PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

qsawe
27-12-07, 11:05
Orhan ın murat a olan sevgisi yalanının ortaya çıkmasından daha önemli .
Orhan kadar Ali de hayatındaki boşlukları birşeylerle doldurmaya çalışıyor. Sen git git o kadar kadının içinde Orhan ın boşandığı karısına asıl. Ondan sonra
Orhan ın buna tepki göstermemesini bekle.

Orhan'ın Murat sevgisi sorgulanamaz bile.... her nasıl elde etmiş olursa olsun o çocuğu çok seviyor.

Her iki erkeğin, önceliği oğulları.... ama sonrasında, ikisininde kalbinde başka kadınlar var....

Ali, Nisan'ı, Orhan ile evli olduğu için seçmedi... kalbe söz geçmez.... seçimi kalpler yaptı...

Orhan, Ali'ye Nisan yüzünden, tek sebeple tepki gösterir...( bunu tüm erkeklere yapar) Eğer Nisan ile Ali'nin bir çocuğu daha olursa, İşte Orhan o zaman biter... Yoksa eski karısını kıskanmakla ilgili değil bu tepki....

ntor
27-12-07, 11:07
Orhan'ın Murat sevgisi sorgulanamaz bile.... her nasıl elde etmiş olursa olsun o çocuğu çok seviyor.

Her iki erkeğin, önceliği oğulları.... ama sonrasında, ikisininde kalbinde başka kadınlar var....

Ali, Nisan'ı, Orhan ile evli olduğu için seçmedi... kalbe söz geçmez.... seçimi kalpler yaptı...

Orhan, Ali'ye Nisan yüzünden, tek sebeple tepki gösterir...( bunu tüm erkeklere yapar) Eğer Nisan ile Ali'nin bir çocuğu daha olursa, İşte Orhan o zaman biter... Yoksa eski karısını kıskanmakla ilgili değil bu tepki....

Zaten eğer dizide öyle gelişmeler olursa, orhan kahrında ölür. Aslında bence Orhan da Nisan ı çok sevmiyor. Ama bizim toplum olarak erkeklerimiz ne kadar sevmesekde eşlerini sevgililerini bir başkasına kaptırma korkusu ye hazımsızlığı yaşarlar

Atrakumas
27-12-07, 13:32
Merhaba arkadaslar

Hic dikkat ettiniz mi ali biyiklarini kestirdiginden beri karakteri de biraz degisti
Yani biyigi oldugunda cok anlayisli sakin biriydi
Sonra birden agresiv olmaya basladi en cok da nisana karsi
yani ben biraz nisana hak veriyorum ilk tepkisinde ama zamanla bence nisan yumusicak

sleepinsanity
27-12-07, 16:07
Merhaba arkadaslar

Hic dikkat ettiniz mi ali biyiklarini kestirdiginden beri karakteri de biraz degisti
Yani biyigi oldugunda cok anlayisli sakin biriydi
Sonra birden agresiv olmaya basladi en cok da nisana karsi
yani ben biraz nisana hak veriyorum ilk tepkisinde ama zamanla bence nisan yumusicak

Bıyıkla karakterin bir alakası olduğunu sanmıyorum. Hatta öyle düşünmüyorum :)
Bu adam durduk yerde karısını kaybetmiş, üstüne boş yere 10 sene içeride yatmış, hayatı kaymış, dışarı çıkar çıkmaz da oğlu olduğunu öğrenmiş biri. Böyle bir adamın akıl ve ruh sağlığının çok da yerinde olmasını beklememiz lazım. Hatta kim olsa dengesi bozulurdu. Bu yaşadıklarına rağmen Ali son derece ılıman, anlayışlı ve sakin, üstelik. Arada sırada ruhsal çöküntülerini, ani parlamalarını göstermeleri son derece yerinde, inandırıcılık açısından özellikle de. :) Bu dizide hiçbir karakter problemsiz, her durumda çok da mantıklı düşünebilen karakterler değiller zaten. Hepsinin psikolojisi gerçek hayattaki insan psikolojilerine çok yakın. Orhan, Nisan, Ali başta olmak üzere...

Nisan'a asla hak vermedim, vermiyorum da, hatta anlayamıyorum da. Bunun gerekçelerini de birçok arkadaşımızın birkaç gündür burada çok güzel bir şekilde açıklamış zaten. Nisan'ın davranışlarından, karakterinden memnun olmamam dizinin gidişatından da memnun olmadığımı gösterir mi.. Hayır, aksine çok güzel bir şekilde ilerliyor dizi. Aşk temasının diğer dizilerde olduğu gibi herşeyin önüne geçmesini istemiyordum en başından beri ben, aynen gerçek hayattaki gibi.

Atrakumas
27-12-07, 16:57
Bıyıkla karakterin bir alakası olduğunu sanmıyorum. Hatta öyle düşünmüyorum :)
Bu adam durduk yerde karısını kaybetmiş, üstüne boş yere 10 sene içeride yatmış, hayatı kaymış, dışarı çıkar çıkmaz da oğlu olduğunu öğrenmiş biri. Böyle bir adamın akıl ve ruh sağlığının çok da yerinde olmasını beklememiz lazım. Hatta kim olsa dengesi bozulurdu. Bu yaşadıklarına rağmen Ali son derece ılıman, anlayışlı ve sakin, üstelik. Arada sırada ruhsal çöküntülerini, ani parlamalarını göstermeleri son derece yerinde, inandırıcılık açısından özellikle de. :) Bu dizide hiçbir karakter problemsiz, her durumda çok da mantıklı düşünebilen karakterler değiller zaten. Hepsinin psikolojisi gerçek hayattaki insan psikolojilerine çok yakın. Orhan, Nisan, Ali başta olmak üzere...

Nisan'a asla hak vermedim, vermiyorum da, hatta anlayamıyorum da. Bunun gerekçelerini de birçok arkadaşımızın birkaç gündür burada çok güzel bir şekilde açıklamış zaten. Nisan'ın davranışlarından, karakterinden memnun olmamam dizinin gidişatından da memnun olmadığımı gösterir mi.. Hayır, aksine çok güzel bir şekilde ilerliyor dizi. Aşk temasının diğer dizilerde olduğu gibi herşeyin önüne geçmesini istemiyordum en başından beri ben, aynen gerçek hayattaki gibi.

Merhaba
Size de ben biraz hak veriyorum ama biraz da olaylara nisan tarafindan bakalim
yani nisan yillardir muratin ailesinin korkusuyla yasiyor ve belki de her gece eger onlardan biri gelirse ne yapacani dusunerek geciriyor anlata biliyor muyum
muratin babasi ya da annesiyle ya da bir akrabasiyla karsilasmak nisanin en korktugu seydi yillardir
simdi birden aylardir guvendigi birinin o insan cikmasi onu yipratti.bence kim olsa boyle yapar
umarim istededigimi anlata bilmisimir.

sleepinsanity
27-12-07, 17:11
Eğer yasal yollardan sahipsiz kalmış bir çocuğu evlat edinselerdi evet hak verebilirdim Nisan'ın korkusuna. Her ne kadar zamanında Nisan'ın elinde olmasa da, Orhan'ın korkaklığı yüzünden dalavere yoluyla kanunen kendi çocuklarıymış gibi ailelerine sokmaları Nisan'ın da bu yalanın bir parçası olduğunu değiştirmiyor. Sorun Nisan'ın oğlunun elinden alınmasıyla ilgili duyduğu korku değil zaten, sorun Ali tüm yürekliliğiyle üstelik sadece Murat'ı değil, Nisan'ı da beraberinde sürükleyerek kaçırmasına rağmen Nisan'ın kaskatı kesilip, en vicdansız insanın bile Ali durumundaki bir adama hak vereceği durumda Nisan'ın hiç yumuşamamasından, sadece kendini düşünmesinden kaynaklanıyor. Her insan bencildir, herkes herşeyden önce kendini düşünür ama çoğu zaman karşımızdaki insanlarla empati de kurabiliyoruz. Nisan bir saniye bile Ali'yle empati kurmayı denemedi. Benim kızgınlığım burdadır. Üstelik Nisan eti etine kaynamış olan oğlunu bile düşünmüyor. Düşünseydi eğer, oğlunun geleceği hakkında kendi istekleri doğrultusunda kararlar almaz, her ne kadar Aliyle arasında bir gerginlik olmasına rağmen oğlunun yanında buz gibi değil güleryüzlü durabilirdi. Dediğim gibi Nisan sadece kendini düşünüyor ve böylelikle haksız duruma düşüyor.

Atrakumas
27-12-07, 17:16
gelecek bolumu cok merak ediyorum acaba ali ne soylicek umarim fragmani gelecek hafta pazartesi yada sali yayinlarlar

OXFORD
27-12-07, 17:31
Merhaba arkadaşlar..Zıt fikirler karşılaştırılmış gene.Ben de kendimde ifada etmeye çalışayım gene bazı şeyleri..

Öncelikle Nisan'ın tarafından bakma konusuna değinirsek..Bu sayfada hiç kimse Nisan tamamen haksız demedi.Hatta ilk öğrendiğinde verdiği tepki doğruydu.Yani çekip gitti..Asıl o gece Ali'yi dinlese anormal olurdu..
Fakat insanın düşünme organı olan beyin Nisan'da devreye giremedi.Neden?Çünkü Nisan'ın anlamsız korkusu düşünmesini engelledi..En başından beri.
Nisan'ın açısından bakın diyorsunuz..Bakıyorum.Ne var ki?Oğlumun gerçek babası çıkmış gelmiş.Söylediği yalanı açıklamaya çalışmış..Bize zarar vermeyecek.Beni de seviyor(Bkz=İçime önce oğlum sonra sen doğdun)Ben Nisan olsam kızgınlıktan sonra düşünürdüm..
Fakat Nisan'ın kızgınlık evresi uzadı..Tabiki olacaktı ama anlamsız bakışlarla devam etmesi onu nasıl haklı gösterir.
Nisan kendi korkusunu karşısındakine mal ediyor..Çocuğunu elinden almalarına korkuyor fakat başkasının çocuğunu bir gecede kaçırma kararı verebiliyor.
Orhan ve Nisan'ın ortada görmek istemediği bir gerçek var.Siz kim olursunuz olun bu adam bu çocuğun gerçek babası(Bakın kanunlar bile bu yönde.Ki kanunlar karşısında yasal olmayan yollarla çocuk aldıkları için Nisan ve Orhan artı suçludur.Bilginize:img-icecr)..Var mı başka bir açıklaması?Büyüttün mü?Evet büyüttün..Çok iyi yetiştirdin.Fakat sen birgün bunun olacağını bile bile sürekli saklanıp korktuysan diyebilceğim pek birşey yok açıkçası.Bir baba çocuğuna hem bu kadar uzak hem bu kadar yakın nasıl olabilir?
Siz de Ali cephesinden bakın..Hangisinin haklılığı terazide ağır basıyor.İsterseniz maddeleyip yazalım:):)
Nisan bencil davranışlar içindedir herşeyin özeti..

Sevgili ntor'dan alıntılar...

Orhan kadar Ali de hayatındaki boşlukları birşeylerle doldurmaya çalışıyor. Sen git git o kadar kadının içinde Orhan ın boşandığı karısına asıl. Ondan sonra
Asılmak:img-pilot:img-pilotTam yazdığınızın kelime anlamını biliyor musunuz?Yoksa biz ayrı diziler mi izliyoruz?Ali ne zaman asıldı Nisan'a bana bir örnek sahne verirseniz sevinirim.İnsanlara zor durumunda yardım etmek asılmaksa(vericeğiniz örnek annesi hastalandığında yanlarında gitmesiyse diye yazıyorum)evet asıldı:img-pilot
Ali'nin bu tarz bir niyeti olsa Nisan'a Orhan ile evlilikleri sırasında açıkça belli ederdi herşeyi.
Aslında bence Orhan da Nisan ı çok sevmiyor. Ama bizim toplum olarak erkeklerimiz ne kadar sevmesekde eşlerini sevgililerini bir başkasına kaptırma korkusu ye hazımsızlığı yaşarlar
muratin babasi ya da annesiyle ya da bir akrabasiyla karsilasmak nisanin en korktugu seydi yillardir
Eş ve sevgili:img-icecr:img-icecrFakat Nisan Orhan'ın ne eşi ne de sevgilisi..Sevgilisi hiçbir zaman olmadı.Çünkü bu çift bir flört dönemeci belli olduğu gibi yaşamadı.
Eşi falan da değil..Nisan ve Orhan boşanalı bayağı oldu.Kaçırdınız mı acaba orayı?Fakat Orhan kurduğu kendi düzeni bozulmasın diye canı sıkıldığında başka kadınlara canı sıkıldığında Nisan'a koşmak istiyor..(Bkz=İnanılmaz,iradesiz Türk erkeği:icon_whis)
Orhan kimseyi kimseye kaptırmadı..O kendi bıraktı herşeyi.Nisan ve Orhan'ın evlilikleri kağıt üzerinde olmasa bile çoktan bitmişti.Karısına sen kısırsın dediği anda bir bağ kopmuştu aslında görünmeden.Ve sonradan buna kendini inandırıp Nisan'a laf göndermeler..Bu evlilik mi?Parmakta yüzük evliliği değil bağlılığı simgeler.
Nisan'ın en korktuğu şey kavramına gelirsek..En korktuğu şeyin olması en anlamsız şekilde düşünceği birşey anlamına gelmez sanırım.Herkesin korkuları vardır ama bu korkularımızla karşımızdakine de evlat özlemi gibi birşey çektirmez istemeyiz herhalde.Nisan da bunu çekmeyecektir..Çünkü Ali aşık olduğu Nisan ve anne Nisan'ı gayet iyi biliyor:img-yes::img-yes:

abusra
27-12-07, 17:48
bu arada sanırım yeni bölüm fragmanı göstermeyişleri ve özetin gelmemesinin sebebi belli oldu
ptesi ayın 31 ine denk geldiği için
yeni yıl eylence programı olup bs nin olmama ihtimali var
malesef :icon_sorr

glhn
27-12-07, 19:14
bu arada sanırım yeni bölüm fragmanı göstermeyişleri ve özetin gelmemesinin sebebi belli oldu
ptesi ayın 31 ine denk geldiği için
yeni yıl eylence programı olup bs nin olmama ihtimali var
malesef :icon_sorr

galiba kanald'de pazartesi akşamı arka sokaklar yılbaşı özel bölümü mü ne varmış yanlış hatırlamıyorsam geçen sene de yapmışlardı ama bs'ye uymaz tabi yılbaşı özel bölümü falan hem konu açısından -dram olduğu için- hemde ne de olsa bu dizi ağır abilerin dizisi:img-hyste

off bari fragmanı ya da özeti verseler:img-pilot

badger
27-12-07, 19:44
Oxford demiş kiiii:
Orhan ve Nisan'ın ortada görmek istemediği bir gerçek var.Siz kim olursunuz olun bu adam bu çocuğun gerçek babası(Bakın kanunlar bile bu yönde.Ki kanunlar karşısında yasal olmayan yollarla çocuk aldıkları için Nisan ve Orhan artı suçludur.Bilginize)..Var mı başka bir açıklaması?Büyüttün mü?Evet büyüttün..Çok iyi yetiştirdin.Fakat sen birgün bunun olacağını bile bile sürekli saklanıp korktuysan diyebilceğim pek birşey yok açıkçası.Bir baba çocuğuna hem bu kadar uzak hem bu kadar yakın nasıl olabilir?

Bu yazdıkların zaten orhanın Nisanın ve Alinin şartlarını Murat karşısında açık ve bariz bir şekilde koyuyor..

Dizinin son etabında Ali ne demişti Muratı hastaneye götürürken? " Benim kimseden korktuğum kaçtığım yok!" işte gerçek burada..Ali kimseden korkup kaçmıyor...ama gelin görün ki Nisan ve Orhan daha gerçeği ilk öğrendiklerinden beri korkup kaçıyorlarçünkü neden ?Korkak, yalancı, haksız ve benciller...Gerçekler ortayaçıkacak diye korkuyorlar..Alinin bir tekkorktuğu şey var..O da oğlunun incinmesi...Bir çok saçmalığa katlanması bu yüzden...ama işin içine çok lazımmış gibi Nisana hissettikleri girdi ve işi onun açısından karmaşıklaştırdı...Umarım gelecek bölümde çatırçatır o benim oğlum der! diyeceğim...çünkü ne Nisana ne diğer zavallı şahsiyet-i babamsısıya değmez...ama demeyecek o da ayrı...

