Tüm Versiyonu Göster : Ezo Gelin - Mantık Hataları
Onu da burada tartışalım.:icon_whis
first lady
14-09-07, 16:03
mantık hatası değil ama benim gözüme çarpmıştı geçen bölümde.hani ahmet bebe varken ezo onunla elçin ablaya çaya gidiyodu.ahmeti çayların yanında bırakıp resimlere bakmaya gidiyodu.çocuk yürüyo bide iyiki elini falan yakmadı.bide elçin abla onu yemeğe çağırdığında bebeği üst katta tek başına bıraktı.ya bebek merdivenden falan düşseydi.benim yüreğim ağzıma geldi valla:):)
hidden girl
16-09-07, 15:29
mantık hatası değil ama benim gözüme çarpmıştı geçen bölümde.hani ahmet bebe varken ezo onunla elçin ablaya çaya gidiyodu.ahmeti çayların yanında bırakıp resimlere bakmaya gidiyodu.çocuk yürüyo bide iyiki elini falan yakmadı.bide elçin abla onu yemeğe çağırdığında bebeği üst katta tek başına bıraktı.ya bebek merdivenden falan düşseydi.benim yüreğim ağzıma geldi valla:):)
Crenecim sende de ne göz+ne yürek varmışi öyle ya:):)
ama çok haklsıın.:img-wink:
benim gözüme taklna bi yer şu.
çok büyük bişi deil ama...:img-blush
nedim otele kadimin yanına geldiğinde fotoğrafı ellediğinde bırak parmak iiz yapçaksın demişti sonra aldı kendi mıncıkladı resmi:):):)
first lady
16-09-07, 20:09
bugün tekrarı izlerken farkettim.kadim elçin ablaya çiçek getirdi ya elçin abla dolaptan vazo çıkardı.sonra kadimle konuştu o sırada vazoda su vardı ama sonra su doldurmak için içeriye gitti.ama vazoda zaten su vardı.dolaba sulu vazo koyamıyacağına göre sanırım bi çekim hatası vardı.önceden suyu doldurmuşlardı ve baya bi görünüyodu:)
hidden girl
16-09-07, 20:17
bugün tekrarı izlerken farkettim.kadim elçin ablaya çiçek getirdi ya elçin abla dolaptan vazo çıkardı.sonra kadimle konuştu o sırada vazoda su vardı ama sonra su doldurmak için içeriye gitti.ama vazoda zaten su vardı.dolaba sulu vazo koyamıyacağına göre sanırım bi çekim hatası vardı.önceden suyu doldurmuşlardı ve baya bi görünüyodu:)
Montaj cnm montajjjj...
aynı sahne kim bilir kaç kere çekiliyordur.ohoooo:):):)
bende gözüme çarpan ufak bir hatayı sizinle paylaşmak istedim...ezo oteldeki dolandırıcılık olayını ortaya çıkardıktan sonra akşam kadim ona odada beklemesini söylediğinde ezo odaya gitti ve çantayı masanın hemen baışna bıraktı ve daha sonra kadim gelince konuştukları sırada ezo cam tarafındaydı ve çanta tam karşı tarafta yani kapı tarafındaydı ancak bir kaç kare sonra ezo yerinden kıpırdamadığı halde sinirle kalkıp giderken çanta birden elinin altına geliverdi...
papatya363
19-09-07, 17:53
şu ballı ağayla nur olan sahnede hani nur silahı çekipde kendine doğrultuyo ama sonra kendini vurmak için emniyeti açamaya çalışırken ballı ağa engelliyo işte o engellemeden önce nurla konuşurken silahının emniyetinin açık olduğunu bilmiyomuda o kadar nurun kendisini vurmaması için çabalıyo halbuki hemen elinden alabilirdi çünkü emniyeti kapalıydı
bana biraz mantık hatası gibi geldide
first lady
21-09-07, 13:49
kadim otelde yaşadığı halde her sabah arabasıyla bi yerlerden geliyo ve her akşam çıkışta bi yere gidiyo.e en başından beri otelde kalan bu adam her gece niye başka yerde kalıyo ben anlayamadım.kendi evine üstüne değiştirmeye gidiyo desem e kardeşinin 6 ay önce yaptırdığı bahçeyi bilmiyo demekki eve de gitmiyo.bence ezoyla karşılaşsın diye biraz fazla kasıyolar o bölümlerde:img-yes:
ezo evinde ütü yaparken çamaşıların arasına ahmet bebenin penyesinin karıştığını görürüyor
şimdik ezo bu çamaşırları yıkarken görmedimi bu penyeyi hadi görmedi diyelim asaken de mi görmedi hadi asarken de görmedi diyelim toplarken de mi görmedi bu penyeyi
ah ahmet bebe benim kirlilerim arasına karışmış penyen diye ilk kez görmüş gibi davrandı
İkinci sezonunu çok ama çok sevdiğim Ezo gelinin daha özenli çekilmesini rica ediyorum. Ayrıntılara takılmak da değil amacım. Yoksa daha fazlasını da yazarız ama bu hata çok bariz belli oluyor.
