Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 7
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
ayrıca arkadaslar yılmaz filizin yanındaydı dediniz ve bu durumda yılmaz cemin yaptıklarını yapamıyorsa vay halimize derim baska bir sey demem... böle bir sey olabilir mi ...hala daha görüşümün arkasındayım yılmaz bence filizin yeteri kadar yanında olamamıstır... neyse bu konu sabaha kadar tartısılabilir kapatalım bence....
Aman sende.. Yılmaz soruyor Filiz cevap vermiyor.. Sorunlarına Yılmazı karıştırmak istemiyor.. Yılmaz olmak istiyor. Filiz dahil etmemeye çalışıyor.. Adım attı kaç kere dah ne yapsın.. Kız söylemiyor.. Hata aslında öpüşmekten sarılmaktan konuşmaya sorunları tartışamaya vakit bulamamalarıdır. Filiz bir şey olduğunda yalnız çözmeye yalnız kalmaya çalışıyor.. Ama yılmaz onu yalnız bırakma istemiyor. Filiz sorunları konuşmak yeri anı yaşamak istemesinden kaynaklanıyor..
bu arada arkadaslar size katılmamam imkansız ... tuba nefis br oyunculuk sergiledi... malum diziyi arkadaslarda izliyorum .. ve son sahnede tubanın soguktan gözü seyirince arkadas walla helal olsun dedi....bu kadar mı nefis oynanır üşüme sahnesi dedi...izlediğim dizinin böle yorumlar alması sevindiriyor beni ne yalan söyliyim... yürümesine dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama kız cok asil yürüyor yoksa bana mı öle geliyor bilmiyorum ama kendisi bir harika ....
matraka sende destan mı cıkarıyosun ne yapıyosun?umarım fılız hakkında guzel seyler yazarsın.ama pek sanmıyorum ya neyse.
valla destandan çok roman oldu desen mert inanırmısın artık olaylara kaldığım yerden devam ediceğim bi roman olarak bakıcam o yüzden genel bir bakış bulucaksın ama sadece filiz ve yılmazda diğerlerini normal yazıcam zaten
bu arada arkadaslar size katılmamam imkansız ... tuba nefis br oyunculuk sergiledi... malum diziyi arkadaslarda izliyorum .. ve son sahnede tubanın soguktan gözü seyirince arkadas walla helal olsun dedi....bu kadar mı nefis oynanır üşüme sahnesi dedi...izlediğim dizinin böle yorumlar alması sevindiriyor beni ne yalan söyliyim... yürümesine dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama kız cok asil yürüyor yoksa bana mı öle geliyor bilmiyorum ama kendisi bir harika ....
Valla öyle.. Tuba gerçekten çok iyi oynamış.. Ama ordaki şal herhalde.. Kötü zamanlar için arabada cankurtaran gibi olmuş.. Gözler seyirişi iyiydi.. :) Sahnenin sonuna doğru sanki.. Bayılmak üzere gibiydi.. Yılmazın üzerine bayılmazsa iyidir.. Ama şala taktım.. Arabada herhalde yedek bulunduruyordu.. Rol icabıda olsa.. Orda üşümüştür.. Yeşil elbise açıktı çünkü..
gülbeşeker
10-12-06, 16:00
Aman sende.. Yılmaz soruyor Filiz cevap vermiyor.. Sorunlarına Yılmazı karıştırmak istemiyor.. Yılmaz olmak istiyor. Filiz dahil etmemeye çalışıyor.. Adım attı kaç kere dah ne yapsın.. Kız söylemiyor.. Hata aslında öpüşmekten sarılmaktan konuşmaya sorunları tartışamaya vakit bulamamalarıdır. Filiz bir şey olduğunda yalnız çözmeye yalnız kalmaya çalışıyor.. Ama yılmaz onu yalnız bırakma istemiyor. Filiz sorunları konuşmak yeri anı yaşamak istemesinden kaynaklanıyor..
aynen katılıyorum.Filizin kafası karışık bunu bile yılmazla konuşmuyor tabi ki cemle konuşacak cem filize baskı yapmayan üstelik çok güvendği ve ailesi tarafından da çok sevilen birisi daha ne olsun?Neyse ki canan ve şimdi de ceydayla dertleşiyor bence bu son cem olayından sonra hep bu iki kişiyle dertleşsin ayrıca hem ceyda hem canan yılmazı seviyor, cemden pek hoşlanmıyorlar.
aynen katılıyorum.Filizin kafası karışık bunu bile yılmazla konuşmuyor tabi ki cemle konuşacak cem filize baskı yapmayan üstelik çok güvendği ve ailesi tarafından da çok sevilen birisi daha ne olsun?Neyse ki canan ve şimdi de ceydayla dertleşiyor bence bu son cem olayından sonra hep bu iki kişiyle dertleşsin ayrıca hem ceyda hem canan yılmazı seviyor, cemden pek hoşlanmıyorlar.
Herhalde Senaristler bu bölüm sesimizi duydu.. Filizede bir arkadaş daha getirdiler.. İyide bu kız kaç bölümden beri neredeydi.. Daha önceden böyle dertleşseydi filizle.. Belkide bu kadar hata olmayacaktı.. Filize iş arkadaşı ve canan iyi olmuş.. Artık azda osla destek gördüğü cinsleri var.. Daha ne olsun..
gülbeşeker
10-12-06, 16:04
Ben de tubanın özellikle şu konuşma yaptıktan sonraki ağlama sahnesine ve son sahnedeki perfonmansına bayıldım ama asansör sahnesinde de bülent inala bayıldım o ne kadar anlamlı bir bakıştı.Aslında bu bölümde her ikisi de bence oyunculuk açısından çok iyiydiler.
destina304
10-12-06, 16:10
arkadaşlar ben en son sahneyi ve tokat sahnesini indirdim devamlı seyrediyorum ve ben eminki belkide böle olmasını istedğim için yılmaz filizi affedecek bu kadar çok seyredince . bana kalırsa filiz o anda bayılabilir benim aklıma bişey geldi ve olmasından çok korkuyorum filiz bayıldıktan sonra cemin onu öptüğünü sayıklarsa işler çok karışcak inş böle olmaz
Herhalde Senaristler bu bölüm sesimizi duydu.. Filizede bir arkadaş daha getirdiler.. İyide bu kız kaç bölümden beri neredeydi.. Daha önceden böyle dertleşseydi filizle.. Belkide bu kadar hata olmayacaktı.. Filize iş arkadaşı ve canan iyi olmuş.. Artık azda osla destek gördüğü cinsleri var.. Daha ne olsun..
bence de iyi oldu ayrıca fatih ile aralarında yaşanacak olaylar içinde güzel bir gelişme oldu fatih belki yılmaza değilde ceydaya anlatır o da ya yılmazla ya da filizle konuşur
ayrıca yeni giren diğer oyuncuda iyi olmuş nalan için :)
emre diziden çıktı galiba keremin artık yeni bir rakibi var kerem bu kafayla giderse nalanı doktora kaptıracak.
bence de emrede iyiydi ama keremin yanında olmuyordu .bu rakip kerem için çok güçlü ve keremden daha akıllı bence ..kerem nalanla konuşmak yerine sanki nalan emreye aşkını ilan etmiş gibi kendini iyice saldı,elini çabuk toplayıp nalanla konuşmalı yoksa iş işten geçecek
bence de iyi oldu ayrıca fatih ile aralarında yaşanacak olaylar içinde güzel bir gelişme oldu fatih belki yılmaza değilde ceydaya anlatır o da ya yılmazla ya da filizle konuşur
ayrıca yeni giren diğer oyuncuda iyi olmuş nalan için :)
Ya sanki o çocuğu bir reklamda gördüm.. Nalan- Keremin rol aldığı reklam filmindeki çocuğa benzettim.. Bir kere daha görmem lazım o çocuğu.. :)
forever_bim
10-12-06, 17:58
sevgili forever_bim bence kafana hiç takma ben bu forum dışında ıhlamurlar altında karakterleriyle ilgili neler neler okuyorum genelliklede filizle elif hakkında yazılan yorumları okusan şaşırıp kalırsın filiz severler elife,elif severlerde filize etmedikleri hakaretler bırakmıyorlar bu hep böyleydi böylede devam ediyorlar
Takmıyorum zaten. İzledikleri diziye dizi diyecek yerde film diyenler de var o sitede.:img-hyste
evet ben de cemotaraya katılıyorum gerek o forumda gerek başla forumlarda tubaya ya da filiz karakterine yapılmayan hakaret,iftira yok arada sırada elif için de bu tarz olumsuz eleştirler gözüme çarpıyor ama tubanınkinin yanında çok az kalıyor.Her neyse bugün takvim gazatesinde billur kalkavanla tubanın set dışında sürekli beraber alışveriş yaptıklarını okudum tubanın giyim tarzını billur kalkavan belirliyormuş tubayı kardeşi gibi gördğünü, gelecekte çok iyi yerlere geleceğini söylüyor.
Ben en abartılı bulduğumu yazdım. Sanırım izleyiciler izlediklerinin hayal tasviri olduğunu kavrayamamışlar. Üzücü bir durum tabii.
Özcan Deniz - Kal De
En derin a$klarda bile ya$anır bu gel gitler
Her insanın icindedir bu hırcın dürtüler
Bazen bir an olur ki $a$ırırsın olanlara
Hic olmadık yere sürükler bu zamansız öfkeler
Yanlız kalınca kendinle pi$manlık sarı verir
Ama giden coktan gitmi$se
Careler caresizdir
Kal de hadi kal de bana kal de kalayım
Bana kal de hadi gitme de bana kal de kalayım
Yani bir şarkı o ana bu kadar mı uyar.. :) Yani Filizin o an bana kal de der gibi bakışları vardı.. Kedi yavrusu gibiydi orda.. :)
Ya pinkzone şarkı olayına girelim bence. Yılmaz'la Filiz ayrılırsa süper bir şarkı dinledim, onu yorumuma eklerim bir de Ömer'le Feride için seçtim. Tabii o daha da güzel.:good: Yazarım sözlerini.
yoruma başlamadan önce başlamadan bi şeye değinmek istiyorum biliyorsunuz ben dizi başlayana kadar yılmaz ve filiz hakkında yeterince yazı yazıyorum.o yüzden bölüm yorumunda değişik bi şey yapmaya karar verdim.sadece yılmaz ve filiz için bundan sonra böyle yazılar yazıcam her hafta kaldığım yerden devam edicem
YILMAZ :
Durumu nedir ne olacak? Yılmazın kendi açısından bakarsak kendi ruh halini göz önünü alırsak sevdiği kadının kendisine güvenmediğini düşünüyor. .Peki haklımıdır? Kendi bakış açısından bakarsak evet haklıdır. Bunun için nedenleri var.
Ben bu ikilinin yani filiz ve yılmaz ikilisinin bağ evinde barışmamasından yanaydım,ama birbirlerini çok seviyorlar aradan 4 yıl gibi bir zaman geçmiş birbirine özlemle bakıyorlar.yılmaz açısından zor bir durum sevdiği düğün günü önüne geçici bir mazeret sürüp kendisini terk etmiş 4 yıl boyunca onu beklemiş gelince ondan görmeye alışkın olmadığı bir şekilde tepki görmüş bir insanın ruh sağlığı var. Tabi ki sevdiği insana sorular sorması doğal ve hakkı da terk edişin nedenini bilmek istedi ama cevabını bulamadı hala bulmuş değil işte o gece bu ikili sorunlarını orada halletmemeyi tercih ettiler. Aşk tan kaçamayacaklarını anladılar ve teslim oldular.Büyülü bir gece ve sonrası tekrar gerçek yaşama döndüler ama artık değişen bir şey vardı artık beraberdiler ama sorunlar bitmemişti ve bitmeyecekti yılmaz filize kavuşmuştu ama bundan sonra yılmaz yeni bir korkuyla tanışıcaktı. Bu korkunun adı kaybetme korkusuydu. Sevdiğine her an gidicekmiş gibi bakmak, her buluşma zamanlarında da ya bugün benden ayrılırsa endişesi taşımak beklide ilk defa bir şeyi kontrol edememek engelliyememek ve her geçen gün kaçınılmaz sona kendini hazırlamak kolay olmasa gerek, evet yılmaz kavuştuğu sevgilisinin yavaş yavaş elinden kaydığının farkındaydı.Ve bunu sevdiğine bellide ediyordu yaptığı bariz hatalarla, olmayacak cümleler olmayacak sözler...işte tam bunlar yaşanırken ikili arasında ömerin vurulması ilişkide kopuşunda habercisi gibiydi.yılmaz kendisinin zanlı olduğundan habersiz filizin bildiklerinden habersiz di.o sevdiğini düşünürken birden kendini polisten kaçan biri olarak buldu.ama kafasında sevdiği vardı acaba dedi acaba o ne düşünüyor baktı olmayacak onunla buluştu.merak ediyordu ne düşünüyor diye artık rahatlamıştı sevdiği ona güvenmişti kendine inanmıştı.karakolda olanlardan habersiz cananın evine geldi.ve canana eğer filiz olmasaydı ben onun için katlanıyorum buna dedi.sadece filiz için ve filiz girdi içeri yılmazın duyduğundan habersiz şu cümleler döküldü:
--- Oymuş canan. Ömer’i vurdurtan yılmazmış. Söylediği her şey yalanmış. Yılmaza nasıl inandım ailemi karşıma aldım. Onu savundum.
--- Ömer nerdeyse ölüyordu canan.
Ve tartışma
Yılmaz: Boşuna dil döküyorsun canan. Filiz hükmünü çoktan vermiş.
Canan: Ne olur çocuklar biraz sakin olun. İkinizde zor bir dönemden geçiyorsunuz.
Yılmaz: Sen karışma canan.
Canan: Sonradan pişman olacağınız sözler söylemeyin.
Yılmaz: O sözler çoktan söylendi öyle değil mi filiz.
Filiz: Gitsem iyi olacak.
Yılmaz: Bir dakika hiçbir yere gitmiyorsun. Ara polisi ara.
Filiz: Bırak kolumu
Yılmaz: Madem bu kadar eminsin suçlu olduğuma arasana niye aramıyorsun.
Filiz: Arayamayacağımı mı sanıyorsun ha.
Canan: Dur bir dakika Filiz ne yapıyorsun.
Filiz: Hem masumsan neden kaçıyorsun. Sana inanmıştım. Hani silahın seninle ilgisi yoktu. Bana neden yalan söyledin. Sana inanmam için bana tek bir neden göster. Tek bir neden..
Yılmaz: Bazen gözler sadece başkalarının istediğini görür filiz. Sana bunu kanıtlayacağım. Ama o gün geldiğinde ikimiz için çok geç olacak filiz. Git artık konuşulucak bir şeyimiz kalmadı. Hadi git.
