Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 2)
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
11
Hala aklim ermiyor..Bu nasil bir babadir? Bu nasil bir abidir?
Hele o replikler..
- ''Babama tel açimde sevinsin''
- ''Simdiden eline saglik Kadir''
Hayret..Gerçektenden hayret..
Son sahneye gelince ben Musti kendini öldürür diye düsünüyordum :D Ama mlsf olmadi..çok sükür Halil gelip kurtaricak ;)
kesinlikle ya,bunlar insan olamaz
kanından,canından olan birine bunları diyebilir mi ??
aklım ermiyo...
menekşe&halil bu hafta gene çok güzel bir bölüm izledik bence halil menekşeyi kurtaracak ve umarım menekşenin abisi yusuf oda istanbula gelirde menekşeye yardım eder birilerinin bunlara yardım etmesi lazım ya halili bulurlarsa öldürecekler,menekşeyi yakalarlarsa öldüreceker işleri çok zor ya ama zaten dizinin ana konusu kavuşmak için ayrılmayı göze alırmısın değilmiydi.birde halil menekşeye dedi ya menekşem seni soldurmuycam diye işte aşk bu tek kelimeyle
birşey daha söylemek istiyorum halil rolü için kıvanç,ve menekşe rolü için sedef oyuncu seçimleri gerçektende birbirini tamamladılar yani ben öyle düşünüyorum
önümüzdeki hafta sabırsızlıkla bekliyor olacam tv karşısında
varya ben bizim turk milleti baska diyordum yardim sever korkusuz diyordum....meyersem bizim yabancilar daha yurekliymis daha delikanliymis...
oyle bi olay avrupada ingilterede olacakki....kadin haklari diye birsey var kiz erkek esit bu ulkede...simdi o sokakta yureyenler kim bilir ne dusunduler meneksenin hakkinda hele otelci geri zekali menekseyi ne sandi yazik citen yazik......turkiyenin civisi cikmis..bu dizi diyip gecmeyelim arkadaslar bunlar olan seyler...bi alahin kulu yoktuki orda yardim etsin milet bakio.....
gÜmÜs_mEhmEt 21-09-07, 23:13 ARKADASLAR KANAL D de dizi bitikten sonra YENI BÖLÜMÜN FRAGMANI VERDILERMI?
Bende sadece EURO D var ondan soruyorum.
tekrar herkese iyi geceler
replik belki birebir böyle değildi sanırım ama. durumu böyle iyi, bu kadar az sözcükle özetleyebilen, seyircinin tam kalbine aslında son derece önemli bir dusturu işleyen senaristlerin ellerine sağlık.
benim dizi bittiğimde aklımda kalan resim kocanın ve abinin gözlerindeki düşmaca bakış. töre diye namus diye insanların aklına işlenip yeri geldiğinde bir adamı öz kardeşine karşı bu kadar acımasız yapan bir olguyu bütün dehşetiyle yaşattılar bize. öyle ki menekşe dayak yerken bunu izleyen köylü/kentli her genç kızın aklından "ben de onun yerinde olabilirim" duygusu geçmiştir tahminimce. umarım abilerin, kocaların, babaların kafasından da bir an için olaya dışarıdan bakınca nasıl bir vahşet olduğunu dair bir düşüncenin gölgeleri geçmiştir. (burada menekşe halil izleyicisi olarak utanıyorum iki oyuncunun da ismini bilmiyorum ne yazık ki)
bir yığın toplumsal nedeni olsa da aslında bu "namus", "töre" vahşetinin, altında yatanın çoğu zaman babanın, kocanın nasıl bir anlık çıkarları üzerinden temellendiğini çok iyi anlattı bence yusuf karakteri. fırat tanış'ın sanırım iki sahnesi vardı. babasına kafa tuttuğu sahnede de kardeşine durumu izah etmeye çalıştığı sahnede de performansı muhteşemdi. bir adamın kendi duyarlılıklarıyla da insani olanı er geç bulacağını gösterdi bize. ilk iki bölümdür karakterin gözlerinde gölge gibi, iz gibi sürdürdüğü iç çatışma sonunda patladı. ama bu patlama öyle "bağırılsın diye bağırılan" klasik TV kavga sahnelerinden değildi yerindeydi, alt yapılıydı ve karakter bu duruma hazırlanmıştı gerçekten. takdir ve tebrik edilesi.
bu namus kavramının diğer boyutlarına da yusuf karakteriyle bir yığın açılım yapacakları fikri düştü aklıma. diliyorum istiyorum.... işin o yönü de önemli bazen yusuf gibi "iyi" adamlar da toplumsal baskının karşısında katil olup çıkıyorlar çünkü.
annenin ve babannenin performasları da çok gerçekti, yürek dağlayıcıydı. tek bir sahnede bir ailenin yıllardır biriktirdiği bütün çile ortaya döküldü sanki. ben babayı yadırgadığımı söylemeliyim sanırım ne kadar kötü olursa olsun ondaki alt yapıyı da görmek istiyor gözlerim. çünkü koca ve abi karakterini kaba tabirle "kötü"ye itenin ne olduğunu net olarak gözler önüne seriyor senaryo. bu belki oyunculuk yorumundandır bilemiyorum. ama bu kadar karakter derinliği televizyonda pek rastlanır olmadığı için ufacık detayları bile sorguluyor insan. ya da benim için öyle diyeyim. "helga" belki işlenmediği için bana yeterli gelmedi.
istiklal caddesi üzerinden yaşayan bir istanbul'u bu kadar gerçek bu kadar yoğun anlatabildiği için yönetmeni kutlamak lazım. demek ki oluyormuş. diğer yaklaşık yediyüzellibin adet İstanbul'da geçen dizilerde hep şunu soruyorum kendime nerde ya "sokaklarından akın akın insan çıkan İstanbul" nerede diye.
dizinin bir kaçma kovalama ekseninde kurgulandığını biliyorum ama bazen çok fazla karakterlerin durmaksızın koşmaları gösterildi gibi geldi bana. bu özellikle yapılmış bir tercih de olsa arka arkaya gelen bazı noktalarda, halil'in önce cenazeden sonra otleden fırlayıp koşması gibi, kimi yerlerde duygunun kopukluğuna neden olmuştu. halil'in otelciye bağırmasındaki çaresizlik çok çabuk geçip gitti eridi örnekse.
kıvanç tatlıtuğ'un halil performası da beni şaşırttı ben bu diziyi izlemeye Elif Şafak ismi için başladım ama bu proje Kıvanç Tatlıtuğ'un yakışıklı olmaktan çıkıp oyunculuk yolunda atıp atmasına neden olmuş bence. ki kendisi misal benim için bir önyargıyı yıkıyor aslında. ki biliyoruz ki önyargıyı yıkmak ataomu parçalamaktan zor. !) sadece hastanedeki sahnelerini beğenmedim fazlaca. ama onların da genel olarak çok ama çok beğendiğim senaristlerin bir boşluğuna geldiğini düşündüm. biraz geçiştirilmiş sadece bilgi vermek için yazılmış sahnelerdi sanki.
murat daltaban'ı hırsız polis te beğenerek izlemiştim. burada yaşı itibariyle biraz zorlanacak gibi geldi bana. daha yaşlı bir adam olmalıydı halil'in üvey babası diye düşündüm. taş çatlasın, benim görüşüm tabii, 7-8 yaş büyük gösteriyor halil'den. belki bir nedeni vardır ya da böyle bir detay vardı da ben mi atladım bilemiyorum. gerçi babamın ortağı dedi halil ama. henüz tam olarak görmediğimiz için neyi nasıl yorumlayacağını peşin hükümlü olmamak lazım. bir de ufacık bir datay ama arabada kafasındaki gözlük o karizmatik imajı çok zedelemişti bence.
menekşe de gerçekten saf güzelliği masum bakışları ve ürkekliğiyle çok güzel oturuyor rolüne. acaba ondaki değişimi ne zaman görmeye başlayacağız merakla bekliyorum. inşallah bu karakter de boyutlanır. örneğin halil'in gizemli durumu, "iki yüzü" çok renklendirmiş karakteri. ve menekşe ile halil'in gerçekten çok başarılı partner olduklarını söylemek gerek. benim için bu inanadırıcılık çok önemli. çok yakışmışlar birbirlerine.
kızı gidip bulmalarını çok sevdim genelde "kız" kıl payıyla kaçar kötülerin elinden, halil'in kara murat gibi ön kapıdan dalmayıp kafayı çalıştırmasını çok sevdim, genelde "heyyt" diye girip herkesi döver ana kahraman.
bir arkadaş menekşe'nin götürülürken fazlaca hırpalandığını söylemiş. doğru olabilir. ancak bana seyirciyi irite etmek, toplumun "ben kocasıyım, abisiyim" deyince nasıl geri adım attığını, nasıl korkak bir topluma dönüşüp biri kişinin bile yardım etmediğini göstermesi bakımından özellikle konduğunu düşündüm. ama başka bir bakış açısıyla belki biraz ajitasyona da kaçmış olabilir hakkaten.
genel olarak çok beğendiğim bir bölümdü umarım böyle devam eder. özellikle bu murat daltaban'la dizide açılan yan hikayenin gereğinden fazla mafya temelsiz, özensiz olmamasını diliyorum.
ve yarın bol bol reyting almasını da temenni ediyorum alsın ki böyle işler yapılsın biz de Televizyonun karşısında keyifle aptal yerine konmadan vakit geçirebilelim.
KübraYasemin 21-09-07, 23:15 Menekse ve Halilin su ilk romantik sahnelerinden hic bahsedemedim.
Bölümün son sahneleri insanin heycanInI bastIrdI ya.
cok sekerlerdi ilk sahnelerde.
hele hele Halil ve menekse TelefonlastI ya.
Orda Halil ona Menekse cama cIk dedi.
Oda müzik aletini caldI ya.
cok sekerdiller ya.
Arkadaslar birazda o güzel ilk sahnelerden bahsedelim nede romatikdi ya. gecelim su can sIkIcIlarI. Zaten fragmana kadar kafa karIstIracaklar...
evet hatta ilk ben söledim o nişanlı
bence halil ona aşık da değildi çünkü halil yurt dışına gideli uzun bir zaman olmamış bide halil menekşeye sen hayatıma girmeden önce hep yalnızdım diyo ayrıca bu bir iş nişanlılığı olabilir diyorum ben
evet evet haklı olabilirsin
ama halilin öldüğüne bence babası kızını inandırdı olayın ciddiyeti ve inandırıcılığı pekişsin diye yoksa halili çok seviyor gibi görünüyordu şimdi öğrenecek halilin yaşadığını vee.....
elwiens_86 21-09-07, 23:16 Öncelikle herkese iyi geceler
Süper bir bölüm daha bitti...iki haftadır çok hızlı geçiyor başlamasıyla bitmesi bir oluyor ya da bana öyle geliyor...Bir koşuşturmayla bitti gitti...O nasıl koşmaktır öyle ağır abi yine formundaydı tazı gibiydi maşallah...Peşindeki adamda az değildi hani...İzlerken ablamın bir benzetmesi oldu peşindeki adam terminatördeki kötü adama(ismin hatırlamıyorum) benziyor dedi heryerden geçebilen adam aynen öyleydi...
Gelelim bölümün en iyilerine
Tabi benim için Yusuf abi 1 numara:good:...En beğendiğim sahneydi bu kadar ustaca oynanır yani helal olsun dedim ekşideki yorum geldi aklıma "Fırat Tanış'ı görünce oleyy diyesim geliyor":happy0064.Aynen öyle aslanım benim işte bu dedim..
İkincisi Halil di tabi yine tüm içtenliğiyle sevdiğinin yanındaydı...Helal olsun dedirten cinsten...Yalnız bir sahne kaçırdım kahvaltı yaptıkları sahne ne olduğunu anlamadım neyse sahurda tekrarı vardır izlerim artık...O sahnedeki bakışlarını hiç beğenmedim Halil'in...Tabi birde Yangın merdivenine tırmandığı sahneydi en sevdiğim sahne...Bu arada o aralıktan geçebilecekmi diye de kendimle konuşuyordum...Gerçektende ağır abi çok kilo almış o sahnede daha iyi anladım...
Bölümün en kötüsü sanırım herkes bu konuda hemfikir(olmayanı yakarım :D ) deyyus ve içgüveysi damat Mıstık ve Allah'ın belası Kadir...Hele son sahnede Mıstık'ı elime geçirsem oracıkta boğardım heralde ş...z hala para ve ego peşinde...Kızı sokakta sürüdükleri sahnede ettiğim lafların haddi hesabı yok dile getirip yazmak bile istemiyorum...Hangi devirde yaşıyorsa lanet olasıcalar...:dito:mad72:
Bu arada sonunda Halil'in sırları bir bir ortaya çıkıyor..Bu Ahmet Bey'in kızı aralarına fena halde girecek gibi duruyor...
Daha yazılacak çok şey var ama son olarak Yusuf Abi süpersin:good: demek istiyorum...
ya kızı sürükleyerek götürdüler ve kimse hiçbirşey yapmadı!
hele otel odasında yaptıkları işkence!mustafa neler dedi ya?yok ciyak ciyak bağırtacakmış,etlerinden et koparacakmış!para için çin işkencesi yapacaktı herhalde kıza!zaten direk paraları sordu!adamın tek derdi para!
bi de kadir menekşenin yüzüne tükürmedi mi sinir sistemimi al üst etti!asıl onu tükürük yağmuruna tutmak var ama...
aynen yaa, o tükürdü ya benim ekran karsısındaki halimi suraya yazsam...yani yazmıyım ayıptır. ya bi de ben daha çok ask görmek istiyorum ehhh yeter yani, halil in rolü sadece koşmak oldu , yav bunlar birbirlerini bulmak için ne kadar kastılar insan bi durup durup sarılır filan , hiç olmadı el ele yürür. istemem ben böyle soğuk ask. ilk bölümdeki sarılma bizi bitirmişti malum. tamam dokunmadan masum ask bu ama sarılmak elele tutusmakla masumiyet bitmez. yenge hanımlar duyun beni.
KübraYasemin 21-09-07, 23:17 kesinlikle ya,bunlar insan olamaz
kanından,canından olan birine bunları diyebilir mi ??
aklım ermiyo...
hak veriyorum sana.
Ya bu senin kIzIn.
Vallaha kIzInI baska bi kadIn icin satan adamdanda baska birsey beklenmez
zaten sekerim gercekden.
KIzInIn baslIk parasIyla millet kIza ev acar bu adam ne yapiyor (tabi eskide)
sen git ellin helgalarIna ver. tüüüüü.
Zaten o adamida abiyide (kadir heee yufua laf yok)
gözüm kesmedi.
Onlar yola gelmez kolay kolay vallaha gelmezler billaha.
inanmiyorum ya ne bicim insanlar bunlar vallaha.
bide kanim canIm diye dolasIrlar ya tüüü.
Kadirde kanIni temizliyecekmis namusunu sanamI düsdü ya.
ya arkadaslar o degil de bu nihat alptug altınkaya ne kadar yakışıklı bi adamdır, kötü adam rolünde filan ama yok yani böyle bişey. bilmeyenler için ahmet abi yi öldüren halili kovalayan elemanı diyorum. yasar ın sevda sinemalarda klibinde oynuyodu, bi baslık açsak yav.
