Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 2)

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

elwiens_86
15-09-07, 22:59
Güzincim valla ne olursa olsun bu ülkede saçma şeyler herzaman bol reyting aldı...Dediğin gibi insanların izleme sebeplerini öğrenince daha bir üzülüyorum şahsen ben bu kadar mı gelişmemiş bir izleyici kitlesi var Türkiye'de birde bu kadar genç nüfusu varken bu kadar içi boş dizi ve programların yapılmasına üzülüyor insan...Umarım iyi yapımlar hakettikleri yeri bulurlar...

Bu arada şu Menekşe'nin babasına zaten her izlediğimde verip veriştiriyorum...Adam karısına hayvan gibi davranıyor tabi kızına da...sevgilisine kahvaltılar hazırlamak "oy ben senin canını yerim" demeler şeytan diyor kaldır kumandayı geçir kafasına...:P İşte bu beyinde ve düşüncede insanlar olduğu sürece hergün namus cinayeti işlenir...Karısı ve kızına gelince sokağa çıkmak namussuzluk ama kendisine genç sevgili bulmak çok makul birşey erkek milleti değilmi...:dito:icon_evil

hamiş
15-09-07, 23:09
Güzincim valla ne olursa olsun bu ülkede saçma şeyler herzaman bol reyting aldı...Dediğin gibi insanların izleme sebeplerini öğrenince daha bir üzülüyorum şahsen ben bu kadar mı gelişmemiş bir izleyici kitlesi var Türkiye'de birde bu kadar genç nüfusu varken bu kadar içi boş dizi ve programların yapılmasına üzülüyor insan...Umarım iyi yapımlar hakettikleri yeri bulurlar...

Bu arada şu Menekşe'nin babasına zaten her izlediğimde verip veriştiriyorum...Adam karısına hayvan gibi davranıyor tabi kızına da...sevgilisine kahvaltılar hazırlamak "oy ben senin canını yerim" demeler şeytan diyor kaldır kumandayı geçir kafasına...:P İşte bu beyinde ve düşüncede insanlar olduğu sürece hergün namus cinayeti işlenir...Karısı ve kızına gelince sokağa çıkmak namussuzluk ama kendisine genç sevgili bulmak çok makul birşey erkek milleti değilmi...:dito:icon_evil

Selam elwiesns ben babayım diye geçinen sözüm ona o babaya .ben de çok kızıyorum . Ben hep şöyle düşünmüşümdür kendi yapıyor ki ! karşı tarafı sıkıyor . adamın kendisine güveni olmadığı için ne kızına nede karısına güveniyo. Bu yüzden aklı sıra onları sıkıyor. Sert ve namus timsali baba havasına bürünüp vahşileşiyor ki gözlerini korkutsun ! Bu kadar acımasız olup ileride eşi ve çocukları öğrendiğinde yüzlerine nasıl bakıcak merak ediyorum.

guzinn
15-09-07, 23:11
Karısı ve kızına gelince sokağa çıkmak namussuzluk ama kendisine genç sevgili bulmak çok makul birşey erkek milleti değilmi...:dito:icon_evil

işte adamın namus anlayışına bak!! zaten ben hep şunu derim bi insan çevresindeki kişilere durup duruken hiç olmadık sebeplerle sürekli bi konuda suçlamada bulunuyor, her fırsatta onu o şeyi yapmakla suçluyorsa kesinlikle bu o kişinin kendi karakterindeki bozukluğa işaret eder...kendisini o açıdan eksik hissettiği için çevresindekileri de aynı şeyle suçlayarak kendisini tatmin eder...menekşe'nin babasının yaptığıda o işte..sürekli evde manustan, şereften bahsedip duruyor...namusum namusum diye terör estiriyor adeta evde.halbuki namussuzlukla suçlayıp durduğu ağza alınmıcak hakaretler ettiği insanların hiç bir suçu yok...kendisinin yapmadığı adilik kalmadığı için adam onları bastırarak kendisini çok matah bi kişilik gibi göstermeye çalışıyor işte...yani kendi ayıbını örtmek için başkalarına çamur atıyor...bu yüzden ben hep özelliklede ahlaki bir olguya sürekli vurgu yapan insanlara şüpheyle yaklaşırım..acaba bu insanın bu açıdan bi eksiği mi varda bukadar takmış bu mevzuya derim:img-yes:ve genelde de öyle olur zaten...
çok merak ediyorumki bu adam o alman kadınla yatıp kalkarken nasıl oluyorda ailesine namustan bahsederken yüzü kızarmıyor:icon_whis? ilginç gerçekten...

deryacik
15-09-07, 23:13

Ay o adama öyle sinir oluyorum ki hic sorma cnm...
Evdeki halinden eser kalmiyor sevgilisine gidince.
Nasil bir karakterdir bu anlayamiyorum.
Zaten günde kactane cinayetler isleniyor iste böyle dar beyinliler yüzünden malesef...
Her erkek ayni degil, ama böyle erkekledende cok var bizim ülkemizde.
Evde namussuzluk olan disarda makbuldur...

elwiens_86
15-09-07, 23:34
Bu anlayışa sahip oldukları için kızlarınında onlarla birlikte olan o kızlara benziyeceğini düşünüp korkuya kapılıyorlar...Yani bu adam kızını zorla evlendirerek iyi birşeymi yaptı sonuçta kızı yine kaçtı kızını istediği kişiyle evlendirse hem kendisi mutlu olsa hemde kızı...Ama adam resmen kızını 25.000 euroya satıyor başka zaman olsa böyle kişilere ağza alınmayacak laflar söylerler kendi yaptıkları çokmu güzel...Böyle dizilerin yapılması bir açıdan güzel oluyor umarım böyle zihniyetli insanlar izleyip azıcıkta olsa ders alırlar...

Güzincim bu namus anlayışı değil namussuzluk anlayışı oluyor işte...

gzm
15-09-07, 23:43
cnm, euro d demi yoksa kanald d demi var tekrari??

Yarın aksam kanald de tekrarı var

3. bölüm fragmanına bakılırsa menekse ve halil bulusuyor.Ama aralarında sogukluk var.İkside aynı otelde kalıyor.Her zamanki gibi kötü adamlar devrede menekseyi abisi ve kocası arıyor halil arkasında esrarengiz adamlar devamlı aksiyon olan bir bölüm olacak

Reytinlere gelince hatırla sevgili ıhlamurlar altında dizisini geciyordu.Böyle olması normal.4 dizi arasında yer degistirme olacaktır.Güclü rakipler var

deryacik
16-09-07, 00:11

3. bölüm fragmanına bakılırsa menekse ve halil bulusuyor.Ama aralarında sogukluk var.İkside aynı otelde kalıyor.Her zamanki gibi kötü adamlar devrede menekseyi abisi ve kocası arıyor halil arkasında esrarengiz adamlar devamlı aksiyon olan bir bölüm olacak

Reytinlere gelince hatırla sevgili ıhlamurlar altında dizisini geciyordu.Böyle olması normal.4 dizi arasında yer degistirme olacaktır.Güclü rakipler var
Sogukluk muhtemelen su pasaportlar yüzündendir, ama bence halledeceklerdir hemen..
Reytingler konusunda sana katilyiorum, ama ben haftaya yükselecegimize inaniyorum.
Bu hafta hatirla sevgili ve sila sezonun ilk bölümüyle ekranda olduklari icin belki ilk sirada olabilirler, ama onlardada artik eskisi gibi heyecan yok.
Haftaya fark belli olur...

dFKto
16-09-07, 01:23
Ben Halilin geçinmek için pastanede çalışan Bosnalı genç olarak kalmasını isterdim. Zengin bir ailenin varisi olması çok fazla klişe. Biraz tadını kaçırdılar benim için ama yine de temposuyla, detaycılığıyla, iyi oyunculuklarla izlenilesi bir dizi. Ratinglerin ileriki bölümlerde yükselmesini umuyorum. Bunun için de diğer dizilerden farklı olmalı. Neredeyse tüm dizilerdeki erkek başrol oyuncusu zengin bir ailenin oğlu oluyor.

*deniz*
16-09-07, 01:55
Ben Halilin geçinmek için pastanede çalışan Bosnalı genç olarak kalmasını isterdim. Zengin bir ailenin varisi olması çok fazla klişe. Biraz tadını kaçırdılar benim için ama yine de temposuyla, detaycılığıyla, iyi oyunculuklarla izlenilesi bir dizi. Ratinglerin ileriki bölümlerde yükselmesini umuyorum. Bunun için de diğer dizilerden farklı olmalı. Neredeyse tüm dizilerdeki erkek başrol oyuncusu zengin bir ailenin oğlu oluyor.

Aynı fikirdeyim defakto.İlk bölümde büyük bir heyecan içinde izlemiştim ikinci bölüm ufak tefek hayal kırıklıklarım oldu(karanlık tipler,zengin aile)Umarım bilindik hikayelere dönüşmez.Geçen sezon çok büyük bir beğeniyle izlemeye başladığım bir dizi ilerleyen bölümlerde çok büyük hayal kırıklığı yaratmıştı(yersiz yurtsuz)şimdi fragmanına bile bakmak gelmiyor içimden.Bu dizide de bunu yaşamak istemiyorum.Temposu ve oyunculukları çok güzel olan bu dizinin de artık bıkkınlık veren klişelerle bozulmasını istemiyorum.

nehirrrr
16-09-07, 02:22
(http://imageshack.us)
[img=http://img514.imageshack.us/img514/573/rewtqh1.82c55127ec.jpg] (http://g.imageshack.us/g.php?h=514&i=rewtqh1.png)

[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/5562/nmxd3.png (http://imageshack.us)
http://img511.imageshack.us/img511/5562/nmxd3.436df805dd.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=511&i=nmxd3.png)
Beni taniyanlar bilir; benim favorim olan bir sarilma sahnesi vardir... Omru hayatimda bana aski anlatan en guzel sahne demistim o sahne icin ama fragmanda bu kareyi gorur gormez 'hayir' dedim artik o sahne ikinci sirada... Nasil bir sahnedir bu ya! Nasil sarilmak! Iste ask budur dedirtiyor insana... Gozlerini nasil kapatip catmis kaslarini Halil; simsIkI sarilmislar... Nasil ozlemis Meneksesini:icon_sorr

1.bölüm ask doluydu 2.bölüm ise kaçislarla doluydu :) Bence böyle çOk daha iyi..1.bölüm zaten bambaskaydi :img-in_lo herkesde heycan fln vardi..

Bide dizinin hizina bayiliyorum..Ne çok yavas nede çok hizli ilerliyor..Böyle gayet iyi :img-yes: Halilin hikayesini azicikta olsa ögrendik..
Tabii daha çok cevabini bulmamis sorular var :img-yes:
Evet, ben de bolum yorumumda bunu soylemistim! Ilk bolumde bizi cok aglattilar uzduler... Halil ve Menkse'nin inanilmaz askini izledik! Ama devamli oyle huzunlu devam etse belki bir sure sonra s!kabilirdi... Bence bu sekilde cok daha guzel olmus!

halil taksiye bindi ya. Takisici buna sordu sorabilirmiyim sevdigin nerd diye Halilde kalbini gösterdi yaaa. burda dedi. vaybeee dedimmm..
Canim, orda ben de bir acayip oldum ya! Vayy be dedim iste bu! Sevdiginin nerde oldugu onemli degilki o zaten hep kalbindedir insanin! Off cok seviyorum Halil'in Menekse'ye olan askini! Cok guzel, cok gercekci, cok icten! Menekse de oyle tabii!

Simdi Hatirla Sevgili'yi izleyenler bilirler... Bir sezondur devam ediyor. Bu sezonda ayni sekilde... Gecen sezon devamli 4cu ya da 3cu olurdu ama hic sorun yasanmadi! Cunku onunde Ihlamurlar Altinda ve Sila gibi guclu rakipleri vardi! Simdi ayni sey Halil ile Menekse icin de gecerli! Bence telas edilecek brisey yok! Rekabetin olmasi normal... Cunku karsisindaki diziler cok guclu:img-yes:
arkadaslar ben dizinin sarkisini ariyorum ya
acaba nerden bulabilirim
yardimci olabilecek biri varmi acaba

yuM usuLCa göZLeriNi .. uzaT üsüMüs eLLeriNi .. saKLa o masuM yüreGiNi .. Zaman giBi seSSiz uyu .. Bu dÜnya dipsiZ biR kuYu !
Toygar Isikli'nin kendi sitesinden bulabilirsin sarkiyi;)

Aliyefun
16-09-07, 03:41
Yum usulca gözlerini..
Uzat üşümüş ellerini
Sakla o masum yüreğini
Zaman gibi sessiz uyu..
Bu dünya dipsiz bir kuyu
Pamuktan kalbin solmadan,
Hayat yüzüne vurmadan
Uyu..Yavrum uyu..
Bu dünya dipsiz bir kuyu..
Uyu melek yüzlüm uyu..
Bu dünya dipsiz bir kuyu..

Toygar Işıklı eline emeğine sağlık..

nehirrrr
16-09-07, 03:49
Toygar Isikli suan Yaprak Dokumu ve Dudaktan Kalbe'nin de muziklerini yapiyor... Gercekten cok basarili... Bu ninniyi ilk ninemizin agzindan dinledigimde tuylerim diken diken olmustu... Dedim bunu ancak bir anne yazabilir yavrusuna ki oyleymis zaten... Toygar Isikli'nin esi kizlari icin yazmis bu ninniyi!:) Oyle yurekten oyle guzelki! Menekse gibi kirilgan naif bir kiz icin soylenebilecek en guzel sarki sanirim:) O sahneyi de hic unutamam! Menekse Halil'e olan sevdasini anlatir nineye! Ve nineye yaslar basini Menekse... Adi gibi zarif narin guzel kiz! Ne guzel bir sahneydi o!

ekin-sarp
16-09-07, 11:28
selam arkadadslar
dün giremedim yani yorum yapamadim
2.bölümde ilk bölüm gibi süperdi
halil meneksenin abisine ve "kocasina" yakalanmadan nasil ayni ucakta istanbula kadar gitti hayret ettim
menekse ve halilin bu bölümde karsilascagini zannediyordum ama karsilasmadilar
3.bölümün fragmanini kübra sayesinde izledim
bu bölümde karsilasiyorlar ama fragmanin sonunda halil otele geldiginde böyle bi telasla giriyor,merak ettim ne oldugunu..

bu arada dizimizin jenerik sarkisi gercekten süper,ben indirdim..

sumisali
16-09-07, 12:17
selamlar herkese.........

dizinin ilk bölümünü malesef izleyememiştim .
ama hamiş ablam ve annemler o kadar bahsettilerki izlemiş kadar oldum saolsunlar
o yüzden ikinci bölümü gözümü kırpmadan izledim........

nedense çok yakışmış bu isim kıvança........
ama başı çok fena dertte keşke o kabristana gitmeseydi......
ayrıca o mafyamıdır nedir çok acımasız geldiler gözüme...korktum valla........

menekşe garibim kaldı otel köşesinde yapayanlız.........
abisinede uyuz oldum he kadir olana.........ne vicdansızlık bu ya......

babane çok iyi böyle babane allah herkese nasip etsin değilmi....gerçi benimkide olsa aynı onun gibi davranırdı ya neyse..........

