Tüm Versiyonu Göster : Menekşe İle Halil - Bölüm Yorumları (Arşiv 2)
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
evet ordada haklIsIn.
Bende öyle görüyorum imaj filan hele hele makjac insanI nasIlda degistiriyor.
Bunu cogu yerlerde görüyoruz zaten..
nekadar tatlIlar yaa ikiside bengüzarda sedefde... akranmI bunlar diyorum bagzen hehe yok yaaa bengüzar türk degilki...
Akran derken 'yasit' demek istedin sanirim:) Bildigim kadariyla Berguzar da cok genc, yasit olabilirler:)
Dizi cok heyecanli ve etkileyici basladi. Ilk bolumden seyirciyi ekrana baglayabilmek kolay degildir ama kalite ve basariyi surdurmekte kolay degildir:img-yes: Umarim bizim dizimiz basari ve kalitesini devamli edenlerden olur:)
cihan-songül 12-09-07, 10:01 Akran derken 'yasit' demek istedin sanirim:) Bildigim kadariyla Berguzar da cok genc, yasit olabilirler:)
Dizi cok heyecanli ve etkileyici basladi. Ilk bolumden seyirciyi ekrana baglayabilmek kolay degildir ama kalite ve basariyi surdurmekte kolay degildir:img-yes: Umarim bizim dizimiz basari ve kalitesini devamli edenlerden olur:)
evet bu benzerlik gerçekten şaşırtıcı derecede.kaç yaşındalar ikisi de bilen var mı acaba. evet dün gece gene verdiler menekşe ile halili . galiba çok istek var. dizinin tekrar yayınlanması için.o yüzden yayınlıyorlar galiba
KübraYasemin 12-09-07, 10:02 Akran derken 'yasit' demek istedin sanirim:) Bildigim kadariyla Berguzar da cok genc, yasit olabilirler:)
yo akran yani akraba demek istemisdim yani.
ama sanmam dedim sonra cünki bengüzar herhalde türk degil ynai babasI türk degil o yüzden. bilmeme ya karIstI ama benim demek istedigim akrabaydI...
KübraYasemin 12-09-07, 10:05 baslık masallah ilerliyoo baslıgı bos bırakmadıgınız için tesekkürlerrrr sedefle kıvanc yakısıyo olabilir ama gümüş ve mehmetin yeri hep ayrıı:D bence bu dizide ii yerlere gelecek eminimmmm
hmm.
aynana gümüs & mehmet in yeri hep ve herkesde ayrI.
benim onlar gönlümün sekerleri.
hic onlarIn yeri degisirmi.
vallaha süperdiler.
ama simdi menekse ile halil var.
ve onlarInda yeri ayri.
menekşe ile halil gerçekten çok güzel bir dizi güzel zorlu bir aşk hikayesi ve bu da bizleri bu diziye bağlıyor
bu arada kıvaç'ın oyunculuğu da bayağı ilerlemiş oyunculuğu çok güzel:good:
KübraYasemin 12-09-07, 10:21 yani herkesingönlünü ayrı fethettilerrr gümüş ve mehmett ztaen efsane idi ama halil ile meneksede gönlümüzde ayrı bi yer fethedecekkk :)
evet vallaha.
bencede Menekse ile Halil gönlümüzü ayrI fet edecek.
zaten ilk bölümden böyle olduguna göre.
ayyy cok tatlIlar ya.
sIrf dizi degil, sakIsIda cok hos bu dizinin. süperr mütis.
fragmanı gördüm çok karışık ya anlayamadım menekşe bir yere gidiyo halil hala gidemedi galiba ist.babası halilin evini basıyo halil bir adamdan kaçıyooo oooff öyle hızlı öyle karışık gösterdilerki kafam karıştı yav
judithtimoz 12-09-07, 10:34 Az önce dizinin başını tekrar izledim. Babasına ve 2. nolu abiye ne sinir oldum , fakat 1. nolu abi galiba Halil ile Menekşe'ye yardım edecek. Çünkü o kardeşini seviyor. Öbürü babası kardeşini döverken, annesi ayırmaya çalışırken annesini çekiştiriyor. Sonra baba bide alman kadına girmiyormu :fighting2
Kendisi çok namusluya, abiside oyle sabah alman kızlara laf attarken, kendisi cok namuslu.
Bu sezon kime sinir olacağımız belli. :dito
arkadaşlar bir siteden bunu okudum hemen yazayım dedim:
Dün Taksimdeki Heykelin Orda çekimlerini Gördüm
Halil'in Elinde Gazete Yorulmuş Buruşturuyordu(ne Işine Yarayacak Anlamadim.menekşeyi Seri Ialnlardan Falan Bulacak Herhalde:):):)
ama böyle olmaz çünkü menekşenin ailesi başa bela olur
halili kötüleyecek bir olay olmasın????
Herkese selamlar
:):) kimbilir belki seri ilanlar dan bulur menekşeyi ! O elindeki gazete kendinin gizimli olayları için bence halil büyük bir ihtimal aranıyor gibime geliyor. Kübracım selam canım sende mi buradasın ? Bu aşk gönülleri fethedicek gibi görünüyor. Dokunulmamış yalın tertemiz .Sadece gözler konuşuyor çokta çoğu :good:
sevdalı bir menekşe
tanırdım
eflatun
özgürlükte açan
başkasının sevinci
onun da sevinciydi
inci kolyelerle
süslü
boynuna hiç
ölüm yakışmazdı ki
geceleyin, kuş uçar
uyanır
menekşe
sanki kapısı çalan
onunki
sevdalı menekşem
hercai eflatunum
üzgünüm
seni ben
soldurdum
seni ben öldürdüm
bir saksı yaparak
yaşadıklarımızdan
behçet ayan
sevdiğim bir şairden çok güzel bir şiir,hikayeyede uyduğunu düşünerek sizinle paylaşmak istedim ve izninizle bir maruzatımı paylaşmak...
sevgili arkadaşlar başlığımız ana sayfaya neden taşınmadı diye haklı olarak yazıyorsunuz ama izin verirseniz konuyla ilgili birşeyler yazmak istiyorum,lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın...
diziyi daha ilk bölümünden itibaren sevdim ve eğer hikaye sarpa sarmazsa ilerde sevmeye ve takipe devam edeceğim benim bu foruma üyeliğim hırsız polis dizisiyle başlamıştır ve o başlık dışında herhangi bir başlığa yorumum sayılıdır...
bu başlığa yazmayı elbette istiyorum ama aynı zamanda okumak,paylaşmak,düşünmek,fikir edinmekte istiyorum ama maalesef(istisnalar hariç) mümkün olamıyor,çoğu sayfayı es geçiyorum,hep aynı tür mesajlar,yorumdan çok beğeni ifade eden (elbette beğeniler yazılır ama bunu sahneyi irdeleyerek yaparsak en makbulu,salt -ay çok güzeldi-demek yorumlamak değildir.) sözcükler grubu,imla hatalarıyla dolu cümleler...lütfen zengin türkçemizi güzel kullanalım,yazdıklarımızı önce kendimiz bir okuyup,okuyana saygı duyarak gönderelim,güzelim harfleri manasız kısaltmalarla yok etmeyelim,biraz uğraşalım....
ve artık oyuncuların şahsından çok, konuya dönerek karakterleri tahlil edelim,hikayeyi geliştirecek fikirlerimizi paylaşalım,karakterlerden bize geçen duyguları aktarmaya çalışalım...gerekirse acımasızca eleştirelim...
eğer ana sayfaya çıkmayı bekliyorsak;
-ark.şler diziye 883 salise kaldııııı....
-ayy canıııımmm nasılda şeyyy....
-aman çok güzel dedin....vs...
gibi yorumlardan kaçınalım...
çünkü dizi gerçekten keyifli yorumları hak ediyor,fark yaratmak istiyorsak önce kendimizin farkında olalım...
kimsenin kırılmadığını umarak,sevgi ve saygılarımla...
Merhaba Menekşe ile Halil Sakinleri,
Forumun hızına yetişmek ne mümkün maşallahınız var :img-yes: Multimedya bölümünün açılmasına çok sevindim. Bundan sonra sadece diziyle ilgili yorumlar ve geleceğe yönelik tahminler yer alacak sayfamızda. Bu da sayfamızın gün geçtikçe düzene girmesini sağlayacak:img-yes:
Fragmanı bende izledim ve benim de aklım sizler gibi karmakarışık oldu :) Halil'in kimden ve neden kaçtığını, resimlerdeki kişilerin kim olduğunu hala çözemedik. Bir sürü mantıklı fikir var ortada ve mantığın olduğu yerde de bir sürü fikir oluşuyor. Hangisi doğru bilmek ve olayı çözmek neredeyse imkansız. Bölümü izlemeden kesin bişi söylenmiyor yani... Bence olayların bu derece gizemli verilmesi çok hoş. En azından kafa yorulacak açık kapılar bırakıyorlar seyircilerin beyninde :img-yes:
Halil, Menekşe'ye kendi yaşamıyla ilgili anılardan bahsederken babasının öldüğünü ve annesini geçiştirdiğini hatırlıyorum. Ve o resimdeki kadının Halil'in annesi olduğunu ve hala yaşadığını düşünüyorum. Bu kanıya nereden vardım bilmiyorum ama sanıyorum bu düşüncem de Halil'in o resime bakarken hüzünlü değil de sevinçli gözlerle bakması etkili oldu... Sanki içinde bir yerlerde, küçük dünyasındaki umutlarda annesini bulacağına dair izler taşıyormuş hissine kapıldım... :img-blush
Halil'in neden İstanbul'a gitmekte tereddüt ettiğini bilemiyorum ama hayatında oldukça gizemli bişeylerin olduğu açık... Üç tane pasaportunun olması, gittiği mezarda kendi isminin yazması, peşinde Menekşe'nin ailesinin dışındaki siyah giyimli adamların olması ((Bişi geldi aklıma o siyahli adamlar Menekşe'nin uyuz abisinin arkadaşları olabilir mi? :img-pilot Uyuz abisi birisine telefon açıp ''Adamları topla işimiz var'' dediğini hatırlıyorum ben. Belki o siyah giyimli adamlar uyuz abinin arkadaşlarıdır olamaz mı?)) Halil'in bişeylerden kaçtığına dair izlenimler bırakıyor insanda...
Avrupa'da Menekşe gibi kızların olmadığı konuşulmuş. Ben Menekşe gibi kızların ve Menekşe'nin ailesi gibi ailelerin hala var olduğunu düşünüyorum. Menekşe'nin ailesinin Almanya'da yaşamasının pek önemi yok çünkü onlar için önemli olan yaşanılan yer değil kendilerine has aile özellikleri... Ailenin baskıcı olması kızlarının da baskı altında kalması, kişinin karakterini etkiliyor. O derecede baskı ve şiddete maruz kalan insan kolay kolay karşı gelemez yaşadıklarına, Avrupa'da istersen aileni şikayet edebilirsin ve aileni dava edebilirsin (Avusturya'da yaşayan akrabalarımdan duyduğum kadarıyla aileni istersen şikayet edebiliyormuşsun ve duruma polisler hemen el koyuyorlarmış. Ve çocuğu aileden alıyorlarmış. Çocuk istediği şekilde özgür kalabiliyormuş. aileye de ceza veriliyormuş) ama Menekşe'nin karakterinde baskıya karşı sesini çıkarabilecek cesaret yok bence... Aslında düğünden sonraki intihara kalkışması Menekşe'de itirazın olmadığını açıkca gösteriyor. Karşı çıkıp, isyan edeceği yerde kendi kendini yok etmeye çalışıyor ve kurallara da boyun eğiyor. Yani karşı çıkacağıma ölürüm daha iyi gibi bi durum çıkıyor ortaya :icon_sorr Bence Menekşe gibi kızlarımız da hala var. Geçip giden devirin pek önemi yok, önemli olan yılların artarak gitmesi değil insanın içindeki duygularının artması ve bilinçlenmesi, bilincinin cesareti tetiklemesi... Bu yüzden bana Menekşe de, Menekşe'nin ailesi de gerçekçi geliyor :img-yes:
Halil'in aşkı ise bana da ilk aşkıymış izlenimini verdi. Özellikle Kıvanç öyle güzel canlandırdı ki Halil karakterini ne düşündüğünü, ne hissettiğini Onun sayesinde daha net anlaşıldı... Önceden de dediğim gibi Kıvanç beni çok şaşırttı bu oyunculuğu ile umarım beni şaşırtmaya devam eder :img-in_lo
Forumun düzenli ve seviyeli şekilde devam etmesi dileğiyle,
Sevgilerimle bye
Not: Menekşe'nin küçük abisine sürekli uyuz demişim. Dizinin ilk bölümü olduğu için bide hafızam pek kuvvetli olmadığı için küçük abinin ismini bilmiyorum.ve o abiye sinir olduğum için de 'uyuz' dedim. Rahatsız olduysanız değiştirebilirim kusuruma bakmayın :img-blush
KübraYasemin 12-09-07, 10:59 Herkese selamlar
:):) kimbilir belki seri ilanlar dan bulur menekşeyi ! O elindeki gazete kendinin gizimli olayları için bence halil büyük bir ihtimal aranıyor gibime geliyor. Kübracım selam canım sende mi buradasın ? Bu aşk gönülleri fethedicek gibi görünüyor. Dokunulmamış yalın tertemiz .Sadece gözler konuşuyor çokta çoğu :good:
hehe bende iste daha burayim yani.
süper ama baydir kimse yazmiyordubende tam gerisayIm yapIp kacactIm.
sana vallaha iii yorumlar.
aynan sadece ask olarak bu dizide gözler yani yüzleri konusuyor cok seker bir ciftler yaaa. bayildim bayildim...
Az önce dizinin başını tekrar izledim. Babasına ve 2. nolu abiye ne sinir oldum , fakat 1. nolu abi galiba Halil ile Menekşe'ye yardım edecek. Çünkü o kardeşini seviyor. Öbürü babası kardeşini döverken, annesi ayırmaya çalışırken annesini çekiştiriyor. Sonra baba bide alman kadına girmiyormu :fighting2
Kendisi çok namusluya, abiside oyle sabah alman kızlara laf attarken, kendisi cok namuslu.
Bu sezon kime sinir olacağımız belli. :dito
merhabalar
judithtimoz; büykl abinin adı yusuf'tu yanlış hatırlamadıysam
küçük abin adıda kadir kocasının adı ise mustafa
onların namus anlayışı sadece menekşeye endexli görünüyor..babanın yaptığı namussuzluk olmuyor..kadir abinin de yaptığı genç adam azcık çapkın olur oada gayet normal ....ama menekşenin gönül verdiği sevdiği bir adamla evlenmesi imkansız onlar için..ha belki halil elinde bir çanta para ile gelseydi baba yumuşardı, olabilir adam parayı görünce yumoşa yatırılmış çamaşır gibi yumuşuyor....
kırçiçeğim üzülme zaten uyuzun teki
]((Bişi geldi aklıma o siyahli adamlar Menekşe'nin uyuz abisinin arkadaşları olabilir mi? :img-pilot Uyuz abisi birisine telefon açıp ''Adamları topla işimiz var'' dediğini hatırlıyorum ben. Belki o siyah giyimli adamlar uyuz abinin arkadaşlarıdır olamaz mı?))[/I] Halil'in bişeylerden kaçtığına dair izlenimler bırakıyor insanda...
kırçiçeğim kadir abi arkadaşlarını topladıda bu adamlar daha para gerektiren adamlara benziyor.para ile çalışan tipleri vardı zanetmiyorum kadirin o kadar para veripde adam tutacağını ..ama bellide olmaz...
halil'in peşinde oldukları kesinde benimde aklımda soru işaretleri var mesela bu adamlar eskiden kalma yarım kalmış işleri için HALİL'in peşindeyseler ne ara halil'in döndüğünü öğrendiler de yollara düştüler anlıyamadım...
sevgili nilnisa şiir için teşekkürler....çok keyifle okudum ben...bu hikaye de isimler de çok manidar..olayların kurgusu o kadar güzel ve etkileyici ki insanı içine çekiyor....
ayrıca Kırçiçeği Menekşe karakteri üzerine yaptıgın yoruma katılıorum bir ölçüde..bazı şeylere itiraz edecek kadar güçlü bir karakter diil gibi duruyor..ama öbür taraftan da sevgisi üstün gelip bir kaçışa başlıyor..
bu hikayede menekşe'ye dair pek gizli şeyler yok gibi şimdilik..asıl gizemli olan halil'in hayatı,onun geçmişi,neyden,niçin kaçtıgı..ben asıl şimdilik bunları merak ediyorum..bir de menekşe'nin ninesinin "neleri unuttuk" diye bir sözü geçti bölümde..bu lafın altından da bazı sırlar çıkacak gibi...