Yılmaz dona kalmıştır adeta yıkılmıştır bir akşam önce aklıma bile gelmedi diyen sevgili bir gün sonra neler söylemişti. Yılmaz kırılmıştı hayatını paylaşacağı sevdiği kadın ona güvenmemişti anlayamadı şaşkındı, artık bir şeylere karar vermesi gerekiyordu. Tıpkı roman yazar gibi oldu değilmisuçsuzluğunu ispatladı ve sevdiği kadın gene peşinde özür dilemek için koşuyordu yılmaz düşündü böylemi olmalı hep böylemi devam edicekti her olayda bana güveniyorum hissi vericek ama güvenmeyecek sonrada gelip özür mü dileyecekti. kalbi kırıktı ve hiç iyi şeyler söylemiyordu.artık aralarındaki güven sorununu konuşmanın vakti gelmişti saatler ayrılık vaktinin geldiğini gösteriyordu.acaba ne olucaktı 54.bölüm
FİLİZ :
Gelelim işin bu tarafına sevdiği insanı babasına verdiği söz yüzünden terk etmek zorunda kaldı.Hem de onun daha fazla acı çekmemesi için yalan söyleyerek.ondan acı 4 yıl geçirdi ama ne yaptıysa baktığı her hatıra acısını yeniden kanattı unutamadı her gün unutmak için uyandı ama olmadı.ve geri dönüş, tekrar bunca sene sonra kaçtığın gerçeklerle yüzleşmesi hiçte kolay olmayacaktı öyle de oldu.sevdiğini gördüğünde anladı ki zaman hiçbir şeyin ilacı değildi.artık kendiside biliyordu sevdiği adama cevaplar vermek zorundaydı daha ne kadar kaçabilirdi.ama verdiği sözde aklından çıkmıyordu ona her koşmak istediğinde her teslim olmak istediğinde aklına babasına verdiği söz geliyordu.işte bu zaman zarfında hayatına yeni bir erkek daha giriyor ve ona kötü günlerinde sığınabileceği bir liman oluyordu.artık her şeyini paylaştığı güvendiği bir dostu vardı. onun tek amacı vardı sevdiğine kendisine düşman etmek acısını hafifletmekti.bunun için onu kıracağını bilmeden kendinden uzaklaşması için her şeyi yaptı.yaptıklarından sevdiğinin o kadar zarar görebileceğini tahmin etmedi belki de ve yaptıklarının karşısında sevdiğinin verdiği tepkileri anlayamadı ve onu suçlamaya başladı.ta ki sevdiği adam benim para pul şirket hisseleriyle işim olmazı acı gerçeklerle gösterene kadar.artık bu aşktan daha fazla kaçamayacağını anlamıştı.artık babasının sözünden bile acı bir olay vardı babasına son bir kez daha güvenmiş ama yanılmıştı bir kez daha kalbinin söylediğine inanmadığının pişmanlığı bu sefer mantığına galip gelmişti.sevdiği hakkında düşündükleri ve sevdiğinin ona verdiği ders, babasına verdiği sözü bile tutmamasına sebep olacaktı, ve kendini aşkın kollarına bırakacaktı. Sevdiğine ne cevap vereceğini bilmeden sadece sevmek istemişti, sanki sevdiği adam bunu anlamış gibi ısrar etmedi unuttular her şeyi, gerçeklerin ortaya çıkacağını bile bile o anı yaşamayı tercih ettiler ama sorunlarını paylaşmayı denemediler sadece aşklarını yaşadılar. Ta ki gerçek yaşama dönene kadar.hayat sanki onlara ders vermek istermişcesine sınamaya devam ediyordu.artık ne olursa olsun sevdiğin arkasında duracaktı. ailesine karşı her şeye karşı bu aşkı yaşamayı tercih etmişti bu tercihin nelere sebep olacağını bilmeden sadece sevmişti, ta ki ağabeysinin vurulduğunu öğrenene kadar ,artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.bütün deliller sevdiğini gösterse de olmaz diyordu o yapmış olamaz diyordu.ama son öğrendiği gerçek kafasını karıştırmaya yetmişti.silah sevdiğinin şirketi üzerine çıkmıştı.ama sevdiği silahla hiçbir alakası olmadığı söylemişti.birde bu gerçeklere polisin ve çok güvendiği insanın düşünceleri eklenince kalbi olmaz ona güven dese de mantığı suçlamayı seçiyordu.sevgisi bir kez daha mantığına yenilmişti.o geceyi hırsla güvendiği adamın yanında olayları düşünerek geçirecek sabahın ilk ışıklarıyla ortak dostları olan canana gidecekti.mantığının kabul ettiği suçlu psikolojisiyle hareket edecek,sevdiğinin orda olduğunu bilmeden
--- Oymuş canan. Ömer’i vurdurtan yılmazmış. Söylediği her şey yalanmış. Yılmaza nasıl inandım ailemi karşıma aldım. Onu savundum.
--- Ömer nerdeyse ölüyordu canan. Diyecektir.
Ama sevdiğini karşısında görünce bir o kadar da şaşıracaktır,ve aralarında geçen talihsiz konuşmadan sonra sevdiğinin ona cevap verememesinin de verdiği güvenle kendini haklı görmeye başlayacaktır.ama gün geçmiş sevdiği suçsuzluğunu ispatlamış, bizzat delilleri kendisi götürerek teslim olmuştur.ve haber kendisine geldiğinde daha öncede yaşadığı pişmanlık acı tekrar kalbine inmiş içine sığmayıp gözyaşlarına vurmuştur.artık gününü bunu nasıl yaptım pişmanlıkları ve kendini işlere vermekle geçirmektedir.sevdiği adamın karşısına nasıl çıkacaktır.ne diyecektir.kendini toplayıp her şeye göze alıp sevdiği adamın mahallesine gidecek ama gördüğü manzara onu daha da derinden yaralayacaktır.ve onun mutluluğunu bozmamayı tercih edecek içeri girmeyecektir.ertesi gün arkadaşından da aldığı destekle yılmazın şirketine gidecek onunla konuşmak için saatlerce bekleyecektir.ama gelmeyeceği anladığında ondan ümidini kestiğini düşündüğü anda karşılaşacak gözlerindeki cevaba bakıp konuşamayacaktır.ve parti verdikleri bir gece her şeyi unutmak istercesine içecek,çok güvendiği insanla dans edecek,çok güvendiği insanın kendini öpmesine şaşıracak ve kafasında soru işaretleri belirmeye başlayacaktı.bu olayla sevdiğine kendini affettirmek isteyecek hızla sevdiğine doğru yola çıkacaktır.caba ne olucak bölüm 54
ÖMER :
Ömer her zamanki ömer aslında herkese yumuşak gelmeye başlamış bile ama bana göre hala aynı ömer filize karşı herkes yumuşamış olduğunu düşünüyor.yok öyle bir şey filizin gene kendilerini tercih ettiğini biliyor ve kardeşini anlıyor o yüzdende üzerine gitmiyor.feride olayında ise ilk davranışı normal buluyorum elife duyduğu aşk hala kuvvetli olduğu için birde o yüzük onun için elif demek bu ruh haliyle davrandığını düşünecek olursak ilk tepkisi beklenen tepkidir.ha daha sonra gidip özür dilemiştir.ama ömer zaten böyle biriydi aslında nazik mi desek naif mi desek yaptığı hataların çabuk farkına varıyor.ve gerekeni yapıyor.yılmaz konusunda ise hala önyargılı davranıyor nedeni belli sanırım bu ön yargı dizinin sonunda bitecek.
FERİDE :
Beni kimse kararımdan vazgeçiremez gözümde hala tescilli feridedir.yılmazın suçsuz olduğunda biliyordum gibi gülmesi hafifletici bir sebep olamaz.gelelim ömere verdiği tepki evet oda tepkisinde haklıdır kız nerden bilsin bu kadar önemi olduğunu daha evin içindekilerin hayatlarını bilmiyor ki o yüzden onlar için neyin önemli olduğunu da bilemez.bu arada partideki davranışıda affedilir gibi değil sen dadısın o saatte o kişiler ellerinde içkiler o ortamda o kızın işi ne
CEM :
Bu adama tırsma sahneleri çok yakışıyor ya bundan sonra rahat hareket edemeyeceğini biliyor.görünmeyen düşman görünür oldu. çünkü.yılmazla her karşılaşmalarını sabırsızlıkla izledim ve bu adamın geçmişini e merak etmeye başladım bir gecede hapisten adam kaçırabildiğine göre.neyse tırsak psikom seni izlemesi genede keyifli
EMRE-NALAN-KEREM:
Ya ben üçlüyü hep elif-ömer-yılmaz üçlüsüne benzetiyorum keremin o halleri felan evet anlaşıldı keremin yeni rakibi doktor bakalım aşk nasıl galip gelicek.kerem Allah tan o sigarayı alıp topluma kötü mesaj vermedi orda tersleyebilirdi de aslında. nalan ne emre nin ne de kerimin kendisine aşık olduğunu bilmiyor bu dört yıl nasıl geçti merak ediyorum aynı salihin durumu gibi olmasın da hiç açılamıyormuş ama yapmazlar.artık bir şeyleri konuşucaklar ohh ne ala herkes konuşuyor filiz-yılmaz kerem-nalan-salih
MÜJGAN HANIM :
Bu kadarına pes diyorum artık herhalde zeyinyağı gibi su yüzüne çıkmak bu olsa gerek be kadın kızının mutlu olamamasında senin hiçmi suçun yoktu kızını o yöne iten yılmaz dan uzaklaşmasını sağlayan sen değilmiydin valla bu kadın değişmez hadi onu geçtim öyle düşündüğün insanların masasına gidip nasıl eğlendin o yemek boğazından nasıl geçti.o insanların yüzüne hiçbirşey olmamış gibi nasıl baktın aa pardon feride bir dahaki bölüm bakacağına göre seninde bakman normal tabi
CEMİL :
Hala bu konuda ısrarım devam ediyor.cemile çocuklarını gösterseler bile onun amacı belli fahriyeyi salihin elinden almak onun için bu yardımlar uzun yolda hedefe giden adımlar olarak değerlendiriyorum
HANDAN:
Bu kadın hakkında fazla konuşmak istemiyorum çünkü her bölüm bana farklı bi şey yaptıracak bir şeyler yapmıyor.ama ileride bol bol konuşucaz öyle görünüyor.ama handanın söylediği bir sözün hakkında kimse yorum yapmadı yada gözden kaçırdıALLAH TAN BİZE YARDIM EDİCEK GÜÇLÜ DOSTLARIMIZ VAR DEDİ..orda neden filize baktı aslında cemi söylüyordu filize anlamadınız değilmi filize maden var önünde diyor.gene filizi ceme yamamaya çalıştı.
sevgili matraka yorumlarını beğeniyle okudum eline sağlık
ben teşekkür ederim herksin sağlığı açısından filiz ve yılmaz hakkında yorumşara böyle devam edicem zaten fragman ve haftaiçi zamanlarda ikisini eleştiriyorsam eleştiriyorum yani bölüm yorumunda duygularımı yazmaya gerek duymadım
matraka bolum yorumun cok guzel olmus.beni yanılttın fılızın sende nasıl duygular ıcınde olduğunu anlamıssın.cok akıcı olmus.:img-wink:
forever_bim
10-12-06, 19:47
ben teşekkür ederim herksin sağlığı açısından filiz ve yılmaz hakkında yorumşara böyle devam edicem zaten fragman ve haftaiçi zamanlarda ikisini eleştiriyorsam eleştiriyorum yani bölüm yorumunda duygularımı yazmaya gerek duymadım
Sevgili matraka,
Aklıma takıldı da benim yorumumu okudun mu?
Handan'ın çok güçlü dostlarımız var lafıyla cem'i kastettiğini ben düşünmüyorum. Çünkü, kızı ve oğlu ona baktığında Cem'e onlardan bahsetmedi. Orada açıkçası bir yama çalışması ben görmedim.
Haftaya Gazi Mahallesi'nde Ömer'le Feride'nin Yılmaz'la karşılaşacağını ben biliyorum zaten. Hatta gerilim çıkacağını da.
forever_bim
10-12-06, 19:48
Bu arada sezon finalinden itibaren güzel bir kolaj gibi oldu yorumun. Sağ olasın. Ellerine sağlık.
Bu arada sezon finalinden itibaren güzel bir kolaj gibi oldu yorumun. Sağ olasın. Ellerine sağlık.
bu ön hazırlık gibi oldu bir dahakine bölüm bölüm devam edicek artık kimse bana en azından fikrin ne diye sormaz umarım yılmaz la filizin dünyasından bakmaya çalışıcam mümkün olduğunca tarafsız valla filizin son halini gördüm o yüzden yumuşadım aslın da böyle bir yorum olmayacaktı.
aslında yılmaz bi parca gururundan belki ama daha cok kalbi kırıldıgından ve filizle yani kendisine güvenmediğini düsündüğü biriyle birlikte olamayacagını düsündüğü için affetmeyecek filizi yani filizin ona gercekten inandıgını görse bi dakika bile düsünmez gururunu bana kalırsa. bu güven sorununu gelecek bölümlerde(10 bölüm sonra belki) bi şekilde asacaklarını düsünüyorum filizin kendine gercekten inandığını gören yılmaz da buna sasıracak aynı zamanda da filize dönmenin yollarını arayacak.
bu ön hazırlık gibi oldu bir dahakine bölüm bölüm devam edicek artık kimse bana en azından fikrin ne diye sormaz umarım yılmaz la filizin dünyasından bakmaya çalışıcam mümkün olduğunca tarafsız valla filizin son halini gördüm o yüzden yumuşadım aslın da böyle bir yorum olmayacaktı.
cunku sende ne kadar son zamanlarda fılızın hareketlerıne taksanda ne kadar acı cektığını ve pısman olduğunu gordun.bundan sonra yılmaz yapsa bıle fılız yılmaza guvenır aralarında bence guven sorunu kalmaz ama yılmazın ıcınde bu olay kalır.
gülbeşeker
10-12-06, 19:58
Sevgili matraka,
Aklıma takıldı da benim yorumumu okudun mu?
Handan'ın çok güçlü dostlarımız var lafıyla cem'i kastettiğini ben düşünmüyorum. Çünkü, kızı ve oğlu ona baktığında Cem'e onlardan bahsetmedi. Orada açıkçası bir yama çalışması ben görmedim.
Haftaya Gazi Mahallesi'nde Ömer'le Feride'nin Yılmaz'la karşılaşacağını ben biliyorum zaten. Hatta gerilim çıkacağını da.
evet bence de handan cem dışında birilerini kastetti hatta cem de sordu ben tanıyor muyum diye o da bilmem tanır mısın gibi bişeyler söyledi.
aslında yılmaz bi parca gururundan belki ama daha cok kalbi kırıldıgından ve filizle yani kendisine güvenmediğini düsündüğü biriyle birlikte olamayacagını düsündüğü için affetmeyecek filizi yani filizin ona gercekten inandıgını görse bi dakika bile düsünmez gururunu bana kalırsa. bu güven sorununu gelecek bölümlerde(10 bölüm sonra belki) bi şekilde asacaklarını düsünüyorum filizin kendine gercekten inandığını gören yılmaz da buna sasıracak aynı zamanda da filize dönmenin yollarını arayacak.
evet bu olaylar önümüzdeki 10-15 bölümün malzemesi durumunda yılmazın kalbi kırık nasıl olmasın sevdiğinden duyduğu sözler hafife alınır sözler değil eğer filiz bu sözleri yılmazla konuşurken yılmaza söyleseydi yılmaz o kadar kırılmazdı canana söylerken duyması daha fazla üzdü onu o yüzden de kendi içinde filize yasak koydu kalbine yasak koydu
evet bu olaylar önümüzdeki 10-15 bölümün malzemesi durumunda yılmazın kalbi kırık nasıl olmasın sevdiğinden duyduğu sözler hafife alınır sözler değil eğer filiz bu sözleri yılmazla konuşurken yılmaza söyleseydi yılmaz o kadar kırılmazdı canana söylerken duyması daha fazla üzdü onu o yüzden de kendi içinde filize yasak koydu kalbine yasak koydu
işte bu yüzden yılmaz ne derse desin filizin onu anlamaya calısması ve asla pes etmemesi gerekiyor ama filiz bunu yapmayack gibi yani 54. bölümdeki konusmayla pes edecek tekrar yılmaza gitmeyecek onda af dilemeyecek bnce barısmaları da filizin ona gercekten güvendiğini anlayan yılmazın hamlesiyle olacak...
işte bu yüzden yılmaz ne derse desin filizin onu anlamaya calısması ve asla pes etmemesi gerekiyor ama filiz bunu yapmayack gibi yani 54. bölümdeki konusmayla pes edecek tekrar yılmaza gitmeyecek onda af dilemeyecek bnce barısmaları da filizin ona gercekten güvendiğini anlayan yılmazın hamlesiyle olacak...
