ehlocan
10-09-07, 16:23
Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar..Daha önceki mesajlarınız silinmedi...En kısa zamanda eski yerlerinde olacaklar :img-wink:
Sevgiler
Ehlocan
Sevgiler
Ehlocan
|
Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları ehlocan 10-09-07, 16:23 Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar..Daha önceki mesajlarınız silinmedi...En kısa zamanda eski yerlerinde olacaklar :img-wink: Sevgiler Ehlocan ŞİYA 10-09-07, 16:58 :yeni başlığımız hepimize hayırlı olsun inşallah bu başlığımızda diğerleri gibi kavgasız gürültüsüz hep aynı hp tadı ile devam eder:img-icecr:img-icecr:img-icecr:icon_sorr:img-blush:img-cool2 pc inşaallah mesajım yollanır diye dua eden forum kişis blue&blue 10-09-07, 18:10 Kafama takilan ikinci soru ise; Cinarin pardon daha dogrusu Timucin Esenin ellerini, kollarini kontrol edemeyisi ilk defa hangi sahnede ortaya cikmistir...??? Diğer başlıkta kalan bir soru ama cevaplamak istiyorum hemen maviözlemcim! Şimdi bu sorunun cevabının "Mavi ile olan sahnelerin başlamasıyla başlamıştır." demek isterdim ama maalesef diyemiyorum. Çınar'ın elleri kolları 1. bölümden başlayarak hiç rahat durmamıştır. Start alan sahnesini de hemen hatırlatayım. Çınar-Aylin sahnesi... Sabah kalhvaltısı. Aylin elbise almak istediğini söyler. Çınar olumsuz yaklaşır. Aylin bozulur. Çınar "Asma suratını" diyerek Aylin'e 2 tane öpücük verir. İşte tam bu öpücükler sonrasında Aylin'in koluna bir çimdik atar. :) Sonra gider... Giderken de dönüp göz kırpar. İşte bence start burda verilmiştir. Sinir bozucu bir sahne biliyorum. Ama merak edenler mutlaka izlesinler... mysteria 10-09-07, 18:11 amanın yeni başlık gelmiş :img-fear2 e hadi hayırlısı olsun o zaman...bye bu arada evet ben de katılıyorum blue&blue ya...kesinlikle ellere sahip çıkamayış ordan kaynaklı...Ama ellerine sahip çıkmasın o zaten mümkünse :icon_whis...ben memnunum yaw... :img-yes: ŞİYA 10-09-07, 18:48 duble bluem sen ne diyorsun ya bide merak edenler izlesin diyor insanın yüreği nasıl dayanaır ben bir daha seyedemem kalpten giderim :img-swoon:img-swoondoğru düzgün mavi ile çınarın evlilik haliyeti ruhyiyetini yansıtan sahnesi yokken insan aylini nasıl seyreder hemde çınar ile çınar ile ayrıyken seryetmeye dayanırım ama çınarla birlikte asla onların birlikte oluşu doğaya aykırı hem çınar ellerini ozaman sinirden oynatıyorur yoksa sevdiğinden değil dimi duble bluem benmki züğürt tesllisi değil dimi çınarım onu gerçekten sevmiş olamaz dimi bir zamanlarda olsa hem o sahneler hiç olmamıştı ya ben ne güzel unutmuştum neredn aklıma getirdin :img-in_lo:icon_sorr hem bak en sonunda doğru yolu buldu blue&blue 10-09-07, 19:13 duble bluem sen ne diyorsun ya bide merak edenler izlesin diyor insanın yüreği nasıl dayanaır ben bir daha seyedemem kalpten giderim :img-swoon:img-swoondoğru düzgün mavi ile çınarın evlilik haliyeti ruhyiyetini yansıtan sahnesi yokken insan aylini nasıl seyreder hemde çınar ile çınar ile ayrıyken seryetmeye dayanırım ama çınarla birlikte asla onların birlikte oluşu doğaya aykırı hem çınar ellerini ozaman sinirden oynatıyorur yoksa sevdiğinden değil dimi duble bluem benmki züğürt tesllisi değil dimi çınarım onu gerçekten sevmiş olamaz dimi bir zamanlarda olsa hem o sahneler hiç olmamıştı ya ben ne güzel unutmuştum neredn aklıma getirdin :img-in_lo:icon_sorr hem bak en sonunda doğru yolu buldu :img-hyste:img-hyste Acı ama gerçek Sevgili ŞİYA! Adam Aylin'i de sevmiş bir zamanlar... Ama sevgi var sevgi var... Sanmıyorum Aylin onu Mavi kadar yaksın! :img-yes: Ayrıca ben o bölümleri hiç rahatsız olmadan izliyorum. Neden biliyor musun? Sanki ordaki Çınar bizim Çınar değil. Ne bakışı, ne duruşu, ne giyinişi, ne öpüşü, ne de saçı sakalı!!! O yüzden 2. bölümde diziye giren yeni bir süper kahraman :img-polic olarak düşünüyorum onu! Sen de dene!!! Çok güzel oluyor.:good: Not: Ayrıca, vermiş olduğum geçici rahatsızlık nedeniyle hepinizden özür dilerim. :) maviözlem 10-09-07, 19:23 :img-cray::img-cray: Canim arkadasim, birtanem...yiktin beni, paramparca ettin beni Blue... Hatirlamiyorum ama bir zamanlar birdik biz tektik...biliyorum yooksa bir insanin cani bu kadar acimaz....söylemeyecektin; o akilli uslu ve cokca gercek olan duygularini saklayacaktin benden, o malum sahis o hallerini sadece bir kadinla iken yasiyordu... Baska renklerden bahsetmiyecektin bluem...maviliklerden kopup baska renklerin varoldugunu bilmek istemiyorum, istemiyorum:icon_sorr...kisacasi arkadasim ben Aylin Maylin:) anlamam...Cinar sadece Mavisine o sekilde davranmistir ve nedeni cok aciktir...cünkü o sadece maviliklerde bogulmak istemistir... maviliklere daldiginda derinlerde bir yerde bir özlemin onu bekledigini bildiginden...ve sir gibi sakladigi bu gercegin bazen icine sigmadigi vakit, ekrandan o halleri ile bizlere göz kirpmistir...o kadar!!:img-tomat Not: alamehmetcigim senin icin imzami tekrar kullaniyorum, eski avatarima gelince bilmedigim bir nedenden ötürü kullanilamiyor, artik bununla idare edeceksin canim:) blue&blue 10-09-07, 19:36 :img-cray::img-cray: Canim arkadasim, birtanem...yiktin beni, paramparca ettin beni Blue... Hatirlamiyorum ama bir zamanlar birdik biz tektik...biliyorum yooksa bir insanin cani bu kadar acimaz....söylemeyecektin; o akilli uslu ve cokca gercek olan duygularini saklayacaktin benden, o malum sahis o hallerini sadece bir kadinla iken yasiyordu... Baska renklerden bahsetmiyecektin bluem...maviliklerden kopup baska renklerin varoldugunu bilmek istemiyorum, istemiyorum:icon_sorr...kisacasi arkadasim ben Aylin Maylin:) anlamam...Cinar sadece Mavisine o sekilde davranmistir ve nedeni cok aciktir...cünkü o sadece maviliklerde bogulmak istemistir... maviliklere daldiginda derinlerde bir yerde bir özlemin onu bekledigini bildiginden...ve sir gibi sakladigi bu gercegin bazen icine sigmadigi vakit, ekrandan o halleri ile bizlere göz kirpmistir...o kadar!!:img-tomat Not: alamehmetcigim senin icin imzami tekrar kullaniyorum, eski avatarima gelince bilmedigim bir nedenden ötürü kullanilamiyor, artik bununla idare edeceksin canim:) Ya uff tamam! Hemen bir savunma mekanizması geliştiriyorum bu durumun dokunduğu forumdaşlar için: Şimdi o sahnede Çınar, Aylin'in para ve elbise hırsına sinir olmuştur. Ama işe küs gitmek istemediği için, ki evliliğin gereğidir bu, günün kötü geçmemesi için eşle küs ayrılmamalıdır. :) Neyse işte Aylin'i bir yandan öperek kandırmış ama eli ile de sinirini göstererekten koluna çimdik atmıştır. Bkz: Mavi'yi sevdiğinden onu bölümler boyu hiç çimdirmemiştir. :img-hyste Zaten Aylin'i öldürecek kadar da sevmiyordu. Burdan da dolanırsak oraya varırız bir şekilde!:blink: Varamadıysanız bir ara gelip soktuğum bu çıkmazdan çıkaracağım sizi söz. :img-blush nghn 10-09-07, 20:04 Bkz: Mavi'yi sevdiğinden onu bölümler boyu hiç çimdirmemiştir. :img-hyste Çimdiklememiş onun yerine;yeri gelip Mavi'nin çantasına vurmuş, yeri gelip Mavi'yi durdurmak için kapşonundan çekmiş,yeri gelip sorgu odalarında yüzüne yapışmıştır ama kesinlikle ama kesinlikle çimdirmemiştir :img-yes: :img-yes: Çınar Aylin'i sevmiş midir? Hayır Sevdiğini sanmış mıdır? Evet Not: yeri gelip kelepçe takmıştır demeyi unutmuşum ŞİYA 10-09-07, 20:31 arkadaşlar doğru yolu buluyoruz galiba insan sevdiğini yerden yere vurumuş,hatta ta eskilere dayana bir atsözüm var ama banlanma riskine karşı onu burada yazmam hani deve ile dikenin ilşkisi aslında onlarınki yerden yere vumadan ziyade başka şeyler barıdırıyor ama demkki insanlar bebekleri severken ısırma,çimdik atma yapardı ve buna bir anlam vermezdim ben sadece koklayark sevmekten yanayım :img-in_lo hani şair demiş ya sevmekle başlıyor herşey ben bugüne kadar niye bunu düşünmedim not tikkat tikkat !!!!!!!!!!!! bugün buluşan bazı şahsiyetlere duyurulur adında a,l,mve bol miktarda b bulunan yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerinzi anlatınız vallhi gözümüz yok ikinci not_duble bluemne rahatsızlığı sen bu sayfaların sultanısın eftelya61 10-09-07, 20:52 Bi dakka bi dakka bi dakka.. Blue&Blue'mun söylediği çimdik olayına muhalefet şerhini koymak istiyorum hatta koyuyorum.. Neden mi? Hemen açıklayayım.. Sevgili maviözlem'ciğimin merak ettiği Cinarin pardon daha dogrusu Timucin Esenin ellerini, kollarini kontrol edemeyisi hususu istem dışı el hareketleri oluyor ki bakınız 29. bölüm gelinlik sahnesinde, 21. bölüm sahil sahnesinde hatta 14. bölüm bölüm resimlerinde olduğu şekildeki hareketlerdir ve örnekler çoğaltılabilir.. 1. bölümdeki Aylin'in koluna atılan çimdik gayet istem içi (bilinçli) -hatta buna göstere göstere bile denilebilir- atılmıştır.. O yüzden ellerini, kollarını kontrol edemeyişi anlamına gelmez o hareket.. Az öncede arz ettiğim gibi kontrol edememek istem dışı durumlarda birden bire, aniden, ansızın ... vs olur.. Sevgiler, saygılar, hürmetler bilhassa blue&blue'ya:img-wink:.. Edit: Ayy bu reklamlar:icon_evil:icon_evil:icon_evil blue&blue 10-09-07, 20:58 Bi dakka bi dakka bi dakka.. Blue&Blue'mun söylediği çimdik olayına muhalefet şerhini koymak istiyorum hatta koyuyorum.. Neden mi? Hemen açıklayayım.. Sevgili maviözlem'ciğimin merak ettiği Cinarin pardon daha dogrusu Timucin Esenin ellerini, kollarini kontrol edemeyisi hususu istem dışı el hareketleri oluyor ki bakınız 29. bölüm gelinlik sahnesinde, 21. bölüm sahil sahnesinde hatta 14. bölüm bölüm resimlerinde olduğu şekildeki hareketlerdir ve örnekler çoğaltılabilir.. 1. bölümdeki Aylin'in koluna atılan çimdik gayet istem içi (bilinçli) -hatta buna göstere göstere bile denilebilir- atılmıştır.. O yüzden ellerini, kollarını kontrol edemeyişi anlamına gelmez o hareket.. Az öncede arz ettiğim gibi kontrol edememek istem dışı durumlarda birden bire, aniden, ansızın ... vs olur.. Sevgiler, saygılar, hürmetler bilhassa blue&blue'ya:img-wink:.. Edit: Ayy bu reklamlar:icon_evil:icon_evil:icon_evil Şerhini aldım... başımın üstünde yeri var. Amma ben de sana şu soruyu sormak isterim sevgili eftelyam! Senaryoda böyle bir eylem yazmakta mıdır? Şöyleki; Çınar Aylin'i öper ve kolunu çimdikleyerek ordan uzaklaşır... :) :icon_whis esrabir 10-09-07, 20:59 yeni başlık hayırlı olsun diyelim... evet ben de şu komiserimizin ilk el kol temasını şöyle yakaladım:img-pilot.. ilk bölüm 11 dak. karakoldan nöbetten gelipte ismi lazım olmayan (kendisini kesinlikle haz etmiyorum isminin geçmesine lüzum görmedim :img-beee:) kişiye pek de gerekmeyen sevecenlikle yaklaşıp...yatağa yatıp arkadan sarılır..hatun kişi vurdumduymaz ya hiççç tınmaz bile ..yanıma yakışıklı kocam mı gelmiş:img-in_lo... bana sarılmış mı umurunda değil dünya ..(neyseki pişmanlık sahnelerini verdiler, kıymet verme mevzuunda yoksa içim rahat etmezdi yani) çınarım, gerçek aşk olayından bu vakitlerde haberdar olmadığından ..onun için evlilik ve aşk sadece çocuk.. iş yapan .yemek yapan..evde eşininin işten gelmesini bekleyen bir hatundan ibaretti..(gerçi dizi sonuna kadar yattık kalktık çocuk özlemi ile .bizim elbirliği bile yetmedi şu bebeği kucağa almaya) neyseki zararın neresinden dönersen kardır :good:komiserim..malum mavimize ilk dokunduğun andan itibaren...gerçek aşkla dokunmanın nasıl olduğunu anladın ayrıca bunu bizede iyi hissettirdin yani..:happy0064:happy0064 tüh yazmayı unutmuşum tekrar ekleme yapıyorum...bu arada çınarım pek bir seviyor vücud dilini kullanmayı...29.bölümde yüzük takma kutlama yemeğinde masada bir ara hafif bir omuz atma olayı var (bak senin sahnen dikkatli ol der gibi) görülmeye değer evlere şenlik yani...:img-ok: eftelya61 10-09-07, 21:12 Şerhini aldım... başımın üstünde yeri var. Amma ben de sana şu soruyu sormak isterim sevgili eftelyam! Senaryoda böyle bir eylem yazmakta mıdır? Şöyleki; Çınar Aylin'i öper ve kolunu çimdikleyerek ordan uzaklaşır... :) :icon_whis Senaryo konusuna bişey diyemem ben bilmem Şengiller bilir.. Belkide işin bu kısmı yönetmenden çıkmıştır.. Şöyle ki; Çınar Aylin'i öp iki kere kısa kısa sonra kolunu çimdikle ve uzaklaş ki daha bir inandırıcı olsun hani evlisiniz ya o anlamda:icon_whis çariçe 10-09-07, 21:15 Şerhini aldım... başımın üstünde yeri var. Amma ben de sana şu soruyu sormak isterim sevgili eftelyam! Senaryoda böyle bir eylem yazmakta mıdır? Şöyleki; Çınar Aylin'i öper ve kolunu çimdikleyerek ordan uzaklaşır... :) :icon_whis HP dizisinde Çınar karakterinde izlenen tüm el,kol hareketleri ve bakışların patenti Timuçin Esen'e aittir. Senaristlerin bu konudaki katkıları bulunmamaktadır. Kendileri dokunmayı çok seven bir arkadaşımızdır. Bakınız Gurbet Kadını. blue&blue 10-09-07, 21:24 HP dizisinde Çınar karakterinde izlenen tüm el,kol hareketleri ve bakışların patenti Timuçin Esen'e aittir. Senaristlerin bu konudaki katkıları bulunmamaktadır. Kendileri dokunmayı çok seven bir arkadaşımızdır. Bakınız Gurbet Kadını. Vallahi bir yere bakmaya gerek yok. Biz zaten onu çözdük. Çözdük de daha farklı açılımlardayız. Ör. Bu hareketlerin istemli-istemsiz oluşuyla, kişiye göre, yere, zamana göre değişimiyle, seriliği ve sahne sıklığına göre, duruşa göre değişimiyle ilgileniyoruz. ve irdeliyoruz. Bi nevi tez çalışması diyebiliriz... Yoksa ne senarist ne de yönetmen "çimdir" demez herhalde :img-hyste Sitcom çekiyorsa bilemem tabi... Gülben Ergen'e "çimdir" denilebilir o ayrı... ve ayrıca tartışılır. :icon_whis Dimi eftelyam? eftelya61 10-09-07, 21:30 Vallahi bir yere bakmaya gerek yok. Biz zaten onu çözdük. Çözdük de daha farklı açılımlardayız. Ör. Bu hareketlerin istemli-istemsiz oluşuyla, kişiye göre, yere, zamana göre değişimiyle, seriliği ve sahne sıklığına göre, duruşa göre değişimiyle ilgileniyoruz. ve irdeliyoruz. Bi nevi tez çalışması diyebiliriz... Yoksa ne senarist ne de yönetmen "çimdir" demez herhalde :img-hyste Sitcom çekiyorsa bilemem tabi... Gülben Ergen'e "çimdir" denilebilir o ayrı... ve ayrıca tartışılır. :icon_whis Dimi eftelyam? Geçen gün alamehmet'ciğimin bir tanımlaması vardı acayip hoşuma gitmişti onu yazmak istiyorum.. Bahse konu şahıs profi insan kategorisinde olup yeteneği ve başarısı tartışılmaz, laf söylenilmez durumdadır.. Seninde söylediğin gibi bizlerin ki olayın detayına girip irdelemek.. Üzerimize bunu görev edindik yapıyoruz, irdeliyoruz.. Budur yani.. Hee bide kesinlikle di blue'cum.. ayşegül110 10-09-07, 21:32 [QUOTE=eftelya61;4725881]Bi dakka bi dakka bi dakka.. Blue&Blue'mun söylediği çimdik olayına muhalefet şerhini koymak istiyorum hatta koyuyorum.. Neden mi? Hemen açıklayayım.. Sevgili maviözlem'ciğimin merak ettiği Cinarin pardon daha dogrusu Timucin Esenin ellerini, kollarini kontrol edemeyisi hususu istem dışı el hareketleri oluyor ki bakınız 29. bölüm gelinlik sahnesinde, 21. bölüm sahil sahnesinde hatta 14. bölüm bölüm resimlerinde olduğu şekildeki hareketlerdir ve örnekler çoğaltılabilir.. 