoranda oturacaklarmis beraber, benide cagirdilar. Gelmek istermisin?
Ü – Oluur. Hem banada iyi gelir.
M – Sanami? Hayirdir? Birkac gündür zaten garibsin.
Ü – Yaa, Jilet ...
M – Ne olmus Jilete?
Ü – gecen hapisten cikti ya.
M – Eee?
Ü – Ya kac gündür pesimde dolasiyor. Beni hâlâ seviyormusta ... bensiz olamiyormusta ... hapiste hergün beni düsünmüste ...
M – Pekiii, ya sen?
Ü – Ben ne?
M – Sen ne hissediyorsun ona karsi?
Ü – Bilmiyorum ... yani bitti ... kesinlikle bitti. O ... ya o bir hirsiz ... bense ... ya olacak seymi?
M – Bilmem ... keske diyebilsem, oluyormus diye ... ama olmuyor iste ... ama su varki, Ümit’cim. Insan degisebilir, yeterki istesin, yeterki onun elinden tutan biri olsun.
Ü – Ama ondan sonrada olmuyor. Cinar abiyle sana baksana.
Mavi üzgün basini eger. Ümit dudagini kemirir.
Ü – Ya abla ... öyle demek istemedim ... ya ... offf.
M – Biliyorum, canim ... biliyorum ... ama ... Cinarla benim aram bu sefer gecmisim yüzünden bozulmadi bunu unutma.
Ü – Dogru ... yani ... ona bir sans dahami ver diyorsun?
M – Hayir, öyle birsey demiyorum. Sadece ... onunla konus diyorum ... konusmamak ... herseyi olacagina birakmak hicbirseyi cözmüyor.
Ümit basini sallar yavasca.
M – Hem ... eger yine kalbinin daha hizli carpmasina neden olmaya basarirsa, neden olmasinki?
Ü – Biliyormusun... buna gerek yokki ... zaten hâlâ onu her gördüyümde kalbim daha bir hizli carpiyor ...
Ikiside gülümser.
Ü - Abla, sen bu iliskiye karsiydin, ne oldu?
M – Degistim ... insanlarin isterse gercek anlamda degise bildiyini gördüm ... hem ... Ümit, insan gercek aska hayatinda birkere rastlar. Hayatinda sadece birkere, baska bir insan kalbinin delicesine atmasina sebeb olur. Nekadarda farkli insanlarla denersende, farkli bir insanla evlensende, gercek aska rastlamissan ne yaparsan yap, beceremiyorsun.
Ümit gülümser.
Ü – Peki, gercek askimin Jilet oldugunu nerden bilecem?
M – Bilmem ... biraz eski türk filmleri gibi olacak belki ama ... kalbini dinle, yeter.
Ümit gülümser ve ablasina sarilir.
Ü – Ben cikayim abla ... gec kalicam.
M – Tamam, canim. Bende cikicam simdi.
Ümit gülümseyerek cantasini alir ve cikar. Mavi oturma odasina gecer, elinde telefonuylar. Bir numara cevirir. Insallah dogrudur diye gecirir icinden. Calar, ve bir erkek sesi gelir.
J – Alo?
M – Alo, Jilet. Ben Mavi ...
Bir an sessizlik olur, sonrada Jiletin sasirmis sesi gelir.
J – Efendim, Mavi?
M – Gecmis olsun, cikmissin.
J – Ciktimda ... gecmiyor be Mavi.
M – Bilirim ... baksana, bugün isin varmi?
J – Yoo, neden?
M – Sana bir adres verecem, oraya bir saat sonra gelebilirmisin?
J – Evet’de hayirdir?
M- Sen gel, anlatirim. Konusmamiz lazim.
J – Tamam, Mavi.

estares
05-12-06, 22:49
Çınar cafedekilerin ifadesini alır..içlerinden biri
Ali: komserim mavi arkadaşımız bu gün yok..ama onun özlemle ilşkisi işe yeni başlamasına rağmen bizden daha iyiydi..konuşursanız yararlı olabilir.
Ç: Peki..teşekkürler..tabii.mavi hanımında ifadesini alacağız..ama sizin son zamanlarda rahatsız olduğunuz bişey oldu mu? Tuhaflık? Herhangi sıradışı bir müşteri..
Ali: Evet efendim..özlem kaan diye biriyle takılıyordu..onunla olmak bana iyi geliyor falan dedi..kaanın motoru vardı..binip giderlerdi..birkaç kez mavi özlemi uyardı.
Ç: ne diye uyardı?
Ali: çok yeni tanıyorsun bu kadar çabuk güvenme , dikkatli ol diye..ayrıca bir şey daha dikkatimi çekti ama..
Ç: söyle..önemli olabilir.
Ali: Kaan maviden hoşlanır gibi bakıyordu..sürekli ona bakarken yakaladım..belki mavide hissettiyse durumu ondan dolayı güvenme ona demiş olabilir..
Ç: Eminmisin bu çok ciddi..
Ali: evet efendim..geldiğinde özellkle mavinin servis yapmasını istediğini söylemişti.bana bir gün maviyi sordu..ben personel hakkında bilgi veremeyiz dedim..komserim mavi de tehlike de olabilir..lütfen bişeyler yapın..
Ç: tamam ..sizin dikkatli olun..bir tuhaflık hissederseniz hemen bana ulaşın..şimdi işinize devam edebilirsiniz..saolun..

Çınar duydukları karşısında şaşkın ve öfkelidir..kaan bozuntusunu yakalayıp deliğe tıkmak için sabırsızlanmaktadır..alinin söylediği söze takılır..”kaan’ın maviye ilgisi olabilir” cümlesi beyninde yankılanır..mavi tehlikededir..çınar bu sefer maviyi koruyamazsa kendine saygısı kalmayacaktır..Hemen arabasına yönelir..

estares
05-12-06, 22:52
Mavi merti alamaya okula girmiştir..ama umulmadık bişey olur..nermin ondan önce okula gitmiş ve mertin elini tutmuştur bile..mavi gözlerine inanamaz..mert çok mutludur, nermine gülücükler atmaktadır..

Mavi: Nermin bırak Merti de eve gidelim..acıkmıştır çocuk..
Nermin: Hayır mavi..bu sefer hayır..yeter artık..
Mavi: zorluk çıkarma lütfen bırak çocuğu..
Mert: halaaaa
Mavi: bak korkuttun gördün mü
Nermin: Sende abinde şunu kafanıza sokun..artık içmiyorum..değiştim..ve bunlar benim çocuğum..ne kadar uzak tutacaksınız..haksızlık bu, vicdansızlık
Mavi: sakinleş sonra konuşalım nermin..
Nermin: bak ben mertle yemek yemeye gideceğim..2 saat sonra parka getireceğim söz..yemin ederim..
Mavi çaresizdir..peki der..uzaklaşır...

Çınar mavinin evine gelir mavi yoktur..Çınar telaşlanır..maviyi arar..

Çınar: alooo maviii
Mavi: efendim çınar
Çınar: nerdesin maviiii
Mavi: mertin okulunda
Çınar: hemen eve dön mavi..
Mavi: ne oldu kötü bişey deme lütfen..
Çınar: mavi dediğimi yap..
Mavi: yapamam çınar..nermin merti götürdü..2 saat sonra parka getirecek beklemem lazım..
Çınar: peki mavi..kal orada..bekle ben geliyorum..

Mavi bir banka oturur..gelen gideni izler..çınar yaklaşır maviye..oturabilirmiyim der..
Mavi: tabii (kayar biraz)
Çınar: soğuk hava..üşeyeceksin böyle 2 saat..bir kahve içmek istermisin..
Mavi: iyim böyle..
Çınar: peki..
Mavi: ne oldu çınar..bak karakola götüreceksin..baştan söyleyeyim..sorguda başka polis istiyorum..
Çınar: seni hiçbir yere götürmeye gelmedim..bu gün cafedeydimm...ifade aldım..bir arkadaşın ilginç bişey söyledi..endişelendim ...
Mavi: kim , ne dedi?
Çınar: Ali Kaanın kafeye geldiğinde seni sorduğunu ve sana çok dikkatli baktığını söyledi..
Mavi: (öfkeli, yüksek sesle) iyi ..onda da ben kabahatliyim..ne yapmışım bakması için haaa çınar..ianamıyorum sana benim arkadaşım ölmüş..
Çınar: (yüksek sesle) sen beni anlamıyorsun mavi..seni yargılamaya gelmedim..sadece sana dikkat etmiş..bu işte parmağı olan biri o..dikkatli ol zarar görme diye..
Mavi: hayır çınar..ben senin derdini biliyorum (ayağı kalkar çınara bakarak)
Çınar: Neymiş mavi..neymiş derdim..
Mavi: Benim etrafımdaki erkekler...
Çınar: mavi..yanılıyorsun..senin etrafındaki erkekler beni ilgilendirmiyor artık..o yüzük o parmaktan çıktığına göre buna hakkımda yok ..istediğini yap..ama sana zarar gelsin istemem..üzülürüm..
Mavi: ( bu sözler karşısında buğulu gözlerini kurular) oturur usulca..peki dikkatli olurum üzülme sen.. o yüzüğe gelince...
Çınar: bilmek istemiyorum mavii..cümleni tamamlama..hayatı zor yaşayan sadece sen değilsin..sen arkadaşını kaybettin, bunun için tehlikeli işlere bulaştın..ben ise hep bu işin içindeyim..seni de diğer insanlar gibi korumalıyım..
Mavi: tekrarlar...”diğer insanlar gibi” saol komser çınar...
Çınar: bu sitemli sözler karşısında ne yapacağını bilemez..sessizce otururlar..

Çınar telsizine gelen bir yaralanma haberiyle yerinden kalkar..olay yerine yakındır..ama maviyi bırakmak istemez..mavi gitmesini söyler..
Mavi: gitmelisin çınar..hadi..
Çınar: peki mavi..bak ne olur dikkatli ol..cebim hep acık..bişey olursa..
Mavi: bişey olmayacak çınar..
Çınar: hoşça kal maviii..
Mavi: hoşça kal..

Mavi çıanrın ardından bakar bir süre..konuştuklarını düşünür ve şu sözleri “senin etrafındaki erkekler beni ilgilendirmiyor artık..o yüzük o parmaktan çıktığına göre buna hakkımda yok ..istediğini yap..ama sana zarar gelsin istemem..üzülürüm”..başı ağırmaya başlar..bu arada zaman bir hayli geçmiştir..nermin görünürde yoktur..mavi ayağı kalktığı sırada yanına yanaşan iki adam maviyi bayıltarak yaka paça götürür..Eski bir hurdalığa getirirler..adamlar patrondan haber beklerler..

estares
05-12-06, 22:55
Patron: kıza biraz xx verin..eroin manyağı olmak neymiş öğrensin..çıkmasın yolumuza bi daha..
Kötü adam1: peki efendim..sonra ne yapalım..
Patron: aldığınız yere bırakın..sakın dokunmayın kıza işi büyütmeyelim..
Kötüadam1: peki patron..
Kötüadam2: çok güzel kız oğlum bu..
Kötüadam1: patron dokunmayın dedi..kaan güzel demişti haklıymış..bir kere öpsek..
Kötüadam2: patron kızar dedin yaaa...biz işimize bakalım..

Maviye xx şırınga edip takrar parka getirirler..

Arızanın telefonu çalar:
Arıza: alooo maviiii
Nermin: alirıza ben nermin...
Arıza: ne var nerden buldun numaramı..mavinin numarası bu ..
Nermin: bak ben parktayım..mavide burada..kızma..hemen gel..mavi bir tuhaf baygın gibi...
Arıza: ne oldu laan orada..ne diyosun sen?
Nermin: bilmiyorum..çabuk gel..kızın durumu iyi görünmüyooo

Arıza parka gelir..yarı baygın ve ayakta duramayan mavi hiç bir şey hatırlayamaz..arıza endişelenir.

Arıza çınarı arar..
Çınar. Efendim..
Arıza: çınar komser ben arıza..
Çınar. Hayırdır arıza bişey mi oldu.
Arıza: bak komser nasıl dsem bilmem ki..yaa mavii
Çınar: ne oldu maviye arıza ..
Arıza: hiç kendinde değil..parktaymış..nermin hber verdi..baygın gibi tuhaf bir hali var..hastaneye götürmeden haber vereyim sana dedimm..
Çınar: dur bekle..hemen geliyorum..

Çınar mavinin evine gelir..heyecanla kapıyı çalar..içeri girer..mavi biraz kendine gelmiştir ama hala şaşkındır..neler olduğunu hatırlayamaz..

Çınar: mavi..mavi...korkuttun bizi..ne oldu mavi..
Mavi: çınar, bişi bilmiyorum..hatırlamıyorum..
Çınar: bak bayıldın mı yoksa..açmıydın mavi...
Mavi: hayır..bilmiyorum..
Çınar mavinin hırkasını çıkarır..maviye su içirir..saçlarını okşar..
Mavi uyuyakalmıştır..bir tuhaflık olduğunu anlayan çınar..doktoru arar..doktora kan tahlili yapmasını söyler..

Ertesi gün...
Çınar doktoru arar..
Doktor: komserim kanda xx adı verdiğimiz uyuşturucu maddeye rastladık..bu madde birkaç kez alındığında bağımlılık yaptığı gibi, birkaç doz fazla alınırsa ölüme yol açar.
Çınar: (şaşkın) peki doktor..bu konuyu şimdilik gizli tutalım..
Doktor: peki komserim..
Çınar mavinin evine gelir..sabah erken çalan kapının sesiyle arıza söylene söylene kapıyı açar..

Çınar hışımla eve girer..maviyi kollarından kavrar ve yataktan kaldırır..mavi buna anlam veremez..
Mavi: ne yapıyosun çınar..bırak kolumu?
Çınar: mavi kanında uyuşturucu çıktı nasıl olabilir bu..
Mavi: neeeeeeee
Çınar. Mavi neler oluyor konuş benimle..
Mavi: bişey bilmiyorum çınar..ne diyorsun sen..ne uyuşturucusu yaa.
Çınar: mavi dün sen bişey mi aldın haa
Mavi: yeter artık..bıktım suçlamalarından hayır...
Çınar: mavinin kollarını açar..kolundaki morluğu göen mavide şaşkındır.

Mavi: bu da ne....
Çınar: neye benziyo maviii.....şırınga yapmış olmalı..
Mavi: nasıl olur...çınar..bu olamaz..yemin ederim ben bişey yapmadım kendime..
Çınar: peki nasıl oldu maviii....hatırlaaa..zorla hafızanı..
Çınar maviyi kucaklar banyoya götürür..mavi..soyun...
Mavi: ne diyorsun sen çınar..
Çınar: soyun dedim mavi..
Mavi: hayır..
Çınar: bak ben çıkacağım banyodan soyunmanı ve tüm vücüdünu incelemeni istiyorum..bir yara bere morluk var mı?
Mavi: iyi de neden..
Çınar: mavi hala anlamıyor musun..kanında uyuşturucu var..sen almadıysan biri yaptı sana..hadi dediğimi yap..
Mavi: korkarak peki çınar..çınar yaaa bana ....
Çınar: hadi maviii
Mavi: bir süre banyoda kalır..arıza şaşkındır..ümit ise gürültüye uyanmış ve anlam veremediği için tekrar odasına dönmüştür...

