PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 9

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

filizim+y
04-01-07, 17:23
forever dediğin gibi başta sadece intikam için başladı yılmaz ama filiz başından beri sevdi acısını da yaşadı, yılmazın yaptığı unutulacak birşey değil yeri geldiğinde biz bile bunu tekrar tekrar yazıyoruz ama yılmaz hatasını anladı bir insan 2.defa sevemez mi elif yılmazın ilk aşkıydı FİLİZ ise son aşkı oldu herzaman için bayanlar erkeklerin ilk aşkı olmasalar bile son aşkı olmak isterler, filiz de yılmaza bir şans daha verdi yeniden başladılar ve yılmaz da elinden geleni yaptı geçen sezon yılmaz hatalıydı bu sezon filizin sırasıydı hata yapmak bunu en çokta dış etkenler sağlamış oldu, yılmazın hataları kendisinindi (çünkü elifi kaybetttiği için yapmış olduğu plandı bu ama filizin kişiliğini hesaba katmamıştı, yanıldığınıda anladı) ama filizin hataları babası,annesi,ömer,mualla ve bazı zaman yılmaz yüzünden gerçekleşti

dediğin gibi belkide hala kullanıldığını aklından silemediği için yılmaza inanamıyordur diyeceğim ama öyle olsa bile bu aşkın içine kendisini hapsettiğini ve onu hissettikçe sevmekten vazgeçmeyeceğini söylüyor filiz, her insan son defa da olsa bir şansı hakeder bunu filiz ilk sezon yaptı ve yılmazını kazandı yılmazın gözlerindeki aşkı görmedik mi birliktelerken hissetmedik mi şimdi bu şansın filize verilmesini istiyorum benim düşüncem böyle çünkü ben hala bu aşkı destekleyenlerdenim

pinkzone
04-01-07, 17:25
Allah rahmet eylesin fatmayıda kaybettik valla beni zorla filiz tarafına çekşceksiniz yorumlarınıza baktım şimdide bıkkınlık gelenlerden tutun çekici gelmeyene kadar herkes yılmaz filiz birlikteliğini eleştirmiş ben filiz krakterini eleştiriyorum ama konuya sevgili modum berna ve fatma gibi bakamıyorum daha ümitlerim yılmaz filiz aşkından tükenmedi

Mesajını görünce sağımı solumu kontrol ettim.. Sağlammıyım diye.. :)

Ben sadece eskiden olan inancımı yitrdim.. Eskisi gibi olmazsa olmaz demiyorum.. Birbirlerine olan aşklarından şüphem yok. Ne olursa olsun aşkları bitmeyecek orası kesin.. Sonuçta sloganda aşka inat zamanlar dimi.. :) Sadece ben bu gelgitlerden sıkıldım.. Ve eskiden mutlaka olmazsa olmaz olan birlikteliği artık ne oalcaksa olsun gözüyle izliyorum.. Eskisi gibi sarmadığından yakındım. Yoksa bu birlikteliğe pek itirazım yok. Ama eski görüntüsü gözümde kayboldu.. Kör oldum kör anlatabiliyormuyum.. ? :)

gülbeşeker
04-01-07, 17:28
Filiz Yılmaz benim için neden inandırıcı değil?

Arkadaşlar;

Bilen bilir ben bu dizinin en başında Bülent İnal var diye bakmaya başlamıştım. İlk 2 bölüm hemen herkes gibi favorilerim Elif ve Yılmaz'dı. İki masum saf gencin aşkı çok hoşuma gitmişti. Ama 3. bölümde Yılmaz Elif'e yargısız infaz yapıp tokatı patlatınca artık Yılmaz gözümden düşmüştü. 5. bölümde Yılmaz mağazada Elif'in parmağından yüzüğü çekip çıkardığında her ne kadar aşkları bitmese de Elif & Yılmaz aşkı benim için bitmişti. 7. bölümde en canımı sıkan sahne hapsihane ziyaretinde Elif karşısında pişmanlıkla ağlarken Yılmaz'ın zeytinyağı gibi üste çıkıp Elif'in kalbini kırdığı sahneydi. O ilişkide hatalı olan Elif değildi. Elif'in çaresizliği beni çok etkiliyordu Yılmaz'a sürekli kızıyordum. Velhasılı kelam Ömer'in Elif'e karşı çıkarsız menfaatsiz bir zengin çocuğunda kolay kolay görülmeyen bir aşkla Elif'i sevmesi onun için acı çekmesi benim favori adamımı belirledi.

Yılmaz Filiz aşkı kirli değil dediniz? Nesi kirli değil arkadaşlar? Başta Yılmaz Elif'i seviyor Filiz'i kullanmaktan kaçınmıyor. Filiz'in ona aşık olduğunu bile bile onun kalbini yaralıyor. Ona acı vermekten geri kalmıyor. Zannediyor musunuz ki Filiz o kullanılmayı unuttu? Hangi kadın unutur ki? İstediğin kadar sevgi sözcüğü söyle. Ne farkeder ki? Bir kere hayal kırıklığına uğradıktan sonra ne değişecek ki?

Yılmaz bendeki son kredisini 17. bölümde tüketti. Filiz ona çiftlikte nasıl kırıldığını açıklarken özür dileyecek yerde bik bik bik şeklinde kendi gerekçelerini açıklamaya çalıştığı an ben Yılmaz'ı silmiştim.

Bu sezon da aldatma falan olmadı ama Filiz'in de Yılmaz'ın da bariz hataları oldu yine ve ben bu ilişkiden soğudum.

Anlaşılan bu ilşki baştan beri sana inandırıcı gelmemiş o zaman filiz-yılmaz arasına cem veya aslı girmiş,filiz-yılmaz hata yapmışlar ne farkeder?Zaten senin gözünde filiz-yılmaz ilşkisi yok ki.Her neyse filiz geçmişte yaşananlara bir sünger çekti ,kalbinde sızısı kalmış mıdır ?Kalmıştır,ama yılmaza duyduğu aşktan büyk değil. Sorun şu ki o zamanlar filizle yılmaz arasında bir aşk yoktu yani sadece filiz aşıktı. Eğer siz filizle yılmaz arasındaki ilişkiyi o zamandan başlamış sayarsanız bu ilşki saf değil diyebilirsiniz ama ben 24.bölümden itibaren filiz-yılmaz aşkına inanıyorum ve bu ilşkinin de hiçbir şekilde kirlendğini düşünmüyorum.

matraka
04-01-07, 17:29
Mesajını görünce sağımı solumu kontrol ettim.. Sağlammıyım diye.. :)

Ben sadece eskiden olan inancımı yitrdim.. Eskisi gibi olmazsa olmaz demiyorum.. Birbirlerine olan aşklarından şüphem yok. Ne olursa olsun aşkları bitmeyecek orası kesin.. Sonuçta sloganda aşka inat zamanlar dimi.. :) Sadece ben bu gelgitlerden sıkıldım.. Ve eskiden mutlaka olmazsa olmaz olan birlikteliği artık ne oalcaksa olsun gözüyle izliyorum.. Eskisi gibi sarmadığından yakındım. Yoksa bu birlikteliğe pek itirazım yok. Ama eski görüntüsü gözümde kayboldu.. Kör oldum kör anlatabiliyormuyum.. ? :)

evet ama rahatça feride ömer tarafına geçebildin valla iki günde çift değiştirme ve özenme alışkanlığım yoktur.ömer krakterini az çok biliyorum o yüzden onun tarafından gelecek aşktanda hiç etkilenmem çünkü krakteri zayıf biri aşık olsada efsane yaratamaz

evet filiz yılmaz aşkından bende eskisi gibi tat alamıyorum valla bu alamadığım tadı feride ömer ilşkisine tercih ederim kendi bakış açım senle ilgisi yok

valla bunları yazınca filizciler şok olmuştur herhalde

filizim+y
04-01-07, 17:30
pinknoze seni kaybedemeyiz, dur körde olma bakış açına ihtiyacımız var :), hem yakın bir zamanda göreceksin istediğin sahneleri eskisi gibi sen inancını yitirme bize yeter, eskisi gibi olması için çiftimizi nazardan saklamak lazım biz belki bunu beceremedik ekrandaki garip ilişkilerden bir bizim ki sağlamdı o da nazara geldi sanırım.

sen dikkat et kendine :)

pinkzone
04-01-07, 17:31
ekşi sözlükten bir yazı..

tam 56 bolum sonra bir kadın geldi yılmaz* ın yuzunu guldurdu derken firenleri patlatılan dizi. adalet mi bu şimdi.

filizim+y
04-01-07, 17:34

matraka senin filize karşı olan tavrını biliyoruz sen sadece forumda farklı olmak istiyorsun o yüzden bizde yardımcı oluyoruz sana :) yılmazcısın yılmazın da filizsiz olamayacağını biliyorsun

pinkzone
04-01-07, 17:35
evet ama rahatça feride ömer tarafına geçebildin valla iki günde çift değiştirme ve özenme alışkanlığım yoktur.ömer krakterini az çok biliyorum o yüzden onun tarafından gelecek aşktanda hiç etkilenmem çünkü krakteri zayıf biri aşık olsada efsane yaratamaz

evet filiz yılmaz aşkından bende eskisi gibi tat alamıyorum valla bu alamadığım tadı feride ömer ilşkisine tercih ederim kendi bakış açım senle ilgisi yok

Kesin şok oldular.. Senden bu sözleri duymak iltifattan daha yüce valla.. :)

pinknoze seni kaybedemeyiz, dur körde olma bakış açına ihtiyacımız var :), hem yakın bir zamanda göreceksin istediğin sahneleri eskisi gibi sen inancını yitirme bize yeter, eskisi gibi olması için çiftimizi nazardan saklamak lazım biz belki bunu beceremedik ekrandaki garip ilişkilerden bir bizim ki sağlamdı o da nazara geldi sanırım.

sen dikkat et kendine :)

Hıım sanırım derdimi anlatabilmişim.. :) Kör oldum bakalım.. Aşk sahneleri olunca açılcakmı.. Aman allahım kör olmuştum.. Bir dakika içinde açıldı.. :img-wink: Sağol.. Benim tahminlerim yine devam etcek.. Valla bir senaryo daha kurguladım kafamda. Tam oturtayım yazacağım buraya..

filizim+y
04-01-07, 17:36
sevgili matraka sana 121. sayfada bir sorum vardı okuyabildin mi bilmiyorum bakarsan sevinirim, gerçi son yazdıkların biraz da olsa cevap aldım gibi geldi bana ama olsun yine de cevaplarsan sevinirim.

matraka
04-01-07, 17:38

matraka senin filize karşı olan tavrını biliyoruz sen sadece forumda farklı olmak istiyorsun o yüzden bizde yardımcı oluyoruz sana :) yılmazcısın yılmazın da filizsiz olamayacağını biliyorsun

benim filize karşı olan bir tavrım yok sadece filiz krakteri 2.sezonda erozyana uğradı valla ben yılmaz gibi biri olacağını bir aşkın peşinden bu kadar gideceğini tahmin etmezdim filizin onca hatasına rağmen sadece filiz hatalı olduğu için eleştiriyorum gerekiyorsa asıyorum biçiyorum bu benim kendi bakış açım

pinkzone
04-01-07, 17:38
Bir yorum daha..

hiçbir karakteri doktor olmamasına rağmen hemen her bölümü hastanede geçen belki de ilk dizidir.

edit:duduklu tencerenin uyarısıyla öğrenmiş bulunuyorum ki,rahmetli elifin kızkardeşi,pek sevdiğim ömerin baldızı olan kız(adını unuttum kendisinin) yeni sezonda tıp öğrencisi olmuş.isabetli seçiminden dolayı kutluyorum kendisini.zira sırf yakın çevresini tedavi ederek bile ekmeğini kazanacaktır.

Valla doğru söylemiş.. Hastane müptelası olduk.. Gelecek haftayada hastanedeyiz.. Hepinizi bekleriz.. :)

gülbeşeker
04-01-07, 17:39
belki bizim aşıklarımız biz olamadılar ama birbirlerine olan sevgilerinden hiç bir zaman şüphe etmedim bunu anlayabiliyorsunuz çünkü valla ekranda bundan iyi bir aşk bulursanız feride ömer de dahil size o bölünleri izlemekte kolaylıklar dilerim
Sevgili matraka benim de anlatmaya çalıştığım bu filiz-yılmaz ayrı da olsalar sevgileri hala sürüyor tamam yılmaz hatalar yapmış,filiz hatalar yapmış tamam bunları eleştirelim ama bu aşk inandırıcı değil,dizinin sonu mutsuz bitsin diyen arkadaşlarımız var onlara saygı duyuyorum kendi bakış açıları ama yine de her şeye bu kadar olumsuz bakmayalım derim.Feride-ömere gelince bence yakışan bir çift oldular.Ömer biraz hızlı ilerliyor gibi ama zaten 4 yıl boyunca elifn yasını tutmuş ,mutlu olmak onun da hakkı.Yine de benim zevk alarak izledğim sahneler ömer-feride ve elif sahneleridir.Üçü birlikte olunca daha güzel bir elektrik alıyorum.

matraka
04-01-07, 17:43
Bir yorum daha..

Valla doğru söylemiş.. Hastane müptelası olduk.. Gelecek haftayada hastanedeyiz.. Hepinizi bekleriz.. :)

valla bunu ceme borçluyuz yılmaz ve cem olduğu sürece tekinerler hep hastanede olucak zaten hatta sürekli oda tutmalarını öneriyorum ee nede olsa filizle yılmaz birlikte tatile gidiyor diye hastanelik olan handan hanım oğlunun vurulmasına o kadar üzülmedi

gülbeşeker
Kesin şok oldular.. Senden bu sözleri duymak iltifattan daha yüce valla.. :)

Hıım sanırım derdimi anlatabilmişim.. :) Kör oldum bakalım.. Aşk sahneleri olunca açılcakmı.. Aman allahım kör olmuştum.. Bir dakika içinde açıldı.. :img-wink: Sağol.. Benim tahminlerim yine devam etcek.. Valla bir senaryo daha kurguladım kafamda. Tam oturtayım yazacağım buraya..

sevgili pinkzone geçenlerde filiz-yılmaz-aslıyla ilgili bir senaryo kurgulamıştın ,partili falan.Gerçekten çok hoştu aslında sen senaryolarını da replikler halinde senaryolar kısmına yazsan çok hoş olur.

forever_bim
Sevgili HASAN senin çizgin zaten belliydi yani filiz yılmaz aşkı senin için pek önemli değildi ama yinede bu aşkı sevdiğini vede azda olsa desteklediğini düşünüyordum ama yorumunu okuyunca zaten sen bu aşkı hiç desteklememiş vede hiç sevmemişsin onun için sana inandırıcı gelmiyor ama bana göre bu aşk çok etkileyici vede çok güzel özelliklede filiz tarafından evet yılmaz çok büyük hatalar yaptı filizde bu sezon yaptı ama ben bu aşkın paspas olduğunu düşünmüyorum izlerken hala çok büyük bir zevkle izliyordum
Benimde bu diziyi izlememe sebebim fragmanı gördüğümde bülent inalı gördüm kurşun yarasından beri çok severim kendisini vede müzikleri çok etkiledi daha sonra diziyle ilgili araştırma yapınca dizide tuba büyüküstünün olduğunu öğrenince bu diziyi izlemeye karar verdim çünkü kendisi çok ama çok sevdiğim bir oyuncu bu dizi sayesindede muhteşem bir oyuncu keşfettim oda sinan tuzcu
şuan dizi çıkmazlar içinde ama inanıyorumki çok güzel bölümler olacak
NOT:Lütfen cem sahneleri azalsın mümkünse cem diziden çıksın artıl cemi ekranda gördükçe çok sinir oluyorum vede ömer feride ve küçük elif sahneleri çok olsun

Şimdi ben baştaki olayları yazınca herkes kırıldı sanırım.