Ya bu Mustafanin kafasinda var herhalde.... Bi agliyor, bi kafasini duvara vuruyor, bi tabancayi eline alip sIkmak istiyor.. Bi birakiyor.. Anlamadim gitti haa.. Icimden diyodum Aa bu Menekseye acidi diye.. Ama bi baktimmmmmkiii ne yapiyo öyle yaaa pislikkkkkkk:sad53: Ooff offfff Halil insallah yetisir yaa bence o Silahi ya Menekse ya Halil alir, yoksa Mustafa neden oraya biraksin ve neden o silahi göstersinlerki?? Ve su Zeynep kafami cok karistirdi.. Bu kiz da kim yaa Canim Manim felan noluyoz:icon_sorr Insallah Halil'in eskiden sevgilisi felan degildir yoksa hersey karisir valla! Haaaaa az kalsin yine unutuyordum!
YUSUF abime HELAL olsun bee!!!!!!!! Valla ayakta alkisliyorum onu süper oynadi bu bölümde, Meger Yusuf abimiz neymis yaaa... Süperrrrdiii cok seviyorum ben onu yaaa nasilda karsi geldi babasini korkuttu!! Babasi ondan sonra annesine dokunamadi bile :happy0064 Oohhhhh Koccum benim beeee Aslanimmmmmmmm:happy0064 Ben onun resimleriyle bir calisma yapacam valla veya bir imza.. Icimden geldi!:happy0064
pofuduk&kero 21-09-07, 23:20 evet evet haklı olabilirsin
ama halilin öldüğüne bence babası kızını inandırdı olayın ciddiyeti ve inandırıcılığı pekişsin diye yoksa halili çok seviyor gibi görünüyordu şimdi öğrenecek halilin yaşadığını vee.....
evet bence de öyle kız seviyor
öğrenince olacakları düşünemiyorum bile
bu durumda menekşeye acıyorum peşindekilere mi üzülsün zeynebe mi yoksa halilin peşindekilere mi?
KübraYasemin 21-09-07, 23:21 varya ben bizim turk milleti baska diyordum yardim sever korkusuz diyordum....meyersem bizim yabancilar daha yurekliymis daha delikanliymis...
oyle bi olay avrupada ingilterede olacakki....kadin haklari diye birsey var kiz erkek esit bu ulkede...simdi o sokakta yureyenler kim bilir ne dusunduler meneksenin hakkinda hele otelci geri zekali menekseyi ne sandi yazik citen yazik......turkiyenin civisi cikmis..bu dizi diyip gecmeyelim arkadaslar bunlar olan seyler...bi alahin kulu yoktuki orda yardim etsin milet bakio.....
evet.
sende bi tutsan aslInI sorsan isin.
Neden yapiyorsun filan.
görüyorsun kIz aglIor bunda birsey var yok.
koca caddede oncaaaa insan vardI.
gercekden bende bizim illetI kInadIm aynan canIm.
NasIl bir insanlIk bu böyle.
hicmi acIma yok duygu yok.
kIz hüngür hüngür aglIyor.
Orda nasIl tutu ama demiri yazIk dedim.
Bide yaslI adam yazIk kendine hayrI yokdu yaaa iste yaslIlar vallaha ne
varsa onlarda var oda biri yardIm etsin filan dedi.
ay dedim icimden.
Amaca vallaha önce snaa yardIm etsinler filan yazIk heeee..acIdIm.
Kadinda yardIm etmedi ya yine aklima o sahne geldi vallaha uyuzmu neydi.
forever_bim 21-09-07, 23:22 Arkadaşlar bu diziyi ben de severek izliyorum ama aranıza katılamıyorum. Çünkü kuraldışı mesajları temizlemek çok vaktimi alıyor. Lütfen sadece önemli noktalara vurgu yaparken BOLD kullanınız. Şimdiden teşekkürler.
bu durumda menekşeye acıyorum peşindekilere mi üzülsün zeynebe mi yoksa halilin peşindekilere mi?
al benden de o kadar
bi kara ki kapkara
insanın içi daralıyor valla
fragman gelsede bi ohhh desek ne olacak bi gözkırpsa bize...
sizlere doyum olmaz diziye hiç doyum olmaz....
herkese iyi geceler....
sevgiler...
valla olan hep kadınlara olur zaten, gözünü sevdigimiz feodal düzeni mahvettiler bizi . menekşe ağlar zeynep ağlar anası ağlar ninesi ağlar. ama o iki serefsiz adam yer içer gününü gün eder. baba kızını satar dostuna yedirir.
batsın bu dünya.
zeytine-35 21-09-07, 23:24 Allah aşkına biri Halil i durdursun canım.. 3 bölümdür koşuyor,, ,,hem bunun karı var kışı var..Soğuk yağmur çamur,,Can mı dayanır, zaten tıkanmaya başladı,, tükendi bitti, ordan oraya ordan oraya savrulup duruyoo..YAzık canım acıyorumm, bir de kan ter içinde kalıyo, terli terli üşütecekk ben biliyorum başıma geleceği :img-in_lo :)
Birde üstüne yapışıp kalacak bu hal..etrafa bir dizi var onu seyredin Menekşe ile HAlil deyince, bu kez onlarda dönüp hee şu koşan oğlan mı falan derseler valla hiç şaşırmayın... :)
koşma sahnelerini hiç hatırlatmayın bu ne tempo onlar koştu ben izlerken yoruldum istiklal caddesini tekrar görmüş oldum bir yandan halili takip ederken bir yandan da caddeyi incelemek zor oldu :img-wink:
kardeşin kardeşine töre diye bunca nefreti anlayabilmiş değilim anlamam da mümkün değil ama abilerinin isyanı biraz geç olmadı mı? kardeşinin gözünü kin bürümüş babadan emir çıkmış tez kellesi vurula... almanyadan kalkıp istanbula gelmiş bir anlık kızgınlık veya öfke de değil affedilir anlaşılır hiçbir yanı tutar tarafı yok bir telefonla mı? aman ben ne yapıyorum kardeşim o benim diyecek
çok eğreti geldi bu telefon konuşması
babaya isyanı annesine el kaldırınca tetiklendi ama konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla annenin ilk dayak yemesi değil bu şimdiye kadar nerdeydi neyi bekledi
menekşenin kalabalık bir caddede tartaklanarak götürülmesini herkes izledi
bir allahın kulu da ne yapıyorsunuz demedi daha önce uçakta görünen koca parası yiyip gezip tozan kadınlardan sonra birde otele girerken gözü morarmış kadının ne işi vardı ki anlatılmak istenen nedir ? ben anlamadım
KübraYasemin 21-09-07, 23:27 Ya bu Mustafanin kafasinda var herhalde.... Bi agliyor, bi kafasini duvara vuruyor, bi tabancayi eline alip sIkmak istiyor.. Bi birakiyor.. Anlamadim gitti haa.. Icimden diyodum Aa bu Menekseye acidi diye.. Ama bi baktimmmmmkiii ne yapiyo öyle yaaa pislikkkkkkk:sad53: Ooff offfff Halil insallah yetisir yaa bence o Silahi ya Menekse ya Halil alir, yoksa Mustafa neden oraya biraksin ve neden o silahi göstersinlerki?? Ve su Zeynep kafami cok karistirdi.. Bu kiz da kim yaa Canim Manim felan noluyoz:icon_sorr Insallah Halil'in eskiden sevgilisi felan degildir yoksa hersey karisir valla! Haaaaa az kalsin yine unutuyordum!
YUSUF abime HELAL olsun bee!!!!!!!! Valla ayakta alkisliyorum onu süper oynadi bu bölümde, Meger Yusuf abimiz neymis yaaa... Süperrrrdiii cok seviyorum ben onu yaaa nasilda karsi geldi babasini korkuttu!! Babasi ondan sonra annesine dokunamadi bile :happy0064 Oohhhhh Koccum benim beeee Aslanimmmmmmmm:happy0064 Ben onun resimleriyle bir calisma yapacam valla veya bir imza.. Icimden geldi!:happy0064
katIlIyorum sana canIm beaa.
vallaha abime helel olsun.
ayakda alkislama hafif vallaha.
ne bilim uludaga cIksakdamI alkIslasak bunu.
Vallah dedigin gibi annesine daha dokunamadI.
nasIlda savundu kIz kardesini. Yusuf meneksenin yanlis birsey yapmayacagInI
biliyor ona güveniyor yapmadIda zaten..
vallaha yusufu en az senin kadar takdir ettim canIm. helal beee...
optımıstıc 21-09-07, 23:30 hatiies okız halilin nişanlısıydı sanırımm
çünküü hastane sağnelerini gösterdiklerinde 2 sininde sağ yüzük parmağında alyans vardıı
sanırım nişanlıymışlar eskidenn ben öyle algıladım zaten kamera direk oraya dikkat çektiii
kıvanç tatlıtuğu bu dizide daha da beğendiğimin üstünü çizmek istiyorumm
gÜmÜs_mEhmEt 21-09-07, 23:30 Yok canim sevgilisinin adi zaten birinci bölümden beri Helgaydi:img-wink: Birinci bölümde telefon konusmasini iyi dinle.. Helga diyor:img-yes:
yok canim STEFFI cünkü bak interneten baktim dizi künyesinde bile öyle yaziyor. bence oyuncular, yönetmen ve senaristler ISIMLER yönelik biraz daha titiz davransin. ben cok dizilerde gördüm birden aysenin melek oldungunu ondan yani. yoksa banane ha steffi ha helga, onun yüzünden degilmi meneksenin simdi hayati cehenem olmasi.
Künye:
Yapım : Ay Yapım Yapımcı : Kerem Çatay Yönetmen : Uluç Bayraktar Öykü : Elif Şafak Senaryo : Ece Yörenç, Melek Gençoğlu Müzik : Toygar Işıklı Oyuncular : Kıvanç Tatlıtuğ (Halil), Sedef Avcı (Menekşe), Murat Daltaban (Mithat), Mehmet Çevik (Hasan), Caner Çandarlı (Kadir), Fırat Tanış (Yusuf), Hasan Küçükçetin (Mustafa), Nergis Çorakçı (Süheyla), Yıldız Kültür (Nine), Muharrem Özcan (Muharrem), Nihat Alptuğ Altınkaya (Mithat’ın adamı Semih) Jennie Gerde (Steffi), Numan Acar (Halil’in arkadaşı Mehmet)
Menekşe kıyafetlerini yıkarken bulduğu 50 Euro yu bozdurduysa bu para bir şeklide onun işine yarayabilir...,,
Parayı bozdurmak yerine gazete almaya veya başka bir şey için dışarı çıkarabilirlerdi Onu.. Ama özellikle paranın bozulması ki o para ona belki de bir çıkış kapısı olacakk..Ama nasıl??
Oradan, o odadan bir şekilde çıkacak,,,
Ya Halil le çıkacak,
Ya Mustafa ve Kadirle çıkacak,
Ya da Yusuf gelecek, Kadir i bulacak ve Onunla birlikte otele gidecek onunla çıkacak,,
YA da en son seçenek Menekşe kendisi kaçacak,,
Bir şekilde Menekşe o otelden çıkacakk....
Mustafa ona yaklaşırken belki Mustafanın bir anlık zafından yararlanabilir kurtulabilir kendi kaçabilir de HAlill ne olacak kendisi kaçarsaa.Gerçi Halil kapıda çıksa görür...YA da Mustafalarla Halil kavgaya falan tutuşurken Menekşe kaçacak mı?
Kavga anı Mustafa silah çeker HAlil i yaralar,,Bu sırada HAlil de Menekşe ye kaç maç derrr
Offfff Öfffff Püfffff ..gece gece çıkan sahneye bakınn
katIlIyorum sana canIm beaa.
vallaha abime helel olsun.
ayakda alkislama hafif vallaha.
ne bilim uludaga cIksakdamI alkIslasak bunu.
Vallah dedigin gibi annesine daha dokunamadI.
nasIlda savundu kIz kardesini. Yusuf meneksenin yanlis birsey yapmayacagInI
biliyor ona güveniyor yapmadIda zaten..
vallaha yusufu en az senin kadar takdir ettim canIm. helal beee...
Çikalim canim, Yusuf abim için oraya bile çikarim! :happy0064 Helal Olsun!!!!!!!!:good: Keske benimde böyle bir abim olsaydi beee neden benim bir abim yok yaa nedennnnnn:icon_sorr
hatiies okız halilin nişanlısıydı sanırımm
çünküü hastane sağnelerini gösterdiklerinde 2 sininde sağ yüzük parmağında alyans vardıı
sanırım nişanlıymışlar eskidenn ben öyle algıladım zaten kamera direk oraya dikkat çektiii
Nee??? Ciddenmiiiiii:icon_sorr Olamazzzz yaaa olamazzz Ben hic dikkat etmedim valla off olamazzz ee Menekse ne olacak simdi ???:icon_sorr Arkadaslar ben birseyi anlamadim...
Halil neden öldü biliniyor?? Yani neden kacmaliydi?? :icon_sorr
KübraYasemin 21-09-07, 23:37 hatiies okız halilin nişanlısıydı sanırımm
parmaklarInda yüzük olmasI hicmi hic dikkatimi cekmedi.
aaaaa inanmiyorum.
halil ama gözlerini acar acmaz anne dedi garibim benim
Bende altIni cizerek senin gibi diyorum cnm
kIvanc gercekdende snein dedigin gibi bu dizide daha ünlü oldu hehe. yani cok hayran kitlesi oldu büyüdü..
KübraYasemin 21-09-07, 23:40 Çikalim canim, Yusuf abim için oraya bile çikarim! :happy0064 Helal Olsun!!!!!!!!:good: Keske benimde böyle bir abim olsaydi beee neden benim bir abim yok yaa nedennnnnn:icon_sorr
Nee??? Ciddenmiiiiii:icon_sorr Olamazzzz yaaa olamazzz Ben hic dikkat etmedim valla off olamazzz ee Menekse ne olacak simdi ???:icon_sorr Arkadaslar ben birseyi anlamadim...
Halil neden öldü biliniyor?? Yani neden kacmaliydi?? :icon_sorr
Vallaha deger demi kIz.
simdi oralarda baya sogukdur hehe kalIn kiyin üzerini sekerim.
süsümüze bakamyalim fazla.
hehe. vallaha deger heeee.
evet abilerin hepsi böyle olsa.
Ben senin gibi ah edebilsem, bagzen abime diyom sende böyle ol diye.
oda yerinde oluruz diyor hehe.
aslInda süper ya kesek öyle yürekli bir abi olsa....
bu arada merakla beklediğim Murat Daltaban da kadroya dahil oldu sonunda
aslnda son 15-20 dkyı izlemeden(menekşenin götürülüşünden önceki sahneler),yorum yapcak o kdr çok şey wardıki,ama son sahneler resmen tüylerimi diken diken etti,hiç birşey yazamıyorum
murat daltaban,yani mithattı sanırım
az bi rolle girdi,ama başrollerden biri olcak heralde
flashbackler çok göz yorucuydu,kamerayı çok sallamışlar heralde :icon_whis
o adam,demek halilin üvey babasıymış
ama heralde ahmet i öldüren adamlarla mithat aynı nedenden dolayı bulmak istemiyor halili,çok anlamadım açıkcası orayı
halil annesine çook bağlıymış,nasıl tepki verdi öyle o adam annesini dövmeye çalışınca
annesinin öldüğü kaza da heralde suikast falandı
bi de zeynep çıktı tabi meydana
halilin eski sevgilisi,nişanlısı falan heralde
hastandeki ykın ilgilye bakılırsa...
halilin bu insanlarla yüzyüze gelmesi yakın die düşünüyorum,bu iş burda kapanmaz sanırsam
parmaklarInda yüzük olmasI hicmi hic dikkatimi cekmedi.
aaaaa inanmiyorum.
halil ama gözlerini acar acmaz anne dedi garibim benim
Bende altIni cizerek senin gibi diyorum cnm
kIvanc gercekdende snein dedigin gibi bu dizide daha ünlü oldu hehe. yani cok hayran kitlesi oldu büyüdü..
