Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
ikizlerbur
18-09-07, 13:42
merhabalar arkadaşlar
Ben maalsef dün hepsini izleyemedim dizinin...:icon_sorr o yüzden neler olmuş nasıl yorumlar yapmışsınız bakmıyorum birazdan bölümü inidirecem o zaman hem yorumlarınızı okuycam hem kendimde yorumyapıcam:img-wink:
SELImESMaDEMIr
18-09-07, 13:42
reytingleri görünce bende şaşırdım
beklenen ilgiyi görmeyecekmi acaba
ama şu da var kanald bıktırdı artık
bir hafta boyunca bıcaksırtını heralde 5 6 kez izledim millete böö geldi
mesela bu akşam yine var
bence hareketlilik ilerleyen bölümlerde artacak mesela MEHMET G. önümüzdeki bölüm girmiş olacak
ve güneşe asılıyo olacak
nisan-ali aşkı
orhan-serra oynaşması yasak aşkı
ve muratla ali ilişkisi
ve ben olayların sadece bu konular üzerinde yoğunlaşacağını sanmıyorum
farklı konularda cıkacaktır ortaya
bide pazartesi cok dizi var paylaşması zor reytingleri
bi kere kadınlar bu dizi izlemek ister ve izler
erkeklerde şu kuzey rüzgarımı ne o diziyi izlemek ister igliler farklı konularda
ben bir dizi haric hiç bir TMC dizisinin reytinglere kurban gidip izlenmediğini görmedim
hep zirvede olmuştur ya da güçlü rakipleri ile cekişmeli oldu
bence kaliteli yapıyo yapımlarını sıradaki S.F tutacağına inanıyorum
Tam aklimdan gecenleri okumussun cok tesekkürler:happy0064:good:
Ben iyice costum niye bilmem, reytingler sinirimi bozdu sanirim:icon_sorr
Neyse...
Bencede bahsettigin konular gelisemeye baslicak yavas yavas ve dizi istedigimiz kivama gelicek yada en iyisi kendi adim konusiyim istedigim kivama gelicek.
Simdi imzani görünce aklima geldi. Ben bastan sona BG'yi izledim ve reytinglerinide biliyorum. Ilk baslarda BG'nin reytingleride cook iyi degildi fakat
9.bölümlerde reytinglerde bi yükselik söz konusu oldu ve artik hem A/B'de hemde TOTAL'de birinci olmaya basladi.Ve cokda iyi hatirliyorum o bölümde bana göre artik heyecanlanmaya baslamisti ve hikayeyi tanitma asamasini gecmisti. Bence ayni durum BS'de olucak, ki simdiki reytingleride asiri kötü degil.
Yukarda bi arkadasimiz oyuncular hakkinda bi kac sey yazmis, Nejat Isler daha Aliye'nin parasini yiyio gibi seyler...hakli olabilirsin bence fakat eminimki herkes bilirki Fikret Kuskan cok cok iyi bir oyuncudur.Ve bildigim kadariyla onun dizileri hep tutmustur ve filmleride hep büyük bi basariya ulasmistir. Örneyin Mustafa hakkinda hersey..Fikret Kuskan o filmden cok daha önce oyunculugunu bi cok kez kanitlamistir fakat bana göre Nejat Isler o filmde tamamen taninmistir.
Fakat kadin oyunculara bisey diyemicem...ama bence Melisa Sözen iyi bi oyuncu sadece daha rolüne isinamadi, yoksa eminim burda cok iyi performans sergilicek. Vildan Atasever'in oyunculugu on üzerinden 5-6 diyelim. Ama oda daha genc ve bence bu diziyle beraber bi cok kisi onuda sevicek, ki söylemeliyim bende hic sevmiyorum :happy0064:)
nurdikurdi
18-09-07, 13:46
merhaba!
sıkılmak mı?
tam aksine uzun zamandır izlediğim en iyi dizi.bir kere son derece hızlı ilerliyor
ki bu sade de gelmek açısından iyi.sonra diyaloglar çok iyi, keza sahne geçişleri de.bir de buna muhteşem oyunculuklar eklenince beğenmek kaçınılmaz tabii.fikret kuşkan'a şapka çıkartıyorum. mezarlık sahnesini çok beğendim.ordaki hali konuşması çok gerçekçiydi.nasılda birden çözülüverdi.sonra babası rolundeki paşa o da çok iyi.nisan desen oda süper.tam bir asilzade olup çıkmışlar.ben çok beğendim bu bölümü
sanırım bu her bölüm böyle artarak devam edecek.
tek bir mantık hatası vardı.
nisan piyano hocasını akşam hem kutlama hem iftar diye davet etti.
ama gündüz vakti iftar masasında yemek yenip iyi akşamlar de bakalım murat dendi.ardından orhan piyano hocasını evine gündüz vakti sıkışık trafikte bıraktı.ve saçma bir durum çıktı ortaya.(sofradaki pidelerde gözümden kaçmadı bu arada)
bunun dışında herşey güzeldi.
hoşçakalın
cuvarepli08
18-09-07, 13:48
1 IKI AILE [NET] STAR 6,90 18,80
2 BICAK SIRTI [NET] KAND 6,80 19,30
3 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 6,60 17,90
4 FESUPANALLAH [NET] ATV 6,40 17,40
5 KUZEY RUZGARI [NET] SHOW 5,50 15,20
6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,30 18,50
7 KOPRU [NET] STAR 4,90 14,20
8 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 4,10 11,40
9 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,00 14,00
10 SPOR GUNDEMI KAND 4,00 12,70
TELE - BAROMETRE
17 EYLÜL 2007 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 8,20 24,40
2 KUZEY RUZGARI [NET] SHOW 5,80 18,10
3 KOPRU [NET] STAR 5,70 18,60
4 IKI AILE [NET] STAR 5,70 16,90
5 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,20 14,80
6 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 4,00 14,30
7 FESUPANALLAH [NET] ATV 4,00 11,90
8 BICAK SIRTI [NET] KAND 3,60 11,30
9 DUDAKTAN KALBE [NET] SHOW 3,50 10,40
10 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,40 11,90
SELImESMaDEMIr
18-09-07, 13:50
AYYYYY ben size ne dedimmmm???:):)
Yukarda 3. bölüm fragmani diye bi cümle okudum hemen net'den izledim. Peki bi daha diyorum ne demistim? Ya gelicek bölüm süper olucak cok heyecanlandim ya. Ve söylüyorum bence bu fragmandan sonra artik belkide bazi insanlar merak etmeye baslicak bide MG sevenleri izlerler artik eger daha izlememislerse:)
Ya bence artik bu bölümde baslicak dizinin heyecani. Ali Nisan yakinlasmasi basliyor, Mehmet Günese asilmaya basliyo, Orhan ve igrenc kadin Serra yani yasak ask'da malesef basliyo.
BENCE ARTIK IZLEMEKTEN VAZGECENLER TEKRAR DÜSÜNSÜNLER...!
bg derken binbir geceyi kastediyorsan bir yanlışın var bg ikinci bölümden itibaren iki grupta da birinciydi.3.bölümünde de reyting rekoru geldi 20lere çıktı reyting. hatta yazarlar bu konuda bayağı bir konuştular ordan hatırlıyorum.yani bg pek bunun örneği değil.
ama hatırla sevgili mesela bunun örneği.sıla çok iyi reytin alıyorken hatırla sevgili çok kötü bir reyting alıyordu herkes kaldırılacak dedi.ama şu anda birinci bile olabiliyor ve sılayı geçiyor.bir dizi kötü başladı(reyting açısından) diye kötü gidecek diye birşey yok.bence bu dizi tutacak.en azından ilk ikide ya da üçte olacak diyorum.
3. bölüm harika olacak...fragman süperdi...
memetle - güneş
aliyle - melis(dizideki ismini unuttum:D)
orhanla - müzikci
tam dallas tipi bişey olucak...ilişkileri pek sevmesemde merakımı celbetmiyor değil...sinema tadı formatında güzel bi dizi aslında..bbg kadar fıtık edici senaryo biçimine dönüştürmezlerse dizinin gidişatını çok mesrur olacağım :img-pilot
haftayı iple çekmeye başladım...:icon_whis
grimace_88
18-09-07, 14:10
3. bölüm fragmanını izledim sonunda...İşte asıl olaylar şimdi başlıyor..Mehmet de döner dönmez kendini göstermeye başladı..En çok da Güneş ile nerde ve nasıl karşılaşacaklarını merak ettim..Orhan her ne kadar Aliye Murat bir şey sormadıkça onunla konuşma desede Murat ve Alinin birbirine daha da kaynaşacağının sinyalleri veriliyor fragmanda..Ali ve Nisan da yakınlaşacak,hatta bence Nisan Orhan ile aralarındaki sorunları Ali ile paylaşacak gibime geliyor..Müzik hocası Serra ya gelincee Orhanın peşini bırakmayacak,Orhan da her ne kadar kendini frenlemeye çalışsa da o da Serraya karşılık verecek gibi görünüyor..3.bölüm bence çok heyecanlı ve hareketli olacak:img-wink:
bu dizi acaip kaliteli biseye benziyo yaaa... ama izlerken bana daral geliyooo... sikiliyorum acikcasi... hayret bisey aslinda... cünkü oyuncular süper... cekimler cok kaliteli...
sorun herhalde herseyin cok cok iyi olmasi... tuhaf ama öyle valla...
reytingler gayet iyi bnce birde bizim ev hanımları diye tabir ettiğimiz kesim genelde böle entrikalardan hoşlanıyo örneğin;
-->bir istanbul masalında esma demir e aşıktı sonra selim e aşık oldu o sırada demir de ona aşık oldu kardeşler birbirnie girdi esma zaten evin hizmetçisinin kızıydı, velhasıl bol bol trajedi vardı ve ekrana bağlıyordu insanları.
-->aliye desen zaten istenmeyen gelin karısını aldatan koca, kocayı da başka türlü sömüren sevgili, çocuklarından ayrılan bir anne, e tabi haliyle ev hanımları buna da cok cabuk bağlandı..
--> gelelim binbir geceye.. o zaten ayrı bi durumdu, ahlaksız teklif mi desem, kocası ölmüş lösemi oğluyla kalakalmış, kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından sevilmeyen gelin...
-->sıla desek evlatlık verilmiş ailesini yıllar sonra bulmuş üstüne bide berdel usulü evlenmiş töre cinayet aşk tam dalllas gibi zaten...
kısacası türkiye de çok büyük bir kitle bu kadar olayın bu kadar entrikanın olduğu yapımlara bayılıyor ve istediğini bulamaynıca da malum yapılan şey zapp... ama mesela hatırla sevgili, beyaz gelincik, sahra, ve bıçak sırtı -gerçi henüz yok böle entrika ama :P- ve daha şu an hatırlayamadığım yapımlar ise yavaş yavaş kendilerini belli ede ede, gönüllerimize taht kurdular reytinglerini yüksellttiler.. bnce bıçak sırtının şu an ki reyting durumu gayet iyi diziyi izlemeyen yada konusunu bilmeyen bi tane tanıdığım yok :good::good::good:
SELImESMaDEMIr
18-09-07, 14:29
bg derken binbir geceyi kastediyorsan bir yanlışın var bg ikinci bölümden itibaren iki grupta da birinciydi.3.bölümünde de reyting rekoru geldi 20lere çıktı reyting. hatta yazarlar bu konuda bayağı bir konuştular ordan hatırlıyorum.yani bg pek bunun örneği değil.
ama hatırla sevgili mesela bunun örneği.sıla çok iyi reytin alıyorken hatırla sevgili çok kötü bir reyting alıyordu herkes kaldırılacak dedi.ama şu anda birinci bile olabiliyor ve sılayı geçiyor.bir dizi kötü başladı(reyting açısından) diye kötü gidecek diye birşey yok.bence bu dizi tutacak.en azından ilk ikide ya da üçte olacak diyorum.
Bg derken Beyaz Gelincigi kastettim:)...sana katiliyorum reytingler düzelicek cünkü insanlar hem cevresinden duyarlar dizinin kalitesini hemde fragmanlarda dizinin hareketlendigini farkeder.