Zaten Ceydanin ve Cananin israri olmasaydi Filiz bag evine bile gitmemist olurdu. Yilmazin sirketteki bakisindan sonra bile pes etmisti Filiz.
Zaten Ceydanin ve Cananin israri olmasaydi Filiz bag evine bile gitmemist olurdu. Yilmazin sirketteki bakisindan sonra bile pes etmisti Filiz.
fılızın kendısı de soyledı ne yuzle cıkacaksam karsısına dıye.53.bolum fılız ıcın yazılmıstı olaylar onun etrafında dondu.fılız yaptığından cok pısman onun yanında olmam gerekırken herkes gıbı onu yalnız bıraktım sozu yeter zaten.bundan sonra fılız ne olursa olsun yılmaza guvenır.yenı kızdan kıskanması normal olur tabıkı seven ınsan kıskanır.:good:
sanırım kız olayınıda o yüzden koyacaklar filiz çabuk pes ediyor bunun nedenide yılmazın kendisini çok sevdiğini biliyor olması yani kendine çok güveniyor filiz yılmaza o kadar güvenmesede bu kız sırf onun için giricek
evet haklısın ama ne kadar hatalı bu kadar cabuk pes ederken. bence yılmaz simdi ne derse desin filizin gurur yapmaya hakkı da yok anlamalı yılmazı filizin kendince haklı sebepleri var ancak asık oldugunuz insanın kalbini kırdıgınızı onu cok incittiğinizi biliyosanız bu üzüntüyle söylenen seyleri de alttan alabilmelisiniz filiz alttan almalı ve askı için savasmalı ama korkarım bu olmayacak... hiçbi sey eskisi gibi olmaz barıssalar da denmis ama bence aralarındaki problemleri cözerlerse her sey eskisinden de güzel olur. önemli olan problemlerin üstünü örtmek yerine onları cözümleyebilmeleri...
sanırım kız olayınıda o yüzden koyacaklar filiz çabuk pes ediyor bunun nedenide yılmazın kendisini çok sevdiğini biliyor olması yani kendine çok güveniyor filiz yılmaza o kadar güvenmesede bu kız sırf onun için giricek
filizin erken pes etmesinin kendisine güvenle bir alakası yok bence ..zaten ceyda konuşmasından da belli oluyor.Ben yılmaza güvenmedim o beni affetmez zaten affedilecek gibi bir şey değil diye erkenden vazgeçiyor.Yılmazdan af dilediğinde tamamen bitmesinden korkuyor bence bir şeylerin kesinleşmesinden korkuyor
evet.fılız kendıne bırde yılmaza guvenıyor onu asla aldatmayacağını bıldığı ıcın.cunku yılmazın ona olan sevgısını bılıyor..bak ıste fılızın yılmaza guvendığı yerlerde var.bencede fılız cabuk pes eder yılmazın pesınden gıtmezdı.bır kere af dıledı zaten kabul etmezse bır daha gıtmesı bence cok sacma ve yuzsuzluk olurdu.bu bolum barısacaklarsa barıssınlar barısmayacaklarsada aralarındakı her seyı konusup ayrılsınlar soru ısaretlerı kalksın ortadan.bızı ağlatacak bır sahne yazsalar ıyı olur ayrılacaklarsa dıle kolay en az 10 bolum bekleyeceğız barısmalarını.bu kız uzun soluklu mu olur sızce yoksa 5,6 bolum oynar gıder mı?
fılızın kendısı de soyledı ne yuzle cıkacaksam karsısına dıye.53.bolum fılız ıcın yazılmıstı olaylar onun etrafında dondu.fılız yaptığından cok pısman onun yanında olmam gerekırken herkes gıbı onu yalnız bıraktım sozu yeter zaten.bundan sonra fılız ne olursa olsun yılmaza guvenır.yenı kızdan kıskanması normal olur tabıkı seven ınsan kıskanır.:good:
seni yavaş yavaş alışır gördüm mert öylede olması gerekir eğer bunu yılmaza filiz ilk defa yapmış olsaydı yılmaz hiç düşümeden tıpkı 45.bölümde olduğu gibi affederdi ama iş değişti artık filizde bu alışkanlık haline geldi bence bu konuşma babasının ölümünden itibaren alınmalı izliyeciye evet konuşmaları konuşulanlar konuşuldu pişmanlıklar verildi mesajı vermek
evet.fılız kendıne bırde yılmaza guvenıyor onu asla aldatmayacağını bıldığı ıcın.cunku yılmazın ona olan sevgısını bılıyor..bak ıste fılızın yılmaza guvendığı yerlerde var.bencede fılız cabuk pes eder yılmazın pesınden gıtmezdı.bır kere af dıledı zaten kabul etmezse bır daha gıtmesı bence cok sacma ve yuzsuzluk olurdu.bu bolum barısacaklarsa barıssınlar barısmayacaklarsada aralarındakı her seyı konusup ayrılsınlar soru ısaretlerı kalksın ortadan.bızı ağlatacak bır sahne yazsalar ıyı olur ayrılacaklarsa dıle kolay en az 10 bolum bekleyeceğız barısmalarını.bu kız uzun soluklu mu olur sızce yoksa 5,6 bolum oynar gıder mı?
5-6 bölüm için kız sokmazlar sanmıyorum zaten zaten yılmazla kızın karşılaşması 55.bölümde olur yada 54.bölüm sonunda diyelim ve konular hızlı gitmeye başladı bu senaristi seviyorum ya zaman kavramını uçurup gidiyor günler hızlı geçmeye başladı artık o yüzdende tempo yükseldi
filizin erken pes etmesinin kendisine güvenle bir alakası yok bence ..zaten ceyda konuşmasından da belli oluyor.Ben yılmaza güvenmedim o beni affetmez zaten affedilecek gibi bir şey değil diye erkenden vazgeçiyor.Yılmazdan af dilediğinde tamamen bitmesinden korkuyor bence bir şeylerin kesinleşmesinden korkuyor
farklı bi yorum farklı bi bakış açısı ne diyebilirimki haklı olabilirsin ama eninde sonunda karşılaşıcak olucaksa hemen olsun diye gitmedimi mahalleye yani senin düşüncen burda biraz uzaklaşıyor gibi ama dediğim gibi farklı bi açı
5-6 bölüm için kız sokmazlar sanmıyorum zaten zaten yılmazla kızın karşılaşması 55.bölümde olur yada 54.bölüm sonunda diyelim ve konular hızlı gitmeye başladı bu senaristi seviyorum ya zaman kavramını uçurup gidiyor günler hızlı geçmeye başladı artık o yüzdende tempo yükseldi
yeni kız önümüzdeki bölüm girecekse diziye coktan bulunmus olması gerekmez miydi ya da kim oldugu belli de bizim mi haberimiz yok? bildiğim kadarıyla cekimler 2-3 bölüm önden gidiyor ömer vuruldugunda gazi mahallesinde cekimdeydi demek ki iyileşiyo falan denmişti forumda.
forever_bim
10-12-06, 20:27
Dizide tempo arttı, ayrıca Feride'yle Ömer'in öyküsüne de giriş yapmaları diziyi tekdüzelikten kurtardı, bir de sanırım bizim halk Yılmaz ve Filiz'i ayrıyken daha bir ilgiyle izliyor ki reytingler 7.40tan iki haftada 9.40'a çıktı.
yeni kız önümüzdeki bölüm girecekse diziye coktan bulunmus olması gerekmez miydi ya da kim oldugu belli de bizim mi haberimiz yok? bildiğim kadarıyla cekimler 2-3 bölüm önden gidiyor ömer vuruldugunda gazi mahallesinde cekimdeydi demek ki iyileşiyo falan denmişti forumda.
zaten şimdiye bulunmuş çekimler yapılmış olması lazım sadece biz kim olduğunu bilmiyoruz zaten bana mail gelice sorduğum ilk o oldu bakalım cevap gelsin bölümü izledikten sonra cumartesi geliyor cevaplar genelde yada pazartesi yani yarın gelebilir yada cumartesi
Dizide tempo arttı, ayrıca Feride'yle Ömer'in öyküsüne de giriş yapmaları diziyi tekdüzelikten kurtardı, bir de sanırım bizim halk Yılmaz ve Filiz'i ayrıyken daha bir ilgiyle izliyor ki reytingler 7.40tan iki haftada 9.40'a çıktı.
diyorumya sevgili modum bizim halkımız acı çekmeyi ve çekenleri izlemeyi sever bu benim görüşümdür ama bu böyle dizileri hep bi amaç uğruna izleriz belkide farkında olmadan ya kızla oğlanı birleştirmek için yada kahramanın bi şeyleri sonunda başarmasını umut ederiz yani bol bol umut dağıttığında teytingten korkma
senaristlerin bir bildiği var demekki ..bende ayrı olduklarında daha çok eğleniyorum ama bu ayrı kavramı hiç görüşmemeleri değil,eski bölümlerde olduğu gibi tatlı atışmalarının olduğu ,iş ya da diğer mekanlarda sürekli karşılaşmaları kaçamak bakışları güzel oluyor :)
feride ve ömerin ilişkisinin nasıl ilerleyeceğini merak ediyorum ..:)
54. bölümün başı bence:icon_whis
filiz yılmazdan af diler yılmaz hiç birşey diyemez. üstündeki montla filizin üstünü örter ve onu şöminenin başına oturtur. kendiside yeniden dışarı çıkar odun almak için geldiğinde filiz [içkininde etkisiyle] sızıp kalmıştır. yılmaz bunun üzereine filizi yatağa yatırır. filiz sabah uyandığında yılmaz çoktan bağevinden ayrılmıştır...
[ne yapayım hayal gücüm çok geniş]:img-pilot
kendimi övmek gibi olmasın ama bence kuvvetle muhtemel-zannediyorum-galiba- heralde böyle olacak..:good:
forever_bim
10-12-06, 22:12
54. bölümün başı bence:icon_whis
filiz yılmazdan af diler yılmaz hiç birşey diyemez. üstündeki montla filizin üstünü örter ve onu şöminenin başına oturtur. kendiside yeniden dışarı çıkar odun almak için geldiğinde filiz [içkininde etkisiyle] sızıp kalmıştır. yılmaz bunun üzereine filizi yatağa yatırır. filiz sabah uyandığında yılmaz çoktan bağevinden ayrılmıştır...
Farklı bir bakış açısı farklı bir yorum. Gerçekleşme ihtimali bana düşük gibi gelse de olması muhtemel aslında.
Farklı bir bakış açısı farklı bir yorum. Gerçekleşme ihtimali bana düşük gibi gelse de olması muhtemel aslında.
sevgili modum kaçınılmaz son konuşma yani orda konuşma olucak kesin artık bu konuşmada nelerin geçeceğini konuşmak lazım düşüncesindeyim.bu sahneden başka sahne düşünme olasılığı yok
sevgili modum kaçınılmaz son konuşma yani orda konuşma olucak kesin artık bu konuşmada nelerin geçeceğini konuşmak lazım düşüncesindeyim.bu sahneden başka sahne düşünme olasılığı yok
filiz o kafayla iki kelime edemez. o durumda bağevine kaza yapmadan nasıl geldiğini bile anlamadım.yılmaz "beni katillikle suçladın- bana inanmadın" dese bile. filiz o halde idrak edemez yılmazın söylediklerini..:good:
filiz o kafayla iki kelime edemez. o durumda bağevine kaza yapmadan nasıl geldiğini bile anlamadım.yılmaz "beni katillikle suçladın- bana inanmadın" dese bile. filiz o halde idrak edemez yılmazın söylediklerini..:good:
ben onun peşinde değilim bu karşılaşmada ilk anda girer girmez bir konuşma olmayacağı da kesin sen ondan sonraki sahnelere gel bence iki seçenek var en fazla bu üç olur filiz bayılır konuşma sabaha kalır filiz uyur konuşma sabaha kalır
ÖMER :
HANDAN:
Bu kadın hakkında fazla konuşmak istemiyorum çünkü her bölüm bana farklı bi şey yaptıracak bir şeyler yapmıyor.ama ileride bol bol konuşucaz öyle görünüyor.ama handanın söylediği bir sözün hakkında kimse yorum yapmadı yada gözden kaçırdıALLAH TAN BİZE YARDIM EDİCEK GÜÇLÜ DOSTLARIMIZ VAR DEDİ..orda neden filize baktı aslında cemi söylüyordu filize anlamadınız değilmi filize maden var önünde diyor.gene filizi ceme yamamaya çalıştı.
hayır handan o sözde cemi kastetmedi...başka birilerinden bahsetti...bende ilk cemi övmeye çalıştığıını düşündüm ama cem kim handan abla ben tanırmıyım dedi o da hayır tanımazsın onları dedi...eminim bu olayı çözeceklerdir dedi ve cemin yüzündeki tırsaklık görülmeye değerdi..bence sen kaçırmışın oraları..
hayır handan o sözde cemi kastetmedi...başka birilerinden bahsetti...bende ilk cemi övmeye çalıştığıını düşündüm ama cem kim handan abla ben tanırmıyım dedi o da hayır tanımazsın onları dedi...eminim bu olayı çözeceklerdir dedi ve cemin yüzündeki tırsaklık görülmeye değerdi..bence sen kaçırmışın oraları..
hayır 5-6 defa izledim konuşurken gözlere bakın arkadaşlar mimiklere bunlar çok önemli bi konuşmada handan bu sözleri söylerken filize bakıyor ve filiz annesine baktıktan sonra gözlerini kaçırıyor bence o masada cemden bahsedildi ama farkettirmemeye çalıştı bence durumu ömerde anladı zaten annesine peşinden gitme diye o yüzden söyledi.
bence sen şartlamışın izlerken handanı cemi övecek diye...ben öyle algılamadım...sezilmemesi gerken bişey olsa niye yazsınlar....bu arada filiz yılmaz yorumunu okudum roman okur gibi...eline sağlık...herşeyin farkındasın kimin ne yaptığının neden yaptığının en azından bu güzel...
nalanın doktor arkadaşı için ne düşünüyosun matraka...pek yanılmamışım dimii?
forever_bim
10-12-06, 22:43
Matraka;
Ufak bir senaryo denemesi yapıyorum öyleyse. Bakalım yaklaşmış mıyım.
ERTESİ SABAH
Filiz uyanır. Yılmaz'dan özür dilemekte kararlıdır.
Filiz: Yılmaz, seninle konuşmam lazım.
Yılmaz: Ne hakkında? Bana olan güvensizliğin hakkında mı?
Filiz: Ne desen haklısın. Sana inanmalıydım. Suçluyum. Öğrendiğim zaman dünyam yıkıldı. Ama çok korkmuştum Yılmaz, Ömer ölecek diye çok korkmuştum.
Yılmaz: Benim böyle bir şey yapmayacağımı biliyor olmalıydın Filiz. Beni en fazla senin tanıman lazımdı. Sen bana inanmak yerine, başkalarına inanmayı seçtin. O gün sana Canan'ın önünde de söylemiştim. Sen olanları başkalarının gözüyle görüyorsun Filiz.