Alinin Nisanı sevmesi açıkçası benim umurumda değil...ya da Nisanın onu sevmesi...Benim için aşktan daha önemli olan hayatta iki kavram var ki bilenleriniz bilir beni, dürüstlük ve adalet...Dizide bu iki kavramla çelişen veya paralelinde gelişen olaylar daha çok ilgilendiriyor...:img-icecr Sırf daha dizi başlamadan genel özeti okuduğumda Orhanı sevmedim dedim..yalancı ve vicdansız olduğu için.....yani benim için o ka!:img-pilot

badger
27-12-07, 22:02

Nasıl yani??:img-pilot yalanı ortaya çıkmasın diye zaten taa en baştan beri yaptıklarına bakarsak, sevgisi sadece bahane gibi geliyor bana...gerçekten sevse, bu kadar yalan dolanı iki dakka da ayak üstünde atmazdı...Aliyle didişmek yerine..ya da karşısına geçip her fırsatta ezmek yerine baba olarak çocuğunun babasını tanımak gibi en doğal bir durumu uzlaşarak halledebilirdi..Orhan uzlaşmayı bırakın, her seferinde Aliyi ezmek, yarasına tuz basmak için uğraşıyor.bknz:küstah ve bencil bir kişilik.

Alinin boşluk doldurması ise, sadece hayatının son 10 yılında yaşadığı olayların gerçek olmadığını öğrenmesi ve son derece ağır haksız darbeler aldığı o dönemden kalanları sarmaya çalışıyor..Yaşadığı o anormalliklerin üstüne normal bir hayat kurmaya çalışıyor...Aslında çok acı tecrübeler yaşadı bakıldığında...hem en kötüsü hem de en mutluluk verici olan öldüğünü sandığı çocuğunun hayatta olduğunu öğrenmesi ve bir yandan da ona ait olabilecekken başkasına ait olması gerçekten hazmedilmesi zor bir durum...Ali boşluk doldurmuyor...sadece alışmaya çalışıyor...yaşadığı travmaları sarmaya çalışıyor...yaralarını iyileştirmeye çalışıyor.. Ali gibi eğitim düzeyi orhana göre düşük birinden beklenmeyen ölçüde bir kararlılık ve olgunluk gösteriyor hem kendine hem de başkalarına karşı...ve özellikle oğluna karşı.:img-wink:

Nisana aşık olma meselesine gelince...Evet..belki ilk başta bir fiziksel çekim olabilir ama onu en çok etkileyen Nisanın Alinin oğluna karşı çok iyi bir anne olması...orhanın babalığını görmezden:img-wink: geliyor...çünkü onun ne kadar düzenbaz, yalancı ama zavallı olduğunu görüyor ve ona o payeyi veremiyor..Ehh tabii bir de kendini o konumda gördüğü için Orhanı tamamen ignore ediyor...ve geri kalanlar ise Nisanın Orhandan boşanması, karşılık vermesi vs. Sonuçta bir yandan da aşık olacağı insana çoğu insan karar veremez...Ak kara meselesi... Tuttu mehmet de Güneşe aşık oldu...Ya da Sultan hazretlerimiz de evinde kalfa olarak çalışan Gönül Hanıma gönül koydu...asılmadı...(Asılmak fiili biraz burada ağır kaçmış ve yanlış anlamlara çekilebilir)...Eğer illa asılmak diyorsanız, Serra Orhana asıldı, diyebiliriz:img-wink:

Orhan, bencil ve mükemmeliyetçi bir şahsiyet olduğundan...hayatında konumlandırdığı sahip olduğu herşeyin ve herkesin ona ait olmasını istiyor...Tipik mücevheratçı...Nisana aşık olmasa da...onu kendi konumu için mükemmel bir eş olarak görüyor...Mükemmel bir pırlanta gibi kasada kadife içinde üstüne kilit atarak tutuyor, parmağına- ya da kalbine yerleştirmese bile, orada kasasında devamlı durmasını istiyor...Elinde elma şekeri alınmış çocuk psikolojisiyle tepkisi...kaybettiğini kabullenmek istemiyor...İlla Orhan, Nisanın hayatında olacak öyle de böyle de...serra da hayatında olacak öylede böyle de...bknz: almayayım...hiçbir tarafını böylebir kişiliğin haklı göremem..Orhan kendisi dışındaki konularda vicdansız ve bencil bir karakter..ve tabiii küstah!:img-polic

znr
27-12-07, 23:26
Sözlükten alıntı yapan merhem arkadaşımızdan alıntı... :)

aksinin önüne gece yarısı aniden çıkan nejat işler'in fena halde fredy'nin kabusu filminden fırlamış gibi göründüğü dizi olmuştur, bu akşamki bölümüyle...

Bu konuda böyle düşünen tek kişi değilmişim... Fredy 2 gibiydi... Tüü tü tü maaaaşallah... :)

dün geceki bölümünün yüzde sekseni ali'nin ilan-ı aşk etmesi, nisan'ın "kocaman" gözleriyle -ki bence ona kocaman değil, patlak denir- ali'ye bakması, sonra da "yalan söylüyorsun, sana inanmıyorum vs.." demesi, sonra ali'nin yine ilan-ı aşk etmesi, nisan'ın "kocaman" gözleriyle bakmaya devam etmesi, ardından yine "yalan söylüyosun bla bla" demesiyle geçmiş olan dizidir. sanırım senaristleri de bayram tatili rehavetine kapılmış.

Nisan herkesi bezdirmiş durumda... O sahnelerde şahsımın eriyip bittiğini hatırlatmak isterim... Ama Nisan... "Sana İnanmıyorum":img-pilot

qsawe
28-12-07, 10:31
Demekki kocaman gözlerin bakışından rahatsız olmakla haklıymışım dedim, üstdeki mesajı okuyunca.... Bu yönetmenin hatası mı acaba? O sahneleri çektiğinde, o kadar boş ve kocaman açılmış gözlerle bakmanın, izleyiciyi rahatsız edebileceğini mi fark edemedi... Kızgın baksa anlarım... üzgün baksa yine lafım olmaz... ama boş bakış !!! Oyuncumuza bu görüntü yakışmadı.... o gözlerin başka sahnelerde nasıl hoş baktığını, nasıl duygularını yansıtığını gördük.... peki neden bu bölüm olmadı?? Ya gerçekten rahatsızdı, ya zayıflık yüzünü bozmaya başladı, ya da yönetmen çekimde hata yaptı.... neyse... umarım, sorun her neyse bir an önce çözülür.....

amica
28-12-07, 11:54
Dizimizin bir türlü patlamadığı ,reytinglerin düşük olduğu ve yapımcı firmanın gücüyle devam ettiği söylenmiş. Bu külliyen yanlış bir bilgi. BS 15 bölümdür AB grubunun -ki enpahalı reklamların hedef kitlesidir-zirvesinde ya birinci ya ikinci. AB de ilk üçe giren bir dizinin kaldırılması söz konusu değildir. Kanal odizinin yeterince reklam almadığını ,kasasına yeterli para girmediğini görürse yapım şirketi allame-i cihan olsa diziyi bitirir. Bir süre evvel TV nin enfazla reklam geliri getiren dizisinin BS olduğu bu konuda liderliği elinde tutan Kurtlar Vadisini bile geçtiği haber oldu. BS AB GRUBUNUN A sına hitab ediyor çünkü.Totalede hitab etmesi için dizinin fanatiklerinin hiç hoşuna gitmeyecek değişiklikler yapılması lazim.BS den nurtopu gibi bir Sıla veya BBG türetebilirler tabi. O zaman ben mesela seyretmeyi bırakabilirim. BS bu kanalın prestij dizisi öylede kalsın lütfen.
Ayrıca dizinin ER ile niye kıyaslandığınıda anlamıyorum. BS, hikayedeki tüm bireylerin gerçektende bıçağın sırtında oldukları bir dizi.Yüzünde koca bir gülümsemeyle değil kalbinde bir ağırlikla seyredip tırnaklarını koltuğa batıracağın bir dizi. Kimin neyi seyredeceğini söylemek haddime değil ama insanı lahmacun kıvamına getiren sımsıcak bir aile dizisi isteyenler BS bu aradıklarınını hiç bir zaman bulamayacaklar.Bu Parmaklıklar Ardındayı izleyip iki ailenin çiçekli böcekli halini aramaya benziyor.
Bu bölümü sevdim ve hemen herkes gibi Nisana sinir oldum.Nisan ve Orhan ailesi olan bir çocuğu ailesinden ÇALDILAR. Nisan Muratı kimsesiz sanıyordu muhtemelen. Orhan bu konudada ona yalan söylemiş olmalı.Bana baba belli değil demiştin dedi çünkü.Bu bölümde herşeyi öğrendin hala nasıl bu haksızlığı sürdürebiliyorsun.Murat annesinin ailesiylede Alinin ailesiylede büyüyebilirdi. Gerçek ailesiyle büyüme şansını elinden aldılar. Özellikle Orhan hapis cezası gerktiren bir suç işledi. Yanlış adam hapiste yani.

znr
28-12-07, 13:13
Onu eklerken katıldığım konu Nisanın ısrarla inanmayışıdı...

Kocaman gözlrin insanı rahatsız eder bi yanı yok bence... Hatta ben severim...

Atrakumas
28-12-07, 13:39
Mrhb arkadaslar
bence ali gelecek bolumde gercegi polislere anlatmaz cunki eger anlatirsa orhan ve nisanin hapse gitme ihtimmaleri var .
bir olasilik daha var
ali muratin nisandan kendi cocugu oldugunu soylesin bu durumda hic kimse hapse girmez.
ya da

hic bir sey soylemez ve kendini yakar

hangi olasiligin dogru ya da yanlis oldugunu bilmiyorum...

ayrılık_87
28-12-07, 14:23
Bıçak Sırtı ilk bölümünden itibaren kalitesinden birşey kaybetmeden devam ediyor . Bençe bıçak sırtı diğer dizilerle karşılaştırılmamalı. Hepsinden o kadar farklı ki. Hikayesi , duygusu, anlatımı, oyuncuları, müzikleri... Çok farklı... reytinglerden de çok büyük patlama beklenmemeli. Çünkü herkese hitap etmiyor. Büyük kısma çok sıkıcı bir diziymiş gibi geliyor.
Ama bu dizinin farkını anlayan kitleler ise 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamıyor...

Oyunculuklarda gerçekten çok başarılı. Özellikle Melisa Sözen bu dizide en fazla dikkatimi çeken isimdi. Bakışları, sesini kullanışı çok başarılı. Nejat İşler bu dizide beni çok şaşırttı. Beklediğimden daha iyi bir performans sergiliyor. Fikret Kuşkan zaten kendini kanıtlamış bir isim.

Dizinin 1 sezon devam edecek olması da çok iyi. Umarım 45 bölüm boyunca aynı havasını kaybetmeden hafızalarımızda yer edinerek bize veda eder...

ntor
28-12-07, 14:30
:good:biraz daha hareket ve heyacan istiyoruz. sanıyorum yönetmen tam bir sanat dizisi çekmek istiyor ama bu kadar raiting savaşında sadece zarar olur

sleepinsanity
28-12-07, 15:02
Ya arkadaşlar bazılarınız niye anlamamakta diretiyorsunuz?? BS'nin reytingleri çok çok iyi. Pazartesi gibi dizilerin kalabalık olduğu bir günde A/B'de 2.likten aşağı düşmüyor. amica da yukarıda çok güzel bir şekilde açıklamış reyting konusunu. Kanal ve yapımcı için önemli olan A/B reytingleri. Okumuyor muyuz acaba, anlamamakta diretmemizin sebebi bu mu? Zaten BS'yi izleyen izleyici kesimi genel olarak her önüne gelen diziyi izlemeyen, daha seçici bir izleyici kitlesi. Bu kalitede devam ettikçe de bu sadık izleyici kitlesi BS'yi izlemeye devam edecektir. Sanıyorum ki kalitesinden ödün vermeyecektir dizi ekibi sonuna kadar. :img-yes:

Sanat dizisi falan çekmek gibi bir amaçları olduğunu da sanmıyorum ayrıca. Tek amaçları belli bir kalitede dizi çekip işlerini layığıyla yapmak. Ve başarıyorlar da :good: Son derece güzel bir şekilde ilerliyor dizi, seyirciye saygısızlık etmedikten sonra ekibin işine karışmak da bize düşmez. Biz sadece "bölüm yorumları" başlığı altında, başta karakterler hakkında olmak üzere beğendiğimiz ve beğenmediğimiz noktaları yorumlayabiliriz.

OXFORD
28-12-07, 17:40
ali muratin nisandan kendi cocugu oldugunu soylesin bu durumda hic kimse hapse girmez

Ha oldu bir yalan daha söylensin yani..Ali'yi yalan konusunda Orhan ile kıyaslamayalım.Bu tarz büyük ve usta yalanları ancak Orhan gibi zavallı ve yalancı bir insan söyleyebilir.Ali ise kimseden korkmayan,sırf kendini kurtarmak için bu tarz büyük yalanlar söyleyecek biri değil.İki adam arasındaki büyük fark bu..Böyle birşeyin olması imkansız.:img-yes::img-yes:
Ha ama kendini sırf Nisan Hanım için yakarsa da yaptığı düpedüz aptallık olur:img-pilot:img-pilot

Er ile neden kıyaslanıyor denilmiş,dizinin o günkü rakipleri ile reyting sıralamasında bir karşılaştırılması var.Karşılaştırılması gibi doğal bir durum olacaktır..Sonuçta bir karşılaştırma yapılıyor ki reyting dediğimiz çizelge ortaya çıkıyor.Aksi taktirde her dizinin reytingi konusuna göre değişik kulvarlarda belirlenirdi:img-wink:

ikizlerbur
28-12-07, 18:17
Merhabalar
Reyting konusuna çok takılmış bu ara..Bence pekte önemli değil reytingler evet haklısınız çoğu kanalın hatta tüm kanalların politikası bir dizinin ilk bölümlerine göre dizinin geleceğini belirliyorlar farkındaysanız reyting kaygısı olan dizilerin önce saatleri yada günleri değişiyor eğer yine olmazsa pat yayından kaldrılıyorlar..Tabiki bu yanlış bir uygulama..
Şimdi birde Bs'ye bakalım başladığı günden beri çizgisi bozmadan devam ediyor ne günü değişti ne saati..
Neyse bence bu konuya bu kadar takılmaya gerek yok şimdilik herşey yolunda:img-yes:
Ali'nin Murat'ın Nisan'dan kendi çocuğu olduğunu söylemesi fikrine gelince ilgniç bir
fikir olmuş gerçekten:)
Şaka bir yana böyle birşey olmaz Ali böyle birşeyi asla söylemez söylememelide verebileceği iki cevap var zaten ya "Evet benim oğlum" diyecek yada tam tersi
Büyük ihtimal ikinci şıkkı tercih edecek şartlar gereği..

