PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 8

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

Spirit
23-12-06, 17:10
Çok saçma konuştuğunun farkında mısın.Ve kabaca konuştuğunun.Ben hayatım boyunca sadece 3 veya 4 tane dizi izledim.

benim
23-12-06, 17:12
F demek ki öfken aşkından daha büyük kelimesi yargıdır yılmaz orda filize beni suçlayarak sevmekten sen vazgeçtin diyor haklıdır.söylediğinde anormallik yok ardından F bana kızgın olduğun için böyle konuşuyorsun
F bu öfke hiç azalmayacak mı diyor yılmazın ona duyduğu öfke değilki kırıldı güveni sarsıldı
yılmaz .. beni hala seviyorsun bunu neden saklıyorsun madem seni sevdiğinden bu kadar eminsin neden hamile olduğunu söylemedin bayan tekiner

Yılmaz'ın Filiz'e hissettikleri bence öfke, kırgınlık ve güvensizlik.aynı zamanında Filiz'in Yılmaz'a hissettikleri gibi ( ömer'in vurulmasındaki silah olayı) Filiz Yılmaz'ın kendisini hala sevdiğini biliyor emin ama ,Yılmaz onu affetmedikten sonra Filiz bebeği söylemeyecek.

matraka
23-12-06, 17:15
cemin şu anda ne filize ne de bebeğine zarar verme gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum ancak gerçek yüzü ortaya çıkınca filize zarar verebilir.Filiz eğer cemin evlenme teklifini kabul etmezse cemin filize söyleyeceği şey "kararını değiştirmeni bekleyeceğim "olur.Ve cem sürekli filizin yanında olur.ARtık bol bol aslı-yılmaz, filiz-cem sahnesi izler dururuz.Kötü olan ise filiz yılmazın peşinden koşacağına kendini daha çok geri çekti.Sanırım yılmazın kendisini sevmekten vazgeçtiğine inanıyor.Bu yüzden de çabuk pes etti.İlerleyen bölümlerde de cemin evlenme teklifini kabul edeceği kesin inşallah yılmaz onu son anda nikahtan kaçırır ama hiç sanmıyorum cem konusunda bile uyarmıyor.

evet haklısında bizde şimdi zarar vereceğini söylemiyoruz ki zaten biz ilerisi için endişe etmekteyiz üstelik evlenmeye kalktığında filizi elde ettiğini sanan cem daha tehlikeli cem olucaktır.çünkü gelgitleri başlıyacaktır.o yüzden bizim endişemiz filizin düşünmek zaman istemesi biz geleceğe bakıyoruz o aana değil

secoms
23-12-06, 17:15
cemin şu anda ne filize ne de bebeğine zarar verme gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum ancak gerçek yüzü ortaya çıkınca filize zarar verebilir.Filiz eğer cemin evlenme teklifini kabul etmezse cemin filize söyleyeceği şey "kararını değiştirmeni bekleyeceğim "olur.Ve cem sürekli filizin yanında olur.ARtık bol bol aslı-yılmaz, filiz-cem sahnesi izler dururuz.Kötü olan ise filiz yılmazın peşinden koşacağına kendini daha çok geri çekti.Sanırım yılmazın kendisini sevmekten vazgeçtiğine inanıyor.Bu yüzden de çabuk pes etti.İlerleyen bölümlerde de cemin evlenme teklifini kabul edeceği kesin inşallah yılmaz onu son anda nikahtan kaçırır ama hiç sanmıyorum cem konusunda bile uyarmıyor.

arkadaslar filiz eger o nikah masasına giderse; yılmazın neden bir sey yapmasını bekliyorsunuz anlamadım ...hadi yaptı tuttu kacırdı filizi ve ondan sonra evlendiler...bu sizi tatmin edecek mi ? sizi eder mi bilmem ama beni ASLA...eger öyle bir sey olursa ilk filiz hatalıdır yılmaz oraya gidip dedginiz gibi bir sey yaparsa daha hatalıdır kanımca...

matraka
23-12-06, 17:16
Yılmaz'ın Filiz'e hissettikleri bence öfke, kırgınlık ve güvensizlik.aynı zamanında Filiz'in Yılmaz'a hissettikleri gibi ( ömer'in vurulmasındaki silah olayı) Filiz Yılmaz'ın kendisini hala sevdiğini biliyor emin ama ,Yılmaz onu affetmedikten sonra Filiz bebeği söylemeyecek.

bende bunu sana soruyorum neden affetmesini bekliyor zaten istediği yılmazın sevdasından emin olmaksa emin zaten söylüyorum tekrar ne kadar geciktirirse filiz o kadar acı çekicek yani gene kendi edicek kendi bulucak

matraka
23-12-06, 17:20
ömer seni seviyorum bitanemsin:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo

yanlız melike bir satırlık mesajlar yazmak yasak buna dikkat edersen seviniriz tamam ömeri sev sevgili modumuzda sever herkes sevsin ama mesajlarını uzun yaz olurmu

secoms
23-12-06, 17:24
hayret bugün aynı düşünme günümüz senle ben aynı fikirde arada oluyor demekki böyle şeyler katılıyorum

:) kesinlikle ben de farkındayım bu olayın.. zaten düşündüklerimizin arasında ucurumlar yok ..bir kac noktada farklılasıyoruz...

meliike
23-12-06, 17:27
tesekkür ederim canım uyardıgın için kesinlikle bu hafta olmasada filiz yılmazın teklifini kabul eder inanıyorum buna yılmazdan bi hayır gelmeyecegini anladı bence bide filizle yılmazı aslıyla görecek olurs buyurun cenaze namazına kesin kabul eder ömerde istedigi sevgiyi eliften göremedi ama ferideden görür insallah ömer kalbim seninle mutlu ol....:img-in_lo

cemotara
23-12-06, 17:30
Bende şunu anlamadım bir türlü tamam filiz yılmaza çocuğu olacağını söylememekle hata yapmıştır zaten ileriki bölümdede yılmaz filizin hamile olduğunu öğrenecek sürekli olarakta empati kurmaktan bahsediyorsunuz doğrudur ama aynı empatiyi yılmazda yapmıyor yılmazda cemin cani olduğunu bildiği halde filizi uyarmıyor uyarmayıda geçtim filiz hiç umrunda değil gibi acaba bu psikopat herif filize zarar verirmi diye hiç düşündüğü yok onun için yılmazda hatalıdır ama yinede bu konuda haklı görüyorsunuz ve kendi tercihidir diyorsunuz bana göre kendi tercihinden çıktı bu olay adamın nekadar tehlikeli biri olduğunu biliyor birde hiç inanmayacak olan ömere gitti söyledi sadece gördünüzmü ben haklıydım demek için cidden bu konuda yılmazı anlamadım gitti eğer cem filize çok büyük bir zarar verirse bunun sorumlusu yılmazdır kızı tehlikenin içinde bıraktı
Aslıya gelince ileride kesinlikle beni sinir edecek bir karakter olacak şimdiden yılmaza aşık oldu sayılır ama cem gibi olmayacağından adım gibi eminim zaten diziye birtane psikopat yeter birde şu ceme acınmasınada sinir oluyorum herşey bu psikopat yüzünden oldu dahada başımıza çok iş açacak bu adam inş. sonunda ölürde kurtuluruz psikodan

meliike
pardon filiz yılmazın degil siz anladınız cemin evlenme teklifini kabul edecek kesin olan bişey bu filizle fahriyenin kadarleri bir zavallılar ikiside adamlardan cekmekten baska bişey görmediler yaaa cemin gercekten sevdigine inanıyorum filizi ama elifin ömeri mutlu edemedigi gibi cemde filizi asla mutlu edemeyecektir ama denemeye deger:img-blush

secoms
tesekkür ederim canım uyardıgın için kesinlikle bu hafta olmasada filiz yılmazın teklifini kabul eder inanıyorum buna yılmazdan bi hayır gelmeyecegini anladı bence bide filizle yılmazı aslıyla görecek olurs buyurun cenaze namazına kesin kabul eder ömerde istedigi sevgiyi eliften göremedi ama ferideden görür insallah ömer kalbim seninle mutlu ol....:img-in_lo

arkadasım walla bu konu filiz yılmaz askının boyutu nasıl gördügünle alakalı bir durum...ne diyim İnsallah filiz senin gördügün kadar kücük görmüyordur ....

matraka
23-12-06, 17:32

görür görür feridede ateş bacayı çoktan sardı kızın benibenzi attı zaten ömerden etkilendiği herhalinden belli yani adadığın adakları yerine getir bari o mutlu olsun dicem ama ileride onuda ağlatırlar

61MERVE61
23-12-06, 17:34
arkadaslar filiz eger o nikah masasına giderse; yılmazın neden bir sey yapmasını bekliyorsunuz anlamadım ...hadi yaptı tuttu kacırdı filizi ve ondan sonra evlendiler...bu sizi tatmin edecek mi ? sizi eder mi bilmem ama beni ASLA...eger öyle bir sey olursa ilk filiz hatalıdır yılmaz oraya gidip dedginiz gibi bir sey yaparsa daha hatalıdır kanımca...

Filzi nikah masasina oturur yilmazda uzaktan seyreder.....filizin onu sevdigini bilebile askini yerlere atar....ve evlenmelerine izin verir.....
ya arkadaslar belki filiz evt der ama Bu havada kalcak cunku cemin foyasi ortaya cikacak.....ben takmiyorum senaristlerimize guveniyorum..filiz cem evlendikten snra yilmaz-filiz aski isteristemez lafta kalir....eyerki asklari gercekse bunu senaristlerimiz yapamaz..

elif219
23-12-06, 17:34
ya arkdaşlar bütün yorumlarınızı okudm az çok bilgim oldu dünkü bölümden....izleyemdm çünkü ama ömer uyurkn ferideye mi bakmş böle bişilr fln olmş yaa bide betibenzi nerde attı ya onlrı açıklarsanz çk mutlu olcm vallaa off ztn uyuya kalmşm dün...:(

elif219
23-12-06, 17:37
arkadasim birazdan o sahnenin imzasini yapcam resimlerde gorursun bizim capkinin bakislarinii..

ok cnm da resimleri nerdn buldn yaa bn aradm bulamdm hiçbiyerde ztn...bide biri yinede anlatırsa şu garibi sevindirp büyük sevap işlick valla...

secoms
23-12-06, 17:38
yanlıs anlama ama uyuya kaldıgını duyunca cok güldüm.. :img-hyste
ferideyle ömer elifin hastalandıgı gecenin sabahı; elifin sayesinde el ele tutsunca feride dayanamayıp asagıya mutfaga indi...orda zeynep vardı ... zeynep ferideye cok kötü göründügünü söyledi...suratını görmeliydin hem makyajı hem ifadesi harikaydı...

sezinti
23-12-06, 17:42
Yılmaz'ın Filiz'ı uyarması için Filiz'i ikna edecek konuşma yapması ve konuşmasını destekleyici kanıtlar olması gerekir. Yoksa Yılmaz Filiz'e Cem hakkında yapacağı uyarı sadece geçiştirilmiş, sadece ben demiştimle sonlanan bir uyarı olur ve olası üzücü olayda Yılmaz'ı daha çok üzer. Yılmaz'ın kişisel tercihidir.

Bu yorumu daha önce yazmıştım. Yılmaz, Ömer'i bu bölümde uyardı sonuçlarını ve tepkileri gördük.

Cem ve Filiz'e göre Cem aile dostları, çocukluk arkadaşı ve en kötü zamanlarında yanlarında olan kişi konumundadır. Yılmaz elinde kanıt olmadan uyarı yapmasının sadece ben demiştimle kalan bir uyarıdır. Sonuçlarını Ömer ile konuşmalarından gördük. Yılmaz'ın kanıtları yoktu.

elif219
23-12-06, 17:44
gül, gül bende güldm ztn kendime.....bu arada anlatıın için çk saol yaa...atşe bacayı çoktn sarmş..... demekki bişilr varda u kdr utanıo,orda bile kalamyp aşağıya inio...bide önece elini feride çekmiş galiba bn ömer çeker ve çocuk işte fln dr sanıodm ama...

evt cnm bu imzanı gördm ztn bu yüzdn bu kdr merak ediorm bu sahneleri ve ömer ve feridenin bakışlarını çünkü bakışlr herşeyi açıklıyo...

meliike
23-12-06, 17:44
ömer artık mutlu olsun ya adam nerdeyse ilk bölümden beri aglıyorum dizi oldugunu bilmesem kahrımdan ölecem valla su dizinin bitmesine ne kaldı sunun surasında artık mutlu olsun ömer ya mutlulugu en cok hakedenlerden biri ömer yaaa ömerle aglayıp onunla gülüyorum artık yazık yani yazık

secoms
23-12-06, 17:47
Yılmaz'ın Filiz'ı uyarması için Filiz'i ikna edecek konuşma yapması ve konuşmasını destekleyici kanıtlar olması gerekir. Yoksa Yılmaz Filiz'e Cem hakkında yapacağı uyarı sadece geçiştirilmiş, sadece ben demiştimle sonlanan bir uyarı olur ve olası üzücü olayda Yılmaz'ı daha çok üzer. Yılmaz'ın kişisel tercihidir.

Bu yorumu daha önce yazmıştım. Yılmaz ve ömer'i bu bölümde uyardı sonuçlarını ve tepkileri gördük.

Cem ve Filiz'e göre Cem aile dostları, çocukluk arkadaşı ve en kötü zamanlarında yanlarında olan kişi konumundadır. Yılmaz elinde kanıt olmadan uyarı yapmasının sadece ben demiştimle kalan bir uyarıdır. Sonuçlarını Ömer ile konuşmalarından gördük. Kanıtları yoktu.

acıkcası ben bunun kişisel tercih meselesi kadar önmesiz bir konu oldugu görüşünde değilim...bundan filizin haberi olmayacak gibi...ne kadar benzesir bilmiyorum ama nasıl ki yılmazın cocugu filizden ögrenmemesi kötü bir durumsa ; filizin de bu durumu yılmazdan ogrenmemesi de en az onun kadar kötü bir durum...
matraka ile konustugumuz da o her ne kadar tepki beklemesi bile ben filizin cem hakkında herseyi ogrendiginde yılmaza tepki göstereceğini düşünüyorum...

matraka
23-12-06, 17:47

Bu yorumu daha önce yazmıştım. Yılmaz ve ömer'i bu bölümde uyardı sonuçlarını ve tepkileri gördük.

Cem ve Filiz'e göre Cem aile dostları, çocukluk arkadaşı ve en kötü zamanlarında yanlarında olan kişi konumundadır. Yılmaz elinde kanıt olmadan uyarı yapmasının sadece ben demiştimle kalan bir uyarıdır. Sonuçlarını Ömer ile konuşmalarından gördük. Yılmaz'ın kanıtları yoktu.

evette bizim dememizle olmuyor bunlar valla aynı şeyleri tekrarlamaktan bıktım sen bile daha önceleri bu konu hakkında yazdın ben de bir çok kez yazdım ama herkeste yılmaz filizi uyarmalı kanaati oluşmuş bunu anlamam benim mümkün değil filizle konuşsa yılmaz ikinci kez hayal kırıklığına uğramaktan başka bir işe yaramaz

matraka
23-12-06, 17:50
acıkcası ben bunun kişisel tercih meselesi kadar önmesiz bir konu oldugu görüşünde değilim...bundan filizin haberi olmayacak gibi...ne kadar benzesir bilmiyorum ama nasıl ki yılmazın cocugu en son ögrenmsesi kötü bir durumsa ; filizin de bu durumu ogrenmesi de en az onun kadar kötü bir durum...
matraka ile konustugumuz da o her ne kadar tepki beklemesi bile ben filizin cem hakkında herseyi ogrendiginde yılmaza tepki göstereceğini düşünüyorum...

detaylardan ayrılıyoruz evet ama yılmaz ömeri uyardı filizide uyardığında ömer gibi bir tepki almasada benzer tepkiler alacağı aşikar ayrıca ayrıldılar.cemim foyası ortaya çıktığında zaten yılmaz bana söylemişti diyecek daha öncede yılmaz filize şirket ile olan tehlikelerden bahsetmiş filiz takmamıştı yada anlamak istememişti

benim
23-12-06, 17:53
benim anlamadığım neden yılmaz zamanında polislere cem'i anlatmadı.tamam kanıt yok ama.polisler bir şekilde cem'i takip ederlerdi.görüştüğü kişilerin kimler olduğunu anlarlardı.Cem'in ofisine , evine dinleme cihazı taksalardı .çok polisye oldu ama.imkansız bir şey değildi.ama senaryo uzayacak ya.

sezinti
23-12-06, 17:54
Filiz Yılmaz'dan sucsuzluğunu gösterecek bir kanıt istemiyormuydu, En ufak bir kanıt istiyordu. Canan'ların evinde Yılmaz'ın eline gazeteyi verdiğinde Filiz Yılmaz'la olan beraberliğine son noktayı koymuştu.
Yılmaz'a inanacakmıydı. Hayır, Yılmaz'a güveniniz olmayacak sonra birinden yardım bekleyecekseniz.