NOT:ayrıca arkadaşlar ben de bazı arkadaşlar gibi kısa ve pek bişiy içermeyen yorumlardan hoşnut diilim..sayfalar ilerlesin diye birkaç bişiy yazılıyor..ben buraya girip yapılan tahlilleri okumak istiyorum ama bu tarz yorumları bulmakta güçlük çekiorum..bundan sonra daha düzenli bir başlık olur umarım...
bu hikayede menekşe'ye dair pek gizli şeyler yok gibi şimdilik..asıl gizemli olan halil'in hayatı,onun geçmişi,neyden,niçin kaçtıgı..ben asıl şimdilik bunları merak ediyorum..bir de menekşe'nin ninesinin "neleri unuttuk" diye bir sözü geçti bölümde..bu lafın altından da bazı sırlar çıkacak gibi......
sevgili başak halil'in hayatını gizemli olduğunu yazmışsın bende diğer arkadaşlar gibi buna canı gönülden katılıyorum..resimler pasaportlar, polisten korkmalar, çalıştığı yere evraklarını verip giriş yapamamalar ve en sonda İstanbul olmaz demeler:icon_whis
menekşenin büyük abisi yani yusuf'un da bir gizemli hali var sanki onunda sevdiği bir kız var gibi belkide oda Alman'dır da ailesine söyliyemiyordur..
ninenin neleri unuttuk sözü o ayı kılıklı oğlu içinde söylemiş olabilir gece eve gelmediğinin davranışlarının farkinde nine her nekdar yaşı ilerlemiş olsada akli melaikeleri halen yerli yerinde maşallah:img-yes::img-yes:
Bence olaylar zaten Halil'in gizemli yaşamı etrafında dönecek..Halil'in peşindekiler Menekşe'yi kullanarak Halil'in canını yakmaya çalışacaklar belki de..Yani yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olacak Halil&Menekşe çifti..
Yani o adamların Halil'i sarı saçına, mavi gözüne kovalamadıkları belli zaten.Alacaklı gibiler, ama almaları gereken önemli belgeler mi yoksa Halil'in canı mı hala anlamış değilim:img-pilot
Halil'de o adamlarsan böyle köşe bucak kaçtığına göre Menekşenin ailesinin peşine taktığı birileri değil.Önceden kalma, geçmişten fırlayıp gelen adamlar.
Pasaport meselesi kaçak olmasından, kaçak olması o HAlil Tuğrul yazan mezar taşından, o mezar taşı da geçmişindeki bir olaydan kaynaklanıyor bunu biliyoruz.Ama bütün bu olaylar nasıl gelişti, asıl öğrenmek istediğimiz bu..
Bunun içinde zamana ihtiyaç var..Hemde fazlasıyla..
sevgili başak halil'in hayatını gizemli olduğunu yazmışsın bende diğer arkadaşlar gibi buna canı gönülden katılıyorum..resimler pasaportlar, polisten korkmalar, çalıştığı yere evraklarını verip giriş yapamamalar ve en sonda İstanbul olmaz demeler:icon_whis
menekşenin büyük abisi yani yusuf'un da bir gizemli hali var sanki onunda sevdiği bir kız var gibi belkide oda Alman'dır da ailesine söyliyemiyordur..
ninenin neleri unuttuk sözü o ayı kılıklı oğlu içinde söylemiş olabilir gece eve gelmediğinin davranışlarının farkinde nine her nekdar yaşı ilerlemiş olsada akli melaikeleri halen yerli yerinde maşallah:img-yes::img-yes:
evet nine o evde aklı başında kalabilen kişilerden birisi...neleri unuttuk sözünü belki de oğlu için söylemiştir ama öyle bir iç geçirerek söledi ki bana sanki o sözün altından da bir hikaye çıkacakmış gibi geldi..yan karakterlerin de hikayelerinin olması diziye zenginlik katar gibi..ki bu yan karakterlerden birisi de yusuf..dediğin gibi onun da gizemli bir hali var..o sessizliği böyle bir şeye işaret bence de..Alman sevgili olabilir ya da başka bir hikaye ama bence de yusuf'un da çok gizemli bir hali var...
NOT:forumda yeni yeni tanışıoruz ya sen başak demişken ben de kendimi tanıtayım:)..gümüş'ün forumundan tanıyanlar var beni..nickimden dolayı orda ilk başta da başak diyorlardı bana..ama ismim mutlu:)
vayy arkadaslarr süpersinizz kaç sayfa olmuş böyle süppersiniz yaa...:DValla herkesin tahmin ettiği bişiler var ama sonuçta nerde öğrencez yeni bölümde ve yeni bölümümüze tam 2 güncük kaldı...:happy0064Bu bölüm inşallah babam yanımda olmaz çüünkü babam varken ne tepki verebiliorum ne de ağlayabiliorum...En iyisi tek başına rahat rahat izlemek..Ve diğer arkadaslara katılıorum töre dizisi olacağını hiç zannetmem çünkü ortada bi aşiret yok sonuçta..sadece ailesi kızı zorla evlendiriyo o da doğal olarak sevdiğine kaçıyo..Konudan konuya atlıyorum ama bence kıvanç tam bir bosnalı olmuş saçları olsun gözleri olsun sarışın ya...Ondan tam rolune uygun olmul bence..Bu arada multimedya sayfamızda açılmış hayırlı olsun..İnşallah en kısa zamanda Menekşe ile Halil die anasayfada görürüz dizimizzziii:happy0064:D:D
Mutlucuğum bencede menekşenin ninesi o lafı boş yere kullanmadı.Bu nine bence çok acılar çekmiş ve çok yüreği acılarla dolu.Oğluna bir şey diyemiyor tek çocuğu olanlara kızıyor elinden bir şey gelmiyor.Sadece Menekşeye destek oldu ve Onu kendince kurtardı kadın.
Herkes Menekşenin ezikliğine kızıyor.Menekşe otoriter bir baba hiç sesini çıkaramayan ezik bir anne ve iki tane zorba abisi olan bir ailede yetişmiş.Kendi ailesinin dışında akrabadan bir kaç kişiyle görüşüyor.Yaşadığı dünyanın dışına hiç çıkamıyor.Çalışıyor fakat hayatı sadec evle iş arasında.Böyle bir durumda nasıl babasına karşı çıksın.Evlenmiyorum dedi yedi dayağı oturdu.Elinden sadece ağlamak geliyor ve sunulan hayatı kabul etmek.
Günümüzde hala babasıyla aynı sofrada yemek yemeyen kızların olduğunu düşünürsek Menekşeye hak veririz.Hatta babasıyla oturup iki kelime konuşmayan kızlarında olduğunu.
Arkadaşlar bir çoğumuz böyle hayat yaşamıyor olabiliriz ama böyle yaşamak zorunda olan bir çok kızın olduğunu bilmeliyiz.
Belkide bu dizi gerçekle bizi bu kadar yüz yüze getirdiği için çok sevdik
Bence olaylar zaten Halil'in gizemli yaşamı etrafında dönecek..Halil'in peşindekiler Menekşe'yi kullanarak Halil'in canını yakmaya çalışacaklar belki de..Yani yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olacak Halil&Menekşe çifti..
Yani o adamların Halil'i sarı saçına, mavi gözüne kovalamadıkları belli zaten.Alacaklı gibiler, ama almaları gereken önemli belgeler mi yoksa Halil'in canı mı hala anlamış değilim:img-pilot
Halil'de o adamlarsan böyle köşe bucak kaçtığına göre Menekşenin ailesinin peşine taktığı birileri değil.Önceden kalma, geçmişten fırlayıp gelen adamlar.
Pasaport meselesi kaçak olmasından, kaçak olması o HAlil Tuğrul yazan mezar taşından, o mezar taşı da geçmişindeki bir olaydan kaynaklanıyor bunu biliyoruz.Ama bütün bu olaylar nasıl gelişti, asıl öğrenmek istediğimiz bu..
Evet Şevvalcim kesinlikle katılıyorum sana her gecen bölüm Halilin başka gizemli bi yanını görücez ilk bölümde böle gizemli biri olduğu belli olmuyodu ama 2.bölüm fragmandan sonra kesinlikle bişiler olduğu anlaşılıyor..Hemde farkettiniz mi bilmem Menekşe istanbulda gidelim dediği zaman Halilin gözlerinde bir korku vardı...yani almanyada başında bela yoktu ama herşey istanbulda başlıyo...kovalamaca,macera ve aşk...Zaten böle olması daha ii yani halilin gizemli bir yanının olması sadece aile kovaalasın aşıklar kaçsın olsaydı bir süre sonra sıkılırdı herkes..Böle güzel olmuş cidden..
arkadaslar yaaa acabaa menekşenin babasının metresi ortaya çıkınca ne gibi şeyler olacak??Annesi yine susacak mı??Ve de abileri..Küçük abiyi demiorum ama büyük abi ne yapar acaba???
pofuduk&kero 12-09-07, 12:13 Mutlucuğum bencede menekşenin ninesi o lafı boş yere kullanmadı.Bu nine bence çok acılar çekmiş ve çok yüreği acılarla dolu.Oğluna bir şey diyemiyor tek çocuğu olanlara kızıyor elinden bir şey gelmiyor.Sadece Menekşeye destek oldu ve Onu kendince kurtardı kadın.
Herkes Menekşenin ezikliğine kızıyor.Menekşe otoriter bir baba hiç sesini çıkaramayan ezik bir anne ve iki tane zorba abisi olan bir ailede yetişmiş.Kendi ailesinin dışında akrabadan bir kaç kişiyle görüşüyor.Yaşadığı dünyanın dışına hiç çıkamıyor.Çalışıyor fakat hayatı sadec evle iş arasında.Böyle bir durumda nasıl babasına karşı çıksın.Evlenmiyorum dedi yedi dayağı oturdu.Elinden sadece ağlamak geliyor ve sunulan hayatı kabul etmek.
Günümüzde hala babasıyla aynı sofrada yemek yemeyen kızların olduğunu düşünürsek Menekşeye hak veririz.Hatta babasıyla oturup iki kelime konuşmayan kızlarında olduğunu.
Arkadaşlar bir çoğumuz böyle hayat yaşamıyor olabiliriz ama böyle yaşamak zorunda olan bir çok kızın olduğunu bilmeliyiz.
Belkide bu dizi gerçekle bizi bu kadar yüz yüze getirdiği için çok sevdik
söylediklerine katılıyorum yani o ortamda
menekşenin bu duruma karşı çıkma gibi bir şansı yok güzellikle sölediğindde neler olduğunu gördük zaten
sonuçta bu bir dizi zaten yani senaryo nasıl gerektirirse oyuncular ona oynuyor
ama bunun bir toplumun gerçeği olduğu da çok açık:img-yes:
şiilimsi bu konluar bu cuma daha netleşecek izleyici gözünde :
belki halil o mezar daki halil tuğlunun nasıl öldürüldüğünü görmüş ve o adamlarda ondan halil2in peşine düşmüşte olabilirler..mezardaki halil tuğlunun elindeki veye gizli bildiği bir takım olaylarıda halil'e anlatmış veya saklaması içinde vermişte olabilir..
bu durum biraz karışık
evet nine o evde aklı başında kalabilen kişilerden birisi...neleri unuttuk sözünü belki de oğlu için söylemiştir ama öyle bir iç geçirerek söledi ki bana sanki o sözün altından da bir hikaye çıkacakmış gibi geldi..yan karakterlerin de hikayelerinin olması diziye zenginlik katar gibi..ki bu yan karakterlerden birisi de yusuf..dediğin gibi onun da gizemli bir hali var..o sessizliği böyle bir şeye işaret bence de..Alman sevgili olabilir ya da başka bir hikaye ama bence de yusuf'un da çok gizemli bir hali var...
NOT:forumda yeni yeni tanışıoruz ya sen başak demişken ben de kendimi tanıtayım:)..gümüş'ün forumundan tanıyanlar var beni..nickimden dolayı orda ilk başta da başak diyorlardı bana..ama ismim mutlu:)
memnun oldum canım mutlucum bende imzamdan da belli olduğu gibi sıla dizi ile dizifilm.com ailesine giriş yaptım şimdi ise beğendiğim M & H dizisi forumunda da yazmaya başladım:img-wink:ben nickimle kalmayı tercih edenlerdenim böyle söylerseniz sevinirim
yan karakterlerde İSATNBUL'DA devam ettirecekler mi yoksa hiç göstermiyecekler mi? merak ediyorum mesela ninenin M&H destek vereceğinden onu görmeyi isterim babyı ve kadiri görmesemde olur:img-yes:
evet yusuf gizemli bir karakter KADİR de de var pislikler açığa çıkması gerekn:img-wink:
sevdalı bir menekşe
tanırdım
eflatun
özgürlükte açan
başkasının sevinci
onun da sevinciydi
inci kolyelerle
süslü
boynuna hiç
ölüm yakışmazdı ki
geceleyin, kuş uçar
uyanır
menekşe
sanki kapısı çalan
onunki
sevdalı menekşem
hercai eflatunum
üzgünüm
seni ben
soldurdum
seni ben öldürdüm
bir saksı yaparak
yaşadıklarımızdan
behçet ayan
sevdiğim bir şairden çok güzel bir şiir,hikayeyede uyduğunu düşünerek sizinle paylaşmak istedim ve izninizle bir maruzatımı paylaşmak...
sevgili arkadaşlar başlığımız ana sayfaya neden taşınmadı diye haklı olarak yazıyorsunuz ama izin verirseniz konuyla ilgili birşeyler yazmak istiyorum,lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın...
diziyi daha ilk bölümünden itibaren sevdim ve eğer hikaye sarpa sarmazsa ilerde sevmeye ve takipe devam edeceğim benim bu foruma üyeliğim hırsız polis dizisiyle başlamıştır ve o başlık dışında herhangi bir başlığa yorumum sayılıdır...
bu başlığa yazmayı elbette istiyorum ama aynı zamanda okumak,paylaşmak,düşünmek,fikir edinmekte istiyorum ama maalesef(istisnalar hariç) mümkün olamıyor,çoğu sayfayı es geçiyorum,hep aynı tür mesajlar,yorumdan çok beğeni ifade eden (elbette beğeniler yazılır ama bunu sahneyi irdeleyerek yaparsak en makbulu,salt -ay çok güzeldi-demek yorumlamak değildir.) sözcükler grubu,imla hatalarıyla dolu cümleler...lütfen zengin türkçemizi güzel kullanalım,yazdıklarımızı önce kendimiz bir okuyup,okuyana saygı duyarak gönderelim,güzelim harfleri manasız kısaltmalarla yok etmeyelim,biraz uğraşalım....
ve artık oyuncuların şahsından çok, konuya dönerek karakterleri tahlil edelim,hikayeyi geliştirecek fikirlerimizi paylaşalım,karakterlerden bize geçen duyguları aktarmaya çalışalım...gerekirse acımasızca eleştirelim...
eğer ana sayfaya çıkmayı bekliyorsak;
-ark.şler diziye 883 salise kaldııııı....
