Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 2)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
merhaba arkadaşlar
Öncelikle ben çok güzel bir bölüm olduğunu düşünüyorum,yine heyecan dozunu çok iyi ayarlamışlar,yine kalbim yerinden oynayacaktı
halil'in mustafayı dövme sahnesi,hayvan seni öldürcem falan demesi tüm stresimi aldı çok süper oldu
Kadir ve mustafanın gittiği evde mustafanın yaşadıkları çok komikti,mustafa herşeyi hakediyo diye düşünüyorum
Menekşe halille birlikte olabilmek için istanbula kaçtı,ama şimdide halilden kaçıyor,bu çok kötü oldu...
Zeynep bncede hala halili seviyor,halil menekşeye nasıl aşık olduğunu analtınca mimiklerinden anladm bunu,ama halile çok yardımı dokunacak
Halil sürekli menekşe güven bana diyor ama kıza tüm gerçekleri anlatmıyor menekşe birazda bu yüzden kaçtı
Umarım birbirlerini bulurlr ve artık ayrılmazlar,ikisiinde üzülmesine dayanamıyorum
Yusufun ninesi hastlanınca kadirle telefon konuşması güzel bir sahneydi
sizi ihbar ederim demesi fln süperdi
menekşe ile halilin taksi sahneside süperdi(bu dizinin sahnelrine süper demekten sıkıldım artık)
REYTİNGLER yine bnm beklentimin altında ama olsun bu kadar güzel bir dizi eninde sonunda hakettiği yerde olacaktır...
Bende sana Katiliyorum cnm, Menekse ile halilin ayri olmalarina dayanamiyorum, Bencede reytingler sonunda hak ettigi gibi 1ci yerde olcak insallah simdilik dizi mukemel devam ediyor nazar deymes insallah:img-yes::img-yes:
<gumus><mehmet> 29-09-07, 17:49 Dünkü bölüm güzeldi.Beğendim.Yanlız her zamn dediğim gibi bu dizinin 1. bölümü kadar diğer bölümleri beni hiç etkilemedi.Gerçi ilk bölümde etkilemese pek izleyiceğimi sanmıyordumda neyse.Ağır abim yine kırmızılarını giymişti.:img-cool2Sonunda üstünü başını değiştirdiya ohh:happy0064
Menekşe kaçırılma sahnelerinde o kadar güzeldiki bana bunu yansıtabildiği için Sedef Hanımı tebrik etmek istiyorum.
Menekşenin babasını,eşini ve kötü kalpli abisinini(gerçi bunlar benim gözümde gerçek bir abi baba ve eş değil)hiç konuşmayacağım herkes güzel birşekilde onların h...lıklarını yazmış(ağırmı oldu ne:img-cool2)
MANKENDEN OYUNCU OLMAZ DİYENLERE KAPAK OLSUN
bu yorumu çok beğendim geçenlerde birisi yorumuna bunu eklemiş çok güzel bir yorum olmuş bencede olsun:happy0064
Neden yeni sezonda baslayan tum diziler harika bir giris yapip sonradan bozuluyor ? (biri hariç ..)
Dunku bolumu genel olarak degerlendirirsek begenmedim.
Basi cok guzeldi, Halil'in Menekse'yi kurtarmasi, Mustafa'yi dovmesi vs ..
Ama sonradan olanlar delirtti beni : Menekse mesela ..
Sen evini barkini birak, "koca"ni terket, Halil'le Istanbula kaç. Cok guzel aferin ona .. Ama hayatini paylasacagi kisiye birazcik daha fazla guvenmeyi denese daha guzel olurdu. Halil & Zeynep'in sarildigini farkettiginde Halil'i tek basina birakip kacti, ustelik Halil Istanbula Menekse'nin istegi uzerine geldi, olum riski olmasina ragmen yinede geldi.
Ayrica Halil'i hakli buluyorum fakat ona yazilan replikleri hic begenmiyorum, iki de bir "Bana guven Menekse", "Hersey guzel olacak Menekse" ..
Dise dokunur birseyler soylesede hepimiz rahatlasak :icon_whis
Menekse zaten diken uzerinde, birde Halil'e guvenmeme sorunu var, kaçmasina sasirmamak lazim.
Tabi butun hikayeyi birden anlatacak degiller, dizinin anlami kalmaz o zaman, ama en azindan Menekse'nin guven sorununu cozmek adina Halil'in Menekse'ye bir takim seyleri anlatmasini saglayabilirler .. Bizede zamanla yansitirlar.
Menekse neden gitti simdi ben ona taktim acikcasi :icon_whis
Action katmak icin mi yaptilar ? Bizde en az M&H kadar diken ustundeyiz zaten, heyecan orani oldukça yuksek, diziye Nuran Devremsimsi bir hal vermesinler lutfen ..
Ben Menekse'nin çorba sattigi sahneleri izlemek yerine Halil'le olan sahnelerini izlemeyi tercih ederim ..
Ayni sekilde, Halil'ide Menekseyi kovalarken izlemek istemiyorum.
Kisacasi bu bolum beni pek tatmin etmedi ..
Bir an once eski halini alacagini umud ediyorum.
sanki biraz korktuğum bir yere doğru ilerliyor dizi diye bir hisse kapılıyorum. bu "almanya", kadınların üzerindeki baskı vs. gibi bence ilk bölümde çok iyi işlenen önemli temalar giderek yok oluyor sanki. mesle halil'in kendisini dört ir yandan sarcak kötü adamlarla savşmasına dönecekse çok üzülürüm. ilişkilerin derinleşerek anlatılacağını düşünüyordum karakterler ilk bölüm o kadar güzel detaylarla verilmişti ki. olup olacağı buydu bundan sonra onun üzerine klasik dizi klişeleri yerleştireceğiz diyorlarsa yandık. ya da ben yandım. umarım bir aşk dizisi olup sıla ya dönüşmez. bu kıskançlık mevzusu bile o kadar hamdı ki bence beni bir korku sardı haifiten doğrusu.
şimdilik bu kadar umarım bir sonraki bölüm yine etkilenmiş olarak kalkarım TV başından.
Rabish, seninle ayni fikirdeyim,Menekse'nin kacmasini ve Halil'inde onu yakalamak icin cirpinislarini görmek yerine bende görmek isterdim söyle guzel sahneler,yani birbirlerine dahada yaklastiklarini falan:img-in_lo yani zaten buda yavas yavas olmaya basladi ama daha da cok olsa fena olmaz dimi:img-blush
Simcik bence Menekse'nin kacmasinin sebepleri arasinda Halil'e yeterince guvenmemesi(yada ben öyle anladim galiba)ki aslinda kizda haksiz degil yani,birsey sordugunda ha bire Halil guven bana diyor,baydi artik yaw,birde Menekse yeni birsey ögrendiginde bizim oglan anlatmaya basliyor...örnegin foto albumu,aslinda Menekse eline o albumu almasaydi Halil ona önceden nisanli oldugunu söylermiydi kine??
Birde su var Menekse ve Halil'in yasamlari cok farkli,yani Halil'in kucuklugu sonucta Zeynep'le beraber gecmis ve tabiki kiza karsi nasil dersler biraz daha serbest?davranmasina neden oluyor...Zeynep'in yanagini SIKTI bunu Menekse'ye yaptimi hic hiii? anlatabildimi hem bizim masum Menekse'miz itiraf bilem etti Halil'in onun ilk asik oldugu kisi oldugunuda ve burdan da anladik yani nasilda kiskandigini ve Halil'in daha önceden asik oldugunu ögrendiginde uzuldugunu...
Menekse'de onlarin bu halerini dolayisiyla birde sarilmalarini görunce kendini orada fazlalik gibi hissetti,ki buda dogaldir belkide ne bilim,onca yasananlardan sonra...
Ama Menekse'nin Halil'in onun icin onca yaptigi seylerden sonra sadece bir mektup birakipta yuzyuze konusupta gitmemesine sinirlendim:icon_evil
Belki Menekse'de Halil'in onu asla birakmiyacagini bildigi icin böyle aniden gitmeye karar verdi:img-yes:
Mistik gittikce daha da psikopat olmaya basliyor,Allah bizim asiklari korusun o heriften:icon_sorr Halil kendini yeniden belkide yasiyor gösterebilir ama Menekse'yi o psikopat heriften nasil bosandiricaklarini cok merak ediyorum dogrusu... parasini alsa Mistik hemencecik bosarmi sankim Menekse'yi:icon_whis
Ya ben imza nasil kullanilir,nerden upload falan edilir unutmusum:img-blush(uzun zamandir imzasiz olunca böyle oluyor) biri bana yardimci olabilirmi acaba detaljli anlatarak öm yoluyla? cok makbule? gecer
Merhaba,
meneksenin abisi onu bulmaya gidiyor... sanirim halille menekse uzun birsüre görüsemiyecekler gibi geliyor bana.ya mithat alI koyacak,ya yaralanacak yada mithat halili kurtariyormus gibi yapip guven saglayacak bir sekilde ayri kalacaklar.... menekseyi yusuf abisi bulacak.sanirim aradigi ailenin yaninda lokantada calisacak bir süre tabi menekse halille zeynep arasinda bir sevgi olduguna inandiracak kendini.....bakalim bekleyip görecegiz.
betü$_ozan 29-09-07, 20:04 dün aksamki bölüm harikaydi..
menekseyi bi yandan anliyorum bi yandanda anlamiyorum yani..
kiskandin, güvenemiyorsun ama o herseye ragmen seninle kacmayi kabul ediyo..
menekse halil ona bisey anlatmiyo diye güvenmiyo sanirim
ama cok güzeldi
bi dahaki bölümü iple cekiyorum
Ya benim anlamadigim..... Halil neden ex-nisanlisina BITANEM diyor??? Menekseye bile demedigi seyleri Zeynepe diyor ya! Orda cok sinirlenmistim Halile... Ve Meneksenin cok kiskandigini bildigi halde nasil onun yaninda Zeynep'in elini tutabiliyor? Sarmas dolas olabiliyor, yani insan bi dusunur, demezmi, sevdigim beni zaten cok kiskaniyor, bisey anlatmadim diye kizgin, yapar mi yaaa allahallaaaa:icon_sorr Ben bile kiskandim ya Menekseyi düsünmek bile istemiyorum kiz tam delirmistir valla:icon_sorr Zeynep kesin onlari ayirir cunku hala Halili seviyor! Gicik oldum valla nasilda pufluyodu, bakiyodu Halil Menekse hakkinda konusurken:img-pilot
Amaaaaaaa ben bu Yusuf abiye hasta oldum ya tam bi Aslan be Babayigiitttttt ahhhh ahhhh keske benimde böyle bir abim olsaydii keskeeeee:icon_sorr Helal olsun be Yusuf abime:img-cool2
Ya benim anlamadigim..... Halil neden ex-nisanlisina BITANEM diyor??? Menekseye bile demedigi seyleri Zeynepe diyor ya! Orda cok sinirlenmistim Halile... Ve Meneksenin cok kiskandigini bildigi halde nasil onun yaninda Zeynep'in elini tutabiliyor? Sarmas dolas olabiliyor, yani insan bi dusunur, demezmi, sevdigim beni zaten cok kiskaniyor, bisey anlatmadim diye kizgin, yapar mi yaaa allahallaaaa:icon_sorr Ben bile kiskandim ya Menekseyi düsünmek bile istemiyorum kiz tam delirmistir valla:icon_sorr Zeynep kesin onlari ayirir cunku hala Halili seviyor! Gicik oldum valla nasilda pufluyodu, bakiyodu Halil Menekse hakkinda konusurken:img-pilot
Amaaaaaaa ben bu Yusuf abiye hasta oldum ya tam bi Aslan be Babayigiitttttt ahhhh ahhhh keske benimde böyle bir abim olsaydii keskeeeee:icon_sorr Helal olsun be Yusuf abime:img-cool2
evet cnm sana sonuna kadar katiliyorum...yani bende anlamadim.
Tamam biz biliyoruz, Halil Menekse´yi cok seviyor ama Menekse´de biliyordur, ama bnde kiskanirdim.
Hem eski nisanlim diyor hemde bu kadar samimiler!!!!!
Halil'in Zeynep'e bitanem dedigini duymamis olan tek benim galiba:img-blush ama sunu diyeyim ki Halil Menekse'ye bitanem dedi yeni bölumun ilk dakilarinda(hani taksidelerken ve Menekse cok kötu agliyordu)ozaman Halil aglama bitanem tamam gecti gibilerinden laflar etmisti yalnis haitlamiyorsam simcik:icon_whis
Halil'in Zeynep'e yakin davranmasinin tek nedeni bence yani onunla hani nasil desem sarilmaya,sakalasmaya ve acik konusmaya alimasindandir diye dusunuyorum...
Menekse Zeynep gib degil,yani Menekse dahada urkek bir yapiyaha sahip ve belkide bu yuzden bizim asiklarin birbirlerine yakinlasmalari yavas yavas oluyor... hem belkide Halil'de kizin uzerine fazla gelmek istemiyor bu konuda,ne biliyim belkide zamana birakmak istiyordur olurmu:icon_whis
Birde benim sey dikaktimi cekti hani Halil Menekse'yi Mistik'in elinden aldiktan sonra hani bunlar kosuyorlar ya biraz taksiye binmeden önce??ha iste orada Halil bir ara kaldirima cikiyor kosarken,ya orada K.T sankim gercektende dengesini zorla sagliyormug dusmemek icin gibi geldi de bana:icon_whis
eger ki gercekci birseyse tahmin ettigim gibi ozaman helal olsun ki cekmeye devam etmisler:img-pilot
Halil Zeynep' birtanem der çünkü onu kardeş olarak görüyor,birlikte büyümüşler,Halil'in tek arakadaşı o.Ayrıca tabi ki Zeynep'le samimi olabilir çünkü yaşanmışlıkları daha büyük ve Zeynep'in yetiştirilme tarzı Mnekşe'nin yetiştirilme tarzı bir değil.Ama kıskanması husus doğru,haklıdır.Ama Halil de çok suçlu değildir.
Arkadaslar yaa cok sevindim reytinglerimiz baya yukselmis gitikce cikio reytingler...
Halilin sucu yada suclu olmadigi konusuyor ssanirim..sahsen ben halilin suclu oldugunu dusunuyorum....meneksenin yerinde olsam ben kiskanclik krizi gecirirdim ki oyle oldu...halilin bastan herseyi anlatmasi gerekiodu...ama sagolsun birsey olacagina kadar duyulmuo..menekse evi terketmekle gayet hakli biz biliyoruz halilin o kizi bi kardes olarak davrandigini ama malesef menekse bilmiyor....hatta kiz zeynepin hakkinda bile net birsey bilmiyor..halil yarim yamalak anltio snra dusuo pesine....
hayirlisi artik..ya fragman hale cikmadimi..
Halil'in Zeynep'e bitanem dedigini duymamis olan tek benim galiba:img-blush ama sunu diyeyim ki Halil Menekse'ye bitanem dedi yeni bölumun ilk dakilarinda(hani taksidelerken ve Menekse cok kötu agliyordu)ozaman Halil aglama bitanem tamam gecti gibilerinden laflar etmisti yalnis haitlamiyorsam simcik:icon_whis
Halil'in Zeynep'e yakin davranmasinin tek nedeni bence yani onunla hani nasil desem sarilmaya,sakalasmaya ve acik konusmaya alimasindandir diye dusunuyorum...