Yılmaz : Filiz Cem böyle böyle yaptı. Cem'e güvenme

Filiz: Yılmaz Kanıt göster, Cem benim dostum, kıskanıyorsun, Cem en kötü zamanımızda bizim yanımızdaydı, inanmıyorum kanıt göster

Yılmaz: Kanıt yok, bana inan.

Filiz: En ufak kanıt göster

Yılmaz : Yok

önemi olmayan konuşmalar, karşı tarafı ikna etmeyecek ve uyarmak için yapılan bir uyarıdır.

matraka
23-12-06, 17:57
Filiz Yılmaz'dan sucsuzluğunu gösterecek bir kanıt istemiyormuydu, En ufak bir kanıt istiyordu. Canan'ların evinde Yılmaz'ın eline gazeteyi verdiğinde Filiz Yılmaz'a olan beraberliğine son noktayı koymuştu.
Yılmaz'a inanacakmıydı. Hayır Yılmaz'a olan güveniniz olmayacak sonra birinden davranış bekleyecekseniz.

Filiz: Yılmaz Kanıt göster, Cem benim dostum, kıskanıyorsun, cem en kötü zamanımızda bizim yanımızdaydı. inanmıyorum kanıt göster

Yılmaz: kanıt yok, bana inan.

Filiz: en ufak kanıt göster

Yılmaz : yok

önemi olmayan konuşmalar, karşı tarafı ikna etmeyecek ve uyarmak için yapılan bir uyarıdır.

sahne böyle olmasada buna yakın olurdu ve bu söylediklerinde filiz ayrılma konuşmasında o kadar kararlıydıki yılmazın gözlerinin içine baka baka suçladı yılmazı yılmaz gördü bunu zaten o yüzden bizim için çok geç olucak dedi

secoms
23-12-06, 17:57
detaylardan ayrılıyoruz evet ama yılmaz ömeri uyardı filizide uyardığında ömer gibi bir tepki almasada benzer tepkiler alacağı aşikar ayrıca ayrıldılar.cemim foyası ortaya çıktığında zaten yılmaz bana söylemişti diyecek daha öncede yılmaz filize şirket ile olan tehlikelerden bahsetmiş filiz takmamıştı yada anlamak istememişti

İnanki ben su an eger yılmaz filize söyleseydi filizin o anda vereceği tepkinin ne olacagını kestiremiyorum..zaten acayip seyler yapıyor bu aralar...oldu da olumsuz verdi bu durumda bir erkek olarak yılmazın düseceği durumunda acıkcası farkındayım... cok FECİ bir durum ...ama bilemiyorum yine de içimden bir ses söylemesi gerekirdi diyor...Tabi bunun bir de olumlu tarafı var...
Ama Ömere söylemesinden sonraki tavırları bence hiç hos değildi zaten giderken bunu bile bile gitti...Ömerin tavırlarını zaten hiç söylemeye gerek yok...

matraka
23-12-06, 17:58
benim anlamadığım neden yılmaz zamanında polislere cem'i anlatmadı.tamam kanıt yok ama.polisler bir şekilde cem'i takip ederlerdi.görüştüğü kişilerin kimler olduğunu anlarlardı.Cem'in ofisine , evine dinleme cihazı taksalardı .çok polisye oldu ama.imkansız bir şey değildi.ama senaryo uzayacak ya.

arkadaşım polis cemin nesini incelicek kanıtsız sadece yılmaz suçlamış olucak bu ileride yılmaza cem tarafından oyun olarak dönerdi tamam yorum yapıyoruz ama gerçekleride konuşmak lazım

secoms
23-12-06, 18:01
Filiz Yılmaz'dan sucsuzluğunu gösterecek bir kanıt istemiyormuydu, En ufak bir kanıt istiyordu. Canan'ların evinde Yılmaz'ın eline gazeteyi verdiğinde Filiz Yılmaz'la olan beraberliğine son noktayı koymuştu.
Yılmaz'a inanacakmıydı. Hayır, Yılmaz'a güveniniz olmayacak sonra birinden yardım bekleyecekseniz.

Filiz: Yılmaz Kanıt göster, Cem benim dostum, kıskanıyorsun, Cem en kötü zamanımızda bizim yanımızdaydı. inanmıyorum kanıt göster

Yılmaz: kanıt yok, bana inan.

Filiz: en ufak kanıt göster

Yılmaz : yok

anlatamadım galiba ben o sahneden sonra barısma beklemiyorum ki...Eger yılmaz birine BEN SÖYLEMİŞTİM i göstermeye calısıyorsa bence bunların içinde filiz de olmalıydı diyorum o zaman haklı olurdu görüşündeyim... şimdi diyorum ki filiz bunları ogrendiginde yılmaza karsı bu konuda haklı taraf oluyor..

Gerci matrakanın da dediği gibi ilerde senaryoyu baglamak için yapılmıs bir sahne...burda da sunu diyorum tamam ömere gitsin ama filize de gitsin benim demek istedigim bu. inanıp inanmaması filize kalmıs ...

matraka
23-12-06, 18:03
İnanki ben su an eger yılmaz filize söyleseydi filizin o anda vereceği tepkinin ne olacagını kestiremiyorum..zaten acayip seyler yapıyor bu aralar...oldu da olumsuz verdi bu durumda bir erkek olarak yılmazın düseceği durumunda acıkcası farkındayım... cok FECİ bir durum ...ama bilemiyorum yine de içimden bir ses söylemesi gerekirdi diyor...Tabi bunun bir de olumlu tarafı var...
Ama Ömere söylemesinden sonraki tavırları bence hiç hos değildi zaten giderken bunu bile bile gitti...Ömerin tavırlarını zaten hiç söylemeye gerek yok...

yılmaz akıllı biri zaten vicdani görevini yerine getirmek için gitti inanmayacağını bile bile bu kadar düşünceli biri mert biri evet ama daha ne yapabilirdiki ömer dalga geçti biliyorsun ömerin nasıl davranacağınıda senle yazmıştık dediğimiz gibi oldu yani amacı anlıyorsun değilmi yılmazı haklı çıkarıp tekinerlerin pişmanlığını sağlamak iflas edicekler bu kaçınılmaz fazla sürmez 2-3 bölüm içinde bence inşaatta göçük meydana gelebilir

matraka
23-12-06, 18:05
anlatamadım galiba ben o sahneden sonra barısma beklemiyorum ki...Eger yılmaz birine BEN SÖYLEMİŞTİM i göstermeye calısıyorsa bence bunların içinde filiz de olmalıydı diyorum o zaman haklı olurdu görüşündeyim... şimdi diyorum ki filiz bunları ogrendiginde yılmaza karsı bu konuda haklı taraf oluyor..

Gerci matrakanın da dediği gibi ilerde senaryoyu baglamak için yapılmıs bir sahne...burda da sunu diyorum tamam ömere gitsin ama filize de gitsin benim demek istedigim bu. inanıp inanmaması filize kalmıs ...

filiz ne düşüneceğini söylim sonuç olarak ailemi uyarmış diyecek yılmaza kızmasına sebeb yok yani tekinerleri korumak istemiştir yılmaz amaç bunu vermekti filize söylemekten ziyade ömere söylemesi önemli idi çünkü handan ve ömer filiz - yılmaz aşkında engel anlatabiliyormuyum olayı

sezinti
23-12-06, 18:08
Sevgili secoms

Yılmaz'ın elinde kanıt olmadan Ömer'i uyarmaya gitmesi de doğru değildi. Ömer ile konuşmalarının sonuçlarını gördük. Yılmaz zamanlama hatası yapmıştır. Neyse fazla yorum yazdım. Filiz ve Ömer onun gözünde bir Tekiner'dir. Tekiner demek Ömer ve Filiz olması önemli değil, Tekiner olmasıdır. Cem konusu Tekiner'lerin sorunudur. ( Yılmaz'ın içinde bulunduğu durum için belirtiyorum :img-wink: )

Sonuçta tartışabilmek güzel, herkese iyi yorumlar.

secoms
23-12-06, 18:10
filiz ne düşüneceğini söylim sonuç olarak ailemi uyarmış diyecek yılmaza kızmasına sebeb yok yani tekinerleri korumak istemiştir yılmaz amaç bunu vermekti filize söylemekten ziyade ömere söylemesi önemli idi çünkü handan ve ömer filiz - yılmaz aşkında engel anlatabiliyormuyum olayı

sence ailesini uyardıgını filiz bilecek mi...ben zaten yorumuma baslarken filiz en son ogrenecek diye basladım...eger filiz yılmazın ömeri uyardıgını bu yakın zamanda ogrenirse sorun yok...

Bir de yorumlarımı tekrar okurken farkettim ki sanırım filiz-yılmaz askından vazgecmeye baslıyorum bu cok kötü...bana öyle geldi bir an :)

Bir de matraka aksamki yorumlarımı okudum mu bilmiyorum ama ben bu bölüm yılmaza yazılan replik ve sahneleri hiç begenmedim...köprü sahnesi hiç hos değildi...yakısmadı yılmaz karakterine....ayrıca aynalıyla olan tartısmada da yeterince etkileyici degildi kanımca....daha güzel olabilirdi....

matraka
23-12-06, 18:16
sence ailesini uyardıgını filiz bilecek mi...ben zaten yorumuma baslarken filiz en son ogrenecek diye basladım...eger filiz yılmazın ömeri uyardıgını bu yakın zamanda ogrenirse sorun yok...

Bir de yorumlarımı tekrar okurken farkettim ki sanırım filiz-yılmaz askından vazgecmeye baslıyorum bu cok kötü...bana öyle geldi bir an :)

Bir de matraka aksamki yorumlarımı okudum mu bilmiyorum ama ben bu bölüm yılmaza yazılan replik ve sahneleri hiç begenmedim...köprü sahnesi hiç hos değildi...yakısmadı yılmaz karakterine....ayrıca aynalıyla olan tartısmada da yeterince etkileyici degildi kanımca....daha güzel olabilirdi....

evet o replikler konusuna bende katılıyorum filiz şöyle öğrenecek olayı cemin foyası çıkıcak ömer yılmazda şirkete gelip beni uyardı ama ben dinlemedim diyecek böylece herkes baştan beri yılmaz bize yardım etmiş ama biz o kadar önyargılı davranmışızki anlıyamadık diyecek amaç bu yılmazı kabul etmelerinin filizle yılmazın evlenmeleri gerekiyorsa bu olucak olmalıda başka türlü tekinerlere yaranamaz yılmaz şirketi bedavaya verdi yaranabildimi hayır

secoms
23-12-06, 18:17
Sevgili secoms

Yılmaz'ın elinde kanıt olmadan Ömer'i uyarmaya gitmesi de doğru değildi. Ömer ile konuşmalarının sonuçlarını gördük. Yılmaz zamanlama hatası yapmıştır. Neyse fazla yorum yazdım. Filiz ve Ömer onun gözünde bir Tekiner'dir. Tekiner demek Ömer ve Filiz olması önemli değil, Tekiner olmasıdır. Cem konusu Tekiner'lerin sorunudur. ( Yılmaz'ın içinde bulunduğu durum için belirtiyorum :img-wink: )

Sonuçta tartışabilmek güzel, herkese iyi yorumlar.

bir yönden haklısın...
Uyarı sadece insaat için olsaydı dediğin gibi olay sadece tekinerlerin sorunu olurdu... dogru olabilir ...ama iş dolaylı olarak filize kayıyor..belki de yılmaz bunu farkında değil..(ama eminim ki farkında) şimdi aklıma geldi ki yılmaz sadece ömerin vurulması hakkında konusmaya gitti..Bu durumda ömere gitmesi mantıklı...Ama filizde tehlike de oldugundan onu da uyarmalı kanımca...

Bu tarz tartısmalar benim de cok hosuma gidiyor acıkcası...zaten son zamanlardaki en büyük hobim sizlerle zaman gecirmek..cok tesekkür ediyorum herkese

matraka
23-12-06, 18:22
hala filizi uyarma konusunda ısrar ediyorsun bunu anlamıyorum açıkcası önemli olan cem tehlikesini tekinerlere yılmazın söylemesi sense işi filizide sokuyorsun tehlike tehlikedir farkı ne ki bunun yılmaz filizle cemin arkadaş olduğunu bilmiyormu biliyor ama filizle ayrı zaten abisini uyarmış hende valla handanıda uyarsın dersen artık şaşırmayacağiım neyse bu akşamlık bu kadar yeter sonra kaldığımız yerden devam ederiz

secoms
23-12-06, 18:26
hala filizi uyarma konusunda ısrar ediyorsun bunu anlamıyorum açıkcası önemli olan cem tehlikesini tekinerlere yılmazın söylemesi sense işi filizide sokuyorsun tehlike tehlikedir farkı ne ki bunun yılmaz filizle cemin arkadaş olduğunu bilmiyormu biliyor ama filizle ayrı zaten abisini uyarmış hende valla handanıda uyarsın dersen artık şaşırmayacağiım neyse bu akşamlık bu kadar yeter sonra kaldığımız yerden devam ederiz

fiiz senin dediğin sekilde cemin neler karıstırdıgını ogrenirse; düsünmez mi ki ben bu zamana kadar bu kadar büyük bir tehlikeyle zaman gecirirken nasıl bundan haberim olmaz...burda senin demene göre tabiri caizse kabak ömerin basına patlıyor...ama ömerin oldugu kadar yılmazın da filize söylememekle hatası var diyorum...:) yine aynı yere geldik...

anlatmak istedigim filiz durumu ömerden cok gec ögrenmiş oluyor zaten bunu bebeginin canıyla ödeyecek olması kuvvetle muhtemel....

sezinti
23-12-06, 18:27
Son yorumumdur. Diyelim ki,

Yılmaz Filiz'i uyardı, Ömer'i uyarmadı. Filiz'de Yılmaz'ın anlattıkları Ömer'e söyledi. Ömer'in tepkisinin ne olacağını herkes biliyor. Filiz'e Ömer'in ne söyleceğini tahmin edebiliriz. Yılmaz Tekinerlere uyarı yapma gereğini duydu. Ömer Cem'le konuşuyor, Filiz'le konuşmuyor Handan'a söylemiyor. Filiz'in kafasının karışacağını herkes tahmin edebilir. Zor durum.