-ayy canıııımmm nasılda şeyyy....
-aman çok güzel dedin....vs...
gibi yorumlardan kaçınalım...
çünkü dizi gerçekten keyifli yorumları hak ediyor,fark yaratmak istiyorsak önce kendimizin farkında olalım...kimsenin kırılmadığını umarak,sevgi ve saygılarımla...
sevgili nilnisam,
muhteşem bir şiir gönlüne sağlık....
seninle burada da karşılaşmak muhteşem...
aynen bende nilnisam gibi ilk defa Hırsız Polis dizisi ile bu foruma üye oldum ve benim de başka sayfalarda yorumlarım yok denecek kadar azdır bizim dizimiz yayından kaldırılmak üzereyken forum ahalisi sahip çıkıp 50 bölüme kadar gelebilmesini el birliği ile sağladık...
şimdi yeni dizim eski dostlar ve yeni dostlarla birlikte inşallah halil&menekşe
nilnisamla aynı duyguları paylaşıyorum koyulttugum cümleye ise sonuna kadar katılıyorum elbette farklı duygularda paylaşılıyor ama önemli olan arzuladığımıza göre konumlanmaktır nilnisam bişey söylüyorsa doğru söylüyordur zaman içinde hepimiz birbirimizi daha iyi tanıyacağız önemli olan birlik beraberliği korumak diziyi baş sayfalar alabilmek için daha farklı paylaşımlara hatta destekli paylaşımlara ihtiyaç olduğunu bende düşünüyorum....
sevgiler sevgiler sevgiler....
ülkerim nine konusunda seninle hemfikirim..onun da geçmişinde pek çok acının oldugunu düşünüyorum...
de-rin bence yan karakterler de yavaş yavaş istanbul'a taşınacak..nine önemli ve kilit bir karakter bence..tıpkı yusuf gibi...hepsi istanbul'a gelecektir menekşe ve halil'in arkasından..ayrıca sana katılıorum babayı ve kadir gelmeyiversin canım:)..onları görünce benim cinlerim tepeme çıkıyor..bir de mustafa var tabi ben onu da görmiim mümkünse nasıl da oydu kızın avucunun içini...
Slm Hocam,mutlucum(ha bakiyorumda bosluktan cikmissin):)tiyatro gülücükleri hayrolla:img-wink:
Yorumlarinizi okudumda cogunuzun yorumlarinda hem fikiriz nine ve yusuf konusunda iki isimden baska iyi isimde düsünemiyorum zaten tabi murat daltaban aklimdaki soru isaretlerinden biriside karsimiza hangi karekterde cikacagini henüz bilmiyoruz ama sanirsam halilin pesinde olan mafya baslarindan birisidir e nede olsa seviyor yurdumun senaristleri trjediyi iyi role sokmalari mucize olur..
Aklima takilan halilin neden menekse istanbul dediginde hayir istanbul olmaz dedigide oldu bu cocukta baya bir sir var...ve fragmanda izledigimiz kadari ile meneksede halile ait esyalara bakarken baya bir sasirmis bakiyor
..hayati hakkinda hic birsey anlatmamis halil menekseye (aman bende neler düsünüyorum)cocukcagiz kizlan iki dakika bile görüsemezken..:icon_whis
Aman aklima gelmisken okuyan mod olursa mesajimi bende dizime ana sayfada yer isterim bilmis olun..:img-yes:
Slm Hocam,mutlucum(ha bakiyorumda bosluktan cikmissin):)tiyatro gülücükleri hayrolla:img-wink:
Yorumlarinizi okudumda cogunuzun yorumlarinda hem fikiriz nine ve yusuf konusunda iki isimden baska iyi isimde düsünemiyorum zaten tabi murat daltaban aklimdaki soru isaretlerinden biriside karsimiza hangi karekterde cikacagini henüz bilmiyoruz ama sanirsam halilin pesinde olan mafya baslarindan birisidir e nede olsa seviyor yurdumun senaristleri trjediyi iyi role sokmalari mucize olur..
Aklima takilan halilin neden menekse istanbul dediginde hayir istanbul olmaz dedigide oldu bu cocukta baya bir sir var...ve fragmanda izledigimiz kadari ile meneksede halile ait esyalara bakarken baya bir sasirmis bakiyor
..hayati hakkinda hic birsey anlatmamis halil menekseye (aman bende neler düsünüyorum)cocukcagiz kizlan iki dakika bile görüsemezken..:icon_whis
ablacım o boşluk dolmaz da songül hakkında aldığımız habere çok sevindim vala..azıcık kendime geldim:)..hatta buraya gelip yorum bile yaptım ya..
murat daltaban'ı ben de merak ediyorum acaba hangi karakterde girecek diziye...dediğin gibi halilin peşindeki adamlardan birisi olabilir.en yakın olasılık bu gibi..vallahi onu izleyecegimiz bölümleri de sabırsızlıkla bekliyorum...oyuncular konusunda tahmin ettiğimden çok daha fazlasını buldum diyebilrim...
ayrıca tabi ya halil menekşe'ye hangi ara anlatsın kendini be ablacım...bi gözgöze gelseler o bile büyük bişiymiş yani...ama zamanla anlatcak o öğrenirken biz de öğrencez tabi halil'in sırlarını...
ben bosna trajedisine dair bişiler çıkabilir mi acaba diye düşünüyorum:icon_whis
ablacım o boşluk dolmaz da songül hakkında aldığımız habere çok sevindim vala..azıcık kendime geldim:)..hatta buraya gelip yorum bile yaptım ya..
murat daltaban'ı ben de merak ediyorum acaba hangi karakterde girecek diziye...dediğin gibi halilin peşindeki adamlardan birisi olabilir.en yakın olasılık bu gibi..vallahi onu izleyecegimiz bölümleri de sabırsızlıkla bekliyorum...oyuncular konusunda tahmin ettiğimden çok daha fazlasını buldum diyebilrim...
ayrıca tabi ya halil menekşe'ye hangi ara anlatsın kendini be ablacım...bi gözgöze gelseler o bile büyük bişiymiş yani...ama zamanla anlatcak o öğrenirken biz de öğrencez tabi halil'in sırlarını...
ben bosna trajedisine dair bişiler çıkabilir mi acaba diye düşünüyorum:icon_whis
Demek siteye girmen icin songülden haber gelmeliymis vay seni seni..:img-icecr
Halilin rüyasini menekseye anlatis sahnesini hatirla..rüyasinda bile sevdigini imkansiz olsada ülkesine götürdü onun icin,cesaret örnegi gösterip köprüden atlama macerasina bile baslayacakkken tabi (meneksenin cani babasi bölmüstür rüyasinin cocugun)
Halilin anne,baba özlemini bosanaya olan düskünlügünü gördük artik bir kac bölüm sonra kendisimi anlatir dizinin gidisati bizim anlamamizimi salglar bilemiyorum ama bu meneksenin halilden kacisi uzun sürmesinde yoksa ikisinin karsilikli sahneleri olmadigi sürece kovalamacada nasil sahneler izleriz o soru isareti kafamdaki?
Murat daltaban kötü rolde olmaz insallah...baba,kadir,mustafa canileri kötü rol icin yeterli adaylar..
Aklimin ermedigi dizi istanbulda devam edecekse nine,anne,yusuf,kadir,baba,mustafa nasil gelecekler ordaki kurulu ortami birakip gitmenin ne kadar zor oldugunu biliyoruz
(ev kirasi vs vs)devletin basinami kalacak.. bakalim senaristler burda mantik atlamasi yapacaklarmi?
Mutlucum gördünmü odunluk adina en ufak bir hareket bile yok agir abim sonunda atama yapti.:img-wink:
herkese merhabalar
Avrupada böyle ailelerin olmadığı yada artık olmadı yazılmış geçen mesajlarda kimin yazdığını hatırlayamadım şimdi önemi de yok gerçi
Bu dizinin beni etkilemesinin en büyük sebebi menekşenin hayat hikayenin yurt dışında yaşayan bir arkadaşım hikayesi ile birebir örtüşmesidir bunu bu sayfaya yazdığım ilk mesajda yazmıştır izlerken boğulacak gibi olmuştum sanki o arkadaşımın yaşadıkları gözümün önüne geldi keşke oda izleye bilseydi dedim ama ulaşmak ne mümkün
tabi onun birlikte olduğu erkek arkadaşının hiçbir yasa dışı olayı yoktu ve hatta şimdi bulundukları ülkenin koruması altında yaşıyorlar hiç kimseyle görüşmüyorlar annelerinden babalarından tüm ailesinden uzakta geçen bir ömür değer mi değmez mi bilmiyorum yani anlayamıyorum
ben olsaydım ne yapardım sevdiğim kişi ile gider aile özlemi çekerek mutlu olmaya mı çalışırdım yoksa ailemle kalır onlar ne derse itaat eder köle gibi mutsuz bir hayat mı geçirirdim karar veremiyorum
kısacası belki bende böyle bir olayın canlı canlı şahidi olmasaydım Avrupa da öyle pasif karakterli türk kızları mı var hepsinin gözleri açıldı neyin ne olduğunun farkındalar hak hukuk biliyorlar derdim ama ben bunu çok yakınımda yaşadım şahit oldum bahsettiğim arkadaşımda menekşe gibi çalışırdı evde oturan hiç ortamlara girmemiş bir kız değildi yani sevgiyle kalın güzel yorumlarınızı okumaktan büyük zevk alıyorum
ayrıca aile imzasında benimde adımı ekleme nezaketini gösteren arkadaşa teşekkür ederim
(haber gelince rahatlayıverdim ablam sonra da kendimi atıverdim M&H'in forumuna...evet bizmkisi terfi mi etmiş ne ya da ece ve melek hanım tarafından ettirilmiş:).ama hakkını yemeyelim biizmki de akıllanmıştı...)
murat daltaban kötü mü olur bilemem..kötü olsa da başarıyla canlandıracaktır rolünü biz de ekran başında tırnaklarımızı falan yeriz artık...hayır bir de bu dizide o kadar çok saç-baş yolduracak karakterler var ki bir de üstüne bir kötü daha:img-pilot
neyse bu haftaki bölümde murat daltaban ne rolündeymiş görürüz heralde...bir de dediğin gibi uzun süren kaçmaca-kovalamaca olmaz umarım...yani en azından menekşe ve halil beraberce kaçsın neyden kaçıolarsa..biri bir uçta diğeri bir uçta olunca ve de bu uzun sürünce hoş olmaz gibime gelio...
sevgili epıler yazdıgını okudum da tüylerim diken diken oldu..evet ne yazıkki bu tarz şeyler yaşanıyor..ben yakınımda bu çeşit zorla evlendirmelere,evlenmezsen asarım,keserim diyen ailelere hiç şahit olmadım,umarım da olmam...senin anlattıgın olaydan da anlaşılıyor ki Elif Şafak çok gercekçi bir hikayeden yola çıkmış..umalım da bölüm senaristleri de bu konuyu aynı özenle işleyip bize izlettirsinler....
kırçiçeğim kadir abi arkadaşlarını topladıda bu adamlar daha para gerektiren adamlara benziyor.para ile çalışan tipleri vardı zanetmiyorum kadirin o kadar para veripde adam tutacağını ..ama bellide olmaz...
Derin'cim,
Haklısın aslında fragmanı bi kez daha izledim de o adamlar Kadir'in (ismi hatırlattığın için sağol ben hala uyuz diyor olacaktım:) ) arkadaşları olamayabilirler. Ama aklıma bide şu olasılık geliyor Kadir'in böyle mafya işlerine bulaşmış olabileceğini düşünüyorum. Emin olmamakla beraber o siyahlı adamlar Kadir'in tanıdıkları olabilir diyorum. (Ama Halil'in geçmişinden gelen kişilerde olabilirler :img-pilot)
Bende senin ve Sevgili Mutlu arkadaşım gibi Yusuf'ta bi gizemin olduğunu düşünüyorum. Bi gönül meselesi varmış gibi hissediyorum bende. Menekşe'ye söylediği ''Babama kim karşı çıkabilir ki? Sende daha fazla karşı çıkma sakın hırpalandığınla kalırsın'' sözünden Yusuf'un çok önceleri bişeyler istediğini ama babasının buna karşı çıktığını düşünmeye başladım. Yani en büyükleri olarak babasına karşı çıkamıyorsa, kız kardeşi babasına nasıl karşı çıkabilir ki? Bence Yusuf ile babası arasında geçmişte gerçekleşmiş olan bir giz var... Bekleyip göreceğiz artık...
Birde Menekşe'nin babasının geceleri evden çıkıp sabah gelmelerine Yusuf'un bozulduğunu düşünüyorum. Ve babasının gizemli gece gezmelerinin sırrını öğrenirse Ona karşı çıkacağını düşünüyorum:img-pilot Tabi önce Menekşe'ye yardım edeceğini düşünüyorum. Bi şekilde babasına engel olacaktır ama nasıl bilmiyorum. Yusuf'un Menekşe ve Halil'e iyiliğinin dokunacağını düşünüyorum :icon_ange
Pasaport meselesi kaçak olmasından, kaçak olması o HAlil Tuğrul yazan mezar taşından, o mezar taşı da geçmişindeki bir olaydan kaynaklanıyor bunu biliyoruz.Ama bütün bu olaylar nasıl gelişti, asıl öğrenmek istediğimiz bu..Bunun içinde zamana ihtiyaç var..Hemde fazlasıyla..
Sevgili Şilimsi,
Çok güzel bir cümle kurmuşsun ve bu cümleyle Halil'in kaçak olmasını özetlemişsin :img-yes: Evet Halil kaçak ama neden kaçtığını ancak zaman geçince anlayacağız ve öğreneceğiz... Umarım yeni bölümde ufak ufak bilgiler verirler yoksa biz düşünmekten keçileri kaçıracağız:)
Sevgili Epiler,
Yazdıklarını okurken çok duygulandım:icon_sorr Demek ki hala Menekşe gibi kızlar var dünya üzerinde... Bu da senaristin gerçek hikayeden yola çıktığını gösterir. Ama önemli olan diziyi gerçeğe uygun ve de mantık sınırları içerisinde devam ettirmesidir. Madem ki gerçekte bunları yaşayan insanlar var dizi sayesinde o insanlara umut aşılayabilir :img-yes: Umarım dizi başladığı tat da devam eder...
Sevgilerimle...
Halil, Menekşe’sini arıyor
Nereye kaçsan kaybolursun? Kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın? Kanal D’nin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcı’nın oynadıkları yeni dizisi “Menekşe ile Halil” ikinci ve yeni bölümüyle ekrana geliyor. İlk bölümü izleyicilerden tam not alan ve ekranın zirvesine yerleşen dizinin, ikinci bölümü de aşk ve macera dolu. Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı “Menekşe ile Halil”in kaçış öyküsü izleyen herkesi, dizinin içine alıyor. Menekşe ile Halil’in hikayesi Berlin’de başladı. İlk karşılaşmalarında, yalnızlıklarından hüzünlerinden tanıdılar birbirlerini. Menekşe’nin ailesi Berlin’e yıllar önce göçmüştü. Menekşe büyürken dünyası giderek küçüldü, küçülttüler. Menekşe babasının baskısıyla sıkıştı kaldı. Ama bu küçük dünyaya büyük bir aşk sığdırdı. Halil’le hiç dokunmadan sevdiler birbirlerini. Bu aşkı yaşamalarına ise izin vermediler. Peşlerinde ecel, yollarında türlü tuzaklar var şimdi. Kaçarken birbirlerini kaybettiler. Menekşe İstanbul’da da yapayalnız. Halil’in sırları var. İstanbul’a gitmek istemiyor. Ama artık Menekşe’si İstanbul’da. Ölümü göze alıp Menekşe’yi bulmak zorunda.