Basinda Cikan Haberler bölümündeki A/B'nin A'si yazisina gicik oldum yani kelimenin tam anlamiyla gicik. Ya niye hep yazarlar Hollywood diye karsimiza cikarlarki? Sanki yani o sahneler eger amerikan filmleri olmasa hic aklimiza gelmicek. Bence cok sacmalanmis, saydiklari filmlerin yarisinida tanimiyorum zaten:) Bence Bicak Sirti pekde taklid edilmis bi dizi degil. Ama sonunda cidden sogru bisey yazmislar...diger dizilerden cok daha iyi oldugu konular var. Senaryosu güzel...bu dizinin senaryosu cidden güzel ama daha baslangic bi bekliyelim. Ikincisi oyunculari cogu diinin oyuncularindan cok daha iyi.
SELImESMaDEMIr
18-09-07, 14:38
Hazal_90'cigim normaldir..biz türk milleti hep böyle dizilerden hoslaniriz haha:)
Artik eminim söyle tami tamina bi üc hafta sonra reytinglerde ciddi anlamda bi düzelme olucak ve daha genis bi seyirci kitlesine ulasicaz. Ki sunuda gözden kacirmayalim...cok fazla kisi bu dizide yer alan oyunculari taniyordur ve büyük ihtimalle cogu oyuncunun en azinan bi projesini izlemistir. Bence cogu kiside zaten heyecanin gelciek bölümlerde ortaya cikicagini biliyor, belkide bundan sonra izlemeye baslicak dimi?
Ve isin gercegini söylemek gerekirse simdiye kadarki en iyi fragman buydu yani 3. bölüm fragmani..niyemi? Cünkü en iyi bölüm bu olucak, en azindan su anlamda iyi: Konular acilmaya baslicak ve dizinin yönü azda olsa belli olucak.
Ve cok önemli bi etken...bu dizi diger diziler gibi yada cogu diziler gibi sapitmicak. Yani tadinda birakicaklar. Ama bunu malesef herkes bilmiyoki, eminim bu bilinse insanlar ne kadar büyük bi titizlikle hazirlandigini farkederler.
şimdi radikalde çıkan haberi okudum da sinirlenmemek elde değil ya.. hatırla sevgili içinde öle diolardı başlarda yayından kalksın bıdı bıdı bıdı diye halbuki şimdi en favori dizileri olmuş... üstelik tamam nejatın kaçma girişimi prison breakte michael ın kaçma sahnesine benziyordu ama kusura bakmasınlarda su an tv de hiç bir şekilde böle özgün bi yapım yok, hepsi birbirine benziyo...
evet ve valla izlemeyen kendi kaybeder bence bu kadar güzel bi projeye ben daha önce hiç rastlamadım, sırf sesli çekim yaptıkları için bile kendilerine olan saaygım sonsuz :happy0064:good: çünkü şahsen dublajlara sinir oluyorum ya her dizide aynı ses aynı adam aynı kadın cok eğreti duruyo bence öle çiğ çiğ... eleştirmen oldum iicene be :kahve :P :P
Sabahdan beri aklımda olan foruma katılma isteğimi nihayet gerçekleştirdim.
Arkadaşların yorumlarını okumadan kendi yorumlarımı yapayım önce.Aslında geçen hafta içinde yazılanlar doğrultusunda gelişti olaylar.Şaşırtıcı olmadı benim açımdan.Orhan mezarın başına getirdi Ali'yi ama inanmadı Ali.Aslında ilk başlarda inanır gibi oldu ama o şokla tabii normal.
ORHAN;Aslında dün ona çok üzüldüm.Mezarın başında diz çöküp ağladığı sahnede çok etkiliyiciydi.Oğlunu kaybetmek istemeyen bir baba ne yapması gerekiyorsa onu yaptı.Aslında Murat'a iyi bir hayat sunduklarını,ona sıcak bir yuva verdiklerini söyledi.Bu konuda çok haklı.Hem Nisan hemde Orhan oğullarının üstüne titriyorlar.Orhan çok samimiydi.İlk başlarda Ali ile karşılaştığında o kadar soğukkanlıydı ki benim bile inanasım geldi.Sonrasında acele ile hazırlanmış bir mezar sonrasında herşeyi ortaya çıktı.Ama o kadar acıklıydı ki anlatımı kendini ifade ediş biçimi.Etkilenmemek mümkün değil.Fikret Kuşkan aktörlüğündeki ustalığını gösterdi.
ALİ;İçindeki her türlü duyguyu yansıttı bana.İlk karşılaşmalarında Murat'ın babasıyım deyişi.O sert ve vakur tavrı.Sonrasında boynunu büken, duygusallaşan adam.Atölye de başı önde ,gözyaşları akıyor damla damla.İçim gitti.Numan ile karşılıklı diyaloglarında duygu seli yaşandı.Numan ağlar,Ali ağlar ben üzgün.Çok başarılıydılar.Ali'nin dik duruşu,hayata meydan okuyan hali beni etkiledi.Çok güçlü bir karakter.Bu tarafı Nisan'ı etkileyecek diye düşünüyorum.
Güneş;Abisinin yaşadıklarından sonra mutlu olmasını istiyor.Eşini kaybetti bari oğlu ile beraber olsun istiyor.Ama bunu isterkende çok duygusal davranıyor. Mantığı ile de hareket edebilmeli.Murat şu anda gerçek babasını ve onun hayatını öğrendiğinde altüst olur.Sonuçda kötü bir tabir ama Murat şimdiki yaşantısına bakıldığında attan inip eşeğe binmiş gibi olucak.Madden ve manen boşluğa düşecek çocuk.bu onu gerçek babasından daha da uzaklaştıracak. Güneş bunu düşünmeyip çok fevri davrandı.Son sahnede sen oğlunun sorumluluğunu almakdan korkuyorsun demesi çok yanlıştı.Ali oğlu için doğru olduğuna inandığını yapıyor.Ve şartlar gözönüne alındığında çok doğru yaptığını düşünüyorum.
Güneş'in mütevazi halleri ve doğallığı çok hoşuma gitti dün.Ama kamyonete binerken ayakkabılarını çıkarması biraz abartı olmuş.İnerken çıkarmadı ayakkabısını.İndiği gibi binebilirdi de.O sahne fazla zorlama oldu.Ama onun dışında duygularını dile getirişi,kendini ifade şekli çok doğal ve samimi.
Numan;artık yavaş yavaş onunda hayatı ile,acıları ile ilgili bilgi sahibi olmaya başladık.Gözyaşları içinde depremdeki kayıbını anlatması çok etkiliyiciydi. Derinliği olan bir adam.Her mahalleye böyle biri lazım.Numan tam bir abi.Ali'nin içini döküp yanında kendi gibi olabildiği tek isim Numan.Ali etrafına duvarlar örüyor.belli etmiyor duygularını.O sert mizacının altında bambaşka bir adam var.Numan ile diyaloglarında bu Ali karakterinin iç dünyasını daha da net görebileceğimizi düşünüyorum.
....Ben de böyle bir hikaye olmasını diliyorum Gönül Hn.-Reşat Bey hikayesini. Yani bir aşk olsun ama hiç bir zaman ilişkiye dönüşmemiş farklı bir bağ olsun..
Mehmet'in Gönül'ün çocuğu olma ihtimalini bazı arkadaşlar yazmışlar ama ben de hiç sanmam, dediğin gibi sadece anneleri kaçtığında veya terk ettiğinde çok küçük olması sebebiyle Gönül Mehmet'e farklı bağlanmıştır. Tabii Reşat'a olan duygularının yoğunluğu, birlikte büyütmeleri bu zaafın başlıca sebeplerindendir..
.........Ah bir de Güneş karakterine özen gösterseler..
Koskoca adama fırça atar gibi konuşması hiç hiç olmamıştı..
Bu şimdi Mehmetle ilişkisinde de böyle devamlı fırça atan pozisyonlarda olacaksa ben hiç almayayım..
Aslında bende öyle umuyorum Sevgili bimkolik. Yani Gönül Hn-Reşat Bey ilişkisi tabir-i caizse platonik olsa daha dokunaklı olur gibi geliyor. Sadece aşk yaşamış, duygu hissetmiş ama hiç bir zaman ilişki yaşamamış insanlar olsalar çok daha çarpıcı bir tesiri olur benim üstümde. Ama Reşat Bey'in dizinin başından beri vurgulanmakta olan aristokrat tavrırlarını, asalet ikonu hallerini ters düşen bir vurguyla yere çalmak için bu ilişkiyi platoniklikten çıkarabilirler. Yani o kendini herkesten "biraz" yukarda gören, Osmanlı Hanedanlığından geliyor olmakla övünen Reşat Bey'in geçmişinde böyle bir illegal durum yaratılabilir ve soy-sopu ile övünmenin fazlasının ne kadar zararlı olduğu vurgulanabilir. (Soy-sop takıntısının kişiye verdiği zararları başka dizilerde fazlasıyla gördük biliyorsun:img-wink:)
Güneş'e gelince...
Yine sana katılıyorum , biraz daha özen gerekiyor fikrimce bu karakterde. Ama ben VA'in daha önceki dizi ve filmlerdeki performansını çok beğendiğim için , ona biraz daha zaman tanıyabiliriz diyorum. Dizi ilerleyip, konu oturdukça daha seyredilesi şeyler göreceğiz eminim.:img-yes:
Bende Nisan karakterinin donukluğunun ilk bölümlerde özellikle abartıldığını düşünüyorum. Aliye aşık olmaya başladıktan sonra şarkı söyleyerek gezecek evde herhalde o donuk kadın..
Alinin saçlarına ne olmuştu öyle son sahnede???:icon_sorr..
Bimkoliğim,Nisan'ın kabuğunu kırıp Ali'ye aşık olduktan sonra çok fazla laylaylom olabileceğini düşünmüyorum ben yapısı böyle olmaya uygun değil.:icon_sorr
Ali'nin saçları mı?
Tarz yapmış bizim yakışıklı.:icon_whis
Ben de böyle bir hikaye olmasını diliyorum Gönül Hn.-Reşat Bey hikayesini. Yani bir aşk olsun ama hiç bir zaman ilişkiye dönüşmemiş farklı bir bağ olsun..
Mehmet'in Gönül'ün çocuğu olma ihtimalini bazı arkadaşlar yazmışlar ama ben de hiç sanmam, dediğin gibi sadece anneleri kaçtığında veya terk ettiğinde çok küçük olması sebebiyle Gönül Mehmet'e farklı bağlanmıştır. Tabii Reşat'a olan duygularının yoğunluğu, birlikte büyütmeleri bu zaafın başlıca sebeplerindendir....
Gönül Kalfa Reşat Bey ilişkisi bence de sadece platonik anlamda olmalı hatta bu anlamda bile olmamalı.:icon_sorr
Gönül Kalfa'nın Mehmet'e düşkünlüğünün nedeni küçük yaşta annesiz kalmasıdır.Bu yüzden Gönül Kalfa Mehmet'i hiç olmayacak çocuğu gibi sevip büyütmüştür.:img-wink:
Orhan ve Mehmet'in annesindan hala bahsetmediler dimi?:icon_sorr
Bunun dışında bu dizi bir çok kimseye içinde fazla action barındırmadığından sıkıcı gelebilir, hatta büyük bir çoğunluğun ilgisini çekmeyebilir, aman da çekmesin zaten. Ben bu ağır tempodan da, kurgudan da son derece memnunum.Nasılsa bu dizi bir sezonluk, kalkma tehlikesi de yok, bence senaristler ve ekip döktürecekler, biz de oturup izleyelim keyifle..
Ah bir de Güneş karakterine özen gösterseler..
Koskoca adama fırça atar gibi konuşması hiç hiç olmamıştı..
Bu şimdi Mehmetle ilişkisinde de böyle devamlı fırça atan pozisyonlarda olacaksa ben hiç almayayım..
Bir dizide de action olmasın,dizi sakin sakin devam etsin lütfen.:good:
Ertuğrul ailesinden bu kadar nefret ederken Güneş ve Mehmet aşkı nasıl olacak çok merak ediyorum?