Herkese iyi akşamlar, iyi yorumlar.

secoms
23-12-06, 18:29
son yorumumdur. Diyelim ki,

Yılmaz Filiz'i uyardı, Ömer'i uyarmadı. Filiz'de Yılmaz'ın anlattıkları Ömer'e söyledi. Ömer'in tepkisinin ne olacağını herkes biliyor. Filiz'e Ömer'in ne söyleceğini tahmin edebiliriz. Yılmaz Tekinerlere uyarı yapma gereğini duydu. Ömer Cem'le konuşuyor, Filiz'le konuşmuyor Handan'a söylemiyor. Zor durum.

Herkese iyi akşamlar, iyi yorumlar.

işte bende tam olarak bunu söylüyorum... ömer filizi zamanında uyarırsa sorun yok...uyarıp uyarmayacagını bu bölüm görecegiz...Gercekten de cok zor bir durum...

denizim_
23-12-06, 18:30
Uyari konusunda secoms'a katiliyorum. Yilmaz, Cem'in Omer'i oldurtmeye calistigini ve daha sonra da bu olaylardaki tek tanigi ortadan kaldirttigini biliyor. Tum bunlari Filiz ugruna yaptirdigini da. Kisacasi adam katil. Boyle tehlikeli bir adamin cok seviyorum dedigi insanin yakininda olmasina nasil izin verir. Filiz'i ne yapip edip, uyarmasi gerekir. Filiz inanmasa da. Uyarilar bence koruma refleksiyle yapilan seylerdir. Gorev olarak degil. Karsimizdakinin inanip, inanmamasindan bagimsiz, sadece onu sevdigimiz, korumak istedigimiz icin. Kaldi ki Filiz Yilmaz'in karsisinda oyle bir konumda ki artik, inanmamasi diye birsey sozkonusu olamaz.

Bir de bolumde dikkatimi ceken bir detay vardi. Yilmaz, Omer'in kendisine inanmadigini Salih ve Ekrem'e anlatirken, onlardan "birak artik ne halleri varsa gorsunler" tarzi bir cevap geldi. Filiz'e onlarin da deger verdigini saniyordum. Bu cevap onlara yakismadi dogrusu.

matraka
23-12-06, 18:34
Uyari konusunda secoms'a katiliyorum. Yilmaz, Cem'in Omer'i oldurtmeye calistigini ve daha sonra da bu olaylardaki tek tanigi ortadan kaldirttigini biliyor. Tum bunlari Filiz ugruna yaptirdigini da. Kisacasi adam katil. Boyle tehlikeli bir adamin cok seviyorum dedigi insanin yakininda olmasina nasil izin verir. Filiz'i ne yapip edip, uyarmasi gerekir. Filiz inanmasa da. Uyarilar bence koruma refleksiyle yapilan seylerdir. Gorev olarak degil. Karsimizdakinin inanip, inanmamasindan bagimsiz, sadece onu sevdigimiz, korumak istedigimiz icin. Kaldi ki Filiz Yilmaz'in karsisinda oyle bir konumda ki artik, inanmamasi diye birsey sozkonusu olamaz.

Bir de bolumde dikkatimi ceken bir detay vardi. Yilmaz, Omer'in kendisine inanmadigini Salih ve Ekrem'e anlatirken, onlardan "birak artik ne halleri varsa gorsunler" tarzi bir cevap geldi. Filiz'e onlarin da deger verdigini saniyordum. Bu cevap onlara yakismadi dogrusu.

valla hep sana mesaj yazmak için yakalamayı bekledim bana filizin yılmaza inanacağını idda ediyorsun yılmaza katil derken delil isteyen filizden bunu bekliyorsun çok merak ediyorum bir dayanağın varmı acaba bana anlatırmısın filiz yılmazın söylediği herşeye inanmasının dayanağı nedir bunu ben anlıyamıyorumda sen anladığına ben bir yeri atlıyorum demektir.lütfen

sezinti
23-12-06, 18:40
Yorumumum konudan uzaktır. Yılmaz Herkül ise Filiz'dende Zeyna olmayı bekleyelim biraz. Yılmazcı, Filizci, Ömerci, Elifci, beni bu dört kategori içerisine sokmayın. İyi akşamlar, iyi yorumlar.

secoms
23-12-06, 18:42

o laf aynalıdan geldi...ben de anlam veremedim acıkcası...bunu diyen adamın sonra filiz hakında yılmaza söylediklerini mantık hatası olarak kabul ediyorum...

walla senaristlerin işi cok...Öyle bir izleyicisi kitlesi var ki kolay gelsin diyorum...

secoms
23-12-06, 18:45
Yılmaz Herkül ise Filiz'dende Zeyna olmayı bekleyelim biraz.

Su ana kadar duydugum en kısa, bunun yanında en anlamlı ve en güzel yorumdu...cok tesekkürler...

matraka
23-12-06, 18:49
ben hala denizimden gelicek cevabı bekliyorum ama nafile galiba sadece benimki merak elle tutulur bir açıklama bekliyorum sevgi edebiyatına girmeyen gerçekci bi açıklama olsun mümkünse

denizim_
23-12-06, 18:57
Sevgili matraka
Oncelikle ben Filiz inanmasa da uyarmali diyorum basindan beri. Sanirim bu ornegi daha once de vermistim ama tekrarlayayim. bazi durumlarda cok sevdigimiz birilerine diyelim, kardesimiz, cocugumuz, arkadasimiz bir uyarida bulundugumuzda, onu kulak arkasi edecegini biliriz. Ama o uyariyi yapmadan da duramayiz. Bu bir koruma refleksidir. Tabii ki karsimizdaki inanirsa memnun oluruz ama o insan ikna olmasa da belki aklinin bir yerinde kalmistir diye umariz.

Filiz konusuna gelince..Filiz, Yilmaz'in katil oldugunu dusundugunde (ki ben burada senaristlerin hata yaptigini, onca delile ragmen inancini surduren Filiz'in sirf silah kayitli diye inanmaktan vazgecmesini sacma buldugumu yazmistim daha once) ne kadar hata yaptigini anladi. Bu hatasinin ona nelere mal oldugunu da. Belki bin kere pismanlik icinde "ona inanmaliydim" repligi gecti. Simdi bu bolum Yilmaz, Omer yerine Filiz'e gelseydi, delilim yok ama olaylar su sekilde gelisti deseydi, Cem'in ona tutkusundan bahsetseydi, Filiz sana inanmiyorum diyebilir miydi? Ben sanmiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi?

matraka
23-12-06, 19:07
Sevgili matraka
Oncelikle ben Filiz inanmasa da uyarmali diyorum basindan beri. Sanirim bu ornegi daha once de vermistim ama tekrarlayayim. bazi durumlarda cok sevdigimiz birilerine diyelim, kardesimiz, cocugumuz, arkadasimiz bir uyarida bulundugumuzda, onu kulak arkasi edecegini biliriz. Ama o uyariyi yapmadan da duramayiz. Bu bir koruma refleksidir. Tabii ki karsimizdaki inanirsa memnun oluruz ama o insan ikna olmasa da belki aklinin bir yerinde kalmistir diye umariz.

Filiz konusuna gelince..Filiz, Yilmaz'in katil oldugunu dusundugunde (ki ben burada senaristlerin hata yaptigini, onca delile ragmen inancini surduren Filiz'in sirf silah kayitli diye inanmaktan vazgecmesini sacma buldugumu yazmistim daha once) ne kadar hata yaptigini anladi. Bu hatasinin ona nelere mal oldugunu da. Belki bin kere pismanlik icinde "ona inanmaliydim" repligi gecti. Simdi bu bolum Yilmaz, Omer yerine Filiz'e gelseydi, delilim yok ama olaylar su sekilde gelisti deseydi, Cem'in ona tutkusundan bahsetseydi, Filiz sana inanmiyorum diyebilir miydi? Ben sanmiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi?

evet derdi diyebiliyorum ben sana kendi fikrim olduğu için değil güven meselesi olduğu için ve filizin yılmaza vereceği cevaplarıda biliyorum ömer tarzı bir konuşma olmaz ama filiz yılmaza inanmaz bu aralarında bir sorun zaten şimdi sorunda karşılıklı oldu.

nasıl filiz abisine önyargılardan dolayı suçlama yapabiliyorsa yılmaza yaptı gene yapardı ömerde devamlı filizi uyarıyor ona bakarsan kardeşi,ni korumak için güya çünkü kendisi yılmaza güvenmiyor filiz güveniyormu hayır güvenmiyor filizin yaşadığı pişmanlıktır yılmaza karşı güven sorunu hala devam etmektedir.

yılmaz filizi uyardığında sonuç değişmezdi ama ömeri uyardığında sonuç hayırlı olucak dizde herkese kendini sorgulama şansı veriyorlar sanırım ömerde bu vesile olucak

güven meselesinin gerçekten bilimsel bir konu olduğunu çok iyi anladım merakım arttı bunun hakkında 3-4 tane kitap bile okudum sırf merakımdan delirdiğimden değil yani ben filizin yılmaza güven sorunun devam ettiği düşüncesindeyim cemin foyası meydana çıkmadan bu olayların hiçbirisi düzelmez daha da kötüleşir

sen olaya farklı bakıyorsun ben başka bakıyorum önemli olan yapılandır bunun sende farkındasındır ömerin tepkilerini ne diyeceğini bile yazmıştık buraya filizide uyarsa belkide ileride uyaracak filizin inanmayacağını gözlerinle görüceksin o zaman bana hak veririsin umarım ayrıca yorumlarını beğeniyorum her ne kadar uzlaşamasakta

matraka
23-12-06, 19:11
kısaca anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım filizi uyarıp uyarmaması sonucu değiştirmeyecek ama ömeri uyarması bir çok sonucu değiştiricek buna hep birlikte şahit olucaz belki o zaman da yılmazı anlıcaz çünkü olaya içlerinde en sağlam bakan gene yılmaz

matraka
23-12-06, 19:16
sevgili modum çok beklediğine göre yorum alıntıları yapmakla meşgul sanırım uzun bi cevap yazıcak herhalde öerin durumu ortada kendisi gayet mutludur.etrafa gülücükler saçıyordur.

61MERVE61
23-12-06, 19:26
kısaca anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım filizi uyarıp uyarmaması sonucu değiştirmeyecek ama ömeri uyarması bir çok sonucu değiştiricek buna hep birlikte şahit olucaz belki o zaman da yılmazı anlıcaz çünkü olaya içlerinde en sağlam bakan gene yılmaz

Hyr kesinlikle sonuc degisecekti...eyer yilmaz filize soleseydide omere solemeseydi daha iyi olurdu omere soledi de kimin haberi oldu...Yilmaz filize cemin marifetini anlatsaydi filiz mesafesini koyardi....neyse.

denizim_
23-12-06, 19:29
Sevgili matraka,
Ben Omer'i uyarmasini yanlis bulmadim zaten. O konuda gorevini yapti. Belki Omer bir noktada onun dediklerini hatirlayacak. Keske ayni seyi Filiz'e de soyleseydi dedim. Nasil ki Omer'in kendisine inanmayacagini bile bile onu uyardiysa Filiz'e de ayni seyi yapabilir ya da kendi karsilasmak istemiyorsa baskasi araciligiyla soyletebilirdi. Tabii sonucta konunun uzamasi icin tum bunlar.
ozetle ben Filiz inanirdi diyorum, sen inanmazdi diyorsun. Sen de bunu kanitlayamiyorsun ama oyle dusunuyorsun. Ben de sana Filiz'in su anki ruh halinde Yilmaz'in soyleyecegi herseye inanmaya hazir oldugunu soyluyorum ama kanitlayamiyorum.
Bu arada yorumlarimi okumana memnun oldum. Ben de seninkileri takip ediyorum. Bazen seni fazla kati buluyorum. Yazilarin bana erkek oldugunu ve zaman zaman kadinin ruh dunyasina fazla giremedigini dusunduruyor. genelde cogu erkek gibi fazla direktsin. Bu boyleyse boyledir diyor, kesip atiyorsun. Kadinlar cok daha karmasik. Cok daha fazla seyin etkisi altinda ve kararlarinda bin tane bilesen var. Belki farklilik oradan kaynaklaniyor.

devil61
23-12-06, 19:32

omere soylemesı ılerde tekınerlerın yılmaza haksızlık yaptığını anlamasına yol acacak ama fılızı ne olursa olsun ısterse ona ınanmasa bıle uyarmalıydı.sevdığı kadını uyarmak zorundadır da bence ne olursa olsun.fılızı uyarsaydı fılız ceme kesınlıkle tepkısını koyardı uzak dururdu.

nasıl fılız bebeğı gıdıp yılmaza soylemeyerek hata yapıyor,yılmazda cem hakkında fılızı uyarmayarak hata yapıyor sankı fılızın yanında sabahtan aksama kadar cem dolasmıyor bu kadar rahat olunmaz.ne kadar tehlıkelı bır adam olduğunu sankı bılmıyor.ıkısınınde bırbırlerıne karsı cok yanlısları oldu ve olacakta bakalım buna ne zaman son verecekler.

fılızle-yılmazın sorunlarını konustuğu bır bolum gorsem sasacağım sezon sonuna kadar da goreceğımı sanmıyorum.

61MERVE61
23-12-06, 19:35
Sevgili matraka,
Ben Omer'i uyarmasini yanlis bulmadim zaten. O konuda gorevini yapti. Belki Omer bir noktada onun dediklerini hatirlayacak. Keske ayni seyi Filiz'e de soyleseydi dedim. Nasil ki Omer'in kendisine inanmayacagini bile bile onu uyardiysa Filiz'e de ayni seyi yapabilir ya da kendi karsilasmak istemiyorsa baskasi araciligiyla soyletebilirdi. Tabii sonucta konunun uzamasi icin tum bunlar.
ozetle ben Filiz inanirdi diyorum, sen inanmazdi diyorsun. Sen de bunu kanitlayamiyorsun ama oyle dusunuyorsun. Ben de sana Filiz'in su anki ruh halinde Yilmaz'in soyleyecegi herseye inanmaya hazir oldugunu soyluyorum ama kanitlayamiyorum.
Bu arada yorumlarimi okumana memnun oldum. Ben de seninkileri takip ediyorum. Bazen seni fazla kati buluyorum. Yazilarin bana erkek oldugunu ve zaman zaman kadinin ruh dunyasina fazla giremedigini dusunduruyor. genelde cogu erkek gibi fazla direktsin. Bu boyleyse boyledir diyor, kesip atiyorsun. Kadinlar cok daha karmasik. Cok daha fazla seyin etkisi altinda ve kararlarinda bin tane bilesen var. Belki farklilik oradan kaynaklaniyor.