2. Bölümün konusu Menekşe’nin zorla evlendirildiği kocası ve küçük ağabeyi Kadir, ecel olup Menekşe’nin peşine düşerler. Menekşe’nin kocası ve ağabeyi İstanbul’a, Halil’le aynı uçakta gelirler. Halil, düğünde gördüğü kocayı ve ağabeyi tanır. Ama onlar Halil’i tanımazlar. Halil onların peşine düşerek Menekşe’yi aramaya başlar. Geldiği günden itibaren de kaçtığı her şeyle yüzleşmek zorunda kalır.
ya halilin o sir dunaysini aciklamamsilar ozette, ozette ne kisa oyle hicbirsey anlasilmiyor... birtek menekse sitanbulda ve abileri pesinde.. en iyisi sesli fragmani beklemek..
2. Bölümün konusu Menekşe’nin zorla evlendirildiği kocası ve küçük ağabeyi Kadir, ecel olup Menekşe’nin peşine düşerler. Menekşe’nin kocası ve ağabeyi İstanbul’a, Halil’le aynı uçakta gelirler. Halil, düğünde gördüğü kocayı ve ağabeyi tanır. Ama onlar Halil’i tanımazlar. Halil onların peşine düşerek Menekşe’yi aramaya başlar. Geldiği günden itibaren de kaçtığı her şeyle yüzleşmek zorunda kalır.
İşte İstanbul'da geçmişiyle ilgili bir şeyler olduğunu seziyorduk!Geçmişi ile ilgili sırlar önümüzdeki bölümden itibaren ipucu olarak seyirciye verilmeye başlanacak demektir bu.
Bu arada Halil,Mustafa ve Kadir'i takibe alıp Menekşe'yi bulmaya çalışıyor diyor.E onlar Menekşe'yi zaten bulsalar sağ bırakmazlar veya başından ayrılmazlar.Bu durmda Halil her halukarda yine Menekşe'ye ulaşamaz.Halil'in onlardan önce Menekşe'ye ulaşması gerekir.Menekşe'yle aralarında hiç bir ulaşım aracı-telefon vs.-da yok.zor.:img-yes:
Ayrıca özet kısa gibi geldi:img-pilot
Özet gerçekten de çok kısa.Frgmanda Mnekşe Halinin çanataının yanıda psaprtunu okuyunca şok oldu gibi algılamıştım.Ölüm dediğine göre özette ya düşman ya kan davası gibi bişey söz konusu olabilir.
İlk önce bir haber vereyim, bu gece saat 5'te MENEKŞE ve HALİL'in tekrarı var.
Sadece öykü Elif Şafak'a ait, diye izlemeye başladım ve soluksuz izledim. Açıkcası başrol oyuncuları hakkında hiçbir fikrim yoktu, ama ikisi de beni çok şaşırttı. Özellikle Sedef Avcı. En küçük bir falsosu yoktu neredeyse. Yönetmenden, senaristlere, oyunculara kocaman bir alkış ve teşekkürler, umarım böyle devam eder.
Avrupa'da yaşayan Türk aileleri, bir çok açıdan Türkiye'den daha tutucu ve baskıcı davranıyorlar. Çünkü orda bilmedikleri bir toplumda, tamamıyle o kültüre entegre olmaya çalışmaktan çok, kendi değerlerini ve yaşam tarzlarını devam ettirmeye ve çocuklarını o doğrultu da yetiştirmeye çalışıyorlar. Özellikle Almanya'dan Türkiye'ye 'kesin dönüş' yapmış bir çok arkadaşım var. İlk geldiklerinde burda çok zorlanacaklarını düşünmüşler, (özellikle son 5 sene de gelenler.) ama şimdi burda daha özgür bir hayatları var.
Halil, Menekşe’sini arıyor
Nereye kaçsan kaybolursun? Kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın? Kanal D’nin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcı’nın oynadıkları yeni dizisi “Menekşe ile Halil” ikinci ve yeni bölümüyle ekrana geliyor. İlk bölümü izleyicilerden tam not alan ve ekranın zirvesine yerleşen dizinin, ikinci bölümü de aşk ve macera dolu. Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı “Menekşe ile Halil”in kaçış öyküsü izleyen herkesi, dizinin içine alıyor. Menekşe ile Halil’in hikayesi Berlin’de başladı. İlk karşılaşmalarında, yalnızlıklarından hüzünlerinden tanıdılar birbirlerini. Menekşe’nin ailesi Berlin’e yıllar önce göçmüştü. Menekşe büyürken dünyası giderek küçüldü, küçülttüler. Menekşe babasının baskısıyla sıkıştı kaldı. Ama bu küçük dünyaya büyük bir aşk sığdırdı. Halil’le hiç dokunmadan sevdiler birbirlerini. Bu aşkı yaşamalarına ise izin vermediler. Peşlerinde ecel, yollarında türlü tuzaklar var şimdi. Kaçarken birbirlerini kaybettiler. Menekşe İstanbul’da da yapayalnız. Halil’in sırları var. İstanbul’a gitmek istemiyor. Ama artık Menekşe’si İstanbul’da. Ölümü göze alıp Menekşe’yi bulmak zorunda.
eklediğiniz için çok teşekkürler....
özet çok kısa :img-pilot
halil pasaport işini nasıl halletti?
menekşenin hangi abisi geldi?
menekşe ninesinin dediği tanıdıkları buldumu?
menekşeyi abileri halilden önce bulursa neler olur?
mezar taşı kimin?
mezar taşında neden halilin ismi var?
ikisi birbirini nasıl bulacak?
bulsalar ne olacak?
halil neden kaçıyor?
menekşe
halil
imdaaat :img-cool2
offfff sorularıma cevap istiyorum ama cumaya kadar zaman nasıl geçer onu bilmiyorum?
eklediğiniz için çok teşekkürler....
özet çok kısa :img-pilot
halil pasaport işini nasıl halletti?
menekşenin hangi abisi geldi?
menekşe ninesinin dediği tanıdıkları buldumu?
menekşeyi abileri halilden önce bulursa neler olur?
mezar taşı kimin?
bulsalar ne olacak?
halil neden kaçıyor?
menekşe
halil
imdaaat :img-cool2
offfff sorularıma cevap istiyorum ama cumaya kadar zaman nasıl geçer onu bilmiyorum?
sorulaından birnin cevabını biliyorum:happy0064Gelen Menekşe'nin küçük abisi,Kadir.Damat asker arkadaşı ya o bağlamda yanında bulunuyor.:img-yes:Birinin cevabı tamam,her şeyi de benden beklemeyin canım:D,diğerleri de muhtemelen cuma'ya:img-pilot
baslıgı gordum ve acıkcası yazmadan gecersem haksızlık etmıs oldugumu dusundum..dızıyı seyretım bastan sona kadar ve herkesı etkıledıgı gıbı benı de ve ozellıkle annemı de cok etkıledı....herseyı yazıcam uzun olur mu bılmem ama her ayrıntısına kadar degınılen bır senaryıonun ustundende gecmek olmaz dıye dusunuyorum...
oncelıkle senaryo cok farklı.farklı olmasının sebebı su kı hıc bır dızı (en azından su an yayınlanan hıc bır dızıde)adranelın bu kadar yuksek oldugunu gormemıstım..kacarlarken onların yakalanma korkusunu sankı bende yasadım okadar guzel aktarılmıs ve okadar guzel oynanmıs kı ınsan gozlerını kırpmadan seyredıyor gercekten...
pekı oyuncular oyuncular bunda hakkı yok mu? tabıkı var kı kıvanc tatlıtuğ dızıde kendı sesını de kullanarak gercek oyunculuga adım atıgını gosterıyor bıze..aynı sey basrol kadın oyuncu ıcınde gecerlı yuzunde bır tek makyajı bıle olmayısı dogallıgından hıc bır ödün vermeyerek dızının basarısını kanıtlıyor bence...
gelelım bundan sonrakı bolumlere..ben bılıyorum ki hep bole heycanla baslıyan yapımlar daha 13. bolumu gormeden ya dızının heycanını yıtırıyolar yada dızı anlamsız bır yere surukluyorlar..benım tek temennım bu dızının bole olmaması adrelın surdukce dızının basarısıda artıcak dıye dusunuyorum..
bıde son olarak dızı muzıkelerıne deyınmek ıstıyorum..ozellıkle menekşenın ninesinin sölediği nini beni çok etkiledi.. ninniden daha çok bir ağıta benziyordu..
sımdılık bu kadar :D
fırsatım oldukca buraya ugramıya calısacam
benı aranıza alırsanız tabıkı :D
Yani arkadaşlar kurallara uymamaktaki bu ısrar neden anlamıyorum.Herkes kurallar var diye diye kalavyede tuş kalmadı siz ısrarla adres vermeler,tek cümlelik mesajlara devam ediyorsunuz.Ben sayfanın ceza almasını istemiyorum.
Selenay abla sonuna kadar arkandayız dizimiz ana sayfaya geçmeli hemde hemen.
Bu Halilin sırlarını şimdi dahada bir merak eder oldum.İstanbulla nasıl bir ilgisi vardı ki bu çocuğun sır olacak kadar
özet gelmis:happy0064, yalniz cok kisa:img-cray: sagol naz_özkul. aciklanan tek sey halilin istanbula gidebilmesi, hemde eniste ve abiyle beraber:icon_sorr. yalniz kafami kurcalayan, halilin onlari takip etmesi, menekseyi bulabilmesi icin, yani abi ve eniste bulabileceklermi:icon_sorr
çıtkırıldım 12-09-07, 15:55 Halil, Menekşe’sini arıyor
ekledigin için saol cnm ama özet cok kısa:( bişi anlamadımm offff off ya neyseki son 2 günn tüm sırlar acıga cıkıcakk:D
AYDAN*BAKU 12-09-07, 15:58 mezar taşı kimin?
Menı fragman çıxdığı günden beri çox meraklandıran sorulardan biri...
Gerçekten mezartaşı kime aid. Halili aslında her kes ölü mi biliyor. Çox qarışıq durum. Ancaq, inşallah mezar karısının ve oğlunun olmaz.
eger yanılmıyorsan (yanılada bilirim, çünki fraqmanı izleyende saat gecenin 3"dü) Halil birini arıyor 'geldim' diyordu. Menekşeyi arıyor mence... Bilmirem ey...
İnşallah bu bölüm dizimiz yine zirvede olur
Qarşıdan gelen Ramazan ayının her kese uğrlu olmasını diliyor ve ürekden kutluyorum.
Derin'cim,
Haklısın aslında fragmanı bi kez daha izledim de o adamlar Kadir'in (ismi hatırlattığın için sağol ben hala uyuz diyor olacaktım:) ) arkadaşları olamayabilirler. Ama aklıma bide şu olasılık geliyor Kadir'in böyle mafya işlerine bulaşmış olabileceğini düşünüyorum. Emin olmamakla beraber o siyahlı adamlar Kadir'in tanıdıkları olabilir diyorum. (Ama Halil'in geçmişinden gelen kişilerde olabilirler :img-pilot)
Birde Menekşe'nin babasının geceleri evden çıkıp sabah gelmelerine Yusuf'un bozulduğunu düşünüyorum. Ve babasının gizemli gece gezmelerinin sırrını öğrenirse Ona karşı çıkacağını düşünüyorum:img-pilot Tabi önce Menekşe'ye yardım edeceğini düşünüyorum. Bi şekilde babasına engel olacaktır ama nasıl bilmiyorum. Yusuf'un Menekşe ve Halil'e iyiliğinin dokunacağını düşünüyorum :icon_ange...
kadir'in mafyaya karışacağını zannetmiyorum kırçiçeğim olsa olsa sokak arkadaşları vardır kendi gibi bir kaç serseri kabalıkla abiliği karıştıran kaba saba olunca da erkek olacağını zanneden tiplerden....ama bunlar bir kız arkadaşda bullunca sapıtan mırnavlaşan cinsten olanlardan
bende öyle düşünüyorum aslında biliyordur koskoca adam sonuşta yusufta bir erkeğin gece eve gelmemesinin nedenini anlıyacak bilecek yaşta kendisi..
bende yusuf'un M & H(bu slagonda benim nasılım:img-wink::img-wink:)yardım edeceğine de inananlardanım.
menekşe halil'in pasaportunu görünce çok şaşırdı afalladıya benim aklıma bir şey geldi
halil menekşeye bosnalı olduğunu söylemiştiya o pasaportta halil'in Türkiye nufusuna kayıtlı olduğunu öğrenip çok şaşırmış olabilir mi??acaba..
Benim artık size söyleyecek birşeyim kalmadı arkadaşlar!Tek istediğim şu sayfaya girip oradaki her kelimeyi iyice bellemeniz!!
Anlamadan geçme!! (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=2125)
-------------------------------------------------------------------------------
Halil'in zaten pasaportu yanındaydı ama bileti yoktu.Onu da almış demek ki bir şekilde..Tahmin ettiğimiz gibi Menekşenin kılkuyruk abisi ve koca bozuntusuyla aynı uçakta gelmiş.Halil'in onlara daha önceden görünmemiş olması bir avantaj oldu.Menekşe'yi bulmak içinde onları takip edecek demek ki..Onlara yakalanmaması lazım, ayrıca onlar Menekşe'yi bulduğu an Menekşe'yi onların elinden nasıl kurtaracağı da var tabi..
Özette bir tuhaf canım aa:img-pilotBiz zaten Halil'in sırları olduğunu biliyoruz.Önemli olan bu sırların içeriği..Onu söyleselermiş daha makbule geçermiş ama neyse..
2. Bölüm özetide gelmiş birazcık kısa gelmiş fakat bulup foruma ekilyen naz özkul arkadaşımıza teşkkür ediyorum..
ben bir ihtimal kapanan başlıkta yazmıştım halil menekşenin abisi ve kocasıyla aynı uçakta İstanbul'a giderler diye tuturmuşum:img-wink:halilde onları takip edecekmiş ayy kimin kimi takip ettiği karıştı:icon_whisbiraz ekşinlı sahneler bizleri bekliyor ..demek halil'in İStanbuldan bir takım olaylardan kişilerden kaçtığı kesinleşti:img-wink:yani halil daha önce İSTANBUL'da YAŞIYORDU..kendini ölü olarak göstermesinin nedeni kaçtığı her şey miş?**
özetçi arkadaş keşke bir kaç kelime daha yazsaymış bu herşeyle ilgili olarak:img-wink:
Bıçak sırtı sadece bir bölüm oynadı ama ansayfada başlık açılmış. Menekşe ve Halil için de bir başlık açılmöalı bence çünkü yayınlandığı gün çok kalabalıktı. 2. bölüm sonrası da öyle olacağını sanıyorum.
crazygirl7500 12-09-07, 16:30 aa bu ne cnm şimdi
böyle özetmi olurmuşşş
kısacık hiç vermeseydiniz daha iyi olurdu
neyse halil menekşenin hödük abisini ve kocadan kırma herifi
takip ediyoda neye yarar kaç yazar
sonuçta onlarda menekşenin nerde olduğunu bilmiolar
kim kime dum duma yani:img-pilot
AYDAN*BAKU 12-09-07, 16:31 mezar taşı kimin?