1. bölümdeki Aylin'in koluna atılan çimdik gayet istem içi (bilinçli) -hatta buna göstere göstere bile denilebilir- atılmıştır.. O yüzden ellerini, kollarını kontrol edemeyişi anlamına gelmez o hareket.. Az öncede arz ettiğim gibi kontrol edememek istem dışı durumlarda birden bire, aniden, ansızın ... vs olur.. Sevgiler, saygılar, hürmetler bilhassa blue&blue'ya:img-wink:.. öncelikle yeni sayfa hayırlı olsun arkadaşlar ne kadr güzel sizleri okumak bende sana katılıyorum arkadaşım seneryoda böyle bir şey yazdığına bende inanmıyorum alamehmet 10-09-07, 21:48 Ya uff tamam! Hemen bir savunma mekanizması geliştiriyorum bu durumun dokunduğu forumdaşlar için: Şimdi o sahnede Çınar, Aylin'in para ve elbise hırsına sinir olmuştur. Ama işe küs gitmek istemediği için, ki evliliğin gereğidir bu, günün kötü geçmemesi için eşle küs ayrılmamalıdır. :) Neyse işte Aylin'i bir yandan öperek kandırmış ama eli ile de sinirini göstererekten koluna çimdik atmıştır. Bkz: Mavi'yi sevdiğinden onu bölümler boyu hiç çimdirmemiştir. :img-hyste Zaten Aylin'i öldürecek kadar da sevmiyordu. Burdan da dolanırsak oraya varırız bir şekilde!:blink: Varamadıysanız bir ara gelip soktuğum bu çıkmazdan çıkaracağım sizi söz. :img-blush Amanın yeni sayfamız açılmış ve ben yne yetişemedim muhabbete:icon_sorr İsmi lazım olmayan birkaç forumcanla gezmekteydik :) blue'm ablacım benim zaten o çıkmazdan çıkasım vardı ve çıktım el atmana gerek yok bana :) Kesinlikle olay senin de dediğin gibi gerçekleşmiştir...Bir sevgi unsuru olsa o cimdik,Maviyide çimdirirdi dimi ama...Hatta sürekli çimdirmesi gerekirdi :) maviözlemcim nasıl güzel olmuş imzan...Çok fena yadırgamıştım ben onu göremeyince :icon_sorr Teşekkür ederim :img-blush FEL!ADE 10-09-07, 21:55 yeni baslayan ve baslayacak olan yeni dizilere inat burada toplasan, cimdik irdeleyen siz HP forumdaslar, nasilsiniz ? keyifler yerinde mi .. ben acikcasi TE nin kayirildigi sürekli onun sahnelerindeki kac kere öptü kac kere kokladi, aman efendim o nasil tutustuyu sizlere birakiyorum.. görüyorum ki etraf gizli Cinar larla doluymus :) ben Mavi me bakiyorumda ... onu bir hemcinsim olarak bir cok sahnede cok begendim.. asi mavi,, sinirli mavi, masum mavi... gülen mavi, yorgun mavi, dünyaya kafa tutan mavi, akilli mavi.. zeki mavi cevik mavi :) MAvi diyorum benim konum bir süre icin Mavi .. kendisinin sevgisini ifade etmesini baslarda yetersiz bulurdum, sonra anladim Mavi en derindeki askini cikarmak istemiyor.. cünkü cikarirsa kaybedecegini biliyor.. Onu gözünden sakiniyor, ellere vermeye razi oluyor.. hasta oluyor, bitap düsüyor.. yinede Onu suclamiyor. Ondan sevdiginden hep emin oluyor.. Aksaka Cinar yalan söylemez derken öyle emin öyle gururlu bakiyorki, Aksaka susmak düsüyor. Oda biliyor cünkü bu adam baska bu adam Yaman..! Mavi nin Cinara olan begenisinden, askindan bahsettigi sahne öyle az ki.. gece kapisina dayanip evlenme teklifi eden Cinari anlatirken izledigim müthis gözleri unutamiyorum. Mavi nin dünya durdu, O an sadece biz vardik.. derken onun bulutlarin üstünde oldugunu, sevilen bir insanin memnuniyetini görüyorum.. yaninda da manti acmaz mi... orasi baska konu tabi :) Mavi nin hallerine devam edecegim... mysteria 10-09-07, 21:56 [QUOTE=eftelya61;4725881]Bi dakka bi dakka bi dakka.. Blue&Blue'mun söylediği çimdik olayına muhalefet şerhini koymak istiyorum hatta koyuyorum.. Neden mi? Hemen açıklayayım.. Sevgili maviözlem'ciğimin merak ettiği Cinarin pardon daha dogrusu Timucin Esenin ellerini, kollarini kontrol edemeyisi hususu istem dışı el hareketleri oluyor ki bakınız 29. bölüm gelinlik sahnesinde, 21. bölüm sahil sahnesinde hatta 14. bölüm bölüm resimlerinde olduğu şekildeki hareketlerdir ve örnekler çoğaltılabilir.. 1. bölümdeki Aylin'in koluna atılan çimdik gayet istem içi (bilinçli) -hatta buna göstere göstere bile denilebilir- atılmıştır.. O yüzden ellerini, kollarını kontrol edemeyişi anlamına gelmez o hareket.. Az öncede arz ettiğim gibi kontrol edememek istem dışı durumlarda birden bire, aniden, ansızın ... vs olur.. Sevgiler, saygılar, hürmetler bilhassa blue&blue'ya:img-wink:.. öncelikle yeni sayfa hayırlı olsun arkadaşlar ne kadr güzel sizleri okumak bende sana katılıyorum arkadaşım seneryoda böyle bir şey yazdığına bende inanmıyorum Senaryoda böyle bir şey yazdığına ben de inanmıyorum aysom,gülüm ama...İçimden taaa içimden bişiler beni çimdikliyor böyle düşününce....Ben sadece ama sadece;bu adamın ki kendisi T.E. oluyor (E.T. nin dünya versiyonu dermişim ayyyyy :img-pilot ) rolünü yaparken tamamen profosyonellikle,oynamayıp yaşadığını,aklına kesinlikle ve kat'a başka şeyler getirmediğini,olayın düpedüz iş ilişkisi içinde gittiğini düşünmek istiyorum..Bilmiyorum pek mi iyimserim ama ?Aksini düşünmek ise..Yok yok ben devam etmiyim mümkünse...Zira 52.güne doğru yol almışken kafama vurdu...:sad53: blue&blue 10-09-07, 22:55 ......................görüyorum ki etraf gizli Cinar larla doluymus ...................... .........Aksaka Cinar yalan söylemez derken öyle emin öyle gururlu bakiyorki, Aksaka susmak düsüyor. Oda biliyor cünkü bu adam baska bu adam Yaman..!................ Seni gizli fanatik seniiii!!! :img-haha: Benden kaçar mı??? nghn 11-09-07, 00:25 İTİRAZ EDİYORUM Bi kere çimdirmelerin en güzeli yanaktan makas almak sureti ile Mavi'ye yapılmıştır. (Örn:49.Bölüm meshur banyo sonrası yanağa yapılan çimdirde) Çimdirmeden çimdirmeye, çimdirmenin nereye yapıldığına göre önem arzetmeke olup kola yapılan bu belli belirsiz bir hareketin çimdirme olduğu konusunda dahi kesin bir delil teşkil etmemektedir.Bu sebepten söz konusu hareketin çimdirme olarak adledilmesine itiraz ederim. maviözlem 11-09-07, 00:35 Mavicinar;.........Aksaka Cinar yalan söylemez derken öyle emin öyle gururlu bakiyorki, Aksaka susmak düsüyor. Oda biliyor cünkü bu adam baska bu adam Yaman..!................ Seni gizli fanatik seniiii!!! :img-haha: Benden kaçar mı??? Ah sevgili blue ah.... Sevgili Mavicinarin yorumunu okudugumda elbette bana düsen payi aldim, gizli Cinarcilardan biri belli ki bendim...ama son cümleyi okudugumda gülümsedim..:img-wink: Bu adam baska bu adam yaman cümlesini yani...hemen akabinde senin mesajini görünce cok hosuma gitti ne yalan söyleyeyim.:icon_whis Aslinda tuhaf birsey yok, hersey olmasi gerektigi gibi, her Mavi kadinin yüreginde kiyisinda kösesinde barinan bir Cinar vardir...onu susuz biraktigi zamanlar elbette olmustur ama ah bu göz zevki yok mu...insanin elini kolunu bagliyor..:img-wink: aliyeaynalar 11-09-07, 02:44 şimdi 1.bölümünü indirdim izliyorum, gerçekden çok güzelmiş bu dizi, yeni bölümlerini izlemeye başladığımdan sezonun açılışıydı. ahh aptal kafam ahhh... bu dizi bende fantastik duygular uyandırıyor. Sanki izlerken başka dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.. saso 11-09-07, 02:55 şimdi 1.bölümünü indirdim izliyorum, gerçekden çok güzelmiş bu dizi, yeni bölümlerini izlemeye başladığımdan sezonun açılışıydı. ahh aptal kafam ahhh... bu dizi bende fantastik duygular uyandırıyor. Sanki izlerken başka dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.. :img-cray::img-cray::img-cray: ya arkadaşım gecenin bu saatinde yazılırmı bu.... öncelikle senin adına çok üzüldüm...hp yayınlanırken hp izlemeyenlere üzülürdüm ama hp bittikten sonra dizimizi farketmene ne kadar üzüleyim .. bu arada hp yi merak etme sebebini sorabilirmiyim... bu arada yol yakınken kaç derim..yakalanma bu hastalıga ....bak biz hala burdayız...6 ay oldu ve hala burdayız....:img-help: briserie 11-09-07, 08:37 :img-cray::img-cray::img-cray: ya arkadaşım gecenin bu saatinde yazılırmı bu.... öncelikle senin adına çok üzüldüm...hp yayınlanırken hp izlemeyenlere üzülürdüm ama hp bittikten sonra dizimizi farketmene ne kadar üzüleyim .. bu arada hp yi merak etme sebebini sorabilirmiyim... bu arada yol yakınken kaç derim..yakalanma bu hastalıga ....bak biz hala burdayız...6 ay oldu ve hala burdayız....:img-help: benim bir yanım sana hak veriyor saso evet diyorum yeni gelen arkadaşıma kaç kurtul daha başındayken bağlnamamışken hayatını işgal etmemişken kurtar kendini 26. hafta oldu hala bu sayfalarda ağlayan bizler gbi olma ama diğer yanımda kaçarsa kaybedeceklerini düşünüyor tüm bölümleri şöyşle gözümün önünden geçiriyorum da Mavi-Çınar aşkını, Aksak-Dursun ilişkisini Jiletin Ümitim diyişini Kirazın dansözlük hayallerini Fulya-Hayri yi izlememek kurtuluş mu kayıp mı ben sabah sabah ağlamaya başlamadan sevgili arkadaşım hakkında hayırlısı olsun ilk dozu almışsın geri dönüşün yok galiba Allah yardımcın oldun diyorum:img-help::img-help::img-help: HASRETTTTTT 11-09-07, 11:11 AŞKLAR MI / I Aşklar mı diyordun, anladım Senin incindiğin benimse Yollara düştüğümdür yeniden AŞKLAR MI / II Biten bir aşk için Söylenecek söz şu olmalı: - Güzeldi yine de AŞKLAR MI / III Hiç kimse bir aşkı Onarmaya kalkmasın Kaybedilmeye değer En güzel anında bitirilmişse eğer ahmet telli maviözlem 11-09-07, 11:13 Günaydin... Sengillerin dizisini izledim dün gece (bu arada kendi sayfasini bayagi yadirgadim) ve yine bizden cok sey buldum hissine kapildim ve ayrica tek hissettigim bu degildi; yönetmenle ayni dili konustuklari duygusunada kapildim, ekip birbiriyle uyumlu...anlatmak istediklerini bence ekranda bolca görme serefine ulastilar.... dünde kendilerine ait forumda belirtmistim, onlara ait bir yapim oldugunu bilmek ve dayanmak, izlememek galiba mümkün olmuyor yani anliyacaginiz beni cok fena köseye sikistirdilar...onlarin düsüncelerine düsen fikirleri ve yogun kelimelerle ifade edilemeyecek duygu ve birikimlerini tekrar ekrandan izlemeyi özlemisim, onlari hissetmeyi özlemisim... adalet kavraminin cokca alti cizildi dün gece, ve beni baska diyarlara götüren..." ben senin bildigin kizlardan degilim " cümlesi... bölümün icinde tek yadirgadigim ve saatlerce üzerinde düsündügüm sahne ise; almanya köln´den gelmis (orada dogup büyümüs) bir kizin, ilk defa gördügü ve hoslandigi adamla yatmasi idi... neden mi yadirgadim; bilmiyorum... belkide cokca irdeleyici ve abartili olarak herseyden bir anlam cikarttigim icindir, ama ne bileyim ben sahsen Özlemin yerinde olsaydim ve o an´i izleseydim....üzülürdüm... orada anlatilmak istenen cok apayri birseyde olabilir ve ben cok kücük düsünüyor da olabilirim...ama sonucta bu hisse kapildim...yadirgadim... sorabilmeyi cok isterdim...neden almayadan gelmis bir türk kiz, neden bir sadece türk kizi degil...gözlemlerinizi mi yansittiniz yoksa olasiliklar ve beklentiler cercevesinde mi böyle bir vurgu yapmak istediniz???? mysteria 11-09-07, 11:19 AŞKLAR MI / I Aşklar mı diyordun, anladım Senin incindiğin benimse Yollara düştüğümdür yeniden AŞKLAR MI / II Biten bir aşk için Söylenecek söz şu olmalı: - Güzeldi yine de AŞKLAR MI / III Hiç kimse bir aşkı Onarmaya kalkmasın Kaybedilmeye değer En güzel anında bitirilmişse eğer ahmet telli hem de baya bi acıtıcı oldu be canımmm....Ahmet Telli ha !! Ben de çok severim şiirlerini...Eline sağlık... mysteria 11-09-07, 11:23 Günaydin... Sengillerin dizisini izledim dün gece (bu arada kendi sayfasini bayagi yadirgadim) ve yine bizden cok sey buldum hissine kapildim ve ayrica tek hissettigim bu degildi; yönetmenle ayni dili konustuklari duygusunada kapildim, ekip birbiriyle uyumlu...anlatmak istediklerini bence ekranda bolca görme serefine ulastilar.... dünde kendilerine ait forumda belirtmistim, onlara ait bir yapim oldugunu bilmek ve dayanmak, izlememek galiba mümkün olmuyor yani anliyacaginiz beni cok fena köseye sikistirdilar...onlarin düsüncelerine düsen fikirleri ve yogun kelimelerle ifade edilemeyecek duygu ve birikimlerini tekrar ekrandan izlemeyi özlemisim, onlari hissetmeyi özlemisim... adalet kavraminin cokca alti cizildi dün gece, ve beni baska diyarlara götüren..." ben senin bildigin kizlardan degilim " cümlesi... bölümün icinde tek yadirgadigim ve saatlerce üzerinde düsündügüm sahne ise; almanya köln´den gelmis (orada dogup büyümüs) bir kizin, ilk defa gördügü ve hoslandigi adamla yatmasi idi... neden mi yadirgadim; bilmiyorum... belkide cokca irdeleyici ve abartili olarak herseyden bir anlam cikarttigim icindir, ama ne bileyim ben sahsen Özlemin yerinde olsaydim ve o an´i izleseydim....