PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 6

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

archshe
05-12-06, 11:18
[QUOTE=pinkzone;1755201]Valla bu güven yazısı sankim bir kompozisyondan alınınmış gibi :) Ama sanırım bu mesaj anlatılmak istenileni anlattı.. Ne demekmiş.. Güven önemli...[/QUOTE

evet çok uzun bir yazı bir yazar konferansta anlatmış.gelelim filize ve onun hakkında söyliyeceklerime filizin içinde bir şüphede olsa yılmaza güvenmiştir.ama asla eskisi gibi olmamış bunu burdan anlamamaız gerekiyor.

eee eskiden filiz hayatında ilk kez bir erkeğe körü körüne tutulmuş güvenmişti...hatta dün izledim filizin öğrendiği bölümü...handana anlatıyodu dünyayı onunla keşfettiğini onu hayatının merkezi yaptığını onsuz nefes alamadığını ve böyle birine inanmışken bunları atlatması gerektiğni....ama atlatamamış....kolay hazmedilemz cinsten...belki filiz yılmaza döndü ağzı sana güveniyorum dedi olanlardan sonra ama kalbi hala kırıktı...bilemeyiz

matraka
05-12-06, 11:19
valla matraka eminim filiz karakterinde yılmaza güvenmemyi yazan senaristler bu kadar araştırma yapıp 13. bölüme bağlamamışlardır yada güven kaybını yaşayan filiz ve cem için bu boşluğu kapatacak yeni kız yada cemi dahil etmemişlerdir senaryya...senin araştırdığın kadar araştırsalardı herşeyi bu kadar mantık hatası olmazdı...rastlantısal bişey ama senaristler okurlarsa bunu vay be tam 12den vurmuşuz bilimsel açıklaması bile varmış derler...

ama bu gerçek ünülü bir psikoloğun çok uzun bi yazısı ilşkikerde güveni adam her açıdan ele almış zaten senaristlerin yapacakları olayları ben danıştıklarına eminim nerdeyse yoksa bu kız niye böyle yaptığının cevab olmalı zaten bir krakter yazıyorsan onun ilk önce özellklerini bulursun nasıl biri olduğu felan sonra krakterdeki değişimi gerçekleştirdiğinde neler olucağı sorarlar mutlaka körü körüne değişmez bence

forever_bim
05-12-06, 11:20
Sonunda 52. bolumu de izleme serefine eristim. Acikcasi ben bu bolumde cooook eglendim ve guldum ama unutmamaliydim ki bu bir komedi dizisi degildi :img-hyste :img-hyste

Saka bir tarafa, bundan yaklasik 5 bolum once Yilmaz’in hemen her sahnesine gulecegime, Filiz’in gozyaslarindan artik etkilenmeyecegimi soyleseler inanmazdim. Daha gecen bolumde etkilendigim sahneleri siraladim. Oysa bu bolum gulumseten sahneler sadece Omer, Elif ve Feride oldu. Acikcasi dizinin cogunlugunu kaplayan kotu polisiye senaryosu yerine klise falan ama dadi ile babanin askini seyretmeyi tercih ederim.

Yilmaz’in kacisi hakkinda iyi seyler dusunmeyen tek kisi benim herhalde diye dusundum diziyi izlerken. Yilmaz’in damdaki bir kedi gibi kactigini gorunce karakter icin cok uzuldum ama herkes nedense Yilmaz’in kacmasi icin seferber olmus, polise karsi cephe olusturmus. Tamam Yilmaz suclu degil ama sucsuzlugunun kanitlanmasi icin gerekli olan kamera kayitlarinin bulunmasinda Yilmaz orada olsa ne olur olmasa ne olurdu bir soyler misiniz? Asil amac Yilmaz’in Cem’i bulmasi ve beklenen yuzlesmenin gerceklesmesiymis ama simdiye kadar seyrettigimiz sahnelerde beklenen etki yaratilmadi ya da ben sonuna dogru sacmalik ustune sacmalik seyredince iyice diziden koptum bilmiyorum.

Bu oykude anlayamadigim ve mantigima ters dusen o kadar cok sey oldu ki, en iyisi maddeler halinde yazmak;

1)Ahmet’in bir ay icinde zekasi acildi. Yaninda surekli gecen ‘babasi’, ‘Cemil’in cocugu’ konusmalarini hic anlayamiyor, hatta tembih edildigi halde Salih’e Cemil’e gittiklerini soyleyen cocuk simdi hic tembih edilmeden plani birdenbire cozuveriyor.

2)En guvenli yer nasil Canan’in yani olur onu hic anlayamadim. Filiz'le karsilassinlar diye dusunulmus sacma sapan bir karar. Bir kere silah Sadikoglu sirketine aitken ayni soyadi tasiyan ve sirketi Ekrem’le ortaklasa Yilmaz’in ustune yapmis birisinin evi bakilacak iki uc evden biri degil midir? Omer ve Cem bile Yilmaz’i ararken oraya gelmemisler miydi?

3)Filiz’in bir tuzak olabilecegi ihtimalini gozonune almamasi elbette fevri bir karar ama Yilmaz nedense butun deliller aleyhindeyken Filiz’in suphelenmesi konusunda butun kopruleri ativeriyor. Daha once onsuzken gercekten yasamadigini soyleyen Yilmaz birdenbire Filiz’e arkasini donuveriyor. En azindan ‘sucsuzken niye kactigi’ sorusunu soran birisi oldu dizide  Yine de bolumdeki oyunculuk acisindan en iyi sahnelerden birisi Yilmaz- Filiz karsilasmasiydi. Acikcasi bolumu seyretmeden once Filiz’e daha cok kizacagimi dusunmustum ama yine oyle olmadi. Cem yine rolunu kusursuz oynadi, o yuzden Filiz’in hareketlerinde bir asirilik goremedim ben. O da tum ailesi gibi koru korune Cem’e guveniyor ama adam planin kendi ustune dusen bolumunde gayet basarili, hakkini yemeyelim.

4) Tam o sirada lardan birisi bu sefer Yilmaz’in lehine isledi ve Cem’i bulmasi hepimizin dusundugunden cok daha basit oldu. Acikcasi bu da beni hayal kirikligina ugratti, dusmanin ortaya cikmasi daha sasali olmaliydi; ama en azindan Cenk Ertan’i farkli bir ruh halinde gorduk degisiklik oldu.

5)Yilmaz’in polis onu ararken sadece mahallede saklanmasi konusu da cozemedigim konulardan birisi oldu. Adam kendi isyerine geldi inananamadim seyrederken. Herhalde amac Yilmaz’in Filiz kendine inanmayinca ne kadar gozunun dondugunu anlatmakti ama bende gulmek artik refleks haline geldigi icin Yilmaz’in elini kolunu sallayarak dolastigi sahnelerde hep guldum. :img-hyste

6)Bence en buyuk sacmaliga gelirsek, bu Yilmaz Filiz’i gercekten seviyorsa yaninda boyle tehlikeli adamin dolasmasina nasil izin verir? Filiz’i uyarmaliydi Filiz ona inanmasa bile uyarmaliydi, intikam pesinde kosacagina sevdigi kadinin hicbirsey bilmeden tehlikede olmasina goz yummamaliydi! Tekinerler icin ne dusunurse dusunsun Omer’i vurduracak kadar gozu donmus birisinin o ailenin yakininda olmasi konusunda hic rahatsizlik duymamasi da garip ama ona sacma diyemeyecegim.

Neyse, sinirden de olsa guldugum sahneler hakkindaki yorumum bu kadar. Gelelim beni gulumseten sahnelere. Omer’in Filiz’le olan sahnesi konusu yanlis bir sebebe de dayansa cok guzeldi. Yorgun Omer’in ‘Filiz aglama’ deyisi Filiz’in kendini suclamasi uzun zamandir bekledigimiz kardeslere kavusmamizi sagladi. Bu bolum yanlis anlamalari affetme konusunda daha anlayisli olanin hep sinirli diye kizdigimiz Omer olmasi ne garip degil mi? Elif ve Feride’nin pasta yaptiklari sahne, Mujgan’in gelisi, Zeynep’in Handan Hanim korkusu hepsi bana Ihlamurlar Altinda’yi izledigimi tekrar hatirlatti ama benim icin bolumun sahnesi elbette yastik savasiydi.

Omer’in yavas yavas Feride’nin kizina sactigi mutluluktan etkilenmesi ve de Feride’nin uyandirdik diye uzulmesi, Omer’in kahkahalarla ilgili sozlerinden sonra utanmasi, Elif’in kahkahalari ve sonrasinda Handan’in tepkisinden sonra hepsinin cocuklasip Elif’le beraber gulmesi hersey cok hostu ve daha da onemlisi cok dogaldi. Sinan Tuzcu’nun bakislarii elbette cok guzeldi ama Feride’ye sevdigi kadin olarak bakmasina biraz daha var diye dusunuyorum. Hem sindire sindire olmasi cok daha mantikli, sonucta Omer seneler sonra hala alyansini takacak kadar cok secdi Elif’i. Yemekte Omer’e yardim icin atilan kisinin Feride olmasi eminim hicbirimizin gozunden de kacmadi.

Gelelim Ihlamurlar Altinda’nin sacma olmayan fakat tekrar senaryosuna. Nalan- Kerem- Emre uclusu bana fena halde ilk bolumleri hatirlatti yine bu bolum. Sevdigi kiza gul veren Kerem’i geri istiyorum. Nalan’in ablasindan daha atak olacagina inansam da niye ayni seyleri isitip isitip onumuze koyuyorlar onu anlayamadim. Bu arada butun elestirilerime ragmen Ele Gune Karsi sarkisinin iyi bir secim oldugunu dusundum o sahnede. Keske tempo tutma efektini de biraz muzige uydursalarmis!!

Yorumumun kisa ozeti ise Omer- Elif- Feride ve hatta Filiz sahnelerinin cogalmasini istiyorum, klise de olsa artik inanacagim ve de ofke nobetleriyle sarsilmayan bir ask istiyorum bu dizide :img-help:
Berna'ya aklı başında yorumu için çok teşekkür ederim. Zevkle okudum. Sadece uyarı kısmına katılmıyorum ben de . Onu da gelecek bölüme bıraktırlar berna bana kalırsa.

Ama Yılmaz'ın polisin burnunda olup yakalanmaması bana da hayli uçuk geldi.

Zaten sözkonusu kişi Yılmaz olunca Matraka'nın kılıfları hazır. Matraka biraz da bu düşünme payını Filiz için kullansan mutlu olurum.

Bir de pinkzone da farketmiştir ilk sezondan beri action sahnelerimiz komedi. Yılmaz tepemiydi ev damı mıydı anlamadığım yerde giderken ben de çok güldüm.

Keşek adelete güvensek polislerimiz çok pasif yansıtlıyor şimdi de kesin haftalar boyu Cem Bey'in kaçışını izleyecegiz. Neresi bunun aşk dizisi anlayan beri gelsin.

matraka
05-12-06, 11:24
Berna'ya aklı başında yorumu için çok teşekkür ederim. Zevkle okudum. Sadece uyarı kısmına katılmıyorum ben de . Onu da gelecek bölüme bıraktırlar berna bana kalırsa.

Ama Yılmaz'ın polisin burnunda olup yakalanmaması bana da hayli uçuk geldi.

Zaten sözkonusu kişi Yılmaz olunca Matraka'nın kılıfları hazır. Matraka biraz da bu düşünme payını Filiz için kullansan mutlu olurum.

Bir de pinkzone da farketmiştir ilk sezondan beri action sahnelerimiz komedi. Yılmaz tepemiydi ev damı mıydı anlamadığım yerde giderken ben de çok güldüm.

Keşek adelete güvensek polislerimiz çok pasif yansıtlıyor şimdi de kesin haftalar boyu Cem Bey'in kaçışını izleyecegiz. Neresi bunun aşk dizisi anlayan beri gelsin.

yılmaz adalete güvenmese zaten şimdi gidip teslim olmaz güvenlik görüntülerini verince tahminen delil yetersizliğinden tahliye olucak merak etme bak filizi savunuyorum ayrıca yılmazın kaçma olayını ben hala uçuk bulmuyorum kendi görüşleriniz sevgili modum

archshe
sorunu cevabını ben biliyorumda kimlerinde ne bildiği bilmek istiyorum o yüzden filizi asmamı bekleyenler neden yanıldıklarını anlayacaklar hadi biraz girişken olun bakalım

aramızda psikolog varmı bilmiyorum ama derine inilmesi gerken bi mevzu filiz karakteri ve yaşadıkları...valla ben filizi asmanı bekleyenlerdendim ama şunu da anladım sen sadece yılmazı değil filiz yılmazı savunuyosun...
filizin geçmişte yaşadığı güven zedelenmesinden ve yılmazın test ettiği cümlere dayanıyo...

pinkzone

Sen mi ben mi.. Orda bende çok güldüm.. Yani bide çocuk söyleyecekti.. Adam ağzını tıkadı.. Yılmazda ordan hoplaya zıplaya geçti. :) Kimbilir ne kadar terlemiştir o kaçış sırasında.. Dizi değilmi.. Gerketiğinde polisi yücelticekler gerketiğinde aşağıya çekecekler.. Zaten bir çok polis dizisi var.. Bu dizide Polisler pek saf gösteriliyor..

archshe
05-12-06, 11:28
[QUOTE=archshe;1755269]

içine atmış bütün dertleri her yaşadığını yanında paylaşacağı bir dosttu yyoksa güven zaten çok zor kazanılıyormuş

filiz hep yanlızdı...sorunlarını kendi çözdü...çözemediğindede çözdüğünü sandı kısır döngü tekrar etti...ve aynı hataları tekrarlamaya başladı...doğruyla yanlışı karıştırdı...daha doğrusu kafasını toplayıp işin içinden çıkmadı bazen kolay yolu inanmak ve inanmak üzereine seçti...hangisi o durumda kolay geldiyse...

pinkzone
05-12-06, 11:35
Aman arkadaşlar Sizde artık filize kızgınsınız anlıyorum. Ama bende sizin gib kızgınım.. Ama Filizin kesinlikle aklı başında değil.. Kiminle dertleştiğini gördük.. Kiminle sorunlarını paylaştığını gördük. İçine ata ata psikolojisi bozuldu. Olmayacak laflar söyledi.. Yani beyaz gömlekli hallerini görebiliz her an.. Yani o kadar kötü durumu.. Ve bunu hala kimse farketmiyor..

pinkzone
05-12-06, 11:36
Filiz eleştir Matraka ama şunu da unutma.. Filizin bakırköylük yolunda ilerlediğini unutma.. Çünkü kızda akıl yok artı.. Mantık yok.. Bunu bir düşün.

matraka
05-12-06, 11:40
Filiz eleştir Matraka ama şunu da unutma.. Filizin bakırköylük yolunda ilerlediğini unutma.. Çünkü kızda akıl yok artı.. Mantık yok.. Bunu bir düşün.

ne kadar iyimser gördüm seni hayrola yılmazımı terkmi ettin:)beni kimse tutamaz filiz yılmazın kalbini kırmıştır ve bir özür bunu telafisi olmaz artık sevdiğini ispatla yükümlüdür

pinkzone
05-12-06, 11:41
ama sen şartlanmışın filizi eleştirmeye...tamam hata yaptı ama belki telafi edecek?