Arkadaşlar Sinem'le de konuşurken söylemiştim, yine yazayım tam olsun. Baştaki hatalar bir yana bu çiftin oturup bir sorunu bile adamakıllı çözememesi bence büyük bir sorundur yine.

Sezinti yazmıştı sevgi biz olabilmektir sevdiğini karşındakine ispatlayabilmektir. Ne zaman ki Filiz'le Yılmaz bir sorunla karşılaşsalar bir sorun da içlerinde yaratıyorlar. Bu sezon olanları zaten her bölüm yazıyoruz. Onları da mı yazsaydım acaba?

Bu sezon 46. bölümü saymazsak hep birbirlerine karşı anlayışsız ve serttiler. Ne zaman bir taraf kızsa öteki taraf alttan alıp yumuşatacağı yerde inatlaşıyor.

matraka
04-01-07, 17:47
Şimdi ben baştaki olayları yazınca herkes kırıldı sanırım.

Arkadaşlar Sinem'le de konuşurken söylemiştim, yine yazayım tam olsun. Baştaki hatalar bir yana bu çiftin oturup bir sorunu bile adamakıllı çözememesi bence büyük bir sorundur yine.

Sezinti yazmıştı sevgi biz olabilmektir sevdiğini karşındakine ispatlayabilmektir. Ne zaman ki Filiz'le Yılmaz bir sorunla karşılaşsalar bir sorun da içlerinde yaratıyorlar. Bu sezon olanları zaten her bölüm yazıyoruz. Onları da mı yazsaydım acaba?

Bu sezon 46. bölümü saymazsak hep birbirlerine karşı anlayışsız ve serttiler. Ne zaman bir taraf kızsa öteki taraf alttan alıp yumuşatacağı yerde inatlaşıyor.

tüm dizilerdeki aşıkların hangisinde bu varki belkide bu yüzden aşkları ekranda seyrediliyor zaten birbirini çözen gerçi yılmaz filizi her zaman çözdü ama yani diziyi izlemenin en anlamı kalır diziler ne kadar sürer selim ve esma aşkında bak iletişim kuramadılar beyaz gelinciği hiç katmıyorum acı hayatı hiç katmıyorum bence aşk dizisi olarak ıhlamurlar altındadan başka alternatif bir dizi yok

pinkzone
04-01-07, 17:49
sevgili pinkzone geçenlerde filiz-yılmaz-aslıyla ilgili bir senaryo kurgulamıştın ,partili falan.Gerçekten çok hoştu aslında sen senaryolarını da replikler halinde senaryolar kısmına yazsan çok hoş olur.

Kısa kalır oraya senaryom.. Onun için buraya yazmam daha doğru olur.. Yoksa 1 sayfayı dolduracak kadare senaryo yazamam.

filizim+y
04-01-07, 17:49
ben filizle yılmazı sevdiğimden, ömerinde bu çiftimin aşkına inanmasından ve sürekli engel olmasından dolayı ömeri sevmiyordum ta ki bu sezonun son bölümlerinde ömeri daha ılılmı görene kadar yine ne kadar iyiyim ki:)
ömerin de feride ile mutlu olacağını düşünüyorum ömer beni elife sadık kalması ile hayran bırakmıştı, filize karşı tutumu ile çıldırttı, kızına yaklaşımı ile sevindirdi
ferideye bakışı ile mutlu etti yani haketti, filizide rahat bırakırsa tam olacak

tabi bebeği öğrendikten sonraki davranışı kararımı değiştirmeyecek yönde olur inş. ömer için düşüncelerim düzelmişken en kötüleri sayarken bile ismini kullnmıyorum çünkü daha kötüleri var bu dizide CEM, handan,mualla

forever_bim
04-01-07, 17:50
tüm dizilerdeki aşıkların hangisinde bu varki belkide bu yüzden aşkları ekranda seyrediliyor zaten birbirini çözen gerçi yılmaz filizi her zaman çözdü ama yani diziyi izlemenin en anlamı kalır diziler ne kadar sürer selim ve esma aşkında bak iletişim kuramadılar beyaz gelinciği hiç katmıyorum acı hayatı hiç katmıyorum bence aşk dizisi olarak ıhlamurlar altındadan başka alternatif bir dizi yok

Tüm zamanların en muhteşem dizisi ÇEMBERİMDE GÜL OYAda ana karakterler Yurdanur ve Mehmet'in her sorun karşısında biz olmalarını seyrettim 40 bölüm boyunca. Ayrıca da değil I.A. Türkiye'nin İkinci Bahar ve Sultan Makamı ile birlikte yapılmış en muhteşem 3 dizisinden biriydi.

filizim+y
04-01-07, 17:54
matraka haklısın aşk dizisi olarak ıhlamurlardan başka yok herkesin kendi fikri her dizi herkeste ayrı bir heyecan bırakır bende de şu ana kadar izlediğim dizlerden 1.sırada ıhlamurlar geliyor gelmiş geçmiş hepsinden bu da benim düşüncem.

pinkzone
04-01-07, 17:54
Yani.. filizim+y

Mualla karakteri mi kötü ? Şaşırdım.. Kadın oğlunun mutluluğunu istiyor.. Handan gibi nayır nolamaz diye diretmiyor farkındaysan. Oğlunun üzldüğünü biliyor 4 sene boyunca.. Filize o uyarı yaptı çünkü oğlunun bir daha üzülmesini istemiyor.. Ana yüreği oğlu için en iyisini istiyor.. Hakkıda.. Ama Handanı anne kavramına sokmuyorum.. O gelecek olan büyük iflastan sonra alacak ağzının payını o zaman görürüm onun kötülüğünü ısrarını.. Karakteri olmayan Handan hanımın kişiliksiz karakteri de balon gibi sönecek.. Mazlum bir çare kalacak.. Bende o günleri iple çekiyor olacağım.. :) Cemi saymıyorum.. Onun ipini Yılmaz çekeceğe benzer.. :)

matraka
04-01-07, 17:55
Tüm zamanların en muhteşem dizisi ÇEMBERİMDE GÜL OYAda ana karakterler Yurdanur ve Mehmet'in her sorun karşısında biz olmalarını seyrettim 40 bölüm boyunca. Ayrıca da değil I.A. Türkiye'nin İkinci Bahar ve Sultan Makamı ile birlikte yapılmış en muhteşem 3 dizisinden biriydi.

yok biz senle anlaşamayız anladım ikinci bahar evet güzel bir dizidir ama ben o diziyi türkan şoray ve şener şen in aşkları için izlemedim çemberimde gül oya dizisinide o maçla izlemedim evet biz anlaşamayız

forever_bim
04-01-07, 17:58
Yani.. filizim+y

Mualla karakteri mi kötü ? Şaşırdım.. Kadın oğlunun mutluluğunu istiyor.. Handan gibi nayır nolamaz diye diretmiyor farkındaysan. Oğlunun üzldüğünü biliyor 4 sene boyunca.. Filize o uyarı yaptı çünkü oğlunun bir daha üzülmesini istemiyor.. Ana yüreği oğlu için en iyisini istiyor.. Hakkıda.. Ama Handanı anne kavramına sokmuyorum.. O gelecek olan büyük iflastan sonra alacak ağzının payını o zaman görürüm onun kötülüğünü ısrarını.. Karakteri olmayan Handan hanımın kişiliksiz karakteri de balon gibi sönecek.. Mazlum bir çare kalacak.. Bende o günleri iple çekiyor olacağım.. :) Cemi saymıyorum.. Onun ipini Yılmaz çekeceğe benzer.. :)

Fatma;

Filiz Yılmaz'a hayır diyen herkes arkadaşa göre dizide kötü.

Bu durumda seninle ben de forumun kötüleriyiz:img-hyste :img-hyste

pinkzone
04-01-07, 17:59

Katılıyorum..

Bende bu iki dizinin büyük anısı vardır.. Bu diziler de bende kendimden geçerdim.. Şu ana kadar iyi dizilerden biri İkinci bahar ve Çemberimde Gül Oyadır bence..

Bu iki dizinin sevilmelerinin asıl temel nedeni.. Olayları yalın bir şekilde anlatması.. Ve hikayeyi karakterleri yıpratmadan sonlandırlmış olmalarıdır. Bu iki dizi tadında bittiği için seviliyor.. Zamanında bitmesini bilmeli bence bir dizi.

matraka
04-01-07, 18:00
Fatma;

bu gruba bende dahil olurum o zaman bende anne krakterine en yakın mualla hanımı görüyorum çünkü işte filizle tuba burda karışıyor bende bu yorumları o yüzden sevmiyorum

filizim+y
04-01-07, 18:01
pinknoze muallayı oğluna karşı tutumundan değil filize karşı tutumundan dolayı, filize oldum olası soğuk davranıyor ama bilmiyor ki oğlu onunla mutlu bak daha geçen hafta aslıyı gördü tanımadan etmeden bayıldı, oradakiler bile aşırı bir iltifatta bulundular ama filiz haketmesine rağmen böyle birşey yapmadılar.

sadece filize yaklaşımı için dedim

forever_bim
04-01-07, 18:01
yok biz senle anlaşamayız anladım ikinci bahar evet güzel bir dizidir ama ben o diziyi türkan şoray ve şener şen in aşkları için izlemedim çemberimde gül oya dizisinide o maçla izlemedim evet biz anlaşamayız

Matraka;

Biz gayet de güzel anlaşıyoruz.

Ya da ben öyle sanıyorum. İkinci Bahar'da mahallelinin birbirine karşı sıcaklığı sevgisi ayrıca Hanım Ali Haydar aşkı çok şahane işlenmişti.

ÇGO dönem dizisiydi ama ben Yurdanur'la Mehmet'in aşkına bayılıyordum Zarife ve Ümit de çok hoşuma gidiyordu.

Aşk sadece sarılmak öpmek değildir bence. Aşk ve sevgi her güçlüğü birlikte göğüs germek birbirini anlamaktır. Bakın Ali ve Sema'ya. Bir kavgaları bir günü aşmıyor.

pinkzone
04-01-07, 18:02
Fatma;

Evet sanırım öyle gibi.. Yaşasın kötülük mü desem.. :)

Bide Cem ilerdeki sahnelerinde bu repliği kullanmasını istiyorum..

Cem= Yaşasın kötülük.. Nihahahaha Nihahaha.. Filiz Benim olacak.. Güzellikle olmadı mağdem kötülükle.. Nihahaha.. Ya benimsin ya toprağın.. :img-hyste

filizim+y
04-01-07, 18:03
şimdi çıkmak zorundayım birazdan devam edeceğim

forever, pinknove va matraka kesinlikle kötü değilsiniz devam etcem

gülbeşeker
04-01-07, 18:04

sevgili forever bahsettğin diziler çok güzel olabilirler ama çok da uzun sürmediler yani tadında bittiler ya da diğerlerini bilemicem ama sultan makamı reyting sorunu yüzünden çabuk bitti.Bence ülkemizde diziler uzadıkça işler sarpa sarıyor,senaristler bir türlü işin içinden çıkamıyorlar.Doğal olarak karakterlere çeşitli hatalar yaptırıp,araya birilerini de katarak bir barıştırıp bir ayırıyorlar.Aksi takdirde 70 bölümlük bir dizide çiftin her sahnesi aşk dolu,mutlu sahnelerle geçerse insan bir yerden sonra sıkılıyor.

forever_bim
04-01-07, 18:08
Bir önceki başlık 1250 mesaj sayısını aştığı için tarafımca kilitlenmiştir. Dizi ile ilgili yorumlara lütfen bu başlıktan devam ediniz.

Saygımla

forever_bim/DİZİFİLM MODERATÖRÜ

matraka
04-01-07, 18:08
evet haklısında sen benim anlatmak istediğimi anlamadım bahsettiğin dizi türkiyenin efsane dizilerinde biridir katılıyorum ama konu aşk değildi yukarıda saydıkların vardı ama ıhlamurlar altında bir aşk dizisi anlatabiliyormuyum filizin yılmaza aşkı ömerin elife aşkı elifin yılmaza aşkı semanın aliye aşkı keremin nalana aşkı vs başka bi şey varmı dizide yok galiba anlatmak istediğimi anlatamadım ama yukarıda yazdıklarının hepsine katılıyorum

pinkzone
04-01-07, 18:11
pinknoze muallayı oğluna karşı tutumundan değil filize karşı tutumundan dolayı, filize oldum olası soğuk davranıyor ama bilmiyor ki oğlu onunla mutlu bak daha geçen hafta aslıyı gördü tanımadan etmeden bayıldı, oradakiler bile aşırı bir iltifatta bulundular ama filiz haketmesine rağmen böyle birşey yapmadılar.

sadece filize yaklaşımı için dedim

Şimdi sana biraz geçmişten bir kaç sahne ile örnek vereyim.

Elifle mesela.. Elif evlenir.. Herşey olur biter.. Yılmazın bir gün kapısını çalıoyrdu yanlış hatırlamadıysam. Kapıyı anne açar.. Ve ordaki bakışı unutlmazdır. Acı çektirmiştir oğluna ve gözleriyle kızı asar.. Burası bir sahnede idi.. Hangi bölüm oldu hatırlamıyorum.

Filiz Elifle bir bağı var. tekinelerle ilgisi var.. Tekiner olduğunu duyunca soğudu.. Kızın başka dünyalardan olduğunun farkında idi.. Oğlunun elife bu kadar yakın bir kızı seçmesini onaylamadı. Filize ilk dönem ondan soğuk davrandı. Evlilik kararını duyunca onaylamadı. Ama oğlunun ısrarını görünce peki dedi.. Gelinlik seçme sahnesinde ne kadar samimi olduklarını gördük.. Orda kabullenmişti. 4 sene ayrılık olunca oğlunun gözleri önünde eridiğini gördü. Şimdi.. Bu kadının birden hiçbirşey olmamış gibi davranmasını beklemek saçma olmuyormu.. Filize yaklaşacağı ve seveceği zaman. Onun aşkına inandığı zaman olacaktır. Ya bu kadının birden canım cicim diyerek kızı şapur şupur öpmesi çok yapmacık olur.. Onun için şu an Mualla hanımın soğukluğunu anlayabiliyorum. Bence gayet yerinde.. Aslıya gelince kızı beğendi. Oğluda Yılbaşı gibi önemli bir geceye getirdiğinde aralarındaki bir şey var sandı. Yakıştırma yaptı.. Boş durmaz Aslının ağzını arayacaktır..

cemotara
04-01-07, 18:12
Benim için gelmiş geçmiş en güzel dizi kesinlikle ÇEMBERİMDE GÜL OYA vede IHLAMURLAR ALTINDA. Bu iki dizide muhteşemdi hayatımda izlediğim en güzel diziler zaten tubayıda çemberimde gül oyada oynadığı muhteşem zarife karakteriyle çok sevmiştim

byuzax
04-01-07, 18:12
Benim hayatımda etkilendiğim çok az dizi vardır.