sonunda umarım menekşede halili farkeder yoksa bunların görüşmelerib ir kaç bölüm sonraya sarkarsa iş zivanadan çıkar.........

havincim
16-09-07, 12:21
sumisali yeni bölüm fragmanı çıktı cnm...yeni bölümün başında kavuşacaklar uzatmayacaklar daha fazla:)menekşe halili farkediyor otobüsün merdivenlerden atlıyor halilin kollarına:)
yeni bölümü düşününce kalp atışlarım hızlanıyor:)bizi süper bir bölüm bekliyor...menekşe ile halil sahenleriyle dopdolu...
hele o kavuşma,sarılma sahneleri...:)
bu akşam tekrarı sırasında fragmanı verirlerse çekip ekleyeceğim o sahnenin resimlerini net olarak...:)

sumisali
16-09-07, 12:33
sumisali yeni bölüm fragmanı çıktı cnm...yeni bölümün başında kavuşacaklar uzatmayacaklar daha fazla:)menekşe halili farkediyor otobüsün merdivenlerden atlıyor halilin kollarına:)
yeni bölümü düşününce kalp atışlarım hızlanıyor:)bizi süper bir bölüm bekliyor...menekşe ile halil sahenleriyle dopdolu...
hele o kavuşma,sarılma sahneleri...:)
bu akşam tekrarı sırasında fragmanı verirlerse çekip ekleyeceğim o sahnenin resimlerini net olarak...:)

hadi ya inanmıyorum
fragmanı görmedim
bu akşam tekrarı var onuyn fragmanını gördüm ya..
yoksa ben yanlışmı gördüm............:img-pilot

demek karşılaşıyorlar artık
oh oh iyi hiç olmazsa kaçmaları daha kolay olur
halil abisini takip etmek zorunda kalmaz

hamiş
16-09-07, 12:33
selamlar herkese.........

dizinin ilk bölümünü malesef izleyememiştim .
ama hamiş ablam ve annemler o kadar bahsettilerki izlemiş kadar oldum saolsunlar
o yüzden ikinci bölümü gözümü kırpmadan izledim........

nedense çok yakışmış bu isim kıvança........
ama başı çok fena dertte keşke o kabristana gitmeseydi......
ayrıca o mafyamıdır nedir çok acımasız geldiler gözüme...korktum valla........

menekşe garibim kaldı otel köşesinde yapayanlız.........
abisinede uyuz oldum he kadir olana.........ne vicdansızlık bu ya......

babane çok iyi böyle babane allah herkese nasip etsin değilmi....gerçi benimkide olsa aynı onun gibi davranırdı ya neyse..........

sonunda umarım menekşede halili farkeder yoksa bunların görüşmelerib ir kaç bölüm sonraya sarkarsa iş zivanadan çıkar.........

Ayşincim hoşgeldin ! İzledin mi canım ! İlk bölüm de anlattığımız o dokunulmaz masum aşka ,tekrardan kavuşucaz . Fragman verildi hiç uzatmadan kavuşturuyorlar :img-wink:
Abilerden hiç bahsetmeyelim sinirim bozuluyor daha doğrusu birinden .Diğerinden umutluyum ben . Kardeşine sahip çıkıcak ! Babanne muhteşem canım çok tatlı ! Halile gelince başı büyük dertte de , dert ne onu bir çözebilsek ?

sumisali
16-09-07, 12:46
Ayşincim hoşgeldin ! İzledin mi canım ! İlk bölüm de anlattığımız o dokunulmaz masum aşka ,tekrardan kavuşucaz . Fragman verildi hiç uzatmadan kavuşturuyorlar :img-wink:
Abilerden hiç bahsetmeyelim sinirim bozuluyor daha doğrusu birinden .Diğerinden umutluyum ben . Kardeşine sahip çıkıcak ! Babanne muhteşem canım çok tatlı ! Halile gelince başı büyük dertte de , dert ne onu bir çözebilsek ?

hamiş ablam.........:happy0064

evet izledim....
izlemekle kalmadım özelide izledim çift dikiş gidiyorum ablam..........

evet yusuf olan çok iyi ya bende umutluyum valla.

fargamnı GÜMÜŞ arkadaşım sayesinde izledim çok saol canım ...

evet dert ne ......açıklık getirsinler biran önce.........

mili_gkhnözen1905
16-09-07, 12:48
yeni bölümü düsündükce dahada heycan yapiyorum ya
gelsin su cuma artik:)
kavusuyorlar sonunda cok sevindim ya:img-in_lo
halil nasil sariliyor öyle
canim benim ya:img-in_lo
sarkiya bitiyorum zaten ya cok güzel yazilmis
diziyede tam olmus yani:good:

havincim
16-09-07, 12:48
bende menekşenin diğer abisinden çok umutluyum:)bir an önce istanbula gelmesini istiyorum onun...o anladı halilin menekşeyi ne kadar çok sevdiğini...halilin evindeki menekşeleri ve menekşenin resmini görünce etkilendi...adı yusuf muydu ya unuttum:S

aslında ilk bölümde halil yusuftan kaçıyordu ya orda yusuf yakalasaydı ne yapardı merak etmiyor değilim...çünkü o kadir ve babası gibi değil...

kadirse ruhsuzun teki...menekşenin ninesi kadire önceden menekşeyi nasıl koruyup kolladığını falan hatırlattığı zaman tınlamadı bile...

mustafaysa korkağın teki...menekşe ile halili yakaladıkları zaman mustafa hibirşey yapamayacak göreceksiniz...bu yüzden seviniyorum.ama mustafanın korkaklık yüzünden yapamadığı işi kadir zevkle yapacaktır:dito:icon_evil

<GüMüŞ>
16-09-07, 12:54

şu abiler konusunda...
bende birinden ümitliyim...kıl abisinden hiç ümidim yok hatta onda kardeş duygusu varmı ondan bile şüphe ediyorum ama diğer abisi hareket,davranışlarıyla en azından iyi biriymiş gibi duruyor...
gerçi iyi biri olsa bile bunu gösteremiyor müsvedde baba ve kıl abiden ona söz düşmüyor...kendide sessiz kalmayı tercih ediyor zaten doğal olarak iyi olmasıda menekşe ve halilin hiç işine yaramıyor,ama ilerde bu iyiliğinin menekşeye yardımı olacağı kanaatindeyim ama zamanını bekliyor...
fragmana gelince bence bu bölümde kavuşmaları çok iyi oldu...çünkü çok uzatsalar can sıkıcı olurdu diye düşünüyorum...bu bölümde zaten istanbula gelme maceraları,birbirlerine arayışlarını izledik...şimdiki bölümdede birbirlerine kavuşmalarına,halilin sırlarını göreceğiz...tam uzatmadan yerinde olacak konular...kısacası güzel bir bölüm bizi bekliyor...

fargamnı GÜMÜŞ arkadaşım sayesinde izledim çok saol canım ...

birşey değil cnm...izlemene çok sevindim....

pofuduk&kero
16-09-07, 13:11
dün giremedim başlığa reytingler de gelmiş beklediğimizin biraz altında
ama ilginç bir reyting tablosuyla karşılaştım
bence bu haftadan sonra dizimizin günü değiştirilmeli diye düşünüyorum
bu kadar güçlü yapımların karşısında çok güzel ayakta duruyo ama bence değiştirilmeli:img-yes:

cihan-songül
16-09-07, 13:20
dün giremedim başlığa reytingler de gelmiş beklediğimizin biraz altında
ama ilginç bir reyting tablosuyla karşılaştım
bence bu haftadan sonra dizimizin günü değiştirilmeli diye düşünüyorum
bu kadar güçlü yapımların karşısında çok güzel ayakta duruyo ama bence değiştirilmeli:img-yes:

tabi bu senin fikrin ama bence kesinlikle bu günde kalmalı. iyi bir yer edindi zaten bu dizi daha da yükselecektir.rakipler tüm haftanın en güçl dizileri denilebilir ama menekşe ile halil de kolay lokma değil yani.altından kalkacaktır en kısa zamanda bence

gzd_gzd
16-09-07, 13:21
bende menekşenin diğer abisinden çok umutluyum:)bir an önce istanbula gelmesini istiyorum onun...o anladı halilin menekşeyi ne kadar çok sevdiğini...halilin evindeki menekşeleri ve menekşenin resmini görünce etkilendi...adı yusuf muydu ya unuttum:S

aslında ilk bölümde halil yusuftan kaçıyordu ya orda yusuf yakalasaydı ne yapardı merak etmiyor değilim...çünkü o kadir ve babası gibi değil...

kadirse ruhsuzun teki...menekşenin ninesi kadire önceden menekşeyi nasıl koruyup kolladığını falan hatırlattığı zaman tınlamadı bile...

mustafaysa korkağın teki...menekşe ile halili yakaladıkları zaman mustafa hibirşey yapamayacak göreceksiniz...bu yüzden seviniyorum.ama mustafanın korkaklık yüzünden yapamadığı işi kadir zevkle yapacaktır:dito:icon_evil

yusufdan ben de umutluyum walla
menekşenin resmne bakarken nasıl da üzgündü
diğer abinin,babasının ve mustafa resmen intikam diye yanıp tutuşurken,yusuf kardeşi için üzülüyordu

telefonda menekşe derken nasıl da kötü oldu öyle
:icon_sorr:icon_sorr

keşke o gitseydi istanbula,onları yakalasa da bu kdr büyük tepki vermezdi
bence....

pofuduk&kero
16-09-07, 13:25
tabi bu senin fikrin ama bence kesinlikle bu günde kalmalı. iyi bir yer edindi zaten bu dizi daha da yükselecektir.rakipler tüm haftanın en güçl dizileri denilebilir ama menekşe ile halil de kolay lokma değil yani.altından kalkacaktır en kısa zamanda bence

tabiiki bu dizi kolay lokma değil hatta bugüne kadarki yapılmış en güçlü ve en ii dizi bence ama korkuyorum tabi doğal olarak çünkü çok sevilen yapımlarla çarpışıyo ama inşallah dediğin gibi olur ve en kısa zamanda hak ettiği yeri bulur:img-yes::img-wink:
biz herzaman dizimizin arkasındayız:happy0064

ekin-sarp
16-09-07, 13:29
Bu arada reytingler iyi,yani birinci olmamisik ama ilk bese girmisik..
Yeni bölümü simdiden merak ediyorum ya,ama daha cumaya cok var maalesef :icon_sorr

hildaxx
16-09-07, 13:37
Reytinglere baktım 4.olunmuş.Bence kötü değil.Kendi saati içinde izleyici 2e bölünmüş bu çok açık.Hatırla Sevgili de zaten sezonun ilk bölümü olduğundan dikkat çekmiştir ve bana kalırsa bu haftaya bu şekişlde gitmeyecektir.Tüm sezonu merakla beklemiş olanlar mutlaka HS ye göz gezdirmişlerdir,bu normal o nedenden.

Dizinin gününün değişmesiyle ilgili yorumlar okudum ama bana kalırsa M&H çok kaliteli bir yapım olduğundan gün değişimi gibi daha küçük detaylarla muhatap bile olmasına gerek yok.

Fragmanı izledim,fragmanda o kadar tatlı ayrıntılarla dolu ki,yine cumanın koşa koşa gelmesini istedim.Camdan birbirlerine bakmalar,telefonda konuşmalar..Nendese bu derece içinde yaşanan zararsız ve görüldüğü gibi birbirine dokunamayacak kadar uzaktan sevmek hepimizi çok etkiledi.Çok uzatmadan da birbirlerini buldular.Artık ne gelirse başlarına beraberken gelecek.Merakla bekliyorumm

songül_kıvanç
16-09-07, 14:12
reytıngler pekte hoş deıl. ama ben ınanıyorum kı ılerleyen bolumlerde reytıngler daha ıyı olucak. dızımızın heyecanı gıt gıde artıyor ınsanlar artık 2 dızıden bırını secıcektır ve emınım bu menekse ıle halıl olucak... haftaya reytınglerın tavana vurması dılegıyle sımdılık hoscakalın... bye

nehir_yaso
16-09-07, 14:56
Biri evli, diğeri aşkı arıyor

Kıvanç Tatlıtuğ 25, Sedef Avcı 26 yaşında. İkisi de genç, ikisi de güzel. Hem de inanılmaz ağırbaşlılar. Lafı ağızlarından kerpetenle almak gerekiyor, Halil ve Menekşe’nin... Diziyi izleyen herkes daha ilk bölümde salya sümük ağlamış. Oysa Menekşe’nin gerçek hayatta mutlu bir evliliği var. Gerek saçları, gerekse gözleriyle aynı kanaldaki rakibi Şehrazat’a benziyor

Her manken eninde sonunda oyuncu mu olmak zorunda?” sorusuyla balıklama dalıyorum röportaja... (Zaten Kıvanç Tatlıtuğ, tamı tamına 1 saat 8 dakika bizi bekletmiş!) İlk konuşmaya başlayan Sedef Avcı oluyor: “1997’den bu yana mankenlik yapıyorum. Ama ben sürekli etrafta görünen mankenlerden değilim. Sadece saygın modacıların işlerinde yer aldım. Sonra reklam filmlerinde oynamaya başladım. Ve ardından dizi teklifleri geldi. Mankenlikten keyif alıyorum. Ama aynı zamanda oyunculuktan da keyif alıyorum. Çünkü gerçek hayatta dışa dönük ve rahat bir insan değilim. Oyunculuk yaparken normal hayatımda olmadığım kadar rahat hissediyorum.”

Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculukla olan hikayesi ise çocukluk yıllarına dayanıyormuş. İlkokulda çocuk oyunlarıyla başlamış bu işe. “Aslında ben de Sedef gibiyim. Utangaç bir yapıya sahibim ve kendimi en çok sahnede özgür hissediyorum. Birçok işi aynı anda yapmak da çok hoşuma gidiyor. Hem okuyorum, hem oynuyorum, hem de podyumdayım” diyor.

Dizide birbirine dokunmadan yaşanan bir aşkı anlatıyorsunuz. Sizce ten tene değmeden aşk yaşanabilir mi?

S.A: Hayatımda dizi dışında böyle bir şeye şahit olmadım. Ben zaten evliyim ve böyle bir aşk yaşamama gerek yok. Ama sevdiği kırılacak diye dokunamamak çok ibret verici bir aşk.
K.T: Ben de dizi dışında böyle bir şey görmedim ama aşkın yaşanması için tenin tene değmesi gerekmiyor. Günün birinde biraraya gelme umudu olsa aşkıma dokunmam, beklerim.

Sedef Hanım sizi Bergüzar Korel’e benzetiyorlar...

S.A: Bunu çok sık duyuyorum. Hatta yolda Şehrazat diye çevirip konuşanlar oluyor. Ancak ikimizin de çıkış dönemleri farklı. Ona benzemeye çalıştığımı düşünenler olabilir. Binbir Gece tuttu diye ona benzeyen bir iş yaptığımızı da düşünebilirler. Ama ben kaç senedir bu işi yapıyorum ve ben de saçımı tepeden topluyorum. Herkes birbirine benzeyebilir. Ne yapabilirim.

Rahatsız olmuyor musunuz?

S.A: Hayır ama şimdi saçımı toplayamıyorum. Aslında bence de birbirimize benziyoruz. Onun gibi güzel ve başarılı bir kadına benzemekten rahatsız değilim. Yeter ki dozunda olsun.