Atrakumas
28-12-07, 23:04
Ha oldu bir yalan daha söylensin yani..Ali'yi yalan konusunda Orhan ile kıyaslamayalım.Bu tarz büyük ve usta yalanları ancak Orhan gibi zavallı ve yalancı bir insan söyleyebilir.Ali ise kimseden korkmayan,sırf kendini kurtarmak için bu tarz büyük yalanlar söyleyecek biri değil.İki adam arasındaki büyük fark bu..Böyle birşeyin olması imkansız.:img-yes::img-yes:
Ha ama kendini sırf Nisan Hanım için yakarsa da yaptığı düpedüz aptallık olur:img-pilot:img-pilot

Er ile neden kıyaslanıyor denilmiş,dizinin o günkü rakipleri ile reyting sıralamasında bir karşılaştırılması var.Karşılaştırılması gibi doğal bir durum olacaktır..Sonuçta bir karşılaştırma yapılıyor ki reyting dediğimiz çizelge ortaya çıkıyor.Aksi taktirde her dizinin reytingi konusuna göre değişik kulvarlarda belirlenirdi:img-wink:

Sayin OXFORD

ben ali muratin nisandan kendi cocugu oldugunu soylesin demedim
zaten oyle olmasini istemiyorum sadece bir olasilik oldugunu soylemek istedim

Bence ali gerceğı soylesın yoksa bu iş uzar da uzar

OXFORD
28-12-07, 23:11
Tamam canım ben de size öyle istiyorsunuz demedim ki:):)
İşte o dediğiniz olasılığın bir olasılık dahi olamayacağının sebeplerini yazdım.
Her cevapta itiraz yoktur ki.:img-wink::img-wink:

Bence de gerçeği söylesin tabiki ve bence de kısmından da öte öyle de olmalı:img-yes::img-yes::img-yes:

sayosh
29-12-07, 08:39
pazartesi günü dizimizin olmaması beni çok üzdü:icon_sorrbari bi yılbaşı gecesi yapsalardı:img-blushnisanla ali dansetseydi:img-blushali oğlunun yaında olabilseydi:img-blush
fazla mı şey istiyom yine ne:img-in_losonra grşmek üzere:sad53:

OXFORD
29-12-07, 10:55
Fazla değil de imkansız şeyler istiyorsun canım:img-icecr.O Nisan önce birşeyleri düşünmeyi,anlamayı,empati kurmayı öğrensin..
Dans ederken de müzik arasına "sana inanmıyorum"diye doldurmalar yapar o şimdi:icon_whis:icon_whisAman eksik kalsın dansları:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
29-12-07, 13:05
Bencede şimdilik hiç gereği yok öyle romantik sahnelerin daha çok sorunları halletme zamanı ilk önce herkes bi gerçeği öğrensin,
Ondan sonra artık ne yaparlar orası onlara kalmış:icon_whis
Ama ilk önce herkesin kabullenmesi gereken bir gerçek var:
"Murat Ali'nin oğlu"

OXFORD
29-12-07, 13:26
Aman aman evet önce sorunlar halledilsin:img-yes::img-yes:..Hepsi bir arada olunca tef gibi geriliyorum ekran karşısında.Bir dizide de rahat rahat yayıla yayıla izlesek..Herkes var olan durumu kabullensin,aşmaya çalışsın bir şekilde bu dizide:img-yes::img-yes:

Bu arada yeni bölüm özet ve fragmanı pazartesiden itibaren gelir umarım.Yoksa bütün bir hafta daha ne konuşucaz:icon_sorr:icon_sorr

sleepinsanity
29-12-07, 13:51
Aman aman evet önce sorunlar halledilsin:img-yes::img-yes:..Hepsi bir arada olunca tef gibi geriliyorum ekran karşısında.Bir dizide de rahat rahat yayıla yayıla izlesek..Herkes var olan durumu kabullensin,aşmaya çalışsın bir şekilde bu dizide:img-yes::img-yes:

Dizinin adı bile Bıçak Sırtı, gerecek tabiki de :) İnsan hikayedeki bu belirsizlik durumundan, olayların açığa bir türlü çıkmamasından ötürü geriliyor izlerken ama bu saç baş yoldurcak türden bir gerilme değil. Bazı dizileri izlerken hani insan saçını başını yolmak ister ya saçmalıktan ötürü, öyle değil yani demeye çalıştığım. Ayrıca katılıyorum ne dansı :img-pilot Çözülcek bir sürü olay varken dans mans izlemek istemem ben.

Özet+fragman ve set fotolarının hemen gelmesine alıştık cidden. Bir de KanalD aslında fragmanı çok az gösteriyor, bölümün hemen ertesinde fragmanı yakalamasak işimiz zor olurdu. İnşallah çabuk gelir hafta içinde.

OXFORD
29-12-07, 14:05
Germek derken ben de aşırı gerilmekten söz etmiştim:img-yes:..Mesela bu bölüm Nisan'ın suratını her gördüğüm yerde saçımı başımı yoldum ben:):):)

Fragmanın az gösterilmesi konusunda katılıyorum.Ben bölüm sonrası beklemesem sadece pazar günü görebilirim.Sanırım reytingler kötü olmadığı için pek üzerinde durmuyorlar bu tarz şeylerin:img-pilot:img-pilot

sayosh
29-12-07, 17:07
Fazla değil de imkansız şeyler istiyorsun canım:img-icecr.O Nisan önce birşeyleri düşünmeyi,anlamayı,empati kurmayı öğrensin..
Dans ederken de müzik arasına "sana inanmıyorum"diye doldurmalar yapar o şimdi:icon_whis:icon_whisAman eksik kalsın dansları:img-pilot:img-pilot

:):)güldürdün beni özge..dans ederken şey diyomuş''sana da inanmıyorum dansına da...'':img-hyste:img-hyste

znr
29-12-07, 18:58
:):)güldürdün beni özge..dans ederken şey diyomuş''sana da inanmıyorum dansına da...'':img-hyste:img-hyste

Sende beni güldürdün valla... Nisan bu dermi der...

Ama bu kadar şeyden sonra dansa sıra gelmez ki... Sorun bi tane değil...

OXFORD
29-12-07, 19:25
Öyle birşey derse ben hiç şaşırmam yani:):):)
Özeti vermeye niyetleri yok anlaşılan.Bir daha bakayım dedim resmi siteye ama boş umut:img-blush:img-blush
Bir kıyak yapıp tekrar ya da kolaj bölüm verirler mi acaba:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
29-12-07, 19:52
Keşke verseler şöyle bir hatırlamşım oluruz eski bölümleri..
Böylece iyi kıyaslamalarda yapabiliriz:img-wink:
Hem bölüm sonunda yeni bölüm fragmanını verme gibi bir ihtimalde ortaya çıkar

bimkolik
29-12-07, 21:06
Bıçak Sırtı ilk bölümünden itibaren kalitesinden birşey kaybetmeden devam ediyor . Bençe bıçak sırtı diğer dizilerle karşılaştırılmamalı. Hepsinden o kadar farklı ki. Hikayesi , duygusu, anlatımı, oyuncuları, müzikleri... Çok farklı... reytinglerden de çok büyük patlama beklenmemeli. Çünkü herkese hitap etmiyor. Büyük kısma çok sıkıcı bir diziymiş gibi geliyor.
Ama bu dizinin farkını anlayan kitleler ise 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamıyor...
..
Çok güzel açıklamışsın Bıçak Sırtının farkını.
Bu dizi sansasyonel, kitlelerin konuştuğu, olayların herkesin ağzında dolaştığı bir dizi olmayı hedeflemedi ki en başından beri..
Sanat dizisi falan da değil..Tek yapmak istedikleri kaliteli bir yapımdı..
Diğer dizilerde oynayan oyuncular bile bu dizinin kalitesini konuşuyor..
Bu tarz dizi arayışında olan seyircileri tamamiyle tatmin ediyor, önemli olan da bu. Hareketli sansasyonel dizi beklentisinde olanlar için tüm kanallarda bolca böyle diziler var..

badger
30-12-07, 09:35
Benim için bu diziyi izlenebilir kılacak olgular:
1- İnsan doğal davranış psikolojisine aykırı olabilecek repliklerin ve davranışların olmaması...bknz:Nisanın önce korkak sonra da kızgın ve inanmaz olmaması...Önce kızgın ve inanmaz olup sonra kaçırılma esnasında korkak olması lazımdı...Yani kısacası bu ne yav?! vaziyetide kalmak istemiyorum..bknz:Heyy Allahım!:img-swoon

2- Gereksiz ve klasik klişelerle uzatılmaması..yok konustu konusamadı..vs.vs..neyse doğal sürecte olabilecekler o dokuda gitmesini istiyorum..
Kısacası doğallık beklentisindeyim bu dizide..:img-pilot

Hepinize Mutlu seneler...Sevdiklerinizle bir arada geçirebileceğiniz mutlu, sağlıklı, başarılı ve diğer beklentilerinizin gerçekleştiği bir sene diliyorum..:img-icecr:happy0064

OXFORD
30-12-07, 11:30
Ve bir de karakter işlenişi tabiki..Her bölüm yorumumda yazıyorum bunu.Ne olursa olsun ufak tefek sorunlar dışında(Bu Nisan oluyor kendisi benim için ufak tefek de şu an:img-pilot)karakterler harika işleniyor..
Özellikle Ali ve Orhan karakterleri arasındaki zıtlıkların işleniş tarzı:good::good:
Birinin bir davranışı beni şaşırtmıyor.Yerini çok iyi oturttular bu karakterleri.

Sevgi dolu Ali'nin ne olursa olsun fevri yönünü kaybetmemesi..
Bencil Orhan'ın beyninin bir köşesinde belki de herkesten önce Ali'nin gerçekliğini kabul etmesi..

Zıtlıkların içinde doğrular..Sanırım beni bu diziye bağlayan ön büyük öge bu.:img-yes::img-yes:
Oyuncularımızı bağlama ögesi saymıyorum zaten onlar omurgası herşeyin:good:

hazal_90
30-12-07, 17:23
Ve bir de karakter işlenişi tabiki..Her bölüm yorumumda yazıyorum bunu.Ne olursa olsun ufak tefek sorunlar dışında(Bu Nisan oluyor kendisi benim için ufak tefek de şu an:img-pilot)karakterler harika işleniyor..
Özellikle Ali ve Orhan karakterleri arasındaki zıtlıkların işleniş tarzı:good::good:
Birinin bir davranışı beni şaşırtmıyor.Yerini çok iyi oturttular bu karakterleri.

Sevgi dolu Ali'nin ne olursa olsun fevri yönünü kaybetmemesi..
Bencil Orhan'ın beyninin bir köşesinde belki de herkesten önce Ali'nin gerçekliğini kabul etmesi..

Zıtlıkların içinde doğrular..Sanırım beni bu diziye bağlayan ön büyük öge bu.:img-yes::img-yes:
Oyuncularımızı bağlama ögesi saymıyorum zaten onlar omurgası herşeyin:good:

öncelikle herkese merhaba... ben cok giremiyorum siteye zaten ğye olduğum tarihle mesaj sayımdaki ters orantıdanda anlaşılıyo ama:P aslında bi kopunca dönmek zor oluyo ama buralardayım artık inş:P

gelelim bıcak sırtına.. evet özge( siteye uğramıyorum ama seni ben taa sahradizi lerden tanıyorum :P) bncede zıtlıkların içindeki doğrular cidden cok güzl bi tabir olmuş.. ve evet ayrılık_87 nin dedikleri cok cok doğru insanların bi kısmı dizimizi cok sıkıcı (!) buluyorlar.. halbuki bizimki kadar güzel olanları cok az tvde..

OXFORD
30-12-07, 17:38
Ben de seni hatırladım Hazalcım..Bekleriz bu sayfalarda her zaman güzel yorumlarını:img-wink::img-wink:

Ve evet şimdiye kadar ki karakter işlemelerinden dolayı senaristlerimiz bir alkışı fazlasıyla hak ediyorlar..Nisan'da ters köşe yapmış olsalar bile Orhan ve Ali'nin işlenmesinden son derece memnunum ben:img-yes::img-yes:Yazdıkları replikler de bunun en büyük göstergesi:good:

hazal_90
30-12-07, 17:44
Ben de seni hatırladım Hazalcım..Bekleriz bu sayfalarda her zaman güzel yorumlarını:img-wink::img-wink:

Ve evet şimdiye kadar ki karakter işlemelerinden dolayı senaristlerimiz bir alkışı fazlasıyla hak ediyorlar..Nisan'da ters köşe yapmış olsalar bile Orhan ve Ali'nin işlenmesinden son derece memnunum ben:img-yes::img-yes:Yazdıkları replikler de bunun en büyük göstergesi:good:

orhan ve alinin işlenmesini dışında bence selim reşat beyin karakteride ciddn cok güzel... soylu evlilikde flan nasıl arada kaldı adamcağz :P yalnız fragmanın az gösterilmesi konusunda bişeyler yazılmış sanırım ben mi şanslıyım nedir haftasonu ne zaman baksam yakalıyorum fragmanı :P

OXFORD
30-12-07, 17:48
Evet sorun da o zaten:img-yes::img-yes:..Haftasonu görülmesi.Pazartesi akşamı olan bir dizinin fragmanının sadece iki gün öncesinden verilmesi.
Çok daha önce gösterilen diziler var..Fragman konusunda pek şanslı değiliz dizinin sonlarında da görmesek.Ve bu hafta fragman diye inlicek gibiyiz.Bir kolaj bölüm olsa fena olmazdı:img-blush:img-blush

Selim Reşat amcama gelirsek:img-icecrkarakter olarak Orhan'ın bencilliğinin bir kısmını da ondan görmüyor değilim.Fakat Selim Reşat'ınkini daha derin duyumsuyorum.Şu terk eden anne kavramı biraz daha açılırsa onda da net sonuçlara varıcaz gibi:img-yes:
Belki Ali'nin babası ve Orhan'ın annesi aynı anda çıkar gelir:img-icecr:img-icecr

hazal_90
30-12-07, 18:06
Selim Reşat amcama gelirsek:img-icecrkarakter olarak Orhan'ın bencilliğinin bir kısmını da ondan görmüyor değilim.Fakat Selim Reşat'ınkini daha derin duyumsuyorum.Şu terk eden anne kavramı biraz daha açılırsa onda da net sonuçlara varıcaz gibi:img-yes:
Belki Ali'nin babası ve Orhan'ın annesi aynı anda çıkar gelir:img-icecr:img-icecr

evet annelerinin terk etmesi biraz daha acılmalı.. kaldı ki eğer alinin babası ve orhanın annesi aynı anda gelirse canı sıkılan nisan a patlar diye düşünüyorum :P

gamlibaykusss
30-12-07, 19:54
uzun zamandır yazılanları takip ediyorum ancak ilk kez yazıyorum, çünkü bu haftaya dair gözümün önüne adeta kare kare gelen sahneler var...
Önceliklee Nisan hakkında yapılan yorumlarla ilgili bir iki şey söylemek istiyorum.
Evet izlerken bende sinirlendim ancak bu melisa sözenin o muhteşem oyunculuğunun bir ürünüdür çünkü çok değil 2-3 bölüm önce bizleri hayran bırakan da onun bakışlarıydı, coşkulu ama ürkek aşkını anlatan bakşları, üstelik ilkler o kadar zorken. Ve bir anda yaşanan travma bir insandan bir canavar bile yaratabilirken onun bu tepkileri bence gayet normal. Bunu biraz da aldığım akademik eğitime dayandırarak söylüyorum.

Önümüzdeki bölüm tahminlerime gelince Ali pek çok arkadaşımızında bahsettiği gibi benim değil diyecek ve Nisan Murat istediği için Ali bey bizi götürmüştü, kaçırma yok diyecek. Atdından Ali'nin kendini geri çektiği bir süreç başlayacak ve bir süre Nisan'ın peşinen koşmayacak .Böylelikle Nisan Alinin hayattındaki yerini netleştirecek. Ancak bunu direkt ifade edemeyeceği için bence Ali ye Murat'ın bebeklik fotoğraflarını gösterme bahanesiyle atölyesine gidecek ve böylelikle onun içindeki "yalan" olmayan duygulara erişecek. İşte bu da benim senaryom , dilerim biraz olsun doğru çıkar, iyi seneler dilerim...

OXFORD
30-12-07, 20:04
bir anda yaşanan travma bir insandan bir canavar bile yaratabilirken onun bu tepkileri bence gayet normal

Zaten ben şu an için canavardan farklı birşey göremiyorum onun hakkında.Normal olarak karşılamıyorum..Eğer Ali'yi gerçekten tanımasaydı belki yaptıkları normal olabilirdi.Ki bir ana kadar normaldide:img-yes:.Fakat Nisan gibi bize akıllı,zeki olarak lanse edilen bir kadının empati kuramaması,düşünmemesi beni sinirlendiren kısımlardan(Bkz=Önce kırıldı sonra kızdı.Tam tersi olması en azından bunu ifade etmesi gerekirdi)...Nisan tanıdığı Ali'ye odaklandıkça canavar olmaya da devam edecek.
Dediğiniz gibi eğer birtakım fotoğrafları götürür veya gösterirse(kısaca Baba Ali'yi kabul etmeye başladıkça)o bencil tavırlardan sıyrılacaktır..
Fakat asla haklı veya anlamlı bulmuyorum Nisan'ın hareketlerini..

Nisan eğer,Ali bey bizi zorla götürmedi dicekse bunu neden ilk geldiğinde söylemedi onu da anlamam.
Ali'nin mutlaka gerçeği söylemesi gerekicektir..Eğer söylemezse Nisan bencilliğinin üst sınırına dayanır:img-yes::img-yes:

Atrakumas
30-12-07, 21:51
Zaten ben şu an için canavardan farklı birşey göremiyorum onun hakkında.Normal olarak karşılamıyorum..Eğer Ali'yi gerçekten tanımasaydı belki yaptıkları normal olabilirdi.Ki bir ana kadar normaldide:img-yes:.Fakat Nisan gibi bize akıllı,zeki olarak lanse edilen bir kadının empati kuramaması,düşünmemesi beni sinirlendiren kısımlardan(Bkz=Önce kırıldı sonra kızdı.Tam tersi olması en azından bunu ifade etmesi gerekirdi)...Nisan tanıdığı Ali'ye odaklandıkça canavar olmaya da devam edecek.
Dediğiniz gibi eğer birtakım fotoğrafları götürür veya gösterirse(kısaca Baba Ali'yi kabul etmeye başladıkça)o bencil tavırlardan sıyrılacaktır..
Fakat asla haklı veya anlamlı bulmuyorum Nisan'ın hareketlerini..

