Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları
:img-hyste:img-hyste
Acı ama gerçek Sevgili ŞİYA!
Adam Aylin'i de sevmiş bir zamanlar... Ama sevgi var sevgi var... Sanmıyorum Aylin onu Mavi kadar yaksın! :img-yes:
Ayrıca ben o bölümleri hiç rahatsız olmadan izliyorum. Neden biliyor musun? Sanki ordaki Çınar bizim Çınar değil. Ne bakışı, ne duruşu, ne giyinişi, ne öpüşü, ne de saçı sakalı!!! O yüzden 2. bölümde diziye giren yeni bir süper kahraman :img-polic olarak düşünüyorum onu! Sen de dene!!! Çok güzel oluyor.:good:
Not: Ayrıca, vermiş olduğum geçici rahatsızlık nedeniyle hepinizden özür dilerim. :)
:happy0064sen çok yaşa emi gerçekten o çınar başka çünkü çınar doğru yola yada hidayete mavi yle döndü ve bizlerebye
umutkırıntıları
22-09-07, 02:27
evet o sahne beni de derinden yaraladı hep zaten MAvi Aksakla Çınarı aynı kefeye koymuş o gün ne söylediyse ikisine de söylemiş birde geri dönüp elini uzattı ya ben de dedim hatasını anladı sonuçta biri kendisini iş buldum idye kandırıp tuzağa çekmiş öbürü bu tuzaktan kurtulsun dye mesleğini hiçe saymış tamam yolu biraz garip ama bırak herşeyi gidip anlatacağım diyen bir kadına da o kısıtı zmanda ne yapılabilirdi ki adama eter mi koklatsaydı ben yine kızdım şu MAviye birde dışarı çıkınca Çınarın Mağvi diye attığı sessiz çığlık yok mu beni benden alır ve sonunda MAvinin elini uzatıp hoşçakal Çınar demesi al saçını başını yok dedirtiyor (lüten kızma maviözlem:img-wink:) çünkü bu kızda huy bu Aksak efendiye de el uzatmıştı hoşçakal diye beni deli etmişti Çınara da yaptı madem terk ediyorsun bir sarıl falan
neyse bu saatte daha çok çemkirmeden ben maviye gidip uyuyayımbye:img-icecr
Ama Figencim olmazki Mavimin üstüne bu kadar gelmeyin!Bunaltınız kızı iyice!Ne yapılabilirdi? İyi soru ama Mavi'nin de dediği gibi onun bu hayatta korkuları vardı.Bunlardan biride kelepçelenmekti.Tamam Çınar onu korumak için bunu yaptı ama ellerine o kelepçeyi geçirip onu orada bırakıp gitti.Tabi bizim kıza kilit tutmaz işte Çınar burasını hesap edemedi!:img-yes:
Aksakın evindeki o sahne aslında ikiside azarlanmayı haketmişti.Çünkü Mavi yaşamak için savaş verirken bu iki adam onu paylaşamıyordu ve ikisinde anlamak istemediği şey Mavi bu kadar şeyle uğraşırken birde aşın kaprisleriyle uğraşacaktı! Tabi bu sabeplerle bu kızın bu davranışlarını ben normal karşılıyorum.Bu yazdıklarımdan sonra Çınarcı dostlarım bana da çemkirebilirsiniz!:img-yes:
aynen duygularina ben de katiliyorum nilnisa.ben de yeni diziyi izlemedim,izlemiyecem.ayni kizginlik bende de var.ta senaristlerimizin bazi arkadaslarimizla karsilasip onlara yeni projeleri oldugundan bahsettikleri andan itibaren var.onlar icin hp'nin sadece bir is oldugunu,o sayfanin kapanip bir yenisini acmak durumunda olduklarini bildigim andan beri cok kizginim,kirginim.halbuki hp bizim icin hersey oldu.sabah uyandigimiz andan tekrar uykuya daldigimiz an a kadar gecen butun saatlerimizi dolduran,herseyde dizimizden birseyler buldugumuz, hayatimizi tepetaklak eden sanki gercegin ta kendisiydi.ve ben bu duygularimin kaybolmasini istemiyorum,bu dunyanin icinden cikmak istemiyorum,oyuncularimizin baska isimlerle farkli karakterlerde karsima cikmasini istemiyorum.ozellikle de timucin ve ozlemin bir daha karsimiza nasil cikacaklarini dusunemiyorum.odum patliyor.onlari mavi ve cinar disinda dusunemiyorum,dusunmek istemiyorum.cok bencilce biliyorum ama duygularim bu istikamette...:sad53:
dediklerine kesinlikle katılıyorum
Ama itiraf ediyorum yeni yorumum değil eski yorumum :)
nurcum senin yazdıklarını görünce aklıma geldi bu yazdıklarım gittim üşenmedim buldum geldim :)
27.05.2007 de nerdeyse tam 4 ay önce saso'mla izleyip yorum yapmışız...Onu çaldım da geldim :) Yenisini yazacak takatim yok..Hastayım :icon_sorr
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumuna geçemeden önce ben ilk izlediğimde bu kadar sinirlenmediğimi farkettim.Bu izleyişimde çok sinir oldum çok...
Yoruma geçeyim...Öncelikle Mavi kendinle fena halde çelişiyor burda...Yakup'un bulduğu işin aslında bir oyun olduğunu bunun aslında Aksak ve Yakup'un yapacakları soygun için olduğunu anlıyor kızımız...Fakat yine de acaba birşey oldumu diye Aksak'ın evine gidiyor...
Başta gayet sakin bir şekilde hiçbir kızgınlık ifadesi olmayarak merak ettim diyor Aksağa...Sonra birden gerçeği anımsamış olsa gerek sinirleniyor...Ama diyorki kendisi sonra ne salağım dimi...estağfurullah diyorum ben kendi kendime....Salaklık değilde fazla iyi niyetlimisin desem ne desem bilemedim ki şimdi
Burda Aksağın o muhteşem kıvırma,suç bastırma yeteneğini farkettim...Belki yeni mi farkettin diyeceksiniz ama vallahi yeni farkettim birşeyi...Mavi kendine oynanan oyunun siniriyle çemkirmeye başladığı anda Aksak suçunu bastırmak için bana da Yakup oyun oynadı diyor yani burda bunu söylemesini ben sadece bak Mavi benimde haberim yoktu...Yakup ayarladı herşeyi olarak algılıyorum...Oysaki Aksağın oyuna geldiği tek kısım soygunun bir tuzak olmasıydı...Mavi'nin orda onlarım işine yarayacağını,Mavi'ninde bu işe haberi olmadan karışacağını biliyordu....Yanlışmıyım
Yani burda Aksak yalan söylemiş ve suç bastırmış oluyor ve Mavim inanıyor....İyi kıvırdın Aksak valla sasom ve eftelyamdan bile iyi kıvırdın
Veeee Çınar geliyor...Deliriyor yine...Seni hep görmek istemediğim yerlerde buluyorum Mavi niyeeee.....Ben bu niyeeee'nin arkasından aslında bir neler oluyor mağğğvvi beklerdim ama demedi...Şık olurdu ama burda dimi
Allahım sana geliyorum diyesimin geldiği anlardan biri...Eridim ben burdan eridim...O nasıl bir bakıştır yarabbimm...Nasıl...nasıl....ne asıl?????
Aksak konuşuyor evet ama o sırada dinleyen varmı onu meçhulll Aksak tuzak kurmasına kuruyorsunda kimi yaraladığının farkında değilsin komiser,eğer sen bu kızı sahipsin zannediyorsan.... diyor ama o anda Mavi ve Çınar'ın öyle bir bakışları varki birbirlerine onu duyuyorlamı bilmem diye düşünürken dinlediklerini en azından Mavi'nin dinlediğini farkediyorum... Oysa ben başta tam aksini söylemiştim dimi
Mavi'min burdaki replikleri pek uyumlu....
Benim benden başka bir sahibim yok....
Kimsenin korumasına da ihtiyacım yok...
Sende bunu kafana sok...
Çözemediğim bir yere geliyorum...Mavi bu sözleri sarfettikten sonra o kapıdan çıkıyor ve gidiyor...Çınar Aksağa bir kafa sallıyor...Hayır biz genelde o kafa sallama hareketini sen görürsün...çıkışta görüşcez seninle gibi cümlelerin yerine yapıyoruz...Burda Çınar'ında demek istediği bumudur ki acaba???
Ve artık sonlarına geliyorum sahnenin Mavi geri dönüyor bir hışımla...Elini uzatıyor Çınar'...Garibim o da uzatıyor sanıyor ki elini tutacak...Telefonumu ver diye bağrınınca küçük çocuklar gibi telefonu çıkartıp vermesi dokundu bana...
Kanımca ben bu bölümde Çınar'a acımışım...Maviyeyse kızmışım...Bugün seyredince daha bir iyi anladım bunu...
Ama Figencim olmazki Mavimin üstüne bu kadar gelmeyin!Bunaltınız kızı iyice!Ne yapılabilirdi?
Mavinin ortaya koydugu traji/komik tepkisi; ne yapacaksiniz?, onlari öldürecekmisiniz! kör bir kursunla oldu bittiye getireceksiniz degil mi, nasil olsa arkalarindan kimse aglamaz, kimse sormaz hesabini, birak beni! birak gidip kurtaracagim:) sözleri ne kadar tuhafsa, Cinarin ortami sakinlestirmek ve kendi lehine cevirmek icin basvurdugu uygulamada o kadar tuhafti...nokta:icon_whis
Mavinin tepkisini yine anlayabilirim, aslinda dogruyu yansitmasada..:img-wink: fakat Cinarin delirdigi zamanlari söyle bir gözönünde bulundurdugum vakit, tuhaflastigi, bayagi tuhaflastiginin altini cizebilirim, nokta 2:icon_whis aslinda o an icin yaptigi seyden bir hosnutluk duymasada yinede yapmaktan kendini alikoyamiyor!! cünkü daha iyi bir fikri yok, fikir yoksunu gibi bir adam oluveriyor...ve aslinda söyle birsey var; Cinar siradan bir soygunun olacagindan bahsetseydi Maviye, ve Mavinin güvenligi acisindan orayi terketmesini rica etseydi, asla kaos ortami yasanmazdi...ama sorun baska birseydi..Sorun; Cinarin Mavinin bu soygunda yeraldigini, bilerek ve isteyerek tekrardan Aksakla isbirligi yaptigini zannetti!!!!!!!! Peki neden bunu hic tartismiyoruz???? ( su an basimdan asagiya kaynar sular dökülmüs gibi hissettim)
yani bu ne demek?? benimde traji/komiklik acisindan Maviden kalir yanim yok demek!:)
Edit: Bugün eskilerden bir misafirimiz gelebilir arkadaslar, biraz sayfayi derleyip toplayalim derim ben, bu arada benim hic aram yoktur ama hamaratli arkadasdan pasta börek yapmasi icinde ayrica ricada bulunacagim, tavsan kani caylar sirketten..:img-wink:
Sorun; Cinarin Mavinin bu soygunda yeraldigini, bilerek ve isteyerek tekrardan Aksakla isbirligi yaptigini zannetti!!!!!!!! Peki neden bunu hic tartismiyoruz???? ( su an basimdan asagiya kaynar sular dökülmüs gibi hissettim)
Evet Mavi'yi orda gördüğü ilk an gerçekten Mavi'nin bu işin bir parçası olduğunu düşündü...Bilerek ve isteyerek orda olduğunu düşündü...Sonrasında arabadaki konuşmalarında başlarda Mavi'nin sert bir şekilde haberi olmadığını söylemesi üstüne inanır gibi oldu aslında...Ama Mavi'nin ya diğerleri onlara ne olacak? Tuzak mı Aksak'a mı sorularının üstüne kusura bakmayınız ama bende kuşku duyardım :) :)
Edit: Bugün eskilerden bir misafirimiz gelebilir arkadaslar, biraz sayfayi derleyip toplayalim derim ben, bu arada benim hic aram yoktur ama hamaratli arkadasdan pasta börek yapmasi icinde ayrica ricada bulunacagim, tavsan kani caylar sirketten..:img-wink:
Eskilerden bir misafir mi?Kim ola ki aklıma birisi geliyor ama :img-wink: Bekleyelim bakalım...Ama ben akşam üstü yokum çok bekletmeden gelse misafirimiz :img-wink:
Bu arada söylemeden edemicem...
Bu bölümde Çınar'ın bir isteği gerçekleşmiş oldu :) Tamam yolu yordamı biraz abes oldu ama oldu :)
Hani kendisi akşamları boş bir eve gelmek istemiyordu ya bakkınız nasıl bir şevkle giriyor eve yine mağğğğhhhvihhhleyerekten :) :)
iki adam onu paylaşamıyordu ve ikisinde anlamak istemediği şey Mavi bu kadar şeyle uğraşırken birde aşın kaprisleriyle uğraşacaktı! Tabi bu sabeplerle bu kızın bu davranışlarını ben normal karşılıyorum.Bu yazdıklarımdan sonra Çınarcı dostlarım bana da çemkirebilirsiniz!:img-yes:
Çınar ve kapris yapmak hemde Mağğvi sine sayısız defa izlediğim bölümlerde zerre kadar Çınar kaprisine rastlayamadım(sakın merdiven demeyin:icon_whis) Bana göre ortada paylaşmayı gerektirecek bir durumda yoktu çünkü Mavi Çınara aşıktı daha ne diyebilirim ki:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
sevgiler
Ve vedalaşmaları
-Elveda Çınar:sad53:
-:sad53:
Yok mu şöyle yüzümüze bir tebessüm konduracak, bizi biraz olsun neşelendirecek bir yeri şu sevimsiz 27. bölümün.. Ya bu hafta biran önce geçsin ya da ben artık okumak istemiyorum bu bölümle ilgili yazılanları.. Sevmiyorum bu bölümü SEV-Mİ-YO-RUM:icon_sorr:icon_sorr..
Yok mu şöyle yüzümüze bir tebessüm konduracak, bizi biraz olsun neşelendirecek bir yeri şu sevimsiz 27. bölümün.. Ya bu hafta biran önce geçsin ya da ben artık okumak istemiyorum bu bölümle ilgili yazılanları.. Sevmiyorum bu bölümü SEV-Mİ-YO-RUM:icon_sorr:icon_sorr..
ilginc sen bir zamanlar bütün bölümleri severdin..
tabi sen Aksak sevmeyengilerden oldugundan onunla alakali sahneleride sevmezsin simdi :)
sahsen Aksak in bu bölümde aktardiklari maden gibidir.
kendi oyunlarinin entrikalarinin altindan kalmistir, güveni sarsilmistir... en kadim dostu tarafindan sirtindan bicaklanmistir ve bunu .." aklindan gecenler aramizdanda gecmistir ." diyerek cokda güzel bir replik kazandirmistir.
bir tek bu replik yeter be eftelyacim :img-wink:
sonra birbirlerinden etkilesimin en yogun oldugu karekterlerin güven-hak/hukuk konusu ile iyice yakinlasip ayni zamanda uzaklastiklari yegane bölümdür.
senden sonra bende bir sevimsiz sahneden bahsetme hakkimi kullanayim diyorum. nede olsa " icinden geceni söyle , yoksa yazik olur.. diyen birisin:)
bu bölümde mi bir öncekinde mi hatirlamiyorum fakat aklima her gelisinde yüzümün asildigi bir Mavi - Cinar sahnesi vardir.
mavi is bulmustur, cinara baharda dallari pembe ciceklerle dolmus harika kahvede cay ismarliyordur.
is buldugu icin cok mutludur, kendine güveni gelmistir.. belini büken sIKIntilarini asmak icin bir umut isigi yakalamistir. havalarda ucuyor, enerjisiyle ekrandan firlayacak gibidir. cocuklar gibi sendir, herneyse :)
heyecanla sevincini monolog halinde anlatirken ; Cinar:- cayini ic sogutma der ..
orada ben söyle kalirim.. hönkk :)
aklima kötü kötü fikirler gelir o sahneden sonra.. yoksa yoksa Cinar söyle mi böyle midir derim.
konu konuyu acar diye buna deniyordu sanirsam..:icon_whis
................bu bölümde mi bir öncekinde mi hatirlamiyorum fakat aklima her gelisinde yüzümün asildigi bir Mavi - Cinar sahnesi vardir.
mavi is bulmustur, cinara baharda dallari pembe ciceklerle dolmus harika kahvede cay ismarliyordur.
is buldugu icin cok mutludur, kendine güveni gelmistir.. belini büken sIKIntilarini asmak icin bir umut isigi yakalamistir. havalarda ucuyor, enerjisiyle ekrandan firlayacak gibidir. cocuklar gibi sendir, herneyse :)
heyecanla sevincini monolog halinde anlatirken ; Cinar:- cayini ic sogutma der ..
aklima kötü kötü fikirler gelir o sahneden sonra.. yoksa yoksa Cinar söyle mi böyle midir derim.