1-IHLAMURLAR ALTINDA(BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN)

2-ÇEMBERİMDE GÜL OYA (ÇOK GÜZEL BİR DİZİYDİ)

3-BİNBİR GECE (HOŞ BİR DİZİ OLAYLAR ÇABUK ÇÖZÜLÜYOR BU YÜZDEN BELKİDE SEVİYORUM:)

matrushka
04-01-07, 18:13
Dizi çok başarılı, oyuncuları tek tek kutlarım burdan =)

matraka
04-01-07, 18:16
sevdiğimiz dizilerden başlarsak iş uzar bari herkes liste halinde yazsın örnek şöyle başlim m.aslantuğ tüm projeleri diye başlarım ama bence şimdi ıhlamurlar altında forumundayız o yüzden bence dizimize dönelim

kursuni19
04-01-07, 18:17
Bencede Ihlamurlar altinda aski anlatan en güzel dizilerden biri. Su an iki ana karakter ayrida olsalar, birbirlerine olan sevgileri azalmamistir ve asklar iclerini kavurup yakmaktadir. Entrika, iletisim bozuklugu, araya giren ücüncü sahizlar ve aski sadece bir cifte yogunlastirmaktan belki su an icin ask biraz geri plana düsmüs olabilir BIZ olmaktan cikmis olabilir, ama hala bir yerlerde oldugunu göstermektedir. Zaten hic ayrilik, aci, zorluk olmayan dizilerde birzaman sonra heyecan kaybi oluryor ve bir ikilinin arasinda yasanan ask rutine dönüsüyor. Belki su an dizide eksik olan tek sey kötü yazilmis olan replikler, askdan uzak ve hafizalara kazinmadiklari icin ama yoksa dizi kesinlikle aski dizisidir

forever_bim
04-01-07, 18:17
Arkadaşlar;

Ben derdimi anlatamıyorum. Senaristler hep Cem'i ön plana çıkardığından arada kaynayan sahneler de oluyor.

Yılmaz ilk sezon Elif evlendiği akşam eve gidip Yılmaz Güney'in Ağıt filminden bir portresi önünde oturmuş gözlerinden sicim gibi yaş akıtmıştı. Bu keder bize çok iyi yansımıştı.

Bu sezon Filiz'in Cem'le evleneceğini sandığında toplam 1 dakikalık rakı meyhane sahnesi ile geçiştirildi olay akabinde de hemen Aslı'yı aradı. Yani en kederli olması gereken yerde Yılmaz'ı izleyeceğimiz yerde Cem'in papatyaları yolup papatya çayı yapışını izledik:)

cemotara
04-01-07, 18:18
evet haklısında sen benim anlatmak istediğimi anlamadım bahsettiğin dizi türkiyenin efsane dizilerinde biridir katılıyorum ama konu aşk değildi yukarıda saydıkların vardı ama ıhlamurlar altında bir aşk dizisi anlatabiliyormuyum filizin yılmaza aşkı ömerin elife aşkı elifin yılmaza aşkı semanın aliye aşkı keremin nalana aşkı vs başka bi şey varmı dizide yok galiba anlatmak istediğimi anlatamadım ama yukarıda yazdıklarının hepsine katılıyorum

sevgili matraka çemberimde gül oyadada efsane olmuş muhteşem iki tane aşk vardı
1-mehmet-yurdanur aşkı
2-zarife-ümit aşkı
Bu iki aşkta hayatımda izlediğim en güzel aşklardı
şimdide filiz-yılmaz aşkı var ve bittiğindede benim için efsane olacaktır

byuzax
04-01-07, 18:18
sevdiğimiz dizilerden başlarsak iş uzar bari herkes liste halinde yazsın örnek şöyle başlim m.aslantuğ tüm projeleri diye başlarım ama bence şimdi ıhlamurlar altında forumundayız o yüzden bence dizimize dönelim

bunu yazmamdaki amaç ıhlamurlar altında dizisinden çok etkilendiğimi belirtmekti ... Ayrıca eğer gerçekten senaristler burayı okuyorsa şunu belirteyim . seyirci olayların çabuk çözüldüğü dizileri sever...

pinkzone
04-01-07, 18:21
Mualla hanım sizce kötüyse neden kötü arkadaşlar.. Handanın nedenleri neler.. Cemin nedeni neler.. Şahsen ona neden aramak saçma oldu. Zaten nedeni açık başlı başına psikopat.

matrushka
04-01-07, 18:21
Dizideki aşkları neden tartışıyosunuz anlamadım ben. Benim ilgimi daha çok dostluk ve aile ilişkileri çekiyor nedense..

matraka
04-01-07, 18:23
Arkadaşlar;

Ben derdimi anlatamıyorum. Senaristler hep Cem'i ön plana çıkardığından arada kaynayan sahneler de oluyor.

Yılmaz ilk sezon Elif evlendiği akşam eve gidip Yılmaz Güney'in Ağıt filminden bir portresi önünde oturmuş gözlerinden sicim gibi yaş akıtmıştı. Bu keder bize çok iyi yansımıştı.

Bu sezon Filiz'in Cem'le evleneceğini sandığında toplam 1 dakikalık rakı meyhane sahnesi ile geçiştirildi olay akabinde de hemen Aslı'yı aradı. Yani en kederli olması gereken yerde Yılmaz'ı izleyeceğimiz yerde Cem'in papatyaları yolup papatya çayı yapışını izledik:)

bölüm yorumundada bunundan bahsetmiştim cemin o kadar çok sahnesi varki 56.bölüme bir baktım inanamadım yılmaz krakteri 1 sezon ağırlığınca laf eden heleki haklı konumdaysa deyimi muzur görün bir laf söyledimi insanın içine içler dert yapan cinsten olurdu ve sevgi hakkında çok güzel uzun cümleler kuran bir insandı ama şimdi bir bakıyorum hıı evet gibi kelimeler söyletiyorlar hiç uzun ve etkili cümle kurmuyor yani bence yılmaz krakterini yazan senarist işini bilmiyor onun gibi bir hazine var elininin altında ama kullanmıyor

mesela elife bir laf söyledi kaza yaptı annesine bir laf söyledi filizden özür diledi mualla hanım anlatabiliyormuyum ömerle yılmaz diyologları sezona damga vuram sözlerdi

sinem*
04-01-07, 18:24
Arkadaşlar;

evet biz cemin acısını daha çok izliyoruz,mesela filizin hamile olduğunu öğrendiğinde adamın geçmişini bile öğrendik öyle bir ağladı ki herkes acıdı,filize olan tutkusu kaç bölümdür izle izle sinir etti ama yılmazdan acı,özlem sahneleri gördüğümüz yerler bir kaç dakikalık dalıp gitmeler ya da filizi gördüğünde bakması yoksa başka bir şey yok...cem biraz kenara atılsa artık yoksa diğerlerine verdikleri paraya yazık :)

XxTanyaxX
04-01-07, 18:25
arkadaslar ihlamurlar altinda yarin yayinlanacak mi??
ben daha ne fragmani nede daha özetr gördüm???
bilen varsa söyleye bilir mi

byuzax
04-01-07, 18:26
Mualla hanım : Ben kendisine sinir oluyorum fakat o da kendince haklı ondan gıcık kapmaya başladım.Sebebi filize soğuk davranması ve aslıyı ilk gorduğu anda çok beğendim demesi kaş goz işaretleri faln aslı filizin tırnağı olamaz bunu öğrenmesi gerek .

Handan Hanım : Kendisi kişiliksiz bir varlık. Sadece kendini düşünen bir iblis. En gıcık kaptığım insan tipi. Filizi düşündüğü yok kendini ve şirketini düşünüyor.birde gururundan Yılmaza karşı odun kadar sert Bu zaten başlı başına bir sebep .....

Cem : Sizce yazmaya gerek var mı ?

SEBEBLERİM BUNLAR.

kursuni19
04-01-07, 18:26
bölüm yorumundada bunundan bahsetmiştim cemin o kadar çok sahnesi varki 56.bölüme bir baktım inanamadım yılmaz krakteri 1 sezon ağırlığınca laf eden heleki haklı konumdaysa deyimi muzur görün bir laf söyledimi insanın içine içler dert yapan cinsten olurdu ve sevgi hakkında çok güzel uzun cümleler kuran bir insandı ama şimdi bir bakıyorum hıı evet gibi kelimeler söyletiyorlar hiç uzun ve etkili cümle kurmuyor yani bence yılmaz krakterini yazan senarist işini bilmiyor onun gibi bir hazine var elininin altında ama kullanmıyor

mesela elife bir laf söyledi kaza yaptı annesine bir laf söyledi filizden özür diledi mualla hanım anlatabiliyormuyum ömerle yılmaz diyologları sezona damga vuram sözlerdi

Evet haklisin simdi ise Cemin replikleri cok daha özenle yaziliyor, adamin ne piskopat oldugunu bilmesek romantik, saygili...biri zannederiz

cemotara
04-01-07, 18:27
ama dizinin konusu bir dönem di bir tarihe gözatmaktı ben anlatamıyorum galiba yok yok ben anlatamıyorum yada inatla anlamak istemeyenler var

matraka ben senin dediğini anladım evet o dizi dönem dizisiydi siyasi olaylarla ilgili bir diziydi ama o dizidede aşkta çok ön plandaydı ıhlamurlar altında ise tamamıyla aşk dizisi

gülbeşeker
04-01-07, 18:28
bunu yazmamdaki amaç ıhlamurlar altında dizisinden çok etkilendiğimi belirtmekti ... Ayrıca eğer gerçekten senaristler burayı okuyorsa şunu belirteyim . seyirci olayların çabuk çözüldüğü dizileri sever...
sana katılıyorum sakız gibi uzayan konular izleyciyi çok sıkıyor mesela yılmaz bence en geç iki bölüm içinde filizn hamilelğini öğrenmelidir yine aynı şekilde cemin de gerçek yüzü en azından inşaat işindeki sahtekarlıkları bir an önce ortaya çıkmalıdır cemin şu anda dizinin en zeki adamı konumunda olması sinir bozucu.

matraka
04-01-07, 18:32
sana katılıyorum sakız gibi uzayan konular izleyciyi çok sıkıyor mesela yılmaz bence en geç iki bölüm içinde filizn hamilelğini öğrenmelidir yine aynı şekilde cemin de gerçek yüzü en azından inşaat işindeki sahtekarlıkları bir an önce ortaya çıkmalıdır cemin şu anda dizinin en zeki adamı konumunda olması sinir bozucu.

bunu ben çok önce söyledim senaristlere ama nafile cem hala gizili işler çeviriyor bu adamın açığa çıkma zamanı geçmiştir tamam gene işlerini yapsın ama açığa çıksın herkes ne olduğunu bilsin ondan sonra bir karakter hata yaparsa en azından kendi bacağından asılır

pinkzone
04-01-07, 18:35
Mualla hanım : Ben kendisine sinir oluyorum fakat o da kendince haklı ondan gıcık kapmaya başladım.Sebebi filize soğuk davranması ve aslıyı ilk gorduğu anda çok beğendim demesi kaş goz işaretleri faln aslı filizin tırnağı olamaz bunu öğrenmesi gerek .

Handan Hanım : Kendisi kişiliksiz bir varlık. Sadece kendini düşünen bir iblis. En gıcık kaptığım insan tipi. Filizi düşündüğü yok kendini ve şirketini düşünüyor.birde gururundan Yılmaza karşı odun kadar sert Bu zaten başlı başına bir sebep .....

Cem : Sizce yazmaya gerek var mı ?

SEBEBLERİM BUNLAR.

İlk cevabına gelirsem.. Mualla hanımın iyi gerekçekleri var.. Bunu menfaat için yapmıyor. Yada birine yalakalık. Oğlunu düşünüyor. Onun mutluluğunu görmek istiyor. Nedeni tamamen iyi niyetli. Siz de olsanız bu kadar oğluna acı çektiren birine soğuk davranmazmıydınız.? Nedeni açık yani.

Handan hanımın anne kavramına kesinlikle uymadığını biliyoruz.. Kızı her zaman arka planda kalır.. Önce Sosyete sonra maddiyat.. Sonra Kızı gelir.. Bu sıralaması kesinlikle böyledir. Kırılmayacak kadar bir kini vardır yılmaza ama bu kin tam anlamıyla mualla hanımda yoktur. Kıza laf soktumu uki yerde yada aşşağıladımı handan gibi konuşmadı.. Annesi kadar ağır laf eden yoktur bu kıza bence.. Kimden bu çocuk demesi bile yetti..

Cemi saymıyorum.. Psikopatlığın nedeni olmaz.. Neden olmadan da insan canına malına kıyabilir.. Onun gözünde kendinden önemli şahsiyet yoktur. Ne desek boş.

cemotara
04-01-07, 18:40
ja arkadaslar yarin ihlamurlar altinda varmi????????

maalesef yok arkadaşım haftaya bari özeti verseler ya diğer dizilerin çoğunun özeti gelmiş birde fragmanıda versinler artık çok merak ediyorum acaba hangisi hastanelik olacak

sinem*
04-01-07, 18:44
mualla hanım kötü bir kadın olmayabilir ama her anne de daha doğrusu her erkek annesinde olduğu gibi biraz bencillik var..aman benim oğluma bir şey olmasın da kime ne olursa olsun,oğlunun gerçekten aşık olduğu gelin namzetlerini :):) beğenmezlerde kendilerince daha tahlikesiz yani oğlunun aşık olmadığı kadınları gelin olarak daha çok beğenirler.bu özellikler aynen handanda da vardı seçtiği gelin adayları hiç bir işe yaramazdı oğlunun getirdiklerini de hiç beğenmiyordu...(zaten oğlu birini getirdi ama :) )

sezinti
04-01-07, 18:47
Sevgili pinkzone

Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek. ( Pitigrilli )

Filiz, Yılmaz, Cem, Ömer, Handan'dan sonra Mualla hanımı kötüler sınıfına koymaya başlarsak Ihlamurlar altında dizisinde iyi bir karakter bulamayacağız. ,
Mualla hanım'ın Filiz'e soğuk davranmasının geçerli nedenleri vardır. Mualla Hanım Filiz'e neden soğuk baktığını oğlu Yılmaz'a söylemiştir. Filiz, Ömer'in kardeşidir. Ömer Elif'in eşidir, Elif Kimdir. Elif ile Yılmaz arasında beraberliği görelim.
Bu beraberliğin oğlunu üzeceğini önceden görmüştür ve hissetmiştir, hissetmesine ve önceden göremesine gerek yok, görülüyordu.

Mualla Hanımın gözünde Filiz kimdir. Oğlunun en mutlu gününde düğünü bırakan insandır.

Mualla hanım biraz soğuk davransın, olacak o kadar :img-wink:

Mualla Hanımı kötüler sınıfına koymaya başlarsak Ihlamurlar Altında iyi bir karakter aramaya başlayacağız.

Cumartesi gününe kadar sizlere iyi yorumlar.