Menekse Zeynep gib degil,yani Menekse dahada urkek bir yapiyaha sahip ve belkide bu yuzden bizim asiklarin birbirlerine yakinlasmalari yavas yavas oluyor... hem belkide Halil'de kizin uzerine fazla gelmek istemiyor bu konuda,ne biliyim belkide zamana birakmak istiyordur olurmu:icon_whis
Birde benim sey dikaktimi cekti hani Halil Menekse'yi Mistik'in elinden aldiktan sonra hani bunlar kosuyorlar ya biraz taksiye binmeden önce??ha iste orada Halil bir ara kaldirima cikiyor kosarken,ya orada K.T sankim gercektende dengesini zorla sagliyormug dusmemek icin gibi geldi de bana:icon_whis
eger ki gercekci birseyse tahmin ettigim gibi ozaman helal olsun ki cekmeye devam etmisler:img-pilot
Aa evet evet benimde dikkatimi cekmisti, sanki düsecek gibiydi ama yinede kosmaya devam ediyordu ... Bence süper olmus yani böyle daha gercekci gözüküyo:img-wink:
Tekrardan izleyince K.T'nin oynamasina nasilda hayran kaldigimi anlatamadan gecemiyecegim yani,masallah nasilda gelistirmis kendini öyle Kivanc:happy0064Mistigi döverkendi sözleriyle birlikte olan mimikleri,Menekse'nin ellerini sonra cözerkendi bakislari ve Menekse'ye elleri titreyerek dokunusu,hepsi superrr:good:
Biri sevdigi hakkinda tum herseyi ögrenmek istiyor digeri ise sevdigini korumak adina elinden geldince cok az seyler anlatiyor(ki buda sadece bir yere kadar dogru bir hareketir) Menekse kendi acisindan ve Halil'de kendi acisindan haklidir demek istiyorum img-yes:
Tekrardan izleyince K.T'nin oynamasina nasilda hayran kaldigimi anlatamadan gecemiyecegim yani,masallah nasilda gelistirmis kendini öyle Kivanc:happy0064Mistigi döverkendi sözleriyle birlikte olan mimikleri,Menekse'nin ellerini sonra cözerkendi bakislari ve Menekse'ye elleri titreyerek dokunusu,hepsi superrr:good:
Biri sevdigi hakkinda tum herseyi ögrenmek istiyor digeri ise sevdigini korumak adina elinden geldince cok az seyler anlatiyor(ki buda sadece bir yere kadar dogru bir hareketir) Menekse kendi acisindan ve Halil'de kendi acisindan haklidir demek istiyorum img-yes:
evet cnm sana katiliyorum...yani Kivanc kendisini baya gelistirmis.
Oyunculuguna gercekten bayiliyorum...cok iyi bir yolda.
Insallah böyle devam eder!!!
Ya birde sunu demeden edemiyecgim su kosmalar yuzunden Kivanc baya bir forma girmistim herhalde dimi ama:icon_whis mubarek her bölum kosuyor yaw :img-hyste birde kosmasi yetmezmis gibi birde ha bire cantasiyla beraber kosuyor,ya canta elinde yada canta bir omuzunda kosuyor(bunu ben bilem zor beceririm inaninki)normal olarak canta ha bire omuzdan duser yani tek bir tarafini kullanirsaniz dimi ama:icon_whis
Birde Mistik kiza tevacuz ederken diyor ya neydi debelenme?yani insaf be adam ne sanki kiza guzelcene tecavuz edicek ve onunda gikkini cikartmiyacaginimi:icon_evil yok artik daha neler
arkadaslar aranizda diziyi sacma bulan veyada cok abartiyorlar diye düsünen var mi??
yada dizinin sonu nasil olur yani sizce bir kac sene sürer mi yoksa hemen biter mi yani dizinin bir gelecegi var mi ??
4.bölümü de izledik,anca şimdi sindirsem yeridir diyebileceğim bir bölümdü.Aşkın nelere karşı geldiği,nelere dayanabildiği,nelere göz yumduğu hatta nelere göğüs gerdiğini görmüşken;yine aynı aşkın çok ufak ayrıntılarda,ufacık ayrıntılardan doğan kocaman kıskançlıklarla da nelere sebep olduğnu çok güzel bir bakış açısıyla izledik.
Artık Halil'le ilgili her bölüm yeni bilgiler edineceğiz gibi gözüküyor.Devamlı eski görüntülerle yepyeni sahneler ve bilgiler ekleniyor.Zeynep'in nişanlısı olduğunu yüzüklerden anlamıştık ama bu hafta çok daha ayrıntılı olarak görebildik.Her ne kadar Halil'in içinde Zeynep'e o denli bir sevgi olmasa da,Zeynep'in bu derece masum olmadığını sanıyorum.Çok ufak ayrıntılarda da bunu gördüğümü sandım.En önemli örneği de;Halil'in Ninesinden bilgi edindiğinde Zeynep'in yemek yeseydik lafı...
Menekşe o kadar masum o kadar saf ki,incinmeye,kırılmaya çok müsait.O albümü bulmasa,bunları öğrenmese elbette herşey çok farklı olacaktı.Ama bakınca Halil'i de olan olaylardan dolayı çok suçlu bulmasam da,çok aşıkların herşeyi kıskanmasını çok mantıklı karşılarım.Hele de Menekşe'yi odada yanlız bırakması,bizim konuşacak çok şeyimiz var diyip beraber gitmeleri her seven kadını üzer.Hemde bu kişi geçmişini sadece 1dakikada anlatmış birisiyse.
Neler olacağını çok merak ediyorum.Fragman da hemen dizinin bitiminde vermediklerinden tıpkı geçen haftaki gibi dizinin ardından içimde bir boş kısım kaldı.
arkadaslar aranizda diziyi sacma bulan veyada cok abartiyorlar diye düsünen var mi??
yada dizinin sonu nasil olur yani sizce bir kac sene sürer mi yoksa hemen biter mi yani dizinin bir gelecegi var mi ??
Bence dizi gayet normal bir sekilde ilerliyor(yani abartili da sacma birseyler gördugumu söyliyemem) yani sonucta bende dizi cok acidan gercek hayati nasil derler canlandiriyor?
Dizinin sonunun nasil olucagini ve nezaman biticegini söylemek simdiden cok erken degilmi sence?? yani sonucta dizinin sadece dört bölum ilerlemis oldugunu dusunursek birde:img-wink:
Yani sahsen kendi adima ben bu diziyi cok severek izliyorum ve umuyorum ki uzun bir surede devam eder cunku dedigim gibi cok basarili buluyorum:img-yes:
Bu dizi neden hala Anasayfaya geçmiyor?? Nasil oluyoda Biçak Sirti ilk bölümden sonra hemen Anasayfaya geciyoda.. En cok konusulan dizi, Bicak Sirtindan once cikan dizi gecmiyor Anasayfaya? Anlamadim gitti valla! Nolur gecsin yaaaaaaa:icon_sorr
Bence de anasayfaya alınmalı, daha fazla başlıkta ve değişik konularda tartışma olanağı olur bizim içinde. Dizinin başarısınıda oyuncuların gerçekçi oyunları ve Elif Şafak'ın başarılı hikayesi yatıyor. İhtimal bundan yıllar sonra aşkı en iyi anlatan dizi olarak anılacaktır.
Bence dizi gayet normal bir sekilde ilerliyor(yani abartili da sacma birseyler gördugumu söyliyemem) yani sonucta bende dizi cok acidan gercek hayati nasil derler canlandiriyor?
Dizinin sonunun nasil olucagini ve nezaman biticegini söylemek simdiden cok erken degilmi sence?? yani sonucta dizinin sadece dört bölum ilerlemis oldugunu dusunursek birde:img-wink:
Yani sahsen kendi adima ben bu diziyi cok severek izliyorum ve umuyorum ki uzun bir surede devam eder cunku dedigim gibi cok basarili buluyorum:img-yes:
insallah dedigin gibi olur cünki ben diziyi cok seviyorum bazi yerlerde bir kac yorum okudum dizi hakkinda cok moralim bozuldu o yüzden sordum
insallah cok uzun sürer dizi reytinglerdede bir numara olur
gerçekten böyle hissediyorum
üzgünüm ama dün gece ki bölümde ki performanslar beni yıktı :icon_sorr
bu bölümde işçilik kötüydü bence konular birbirini takip etti sürükleyiciydi ama işçilik kötüydü Kıvanç Tatlıtuğa bu bölüm inanamadım nerde kaldı 1. bölümde ki inanılmaz performans nerde kaldı o doğal oyunculuk...
Camdan içeri giriş 10 numara fakat o kavga sahnesi felaketti çok zorlama geldi bana inandırıcılığı 0 dı yastık atarak bitirdi sevdiği kadına tecavüz etmeye çalışan adamın cezasını....
Taksi sahnesi...
inanılmazdı...
ya iki dakika önce sevdiği kadına tecavüz edilmek üzere olan bir adamla tecavüze uğramak üzere olan, dövülen, sürüklenen, öldürülmek üzere olan bir kadının konuşması gereken şeylermiydi o cümleler
"ahmet abiye gidecektin sen ne oldu"
"gittim ölmüş"
o sahnede varya canımızı çıkarabilirlerdi bizim ama olmadı yapamadılar o kadar tek düze o kadar sıradan dı ki o sahne camdan giren aşığı biranda yerle bir etti...
ve zeynepli sahneler zeynebin oyunculuğu bana çok yavan geldi valla arçelik reklamalarında daha başarılı bu kız belki de bu dram rolü ağır geldi ona alamehmetim yazmıştı herhalde şimdi hatırlayamadım babası intihar etmiş kız halili görünce dünyası değişti sanki baba cana geldi kahvaltı hazırladı bi pır pır haller bi sevgi pıtırcığı durumlar halili ilk gördüğü sahne bile çok yapmacıktı...
Daha sonra halil ve zeynebin konuşmaları onca güzel cümleyi sen başbaşa sarf et gel menekşenin odasının dibinde en kötü durumlara düş
"canım bitaben hep yanındayım zeynebim" falan eh yani dediğim bir sahneydi bi dizide olabilecek en bayat uzatma, tuzağa düşürme seneryosu bence hiç yakışmadı olmamılıydı...
1.bölümdeki ihtişamı sadece berlin sahnelerinde ve kadir ve mustafanın sahnelerinde yeniden yakaladım çünkü oyunculuklar, yansımalar süperdi...
Sedef Avcı'nın oyunculuğuna hiç sözüm yok o yine beni masumeyetiyle, çaresizliğiyle, kuvvetiyle çok etkiledi elbette gitmeliydi diyorum ben güvensizliği çok normal menekşe sadece çaresiz asla aciz değil eski sevgilinin evine, bi türlü tanıyamadığı, anlayamadığı aşık olduğu ama bilemediği adamın muammalarının içine sığınmak orada kaybolmak istemedi....
ve flash back'ler amman ne çok flash back vardı öle tamam bişeyler açığa çıkacak ama bu kadar da hatırlanmaz ki canım....
ben 1. bölüme nazaran o kuvvetli oyunculuğa ve muhteşem başlangıca bakarak kuvvetli şeyler bekliyorum bu diziden Kıvanç Tatlıtuğ gerçekten başarılı bir oyuncu ama nabzı bu kadar çabuk kaybetmemeli bence yapması gerekeni yapmalı çünkü ben onun bunu başaracağına çok inanıyorum...
sözün kısası başrol kuvvetliyse bir diziden tat alıyorsunuz başrol bi yerlerde sizce hata yapmaya başlıyorsa yada seneryo yalpalıyorsa o zaman da bunu başroldekilerin toparlamasını olmayacak şeyleri bile size olacakmış gibi yansıtmasını bekliyorsunuz...
ben dün geceki bölümde işte bunu yakalayamadım belki de bu benim realistliğim bilemiyorum ama umarım gelecek bölümler benm için çok daha keyifli olur....
sevgilerimle....
halil mi haklı,menekşe mi konusuna değinilmiş sanıyorum..
bence ikisinin de hataları var,ikisi de bir yerden sonra yanlış yapmaya başlıyor..tamam birbirlerini çok seviyorlar anladık..ama halil'in iki lafından birisi bana güven olup da hemen arkasından yine bir sırrı ortaya çıkınca menekşe'nin güveni sarsılıyor haklı olarak...
fakat menekşe de bu kadar çabuk gitmemeliydi diye düşünüyorum..nihayetinde almanyadaki düzenini sadece onun için bozmuş birisi var karşısında..ve normalde geçmişini tamamen silmiş birisi bu fakat sırf menekşe için geri dönüyor ve döndüğü zaman da giderken üstünü örttüğü birtakım sorunlarla başa çıkmak zorunda kalıyor...bunları menekşe'ye uygun bir dille anlatsa sorun kalmayacak belki ama menekşe de biraz da olsa halil'e güvenecek en azından konuşmayı deneyyecekti..ama bunu yapmayıp kendine göre haklı olarak direkt gitmeyi tercih etti...bu kovalamaca da uzun sürmez umarım..yoksa bayıyor beni gercekten..tesadüf beklemeketen sıkılıyorum....
Diziyi başırılı kılan en önemli unsur bence gerçekliği, belki fazla tesadüfe yer verişi bu durumdan bizi uzaklaştırsa da bu durum hikayesi yanında bana hiç rahatsızlık vermiyor. Ana hikayenin yüzlerce benzeri gazetelerin 3. sayfalarında okumuşuzdur. Dizinin başarısındaki bir diğer önemli unsur hikayenin yazarı Elif Şafak ve gerçekten sağlam bir şekilde ilerliyor. Geçen hafta Zaman gazetesinde okuduğum röportajda ilerleyen bölümlerde hikayenin Bosna'ya da uzanacağı söyleniyordu.
Meraklısına Not; Geçen hafta Zaman gazetesinin cumartesi ekinde dizi oyuncuları ile yapılan röportajlar ve dizi hakkında haberler vardı. Özellikle Sedef Avcı'nın dizideki rolüne kendisini fazla kaptırdığı ve ağlama sahnelerinin birçoğunuın gerçek olduğunu söylediği bölümler oldukça ilginçti.
yine çok heyecanlı bir bölümdü.
halil ve menekşenin otelden kaçış sahneleri mükemmeldi.halil'in menekşe'ye sarılıp desteğini belli etmesi falan zaten çok çok güzeldi.
menekşe için çok üzüldüm ya halil'in eski nişanlısıyla yan yana geliyo hem de onlar canımlı cicimli konuşuyolar.kız halil'e güvenememekte sonuna kadar haklı.kim olsa aynısını yapardı.
bence halil vurulcak.çünkü o adamın halil'i kurtarıyo gibi yapıp önüne atlıyo olması daha önceden planlanmış bi şey adam tam olarak atlamıcaktır halilin önüne.sonra da kurtarmaya çalıştım dicek.öfff biz de MENEKŞE İLE HALİL'in kavuşmaları için bi kaç bölüm daha beklicez
dipnot:halilin yıllar önce bıraktığı üstü hala o evde heralde resimdeki tişörtü giyinmiş :)
merhabalar herkese
ssvshy gerçekten mi benim gözümden kaçmış:img-wink:
daha önce söylemiştim halil otelden çıkarken gömlek giymiş sonra ahmet bey'in cenazesinde o gömlek kopşonlu hırka olmuştu, otel'e koşup geldiğinde ise yine gömlekli idi..koşarken bile üstünü değiştiriyor sanırım..
arkadas sana tam katiliyorum, t-shirt yoruma bile... okadar da olur yani birde tam Zeynebin odasini buldular ve Albümler görüp onlari bakmaya basladi..Biraz sacma !!!Ve yorgun yoldan gelmisler tek yani Albüm kalmis bakmaya!!! Arayan bulur bir de islak kiyafetler aniden kurudular.. biraz komik tabiii ama yine de dizimiz cok güzel...devami haftaya yine günler sayiliyor!!
reyhancım o görüntü benimde dikatimi çekti içeri girince klimadan olsa gerek kıyafetlerde kurudu hemen..album olayı ise biraz gerçekten komik olmuştu orada hem zeynep2ın odasına gir hem albüm ..
birde iki hizmetçinin odaya iki çarşaf bırakması ve o durumda halil'i görmemeleride imkansızdı..temizlikçiler grip olmuştu sanırım insan bir oaday girince havadan anlar biri var mı yok mu diye...pis temizlikçiler..
Birde Mistik kiza tevacuz ederken diyor ya neydi debelenme?yani insaf be adam ne sanki kiza guzelcene tecavuz edicek ve onunda gikkini cikartmiyacaginimi:icon_evil yok artik daha neler
berivancım burada da karşılaştık ne güzel.:good:
ben mistik'a çok taktım paracıklarına kavuşmadan rahat yok ona .nasılda kadir'i tehdit edip duruyor..napolyan kılıklı mıstık
aslında menekşenin mustafa hakkında ki gerçeği herkese anlatmasından çok korkuyor.bir an önce paralarına kavuşup ortadan kaybolma derdinde:img-yes:
Canım yazının altına imzamı atmak istedim ama o kadar uzun ki alıntı yapıp yer kaplamak istemedim...