Eeeeee??? Yani orda Çınar'ın nesi seni mutsuz eder ben pek anlamadım! İlgilenmiyormuş havası mı eser? Mavi'nin söyledikleri hava civa olarak mı algılanmıştır Çınar tarafından??? Ya da çay soğuyunca yenisinin masrafından mı korkmaktadır Çınar? Ama Mavi ödeyecektir hesabı neden Çınar endişelensindir ki? Ya da her zamanki gibi yine Mavi için mi endişelenmektedir Çınar. :blink:
Bence sesine kuşlar konan Mavi'yi sahne geçişi için durdurmanın hiçbir çözümünü bulamayan TDG manevi yönetmen Çınar'a görev devretmiş ve sahne geçişini vakit geçmeden gerçekleştirmiştir. :img-beee: Ay ne kadar berbat bir kıvırma oldu eftelya'm alamehmet'im saso'm bbdbhb'm maviözlem'im bir el atıverin gayriii! :)
***Ya da en iyisi ben o sahneyi iyice bir irdeleyip tekrar geleyim kürkçü dükkanına! Beni bekleyin! :icon_whis
29 Bölümleri muula arayacaksın bence hele bir 30 cu bölümler gelsin ben görürüm o zaman.:icon_whis
sevgili bbdbhb umarım doğru yazmışımdır (yazıklr olssun ban doğru yazmamışsam) evet bende 29 cu bölümü çok severim.
mavicinar'ım evet galiba büyük laf ettim sevmiyorum derken ama kızıyorum Aksak'a, Mavi'ye, Çınar'a bu bölümde.. Aksak'ı zaten hiç sevemedim ben.. O'nun bencilliği beni hep çileden çıkartmıştır bilirsiniz.. Birde Arıza'nın bencilliği.. Ne tasadüfse her ikiside rahmetli oldu sonunda ya neyse..
27. bölümde hem Çınar'ın hemde Mavi'nin gereğinden fazla fevri davranışları var.. Asıl bu yüzden sevmiyorum bu bölümü.. Haklı verilmiş tepkiler vardı her ikisi tarafından da ama bu tepkiler hep gereğinden fazlaydı, zorlamaydı..
[QUOTE=Mavicinar;4868504]heyecanla sevincini monolog halinde anlatirken ; Cinar:- cayini ic sogutma der ..
Çınar'ı erkek idolü gören biri olarak bende o repliğe akıl erdirememişimdir inanki
neden böyle odunca bir laf ettirilmiştir Çınara şengiller tarafından?
Devamında gelecek olan sahnede Çınara çok üzüldüğümüz vakit bu sözünü hatırlayıp kıza bilmemiz için olabilirmi?
not:Ben gerçekten iyi değilim galiba şengilleri için bile iyi düşündüm yahu:img-pilot
.......
aklima her gelisinde yüzümün asildigi bir Mavi - Cinar sahnesi vardir.
Benim Çınar'a kızdığım konuların başında Mavi'ye çalışması için bir iş bulmaması geliyor.. Herzaman halledecez, halledecez diye söylemlerde bulunduğu ama hiçbir zaman haletmediği kısım..
Mavi'nin hayatındaki en büyük sorunu olan mevzusu işsizliği.. Hırsızlığada zaten bu yüzden başlamadı mı Mavi'm.. İşte bu sahneyi izlerkende acaba diyorum o gereksiz cümleyi Çınar, Mavi'ye çalışması için işi kendisi bulamadığından konuyu değiştirmek için mi sarfetti diye geçiyor aklımdan.. Başka bir açıklaması da yok sanırım çayını iç soğutma demenin..
Edit: blue'm nasıl oldu kıvırabildim mi?
Şimdi sahneyi tekrar izledim de!
Sesine kuşlar konan Mavi'nin bir yerden sonra sesinde bir düşme oluyor. Ve şu cümleyi söylüyor;
-Sanki doğarken işle bu dünyaya geliyoruz...
İşte bu cümle, arkasından gelecek bir kaç karamsar ve hüzünlü cümleye de gebe!!! Bu durumu fark eden Çınar (ki o esnada çayından bir yudum almıştır) Mavi'yi girmek üzre olduğu karamsar moddan çıkarmak için bu cümleyi sarfetmiştir. Dikkat ederseniz Mavi çayından yudum alırken o cıvıl cıvıl haline tekrar dönmüştür. Hatta bir "ohh" çekmiştir. Bundan sonra gelen Çınar repliği de olayın tamamlayıcısı ve kendisinin düşüncesiz olmadığının bir ispatıdır.
Ayrıca eftelyacım sana katılıyorum belki de Çınar'ın bilmediği çok derinlerinde böyle bir his vardı o yüzden biraz acı çekti ve Mavi'ye söyleyecek bir şeyler bulamadı. O da bir ihtimal ama ordaki sahnedeki tavırlarında çok etkisi olduğunu düşünmüyorum...
ohh be! :)
Benim Çınar'a kızdığım konuların başında Mavi'ye çalışması için bir iş bulmaması geliyor.. Herzaman halledecez, halledecez diye söylemlerde bulunduğu ama hiçbir zaman haletmediği kısım..
Mavi'nin hayatındaki en büyük sorunu olan mevzusu işsizliği.. Hırsızlığada zaten bu yüzden başlamadı mı Mavi'm.. İşte bu sahneyi izlerkende acaba diyorum o gereksiz cümleyi Çınar, Mavi'ye çalışması için işi kendisi bulamadığından konuyu değiştirmek için mi sarfetti diye geçiyor aklımdan.. Başka bir açıklaması da yok sanırım çayını iç soğutma demenin..
Cık! olmamış :) Vallahi editini geç gördüm sanki kıvırma değil de direkt savunma zannedip ben de etkisini azalttım galiba canım! kusura bakma :)
Ama öyle ya da böyle bu konuda çok başarılısın! :good: Takdir ediyorum!
"Kıvırmak" nasıl bir kelime ayol? Bence buradaki soru "hatmedebilmişmiyim?" olmalıydı....:)
Çınar'ın bu konudaki acizliğini bastırma hallerine Çınar'cılar ne der acep?:icon_whis
Taarruzda bulunan Çınar'cıların bu yazılanlara savunmalarını/yorumlarını da merakla bekliyorum doğrusu....:img-pilot:)
Sakın ola ki bu konuyu es geçmesinler diye de uyarmış olayım....:img-polic
.
mavicinar'ım evet galiba büyük laf ettim sevmiyorum derken ama kızıyorum Aksak'a, Mavi'ye, Çınar'a bu bölümde.. Aksak'ı zaten hiç sevemedim ben.. O'nun bencilliği beni hep çileden çıkartmıştır bilirsiniz.. Birde Arıza'nın bencilliği.. Ne tasadüfse her ikiside rahmetli oldu sonunda ya neyse..
acaba senin ahınmı tuttu :img-hyste
eftelyam..bbdbhbm..bluecanım valla siz öyle bir kıvırıyorsunuz ki bana yer kalmamış...YERİM DAR geldi...
bluecanım senin DÜZELTMEnden sonra söyleyecek söz kalmamıştır...:good:
ayrıcanaktan kıvırarak bölüm yorumları pek bir hoş görünmüş ama senin DÜZELTMEnden sonra fazla kıvırmak da zarar sonra komserimize laf gelebiliyor..:img-policbu nedenle kıvırmak yerine vals mi seçseydik..kültürümüze ters ama...:bella
gülüm-su:
Çınar'ı erkek idolü gören biri olarak bende o repliğe akıl erdirememişimdir inanki
neden böyle odunca bir laf ettirilmiştir Çınara şengiller tarafından?
Devamında gelecek olan sahnede Çınara çok üzüldüğümüz vakit bu sözünü hatırlayıp kıza bilmemiz için olabilirmi?
güzel bir aciklama..
Cinar in da diger dünyali erkeklerle ortak bir paydada bulusmasina verilen bir firsata diyebiliriz.. hatasiz kul olmaz, hatamla sev beni... :)
şimdi orda Çınar "Çayını iç soğutma" derken
"mutluluğunu çok dillendirme, nazar değebilir" manasında demiş olabilir
"hadi çayını çabuk iç, vaktimizi burda harcamayalım":)
ya da
buna bayildim :) evet dogru cinar Mavisine hic polis diplomasini göstermek icin evine götürmemisti degil mi .
Sesine kuşlar konan Mavi'nin bir yerden sonra sesinde bir düşme oluyor. Ve şu cümleyi söylüyor;
İşte bu cümle, arkasından gelecek bir kaç karamsar ve hüzünlü cümleye de gebe!!! Bu durumu fark eden Çınar (ki o esnada çayından bir yudum almıştır) Mavi'yi girmek üzre olduğu karamsar moddan çıkarmak için bu cümleyi sarfetmiştir. Dikkat ederseniz Mavi çayından yudum alırken o cıvıl cıvıl haline tekrar dönmüştür. Hatta bir "ohh" çekmiştir. Bundan sonra gelen Çınar repliği de olayın tamamlayıcısı ve kendisinin düşüncesiz olmadığının bir ispatıdır.
bencede oh be.. senin gibi cingöz Hp izleyicisinden kacmayan gözlemci ve yorumcu kimliginle mükemmel acikladin Blue cugum.:img-wink:
ama ben israrla o sahnenin büyüsünde bir anormalik var diyorum.
belkide o sahnenin huzurunu kaciran sey Cinar in ucuguydu..:icon_whis...
Eeeeee??? Yani orda Çınar'ın nesi seni mutsuz eder ben pek anlamadım! İlgilenmiyormuş havası mı eser? Mavi'nin söyledikleri hava civa olarak mı algılanmıştır Çınar tarafından??? Ya da çay soğuyunca yenisinin masrafından mı korkmaktadır Çınar? Ama Mavi ödeyecektir hesabı neden Çınar endişelensindir ki? Ya da her zamanki gibi yine Mavi için mi endişelenmektedir Çınar. :blink:
Bence sesine kuşlar konan Mavi'yi sahne geçişi için durdurmanın hiçbir çözümünü bulamayan TDG manevi yönetmen Çınar'a görev devretmiş ve sahne geçişini vakit geçmeden gerçekleştirmiştir. :img-beee: Ay ne kadar berbat bir kıvırma oldu eftelya'm alamehmet'im saso'm bbdbhb'm maviözlem'im bir el atıverin gayriii! :)
***Ya da en iyisi ben o sahneyi iyice bir irdeleyip tekrar geleyim kürkçü dükkanına! Beni bekleyin! :icon_whis
Ayrıca eftelyacım sana katılıyorum belki de Çınar'ın bilmediği çok derinlerinde böyle bir his vardı o yüzden biraz acı çekti ve Mavi'ye söyleyecek bir şeyler bulamadı. O da bir ihtimal ama ordaki sahnedeki tavırlarında çok etkisi olduğunu düşünmüyorum...
Aslında tam da yazacaklarımı yazmışsın ben yazana kadar :good: Mavi iş bulduğu için pür neşe halde (yirim ben onu bu arada :) ) anlatıyor...İnsan kendini eksik hissediyor gibi sözlerle devam ederken birden sesi durgunlaşıyor...Çınarda az biraz olsun konuyu değiştirmek için çayı bahane olarak ortaya sunmuştur...
Ya da...Çayları Mavi ısmarlayacağı için yine Mavi'yi düşünmüş ve soğuyan çayı içmeyerek bir yenisini isteyip masraf etmesin diye o söylemde bulunmuştur...
Şaka bir yana blue'm katılıyorum yazdıklarına ama cidden bu Çınar zamanında Arıza için bile iş bulmaya yeltenmişken neden Mavi'ye iş bulmaya çalışmadı hiç...Çemkirmekle olmuyor komiserim bu işler...
24. bölüm ve 43. bölüm sonrasında başgösteren uçuklarımız sadece bu sahnenin değil o güzelim piknik sahnesininde,bizimde ve hatta Çınar'ında fazlaca huzurunu kaçırdı :)
Ama bizde suç...alacaktık bir zovirax yollayacaktık...Ondan sonra gelsin uçuksuz bölümler,sahneler ve ....................... :) :)
Boşlukları siz doldurun :)
maviözlemcim misafir nirde...PAsta börek çörek didin yaptık ama gelmedi soğudu hepsi...:icon_sorr
acaba senin ahınmı tuttu :img-hyste
eftelyam..bbdbhbm..bluecanım valla siz öyle bir kıvırıyorsunuz ki bana yer kalmamış...YERİM DAR geldi...
bluecanım senin DÜZELTMEnden sonra söyleyecek söz kalmamıştır...:good:
ayrıcanaktan kıvırarak bölüm yorumları pek bir hoş görünmüş ama senin DÜZELTMEnden sonra fazla kıvırmak da zarar sonra komserimize laf gelebiliyor..:img-policbu nedenle kıvırmak yerine vals mi seçseydik..kültürümüze ters ama...:bella
Kıvırmak yerine;
*Yan çizmek
*Çevir kazı yanmasın...
deyimlerini öneriyorum! :)
bencede oh be.. senin gibi cingöz Hp izleyicisinden kacmayan gözlemci ve yorumcu kimliginle mükemmel acikladin Blue cugum.
ama ben israrla o sahnenin büyüsünde bir anormalik var diyorum.
belkide o sahnenin huzurunu kaciran sey Cinar in ucuguydu.....
Çok haklısın mavicınarım, piknik sahnesindeki limonunu hiç unutmamıştım o uçuğun... Demek farkedememişim bu sahnenin de ortasından dalarak mahvına sebep olmuş. :icon_sorr Üzgünüm ne diyebilirim ki!
Eskilerden bir misafir mi?Kim ola ki aklıma birisi geliyor ama :img-wink: Bekleyelim bakalım...Ama ben akşam üstü yokum çok bekletmeden gelse misafirimiz :img-wink:
üzgünüm maalesef aramiza katilamayacak, ikna kabiliyetim bu sefer pek ise yaramadi:icon_sorr kimbilir belki birgün bir sürpriz yapar..:img-wink:
esasinda belli olmaz söz veremem demisti dün gece ama ben dayanamadim kesin gözüyle baktigim icin sizlerle paylasmadan edemedim...
son iki sayfayi okumaya koyuluyorum simdi..:good:
üzgünüm maalesef aramiza katilamayacak, ikna kabiliyetim bu sefer pek ise yaramadi:icon_sorr kimbilir belki birgün bir sürpriz yapar..:img-wink:
esasinda belli olmaz söz veremem demisti dün gece ama ben dayanamadim kesin gözüyle baktigim icin sizlerle paylasmadan edemedim...
son iki sayfayi okumaya koyuluyorum simdi..:good:
Sanırım bu konuğun kim olduğunu hissettim! Bir tahminde bulunacağım!
Eflatun mu??? Onu çok özledik. Umarım gelir bir gün! :img-in_lo
Meğer ordada uçuk varmış.. Vallah şimdi farkettim ve kendimi esefle kınadım.. Evet sorun çözülmüştür huzur kaçıran uçuk saçma bir repliğe neden olmuştur..
katılıyorum eftelya iyi bir açıklama yapmış hatta ben eminimki birde mühür vurmuştur savunmasının altına:img-yes:
Çınar'ı savunmak değil de biraz anlamak istiyorum :img-yes:
Mavi'nin hayatında yaptığı yanlışları hep hoşgörülü ile karşıladık
çünkü nedenleri vardı
geçmişi
çaresizlikleri
ailesi
çıkmazları
umutları
...
peki ya Çınar:icon_sorr
hangi birisine yetişsin komserim
devletin verdği maaşla çalışan bir memur kendisi
Mavi'nin ailesi ile mi uğraşsın
Aksak'ın çetesi ile mi uğraşsın
Selahattin in emirleriyle mi uğraşsın
Murat'ın iğneleyici sözleriyle mi uğraşsın
bardaki kadınlarla mı uğraşsın
karakoldaki suçlular ile mi uğraşsın
offf ben yazarken bile yoruldum:icon_whis
herşey bir yana, Mavi'ye iş bulmamasına yapacak bir savunmam hali hazırda mevcut değil:img-wink:
bbdbhb'cim Çınar'ı da anlıyorum anlamazmıyımda da işte.. Madem bu işe el atmayacaktı neden iş mevzusunu kendisi açıyordu, hemde açmakla kalmayıp her defasında halledecez diyordu işte bunu anlayamıyorum.. Halbuki ülkenin koca komiseri çevresi geniş, Mavi'm her türlü işi yapmaya hazır.. Yani hep ekip hem de ekipman var.. Eee Mavi'm Genel Müdürlük istemedi ki Çınar'dan.. Paspas yapmaya bile razıydı.. Koskoca İstanbul'da koskoca komiserim bu kadarmı aciz kalmıştı da bir iş bulamamıştı..