üzülürdüm... orada anlatilmak istenen cok apayri birseyde olabilir ve ben cok kücük düsünüyor da olabilirim...ama sonucta bu hisse kapildim...yadirgadim... sorabilmeyi cok isterdim...neden almayadan gelmis bir türk kiz, neden bir sadece türk kizi degil...gözlemlerinizi mi yansittiniz yoksa olasiliklar ve beklentiler cercevesinde mi böyle bir vurgu yapmak istediniz???? Amanın baya derin bir yorum gelmiş...Valla ben de ben "senin bildiğin kızlara benzemem" e takıldım ama takıldığım bir yer daha var ki 24 nolu daire.. Diğer yorum konusunda pek bişey söylemeyaceğim ama bence direk Özlem le alakalı bişey değildir yahu ... HASRETTTTTT 11-09-07, 11:25 hem de baya bi acıtıcı oldu be canımmm....Ahmet Telli ha !! Ben de çok severim şiirlerini...Eline sağlık... ben de bilirdim de bu şiirle karşılaşmam bi otobüs şirketinin koltuk arkasına koyduğu dergisinde oldu ve çok etkilendim ne güzel demiş değil mi ne kadar doğru bi saptama en doğru yerinde bitirmek ya da bitti gibi yapmak dışardan bitmiş gibi gözüken ne çok şey yaşıyoruz hayatın arsızlığından bu bitecekki yeni şeyler başlasın şimdi yeni şeyler söylemek lazım demek istiyorum ellerim zihnim kabul etmiyor varsın bitmiş gözüksün ama bitmesin gülüm_su 11-09-07, 12:53 Sen gözlerimde bir renk kulaklarımda bir ses ve içimde bir nefes olarak kalacaksın. Kaç gündür evirip çevirip bu şarkıyı söylüyorum.:img-in_lo yeni başlayan dizileri izlemeye,onların başlıklarına,girmeye hatta yorum yazmaya çabalıyorum. olmuyo sanki yada ben olduramıyorum.buranın tadını hiç bir yerde bulamıycam ruhum sonsuza kadar huzur bulmayacak.:icon_sorr Basit bir çimdirme sahnesi ni bile böylesine tez tadında inceliyen insanların olduğu bir topluluk nerde bulunabilirki? not:daha önce söylemişmiydin(iç ses hiç susmadınki) çooooooooooookkkkkkkkkk özledim yeter gari nilnisa 11-09-07, 13:40 belkide cokca irdeleyici ve abartili olarak herseyden bir anlam cikarttigim icindir, ama ne bileyim ben sahsen Özlemin yerinde olsaydim ve o an´i izleseydim....üzülürdüm... orada anlatilmak istenen cok apayri birseyde olabilir ve ben cok kücük düsünüyor da olabilirim...ama sonucta bu hisse kapildim...yadirgadim... sorabilmeyi cok isterdim...neden almayadan gelmis bir türk kiz, neden bir sadece türk kizi degil...gözlemlerinizi mi yansittiniz yoksa olasiliklar ve beklentiler cercevesinde mi böyle bir vurgu yapmak istediniz???? yok artık diyorum maviözlemim,sen bayağı bir takılmışsın canım... gelelim şengillerin malum dizisine; izlemedim,izleyemedim aslında ama imkan olsada izlemeyi düşünmüyordum.(her ne kadar bazı dostların şiddetli baskılarını hissetsemde:img-wink:)sebebini bende bilmiyorum,sadece manasızca bir kızgınlık var içimde,tamamiyle fare dağa küsmüş hikayesi. sanki bu yeni çalışma benim gözbebeğim dizimi baltalamış gibi hissediyorum,senaristler tüm enerjilerini yeni bebeklerine harcadıkları için benim ilk gözağrımı ihmal etmişler gibi hissediyorum... yani lafın özü bu gidişatın bu finalin sebebi,suçlusu sadece buymuş gibi... yargısız infaz biliyorum ama infaz ettim gitti....(içimde neyse o...) alamehmet 11-09-07, 13:54 Hala aramıza yeni yeni gelen arkadaşlarımız var ne hoş dimi:happy0064 Açıkçası dizi bittikten 6 ay sonra insanların merak edip izlemelerine vesile olan şeyleri merak etmiyor değilim :) Hayırlı olsun mu denir geçmiş olsun mu bilemedim ben şimdi :) (bknz:bölüm 11 :icon_sorr ) Hayırlı olsun hayırlı...Dün burda yapılan çimdik muhabbeti sonrası malum dizide geçen çimdirme sözüne bir tek ben mi güldüm yoksa herkesler benimle aynı mıydı merak ettim sorayım didim :) Her gördüğümüz şey ve duyduğumuz şey cidden onları hatırlatıyor bizlere...Malum dizide 24'ü görür görmez koşup birbirimize 24ü gördün mü demelerimiz,hapishane önündeki o bavullu bekleyen adamı Çınar farzedişimiz şimdi Mavi görünecek beklemelerimiz,ben senin bildiğin kızlardan değilim cümlesiyle 5. bölüme gitmemiz :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr Diyecek bir şey bulamıyorum ben siz tamamlayıverin gari gerisini cümlenin:icon_sorr ayperi81 11-09-07, 14:02 Hu hu bugün salı diyorum 26 bölüm diyorum özet diyorum kelepçe çınar mavi diyorum alamehmet diyorum ve susuyorum (arkana bakma diyorum ) alamehmet 11-09-07, 14:04 SELAHATTİN’İN KUMPASI HER ŞEYİ BİRBİRİNE KATIYOR Çınar’ın evlenme teklifiyle Mavi’nin hayatında yepyeni ve umutlu bir dönem başlamıştır. Bunun evdeki yansımaları pek parlak olmasa da yaşadığı heyecan, pürüzleri bastırır. Çınar’sa kabına sığamaz haldedir. Ümit-Jilet aşkı ise çetin bir dönemdedir. Ümit giderek uzaklaşırken, aşkını kanıtlama derdine düşen Jilet olmayacak işlere kalkışır. Öte yandan çocuk hayaline Hayri’nin de katılmasıyla mutluluğu perçinlenen Fulya heyecanlıdır. Ama bu karar, acı bir gerçeğin ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Mavi’nin evleneceği haberi Aksak’a tez ulaşır. Artık Mavi’yi etrafında tutacak sebep de kalmadığından acısı büyüktür. Yine de aralarında bağ kuracak bir fırsat yaratmakta gecikmez. Ancak kendi hareketinin Mavi’yi korkunç bir tuzağın içine çekeceğinin farkında bile değildir… Bu arada Yakup’u tehdit ederek Aksak’a kumpas hazırlayan başkomiser Selahattin, intikam günü geldiği için keyiflidir. Soygun sırasında Aksak’ın kendisini bırakıp gitmesine bozuk olan Yakup’u iyice köşeye sıkıştırır. Selahattin’in operasyonuna aklı pek yatmasa da bu sayede Aksak’tan kurtulma fikri Çınar’a da cazip gelir. Ancak bilmediği bir ayrıntı aşkına kelepçe vurulmasına yol açacaktır. ŞİYA 11-09-07, 14:06 ah nilnisa:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr dün geceden sonra benim gibi insanların olması mutlu ettti beni yoksa kendime acaip gözüyle bakıcaktım bende bazı dış etkenler yüzünden seyrretmek zorunda kaldım sıklıdım üzüldüm:img-cray::img-cray: sinirlendim hp repliklerinin söylendiğini hemde bir başka ağız tarfından kan beynime sıçradı halbuki hp başladığı günden itibaren bitene kadar perşmbe akşamları kumanda benim vucudmun bir parçası haline gelmişti allahım ne büyük ne büyük bir mutluluktu ya ben dizimiz özledim hatta diziyi syeredrken arada ,acaba figüran olarak özlem ile tim çıkarmı diye bekledim ŞİYA 11-09-07, 14:16 allahım bu bir kabus olmalı hey kurtarı beni:happy0064:happy0064 dün duble bluem ayli dedi bu günde almehmetim bölüm özetini eklemiş ben zaten başka diziler ile savaş veriyorum sırf şu an hastanede olan ablama söz verdiğim için bide bir mijole özet ekliyor fulyacım görüşücez :img-yes::img-yes::img-yes: bursaya gidiyorum bana bir şey yapamaz sanma ya ben za,ten otuzuma merdiven dayamışım sen benim içinde bulunduğum durumu hiçe sayarak özet ekliyorsun yazık değilmi ablaya ekler pastaları unut seni bir şartla affederim onuda biliyorsun yeni daha fırından yeni çıkmış haberler :img-cool2:img-cool2:img-cool2 beni özet kutarmaz bana haber lazım hali ile menekşeyi okudum acaba onlardamı özlemi görmeye gelmişt:img-hyste:img-hyste:img-hyste alamehmet 11-09-07, 14:30 sevgili blue&blue kurduğun bağlantıya tümdengelen mi, tümevarım tekniği mi desem ne desem bilemiyorum ama harikasın :good: bi de bişey soracağım:) şimdi Çınar Mavi'yi öldürmedi ya o zaman sevmemiş mi oluyor Mavi'yi:icon_whis yoksa sevgisinin en üst seviyede olacağı anı mı bekliyor Amanın amma çok soru sormuşsun bbd'm bhb'm :) Şimdi Çınar ne dedi Aylin için; Aylin'i öldürecek kadar sevmiyormuşum...Yani öldürecek kadar çok sevmek demek çok sevmek demek...Burda hem fikir miyiz:icon_whis O zaman hop gidiyoruz 35. bölüme...Komiserim sinirli...Sinirli olduğu için nefes alışverişlerine hakim olamıyor aynı zamanda burnunun üzerinden süzülen terede:icon_whis Ama bu tamamen sinirden kaynaklanıyor...Yani siz düşünün ne kadar sinirli olduğunu :icon_whis Diyor ki öldürürüm seni...Ama öldürmüyor...Çok sevmiyor mu şimdi Maviyi... Seviyor ama hani orda aynı zamanda da çok kızgın ya yeterince sevgisini göstere göstere öldüremeyeceği için en uygun anı bekliyor komiserim :) Yani kanımca tezin doğru :) Bu kadar saçmalayacağıma hayatta inanmazdım ama oldu...Pişman değilim :) ŞİYAcım ablacım hafif bir tehtid mi sezdim yoksa bana mı öyle geldi...Eklerleri unutmak mı asla :) Ah Özlem ah bir görsem ne haberler geticem de :icon_sorr anatoliaz 11-09-07, 14:40 Bize yapılan bu haksızlıkların hesabını kim vericek peki..:icon_sorr Malum dizide kesinlikle çalıntı replikler var..Bizden saklanan, bize ulaşamayan, bizden çalınan replikler yanii.. "Terazisi şaşmış bir adalet için onları rahatsız etmem.." "adalet geç de olsa işte karşınızda" Bunlar daha ilk bölümde karşımıza çıkan replikler kim bilir daha niceleri var bizlerden esirgenen..:icon_sorr Bknz: malum dizinin ardından özetini merak etmeyecek kadar sakin kim bilir kaç yüz kez 26. bölümü izlemiş olmasına rağmen gelen özetin ardından heyecanını gizleyemeyecek kadar HP kişisi... :) lighttez 11-09-07, 14:48 Dünyayı güzellik kurtaracak Bir insanı sevmekle başlayacak herşey... Bir şarkıda geçiyor belki bilirsiniz Zülfü Livaneli'nin ada isimli şarkısından, bu nakarat kısmı Dostoyevski'nin... Ne zaman bu nakaratı duysam bizimkiler geliyor aklıma..Mavi ve Çınar..Onlar bizdenler, bizimkiler o yüzden... İki güzel insan...Hiç bu kadar yakışanını yanyana görmemişken... Giriverdiler kalbimize beynimize...duraksıyorum. zamanla aşık oluyorum onlara izledikçe yaşadıkça... Mavi için de Çınar için de herşey bir insanı sevmekle başladı ... Mavi ilk kez bir erkeği sevdi...Heyecan duydu. Bu aşktı... Gülay'ın demesıyle aşktan ödü kopmuştu...Çınar daha öncede sevdiğini sanmıştı ama bu başkaydı.. Bu içini burkuyor, yağmur yağarken umrunda olmuyor, onun için tüm dünyayı yıkabilecekmiş gibi geliyordu...off off birden o bakışlar geldi gözümün önüne..Mavimin gülümseyişi, ortaya çıkan gamzesi...Çınar'ın çakmak çakmak kahverengi gözleri, sevdiğine şevkatle bakan , düşmanına canını alacakmış gibi... Tüm sıkıntılar, tüm güzellikler, tüm sevgiler tüm aşklar...Bir insanı sevmekle başladı... edit:nerden depreştim?.Forumdaşlardan biri çimdikleme ve sevmekle başladı herşey sorunsalından, yorumundan....nasıl bağladım, nasıl çimdikleme olayından ağlama moduna girdim inanın bilmiyorum. Lucyka 11-09-07, 15:05 yok artık diyorum maviözlemim,sen bayağı bir takılmışsın canım... gelelim şengillerin malum dizisine; izlemedim,izleyemedim aslında ama imkan olsada izlemeyi düşünmüyordum.(her ne kadar bazı dostların şiddetli baskılarını hissetsemde:img-wink:)sebebini bende bilmiyorum,sadece manasızca bir kızgınlık var içimde,tamamiyle fare dağa küsmüş hikayesi. sanki bu yeni çalışma benim gözbebeğim dizimi baltalamış gibi hissediyorum,senaristler tüm enerjilerini yeni bebeklerine harcadıkları için benim ilk gözağrımı ihmal etmişler gibi hissediyorum... yani lafın özü bu gidişatın bu finalin sebebi,suçlusu sadece buymuş gibi... yargısız infaz biliyorum ama infaz ettim gitti....(içimde neyse o...) aynen duygularina ben de katiliyorum nilnisa.ben de yeni diziyi izlemedim,izlemiyecem.ayni kizginlik bende de var.ta senaristlerimizin bazi arkadaslarimizla karsilasip onlara yeni projeleri oldugundan bahsettikleri andan itibaren var.onlar icin hp'nin sadece bir is oldugunu,o sayfanin kapanip bir yenisini acmak durumunda olduklarini bildigim andan beri cok kizginim,kirginim.halbuki hp bizim icin hersey oldu.sabah uyandigimiz andan tekrar uykuya daldigimiz an a kadar gecen butun saatlerimizi dolduran,herseyde dizimizden birseyler buldugumuz, hayatimizi tepetaklak eden sanki gercegin ta kendisiydi.ve ben bu duygularimin kaybolmasini istemiyorum,bu dunyanin icinden cikmak istemiyorum,oyuncularimizin baska isimlerle farkli karakterlerde karsima cikmasini istemiyorum.ozellikle de timucin ve ozlemin bir daha karsimiza nasil cikacaklarini dusunemiyorum.odum patliyor.onlari mavi ve cinar disinda dusunemiyorum,dusunmek istemiyorum.cok bencilce biliyorum ama duygularim bu istikamette...:sad53: blue&blue 11-09-07, 15:05 sevgili blue&blue kurduğun bağlantıya tümdengelen mi, tümevarım tekniği mi desem ne desem bilemiyorum ama harikasın :good: bi de bişey soracağım:) şimdi Çınar Mavi'yi öldürmedi ya o zaman sevmemiş mi oluyor Mavi'yi:icon_whis yoksa sevgisinin en üst seviyede olacağı anı mı bekliyor aslında ben dön dolaş yine aynı yere aynı heyecanla aynı sevinçle varıyorum, aynı zamanda çıkamıyorum :icon_sorr Şimdi sıkı dur sevgili bbdbhb... Sorunu cevaplamaya çalışacağım. Ama ne kadar başarırım bilemem. Bu konu üzerine vakti zamanında çok sayfalar eskittik... Ama olsun ben hiç yorulmam şu anki halimle tekrar tekrar irdeleyebilirim. Çınar mantığına göre düşünürsek, Aylin vakasında Aylin öldürülmeyi hak edecek bir davranış sergilemiştir. Yani kendisini öldürme girişiminde bulunan adamı aldatmıştır. Bu öldürülmesini gerekli kılar mı o ayrı bir tartışma konusudur tabi. Aslında tartışmaya bile değmez kesinlikle "hayır" asla öldürülmemeli. Ama Çınar mantığı ya da herhangi bir erkek mantığı ki burdaki herhangi bir erkek statüsüne Çınar'ı sokmak istemezdim ama kendisinin o gruba dahil olduğu tek yer burasıdır. (Emin değilim bu tek yer için) Neyse işte, aldatılmanın derin kızgınlığı ile silahının kendisine vermiş olduğu yetkilere dayanarak Aylin'in kafasına silahı dayamıştır. Ama tetiği çekme gücünü kendinde bulamamıştır. O güç sanırım sevginin gücüdür... Çünkü bu adam bir polis ve tetik çekme konusunda bir acemiliği yok. Karşısındaki suçlu ise onu vurmak (zorunda kaldığında tabi) onun görevi... İşte polis Çınar silahı doğrultmuş ama aşık olmayan Çınar'ı tetikleyememiş ve karşısındakine değer vermeyen Çınar da tetiği çekememiştir. Hele bir de aciz bir şekilde ayağının altını öpmeye kadar varan bir yalvarmayla karşılaşınca... değil Çınar hiç kimse kendisine yalvaran bir zavallıyı öldüremez. Ona sadece acır... İşte Çınar da bu duruma öyle bir açıklama getirmiştir. Meğer ben Aylin'i öldürecek kadar sevmemişim... diyerek aslında Aylin'in onu aldatmasının ne kadar önemsiz (duygusal anlamda) olduğunun altını çizmiştir. Bu işi Mavi'nin yaptığını düşünemiyorum. Aldatan kadın Mavi olsaydı, Çınar yaşadığı acı ile o silahı doğrultup Mavi'yi vurabilirdi. Ha kendi içindeki Mavi'yi nasıl öldürürdü o ayrı bir tartışma konusu... O konuda hep başarısızdı yine de başarısız olurdu. alamehmet 11-09-07, 15:28 Benim saçmalamamın üstüne nasıl güzel gitti bilemezsin blue&blue'm ablam :) Zaten hiç yorulma,hiç yorulmayın,burda çoğumuz ne yazmaktan ne didiklemekten ne izlemekten ne de okumaktan yorulmayız... Demin yazdıklarım tabi ki işin espirisiydi...Bir insanı öldürmek kadar saçma bir şey olamaz...Ayrıca kendisini aldatan bir insanı öldürmek sadece onu değil aynı zamanda da kendini cezalandırmaktan başka bir şey değildir... Dediğin gibi Çınar'ın burda demeye çalıştığı ben aslında Aylin'i gerçekten sevmemişim,beni aldatması önü öldürmeyi bir an için düşündürecek kadar ama düşüncemi eyleme dönüştürecek kadar değil babında söylemiştir o sözleri... Eğer ki Mavi böyle bir şeyi yapmış yani Çınar'ı aldatmış olsa öldürürmüydü...Bilmem...Ama blue&bluenunda dediği gibi öldürse bile içindeki Maviyi öldüremedikten sonra.... Kendisi ne demişti...