Nisan eğer,Ali bey bizi zorla götürmedi dicekse bunu neden ilk geldiğinde söylemedi onu da anlamam.
Ali'nin mutlaka gerçeği söylemesi gerekicektir..Eğer söylemezse Nisan bencilliğinin üst sınırına dayanır:img-yes::img-yes:

Bende aynen boyle dusunuyorum yani eger ali gercegi soylemezse bu is uzar da uzar ama icimden bir sey oyle olmicani soyliyor

OXFORD
30-12-07, 22:02
Açıkçası benim içindeki ses de öyle diyor:icon_sorr ama ben buraya olması gerekeni yazayım:img-yes:
Mehmet'in dediği gibi herkes Murat'ın tarafında olmak zorunda.Bu çocuk zaten gelmiş 10 yaşına.Daha ne kadar beklicekler.Ne kadar geç o kadar zor:img-yes::img-yes:Ne tür bir anlaşma yaptıklarını görmedik.:img-pilot
Fakat Nisan Hanım "ben senden oğlunu kaçırmıcam,sen de söylemicen"gibi birşey dediyse ona söyleyebilceğim hiçbir şey kalmaz herhalde.
Umarım anlaşma bundan farklı birşeydir..Nisan'ı yeteri kadar bencil bir yapıya soktular.Bu kadarı olmasın:icon_whis:icon_whis

hazal_90
30-12-07, 22:07
evet artık herkes murat'ı baz alarak kararlarını vermeli yani bu çocuğun hali nolcak yoksa?? baba biyerde anne bi yerde e bide gerçek baba var ortada... yavrum pekte tatlı bişey zaten:P

Atrakumas
31-12-07, 19:35
yeni yiliniz kutlu olsun

Insallah 2008 yilinda tv da daha az kalitesiz dizi olur va hepsi bs gibi kaliteli olurlar

OXFORD
31-12-07, 19:48
Ben de yeni yıl dileklerimin dizimize yansıyan kısımlarını maddeleyim:):)

-Ali en kısa zamanda önce hukuksal yollarla,sonra da duygusal yollarla kavuşsun..
-Nisan Hanım,bencil tavırlarından bir an önce sıyrılsın ve kendinden önce Ali ile Murat'ın beraber olması için özverilerde bulunsun.Ki bu ikilide bir üçüncü olarak yerini alsın:img-yes:
-Orhan Bey'imiz hayatının yalanlarının farkına varsın.Gerçekleri gözündeki o şişe gibi gözlüğü çıkarıp görsün:img-cool2
-Numan Abimiz,mahalleye gelen hanımın aşkı konumundan çıksın.Onu daha anlamlı bir şekilde görmek istiyoruz
-Mehmet&Güneş aşkına eğer katılabilcekse geçiştirilmelik hoş sahnelerden çok anlamlı sahneler yazılsın ki aşkları daha güçlü temellere dayanabilsin.
-Tez zamanda Serra düştüğü hatadan kurtulsun ve Orhan'ın yalanlarını öğrensin:icon_whis
-Selin kızımız bu umutsuz aşktan vazgeçsin ve Ali'nin iyi birer arkadaşı olsun:img-blush:img-blush
-Ali'nin eşi Elif'in katilinin sonunu öğrenelim.Hani manevi tazminat?
-Selim Reşat Amca'm hastalığından bir an evvel kurtulsun.Gönül Hanım ile evlensin.Çünkü ilereyi düşünürsek büyük oğlu ile arasında geçicek bir hesap olacak.İkisi de sütten çıkma ak kaşık değil.Bari Gönül Hanım destek olsun.Biz de bu durumdan istifade edip gerçek sevgiyi izleyelim:img-in_lo
....

Bu böyle uzar gider herhalde..Çok mu şey istedik:img-blush:img-blush
Hepsinin toplamında ben de tüm forumdaşlarıma iyi yıllar diliyorum:img-wink:bye

ikizlerbur
31-12-07, 22:10
Özgecim harika dilekler bunlar muhtemelen 2008 içinde bunların hepsi gerçekleşicek..
Ama hangi zaman aralaıklarında gerçekleşir izleyicileri süründürürlermi yoksa hepsi bir anda mı olacak artık orası değerli senaristlerimize kalmış:icon_whis
Hepsinden geçtim şu anda bize en yakın ihtimal olan
Ali'nin gerçekleri bir an önce söylemesi:img-yes::icon_sorr
O da bu bölüm olmazsa inşallah tez zamanda:)

hazal_90
31-12-07, 22:38
aaaa bunlar az bile özgecim azz :img-pilot bence selim resatla alakalı bi kaç bişey daha eklenebilir buna.. :good:

ve bütün bıcak sırtı forumuna iyi seneler diliyorum :happy0064

OXFORD
31-12-07, 22:56
Önceliğimiz,Ali'nin Murat konusunda artık söz sahibi olması olsun da.:img-yes::img-yes:
Arkası çorap söküğü gibi gelir herhalde?Mı acaba?:img-cool2:img-cool2
Hazalcım,çok Selim Reşat amca sever görüyorum seni canım:img-icecr:img-icecrBuyur sen ekle istediklerini.Onun hakkında aklıma bunlar geldi öncelikle..Orhan ile aralarında okkalı bir kapışma olmasını istiyorum.Zaten ilk kıvılcımları çıkmaya başladı:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
31-12-07, 23:18
Evet bencede bir güzel kapışsınlar şöyle ikiside karşlıklı içlerini boşaltsın
Aslında Orhan'ın bu konuda babasına söyleyebileceği çok şey olduğunu düşünüyorum ben..
Sonuçta MuRat'ın yasal omayan yollardan evlat edinilmesinin bir sorumlusuda Selim Reşat..Eğer bir çocuğu olamayacağını soyumuzun devamı korkusundan sıyrılıp söyleyebilseydi belkide şimdi bu durumda olmazdı
Tabi bütün suçu Orhan'ın ailesine ve babasına yüklememek lazım..
Orhan'ın bencilliğinin bir parçası aslında bunların hepsi:img-yes:

OXFORD
31-12-07, 23:31
Katılıyorum canım:img-yes::img-yes:..Orhan 5 bencilse bunun oluşmasının nedenlerinden biridir.Fakat bir diğer kardeş olan Mehmet'i görünce herşey babadan kaynaklanıyor da diyemiyorsun.
Orhan'ın kısır olması üzerindeki tüm duyguları bastırmış..O kadar basıtmrış ki bunu saklamak için hayatındaki en önemli varlıklara ihanet etmiş.O kadar korkak ve zavallı bir insan.
Orhan'a bu denli kızıyorum çünkü o benim hayatta en nefret ettiğim davranışlardan birini gerçekleştiriyor.Kolayı seçiyor ve seçim yolunda sevdiği insanlara büyük zararlar var.Seçtiği yol da malumunuz:Yalancılık:img-cool2:img-cool2

hazal_90
31-12-07, 23:35
Evet bencede bir güzel kapışsınlar şöyle ikiside karşlıklı içlerini boşaltsın
Aslında Orhan'ın bu konuda babasına söyleyebileceği çok şey olduğunu düşünüyorum ben..
Sonuçta MuRat'ın yasal omayan yollardan evlat edinilmesinin bir sorumlusuda Selim Reşat..Eğer bir çocuğu olamayacağını soyumuzun devamı korkusundan sıyrılıp söyleyebilseydi belkide şimdi bu durumda olmazdı
Tabi bütün suçu Orhan'ın ailesine ve babasına yüklememek lazım..
Orhan'ın bencilliğinin bir parçası aslında bunların hepsi:img-yes:

asıl evlatlıktan önce orhan ve nisanın evlenmesinin nedeni o aslında.soylu evlilik yapsınlar takıntısı. iksininde hayatını resmen mahvetmiş durumda o takıntı. ondan sonrada muratın durumu var tabi.bide alinin hali. e öbür yandada mehmet var.. velhasıl herseyin bası burdan cıkıyo :img-pilot

hazal_90
31-12-07, 23:40
aklıma şimdi geldi yeni yıla dair bir istek: serradan kurtulalım mümkünseee :icon_whis:icon_whis

OXFORD
01-01-08, 00:13
Bence Serra bize lazım:img-yes::img-yes:

Bakınız hanfendinin gelişim süreci...

-Evine ders vermeye geldiği(piyano gibi zarif bir müzik aleti hem de neysee)oğlanın babasına(!)kelimenin tam anlamıyla asılır:img-pilot:img-pilot
-Hani zorla demek istemiyorum çünkü karşı taraf da meyilliydi.:img-policBir beraberlik(peh:icon_whis)başlar..
-Gitgide bu ilişki içinde Serra Orhan'a bağlanmaya başlar(ki ben onun aşkına inanıyorum.Çünkü o gerçek Orhan'ın bir kısmını henüz tanımıyor)
-Nisan'ın olayları öğrenmesinden sonra Serra adına yükselme devri başlar..Boşanma sürecinde Orhan'ın Nisan'a davranışlarını görür.Boşanma davasında "bugünün galibi sensin"diye imalarda bulunur:img-polic
-En sonunda ayrılık kararına doğru ilerler ama elinin altında iki kadın bulundurmak isteyen beyimiz Orhan bunu anladığı halde kaçar.Bkz=Gene kaçtı..Kaçmak her zaman bir korkaklık belirtisidir:icon_whis

Yani şu an Orhan'a aşık olsa bile Serra gerçeklerin farkında.İlerde kalan gerçekleri öğrendiğinde de Orhan'ın karşısına dikilip adam akıllı konuşması gerekenlerden biri olacaktır.Ben onun dediklerinin Orhan'ı daha farklı etkileyeceğini düşünüyorum.Diğerleri aileden biri olarak tepki verirken,Serra Orhan'ın tutulduğu,kırılmak üzere olan bir dal olarak tepki vericek.Bunun etkisi fazla olacaktır.
Sırf Orhan'ın Serra'nın karşısında acizliğini görmek için istiyorum Serra'nın kalmasını:img-yes::img-yes:

ikizlerbur
01-01-08, 00:28
İleriki bölümler bende bir Orhan-Serra yüzleşmesi bekliyorum
Serra şu anda aşk sarhoşu sayılabilir evet ilişkileri Orhan yüzünden pek yolunda gitmedi ama yinede Orhan'dan bir karşılık aldı..Daha ne olsun kadının evine geldi ıhlamur yaptı koskoca Orhan Ertuğrul..
Bu Serra'nın Orhan'a bağlanması için yeterli bir sebep..Kanımca Serra Orhan'a resti çekecek çok yakın bir zamanda hele en son yaptığı:img-yes:son damla oldu gibi geliyor bana
O kadınında bir gururu var sonuçta..Her seferinde yap-boz gibi istediği zaman arayıp soracağı biri olmamalı Orhan'ın
Serra'da bunların hesabını sorar büyük ihtimal
Serra birde Orhan'ı tam olarak tanımıyor eğer herşeyi öğrenirse bu sefer dengeler tamamen değişecek
Eveett döndük dolaştık yine aynı yere geldik
Ali gerçeği söylecek mi???
:img-icecr

OXFORD
01-01-08, 00:41
Oyy evet döndük dolaştık gene aynı yere geldik:img-swoon:img-swoon.Şimdi tüm karakterlerin(tanımasa bile Serra'nın bile)hayatları Ali'nin ağzından çıkıcak bir evet veya hayır sözcüğüne bağlı:img-fie::img-fie:

Söylesin artık ya..Hayır öyle bir durumda bir insanın "hayır"demesi için nasıl bir sebep,nasıl bir anlaşma(!)olabilir aklım almıyor:img-dirol

Ayse (92)
01-01-08, 01:21
buraya uzun zamandır yorum yazmıyodum ..bunun nedeni diziyi artık eskisi gibi takip etmemem ..çünkü mehmetin rolü azaldı die düşünüyosunuzdur eminim ve doğru düşünüyosunuz evet bu yüzden :img-yes:yanlıs anlasılmasın benm nehat ya da fikrete bişeyim yok ama bu dizi nejat-fikret-memo üçlüsü etrafında döneceti biz böyle biliyorduk ama maalesef mehmetin sahneleri iyicez azalmaya başladı :img-yes:

neyse ben bunları sölemeye gelmemiştim aslında :) bs'nin son bölümünün son sahnesini izledim ve kesinlikle orhanın orda gerçeği söylemesini diliyorum ..çünkü ortada bi anlaşma var ama orhan bu anlaşmaya ne kadar saygı gösterdiki ?alide gerçeği söylemeli umarım böyle bir sahne yaşatırla bizlere ..

hepinize iyi yıllar iyi geceler bye

jenn
01-01-08, 12:59
sevgili bs izleyicisi arkadaşların yeni yılını kutlar,2008 in daha az acılarla geçmesini ve gönlünüzden geçen her güzel şeyin gerçek olmasını dilerim....

griffiths
01-01-08, 23:01
Müziğiyle de kaliteli ve karizma oyuncularıyla da senaryosuyla da "BıçaK Sırtı" benim gözümde çok farklı bir yerde. Her nekadar her bölümünü büyük bir sadakat içinde takip edemesem de belli bir tarzı ve duruşu olduğu için her seyrettiğimde büyük keyif alıyorum.
Tek handikap bence yapım şirketi TMC.
Her ne hikmetse bu yapım şirketinden çıkan diziler bir şekilde mutlaka 2. sezona sarkıyor ve iş o vakit dağıtıyor, konu aptallaşıyor, saçmalaşıyor ve neticede güzel başlangıçlara yazık oluyor.
İnşallah bu dizi öyle olmaz diyeceğim ama makus talih galiba...

OXFORD
01-01-08, 23:06
Sevgili griffiths,TMC dizilerinin ikinci sezonda uğradığı hüsranlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim.:img-yes::img-yes:
Fakat Bıçak Sırtı'nın bu konuda bir ilk olacağı düşüncesindeyim..Nejat İşler dizi oyuncularının toplu katıldığı röp.da dizinin hikayesinin belli olduğunu,45 bölüm sonra hiçbir uzatılma yapılmadan biteceğini belirtti.Bunu söyleyenler dizilerinin ikinci sezonlarında gerçekten sıkılarak oynayan oyuncular ve bir şekilde sözleri geçen oyuncular olunca insan bu dizinin farklılığına senaryo konusunda da inanıyor.

edogan1983
02-01-08, 00:43
Önümüzdeki hafta bence;

Ali muratın oğlu olduğunu söylemicek. Orhan`nın polise şikayette bulunması önemli değil önemli olan Nisan`ın şikayette bulunması çünkü Muratın vekaleti nisandadır. Nisanda Ali`yi şikayette bulunmayacak ve kendi isteği ile gittiğini söylecek. Böylece araları ne kadar limoni olsada aşkları devam edecek.....:good:

Atrakumas
02-01-08, 10:19
Sevgili griffiths,TMC dizilerinin ikinci sezonda uğradığı hüsranlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim.:img-yes::img-yes:
Fakat Bıçak Sırtı'nın bu konuda bir ilk olacağı düşüncesindeyim..Nejat İşler dizi oyuncularının toplu katıldığı röp.da dizinin hikayesinin belli olduğunu,45 bölüm sonra hiçbir uzatılma yapılmadan biteceğini belirtti.Bunu söyleyenler dizilerinin ikinci sezonlarında gerçekten sıkılarak oynayan oyuncular ve bir şekilde sözleri geçen oyuncular olunca insan bu dizinin farklılığına senaryo konusunda da inanıyor.

Ilk once bunu belirtmek istiyorum TMC dizileri turkiyede bir numara
Sadece Ruya gibi yayindan kaldirildi diger diziler hepsi populerdi

Diger konudada size katiliyorum yani TMC dizileri cok iyi ama diziyi uzatiyorlar ve bu dizinin kalitesini kotu yonde etkiliyor Insallah bicak sirti sadece 1 sezon yayinlanir

Kafama takilan baska bir sey Sezon finali bolumleri,en nefret ettiyim sey,
Yani dizilerin cogunda senaristler birden buyuk bir olay ya da felaket yaratmak zorundalar ve senaryoyu kotu yonde etkiliyor bu sezon finali bolumleri

qsawe
02-01-08, 10:55
Tüm Bıçak Sırtı izleyenlerinin, yeni yılını kutluyorum. Gönlünüzdeki güzelliklerin, başınıza geleceği bir yıl olsun... Kötülükler, düşmanınızdan bile uzak dursun....