Bir süre sonra...
Mavi: (ağlayarak banyodan çıkar) çınarrrrrrr
Çınar: (öfkeli) ne oldu mavi..söyle mavii..
Mavi: çınar...
Çınar : ne oldu ..söyle..
Mavi: çınar...söyleyemem..
Çınar: (iyice telaşlanır..öfkesi artmıştır) söyle mavi..hadiii..
Mavi: boynum çınar..boynumda morluk var..
Çınar: teleşla elini mavinin boynuna götürür..(gözleri ateş gibi, öfkeli) bu dün yokmuy du mavi..emin misin?
Mavi: yoktu eminim..ne oldu bana çınar..
ÇInar: bilmiyorum mavi..şimdi sakinleş..iyi düşün..parktan ben gittikten sonra ne oldu..
Mavi: çınara sarılır..bilmiyorum çınar..bana ne oluyor..ne yaptılar bana..

Çınar ( öfkeyle yerinden kalkar) dikkatli olun arıza kapıyı açma kimseye..telefona bakmayın..bişey olursa bana ulaşın tamam..
Mavi: nereye çınar..dikkatli ol..
Çınar: tamam..sen de..maviye yaklaşır..elini tutar..herşey yoluna girecek ..tamam..sakin ol..hadi.. uyu biraz...
Mavi: çınar burada kal..gitme..lütfen..
Çınar: mavi..gitmem lazım..sana bunu yapanları..
Çınar oradan ayrılır..karakola gelir..kaanı takip eden ekip kaanın eski hurdalıkta olduğun söyler..çınar bu işi tek başına halletmek için yola çıkar..ama aksağın arabasına giriğini farkettiğinde artık çok geçtir..

Çınar: senin ne işin var arabamda..
Aksak: şimdi birlik olma vaktidir komser..işbirliği yapacağız..
Çınar: seninle işbirliği mi..bi hırsızla..
Aksak: evet..bi hırsızla..her kapıyı açan bi hırsız ama..
Çınar: doğru..ama tünelde de sıkışıp kalan bi hırsız..
Aksak: hadi komser hadi vakit yok...çek şu hurdalığa..
Çınar: ne hurdalığı sen nerden biliyorsun..
Aksak: benim telsizim yokk..kuşlarım var...

Çınar ve aksak hurdalığa gelir..hurdalığın yanında 7 katlı bir işmerkezi inşaatı vardır..bir plan yaparlar...aksak gürültü yapıp dikkati çekecek..çınar içeri sızacaktır..

Derken..

Aksak sarhoş taklidi yapıp gezinmeye başlar..hurdalıktakiler ona doğru yönelir..çınar içeri girmeyi başarır..hurdalıktaki adamların konuşmalarını duyar..

Adam: kaan kıza bişey yaptı mı?
Adam 2: sanmam..patron sadece malı verin dedi..
Adam: emin misin..sonra iş almayalım başımıza..
Adam2: bir kere öpeyim dedi..ama..
Adam: he he..kaan işini bilir..öptü mü bariii
Adam2: boynuna sokuldu..öptü..ama patron kızar diyince dokunmadı..

Çınarın öfkesi büyüdükçe büyür..Kaan inşatta malları yerleştirmektedir..Çınar..inşatta ilerlemektedir..derken..Kaanı görür..kaan da onu..kapışmaya başlarlar..kaan çınara yumruk atar..çınar sendeler..ama hemen doğrulur..iki adamın konuşması aklındadır.güçlü bir yumruk savurur kaana..kaan gerler ve binanın ucuna kadar gelir..amacı çınar oraya yaklaştırmaktır..ama çınar ona şiddetle saldırır.

M_I_L_I
06-12-06, 04:40
inatla yollamaya devam edeceyim ... iyi okumalar

Cinarlar oturur masaya. Cinar ic ceker. Annesi ona üzgünce bakar.
K – Eee ne yiyoruz??

Mavi restorandaki odasinda üstünü degistirir. Fromal giyisilerle asagada oturmak istemiyordur. Sacini baglar ve aynaya bakar üzgünce.
Unut bugün Mavi ... sadece bu gece ... gecenin keyfini cikar ...
Mavi ic cekerek asaga iner. Oan Ümit kapiyi tiklar. Demet acar.
D – Pardon, biz bugün erken kapattik.
Ü – Biliyorum, biliyorumda ...
M – Ah ... Ümit gel. Tamam Demet. Benim kardesim o.
D – Ahh, pardon.
Ü – Önemli degil.
M – Gel tanistirayim seni.
Mavi Ümiti restoranin ortasina geitrir ve kizlari cevresinde toplar.
M – Kizlar, bu Ümit. Kardesim. Ümit bunlarda Demet, Ümmü, Ayse, Seyda, Derya ve Gül. Hepsi ayri ayri birer melekler. Onlar olmasaydi ben ne yapardim, hic bilmiyorum. (Gercektende öyleee, sizleri cok seviyorum.)
O an kapiyi bir kiz calar.
D – Aha Ezgi geldi.
Derya kapiyi acar ve bir hisim Ezgi girer iceri.
E – Gecmi kaldim yoksa?
M – Yok Ezgicim. Gel, bak bu benim kardesim, Ümit. Ümit, buda Ezgi.
(Evet, benide kattim, be hep zaten böyle gec gelirim :D)
Merhabalar ... memnun oldumlardan sonra herkes masaya oturur. Dört masa bir masa gibi koyulmustur ve büyükcedir.
D – Eee, kizlar? Ne iciyoruz?

Karanlik bir oda ...
Kel kafali bir adam büyük koltukta oturuyordur ve eli cenesinde camdan disari bakar. O an kapi tiklanir.
A – Gir!
Bir adam girer iceri.
A – Ohooo, Kaan bey. Bakiyorumda saciniz yakismis.
Kaan saclarindan gecirir elini ve basini eger.
A – Hazirmisin?
K – Iki senedir o dört duvar arasinda ben sadece bunu bekledim, patron.
A – Iyi ... ozaman bir hata yapmassin degilmi?
K – Hicbir aksilik olmicak?
A – Köstebeklerimiz?
K – Biri icerde, yaninda. Diyeri beklemede. Öbürüde beni aradi, simdilik cektim onu yoldan.
A – Kimi cektin, Enderimi?
K – Evet, patron.
A – Ona dikkatli olmamiz lazim, intikam atesi onu öyle yaktikca biraz zor hakim oluruz ona.
K – Orasida kolay.
A – Simdilik öyle birsey söz konusu bile degil. Hic bir hata, beklenmedik birseye izin vermicez. Iceri kim girecek?
K – Ben ve benim sectigim bir kac adam. Cem, Kürsat ve Ömer ...
A – Iyi ... Kaan, hicbir sekilde bir aksilik istemiyorum.
K – Tamam abi. Polisi kim arayacak?
A – Ben ...
K – Peki abi, bu parayi elde edebilecekmiyiz? Yani ...
A – Edecez ... Askin gücü hicbirseye benzemez, Kaan. Bunu asla unutma. Asik bir adam herseyi yapar. Zaten önemli olan o para degil, kizi istiyorum yeter. Ah bide tabiiki o pisliyin korkudan gebermesi ...
K – Inan bana, patron. Hayatinda hic bir zaman böyle korkmadi ve korkmiyacak. Ama bana izin ver, o kizdan intikamimi doya doya alayim.
A – Dikkatli olacaksan seni durdurmicam. Hadi git simdi.
K – Tamam patron.

Mavi önündeki vodkaya bakar.
Mavi – Ya kizlar, bu cok agir olmazmi.
Ezgi – Ask acisini ancak bu yok eder, Zeynep hanim.
Mavi – Ya Ezgi, Zeynep de n’olur. En azindan bu gecelik.
Ümit – Hatta Mavi.
Derya – Mavimi?
Mavi – Takma adim. Ama ben ask acisi cekmiyorumki ...
Ayse - Olsun sen yinede ic. Hatta dik.
Mavi omuz silker ve gözlerini kapatarak kücük bardagi basinin üstüne diki verir.
Herkes alkislar. Mavi yüzünü burusturur, gülmeler. Mavi karsiya bakar. Demetle Ümmü kendilerini kaptirmis bir konu hakkinda tartisiyorlardir.
Mavi - Bunlar ne hakkinda konusuyorlar?
Derya – Ask hakkinda :D. Ikiside ayni adama asik.
Ezgi siritarak sesini yükseltir alayli alayli seslenir ikisine.
Seyda – Timuciiiiinnnnnnn.
Iki kiz da sinirle Seydaya bakar.
Ümmü – Aman, Seyda ya.
Ezgi – Neyini seviyorsunuz anlamiyorumki?
Demet le Ümmüden baska herkes güler.
Mavi – Ya bu Timucin, temizlikten degilmi?
Derya – Evet o.
Mavi – Haaa.
Herkes gülerek sohbet eder.

Cinar masadakileri inceler. Herkes nekadar mutludur. Seherle Korayin, Bünjaminle Aysegülün gözleri parliyordur resmen. Dogal degilmidir? Yakinda cocuklari olacaktir. Cinarin ici burkulur yemeyine bakar tekrar.

Bütün kizlar cakir keyiftir. Sacma sacma konusur gülerler. Gül merakla Demete bakar.
G – Sen az ictin, hayirdir?
D – Ya bana dokunuyor.
Kapi tiklanir ...
Demet basini kaldirir ve kaslarini catar.
D – Kim bu simdi yaaa.
Demet offlayarak kapiya yönelir. Kapaliyiz diye el isaretleri yapar. Kapidaki adam ona tatli tatli gülümser ve ellerine yalvaririm dercesine kaldirir ve birlestirir. Demet ic ceker.
D – Bazi insanlar laftan hic anlamiyorlar.
Demet sinirle kapiyi acar.
D – Kapaliyiz kardesim!
Adam bir silah cikarir ve Demete dogrultur.
A – Aciksiniz! Iddaaya varmisin?
Demet cigligini bastirir ve silaha bakakalir.
A – Bizi iceri davet etmicekmisin, tatlim? Baksana, kücük partinizi eglendirmek icin paylancolar geldi.
Demet silahtan alamaz basini ve yavaska kafasini sallar. Ikisi iceri girer arkadan iki silahli adam daha gelir. Demetin bukadar takildigina meraklanan Mavi yanlarina gelir.
M – Demet, nerde ...
Bakisi ilk silaha kenetlenir sonra onu dogrultan adama. Donakalir.
K – Merhaba güzelim, özledinmi beni?
Kaan silahi Demetten ceker ve Maviye dogru tutar. Mavi hic birsey diyemez. Kaan iki adimda yaninda biti verir ve bosolan kollunu Mavinin omuzuna atar. Silahi ise kafasina dogrultur.
K – Ben seni cok özledim ama. Bak sirf senin icin geldim bu gece. Seninle cok egleneceyiz, bebeyim. Ayni eski günlerdeki gibi.
Kaan pis pis güler, Mavi hizli hizli nefes alip verir.
K – Diyer konuklari bekletmeyelim. Hadi, bebeyim.
Kaan Maviyi yönlendirerek iceri dogru gider. Arkadaki iki adamsa Demete dogrultrlar silahi ve arkasindan gelirler. Iceri girenleri gören kizlarin bazilari donakalir,diyeleri ise ciglik atar.
K – Ssst, susun be. Kulak diye birsey var.
Bunu söyledikten sonra, Mavinin basina dayadigi silahi yüzünde gezdirir. Yüz hatlarini cizer.
Ümit donakalmis sadece izler.
Ü – Bi ... birak.. ablami.
Kaan kasini kaldirir ve Ümite bakar.
K – Ohooo ... ablan, ha? Bunu bildiyim iyi oldu.
Kaan saatine bakar.
K – Birazdan oyun baslicak. Birazdan sevgili komserin gelecek ... bir yaninda cok sevdiyin o adam ... diyer yaninda kardesin ... ne berbat bir duygu olsa gerek, dimi güzelim.
M – Birak bizi ... yoksa ...
K – Yoksa ne, melegim? Yoksa ne`? Vururmusun beni? Ahhh, silah benim elimde... tüh ... sevgiline mi vurdurursun beni? Ayyy, siz ayrildiniz dimi, tüh ... kabul et, bebegim. Ya benim dediyimi yaparsin...
M – Yada ne??
Kaan bu sefer silahi Ümite dogrultur. Herkes cilgik atar.
K – Susun be! Melegim, cok is arkadaslarin cok gürültülü. Nerde kalmistik? Haaa ... yada o ölür, sende bunu izlersin. Kendin ölmeden önce. Anladinmi, canim?
Mavi yavasca basini sallar.
K – Iyi ... otur ozaman suraya. Oyun basliyasiya kadar rahatimiza bakalim. Bu ne?
Kaan masadaki bardagi alir ve koklar.
K – Ohoo, bayanlar. Agir takiliyoruz heralde bu gece. Bana ve arkadaslarimada vermek istemezmisiniz?
Ayse elleri titreyerek üc bardak doldurur ve elleri titreyerek önce Kaana birtane uzatir.
K – Saol bebek.
Kaan bir yudum alirken Maviye bakar.
K – Kiskanmadin dimi, bebeyim? Kimse senin yerini tutamaz.
Mavi sinirden dislerini gicirtatir. Kaan pis pis güler.

Bir saat sonra ....

Cinar arabayi kullaniyordur. Yaninda Koray oturuyordur, arkada ise Müside ve Seher.
Aysegül ile Bünjamin ise arkada kendi arabalarinda onlari takip eder. Arabaya sessizlik hükümdür, bu sessizliyi Cinarin telefonu calmasi bozar.
C – Koray bir baksana.
Cinar Koraya telefonu uzatir. Koray arayani görünce Cinara bakar.
K – Leyla ariyor, istersen sen bak.
C – Yok bak sen.
Koray telefonu acar.
K – alo? Yok, Leyla. Ben, Koray. Cinar araba kullaniyor acamadi. Ne oldu? ... Ne?? ... Eminmisin? ... Tamam, tamam söylüyorum.
Koray telefonu kapatir.
C – Ne olmus? Olaymi var?
K – Abi, saga ceksen iyi olur.
C – Ne? Koray, söyle. Ne oldu?
K – Ya, sen cek önce bi.
C – Söyle adami sinir etme, Koray. Bak ararim Leylayi.
K – Tamam, ama sakin olacagina söz ver.
C – Tamam, tamam söyle.
K – Ya bir rehin alma olayi varmis.
C – Eee?
K – Bu olay ... Mavinin restoraninda gelisiyormus.
Cinar Koraya bakakalir, arabayi son hiz cevirir, tekerleri igrenc bir ses cikarir. Son hiz yoluna devam eder. Arkada anlamamis Bünjamin takibe koyulur.
Olay yerine varirlar. Etrafi polisler, maeralar sarmistir. Cinar arabadan atlarcasina cikar, Korayda pesinden. Müside ise Sehere yardimci olur. Arkadan bir araba daha durur. Bu seferde Bünjaminle Aysegül cikarlar. Cinar Leylaya kosar.
C – Ne oldu? Kim var icerde?
Cinar iceri bakmaya calisir ama olay yerinden baya uzaklardir ve sadece camlardan cikan isiklari görür.
L – Rehin alma ... demin anonym bir ihbar geldi. Icerde üc erkek sekiz kadini rehin almis.
Bünjaminde gelmistir.
B – Sekiz kadinimi?
L – Evet, icerde kadinlar matinesi yapiyorlardi heralde, assolistlerde gelmis ...
Cinar kötü kötü Leylaya bakar.
C – Hic espiri zamani degil.
Tekrar restorana bakar. Ici acir, cok cok merakediyordur ve delicesine korkuyordur. Hayatinda cok az kere korkan Cinar simdi ise korkudan bayilacakmis gibidir.
Müside hanim, Seher ve Aysegül yaklasirlar.
C – Mavide icerdemiymis?
L – Bilmemki ... heralde.
Cinarin kalp atislari biraz daha hizlarni, gözünü restorandan ayirmaz, Müside ise oglundan. Selo ve Muratta gelirler.
S – Cinar, cok dikkatli olmaliyiz. Cocuklar iceri ile baglantiya gecmeye calisiyorlar ama daha basaramadilar.
C – Ne istediklerini bilmiyormuyuz?
S – Hayir.
K – Seher, Aysgül, Müside teyze siz gidin. Taksi cagiralim size.
M – Ben hicbir yere gitmiyorum!
C – Anne!
M – Gitmiyorum, Cinar. Seni yanliz birakacak degilim.
O anda Fulya, Hayri ve Ali Riza gelir.
F – Cinar?
C – Fulya abla?
F – Cinar, Ümitte icerde. Mavide ...
Cinar sok olmus bakakalir.