İkinizde çok gençsiziniz. Her adımınıza dikkat etmek zorunda olmak sıkıcı değil mi?

S.A: Ben zaten evcimenimdir. Evimde vakit geçirmekten acayip zevk alıyorum. Film izlemek ve kitap okumak en sevdiğim şey. İşlerin yoğunluğundan kitap okumayı özledim. Eşimle, arkadaşlarımla sohbet etmeyi ve yemek yapmayı çok seviyorum.
K.T: Kendimi en huzurlu hissettiğim yer evim. Zaten orada yapacak çok iş var. Çok geniş bir sinema arşivim var ve sürekli film izliyorum. Onun dışında model uçak hobim var ve birkaç tane uçağım var. Bütün parçalarını siz yapıyorsunuz ve takıyorsunuz. Benzinle çalışıyor, uçuruyorsunuz ve indiriyorsunuz. Çok keyifli bir şey. Ayrıca spor da yapıyorum.

Şöhret ve evliliğin birarada yürümediği söylenir... Zor olmuyor mu evden sete, setten eve?

S.A: O kiminle evli olduğuna bağlı. Benim için hiç zor değil.
K.T: Bir taraftan okulum, diğer yandan iş var. Herkesin aşka ihtiyacı var ve bende o duygu eksik. Ne zaman karşıma çıkar, bilmiyorum. Çünkü aşk pazardan domates almaya benzemiyor.

Kıvanç Bey yine evli bir kadınla başrol oynuyorsunuz. Çıkacak aşk dedikodularına gardınızı aldınız mı?

K.T: Ben çıkan haberlere gülüyorum. Stresli bir iş yapıyoruz ve yoğun çalışıyoruz. Arada bir gülmek lazım. Böyle haberler insanları güldürüyor. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Profesyonel bir iş. Birlikte çalışıyoruz ve arkadaşız.
nRolünüze kendinizi kaptırdığınız, dışarıda da aynı Menekşe gibi baktığınız oluyor mu mesela?
S.A: Evet, ilk bölümün o kadar etkisinde kalmışım ki hâlâ Menekşe gibi baktığım söylenebilir. Bazen oynadığım rolden çıkamıyorum.

http://img410.imageshack.us/img410/8996/115855111hm7.jpg (http://imageshack.us)

cihan-songül
16-09-07, 14:56
aslında bu bölmle ilgili geniş bir yorum yapmadım . şimdi de yapmayacağım. cuma günü zaten ilk kısımlarını kaçırdım . bu akşam tekrar izleyeceğim çünkü anlayamadığım çok fazla olay var. zaten bu dizinin özelliği de bir defa izlendiğinde olayların anlaşılamaması olacak galibave o eşsiz büyüsü. bugün 22.00 da izledikten sonra yorum yapmak dileğiyle hoşçakalınbye

nilnisa
16-09-07, 15:01

aynı fikirdeyim arkadaşım,bosnalı halil'in hikayesini istanbullu zengin ailenin mahdumu hikayesine tercih ederim...

ama yine de benim tahminim halil'in bosnalı bir göçmen aile çocuğu olduğu yönünde,savaştan sonra yada sırasında türkiye'ye kaçmış/gelmiş bir ailenin çocuğu, belki babası orada ölmüştür,annesiyle birlikte gelmişte olabilir ve ben bu peşinde oldukları adamların annesiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.nasılmı;
halil'in annesinin türkiye'de zengin ve nüfuslu biriyle evlendiğini düşünüyorum bunu da annesiyle halil'in soyadlarının farklılığından çıkardım,sanırım tüm bunlar halil'in annesinin evlendiği adam veya onun varisleriyle ilgili,halil'in yok olmasını isteyen aileden birileri olabilir...

gelelim menekşe cephesine;ilk önce sedef avcı'yı çok başarılı bulduğumu söylemeliyim,başka bir ülkeye gelmiş,yapayalnız,korku dolu bir genç kız ancak bu kadar iyi yansıtılabilirdi...

halil'in çantasını karıştırırken,onun t-shirtünü koklaması ve mızıkasını çekingen ifadelerle ağzına dokundurması (sanki halil'i öper gibi) çok iç acıtıcıydı ve daha sonrasında pasaportları bulduğundaki şaşkınlık ve yaşadığı hayal kırıklığı...

kimsin sen?sorusunda amaç halil'in gerçekte ali,veli,ahmet kim olduğu değildi aslında beni seviyormusun?uğruna herşeyi bırakıp gelmeye değenmisin?bana söylediklerin doğrumu?bana geleceğim diye söz verdin,gelecekmisin?boşuna mı kendimi ateşe attım? işte asıl sorular bunlardı ve menekşe halil'i ilk gördüğünde tüm bu sorular yanıtlanacak,çünkü onun gerçekte kim olduğunu anlayacak...
halil;adı ne olursa olsun,kim olursa olsun,o'nu bulmak için gelmiş olacak,onu sevdiği için,o'na söz verdiği için...ve menekşe için halil'in kim olduğu sorusu artık ortadan kalkacak....

yada ben biraz sevgi kelebeği modundayım bugün....:img-yes:

deryacik
16-09-07, 15:16
nehir_yaso, cnm ropörtaj icin tesekkürler...

nilnisa, sana katiliyorum cnm..Aslinda ögrenmek istedigi ismi degil onu sevip sevmedigi, ve senin yazdigin diger seyler...
Bölümün basinda bu bilmece cözülecektir zaten, halil menekseye gercekleri anlatacaktir..

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 15:38
nehir_yaso ropörtaj icin tskler:img-wink:
bencede aslinda dizimizin günü ve saati iyi ama rakipleri güclü...ama ilerde insallah onlari geceriz...:img-wink:
cünkü simdi degistirseler bence reytingler daha cok düser cünkü her aksam birkac dizi oynuyor vede onlarda cok bakiliyor..o yüzdne böyle kalmasi iyi bence:img-wink:

zinednah
16-09-07, 16:03
http://img518.imageshack.us/img518/3408/11585511bd5.jpg

röportaj eklenmiş özür dilerim...

ya ben dünden beri Kıvanç Tatlıtuğun bi röportajına takılmış durumdayım cümle aynen şöyle

"Evet, aralarındaki aşk o kadar güzel, o kadar dokunulmaz ki sonuçta o aşkın içine nifak tohumları ekilecek, kara kediler girecek."

bu ne ya daha bismillah :icon_sorr:sad53:
intihar eğilimi içindeyim sanırım
sevgi pıtırcığı olmak istiyorum...

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:08
reytıngler pekte hoş deıl. ama ben ınanıyorum kı ılerleyen bolumlerde reytıngler daha ıyı olucak. dızımızın heyecanı gıt gıde artıyor ınsanlar artık 2 dızıden bırını secıcektır ve emınım bu menekse ıle halıl olucak... haftaya reytınglerın tavana vurması dılegıyle sımdılık hoscakalın... bye

evet bende inaniyorumki reytinglerimiz ilerleyen haflatalrda daha iyi olucak cünkü dizimiz heyecanla dolu ilerliyor:img-wink:
insallah cogu kisilerin secimi bu diziden yana olur yani bende eskiden HS yi izliyordum ama simdi Menekse ile Halil favori dizim oldu:img-wink:

zinednah o ropörtaj eklendi bile cnm hemde ayni sayfada:img-wink:

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:15
şimdi gördüm teşekkür ederim.

rica ederim cnm oluyor bazen öyle:img-wink:

"Evet, aralarındaki aşk o kadar güzel, o kadar dokunulmaz ki sonuçta o aşkın içine nifak tohumları ekilecek, kara kediler girecek."

yaa simdi benimde kafam karisti demekki bizim tahmin bile edemedigimz daha cok seyler olcak yaa:icon_sorr
kara kedi kim acaba yaa:icon_sorr

_mervevrem_
16-09-07, 16:18
bence bu bölüm menekşenin kimsin sen sorularına yanıt alacağız yada halil yanıt vermeyecek menekşe yorgun bir ayrılığa daha mahkum olacak....

annesiyle soy adının farklı olması benimde dikkatimi çekmişti belkide annesini bile öldürmüş olabilirler

zinednah
16-09-07, 16:21
halilin gerçekten geçmişte zengin bi aileye sahip olma durumu klişe olma yolunda rahatsız edici çünkü baktığımızda çoğu dizi aynı kısır döngü içinde kalmış illa zengin aile kocaman arabalar kocaman evler falan filan bende bi çok arkadaşım gibi bosnalı halilin mütevazi hikayesini dinlemeyi hepsine terch ederim. Ama bunlar öngörülü yorumlar tabi daha gelecek bölümlerin bize neler göstereceğini bilmiyoruz....

zinednah
16-09-07, 16:24
rica ederim cnm oluyor bazen öyle:img-wink:

yaa simdi benimde kafam karisti demekki bizim tahmin bile edemedigimz daha cok seyler olcak yaa:icon_sorr
kara kedi kim acaba yaa:icon_sorr

halil menekşeye geçmişini olduğu gibi yalan söylemeden onu korumak için saklamadan anlatırsa....
ama anlatmazsa işte o zaman bu nifak tohumları atılmaya başalanır belki diye düşünüyorum....

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:28
halil menekşeye geçmişini olduğu gibi yalan söylemeden onu korumak için saklamadan anlatırsa....
ama anlatmazsa işte o zaman bu nifak tohumları atılmaya başalanır belki diye düşünüyorum....

evet olabilir...Eger Halil gercekleri anlatmassa yada Menekse sordugunda anlatamam derse Meneksenin güvenci sarisilir..Hali konusunda tereddüt etmeye baslar:icon_sorr

zinednah
16-09-07, 16:28
bence bu bölüm menekşenin kimsin sen sorularına yanıt alacağız yada halil yanıt vermeyecek menekşe yorgun bir ayrılığa daha mahkum olacak....

annesiyle soy adının farklı olması benimde dikkatimi çekmişti belkide annesini bile öldürmüş olabilirler

annesiyle soyadı farklı evet :good:
o zaman bence halilin annesi halilin babasından sonra başka biriyle evlendi bu babada halili sevdi ve ölürken mirasını ona bıraktı diğer kardeşlerde halilin peşine düştü onu öldürmek için avukat ahmet abide (rahmtli) halili koruyup kolladı ve ona öldü süsü verdi diyorum ben siz ne dersiniz.... :img-polic

zinednah
16-09-07, 16:31
evet olabilir...Eger Halil gercekleri anlatmassa yada Menekse sordugunda anlatamam derse Meneksenin güvenci sarisilir..Hali konusunda tereddüt etmeye baslar:icon_sorr

evet çünkü menekşe güvenmek zorunda o herşeyini geride bırakıp hayatını hiçe sayıp halil için kaçtı eğer halil onun güvenini sarsarsa,istemeden de olsa menekşeyi yanıltırsa işte o zaman kara kedi, nifak herşey hayatlarının içine bomba gibi düşer...

havincim
16-09-07, 16:35
o röportajdaki "karakedi" kelimesine bende takmış durumdayım:icon_sorr
zaten yeterince derdimiz var bi de karakedi çıkmasın valla yolarım ben o karakediyi:img-black
halilin gerçek adı "halil tuğlu" ama almaya da "halil savalı" ismini kullanıyordu...bi de "yılmaz mert" var galiba menekşenin baktığı pasaportta yazıyordu:img-sorry:bilmim
anlatsın artık halil geçmişini de herkes rahatlasın ya:happy0064

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:37
evet çünkü menekşe güvenmek zorunda o herşeyini geride bırakıp hayatını hiçe sayıp halil için kaçtı eğer halil onun güvenini sarsarsa,istemeden de olsa menekşeyi yanıltırsa işte o zaman kara kedi, nifak herşey hayatlarının içine bomba gibi düşer...

evet bencede birbirlerini herseyi anlatmalari gerek daha dogrusu Halil`in herseyi anlatmasi gerkir bence...
cünkü Menekse onun icin neleri göze aldi...öldürüyordu kendini yaaa(hic tastik emtedigim birsey)

zinednah
16-09-07, 16:38
zaten yeterince derdimiz var bi de karakedi çıkmasın valla yolarım ben o karakediyi:img-black
halilin gerçek adı "halil tuğlu" ama almaya da "halil savalı" ismini kullanıyordu...bi de "yılmaz mert" var galiba menekşenin baktığı pasaportta yazıyordu:img-sorry:bilmim

düğüm yavaş yavaş çözülecektir mutlak yani bi dönem sürüneceğiz hep birlikte zaten bu kadar çabuk kavuşmanın sonu hüsrandır diye düşünüyorum çünkü koca istanbulda bu kadar çabuk birbirlerini bulmaları mucize...

karamsarım karamsarım özür dilerim :img-polic:img-cool2

08_aşk
16-09-07, 16:39
bence annesi o gitmeden önce ölmedi ve bu avukatın halilin öldürülmesiyle ilgisi yok bence öldürenler kesinlikle peşine takılanlar ben onun zengin bir ailenin oğlu olduğu düşüncesinde değilim ama ailesi çok köklü ve bu ailesiyle ilgili çok önemli sır hem mektup var bakalım o mektupta neler var halilin kutusundaki mektupta ya bu bölüm bazı olaylar açığa çıkabilir ama tamamen çıkmaz gizemin çözülmesi çok uzun zaman alacak menekşe halil gittiğinde abileri yakalıyabilir bu yüzdende ben bu bölüm sonunda tekrar bir kısa ayrılık var diyorum bakalım artık halilin sırları nasıl açığa çıkacak ve bu adamalr kesinlikle mafya değil sadece halilin öldürülmesi için tutulmuş adamlar yani mafya yok zengin ve fakir kız olayıda yok bu dizide sadece bol gizem ve saf bir aşk var

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:40

evet yaa birsürü soyadi var Halil`in bakalim hangisi dogru..ve annesinin soyadi neden degisik..Halil`in neden mezari var??neden herkez öldü bilmesi gerkiyordu???o adamlar neden pesinde??
oooo daha cok cevaplancak sor var..bakalim Halil anlatcak mi Menekseye..cok merak ediyorum dogrusu...

nilnisa
16-09-07, 16:43

aman yandık ya bu kara kedilerden,nifaklarını da alıp gitsinler bi zahmet:img-yes: nedir yani artık nerede sinmiş bekliyolarsa en olmaz anda çıkıyolar ortaya...

ve yeter artık yine yanlış anlaşılmış,kendini yanlış anlatmış bir erkek yüzünden bir ayrılık hikayesine daha katlanamayacağım...

ama tabi ne kadar desemde hikayenin bir şekilde ilerlemesi gerekiyor ve nedense bu ilerlemeler hep sevenler ayrıyken olabiliyor...

işin tuhaf tarafı artık sadece menekşenin ailesinden değil,halil'in belalılarından da kaçıyorlar,peki nereye kadar kaçabilirler...daha doğrusu ayrıyken nasıl kaçabilirler...

havincim
16-09-07, 16:45
08_aşk aynen benim düşüncelerimi yazmışsın.halilin peşindekilerin bencede mafyayla bir alakası yok ve halil bencede zengin değildi geçmişte.yoksa neden almanyada o hallere düşsün?

yeni bölümün sonunda bencede menekşeyle ilgili birşey olacak...menekşeyi bulacaklar ama abileri değil...halilin peşindeki adamlar.kesin kaçıracaklar menekşeyi...halil de paşa paşa düşecek onların ellerine...adamların hiç şakaları olmadığını gördük zaten...

dizideki bu gizemin bi kaç bölüm daha süreceğini düşünüyorum bende.her bölüm biraz biraz yeni şeyler öğreneceğiz ve parçaları birleştireceğiz...bu nedenle halilin de herşeyi menekşeye anlatmasını henüz beklemiyorum...