Sevgilerimle

Asuman

glhn
02-01-08, 15:56
Asuman güzel dileklerin için teşekkür tabi yeni yılımızı kutlayan herkese teşekkür sizlere de iyi yıllar:img-yes:

arkadaşlar fragmanı gören var mı aranızda?ne güzel alışmıştık bölüm sonu görmeye zaten bi tek o gün görüyoduk ya neyse:icon_whis

acaba ali söyleyecek mi gerçeği keşke söylese ama hiç sanmıyorum kesin söylemez ve ali suçlu durumuna düşer biz de artık ekran başında tırnaklarımızı kemiririz sinirden:img-cool2:img-cool2

sleepinsanity
02-01-08, 16:08
Gülhan senin mesaj attığını görünce acaba özet mi geldi diye koştum geldim ama nafile :) Normalde çarşamba günleri özet gelirdi mutlaka, çok boşladılar çok bu sefer. Dün geceden beri KanalD izliyorum ben de belki fragman yayınlanır diye.

"Ali gerçeği söylemeyecek ve Nisan Ali'yi koruyarak kahraman olacak" durumundan daha iyisini yazmışlardır umarım senaristler. Biraz daha özenli yazsınlar. :img-beee:

zeynep.
02-01-08, 16:38
%100 katıllyororum Aysu'cum.Ali gerçeği hiç bir şekilde söylemez .Nisanda Ali bize birşey yapmadı kendi arzumuzla gittik falan der olay kapanır.umarım böyle olacaksa bile cümleleri falan özenli seçsinler.bu kadar basit olmasın.ne fragman ne özet ne tanıtım resmi yok hala...merak sardı valla...

ikizlerbur
02-01-08, 16:55
Bende sabırla bekliyorum fragmanı özeti gecikti bu sefer
İlk fragmanı beklediğimiz günler aklıma geldi ne sinir olmuştuk hiç ses seda yoktu o zamanda:)
Bir an önce gelsin artık
Ee herkes gibi bende daha mantıklı şeyler bekliyorumde pek umudum yok bu konu
İnşallah ters köşe olur ama...:icon_sorr:icon_sorr

OXFORD
02-01-08, 17:08
Bıçak Sırtı'nın bir sezon finali yapacağını en azından oyuncular için sanmıyorum.
45 bölüm denildi..Tek sezona nasıl sığacak diye düşünüyorum da kafamda kesin bir sonuca varamadım.Belki çekilse bile seyirciler için diğer sezona sarkar.
Böyle birşey olmamasını umut ediyorum ama..Yazın devam etmesi şahsen benim için bir problem oluşturmaz:img-wink:

Bana Nisan'ın kahramanlığından bahsetmeyin.Sinir katsayım artıyor:icon_whis..Eğer o tarz birşey yaparsa benim için gene bir anlamı yok.
Madem söylecekti komiserin yanında yalnızken de sorabilirdi.Bilmiyor mu Ali'nin hapse girmesinin kendisinin ellerinde olduğunu.Ama Nisan'ın öyle bir huyu var cidden.Bıçak kemiğe dayanınca birtakım şeyleri yapmak aklına geliyor.Ali'yi illa o komiser karşısında yarı çökmüş bir vaziyette bıraktı:img-polic
Böyle birşey yaparsa kahramanlık modunda o karakteri hepten anlamsız yapacaklar.Umarım olmaz..:img-pilot

ikizlerbur
02-01-08, 17:23
Nisan'nın o kadar büyük bir cesaret örneği göstereceğini hiç düşünmedim yapmazda kanımca öyle bir şey.
Şu anda kendi derdine düşmüş durumda kolay mı yıllardır korktuğu şey baş ucunda:hıh
Böyle söylediğime bakmayın buna asla inanmıyorum..Zaten Murat'ı evlat edinirken(!) buna göze almış olması gerekiyordu:img-yes:

glhn
02-01-08, 17:29
Aysucum nerdee.. yılbaşı rehavetinden midir bilinmez bizi çok boşladılar buara haftaortasındayız ne farman ne özet..

eğer nisanı kahraman(!) yaparlarsa.. bilemiyorum artık ben de sinirlenirim lütfen daha iyi bi şekilde bağlamış olsunlar konuyu:img-yes:

ay bide nisan tirip de atar şimdi aliye 'bak seni ben kurtardım sayemde hapse girmedin' diye :img-hyste yok yok lütfen yapmayın bunu bize en iyisi ali çıksın aslanlar gibi 'evet murat benim öz be öz oğlumdur' desin biz de forumcak rahatlayalım çok mu şey istedim ne:icon_whis

forgetmenot
02-01-08, 17:39
Ali'nin 'Murat benim öz oğlum' tiradını bence daha çoook bekleyeceğiz. Ali'nin annesi veya Orhan'la Mehmet'in annesi ,kısacası ikincil bir karakter ortaya çıkacak,olaylar şenlenecek gibi hissediyorum.Bu arada Ali ve Nisan ilişkisi yavaş yavaş olgunlaşacak gibime geliyor.Yanlız Nisan'ın annesi bence 'potansiyel' tehlike.Selim-Reşat bey-Nezaket hanım aşkına nasıl dudak kıvırdı unutulmasın.Ali'ye Mısır'daki olmayan amcasından miras kalsa,büyük, büyük,büyük babası eski Osmanlı hanedanı çıksa bence ümit yok.Ali'yi asla kızına layık görmeyecektir.Nisan gibi frijit olmaya çok yakın olan bir kadının Ali'nin aşkıyla nasıl yanacağını da şahsen merak ediyorum.Bir de hangi ruh hali ve teslimiyet duygusuyla Orhan'la hanedan evliliği yapmış?Belki geriye dönüşlerle o zamanları açıklarlar.Aslında dizide karanlık hususlar çok.Neyse yaza da daha çok var,yavaş yavaş aydınlanacak malum!Bekleyeceğiz haliyle!:img-hi:

sleepinsanity
02-01-08, 17:41
Artık biraz daha düşünerek yazılmış akılcı replikler lazım diziye. Doğrusu ben birazcık sıkıldım sürekli kasarak kılıf uydurmaya çalışma durumlarından senaristlerin. Karakterleri güzel işliyorlar, oyuncular da iyi canlandırıyor, gelişecek olayların sinyallerini vererek güzel bir kurgu ortaya koyuyorlar ama olayların gelişimi bakımından bir tıkanıklık, bir sinir bozucu durum var ortada benim açımdan. Senaristler çok çalışmalı daha! :img-pilot Hikayede bir kırılma noktası bekliyorum.

Valla Gülhan'cım o son dediğin benim ve birçoğumuzun da temennisi ama hiç sanmıyorum nedense öyle olacağını.

Asi'nin ikinci fragmanını izledim şimdi. İnşallah BS'ye de iki tane fragman hazırlarlar telafi niteliğinde :)

OXFORD
02-01-08, 17:44
Ali Nisan ilişkisinin olgunlaşmasından çok mümkünse önce Nisan olgunlaşsın:img-yes::img-yes:..Bu kadının kafası zaten yerinde değil.Doğru dürüst çalışamıyor:img-pilot.Önce bunu çözsünde..Sonra ilişkileri adam akıllı yol alsın.
Sürekli patikalara sapa sapa nereye kadar?Biz de adam gibi bir aşk izlemek istiyoruz:icon_whis:icon_whis

İki fragman benim de istediğim birşey.Bir ara da yapıldı aslında.Üçüncü bölüm müydü neydi:img-blushFakat reytingler hüsrana uğramadığı sürece bu tarz şeylerin üzerinde pek durmuyor kanallar:img-pilot

sleepinsanity
02-01-08, 17:50
Nisan'ın aşkından yanacağı günleri görmek bana hayal gibi geliyor nedense. Aşkından yansa bile o buz gibi durur, aşkını içinde yaşar, biz de bir şey göremeyiz. Ya da Nisan'ın aşkını göstermek için ortaya bir arkadaş sürerler. Nisan bir arkadaşıyla konuşmasında aşkını göstermek adına zoraki bir konuşmada bulunur, biz de aa Nisan Ali'nin aşkından ölüyormuş deriz. Zaten öyle bir arkadaş vardı, şimdiye kadarki tek işlevi seyirciye Nisan'ın Ali'ye karşı bir şey hissetmeye başladığını göstermekti. Ne bileyim bir tek ben miyim daha değişik bir olay kurgusu bekleyen artık bu zamandan sonra? Zorlamadan, gerçekten hissedelim Nisan'ın aşık olduğunu, tabi aşıksa..

Atrakumas
02-01-08, 17:57
Ya nerde kaldı fragman ve özet ???????

bu akşam yaprak dökümü arasında belki yayınlarlar yoksa cumartesiye kadar beklicegiz bence

glhn
02-01-08, 17:58
Valla Gülhan'cım o son dediğin benim ve birçoğumuzun da temennisi ama hiç sanmıyorum nedense öyle olacağını.

öyle Aysucum kesin finalde falan olur bizi de ozamana kadar afaganlar basar ekran başında:img-cool2

forgetmenot ben senin bu ikincil bi karakter ortaya çıkacak tespitine bi de üçüncü bi karakter eklemek istiyorum:ali ve güneşin babası. nedense öyle bi hisse kapıldım ister misiniz şimdi babaları birden fırlayıp gelsin bi de zengin olmuş falan:icon_whis ay ben de amma yazdım ya özetsizlik ve fragmansızlıktan olsa gerek nisan gibi mantıklı düşünemez oldum:img-hyste

lütfen özet&fragman artık:img-yes:

ikizlerbur
02-01-08, 18:03
Nisan'ı şu ana kadar hiç aşık görmedik aslında deli divane olmaktan bahsediyorum sanki hep birşey engelliyormuş gibi davranıyor
Ali Nisan bıyık sevmiyor diye bıyıklarını keser:icon_sorr Nisan anca "sanada inanmıyorum kalbine de" der:icon_whis

İki fragman işi zorlar gibi..Daha birini göremekdik ilki bir gelsin önce ikincisini o zaman beklemeye başlarız:):)

sleepinsanity
02-01-08, 18:10
forgetmenot ben senin bu ikincil bi karakter ortaya çıkacak tespitine bi de üçüncü bi karakter eklemek istiyorum:ali ve güneşin babası. nedense öyle bi hisse kapıldım ister misiniz şimdi babaları birden fırlayıp gelsin bi de zengin olmuş falan:icon_whis ay ben de amma yazdım ya özetsizlik ve fragmansızlıktan olsa nisan gibi mantıklı düşünemez oldum

Tam Türk fimi tadında yani... :) Çözülmesi, açıklığa kavuşması gereken daha bir sürü şey var bakalım nasıl kurgulayacaklar. Bir şeyler sürekli havada kalmaz umarım açıklığa kavuşacak diye beklerken. Malum şimdiye kadar bir sürü şey havada kaldı. Katilin duruşması ve tazminat davasından ne zaman bahsedicekler acaba, üstünden belli bir zaman geçti artık hatırlatmanın zamanı gelmedi? Nisan'ın hamilelik sürecinin saklanması konusuna da çok üstünkörü değindiler bana göre. Bir tek Ali'nin geçmişini çok iyi işlediler şimdiye kadar o konuda haklarını yemiyeyim senaristlerin. Ama mesela Mehmet onca sene yurtdışında kalmış ne yapmış ne etmiş hiç mi arkadaşı yok. Mehmet geçmişi olmayan sadece bugünü yaşayan bir karakter gibi gösteriliyor son zamanlarda.

Nisan olmak o kadar kolay değil Gülhan'cım ayrıca, istesen de olamazsın :)

glhn
02-01-08, 18:36
Nisan olmak o kadar kolay değil Gülhan'cım ayrıca, istesen de olamazsın :)

hehe doğru valla mesela 40 yıl düşünsem bi çocuğu -her ne kadar kendim büyütmüş de olsam- öz babasından kaçırmak aklıma gelmez:img-yes: ayrıca ben öyle önümde diz çöküp elimi kalbine koymuş bi vaziyette tüm yüreğini açmış -hele de ali gibi yakışıklı:img-in_lo- bi adama 'hıhh sana da yüreğine de güvenmiyorum' diyemem:img-blush:img-blush nisan olunmaz nisan doğulur ancak:img-hyste:img-hyste

mehmet konusunda da haklısın bana şu geçmişi olmayan adam filmini hatırlattı bu çocuk daha önce naparmış acep?neyse allahtan güneş kızımız imdada yetişti(!) de zavallı mehmetimiz yalnızlıktan kurtuldu çocuğun hayatı renklendi valla! heralde güneş hayatına girmeden önce kendini büyük bi boşlukta hissediyodu garibim:img-hyste dediğin gibi alinin geçmişini gayet güzel işlediler biraz da mehmetin geçmişini işleseler fena olmazdı yani hep güneşle hep güneşle olmazki ama böyle:icon_whis:icon_whis

OXFORD
02-01-08, 19:00
Öhömm öhömmm...Açtırma benim ağzımı şimdi.Nisan istedi diye mi gitti o bıyıklar:hıh:hıh.Aman aman..Girmeyelim bu konuya bence...:icon_whis

Yahu hala Nisan'ın aşkı diyorsunuz beni şaşırtıyorsunuz hanımlar:img-fear2.Ben de öyle bir izlenim uyandırıyor ki bu kadın sanki kim azcık ilgi gösterse ben bu adama aşık oldum dicekmiş gibi..:fighting2
Birinin bu düşünce halinden çıkarması lazım beni.Düşünüyorum düşünüyorum..Nisan'ın aşkının ispatını bulamıyorum.
Bir ara Ali'nin atkısını koklaması sahnesi geldi aklıma ama.Onda da kendisine ilgi gösteren adamın atkısını kokluyor gibiydi.
Onun için Nisan'ın aşkını gerçekten aşık olduktan sonra görsek daha iyi.troesttroestTüm bunların üzerine o seni seviyorum dese ne yazar demese ne yazarr:icon_whis:icon_whis

Nisan ne zaman Ali'ye oğlu hakkında gerçekten yardımcı olursa,onların beraber olmaları için biraz çaba gösterir,onları izler ve sonunda beynindeki düşünme sinirleri harekete geçerse affedilebilir.Affedilir diyemiyorum çünkü bir çocuğu ne olursa olsun babasından kaçırmaya çalışmak pek benim gözümde affedilebilir şeylerden değil.Resmen adaletsizlik,bencillik!!Bu tarz şeylere de pek tahammülüm yok:img-pilot

Nisan olmaz doğulur mu?Kaptım bunu Gülhancım:img-hyste:img-hyste

zeynep.
02-01-08, 19:58
Ali'nin oğlunu kendisinden kaçırmaması için(kaldıki gerçek oğlu gibi olmuş zamanla ama üvey oğlu)Alinin öz oğlunu Aliden kaçırması affedilebilir birşey değil bence.ama affedilmeyi bekleyen Nisan değil Ali buda tartışılır.umarım bu bölümde Ali bize bişey yapmadı deyip işin içinde sıyrılamaz ve umarım Ali gerçeği söyler(sadece 1 umut işte...).
yani kısaca replikleri karıştırdılar sanırım."sanada yüreğinede inanmıyorum"diyen Ali olmalıydı bence yapma aşık Nisan değil...
bu konu beni geriyo.neyse.düğün ne zaman taze aşıkların?25 yıl beklemişler uzatmasınlar bence.
bu arada Gülhan'cım imza ve gifine bayılıyorum.Numan beyin aşkından sonra (adını hatırlayamadım) en çok güldüğüm çift Zerafet ve Mehmet (= gerçi bundan sonra gülceğimiz tek çift onlar olcak galiba.Numan beyciğim küstürdü hanfendiyi.bide Mücü var ama o tek...

edogan1983
03-01-08, 00:08
16 bölüm ne zaman yayınlanacak merakla bekliyorum. 15 gün zaten çok zor geçiyor 16 bölüm 07.01.08 `de yayınlanmazsa isyan ederim.
Bıçak sırtı ekibiyle beraber çok güzel iş yapıyorlar kutluyorum kendilerini.:good:

ntor
03-01-08, 10:58
ne özet var ne fragman var ne tanıtım var hiç bir şey yok. kendi haline bırakılmış.
yapımcı veya Kanal diziyi gözden çıkardı galiba

alamehmet
03-01-08, 13:25
ne özet var ne fragman var ne tanıtım var hiç bir şey yok. kendi haline bırakılmış.
yapımcı veya Kanal diziyi gözden çıkardı galiba

Bazı diziler bir kaç hafta ara verdiler belli sebeplerden dolayı.Belki Bıçak Sırtıda onlardan biridir.
Bu haftada yoktur belki...

zeynep.
03-01-08, 15:13
arkadaşlar yılbaşı bayram derken bölüm yetişmemiştir.çekimler uzamıştır.burdan oturup ahkam kesmek kolay.bende diyorum bazen özet nerde frgman nerde diye ama onlarıda düşünmek lazım.bizim 2 saatte izlediğimiz bölümü kimbilir kaçsaatte çekiyolar.bide hava şartları kötü.düşünün yani...yoksa en iyi en kaliteli dizisini gözden çıkarcak kadar kötü bir kanal değil kanal d.