Gerçekten mezartaşı kime aid. Halili aslında her kes ölü mi biliyor. Çox qarışıq durum. Ancaq, inşallah mezar karısının ve oğlunun olmaz.
eger yanılmıyorsan (yanılada bilirim, çünki fraqmanı izleyende saat gecenin 3"dü) Halil birini arıyor 'geldim' diyordu. Menekşeyi arıyor mence... Bilmirem ey...
Qarşıdan gelen Ramazan ayının her kese uğrlu olmasını diliyor ve ürekden kutluyorum.
ayy. biran önce cuma gelsede. izlesek dizimizi yaa.
ilk bölümü muhtesem ötesiydi. resmen aglaya aglaya gözlerim sisti..
bu nasil bi asktir yaa? cok hosdu. ay su kücük abisine sinir oluyorum ya. nasi tiptir o ya. kardesine namus namus diyolar. kendileri namussuzluk yapiyolar baba-ogul .
ay sinir seyler.
ay bide acikli sahnelerde acikli muzik calmiyolarmi. cok fena ya.. resmen hickira hickira agladim :D ben bide duygusal bi insanimdir :P
cok merak ediyorm ya halilin sirlarini.. insallah bi arkdasin dedigi gibi karisi ve cocugu degildir. sanmiyorum ama ya. cok klasik olur ..
bende sizler gibi cok merak ediyorum
acaba nasi bulacaklar birbirlerini? ay dizi daha cok cok yeni ama. simdiden diyorum insallah dizinin sonlarinda bi ölüm olmaz :( abileri cünkü bunlari buldugu yerde öldürürler valla.
crazygirl7500 12-09-07, 16:44 mezar taşı kimin?
Aydancım senin gibi 1 bnmde şu mezar taşı kafamı karıştırdı
ortaya farklı düşüncelerde atıldı ölen oğlu olabilir
yanında ki mezar bu mezarla birleşikti sanırsam
oda eşi olabilir
yada büyük ihtimal halil ölen bi arkadaşı yada tanıdığının adı altında işllerini
yürütüyor olabilir.
bende 5-6 kere fragmanı izlememe rağmen bugün geldim dediğini anlayabildim
inşallah menekşedir telefonun diğer ucundaki
almanyadaki bi ark.aramış olabilir
seninde ramazan ayın mübarek olsun cnm.
bence o mezar henüz ne olduğunu bilmediğimiz nedenlerden ötürü halil'in kaçtığı o adamların halil'i öldü zannetmesi için kendisi tarafından hazırlanan bir mezar da olabilir.yani maksat onlar halil öldü sansın ve onu almanya'da dahi aramasınlar die.ya da sizin dediğiniz gibi belki de bir yakınının mezarı..hatta belki oğlunun:icon_whisama bana bu biraz uzak geliyor.halil'in daha önceden evli olduğunu düşünmüyorum...anlaşılan bu adamlarla halil'in başı büyük dertte ve adamlarda halil'i yakalamakta son derece ısrarlı .zaten menekşe istanbul'A gidelim dediğinde halil'in olmaz biizi hemen bulurlar demesindeki alt satırda "sadece senin ailen değil benim belalılarım da bulur" der gibiydi...
bu arada benim ilk bölümde aklıma takılan bir başka repliği menekşe'nin babası zikretti o alman kadına karşı...hani başlık parası için anlaşma sağlandıktan sonra hemen o kadını aramıştı babası ve "tamam parayı bulduk" demişti.bu para onlara ne için lazımki? anlaşılan menekşe'nin babasıyla o alman kadın arasında ilk bölümde göründüğünden daha farklı boyutlarda bir ilişki var:icon_whis
2. Bölüm özetide gelmiş birazcık kısa gelmiş fakat bulup foruma ekilyen naz özkul arkadaşımıza teşkkür ediyorum..
ben bir ihtimal kapanan başlıkta yazmıştım halil menekşenin abisi ve kocasıyla aynı uçakta İstanbul'a giderler diye tuturmuşum:img-wink:halilde onları takip edecekmiş ayy kimin kimi takip ettiği karıştı:icon_whisbiraz ekşinlı sahneler bizleri bekliyor ..demek halil'in İStanbuldan bir takım olaylardan kişilerden kaçtığı kesinleşti:img-wink:yani halil daha önce İSTANBUL'da YAŞIYORDU..kendini ölü olarak göstermesinin nedeni kaçtığı her şey miş?**
özetçi arkadaş keşke bir kaç kelime daha yazsaymış bu herşeyle ilgili olarak:img-wink:
haklısın kim kaçıyor kim kovalıyor kimin kiminle ne derdi var
kim masum kim suçlu flim değil maşalllah maraton koşusu herkes koşuyor mirkelam gibi :img-hyste
fragmandan zaten hiç bir şey anlamamıştım rüzgar gibi geçiyor ekrandan herkeste bir telaş koşuşturma k,m,n nerde olduğu ne yaptığı belli değil dedim belki özetten anlarım özet fragmandan da beter özet değil özetin özeti olmuş özetçik
biz zaten biliyoruz halil'in istanbulda bişelerden kaçtığını o yüzden gelmek istemediğini sonra menekşenin istanbula tek başına gelip yapayanlız kadığını.... fragmanda görmediğimizide sağolsun formumuzdaki bazı arkadaşlar tahmin etmişti napalım cumaya kadar sabredeceğiz bazı sorularımızın cevabını bulası için
inşallah bütün bölümleri ilk bölümünde ki gibi sürükleyici olur bir sahneye gereksiz yere uzatmak gibi bir hata yapmazlar on dakkika süren bakışmalar gereksiz yanlış anlamalar olmazda ve saçmalamadan mantık çerçeveleri içinde devam ettirirlerde soğumadan izlemeye devam ettiririm
Özet gelmiş.Aydınlatacak birşey yok.Sadece bizi daha çok meraklandırdı.Halil kaçtığı herşeyle yüzleşecek.Bir insan nelerden kaçabilir ki?
Ya suçludur kaçar veya geçmişinden kaçar.Halilde geçmişinden kaçtığına göre bence Halil bosnalı olduğu ve savaşı yaşamış biri olarak kaçış nedeni hayatta kalabilmesiyle ilgili.
Halili takip eden adamlar O'nun istanbula geldiğini nerden haber alacaklar.
Dizide herkes birbirini kovalayacak.Halili hem düşmanları hem Menekşenin abisi,Menekşeyi cellat abileri ve Halil tabi bulmaya çalışacak.
Menekşe Halili arayacak.
Dizinin aksiyonu şimdiden başımı döndürdü izlerken nasıl olcağım allah bilir
gumus_kivanc 12-09-07, 17:10 Menekşe ile Halil
http://img519.imageshack.us/img519/3225/untitledxf6.png (http://imageshack.us)
"Menekşe ile Halil", Berlin’de başlayıp İstanbul’da devam eden bir aşkın hikayesi. Ailesinin zoruyla evlendirilen Menekşe, büyük bir çelişki yaşıyor, Türkiye’ye kaçıyor. Bu arada sevdiği genç olan Halil’in başına bir şey gelmemesi için ondan da kaçıyor. Yani herkes Menekşe’nin peşine düşüyor. Bu arada Halil de geçmişte yaşadığı bir olaydan kaçmakta. Yani bir kaçak hikayesi... Bu Türk geleneklerinin sorgulandığı bir dizi olacak.
gumus_kivanc 12-09-07, 17:13 Yani arkadaslar Menekse Halil'den kaçtigi için .. bulusmalari biraz zaman alacak. Merak ediyorum nezaman'a kadar kaçacaklarini .. yani kisa zamanda aile kabul edermi .. yoksa kaçis devammi eder .. yeni bölüm'ü sabirsizlikla bekliyorum :)
Özet için sagol Cansucum..
Demek Meneksede Halilden kaçiyormus..Ama Halilin basi zaten belada..Meneksenin ailesi halil'i bulursa kesinlikle inanmazlar! ozmn halil kime telefondan ''geldim'' diyordu?
Off okadar çok soru isareti varki..Cevaplarini henüz Cuma günü bulcaklar mlsf :(
özett kısaymışş ama demek menekşe gidiyoo istanbulaa halilinn sır dünyasının perdelerii aralanacakkk ölümü göze alıp dediğine göre halilinn saklşadığı şeylerr önemli olmalıı
sesli fragman çıktımı bu arada
Acaba mezar taşı Halilin babasına ait olabilir mi????
Özet için teşekkürler...Demek menekşe ailesinden kaçtığı kadar Halilden de kaçacak...iyideee Halili biliyolar ne kadar kaçabilir ki Halilden...ama en sonunda bulluşacaklar..bakalım..
Menekşe ile Halil'i izledim ve çok sevdim...Beni de Menekşe ile Halil ailesine alırmısınız???
Çok güzel bir dizi...Ailecek izlediğimiz üçüncü dizi bu...Özette gelmiş...Bakalım neler olucak...
mezar taşı kimin?
aydancım ve diğer tüm M & H forumu herkese tekrardan merhabalar,
ben fragmanı bir kaç defa izledim ama Halil'in telefonda ben geldim dediğine dikkat etmedim....ama istanbul'a gitmekte tereddüt yaşarken kime telefon açıpda ben geldim desin bilemiyorum şlimdi....kafam iyice karıştı
eğer o mezar HALİL'in kendini ölmüş gibi göstermesine bir vesile ise neden gidip baş ucunda ağlasın kendini kahretsin onuda anlıyamıyorum.:icon_whis
o mezarın sırrı daha başka bende bilmiyorum:icon_whis
herkesin ölü diye bildiği bir adamıda gelir gelmez nasıl takibe alılar onuda bilmiyorum:bilmim:bilmim:bilmim:bilmim
cihan-songül 12-09-07, 18:10 Acaba mezar taşı Halilin babasına ait olabilir mi????
Özet için teşekkürler...Demek menekşe ailesinden kaçtığı kadar Halilden de kaçacak...iyideee Halili biliyolar ne kadar kaçabilir ki Halilden...ama en sonunda bulluşacaklar..bakalım..
o mezar babasına ait olamaz bence . çünkü 27 yaşında ölmüş. 1980 doğumlu bit babazın 20 küsür yaşlarında bir çocuğu olmaz d,ye düşünüyorum.özet gelmiş ama hayatımda gördüğüm en kısa özet . pek bişey anlatılmamış.cumaya kadar beklemek zorunda kalacağız sanırsam
Özet için Sevgili Naz Özkul'a teşekkür ediyorum...
Menekşe büyürken dünyası giderek küçüldü, küçülttüler. Menekşe babasının baskısıyla sıkıştı kaldı. Ama bu küçük dünyaya büyük bir aşk sığdırdı. Halil’le hiç dokunmadan sevdiler birbirlerini.
Özette açıklayıcı çok fazla bilgi yok ama şu koyulaştırdığım cümle çok hoşuma gitti... Menekşe büyürken dünyasını küçülttüler diyor yaa içim acıdı resmen. Kızın arkadaşı filan yoksa bunlar hep ailesindeki baskı yüzündendir. İşe gidip gelirken bile kızı rahat bırakmıyorlar ki kız arkadaş edinsin:icon_sorr Aklıma Babam ve Oğlum'daki Deniz'in babasına sorduğu soru geldi ''İnsanlar büyüdükçe hayalleri küçülür mü?'' Belki bu sorudaki anlam ile Menekşe'nin durumu farklı ama netice itibariyle hayaller her iki türlü de küçülüyor:icon_sorr
bende yusuf'un M & H(bu slagonda benim nasılım:img-wink:)yardım edeceğine de inananlardanım.menekşe halil'in pasaportunu görünce çok şaşırdı afalladıya benim aklıma bir şey geldi.halil menekşeye bosnalı olduğunu söylemiştiya o pasaportta halil'in Türkiye nufusuna kayıtlı olduğunu öğrenip çok şaşırmış olabilir mi??
Derin'cim,
Süpersin Canım :img-wink:
Pasaportta tam olarak neler yazıyor bilemiyorum ama dediğin olabilir Canım. Yani Menekşe, Halil'in belki de Türk olduğunu öğreniyordur. Ama diğer yandan da Menekşe ile Halil'i kavuşturmadan Halin'in sırlarını ortaya çıkarmazlar diye düşünüyorum :icon_whis Anlayacağın tam anlamıyla bi kördüğüm şu Halil :img-heh:
Sevgili Ülker, haklısın dizideki aksiyon insanın başını döndüren cinsten... Herkes herkesi kovalıyor, herkes herkesten kaçıyor :) Umarım Halil ve Menekşe herkesten kaçarken, kimseye yakalanmazlar :img-icecr
Herkese iyi akşamlar diliyorum,
Sevgilerimle...
de-rinciğim demek Halil mezarın başında ağlıyor.Kendsini ölmüş göstermesi bana pek olası gelmiyor başka birinin mezarı orası bence.
Telefonda konuştuğuda bence Menekşe.Abisi telefonunu elinden aldı ama uzun zaman geçti kız evlendi tekrar telefon almıştır.
o mezar babasına ait olamaz bence . çünkü 27 yaşında ölmüş. 1980 doğumlu bit babazın 20 küsür yaşlarında bir çocuğu olmaz d,ye düşünüyorum.özet gelmiş ama hayatımda gördüğüm en kısa özet . pek bişey anlatılmamış.cumaya kadar beklemek zorunda kalacağız sanırsam
Hımm doğru haklısınn ben tarihe bakamadım...O zaman yine kafamızda bir sürü ihitmal oluyor...Dedesi desem nie dedesinin mezar taşın baksın..Ben sanırım bütün aileyi düşüncem...Valla düşün düşün pek bi fayda olmuyoo kafamız daha bi karışıyo..EN İYİSİ cumayı beklemek...
ben diiyorumki düşürdüğü telefon bunu anladık şimdi bu almanyada kaldıya şu kartın aynısından çıkartamaz mı yani burda iki dakikalık olay kaybettim deyip aynı numarayı alabilir her halde abileriyle aynı uçakta olduğunu anladım ben çünkü havaalanından çıkarken abisi ve kocası çıkıyor peşlerindende halil fragmanda birde ben tam diyecektim bu halil bosnalı neden türk pasaportu var bu herkes yazmış bende o mezarın halilin mezarı olduğunu düşünüyorum o kendisiniin ölü olarak bilinmesi istiyor ben o pasaportların üçününde halilin olduğunu düşünüyorum şaşırmasının sebebide ya sahte olduğunu anladığı için olabilirmi acaba isminin yerinde başka bir isim yazılı olmasın her neyse artık cuma günü öğreneceğiz bakalım neler olacak
bütün menekşe ile halil forumundakilere selamlar...
demek mezar taşının üstünde 1980 yazıyor...bende bu zamana kadar babasıdır diye düşünüyordum ama mezar taşındaki tarihe hiç bakmamıştım...acaba bir abisi varmıdı??ölen abisimi???çünkü babası kesinlikle olamaz...özettede merak ettiğimiz konular ayrıntılı olarak anlatılmamış ve çok kısa olmuş...
cihan-songül 12-09-07, 18:43 bütün menekşe ile halil forumundakilere selamlar...
demek mezar taşının üstünde 1980 yazıyor...bende bu zamana kadar babasıdır diye düşünüyordum ama mezar taşındaki tarihe hiç bakmamıştım...acaba bir abisi varmıdı??ölen abisimi???çünkü babası kesinlikle olamaz...özettede merak ettiğimiz konular ayrıntılı olarak anlatılmamış ve çok kısa olmuş...