08_aşk
16-09-07, 16:47
birde ben çok uzun ayrılıkların olacağını düşünmüyorum sadece aralarda gelişen olaylar yüzünden ayrılıklar olabilir ama kesinlikle bu ayrılıklar bezdiren bıktıran ayrılık olmayacak ya ben değişik şeyler bekliyorum açıkçası hatta beklemiyorum bundan eminim

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:48
aman yandık ya bu kara kedilerden,nifaklarını da alıp gitsinler bi zahmet:img-yes: nedir yani artık nerede sinmiş bekliyolarsa en olmaz anda çıkıyolar ortaya...

ve yeter artık yine yanlış anlaşılmış,kendini yanlış anlatmış bir erkek yüzünden bir ayrılık hikayesine daha katlanamayacağım...

ama tabi ne kadar desemde hikayenin bir şekilde ilerlemesi gerekiyor ve nedense bu ilerlemeler hep sevenler ayrıyken olabiliyor...

işin tuhaf tarafı artık sadece menekşenin ailesinden değil,halil'in belalılarından da kaçıyorlar,peki nereye kadar kaçabilirler...daha doğrusu ayrıyken nasıl kaçabilirler...

evet yaa bende bu yanlis anlasilmalar yüzünden ayrilmaara sinir oldumm her zaman öyle yapiyorlar insallah bu dizide öyle olmaz:icon_sorr
ve malesef ayri olduklari sahneleri daha cok görcez dedigin gibi hikayenin ilerlemesi icin öyle olmasi gerekiyor cogu zaman:img-wink:

havincim
16-09-07, 16:54
ya durun daha yeni kavuştular biz hemen ayrıdık:)gerçi yeni bölüm sonunda hiç hayırlı şeyler olmayacak ama neyse...biz bölümdeki mekenşe ile halil sahnelerinin tadını çıkaralım...hele o sarılma sahnesi ah ahh...:)çok tatlılar ya gerçekten:)

sakın bu karakedi halilin geçmişinden biri olmasın:bilmim:blink:paranoyak oldum ya:)nerden çıktı bu karakedi:icon_evil

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 16:58
ya durun daha yeni kavuştular biz hemen ayrıdık:)gerçi yeni bölüm sonunda hiç hayırlı şeyler olmayacak ama neyse...biz bölümdeki mekenşe ile halil sahnelerinin tadını çıkaralım...hele o sarılma sahnesi ah ahh...:)çok tatlılar ya gerçekten:)

sakın bu karakedi halilin geçmişinden biri olmasın:bilmim:blink:paranoyak oldum ya:)nerden çıktı bu karakedi:icon_evil

evet yaaa o sahneyi sabirsizlila bekliyorum zaten:happy0064
insallah kisa kesmezler:happy0064

aman bir o eksikti insallah öyle birsey yoktur ...ama ya varsa:icon_evil:icon_sorr

ehlocan
16-09-07, 17:02

Kara kediler ve nifakları konusunda hemfikirim :img-yes:

Ama bence zaten Kıvanç'ın bahsettiği kara kediler en başından beri vardı zaten önce Menekşe'nin abisi bababsı kocası şimdi Halil'in belalıları bunlar yeter araya yanlış anlamalar girmesinne olursa olsun...Hiç sevmediğim şey yanlış anlamalar...

havincim
16-09-07, 17:09
aslında evet kıvancın bahsettiği karakediler kadir-mustafa ikilisi ve menekşenin babası olabilir...inş. öyledir...

benimde senaryolarda en sevdiğim şeydir yanlış anlamalar...diziden %90 soğurum öyle birşey olduğunda...ama kıvancın bahsettiği karakedi başka biri olsa bile yanlış anlamalarla menekşe ve halili ayıracaklarını sanmam...dizi çok güzel ilerliyor çok konu var dizide...senaristlerin o yola başvuracağını sanmam...zaten dizi elif şafağın romanından değil mi?kitaplarda öyle saçma yanlış anlamalar olmadığı için dizidede olmaz...

KeReMcEmLoVeRiN
16-09-07, 17:17
aslında evet kıvancın bahsettiği karakediler kadir-mustafa ikilisi ve menekşenin babası olabilir...inş. öyledir...

benimde senaryolarda en sevdiğim şeydir yanlış anlamalar...diziden %90 soğurum öyle birşey olduğunda...ama kıvancın bahsettiği karakedi başka biri olsa bile yanlış anlamalarla menekşe ve halili ayıracaklarını sanmam...dizi çok güzel ilerliyor çok konu var dizide...senaristlerin o yola başvuracağını sanmam...zaten dizi elif şafağın romanından değil mi?kitaplarda öyle saçma yanlış anlamalar olmadığı için dizidede olmaz...

evet o karakedi dedigi bencede kadir, mustafa ve pesindeki adamlar olabilir...bende yanlis anlasilmalara hic gelemiyor bide o yüzdne uzun süreli ayrilmalar olunca icim icimi yiyor gidip Yönetmeni bogasim geliyor bazen:icon_evil
insallah bizim dizimizde öyle olmaz yaa:icon_sorr

nilnisa
16-09-07, 17:20
birde aklıma takılan ne amaçla olduğunu bilmediğim bir sahneden söz etmek istiyorum;

menekşe uçaktayken yanında ve önünde bulunan kadınlar ve muhabbetleri;
anlatılmak istenen nedir anlamadım,menekşe gibi kızlar kendi evlenecekleri insanı bile seçemezken,bazı kadınlar;kocalarına hesap vermeden hatta onların dediklerini bile umursamadan kadın kadına dünyayı özgürce gezip,dolaşabiliyorlarmı...

yoksa sadece 'içine 'esprisine zemin hazırlamakmıydı...

eğer ilk yazdığım gibi bir karşılaştırma içinse olmamış,yanlış anlatılmış,benim orada hissettiğim tek şey bir kaç geveze ve ukala kadının görgüsüz muhabbetleriydi...

böylesi bir karşılaştırma daha sonra da yapıldı,belki bilinçli belki de kameraya takılan bir görüntüydü bilmiyorum,menekşe taksimde dolaşırken bir yanda sereserpe öpüşen çiftle,hemen diğer yanda önündeki erkeğin peşinden koşar adım ilerleyen kara çarşaflı kadın....ve menekşenin manidar bakışları...

sadece türkiye'de değil,dünyada kadın olmak zor...konuyla ilgili ne kadar kitap yazılsa,film,tiyatro,dizi yapılsa yetmez öyle sonsuz malzeme ki...

tüm dizinin asıl özetini yapan,menekşenin ve tüm menekşelerin çaresizliğini yansıtan tek bir sahne vardı...

menekşenin babası seni mustafaya verdim dediğinde menekşenin önce annesiyle,sonrra ninesiyle bakışmasıydı...menekşenin sessiz çığlıklarını kulaklarında avaz avaz duyan anne ve nenenin çaresiz susuşlarıydı...

menekşeler yok olurken susan tüm diğer kadınlar gibi....

ve son olarak;

kadrin bilmeyenler alır eline,onun için eğri biter menekşe...

karacaoğlan

ehlocan
16-09-07, 17:37
birde aklıma takılan ne amaçla olduğunu bilmediğim bir sahneden söz etmek istiyorum;

anlatılmak istenen nedir anlamadım,menekşe gibi kızlar kendi evlenecekleri insanı bile seçemezken,bazı kadınlar;kocalarına hesap vermeden hatta onların dediklerini bile umursamadan kadın kadına dünyayı özgürce gezip,dolaşabiliyorlarmı...

eğer ilk yazdığım gibi bir karşılaştırma içinse olmamış,yanlış anlatılmış,benim orada hissettiğim tek şey bir kaç geveze ve ukala kadının görgüsüz muhabbetleriydi...

ama böylesi bir karşılaştırma daha sonra yapıldı aslında,belki bilinçli belki de kameraya takılan bir görüntüydü bilmiyorum,menekşe taksimde dolaşırken bir yanda sereserpe öpüşen çiftle,hemen diğer yanda önündeki erkeğin peşinden koşar adım ilerleyen kara çarşaflı kadın....ve menekşenin manidar bakışları...

sadece türkiye'de değil,dünyada kadın olmak zor...konuyla ilgili ne kadar kitap yazılsa,film,tiyatro,dizi yapılsa yetmez öyle sonsuz malzeme ki...

tüm dizinin asıl özetini yapan,menekşenin ve tüm menekşelerin çaresizliğini yansıtan tek bir sahne vardı...

menekşenin babası seni mustafaya verdim dediğinde menekşenin önce annesiyle,sonrra ninesiyle bakışmasıydı...menekşenin sessiz çığlıklarını kulaklarında avaz avaz duyan anne ve nenenin çaresiz susuşlarıydı...

ve son olarak;

karacaoğlan

Bu görüntü muhtemelen bilinçli...Ama orada da yine anlatılmak istenen çok uç iki görüntü ile verilmişti...Bu kadar seyirciye bakın biz size mesaj veriyoruz diyen sahneleri sevmiyorum...

Dayak sadece okumamış kenar mahalle kadının sorunu değil,Yada istemediği erkekle başlık parası için evlenmek sadece daha kırsal kesimin sorunu değil...Babasının iş yaptığı holding patronunun oğlu ile işlerin büyütülmesi için evlendirilenlerde bir nevi başlık parasına gitmiş olmuyormu :icon_whis :icon_whis

Bahsettiğin sahne yani Menekşe'nin annesi ve ninesi ile olan bakışmaları daha yalın ama daha çok şey anlatan bir sahneydi...

Yazmayı hep unuttuğum bir sahnede
Menekşe'nin pastanediki kız ve çocuğu izlerken ki halleri...Çok beğendim o sahneleri ...Önümüzdeki bölümlerde o ikiliyide bolca göreceğiz sanırım...

zinednah
16-09-07, 18:01

annem bende onu diyorum
off diyorum
el aman diyorum
hakikaten yeniden yanlış anlaşılmış hazin bir aşk hikayesi olmasın noluuuuuuurr
nifaktı
kediydi derken ömrümüz çürüdü valla dimi :sad53:

zinednah
16-09-07, 18:11

böylesi bir karşılaştırma daha sonra da yapıldı,belki bilinçli belki de kameraya takılan bir görüntüydü bilmiyorum,menekşe taksimde dolaşırken bir yanda sereserpe öpüşen çiftle,hemen diğer yanda önündeki erkeğin peşinden koşar adım ilerleyen kara çarşaflı kadın....ve menekşenin manidar bakışları...

ve son olarak;

karacaoğlan

ne demiş usta
eğri biter menekşe
türkiye işte
gerçeğiyle
insanıyla türkiye
ve yurdum insanı genellemiyorum ama görüyorum
görüyoruz
başlık parası diye bir gelenek hala hem şehirlerimde hem köylerimde öle sürüp gidiyor kızlar daha dünyayı tanımadan bilmeden babalarının atalarının yazdığı kaderle resmen satılıyor sonra gelsin kaçışlar, gelsin töreler, gelsin ölümler kimse karşısındaki gibi düşünmeye çalışmıyor ne ister kimi sever bilmek istemiyor töreler ne derse o oluyor menekşe&halil töre dizisi demiyorum ama altında hep gelenekler ve göreneklerle besleniyor istemediği bir adamla babası helgaya para verecek diye evlendiriliyor başı bağlansında yerini yurdunu bilsin sonra namus belasına peşinde koşmayalım e bide o kadar besledik büyüttük karşılığınıda görsek fena olmaz bu töre değil biliyorum ama gelenek atalardan gelen gördüğümüz bildiğimiz ve ısrarla devam ettirdiğimiz....
işte bu yüzden nilnisamın eklediği ozanın dediği gibi

sevgilerimle....

nilnisa
16-09-07, 18:34
bir acıtan sahne daha...

menekşe babasına cevabını bile bile yalvarırken;baba evlendirmeyin beni,çalışıyorum,para getiriyorum...

sadece bu cümle bile anlatıyor birçok şeyi baba beni seviyorsan diyemiyor,mutluluğumu istiyorsan diyemiyor...

para getiriyorum,diyebiliyor....

zaten menekşe para ettiği!!! için değilmi tüm bunlar???

bununla ilgili bir atasözümüz bile mevcutken ne diyebilir insan...

genç kızlara nasihat için söylenir,üstelik...!!!!

''etin kantar tutarken,evleneceksin''

kıvanç_sedef
16-09-07, 20:37
bir acıtan sahne daha...

menekşe babasına cevabını bile bile yalvarırken;baba evlendirmeyin beni,çalışıyorum,para getiriyorum...

sadece bu cümle bile anlatıyor birçok şeyi baba beni seviyorsan diyemiyor,mutluluğumu istiyorsan diyemiyor...

para getiriyorum,diyebiliyor....

zaten menekşe para ettiği!!! için değilmi tüm bunlar???

bununla ilgili bir atasözümüz bile mevcutken ne diyebilir insan...

genç kızlara nasihat için söylenir,üstelik...!!!!

''etin kantar tutarken,evleneceksin''

walla bence de çok haklısın nilnisa o baba yok mu kızı resmen para için sattı walla bi de utanmadan paraları metresine werdi allahım nasıl bir vicdandır bu cık cık cık walla böle insanlar resmen bencil yanii neyse bu hafta halille menekşe kavuşçak fragmanda grdm çok mtlu oldm walla...ohh sonunda dizi senaristleri insafa geldii:D:D:D:happy0064

attar
16-09-07, 20:50
beni bir dizinin bu kadar etkileyeceğine inanmazdım ama menekşenin o saf duru hali kıvancla olan o güzel sarılma sahnesi beni inanılmaz bir şekilde etkiledi. Duygunun izleyiciye bu kadar net geçtiği ender dizilerden biri bence :good: Aşkı izleyiciye tam olarak hissettiren bir mavi ve çınarı görmüştüm menekşe ve halil onlardan bile daha yoğun hissettirdiler bana o güzel duyguyu

ülker
16-09-07, 20:52
Sevgili NİLNİSA Menekşenin dramını gayet güzel özetlemişsin.Daha öncede yazmıştım yine yazıyorum günümüzde hala babasıyla aynı sofrda oturup yemek yiyemeyen ve iki kelime sohbet edemeyen genç kızlarımız ve kadınlarımız o kadar çok ki.
Ben sadece öğrencilerimin annelerinden bile bir sürü örnek sayabilirm sizlere.Kendi başına karar alamayan,kocası hakkında her türlü kararı ve yargıyı veren dolu kadın.Kadın o kadar gerideki önce babası sonra abisi,kocası,kayınpederi.kayınları ,kayınvalidesi ve nihayet kendisi.

Asırlar öncesi Avrupasında kadın acaba insanmıdır tartışmaları yapılırken,günümüzde bu tartışmalar yapılmasada üçücü sınıf insan olma durumu yaşayan ne yazık ki sayılamayacak kadar hem cinslerimiz var.