Kendimi ve Forumdan bazi arkadaslarimi sokmus bulundum Senaryoya :D. Ama korkmayin emin ellerdesiniz ;)

M_I_L_I
06-12-06, 04:41
Icerde ise ...
K – Oooo kimler gelmis, kimler. Mavi hanim. Hic korkma. Özel koruman gelmis, disarda seni bekliyor. Fazla bekletmiyelim, ne dersin? Hadi, kalk.
M – Nereye?
K – Oyun basladi, bebegim. Cok eglenicez.
Kaan pis pis siritarak Maviyi kolundan tuttugu gibi kapiya yönlendirir. Kafasina silahi dayar.
K – Kapiyi ac, beraber cikacaz. Bir hata yapayim deme, senin ama daha önemlisi kardesinin hayatina yazik olur.
Mavi yavasca basini sallar ve kapi acilir.

Masumlar ...
Yakup, Arsen ve Aksak oturuyorlardir. Rakilarini yudumlarlar. Kanal D de müzik programi vardir. Kendilerini kaptirip türkülere eslik ediyordur ücüde.
Ar – Offf ... offf ... özgürlükden güzel birsey varmi beee.
Y – Lan oglum bi sus! Türkünün icine ettin.
O anda türkü kesilir ve Kanal D nin logosu girer. Muhabir kadin konusur, altta son dakika diye gecer.
Ak – Aman beee.
Muhabir kadin ciddi bir yüz ifadeyle konusmaya baslar.
M – Sayin seyircilerimiz, ‚Journey’ restoranindaki tehlike devam ediyor. Aldiginmiz haberlere göre su anda birseyler oluyormus. Olay yerinde olan muhabirimiz Merve Cevike dönüyoruz. Evet, Merve, bize yeni birseyler söyliyebilecekmisin?
Ekran disarda duran bir kadin girer.
Me – Hâlâ beklemekteyiz. Ekipler icerdekilerle baglantiya girmeye calisiyorlar ama simdiye kadar basarisiz oldular. Aldigimiz haberlere göre icerde üc kimliyi belirsiz adam sekiz bayani ali koyuyorlarmis. Daha fazla bilgi su anda elimize gecmedi.
O anda arkada bir heyecan olur, herkes harekete gecer. Merve etrafina bakar.
Me – Galiba kapi aciliyor. Emre kapiyi cek. Kapiya biri geldi. Evet, evet kapi aciliyor.

Olay yeri.

Habericleri, polisleri ve merakli izleyicileri o an bir heyecan kaplar. Kapi yavasca aciliyordur ama kimin ciktigi gözükmüyordur. Herkes nefesini tutmus, kapiya odaklanir. Ve kapi acilir. Mavi yavasca cikar. Cinar yikilacakmis gibi olur. Fulya onun kolunu kavrar, fark etmez bile. Mavi basi egik yavasca disari cikar. Kafasini kaldirir ve dirk cinarin gözlerine bakar. Cinar o gözlerde korku görmüyordur, tam tersi. Sanki o gözler ona, sakin korkma diyorlardir. Arkasindan silahi Mavinin kafasina dogru tutmus bir adam cikar. Birden herkes nefesini tutar.
Koray Seher ile Aysegülü kolundan tuttugu gibi arabaya oturtur ve hemen Cinarin yaninda biti verir yine. Aysegül ile Seher dayanamazlar ve arabadan cikarlar, yaninda durup olanlari izlerler. Bir tarafta onlarca insan, diyer tarafta bandin arkasinda iki kisi ... ama o iki kisinin varligi daha agir basiyordur. Kaan etrafina bakar, yüzü kapalidir, sadece gözleri gözüküyordur. Sonra tekrar sinsi gülerek Maviye. Onu tepeden tirnaga inceler.
K – Cok gururlusun demi, Mavi hanim? Burda herkesin önünde basina bir silah dayiyorum ama gözünü bir an bile kirpmiyorsun. Korkmuyorsun ... gururla kafani dik tutuyorsun... ama ben o gururunu söndürmesini bilirim.
Kaan fisildamistir, kimse duymamistir, Maviden baska. Mavi gözlerini Kaana cevirir.

Ayni anda Masumlarda ...

Rakisini yudumlayan aksak Maviyi gördüyü anda öksürmeye baslar. Raki genzine kacmistir. Bir hisim kalkar ve ceketini giyer. Yakupla Arsen anlamislardirlar, pesinden kosarlar sadece.

Olay yeri ...

Kaanin gözleri piril piril parliyordur.
K – Biliyormusun, ordaki cogu insan seni merak ettikleri icin orda degiller. Bazilari evet, diyer bazilari ise bu onlarin isi oldugu icin, ama cogunluk macera bekliyor ... bir olay bekliyor ... bosuna beklemesinler, verlim onlara o cok bekledikleri olayi ... diz cök!
Mavi bu sefer basini tamemn Kaana cevirir, gözlerinden atesler fiskirir.
Herkes merakla ve tedirgince önüne bakar. Ne oldugunu birtürlü anlamazlar.
M – Ne??
K – Anladin, diz cök dedim.
M – Hayir! Asla!
K – Cök! Inanbana icerdekilere bir isaret vermem yeter ve kardesini unutabilirsin. Tek tek icerdeki herkes senin gururundan ölür. Onun icin dediyimi yap ve diz cök. Mavi kafasini tekrar önüne cevirir. Onca insan ... kameralar ... Cinar ...
Ic ceker. Baska bir sansi yoktur yavasca cöker.
Herkes bakakalir.
B – Ne yapiyorlar orda ya?
C – Diz cöktürüyor ... o asagalik herif kiza diz cöktürüyor!
Herkes tekrar önüne baktiginda Mavinin gercekten diz cöktüyünü görür.
K – Afferin, bebegim.
Bu sefer polislere dönerek konusur.
K – Kizi yaniniza yolliyacam simdi. Sakin bir hata yapmayin, yoksa pisman olursunuz. Kalk!
Kaan Mavinin kolundan tuttugu gibi onu kaldirir.
K – Al su zarfi, sevgiline götür. Gelirken ellerini kaldir. Bir delilik yapma, Mavi. Yoksa cok pisman olursun! Hadi yürü simdi. Yavas yavas, sakin sakin.
Mavi basini sallayarak elindeki zarfla Cinari dogru yürür. Simsiki Cinarin gözlerine bakarak yürür.
S – Bize dogrumu geliyor?
L – Evet, sanirim zarfi verecek.
Dünya durmustur sanki. Sadece Mavi ve Cinar vardir. Birbirilerini bir aydir göremeyen o iki insanin gözleri kenetlenmistir. Askla ... hasretle ... korkuyla ....
Cinarin orda öylece kalmaktan baska bir sansi yoktur, Mavi ise yavas yavas adim adim ona yaklasiyordur. Ve sonunda önünde durur. Bütün gözler ona cevirilmistir. Mavi Cinardan gözlerini ayirir ve Fulya ablasina bakar özür dilercesine. Fulyanin gözlerinde bir damla yas süzülür.
F – Kizim ...
Diye mirildanir.
Mavi gözlerini aciyla kapatir ve tekrar Cinara bakar. Elindeki zarfi uzatir ona. Cinar alir, elleri bir an birbirilerine deger. Bu ikisinede büyük bir huzur ve rahatlik verir bir an. Ikiside biliyordur, birbirilerine inandiklari sürece herseyin üstesinden gelebileceklerini. Mavi yavasca mirildanir.
M – Kaan ...
Cinar kaslarini catar ama Mavi ona son bir defa bakarak arkasini döner. Ellerini kaldirir ve tekrar yavas yavas Kaan’a dogru yol alir.

Biraz action vakti gelmisti ...

M_I_L_I
06-12-06, 15:10
Bugün yazdikca eklicem heralde. Öyle uzun uzun yazip toptan eklemicem, belkide bukadr bugünlük ... daha bilmiyorum.

Bölüm 40

Mavi tekrar Kaanin yanina varinca Kaan onu kolundan cektiyi gibi iceri sürükler adeta. Mavi icerde sandalyeye cöker. Disarda yasananlar onu icerde yasananlardan sanki daha cok etkilemistir ... gururunu ayaklar altina alip bütün o insanlarin karsisinda, özellikle Cinarla Leylanin karsisinda bu igrenc herifin önünde diz cökmek ona cok koymustur. Mavi Ümite bakar. Ümit yere cökmüs, bayacaklarini vücutuna cekmis, kollariyla bacaklarini sarmis, kafasini egmis öylece oturuyordur yerde. Omuzlarin hareketi sessizce agladigini gösterir. Mavi kimseyi umursamadan Ümitin yanina oturur. Onu simsiki kendine ceker. Ümit kollarini ablasinin boynuna sarar, kafasini ise ona bir annenin gögüsü kadar huzur veren gögüsüne yaslar.

Disari ...

Herkes Cinarin elindeki zarfa odaklanmistir. Cinarsa acmaya yönelmiyordur, öylece elini yakan zarfa bakar.
S – Eeee.
Diye sinirlenerek Cinarin elinden alir Selo zarfi.
S – Oglum, reklam arasimi veriyorsun, bizi iyice germek icin.
Selo tam zarfi acicakken bri an süphelenir ...
Bunun icinde bomba olmasin simdi ...
Selo öksürüyormus gibi yapar ve zarfi Murata uzatir.
S – Ac ... öhö öhö ... oglum ... öhö ... sunu.
Muratin gözleri kocaman olur. Yavasca tedirgince alir zarfi ama birtürlü acamaz kac defa calissada. Cinar sinirlenir.
C – Ver sunu. Bana verdi Mavi onu. (Cocuk gibi oldular beee. Benim cikolatam ooo. Annem bana aldiiii :D)
Cinar Muratin elinden koparircasina ceker zarfi ve tek bir hareketle cart diye acar. (ay ciddi olamiyorum be)
Cinar büyük zarfin icinden bir ceptelefonu birtanede mektub cikarir. Ceptelefona söyle bir bakar ve Selonun eline tutusturur. Selo telefona bakar ve Muratin eline tutusturur. Murat offlayarak telefonu alir. Cinar mektubu acar.

Asik komser,

Cinar bunu okuyunca Seloya döner.
C – Tamam, bu kesin bana ...
S – Oglum, parantez yapma ... oku sunu.

Asik komser,

icerde sevdiyin kadinin yani sira bir cok rehine var. Zaman intikam zamani. Iki senedir bu günü bekliyorum. Sen iki sene önce oglumun ölümüne sebeb oldun ya ... bunun intikamini vermiyecek misin sandin? Seninle kücük bir oyun oynicaz ... iki saat ... sevgilinin hayatini yönlendirecek iki saat ... bu iki saat icinde bana 5 milyon Dollar bulacaksin ...

B – Oha!
Cinar devam eder.

Yoksa sevgilini unut ... seni bu zamanin dolusuna yarim saat kala ariyacam. Eger parayi bulamazsan sevgilini kurtarman icin sadece bir sansin var. Oda kendi hayatindan vazgecmek ... ama bunu kendin yapmalisin ... kendi hayatina kendin son vermelisin ... iyi düsün ... Telefonu acik tut. Seni arayida ayip birkac görev verecem. Inan bana cok eglenecez ... eee oyun bu, Cinar komser ... oyun dediyin eglenceli olur.

Bol sanslar ...