:happy0064 cok guzel aciklamisin...sagol yorumunu begenerek okudum....elerine saglik......dizi olunca kanitlayamiyor insan keske kanitlayabilsek....ben bir bayan olarak kendimi filizin yerine koyiyorum gercekten buyuk hak vererek...
eyer filizin yerinde ben olsaydim kesinlikle cemin teklifini kabul ederdim
1.bebegimin korkusuyla(yani ailemin ogrenmesi)
2.Yilmazin soledikleri vs..ben olsam bi kac kisi bilir ama bu dizi oldugu icin binlerce kisi izliyor ve boyle bir evliligin olmasi cok agir gelir..insalah filiz ceme evt demez...hakki olsada insalah kabul etmez..

devil61
23-12-06, 19:38
:happy0064 cok guzel aciklamisin...sagol yorumunu begenerek okudum....elerine saglik......dizi olunca kanitlayamiyor insan keske kanitlayabilsek....ben bir bayan olarak kendimi filizin yerine koyiyorum gercekten buyuk hak vererek...
eyer filizin yerinde ben olsaydim kesinlikle cemin teklifini kabul ederdim
1.bebegimin korkusuyla(yani ailemin ogrenmesi)
2.Yilmazin soledikleri vs..ben olsam bi kac kisi bilir ama bu dizi oldugu icin binlerce kisi izliyor ve boyle bir evliligin olmasi cok agir gelir..insalah filiz ceme evt demez...hakki olsada insalah kabul etmez..

merve ılk defa sana katılmıyorum madem fılız gururuna yılmazın bebek yuzunden ona donmesını yedıremıyor nasıl olurda cemle evlenmeyı gururuna yedırıp cocuğun babası cem dıyecek yılmaza.zaten fılız kabul etmeyecek yılmaz ne soyledı fılıze hıcbırsey konusan gne fılız oldu.yılmazın askının onune suan ofkesı gecmıs bızımkının onunede gururu.her ne olursa olsun asla cemle evlenmesıne ben hak veremem.

matraka
23-12-06, 19:39
Sevgili matraka,

benim kanıtım ortada güven sorunu var filizn hala daha var bundan ta 8-9 bölüm öncesindende söylediğim gibi filizin bu sorunu var filiz ceme hangi açıdan baktığını biliyorsun yılmazın söylemesiyle 180derece dönmesini bekleyemessin çünkü cem filizi yanıltmadı hayal kırıklığıda yaşatmadı hep yanında oldu benim kantlarım bunlar eğer söylerse sende görüceksinki inanmayacak bunu bana filizin ruhsal durumu izah edemessin filizin 12-13 bölüm öncede ruhsal durumu kötüydü o zamanda yılmaza güvenmedi 1 ytl olayı sayesinde pişman oldu eğer filiz yılmaza ordada güvenmiş olsa sevdiğine hakaret edermiydi onu geçtim yılmaz canana söylediklerini yılmaz hakkında biliyorsun açgözlü paragöz felan dedi canan o zaman yılmaz o kelimleri duysaydı neler olurdu bir düşün istersen

filiz bu durumu kim ne derse desin alışkanlık haline getirmiştir.1 ytl olayındada yılmaza inanmadığına pişman oldu ama ama gene geldi barıştı yıulmaz suçlandı arkasında durdu baktı kanıtlar çıkıyor yılmaz tarafaına gene suçladı yılmaz güven duysa böylemi olurdu sence bana hala ruh hali felan diyorsun
filiz restaurantta filizın peşinden pişmenlıktan koşmadımı
bırakın bunları ruh hali felan olmuyor bunlar bahane evet bir gerçek varki sen ayrı düşünmeye devam et bende böyle düşünmeye devam edim zaman herşeyi açıklamya kaadir değilmi izleyelim görelim

matraka
23-12-06, 19:40
merve ılk defa sana katılmıyorum madem fılız gururuna yılmazın bebek yuzunden ona donmesını yedıremıyor nasıl olurda cemle evlenmeyı gururuna yedırıp cocuğun babası cem dıyecek yılmaza.zaten fılız kabul etmeyecek yılmaz ne soyledı fılıze hıcbırsey konusan gne fılız oldu.yılmazın askının onune suan ofkesı gecmıs bızımkının onunede gururu.her ne olursa olsun asla cemle evlenmesıne ben hak veremem.

mert ben onu geçtim filiz akşamki canan karşılaşmasında

beni sevdiğini biliyorum bunu neden söylemiyorsun diye yılmaza sordu madem seni sevdiğini biliyorsun o zaman bebek olayını neden saklıyorsun neden neden izahı olan varmı

devil61
23-12-06, 19:45
mert ben onu geçtim filiz akşamki canan karşılaşmasında

beni sevdiğini biliyorum bunu neden söylemiyorsun diye yılmaza sordu madem seni sevdiğini biliyorsun o zaman bebek olayını neden saklıyorsun neden neden izahı olan varmı

bılmıyorum.fılız yılmazın ona tekrar donmesını beklıyor.fılızın yılmazın pesınden kosacağını sanmıstı herkes ben bunun olmayacağını cok ıyı bılıyordum.madem benı ıstemıyorsun bende senı bundan sonra rahatsız etmeyeceğım sozune bırsey dıyemem burda haklı ama senın dedığın gıbı madem sevgısınden emın bu bebek zaten yasanılan tum acıları unutmalarına yeterde artardı zaten.ama suan fılız doğru dusunemıyor.ılerde nasıl bır hata yaptığını kendıde anlayacaktır.

secoms
23-12-06, 19:47
ooo bir yere kadar gidelim dedik ;filizin cemle evlenmesini haklı bulanlardan tut yılmazın filizi uyarmasını önemsiz bulanlara herkes gelmiş...gerci ikinci bahsettiğim arkadas hep burdaydı ama :):)
walla bu iki gün ne yapacagız bilmiyorum... yine bir kısır döngüye gireceğiz...

forever_bim
23-12-06, 19:49
Ceme acıyanlara soruyorum.. Adamın nelere yol açtığını gördünüz nasıl acıyorsunuz. Bende o sahnelerde acıma duygusu yaratmadı. Ağladığı sahnede bilakis kahkalarla şaşırarak güldüm. Beklemezdik ondan bunu .. Tamam çocukluğu kötü geçmiş olabilir.. Babasıda kötü davranbilir.. Ama babası oğlum git psikopat ol demiyor.. Bizimde babamız öyle cezalar verdi.. Biz psikopat oldukmu.. Psikopat olması cemin içinde olan birşey.. Kimse babasına bulmasın.. Kişide varsa bu gençliğinede yansır yaşlılığınada.. Ayırca Filiz buu saklayacaksın dediğinde Ömrümün sonuna kadar dedi.. Ömrünün sonunu biz görebiliyoruz ama o göremiyor. Bu gidişle ömrünün sonu Yılmazdan olacak. Bileti kesildi.. Sırrı saklasa ne olucak saklamasa ne olucak.

Sevgili Fatma;

Ben de Cem'e acıyanlara acıyorum. Sorunları mı var? Tedavi görsün kendini düzeltsin. Bu kadar basit. Katil olmuş azmettirici olmuş birini sırf romantik bir evlenme teklifi yaptı diye bağra basmayı doğru bulmuyorum.

Beşktaş vurgulamalarına tişörtlerine bayıdlım.. Hele baba kızın aynı şyleri giymelerine :) Çok mest oldum o amblemleri görünce.. :) İyide Ömer tekiner Gs değilmiydi.. :) Takım değiştirmiş... Valla bence bunu Yılmazla bir ortak noktaları olsun diye yapmışlar.. Yılmaz beşiktaşlı.. Baba kız beşiktaşlı.. iyi ortak nokta bence..

Senaristler Beşiktaşlı kesin. Yahu BJK'nın ne ara bu kadar tarafatarı oldu? Ömer değil Sinan Tuzcu GS'li. Kapalı tirbünde görmüşler.

Ona bakarsanız Feride de yeri geldiği zaman patavazsız olabiliyorlar.. Neden Semanın patavazslığı yada Müjganın Yada Handanın patavazsızlıkları Aslının ki gibi batmıyor acaba.. :) Kız patavassız olabilir ama dobra olması bazen çok işe yarıyor.. İçinde ne varsa döküyor.. Dobra olması bazen iyi oluyor..

Feride'nin patavatsız olduğunu düşünmüyorum. Diyeceksin ki Elif'le ilgili Ömer'e direkt sorular sordu. E bunun iki mantıklı sebebi var. Birincisi Feride hayatını kurtardığı adam tarafından yok yere (yani yüzük nedeniyle) haşlandı. E demek ki yüzüğün anısını bilmeli. Zaten Ömer de oraya açıklama yapmaya gitmişti.

görür görür feridede ateş bacayı çoktan sardı kızın benibenzi attı zaten ömerden etkilendiği herhalinden belli yani adadığın adakları yerine getir bari o mutlu olsun dicem ama ileride onuda ağlatırlar

Bu yorumda koptum matraka.

Bence Yılmaz Filiz'i uyarsaydı Filiz'in verdiği tepki Ömer'den farklı olurdu. Ömer'in Yılmaz'la arası hep bozuk. Ama Filiz Yılmaz'ın Ömer'in bilmediği yanını çok iyi tanımış olmalı.

sevgili modum çok beklediğine göre yorum alıntıları yapmakla meşgul sanırım uzun bi cevap yazıcak herhalde öerin durumu ortada kendisi gayet mutludur.etrafa gülücükler saçıyordur.

Yorum alıntılama mesaj temizliği derken bayağı bir vaktim gitmiş farkında olmadan. Epey yazmışsınız. Ben Ömer'den ziyade Elif için mutluyum. Bundan sonra herşey çok güzel olacak en azından bir süre için onlar açısından.

DeL1nquenT
23-12-06, 19:54
Ben dizinizi Fazla takip edemiyorum malesef :img-blush ama yeni bölümünü biraz izledim. Filiz Hamile kaldığını bir tek Cem'e söyledi. Yılmaza Neden Gidipte senden hamileyim demedi aşkta gurur olmaz hele cocuk varken hiç olmaz :)
Bir sorum daha vaR. Filizin sesini neden değiştirmişler Sizler bilirsiniz ? Eski sesi daha güzel'di. Şimdiki sesi adeta ruh Tabiki bu benim Bilmeden de olsa birinizin kalbini kırdıysam affola...

matraka
23-12-06, 19:55
ben merveye takılmadan duramam ki kışkırtıcımı olmuş mesaj ama takılmasam işlerim yolunda gitmez hem oda filizci bir arkadaşımız diğer filizcilerden bi farkı var herzaman filiz haklıdır.

devil61
23-12-06, 19:57
Ben dizinizi Fazla takip edemiyorum malesef :img-blush ama yeni bölümünü biraz izledim. Filiz Hamile kaldığını bir tek Cem'e söyledi. Yılmaza Neden Gidipte senden hamileyim demedi aşkta gurur olmaz hele cocuk varken hiç olmaz :)
Bir sorum daha vaR. Filizin sesini neden değiştirmişler Sizler bilirsiniz ? Eski sesi daha güzel'di. Şimdiki sesi adeta ruh Tabiki bu benim Bilmeden de olsa birinizin kalbini kırdıysam affola...

1.sorunun cevabını hemen verıyım fılız gıdıp ceme ben hamıleyım demedı sırkette ağlarken cem fılızın elındekı kağıdı aldı o anda elındekı kağıdı saklayacak durumda değıldı.

2.fılız karakterını seslendıren hanım suanda bınbırgecede fusun adlı karakterı oynuyor ondan dolayıdır.bence sımdıkı sesı daha ıyı dığer sesı cok kadınsıydı.tabı herkesın zevklerı ve renklerı farklı.

matraka
23-12-06, 19:59

evet bizde senin gibi merak içerisindeyiz madem filiz tekiner yılmazın kendini sevdiğinden emin o zaman hamilelik olayını yılmaza neden söylemiyor valla bizde çatlıcaz

ikincisi tubanın kendi sesi o beğenmedin ses yani geç oldu ama doğruyu buldu

elif219
23-12-06, 20:00
valla açıkça söyliim bn ömerle ferdenin bu kdr çabuk birbirlerindn hoşlanıcklarını tahmin etmiodm özellikle ömern...yani biraz daha çekingn olur ömer bu konuda die bekliodm ama maaşallah elini bile çekmemiş kızn elindn...feride çekmese daha kalrmş yani öle....feridenin ömerdn etkilendiiği çok açık artık ama bunu kendisine itiraf edemiomu desem,inanmak istemiomu desm,patronu die ve elifin babası die çekiniomu desm bilemedm...yani bence bu kdr çabuk başlamamalı bişilr gerçi başlamş gibi ztn ama umarm feridenin geçmiştn gelen bi seviglisi,kocası,nişanlısı,sözlüsü,beşik kertmesi:D fln çıkmz....tm aralarında ciddi bişilr olucakkn türk filimine dönmesn de...

forever_bim
23-12-06, 20:01
Aslında Yılmaz'ı haklı bulanları kesinlikle anlıyorum ama Yılmaz Filiz aşkında tek hatalı Filiz değil arkadaşlar. Sürekli olarak Yılmaz savunuluyor ama savunma tarzı fazla düz mantıkla yapılıyor.

Aslı'yı sevmedim. Belki de ERKEK GİBİ KADINlardan hoşlanmadığım içindir.

kursuni19
23-12-06, 20:02
Yorumlarinizi okudum katildigim ve katilmadigim konular var.
Bi yorumda benden gelsin
Cem: Pyskopatimiz aglayabiliyormus! Ama onun aglamasina kesinlikle üzülenlerden degilim. Sonunda Cemin cocuklugunada inildi, ve bu pyskopatca davranislari babasiyla olan iliskisinden kaynaklandigi anlasildi.
Ben bu adamin kafasinda neler döndügünü bir türlü anlayamiyorum, adam Fatihe Filizi sevdigini söylüyor, insan birini sevdigi zaman onun üzülmesine yada ona zarar gelmesini isteyebilirmi? Bu nasil bir sevgi kavrami anlamadim. Sonra Filizin hamile oldugunu ögrenip ona evlenme teklifi edip Yilmazin cocuguna sahip cikmak istiyor, evet Yilmazin yani Cemin gercek yüzünü bilen tek kisinin, bu adam hic düsünmüyormu acaba bir gün bu ortaya cikinca Yilmaz onunla ne yapar, yada kendi yaptiklari ortaya cikinca Filizin ona ne yapacagini?

Filiz ve Yilmaz
Filiz, öncelikle sunu söylemek istiyorum, Filizin yerinde olmak istemezdim, sanirim hic kimse babasiz bir cocuk dünyaya getrimek istemez, bu konumda oldugu icin ve her tarafta baba kavramiyla karsilatigi icin Filiz icin üzülmedim dersem yalan olur. Ne hamileliyine sevinebildi, nede hamileliyin ciddiyetini kavriyabildi Filiz bu bölüm, simdilik hamileliginden kimseye bahsetmek istemiyormus, bu durumu ne kadar saklayabilecekse.
Basta Ceydaya ne güzeldedi Yilmaz bana en güzel aski birakti, bundan sonra hayatima baskasi girmeyecek, aradan bir gün gecmedi ve Tekinerlerde kimse babasiz cocuk doguramaz dedi - Bu nasil bir celiski? Hem yanliz olmak hem babali cocuk nasil büyütülür biri bunu bana anlatabilirmi? Mademki kendine cocugu yanliz büyütmeye cesaretini bulamiyorsun, yapabilecegin iki sey var, ya gidip o cocugu dogurmayacaksin, yada gidip babasina bunu söyleyeceksin. Bir cocuk iki kisinindir, Filiz her ne kadar bu durumu Yilmazdan saklamaya calissa bille gercek budur, ve kesinlikle bu hak babadan alinip baskasina verilmez, eger Filiz cemin teklifini kabul ederse yada düsünmek icin zaman isterse bunu yapmis olacak. Merak ediyorumki Yilmazin yüzüne nasil bakacak birdaha?
Filiz bu bölüm yine savasacak gücü olmadigini gösterdi, kendine herseyin bitmis olduguna inandirdi, ya bu kiz hicmi düsünemiyor, daha iki gün önce ayrilmissin Yilmazdan nasil onu artik ben sevmiyormusun diye sorabilirsin, sevgi iki günde bitermi, hem zaten sevgiyi görmek icin fazla söze gerek yokstur, illaki birini sevdigini göstermek icin ona seni seviyorummu demek gerekir, hayri insan bakislarindan anlar, zaten Cananda Yilmazla karsilastiklarinda Filizin basi döndügünde Yilmaz ne kadar endiselendigini göremedimi, Yilmazin kendisine nasi baktigini göremedimi? Hayir Filiz göremedi, yine pes etmeyi secti, artik seni rahatsiz etmiyeceyim gibi bir sey dedi, oysaki Yilmazin istedigi sadece zaman. Sadece Filizin onu sevmeyi devam ettiyini göremek, sevgisi icin savasmasini görmek, Yilmaz bunu zamaninda yapti Filiz icin savasti onun güvenini kazan, ama Filiz bunu yapamiyor, herseyi biraz zamana biraksa, Yilmaz icin savassa Yilmaza güven verse, Yilmaz onu affetmeye dünden razi ama Filiz yine kolayi secmekle yetinmekte. Sanki Cemin teklifini kabul ederse hersey düzelecekmi, sanki cocuk dogdugunda YIlmaz kendinden olacagini anlamiyacakmi, Yoksa Filiz ben seninle beraberken seni Cemle aldatmismiydim diyecek. Filiz kendine gel demekten baska bir sey gelmiyor aklima.
Yilmaz dogru söylüyor, bu ask onlara aci veriyor, cünkü bu aski istedikleri gibi yasiyamiyorlar, onlari etkileyen o kadar cok sey varki, onlarla savasmaktan ask yerine aci yasiyorlar.
Asli
Bana göre asli Yilmazdan cok cabuk etkilendi, ben herseyin daha yavas gelismesini isterdim, Yilmazin icine düscekmis gibi süzdü Yilmaz, dur önce tani sonra etkilen. Neyse bence Cemin foyasini aslinin sayesinde ortaya cikartacak Yilmaz.
Ömer-Feride-Elif
Feride tarafindan ates bacayi sarmis, hemde rengini atiracak kadar, bu sahneleri büyük bir keyifle izliyorum, umarim ikisi icin hayirlisi olur, Elifcikde az cöpcatan degil bu arada

matraka
23-12-06, 20:02
valla açıkça söyliim bn ömerle ferdenin bu kdr çabuk birbirlerindn hoşlanıcklarını tahmin etmiodm özellikle ömern...yani biraz daha çekingn olur ömer bu konuda die bekliodm ama maaşallah elini bile çekmemiş kızn elindn...feride çekmese daha kalrmş yani öle....feridenin ömerdn etkilendiiği çok açık artık ama bunu kendisine itiraf edemiomu desem,inanmak istemiomu desm,patronu die ve elifin babası die çekiniomu desm bilemedm...yani bence bu kdr çabuk başlamamalı bişilr gerçi başlamş gibi ztn ama umarm feridenin geçmiştn gelen bi seviglisi,kocası,nişanlısı,sözlüsü,beşik kertmesi:D fln çıkmz....tm aralarında ciddi bişilr olucakkn türk filimine dönmesn de...