Telafi mi etcek.. Peki nasıl.. Özür dileyerek mi.. tamam kız bakırköylük olabilir.. Ama şunu da unutmayın.. Filizin bu sözleri telafi etmesi gerçekten zor.. Özür dileyerek telafi yönetimine başvuracaktır. Ama bu telafi inan ki az kalır. Onun için filiz telafi etmeye çalışcak olmayacak.. Onları kötü olaylar tekrar biraraya getircek.. Bir nevi cem ayırdı tekrarda cem birleştirecek.. :)

emraht
05-12-06, 11:42
ne kadar iyimser gördüm seni hayrola yılmazımı terkmi ettin:)beni kimse tutamaz filiz yılmazın kalbini kırmıştır ve bir özür bunu telafisi olmaz artık sevdiğini ispatla yükümlüdür

bu sefer filiz yılmazı kaçırır barışana kadarda bırakmaz. aynalı polise gider filiz yılmazı kaçırdı der :))

pinkzone
05-12-06, 11:43

Tabi canım kuru bir özür telafi mazareti olamaz.. Özürle herşey düzelmez.. Bir kere kırıldı kalbi.. Sevdiğini nasıl ispatlayacak.. Ya düşündüm nede olsa artık aklı başında değil bu kızın.. Son çare olarak köprüden atmakla tehtit edebilir Yılmazı..

archshe
05-12-06, 11:44
Telafi mi etcek.. Peki nasıl.. Özür dileyerek mi.. tamam kız bakırköylük olabilir.. Ama şunu da unutmayın.. Filizin bu sözleri telafi etmesi gerçekten zor.. Özür dileyerek telafi yönetimine başvuracaktır. Ama bu telafi inan ki az kalır. Onun için filiz telafi etmeye çalışcak olmayacak.. Onları kötü olaylar tekrar biraraya getircek.. Bir nevi cem ayırdı tekrarda cem birleştirecek.. :)

bitek özür yetmez telafi edemez kırgınlıkları...ama filiz yılmaza güvendiğni kanıtlayabilir yada bunda sonra güveneceğini buna uygun olaylar gelişebilir bilemiyorum....sevgsini kanıtlar gerçi filizin yılmaza aşkını kanıtlamay ihtiyacı yok...aşkından emin yılmaz güveninden emin değil...şunu da unutmayalım yılmaz filize fazla dayanamaz bence...

pinkzone
05-12-06, 11:46
bu sefer filiz yılmazı kaçırır barışana kadarda bırakmaz. aynalı polise gider filiz yılmazı kaçırdı der :))

Aman aman.. :img-hyste

Filiz Yılmazı kaçırması zor.. Filiz kadın olarak zayftı ele çekince geliyordu.. Yılmaz tam tersi.. O kadar güçül birisini ancak bayıltarak kaçırır.. Neşter kokutturur o şekilde kaçırır.. Yoksa Filizin Yılmazı kaba kuvvetli kaçırması fizik kurallarına aykırı.. :img-hyste :img-hyste

matraka
05-12-06, 11:51
bitek özür yetmez telafi edemez kırgınlıkları...ama filiz yılmaza güvendiğni kanıtlayabilir yada bunda sonra güveneceğini buna uygun olaylar gelişebilir bilemiyorum....sevgsini kanıtlar gerçi filizin yılmaza aşkını kanıtlamay ihtiyacı yok...aşkından emin yılmaz güveninden emin değil...şunu da unutmayalım yılmaz filize fazla dayanamaz bence...

ispatlamakla yüklüdür cananın evinde yılmazı çok feci kırdı sevdiğinin yanında olamadı yılmazında korktuğu buydu yılmazı 4-5 bölümdür hep diken üstünde olan kişiydi her seferinde bu sefer evden geldiğinde ben terkedicekmi düşüncesi var gibi davranışlar sergiledi filize
-- seni benden alabilmeleri için kaç güne ihtiyacın var bir iki bir dört yıl daha kaç yıl söyle

pinkzone
05-12-06, 11:51
hatırlayın filiz hisseleri almak için elde tabanca meralin kumarhanesini tek başına basacakti. gözü kara biri yani

Gözü kara biri ama.. Silahı tutamayacak kadar deneyimsiz.. Ayrıca o akılla silahın içine mermi bile koymayı unutur o.. Şakam yok der yılmazı köşelerden sıkar.. Ciddi olduğunu göstermek için ama bir bakar ki.. Kurşun yok.. :)

slayjic
05-12-06, 11:54
matraka güven konusunda bizi aydınlatığın için teşekkürler ama bu ilişki sadece güven nedeniylemi bunca zorluğu yaşıyo güvene dayanıyosa güvensizlikte filiz yılmazın elifle ilişkisi olduğunu öğrendiği zamana dayanıyo nekadar güvendim desede bu içinde daima kalmıştır

ayrıca şuanda neden filizin hala mantıklı şeyler yapmasını bekliyosunuz onuda anlamıyorum yaşanan onca olaydan sonra ki babasını kaybetti abisi ölümden döndü verdiği sözler vardı ailesi karşıydı ve cem aklını karıştırmayı başardı bunca olay oldu ve hala mantıklı düşünüp o silahın çalınmış olduğunu düşünmesini istiyosunuz bence fazla şey istiyosun sen

sen bence aşkın mantıklı bir yolu olduğunu ve mantıkla çözülüceğini düşünüyosun ama aşk malesef mantıkla çözülmüyo

pinkzone
05-12-06, 11:54
Valla bakıyorumda Filizcilerden ses seda çıkmıyor.. Ben çıkıyorum.. Bakalım geri döndüğümde ortam değişcekmi.. Öğleden sorna burdayım.. Matraka konu bitmedi.. Artık yeni gelenler başlatır.. Kısmet.. :)

emraht
05-12-06, 11:55
matraka seni okumak çok zevklide zor sorular soruyon :))

kurana el bassa filiz olmaz dimi Pp

matraka
05-12-06, 11:56
matraka güven konusunda bizi aydınlatığın için teşekkürler ama bu ilişki sadece güven nedeniylemi bunca zorluğu yaşıyo güvene dayanıyosa güvensizlikte filiz yılmazın elifle ilişkisi olduğunu öğrendiği zamana dayanıyo nekadar güvendim desede bu içinde daima kalmıştır

ayrıca şuanda neden filizin hala mantıklı şeyler yapmasını bekliyosunuz onuda anlamıyorum yaşanan onca olaydan sonra ki babasını kaybetti abisi ölümden döndü verdiği sözler vardı ailesi karşıydı ve cem aklını karıştırmayı başardı bunca olay oldu ve hala mantıklı düşünüp o silahın çalınmış olduğunu düşünmesini istiyosunuz bence fazla şey istiyosun sen

sen bence aşkın mantıklı bir yolu olduğunu ve mantıkla çözülüceğini düşünüyosun ama aşk malesef mantıkla çözülmüyo

eleştiri almayalım ben bol bol eleştirince yazarsın bu yazıyı şimdi ben sadece soruma cevap bekliyorum filizi körü körünemi yoksa haklı bulduğun içinmi savunduğunuz bu gün ortaya çıkıcak valla böyle yazaınca korkuyorlar galiba

archshe
05-12-06, 11:58
ispatlamakla yüklüdür cananın evinde yılmazı çok feci kırdı sevdiğinin yanında olamadı yılmazında korktuğu buydu yılmazı 4-5 bölümdür hep diken üstünde olan kişiydi her seferinde bu sefer evden geldiğinde ben terkedicekmi düşüncesi var gibi davranışlar sergiledi filize
-- seni benden alabilmeleri için kaç güne ihtiyacın var bir iki bir dört yıl daha kaç yıl söyle

aşkını mı? ispatlatır senaristler merak etme...yılmaz süründücek filizi göz pınarları kuruycak yazık ama...ben olsam lanet osun böyle sevgiye der bırakırdım yılmazı..ne buya insan kahır çekmeye mi geliyo dünyaya aşk acısı dozunda güzelde bu tam acı hayat olacak artık...bence filiz aşkını kanıtlarsa yılmaz tekinerlerin karşına dikilmeli ömerle ve handanla konuşmalı...filizi ne kadar sevdiğini bikerede kendi anlatmalı...gururla olmaz bu işler..

slayjic
05-12-06, 11:59
valla ben filizi haklı buluyorum körü körüne inat olsun diye filiz demiyorum eleştirilerinde çabuk olursan sevinirim 1 30 çıkmam gerek ders için sonra sana cevap veremem içimde kalır..

emraht
05-12-06, 12:00
nasıl ispat edebilirki... bir kere şirket batıyor. onun telaşeside olacak kızda. gidip yılmaza ağlasa yılmaz düşüncekki zorda diye geldi. bunu bilebilmek o kadar kolay olsa zaten bu 52. bölüm bu kadar tartışılmazdı ve bende sırf bu bölümden sonra neti kurcalaya kurcalaya sizi buldum :))

matraka
05-12-06, 12:03
aşkını mı? ispatlatır senaristler merak etme...yılmaz süründücek filizi göz pınarları kuruycak yazık ama...ben olsam lanet osun böyle sevgiye der bırakırdım yılmazı..ne buya insan kahır çekmeye mi geliyo dünyaya aşk acısı dozunda güzelde bu tam acı hayat olacak artık...bence filiz aşkını kanıtlarsa yılmaz tekinerlerin karşına dikilmeli ömerle ve handanla konuşmalı...filizi ne kadar sevdiğini bikerede kendi anlatmalı...gururla olmaz bu işler..

ya oldu handanla ömerin karşına geçicek öyle olmaz ha duvar ha onlar aynı şey yankı olarak yılmaza söyledikleri 2-3 katı geri döner unut sen soruya odaklan ee leyla mucnunlar var önlerinde rehber olarak onları alsınlar

matraka
05-12-06, 12:11
kendimi çok zor bir soru sormuş gibi hissettim nedense hala cevap yok bu kadar düşünecek ne var arkadaşlar senaristler akıllıca filizi bu noktaya getirdiler onları tebrik ediyorum bundan sonra hareketsiz bölüm çekemem valla ona göre bir hafta iltifat ettik diye şımarmayın sakın

slayjic
05-12-06, 12:12
bir insanı savunursunuz inanırsınız yada öyle seversinizki inanmak istersiniz filiz ilişkileri ilk başladığında tek inandığı kişiydi bulduğu aşkıydı ama yaşadığı olaylardan sonra yılmaza inanmak tekarar güvenmek istedi ve vurulma olayında yılmaza güvenmek istedi ama abisi vuruldu cem yılmazdan şüphelendi onu savundu arabadan silah çıktı yine inanmadı yılmazı savundu ve yılmaza ona inandığını söyledi (kamyonette sahilde) ama ertesi gün yılmaz onun güvenini test etme gereği duyarak en büyük hatayı yaptı madem suçsuzsun bu soruyu soararak neden dikkati üstüne çekiyosunki halit ifadeyi verdiğinde filiz artık son inanma çabasını kaybetmeye başlamıştı bunca olayın delilin üstüne silah kayıtlıda olunca yani parçaları birleştirince yılmaz haksız çıkıyo dikkat ettiysen filiz cananın evinde yılmaza yapmadığına dair tek bir delil göster dedi o an o delil gösterilseydi herşey farklı olurdu lütfen olaylara düz mantıkla bakmayalım kendini filizin yaşadığı onca karmaşayı yaşamış gibi düşün bide...

ayrıca yazıların hepsini okuyorum ama okadar fazla yorum yapmışsınki sorun arada kaynıyo...

archshe
05-12-06, 12:15
ya oldu handanla ömerin karşına geçicek öyle olmaz ha duvar ha onlar aynı şey yankı olarak yılmaza söyledikleri 2-3 katı geri döner unut sen soruya odaklan ee leyla mucnunlar var önlerinde rehber olarak onları alsınlar

niye fedakarlığı hep filizden bekliyosunuz yılmaz ne fedakarlık yaptı?çıksın biraz yılmaz uğraşsın desin seviyorum ben bukızı böyle böyle...
körü körüne hiç filizi savunmadım hatta çok eleştirdim ama acımasızca değil...ondan bu sorunun muhattabı değilim galiba...bunu bende merak ediyorum cvbını merakla bekliyorum...
tarih tekerrürden ibaret herhalde eskiden yaşattığı güvensizlikten olabilir...yılmazın testi de tetikledi galiba...

benim
05-12-06, 12:18
neden Filiz 360 derece döndü.Polisin göterdiği silah ruhsatından sonra bile Filiz Yılmaz'ı suçlamadı.ta ki Cem'le arabada giderken Yılmaz'la en son görüşmelerinde Yılmaz'ın söylediği sözü düşündükten sonra Filiz 360 derece döndü.aslında Yılmaz'ın boşboğaz bir şekilde konuşmasından kaynaklanıyor.bu kızın ne kadar ikilemde kaldığını biliyorsun be kardeşim azıcık ağzını kapatıp sussana , Yok ölüm Ömer'i 3 kere yoklamış, yok efendim Ömer'i o vursaymış kimi savunurmuş, "Ne edersin kendine edersin kendi kendine " Yılmaz kendi kendine yaptı .

matraka
05-12-06, 12:21
bir insanı savunursunuz inanırsınız yada öyle seversinizki inanmak istersiniz filiz ilişkileri ilk başladığında tek inandığı kişiydi bulduğu aşkıydı ama yaşadığı olaylardan sonra yılmaza inanmak tekarar güvenmek istedi ve vurulma olayında yılmaza güvenmek istedi ama abisi vuruldu cem yılmazdan şüphelendi onu savundu arabadan silah çıktı yine inanmadı yılmazı savundu ve yılmaza ona inandığını söyledi (kamyonette sahilde) ama ertesi gün yılmaz onun güvenini test etme gereği duyarak en büyük hatayı yaptı madem suçsuzsun bu soruyu soararak neden dikkati üstüne çekiyosunki halit ifadeyi verdiğinde filiz artık son inanma çabasını kaybetmeye başlamıştı bunca olayın delilin üstüne silah kayıtlıda olunca yani parçaları birleştirince yılmaz haksız çıkıyo dikkat ettiysen filiz cananın evinde yılmaza yapmadığına dair tek bir delil göster dedi o an o delil gösterilseydi herşey farklı olurdu lütfen olaylara düz mantıkla bakmayalım kendini filizin yaşadığı onca karmaşayı yaşamış gibi düşün bide...

ayrıca yazıların hepsini okuyorum ama okadar fazla yorum yapmışsınki sorun arada kaynıyo...
çok güzelde doğru yanlış diye cevap vermiyeceğim bencevabını akşamüstü yazıcam ama tek bir şey yüzünden filiz 360 derece dönmüştür benim sorum tek cümlelik soru ama tabi arkadaşlar cevabı yazdıktan sonra düşüncelerinide belirtsinler neden bu cavabı diye ikna olmak zorundayız dediğim gibi cevabını akşamüstü okursun cananın evi konusuna girersek yılmaz kendini savunma gereği duymamıştır filiz orda öyle bir şartlanmışki yılmaz ne derse dein inanacak konumda değildi bunu bilmeni isterim

matraka
05-12-06, 12:24
neden Filiz 360 derece döndü.Polisin göterdiği silah ruhsatından sonra bile Filiz Yılmaz'ı suçlamadı.ta ki Cem'le arabada giderken Yılmaz'la en son görüşmelerinde Yılmaz'ın söylediği sözü düşündükten sonra Filiz 360 derece döndü.aslında Yılmaz'ın boşboğaz bir şekilde konuşmasından kaynaklanıyor.bu kızın ne kadar ikilemde kaldığını biliyorsun be kardeşim azıcık ağzını kapatıp sussana , Yok ölüm Ömer'i 3 kere yoklamış, yok efendim Ömer'i o vursaymış kimi savunurmuş, "Ne edersin kendine edersin kendi kendine " Yılmaz kendi kendine yaptı .