-----
peki ya Çınar:icon_sorr
hangi birisine yetişsin komserim
devletin verdği maaşla çalışan bir memur kendisi
Mavi'nin ailesi ile mi uğraşsın
Aksak'ın çetesi ile mi uğraşsın
Selahattin in emirleriyle mi uğraşsın
Murat'ın iğneleyici sözleriyle mi uğraşsın
bardaki kadınlarla mı uğraşsın
karakoldaki suçlular ile mi uğraşsın
offf ben yazarken bile yoruldum:icon_whis
herşey bir yana, Mavi'ye iş bulmamasına yapacak bir savunmam hali hazırda mevcut değil:img-wink:
Sevgili bbdbhb; böylesi "acıtasyon", "duygu sömürüsü" dolu anlatımlar komserimizi aklamaz, onu baştan söyleyeyim bak...:icon_whis
Herkesin hem işinde hemde özelinde yaşadığı sorunlar her daim mevcut elbet ama marifet bunların üstesinden gelebilmek ve işle özeli birbirine karıştırmamak olsa gerek, keşke bunun en güzel örneğini de dizimizde Çınar komserimiz başta Mavi'ye olmak üzere bizlere ve de cihan-ı aleme de gösterebilseydi....:icon_sorr
.
Çınarın Mavi'ye iş bulmak için hiç bir girişimde bulunduğuna şahit olamadık.Oysa yaşadığımız ülkede Onun konumundaki birisi hamili kart yakinimdir. yolundan giderek Maviye rahatlıkla güzel bir iş bulabilirdi.O zaman aklıma tek bir şey geliyor Komiserim kadınların çalışmasına karşıydı.
Mavinin evinin kadını,çocuklarının anası olmasını istiyordu.:icon_whis:img-pilot
bbdbhb'cim Çınar'ı da anlıyorum anlamazmıyımda da işte.. Madem bu işe el atmayacaktı neden iş mevzusunu kendisi açıyordu, hemde açmakla kalmayıp her defasında halledecez diyordu işte bunu anlayamıyorum.. Halbuki ülkenin koca komiseri çevresi geniş, Mavi'm her türlü işi yapmaya hazır.. Yani hep ekip hem de ekipman var.. Eee Mavi'm Genel Müdürlük istemedi ki Çınar'dan.. Paspas yapmaya bile razıydı.. Koskoca İstanbul'da koskoca komiserim bu kadarmı aciz kalmıştı da bir iş bulamamıştı..
-----
Bence iş bulurdu bulmasına da her gün bir ekşın her gün bir olay bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm nedeniyle fırsat bulamadı Çınar! Haksız mıyım??? Adam ne zaman sarılsa Mavi'ye ona bir şeyler yapma düşüncesi belirse ya ayrıldılar, ya başı derde girdi, ya da Mavi olmadık bir işin içine girdi. :icon_whis
Ben ki Maviyi çok severim. O kurgunun içinde olsaydım ben de ona iş bulacak bir fırsat yakalayamazdım. Aradım taradım bir aralık bulamadım. :)
Herkesin hem işinde hemde özelinde yaşadığı sorunlar her daim mevcut elbet ama marifet bunların üstesinden gelebilmek ve işle özeli birbirine karıştırmamak olsa gerek, keşke bunun en güzel örneğini de dizimizde Çınar komserimiz başta Mavi'ye olmak üzere bizlere ve de cihan-ı aleme de gösterebilseydi....:icon_sorr
.
Ama sen fena dürttün beni şimdi :)
İş ile özeli birbirine karıştırmamak mı :img-haha::img-haha:
Bu karışımın en iyisini yapan bir yönetmen vardır ki başlarında adı TDG'dir kendisinin :icon_whis
Onçün ne bize ne cihan-ı aleme gösteremediler,göstertebilemediler :) :) bu karışımı nasıl ayırabileceklerini...
Şimdi ben Çınar'ımı korudum,TDG'ye mi çemkirdim anlamadım...Boş bulundum yazdım öyle :) Sanırsam ki bu konuda hassasım :)
Yettim!
Mavi sanki sacmaliyormus da bir an önce onu susturmak icin lafi agzina tikiyor gibi hissetmismiyimdir bu sahneyi her izleyisimde? EVET!
nedendir bilinmez ama ben bu sekilde anladim o cümleyi...baska ne olabilir diye düsündüm mü ? EVET!
Cinarimiz cok yufka yüreklidir öyle degil mi? ve bizler Mavinin veliatlari :) nasil Maviyi nasil hep güclü dimdik olarak görmek istiyorsak eminim Cinarda öyle istiyordur, yani asagi yukari:icon_whis...orada Mavi en güclü hallerinden birini yansitiyordu diyeceksiniz? evet...ama biraz daha derin düsünürsek...Mavi o an icin ic dünyasindaki en hassas duygularindan bahsetmisti Cinara belkide ilk sezon icin bir ilk bile sayilabilirdi...bu durum Cinari korkutmus olabilir...erkeklere özgü birseydir bu takdir edersinizki...
Mavinin aslinda kücük sayilabilecek bir olayin, onun icin mutluluklarin en büyügünü ifade edisine sahit oldu, ve beraberinde ne denli hayatinda yer ettigini bu gelismenin..Ruhsal ve fiziki anlamda Maviye hissettirdigi degisikleri duymak, Cinarin hazir oldugu birsey degildi, o yüzden ne yapacagini bilemedi...korktu...her korktugumuzda ne söyleyecegimizi bilemedigimizde gözlerimiz kaciririz, baska bir yere odaklaniriz ve en son careyi onu susturmakta buluruz..
Madem bu işe el atmayacaktı neden iş mevzusunu kendisi açıyordu, hemde açmakla kalmayıp her defasında halledecez diyordu işte bunu anlayamıyorum.. Halbuki ülkenin koca komiseri çevresi geniş, Mavi'm her türlü işi yapmaya hazır.. Yani hep ekip hem de ekipman var.. Eee Mavi'm Genel Müdürlük istemedi ki Çınar'dan.. Paspas yapmaya bile razıydı.. Koskoca İstanbul'da koskoca komiserim bu kadarmı aciz kalmıştı da bir iş bulamamıştı..
-----
STOP
nedeni cok basit eftelya cim
bu bir dizi, dizi örgüsünde sürekli düz ilmekler olamazdi.
3 düzden sonra 1 ters ilmek konmaliydi ki tekrar basa dönülsün.
Cinar in mavisine is bulamamasi imkansizdi, bulurdu elbet ancak sorunlarin cogunuda cözmüs olurdu.
Mavi yi gecmisinden vazgecememekle ters ilmek atiranlar,
Cinara da böyle ters ilmek atirmislardi.
Aksak en vahim durumda olandi hatta, en cok ters ilmik ona atirildi. tüm hinlik ilmekler ona atirilarak onu seyirciye karisik bir adam olarak gösterdiler.
bu kadar neseli mesajdan sonra dizi bu dizi gercegi kalbimin orta yerine bir aci sapladi.
:icon_sorr
Ama itiraz ediyorum dış yollardan bana takıntılısın taktın diye msjlar geliyor.. Şurda rahat rahat rahatsızlıklarımızı dile getrimiycezmi yani:icon_whis:icon_whis Bulmadı adam kıza iş ya allah allah.. Beceriksiz komiser işte.. Hayır sonrada Aksak iş bulunca kızıyo..
Çınarın Mavi'ye iş bulmak için hiç bir girişimde bulunduğuna şahit olamadık.Oysa yaşadığımız ülkede Onun konumundaki birisi hamili kart yakinimdir. yolundan giderek Maviye rahatlıkla güzel bir iş bulabilirdi.O zaman aklıma tek bir şey geliyor Komiserim kadınların çalışmasına karşıydı.
Mavinin evinin kadını,çocuklarının anası olmasını istiyordu.:icon_whis:img-pilot
Bkz: Aylin diyorum sevgili gülüm_su!!!
Ayrıca sevgili eftelya bu durumda şöyle derdi. Çınar, Mavi'nin çalışmasına karşı olduğu için ona iş bulmadıysa onun Robin Hood olmasının zeminini de kendisi hazırlamış demektir!!! :good:
Kimbilir en başından beri memlekete bir Robin Hood lazımdı. Ve uzun çöpü çeken Mavi oldu. Çaktırmadan zemin hazırlamak da Çınar'a düştü. :icon_whis
Ay entrikanın karmaşanın bu kadarı olmaz. Dizi daha fazla uzasaydı eminim bu duruma düşerdik. Derin Hırsız Polis izlerdik... :icon_whis
Not:Son iki paragrafın eftelya ile ilgisi yoktur. Bence'dir :)
Ama sen fena dürttün beni şimdi :)
İş ile özeli birbirine karıştırmamak mı :img-haha::img-haha:
Bu karışımın en iyisini yapan bir yönetmen vardır ki başlarında adı TDG'dir kendisinin :icon_whis
Onçün ne bize ne cihan-ı aleme gösteremediler,göstertebilemediler :) bu karışımı nasıl ayırabileceklerini...
Şimdi ben Çınar'ımı korudum,TDG'ye mi çemkirdim anlamadım...Boş bulundum yazdım öyle :) Sanırsam ki bu konuda hassasım :)
Anacım şimdi sen TDG dedin benim aklımda olmayanları da aklıma getirdin bak şimdi, zaten şu sıralar anarşist ruh halim baskın...:)
İş'le özelin karışması ve TDG... Bunları yazdığımda bile yanyana pek yakıştıklarını görüyorum bak....:img-hyste
Sen Çınar'ı koruma, TDG'e çemkirme ama böylesi mesajlarını da hiç eksik etme buralardan....
Sevgiler....bye
edit : sevgili bbdbhb bana cevaben yazdığın mesajının tamamen sağlıksız şartlar altında yazıldığı aynen anlaşılmıştır... :)
.
ama bir sor neden iş bulamadı, bulmadı idiye
hoşuna gidiyordu komserimin bu durum :icon_whis
Mavi kaçacak Çınar kovalayacak, yakalayacak, sorgu odasında sorgu yapacak :)
---------------------------
Buyrun işte sorgu odası dedi beni kalbimin tam ortasından vurdu.. Madem amaç sorgu odasına sokmaktı (bknz imzam-avatarım) can kurban o zaman.. Bulmasın tabii iş bulup napacak.. İş bulursa mesai sorunu olacak, Çınar Mavi'yi görmek istediği her an göremiycez.. Mesai bitecek bu seferde patron fazla mesai diye tutturacak yine görüşemiycekler.. Ne gerek var hazırda sorgu odamızda mevcut..
Tamamdır fikrimi değiştirdim iş miş istemiyorum, bulmasın..
Cinarimiz cok yufka yüreklidir öyle degil mi? ve bizler Mavinin veliatlari :) nasil Maviyi nasil hep güclü dimdik olarak görmek istiyorsak eminim Cinarda öyle istiyordur, yani asagi yukari:icon_whis...orada Mavi en güclü hallerinden birini yansitiyordu diyeceksiniz? evet...ama biraz daha derin düsünürsek...Mavi o an icin ic dünyasindaki en hassas duygularindan bahsetmisti Cinara belkide ilk sezon icin bir ilk bile sayilabilirdi...bu durum Cinari korkutmus olabilir...erkeklere özgü birseydir bu takdir edersinizki...
Alın bir derin HP yaklaşımı daha!!! :img-wink:
Etmiyorum takdir etmiyorum canım! Bu sahnedeki bu çıkarım diğer bütün sahnelerdeki Çınar karakterini yaralar! Parçalar hatta gözden düşünür. Takdir etmediğim gibi itiraz hakkımı da kullanıyorum.
Kabul edilir edilmez bilmiyorum ama son savunma olarak. Hiçbir erkek Çınar değilir. Hiçbir Çınar da erkek grubuna dahil edilemez diye bağırmak istiyorum... :icon_whis
Uçmuş olabilirim maviözlemcim ama yaklaşımın biraz yanlı sanki! Yani feminen ki ben de feministtim eskiden. Sana bakıyorum değilmişim diyorum! :)
Sen ne diyorsun????
Derin hırsız polis,hatta dahada ileri gidilip Hırsız Polis vadisi,Pususu'da olabilirdi dimi?Allah korumuş bizide RH ile geçiştirildi hadise:happy0064
zeytine-35
23-09-07, 01:16
konuya kısa bir göz atıp acele dalmam lazım bu aralar biraz teknoloji ile aram bozuk aranıza karışamıyorum
çınarım maviye iş bulamaması veya bu konuda sonmut hiçbir adım atmamasını dizi yayındayken çok kızdırırdı beni ama sonraları düşününce çınar komserime hak verdim.
aman mavi başını derde sokmasın aman mavinin başını dertte koş kurtar
fırsat mı kaldı
hem komserimin bulduğu işin doğru dürüst olacağını düşünürsek eeee biz ne seyredecektik:img-yes::img-wink:
konuya kısa bir göz atıp acele dalmam lazım bu aralar biraz teknoloji ile aram bozuk aranıza karışamıyorum
çınarım maviye iş bulamaması veya bu konuda sonmut hiçbir adım atmamasını dizi yayındayken çok kızdırırdı beni ama sonraları düşününce çınar komserime hak verdim.
aman mavi başını derde sokmasın aman mavinin başını dertte koş kurtar
fırsat mı kaldı
hem komserimin bulduğu işin doğru dürüst olacağını düşünürsek eeee biz ne seyredecektik:img-yes::img-wink:
Teknolojinin anlamsızlaştığı noktada sık sık aklına geldiğimi düşünüyorum nedense! :icon_whis O virüsü ben göndermedim yemin ederim! :)
Neyse aynı noktaya ayak basmış olmamızın sevinci ile huşuu içinde sevgilerimi gönderiyorum sana! :img-blush
.........aman mavi başını derde sokmasın aman mavinin başını dertte koş kurtar
fırsat mı kaldı
Anacım böylesi savunmalar bana göre boş, çalışmayan kişinin dertlerinin çalışan kişiye oranla çok daha fazla olduğu tecrübeyle sabittir desem...:icon_whis
Komserimiz Mavi'mize doğru düzgün bir iş bulsaydı da bizler de doğru düzgün bir aşk izleseydik fena mı olurdu yani?:img-pilot
.
zeytine-35
23-09-07, 01:29
Teknolojinin anlamsızlaştığı noktada sık sık aklına geldiğimi düşünüyorum nedense! :icon_whis O virüsü ben göndermedim yemin ederim! :)
Neyse aynı noktaya ayak basmış olmamızın sevinci ile huşuu içinde sevgilerimi gönderiyorum sana! :img-blush
sürekli aklımdasın blum teknoloji bahane.. :icon_whis yok yok senin bir suçun yok ben biliyorum sordum virüslere
bahane dediler hp avi dosylarımı açamamak üzüyor ama demek bu trojenler benden çok seviyormuş diyorum :img-wink: onca dosya içinde hp bölümler gitti ama bende dvdleri var trojenlerin haberi yok:happy0064
Uçmuş olabilirim maviözlemcim ama yaklaşımın biraz yanlı sanki! Yani feminen ki ben de feministtim eskiden. Sana bakıyorum değilmişim diyorum! :)
Sen ne diyorsun????
Vallahi ne desem simdi?? evet ben feministim, ve evet ben cok feci yanliyim..:img-wink:
ama Mavinin sevgisinin üstüne yemin ederim ki:img-yes: hp´yi ilk defa izliyormus gibi o sahneye taniklik etseydim, yine ayni sekilde düsünürdüm...