Filiz: Özür dilerim. Tüm deliller seni gösterince bir an için şüpheye düştüm. Ömer'le olan geçmişinizi düşününce de..
Yılmaz: Ömer'le olanlar geçmişte kaldı Filiz, ben sana bunu saldırıya uğradığım zaman da söylemiştim. Pis bir komplo kuruldu bana Filiz ve sen de bana inanmadın. Ben seninle bir gelecek kurmayı hayal ederken sen beni Ömer'i vurdurtmakla suçladın.
Filiz: Kendimi sana nasıl affettirebilirim. Lütfen bana bir şans ver.
Yılmaz: Bizim için artık çok geç Filiz. Biz kırıldık. Yere düştük ve parçalara ayrıldık.
Filiz: Sence gelinen noktada tek suçlu ben miyim?
Yılmaz: Ben de suçluyum. Seni geçmişte bırakmalıydım. Dört yıl önce beni düğün günü bırakıp İtalya'ya giderken seni kalbimden atmalıydım Filiz. O gün bana çok doğru bir şey söyledin aslında. Seninle biz ayrı dünyaların insanlarıyız. Ait olduğun dünyaya geri dön Filiz. Git burdan git.
ben onun peşinde değilim bu karşılaşmada ilk anda girer girmez bir konuşma olmayacağı da kesin sen ondan sonraki sahnelere gel bence iki seçenek var en fazla bu üç olur filiz bayılır konuşma sabaha kalır filiz uyur konuşma sabaha kalır
valla benim tanıdığım yılmaz aga " ya şu kız uyansında beni neden katillikle suçladı öğreneyim bakayım" demez dedirtmezler [senaristleri kastediyorum]:icon_whis
hem dizinin uzaması için affetmemesi biraz süründürmesi lazım diziye yeni bir kadının katılacağınıda düşünürsek.:img-pilot
bence sen şartlamışın izlerken handanı cemi övecek diye...ben öyle algılamadım...sezilmemesi gerken bişey olsa niye yazsınlar....bu arada filiz yılmaz yorumunu okudum roman okur gibi...eline sağlık...herşeyin farkındasın kimin ne yaptığının neden yaptığının en azından bu güzel...
iş burdada inada binmeyecek değilmi şimdi yazınca gene baktım ama gene aynı şeyi görüyorum valla galiba senin söylediğin gibi şartlanmışım şartlanmak görmediğin bi sahnede nasıl oluyorsa ayrıca filizi eleştirmektende vazgeçmedim ama son sahnede bayağı bi acıdım ve bölüm yorumlarında eleştirmiyeceğim zaten biliyorsun nher gün eleştiriyorum
mıstaa 3.seçeneği yazmayı unutmuşum o da filiz hastalanabilir
Matraka;
ERTESİ SABAH
Filiz: Ne desen haklısın. Sana inanmalıydım. Suçluyum. Öğrendiğim zaman dünyam yıkıldı. Ama çok korkmuştum Yılmaz, Ömer ölecek diye çok korkmuştum.
Yılmaz: Benim böyle bir şey yapmayacağımı biliyor olmalıydın Filiz. Beni en fazla senin tanıman lazımdı. Sen bana inanmak yerine, başkalarına inanmayı seçtin. O gün sana Canan'ın önünde de söylemiştim. Sen olanları başkalarının gözüyle görüyorsun Filiz.
Filiz: Özür dilerim. Tüm deliller seni gösterince bir an için şüpheye düştüm. Ömer'le olan geçmişinizi düşününce de..
Yılmaz: Ömer'le olanlar geçmişte kaldı Filiz, ben sana bunu saldırıya uğradığım zaman da söylemiştim. Pis bir komplo kuruldu bana Filiz ve sen de bana inanmadın. Ben seninle bir gelecek kurmayı hayal ederken sen beni Ömer'i vurdurtmakla suçladın.
Yılmaz: Bizim için artık çok geç Filiz. Biz kırıldık. Yere düştük ve parçalara ayrıldık.
Yılmaz: Ben de suçluyum. Seni geçmişte bırakmalıydım. Dört yıl önce beni düğün günü bırakıp İtalya'ya giderken seni kalbimden atmalıydım Filiz. O gün bana çok doğru bir şey söyledin aslında. Seninle biz ayrı dünyaların insanlarıyız. Ait olduğun dünyaya geri dön Filiz. Git burdan git.
valla süper bir senaryo olasığı yüksek bence....bana sorarsan beğendim...ama daha uzun olacak konuşma....bu sözden de bahsedilecektir...yılmaz bu soruyu tekrar soracaktır...bana bunu açıklamadın diyecektir..
Matraka;
ERTESİ SABAH
bu diyaloğu yılmaz-elif çiftinden duymuştum sanki. yılmaz hapisteyken söylemişti elife...hafızam kuvvetlidirde...:icon_whis
forever_bim
10-12-06, 22:49
Sevgili archshe;
Çalakalem beş dakikada karaladım. Ama replik yazma taktiğini biliyorum. Konuşmayı nasıl uzatabileciğimi de. Ama söz konusunda emin değilim daha erkenmiş gibi geliyor. İsterseniz devamını da yazabilirim.
Matraka;
ERTESİ SABAH
valla tebrik ederim sevgili modum diziyi izledikten sonra buna döneriz böyle bi şey olmasada yakın bi şeyler bekliyorum mesela bu sahnelerde ağlanması gerektiği veya istemerek bi ayrılma olacağı için çok duygusal replikler bekliyorum yani saninkilere yakın olabilir bakalım diziyi izledikten sonra karar veririz en azından vur deyince öldürüyorsun pinkzoneye yazdıralım dedik bi sahne kelimeler çok hafif kaldı tekrar tebrikler ellerine sağlık
forever_bim
10-12-06, 22:51
bu diyaloğu yılmaz-elif çiftinden duymuştum sanki. yılmaz hapisteyken söylemişti elife...hafızam kuvvetidirde...:icon_whis
Ordan degil bu replik. Ama aparttığım doğru. Replik Beyaz Gelincikten. Sezon Finali bölümünden. Ceren Ömer'e söylemişti.
Sevgili archshe;
Çalakalem beş dakikada karaladım. Ama replik yazma taktiğini biliyorum. Konuşmayı nasıl uzatabileciğimi de. Ama söz konusunda emin değilim daha erkenmiş gibi geliyor. İsterseniz devamını da yazabilirim.
bencede replik yazmayı biliyosun...ben merakla bekliyorum devamını zevkle okurum...bu arada tiyatro yada edebiyetmı okuyusun?bence bu konuda yeteneğin yada özel ilgin var...
Sevgili archshe;
bence oldukça iyisin ama sözler daha fazla can acıtıcak galiba sen yazmaya devam et diziden sonra döneriz bunlara bakalım belki elimizin altındaki senaristtin kıymetini bilmiyoruzda
Ordan degil bu replik. Ama aparttığım doğru. Replik Beyaz Gelincikten. Sezon Finali bölümünden. Ceren Ömer'e söylemişti.
evet bana da tanıdık gelmişti bu replik....ama güzel bi cümle aşkın bütün aşamalarını anlatıyo...bizimkilerin arasında da geçebilir..
Bence bag evinde kesinlikle bir konusma olacaktir, ama bu konusma ertesi güne kalacaktir.
Yilmaz Filizi o durumda görmüs oldugundan dolayo cok agir konusacagini sanmiyorum, evet hersey konusulacaktir Filizin babasina verdigi söze kadar.
Sanirim ama bu sefer Yilmaz daha önce Filizin söyledigi biz ayri dünyalarin insaniyiz diyecektir. Daha önce Yilmaz bun lafi kavrayamamistir, ama bu sefer bunun dogruluk payi olduguna inanmistir. Bu yasanan son olaylar bunu Yilmaza göstermistir, Yilmazin geldigi yerde güven herseyden daha önemlidir ve herkesde bunun farkindadir. Tüm mahalelli bir olup yilmaza güvenmis ve onu saklamata olmuslardir.
Filizin dünyasinda ise hersey sözlesmelere, delilere göre yasanir. Elinde bir kanit varsa buna inanirsin karsindakinin sözlerine degil, bu sevdigin bile olsa.
Yani konusma bu sekilde gecer, Filizin kendini savunacak bir seyi olmadigi icin, Yilmazi sevdigini söylemekten baska bir sözü olmayacaktir. Kavgali dövüslü bir konusma olmaz bu nedenle. Filiz arkasini dönüp gider, (bu arada bir Flashback izletir bize senaristler tüm güzel Yilmaz Filiz sahneleriyle dolu, uzun bir süre göremiyeceyiz ya bu güzel ask sahneleri, bari bir kez daha görün dercesine gibi)
nalanın doktor arkadaşı için ne düşünüyosun matraka...pek yanılmamışım dimii?
evet senin yorumlarını beğeniyorum zaten biliyorsun evet ama sonunda gene kerem gibi geliyor bana ayrıca senin düşüncene hala katılmıyorum hangi konular olduğunu biliyorsun
forever_bim
10-12-06, 22:55
bencede replik yazmayı biliyosun...ben merakla bekliyorum devamını zevkle okurum...bu arada tiyatro yada edebiyetmı okuyusun?bence bu konuda yeteneğin yada özel ilgin var...
bence oldukça iyisin ama sözler daha fazla can acıtıcak galiba sen yazmaya devam et diziden sonra döneriz bunlara bakalım belki elimizin altındaki senaristtin kıymetini bilmiyoruzda
İkinize de teşekkür ederim. Ama "biz kırıldık" cümlesini Beyaz Gelincik'ten aşırdım. Çok etkilemişti beni orda Ceren'in sözü. Yılmaz'a uyarladım.
Açıkçası deneyerek geliştirdim bunu ben. Bir iki basit taktiği var. Edebiyata meraklıyım ama Matemetikçiyim arkadaşlar.
valla benim tanıdığım yılmaz aga " ya şu kız uyansında beni neden katillikle suçladı öğreneyim bakayım" demez dedirtmezler [senaristleri kastediyorum]:icon_whis
hem dizinin uzaması için affetmemesi biraz süründürmesi lazım diziye yeni bir kadının katılacağınıda düşünürsek.:img-pilot
sende yılmazı ne yaptın böyle nerdeyse adam hiç konuşmuyor diyeceksin bu sefer farklı bir konuşma olur çünkü be sefer konuşmayı filizde istiyor o yüzden baştan başlıyacaklardır yani sözden gene söylenmese bu söz zaten saçmalık ötesi olur ayrıca 45.bölümde sözden bahsetmediklerinde bence ileride bu sorun haline gelicek demiştim mutlaka konuşulcağını
evet senin yorumlarını beğeniyorum zaten biliyorsun evet ama sonunda gene kerem gibi geliyor bana ayrıca senin düşüncene hala katılmıyorum hangi konular olduğunu biliyorsun
bu bir dizi olduğu için kerem olacak...izleyenlere biz statüye göre adam ayırıyoruz imajını yaratmazlar ve nalan keremi seçer ama gerçekte tersi olurdu diye düşünüyorum...sen haklı görmesende benim de düşüncelerim aynı...hatta bi arkadaşımla konuştum belki bi hikaye yazmıştım okumuşundur...ablamızın yaptığının kendisine uygun olmayan biriyle evlenmesini yanlış bulduğummu ve nedenleriyle tartıştım...ve tartışmadan çıkan sonuç dilimi ısırmam gerektiğiydi...galiba biraz fazla büyük konuşuyorum...ama napim bence böyle olmalı...
Bence bag evinde kesinlikle bir konusma olacaktir, ama bu konusma ertesi güne kalacaktir.
Yilmaz Filizi o durumda görmüs oldugundan dolayo cok agir konusacagini sanmiyorum, evet hersey konusulacaktir Filizin babasina verdigi söze kadar.
Sanirim ama bu sefer Yilmaz daha önce Filizin söyledigi biz ayri dünyalarin insaniyiz diyecektir. Daha önce Yilmaz bun lafi kavrayamamistir, ama bu sefer bunun dogruluk payi olduguna inanmistir. Bu yasanan son olaylar bunu Yilmaza göstermistir, Yilmazin geldigi yerde güven herseyden daha önemlidir ve herkesde bunun farkindadir. Tüm mahalelli bir olup yilmaza güvenmis ve onu saklamata olmuslardir.
Filizin dünyasinda ise hersey sözlesmelere, delilere göre yasanir. Elinde bir kanit varsa buna inanirsin karsindakinin sözlerine degil, bu sevdigin bile olsa.
Yani konusma bu sekilde gecer, Filizin kendini savunacak bir seyi olmadigi icin, Yilmazi sevdigini söylemekten baska bir sözü olmayacaktir. Kavgali dövüslü bir konusma olmaz bu nedenle. Filiz arkasini dönüp gider, (bu arada bir Flashback izletir bize senaristler tüm güzel Yilmaz Filiz sahneleriyle dolu, uzun bir süre göremiyeceyiz ya bu güzel ask sahneleri, bari bir kez daha görün dercesine gibi)
evet arkadaşlar geliştirelim kendimi evet gayet ii gidiyoruz elbet birimizinki tutucak bende bağrışma kesinlikle beklemiyorum.ama aralarında sorun olan herşey konuşulmalı esli filiz i istiyorum çok şeymi istiyorum bugün evde böylee böyle oldu diye yılmaza anlatır fikrini sorardı çok neşeliydi şimdi neşeli olsa bile buruk bakıyor offf gene son sahne aklıma geldi filize acıdım ya gel sen kızı as as sonrada acı ama genede asmaya devam
sende yılmazı ne yaptın böyle nerdeyse adam hiç konuşmuyor diyeceksin bu sefer farklı bir konuşma olur çünkü be sefer konuşmayı filizde istiyor o yüzden baştan başlıyacaklardır yani sözden gene söylenmese bu söz zaten saçmalık ötesi olur ayrıca 45.bölümde sözden bahsetmediklerinde bence ileride bu sorun haline gelicek demiştim mutlaka konuşulcağını
bence de mutlaka filiz bu sözden bahsedecek ama yılmazın filize bu söz için tepkisi ne olur pek kestiremiyorum. fazla bi şey deme hakkı yok sonucta babasına verdiği bi söz var ortada ama yine de yılmaz farklı bakabilir bu söze
bu bir dizi olduğu için kerem olacak...izleyenlere biz statüye göre adam ayırıyoruz imajını yaratmazlar ve nalan keremi seçer ama gerçekte tersi olurdu diye düşünüyorum...sen haklı görmesende benim de düşüncelerim aynı...hatta bi arkadaşımla konuştum belki bi hikaye yazmıştım okumuşundur...ablamızın yaptığının kendisine uygun olmayan biriyle evlenmesini yanlış bulduğummu ve nedenleriyle tartıştım...ve tartışmadan çıkan sonuç dilimi ısırmam gerektiğiydi...galiba biraz fazla büyük konuşuyorum...ama napim bence böyle olmalı...
bende bunu söylüyorum benim karşımda canlı örnekler var erkek olan lise mezunu kız ünüversite ama gayet mutlular ayrıca çevremde böyle örnek sayısı 3-5 tane yani anlatabiliyormuyum aşk eğitim felan dinlemez hala kültürün insanın kendini yetiştirmesi olarak bakıyorum
kursuni 19 un dediğine katılıyorum yılmaz filizi o halde görünce öyle bağırıp çağırmayacaktır...sadece konuşacaktır...ama sözler vardır can acıtır....filizin canını acıtacaktır....ve kesin bir ifadeyle bu işin bittiğini ona güvenmediği gün aşkına da inanamadığını söyleyecektir..ve evet filizin yılmaza seni seviyorum demekten başka diyecek cümlesi olamayacaktır....kavga olmayacak ama filiz yılmazın aşkının bittiğne inanarak ayrılacaktır bağ evinden..