Bu mantık hatası değil aslında daha çok dikkatsizlik ya da bölümü yetiştirme acelesiyle tekrar çekme gereği duyulmayan bir sahne belki de.. Bu hatayı farkeden de yeğenim.
Ezo'nun, Dr. Emre'yi Nedim'le tanıştırdığı sahnede Nedim ve Emre tokalaşırken, sağ alt tarafta bir dirsek görünüp, kayboluyor :) -dakika 41:02-
Seyircilerinizden kaçmaz...bilginize sayın dizi ekibi.
ezo evinde ütü yaparken çamaşıların arasına ahmet bebenin penyesinin karıştığını görürüyor
şimdik ezo bu çamaşırları yıkarken görmedimi bu penyeyi hadi görmedi diyelim asaken de mi görmedi hadi asarken de görmedi diyelim toplarken de mi görmedi bu penyeyi
ah ahmet bebe benim kirlilerim arasına karışmış penyen diye ilk kez görmüş gibi davrandı
haklısın bana da orası saçma geldi.
first lady belki kadim pınara gidiyordur yatıya :img-fie::img-fie::img-cray::img-cray::img-cray:
Ezo,Elçin ve diğerleri iftar açıyor ama gün aydınlık,akşam vakti değil....
Kıyafet konusunda haklısınız bu gün izleyince iyice emin oldum...püsküller sonradan dahil edilmiş...
kadim otelde yaşadığı halde her sabah arabasıyla bi yerlerden geliyo ve her akşam çıkışta bi yere gidiyo.e en başından beri otelde kalan bu adam her gece niye başka yerde kalıyo ben anlayamadım.kendi evine üstüne değiştirmeye gidiyo desem e kardeşinin 6 ay önce yaptırdığı bahçeyi bilmiyo demekki eve de gitmiyo.bence ezoyla karşılaşsın diye biraz fazla kasıyolar o bölümlerde:img-yes:
sanırım kadim her sabah resim çekmek için otelden ayrılıo.çünkü bi kaç defa sabah elinde fotograf makinasıyla arabadan indi.Ben öyle düündüm açıkçası.
benim de dikkatimi çeken ballının adamları cevahirde çıkışta (sanırım cevahirdi orası) nur u alıp götürücekken nuru adamı gelio ballının adamıda silahını gösterio.Yani hangi alışveriş merkezine polis kimliği olmadan silah sokulabilir ki?
bir diger hatada 10 kasa havuca bir 10 kasa daha girdi... 20 kasa oluverdi havuclar..
odada kadim muhasebeciyle konusurken elindeki malzemeleri saydiriyordu..orada muhasebeci 10 kasa havuc dedi...sonra asagiya depoya indiklerinde de 10 kasa yerine 20 kasa havuc oldu......
benimde şey dikkatimi çekmişti otelde ilk karşılaştıkları sahnede asansöre binmek için bekliolar asansör gelio kapı açılıo bunlar beklio kadim girio tam kapı kapanıo ezo girio yani o zaman aralığını hatırlarsınız sora -1 egelio kapı açılıo kimse inmio kapı kapanıo o zaman aralığınıda hatırlarsınız en son iniolar konuşuolar tartışıolar uzun uzun ezo asansöre gidio ama kapı hala açık ehuehuehe garip gelcek ama benim dikkatimi çeken buydu :D :D :D
bide şey bu otel kapıları kartla açılanlardan değilmi çünkü kart giriş yeri war kart sokulmadan açılmaz dışardan benim bildiğim ama ezo kadim beyin odasına normal kapı açar gibi açıp girebilio!!!