Cinar orada rahatsiz olmustu bir nedenden ötürü...bu gayet tabi senin bahsettiklerin olabilir :good: ve ayrica eftelyaninda ayni sekilde:good: mesajimi daha yorumlarin tamamini okumadan belirtmistim...
ve ayrica Cinarin is mevzusuna dair söyleyecek birsey bulamiyorum...dizi modundan cikip gercege uyarlarsak; galiba Cinar Maviyi paylasmak istemedi, onun sosyal bir insan olmasini yeni sahsiyetlerle tanismasini, onlari tek bir gülüsüyle etkilemesini, hayranlik uyandirmasini, baskalarinin hayatlarinda yer almasini (herhangi bir sifat ile).... tüm bunlari engellemek gibi bir arzusu vardi bilincaltinda, Cinarin farkinda olmadigi gerceklerinden biriydi...Malum Mavinin cevresinde erkek arkadaslari yoktu ve bu onu belkide rahatliyordu, elbette yanlis anlasilmasin! ona degil digerlerine güvenmiyordu herhal:icon_whis yine kurtulamadigi gecmisinden yadigar izler anliyacaginiz...
zeytine-35
23-09-07, 01:33
Anacım böylesi savunmalar bana göre boş, çalışmayan kişinin dertlerinin çalışan kişiye oranla çok daha fazla olduğu tecrübeyle sabittir desem...:icon_whis
Komserimiz Mavi'mize doğru düzgün bir iş bulsaydı da bizler de doğru düzgün bir aşk izleseydik fena mı olurdu yani?:img-pilot
.
nurcum savunma savunmadır boşu dolusu olmaz
sürekli çalışan ve hayatı bu aralar sadece iş gören biri olarak savunmam benim açımdan doğru görünüyor
muhtemelen aralarındaki telefon görüşmeleri kısalacaktı
çınar telefon açacaktı mavicim nasılsın sesini duymak istedim .......
çınar çok yoğunum sonra konuşalım ben seni ararım demek zorunda kalacaktı
ve o yoğunlukta aramayı da unutacaktı (tecrübe ile sabittir:img-wink:)
bende hep düşündüm komiserimzi hep halledicez dedi sana temiz namuslu bir iş bulacağız ama bulamadı ama neden bulamadı adamın vakti olmadı
nasıl olsun bulacağım dedi dedikten sonra işten uzakaştırıldı (yanlış hatırlamıyorsam tabi) ee adam zaten kaçakçılık yüzünden işten uzaklaştırılmış bir komiser, hadi o olayı çözeyim derkene MAvi ve kardeşleri esir edlidi onları kurtardı babasını yakaladı bu arada susadı su içemedi sonra malum ayrılık geldi Aksak önünde azarlandı elinde çiçek kapılarda kaldı sonra evlenelim dedi doğal olarak onu telaşesine düştü bu sırada MAvi iş buldu yükünü paylaşalım dedi sevdiği soygunların ortasında kaldı onu kurtardı kurtardığı için terk edildi e kız hayatımdan çık demiş nasıl iş bulsun e sonrası yine düğün telaşı MAvinin kaçırılması bulunması yine ayrılık derken adam fısat bulamadan MAvi RH oldu
benim savunmam budur ve bu saatte gayat da mantıklı görünmektedir:img-wink::img-wink:
sevgiler
Buyrun işte sorgu odası dedi beni kalbimin tam ortasından vurdu.. Madem amaç sorgu odasına sokmaktı (bknz imzam-avatarım) can kurban o zaman.. Bulmasın tabii iş bulup napacak.. İş bulursa mesai sorunu olacak, Çınar Mavi'yi görmek istediği her an göremiycez.. Mesai bitecek bu seferde patron fazla mesai diye tutturacak yine görüşemiycekler.. Ne gerek var hazırda sorgu odamızda mevcut..
Tamamdır fikrimi değiştirdim iş miş istemiyorum, bulmasın..
Canım dur hemen fikir değiştirme...:)
İş bulsun Mavi'mize, Mavi'nin mesaiye kaldığı zamanlarda geç oldu diye gidip iş çıkışı alsın, güzel bir yemek yedirsin ve hatta yemek sonrası 13. bölüm- dayanamıyorum öncesindeki çay içme teklifini fiiliyata geçirsin, Mavi'de kabul edip eve gelsin veeee........:love05:
derkeeeeeeen....
edit : ben bu mesajı yazmaya çabalarken canım hemşom RUFFLES'ımın msn'den bana yaptığı bölüm yorumu : "bu adam son bölümlerde meslekte olmadığı halde her bir şeyi ayarlayabildi maşaallah"
ben : e be canım bunları burdan bana yazacağına bölüm yorumlarına yazsanda hem başlıkta daha bi şenlense ya
RUFFLES: ay yok ben toparlayamam ki şimdi sadece kınıyorum komserimi
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
.
Canım dur hemen fikir değiştirme...
İş bulsun Mavi'mize, Mavi'nin mesaiye kaldığı zamanlarda geç oldu diye gidip iş çıkışı alsın, güzel bir yemek yedirsin ve hatta yemek sonrası 13. bölüm- dayanamıyorum öncesindeki çay içme teklifini fiiliyata geçirsin, Mavi'de kabul edip eve gelsin veeee........
derkeeeeeeen....
edit : ben bu mesajı yazmaya çabalarken canım hemşom RUFFLES'ımın msn'den bana yaptığı bölüm yorumu : "bu adam son bölümlerde meslekte olmadığı halde her bir şeyi ayarlayabildi maşaallah"
ben : e be canım bunları burdan bana yazacağına bölüm yorumlarına yazsanda hem başlıkta daha bi şenlense ya
RUFFLES: ay yok ben toparlayamam ki şimdi sadece kınıyorum komserimi
.
Ben de fiili olarak nacizane fikrimi tekrarlayayım:icon_whis
Sadece okumakla yetiniyordum ama bir yerde tutamadım kendimi işte:img-pilot
Son bölümlerde hepimiz hayretle izledik,komserimiz(pardon,artık komser olmayan komserimiz:icon_whis)tüm emniyet teşkilatı peşinde olduğu halde saklanmayı başardı,iki kişilik sahte pasaport çıkartabildi ve yurtdışına kaçmayı becerdi.Bu da yetmedi,Mavi'nin ailesine bile pasaport çıkartıp hiç zorlanmadan yurtdışına kaçabilmelerini sağladı.
Mavi'nin istekleri doğrultusunda polislerin burnunun ucuna kadar bile gidebildi.
Hepimiz kıvrak zekasına ve bağlantılarının sağlamlığına hayran kaldık.:img-wink:
Şimdi bunları nasıl yapıldığı ile ilgili tezler de üretebilirsiniz..Ben aklıma gelen seçenekleri sıralayayım;
-Murat komserin aptallığı sayesinde...
-Bünyamin ve Leyle bu konuda çok büyük destek oldular...
-Ehh,Aksak da son anda yardım etti diyelim:icon_whis
-İşini Selahattin başkomserden daha iyi biliyordu..
-Şans işte sonunda bir kere yüzüne güldü işte garibimin:img-wink:
-Senaristlerimiz burada mantık hatası yaptılar:icon_whis
Şu anda aklıma başka secenek gelmiyor üzgünüm..
Eee,o zaman düşünüyorum işte;
Sonuç;
-İsteseydi Mavi'ye mis gibi iş bulabilirdi.Ama Komserimiz ''Laf Olsun Torba Dolsun'' ile geçiştirmiş...Bence istememiş (kınama durumum buradan geliyor)
Yazık değil mi, sevdiğin kız karşında ''iş,iş'' diye ölüyor ve sen ''buluruz,bakarız,herşey iyi olacak'' diye vaatlerde bulunuyorsun...:icon_sorrİstediğin şeye gücünün yettiğini gördük komserim:img-polic
Benden bu kadar...Ben de çemkirilmeye hazırım artık:icon_whis
:icon_whisBkz: Aylin diyorum sevgili gülüm_su!!!
Ayrıca sevgili eftelya bu durumda şöyle derdi. Çınar, Mavi'nin çalışmasına karşı olduğu için ona iş bulmadıysa onun Robin Hood olmasının zeminini de kendisi hazırlamış demektir!!! :good:
Kimbilir en başından beri memlekete bir Robin Hood lazımdı. Ve uzun çöpü çeken Mavi oldu. Çaktırmadan zemin hazırlamak da Çınar'a düştü. :icon_whis
Ay entrikanın karmaşanın bu kadarı olmaz. Dizi daha fazla uzasaydı eminim bu duruma düşerdik. Derin Hırsız Polis izlerdik... :icon_whis
izninle haydaaaa diyorum Blue..
Cinari bu kadar basiretsiz göstermek icin iyice kasmayin.
hatirlatirim Mavi RH eylemlerine basladiginda bir isi zaten vardi.:img-wink:
Mavi nin neden Rh oldugunu o kadar cok isledik siz sanirsam Cinarin gözlerine bakmakla mesguldünüz :)
bizzat ben düz ve ters ilmek konulu derin yazimda bu konuya aciklik getirdigimi saniyordum..:icon_whis
Derin HP fikri müthis.. bencede Aksak Masumlari acacagina gidip Mafya olsaydi su an 500. bölümü izler olurduk.
Aksak = Mafya adami Türk Tv sinin gündemine otururdu. belkide ülkenin kaderi degisirdi. p.magden ondan bahsederdi, o kadar yani :):img-cool2
Bkz: Aylin diyorum sevgili gülüm_su!!!
Ama ama ama ben böyle bişey demem blue'm.. Nettin sen ya.. Mavi'nin Robin Hood olması zeminini hazırlamış olabilir Çınar evet ama bunun O'na iş bulmamasıyla alakası olduğu hiç aklımın kenarının köşesinden geçmemiştir.. Valla bak:img-yes: Merdivenler dersen işte onu düşünmem lazım:img-wink:
Not: Biri sorgu odasımı dedi:)
:icon_whis
izninle haydaaaa diyorum Blue..
Cinari bu kadar basiretsiz göstermek icin iyice kasmayin.
hatirlatirim Mavi RH eylemlerine basladiginda bir isi zaten vardi.:img-wink:
Mavi nin neden Rh oldugunu o kadar cok isledik siz sanirsam Cinarin gözlerine bakmakla mesguldünüz :)
bizzat ben düz ve ters ilmek konulu derin yazimda bu konuya aciklik getirdigimi saniyordum..:icon_whis
Derin HP fikri müthis.. bencede Aksak Masumlari acacagina gidip Mafya olsaydi su an 500. bölümü izler olurduk.
Aksak = Mafya adami Türk Tv sinin gündemine otururdu. belkide ülkenin kaderi degisirdi. p.magden ondan bahsederdi, o kadar yani :):img-cool2
Ya ben hiç öyle bişey için kasar mıyım? Çınar ortada zaten basireti de herşeyi de benim tarafımdan onay görmüş durumda... (bkz 314 nolu yorumum)
Sadece gidilebilecek en uç noktaya gitme çabasıydı benim ki! Hani bütün olasılıkları değerlendiriyoruz ya! Hani olması olanaksız olanı bile hikaye içine bir güzel yayabiliyoruz. İşte ben de öyle yaptım. Derinlere inip derin HP'nin olasılıklarından birini çıkardım. Senin de Aksak ile ilgili yorumun gibiydi. Yoksa haşa ne haddime Çınar'ın basiretine laf söylemek. :)
Söylenmiş bir laf var ise bütün reddetmelerine rağmen eftelya'nın sözleridir. :icon_whis
Ayrıca haklısın ama o deli bakışlarından tamamen kendisi suçludur. Ve bu deli bakışlara dalmış olaraktan arada bişeyler kaçırmış olabilirim. Kabul ediyorum.
Sırf bu yüzden belli periyodlar halinde diziyi tekrar tekrar izliyorum. Elbet bakışların beni etkilemediği ve dalıp gitmediğim zamanlar gelecek ve ben de bazı noktalardaki detayları fark edebileceğim. :icon_whis İşte o zaman Hp didiklenmesi gerekmeyen duru bir su gibi ortaya çıkacak... :img-wink:
coşmuşsunuz yine maşşallah :img-yes:bugün erkek kardeşim tv izlerken seslendi bana senin arıza yeni diziye başlamış diye baktım menekşe ile halil dizisinde kötü adam rolünde:img-cray: halil (kıvanç tatlıtuğ) habire kaçıyo sırtındada bi çanta yapıştı kaldı çantaya kardeşim nedese beğenirsiniz buda mavi gibi 2 sezon bırakmaz o çantayı :img-fie: ben kaçtım iftar sofrasını hazırlayayım herkeze hayırlı iftarlarbye
:img-hyste:img-hyste
Valla bugün aynı şeyi bende kardeşime söyledim.. Roller değişmiş yani bizde.. Şimdi bu Halil, Mavi gibi çantayı sırtından bırakmaz dedim.. Birde kullanışları, çantanı sırtta duruşu daha doğrusu duramayışı da aynı.. Omuzlarına atıyorlar çanta omuzda tutmuyor kayıp düşüyor sonra onlar tekrardan atıyor:img-wink: inatçımı ne bu çantalar:img-icecr
Off bana herşey sizi hatırlatıyor napim..
cücük bi tespitde benden olsun, belki siz fark etmisinizdir coktan ama ben genede yazIm icimde kalmasIn dimi, su Menekse'nin kaldIgI otel vardI ya iste o otel bizim Nermin'nin kaldIgI otel dimi kIzlar hani Mavi sormaya gitmisti CInar'da pesinde.... bukadar iyi aksamlar hepinize....
Duyuru sayfasına çevirdim burayı yahu! :icon_whis
İlk röportajımız eklenmiştir. Herkese iyi yorumlar. :img-icecr
http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=57348&entry=3473
.
Duyuru sayfasına çevirdim burayı yahu! :icon_whis
İlk röportajımız eklenmiştir. Herkese iyi yorumlar. :img-icecr
Röportaji severek okudum, ehlocanla hirsiz-polis´i kesfestmemiz ayni tarihlere denk gelmemisti..16. bölümde hirsiz-polise merhaba dedigim zamanla birlikte kendisiyle pek karsilasamiyorduk...benim henüz varligindan bihaber yasadigim aylarda kendisi hp´yi doyasiya yasiyordu, bu yüzden bu söylesiyi okumak benim icin önemliydi...
ilerki zamanda gerceklesecek olan söylesinin kiminle olacagini belirledin mi bilmiyorum ama benim aklima gelen iki isim var...
alvarato ve eflatun...
Birde bir tavsiye:img-wink: sorular daha derin olabilir, bunda eminim bir mahsur yoktur:img-wink: mesela hirsiz-polise dair sahneler, konu vs. ama elbette kamera arkasinida islemek gerekir...ve elbette forumda var olan hayat ki bence hicbir sayfanin erisemiyecegi bir insan toplulugu kuskusuz...birbirini tamamlayan, eksilerini belirtmekten cekinmeyen ve karsiliginda artilarini ortaya sermekten üsenmeyen kadinlar...bu tarz konularla ilgili ehlocanin fikrini almak isterdim, uzun uzun...bye
ÜMİT’İN BAŞI BÜYÜK BELADA
Mavi, artık Çınar’la aralarındaki asıl engelin Aksak olmadığını anlamıştır. Bu aşkın kendisinin imkansız olduğuna inanmakta ve derin bir acı çekmektedir. Bu kez Çınar da aynı durumdadır. Onun da bu aşkı savunacak gücü ve isteği kalmamıştır.
Aksak ise her zaman olduğu gibi yine Mavi’ye ulaşmanın kendince bir yolunu bulur. Mavi’nin gönlüne giremeyecek olsa bile Çınar’ın da oradan uzak olması Aksak’a yetmektedir. Bu arada hayat, kendi imkansız aşklarının acısını yaşayan Aksak ve Çınar’ı, hiç ummadıkları şekilde yan yana getirir…
Selahattin’in kurduğu kumpasa, istemeden de olsa Mavi’yi de bulaştıran Yakup üzgündür. Kendini affettirmek için Mavi’ye bir sürpriz hazırlar. Ancak başka bir sürprizle karşılaşacaktır.
Bu arada her şeyden bunalan ve biraz nefes almak isteyen Ümit’in başına olmadık belalar açılır. Kurtulayım derken daha da tehlikeli işlere bulaşır. Ve yardım isteyebileceği tek kişi vardır…
Öte yandan Jilet, Ümit’in gönlünü yeniden kazanabilmek için ciddiyet dersleri almaktadır. Uzaktan da olsa Ümit’i görebilmenin yollarını arar. Bulduğu yol, onu da tehlikenin içine çekecektir
geçen haftaki 27. bölüm arşivimde en az izledigim bölümlerden biriymiş ama 28. bölümü pek bir severim...nede olsa 29 a giden yol :happy0064
alevalev_25_
25-09-07, 12:15
sevgili bbdbhb'cimmm...