şimdi burada kafam gene karıştı benim:icon_whis abisi de olabilir o mezardaki. ve o resimdekiler de annesi ve abisi olabilir.bu arada babası nerde diyebilirsiniz?bence halilin ilerleyen bölmlerde babasıyla pek iyi bir geçmişi olmadığını göreceğiz . ailede kesin babasıyla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum.çünkü menekşeye rüyasını anlatığında babsı yoktu galiba değil mi
şimdi burada kafam gene karıştı benim:icon_whis abisi de olabilir o mezardaki. ve o resimdekiler de annesi ve abisi olabilir.bu arada babası nerde diyebilirsiniz?bence halilin ilerleyen bölmlerde babasıyla pek iyi bir geçmişi olmadığını göreceğiz . ailede kesin babasıyla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum.çünkü menekşeye rüyasını anlatığında babsı yoktu galiba değil mi
ya aslinda ben ne babasi nede abisi oldugunu düsünmüyorum, bence büyük bir sir var, ama neoldugunu bilemiyorum, insallah halilin altindan büyük bir yalan cikmaz:icon_sorr
analttığı rüyada babası da vardı. menekşeye '' babam daha ölmemiş'' falan diyodu. ben öyle hatırlıyorum. halil annesiyle ilgili bişey söylicekken takıldı ve orayı atladı
evet cnm katılıyorum sana...babasıyla kesin bir sorunu var bu geçmişte...çünkü resimde babasıda yok hem menekşeyede hiç babasından bahsetmedi,rüyasındada görmedi...bence yatan mezardaki ve resimdeki annesinin yanındaki oğlanda abisi....yine belli olmaz tabi ama benim tahminim böyle...
_yaz yagmuru_ 12-09-07, 18:55 evet cnm katılıyorum sana...babasıyla kesin bir sorunu var bu geçmişte...çünkü resimde babasıda yok hem menekşeyede hiç babasından bahsetmedi,rüyasındada görmedi...bence yatan mezardaki ve resimdeki annesinin yanındaki oğlanda abisi....yine belli olmaz tabi ama benim tahminim böyle...
canım bence yanlıs dusunuyorsun cunku ruyasının basını anlatrıken halıl demısdıkı"BABAM OLMEMIS"sanırım babası olmus halılın.ama gecmısıyle oılgılı sırlar var tabıkı ama babasının oldugunu soylemısdı.
evet evet sırf bunun ıcın sımdı tekrar ızledım bırıncı bolumu.halıl menkseye pastanede gordugu ruyayı anlatırken dıyorkı babam olmememıs.annem dıyor bıraz duruyor ve herkes cok mutlu dıyor.bence halılınannesıyle ılgılı sırları olabılır babası olmus kendısı soyledı.
canım bence yanlıs dusunuyorsun cunku ruyasının basını anlatrıken halıl demısdıkı"BABAM OLMEMIS"sanırım babası olmus halılın.ama gecmısıyle oılgılı sırlar var tabıkı ama babasının oldugunu soylemısdı.
bilmiyorum cnm ya ben duymadım gibi geldi...tam emin değilim zaten...demek dedi,o zaman tahminler değişiyor tabi yalnız mezardaki kişi babası olamaz eğer dedikleri tarihte ölmüşse...abisi olabilir..hatta halilin baktığı resimdeki abisi ve annesi diye düşünüyorum ben...
geçmişinin sırlarla dolu olduğunda hem fikiriz zaten...birde ilgi çeken taraflardan biride fragmanda halilin peşindeki takımlı adamlar...tam sırlarla dolu bir dizi oluyor dizimiz....
bu arada sesli fragmanımız çıktı!!!şimdi gördüm...
halil;işte benim için herşeyden vazgeçti,sevgimizi ezdirmedi falan diyor....
menekşenin babası abisine;git bul onu,namusumuzu kurtar diyor...
abiside;namluyu dayayacaksın bende sana hadi hadi hadi diyeceğim diyor...
menekşe;gelemeyecek,gelemeyecek diyor...
ve olaylar...halil uçak koltuğuna oturuyor,menekşe iyi olan abisini arıyor....
hatırladığım bunlar arkadaşlar,umarım anlatabilmişimdir....
sesli fragman daha öncedn çıktı mı bilmiyorum ama ben ilk kez gördüm
menekşeyle halil istanbula ayrı ayrı gelcekler
we menekşenin tüm ailesi halilin peşinde yaa
intikam yeminleri ediyorlar resmen :icon_sorr
ama büyük abi menekşeyi arıyor,inşallah iyilik yapmak için arıyordur menekşeyi....:icon_sorr
emirdag_güzeli 12-09-07, 19:11 Demin bir fragman gordum, biraz farkli sahneler vardi, halil'in ucakta bir sahnesi vari, birde sesli fragmanda, Halil: Menekse istanbulda, onu bulacam filan birseyler soyluyordu, Menekse'de: halil gelmek istemis ama gelememis filan soyliyordu bide Menekse: halil beni yanliz birakmaz oh da Istanbula gelir diyordu..
BIde buyuk abisini birisi onu ariyordu, Abisi'de Menekse? dedi..menekse buyuk abisini aramis olabilir mi???
hatirladim seyler bunlarr..
_yaz yagmuru_ 12-09-07, 19:14 [QUOTE=_yaz yagmuru_;4754271]canım bence yanlıs dusunuyorsun cunku ruyasının basını anlatrıken halıl demısdıkı"BABAM OLMEMIS"sanırım babası olmus halılın.ama gecmısıyle oılgılı sırlar var tabıkı ama babasının oldugunu soylemısdı.
evet evet sırf bunun ıcın sımdı bırıncı bolmu tekrar ızledım.halıl pastanede menekseye gordugu ruyayı anlatırken dıyorkı babam olmemeıs annem dıyor bıraz duraklayıp herkes cok mutluydu dıye devam edıyor.yanı babası olmus.annesıyle ılıgılı sırları olabılır bence.belkıde kensdısı oldu bılınıyordur.bu yuzden yurt dısnda kacak yasıyordur.
eğer o mezar HALİL'in kendini ölmüş gibi göstermesine bir vesile ise neden gidip baş ucunda ağlasın kendini kahretsin onuda anlıyamıyorum.:icon_whis
bence de ya kim demiş onu ne saçma şey dimi insan kendi sahte mezarının başında niye ağlasın:) :img-wink:
fragmandaki o sahneyi unutmuşum arkadaşım kusura bakmayın valla:icon_whis
bu arada m&h'i ikinci kez izlediğimde halil'in rüyasından bahsederken annesini geçiştirdiği benim de dikaktimi çekmiş ve annesinin ölmediğini ama bir çok gizemli sebepten ötürü ondan ayrı kaldığını düşünmüştüm sizler gibi:img-pilot
walla anladığım kadarıyla bu dizide bizim bilmediğimiz daha çook sır var.
Halil'in geçmişindeki sır ne bilmiyorum ama anne ya da babası hatta ikisiyle de bazı prolemleri olduğu muhakka. Olayların gelişim ve ciddiyetine göre annesini affedebilmiş ya da daha az suçlu görmüş olabilir.
Rüyasını anlatırken babasından gerilmeden gayet rahat bahsederken ,annesi söz konusu olunca durgunlaştığını görmüştük.
Diğer yandan ( annesi ve kendisi olarak tahmin ettiğim resmin) durduğu kutuda ise babasına dair hiçbir anı yok,sadece o resim ve iki tane bayan yüzüğü var.Resimdekinin annesi olmasına inanmamın bir nedeni de bu. O iki yüzük de nikah yüzüğü değil. Karısı olsaydı eğer sıradan yüzükler yerine,nikah yüzüğünü saklıyor olurdu bence. Çocuğu olsaydı da en azından bir patik, kıyafet ya da oyuncağı olmalıydı Halil'de. Çocuğuna dair hiçbir anı olmadan tek resimle yetinmesi bana pek mümkün gelmiyor.
Bu arada 1.bölümde engıcık olduğum yer Halil ağlayarak tuvalete girdiğinde tuvaletten çıkan adam. Elini yıkamadan gitti pis şey.:icon_twis Dikkatimi çekti işte.:img-icecr
cihan-songül 12-09-07, 20:49 galiba ben de biraz dikkatiz olmuşum şu rüya konusunda.babasından söz ettiğini hiç duymamıştım. bu da demek oluyor ki baya karışık olaylaar bekliyor bizi.
not: bu gece gene menekşe ile halil var galiba:img-icecrsahur vakti gibi sanırsam.izlemek isteyenlere duyrulur
sesli fragman malum sitede var arkadaşlar bende ordan izledim :happy0064 sahnelerde çok az bir benzerlik var ama bölüm öncesinden bir tahmin yapma açısından kolaylık sağlıyor bu fragman aslında gelmez diyordum ama kanal şaşırttı beni herkese iyi yorumlar :happy0064
Yeni başlığımız hayırlı olsun arkaaşlar.Daha nice başlıklara..
Evet Menekşenin büyük abisi yani Yusuf evdeki diğer üyelere göre daha doğrusu evin diğer erkek bireylerine göre daha merhametli.İnsanlık duygularını daha yitirmemiş.O kılkuyruk ve baba bozuntusuyla aynı evde kaldığı halde insanlıktan soyutlanmamış..Belki o da ninesini çok sevdiği için böyledir..yani ninesinin yolundan gidiyorsa eğer biraz daha yumuşak kalpli, biraz daha insancıl, biraz daha dünyaya at gözlüğüyle değil de geniş gözlüklerle bakanlardandır.Menekşe kadar olamasa da..
Ninesi de Yusuf abisi de Menekşe için üzülüyor ama ellerinden birşey gelmiyor.Çıtlarını çıkartamıyorlar nedense babalarına karşı..Nine bile ağzını açamıyorsa, oğluna söz geçiremiyorsa vardır bunda bir iş.Dedim ya yılların getirdiği çekingenlik olabilir.
Ama ben bir de şöyle düşünüyorum:
Nnesi eğer evlendirtmeseydi Menekşe'yi..Menekşeyle Halil'in birlikteliği bir şekilde çıkardı ortaya..Ve işte o zaman babalarının Menekşeyle Halil'i öldürmesinin önüne kimse geçemezdi!Nine bile..Onların hayatını tehlikeye atmak istemedi belki de..Mutsuzda olsa torununun yaşamadını istedi..Kim bilir..
Ben diyorum ki,artık sadece senin yorumlarının altına imzamı atayım:icon_whis
Neyse...Yusuf-Nine ve Menekşe o evde yürekleri temiz kalabilmiş insanlar bence de...Hatta öyle ki babası da bunun farkında,o yüzden Menekşe'yi öldürme görevini Kadir'e verdi...
Menekşe'nin babası,neden evlenmek istediğini anlamak,öğrenmek isterdi...Küçük bir araştırma da M ve H ilişkisini ortaya çıkarırdı bence...İşte o zaman bu adam yine ölüm kararı alırdı...
Menekşe'nin evlendiğine mi,yoksa biraz daha çok yaşama şansına mı sevinmeli:icon_sorr
herkese iyi akşamlar
herkes nerede yoksa siz de benim gibi test mi çözeceksiniz?
ben dünyadan bir haber.sesli fragman mı gelmiş?
hani nerede amann kör mü oldum ne?:icon_whis
bir şeyi merak ettim ve kızdım.menekşe neden halil e bir şey demedi ki evlilikle ilgili.ben hala oradayım.ninesi mi bir şeyler dediydi.ikinizi de yaşatmazlar gibi*nine de evlendirilemsine karışmadı nelere karıştı .
dizinin ilk anlarında halil ile menekşe nin otobüsteki halleri çok tatlıydı.ellerini dokundurmaları bakışmalrı.*bu aarad be hala ilk bölümdeyim.ne yapayım fragmanı azıcık gördüm zaten*:icon_sorr
benim düşüncem yeni bölüme dair.baba olmayan baba koca olmayan koca abi olmayan abiler halil i görür mü acaba?onu sıkıştırırlar mı?
menekşe istanbul da nereye gidecek?kimde kalacak?yol bilmez iz bilmez bu kız?hem halil de yok dahası ailesi düşecek peşine ne olacak istanbullarda?
neyse ben çok konuştum
ödevlerim var test çözmeliyim:icon_sorr
herkese iyi yorumlarbye
iyi akşmalarbye
Menekşe ile Halil de birbirinden ayrılmış oldu böylece.
Ama İstanbul macerası başladı.Mutlaka bir yerde karşılaşacaklar..Tabi Menekşe'nin ailesini de unutmamak gerek.Onlar da zaman zaman yüreğimizi ağzımıza getirecekler..
1.Bölümde Menekşe'nin babasından nefret ettim gerçekten.Kızına utanmadan hakaret ediyor.Sen kızını sevgilinle yemek için parayla sattın da hiç utanmadın mı?Nasıl bir vicdan bu?Menekşe'nin annesi de geçemedi vicdan sınavından.Belki kocasına söz geçiremiyor ama evlat bu ötesi var mı?
Bir tek Menekşe'nin ninesini sevdim..Ne kadar yürekli bir kadın..O şarkıyı mırıldanırken hüngür hüngür ağladım..
Ve Kıvancımın sahneleri..Canım nasıl da güzel oynamış..Kıvanç gerçekten çok yetenekli..Menekşe'yi takip etmesi,masumluğu,sevenceliği..Ağlarken nasıl da kızarıyor..Bebek gibi maşallah..
Kavuşmak belki zor olacak ama ben soluksuz izleyeceğim bu diziyi..
Zaten yaşayabilmek için ayrıldılar...Buluşacakalr belli de biraz sonlara doğru olacak galiba...Halil ne kadar da sevinçliydi Menekşe'nin kaçtığını öğrenince:img-in_lo Amnan kızarmasın da her türlü aşk adamı,çok tatlı o:img-yes:
Menekşe'nin babası gibi adamlar,abiler genelde kendileri bahsettikleri tip kadınlarla birlikte olanlar oluyor...Sonra kızını o kadının yerinde düşününce KENDİNCE kzıı için endişeleniyor:icon_whisTatlı dille(!) ve yumuşak tavırlarla(!!!) bunu önlemeye çalışıyor...
++''Çukulatamı yiyen obur olsa'':img-cool2
Fragman sözleri
Halil-Menekşe kaçmış, İstanbul'a gitmiş.İstanbul..
Nine-Kardeşin o senin yavrum.Kıyma kıydırma.( Küçük kardeşe diyor.)
Halil- Mecburum.Menekşe için mecburum.Boyun eğmedi,sevgimizi ezdirmedi kimselere.Canını vermeye razı.Ben de gidiyorum.
Menekşe-Bırakmamış beni.Kaçmak zorunda kaldığı için gelememiş ama gelecek.Beni burda yalnız bırakmayacak.Gelecek.
Menekşe'nin babası-Bul onu Kadir.Başımızı yerde koyma oğlum.
Kim olduğunu çıkaramadığım bir ses ( bir ihtimal büyük abisi ya da kocası) -Sen mermiyi namluya sürerken ben de sırtına vuracağım.Hadi diyeceğim.Hadi..Hadi..Hadi..
Nine-Kıymetlindi senin,kıymetlinizdi.
Büyük abi- Menekşe?( Telefonda)
Menekşe-Ya ona bir zarar verdilerse?
Menekşe-Gelemeyecek..Hiç gelemeyecek..