BERNA
04-01-07, 18:48
Arkadaşlar;

Papatya cayi esprimdeki bir amac da belki icer de sakinlesir diyeydi ama adam aksine Yilmaz'i oldurmeye karar verdi. Oysa papatya cayi icseydi boyle mi olurdu? Kullanildigini gormek hosuma gitti :img-wink:

Bu arada Handan Hanim'in siralamasinda sanki Omer Filiz'den sadece ufak bir adim daha once gibi. Ya da belki Omer Filiz kadar aileye ters bir secim yapmadi belki de ondandir bilmiyorum.

Not: Nasil unuttum yakistiramadim kendime :) Cem Akman'i dizide gormek istemiyoruz!!

forever_bim
04-01-07, 18:55
Papatya cayi esprimdeki bir amac da belki icer de sakinlesir diyeydi ama adam aksine Yilmaz'i oldurmeye karar verdi. Oysa papatya cayi icseydi boyle mi olurdu? Kullanildigini gormek hosuma gitti :img-wink:

Bu arada Handan Hanim'in siralamasinda sanki Omer Filiz'den sadece ufak bir adim daha once gibi. Ya da belki Omer Filiz kadar aileye ters bir secim yapmadi belki de ondandir bilmiyorum.

Bernacığım papatya çayı esprisini senden telif hakkını ödemeden aldım umarım kızmaz ya da beni mahkemeye vermezsin.

Handan Feride savaşlarını bekliyorum ben. Gerçi kız Ömer'e çok büyük iyilikler yaptı ve ona sevgisini de vermeye başlayacak yakında ama kızın fakir olması Handan için yeterli sebep. Yoksa Ömer'in hayatını kurtarmış, onu mutlu edebilen tek kadınmış, torununa annelik yapmış, hiç bir önemi yok Handan Teyzenin gözünde.

matrushka
04-01-07, 18:58
Öyle demeyin ya. Her ne kadar tasvip etmesem de rolünün gerektirdiği durumları, o da bazen yumuşayabiliyor. Örnek; Elif'i de başta istememişti, fakir ve belki kültürsüz diye sevmiyordu ama sonradan o da sevmişti Elif'i =) Belki Feride'yi de sever :happy0064

aşkımbülent
04-01-07, 19:13
selam arkadaşlar..yeni üye oldum..hemen son bölüm yorumlarımı yapayım..konu mualla hanımken bende bişeyler söyleyeyim..tamam kadın oğlunun mutluluğunu istiyo onu anlıyorum ama neden hemen aslıyı yılmazın yanında görünce 32 dişini gösteriyo.göz kırpmalar falan..aslının iyi olduğunu nerden biliyo hemen.mahalleliye de sinir oldum.ay çok güzel kızmış,çok canayakınmış da mışmış..kanki oldular zaten yılmazla ona da sinir oldum zaten.aslı kötü niyetli değil.ayrıca cemin oyunlarını ortaya çıkaracak ama yine de sini oluyorum işte yılmazla o kadar yakın olmasına..son bölümde filizin kararlı haline bayıldım bayıldım.annesine kafa tuttu resmen.helal sana filiz..yılmazın o saçma sapan laflarına karşın bile tereddütsüz reddetti cemi..gelecek haftayı merakla bekliyorum..

gülbeşeker
04-01-07, 19:33
selam arkadaşlar..yeni üye oldum..hemen son bölüm yorumlarımı yapayım..konu mualla hanımken bende bişeyler söyleyeyim..tamam kadın oğlunun mutluluğunu istiyo onu anlıyorum ama neden hemen aslıyı yılmazın yanında görünce 32 dişini gösteriyo.göz kırpmalar falan..aslının iyi olduğunu nerden biliyo hemen.mahalleliye de sinir oldum.ay çok güzel kızmış,çok canayakınmış da mışmış..kanki oldular zaten yılmazla ona da sinir oldum zaten.aslı kötü niyetli değil.ayrıca cemin oyunlarını ortaya çıkaracak ama yine de sini oluyorum işte yılmazla o kadar yakın olmasına..son bölümde filizin kararlı haline bayıldım bayıldım.annesine kafa tuttu resmen.helal sana filiz..yılmazın o saçma sapan laflarına karşın bile tereddütsüz reddetti cemi..gelecek haftayı merakla bekliyorum..

hoşgeldin aşkımbülent yorumuna aynen katılıyorum özellikle mualla hanımın ve mahallelinin aslıya karşı olan tavırları çok abartılı geldi kız iki kelime etmeden ay ne kadar cana yakın,sıcakkanlı şeklindeki yaklaşımları çok saçmaydı.Zaten yakında aslı yılmazların evinden hiç çıkmaz bu tür sahnelere şimdiden kendimizi hazırlayalım.

filizim+y
04-01-07, 19:42
aşkımbülent hoşgeldin aramıza, sana ve gülbeşekere katılmamak elde değil
buram buram yapmacıklık kokuları geliyordu aslı mahalleli sahnelerinde, mualla hanımında haklı olduğu taraflar var ama filize yargısız infaz yaptığı görüşündeyim ömerin kardeşi diye yılmazda aynı yargıyı yapmıştı filize ama filizin kişiliğini tanıyınca hayran kalmıştı, bence mualla filizi tanımaya ve anlamaya çalışsaydı filiz muallayla herşeyi paylaşabilirdi, mualla ne yaptı her seferinde kalın duvarlar ördü, anlamak istediği gibi anladı ve filiz hakkında hükmünü kendi kendine vermiş oldu.

ben bu yüzden filizim yılmazım aşkına dışardan etki eden olduğu için muallayı da onların arasına aldım çünkü filizin aklının karışmasına neden olmuştur (48. bölümde) onlar kadar değil ama yine de katkısı var ne de olsa oğlan anası devir değişti şimdi erkek anasında naz var ne olsa beyzademiz paylaşılamıyor:)

filizim+y
04-01-07, 19:50
yarım kaldı işteydim çıkmak zorundaydım forever, pinknoze ve matraka devam ediyim, size buraya ilk yazı yazdığım zamanda hakkınızdaki görüşlerimi yazmıştım, uzun süredir takipçisi olduğumu ama yeni yazmaya karar verdiğimi sizleri tanıdığımı yazmıştım.

ben sizlerin yorumlarını beğeniyorum her ne kadar çakışsakta aklın yolu bir nasıl olsa filizyılmaz birleşeceğine göre tekrar aynı yerde hep birlikte olacağız ben eminim, sizler kötü olamazsınız hele de CEM PSİKOSU varken bu tabiri yakıştırmam size siz onun yanında melek kalırsınız :)

sadece çok acımasızca eleştirmeseniz başka bir problem yok kimse kimseye düşüncesini kabul ettirmek zorunda değil sonuçte değil mi.

dizimizin resmi sitesindeki izleyicilerin yazılarını okudumda diğer sitelerde dahil hoş olmayan şeyler var ben forumumuzu bu yüzden tebrik ediyorum, herkese teşekkür ediyorum saygıyı yitirmediğimiz için...

filizim+y
04-01-07, 20:01
filizin hamile olduğunu bilen 3 kişi var şu an ve tepkileri

1- ceyda her şekilde aynında oldu, aldırmak istedi,vazgeçti destek verdi filize
2- cem yıkıldı, perişan oldu (beter olsun) kendi çıkarına kullanmak istedi filiz izin vermedi ( ben diyorum filiz cemi istemedikçe elde edememin acısını çekiyor yani filiz bilmeyerek cemi cezalandırıyor ama bu filize pahalıya patlarsa o kötü işte yoksa bu şekilde ki ceza da güzel psikoya)
3- handan sırf yılmazdan olduğu için kendini, gururunu düşünüdü kızını düşünmedi, saçma bir soruyla kızını resmen aşağılladı

canan, salih, fahriye, aynalı bu olaya sevinecektir kesin

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla
4- aslı (gerçi güzide çiftimin aşkından haberi yok şu an ama)

öğrenince nasıl tepkiler verir, cevaplarınızı bekliyorum...

yılmaz_filiz
04-01-07, 21:15
hoşgeldin aşkımbülent yorumuna aynen katılıyorum özellikle mualla hanımın ve mahallelinin aslıya karşı olan tavırları çok abartılı geldi kız iki kelime etmeden ay ne kadar cana yakın,sıcakkanlı şeklindeki yaklaşımları çok saçmaydı.Zaten yakında aslı yılmazların evinden hiç çıkmaz bu tür sahnelere şimdiden kendimizi hazırlayalım.

aslının öyle abartılacak güzelliği yok zaten.tamam tatlı kızda öyle dünyalar güzeli değil.gazi mahallesi çok abarttı.filiz bin kat daha güzel.mualla hanımında aslıyla ilgili düşüncelerini hemen bildirmesi saçma geldi.daha kızın kalbi nasıl bilmiyo.aslı ceme göre bir melek ama yılmaa fazla yapıştı.evinden çıkmıyo yılmazda.ayrıca aşkım bülent aramıza hoşgeldin umarım iyi vakit geçirirsin.

yılmaz_filiz
04-01-07, 21:19

2- cem yıkıldı, perişan oldu (beter olsun) kendi çıkarına kullanmak istedi filiz izin vermedi ( ben diyorum filiz cemi istemedikçe elde edememin acısını çekiyor yani filiz bilmeyerek cemi cezalandırıyor ama bu filize pahalıya patlarsa o kötü işte yoksa bu şekilde ki ceza da güzel psikoya)
3- handan sırf yılmazdan olduğu için kendini, gururunu düşünüdü kızını düşünmedi, saçma bir soruyla kızını resmen aşağılladı

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1-Yılmaz sevinir sonuçta baba oluyo.2-Ömerin ne düşüneceğini tam kestiremiyorum.sonuçta elifte bebeğini aldırcaktı ama filiz onu vazgeçirmişti ömerde dayı oluyo.yılmazla araları düzelirse iyi olur.4-mualla hanımda sevinir babaanne oluyo sonuçta o da ama filizin anneliğinden kuşku duyar her zaman olduğu gibi.4-aslı sevinmiş gibi yapar ama üzülür.zaten eskiden birlikte olduğunu öğrendiğinde alacağını yüz ifadesini çok merak ediyorum.cem gerçekten hamilelik meselesinden dolayı perişan oldu gebersin ne diyelim.canan ekrem salih ve fahriye çok sevinir.onlar çok iyi insanlar.elifde sevinir kuzen geliyo ona.bu işten en zararlı çıkan handan ve cem olucak.feridede çok sevinir ömerle evleneceğine göre yenge olur o da :img-hyste

Filizce_Jüly
04-01-07, 21:41
aslının öyle abartılacak güzelliği yok zaten.tamam tatlı kızda öyle dünyalar güzeli değil.gazi mahallesi çok abarttı.filiz bin kat daha güzel.mualla hanımında aslıyla ilgili düşüncelerini hemen bildirmesi saçma geldi.daha kızın kalbi nasıl bilmiyo.aslı ceme göre bir melek ama yılmaa fazla yapıştı.evinden çıkmıyo yılmazda.ayrıca aşkım bülent aramıza hoşgeldin umarım iyi vakit geçirirsin.

Bencede o aksam cok abarttilar meyhanede. Kemeralar asliyi ve yilmazi gösterirken fahriye mualla hanim dedi kodu yapiyorlar di ayy bu da kim cok güzelmis fln dige ama gercekden biraz abartilmadimi. Tamam kiz tatli ama filizin yaninda hic birsey:img-wink:
Yani sonuna kadar sana katiliyoum:img-yes: :img-wink:

byuzax
04-01-07, 21:43

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1-Eminimki mutluluktan havaya uçar ve filizden özür diler.(yılmaz)
2-şaşırır.Aldırmasını ister. Bunu nası yaparsın faln gibi seyler soler.(ÖmEr)
3-Yılmaza kızabilir.Sevinebilir...
4-Çocuğun yılmazdan olduğunu orenince hayatı yıkılır...

BERNA
04-01-07, 21:46
Ben de bu konuda tahminlerimi yapayim.

1) Her ne kadar Yilmaz gururunu herseyin onune almis gibi gozukse de bu habere sevinecektir ve de Filiz'le biraraya gelmek isteyecektir. Sonucta zaten Filiz su aralar kabul etmese de sevdigi kadin degil mi?
2) Omer'in ilk tepkisi kotu olacaktir. Uzun zamandir gormedigimiz bagiran Omer geri gelecektir ancak Omer'in tepkisinin bagirmaktan ileriye de gidecegini sanmiyorum. Yaninda Feride de olacaktir ve de ona sakin olmasini ogutleyecektir. Kabul etmesi zaman alacaktir ama en sonunda babaliktan sonra dayi olmak da hosuna gidecektir diye dusunuyorum.
3) Mualla Hanim Filiz'den su aralar pek hoslanmasa da aslinda bu habere icten ice sevinecektir, ancak Filiz butun bu olanlardan sonra ilk basta Yilmaz'la biraraya gelmeyebilir, o yuzden Filiz'e yine bozulabilir.
4) Asli zavalli birseyden haberi olmadigi icin bu habere en cok sasiracak kisi olacagi kesin. Aslinda ne zaman ogrenecegi de onemli. Uzulecektir ama o zamana kadar kendini Yilmaz'a kaptirmazsa onun icin cok da buyuk bir yikim olacagini sanmiyorum.

secoms
04-01-07, 21:54
Bu sorulara cevap verebilmek için ilk basta filizin saglıklı bir hamilelik gecirip gecirmeyeceğini bilmek gerekir.. Bu saydıgınız kişiler umarım filizin bekledigi bebegi zamanında ögrenir.. Aksi durumda cok daha degişik senaryolar yazılabilir..