ona şöyle diyelim yılmazın boşboğaz konuşması demiyelim bu yanlış ve bilgisizce bi cevap olur yılmazın filizi kaybetme korkusuyla verdiği cevaplar diyelim doğru olan bu çünkü dediğim gibi cevabını en son ben yazıcam yılmazdan uzaklaşan filizdi ikilimde kalan filizdi suçlu yılmaz olamaz

matraka
05-12-06, 12:26
niye fedakarlığı hep filizden bekliyosunuz yılmaz ne fedakarlık yaptı?çıksın biraz yılmaz uğraşsın desin seviyorum ben bukızı böyle böyle...
körü körüne hiç filizi savunmadım hatta çok eleştirdim ama acımasızca değil...ondan bu sorunun muhattabı değilim galiba...bunu bende merak ediyorum cvbını merakla bekliyorum...
tarih tekerrürden ibaret herhalde eskiden yaşattığı güvensizlikten olabilir...yılmazın testi de tetikledi galiba...

yılmaz ın filiz için yapacağı fedakarlık bu saatten sonra yoktur olmamalıdırda yılmaz kırılmıştır bir çok kerede ama geçen seferde artık filiz hakkında umrumda değil derken onu görünce unutuvermiştir burda mağdur olan filiz değil yılmazdır çümkü kalbi kırılan yılmazdır fedakarlık yapması gereken bi durumda ortada yoktur ama filiz aşkını yılmaza ispatla yükümlüdür.

archshe
05-12-06, 12:27
[QUOTE=matraka; cananın evi konusuna girersek yılmaz kendini savunma gereği duymamıştır filiz orda öyle bir şartlanmışki yılmaz ne derse dein inanacak konumda değildi bunu bilmeni isterim[/QUOTE]

evet bu konuda haklısın yılmaz böyle düşündüğünden açıklama yapmadı ama keşke alsaydı filizi karşına adam gibi konuşsaydı...filiz şoktaydı o an kendine getirmeliydi...artık sert bi tokatlamı yapardı bilmem ama orda konuşmalıydı gurur yaptı yılmaz...

slayjic
05-12-06, 12:27
çok güzelde doğru yanlış diye cevap vermiyeceğim bencevabını akşamüstü yazıcam ama tek bir şey yüzünden filiz 360 derece dönmüştür benim sorum tek cümlelik soru ama tabi arkadaşlar cevabı yazdıktan sonra düşüncelerinide belirtsinler neden bu cavabı diye ikna olmak zorundayız dediğim gibi cevabını akşamüstü okursun cananın evi konusuna girersek yılmaz kendini savunma gereği duymamıştır filiz orda öyle bir şartlanmışki yılmaz ne derse dein inanacak konumda değildi bunu bilmeni isterim

savunması gerekirdi ama madem suçsuzsun ve gereksiz yere onca söz söylediysen haklı olarak tepki alıyosan açıklama yapmak zorundasın susarak karşındakinden kendine güvenmesini bekleyemezsin senin cevabını merak ediyorum neden bakliyosun onuda anlamış değilim

matraka
05-12-06, 12:33
evet bu konuda haklısın yılmaz böyle düşündüğünden açıklama yapmadı ama keşke alsaydı filizi karşına adam gibi konuşsaydı...filiz şoktaydı o an kendine getirmeliydi...artık sert bi tokatlamı yapardı bilmem ama orda konuşmalıydı gurur yaptı yılmaz...

kim olsa guru yapar filiz bunu yılmazın yüzüne karşı söyleseydi yılmaz o kadar kırılmaz filizin bazılarına inandığı için üzülürdü ama öyle olmadı sevdiği insanın yanında duydu bunu bu çok daha zor ve insan çok daha fazla acı duyuyor maalisef.yılmaz onu o zaman ikna edemzdi şokla alakası yok durumun sadece şartlanmış olarak geldiği için iknası o an imkansız

benim
05-12-06, 12:34
Yılmaz Filiz'i kesinlikle affetmeyecek Filiz ne söylerse söylesin Yılmaz'ın kalbinin kırıklığı geçmeyecek.ta ki eğer gelen tüyolar doğru olursa Filiz'in hamile olduğunu duyan Yılmaz kapattığı defteri yine kendi açacak.

Filiz gidip Yılmaz'a ben hamileyim diye kesinlikle söylemez. Yılmaz bunu başkalarından öğrenecek.Bunu büyük ihtimalle Feride'den öğrenecek.Yılmaz ancak böyle bir olay karşısında Filiz'e karşı yumuşar.

Filiz'in hamileliğinin kısa süreceğini düşünüyorum.Ya Cem Filiz'e karşı şiddet uygulayacak ya da Handan hanımın sayesinde bu bebek dünyaya gelmeyecek

matraka
05-12-06, 12:37
savunması gerekirdi ama madem suçsuzsun ve gereksiz yere onca söz söylediysen haklı olarak tepki alıyosan açıklama yapmak zorundasın susarak karşındakinden kendine güvenmesini bekleyemezsin senin cevabını merak ediyorum neden bakliyosun onuda anlamış değilim

anlatamıyorum galiba sen krakterleri psikolojik yönden bakmıyorsun galiba yılmaz bir dk önce bunlara filiz için katlanıyorum diyor o olmasa ne yapardım diyor 30 sn sonra sevdiği insan dan neler duyuyor filiz aynı sahneleri daha öncede yaptı bu sefer yılmaz yoktu bir insanın psikolojisi ne olursa olsun eğer birini seviyorsan ona kırıcı laflar edersin ama başkasına kötülemessin bunu filiz çok yaptı bu sefer olanlara tanık yılmaz oldu o kadar bu olmalıydıda yoksa zaten bu kadar bi şeylerin saklandığı bir ilşki yürümezdidediğim gibi yılmaz orda filize ne söyliyebilirdiki üzerine komplo kurulmuş ben suçsuzum dese filiz zaten inanmayacak olmayacak şeyler istiyorsun

matraka
05-12-06, 12:40
Yılmaz Filiz'i kesinlikle affetmeyecek Filiz ne söylerse söylesin Yılmaz'ın kalbinin kırıklığı geçmeyecek.ta ki eğer gelen tüyolar doğru olursa Filiz'in hamile olduğunu duyan Yılmaz kapattığı defteri yine kendi açacak.

Filiz gidip Yılmaz'a ben hamileyim diye kesinlikle söylemez. Yılmaz bunu başkalarından öğrenecek.Bunu büyük ihtimalle Feride'den öğrenecek.Yılmaz ancak böyle bir olay karşısında Filiz'e karşı yumuşar.

Filiz'in hamileliğinin kısa süreceğini düşünüyorum.Ya Cem Filiz'e karşı şiddet uygulayacak ya da Handan hanımın sayesinde bu bebek dünyaya gelmeyecek

bunlar sadece bir ihtimal tabi ama yılmazın filizi affetmeyeceği konusunda hemfikiriz nedenleri bellidir filiz ikinci kez bu kez ilkinden ağır üstelik yılmazı kırmıştır bu kalbi onarmanın yolunu bulması gerekende filiz olması gerekir zaten 3-4 bölümde yılmaz filizi affederse bu aşkın büyüklüğü oracıkda biter

slayjic
05-12-06, 12:42
ilerleyen bölümlerde filizin yılmazın peşinden koştuğu sahneleri izlicez ama ben bu ilişkide suçlu tarafın sadece filiz olduğunu düşünmüyorum yani bu ilişkide karşılıklı hatalar karşılıklı anlaşmazlıklar var ama çok büyükte bir sevgi var bu tarz ilişkiler gözümü hep korkutmuştur zaten ne ayrı kalabiliyolar nede birlikte ayrılık zor onlar için ama beraberkende yapamıyolar

eğer yılmaz filizi hamile diye affedicekse hiç affetmesin daha iyi...

slayjic
05-12-06, 12:46
anlatamıyorum galiba sen krakterleri psikolojik yönden bakmıyorsun galiba yılmaz bir dk önce bunlara filiz için katlanıyorum diyor o olmasa ne yapardım diyor 30 sn sonra sevdiği insan dan neler duyuyor filiz aynı sahneleri daha öncede yaptı bu sefer yılmaz yoktu bir insanın psikolojisi ne olursa olsun eğer birini seviyorsan ona kırıcı laflar edersin ama başkasına kötülemessin bunu filiz çok yaptı bu sefer olanlara tanık yılmaz oldu o kadar bu olmalıydıda yoksa zaten bu kadar bi şeylerin saklandığı bir ilşki yürümezdidediğim gibi yılmaz orda filize ne söyliyebilirdiki üzerine komplo kurulmuş ben suçsuzum dese filiz zaten inanmayacak olmayacak şeyler istiyorsun

bide şöyle bişey var kötü olaylar yaşadığın zaman birine bunları anlatarak rahatlamak istersin ki biz bayanlar bunu çok yaparız canan filizi anlayan tek kişi filiz bunları canana değilde kime anlatıcak ayrıca yılmazın arkasında yargılama veya konuşma yapmadı yani yılmazı orda farkedince susmadı yargılamaya devam etti

slayjic
05-12-06, 12:51
sen filize karşı bu kadar ön yargılıysan ben ne dersem diyim sen bunu kabul etmiyeceksin yani senin için ne olursa olsun filiz suçlu yılmaz haklı..bide bu ilişki 2 sezondan başlamadı bu ilişkinin birde geçmişi var olaylar sadece anlık yaşanmıyor geçmişede dayanıyor..

matraka
05-12-06, 12:55
bide şöyle bişey var kötü olaylar yaşadığın zaman birine bunları anlatarak rahatlamak istersin ki biz bayanlar bunu çok yaparız canan filizi anlayan tek kişi filiz bunları canana değilde kime anlatıcak ayrıca yılmazın arkasında yargılama veya konuşma yapmadı yani yılmazı orda farkedince susmadı yargılamaya devam etti

problem canana anlatması değil cananla derdini paylaşmak için gelmiş bi halimi var sanıyorsun yok öyle bi şey gazete elinde sanki cananı sorguya çekecekmiş gibi geliyor ilk önce selamlaş felan otur derdini anlatacaksan bekle kapıdan içeri girer girmez yılmaz hakkında dertleşmek değilde suçlayıcı bi şekilde ileri geri konuşması yanlış bir kişi dostuna sevdiği bir kişi hakkında ona nasılda inandım demesini stem etmesini anlarım ama hakaret ayrı kategoriye giriyor yılmazın yüzüne söylemesinde o kadar acı bi şey yok ama başkasına anlatıyor dikkat et canan bile dayanamadı ben inanmıyorum dedi

slayjic
05-12-06, 13:00
hele bu ilişkide geçmişi hiç karıştırma 34.bölümde evlilik teklifine verilen cevapla yeni sayfa açılmıştır bunu kabul etmek zorundasın ondan sonrasına bakıcaksın

sen ne kadar yeni sayfa açmaya çalışırsan çalış geçmişi silemezsin belki 34 bölümde onlar yeni sayfa açmaya çalıştı ama malesef geçmiş onları bırakmadı sen ne kadar geçmişinden kaçmaya çalışırsan geçmişte o kadar peşinden gelir yaşanmışlıkları silemiyorsun...

matraka
05-12-06, 13:03
sen ne kadar yeni sayfa açmaya çalışırsan çalış geçmişi silemezsin belki 34 bölümde onlar yeni sayfa açmaya çalıştı ama malesef geçmiş onları bırakmadı sen ne kadar geçmişinden kaçmaya çalışırsan geçmişte o kadar peşinden gelir yaşanmışlıkları silemiyorsun...

o zaman o sayfayı açmayacaksın yada o sayfayı açmaya cesaret ettiysen ki etti o zaman sonuna kadar arkasında olacaksın ama olmaıyorsan kendinde o gücü bulamıyorsan aşkın o gücü veremiyorsa hiç başlamayacak hiç olmayacak

slayjic
05-12-06, 13:06
o zaman o sayfayı açmayacaksın yada o sayfayı açmaya cesaret ettiysen ki etti o zaman sonuna kadar arkasında olacaksın ama olmaıyorsan kendinde o gücü bulamıyorsan aşkın o gücü veremiyorsa hiç başlamayacak hiç olmayacak

senin için bence ya siyah yada beyaz var ama hayat sadece siyah ve beyazdan oluşmuyor hayatın başka renkleride var ve onları kullanmayı biliceksin o defter açıldı ve o defterin tekrar kapanma sebebi ölüm gibi büyük bir nedendi kimse keyfinden böyle açtığı yeni defteri kapamaz herhalde.....

benim
05-12-06, 13:09
problem canana anlatması değil cananla derdini paylaşmak için gelmiş bi halimi var sanıyorsun yok öyle bi şey gazete elinde sanki cananı sorguya çekecekmiş gibi geliyor ilk önce selamlaş felan otur derdini anlatacaksan bekle kapıdan içeri girer girmez yılmaz hakkında dertleşmek değilde suçlayıcı bi şekilde ileri geri konuşması yanlış bir kişi dostuna sevdiği bir kişi hakkında ona nasılda inandım demesini stem etmesini anlarım ama hakaret ayrı kategoriye giriyor yılmazın yüzüne söylemesinde o kadar acı bi şey yok ama başkasına anlatıyor dikkat et canan bile dayanamadı ben inanmıyorum dedi

canan hanımın ben inanmıyorum demesi normal.çünkü filiz'le yılmaz arasında geçen bütün konuşmaları duymadı.filiz'in kafasını karıştıran tamamen yılmaz'ın sözleridir.

matraka
05-12-06, 13:10
senin için bence ya siyah yada beyaz var ama hayat sadece siyah ve beyazdan oluşmuyor hayatın başka renkleride var ve onları kullanmayı biliceksin o defter açıldı ve o defterin tekrar kapanma sebebi ölüm gibi büyük bir nedendi kimse keyfinden böyle açtığı yeni defteri kapamaz herhalde.....

o zaman hala kendinle çelişmen neden tekrar kapatıyorsan neden bir daha açıyorsun o zaman babasının sözüne sadık kalsaydı ben öyle olmasınıda istiyordum aslında ama senorya öyle gelişmedi olması gereken oydu hayat inbsana fırsatlar verir sen hepa et diye ama bunları herzaman herkişiye adasletli vermez bence dilizde filiz krakterine bolca bu şans verildi

matraka
05-12-06, 13:12
canan hanımın ben inanmıyorum demesi normal.çünkü filiz'le yılmaz arasında geçen bütün konuşmaları duymadı.filiz'in kafasını karıştıran tamamen yılmaz'ın sözleridir.

ama filiz bunu sebebinide bilen tek kişi değilmi yılmazın o sözleri kendisini kaybetmesinden korktuğu için söylediğini bilmiyormu biliyor çünkü her fırsatta bu cümleyi yılmaz kendisine söyledi değilmi o yüzden bı yorum yanlış yorum

slayjic
05-12-06, 13:16
[QUOTE=matraka;1755838]o zaman hala kendinle çelişmen neden tekrar kapatıyorsan neden bir daha açıyorsun o zaman babasının sözüne sadık kalsaydı ben öyle olmasınıda istiyordum aslında ama senorya öyle gelişmedi olması gereken oydu hayat inbsana fırsatlar verir sen hepa et diye ama bunları herzaman herkişiye adasletli vermez bence dilizde filiz krakterine bolca bu şans verildi[/QUO

babasına sadık kalamadı çünkü aşıktı ama babasının öldüğü gün bırakıpta yılmazla olmayı seçemezdi ama dayanamadı ortata ne olursa olsun aşk var ve mantık söz dinlemiyo derse yetişmek için çıkıyorum ama gelince devam ederiz hem sende bu arada filiz hakkında o büyük eleştirini yapmış olursun..

benim
05-12-06, 13:21
ama filiz bunu sebebinide bilen tek kişi değilmi yılmazın o sözleri kendisini kaybetmesinden korktuğu için söylediğini bilmiyormu biliyor çünkü her fırsatta bu cümleyi yılmaz kendisine söyledi değilmi o yüzden bı yorum yanlış yorum

kaybetmekten korkuyorsan kaybedecek laflar etmeyeceksin.filiz'in ne kadar şaşırdığını yanlış anladığını yılmaz'da anladı.özür diledi ama laf ağızdan bir kere çıkıyor.filiz'in söylenen sözde bir gerçeklik payı varmıdır diye düşünmesi normal hele olaylar bu şekilde gelişince ....

archshe
05-12-06, 13:29
İYİDE MATRAKA FİLİZİN YANINDAKİ KOMSER BİLE YILMAZI SUÇLAR GİBİ KONUŞUYOO BÜTÜN OLAYI YILMAZIN ÜSTÜNE ATIYO BANA GÖRE İNANMASI NORMAL..

polis zaten cemin adamı gibi davrandı ....şüphem var vallahi..cemi ona da para verirken görsek şaşırmam..:)

61MERVE61
05-12-06, 13:34
yaaa hale burda tartisma lar oluyor yaaa......daha gecen gunu sabahin 2sine kadar burda bagzi arkadaslarla tartistik bidaha o ortaama girmek istemiyorum filizin ustune cok gidiliyor yaaa acicagim agzimi yine......
filiz ne ANNESINE ne CEME nede OMERE inandi gizli gizli yilmazi saklamis gibi olmadimi saklamadimi ama 52bolumun ilk sahnesinde komser4 bey bagzi delirler bulmus ve en buyuku silahin sadikoglu sirketine ait olmasi kim olsa inanirr komser bu komser...........varya filiz inanmasaydi polise ben acikcasi sacma bulurdum az birsey degilki silah yilmazin arabasindan cikiyor adam in parmak izleri cikiyor ve yilmaz yaptirdi diyor onu birak silah sadikoglu sirketine ait oluyor...az birseymi yaaa sizde filizi suclamak icin yer aramayin yok filizin aski gercek degil guven yoksa ask yoktur gibi kelimelerde bulunmusunuz...biz bunu uzun uzun tatistik 52bolumI bolumde....yeter ama....