Bizler Menelşe gibi bir hayat sahip olamaybiliriz(allah kimseye yaşatmasın)ama Menekşeleri görmemek güneşe gözlerini kapamak gibidir.
Güneşe gözlerini kapatan sadece kendine karanlıklar yaratır.

Gelelim Halil konusuna.Bence Halil varlıklı ve zengin bir ailenin çocuğu.Her ne kadar Kıvanç bir karışıklık sonucu yolu Almanyaya düşmüş desede ilerleyen bölümlerde Halili zengin olarak göreceğiz.Halil artık bence kendini gösterecek ve takip edildiği adamlarla yüzleşecektir.

Asıl mesele bu dizinin bence mihenk taşı olan Menekşe.Menekşeyi daha ne acılarla ve sıkıntılarla izleyeceğiz.

Çünkü orijinal hikaye Elif şafağa ait olduğuna göre,Elif hanımda tamamen kadını ele alan kitaplar ve yazılar yazdığı için Menkşeyi ve zannedersem annesininde psikolojisini inceleyip çok acılarını izletecekler bize

GüLpArE_YeŞiM
16-09-07, 22:08
maşallah fragmanı hemen gösterdiler valla...
dizi biter bitmez...çok sevindim vallahi fragmanı görünce...
anladımki halil daha önceden çok karanlık işlere bulaşmış...
başı belada gibi...ama peşindeki adamlarla birlikte...halilin ve
menekşenin de canını yakabilirler gibi..:img-yes:
zaten kızın ailesiyle başı belada yazık valla...
bide bu mafya babaları çıktı geldi...

RIZA_BABA
16-09-07, 22:35
Arkadaşlar ben yeni bölümü izleyemedim şimdi izlemekteyim birkaç sorum olucak

menekşe ile halil bir birlerini bulacaklarmı halil ist. gelir gelmez bulacakmı yoksa bikaç bölüm sonramı bulacak bunları merak ediyorum eğer cevaplarsanız sevinirim

pofuduk&kero
16-09-07, 22:46

menekşe ile halil bir birlerini bulacaklarmı halil ist. gelir gelmez bulacakmı yoksa bikaç bölüm sonramı bulacak bunları merak ediyorum eğer cevaplarsanız sevinirim

3. bölümde yani bu hafta kavuşuyolar
istanbula geldiler 1 bölüm ayrı kaldılar zaten
önümüzdeki bölüm kavuşcaklar

nalan-k
16-09-07, 22:47

riza_baba, zaten izliyormussun, bence sen diziyi sonuna kadar bak, zaten belli oluyor, bulucakmi, bulamiyacakmi diye.

_mervevrem_
16-09-07, 22:49
Kara kediler ve nifakları konusunda hemfikirim :img-yes:

Ama bence zaten Kıvanç'ın bahsettiği kara kediler en başından beri vardı zaten önce Menekşe'nin abisi bababsı kocası şimdi Halil'in belalıları bunlar yeter araya yanlış anlamalar girmesinne olursa olsun...Hiç sevmediğim şey yanlış anlamalar...

nifak tohumları alie kadar basit olmayacak dizinin konusu bir sitede şöyle özetlenmiş;

Menekşe ile Halil bir aşk hikayesi. Berlinde başlayan, İstanbula sürüklenen imkansız bir aşkın hikayesi. Menekşe ile Halil bu aşkın kahramanları.. Ailesinin zoruyla evlendirilen Menekşe, büyük bir çelişki yaşıyor. Aşkı yüzünden, hayatını bile tehlikeye atarak ailesinden kaçan Menekşe, Halili korumak adına, Halilden de kaçıyor. Yani Aşkı için aşkından vazgeçiyor

halili korumak???:icon_whis
bence yanlış anlaşılmalar olmayacak saf olduğu kadar fedakar bir aşkta olması gereken bir klişe senaryo
sevdiğini korumak adına kaçmak....

havincim
16-09-07, 22:58
Izmir Güzeli bi de yeni bölüm fragmanını izle daha çok tutulacaksın:)

RIZA_BABA şu an tekrarı yayınlanan bölümün sonunda karşılaşıyorlar:)önümüzdeki bölümün başında da kavuşuyorlar...

_mervevrem_ özetin o cümlesini hatırlattığın iyi oldu uzun zamandır aklımdaydı...aklımı kurcalıyor ve beni korkutuyor bu cümle...ne kadar yüce aşkları var ya...demek meneşenin halilden vazgeçmek zorunda olacağı günler de gelecek...daha neler çekecekler:(

sibs
16-09-07, 23:02
Meneksenin kardesi beni deli ediyor. Ne bicim kardes ya. Silahi alip hemen vurmaya hazir. Hic uzulmuyor biz kardesiz nasil vururuz onu diye. Nasil boyle insanlar oluyor anlamiyorum. Hic cani acimiyormu uzulmuyormu. Ilk bolumden gicik oldum ona. Onu oyle gorunce sinirlerim bozuluyor kiziyorum vallahi :)

ssvshy
16-09-07, 23:15

ben orda maddiyatla ilgili bişey hissettim o kadınlar kocalarının parasını yerken menekşe para uğruna ve adı başlık parası olan bir para kaşrılığı resmen satıldı bence bu anlatıldı zaten babasınada beni vermeyin eve para getiriyorum demedimi

ne demiş usta
eğri biter menekşe
türkiye işte
gerçeğiyle
insanıyla türkiye
ve yurdum insanı genellemiyorum ama görüyorum
görüyoruz
başlık parası diye bir gelenek hala hem şehirlerimde hem köylerimde öle sürüp gidiyor kızlar daha dünyayı tanımadan bilmeden babalarının atalarının yazdığı kaderle resmen satılıyor sonra gelsin kaçışlar, gelsin töreler, gelsin ölümler kimse karşısındaki gibi düşünmeye çalışmıyor ne ister kimi sever bilmek istemiyor töreler ne derse o oluyor menekşe&halil töre dizisi demiyorum ama altında hep gelenekler ve göreneklerle besleniyor istemediği bir adamla babası helgaya para verecek diye evlendiriliyor başı bağlansında yerini yurdunu bilsin sonra namus belasına peşinde koşmayalım e bide o kadar besledik büyüttük karşılığınıda görsek fena olmaz bu töre değil biliyorum ama gelenek atalardan gelen gördüğümüz bildiğimiz ve ısrarla devam ettirdiğimiz....
işte bu yüzden nilnisamın eklediği ozanın dediği gibi

sevgilerimle....

eskiden başlık parasının verilme sebebi kız tarafının maddi gücü yoksa düğünde hazırlıklarda eksiklik hissetmesinler diye yardım amaçlı verilirmiş sorasında kızın geleceği için kullanılırmış ama şimdilerde baktıklarının parası karşılığı oluyor dediğin gibi günümüzde halen var düğünlerde istenen altınların takıların başlık parasından farkı ne ki

havincim
16-09-07, 23:43
fragmanı yeniden gösterdiler çok güzeldi:)yeni bölümü çook merak ediyorum bir an önce izlemek istiyorum ama ne yazık ki daha 5 gün var:(
en çok merak ettiğim sahnelerin başında sarılma sahnesi geliyor tabi:)
sonra halil geçmişi tüm ayrıntılarıyla menekşeye anlatacak mı?ve fragman sonunda halil neden öyle telaşlı?menekşe kaçırılacak mı?:bilmim

(ayb!ke)
16-09-07, 23:43
2. bölümü maalesef daha yeni izleyebildim...:icon_sorr
Bu bölümde aşk 2.plandaydı aksiyon 1. plandaydı...:img-yes:

Halilin geçmişi bayağı karanlık,annesiyle ilgili galiba...Geçmişinde yaşananları şuan anlamak o kadar zorki...Çok karışık bi bakıyorsun mezarlıktalar bir bakıyorsun adam öldürüyorlar...
Belli ki Halilin maddi durumuda iyi...:icon_whis

Yeni bölüm fragmanını görmeseydim acaba görücek mi diye düşünecektim ama bizi bu konuda yormadılar.:) Sonunda kavuşuyorlar...Başlar da Menekşe Halili kimsin sen diye sorgulayacaktır.Menekşe de el mahkum Halil nedese inanmak zorunda kalacaktır...:img-cool2Herşeyi biranda anlatacağını sanmıyrum...

Fragmanı bu kadar erken izleyebildik umarım özette biran önce gelir...En azından neler olacağını azçok tahmin etmeye çalışırız...

vetaki
16-09-07, 23:44
Halil bir cinayete ya da baska bir kanunsuzluga tanik olmus olabilir, bu yuzden olabilir pesindeki adamlar.
Menekse'nin kocasi olacak adam daha ne istiyor anlamadim. Bu adam Almanya"ya yerlesmek için istemedi mi evlenmeyi ? Bunun için 25 bin euro bile verdi. E evlenmissin artik, git al oturma iznini, sonra is mi kuruyorsun, ne yapiyorsun, yap. Ne diye cinayet isleyip hapse girersin ? Hatta git 25 bin euroyu geri iste Menekse'nin babasindan. Menekse'yle karsilassalar onu vuracak cesarete bile sahip degildir aslinda ya, iste ne oldugu belli olmayan bir kovalamaca içinde.
Fragmanda Halil siyah kapsonlu bir seyler giyerek bir cenazeye gidiyor, uzaktan bakiyor. "Ahmet abi"sinin cenazesi buyuk ihtimalle. Ama adamlar onu gorup pesine dusuyor.
Bu sartlar altinda Menekse'nin degil de Halil'in askina zarar gelmemesi için askindan vazgececegi gibi bir sonuç çikiyor ortaya...

naz özkul
16-09-07, 23:50
Geçen bölümü tam olarak izleyememiştim. Tekrar imdadıma yetişti. Ne kadar güzel bir dizi olduğunu bir kez daha anladım. Yeni başlayan diziler neredeyse birbirinin aynı. Ama Menekşe ile Halil o kadar farklı ki. Onların yaşadığı aşk o kadar saf ki. Böyle güzel bir aşkı anlatan çok az dizi vardır.

Hatiies
16-09-07, 23:52
Halil bir cinayete ya da baska bir kanunsuzluga tanik olmus olabilir, bu yuzden olabilir pesindeki adamlar.
Menekse'nin kocasi olacak adam daha ne istiyor anlamadim. Bu adam Almanya"ya yerlesmek için istemedi mi evlenmeyi ? Bunun için 25 bin euro bile verdi. E evlenmissin artik, git al oturma iznini, sonra is mi kuruyorsun, ne yapiyorsun, yap. Ne diye cinayet isleyip hapse girersin ? Hatta git 25 bin euroyu geri iste Menekse'nin babasindan. Menekse'yle karsilassalar onu vuracak cesarete bile sahip degildir aslinda ya, iste ne oldugu belli olmayan bir kovalamaca içinde.
Fragmanda Halil siyah kapsonlu bir seyler giyerek bir cenazeye gidiyor, uzaktan bakiyor. "Ahmet abi"sinin cenazesi buyuk ihtimalle. Ama adamlar onu gorup pesine dusuyor.
Bu sartlar altinda Menekse'nin degil de Halil'in askina zarar gelmemesi için askindan vazgececegi gibi bir sonuç çikiyor ortaya...

Ya bence Meneksenin kocasi yani Mustafa, fazla girmek istemiyor bu isin icine.. Bakislarindan/davranislarindan belli.. Nebilim, sanki istemiyor/ kiyamiyor gibi, bana öyle geldi valla:icon_sorr Ama Meneksenin babasi ve abisi, Kadir, yüzünden fazla birsey diyemiyor,yapamiyor. Nasilda durgun/ düsünceli bakiyiyordu önüne otel odasinda yatakta otururken, görmedinizmi.. Ve kafasini fazla takmiyor, çünkü hic bahsetmez Menekse hakkinda, mesela takside "Bogaz köprüsü nerdeki acaba" deyisinden belli.. :img-icecr hep Kadir açar o konuyu:icon_sorr Bana öyle geldi, ama yanilmis olabilirim... :icon_whis

guzinn
16-09-07, 23:58
şimdi tekrarını izledim de yazmayı unuttuğum şeyleri hatırlayıverdim...
ya bu damat olcak adam yani hem sünepe hem cibiliyetsiz hem de saf valla ya...3'ü bi arada resmen...yahu adam ist.a namusunu temizlemek(!) gibi ulvi(!) bir vazife için gönderilmiş o çok namuslu(!) kayınpederi tarafından ama gelgörki bizim saf damatın repliklere bak bide:

-ya şu deniz ne çok değiştiriyor şehri...boğaz köprüsü nerde acaba?:img-huh:

hayır sanki adam karısını öldürmeye değilde seyahate gelmiş yanındaki de rehberi:icon_whis yok yok bi kere daha diyorum bu adamdan hiç bi şey olmas...saf işte saf.

sonra menekşe'nin halil uğruna kendini attığı o kocaman yabancı şehirdeki korku dolu bakışlarına içim gitti.sedef avcı'yı bi kere daha tebrik ediyorum gerçekten çok güzel rol yapıyor:good:

şu siyah giyen adamların derdini bi çözemedim hala...ay zaten bi yandan annemi ikna etmem gereken çok farklı noktalar oluşuyor dizi içindeki karakterlerle ilgili! örnek:

-aa!! kızım bu çocuğun niye bu yaşta saçı sakalı hatta kaşları beyazlamış böyle?daha küçük değil miydi bu çocuk?(kıvanç'tan bahsediyor) :blink:
- anne onlar beyaz değil sarı...açık sarııı...ışık vuruyo ondan öyle gözüküyor.
- yok be yavrum baksana yazık çocuğa bembeyaz olmuş kaşı sakalı...
- imgdrag

ve böyle uzayıp giden konuşmalar..annem hala onların beyaz olduğunda ısrarcı:icon_whis

ya 3. bölüm fragmanının son sahnesi nedense beni huylandırdı..halil otel sahibi adama nie öyle korku dolu gözlerle bakıyor?bian yoksa şu siyahlı adamlar menekşe'ye bi şey mi yapıyor diye düşündüm:icon_whis

***nesli***
17-09-07, 00:35
ya arkadaslar o fragmanın son sahnesi neden öle garip bi türlü anlamadım yoksa korktuğumuz başımıza mı gelecek yani menekseye bişi mi olucak anlamadım gitti inş. öle bişi olmaz:icon_sorr

Hatiies
17-09-07, 01:07
ya arkadaslar o fragmanın son sahnesi neden öle garip bi türlü anlamadım yoksa korktuğumuz başımıza mı gelecek yani menekseye bişi mi olucak anlamadım gitti inş. öle bişi olmaz:icon_sorr

Evet kesin basina birsey gelecek yoksa Halil neden öyle baksin? Ve kesin 3üncü bölüm orda biter:icon_sorr Bence Menekseyi o mafya kilikli adamlar kaçiracak.. Yani Halil'in pesinde olan adamlar Menekseyi kaçiracaklr, onu kullanacaklar Halil'e karsi.:icon_sorr

gÜmÜs_mEhmEt
17-09-07, 01:25
Iyi Geceler arkadaslar,

uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim. Sinavim ve Pc bozulma nedenliyle, interneten uzak kalmak zorunda kaldim. Basligi böyle kalabalik, sadece gümüs, mehmet, songül ve kivanc hayranlarindan haric yeni arkadaslarda katilmasiyla, baya kalabalik ve cok güzel olmus. yeni arkadaslara gecte olsa hosgeldiniz demek istiyorum. beni tanimayan ben aleyna

Bölüm Yorumlarim:
1. Bölüm tek kelimeyle M U H T E S E M di. Etrafimda kim varsa, herkes izlemis ve bagimlisi olmus. Cok güzel cekilmis birinci bölüm. Oyuncular, Kadro ve bütün Ekip süper. Herkesin Ellerine saglik ve Oyuncuklarina saglik.