Evetttt bende:happy0064 Ya itiraf ediyorm, ben bunu hic sevmezdim Gümüs te:img-blush Ama bu dizide.. Nebilim resmen asik oldum sonunda hayran oldum!:happy0064 Yani nasil oldu bilmiyorum ama simdi oyunculuguna hayran kaldim cidden onuda ayakta alkisliyorum :good: Ssssssüpersinnn Kivanççç, varmidir acaba Halil gibi saf temiz bir erkek bu devirde.... :icon_whis
KübraYasemin 21-09-07, 23:47 Evetttt bende:happy0064 Ya itiraf ediyorm, ben bunu hic sevmezdim Gümüs te:img-blush Ama bu dizide.. Nebilim resmen asik oldum sonunda hayran oldum!:happy0064 Yani nasil oldu bilmiyorum ama simdi oyunculuguna hayran kaldim cidden onuda ayakta alkisliyorum :good: Ssssssüpersinnn Kivanççç, varmidir acaba onun gibi saf temiz biri bu devirde.... :icon_whis
Gümüsü ben izliyordum.
Ama bu dizideki kadar hayrani degildim.
gercekden kIvanc bu dizi sayesinde daha da büyük oldu kitlesi.
zaten bana kalirsa ufak degildi ama simdi dahada büyüdü.
o ufak olmayan sayI kitlesi.
not: vallaha bu bölümde yine cok güzel oynadI kIvancIm..
dayanamadIm ona agladIm vallaha. son sahnede mustafa ve meneksesin.
anlarsInIz ya öyle birsey olursa halilim ne yapar.
varyok aslInda halile demedi menekse olmadI diye ama yinede.
bence olmasIn hic iii olmaz hicccc...
Evet Kübracim bencede hic olmasin off yaaa:sad53:
iyi geceler herkese
daha yeni eve geldigim icin izleyemedim bu bölümü... tekrar var ama bu gece dimi?
Iyi geceler canim,
tekrari var galiba saat 3e dogru.. Pek emin degilim ama bir dizinin tekari hep cikar gece yarisi... Ama pazar günüde var tekrari dimi arkadaslar???:icon_whis
PCmde tam zamaninda kafayi yer..
Diziyle ilgili bir yorum yapabildim sadece..Diger yorumlarida okumadan uzunca bir yorum yazmak istiyorum :)
Bu bölümde az ask vardi..Kavustular evet..Ama benim tüylerimi ürperticek bir ask göremedim..Ama böylesi iyi bence eminim ilerleyen bölümlerde yine en güzelinden sahneler izlicez..
Beni sinirlendiren ise en çok baba&abi oldu tabiiki..Az önce yazdigim gibi o replikler resmen bir kiliç gibi yaraladi beni..Abartmiyorum, gerçekten çOk fena oldum..
Birde çok sastim gerçekten..Menekseyi okadar yol otele kadar sürükleyebildiler ve sadece 2 kisi yardim etmek istedi! Ama sadece istediler! Mlsf istemekle bazi seyler olmuyor..Keske gerçekten yardim getirselerdi!
Orasi biraz saçma olmus ama iste dizi icabi..
Herzamanki gibi çOk begendigim bir bölümdü :good:
KübraYasemin 22-09-07, 00:04 Evet Kübracim bencede hic olmasin off yaaa:sad53:
Iyi geceler canim,
tekrari var galiba saat 3e dogru.. Pek emin degilim ama bir dizinin tekari hep cikar gece yarisi... Ama pazar günüde var tekrari dimi arkadaslar???:icon_whis
evet pazar günü koyuyorlar tekrarInI ama arkadas gecede izleyebilir.
bencede 3.
3 bucuk arasI gibi birsey o civarlarada oluyordu sanIrIm.
surda zaten 1 saat 2 saat gibi birsey kaldI beklesin iste.
Not: vallaha canIm oyle bir sahne olursa tühh.
ya onlara hamile filan yaparlar kIzI classik olur.
bence byle birsey olmayacak bu dizi öyle seyler yapmazlar sanIrIm hamile filan.
Haili kurataracak bana kalIrsa menekseyi.
Mustafa cünki vazgecmez.
gözlerini görmedinmi adamIn fildir fildir töbe töbe öküz gibi diycem simdi vallaha
sanki azmIslar olurya o sekildeydi yani.
ben menekse olsam o adamdan korkardIm resmen öcü gibi hehe.
evet pazar günü koyuyorlar tekrarInI ama arkadas gecede izleyebilir.
bencede 3.
3 bucuk arasI gibi birsey o civarlarada oluyordu sanIrIm.
surda zaten 1 saat 2 saat gibi birsey kaldI beklesin iste.
Not: vallaha canIm oyle bir sahne olursa tühh.
ya onlara hamile filan yaparlar kIzI classik olur.
bence byle birsey olmayacak bu dizi öyle seyler yapmazlar sanIrIm hamile filan.
Haili kurataracak bana kalIrsa menekseyi.
Mustafa cünki vazgecmez.
gözlerini görmedinmi adamIn fildir fildir töbe töbe öküz gibi diycem simdi vallaha
sanki azmIslar olurya o sekildeydi yani.
ben menekse olsam o adamdan korkardIm resmen öcü gibi hehe.
Canim zaten korktu Meneksemiz.. Görmedinmi nasil baktigini nasilda korktugunu Mustafa sey yapinca..... Zaten gerdek gecesindede çok korkutmustu Menekseyi.. Yazik yaa, Yetisss Halilllll:sad53: Ama gercekten o neydi öyle..""The Devil" gibiydi gözleri.. Ben bile korktum be.. Kip kirmiziydi sanki kan agliyordu:icon_sorr :sad53:
Ya eger Mustafaya birsey olursa.. Yani ölürse, Halil / Menekse o silahi alip onu vurabilir mesela.. Eger ona birsey olursa.. Kadircik parasiz kalir valla:happy0064 Çünkü hep Mustafadan para istemiyormuydu bu bölümde.. Çok merak ediyorum Kadir'in halini eger öyle birsey olursa....:icon_whis
Ya son sahnede Musti silaha dogru bakar gibi oldu..Bende tam sevindim hih simdi kendisini öldürcek diye :) Ah ah nerde o günler..tövbe tövbe..
kötülerin siralamasi:
1. baba
2. kadir
3. musti
Yani musti son sirada..Onun akli fikri altinlarda ve parada..Hep yazdim bu basliga birdaha yaziyorum..Bence Musti öldüremez Menekseyi..
Tecavüzde edemez..O sirada Halil dalar odaya ;) insallah..
Kadirde Menekseye baktiginda acidi sanmistim ama beyefendi ne yapti? Kardesinin yüzüne tükürdü..Aciyorum böyle insanlara ya gerçekten..
not: Bencede senarist isim konusuna biraz daha dikkat etsin..Bu aksam Helga dediler..Ama babasida Steffi demisti kadina çok iyi hatirliyorum..
Neyse kimse kim :) pek önemli biri degil zaten diycem ama o sahisin yüzünden Meneksenin basina geldi bunlar :icon_evil
neler oldu öyle yaaa... menekse'yi mi yakaladilar yoksa... of yaaa... halil nerdeydi ki öyle... neden menekse'yi yalniz birakti...
rüya tecavüz edemez ki o... erkek degil cünkü... yapsaydi dügün gecesi yapardi o isi... ama impotent (türkcesi gelmiyo simdi aklima) oldugu icin yapamadi...
KübraYasemin 22-09-07, 00:18 Canim zaten korktu Meneksemiz.. Görmedinmi nasil baktigini nasilda korktugunu Mustafa sey yapinca..... Zaten gerdek gecesindede çok korkutmustu Menekseyi.. Yazik yaa, Yetisss Halilllll:sad53: Ama gercekten o neydi öyle..""The Devil" gibiydi gözleri.. Ben bile korktum be.. Kip kirmiziydi sanki kan agliyordu:icon_sorr :sad53:
Ya eger Mustafaya birsey olursa.. Yani ölürse, Halil / Menekse o silahi alip onu vurabilir mesela.. Eger ona birsey olursa.. Kadircik parasiz kalir valla:happy0064 Çünkü hep Mustafadan para istemiyormuydu bu bölümde.. Çok merak ediyorum Kadir'in halini eger öyle birsey olursa....:icon_whis
demi evet evet.
benimde dikatimi cekti.
is paraya gelince hep mustafadan istiyor.
ama para icin bunlar daha almanyadayken kadir arastIracam birkac
dostan isterim filan demedimi cünki mustafa orda yok bende para filan dedi.
Ne var ne yok kIza yatIrdIm dedi.
vallaha biraz mantIk hatasI heee.
parayI kadir ayarladI almanyada ama istanbulda hep yine mustafadan otlanIyor
evet yine cok heycanli bir bölüdü. yani dizinin temposu cok iyi bence.
böyle daha iyi oluyo.
ilk basta hersey cokgüzeldi.
hele onlarin kavusma sahnesi:happy0064:happy0064
oteldeki halleri cok sirindi.:img-wink:
yani babasini ve kadiri gercekten anlamak mümkün degil. yani bir insan kizina ve kardesine nasil böyle davranabilir gerci maalesef böyle insanlar gercekten var.
ama yusufa helal olsun.... babasina karsi gelince icimin yaglari eridi resmen.... söyle derinden bi ooohhhhhhh cektim valla.
bence mustafa hic bir halt beceremez, iyiki beceremez- ve halil oday dalar onu bi güzel haleder:img-black:img-black:dito:dito:dito
üff ya haftaya kadar nasil bekliyecem ben. cok heycanli bitti
KübraYasemin 22-09-07, 00:24 Ya son sahnede Musti silaha dogru bakar gibi oldu..Bende tam sevindim hih simdi kendisini öldürcek diye :) Ah ah nerde o günler..tövbe tövbe..
kötülerin siralamasi:
1. baba
2. kadir
3. musti
Yani musti son sirada..Onun akli fikri altinlarda ve parada..Hep yazdim bu basliga birdaha yaziyorum..Bence Musti öldüremez Menekseyi..
Tecavüzde edemez..O sirada Halil dalar odaya ;) insallah..
Kadirde Menekseye baktiginda acidi sanmistim ama beyefendi ne yapti? Kardesinin yüzüne tükürdü..Aciyorum böyle insanlara ya gerçekten..
not: Bencede senarist isim konusuna biraz daha dikkat etsin..Bu aksam Helga dediler..Ama babasida Steffi demisti kadina çok iyi hatirliyorum..
Neyse kimse kim :) pek önemli biri degil zaten diycem ama o sahisin yüzünden Meneksenin basina geldi bunlar :icon_evil
Evet güzel sIralamisIn gercekden kötüleri.
Tam olmus vallaha.
Mustafada gercekden isi gücü mal heee.
parasInIn yerini söylesin öyle hallederiz filan diyor.
not: canIm dikkatli izleyin steffi Halilin resmin ayarlayan kisi.
yani o baska biri helga ile alakasI yok.
Heldga baska steffi baska biri. hatirlatIm dedim.
2.Bölümü iyicene izleyen anlar zaten... arada fark var hehe söylim dedim.
Cok heyecanli bir bölümdü.Tam eksin dediklerinden.Uzun yorum icin biraz gec oldu Aklima takilanlari yazip cikacagim.
Mustafa'nin bir sey yapabilecegini sanmiyorum bir arkadasinda belirttigi gibi mustafa iktidarsiz.Sadece esip gürleyecek gibime geliyor.Ama bu hadisenin yasaniyor olmasi bile bunu gören halil'in katil olmasi icin yeterli sebep bence.
Bu arada bilmeyenler icin belirtmek istedigim bir nokta var.Nasilki Rus kadinlarinin ismi genel olarak natasa olarak nitelendiriliyorsa Almanlarda'da helga .Yani bizim siradan ayse fatma gibi bir isim.Helga ismi cok oldugundan öyle nitelendiriliyor.Bir mantik hatasi degildir.
Ya ne çok tatliydi biliyomussunuz?
Hani Halil ve Menekse sabah otelde telefonla konustuklarinda.. Halil'in "Simdi de kizardiiiiiiin" :img-blush demesi.. Çokkkk tatliydi ya Allahim yerim ben onu yaaa:happy0064
KübraYasemin 22-09-07, 00:32 Ya ne çok tatliydi biliyomussunuz?
Hani Halil ve Menekse sabah otelde telefonla konustuklarinda.. Halil'in "Simdi de kizardiiiiiiin" :img-blush demesi.. Çokkkk tatliydi ya Allahim yerim ben onu yaaa:happy0064
O telefon sahnesi cok sekerdi evet.
Ben bile kIzardIm halil öyle diyince.
bizimkiller benimle dalga gecti.
Sana demedi Halil diye filan neden kIzariyorsun diye.
Vallaha cok sekerlerdi.
yaaaa o sahneler nekadar güzeldi yaaa.
Bide son sahne cIksa su begnimden vallaha.
bu bölümün halil'in kim oldugu tam olarak anlasildimi... gecen hafta acaip bi gizem yaptilar bu konuda...
bide acaba menekse'nin ailesi nereli onu cok merak ediyorum... kesin doguludurlar ama, cünkü namus cinayetleri coguluka ordan cikiyo... ay acaip tuhaf yani... oha falan oldum... avrupanin göbeginde kizini baslik parasi alip zorla evlendir, sonrada kacti diye pesine düsüp öldürmeye calis... ne tuhaf...
gÜmÜs_mEhmEt 22-09-07, 00:35 pastanedeki patronun adi INGE
bu bölümde STEFFI yerine HELGA dendi
ve sudenaz dedigi HELGA ruslarin NATASAsi, avustruyalarin ANAsi gibi oluyor.
ama yinede bunu herkes bilemez, ondan yani biraz daha dikkat edilmeli.
iyi geceler
Ya ne çok tatliydi biliyomussunuz?
Sizlerden cok sonra geliyor yorumlarim malesef,yani ögrenci oldugum icin turk kanalim yok ve ancak neten seyredebiliyorum ki cok sukur gece gece nete buldum son bölumu ve simdi izlerken de yorum yazmak istedim...
Halil sabah sabah nasilda konustu ama Meneksesiyle:img-blush kizi okadar iyi taniyorki hemencecik biliyor bizimkisi nezaman kizardigini:img-blush iste ask buna denir,sevdigin kisinin az cok da olsa huylarini bilmen... hele varya pastahanede Halil ilk önce Meneksenin elini tutuyor ya ve cekmek uzereyken de Menekse onun elini tutmaya devam ediyor,ayyy o sahne cok guzeldi yaaaa:img-in_lo
Halil cok sukur Menekseye kendini acmaya basladi,simdi Menekse ona guvensizlik yapmaz artik...
Kadire ne demeli hec bilmiyorum,bir elime gecirsem onu varya yani:icon_whis kafasi noksan herif,agbisin sözunu dinlemiyor yaw...babasi cocuklarindanhic birini takmiyor bunu gecte olsa anladi en buyuk agbi ama bizim kucuk akilsiz anlamadi bunu...namusunu temizliyecekmis,peh peh ne anlarmis herif namustan yaw... kendi yaptiklarina baksin önce...namus diye kos ve kendinde elin kizlariyla töbe töbe:icon_evil
Anne nasilda mutlu oldu ama oglunun babasina cikismasina,heyyt be helal olsun bizim aslana:happy0064:happy0064
KübraYasemin 22-09-07, 00:41 pastanedeki patronun adi INGE
bu bölümde STEFFI yerine HELGA dendi
ve sudenaz dedigi HELGA ruslarin NATASAsi, avustruyalarin ANAsi gibi oluyor.
ama yinede bunu herkes bilemez, ondan yani biraz daha dikkat edilmeli.
iyi geceler
arkadaslar anlatamiyorum herhalde vallaha.