İstenilen actionu bu sahnelerde yakalayabiliriz.:icon_sorr
Dün akşam 2-3 dakikalığına da olsa Bünyamin Komiser'i görmek çok hoş olmuştu.:img-wink:
mayonezdüşmanı
18-09-07, 15:42
Sezon başlamadan hepimiz en güçlü dizilerin pazartesi günü yayınlandığını dolayısıyla en çetin rekabetin bugun yaşanacağını düşünmüştük..Evet gerçekten de rekabet yaşanmıyor değil ama reyting oranları çok düşük..Gerçek manada yıkıcı bir dizi gelmedi pazartesine(kaliteli demiyorum dikkat!)..O yüzden yeni başlayan bir dizinin en rahat olacağı gün pazartesi bence..Bıçak Sırtı'na gelince mükemmel bir dizi olduğunu daha önce yazmıştım ve eklemiştim böyle dizileri TV izleyicisi pek tutmaz..Reytingler "ortada"!..
sude-elvin
18-09-07, 15:58
reytingler benide sasirtti ama acikcasi pekte umurumda degil
kalite ortada oyuncular ortada ama dendigi gibi türkiyede
artik belirli ve nerdeyse birbirinin ayni diziler tutuyor. benim ilk basta bu diziyi izlememin nedeni gercek oyunculuk izlemek icin, bu konuda bicak sirtiyla kimse yarisamaz bence.
türkiyenin en büyük oyunculari bu dizide konusu bazilarini SIkmis olabilir ama ben diziden bi hayli memnunum.
dünkü bölüm cok güzeldi ...
alinin orhana oglumun mezari nerde diye sordugunda aha dedim simdi ne diyeceksin orhan bey...
neyse..
mehmet icin cikmadi yine... ilk bölümde 45 saniye olsa bile cikmisdi ama dün hic yoktu..
bitiginde üzülerek odama gittim annem gel gel diye bagrdi gitim yeni bölüm fragmani bolca mehmetim vardi...:happy0064
haftayi iple cekiyorum vallah !!
Aslında dün bölüm biter bitmez yorum yapmak istedim ama mümkün olmadı.Neyse 2. bölümü 1. bölümden daha çok beğendim ve zevkle izledim.Sanki 1. bölüm bu bölüme göre biraz havada kalmıştı ya da bana öyle geldi bilmiyorum.Bütün bölümü boğazımda bir düğümle izledim yer yer gözlerim doldu bazı sahnelerde nerdeyse ağlayacaktım çok duygu yüklü bir bölümdü sanırım bilmiyorum benim ruh halimden de kaynaklanıyor olabilir.Dizinin isminin neden "Bıçak Sırtı" olduğunu sanki bize daha iyi anlatmak istediler bu bölümde.Ali-Orhan ikilisinin durumu tabiki bıçak sırtı olan konu.Biri yıllarca hiç işlemediği bir suçtan dolayı hapishanede yatmış ve bunun ağırlığını ömrü boyunca boynunda taşımış tek istediği hiç görmediği oğlunu görebilmek ona bir kez olsun dokunabilmek.Diğeri ise sanki kendi çocuğu olsa Murat kadar sevemeyecekmiş gibi davranan onun iyiliğini isteyen ama en başta yaptığı hatanın yıllar sonra karşısına çıkmasına engel olmayan bir baba.Şimdi hangisi haklı ya da şöyle söylim hangisi Murat'ı daha çok hak ediyor? Doğrusu bu sorunun cevabını ben bulamıyorum.Senaristler nasıl bulacaklar onu da bilmiyorum.
Daha bölüm başlarken Orhan'ın o tedirginliği, korkusu o kadar iyi yansıtıldı ki tabi Fikret Kuşkan bunu en iyi şekilde bize gösterdi.Hemen sende onunla birlikte aynı duyguları yaşamaya başlıyorsun sanki.Bir de Nisan ve Orhan dialogları çok derin oluyor ya senaristler buna özellikle özen gösteriyorlar sanki.Özellikle Orhan "O adam kim?" dediği yer çok başarılıydı oyunculuk konuşuyordu yani.Melisa Sözen'de çok iyi onu da atlamamak lazım genç olmasına rağmen olgun bir anneyi gayet güzel canlandırıyor.
Özellikle bölümdeki en iyi sahneler Orhan ve Ali arasındaki konuşmalardı.Orhan'ın ona oğlun öldü dediği sahne, mezarlıktaki sahne, Ali'nin evindeki sahneleri çok beğendim.İki çok iyi oyuncuyu karşılıklı izlemek de çok keyifliydi.Ali herşeye rağmen çok mantıklı bir insan en azından bende o izlenimi bıraktı.Orhan ona göre biraz daha düz düşünüyor "oğlun öldü" yalanına hemen inanacağını bekledi bir de mezarlığa götürdü o da yetmezmiş gibi.Sürekli hatalar yapıp duruyor.
Ali'nin seninle bir pazarlık yapacağız dediği sahnede birşey anlamadım.Sonra Orhan'ın şoförü işten kovmasının sebebini Murat'a dikkat etmediği için olduğunu düşündüm.Fakat ustaya bazen birilerini feda etmek gerekir dediğinde zihnimde bir ampül yandı ama Güneş'in abisine bağırdığı sahneyi görünce mevzuyu anlayabildim.İfadem şu "Aaa şoför olarak işe girecek" annem de heyecanlı heyecanlı ne oldu diye soruyor anlattım mevzuyu neyse çok komikti halimiz.:P Güneş'in o bağırtıları kulaklarımı tırmaladı resmen hala abisinin ne istediğini anlayabilmiş değil.Ali'nin derdi Murat'ı alıp Ertuğrul Ailesi'ni süründürmek değil ki ama Güneş'in derdi bu.Neyse ileriki bölümlerde göreceğiz Güneş'in neler yapacağını.
Bu bölümde Mehmet'i bekledim bir türlü gelmedi ya en azından bölümün sonunda gelir dedim aam daha can alıcı bir sahneyle bitirmek istediler sanırım yine de Mehmet Günsür'ü de şöyle aileyle birlikte görmek isterdim.
3. bölüm fragmanını da verdiler çok sevindim en azından biraz olsun merakımı giderdiler.Nisan ve Ali mevzusu başlayacak.Ali sonunda oğluna kavuşmuş.En önemlisi sonunda Mehmet gelmiş şu çifte "sürpriz" neymiş onu öğreneceğiz sonunda çok emrak ediyorum.Bir de tabi şu piyano öğretmeni mevzusu var ne işi var kadının havaalanında anlamadım.Merakla bekliyorum pazartesiyi.:img-pilot
1.bölümden daha güzeldi valla bu bölüm:happy0064
çok hoşuma gitti :img-wink:
orhan aliye yalan söylerken içimden bas bas bağırıyorum yalan sölüyo alii inanma diye:img-yes:ali o toprakla oynarken ben anladım o işi çakacağını:img-wink:
son kısımda nisan aliyi görünce nasıl da gülümsedi öyle:img-icecr
macera şimdi başlıyo bu sefer memoyu göremedik ama 3.bölümde söz görürsünüz:img-icecr
numan nasıl da ağladı ya:img-in_lo:img-cray:
fragman çıkmmış...çok güzel yaw...öyle nisanla ali nereye gitmiş..ali çok tatlı ggülüyodu bi yerde:img-blush
bence de 1.bölümden daha güzeldi
en güzel olan yeri
Orhan oğlun öldü dedi ya Ali ye
Ali hüngür hüngür ağlamaya başladı çok etkilendim nejat ı daha önce ağlarken hiç görmemiştim
bi de orhan Murat la telefonda konuşuyor du
sürekli "oğlum "diyordu
Ali nin bakışları süperdi
tamam dedim şimdi Orhan a süper mi yumruk geliyorr:P
mayonezdüşmanı
18-09-07, 17:05
Daha önce de yazdım ama kimsenin ilgisini çekmedi bir daha yazayım bari...:icon_whis
Dizi izleme psikolojisiyle TV karşısına geçen kitle sinema filmiyle karşılaşmak istemiyor. Dizi izleme konsantrasyonuyla film izleme konsantrasyonu bence oldukça farklı...
TV de dizi izlerken diğer yandan insanlar neler yapıyorlar acaba??? Belki oje sürüyorlardır. Belki dantel örüyorlardır, çay içip tatlılarını yudumluyorlardır ya da benim en sevdiğim şekilde kestanelerini ayıklıyorlardır.
Film izlerken ise, bölünmeden kendilerini sinema perdesine ya da tv ekranın bağlar insanlar. Yani genellikle böyledir. Eğer kafa yoracak dikkatle izlemeyi gerektirecek bir filmse konu olan...
Demek istediğim BS daki replikler, akış film tadında ama o saatte beklenti film beklentisi değil... Kaliteyi koşullara uydurmaları gerek bence... Hem böylece daha çok kişiye ulaşırlar... Yüksek perdeden yazarak belli başlı 3-5 kişiye hitap ederek fazla ilerleyemeyecekleri açık...
Hem kaliteli hem daha kolay seyredilebilecek ve montajda da özen olan bir dizi izlemek umuduyla...
Sevgiler
Yüzde yüz katılıyorum..Çok güzel özetlemişsin..Beni en çok üzen nokta da işte bu tercihler yüzünden TV izleyicine hakaret edilmesi..Onların kalite yoksunu olarak gösterilmesi..
Merhabalar...
Bölüm bitince yorum yapmak artık bayağı geç bir vakte denk geldiği için bu zamanlara kısmet oluyor yorumlar..
Bayağı sayfa ilerlemiş ilerlemedim.Fikirlerinizden etkilenmeden yapılmış bir yorum olacak..Birkaç tahmin gözüme çarptı onlara da bir ara göz atma fırsatım olur inşallah...
Dünkü bölüm geçen bölüme göre tabi daha etkiliydi.Duygusal anlamdan,duyguyu yansıtma bakımından...
Orhan'în kuşkuları ya da korkuları demek daha doğru hat safaya ulaştı.Ali'yi kapıda görünce hemen anlaması,ne olursa olsun çok soğukkanlı bir biçimde yalan söylemesi(eh orhan için zor olmasa gerek)tam Orhan'lık durumlar..Bu karakter yavaş yavaş çözüldü bence.Orhan dün ne kadar yalan söyledi sayamadım bile..Hele Nisan'a seni mutlu etmek için geldik dediğinde delirdiğimi hatırlıyorum.Allahtan sonra bu duruma da bir çözüm getirildi.Büyük yalanlarına kapatmak için küçük yalanlar söylemesi bu yalanları da eşi üzerinden yürütmesi ne ilginç bir durum değil mi?:icon_whisHayatına kocaman bir yalan üzerine kuran insandan ne beklersin ki diyorum sadece...Gerçekten de neye nasıl inanmak isterse öyle inanıyor.Sadece Murat'a duyduğu "babalık"sevgisini beğeniyorum Orhan'ın..Soy,spo ile alakalı değil bu sevgi..Gerçekten seviyor Murat'ı...Ve bir babanın bir çocuğu başından beri büyütmesi onu sevmesini haklı kılar herhalde.Hani sonradan alsa neyse dicem...
Ali karakterinin kavgaı kişiliğini bir kez daha gördük.Ama gerçekten de hak etti.Adam çocuğunun yaşadığını öğrenmiş,ona yaklaşmaya çalışıyor bunun üzerine "bebek katili"denirse dayak yer tabi diyen kişi..Şiddete hayır ama hak edenler de yok değil hani:img-icecr
Güneş için bilemiyorum diyorum sadece.Tamam bir korkusu var abisi hakkında ama bu bağırma işlemini biraz abartıyor gibi.Öyle el belinde niye kavgaya tutuştun,neden şöyle yaptın,neden böyle yaptın diyen insanlara sinir olurum..Ne olursa olsun herşeyin bir dozu var.Güneş abisine diyor ama o da sinirlerine pek hakim olan bir karakter değil...(Vildan atasever'i dün birkaç sahne dışında fena bulmadım.Fikret&nejat çay sahnesinde berbattı bana göre.Onun haricinde avukat olarak işe giderken hazırlanması falan doğaldı)
Selim reşat amca:img-icecrdün elimde kalıcak bir karakterdi.Oğlu eve geç gelmiş.Nisan'ı üzme diyor ama herşeyden önce diye bir cümleye başlayıp bunu soy meselesine getiriyor..Ne diyim yani.Böyle soyluluk olmaz olsum.Gönül hanım ile arasında olanlar da ilginç bir hal aldı.Hele de çay bahçesi olayından sonra.