Menekşe'nin kaçması konusunda çok fazla katılamıyorum sana ama tamamen katılmayı reddetiğimi de söyleyem...Kararsızım yani...
Ama onun dışında yazdıklarının her bir kelimesine sonuna kadar katılıyorum...Dün Kıvanç Tatlıtuğdaki tepkiler,mimikler bana garip geldi...O adamın üstüne yastığı atıp çıkması pek doğal değildi sanki...Rahatsız edici bir şeyler vardı...Adama bağırırken ki tonlaması falan hepsinde beni rahatsız eden bir şeyler vardı...
Zeynep konusunda evet dediğin gibi ben yazmıştım onu canım...Babası ölmüş yaslarda olan birinin bu kadar çabuk kendine gelmesi,toparlanması komik geldi açıkçası bana...Oyunculuğunu da beğendiğimi pek söyleyemem...
Menekşe ve Halil'in içeri girmeye çalıştıkları yerde anahtarı hala bilmem kaç sene öncede koyulan yerde bulmalarına diyecek bir şeyi ben bulamıyorum...Sanırım sabah dilekcem bulmuştu ve demişti :) İzlerken dedim yok canım hala orda değildir orda buldurmazlar...Ama gayet güzel buldurdular valla :)
İşte bu olaylar devam ettikçe yani,yok canım bu kadar da olmazlar arttıkça bu dizinin izlenirliği düşüyor benim için...Umarım bu saatten sonra bir şeylere biraz daha özen gösterilir...
_mervevrem_ 29-09-07, 22:03 ne bölümdü ne bölümdü gözlerim yaşardı...:img-cray:
aslında sevgili hocam çikolatam ülkeri bekliyordum ama uyku modunda olabilir...:img-fullm halbuki demiştim misal bu gece türk filminden az sonra:D:D
neyse istanbulun evliya çelebisi olmak için menekşe olmak lazımmış.
geze geze ordan araya parada yok ....
koskoca istanbulda ardığın iki göz yaşıyla bulunacak....:happy0064
iyi yanları da var tabi aksiyon yine kıvamında mithat tam havasında halil delirince korkmak lazım....
Canım yazının altına imzamı atmak istedim ama o kadar uzun ki alıntı yapıp yer kaplamak istemedim...
Menekşe'nin kaçması konusunda çok fazla katılamıyorum sana ama tamamen katılmayı reddetiğimi de söyleyem...Kararsızım yani...
Ama onun dışında yazdıklarının her bir kelimesine sonuna kadar katılıyorum...Dün Kıvanç Tatlıtuğdaki tepkiler,mimikler bana garip geldi...O adamın üstüne yastığı atıp çıkması pek doğal değildi sanki...Rahatsız edici bir şeyler vardı...Adama bağırırken ki tonlaması falan hepsinde beni rahatsız eden bir şeyler vardı...
Zeynep konusunda evet dediğin gibi ben yazmıştım onu canım...Babası ölmüş yaslarda olan birinin bu kadar çabuk kendine gelmesi,toparlanması komik geldi açıkçası bana...Oyunculuğunu da beğendiğimi pek söyleyemem...
Menekşe ve Halil'in içeri girmeye çalıştıkları yerde anahtarı hala bilmem kaç sene öncede koyulan yerde bulmalarına diyecek bir şeyi ben bulamıyorum...Sanırım sabah dilekcem bulmuştu ve demişti :) İzlerken dedim yok canım hala orda değildir orda buldurmazlar...Ama gayet güzel buldurdular valla :)
İşte bu olaylar devam ettikçe yani,yok canım bu kadar da olmazlar arttıkça bu dizinin izlenirliği düşüyor benim için...Umarım bu saatten sonra bir şeylere biraz daha özen gösterilir...
canım benim
valla o dakika hatırlayamadım bi hırsla yazıyordum demek yine de doğru hatırlamışım....
olaylar zinciri bağlayıcıydı ama dedim ya detaylar asıl gözümüzü çıkaran "yok canım" sahneleri konusunda son derece haklısın...
ve yine dilekçemin bahsettiği kıyafet hataları koşarken ayrı kostüm, köşeyi dönünce ayrı kostüm, takside ayrı kostüm şimdi abartıyorum ama bunu gibi bir kaç sahne vardı dün akşam...
izleyici çok üzgünüm ama dikkatli bu tür hataları kaldıramayacak kadar ve artık oyunculukları eleştirebilecek kadar dikkatli çünkü o kadar çok dizi var ki artık biz kaliteyi ve kalitesizliği çok net görebilen izleyicileriz yanlış anlaşılmasın menekşe&halil kalitesiz demiyorum bu tür hatalara yer verilmesin izleyici bezdirilmesin daha dikkatli olunsun diyorum. :img-polic
çünkü bizler bu dizi furyasının brezilyayı geçmiş ülke vatandaşları olarak ne izlemek istediğimizi ne görmek istediğimizi biliyoruz ve ona göre seçiyoruz kaliteli dizlerin izleyicisini kaybetmemesi için sadece biraz daha ihtimam....
çok teşekkür ederim canım benim....
sevgiler...
taksi sahnesine katılmıyorum bence çok ağır olayı yumuşatmak istemişler hem bu olayı nasıl konuşsunlarki
ayrıca bence çok inandırıcıydı o dayak sahnesi arkadaşlarlaydık onlar bile ne bu dediler gerçekten dövdü adamı
aynı şeyden herkes başka şey görebilir demekki bence çok inandırıcıydı kıvanç akşamda
ya özellikle saçlarına dokunmak isteyip dokunmak ve dokunmamak arasında kaldığı sahnede birde bu kıyafetti giysilerinin üzerine giyiyor hemen çıkartabilir
taksi sahnesine katılmıyor bence çok ağır olayı yumuşatmak istemişler hem bu olayı nasıl konuşsunlarki
ayrıca bence çok inandırıcıydı o dayak sahnesi arkadaşlarlaydık onlar bile ne bu dediler gerçekten dövdü adamı
aynı şeyden herkes başka şey görebilir demekki bence çok inandırıcıydı kıvanöç akşamda
ya özellikle saçalrına dokunmak isteyip dokunmak ve dokunmamak arasında kaldığı sahnede birde bu kıyafetti giysilerinin üzerine giyiyor hemen çıkartabilir
anlıyorum size hak veriyorum elbette herkes kendi bakış açısıyla değerlendiriyor buda benim bakış açım ama taksi sahnesi ağır geçmeliydi bence abisi ve kardeşi onu taksimde sürüklerken o sahneyi yumuşattılarmı "hayır" çünkü o öyle gelişmeliydi konu ağır bi konuydu öyle işlenmeliydi bence bu sahnede ağır bi sahneydi ve geldiği gibi gitmeliydi yani ağır devam etmeliydi yumuşamasına gerek yoktu...
Kıyafetler konusunda haklı olabilirsiniz ama benim bahsettiğim ayrı bi durum yani aynı sahnede o kadar hızlı bir şekilde kıyafet değiştirmesi imkansız bunlar çekim hatalarıdır birbirini takip eden sahnelerde geriye dönük kostümler kontrol edilmeden devam sahneleri hatayla başka kostümlele çekilebilir benim bahsettiğim konu budur...
sevgilerimle...
_mervevrem_ 29-09-07, 22:37 anlıyorum size hak veriyorum elbette herkes kendi bakış açısıyla değerlendiriyor buda benim bakış açım ama taksi sahnesi ağır geçmeliydi bence abisi ve kardeşi onu taksimde sürüklerken o sahneyi yumuşattılarmı "hayır" çünkü o öyle gelişmeliydi konu ağır bi konuydu öyle işlenmeliydi bence bu sahnede ağır bi sahneydi ve geldiği gibi gitmeliydi yani ağır devam etmeliydi yumuşamasına gerek yoktu...
Kıyafetler konusunda haklı olabilirsiniz ama benim bahsettiğim ayrı bi durum yani aynı sahnede o kadar hızlı bir şekilde kıyafet değiştirmesi imkansız bunlar çekim hatalarıdır birbirini takip eden sahnelerde geriye dönük kostümler kontrol edilmeden devam sahneleri hatayla başka kostümlele çekilebilir benim bahsettiğim konu budur...
sevgilerimle...
taksi sahnesinde bende bir tuhaflık bulmadım çünkü bu bölüm ben yine kıvanç tatlıtuğu harika buldum
senaryo bana kopuk geldi orada korkuyu unutturmak için olsa ağlayan menekşenin yanında kıpkırmızı suratlı gözü yaşlı bir halil vardı
ama bu yaşları sinir bastırıyordu...
taksi sahnesinde bende bir tuhaflık bulmadım çünkü bu bölüm ben yine kıvanç tatlıtuğu harika buldum
senaryo bana kopuk geldi orada korkuyu unutturmak için olsa ağlayan menekşenin yanında kıpkırmızı suratlı gözü yaşlı bir halil vardı
Şimdi senin yazdığından anladığım taksi sahnesini tuhaf bulmama sebebin Kıvanç'ı harika bulman :icon_whis
Bizim bahsetmeye çalıştığımız Kıvanç'ın yada diğerlerinin harika olması olmaması değil...Senaryonun burdaki tuhaflığı...Yani bu kadar ağır bir olaydan sonra her ne sebeple olursa olsun o konuşmanın geçmesi fazla zorlama olmuş...Pat diye olmuş...Bana göre saçma olmuş...
Anlatmak istediğimiz bu...Herkesin fikri tabiki kendine...Siz beğenmişsiniz biz beğenmemişiz...İnşallah hep birlikte beğeneceğimiz bölümler ve sahnelerde izleriz dimi byebye
benim sözüm taksi sahnesinde ağlamalarına yada mimiklerine yada kırmızı suratlarına değil di sevgili merverem benim sözüm repliklereydi o sahnenin daha ağır ağdalı geçmeyişineydi daha tutkulu olabilirlerdi sımsıkı sarılabilirlerdi az evvel yaşadıkları korkunç bir tecrübeydi ama ben taksi sahnesinde bunu böyle görmedim daha sıradandı.
Eğer halil menekşeyi abileri onu kaçırdıktan hemen sonra bulsaydı ve bu sahne o zaman yaşansaydı tamam derdim normali bu ama halil menekşesini başka bir adam onun üzerindeyken, menekşe perişan bir haldeyken hiç yaşamak istemediği bir durum başına gelirken buldu
işte bunun arkasından o taksi sahnesi bana çok yavan geldi...
bu benim yorumum sadece benim gördüklerim benim hissettiklerim...
elbette hepimiz aynı düşünceyi savunmak zorunda değiliz bu sadece sevdiğim biz diziye daha iyiye gitmek adına yaptığım yapıcı bir eleştiridir....
sevgilerimle....
senaycharmed 29-09-07, 22:47 dizi şu anda kurgusal açıdan iyi gidiyor. hikayeyi çok güzel bölmüşler. bir yorumda diyaloglarla ilgili bir yazı okudum. yazan kişiye katılacağım ama ben olaya farklı bakmak istiyorum halil'in psikolojik sorunlarıda olabilir. hapise girip çıkmış, annesini kazada kaybetmiş ve bir sürü acı olay yaşamış. mustafa'yı döverken bile yüz ifadesi piskolojisiyle ilgili ipuçları veriyordu bize. benim görüşlerim bunlar... dizinin ilerleyen bölümlerini izleyip göreceğiz.
_mervevrem_ 29-09-07, 22:47 Şimdi senin yazdığından anladığım taksi sahnesini tuhaf bulmama sebebin Kıvanç'ı harika bulman :icon_whis
Bizim bahsetmeye çalıştığımız Kıvanç'ın yada diğerlerinin harika olması olmaması değil...Senaryonun burdaki tuhaflığı...Yani bu kadar ağır bir olaydan sonra her ne sebeple olursa olsun o konuşmanın geçmesi fazla zorlama olmuş...Pat diye olmuş...Bana göre saçma olmuş...
Anlatmak istediğimiz bu...Herkesin fikri tabiki kendine...Siz beğenmişsiniz biz beğenmemişiz...İnşallah hep birlikte beğeneceğimiz bölümler ve sahnelerde izleriz dimi byebye
sanırım ne anlatmak istediğimi anlamamışsınız
bende senaryoyu gereksiz bulmama rağmen ( ve kopuk olmasından sözederek) o sahnede halilin mimiklerini çok iyi bulduğumu söyledim..
sanırım hemfikirizde ayrıca bölümü diğerleri nasıl buldu bilmem ama gezen menekşe sahnelerinin inandırıcılı olmadığını da savundum...
akşam halil'in mustafa'yı dövme sahnelerni ben de çok gercekçi buldum(K)..ben kıvanç'ın mimiklerini çok iyi kullandıgını düşünüyourm..o an kendi içinde yaşadıgı duygu neyse bunu sonuna kadar hissediyorum,hissettiriyor..
kıyafet konusunda yapılan eleştirilere katılıyorum,bu pek çok dizide olan bir durum ve defalarca da dile getirilmiş bir konu ama nedense aynı özensizlik devam ediyor..ylnızca bu diziye özgü bir durum diil malesef
son olarak yusuf'un istanbul'a gelişi çok sevindirdi beni hem menekşe'yle halil'e yardım açısından hem de onu daha fazla izleyebilecek olmam sevindirdi beni:img-yes:murat daltaban kötü de olsa onu izlemek de çok büyük bir keyif...
_mervevrem_ 29-09-07, 22:54 benim sözüm taksi sahnesinde ağlamalarına yada mimiklerine yada kırmızı suratlarına değil di sevgili merverem benim sözüm repliklereydi o sahnenin daha ağır ağdalı geçmeyişineydi daha tutkulu olabilirlerdi sımsıkı sarılabilirlerdi az evvel yaşadıkları korkunç bir tecrübeydi ama ben taksi sahnesinde bunu böyle görmedim daha sıradandı.