Cinar kagiti indirir yavasca.
L – 5 milyon dollari nerden bulacaz?
C – Bulamicaz ... rakam cok fazla ... kendiside biliyor ... hele iki saat icinde ... bulmamizi istemiyor ...
L – Ama ...
C – Cok basit ... bugün biri ölecek ... bu ya ben olacam (sesi kisilir) yada Mavi.
L – Ama neden? Sacma degilmi? Para onun daha cok isine yaramazmi?
C – Para istediyi intikami getirmez ona ... bu herkimse ...
B – Ya bu ölen kim?
C – Dahada önemlisi var, Bünjamin.
B – Ne abi?
C – Mavinin dediyi Kaan kim?

nilnisa
06-12-06, 17:33
Mavi: çınarrr bak ben sana geldim,farkındayım geç oldu ama seninim artık..
Çınar: hoş geldin bacım…
Mavi :bacım!!!!
Çınar : evet bacım,ben artık başka boyuttayım mağğvi,hidayete erdim bu da senin sayende oldu,Allah razı olsun..
Mavi :????!!!!!
Çınar: yaprağın damarlarına hiç baktınmı mağvii,yağan kardaki kristallere,kuşun yuvayı yapışında ki kusursuzluğa,yıldızların aralarındaki mesafeye ...
Mavi: çınar bak beni korkutuyorsun…
Çınar: korkma bacım,burada acı yok,üzüntü yok sadece huzur var…
Mavi:çınaaar ühüühüüüü
Gaipten bir ses : hiç boşuna ağlama şimdi,olacağı buydu.bekleye bekleye erdi adam….

nilnisa
06-12-06, 18:15
Çınar : mağğvii,sana veda etmeye geldim.
Mavi : ne? Nasıl? Nereye gidiyorsun?
Çınar : astronot olmaya mağğvii
Mavi : ????!!!
Çınar : kararımı verdim mağvii,astronotluk fakültesinin dışardan bitirme sınavları varmış ona gireceğim,sonra 6 ayda hızlandırılmış kurs.bitince de ver elini Venüs,mars…
Mavi: ???!!!!ama,ama,ama çınar….
Çınar : hiç ısrar etme mağğvii,burada yapacağım kahramanlıklar bitti,başka gezegenlerin bana ihtiyacı var,lütfen bencil olma.ben artık evrenin hizmetindeyim mağğvii,varoluş sebebim bu karşı koymam imkansız…

alevalev_25_
06-12-06, 18:16
biliyorum kısa oldu ama dün vermiş olduğum bir söz vardıı..devamı yarın diyee maalesef işlerden istediğim gibi bir şeyler yazamadımm...bir sona ulaşamadım..
şimdilik yazdığımı ekleyeyimm...umarım beğenirsinizzz...

sevgilerrrrr

Kaan içinde bulunduğu zor durumdan kurtulabilmek için en küçük detayı bile atlamak istemez. O yüzden bulmuş olduğu kartta belki kasanın boşalmasına sebep olan kişiye aittir diye düşünür ister istemez.. Yalnız patron aynı fikirde değildir kiii…

P – Ulan bu ne dedim sana..
K – Abi görmüyor musun?
P – Bana bak dalganın sırası değil…Ben senden malları istiyorum sen bana tutmuş bir mavi kart getiriyorsun. (elindeki kartı sallayarak)
K – Abi bu kız Özlemle aynı cafede çalışıyor.
P – Bu ne demek oluyor şimdi.
K – Bir gün cafeye Özlemin yanına gittiğimde beni bu kızla tanıştırmıştı..İş arkadaşım demişti
K – (düşünceli bir şekilde) Ama adııı..neydiii??????
P – Ulan salak görmüyor musun kızın adı Zeynep Zeynep YILMAZ
K – Yok abi yaaa…Özlem ne demiştiii..
K - ……….
P – Ne diyecek Zeynep demiştir deee..sen o cücük kadar beyninde tutamamıştırsın..
K – Maviii..evettt evettt Mavi demişti Özlem bu kız için…
P – (dalga geçer gibi) Mavi mii yokkk kırmızı…salak mısın senn yaaa…
P – Bana bakk bulduğun bu kartla bu işten sıyrılamazsın anladın mı beni..
K – İyi de abi bu kartın o zaman burada garaj kapısının dibinde ne işi varrr söylesene
P – (sinirli) Burada soruları ben soruyorum sen değil..Bana laf cambazlığı yapma..
K – Bu işte bir iş varrr…İzninle ben bu kızı takip edeceğim abii..
P – Ne oo ağına düşürecek yeni bir kan mııı? Özlem olayından sonra bu kız bakar mı lan sana
K – Yok ağabeyii öyle değilll..Bu kızda bir durum varrr…
K – Bu kartın burada olmasının bir sebebi varrr…
P – Bana bakk…Şuan kii durumda söylenecek tek şeyyy…
P – Yaa mallar bu kızda…hala aklım almıyor yaaa…
P – Ya daaaa…
K – Evet ağabeyii..
P – Birisi uzun zamandır bu işi planladı ve dikkati başka yöne çekmek için bu kızın kartını bıraktııı..

Patronun son söylediği bu söz üzerine Kaanın kafasında yine Necip belirir..Acaba ne zamandır bu işin peşindedir..Gerçekten bu kızı işine bulaştırmış mıdır yoksa bu kız gerçekten masum mudurrr..

K – Abi bunu ancak izleyerek öğrenebiliriz
P – Seyir edecek halimiz yokk..Bir an önce bu işi çöz yoksa ben seni nasıl çözeceğimi biliyorum Kaan efendi..
K – Peki ağabeyii..Ben çıkıyorum izninleee..

Kaan kapıya doğru yönelmiş tam çıkmak üzereyken arkadan gelen sesle tekrar geriye döner..

P – Bana bakkk…Yalnız gitmek yokkk…

Kaan “ Tamam “ dercesine kafasını sallarrr…

P – Ali ve Recep te gelsinler seninle…
K – Olurrrr…

Der ve odadan çıkarrr…Bunun ardından patron telf.nu eline alır ve karşı taraftaki kişiyeee

P – Duydun mu beni Recep….Attığınız her adımdan haberim olacakkk..
P – Helede Kaan’ın aldığı nefes sayısını bile söyleyeceksinizzz…
P – Bana bakın eğer gözünüzden bir şey kaçar atlarsanız..Ne yapacağımı biliyorsunuz değil mi?
R – Biliyoruz ağabeyii…sen merak etme hiççç…

Patron telf.nu kapattıktan sonra gözlerini yumarak koltuğuna yaslanır..Bir süre sonra olduğu yerden doğrulur vee çekmeceden silahını çıkarırrr…Kendi suratında gezdirdikten sonra masanın üzerinde duran mavi kartı tekrar eline alır vee…

P – Şayet o güzel yüzünle bu eşikten içeri girdiysen sonun yokk…
P – (sırıtarak) Sana çokk yazık olur güzel yüzlü kırmızı…
P – Ulannn Kaan…
P – (kendine kızarak) Adamda akıl mı bıraktılar…Ne kırmızısı yaaa..
P – Mavi…Zeynep Mavii…sana çokk yazık olurrr…

Arıza işporta tezgahının başında elinde iki çorap “..gelll..gelll…üç tane 1,00 YTL gelll…” diye bağırmakta ama kendi sesini kendine zor duyurabilmektedir..Evde olanlar aklını kurcalıyor Kirazın söyledikleri beyninin uğuldamasına sebep oluyordur…Daha fazla buna dayanamaz ve tezgahını topladığı gibi soluğu otelde Nermin’in yanında alır…

A – Bana bak Nermin doğruyu söyle..
N – Sana yemin ediyorum çocuklara bir şey söylemedim..
A – Nasıl inanacağım sana..
N – Çocuklarımınnn….
A – (bağırarak) Susss…susss…sakın devamını getirme..çocuklarımın adını….

Nermin Arızanın sözünü bitirmesine fırsat vermeden yerinden kalkar veee

N – Çocuklarımızın demek istedin her halde..
N – Unuttuğun bir şey var Arıza…sen onların ne kadar babasıysan bende anneleriyim..
N – Bunu sakın aklından çıkarma..
A – Ne demek istiyorsun sennn..
N – Hangi anne çocuğuna yakın olmak istemez…onu kucaklayıp koklamak doyasıya içine çekmek…söylesene…
A – Nerminnnn…
N – Bakkk…bende bir anneyim bunu her ne kadar unutsandaa…

Nermin Arızanın etrafında döner ve bağırarak kollarını iki yana açarrr…

N – Görüyorsun işteee…eski bir alkolik duruyor karşında..
N – Ama (elini kalbine koyarak) burada iki küçük yürek taşıyorum..
N – Yaptıklarımdan çok pişmanım Arıza..
N – Gün gelecek bende Kirazıma Mertime sarılıp onların kokularını içime çekicemm…

Nermin birden duraklar sözler boğazına dizilir…Kendisini hiç iyi hissetmemektedir ve olduğu yerde birden sendelerrr…Bu durumu fark eden Arıza Nerminin koluna girer ve koltuğa oturmasına yardımcı olur…Nermin oturduğu yerde başını ellerinin arasına alarak…

N – Ama bunlar için çok erken Arıza..
N – Çocuklarım karşılarında bitik eski bir alkolik anne değil..hayata yeniden başlayan kötü olan her şeyi geride bırakan bir anne bulacaklar…

Arıza Nerminin üzerine fazla gittiğinin farkındadır…Nermine ne kadar kızıyor olsa da yine de onu böyle görmek içinin burkulmasına sebep olmuşturrr..Ne olursa olsun Nermin onun kadınıdır Nermin çocuklarının annesidirrr…

A – Tamam artık…Özür dilerimmm…

Nermin başını kaldırır ve gözlerinden dökülen yaşlara engel olamayarak…

N – Özür mü Arızaaa..
A – Tamam biliyorum çok üstüne geldim amaaa…

Nermin elinin tersiyle göz yaşlarını siler..Kollarını birbirine dolayarak derinden bir “offffff” çekerrr…

A – Şimdi ne oldu?????
N – Hiççç…
A – Niye ofladın pekiii..
N – Bilmemmmm…

Kısa bir sürede olsa her ikisinde de bir sükunet vardırrr…vee sessizlik hakimdir ortalığa..
Bu sessizliği bozan ise Arıza olmuşturrr…Nermini elinden tutarak kaldırır veee

A – Hadi kallkkkk
N – (şaşkın) Ne oluyorrr…
A – Hadi kalk gidiyoruzzzz…
N – Nereye????
A – Offf yaa sen önceden de böyleydin ne kadar çok soru soruyorsun böyle…
A – Dışarı çıkalım biraz hava alalım sanırım bu ikimize dee iyi gelecek…

Nermin Arızadan bu konuşmaların ardından hiç böyle bir davranış beklememektedir kii şaşkınlığını ister istemez gizleyemezzz…sadece ağlamaktan şişen gözleriyle Arızaya bakar ve bağırmaktan kuruyan boğazından çıkan kısık sesiyle…

N – Pekiii….…diyebilirrrrr…..

Mavi cafede işlerine dalmış yoğunluktan hangi tarafa bakacağını hangi masayla ilgileneceğini şaşırmıştır..Bir ara ister istemez gözü açılan kapıya takılır..Kendisine bakış savuran iki adam içeri girer ve köşede bir masaya otururlar..Bunlar Recep ve Ali den başkaları değildir..Mavi ilk anda bu bakışlardan rahatsız olmuş ve yanındaki diğer arkadaşı Gamze ye masayı işaret ederek siparişleri almasını rica eder..

G – Olurrr….

der ve Mavinin yanından uzaklaşırrr…Gamze gelenlerin siparişlerini almış ama derinden çekilen “offff…” oflamalarıyla soluğu Mavinin yanında alırrr..

alevalev_25_
06-12-06, 18:17
G – Bu ne yaaaa…ne cins adamlardır bunlar böyleee..
M – Ne oldu Gamze bir sorun mu varrr…
G – Evet var güzelimmm…
M – Hayırdır..
G – Sorun şu gelen iki adammm…
M – (elindeki tebsiyi tezgahın üzerine bırakarak sinirli bi şekilde) Ne oldu bişey mi dedilerrr…yokksaaaa…
G – Durrr yaaa…yokk bişey demediler dee ne yiyeceklerine zor karar verdiler…
G – Yokk o nasıl yokk bu nasılll…onu yesem nasıl olur…bunu içsem nasıl olurrr…
G – Boşver yaaaa
M – Gamze bak güzelim…adamlar daha kapıdan içeri girer girmez bakışlarından rahatsız oldum zatennn…bela tiplere benziyorlar aman dikkattt….
G – Merak etmeee..

Kaan dışarıda arabanın içerisinde Ali ve Recepi beklemektedir…Sonunda her ikiside cafenin kapısından dışarı çıkarlarrr…kaan yayılmış olduğu koltukta hemen toparlanırrr…Arabaya ilk giren Receptir…Ardından ise Ali..

K – Ne oldu söylesenizeee…
R – Bii dur istersennn…
A – Bence sen durma direk gaza bas ve kuytu bir yer bulll..
R – Doğru söylüyorsunn…

Kaan arabayı çalıştırır ve cafenin tam çaprazında kalan bir sokağın başına park eder…

K – Evet sizi dinliyorum ne oldu..
R – Valla Kaancım olan bi şey yokkk…
A – Yalnız Recep fark ettin mi bilmiyorum amaa bu kızın bakışları biraz tuhaf…
K – (meraklı bir sesle) Nasıl tuhaf..
R – Doğru..
A – Biz daha kapıdan içeri girer girmez kızın bakışları bize döndü…Sanki oraya normal bir müşteri gelmemişte bizim kim olduğumuzu biliyormuş gibi…
K – Emin misin…(endişeli) bakın emin misinizzz…
R – Evettt…
A – Çocuklar bu kız buradan kaçta çıkar bilmiyorum ama gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz…Yoksaaa
R – Yoksası mı kaldııı…
K – Kalmadı Recep patrona bir haber götürmezsek eğerrr…
A – Götürmezsem diyecektin her halde…
K – Neyse ne işteee…

Çınar karakoldan çıktıktan sonra yapması gereken işleri yapmış arabasının içinde yola koyulmuştur..Aklında her zaman kii gibi Mavi vardır…vee artık arabasını istop ettirdiğinde geldiği yerin Mavinin çalıştığı cafe olduğunun farkına varırrr..İçeriye girip girmeme konusunda bir süre tereddütte kalınca birden arabanın kapısını açar ve kendisini cafenin içerisinde bulur.. Çınarın içeri girdiğini Mavi ilk anda fark etmez…Çınarın oturduğu masaya hemen garsonlardan Sema yönelirrr…

S – Hoş geldiniz komserim..
Ç – (gülümseyeek) Hoş bulduk..
S – Ne alırdınız?
Ç – Demli bir çayyy..
S – Hemen..

Sema siparişi almış tezgahın oraya yönelmiştir kii Mavi ilk anda kendisine gülen Semayı fark eder…Bir anda ne olduğunu anlayamayan Mavi Sema’ya soru soran gözleriyle bakar..Sema ise bu bakışların farkındadır kii gözleriyle arkasında kalan masayı işaret eder…Mavi Çınarın oturduğunu görünce hemen yanına gelir…

M – Ne işin var senin burada..
Ç – Hoş bulduk Mavi..
M – Çınarrr…ne işin var burada dedim..
Ç – Çay içmeye geldim..
M – Güldürme beni yaaa..koskoca İst’da başka yer kalmadı daa çay içmeye buraya mı geldin
Ç – Maviii..
M – Yine takip değil mii?
Ç – Hayır takip değilll..
M – Ne pekiii..
Ç - …….
M – Sana soruyorummm…

Sema masaya gelmiş ve çay bardağını Çınarın önüne bırakmıştır…

S – Afiyet olsun komserimm
Ç – (gülümseyerek) Teşş..ederimmm…

Sema masadan uzaklaşınca Mavi tekrardan Çınara yönelir veee

M – Seni dinliyorummm…Takip değilde ne bu şimdi..
Ç – Seni merak ettim desem
M – (duraklar) Beni mii?
Ç – Evet seniii..
Ç – Sen her ne kadar artık beni düşünmüyor ve merak etmiyor olsandaa benn….

Çınar sözüne devam etmezzz…

M – Çınar lütfen bunlar burada konuşulacak şeyler değil..
M – Burası benim iş yerim…
Ç – Biliyorum Mavi..Bende buraya bunları konuşmaya gelmedim zaten amaa
M – Aması neymiş..
Ç – En azından bir bardak çayı (bardak elinde) bahane eder Maviyi görürüm demiştim
M – Çınarrr…
Ç – Görüyorum kiii seni merak etmek..görmek istemek yanlışmışşş..

Çınar bir hışımla masadan kalkarrr…Mavi ise ne diyeceğini bilemezzz…

M – Çınarrr…

Çınar birden kapıya yönelirrr…

M – Çınarrrr…Bir dakika…

Çınar duraklar ve tekrar Maviye bakarakkk…

Ç – Evettt..
M – Aslında seninle konuşmam gereken bazı şeyler varrr…
Ç – (endişeli) ne gibi şeylerrr…
M – Şimdi olmazzz…yeri değilll..
Ç – Bakk beni merakta bırakıyorsun..
M – Merak etme lütfen…Ama en kısa zamanda konuşacağım bunları seninleee
Ç – İyi de Mavi ne zaman..
M – Çınar lütfennn şimdi gittt..ben seni ararım…
Ç – Mavi delirtme beni lütfen
M – Gittt dedim Çınarrr…
Ç – İyiii öyle olsun bakalımmm…konuşmak istediğiniz zaman acaba benim vaktim olacak mı bilmiyorum sayın Mavi hanımmm
M – Bu ne demek oluyor şimdi..
Ç – Kolay gelsin Maviii..