...Özlem...
04-01-07, 21:58

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1.bence yilmaz mutlulgunu tüm dünyaya haykirir.:happy0064
ve filizle evlenmek isteyecektir ama filiz onun bebek icin döndügünü bildigi
icin istemeyecektir ve daha babasina verdigi sözü de var.
(biraz konu disina ciktim galiba)

2.Ömer küplere binecektir:img-help:

3.Mualla hanim kabul etmeyecektir cünkü onlarda evlilik disi bir bebek olmaz.
tabi o zamana kadar evlenmezseler:happy0064

4.Asli bence ilk önce normal karsilayacaktir ama yilmazdan oldugunu ögrenince
cok kiskanacaktir

nazende_72
04-01-07, 22:24
arkadaşlar yorumlarınızı büyük bir keyifle okuyorum.Yeni üye oldum.Filizin hamileliğine Yılmazın karışık duygularla beraber mutlunolacağını tahmin ediyorum.Ama bu bölümde öğrenmesiyle kaybetmesi bir olacak gibi geliyor.Ömeri uzun zamandır öfkeli göremiyorduk.Ama Filizin hamileliğini öğrenirse küplere biner.Bu konuda Filize baskı bile yapabilir.Mualla Hanım neden Aslıdan değil de Filizden diye üzülecektir.Aslıyı öyle bir benimsediki sanki kırk yıllık komşu kızı gibi.Canan,Ekrem,Salih,Fahriye,Feride ise sevineceklerdir.Naçizane düşüncelerim bunlar.Bu hafta olmamasıda kötü.Bir süpriz yapıp yarın akşam yayınlasalar ne güzel olur.Bayram ve yeni yıl şekeri niyetine.

sinem*
04-01-07, 22:36

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

bebek bu bölüm düşmezse eğer
1-Yılmaz çok sevinir sonra neden bana söylemedin diye kızabilir.Ama sonra filizle ve bebeğiyle bir hayat kurmaya çalışır.
2-Ömer ne tepki verir bilmiyorum ama şuna eminim ki filizi veya yılmazı bebek için tebrik etmez :) önce çok kızar sonra anlamaya çalışabilir ,tam kestiremiyorum.
3-Mualla hanım yılmazın gene filizle olacağı için pek memnun olmaz ama torunu için katlanır.
4- Aslı önce yılmaz ve filiz'in birlikteliğini duyunca yıkılır sonra bebeği duyunca ikinci şoku yaşar.

medsul
04-01-07, 22:36

ilk önce aramiza hoş geldin
dediklerine katılmamak mümkün degil
hani bu sahneler olacakti ama daha ilk görmede abartilar
daha sonra tanişmalarindan bir kaç gün sonra olsa bu kadar göze batmazdi
aslı fena kız degil ama kesinlikle filiz ondan bin kat daha güzel
bunu filizci oldugum için söylemiyorum
gercekten zeynep beşerlerin abartilacak bir güzelliği yok

lawinia
04-01-07, 22:41
ilk önce aramiza hoş geldin
dediklerine katılmamak mümkün degil
hani bu sahneler olacakti ama daha ilk görmede abartilar
daha sonra tanişmalarindan bir kaç gün sonra olsa bu kadar göze batmazdi
aslı fena kız degil ama kesinlikle filiz ondan bin kat daha güzel
bunu filizci oldugum için söylemiyorum
gercekten zeynep beşerlerin abartilacak bir güzelliği yok

bence de filiz ondan daha güzel ve eski bölümlerden bazılarını izledim de zeynep beserlere filizin ilk sezondaki karakterine benzer bi karakter cizilmiş gibi geldi bana filizin cıvıl cıvıl hali yılmaza ilk asık oldugundaki tavırları sanki simdi aslıda...

...Özlem...
04-01-07, 23:12
yok byuzax öyle bisi olmaz ne filiz yilmazdan baskasiyla olabilir nede yilmaz. bak suraya yaziyorum hehe
tuba büyüküstünü de diziden cikarmazlar ya onun yerine kimi alacaklar sonra dimi.
yani dziyi devam izleyebilirsin!!!

filizim+y
04-01-07, 23:12
lawinia haklısın filizde böyleydi ilk zamanlar cıvıl cıvıl ama yılmazın aşkı ne hale getirdi gerçi bunu isteyen filizdi ve pişmanda olmadı ama kimseyede yaranamadı

byuzax
04-01-07, 23:33
abi biz bu dizinin hastasi olmuşum sabah kalkıyorum ıhlmur akşam yatıyom ıhlamur :D ama size açıkça bi itiraf ben diziyi filiz:img-in_loYılmaz aşkı başladı izlemeye başladım ama şimdi eski bölumleri izliorm ...

aşkımbülent
05-01-07, 00:03
öncelikle hoşbulduk arkadaşlar :)mualla hakkında hepimizin aynı şeyleri düşünüyo olması güzel.filizin hamileliğini öğrenince yılmaz,ömer,mualla ve aslının ne tepki verecği sorulmuş..maalesef ben de filizin o çocuğu doğuramayacağını düşünüyorum..düşürecek bence çocuğu.hatta belki de bu bölümde panikten düşürebilir.umarım bu düşüncem doğru çıkmaz..başta ben çok üzülürüm çünkü.yılmaza değinicem biraz.sizce de yılmaz biraz fazla gurur yapmıyo mu?son bölümde filize söylediklerine sinir oldum ya..cemle çok yakışıcaksınız falan.halbuki filizin dediği gibi herşey çok güzel olabilirdi ama şu müthiş gururun daha önemli değil mi dedi ya haklıydı..öfkesi aşkından daha büyükmüş yazık..filiz umarım bi daha asla özür dilemeye falan gitmez..artık sıra yılmazda..

slayjic
05-01-07, 00:10
öncelikle hoşbulduk arkadaşlar :)mualla hakkında hepimizin aynı şeyleri düşünüyo olması güzel.filizin hamileliğini öğrenince yılmaz,ömer,mualla ve aslının ne tepki verecği sorulmuş..maalesef ben de filizin o çocuğu doğuramayacağını düşünüyorum..düşürecek bence çocuğu.hatta belki de bu bölümde panikten düşürebilir.umarım bu düşüncem doğru çıkmaz..başta ben çok üzülürüm çünkü.yılmaza değinicem biraz.sizce de yılmaz biraz fazla gurur yapmıyo mu?son bölümde filize söylediklerine sinir oldum ya..cemle çok yakışıcaksınız falan.halbuki filizin dediği gibi herşey çok güzel olabilirdi ama şu müthiş gururun daha önemli değil mi dedi ya haklıydı..öfkesi aşkından daha büyükmüş yazık..filiz umarım bi daha asla özür dilemeye falan gitmez..artık sıra yılmazda..

filiz belki bebeğini düşürebilir ama ben gerçekten nikahlı veya nikahsız bu bebeğin dünyaya gelmesini istiyorum yılmazın gururuna gelirsek çok fazla gurur yaptı zaten sayfalarcada bu gurur tartışldı haklı bulanlarda oldu bulmayanlarda ama bence yılmazın gururu fazla uzun sürdü...

gülbeşeker
05-01-07, 00:16
eskiden de reytinglerimiz çok yüksek değildi ayrıca sıla dizisi gelene kadar bu sezon hep 1. olduk ama şimdi sılanın önüne geçemiyoruz.Ayrıca dizi filiz-yılmaz aşkıyla daha çok izlenmeye başlandı.Yalnız senaristler bu güzel aşkı daha güzel sahnelerle izleyiciye sunsalar çok daha iyi olucak.

forever_bim
05-01-07, 00:23

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

Güzel sorular.

1-Yılmaz Filiz'i nikah masasına oturtmaya çalışır herhalde. Sevinir yani ama tabii bebek düşmezse.

2-Ömer kesinlikle köpürür. Empati yaptığım zaman da kesinlikle onu anlayabiliyorum. Ayrıca herhangi bir Türk Erkeği kızkardeşinin evlilik dışı hamileliğini kaldıramaz. Ömer tepki vermezse Ömer olmaktan çıkar. Ömer öğrenince Feride'nin nasıl tepki vereceği önem kazanıyor. Kızımız kendine itiraf etmese de bayağı bir aşık. Böyle bir durumda yine devreye girecektir. Hatta girsindir.:)

3- Mualla Filiz'in hamile olduğunu duyunca "Yeter yaaa!" diye bağırabilir ilk anda. Ondan da kendi çapında bir isyan bekliyorum:img-hyste

4- Aslı şaşırır.

Bence bebek düşecek gibi. Belli de olmaz yine de.

aşkımbülent
05-01-07, 00:25
katılıyorum sana arkadaşım..diziyi izleyen herkes yılmaz filiz aşkını destekliyo ama senaristler gün ve gün uzaklaştırıyolar onları olacak iş değil..ben reytinglerin kötü olduğunu düşünmüyorum..bence reytingler iyi gidiyoki senaristler senaryoyu uzatıyo ve filizle yılmazı kavuşturmuyo..biliyolarki herkes filizle yılmazın kavuşmasını istiyo.ve inanıyorum er geç kavuşacaklar..arkadaşlar bişi sormak istiyorum ismimizin altına nasıl resim koyabiliyoruz biri anlatabilir mi rica etsem

forever_bim
05-01-07, 00:29
katılıyorum sana arkadaşım..diziyi izleyen herkes yılmaz filiz aşkını destekliyo ama senaristler gün ve gün uzaklaştırıyolar onları olacak iş değil..ben reytinglerin kötü olduğunu düşünmüyorum..bence reytingler iyi gidiyoki senaristler senaryoyu uzatıyo ve filizle yılmazı kavuşturmuyo..biliyolarki herkes filizle yılmazın kavuşmasını istiyo.ve inanıyorum er geç kavuşacaklar..arkadaşlar bişi sormak istiyorum ismimizin altına nasıl resim koyabiliyoruz biri anlatabilir mi rica etsem

Öncelikle hoşgeldiniz.

Avatarı soruyorsunuz sanırım. Üye Özel diye bir alt forum bvar aşağılarda orayı iyice bir tarayın. Çünkü burası onu anlatmanın yeri degil. Adminlermiz bayagı detaylı bir şekilde anlatmışlar.

forever_bim
05-01-07, 00:50
Bu arada arkadaşlar gelecek hafta oldukça detaylı bir senaryo çalışması yapacağım. Kafamda kurdum repliklere dökmesi kaldı.

En azından bir özet gelse de birşeyler yakalayıp yorum yapsak tam süper olacaktı.

aşkımbülent
05-01-07, 00:58
bir hafta diziyi zor beklicez zaten..bari özeti ve de fragmanı biraz erken versinler haklısınız..

slayjic
05-01-07, 01:19
ya diziyi bu hafta yayınlasalardı ne olurdu yaa finallerim başlıyo ve 2 hafta diziyi nasıl izlicem bilmiyorum sırf bu dizi yüzünden kaçıcam bir yerlere bari okula gitmeden fragman veya özet çıksa..bu hafta yayınlanmadığı için belki erken çıkar fragman

mıstaa
05-01-07, 09:20

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1. yılmazın vereceği tepki önce şaşırır sonrada baba olamanın vereceği mutlulukla filize koşar. [bizde fanları olarak OH BEE DEYİZ...]
2. ömerin vereceği tepki ise önce şaşırma-sonra köpürme-en sonrada hesap sorma devresi diye üçe ayrılacaktır...
3. mualla hanım ise yine doğal olarak şaşırıp sonra babanne olacağı için havalara uçacaktır. sonrada ben filize niye kötü davrandım diye kendine kızacaktır..
4. aslı ise dizide şu an en masum karakter olduğu için vede filizle yılmazın önceden bir ilişkisi olduğunu bilmediği için en şaşıran ve üzülen kendisi olacaktır. yılmaza içten içe kızacaktır.

ayrıca forever filizin bebeğini düşürebileceğini yazmış. bence böyle bir ihtimal çok çok az.filiz bebeğini çok sağlıklı bir şekilde doğururacaktır. çocukta %99.9 erkek olacak tabi bana göre. inşallahda fenerbahçeli olur....:good:

filizim+y
05-01-07, 09:49
bayram ve yılbaşı diye diye dizimizi vermediler olur mu ya, perş. ve cuma ne yılbaşı ne bayram izleyiciyi düşünmüyor mu bizim kanal diğer kanalların birçoğu yeni bölümlerini, özel bölüm ya da tekrar olarak verdi dizilerinin akıllıca davrandılar sevdikleri dizileri ekranda göremeyenler mecburen bu dizileri izlemek zorunda kaldılar, bizim dizimizin değil yeni bölümü tekrarı ne de özel bölüm olarak veriyorlar en azından ne olurdu 2-2,5 saat güzel bir özel bölüm yayınlayabilirlerdi bizde keyifle izlerdik, öyle güzel sahneler vardı ki bunlarla çok güzel bir özel bölüm oluşturulabilirdi ama kanalımız ne hikmetse bunu düşünmedi ya da işine gelmedi bizlere saygısızlık oldu resmen, ben tekrarına bile razıyım çünkü o saatte onu izlemek için ayrılmış vaktim bugün üzüleceğim vakit olacak ya bari fragman ya da özeti verseler ama yok inada bindi gelecek çarşambaya kadar biz bekler dururuz belki acırlarsa salı b.g. reklam arasında verebilirler ne bu ya eziyet ya (gereken önem verilmiyor gibi geliyor dizimize)

haksızmıyım nasıl geçer bir hafta daha tamam hafta ortasında özet ve fragman gelir ama bizim yaşadığımız heyecan, merak, stres ne olacak neyse kendimce çözüm buldum internetten tekrar izleyeceğim bende ne yapalım en azından avuntu olur :(

filizim+y
05-01-07, 10:01
sorularıma cvp veren arkadaşlara teş. ederim, cvp alamadığım arkadaşlar nerelerdesiniz sizlerin düşüncelerini de merak ediyorum archshe, figan pinknoze, matraka, devil61, 61merve61, eylotuerk, cemotara ilk aklıma gelenler unuttuklarım varsa şimdiden özür dilerim arkadaşlar.

inş. bebek düşmezde yılmazın sevincini, ömerin öfkesini, muallanın şaşkınlığını ve aslının üzüntüsünü izleriz keyifli olacağı kesin yeter ki yeğenimize birşey olmasın düşürülme gibi bir zorunluluğu olmayabilir istensin yeter ki lütfen

tolgahuzur1
05-01-07, 10:08
bayram ve yılbaşı diye diye dizimizi vermediler olur mu ya, perş. ve cuma ne yılbaşı ne bayram izleyiciyi düşünmüyor mu bizim kanal diğer kanalların birçoğu yeni bölümlerini, özel bölüm ya da tekrar olarak verdi dizilerinin akıllıca davrandılar sevdikleri dizileri ekranda göremeyenler mecburen bu dizileri izlemek zorunda kaldılar, bizim dizimizin değil yeni bölümü tekrarı ne de özel bölüm olarak veriyorlar en azından ne olurdu 2-2,5 saat güzel bir özel bölüm yayınlayabilirlerdi bizde keyifle izlerdik, öyle güzel sahneler vardı ki bunlarla çok güzel bir özel bölüm oluşturulabilirdi ama kanalımız ne hikmetse bunu düşünmedi ya da işine gelmedi bizlere saygısızlık oldu resmen, ben tekrarına bile razıyım çünkü o saatte onu izlemek için ayrılmış vaktim bugün üzüleceğim vakit olacak ya bari fragman ya da özeti verseler ama yok inada bindi gelecek çarşambaya kadar biz bekler dururuz belki acırlarsa salı b.g. reklam arasında verebilirler ne bu ya eziyet ya (gereken önem verilmiyor gibi geliyor dizimize)

haksızmıyım nasıl geçer bir hafta daha tamam hafta ortasında özet ve fragman gelir ama bizim yaşadığımız heyecan, merak, stres ne olacak neyse kendimce çözüm buldum internetten tekrar izleyeceğim bende ne yapalım en azından avuntu olur :(
sevgili filizim+y bizim diziyi salı günü saat 10:00 gösterdiler. ben izledim tekrar. heralde aynı hafta ikinci kez tekrarlamazlar..:img-hyste

mesburcum
05-01-07, 10:12
Filizim+y soruların güzel ama bence bu sorulardan önce Filiz'in bebeğinin akibeti ne olacak tam bunu anlamam gerek sanırım.
Bana göre Yılmaz kaza geçirmeyecek bir şekilde vites küçülterek ya da ufak bir şekilde bunu atlatacak ama orda kaza geçirecek kişinin Filiz olacağını düşünüyorum ( Tabi bunun böyle olmasını kesinlikle istemiyorum). Ama tabi ki bebek düşse de yaşamasa da bir gün Yılmaz öğrenecek ve çok kızacaktır bunu eminim.