Hayatım dediğin gibi bence içinde bulunduğumuz durumun kısa özeti bizim içimizde ki Aksak - Çınar - Mavi üçleminde!!!
Kim ne yaparsa yapsınn...
Hangi karaktere etiyle, kanıyla can verirse versin hiç biri bu karakterlerin yerini doldurmayacak ve onlar hep özelimiz olarak kalacaklar!!!
Ne de olsa içimizden bir çok şeyi bulmadık mı onlarda...
Onları da özel kılan şeylerin başında da bu gelmiyor mu?
Gerçek hayatta rasladığım oyuncu canlandırdığı karakterle ne kadar uzaksa, ne kadar farklıysa o oyuncuya duyduğum hayranlık benim o kadar artar. Kendisiyle hiç bir şekilde örtüşmeyen bir karaktere can vermiştir o . Gerçek oyunculuk budur işte. Yoksa herşeyiyle oynadığı karakterle aynı olan birisi için söyleyebileceğim tek şey vardır. O rol yapmıyordur ki sadece kendini oynuyordur.
Bir dakika ya bölüm özetine ne oldu..:img-fie:
efendim geldik mi 28. bölüm yorumuna, biliyorsunuz artik yayin günümüz sali olmustur, cünkü bilmem ne gecenin yerde unutulmus meyvelerini toplamak adina basvurulmus bir yöntemdir, bakalim daha baska kimlerden medet umacagiz..:icon_sorr:img-wink:
neyse güzel bir bölümdü aslinda ama tabiki birsey eksikti, adini koyamadigim birsey...himmm...ne olabilir..aaa evet...Mavi ve Cinar ayni kareye sigamadi, sigdiralamadi..:img-cray:
Özlemin bu bölümde sarfetmis oldugu performansi inanilmaz basarili buldum, gercekten hasta oldugu izlenimi verdi bana ve ayrica Yakup abiyle olan sahnesinde ve özellikle bayildigi an cok etkileciydi...
ve haftanin repligi; halan hicbirseyden korkmaz, asktan baska!
ayy kafami biraz toparlamam lazim, detaylara takilmak, sahneleri tekrar hafizamda tekrarlamak, yeniden yasamam lazim anliyacaginiz...ee buda bütün gecemi alir herhalde, o zaman yarin yine sizdeyim...derinliklere ulasmak icin..:img-wink:
benim umutlarim Mavi, hüzünlerim Mavi, birde emanet yüregim var, bir bilseniz MASMAVI...:img-wink:
maviözlem'cim kusura bakma canım gereksiz bir yazımı silerken özette kurban oldu...
ÜMİT’İN BAŞI BÜYÜK BELADA
Mavi, artık Çınar’la aralarındaki asıl engelin Aksak olmadığını anlamıştır. Bu aşkın kendisinin imkansız olduğuna inanmakta ve derin bir acı çekmektedir. Bu kez Çınar da aynı durumdadır. Onun da bu aşkı savunacak gücü ve isteği kalmamıştır.
Aksak ise her zaman olduğu gibi yine Mavi’ye ulaşmanın kendince bir yolunu bulur. Mavi’nin gönlüne giremeyecek olsa bile Çınar’ın da oradan uzak olması Aksak’a yetmektedir. Bu arada hayat, kendi imkansız aşklarının acısını yaşayan Aksak ve Çınar’ı, hiç ummadıkları şekilde yan yana getirir…
Selahattin’in kurduğu kumpasa, istemeden de olsa Mavi’yi de bulaştıran Yakup üzgündür. Kendini affettirmek için Mavi’ye bir sürpriz hazırlar. Ancak başka bir sürprizle karşılaşacaktır.
Bu arada her şeyden bunalan ve biraz nefes almak isteyen Ümit’in başına olmadık belalar açılır. Kurtulayım derken daha da tehlikeli işlere bulaşır. Ve yardım isteyebileceği tek kişi vardır…
Öte yandan Jilet, Ümit’in gönlünü yeniden kazanabilmek için ciddiyet dersleri almaktadır. Uzaktan da olsa Ümit’i görebilmenin yollarını arar. Bulduğu yol, onu da tehlikenin içine çekecektir.
Herkese iyi geceler...
cücük bi tespitde benden olsun, belki siz fark etmisinizdir coktan ama ben genede yazIm icimde kalmasIn dimi, su Menekse'nin kaldIgI otel vardI ya iste o otel bizim Nermin'nin kaldIgI otel dimi kIzlar hani Mavi sormaya gitmisti CInar'da pesinde.... bukadar iyi aksamlar hepinize....
Evet o otel o otel bende fark ettim.ne bu kardeşim çarşaflar aynı oteller aynı çantalar bile aynı kurtulamıcaz mı biz bu hp den.unutmak istedicekçe üstüme üstüme geliyo:icon_sorr
Farkındayım bu hafta 28 bölüm hakında konuşuyoruz ama ben dün 10 bölüme şöyle bir baktımda (benim elimde 10 bölüm yoktu sağolsun bu sayfanın çemkiren güzeli çekmiş getirmiş çemkirmen dileğiyle esen kal canım) aksağın vurulduğu mavinin onu hastanede ziyareti ve aksak uyanır mavi günaydın der aksaktan öyle bir günaydın vre öyle bir bakış gelirki o anda kendime kızıyorum bu bakışı daha önce farketmediğim için(pek bir aksakçı gördüm kendimi)
Farkındayım bu hafta 28 bölüm hakında konuşuyoruz ama ben dün 10 bölüme şöyle bir baktımda (benim elimde 10 bölüm yoktu sağolsun bu sayfanın çemkiren güzeli çekmiş getirmiş çemkirmen dileğiyle esen kal canım) aksağın vurulduğu mavinin onu hastanede ziyareti ve aksak uyanır mavi günaydın der aksaktan öyle bir günaydın vre öyle bir bakış gelirki o anda kendime kızıyorum bu bakışı daha önce farketmediğim için(pek bir aksakçı gördüm kendimi)
ayperim her hp cinin içinde çekinik de olsa bir aksakcılık vardır dimi...
o başka dizilerdeki gibi kötü adam asla olmadı...o hep seven bir adamdı..aşkı karşılıksız dı ama oda her karşılıksız seven gibi sevdigi kişinin aşkını kazanmak için mücadele etti..
bu mücaleyede birde aksagın kendi kişiligi eklenince çınara dişli bir rakip oldu..
daha önce de yazdım ben ona karşı ne hissettiğimi hiç bilemedim duygularım da tıpkı Aksak gibi ne siyah ne beyaz ne onu çok seviyorum ne de ondan ölesiye nefret ediyorum. Onun ne iyi ne de kötü olması gibi kişiliği elbette tartışılmazdı babasıyla ilişkisi bence HP nin en az Çınar Mavi sahneleri kadar etkileyiciydi insanlara tavrı çetesine karşı tutumu ama aşkı karşısındaki inadı bazen yeter dedim yeter bırak artık ama kendimi onun yerine koyunca da kızamadım bazen onu savunmuyorum elbette ama zor olanı seçti Aksak Yakupla bir konuşmasında bizler kahramanız demişti çünkü çirkiniz kötüyüz ama yine de aşığız ve aşkımızın peşindeyiz ya da bunun gibi birşey o yüzden ne gridir bende Aksak zaman zaman acıdığım, üzüldüğüm içimi parçalayan adama ama zaman zamanda neredeyse tiksinme boyutuna geldiğim MAvinin yakınıda görünce en az Çınar kadar delirdiğim ama çok çelişkili gördüm kendimi ama hangimiz değilki
Az önce kafama birsey takildi...unutulmayan yorumlari düsündüm, en cok beni kim güldürdü, kim aglatti, kim düsündürdü...himmm...liste bayagi uzun..:img-yes:
ama ilk hafizamda belirmis olanlar sanirim daha özel oluyor degilmi..:img-wink:
en cok güldürenlerden biri kuskusuz blue&blue oldu... eftelya ve dilekcenin Istanbul macerasini okudugum an cok güldügümü hatirliyorum...
Bir sahneyi aktarayim bari :img-wink:ikinci sezonun ilk özeti gelmistir, aylardir beklenen gerceklesmistir!!...sevgili eftelya ve dilekce Istanbulda bulunuyorlardir, boraasli telefonda özeti onlara aktarmaktadir, ve o sirada eftelya bilmedigi istanbul sokaklarinda kulagina yapismis bir telefonla ordan oraya savrulmaktadir, ciglik cigliga (tabiki):) nihayet telefonu kapattiginda coktan izini kaybetmistir, nerede olduguna bir anlam vermeye calismaktadir ama yerlerin, nerede bulundugun hic ama hic önemi yoktur cünkü o cok ama cok mutludur..:love05:
devami bolca yagmurlu sahneler tabiki ...sizler biliyorsunuz zaten..:img-wink:
hüzünlü bir yoruma gelince.....
bir kadin; bir hikaye´ye kulak vermis ve ilk defa, hayatinda belkide gercekten ilk defa vurulmustu, ne cok fazla gercek nede cok fazla masalsi bu hikayeye..
masmavi bir yüregi oluvermisti, bir anda! ummadigi bir zamanda, umudunu yitirdigi yillarda! .......zaman gectikce bu hikayenin üzerinde kara bulutlar dolasmaya baslamis, eskisi gibi onu aydinliklarla degil, aliskin oldugu ama asla sevemedigi yalnizliklara sürüklemeye baslamistir...yol ayriminda bir kadin... dogrularini kabul ettigi bir hikayenin yanlislarinin agir bastigini görmek ve hicbirsey yapamamak, terketme cesareti cok uzaklarda, erisilmez... caresizdi...köselerde unutulmustu...düz gitse hayat, köseyi dönse maviliklerden cok uzak hayatlar...artik dayanilacak gibi degildi...Disarda buz gibi soguk bir hava, sert bir rüzgar esiyor tüm gücüyle...duvarlarin üstüne üstüne geldigi, cikmazlarin icinde bir kadin... sonbahara aldirmadan atar kendini disariya... gözyaslari sel olur, hickira hickira aglar...aglar...eflatun...
Bazen düsünüyorumda, bazi seylere inanmak gercekten cok zor ve ne tesadüftür ki zorluklarla ugrasmak yani kendine yakin hissettigin dogrularinla mücadele etmek en güzel yillarinda hayat buluyor nedense...zaferi elde ettigin zaman, hayatin anlamini algilamissin gibi hissediyorsun ama zamanla biraktigi izler birer hayal kirikligini animsatmaya basladigi zaman...aldatilmis gibi hissediyorsun kendini...kendi kendini aldatmis gibi...
dip not: insan vardir, anlatirsin seni dinler...insan vardir anlatirsin seni anlamaz...insan vardir anlatirsin, anlamaz ama hisseder..
....o başka dizilerdeki gibi kötü adam asla olmadı...o hep seven bir adamdı..aşkı karşılıksız dı ama oda her karşılıksız seven gibi sevdigi kişinin aşkını kazanmak için mücadele etti..
bu mücaleyede birde aksagın kendi kişiligi eklenince çınara dişli bir rakip oldu..
:img-swoon
Bunları yazan sanırım diziyi baştan sona izlemeyen biri olsa gerek....:img-fie::img-swoon
Çok haklısın, esasen Aksak bu dizinin kötü adamı değil de melakesi ama tüm bu forum üyelerinin hiçbiri bugüne kadar bunun farkına hiç varamadı işte...:img-hyste
Ayol Aksak Çınar'a nasıl dişli bir rakip oldu Allahını seversen... :img-pilot
Tekrarlanmasının gereği var mı bilmiyorum ama -hala böyle bir mesaj yazılmışsa elbette var tabii ki- en baştan bu yana asıl Aksağın Mavi aşkı imkansızdı çünkü karşılıksızdı...:good:
Ama yok Aksağın dişli bir rakip olmasından kastın binbir türlü entrika, madrabazlık düşünmesiyse işte burda çok haklısın, bu konuda tabii ki rakipsizdi ama sadece -şengillerin son dakika müdahalesiyle- nefesi yetmedi diyeyim...:)
.
:img-swoon
Bunları yazan sanırım diziyi baştan sona izlemeyen biri olsa gerek....:img-fie::img-swoon
Çok haklısın, esasen Aksak bu dizinin kötü adamı değil de melakesi ama tüm bu forum üyelerinin hiçbiri bugüne kadar bunun farkına hiç varamadı işte...:img-hyste
Ayol Aksak Çınar'a nasıl dişli bir rakip oldu Allahını seversen... :img-pilot
Tekrarlanmasının gereği var mı bilmiyorum ama -hala böyle bir mesaj yazılmışsa elbette var tabii ki- en baştan bu yana asıl Aksağın Mavi aşkı imkansızdı çünkü karşılıksızdı...:good:
Ama yok Aksağın dişli bir rakip olmasından kastın binbir türlü entrika, madrabazlık düşünmesiyse işte burda çok haklısın, bu konuda tabii ki rakipsizdi ama sadece -şengillerin son dakika müdahalesiyle- nefesi yetmedi diyeyim...:)
.
nurcum herkesin bakış acısı farklı...ama ben kendimden eminim ilk bölümden izlemeye başladıgım hpm de aksaga tam olarak asla kızamadım...
bir sahnede kızdıgım an bir sonraki sahnede dursun amcayla bir konuşuyor ben aksagın aşkını görüyorum...belkide çogu insan aşkı için aksak kadar mücadele etmedigi için onu anlayamamışızdır...
hangi aşık benim aşkım imkansız diye düşünür....hangi aşık sevdigi kişinin başkasını sevdigine inanır...
aksagın kişiligi konusunda da lütfen hakkını yemiyelim...bizim onaylamadıgımız hırsızlık ve maviye aşkını es geçersek...tamirhanede ve masumlarda ve evinde ve bazen de çınara karşı tavırlarını bir gözden geçirelim..
başka dizilerdeki kötü adam karakterleri gibimidir...
başka dizilerdeki kötü adam karakterleri gibimidir...
Zor sorular soruyorsun saso'cum..
Genelde birçok dizide kötü tam kötü iyiyse tam iyi.. HP de ise ne tam kötü ne de tam iyi vardı.. Bunu her zaman konuştuk bu sayfalarda.. Dolayısıya Aksak'ı başka dizilerdeki kötülerle karşılaştırırsak onların içinde melek kategorisine bile yerleştirebiliriz onu.. Ama bana sorarsan ben Aksak'ın ne anlayabildim ne de sevebildim.. Evet Mavi'ye duyduğu aşkı babasına güzel cümlelerle süper anlattı ama gerçekten, kalpten seven bir insanda hiçbir zaman aşkı için onun yaptıklarını yapmazdı.. Aşk bu değil maalesef, onunkisi bencillik..
Aksak'ın Arıza için kurduğu kumpası anlarım çeteden gitmesin diye yapmıştır derim çokta üzerine gitmem ama Mavi'yi ihbar etmesini, dağa kaçırmasını anlayamam.. Bir insan sevdiği için bu kadar büyük bir kötülükler yapmaz, yapmamalı.. Çınar Mavi'yi yakalasın ve hırsız olduğunu öğrensin ve Mavi tekrar benim kanatlarım altında olsun.. Bu mudur sevgi.. Ya da sezon finalindeki meşhurumuz çayına ilaç atması onu dağlara kaldırması.. Daha sonra lütfetti hastaneye götürdü falan filan.. Aklıma geldikçe sinirleniyorum valla..
Kısacası ne olursa olsun Aksak ne yaparsa yapsın yaptıklarından dolayı bana kendini affettiremiycek.. Rahmetli olsa bile..
alevalev_25_
27-09-07, 10:30
Herkese merhaba..
Konu Aksak olunca iki çift söz söylemeden edemeyeceğim!!!
Aksak’ı sevdim mi?
Yoksa ondan nefret mi ettim?
Bu iki soruyu uzun zamandır kendime sormamıştım.
Yalnız cevabını da bilmiyor değilim.
Kısacası diyeceğim şudur ki;
“Yerine göre kızsam da söylensem de ben Aksak’ı çok sevdim!!!!”
Evet!!!
Dediğim gibi onu hakikaten çok sevdim. Her ne kadar Çınar& Mavi aşkında bir engel olduysa da en çok kızdığım nokta buydu kendisine.