zaten en çok korktuğumuz şeyler başımıza gelir bu dizide neden çünkü türk filmine döner olay herşeyi beklemek lazım

matraka
23-12-06, 20:04
Aslında Yılmaz'ı haklı bulanları kesinlikle anlıyorum ama Yılmaz Filiz aşkında tek hatalı Filiz değil arkadaşlar. Sürekli olarak Yılmaz savunuluyor ama savunma tarzı fazla düz mantıkla yapılıyor.

bende ferideyi sevmedim biz yılmazın hiç hatası yok demiyoruz zaten sevgili modum biliyorsun bölüm bölüm analiz ediyoruz az önce bir soru sordum istersen cevapla bakış açını merak ettim doğrusu

elif219
23-12-06, 20:05
vaaayyyy cem bey ağladı demek.....ztn bu psikopatça davaranışlrn çocuklukt geldiği belliydi...babasıyla olan sornlarının da filzile bisiklt turundaykn babasının ölümüne üzülmediini fln söylemesndn anlayablrs...yuh yaa adm utanmasa iiki ölmş,kurtuldm ondn fln diick.....belkide cem öldürmştr nerdn biliorzki herşeyi beklerim bn o psikomanyaktn

forever_bim
23-12-06, 20:06
Matraka hangi soruyu sordun? 200 yorum okudum da kafam biraz bulanık.

cemotara
23-12-06, 20:09
Aynı konu hala tartışılıyor ama bana göre filiz yılmaza hamile olduğunu söylememekle hatalıysa yılmazında filizi cem konusunda uyarmaması okadar hatalı yılmazın sebebleri var diyorsunuz ama filizindede söylememek için sebebleri var sonuçta ikisininde olanları söylemesi gerekirdi söylemedikleri için hatalılar birde yılmaz filizin yanında cem olduğunu bildiği halde çok rahat filiz için hiç endişelenmiyor yılmazda bu aralar filiz gibi garipleşti

devil61

bende aslıyı sevmedım.bence aslıyla cem yakısırlar.bırbırını tamamlarlar:)yılmaz fılız askında ıkısınınde senın dedığın gıbı bırbırlerıne hatalrı var.

matraka
kursuni19 yorumunu çok beğendim arkadaşım yanlız bir düzeltme yapim filiz yılmazın kendisini ösevdiğinden eminmiş sadece bunu neden kendisine söylemiyormuş derdi oymuş filiz tekinerin ellerine sağlık güzel yorum

matraka
23-12-06, 20:11
Matraka hangi soruyu sordun? 200 yorum okudum da kafam biraz bulanık.

filiz cananın evinde yılmaza beni sevdiğini biliyorum bana bunu neden söylemiyorsun dedi

bende filiz hanıma madem sevdiğine eminsin neden hamilelik olayını söylemedin dedim senin bu konu hakkında yorumun nedir merak ettim

kursuni19
23-12-06, 20:12
kursuni19 yorumunu çok beğendim arkadaşım yanlız bir düzeltme yapim filiz yılmazın kendisini ösevdiğinden eminmiş sadece bunu neden kendisine söylemiyormuş derdi oymuş filiz tekinerin ellerine sağlık güzel yorum

Haklisin yanlis yazmisim, benden senin yorumlarini büyük bir zevkle okuyor, bu arada senin tüyocundan haber varmi?

cemotara
23-12-06, 20:12

sevgili Hasan bende aslı karakterini sevmedim sebebi belkide ileride başımızı ağrıtacağındandır vede bu olanların tüm sorumlusu kesinlikle filiz değildir yılmazında çok hataları oldu yani sadece filize yüklemek yanlış

devil61
23-12-06, 20:13
matraka dıyosun kı fılız yılmazın sevgısınden emın nıye ona soylemıyor hamıle olduğunu sonuna kadar haklısın.

ben su soruyu sana sormak ıstıyorum yılmaz fılızden ayrılarak acısını dındırmeye calısıyor ama ayrıldı acısı daha da arttı.

ıkısıde oturup konussalar sorunlarını cozecekler ma bız daha cok beklerız.

forever_bim
23-12-06, 20:13
Aynı konu hala tartışılıyor ama bana göre filiz yılmaza hamile olduğunu söylememekle hatalıysa yılmazında filizi cem konusunda uyarmaması okadar hatalı yılmazın sebebleri var diyorsunuz ama filizindede söylememek için sebebleri var sonuçta ikisininde olanları söylemesi gerekirdi söylemedikleri için hatalılar birde yılmaz filizin yanında cem olduğunu bildiği halde çok rahat filiz için hiç endişelenmiyor yılmazda bu aralar filiz gibi garipleşti

Filiz ve Yılmaz maalesef sorunlara karşı bir yumruk halinde savaşmayaı öğrenemediler.

Sorunları bu bence.

Filiz evlilik teklifini düşüneceğim derse Yılmaz'la olan aşkını beyinde bitirmiş olacak. Kalbinde bitirmese bile.

61MERVE61
23-12-06, 20:16

mertcim yeni okudum tabikide katilmak zorunda degilsin...ama bende bir bayan olarak filizin yaptiklarini yapardim..bununla gurur arasinda buyuk fark var filiz yilmazi mecbur birakmak istemiyor ona donmesi icin...kiz bekliyecegim diyor....yilmazda "bitti"diyor adam sokup atmisa kizin gunahi ne..

kursuni19
filiz cananın evinde yılmaza beni sevdiğini biliyorum bana bunu neden söylemiyorsun dedi

bende filiz hanıma madem sevdiğine eminsin neden hamilelik olayını söylemedin dedim senin bu konu hakkında yorumun nedir merak ettim

Ben cevaplayim bari, cünkü Filiz bizi cildirtmak istiyor.
Bu arada Yilmaz Canana dedigi, bedeli neyse ödemeye raziyim diye, bunun bedeli malesef dogamiyacak cocugu olacak

forever_bim

Valla bilemeyecem. Filiz'le Yılmaz'ı çözmek maalesef bir labirenti çözmekten daha zor. İlişki iyiden cıvıdığı içler dışlar çarpma işlemi başladığı için o repliğe kafa bile yormadım.

matraka
23-12-06, 20:17
evet ama arada fark var mert yılmaz filizden niye ayrıldığını biliyor herşeyin farkında filiz ise kafasında gene bi şeyler kurmakla meşgul yılmazın canana söylediklerini hatırla sonunda nasılda patladı evet meark ettiysen söylim evet çok seviyorum

matraka
23-12-06, 20:20
Bu arada Yilmaz Canana dedigi, bedeli neyse ödemeye raziyim diye, bunun bedeli malesef dogamiyacak cocugu olacak

zaten bunu şiirdede belirtmiş yılmazın pişmanlığıdır bu senin iki can taşıdığını bilseydim evet filiz tekiner yılmaz senin iki can taşıdığını bilseydi ama maalisef guru yapıp yılmazın kendisini affetmesi bekliyor nede olsa burnu büyük bu lafa bazıları atlar gerçi

gülbeşeker
23-12-06, 20:21
Aynı konu hala tartışılıyor ama bana göre filiz yılmaza hamile olduğunu söylememekle hatalıysa yılmazında filizi cem konusunda uyarmaması okadar hatalı yılmazın sebebleri var diyorsunuz ama filizindede söylememek için sebebleri var sonuçta ikisininde olanları söylemesi gerekirdi söylemedikleri için hatalılar birde yılmaz filizin yanında cem olduğunu bildiği halde çok rahat filiz için hiç endişelenmiyor yılmazda bu aralar filiz gibi garipleştiYılmaz ne zamandır filizle cemi yanyana görmüyor bir davete filizle cem kol kola gelseler o zaman yılmaz hatırlar belki cemin filize aşık olduğunu ve ona şimdi olmasa bile ilerde kötülük yapableceğini.Bu arada filiz çocuğunu yurt dışında da dünyaya getirebilir.Tekinerlerin etrafındaki insanlar ve magazin basını da onun yurt dışında evlenip, çocuk yaptığını sonra eşinden ayrıldığını ve Türkiye'ye geri döndüğünü düşünebilirler ya da onlara bu şekilde bilgi verilir.Böylece çocuğun nikahsız olduğu anlaşılmaz ve tekinerlere leke sürülmez.Ben yılmaz ve filizn çocuğunun ceme baba demesindense babasının yurt dışında olduğunu düşünmesini tercih ederim.

secoms
23-12-06, 20:21

işte aynen öyle...yılmaz uyarmadıgı için,filiz söylemedigi için pisman olacak olayların sonunda ama filiz suclunun yılmaz oldugunu düşünecek...ben bundan korkuyorum işte...

matraka
23-12-06, 20:23
işte aynen öyle...yılmaz uyarmadıgı için,filiz söylemedigi için pisman olacak olayların sonunda ama filiz suclunun yılmaz oldugunu düşünecek...ben bundan korkuyorum işte...

bende sana bu konuda garanti veriyorum filiz yılmazı suçlamayacak iş işten geçince gerçekleri ömer filize ve annesine itiraf edicek güven bana bak gene güven dedim

cemotara
23-12-06, 20:24
sevgili kurşini19 yorumunu zevkle okudum ama katılmadığım noktalar var birincisi yılmaz filizden zaman falan istemedi filize güvenmediği için vede bu aşktan yorulduğu için filizi affetmiyor yani öyle olsaydı filize bunu söylerdi yılmaz filizi kafasında bitirmiş ilerde barışırım veya affederim gibi bir düşünce yok ama sonunda birleşirler inş.
2. ise eski bölümlerde yılmaz filize kendini affettirmek için fazla çaba göstermedi sadece bir kuru özür diledi okadar ama olaylar öyle bir geliştiki birlikte hareket etmek zorunda kaldılar ve sonra filiz zaten kendiliğinden affetti yani yılmaz şuanda filizin yaptığı gibi oda savaşmadı birde daha filizden ne yapmasını istiyorsunuz daha kız ikikere özür diledi ayaklarınamı kapanmasını istiyorsunuz filizin bunların barışması yine olayların akışına göre olacak

forever_bim
23-12-06, 20:25
bende sana bu konuda garanti veriyorum filiz yılmazı suçlamayacak iş işten geçince gerçekleri ömer filize ve annesine itiraf edicek güven bana bak gene güven dedim

E tamam da Yılmaz'ın delilsiz uyarısına sen Ömer'in yerinde olsan inanır mıydın? Ben olsam inanmazdım şahsen.

secoms
23-12-06, 20:26

o da baska bir muamama ama neyse...
Bir sey daha bu bölümde cocuk severken cok gıdıklama sahnesi izledik...sanırım bu sahnelerin vazgecilmez hareketi GIDIKLAMA...acıkcası ben nefret ederim ...

kursuni19
zaten bunu şiirdede belirtmiş yılmazın pişmanlığıdır bu senin iki can taşıdığını bilseydim evet filiz tekiner yılmaz senin iki can taşıdığını bilseydi ama maalisef guru yapıp yılmazın kendisini affetmesi bekliyor nede olsa burnu büyük bu lafa bazıları atlar gerçi

Aslinda Filizin yaptigi bir nevil cezalandirma bence, Yilmazi sevdigini söylüyor, Yilmazin kendisini sevdigini bildigini söylüyor ama ondan hamile oldugunu söylemiyor, neden cünkü Yilmazin kendiliyinden ona gelmesini bekliyor, yani Yilmaz cezalandirmis oluryor, mademki sen bana gelmiyorsun, mademki sen bana beni sevdigini söylemiyorsun bende sana hamile oldugumu söylemem ödesmis oluruz, Filizin davrandigi gibi ancak 4 yasindaki cocuklar davranir

61MERVE61
Yilmaz sokup atiysa filiz neyapsin kizda umut bile birakmadi adam......kizada yazik..

devil61
23-12-06, 20:27

orda asıl fılız omerı suclayacaktır.yılmazı neden suclasın gıdıp abısını uyarmıs.fılız son zamanlarda aklı karısık bıraz ama sızde fılız yılmazla ılgılı bısey olursa fılız hemen yılmazı suclar.fılız bundan sonra hatalarından ders cıkaracak.

matraka
23-12-06, 20:28
sevgili kurşini19 yorumunu zevkle okudum ama katılmadığım noktalar var birincisi yılmaz filizden zaman falan istemedi filize güvenmediği için vede bu aşktan yorulduğu için filizi affetmiyor yani öyle olsaydı filize bunu söylerdi yılmaz filizi kafasında bitirmiş ilerde barışırım veya affederim gibi bir düşünce yok ama sonunda birleşirler inş.
2. ise eski bölümlerde yılmaz filize kendini affettirmek için fazla çaba göstermedi sadece bir kuru özür diledi okadar ama olaylar öyle bir geliştiki birlikte hareket etmek zorunda kaldılar ve sonra filiz zaten kendiliğinden affetti yani yılmaz şuanda filizin yaptığı gibi oda savaşmadı birde daha filizden ne yapmasını istiyorsunuz daha kız ikikere özür diledi ayaklarınamı kapanmasını istiyorsunuz filizin bunların barışması yine olayların akışına göre olacak

bıktım ama şu eskilerden onu geçte bana şunu söyle o zaman filizin nikahta terkedince yılmazı yılmaz filiz için neden savaş verdi sıkıldım eskilerden yazmaktanda kendi kafasında yılmazın zaman ihtiyacı olduğunu biz düşünüyoruz yılmaz filize bu ilişkiyi ben değil sen bitirdin diyor evet filiz bitirdi doğru söylüyor yılmazdan ayrılan filizdi

kursuni19
23-12-06, 20:29

Tessekürler.
Bence Yilmaz baya bir caba olusturdu Filizi yeniden kazanmak icin, her firsata Filizin hayatinin bir parcasi olmaya basardi, yani pes etmedi hep onun yaninda olmaya calisti, onunla birlikte mücadelle etti, onun yaninda oldu onun tarafinda oldu onu korudu

forever_bim
23-12-06, 20:29
orda asıl fılız omerı suclayacaktır.yılmazı neden suclasın gıdıp abısını uyarmıs.fılız son zamanlarda aklı karısık bıraz ama sızde fılız yılmazla ılgılı bısey olursa fılız hemen yılmazı suclar.fılız bundan sonra hatalarından ders cıkaracak.