Der vee kapıyı çarptığı gibi cafeden çıkar..Mavi Çınarın arkasından baka kalmıştır..Ne söyleyebilecek sözü vardırrr…Ne dee yapabilecek bir şeyyy…

Çınarrr eve geldiğinde kendisini yeterince yorgun hissetmektedir..Hemen yatıp uyumak ve mümkünse unutmak istemektedir kiii ne mümkünnn…Uzanmış olduğu kanepeden doğrulur ve mutfağa dolabın başına geçer..Dolaba baktığında hiçç bira kalmamıştır..İçmek istemektedir ama kendisinde de dışarıya çıkıp bir şeyler alabilecek gücü bulamamaktadırrr..

“Neyseee…” diyerekten salona yönelir kiii birden çalan zilin sesiyle kapıya doğru ilerler..
“hayırdırrr..” diyerekten kapıyı açınca karşısında gördüğü kişi daha çok şaşırmasına sebep olur…

Ç – Leylaaa..
L – Evettt..
Ç – hayırdırrr…
L – İçeri buyur etmek yok mu komserimmm…
Ç – Şeyyy…kusura bakma şaşırdım biraz..
L – Bellliii…
Ç – Buyur geççç…hoş geldinn…

Leyla içeri geçmiş Çınarsa arkasından salona gelmiştirrr…Leyla elindeki poşeti masanın üzerine bırakırrr…

Ç – Bu saatte hayırdır..bişey mi olduuu…
L – Evettt oldu…
Ç – Ne oldu Leylaaa…
L – Olan şuuu…Bu sabah konuştuğum biri vardı ve yeterince dertliydi..komuşmamızda yeterince kısa sürünce sözleştik ve aslan sütü eşliğinde devam ederiz demiştikkk
Ç – (gülümseyerek) Eeeeeeee
L – Şimdi bu konuşmaya devam etmeye ve mümkünse içinde kopan fırtınaları dindirmeye geldim desem…
Ç – Sence bu mümkün müüü,?
L – Bilmemmm…Ama denemekten zarar gelmez sanırım
Ç – Öyle mii?
L – Evetttt…

Mavi cafeden çıkmış durağa doğru ark.larıyla beraber yürümektedir..Gamze ve Sema gelen arabaya binmişler Mavi ise durakta yalnız kalmıştır…Durağa yanaşan arabanında farkında hiç değildirrrr….

selek90
06-12-06, 18:18
mavi uyuşturucudan sonra pavyonlara düşmüştür

sahnede şarkı öleyen bir kadın ..yalan dünya herşey bomboş hancı.

patron..kıss hadi n duruyorsun gitsana seninki gene geldi
mavi mecbur masaya gider

mavi.. hoşgeldin
aksak..çok güzelsin mavi bu sarı saç sana yakıştı
mavi pavyonda ya saçlarıda sarı
mavi..her akşam burdasın
aksak.burdayumn ne edeyum senu bu hallerde görmek içumu acıtsada bu gece birluk te olalım mı
mavi..hös ayı bu mesleğinde hırsızlk gibi bir gururu var öle her isteyene gitseydik
aksak..ama mavi her gün geleyrum iki kadeh içip gidiyorsun
mavi..işine gelirse böle
aksak..seni hayatımın kadını yapayum mavi evleen benumle
mavi..olmaz ben hala çınarı seviyorum
aksak bu sözle maviye bir tokat atar
aksak..kartak senin için verdiğim pavyon paralarına yazık gider başkasıyla birlikte ıolurum der ve gider

mavi ağlamaktadır tam bu sırada biri gelir

çınar..bana bir rakı
çınar ağlama sesin e işitir

çınar.kim var orada k,msiniz
mavi başını kaldırır
mavi.çınar
çınar.adfımı nerden biliyorsunuz
mavi.çınara bakar çınar görmüyordur onu kör olmuştur
mavi.benim için erkekeler in hepsi çınardır
çınar rakıyı içerken
mavi. derdin var böle içtiğine göre
çınar.evet anlatmaya değmez
mavi.çok mu sevdin
çınar.ne
mavi.böle anlatmaya değmeyecek kızı merak ettim
çınar.boşver adi bir hırsız

mavi gözyaşlarına hakim olamaz

çınar mavinin başını tuar
çınar.ağlıyorsunuz neden
mavi.gözüme toz kaçtıda
çınar.sizin adınız
mavi.ma huriye
çınar.huriye benim en sevdiğim tatlıdır sütlü olan huriye
mavi.biliyorum
çınar.nerden biliyorsun
mavi. erkekler sütlü huriyeyi severler yani öle

'ya bu sütlü nuriye miydi huriye miyidi ya aman idare edin bilmiyom '

mavi.gözleriniz nassıl böle oldu
çınar. çok rakı içince bütcem sarsırdı bende ucuz rakıdan alıyım dedim sahte çıktı hayranlarım uyarmıştı bu kadar içme diye ama dinlemedim
mavi.işiniz yok mu
çınar.polistim ben aldılar görevden

pavyonda kavga başlar çınar da karışır kavgaya o sırada gözüne bir yumruk alır
mavi.çınar
çınar.noldu ya dövüyodum gözüme vurdu alçak maviye bakar
çınar.mavi
mavi.görüyorsun çınar
mavi.görüyorum aman allahım görüyoum
mavi.elleriyle bu kaç
çınar.üç
mavi.doğru gerçekten görüyorsun
çınar.keşke görmeseydim seni bu halde göreceğime
mavi.çınar boşver kurtar beni bu pislikten
çınar.mavi değilsin sen saçların bile sarı
mavi.peruk senin sevdiğin saçlarıma kıyarmıyım
peruku çıkartır
çıbnar.mavisen başka birinin
mavi.hayır ben kimseye ait omadım sadece rakı içtim o kadar
çınar.mavi mavim
sarılırlar

son erler film sunmadı ama idare eedin artık

HASRETTTTTT
06-12-06, 18:58
çınar:aslanbaşların çifliğine gidicem mavi
mavi.ne alaka çınar
çınar.feyyaz kaçırılmış mustafa kayıp vs vs
mavi:de sanane
çınar.yok bu nu ben çözerim ancak
mavi:yaa allahını seversen kendi derdimiz bitti şimdi aslanbaşlar mı
çınar:öyle deme memleket hizmet bekler
mavi.mavi ne bekler
çınar:valla bi anlasam yapacam da dur erol abi arıyo
mavi erol abi kim
çınar.avcı ya arol avcı
mavi.çınar allah seni iflah etsin
çınar:amin
http://www.************/forum/images/misc/progress.gif

HASRETTTTTT
06-12-06, 18:58
çınar.maviii
mavii.buyur beyy
çınar.dişlerimi ver komidinin üstünden bardağın içinde
mavi:dur beyy bastonumu buliim yakın gözlüğümü takiim
çınar: bekliyom hanımm
mavi.yok çınar bey nereye koydunuzu yine dişleri en son turşu bidonuna koymuşstunuz
çınar :ne bilim mavi kafamı kaldı ben de
mavi:işte burda demliğe koymuşsunuz çınar bey
çınarhttp://www.************/forum/images/smilies/shocked.giflsun hanım mikrobu kırılmıştır

HASRETTTTTT
06-12-06, 18:59
çınar:maviğğ
mavi:zıkkımın kökü kuruttun beni mavi mavi ne varrrr
çınar:seni seviyorum
mavi:başka
çınar:başka ne olsun maviğğ seviyom
mavi:aksiyon yokmu
çınar:yapıcamda isabet yok biliyon
mavi:a.b.v çınar
çınar.selamün kavlen
mavi :hadii lennn

HASRETTTTTT
06-12-06, 19:00
aksak:kaporta
kaporta.efendim aksak
aksak:iş değiştiriyoz
kaporta:abi en son biliyon değiştirdik kanalizasyona düştün ne iş yapcazz
aksak :kadın kuaförü açıyoz
kaprta:hönk hatta hömf
aksak :amann çal çal nereye kadar
kaporta:kodese
aksak:kaporta
:kaporta:efemm
aksak kesss

HASRETTTTTT
06-12-06, 19:00
mavi:çınar
mavi:ne yapcaz biz böyle çınar
çınar.imkansızlık meselesi mi çözeriz
mavi: hem o hem başka şeyler
çınar :yok kuşum o meseleyi çözsek gerisi hikaye bana
mavi:amann bişey becerebiliyomuşsun gibi konuşma
çınar:imkanmı verdin
mavi veren yerlerim ağrıyodu
çınar:nasıl yani
mavi:anlaşamıyoruz çınar
mavi:ben diyorum hadımım sen diyorsun kaç oğul kaç kız
çınar:kıvırcık
mavi:geçelim çınar bu mevzuuyu

HASRETTTTTT
06-12-06, 19:01
çınar:gümüş ayrılmayalım
mavi:ne gümüşü çınar
çınar.ayy gümüş mü dedim sıla
mavi:çınar ne diyon yaa
çınar:amann pardon aslı
mavi:mavi ben mavi kıvırcık olan
çınar:hangi kıvırcık bide gözyaşı çetesinde vardı kıvırcık ben bi süre bu amvinin burda ne işi var diye düşündüm o sen değilmisin
mavi:anamm herif dizi izleye izleye kafa donguçlaması olmuş ben mavi hani hırsızdım sen polis
çınar:arka sokaklar
mavi.höst çınar höst

HASRETTTTTT
06-12-06, 19:02
çınar.mavi ben polisim
mavi:hadii lenn
çınar:valla
mavi.ya git ya
çınar.ekmek musaf çarpsın
mavi:haşa yemin etme çarpılcan
çınar:bak kızım bu kimliğim
mavi:amann ondan bizim mertte de var sokağa sopaya takılı oyuncakla gelen oyuncakçıdan almış
çınar:bak bu da tabancam
mavi:çınar ısrar etme
çınar:mavi adamın tepesini attırma sıkıcam topuğuna şimdi dalıcam
mavi:dal dal papucumun rock çısı
çınar:yok anam yok
ha sana laf anlat ha deveye hendek hiç farkı yok
mavi:çınar kulağının arkasındaki saç yine havaya kalktı
çınar:sinirden gergez

HASRETTTTTT
06-12-06, 19:02
çınar:mavi susadınmı
mavi:evet
çınar:gel ben sana veriim ,su
mavi: su mu?
çınar: evet sen ne zannettin
mavi :boşver
çınar:içelim güzelleşelim demi yawwww
çınar:efemm
mavi :biri bizi durdursunn yawww

selek90
06-12-06, 22:34
çınar:gümüş ayrılmayalım
mavi:ne gümüşü çınar
çınar.ayy gümüş mü dedim sıla
mavi:çınar ne diyon yaa
çınar:amann pardon aslı
mavi:mavi ben mavi kıvırcık olan
çınar:hangi kıvırcık bide gözyaşı çetesinde vardı kıvırcık ben bi süre bu amvinin burda ne işi var diye düşündüm o sen değilmisin
mavi:anamm herif dizi izleye izleye kafa donguçlaması olmuş ben mavi hani hırsızdım sen polis
çınar:arka sokaklar
mavi.höst çınar höst

hasretttt çınar tamam da mavi dizilere taksa nolurdu yazdım

çınar..mavi gel bir öpüyüm
mavi..olmaz çocuklarım olmadan asla
çınar..ne çocuğu daha çocuk yapacak bir eylemde bulunmadık
mavi..bana 150 bin dolar verir misin
çınar..ne ne yapcan
mavi..150 bin dolar ver bir gece senin olsun
çınar..ne
mavi..karagümrük yanıyor çınar
çınar..kim yakmış karagümrüğü ne istiyo ölen yaralı var mı telsizle haber vereyim
mavi.arka sokaklar karıştı çınar
çınar..evet bu qra fena suçlu var
mavi..istersen polattan yrdım iste çınar adam mafyayı çökertti
çınar..mavi hadi canım sonbahar geldi dışarı çıkalım hava alırız
mavi.yaprak dökümü mevsimi
çınar..mavi bari yemek yaptın ı
mavi..çorba yaptım
çınar..ne çorbası
mavi..ezo gelin

estares
06-12-06, 22:43
Mavi endişelidir.Çınarı merak eder..cep telefonunu arar..ama kapalıdır..karakolu arar.Bünyaminle görüşür.

Bünyamin: efendim mavi
Mavi: iyi geceler..rahatsız ettim ama..çınarı soracaktım..yanında mı?
Bünyamin: hayır mavi..ben nöbetciyim..çınar çıkalı çok oldu..iyi görünmüyor du bişey mi oldu yine mavi..
Mavi: yoo yoo hayır..sadece merak ettim, cebi kapalı, evde de yok da..
Bünyamin: dışardadır..şarjı falan bitmiştir merak etme sen..hadi iyi geceler..
Mavi: sana da çok saol..

Mavi yerinde duramaz..içinde bir sıkıntı vardır..bu sıkıntı ona acı vermektedir..montunu giyinir..uyuklamakta olan arızanın yanından usulca kapıya yönelir..Hisleri Çınar’ın tehlikede olduğu yönündedir.Eski hurdalığa gider..ağaçların arkasına saklanır..Sonra inşatta kavga eden iki erkek görür..Çınar ve kaan amansız bir kavgaya tutuşmuştur..mavi inşaata yönelir..

Çınar Kaanı yumruklamaya devam etmektedir. Kaan ın amacı ise Çınarı etkisiz hale getirmektir..Çınara son yumruk savurur,çınar Kaanın üzerine düşer.. mavi bir çığlık sesiyle irkilir ,gözleri fal taı gibi açılmıştır.
Mavi: Çınar , çınar...hayır olamaz..
Koşarak inşaatın önüne gelir..Yüzü kan içindeki adamı karanlıkta seçemez..dizlerinin üztüne yığılır..Çınar ses ver..lütfen..Çınar...Beni bırakma..Usulca yaklaşır yerde yatan adama , karanlıkta el yordamıyla yüzünü yoklar..Bu çınar değildir..derin bir nefes alır mavi..o halde çınar nerdedir..dengesini kaybeden Kaan inşaattan aşağı düşerken onu tutmaya çalışan Çınar ise düşmemek için zorlukla tutunmaktadır.
Mavi: çaresizce sesini duyurmaya çalışır..Çınar çınar nerdesin..(başını kaldırır, inşaata ellriyle tutunmaya çalışan ve gücü tükenen çınarı görür) çınar. Dayan ...geliyorum..