chimeneyes
30-09-07, 22:39
hey maş. ne göz var sizde yahu:D hiçbişiy kaçmıo:D
tıpcılar gecesinde doktoruyla karsıalasan kadim sohbetin sonunda "gece uzun konusuruz" dedi ve hemen ardından geceye katılmayacagını nedime soyledi, nedim doktoruyla kadimin sohbetine sahit oldu, buna ragmen kadimin donusunun nedenini sordugunda kadim doktoru gorunce ayp olmasın diye geldim dedi, halbuki kadim doktoru gormesine ragmen geceye katılmayacgını soylemişti :D
hidden girl
03-10-07, 15:07
ev elçinin değildi.zaten ateşte iki tane vardı.kapı girişinde onun dışında geniş açı göstermediler çünkü:img-wink:ev onu değildi çünkü dikkat ettiyseniz evin önü genişti.o kadar geniş bi sokak gözükmüyordu önceki bölümlerde.yan tarafa doğru baksalar anlıycamda alakası yoktu
Sonra kadim ezoyu yangından çıkarırken tam kapıda ezo bacaklarını kastı.:img-pilot
He birde mantık hatası değil ama hastanede kadimin gömlekleri deilkti yangından sebep.sigara izmaritiyle yakışlmış gibi duruo:):):)
ezo kucagında baygın ama nasıl oluyorsa ellerindeki resim albumleri dusmuyor, diyelim ki bilici acık o anda o zmn hastanede kadim beyin kendini kurtardıgını ogrendiginde neden o kdr sasırdı ve teskkur etti ?? :D
sevgili arkadşların mantık hatası diyorsunuzya ben bişe anlanıyorum maşallah nasıl oturup kalkıyorlar ne içip yiyorlar yok şu eksik bu eksik şöyle oldu böyle oldu insanlık hali herşey olur valla ben önları pek önemsemiyorum insanların hatası olabilir ben dizilerin gidişatı verilmeye çalışılan mesajlar onlara bakıyorum öbür hataları görmüyorum ve dillendirmiyorum şimdi dizinin yapım firmasına mail atacağım daha dikkatli olunlar
neyse sevgiyle kalın
bitane mantık hatasın da ben yazayım...yangın sahnesinde hava karanlık yanı saat epey geç .. ama ezo kolunu panduman yaptırıken duvardaki saat 16,35 i gösteriyor ( o saatte hava kararıyormu yaaa ??
Benim Dikkatimi Sadece Yangin Sonrasi Ezonun Herzaman Giydigi Kiyafet Ve Tülbenti Cekti.yoksa Otelde Yedek Kiyafetmi Birakiyor.
Mantık hatası mı yoksa görüntü hatası mı orası tartışılır ama beni acayip rahatsız eden bi durum. Kadimciim sevgili kardeşi Nedim'i izledi sonra onu Süreyya ile yakaladı da adam kabak gibi ortada. Yani Nedim nerdeyse Kadim'in gözünün içine bakıyordu 'abi orda ne dikiliyosun' der gibi. Fakat Nedim hicbişey farketmedi Kadim de kimseciklere görünmeden ordan gitti. Bende yedim. :img-icecr:img-icecr
Mantık hatası mı yoksa görüntü hatası mı orası tartışılır ama beni acayip rahatsız eden bi durum. Kadimciim sevgili kardeşi Nedim'i izledi sonra onu Süreyya ile yakaladı da adam kabak gibi ortada. Yani Nedim nerdeyse Kadim'in gözünün içine bakıyordu 'abi orda ne dikiliyosun' der gibi. Fakat Nedim hicbişey farketmedi Kadim de kimseciklere görünmeden ordan gitti. Bende yedim. :img-icecr:img-icecr
ben hatta gördü sandım daha sonradan bahsi geçmeyince anladım görmediğini
nedim orda kadimi görmediyse bize görmek düşmez dimi görmediyse görmedi
Ya hani Nedim telefonunu Kadim in odasında onun masasında unutuyordu.
O sırada Telefon çalıyordu. Kadim açıyordu ve önce Süreyya nın sekreteri sonrada Süreyya konuşuyordu.
Kadim de Süreyya nın sesini duyunca telefonu kapatıyordu.
Hemen arkasından Nedim, bir otel görevlisini telefonunu almak için gönderiyordu.
Ben burda sanki bir mantık hatası sezinledim. Çünkü Kadim telefonu Süreyya nın suratına kapatıyor. Süreyya daha sonra Nedim i arayıp neden suratıma telefonu kapattın diye sorması gerekmiyor mu?
Bunu duyan Nedim inde telefonunu o sırada Kadim in açmış olabileceğini anlaması gerekmiyor mu?
36. bölümde bir görevli gelip Dabbie'nin annesi için kadının kimliğini bulduk diyor... şimdi birincisi otellerde girerken zaten kimlik kaydı yapılmıyor mu? kadının kimliği zaten belli ama kimi kimsesi olup olmadığının araştırıldığını bence orda söylemeliydiler
Hamde o kadar elit bir otelde kokain krizine girebilecek bir bayanın ne işi var?
Arkadaşlar..
Mesela bende eski mahallelinin durumunu tuhaf buluyorum.. belli ki bu oyuncu kadrosunda bir değişim oldu.. sırra kadim bastılar..
Onu anlayabiliyorum fakat, en azından bir sahne daha geçmiş olsun ziyaretiyle çekilmeliydi..
Bu insanlar yemeleri içmeleri ayrı gitmeyen insanlardı ve aile gibiydiler..
Birden ortadan kaybolmaları ve hiç açıklamasız bunun gerçekleşmesi, tipik yerli dizim! dedirtiyor..
Adları sanları duyulmaz birileri oldular ve buhar olup uçtular..