Eğer halil menekşeyi abileri onu kaçırdıktan hemen sonra bulsaydı ve bu sahne o zaman yaşansaydı tamam derdim normali bu ama halil menekşesini başka bir adam onun üzerindeyken, menekşe perişan bir haldeyken hiç yaşamak istemediği bir durum başına gelirken buldu
işte bunun arkasından o taksi sahnesi bana çok yavan geldi...
haklısınız zaten aynı konuyu eleştiriyoruz tek farkımız benim orada kıvanç tatlıtığun oyunculuğunu beğenmem tabiki de herkes farklı düşünebilir zaten farklı eleştiriler geldikçe mükemmele yaklaşmak daha kolay olmaz mı?
sonra orada şöförün vurdum duymazlığını da çok garipsedim
insanlıklı olsa hall hatır sorar
vurdumduymaz ve bencil olsa arabadan atar
ama hiç tık yok....:icon_whis yada yine farklı mı düşündüm?
velhasıl bu bölüm hayal kırıklığı yarattı
akşam halil'in mustafa'yı dövme sahnelerni ben de çok gercekçi buldum(K)..ben kıvanç'ın mimiklerini çok iyi kullandıgını düşünüyourm..o an kendi içinde yaşadıgı duygu neyse bunu sonuna kadar hissediyorum,hissettiriyor..
kıyafet konusunda yapılan eleştirilere katılıyorum,bu pek çok dizide olan bir durum ve defalarca da dile getirilmiş bir konu ama nedense aynı özensizlik devam ediyor..ylnızca bu diziye özgü bir durum diil malesef
son olarak yusuf'un istanbul'a gelişi çok sevindirdi beni hem menekşe'yle halil'e yardım açısından hem de onu daha fazla izleyebilecek olmam sevindirdi beni:img-yes:murat daltaban kötü de olsa onu izlemek de çok büyük bir keyif...
bencede o dövme sahnesi cokk ama cok gercekciydi dedigin gibi mimiklerini cok iyi kullaniyor hele taksi deyken menekse ile birlikte kacarken o suratinin hali acayip inandiriciydi bir de mustafanin gözlerine cok dikkat ettim nasil sisirmisler mustafanin gözlerini gercekten mi vurdular acaba
birde halilin elinde bir kutu vardi üstünde bosnadaki köprünün resmi vardi halilin annesi vermis halile
ilerliyen zamanlarda bosnaya gidecekler yanlis analamadiysam
belki yaniliyorum ama halilin annesinin verdigi o kutuyla o köürünün bir bagi var üzerindeki resimle alakali degil baska bir seyler var belkide yaniliyorumdur
haklısınız zaten aynı konuyu eleştiriyoruz tek farkımız benim orada kıvanç tatlıtığun oyunculuğunu beğenmem tabiki de herkes farklı düşünebilir zaten farklı eleştiriler geldikçe mükemmele yaklaşmak daha kolay olmaz mı?
yok farklı düşünmediniz :img-yes: malesef vurdum duymaz bir toplum olma yolunda ilerliyoruz aynı şey dikkatimi çekmişti ne yazıkki menekşenin sürüklendiği taksim sahnesinde de aynı görüntülerle karşılaştık bunlar yaşamsal gerçekler hayatın bize taşıdığı eksiklikler...
oyunculuk konusunu ben bu bölüm biraz ağır eleştirdim belki ama işçilik kötü derken sözümün yine arkasında duruyorum çünkü Kıvanç Tatlıtuğ'u bu anlamda donanımlı buluyorum ki her mankenin kat edemediğini kat etmeye çalışıyor...
yetenek sonradan kazanılmaz geliştirilebilir bence Kıvanç Tatlıtuğ'un yeteneği geliştirlenlerden değil var olanlardan ben onun çok daha iyi şeyler başarabileceğine gönülden inanıyorum ki bunu 1. bölümde çok iyi gördüm ama bölümdeki performansını hayretle izledim...izleyeceğimiz bölümlerin çok daha başarılı olmasını dilerim...
sevgilerimle...
mervecim şoförün vurdumduymazlıgını ben de çok garipsedim..bu kadar da olmaz dedim...bilemiyorum ama hakkaten bu kadarı da olmaz gibi gelio bana istanbul'da yaşayan ve yollarda her türlü çileyi çeken birisi olarak böyle düşünüyorum...
taksim'de menekşe'yi sürükleme olayında da böyle düşünüyorum açıkçası...bakın bunlar gercekler diye gözümüze gözümüze sokuyorlar ve ben abartıldıgını düşünüyorum..bilemiyorum ama bizim insanımızın bu kadar vurdumduymaz oldugunu düşünmek istemiyorum...
son olarak bu bölümde oyunculukların begenilmemesi enterasan gercekten..ben de kalabalık bir ortamda izledim diziyi o yüzden de bazı sahneleri kaçırmış olabilirim zaten..ama izlediğim ortamdaki herkes kıvanç tatlıtug'u,fırat tanış'ı begeni ve takdirle izledi:good:...
Zaten gecen haftada yazacaktim unuttum, bizim milletimiz cok duyarlidir, nerde gorulmus Beyoglunun ortasinda iki adam bir kizi tekme tokat dove dove, sacindan ceke ceke goturucek, bizim milletimiz buna izin vermez. Cok sacma. Bir Allahin Kulu polisi arayim demiyor, bunlar magandalar gibi sokak sokak dolasip tehditler savuruyor.
!!!
gazetelerin 3.sayfa haberleri bunu yalanlar nitelikte o bölgede insanlar bu tür şeylere alışık olduğu için umursamamıştır kaldıki o sahnede gösterilen farklı bi olay vardı menekşe orda bir kadından yardım istedi kadında sadece kafasını salladı ve gözü mordu belkide bunu anlatmak kadının gördüğü şiddeti vurgulamak için yapıldı ve buna duyarsız davranan insanlar
Rabish,
Birde su var Menekse ve Halil'in yasamlari cok farkli,yani Halil'in kucuklugu sonucta Zeynep'le beraber gecmis ve tabiki kiza karsi nasil dersler biraz daha serbest?davranmasina neden oluyor...Zeynep'in yanagini SIKTI bunu Menekse'ye yaptimi hic hiii? anlatabildimi hem bizim masum Menekse'miz itiraf bilem etti Halil'in onun ilk asik oldugu kisi oldugunuda ve burdan da anladik yani nasilda kiskandigini ve Halil'in daha önceden asik oldugunu ögrendiginde uzuldugunu...
Menekse'de onlarin bu halerini dolayisiyla birde sarilmalarini görunce kendini orada fazlalik gibi hissetti,ki buda dogaldir belkide ne bilim,onca yasananlardan sonra...
halil menekşeye bugüne kadar sevgi gösterisi anlamındabu tarz tensel bi dokunuşta bulunmadı menekşenin bundan utandığını ve böyle yetiştirildiği için davranışlarını biliyor otelde daha giyinmedim cümlesinde halil yanlış anlamasın diye cümleyi düzeltişide buna güzel bir örnek kaldıki menekşe duyduğu sevgi sözcüklerinden bile utanıyor
menekşe almanyada büyümüş biri olarak çok düzgün konuşuyor gırtlak yok ama evin diğer vatandaşlarında gırtlak var halil bile aksanlı konuşuyor
açıkçası bu bölümde bi dağınıklık kopukluk sezdim geçişlerde ve cümlelerde yada bana öyle geldi çok kalabalık bir ortamda izledim diziyi
gazetelerin 3.sayfa haberleri bunu yalanlar nitelikte o bölgede insanlar bu tür şeylere alışık olduğu için umursamamıştır kaldıki o sahnede gösterilen farklı bi olay vardı menekşe orda bir kadından yardım istedi kadında sadece kafasını salladı ve gözü mordu belkide bunu anlatmak kadının gördüğü şiddeti vurgulamak için yapıldı ve buna duyarsız davranan insanlar
halil menekşeye bugüne kadar sevgi gösterisi anlamındabu tarz tensel bi dokunuşta bulunmadı menekşenin bundan utandığını ve böyle yetiştirildiği için davranışlarını biliyor otelde daha giyinmedim cümlesinde halil yanlış anlamasın diye cümleyi düzeltişide buna güzel bir örnek kaldıki menekşe duyduğu sevgi sözcüklerinden bile utanıyor
menekşe almanyada büyümüş biri olarak çok düzgün konuşuyor gırtlak yok ama evin diğer vatandaşlarında gırtlak var halil bile aksanlı konuşuyor
açıkçası bu bölümde bi dağınıklık kopukluk sezdim geçişlerde ve cümlelerde yada bana öyle geldi çok kalabalık bir ortamda izledim diziyi
Herkese iyi akşamlar ayşegülüm ayrıca selamlar ! bu haftaki bölümde bende bir kopukluk hissetim nedense ? Halilin otel sahnesindeki performansı şiddetten nefret etmeme rağmen en beğendiğim sahneydi ! O nasıl hızla bir dalıştı öyle ! biraz daha vur dağıt ağzını burnunu diye bağırasım geldi ! son anda da bir yastık yerine tekme atsaydı daha iyi olurdu. (Bunları yazdığıma inanmıyorum ama haketti )
Menekşe nin eşi ve abisi tarafından dövülerek götürüldüğü sahne de de insanların artık duyarsızlaşmaya başladığını anlatmak istediler sanırım ! Menekşe ve halilin zeynep in evinde ve o oda da o albümü bulması bana da biraz absürd geldi ! Albüm den görmesi belki hoş bir sahne olabilirdi fakat zaman yanlıştı o yorgunluk ve korku içerisin de saklanmaya çalışan menekşe ve halil albüme bakıyor :img-yes:
Menekşe nin halili kıskanmasını çok doğal buldum .Ama gidişi yanlıştı ! Geçmişini bilmiyor olması onu endişelendirebilir fakat seven bir kadın olarak halile sığınmasını beklerdim geçmişi öyle yada böyle sonuçta sevdiğin bir adam var karşında biraz daha zaman tanımalıydı halile !
batuhan_gumus 30-09-07, 02:55 haftaya cok güzel bir bölüm izlixez iple cekiyorum
cuma yi 5 bölüm cok heyecanli olacak kesinlikle ratingler tavan yapacak
hs den gicik kaptim artik
menekse nin kacmasi coksacma
ama halil kesin bulur menekseyibye
sanki biraz korktuğum bir yere doğru ilerliyor dizi diye bir hisse kapılıyorum. bu "almanya", kadınların üzerindeki baskı vs. gibi bence ilk bölümde çok iyi işlenen önemli temalar giderek yok oluyor sanki. mesle halil'in kendisini dört ir yandan sarcak kötü adamlarla savşmasına dönecekse çok üzülürüm. ilişkilerin derinleşerek anlatılacağını düşünüyordum karakterler ilk bölüm o kadar güzel detaylarla verilmişti ki. olup olacağı buydu bundan sonra onun üzerine klasik dizi klişeleri yerleştireceğiz diyorlarsa yandık. ya da ben yandım. umarım bir aşk dizisi olup sıla ya dönüşmez. bu kıskançlık mevzusu bile o kadar hamdı ki bence beni bir korku sardı haifiten doğrusu.
şimdilik bu kadar umarım bir sonraki bölüm yine etkilenmiş olarak kalkarım TV başından.
evet aynı korkuyu bende taşıyorum,ben bu yolculuğa oya gibi işlenebilecek,sorgulanabilecek,sonsuz yorumlanabilecek ve kırılgan çizgilerde dolaşabilecek kadın hikayelerinden biri umuduyla başlamıştım ,eğer istikametimiz mafyavari çatışmalarla miras/pay kavgasıysa ben müsait bir yerde ineyim...
ihtiyaçtan not:her halukarda sedef avcı'yı çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim verilmesi gereken hislerin tamamı yüzünden yansıyor,içinde yaşıyor...
kıvanç tatlıtuğ konusunda diyebileceğim çok çalışıyor olması ama ilk bölümde aldığımız o sıcaklık son 2 bölümdür yansımıyor ama daha iyi olacağına inanıyorum tabi konunun gidişatına göre ben görebilirmiyim bilmiyorum...
batuhan_gumus 30-09-07, 09:36 evet aynı korkuyu bende taşıyorum,ben bu yolculuğa oya gibi işlenebilecek,sorgulanabilecek,sonsuz yorumlanabilecek ve kırılgan çizgilerde dolaşabilecek kadın hikayelerinden biri umuduyla başlamıştım ,eğer istikametimiz mafyavari çatışmalarla miras/pay kavgasıysa ben müsait bir yerde ineyim...
ihtiyaçtan not:her halukarda sedef avcı'yı çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim verilmesi gereken hislerin tamamı yüzünden yansıyor,içinde yaşıyor...
kıvanç tatlıtuğ konusunda diyebileceğim çok çalışıyor olması ama ilk bölümde aldığımız o sıcaklık son 2 bölümdür yansımıyor ama daha iyi olacağına inanıyorum tabi konunun gidişatına göre ben görebilirmiyim bilmiyorum...
sana bi konuda hak veriyorum sedef avci cok basarili ama kivanc tatlitug da basarali sen yanlis izlemisin kesin yani bence harika bir oyuncu oldu ben oo pirilti gözünde görüyorum yani arkadasim kivanc abimi kötüleme iyi sabahlar:img-wink:
4 ever kivanc tatlitug songül öden
***nesli*** 30-09-07, 10:22 bu bölümün reytingleri gayet iyiydi ama burda yapılan yorumlar çok az oldu bu hafta normalde 60,70 sayfa ilerlemek lazımdı ama inş. bida olmaz böle
ben çok beğendim bu haftaki bölümü baskalarından duyduğuma görede çok beğenilmiş
bence kıyafet yinede söylüyorum bir hata yoktu sabah kahvaltıya yeşil gömlek ve beyaz penye başladık cenazede kapşollusu vardı kaçtı otele geldi yine yeşil gömlek ya üstüne giymiştir tanınmamak için ve otelde dikkat çekmemek için girmeden çıkarıp yanındaki çantasına koymuştur ben burda mantığa aykırı birşey yok diyorum sonra otel ve kaçışlarda kıyafet aynı ve sabah giydiği kırmızı tişört yine çantasında olan kapşonlusunu gördük ve en sonundada onu arabaya binerken hemen giyinişi yani burda ilk başlarda çıkartıp giyerken göstermeselerde sonunda göstermişler açıklamak için
insanlar tabikide her olaya bakıp aynı şeyi görmeye bilirler başarılı buldukları ve başarısız bulduklarıda bakış açılarına göre değişir ben bu bölümdeki olanları sadece ilk başlardaki dokunmadan aşk olayını ve bu kadar ürkek birinin ona delicesine aşık bir adamın nasıl ne şekilde davranması gerektiğini bilememesi olarak görüyorum belki orda sıkıca sarılabilirdi belki o olayı bize ilkilerimize kadar hissetirebilirlerdi ama o menkşe idi ve halilde onu çok seviyordu burda o kadar incinmiş ürkek menekşesinin daha fazla incinmesi için olayın kapatmasını ama gözlerindeki sinir ve acınında hissettirmesi var buda benim bakış açım
merveninde dediği gibi böyle farklı gözler bence çok güzel eğer bir insan eleştiriliyorsa demekki çok başarılıdır bence ya başarısız bir insanı neden eleştirsinlerki sonuçta ben çok başarısız bulduğum birine yazı yazma zahmetine bile girmem
bencede çalışarak ile herşey geliştirilebilir ama yetenek olmassa ne kadar çalışsan sadece belli bir yere gelirsin ilerletemezsin ben gümüşün ilk bölümünde inamıştım kıvança ve bu inancım devam ediyor daha ikinci dizisi ve okulunun ikinci yılı ve 25 yaşında genç delikanlı birde yaptığı ilk seslendirme bazı hataları oturmamış yerleri olacak ama ben ilerde ondan çok büyük başarılar bekliyorum biliyorum onda bu yetenek var üstelik bunca önyargı ile savaşıp yakışıklılık gibi bir dez avatajlada ( ben herkesin aksine oyunculukta çok yakışıklılığın tabiki ilk zamanalr avantaj ama sonraları dez avantaja döndüğünü düşünenlerdenim)bazı ön yargıya bakanların bu ön yargılarını kırabildisen çok başarılı olacağına eminim
sedefe gelince sedef çok başarıılı ve gerçekten burdaki duyguları hissetirebiliyor ama ben sedefin rolunun eğer çözersen ve ilk başlarda o havaya girdiysen kolay oynanılan bir rol olduğunu düşünüyorum ama bu sedefin başarısını tabiki gölgelemez çünkü bunu yakalamakta çok güçtür özelliklede tecavüz olayından sonra bu yüz ifadesini vermek ben ikisininde bu dizinin gelecekteki kariyerlerinde dönüm noktası olmasını temenli ediyorum
birde dizinin daha oturmamış ve 4 bölümü olduğunu gözden kaçırmayıp ona göre daha gelişen olaylar ve açılmamış açıklanmamış şeller olduğundan senarislerin böyle kopuklukları düzelteceğini en azından bunları ilerki bölümlerde toparlıyacaklarını düşünerek çok eleştirisel bakmıyorum kesinlikle mafya ile alakalı bir yere gideceğini düşünmüyorum ben dizinin miras ise sadece dizinin bir çok kolundan biri olarak görüyorum bence ilerki bölümlerde menekşe ile halil aşkını izliyeceğiz abisini ve ailenin bu olaya girişini bir ailenin bir olayda ikiye bölünüşünü sonra menekşenin yavaş yavaş toplum içine girişini halilin iki arada kalışını aşkkın açımını izliyeceğiz ben daha güzel bölümler bekliyorum hatta bundan eminim
batuhan_gumus 30-09-07, 10:34 bu bölümün reytingleri gayet iyiydi ama burda yapılan yorumlar çok az oldu bu hafta normalde 60,70 sayfa ilerlemek lazımdı ama inş. bida olmaz böle
ben çok beğendim bu haftaki bölümü baskalarından duyduğuma görede çok beğenilmiş
bencede bu bölüm cok güzeldi bende cok begendim sayfalara gelirsek evet ya bu bu bölüm icin pek bi yorum göremiyorum bende ama kesin biz bu sayfalari gecersiz korkma arkadasim :img-wink:
cihan-songül 30-09-07, 11:14 öçncelikle herkese merhabalar diyorum . yorum yapmayalı baya olmuştu..bu bölümde yusufu daha bir sever oldum. adam resmen bişzim meleğimiz çıktı. menekşenin vurdumduymaz olmasaına ise şaşırıyorum. halil onu sevmeseydi o kocası olacxak herifin elinden kurtarıp onu dövüp sonra da menekşeyi kaçırırmıydı. tamam bazı sahnelerde halille zeynepmiydi ismi hatırllayamıyrum o kız yakınlaştılar ama çok değil. tamam kızın halili de sevdiğini öğrendik ve bence hala da seviyor ama halile karşı aşırı bir hareket de yapmadı. tamam menekşe biraz böyle tutucu bir ailşden geliyor ama halilinn davranışlarını da anlaması gerekirtdi diye düşünüyorum . çok fazla abarttı bence . kaçması daha da kötüydü ama aallahtan akrabalarını hbulacak ya ona seviniyorum.