Mavi hızlı adımlarla Çınarın yanına gelir..Çınarın tüm gücü tükenmiştir, dayanacak hali yoktur..
Mavi: dayan Çınar..dayan ..kurtaracağım seni..
Çınar: mavi yapma..çok tehlikeli sen de düşeceksin..
MAVİ: konuşma böyle çınar..sadece dayan..hem sen düşersen ben yaşayamam zaten..benim için dayan..lütfen dayan çınar..
Çınar: mavi..dayanamıyorum..kolum çok yoruldu..tutunamıyorum artık..beni affet..herşey için..seni koruyamadığım için..affet..
Mavi (ağlayarak) böyle konuşma dedim..daha yaşanacak çok şey var..benden kurtulamazsın öyle..uzat elini hadi..
Çınar: mavi senin gücün yetmez..çekemezsin beni..yardım çağırmanı bekleyecek gücüm yok..
Mavi: çınar tut elimi lütfen ...hadi tut..
Çınar: mavi düşeceğiz..
Mavi: Düşersek birlikte düşelim çınar..ben sensiz yarımım..anlamıyor musun..sensiz her gün biraz ölüyorum..hadi tut elimi lütfen..
Çınar: mavinin elini tutar..
Mavi tüm gücüyle çınarı çekmeye çalışır..ama nafile..gücü yetmez..iki kolunuda uzatır çınara..
Mavi: hadi tut kollarımı kendini yukarı çek çınar...yapabilirsin..
Çınar tüm gücüyle kendini iter..ve toparlanarak çıkmayı başarır..
Mavi: (ağlayarak) çınar, kurtuldun..benim yüzümden ölüyordun neredeyse..çınar eğer sana zarar gelseydi..ben ölürdüm..(sımsıkı sarılırlar)
Çınar: mavi ölmek değil seni bir daha görememek, o gözleri görememek, o elleri tutamak korkunç..mavi sadece seni bir kez daha görmek istedim..Allahım o gözlerini bir daha göreyim diye..göremeden ölseydim ..
Mavi: Çınarın dudaklarını eliyle kapatır..ölümden bahsetme..şimdi burdasın..yanımdasın..ben de sana bir kere daha bakmadan, dokunmadan saçlarına vebir kere daha seviyorum demeden kaybetseydim seni..bir hiç olurdum...
Çınar: mavinin ellerini tutar, öper..mavi..seni çok seviyorum aşkım..
Mavi: ben de çınar..sensiz yokum..hiçim..susuzum..
Çınar: ( mavinin kafasını iki elinin arasına alır, gözlerine derin derin bakar) yanımdasın..benimlesin..(güler..çok romantik değil mi...inşaatın tepesinde..) öper...öper..
İkiside dizlerinin üstüne çökerler..mavi çınara sımsıkı sarılmıştır..Çınar maviyi öperken bu an hiç bitmesin ister..
Çınar: biliyor musun..bu güzel anı yaşamak için ölümle burun buruna gelmem gerekiyorsa razıyım..her günüm böyle geçsin..
Mavi: buna gerek yok..senin değerini ayrıyken de bildim..yanında olamadım..şimid ölüm bile ayıramadı bizi..ayıramazda..izin vermem..hiçbir şey, hiç kimse ayıramaz bizi koca çınar..
Çınar: mavi, bunları duydum yaaa..öyle mutluyum ki...sen yüzüğü gömünce..
Mavi: sen..sen...oradamıydın..tahmin etmeliydim..
Çınar: sanki, benim üstümü kapatın gibi acımıştı canım..biliyorum hak ettim..onca şüphe ve laftan sonra..ama zaten kendini ölü hisseden bir fani gibi., hayalet gibiydim..
Mavi: ben de çınar..inan kolay olamdı..pişman oldum...döndüm..ben yüzüğü değil kalbimi gömmüştüm..içim acımıştı..aradım..bulamadım..sen de demek..ver yüzüğümü çınar..
Çınar: (gülerek ) peki..ama bir şartla ...
Mavi: neymiş ooo çınar..
Çınar: şu kapı arkasındaki emanet çok asılı kaldı orada artık üstünde görmeliyim...
Mavi: (gülümser, mahcup) tamam..çınar..ne olur hemen evlenelim..hiçbirşey düşünmeden..konuşmadan..sorgulamadan..
Çınar: tamam..aşkım..(sarılırlar)
Mavi: çınar bir ses var..duydun mu?
Çınar: Aksak olmalı...
Mavi: aksak mı..

Evet aksak bu kavuşmanın tanıdık şahididir..ambulansa haber vermiş, buğulu gözlerini silerek karanlıkta kaybolmuştur..

Çok ütopik biliyorum ama..napıyım..bi de vizdansızım ..kaan can çekişiyooo..onlar yukarda vuslata eriyoo ama...

ruzgar88
06-12-06, 23:05
son 5 bölümü izleyemdiğim için ancak böle şeyler çıktı ortaya daha gerçekçi şeyler yazmak isterdim .. ya aslında istemedim bu senaristler insanda iştah bırakmıyor ki neyse iyi okumalar ... gelir gelmez başladım ama ne yapıyım dayanamıyorum biliyorum bıktınız ben den ....

M:nayır nolamaz ben ben…. Ben bir eroin man olamam
Ç:Mavi .. bunu nasıl yaparsın kanında yüksek dozda uyuşturucu çıktı nasıl …
M:Bilmiyorum . bilmiyorum .. ama neden olmasın ki senin aşkından gözümün gördüğü mü var …
Ç:Demke benim aşkımdan .. benim aşkımdan ha .. uyuşturucudan önce bana gelseydin emin ol snei ondan dah çok yatıştırabilirdim …
M:Bilmiyorum çınar .. b,imiyorum beni hala istediğinden emin olamadım …
Ç:Senden hiç vazgeçemedim ki…
M:Ya .. ya Leyla…
Ç:Leyla…
M:Evet o …. Sen kendne layık olanı buldun çınar ben .. ben sana layık değilim . elveda…
Ç:Mavi dur yapma sen sensin bana asıl layık olan …
M:Nayır .. çınar nayır kendimizi kandırıyoruz ben .. pis bir hırsız sen se adalet peşinde koşan bir komiser… üzünüm çınar .. artık benim tek çıkar yolum var o da .. oda …
Ç:Bunu yapmazsın mavi bunu ne kendine en de bana yapmazsın …
M:Git çınar git… layık olduğuna git…
Ç:YA .. yasen
M:Beni unut ben yolumu çizdim .. ben bu eroyin için paryı bulamam o halde ban abeleş eroyin verecek yer bulurum …
Ç:Nasıl mavi neler saçmalıyorsun sen …
M:Bir zamanlar hırsızdım .. şimdide kurye olurum .. şimdide ….
Ç:Bu .. bunu duymadım değil mi mavi bu .. bunları sen söyleyemezsin …
M:Benim çınar ben git şimdi git…
Ç:Hayır mavi hayır seni bu bataktan kurtarmadan asla…
M:Olmaz çınar olmaz senin işin adalet dağıtmak oysa ben adaletinden yararlanmak istemiyorum senin adaletine ihtiyacı olanlara git .çınar .. ha bir de ev ailem sana emanet çınar git .. onlar sorarsa öldü de …
Ç:Yapamam bunu mavi yapama …
M:Git…
Ç:Sevdiğim kadın yapma.. bana bunu yapma…
Mavi uzaklaşır oradan ….
Çınar yere düşer…
Bu sırada şiddetli bir şimşek çakar ve bardaktan boşalırcasına(aslında hortumla püskürtülen ) yağmur yağar …

Seneler sonra ….
Çınar bir bar önünde üç kuryenin peşine düşer…
Sonunda birini yakalamıştır .. beresini sıyırır … işte o gözler…
Ç:Allahım …. Bu …
M:Çıı…..
Ç:Sus….
M:…
Çınar maviye kelepçeyi takar …. Ve arabaya binerler…
Araba karakol yönünde gitmemektedir…
M:Çınar nereye
Çınardan ses çıkmaz… sabah olmuştur ama hala arabanın içindelerdir.. mavinin elleri kelepçelidir… şehir dışında yollarına devam etmektedirler… mavi ne karda ısrarcı olsada çınardan ses çıkmaz…
M:çınar nereye yalvarırım bir cevap
Ç:Taaa o zamna ilk tanıştığımız zaman yapmam gerekeni yapıyorum …
M:NE …
….
Burası kaştır..
M:Çınar bu …
Ç:annemin elini öpmek istemezmisin . gelini olarak …
M:Ama ben…
Ç:Sus seni anacak bu şekilde affedebilirim…
Arabadan inerler.. çınar kelpçeyi çözer önce Mesude hanımın eli öpülür ardından da nikah masasına otururlur…
(oh be sonunda evlendiler o kadar acı … acılar çocuğu çınar ve mavi.. onunda birlerşti bunun ötesini kurcalamadan slayt bir son yazısı akar ekran da yoksa bunlar zorrrrrrrrrrrr evlenir hem de çoooooooookkkk zor .. birde evlendikten sonrasını kurcalamaya kalkışsalar herhalde en fazla bir gece evli kalırla sonra .. sonra beyaz gelinciğe döner alim Allah )

HASRETTTTTT
07-12-06, 09:46
bu bölüm brezilya da bir çiflikte geçer

mavi:çınarito ne oldu niye öyle bakıyorsun
çınar:maviyella dün gece nerdeydin
mavi:evdeydim arıza kopinyo abim ve ümit dela forte kardeşim mertito ve kirazito yla memet ali erbili seyrettik
çınar:yalan söylüyorsun maviyella
mavi:nasıl çınarito nasıl
çınar.düngece civar çifliklrden 3 tane traktör ve bir biçerdöver çalınmış
mavi:eee benle ne ilgisi var
çınar:maviyella yanağında gres yağı var
mavi :çınarito biliyosun nemlendiri,ci alcak param yok
çınar:gres yağımı kullanıyorsun
mavi:evet çınarito
çınar:dondela martinez aksakla görüşüyor musun
mavi.buyur
çınar:dondela de sartes kaportayla
mavi:efenim
çınar:boşver maviyella boşver sen hırsız ben polis bu hikaye bitmez
mavi:ok dasti

HASRETTTTTT
07-12-06, 10:30
bu bölümde dallas ta bi çiflikte geçiyor

çınar:mavi wiski
mavi: hayır çınar jr
çınar:neden bıraktınmı
mavi:evet özel bi kilinkte tedavi gördüm
çınar.geçmiş olsun
mavi allah razı olsun
çınar:sizin evin altından petrol çıkmış doğru mu
mavi:evet
çınar:ne yapıcan peki
mavi :valla türkiye petrollerinden bi mühendis gelcekmiş bekliyorum
çınar:yakışıklımı
mavi :çınar vallahi sende artık iyice şaşırdın
çınar:wiski
mavi:kesss

HASRETTTTTT
07-12-06, 10:51
çınar:maviiğ susadım çeşmeye gelmez olaydım
mavihttp://www.************/forum/images/smilies/shocked.gif sahne geçti çınar
çınar:dayanamıyorum
mavi :valla ben dayanıyorum biliyon
çınar:kelepçeliyim ben sana
mavi :ben de maymuncuk var açarız
çınar:yarım bıraktın beni
mavi http://www.************/forum/images/smilies/shocked.gifnu gaye ye sor o bıraktı
çınar.müpleyım sana
mavi :yok onu ben olcam burdan öyle gözüküyo
çınar.sen imkansızsın
mavi hee şunu bileydin aynen öyle bi durum

HASRETTTTTT
07-12-06, 12:01
çınar:öpcem
mavihttp://www.************/forum/images/smilies/shocked.giflmaz
çınar.valla öpcem
mavi:ya çınar kess dedim olmaz
çınar:bak mavi alkolmetre tavan vaziyette şimdi öptüm öptüm bi daha havanı alırsın
mavi :ehh öp o zaman barii ne yapiim
çınar:zzzzzzzzzzzz
mavi:çınar kalk öp diyorum
çınar:horrrr
mavi :allah .b v çınar
çınar p ışşşşş

selek90
07-12-06, 12:09
nikah günü alırken

çınar..iyi günler nikah günü alc<ktık
memöur.hangi gün istiyosunuz
çınar.hemen yarın
mavi.olmaz yarın salı sallanır derler
çınar.o zaman öbür gün olsun
mavi..olmaz öbür gün 20mayıs hiçbir özleliği yok
çınar..ne özelliği alıyon evlencez işte daha ne
mavi..21 mayıs olsun istanbulun fethi
memur.o gün doluyuz
mavi..ya 23 mayıs ta olmaz 24 mayıs aşure günü mübarek günde evlenir mez 25 mayıs 1933 yılında atatürk çevre hareketini başlatmış

'google da yazıyo '

mavi..26 mayıs özelliği yok 27 desem 2 artı 7 dokuz uğursuz rakam 28 mayıs azerbeycan cumhuriyet günü. o olabilir bak

çınar..mavi ben vazgeçtim ne manyak gacısın sen be yaw 'tekirdağlı çınar' özel gün diye diye evlenemedik işte ben leyla gacısına gidiyom

HASRETTTTTT
07-12-06, 12:14
çınar:maviiğ
mavii:buyrun benim
çınar:dil yarası
mavi:afttır o sıkma canını
çınar:yok konuştun mu ağır oluyo manasında
mavi:hee
çınar:severek ayrılalım
mavi:seviyosak niye ayrılalım
çınar bilmem ayırıyolar işte
mavi:kim
çınar:gaye ve tebaası
mavi.gaye kim
çınar.bizim evdekalmış kız kurusu senaristler
mavi:çınar bu kaç
çınar:5
mavi.şırraakk
çınar:ahhh
mavii.ohhhh

HASRETTTTTT
07-12-06, 12:24
mavi.efenim
çınar.kavgayı hep sen başlatıyosun
mavi.hayır kabul etmiyorum
çınar.hayır hep sen
mavi :beni sevdiğini söyle
çınar :dur bebeğim şarkılarım daha iyi anlatır hislerimi dinle
çınar:we will we will rock you
mavi.çınar defolllllll

lütfen bu sözleri orhan gencebay ve sibel can sesiyle seslendirin rica olunur

HASRETTTTTT
07-12-06, 12:30
hari hari hambarite hambariyeee (burası müziği hint yani)

mavi:efendim gönlümün güneş bahçesi
çınar:hayır hayır o sensin
mavi :ama bu amansız ayrılık ve kötü kalpli aksak
çınar:olsun naşkımız bir gerçek onlarsa bi ayrıntı sadece
mavi :diyosun
çınar:diyorum

ve birden müzik başlar anlamadığımız bi hintçeyle şarkı söyleyip oynamaya başlarlar ve birden yoldan geçenlerde onlara katılır

hep beraber anlamsız hareketler yapıp alınan coşkuyla oynarlar izleyici şakın ama müziğin ritmiyle ayaklarını oynatıyordur

çınar :efendim maviğğ
mavi :niye oynuyoruz
çınar:bilmiyorum
mavi:ama biri bizi durdursun bee
çınar:imposible
mavi :haaa:
çınar:oyna