Ayrıca bu çekim hatalarına giriyor ama, Seyit'in korumanın başına silah dayayıp yere çöktürdüğü sahnede, arabanın arkasında resmen dev dev çekim ekibinin gölgeleri görünüyordu... biraz daha dikkat..:img-wink:
first lady
01-11-07, 18:51
adını bi türlü anlayamadığım ama feray olduğunu tahmin ettiğim kadim'in eski arkadaşı geçen haftaki bölümde kadimi aradı.kadim dediki''niye numaran görünmüyo??'' o da cevapladı ''eski kocam aramasın diye''(böyle bişeydi).şimdiii benim bildiğim insan numarasını gizlediğinde karşısındaki onun munarasını görmez .e şimdi bu kızımız kendi numarasanı gizleyip nasıl kocasından kurtulmaya çalışıyo anlamadım.numarası adamın telefonunda gizlenmiyoki.şimdi nedir:insan birisi onu aramasın istiyosa numarasını gizlemez.birisi onun aradığını anlamasın diye numarasını gizler.valla kafam karıştı:img-pilot
adını bi türlü anlayamadığım ama feray olduğunu tahmin ettiğim kadim'in eski arkadaşı geçen haftaki bölümde kadimi aradı.kadim dediki''niye numaran görünmüyo??'' o da cevapladı ''eski kocam aramasın diye''(böyle bişeydi).şimdiii benim bildiğim insan numarasını gizlediğinde karşısındaki onun munarasını görmez .e şimdi bu kızımız kendi numarasanı gizleyip nasıl kocasından kurtulmaya çalışıyo anlamadım.numarası adamın telefonunda gizlenmiyoki.şimdi nedir:insan birisi onu aramasın istiyosa numarasını gizlemez.birisi onun aradığını anlamasın diye numarasını gizler.valla kafam karıştı:img-pilot
bak şimdi onda şöyle bir mantık var sevgili formdaşım
feraye mecburen eski kocasını aramak zorunda kalıyor ya kadimin işi yüzünden işte o zaman kocasının telefonuında numarasının çıkmasını engellemiş oluyor onun rahatsız etmesin diye
first lady
01-11-07, 22:57
bak şimdi onda şöyle bir mantık var sevgili formdaşım
feraye mecburen eski kocasını aramak zorunda kalıyor ya kadimin işi yüzünden işte o zaman kocasının telefonuında numarasının çıkmasını engellemiş oluyor onun rahatsız etmesin diye
ama adam zaten onun numarasını biliyo.yani bi kere aradıktan sonra numaranı gizlemek niye???hatta ertesi günde kadim'i arayıp eski kocam aradı falan dedi.yani adam numarasını zaten biliyo:img-yes:
sadece_ozge
06-11-07, 18:31
sevgili arkadşların mantık hatası diyorsunuzya ben bişe anlanıyorum maşallah nasıl oturup kalkıyorlar ne içip yiyorlar yok şu eksik bu eksik şöyle oldu böyle oldu insanlık hali herşey olur valla ben önları pek önemsemiyorum insanların hatası olabilir ben dizilerin gidişatı verilmeye çalışılan mesajlar onlara bakıyorum öbür hataları görmüyorum ve dillendirmiyorum şimdi dizinin yapım firmasına mail atacağım daha dikkatli olunlar
neyse sevgiyle kalın
sana katılıyorum canım. yanı bukadar ayrıntıyada dıkkat edecekler degıller yanı.. onmlı olan ordakı mesajdır bnce yanlıs yere cok barız anlamsızsa tamam. bebgın camasırını gormesı mesela. onmlı olan onu gorup kendını kötu hıssetmesı degılmı. düşünsenıze ezo utu yapıyo cocuk gıysısı utuluyo ama farkında bıle degıl normal gıbı gecıp gıdıyo asıl bu olsa tamam ama bunud apek fareden olmazdı gıbı. ama bakıyorumda bu dızıde dıgerlerıne gore asırı barız hatalar yok yanı. yanı hata ararsak çoğu dızınİN varolusu hata bnce hayatımızda olan olayların ceyregını yansıtmıyo yanı bnce. bazı bakışlar ufak kelsımler falan nyse burası yerı dııl uzatmayım ben. cok hata yok allahtan dızımzde buna şükür:)
first lady
06-11-07, 23:15
bence mantık hatası yazmakta hiç bi sorun yok.bizler izleyici olarak tabiiki en iyisini görmeyi bekliyoruz.bu doğal değil mi??gözümüze takılan yada gözümüze batan şeyleri yazmalıyız bence.bu diziye verdiğimiz önemi ve nasıl incelediğimizi gösterir.ayrıca yazmalı hatta göstermeliyizki bi daha yapılmasın o hatalar.bence.
sadece_ozge
07-11-07, 11:50
bence mantık hatası yazmakta hiç bi sorun yok.bizler izleyici olarak tabiiki en iyisini görmeyi bekliyoruz.bu doğal değil mi??gözümüze takılan yada gözümüze batan şeyleri yazmalıyız bence.bu diziye verdiğimiz önemi ve nasıl incelediğimizi gösterir.ayrıca yazmalı hatta göstermeliyizki bi daha yapılmasın o hatalar.bence.