Öldürürüm seni...Madem içimdeki Maviyi öldüremiyorum...İçindeki Maviyi onu öldürerek çözebileceğini düşünen komiserimin Mavi'nin aldatması durumunda öldürmesi kuveetle muhtemel sanırım ŞİYA 11-09-07, 15:29 duble bluem seni kutluyorum bu kadarmı güzel anlatılır her şey bütün alkışlarım sana:happy0064:happy0064:happy0064 bunu üstüne sadece şu dizeleri eklemek istiyorum çünkü bursaı uygun Sevmek gibi geliyordu her şey, sevmek gibi gidiyordu kadın adının anlattığı, canın tenini yakmasıydı bir bulut evet ama aslolan bulutun suyu yağmasıydı... "Bir insanı sevmekle başlıyordu her şey":img-cray::img-cray::img-cray: buarada aldığım duyumlara göre çınarımız ingilterde ki evlernin bodrum katında kendi zevklerine uygun bir sorgu odası dekore etmişler her şey serbestmiş:love05::love05::love05::kahve:img-punk::i ŞİYA 11-09-07, 15:42 bu arada senaristlere dün akşam izlediklerimden sonra kendi replikleriyle bir şey söylemek istiyorum, tehdit olarak algılanmasın sakın:img-wink: -Ateşle oynuyorsunuz:img-polic[/QUOTE] canım biliyorsun bizim senaristelerimiz fazlası ile gamsızdı bizim söylediklerimizbağırıp çağırmalarımız karşısında sanırsam onların bu durumunu şu atasözü açıklar gamsıza çivi çakmışlar nereden geliyor bu takıtı demiş aonlar bizim hp hakında söylediklerimz karşıısnda hep böyle değimiydi :img-yes::img-yes: alamehmet 11-09-07, 15:50 buarada aldığım duyumlara göre çınarımız ingilterde ki evlernin bodrum katında kendi zevklerine uygun bir sorgu odası dekore etmişler her şey serbestmiş:love05::love05::love05::kahve:img-punk::i :img-hyste:img-hyste: Bu duyumları nerden aldın :) Ak sakallı olmayan dedimiz mi çıktı yine ortalara..Bak şimdi aklıma soktun oturup Mavi ve Çınarımızın evlerini çizesim geldi :) Tam zevkimize göre ben çizemem ama bildiğim iyi bir mimar var:icon_whis Şimdi aklıma ilk gelen ne olursa olsun acil durumlar için açılmayan sıkış tıkış yatılmasını gerektiren bir adet çekyat :) :) blue&blue 11-09-07, 15:50 Kızlar ben teşekkür ederim... İnsani duygularla yaşanan bir şeyler için kimseler öldürülmesin. Sonuçta Aylin'in yaşadıkları da insani şeylerdir. Doğru ya da yanlış bilemem ama herşey biz insanlar için... -Ateşle oynuyorsunuz Süper bir şekilde bu konuyu da aştıktan sonra gelelim ateşle oynayanlara; Dün gece ben de içim cızlayarak izledim. Bazı noktalar kızdırdı bazı noktalar heyecanlandırdı bazıları ise hüzünlendirdi. Ama şunu biliyorum ki bu tempoda devam ederse reytinglerde gerilere düşecek... HP'nin kaderi belki de bu diziyi de bekliyor. İşte bu noktada haklısın sevgili bbdbhb gerçekten yine ateşle oynuyorlar. Ama onlar da ateşin içine doğanlardan merak etme elbet ellerinden tutup çıkaracak bir Çınar bulurlar... :img-wink: ........buarada aldığım duyumlara göre çınarımız ingilterde ki evlernin bodrum katında kendi zevklerine uygun bir sorgu odası dekore etmişler her şey serbestmiş Bodrum kattaki sorgu odası fikri beni çok eğlendirdi. O odadaki duvardaki boyanın üzerinde yapışıp kalan fırça teli olasım onları izleyip buraya haber uçurasım geldi. :) Bi de kendi zevklerine göre demişsin, olmazsa olmazları yazmak istiyorum ben izninizle, kelepçe su tabancası :) cep telefonu kağıt helva masa (elini vurmak için) ve sandalye (ceket asmak için) duvarda ayna terlemeye karşı klima ya da havlu Buz (morarmalara karşı) kar maskesi (hijyenik olanı makbul) Kapşonlu bikini (lighttezim sevgiler) var mı eklemek isteyen! :icon_whis NIGHT 11-09-07, 16:30 yok artık diyorum maviözlemim,sen bayağı bir takılmışsın canım... gelelim şengillerin malum dizisine; izlemedim,izleyemedim aslında ama imkan olsada izlemeyi düşünmüyordum.(her ne kadar bazı dostların şiddetli baskılarını hissetsemde:img-wink:)sebebini bende bilmiyorum,sadece manasızca bir kızgınlık var içimde,tamamiyle fare dağa küsmüş hikayesi. sanki bu yeni çalışma benim gözbebeğim dizimi baltalamış gibi hissediyorum,senaristler tüm enerjilerini yeni bebeklerine harcadıkları için benim ilk gözağrımı ihmal etmişler gibi hissediyorum... yani lafın özü bu gidişatın bu finalin sebebi,suçlusu sadece buymuş gibi... yargısız infaz biliyorum ama infaz ettim gitti....(içimde neyse o...) Sevgili nilnisa , Yazını görünce yazmadan edemedim... Bende bulunduğum ortam nedeni ile izlemedim,ama inan izleyemedim diyede içimden bir ahh çekmedim...BUgünde yorumları okuyunca bilmiyorum ama çekmiyor beni..heyecanlandırmıyor...bir dizi ya da film izlerken merakla bakmalıyım, kanım kaynamalı ,içim hop hop etmeli...ama etmiyor...olmuyor...her yeni bir dizide ister istemez mavi ve çınarı arıyorum..gözüm gönlüm doymuyor...mutlu olmuyorum sanki...herşey basit geliyor...ne tad var ne de tuz...HP benim için gerşekten ilkti ve anladım ki tek olarak kalacak...Biteli günler , haftalar, aylar oldu...ama her izleyişim aynı heyecan ile dolu...hani herkes günlük hayatının bir karesinde HP yi bir şekilde hatırlıyor...ne bileyim her mavi kelimesini gördüğünde ya da bir çınar ağacı gördüğünde hatta belki aksayan biri gördüğünda...bir şekilde HP geliyor ya işi abartıp ben dizlerin başında (1,2,3...50).bölüm yazıyor ya benim aklıma her daim yine HP geliyor...şu bölüm böyle başlamış böyle gelişmiş böyle bitmişti diyorum içimden...kaptırdım yine kendimi.... Sonuç şu ki ilkler unutulmuyormuş... Sevgiyle kalın... judithtimoz 11-09-07, 16:45 Kızlar ben teşekkür ederim... İnsani duygularla yaşanan bir şeyler için kimseler öldürülmesin. Sonuçta Aylin'in yaşadıkları da insani şeylerdir. Doğru ya da yanlış bilemem ama herşey biz insanlar için... Süper bir şekilde bu konuyu da aştıktan sonra gelelim ateşle oynayanlara; Dün gece ben de içim cızlayarak izledim. Bazı noktalar kızdırdı bazı noktalar heyecanlandırdı bazıları ise hüzünlendirdi. Ama şunu biliyorum ki bu tempoda devam ederse reytinglerde gerilere düşecek... HP'nin kaderi belki de bu diziyi de bekliyor. İşte bu noktada haklısın sevgili bbdbhb gerçekten yine ateşle oynuyorlar. Ama onlar da ateşin içine doğanlardan merak etme elbet ellerinden tutup çıkaracak bir Çınar bulurlar... :img-wink: Bodrum kattaki sorgu odası fikri beni çok eğlendirdi. O odadaki duvardaki boyanın üzerinde yapışıp kalan fırça teli olasım onları izleyip buraya haber uçurasım geldi. :) Bi de kendi zevklerine göre demişsin, olmazsa olmazları yazmak istiyorum ben izninizle, kelepçe su tabancası :) cep telefonu kağıt helva masa (elini vurmak için) ve sandalye (ceket asmak için) duvarda ayna terlemeye karşı klima ya da havlu Buz (morarmalara karşı) kar maskesi (hijyenik olanı makbul) Kapşonlu bikini (lighttezim sevgiler) var mı eklemek isteyen! :icon_whis burada koptum. Acaba niye terliyeceklerki :icon_whis Malum ingiltere soguk ya ondan. mysteria 11-09-07, 17:07 ben de bilirdim de bu şiirle karşılaşmam bi otobüs şirketinin koltuk arkasına koyduğu dergisinde oldu ve çok etkilendim ne güzel demiş değil mi ne kadar doğru bi saptama en doğru yerinde bitirmek ya da bitti gibi yapmak dışardan bitmiş gibi gözüken ne çok şey yaşıyoruz hayatın arsızlığından bu bitecekki yeni şeyler başlasın şimdi yeni şeyler söylemek lazım demek istiyorum ellerim zihnim kabul etmiyor varsın bitmiş gözüksün ama bitmesin Sen şimdi böyle dedin dedin..Benim içim gitti ah ah..Sen de az değilsin yani :) Şiir tadında yazdın yazacaklarını bende söz söyleyecek hal bırakmadın...Ama sadece şunu söylemek istiyorum ... BİTMEZ ! nilnisa 11-09-07, 17:08 Bi de kendi zevklerine göre demişsin, olmazsa olmazları yazmak istiyorum ben izninizle, kelepçe su tabancası :) cep telefonu kağıt helva masa (elini vurmak için) ve sandalye (ceket asmak için) duvarda ayna terlemeye karşı klima ya da havlu Buz (morarmalara karşı) kar maskesi (hijyenik olanı makbul) Kapşonlu bikini (lighttezim sevgiler) var mı eklemek isteyen! :icon_whis ama asıl,hepsinden önemlisi;olayın en dönülmez anında korkmayan bir hatun kişi ve en olmayacak anda aklına hiç gelmemesi gereken adamları getirmeyen bir er kişinin olması gerekiyor.... offf başım ağrıyor ya...:icon_sorr mysteria 11-09-07, 17:11 Hala aramıza yeni yeni gelen arkadaşlarımız var ne hoş dimi:happy0064 Açıkçası dizi bittikten 6 ay sonra insanların merak edip izlemelerine vesile olan şeyleri merak etmiyor değilim :) Hayırlı olsun mu denir geçmiş olsun mu bilemedim ben şimdi :) (bknz:bölüm 11 :icon_sorr ) Hayırlı olsun hayırlı...Dün burda yapılan çimdik muhabbeti sonrası malum dizide geçen çimdirme sözüne bir tek ben mi güldüm yoksa herkesler benimle aynı mıydı merak ettim sorayım didim :) Her gördüğümüz şey ve duyduğumuz şey cidden onları hatırlatıyor bizlere...Malum dizide 24'ü görür görmez koşup birbirimize 24ü gördün mü demelerimiz,hapishane önündeki o bavullu bekleyen adamı Çınar farzedişimiz şimdi Mavi görünecek beklemelerimiz,ben senin bildiğin kızlardan değilim cümlesiyle 5. bölüme gitmemiz :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr Diyecek bir şey bulamıyorum ben siz tamamlayıverin gari gerisini cümlenin:icon_sorr Aynen öyle be canım :icon_sorr Valla hepimize İclal Aydın'ın Ne Olacak Halim şiirini armağan ediyorum ..Valla,cidden...Ne olacak bizim bu halimiz? Nereye kadar gidicez böyle? Timuçin,Özlem...yeni yeni yerlerde gözükünce öğreneceğiz galiba bunun cevabını değil mi? :icon_sorr Ev meselesine gelince...Sen evi çizdir..Böyle içinde kuğular muğular olan büyük bahçe de bana ait :) Seve seve yaparım... judithtimoz 11-09-07, 17:32 Peki Tim'i ve Özlem'i yeni projelerde gördüğümüz zaman özlem'imiz bitecekmi? Hiç bir zaman yanındaki kişileri onlara yakıştırmayacağız. Hep bir kusur bulacağız. BİZ HEP HP'yi ÖZLEYECEĞİZ. :sad53: Ev meselesine gelince 2. çocuk annesi olarak, çocuk odasının dekoresine ben talibim. bye aliyeaynalar 11-09-07, 17:42 yazılanları okuduğum kadarıyla bu dizi kötü çok kötü fena alışkanlık yapıyormuş :) arkadaşlar şimdi beni kazandınızmı diyiiiimm kaybettiniz mi diyim bilemiyorum :) bende dizinin yeni bölümleri yayınlandığı zaman ,2.sezonda izlemeye başlamıştım. şimdi ilk bölümlerini izliyorum, (yani kaçırdığım, izlemediğim bölümleri) hakketende tuhaf bi dizi bu,tuhaf derken, büyüleyici fantastik değişik.. Hatta izlerken , bi ara değişik rüyalar ve hayaller görüyordum. Oda bu kadar hayal dünyamın geniş olmasıda , Balık burcu olmamdan kaynaklanıyor heralde :) mysteria 11-09-07, 17:46 yazılanları okuduğum kadarıyla bu dizi kötü çok kötü fena alışkanlık yapıyormuş :) arkadaşlar şimdi beni kazandınızmı diyiiiimm kaybettiniz mi diyim bilemiyorum :) bende dizinin yeni bölümleri yayınlandığı zaman ,2.sezonda izlemeye başlamıştım. şimdi ilk bölümlerini izliyorum, (yani kaçırdığım, izlemediğim bölümleri) hakketende tuhaf bi dizi bu,tuhaf derken, büyüleyici fantastik değişik.. Hatta izlerken , bi ara değişik rüyalar ve hayaller görüyordum. Oda bu kadar hayal dünyamın geniş olmasıda , Balık burcu olmamdan kaynaklanıyor heralde :) Amanın bir balık burcu daha..Ah be güzelim..Sen kesin yandın o zaman..Hem balık burcu hem de HP ağır geliyo bünyeye valla...Kendimden biliyoırum :) Ben de balık burcuyum da :) Valla arkadaşlar demiş ama bi de ben diyim...Geçmiş olsun :) Ayrıca hoşgeldin... Valla fantastik,lirik,mitolojik...Ne ararsan var bu dizide...Ben de öyle oluyodum ilk zamanlar böyle garip rüyalar falan...ama alışıyosun zamanla... :) E hadi bakalım tekrar hoşgeldin :) FEL!ADE 11-09-07, 18:06 aslinda bu basliga bunlari yazmamam gerek ama yinede yazacagim.. HP senaristlerin idealist cocuguydu,.. yeni bir kardesleri dogmus, bakalim HP kardesini kabullenebilecek mi.. Maviözlem in Almanyali kizdan bahsettigini gördüm, bence hic üzülmesin bu sadece bir taktik. senaristlerin o Almanyali kiz üzerinden baska bir önyargi ve kliseyi kirma amacinda oldugunu düsünüyorum. eger O kiz bundan sonra gözükürse ( o bilet parasi biraz zor toplanir ;)) cogu kisinin dedigi gibi Alamanyali türkcesi bozuk kizin mutlaka O cok begenilen adamin karsisina cikacagini tahmin ediyorum. dizideki kadin oyuncular icinde tek begendigim O kizdi , kasadaki baksannaa demesinden