geleleim oyuncu yorumlarına . sadece sedef avcı ve kıvanç tatlıtuğu söyleyeyim . çünkü çıkmam lazım. kıvanç tatklıtuğu ilk bölümdeki kadar başarılı buluyorum. hatta daha fazla . oyunculuğuyla inandırıyor kendisini bize karşı.bazı arkadaşalar ilk bölümlerdeki kadar güzel oytnamadıığını söylemiş. bence onların ilk bölümde kıvancı daha fazla beğenmesi ilk bölümde duygusal sahvnelerin ve ağlama sahnelerini fazla olmasındandı. oyunculuk sadeceağlamak değişldir. lüttfen unutmayın.eğer bu yönden bakıyorsanız evet haklısınız kıvanç bu bölümlerde AĞLAMADIĞI için performansında düşüklük var. ama bana göre performansı hala da çok büyük bir hızla ivme kazanıyorç rolününm hakkını veriyor.
sedef avcıya gelince ilk başrol deneyimine rağmen çok çok iyi bir oyunculuk sergiliyor. çok başarılı buluyrm. ilk bölümünden beri o da çok güzel oynuyor bence. zaten bu dizinin tutmasında herkesin ayrı bir önemi var aama kıvançla sedefin de rolleri çok büyük.. kısa keseyim . bu bölüm de çok güzeldi. umarım diğere bölümlerde de aynı tadı buluruz
ha birde unutmadan bugün yazmadığım kadar çok yorum yazdım ama ben kesinlikle izlenilirliğin kaliteyle ilgili olduğu fikrinde değilim çünkü bence kalitesi çok düşük izlenilirliği olmayan diziler var ama bugünde geçmiştede hiç oyunculukların olmadığı kalitenin bence yetersiz olduğu dizilerin reytinleri nasıl oluyor (neyse bu reyting işine girmiyeyim)
yorumlarinizi okudum....
bence Kivanc süper oynuyor.
Yani Gümüs dizisinden bu yana gercekten bi ilerleme gördüm.
Mesela son bölümde Mustafa´yi döverken, sonra Taksi´de aglarken...yani bence süper...yüz ifadeleri, konusmasi ...hersey cok uyumlu.
gecikmiş bölüm yorumum;bölüm çok güzeldi.daha bölümün başında,dakika bir,gol bir oldu.:Phalil nasılda vurdu musfa'ya...(ha pardon mıstık'a)ya mustafa hala para derdinde.ikide bir paralarımı yiyorlar diyor.allah allah ne meymenetsiz bir adam yahu.kafasına vurduğu sahnede oyuncumuza acıdım valla...nasıl vuruyor ya...:Pher şey iyi hoşta.menekşe gitti.bakın güzel senaristlerimiz;bu diziyi amacından saptırıp,sıla gibi iletişimsizliğin,yanlış anlaşılmaların kurbanı yaparsanız,çok yanlış yaparsınız.o diziden benim çok ağzım yandı.menekşe ve halil'de de ağzım yansın istemiyorum.ayrıca 4.bölüm;bana,klasik bir türk dizisi izlenimini verdi.nasıl mı?araya giren üçüncü bir şahıs,esas kızın ya da esas oğlanın o,üçüncü şahsı kıskanması,zoraki ayrılıklar,yanlış anlaşılmalar vs...bence bunlara hiç gerek yok.her şey kendi doğallığında akıp gidebilir.dizimize balcı aileside katıldı.menekşe onları bulacak.hatta bu buluşmada kapıda yazan ZARİF ANA ÇORBASI anahtar sözcük.menekşe'nin ninesi ile örtüşüyor ya o bakımdan...menekşe gidince dilekce'cim kulağını çınlattım valla.dedim yandı gülüm keten helva.bizim helvalarda yandı,ketenlerde...lütfen biraz ayrıntılara dikkat etsinler.halil'in kırmızı tişörtü nerden geldi ya. meşhur çantadaysa biz niye görmedik,o çantadan çıktığını.o çantada ne çantaymış mübarek...çifit çarşısı nerler ya o hesap oldu o çanta.ne ararsan var.:Pmithat güven kazanmak için,halil'e oyun oynadı.o patlayan silah büyük bir ihtimalle boşa sıkıldı.ya da mithat'ı sıyırır geçer.
Merhabalar
Bu bölümde beni etkileyen karakterlerden biriside Menekşenin annesiydi.Kadın öylesine çaresiz bir durumda ki,kocası tarafından aldatılıyor üstelik kocasına karşı hiç söz hakkıyok,konuştuğu zaman sesini yükselttiği zaman sonucunu bildiği için hep susmuş sindirilmiş.
Yusufun desteği kadına güven verdi.İlerleyen bölümlerde umarım Yusuf annesini ve ninesinide yanına alır.
Ben eleştirilerin çoğunu yersiz buluyorum.Dizi daha 4. bölümde.İlk bölümüyle standartını yüksek tutup beklentileri artırmış olabilir fakat bu bölümde herşey güzeldi.Duygular başarılı yansıtıldı.
Takside ikisinin çok fazla sarılmamalarının nedeni;Halilin içinde bulunduğu psikoloji.Menekşe hala evli ve Halil kızı adamdan normal bir durumdan kurtarmıyor.
Kısacası kör bir izleyici olmak hoş değil tabide olaylara tamamen eleştirel bakmak yerine bunun bir dizi olduğunu düşünüp keyf alarak bakmak daha iyi bence.
4. Bölüm
Halil'in Menekşeyi kurtardıktan Mustafayı dövmesi iyiydi güzeldi ama Mustafanın hiç karşılık verememesi tuhaftı. Birde Halil, neredeyse kendinden iri olan Mustafayı havaya kaldırıp savurmadı mı? :) Kemerle dövmesi muhteşemdi valla. Menekşeyi kurtardıktan sonraki sahneler güzeldi duygu yüklüydü ama ben daha fazla bekliyordum. Ne bileyim şöyle sıkıca bir sarılsaydı Menekşeye onu hissetseydi.
Zeynep'in evine gidip o anahtarı orada yıllar sonra bulmalarıda ilginçti doğrusu. Sonra odaya girip, ışık açık bir şekilde oturmaları ve yakalanmamaları da ilginç olan sahnelerden di.
Zeynep karakterini canlandıran oyuncuyu ben hiç beğenmedim inandırıcılık kabiliyeti yok, birçok sahnede fazlasıyla yapmacık duruyor. Onun dışında babasını daha dün kaybetmiş, ama Halil'i bulunca hemencecik unutuverdi. Halil'le nişanlılıkları ise, hiç tahmin etmediğimiz bir durumdaymış. Tamam o zaman ki, çocukluk akılları ile birbirlerini sevdiklerini zannedip nişanlandılar ve iş ciddiye binince birbirlerini kardeş olarak sevdiklerini anladılar vs. Ama bence Zeynep şuanda Halil'i bir kardeş, dost veya arkadaş olarak sevmiyor. Babasını kaybetmenin verdiği yalnızlık, Halil'in yanında olmasının verdiği güvenle Halil'e karşı duygularının bir kardeşten öte olduğunu zannediyorum.
Menekşe, konusunda Halil'e yardımcı olması beklenilebilir birşey, bunu yapması Halil'e aşık olmadığı anlamına gelmez. Umarım Menekşeyi bulduktan sonra ikisinin aşkının ne kadar büyük olduğunun farkına varır.
Menekşenin Halil'i kıskanıp, onun hayatında yeri olmadığını düşünmesi, hiç tahmin etmediği durumları öğrenmesi ve yaşadığı ruhi bunalımlar içerisinde onu haklı gösterse de yinede Halil'e güvenip evi terketmemeliydi. Çünkü bundan daha iyi bir seçeneği yok ve Halil'le İstanbul'a kaçacak kadar ona güveniyordu, seviyordu.
Halil değilmiydi onun için ölümü bile göze alıp buralara kadar gelen, Halil değilmiydi onu Mustafanın elinden kurtaran, herşeye rağmen onunla kaçan, onu ölecek kadar çok seven... Menekşe, Halil'e Zeynep'le aralarındaki samimiyetten rahatsız olduğunu dile getiremiyorsa hal ve hareketleri ile belli etmeye çalışmalıydı, eğer yine Halil onu anlamıyor ve Zeynep'e yakın davranıyorsa bu defa dile getirmeli, yine aynı şeklide davranmaya devam ediyorsa o zaman mektup bile bırakmadan gidebilirdi ve sonuna kadar haklı olabilirdi. Halil suçsuz mu hayır onda da hata var, Menekşenin yaşadığı şoku hiç göz önünde bulundurmadı, ona göre davranmadı Zeynep'e. Tamam yıllar sonra ilk defa görüştünüz ama bu kadar samimiyeti de gerektirmez ki sevdiğin kadının yanında kaldı ki, daha iki dakika önce bu denli samimiyet kurduğun kişinin eski nişanlın olduğunu öğreniyor, sen hala hikayenin bir kısmını anlatıp "Menekşe bana güven" demekle yetiniyorsun, ama Zeynep'e "Herşeyi başndan sonuna kadar anlatacağım" gibilerinden bir cümle kuruyorsun. Menekşe kendini senin hayatında fazla ve eğreti görmesinde ne yapsın.
Menekşenin bir başına Sirkeciye gidip postaneyi bulmasına şaşırdım doğrusu. İlk gittiği evin, süt kardeşinin evi çıkmaması karşısında hıçkıra hıçkıra ağlaması hüzünlüydü. Ama sanırım bu haftaki bölümde bulacak ve orada çalışmaya başlayacak. Eğer halil vurulmadıysa yada Mithat vuruldu ve onun oyununa gelmediyse Menekşenin yaptığı gibi kısa sürede Menekşenin süt ailesini bulacaktır. Belkide Halilden önce Yusuf Abi bulacak Menekşeyi...
Mustafa ve Kadir'e herşey müstahak... Mıstık'ın evde başına gelenler çok komikti, iyi de oldu. Mıstık'ın yanındaki bayan kendi eksikliği yüzünden beni öldürüyordu dedi, Kadir bayağı şüphelendi gibi. Mıstık Efendi hala paraların ümidi ile yaşıyor bir bilse kaybolduğunu!
Yusuf Abi, gelince direk süt kardeşlerini bulmaya çalışacaktır yada Nine arayıp onları bulmasını söyleyecek.
Bu haftaki bölümden en önemli beklentim Halil'in vurulmaması, eğer vurulmadıysa da Mithat'ın çevirdiği dolaplara inanmaması. Eğer ikisinden biri olursa Menekşeyi arayamayacak ve Menekşe olumsuz düşünecek Halil hakkında. Umarım ayrılıkları uzun sürmez.
benimde en çok kızdığım yer Zeynep'in Menekse'ye "sen yorgunsundur yat istersen bizim Halille konuşacağımız o kadar çok şey varki" demesi ve Halil'in de menekseyi bir odaya koyup hic sanki o kadar seyi yasamamislar hasret çekmemişler gibi zeyneple muhabbet etmesi oldu . Ne olursa olsun Meneksenin yaninda kalmaliydi o gece, ona sarılmalıydı .
Kivanç Tatlituğ Gerçekten Mükemmel Oynuyor Başli Başinca Diziyi Götürüyor Zaten.....
Hele Ilk Bölümdeki Performansi Harikaydi...umarim Dizinin Senaryosunda Ileriki Zamanlarda çarpikliklar Olmaz...
öçncelikle herkese merhabalar diyorum . yorum yapmayalı baya olmuştu..bu bölümde yusufu daha bir sever oldum. adam resmen bişzim meleğimiz çıktı. menekşenin vurdumduymaz olmasaına ise şaşırıyorum. halil onu sevmeseydi o kocası olacxak herifin elinden kurtarıp onu dövüp sonra da menekşeyi kaçırırmıydı. tamam bazı sahnelerde halille zeynepmiydi ismi hatırllayamıyrum o kız yakınlaştılar ama çok değil. tamam kızın halili de sevdiğini öğrendik ve bence hala da seviyor ama halile karşı aşırı bir hareket de yapmadı. tamam menekşe biraz böyle tutucu bir ailşden geliyor ama halilinn davranışlarını da anlaması gerekirtdi diye düşünüyorum . çok fazla abarttı bence . kaçması daha da kötüydü ama aallahtan akrabalarını hbulacak ya ona seviniyorum.
geleleim oyuncu yorumlarına . sadece sedef avcı ve kıvanç tatlıtuğu söyleyeyim . çünkü çıkmam lazım. kıvanç tatklıtuğu ilk bölümdeki kadar başarılı buluyorum. hatta daha fazla . oyunculuğuyla inandırıyor kendisini bize karşı.bazı arkadaşalar ilk bölümlerdeki kadar güzel oytnamadıığını söylemiş. bence onların ilk bölümde kıvancı daha fazla beğenmesi ilk bölümde duygusal sahvnelerin ve ağlama sahnelerini fazla olmasındandı. oyunculuk sadeceağlamak değişldir. lüttfen unutmayın.eğer bu yönden bakıyorsanız evet haklısınız kıvanç bu bölümlerde AĞLAMADIĞI için performansında düşüklük var. ama bana göre performansı hala da çok büyük bir hızla ivme kazanıyorç rolününm hakkını veriyor.
sedef avcıya gelince ilk başrol deneyimine rağmen çok çok iyi bir oyunculuk sergiliyor. çok başarılı buluyrm. ilk bölümünden beri o da çok güzel oynuyor bence. zaten bu dizinin tutmasında herkesin ayrı bir önemi var aama kıvançla sedefin de rolleri çok büyük.. kısa keseyim . bu bölüm de çok güzeldi. umarım diğere bölümlerde de aynı tadı buluruz
sevgili cihan-songül,
koyulttuğum cümle ile ilgili olarak üzerime alındığımdan bir kaç cümle sarf etmek istedim...
benim yazılarımda bahsettiğim "doğal oyunculuk" cümlesinden siz ağlayan bir kıvanç tatlıtuğ çıkarıyorsanız ne ala o zaman söyleyecek bir şey yok ama başka bir çıkarsama yaptıysanız da onu ben anlamadım özür dilerim...
ben kıvanç tatlıtuğun oyunculuğunun nasıl gelişme gösterdiğini hayranlıkla izlediğimi yazmıştım (geriye dönük yorumlarımı okursanız farkedeceksiniz) hala da bunu savunuyorum. Fakat izlediğim son bölümde 1.bölümde izlediğim performansı yani bahsettiğim "doğal oyunculuğunu" göremedim.
Elbette bu benim gözlemim herkesin buna katılmasını asla beklemiyorum sadece bölümle ilgili yorumumu paylaşıyorum...
Oyuncuların sevenleri olarak insan bazı olumsuz yorumları duymak istemez hatta bazen hataları bile görmek istemez ben sizi anlıyorum...