sanırım yanlıS ANLADIN BENI TABIKIDE YAZMALIYIZ. ben bıle yazıyorum bazen cokda guzel bı baslık bnce demek ıstedıgım asırı ayrıntılara takılmak yanı. bukadar normal hayatta bıle oluyo. madem budkadar asırı ayrıntıcıyız. ozman bu dıznın var olması bıle hata yanı onu demek ıstedım. yıne ezoda asırı goze batan cok hata yok. ben bı dızı hatırlıyorum olmaz deıdm ımsaknsız şaka gıbı dedım ağzım acık kaldı kı bu cok unlu reytıng alan ve cok unlu bır yonetmenın dızısıydı. uzun uzun yazıp eleştrmıstım. yanı ufak bakışlar detaylar cok onmlı dııl dedım yoksa yazmak bncede cok ıyı:)
chimeneyes
28-11-07, 19:41
arkadaşlar yannış olabilirim ama ezo ballı ağanın evindeyeken sağ kolundan yaralıydı elçin annenin evine gelince solunda yaralanmış oldu nasıl olduu annadınız mı:D
arkadaşlar yannış olabilirim ama ezo ballı ağanın evindeyeken sağ kolundan yaralıydı elçin annenin evine gelince solunda yaralanmış oldu nasıl olduu annadınız mı:D
yok solundaydı orda da :)) merak etme :)
chimeneyes
28-11-07, 19:50
alla allaa? ben yannış görmüşüm demekki:D
Bilmiyorum ben mi yanlışım ama,ambulansla gittikleri ev Elçin annenin yanan eviyle nerdeyse aynıydı hatta oydu sandım bilmiyorm ama.Onlar beyaz boyalı iki katlı bir eve taşınmamışlar mıydı?
Bilmiyorum ben mi yanlışım ama,ambulansla gittikleri ev Elçin annenin yanan eviyle nerdeyse aynıydı hatta oydu sandım bilmiyorm ama.Onlar beyaz boyalı iki katlı bir eve taşınmamışlar mıydı?
Maalesef 2 bölümdür bizim de dikkatimizi çekti söylediğin. Doğrudur. Taşınmışlardı. N'oldu biz de anlamadık. Hatta bölüm yorumlarında bunun muhabbeti döndü; herhalde salı haricinde kalan günlerden birinde bunlar apar topar taşındılar bizden habersiz diye. :icon_sorr Acaba kör filan mı sanıyorlar bizi? Ya da ne bileyim belki de çok zor durumda kaldılar o yeni evin sahibiyle, artık orada çekim yapamıyorlar? Mı? Ama en azından senaryoda kır dümeni, yap bir numara seyirciyi aptal yerine koyma bari dimi? Bir de ben şunu da anlamadım; Ezo sürekli elalemin evi, yok Elçin Ablam'ın evi deyip durdu da, bunlar ortaklaşa eve çıkmamışlar mıydı ki? Orası Ezo'nun da evi olmalı değil mi? Anlamadım, anlamadım...:bilmim Anlayan varsa bir izah etsin...:img-help:
evet taşınmışlardı ama senarist değişikliğiyle evleride değişiti keşkede değişmeseydi ben eski evleini daha sıcak buluyorumdum neyse artık yapcak bir şey yok
aynı şekilde annemde izlerken a bunlar eski evlerine mi taşındı dedi evet çok benziyor yanan evlerine
Valla mantık hatası sayılır mı bilmiyorum ama 42. bölümde (yani son bölüm) Elçin Hanım'ların salonunda otururken bir yerde (dublajda) fazladan bir gülme sesi var galiba Kadim'in. Görüntüde gülmemesine rağmen; o sırada gülünecek bir olay geçiyor ve dublajda gülmüş. Ben manyak gibi izlediğim için sadece iki defa izlememe rağmen fark ettim. Dikkat edin bakalım siz de fark edecek misiniz arkadaşlar; yoksa ben gaipten sesler mi duymaya başladım? :)
evt gülme sesleri var..ama normal geldi bana,yani mantık hatası görmedim :img-pilot gülme sesleri Elçin anne ve Kadim'e ait..
bu ev mevzu şu olabilir..