Steffi baska biri hic kimligi yok görünmedi daha helga ile ilgisi yok cnm. benim.
Yani o baska biri Helga baska stefii baska.
Okadarbüyük bir karisIklIk yapmazlar cünki sanmam.
bu arada helga alman lardan gelmiyor mühtemelen russ olsa gerek.
steffide alamn bir isim ynai öyle karisIklIk olmaz.
hele hele böyle usta bir dizide.
Adam birde neden birlikde oldugu kadInIn adini ansIn evin icinde.
mühtemelen ev halkI bu steffi nasIl biri oldugunu biliyor bence....
o yüzden birsey demiyorlar helga baska steffi baska yani... oh be...
KübraYasemin 22-09-07, 00:43 Sizlerden cok sonra geliyor yorumlarim malesef,yani ögrenci oldugum icin turk kanalim yok ve ancak neten seyredebiliyorum ki cok sukur gece gece nete buldum son bölumu ve simdi izlerken de yorum yazmak istedim...
Halil sabah sabah nasilda konustu ama Meneksesiyle:img-blush kizi okadar iyi taniyorki hemencecik biliyor bizimkisi nezaman kizardigini:img-blush iste ask buna denir,sevdigin kisinin az cok da olsa huylarini bilmen... hele varya pastahanede Halil ilk önce Meneksenin elini tutuyor ya ve cekmek uzereyken de Menekse onun elini tutmaya devam ediyor,ayyy o sahne cok guzeldi yaaaa:img-in_lo
Halil cok sukur Menekseye kendini acmaya basladi,simdi Menekse ona guvensizlik yapmaz artik...
Kadire ne demeli hec bilmiyorum,bir elime gecirsem onu varya yani:icon_whis kafasi noksan herif,agbisin sözunu dinlemiyor yaw...babasi cocuklarindanhic birini takmiyor bunu gecte olsa anladi en buyuk agbi ama bizim kucuk akilsiz anlamadi bunu...namusunu temizliyecekmis,peh peh ne anlarmis herif namustan yaw... kendi yaptiklarina baksin önce...namus diye kos ve kendinde elin kizlariyla töbe töbe:icon_evil
Anne nasilda mutlu oldu ama oglunun babasina cikismasina,heyyt be helal olsun bizim aslana:happy0064:happy0064
sana iyi seyirler cnm evet o sahne süper.
bizimkillerde benle danlga gecti o sahnede.
bende kIzarInca bana halil sana demedi kIzarman gerek yok diye dalga gectiler benle vallaha dalgalIk oldum bu dizi icin.
Olsun olim vallaha.
süper bir dizi yaaa vallaha..... bence....
KübraYasemin 22-09-07, 00:52 Yusuf abimiz BabasIna cIkIstI yaaaa.
annesi nasIl sevindi.
kesin demisdir nihayet diy vallaha.
kadInIn orda gözleri güldü resmen. vallaha.
Bide babasIna bIcak verdi ya.
orda kaldIrdI ya adam bicagI ahada yapiyor dedim.
vallaha adamIn gözü dönmüs yaa hee hersey beklenir yani vallaha töbe töbe.
Mustafaya bak be,adamin derdi paradan haric birde erkekligini ispatlamakmis:icon_evil nasilda hemencecik ben kusurlu degilim triplerine girdi beyefendi ve bunu ispatlamak icinde kiza tecavuz etmeyi dusunuyor,töbe töbe:icon_evil ama aslan Halilimiz yan tarafdaki odada ve INSALLAH yetisir su herif kiza kötu birsey yapmadan...
Agbiyte bakin be vay be,birde almis yastigi tutuyor kiza dogru ki silah patladiginda fazla ses cikmasin diye...birde durmus kardesine kaltak diyor ya,hasbin Allah,kardesine diyecegine ilk önce kendine baksa, nede olsa kardesi onun gibi baskalariyla birlikte olmadi...
Ben simdi birde ne diyeyim bilemedim vallah billah,kizi sokakta surukluyerek göturuyorlar ve tam otelin önun gelince iki tane orta yasli adamlar ayiptir utanmiyormusunuz diyor ve en acisi kizi tam otele sokmadan önce hani kirimizi ustlu bir kadin geciyor ya,Menekse ona bakiyor yardim ister gibi ve kadinda basini hayir diye salayarak elinde posetleriyle yola devam ediyor,iste orada hayretlere dustum:sad53: insan degeri bukadar azmi yaw...yani kiza önlerinde siksalar kimsenin kili kipardamaz,resmen dehset verici birsey bu
Birde Kadir efendi babasini ariyor ve mujdeli haberi veriyor,katil olmak ne zaman mujdeli birsey olduki:icon_evil yani babasi ona bir aferin oglum deyipte kafasini oksasa dunya Kadirin olurdu herhalde...
Halilde malesef herhalde diyorum o mezardaki kizla nisanliydi...yani yuzuklerden ben onu anladim...ve Menekseye sana karsi durustum bana inanabilirsin demisti...ne olucak simdi Menekse bunu ögrenirse...kizin guvenecegi tek kisi artik Halil ve umarim Halil onun iyligini dusunerek ondan birseyler saklamaz,yoksa sonu kötu olabilir ve Menekseyi kaybedebilir(INSALLAH BU OLMAZ TABIKI)
Hepinize iyi gecelerbyebye
ebru_kıvançkolik 22-09-07, 05:50 çok heyecan dolu bir bölümdü..özellikle son kısımları..
menekşe ile halilin kavuşma sahnesi çok duygusaldı nasılda sarıldılar birbirlerine..çok masum bi aşk yaşıyorlar meneşke giyineceğim derken bile nasıl utandı..birbirine dokunmadan da aşk yaşanabiliyormuş gerçekten ..
mustafa ya gelince derdi para ama yine de karısının kaçmasını daha doğrusu başka erkekle kaçmasını gururuna yedirememiş bence..halilin fotosunu görünce muşmula dedi yanlış hatırlamıyosam aynaya bakmadan konuştu resmen.halil muşmuşalaysa mustafa ne oluyor bilemem??
son olarak menekşenin büyük abisi beklenen atağı yaptı ve babasına kafa tuttu..annesini ve kardeşlerini korudu o psikopat babaya karşı..büyük bir alkış yolluyorum burdan geçte olsa bişeyler yapabildi...
çıtkırıldım 22-09-07, 06:08 evett o telefonda cok sekerdilerr hele meneksee ayy yaaa :D sadece su dayak sahnesi hariçç hepsi güzeldii o dayak sahnesinde acayip sinir oldumm insan öz kardesine öz kızına neler cektiriyooo neleri var yaa
Öncelikle harika bir bölümdü.Yeni başlık da hayırlı olsun.Ben Avukatın kızın halilin karına menekşe çıkmadan önce ilişkinin bittiğini düşünüyorum.Çünki menekşe benden sakladığın başka bişey yok derken halil sadece mezarı hatırladı.Halil Menekşeyi kurtarır gibi geliyo.Yusuf da en yakın zamanda istanbula gelip biizm aşıklara tardım edecek gibi.
ye nasıl bir bölümdü ya sevindik ağladık heyecanlandık bir dizide herşey böle iyi olabilirmi?
gece yorum yapamadım şimid yapacağım menkşe ile hailin otelde tel ile konuşmaları camda öle bakışmaları ilk bölümdekş,i gibi kovalamcalı yürümeleri çok güzeldi nasılda tatlılardı...
bu bölümde halille ilgili baya birşey öğrenmiş olduk...
ve ben aşk die buna derim ne güzel dizimizde saf bir aşk fara sürekli öpüşüp koklaşmalar yok bunlar birbirlerini böle seviolar aşk die buna derim ben....
gelelim büyük abiye HELAL OLSUN annesi garibim nasıl sevindi oğlununarkasına almasına ben gözyaşlarımı tutamamdım orada..bababsı sonunda birisinden azda olsa korkuyo galiba...
ve sonra kötü anlar ahhh halil ahhhhhhh ahmet abinin öldüğünü öğrendiğin anda keşke menkeşenin yanına gitseydinnnnn...offf ne olacak menekşemize yaaa kocası sapık herif psikopata bağlandııııı halil umarım hemen girter odaya.....
çooooookkkkkkk güzel bir bölümdü
_mervevrem_ 22-09-07, 06:59 günaydın
dün akşam oyunculuk adına mükemmel bir dizi izledim:img-yes:
o annenin feryadı neydi ağlaya ağlaya bir olduk:img-cray:
yusuf abi de olmasa anne sesini çıkaramayacak dayak yiyecekti ki bazı gerçeklerin hala var olduğunun farkına vardım bir kadın bize göre en yüksek vasıfı yani anneliği üstlenip bizde değer görsede malesef hala eksik etek muamelesi görebiliyor..
kendi hayatını kendi yönetemiyor kendi işini, kendi eşini.... çocuklar bile eksik etek muamelesi yapıyor...
ve hala para uğruna canlar gidiyor...
tabi bizde izlerken ağzımıza geleni saydık evde müdaheleler hat safhada taki süperman yusuf abiyi izleyinceye kadar
fırat tanış mükemmeldin....inşallah türkiyedekşi sahnelerde de göreceğiz yeşil ışık yakıldı gelirim oraya denildi
bu bölüm yine halilin haline çok üzüldük hele otele giderken yine o siyah giyen adamlar (man in black diyorum buı kadar özenti olur...:img-gun:) oradaysa, e menekşede orada...:icon_whis
en kötüsü de yan odadan neler oluyor diye dinlemek oldu sesler ...
ya her an tetik çekilrse korkusu :img-gun:
ama birşety olmayacak eminim ben mustafaadan birlşey olmaz:bırr o akşam kadınları bile reddetti :img-cool2
menekşeye yaklaşamayacak:D
bu arada kıvanç tatlıtuğ sen hep menekşemm de yeter ...:img-in_lo
ben songül ödenin memet diye seslenmesinden sonra bir menekşeem i kabul ediyorum :D
Artık evimde yeniden bir menekşe beslemek ,yeşertmek,büyütmek istiyorum,, Nasıl yapacağım bilmiyorum ama bir şeklide besleyeceğim.. :) (sonuçta o bir canlı, tabi ki beslenecek)
Vaktin birinde besleyip büyütüp gözetip bana gülen gözlerle bakan bir çift menekşem olsun istedim ama malesef başaramadım..
Halil in dediği gibi Menekşem seni soldurmayacağım diyemedim..Zaten söz de vermedim ya, bana güven de demedim ya acaba benim menekşelerim onun için mi soldu...Sadece büyütüp beslemek yetmiyormuş demek,,
Sevmek, ona güvenini vermek ve soldurmayacağına artık herşeyin güzel olacağına söz vermek gerekiyormuş,,,:img-cray:
Tez zamanda menekşe istiyorum..Söz veriyorum menekşem herşey çok güzel olacak...:img-yes:
emirdag_güzeli 22-09-07, 07:50 COk guzeldi bolum yaa....birincin bolumu cok begenistim, 3cu bolum de cok guzeldi...
Herkes cok guzel oynamislar ya....en basta tabiki kivanc tatlitug ve sedef avci, ama digerleri de cok iyi gercekci oynadilar..menekse nin buyuk abisi, annesi...kucuk abisi..pis kocasi......muhtis bir dizi...yaa...
Sonunda kavusmuslardi...ama odan sonra....!!AY NASIL olur yaa..tam abileri cikmisti otelden ,ama tam menekse geldi....keske tam bi dakika sonra ciksaydi...onlar gitmis olurdu. Otel sahibi'de birileri seni ariyor abin ile kocan...deyi.. oh zaman meneske ile halil oh otelden ayrilirdi ve daha dikkatli hayatlarina devam ederdiler....ama dizi iste....KADERR...halil menekse ye bizimkisi sans degil kader demisti...ama oh zaman kadir ile iste oh kusurlu damat... menekse ile goz goze gelmesi de kaderr(mis)....:(
Yusuf abicim..simdi abicim diyorum...cunku sonunda yaptin..babana karsi ciktin...anneni korudun...afferimmm...ama oh berlinde menekse istanbulda...ne olacak...??birsey yapamaz..
Menekse yi nasil surukluye surukluye goturduler ya..oh kalabalik icinde...niye kimse yardim etmedi..tamam insanlar kendilerini derde sokmak istemiyor ama polisi arayan olsaydi yeterdi yahu...bizim milletimiz gercekten boyle mi yaa..
Halil'im niye otel odasini basmiyorsun su adamini niye bi kac tane patlatmadin yere niye yapistirmadin alirdin menekse'yi kurtulurduniz..(simdilik :()....umarim bunu haftaya yaparsin..kadir gelmeden kacsinlar...yoksa oh pis adam..menekse'ye zarar verecektir...:(..
3.CÜ BÖLÜM MENEKŞE İLE HALİL GENEL YORUMLARIM,
Bbu bölüm diğer 2 bölüme nazaran daha akıcı, kurgusu iyi, geçmiş olaylar anlatılmış hareketli idi..Sıla dizisinden sonra bu diziyi izlemek beni gerdi..:img-yes:
Halil ile Menekşe buluştu, görüştü, yemek yedi derken kaçma kovalamaca hiç bitmedi..:img-yes:
Kıvanç T. bölüm boyunca koştu ,acı çekti ordan oraya sürüklendi..ama kilo da vermiyor dikkatimi çekti..beyoğlunun arka sokalarını arşınladılar...menekşe'ye bu bölüm hayatını anlatması güzeldi ama bir yıldır arkadaşlardı neden daha önce anlatmamış ki?annesi ile 10 yaşında iken Bosna'dan istanbul'a geldiler.babası zengindi demek..istanbul'a gelmişler...babası o zaman ölmüş müydü? anlayamadım.Sıla'nın etkisinden kurtulmamıştım..:img-wink::img-wink:
Halil ve annesi istanbul'a geldiler..anneye babasının ortağı göz koydu ve evlenmişler...sonra halil ile annesi kaza geçiriyorlar ve anne ölüyor..kesin olayı evey baba tezgahlamıştır...:img-yes:
adam Halil'i ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmış, yapmaya da devam ediyor..halil yurt dışında okumuş,ama Berlin'de kaçak yaşıyor..pastanede kaçak çalışıyor..yazık ona....:img-yes:
Menekşe'nin büyük abisi ve annesi ve babaannesi yakında İstanbul'a gelecek sanırım...küçük abiye ve mustafaya ne söylesem boşşş....
:dito:dito:dito:dito
Menekşe'yi otele bırakan Halil kendi işlerini halledecek ama dert başı aşmışşş halilim....Menekşe'nin saf saf sokalarda gezinmesini yadırgadım..bu kız akıllanmayacak..küçük abi ve koca ona bir şey yapamaz Halil gelir kurtarır Menekşe'yi...kocası kılıklı adam ancak kendini vururrrrrr..:img-yes:
Halil keşke herşeyi anlatacağım dediği vakit Zeynep'den de bahsetseydi..Ama severek ama başka sebeplerle nişanlanmış..Keşke söyleseydi...
Acaba Menekşe'nin babası Halil'in çok zengin olduğunu öğrense ne yapar...