evet arkadaşlar geliştirelim kendimi evet gayet ii gidiyoruz elbet birimizinki tutucak bende bağrışma kesinlikle beklemiyorum.ama aralarında sorun olan herşey konuşulmalı esli filiz i istiyorum çok şeymi istiyorum bugün evde böylee böyle oldu diye yılmaza anlatır fikrini sorardı çok neşeliydi şimdi neşeli olsa bile buruk bakıyor offf gene son sahne aklıma geldi filize acıdım ya gel sen kızı as as sonrada acı ama genede asmaya devam
Belkide Filizi asmaktansa senaristleri asmamiz gerekiyor (saka bir yana) artik yavas yavas eski senaristlerimiz yuvaya dönmeye basladilar, yani kisacasi eski Filizimizi görme ihtimali baya bir yükseldi. Bunu bu bölümde görmeye basladik bence, ilk sezondaki Filiz mutsuz oldugu zamanlar kendini isine verirdi bu bölümde ölye yapti zaten (daha bir kac bölüm öncesine kadar Filiz kendini islerden iyice cekmisti) yani umarim Filiz eski Filiz olur
şimdi birde kesinleşen sahnemiz var oda elifi mahalleye götürüyorlar tabi ahmeti görüyor kim karşılaşıyor dersiniz yeni taze ayrılar filiz yılmaz sırf özlediği için gitmiyorsa filiz ne olim bundan sonra ikiside birbirlerini görmek için bol bol fırsat yaratacaklar
şimdi birde kesinleşen sahnemiz var oda elifi mahalleye götürüyorlar tabi ahmeti görüyor kim karşılaşıyor dersiniz yeni taze ayrılar filiz yılmaz sırf özlediği için gitmiyorsa filiz ne olim bundan sonra ikiside birbirlerini görmek için bol bol fırsat yaratacaklar
Ooo daha cok karsilasacak bizim tazi ayrilmislar, ikiside karsilasmak icin firsatlar yaratacak bence. Yilmaz cemi takipe aldigi icin, cemde bol bol Filizle takilacagi icin, Yilmaz Filizin nezaman nereye gidicegini cok iyi bilecek ve bu bilgisini deyerlendirerek hep onlarin gittikleri mekanlara gitecektir, kolunada yeni kizi takacaktir, maksat Filizi kiskandirmak ya
Ooo daha cok karsilasacak bizim tazi ayrilmislar, ikiside karsilasmak icin firsatlar yaratacak bence. Yilmaz cemi takipe aldigi icin, cemde bol bol Filizle takilacagi icin, Yilmaz Filizin nezaman nereye gidicegini cok iyi bilecek ve bu bilgisini deyerlendirerek hep onlarin gittikleri mekanlara gitecektir, kolunada yeni kizi takacaktir, maksat Filizi kiskandirmak ya
evet bol bol karşılacaklar çünkü karşılaşmak isteyeceklerdir...ama gerisine katılmıyorum...filiz cemle gezmeyecektir...hele hele yılmaz filizi kıskandırmak adına başka bi kıza ümit vererek bi kızın daha acı çekmesine izin vermeyecektir....filize yaptıklarını biliyo...
evet bol bol karşılacaklar çünkü karşılaşmak isteyeceklerdir...ama gerisine katılmıyorum...filiz cemle gezmeyecektir...hele hele yılmaz filizi kıskandırmak adına başka bi kıza ümit vererek bi kızın daha acı çekmesine izin vermeyecektir....filize yaptıklarını biliyo...
Kiza ümit vermez zaten Yilmaz, ama sanirim o kizi ise alabilir ve bundan dolayi is yemeklerine falan cikar kizla. Filiz o öpüsmeden sonra Ceme mesafe koymak isteyecektir evet ama Cem isi bahane ederek Filizle bol bol buluasacaktir, sonucta ortaklar ve bu isi basarmak zorunda tekinerler, Cemde bu isten anliyor gibi yaptigi icin is konusunda Filiz Ceme inanmaktadir, ve birlikte zaman gecireceklerdir.
Kiza ümit vermez zaten Yilmaz, ama sanirim o kizi ise alabilir ve bundan dolayi is yemeklerine falan cikar kizla. Filiz o öpüsmeden sonra Ceme mesafe koymak isteyecektir evet ama Cem isi bahane ederek Filizle bol bol buluasacaktir, sonucta ortaklar ve bu isi basarmak zorunda tekinerler, Cemde bu isten anliyor gibi yaptigi icin is konusunda Filiz Ceme inanmaktadir, ve birlikte zaman gecireceklerdir.
hııı bende de böyle düşünüyorum işte...cem olmadan işleri yürütemeyecekler ve filiz görüşmek zorunda kalacak cemle...merak ediyorum filiz cemin onu öptüğünü ömere söyleyecek midir? derteleşebilirler...çünkü bunu anllatabileceği tek kişi ömer...ceydaya yada canana anlatamaz...ve anlatırsa ne tepki verir ömer merak ediyorum açıkçası...
hııı bende de böyle düşünüyorum işte...cem olmadan işleri yürütemeyecekler ve filiz görüşmek zorunda kalacak cemle...merak ediyorum filiz cemin onu öptüğünü ömere söyleyecek midir? derteleşebilirler...çünkü bunu anllatabileceği tek kişi ömer...ceydaya yada canana anlatamaz...ve anlatırsa ne tepki verir ömer merak ediyorum açıkçası...
Cananla Ceydaya kesinlikle anlatmaz ikisininde Cemden fazla hoslanmadiklarini biliyor, ama bu konuda Ömerle dertleseceyini zanetmiyorum, cünkü Cem bir sekilde Filizden bu konu yüzünden özür dileyecektir, ve Filiz zaten mesafe koyacaktir bundan dolayi ömere anlatmaz, anlatsa tepkisi nasil olur bence Cemle konusur, Filizin kalbinin yarali oldugunu söyle ve daha fazla aci cekmesini istemedigini ve bu nedenle Filizi üzcek birsey yapmamasini söyler.
Cem filiz le is bahanesi ile gorsecektir, ama benim tanidigim filiz asla ve asla ceme 10 metreden fazla yaklasmaz bundan sonra ve sadece is konusunda konusur, cem ozur dilemeye calisir, ve unutalim yine arkadas olalim desede, filiz kabul etmeyecektir, ve sadece is konusunda konusacaktir, cem israr edersede filiz ozur dileerim beni affet diye filiz sert cikar, ve ben eminim filiz imden, kesinlikle boyle yapacaktir........
FILIZ+YILMAZ!!!!!!!!
Cananla Ceydaya kesinlikle anlatmaz ikisininde Cemden fazla hoslanmadiklarini biliyor, ama bu konuda Ömerle dertleseceyini zanetmiyorum, cünkü Cem bir sekilde Filizden bu konu yüzünden özür dileyecektir, ve Filiz zaten mesafe koyacaktir bundan dolayi ömere anlatmaz, anlatsa tepkisi nasil olur bence Cemle konusur, Filizin kalbinin yarali oldugunu söyle ve daha fazla aci cekmesini istemedigini ve bu nedenle Filizi üzcek birsey yapmamasini söyler.
bence filiz ömerle konuşur....belki ömer ceme karşı soğukluğunun nedednini sorar filiz de açıklar....ömer o anda ne der bilmem aama cemle dedğin gibi konuşabilir bence ömer çok tepki vermez ama cemi uyarır kardeşinin onun için değerli olduğunu filizin istemediği bişeye zorlanamayacağını ve onu üzmemesini ister...kardeşinin aklının karıştığını zor günler geçirdiğini söyleyip ondan şuaralar bişey beklememsi gerektiğini söyleyebilir hatta keşke sen olsan filizin hayatındaki adam diyebilir..
bence filiz ömerle konuşur....belki ömer ceme karşı soğukluğunun nedednini sorar filiz de açıklar....ömer o anda ne der bilmem aama cemle dedğin gibi konuşabilir bence ömer çok tepki vermez ama cemi uyarır kardeşinin onun için değerli olduğunu filizin istemediği bişeye zorlanamayacağını ve onu üzmemesini ister...kardeşinin aklının karıştığını zor günler geçirdiğini söyleyip ondan şuaralar bişey beklememsi gerektiğini söyleyebilir hatta keşke sen olsan filizin hayatındaki adam diyebilir..
Cemin gercek yüzünü bilse, kendisini öldürtmeye calisan adamin Cem oldugunu bilseydi abaca Ömerin tepkisin nasil olurdu
Cemin gercek yüzünü bilse, kendisini öldürtmeye calisan adamin Cem oldugunu bilseydi abaca Ömerin tepkisin nasil olurdu
ooo ona daha çok var daha..ama aıl kızılca kıyamet ozaman kopacak...
demin son bölümü tekrar izledim de yılmaz çok iradeli bi insan.... insan ne kadar kırılsada çok sevdiği bi insandan böylesine beni affet demesini duysa başka kimse yılmazın yaptığını yapmaz...iradesine hayranım...
yakupoglu61
11-12-06, 01:01
demin son bölümü tekrar izledim de yılmaz çok iradeli bi insan.... insan ne kadar kırılsada çok sevdiği bi insandan böylesine beni affet demesini duysa başka kimse yılmazın yaptığını yapmaz...iradesine hayranım...
yılmazın daha bişe yaptığını görmedik ki beni affet dedikten sora bitti:D:D
sn sanki devamını izlemişsin gibi "başka kimse yılmazın yaptığını yapmaz" demişsin:D:D
matraka yorumunu okudum sonunda.... ama bazı noktalarda ayrı düşüyoruzz... mesela filizin italya ya gidişi konusuna gecici bir mazeret olarak bakmısın ... ben buna katılamayacagım ....sonucta filizin orda babasına verdigi tek söz yok ... birde hisseleri yeniden geri alma sözü de varr...bunları bile bile yılmazla evlenmesi ne kadar dogru olurdu bilmiyorum... bence bu, gayet anlamlı bir davranıs (evliliği reddetmesi)... gecici bir neden olarak görmüyorum....
bir de sabah konustugumuz konu var tabi... filize gelince konusmuyor paylasmıyor demişsin ... ama iş yılmaza gelince '' bunu anlamış gibi ısrar etmedi '' diyorsun... burda ters düşüyoruz ... bence ısrar etmeliydi bu konuda ,yılmaz da filiz kadar hatalıdır diyorum bende... ama benim bahsettiğim konu yılmazın filizden babasına verdigi sözü acıklamasını beklemek değil bunu burdan söyleyeyim...
yılmazın sordugu sorulara da '' sevdiginin yavas yavas elinden kaydıgının farkındaydı'' böyle anlam yüklemişsin...tamam işte geldik benim dediğim yere ... konusmak demek böle sacma sapan sorular sormak demek değil ... daha mantıklı yaklasabilirdi kanımca...burda iletişimi kuramadı bence filizle... olaylara bu sekilde yaklasmamalıydı ayrıca o lafları söyledigi sahnelerde cok gec kalmıstı diye düşünüyorum...
simdi de yılmaz hakkındaki görüşlerimi de yazmak istiyorum...acıkca söylemek gerekirse ben bu adama bir türlü ısınamadımm .... ilk bölümleri izlemeden önce gözümde kraldı bu karakter :) ama ne olduysa onları izledikten sonra oldu...şimdi filizi kullandıgı için böyle bir yorum yapıyor diyeceksiniz ..etkisi olmadı desem yalan olur ama tam alıstım derken yeni bir sayfa acmıstım ki yılmaz için kafamda, yılmazın meshur elifli sahneleri geldi cattı ...malum salihle konustugu sahneyi herkes hatırlamıstır...gel gelelim sonuncusuna elifi son ziyeretinde hala daha elife karsı bir seyler hissettiği belliydi... ev bakarken bile gecmiş sahneleri hatırlaması ve o yüzündeki '' özlem '' cok önemliydi...elife söyledigi ''ilk askımı nasıl unutabilirim'' lafı var bir de... tamam iyi hos da elif ölmeseydi ne olacaktı al sana zor bir soru ... bilmiyorum dediğim gibi alısamadım bu adama ... ama bu demek değil ki filizin son yaptıkları haklıdır ... bunu daha önceki yorumlarımda da dile getirdim ki filizi bu son yaptıklarından dolayı yılmaz affetse de ben affetmeyecem :):)
forever_bim
11-12-06, 01:14
Valla Filiz de var mı bilmiyorum ama Feride ve Ömer Yılmaz'la karşılaşacak, hatta ayakkabı meselesinden dolayı Fahriye ve Salih birbirine girecek tam o esnada.
İlk sezonda olsa anlatırdı ama şimdi sanki Filiz kendini hemen herkesten soyutlamış gibi. Ömer'e anlatsa, bence Cem'e karşı birşey hissediyor musun diye sorması lazım Ömer'in, ya da seni öptüğünde ne hissettin demeli. Tabii Filiz bu öpme olayını hatırlarsa. Uçuyordu çünkü.
[B]İlk sezonda olsa anlatırdı ama şimdi sanki Filiz kendini hemen herkesten soyutlamış gibi. Ömer'e anlatsa, bence Cem'e karşı birşey hissediyor musun diye sorması lazım Ömer'in, ya da seni öptüğünde ne hissettin demeli. Tabii Filiz bu öpme olayını hatırlarsa. Uçuyordu çünkü.
walla bence kimseye anlatmasınn... birine anlatırsa yılmaz duydugundaki yılmazın tavrı degisecek mi hayırr... ee anlatmasın o zaman ...bari cem in ne kadar kişiliksiz biri oldugunu anlar.... en azından kimin haberi ucurdugunu bilir ... ve o an ceme karsı gercek bir tavır alırr... cünkü ben hala daha ceme karsı öle sert tavır alacak kadar kötü bir seyin yasandıgını düşünmüyorum..tabiki mesafe koyacaktır ama öle bazı arkadasların dediği gibi aynı ortamda bulunmama yok bilmem kac metre yakınına gitmeme gibi bir durum olacagını düşünmüyorumm ki bunu gerektirecek bir neden oldugunu da sanmıyorum....
forever_bim
11-12-06, 01:55
matraka yorumunu okudum sonunda.... ama bazı noktalarda ayrı düşüyoruzz... mesela filizin italya ya gidişi konusuna gecici bir mazeret olarak bakmısın ... ben buna katılamayacagım ....sonucta filizin orda babasına verdigi tek söz yok ... birde hisseleri yeniden geri alma sözü de varr...bunları bile bile yılmazla evlenmesi ne kadar dogru olurdu bilmiyorum... bence bu gayet mantıklı bir davranıs... gecici bir neden olarak görmüyorum....
bir de sabah konustugumuz konu var tabi... filize gelince konusmuyor paylasmıyor demişsin ... ama iş yılmaza gelince '' bunu anlamış gibi ısrar etmedi '' diyorsun... burda ters düşüyoruz ... bence ısrar etmeliydi bu konuda ,yılmaz da filiz kadar hatalıdır diyorum bende... ama benim bahsettiğim konu babasına verdigi sözü acıklamasını beklemek değil bunu burdan söyleyeyim...
yılmazın sordugu sorulara da '' sevdiginin yavas yavas elinden kaydıgının farkındaydı'' böyle anlam yüklemişsin...tamam işte geldik benim dediğim yere ... konusmak demek böle sacma sapan sorular sormak demek değil ... daha mantıklı cümleler sarfedebilirdi kanımca...burda iletişimi kuramadı bence filizle... olaylara bu sekilde yaklasmamalıydı diye düşünüyorum...
simdi de yılmaz hakkındaki görüşlerimi de yazmak istiyorum...acıkca söylemek gerekirse ben bu adama bir türlü ısınamadımm .... ilk bölümleri izlemeden önce gözümde kraldı bu karakter :) ama ne olduysa onları izledikten sonra oldu...şimdi herkes filizi kullandıgı için böyle bir yorum yapıyor diyeceksiniz .. walla yalan da değill... neyse tam alıstım derken yeni bir sayfa acmıstım ki yılmazın meshur elifli sahneleri geldi cattı ...malum salihle konustugu sahneyi herkes hatırlamıstır...gel gelelim sonuncusuna elifi son ziyeretinde hala daha elife karsı bir seyler hissettiği belliydi... ev bakarken bile gecmiş sahneleri hatırlaması ve o yüzündeki '' özlem '' cok önemliydi...elife söyledigi ''ilk askımı nasıl unutabilirim'' lafı var bir de... tamam iyi hos da elif ölmeseydi ne olacaktı al sana zor bir soru ... bilmiyorum dediğim gibi alısamadım bu adama ... ama bu demek değil ki filizin son yaptıkları haklıdır ... bunu daha önceki yorumlarımda da dile getirdim ki filizi bu son yaptıklarından dolayı yılmaz affetse de ben affetmeyecem :):)
Yılmaz karakteri zaten ikinci sezon mükemmel çiziliyor. Farketmeyen yoktur herhalde. Gerçek hayatta da hiç birimiz(ben de dahil, hatta ilk sıradan dahil) mükemmel olmadığımız için, bana şahsen çok da inandırıcı gelmiyor. Öteki karakterlerin hem doğruları hem de yanlışları var ve bu yüzden oldukça gerçek geliyor bana diğer karakterler.