İlk aklıma gelen Mavi Aksak sahnelerinden; Aksak’ın garajda Mavi’ye Trabzon hasırı bileziği vermek istemesi. Aksak’a çok kızmıştım ama seven insan başka ne yapabilir ki.
Ya sonrası annesine ait olan kolyeyi kendi elleriyle Mavi’nin boynuna takması. Mavi’nin suratında ki o memnuniyeti gördüğümde inanın o an Mavi’yi boğmak geçti içimden. Aksak değildi Mavi’ydi beni çileden çıkaran.
Aksak’a olan kızgınlığımı her ne kadar Çınar & Mavi aşkında bir engel diye nitelendirsem de bu engelliği biraz da Mavi yarattı yerine göre. Aksak’ta bundan cesaret aldı!!!
Aksak’ı ben çok sevdim.
Çocukluğundan kalma öfkesini, nefretini, her şeyi bir kenara bırakıp babasını Darülaceze’den sırtlayarak çıkardığı sahne hala gözlerimin önünde.
Ona bakıcı tutması.
Yerine göre kendi elleriyle yemek yedirmeye çalışması.
Dışarı çıkarıp gezdirmeleri..vs..vss…
Aksak’ın babasıyla her konuşmasında bir ders vardı. Tabii ki anlayabilene.
Annesinin çektikleri yüzünden babasına öfkesi dinmek bilmese de o her zaman içten içe sevmişti babasını.
Hiçbir zaman unutmayacağım Aksak ve Dursun Amca’nın sahnelerini!!!
Aksak’ın Mahide Hanım’la şakalaşmaları,
En yakınında ki arkadaşlarıyla Yakup, Arsen, Jilet hep bir arada iken parlayan gözlerini, Öfkesini,
Nefretini,
Banyoda saçını boyarken Mahide Hanım’a yakalanışını,
Babasıyla şakalaşmalarını,
O kocaman göbişiyle tünelden çıkmaya çalışmasını,
İnce belli çay bardağında rakı içişini,
Çınar’a “007” deyişini,
Her seferinde ama her seferinde Selahattin Başkomseri morartmasını,
Yakup’un ona ihanet ettiğini öğrendiğinde ki yıkılışını,
Kibar Necmi kollarında öldüğünde ki acısını,
Mavi Çınar’a “..ben bu dünya da bir kez aşık oldum. O da Aksak değil!!” dediğinde ki sindiği gardolabın kenarında koca Aksak’ın küçücük, savunmasız, korunmaya muhtaç bir çocuk edalarında kalışını,
Mahide hanım’ı parka görüşmeye çağırdığın da ki hallerini,
……….
……….
……….
kısacası onu ifade edebilecek hiçbir şeyi unutmayacağım.
Unutmanın da mümkün olduğunu düşünmüyorum zaten.
Belirtmeden edemeyeceğim FİNAL’i hiç aklıma bile getirmek istemiyorum.
.........Evet Mavi'ye duyduğu aşkı babasına güzel cümlelerle süper anlattı ama gerçekten, kalpten seven bir insanda hiçbir zaman aşkı için onun yaptıklarını yapmazdı.. Aşk bu değil maalesef, onunkisi bencillik...
.......................
Kısacası ne olursa olsun Aksak ne yaparsa yapsın yaptıklarından dolayı bana kendini affettiremiycek.. Rahmetli olsa bile..
Bu yazdıklarının altına imzamı atar ve hatta bir notere de tasdiklettiririm...:)
Bencil olan kişi iyi biri olabilr mi? Bence hayır! Çünkü kendisinden başkasını düşünmez, başkalarına zarar vereceğini bile isteye hedefinde ilerler. İşte Aksak'ta aynen bu minvalde olan biriydi. Diziye Mavi-Çınar olarak başlayan çiftin finalde Nesrin-Vedat olarak bitirilmesinin baş sorumlusudur kendileri...:hıh
Aksağın bencilliklerine örnek olarak verilebilecek pekçok sahne var ama Mavi için yaptığı bencilliklerin yanısıra ona en çok kızdığım sahne finalde ardında yatalak, kendine muhtaç bir babası olduğunu düşünmemesiydi.
Yani saso'm Şengillerin her daim Aksağa döşendikleri afili repliklere ve hatta UY faktörüne rağmen Aksağı hiç sevemedim, sevmeyeceğim de işte....:sad53:
.
tamda Aksaki yad etme günündeyim, ne güzel bir tesadüf.. karanlik, yagmurlu, hin ve cinlik bir karadeniz havasi var bulundugum yerde.
Aksak benim icin HP de mavi cinar ask ücgenindeki bir taraf olmasinin disinda...
siradan olmayan bunada tahammül etmeyen ruhu darda gönlü ise mavi de bir adamdi.
klas olmadan, toplumun genel gecer kuralarina takilmadan, karsisina cikan problemleri bazen ustalikla bazende icinde bulundugu kiskacin elverdigince cözen birisiydi.
Ona ruh verenler kadar fiziki olarak bize yansitan kisininde Aksaki dizi konusundan cok daha uzaklara, ileriye ulastirdigini düsünüyorum.
Aksakin Mavi denince yapabileceklerini izlerken hep beni sasirtan cogunluklada gipta ettigim tutum icersindeydi.
Sözkonusu mavi oldugunda sahip oldugu herseyi elinin tersiyle itebilmesini izlerken hayranlikla-saskinlik arasindaydim.
Mavi nin adalet sinirlarinda dolasirken bir hamleyle kacmasi esnasinda Ona uzatigi elin sihrini görünce, vay be dedim.. evet baska ne denirdi ki..
her ne kadar MAvi gibi kendide kaybolup gitmeye hevesli oldugunu anlamissamda; kendisini düsünüyor dediysemde.. elinin bir hareketiyle caktigi eyvallah la tüm hayatini arkada birakisini begenmistim.
bu nasil bir adamdir ? demistim kendime..
her daim baska yollara sapmaya hazirlikli, hep bir B plani olan, yol yordam bilen, zekasini haliyle bu yönde iyi kullanan ve ceketini kaptigi gibi hayatina mavi icin ( tüm umutlari ) öylece birakabiliyordu.
maviyi kendi icin sevdigi barizde olsa, böylesine yürekli ve hafif kacik olusunu takdir etmistim dogrusu.
Ölümün yakismadigi birinin ardindan yazmak cok gücmüs.. ne zamandir onun icin birseyler yapmadigim aklima geldi..
ben slow motion fakiri, bakislarinda kaybolunulacak ikinci kisiyi özlemisim..
hüznü burada kesiyorum,
cünkü acil itirafim geldi :)
Aksaka cok görülen, nedense uygunsuzmus gibi verilmeyen/ verdirilmeyen minik bir sarilmadan-öpüsten bahsedecegim.. korka korka :)
mavi yi eroinci amcanin elinden kurtulmasinin gecesinde... gecenin kör karanliginda, umudun bittigi yerde karsina cikmisti Aksak..
mavi ye bana bir daha böyle seyler yasatma demisti..
orada Mavi nin ona bir defa sarilmasini isterdim.
mavi yerine ona ben o an sarilmistim, ancak Aksak mavisini tercih ederdi.
Aksaki öldükten sonra sevenlerden degilim, Ona tapmadim ancak Onun gibilerin hayatini merak ettim herzaman. Ona verilen firsatlarida iyi degerlendiremeyip askini kaybedince kendini atese atmasini affedemiyorum..
hep iyilerin, güzelerin, denklerin, olmu$larin, birbirleri icin yaratilmislarin, kusursuzlarin kazandigi dünyada Aksak gibilerin yok olmasina olan kizginligim halen sürüyor.
sanirim mazlum ve kendi ile isi bitmeyen insanlara olan sevgimden bu kizginligim.. bir kerede Aksak gibilerin kazanmasi dilegiyle...
bye
eftelyam çok haklısın hp de karaktarleri iyi yada kötü olarak degerlendiremedik..hepsinin hataları ve dogruları vardı...işte bu pencereden bakarken aksagıda kötü olarak degerlendirmiyorum ki aksagı sadece mavi çınar ilişkisinde degerlendirmedigim için ona kızamıyorum..
mavi çınar ilişkisinde de dergerlendirdigimde sizlerin kızdıgınız kadar kızamaıyorum..çünkü o aşık... daha önceki mesajımda dedigim gibi
hangi aşık benim aşkım imkansız diye düşünür....hangi aşık sevdigi kişinin başkasını sevdigine inanır...
tabi ki bu tür insanlar bir gün gerçegi kabullenirler.aksagımızında bu gerçegi mavinin kanında eroin çıktıgında çınardan yardım istedigi anda artık kabullendigini bize gösterdi..
yakubun ona tuzak kurdugunda...jiletin onu ihbar ettiginde onlara sırtını dönmemiş..dönememiş bir adamdı aksak...bu aksakmı bencildir..
Herkese merhaba..
Konu Aksak olunca iki çift söz söylemeden edemeyeceğim!!!
Aksak’ı sevdim mi?
Yoksa ondan nefret mi ettim?
Bu iki soruyu uzun zamandır kendime sormamıştım.
Yalnız cevabını da bilmiyor değilim.
Kısacası diyeceğim şudur ki;
“Yerine göre kızsam da söylensem de ben Aksak’ı çok sevdim!!!!”
Evet!!!
Dediğim gibi onu hakikaten çok sevdim. Her ne kadar Çınar& Mavi aşkında bir engel olduysa da en çok kızdığım nokta buydu kendisine.
İlk aklıma gelen Mavi Aksak sahnelerinden; Aksak’ın garajda Mavi’ye Trabzon hasırı bileziği vermek istemesi. Aksak’a çok kızmıştım ama seven insan başka ne yapabilir ki.
Ya sonrası annesine ait olan kolyeyi kendi elleriyle Mavi’nin boynuna takması. Mavi’nin suratında ki o memnuniyeti gördüğümde inanın o an Mavi’yi boğmak geçti içimden. Aksak değildi Mavi’ydi beni çileden çıkaran.
Aksak’a olan kızgınlığımı her ne kadar Çınar & Mavi aşkında bir engel diye nitelendirsem de bu engelliği biraz da Mavi yarattı yerine göre. Aksak’ta bundan cesaret aldı!!!
Aksak’ı ben çok sevdim.
Çocukluğundan kalma öfkesini, nefretini, her şeyi bir kenara bırakıp babasını Darülaceze’den sırtlayarak çıkardığı sahne hala gözlerimin önünde.
Ona bakıcı tutması.
Yerine göre kendi elleriyle yemek yedirmeye çalışması.
Dışarı çıkarıp gezdirmeleri..vs..vss…
Aksak’ın babasıyla her konuşmasında bir ders vardı. Tabii ki anlayabilene.
Annesinin çektikleri yüzünden babasına öfkesi dinmek bilmese de o her zaman içten içe sevmişti babasını.
Hiçbir zaman unutmayacağım Aksak ve Dursun Amca’nın sahnelerini!!!
Aksak’ın Mahide Hanım’la şakalaşmaları,
En yakınında ki arkadaşlarıyla Yakup, Arsen, Jilet hep bir arada iken parlayan gözlerini, Öfkesini,
Nefretini,
Banyoda saçını boyarken Mahide Hanım’a yakalanışını,
Babasıyla şakalaşmalarını,
O kocaman göbişiyle tünelden çıkmaya çalışmasını,
İnce belli çay bardağında rakı içişini,
Çınar’a “007” deyişini,
Her seferinde ama her seferinde Selahattin Başkomseri morartmasını,
Yakup’un ona ihanet ettiğini öğrendiğinde ki yıkılışını,
Kibar Necmi kollarında öldüğünde ki acısını,
Mavi Çınar’a “..ben bu dünya da bir kez aşık oldum. O da Aksak değil!!” dediğinde ki sindiği gardolabın kenarında koca Aksak’ın küçücük, savunmasız, korunmaya muhtaç bir çocuk edalarında kalışını,
Mahide hanım’ı parka görüşmeye çağırdığın da ki hallerini,
……….
……….
……….
kısacası onu ifade edebilecek hiçbir şeyi unutmayacağım.
Unutmanın da mümkün olduğunu düşünmüyorum zaten.
Belirtmeden edemeyeceğim FİNAL’i hiç aklıma bile getirmek istemiyorum.
valla ben Aksağı senin kadar sevmesemde yazdıkların benim onunla ilgili hislerime tercüman oldu inan o farklıydı ben hep diyorum griydi ve o andan MAviden nefret etsem de o da sadece bir insandı senin benim gibi zaafları olan çıkmaları içinde kötülükleri olan ama bunların hepsinin de sebebi vardı ve Mavi ondan kopabilseydi Aksak da bu kadarına cesaret edemezdi her çağırdığında gitmeseydi her sıkıştığında ona başvurmasaydı Aksak da içinde bu kadar ümit beslemeyecekti belki ve sona gelince bende onu reddediyorum kalbura çevirilmeyi asla hak ettiğini düşünmüyorum
Ooooo baya hararetli bir Aksak fırtınası yaşanıyor anlaşılan..Bir iki söz etmezsem olmaz...Hırsız-Polis aslında her zaman Aksak ve Çınar dı benim için...Yani başlıktaki hırsız hiç bir zaman Mavi olmadı benim gözümde...Zaten şu dizide iki kişi vardı benim için çok çok özel olan biri malum Çınar,ama diğeri de Aksak tı...Diğerleri özel değil miydi?Tabii ki özeldi ama en özeli bu ikiliydi..Ben aslında en çok bu ikilinin karşı kaşıya gelmelerini,iki defa yaptıkları rakı sohbetlerini...Çınar ın "nabzını durdururum" dediği andaki kararlılığını ama aynı zamanda Aksak ın insanı delirtecek kadar kendine güvenli bakışlarını seviyordum...Aksak hiç bir zaman ezdirmedi kendini hayata karşı...Hep kaybeden taraftı belki ama asla eğmedi başını..Delikanlıydı..Gerçekten delikanlıydı..Gerçi,Çınar ın da dediği gibi delikanlılığa Mavi yi kaçırarak biraz leke sürmüş olsa da yine de onu bırakarak özüne geri döndü..Ama en delikanlı hali son bölümde "eğer bir gün yapabilirsen,yapabilirseniz beni affedin" cümlesidir...Ki benim şu dizide yerle bir olduğum sahnelerden biridir..Aksak ın dolu gözleri beni de bitirmiştir...Şimdi siz diyeceksiniz ki bu hatun Aksak çı...ASLA...Ben Çınar ı gördüm göreli Çınar ın yanındayım..Ama gel gör ki Aksak ı da en az Çınar ı anladığım kadar anlıyorum...Bilmiyorum ya garip bir durum...Aksak arka yolların adamıydı,Aksak düzenbazdı belki ama Aksak hayatın kitabını öyle iyi okumuştu ki..Çınar ile son rakı sohbetlerinde ettiği her cümle sanki bir felsefeci edası katmıştı ona benim gözümde...Tabii bunda Şengillerimizin rolü büyük ama Aksak böyle bir adamdı işte..
Hayatta herşey mümkün ama emin olmak mümkün değil...
Ne diyim Aksak işte...Türkiye de şimdiye kadar hayat verilmiş en kendine özgü,en farklı ve hem en iyi hem de en kötü karakterdi...Ama ben Aksak ı sevdim...Hepsini sevdim..Ayrı ayrı...Çünkü gerçektiler...Demişsiniz ya zaten kimse ne tam iyi ne de tam kötüydü diye...Bizim gibi yani..Hangimiz melek ya da hangimiz tam anlamıyla şeytan...Hiçbirimiz....Hepimiz içimizde iki tarafı birden taşıyoruz..Yin-Yang gibi..
Her iyinin içinde bir kötü ve her kötünün içinde bir iyi saklı....
Son sözüm budur...Of of..Nasıl bir dizi bu...Yakında hepimiz filozof olup çıkıcaz yaw...
eftelyam çok haklısın hp de karaktarleri iyi yada kötü olarak degerlendiremedik..hepsinin hataları ve dogruları vardı...işte bu pencereden bakarken aksagıda kötü olarak degerlendirmiyorum ki aksagı sadece mavi çınar ilişkisinde degerlendirmedigim için ona kızamıyorum..
mavi çınar ilişkisinde de dergerlendirdigimde sizlerin kızdıgınız kadar kızamaıyorum..çünkü o aşık... daha önceki mesajımda dedigim gibi
tabi ki bu tür insanlar bir gün gerçegi kabullenirler.aksagımızında bu gerçegi mavinin kanında eroin çıktıgında çınardan yardım istedigi anda artık kabullendigini bize gösterdi..
yakubun ona tuzak kurdugunda...jiletin onu ihbar ettiginde onlara sırtını dönmemiş..dönememiş bir adamdı aksak...bu aksakmı bencildir..