Bende bu diziyi ve oyuncularını seviyorum lütfen kimse tarafından yanlış anlaşılmasın hepimiz aynı taraftayız bazen acımasız eleştirilere bile maruz kalsa bunlar sadece yapıcı eleştirilerdir unutmamanızı dilerim....
sevgilerimle...
benimde en çok kızdığım yer Zeynep'in Menekse'ye "sen yorgunsundur yat istersen bizim Halille konuşacağımız o kadar çok şey varki" demesi ve Halil'in de menekseyi bir odaya koyup hic sanki o kadar seyi yasamamislar hasret çekmemişler gibi zeyneple muhabbet etmesi oldu . Ne olursa olsun Meneksenin yaninda kalmaliydi o gece, ona sarılmalıydı .
sevgili ataraus
bana da o sahne o kadar kopuk ve bağımsız geldi ki...
o gün siz neler yaşadınız dimi başınıza neler geldi, birbirinizi kaybettiniz, bulma ümidinizi yitirdiniz, tecavüze uğramak üzereydiniz, kavga dövüş sevdiğini bi adamın elinden aldın, kaçtın, kovaladın daha neler...
yani günün sonunda eski nişanlının-aile dostunun evine geldin ve birden eski defterlere daldın sevgilinde yatsın bi güzel uyusun yoruldu zaten dimi... eh yani
yani dizinin farklı kurgusunun çok dışında gelişti o sahneler bağımsızdı yani...
sevgiler...
en dip not: bu bölümü kızgınlığı geçmemiş bir ben... :icon_sorr
bilmiyorum bana katilirmisiniz , bu kadar guzel senaryosu olan bir dizide cok küçük detaylar insanin gozune carpiyor.Mesela birsey daha dikkatimi çekti, Menekse ile halil tesadufen de olsa Zeynep'in odalarina girdiklerinde Menekşe pat diye orada bir resim albumu buluyor ve ona bakmaya başliyor. Çüş yani sanane milletin resim albümünden. Tüm dertleri tasalari bitmişte bir de şu resimlere bakalim diyorlar sanki . Mademki resimle birseyleri Menekseye gostermek gerekiyor senaryo geregi O zaman ikisinin nişan resmini bir çerçevede dolabin üstünde olabilirdi mesela hem menekşe daha rahat görürdü dimi ama
arkadaşlar ben dizinin sonunu kaçırdım.nerde bitti?
Oyuncuların seveni olarak bizler eleştiriye her zaman açığız fakat bu eleştiriler şimdilik çok gereksiz bence.
Ayrıca ben bu yapılan eleştiride bir yapıcılık göremiyorum.Yapıcı eleştiri nasıl olur,şöyle olsa daha güzel olurdu diye alternatif getirmeniz gerekir.Bu konuyu çok uzatmayada gerek yok her şey ortada.
KübraYasemin 01-10-07, 14:30 arkadaşlar ben dizinin sonunu kaçırdım.nerde bitti?
Sonunda Halil üve BabasI cIkti karsIsIna ve arkadan biri vuruyordu Halil üve babada önne atladI halil dikat et dedi.
Ama bence pilan yaptI....
cünki Halil silah tutan adama simdi dedi ve sonra halili karsisIna cIktI...
üfff neler olacak merak ediyorum özetde fragmanda yok.
son 4 günde kaldI...
Bu arada ben Üve babasI sIrf zeynebin gözüne girmek icin yaptI bana kalIrsa.
Oyunculuklar süper arkadaşlar, hele Kıvanç ben orada ne Kıvancı ne Mehmedi görüyorum sadece Halil'i izliyorum rolünü tam üzerine giymiş bravo diyorum.Bir de nine ve onun ninnisi yanık sesi o kadar mı insanın içine işler dimdik ayakta torununun arkasında daha önceden pek gelinin arkasında olamadı herhalde gelin yani Menekşenin annesi o kadar ezilmiş aldatılmış bence bu Menekşenin evlenmes, ile ailenin üzerindeki ölü tyoprağı kalkmaya başladı baksanıza daha önce sesi çıkmayan Yusuf ve anne birden kendilerine geldiler.
Su anda eurod de menekse ile halil'in birinci bolumu var...
ozet veya fragman daha yok mi??
ya fragmanı gösterdiler az önce.
ama sonuna yetişebildim anca pek bişey anlayamadım.ama emin olduklarım menekşe balcıları buluyo.lokantada kucağında bi bebek vardı.(ne alakaysa)halilde menekşeyi buluyo.gönlünü almayıda başarıyo galiba.menekşe gülümsüyodu halile.
en büyük müjde ise yusuf geliyo ist'a.menekşenin abisi ve kocasıyla birlikte geziniyolar.hatta kavgaya filanda karışıyolar galiba ama emin değilim dedim ya.heycan yaptım galiba pek bişey anlayamadım.
menekşe ile halilin tekrarı devam ediyo, eurro d de.yeniden verirler belki.
çalışkankız 01-10-07, 16:27 bu bölümde çok sinir oldumm yaa çok saçma olmuş bence halil menekşe için o kadar şeyi göze alıp kaçsın menekşe tutup bi kızdan kıskanıp halilden kaçsın olamaz boyle birşey yaa sinirim bozuldu :D:D ee şimdi nolcak ? daha başarılı bi senaryo yazabilirlerdi :icon_evil
sevgili ataraus
bana da o sahne o kadar kopuk ve bağımsız geldi ki...
o gün siz neler yaşadınız dimi başınıza neler geldi, birbirinizi kaybettiniz, bulma ümidinizi yitirdiniz, tecavüze uğramak üzereydiniz, kavga dövüş sevdiğini bi adamın elinden aldın, kaçtın, kovaladın daha neler...
yani günün sonunda eski nişanlının-aile dostunun evine geldin ve birden eski defterlere daldın sevgilinde yatsın bi güzel uyusun yoruldu zaten dimi... eh yani
yani dizinin farklı kurgusunun çok dışında gelişti o sahneler bağımsızdı yani...
sevgiler...
en dip not: bu bölümü kızgınlığı geçmemiş bir ben... :icon_sorr
Sadece o sahnemi zinednah'cım.. Bence bu bölüm baştan aşağıya kopukluklarla doluydu.. Halil'in Menekşe'yi kurtardıktan sonra bindikleri takside başladı, son sahnede ki Zeynep'in Halil'e köfte alimmi sana muhabbetine kadar gitti.. İlginç bir bölümdü yani.. Bunun yanında yinede birçok yapımdan kendini sıyırabildi bunu söyleyebilirim.. Bu sezon epey bir dizinin takipçisiyim forumuna yazmasamda ve kıyasladığımda oyunculuk, senaryo, çekim, kurgu yine bir adım önde..
Oyuncuların performansına gelirsek bende Kıvanç Tatlıtuğ'un performansı konusunda seninle hemfikirim.. İlk bölümlerdeki gibi değildi ki Menekşe ile Halil'i sırf castta KT var diye izlemeyi düşünmeyen ben KT'u izledikten sonra devam kararı vermiştim hala da kararımın arkasındayım en azından şimdilik.. Yalnız ben Sedef Avcı konusunda seninle hem fikir değilim.. Onda da bir performans düşüklüğümü desem, rolün abartılması mı desem tam olarak adlandıramıyorum bu bölümde önceki bölümlere kıyasla daha düşük bir performans izledim.. Özellikle elinde bir kağıtla Balcıları aradığı sahneler çok sırıtıyordu..
bu bölümde çok sinir oldumm yaa çok saçma olmuş bence halil menekşe için o kadar şeyi göze alıp kaçsın menekşe tutup bi kızdan kıskanıp halilden kaçsın olamaz boyle birşey yaa sinirim bozuldu :D:D ee şimdi nolcak ? daha başarılı bi senaryo yazabilirlerdi :icon_evil
bence senaryo son yılların en iyilerinden biri:img-yes:menekşe kendini yabancı hissetti ve o yüzden gitti,güvenip kaçtığı adam aslında tanıdığı adam değildi.kendine ait hiç bir şey olmayan bir şehirde,yabancı bir mekandaydı.ve kendini güvensiz hissedip gitti.cahil cesareti denir yaptığına ama öyle yada böyle gitti:img-pilot
Sadece o sahnemi zinednah'cım.. Bence bu bölüm baştan aşağıya kopukluklarla doluydu.. Halil'in Menekşe'yi kurtardıktan sonra bindikleri takside başladı, son sahnede ki Zeynep'in Halil'e köfte alimmi sana muhabbetine kadar gitti.. İlginç bir bölümdü yani.. Bunun yanında yinede birçok yapımdan kendini sıyırabildi bunu söyleyebilirim.. Bu sezon epey bir dizinin takipçisiyim forumuna yazmasamda ve kıyasladığımda oyunculuk, senaryo, çekim, kurgu yine bir adım önde..
Oyuncuların performansına gelirsek bende Kıvanç Tatlıtuğ'un performansı konusunda seninle hemfikirim.. İlk bölümlerdeki gibi değildi ki Menekşe ile Halil'i sırf castta KT var diye izlemeyi düşünmeyen ben KT'u izledikten sonra devam kararı vermiştim hala da kararımın arkasındayım en azından şimdilik.. Yalnız ben Sedef Avcı konusunda seninle hem fikir değilim.. Onda da bir performans düşüklüğümü desem, rolün abartılması mı desem tam olarak adlandıramıyorum bu bölümde önceki bölümlere kıyasla daha düşük bir performans izledim.. Özellikle elinde bir kağıtla Balcıları aradığı sahneler çok sırıtıyordu..
İzninle canım yazdıklarının altına kocaman bir imza atıyorum...Biz burda senaryodaki kopukluktan bahsedip,ilk bölümde izlediğimiz oyuncuların gerçekten çok iyi olan performanslarını şimdiki bölümlerde göremediğimizi söyledik...Demek istediğimiz Kıvanç başarısız bir oyuncu değildi ki...
Olayın Kıvanç süper oynuyor,harika,ben bayılıyorumlara gelmesini hayretle okuyorum bir kaç gündür...Hepimiz gidişata göre olumlu ya da olumsuz fikirlerimizi belirtebiliriz dimi...Sizin Kıvanç harika yazılarınıza nasıl muhalefet etmiyorsak,siz de saygı çerçevesinde yazdığımız eleştirilerimize böyle muhalefetle cevap vermeseniz daha hoş olacak sanırım...
Ayrıca Sedef Avcı'nın rolünün gerektirdiklerini anlıyorum ama sanki zaman zaman seninde dediğin gibi abartı geliyor...
Neyse öyle işte :)
evet az önce euro d de birinci bölümü vardi...vallah ben ilk defa tvden izledim 1. bölümü-yoksa hep interneten izliordum
güzelmis ya...:img-blush:img-blush
haa birisi fragmani görüs.ya ben daha göremedim.insallah daha tvde gösterirler yada internete koyarlar:img-wink:
5. bölüm cokkk güzel olacak mustafa herkezden dayak yiyor ya yusufda dövüyor mustafayi ama benim analamadigim neden yusuf meneksenin yerine mustafayla meneksenin kücük abisinin ismini unutuum neden onlari buldu ki menekseyi arasaydi ya
halil menekseyide buldu ohhhh bu bölüm güzel gecicek :happy0064
halilde vurulmuyacakk :happy0064
fragmani görünce elim ayagim birbirine girdi bir an :P
KübraYasemin 01-10-07, 17:06 5. bölüm cokkk güzel olacak mustafa herkezden dayak yiyor ya yusufda dövüyor mustafayi ama benim analamadigim neden yusuf meneksenin yerine mustafayla meneksenin kücük abisinin ismini unutuum neden onlari buldu ki menekseyi arasaydi ya
halil menekseyide buldu ohhhh bu bölüm güzel gecicek :happy0064
halilde vurulmuyacakk :happy0064
fragmani görünce elim ayagim birbirine girdi bir an :P
aaa fragmanimi gördün ne güzel ne güzel.
Halil vurulmuyor demek.
Kesin üve Babada vurulmuyordur kursun geciyordur yalarIndan.
Sadece zeynepin gözünü boyamak icin hersey bence üfff. sinir su üve heee..
ayyy fragmani görmek insallah bizede nasip olur (1)
aaa fragmanimi gördün ne güzel ne güzel.
Halil vurulmuyor demek.
Kesin üve Babada vurulmuyordur kursun geciyordur yalarIndan.
Sadece zeynepin gözünü boyamak icin hersey bence üfff. sinir su üve heee..
ayyy fragmani görmek insallah bizede nasip olur (1)
mithatin amaci hem zaynebin gözünü boyamak hemde halilin güvenini kazan mak
kel yilannnnnnn iste halil kesin anlamistir zeynebin babasinin kimin öldürdügünü
KübraYasemin 01-10-07, 17:14 mithatin amaci hem zaynebin gözünü boyamak hemde halilin güvenini kazan mak
kel yilannnnnnn iste halil kesin anlamistir zeynebin babasinin kimin öldürdügünü
Evet bencede kesin anladI Halil Zeynebin BabasInin Mitah öldürdügünü.
Simdi Halile iii görünmeye calisiyor.
Sonra öldürünce kimse ondan süphelenmesin diye az degil bu adam yaa.
yIlan ki nasIl yIlan bi adam bu hmmm...
fragmani görmek insallah bizede nasip olur (2)
Merhaba Arkadaslar bugun fragmani gordum sunu digim kesinlikle birsey anlmadim yine çok karisik sadece sunu anladim halil vurulmadi ve menekseyi buldu menekse akrabalarini buldu herhalde çunku onlarin evinde kaliyor yanlis gormedisem baska biseya anlmadima ma surekli menekse ile halili gosteriyorlar bu arada yusuf abimiz istanbula vardi anlamadigim birsey var sanki yusuf hapsiteydi anlamdim ama hatirladiklarim bu:img-yes::img-yes:
Merhaba Arkadaslar bugun fragmani gordum sunu digim kesinlikle birsey anlmadim yine çok karisik sadece sunu anladim halil vurulmadi ve menekseyi buldu menekse akrabalarini buldu herhalde çunku onlarin evinde kaliyor yanlis gormedisem baska biseya anlmadima ma surekli menekse ile halili gosteriyorlar bu arada yusuf abimiz istanbula vardi anlamadigim birsey var sanki yusuf hapsiteydi anlamdim ama hatirladiklarim bu:img-yes::img-yes:
Hapistemi??? Belki Mustafayi dövdügü için girmistir hapise.. Biri demis ya Yusuf Mustafayi dövüyor diye fragmanda :icon_sorr Ama gercekten hapise girerse hemende cikar, birini dövdü diye ömür boyu kalacak diil ya orda. :img-yes: Offff bende bi görebilsem su fragmani:img-pilot
Hapistemi??? Belki Mustafayi dövdügü için girmistir hapise.. Biri demis ya Yusuf Mustafayi dövüyor diye fragmanda :icon_sorr Ama gercekten hapise girerse hemende cikar, birini dövdü diye ömür boyu kalacak diil ya orda. :img-yes: Offff bende bi görebilsem su fragmani:img-pilot
Ewet Dovusuyordu birisini dovuyordu bizim mustafa olmali ama birgun kalir çikar sonra herhalde,Bende Menekse ile halili seyrederkene bugun 1bolum vardi, Sonra reklama girdi fragmani gordum ama pek bisey anlasilmiyor Sesli fragman olsa daha iyi olurdu:img-yes::img-yes:
demin yine gördüm fragmani ama yusufun hapise girdigi görmedim girdiysede mustafayi dövdügü icin girer kesin geri cikar ya
Fragmani göremedim ben henuz,ve internete bir kac yere baktim(her zaman yaptigim gibi:img-blush)emme bulamadim fragmani bir yerde:icon_sorr banada sitelerden birine eklenene kadar beklemek gerekiyor herhalde... ama neyse,fragmani gören arkadaslar anlatmislar ve az cok ögrenebildik neler olucagini,anlatan arkadaslara cok tesekkurler(isimleriniz aklima gelmiyor simcik,kusura bakmayin:img-blush) demek aslan Yusuf'umuz sonunda geliyor Istanbula ha,heyyyt beee bir guzel benzetsin su gerzek kardesi Kadir ve Mistigi,keyible bekliyorum o sahneler:happy0064
Halil'de anladigim kadariyla Menekse'sini buluyor:happy0064 bakalim inatci Menekse'ye nasil dinletirecek söyliceklerini...bizim kiz bundan sonrada birakip gitmez umarim erkekigini:img-blush artik onlari ayri degilde beraber görmek istiyorum her bölum
Birde Allah rizasi icin biri imza nasil yerlestirilir gönderdigim mesajlarin altina diye bana yardim etsin...imzasiz kaldi benim mesajlarim yaw:icon_sorr unutum imzanin nasil yapildigini:icon_whis öm yoluyla bana lutfen bilgileri attin:img-wink:
merhaba arkadaslar fragmani bende gördüm cok karisikti yusuf geliyo istanbula halil menekseyi buluyo o cafesi olan kadinin yaninda meneksenin babasi annesine tokat atiyo yine yusuf nezarathanade gibiydi dövüyodu mustafayi ne güzel
arkadaslar kral tv nin dergisi menkese ile halilin posterini veriyor :img-wink:
duyrulur<<
arkadaşlar fragmanı görmeyenler için kanald nin kendi sitesinde var.ordan izleyebilirsiniz.