HASRETTTTTT
07-12-06, 12:40
çınar ve mavi sabah nobran şekerine çıkmışlardır

çınar:maviiiiiiii
mavi:çınar allah rızası için sus
kuşumm aydın :aaa çınarr kuşum lütfenn
çınar.yaa aydın valla hi tükendim maviiiiüüü
mavi:bak çınar seyirciye bak beni haklı buluyolar
kuşum aydın:vallahi kız doruu bu ne yaa imkansılığın dibine vurmuşsunuz haklı seyirci ama
mavi:vallahi aydın abla pardon aydın abii hırsızsın dediler vermediler
çınar:maviiiüüüüüü
mavi:çınar bak şu önde oturan abla varya burdan sedya ordan esra ya ordan da serap ezgüye gider ve herşeyi çok iyi bilir o na soralım
o kadın:evet aydın vallahi kız haklı çınar öpmüyo işte
başka kadın:yok yok mçınar haklı çınar öpüyo mavi bırakmıyo
aksak:valla ben onu bunu bilmem mavi benim
kuşum aydın :kız sen nerden çıktın
mavi:kanalizasyondan
çınar:maviiiiüüüü
mavi:çınar bi sus be bi sus

selek90
07-12-06, 12:42
çınar..yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum bizim evde bardak yok ben acılar çocuğuyum
bünyam,in.istersen akşam şöle kızlara takılalım
çınar..bünyamin ayşegül ne olcak
bünyamin.yemişim onu gitti gelmedi hollywood yıldızı oldu bradd pittle film çeviriyo kartak

kızların ev yani ne biliim genel ev

abla.kızlar şu yeni geleni hazırlayın akşama müşteri geliyo
mavi.bana iş verdin ya abla saol hapisten çıktıktan sonra hırsıza kim iş verir di
ne iş yapcaz abla
abla.özel iş şunları giy
mavi..bunlar gecelik değil mi
abla..evet rahat et diye
mavi çıkar
abla.saftirik kıss güzelde işimize yarar

çınar gelir

abla.hoşgeldiniz
çınar.hoşbulduk abla size kanım çok kaybnadı s,ize baba diyebilir miyim
abla.de anam ne dersen
abla.bir kız var elimde yeni geldi açımamaış kaktüs

çınar odaya gider

mavi..çınar ne işin var senin burda
çaınar.senin ne işin var
mavi.burda çalışıyorum
çınar.naman allahım bunları duyacağıma keşke sakat olsaydım
mavi.ne diyon sen çınar namussumla çalışıyom
çınar..ışıklar niye söndü
mavi.ne ışığı
çınar.. kör oldum galba
mavi.ne diyon sen çınar bu kaç
çınar.iki
mavi.bilemedin kalın bir
çınar.n diyon sen mavi nassıl bitircez bu öyküyü
mavi.bilmem bu filmleri sonunu hiç izlememiştim

nuri alço gelir

nuri alço.durun kimse kımırdamasın kıpraşman
çınar.o benim sözüm
nuri alço.nasılsın sevgilim
mavi.ben
nuri alço.sana ialaçla uyutup sonra tecavüz ettim ya ben ahu
mavi.ne ahusu ben mavi
nuri alço.öle mi ben filmleri karıştırdım neyse
çınar.abi sen bilisin bitiremedik filmi
nuri alço.yeni mi düştün sen açılmadın de mi
maavi.evet
nuri alço.evlenin o zaman senaryoda bozukluk var sen hala başka biri olamdıysa evlenin
çınar.mavi hadi evlenelim

ya bu filmlerin sonunu hatırlayamadım ya

ruzgar88
07-12-06, 13:14
Şimdi biraz melankoli yapalım … hala kendimde izleyemediğim bölümleri izleme cesareti bulamadım ama alevimide kırmak istemedim … senaryodan bağımsız ama içimizi ısıtacağını düşündüğüm bir iki şey yazmak geldi içimden umarım beğenirsiniz….

Reklamlarda gördüğümüz çınar o adam kapışmasının ardından yeni bölüm başlar ….
Mavi o inşaatın bir köşesine terk edilmiş durmaktadır… çınar ise tutunduğu demir parçasında bir müddet daha çabalamış ve sonunda çıkmayı başarmıştır….
Ç:maviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Mavi baygındır…
Çınar bağırarak aramaya devam etmektedir…. Bu sırada polislerde gelmişlerdir… Leyla ile bünyamin çınarın sesinin geldiği yöne doğru koşmaya başlarlar…
B:Çınar ne oldu …
Ç:Mavi….
Bu sırada Leyla da etrafa göz gezdirmeye başlamıştır ….
Duvar dibinde iki parmak fark eder… hemen o tarafa yönelir…. Mavi bir kum torbası misali iki kolan arasına sıkıştırılmış kendinden geçmiş bir halde durmaktadır …
L:Çınar .. çınar …
Çınar sesin geldiği yöne bakar …
L:Burada …
Çınar koşarak kendini leylanın gösterdiği köşeye atar …
Ç:Mavi…
yanaklarına dokunmakta elini tutmaktadır …ama mavinin cansız bedenin de hiçbir kıpırtı yoktur…
çınar hemen maviyi kucaklar ve aşağı indirir…
Leyla ise çınarın perişan haline şaşkın gözler ile seyretmektedir…. Bir müddet dona kalır o şekilde çınarın ardından bakar .. onu kendine getiren ise bünyemin olur…
B:Leyla…
Leyla bir rüyadan uyanır gibi…
L:Hıh
B:iyimisin …
L:hı….
B:İyi hadi gidelim …
L:O kim….
B:mavi…
L:Çınarın…. Çınar neden ona bu derece önem veriyor….
B….
…….
İki gün sonunda … mavi aşırı dozda uyuşturucu verildiği içn komada yatmaktadır .. dışarıda ise bir sürü bekleyeni….
En başta da çınar ….
Çınar çay almak için kafeteryaya iner…
B:iyimsin …
Ç:Hı
B:durumu nasıl
Ç:aynı …
B:..
Ç:ne oldu buldunuz mu .. bunu yapanı …
B:Leyla ip uçlarının peşinde..
Ç:..
Mavi özlerini hafifçe aralamıştır….etrafını incelemiştir… nerede olduğunu anlamaya çalışmaktadır ….
H:Zeynep hanım ….
Mavi dudaklarını aralar … kurmuş dudaklarından bir kelime dökülür…
M:su…
Hemşire hemen doktoru çağırır …
….
Artık normal odadır… fulya arıza.. ümit… etrafını sarmıştır ama mavinin gözü…
Bu sırada kapının kenarında duvara yaslanmış olan karartıyı fark eder… ite işte gözlerinin aradığı kişi…. Çınar .. kendisi bile fark etmeden dudağında hafif bir buse sarar….

fulya fark etmiştir mavinin gülümsemesini ve
F:Hadi bakalım yeter bu kadar dinlesin biraz hadi dışarı çıkıyoruz hadi..
A:Ama abla dur be biraz daha …
F:Hadi be oğlum hadi…
Ü:Abla..
F:Hadi be kızım hadi hem senin okulun var çabuk….
….
Fulya arkada arıza ile ümit önde odadan çıkarlar… çınar ise maviye yaklaşır….gözleri gözlerinde kaybolmaktadır .. ikisinde yüzlerinde kendilerinin fark edemediği bir buse kaplamıştır ….çınar yatağı bir kenarına oturur ve yavaşça mavinin eline dokunur…
Sonra elini elinin içine alıp tekrara mavinin gözlerine dalar….

M:Seni….
Çınar eli ile mavinin dudağına dokunur…yavaşça maviye doğru eğilir….

HASRETTTTTT
07-12-06, 13:26
çınar:mavi ben gidiyorum
mavi.daha yeni geldin adanadan nereye
çınar:dubai ye
mavi nasıl yaa
çınar:binyapının sahibi onur bey bi otel odasında bulunmuş ölü vaziyette
mavi:anammm şu 150 bin dolar veren adam değil mi o
çınar: evet mavi
mavi:ee ne olmuş
çınar:valla adam 300 bin dolar demiş şehrazat ta
mavi:anladım tabii git
çınar:dur erol abi arıyo
mavi:avcı mı selam söyle
çınar başüstüne
mavi:saolasın

ruzgar88
07-12-06, 16:08
Bu sırada maviyi bir titreme alır…
Ç:mavi..
Mavinin dişleri takırdamaktadır….
Ç:mavi canım neyin var mavi….
Hemen çıkar hemşireye seslenir…
……
birazdan mavi ine sakinleşmiştir.. gözleri de biraz garip bakmaktadır .. çınar üzgündür ve doktorun odasına gider…
D:buyurun
Ç.ben Zeynep yılmaz hakkında…
D:buyurun şöyle oturun …
Ç:…
D:Zeynep hanım buraya getirildiğinde kanında yüksek dozda uyuşturucu vardı … ki şu anda yaşaması bile büyük bir şans …
Ç:peki şimdi..
D:biraz önceki gördüğünüz şey … Zeynep hanım artık bir uyuşturucu bağımlısı ve bu tarzda nöbetler yaşayacaktır bizim bundan sonraki işimiz onu tedavi etmek amaçlı olacak ve bir müddet daha burada bizim ile kalacak …
Ç:peki…(sesi titremektedir…) iyileşecek değil mi
D:Elbette biz elimizden geleni yapacağız Zeynep hanımda iyileşmek istedikten sonra …
….
İlk günlerde günde üç beş defa nöbet geçiren mavi .. tedavinin de etkisi ile nöbet sayısı giderek azalmaktadır … çınar da her gün ziyarete gitmiştir…
3 ay sonunda mavi taburcu olmuştur ….
Eşyalarını valizine yerleştirir mavi bu sırada kapı açılır içeri çınar girer..
Ç:işlemler tamam hazır mısın ….
M:Hıhı …
Çınar yanına yaklaşır mavinin ellerini ellerinin içine alır …ısıtır gibi yapar sonrada havaya kaldırır dudaklarına yaklaştırır….
M:gidelim mi…
Ç:tamam
Der ve çantayı eline alıp maviyi de kolunun altına alır ve odadan çıkarlar…
Artık bizim kumruların karşısında hiç kimse hiçbir şey durmamaktadır …. El ele göz göze kalp kalbe yürümektedirler… bir müddet sonra arabaya bineler ve hastaneden uzaklaşırlar..
….
M:nereye gidiyoruz…
Bahçeye gelmişlerdir….
M:ama bu bahçeyi…
Ç:Gel benim ile

elinden tutup maviyi araçtan indirir ve bahçeye yönelirler…
çınar elini cebine atar ve yüksükleri çıkartır…
M:ama ben bunu …
Ç:Biliyorum ….
M:demek sen almıştın …
Çınar garip bir şekilde mavinin yüzüne bakar …
M:Geri döndüm onu burada bırakıp gidemedim ama … ama bulamadım demek sen …
Çınar yüksüğü mavinin parmağına geçirir…
Ç:Bu bir daha buradan çıkmayacak sana söz veriyorum …
Mavi de eline çınarın yüksüğünü parmağına takarken …
M:Bu bir daha buradan çıkmayacak …
Bir birlerinin gözlerine bakarlar… güneş gibi içimizi eritecek cinsten …sonra sarılırlar .. çınar maviyi sarar ve kulağına fısıldar
Ç:Seni bir daha asla yalnız bırakmayacağım … asla …
M:bırakma da … ne olur ben bırak desem de bırakma ne olur…
Gözünden yaşlar süzülmektedir sesinin titrediğini fark eden çınar mavinin yüzüne dokunur göz yaşlarını elleri ile silerek …
Ç:Yapma … ağlama lütfen .. bundan sonra gözünden yaş gelsin istemiyorum .. geçti .. geçti bitti her şey .. hadi meleğim bak bana ….
Mavi başını masum bir bebek gibi kaldırır ….
….

alevalev_25_
07-12-06, 18:31
arkadaşlar aslında bölüm sonuna kadar gelmek istiyordum kiii..her şeyy birbirine girdiii..zamansızlık veee kendimi kaptırmışş birşeylerr yazarken kaydetmeyii unuttuğumm senaryoo...ardındann kesilenn elektrikkk her şeyii alt üst ettiii...sonn anda toparlayabildiğim bunlarr..umarım beğenirsinizzz..hiçç düşündüğüm gibi olmadıı amaa devamını merak eden dostları fazlaa bekletmek istemedimmm...iyi okumalarrr...

sevgilerrrrr

Mavi yanı başında duran arabayı fark ettiğinde birden tedirgin olur..Arabanın camı açılmış ve bir çift göz kendisine doğru bakmaktadır..Yalnız Mavinin üzerindeki tek bakışlar bu arabadakilere ait değildir..Biraz uzağında duran ve onu izleyen başka gözlerde vardır…
Mavi camın açıldığını fark ettiğinde camdan dışarıya uzanan kafa Recepe aittir..

R – Pardon hanımefendiii…
M – (tedirgin) buyurunn..
R – (gayet kibar) Yolumuzu kaybettikte siz bulmamıza yardımcı olur musunuz?
M – (bir anlık şaşkınlıkla) Siz ne dediğinizin farkında mısınız? Gidin çabuk buradan…

Mavi hemen duraktan çıkar ve elleri cebinde yürümeye başlar…Araba ise hemen yanında yoluna devam etmektedir..

R – Neden kızıyorsunuz kiii…
M – (bağırarak) Gidin dedim sizeee…Yoksaaa…

Mavi ve arabayı arkadan takip eden gözler bir terslik olduğunun farkındadır ve kimseye belli etmeden iyice yaklaşmıştır kendilerineee…

R – Yoksa ne olurrr güzelimmm…

Der ve Kaan arabayı durdururrr…Recep arabadan indiği gibi Mavinin yanına gelip kolunu sıkıca kavrarrr…Mavi canının acımasıyla beraberrr…

M – Siz kimsiniz yaaa…Ne istiyorsunuz bendennn…

Recep iyice Maviye sokulmuş bir şekilde pis pis sırıtarakkk…

R – Senceee güzel kadınnn…sence ne isteyebilirizzz…
M – (korku dolu bakışlarla) Gidin başımdan…Bağırırım yoksa..

Recep bu sözün ardından etrafına bir bakınır ve gülmeye başlar..Mavi ise bu hareketine bir anlam veremezzz…Bir hışımla Recepin bir anlık boşluğundan kendisini onun kollarından kurtarırrr…

R – Bakkk sennn…hırçınız bir deee…Bayılırım hırçın kadınlaraaa..
M – (bağırarak) Hayvan..ne istiyorsun bendennn…
R – Boşuna bağırma güzelim bizden kurtuluşun yokkk…Kimse seni duyamazzz..Bak o güzel ark.larında yokkk…gittilerrrrrr..

Maviyi izleyen gözler daha fazla dayanamaz veeee gizlendiği yerden yol kenarında duran çöp konteynırının ardından çıkarrr…

A – Neler oluyor buradaaa.?

Bu sesss…Hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkmıştır vee hem Mavi hem Recep hemde arabanın içindeki Aliyle Kaan da şaşırmışlardırrr..Herkes sesin geldiği yöne döndüğünde karşılarındaki adamı gördüklerinde şaşkınlıkları daha çok artmıştırrr…Kendilerine doğru gelen aksayan bir adamdırrr…

R – Sende kimsin?

Mavi Aksakı gördüğünde hiçbir zaman bu kadar sevinebileceğini düşünmemiştirrr..Kimseye belli etmese dee derinden bir nefes alırrr…

A – Asıl sen kimsun laaa?
R – Bana bak babalık uzaaa buradannn uzaaa…
A – Buradan uzayacak biru varsa oda sizsinuzzz?