hemen Almanyali oldugunu anladim :) üstüne gelen sahne beni sadece mest etti. kabul edilsede edilmesede hayatini kendi istekleri dogrultusunda yasayan genc insanlar var, Türkiyeli bunu cogu zaman inkar eder.. ama gün gibi acik o kiz milyonlarin yapmak istedigini yapmistir. neyse aslinda yeni dogmus kardesimizi merak etmekle beraber her gördügüm yerde sövesim geliyorsa vardir bunun sebebi degil mi. yeni dogan bebege karsi hic bir sey hissetmiyorum. hem yeni kardesin tek degilde siyam ikizi oldgunu sandim birara.. iki parelel konunun karistirilmasindan düsüncelerim fena halde karisti. oyunculuklara konsantre olayim, bu kimdir necidir, acaba dedikleri kadar var midir derken.. en cok umut bagladigim F.Kuskana gülerken buldum kendimi :) adam nezakketen öyle sIKILmis ki karisi ile yaptigi konusmada neredeyse kadehi devirecek; bir sigara yakip izmaritini tabaginda söndürecek sandim. ne bileyim ciddi olamiyorum, nedenini ögrenmek icin zamana ihtiyacim var sanirim. büyük kardesin yeni dogana olan kiskancligi gibi birsey buda.. yeni geleninde herkese gülücük atma derdi ( aristokrasiden- kaldirimlara yakin olanlari ama hepsini anlatalim, konumuz genislesin denmis ) olunca büyük kardesin psikolojisini düsünen olur mu ?! *** bu mesaji silebilirim cabuk okuyun :) alamehmet 11-09-07, 18:24 Bugün bbdbhb'mle konuşurken dedim ki... Dün küçük kardeşimizi izlerken hatta daha jenerik başladığında bizle ilgili bir şeyler çıkacakmış,Şengiller sizleri unutmadık hpciler diyecek gibi hissettim...Ne aptalca bir şey dimi ama bekledim işte :icon_sorr Bilmiyorum belki jeneriğin benzerliği,senaristlerimiz ve duyduğum özlem beni bu hale getirdi...Sadece tek bir şeyi merak ediyorum...Gerçekten bizler için ne ifade ettiklerini biliyorlar mı hissediyorlar mı?? Hani benim bölüm yorumum :) Bu sefer yapmadım kıvıramadım da idare edin artıkın :) ŞİYA 11-09-07, 18:50 alamehmetim herkes bir şey umud ediyor tabi bizlerde ama dediğim gibi onlar çok duygusal gözüküp galiba çevrelerindeki insanların hislerine karşı duygularını aldırmış insanlar yoksa böyle olmasa bu kadar kolay sıyrılamazlar oldumu canım kutarbildimmi:icon_whis maviçınar bende dün akşam aynı senin hissttklerini hissettim melisa sözeni çok sevmeme rağmen yapamadım ama ablaya verilmiş bir söz vardı ne yapalım maviözlem 11-09-07, 19:12 aslinda bu basliga bunlari yazmamam gerek ama yinede yazacagim.. HP senaristlerinin en idealist cocugu sayilir,.. yeni bir kardesleri dogmus, bakalim HP kardesini kabullenebilecek mi.. Maviözlem in Almanyali kizdan bahsettigini gördüm, bence hic üzülmesin bu sadece bir taktik. senaristlerin o Almanyali kiz üzerinden baska bir önyargi ve kliseyi kirma amacinda oldugunu düsünüyorum. eger O kiz bundan sonra gözükürse ( o bilet parasi biraz zor toplanir ;)) cogu kisinin dedigi gibi Alamanyali türkcesi bozuk kizin mutlaka O cok begenilen adamin karsisina cikacagini tahmin ediyorum. dizideki kadin oyuncular icinde tek begendigim O kizdi , kasadaki baksannaa demesinden hemen Almanyali oldugunu anladim :) üstüne gelen sahne beni sadece mest etti. kabul edilsede edilmesede hayatini kendi istedikleri dogrultusunda yasayan genc insanlar var, Türkiyeli bunu cogu zaman inkar eder.. ama gün gibi acik o kiz milyonlarin yapmak istedigini yapmistir. neyse aslinda yeni dogmus kardesimizi merak etmekle beraber her gördügüm yerde sövesim geliyorsa vardir bunun sebebi degil mi. yeni dogan bebege karsi hic bir sey hissetmiyorum. hem yeni kardesin tek degilde siyam ikizi oldgunu sandim birara.. iki parelel konunun karistirilmasindan düsüncelerim fena halde karisti. oyunculuklara konsantre olayim, bu kimdir necidir, acaba dedikleri kadar var midir derken.. en cok umut bagladigim F.Kuskana gülerken buldum kendimi :) adam nezakketen öyle sIKILmis ki karisi ile yaptigi konusmada neredeyse kadehi devirecek; bir sigara yakip izmaritini tabaginda söndürecek sandim. ne bileyim ciddi olamiyorum, nedenini ögrenmek icin zamana ihtiyacim var sanirim. büyük kardesin yeni dogana olan kiskancligi gibi birsey buda.. yeni geleninde herkese gülücük atma derdi ( aristokrasiden- kaldirimlara yakin olanlari ama hepsini anlatalim, konumuz genislesin denmis ) olunca büyük kardesin psikolojisini düsünen olur mu ?! *** bu mesaji silebilirim cabuk okuyun :) Okudum fakat cevap yazmaya ne vaktim var nede para.:) sadece sunu söylemek istiyorum, sevgili HASRETTTTT´e de izah etmistim ve mucize bu ya anlatabilmistim kendimi.:img-wink: Gaye boralioglu ve ekibine kirginim, hatta resimlerini avatar yapmistim ve kullanmayi düsünmüstüm bir an; üstünde kocaman harflerle "sizi sevmiyorum" yaziyordu:) fakat gercek su; onlarin icimde apayri bir yeri var, bunu asla inkar edemem...sonucta Maviyi yaratmis bir insan o! yani bana pek secme hakki dogmuyor bu durumda, onun her yazdigi cümleyi takip etmek zorundayim, zorunluluk mu gercekten?? galiba hayir cünkü istiyorum cok feci istiyorum onlari tekrar hissetmeyi...(son cümlem sizlere farkli seyler cagrastirmasin ayrica malum "almanci kiz":) ne demek istedigimi gayet iyi biliyorsunuz:icon_evil) son olarak o dizi ile ilgili düsüncelerimizi burada tartisalim derim ben...bu sayfada bu projenin paylasilmasinda bir mahsur göremiyorum kendi adima...ben sahsen kendisine ayrilmis sayfada bulunmayacagim.... haftada bir kez en azindan yorum hakki verin bana.:icon_sorr sadece bir tane söz.:) umutkırıntıları 11-09-07, 21:02 Mavicinar ın dediği gibi büyük kardeş psikolojisi olayı dün gece beni de sardı. Hele yeni gelen kardeşin bir sahnesi vardı ki hayır bu olamaz bu kadarda olmaz ki canım! Bu sahne bir cezaevi sahnesiydi. Benim fikrimce bu sahneyi büyük kardeş daha iyi oynamıştı ya ama işte mekan aynıydı fakat sarılanlar farklıydı! Ben bu diziyi izler miyim bilmiyorum ama yine de HP nin kardeşi olduğu için ona bir şans verdim. Ama şundan eminim ki HP yeri asla oldurulamayacak bir yapımdı.Her ne kadar bu iki diziyi aynı insanlar yazıyor olsa da… ama izlerken içim gitti.Kendimi kıskanç büyük kardeş gibi gördüm! Belki ebeveynlerim beni seviyordu ama benim bundan haberim yoktu! Zaten bu aralar her şey bana HP yi hatırlatıyor. Geçenlerde kuzenim grubuyla birlikte benim bulunduğum yere gelmişti ve bizde onu dinlemeye gittik. Gruptaki çocuklardan biri komiserimizin gözlüğünü takmıştı.Bir ara hep beraber oturduk.Çocuk da tam karşımda oturuyordu.Arada ona garip garip bakıyordum ve içimden de çıkar o gözlüğü çabuk o benim komiserim gözlüğü diyordu ama maalesef çocuk bunu duymadı! Acaba söylese miydim? :img-cool2İşte böyle! Yaşarken bir şekilde HP kendini hissettiriyordu. Ben hala buralardayım diye! Bunun gibi pek çok şeyle karşıma çıkan ama bana varlığını hep hissettiren bir dizinin müdavimiyim ve hep öyle olacağım! Ayrıca bu sayfaların yeniden canlanması ne güzel! Biz hala buradayız ve hala HP ciyiz dedirtiyor.:good: saso 11-09-07, 22:03 Sevgili nilnisa , Yazını görünce yazmadan edemedim... Bende bulunduğum ortam nedeni ile izlemedim,ama inan izleyemedim diyede içimden bir ahh çekmedim...BUgünde yorumları okuyunca bilmiyorum ama çekmiyor beni..heyecanlandırmıyor...bir dizi ya da film izlerken merakla bakmalıyım, kanım kaynamalı ,içim hop hop etmeli...ama etmiyor...olmuyor...her yeni bir dizide ister istemez mavi ve çınarı arıyorum..gözüm gönlüm doymuyor...mutlu olmuyorum sanki...herşey basit geliyor...ne tad var ne de tuz...HP benim için gerşekten ilkti ve anladım ki tek olarak kalacak...Biteli günler , haftalar, aylar oldu...ama her izleyişim aynı heyecan ile dolu...hani herkes günlük hayatının bir karesinde HP yi bir şekilde hatırlıyor...ne bileyim her mavi kelimesini gördüğünde ya da bir çınar ağacı gördüğünde hatta belki aksayan biri gördüğünda...bir şekilde HP geliyor ya işi abartıp ben dizlerin başında (1,2,3...50).bölüm yazıyor ya benim aklıma her daim yine HP geliyor...şu bölüm böyle başlamış böyle gelişmiş böyle bitmişti diyorum içimden...kaptırdım yine kendimi.... Sonuç şu ki ilkler unutulmuyormuş... Sevgiyle kalın... valla aynen öyle oluyor..... bu sayfaların güzelligide bu...bu dünyada benimle aynı şeyleri yaşayan insanların varlıgını bilmek Bugün bbdbhb'mle konuşurken dedim ki... Dün küçük kardeşimizi izlerken hatta daha jenerik başladığında bizle ilgili bir şeyler çıkacakmış,Şengiller sizleri unutmadık hpciler diyecek gibi hissettim...Ne aptalca bir şey dimi ama bekledim işte :icon_sorr Bilmiyorum belki jeneriğin benzerliği,senaristlerimiz ve duyduğum özlem beni bu hale getirdi...Sadece tek bir şeyi merak ediyorum...Gerçekten bizler için ne ifade ettiklerini biliyorlar mı hissediyorlar mı?? Hani benim bölüm yorumum :) Bu sefer yapmadım kıvıramadım da idare edin artıkın :) insan bu sayfalardan nasıl uzaklaşabilir...başka sayfalarda hp nin hhh sini yazsak millet :icon_evil oluyor..ama bizim forumuzda herşey rahatca söylenebiliyor... çünkü biz biliyoruz ki burada ne kadar başka dizi ve oyunculardan ahsedilse de HP ..yine HP ...yine HP :img-yes: edit:acaba diyorum ...(24. bölüm aklıma geldi..:icon_sorr ) :icon_evil olan arkadaşlardamı biliyor yine HP oldugunu :img-polic blue&blue 11-09-07, 23:15 Gördüm gördüm! Kısacık da olsa onları tekrar ekranda gördüm! :happy0064 Öncelikle çok güzel bir akşam geçirdim. Sevgili forumdaşlarım, bora.asli, zeytine-35 ve deeppurple ile birlikteydim. Kulaklarımda hala onların sesleri çınlarken eve geldim. Eşim Cine5'de benim ilgimi çekecek bir şey olduğunu söyledi. Pek ilgisiz açtım. Başlayalı çok olmuştu ne kadarını kaçırdım bilmiyorum ama Dizi Magazin adlı bir program başlamıştı. Ve konu dizi müziklerine gelmişti. İşte o sıralamalarda HP'den çok güzel kareler izledim. Hala ağzım kulaklarımda. Öncelikle dizi müziklerininin indirilme sıralaması yapıldı. Çok net hatırlamıyorum söylenenleri ama Aksak ve Babası ile bir sahne gösterdiler. Ardından "Hırsızlığı da hırsızları da unutacaksın senin yerin benim yanım" sahnesi ve ardından da "Fotoğraflarımı ver" sahnesi geldi. Harikaydı. Donup kalmışım. Bu yüzden ne dediler. Sıralama nasıl... hiçbir şey hatırlamıyorum. :img-blush Programda her hafta bir dizi için klip yapılacakmış. Haftaya kaçırmamak lazım. Belki de çok geç kalmışızdır bilmiyorum. :icon_sorr Ayrıca bazı dizilerin (Kavak Yelleri) set arası çekimlerini vs. göstermişler. Acı Hayat oyuncuları ile söyleşi vs. de vardı. Çok umutlu değilim ama haftaya salı izlemeye değer. bye saso 11-09-07, 23:21 haber için çok teşekürler... bluecanım yok yok geç kalmamışızdır...okadar hpci var en azından bir kişi yakalardı dimi...bu arada enişteye sevgiler..bye cine5-- salı --dizi magazin...peki saat kaçta(tembel forumdaşın netten aramak istemedi de...:icon_whis ) gozler 12-09-07, 00:32 biraz alakasIs olacak belki ama..? ben bu aksam zaplarken reklam aralarI bisey fark ettim, napim sizde her tespiti yazIyonuz bende eksik kalmIm dedim:icon_whis, efem bir kanal var orda bir dizi var hani cocuk icin falan.... anladInIz bence :img-yes:, neyse orda kadIn arIyo adamI veee evet veeee nereye gitsin bizim AksagIn garagI yok dedim ya yok yani bi orasI kalmIstI kopyalanmayan yuh yani, ama inanIn o atmosver yoktu tabi... neyse uzatmIm ben, sevgiyle kalIn. maviözlem 12-09-07, 01:01 biraz alakasIs olacak belki ama..? ben bu aksam zaplarken reklam aralarI bisey fark ettim, napim sizde her tespiti yazIyonuz bende eksik kalmIm dedim:icon_whis, efem bir kanal var orda bir dizi var hani cocuk icin falan.... anladInIz bence :img-yes:, neyse orda kadIn arIyo adamI veee evet veeee nereye gitsin bizim AksagIn garagI yok dedim ya yok yani bi orasI kalmIstI kopyalanmayan yuh yani, ama inanIn o atmosver yoktu tabi... neyse uzatmIm ben, sevgiyle kalIn. Cetemizin halleri ve baslarindan gecen olaylari hirsiz-polis kitabinin en güzel sayfalarindan okuyorum, ama en cok tamirhanedeki hallerini özlüyorum...O vakit hersey cok farkliydi, cok masum ve bizdendi hersey...tamirhaneler hep bana soguk gelmistir ama orasi benim gözümde sicacik bir evden farksizdi... masumlarla kiyaslayacak olursak, o zamanlar kisiler daha mutluydu diyebilecegim...ve onlari izlemek cok daha keyifliydi...en cok bana dokunan sahneler (mavi&cinarin ayriliklarinin yanisira) cetenin yavas yavas dagildigi zamanlar idi...