61MERVE61
05-12-06, 13:37
olsun birde filiz tarafından konaya bak istersen cevapla sana kalmış ama herkesin fikirlerini almak isterim neden 360 derece döndü

yaa susacam dedim ama sizin yorumlarinizi okuyupta susmak imkansizz......filiz nasil 360 derece dondu bir memura inandi diye mi 360 derece dondu....filiz basinda inanmadi silah yilmazin arabasindan ciktii sana inaniyorum dedi.........snra silah yilmaza ait olduu filiz in akli karisti..yaaa matraka alah askinaa biz oyunu biliyoruz ama FILIZ bilmiyor nasil inanmamasini beklersin ask baska guven baska.....filiz kotu birsye yapmis olsaydi ilk ben kizardim emin oll...

matraka
05-12-06, 13:38
yaaa hale burda tartisma lar oluyor yaaa......daha gecen gunu sabahin 2sine kadar burda bagzi arkadaslarla tartistik bidaha o ortaama girmek istemiyorum filizin ustune cok gidiliyor yaaa acicagim agzimi yine......
filiz ne ANNESINE ne CEME nede OMERE inandi gizli gizli yilmazi saklamis gibi olmadimi saklamadimi ama 52bolumun ilk sahnesinde komser4 bey bagzi delirler bulmus ve en buyuku silahin sadikoglu sirketine ait olmasi kim olsa inanirr komser bu komser...........varya filiz inanmasaydi polise ben acikcasi sacma bulurdum az birsey degilki silah yilmazin arabasindan cikiyor adam in parmak izleri cikiyor ve yilmaz yaptirdi diyor onu birak silah sadikoglu sirketine ait oluyor...az birseymi yaaa sizde filizi suclamak icin yer aramayin yok filizin aski gercek degil guven yoksa ask yoktur gibi kelimelerde bulunmusunuz...biz bunu uzun uzun tatistik 52bolumI bolumde....yeter ama....

soruma tek bir nedenle cevabını beklemiştim biraz açıklayıcı olmuş filizi eleştirmek farklı ayrıca oraya o güven yazısı durumları daha iyi anlayın diye konuldu filizi eleştirin diye değil anlayın diye ok bu kadar kızmana gerek yok merve soruma cevap olarak bir neden istedim ve açıklamalarınızda o nedeni açıklamanızı istedim bu kadar neden ileri sürmene gerek yoktu

61MERVE61
05-12-06, 13:42
soruma tek bir nedenle cevabını beklemiştim biraz açıklayıcı olmuş filizi eleştirmek farklı ayrıca oraya o güven yazısı durumları daha iyi anlayın diye konuldu filizi eleştirin diye değil anlayın diye ok bu kadar kızmana gerek yok merve soruma cevap olarak bir neden istedim ve açıklamalarınızda o nedeni açıklamanızı istedim bu kadar neden ileri sürmene gerek yoktu

ben normalde uzunuzun yazmayi sevmem kisa keserimm ama bagzi arkadaslarin yorumlari beni catlatiyor.....tabi yorumlariniz kendinize karisamam.ama yaziyorsunuz yaziyorsunuz snrada kisa cevap beklerdim diyorsun...kac sayfa okudum hepsinde filizi suclayan arkadaslar var.....kendini filizin yerine koy diyecegim ama olmicak bay oldugun icin ama ben bir bayan olarak filizi anliyorum....dizi den ileriye asla goturmemistirim bu konulari.....ben sadece forumde konusurum i.a yi....

matraka
05-12-06, 13:47
ben normalde uzunuzun yazmayi sevmem kisa keserimm ama bagzi arkadaslarin yorumlari beni catlatiyor.....tabi yorumlariniz kendinize karisamam.ama yaziyorsunuz yaziyorsunuz snrada kisa cevap beklerdim diyorsun...kac sayfa okudum hepsinde filizi suclayan arkadaslar var.....kendini filizin yerine koy diyecegim ama olmicak bay oldugun icin ama ben bir bayan olarak filizi anliyorum....dizi den ileriye asla goturmemistirim bu konulari.....ben sadece forumde konusurum i.a yi....

demek istediğimi gene anlamamışsın sadece filizin 360 derece dönmesinin nedenini söyledim nedeni ne dedim şöyle söyliyebilirsin cevap olarak örnek vereyim en iyisi zanlının dedikleri dersin ve bunu açıkların yani istediğin kadar uzun yaz ama zanlının yılmazı suçlamasını isbat etmek için anlıyor değilmi demek istediğimi tek nedenle cevap ver o nedeni savun veya açıkla ayrıca filiz daha çok eleştirilicek buna alışmanı ısrarla tavsiye ediyorum anlayışlı olmak lazım

archshe
05-12-06, 13:49
yaa susacam dedim ama sizin yorumlarinizi okuyupta susmak imkansizz......filiz nasil 360 derece dondu bir memura inandi diye mi 360 derece dondu....filiz basinda inanmadi silah yilmazin arabasindan ciktii sana inaniyorum dedi.........snra silah yilmaza ait olduu filiz in akli karisti..yaaa matraka alah askinaa biz oyunu biliyoruz ama FILIZ bilmiyor nasil inanmamasini beklersin ask baska guven baska.....filiz kotu birsye yapmis olsaydi ilk ben kizardim emin oll...

sevgili mervecim bende filizi seviyorum ama şöyle bakmak lazım bide bana yaşananlardan filizin aklı karıştı desen anlarım...ama polise inanması yanlış polis sadece delilllere bakar aynı şey filiizin başına gelse tekinerlerin silahı çalınsa ve polis sizin üzerinize dese kanıtlar sizi gösteriyo dese filiz ozaman da polis dedi diye polisemi inanacaktı...her kanıta itiraz etti bu da sadece bi kanıttı.ve polis doğru dedi sadıkoğluna ait silah ama bu kadar şeyi başaran kişi belliki silahı çalmış valla ben okadar şeye inanmışken bundan kuşku duymazdım...adam kapalı arabaya bişekillde silah sokuyo adam yılmaz akın tutturdu beni diyo inanıyoda buna mı inanamıyo?ben anlamadım yani...

61MERVE61
05-12-06, 13:56
demek istediğimi gene anlamamışsın sadece filizin 360 derece dönmesinin nedenini söyledim nedeni ne dedim şöyle söyliyebilirsin cevap olarak örnek vereyim en iyisi zanlının dedikleri dersin ve bunu açıkların yani istediğin kadar uzun yaz ama zanlının yılmazı suçlamasını isbat etmek için anlıyor değilmi demek istediğimi tek nedenle cevap ver o nedeni savun veya açıkla ayrıca filiz daha çok eleştirilicek buna alışmanı ısrarla tavsiye ediyorum anlayışlı olmak lazım

ben nekadar istedigimi yazarim size sorup yazmiyacagim yaaa....ben anladigim kadarina anladim.....bak sende biliyorsun vercegim cevapiii..isterse 100 kisi bana karsi gelsin filizi kotulesin ben sonuna kadar filizin arkasindayim..filizin yanlislariunida ilk goren benim vedde buraya yazmistim nasil filize kizdigimi......sen tek taraflisin herhalde "YILMAZCII"unutma ben ne filizciyim nede yilmazciyim ben onlarin askini isteyen bir izleyiciyim...sonucta filiz yilmaz ayriyken yilmaz hayatan zevk alicakmi gulecekmi herzaman,ayni sey filiz icinde gecerli filizin sahte guluslerine bakmayin siz filizin icinde ne firtinalar kopuyor nekadar gokler gurluyor....filiz icine atan bir karekter yilmaz ise hisini belli eden karekter,sen simdi diyorsunki filiz 360 derece dondu birsey anlamamista olsam bu sozune kizdim...23-24-25-26-27-28bolumlerde taa 32bolume kadar (yilmaz in evlilik teklifi etine kadar)filiz yilmaza askini belli etii mi tabi yilmaz biliyordu filizin ona asik oldugunu(11-12-13-14-15-16)bolumlerden filiz izleyicilere gosterdi icindeki firtinalari ama yilmaza asla gostermedii herzaman ayak ta durrmaya calisti..deemek istedigim nasil filiz cok degisti dersiniz......bak yine uzunuzun yazdim...senden IZIN ALMADIGIM ICIN OZUR DILERIM.

61MERVE61
05-12-06, 13:58
sevgili mervecim bende filizi seviyorum ama şöyle bakmak lazım bide bana yaşananlardan filizin aklı karıştı desen anlarım...ama polise inanması yanlış polis sadece delilllere bakar aynı şey filiizin başına gelse tekinerlerin silahı çalınsa ve polis sizin üzerinize dese kanıtlar sizi gösteriyo dese filiz ozaman da polis dedi diye polisemi inanacaktı...her kanıta itiraz etti bu da sadece bi kanıttı.ve polis doğru dedi sadıkoğluna ait silah ama bu kadar şeyi başaran kişi belliki silahı çalmış valla ben okadar şeye inanmışken bundan kuşku duymazdım...adam kapalı arabaya bişekillde silah sokuyo adam yılmaz akın tutturdu beni diyo inanıyoda buna mı inanamıyo?ben anlamadım yani...

canim herkez kendinden alip yorum yapar dimi...herkezin yorumlari zevklerinin ayri oldugu gibi inanacaklari seyde ayri ben filiz olsam inanirdim polise ama sen olsan belki inanmazdin...filizin kafasi zaten karisik kizin hayata olduguna sukur.

matraka
05-12-06, 14:01
ben nekadar istedigimi yazarim size sorup yazmiyacagim yaaa....ben anladigim kadarina anladim.....bak sende biliyorsun vercegim cevapiii..isterse 100 kisi bana karsi gelsin filizi kotulesin ben sonuna kadar filizin arkasindayim..filizin yanlislariunida ilk goren benim vedde buraya yazmistim nasil filize kizdigimi......sen tek taraflisin herhalde "YILMAZCII"unutma ben ne filizciyim nede yilmazciyim ben onlarin askini isteyen bir izleyiciyim...sonucta filiz yilmaz ayriyken yilmaz hayatan zevk alicakmi gulecekmi herzaman,ayni sey filiz icinde gecerli filizin sahte guluslerine bakmayin siz filizin icinde ne firtinalar kopuyor nekadar gokler gurluyor....filiz icine atan bir karekter yilmaz ise hisini belli eden karekter,sen simdi diyorsunki filiz 360 derece dondu birsey anlamamista olsam bu sozune kizdim...23-24-25-26-27-28bolumlerde taa 32bolume kadar (yilmaz in evlilik teklifi etine kadar)filiz yilmaza askini belli etii mi tabi yilmaz biliyordu filizin ona asik oldugunu(11-12-13-14-15-16)bolumlerden filiz izleyicilere gosterdi icindeki firtinalari ama yilmaza asla gostermedii herzaman ayak ta durrmaya calisti..deemek istedigim nasil filiz cok degisti dersiniz......bak yine uzunuzun yazdim...senden IZIN ALMADIGIM ICIN OZUR DILERIM.

ahh ahh merve bide söylediklerimi anlasan ben ne dedim sana ya tabi banba sormayacaksın sadece bir neden istedim senden ve yazacaksan o nedeni savun dedim ben sana kötü bi şey demedimkiooo senle işimiz var aramıza bir tercümen alacağız galiba archshe çeviri için yardımcı olurmusun:)

pinkzone
05-12-06, 14:03
Ya bende katılmak isterdim ama malum replikleri yazacağım.. Ondan sonra sizin tartışmanıza katılırım.. Cemin Filize sarıldığı sahneyi yazmadım.. Protesto ediyorum.

61MERVE61
05-12-06, 14:08
ahh ahh merve bide söylediklerimi anlasan ben ne dedim sana ya tabi banba sormayacaksın sadece bir neden istedim senden ve yazacaksan o nedeni savun dedim ben sana kötü bi şey demedimkiooo senle işimiz var aramıza bir tercümen alacağız galiba archshe çeviri için yardımcı olurmusun:)

yaaaa ben illa sana cevap vermek icin yazmiyorum alinti aldigim icinse bir ornek veriyorum...tercumeye ihtiyacim yok...turkcem GIT herhalde benim bunu turkiyede yasamadigim icindir.ben o konu icin savunma geregi buldum...sana cevap vermesini iyi bilirdim ama cikmam lazim istersen binbir geceden once gel uzunuzun konusalim....hadi ByE

archshe
05-12-06, 14:08
canim herkez kendinden alip yorum yapar dimi...herkezin yorumlari zevklerinin ayri oldugu gibi inanacaklari seyde ayri ben filiz olsam inanirdim polise ama sen olsan belki inanmazdin...filizin kafasi zaten karisik kizin hayata olduguna sukur.

tamam kafası karışık demen doğru bundan olabilir ama devletin polisi yalan söylemez mantığı yanlış...polis doğruyu söylüyo zaten ama kanıt yanıltıcı sende olsan filiz de inanacakmışınız bişey diyemicem durum böyleyse...herkes herkese inanabilir inanmaya bilir ama kime inanmadığına bağlı polise inanıp sevdiğine evlenmeyi düşündüğün bunun için ailenle savaştığın hatta son ana kadar savunduğun birisne...
şu da bi gerçek filiz hatalı yılmaz pişman edecek filizi yaptıklarına doğru...ama körü körüne yılmazı tutup evet böyle yapsın diyen ve filizi sevmeyen arkadaşlara diyorum ki filiz çok acı çekecek ama tek değil yılmaz ne yaparsa yapsın o da çok acı çekecek ne filiz ne yılmaz mutlu olacak...yani yılmazınız da üzülecek...