Ali'nin ailenin yanında işe giriceğini söylemiştik,tahmin etmiştik..Şoför de bunların başında geliyordu.Yanılmadık..Nejat saçları ile ve bu şoförlük olayı ile filme bir de türk filmi havası katmış...Dünün yıldızı kesinlikle nejattı:good:
Serra için artık hiçbir şey diyemiyorum..O içtiğin kahveler midene oturur inşallah:icon_whis:icon_whis
İşin tadını kaçıranlardan biri de Rana hanım..Abartıyor yani.Emrivaki yapmak hele böyle hassas bir konuda olucak şey değil.Malını mülkünü kaybetmek içine oturdu herhalde:img-polic
Son sahnede de ali&nisan aşkının gözler ile temeli atıldı..Özellikle Nisan'ın gözlerinde bir ışıltı belirdi sanki.Melisa Sözen o tek bakışıyla iki bölümün toplam oyunculuk performansını geçti bana göre.Bir anda nasıl bir duygu fışkırdı gözlerinden.İlk bakışta aşk gibi...
Mehmet'e gelirsek bir haftacık daha:img-wink:
Reytinglerde özellikle totalda belirgin bir düşüş var sıralama olarak.Ama pazartesinin reyting bölünmesi değişmemiş.Ab'nin çok daha önemli olduğunu hatırlamak ve hatırlatmayı görev olarak edindim:img-icecr:img-icecr
arkadaslar merhaba, dün akşamki bölüm yine çok güzeldi. özellikle mezarın basındaki sahneden nejat işler de fikret kuşkan da sinema filmi tadında oyunculuk sergilemişler, izlerken tüylerim diken diken oldu. kesinlikle bu adamlar ölmesin, türkiye nin iyi oyunculara ihtiyacı var. bir de son sahne hiç konusulmadan ne kadar çarpıcı olunabilecegini gösterdi. kimse bir sey demedi ama üç oyuncu da gözleriyle oynadı. dizinin basından beri soğuk kadın imajı yaratan melisa sözen in tek bir mimikle ışık saçması beni asırı etkiledi. aliyle birkaç saniyelik bakısı özeti okumayanlara bile dizinin gidisatını özetledi. tüm yorumları okudum, herkesin eline sağlık. sevgiler...
bu ne hız
hemen çıktı fragman
çok şanslıyız bu konuda
mehmet şehzadeyi güneşin etrafında pervane görünce ne yalan söyliyim çok kıskandım
bakalım bu bölüm bizi neler bekliycek
ben kasiyer kızı çözemedim gitti
bi düzgün konuşuyor bir abuk sabuk hareketler yapıyor ama belli içinde sessiz bir çocuk var
ikizlerbur
18-09-07, 18:14
2.Bölümü izledim...
Güzel bi bölümdü..ilk bölümde herşey çok hızlı ilerledi diyen arkadaşlar bu bölüm herhalde beğenmişlerdir çünkü ilk bölüme göre daha yavaş bir bölümdü tabi son 10-15 dakikaya kadar
Yine mehmeti göremedik o kadar özette mehmetten bahsetmişler bide umuyorum dönüşü muhteşem olucak:)
Sürükleyici bir yanı var en çok hoşuma gidende bu
bölüm yorumuma bi yerden başliim:)nerden gireceğimide pek bilmiyorumya en baştan aliim bn en iiyisi
Alinin atölyesine gitmesi.. her yer kuklalar oyuncaklarla doluydu sonra numanın gelmesi konuşmaları etkileyiciydi
Alinin ortadan çıkmasıyla Orhan tam anlamıyla tutuşmuş bu bölümde çok belliydi her hareketiyle böyle olması muhtemel bir şeydi zaten
Nisan ve orhanın arabadaki konuşması bn inanamıyorum bu kadar soğuk bu kadar sevgisiz bi evliliği nasıl götürmüşler..
Alinin Güneşe oğlunu gördüğünü söylemesi kime benziyo sorusu üzerine Alinin annesine diye verdiği cevap,adı söyleşindeki o yüzünde gülümseme
Ali ve Orhan yüzleşmesi... Alinin sözleri ikisi içinde çok zor bi durum aslında ikiside haklı..Yalnız Orhan ne kadar sakin ne kadar kendinden emin osmanlı soyundan gelmenin verdiği bişey olsa gerek..Normal bi insan tepkisi yoktu hiç
Nasıl kıvırdı ya tek ayak üstünde iki yalanıda sığdırıverdi valla.. Alinin hali yıkıldı resmen..o mezar yalanını hele bn buna cevap veremez diye tahmin ettim ama onada anında buldu bir şey
Muratın piyano çalması çok şeker çocuk ya:)
Yemekte geçen gergin dakikalar nasıl ezdi iki dakikada kadını belki oğlumuz sana çekmemiştir dedi bide
Az kalsın Serraya yenik düşüyodu valla zor toparladı:)
Bence bu gönül kalfayla şu dedenin arasında bişiler olmuş ilginç bi yakınlıkları var
Alinin mezardaki tespiti Orhanın yüz ifadesi Alinin dizlerine çöküşü..
Ve gerçekler...
Bu bölümde rana hanıma sinir oldum habire yok bakımlı ol yok değişkil iyidir kendince öğüt veriyo
Muratın düşüşü Alinin onu düştüğü yerden kaldırması oğluna bakışları
Söylemeyi unuttum başlarda bi sahneydi numanla alinin karşılıklı ağlaşma sahnesi bnce bölümün en iyi sahnelerinden biriydi Numanın verdiği örnek gerçekle birebirdi:img-yes:
VE
son sahne Alinin şoför olarak işe başlaması NİSAN-ALİ karşılaması ilk göz teması:)
ve bölüm sonu
bubölüm yine fikret kuşkan,nejat işler melisa sözen erkan can ve diğer büyük oyuncular bunlara batuhan dahil:):)
Ama Vildan Atasevere gelince çok berbat bi oyunculuğu yok ama mesela o aliye kızma sahnesinde,orhana bu işi bırakmayacağım dediği sahnede abisini bi adamı dövdüğü için kızdığı sahnede bişeyler eksitti tam olarak hissedemedim bn şahsen o kızgınlığı bn alamadım bilmiyoruz siz ne düşünürsünüz bu konuda
Alinin o adamı dövdüğü sahneyi unuttum nasıl dövdü adamı ya haketti şimdi
mesela nejat işlerde bnde hırslandım o adamı döverken..:icon_whis demekki herkeste olmuyo oyuncuya göre değişen bişi:img-yes:
Kasiyer Kız hala çözebilmiş değilim varda neden var ileriki bölümlerde anlrız inş
son olarak
fragman çıkmış galiba malum sitede var mı acep??:)
bye
ilk bölümü cok begenen biri olarak kesinlikle ikinci bölüm cok daha güzeldi. oyunculukları beni cok etkiledi cok begendim hepsini de ve daha iki bölüm izledik, karakterler daha da ortudugunda cok daha güzel olacagına da eminim.
öncelikle alinin kararını günesin düsüncelerinin aksine cok dogru buldum. içinde bulundugu durumda bencilce davranmayıp annesi ve babasını cok seven, cok iyi bi ortamda yetisip cok iyi ögretim gören ve henüz on yasında olan bi cocuga su konumunda gercegi acıklamak yerine, aldıgı kararla hem cocugunun psikolojisinin bozulmasının önüne gecti hem de oglunun hayat sartlarını korumus oldu. hem bi anda karsısına cıkıp ben senin babanım diyecegine oglunun önce kendisini sevmesini sağlaması da onun için cok olumlu olacaktır. evet belki oglu ona baba demeyecek ama sonucta ali oglunun yanında olacak. biraz daha olgunlastıgında her seyi daha iyi anlayabilecegi bi yasta gercekleri söylemesi her ikisi için de daha iyi olacak eminim.
orhana da cok üzüldüm. özellikle de aliye gercekleri itiraf ederkenki hali cok içime dokundu. evet karısına yalan söylemiş olması cok ciddi belki de affedilemez bi durum ama onun dısında cok da yanlısı oldugunu düsünmüyorum. aliye karsı olan tavrını normal buldum, kim o kadar sevdiği oglunu kaybetmek isteyebilir hem su ana kadar bildiğimiz kadarıyla orhan muratı alırken onun annesiz ve hep hapiste olacagı için babasız olacagını düsünerek almıs ne kadar kanun dısı olsa da sonucta bence murat için en iyisi yapılmıs. ve onu gercek babasının sevebilecegi kadar sevip deger verdiğini de görüyoruz. orhan karakterine hiçbi konu da kin duymuyorum anlayabiliyorum onu ve yaptıklarını.
melisa sözen son sahnede cok iyiydi. iki bölümdür cok begeniyorum ama özellikle son sahnede göz doldurdu. ali de cok bi sey olmadı ama nisanın resmen gözleri parladı cok az bi zaman sonra, belki bikac defa daha aliyi görünce asık olacak eminim. belki cogu arkadasımız evli oldugu için aliye karsı bi seyler hissetmesini ve onunla yasayacaklarını dogru bulmayabilir ama orhanla nisanın ilişkisini gözlemlediğim kadarıyla ben nisanı haksız bulamıyorum. dün orhan piyano hocasını(ismini unuttum da) öptüğünde cok garipsedim bu dogru, cünkü hocanın bariz isteği beni cok rahatsız ediyo bu kadar göze sokulmasa onları da anlardım belki ama bende simdi kadına gidip bi güzel bagırma istegi uyanıyo sadece daha fazla bi sey hissedemiyorum.
reytingler beni sasırtıyo bu hafta daha da kötü gelmiş kanaldnin acil bi seyler yapması lazım ya daha cok reklam ya da gün değişimi. bugün tekrarı olunca acaba salıya mı kaydırmayı düsünüyolar dedim kendi kendime. daha cok izlenecekse değiştirsinler diyorum hangi gün olsa izlerim ben böyle güzel bi diziyi.
Yine sana katılıyorum , biraz daha özen gerekiyor fikrimce bu karakterde. Ama ben VA'in daha önceki dizi ve filmlerdeki performansını çok beğendiğim için , ona biraz daha zaman tanıyabiliriz diyorum. Dizi ilerleyip, konu oturdukça daha seyredilesi şeyler göreceğiz eminim.:img-yes:
Ben Güneş karakterinin böyle çok kontrolsüz, fazla meydan okuyan tarzından rahatsızım.Mehmetle olan ilişkisinin de BG deki MM ilişkisi gibi olmasını istemiyorum ..Hoş Mehmet te ailenin yine aykırı tipi olarak karşımızda olacağına göre pek ağırbaşlı bir aşk olmayacak herhalde bunlarınki. Açıkçası mıç mıç Mehmet değilde farklı bir aşık olmasını diliyorum..
[BDün akşam 2-3 dakikalığına da olsa Bünyamin Komiser'i görmek çok hoş olmuştu.:img-wink:
Bence bu diziye zamn zaman böyle tanıdık isimler katılacak ve çok hoş olacak.. Birisi daha gelse asıl kare as olacak erkek karakterler ama...:img-yes:
Kimbilir belki o da olur..Biz bekleye duralım bakalım.
öncelikle selam arkadaslar bende bicak sirtin takipcisi oldum 2inci bölümü de yine güzeldi ki 3üncü bölümün fragmani bile çikti harika yani ...
oyuncu kadrosuyla dizi kalitesiyle harika bi yapim..uzun süreli olmasi dileyiyle daha nice güzel yorumlara insallah ;) :)
Not; Nejat islerin biyigi keske kesilse hos ölede tatli ama yinede :img-in_lo
ikizlerbur
18-09-07, 18:34
evet fragman o malum sitede varmış izledim
bu bölüm ikinci bölümdende güsel olucak bnce
nisan-ali arasında bi elektirk oluşmuş hemencecik:)
oh sonunda mehmetde gelmiş valla güneşin etrafında pervane hiç bilemiyorum çok hızlı çıktı:)
Orhanda seyahete gidiyo muhteşem bi bölüm valla bu arada serra kaçırmamış yine fırsatı bide o da orhanla gidiyomuş orhan zor kurtardı bu hafta bu bölüm yenik düşer gibime geliyor
Belli olmaz yinede:)
Ali-Murat sohbetleride çok güseldi:img-wink: çok kısaydı ama olsun devamı var nasıl olsa:img-yes:
Oxford aslında bende yorumunu bekliyordum.Nerelerde kaldın?