2. Bölüm biraz durgunda ama onuda cok begendim, az kalsin bakamiyorum, zar zor sonra youtube ve bugün tekrardan izledim, yani 3kere izledim.
3.Bölümün fragmanida izledim ve cok güezl bir bölüm olacak eminim.

Umarim Haftaya Raitingler iyi olur. Bu haftaki raitingler cogununda yazdi gibi, sila ve hs sezonun yeni bölümünü yayinlandi icindi 4 olduk. bende sila izlerdim, ama tat kalmadi icin ve aslinda hs severek izlesemde, artik onu youtubeden izlerimdiye sadece MENEKSE ile HALIL izleyecegim.

x sinem x
17-09-07, 01:41
merhaba arkadaslar... ben yeni üyeyim ve ilk mesajimi menekse ile halil bölümüne yazmak istedim :img-wink::img-wink:

ben du diziye cok baglandim ya... gercekten cok güzel bir dizi.yani onlarin birbirlerine bakisi muhtesem:love01::love01::love01:

benim bugüne kadar hayatimin dizisi ask oyunuydu... ve herhalde simdi bir ikincisi eklenecek... menekse ile halil

haftayi iple cekiyoum...süperr bir bölüm olacak-ondan eminim:happy0064:happy0064

derandamir
17-09-07, 02:02
3 bolumun fragmani seyrttim ve cok begendim bence ilk bolumdeki gibi,guzel sahneler gorecegiz,ama tabi baslari hep derte olacak,murat daltaban nihayet gorundu ama rolu hakkinda hic bir bilgim yok,bence menekse ve halili fazla ayirmasinlar cunku ikisinin bulundugu sahneler raytingleri duzeltir,ama bana gore raytingler fena degil cunku 3 kaliteli dizi daha var,bakalim umarim 3 bolum cok, guzel olur.

jenni
17-09-07, 03:23
arkadaşlar 2. bölümde menekşe sabah otel penceresinden bakarken küçük bir çocuğun akordeonla çaldığı bir vals müziği vardı ya daha önce pek çok dizide kullanılan o müziğin adı nedir söyleyebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

saxe88
17-09-07, 03:40
merhaba arkadaslar... ben yeni üyeyim ve ilk mesajimi menekse ile halil bölümüne yazmak istedim :img-wink::img-wink:

ben du diziye cok baglandim ya... gercekten cok güzel bir dizi.yani onlarin birbirlerine bakisi muhtesem:love01::love01::love01:

benim bugüne kadar hayatimin dizisi ask oyunuydu... ve herhalde simdi bir ikincisi eklenecek... menekse ile halil

haftayi iple cekiyoum...süperr bir bölüm olacak-ondan eminim:happy0064:happy0064

aramiza yeni katildigin icin hosgeldin arkadasim...:img-wink:

fragmani seyrettim cok heyecanli bir bolum bizi bekliyor... menekse ve halil birbirilerini buluyorlar bu muhtesem iste. :happy0064
cuma gunu bir gelse heyecenla bekliyorumbye

mss.ecem
17-09-07, 04:53
Bende fragmanı ızledım dızıden hmn sonra vermısler ama kacırmıstım malesef:img-blush
Bu bölüm cok gusel olacaga benzıyor wede heyecanlı cumayı iple cekıyorum walla.. menekse we halıl sonunda buldular bırbırlerını walla halılın menekseyı gordugu anda ole bır heyecanlandım kii acaba duyacak mı yoksa menekse gıdecek mı dıe ama fragmanı ızleyınce mrkım bırazda olsa gectı...

x sinem x hosgeldın bu arada bende burda yenı sayılırım dızının her bır bolumu muhtesem gıdıyor ıns hep bole devam eder :)

nehirrrr
17-09-07, 07:58
Evet kesin basina birsey gelecek yoksa Halil neden öyle baksin? Ve kesin 3üncü bölüm orda biter. Bence Menekseyi o mafya kilikli adamlar kaçiracak.. Yani Halil'in pesinde olan adamlar Menekseyi kaçiracaklr, onu kullanacaklar Halil'e karsi.
Ya malesef ben de fragmani gorur gormez oyle dedim... Keisnlikle Menekse'ye birsey olacak... O adamlar icin tehlike arzeden bir bilgi var keisnlikle Halil'de. Birseyler biliyor ya da birseyler var sakladigi bir mektup filan... Dolayisiyla baktilar ki Halil'i yakalayamiyorlar Menkse'yi kacirmislardir:icon_sorr Ayy Halil ne yapar Menksesiz:icon_sorr

Hosgeldin aramiza:) Gercekten son zamanlarda izledigim en guzel ask diyebilirim Menekse ile Halil icin! Izledigim diziler ve dizilerde hayrani oldugum asklar var ama beni su siralar en fazla etkileyen Halil ve Menekse'nin aski oldu kesinlikle!

Halil'in mecnun misali Menekse'ye olan aski... Sacinin teline bile dokunamamasi, elini tutamamasi, yururlerken bile aralarinda metrelerce mesafe olan, birbirlerini yanlizca ise gidip gelirken ya da iste goren ama dogru duzgun konusamaya zamanlari bile olmayan ama yine de birbirlerini deli gibi seven iki asigin hikayesi bu...:img-in_lo Simdilerde bu kadar masum asklar yok malesef... dizilerde hic yok zaten... Ask deyince mutlaka tensel temas olmaliymis gibi gozumuze gozumuze sokuyorlar. Butun dizilerde var bu! Halbuki oyle mi gercekte? Dokunmadan ask olmaz mi? Olur, hem de nasil! Ben en cokta bu yuzden seviyorum 'Menekse ile Halil'i! Simdilerde hic izlemedigimiz bir aski anlatiyor onalrin aski... cok etkileyici ve cok masum kesinlikle! Bu yuzden Elif Safak'i da ayrica tebrik ediyorum!

Bu arada ben ikinci bolum birinci bolum kadar iyi degildi vb yorumlara katilmiyorum... Birinci bolumde cok hizli gecti olaylar bize hikayeyi genel anlamda anlatabilmek ve asil 'kacis oykusu'ne gecebilmek adina... Ikinci bolum de birinci bolum kadar iyiydi ki nedenlerini bolum yorumumda da yazmistim:)

yesilimim
17-09-07, 08:38
Kesnlikle ikinci bölüm ilk bölüm kadar ondan daha iyidi.İkisinin e birbirlerine olan aşklarını daha iyi analdık.Hem olayları biraz daha anladık.3.völüm muhteşem olucak.

nehirrrr
17-09-07, 08:49
Kesnlikle ikinci bölüm ilk bölüm kadar ondan daha iyidi.İkisinin e birbirlerine olan aşklarını daha iyi analdık.Hem olayları biraz daha anladık.3.völüm muhteşem olucak.

Evet katiliyorum sana! Ilk bolum asklarinin buyuklugunu guzelligini masumlugunu izledik. Ikinci bolumse ask vardi ve uzerine saklanan sirlar ogrenildi... Olaylar gittikce gelisiyor bence... Dolayisiyla 3cu bolum dedigin gibi daha muhtesem olacaktir:img-yes:

neljan
17-09-07, 08:50
günaydın..Menekşenin Büyük abisi kim arkadaşlar..yani gerçek ismi nedir..

she_bo
17-09-07, 08:55
günaydın..Menekşenin Büyük abisi kim arkadaşlar..yani gerçek ismi nedir..

günaydın nejlan, adı fırat tanış.

dilekce
17-09-07, 08:57
3. bölümde birbirlerini buluyorlar çok şükür. Koşturmacanın ardından kısa bile olsa bizlere rahat bir nefes aldıracaklar saolsunlan..

Ancak bu erken birbirini bulma Menekşe nin Halil i korumak için kaçışı ile yeniden ayrılığa dönüşecektir ki ille de ninemin ağzından Balcılar diye üstüne basa basa söylediği akrabaların devreye girme durumu gerçekleşebilir..

Halil gerçekleri anlatıyor mu acaba? Menekşe nin Halil i korumak için ondan ayrılması,kaçması abilerinin dibinde olmasından mı? Yoksa Halil in peşine düşen adamları yüzünden mi?

Benim anlamadığım neden hala daha Menekşe nin kaldığı otelde kalıyorlar bunlar?
İstanbul da otel mi kalmadı, yer mi yok,, Menekşe nin otel de ötekilerin kaldığı yerla aynı taraflar,, Tamam küçük bir otel, sessiz sakin, düzgün bir yer ama, ille hala neden onlara yakın otel,,,,

Bir de neden hala uzak uzak ayrı ayrı yürüyorlar bunlar? Abiler veya ötekiler peşlerindeyse bile,, birini önde görmüşken diğerini arkada görmeyecek mi?
İşte frağmanın yalancısıyım bende... Uzak gördüm,,Uzaklar dimi bir sahnede...

she_bo
17-09-07, 09:18
kesinlikle fragmanı izleyince ben de aynı seyi düşündüm, digerlerinin de aynı civarda olduklarını biliyorlar hala o otelde kalmaları saçma, hatta istanbul da kalmaları saçma, baska ülke sehir mi yok, ikisinin de pasaportu susu busu var kaçabilirler. hem menekşenin abisi ve kocası, hem halilin siyah giyen adamları yani istanbul ne kadar güvenli. ama dizi işte :D sesli fragman cıksa da biraz daha fikir edinsek yahu bye

SONAY T.
17-09-07, 09:35
Akşam M&H tekrarını izledim..

.Menekşe'nin o dön dolaş ve saf hallerindan baygınlık geldi..1 yıl arkadaşlık yaptığı , güvendiği sevgilisi Halil hakkında hiçbir şey bilmiyordu.istanbul'dan kaçak geldiği, zengin olduğu hakkında hiçbir bilgisi yok.

.ilk bölümlerde nasıl yansıtıldı . o bölümlerde Halil'in Bosna'dan kaçak geldiği ve annesi Bosna'da kalmış bir genç gibi anlamıştım...annesinin öldüğünü , söyleseydi en azından...:img-wink:.menekşe otelde Halil'in çantasını açıyor içinden çıkan pasaportlarla şok oluyor..sen kimsin...:icon_whis..

Menekşe 2 kez gittiği pastaneyi ilerleyen zaman diliminde göreceğiz gibi...:img-yes:....

bu bölümde Halil gibi bi karakterin annesinin mezarını bulamaması da çok ilginç.mezar ortadabirr yerde idi sanki..mafyanın onu mezarlıkta beklemesi de çok ilginç..aynı Taksim meydanında Menekşe, küçük abi ,kocası ve Halil'in gezintiye çıkması gibi....:img-yes:

şu babası kılıklı adam izlerken ürkütüyor beni...:icon_whis

zinednah
17-09-07, 10:21
gecce.com'un anketine lütfen katılın

EKRANLARIN OLMAZSA OLMAZI OLAN DİZİLER NİHAYET BAŞLADI. KANALLAR, BİRBİRİNDEN İDDİALI YAPIMLAR VE OYUNCULARLA EN İYİ OLMA SAVAŞINI VERİYOR. GEÇTİĞİMİZ SEZON KENDİNİ İSPATLAYAN DİZİLERİN DIŞINDA YENİ DİZİLER DE BAŞLADI. PEKİ SİZE GÖRE BU KIŞ EKRANA DAMGASINI VURACAK OLAN DİZİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ?

ANNEM
%22
MENEKŞE VE HALİL
%36
BIÇAK SIRTI
%19
FEDAİ
%0
VAZGEÇ GÖNLÜM
%0
KUZEY RÜZGARI
%2
SEVGİLİ ÖĞRETMENİM
%0
LEYLAN
%7
FİKRİMİN İNCE GÜLÜ
%3
OĞLUM İÇİN
%0
EŞREF SAATİ
%0
DUDAKTAN KALBE
%1

haftanın en çok okunanları bölümünde
ANKET İÇİN SON 1 GÜN! 'e tıklayın

Sevgilerimle...

balzac
17-09-07, 11:34
dünkü tekrarını seyrettim çok güzel 1 bölümdü
yine kaçma kovalama vardı bayağı hareketli 1 dizi fragmandan izlediğim kadarıyla 3. bölümde kavuşuyorlardı
menekşenin babası ve küçük abisi çok gaddar resmen kızı öldürecekler zaten babasının kızını düşündüğü yok kızın başlık parasını da alman sevgilisine yediriyor herhalde

Fettan
17-09-07, 11:49
Bir dizi başlayacak ve oradaki aşıkların aşkına şaık olacam bu son döenmede mümkün olmaz diye düşünür hissederdim ama oldu...Menekşe ile Halil'in o köprü üstündeki sarılmaları ile ben bu diizdeki aşka aşık oldum...

Halil'in mimikleri çok tatlı hele Menekşe ile olan sahnlerinde...

Dokunmadanda aşk olur bunu başka bir dizidede izledik yeterki içi dolu replikler güzel bakabilen bir çift olsun :img-yes: :img-yes:

FEL!ADE
17-09-07, 11:54
3. bölümde birbirlerini buluyorlar çok şükür. Koşturmacanın ardından kısa bile olsa bizlere rahat bir nefes aldıracaklar saolsunlan..

Ancak bu erken birbirini bulma Menekşe nin Halil i korumak için kaçışı ile yeniden ayrılığa dönüşecektir ki ille de ninemin ağzından Balcılar diye üstüne basa basa söylediği akrabaların devreye girme durumu gerçekleşebilir..

Halil gerçekleri anlatıyor mu acaba? Menekşe nin Halil i korumak için ondan ayrılması,kaçması abilerinin dibinde olmasından mı? Yoksa Halil in peşine düşen adamları yüzünden mi?

Benim anlamadığım neden hala daha Menekşe nin kaldığı otelde kalıyorlar bunlar?
İstanbul da otel mi kalmadı, yer mi yok,, Menekşe nin otel de ötekilerin kaldığı yerla aynı taraflar,, Tamam küçük bir otel, sessiz sakin, düzgün bir yer ama, ille hala neden onlara yakın otel,,,,

Bir de neden hala uzak uzak ayrı ayrı yürüyorlar bunlar? Abiler veya ötekiler peşlerindeyse bile,, birini önde görmüşken diğerini arkada görmeyecek mi?
İşte frağmanın yalancısıyım bende... Uzak gördüm,,Uzaklar dimi bir sahnede...

benim tahminci basim dilekce
evet uzaklar bu uzaklik sanirim Halil in pesindekilerin onu takip etmesindedir.
Halil Menekse sini kollamak adina yine onu adim adim izleyecek ve ondan uzak duracak gibi.. Menekse nin hayalkirikligina ragmen ondan ciddi anlamda süphe edecegini sanmiyorum.. ama ilk etapta yanyana duracaklari bir ortam olamaz.