Şu ana kadar yazılan senaryoya bakarsam matrakaya hak vermemem mümkün değil. Yeni kız da gelse isterse bizim hakkında konuştuğumuz Holywood starları gelsin Yılmaz'la gelecek kızın samimiyet derecesi kesinlikle Filiz ile Cem'in samimiyet derecesine yaklaşmayacaktır.
Neyse ben güzide çiftime dönecek olursam, Allah'tan Feride de melaike konumunda biri değil. Onun da hataları var. Hatta forumda vicdansız damgasını yedi. :img-hyste Şimdi hata da yaptı ya, Ömer'le tam tencere kapak oldular. Ben zaten "mükemmel insan sevilir" konseptine tamamen karşıyım. Kusursuzluğu reddediyorum ben.....
Şu ana kadar yazılan senaryoya bakarsam matrakaya hak vermemem mümkün değil. Yeni kız da gelse isterse bizim hakkında konuştuğumuz Holywood starları gelsin Yılmaz'la gelecek kızın samimiyet derecesi kesinlikle Filiz ile Cem'in samimiyet derecesine yaklaşmayacaktır.
Ben bu yorumu anlayamadım sevgili modum ...burda sanırım filize bir igneleme var anladıgım kadarıyla :):)... filizle cemin samimiyet derecesi derken son öpüşme sahnesinden mi bahsediyoruz...öle değilse cemle filiz arasında arkadaslıgın dozunun cok da fazla oldugunu düşünmüyorum acıkcası ...(ilerleyen bölümlerde yılmazla giren kızın ki de böle olabilir bunda pek bir sorun görmüyorum acıkcası)... eger o sahneden bahsediyorsanız ki sanırım öle bu konuda hem fikiriz(filizin sucsuz oldugunu düşünüyoruz (matraka haric tabi....)) sanıyordum.... bu konuyu biraz acsan nasıl olur diyecem ama kimse kalmadı forumda ... bende yatayım bari...herkese iyi geceler tatlı rüyalar....
Ben zaten "mükemmel insan sevilir" konseptine tamamen karşıyım. Kusursuzluğu reddediyorum ben.....[/B]
bende öleyim ama yılmaz konusunda böyle mi düşünüyorum bilmiyorumm...bilmiyorum iyi bir örnek olur mu; kücükken hep tom u tutmustum jerry den nefret ediyordumm..:):) scooby do da bile hep kötüleri tutuyordum.... sirinlerdeki gargameli unutmamak lazım:img-hyste ama sonuc hep aynı istedigim hiç olmadı .... neyse bu sefer kesin yatıyorum iyi geceler herkese....
simdi de yılmaz hakkındaki görüşlerimi de yazmak istiyorum...acıkca söylemek gerekirse ben bu adama bir türlü ısınamadımm .... ilk bölümleri izlemeden önce gözümde kraldı bu karakter :) ama ne olduysa onları izledikten sonra oldu...şimdi filizi kullandıgı için böyle bir yorum yapıyor diyeceksiniz ..etkisi olmadı desem yalan olur
yılmaz'ın filiz'i kullanması filiz-yılmaz aşkının en kilit noktasıydı.yılmaz filiz'e gerçek kimliğini açıklayarak yaklaşsaydı ya da filiz yılmaz'ın kim olduğunu hatırlamış olsaydı ve o şekilde yılmaz'a aşık olsaydı filiz-yılmaz aşkı benim gözümde bütün cazibesini yitirirdi.ayrıca bu intikam oyunu ilk 9 bölümün pasif ve ana hikayenin dışında kalan karakteri filiz'i ön plana çekmiş, seyirci gözünde beğenilen bir karakter olmasında etkili olmuştur. o yüzden ben yılmaz'a bu olay yüzünden sizin kadar kızmıyorum .benim yılmaz'a kızgınlığım daha ziyade filiz gerçekleri öğrendikten sonraki hal ve hareketlerinden kaynaklanıyor.
ama tam alıstım derken yeni bir sayfa acmıstım ki yılmaz için kafamda, yılmazın meshur elifli sahneleri geldi cattı ...malum salihle konustugu sahneyi herkes hatırlamıstır...gel gelelim sonuncusuna elifi son ziyeretinde hala daha elife karsı bir seyler hissettiği belliydi... ev bakarken bile gecmiş sahneleri hatırlaması ve o yüzündeki '' özlem '' cok önemliydi...elife söyledigi ''ilk askımı nasıl unutabilirim'' lafı var bir de... tamam iyi hos da elif ölmeseydi ne olacaktı al sana zor bir soru ... bilmiyorum dediğim gibi alısamadım bu adama ... ama bu demek değil ki filizin son yaptıkları haklıdır ... bunu daha önceki yorumlarımda da dile getirdim ki filizi bu son yaptıklarından dolayı yılmaz affetse de ben affetmeyecem :):
sezon finalindeki o konuşma gerekliydi sonuçta geçmişte büyük bir aşk yaşamışlardı bu ikili.zaten senaristler bu konuşmayı elif ölüyor diye yaptırdılar bence.yılmaz elif'i benim beklediğimden daha kolay unuttu.bu yüzden de forumda tepki çekmiş yeri geldiğinde şıpsevdilikle suçlanmıştı
ben 2.sezonda mükemmel bir yılmaz çizildiğine katılmıyorum .adamın nesi mükemmel yahu.sorunları tereyağından kıl çeker gibi hallettiği,üstün meziyetleri olduğu tartışılmaz ama bu ilk sezonda da öyleydi .senaristlerin yılmaz-filiz ilişkisinde hataların çoğunu filiz'e yükledikleri doğru ama bunu yılmaz'ı ulvileştirmek adına yaptıklarını düşünmüyorum.dizinin devamı için ikilinin arasına kırgınlık ve ayrılık sokuyorlar.ee filiz cephesinde de daha geniş bir malzeme var senaristler de bunu kullanıyor
yılmaz_filiz
11-12-06, 08:45
ben 2.sezonda mükemmel bir yılmaz çizildiğine katılmıyorum .adamın nesi mükemmel yahu.sorunları tereyağından kıl çeker gibi hallettiği,üstün meziyetleri olduğu tartışılmaz ama bu ilk sezonda da öyleydi .senaristlerin yılmaz-filiz ilişkisinde hataların çoğunu filiz'e yükledikleri doğru ama bunu yılmaz'ı ulvileştirmek adına yaptıklarını düşünmüyorum.dizinin devamı için ikilinin arasına kırgınlık ve ayrılık sokuyorlar.ee filiz cephesinde de daha geniş bir malzeme var senaristler de bunu kullanıyor
yılmazın başında o kadar sorun vardı ki bunları uzun uzun halletmeye çalışsa heralde bir 10 yıl geçerdi :img-hyste
filiz-yılmaz aşkında sürekli filizi suçladılar.ama haklılar.filiz yılmaza güvenmedi babasını tercih etti daha çok şey var.bence yılmaz mükemmelin ötesinde.evet diziyi uzatmak için ayrılık kırgınlık filan sokuyorlar diziye.bence hemen barıştırmalılar ve evlendirmeliler.biz onların çocuklarınıda görmek istiyoruz.küçük filiz veya küçük yılmaz :img-hyste :img-hyste :happy0064
[QUOTE=mıstaa;1800570]54. bölümün başı bence:icon_whis
arkadaşlar bu seneryoma ne diyorsunuz bence ihtimal dahilinde- olabilir-mümkün-olası-bana göre...:good:
yılmaz_filiz
11-12-06, 09:00
bence yılmaz filizi affetmicek.bundan son derece eminim.diziye yeni gelecek kadın bildiğimiz üzere yılmazı sevicek filizde kıskanıcak tabi.bu seferde kıskançlık başlıcak.birlikte olamadılar filiz ve yılmaz.
yılmazın daha bişe yaptığını görmedik ki beni affet dedikten sora bitti:D:D
sn sanki devamını izlemişsin gibi "başka kimse yılmazın yaptığını yapmaz" demişsin:D:D
evet izlemedik devamını ama ne olacağı yani yılmazın filizi affetmeyeceği aşikar...yanılmayı çok isterim emin ol!
senaristlerin yılmaz-filiz ilişkisinde hataların çoğunu filiz'e yükledikleri doğru ama bunu yılmaz'ı ulvileştirmek adına yaptıklarını düşünmüyorum.dizinin devamı için ikilinin arasına kırgınlık ve ayrılık sokuyorlar.ee filiz cephesinde de daha geniş bir malzeme var senaristler de bunu kullanıyor
evet son derece haklısın filizde malzeme bol onun için hataları filize yüklüyolar...hem filiz pişmanlığı çok güzel oynuyo...
tolgahuzur1
11-12-06, 10:27
Arkadaşlar Ne Zamandir Düşünüyorum.. Dizifilm üyeleri Olarak Ihlamurlar Altinda Setini Ziyarete Gitsek Nasil Olur.. Sizce..
[B]İlk sezonda olsa anlatırdı ama şimdi sanki Filiz kendini hemen herkesten soyutlamış gibi. Ömer'e anlatsa, bence Cem'e karşı birşey hissediyor musun diye sorması lazım Ömer'in, ya da seni öptüğünde ne hissettin demeli. Tabii Filiz bu öpme olayını hatırlarsa. Uçuyordu çünkü.
bence anlatması lazım ömer onun en yakını yılmazı konuşamsa da cemi konuşabilmeli konuşmalı...ömerin aklına ihtiyaç duyucak....bencede ömer cemin yaptığını doğru bulmaz ama cemin yılmazdan daha iii bir alternatif olduğunu söylebilir filiz buna sinirlenebilir....ama ömer kardeşini anlayacaktır...tabiii filiz anlatırsa bu alternatifler...filiz öpme olayını unutmaz tabii....sarhoştu ama cemin onu öpmesi soğuk duş etkisi yatarattı onda bi anlık şokla açıldı ve denildiği gibi tazı gibi koşmaya başladı...
Arkadaşlar Ne Zamandir Düşünüyorum.. Dizifilm üyeleri Olarak Ihlamurlar Altinda Setini Ziyarete Gitsek Nasil Olur.. Sizce..
valla süper olur ama onlara kötü olur bi sürü fanatik özellikle filiz fanatiği..ben dün gece rüyamda gördüm sete gidiyodum...sanki beni biliyolardı...beni bekliyolardı...bülent inala sarılıyodum çok sevecen davranıyodu bol bol konuşup güldük...sonra filiz yılmazın kapısının önünde ama yine bağ evi kapısı gibi bu sefer filiz spor giyinmiş...kapıda yılmazda var filiz ağlmaya başlıyo....bülent inala komik geliyo set gülüyo...ara veriyolar ben tuba büyüküstünün yanına gidiyorum sanki arkadaşım bol bol konuşuyoruz...süperdi...sonra uyandım zaten ....
forever_bim
11-12-06, 10:53
Ben bu yorumu anlayamadım sevgili modum ...burda sanırım filize bir igneleme var anladıgım kadarıyla :):)... filizle cemin samimiyet derecesi derken son öpüşme sahnesinden mi bahsediyoruz...öle değilse cemle filiz arasında arkadaslıgın dozunun cok da fazla oldugunu düşünmüyorum acıkcası ...(ilerleyen bölümlerde yılmazla giren kızın ki de böle olabilir bunda pek bir sorun görmüyorum acıkcası)... eger o sahneden bahsediyorsanız ki sanırım öle bu konuda hem fikiriz(filizin sucsuz oldugunu düşünüyoruz (matraka haric tabi....)) sanıyordum.... bu konuyu biraz acsan nasıl olur diyecem ama kimse kalmadı forumda ... bende yatayım bari...herkese iyi geceler tatlı rüyalar....
Ben Filiz'in öpüşme olayında minimum Filiz'in, Cem'in maksimum hatalı olduğunu biliyorum. Benim kastettiğim önceki yakınlıktı. 43. Bölümü hatırlayın birlikte bisiklete binmeler, spor salonlarında birlikte ter atmalar, çimlere uzanıp gökyüzüne bakmalar falan.
Gerçi bunlar pek de abartılmamalı ama Cem'i bu yakınlıklar cesaretlendirdi bana kalırsa.
Son bölümde Filiz'de en üzüldüğüm detay, Cem'le dans etmesi ya da yakınlığı değil, kafaları patlatıncaya kadar alkol tüketmesiydi. Sorunlarını alkolle çözmeye kalkmasıydı. Son derece zayıf gösterdi senaristler bize Filiz'i bu sezon.
Bencede süper olur gidelim derim. İmza gününde onları gördüm ama kalabalık yüzünde sadece imzalarını alabildim. Biraz konuşabilsem çok iyi olurdu :(
Ben Filiz'in öpüşme olayında minimum Filiz'in, Cem'in maksimum hatalı olduğunu biliyorum. Benim kastettiğim önceki yakınlıktı. 43. Bölümü hatırlayın birlikte bisiklete binmeler, spor salonlarında birlikte ter atmalar, çimlere uzanıp gökyüzüne bakmalar falan.
Gerçi bunlar pek de abartılmamalı ama Cem'i bu yakınlıklar cesaretlendirdi bana kalırsa.
Son bölümde Filiz'de en üzüldüğüm detay, Cem'le dans etmesi ya da yakınlığı değil, kafaları patlatıncaya kadar alkol tüketmesiydi. Sorunlarını alkolle çözmeye kalkmasıydı. Son derece zayıf gösterdi senaristler bize Filiz'i bu sezon.