kmnc2, canim cok tesekkurler haber verdigin icin,fragmani izliyebildim sayende:happy0064 simcik bu fragman bana birazcik karisik geldi,yani Halil Menekse'sini buluyor bunu anladik aradan galiba uzunca bir zaman gecmeden:happy0064 ayyy nasilda kokladi Halil yine sevdigi kadini:img-blush:img-in_lo Yusuf geliyy Istanbula ve sanirim onu Mistikgil karsiliyorlar:icon_sorr ama Yufus yalnis görmediysam bir kac tane indirdi Mistik'a,helal olsun agbimize:happy0064 Menekse'nin elindeki bebek ona cok yakismis,ilerde umarim Halil ve ikisinin olur bebisleri(tabiii ooh ohhh herseyin yoluna girmesi kadar daha uzun bir zaman surer) Halil anlasilan vuruladi o korumanin ates atmasindan,bakalim Mithat efendimi aldi kursunu:icon_whis
Menekse'nin babasi,elleri kirilasica:icon_evil nasilda indirdi karisina birtane öyle yaw sap diye:icon_sorr surum surum surulesice heriffff metrese geldiginde ellerini öpmeler bilmem neler,karisina,hayat arkadasina gelince vur anam vur off offff:sad53:
Frgmani gordum:)
harika bi bolum bizleri beklio................menekseyle halil birbirlerini buluyorlar:)cok sevindim meneksem ilk kez aglamio.....yusuf istanbula geliyor ve eksik mustafayi baya bi dovuo:)
bende kanald nin sitesinden izlemeyebildim fragmanı...yine çok güzel bir bölüm olacak:)
halil menekşenin saçlarını kokluyor yine:img-in_loama menekşe kaçıyor sanki...ama bu kaçma utanıpta kaçma değil...başlarda biraz naz yapacak galiba menekşe:)
yusufum benim gösterdi kendini yine:)bu arada menekşenin kaz kafalı babası da yusufun yokluğundan faydalanıp tokat atıyordu yine karısına:icon_evil
mithatla zeynebi göstermediler hiç?acaba mithat vuruldu mu?
bende fragmanı şimdi izledim anladığım kadarıyla halil balcıların orada işe başlıyor bi sahnede önlük bağlıyodu ve menekşeyle orda yeni tanışıyo gibi duruyordu babaya gelen telefon haberi neydi acab nen yine kötü oluyodu
arkadaslar bugün EURO D´de 1. bölüm tekrari vardi... o arada fragmani da gördüm.
Halil Menekse´yi yine buluyor...ama hic bisey anlamadim.
Yani Menekse Halili nasil karsiliyor, nasil davraniyor hic bisey anlamadim.
yarın saat 23:00 da dizinin tekrarı var...şimdi tekrarının fragmanını gösterdiler bende yeni bölüm fragmanı sandım ya elim ayağıma dolaştı resim çekeyim diye ama...:(
yok vurulmuyor....
oyundu yaa...bence Mithata güvensin diye böyle bi oyun yaptilar
gÜmÜs_mEhmEt 01-10-07, 21:53 iyi aksamlar , fragmani bende kanal D nin kendi sitesinde izledim, cok karisik merakla bekliyorum. nasil gelisecek dizi diye.
Aslinda ben baska birsey diyecektim, yayin akisinda baktimda, SALI GÜNÜ BINBIR GECEDEN önce dizi yok, sadece Binbir Gecenin ÖZEL (ki bu RTÜK ve tüm KANALAR onaylamasina ragmen devam sürdülüyor) var. Acaba diyorum, KANAL D ye mail atsakta MENEKSE ILE HALIL dizisini Sali günü saat 20 aldirsak, cünkü daha rahat izlenir diye düsünüyorum.
NE DERSINIZ??
fragmani kanald sayfasinda izledim :img-yes:
cok güzel bir bölüm bizi bekliyor
halil menekseyi buluyor ama menekse pas vermiyor anlasilan :img-blush
menekse icin cok sevindim corbaci aile yardim ediyor menekse orada kaliyor
ama umarim halile daha fazla kizmaz onlarin ayri kalmasini hc istemiyorum :icon_sorr yusuf abide artik istanbulda
ayrica mithat zeynep olaylarida var düsündükce aklim karisiyor :img-pilot
Dizi hakkında forumda birçok eleştiri okudum. Bir kısmına katılsamda yine de bunları haksız buluyorum. Çünkü dizi yaklaşık bir buçuk saat sürüyor, yani neredeyse bir film kadar ve her hafta yayınlanıyor. Bundan dolayıda eleştirirken biraz bu durumun gözetilmesi gerektiğine inanıyorum. Dizi, konusu gereği iki karakter üzerine yoğunlaşmış durumda, bu ise hem Menekşe'yi hem de Halil'i ihtimal oldukça zorluyordur. Dizilerde senaryolar genellikle haftalık yazılıyor. Yani dizi başlarken anlaşmaya göre 3 - 4 bölümlük bir senaryo ile başlıyor, daha sonra reytinge göre devamı yazılıyor. Onun içinde içerisinde tesadüflerin fazlalığı ve mantık hataları fazla olabiliyor. Peki bu durum beni rahatsız etmiyor mu? Kesinlikle hayır... Çünkü hikaye, Sedef Avcı ve Kıvanç Tatlıtuğ bence mükemmel. Tavsiyem bu kusurlara takılmadan bu sıcak aşk öyküsüne kendinizi bırakmanız....
İyi seyirler....
Sana Katiliyorum Ama Bir Derece..seneryoda Fazla Raslantilar Olursa Ve Kafa Kariştirirsa Dizinin Gerçekciligi Gider Buda Reytinglere Yansir Maalesef.......
KübraYasemin 01-10-07, 22:32 ayyy fragmani bende gördüm.
isler iiice karisIyor.
Halil buluyor Menekseyi.
Yusufda diger kardesi kabirin yanInda yuz sey ne olcak üffff.
sinirimi bozuyorlar heeee...
KübraYasemin 01-10-07, 22:44 isler iyice karisIyor.
Halil gercekden vurulmuyor.
Yusuf abim deseniz bbir kavgaya karIsmIs vaziyetde allah yardim etsin.
ben kaciyorum herkese iii yorumlarr....
fragmani kanald sayfasinda izledim :img-yes:
cok güzel bir bölüm bizi bekliyor
halil menekseyi buluyor ama menekse pas vermiyor anlasilan :img-blush
menekse icin cok sevindim corbaci aile yardim ediyor menekse orada kaliyor
ama umarim halile daha fazla kizmaz onlarin ayri kalmasini hc istemiyorum :icon_sorr yusuf abide artik istanbulda
ayrica mithat zeynep olaylarida var düsündükce aklim karisiyor :img-pilot
meneksenin halile pas vermediginden degil biraz naz yapiyor fragmanda görmedin mi
hafiften gülüyor filan bence aralari iyice düzelir insallahhh tabi senaristin isi belli olmaz yinede
zeynep fragmanda hic gözükmüyir nedense yada ben dikkat etmedim
herkese selam
zorda olsa fragmanı kanaldnin sitesinden izledim halil menekşeyi buluyor ama menekşe yine ilk bölümlerdeki gibi çekingen ve tutuk sanırım yanlarında kaldığı insanlara karşı yanlış anlaşılmak istemiyor yada halilden kaçıyor ama ne demişler nereye kaçsan yine bulurmu seni aşk böyleydi sanırım tanıtım cümlesi demekki buluyomuş
yusuf o iki gereksiz yüzünden hapse düşüyor neden mıstığı dövdüğü içinse üzülürüm değmez onun için yok bir yanlış anlaşılmaysa o çıksın diğer ikisi kalsın ama sanırım bir yerde kavgaya karışacaklar şu silahı bulan adamda vardı belkide yusufuda alemlere sokmaya çalıştılar sonra o kadın mıstığın eksikliğini yüzüne vurdu kavga çıktı
mithatla ilgili bişey görmedim demekki bişey olmamış ve halilde onun elinden kaçmış yakalandığı andaki kıyafeti vardı üstünde arabayı kullanırken bakalım birde özet gelsin
son olarak daha önce dedim bu bölümde geçişlerde cümlelerde bir kopukluk vardı ve kıvançın oyunculuğuna gelince gümüştede izledim çok sıkı takipçisi olmasamda ve bu diziyi izlemeyecktim taki o ninniyi ve mızıkayla çalan müziği duyana kadar izleme sebebim bu ama şunu söylemeliyimki kıvanç şuan bu dizide gümüşte olduğundan çok daha iyi ve evet 1.bölümdeki 3.bölümdeki halil menekşe duyguşlrı bu bölümde bana yeterli gelmedi
sevgiler
iyi aksamlar , fragmani bende kanal D nin kendi sitesinde izledim, cok karisik merakla bekliyorum. nasil gelisecek dizi diye.
Aslinda ben baska birsey diyecektim, yayin akisinda baktimda, SALI GÜNÜ BINBIR GECEDEN önce dizi yok, sadece Binbir Gecenin ÖZEL (ki bu RTÜK ve tüm KANALAR onaylamasina ragmen devam sürdülüyor) var. Acaba diyorum, KANAL D ye mail atsakta MENEKSE ILE HALIL dizisini Sali günü saat 20 aldirsak, cünkü daha rahat izlenir diye düsünüyorum.
NE DERSINIZ??
sali günü diger kanallarda ne var ki birde ona bakmali cünki cok reyting alan bir dizi olur menekse ile halil bu sefer hic izlenmez
reyting düser dizide biter
bu arada kanal d de saat 23:00 da menekse ile halil tekrari var galiba yayin akisinda gösteriyor kaciranlar izliye bilir
Fragmanı malesef kanald nin sitesinden izleyebildim...Tvden denk gelemedim birtürlü...:icon_sorr
Görünüşe göre halil menekşeyi bulmuş...Halil menekşeyi görünce nasılda rahatlıyor..Direk uzaktan uzaktağa saçlarını kokluyor...:img-in_lo
Menekşe de sevinmiş ama belli etmiyor gibi geldi bana.Uzak duruyor sanki halile...Azıcık burnu sürtsün diye nazlanıyor belli ki...:icon_whisÇok da güzel yapıyor.:img-icecr
Yusuf Abimde geldi istanbula ilk önce pırtıkla yırtığın paçasını düzmekle işe başlamış belli.:)
Ellerine sağlık valla.:):)
Bende çok sasirdim vallah :blink:
Ben..Rüya..Bu aksam..TVden..izleyebildim fragmani :blink:
Bu konularda çok sanssizim ama ne oldu anlayamadim :D
Fragmani izledim evet, ama çok sey anlayamadim malesef :(
Menekse ile Halil fragmanlari benim kafami daha bile çok karistiriyor..
Yusuf,Musti&Kadir üçlüsünü çok gösterdiler..
Yusufta ikisiyle dolasiyordu :(
Ve birileri dayak yiyiyordu..
Vallah dedigim gibi, hiçbirsey anlayamadim :(
iyi aksamlar , fragmani bende kanal D nin kendi sitesinde izledim, cok karisik merakla bekliyorum. nasil gelisecek dizi diye.
NE DERSINIZ??
Yokkkk olmaz :D
O saatde Ezo Gelin var..:)
Ama siz istiyorsaniz tabiiki mail yazin..Benim için Cuma gayet iyiydi..
Alistik yani bence böyle kalsin :)
Iyi geceler sevgili forum:)
Neden gun degisimini dusundunuz bilmiyorum ama bence gayet guzel bir gun Cuma! Ayni saatte izledigim HS olmasina ragmen guzel. Ertesi gun okul yok... Ayrica artik Cuma'ya alsisilmis... Ratinglerde bir sorun yok... Neden degissinki???
Bolum yorumumu yapamadim ama yine cok guzel bir bolum izledik...
Zeynep'e ha eski arkadasiydi, ha eski sevgilisiydi, ha akrabasiydi derken nisanlisi cikmasi beni cok sasirtmisti. Hatta resimlerden bir ara karisi filan oldugunu bile dusunmeye baslamistim:img-pilot Lakin Halil yine ilk Menekse'ye asik olmus ogrendigimiz uzere:img-in_lo Zaten onun gibi deli asik baska birine asik olmus olsaydi sasirirdim! Yanliz Zeynep ona asikmis:( Bu arada Menekse, 'ben ilk seni sevdim Halil ama senin ilk askin Zeynepmis' dediginde neden Halil 'hayir, benim ilk askim sensin Meneksem' demedi merak ediyorum ki oyle...
MIthat Amca yine yapti yapacagini, Koskoca bir soru isareti yine karsismizda; neden son sahnede Halil'in onune atti kendini??? Adam onun adamiydi, neden aniden Halil'in onunde belirip kendini feda etti??? Simdi bu da benim 'aslinda Mithat asil dusman ama hedef sasirttiriyor' tezimi dogruluyor sanirim...
Menekse'nin 'benim burda ne isim var' deyip aglayisi cok icime dokundu:( Canim benim, oyle masum oyle safki! Halil'in Menekse'nin kactigini ogrenince verdigi tepki yine harikaydi! Nasilda sinirlenir yazik ya! Zeynep'e de dedi ya 'Menekse benim icin hava gibi su gibi' diye 'cok asigim ona' diye:img-in_lo Nasil sinirlenmesin! Nelere gogus gerdi onun icin ama Menekse'yi her seferinde yeniden kaybetti!
Evet bunu da sona sakladim! Aman Allah'im o nasil pencereden iceriye dalisti 'serefsiz' diyerek! Of of o nasil dovmekti! Dedim Allah'tan silahi komedinin uzerine koymus Musti yoksa silahini cekse o sinirle Halil ne yapar eder silahi alir, vururverirdi Musti'yi mazallah:img-pilot Olan Halil'e olurdu:( Akabinde yine 'Meneksem'le baslayan bir replikle yine gzolerimi doldurdular ya:(
Fragmani da KubraNehircigim sayesinde izledim sagolsun! Yanlizca 'nereye kacsan kaybolursun, yine bulur mu seni ask' diyorum:)
ya fargmanı izledim çok karışık.. yusuf geliyor istanbula ama hapise giriyor nie acaba kesin şu salak ikili yüzünden rezalete atılıyorlardır...
halil menkeşyi buluyor:happy0064 ama menekşe biraz haliale çektircek anlaşılan en yiyisini yapıyor..
fragmanda beni korkutan bişi oldu menkeşenin babası telefonda konuşuo annesi ile nineside yanında nine çok fena oluo gibi geldi bana acaba yine menekşenin izinimi buluolar fark ettinizmi?
NE DERSINIZ??
günün değişmesine gerek yok bence
hem bir kaç haftaya kadar salı 20:00nin yeri dolcak kanald de
cuma günü ratingler gayet iyi,günü değişirse ratingler düşebilir
salı günü o saatte diğer kanallarda izlenen pek çok dizi var
cumadan süper bir gün olamaz heralde,ertesi gün okul da yok
günün değişmesine gerek yok bence
hem bir kaç haftaya kadar salı 20:00nin yeri dolcak kanald de
cuma günü ratingler gayet iyi,günü değişirse ratingler düşebilir
salı günü o saatte diğer kanallarda izlenen pek çok dizi var
cumadan süper bir gün olamaz heralde,ertesi gün okul da yok
Bence dizinin günü iyi ama saati geç, daha erkene alınsa iyi olabilir belki reytingler açısından. Menekşe ile Halil'den önce yayınlanan Oyun Bitti dizisinin fazla tutulduğunu sanmıyorum bu iki dizi arasında yer değişimi yapabilirler.