Yahu suçlar özür diler. Takmayın o kadar. Yılmaz'ı da Ömer'i de suçlar kendini de suçlar. Sonra hepsinden özür diler. Peh.

matraka
23-12-06, 20:31
E tamam da Yılmaz'ın delilsiz uyarısına sen Ömer'in yerinde olsan inanır mıydın? Ben olsam inanmazdım şahsen.

ya tabiki inanmazdım sevgili inanmazdım ömer ceme bu kadar güvenirken ama yılmaz bunu yapmak zorundaydı amaç sonun yılazı haklı çıkarmak ve ömerin kendiyle hesaplaşmasını sağlamak barışmaları başka türlü imkansız mal ve mülkle olmadı vefayla olucak

kursuni19
23-12-06, 20:31

Tamam bende hemen inanmazdim belki, ama en azindan gidip hemen bunu Ceme yetistirmezdim, acaba böyle bir sey olurmudiyede düsünürdüm, Cemin yanindaki Fatih bile böyle birsey olabilirmi diye sordu Ceme, yani bence en azindan icine bir kurt düsmesi gerekiyordu

cemotara
23-12-06, 20:32
bıktım ama şu eskilerden onu geçte bana şunu söyle o zaman filizin nikahta terkedince yılmazı yılmaz filiz için neden savaş verdi sıkıldım eskilerden yazmaktanda kendi kafasında yılmazın zaman ihtiyacı olduğunu biz düşünüyoruz yılmaz filize bu ilişkiyi ben değil sen bitirdin diyor evet filiz bitirdi doğru söylüyor yılmazdan ayrılan filizdi

sevgili matraka madem çok sıkıldın ozaman cevap verme vede yorumlarımı okuma rahatsız oluyorsan ben sadece arkadaşın yorumuna cevap verdim çünkü arkadaşta eskilerden örnek vemişti

matraka
23-12-06, 20:32
Yahu suçlar özür diler. Takmayın o kadar. Yılmaz'ı da Ömer'i de suçlar kendini de suçlar. Sonra hepsinden özür diler. Peh.

evet zaten o zamanda özür dilerse son tavafıda yapmış oluyor filizi hacı ilan edicem bütün günahları affolur böylece

matraka
23-12-06, 20:33
sevgili matraka madem çok sıkıldın ozaman cevap verme vede yorumlarımı okuma rahatsız oluyorsan ben sadece arkadaşın yorumuna cevap verdim çünkü arkadaşta eskilerden örnek vemişti

üzerine neden alındın her yorumda geriye gitmekten buktımda o yüzden sana bir sitem yoktu alınma o yüzden olurmu rahatsız olmuyorum bunu düşünmen beni üzer ayrıca

secoms
23-12-06, 20:35
Tamam bende hemen inanmazdim belki, ama en azindan gidip hemen bunu Ceme yetistirmezdim, acaba böyle bir sey olurmudiyede düsünürdüm, Cemin yanindaki Fatih bile böyle birsey olabilirmi diye sordu Ceme, yani bence en azindan icine bir kurt düsmesi gerekiyordu

ama fatihle ömerin durumu arasında cok fark var... fatih cemin hissettiklerini biliyor ve cemi daha yakından tanıyor...hiç bir sey bilmiyorsa ihale olayını biliyor..bence kıyaslanamz

denizim_
23-12-06, 20:36
Ben yazana kadar konular degismis oluyor ama olsun.

Filiz'in hamileligi cok yeni. O nedenle henuz Yilmaz'a soyleyecek cesareti bulamamasi normal. Ustelik bu kadar terslenmis, itilmisken. Yilmaz ona bu iliski bitti diyor, karsiliginda iyi ama ben hamileyim demek o kadar kolay mi? Filiz, Yilmaz'in onu sevdigi icin affetmesini istiyor. Hamileligi nedeniyle mecburen kabul etmesini degil. Hamileligi ilerleyince bir sekilde soyliyecektir, soylemese de nasilsa anlasilacak.
Yilmaz hamileligi bu bolum Filiz'in agzindan duysaydi ne olurdu? Bu iliski madem ona bu kadar aci veriyor, acilarini daha da agirlastiracak bu bebege icten sevinebilir miydi? Filiz'in ona guvenmemesi iliskiyi bitirmesi icin yeterli nedense, bebek neyi degistirebilir? Filiz'in guven sorununu halleder mi? Yilmaz haberi alinca hicbir sey olmamis gibi Filiz'e sarilabilir miydi?

Senaristlerin bir oyunu olmazsa, Filiz Cem'in teklifini kabul etmez. En azindan simdilik. Kendini hazir hissedince Yilmaz'a soyler ama onun evlilik teklifini de kabul etmez. En azindan ben olsam oyle yapardim.

forever_bim
ya tabiki inanmazdım sevgili inanmazdım ömer ceme bu kadar güvenirken ama yılmaz bunu yapmak zorundaydı amaç sonun yılazı haklı çıkarmak ve ömerin kendiyle hesaplaşmasını sağlamak barışmaları başka türlü imkansız mal ve mülkle olmadı vefayla olucak

Bence de vefayla olmalı. Kesin Cem haince birşey yapacak Ömer'le Yılmaz birlikte hareket edecekler. Sonra ikisi de gardını düşürecek.

devil61

ama fatıh kapıdan dınledı cemın odasını,cemın yanına uğrayan adamları goruyor.bunların sırketle bır alakası olmadığınıda bılıyor değıl mı?bencede omer ınanmasa bıle gıdıp ceme yetıstırmemelıydı.

matraka
23-12-06, 20:37
ama fatihle ömerin durumu arasında cok fark var... fatih cemin hissettiklerini biliyor ve cemi daha yakından tanıyor...hiç bir sey bilmiyorsa ihale olayını biliyor..bence kıyaslanamz

inanmıyorum gene aynı fikirdeyiz fazla yanyana durmayalım olmuyor böyle neyse herkese ii yorumlar bu akşamlık yeter herşeyi bugün mü konuşcaz ikinci kez izleyemedim dizi izleyince daha ii yorumlar yaparız hoşçakalın

matraka
23-12-06, 20:42
Ben yazana kadar konular degismis oluyor ama olsun.

Filiz'in hamileligi cok yeni. O nedenle henuz Yilmaz'a soyleyecek cesareti bulamamasi normal. Ustelik bu kadar terslenmis, itilmisken. Yilmaz ona bu iliski bitti diyor, karsiliginda iyi ama ben hamileyim demek o kadar kolay mi? Filiz, Yilmaz'in onu sevdigi icin affetmesini istiyor. Hamileligi nedeniyle mecburen kabul etmesini degil. Hamileligi ilerleyince bir sekilde soyliyecektir, soylemese de nasilsa anlasilacak.
Yilmaz hamileligi bu bolum Filiz'in agzindan duysaydi ne olurdu? Bu iliski madem ona bu kadar aci veriyor, acilarini daha da agirlastiracak bu bebege icten sevinebilir miydi? Filiz'in ona guvenmemesi iliskiyi bitirmesi icin yeterli nedense, bebek neyi degistirebilir? Filiz'in guven sorununu halleder mi? Yilmaz haberi alinca hicbir sey olmamis gibi Filiz'e sarilabilir miydi?

Senaristlerin bir oyunu olmazsa, Filiz Cem'in teklifini kabul etmez. En azindan simdilik. Kendini hazir hissedince Yilmaz'a soyler ama onun evlilik teklifini de kabul etmez. En azindan ben olsam oyle yapardim.

yılmaz ona bu ilşki bitti demiyor bu ilşkiyi sen bitirdin diyor düzeltme ihtiyacı duydum evet filize karşı güven sorununu halletmez ama baba olduğunu bilmek hakkı bebeğin bütün haklarına karar verme yetkisini kendinde görüyor buda mantıklı değil aman bende filizden bahsediyorum çıkıcam dedim çıkamıyorum
filiz yılmazın kendisini sevdiğinden eminse bebek olayını söylemeliydi bir dahakine söylemeye niyetlendiğinde geç olabilir

cemotara
23-12-06, 20:45
üzerine neden alındın her yorumda geriye gitmekten buktımda o yüzden sana bir sitem yoktu alınma o yüzden olurmu rahatsız olmuyorum bunu düşünmen beni üzer ayrıca

Sevgili matraka biz neyapalım be arkadaşım yılmazın bütün büyük hataları hep eskide şimdide hataları var ama fazla göze batmıyor onun için bu aradada alınmadım matraka
Benim dediğim sadece şu yılmaz filize affedilmeyecek hatalar yaptı hemde çok büyük hatalar sonuç filiz onu affetti hemde yılmazı süründürmeden
şimdide filiz yılmaza yılmazınki kadar bile olmasa hatalar yaptı sonuç olarak filizi affetmez vede sürüm sürüm süründürürse ozaman çok yazık olur yani yılmazın filizi ilerde kesinlikle affetmesi gerekiyor hatta en yakın zamanda affetmesi gerekiyor eğerki yılmaz affetmez vede filiz finalde ölürse hakikaten çok yazık olur vede yılmazı ozaman hayatta affetmem birde şimdiden çoğunluk aslı yılmaz aşkı istiyor yani filiz bukadarmı kötü bir karakterde aslıyla birlikte olmasını istiyorlar

sevdam
23-12-06, 20:59
inanmak istemiyorum ama bir yandanda cok matikli geliyor arkadasimin bana dedikleri...bugün ona dizimizin sonu ne olur diye sordum ve bana istemedigim yanitlar verdi...bana filizin cemle evlenir, yilmaz da asliyla evlenir dedi...yilmaz asliyla evlenmez dedim arkadasim da bunun üzerine eyer onunla evlenmese o zaman niye böyle güzel ve tanidik oyuncuyu getirsinlerki onun yerine taninmadik bir kiz getirirlerdi dedi...niye kötü bir son anlatiyorsun bana dedigimdede...eyer bir dizi kötü sonla biter se hafizalarda kalir hem bu bir ask dizisi yani sevipte kavusamayan kisileri anlatiyor bunlar dedi...

yani kisaca filizle cem, yilmazlada asli evlenecekler diyor bana...tabi yilmaz yillar sonra ögrenirki bir cocugu var ama yinede bir araya gelemiyecekler...böylece dizi havfizalarda kalacak diyor...

gülbeşeker
23-12-06, 20:59
Sevgili matraka biz neyapalım be arkadaşım yılmazın bütün büyük hataları hep eskide şimdide hataları var ama fazla göze batmıyor onun için bu aradada alınmadım matraka
Benim dediğim sadece şu yılmaz filize affedilmeyecek hatalar yaptı hemde çok büyük hatalar sonuç filiz onu affetti hemde yılmazı süründürmeden
şimdide filiz yılmaza yılmazınki kadar bile olmasa hatalar yaptı sonuç olarak filizi affetmez vede sürüm sürüm süründürürse ozaman çok yazık olur yani yılmazın filizi ilerde kesinlikle affetmesi gerekiyor hatta en yakın zamanda affetmesi gerekiyor eğerki yılmaz affetmez vede filiz finalde ölürse hakikaten çok yazık olur vede yılmazı ozaman hayatta affetmem birde şimdiden çoğunluk aslı yılmaz aşkı istiyor yani filiz bukadarmı kötü bir karakterde aslıyla birlikte olmasını istiyorlar
Sevgili cemotara öncelikle filiz finalde neden ölsün?Yoksa öyle bir tüyo mu var?Ayrıca filiz ölse yılmaz çok mu mutlu olacak?Ben de aslıyla yılmazı yakıştıranlara bir anlam veremiyorum.Filiz cemle evlense bile ki bu evlilik sadece kağıt üstünde olur,ne olursa olsun aslıyla yılmaz beraberlğini istemiyorum.

devil61
23-12-06, 21:02
inanmak istemiyorum ama bir yandanda cok matikli geliyor arkadasimin bana dedikleri...bugün ona dizimizin sonu ne olur diye sordum ve bana istemedigim yanitlar verdi...bana filizin cemle evlenir, yilmaz da asliyla evlenir dedi...yilmaz asliyla evlenmez dedim arkadasim da bunun üzerine eyer onunla evlenmese o zaman niye böyle güzel ve tanidik oyuncuyu getirsinlerki onun yerine taninmadik bir kiz getirirlerdi dedi...niye kötü bir son anlatiyorsun bana dedigimdede...eyer bir dizi kötü sonla biter se hafizalarda kalir hem bu bir ask dizisi yani sevipte kavusamayan kisileri anlatiyor bunlar dedi...

yani kisaca filizle cem, yilmazlada asli evlenecekler diyor bana...tabi yilmaz yillar sonra ögrenirki bir cocugu var ama yinede bir araya gelemiyecekler...böylece dizi havfizalarda kalacak diyor...

arkadasım ınankı boyle bır son olmaz sen merak etme.boyle olursa senarıstler yurt dsına kacsın.hıc ıhtımal vermıyorum acıkcası.

kursuni19
23-12-06, 21:08

Elbette herkez Yilmaz Filiz ilsikisini istiyor. Ama bu iliski okadar yiprandiki ikiside kendine gelmesi icin bu iliskiyi biraz sogutmak gerek.
Haklisin YIlmazinda hatalari oldu, ama bunlar genelde ilk sezonda yasandi ve evlilik karariyla birlikte eskiye sünger cekildi. Sonra Filizin hatalari basladi, ve gittikcede bu hatalar siklasti ve büyümeye basladi. Böyle oluncada doval olarak iliski gerektigi gibi ilerliyemedi, iki tarafda aci cekmeye basladi, birbirlerini ne kadar sevselerde, etraflarinda dönen olaylar onlari cok etkiledi, ve bunlarla savasmaktan iliskilerini istedikleri gibi yönlendiremediler, ve aci cektiler. Sonucta hem Yilmazin Filize olan güveni hemde Filizin Yilmaza olan güveni kalmadi, bir birlerini sevdiklerinden eminler, ama özellikle Yilmaz artik huzur istiyor. Kimsenin teysirinde kalmadan askini ulu orta yasamak istiyor, ama Filiz buna hazir degil cünki ailesiyle Yilmazin arasinda kaliyor, ne ailesinden vazgecebiliyor nede Yilmazdan, bu nedenle duygulariyla hareket edemiyor mantikli davranmaya calisiyor ve anlik yasiyor bu yüzden bu iliski su an icin duraklamis olmakta.

kursuni19
23-12-06, 21:13

Bu dizinin slogani aska inat zamanlar, buda demeki bu aski sürdürebilmek cin birsürü engellerle karsilasmak ama pes etmeden büyük bir inatla devam etmek, yani bu dizinin sonu mutlu olarak bitecek, Evet su an ayri olabilirler, ama eger birbirlerini seviyor'iseler eger, bu ask icin ne Filiz nede Yilmaz sevmedigi birisiyle evlenmemeli, yoksa bu dizinin anlami kalmamis olur

sevdam
23-12-06, 21:45
Bu dizinin slogani aska inat zamanlar, buda demeki bu aski sürdürebilmek cin birsürü engellerle karsilasmak ama pes etmeden büyük bir inatla devam etmek, yani bu dizinin sonu mutlu olarak bitecek, Evet su an ayri olabilirler, ama eger birbirlerini seviyor'iseler eger, bu ask icin ne Filiz nede Yilmaz sevmedigi birisiyle evlenmemeli, yoksa bu dizinin anlami kalmamis olur

evet bencede o zaman bir anlami kalmaz...bu dizi mutlaka mutlu sonla bitmesi lazim yoksa hic^bir zaman icim rahat etmez vallaha...insallah dedigin gibi okur...