Güneş'in çay getirme sahnesini bende hiç beğenmedim.Orhan zamanında bir yanlış iş yapabilir ama yıllardır yeğenine babalık yapıyor.Sonuçda kibar bir adam.efendice senin evine gelmiş.Böyle bir muameleyi haketmiyordu.Son derece gereksiz bir tavırdı Güneş'in davranışı.Sana katılıyorum.
Orhan karakterine acımaya başladım ya.Nisan yüzünden kızgındım ama Ali karşısındaki aciziyeti beni üzdü.Bir de yardımcıları olan hanım ile konuşmasında Mehmet senin için hep daha farklıydı dedi ya.İnsanın yaşı kaç olursa olsun yine de küçükken yaşadığı ikincilik duygusunu unutamıyor.Mehmet daha küçük olduğundan ilgi görmüş,Orhan sen abisin artık olgun davranmalısın denilip çabuk büyümeye zorlamış gibi.Babasının Murat'ın istikbali ile ilgili kararlarda tek başına söz sahibi değilsin deyip elini masaya vurması da Orhan'nın ne denli kendi gibi olamadığının bir göstergesi.Dede bu konuda haksız sayılmaz ama çok sert çıkıştı Orhan'a.Açıkçası biraz yadırgadım bu tepkiyi.
Mehmet ile ilgili söyleyecek maalesef fazla sözüm yok.Çümkü paşam gelmedi:not_i::img-cray:
Onunla ilgili tek gelişme karnıyarık ve nohutlu pilav sevdiği oldu.:img-hyste
Angel'cim anca canım...Ben de böyle ara ara gün içinde nasıl toparlıyım yorumu diye düşündüm.Uzun yorum yapmayı pek becerdiğimi söyleyemem.Olur da okuyan varsa):)teşekkür ederim...
Güneş'in o davranışları dediğin gibi abartıydı..Gören de Orhan çocuğu öldürdü sanıcak.Dizi başlamadan çok çok önce genel özet çıktığında birşey demiştim Orhan babasız ve annesiz bir çocuğu evlat almış görüyor kendini diye..Onun başka bir pencereden bakmasını bekleyemez bu durumda.Zaten bencil diye adlandırılan bir karakter.Kendi gözünde yanlış birşey yapmamış..Ki gerçekten de öyle.Dün açıkça söyledi bunu.
Bir avukat olarak Güneş'in bunu anlamayıp o gençlik sinirini çay tepsisini kafalarına atar gibi bırakması da berbattı...Bu kızın abisine karşı da bir saygısı yok.Tamam sevgi hat safada ama biraz da saygı görmek istiyoruz bizler Güneş karakterinden...
SELImESMaDEMIr
18-09-07, 19:46
Angel'cim anca canım...Ben de böyle ara ara gün içinde nasıl toparlıyım yorumu diye düşündüm.Uzun yorum yapmayı pek becerdiğimi söyleyemem.Olur da okuyan varsa):)teşekkür ederim...
Güneş'in o davranışları dediğin gibi abartıydı..Gören de Orhan çocuğu öldürdü sanıcak.Dizi başlamadan çok çok önce genel özet çıktığında birşey demiştim Orhan babasız ve annesiz bir çocuğu evlat almış görüyor kendini diye..Onun başka bir pencereden bakmasını bekleyemez bu durumda.Zaten bencil diye adlandırılan bir karakter.Kendi gözünde yanlış birşey yapmamış..Ki gerçekten de öyle.Dün açıkça söyledi bunu.
Bir avukat olarak Güneş'in bunu anlamayıp o gençlik sinirini çay tepsisini kafalarına atar gibi bırakması da berbattı...Bu kızın abisine karşı da bir saygısı yok.Tamam sevgi hat safada ama biraz da saygı görmek istiyoruz bizler Güneş karakterinden...
Öncelikle merhaba Oxford.:img-hyste:img-hyste Simdi son yorumlari okuyunca aklima geldi. Evet haklisiniz.Cidden Günes'in taviri coook abartiydi. Ki tekrar haklisiniz Orhan böyle bi muameleyi hic haketmiyo. Bence genel anlamda Günes'in tavirlari biraz abarti. Yani abisine bagirmasi falan biraz daha sesini kontrol etmesi mümkün. Hani son sahnelerden birinde bagiriyoduya Ali'ye sen bence kendi oglundan falan korkuyosun dedi.Tam orda dedim kendi kendime ha simdi geciricek Ali suratina bi tane diye ama o hic bozmadi kendini.Siddet'den yana oldugumdan falan degil fakat ne biliyim Ali orda sessiz kalinca bi patlama gelir diye düsündüm. Günes'in karakteri aslinda güzel. Inatci,hirsli,becerikli ve akilli bi kiz fakat biraz fazla agresif:img-hyste Yani en azindan abisine öyle bagirmasin yaziktir adamin derdi zaten basini asmis.
Ayrica kacdir yazmayi unutuyorum: Mezarlik sahnesi tam anlamiyla oyunculuk bu dedittirdi bana.
Ama en beyendigim sahne en son sahneydi, söyle jenerigide dönmeye basladi arka planda ve ücü biribirine teker teker bakti. Iste tam orda dedim iste artik basliyor...
Merhaba:img-wink:
Ha bir de o dediğiniz sahne var aman tanrım o sahneyi nasıl atlarım..:img-polic.
En gıcık olduğum şeyse abisine agresifsin onla bunla kavga ediyorsun,sesin yükseliyor diyor ama ya kendisi?Abisi diye bu karakteristik özelliğini görmezden gelmemeli.O da en az abisi kadar agresif.Sen korkaksın şeklinde bağırmasındaki ses tonu Ali'nin ses tonundan farklı değildi.Ki Ali bağırmıyor bile o direk işleme başlıyor:img-icecrGüneş önce kendisine bakmalı..Onun da sinirli yanı ağır basan özelliklerinden biri çünkü.
Ona buna bağırmasın da kendisini bir düşünsün.Dün gerçekten çok rahatsız etti beni zırt pırt abisine cevap vermesi.
Hele Orhan'ın karşısındaki tavırları..Ali birşey demiyor sana ne oluyor.Sus otur:icon_whisBu kız bu hızlı ve fevri tavırları ile Ali'nin işini bozmasa bari:icon_whisHoş onun şimdi başka bir derdi(!)olcak..Adı da Mehmet:img-icecr
Güneş çok sinirimi bozuyor benim ya
her hareketi batıyor resmen
Güneş sadece abisine değil herkese bağırıyor...biraz fazla şımartılmış herkes pohpohlamış galiba kimsesi yok diye
Serra'ya yorum bile yapmıyorum bir insan nasıl başkasının kocasına göz diker nasıl bu kadar aşağılık olur :dito:img-gun::fighting2troest:img-black
bnce dizi ilk bölümlerine nazaran daha iyiye gidiyo.açıkçası ilk bölümleri biraz sıkmıştı beni ama 2.bölümden sonra daha heyecanlı olacak gibi bakalım görücez
güneş benide çok sinir ediyo :D
saçını başını yolarım ben onun abisi olsaydım..
çok şımarık anca bağırıp çağırıyo..
bu tavırlarını görünce aklıma kadın isterse deki hali geliyor..
yine şımarık yine şımarık :D
ya ben de vildan ı pek başarılı bulmuyorum. biraz abartılı oynuyor. hele abisine korkaksın sen diye bağırdığında o kadar yapmacıktı ki kanalı geçesim geldi. belki de nejat işler in karşısında oynadığı için öyle gözüküyordur:img-yes:daha önce oyunculuğu beni bu kadar rahatsız etmemişti çünkü bu arada vildan ne kadar diziyi aşağı çekiyorsa melisa de o kadar yükseltiyor. yaşı genç olmasına rağmen evli bir kadını harika oynuyor. izlemeyeli bu kız kendini çok geliştirmiş:happy0064
Şımarık demek pek doğru değil aslında..O bambaşka birşeydir.Ailesi tarafından pohpohlanmış bir kız asla değil.Aksi şekilde abisi konusunda yalnız kalmış bir karakter.Bir insanın aile desteğinden uzak olması pek de hoş değil kişi için sonuçta.
Güneş abisi için endişeleniyor.O kadar çok endişelniyor ki bu endişesi abisine duyduğu sevginin önüne geçmeye başlıyor.Oysaki sevgiden doğan bir endişe onunki..
Kendi sinirli halini görmezken,abisine atıp tutması sinir ediyor beni.Bir insanın sinirini gösterme yolu farklıdır.Kimi vurur,kırar,dağıtır kimi kavga eder,kimi de böyle olduk olmadık yerde saçma sapan bağırır.Güneş bu üçüncü şıkka giriyor.Ama farkında olması biraz uzun zaman alcak gibi.
Orhan altta kalmadı da konu uzamadı o çay sahnesinde:icon_whis
O sahnede alıp o tepsiyi başından aşağıya geçircektin:icon_whisHele de hukukçu karakterler böyle olunca hepten göze batıyorlar.Hs'de de bir hukukçu olan ahmet bana haktan hukuktan söz etme demişti.Neye uğradığımı şaşırmıştım.Hukukçulara artı dikkat ediyorum sanki:img-icecr
Herkese iyi akşamlar.Gecikmiş yorumumu yapmaya geldim..
Ben dünkü bölümü beğendim walla nerden başlasam bilmiyorum:img-pilot
Fikret Kuşkana yine hayran kaldım.Tabi ekibin geneline de zaten..O telaşlı sahneleri.Şu Muratın uçağını almaya gittiği sahnede falan bence çok güzel oynadı.
Ben dün Orhan tek ayak üstünde Aliye kaç yalan uydurdu sayamadım sayabileniniz var mı?:DBu kadar soğukkanlı nası hikaye yazabiliyo ya.Basit bi yalan dda değil adama resmen oğlun öldü diyosun.:img-yes:Galiba Gaye ve Neşe hanımların seyirciyi köşeye sıkıştırmak dediği bu olsa gerek.Orhan karakterinden nefret edemiyorum.O Muratı buluşunu anlatması falan açıkçası ben çok duygulandım.Gerçekten niyetleri kötü bişey değildi sonuçta adam karısını ve oğlunu öldürmekten müebbet yemiş nasıl tahmin edebilirlerdi ki?:img-pilot
Ya şu Aliye Bebek Katili diyen adamı anlayamıyorum.Nasıl yapabiliyo ya madem katil seni niye öldürmesin.:img-policO sahnede Güneş pek bi önyargılı davrandı tamam abin için endişelen ama abartma yani.:icon_whis
Of şu Serra ve Kasiyer kız[adını unuttum]yapışkanlar ya.Ama Orhan da yapmamalıydı bence.:img-yes:
Şu Rana Sultanın hikayesi de ilgimi çekmeye başladı.Herşeye karışıyo ama ya tatillerine bile sana ne istedikleri zaman giderler di mi.?:icon_whis
Bu arada o yemekteki kişinin Nisanın kardeşi olduğunu görünce direk aklıma siz geldiniz:D
Bence Ali şimdilik en mantıklısını yaptı ya nası bi anda herşeyi söyleyebilridi ki?:img-pilot
Fragmanı da gördüm.Orhan da abarttı artık o bişey sormadığı sürece konuşmuycaksın.
Ali-Nisan,Güneş-Mehmet arasındaki aşk kıvılcımları da yavaş yavaş çıkıyo.
Of Serra gölge gibi ya takip mi ediyo bu adamı anlamadım ki.:(
Nisanın sesi ağlamaklı gibi sanki Aliyle olan sahnede Ali söyledimi ki acaba?:bilmim
güneş benide çok sinir ediyo :D
saçını başını yolarım ben onun abisi olsaydım..