önce grubun demirbasi olan Yakup abim ve sonrasinda Arsen ki bu adam Gülayla el ele verdikten sonra baska bir adam olup cikti, gözüme cok güzel gözükmeye basladi...ve cetenin "acemi kötüsü" hatta henüz iyi bile sayilabilen Jiletin gidisi...tek tek veda edislerini izlemek berbat bir duygu idi, beni cogu kez kahkahalara bogan bu grubun elemanlarinin gözden kaybolmasi bana cok koymustu o zamanlar...Aksaga üzülmedim daha cok bencilce duygular hakimdi bende, kendime üzülmüstüm...yavas yavas bitime yaklastigimizin farkindaydim...eski günleri animsamak istiyordum ve o ilk hallerini bikmadan, usanmadan izliyordum...tek basima...o an sanki hayat duruyordu, huzurlu oluyordum garip birsekilde, artik beceremiyorum... yapamiyorum...izleyemiyorum; adeta bogazima bicak saplanmis gibi hissediyorum, kendime aci cektirmeyide beceremiyorum artik... Aksagin o deli dolu halleri, herkesi korkutan ani cikislari ve o tuhaf mizah gücü; düsündüren, hüzünlendiren ve nihayetinde tebessüm ettiren...Maviyi ilk defa gördügü an idi o paslanmis demirlere ev sahipligi eden yer..yagmurlu bir carsamba günü, kimsenin farkinda olmadigi, kimsenin bilmedigi bir an o karsisina cikmisti...ilk gördügü anda sevmisti onu...bir babanin bir kiz evlata duydugu bir sevgi idi hissettigi, onu sarmak, kollamak, hayata hazirlamakti gayesi...cünkü karsisindaki ürkek, yalniz bir kiz cocugu idi...sansiz bir kizcagiz, en ihtiyaci oldugu bir zamanda kaybetmisti cigerinin yarisini...yapayalnizdi, ve ona muhtacti...ilk görüste anladi Aksak...ilk görüste anladi ona ihtiyaci oldugunu...ona kanatlarini verecekti ama tarih tekerrürden ibaretti; ucmayi ögrenmeden itiverecekti ucurumlardan... Sert kayalara carpti, yaralandi...ama hayata yenilmedi iste...yenilmedi... Cinarlarla bir ilgisi yoktu, o tek basina hayata yenilmedi...o maviydi ve eninde sonunda aydinliga ulasacakti...sinira geldigi an; saclarina ak düsebilirdi, bir kolu olmayabilirdi, inanclari yok olmus yerine baskalarinin inanclari yerlesmis olabilirdi ama ne sekilde olursa olsun o cizgiyi gececekti bir gün, uzaklara ucup, bulutlarin arasindan süzülüp ve izini kaybettirecekti... Onu ilk gördügüm an´i animsadim simdi, nasil asik olmustum hayatimda ilk defa bir kadina...seni yaratmis olan insanlara herseyi borcluyum anliyormusun? herseyi...yazacagim...daha cok yazacagim...yazmaliyim... ŞİYA 12-09-07, 10:12 canım BLUEM o haberi bende seyrettim hemde kaçıncı defa tekrarın yayınlanması insanı böyle mutlu edebilceği hiç aklıma gelmezdi ama seyrederken bir yandan gazete okuduğum içn şu yazı daha çok hoşuma gitti SETTE AŞK OLURMU geçen gün ünlü bir sanatçımızla yeni başladığı oyunculuk kariyeri ile ilgili sohbet ediyoruz konu oyunculuk ve özel hayat arasında gidip geliyor ilk sinema filmini çevirirken kız arkadaşı ile sorunlar yaşamış rol arkadaşları ile samimi sahneler sorun olmaya başlayınca bizimki merak etmiş ve hali ile birilikte kamera karşısına geçilen kişlere bir şeyler hissetme olasılığını yıllardır bu işi yapa kişilere sormuş yok öyle bir şey demişler `yalan``!!!!!!! dedi öpüşme sevişme sahnesi çekipte heyecanlanmamk elde değil diye ekledi ŞİYA 12-09-07, 10:15 işte bu yukarıdaki yazıyı okuyunca ben ne mutlu oldum anlatamam demkki bizler aylar boyunca insanın birbirinden etkilenmemesi mümkün değil derken yanılmıyormuşuz oluyormuş böyle şeyler gerçi bu olanlar kimin başından geçmiş bilmiyorum ama bizim hp sahnelerinde aşk :love05::love05::love05: ın niye bu denli güzel yansıdığını savunmamız boşu boşuna değilmiş e..tabi biz iyi gözlemleri olan hp izleyicisiyiz:img-cool2sofa tabi bunlar benim fikrim yinede kimseyi zan altında bırakmak istemem yazıyı görünce dayanamyıp ekledim not uzunşeyler yadığım zamna bilissayarım yollayamadığı için ancak böyle yazı ile yorumumu ayrı yolluyorum alevalev_25_ 12-09-07, 12:14 SETTE AŞK OLURMU geçen gün ünlü bir sanatçımızla yeni başladığı oyunculuk kariyeri ile ilgili sohbet ediyoruz konu oyunculuk ve özel hayat arasında gidip geliyor ilk sinema filmini çevirirken kız arkadaşı ile sorunlar yaşamış rol arkadaşları ile samimi sahneler sorun olmaya başlayınca bizimki merak etmiş ve hali ile birilikte kamera karşısına geçilen kişlere bir şeyler hissetme olasılığını yıllardır bu işi yapa kişilere sormuş yok öyle bir şey demişler `yalan``!!!!!!! dedi öpüşme sevişme sahnesi çekipte heyecanlanmamk elde değil diye ekledi sevgili ŞİYA'cım belirtmiş olduğun bu haber için teş. ederim. Öncelikle belirtmek isterim ki öylesine yakın sahneler de ben etkilenmem diyen biri çıkarsa zaten bence başlı başına yalan söylemiş olur. Şayet işi profesyonelliğe döküp kendilerine bir çıkış yolu arıyorlarsa bizimkiler için tamam derim ve bu kategoriye sadece Çınar'ı koyabilirim. Peki ya Mavi??? O nasıl sıyıracak bu durumdan!!! Hangi profesyonellikle, hangi oyunculukla, hangi??? hangi??? Kaçıncı bölüm yada bölümlerdi hatırlayamıyorum. Yanlış da yazmak istemem. Öncelikle Çınar'ın Mavi'yi ilk öptüğü an... Mavi değil kızarmak alı al moru mor oldu. Kulaklarına varana kadar kıp kırmızı idi. Tabii oyun gereği aşık olduğu adam onu öptüğünde kulaklarına varana kadar kızarmalıydı!!!! Sevgili yönetmenimizde bunu istemişti!!! :img-wink: Malum piknik sahnesinde her şey dört dörtlük giderken sanırım 24. bölümdü ve ardından 25. bölümde Çınar'ın dudağında ki uçuk neydi??? Susadımlar!!! Dayanamıyorumlar!!! 24 Nolu odalar!!!! Neyse ben daha fazla uzatmayayım!!! alamehmet 12-09-07, 12:19 Bana kalırsa iki başrol oyuncusunun 10.,13.,17.,24.,43. ve bunun gibi daha saymadığım bir sürü sahnede ne kadar profesyonel olurlarsa olsunlar etkilenmemeleri mümkün değil... Sonuçta bir adet bayan kişi ve bir adet er kişiden bahsediyoruz dimi :) İnsanlığın doğasına aykırı olur etkilenmemek heralde...Bu etkilenmek kelimesini ''birbirlerine aşık oldular'' anlamında asla söylemiyorum... O çok farklı bu çok farklı...Benim anlatmak istediğim olay tamamen duygusal yani :) :) saso 12-09-07, 12:29 canım BLUEM o haberi bende seyrettim hemde kaçıncı defa tekrarın yayınlanması insanı böyle mutlu edebilceği hiç aklıma gelmezdi ama seyrederken bir yandan gazete okuduğum içn şu yazı daha çok hoşuma gitti SETTE AŞK OLURMU geçen gün ünlü bir sanatçımızla yeni başladığı oyunculuk kariyeri ile ilgili sohbet ediyoruz konu oyunculuk ve özel hayat arasında gidip geliyor ilk sinema filmini çevirirken kız arkadaşı ile sorunlar yaşamış rol arkadaşları ile samimi sahneler sorun olmaya başlayınca bizimki merak etmiş ve hali ile birilikte kamera karşısına geçilen kişlere bir şeyler hissetme olasılığını yıllardır bu işi yapa kişilere sormuş yok öyle bir şey demişler `yalan``!!!!!!! dedi öpüşme sevişme sahnesi çekipte heyecanlanmamk elde değil diye ekledi ŞİYA tehlikeli şeyler yapıyorsun.....:img-help: bu konu forumda herzaman top1 lik mevzu...ne konuşmaktan yoruluyoruz ne de yazmaktan... etkilenilmez diyen 24 susadım ve 24 numaralı odadaki özlemin kulaklarına baksın dimi... ha yok özlem ısrar ederse etkilenmedim diye .... bide özlemi ben öpeyim kulakları kızaracakmı bakalım :img-hyste öjeni 12-09-07, 12:52 canım BLUEM o haberi bende seyrettim hemde kaçıncı defa tekrarın yayınlanması insanı böyle mutlu edebilceği hiç aklıma gelmezdi ama seyrederken bir yandan gazete okuduğum içn şu yazı daha çok hoşuma gitti SETTE AŞK OLURMU geçen gün ünlü bir sanatçımızla yeni başladığı oyunculuk kariyeri ile ilgili sohbet ediyoruz konu oyunculuk ve özel hayat arasında gidip geliyor ilk sinema filmini çevirirken kız arkadaşı ile sorunlar yaşamış rol arkadaşları ile samimi sahneler sorun olmaya başlayınca bizimki merak etmiş ve hali ile birilikte kamera karşısına geçilen kişlere bir şeyler hissetme olasılığını yıllardır bu işi yapa kişilere sormuş yok öyle bir şey demişler `yalan``!!!!!!! dedi öpüşme sevişme sahnesi çekipte heyecanlanmamk elde değil diye ekledi Yani sen şimdi diyorsun ki.. Veya yazılanlar diyor ki.. :icon_whis alevalev_25_ 12-09-07, 13:02 bide özlemi ben öpeyim kulakları kızaracakmı bakalım :img-hyste Belki Özlem'in değil ama seninde kulaklarına varana kadar kızartacağın biri vardır güzelim!!! Önemli olan öpmekten ziyade öpülen şahıs değil midir??? Çınar'ı bir Aylin'i öperken düşünün!!! Bir de Mavi'yi öperken düşünün!!! Biri eşiydi, diğeri ömrünün geri kalan kısmını beraber geçirmek istediği kadın!!! İleri deki eşi diyeyim!!! (Komerim de az hızlı değil yani!!!):icon_whis:icon_whis Aylin'le olan sahnelerinde ne kadar etkilendik??? Ya da şöyle diyeyim Mavi'yle olan sahnelerinde ki kadar yakın bir sahnesini izlemedik Aylin'le ama mesela; Aylin'le çocuk konusunu konuştuğu sahne diyeyim... Bu sahneyi daha doğrusu içinde ki çocuk özlemini Mavi'yle konuşurken düşünsenize nasıl olurdu acaba???? alamehmet 12-09-07, 13:36 ŞİYA tehlikeli şeyler yapıyorsun.....:img-help: bu konu forumda herzaman top1 lik mevzu...ne konuşmaktan yoruluyoruz ne de yazmaktan... etkilenilmez diyen 24 susadım ve 24 numaralı odadaki özlemin kulaklarına baksın dimi... ha yok özlem ısrar ederse etkilenmedim diye .... bide özlemi ben öpeyim kulakları kızaracakmı bakalım :img-hyste Neler oluyor sasom hıı neler oluyor :) Valla Özlem'i öptüğünde kanımca Özlem'i değil seni incelemeye almak gerek...Kızaran taraf sen olacaksın gibime geliyor benim :) :) Birde sen internet kafelerden bunları yazmaya utanmıyor musun hı :) ŞİYA 12-09-07, 13:44 vallahi beni \bizi bu hale getirenler utansın:img-blush veyahutta utanmasın ramazan öncesi bir nevi son rauntlar diyelim hani ramazan gelince nefsi tarbiye etmek gerkir ayıp şeyler düşünmemek kerekir ben sadece ramazana girmeden sizi bizi çoşturayım dedim:happy0064sonra tövbe ama bir aycık:img-yes::img-yes: alevim sen yine aylin demişsin ben demedimmi öyle bir şey yok öyle bir kimse olmadı ben ne güzel kendimi alıştırmıştım ama sen birden çıkıp aylin dedin bak annem yok evde akşamleyin bir sürü insan benden yemek bekliyor niye yemek yapmadın derlerse aylin aklıma geldi yapamadım dersem biraz tuhaf kaçar:img-hyste:img-hyste sadece çınarın gördüğü karabasandı :img-fear2:dito hemde başının etini yiyen sonra zaten adam kabustan uyandı gerçi maviyi tanıdıktan sonra kabustan daha beter şeyler yaşadı ama onunla yaşadığı güzel şeyleride kimse ile yaşamadı anlatabildimmi alevim sevim1967 12-09-07, 14:41 Koca bir 6 haftalik bir ayriliktan sonra herkese merhaba!!! Gördüm ki,okudum ki,ardimda biraktigim forumdaslarim bu güzel sayfalari bos birakmamis,bana okumam icin birbirinden dolu sayfalar hazirlamislar.Simdi okuma zamani,yazmaya sonra sira gelecek insallah! Imza:Kendini yuvasina kavusmus gibi hisseden,sizleri cok özleyen HPforumdasiniz. Sevgiler....bye mysteria 12-09-07, 14:51 Ben hala inatla,ısrarla ve biliyorum ki büyük bir kendimi kandırmışlıkla,ikisinin de ama özellikle Timuçin Esen in profosyenelliğine şapka çıkarıyorum...Tamam,gözler kilitlendiği anda hissedilenler,ellerin partnerin eline doğru giderken titreyişi,ya da en masum öpücükte bile kızaran sıfatlar olabilir...Ve fakat....Ben sorarım o zaman size netice nerde netice ? Ya madem bu insanlar bu sahneleri çekerken (tıpkı bizim gibi ki, biz sadece seyrederek bittik...Bir de Özlem ya da Timuçin in yerine koyun kendinizi...) eriyip bittiler..Madem aralarında böylesine koca bir elektrik trafosu var da...Bu insanlar neden farklı faklı yerlerde şimdi ? Birlikte olmaları gerekmez mi :icon_whis Demek ki neymiş.... Olan sadece profosyenellikten ibaretmiş...:icon_whis...Ya da ben kendimi kandırıyorum....Yok kardeşim yok öyle elektrik falan bişi... :img-cool2...Ya da var mı,var olabilme ihtimali yüzde kaç ? Neeee... :img-fear2 % 90 mı ???? Biri iç sesimi susturabilir mi lütfen....troest nilya_tim 12-09-07, 15:37 Biri iç sesimi susturabilir mi lütfen....troest CNM YA NE SUSTURMASI YA bende öyle düşünüyom profosyenellikten ibaretmiş diyorsunda bu nasıl şeydir ya oynamak başka ekranda birvbirlerine bakmaları başka ya bir insan birine ancak aşık olunca bakar ya yaaa böyle:img-wink: umutkırıntıları 12-09-07, 18:07 Ben hala inatla,ısrarla ve biliyorum ki büyük bir kendimi kandırmışlıkla,ikisinin de ama özellikle Timuçin Esen in profosyenelliğine şapka çıkarıyorum...Tamam,gözler kilitlendiği anda hissedilenler,ellerin partnerin eline doğru giderken titreyişi,ya da en masum öpücükte bile kızaran sıfatlar olabilir...Ve fakat....Ben sorarım o zaman size netice nerde netice ? Ya madem bu insanlar bu sahneleri çekerken (tıpkı bizim gibi ki, biz sadece seyrederek bittik...Bir de Özlem ya da Timuçin in yerine koyun kendinizi...) eriyip bittiler..Madem aralarında böylesine koca bir elektrik trafosu var da...Bu insanlar neden farklı faklı yerlerde şimdi ? Birlikte olmaları gerekmez mi :icon_whis Demek ki neymiş.... Olan sadece profosyenellikten ibaretmiş...:icon_whis...Ya da ben kendimi kandırıyorum....Yok kardeşim yok öyle elektrik falan bişi... :img-cool2...Ya da var mı,var olabilme ihtimali yüzde kaç ? Neeee... :img-fear2 % 90 mı ???? Biri iç sesimi susturabilir mi lütfen....troest Ben tam tersini düşünen biriyim.Her zaman şunu söyledim ve de söylemeye devam edeceğim.Belkide kendilerine bile itiraf edemedikleri o şey onları böylesi güzel oynamaya itmiş! Diyorumki o aralarındaki trafo yani onlar tehlikeye yaklaşmak istemediler!Ama bu tehlike hep vardı! eftelya61 12-09-07, 18:23 Siz karpuz çekirdeğinin hikayesini bilir misiniz? Bilirsiniz de ben yinede anlatayım.. Adamın birinin ciğerine karpuz çekirdeği kaçmış.. Nasıl olduysa bişey olmamış devam etmiş hayatına.. Sonra rahatsız etmeye başlamış karpuz çekirdeği adamın ciğerini.. Doktor demiş açıp alacaz yoksa daha kötü olur.. İşte yatırmışlar açmışlar adamın ciğerini bakmışlar karpuz çekirdeği içerde kök salmış adamın ciğerinde.. HIRSIZ POLİS'te herhalde karpuz çekirdeğinin durumu gibi bişey.. Hergün içime birgün öncekinden daha çok kök salıyor.. Hergün acım biraz daha artıyor hafifleyeceğine.. Artık izlediğim klipler eskisinden çok dokunuyor bana.. Yaşlanıyor muyum diye düşünüyorum.. Evet sanırım yaşlanıyorum yoksa ciğerim bu kadar yanmaz.. maviözlem 12-09-07, 18:58 Siz karpuz çekirdeğinin hikayesini bilir misiniz? Bilirsiniz de ben yinede anlatayım.. Adamın birinin ciğerine karpuz çekirdeği kaçmış.. Nasıl olduysa bişey olmamış devam etmiş hayatına.. Sonra rahatsız etmeye başlamış karpuz çekirdeği adamın ciğerini.. Doktor demiş açıp alacaz yoksa daha kötü olur.. İşte yatırmışlar açmışlar adamın ciğerini bakmışlar karpuz çekirdeği içerde kök salmış adamın ciğerinde.. HIRSIZ POLİS'te herhalde karpuz çekirdeğinin durumu gibi bişey.. Hergün içime birgün öncekinden daha çok kök salıyor.. Hergün acım biraz daha artıyor hafifleyeceğine.. Artık izlediğim klipler eskisinden çok dokunuyor bana.. Yaşlanıyor muyum diye düşünüyorum.. Evet sanırım yaşlanıyorum yoksa ciğerim bu kadar yanmaz.. yapma ne olur, kiyamam..:icon_sorr Hirsiz-polis unutulmayacak