mıstaa
23-12-06, 22:19
forum olarak aslı konusunda bir karar veremedik:img-yes: anladığım kadarıyla bazılarımız kızıyor bazılarımız benimsemiş aslıyı. bence 56. bölüm her şeyin netleşeceği bölüm olacak. eğer filiz eğer ceme evet derse [ki bu bir felaket olur]:sad53: benim gözümde tamamen biter. ama hayır derse muhteşem ötesi olur. o zaman yılmaz-filiz için umudumuzu koruruz.o zaman aslıyı yedeğe çekeriz işte :img-pilot :img-hyste

IhlamurlarAltinda74
23-12-06, 22:26
Evet Sana Katiliyorum...
Ya Filit sanki evet dicekmis gibiydi tam orda bitirdiler heycanli yapmak icin sanirim hayir dicek...
Onun bir Babasi var ikinci bir babaya ihtiyaci yok gibi bisiler diye bilir...Insallah Hayir der...
Ve Yilmaz ve Aslinin arasinda bisi olacagini sanmiyorum
cünkü yilmazinda dedigi gibi yilmaz hala Filzisi seviyor...
Ve kafgalirlar diye hemende Asliya Asik olacagini Sanmiyorum....onlar birbirlerini 4 Sene görmediler simdide o kiza bir süre icin ayri kala bilirler diye düsünüyorum....

yakupoglu61
23-12-06, 22:30
matrakanın werdiği tüyo doğruysa filiz cemin teklifini
geri çevirecekmiş
reddetmesi iyi olacak... çünkü ewt dese olacakları hiç kestiremiyorum bn

rainmona
23-12-06, 22:40
ben bu dizinin son bölümlerini hiç kaçırmadan izliyorum. Belki burdaki arkadaşlar kadar karakterlere ve konuya vakıf olmasam da Yılmaz ve Filiz'in aşkının büyüklüğünü gördüm. Büyük aşklarda kırılma noktaları da böyle nedenlerle olmaz mı zaten. Gurur, öfke, kızgınlık yüzünden söylenemeyen duygular... Yılmaz bence bu ilişikide çok yıpranmış. Filiz ise kafası karışık bir ailem diyor bir Yılmaz. Önce Filiz kararında net olmalı... Yılmaz bir yana dünya bir yana demeli. Bunu demediği sürece Yılmaz da insan... Herşey nereye kadar?

mıstaa
23-12-06, 22:46
jenerikte zeynep beşerlerinde ismini yazmışlar irem altuğ bir sıra geri gitmiş yerine zeynep gelmiş. ben baştan konuk oyuncu saniyordum ama finale kadar bizimle olacak zeynep beşerler. yapımcı şükrü avşar dört dörtlük bir seçim yapmış. zeynep beşerler "aslı" rolü için biçilmiş kaftan...:good: :good:

denizim_
23-12-06, 23:22
Dun aksam Omer-Feride ikilisine deginememistim. Biraz onlarla ilgili yazayim. Bence bu bolum cok sekerdiler. Gecen bolumde de oldugu gibi iki sevgiliden ziyade cok hos bir aile tablosu cizdiler. Omer yeniden guzel guzel bakmaya basladi. Sinan Tuzcu'nun bakislari gercekten cok etkili. Karsisindakinin icine islermis gibi. Feride'nin utanmasi ve sasirmasi normal. Kendi gecmisini hatirlamamasi bir yana, elektriklenme yasadigi insan patronu. Olmus karisini hala cok seven bir adam. Feride hislerini bastirmaya ve anlamamaya calisacaktir bir sure. Omer bence olup bitenin pek farkinda degil. Elinde olmadan Feride'nin yaninda mutlu ve huzurlu oluyor. Simdilik pek kendini sorguladigini sanmam. Feride'den kadin olarak hoslandigini anladigi an bir sure bu duyguya karsi durmaya calisacaktir.
Bari bu ikilinin arasina Feride'nin gecmisini cikarmasalar da, hic degilse bir kahramanimiz rahat yuzu gorse.

cemotara
23-12-06, 23:22
Arkadaşlar matrakanın dediği tüyo kesin doğrumu ya yani başka tüyoya görede bu kızın dedikleride hep doğru çıkıyormuş filiz cemin evlenme teklifini kabul ediyormuş ama nikah günü evlenmekten vazgeçip yılmaza gidiyormuş vede orda rahatsızlanacakmış yılmazda filizi hastaneye götürecekmiş vede gerçekleri öğrenecekmiş yani filizin hamile olduğunu ama yılmaz yine filizle konuşmayacakmış bu seferde cemle evlenmeye kalktığı için affetmeyecekmiş
son olarakta yılmazla aslı ciddi derecede yakınlaşacaklarmış inş. doru olmaz ama kızın şimdiye kadar söyledikleri hep çıkmış

archshe
23-12-06, 23:23
bişeyi farkettim demeden geçemicem...filiz cemin fikirlerini öğrendikten sonra cemle görüşüyo diye kızıldı...şimdi ekrem yılmaza aslının ondan etkilendiğini söyledi ilerde bunu aslıda söylicek ve yılmaz kendini çekmicek demedi demeyin...

denizim_
23-12-06, 23:32
bişeyi farkettim demeden geçemicem...filiz cemin fikirlerini öğrendikten sonra cemle görüşüyo diye kızıldı...şimdi ekrem yılmaza aslının ondan etkilendiğini söyledi ilerde bunu aslıda söylicek ve yılmaz kendini çekmicek demedi demeyin...

Dogru soyluyorsun. Tabii ki kendini cekmiyecek ve Asli ile iyice yakinlasacaklar. Bu kizi diziye bosuna sokmadilar. Bu bolumde bile Yilmaz'in bazi bakislari Asli'yi tartar gibiydi. Onun tarafindan begenilmek hosuna gidecek. Belki aradigi huzuru onun verebilecegini sanir. Yilmaz iki kere cok sevdi ama sevgi yetmedi iliskilerini yasatmaya. Belki bu kez fazla sevmeden de mutlu olunabilcegine inanabilir. Bu forumdaki cogu kimsede Yilmaz'in bunu hakettigini dusunur. Filiz icin soylenenler Yilmaz icin soylenmez. Oysa Filiz gecen bolume kadar Cem'in duygularindan haberdar degildi, onu cesaretlendirecek birsey yapmadi. Cocukluk arkadasi olarak gordu. Yilmaz ise yeni tanidigi, kendisinden hoslandigini az cok bildigi bir kizla samimi olmayi kendi seciyor.

forever_bim
23-12-06, 23:37
Dun aksam Omer-Feride ikilisine deginememistim. Biraz onlarla ilgili yazayim. Bence bu bolum cok sekerdiler. Gecen bolumde de oldugu gibi iki sevgiliden ziyade cok hos bir aile tablosu cizdiler. Omer yeniden guzel guzel bakmaya basladi. Sinan Tuzcu'nun bakislari gercekten cok etkili. Karsisindakinin icine islermis gibi. Feride'nin utanmasi ve sasirmasi normal. Kendi gecmisini hatirlamamasi bir yana, elektriklenme yasadigi insan patronu. Olmus karisini hala cok seven bir adam. Feride hislerini bastirmaya ve anlamamaya calisacaktir bir sure. Omer bence olup bitenin pek farkinda degil. Elinde olmadan Feride'nin yaninda mutlu ve huzurlu oluyor. Simdilik pek kendini sorguladigini sanmam. Feride'den kadin olarak hoslandigini anladigi an bir sure bu duyguya karsi durmaya calisacaktir.
Bari bu ikilinin arasina Feride'nin gecmisini cikarmasalar da, hic degilse bir kahramanimiz rahat yuzu gorse.

Sevgili denizim;

Tam onlar mutlu olduklarını sanacaklar başlarına olmadık işler gelecek. Ömer'in duyguları uzunca bir süre mekik dokuyacak zaten Feride ve Elif arasında. Feride'nin işi oldukça zor ama Ömer bence hangi kadının onun için manevi anlamda neler yaptığını tartmalı. O zaman kesin sonuca ulaşacaktır. Elifcikle olan baba kız ilişkisi süper. Elifciğin hastalığı aklıma boğaz enfeksiyonu geçirdiğim dönemi getirdi. 18 yaşındaydım o zamanlar ama annem ve babam başımada sabahlamışlardı. Çok güzel bir düşünce yazmış senaristler. Oyuncular da çok gerçekçi oynamışlar.

Yılmaz'ın bakışları Aslı'ya iki kez kenetlendi.

1.Ben de buna benzer bir evde büyüdüm repliğinde.

2. Sen gülebiliyor muydun yahu? dediği yerde.

denizim_
23-12-06, 23:48
Forever_bim,
Cok haklisin. Omer artik biraz da karsisindaki kadinin ona verdigi degere bakmali. Elif'le evliliklerinin ilk baslarinda, Yilmaz cikana kadar mutlu sayilirlardi. Birlikte olmaktan keyif aliyor gibiydiler. Sonra bir daha o gunlere donemediler. Ustelik Omer her zaman Elif'in kendisini, onun istedigi gibi sevemedigini bildi. Ona ragmen kendi sevgisinde hic azalma olmadi. Artik sevilmeyi, sevgisine karsilik almayi hakediyor. Ustelik Omer'inki cok dinlendiren bir sevgi. Bu lafla sunu kasdediyorum, mesela Yilmaz'inki talepkar ve daha yipratici bir sevgi. Yilmaz karsisindakinin herseyi olmayi istiyor. Omer'in ise kendi sevgisi herseye yetiyor. Karsisindakine gore sekillenmiyor bu sevgi. Sevmek icin neden aramiyor, test etmiyor. Seviyor olmak, sevdiginin sadece var olmasi bile ona yetiyor. Omer sevince guzellesen bir adam. Umarim bu yonunu artik daha fazla goruruz.

archshe
23-12-06, 23:50
Dogru soyluyorsun. Tabii ki kendini cekmiyecek ve Asli ile iyice yakinlasacaklar. Bu kizi diziye bosuna sokmadilar. Bu bolumde bile Yilmaz'in bazi bakislari Asli'yi tartar gibiydi. Onun tarafindan begenilmek hosuna gidecek. Belki aradigi huzuru onun verebilecegini sanir. Yilmaz iki kere cok sevdi ama sevgi yetmedi iliskilerini yasatmaya. Belki bu kez fazla sevmeden de mutlu olunabilcegine inanabilir. Bu forumdaki cogu kimsede Yilmaz'in bunu hakettigini dusunur. Filiz icin soylenenler Yilmaz icin soylenmez. Oysa Filiz gecen bolume kadar Cem'in duygularindan haberdar degildi, onu cesaretlendirecek birsey yapmadi. Cocukluk arkadasi olarak gordu. Yilmaz ise yeni tanidigi, kendisinden hoslandigini az cok bildigi bir kizla samimi olmayi kendi seciyor.

evet çok haklısın yılmaz aslıdan etkilenecek ve kendini çekmicek...aslı aşikar belli edecek kendini...yılmaz buna tepkizsiz yada olumlu tepkili kalırsa tüm yyılmazcılar mutluluk yılmazın hakkı diyecekler...mutluluk filizin de hakkı...yılmaz aslıyı farkederek görüşürse (normal arkadaş olarak) hiçbişey dememem sizin filize dedikleriniz gibi...yılmaz ya filizin yaptığı gibi olabilir deyip arkadaşlığına devam edecek yada aslıdan cidden etkilenecek ....işte aslıdan etkilendiği zaman diyicem size....

forever_bim
23-12-06, 23:51
Forumu baştan sona okudum. EMPATİ'nin önemi vurgulanmış. Vurgulanmaması hata zaten. Ama bu empati nedense Filiz ve Ömer söz konusu olduğunda pek kullanılmayan bir sözcük.

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, Cem'in gerçek yüzünü biz biliyoruz Ömer ya da Filiz bilmiyor. Hastanede Hakkı'nın gırtlağına çöktüğü sahneyi Filiz'in gördüğünü saymazsak Cem hiç falso vermedi. Hele de Ömer'in yanında çok daha iyi bir maske takıyor.

Ömer'le Filiz'in Cem'e aşırı güvenmelerini ben ancak yetişkin bünyesinde çocuk kalbi taşımalarına bağlarım. Cem'i de kendileri gibi iyi sanıyorlar.

Batacaklarsa da bunun Filiz ve Ömer'i fazla sarsmaması lazım.

Maddi acıdan çok daha büyük manei acılar yaşadılar. Babaları öldü ertesi gün Ömer Elif'i yitirdi. Hayatları boyunca en sevdikleri iki varlığı kaybettiler. Şirketin batması bu kadar dert vermez bence.

archshe
23-12-06, 23:55
Yılmaz'ın bakışları Aslı'ya iki kez kenetlendi.

1.Ben de buna benzer bir evde büyüdüm repliğinde.

2. Sen gülebiliyor muydun yahu? dediği yerde.

evet aslı yılmazın dikkatini çekmeye başladı....ekremde söylemişti...daha dikaktli inceleyecektir...yılmaz şuan boşlukta ve belli etmese de birinin hoşuna gitmek onunda hoşuna gidecektir...filiz kalbinde kalacaktır ama ufak çapkın bakışlar kafasını dağıtacaktır...yılmaz aslıya kayıtsız kalmayacaktır...hep diyorum ikinci derya selim vakası olabilir...selimi de deryayı da esmayı da severdim..ama aşk deyince selimle esmayı tercih ederdim...aslıyı da sevdim ama tercihim filizle yılmaz tabiiki...

yakupoglu61
23-12-06, 23:56
[B]Batacaklarsa da bunun Filiz ve Ömer'i fazla sarsmaması lazım.

Maddi acıdan çok daha büyük manei acılar yaşadılar. Babaları öldü ertesi gün Ömer Elif'i yitirdi. Hayatları boyunca en sevdikleri iki varlığı kaybettiler. Şirketin batması bu kadar dert vermez bence.

batınca sarsılmayacaklar direk yıkılacaklar ve o çok güvendikleri cemin nasıl biri olduğunu gene anlamıyacaklarını düşünüyorum... cem onları batırınca onlara gene kendisi yardım eli uzatabilir hani kendisi sinsiya

şimdide filiz yılmazı kaybetti...

BERNA
23-12-06, 23:58
Bolumu simdi izledim ve taze taze yorumumu yapayim dedim. Acikcasi bolumde hem tam da bekledigim seyler oldu hem de buyuk surprizlerle karsilastim.

Once surprizler, Cem'in niye boyle oldugu hic aciklanmayacak zannetmistim. O agladigi ve gecmisi hatirladigi kismi agzim acik izledim ve de bizi aslinda Cem'in o kadar da kotu bir secim olmayacagina mi inandirmaya calisiyorlar diye hayretler icinde baktim. Surekli kazanma tutkusuyla mi yapti simdi bunlari? Filiz'i gercekten seviyor mu? Galiba sevdigini saniyor ama adamin gercek sevginin ne oldugundan hic haberi yok, o yuzden bu isin sonunun husran olacagi belli. Ne olursa olsun Cem'in tek yonlu bir karakter olmaktan cikarmalarina sevinmedim desem de yalan olur. Cok siritiyordu dizide. Yalniz Fatih'in 'o arkadasin' Cem'in kendisi oldugunu anlamasini bekledim acikcasi cunku Cem hic de normal gozukmuyordu!