çok şımarık anca bağırıp çağırıyo..
bu tavırlarını görünce aklıma kadın isterse deki hali geliyor..
yine şımarık yine şımarık :D
canım benim sen sinirlenme:img-icecr
Ali onunda mehmet in de hakkından gelir
Ali acayip güzel adam dövüyor hayran kaldım:P
Nejat çok güzel yakışmış
:good:
bence nisan ile Ali arasında bişey olucak yeni bi aşk:img-blush
rabişim resimler için çok teşekkürler:img-pilot
Şımarık demek pek doğru değil aslında..O bambaşka birşeydir.Ailesi tarafından pohpohlanmış bir kız asla değil.Aksi şekilde abisi konusunda yalnız kalmış bir karakter.Bir insanın aile desteğinden uzak olması pek de hoş değil kişi için sonuçta.
Güneş abisi için endişeleniyor.O kadar çok endişelniyor ki bu endişesi abisine duyduğu sevginin önüne geçmeye başlıyor.Oysaki sevgiden doğan bir endişe onunki..
Kendi sinirli halini görmezken,abisine atıp tutması sinir ediyor beni.Bir insanın sinirini gösterme yolu farklıdır.Kimi vurur,kırar,dağıtır kimi kavga eder,kimi de böyle olduk olmadık yerde saçma sapan bağırır.Güneş bu üçüncü şıkka giriyor.Ama farkında olması biraz uzun zaman alcak gibi.
Orhan altta kalmadı da konu uzamadı o çay sahnesinde:icon_whis
O sahnede alıp o tepsiyi başından aşağıya geçircektin:icon_whisHele de hukukçu karakterler böyle olunca hepten göze batıyorlar.Hs'de de bir hukukçu olan ahmet bana haktan hukuktan söz etme demişti.Neye uğradığımı şaşırmıştım.Hukukçulara artı dikkat ediyorum sanki:img-icecr
Merhaba!bye
Koyulttuğum yere katılıyorum..yani Güneşin davranışını içgüdüsüne..ama tasvip etmediğim..her bağırışıyla veya bu aşırı sahiplenme çıkışlarıyla bence Alinin fazlasıyla durumunu hatırlatıp, adamın başına kakıyor..
Dünkü bölümü çok beğendim...Orhan o kadar dokunaklı laflar etse de, mezarlıktaki o yalvarma sahnesi pek bir hoşuma gitti..bknz:darısı diğer üveylik bakıcı patetik babaların başına..En azından git gelleri var..Ammma..yine de sevmiyorum kendisini..ve hatta Alinin çok fena yemini yutup Alinin kedi fare oyununda farkında olmadan fare rolüne girecek...Ali ilerleyen zamanda onu tamamen çözecek ve parmağında oynatacak...!!! bknz:Alinin akıl oyunları:img-cool2
Nisan-Orhan ilişkisinde şunu kesinlikle söyleyeblirim..Nisan kesinlikle bitirmiş herşeyi evlilik namına..Orhan ile ilişkisi Murattan öte onu hiç ilgilendirmiyor....Hele bir de Aliyi gördü..Orhan falan hiç görmeyecek..sonunda Nisanın o buzz suratında bir kıvılcım belirdi..:icon_whis
Serra yine aynı ucuzlukta..:dito..önceden de demiştim ya kasiyer kız bile daha iyi ondan..Ama o kızcağız fena tutulacak Aliye o ayrı..
Padişah dedemizi birazcık sever gibi :icon_whisolmuştum ama Orhanı ezmesi dışında..sempatim azaldı...
Numan..Numan..tam hayatın ortasından çıkmış bir şahsiyet...en karmaşık bir durumu bile nasıl sadelikle anlatan bir adam...:img-yes:
Murat çok sevimli..Tam sevimli erkek çocuğu...!..Bakalım gerçek babasıyla(!) tanışmaları ve ilişkileri nasıl gelişecek?...Beni ilgilendiren asıl gelişme bu!
Badger abla söylediklerine aynen katılıyorum:good:Selim reşat amcama büyüğüm saygım var ama dün sinirlerimi zıplattı Orhan ile konuşurken..:icon_whis
Sevgili seherim Ali söylemez..Söylemicek de bence.Çünkü Nisan'ın Ali'ye olan garip tutkusu:img-blush Ali'nin kimliğini bilmeden oluşucakmış.Şeffaf aşklarını gerçek açığa çıktıktan sonra görücez.Gerçek onların aşkı için de büyük bir sınav olacaktır:img-yes:
Fragmanı henüz izliyemedim bana link atabilcek bir hayırsever forumdaş var mı acaba?:img-blush
Seleen teşekkür ederim fragman için,rica etsem yukardaki mesajını siler misin acaba kısa mesajlar olmasın sayfamızda:img-wink::img-wink:
Fragmana gelirsek...
Orhan: Okulun adresini biliyorsun..Arabada giderken o birşey sormadığı sürece onunla konuşmayacaksın
Orhan bu tarz emir konuşmalarına devam ederse bir süre sonra böyle konuşmalardan hoşlanmadığını düşündüğüm Ali ile fena kapışacaktır.Şu an için Ali biraz daha geri planda sayılabilir.Yani Orhan'ın soyu mu?Ali'nin oğluna yaklaşma çabası mı daha önemli?Tabiki ikincisi..Ali'nin ilk baştaki bu hoşgörülü tarzı Orhan batmaya başladıkça değişicektir.Konuş bakalım Orhan bey:icon_whis
Arabada/
Ali:Şimdi de şoförünüz oldum işte
Murat:Babam hayatta tesadüf yoktur der
Tipik düzen sahibi bir adamın kuracağı cümledir tesadüflere inanmamak,işini sağlama almak böyle olursa nasıl olur diye düşünmeden direk böyle olcak demek..Eşittir Orhan hesabı...
Orhan'ın düşünce yapısı ve Ali'nin düşünce yapısı çatışıcaktır Murat üzerinde.Çocuk evde birşey dediğinde Orhan Ali'nin öğrenttiğini veya Ali'den etkilendiğini anlıcaktır.Murat'a hangisi daha çok uyucak bakalım:img-blush
Mehmet:İnsan herşeyden önce kendisine sorumludur hayatta.Yoksa mutsuz olursun..
Ne kadar güzel söylenmiş bu söz.Kesinlikle katılıyorum.Mehmet'in Orhan'dan farkını açıklamış güzelce.Mehmet önce kendisine karşı sorumluluk duygusunu barındırırken,Orhan önce babası ve soyadına karşı barandırıyor bu duyguyu..Sonuç::icon_whis
Orhan'ın Ali ile beraber kapıda beklemesi.Dediği gibi fragman sonunda güvenmesi zor.Zaten öyle tarz insanlar en güvenilir dediklerine kişiye bile içlerinde bir şüphe duyumsamazlar mı?Sanki Ali ona bayılıyor:hıh
Beklenen mehmet ve babası konuşması da "kan"konusu ile ilerleyen bir konuşma..:icon_whis
Orhan:Murat'ın bu tür insanlarla(Ali gibi)samimi olması hiç hoşuma gitmiyor..
Beyimizde kan konusundan gelen bir de sınıf problemi var.Tabi buna kendisini rahatsız eden gerçekler de eklenince.Off bu orhan ne çekilmez bir adam olucak:mad72:
Nisan&Ali konusu da romandan açılmış..Güzel ve temel attırı bir konu gerçekten.Hele de kitap okumaktan pek söz etmeyen Orhan'ın karısı Nisan için..
Güneş'in peşinden koşan bir Mehmet..Amacı çapkınlık yapmak olsa gerek.Gördüğü güzel kızlara takılmak amacı içinde gidip yolun sonunda kıza gerçekten takılınca kafasına birşey yemiş gibi olan adamlar var ya..Mehmet de böyle olacak gibi.:img-haha:
Seyahat... Serra&Orhan...Sadece susuyorum.
bende geçikmiş yorumuma başlayayım...
bence bıçak sırtı her yeni bölümde güzelliğine güzellik katıyor.
dünkü bölümü çok beğendim.
orhan&ali karşılaşması dizinin en güzel sahnelerinden biriydi.
orhan ilk başlarda aliyi kolay lokma sansada bunun böyle olmadığını erken öğrendi...mezarlık sahnesindeki orhanın ağlaması...
orda orhan gerçekten bir baba olrak ağladı...çocuğunu kaybetme korkusu yaşadı.fikret kuşkana hayran kaldım doğrusu...:img-blush
aynı şekilde numan ve ali sahnleri de damağımda güzel tat bıraktı.bizim numan abimiz ailesini depremde kaybetmiş.gerçekten çok üzüldüm.
aynı zamanda aliye çok güzel yardımcı oluyor.alinin kavga ettiği sahneyi ne güzel yorumladı.'herkes gördü o adamı nasıl öldürebileceğini onlara suçsuzluğunu nasıl kanıtlayacaksın'
şimdi ise ali artık o evin şöfürü...oğluna yakın olmayı böyle deneyecek.
son sahnedeki ali&nisan bakışması normal bir bakış değildi.ilk görüşte birbirlerine aşık olcaklar diye birşey yok ama normal de bir bakış değildi.
bir ara acaba selim reşat bey ve gönül hanım arasında birşeyler var mı diye düşündüm.fakat daha çözmüş değiliç.çok farklı bir ilişkileri var.
gelelim serra ve orahana orahan az kalsın serra'nın kapnına düşüyordu kendini çekti ama serranın orhanı rahat bırakacağını düşünmüyorum.bknz:fragman daki havaalanı sahnesi...
ayrıca resimdeki el nisanın kızkardeşi çıktı ben bir bayan eli olduğunu düşünüyordum hatta gönül hanım olabilir demiştim.:img-in_lo
3.bölüm fragmanı yorumum;
işte bıçak sırtının yeni başladığı nokta bu bölümdür.
sanırım bu bölümde orhanın endişesi bin kat artacak.
ali&nisan yakınlaşması başlyacak... dostça canım:img-wink:
mehmet,selim reşat çatışması görücez.
ali ve murat iyi arkdaş olcaklar...
mehmet&güneş aşkı yolda...
neyse benden şimdilik bu kadar gelecek günlerde yorumlara devam edeceğim.
şimdilik hoşcakalın...
fragmanı sürekli veriyolar bende izledim d de
ben orhanla serraya takmış durumdyım
anladığım kadarıyla
orhan bu seyahate memhmet cıkmalıydı diyo ama kendisi gidiyo ve arkasında serra beliriyo
şimdi bunlar berabermi gidiyo
bunu anlayan Nisan Alinin yanında bu yüzden mi ağlıyo sonrada beni eve götür diyo
Bu arada nihayet Resmi site faaliyete girmeye başladı günlerdir uğraşıyordum bugün girebildim
Çok heveslenmeyin sadece ÇOK YAKINDA TÜM DETAYLARIYLA yazıyo
o kadar
_evanescence_
18-09-07, 22:22
meraba arkadaşlar bende bir bıçak sırtı hayranı olarak fragmanı izlediğimde işte bu bölüm süper olucak dedim. mehmet&güneş olsun, ali&nisan olsun, orhan&serra olsun hepsi şimdi başlıyo.Muhteşem bir bölüm olucak bence özellikle mehmet ve güneşi çok merak ediyorum:img-ok::happy0064
sorfangirls
18-09-07, 23:14
ozel bolumu var sımdı kanald de dızının 2 bolum pes pese kacıranlar mutlaka ızlesın fragmanı bende ızledım her bolumu sınema fılmı tadında muhtesem bır dızı
Fragmandan anlasilan Serra'nin havaalanina kendi insiyatifiyle geldigi. Orhan'in saskin surati bunu gosteriyor... Bir sekilde haber almis seyahati ve havaalanina gitmis. Zaten gecen bolumde de butun adimlari o atmisti, Orhan'in kaçmasina ragmen. Bu iliskiyi o baslatacak.
Nisan da bir sekilde bunu ogrendigi için agliyor ve Orhan'in telefonuna çikmiyor olsa gerek.