61MERVE61
05-12-06, 14:12
gitmeden once yilmazcilara birsey diyecegim:
filizsiz yilmaz biraz zor mutlu olur yilmazi oyle mutsuz gormek istiyorsaniz dualarinizi eksik etmeyin:):):):):)

pinkzone
05-12-06, 14:14
Cem: Sana kahvaltı hazırladım. Her zaman yaptığım birşey değildir. Kıymetini bil..

Koptum bu repliğe.. Yani bu kadar kendini birşey sanan bir psikopat..:img-hyste :img-hyste Hem iyiliği yapıyor hemde kızın yüzüne vuruyor.. :) İyiliği yaptın bari kızın yüzüne vurma nerde kaldı senin cömertliğin.. :img-hyste

archshe
05-12-06, 14:21
hay ağzına sağlık tabi yılmazda üzülecek ne sanıyorlarki yılmaz filizi kıracağı için mutlumu olucak olmayacak tabi umarım beni taraf olrak görmüyorsun :)

hayır körü körüne yılmazcı olduğunu düşünmüyorum...sadece filizin biraz burnu sürtülsün istiyosun galiba....mutlu son isteyenlerdensin...çözmüşmüyüm seni...

matraka
05-12-06, 14:24
Cem: Sana kahvaltı hazırladım. Her zaman yaptığım birşey değildir. Kıymetini bil..

Koptum bu repliğe.. Yani bu kadar kendini birşey sanan bir psikopat..:img-hyste :img-hyste Hem iyiliği yapıyor hemde kızın yüzüne vuruyor.. :) İyiliği yaptın bari kızın yüzüne vurma nerde kaldı senin cömertliğin.. :img-hyste
ama genede cemi takdir ediyorum kendini iyi pazarlıyor her ne kadar bu sözlerinde kopsamda zaten bir kaç bölüm daha geçseydi ben soracaktım zaten bu adamın evi yokmu diye sahilde yanlarında evde yanlarında hastanede yanlarında yemekte yanlarında filizinde yemeğe çağırması yokmu hani yılmazın duyduğu bölüm sanki filiz evden birini çağırıyormuş gibi oldu olucak beraber yaşasınlar

matraka
05-12-06, 14:26
hayır körü körüne yılmazcı olduğunu düşünmüyorum...sadece filizin biraz burnu sürtülsün istiyosun galiba....mutlu son isteyenlerdensin...çözmüşmüyüm seni...

evet tamda benim amacım o filizin pişmanlıkları nı görmek bunu çok istiyorum yoksa ben yılmaz filiz aşkının savunucularındanım ama sevdiğinden bi şey saklıyorsan birlikte olmamalısın o yüzden ayırdım onları:)

archshe
05-12-06, 14:30
zaten barışırlarken de bu saklanlar çıkar ortaya ee artık istemezin ayrı kalmalarını....arada saklanan bişşey kalmazsa güven yenilenirse...

matraka
05-12-06, 14:48
senden çekiniyo olamasınlar malum herkese cvbın hazır

ben olaylara genel olarak bakmayı seviyorum filiz hata yapıyorsa bunu yazarım belki bundan sonra yılmazda yapıcak onuda yazıcam mesela yılmaz neden kaçtı diye eleştirmiştim çünkü onun bize verdiği krakterinbe ters bi durumdu bu sadece bir örnek krakterler hata yapıcakki bizde onu eleştiricez işimiz bu oldu yani bazen bazı diziler o kadar güzel oluyorki foruma yazacak bi şey bulamıyorsun ama bizim dizi için geçerli değil bu

matraka
05-12-06, 14:51
sevgili modum gelmiş sende soruma bi cevap yazarsın umarım doğrusu cevabını merak etmiyor değilim modumuz bi cevap yazacakta doğru olmayak nerdeyse imkansız bakalım ne kadar yaklaşıcaz veya bilecek

secoms
05-12-06, 15:04
yaa bence yılmaz filizi bir daha affetmez ama filiz hamile kalırsa ve bunu yılmaz öğrenirse.benim tanıdığım yılmaz filizi karnı burnunda bırakmaz.düşünün filiz tam bebeği aldırcakken yılmaz gelir filize evlenme teklif eder.filiz ve yılmazın birleşmesi sadece bi bebeğe bağlı.

bence bu hic de güzel bi birlesme olmazz..... zaten senin tanıdıgın yılmaz filizi o sekilde bırakmazsa benim tanıdıgım filiz de bu durumu ona söylemez...ben böle bi birlesmeyi hiç istemiyorumm...ne o öle zoraki gibi ....

matraka
05-12-06, 15:07
bence bu hic de güzel bi birlesme olmazz..... zaten senin tanıdıgın yılmaz filizi o sekilde bırakmazsa benim tanıdıgım filiz de bu durumu ona söylemez...ben böle bi birlesmeyi hiç istemiyorumm...ne o öle zoraki gibi ....

öyle olmaz zaten mecbur kalmış gibi aşk nerde bizim burda tartıştığımız bu gelişmelerden sonra aşk nasıl kazanacak veya kaybedecek onu konuşuyoruz yani hamilelikle barışma ılmaz olsada inandırıcı olmaz

secoms
05-12-06, 15:20

walla yılmazın yaptıgı telafi edlimişse bu dizide filizinkide edilir bence... neydi yılmaz evkenme teklif etmişti... emin olun filiz daha akıllı biri .... bulacaktır bir yolunu ama keske bu hallere düşüp de beni kırmasaydı diyorum :img-hyste

secoms
05-12-06, 15:21
umarım öle silahın öünne atlayayım falan gibisinden klişe bir sahne olmaz ... daha yaratıcı daha bir mantıılı sahne istiyorumm....

forever_bim
05-12-06, 15:22

Aslında Handan ve Ömer'in dinleme ihtimali olsa Yılmaz gitsin konuşsun benim niyetim ciddi desin ama ya onlar dinlemeyecek ya da zaten Yılmaz gitmeyecek, her halükarda dizi uzayacak.

Bu noktada hem Yılmaz'a hem de Filiz'e kabahat buluyorum ben.

Yılmaz o lafı etmemeliydi doğru, çünkü Ömer'i sevmeyen babam bile o hale geldiğini görünce acayip yumuşadı, çünkü hakikaten dizideki en kötü en ağır yaralanmaydı.

Ama Yılmaz Ömer'i vurdurtacak kadar zıvanadan çıkmış olsa hastaneye gitme cesareti gösteremezdi.

Filiz'e test yapması hakikaten gaf. Kız Yılmaz'a ne dedi hastanede; "Babam ölünce en büyük yıkımı yaşadığımı sanmıştım beni daha fazla hiç birşey üzemez sanmıştım ama şimdi acının en büyüğünü yaşıyorum" Yani ne diyor Filiz benim en yakınım Ömer diyor. Bunu duyan adamın ağabeyin mi ben mi diye sorması çok saçma.

kaybetmekten korkuyorsan kaybedecek laflar etmeyeceksin.filiz'in ne kadar şaşırdığını yanlış anladığını yılmaz'da anladı.özür diledi ama laf ağızdan bir kere çıkıyor.filiz'in söylenen sözde bir gerçeklik payı varmıdır diye düşünmesi normal hele olaylar bu şekilde gelişince ....

Sadece o laf mı_?

"Bana istemediğim şeyler yaptırtacaksın Filiz" ayrıca
"Onların silahlarını kuşanıp karşılarına mı çıkayım, onlarla savaşayım mı Filiz" diyor.

matraka
05-12-06, 15:24
walla yılmazın yaptıgı telafi edlimişse bu dizide filizinkide edilir bence... neydi yılmaz evkenme teklif etmişti... emin olun filiz daha akıllı biri .... bulacaktır bir yolunu ama keske bu hallere düşüp de beni kırmasaydı diyorum :img-hyste

o zaman sen soruma cevap verirsin değilmi forumun gerisnde bir kaç kere yazdım oku ve cevap ver bekliyorum ok filizci buda :)tabi tabi valla dizideki en kurnaz kişi yılmaz bir savaşı kazanıyorsan kurnazsındır bakma yılmaz hep aşk savaşını kaybetti onunda kaderi bu bu kadar zorluktan sonra mutlu olmayı hakediceklerine inanıyorum

forever_bim
05-12-06, 15:26
Matraka senden de bir şey rica ediyorum. Yorum yazarken lütfen araya nokta, virgül falan koy. Ben kesme işaretlerine kadar dikkat ediyorum. Ne olur sen de özen göster. Çünkü ne demek istediğini bir yerden sonra taki edemiyorum. Düşünce dağılıyor.

secoms
05-12-06, 15:28
o zaman sen soruma cevap verirsin değilmi forumun gerisnde bir kaç kere yazdım oku ve cevap ver bekliyorum ok filizci buda :)tabi tabi valla dizideki en kurnaz kişi yılmaz bir savaşı kazanıyorsan kurnazsındır bakma yılmaz hep aşk savaşını kaybetti onunda kaderi bu bu kadar zorluktan sonra mutlu olmayı hakediceklerine inanıyorum

ok cevaplarımm ... daha 5. sayfadayım geliyorumm :)
Da bu savas falan ne oluyor yaa...kim ne savası kim kazandı ... ne oluyoruz ya:)

matraka
05-12-06, 15:28
Matraka senden de bir şey rica ediyorum. Yorum yazarken lütfen araya nokta, virgül falan koy. Ben kesme işaretlerine kadar dikkat ediyorum. Ne olur sen de özen göster. Çünkü ne demek istediğini bir yerden sonra taki edemiyorum. Düşünce dağılıyor.

tabi dikkat etmeye çalışırım ama zor oluyor ama genel yorumlarda bunu yapıcam ama cevaplarda zor görünüyor uyarın dikkate alındığına göre sorduğum soruyada cevap alabilirim değilmi

secoms
05-12-06, 15:33

arkadasım eee yılmaz yumusadı diyrlim ... sence filiz hamile oldugunu ögrenip gelen yılmazı affeder mi ... bir de burdan bak bakalım ...ilişik daha da sarpa sarar

forever_bim
05-12-06, 15:37
Sevgili matraka

Pek dikkate almış gibi görünmüyorsun ama gene de sorunu yanıtlayacağım.

Filiz neden 360 derece döndü? diye sordun.

Aslında başında hiç şüphe etmedi. Ama deliller gelmeye başladıkça da ilk başlarda Yılmaz'a inanmayı seçti. Sonrasında ise bence Filiz hem Ömer'i kaybetmekten korktu, hem de son zamanlarda çok tartıştıkları için vicdanı sızladı, hem Ömer'in Yılmaz'dan başka düşmanı yok diye de düşündü, hem de son gelen kanıt da daha net bir kanıttı, ayrıca güven sorunu var. Hepsinin karışımı Filiz'i dağıttı. Ve Filiz Yılmaz'dan şüphe etti.

benim
05-12-06, 15:40
arkadasım eee yılmaz yumusadı diyrlim ... sence filiz hamile oldugunu ögrenip gelen yılmazı affeder mi ... bir de burdan bak bakalım ...ilişik daha da sarpa sarar

ben filiz'in kabul edeceğini değil , sadece yılmaz'ın ancak filiz'in hamile olduğunu öğrendiğinde filiz'i affedebilir veya daha farklı yaklaşabilir dedim.filiz ne yapar bu durumda bilemiyorum ne de olsa iki çetin karakter karşı karşıya,filiz'in de hemen yılmaz'ın kollarına atlayacağını sanmıyorum.

archshe
[QUOTE=forever_bim;1756746]Aslında Handan ve Ömer'in dinleme ihtimali olsa Yılmaz gitsin konuşsun benim niyetim ciddi desin ama ya onlar dinlemeyecek ya da zaten Yılmaz gitmeyecek, her halükarda dizi uzayacak.

onlar dinlemesde yılmaz gidip kouşsun yılmazın kararlılığını görsünler...yılmaz filizin arkasında olsunda onlar ne düşünürlerse düşünsünler...ama ailseine hep filiz tanıttı yılmazı biraz da kendi kendini tanıtmalı ben eski yılmaz değilim elif gitti kavga bitti ne de olsa...

forever_bim
Ya bir de Filiz Yılmaz ilişkisinin gelgitleri bir dargın bir barışık aklım hep karmakarışık durumu beni çok bunalttı. Sabırsızlıkla Feride Ömer cephesini bekliyorum. Handan bıraksa başka denizlere yelken açıcak gibi duruyorlar ama Handan rahat vermez ki.

matraka
05-12-06, 15:41
Sevgili matraka

Pek dikkate almış gibi görünmüyorsun ama gene de sorunu yanıtlayacağım.

Filiz neden 360 derece döndü? diye sordun.

Aslında başında hiç şüphe etmedi. Ama deliller gelmeye başladıkça da ilk başlarda Yılmaz'a inanmayı seçti. Sonrasında ise bence Filiz hem Ömer'i kaybetmekten korktu, hem de son zamanlarda çok tartıştıkları için vicdanı sızladı, hem Ömer'in Yılmaz'dan başka düşmanı yok diye de düşündü, hem de son gelen kanıt da daha net bir kanıttı, ayrıca güven sorunu var. Hepsinin karışımı Filiz'i dağıttı. Ve Filiz Yılmaz'dan şüphe etti.

bu yorumu senden beklemezdim herzaman beni şaşırtmışındır zaten yavaş yavaş geliyorlar foruma, gelsinler soruları cevaplasınlar, sende galiba aaa diyenlerden olucaksın neyse

matraka
05-12-06, 15:43
Ya bir de Filiz Yılmaz ilişkisinin gelgitleri bir dargın bir barışık aklım hep karmakarışık durumu beni çok bunalttı. Sabırsızlıkla Feride Ömer cephesini bekliyorum. Handan bıraksa başka denizlere yelken açıcak gibi duruyorlar ama Handan rahat vermez ki.

feridenin krakteri çok zayıf geldi gel ömer başkasına aşık olsun bı kız bi kere vefasız :)ama sen çoktan ferideyi sevdin dimi tek bildiğim ömerin elife haketmediği kadar değer verdiğidir ve mutlu olmayı hakettiğidir ama bu mutluluğun ismi feride olmasaydı keşke

forever_bim
05-12-06, 15:44
Şimdi bu aaaaaa deme olayı neden gerçekleşecek bir anlasam.

Yani şaşıracagım bir şeyse aaaaaa derim seve seve de şimdi cidden meraklandım. Yoksa Filiz'le Yılmaz'ın bilmediğimiz bir özelliği mi var?

archshe
05-12-06, 15:45
sevgili matraka sen sonunda fikirmi yürütüteceksin..yoksa bişeymi öğrendin kesin onu mu açıklayacaksın....veee nezaman patlıcam artık meraktan

slayjic
05-12-06, 15:45
matraka ne soruymuş bir sendn cevabını alamadık daha nekadar bekliceksin cevabını vermek için...

matraka
05-12-06, 15:46
[QUOTE=forever_bim;1756746]Aslında Handan ve Ömer'in dinleme ihtimali olsa Yılmaz gitsin konuşsun benim niyetim ciddi desin ama ya onlar dinlemeyecek ya da zaten Yılmaz gitmeyecek, her halükarda dizi uzayacak.

onlar dinlemesde yılmaz gidip kouşsun yılmazın kararlılığını görsünler...yılmaz filizin arkasında olsunda onlar ne düşünürlerse düşünsünler...ama ailseine hep filiz tanıttı yılmazı biraz da kendi kendini tanıtmalı ben eski yılmaz değilim elif gitti kavga bitti ne de olsa...

yılmaz onlara kararlılık göstere göstere pazarda artık kararlılık diye bi meyve kalmadı o yüzden gidip konuşsa bile bol bol hakaret üstüne sos olarakda ömerin bağırmasını alır o yüzden bu hayalden ibaret bi düşünce

forever_bim
feridenin krakteri çok zayıf geldi gel ömer başkasına aşık olsun bı kız bi kere vefasız :)ama sen çoktan ferideyi sevdin dimi tek bildiğim ömerin elife haketmediği kadar değer verdiğidir ve mutlu olmayı hakettiğidir ama bu mutluluğun ismi feride olmasaydı keşke

Kızın hakkını yeme, bak Elifcik onun sayesinde bir anne sıcaklığına kavuştu. Ben Feride'yi en fazla Elife olan tavrı, ilgisi yüzünden seviyorum. Çocuğum annesiz kaldı dört yıl zaten. En azından şimdi mutlu.