Fragmanı bende izledim henüz, Halil Menekşeyi buluyor fazla uzun sürmeden. Menekşenin mesafeli davranmasının nedeni bence yanında kaldığı insanlara karşı yanlış anlaşılmamak.
Yusuf Abi, gelmiş ve mıstık'ı ne güzel benzetiyor öyle ellerine sağlık. Hapis falan demişsiniz ben öyle birşey görmedim fragmanda en iyisi bir kez daha izlemek.
Hasan olacak adam yine karısını dövüyor, Yusuf gitti ya meydanı boş sandı. Birde Nine sanki bir haber duyuyor ve yıkılıyor ne acaba?
Fragmanı bende kanalın sitesinden izledim pek birşey anlaşılmıyor...Halil bir ara önlük bağlıyor sanki acaba odamı Menekşe ile aynı yerde çalışacak..Menekşe kalabalık bir evde bebek kucağında orası neresi acaba...
kaçınkurası 02-10-07, 08:53 Fragmanı izledimm bende.. Süperr bi bölüm daha geliyor.
Halil buluyor hemen menekşe'yi.Tabi bence menekşe restorantta işe başlıcak.
Olaylar okadar hızlı gelişiyorki. Bazen aklım almıyor. Mesela diğer dzilerde olsa böle bir kaybolma vakasında en az 5 bölüm bizler sürünürdük. Halil'de sürünür arardı menekşe'yi.
Bukadar hızlı gelişmesi olayların hem çok güzel izleyici hiç sıkılmıyor heyecan hiç bitmiyor. Çok sürükleyici.
Ama bir yandan da konu sıkıntısı çekmezlermi acaba diye düşünmeden alamıyorum kendimi. yani acaba 2-3 sezon devam edebilecekmi bu dizi?
herşey hemen olup bitiveriyor.
Bu konuda Elif şafak'a güveniyor ve kendisinden medet umuyorum açıkçası.
Umarım uzun bir müddet sürer. Çünkü uzun zamandır bukadar sürükleyici bir dizi izlememiştim.
pofuduk&kero 02-10-07, 09:11 fragmanı bende izledim
sonunda yusuf mustafayı güzel benzetiyo walla
halil menekşeyi buluyo ama menekşe akrabalarından çekindiği için pek yaklaşmıyo
halilde biraz bozuluyo
zeynoyu göremedim hiç fragmanda
bide bir haber alıyoşar fragman sonunda nine çok üzülüyo falan acaba menekşenin akrabaları evi arayıp kız burda mı dediler bence öle bişey var
Bu akşam tekrar bölüm olduğuna göre reklam arasında fragman verilir inşalalh sesli fragman olur zira diğerini kanalın sitesinden zileidm pek birşey anlaşılmıyor...
Sanki Halil Yusuf Kadir üçlüsü Menekşe'yi buluyor gibi fragmanın sonuna doğru...Bencede Menekşe'nin Halil'e karşı olan tavrı soğukluk değil sadece bulundukları ortam nedeniyle çekimserlik beraber güldükleri sahnede var çünkü ..
judithtimoz 02-10-07, 09:36 1)Halil Menekşeyi bulmuş, herzaman'kı gibi Menekşe yine soğuk davranıyor.
2)Menekşe'nin kucağında bir bebek var.
3)Yusuf gelmiş İstanbul'a.
4)Gıcık baba yine annesini dövüyor.
5) Yine fenalık geçiriyor.
6) Ama en önemlisi Yusuf çok güzel bi şeklilde Mustafa'yı dövüyor. :good:
Fragmanı tekrar izledim'de Yusuf&Kadir&Mustafa kapalı bir yerdeler evet, nezarete atılmış olabilirler ama neden?
Muharrem ve Yusuf, Kadir birini döverken (büyük ihtimalle Mustafa'dır) onu tutmaya çalışıyorlar. Eğer bu kişi Mustafaysa Kadir neden böyle birşey yapmış olabilir ki?
Menekşenin Halil'e olan tavrı kesinlikle soğuklık falan değil, yanında kaldığı kişilere karşı mahcup olmak istemediğinden böyle davranıyor, başka bir karede Halil'e gülümsüyor.
Mithat'ın adamı hala Halil'in peşinde ve sanki birşey oluyor gibi. Nine yine fenalaşıyor neden acaba bunu çok merak ediyorum. Belkide Balcılar arayıp Menekşenin yanlarında olduğunu söylediler ve telefona da babası olacak adam çıktı. Hemen Kadirlere haber verir, ama yanlarında neyse ki Yusuf var.
Fragmanda Zeynepten eser yok, iyide olmuş bence. Kimbilir belki de Mithat yine ne dolaplar çevirdi.
Bu arada dikkat ettiniz mi dizi bu hafta 21.15'te başlıyor.
gzd_keremcem 02-10-07, 10:48 fragmanı ızledım
ve halıl menekşeyı buluyo buna sevindim zaten halılı bırakıp gitmesi yanlıştı neyse....
abısı gelmiş türkıyeye galıba damadı dövüyodu yanlış görmediysem
merakla beklıyorum zaten bu diziyi izlerken heyecanım tavan yapıo:)
Fragmanı bende gördüm çokta karışık gelmedi bana.Halil Menekşeyi buluyor ve aralarındaki dokunamama durumu devam ediyor.Daha ne kadar sürecekse(ben sıkılmaya başladım bu durumdan)Menekşe ile Halil sanki platonik bir aşk yaşıyorlar.
Yusuf İstanbula gelmiş vede ayağının tozuyla Menekşenin sapık kocasıyla Kadiri bir güzel benzetiyor anlaşılan.Bunlar han gibi bir yerde kalıyorlar üçü önce heralde sonrada,kavga ettikleri için karakola düşüyorlar.
Merhabalar
Bu bölümde beni etkileyen karakterlerden biriside Menekşenin annesiydi.Kadın öylesine çaresiz bir durumda ki,kocası tarafından aldatılıyor üstelik kocasına karşı hiç söz hakkıyok,konuştuğu zaman sesini yükselttiği zaman sonucunu bildiği için hep susmuş sindirilmiş.
Yusufun desteği kadına güven verdi.İlerleyen bölümlerde umarım Yusuf annesini ve ninesinide yanına alır.
Ben eleştirilerin çoğunu yersiz buluyorum.Dizi daha 4. bölümde.İlk bölümüyle standartını yüksek tutup beklentileri artırmış olabilir fakat bu bölümde herşey güzeldi.Duygular başarılı yansıtıldı.
Takside ikisinin çok fazla sarılmamalarının nedeni;Halilin içinde bulunduğu psikoloji.Menekşe hala evli ve Halil kızı adamdan normal bir durumdan kurtarmıyor.
Kısacası kör bir izleyici olmak hoş değil tabide olaylara tamamen eleştirel bakmak yerine bunun bir dizi olduğunu düşünüp keyf alarak bakmak daha iyi bence.
ülkercim ben yusuf'un İstanbul'a gitmesiyle annesini nasıl günler geçierecği konusunda biraz endişeliyim..babanın o gaddar tutumuna son zamanlarda Yusuf engel oluyordu ve annenside bu durumdan güç alıyordu..şimdi yusuf da menkşeden yana olup yola düşünce baba bu hıncıda annesinden çıkarmamasını diliyorum...
o pis yüzünü birde helgasına sına göstersede artık tekmeyi yesin istiyorum..gidecek bir yeri olmasın ,kimseye bakacak yüzü olmasın istiyorum:img-yes:
menekşe ve halil'in sarılmasına gelincede menekşe ailesini yetiştirme tarzı nedeniyle öyle sarmaş dolaş olabilecek bir karaktere sahip değil..daha öncede düğünden önce Halil'e veda sarılması vardı o da öyle çok uzun uzadıya değildi..
bu bölümüde merak ediyorum.
mithat son bir hamle yapıp hem halil'in hemde zeynep'in güvenini sağlamaya çalışmasına sinir oldum.hem adamı halil'in peşine tak öldür emri ver hemde son anda halil dikkat:img-blush umarım hali mithat'ın bu davranışını hayra yorupta ona güvenmez..
birde mithat menekşeyi öğrenince bunu halil'e karşı bir koz olarak kullanmaya kalkmaz....
ama bu bir dizi olduğu için menekşe birkezde mithat tarafından kaçırılabilir diyede düşünüyorum:icon_sorr
bende tekrar izledim kesinlikle yusuf mustafayi dovuyor. Cunku daha onceki bir karede mustafayi gosteriyor uzerindeki gomlekle, yusufun dovdugu adamin gomlegi ayni. Oooh ellerine saglik mustafanin. Bence fragmani cok karisik veriyorlar. İzledigimizde cok daha farkli seylerle karsilasacagimizi zannediyorum. Babasinin telefondaki konusmasi ve ninenin fenalasmasi belkide Yusufun nezarete dustugu haberini kadir veriyordur ondan olmustur.... tabi buda bir tahmin.
Fragmanı malesef kanald nin sitesinden izleyebildim...Tvden denk gelemedim birtürlü...:icon_sorr
Görünüşe göre halil menekşeyi bulmuş...Halil menekşeyi görünce nasılda rahatlıyor..Direk uzaktan uzaktağa saçlarını kokluyor...:img-in_lo
Menekşe de sevinmiş ama belli etmiyor gibi geldi bana.Uzak duruyor sanki halile...Azıcık burnu sürtsün diye nazlanıyor belli ki...:icon_whisÇok da güzel yapıyor.:img-icecr
Yusuf Abimde geldi istanbula ilk önce pırtıkla yırtığın paçasını düzmekle işe başlamış belli.:)
Ellerine sağlık valla.:):)
Sevgili aybike allah iyiliğini versin demek Yusuf abi pırtıkla yırtığı düzeltti öylemi. Peki bunların hangisi pırtık hangisi yırtık bak onada bir açıklık getir çok güldüm bu espriye. Bir de Halil çok üzüldü menekşe kaybolunca kıyamam fazla da burnu sürtmesin o da çok zor durumda neler yaşadı az zamanda kaç kez kovalamalar koş koş ne yapsın çocuk.
ülkercim ben yusuf'un İstanbul'a gitmesiyle annesini nasıl günler geçierecği konusunda biraz endişeliyim..babanın o gaddar tutumuna son zamanlarda Yusuf engel oluyordu ve annenside bu durumdan güç alıyordu..şimdi yusuf da menkşeden yana olup yola düşünce baba bu hıncıda annesinden çıkarmamasını diliyorum...
o pis yüzünü birde helgasına sına göstersede artık tekmeyi yesin istiyorum..gidecek bir yeri olmasın ,kimseye bakacak yüzü olmasın istiyorum:img-yes:
menekşe ve halil'in sarılmasına gelincede menekşe ailesini yetiştirme tarzı nedeniyle öyle sarmaş dolaş olabilecek bir karaktere sahip değil..daha öncede düğünden önce Halil'e veda sarılması vardı o da öyle çok uzun uzadıya değildi..
bu bölümüde merak ediyorum.
mithat son bir hamle yapıp hem halil'in hemde zeynep'in güvenini sağlamaya çalışmasına sinir oldum.hem adamı halil'in peşine tak öldür emri ver hemde son anda halil dikkat:img-blush umarım hali mithat'ın bu davranışını hayra yorupta ona güvenmez..
birde mithat menekşeyi öğrenince bunu halil'e karşı bir koz olarak kullanmaya kalkmaz....
ama bu bir dizi olduğu için menekşe birkezde mithat tarafından kaçırılabilir diyede düşünüyorum:icon_sorr
Derinciğim Mithat artık tavrını değiştirip Halile iyi abiyi oynayacağı kesin.Halil ilk başta tereddütte bulunsada Mithata inanacaktır.Dizinin seyri açısından öyle olur.Biz hala Mithatın Halili neden öldürmek istediğini tam olarak bilemiyoruz.Sır,gizem hala devam ediyor.
Mithat Menekşeyi kaçırır ha.Allah iyiliğini versin.Ne karşılında kaçıracak Menekşeyi?Halilin canına karşılık,Menekşenin canımı?
Olur mu olur.Bu dizide nede olsa herşey mümkün.
Derinciğim Mithat artık tavrını değiştirip Halile iyi abiyi oynayacağı kesin.Halil ilk başta tereddütte bulunsada Mithata inanacaktır.Dizinin seyri açısından öyle olur.Biz hala Mithatın Halili neden öldürmek istediğini tam olarak bilemiyoruz.Sır,gizem hala devam ediyor.
Mithat Menekşeyi kaçırır ha.Allah iyiliğini versin.Ne karşılında kaçıracak Menekşeyi?Halilin canına karşılık,Menekşenin canımı?
Olur mu olur.Bu dizide nede olsa herşey mümkün.
ülkercim evet maalisefki hala anlıyamadık neden Mithat Hlil'i bu kadar öldürmek istediğini....madem ki sahte olarak öldürmüşsün mirasa da konmuşsun ,saltanatlığını yaşıyorsun ,neden ???? bu kan dökme ihityacı bilemedik..bu bölümde mithat tarafından bununla ilgili bir FLASHBACK BEKLİYORUM ARTIK.neden tüm flashbackleri Halil hatırlıyormuş ki ,hem doğru söylediği ne malum birazda mithat hatırlasında mukayese edelim dimi((mithatta doğru hatırlamz olayları ama olsun değişikilik olur))
artık dizilerde herşey oluyor neden olmasın ki.maksat mithat 'ın halil'i köşeye sıkıştırmak değil mi?o da olur durumu yani
ben hala halil'in MOstar körülü kartpostalından bir şey anlıyamadım.:icon_whis.özel bir şifre mi yazıyor oaradaki halil hala anlıyamadı.hani bize gösterseler bir şeyler çıkarırıdık :img-yes:..
fragmanda gelmiş anlatmışsınız saolun demek yusufta muhteşem ikiliye katılıd öyle mi?? artık musatafanın nasıl bir sinir harbi içinde olduğunu düşünemyorum..paracakları vahhh vahhh..kavuşsada rahat bir nefes alsa ama görünen o ki buda imkansız...
menekşenin kucağında bebk mi? varmış:icon_whis kimin acaba
en güzelide halil'in tekrar Menekşeyi bulmuş olmasıdır.dizi başlayalı dört bölüm oldu halil Menekşeyi kaç defa kaybetti kaç defa buldu unuttum ..Menekşede umarım halil'den bu kadar çabuk vazgeçmez bir daha kaçmayı düşündüğü zaman :img-wink::img-wink:
sevdali_00 02-10-07, 11:54 herkese selamlar olsun,
yayınlanan son bölümde dikkatimi çeken bir konuşmadaki ayrıntıyı sizinle paylaşmak istedim (bunu önceden konuşmuş olabilirsiniz bölüm yorumlarının hepsini okumadığım için emin olamadığımdan yazıyorum).
zeynep 'le halil 'in olduğu sahnelerden birinde zeynep halil 'in elinde annesinin ona hediye ettiği kutuyu görüp sorduğunda halil kutuyu saklayarak onun için öneminden bahsetmiş ama kutuya bir anlam veremediğinin de sinyalini verdi. kutudan bahsederken biraz tuaftı sahneyi tekrar seyrederseniz sizinde dikkatinizi çekecektir.
kutunun onun için önemi annesinin hediye etmiş olmasıydı ama bana o kutunun gizemi olduğunu hissettirdi.sonuçta halil 'in bilmediği ama annesinin hatta ahmet abisininde bildiğini düşündüğüm bazı bilgiler olduğunu düşünüyorum.bu da kutuda saklı gibi görünüyor.
ve bence halil 'in öldürülmesinin istenmesi sadece bir mirasa sahip olma ya da şirketlerin çıkarlarıyla alakalı olamaz...
cümlelerimin karışık olduğunun farkındayım kusuruma bakmayın:img-wink:
bir dahaki sefere daha net olurum...
[B]
en güzelide halil'in tekrar Menekşeyi bulmuş olmasıdır.dizi başlayalı dört bölüm oldu halil Menekşeyi kaç defa kaybetti kaç defa buldu unuttum ..Menekşede umarım halil'den bu kadar çabuk vazgeçmez bir daha kaçmayı düşündüğü zaman :img-wink::img-wink:
Sevgili de-rin arkadasim
haklisin valla her bolume bir kaybetm |