Yüzde yüz katılıyorum..Çok güzel özetlemişsin..Beni en çok üzen nokta da işte bu tercihler yüzünden TV izleyicine hakaret edilmesi..Onların kalite yoksunu olarak gösterilmesi..
ben bu yoruma çok katılıyorum... kalite ve reyting arasındaki ilşki bu kadar basit değil. sadece kalitesiz işler izleniyor yorumuna ben de katılmıyorum. sadece kaliteli iş yapıyoruz diye ortaya çıkan insanların daha da özenli, mantık kuralları konusunda daha da dikkatli, oyunculuk karakter vs. gibi detaylarda mükemmel olmaları gerekiyor.
mesela örnekse ben gibi bir sinema izleyicisini ekrana çekseler bile vildan atasever'in oyunculuğunu görünce kanal değiştirir. bu sadece bir detay. ya da bilindik bir takım "sezercik" kareleri. bilindik pazarlık teklifleri. yani bence hedef kitle biraz şaşmış. hem seyircinin alışık olduklarından biraz koyalım hem değişik bir iş yapalım mümkün olmamaış. iki düşünce kaynaşamamış bence.
Ama Bıçak Sırtında umduğunu bulamamış bir izleyici olarak şunu eklemek istiyorum. bu tartışmayı başlatabilmiş olması bile güzel. elbette başka kaliteli işler de verdı Tv de Yeditepe İstanbul gibi, Sultan Makamı gibi, çok reyting almış İkinci Bahar gibi. Ama onlar hep mahalle hayatına ilişkin seyirciyi başka bir noktadan yakalayan dizilerdi. Ki belirtemeden geçmemeli aynı kalemlere ait olan, özellikle ilk yılı itibariyle Hırsız Polis de böyle bir diziydi. Yani Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermek lazım.
marenostrum
19-09-07, 05:07
Bu hafta Erkan Can'in su repligi:
"Neye inanacagina artik insan kendi karar veriyor bu dunyada. Bir kere inandimi da artik o yalan olmaktan cikiyor. Umut oluyor..."
Gecen hafta kamyondaki donus sahnesi... Hic ayrilamayacagini dusunup de cok uzaginda kaldigin seylerin hafizandan yavas yavas silinmesi... Sevdiginin yuzu, Istanbul'un cehresi... Sonra kosa kosa bakilan resimler, arkadastan bulunan takvimler...
Beni bu diziye baglamaya yeter...
Sevgiler...
alevalev_25_
19-09-07, 12:31
Numan....
“ …. Diyeceğim o ki; Neye inanacağına insan artık kendi karar veriyor bu dünya da. Bir kere de inandı mı yalan olmaktan çıkıyor artık o, umut oluyor!!! Artık umut!!!... “
Numan bu sözüyle neleri ifade etmedi ki. Neleri anlatmadı ki bizlere. Yalan da olsa insan kendini bir şeye inandırınca o yalan olmaktan çıkıp gerçekliğe bürünüyordu.
Murat değil mi bu yalan konusunda ki söz sahibi mi diyeyim, ana tema mı? Yoksa siz ne demek isterseniz o olsun!!!
Murat, Orhan için bir yalandı.
Ama bu yalan Orhan’a umut oldu. Bir başkasının çocuğuna bir şekilde sahip çıkmak onu kimsesiz bırakmamak bazı yalanları örttü. Yalnız kendi omuzlarında ise taşınması imkansız maddiyattan ziyade manevi büyük bir yük yarattı. Aslında bu yükün büyük bir kısmını da Nisan’a verdi.
Murat, Ali için bir UMUTtu!!!
Tabii ki katil damgasını yediği gece öncesine kadar ve bir oğlu olduğunu öğrendiği andan itibaren.
Tam 10 yıl.
Kimilerinin hayatına neler katabilir?
Kimilerinin hayatından neler çalıp alıp götürür?
Bu uzun yıllar Orhan ve Nisan çiftine Murat’ı kattı.
Gerek olması gerektiği gibi, gerekse olmaması gerektiği gibi!!!
Ali mi?
Ali’nin hayatından bir çok şey çaldı!!!
Her şeyin başında ailesini çaldı, eşini, doğacak oğlunu & umudunu, annesi & babasını, sevenlerini, sevdiklerini!!!
Kendisinin de dediği gibi hakim kararı yalnız kağıda değil, alnına da yazmıştı.
aldığı rating karşılığı kanaldan alabileceği para ve varolan cast'ı oluşturmak için harcanacağını tahmin ettiğim parayı göz önüne alırsak ilk iki haftasında 100 milyar kadar tmc'yi zarar sokmuş olduğunu düşündüğüm dizi. eğer ratingleri önümüzdeki 4-5 bölümde 3,9 dan 12-15 rating ve üstüne çıkmaz ise bu iş 13 bölümde tmc'yi batırır. ha eğer kanal d bütün yapımcılara yaptığından farklı olarak tmc ile sabit para karşılığı anlaşmış ise kanal d de batabilir tabi o ayrı.
:img-yes:Selam ,
dizi,kadro,reji...hepsi harika.Hele oyunculuklar.
Tek problem,halkı sarıp sarmalayacak tempo ver sıcaklık.Bu problemde bölümler ilerledikçe,aşklar başladıkça çözülecektir.Mehmet Günsürün pozitif,sıcak enerjisi diziye farklı bir hava katacaktır.:img-yes:
Seninle birkaç hafta sonra görüşelim alperkaya.tabii hala buralarda olursan.Bu dizinin gerek oyuncuları gerekse senarist ekibi ortada.Böylesi diyaloglar,sürükleyici bir anlatıma daha bu sezonda hiçbir dizide rastlamadım dersem mübalağa etmemiş olurum.2 bölüm oldu izleyeli ama şimdiden bu dizi o kadar yol aldı ki.Bu dizinin sevenleri forumları öyle güzel yazılarla dolduruyor ki dizinin ilk bölümü yayınlanmadan bizler ana sayfaya taşındık.Bazıları dizi enflasyonundan Bıçak Sırtı'nın kıymetini vermemiş olabilir ama bizim ölçümüz reyting cihazı olmadığı için çok da umursamıyorum.Benim ölçütüm kalite,samimi anlatım,güçlü oyunculuk,etkiliyici diyaloglar ve güzel yönetim.Hepsi de bu dizide fazlasıyla var.
Angel ,alperkaya kendi yazmamış onu.Ekşi sözlükteki bir yorumu eklemiş...:img-wink:
Serra'nın Orhan'ın peşinden gittiğini zannediyorum ben de.Bu kadar tesadüf de fazla gelir.Bu kadının niyetini hiç anlamadım gerçekten seviyor mu?Yoksa Orhan'ın onu etkileme yönü bambaşka mı?Bir insan evinde çalıştığı,hatta özel sofrasına bile davet edildiği birine nasıl böyle bir gözle bakar?Evet aşkın(ki gerçekten aşksa,benim buna inanmam biraz zaman alıcaktır varsa da)yeri ve zamanı olmaz.Bir anda gelebildiği gibi,bir anda da kaybolan bir duygudur...
Fakat bu kadınınki daha çok tutku ve elde etmek istediklerini almak için kullandığı bir araç haline gelmiş.
Bir insanın küçülme aşaması gösteriliyor sanki...
Nisan'ın üzgün olmasının serra olayı ile alakadar olduğunu sanmıyorum.İki blümden bas bas bağıran annesinin dediklerine kulak vermeyip bu konuyla ilgili tüm alıcılarını kapatmış bir kadın böyle bir olayı bir anda fark edip nasıl böyle etkilenir bilemem.Hele de Nisan gibi zeki,okumuş ama gözleri kapalı kadın için.
Bunun altından bence gene Orhan ile evliliğinin başka yönlere sapması bunun getirdiği bunalım hali çıkıcaktır...
arkadaşların yorumlarınız kendi şahsi görüşünüz ama yetti gayri..amacım tartışma alanı oluşturmak değil ama bi cevap vermek istiyorum ya da bi soru nasıl algılanırsa artık;
o kötü yorum yapanlar beğenmediğiniz bi diziyi nasıl izliyosunuz i türlü anlamıorum..amacınız burda rencide edici şeyler yaratmak mı...
minik sezercik konusunu ortaya at arkadaşım elbet senin de sevdiğin bi dizi olur ben sevmem o zman yapılan yorumlardan biz sorumlu değiliz
aldığı rating karşılığı kanaldan alabileceği para ve varolan cast'ı oluşturmak için harcanacağını tahmin ettiğim parayı göz önüne alırsak ilk iki haftasında 100 milyar kadar tmc'yi zarar sokmuş olduğunu düşündüğüm dizi. eğer ratingleri önümüzdeki 4-5 bölümde 3,9 dan 12-15 rating ve üstüne çıkmaz ise bu iş 13 bölümde tmc'yi batırır. ha eğer kanal d bütün yapımcılara yaptığından farklı olarak tmc ile sabit para karşılığı anlaşmış ise kanal d de batabilir tabi o ayrı.
Sanırım bu Ekşi yazarının dedikleri gerçekleşemeyecek.:img-policBence TMC bu dizi için varını yoğunu ortaya koymalı aynı şekilde Kanal D'de.Eğer Türkiye'de dizi sektöründe birşeylerin değişmesini istiyorlarsa.artık kalitesiz yapımlar izlemek istemeyen seyircileri düşünsünler en azından.Başka ne zaman böyle bir kadroyu biraraya getirme şansını yakalayabileceklerini düşünsünler.
Ekşi Sözlük'te zaten tek yorum bu reytingler üzerine.
Sanırım bu Ekşi yazarının dedikleri gerçekleşemeyecek.:img-policBence TMC bu dizi için varını yoğunu ortaya koymalı aynı şekilde Kanal D'de.Eğer Türkiye'de dizi sektöründe birşeylerin değişmesini istiyorlarsa.artık kalitesiz yapımlar izlemek istemeyen seyircileri düşünsünler en azından.Başka ne zaman böyle bir kadroyu biraraya getirme şansını yakalayabileceklerini düşünsünler.
Ekşi Sözlük'te zaten tek yorum bu reytingler üzerine.
ewt bncede tmc zaten yeterince ilgi göstermiş bu diziye yoksa derdi ne gitsin böle bi oyuncu kadrosu kursun?? gidip sadece fikret kuşkanla yada herhangi birisiyle de yapabilrdi bu diziyi...
ve bn ekşide bıçak sırtı başlamadan önceki ve başladıktan sonraki yazılan bütün entryleri okudum, bu tarz 1 yada 2 entry var, geri kalan yaklaşaık 150 entryde insanlar hep iyi şeyler yazmışlar:good::good:
Oxford sağol canım uyarın için.alperkaya özür dilerim sert çıkıştıysam.O kadar benisedim ki diziyi eleştirler karşısında hemen savunmaya geçiyorum.Bir de şu dizileri değerlendirirken ölçü olarak reyting cihazını değerlendiriyorlar ya.İşte buna tahammülüm yok.
Ne yazık ki hala fragmanı izleyemedim.O yüzden izlemeden yorum yapmak istemiyorum.Ama merakla beklediğim Mehmet geliyor.Ali'nin oğlunu tanıma ve onunla yakınlaşama sürecini çok merak ediyorum.Nejat İşler yine konuşturacak oyunculuğunu.
ikizlerbur
19-09-07, 18:11
Şu Ekşi sözlüğe yorum yapan arkadaş büyük konuşmuş Bnce çokta "aşırı" büyük bi bütçe yok ortada tabiki bu kadar değerli oyuncuların biraraya getirlmesi zor ama olağanüstü bi bütçe olduğunuda düşünmüyorum hem kanal hem yapımcı açIsından:img-yes:
Ayrıca Bıçak Sırtının reytingleride çok kötü değil sadece beklenenin altında geliyor..
bu arada diziyi asıl sahiplenmiş taşa tuttul yorum yapan arkadaşı:)
ewt bncede tmc zaten yeterince ilgi göstermiş bu diziye yoksa derdi ne gitsin böle bi oyuncu kadrosu kursun?? gidip sadece fikret kuşkanla yada herhangi birisiyle de yapabilrdi bu diziyi...
ve bn ekşide bıçak sırtı başlamadan önceki ve başladıktan sonraki yazılan bütün entryleri okudum, bu tarz 1 yada 2 entry var, geri kalan yaklaşaık 150 entryde insanlar hep iyi şeyler yazmışlar:good::good:
6.sayfayı okumanı tavsiye ederim oradaki yazılardan çoğunda reyting meselesine değinilmiş.Zaten çok kötü şeyler yazmamışlar ki hatta biri "aldığı reytinglerden ötürü sadece sözlük yazarlarının izlediğini düşündüğüm dizi" diye birşey yazmış kelimesi kelimesine aynı değil ama bu anlama getirmiş mevzuyu.Çok güldüm bu yoruma.:PBir de herkes dizinin git gide "Mustafa Hakkında Herşey"e benzemesinden şikayetçi malum Ali-Nisan-Orhan ilişkisi.Benim de bölümü izlerken aklıma bu geldi Nejat İşler yine şoför dedim Fikret Kuşkan yine aldatılan eş.:img-pilot
Türkiye'de eğer kaliteli işler yapılsın kaliteli şeyler izlensin derdindelerse TMC ve Kanal D ki öylelerde "kalite" vurgusu yapıp duruyorlar dizilerinde Bıçak Sırtı'na sahip çıkmalılar.Her iş reyting için yapılmamalı kaç evde reyting ölçme aleti var da bizi onların izlediği şeylere mahkum ediyorlar.Hem de bu tarz işler hele hele Türkiye'deki reyting sistemiyle asla yapılmamalı.