Mithat ( M.daltaban ) nin ortaya cikmasiyla Halil cephesinde gelismeler olacaktir, Menekse ise ilk etapta o otalde kalmaya devam edebilir. ama ani biir ayrilik bekliyorum ben, Menenkse Halil in izini kaybedince Balcilari aramaya baslar..
Kadir ve Damatin bu arada ne yapacagini kestiremiyorum, Onlari Halil sayesinde ekerler sanirsam :)
O ikisi birakin Menekse yi bulmayi bulsalarda birsey yapamazlar .. edi ve büdü misali cok dolanirlar peslerinde, belkide tüm aile Isatanbula gelir iste o zaman cember daralir diyorum.

dün geceki tekrari izledimde, mafyamsi baglantidan pek hosnut olmasamda konunun ask boyutundan cok memnunum.
Meneksenin otel odasinda- Halil in mezar basindaki sahneleri dantelimsi-pirlantamsiydi dogrusu :img-in_lo oyunculuklardan cok memnunum zaten.

en sonda otobüsün karsisinda duran eli cantali Menekse nin durumunu cok iyi aktardiklarini söylerek simdilik kesiyorum..

tüm Halil & Menekse müdavimlerine selamlar bye

nilnisa
17-09-07, 12:03
Bir dizi başlayacak ve oradaki aşıkların aşkına şaık olacam bu son döenmede mümkün olmaz diye düşünür hissederdim ama oldu...Menekşe ile Halil'in o köprü üstündeki sarılmaları ile ben bu diizdeki aşka aşık oldum...

Halil'in mimikleri çok tatlı hele Menekşe ile olan sahnlerinde...

Dokunmadanda aşk olur bunu başka bir dizidede izledik yeterki içi dolu replikler güzel bakabilen bir çift olsun :img-yes: :img-yes:

ilk önce hoşgeldin canım,tüm dostları burada görmek beni çok sevindiriyor...

biliyormusun bu sayfaya ilk mesajım içerik olarak aynı senin gibiydi,başka bir sarılmanın daha beni böyle etkileyeceğini bilmezdim diye yazmıştım...

demek ki aynı şeyleri hissetmişiz...

bir de elimizde yine koklamayı seven erkek aşık vakası daha var,allah kolaylık versin ne diyelim:img-blush

edit:aşağıda sürpriz bir isim daha gördüm,keyfim arttı...gördüm gördüm bir kedi gördüm:img-yes::img-pilot

Fettan
17-09-07, 12:05
ilk önce hoşgeldin canım,tüm dostları burada görmek beni çok sevindiriyor...

biliyormusun bu sayfaya ilk mesajım içerik olarak aynı senin gibiydi,başka bir sarılmanın daha beni böyle etkileyeceğini bilmezdim diye yazmıştım...

demek ki aynı şeyleri hissetmişiz...

bir de elimizde yine koklamayı seven erkek aşık vakası daha var,allah kolaylık versin ne diyelim:img-blush

Allah kolaylık versin dediğin gibi ama olsun be nilnisam ne kadar başka şeyler görmek istesekde yalapşap öpüşen aşıklardansa ben böyle güzel sarılan , güzel bakan , dokunmaya kıyamayan aşıklar izlmeyi daha çok seviyorum...Böyle olunca bir sarılma bile pek kıymetli pek özel oluyor :img-wink: :img-wink:

edit:hoşbulduk (ve başka bir yerde olmak istemiyorum ):img-yes:

KübraYasemin
17-09-07, 12:10
ah ah.
cuma bi gelse.
kavussak bizde dizimizin 3.Bölümne baya merakla bekliyorum.
aceba neler olacak neler.
Fragmanda ciktI simdi bir tek sesi fragman gelsin tamam olur.
Oda insallah en yakin zamanda gelir...

missbarby
17-09-07, 12:12
bende baska bir dizi beni artık etkilemez hiç bir sarılma artık bana samımi gelmez derken halil ile meneksenin askı bu hissimi yanılttı o sarılmaları.dokunmadan bile birbirlerini sevmeleri cok guzeldi tabiki h.p benim için cok baska hiçbir dizi onun yerini alamaz ama menekse ile halilde cok guzel:good:

nilnisa
17-09-07, 12:15
Allah kolaylık versin dediğin gibi ama olsun be nilnisam ne kadar başka şeyler görmek istesekde yalapşap öpüşen aşıklardansa ben böyle güzel sarılan , güzel bakan , dokunmaya kıyamayan aşıklar izlmeyi daha çok seviyorum...Böyle olunca bir sarılma bile pek kıymetli pek özel oluyor :img-wink: :img-wink:

pek tabi ki daha özel,zaten kolaylığı bunun için versin dedim ya,malum bize sadece bir bakış bile yetiyor,öyle çok şeyi anlatıyor ki....:img-in_lo

hewal
17-09-07, 12:27

Başka bir yerde olma zaten hep bizimle ol :img-wink: :img-wink:

Evet yine yeni yeniden birçoğumuz aynı fkirdeyiz şapır şupur öpüşmedende duygu yoğunluğu seyirciye geçirilebiliyor..Bir diğer mesajında Halil'in mimikleirni ço beğendiğini yazmışsın bende beğeniyorum ama bazen misal Menekşenin kocası ve abisinden saklanırken tebessüm ediyor gibi oluyor kendini sıkarken oda düzelir herhalde :img-wink:

KübraYasemin
17-09-07, 12:37
Başka bir yerde olma zaten hep bizimle ol :img-wink: :img-wink:

Evet yine yeni yeniden birçoğumuz aynı fkirdeyiz şapır şupur öpüşmedende duygu yoğunluğu seyirciye geçirilebiliyor..Bir diğer mesajında Halil'in mimikleirni ço beğendiğini yazmışsın bende beğeniyorum ama bazen misal Menekşenin kocası ve abisinden saklanırken tebessüm ediyor gibi oluyor kendini sıkarken oda düzelir herhalde :img-wink:

Bencede öpüsmeleri duyguluk demek degilik.
HaklIsIn.
InsanIn asIl oyunculugu nasIl yansItIgI önemli.
Ama cogu III filan öyle öpüsmeden olmnaz diyor.
Bence hayIr ya gayetde olur.
Ama ben zannediyorum illerleyen bölümlerde bu dizide öyle olur.
ArtIk hicbir ask dizisinde öyle birsey yok yok.
Ama koymasalarda bu dizi gercekden süper....

alamehmet
17-09-07, 12:39
Birbirine bu kadar güzel bakan bir çift daha izleyeceğimi sanmazdım. Henüz beni benden alamasalarda... İlgiyle ve merakla bekliyorum cuma gününü...

Jenerikte kullanılan ninniye bayalıyorum. Sözleri de müziği de çok hoş. Fakat bu müzik sahnelere pat diye giriyor ve kulak tırmalıyor. Sanırım montajla ilgili bir konu...

İzleniyorsak diye yazayım dedim.:img-wink:

Sanırım ortak ön yargımızı bu diziyle yener gibiyiz...O köprü altındaki sarılışta...Amanın neler oluyor...Etkilendin mi yoksa...Gibi bir takım sorularla haşır neşir olurken asıl cevabı tüylerim verdi :)

Dediğin gibi evet henüz birileri gibi beni benden,seni senden,bizi bizden alamamış olsa da henüz başlardayız kısmet :img-blush

bende baska bir dizi beni artık etkilemez hiç bir sarılma artık bana samımi gelmez derken halil ile meneksenin askı bu hissimi yanılttı o sarılmaları.dokunmadan bile birbirlerini sevmeleri cok guzeldi tabiki h.p benim için cok baska hiçbir dizi onun yerini alamaz ama menekse ile halilde cok guzel:good:

Ayrı ayrı,kıyas kabul etmem :)

Şimdi şöyle yapalım daha şık dursun :)

Fettan burdasın :img-blush

edit:hoşbulduk (ve başka bir yerde olmak istemiyorum ) :img-yes:

Zaten olma başka yerde...Böyle ard arda tanıdık isimleri okumak nasıl güzel oluyor :img-icecr

Alıntıyı abartmamak babında almadım ama nilnisanın yazdığı koklamak konusunda bir şey diyemiyorum...Sadece hayırlı olsun,kazamız mübarek olsun diyorum ve ben susuyorum yaratık konuşsun diyorum...

:img-swoon

dilekce
17-09-07, 12:40
benim tahminci basim dilekce
evet uzaklar bu uzaklik sanirim Halil in pesindekilerin onu takip etmesindedir.
Halil Menekse sini kollamak adina yine onu adim adim izleyecek ve ondan uzak duracak gibi.. Menekse nin hayalkirikligina ragmen ondan ciddi anlamda süphe edecegini sanmiyorum.. ama ilk etapta yanyana duracaklari bir ortam olamaz.

Mithat ( M.daltaban ) nin ortaya cikmasiyla Halil cephesinde gelismeler olacaktir, Menekse ise ilk etapta o otalde kalmaya devam edebilir. ama ani biir ayrilik bekliyorum ben, Menenkse Halil in izini kaybedince Balcilari aramaya baslar..Kadir ve Damatin bu arada ne yapacagini kestiremiyorum, Onlari Halil sayesinde ekerler sanirsam :)
O ikisi birakin Menekse yi bulmayi bulsalarda birsey yapamazlar .. edi ve büdü misali cok dolanirlar peslerinde, belkide tüm aile Isatanbula gelir iste o zaman cember daralir diyorum.

dün geceki tekrari izledimde, mafyamsi baglantidan pek hosnut olmasamda konunun ask boyutundan cok memnunum.
Meneksenin otel odasinda- Halil in mezar basindaki sahneleri dantelimsi-pirlantamsiydi dogrusu :img-in_lo oyunculuklardan cok memnunum zaten.

en sonda otobüsün karsisinda duran eli cantali Menekse nin durumunu cok iyi aktardiklarini söylerek simdilik kesiyorum..

tüm Halil & Menekse müdavimlerine selamlar bye

frağman doğrucuymuş,,deli kadir uleynn,,,ah kadir karizmatiksin ama yanlışsın işte vesselam...niye böyle girdim bunu da bilmiyorum ya...

dediğin doğru..ayrı yürümelerinin mantığı ikisini de ayrı ayrı tanıyorlar..Menekşe yi gören yanında Halil der,, Halil i gören Menekşe yi tanımasa bile tamam zarar vereceğimiz Onu köşeye sıkıştıracağımız biri der..Ve haliyle de ayrı yürümeleri gerekiyor..
Yaaa ben ayrı görmek istemiyoruuum ki, bi böyle sarmaş dolaş gezemediler gariplerim..İyi de gezebilirler,,Niye hala o çevredeler....Vazgeçin şu İstanbul dan,,Menekşenin ninesi kaybolursun İstanbul da dedi ama, Allahın tesadüfü işte böyle pat diye çıkılıyomuş insanlırın karşısına..Ninem keşkee Trabzon a kaçın deseydi..Hakketten onları burda kimse bulamazdı..Atardık onları yaylanın birine..ohh kuş uçmaz kervan geçmez..Ama yok İstanbul da kalacaklar..
İstanbul da kalmaları için başka gerekli bir neden olmalı..

Bu arada acaba Menekşe Halil in izini mi kaybediyor, yoksa kendi mi kaybolup kendi izini kaybettiriyor...Halil hiç bir durumda Menekşe yi bu koca şehirde bırakamaz..O Menekşe yi gelinlikle gördüğü gün ateşte yanmış bir Halil..Böyle ateşte yanan bir Halil bırakabilir mi...Nayırr nayırr..bırakamaaazz..Bir şey olacak ve Menekşe Halil in canı için ondan uzaklaşacak belki de..Abileri ile burun buruna mı gelecekler acaba.. benim izimi bulursalar Onu da bulurlar öldürürler diye mi düşünecek..

kıyamayacak mı kıymetlisinee..kıyamayacak mı ateşte yanan Halil ine..
Onu bırakıp Balcı teyzemleri bulmak isteyecekk..E peki nası bulacak...Adres var mı? Yoksa evimi arayacak..Yusuf abisi mi çıkar telf..Konuşur mu onunla,,Ninem mi çıkar konuşur mu? Yusuf da İstanbul a gelip Menekşe yi bulup küçük deli Kadir le damat bozunsusundan Onu korur mu?

Ninem mümkünse dönsün,,Anne de dönsün hepsi dönsün..Ama ille de biri dönecekse bu Yusuf abim olsun..O duruşu ile Türkiye civarlarında gezsin..Ekranın kalitesine kalite katıyor..Ekran renkleniyor..çapı artıyor.görüntüsü netleşiyor..Tabi Menekşe ile Halil in olmadı ekranlarda..onların renkleri çözünürlükleri bambaşka..

Bu arada Halil in Menekşe nin otobüsünün ardından sessiz sesiz Menekşeee diye seslenmesi , elini sallayıp sekme halleri,, o yaramaz çoçuklar gibi görünen koşması falanda süperdi hani..Ya herşeyleri süperrrr...İnşallah hep böyle devam ederiz..

Edit: Anne nin bilmiyom..bilmiyom telefuzları güzeldi..Almanya da veya yurt dışında yaşayan bir çok tanıdığım akrabalarım hepsi bilmiyorum u bilmiyom gibi kısaltarak söylüyorlar..Bu da güzel bir ayrıntı bence...Ancak kızımız Menekşe çok güzel kullanıyor Türkçe mizi..Az bi aksan yapsaydık..Acaba orada doğmadan mı göçtüler..hani Türkçe yi Türkiye de mi öğrendiler diyeceğim ya varmıydı böyle bir konu geçti mi ben mi kaçırdım..

hewal
17-09-07, 12:41
Bencede öpüsmeleri duyguluk demek degilik.
HaklIsIn.
InsanIn asIl oyunculugu nasIl yansItIgI önemli.
Ama cogu III filan öyle öpüsmeden olmnaz diyor.
Bence hayIr ya gayetde olur.
Ama ben zannediyorum illerleyen bölümlerde bu dizide öyle olur.
ArtIk hicbir ask dizisinde öyle birsey yok yok.
Ama koymasalarda bu dizi gercekden süper....

Elbette öpüşme sahnleride olacaktır ama mühim olan bunların nasıl yansıtıldığı...Bazılarında öyle berbat oluyor ki hiçbir duygu yok ...

Menekşe ve Halil dizinin ilk dakikalrından itibaren sarmaş dolaş olsalardaı o köprü üstündeki sarılma ne kadar etkilerdi bizi yada fragmanda gördüğümüz o otobüsün merdivenlerinde olan sarılma yada Menekşe'nin mızıkayı ağzına götürmesi yada tişörtünü koklaması :img-wink:

x sinem x
17-09-07, 12:46
hosbulduk nehirrrr, mss.esem ve saxe88 :happy0064:happy0064

bende sizin yazdiklariniza katiliyorum. bugünlerde böyle bir ask yoktur herhalde. yani ben hicbir dizide böyle bir ask görmdedim. bence cok güzel yansitiyorlar asklari-oyunculari da tebrik ederim :img-clapp:img-clapp:img-clapp:img-clapp

ya daha cumaya 4 gün var- yada 5 aksamda diyebiliz :img-wink:

o muhtesem kavusma sahnesini iple cekiyorum:img-wink:

hewal
17-09-07, 12:46
Arkadaşlar haklısınız aşkı ve duyguyu hissetmek için şapur şupur öpüşmelerini izlememize gerek yok. Zaten marifet öpüşmeden hissetirmekte... Ama burada bir parantez açmak istiyorum. Umarım bu dokunmadan aşk olur mu??? nun cılkını çıkartmazlar...Başlangıçta çok hoş ve çok duygulu olan bu durum sonradan bir sürü mantıksızlığı beraberinde getirebilir...