yılmaz_filiz
05-01-07, 10:32
Mualla hanım aslında sevinir.Torunu oluyor sonuçta.Ama sürekli Filizden kuşku duydu iyi bir eş olamazdı Yılmaza öyle düşüyordu.Bu seferde anneliğinden şüphe edebilir.Yoksa çok sevinecektir.Bebek doğunca Handan Hanımla Mualla Hanımın arasında bir rekabet başlıcak.Ben torunuma bakıcam gibisinden.Bence bebek erkek olursa göbek ismini KEMAL koyarlar.

filizim+y
05-01-07, 11:02
tolgahuzur1 bayram dolayısıyla ben hiç izleyemedim görsem kaçırırmıydım ya

mesburcum akıbetini bizde bilemiyoruz bebeğin ama umutla düşmemesi için sürekli yazıyorum, şu an ne özet ne de fragman olmayınca bu sorular geldi aklıma, kesinlikle yılmazın öğrenmesi gerektiğini başından beri istiyorum ne olursa olsun hakkı bu sadece ikilimizin arasında yeniden sorun yaşanmasına neden olacaktır, bu yüzden en uygun şekilde birbirlerini anlayıp bu bbeği filizden öğrenmesini istiyorum umudumu kaybetmedim düşmemesi ve yılmazın filizden öğrenmesi ile ilgili beklemedeyim(ama filiz inat ediyor söylememeye yılmazın yumuşaması sağlanacağından 3.kişilerden de duysun yeter ki bilsin)

filizim+y
05-01-07, 11:05
Mualla hanım aslında sevinir.Torunu oluyor sonuçta.Ama sürekli Filizden kuşku duydu iyi bir eş olamazdı Yılmaza öyle düşüyordu.Bu seferde anneliğinden şüphe edebilir.Yoksa çok sevinecektir.Bebek doğunca Handan Hanımla Mualla Hanımın arasında bir rekabet başlıcak.Ben torunuma bakıcam gibisinden.Bence bebek erkek olursa göbek ismini KEMAL koyarlar.

muallada yanıldığını anlayacak tıpkı yılmaz gibi, bebeğin göbek adı kemal olursa adını da filizin babasının ismini koyarlar EROL çünkü filiz babasına çok düşkün olur mu olur, ama muallada eşinin adını koymak isteyecektir al bir kriz daha mualla-filiz, yılmazın babasının ismini bilmiyorum ne acaba?

mesburcum
05-01-07, 11:31

muallada yanıldığını anlayacak tıpkı yılmaz gibi, bebeğin göbek adı kemal olursa adını da filizin babasının ismini koyarlar EROL çünkü filiz babasına çok düşkün olur mu olur, ama muallada eşinin adını koymak isteyecektir al bir kriz daha mualla-filiz, yılmazın babasının ismini bilmiyorum ne acaba?

Bence ne Kemal ne Erol daha modern bir tercih yapacaklardır. Ve ben ne olursa olsun Handan'ın Yılmaz'dan olan bir çocuğu sevmeyeceğini düşünüyorum. Kötü bu kadın ya nedense ısınamadım gitti...

t-o-r-t-u-r-a
05-01-07, 12:39
arkadaşlar dediginiz şeyler güzel ama bence bu kadar çabuk yılmaz filiz birleşmez eski filmlerden gidersek ve şirketin kötü durumundan yılmazın filizi affetmediginden ve bebegi bilmediginden bence filiz birşekilde cemle evlenmek zorunda kalıcak bu cem ve yılmaz arasındaki savaşın artması demek aradan geçen yıllar sonunda yılmaz çocugun kendi çocugu oldugunu ögrenecek ama cem bu ne çocugu nede filizi kaptırmamak için yılmaza çirkin tuzakalr kurucak. buda çok eski filmler gibi oldu sanki ama benim tahminim bu hepsi olamaza bile filiz cemle nikah masasına oturacak sanki

aşkımbülent
05-01-07, 12:44
aslında cemin oyunları ortaya çıkınca herkes yılmazı anlayacak ama iş işten geçmiş olacak..herşeyi cemin yaptığı anlaşılınca o handan hanımın suratını öyle merak ediyorumki..ömerin de tabi..bence onları iflastan kurtaran yine yılmaz olacak..şimdi cem desteğini çekti ya tekinerlerden ee tabi ne için filiz sürüne sürüne ailesi için kendisini kabul edecek diye düşünüyo ama işte tam bu sırada yılmaz devreye girecek ve tekinerleri iflastan,filizi de cem pisliğinden kurtaracak..

pinkzone
05-01-07, 13:16
aşkımbülent hoşgeldin aramıza, sana ve gülbeşekere katılmamak elde değil
buram buram yapmacıklık kokuları geliyordu aslı mahalleli sahnelerinde, mualla hanımında haklı olduğu taraflar var ama filize yargısız infaz yaptığı görüşündeyim ömerin kardeşi diye yılmazda aynı yargıyı yapmıştı filize ama filizin kişiliğini tanıyınca hayran kalmıştı, bence mualla filizi tanımaya ve anlamaya çalışsaydı filiz muallayla herşeyi paylaşabilirdi, mualla ne yaptı her seferinde kalın duvarlar ördü, anlamak istediği gibi anladı ve filiz hakkında hükmünü kendi kendine vermiş oldu.

ben bu yüzden filizim yılmazım aşkına dışardan etki eden olduğu için muallayı da onların arasına aldım çünkü filizin aklının karışmasına neden olmuştur (48. bölümde) onlar kadar değil ama yine de katkısı var ne de olsa oğlan anası devir değişti şimdi erkek anasında naz var ne olsa beyzademiz paylaşılamıyor:)

Sahnelerde yapmacıklık olduğunun farkındayım. Özellikle ordaki bazı replikler konusunda.. Ama Kadın oğlunu yılbaşında bekliyor yalnız başına... Bir kızla gelince şaşırıyor. Yılbaşı gibi önemli bir güne gelen kızla bir bağ kurdular sanıyor. Ben burda kadına suç bulamıyorum çünkü oğlu böyle bir önemli güne böyle bir kızı getirdiyse tabikide hayra yoracak. Yakıştıracak. Ben burda mualla hanıma değil yılmaza suçu buluyorum. Ayrıca replikler abartılı idi burası kabul ama. Bide mualla hanımın bir sahnesi vardı. Ağzının açık kaldığı an. Ordaki de abartyıydı gerisi iyiydi. O ağzının açık kadlığı sahnede ağzına neredeyse sinek kaçacaktı orası kesin.

pinkzone
05-01-07, 13:20
peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1- Yılmaz şaşırır önce.. Sonra sevinir.. Ve Filize zamanında söylemediği içinde azcık kırabilir.
2- Sevineceğini sanmıyorum.. Abisidir. Ne tepki verse normaldir.
3- Sevineceğini sanmıyorum. Evlilik dışı çocuk edinmelerine bozulcaktır. Bu çocuğu evlenmeleri şeklinde kabullenecektir. Yoksa hiçbir anne evlilik dışı çocuğu kolaylıkla kabul etmez.
4- Şaşırır. Şoke olur. Ama bencebu çocuk düşerse onun planlarını hızlandırır gibi.

Bu çocuğun düşmesi lazım ki. Aslı Yılmazı daha çok yaklaştırsınlar.. Çocuk düştükten sonra öğrenmeleri çok büyük ihtimal.

aşkımbülent
05-01-07, 13:24
haklısın aslında kabahat yılmazda..öyle önemli bi geceye aslıyla geliyo ama yine de çok abartılıydı muallanın ve mahallelinin kıza yaklaşımı..ya aslı niye yılbaşında cananı yanlız bırakıyo orasını anlayamadım..ekrem nerde canan nerde onları da çağırsaydı o zaman yılmaz.bi anda bu kadar sıkı fıkı olmaları çok saçma oldu yani..hadi şu özet bir an önce gelsin de biraz senaryo üretelim :)

pinkzone
05-01-07, 13:24
Ayrıca şunu eklemek istiyorum.

Filizi mualla hanım az da çokta olsa çevresinden yada yaşantısından tanıyordu. Yani ona soğuk davranmasının nedeni var idi. Elifti birinci neden zaten.

Aslı oysa henüz onun hakkında pek birşey bilmiyor.. Oğlunun arkadaşı olduğunu öğrendi. Kızın mesleğini öğrendi. Tanıdıktan sonra soğukuluğunu anlardım. Ama daha ilk dakikdadan kıza karşı buz olmasını beklemeyin. Sonuçta tanımadığı bir insan önyargılı olması çok saçma olurdu. Tanımadığı bir insan hakkında kesin önyargıya sahip olacak değildi. Ordaki ağzının açık kaldığı ve ordaki bazı replikleri saymazsak. Doğal sahnelerdi.

Tekrar söylüyorum. Filizi tanımadan ona ünü gelmişti. Ama Aslıyı tanımıyor. Önyargılı olması çok saçma olurdu. Oğluda Yılbaşı gibi önemli bir geceye getirerek annesinin ağzına bir parmak bal çaldı. Durum bundan ibaret. Bundan sonra mahallede bu kız hakkında dedikodu kazanı kaynamaya başlar.

sinem*
05-01-07, 13:38
geçen bölümde çok hoşuma giden bir sahne vardı,cemden fırsat kalmadığı için yazamamışım unutmuşum :)

aslı filize içinden ne geliyorsa,hayat senin için ne ifade ediyorsa onu çiz diyor filizde bebeğini çiziyor gerçekten çok hoş bir düşünce...filiz artık gerçekten bir anne gibi düşünüyor,bebeğini çok benimsemişe benziyor umarım kaybetmez

pinkzone
05-01-07, 13:41
Filizim+y soruların güzel ama bence bu sorulardan önce Filiz'in bebeğinin akibeti ne olacak tam bunu anlamam gerek sanırım.
Bana göre Yılmaz kaza geçirmeyecek bir şekilde vites küçülterek ya da ufak bir şekilde bunu atlatacak ama orda kaza geçirecek kişinin Filiz olacağını düşünüyorum ( Tabi bunun böyle olmasını kesinlikle istemiyorum). Ama tabi ki bebek düşse de yaşamasa da bir gün Yılmaz öğrenecek ve çok kızacaktır bunu eminim.

Otamik vites tahminimce o araba. Son model bir cip. Otomatik vitesli bir cipte vitesi küçültürek yavaşlama mümkün değil. Ama senaristlerimiz onunda bir çaresini bulurlar. Otomatikten her an normal arabaya çevirebilriler arabayı. Kaza olursa bide hava yastıklarının çıkması şart. O zaman o araba her türlü teknolojiden yoksun diyeceğim. Bir kere bu o cipin kanuna aykırı. O ciplerde güvenlik çünkü normal arabalardan üst düzeyde. Ayrıca emniyet kemeri de takılı idi. Camdan çıkmaları ihtimal değil. Olsa olsa cama vede direksiyona çarpacak başlar..Ordada hava yastığının devreye girmesi lazım.

sinem*
05-01-07, 13:50
Otamik vites tahminimce o araba. Son model bir cip. Otomatik vitesli bir cipte vitesi küçültürek yavaşlama mümkün değil. Ama senaristlerimiz onunda bir çaresini bulurlar. Otomatikten her an normal arabaya çevirebilriler arabayı. Kaza olursa bide hava yastıklarının çıkması şart. O zaman o araba her türlü teknolojiden yoksun diyeceğim. Bir kere bu o cipin kanuna aykırı. O ciplerde güvenlik çünkü normal arabalardan üst düzeyde. Ayrıca emniyet kemeri de takılı idi. Camdan çıkmaları ihtimal değil. Olsa olsa cama vede direksiyona çarpacak başlar..Ordada hava yastığının devreye girmesi lazım.

araba otomatik vites debriyaj yoktu,hava yastığı falan vardır bence o kazada yılmaz ya da aslıya fazla bir şey olmaz ufak sıyrıklar veya kafalarına aldıkları darbelerle kurtulurlar ama o kazanın amacı filizin bebeğinin düşmesi veya yılmazın bebeği öğrenmesi içindir.

filizim+y
05-01-07, 13:52
tam türk filmi olmuş t-o-r-t-u-r-a bu kadarı olmaz çünkü cemin planları daha önce açığa çıkacak seyirci CEMDEN bıkmış durumda senaristler dikkate alacaklardır.

yılmaz pasif gibi duruyor kaç bölümdür cemin yüzünden ama çıkışını görmek yakındır hem filizini hem tekinerleri kurtaracak.

özet normalde salı ya da çarşamba günü geliyordu fragmanda peşinden bence erken vermeyecekler çünkü bir sürü dizi var ancak onları verirler belki internette özet verilebilir, bekleyeceğiz...

gülbeşeker
05-01-07, 13:59
araba otomatik vites debriyaj yoktu,hava yastığı falan vardır bence o kazada yılmaz ya da aslıya fazla bir şey olmaz ufak sıyrıklar veya kafalarına aldıkları darbelerle kurtulurlar ama o kazanın amacı filizin bebeğinin düşmesi veya yılmazın bebeği öğrenmesi içindir.
Bu kaza sonucunda aslı da yaralanacak ve yılmaz aslıyla daha çok yakınlaşabilir yani cemin kendisine kurduğu tuzak yüzünden suçsuz birinin başına gelenlerden kendini sorumlu tutar.Yılmazın ilgili davranışları aslıyı ümitlendirir hatta filize de yılmaza olan duygularından bahsedebilir ve yılmazın da kendisinden hoşlandığını söyleyebilir.O zaman filiz ne yapar bilmiyorum.

pinkzone
05-01-07, 14:02
Bu kaza sonucunda aslı da yaralanacak ve yılmaz aslıyla daha çok yakınlaşabilir yani cemin kendisine kurduğu tuzak yüzünden suçsuz birinin başına gelenlerden kendini sorumlu tutar.Yılmazın ilgili davranışları aslıyı ümitlendirir hatta filize de yılmaza olan duygularından bahsedebilir ve yılmazın da kendisinden hoşlandığını söyleyebilir.O zaman filiz ne yapar bilmiyorum.

İşte ondan sonrası önem kazanıyor. Bence bu kazadan sonra herşey çok değişcek. Filiz çocuğunu düşürdüğünü Yılmaz sondan öğrencek gibi. Filizin o zaman ne tepkiler vereceğini göreceğiz. Kıskandığındaki bakışları Aslıyı yakacaktır orası kesin.

gülbeşeker
05-01-07, 14:05

peki sizce?