Kadir ve Yusuf hep babalarına boyun eğmişler Yusuf söylediklerine yaptıklarına karşı çıkamamış olsada uygulamamışta ama Kadir koşulsuz ne dese yapıyor...Hiç kendini sorgulamamış..Yusuf aradığı zaman bekledim böyle bir sorgulamayı ne kadar olmayacağını bilsemde...Hele Menekşe'ye otel odasında son bakışında dedim içinde birşeyler kıpırdayacak kardeş olduğunu hatırlayacak , namus namus derken babasının ve kendisinin yediği haltlar gelecek aklına ama nerde :img-yes: :img-yes:
İstikal'de hatta Menekşe'nin ve abilerinin kaldığı otellerin olduğu taraflarda (bilinen tabirle arka sokaklarında )neler olduğunu herkes az çok biliyor...Ama kafasına kafasına vururlerken kimsenin gıkının çıkmaması biraz abartıydı (sürekli poşsi aravbası turlar cadede) otel önünde yaşananlar hem adamın müdahele etmek isteyip de o benim karım dedikten sonra çekip gitmesi hemde gözü mor kadının ilacım olsa kendi derdime sürerim tavrıyla başını sallayıp gitmesi daha çok şey anlattı...
Mustafa'nın Menekşe'ye birşey yapamayacağını biliyoruz ama yinede Halil'in Mustafa'nın cebelleşmesini beklemeden içeri girmiş olmasını tercih ederdim :icon_whis
Sedef Avcı'nın gözyaşları için ekstra birşeyler yapıldığını sanmyorum yada bana çok sahici geldi...Hemen hemen hiç makyajsız oynuyor sanırım...Şimdi düşünüyorum Menekşe'yi iyikide o oynuyor fiziksel olarak çok uymuş karaktere...
bölüm nefisti.heyecanın dozaşı hiç bir an azalmadı bence.:img-cool2
menekşe ve halil çok tatlıydılar.tabi tam kavuştuk derken bir de halilin işi çıktı.almanyadakiler bir dert,istanbuldakiler ayrı bir dert.
büyük ağabeyi sonunda babası olacak adama karşı çıktı,hatta bütün aile,güzel anlardan biride oydu.aileden birilerinin menekşeyi gerçekten savunması gerekiyordu ve tabi bunu yüksek sesle dile getirmeside.
halilin cenazedeki soğuk kanlılığı çok iyiydi.benim aklımı karıştıran o kız,halille bir keçmişi var sanırım,sorun şu menekşeye ayak bağı olur mu?
Halil in dediği gibi Menekşem seni soldurmayacağım diyemedim..Zaten söz de vermedim ya, bana güven de demedim ya acaba benim menekşelerim onun için mi soldu...Sadece büyütüp beslemek yetmiyormuş demek,,
Sevmek, ona güvenini vermek ve soldurmayacağına artık herşeyin güzel olacağına söz vermek gerekiyormuş,,,:img-cray:
Tez zamanda menekşe istiyorum..Söz veriyorum menekşem herşey çok güzel olacak...:img-yes:
Dilekcim,
bu sahneleri tam nerdeydi inan hatırlayamadım...ama dedi bi arahalil..Kıvanç olimpiyatlara katılsa dereceyegirecek...zavallı ordan oraya...Menekşe'ye sahip,sevgidolu ama başları dertten kurtulsa ne :img-wink::img-wink:
Söz veriyorum menekşem herşey çok güzel olacak....bu replik çok hoş ama...:img-yes::img-yes:
Halil keşke herşeyi anlatacağım dediği vakit Zeynep'dende bahsetseydi ama severek ama başka sebeplerden nişanlanmış keşke söyleseydi...
Acaba Menekşe'nin babası Halil'in çok zengin olduğunu öğrense ne yapar...
Sedef Avcı'nın gözyaşları için ekstra birşleyler yapıldığını sanmyorum yada bana çok sahici geldi...Hemen hemen hiç makyajsız oynuyor sanırım...Şimdi düşünüyorum Menekşe'yi iyikide o oynuyor fiziksel olarak çok uymuş karaktere...
Zeyne'te çok cici bir kız..şimdi Halil'i görse eminim işler daha da karışacak..saf, güzel ve iyi niyetli bir ama..halil onu belki de kardeşçe sevmiştir..yoksa Almanya'ya gidince bir şekilde buluşurlardı...
Babaya yeterki para diyin....:icon_whis
bölüm nefisti.heyecanın dozaşı hiç bir an azalmadı bence.:img-cool2
menekşe ve halil çok tatlıydılar.
halilin cenazedeki soğuk kanlılığı çok iyiydi.benim aklımı karıştıran o kız,halille bir keçmişi var sanırım,sorun şu menekşeye ayak bağı olur mu?
bu bölüm çok güzeldi...Halil çok cici...:img-yes:
KübraYasemin 22-09-07, 08:21 GünaydIn millet.
evet herkesinde dedigi gibi aksamki bölüm mütisdi gercekden.
ilk sahneler gayet güzel gidiyordu sarIlmalar filan falan.
Ama o son sahneleri hatirladIkca basIma agrI giriyor gercekden.
Not: Bu arada retingler daha gelmedi herhalde degilmi???
KübraYasemin 22-09-07, 08:35 Bölümü simdi tekrar izledigimde ilgimi cekti.
BasladIgInda pat diye cam kIrIldI.
Kesin bi magnasI vardIr.
Birde bu dizinin jenerigi yok öyle her dizi gibi.
AslInda bir yandan iii ama bir yandanda jeneriksizde olmaz ynai.
ma olsun yeni bir takdik yani fenada sayIlmaz.
KübraYasemin 22-09-07, 08:38 Halilin ilk sahnede Menekse diye cagrIp kosmusaI mütis.
Orda mesela abilerinin yaniNdan kosuyor dikkatimi cekdide.
Vallaha onlarda koca Istanbulda gözleri kapalI kalapI dolasyiorlar töbe.
Ama sonra Meneksenin Halili görmesi cantayI unutmasI sarIlmalarI.
Hepsi bir anda oluyor cok güzel gercekden...
KübraYasemin 22-09-07, 08:47 sarIlma sahnesi.
Cok mütis ya. nasIlda duygularInI yasItIyorlar bizeler izleyiciler.
sarilma agnInkandaki reprik süperdi.
Halil: Meneksem
Menekse: Geldin
Halil: Seni BIrakIrmIyIm, allahIm (nasIl icden seviniyor süper)
ayrIlIpda tekrar sarIlma.
Halil: Meneksem öyle korktum ki. Senu bulamiyacm diye öyle korktumki.
Menekse: Halil
Halil: Meneksem burasI hic güvenli degil abinler burdalar.
Menekse: Ne
Halil: hehe ben seni gördügümmde onlarI takip diyordum. Senibenden önce bulurlarsa diye.
ahh ahh sonra canta geliyor aklIna sonra zaten.... iste süper mütis..
Ama nasIlda konusuyorlar korkum filan geldin diyor ya cok tatlIlar... mütis yaa
KübraYasemin 22-09-07, 08:52 ayyy sonra birde gitip cantayI arIyorlar.
kalirmI o canta hic orda tühh yazIk yaa.
Birde söför diyor ya cok para varmIydI diye.
Halil orda para yok derken gözleri nasIl büyükdü.
Ay adam öyle yaparkenbile cok tatlI ya inanmiyorum yani.
Vallaha o söförcüde almIsdir.
Ama günahlarI boynuna dedi varyok yok almamisdir yaa ne diyom ben... töbe...
Birde onlar otobüs gibi seyden inerken artIk neyse onun adI...
takis ile abileri gecti sonra onlar indi tesedüfün böylesi yani vallaha..
Halil bu adamlardan nereye kadar kaçacak ve adamların istediği tam olarak ne...Para pulsa zaten 3 yıldır adını sanını değiştirip normal bir hayat yaşamış e öyle olacağına vazgçsin mal mülkten olsun bitsin :icon_whis
Arkadaşlar replikleri multimedia kısmına ekleseniz nasıl olur ...
KübraYasemin 22-09-07, 08:55 Halil yine mütis konusuyor.
Menksem bizim paraya ihtiyacImIz yokki.
Bak koskoca sehirde senibuldum.
Bu sans degil Menekse kader.
bizim kaderimiz.
kIyamam ya ben sana mütissin kIvanc tek kelimeyle mütis.
NasIlda dyior bizim kaderimiz diye...
PAMUK_MELEGIM 22-09-07, 08:56 Sonunda yorum yapmaya firsat oldu ... Bolum yine cóók guzeldii
karisik yorum yapcam ... ilk once yusuf abiyi alkislamak istiyorum:happy0064 dedim cikti ilk bastan beri biliyordum yusufun kotu biri olmadini nasil babasina agzinin payini verdi ama:good:....son sahnede menekseyi bulup eve nasil suruklediler ya oburu bi yandan dudukliyor oburu vuruyorda vuruyor resmen ben iskence cektim yaa elimden gelse onlarin ikisinde orda bogardim=) meneksem yaa:( Sarilma sahnesine bittimm nasilda sarildirlar halil: meneksem , menekse: geldinn , halil: birakirmiyim senii, allahhimm :img-blush cok guzeldiii yhaa.... son sahneyi hatirlamak bille istemiyorum ma yaa bu adam beceriksiz oldunu neden kabul etmiyorr kii beceriksizsin istee !!! yine cok heycanli bitti yaa ama o isi yapamicak kesin halil odayi bascak!!
KübraYasemin 22-09-07, 08:57 Halil bu adamalrdan nereye kadar kaçacak ve adamların istediği tam olarak ne...Para pulsa zaten 3 yıldır adını sanını değiştirip normal bir hayat yaşamış e öyle olacağına vazgçsin mal mülkten olsun bitsin :icon_whis
Arkadaşlar replikleri muştimedia kısmına ekleseniz nasıl olur ...
repriklere yorum yaparak yazdIm canIm.
Ozaman birsey olmuyor ekleyebilirsin.
Ben cogu zaman öyle yapiyorum.
o kurallara aykIri degil.
cünki yorumlu reprik oluyor.
ilgini cekerim cnm...
_duygucuk_ 22-09-07, 08:59 bölüm süperdi akşam kavuşma sahnesi...
abinin ve kocasının buluşu ve kzı sokak oratsında dövmeleri kimse de müdahale etmedi en azından kalabalık toplanabilirdi...
Ama halil nası lda seviyor Menekşe sini ..
son sahnede Halil kurtaracak menekşe yi..
paralar bulunur mu acaba adamın derdi sırf para çünkü..
Halil i neden kovalıyorlar anlamadım ama şu Necati miydi neydi annesinin 2.kocası o peşini bırakmayacak..
KübraYasemin 22-09-07, 09:00 Sonunda yorum yapmaya firsat oldu ... Bolum yine cóók guzeldii
karisik yorum yapcam ... ilk once yusuf abiyi alkislamak istiyorum:happy0064 dedim cikti ilk bastan beri biliyordum yusufun kotu biri olmadini nasil babasina agzinin payini verdi ama:good:....son sahnede menekseyi bulup eve nasil suruklediler ya oburu bi yandan dudukliyor oburu vuruyorda vuruyor resmen ben iskence cektim yaa elimden gelse onlarin ikisinde orda bogardim=) meneksem yaa:( Sarilma sahnesine bittimm nasilda sarildirlar halil: meneksem , menekse: geldinn , halil: birakirmiyim senii, allahhimm :img-blush cok guzeldiii yhaa.... son sahneyi hatirlamak bille istemiyorum ma yaa bu adam beceriksiz oldunu neden kabul etmiyorr kii beceriksizsin istee !!! yine cok heycanli bitti yaa ama o isi yapamicak kesin halil odayi bascak!!
Evet insallah insallah yapamayacak.
Bencede Halil odayI basacak.
Cünki onu gösterdiler duvarIdinliyordu.
Onan sonra dah agöstermediler.
Ya kafasIna birsey indirecek ve kacacaklar.
Bence büyk ihtimal bu.
Ama bana kalIrsada o sahne olmayacak.
Orda bitirdiler millet kafasI alak bulak olsun diye ama bana kalirsa yapamiyacak.
Adam 1 beceriksiz 2 halil gelecekbence,,, hehe...
İçimde kalmasın yazıyım,
Kızıp kızıp duruyordum 2. bölümden sonra,, neden hala daha o çevrede otelde kalıyorlar,, neden Menekşe abilerinin orda olduğunu bile bile sokaklarda geziyor?
Halil beklediğim repliğ söyledi, zaten böyle bir konuşmanın geçmemesi de mantık ötesi bir vaziyet alacaktı...Başka bir otel bulmaları gereklilğini söylerken Halil, Menekşe nin beş günlük parasını ödediiği için bari son günü kalıp ertesi günü başka bir otele başka bir yere gitme fikrinde kalması da açıkcası tehlike çanlarını çaldırıyordu..
Ne olursa olsun,,5 günlük paranın ödenmesi bir gecesinin 50 ytl olduğu bir otelde ne kadar önemli ki canın önemliyken,,
Varın gidin başka otele,,
Bir gece bile olsa bu ortamda kalmak hele ki Halil in Menekşe nin otelde beklemesine izin vermesine aklım ermiyor..
Keşke onu o pastane de bıraksaydı..İşi bitince seni gelip burdan alırım deseymiş,, Kuytu bir yerdi otururdu Menekşe işte.. Buraya da tesedüfen girmezdi ya Mustafa ile Kadir...
Sonra da işte böyle oluyor,,, Zaten her köşe başında her dükkan önünde tesedüfen biri gelirken diğeri gidiyorken bu kez Menekşe nin parayı bozdurup otele döneceği vakit de abileri ile tesadüfen karşılaşıyorr..
Dizinin ana temasını da bu şekilde artık tesadüflerle bağlayabiliriz...
Bundan sonra her yerde bir tesadüf bekleriz..
Örnek:
- Helgacığım ile Annenin tesadüfen karşılaşması..
- Yusuf un döndüğünde havaalanında Menekşe ile Halil in bindiği taksiye tesadüfen yine onunda binmesi.
- Halil odadayken tesadüfen o odayı tutan Halil ve Menekşe vb yeni bir çift..(tıpkı pastanedeki çift gibi)
- Mustafa bozuntusu tesadüfen yine Menekşe ye yaklaşamasın:) eli belinde kalsın..
- Veya HAlil in yolda cenazede ki kızı görmesi, yine tesadüfen olsun,
- Hatta Mithat arabası ile yolda giderken tesadüfen sırt çantasıyla Halil i görsün...
KübraYasemin 22-09-07, 09:03 Bence o BabasIni ortaga varya annesi evlendi hani.
OO sadece sirket pesinde degil.
o mevzu bana kalirsa daha baska baska yerlere dayanYIor ynai merdiven cekiyor.
Cünki bunlar Halili magdem sirket dagldI neden hala takip ediyorlar.
Bu olayIn icinde dah abambaska seyler var.
Ama illerleyen bölümde onlarda acIk alIr bana kalirsa.
bencede o psiko para meraklısı herif bir halt yiymicek yiymezde zaten becreksiz bunu kendisi bilo ama kabullenemio buna fırsat olmdan bence halil girecekiçeri o silahla birşey olcak ama ne adam slahı oraya koyarken baya dikkat çektirdiler sanırım haili silahı kapıp adama tutarak kaçacaklar inşşş.....
reytingleri çok merak edşom inş iyi gelir inş 1 oluruz..
repriklere yorum yaparak yazdIm canIm.
Ozaman birsey olmuyor ekleyebilirsin.
Ben cogu zaman öyle yapiyorum.
o kurallara aykIri degil.
cünki yorumlu reprik oluyor.
ilgini cekerim cnm...
Ama bu mesajın kurallara aykırı öyle değilmi CANIM...Mod daha dün yazmış kuraldışı mesaj yazmaktan yorum yazamıyorum diye...Neyse nasıl bilirseniz öyle yazın...