Recep’in Aksaka laf yetiştirmesini fırsat bilen Mavi bir hışımla Recep’in yanından uzaklaşır ve soluğu Aksakın yanında alırrr…Bu durumu gören Ali ve Kaan da arabadan inerler…
Kaan ı gecenin karanlığında zor seçen Mavi birdennn…

M – (şaşırarak) Senn haaa…
K – Evet bennn…
M – Anlamalıydım zatennn…
R – bana bak kızım ne haltlar karıştırıyorsan dikkat ett başın büyük belada elimizden kurtuluşun yokkk…
M – Kimsiniz lan sizzz?
K – Senn benim kim olduğumu çok iyi biliyorsun?
K – Dün gece ne haltlar karıştırdıysan eğer bunun bedelini çok ağır ödeyeceksinnn…

Aksak adamlara doğru bir adım daha atar veee…

A – Bakun beyler siz bu hanım kızu biruna benzettinuz galubaaa…
A – Bu kızun sizun gibi adamlarla işu olmaz…

Yalnız Aksak bu sözleri söylerken dün gece Mavinin ne yaptığını tam olarak bilemese de en azından nerede olduğunu bildiği için kendi söylediklerine kendiside inanmamaktadır…

K – Babalık senin bu işle bir ilgin yokk…Canını seviyorsan eğer uzak durrr…canın yanmasın…
A – (sırıtarak) Benum canumu (eliyle yukarıyı gösterir) bir Allah birde (duraklar ve sözüne devam etmezzz…) acuturr…Ondan gerisu boşş daa.boşş..
A – Sizun gibu daha ağzu süt kokan dünkü çocuklar mu benum canumu acutacakkk..

Mavi artık daha çok endişelenmeye başlamıştır ve Aksakı kolundan tuttuğu gibi…

M – Hadiii…der…hadiii gidelimmm…

Aksak Maviye hiç cevap vermeden adamlara tekrar dönerekkk…

A – Bakunn bu kızdan uzak duracaksunuz anladunuz mii?
K – Nedennn…?

Aksak sözü daha fazla uzatmak istemez ve belindeki silahı çıkararak pisliğe karşılık pislikle karşılık vermek isteği için…adamların artık anlayacakları tek dilin bu olduğunu düşündüğünden silahı adamlara doğrultarak…

A – Çünkü benn böyle isteduğum içunnn…anlamaduysanuzzz…

Mavi silahı görünce daha çok endişelenmiş vee tekrardannn…

M – Aksak hadi dedim hadi gidelimnmm…
K – Aksakkk haaaa…Aksak efendi bu geceyi unutmaaa..
A – Merak etme daa unutmaammm…sizzdee benum deduklarumu unutmayun daa..
R – Aksakkkkkk
A – Ne ooo adumu mu ezber edeysunn…
R – Evet ezber edeyrummm dikkat ettt diğer sağlam bacağunu da ben aksatacağummmm
A – Ederummm ….

Kaan ve adamlar artık Maviye bu gece ulaşamayacaklarını anlarlar veee…

K – Kes sesini lannn…binin hadi arabaya…

Recep son kezzz dönüp Aksaka pis pis bakar veee…

R – Allahun lazuuu…
A – Her laz benum gibi olsa daaa…

Der ve Maviyi kolundan tuttuğu gibi arabaya doğru giderrr…Kaan ve tayfası oradan uzaklaşırlar…Artık iş başka yönlere kaymaya başlamıştırrr…Bu adamda nereden çıktı diye düşünürlerken…

R – Kesun var yaa kesunn bu heruff çaldurdu bu kuza mallaruu…
K – Kes lan sesini adam gibi konuşşş..
A – Recep ne oldu laa sanaaa…birden konuşman bile değiştiii…
R – Yokk laa bişeyyy…
K – Bence sizz geyiği bırakında patrona ne diyeceğiz onu düşününnn..
A – Onu düşünmesi gereken biri varsa oda sensin biz değiliz Kaannn..
K – Peki öyle olsun bakalımmm…

Aksak maviyi büyük bir beladan kurtarmıştır ama bundan sonrası içinde yeterince endişelidir..
Arabada derin bir sessizlik hakimdir..Bu sessizliği ise bozan Mavi olmuştur…

M – Teşekkür ederim
A – Ne içun
M – Beni o pisliklerin elinden kurtardığın için..
A – Maviii..
M – Evettt
A – Bak bu adamlar tekun insanlar değullarr..
M – Biliyorum…
A – Eyi de senun bu adamlarla ne işun varr Mavii
M – Aksakkkk
A – Mavi sana dedummm…bu adamlarla ne işun varr…dün gece sen ne yaptunn…
M – Hiç bir şey hiç bir şey yapmadım bennn…
A – Yapmadun heee…o zaman xxxx firmasunda ne işun varduuu…

Mavi duyduğu bu sözün ardından iyice şaşırmışşş vee alev saçan gözleriyle..

M – Sen beni mi takip ediyorsun..
A – Hayurrr…
M – O zaman bu söylediklerin nee senin…
A – Bakk Mavi benum ne söyleduğum değul asul senun ne diyeceğun önemli..
M – Aksak bana yine laf gevelemeee..
M – Söylesene seni takip ediyordum deseneee…

Aksak artık iyice sinirlenmiş bağırarak veee…

A – Sana diyorum Maviii…senun dün gece orada ne işun varduu…yoksa artuk tek başuna mu işe çıkaysunnn hee?
M – Aksak ben artık hırsızlık yapmıyorum..Doğru düzgün bir iş buldum ve çalışıyorum.. Unuttuysan hatırlatayım işe girmeme vesile olanda senin yazdığın mektup..
A – Biliyorum mavi biliyorum daa..gecee o binada ne işun vardu işte bunu bilmiyorum..

Mavi artık Aksaka cevap vermezzz…

A – Konuşsana Maviii..

alevalev_25_
07-12-06, 18:33
Çınar ve Leyla hazırlanan masada rakılarını yudumlayıp sohbete çoktan dalmışlardır…

Ç – Demek kocan seni aldattııı…
L – Evet..
Ç – Bu yüzden mi artık erkek milleti benden uzak dursun diyorsun..
L – Bak Çınar benim etrafımda sen dahil birçok erkek varr…
Ç – Eeeee..
L – Karakolda sen Bünyamin ve diğer polis ark.larr benim dünyama yeni girdiniz..Hepiniz benim için artık yeni bir aile yeni bir ark.sınızzz…Ama bundan sonra gönül kapımı kimseye açmam…
Ç – Birini unutmadın mıı?
L – (soru soran bakışlarla) Kimmiş unuttuğum?
Ç – (gülümseyerek) Selahattin başkomser
L – Aman beee Çınarrr…
Ç – Niye onu erkek olarak görmüyor musun?
L – Neyseee…sen şimdi beni bıraktaa kendine gell..Ben buraya kendi sıkıntılarımla seni sıkmaya değilll…seni dinlemeye geldimmm..
Ç – (birden gözleri dalar) ………..
L – Çınar sana söylüyorummm…
Ç - …………….
L – Çınar burada mısın?
Ç – (sanki dalmış olduğu derinliklerden çıkmışcasına) Hııhhh ne dedin duymadım..
L – Daldın birdennn…seni diyorum…benn buraya seni dinlemeye geldim..
Ç – Beni miii…boşver bee Leylaaa…senin derdin zaten sana yetiyor birde bennn…

Leyla masanın üzerinde duran elini birden Çınara uzatır veee

L – Bakk görüyor musun bu bir dost elii..İçinde kopan fırtınaları başta Bünyamin olmak üzere yakın olduğun dostlara anlattın…Eminim kii hepsi de erkektiii..Pekii hiçç bir bayanla konuştun muu? Seni bu kadar içine alan sıkan boğuluyormuş gibi olmana sebep olan kadını bir kadına anlattın mıı?

Çınarrr Leylanın konuşmalarından etkilenmeye başlamıştır…Rakı bardağını eline aldığı gibi bir dikişte bardağın dibini getirirrr…

Ç – Derdimin bir kadın olduğunu nereden biliyorsun Leyla
L – (gülümseyerek) Klasik bir söz ama gözler yalan söylemez desemmm..
Ç – (şaşkın) Yaaa…demek gözler yalan söylemez…
L – Evettt Çınarrr…
Ç – Pekiii benim gözlerim neler söylüyor?

Leyla Çınarın bu sözünden sonra gözlerini tamamiyle Çınarın gözlerine odaklamıştır..Derin derin her iki gözlerde bir birine bakarrr…Kısa da olsa bir süre sessizlik olur ve sadece gözler konuşurrrr…Çınar bu bakışların artık fazla sürdüğünü düşündüğünden birden bakışlarını başka tarafa çevirirrr…Leyla ise bu anii kaçışa anlam veremedennn bozulur ama belli etmemeye çalışırrr…

Ç – Eeee…Hadi seni dinliyorum..Neler gördün gözlerimde..
L – Hıhhh…Basit halini okuyabilmek için gözlerine bakmaya gerek yok amaa emin olmak için yine de bakmak istedimmm…
Ç – Evettt…
L – Büyük bir aşkk acısı..imkansızzz mı desemmm…yoksaaa…
Ç – Sennn imkansız deee Leyla imkansızzz…
L – Amaa gözlerinde imkansızlığın içinde seni hayata bağlayan bir şey varrr…

Çınar Leylanın söylediği sözlerden artık kaçamayacağını anlar ve artık ne olursa olsun dercesine içini dökmek isterrrr…

Ç – Neymiş beni hayata bağlayannn…söyleee bende bileyim…
L – Bunu zaten biliyorsun Çınarrr…
Ç – hayır bilmiyorum
L – İyii söylüyorum o zamannn…seni bu hayata bağlayan şey Maviii..

Çınar bir anda Leylanın ağzından duyduğu Mavi sözcüğü ilee olduğu yere mıhlanırrr… Ağzından tek bir kelime bile çıkmaz…Leyla endişeliii..

L – Yanlış bir şey mi söyledim..
Ç - …….
L – Çınarrrrrr…
Ç – Yokkk…yanlış bir şey söylemedindee…Maviyi nereden biliyorsun…
L – Bunu anlamamak için kör olmak gerekir…Çok şükür kiii gözlerim görüyor…
Ç – (gülümsemeye çalışarak) Ne zaman fark ettin pekiii..
L – Çınar seni ilk gördüğüm andan itibaren dedim kii kendi kendime “ bu adamın canı yanıyor…”
Ç – Nasıl yaniii..
L – Basittt..Bakışlarınlaa içindekileri dilin söylemeden söylüyorsun zaten..
Ç – Senden korkulur biliyor musun?
L – (gülümseyerek) Biliyorum..
L – Annemde hep senden korkamayın dini imanı yok derdi..
Ç – Derdiii…
L – 2 sene önce kaybettimmm..
Ç – Başın sağolsun..bilmiyordumm..
L – (gülümsemeye çalışarak) senin gibi dostlar sağolsunn..

Çınar konuyu dağıtmak istercesine…

Ç – Pekiii canımın yakanın Mavi olduğunu ne zaman anladın…
L – Kirazı evine götürdüğümüzde..
Ç – (Şaşkınnn) Amaa o günnnn….şeyyy
L – Bakkk Çınarrr orada yanınızda kim olsa anlardı bunu..Mavinin bakışları senin bakışların konuşmalarınızda kii ses titremeleriii..Kirazı bile Mavinin kucağına verirken ona o kadar yaklaşmıştın kii sanki uzak kaldığın kokusunu içine çekmek ister gibiydinn…
Ç – Amaaaa…
L – Amaa o istemiyor mu diyeceksin?
Ç – Evet desemmm..
L – Bence hiçç deme Çınarrr…Odaa seni istiyorrr…Oda senin kadar acı çekiyorrr..
Ç – Bu neyi değiştirir kiii..
L – Her şeyiii..
Ç – Değişmez Leyla hiçbir şey değişmez…
L – Neden değişmesinnn kiii..Bakk geçmişte neler yaşadınız bilmiyorum ama anlatmak istersen her zaman seni dinlemeye hazırımmm…özellikle üzerinde çalıştığın dosya nedense aranızda bir engelmiş gibi geliyor bana…
Ç – (farkında olmadan) Sadece o olsa…
L – Mavinin geçmişinde mi yoksa ailesinde mi bilmiyorum ama yanlışlar varr değil mii?
Ç – Leyla kapatalım lütfen bu konuyu…
L – Nereye kadar…nereye kadar kapatıp kaçacaksın kiii..
Ç – Gittiği yere kadarrr…
L – İyi o zaman o yerr bu gece olsun veee söyle içindekileri..

Çınar oturduğu sandalyeden sinirli bir şekilde kalkarrr…sesinin yükseldiğinin farkında olmadannnn….

Ç – benn onun için her şeyden vazgeçtim..ama şimdi gururum var ortada….
L – nelerden vazgeçtin..ne yaptınnn?
Ç –bakk hiç bir şeyi bilmiyorsun sennn?
L – Geçmişinizi bilmediğimi söylemiştim zaten…
Ç – Pekiii..mavi bir hırsız – (duraklar) hırsızdııı…
L – (şaşkın bir edayla) Hırsız mıı?
Ç – Evettt hırsızzz…anlamamış mıydın..bunu gözlerden okuyamamış mıydın?
L – Açıkcası mavinin hırsız olabileceğini düşünmemiştim ama aklıma aileden biri gibi geliyordu..
Ç – Aileden mii?
L – Evet mesela ağabeysiii..vee bununda aranızda bir engel olduğunu düşünmüştüm

Çınar kendini kanepeye doğru atar veee başını öne eğerekkk…

Ç – Maviyi tanıdığımda bebek bakıcılığı yapıyordu…açıkcası bana öyle demişti..
L – Eeeee
Ç – Sonra bir gece telf. Geldi..ihbar vardı…araba hırsızlığı…
L – (yüksek sesle) Mavi geceleri arabamı kalkıyormuş…
Ç – Gittimmm..yüzündeki maskeyi açtığımda Mavi karşımdaydı..inanamadımm..
L – Peki ihbar eden onu ele veren kimm..
Ç – Aksak…
L – Aksak mııı?
Ç – Evet…mavinin eski patronu ve maviye aşıkkk…
L – Durr yaaa benim kafam iyice çorba olduuu…

Leyla oturduğu sandalyeden kalkar ve kanepeye Çınarın yanına gelip otururr…

L – Sonraaa…
Ç – Sonra mıı..Mavi uzaklaşmak istedikçe Aksak tarafından hep önümüze engeller çıktı..
L – Nasıl yaniii…
Ç – Hangi birini anlatayım kii…Ama sonuncusu bizi tamamiyle kopardı..
L – Neydi o?
Ç – Düğünümüzden bir gün önce Maviyi kaçırdı..
L – Ne dedin senn?
Ç – Evet doğru duydun..O günden sonra haftalarca hastanede yattım…arkalarından gidiyordum kaza yapmıştım..Hastahaneden çıkar çıkmazda peşine düştüm..Sonunda buldum.. memleketine götürmüş maviyi..