Menekşe Halil'in onu bıraktığından mı şüpheleniyor önceleri acaba? :icon_sorr Sonradan kaçmak zorunda kaldığı için gelemediğini anlıyor çünkü. Kimden öğrenmiş olabilir ki bunu? Ninesi ölsem de beni arama,seni bulurlar dedi.Telefonda abisiyle konuştuğuna göre o söylüyordur belki de.
Bu diziyi ilk bölümünü annemin zoruyla izledim güzel bi dizi konusu her ne kadar bana göre tabi biraz basit gelsede yinede çok güzel ordaki Menekşe rolündeki kız rolünü çok güzel oynuyo babannesiydi yanlış hatırlamıyosam babannesinin boyunana sarılıp ağladı sahne beni çok etkiledi gerçekten dilerim dahada başarılı olur beğendim diziyi
Resimdekiler belki de ablası ve yeğenidir:bilmimNeyse bu fazla sallamasyon gidiyor,ilerleyen bölümlerde ortaya çıkar ama sanmıyorum karısı ve çocuğu olacağını,kadın Halil'e göre yaşlı bence:img-yes:
Salamasyın ama benim aklıma glemedi değil...Yani resim çok eski gibi değil...Azcık buruşmuş,sararmış olmalı...Belki ailece başlarına bir iş gelmiştir...Hatta ablası ve yeğeni yaşıyordur ve onları da çok özlemiştir...
Ben Halil'in Bosna'lı olduğuna da inanmıyorum...O işte de bir iş var...Dedi ya uçakta,''Menekşe için gidicem''diye...Ne pahasına göre olurs aolsun bu seçimi yaptığına göre herhalde menekşe'ye aşkının yanı sıra bir suçu,yakalanma riski var ortada...Öldü diye peşinin bırakmışlar,ortaya çıkınca da takibe başlamışlar DA hemencecik gwldiğini nerden habe almışlar:icon_whis
Ne sorular dizisidir bu...Yeni bölüm yayınlansa da görsek:img-wink:
fragmanda halil ne kadar güzel sözler söylüyor öyle menekşe için...
artık dizilerdeki aşklar beni hiç etkilememeye başlamıştı hepsi çok basit aşklardı...hiç biri inandırıcı,gerçek gelmiyordu...ama menekşe ile halil o kadar çok seviyorlar ki birbirlerini efsane aşıklar diyebiliriz:)gerçek aşk...halilin "menekşem" deyişi bitiyor zaten beni...:img-in_lo:img-in_lo
Halil birisini öldürecek kapasitede biri değil ki.Çok masum ve iyi kalpli bir portre ilk bölümde çizilen.Birisini öldürüp,kaçak hayatı yaşamak üstelik de vicdanı bu kadar rahat güle oynaya yaşamak verilen Halli karakterine pek uymuyor zaten.:img-yes:
Başkalarından değil de belki de sadece kendi ailesinden kaçıyordur. Geçmişine yönelik sır perdesi olaylar aile içi sorunları kapsıyordur ve bu nedenle uzaklaşıp,kendi hayatını yaşamak,izini kaybettirmek istemiş olabilir. Bu sırada bir arkadaşı ya da tesadüfen rastladığı ölmüş birinin kimliğine bürünmesi de olası.:img-yes:
Bu arada Halil ve Menekşe aynı yerde çalışıyorlar da aynı mahallede de mi oturuyorlar? Yoksa Halil her sabah sadece Menekşe ile otobüse binebilmek için bir sürü yol mu tepiyor? Şaşkın aşık.:img-in_lo
Biliyorsun ama jess,en merhametli adamlar bile SALDIRGAN ve kuzen katili olabiliyor:img-wink:
Ama bana da birini öldürmüş gibi gelmedi...Belki bir sırra,bir olaya tanık olmuştur...Kendi ailesi mafya tipli adamları mı salıyor peşine:icon_whis O olamaz sanırım...
Ayrıca ben fazla sevimli,duygusal,iyi yürekli Halil'in başka bir ismi ve kişiliğinin ortaya çıkmasını,SUÇLU olmasını istemiyorum...:icon_sorr
Yapar:img-in_loMenekşe ile o Müdire Hanım yüzünden doğru düzgün görüşemiyorlar cafede...Ancak bakışma,birkaç kelime...Yolda oluyor ne oluyorsa...Sırf daha çok vakit geçirmek için herşeyi yapar:img-in_lo
NOT:Acaba Menekşe'nin ailesi Halil'in evini basınca ne buldu?
En sevdiğim bölümün replikleri...
Halil: A Menekşe...
Sarılırlar..
Halil : Nasıl kabul ettin? Nasıl evlendin o adamla?
Menekşe: Bana sormadılar ki Halil..Bilmiyorsun..
Halil : Tamam..Ağlama..
Menekşe : Delirmişlerdir şimdi..Her yerde arıyorlardır..Buldukları yerde..
Halil : Bulamayacaklar!!!..Bulamayacaklar..
Menekşe : Ninem kaçın dedi..Halil kaçırsın seni dedi..Ben onu ateşe atamam dedim..
Halil : Ben seni gelinlikle gördüğüm gün ateşte yandım Menekşe..Benim Menekşem , başkasının gelini olmuş..Ben gelicek diye gün sayarken o düğününe gün sayıyormuş..
Menekşe : Sus ne olursun söyleyemezdim..
Halil : Nasıl bir yalan bu dedim..KESSEM KANIM AKMAZ..Menekşe: Gidelim burdan Halil hemen..
Halil: Gidelim..
Menekşe: İstanbul'a kaçalım..Bizi orda kimse bulamaz..Kayboluruz kalabalıkta..
Halil : İstanbul olmaz...
Menekşe: Neden?
Halil :İstanbul'da bizi hemen bulurlar..Başka bir yere gitmemiz lazım..
Menekşe : Yok koca şehir..Bizim bi memleketli var Hayriye Teyze..Onun kızı kaçtı İstanbul'a..Çok aradılar bulamadılar..Bizi de bulamazlar..Hem kolayca iş de buluruz..Yabancı olmayız o şehirde..Sen de kaçak olmazsın..Daha rahat çalışırsın..Özgür olursun.. Telefon açıp sordum ..Akşamüstü uçak var İstanbul'a..Bilet de buluruz..
Halil : Peki o zaman hemen gidelim..Havaalanında bakarız..Yalnız yeter ki burdan bir an önce uzaklaşalım ..Hemen!!!
Replikleri yazdığın için çok teşekkür ederim arkadaşım:img-wink:
Tam kızacağı anda,hesap soracağında bile menekşe'yi incitmemeye,güven vemreye çalışıyor:img-in_lo
Hele ''Naısl bir yalan bu?Kessen kanım akmaz'' a bayıldım...Ama şaşırmış orada...Menekşe'nin ailesi kablo döşeme..Onların kanı akmaz bence:img-cool2
+İstanbul olmaz derken bana hiç korkusundan dolayı olduğunu hissettirmemişti...Ama Menekşe istanbul'a çok güveniyor...Kalabalığına, büyüklüğüne...Ben anlamadım ki bu işi...Bir dizide İstanbul'a giden şakkadanak bulunuyor,bir dizide kurtuluş oluyor:icon_whis
Almanca konusu benim de dikkatimi çekti...Menekşe sonuçta orda büyümüş,bu durumda aksanının bir alman gibi olması gerekir.Ben Türkiye'de,üstelik okulda almanca öğrenip almanya'ya gitttim bu yaz.açıkçası menekşe'nin aksanı benden de kötüydü.bu arada tam da berlin'e gitmiştim gezdiğim yerlerin hepsini bir bölümde tekrardan gördüm:img-pilotneyse halil'in ki iyiydi mesela.gerçi şu da var menekşe almanya'da büyümüş ama kızı almanların olduğu sosyal ortamlara sokmuşlar mıdır acaba?kaç yaşına kadar okumuştur?zorunlu alanlar-alışveriş vs.- dışında sürekli kendi insanlarıyla beraberse ve hatta ailesiyle beraberse aksanının babası gibi olması normal.
bu arada yengelerin senarist olduğunu ben yeni öğrendim:img-polic
HAH:img-cool2 Ben de onu diyecektim...Almanya'da yaşıyorlar da Alman kızlar dışında hiçbir şekilde nimetlerinden faydalanmamışlar:icon_whis
Yani kültürlerini korumak mıdır,Almanya'nın gerisinde mi kalmaktır?...Bir düğün yaptılar ki misketli falan..Kapıya yenge diktiler...Banyolarına kadar tarz bizim komşu evleriyle aynı...Eşyalar o bu şu,kıyafetler herhangi bir Türk ailesinin herhangi bir türk evi gibi...Hatta çevreyi göstermese ''TR'de çekip birkaç Berlin görüntüsünü bize yutturuyorlar ''derdim:img-icecr
Menekşe'yi otobüse onlar bindiriyor...İşten onlar alıyor...Onun dışında evde...Menekşe özgürken hapis:icon_sorr
sesli fragman cikmis incinda az olsada farkli sahnelerde var cok heycanlandim
sabisizlikla yeni bölümü bekliyorum
özetde malesef fazla birsey anlasilmiyor ama galiba bu bölümde kavusma sahnesi izlemicegis :icon_sorr
merak etdigim telden konusma firsati olacakmi ve nasil olacak sesli fragmanda menekse büyük abisiyle konusucak veya konusmicak ama sesli fragmanda halilin tel görüsmesi yok catladim resmen :img-pilot
sesli fragman cikmis incinda az olsada farkli sahnelerde var cok heycanlandim
sabisizlikla yeni bölümü bekliyorum
özetde malesef fazla birsey anlasilmiyor ama galiba bu bölümde kavusma sahnesi izlemicegis :icon_sorr
merak etdigim telden konusma firsati olacakmi ve nasil olacak sesli fragmanda menekse büyük abisiyle konusucak veya konusmicak ama sesli fragmanda halilin tel görüsmesi yok catladim resmen :img-pilot
Evet galiba bu bölümde kavusma sahnesi izlemicez..
1.bölüm zaten ask doluydu..2.bölümde böyle olsun :)
Bu bölüm galiba kaçis ve üzüntü izlicez..Okadar çok cevabini bulmamis soru varki..Ben sahsen kafami pek yormicam..
Cünkü zaten bir sonuç'a varamiyorum..Izlicez görcez artik :)
kivanç_aşkim 12-09-07, 22:58 Aslında dizinin saati öyle bi geç geliyorki bana :icon_sorr Sabahın köründe dershane için kalkıyorum..Bide diziden sonra gelip burda yorum yapıyorum..Of :icon_sorr Okul da açılıyor..Ben yavas yavas nete elvada diycem :sad53:
Valla fragmanı düşün yok özeti düşün yok mezarı düşün :img-cool2 Tırlatmış bir durumdayım..Gerçekten de bi sonuca vardığımız yok bekleyip görücez..:img-yes:
Yalnız mezarın sırrını daha ikinci bölümden keşfedeceğimizi sanmıyorum ama hayırlısı...:icon_whis
kivanç_aşkim 12-09-07, 23:01 Ne demek pelinSi arkadaşım her zaman...
1.bölüm aşk kokuyordu :img-in_lo
2.bölümde koştur koştur geçecek :D Ay bayıldım bu diziye ya :D
Aslında dizinin saati öyle bi geç geliyorki bana :icon_sorr Sabahın köründe dershane için kalkıyorum..Bide diziden sonra gelip burda yorum yapıyorum..Of :icon_sorr Okul da açılıyor..Ben yavas yavas nete elvada diycem :sad53:
Valla fragmanı düşün yok özeti düşün yok mezarı düşün :img-cool2 Tırlatmış bir durumdayım..Gerçekten de bi sonuca vardığımız yok bekleyip görücez..:img-yes:
Yalnız mezarın sırrını daha ikinci bölümden keşfedeceğimizi sanmıyorum ama hayırlısı...:icon_whis
Aynen aynen :)
Umarim mezar konusu cevabini bulur 2.blümde ya..Bende pek sanmiyorum ama o mezar konusunu en çok merak ediyorum :(
Ya bide sessiz fragmanda sanki Halil mezar tasini görünce sasiyordu..Acep benmi yanlis gördüm? :icon_whis
herneyse ya..Beklicez artik :) gelsin su Cuma..
HAH:img-cool2 Ben de onu diyecektim...Almanya'da yaşıyorlar da Alman kızlar dışında hiçbir şekilde nimetlerinden faydalanmamışlar:icon_whis
Yani kültürlerini korumak mıdır,Almanya'nın gerisinde mi kalmaktır?...Bir düğün yaptılar ki misketli falan..Kapıya yenge diktiler...Banyolarına kadar tarz bizim komşu evleriyle aynı...Eşyalar o bu şu,kıyafetler herhangi bir Türk ailesinin herhangi bir türk evi gibi...Hatta çevreyi göstermese ''TR'de çekip birkaç Berlin görüntüsünü bize yutturuyorlar ''derdim:img-icecr
Menekşe'yi otobüse onlar bindiriyor...İşten onlar alıyor...Onun dışında evde...Menekşe özgürken hapis:icon_sorr
arkadasim bence aksanda haklisiniz almanyada buyumus insanlarin aksani boyle bozuk olamaz, bence orda biraz yanlis yapmislar tamam meneksenin baba ve annesi biraz yanlis ve duzgun aksanlari olmamasi bir kusur degil ama menekse ve abilerin aksanlari biraz ters olmasi bozuyor:icon_whis
meneksenin ailesi oyle cagdisi adetlerine baglilarki artik turkiyedede bile boyle degil. dogudada artik kizlarin okula tek basina gitmesine bile bisey demiyorlar ama avrupali bir aile boyle yapiyorya bence pes...
o kil babaya zaten kil oluyorum kendini terbiyeye verecegine once kizini terbiye ediyor adam evli ama gozu almanlarda, hele o abileri varya offf canim sikiliyor bunlari dusundukce.. neyse arkadaslar size iyi geceler malum yarin okul var byebye
cihan-songül 13-09-07, 02:47 herkese ii geceler arkadaşlar.az önce sesli fragmanı izledim. kafam iyice karıştı.allah sonumuzu hayır etsin. nasıl çözeceğiz onca şeyi bilmiyorum.