asla...Su an etrafimizi saran dizilerin olusu galiba bizleri maziye götürüyor, bu yüzden su siralar cok duygusal davranmamiz aslinda anlasilir bir durum...keske gülümseyerek yad etsek onlara olan özlemimizi ama nitekim öyle olmuyor iste, üzülüyoruz, canimiz aciyor ve cogumuz bölümleri bile izleyemiyor hale gelmisiz ne yazikki, deliler gibi izlemeyi istesekte, arsivde kilitli kalmis bir sürü bakis, tebessüm, sitem, umutsuzluklar, caresizlkiler ve yasama gücü yani kisacasi hirsiz-polis; hayata dair hersey... gercekten bilmiyorum güya seni karanlik kuyudan cikartmaya gelmistim..:icon_sorr ama pisman miyim diye sorarsiniz ASLA, bugünü unutmadan düne gitsem yeniden hirsiz-polisle güne uyanmayi isterdim, yildizlarin en cok parladigi gecelerde rüyalarimin kapisini ona aralardim yine yeni yeniden...sen bizim icin vazgecilmezsin hirsiz-polis, canimizi cok feci yaksanda seni unutmayacagiz... anliyormusun...korkmuyoruz canimizin acimasindan!!! su an o kadar doldum ki:img-cool2 tüm forumlara girip, yeter artik kendinize gelin! burada ne isiniz var, icinde tutunmaya calistiginiz hikaye size ne veriyor...ne anlatiyor, ne düsündürüyor, ne hissettiriyor...aynadaki yüzünüze farkli bakmanizi sagliyor mu...etrafinizdaki insanlara gercek anlamda bakmayi ögretiyor mu, unuttugunuz degerlerinizi size hatirlatiyor mu...karanlik yanlarinizi gün isigina sunuyor mu...sevdiklerinizi kucaklamanizi, onlari tüm arizalarina ragmen sevmeyi ögretiyor mu, sizi sizden utandiriyor mu....HAYIRR!!! peki o zaman bu lanet olasi sayfalarda ne isiniz var, uyanin artik!!!:img-fear2 Bulutlarin arasindan bizlere gülümseyen, göz kamastiran bir hikaye, yavas yavas ansizin beklenmedik anda yagmur olup yagdi üzerimize... islandik...sirilsiklam islandik...hep sizin yüzününüzden... briserie 13-09-07, 09:37 yapma ne olur, kiyamam..:icon_sorr Hirsiz-polis unutulmayacak asla...Su an etrafimizi saran dizilerin olusu galiba bizleri maziye götürüyor, bu yüzden su siralar cok duygusal davranmamiz aslinda anlasilir bir durum...keske gülümseyerek yad etsek onlara olan özlemimizi ama nitekim öyle olmuyor iste, üzülüyoruz, canimiz aciyor ve cogumuz bölümleri bile izleyemiyor hale gelmisiz ne yazikki, deliler gibi izlemeyi istesekte, arsivde kilitli kalmis bir sürü bakis, tebessüm, sitem, umutsuzluklar, caresizlkiler ve yasama gücü yani kisacasi hirsiz-polis; hayata dair hersey... gercekten bilmiyorum güya seni karanlik kuyudan cikartmaya gelmistim..:icon_sorr ama pisman miyim diye sorarsiniz ASLA, bugünü unutmadan düne gitsem yeniden hirsiz-polisle güne uyanmayi isterdim, yildizlarin en cok parladigi gecelerde rüyalarimin kapisini ona aralardim yine yeni yeniden...sen bizim icin vazgecilmezsin hirsiz-polis, canimizi cok feci yaksanda seni unutmayacagiz... anliyormusun...korkmuyoruz canimizin acimasindan!!! su an o kadar doldum ki:img-cool2 tüm forumlara girip, yeter artik kendinize gelin! burada ne isiniz var, icinde tutunmaya calistiginiz hikaye size ne veriyor...ne anlatiyor, ne düsündürüyor, ne hissettiriyor...aynadaki yüzünüze farkli bakmanizi sagliyor mu...etrafinizdaki insanlara gercek anlamda bakmayi ögretiyor mu, unuttugunuz degerlerinizi size hatirlatiyor mu...karanlik yanlarinizi gün isigina sunuyor mu...sevdiklerinizi kucaklamanizi, onlari tüm arizalarina ragmen sevmeyi ögretiyor mu, sizi sizden utandiriyor mu....HAYIRR!!! peki o zaman bu lanet olasi sayfalarda ne isiniz var, uyanin artik!!!:img-fear2 Bulutlarin arasindan bizlere gülümseyen, göz kamastiran bir hikaye, yavas yavas ansizin beklenmedik anda yagmur olup yagdi üzerimize... islandik...sirilsiklam islandik...hep sizin yüzününüzden... o kadar güzel anlatmışsın ki duygularımı ben de belki de hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz özlüyoruz deli gibi nasıl bir hastalık halidir nasıl bir reddediştir bilmiyorum ama son bölümü izlemeyerek son yazısınna bakmayarak erteliyoruz içimizde hiç gelmeyecek sonu demişsin ya geriye dönsek yine aynısını yapardım diye ben daha fazlasını yapardım herhalde daha çok kişiye ulaşması için uğraşırdım tepkimi kzıgınlığımı daha çok gösterirdim daha bilinçli olurdum ne bileyim asla şimdikinden daha az heyecanlı olmazdı benim için o kadar çok şey kattı ki bize sayfarca yazıldı yazılıyor bitmez ben bu sitede bu diziden başka çok az foruma g,rdi,m geçen şöyle bir baktım da en popüler en çok rating alan dizilerin ki bizimkini kaldırma nedenleri buydu bence neyse şimdi kanala çemkirmeye başlamayayım bizim sayfalarımız kadar dolu bizim sayfalarımız kadar içerikli değil bu da bizim farkımız herhalde dedirtiyor insana orada yazılanları okuyunca aramızdaki bağı sevgiyi daha iyi anlıyorum daha çok şükrediyorum aşka forumların değil de buranın izleyicisi olduğum için burada herşey serbest saçmalamak, öfkelenmek, çemkirmek, başka diziler hakkında fikir beyan etmek dizimiz gibi biz de farklıyız özgürüz kendimize özgüyüz ya da deli olduğumuzdan olabilir bir sürü delinin bir araya gelerek kurduğu düzen saçmalamaya başladım kesiyorum sizleri çok seviyorum bu dizi gibi sizlerde iyi ki varsınzı hiç gitmeyin tamam mı:sad53::sad53::sad53: devrim_TİM 13-09-07, 10:54 Siz karpuz çekirdeğinin hikayesini bilir misiniz? Bilirsiniz de ben yinede anlatayım.. Adamın birinin ciğerine karpuz çekirdeği kaçmış.. Nasıl olduysa bişey olmamış devam etmiş hayatına.. Sonra rahatsız etmeye başlamış karpuz çekirdeği adamın ciğerini.. Doktor demiş açıp alacaz yoksa daha kötü olur.. İşte yatırmışlar açmışlar adamın ciğerini bakmışlar karpuz çekirdeği içerde kök salmış adamın ciğerinde.. HIRSIZ POLİS'te herhalde karpuz çekirdeğinin durumu gibi bişey.. Hergün içime birgün öncekinden daha çok kök salıyor.. Hergün acım biraz daha artıyor hafifleyeceğine.. Artık izlediğim klipler eskisinden çok dokunuyor bana.. Yaşlanıyor muyum diye düşünüyorum.. Evet sanırım yaşlanıyorum yoksa ciğerim bu kadar yanmaz.. yapma ne olur, kiyamam..:icon_sorr Hirsiz-polis unutulmayacak asla...Su an etrafimizi saran dizilerin olusu galiba bizleri maziye götürüyor, bu yüzden su siralar cok duygusal davranmamiz aslinda anlasilir bir durum...keske gülümseyerek yad etsek onlara olan özlemimizi ama nitekim öyle olmuyor iste, üzülüyoruz, canimiz aciyor ve cogumuz bölümleri bile izleyemiyor hale gelmisiz ne yazikki, deliler gibi izlemeyi istesekte, arsivde kilitli kalmis bir sürü bakis, tebessüm, sitem, umutsuzluklar, caresizlkiler ve yasama gücü yani kisacasi hirsiz-polis; hayata dair hersey... gercekten bilmiyorum güya seni karanlik kuyudan cikartmaya gelmistim..:icon_sorr ama pisman miyim diye sorarsiniz ASLA, bugünü unutmadan düne gitsem yeniden hirsiz-polisle güne uyanmayi isterdim, yildizlarin en cok parladigi gecelerde rüyalarimin kapisini ona aralardim yine yeni yeniden...sen bizim icin vazgecilmezsin hirsiz-polis, canimizi cok feci yaksanda seni unutmayacagiz... anliyormusun...korkmuyoruz canimizin acimasindan!!! su an o kadar doldum ki:img-cool2 tüm forumlara girip, yeter artik kendinize gelin! burada ne isiniz var, icinde tutunmaya calistiginiz hikaye size ne veriyor...ne anlatiyor, ne düsündürüyor, ne hissettiriyor...aynadaki yüzünüze farkli bakmanizi sagliyor mu...etrafinizdaki insanlara gercek anlamda bakmayi ögretiyor mu, unuttugunuz degerlerinizi size hatirlatiyor mu...karanlik yanlarinizi gün isigina sunuyor mu...sevdiklerinizi kucaklamanizi, onlari tüm arizalarina ragmen sevmeyi ögretiyor mu, sizi sizden utandiriyor mu....HAYIRR!!! peki o zaman bu lanet olasi sayfalarda ne isiniz var, uyanin artik!!!:img-fear2 Bulutlarin arasindan bizlere gülümseyen, göz kamastiran bir hikaye, yavas yavas ansizin beklenmedik anda yagmur olup yagdi üzerimize... islandik...sirilsiklam islandik...hep sizin yüzününüzden... Bu sayfadan öncelikle hepinize mrb diyorum buraya ilk kez yazıyorum çünkü...aslında hep yazmayı istedim ama buraya bağlanmak yok dedim iradeli olmalıyım takılırsam kalırım malesef çabam boşunaymış yazmadanda takıldım..ama yukardaki yorumları okuduktan snr ilk defa bu kadar hevesle yazmak istiyorum satırlarca...aslında benm de içimden geçenler tam olarak böyle karpuz ya da başka bişey içimde hp yi hergün özleten bişey.... offf geçer mi diye düşünmek istediğim aslında geçmesini hiç istemedğim bi durum ben böyle yaşamaktan memnunum hp ve ben bu sayfalar gayet güzel gidiyoruz acaba diyorum bize onları bu kadar özleten istediklerimizi alamamış olmamız mı onları istediğimiz gibi göremedk ve şimdide kurtulmak istediğim şeyin üzerine mi gidiyorum..bıkacağımı mı sanıyorum...yok yok böyle bişey istemiyorum da bıkamıyorum da.... off neden bu gün okudum sanki bunları hiç olmazsa şu dk larda olmasaydı içimden gelenleri yapamamakta çok kötü:sad53::sad53::sad53: huuubbban 13-09-07, 15:16 bu sıralar kendime inanamaz hale geldim,geçtğimiz marttan beri dizi izlemeyen ben durmadan bileyim bilmeyeyim eski yeni dizilere bakıp duruyorum,bişey anladığımdan değil ha,anlayamıyorum da zaten ama durmadan ne aptal replik ya,oyunculuğa bak yuhh kimsemi bişe demiyor buna beceremiyorsun diye diye odadakileri çileden çıkartıyorum,olmuyor olmayacakta sanırım,ben bi yere takılıp kalmışım ne kadar baksamda televizyona saatlerimi haracasamda artık ne fragman beklemek var ne özet ne de yeni bölüm resim peşinde koşmak, yine bunalıyorum ve alıyorum bölüm cdlerini sıralı sırasız sahne sahne giriyorum içine,ağlıyrum,klipleri izliyorum ağlıyorum,aşırı özlüyorum replikler aylara rağmen kafamda dönüyor sahneler gözümün önüne geliyor boş gibi artık kafamın içi,tvdeki olur olmz herşeyle dolup taşmasına rağmen bomboş ama şu var O varken hiç birşey izlemezdim bilmezdim ne nasıldır diye,şimdi bakınca izleyinde kalitenin oyunculuğun samimiyetin ne olduğunu çok daha iyi görebiliyorum,bir tane var efsane sadece bir tane, efsaneler unutulmaz değil,bu efsane bizim efsanemiz hiç bir zaman unutulmaz bitmez..tükenmez.. 33.bölümü izledim geçenlerde o nezarethane sahnesine bir girdim çıkamadım beni o sahneye iten başka bir dizide gördüğüm yine hapisahne yine hapishane önü,benzer sahnelerdi izlediklerim,aynı mekanda geçtiğinden düştü aklıma,önce nezarethaneyi izledim sonra 34 sarılma sahnesini,nezarethanede öldüm mavinin çıktıktan sonra dönüp bakmaları mı desem ilk elele tutuştukarında nasıl kaybolduklarımı,tanrım nihayet mi bilmiyorum yazamıyroum bile,ben böyle bişey yaşamadım hiç,öyle bir sarılmaya şahit olmadım,mavinin çınarı küçükte olsun öpmesinde hiç bir aşk dolu sahnede hissetmediğim duyguları hissettim,bu harika bir işti,asla yeri dolmayacak,dolamayacak bir işti. onlara gerçekten teşekkür ederken,bizi onlarsız bıraktıkları için de elimde olmasada kızıyorum..kızıyorum.. FEL!ADE 14-09-07, 09:36 uzun zamandir aklimda olup firsat bulamadigim, belkide Mavi icin luzumsuz yere hayiflandigim bir konuyu anlatmak istiyorum. Mavi yi nasil bilirsiniz deseler gelecek yorumlari yapilacak tanimlamalari, sifatlari tahmin ediyorum... Tam terside mümkün Mavi neller yapmazdi, nasil biri degildi, bunun icin yapilacak yorumlarsa daha kesindir. Ama tüm bu yorumlarin icinde büyük ihtimal Mavi cok güzel sarki mirildanir, derdinide sevincinide bir siirle aktarabilir demez kimse degil mi? Peki neden ? Mavi nin karekteri sarkiya, siire uygun görülmedi mi , O kendini sadece gözyaslariyla mi ifade etmeliydi.. Mavi nin cogu kadindan ayrilan yönlerini biliyoruz fakat bir defa bile bir sarki mirildanmamasi ( temizlik yaparken bile ) bana tuhaf gelmeye basladi. HP denince Cinar ve Aksak la gecen sahnelere bakildiginda onca sarki ve siir akla gelirken, ONun bir tek ninnisi vardi. birde kendi eliyle yazdigi KOYU MAVI mektubuyla gelen o icli melodi.. Onun replikleride pek tutulmazdi, varsa yoksa Cinar ve Aksak repliklerini konustuk. oysa ki benim son zamanlarda bolca kulandigim : "... Dogru Sensin, Kanun Sensin...." .. birde bunu söylerkenki o bilmis, yerine sigmayan, zeki firlatilan bakislar geliyor aklima.. Aksak in tamirhane sahnelerinde, Masumlarda hep karadeniz ezigisi vardi hemde en güzel yorumlanmis haliyle.. Cinarsa tekrarlamaya gerek olmayan, herkesin aklinda her daim mevcut siir ve sahnelerindeki sarkilarla zihne kazinmis bir karekter. Peki Mavi cigim neden bu kadar sade, bu kadar mazlum kaldi.. anatoliaz 14-09-07, 10:04 Mavicinar güzel kardeşim Mavinin kitap okumaya, şiir ezberlemeye vede şarkı dinlemeye ayırcak vakti yoktu ki..:icon_sorr Çocuklarla ilgilenmekten kitap şiir okuyamadı..