Atrakumas
03-01-08, 15:42
Arkadaşlar bence 1 yada 2 hafta yayınlanmaması filmin kötü çekilmesinden ve kötü bir senaryodan daha iyi !

geçen haftalarda bile fragmanı cumartesıden yayınlıyorlardı bence bu haftada boyle,
cumartesı kesın fragmanı da yayınlarlar ozet ve fotoğraflar da gelir
sadece 2 gun sabr edın arkadaşlar

Eğer bir aksılık olsa da dizi pazartesi yayınlanmasa da sınırlenmeyelım nasıl olsa kanal böyle kaliteli bır diziden vazgeçicek değil

,,,

katia
03-01-08, 16:05
Kanal D
A/B grubunda ilk ikide olan bir diziyi neden harcasınki?
Bayram ve yılbası derken iki hafta diziye ara vermish olabilirler gerçi kanal d'nin izleyicileri bilgilendirmesi lazım ama bu kanaldan böle bir incelik beklenemez heralde
insallah bu hafta vardır cünkü neler olucanı chok merak ediyorum

sleepinsanity
03-01-08, 16:11
Hakkaten biraz oturup düşünüp mantıklı şeyler yazalım. Gözden çıkarmak da ne demek. Kanal durduk yerde hiçbir sebep yokken diziyi neden gözden çıkarsın? Bu hafta bölüm yayınlanmasa bile özetin konulması gerekirdi. Kanalın ve yapımcının ihmalkarlığından, seyirciye değer vermemesinden başka bir şey değil bu. Hiç değilse TMC özeti vaktinde koyuyordu sitesine şimdiye kadar, bu hafta onlar da pek umursamadılar. Her ne kadar arada bayram seyran olduysa da 16. bölümün çoktan çekilmiş olması gerekiyor, daha önce bölüm yayınlanırken ellerinde stok bulundurduklarını göz önüne alırsak.

glhn
03-01-08, 16:30
evet ya boşuna paniklemeyelim bence. dizimizin kalitesi ve reytingleri ortada:img-yes: kesin kanalın boşvermişliğindendir zaten fragmanları bölüm sonunda vermeseler haftasonu ancak görebiliyoruz yalnız bu sefer özetin de henüz verilmemiş olması canım sıkmadı değil:img-cool2 sonuçta Aysu'nun da dediği gibi ellerinde stok olması lazım.. haa yok yetişmediyse ve bu hafta yayınlanmicaksa artık ağustosta ancak bitirirler diziyi:icon_whis

alamehmet
03-01-08, 20:43
Tabiki de kanalın diziyi gözden çıkarmasıyla alakalı bir şey değildir bu.Dizinin durumu ortada gayet iyi gidiyor.İlk ikiden aşağıya düşmedi henüz.

Geçenlerde Yüksel Aytuğ'un bir yazısı vardı.Sanırım Bıçak Sırtı içinde bu durum söz konusu.

Reklamverenler yılbaşını takip eden 1-2 ay içinde yıllık reklam bütçelerini yaparlar. Bu muhasebe süresi içinde de televizyonlara reklam akışı neredeyse durma noktasına gelir. Bu "ara dönem"de Kurtlar Vadisi gibi pahalı diziler de birim maliyetlerini yükseltmemek için eski bölümlerin tekrarları ve kolajları ile işi idare ederler. Özetle; önümüzdeki günlerde dizilerin yeni bölümlerini ekranda göremeyenler endişeye kapılmasın. Sadece "reklam arası" veriliyor!..

Eğer yeni bölüm yoksa,sebep kanımca budur.Varsa zaten sorun yok :)

OXFORD
03-01-08, 20:53
Evet Yüksel Aytuğ'nun bu yazısını ben de okumuştum açıkçası üzerinde durmamıştım.Kimbilir belki de durmak istememişimdir.:img-cool2

Fakat ben bunu ilgisizlikle açıklıyorum sadece...TMC bir aralar dizilerine gerçekten önem veriyordu.Özetler,fragmanlar yeri zamanında hoş bir şekilde gelirdi.
Fakat artık ipi salmış gibi..Üstünkörü hazırlanmış bir site,içine diziden birkaç kare serpiştirilmiş...Hiçbir güncelleme yok.Birileri Allah rızası için özeti yazıyor ve nokta!!
Bunların hepsi kendilerine biraz fazla güvenden kaynaklanıyor sanırım..Bs'nin fragmanları da yeterli düzeyde zaten çıkmıyordu.Ama bari özeti verseydi:img-pilot:img-pilot
Sorumsuzluğun alası yani:icon_whis:icon_whis

glhn
04-01-08, 13:10
arkadaşlar cuma günündeyiz ve ortada ne özet ne de fragman var.anlaşılan bu hafta dizimiz yok nedeni de Yüksel Aytuğ'un yazısından anlaşılıyo yani en azından ben başka bi neden göremiyorum.zaten yılbaşı sebebiyle 1 hafta yoktu şimdi de -galiba- reklam bütçeleriyle alakalı olarak bu hafta da yayınlanmicak gibi gözüküyo off tam da en heyecanlı yerinde kalmıştı:ali ne yanıt verecek?

tabi umarım ben yanılıyorumdur aslında bu hafta dizimiz vardır da kanalın -herzamanki gibi- ilgisizliğinden fragman verilmemiştir yoksa bs'nin bu hafta olmayışından değil.. demek isterdim ama özetin de henüz verilmemiş olmasına bi bahane bulamadım:icon_whis

kassandra
04-01-08, 13:24
http://www.youtube.com/watch?v=oAn206XxHuA

16. bölüm fragmanına bu linkten ulaşabilirsiniz.

glhn
04-01-08, 13:42
kassandra çok teşekkür link için oh be varmış rahatladım:happy0064
ali hapse girmiş galiba. anlaşılan benim beklediğim 'evet o benim oğlum' çıkışını yapmamış ali:icon_sorr
mehmet ve orhanın anneleri geliyomuş mehmette hiç beklemediğim bi tepki vardı

sırada özet var onu da bi ara verirler umarım:icon_whis

qsawe
04-01-08, 13:49
arkadaşlar cuma günündeyiz ve ortada ne özet ne de fragman var.anlaşılan bu hafta dizimiz yok nedeni de Yüksel Aytuğ'un yazısından anlaşılıyo yani en azından ben başka bi neden göremiyorum.zaten yılbaşı sebebiyle 1 hafta yoktu şimdi de -galiba- reklam bütçeleriyle alakalı olarak bu hafta da yayınlanmicak gibi gözüküyo off tam da en heyecanlı yerinde kalmıştı:ali ne yanıt verecek?

tabi umarım ben yanılıyorumdur aslında bu hafta dizimiz vardır da kanalın -herzamanki gibi- ilgisizliğinden fragman verilmemiştir yoksa bs'nin bu hafta olmayışından değil.. demek isterdim ama özetin de henüz verilmemiş olmasına bi bahane bulamadım:icon_whis

Sevgili Forumdaşlar....

Üzülmeyin lütfen, yayından kalkma gibi birşey olacağını düşünmüyorum bile... Reklam kararları çok etkili, diğer diziler içinde aynı durum söz konusu... Kurtlar Vadisi pusu 1 ay ara verdi....

Bu hafta hemen hemen hepsi aynı şeyi yapıp, ya eski bölüm yayınladı ya da hiç yayınlamadı...

Bunlar reklam politikaları gereği her yılbaşında yapılıyor... eğer yapımcı kuruluş, yayıncı kuruluş ile anlaşamazsa, eldeki malzemede iyi ise, hemen başka bir yayıncı kuruluş bulunuyor.... bunları hepimiz yaşadık...panik yok...

Bu dizi, yayından kalkmaz.... ta ki oyuncular "biz oynamıyoruz" diyene kadar...

Özet ve fragman da büyük ihtimal bu akşama kadar gelir....

derken, fragman linki verilmiş bile

abusra
04-01-08, 13:52
çoj teşekkürler fragman haberi için ve linki için
iyice unutsuzluğa kapılmıştık
fragman süper gerçekten anlaşılan
ali söylemiyor muratın babası olduğunu ve hapse atılıyor
bide acaba orghanla mehemtin annleri rolüne kimi getirecekler
düşünseniye meğer meltem cumbula bu rol teklif edilmiş :)
kim gelecekse bu kadroya uydun biri olmalı bence bu da bayağı bi zor görünüyo

ayrıca muratın babası olduğunu ali söyleyemedi ama galiba nisan söyleyecek
bu daha iyi olur tabi onları birbirlerine saha çok yaklaştırır
herkes ali murat ve annelrinin gelmesi sorununu tartıştığı için
çok az mehemt güneş sahnesi görücez galiba
buda 16. bölümün başka güzel bir yanı :icon_whis

kassandra
04-01-08, 13:54
kassandra çok teşekkür link için oh be varmış rahatladım:happy0064
ali hapse girmiş galiba. anlaşılan benim beklediğim 'evet o benim oğlum' çıkışını yapmamış ali:icon_sorr
mehmet ve orhanın anneleri geliyomuş mehmette hiç beklemediğim bi tepki vardı

sırada özet var onu da bi ara verirler umarım:icon_whis

Rica ederim canım.

glhn
04-01-08, 14:18
Asuman fragman ve özette bugüne kadar pek sıkıntı çekmediğimiz için geçikince insan biraz panikliyo işte naparsın:img-wink:
Büşracım Meltem Cumbul mu dedin:img-hyste:img-hyste
hehe şaka maka kim olacak acaba anne?!
ayrıca az m&g sahnesi olur tespitini de beğendim ne diim inş:happy0064
yalnız teselli sahnesi koymasınlar da..:icon_whis:icon_whis

zeynep.
04-01-08, 14:31
fragmanı izledim.güzel bir bölümdaha bizleri bekliyor.kaç gündür basit bir senaryo yazarlarsa bu bölüm için diye korkuyordum.ama cidden çok güzel senayo yine.nisan o birşey yapmadı demiycek,alide murat benim oğlum demiycek.hepside zor durumda şimdi ama Ali daha fazla hapiste kalmaz umarım...

ntor
04-01-08, 14:32
düğüm yavaş yavaş çözülece. Çok güzel bir bölüm olacak sanırım

ikizlerbur
04-01-08, 14:44
Ohh be gelmiş sonunda fragman..
Rahatladım:)
Ama herşey pekte iç açıcı sayılmaz aslında
Ali beklediğimiz gibi bir çıkış yapmamış anlaşılan sürpris olmadı
Evet anneleri çıkıp geliyor Orhan ve Mehmet bu da demek oluyor ki Selim Reşat Gönül Hanım ilişkisi tehlide öyle hissediyorum şimdi gelip aralarını bozarsa hiç şaşırmam..
Üff favori çiftim bozulmasa bari
Ve bu bölüm yine oyunculuk konuşacak
İlk önce Erkan Can Orhanla konuşması "senin oğlun yok" diyişi yok böyle bir oyunculuk deditten cinsten..
Sonra Fikret Kuşkan Fragmanın sonundaki isyanı yine mükemmeldi oyunculuk açısından değerlendiriyorum sahnenin güzelliğinden falan değil yani:img-icecr
Anlamadığım şey Nisan niye bir hastane odasında noldu acaba??
Ali söyliyecek gerçek babası olduğunu söylemesin diye bayılma numarası yapmıştır o:hıh:hıh
Hala "Ali buna ikna olmayacak" diyor ya
Anlayın Murat'ın gerçek babası Ali sokun şunu kafanıza!!!
Ali'nin Murat'ı yetiştirme gibi bir şansı olmadı ki..Olsaydı çok da güzel bakardı oğluna:img-in_lo
Nisan Hanım'da takılsın şimdi kafasına göre belki Ali hapistayken "baba Ali'yi" kabul eder pek sanmıyorum ama:img-pilot

kassandra
04-01-08, 14:56
Bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca, Güneş'i sevmedikleri fikrine kapıldım.
Acaba Güneş rolünde başka biri oynasaydı, durum değişir miydi? Vildan Atasever mi bu karakteri sevilmez yapan, yoksa karakterin kendisi mi?
Şahsen ben Mehmet ve Güneş ikilisini çok beğeniyorum, diziye ayrı bir renk kattıkları düşüncesindeyim.
Hiçbir çok yakışıklı erkek,çok güzel,mükemmel bir kadına aşık olmaz zaten, o kadınların güzellikleri, şirinlikleri hep tartışılır. Bu açıdan gerçeğe uygun bir mantık yürütmüşler yapımcılar.
Güneş karakterinin, zaman zaman çok bunaltıcı bir hal aldığını biliyorum, zor bir yaşamdan gelmiş, psikolojisi yaralar almış birinin bu davranışları, yine bende gerçekçi bir dizi izlenimi oluşmasına vesile oluyor.
İkisini daha çok görmek isterim dizide.Çok daha doğal geliyorlar bana çünkü.

glhn
04-01-08, 15:17
ALİ'Yİ ŞİMDİ KİM KURTARACAK?
Ali bir kez daha hapistedir. Karakolda Ali'yi kurtaracak olan ifadeyi vermeyen Nisan ise vicdan azabı çekmektedir.
Geçici de olsa Ali'den kurtulduğunu düşünen Orhan, bütün enerjisini Nisan ve Murat'ı eve döndürmek için harcar. Hayat ona yardım eden fırsatlar da yaratmaktadır. Ancak bu arada kapısını çalan, aklından bile geçmeyecek başka biri olacaktır.
Selim Reşat ile Gönül'ün nikah hazırlıkları sürerken hiç beklenmedik davetsiz bir misafir çıkagelir. Birdenbire köşkün bütün havasını değiştiren misafirin varlığı en çok da Mehmet'in hayatını etkileyecektir. Ancak bunu henüz kimse bilmemektedir.
Var gücüyle abisini çıkartmaya uğraşan ve bunun için her yolu deneyen Güneş'in karşısına dikilen engel ise hiç de uzaklarda değildir.
Orhan, tam her şeyi yoluna koyduğunu sanırken gelen bir telefon, asıl kâbusun şimdi başladığını haber verir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

suri06
04-01-08, 15:23
16. BÖLÜM / ÖZET
ALİ'Yİ ŞİMDİ KİM KURTARACAK?
Ali bir kez daha hapistedir. Karakolda Ali'yi kurtaracak olan ifadeyi vermeyen Nisan ise vicdan azabı çekmektedir. demek ki nisan Ali den kurtulmak için bir ifade verdi
Geçici de olsa Ali'den kurtulduğunu düşünen Orhan, bütün enerjisini Nisan ve Murat'ı eve döndürmek için harcar. Hayat ona yardım eden fırsatlar da yaratmaktadır. Ancak bu arada kapısını çalan, aklından bile geçmeyecek başka biri olacaktır. aşağıdaki cümleden gelen ip ucuyla annesi olabilir
ama iyi birimi kapısını calacak yoksa orhan için kötü bir haberlemi kapısı calınacak bu kısmı tam anlamadım

Selim Reşat ile Gönül'ün nikah hazırlıkları sürerken hiç beklenmedik davetsiz bir misafir çıkagelir. Birdenbire köşkün bütün havasını değiştiren misafirin varlığı en çok da Mehmet'in hayatını etkileyecektir. Ancak bunu henüz kimse bilmemektedir.
kesin anneleri gelecek yıllar önce onları terk eden anneleri acaba mehmet onu öldü felenmi biliyo
Var gücüyle abisini çıkartmaya uğraşan ve bunun için her yolu deneyen Güneş'in karşısına dikilen engel ise hiç de uzaklarda değildir. bu Nisandır Güneş gidip Nisanla konuşur ama istediği ifadeyi vermeyeceğini ona yardım etmeyeceğini görür
Orhan, tam her şeyi yoluna koyduğunu sanırken gelen bir telefon, asıl kâbusun şimdi başladığını haber verir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.1 Ali habisten cıktı Hazır ol orhan oğlumu alıcam dava actım babalık davası der.
2 yukarıda da tahmin ettiğim gibi serra arayıp orhan hamileyim ve bu cocuğu doğuracam der

özette cok farklı olaylar gözüküyo encok orhanla ilgili bilgiler verilmiş
Nisan bu vicdan acabına dayanamaz bence aliyi kurtarır
bide fragmanı izleyim bakalım neler var

angel78
04-01-08, 15:33
Üzüm üzüme baka baka kararır derler.Yukarıdaki özetten Nisan'ın Orhan gibi bencilce düşündüğünü anlıyorum.Murat'ı kaybetmemek uğruna masum bir babanın duyguları hiçe sayılıyor.Bunun izahı olamaz.Nisan pişman olucak ama o zamana kadar olan Ali'ye oluyor zaten.Yine ayrılık,yine hapis hayatı.