hani bigün otel odasında Kadim, Elçin anne için ev bakıyordu..Nedim odaya girdi ve onada gösterdi ve gösterdiği evlerin içinde aynı bu oturdukları eve benzer bir ev gösterdi..Kadim aldı heralde o evi..ama hangi ara aldı bilmim :bilmim :)
Valla mantık hatası sayılır mı bilmiyorum ama 42. bölümde (yani son bölüm) Elçin Hanım'ların salonunda otururken bir yerde (dublajda) fazladan bir gülme sesi var galiba Kadim'in. Görüntüde gülmemesine rağmen; o sırada gülünecek bir olay geçiyor ve dublajda gülmüş. Ben manyak gibi izlediğim için sadece iki defa izlememe rağmen fark ettim. Dikkat edin bakalım siz de fark edecek misiniz arkadaşlar; yoksa ben gaipten sesler mi duymaya başladım? :)
O yankıdır yankı...ona benzer bir olay da yanlış hatırlamıyorsam 40. bölümde oluyor. Sahneyi yazayım belki hatırlarsınız..FilintaKadim, Ezo'yu odasına çağırıyor. Hani yaptığı hata yüzünden hem gönlünü almak, hem de madem buldun parayı, tanıştır bizi seni mi kıracağım. Seni kıracağıma mafya ile ortak bile olurum. Yeterki sen bana surat yapma dediği sahne.. Konuşmanın sonunda FilintaKadim, ders çalışmak için Dr.Emre'nin evine gidecek olan Ezo'ya "iyi dersler" diyor. Ezo da "sağolasınız" diyor..dedim ya oda yankı yaptığı için Ezo tam arkasını dönmüş giderken biz bir "sağollasınız" kelimesi daha duyuyoruz. Senin dediğinde yankı yüzünden olmuştur.:)
Ya arkadaşlar bende çok ayrıntıya takılmayı sevmiyorum. Ufak tefek hataları görmezden geliyorum ama benimde dikkatimi bişey çekti. Acaba sadece benimmi dikkatimi çekti diyede merak ediyorum. Sizlerle paylaşmadan da edemedim...
Şimdi Kadim Ballı ya oteli gezdirirken spor salonuna geliyorlar ve ordaki güç birleştirme konusunda hemfikir olup ortaklık konusunda anlaşıyorlar. Ondan önce Kadim şartlarını sıralıyor Ballı ağaya. İşte otel yönetimine karıştırmam falan diye. Diğer bir şartıda zaten otelin çalıştığı bir güvenlik şirketi var. Eli silahlı adamlar otelde istemiyorum. Otele silah sokulmayacak gibi bir şart koşuyor. Ballı da kabul ediyor. O sırada yanlarında sadece Ballı nın 2 adamı var. Ama Eylül le Nedim in kahvaltı sahnesinde Eylül Nedim e Kadim in bu şartını anlatıyor. Kadim in Ballı nın otele silah sokmasını engellediğini falan söylüyor. Hatta Nedim de ya öylemi falan gibi bir laf ediyor. Benim anlamadığım Eylül hangi ara öğrendi Ballı ile Kadim in bu şartlar konusunda konuştuğunu? Hem mutfakta çalışan sıradan bir işçi nereden biliyor otel yönetimindeki detayları? Kadim yada Ballı gelip anlatmadı ya Eylül e? Ee o sırada Ezo da onların yanında değildi oda bunu Eylül e söylemiş olamaz. Zaten orda olsa bile bunu Eylül le paylaşacağını hiç düşünmüyorum. Ya anlamadım işte ben bunu. Eylül e hafiyelik yaptıralım derken çok abartmışlar gibi geldi bana...
Ya arkadaşlar bende çok ayrıntıya takılmayı sevmiyorum. Ufak tefek hataları görmezden geliyorum ama benimde dikkatimi bişey çekti. Acaba sadece benimmi dikkatimi çekti diyede merak ediyorum. Sizlerle paylaşmadan da edemedim...
Şimdi Kadim Ballı ya oteli gezdirirken spor salonuna geliyorlar ve ordaki güç birleştirme konusunda hemfikir olup ortaklık konusunda anlaşıyorlar. Ondan önce Kadim şartlarını sıralıyor Ballı ağaya. İşte otel yönetimine karıştırmam falan diye. Diğer bir şartıda zaten otelin çalıştığı bir güvenlik şirketi var. Eli silahlı adamlar otelde istemiyorum. Otele silah sokulmayacak gibi bir şart koşuyor. Ballı da kabul ediyor. O sırada yanlarında sadece Ballı nın 2 adamı var. Ama Eylül le Nedim in kahvaltı sahnesinde Eylül Nedim e Kadim in bu şartını anlatıyor. Kadim in Ballı nın otele silah sokmasını engellediğini falan söylüyor. Hatta Nedim de ya öylemi falan gibi bir laf ediyor. Benim anlamadığım Eylül hangi ara öğrendi Ballı ile Kadim in bu şartlar konusunda konuştuğunu? Hem mutfakta çalışan sıradan bir işçi nereden biliyor otel yönetimindeki detayları? Kadim yada Ballı gelip anlatmadı ya Eylül e? Ee o sırada Ezo da onların yanında değildi oda bunu Eylül e söylemiş olamaz. Zaten orda olsa bile bunu Eylül le paylaşacağını hiç düşünmüyorum. Ya anlamadım işte ben bunu. Eylül e hafiyelik yaptıralım derken çok abartmışlar gibi geldi bana...