Menekşe Mustafa'dan kendi çabası ile kurtulursa Halil'le bir daha nasıl karşılaçacak çok merak ediyorum...Bana öyle geliyorki Halil Menekşe'yi kurtaracak sonrada Zeynep'in yanına götürecek...
KübraYasemin 22-09-07, 09:09 Birde Menekse bende birsey saklama ne olur derken neden omezarlIk sahnesi geldi aklIna.
Inanamiyorum.
Ama halil gercekden menekseye yaan söylemedi.
cünki o gercekden seviyor gercekden.
Ama bi halil isinde bir is var haal anlamadIm gitti.
cIkar kokusu 2 bölüm sonra filan insallha.
cok güzel bölümdü dun aksam..bölümün basinda halil ve meneksenin sarilis aninda bittim cok güzeldi.. Halil menekseye gecmisiyle ilgili herseyi anlatamadi zaten beklememistim hepsini anlatacagindan yoksa hikaye cok cabuk gelisiyor..
Meneksenin büyük abisi Yusuf sonunda yavas yavas anladi..artik oda babasina boyun egmeyip konusucaktir..
Meneksenin annesinin agladiginda cok duygulandim..
Halilin gecmisini yavas yavas anlamaya basliyorum ben..ama bence daha cok kacicaktir halil o adamlardan (öyle söyleyim bari)
Meneksenin kucuk abisi Kadire bu bölümde gine sinir oldum insan kardesine oyle davranir mi? nasil surukledi Menekseyi Taksimden..babasinin gözüne giricek diye Menekseyi ne hale getiriyor yazik yazik!
Mustafada paralarinin derdinde menekse paralarla kacmasaydi belki oda Istanbula gelmezdi diye dusunuyorum..
Ama bir sahnede cok sinir oldum mustafaya kadir menekse ve mustafa otel odasina girdikten sonra, Kadir menekseyi döverken Mustafada 'elinde kalicak simdi once benim paralarimi versin gibi birsey demisti..resmen cildirdim orada zaten sevmiyordum mustafayi normal olarak..
bende sizin gibi dusunuyorum mustafa menekseye bisey yapamayacak..
bu bölümde ben özellikle Kivanc Tatlitugun oyunculugunu begendim ilk 2 bölümdede oldugu gibi, Sedef Avcide iyidi ama Kivanc dahabi profosyoneldi:img-yes:
Ama bu mesajın kurallara aykırı öyle değilmi CANIM...Mod daha dün yazmış kuraldışı mesaj yazmaktan yorum yazamıyorum diye...Neyse nasıl bilirseniz öyle yazın...
Menekşe Mustafa'dan kendi çabası ile kurtulursa Halil'le bir daha nasıl karşılaçacak çok merak ediyorum...Bana öyle geliyorki Halil Menekşe'yi kurtaracak sonrada Zeynep'in yanına götürecek...
Bencede Zeynep onlara yardımcı olacak gibi geliyor...Özellikle maddi yardımı olacak gibi..
Menekşe işe girip çalışalım diyor keşke yine pastanede çalışsalar :img-wink:
KübraYasemin 22-09-07, 09:14 bu konusmayi yaparken bende bittim yaa :img-blush gercekten cok guzel soyeledi burda halilim=)
Evet icden söyledi gercekden.
Bende farkIna vardIm gercekden.
kIvanc cok güzel oynuyor.
Bende bittim, yasIlda söyledi ya öyle kullagImda ses yakIlanyior gercekden.
Ilk sahneler son sahneller nazaren cok güzeldi yaaa.
o soh sahne beyimde video gibi dönüp duruyor gercekden.
KübraYasemin 22-09-07, 09:17 Birde biryeri vurgullamak istiyorum.
Halil menekseye güven bana derken söyle söyliyor...
Menekse güven bana n-e o-l-u-r-s-a o-l-s-u-n güven diyor.
Yani bu sözcüklerin altInda yatan birseyler var.
keske azbiraz daha aciklasaydI bize durumu.
Bence Halil Menekseyi korkutmak istemiyor.
pesleride olduklarI tehlik cok büyük oldugunu bildigi icin senin cIkarmYior bence...
inslalh en güzeliolur ikisi incinde yaaa---
KübraYasemin 22-09-07, 09:20 Birde abilerin Ve menekse le halilin sürekli birbirlerine karsilasIpda birbirlerini görmezleri tuhaf... valaha kader iste...
Ama birbirlerine yakinlar...
tam iki üc keren karsIlasIlir ama sürekli degil be abi yaaaa...
vallaha bunlar zId bIt birbirlerinin burunlarInIn dibindeler gercekden...
inanmiyorum resmen vallaha.... kader...
kıvanç_sedef 22-09-07, 09:21 arkadaşlar bana diziyi isleyebilceğim bi site önerirmisinis ltfn walla dün seyredemedim sinirlerim bosulduu ltfn arkadaşlar yrdmcı olun bana çhok mrk ediorum ztn neler olduunu....ltfn:'(islemem lasım walla acaba yarın tekrar werirlermi ama bn yarına kadar nası sabrederimmm:(:(:(
KübraYasemin 22-09-07, 09:23 aksam oluyor birde otelin önüne geliyorlar yaa.
cok sirinler....
menekse orda diyor kIrIk dökük biryer ama cok temiz.
Halilde tamam sen önden gir cIk odana bende oda tutim.
Orda bi köz kIrpIsI var inanIlmaz mütis. insan böyle güzelde göz kIrparmi yaa...
anibal_1986 22-09-07, 09:23 2007 Kış kreasyonunun Sapık modeli Mustafa efendi yine dellendi.Ne adam ya.Alanya Almanya'da bir korumayken simdi masallah çam yarması gibi oldu cıktı.Tam o sıra Halil iceri girse ama silah komodinin üstünde silahı alır sapık o da fena.bakalım neler olacak.yine guzel bir bolumdu...
dün aksamki bölüm yine cok güzeldi....
Halil cenazeye gittiginde bi kiz vardi....kimdi o??Eski sevgilisi mi acaba??
Bu arada su Mustafa sapik cikti ya....deli mi ne,
insallah Halil gelecek bölümde odaya girer Mustafa Menekse´ye bisey yapmadan!!!
KübraYasemin 22-09-07, 09:26 menekse cantayI halil verirken otelde.
cok tatlIlar vallaha....
orda nasIlda gülümsüyorlar öyle birbirlerine...
resmen asik flana oldum yani....
vallaha ask iste böyle insanI insandan alIr....
not: Menekse ve halil forever...
bence o allahın dağlıları kadir ile mustafa bi halt beceremezler.halil menekşeyi tabiki kurtaracak.ii kide haili başından beri abilerini takip etmiş.ee akıllı çocuk.yoksa menekşeyi nasıl bulacaktı artık ara dur.zaten çocuğun koşmaktan iflahı kesildi.bu çocuk ne zaman duracak.bu arada yusuf en sonunda patladıya helal olsun.ben bılıyordum zaten .oda istanbula gelip kol kanat gerecek menekşeye.:img-yes:hele o babası yokmu gelde beni gırtlakla diyor.bir de menekşenin altınlarına çok üzüldüm.anam garibimm halili görünce ne çanta ne altın aklına gelmediki.inşallah kadir otelden çıkınca araba çarparda hastanelik olur.:happy0064
KübraYasemin 22-09-07, 09:30 telefon sahneside hos.
halil: odamdayim.
menekse: kac nummara??
halil: 22
menekse: aa bi üst katdasIn.
halil: menekse pencereye cIksana
menekse: olur..
nasIlda güzel sahne.
pence sahnesid efena degil yani... cok tatlI.
not: otel sahibide fena degil yani....
birde nasIl diyor uyaniklar sizi filan bismillah cok süperdi...
anibal_1986 22-09-07, 09:33 ekin türkmen'i gormek hoş oldu.Heheh.gerçi mutlu bir sahne degil uzucu bir sahnede ama... :icon_sorr :icon_sorr
bakalım reytingler 1 saate kalmaz belli olur.İnsallah iyi gelir...
KübraYasemin 22-09-07, 09:33 bence o allahın dağlıları kadir ile mustafa bi halt beceremezler.halil menekşeyi tabiki kurtaracak.ii kide haili başından beri abilerini takip etmiş.ee akıllı çocuk.yoksa menekşeyi nasıl bulacaktı artık ara dur.zaten çocuğun koşmaktan iflahı kesildi.bu çocuk ne zaman duracak.bu arada yusuf en sonunda patladıya helal olsun.ben bılıyordum zaten .oda istanbula gelip kol kanat gerecek menekşeye.:img-yes:hele o babası yokmu gelde beni gırtlakla diyor.bir de menekşenin altınlarına çok üzüldüm.anam garibimm halili görünce ne çanta ne altın aklına gelmediki.inşallah kadir otelden çıkınca araba çarparda hastanelik olur.:happy0064
evet bencede abi gelecek.
aaa hakLisIn gercekden. o mustafa ve kadirin birsey becerecegi yok vallaha.
halil yazIk kos kos asmasI vardIr herhalde.
cocouk kIpkIrMiZi oldu resmen kosarken yaaaa....
vallaha dedim bi dur solluklan vallaha yazIk yaa....
Umarım dizi heyecanını bitirmez diye diye kaygımı her fırsatta yenilerken,3 bölüm sonunda 1 gram eksilme yaşatmadan üstüne devamlı heyecan ekleyerek üstelik dizi devam ediyor.
Akşam fragman görme umuduyla tv'ye ne kadar yapışsam da göstermediler ya,gerçekten şok oldum.Zaten ben fragmandan da pek fazla birşey beklemiyorum.Bana Menekşe'li sahneler ve Halil'li sahneler olarak olarak farklı farklı şeyler izleyeceğiz gibi geliyor.Son dakikaya kadar heyecan korunsun diye.
Akşam hani sanki bir dizinin son bölümünü izliyormuş gibi hissettim.Nasıl olur diyerek.Halil'in hayatındaki soru işaretlerini de en azından büyük kısmının neden olduğunu öğrendiğimize de ayrıca sevindim.Geçen haftadan içimde kalmıştı,şimdi bunları da biliyoruz.
Şu durumda biliyoruz ki Menekşe ve Halil'in peşinde onları takip edenler var,kılık değiştirme saç değiştirme gibi bir parçada olsa onları tanınmayacak hale getiren şeyleri neden yapmadıklarını hala çözemedim.En azından gözlük takmak bile kimi zaman etkili olabiliyor.Aynı yerde kalmaları da bunu extradan körükledi tabiki ve Menekşe'nin yakalanmasına sebep oldu.
Otelde yaşanacakları çok merak ediyorum.Mustafa yine birşey yapamayacak,çünki Halil içeri girecek bu çok belli.Sadece heyacn artsın bir sonraki bölüme kalsın diye düşünülerek bu ayrıntı süper şekilde yerleştirilmiş,hepimizin de yüreğini ağzına geştmriştir.Ayrıca herşeyden öte Halil'den şöyle bir tepki bekliyorum Mustafa'ya o sahnede yakalayınca:BENİM DOKUNMAYA KIYAMADIĞIMA SEN NAPIYORSUN diyip daha da şiddet uygulaması.
Fragmanı bekliyorum,yeni bölümü bekliyorum.Baklaım aslında söylenecek çok şey var ama yine de öyle bir noktada bitti ki,şu durumda karakediler miş,babasının ne kadar adi bir adam olduğuymuş nedense pek canım konuşmak istemiyor.:img-wink:
telefon sahneside hos.
halil: odamdayim.
menekse: kac nummara??
halil: 22
menekse: aa bi üst katdasIn.
halil: menekse pencereye cIksana
menekse: olur..
nasIlda güzel sahne.
pence sahnesid efena degil yani... cok tatlI.
not: otel sahibide fena degil yani....
birde nasIl diyor uyaniklar sizi filan bismillah cok süperdi...
Günaydiiiiiiiiin ben geldim:happy0064 Evet ya o sahne gercekten cokkk tatliydi, hele o travesti ordan gecerken koptum valla ya o tip ne öyleee haa birde o travesti Mustafa ya takilirken hahahahaah Mustafa nasil da korkmustu!:happy0064 hahahahahha
Ya birde hangi sahne cok tatliydi biliyomussunuz.. Hani Halil otelde yukari ciktiginda.. Menekse ona cantasi verdiginde utanmasida cokkkkk tatliydi yaaa nasil da utaniyolardi yerim ben onlari cok yakisiyolar yaa. :happy0064 Ayy bugun ruyamda Menekseyi nasil dövdüklerini gördüm, cok kötüydüuu:sad53: Neyse ben kaciyorum ise gitmeliyim :icon_sorr Görüsürüz milletbye bye bye
Dün cok güzel bir bolum izledik yine...
Aşk dolu sahneler vardı:)Sedef ve Kıvanç da süperdi:)Ne güzel oynuyorlar sanki gerçek gibi...Ben onları çok yakıştırıyorum ama sedef evli.
Neyse ,halil kurtarcak gibi menekşesini ..nasıl kosuyordu oyle ya:):(Vallaha her bolumde mutlaka ağlayasım geliyo bnm nedense:DYeni bolumun fragmanını verdiler mi benm annem o anda baska kanal cevirdide:S
anibal_1986 22-09-07, 09:36 sey garibime gitti.Hani bu 2 belalı,zavallı Menekse'yi yolda hırpaladılar ya.Karsılarına cıkmadı soyle biri "hüüoop ne yapıyorsunuz" seklinde.Sadece Menekse bir direge sarıldıgında biri ne yapıyorsunuz dedi o kadar.Kızı yolda bile ne hale getirdiler ya. :icon_sorr
KübraYasemin 22-09-07, 09:37 Günaydiiiiiiiiin ben geldim:happy0064 Evet ya o sahne gercekten cokkk tatliydi, hele o travesti ordan gecerken koptum valla ya o tip ne öyleee haa birde o travesti Mustafa ya takilirken hahahahaah Mustafa nasil da korkmustu!:happy0064 hahahahahha
Ya birde hangi sahne cok tatliydi biliyomussunuz.. Hani Halil otelde yukari ciktiginda.. Menekse ona cantasi verdiginde utanmasida cokkkkk tatliydi yaaa nasil da utaniyolardi yerim ben onlari cok yakisiyolar yaa. :happy0064 Ayy bugun ruyamda Menekseyi nasil dövdüklerini gördüm, cok kötüydüuu:sad53: Neyse ben kaciyorum ise gitmeliyim :icon_sorr Görüsürüz milletbye bye bye
günaydIn cnm benim hosgeldin hosgeldin sevindim valaha:happy0064:happy0064
aaa iii ozaman sana kolay gelsin cnm.
evet o sahneler mütisdi gerceden....
o cantayI vermesi sesikalIpta göz göze bakIsmalar filan gercekden mütis..
Dün cok güzel bir bolum izledik yine...
Aşk dolu sahneler vardı:)Sedef ve Kıvanç da süperdi:)Ne güzel oynuyorlar sanki gerçek gibi...Ben onları çok yakıştırıyorum ama sedef evli.
Neyse ,halil kurtarcak gibi menekşesini ..nasıl kosuyordu oyle ya:):(Vallaha her bolumde mutlaka ağlayasım geliyo bnm nedense:DYeni bolumun fragmanını verdiler mi benm annem o anda baska kanal cevirdide:S
aynen cok güzel oynuyorlar...süper!!
Bence de Halil Menekse´yi kurtaracak...
BENCE Halil odaya girecek bunlar Mustafayla kavga edecek Menekse´de belki Mustafa´yi vuracak(silahla)
KübraYasemin 22-09-07, 09:41 Dün cok güzel bir bolum izledik yine...
yok canIm yni bölüm fragmani verilmedi.
ben bekledim yani yokdu öyle birsey.