Mehmet'in hayatındaki beklenmedik gelişme ise merakımı cezbetti.Hikaye artık Nisan-Orhan-Ali üçgeninden çıkıp biraz daha genişleyerek Mehmet üzerinden devam edicek.Çok güzel bir haber.Daha fazla Mehmet Günsür sahnesi izleyeceğiz anlaşılan.Özet ekleyen gülhancığıma teşekkür ederim.

Atrakumas
04-01-08, 15:37
Thanks gülhan

1.İstedığımız olmadı ama tahmınımız doğru çıktı ve ali gerçeğı söylemedı.

2.Bence de köşke annelerı gelıcek.

3.Güneş abısını kurtarmak için nısana gidecek ve sonuç alamıcak.

4.Son alarak serranın hamıle olduğunu ve ya alının dava açtını duşunmıyorum çunku eğer ali isteseydı karakolda her şeyı soylerdı bence serranın yada bırının başına bir şey gelıcek.

Arkadaşlar meltem cumbulun bir roportajını okudum orada dıyor ki "Oyuncu olarak da içinde yer alacağim bir televizyon dizisi projesi üzerine çalişiyoruz "

Acaba meltemın diziye dahıl olması söz konusu olabılır mı ?

,,,

glhn
04-01-08, 15:44
kassandra güneşi sevmemek mi hele de vildanı.. aşkolsun bayılırız biz kendilerine:img-hyste:img-hyste
Vildan Atasever mi bu karakteri sevilmez yapan, yoksa karakterin kendisi mi?

kendi adıma yanıtlarsam 1.si yani vildan.. daha doğrusu oyunculuğu diyelim kısaca:img-yes:yoksa karakterle bi sorunum yok bazı zamanlar hariç:icon_whis

ay bugün de pek bereketli bigün maşallah diyelim:img-icecr fragman,özet birbir geliyo sırada ne var.. haha tabiki resimler tamam tamam yüzsüzlüğün alemi yok bugünlük bunlarla da yetinebilirim ama resimler fazla gecikmez umarım:img-blush

rica ederim Zübeydecim ne demek maksat forum şenlensin merakımız dinsin:img-yes: ayrıca canım fragmanı izlemedin galiba (bi önceki sayfada) mehmeti bekleyen gelişme annesi..kendileri ortaya çıkmış nerden estiyse artık:icon_whis yalnız fragmanda mehmet çok tepkiliydi:img-cool2 ay şimdi s&g ilişkisi de darbe alacak benim en sevdiğim çiftin arası açılacak belki de.. yani gönül hanım kıskanabilir:img-
bişey değil Atrakumas:img-wink:

glsmk
04-01-08, 16:00
arkadaşlar serra hamile falan olamaz çünkü kısır olan nisan değil orhan. bence şu almancı kız falanda gelip ali için şahitlik falan yapapilir ** gönlüm nisanın şikayetinden vazgeçmesinden yana tabi.

suri06
04-01-08, 16:21
arkadaşlar serra hamile falan olamaz çünkü kısır olan nisan değil orhan. bence şu almancı kız falanda gelip ali için şahitlik falan yapapilir ** gönlüm nisanın şikayetinden vazgeçmesinden yana tabi.

hayır cocuğu olamayan Nisan
cizim yaparken orhana bu kitapta doğuramayacağım 4 coğucuğu cizicem demişti
Orhanla bi konuşmalarında da sana bi cocuk bile veremedim benim doğuramayacağımı bile bile benimle evli keldın demişti
orhanda ben seni cok seviyorum demişti

fragmanı izleyince parcalar birleşti gelen misafir anneleri mehmeti yaralayan olayda
orhanın kapısını calan Numan
nisan hastanede yatıyo ama neden
ali hapisanede yine birini dövüyoo

sleepinsanity
04-01-08, 16:25
kassandra, fragman linki için, Gülhan'cım sana da özet için çok teşekkürler.

Bizim gibi internet başında özet ve resim, televizyon başında ise fragman beklemeyen seyirciler açısından hiçbir anormal bir durum yok aslında. :img-wink:

Fragmanı da özeti de çok beğendiğimi söylemek istiyorum öncelikle.

İlk önce Erkan Can Orhanla konuşması "senin oğlun yok" diyişi yok böyle bir oyunculuk deditten cinsten..
Sonra Fikret Kuşkan Fragmanın sonundaki isyanı yine mükemmeldi oyunculuk açısından değerlendiriyorum sahnenin güzelliğinden falan değil yani:img-icecr

Fragmanda beni en çok etkileyen kesinlikle Numan-Orhan konuşmasındaki Erkan Can'ın oyunculuğuydu. İki oyuncuyu sadece iki defa yanyana gördük dizi başından beri, doğrusu ne zamandır da karşılıklı sahnelerinin olmasını bekliyordum. Bayıldım gerçekten de. :good:

Anlamadığım şey Nisan niye bir hastane odasında noldu acaba??

Vicdan azabından Nisan Hanım yataklara düşmüş anlaşılan. Ali Nisanla yaptıkları anlaşma dolayısıyla gerçekleri söyleyemezken, bu kadar sözünün eri bir insanken, artık Nisan bu durumdan sonra ağzıyla kuş tutsa yaranamaz bana. Ama gidişat açısından bunu da beğendim. Nisan'ın kahramanlık yaparak karakolda gerçekleri söylemesi istemediğim bir şeydi çünkü. 15 bölümdeki inadından, bencilliğinden, ikna olmayışından, Ali'ye karşı bir nebze sonra böyle bir "kahramanlık" çok abes kaçardı. Nisan tam da kendine yakışanı yaptı. Nisan karakteri de aynen Orhan gibi gerçekçi bir karakter. :img-yes:

O deniz kenarlarında, açık havada dolaşadursun Ali de gene parmakların arkasına girsin. Vicdan azaplarının en büyüğünü çeker inşallah. :img-beee::img-beee:

Bazı arkadaşların yorumlarını okuyunca, Güneş'i sevmedikleri fikrine kapıldım.
Acaba Güneş rolünde başka biri oynasaydı, durum değişir miydi? Vildan Atasever mi bu karakteri sevilmez yapan, yoksa karakterin kendisi mi?

Bu sorunun kendi açımdan cevabı kesinlikle Güneş'i oynayan oyuncunun Vildan Atasever olması. Oysa Güneş karakteri de çok önemli bir karakter hikaye ve Mehmetle ilişkisi açısında, oysa Güneş karakterine çok anlamlı ve güzel replikler de yazılıyor. Ama ne yazıkki şimdiye kadar Vildan A.'in hiçbir sahnesinden güzel bir elektrik alamadım, karakterin hiçbir duygusunu hissemedim izlerken. Tabi bu sadece bana hissettirdikleri, oyunculuğu hakkında yorum yapmak bana düşmez.

sleepinsanity
04-01-08, 16:30
Orhanla bi konuşmalarında da sana bi cocuk bile veremedim benim doğuramayacağımı bile bile benimle evli keldın demişti

Öyle gösteriliyor dizide ama gerçekten kısır olan glsmk'nın dediği gibi Orhan. Bu dizi başlamadan önce gelen genel hikaye özetinde yazıyordu.

Ali'nin başına gelen de pişmiş tavuğun başına gelmez. Adam hala hayata tutunmaya çabalıyor. 10 yıl hapis hayatından sonra hayatından arda kalanlarla yeni bir hayat kurmaya çabalarken bu sefer de Nisanla Orhan'a rastladı garibim.

Fikret Kuşkan'ın fragmanın son sahnesindeki oyunculuğuna diyecek yok. :good: Replik de çok güzel yazılmış. Orhan gerçekten de haklı kendi açısından bu şekilde. Ama Murat'ı kaybetme korkusuyla illegal yaptığı bir işin üstüne, olaya sadece kendi açısından bakması ne kadar doğru... İşte hikayede sorun yaratan da bu.

Beklediğimiz anne de geliyor demekki. Umarım diziye ve hikayeye bir şeyler katabilecek, hemen adapte olabilecek bir isim katılıyordur diziye.

glhn
04-01-08, 16:32

canım aslında kısır olan orhan ilk gelen genel özette yazıyodu artık zamanında orhan nasıl kandırdıysa nisan kendisini kısır sanıyo ama değil yalnız dediğim gibi bu sadece genel özette yazıyodu dizide hiç bahsedilmedi yani sadece diziyi izleyen ama genel özeti okumayan birisi kısır olanın nisan olduğunu sanıyo acaba bu konu nasıl açığa çıkacak nisan nasıl kısır olanın kendisi değil orhan olduğunu öğrenecek çok merak ediyorum:img-yes:

rica ederim Aysucum:img-wink:

abusra
04-01-08, 16:36
öncelikle gülhancım saol özet için
okadar bekle bekle aynı gün geldi hem özet hemde fragman
aslında pekde ayrıntı vermiyor özet fragmandan davetsiz misafirin anneleri olduğunu öğrendik
güneşin karşısına çıkan uzakta olmayan engel mehemt olabilir büyük ihtimalle

özetin en etkileyici tafafı son bölüm bence
Orhan, tam her şeyi yoluna koyduğunu sanırken gelen bir telefon, asıl kâbusun şimdi başladığını haber verir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

açıkcası bu cümleye pek yorum yapamıyorum
ama acaba nisan vicdanına dayanamayıp gidip ifade veriyo desem ... :icon_whis

merve_polat
04-01-08, 16:37
bir arkadaşım vildan ataseverin diziden ayrılıcağını ve onun yerine güneş karalterini meltem cumbulun canlandırıcağını söyledi bu bilginin doğruluğu var mı?
umarım yoktur çünkü mehmetin ablası yaşında bir kadın gibi duran meltem cumbulla sevgiliyi oynadığını düşünmek bile korkunç olur...

abusra
04-01-08, 16:39
mervecim o konu hala meçul
ama güneş karakterinin seneryo gereği diziden çıkarılacağı ve meltem cumbulun diziye gireceği konuşuluyo
yani meltem cumbul diziye dahil olsada güneş karekteriyle değil

glsmk
04-01-08, 16:46
[QUOTE=sleepinsanity;5719048]Öyle gösteriliyor dizide ama gerçekten kısır olan suri06'nın dediği gibi Orhan. Bu dizi başlamadan önce gelen genel hikaye özetinde yazıyordu.

arkadaşlar nisanın kısır olamadığını söyleyen benim. suricim nisan tabiki kendisinin kısır olduğunu sandığı için öyle söylüyor orhana. ama aslında kısır olan orhan bey zaten söylediği en büyük ve diğre yalanları söylemesine sebep olan yalanda bu zaten. dur en iyisi ben sana bunu anlatan bi röportajları vardı, onu bulayım.

glsmk
04-01-08, 16:49
MELİSA SÖZEN:

Nisan kendini kısır zannediyor

n Daha 22 yaşında olmanıza rağmen 10 yıllık evli bir anneyi başarıyla canlandırıyorsunuz. Nasıl başardınız bunu?

Çok iyi bir karakter analizi hazırlamışlardı. Biyografisi, kişilik özellikleri, korkuları... Elinde bunların olması çalışmayı kolaylaştırıyor. Senaryo ve karakter analizi de elimde olunca, rolün içine girmek daha kolay oldu benim için.

n Kendini kısır zanneden bir kadın var ortada.

Onun çok büyük psikolojik baskısı var üzerinde. Yarım kadın olma hissi.

n Yarımlık mı sizce?

Yani sonuçta doğuramamak, bir can getirememek dünyaya onun kafasında öyle. Yarım hissediyor kendini. Bu zamanla değişecek.

n Nasıl bir evlilik sizce Nisan’ın yaşadığı?

Hanedan içi, soyun devam etmesi için yapılan bir evlilik. Birbirleri için en doğru aday gibi durmuşlar.

BU RÖPORTAJIN DEVAMI BASINDA ÇIKAN HABERLER BÖLÜMÜNÜN ONUNCU SAYFASINDA

merve_polat
04-01-08, 16:51
mervecim o konu hala meçul
ama güneş karakterinin seneryo gereği diziden çıkarılacağı ve meltem cumbulun diziye gireceği konuşuluyo
yani meltem cumbul diziye dahil olsada güneş karekteriyle değil

bana bu bilgiyi veren arkadaşım magazin programından duymuş vildan atasever kendi ağzıyla söylemiş meltem cumbul kadroya dahil olcak diye.
ama güneş karakterinin diziden çıkarılıcağı kesinse o zaman hangi rolde oynar bilemiyicem.

sleepinsanity
04-01-08, 16:53
özetin en etkileyici tafafı son bölüm bence

açıkcası bu cümleye pek yorum yapamıyorum
ama acaba nisan vicdanına dayanamayıp gidip ifade veriyo desem ... :icon_whis

Bence de Nisan cephesinden gelebilir. Ya da aklıma gelmeyen bir şekilde Güneş hukuki bir işleme başvuracak. :bilmim Ama bana nedense Selim Reşat ve Murat hariç ailenin geri kalanının da gerçeklerden haberi olacak gibi geldi okuyunca. Asıl kabus düşündürücü baya çünkü..

glsmk, yanlış yazdığımı farkedip mesajımı düzeltmiştim sen yazmadan önce. Tekrar pardon. :img-wink:

Her ne kadar Vildan Atasever'i izlemekten zevk almasam da bu saatten sonra çıkması ve yerine Güneş karakteri olarak başka birinin girmesinin sözkonusu olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki istemem de böyle bir şey, çok kötü olur.

glsmk
04-01-08, 16:58
Ne Demek Sleepinsanitycim, Hiç önemli Değil, Ben Farkedemedim Değiştirdiğini.aman Isminde Pek Uzunmuş Be :) .

Atrakumas
04-01-08, 17:06
bence de meltemin vildanin yerine diziye gelmesi söz konusu bile olamaz.

roportajlara baktiğimizda galiba meltem diziye dahil olucak.Eğer doğruysa

Acaba meltem kim olarak diziye dahil olabilir ?