43. Bölümde olanlar Filiz'in arkadaş sandığı insanla olan ilşkileri, bir insanla spor salonuna gitmek onun böyle sapıkça şeyler düşünmesine teşvik etmek midir?Olanlar karşısında daha ne kadar güçlü kalabilirdi ki! O da son çareyi içerek unutmakta buldu bence.
forever_bim
11-12-06, 10:59
Sevgili yami;
Yılmaz'ın abartılı yazılmadığı düşüncesine katılmıyorum. Örnek vermem gerekirse, Salih Fahriye Cemil üçgenine Yılmaz müdahale etti, Salih'in tepkileri gitgide fevrileşecek ve bu da bunda önemli bir rol oynayacak, çünkü Salih kendini güçsüz hissediyor.
Ali ve Sema'nın uzayın derinliklerine giden testini yapan doktoru da Yılmaz bulmuştu (Sema ve Ali nerden baksan 30 yaşında insanlar sanki doktor bulamazlarmış gibi) örnekler çoğaltılabilir.
Yılmaz iyilik yapmasın demiyorum, ama herşeyin bir dozajı var. Abartırsanız bir olayı inandırıcılıktan çıkmış olur olay bana kalırsa.
cem onların aile dostunun çocuğu nekadar da hatırlamasalar birbirlerini eski bağları var...herşeyden önce arkadaşça davrandı filiz....bisiklete binmeler falan diyosun temiz havada yaptıkları bir aktiviteydi....sonuçta filiz ceemle tatile gitmedi...biraz kafa dağıtmaya gitti...hemde tek cemle değil hatırlarsanız...cemin arkadaşları da vardı...hem tek cemle gitse bile böyle bi teklife hayır demek için hiçbir art niyeti yoktu....birine ii davranırsın kötü gününde yanında olur seni dinler ee sen bundan şüphe edemezsin yakışttıramazsınki....ta ki o söylene kadar!o zaman da mesafe koyamazsa hatalı filizdir...gerçi cemin alttan girip üsten çıkma yani herşeyi düzelteme gibi bi huyu var böyle bir potansiyeli bekliyorum açıkçası....
içki konusuna gelince unutmak adına bu bölüm içti..yanlıştı...ama içkinin unutturmadığını anlayınca içmez bence...filiz herşeye karşı dik duran soğuk kanlı mantıklı bi kızdı ama okadar şey yaşadı ki kime hakvereceğini kime üzüleceğini şaşırdı...bocaladı...zaten filiz yılmaz hayatına girdi gireli mantığını kullanmıyo...kalbini dinliyo..
forever_bim
11-12-06, 11:04
43. Bölümde olanlar Filiz'in arkadaş sandığı insanla olan ilşkileri, bir insanla spor salonuna gitmek onun böyle sapıkça şeyler düşünmesine teşvik etmek midir?Olanlar karşısında daha ne kadar güçlü kalabilirdi ki! O da son çareyi içerek unutmakta buldu bence.
Cem'in sapıkça zihniyete sahip olduğunun ben de farkındayım ve yazdığım gibi bu gezip tozmalar abartılacak bir durum değil, ama bana yine de garip gelmişti, 41. bölümde Ömer Filiz'e Cem'den bahsettiğinde Cem'i hatırlamayan Filiz, 43. bölümde Cem'le takılmaya başlamıştı. Filiz elbette ki cem'i arkadaş görüyor halen daha, ama ailesinden fazla ona güvendiği dönemi hatırlarım, 49. bölümdeki konuşmayı hatırlayın mesela. Ya da Cem'in evinde kalması ne derece doğru? Arkadaş olarak gördüğün birinde kalırsın ama bu dün bir bugün iki tanıdığın biriyse arada biraz mesafe olması en akıl karı iş olur bence.
bi de cemi filize filizi ceme iten handan hnmdır...herşeyi handan ayarladı...bu ortamlarda cem aşık oldu diyeceğim ama cem ve aşk yanyana yakışmıyo...yani handan bunu yaparken cem filizi farklı gördü tutuldu filizse cemi yakın bir arkadaş olarak gördü...bu arada alide yılmazın çok ii arkadaşı ama yılmazın her zaman yanında salih ve ekrem var yılmaz aileyle dertleşmiyo sanki onu soyutladılar ali yakında surat yapamaasa iidir..
Matraka yorumunu okudum.. :) O ne özetti be.. Çok uzundu.. :) Ama iyi anlatmışsın helal olsun.. :)
Hasan senaryon gerçekten çok iyi olmuş.. Benimkinden bin kat iyi.. :) Ben pek denyimli sayılmam.. Repliklerde hafif kalıyorum ama sahneleri tahmin edebiliyorum. :)
Yılmazın Filizi affetmeyeceği aşikar.. Affeder diyenlerde içlerinden geçirdikleri iyi düşünceyi dile getiriyorlar.. Yılmaz affetmez.. Filizde o sözleri duyunca iyice uzaklaşır.. Ama her fırsatta birbirlerini görmek için can atarlar.. Buda reytinglere yansır.. Bayram ederiz.. :)
Cem'in sapıkça zihniyete sahip olduğunun ben de farkındayım ve yazdığım gibi bu gezip tozmalar abartılacak bir durum değil, ama bana yine de garip gelmişti, 41. bölümde Ömer Filiz'e Cem'den bahsettiğinde Cem'i hatırlamayan Filiz, 43. bölümde Cem'le takılmaya başlamıştı. Filiz elbette ki cem'i arkadaş görüyor halen daha, ama ailesinden fazla ona güvendiği dönemi hatırlarım, 49. bölümdeki konuşmayı hatırlayın mesela. Ya da Cem'in evinde kalması ne derece doğru? Arkadaş olarak gördüğün birinde kalırsın ama bu dün bir bugün iki tanıdığın biriyse arada biraz mesafe olması en akıl karı iş olur bence.
tekrar söylüyorum cem hayatlarına girdiklerinden beri herşeyi beraber yapıyolar ee doğal olarak alışıyolar cemin varlığına ailden gibi oluyo....her yemeğe handan davet ediyo....bi de filiz cemlere sakinleşmek adına gitti kalmak adına değil hatta sabah kalkınca ben akşam eve dönücektim dedi cemde biliyorum ama güzel uyuyodun uyandıramadım dedi...hakeza cemin evine kallmaya gitmesi de çok yanlış değil...sürekli görüştüğün sana karşı duygularını bilmediğin en kötü anında yanlarında bulunan birinin evine gitmesinin nesi yanlış?
Handanın zemin oluşturmasıyla oluştu bu ortam.. Eğer %100 hata kimde derse herkes.. İlk başta Handan.. İkinci olarak 2 günlük tandığı adama bu kadar çok güvenen ve hemen arkadaş olan Filiz.. Cemde hatalı.. Handan yanaştırdı Filizi cazip hale getirdi.. Cem filizin davranışları ile yaklaştı.. Bu kadar ortam oluşmasaydı Cem tutkulu bir saplantı şekilde Filize bağlanmazdı. Bunlarda yaşanmazdı.
forever_bim
11-12-06, 11:15
Matraka yorumunu okudum.. :) O ne özetti be.. Çok uzundu.. :) Ama iyi anlatmışsın helal olsun.. :)
Hasan senaryon gerçekten çok iyi olmuş.. Benimkinden bin kat iyi.. :) Ben pek denyimli sayılmam.. Repliklerde hafif kalıyorum ama sahneleri tahmin edebiliyorum. :)
Yılmazın Filizi affetmeyeceği aşikar.. Affeder diyenlerde içlerinden geçirdikleri iyi düşünceyi dile getiriyorlar.. Yılmaz affetmez.. Filizde o sözleri duyunca iyice uzaklaşır.. Ama her fırsatta birbirlerini görmek için can atarlar.. Buda reytinglere yansır.. Bayram ederiz.. :)
Ya birlikte bir senaryo ekibi kurabilsek harika olurdu. (uçtum kabul ediyorum yere çakılabilirim her an:img-hyste ) Ben senin yazdıklarını da çok beğendim ama....
Filiz'le Yılmaz herhalde bir süre uzaktan bakışmakla yetinirler.
Ya gene aklıma takıldı Yılmaz istemeden Feride'ye arabayla çarptığında Feride kimden kaçıyordu acaba? Manevi işkence yapan birinden kaçıyordu, bir koca mı belalı bir nişanlı mı, yoksa onu zorla evlendirmeye çalışan bir ağabey ya da bir babadan mı?
forever_bim
11-12-06, 11:17
tekrar söylüyorum cem hayatlarına girdiklerinden beri herşeyi beraber yapıyolar ee doğal olarak alışıyolar cemin varlığına ailden gibi oluyo....her yemeğe handan davet ediyo....bi de filiz cemlere sakinleşmek adına gitti kalmak adına değil hatta sabah kalkınca ben akşam eve dönücektim dedi cemde biliyorum ama güzel uyuyodun uyandıramadım dedi...hakeza cemin evine kallmaya gitmesi de çok yanlış değil...sürekli görüştüğün sana karşı duygularını bilmediğin en kötü anında yanlarında bulunan birinin evine gitmesinin nesi yanlış?
Tamam tamam geri adım atıyorum....
Benim amacım Filiz'i kötülemek değildi. Filiz'i hatalı da görmüyorum pek bu olaylarda. Ama işte bilmeden Cem'i tetikliyor kendine karşı.
Ya birlikte bir senaryo ekibi kurabilsek harika olurdu. (uçtum kabul ediyorum yere çakılabilirim her an:img-hyste ) Ben senin yazdıklarını da çok beğendim ama....
Filiz'le Yılmaz herhalde bir süre uzaktan bakışmakla yetinirler.
Ya gene aklıma takıldı Yılmaz istemeden Feride'ye arabayla çarptığında Feride kimden kaçıyordu acaba? Manevi işkence yapan birinden kaçıyordu, bir koca mı belalı bir nişanlı mı, yoksa onu zorla evlendirmeye çalışan bir ağabey ya da bir babadan mı?
Olur kuralım.. Aslında sahneler aklımda romantik şekilde oluşuyor ama... Ben romantik sahnelerin repliklerini daha iyi yazıyorum. Gerilim bana pek yaramıyor.. Yada ayrılık.. :)
Galiba o dediğini uzun süre öğrenemeyeceğiz.. Feride bu gidişle Ömerle olmaktan geçmişini iyice silecek..
Sevgili pinkzone
Elif'in oynadığı puzzle yani yap-boz size bir şeyler hatırlattı mı :) Handan'ın Cem'in de olduğu ortamda bizim dostlarımız var dediğinde Handan ve Cem'in yüz ifadelerini nasıl buldunuz.
Handanın zemin oluşturmasıyla oluştu bu ortam.. Eğer %100 hata kimde derse herkes.. İlk başta Handan.. İkinci olarak 2 günlük tandığı adama bu kadar çok güvenen ve hemen arkadaş olan Filiz.. Cemde hatalı.. Handan yanaştırdı Filizi cazip hale getirdi.. Cem filizin davranışları ile yaklaştı.. Bu kadar ortam oluşmasaydı Cem tutkulu bir saplantı şekilde Filize bağlanmazdı. Bunlarda yaşanmazdı.
ya cidden anlamıyorum sizi...herhalukarda filiz hatalı size göree...olaylar cemle filizi bir araya getirdi bi de handan tabiii...cem ilk filizle yılmazı gördü...filiz minnet duydu cem o akşam konuyu değiştirdi diye...sonra filizlere davetler şirket ziyaretleri....filiz sadece üstüne düşen misafirperverliği yaptı...cem konusunda ümit vercek hiçbişey yapmadı...arkadaş görmekten başka...
forever_bim
11-12-06, 11:22
Sevgili pinkzone
Elif'in oynadığı puzzle yani yap-boz size bir şeyler hatırlattı mı :) Handan'ın Cem'in de olduğu ortamda bzim dostlarımız var dediğinde Handan ve Cem'in yüz ifadelerini nasıl buldunuz.
Ben yanıtlayayım yap boz aklıma sizi ve sevgili pinkzone'u getirdi.
Sizce Handan Hanım orda kimi kastetti?? Güçlü dostalarımız var derken? Bence Cem'i kastetmedi.
Kıyas yapmak istemiyorum ama Filiz bir kaç aydır hayatlarında olan bir insanın evinde kalınca hatalı ama Ömer onunla iş anlaşmaları imzalatınca ne oluyor?
Bence ikisi de fazla iyi niyetli bu psikopata karşı bununda tek sebebi HANDAN HANIM
forever_bim
11-12-06, 11:24
Olur kuralım.. Aslında sahneler aklımda romantik şekilde oluşuyor ama... Ben romantik sahnelerin repliklerini daha iyi yazıyorum. Gerilim bana pek yaramıyor.. Yada ayrılık.. :)
Galiba o dediğini uzun süre öğrenemeyeceğiz.. Feride bu gidişle Ömerle olmaktan geçmişini iyice silecek..
Bence tam herşey yolunda giderken, Feride geçmişini hatırlar, ya da geçmişten gelen gölgeler onu yakalar, ama Ömer bir kurşun daha kaldırır mı bilemem:img-hyste
Tabii önce giriş bölümündeyiz daha sonra birşeyler olacaktır kesin.
Ben yanıtlayayım yap boz aklıma sizi ve sevgili pinkzone'u getirdi.
Sizce Handan Hanım orda kimi kastetti?? Güçlü dostalarımız var derken? Bence Cem'i kastetmedi.
ya kesinlikle cemi kastetmedi....hatta çözerler bu olayı cem sen tanımazsın dedi...cem tırstı...eğer cemi kastetseydi...sonunda espri yapardı tanımazsın ta kendisisin diye...
Sevgili pinkzone
Elif'in oynadığı puzzle yani yap-boz size bir şeyler hatırlattı mı :) Handan'ın Cem'in de olduğu ortamda bzim dostlarımız var dediğinde Handan ve Cem'in yüz ifadelerini nasıl buldunuz.
Yap-boz sahneleri evet hatırlattı.. Demiştim sanırım.. Yapboz oynatır diye.. :)
Handan çok emin di.. Cem çok meraklandı.. Cem o konuşmada aslında Tekinerlerin arkalarının ne kadarda sağlam olduğunu gördü.. Tırstı.. Yakında çıkacak kokusu diye.. Cem meraklandı ama Handanın demediğinide görünce iyice içine kurt düştü. Cem artık biliyor.. Güçlü dostlarının olduğunu.. Acaip tırstı ya o sahnede.. :img-hyste
forever_bim
11-12-06, 11:26
Kıyas yapmak istemiyorum ama Filiz bir kaç aydır hayatlarında olan bir insanın evinde kalınca hatalı ama Ömer onunla iş anlaşmaları imzalatınca ne oluyor?
Bence ikisi de fazla iyi niyetli bu psikopata karşı bununda tek sebebi HANDAN HANIM
Yorumumun herhangi bir yerinde Ömer'i kullanmamıştım ama daha önceki yorumlarımda da Ömer'in başarısız bir işadamı olduğunu belirtmiştim ihale konusunda da hatalıydı.
ya kesinlikle cemi kastetmedi....hatta çözerler bu olayı cem sen tanımazsın dedi...cem tırstı...eğer cemi kastetseydi...sonunda espri yapardı tanımazsın ta kendisisin diye...
Bencede cemi kast etmedi.. Geçen sezon babda eski dostlarını arayarak bazı işlerini çözdürmüştü biliyorum.. Onlarda güçlü dostlardı.. Öyle bir replik geçmişti. Telefonla ricada bulunmuştu..