Evet kIvanc ve sedaf güzel oynuyor.
gercekden birbirine bir insan bukadar yakisir güzel uydurmuslar ciftleri
birbirne vallaha cagu dizilerde güzel uyduruyorlar...
ama bu dizinin e biligim bi farkI var gercekden...
bence o allahın dağlıları kadir ile mustafa bi halt beceremezler.halil menekşeyi tabiki kurtaracak.ii kide haili başından beri abilerini takip etmiş.ee akıllı çocuk.yoksa menekşeyi nasıl bulacaktı artık ara dur.zaten çocuğun koşmaktan iflahı kesildi.bu çocuk ne zaman duracak.bu arada yusuf en sonunda patladıya helal olsun.ben bılıyordum zaten .oda istanbula gelip kol kanat gerecek menekşeye.:img-yes:hele o babası yokmu gelde beni gırtlakla diyor.bir de menekşenin altınlarına çok üzüldüm.anam garibimm halili görünce ne çanta ne altın aklına gelmediki.inşallah kadir otelden çıkınca araba çarparda hastanelik olur.:happy0064
yusuf bi an evvel gelse keşke yaa
menekşenin o otel odasndaki,sokakta abisi ve kocası tarafndan götürülürkenki hali hiç gözümün önünden gitmiyor...:icon_sorr
KübraYasemin 22-09-07, 09:45 Bide mustafa ve travestili bir sahne var.
kadIn diyor ya bende seni bekliyordum.
mustafada aval aval bakIyor.
kadIn sor gel seni bilmedigin dünyalara ucururum ben.
mustafada lan git.
kadInda aaaaaaaaaa. yapiyor ya süper.
vallaha kadInmI adamI belide degil ya.
görüntü kadIn ses erkek yani ne bilim vallaha.
telefondas konusam erkek sanIrIm...
anibal_1986 22-09-07, 09:46 Bide mustafa ve travestili bir sahne var.
kadIn diyor ya bende seni bekliyordum.
mustafada aval aval bakIyor.
kadIn sor gel seni bilmedigin dünyalara ucururum ben.
mustafada lan git.
kadInda aaaaaaaaaa. yapiyor ya süper.
vallaha kadInmI adamI belide degil ya.
görüntü kadIn ses erkek yani ne bilim vallaha.
telefondas konusam erkek sanIrIm... :happy0064:happy0064:happy0064 Cok guldum... nasıl da korktu ama.E tabii oyle tipe guvenılır mı gel gel der bıcaklar gider.Her gun gazete mansetlerındeler sonucta.Heheh...
KübraYasemin 22-09-07, 09:48 :happy0064:happy0064:happy0064 Cok guldum... nasıl da korktu ama.E tabii oyle tipe guvenılır mı gel gel der bıcaklar gider.Her gun gazete mansetlerındeler sonucta.Heheh...
gercekdende öyle.....
gercekden haklisIn.
SabahkI telefon görüsmesi Menekse ve halilin mütis.
nasIlda diyor halil yüzün kIzardI diye...
birde su son sahne beynimde video gibi dönmese.
Tamam icimdenbir ses Halil kurtaracak diyor ama site.
o kIza yaptiklarI isgence.. üfff kimsede yardim etmedi heee..
anibal_1986 22-09-07, 09:51 karsılarında bir Kosovalı (Kenan Imirzalıoglu) olsaydı...gorurdum ben o çift dürümü.2 sini de mahvederdi valla.Ama bakalım koşu dalında 3 bolumdur tum rekorları kıran Halil bu edi ile büdü ye neler yapacak.fragmanı ben de gormedım.oysa ki 2.bolumun bitiminde 3.bolumunkını vermıslerdı...
KübraYasemin 22-09-07, 09:53 Yusuf abimin yaptIgI da mütidi.
nasIlda yeter be diye bagIrdI sonra babasInIn karsIsIna dikildi be
biradaha anneme el kaldIrmaycaksIn dedi aferim öptüm snei yusuf abimm..
babada yok ya.. abim de sakin ne geldiyse zaten basImIza senin o arakadasIn yüzünden geldi helal abim beee yürüüü kim tutar bas 250 bas vallaha..
Evet o helgaya is kuracak diye satI vallaha Menekseyi üff dogru gercekden.
insan kIzinI elin kevuru icin satarmI.
bide Baba gercekler kaliramadi ya nasIlda gitti kadIna seni gebertirim diyor.
sanki kadInin cok umrunda ölüm korkusu vallaha...
KübraYasemin 22-09-07, 09:57 bide bi sahne daha var.
Baba: Bana bak birdaha bu eve adIminI atmayacak. duydun demiiii yusuf icin bunlar söyledikleri yani....
Anne:Sende Yusufu duydun insallah...
aslanIm benim helal be helal....
vallaha hemede gebertmeye gecti vallaha ben onu gebertirim ya ne is bu böyle..
KübraYasemin 22-09-07, 10:05 halil ev menekse pastahnaede el ele tutusduklarI sahne cok güzel.
ilk halil menekesin ellini tutuyor ve Meneksem bende snei soldurmayacagimI biliyorum diyor
sonra ellini cekecek gibiyken Menekse bIrakmiyor ya cok tatlIlar yaa orda süperrrr..
Dün izlediğm bölüm çok güzeldi.Bayıldım neredeyse bir çok sahneyi ağzım açık ve dehşet içerisinde seyrettim.
Menekşenin babası annesini döverken gözyaşlarımı tutamazken,Halille Menekşenin beraber sahnelerindeyse hemen yüzümde kocaman bir tebessüm beliriveriyordu.Bu duyguyu biz izleyenlere yansıtabilmek büyük başarı.
Sonunda sevgili Halilin geçmişindeki sır perdesini çözdük.Demek ki Halile büyük bir miras kaldı ki Mithat Halilin peşinde.
Evet günlerdir dediğim gibi Ahmet abinin kızı Halile sadece aşık değilmiş birde eskiden nişanlılarmış.Bakalım bu işin sonu nolacak.
Halille Menekşeye diyecek söz bulamıyorum.Ne şeker bir çiftler ekrandan yanaklarını sıkmak istiyorum ikisininde.Yalnız beni rahatsız eden bir sahne vardı ki..
Halil Menekşeye pencereden mızıka çalıyor,nasıl romantikler tam bu sırada ordan bir travestimi geçmek zorunda yani.
Tamam dizi çok gerçekçide bırakında romantizmin tadını doya doya çıkaralım bizde diğer gerçekleri gözümüze sokmayın hemen.
Ah kıvanç sen bu dizide böyle koşa koşa nolacak senin sonun.Dizi bitimine kadar kürdana dönmezsin inşallah
KübraYasemin 22-09-07, 10:15 Birde abinin su telefonu acInda bi haloo ve tschüss diysi var...
Vallaha beni sinir ediyor....
Yusuf abim gelse ya bir an önce istanbula...
Valaha Menekseyi sadece oyunlarIni bozdu diye takibdeler.
Ynai babasI odaligIna paralarI verdi.
mustafada sadece oturum pesin deydi.
derdi kIz filan degildi sadece paarasI ve Almanyada kalbilmesiydi...
not: Kadir ve mustafa resimleri bastirmaya gidiyor ya.
orda kücük cocuk aglat caliyor.
Halil ona para veriyor.
Orda tam Halil giderken Kadir dönüyor cocuga diyor yeret be vIy vIy vIy susmaIn beee vallaha gük gül öldüm.
aglatdanda ´öyle seler geliyor yaa.
ama biryandanda ohh bee halil görmediller dedim...
kıvanckerocu 22-09-07, 10:20 nihayet bugün girebildim ve yorum yapıcam inş
öncelikle muhteşem bir bölümdü...valla bu diziyi izlemeye kalp dayanmıyor gerçekten:img-yes:
yusuf çok gözüme girdi babasına nasılda karşı çıktı,kardeşelrini savundu,annesini savundu,kadiri arayıp dön dedi (tabi ayı kadir abi demeye bin şahit anlamadı) aslanım bnm ya:happy0064
menekşe ve halilin cafede fln oturmaları,telefonda konuşmalrı çok süperdi halilin utandın demesi harikaydı tabiki:img-yes:
mithat ateş hem zeynebin babasını öldürüyo hemde arabada elini tutup teselli etmeye çalışıo pis adam hemen halilin peşine taktı adamı:(
halil önce onlardan kaçtı,sonra menekşeyi bulmak için otele koştu garibimde güç kalmadı
hele o akdirle mustafanın menekşeyi döve döve götürüş çok kötüydü bi insana sokak ortasında böyle şeyler yapmak iğrenç ya o nasıl bi abidir ya öyle abi olmaz olsun sinirlendm yine:icon_sorr
kendisi gecelerini kadınlarla geçirirken,babası sevgilisiyle geçirirken namusatan hiç söz edilmiyo ama menekşe sevdiğine kaçınca başımızı yere eğdin diyolar sadece gülüyorum:img-yes:
Mustafa menekşenin yanında nasılda ağladı bn kusurlu deilim die
muharremin getirdiği kadnlardan nie kaçtın o zmn (travestidende nasıl korktu yha zuhaha)kemeri çıkartıı an öldüresim geldi
halil menekşeyi kurtaracak inşallah ve umarım yusuf yardım ona yoksa halil hepsinin altından nasıl kalkacak cnm bnm:img-wink:
ha bide mustafa halilin resmini görünce tipe bak muşmula gibi dediya gülmeketen öldüm valla adam best model olmuş bizim ayı damat beğenmiyo bak sen şuna kendi aynaya en son 1 yaşında baktı heralde:img-icecr:img-icecr
gelecek bölümün fragmanını da göstermediler kötü oldu bu
reytingler gedimi bilmiyorum ama bn 2.lik bekliyorum umarım olur
(ilk sarılma anlarıda çok güzeldi,halilin menekşeye anlatması bu arada bizde öğrenmiş olduk geçmişini biraz)
birbirlerine çok yakışıyolar ve oyunculukları harika
KübraYasemin 22-09-07, 10:20 bi su muharrem varya.
kadInlarla egleniyor iciyor keziyor ohh.
bi bir sahned dedi yaa yok öyle sey falan colugum cocugum var benim.
tühh senin erkekligine beee magdem colugun coocugun var ne ellin karIlarI ile
fingiredsiyon heee tühh vallaha yazIkk..
cihan-songül 22-09-07, 10:22 üniveristede olduğum için dünkü bölümü izleyemedim . kantinden izleycektim ama kısmet olmadı.bizim okul hatırla sevgiliyi izliyolardı:dito.ama arkadaşımdam mesajlaa olup bitenleriğ de öğrenmediğm değil hani:img-pilot.sonunda menekşeyi galiba yakalamışlar.ve işkence gibi bişey mi ne yapıyolarmış galiba.:icon_sorr.bi de halil beklediğimiz gibi zengin çıkmış bu duruma hiç sevinmedim. ve bu arada benim acilen dünkü bölümü izlemem lazım. acaba malum siteye eklendi mi
KübraYasemin 22-09-07, 10:23 Arkadaslar saat olacak 13:00 retingler hala yok yaa.
neden bu sefer böyle gec oldu bu is....
cok merak ediyorum yaa kac Iz aceba...
icimden bir his bir degiliz diyor ama hayIrlIsI vallaha yani.
insallah 2 olmusuzdur.
cuma diziler cok var vallaha retingler birbirine yakIn oluyor o yüzden...
anibal_1986 22-09-07, 10:25 Muhahaha... Zavallı Mustafa.Stv'de bir dızı var sımdı de.orada sevdıgı kıza yaklasamayan bir rolde.Kızın babası fena haşladı bunu.Hehehe...eee iste bir dizide zulüm yaparsın,digerınde sürünürsün...
KübraYasemin 22-09-07, 10:27 Hain birde kosdugu sahne güzel.
adam pesinde ya bunun birtane.
NasIl sandalyeleri sIra sIra deviriyor.
Gercekden cok güzel yapmIslar.
Adam sonra biryerin motorunu alIpda gidiyor.. hehe akIli heee..
nazli_chriss 22-09-07, 10:29 bu bölüm çok gzldi ya
bn o mustafaya zaten sinir oldum menekşemide yakaladılar
bu arada reytingler daha verilmemiş galiba
çok merak ettim ama bnce 1. olabilmişizdir..
KübraYasemin 22-09-07, 10:31 evet bende cok merak ediyorum,...simdiye kadar cikmasi gerekiyordu.
AslInda haklIsIn cnm.
bu saat kadar hep reingler gelmis oluyordu.
bu arada cnm herhlade bilmiyorsn.
tek cümle ile mesay yasak.
yanlis analmada kuralla aykIrI oldugu icin söyliyorum hehe...
evt arakadaşım ya hala yok reytingler ortada bende çok merak ediorum inş iyi en iyi sonucu almışızdır
bende insallah öyle olsun istiyorum.
Ama icimden bir ses 1 pusat dIr diyor niye bilmiyorum.
Vallaha biz olursa cifde dügün yaparIm heeee.
ahh ahh ne güzel.
Ama okadar basarIli diziler var cuma günleri 1 olurmuyuz acenba yaa.
insallah insalah...
Birde meneksemi yataga bagadIlar ya.
Orda nasil ama Halile ilk sarIldIgI sahneyi düsündü.
o sIcakligI o güzel duyguyu yine hisset.
vallaha o sahneyi düsünmesi tam isabet oldu gercekden.
menekşe&halil sahneleri süperdi:)
birbirlerine çok yakışıyorlar.
yusuf artık bizim de abimizdir.
o sahnelerde kendimi tutamadım ağladım.
menekşenin annesine de çok üzüldüm yzık kadına içinde ne fırtınalar kopuyor.
canımı sıkan mustafayla kadirin menekşeyi taksim de sürüklemesi
kıza vurmaları...
o cadde de polis yukarı aşşağı sürekli geçer caddenini başında polisler vardır yani ne bilim bir Allahın kulu birşey yapmıyor
polisi arayan yok...
koskoca istanbul da o an yaşananlara tepkisiz kalıyor...
mayonezdüşmanı 22-09-07, 11:05 Total
1 SILA [NET] FM YAPIM 8,1 23,5
2 PUSAT [NET] SİNEGRAF 7,7 22,2
3 MENEKSE ILE HALIL [NET] AY YAPIM 7,1 23
4 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV YAPIM 5,8 20,4
5 STAR ANA HABER BULTENI [NET] - 4,7 16,4
6 ATV SPOR HABERLERI - 4,6 14,2
7 ATV ANA HABER BULTENI [NET] - 4,1 14,1
8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] - 4 13,8
9 KANAL 7 HABER SAATI - 3,9 16
10 OYUN BITTI [NET] ERLER FİLM 3,9 11,5
A/B
1 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV YAPIM 9,6 29,9
2 SILA [NET] FM YAPIM 7,9 21,9
3 PUSAT [NET] SİNEGRAF 6,7 18,6
4 ATV SPOR HABERLERI - 5,9 18
[FONT="Arial Black"]5 MENEKSE ILE HALIL [NET] AY YAPIM 5,9 17,3 [/FONT
6 ATV ANA HABER BULTENI [NET] - 4,9 17
7 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] - 4,9 16,9
8 OYUN BITTI [NET] ERLER FİLM 4,5 12,6
9 FIKRIMIN INCE GULU [NET] MED YAPIM 4,1 12,4
10 SPOR GUNDEMI - 3,9 12
selam arkadaşlar....benim de en sinir olduğum sahne pislik, abiyim diye geçinen Kadir'in menekşenin başına iki de bir vurması...Hele o Mustafa yok mu iğrenç insan...Yusuf abisi de sessiz rolünden öyle bir fırlama yaptı ki helal olsun,annesi nasıl da sevindi oğlunun önünde durduğunu görünce...