,,,

suri06
04-01-08, 17:11
canım aslında kısır olan orhan ilk gelen genel özette yazıyodu artık zamanında orhan nasıl kandırdıysa nisan kendisini kısır sanıyo ama değil yalnız dediğim gibi bu sadece genel özette yazıyodu dizide hiç bahsedilmedi yani sadece diziyi izleyen ama genel özeti okumayan birisi kısır olanın nisan olduğunu sanıyo acaba bu konu nasıl açığa çıkacak nisan nasıl kısır olanın kendisi değil orhan olduğunu öğrenecek çok merak ediyorum:img-yes:

rica ederim Aysucum:img-wink:

Ya arkadaşlar ben bu ayrıntıyı düşünememişim.Özeti okumuştum ama unutmuşum bu ayrıntıyı
Orhandan herşey beklenir yalanlarla nisanı kısır olduğuna inandırmıştır.
gözlemlediğim kadarıyla nisan kendinin kısır olduğunu vurgulamıştı o yüzden ben hep nisanın kısır olduğunu düşünmüştüm

forgetmenot
04-01-08, 17:13

Bu sözden çıkarılabilecek 2 sonuç olabilir.Birincisi,Ali'nin Murat'ın gerçek babası olduğunu,dava açılması yoluyla dünya alemin öğrenmesi.İkincisi de,şimdilik Nisan'ın hangi sebeple hastanede olduğu bilinmemekle beraber,yapılan tıbbi tahliller sayesinde,bir şekilde Nisan'ın aslında 'kısır' olmadığını öğrenmesi ve yıllardır çektirdiği 'azap' yüzünden Orhan'a hesap sorması.Tabiiki artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Ayrıca Orhan'la Mehmet'in 'anne sorunu' şu anki ortamı epey bir karıştıracaktır.Şimdiye kadar Mehmet'e biçilen Güneş'le yakınlaşma,öpüşme,sarılma,babasıyla iş konusunda anlaşmazlığa düşme,Murat'ın gerçek babasının ortaya çıkışı sonrasında çıkabilecek sorunlar için endişelenme,çözümler türetme çabası gibi görevlerin yanında hiç bilmediği annesini kabullenme,hesap sorma,sevme problemleri gibi sorumlulukları olacak.Böylece 3 ana erkek oyuncunun rol dağılımları ve replik sayısı da eşitlenmiş olacak.Kim ne derse desin Bıçak Sırtı dizisinin senaryosu çok düşünülmüş,çok profesyonelce kotarılmış,çok başarılı matematiksel hesaplara dayandırılmış bir proje.İnsan her hafta eleştirecek bir nokta buluyor hem de her hafta 'du bakayim' bu hafta ne olacak diye merakla izlemeye devam ediyor.:icon_whis

merve_polat
04-01-08, 17:15
mehmetin sevgilisi olursa iğrenç olur.
ama annesi olursa ona bişiy diyemem.gerçi oda biraz komik olur ama...

glhn
04-01-08, 17:16
Acaba meltem kim olarak diziye dahil olabilir ?

nisanın bi arkadaşı olabilir mi acaba?
ya da şöyle uçuk bi senaryo yazsam çok mu gülersiniz bana:şimdi orhan ve mehmetin anneleri geliyomuş ya.. acaba diyorum bu anne sonra yeniden evlenmiş olmasın ve çocuğu olmuş falan.. ki bu çocuk da meltem oluyo tabi. yani orhan ve mehmetin üvey kızkardeşi..hehe çok mu saçmaladım:img-hyste:img-hyste

suri06 valla haklısın orhandan herşey beklenir genel özeti bilmesem ben de öyle düşünürdüm:img-yes:

Atrakumas
04-01-08, 17:27
Gülhancim bende saçma bir tahminde bulucam

belkide alinin üvey kardeşi ve çok zengin biri olarak diziye dahil olur

,,,

OXFORD
04-01-08, 17:27
Eee biraz zahmet oldu ama diziye iki gün kala akıllarına gelmiş özet ve fragman vermek.Teşekkürü bir borç biliriz bizler de:icon_whis:icon_whis

Öncelikle,bir Meltem Cumbul lafıdır sürüp gidiyor..Bu benim bildiğim resmi olmayan bir siteye yazılmış haber.Vildan çıkıcak da o gelicekti.Bu tarz haberler güvenilir kaynaklardan gelmeden üzerinde yorum yapmak boşa zaman harcamakla eş değer bence.
Ve Vildan-Güneş kısmına gelirsek.Hiç şüphesiz başroller içinde en zayıf isim,en sırıtan isim Vildan..İki ödül alması kimseyi gerçek oyuncu seviyesine getirmez.Ses tonunu yanlış kullanışı vs diziye hep yansıyor..Karakterle oyuncuyu belli çizgilerde ayırt etmeliyiz.Fakat unutulmasın ki o role can veren de oyuncunun kendisi.Karakteri yaratanlardan biri sonuçta.Vildan'ın oyunculuğuna bu rolde de iyi diyemeyiz..Ha Güneş'i sevmemle bir alakası var mı?Açıkçası karakteri bana yansıtamadığı için pek birşey diyemeceğim.Fakat genel olarak düşündüğüm bir alakası yok.Güneş karakteri son iki bölüm hariç boş duran şişe gibiydi.Görevi bitmiş de süs diye duruyor gibiydi.Ne avukatlığını gördük ne başka birşeysini..Mehmet'in aşkıydı o Ali'nin kardeşi olmaktan çok.
Fakat son iki bölümde bu karakterin gelişimi beni memnun edici seviyede bunun da altını çizerim.

Özete gelirsek..Fragmanı görmedim.Fakat bölüm fotolarından biraz tahmin yaparsam:

Ali bir kez daha hapistedir. Karakolda Ali'yi kurtaracak olan ifadeyi vermeyen Nisan ise vicdan azabı çekmektedir.
Vicdan azabı..Kahkalarla gülmek istiyorum bu kelimeye.Vicdanı olmayan birinin vicdan azabı çekmesi..O sırada kalkıp ağzını açamamış mı?Nasıl bir anlaşmadır bu?Nasıl bir bencilliktir bu?Ali'nin hapse girmesine Aşık Ali için üzülüyor Nisan.Hala Murat'a baktığında içi sızlamıyorsa(bu bölüm bunu göremezsem)yazıklar olsun 10 yıldır emek veren anneye...
Geçici de olsa Ali'den kurtulduğunu düşünen Orhan, bütün enerjisini Nisan ve Murat'ı eve döndürmek için harcar. Hayat ona yardım eden fırsatlar da
yaratmaktadır. Ancak bu arada kapısını çalan, aklından bile geçmeyecek başka biri olacaktır.
Bu dizide davranması gerektiğini gibi davranan karakter sanırım sadece Orhan..İyi veya kötü ama olması gerektiği gibi.Yansıtıldığı gibi devam ediyor..Bencil fakat doğruları görmeye başlamış.Yalanların içinde doğruları görebiliyor.Hala kabullünme seviyesine gelemesine bile.Kapısını çalan kişi de annesi olabilir mi acaba?Şu sıralar Orhan'ın kapı,telefon trafiği bayağı olacak zaten
Anne tahmini burdan da devam ediyor..Yani Selim Bey ve Gönül Hanım'ı etkileyecek başka bir sebep bulamıyorum.
Var gücüyle abisini çıkartmaya uğraşan ve bunun için her yolu deneyen Güneş'in karşısına dikilen engel ise hiç de uzaklarda değildir.
Evett...Dönük dolaştık başa geldik bu karakterde de.Abisi hapiste..Ve gene varı yoğu abisini çıkarmaya adayan bir avukat(!)Yahu bu kızın başka davası hiç olmadı galiba.Aman allahtan avukat.Avukat olmasa Ali artık ne olur bilmem:icon_whis
O kabus Orhan için bitmez zaten..Hiçbir şey zaten eskisi gibi olmayacak.Bu özetleri kim hazırlıyor ya?Allah aşklarına bir araya gelip doğru dürüst şeyler yazsınlar.Hiçbir şey eskisi gibi olmucakmış?Yeni mi anlamışlar:img-pilot:img-pilot

Nisan'ın hastanede olduğu yazılmış..Ayy vicdan azabından yataklara düşer şimdi:icon_whis
Tahliller sonucunda kısır olmadığını öğrenir mi?Bunu belirten başka testler yok mu?Yani bir kan veya idrar tahlili belli olabiliyor mu böyle bir hastalığın varlığı?Pek bir bilgim yok bu konuda..Eğer öğrenirse de Ali ile beraber olup öğrenceğine böyle öğrenmesini tercih ederim.:img-yes::img-yes:

sleepinsanity
04-01-08, 17:35
mehmetin sevgilisi olursa iğrenç olur.
ama annesi olursa ona bişiy diyemem.gerçi oda biraz komik olur ama...

Biraz değil çok komik olur. Meltem Cumbul Fikret Kuşkan'dan yaş olarak küçük, nasıl olabilir ki böyle bir şey. :icon_whis Tuğrul Çetiner gibi yaşını başını almış bir bayan olacaktır anne karakterini oynayacak oyuncu. Çok merak ettim ben de kimin dahil olacağını anne rolü için.

Ben de karakterleri çok beğeniyorum bu dizideki. Daha önce de söylediğim gibi her yönüyle bu kadar gerçekçi, iyi işlenmiş karakterler izlememiştim tv ekranında daha önce. Bir iki karakter çok iyi işlenirdi izlediğim dizilerde şimdiye kadar. Mutlaka bir karakterin tanıtıldığından çok daha farklı davranışlarda bulunması gibi durumlarla karşılaşırdım. Bu dizideki karakterler ise gerçekler gibiler cidden.

forgetmenot
04-01-08, 17:40
Mehmet'le Orhan'ın annesi kim olur??:icon_whisAyla Algan mı acaba??Malum dizi TMC yapımı ya?Yaşı Selim Reşat beye 'de uygun zaten.Belki Rüçhan Çalışkur olur?O da çok tutulan bir bayan aktris.Tomris İncer??Galiba ben Aliye ve Bir İstanbul Masalı dizilerinin çok etkisinde kalmışım!:)

glhn
04-01-08, 17:54
Atrakumas atış serbest canım ya tutarsa..:img-wink:
şu anneyi ben de çok merak ediyorum açıkcası:img-yes:
kim olacak acaba?yalnız onun gelişiyle dizinin seyri değişecek gibi
baksanıza mehmet şimdiden tepkili,sonra s&g var tabi,ayrıca orhanı da unutmamak lazım
hehe bakalım murat büyükanneyi nasıl karşılayacak ilk bölümlerde sorup duruyodu yavrucak da babası geçiştiriyodu

sleepinsanity
04-01-08, 18:00
Mehmet'le Orhan'ın annesi kim olur??:icon_whisAyla Algan mı acaba??Malum dizi TMC yapımı ya?Yaşı Selim Reşat beye 'de uygun zaten.Belki Rüçhan Çalışkur olur?O da çok tutulan bir bayan aktris.Tomris İncer??Galiba ben Aliye ve Bir İstanbul Masalı dizilerinin çok etkisinde kalmışım!:)

Hayır hayır hayır bu isimler olmasın. Yanlış anlaşılmasın, bu üç isim de çok beğendiğim oyuncular. Yalnız bu dizide yeterince tanıdık sima var zaten. Neden Tuğrul Çetiner gibi daha önce tv ekranında pek görmediğimiz, simasına alışkın olmadığımız, aynı zamanda da iyi bir tiyatrocu olmasın anne hanım? Öyle olmuştur umarım :) İpek Bilgin'i bile tam oturtamadım ben daha Rana karakterine 15 bölüm geçmesine rağmen.

sayosh
04-01-08, 18:02
özet gelmiş fragman da geldimi acaba??:icon_whis

nisan bence aliyi kurtaracak...galiba dizideki süpriz kişi de meltem cumbul:)

süper bi bölüm bizi bekliyo anlaşılan:img-wink:

ecemmmm
04-01-08, 18:03
Hayır hayır hayır bu isimler olmasın. Yanlış anlaşılmasın, bu üç isim de çok beğendiğim oyuncular. Yalnız bu dizide yeterince tanıdık sima var zaten. Neden Tuğrul Çetiner gibi daha önce tv ekranında pek görmediğimiz, simasına alışkın olmadığımız, aynı zamanda da iyi bir tiyatrocu olmasın anne hanım? Öyle olmuştur umarım :) İpek Bilgin'i bile tam oturtamadım ben daha Rana karakterine 15 bölüm geçmesine rağmen.

dizinin ptesi günkü özetine nerden baktınız acaba????

sleepinsanity
04-01-08, 18:05
dizinin ptesi günkü özetine nerden baktınız acaba????

Buradan ulaşabilirsiniz dizi özetine:

http://www.dizifilm.com/forum/showpost.php?p=5718378&postcount=1116

OXFORD
04-01-08, 18:06
Nisan Ali'yi o saatten sonra kurtarsa ne olur kurtarmasa ne olur?Mümkünse saçma sapan kahramanlıklar yapmasın.Bencilliğini tescilledi zira kendisi:icon_whis
Ali'ye de pes yani.Onun da mantığı pek üst seviyede çıkmadı.Umarım bölümü izleyince farklı düşünürüm fakat durum ortada özetten..O an nasıl tekrar hapiste çürümeyi göze aldı anlamış değilim.Nasıl bir duygu olduğunu gayet iyi bilen biri.:img-pilot
Nisan'ın vicdanına hangi mantıkla güvendi anlamış değilim?Afedersiniz ama Ali'nin orda gerçeği söylememişi tam bir gerizekalılık örneğiydi.
Ve gerçekle de bağdaşmıyordu..Oğlu yanından ayrılmasın ister ama bir yandan da hala gerçeği saklar.Bunların hiçbiri Murat'ı düşünmüyor sanki.Bunu belli eden Ali bile gerçeği söylememiş:icon_whis:icon_whis
Çocuk ünv.ye başlayınca söylerler artık:img-pilot:img-pilot

sayosh
04-01-08, 18:07
hıh sonunda izledim fragmanı...eh bi nisan yap bi kıyak ya nolucu:)açıkla herşeyi,...

orhangilin annesi kim olacak çok merak ediyorum...annesi meltem cumbul olamaz heralde:)

sym_88
04-01-08, 18:50
Sonunda özet gelmiş bayağ olay oluyor şu davetsiz misafiri cidden çok merak ettim kim ki.Ali ye çok üzüldüm ya.Offf bir taraftan üzülüyorum şu aliye bir taraftanda haksız buluyorum.Çünkü orhan'nın karısına yakınlaşması beni deli ediyor.Artık muratta gerçeği şöyleseler bu bölümde bari murattın kendi karar vermesi daha iyi olur.

OXFORD
04-01-08, 18:58
Şeyma,seninle biz aynı diziyi mi izliyoruz acaba?:icon_whisOrhan'ın karısı diye bahsettiğin kişi kim acaba?Çok merak ediyorum ben.Çünkü benim izlediğim Bs'de Orhan dul...Şu an bir karısı yok.İlginç bir sevgilisi(!)var:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
04-01-08, 19:24
Özette gelmiş
Biraz geç kalmadı mı vicdan azabı çekmek için..Ali ve Murat maç izlerken Murat Ali'nin omzunda uyutken mesela..Hiç mi acımadı içi..
Bencillik hat safhada bir bölüm olucak bu bölüm yine hazırlıklı olalım herşeye elinize delici zarar verici alet almayın mümkünse:)
Geçici de olsa Ali'den kurtulduğunu düşünen Orhan, bütün enerjisini Nisan ve Murat'ı eve döndürmek için harcar. Hayat ona yardım eden fırsatlar da yaratmaktadır. Ancak bu arada kapısını çalan, aklından bile geçmeyecek başka biri olacaktır.
Meydan Orhan'a kaldı tabi uğraşsın bakalım hatta Nisan evede dönsün tekrar evlensinler mutlu mesut nasıl olsa Ali hapiste tehlike atlatıldı..
Kapısını çalıcak kişi anneleri olabilir ama bu durumdan daha çok Mehmet etkilenecek gibi ben Numan olarak düşündüm ben(bknz:"Senin oğlun yok" fragmandan)
Annenin geliş sebebi malum S.Reşat-Gönül'ün arasına kara kedi..Neden hepsi birlikte bozulmak zorunda,Ali hapiste,Orhan ve Mehmet'in annesi çıkıp gelir S.Reşat-Gönül'ün arası bozulur biri normal gitse olmaz mı??
Mehmet rolü daha da aktiflesicek bu bölümden itibaren..Bu annenin gelişiyle Güneş'le aralarıda bozulur belki her ne kadar ilgilenmesemde bu çiftle bir normal onlar var yani şimdilik:D
Çalışsın bakalım devam etsin çok azimli bir kız o çıkarır abisini:img-icecr:img-icecrNasıl olsa başka işide yok bütün enejisini abisine harcar artık:icon_whis
Hiç tahmin edemiyorum ama bana çok olağandışı birşey olacak gibi gelmiyor..Zaten hayatında bundan sonra hiç birşey aynı olmayacak..Ya Ali hapisten çıkar Orhan'ın deyimiyle kabus geri döner,yada herkes gerçeği öğrenir
Bu da zaten beklenen olabilecek ihtimallerden

sym_88
04-01-08, 19:28
Şeyma,seninle biz aynı diziyi mi izliyoruz acaba?:icon_whisOrhan'ın karısı diye bahsettiğin kişi kim acaba?Çok merak ediyorum ben.Çünkü benim izlediğim Bs'de Orhan dul...Şu an bir karısı yok.İlginç bir sevgilisi(!)var:img-pilot:img-pilot
Biliyorum nisan'la ali'nin olmasını istemiyorum o nedenle şöyledim.Nisan demem daha doğru ben orhan'nın serre'yla olan ilişkisini hiç ama hiç tastiklemiyorum.Evet canım aynı diziyi izliyoruz canım

ikizlerbur
04-01-08, 19:31
Güneş karakterin sevilmeme sebebi sorulmuş genelde pek sevilimiyor evet.. Ben kendi adıma Vildan Atasever'i sevmiyorum..Beğenmiyorum oyunculuğunu ve o kadroda olmasıda benim için pek bir anlam ifade etmiyor..
Ee tabi calandıran oyuncuyu sevmeyince karakteride sevemiyorum haliyle:img-yes:
Meltem Cumbul'un rolü üzerinde durulmuş daha belli resmi bir açıklama yok benim bildiğim kadarıyla..Kesinleşirse ben o zman söyleyeceğim bu konu hakkımdaki fikrimi:)

OXFORD
04-01-08, 19:32
Ali ile Nisan'ı istememek başka..Benim için de olup olmaması pek birşey ifade etmiyor açıkçası artık.:img-yes::img-yes:
Fakat bu konuda Ali'yi haksız bulmak pek doğru değil bence.En azından bencil değil Orhan ve Nisan gibi:img-pilot:img-pilot