ş,mdi mmenekşe ile halilin 1. böümü gene var. galiba hergün veriyolar:img-pilotben bir daha izleyeyim bari.
bu arada tüm müslüman ailesinin hayırlı günler geçirmesini diliyor ve oruçlarında kolaylıklar diliyorum
_mervevrem_ 13-09-07, 06:54 benim teyzem 20 yşında gitti almanyaya 32 sene geçti kendisini çok bilir tavırlarla biliriz...
komikl ama almancadan ödevimi yaptıramadım
hala öğrenememiş
orada birde şöyle birşey var arkadaşlar
almanyaya gidenlerin çoğu ne oraya ayak uydurabiliyorlar nede geldiklerinde buraya...
iki kültürün arasında sıkışmaları cahil dönemlerinde gitmeleri de etken diyebiliriz
hala utanç duyduğumuz konulşardan biri de
zamanında türkleri alırken dişlerine dahi sağlam mı kilosu yerinde mi dye seçmeleridir
şimdi teknolojiye ve akla göre bakılıyorsada o dönemde gitmiş ve kendini geliştirememiş insanlarımız mevcut
belki kızabilirsiniz ama bu da bir gerçek....
benim teyzem 20 yşında gitti almanyaya 32 sene geçti kendisini çok bilir tavırlarla biliriz...
komikl ama almancadan ödevimi yaptıramadım
hala öğrenememiş
orada birde şöyle birşey var arkadaşlar
almanyaya gidenlerin çoğu ne oraya ayak uydurabiliyorlar nede geldiklerinde buraya...
iki kültürün arasında sıkışmaları cahil dönemlerinde gitmeleri de etken diyebiliriz
hala utanç duyduğumuz konulşardan biri de
zamanında türkleri alırken dişlerine dahi sağlam mı kilosu yerinde mi dye seçmeleridir
şimdi teknolojiye ve akla göre bakılıyorsada o dönemde gitmiş ve kendini geliştirememiş insanlarımız mevcut
belki kızabilirsiniz ama bu da bir gerçek....
sevgili mervevrem, maalesef dediklerine katilamiyacagim, almanyada yasiyorum, ve ben hem buraya, hem izine gittigimde (yani türkiyeme) gayet iyi ayak uydurabildigimi düsünüyorum. teyzene gelince, 32 sene olmus almanyaya gideli ve hala almancasi olmadigi normal denilebilir bence, cünkü senin teyzen, benim annem, babam vs.... bunlar almanyaya calismaya gelenlerdenler, bizim kadar asla konusamazlar buda normal canim, ben ve diger arkadaslarim burada dogduk, buranin ana okulana gittik, burada okuduk, almanca bizim icin aslinda ana dilidir, ama 30 sene önce gelenler burada okula falan gitmediler, ama kendilerini ifade edecek kadarda konusuyorlar, bence buda yeterli:img-yes:
dis ve kilo kontrolünü gelince, almanlar zamaninda bizim ailelerimizi calismak icin davet ettiler, calismaya cagirdiklarininda saglikli olup olmadiklari icin canim, ayrica almanlar burada yabancilardan neredeyse en cok türkleri seviyorlar, cünkü onlarda su gercegi biliyorlarki, almanyayi, almanlar ve türkler beraber kurdular.
cahil dönemini gelince, orada sana birazcik katiliyorum, bizim ailelerimiz türkiyeyi birakip almanyaya geldikleri dönem, türkiye bukadar modern, herseye acik degildi, ama bunuda bizim ailelerimiz coktan fark etti canim.
yanlis anlama bu sana bir saldiri falan degil, sadece burda yasadigim icin, fikrimi söylemek istedim:img-wink:
meneksenin abisi ve babasina gelince, cok fazla geri kafali, burada asla ben cevremde böyle birsey ne duydum ne gördüm, yani demek istedigim meneksenin babasi almanya gibi yerde böyle diye, zanledilmesinki, ah yazzik bizim türkler nebicim yasiyorlar avrupa gibi biryerde:img-yes:
Aynen aynen :)
Umarim mezar konusu cevabini bulur 2.blümde ya..Bende pek sanmiyorum ama o mezar konusunu en çok merak ediyorum :(
Ya bide sessiz fragmanda sanki Halil mezar tasini görünce sasiyordu..Acep benmi yanlis gördüm? :icon_whis
herneyse ya..Beklicez artik :) gelsin su Cuma..
ben de çok merak ediyorum bu mezar konusunu
ama cevap bulmayabilir
sanki bence de şaşırıyor gibiydi,acaba halilden uzun süre haber alamayınca öldüğünü mü sandılar da sembolik de olsa mezar yaptırdılar,oof oof çok karışık yaaa:icon_whis
judithtimoz 13-09-07, 08:45 Arkadaslar,
Tüm yorumları okuyamadım ama az once fragmanı izledim ve benim fikrim su:
Bence Halil daha önce evlenip bir çocuğu olmuş, (o mezar tası onlar olabilir).
1. bölümde halil'in elinde bir kadın ve bir çocugun resimi vardı. Fragmanda Menekse Halil çantasını karıştırıken şaşırıyor. Burada Halil'in diğer pasaportunu görüyor. Bence Halil karısının ve cocugun katilleri oldürmüştür, yakanmaktan korktuğuiçin kaçıyo olabiilir.
Tabi bu sadece benim tahminlerim.
_mervevrem_ 13-09-07, 08:48 sevgili mervevrem, maalesef dediklerine katilamiyacagim, almanyada yasiyorum, ve ben hem buraya, hem izine gittigimde (yani türkiyeme) gayet iyi ayak uydurabildigimi düsünüyorum. teyzene gelince, 32 sene olmus almanyaya gideli ve hala almancasi olmadigi normal denilebilir bence, cünkü senin teyzen, benim annem, babam vs.... bunlar almanyaya calismaya gelenlerdenler, bizim kadar asla konusamazlar buda normal canim, ben ve diger arkadaslarim burada dogduk, buranin ana okulana gittik, burada okuduk, almanca bizim icin aslinda ana dilidir, ama 30 sene önce gelenler burada okula falan gitmediler, ama kendilerini ifade edecek kadarda konusuyorlar, bence buda yeterli:img-yes:
dis ve kilo kontrolünü gelince, almanlar zamaninda bizim ailelerimizi calismak icin davet ettiler, calismaya cagirdiklarininda saglikli olup olmadiklari icin canim, ayrica almanlar burada yabancilardan neredeyse en cok türkleri seviyorlar, cünkü onlarda su gercegi biliyorlarki, almanyayi, almanlar ve türkler beraber kurdular.
cahil dönemini gelince, orada sana birazcik katiliyorum, bizim ailelerimiz türkiyeyi birakip almanyaya geldikleri dönem, türkiye bukadar modern, herseye acik degildi, ama bunuda bizim ailelerimiz coktan fark etti canim.
yanlis anlama bu sana bir saldiri falan degil, sadece burda yasadigim icin, fikrimi söylemek istedim:img-wink:
meneksenin abisi ve babasina gelince, cok fazla geri kafali, burada asla ben cevremde böyle birsey ne duydum ne gördüm, yani demek istedigim meneksenin babasi almanya gibi yerde böyle diye, zanledilmesinki, ah yazzik bizim türkler nebicim yasiyorlar avrupa gibi biryerde:img-yes:
öncelikle bazı şeylweti eksik dile getirmemden yanlış anlaşılmış olduğumu fark ettim
bende sana katılıyorum
tabiki orada yaşayan gençler gerek teknolojik gerek sosyo ekonomik açıdan bizden 1 adım değil 5 adım ilerideler
nitekim menekşenin küçük kardeşinin kilise önündeki anlatımlarıyla --yani saygının sosyal koşıulların ön planda olmasını anlatışlarından bu geleneğin kendilerinede geçtiklerini göstermeleriyle-- gerek menekşenin diğer ağabeyinin ılımlı davranışlarıylada göz önüne serilmiş
ben bu olaydan rahatsızlığımı dile getirdim yine teyzemden yola çıkarsak kendisi lise mezunu bir memurdu türkiyede... ama aynı koşullarda alınması da benim kendi fikrimce iyi bir olay değil
gurbetçilerimize burada asla aşağılama gibi birşey de yapmak istemem ki anlattığım iyi koşullardan bahsettim
günaydın herkese hayırlı ramazanlarrr
sadecee 1 gün kaldıı hersey ortayaa cıkıcakkkkkk ohhh beee kaçgündürr rüyalarıma bile giriyodu o mezar tasıı:D
Aynen benimde girdi. :D Bir de nasıl etkisinde kaldıysam benide birileri kovalıyodu rüyamda. Neyse 1 gün sonra öğreneceğiz herşeyi. Meraktan çatlamak üzereyim desem yeridir yani. Fragmanda Menekşe niye şaşırıyordu acaba? :icon_sorr
kıvanckerocu 13-09-07, 09:44 slm arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum...beni de aranıza alırsanız sevinirim..
bende bir MENEKŞE İLE HALİL hayranıyım...:Pçok beğendim diziyi özellikle kıvanç tatlıtuğya bayılıyorum...
aramıza hoşgeldin:happy0064
sesli fragmanı az önce izledim.Halil Türkiye'ye gitmek istemiyor ama Mnekeşe'nin yaptkalrını düşünüp gitmeye kesin karar veriyor ve menekşenn kadir abisiyle aynı uçakta geliyor.AMa abileri onu tanımııyor.
umarım mezarın sırrı çözülür.
okullar açılıyor arkdaşalr ben foruma sık sık giremem artık
lütfen imzalrda bni unutmayın
yarın akşam süper bir bölüm bzi bekliyor.hepinize iyi günler:good:
bende okullar açılınca giremicem imzalarda unutmayın lütfenn
sesli fragmanı hala göremedim nete düştümüü???
halil ile menekşee istanbulda karşılaşınca noluak yani olaylar nasıl ilerlicek çok merak ediyorumm halilinnn hayatını yarın öğrenicezz daha hiç bişi bilmiyoruz onun hakkında
pofuduk&kero 13-09-07, 10:03 evet sonunhda sesli fragmanı izledim:happy0064
menekşe istanbulda halil gitmekten çekiniyor ama menekşe benim için canını ortaya koydu bende gideceğim diyor:img-in_lo
bide fragmanın sonunda menekşe halil için o hiç gelmicek filan diyodu orası çok duygusaldı yaa:img-cray: umarım o resimdekiler de karısı ve çocuğu değildir :img-yes:
Öncelikle herkesin mübarek ramazan ayı hayırlı olsun.Bu ay hepimize iyilik,güzellik,sağlık ve huzur getirsin.
Bu gece malum ilk sahurumuza kalktık.Sahuru yaptıktan sonra kanallar arasında zap yaparken Menekşe ile Halilin yine tekrarına denk geldim.Sabah okulum olduğu halde biraz bakayım dedim.
İlk bölümü ve tekrarını izlerken ağlamaktan bir çok şeyi farkedememişim.
Mesela küçük abinin hem hiç bir işe yaramayıp hemde evde bu kadar çok söz sahibi olmasını,büyük abisinin aslında sessizliğinin ardındaki nedeni.Acaba büyük olmanın verdiği sorumluluklamı daha olgun davranıyor yoksa başka O'nundamı babasıyla yaşadığı farklı sorunları var.
Menekşe büyük abisine ben evlenmek istemiyorum dediğinde,büyük abinin;hangimiz babamıza karşı çıkabildiki ki demesi yusuftada bir aşk acısının delili bence.
Bir arkadaş yazmış Halil bosnalı olmayabilir diye.Bosnalı olmasa rüyasında bile Mostar köprüsünü görmez ve resimlerinede bakmazdı.
Halil karakterinde Bosna savaşıyla ilgili açılımlar yaparlar umarım.Yoksa sadece sıradan ırkı farklı bir yabancı gibi konuyu geçiştirmezler inşallah.
Nasıl güzel bir dizidir Menekşe ile Halil...
Elbette aradaki aşkı daha ilk bölümden ta içimzide hissettik ama birde o kadar gzüel detaylar vardıki o kadar acı gerçekleri konu almışlarki...
Alamanya'da yaşayan ailelerin dramı var orada es geçilmemesi gereken işten eve gidip gelen kadınlar zaman bulamayıp etrafını gezmeden geçirilen günler...
İki ülke arasındaki kültür farkıyla boğuşan aileler
Menekşe'nin babasına çalışıyorum sana yüküm olmaz beni evlendirme dediği sahnede tüylerim diken diken oldu..Bu sadece Almanya'da yaşayan bir genç kızın değil ülkemizde yaşayan birçok genç kızın hislerine tercüman bir cümle...Rızası olmadan evlendirilen , başlık parası sebebiyle bir nevi sermaye görülen bir dolu genç kız...
Ve elbette ELİF ŞAFAK isminin özgün hikayede isminin geçmeside dizinin neden bu kadar vurucu olduğunun bir başka sebebi...
birincisi dizimiz çok güseldi hem sevindim hem hem üzüldüm sevinmem menekşenin almanyadan gitmesi ve işin kötüsü menekşenin kardeşi vo kocası menkşenin nereye kaçtığınıda biliyorlar bildiğine göre kesin biri istanbula gidip möenekşeye bir şey yapacak çünkü menekşe'nin babası mustafaya bir silah verdi bakalım ne yapacak bence mustafa menekşe'yi bulacak ama vurmayacak menekşe ile halil'i mutlu görünce vazgeçecek vurmaktan bakalım saten dizimizi islemesine bir gün kala heyecanlıyım dizi nasıl olacak diye halilim almanyada kaldı bakalım o nasıl gidecek istanbula inş. bu bölümde istanbula gidr gidrse burda halay vereceğiz halayın başında ben olurum gelmek isteyenlen buyur geldin...
ikinci bölüm fragmanini görüm gene cok güzel kesinlikle menekse korkularini biraz olsun yeniyor gibi Halil hakkinda endiseleri var tabiki ama umarim bu bölümde kavusurlar ..Buu arada bu ikisi birbirine cok yakismislar...Bakalim neler olacak yarin..
gs-tugba93 13-09-07, 12:02 Son 1 gün kaldi cok merak ediyorum ya neolcak ne bitcek diye
insallah menkese ile halil bu bölüm kavusur ama buna pek sanetmiyorum
abisiyle kocasi menekseyi aramaya gitcek insallah bulamazlar bulurlarsa artik
kim bilir neolur
kıvanç_sedef 13-09-07, 12:13 bende yarınki bölümü çok merak ediyorum..şu menekşenin abisi babası ve müstakbel kocası yokmu beni deli ediyorlar valla....şu kıza bir gün yüzü göstermiyorlar dizi boyunca da göstermicekler zaten...artık yarın akşamı iple çekiyorum ne olacak o zaman görcez....ama yine süper bi bölüm olacağı kesin..:icon_sorr
hayırlı ramazanlar herkese,
sesli fragmanın henüz göremdim ama sevgili jess yazmış saolsun ....
mezar taşında yazan 1984-2004 yazısına rağmen halen bazı arkadaşlar o mezardakinin halil'in çocuğu olduğunu yazıyorya bu halil kaç yaşındaki en fazla 30 olması lazım değil mi? ee nasıl omezardaki halil'in çocuğu olacak:icon_whis
rüya konusunda bende muallakta kaldım şimdi..belki babası ölmüştürde annesi bırıkıp başka zengin bir kocaya varmıştır halil'in olamaz mı??ama halil neden sizinde söylediğiniz gibi o resimdeki de eğer annesi ise saklasın kacarken bile ilk onları toparlasın alısın....daha tavırlı olmaz mı annesine karşı:icon_whis
fragmanda biri namluya mermiyi verdiyor öylemi eğer tabancayı elinde tutan ayı mustafa ise bir şeyçik yapamaz..ama küçük abi kadir ise işte o yapar...ve babasını gözünde kahraman olur nede olsa *namuslarını* temizlemiş olacak:img-blush.kendi namussuzluğunuda kim temizliyecek bilmiyorum....
***nesli*** 13-09-07, 12:37 slm arkadaslar bende sahurdan sonra uyumadım menekşe ile halilimi bi kere daha izlemek için daha doyamadım 1.bölüme bakalım ikinci bölümde nolcak bu arada bende sesli fragmanı gördüm halil menekşe istanbula gitmiş o zmn bende giderim falan diodu menekşenın abisi ve mıstafayla aynı uçakta gidiolardı :img-wink:
ben de çok merak ediyorum bu mezar konusunu
ama cevap bulmayabilir
sanki bence de şaşırıyor gibiydi,acaba halilden uzun süre haber alamayınca öldüğünü mü sandılar da sembolik de olsa mezar yaptırdılar,oof oof çok karışık yaaa:icon_whis
Haha Gozde'm bu yorumuna pek guldum ya! Sembolik mezar:D Saka bir yana ama bana da oyle geliyor... Oldugunu zannettiler diye mi yoksa oldugu zannedilsin diye mi iste ona tam karar veremiyorum... Mezarin basinda cok huzunluydu acaba Halil bir arkadasi filan yanarak oldude bazi olaylardan kacmak icin sanki kendi yanmis susu mu verdi acaba??? Ayyy cok hayalperest bir dusunce oldu ama olabilir ya |