Her ne kadar aşk için tensel yaklaşımlar gerekmese de anlamsızca birbirinden uzak duran çiftlerde pek gerçekçi olamıyor. Hem de herşeyi karşısına alan, ailesini silen, kendi ayakları üzerinde durabilecek cesareti gösteren bir kız ve hayatın sillesini yemiş bir adamda uzun süren kaçamak bakışlara elle ele tutuşamamlara falan da dayanamam herhalde...

Bu konudada hem fikiriz ama şu varki bunca hengamenin arasında da o tarz bir birliktelik yani eski tabirimizle vuslat pek şık olmaz bu güzel aşk hikayesinde ...

Birde aklıma takıldı Şu anda Menekşe resmen evli Halil ise ölü bakalım bu durumlar nasıl çözülecek :icon_whis

KübraYasemin
17-09-07, 12:49
Elbette öpüşme sahnleride olacaktır ama mühim olan bunların nasıl yansıtıldığı...Bazılarında öyle berbat oluyor ki hiçbir duygu yok ...

Menekşe ve Halil dizinin ilk dakikalrından itibaren sarmaş dolaş olsalardaı o köprü üstündeki sarılma ne kadar etkilerdi bizi yada fragmanda gördüğümüz o otobüsün merdivenlerinde olan sarılma yada Menekşe'nin mızıkayı ağzına götürmesi yada tişörtünü koklaması :img-wink:

Hepsini gercektende cok güzel yapiyorlar.
Benim cok hosuma gitti.
O köprü olayIna gelince.
ilk sarIlmaydI ya ordaki halilin yüz ifadesi acayip güzel.
Gercekten tam tamIna bize tümüyle yansItIyor duygullarInI...
kIvanc süperrrr... sedefde yanI farklI degil..

KübraYasemin
17-09-07, 12:54
Bu konudada hem fikiriz ama şu varki bunca hengamenin arasında da o tarz bir birliktelik yani eski tabirimizle vuslat pek şık olmaz bu güzel aşk hikayesinde ...

Birde aklıma takıldı Şu anda Menekşe resmen evli Halil ise ölü bakalım bu durumlar nasıl çözülecek :icon_whis

hmmm.
Evet vallaha öyle.
Menekse evli. Ne yapacaklar simdi. üffff. bide mustilen heeee....
Halil ölü süperdi. ama öyle haklisIn canIm.
simid tek umut 3.Bölümde.
artIk su cuma bi gelseee..

hewal
17-09-07, 13:02
Benim çekincem bunu çok sık dile getiriyorlar. Hatta tanıtım da bile kullandılar. Eski tabirle KORKTUM vallah...:icon_whis

Bunca karışıklılık bu ülkede çözülmez zannımca.... Kendilerine özgürlükler ülkesi aramaları lazım...:img-wink:

Bu arada mızakayı dudağına götüren menekşenin ürkek hali çok hoştu gerçekten... Ben mızakanın sesini duymak istedi ama dudağını yaklaştıramaya dahi utandı gibi anladım... Bastırılmış kadınlığını bulmaya çalışıyor menekşe...

Aslında ben hiçbir karaktere kızmıyorum. Menekşenin babasına bile... Sevgisiz diyeceğim adama ama birlikte yaşadığı kadına nasılda sevgi dolu bakıyor. Nasılda kahvaltısını hazırlıyor... Çok farklı bir duygu içindeyim... Kime kızmak lazım acaba????

Sanırım yine anne babalara kızmak gerek ...Kendileri gibi erkek çocuklar ve kız çocukları yetiştirdikleri için...Elbette aileden temel bir eğitim alt yapı alınıyor karakterin oluşumunun ilk adımları olarak...Ama kendilerini bulmaları konusunda hiç yardımcı olmuyorlar...Kendi hayatlarından memnunlarmı onun bile farkında değiller...Annesi çoluğu çocuğu kocasıyla aç değil açıkta değil mantığı ile haline şükreder görünümde kocasına gık edemiyor çünkü öyle görmüş annesinden...Baba desen işini kurmuş iyi kötü bir ailesi var herkes sözünü dinliyor üstüne birde sevgilisi var daha ne olsun çocuklarına otoriter çünkü öyle görmüş babasından...

saso
17-09-07, 13:34
hiçbir ölümü izlemeden bölüm yorumu yapan forum kişisinden selam...

forumcanlarım hep söyledi menekşe ve halili izle ..izle..izle diye ama ben...:img-music

azıcık önce forumcanım bana o çok etkilendiginizköprü altı sahnesinin linkini gönderdi....

izledim ve karar verdim ..bence müzik çok etkili o sahnede...
ama halil karaketrinin mimikleri nedir öyle...o güzelim sahneyi yakmış yıkmış..orda halil degilde....:img-polic fazla mimik sahneyi rezilde edermiş vezirde....

bayan oyuncuya diyecek söz yok...çok başarılı...

not:belkide sahnenin hakkını yiyen iflah bir hp ciyim....:sad53:
ama yok yok mimikler....:dito

dilekce
17-09-07, 13:46
Yurt dışında yüzlerce Menekşe var ..Bu yurt dışı olur yurt içi..Kafa aynıysa bu yer mekan fizan hiç bir şey dinlemiyor.........Bu yaşantıya tanık insanlar biliyorum..En yakınımda bile.. Hatta babasının Helgası, Helgadan doğan çocuğu ve üstüne üstlük başka bir çok Helgalar..

Dua edelim de Menekşe nin babasının Helgasının bir de bebesi peydah olmasın..
Olsa kaç yazar onu getirip Menekşe nin annesine baktırırmış, O adam herşeyi yapar, yaptırır..

Menekşe den daha sıkı yönetimde olan kızlar tanıdım..Evden tek başına çıkan kızlar ki eğer çalışıyorsa onların menekşe den hiç bir farkı yok...Mesela kardeşini tekvandoya gönderen, uzak doğu sporlarından tutun da yanında kesici alet taşıtan ağbi tanıyorum ki kaldı ki yanına erkek yaklaştırsın..

Zaten evde beyni yıkanıyor,, bunca öğretinin üstüne kızın bir erkeği sevecek hali bile kalmıyor. Menekşe nin şu durumda zorla evlendirilmesi dışında en azından ruhu öldürülmemişti..

Anne de hiç yabancı değil,, zihniyet aynıysa bu yurt içi yurt dışı hiç değişmiyor..Bu eş profili şu zamanda çok fazla olmasa bile hala izlerini taşıyan oğullar olduğu bir gerçek.,..Eşi gezdirirse gezer,, o izin verirse bir yere gider....
Kadın her yerde bu travmayı yaşıyor,,

Hatta yurt dışında, din.dil, ırk ayrımı gözetildiğinden kendi örfünü adetini sanki kendi köyü kendi kasabası gibi yaşayanlar var..

aygüzeli
17-09-07, 13:47

Sevgili hewal yorumuna katiliyorum..
Ikisinin bir kere birbirlerine dokunmadan sevgileri bizim bu aska olan inancimizi seyretmemizi sagladi..
Ask yasamak icin illada dudak,kucak,yatak üclüsü olmasi gerekmiyor.
Menekse ve halil askida cok güzel yansitilmis senaristler tarafindan..ufak bir dokunmanin halil tarafindan nasil tepki verdigini gördük.
Fragmanda gördügümüz kadari ile ikisi istese ayni odayida paylasabilirdi ama halil o kadar dürüst bir kisilige sahipki hic bir zaman yararlanmadan yaklasti menekseye..bu devir diyorum varmi böyle erkek?:img-blush

Murat daltaban neden kötü karekterde yahu halla inanmak istemiyorum..:icon_sorr

_mervevrem_
17-09-07, 14:05
acaba murat daltaban şu halilin peşindekilerin başı olmasın

menekşe bence kaçırılmayacak bu bölüm ve diüğer bölümler
zaten konumuzda da menekşenin aşkını korumak için halilden kaçacağı yazılıydı
ama bu bölüm halilin otelde menekşeyi bulamaması gibi birşey hissettim erken ayrılık olursa sıkar mı orası bilinmiyor...

elmass
17-09-07, 14:07
2. bölümde en çok etkilendiğim sahne Manekşe'nin abisinin Halil'in evine yaptıkları 'baskında', menekşeleri fark ettiğinde, yüzünde oluşan ifadeydi.O menekşeler ona birçok şeyi anlatmış ve hatırlatmış gibi geldi bana.

Ve tabi Taksim sahneleri, o müthiş kalabalığın içinde birbirini arayan insanlar, Ama orda karşılaşacakları asla akıllarına gelmediğinden, kalabalığın içinde kaybolmuş insanlar. Belki hepsinin orda biraraya gelmesi, fazlaca tesadüf gibi geliyor, ama mümkün ... Yönetmene tebrikler gönderiyorum.

PS- Vakti az olduğundan tüm yazılanları okuyamamış, ama içindekileri yazıp kaçmak isterken saçmalamış olabilecek forum kişisi.

FEL!ADE
17-09-07, 14:10
Yurt dışında yüzlerce Menekşe var ..Bu yurt dışı olur yurt içi..Kafa aynıysa bu yer mekan fizan hiç bir şey dinlemiyor.........Bu yaşantıya tanık insanlar biliyorum..En yakınımda bile.. Hatta babasının Helgası, Helgadan doğan çocuğu ve üstüne üstlük başka bir çok Helgalar..

Hatta yurt dışında, din.dil, ırk ayrımı gözetildiğinden kendi örfünü adetini sanki kendi köyü kendi kasabası gibi yaşayanlar var..

Menenkselerin varligindan haberdar olmayanlar varsa, onlar gibi kadinlarin varligi inkar ediliyorsa bu dizi konusuyla ve iyi yorumuyla ( simdilik ) bir iz birakmaya adaydir.
yazarin bir mesaj kaygisini oldugunu sanmiyorum, olan bitenin tüm acikligi ile anlatilmasi dahi yeterli olacaktir.
Elif Safak öyküsünün senaryolastiran senaristleri tanimiyorum, onlarin konuyu nasil isleyecegini merak ediyorum..
Menekse nin kaderini babasinin elinden kendi eline alan kiz olarak anlatmaya basladilarsa; devaminda yine bir erkege teslim etmemelerini RICA EDIYORUM/ Bu Halil bile olsa Menekse nin zor yolunda yasayacaklarini izlemeye hazirim.

Menekseler var.. Almanya da onlarin varligindan hep haberdardim, Onunla benzer kaderi paylasanlarin otobüs duraklarinda baslarina kursun sIKIlarak gazete mansetlerine düstügünü gördüm.
Almanya Türklerinin göstermekten cekindigi yüzünü izlemek heyecan verici gercekten.
burada Türk kadininin yelpazesi cok genis, renkleri baska baska..
iki üniv. mezunu idealist türk kadinlarindan, dayak yiyip ailesine itat edenlere kadar cok genis bir toplum var. ayni Ülkemizde oldugu gibi.

Almanya yi bildigim icin sadece buradan örnekler verebilirim Dilek cigim.
burada Alman toplumuna ve diger ülke topluluklarina parelel bir yasanti sürdüren büyük bir kitle var.
paralelden kastim ;
ayni gökyüzünün altinda ayni binalarda oturup sadece yan yana olmak ama ic ice olmayi red etmek.. hic bir sekilde anlamak icin caba göstermemek..
kendi kültürünü digerlerinden üstün görerek günü kurtaranlarin dünyasina hosgeldiniz ..

aygüzeli
17-09-07, 14:12
acaba murat daltaban şu halilin peşindekilerin başı olmasın

menekşe bence kaçırılmayacak bu bölüm ve diüğer bölümler
zaten konumuzda da menekşenin aşkını korumak için halilden kaçacağı yazılıydı
ama bu bölüm halilin otelde menekşeyi bulamaması gibi birşey hissettim erken ayrılık olursa sıkar mı orası bilinmiyor...
Evet mervecim malesefki murat daltaban yani mithat baslari..:img-blush

Meneksenin otelde olmamasinda mithat beyin parmagi vardir adamin elli baya bir uzunmus yahu mezarlikta bile yillardir bekci tutup halilin gelisini haber aliyorsa beklerim..Halen aklimin ermedigi bu halil zengin bir insansa neden mal varligini kullanamiyor...
Artik ortaya cikmanin vakti geldi dedi ne manada?
Kimsin sen halil?
Yusuf ne zaman istanbula gelecek?..tek umudum menekse icin.
Kendi kendime bu kadar cok soru sormamistim kafamda sirf soru isaretleri dolmus durumda.:icon_whis
Zaten dizillerde bir kac bölüm ayrilik yasanmasi dizinin ister istemez reyting zimbirtisini etkiliyor..

ülker
17-09-07, 14:27
Selenay ablacığım bencede Murat daltanaban Halilin cellatlarından biri olacağı kesinde,fragmanda zumlanan ağlayan kızda,öldürülen ahmet beyin kızıysa,O kız bence Halile yardım edecek.
Bir şekilde Halille o kızın yolları kesişecek ve Halil o kız sayesinde ortaya çıkabilir.

Ya inşallah Menekşeyi kaçırma olmaz,dizi o zaman çok çetrefilleşir.

dalya
17-09-07, 14:35
Evet yeni bölümde Murat Daltaban diziye dahil oluyor. Yanlis hatirlamiyorsam jenerikte (jenerik yok :) yani baslarken) ücüncü olarak, Sedef Avci'dan sonra adi yaziyordu.. Yani önemli bir karakter.
Bence de Halil'in gecmisinle alakali birisi rolünde olucak.. Aslinda bu karakter hakkinda hic bir fikrim yok..
Izleyip görecegiz..

Ha bu arada dün bölümü tamamen izledim (tekrarini). Ilk bölüm kadar muhtesem olmasa da güzel bir bölümdü. Menekse'nin annesinin ve ninesinin karsi cikmalarina sevindim.. yani "Menekse kacti cezasini cekecek" söyleyenlerden degil..
Malesef böyle diyen annelerde var :icon_sorr

Bu arada Yusuf acayip ilgimi ceken bir karakter. Sessiz ve icine kapanik. Babasi ve kardesi gibi degil...
Önceden de yazmistim; mutlaka bir iyiligi dokunacak Menekse ve Halil'e :icon_whis

aygüzeli
17-09-07, 14:43
Selenay ablacığım bencede Murat daltanaban Halilin cellatlarından biri olacağı kesinde,fragmanda zumlanan ağlayan kızda,öldürülen ahmet beyin kızıysa,O kız bence Halile yardım edecek.
Bir şekilde Halille o kızın yolları kesişecek ve Halil o kız sayesinde ortaya çıkabilir.

Ya inşallah Menekşeyi kaçırma olmaz,dizi o zaman çok çetrefilleşir.

Ülker hocam o kiz ahmet beyin kizi bu bariz ortada,fakat mithatin cenazede ne isi var?
O kiz halile yardimmi edecek belki babasinin halile ait saklamis oldugu belgeleri bulmasinda evet..baska yardim olmasinda alim allah yardim edim derken her dizide yasadigimiz kiskanclik mevzullari yasanmasinda...
Halil