Eğer Yakup ya da Jilet konusunda Aksak'ın haklı olduğu bir durum olsaydı Aksak onlara sırtını dönerdi hiç düşünmeden dönerdi hemde.. O olayların öncesinde Aksak'ın onlara yapmış olduğu hareketler vardı her daim ve sonrasında da iç muhakemesinde Aksak'ın iyi olan yönü ağır bastı..
Evet bence Aksak bencildi hele konu Mavi'yse dahada bir bencildi.. Mavi her zaman Aksak'ı babası gibi görmüştü bana göre.. Daha küçücük bir kızken Aksak ve çetenin diğer elemanlarının yanına gelmişti Mavi bir anlamda gözlerini onların yanında açmıştı ve Aksak'ta bunu biliyordu.. Seni daha kapıdan ilk girdiğin günden beri seviyorum diyen Aksak değilmiydi?
Peki Mavi'yi daha o garaja ilk girdiği günden bu yana seven Aksak bunca zamandır neden Mavi'ye açılmamıştı da Mavi ben birini seviyorum dediğinde Aksak'ın sevgi damarları kabarmıştı.. Bu Aksak tarafından yapılan bir bencillik değilmiydi.. Mavi hayatında ilkkez birini aşık olmuştu ve bunu Aksak'a söylemişti.. Tıpkı bir kızın babasına utana sıkıla ben birini seviyorum baba dediği gibi yanaşmıştı Mavi ona..
Valla düşündükçe, aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor..
judithtimoz
27-09-07, 12:12
Eğer Yakup ya da Jilet konusunda Aksak'ın haklı olduğu bir durum olsaydı Aksak onlara sırtını dönerdi hiç düşünmeden dönerdi hemde.. O olayların öncesinde Aksak'ın onlara yapmış olduğu hareketler vardı her daim ve sonrasında da iç muhakemesinde Aksak'ın iyi olan yönü ağır bastı..
Evet bence Aksak bencildi hele konu Mavi'yse dahada bir bencildi.. Mavi her zaman Aksak'ı babası gibi görmüştü bana göre.. Daha küçücük bir kızken Aksak ve çetenin diğer elemanlarının yanına gelmişti Mavi bir anlamda gözlerini onların yanında açmıştı ve Aksak'ta bunu biliyordu.. Seni daha kapıdan ilk girdiğin günden beri seviyorum diyen Aksak değilmiydi?
Peki Mavi'yi daha o garaja ilk girdiği günden bu yana seven Aksak bunca zamandır neden Mavi'ye açılmamıştı da Mavi ben birini seviyorum dediğinde Aksak'ın sevgi damarları kabarmıştı.. Bu Aksak tarafından yapılan bir bencillik değilmiydi.. Mavi hayatında ilkkez birini aşık olmuştu ve bunu Aksak'a söylemişti.. Tıpkı bir kızın babasına utana sıkıla ben birini seviyorum baba dediği gibi yanaşmıştı Mavi ona..
Valla düşündükçe, aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor..
Bence Aksak hiçbir zaman MAvi'nin başka birini seviceğini düşünmemisti. Zaten Aksak demedimi, Mavinin hep yanında olsun istiyorum diye. Mavi onu sevmese bile, onun Mavisi hep yanında olsun diye.
Aksağın deyimiyle o aşk adamıydı. Aşk'ı için savaştı ve kaybetti. Aksak aşkı için öldü. Mavi ve Çınar kaçabilmesi için kendini feda etti.
Sakın yanlış anlamayın, ben kesinlikle Aksakçı değilim. Hatta çok kızdığım zamanlar oldu (mavi yi kaçırmak, beğendiği gelinliği almak gibi) ama Çınar nasıl Mavi'ye aşıksa Aksak'da o kadar aşıktı. Hatta belki daha da fazla. Çınar gururun aşkının önüne geçmesine izin verdi ama Aksak asla.
hirsiz-polis
27-09-07, 12:14
Bende hic düsünmedim Aksak´i sevip sevmedigimi, ama hep kizdim, sinir oldum.
Aksak aski icin hep mücadele etti, karsisindakinin onu sevmedigini bile bile, belki bi gün sever diye. Aksak´a cok kizmistim Mavi kacirmasindan dolayi ve onun yüzünden evlenememelerinden.
Ama Aksaktan cok 2. sezon Cinar´a karsi cok büyük bi kizginlik duymustum, dizi bitti ama benim hala Cinara olan kizginligim daha dogrusu hayal kirikligim gecmiyor.
Finalde Aksakin ölmesine cok üzülmüstüm, bence hak etmedi, böyle ölmeyi.
........ Aksak aşkı için öldü. Mavi ve Çınar kaçabilmesi için kendini feda etti. ......
İşte bunu asla kabul etmiyorum... :img-fie:
Aksak oraya gitmeseydi onlar kaçamayacakmıydı? Hem Aksak oraya babasını kurtarmak için gitmemişmiydi? Şayet ortada bir yardımcı olma durumu varsa bu da Aksağın değil Mavi'yle Çınar'ın ona yardımıydı, üstelik kendilerini oldukça büyük bir riske atarak...:hıh
Bu arada "İkinci Sezon Bölüm Yorumları" başlığının akıbeti nedir arkadaşlar, bilen var mı?:img-help:
.
eveet,şimdi bir bakalım,bir aşk hikayesinde ki kötü adam olabilmek için şartlarımız nelermiş;(konunun uzmanı olarak değil eh işte diyebilecek derecede bir izleyici olarak yorumluyorum)
-ilk ve en önemli şartımız esas kıza pek tabiki karşılıksız ama tutkuyla,delice aşık olmak...
-ilk şart olmasada genelde esas oğlandan daha az karizmatik olmak,arada sırada halliceleri de çıksa karşımıza istisnadır...
-diğer bir husus münkünse esas kız ve oğlandan daha iyi bir gelire sahip olmak daha da ötesi karunla rekabet etmek...
-mutlak en az bir kez esas kızı ve/veya oğlanı hile ile tuzağa düşürmek,kaçırmak,alıkoymak,şiddet uygulamak,işinden etmek,süründürmek vb....
-gözlerini kısıp,nefretle bakabilme yeteneğine sahip olmak...
-ve elbetteki finalde çoğunlukla bu abiler doğru yolu bulma (kasıt aşktan ve hödüklükten vazgeçmedir) eğiliminde olmadıkları için ölmek,öldürmek,kimseye yar etmemek vb...
gelelim aksağa; aksak, yukarıda sıraladığım (belki son şart tartışılabilir) tüm şartları alnının karasıyla gerçekleştirmiştir bunda sanırım hepimiz hemfikiriz....
bizlere ekran başında saç yoldurup,tırnak yedirmiştir,tv.ye yastık atmak suretiyle ev kazalarına,karıkoca kavgalarına ve literatürde olmayan bin türlü beddua çeşitlemesine sebebiyet vermiştir.(örneğin;ah aksak helvanı yemek nasip olsun inşallah,boya piyasası batsında başına sürecek ilaç namına boya bulamayasın inşallah,sarhoş bir gecende yanlışlıkla mahidenin odasına dalıp unutmak istediğin bir gece geçirirsin inşallah gibi...:img-wink:)
peki gerçekten kalbimizin derinliklerinden aksağa kızabildikmi?bir çoğumuz evet diyecek biliyorum...
bende aksak kızgınlarından biriydim ama anlamaya çalışmaktan geri durmadım,empati kurmaya çalıştım bazen başardım,bazen başaramadım...
onun için üzüldüm,ağladımda...en kızdığımız anlarda bile aksağı hissettik,yaşadıklarını hissettik...
annesine hasretini,şefkat ihtiyacını,yalnızlığını anladık,güldük,kahkaha attık bazen zekasına şapka çıkardık...
işte aksak farkı buydu,aksak diğer bilinen kötü adamlardan farklıydı çünkü seyirci aksağı hissetti,tanıdı,anlamak istedi,sorguladı neden yanlış dedi?,neden kötü dedi?neden çirkin dedi?
aksak söz konusu olunca,işte bu da kötü adam allah cezasını versin yaklaşımından daha öteye gidildi,yav tamam kötüde bir bakalım derdi ne denildi...
ve yine bir fark ilk kez bir hikayede esas kız ve esas oğlan kendi mutluluklarını engelleyen kötü adamdan nefret etmedi hatta bazen saygı duydu,anladı,paylaştı...
hani hep diyoruzya bu dizi de iyi ve kötü tanımlaması tam anlamıyla kurulamıyor,keskin hatlar yok diye,işte bunun sebebi aksaktır...
sorarım size başka hangi hikayede seyirci esas oğlanla esas kızın aşkı resminin yanına esas kızla kötü adam resmini kafasında zaman zaman yerleştirmiştir...
aksağa hep kızdım şimdide çok değişmiş değil duygularım ama onun için üzüldümde,çoğumuz gibi...onun imkansız aşkı için üzüldüm..
kendi cümleleriyle dile getirdiği imkansız ve doğaya aykırı aşkı için...''maviyi seviyorum baba,kurdun kuzuyu sevdiği gibi''...
şu bir gerçekki hepimiz farkındayız,aksak bu aşk hikayesinin vazgeçilmezidir bana göre bazen o hiç istemesede tetikleyicisi,ateşleyeni ve efsaneleştireni...
sevgilerimle...
imza:azılı mavi düşmanı,hain domdom:img-yes:
Bence Aksak hiçbir zaman MAvi'nin başka birini seviceğini düşünmemisti. Zaten Aksak demedimi, Mavinin hep yanında olsun istiyorum diye. Mavi onu sevmese bile, onun Mavisi hep yanında olsun diye.
.....................
Aksak'ın bu söyledikleri ve aynı zamanda bunu gerçekleştirmek için yaptıkları (Mavi'yi sevmese bile en azından yanında tutmak için) bencillikti işte ben buna başka bir ad veremiyorum.. Kızcağız hayatında ilk kez birinden değer görüyordu ve yine hayatında ilk kez birine yoğun duygular besliyordu.. Hiç bilmediği, o zamana kadar hiç yaşamadığı şeyler.. Hatta ve hatta karşısındaki insanın ondan herhangi bir çıkarı olmadan (Aksak gibi değil yani) ona yaklaşan birine aşık olmuştu ve babası/abisi gibi gördüğü insan Mavi yanımda olsun yeter, sevmesede olur zihniyetiyle neler yaptı..
judithtimoz
27-09-07, 14:12
İşte bunu asla kabul etmiyorum... :img-fie:
Aksak oraya gitmeseydi onlar kaçamayacakmıydı? Hem Aksak oraya babasını kurtarmak için gitmemişmiydi? Şayet ortada bir yardımcı olma durumu varsa bu da Aksağın değil Mavi'yle Çınar'ın ona yardımıydı, üstelik kendilerini oldukça büyük bir riske atarak...:hıh
Bu arada "İkinci Sezon Bölüm Yorumları" başlığının akıbeti nedir arkadaşlar, bilen var mı?:img-help:
.
Tamam, kabul ediyorum. Mavi ve Çınar Aksağa yardım ettiler. Ama Aksak'ta Murat'ı oyaladıki, Mavi ve Çınar'ın ingiltere uçağına rahat binsinler diye. Ama tabi Eğer Aksak Mavi'yi 30.bölümde kaçırmamıs olsaydı Mavi ve Çınar, Nesrin ve Vedat olmayacaklardı.
judithtimoz
27-09-07, 14:21
Aksak'ın bu söyledikleri ve aynı zamanda bunu gerçekleştirmek için yaptıkları (Mavi'yi sevmese bile en azından yanında tutmak için) bencillikti işte ben buna başka bir ad veremiyorum.. Kızcağız hayatında ilk kez birinden değer görüyordu ve yine hayatında ilk kez birine yoğun duygular besliyordu.. Hiç bilmediği, o zamana kadar hiç yaşamadığı şeyler.. Hatta ve hatta karşısındaki insanın ondan herhangi bir çıkarı olmadan (Aksak gibi değil yani) ona yaklaşan birine aşık olmuştu ve babası/abisi gibi gördüğü insan Mavi yanımda olsun yeter, sevmesede olur zihniyetiyle neler yaptı..
Tabiki Aksak çok bencil bi adam. Mavi yanında kalsın diye abisini borçlandırdı, Mavi'yi Çınar'dan ayırmak için neler yaptı. Benim demek istediğim ama başka türlüsünü bilimiyorduki. Ben Aksak için en çok üzüldüğüm sahne, 46. bölüm dü (yanlış hatırlamıyorsam eğer), Çınar'ın vurulduğu günün sabahında Mavi'nin Çınar'a su verirken camdan içeri bakarken ki hali. Sevdiği kadını bence orada artık tamamen kaybettiği anladı. Ve yenilgisini kabul etti.
alevalev_25_
27-09-07, 17:39
Aksak!!!
Onu herkes iyi ya da kötü olarak tanımlayabilir.
Bunun hepimiz farkındayız!!!
O da bizim gibiydi. Eğrisi ile doğrusu ile bizdendi.
………..
………..
Aşıktı.
Yalnızdı.
Kadın olarak bir annesini bilmişti.
Onu da babası ezdi.
Kendisi de aşık oldu.
Babasının aksine o aşık olduğu kadına sahip çıkmak istedi.
Onu her ne kadar ilk gördüğü anda bir sıçan yavrusuna benzetmiş olsa da (umarım yanlış hatırlamıyorum) gönlü kaymıştı bir kere.
Yalnız bunu kendinden başka kime itiraf edebildi ki;
Gönlünün çocuk yaşta birine kaydığını kime söyleyebilirdi???
Belki de yeri geldi kendisine itiraf etmekten çekindi, korktu.
Bir insan sevdiğini söylediği kişiden korkar mı?
Bence korkar!!!
Ama burada bana göre Aksak’ın korkusu Mavi’ye açıldığı an ellerinden kayıp gitmesi idi.
Bazen birine “seviyorum” demektense o sevgiyi içinde beslemek daha iyi.
Çünkü doğuracağı sonucu bilemediğimiz için en kötüsünü düşünerekten, bazen susmak daha iyi gelir insana.
En azından sevdiğin her zaman yanındadır.
Bunu günlük hayatımızda en basiti en yakın arkadaş, dost ilişkilerinde yaşamıyor muyuz?
Sevdiğini söyleyip karşındakinin arkadaşlığını, dostluğunu kaybetmektense susup yanı başında kalması daha iyidir.
Ama günün birinde biri çıkıp sevdiğin kişiyi ellerinin arasından almaya kalktı mı o zaman sıcak yüreğin, katılaşır, buz olur.
Gözün hiçbir şeyi görmez.
İşte o zaman insanın yüreği AKSAKlaşır!!!
Aksak’ın savunuculuğunu yapmak değil derdim.
Zamanında bende çok kızdım ona, affedemediğim şeyler yok değil!!!
Ne Mavi’yi kaçırmasını unutabilirim,
Ne de Masumlar’da Çınar tarafından bir nebze de olsa kafasına geçirilen almış olduğu gelinliği unutabilirim!!!
Arıza’ya kurduğu tuzak,
Mavi’yi ihbar edişi,
Çınar için Mavi’yi tehdit edişi!!!
………..
………..
Mavi evsiz kalma durumuyla yüz yüze geldiğinde evi satın alması (her ne kadar Mavi’ye yakın olmak istede..)
Arıza’nın ölümünde Mavi olmasa bile ailenin yanında olmasını,
………….
………….
Ben bunların hiçbirini unutmadım ve unutamam da.
Aksak için hep bizdendi demedik mi? Ve hala demiyor muyuz?
Bize bu kelimeyi söylettirebiliyorsa “evet o bizdendi” diyorum.
Aşkı için savaşan, sevdiğini kimseye yâr etmek istemeyen biriydi!!!
Kendinizi onun yerine koyun.
Sevdiğin insan için neler yapmazdın / ız?
Birçok şey yapılır!!!
Değil mi???
Ben Aksak için en çok üzüldüğüm sahne, 46. bölüm dü (yanlış hatırlamıyorsam eğer), Çınar'ın vurulduğu günün sabahında Mavi'nin Çınar'a su verirken camdan içeri bakarken ki hali. Sevdiği kadını bence orada artık tamamen kaybettiği anladı. Ve yenilgisini kabul etti.