Şimdi şarkı söylmek için dinlemek için en azından vakte ne ihtiyacı vardı diceksin ama insan zihninde yüzlerce soru ile boguşurken nasıl şarkı dinlesin yada söylesin ki..:icon_sorr eftelya61 14-09-07, 10:20 Peki Mavi cigim neden bu kadar sade, bu kadar mazlum kaldi.. Senaristler tarafından Mavi'nin kayırıldığını söylenir bazen bu sayfalarda.. Aslında hiçte öyle değildir işte bunun en güzel örneklerinden biri.. Mavi'miz hayat kailesiyle o kadar içiçeydi ki O'nun ne şarkı söylemeye, ne şiir okumaya vakti yoktu.. O'nun için lükstü bunlar.. Aslında biliyoruz ki aşık olmak bile onun için büyük lükstü.. Mavi'yi aslında zavallı diye bile sıfatlandırabiliriz.. Zavallı derken yanlış anlaşılmak istemem tüm sıkıntılarla kendisi başetmek zorunda olduğu için zavallı dedim.. Mesela Çınar, Aksak, Arıza başları azıcık dara düştüğünde kendilerini en can dostlarıyla (aslan sütüyle) baş başa buluyorlardı.. İçip unutuyorlardı en azından bir süreliğine.. Mavi'nin böyle bir lüksü de yoktu ki.. O da ağlayarak acısını, derdini yaşıyordu.. Ailesinin aç kalmaması için, eğitimine devam etmeleri için çalışmak, didinmek hatta çalmak zorunda olan biriydi işte Mavi.. Off çok içlendim yine Mavi'yi düşünmekte bana yaramıyo:icon_sorr hewal 14-09-07, 10:24 uzun zamandir aklimda olup firsat bulamadigim ama Mavi icin belkide luzumsuz yere hayiflandigim bir konuyu anlatmak istiyorum. Mavi yi nasil bilirsiniz deseler gelecek yorumlari yapilacak tanimlamalari, sifatlari tahmin ediyorum... Tam terside mümkün Mavi neller yapmazdi, nasil biri degildi, bunun icin yapilacak yorumlarsa daha kesindir. Ama tüm bu yorumlarin icinde büyük ihtimal Mavi cok güzel sarki mirildanir, derdinide sevincinide bir siirle aktarabilir demez kimse degil mi? Peki neden ? Mavi nin karekteri sarkiya, siire uygun görülmedi mi , O kendini sadece gözyaslariyla mi ifade etmeliydi.. Mavi nin cogu kadindan ayrilan yönlerini biliyoruz fakat bir defa bile bir sarki mirildanmamasi ( temizlik yaparken bile ) bana tuhaf gelmeye basladi. HP denince Cinar ve Aksak la gecen sahnelere bakildiginda onca sarki ve siir akla gelirken, ONun bir tek ninnisi vardi. birde kendi eliyle yazdigi KOYU MAVI mektubuyla gelen o icli melodi.. Onun replikleride pek tutulmazdi, varsa yoksa Cinar ve Aksak repliklerini konustuk. oysa ki benim son zamanlarda bolca kulandigim : "... Dogru Sensin, Kanun Sensin...." .. birde bunu söylerkenki o bilmis, yerine sigmayan, zeki firlatilan bakislar geliyor aklima.. Aksak in tamirhane sahnelerinde, Masumlarda hep karadeniz ezigisi vardi hemde en güzel yorumlanmis haliyle.. Cinarsa tekrarlamaya gerek olmayan, herkesin aklinda her daim mevcut siir ve sahnelerindeki sarkilarla zihne kazinmis bir karekter. Peki Mavi cigim neden bu kadar sade, bu kadar mazlum kaldi.. Sevgili Mavicinar; Yine güzel farklı bir bakış açısıyla çoğumn es geçği bir konuya değinmişsin aklıma Yılmaz Odabaşı'nın Şarkısı Beyaz kitabı geldi ve o kitaba konu olan eski şiinden bir bölüm Mavi neden hiç şarkı mırıldanmadaı yada şiir okumadıya gelirsek hayatın kendisine attığı çalımlardan biri diye düşünüyorum.. O, kanadı kırık bir kuştu beyaza vurulmuştu kimseler görmedi bir başka renk sevdiğini kimseler... görmedi kimseler kirlendiğini Adı Nevin (Biz MAVİ diyelim) Hüzün kokar ve korkardı geceleyin... _heraa_ 14-09-07, 10:48 Dediğin gibi mavimiz niye böyle mahsun kaldı.nedeni ona yüklenen zor hayatı yaşamak zorunda olması,hiçbirşeye vakti olmaması olabilir tabi.ama bence mavi de mutlaka bir fırsatını bulup müzik dinlemiştir.bize gösterilmese bile..ayrıca çınarla dans ederken barda,aksağın ümit için verdiği yemekte,nişan kutlamasında,çınarla alıp başlarını giderken arabada,fulya ablaların düğününde....daha aklıma gelmeyenler olabilir.şimdi diyceksiniz mavi buralarda hep seyirci gibiydi ama dinleyici de sayılabilir. Bana hep şöyle gelir;dizilerde oynayan karakterler,gerçek kişiliklerinle yüzde elli örtüşürler.yani mavi de hep biraz özlemdi galiba.şu açıdan diyorum,böyle aralarında türkçeyi iyi bilmemesi,ortama yabancı olması,bazı şeyleri şaşkınlıkla karşılaması hep hissediliyordu bence.bunun haricinde onu her zaman çok anaç bulmuşumdur.evi çekip çevirmesi,çocuklarla ilgilenmesi,çamaşır katlaması o kadar doğaldı ki...o sanki hep ordaydı,gerçekti. birde benim de en sevdiğim mavi sahnelerinden biri;aksak maviye araba hediye etmiştir,mavi abisine kurulan tuzakla ilgili gerçekleri öğrenip aksağa kızmaya gider.o anahtarı masaya bir vuruşu vardır,bir bakışı "ne demiştin bana,birbirimize yalan söylemiycez demiştin.hırsız olucaz ama ahlaksız olmıycaz demiştin" bir de masaya anahtarları vuruşu.ah ah unutamam hiç. işte öyle... maviözlem 14-09-07, 11:44 Mavinin tanimini hepimiz biliyoruz ve bu sifatlarin arasinda "demir" gibi olusunun oldugunuda...Mavi bence en güclü karakterdi, bunun kaslarla alakasi yok ve yahut kuru gürültü yayararak; misal Aksak, Cinar, Ariza, Baskomser Selahattin, komser Murat vs...Mavinin bir durusu vardi, inanilmaz bir direnme gücüne sahipti, olaylar karsisinda kendi kendine ürettigi ve hedefe odaklandigi bir silaha sahipti... Cogu kez gördük, insanlarin en ufak bir darbede nasil enkaz olduklarini; Aksagin enkaz oluslarini izledik, Cinarinda ayni sekilde ama Mavinin sadece bir örnegi hakim, ve orada artci depremlerden bahsetmiyoruz, siddetli bir deprem söz konusu idi...her insanin kendini ucurumdan atmasi icin bir sebepti aslinda, hayatin insanin üstüne bu denli gelisinin ardindan, kendini hayattan soyutlamak icten bile degildi ve nitekim Mavide böyle yapti, hayatindan vazgecti... Mavinin duygusal anlarina sahit olamadik, Mavinin ic dünyasina dalamadik, yeterince kendini anlatamadi düsüncelere gelirsek; Ben Maviyi siir okurken ve yahut hislere hitap eden bir sarkiyi söylerken gözümde canlandiramiyorum belkide yadirgiyorum...cünkü onu (tabirim ne denli dogru bilmiyorum ama) "muhallebi" kivaminda düsünemiyorum.:) Mavinin gece üclerde yasamin en zor vaktinde, sirtini duvar yaslamis, bir objeye odaklanmis ve gözlerinden yas akan halleri, siir okumak, sarki mirildanmakti aslinda... Biliyormusunuz Maviyi asla zavalli olarak kabul edemem, bir insanin kisiliginin masmavi olusu ve hayata bakisinin derin oldugunu bildigim birine ben aciyamam, dis etkenler zerre kadar umrumda degil..detaylarla ugrasmayip, gerceklerle ugrasan bir kadina ben sadece imrenirim, kiskanirim, gölge misali takip ederim, taparim... zamanim yok cikmak zorundayim... hewal 14-09-07, 12:00 Maviözlem'in tabiri ile hepimiz muhallebi kıvamındayız :img-wink: :img-wink: :img-wink: En güzel türkülerin,en güzel şiirlerin çoğu çok büyük acıların çok büyük sevinçlerin aşkların ürünüdür sadece karşı cinse değil denize,doğaya yazılmış şiirler yakılmış türkülerde varken :) Ben açıkcası Mavi'nin her konuda acısını çok iyi yansıttığını düşünüyorum yada şöyle diyeyim "ÇINAR"yada "AŞK" sözkonusu olduğunda... Çınar aslan sütünemi sarıldı sadece acı çekerken bir nevi hayattanda soyutladı kendini yemedi içmedi "yalanda olsa kimseye gülmedi gülemedi" ama Mavi lokantada Aksak'la konuşurken pekde hoş tebessümler ediyordu hani Çınar kapıda arabanın içinde izlemişti sonrada Aksak'ın önünü kesmişti ve Aksak sevdiğim kadındanda lokantamdanda uzak dur demiş Mavi gelip Çınar'a git deyip Çınar'd "PEKİ" deyip kuzu kuzu gitmişti :img-yes: bu sadece bir örnek Bugün cuma ve malum haftanın son işgünü benimde çıkmam gerek sonra devam ederiz yine :img-wink: :img-wink: FEL!ADE 14-09-07, 12:37 Mavi'nin hayatı şarkısız ve şiirsizdi. Yani o kadar bizden değildi.Bir gün şarkı söyledi onda da zaten şiir gibi aşkı korkusuzca yaşamaya yelken açmıştı... dogru.. hem bizdendi hem bizden farkli. yinede Mavi`nin bizden olmadigina ikna olamiyorum. Onu seviyorsak kendimizden bir seyler buldugumuz icindi.. Onun itirazlarinda, asiliginde, durusunda, hayata sarilisinda gipta ettiklerimiz seyleri bizde sevdik. kendimizi bulmadik mi?.. corba karistirirken, pencereden bakip hayatindan kayip gidenleri düsünürken, yanindaki kadinlarin dertlerine ortak olurken söyledikleriyle... Erkeklerin hayatini altüst eden tavirlari ve bakislariyla.. Onu izlerken kendimizden izler bulduk.. neyse Mavi nin siir, sarki konusunda daha farkli oldugu ortada.. hayatin kiskacinda, sorunlar üstüne üstüne gelirken söyledikleri ve söylemeden anlatiklarini gördük bununla yetinmeli galiba.. duygularini kolay acamayan; acacaksada kisi secen, kolay kolay agzindan asigim ölüyorum lafi duyulmayan Maviyi burada yazilan siirlerle hatirlariz olur biter.. en sonda Maviözlem muhallebi kivamina kismen katiliyorum. bir sartla :) eskiden yani Mavi nin yaslarindayken katiksiz muhallebiyken bu askla sullandirilmis muhallebiye döndüm. HP nin aski süründürdü, carpti.. yerle bir etti. muhallebi kivamina gelene dek neller gördük biz :) saso 14-09-07, 13:46 konular derin ve muhteşem ... şimdi yazacak oldugum konuda hewalin mesajının ucundan yakalar.. dün şehirdışından gelen kuzen bizde kaldı..ve sahura kadar film izleme planları yaptık ama ablam malum dün yine bir dizi izliyor..o arada adı kocalı mocalı olan bir dizinin fragmanı döndü...bende kendimce bir yorum getirdim ve ablam varsa yoksa hp senin için zaten dedi... abla dogruyu söyle şuana kadar baktıgın dizilerden farklı degilmiydi hp dedim... farklı farklı ama bitti artık dedi...:fighting2 ve o an hiç hp izlememiş kuzenime (hp tarihinde o bir dershanezede idi )i akşam film öncesi sana süprizim var dedim...:icon_whis aldım elime hp arşivimi önce 24.bölüm :)...ardından 17. kelepce...sonra 8. bölüm başka yerde olmak istemiyorum...35.bölüm ve en son 41. bölüm(kuzenimin istegi üzerine :img-pilot )ve son bir görüntü istegiyle 50. bölüm kuzenimin sahnelere yorumları:::::: aksak mahide saç boyama.:img-hyste kedi gibi oldum:bu kız rolünü yaşıyor.....yoksa aşıkmı bunlar... ben::img-help::img-cray: susadım:saso dedikodudamı çıkmadı bunlar hakkında...kulakları kızarmış...kızda erkek gibi...(kıyafete bakıp yorumladı sanırsam) edit:geç bir edit oldu ama kahvaltı sahnesinide izledi de belirteyim dedim ) kelepce sahnesi:ben bu kızı döverim...adamın bakışlarına bak ya...kız neden yok diyorsun adama aşık işte.. şarkıda süper...sahne sonundaki yorumu:sanki mavi polis, çınar hırsız.... aksagı tanırmış git iyice tanı ozaman....:icon_evil karakol sahnesi:çınar soguk davranıyor...aaa adam soguk kıza..iyi iyi aklı başına gelsin...ama kız çok üzgün... başka yerde olmak istemiyorum:bu adam ne güzel bakıyor.. ve cafedeki sahne...bu defa kal diyecek dimi...çok şükür.... sorgu odası:bu sahneye yorumsuz kaldı...ya benim sahne öncesi yorumlarımdan ya da sahnenin etkisinden...izlerken çıt çıkarmadı...sadece sonunda gerçekten güzelmiş dedi veya diyebildi...ve aşk ve nefret ince bir cizgi dedi... bu kadar bölüm sonunda kuzenimin düşüncesi :hep bu adammı mavinin peşinden koştu...hiçmi mavi ilk adımı atmadı i..adamın yelkenleri bukadar çabuk suya indirmesi de saçma dedi.... bak dizin güzel ama bu saçma dedi.. bende hemen savunmaya geçiyorum tabi... yok anacıgım var mavimizde aşık... bakayım bitanesine dedi ...sanırsam dozu falza kaçırdım...istekte bile bulundu...:img-hyste 41.bölüm son sahne..... bu bölümdeki sarı çiyan-mavi-çınar sahnesinide izledi...ben olayı anlatıyorum RH olayını falan sonra mavi beresini almış evden çıkıyor.. kuzenim başladı yoruma...yazzık adama ya..ne zor..aşk ve meslegi...aaaaa kız mesajı okuyup yinede gittimi yani...yuhh....kız neden soyunuyor..nere geldi bu...:blink::img-blush...kız çok donuk baktı...bu adam çok güzel bakıyor....kız nasıl sarıldı öyle adamın boynu kopacak... sonuç....sahneler gerçekten çok güzelmiş...bu kızın ilk oyunculugumu :blink:...adam çok güzel bakıyor yalnız...bu kızı abiye bi kıyafetle görmek isterdim.... dedi ve ben var anacım var dedim.... ama pembe elbiseyi giydigi sahnenin kaçıncı bölümde oldugunu hatırlayamaıgım için 50. bölüm finali izlettim..ve bizim için final olan tim-özlem-ugur abi sarılmasını(bu sahneyi dikkatli izlemesini istedim..) mavinin kıyafetine yorumu çok güzel ve sarılmaya yorum...aglayacak gibiler...neden adamla kız sarılmadı ki..adam kıza gözünün ucuyla bakmış...ugur yücel de nasıl bakmış öyle.. kuzenimden hp yorumları böyleydi...bizim yorumlarımızdan hiç farkı yok dimi.... nilnisa 14-09-07, 14:08 sasocuğum, kuzenin özet sahnelerden bile işi çözmüş,olayın felsefesini anlamış ve hatta yalamış yutmuş,tebrik ederim...:good: -adam çok güzel bakıyor!!!- budur!!!! veee hatırlamak isteyenler için,tüm sevenlere geliyor... (bkz.İMZAM!!!):img-yes: edit:afiyet olsun demeyi unutmuşum....:img-icecr:icon_whis saso 14-09-07, 15:45 nilnisacığııımmmm ben ilk defa böyle bir cevher buldum ....bulmuşken de canını çıkartayım dedim.. ama hp öyle güçlü ki ilk sahnede kuzenim zaten kendini kaptırdı....:img-yes: çınar bakışlarını farketti ya...:happy0064 farketmeseydi :dito imzanı örnek vermişsin :good:bence de tim bakışları için örnek bir imza.. ve hp forumunda hep dikkatimi çeken bir konuda mejaslar zaten başlı başına özel ve ayrıcalıklı ama avatar ve imzalarda bi o kadar dikkat çekici....dolu dolu hp....dolu dolu tim ve özlem ve hayata dair ince güzellikler... bu konuda yani görüntü kaliteniz için herkese çok ama çok teşekür ederim arkadaşlar.. not:biliyorum...biliyorum avatar ve imzam da size herzaman kanlı canlı susadım yaşattıgım için sizde bana teşekür ediyorsunuz...:icon_shad....:icon_whis nghn 14-09-07, 18:21 İlişkilerde rutin olarak tabir edebileceğimiz şeyler vardır. 1.Misal deli divane olan taraf kızdır.Erkek ise duygularını çok belli etmez,etmek istemez 2.Defterlere kitapların kenarlarına hep kızdır sevdiğinin ismini yazan 3.Süprizler yapan hep kızdır. 4.Kız her daim birşeyler paylaşmak ister ama erkek içine kapanıktır. 5.Erkek aşık olduğunu 7 cihana duyurmaz.Erkek adam ağır takılır.Böyle şeyleri kapalı yaşar. 6.Kız daha neşeli şen şakraktır civelektir. şimdi tam tabirleri doğru kullanamasamda sanırım 3 aşağı 5 yukarı ne demek istediğimi anlatabildim sanıyorum.İlişkilerde genellikle bazı şeyleri bir taraf yapar bir taraf yapmaz. İşte Mavi ve Çınar'ın ilişkisi bu rutinlikte değildi.Roller hep ters üstlenmiş gibiydi. Örn: Ağva'ya tatil yapmaya gitmek,gidip göl kenarında piknik yapmak....Bunlar hep Çınar tarafından düşünülen şeyler.Aslında yukarıda sıraladığım gibi genelde kızların yapmayı planladığı şeylerdir bunlar.HP ise bu tarz hareketler çoğunlukla Çınar'dan geldi. Mavi nasıl tabir etsem aslında "soğuk" biri.Yüzü fazla gülmez.Hayatın gerçekleri ile uğraşmaktan kendine ait özeli pek olmamış.Sadece "kendine" vakit ayırmayan,ayıramayan bir insan.Gerçek dünyanın "gerçek"lerine kendini da |