Halısın Gökgöz'cüm. Ben de seyrederken artık ip atlar gibi sahneleri mi atlıyorlar, montajda biraz fazla mı kestiler diye düşünmüştüm. Zaten seyrederken başım dönüyor. Kadim'İn sahnelerinde normal tabü de, bir bakıyorum ev yine değişmiş, bir bakıyorum eski komşular evde sanki yürüme mesafesinde gibi. Herhalde ban kaçırdım diyorum. Ama galiba onlar ipin ucunu kaçırdılar:bella
yalnız o sahnede ballı ağanın adamının harici birde kadim'in otelinden biri var. bu sahne olduktan sonra hep birlikte kadim mutfağa tanıştırmaya götürüyor tam çıkacaklar eylül ne oluyor mustafa abi diye soruyor oda el sıkıştılar diyor sadece tabii bize ayrıntılar verilmiyor
yalnız o sahnede ballı ağanın adamının harici birde kadim'in otelinden biri var. bu sahne olduktan sonra hep birlikte kadim mutfağa tanıştırmaya götürüyor tam çıkacaklar eylül ne oluyor mustafa abi diye soruyor oda el sıkıştılar diyor sadece tabii bize ayrıntılar verilmiyor
Ö.dilekcim sen söyleyince tekrar izledim o sahneyi. Evet otelden de bir adam var ama yinede ayrıntı vermiyor Eylül e sadece el sıkıştılar diyor. Ama belki daha sonra Eylül adamı sıkıştırıp detayları öğrenmiş olabilir. Çokta mantıksız değil ama Eylül ün adama gidip detayları sormasıda çok saçma olur gibime geliyor benim. Adam şüphelenir bu durumdan. Neyse ya boşverdim. O kadarcık kusuruda görmezden geleyim bari. Sağol bana detayı gösterdiğin için...
karamursel
05-12-07, 13:45
son bölümde (43 bölüm )meryem servis asansöründen kaçıyordu
eğer servis asansörü varsa bunca zaman ezo neden kullanmadı
ve zeki ballı ağayla tel de balıgın nasıl pişirilecegi hakkında konusurken ızgarada tamam dıyor balıgı tepsıye koyuyor
seyyit, nedimin yanındayken telefonu açtırmadı.. sonra nedim pencereyi açtı ve seyyit, nedimin telefonunu pencereden attı.. sonraki sahnede süreyya ile birlikteyken telefonu çaldı ve süreyya konuştu...
ben şunu anlamadım:::: ben yanlış mı gördüm?? seyyit, nedimin telefonunu pencereden atmadı mı???
seyyit, nedimin yanındayken telefonu açtırmadı.. sonra nedim pencereyi açtı ve seyyit, nedimin telefonunu pencereden attı.. sonraki sahnede süreyya ile birlikteyken telefonu çaldı ve süreyya konuştu...
ben şunu anlamadım:::: ben yanlış mı gördüm?? seyyit, nedimin telefonunu pencereden atmadı mı???
hayr seyit telefonu arka koltuğa adamının yanına attı
pencereden adamının içtiği sigarayı attı
bendende şu olsun, mantık hatası sınıfına girer mi bilmiyorum. Araba bolluğu olabilir.
Nedim'in Eylülle ilk sahnesinde kullandığı arabanın plakası 34 NDM34 , hatta dedim ki kendi kendime bak şuna özel plaka almış. ama sonra Seyidle olan sahnede farklı plakası olan bir araba kullandı. garajında araba klleksiyonu var herhalde Nedim'in. Hergün değişik bir araba.
bendende şu olsun, mantık hatası sınıfına girer mi bilmiyorum. Araba bolluğu olabilir.
Nedim'in Eylülle ilk sahnesinde kullandığı arabanın plakası 34 NDM34 , hatta dedim ki kendi kendime bak şuna özel plaka almış. ama sonra Seyidle olan sahnede farklı plakası olan bir araba kullandı. garajında araba klleksiyonu var herhalde Nedim'in. Hergün değişik bir araba.