Gelelim ikinci surprize. Megersem test sonuclari 'uzaydan gelmiyormus' de bir dizi testler yapiliyormus. Resmen daha once yaptiklari hatayi duzeltmeye calismislar. Mujgan Hanim'in sozu de bolumun ozeti oldu, zaten o soz icin hazirlanmis gibi duruyordu o sahne. 'Kimisi boyle cok ister, kimisi de istemeden...' Yine de uzuldum Sema'nin o haline, ozellikle Ali'nin gozyaslari icime oturdu :(

Ucuncu surpriz de 'askindan buyuk ofkesi ile yasayan' Yilmaz'dan geldi. Biraz kendini mi zorluyor diye dusunsem de hangi akla hizmet daha bir gun once baskasinin sevdigini buyuk bir aciyla itiraf ederken ertesi gun baska bir kizi nasil umit verici bakislarla suzersin? Ustelik de kizin sana karsi ilgisi oldugunun da farkindasin. Nasil bir bencilliktir bu ben anlayamadim bir turlu. Yilmaz'in aski elbette bir sekilde tekrar ortaya cikacak, acisini yasayacak birseyler olacak bence ama olan o zavalli kiza olacak sonunda. Gerci Canan Asli'yi uyardi ama yine de ben bu isi hic sevmedim. Canan konusunda once tamam dedim Yilmaz'a Asli'yla copcatanlik yapiyor, sonra oyle olmadigi ortaya cikti neyse ki.

Tuba Buyukustun'deki gecen haftaki ustun performansi bu hafta pek goremedim. Kotu degildi belki ama kurtajdan vazgectigi sahne, belki de gecen sezonun tekrarina gitmemek acisindan cok gecistirilmis gibi geldi bana. Ancak Ceyda'nin dostluguna hayran kaldim. Ne olursa olsun, ne karar verirse versin onu yargilamadan (tam da ihtiyaci olan buydu cunku kizi yargilayan yargilayana) destekledi. Alkislarimin bir kismi Ceyda'ya bu bolum. Handan Hanim'in kiziyla olan (sadece kiziyla olan) sahnelerinden de iki haftadir buyuk zevk aliyorum, sanki Filiz'in sahneleri daha ustunde dusunulerek yaziliyor gibi geliyor bana bir suredir. Yalniz benim yengem hamileligin ilk aylarinda sadece alkol degil bu kadar cok kahve icmemisti ama neyse ;) Konumuza geri donersek Filiz'in tek basina dogurmaya karar vermesiyle birlikte yasadigi zorluklari tek tek ya acikladi ya da gorduk. Dogal olarak herkes cocugun babasindan bahsetti, ailesinin boyle birseyi pek de normal karsilamayacagini anlatti. Cem'e yine bir kriz aninda olanlari anlatti. Tabi Yilmaz sadece Omer'i uyardigi icin kadincagizin olandan bitenden haberi de yok, cok da tereddut etmedi. Evlilik teklifini ilk etapta ben yine de reddedecegini dusunuyorum. Ta ki 'ofkesi askindan buyuk olan' Yilmaz'in Asli'ya da nasil baktigini gorene kadar, sonrasinda neler olur Cem'in bu son durumundan sonra emin degilim.

Yilmaz'in Omer'e delilsiz gidecegini ben tahmin etmistim ama kafam da karisikti bu konuda; keske yanilsaymisim. Insanlik vazifesini yapti, Omer de dinlemeyince (o da hic sasirtici degildi), ustune ustluk bir de bunu komik bulup Cem'e anlatinca cem'i iyice dikkatli olmaya zorladi. Yine de gec de olsa insanlik vazifesini yapti diyeyim bari ama sanki Omer yerine herseye ragmen ona inanmasi daha muhtemel olan Filiz'e gitseydi daha iyi olmaz miydi? Yine de Omer'in aklinda bir acaba mutlaka kalacaktir, Cem bir acik verdigi anda. Fatih'in Cem'i Yilmaz'i dovdurttugunu duydugunu biliyoruz ama Omer konusunu bilmedigi belli. Yine de o isin anahtari o adamda ve Asli'da belli ki.

Gelelim dizinin en sevdigim sahnelerine. Hasta ama copcatan kucuk Elif, Feride ve Omer sahneleri yine sicacikti. Feride'nin Elif hasta olunca gercek anneden cok da farkli olmayan endisesiyle kapidan iceri dalisi utanmasina neden olduysa da, bunu dusunecek vakit yoktu elbette. Handan'in surekli cocuk usuttu ondan boyle oldu demesi esliginde yasanan panik havasi, herkesin seferber olmasi,babanin ve halanin Elif'i sakinlestirme calismalari, doktorun gelisi hepsi cok gercek sahnelerdi. Handan- Filiz ve annelik konusmasindan sonra cocugun basindaki nobette Feride'nin gosterilmesini cok begendim. Onun tipki kendi kizi gibi Elif'le ilgilenmesi Omer'in aklini basindan aldi adeta. Kizi nasil suzdu, nasil her hareketinden sonra gulumsedi ve de Elif iyilestiginde Feride onunla konusurken nasil bir gulumsemeyle bakisti o oyle. Tabi ki ustunu ortmesine de bayildim yazmama gerek yok herhalde. Sirf bunlar olsa bile Feride'nin betinin benzinin atmasi normalken ustune ustluk bir de Elif'in bu hareketi sonrasinda ellerin birlesmesiyle ve de Omer'in hic de rahatsiz olmamasiyla Feride iyice iptal oldu :) Herkesin Cem'in bile agladigi bolumde bu sahneler gercekten de icimi isitti. Bolumun sozu de 'bizde mikrop ne arar' oldu herhalde. Ille de hakli oldugunu kanitlamaya calismak da boyle birsey olsa gerek ;)

Feride zaten gecen bolumde kendi duygularinin farkina varmisti. Bu bolumde de karsi tarafi etkiledigini farketti fakat kacisi dogal olarak umutlanmak istememesinden sonucta daha 1 ay once olmus karisina hala asik oldugunu itiraf eden bir adam var. Feride kendini daha fazla kaptirmamak icin uzak durmaya calisacaktir diye dusunuyorum. Bu calisma ise yarayacak mi iste ondan cok supheliyim. Omer'in nasil baktiginin farkinda oldugunu cok da sanmiyorum. Yakinlik duygusunun elbette farkindadir ama olayi tam olarak cozdugunu sanmiyorum. Yalniz son olay cok bariz oldugundan soyle bir kendini yoklamasi gerekir normalde. Sonunda belki yanlis sonuca varsa da boyle bir sahne beklerdim ama yine de buna da sukur diyelim ;)

Bu bolumde hamileligin de etkisiyle cocuk temasi iyice on plana cikmisti. Yilmaz'in yegeniyle sahneleri hostu. Daha once de yazismistik ya o yastaki erkek cocuklari oyuncak araba pesinde, kizlar ise copcatanlik pesinde ;) Ahmet- Cemil ve Salih cephesinin bir haftada duzelmeyecegi, Salih'in oglunun Cemil'e duydugu yakinligi kiskanacagi belliydi; sanki herseyin cozumu cok kolaymis gibi ortada birakilmadigi iyi oldu. Nalan Alp yakinlasmasina pozitif bakiyorum bakmasina da Kerem'in gidisi de hos degil. Bakalim o isin sonu ne olacak. Bir de fasili ozledigimi farkettim, kemanla calinan tango da iyiydi. Uzun lafin kisasi, bolum kotu degildi ama daha iyi bolumler izlemistik dizide.

forever_bim
24-12-06, 00:00
Forever_bim,
Cok haklisin. Omer artik biraz da karsisindaki kadinin ona verdigi degere bakmali. Elif'le evliliklerinin ilk baslarinda, Yilmaz cikana kadar mutlu sayilirlardi. Birlikte olmaktan keyif aliyor gibiydiler. Sonra bir daha o gunlere donemediler. Ustelik Omer her zaman Elif'in kendisini, onun istedigi gibi sevemedigini bildi. Ona ragmen kendi sevgisinde hic azalma olmadi. Artik sevilmeyi, sevgisine karsilik almayi hakediyor. Ustelik Omer'inki cok dinlendiren bir sevgi. Bu lafla sunu kasdediyorum, mesela Yilmaz'inki talepkar ve daha yipratici bir sevgi. Yilmaz karsisindakinin herseyi olmayi istiyor. Omer'in ise kendi sevgisi herseye yetiyor. Karsisindakine gore sekillenmiyor bu sevgi. Sevmek icin neden aramiyor, test etmiyor. Seviyor olmak, sevdiginin sadece var olmasi bile ona yetiyor. Omer sevince guzellesen bir adam. Umarim bu yonunu artik daha fazla goruruz.

Sevgili denizim;

Siz hep yazın lütfen olur mu? Okudukça pozitif enerji depoluyorum.

Aklıma birşey geldi. 19. Bölümde Ömer Elif'in çantasında Yılmaz'ın yazdığı mektubu buldu köpürdü, kim olsa köpürür zaten. Elif olay meydanını terketti gitti Sema'ya yerleşti, Ömer haklı olduğu halde gitti özür diledi, yeniden eve dön dedi Elif çalım attı. Müjgan Hanım, orda çok doğru bir laf etmişti Elif için.

53. bölüm Feride kaybolmasın diye Ömer'in evlilik yüzüğünü aldı sehpanın üzerine koydu. Ömer gene köpürdü. Feride olay meydanını kısmen terketti. Kaldı ki bu sefer haklı olan Feride'ydi. Bavulunu toplayıp gidebilirdi de. Ömer açıklamayı yapınca Feride olayı hiç uzatmadı.

Ömer'in kendine şu soruyu sorması lazım: "Beni kim seviyor?" Bu sorunun yanıtını bulacaktır er geç.

archshe
24-12-06, 00:03
yılmaz ömere cemi söylemeye gitti...ne oldu sadece ilerde ben söylemiştim olacak...ömerin ona inanması mantıksızca olurdu....cemin iyiliğinden başka bişeyini görmedi ömer...filize söyleseydi filiz en azından şüphe ederdi....hadi bunu yılmaz yapamadı ekrem konuşsaydı filizle olayı anlatsaydı...filiz cemi kollardı açığını arardı ki cem ona ilgisini söylerek açığını vermişti...yılmaz filize söylemeliydi...diğer eski tartışmaya dönersek filiz bebeği aldırırken yılmaza demekle yükümlü değildi...bu çocuğu istememek filizin hakkı...yılmaz onu istemiyoken bunun kararını tek başına verebilir...ama vazgeçti bunu şimdi söylemeli..yani çocuk doğacaksa yılmaza bi açıklama yapmalı...bu olayla filizi uyarması farkılı durumlar yani...

secoms
24-12-06, 00:10
yılmaz ömere cemi söylemeye gitti...ne oldu sadece ilerde ben söylemiştim olacak...ömerin ona inanması mantıksızca olurdu....cemin iyiliğinden başka bişeyini görmedi ömer...filize söyleseydi filiz en azından şüphe ederdi....hadi bunu yılmaz yapamadı ekrem konuşsaydı filizle olayı anlatsaydı...filiz cemi kollardı açığını arardı ki cem ona ilgisini söylerek açığını vermişti...yılmaz filize söylemeliydi...diğer eski tartışmaya dönersek filiz bebeği aldırırken yılmaza demekle yükümlü değildi...bu çocuğu istememek filizin hakkı...yılmaz onu istemiyoken bunun kararını tek başına verebilir...ama vazgeçti bunu şimdi söylemeli..yani çocuk doğacaksa yılmaza bi açıklama yapmalı...bu olayla filizi uyarması farkılı durumlar yani...

archshe onlar farklı konular olsa da ilerde kuvvetle muhtemel kesisecekler diye düşünüyorum...dedikleri gibi bu bebek cemin yüzünden düsecekse otamatikmen kesişmiş olacak...

_hayal_
24-12-06, 00:13
aslinda soylede olabilir arkadaslar filiz hemen teklifi kabul etmez hayir der, sonra baktiki yilmazla asli samimiler yilmazi kaybettigini dusunur ve ceme tekrar gider teklifin hala geçerliyse evet der. nikah hazirliklari baslar yilmaz haber alir nikaha gider ama uzaktan izler nikah memuru filize evetmi diye sorunca filiz hayir der masadan kalkar gider kapida yilmazla karsilasirlar.
ve yilmaz filizi kaybetme noktasina geldiginden degerini tekrar anlar kin ofke kaybolur ve birlikte olurlar tekrar. filiz hamile oldugunu soyler yilmaz sevinir mutlu olurlar. cem bunu hazedemez filize bir kotuluk etmeye kalkar kizin bebegi duser. yilmaz cemin foyasini ortaya çikarir o yallah hapise duser bizim asiklarda mutlu mesut giderler.
cemin foyasi filizle yilmaz baristiktan sonra ortaya çikar ancak çok balliya bu herif.

ikinci versiyonumsa:
filiz yine cemi red eder ama yilmaza çocuktan bahsetmez hayatina oylece devam eder kiskançlik sahneleri gorulur. cem filizle arayi sogutmamaktadir. yilmaz cemin açigini yakalar ve cemin yuzunu açiga kavusturur tekinerler bin pisman filizde oyle yilmaza minettarlardir birkaç kerede tskur vasitasiyla karsilasirlar bizim ikili. tekinerler yilmazla ilgili dusuncelerini degistirirler git gide. filizinde eriyip bittigini gordukce pismanlik duyarlar omerde handanda. tabi cem foyasinin ortaya çiktigini ogrenir ve hapse degilde kaçaklik hayatina baslar. bir nevi meral gibi gizlenerek planlar yapmaya baslar. hedefi bu sefer hem yilmaz hemde filizdir. ve birgun filizi kaçirir yilmaz duyar endiselenir, kurtarmak ister. belkide filiz kurtarmaya çalistigi anda filiz yaralanir cem vurmustur filizi karnindan tam bebege isabet etmistir kursun. cem kaçmaz çunku meral gibi olmustur sevdigi kadina hem zarar vermistir hemde buna çok uzulmektedir aci çekmektedir. yilmaz abulans çagirir filizin onun için vaz geçilmez oldugunu birkez daha anlamistir hastaneye giderler filiz olumle pençelesir yilmaz perisan. sonra bebegi kurtaramadiklarini haber verirler doktorlar. tekinerlede yilmazda o sirada anlarlar filizin hamile oldugunu ceyda açiklar. yilmaz filizin iyilesmesini bekler ona guç verir sonra filiz çocugunu kaybetmenin uzuntusunude yilmazla atar bunlarin ikisine soyle guzel bir duyun yaparlar.
bu arada cemi unutmadim oda ayni zamanda kaçmadigi için hapisi boylar.

diger karakterler içinde en onemlisi feride ve omer için. bu ikisi gun geçtikce birbirlerine asik olurlar birgun omer artik duygularindan kaçamaz duruma gelir olen karisi elifin mezarina gider son konusmasini yapar içini rahatlatir. ferideye açilir bunlarin ikisi birbirine açildiktan sonra handan mussallat olur baslarina karar vermistir kotu kaynana feridenin geçmisini arastirir. handanda yaman kadin birseyler bulur sirf feridenin omere gore olmadigini gostermek içindir bu çaba. feridenin bir pavyonda ses sanatçisi oldugunu kasfeder çunku hala pavyon girisinde afisleri durmaktadir ve hatta pavyonun oldugu çevrenin heryerinde. bu is dahada çikmaza girer oglunu uyarir yok olmadi omer dinlemiyor o zaman pavyondan ferideyi taniyanlari bulur. bu adamlar belalidirlar. aslinda yilmazin ferideye çarptigi gun feride bu belalilarin elinden kurtulmus son surat kosmaktadir, kaza yaptigini goruncede yaklasmamislardir.
feridenin omerin evinde kaldigini onunla beraber oldugunu ogrenirler ve ustulerine ususurler, ferideyi rahat birakmak için para isterler, bir