Filizce_Jüly
arkadaslar i.a sitesinde gelcek bölümün özetini buldum eklendimi bilmyiorum. eklendisi kusura bakmayin :img-blush
Filiz’in kendisine olan inancını yitirdiğini öğrenen Yılmaz, aşkını sorgulamaya başlar.
Kendisine kurulan tuzağa dair bir ipucu bulan Yılmaz, masumiyetini kanıtlayabilecek mi?..
Filiz, Yılmaz’ın suçlu olduğuna inandığı bir anda gelen, sürpriz bir haberle sarsılır.
Cem’den iyice şüphelenen Yılmaz, onu yakın takibe alır.
Filiz’e sahip olmak için herşeyi göze alan Cem, onun duygusal bir çalkantı yaşamasını fırsat bilerek sürpriz bir atak yapar.

matraka
05-12-06, 15:47
matraka ne soruymuş bir sendn cevabını alamadık daha nekadar bekliceksin cevabını vermek için...

herkes cevaplasın ben en son söyliyeceğim daha çoğu kimseden cevap gelmedi sabır sabır çatlamassan iyidir .

forever_bim
05-12-06, 15:50
Değerli Arkadaşlar;

Basın Özeti gelmiştir. Yorumlarınıza bu başlıktan devam ediniz.

Saygımla

forever_bim

DİZİFİLM MODERATÖRÜ

forever_bim
05-12-06, 15:52
IHLAMURLAR ALTINDA

53. BÖLÜM GENEL BASIN ÖZETİ

Filiz’in kendisine olan inancını yitirdiğini öğrenen Yılmaz, aşkını sorgulamaya başlar.
Kendisine kurulan tuzağa dair bir ipucu bulan Yılmaz, masumiyetini kanıtlayabilecek mi?..
Filiz, Yılmaz’ın suçlu olduğuna inandığı bir anda gelen, sürpriz bir haberle sarsılır.
Filiz’e sahip olmak için herşeyi göze alan Cem, onun duygusal bir çalkantı yaşamasını fırsat bilerek sürpriz bir atak yapar.

matraka
05-12-06, 15:55
evet bunu bekliyorduk zaten geçen bölümde başlamıştı bu bölüm devam ediyor
Kendisine kurulan tuzağa dair bir ipucu bulan Yılmaz, masumiyetini kanıtlayabilecek mi?.. evet kanıtlamasa bile delil yetersizliğinden faydalanıp çıkıcak
Filiz, Yılmaz’ın suçlu olduğuna inandığı bir anda gelen, sürpriz bir haberle sarsılır.yılmazın hapisten çıktığını öğrenecek büyük bir ihtimalle avukatlarından deiliden bahsedecek
Cem’den iyice şüphelenen Yılmaz, onu yakın takibe alır. evet bol bol cem takipleri olucak
yani cem seni seviyorum filiz diyecek öyle olmasa senden hoşlanıyorum felan diyecek işte filizin tepkisini çok merak ediyorum

archshe
05-12-06, 15:57
Filiz’e sahip olmak için herşeyi göze alan Cem, onun duygusal bir çalkantı yaşamasını fırsat bilerek sürpriz bir atak yapar.[/QUOTE]

bu sefer özet farklı....bıraktığımız yerde değil...evet ...yılmaz filizin güvenini tartmaya başlamış bekliyduk...filizin alacağı haber silahın çalındığı ve yılmaz için kanıt olmadığıdır yılmazı yersiz bi şekilde kırdığını anlayacağı için sarsılacaktır..yılmazın cemi suçlayacak yeterli kanıtı olmadığından onu takibe alıyo galiba..veee cem acaba filize onu sevdiğni mi söylicek?

matraka
05-12-06, 15:58
bu kadarda olmazki iki dk sürdü çözmem:)neyse soruma cevap vermek isteyenler için soruyu tekrarlıyorum güme gitmesin

şimdi asıl soruya geçelim filiz zanlının beni yılmaz tuttu demesine rağmen ona inanmayan yalan söylüyor diyen filiz neden 360 derece döndü bakalım cevabı kim verecek bir ödül felanmı koysak

secoms
05-12-06, 15:59
yani cem seni seviyorum filiz diyecek öyle olmasa senden hoşlanıyorum felan diyecek işte filizin tepkisini çok merak ediyorum

nasıl merak ediyorumm !!!... evet diyeceğini veya olumlu karsılayacagını beklemiyorsun heralde... kesinlikle hayır buna katlanamam ... zaten gecen haftayı zor atlattım ... böle bi şey olmasın zaten buna cesaret edemezler... baksana cem in yüzünü görmeye katlanamayan arkadaslar gider seti basar walla...

benim
05-12-06, 16:01
özete bak şimdi çık içinden çıkabilirsen.cem'in yapacağı atak ne acaba ,aşkını mı itiraf edecek, yoksa filiz'i öpmeye falan mı çalışacak.ama ne yaparsa yapsın yanlış zamanda yapıyor olacak.filiz'in aklı bu kadar aklı karışıkken ,hala başkasını seviyorken cem'e ne cevap vereceği belli.

matraka
05-12-06, 16:01
nasıl merak ediyorumm !!!... evet diyeceğini veya olumlu karsılayacagını beklemiyorsun heralde... kesinlikle hayır buna katlanamam ... zaten gecen haftayı zor atlattım ... böle bi şey olmasın zaten buna cesaret edemezler... baksana cem in yüzünü görmeye katlanamayan arkadaslar gider seti basar walla...

valla olmazda demesini beklemiyorum:) cevap vermeyebilir düşünücem diyebilir ama sen nasıl böyle bi şey dersin dermi onu bilemiyorum yada şöyle söylim benim için süpriz olur

secoms
05-12-06, 16:03
bu kadarda olmazki iki dk sürdü çözmem:)neyse soruma cevap vermek isteyenler için soruyu tekrarlıyorum güme gitmesin

şimdi asıl soruya geçelim filiz zanlının beni yılmaz tuttu demesine rağmen ona inanmayan yalan söylüyor diyen filiz neden 360 derece döndü bakalım cevabı kim verecek bir ödül felanmı koysak

matraka sen bir ara merveyle konusurken merve sana 2 saat arkadaslarla didiştik dedi yaa... onların basında ben geliyordumm ve tam da bu konu üzerine... ben anlam verememiştim bu son hareketine... merve de polis söyledi diye bir anlam yükledi ama bana cok inandırı gelmemişti .... daha dogrusu tatmin etmemişti... yani bu konuda yardımcı olamayacagımm.. ama senin cevabını cok merak ediyorum...

sinem*
05-12-06, 16:03
matraka filiz neden 360 derece döndü diye sormuş önce ona cevap vereyim :)
bir kere matemetik ve geometri bilgim doğrultusunda :) 360 derece dönüldüğünde gene aynı konumda olunduğunu biliyorum..ama sanırım burda 180 derece yani tam tersi bir yöne neden döndüğünü sormuş...kanıtlar üstüste gelmiş,herkes üstüne geliyor suçlu diye bir noktadan sonra zaten güvenmeyeceği ortadaydı o da polisin dediklerine inanmayı tercih etti yani yüce türk adaletine inandı:)

aslında daha inandırıcı bir şey yapabilirlerdi silahın sadıkoğullarına ait çıkması gerçekten cemin çok iyi hazırlandığına işaretti,cem ne olursa olsun bu planı başaracaktı ve yılmaz suçlu gibi görünecekti filizde o olaydan sonra yalan söylediğini düşündü

özette gerçekten çok açıklayıcı cemin sürpriz atağını merak ediyorum evlenme teklifi ya da seni seviyorum gibi bir şey gelirse şaşmayalım ..yalnız filizin duygusal bir çalkantı yaşadığının herkes farkında ve ona göre üstüne gidiyorlar :)

secoms
05-12-06, 16:06
valla olmazda demesini beklemiyorum:) cevap vermeyebilir düşünücem diyebilir ama sen nasıl böyle bi şey dersin dermi onu bilemiyorum yada şöyle söylim benim için süpriz olur

hayır sen nasıl böle bir sey dersin normalde de denmez ... ama bence akıllı bi cevap verir gibime geliyor:img-blush

slayjic
05-12-06, 16:06
bu hafta özet gerçekten açıklayıcı zaten çözüldü bu hafta

cemin süprizine gelince eğer bu teklifse ki büyük ihtimalle teklif bunu nezaman ne şekilde yaparsa yapsın filizin kabul ediceğeini sanmıyorum yılmaza kızgın kırgın olabilir ama aşkı yinede hisseder ve kabul etmez anca diziye yeni bir karakter girerse yılmazın filizi kıskandırması için belki inat olarak o da cemi kullanır..

matraka
05-12-06, 16:07
matraka sen bir ara merveyle konusurken merve sana 2 saat arkadaslarla didiştik dedi yaa... onların basında ben geliyordumm ve tam da bu konu üzerine... ben anlam verememiştim bu son hareketine... merve de polis söyledi diye bir anlam yükledi ama bana cok inandırı gelmemişti .... daha dogrusu tatmin etmemişti... yani bu konuda yardımcı olamayacagımm.. ama senin cevabını cok merak ediyorum...

evet eğer o ayrıntıyı bilmeseydim filizi asmıştım:)güme gidicekti bu kadar insaflı yorumlar yapmamın sebebi o detayı farketmiş olmamdırevet herkes düşüncesini yazsın ondan sonra bende onu açıklıyacağım

Figan
05-12-06, 16:09

Sevgili matraka;

Bu soruna bende bir tahmin yürüteyim istedim..Cevabim gayet kisa..

Polisin Yilmaza ait sabikali oldugunu gösteren dosyayi Filize sunmasi..Bence Filizin U dönüsü yapmasina sebep oldu.. Yilmazin sabikasinin oldugunu ya bilmiyordu bundan sasirdi vede hazmedemedi.. Ki; biliyor olmasi gerek..Yada Yilmazin Onlarin magazasina verdigi zarar icin hapishanede yattigini unuttu da bu kadar sasirdi..

Fikrim bu.. Ama ne olduysa o sabika dosyasindan sonra oldu zaten...

secoms
05-12-06, 16:09
evet eğer o ayrıntıyı bilmeseydim filizi asmıştım:)güme gidicekti bu kadar insaflı yorumlar yapmamın sebebi o detayı farketmiş olmamdırevet herkes düşüncesini yazsın ondan sonra bende onu açıklıyacağım

walla biraz cabuk olursan cok sevinirim... şimdi diferansiyel denklem dersine gidecem .... walla söylemezsen ders falan dinleyemem meraktan... insallah 4 e kadar söylersin yoksa catlarım ben derste

matraka
05-12-06, 16:10
matraka filiz neden 360 derece döndü diye sormuş önce ona cevap vereyim :)
bir kere matemetik ve geometri bilgim doğrultusunda :) 360 derece dönüldüğünde gene aynı konumda olunduğunu biliyorum..ama sanırım burda 180 derece yani tam tersi bir yöne neden döndüğünü sormuş...kanıtlar üstüste gelmiş,herkes üstüne geliyor suçlu diye bir noktadan sonra zaten güvenmeyeceği ortadaydı o da polisin dediklerine inanmayı tercih etti yani yüce türk adaletine inandı:)

aslında daha inandırıcı bir şey yapabilirlerdi silahın sadıkoğullarına ait çıkması gerçekten cemin çok iyi hazırlandığına işaretti,cem ne olursa olsun bu planı başaracaktı ve yılmaz suçlu gibi görünecekti filizde o olaydan sonra yalan söylediğini düşündü

özette gerçekten çok açıklayıcı cemin sürpriz atağını merak ediyorum evlenme teklifi ya da seni seviyorum gibi bir şey gelirse şaşmayalım ..yalnız filizin duygusal bir çalkantı yaşadığının herkes farkında ve ona göre üstüne gidiyorlar :)

seni bugünde fazla güvenilir buldum sinem iyiki geldin valla sen olmayınca pek boş kaldı buralar ilk önce 360derece konusuna açıklık getireyim ben onu abartmak açısından kullandım yoksa 180derece diyebilirdim allaha şükür üniversite gördük ve gelelim yorumun hakkında düşündüklerime bi şey düşünemedim çünkü kendi yorumumdan çok farklı

Figan
05-12-06, 16:11
Ya da Yilmaza ait sabika dosyasinda birsey dikkatini cekti..Belkide bize gösterilmeyen yada belkide gösterilecek olan..kimbilir..

Hani bir tahmin sadece.. :)

matraka
05-12-06, 16:12
Sevgili matraka;

Bu soruna bende bir tahmin yürüteyim istedim..Cevabim gayet kisa..

Polisin Yilmaza ait sabikali oldugunu gösteren dosyayi Filize sunmasi..Bence Filizin U dönüsü yapmasina sebep oldu.. Yilmazin sabikasinin oldugunu ya bilmiyordu bundan sasirdi vede hazmedemedi.. Ki; biliyor olmasi gerek..Yada Yilmazin Onlarin magazasina verdigi zarar icin hapishanede yattigini unuttu da bu kadar sasirdi..

Fikrim bu.. Ama ne olduysa o sabika dosyasindan sonra oldu zaten...

işte arkadaşlar cevaplar böyle olmalı nedeni ve neden böyle düşündüğünüz şeklinde olmalı devam edelim güzel yorumlar bakalım benimki ne kadar farklı olucak

Figan
05-12-06, 16:14
işte arkadaşlar cevaplar böyle olmalı nedeni ve neden böyle düşündüğünüz şeklinde olmalı devam edelim güzel yorumlar bakalım benimki ne kadar farklı olucak

Senin aciklayacagin yorumu inan merak ettim..Bakalim ne kadar farkli olacak hakikaten..Artik geldigimde okurum..

Ama ben SABIKA dosyasi üzerinde duruyorum.. :img-wink:

sinem*
05-12-06, 16:17
sabıka dosyasını filiz biliyordu ama silahın sadıkoğulları üzerine çıkması bence koparttı ya da sabıka kaydındaki resmi beğenmemiştir :)

matraka
05-12-06, 16:20
herkes özet gelse konuşucak bi şeyler buluruz diyordu hani nerden iki dakikada çözdük bunlar bize yetmez bize fragman lazım :)onun suyu 2 günde ancak çıkıyor

Figan
05-12-06, 16:20
Sabikadaki resim benim imzamdaki resim :)
Tesadüf iste..

Sabikadaki resim bence hicte kötü degil sinem :img-wink:

september_06
05-12-06, 16:24
Yuuuuuuh üzeri küp desem abartmış mı olurum sayın arkadaşlar. Ha yüzsüz Cem birde sürpriz bir atak mı yapacakmış. Yılmaz bırak şu Filiz'i yaaa. Ne hali varsa görsün. Hiç çekilmez valla bu kız.

sinem*
05-12-06, 16:26
Sabikadaki resim benim imzamdaki resim :)
Tesadüf iste..