evet dün izlerken benimde dikkatimi çekti
NDM iken plaka farklı bişi oldu seninde dediğin gibi araba koleksiyonu felan var nedimin bu kadar sık değiştiğine göre plaka:img-pilot
babyofjackie
15-12-07, 12:39
Arkadaşlar bu ezo antapteyken hani bir dükkanı vardı. Ev yemekleri satıyorlardı. Daha doğrusu meze zeytin falan. Neyse o zamanlar bu doktor Emre ezoya çok destek oluyordu. Herşey iyi hoş güzelde o zamanalar ezo dükkanda ufacık bir hesabı bile yapamayıp minicik sayıları bile birbiriyle çarpamıyordu. Bu kız galiba o zamanlar ilkokulu bile bitirmemişti. Oysa şimdi Ezo hanımefendi liseyi bitirmeye çalışmıyor mu ? Bu ne çelişki ! :) Ezo antepten istenbula yerleşene kadar ilkokulu bitirdi birde liseye girip terkmi etti acabada bzim haberimiz yok. Yoksa o zamanlar onun gibi fazla okumamış sıradan bir kamyon şöförü olan ömer ile birlikteydi ve tahsile pek ihtiyaç duymuyorduda şimdi Kadim gibi bir turizm patronuyla otel sahibiyle oluncamı birdenbire bu kız okullu oldu. Arkadaşlar burada ben kamyon şöförü falan dedim ama yanlış anlamayın kinayem sadece böyle bir hatayı nasıl yaptıklarını anlamadığım senaristlere..
Arkadaşlar bu ezo antapteyken hani bir dükkanı vardı. Ev yemekleri satıyorlardı. Daha doğrusu meze zeytin falan. Neyse o zamanlar bu doktor Emre ezoya çok destek oluyordu. Herşey iyi hoş güzelde o zamanalar ezo dükkanda ufacık bir hesabı bile yapamayıp minicik sayıları bile birbiriyle çarpamıyordu. Bu kız galiba o zamanlar ilkokulu bile bitirmemişti. Oysa şimdi Ezo hanımefendi liseyi bitirmeye çalışmıyor mu ? Bu ne çelişki ! :) Ezo antepten istenbula yerleşene kadar ilkokulu bitirdi birde liseye girip terkmi etti acabada bzim haberimiz yok. Yoksa o zamanlar onun gibi fazla okumamış sıradan bir kamyon şöförü olan ömer ile birlikteydi ve tahsile pek ihtiyaç duymuyorduda şimdi Kadim gibi bir turizm patronuyla otel sahibiyle oluncamı birdenbire bu kız okullu oldu. Arkadaşlar burada ben kamyon şöförü falan dedim ama yanlış anlamayın kinayem sadece böyle bir hatayı nasıl yaptıklarını anlamadığım senaristlere..
Bende yarı yamalakta olsa ilk sezonu izlemiş izleyicilerdenim. Ezo nun o küçük dükkanını biliyorum. 2 bayanla birlikte bişeyler yapıp satıyorlardı. Ama ben Ezo nun ufacık sayıları bile çarpamadığını hiç hatırlamıyorum nedense. Çünkü dizinin ilk bölümünden beri Ezo karakterine elinde imkan olmadığı halde birçok insandan daha iyi işler yapabilecek kadar akıllı imajı çizildi. Zaten Ezo ortaokul mezunu olarak söylendi. Şimdide liseyi bitirmeye çalışıyor. Burda bir mantık hatası yok. Ama ben hala o küçücük sayıları bile çarpamayacak kadar bilgisiz olduğunu gösteren bir sahne hatırlamıyorum...
babyofjackie
15-12-07, 13:02
Bende yarı yamalakta olsa ilk sezonu izlemiş izleyicilerdenim. Ezo nun o küçük dükkanını biliyorum. 2 bayanla birlikte bişeyler yapıp satıyorlardı. Ama ben Ezo nun ufacık sayıları bile çarpamadığını hiç hatırlamıyorum nedense. Çünkü dizinin ilk bölümünden beri Ezo karakterine elinde imkan olmadığı halde birçok insandan daha iyi işler yapabilecek kadar akıllı imajı çizildi. Zaten Ezo ortaokul mezunu olarak söylendi. Şimdide liseyi bitirmeye çalışıyor. Burda bir mantık hatası yok. Ama ben hala o küçücük sayıları bile çarpamayacak kadar bilgisiz olduğunu gösteren bir sahne hatırlamıyorum...Ezo doktor Emre ile bir gün dükkanda oturup çay içiyordur. Doktor Emre ona bir iş ayarlamıştır. Kız hesap yapmaya çaılışır ve sıradan bir ortakul öğrencisinin düşünmeden bile yapabileceği bir hesabı yapamadı. Hatta Emre de yardım etmişti. Bu sahneyi eminim iyi hatırlayan düzenli bir izleyici çıkacaktır.
44. Bölümde Kadim mesaj çekiyor, ardından Ezo cevapyazıyor. Gelen mesajda saat 11,20 gibi görünüyor.. Ama Kadim diyor ki Saat sekizde seni alırım... Bu zaman kavramı biraz değişik birşey sanırım...
ladyDarbanvile
23-01-08, 16:29
46. bölümde Pırtık meselesinin hikayesi anlatılırken Elçin Hanım;"Kadim beş yaşında, Arzu da yeni konuşuyordu" diye anlatmaya başladı. Daha önceden ise taaa 30lu bölümlerde Kadimle kardeşine bakmaya başladığında Kadim'in onlu Nedim'in ise beş yaşında olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum.
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.