Ömer hatasız diyen mi var.. Zaten onu bu halkaya sokmadım ama.. Oda hatalı.. Her alanda hırs yaptığından iş hayatını eline yüzüne bulaştırıyor.. Babasından hiçbirşey öğrenememiş bu çocuk.. Babası tırnakları ile kurdu oysa.. Ömerde kısa yoldan köşeyi döneyim gibi bir fikir var.. Uğraşmadan çaba vermeden.
Tamam tamam geri adım atıyorum....
Benim amacım Filiz'i kötülemek değildi. Filiz'i hatalı da görmüyorum pek bu olaylarda. Ama işte bilmeden Cem'i tetikliyor kendine karşı.
cemi ne tetikliyodur acaba yılmazı deli gibi sevdiğini bilirken...filizin dibindeyken filizin onunla konuşması mı? filiz ceme gel bişeyler yapalım demedi..biyere davet etmedi...sürekli cem yanındaydı...davetlerini bazen geri çevirdi...hiç hatalı görmüyorum filizi hemde hiç....
Madem güçlü dostları var. Kötü günlerinde neden yanlarında değildiler bunu anlamıyorum. her şeyde her olayda Cem olsun bir anda Handan Hanım'dan bir incis söz: Güçlü dostlarımız var. :S Hala anlamış değilim. Bu ailenin Cem'den başka kimsesi yok mu diye düşünürken Handan Hanım beni aydınlattı.
İş hayatıyla özel hayat çok farklıdır. İş hayatıyla özel hayatı birbirinden ayıramayan bir kişi iyi bir yönetici, iyi bir idareci olamaz. Ömer'in Cem konusunda iş anlaşması yapması Ömer' bağlayan bir karardır. Üstelik bilmediğiniz bir sektörde iş yapmaya başlıyorsanız Cem'e yüzde yüz inanmak, onun kararlarına göre işinizi yönetiyorsanız Ömer'i fazla suçlamamak gerekir. Çünkü Ömer bunu hep yapıyor. İş hayatında son kararı siz veriyorsanız aldığınız kararın sorumluluğunu alacaksanız.
Ömer'in iş hayatında aldığı kararların Handan hanımla ilgisi yoktur.:img-wink:
Bence tam herşey yolunda giderken, Feride geçmişini hatırlar, ya da geçmişten gelen gölgeler onu yakalar, ama Ömer bir kurşun daha kaldırır mı bilemem:img-hyste
Tabii önce giriş bölümündeyiz daha sonra birşeyler olacaktır kesin.
Aman Yağmur zamanındaki gibi zamanla başlayacağa benzer ilşikileri. .Ama bu dizide hızlı ilerler.. Bu arada o partide giydiği elbise bence gitmemişti.. Ayrıca.. Elinde kırk yıllık parti kızı gibi içkiyle oturması saçmaydı.. Elbise rengi hoşuma gitmedi nedense.. Bide kesimleri. .Aman iyikide Filiz giymemiş.. Herhalde.. 5 sene önceki elbisesini vermiş Ferideye.. :img-hyste
Ömer hatasız diyen mi var.. Zaten onu bu halkaya sokmadım ama.. Oda hatalı.. Her alanda hırs yaptığından iş hayatını eline yüzüne bulaştırıyor.. Babasından hiçbirşey öğrenememiş bu çocuk.. Babası tırnakları ile kurdu oysa.. Ömerde kısa yoldan köşeyi döneyim gibi bir fikir var.. Uğraşmadan çaba vermeden.
Bende ondan bahsetmek istiyorum zaten. Herkes hatalı iken ( Handan Hanım bile şirketle ilgili bütün kararları cem'e bırakabiliyorken) sadece Filiz'in yaptıkları görülüyor.
Ömer bu hırsının bedelini umarım kötü bir şekilde ödemez.
cemi ne tetikliyodur acaba yılmazı deli gibi sevdiğini bilirken...filizin dibindeyken filizin onunla konuşması mı? filiz ceme gel bişeyler yapalım demedi..biyere davet etmedi...sürekli cem yanındaydı...davetlerini bazen geri çevirdi...hiç hatalı görmüyorum filizi hemde hiç....
Hadi onu suçlu görmüyorsun diyelim..
Handanın yanaştırmalarını gören Filiz neden daha bir uzak durmadı.. Sonuçta annesinin ne halt yediğini görüyordu şahit de oldu.. Sırf annesinin yapmaya çalıştığı ortamdan uzak kalabilrdi.. Kalmalıydı da..
Aman Yağmur zamanındaki gibi zamanla başlayacağa benzer ilşikileri. .Ama bu dizide hızlı ilerler.. Bu arada o partide giydiği elbise bence gitmemişti.. Ayrıca.. Elinde kırk yıllık parti kızı gibi içkiyle oturması saçmaydı.. Elbise rengi hoşuma gitmedi nedense.. Bide kesimleri. .Aman iyikide Filiz giymemiş.. Herhalde.. 5 sene önceki elbisesini vermiş Ferideye.. :img-hyste
kesinlikle bencede olmamıştı....bende filizde bu zevksiz elbise nasıl vardır diyodum:)feride o partide sırıtmıştı...onlardan olmadığı belliydi...aklıma elifin ömerin doğum gününe gelmesi geldi...çok şıktı...kimse gazi mahalleli sanmazdı...sanki onlardandı...hatta kıyafeti için filiz bu elbise kimsye bukadar yakışmamıştı demişti murata..
Handanın yanaştırmalarını gören Filiz neden daha bir uzak durmadı.. Sonuçta annesinin ne halt yediğini görüyordu şahit de oldu.. Sırf annesinin yapmaya çalıştığı ortamdan uzak kalabilrdi.. Kalmalıydı da..
handan herşeyi emrivaki yaptıki....spor salonu ayarlamalar...cemin yanında cemi yalnız bırakma davette demeler...handanın cemi beğendiğinin farkında ama cemin ona böyle hissdebileceğini düşünmedi kendi arkadaş gibi gördü...ondan da bunu bekledi..
niye uzak kalsın ki cemin öyle bir yaklaşımı yoktu filizi yargılamadan dinliyordu kim olsa öyle bir arkadaşla konuşmak ister çünkü filiz şu aralar kimle konuşsa onu yönlendirmeye çalışıyordu yılmaz bile .
annesi muratıda yaklaştırmak istemişti ama filiz gene muratla arkadaş olarak devam etmişti gene aynı durum olur diye düşünmüştür
handan herşeyi emrivaki yaptıki....spor salonu ayarlamalar...cemin yanında cemi yalnız bırakma davette demeler...handanın cemi beğendiğinin farkında ama cemin ona böyle hissdebileceğini düşünmedi kendi arkadaş gibi gördü...ondan da bunu bekledi..
Hadi onu emrivaki yaptıda.. Yani o bisitlet turuna ne demeli.. Yani birazda olsa Filiz arkadaş boşluğunu doldurmak istedi.. Sende filizi resmen hiç suçsuz görüyorsun... :) Ne demişler.. Erkekten hiçbir zaman kolaylıkla arkadaş olunmaz.. Yani kızlan olunur arkadaş.. Ama böyle ortamalrın oluşacağı erkek arkadaş olayı kesinkle oluşmaz. Birinden biri muhakkak birine farklı gözle bakıyordur.. Ayrı dünyaların insanları burası kesinlikle doğru.. Yılmaz cephesinde bu hoş karşılanmazdı.. Tekiner cephesinde herşey olabilir..
kesinlikle bencede olmamıştı....bende filizde bu zevksiz elbise nasıl vardır diyodum:)feride o partide sırıtmıştı...onlardan olmadığı belliydi...aklıma elifin ömerin doğum gününe gelmesi geldi...çok şıktı...kimse gazi mahalleli sanmazdı...sanki onlardandı...hatta kıyafeti için filiz bu elbise kimsye bukadar yakışmamıştı demişti murata..
evet.. Feride o sahnede kesinlikle bana çok itici geldi.. Hayret Ömerin gözüne nasıl hoş gözüktü anlamadım.. Sanırım o akşam gözünde perde var idi..
forever_bim
11-12-06, 11:47
evet.. Feride o sahnede kesinlikle bana çok itici geldi.. Hayret Ömerin gözüne nasıl hoş gözüktü anlamadım.. Sanırım o akşam gözünde perde var idi..
Çocuğu yatırsalardı keşke. Sonra parti marti ne isteseler yaparlardı.
Ama akşam yemeklerinde de Tekinerler alkol tüketiyor hatta böyle bir sahnenin repliklerini yazdığımı hatırlıyorum. Acaba kendilerini alkole mi verdiler.
Elbise hakkındaki yorumları bayanlara bırakıyorum ama rengi çok güzeldi.
şöyle bişeye inanırım ben karşı cinsle daha ii konuşursun seni daha ii dinler kaprissiz haklısın deyip yaranmadan objektif bakarak....cem filize yılmaz konusunda böyle davrandı...ömerlere ayrı yılmaz yorumu yaptı filize destek çıktı!böyle arkadaşı kim istemez...konuşabiliyolardı...hele filiz okadar zor bir dönemdeydiki kimseyle konuşamazdı bi canan vardı o da hastanedeydi...cem hızır gibi yetişti..karşı cinsle kurulan bu dostlukta herşey paylaşıldığı ve ii bi şekilde karşı tarafı anlayabildiği için birinden biri aşık olabilir....filizde bu tür arkadaşlık tek taraflı filiz böyle olduğunu yani karşılıklı dostana davrandığını sanıyo...ama cemin dostluğu planın bir parçası....eğer bu ilişkide bii taraf aşık oluyo da diğer taraf bunu bilip dostluğuna devam ediyosa yanlış...kendini geri çekmesi lazım...ben böyle düşünmüyorum deyip mesafeli davranmalı...
Çocuğu yatırsalardı keşke. Sonra parti marti ne isteseler yaparlardı.
Ama akşam yemeklerinde de Tekinerler alkol tüketiyor hatta böyle bir sahnenin repliklerini yazdığımı hatırlıyorum. Acaba kendilerini alkole mi verdiler.
Elbise hakkındaki yorumları bayanlara bırakıyorum ama rengi çok güzeldi.
Rengi güzeldii evet bordo idi.. Ama kesimi gerçekten iğrençti.. Yani çuvala benziyordu elbise başlıklarını kesmişler öyle geçirmişler gibiydi.. Dedim ya.. Bu elbise 5 sene önce moda idi.. Sanırım.. Filiz ona naftalin kokan dolabının en dibindeki ve modadan eser olmayan elbiseyi vermiş.. Bide teşekkür ediyor.. Ben olsam ne yani bu mu en iyi elbisen derdim.. Filiz orda başını sallıyor.. :) Aslında Filizin o elibseyi saklama nedeni belkide hizmetçilere çalışnalra zamanla dağıtıyor olmasından kaynaklanmalı... Yoksa neden öyle kötü elbiseyi dolabında tutsun ki.. :img-cool2
Hadi onu emrivaki yaptıda.. Yani o bisitlet turuna ne demeli.. Yani birazda olsa Filiz arkadaş boşluğunu doldurmak istedi.. Sende filizi resmen hiç suçsuz görüyorsun... :) Ne demişler.. Erkekten hiçbir zaman kolaylıkla arkadaş olunmaz.. Yani kızlan olunur arkadaş.. Ama böyle ortamalrın oluşacağı erkek arkadaş olayı kesinkle oluşmaz. Birinden biri muhakkak birine farklı gözle bakıyordur.. Ayrı dünyaların insanları burası kesinlikle doğru.. Yılmaz cephesinde bu hoş karşılanmazdı.. Tekiner cephesinde herşey olabilir..
o bisiklet turu toplu bir aktiviteydi ve davetti...davetine iştirak etti...ne var bunda...tatilemi gittiler...evet filiz kendine arkadaş edindi sandı...evet filiz suçsuz...ya birini arkadaşın sanmaının onunla vakit geçirmenin nesi yanlış....kadının en iii arkadaşı erkektir...kadınlar kadınlarla çok fazla konuşmaz konuşuşuyo gibi yaparlar...
o bisiklet turu toplu bir aktiviteydi ve davetti...davetine iştirak etti...ne var bunda...tatilemi gittiler...evet filiz kendine arkadaş edindi sandı...evet filiz suçsuz...ya birini arkadaşın sanmaının onunla vakit geçirmenin nesi yanlış....kadının en iii arkadaşı erkektir...kadınlar kadınlarla çok fazla konuşmaz konuşuşuyo gibi yaparlar...
bence de bir şeyler yok hem filizi kim dinliyordu ki o zamanlar..ömer mi handan mı cananla konuşuyordu ama o da yılmaza anlat diyordu anlatamazdı kıza cemden iyi arkadaş bulunmazdı.
yılmaz yeni kız gelince ne yapacak bakalım ..:)
Aman arkadaşım sana ne desem boş.. Sen şartlanmışsın.. Hayır filiz bu konuda hatası diye.. Bence hatalı.. Hatalarıda devam edecek görüşündeyim.. Ne desek senin gözündeki o melek Filizi indiremeyiz.. Melek filiz oldu şimdide..
Hatalı bence.. Pirm vermesi hatalı.. Bu öpüşme sahnesinden sonra biraz mesafe kor ama.. Yine Cemle her anlamda aynı ortamda bulunur yemek yer.. Ve kız arkadaş gibi maniküre saç bakımına giderler.. Nede olsa metroseksüel erkek cem.. :img-hyste :img-hyste Alsana aktivite..
forever_bim
11-12-06, 11:56
Rengi güzeldii evet bordo idi.. Ama kesimi gerçekten iğrençti.. Yani çuvala benziyordu elbise başlıklarını kesmişler öyle geçirmişler gibiydi.. Dedim ya.. Bu elbise 5 sene önce moda idi.. Sanırım.. Filiz ona naftalin kokan dolabının en dibindeki ve modadan eser olmayan elbiseyi vermiş.. Bide teşekkür ediyor.. Ben olsam ne yani bu mu en iyi elbisen derdim.. Filiz orda başını sallıyor.. :) Aslında Filizin o elibseyi saklama nedeni belkide hizmetçilere çalışnalra zamanla dağıtıyor olmasından kaynaklanmalı... Yoksa neden öyle kötü elbiseyi dolabında tutsun ki.. :img-cool2
Ohooo uçtun yahu. Filiz o elbiseyi iyi niyetle verdi...:img-hyste
Ya neyse ben Elif'in 7. bölümde giydiği özel kreasyon minimalist siyah elbiseyi beğenmiştim, hani Ömer'in olaylı doğumgününde giymişti. Süper bir şeydi.
Dizinin sanat yönetmeni zaten erkek oyunculara çalışıyor. Onlar her daim şık. İkinci bölümde Ömer'in giydiği çizgili gömleği bulmak için üç hafta turladım ama eli boş döndüm.
Ohooo uçtun yahu. Filiz o elbiseyi iyi niyetle verdi...:img-hyste
Ya neyse ben Elif'in 7. bölümde giydiği özel kreasyon minimalist siyah elbiseyi beğenmiştim, hani Ömer'in olaylı doğumgününde giymişti. Süper bir şeydi.
Dizinin sanat yönetmeni zaten erkek oyunculara çalışıyor. Onlar her daim şık. İkinci bölümde Ömer'in giydiği çizgili gömleği bulmak için üç hafta turladım ama eli boş döndüm.
Evet iyi niyetle verdi ama.. Bence Feride seçmiş onu dolaptan.. Yoksa Filizin bir modacı olarak bu kadar zevksiz oalcağını düşünemem.. Bence ya feride seçmiş dolaptan ya handan yada zeyneple beraber seçmiş feride.. Sonradan da filizden olur izin almış.. :img-hyste