Sabikadaki resim bence hicte kötü degil sinem :img-wink:

güzel canım :):)

özetten şunu anlıyoruz yılmaz oraya polislerle gitmemiş ya aynalı ya da salihle gitmiştir ...suçu yılmazın üstüne attığını ortaya çıkartmak için cemin peşine adam takmıştır ve cemle filiz her yanyana gelişinde çıldırır:img-yes:
yılmaz bu bölüm filize cemden bahseder ama filiz inanmaz bence...hatta sen benim hayatıma karışma bile diyebilir eğer kavga ederlerse iyice cemle yakınlaştırabilir inat sonuçta :)

secoms
05-12-06, 16:27
Yuuuuuuh üzeri küp desem abartmış mı olurum sayın arkadaşlar. Ha yüzsüz Cem birde sürpriz bir atak mı yapacakmış. Yılmaz bırak şu Filiz'i yaaa. Ne hali varsa görsün. Hiç çekilmez valla bu kız.

atagı yapan cem ... haksızlıga ugrayan filiz...az daha mantıklı yorum yapsak ... sonucta burda filiz için sayfalar dolusu mesaj yazıldı... bir az anlayıs lütfen ....

kursuni19
05-12-06, 16:27
Sevgili matraka Filiz neden U dönüsü yapti diye sormussun.

Bence Yilmazin o silahla benim hic bir alakam yok dedigi halde silahin sadikoglu sirketine kayitli cikmasi bu degisime sebep oldu, bide bunun üzerine gecen "eger ömer benim vurdurdugumu söyleseydi kime inanirdin" konusmasi

slayjic
05-12-06, 16:28
matraka senin bugün yorum yapmaya niyetin yok galiba yarın sınavım var senin keyfinin gelmesini bekliyorum açıkçası neymiş şu yorum yapta bizde aaaa diyelim...

matraka
05-12-06, 16:31
Sevgili matraka Filiz neden U dönüsü yapti diye sormussun.

Bence Yilmazin o silahla benim hic bir alakam yok dedigi halde silahin sadikoglu sirketine kayitli cikmasi bu degisime sebep oldu, bide bunun üzerine gecen "eger ömer benim vurdurdugumu söyleseydi kime inanirdin" konusmasi

evet aslında herkes bi yanından tuttu ama sen bildin konu tamamen oydu filiz yılmazı kendisine yalan söylediği için u dönüşü yapmıştır arkadaşlar bu aslında detay,herkes çünkü komiserin söyediklerine ve sabıka dosyasına adapte oldu bu ince bir ayrıntıydı çünkü güveni ancak yalan yıkar

Figan
05-12-06, 16:32
Silah-Sirket ve Sabika ...

Bu üc kelime yüzünden dönüsüm yasadi.. Bir bag kurdu illaki bu üc kelime üstüne ..Ama ne kurdu bilemiyorum... :)

sinem*
05-12-06, 16:33
evet aslında herkes bi yanından tuttu ama sen bildin konu tamamen oydu filiz yılmazı kendisine yalan söylediği için u dönüşü yapmıştır arkadaşlar bu aslında detay,herkes çünkü komiserin söyediklerine ve sabıka dosyasına adapte oldu bu ince bir ayrıntıydı çünkü güveni ancak yalan yıkar

sonuç olarak filiz haklı diyorsun :) ama yılmazda yalan söylemedi ki silahla ilgim yok dedi kendide olmadığını sanıyordu cem çok güzel işledi ..

archshe
05-12-06, 16:34

yapma matraka ya! bumuydu?e aynı şeye geliyo bence silah mevzusuyla...hem nerden bilisn yılmaz silahla alakası olduğunu

Figan
05-12-06, 16:34

Güveni Yalan yikar haklisin...

Evet ama Yilmaz nerden bilsin Cem`in böyle haince bir plan kurup Sirketin silahini kullanacagini ? Yilmaz alakam yok dedi evet.. Ama Yilmaz bilmiyordu bu durumu..

Nede olsa aciga cikacak hersey..Ben huzurluyum.. :)

secoms
05-12-06, 16:36

iyi de yılmaz zaten silahın kendisiyle alakası olmadıgını zannediyordu ... yalan söylemedi ki ...ayrıca bunun bi komplo olduguna sen bi önceki bölümde körü körüne inanmıssın silahında bu sekilde cıkması da komplo dahilinde olabilir ...arkadaslar bence buna mantıklı bir sebep aramayalımm... bu tamamen senaristlerin sacmaladıgı bir durum ... filiz karakterini ilk basta yüceltip yüceltip önümüze koydular sonra birden asagıya cektiler..(tabi bu sadece benim gçrüşüm)

matraka
05-12-06, 16:37
sonuç olarak filiz haklı diyorsun :) ama yılmazda yalan söylemedi ki silahla ilgim yok dedi kendide olmadığını sanıyordu cem çok güzel işledi ..

birincisi sinem filize göre yılmaz yalan söyledi bir yanda yılmazın söylediği bir yanda eline verilen silah kaydı 2 sorunu cevabı evet filiz kendi düşüncxesine göre haklıdır burda kimse filize bu kararı verdi diye eleştirmesi taraftarı değilim ama ahh bu amalar olmasa filizin davranışları ve söylemleri yanlıştı şimdi anladın değilmi ben filizi yılmazı suçlu gördüğü için ona yüklenmiyorum

matraka
05-12-06, 16:39
iyi de yılmaz zaten silahın kendisiyle alakası olmadıgını zannediyordu ... yalan söylemedi ki ...ayrıca bunun bi komplo olduguna sen bi önceki bölümde körü körüne inanmıssın silahında bu sekilde cıkması da komplo dahilinde olabilir ...arkadaslar bence buna mantıklı bir sebep aramayalımm... bu tamamen senaristlerin sacmaladıgı bir durum ... filiz karakterini ilk basta yüceltip yüceltip önümüze koydular sonra birden asagıya cektiler..(tabi bu sadece benim gçrüşüm)

bu kime göre öyle filize göre öyle değil yılmazın söyledği bi şey var ve bu yalan çıkıyor ve bu yalanla neler birleşiyor biliyormusun sen neler ahh filizin kafasından neler geçti herşeyi yılmazın üstüne attı kurtuldu gitti gene ailesinden özür diledi yani kendi üzerindeki baskıyı attı güven hakkında yazdığımyazıyı okuduysan ne demek istediğimi anlarsın

slayjic
05-12-06, 16:41
arkadaşlar 2 gündür bu konu hkkında aynı şeyleri söylüyorum bu olayda yılmaz suçlu veya filiz suçlu demek yanlış çünkü ikisininde açısından bakıldığı zaman ikiside haklı ama filizin duyduklarını bildiklerini yılmaz bilmiyor yılmazın bildiklerinide filiz tek eksik nokta budur bu ilişkide..

matraka
Güveni Yalan yikar haklisin...

Evet ama Yilmaz nerden bilsin Cem`in böyle haince bir plan kurup Sirketin silahini kullanacagini ? Yilmaz alakam yok dedi evet.. Ama Yilmaz bilmiyordu bu durumu..

Nede olsa aciga cikacak hersey..Ben huzurluyum.. :)

figan butün düğüm bu filiz insan gibi yılmzla konuşsaydu bütün sorularına cevap alırdı ama o yalandan sonra kafasında neler birleştiğini bi düşün biz şimdi olaya filiz açısından bakıyoruz yılmaz açısından bakarsan o zaten haklı anlatabiliyormuyum

secoms
birincisi sinem filize göre yılmaz yalan söyledi bir yanda yılmazın söylediği bir yanda eline verilen silah kaydı 2 sorunu cevabı evet filiz kendi düşüncxesine göre haklıdır burda kimse filize bu kararı verdi diye eleştirmesi taraftarı değilim ama ahh bu amalar olmasa filizin davranışları ve söylemleri yanlıştı şimdi anladın değilmi ben filizi yılmazı suçlu gördüğü için ona yüklenmiyorum

hayır arkadasım ben sucluyorum...davranıslarına zaten girmek bile istemiyorumm... benim inandıgım filiz suclamamlıydı... o kadar inanmısın bence bu cok inandırıcı değilll bu sahne...hayır o kadar sevdigin biri bu konu hakkında sana nasıl yalan söyleyebilir düşünsene biraz... bi de üstüne '' söylemene bile gerek yoktu'' gibi iddalı bi laf ediyosunn... hadi yılmaz söylemedi yine silah yılmazdan cıkacaktı ve yapacaktın o zaman ... neyse ben hala daha tatminkar bir cevap alamadımm ya neyse.....

secoms
05-12-06, 16:43
bu kime göre öyle filize göre öyle değil yılmazın söyledği bi şey var ve bu yalan çıkıyor ve bu yalanla neler birleşiyor biliyormusun sen neler ahh filizin kafasından neler geçti herşeyi yılmazın üstüne attı kurtuldu gitti gene ailesinden özür diledi yani kendi üzerindeki baskıyı attı güven hakkında yazdığımyazıyı okuduysan ne demek istediğimi anlarsın

okudum .... ama birini suclamak için cok erken diye düsünüyorumm .... 2 kanıta inandıktan sonra... o zaman onlara da inanmasaydı daha inandırıcı olabilirdi....

slayjic
ama nedense tahmin edemedin tahmin edemediğin şeyi normal olarak beklersin ilk tahmin eden kişiye söyledim bekletmedim zaten
ben senin bukadar küçük bir ayrıntıya takılıcağını düşünmemiştim açıkçası sendn daha büyük bir yorum bekliyodum hayal kırıklığına uğrattın bu sefer beni ama olsun..

sinem*
bir şey söyleyeceğim aslında aynı olayları yılmaz gerçekten suçluykende yaşamışız :) filiz olanları öğrendiği günün diğer sabahı hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor ve en önemlisi annesiyle konuşurken bir gün birisine hiç kuşku duymadan güvenmeyi öğreneceğim,onu hayatımın merkezi yapmayı,yeniden dünyayı keşfetmeyi öğreneceğim diyor demekki daha öğrenemedi yalnız bir fark var orda handan hanım yılmazı savunuyordu :):) ve diğer olaylarda aynı emre-kerem-nalan üçlüsü orda da kavga ediyor ..tarih tekerrürden ibaretmiş :) bizim dizide

matraka
05-12-06, 16:46
hayır arkadasım ben sucluyorum...davranıslarına zaten girmek bile istemiyorumm... benim inandıgım filiz suclamamlıydı... o kadar inanmısın bence bu cok inandırıcı değilll bu sahne...hayır o kadar sevdigin biri bu konu hakkında sana nasıl yalan söyleyebilir düşünsene biraz... bi de üstüne '' söylemene bile gerek yoktu'' gibi iddalı bi laf ediyosunn... hadi yılmaz söylemedi yine silah yılmazdan cıkacaktı ve yapacaktın o zaman ... neyse ben hala daha tatminkar bir cevap alamadımm ya neyse.....

neden uzaktan bakınca davulun sesi hoş gelir derler filiz açısından bakarsan haklıdır sadece filizin davranış ve söz hataları vardır dediğim gibi söz ağızdan çıkar ama kalp kırar eğer yılmaz canana söylerken duymasaydı,filiz bu sözleri yılmaza direk söyleseydi o kadar kırılmazdı

matraka
05-12-06, 16:47
ben senin bukadar küçük bir ayrıntıya takılıcağını düşünmemiştim açıkçası sendn daha büyük bir yorum bekliyodum hayal kırıklığına uğrattın bu sefer beni ama olsun..

küçük bi ayrıntımı bu ayrıntı filizin kafasında nelerin birleşmesine yok açtığını anlasan bunun ne kadar büyük bi ayrıntı olduğunu o zaman anlardın olur artık o kadar sen demek olaylara üstünkörü bakıyorsun ben bakamıyorum buda benim hatam olsun

secoms
05-12-06, 16:48
neden uzaktan bakınca davulun sesi hoş gelir derler filiz açısından bakarsan haklıdır sadece filizin davranış ve söz hataları vardır dediğim gibi söz ağızdan çıkar ama kalp kırar eğer yılmaz canana söylerken duymasaydı,filiz bu sözleri yılmaza direk söyleseydi o kadar kırılmazdı

bu konuda sana katılıyorum ama ben hala daha anlama veremeiyorum... sanırım ben filizi insan üstü bir seymiş gibi görüyordummm :) yaa neyse benim şimdi cıkmam gerek derse gidiyorum.. herkese iyi aksamlar ... gelince insallah yine görüşürüz ...

slayjic
05-12-06, 16:50
ben üstün körü bakmıyorum zaten güven sorunu var diye tartışılıyodu ben senin daha büyük yorum yapıcağını düşündüm olmadı neyse buhafta izledikten sonra yaparsın belki ...

archshe
05-12-06, 16:53
o zaman yılmaz da suçlu çünkü filiz yılmaza sordu hani silahla alakan yoktu diye?yılmazda yalan söylemediğni ve silahın çalınmış olduğunu açıklasaydı...filiz bana bir neden söyle sana inanmam için dediğinde sana yalan söylemedim...hbrim yoktu deseydi keşke

destina304
05-12-06, 16:55
Arkadaş Ben çok Farkli Bir Yorum Yapmak Istiyorum Filiz Cemden Gelen Teklif Yada Herhangi Bir Söz Karşisinda çok Normal Davranabilri Hatta Yilmaza Inat Olsun Diye Olumlu Bir Yanit Verebilir Bana Kalirsa Filiz Yilmaz Barişmasi çok Uzun Sürecek Ve Belkide Filmin Sonunda Hiç Beklenmedik Bir şekilde Mutlu Olcaklar Bu Arada Ben Bir Tüyo Aldim Arkadaşimdan Dizinin Adinin Ihlamurlar Altinda Olmasinin Nedeni Final Bölümmnde Gizlimiş Yani Ihalmurlar Ağaci Altinda Birşey Olcakmiş Ne Kadar Doğru Bilmiyorum Ama Kesin Dedi Arkadaş

matraka
05-12-06, 16:58
o zaman yılmaz da suçlu çünkü filiz yılmaza sordu hani silahla alakan yoktu diye?yılmazda yalan söylemediğni ve silahın çalınmış olduğunu açıklasaydı...filiz bana bir neden söyle sana inanmam için dediğinde sana yalan söylemedim...hbrim yoktu deseydi keşke

yılmaz neden suçlu değil birincisi filizin kendisi hakkında ne düşündüğünü bilmiyor ikincisi yılmaz o anda filize ne dese filiz inanmazdı çünkü filiz şartlanmış geldi yılmaz ne diyebilirdi daha silah olayını çözmemişti.filiz o kadar şartlanmışki kafasında neleri birleştirmişki yılmazı ihbar etmeyi bile düşünebiliyor o konumdaki bi insana bi şey anlatamassın ancak yılmazın söylediğini söylersin bazen gözler başkalarının görmek istediğini görür

sinem*
05-12-06, 17:00

yılmaz filizin kendisine inanmadığını görünce hiç bir şey hakkında kendini kanıtlama gereği duymuyor,eda olayında da öyle olmuştu ben hiçbir şey yapmıyorum sana da bir şey anlatmıyorum kendin öğren demişti.İkisi de kendilerini ispatlamak istemiyorlar

Figan
05-12-06, 17:00
Yilmazin Polis tarafindan suclu olabilecegi konusu üzerinde dururlarken, Filizin hicte orali olmayip; Yilmaza karsi sicaklik vede yakinlik göstererek; 1 gün sonra delillere inanip onu suclar gibi konusmasi ve tavri bizi sasirtti..Evet Yilmaz celiskili veya Filize göre yalan konustu ama enazindan Filizin sakin vede anlayisli olup Yilmazla konusmasi gerekirdi..Madem kuskulari oldu bunu hissettirmeliydi.. Hem Yilmaza hemde bizlere..