1- yılmaz
2- ömer
3- mualla

1-yılmaz, bebeği öğrenince şaşkınlıkla karışık büyük bir sevinç duyar.Ama bebeğin düşmesiyle yılmazın bebeği öğrenmesi aynı zamana denk gelirse büyük bir üzüntü ve pişmanlık duyar.
2-ömerin tepkisinin handanınkinden farklı olacağını sanmıyorum filize handan gibi tokat atmayacağı kesin ama sözleriyle filizi çok üzecektir.
3-muallanın bu olaya sevineceğini hiç sanmıyorum bebeğin yılmazla filiz arasında büyük bir bağ olduğunu bildği için bu evliliğe onay vermek zorunda kalacaktır.
4-aslı kesinlikle şok olur ve yılmaza karşı duyguları olduğu için çok üzüleceğinden eminim.

mesburcum
05-01-07, 14:09

Offf bu Yılmaz'da amma rahatına düşkün yani senin gibi usta bir sürücünün otomatik vitese ne ihtiyacı var :D. Arkadaşlar o bu değilde bence Yılmaz bu kazadan hasar almadan kurtulur ve Filiz'le bebeğine bir şey olursa Yılmaz bence vicdan azabı çekecek.
Mualla Hanım'la da ilgili bir şey söylemek istiyorum. Yılbaşı gecesi çok ama çok yapmacıktın. Ya tamam Aslı güzel bir kız olabilir ama mahallelinin de sanki karşılarındaki peri kızıymış gibi davranmalarını da çok komik buldum...

sinem*
05-01-07, 14:10

olabilir o zaman filiz iyice çöker hem onların yakınlaşması hem de eğer düşerse çocuğunun acısı artık filizden hayır beklenmez hale gelir..
yılmaz bu olaydan sonra gene gidip cemi tehdit eder ve gene cem serbest halde dolaşırsa hiç şaşırmam:img-polic
haftaya lütfen şu cem bir açık versin sonra da uzaklaşsın

filizim+y
05-01-07, 14:10
aslı filize içinden ne geliyorsa,hayat senin için ne ifade ediyorsa onu çiz diyor filizde bebeğini çiziyor gerçekten çok hoş bir düşünce...filiz artık gerçekten bir anne gibi düşünüyor,bebeğini çok benimsemişe benziyor umarım kaybetmez

inş. dileğimiz gerçekleşir ve bebek düşmez, ama bu sahne çok çabuk geçiştirildi diye düşünüyorum aslı gördüğü halde bununla ilgili konuşmadı en azından filize sorabilirdi bu ne anlama geliyor yada neden sildiğini sonra da yılmaza anlatabilirdi ne biliyim çok yavan bir sahne oldu ben çok şey olabilir diye düşünmüştüm.

bebğin CEM psikosunun hain planı sonucunda düşmesini istemiyorum ben bu daha da kötü olur, aslı yılmaz yakınlaşması başlasın diye bu kaza olacak ve beklenilen aslı yılmaz yakınlaşması kaçınılmaz olacak filizi düşünmek bile istemiyorum yılbaşına davet edildiğini öğrendiğinde aslıyı gözleriyle yedi birde sürekli görürse kimse durduramaz filizi gibime geliyor

LÜTFEN BEBEĞE BİRŞEY OLMASIN...

mesburcum
05-01-07, 14:12

İşte ben o zaman Yılmaz'a çok kızarım çok. Çünkü o psikopatı iyi tanıyor ve Filiz'e onun hakkında hiç bir uyarı yapmadı üstelik mutluluklar dileyip çok yakışacaklarını falan söyledi. Aslı'ya zarar gelince mi üzülecek??

filizim+y
05-01-07, 14:20
filizin bebeğini yitirmesi tüm direncini yitirmesine sebep olacak ve yılmazla birleşmesi bile mümkün olmayacak, çünkü seni bir daha rahatsız etmeyeceğim demişti yılmaza bakacak aslı ile mutlu görecek onları o halde bebeğide olmayacak yani filizi diri diri gömmek gibi birşey olur tüm bunlar, savaşmak bile istemez acısından hem bebğini hem yılmazını kaybetmek ona çok ağır gelecek

mesburcum
İşte ben o zaman Yılmaz'a çok kızarım çok. Çünkü o psikopatı iyi tanıyor ve Filiz'e onun hakkında hiç bir uyarı yapmadı üstelik mutluluklar dileyip çok yakışacaklarını falan söyledi. Aslı'ya zarar gelince mi üzülecek??

katılıyorum sana o da yılmazın peşinde dolanmasydı o arabanın içinde olmazdı içine düşecek yılmazın rahat bırak da yılmazı acısını görelim yaşayamıyor her yerde yanında, aslının başına gelenlere üzülürse o zaman filiz ne ifade ediyor onun için oh ne ala uyarma nerdeyse kendi ellerine filizi ceme ver sonrada haklı taraf olan ne güzel iş olan filize oluyor

pinkzone
05-01-07, 14:21

Aslıya zarar gelince bence üüzlmesi normal. Çünkü ona göre Cem Yılmaz hesaplaşmasında ortada kalmıştır. Onun için Aslı yaralanırsa ilgisini eksik etmeyeceği kanısındayım. Ona çorba bile yapabilir .. Hatta menemen.. :) Kıza vicdan azabıyla yaklaşacak herşeyi yapar gibi.. Yardım konusunda. Kız bu ilgiyi süper bir şekilde yanlış yorumlayacak. Kazadan sonra Yılmaz Aslıya ilgi göstereceğinden bundan sonra aslıyı işe ben bırakırım düşüncesinde olcak. Yılmaz Aslı şirketin önünde görecek Filiz daha da köpürcek.

kursuni19
05-01-07, 14:23

inş. dileğimiz gerçekleşir ve bebek düşmez, ama bu sahne çok çabuk geçiştirildi diye düşünüyorum aslı gördüğü halde bununla ilgili konuşmadı en azından filize sorabilirdi bu ne anlama geliyor yada neden sildiğini sonra da yılmaza anlatabilirdi ne biliyim çok yavan bir sahne oldu ben çok şey olabilir diye düşünmüştüm.

bebğin CEM psikosunun hain planı sonucunda düşmesini istemiyorum ben bu daha da kötü olur, aslı yılmaz yakınlaşması başlasın diye bu kaza olacak ve beklenilen aslı yılmaz yakınlaşması kaçınılmaz olacak filizi düşünmek bile istemiyorum yılbaşına davet edildiğini öğrendiğinde aslıyı gözleriyle yedi birde sürekli görürse kimse durduramaz filizi gibime geliyor

LÜTFEN BEBEĞE BİRŞEY OLMASIN...

Bebegin düsmesini hic birimiz istemiyoruz, ama bazi seylerin yerine oturmasi icin bu bebegin düsmesi kacinilmaz. Bebek düsmesi lazim, cünkü Filiz disinda bu bebekten haberdar olan Ceyda, Handan ve Cem var. Ceyda zaten Filize her konuda destek, ama Handan ve Cem bu duruma kulanmak icin ellerinden geleni yapacaktirlar, eger cocuk düsmezse. Birde Ömer var daha bebegi bilmeyen, eger oda bebegi ögrenirse, hakli olarak kizacaktir, cocugu aldirmasini söyleyecektir, yani Ömerle Filizin kardeslik iliskileride yeniden sarsilacaktir. Bu durumdada Filizin tek destekcisi Ceyda olacaktir, bir de Cem, o da Filize yine arkadasca yaklasacaktir, durumunun ne kadar vahim oldugunu onunla evlenmekten baska caresi olmadigini söyleyecektir ve Filizin aklini Handaninda destegiyle iyice karistiracaktir, bu sebepten dolayi cocuk düsmeli, ne kadar üzücü bir olay olsada baska care cok.
Hem zaten bu bebek önümüzdeki bölümde düsmezse bir daha kolay kolay düsmez

pinkzone
05-01-07, 14:26
Bebegin düsmesini hic birimiz istemiyoruz, ama bazi seylerin yerine oturmasi icin bu bebegin düsmesi kacinilmaz. Bebek düsmesi lazim, cünkü Filiz disinda bu bebekten haberdar olan Ceyda, Handan ve Cem var. Ceyda zaten Filize her konuda destek, ama Handan ve Cem bu duruma kulanmak icin ellerinden geleni yapacaktirlar, eger cocuk düsmezse. Birde Ömer var daha bebegi bilmeyen, eger oda bebegi ögrenirse, hakli olarak kizacaktir, cocugu aldirmasini söyleyecektir, yani Ömerle Filizin kardeslik iliskileride yeniden sarsilacaktir. Bu durumdada Filizin tek destekcisi Ceyda olacaktir, bir de Cem, o da Filize yine arkadasca yaklasacaktir, durumunun ne kadar vahim oldugunu onunla evlenmekten baska caresi olmadigini söyleyecektir ve Filizin aklini Handaninda destegiyle iyice karistiracaktir, bu sebepten dolayi cocuk düsmeli, ne kadar üzücü bir olay olsada baska care cok.
Hem zaten bu bebek önümüzdeki bölümde düsmezse bir daha kolay kolay düsmez

Evet söylediğin olayların yaşanacağından kuşkum yok. onun için daha çok hata yapmaması için çocuğun bir an önce düşmesi şart. Ayrıca çocuğu normal yolla söyleyeceği yok Filizin. Yılmaz çocuk düştükten sonra öğrenmesi olacak gibi. Çocuk düşmezse bu vicdan sömürüsüne devam edilcek. O yüzden düşmesi kesinlikle şart. Düşmezse gider ben düşürürüm.. :) Düşmesi senaryonun tıkanmaması için güzel bir çözüm.

kursuni19
05-01-07, 14:28
Aslıya zarar gelince bence üüzlmesi normal. Çünkü ona göre Cem Yılmaz hesaplaşmasında ortada kalmıştır. Onun için Aslı yaralanırsa ilgisini eksik etmeyeceği kanısındayım. Ona çorba bile yapabilir .. Hatta menemen.. :) Kıza vicdan azabıyla yaklaşacak herşeyi yapar gibi.. Yardım konusunda. Kız bu ilgiyi süper bir şekilde yanlış yorumlayacak. Kazadan sonra Yılmaz Aslıya ilgi göstereceğinden bundan sonra aslıyı işe ben bırakırım düşüncesinde olcak. Yılmaz Aslı şirketin önünde görecek Filiz daha da köpürcek.

Evet bu sekilde gelisecegi kacinilmaz. Yilmaz eger Asliya bir sey olursa bundan kendini sorumlu tutacaktir, onu koruyamadigi icin pismanlik duyacaktir, ve bu nedenle Asliya yakindan ilgilenecektir tabiki dostca, ama Asli bu yakinligin gercek nedenini bilmedigi icin, cünkü Yilmaz Asliya Cemle olan gercekleri anlatmayacaktir, Yilmazin ondan hoslandigini düsünecektir ve Yilmaza olan duygulari yogunlasacaktir ve Yilmazin ilgisini kesinlikle yanlis anlayacaktir

sinem*
05-01-07, 14:28
bebek düşünce ve aslıyla yılmazı birlikte görünce filizin halini düşünemiyorum bile ..kız resmen acıların kadını oldu birazcıkta yüzü gülsün...

yılmaz vicdan azabıyla aslıyla ilgilenebilir bunda bir şey yok zaten kızın akrabası yakını kimsesi yok hatta muallaya götürsün o seve seve bakar kuş sütüyle besler :)

secoms
05-01-07, 14:32
Arkadaslar,

Yılmazın kadaza yaralanan aslı için üzülmemesi gibi bir durum olabilir mi ? Sonucta adam yüzünden bu kazanın içinde.. Öyle olmasa bile yılmaz insan değil mi ? Yok yok cem diziden cıkmadıgı sürece ne dizi ne de forum düzelecek..

İlk defa yazıyorum...(her ne kadar adamın ekmegiyle oynuyor olsak da :):))

Cem li sahneler görmek istemiyoruz.. Lütfen geregini yapınız..

aşkımbülent
05-01-07, 14:32
aslında çocuk düşmeden de senaryo güzel olabilir..cemin asıl amacı yakında ortaya çıkacak zaten.tekinerler iflas bayrağını çekmek üzereyken filiz cemle evlenmeye mecbur kalacak ve bu durumu gören ceyda yılmazla konuşacak ve herşeyi anlatacak..

pinkzone
05-01-07, 14:35
Arkadaslar,

Yılmazın kadaza yaralanan aslı için üzülmemesi gibi bir durum olabilir mi ? Sonucta adam yüzünden bu kazanın içinde.. Öyle olmasa bile yılmaz insan değil mi ? Yok yok cem diziden cıkmadıgı sürece ne dizi ne de forum düzelecek..

İlk defa yazıyorum...(her ne kadar adamın ekmegiyle oynuyor olsak da :):))

Cem li sahneler görmek istemiyoruz.. Lütfen geregini yapınız..

Doğru söylüyorsun.. Ferideye hiçbir hatası olmadı halde çarptı. Onu aldı hastaneye götürdü. Evinde baktırdı. Ona yardım etti. Orda bırakıp gidebilirdi kızı ama yapmadı. Bunları yapan Aslıya hayli hayli yardım eder. Onun için Yılmazın neden aslıya yardım ediyor meselesini yadırgamamak gerekir.

kursuni19
05-01-07, 14:35
bebek düşünce ve aslıyla yılmazı birlikte görünce filizin halini düşünemiyorum bile ..kız resmen acıların kadını oldu birazcıkta yüzü gülsün...
:)

Bu durumadan cok üzülecegi kesin, ama bunlari yasamasi lazimki Filiz kendi kisiliyini geri bulsun. Yilmazsinz yasayamiyacagini anlayip onu nasil birdaha kazanabileceginin planlarini yapmasi lazim, Yilmazin hayatini devam sürdürdügünü gördügü icin onu kaybetmemek adina savasmasi lazim ve bu savasma esnasinda Filiz kendi kisiligini bulacaktir, cünkü zekice ve mantiklica davranmasi lazim ve bu yüzden kendine sekil düzen vermesi lazim ve bunlari yaparken kendini bulacaktir

secoms
05-01-07, 14:37
aslında çocuk düşmeden de senaryo güzel olabilir..cemin asıl amacı yakında ortaya çıkacak zaten.tekinerler iflas bayrağını çekmek üzereyken filiz cemle evlenmeye mecbur kalacak ve bu durumu gören ceyda yılmazla konuşacak ve herşeyi anlatacak..

'' evlenmek zorunda kalacak '' kısmına karsıyım.. Bence biraz daha orijinal birseyler olması lazım.. Hem bu durumun bize sunulan filiz karakterine de ters düstügünü düşünüyorum..

sinem*
05-01-07, 14:38
Bu durumadan cok üzülecegi kesin, ama bunlari yasamasi lazimki Filiz kendi kisiliyini geri bulsun. Yilmazsinz yasayamiyacagini anlayip onu nasil birdaha kazanabileceginin planlarini yapmasi lazim, Yilmazin hayatini devam sürdürdügünü gördügü icin onu kaybetmemek adina savasmasi lazim ve bu savasma esnasinda Filiz kendi kisiligini bulacaktir, cünkü zekice ve mantiklica davranmasi lazim ve bu yüzden kendine sekil düzen vermesi lazim ve bunlari yaparken kendini bulacaktir

ben o durumda filizin çok savaşacağını sanmıyorum sadece yılmazı görünce sitem edecektir çünkü yılmazın onsuz mutlu olabildiğini görünce zaten çekilecektir,ben mutsuz ediyorum bari o mutlu olsunda diye düşünebilir.

Cem akman'ın sahneleri eksilsin (hadi ekmeğiyle oynuyor gibi olmasın) ve gerçek yüzü açığa çıksın

pinkzone
05-01-07, 14:42
Dimi sinem .. O durumda savaşacağını nedense bende sanmıyorum..

Filiz zaten kolay kolay birşey için savaşmadı. Nedense hep eline geliyordu bir şekilde. Savaştığını görsem.. :)

Filizden Yılmaza bir parça.. Sezen Aksu - Perişanım şimdi.