Avucunda bir kac ekmekle iceri girdikten sonra, gittiklerini görünce elindeki ekmeklerin yere düstügü sahne...
Bu sahneden anladigim sudur, Aksagin Maviye karsi ne hissettigini tam anlamiyla asla ögrenemiyecegiz, asktir ve yahut sadece sevgidir, veya tutku, delilik, bencillik, hastalik...ama bu sahneyi animsadigimda algiladigim gercege akil fikir sigdiramiyorum...
Aksak bir yerde Mavi ve Cinari yanyana görmeye razi, Mavinin Cinarin gözlerinde hapsolusunu izlemeye razi, yeter ki Mavi yaninda olsun, yeterki arkasini döndügünde onu birakip gitmesin...ve kendi adima Aksak´a dair bazi düsüncelerimi bu sahne sayesinde belirli kaliplara koyabildim, Aksak Maviyi asik bir baba gibi seviyordu...kizlarina asik babalar yokmu dur...hayatina girmis tüm erkeklerden onu kiskanan, elinden geldigince bu adamlari ondan uzaklastirma gayreti göstermis babalar yokmu dur, sebepleri ise onu paylasamamak...büyük sevgiler, delice bagliliklar ve aslinda asklar paylasilamaz ki zaten...
simdi karadenizde ki sahneyi animsadim; Mavi odasina girmis ve özgürlügünü geri almak icin ona bir gecesini feda edeceginden bahsediyordu...Aksak ise kisa bir süreligine oldugu yerde buz kesilmis ve sonrasinda kolundan tutup onu odasina kapatmisti yine, cünkü bu delilikti, Mavinin kendisine birseyler hissetmedigini, yalnizca ruh halinin yara aldigini bildiginden, onu reddetmisti...
ama biliyormusunuz bence Aksak hicbir sekilde Maviyle birlikte olmazdi, varsayalim sartlar uygun olabilecgi kadar uygun, Mavinin yolu Cinarla kesismemis... O sadece Aksagi kabullenmis, benimsemis ve hayatindaki kadin olmayi gercekten istemis olsun...Aksak hicbir sekilde asla ve asla Maviyle olmazdi...onu heryerde yasamak isterdi, hayatin tüm köselerinde, gecesinde gündüzünde ama asla yataginda degil!
Bu ask, bu mavi ask...bir sevgiliye ait bir ask degil, bir babanin cokca duygusal bir babanin, kizina duydugu delice bir sevda...gözünden sakinmis, onu yetistirmis, kanatlarini vermis ve ucmaya basladiginda rotayi hep o belirlemis bir baba...engeller ise bir bir ezilmis bu ugurda, bu yolda aci cekebilecek olan insanlardan birisinin kizinin olacagini bile bile..Onun icin neyin iyi neyin kötü oldugunun sadece onun haberdar oldugu bir olay oldugunu varsaydigi icin, yaptiklari dogruluklardan cokca uzakda olsada, o herzaman icin dogrusunun bu olduguna inandigi yolda, engelleri gözünü kirpmadan yok etmeye adamistir kendini...tipki Aksak gibi...
sevgili Maviözlem! izin verirsen yazdIlarIna 2 satIr cevap vermek istiyorum, simdi yazmIssIn ya Aksak kesinlikle Mavi'ye dokunmazdI diye... hani onu kIskanan baba gibi sevdi diye heh iste buraya takIldIm ben, bence yapardI niye: hani Mavi'ye dedi ya ben seninle gecelerce sevistim Mavi, dudaklarIndan defalarca öptüm iste bu adam bunu aklIndan ve fantazisinden geciriyorsa... ki gecirmis kendi itiraf etti ozaman is degisir canIm, bence yatagIndada istiyordu Mavi'yi, tabi bu benim fikrim... sevgiyle kal iyi aksamlar... :img-wink:
bir sözü vardI Aksak beyin, hani dedi ya Mavi'ye garajda ben giremedim su kalbine baska biride girsin istemiyorum... yani bu bencillik degilde nedir sizce??
Aksak!!!
Onu herkes iyi ya da kötü olarak tanımlayabilir.
Bunun hepimiz farkındayız!!!
O da bizim gibiydi. Eğrisi ile doğrusu ile bizdendi.
………..
………..
Aşıktı.
Yalnızdı.
Kadın olarak bir annesini bilmişti.
Onu da babası ezdi.
Kendisi de aşık oldu.
Babasının aksine o aşık olduğu kadına sahip çıkmak istedi.
Onu her ne kadar ilk gördüğü anda bir sıçan yavrusuna benzetmiş olsa da (umarım yanlış hatırlamıyorum) gönlü kaymıştı bir kere.
Yalnız bunu kendinden başka kime itiraf edebildi ki;
Gönlünün çocuk yaşta birine kaydığını kime söyleyebilirdi???
Belki de yeri geldi kendisine itiraf etmekten çekindi, korktu.
Bir insan sevdiğini söylediği kişiden korkar mı?
Bence korkar!!!
Ama burada bana göre Aksak’ın korkusu Mavi’ye açıldığı an ellerinden kayıp gitmesi idi.
Bazen birine “seviyorum” demektense o sevgiyi içinde beslemek daha iyi.
Çünkü doğuracağı sonucu bilemediğimiz için en kötüsünü düşünerekten, bazen susmak daha iyi gelir insana.
En azından sevdiğin her zaman yanındadır.
Bunu günlük hayatımızda en basiti en yakın arkadaş, dost ilişkilerinde yaşamıyor muyuz?
Sevdiğini söyleyip karşındakinin arkadaşlığını, dostluğunu kaybetmektense susup yanı başında kalması daha iyidir.
Ama günün birinde biri çıkıp sevdiğin kişiyi ellerinin arasından almaya kalktı mı o zaman sıcak yüreğin, katılaşır, buz olur.
Gözün hiçbir şeyi görmez.
İşte o zaman insanın yüreği AKSAKlaşır!!!
Aksak’ın savunuculuğunu yapmak değil derdim.
Zamanında bende çok kızdım ona, affedemediğim şeyler yok değil!!!
Ne Mavi’yi kaçırmasını unutabilirim,
Ne de Masumlar’da Çınar tarafından bir nebze de olsa kafasına geçirilen almış olduğu gelinliği unutabilirim!!!
Arıza’ya kurduğu tuzak,
Mavi’yi ihbar edişi,
Çınar için Mavi’yi tehdit edişi!!!
………..
………..
Mavi evsiz kalma durumuyla yüz yüze geldiğinde evi satın alması (her ne kadar Mavi’ye yakın olmak istede..)
Arıza’nın ölümünde Mavi olmasa bile ailenin yanında olmasını,
………….
………….
Ben bunların hiçbirini unutmadım ve unutamam da.
Aksak için hep bizdendi demedik mi? Ve hala demiyor muyuz?
Bize bu kelimeyi söylettirebiliyorsa “evet o bizdendi” diyorum.
Aşkı için savaşan, sevdiğini kimseye yâr etmek istemeyen biriydi!!!
Kendinizi onun yerine koyun.
Sevdiğin insan için neler yapmazdın / ız?
Birçok şey yapılır!!!
Değil mi???:img-clappcanım koyu bir mavi çınar hayranıyım ama aksak'ın aşkı asıl imkansız olanıydı gerçekten seviyordu çünkü onun elinden ölmek bile güzeldi onun için annesinin kolyesini mavi ye takarken onun saçlarına azıcık dokunmak bile herşeye bedeldi neyse bye
sevgili Maviözlem! izin verirsen yazdIlarIna 2 satIr cevap vermek istiyorum, simdi yazmIssIn ya Aksak kesinlikle Mavi'ye dokunmazdI diye... hani onu kIskanan baba gibi sevdi diye heh iste buraya takIldIm ben, bence yapardI niye: hani Mavi'ye dedi ya ben seninle gecelerce sevistim Mavi, dudaklarIndan defalarca öptüm iste bu adam bunu aklIndan ve fantazisinden geciriyorsa... ki gecirmis kendi itiraf etti ozaman is degisir canIm, bence yatagIndada istiyordu Mavi'yi, tabi bu benim fikrim... sevgiyle kal iyi aksamlar... :img-wink:
O laflar daha dogrusu sayiklama, Aksagin genel anlamda kadinlara karsi begenisini, arzusunu dile getiren kelimelerdi...kadinlari düsleyen, hayali kadinlarla sevisen bir Aksak, o an Aksak siradanlasmisti, milyonlarca insandan sadece biri idi...Dünden bugüne icinde kayboldugum hikayeyi bir nebze anlayabilmissem; Aksak o laflari sarfederken karsisinda Mavi vardi evet! ama Maviye söylenmemisti...bir sitem di onunkisi, begenilmek arzusu...hayati kadinlarin az rastlandigi bir hayatti ve en iyi bildigi kadina, en iyi sevdigi kadina bunlari haykiriyordu, cünkü cok fazla bir birikimin yükü agir gelmeye baslamisti...istesede istemesede tasacakti bu belli belirsiz, yasanmisliklar icinde yasanmamisliklarla bezenmis birikim...kaybolmus yillara inat ince bir sitemdi Aksagin sayiklayisi...
O an´i animsiyorumda, kendi kendine konusan bir hali vardi...nihayet cesaret etmisti, yüksek sesle düsünmeye!
Maviye degildi o sözler, masmavi kadinlara olan özlemiydi dile getirdigi...en sevdigi tarafindan anlasilabilmekti gayesi...kendini anlatmak, anlatabilmek...zor is...belkide ilk defa dogru yoldan zoru basarmis bir Aksak vardi karsimizda!
bir sözü vardI Aksak beyin, hani dedi ya Mavi'ye garajda ben giremedim su kalbine baska biride girsin istemiyorum... yani bu bencillik degilde nedir sizce??
aşk
bugün perşembe ve 28.. bölüm genel olarak bu bölümü de çok severim :img-icecr
ilk sahne mavinin temizlik yaptıgı sahneden başlar bıcırık kirazımızda halasının arkasında tin tin...
yakup -mavi sahnesi..bu sahnede yakubun konuşması her nekadar dikkatimi dagıtsada...mavinin bayılma sahnesi falan :good:
mavi hastalanır...ve evdedir ..
buradaki fulya ablanın sözleri hiç unutulmayan replikler arasında dimi
"" senin halan hiçbişeyden korkmaz,aşktan başka"":icon_sorr
meyhane sahnesi..aksak -yakup
yakup" kocaman adam ..senin yaşlarında ":icon_roll;)
meyhane sahnesinde aksak ve çınarı anlatmaya gerek yok dimi...bu mantıkla yaklaşırsak aslında yorum yazmayada gerek yok...sahneler şahane..dizi şahane...yorumlar şahane...yaz yazabildigin kadar dimi :icon_whis
öncelikle komserim pek bir yakışıklı bu bölümde..yoksa banamı öyle geldi bilmem...
aynı kadını seven iki erkek bukadar güzel konuşabilirlermi acaba...
aksak mı bencil denmişti....
bu dünyada mavi gibihatun yok...olsa bile bu hatunu böyle sevecek erkekler yok...:icon_sorr
arıza mavi sahnesi..mavi yatagında aglar..
abimiz arıza da olsa bile işte abi...
bu sahnenin başında hani diyor ya "" yoksa o komsermi üzüyor seni .......bi halt yedi dimi.... ""( ah arızam ah ..nerdeeeeeee )
mahide-aksak-dursun amca sahnesi..işt ebu sahneler.izledigim dizilerde aradıgım sahneler...ben o sahlerde kendimi misafir hissetmeliyim..olay benim karşımda gerçekleşiyor gibi hissetmeliyim...agzımı açsam muhabbetin mahide hanım gibi lafların ortasına dalacakmış gibi hissetmeliyim...okadar dogal..o kadar sıradan...o kadar bizde...o kadarrr yani....(mahidemmizde artık sultan olmuş...pek te yaraşmış sultanlık... )
bu bölüm genelinde aksak ve jiletli sahneleri ve aksak-jilet sahnelerini...
birde ümit jilet aşkı...ümit ve jilet evin önünde karşılaşırlar
jilet "" bak şöyle yapalım...arada bir buluşsak ben hatta hiç konuşmasam sadece sana baksam..süresinede sen karar versen "" :icon_sorr
aşk dimi bu...sadece onu yanında görmek istemek...hiç senin söz hakkın olmasada sadece onun yanında olmayı istemek...aşk anlaşılmaz..anlaşılamaz bir duygu dimi :icon_sorr
ümit vakkası...bu olayı sona biraktım...okudugum bazı yorumlarda arkadaşlarımın ümite tepkili olduklarını gördüm ama ben yine aksak gibi ümit e de kızamıyorum(acaba bendemi bir sorun var :img-cool2 )
alamehmetin kulakları çınlasın...hatta çınlamaktan dolayı patlasın..:img-yes:
komserim o resimlere bakmamıştır...yok yok bakmamıştır...ayşegüle baktırmıştır...ayşegülde operasyonluk fotolar bunlar komserim demiştir....
ben hem o resimlerin bakılmayacak resimler oldugunu da düşünmüyorum ..öyle olsa ümit uyandıgında kıyafetleri üzerlerindeydi...bu sapıkların işi yok da kızlarısoyup resim çektirip tekrarmı giydirdiler dimi ama...
ama yinede yok yok komserim bakmamıştır resimlere....:img-hi:
judithtimoz
28-09-07, 09:48
Benim 28. bölümde en çok sevdiğim bölüm, hani Çınar Mavi'ye çicek getiriyor, (bu arada Çınar mavi'ye iki kere çiçek getirdi, başka hiç hediye almadı demi?)
Fulya ablaya veriyor. Fulya abla'da Mavi veriyor, Mavi dışarı koşuyor ama yetişemiyor.
Orada aslında ikisininde ne kadar çok aşk acısı çektiklerini görmüştüm. Mavi Çınardan ayrılmıştı ama pışmandı. Onu görmek istiyordu ama gidemiyorduda. Hani doğum gününde Çınar hüzünlü bir şekilde otururken, Mavi'de içeriye bakıyordu, ahh ahh.
Bölüm izlemeyi neden beceremedigimi düsündüm...galiba korkuyorum...
1. cözülmekten ve kendimi yeniden var edemiyecegimden...
2. savrulmaktan, belirsiz yörüngelere...
3. aglamaktan...
4. aciyi hissetmekten...
5. bogazimin dügümlenmesinden...
6. derin karanlik duvarlarin icinde hapsolmaktan...
7. isyan etmekten...
8. zamanin ilac olmadigini kendime itiraf edecek olmamdan...
9. hayaletlere özlem duymanin delilik oldugunu varsayan insanlarin yalanlariyla karsilasmaktan...
10. onlarla gözgöze gelipte hicbirsey hissetmemekten, korkuyorum....
Dün istasyonda treni beklerken, kulagimda fisildayan "yarim biraktin" esliginde söyle bir maziye gittim..:img-yes:
Mavi ve Cinarin birlikte olduklari geceye gittim, bir anda (traji/komik) bir süphe olustu etrafimda, tedirginlik, inanamamazlik...gercekten, sahiden o gece birlikte oldular mi??
bilmiyorum..yani ciddi ciddi birlikte oldular öyle mi, peki neden bana o izlenimi, duyguyu ve daha bircok seyi veremediler..müsadenizle bir offffff cekmek istiyorum...bir Mavi bakisina maruz kalan Cinar günlerdir kendine gelememezken, sanki bana o sabah kolay adapta oldugu hissini verdi...??
Halbuki böyle mi olacakti! en kötüsü o an´a sahit olamadik, ilk defa bizsiz hayata dair bir paylasimlari oldu..onlara ait bir zamanlari oldu ilk defa, kimsenin bilmedigi, görmedigi sadece onlara ait bir an...ilk defa dislandik hayatlarindan ve yine onlar tarafindan...benimle paylasilmamis olan birseye inanmakta zorlaniyorum iste...benim olayim bu, canim arkadaslarim...simdi gercekten birlikte oldular öyle mi, o gece...ve sonraki geceler vs...
aklim almiyor, inanasim gelmiyor, vallahi gelmiyor!
Dün istasyonda treni beklerken, kulagimda fisildayan "yarim biraktin" esliginde söyle bir maziye gittim..:img-yes:
Mavi ve Cinarin birlikte olduklari geceye gittim