Ama Filiz nerden bilsin Yilmazin o an onu dinledigini o da var.. Cananla konusmaya gelmisti. Ama Canana bile sanki Yilmaz Katil der gibi bir havayla geldi..O tutumu hos degildi.. Yani bu kadar yildir seviyosun sen bu adami..Az insaf be :img-wink:

Filizin tavirlari vede konusma üslubu Yilmazi kirdi bence... Ama bence Yilmaz ile Filiz bu konuyu kesinlikle tatliya baglarlar...

E artik ne olur birakinda bir dügün görelim.. Elifi Yilmaza yar etmediniz..Bari;
Filiz ile Yilmazin nikahini görelimde Ohhh be diyelim :img-wink:

archshe
05-12-06, 17:01
yılmaz neden suçlu değil birincisi filizin kendisi hakkında ne düşündüğünü bilmiyor ikincisi yılmaz o anda filize ne dese filiz inanmazdı çünkü filiz şartlanmış geldi yılmaz ne diyebilirdi daha silah olayını çözmemişti.filiz o kadar şartlanmışki kafasında neleri birleştirmişki yılmazı ihbar etmeyi bile düşünebiliyor o konumdaki bi insana bi şey anlatamassın ancak yılmazın söylediğini söylersin bazen gözler başkalarının görmek istediğini görür

valla anlamam ben kolundan tutup oturtsaydı anlatsaydı...gurur çok fazla olunca iyi değil...gururuna yenildi yılmaz..yoksa zorla bağıra çağırada olsa anlatırdı derdini...

matraka
05-12-06, 17:02
ben üstün körü bakmıyorum zaten güven sorunu var diye tartışılıyodu ben senin daha büyük yorum yapıcağını düşündüm olmadı neyse buhafta izledikten sonra yaparsın belki ...

filizin yılmaza ilk aşık olduğu gibi güvenmesi zaten artık imkansız yılmaz aslında filize aşık olarak en büyük cezaya kendini mahkum etmiştir.çünkü yılmaz bi yalan konuştuğunda defterden silinen insan olucaktır.buda filizin kafasındaki soru işaretlerini eyleme dönüştürmesine sebeb oluyor biliyormusun o yalan nelere sebeb oldu filiz belki çok daha ileri gidip yılmazın kendini dövdürdüğünü bile düşünmüştür bu kadar ileri gitmiştir inan bana

cemotara
05-12-06, 17:03
sonunda özet gelmiş fazla olmasa bile açıklayıcı bir özet
Yılmazın filize olan aşkını sorgulaması biraz tuhafıma gitti ne yani yılmaz filize aşık olup olmadığından emin değilmi yani filizin güvenmemesi yüzünden aşkımı azaldı filize karşı
Ceminde süprizi kesinlikle filize ilanı-aşk edecektir filizin cevabıda kesinlikle kabul etmeyecek ama ilerde yılmazla olan tüm bağları koptuğunda ailesininde baskısıyla kabul edebilir
Birde final bence çok kötü sonuçlanacak yani mutsuz son olacak inş. öyle olmaz ama gidişat o yönde

Figan
05-12-06, 17:04
valla anlamam ben kolundan tutup oturtsaydı anlatsaydı...gurur çok fazla olunca iyi değil...gururuna yenildi yılmaz..yoksa zorla bağıra çağırada olsa anlatırdı derdini...

Bencede..

Yilmazdaki bu asiri gururlu tavri, ben Yilmaz seven biri olarak begenmiyorum vede elestiriyorum..

"Git !" diyor hemen...

Yahu oturt kizi zorla anlat olaylari bende sasirdim de..

Ama Yilmaz istiyor ki; sevdigim bana güvenmeli inanmali..

O da hakli aslinda kendince.. :img-wink:

matraka
05-12-06, 17:06
Yilmazin Polis tarafindan suclu olabilecegi konusu üzerinde dururlarken, Filizin hicte orali olmayip; Yilmaza karsi sicaklik vede yakinlik göstererek; 1 gün sonra delillere inanip onu suclar gibi konusmasi ve tavri bizi sasirtti..Evet Yilmaz celiskili veya Filize göre yalan konustu ama enazindan Filizin sakin vede anlayisli olup Yilmazla konusmasi gerekirdi..Madem kuskulari oldu bunu hissettirmeliydi.. Hem Yilmaza hemde bizlere..

Ama Filiz nerden bilsin Yilmazin o an onu dinledigini o da var.. Cananla konusmaya gelmisti. Ama Canana bile sanki Yilmaz Katil der gibi bir havayla geldi..O tutumu hos degildi.. Yani bu kadar yildir seviyosun sen bu adami..Az insaf be :img-wink:

Filizin tavirlari vede konusma üslubu Yilmazi kirdi bence... Ama bence Yilmaz ile Filiz bu konuyu kesinlikle tatliya baglarlar...

E artik ne olur birakinda bir dügün görelim.. Elifi Yilmaza yar etmediniz..Bari;
Filiz ile Yilmazin nikahini görelimde Ohhh be diyelim :img-wink:

bu yoruma ancak imza atılır evet ama ben barışmanın uzun süreceği inancındayım.hemde çok uzun aralarında geçen konuşmada filize ret çekicek bundan sonrada ikiside birbirine gurur yapıcaklar ama bu belki hayırlara vesile olurda filiz yılmaza babasına verdiği sözü felan aanlatır

sinem*
05-12-06, 17:06
Bencede..

............

"Git !" diyor hemen...

Yahu oturt kizi zorla anlat olaylari bende sasirdim de..Ama Yilmaz istiyor ki; sevdigim bana güvenmeli inanmali..

o git demesi gerçekten kötüydü bir de ikiledi hadi git...git kolundan tutup nerdeyse kapıya atacaktı ..sonuç olarak ikiside haklı çünkü ikiside haberleri olmadan cemin hazırladığı ince planın içine düştüler ama ordan biraz zor çıkacaklar ...

matraka
05-12-06, 17:08
Bencede..

Yilmazdaki bu asiri gururlu tavri, ben Yilmaz seven biri olarak begenmiyorum vede elestiriyorum..

"Git !" diyor hemen...

Yahu oturt kizi zorla anlat olaylari bende sasirdim de..

Ama Yilmaz istiyor ki; sevdigim bana güvenmeli inanmali..

bura açıklamak için durumu o kadar uğraştım ya beni hiçmi anlamadınız teessüf ederim filizin düşüncelerini o an hiçbişey değiştiremezdi ki yılmazda silah olayını bilmiyordu yani kendini savunamazdı oturup konuştursaydı diyorsunuz ne söyliyecekti siz söyleyin o zaman

matraka
05-12-06, 17:09
o git demesi gerçekten kötüydü bir de ikiledi hadi git...git kolundan tutup nerdeyse kapıya atacaktı ..sonuç olarak ikiside haklı çünkü ikiside haberleri olmadan cemin hazırladığı ince planın içine düştüler ama ordan biraz zor çıkacaklar ...

bak sinem böyle yorumlar yazınca ne güzel anlaşıyoruz demi:)hep böyle olsan diyecektimki gene filiz açısından baktın olaya tebrik ederim nerdeyse yılmazı suçlayacaksın

sinem*
05-12-06, 17:11
bak sinem böyle yorumlar yazınca ne güzel anlaşıyoruz demi:)hep böyle olsan diyecektimki gene filiz açısından baktın olaya tebrik ederim nerdeyse yılmazı suçlayacaksın

ya nerde yılmazı suçladım :) ikiside haklı dedim alla allah ..ama yaptığı hoş değildi kızı yaka paça kapıa koyacaktı...
kereminde yaptığı hoş değildi madem anladı karşısına alıp konuşsaydı,nalana direk rest çekti,emreyle olan arkadaşlıklarının nasıl başladığını unuttu herhalde tüm bunların olma ihtimalini göze alarak bir arkadaşlığa başlamıştı bence ..yani lafın özü kaba kuvvetle her şeyi çözemezler :)

archshe
05-12-06, 17:12
bura açıklamak için durumu o kadar uğraştım ya beni hiçmi anlamadınız teessüf ederim filizin düşüncelerini o an hiçbişey değiştiremezdi ki yılmazda silah olayını bilmiyordu yani kendini savunamazdı oturup konuştursaydı diyorsunuz ne söyliyecekti siz söyleyin o zaman

bugüne kadar inandın ne oldu şimdi suçluyosun diyecekti...filizde silahın şirkete ait olduğunu söyleycekti..ve olay çözülecekti..

matraka
05-12-06, 17:16
ya nerde yılmazı suçladım :) ikiside haklı dedim alla allah ..ama yaptığı hoş değildi kızı yaka paça kapıa koyacaktı...
kereminde yaptığı hoş değildi madem anladı karşısına alıp konuşsaydı,nalana direk rest çekti,emreyle olan arkadaşlıklarının nasıl başladığını unuttu herhalde tüm bunların olma ihtimalini göze alarak bir arkadaşlığa başlamıştı bence ..yani lafın özü kaba kuvvetle her şeyi çözemezler :)

valla konuşmalarlada bazen çözülmüyor kaba kuvvet taraftarı olduğumdan değil ama orada öyle davranması gerekliydi emre ne zamandır keremin yanında özellikle böyle davranıyor sence neden bi düşün bakalım o akşam da aynı hareketleri yaptı üzerine de açıklamayı duyunca yumruğu patlattı ve size mutluluklar dedi bunu neden dedi anlayana nalanın seçim yapmasını istedi o da haftaya konuşur keremle

matraka
05-12-06, 17:18
bugüne kadar inandın ne oldu şimdi suçluyosun diyecekti...filizde silahın şirkete ait olduğunu söyleycekti..ve olay çözülecekti..

gene çözülmezdi silah zaten şirket adına kısaca konuya gelim orda yılmaz yüzde vererek konuşuyorum yüzde yüzde haklıdır 99,5 değil bunu bilmeni isterim

archshe
05-12-06, 17:20
Sizce Cemin Yaptiği Teklife Yada Söleyeceği Sözlere Filiz Nasil Tepki Verir Bence Kesinlikle Olumlu Yanit Verir Bizi Sinir Etmek Için

bence hiç olumlu olmaz insanın dost diye sığındığı birinden böyle şeyler duyması sarsar özellikle kadınları özellikle filiz gibi ruhen çökmüş üst üste kötü günler geçirmiş nerdeyse sevgilisinden yeni ayrılmış birini şok eder....cemm şansını fazla zorluyo bence..bu sefer ağzının payını filiz verecek...

matraka
05-12-06, 17:21
Sizce Cemin Yaptiği Teklife Yada Söleyeceği Sözlere Filiz Nasil Tepki Verir Bence Kesinlikle Olumlu Yanit Verir Bizi Sinir Etmek Için

bunun cevabını verim daha önce verdim ama bi kerede senin için verim şaşıracağı kesin vereceği tepki susmak yani ilk etapta kabul etmemek yılmazdan dinlediği şarkıdan sonra kabul edebilir dedimya gururları depreşicek böyle gelişmeler olması normal ama asıl zor olanı izleyici cem filiz sahnelerini nasıl çekicek inşaat olayına kadar

sinem*
05-12-06, 17:23
valla konuşmalarlada bazen çözülmüyor kaba kuvvet taraftarı olduğumdan değil ama orada öyle davranması gerekliydi emre ne zamandır keremin yanında özellikle böyle davranıyor sence neden bi düşün bakalım o akşam da aynı hareketleri yaptı üzerine de açıklamayı duyunca yumruğu patlattı ve size mutluluklar dedi bunu neden dedi anlayana nalanın seçim yapmasını istedi o da haftaya konuşur keremle

keremde emreye nispet yaparak hareketler yapıyordu hem kerem nalanın sevgilisi falan değil, nalan seçimini keremden yana kullanacaktır bunu biliyoruz ama bu hareketleri yapmasaydı keşke ...emrede onun arkadaşıydı karşısına alıp konuşabilirdi çok fazla fırsatları oldu,emreninde kereme bir şeyler söylemesi lazımdı bu dizide karşılıklı konuşma diye bir şey yok,iki insan karşı karşıya geldi mi ya kavga ediyor ya da çok yakınlar yani ortası yok malesef

özette şu cümleye dikkat etmemiştim ama cemotora arkadaşımız söyleyince düşündüm "Filiz’in kendisine olan inancını yitirdiğini öğrenen Yılmaz, aşkını sorgulamaya başlar. " acaba yılmaz kendi aşkını mı yoksa filizin ona duyduğu aşkı mı sorguluyor ...eğer kendi aşkıysa gerçekten çok kötü

gülbeşeker
05-12-06, 17:24
sonunda özet gelmiş fazla olmasa bile açıklayıcı bir özet
Yılmazın filize olan aşkını sorgulaması biraz tuhafıma gitti ne yani yılmaz filize aşık olup olmadığından emin değilmi yani filizin güvenmemesi yüzünden aşkımı azaldı filize karşı
Ceminde süprizi kesinlikle filize ilanı-aşk edecektir filizin cevabıda kesinlikle kabul etmeyecek ama ilerde yılmazla olan tüm bağları koptuğunda ailesininde baskısıyla kabul edebilir
Birde final bence çok kötü sonuçlanacak yani mutsuz son olacak inş. öyle olmaz ama gidişat o yönde

ben de anlamadım yılmaz filize olan aşkını mı sorgulayacak yoksa filizn kendisine olan aşkını mı sorgulayacak ?Cemin de ne yapacağı belli.Filize ilan-ı aşk edecek.

archshe
05-12-06, 17:27
aminn nerde o günler üstüne evlenmesseler iyidir.sende konulara psikolojik olarak girdin bakıyorum:)

bence filizin kafasını bile karıştırmaz...filiz yılmazı 4yıl unutmadı hemde babasına söz vermişken...ben ihtimal bile vermiyorum yılmazla ayrılığın eşiğindeyken...

matraka
05-12-06, 17:28
keremde emreye nispet yaparak hareketler yapıyordu hem kerem nalanın sevgilisi falan değil, nalan seçimini keremden yana kullanacaktır bunu biliyoruz ama bu hareketleri yapmasaydı keşke ...emrede onun arkadaşıydı karşısına alıp konuşabilirdi çok fazla fırsatları oldu,emreninde kereme bir şeyler söylemesi lazımdı bu dizide karşılıklı konuşma diye bir şey yok,iki insan karşı karşıya geldi mi ya kavga ediyor ya da çok yakınlar yani ortası yok malesef

özette şu cümleye dikkat etmemiştim ama cemotora arkadaşımız söyleyince düşündüm "Filiz’in kendisine olan inancını yitirdiğini öğrenen Yılmaz, aşkını sorgulamaya başlar. " acaba yılmaz kendi aşkını mı yoksa filizin ona duyduğu aşkı mı sorguluyor ...eğer kendi aşkıysa gerçekten çok kötü

yılmaz kendi aşkını neden sorgulasın tabiki filizin aşkını sorgulayacak filizin neden öyle davrandığına anlam vermeye çalışıyor kafasında ama cevap bulamıyor ben karşılaşmalarını merak ediyorum filiz gene haksız çıkınca ne düşünücek acaba

gülbeşeker
05-12-06, 17:29
bunun cevabını verim daha önce verdim ama bi kerede senin için verim şaşıracağı kesin vereceği tepki susmak yani ilk etapta kabul etmemek yılmazdan dinlediği şarkıdan sonra kabul edebilir dedimya gururları depreşicek böyle gelişmeler olması normal ama asıl zor olanı izleyici cem filiz sahnelerini nasıl çekicek inşaat olayına kadar

fi