Perişanım şimdi mutlu oldun mu ?
Başını yastığa rahat koydun mu ?

sinem*
05-01-07, 14:44
bu kız savaşmadığı halde harap bir de savaşsaydı :) düşünmek bile istemiyorum :)

benden de yılmazdan filize :)
seveceğim gezeceğim,görürsün sana neler edeceğim ..:)

bu da benden yılmaza:) athena trip yapma :)

secoms
05-01-07, 14:45

Filiz için ÇABA diyorum.. Henüz bu yönde filizi karakterinden bir sey görmedim.. Ama ne görmek istedigimi de bilmiyorum acıkcası..

Tamam hersey iyi de oturup düşünmesi gereken sadece filiz degildir.. Yılmazın oturup hatanın nerde oldugunu sorgulaması lazım.. Sanırım filizciler(ne kadar dogru bir tabir bilmiyorum) yılmaz karakterinden böyle birsey görmedikleri için biraz sitemliler.. Biraz vurdumduymaz takılıyor su an yılmaz..

İkili arasında acıklanmamıs bu kadar sır varken, bu durum bu ilişkinin yeniden baslamasıyla sorunları beraberinde getirecektir.. Bu durumdan sadece filizi sorumlu tutmamak gerekir diye düşünüyorum ama sanırım burda farklı düşünüyoruz...

filizim+y
05-01-07, 14:45
zaten yardım etmezse inandığımız yılmaz karakterine ters düşer, yardım etmeli hatta kendisini suçlu hissetmesi de doğla ama abartmamak kaydıyla kızı kendine hayran bırakarak değil (değil çorba yapmak menemeni bile yanlızca filize yapabilir yılmaz :) ) bunu dengeleyebilir ha aslı bun anlamazsa bu aslının bileceği iş filiz yılmazı öğrenince bu kadar kaptırmasının acısını kendisi hakedeceği için çekecektir çekmelidir de, yılmaz filize birşeyler olabileceğini artık akıl edebilsin lütfen, filize yazık değil mi kız bu kadar yükün altında herkesi üzmeyeceğim diye uğraşırken kendisi mahvoldu

kurşuni19 yazdıkların doğru ama ben de bu şekilde olmak zorunda değil diyorum daha mantıklı bir şekilde yılmazın öğrenilmesi sağlanabilir çok zor değil filiz karakterinin dönüşü diyorlar filizin karakeri ne kadar sağlam ki hala ayakta bebk de onun gibi inatçı çıkar inş.

tuliplale
05-01-07, 14:48
Bencede Filiz Cemle evlenmek zorunda kalır gibi bi noktaya gelirse dizi çok saçma olur. Daha yaratıcı bi kurtuluş yolu bulsalar keşke...

Birde bu Aslı meselesi ilginç oldu. Tam Filizin ilk zamanlarındaki halleri. Sevecen içten, aşık ve aşkın coşkusunu yaşıyo. Yanlız bu sefer Filize göre daha Yılmazın dünyasından bi kız. Bursla okumuş falan... Ama ne biliyim, ikinci seneye girdi diyemi böyle oluyo, niye aynı durumlar sürekli tekrar ediyo, başka şeyler olamazmı yani???

gülbeşeker
05-01-07, 14:52
'' evlenmek zorunda kalacak '' kısmına karsıyım.. Bence biraz daha orijinal birseyler olması lazım.. Hem bu durumun bize sunulan filiz karakterine de ters düstügünü düşünüyorum..
Eğer filiz cemle evlenmek zorunda kalırsa bunun sebebi bebek olmaz cem filize gerçek yüzünü gösterir eğer onunla evlenmezse yılmazı öldüreceğini söyler veya ömere,küçük elife zarar vereceğini söyler.Tam Türk filmi gibi oldu.Esas kız sevdği adamın hayatını kurtarmak için kötü adamla evlenmek zorunda kalır.Öyle ya da böyle ben yine de bu çocuğun düşmesini istemiyorum zaten doğarsa erkek olucak ve de her ne kadar gs ayakkabısı alınsa da babası ve dayısı gibi(ve de benim gibi)bjkli olucak.

secoms
05-01-07, 14:52
Dimi sinem .. O durumda savaşacağını nedense bende sanmıyorum..

Filiz zaten kolay kolay birşey için savaşmadı. Nedense hep eline geliyordu bir şekilde. Savaştığını görsem.. :)

Walla pinkzone cok iddialı bir laf.. üstüne cok sayıda mesajın yazılabileceği zaten yazılmıs oldugu bir cümle :):)

pinkzone
05-01-07, 14:53
Yılmaz sorgulamıyor deniyor.. Filiz gibi perişan halde ağlamasını isteyen çok sanırım. Artık yorulmuş bu ilişkiden ne diyeyim size. Yılmaz ilk başlardan beri hep içinde yaşamıştır. Çok nadir görürüz ağladığını.. Filiz Yılmazı asttığı zamanda hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam etti. Yılmazda artık daha fazla üzülerek yarasını deşmek istemiyor. Ayrıca Cem sahnelerini fazlalağından Yılmazın üzüntüsüne az yer veriliyor. Olay bundan kaynaklanmakta.

Not: Cem Akman geriii geriii geri.. Bir Yılmaz Akın kolay yetişmiyi.. Serseri seni.. :) Zıpçıktı seni..

sinem*
05-01-07, 14:56
bence iki taraftanda biraz gayret görsek çok güzel olacak..filiz aslıyı öldürücü ve derin bakışlar atmak dışında yılmaz için bir şeyler yapmalı
yılmazda kendisini cemin yüzünü açığa çıkarmaya o kadar takıldı ki filizi ve ona duyduğu aşkı hiç anımsamıyor sadece birkaç kez dalıyor :) cem bile ondan daha fazla üzülüyor :) görende yılmaz değilde cem filizi seviyor sanır diziyi yeni izlemeye başlayanlar , tamamen yanlış bir düşünceye itilir

gülbeşeker
05-01-07, 15:01
Yılmaz sorgulamıyor deniyor.. Filiz gibi perişan halde ağlamasını isteyen çok sanırım. Artık yorulmuş bu ilişkiden ne diyeyim size. Yılmaz ilk başlardan beri hep içinde yaşamıştır. Çok nadir görürüz ağladığını.. Filiz Yılmazı asttığı zamanda hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam etti. Yılmazda artık daha fazla üzülerek yarasını deşmek istemiyor. Ayrıca Cem sahnelerini fazlalağından Yılmazın üzüntüsüne az yer veriliyor. Olay bundan kaynaklanmakta.

Not: Cem Akman geriii geriii geri.. Bir Yılmaz Akın kolay yetişmiyi.. Serseri seni.. :) Zıpçıktı seni..

söylediklerine katılıyorum pinkzone yılmazın her bölüm ağlayıp bir de müzik eşliğinde flaşbacklar yapmasını istemem bu sezonun ilk bölümlerinde yeterince bu tarz sahneleri gördük.Gerçek şu ki yılmaz filizsiz de mutlu yaşayabileceğini kendisine ve etrafındakilere ispatlamaya çalışıyor.Ama kalbine söz geçiremedği için filizi her gördğünde ona içli içli bakmaktan kendini alamıyor.

filizim+y
05-01-07, 15:02
bu da benden

filizden yılmaza,
sen iste herşey çok güzel olur
sen iste elbet bir yol bulunur
yeter ki iste hiçte zor olmaz
sen iste aşkım akan sular durur

yılmazdan filize (gururunun aşkının önünde olmasından)
Bilsen sevgilim
Ne kadar şu kalbim
Sızlıyor aniden
Seni bir yerde görsem
Yine de boynumu sana karşı eğmem
Hayat devam eder yolumdan giderim
Hiç sanma sakın sensiz yaşayamam
Hiç sanma sakın sensiz yapamam
Unutmaki sen son aşkım değilsin
Bir başkasıyla yeniden başlarım

İnan artık seni ben sevmiyorum
İnan artık seni ben istemiyorum
O eskidendi artık hepsi bitti
Sensiz de çok iyi geçiniyorum
Düşünsem üzülsem pişman da olsam
Vazgeçemem asla bu fikir bu karardan
Seni hatırlatan seni anlatan
Herşeye veda veda ediyorum

inş. öyle demiyorsundur yılmaz, sadece şu guru yaptığın dönem için yazdım bunu yoksa ayrılmanıza gönlüm razı değil

secoms
05-01-07, 15:02

Benim fikrimi sorarsan eger; dedigin gibi kesinlikle yılmazı aglarken görmek istemiyorum.. Zaten bülent abi bu durumlarda sergiledigi oyunculukla gönlümüzü fethetmiş bir oyuncu.. Yani cok daha baska sahneler olabilir.. ama yine dedigin yere geliyoruz cem akman sahnelerinden bu sahnelere zaman kalmıyor..

pinkzone
05-01-07, 15:05
Onu görünce zaten o bakışları onu ele veriyor. Şu an etrafına Filiz artık yok demek için çabalıyor. Onu ispatlamaya çalışıyor.

Yılmazdan Filize bir şarkı.. Sezen Aksu - İki Delilik

Lütfen görmiyeyim seni bir yerlerde
Karşıma çıkma konuşmayalım bakışmayalım ne olursun.
Daha fazla tükenmeye taakatim yok.

yakupoglu61
05-01-07, 15:07
yılmaz ağladığında bazı kişiler buna üzülüp yılmaza hak verecekse söyleyecek lafım yok
ndn dedim bunu ;
filiz ağladığında aynayı fln kırdığında hemen herkes filizin haline acıyıp yılmaza karşı tavır almışlardı yılmazı suçlu buluyolardı...

yılmaz hiç bir zman ağlamayacak ...ağlayıpta kendini küçültmesin ...

sinem*
05-01-07, 15:08
özet gelse bari ya ...aslında özette bir şey yazmıyor ama hiç yoktan iyidir binbir gecenin fragmanı yayınlandığı gün verirlir bizimki bir gün önce ya da iki gün önce nazlanarak gelir.

yılmazın ağladığını görmeyi bende istemem ama birazcık üzülsün artık filizi her gördüğünde içi gidiyor olabilir ama ona zarar verebilecek bir adamı filizin yanında olma ihtimaline çok dirayetli yani cemin filizin yanında olduğunu bildiği halde ona bir zarar vermeyeceğini mi düşünüyor bilmiyorum ama o konuda çok boşvermiş gibi..

kursuni19
05-01-07, 15:09
Onu görünce zaten o bakışları onu ele veriyor. Şu an etrafına Filiz artık yok demek için çabalıyor. Onu ispatlamaya çalışıyor.

Yılmazdan Filize bir şarkı.. Sezen Aksu - İki Delilik

Lütfen görmiyeyim seni bir yerlerde
Karşıma çıkma konuşmayalım bakışmayalım ne olursun.
Daha fazla tükenmeye taakatim yok.

Zaten bu cabasini sürdürdükce Yilmaz, Filizi hala sevdigini inkar etdikce Filize hayatindan tamamen cikarmaya calistikca Filize fark etmeden dahada baglanacaktir Yilmaz ve onu hayatindan cikartamiyacagini anlayacaktir

pinkzone
05-01-07, 15:10
Erkekler Ağlamaz gibi bir şey yok. Oda bir insandır sonuçta ağlar.. Ama Yılmaz ağlar ama adaplı şekilde.. Filiz gibi ağlamasını beklemeyin. Sonuçta ağır abi.. Erkekler ağlar hemde bal gibi.. Ama her vara göge değil. Yılmaz duygusal insan ama içinde yaşamyı tercih ediyor. Elif evlenirken ağladı. Ama yırtmadı.. onun da bir tarzı var anlayın yahu.

filizim+y
05-01-07, 15:13
pinknoze sen çok yaşa emi :) imzan çok güzel olmuş bayıldım, bende yılmazın ağlaması taraftarı değilim daha etkili bir şekilde anlatmasını istiyorum yavan kalıyor sahneleri onu anlatmaya çalışıyorum, her ne kadar dışarıya mutlu olduğunu kanıtlamaya çalışsada kaçamıyor filizden gördüğü anda kalıyor, zaten filizle konuşamamsının nedeni bu gözlerine baktığı anda tüm kızgınlığı, kırgınlığı hatta o müthiş gururu yok olacak biliyor bunu filizini tanıyor filiz ne demişti 46.bölümde kalbimdeki acı geçti yılmazda filizn gözlerine bakmayı başardığına acısı geçecek :)

secoms
05-01-07, 15:13
yılmaz ağladığında bazı kişiler buna üzülüp yılmaza hak verecekse söyleyecek lafım yok
ndn dedim bunu ;
filiz ağladığında aynayı fln kırdığında hemen herkes filizin haline acıyıp yılmaza karşı tavır almışlardı yılmazı suçlu buluyolardı...

yılmaz hiç bir zman ağlamayacak ...ağlayıpta kendini küçültmesin ...

Allah aglatmasın :):) Bu kadar emin olma derim ben yinede

Bence bir insan agladıgı zaman kücülmez bunu da burdan belitmek istiyorum.. Ne yani yılmaz elifin dügününde aglayınca kücüldü mü..'' Hayır '' aksine büyüdü benim gözümde..

kursuni19
05-01-07, 15:14
Bu sarkida birlerinden iyice koptuklarini zanedikleri an gelsin

Duy, sesimi her yerden duy
Gör, yüzümü her yerden gör
Dön, sebebi halim başka
Kalp kırık dökük yenik aşka

Dön, sebebim olma gayrı
Dön, dünleri vur da öldür
Göm, geçmişi sildim çoktan
Yar adın emir gibi haktan

O yosun gözlerin düşer gecelerime
İlkbahar gelir kokunu verir
Her yanı sarar aşk büyüsü
Sevdiğim gülün dile gelir

Gücenmediysen, kırılmadıysan, darılmadıysan dön
Nasip olurda seni bulursam hesap sorarsan sor
Gülüm mü dersin ölüm mü dersin yeter ki ses gelsin
Bilirim senin için yaralı

ferman336
05-01-07, 15:21
yaw forumun başından beri takip ediyorum da yazılanları herkes yılmaz filizi niye uyarmıyor diyor ve hatalı diyor. bence yılmazın filizi uyarmasını gerektirecek bir durum yok ki. cem en başından beri filize zarar verecek en ufak birşey yapmadı ki yılmaz uyarmak zorunda hissetsin. yılmaza göre cem filizi seviyor ya da elde etmek istiyor ve bunun için de akla hayale gelmedik şeyler yapıyor(kötü anlamda tabi). cemin de dikkat ederseniz hiç bir planında filize zarar verecek (fiziksel anlamda konuşuyorum manevi anlamda değil) bir unsur yoktu. ha tabi yılmaz, filizin cemin evlenme teklifini red ettikten sonra artık filizin şahsına yönelik herhangi bir kötülük yapabileceğini kestirip ona göre davranmalıdır o ayrı bir konu.

ben de yazayım cem i bir şekilde senaryo dışı bıraksınlar.

slayjic
05-01-07, 15:21
yılmazda ağlar ne olursa olsun insan sonuçta belki filize karşı olan aşkında kendin,i tutabiliyo göz yaşını içine akıtabiliyor ama eğer bebeği düşerse ve yılmaz bunu öğrenince işte o zaman yılmazın ağladığını görebiliriz

yakupoglu61