Dün akşam o kadar sürükleyici bir bölüm izledim ki.Yazarken bile hala etkisindeyim desem abartmış olmam.Bu yüzden karakterler tek tek irdelemek istiyorum.
Halil; Canım benim ya.Dün onu izlerken ben yoruldum.Garibim koşa koşa İstanbul'un yarısını turladı.Halil aslında 100m koşucusu olmalıymış ama hayat işte.Çocuk gizli kalmış yetenek.:img-grin2 Şaka bir yana Kıvanç muhteşem bir performans gösterdi.Mimikleri,bakışları çok güzeldi.Güven bana derken Menekşe'ye o kadar samimi oynadı ki ekran karşısında çok etkilendim.Ama hala anlatmadığı bazı şeyler ver.Neden herşeyi anlatmadı bilemiyorum.Çok yüzeysel geçti.İlerleyen bölümlerde Halil-Menekşe arasında bundan dolayı sıkıntılar olucağını düşünüyorum.Bu güven problemi karşılarına çıkacak.Çünkü Halilciğim sadece o güzel gözlerle ''Güven Bana'' demekle güven kazanılmıyor. Davranışlarla ve zaman içinde tavırlarla güven duygusu belli oluyor.
Menekşe;Canım benim kıyamam ben onun yaşlarına.Kızcağız ağlamakdan mahvoldu.Sokak ortasında imdat diye bağırıyor,tartaklanarak zorla sokakta sürükleniyor ama etrafdan müdahale eden yok.İzliyorlar.Bu sahne aslında toplum olarak nasıl tepkisizleştiğimizi göstermek için çekilmiş.Yine dayanamadı yaşlı bir amca ne yapıyorsunuz dedi ama onun da yapabileceği fazla birşey yoktu zaten.Ama otele girerken gözü morarmış olan bir kadının acı bir şekilde gülümseyerek başını hayır der gibi iki yana sallaması çok abartılmıştı.O sahneyi yadırgadım.Sedef Avcı'nın performansı çok başarılıydı.Sokakdaki sahneler çok zor olmasına rağmen çok başarılı bir performans sergilediğini düşünüyorum.
Menekşe'nin manyak kocasıBir an o kadar gözüm döndü ki ekranın içine uçup adamı dövesim geldi.Şiddete karşıyım ama adamın bu sözleri beni cidden çileden çıkardı.Menekşe'nin saçlarını tutup''Seni tenhaya götürüp,etlerini lime lime parçalayacağım.Ciyak ciyak bağıracaksın bakalım seni kim duyacak.''Bu sözlerden sonra kim olsa aynı tepkiyi gösterir.Ama yine de oyuncuyu tebrik etmek lazım kendisinden nefret etmemi sağladığı için.Şeytan görsün yüzünü.Sapık herif ne olucak.Acil tedaviye ihtiyacı var.:mad72:
Menekşe'nin kardeşiHadi kocası yedi el yabancı.Gözünü para hırsı bürümüş biri.Sen Menekşe'nin kardeşisin be.Aynı anne-babanın evladısınız. Karındaşsınız.Bu öfke bu nefret bu hırs neden?Kızcağızı insan bir dinler ama nerde.Bir de babasıyla telefonda böbürlenerek konuşması yok muydu?Sanki matah birşey yapmış.Cehalet işte.Odun gelmiş odun gider.:dito
Menekşe'nin kaldığı otel sahibine de üzüldüm.Adamcağızın suçu yok.Ama işte başkasının öfkesi ondan çıktı.O da çok şaşkındı.Ne yapsın bir yanda kocam diyen bir hödük var,diğer yanda kardeşiyim diyen.Halil nesi adam ne bilsin?:img-yes:
Total
A/B
[font="Arial Black"]5 MENEKSE ILE HALIL [NET] AY YAPIM 5,9 17,3 [/FONT
10 SPOR GUNDEMI - 3,9 12
açıkcası çok üzüldm yaa ratinglere
hele abde ne kdr düşük gelmiş öyle :icon_sorr:icon_sorr biz ilk sırayı hakediyoruz dizi olarak yaa
Izlerken dehsete dustugum cok sahneler vardi...neydi o Kadirin asker arkadasinin ismi Muarem?ha iste o adam Meneksenin yardim etmesini sagliyor ve o bakimdan oda sucludur kizin basina gelen herseyde tipki kadir ve Mustafa gibi ama adam okadar korkak biriki diyor ya birsey olursa beni tanimiyorsunuz,beni bulastirmayin...kardesim sen zaten bulasmisin bulasabilecegin kadar dimi ama:img-yes: birde sokakta aval aval bakan ve yardim etmeden kafalarini dönen insanlara ne demek yaw...resmen tuylerim diken diken oldu,bu nasil bir insanliktir:icon_evil
Yani ben olsam kesin bir sekilde yardimci olmaya calisirdim,onlar gibi bön bön bakmazdim...sonucta insanin kendi basinada böyle seyler gelebilir ve ozamanda yardima muhtac olursunuz,ama o insanlarin akilari bilem ermiyordur bu dusuncelere...
Birde sey simdi ben o adamin adi neydi bak unutum:img-blush Halilin uvey babasi oldugunu anladik,yani annesiyle evliymis yani bu adam Halili sirf miras Halile degilde ona kalsin diyemi öldurmek istiyor??yani miras konusu varmi ortada?? ben interneten buldugum kadar izleyebildim bölumleri sadece ve ne yaziki parcalar kopuk bir sekildeydi o yuzden cok sey kacirdim:icon_sorr
Beni biri bu konuda aydinlatabilirse eger cok sevinirim....birde sey dizinin resmi sitesine koyuyorlarmi fragman ve özetleri cabucak?o resmi sitenin adresini biri bana acaba öm atabilirmi??
Birde cogu arkadasin dedigi gibi bende o Kadirin tschus deme lafina cok gicik kapiyorum:icon_evil adam tschus den baska bir laf bilmezmi yaw?? ben bilem okadar kullanmam o kelimeyi:img-blush sakiz oldu adamin agzinda vallah
Halil aski icin neler yapiyor heyyyt be helal olsun:happy0064 pesindeki adamdan kacti ve kurtuldu ve soluklanmadan birde Meneksenin pesinden kostu hemide yangin merdiveninden tirmandi,off offf birde Kadir odadan cikinca Halil nasilda daldi öyle bos odaya:img-in_lo MASALLAH kuveti yerinde bizimkinin:img-blush ama Halilin o kosmalar sonucunda hani durupta soluklanmalari varya,yani orada korkmadim birsey olucak diye desem yalan olmaz hani...
ayrılık_87 22-09-07, 11:17 Akşamki diziler içerisinde seyir zevki en yüksek diziydi. Çok yüksek tempoda heyecanlı bir bölümdü. Dizi gayet iyi gidiyor...
bebishim_f 22-09-07, 11:17 çok güzel bi bölümdü çok heyecanlıydı.reytinglere sasrıdım 1.oluruz diye düşünmüştüm ama...yazık menekşemle halile ya halil öyle koşarken içim parçanalndı.4.bölümü merakle bekliyorum:img-yes:
KübraYasemin 22-09-07, 11:27 Total
A/B
[FONT="Arial Black"]5 MENEKSE ILE HALIL [NET] AY YAPIM 5,9 17,3 [/FONT
10 SPOR GUNDEMI - 3,9 12
üfff bu nasIl reting..
biryede ücc digeride yok sanarken bide baktIm 5
ama yined onca dizinin yanInda bureting ii bence.
Cünki cogu insanlar eskiden alIsIk olduklarI diziler izliyorlar.
Muhtemelende cuma dizi izemeyenleri cogu izliyor menekse ile Halil.
eski dizisini benim gibi bIrakIpda neten izleyenlar az gercekden.
Bir babanın evladını para karşılığı satması çok acı bir şey ama daha da acı olan o parayı sevgilisine iş kurmak için harcamış olması. İşin rengini öğrenince bu adamdan nefret etmemek için bie sebep kalmadı diye düşünüyorum.Bir başkasını sevmesini anlarım bir yere kadar ama nasıl olur da bir başka kadın kendi evlatlarından öne geçer? işte bunu anlamam mümkün değil. Yusuf belli ki çok zamandır içinde biriktirdiği herşeyi öfkeyle babasının yüzüne haykırırken içim sızladı. Bir yandan da keşke dedim, keşke işler bu hale gelene kadar beklemeseydi. ama sonunda isyan etmesine sevindim yine de. birinin bu canavara dur demesi gerekiyordu. Yusuf babasının, annesine indirmek üzere olduğu tokadı tutunca kadıncağızın gözlerindeki sevinç ifadesini gördünüz değil mi? artık beni koruyabilecek,arkamda durup destekleyecek biri var diye parlıyordu gözleri. meğer bunca senedir bunu beklermiş kocasına içindekileri dökebilmesi için. Artık senden korkmuyorum diyebildi kocasına , meydan okudu korku içinde geçen yıllardan sonra.
O artık kocasından korkmuyor. Peki ya Menekşe sokakta kocası ve abisi tarafından tartaklanırken yardım istediği, ama gözündeki morluktan aile içi şiddet kurbanı olduğu anlaşılan isimsiz kadın ? O, yardım isteğini umutsuzlukla başını iki yana sallayarak reddetti. Aslında reddetmedi sadece yapabileceğimiz birşey yok demek istiyordu.Kaderine çoktan razı olmuştu çünkü.
Dün geceden aklımda kalan ilk bunlar. Beni şiddet gören kadınlar üzerinde yeniden düşündüren senaryo ekibine teşekkürler...
Gelelim Menekşe ile Halil in aşkına :) Her ne kadar koca İstanbul da birbirlerini şıp diye bulmuş olmalarını mantığa aykırı bulsam da, tesadüfler iyi insanları sever diyerek bunu görmezden geliyorum.
Menekşe nin çok kırılgan bir yapısı var. O kadar narin ki sanki dünyaya hüznü ruhunda taşımak için gelmiş gibi duruyor. İşte bu hassas kız, Halil e ben hala o adamla evliyim deyince çok etkilendim ve bu gerçek ilk defa bu kadar üzdü beni. Birlikte olsalar da aralarında görünmez bir duvar olduğunu hatırlattı.Halil in cevaben biliyorum deyişi de etkileyiciydi. O tek kelimelik cümlede öfkeden isyana, acıdan nefrete her duyguyu hissettim.Kıvanç ve Sedef e şapka çıkarıyorum.
Bir paragraf da Kadir ve Mustafa için.Kadir erkeğin tamamen egemen olduğu bir ailede, babasını model alarak büyümüş.Oysa bağımsızlığını kanıtlamak, babasına bir yetişkin olduğunu gösterip takdirini kazanmak için yanıp tutuşan biri.Bunu da kardeşini öldürerek yapacağını sanıyor. Ama yapmak istediği şeyin sonuçları konusunda en ufak bir yok.Nutuklar atıp efelenmesi sadece öyle yapması gerektiğini sandığı için.Umarım Yusuf onun gözlerini açar.Mustafa ise hakikaten rezil bir adammış.Yaptıkları yetmedi param da param diye tutturdu. Gerçi iyi ki tutturdu.Bu sayede Menekşe ye zaman kazandırdı.Egoist, duygusuz ve çıkarcı olduğunu biliyorduk ama son sahnede acınası bir zavallı olduğunu da gösterdi.Sırrını Menekşe ile beraber öldürmek istiyor.Halil den bir temiz dayak yemesini istiyorum doğrusu.Ama yatağın kenarına bırakıverdiği silah, sonraki bölümde başına dayak yemekten fazlası gelebilir diye düşündürdü beni.Bu bir ipucu olabilir belki.
Neyse herkese iyi yorumlar...
dünkü bölümü,çok sevdim.ya çok ekşın sahne vardı.soluk soluğa izledim desem yeridir.kadir+mustafa=sadistlik.kızı mahvettiler ya.bi biri vuruyor kıza,bi biri...ayrıca yusuf nasıl resti çekti ama helal olsun.valla tezahürat yapasım geldi.yusuf buraya yumruk hava diye...:happy006
merhabalar
menekşe ile halili başladığından beri takip etme şansım oldu ancak bu başlığa ilk defa yazıyorum dünkü bölümü daha izleyemedim birazdan izleyip bölüm yorumumu yaapacağım
bu arada (basında çıkan haberler bölümüne ekledim.) gazetede çıkan haberle öğrenmiş oldum diziinin öyküsü Elif Şafak'a aitmiş. Kaleminin gücünü duyurmuş böyle nitelikli bir yazarın dizimizin öyküsünü yazıyor olması beni çok mutlu etti.daha nice güzel bölümün bizleri bekleyeceğine daha bir emin oldum.
neyse şimdillik bu kadar bir an önce 3 . bölümü izlemeliyim.
elif..
Bir babanın evladını para karşılığı satması çok acı bir şey ama daha da acı olan o parayı sevgilisine iş kurmak için harcamış olması. İşin rengini öğrenince bu adamdan nefret etmemek için bie sebep kalmadı diye düşünüyorum.Bir başkasını sevmesini anlarım bir yere kadar ama nasıl olur da bir başka kadın kendi evlatlarından öne geçer? işte bunu anlamam mümkün değil. Yusuf belli ki çok zamandır içinde biriktirdiği herşeyi öfkeyle babasının yüzüne haykırırken içim sızladı. Bir yandan da keşke dedim, keşke işler bu hale gelene kadar beklemeseydi. ama sonunda isyan etmesine sevindim yine de. birinin bu canavara dur demesi gerekiyordu. Yusuf babasının, annesine indirmek üzere olduğu tokadı tutunca kadıncağızın gözlerindeki sevinç ifadesini gördünüz değil mi? artık beni koruyabilecek,arkamda durup destekleyecek biri var diye parlıyordu gözleri. meğer bunca senedir bunu beklermiş kocasına içindekileri dökebilmesi için. Artık senden korkmuyorum diyebildi kocasına , meydan okudu korku içinde geçen yıllardan sonra.
O artık kocasından korkmuyor. Peki ya Menekşe sokakta kocası ve abisi tarafından tartaklanırken yardım istediği, ama gözündeki morluktan aile içi şiddet kurbanı olduğu anlaşılan isimsiz kadın ? O, yardım isteğini umutsuzlukla başını iki yana sallayarak reddetti. Aslında reddetmedi sadece yapabileceğimiz birşey yok demek istiyordu.Kaderine çoktan razı olmuştu çünkü.
Dün geceden aklımda kalan ilk bunlar. Beni şiddet gören kadınlar üzerinde yeniden düşündüren senaryo ekibine teşekkürler...
Gelelim Menekşe ile Halil in aşkına :) Her ne kadar koca İstanbul da birbirlerini şıp diye bulmuş olmalarını mantığa aykırı bulsam da, tesadüfler iyi insanları sever diyerek bunu görmezden geliyorum.
Menekşe nin çok kırılgan bir yapısı var. O kadar narin ki sanki dünyaya hüznü ruhunda taşımak için gelmiş gibi duruyor. İşte bu hassas kız, Halil e ben hala o adamla evliyim deyince çok etkilendim ve bu gerçek ilk defa bu kadar üzdü beni. Birlikte olsalar da aralarında görünmez bir duvar olduğunu hatırlattı.Halil in cevaben biliyorum deyişi de etkileyiciydi. O tek kelimelik cümlede öfkeden isyana, acıdan nefrete her duyguyu hissettim.Kıvanç ve Sedef e şapka çıkarıyorum.
Bir paragraf da Kadi |