Ben Bıçak Sırtı'nın reyting gibi saçma bir sebepten ötürü bitirileceğine asla inanmıyorum.Zaten tek sezonluk dizi değil mi zarar etseler de sonuna kadar götürürler.
ayrılık_87
19-09-07, 18:14
Dizi çok fazla Ab grubuna hitap ediyor. Ab grubunda reytinglerini sabitlesede totalde çok daha fazla düşebilir...
TMC'nin genelde şöyle bir prensibi var sanırım dizileri tutmadığı zaman ne bilim hemen bir olay patlatırlar, aksiyon falan yaparlar dizide ya da herhangi bir olay yani kendi haline bırakmazlar genelde.Ben dizinin AB grubuna hitap ettiğini düşünmüyorum şahsen ne yani toplumu AB-Total diye mi ayıracağız benim çevremdeki bir çok insan izliyor.Aslında öyle ağır bir konusu da yok ki gayet normal bir hikâye.Klişeler de yok değil dizide yani tam Türk toplumuna hitap eden bir konu.Belki gününde yayınlanan dizilerden kaynaklanıyordur sonuçta insanların önceden izledikleri dizileri falan vardır.Totalde de gayet iyi reyting alır bence ilerleyen bölümlerde.Dediğim gibi yine de reyting bir sorun olmamalı kesinlikle.
6.sayfayı okumanı tavsiye ederim oradaki yazılardan çoğunda reyting meselesine değinilmiş.Zaten çok kötü şeyler yazmamışlar ki hatta biri "aldığı reytinglerden ötürü sadece sözlük yazarlarının izlediğini düşündüğüm dizi" diye birşey yazmış kelimesi kelimesine aynı değil ama bu anlama getirmiş mevzuyu.Çok güldüm bu yoruma.:PBir de herkes dizinin git gide "Mustafa Hakkında Herşey"e benzemesinden şikayetçi malum Ali-Nisan-Orhan ilişkisi..
evet okudum ve bnde cok güldüm ona :P :P ve evet mustafa hakkında herşey e biraz benziyo olabilir ama daha önceki sayflarda yazmıştım türk halkı olarak bol allengirli dizileri seviyoruz, bim de esma demire aşıktı sonra selime aşık oldu sonra demir ona aşık oldu... binbir gece desek o zaten dallas gibi... aliye deesek kaynana gelin ilişklerinden cocuklarından ayrı kalan anneye varana kadar bol bol entrikalıydı... velhasıl biraz zamana ihtiyacı var dizimizin kaldıki izlemeyen kendi kaybeder valla bu kadar samimiyim :good:
deadly_angel
19-09-07, 19:14
En az ilk bölüm kadar heyecanlıydı bu bölüm, tabi bunlar daha ilk haftalar, daha soluksuz izlenecek ne bölümler olacak.Ali'nin şöför olarak çalışmaya başlaması son derece stratejik bir karardı, Orhan kısa sürede pişmanlık duyacaktır.Ali ve oğlunun aralarının çok çok iyi olacağı belli.Ayrıca Fikret Kuşkan ve Nejat İşler'in özellikle mezarlık sahnesindeki oyunculukları muhteşemdi.Kadro gerçekten çok iyi, umarım senaryoda final bölümüne kadar bu sağlamlıkta olur.
Geçen hafta fragmanı erken yakalamanın cezası bu hafta daha fragmanı göremedim.:icon_sorr
Bence bu diziye zamn zaman böyle tanıdık isimler katılacak ve çok hoş olacak.. Birisi daha gelse asıl kare as olacak erkek karakterler ama...:img-yes:
Kimbilir belki o da olur..Biz bekleye duralım bakalım.
Aman deme Bimkoliğim,4.yakışıklı da gelirse ben diziyi artık koma halinde izlerim.:img-blush
Hem o şahıs gelirse ben gitmesini hiç istemem.:img-blush
Merhaba:img-wink:
Ha bir de o dediğiniz sahne var aman tanrım o sahneyi nasıl atlarım..:img-polic.
En gıcık olduğum şeyse abisine agresifsin onla bunla kavga ediyorsun,sesin yükseliyor diyor ama ya kendisi?Abisi diye bu karakteristik özelliğini görmezden gelmemeli.O da en az abisi kadar agresif.Sen korkaksın şeklinde bağırmasındaki ses tonu Ali'nin ses tonundan farklı değildi.Ki Ali bağırmıyor bile o direk işleme başlıyor:img-icecrGüneş önce kendisine bakmalı..Onun da sinirli yanı ağır basan özelliklerinden biri çünkü.
Ona buna bağırmasın da kendisini bir düşünsün.Dün gerçekten çok rahatsız etti beni zırt pırt abisine cevap vermesi.
Özgeciğim,daha sonraki yorumlarında da bahsetmişsin,bence Güneş'in çıkşları biraz sivri ama sonuçta yine abisini kaybetmekten korkuyor.Gece abisi ile konuşurken ne demişti"10 senedir ilk defa rahat uyuyorum".Ne kadar zor olmuştur O'nun için abisiz geçen yılları.:icon_sorr
Agresiflik belki de genetik bunlarda Murat'da da var biraz hırçınlık.:img-wink:
Fatoşçum evet öyle dedi ama böyle yaparak abisine daha fazla zarar veriyor.Farkında değil ama abisinin damgasını sürekli yüzüne vuruyor.Anında ses yükseliyor ve o görünen katil kimliğini gömmek gerekirken Güneş tavırlarıyla yüzeye çıkarıyor..Gene ne yaptın tarzında:icon_whis...Öyle bir söylüyor ki Ali 10 cinayet işlemiş,11.'yi işlicek de Güneş her olayda gene ne yaptın diye soruyor..
Endişenin,korkunun kendinden, büyük birine ses yükseltmenin bir sınırı vardır.
Hele Orhan'ın işini kabul ettikten sonraki hali.Güneş'in ne gibi bir söz hakkı olabilir o konuda..Kendi fikrini söylemesine kimse birşey diyemez ama söyleyiş tarzı abartı ve yanlış benim gözümde.:img-yes:
En sonunda o sinirli hali Ali'nin Güneş'in üzerinde patlamasın da...:icon_whis
En sonunda o sinirli hali Ali'nin Güneş'in üzerinde patlamasın da...:icon_whis
Yok yok Ali kardeşine kıyamaz.:img-wink:
Sevgili Özge,daha önce de yazmıştım beni asıl meraklandıran Ertuğrul ailesine bu kadar kin duyarken Güneş-Mehmet aşkı nasıl olacak acaba?
Bir çok kişinin istediği hareket diziye böyle mi gelecek acaba?
Güneş Mehmet'in Ertuğrul olduğunu bilmeden mi aşık olacak?
Yoksa genel özette bizi kandırdılar mı?:icon_whis
Güneş bu şekilde davranmaya devam ederse Ali'den her davranışı beklerim ki haklıdır.:img-yes:.Tamam 10 yıl sonra abisini çıkardı.Ki bu zaten iki kardeş arasındaki güçlü bağı en iyi şekilde gösterir.Ama sinir hali hani yanlış zaman derler ya öyle bir andır ki öyle şeyler yapılır ki ve kalpler fena kırılır..Güneş biraz daha böyle devam ederse abisini üzecektir.Oğlu hakkında davasında Güneş abisine destek olcağına köstek olup,Ali'nin en olmadık zamanlarında bu tarz davranışlarda bulunursa bizim Ali kardeşine de kıyar valla:img-icecr..Evlat bu yani.Tamam kardeş de kardeş ikisinin yeri ayrı ama Ali için oğlu şu an için herşey demek...:img-yes:
Güneş&Mehmet ilişkisi hakkında hiçbir şey bilemiyorum..Sanki ertuprul olduğun bilmeden bir yakınlık başlıcak gibi ama daha bir bölüm izlemeden birşey söyleyemiyorum.Başlarsam destekli bir biçimde atarım yani:img-icecr:img-icecr:P
Dizi çok fazla Ab grubuna hitap ediyor. Ab grubunda reytinglerini sabitlesede totalde çok daha fazla düşebilir...
reklam verenler ab grubunun ratinglerine bakıyolar o yüzden dizinin uzun süre devam edeceğine inanıyorum .Bende ilk konuyu izlemeye başladığımda mustafa hakkında herşey adlı filmi çağrıştırdığını düşündüm ama buradaki ortak nokta murat bence 2.bölümün sonuyla benim için dizi yeniden başladı:happy0064 önümüzdeki bölüm oldukça güzel bence şimdiden helede mehmetim geliyo ki onu dört gözle bekleyen benim gibi pek çok insan varrrr:good:
Rabish sayesinde fragmanı izleyebildim sonunda.Çok teşekkür ederim canım.Mehmet 'i görmek iyi geldi sabah sabah.Güne güzel başladım.Mehmet'in Güneş'in peşinden giden hali hoşdu.Erkekler zoru sever.Güneş 'de dişli ve hazır cevap bir kız.Bu Mehmet için cezbedici bir özellik olucak.:bella
Orhan'ın peşini bırakmayan piyano hocası da ayrı bir tartışma konusu.BAzı kadınlar nasıl da arsız olabiliyor.Evine girip çıktığın,sofrasına oturduğun evli bir adamın peşinden bu kadar rahat bir şekilde koşuyor adamı tavlamaya çalışıyor.Nisan gibi bir hanımefendi eşi var ve Nisan sayesinde o evde iş sahibi. Bunu düşünüp insanı utanır biraz ama nerde.Adam zengin.Bir kapıya yamanıcak aklınca.:fighting2
Ali-Orhan diyalogları çok çetin geçiyor.Aslında aralarında azımsanmıyacak ölçüde gerilim var.Bu gerilim her an başka yerlerden patlak verebilir.Ali 'nin Orhan ile konuşurken sert bakışlı keskin sözleri belli.Ama Ali oğlunun yanında bambaşka biri.Ali'ye gülmek çok yakışıyor.Bir anda o sert mizacı yumuşuyor, yüzündeki derin çizgiler yerini sevimli bir surata bırakıyor.
Nisan bu aralar kafası daha da karışacak.Ama bu günler Nisan'ın iyi günleri. Şimdi Orhan'ın tavırlarına anlam veremiyor ama ilerde Ali ile ilgili gel-gitler yaşıyacak.Zaten kendince mutsuz olan bir kadın.Dışardan bakıldığında herşeye sahip ama içinde dolduramadığı hep bir boşluk var.İlerki bölümlerde bu iniş-çıkışları izlemek zevkli olucak.:img-dirol
gizemharman
20-09-07, 12:48
süper bi diziydi.. arkadaşlar rayting sonnuçlarını bilen varmı? kaçıncı oldu acaba... sevgili yönetmen selim demirdelen'in ve ekibin ellerine yüregine saglık... sonuclarda kacıncı oldugu konusunda birisi bilgi verirse memnun olurum
dizi reytingleri bi kaç bölüm daha böyle giderse diziyi hemen binbirgecenin önüne yada arkasına alabilirler...nitekim arka sokaklar binbirgece sayesinde tutundu..şimdi reytingleri tavan yapıyor...
bıçak sırtınıda aynı mantıkla arka sokakların arkasına koydular ama arka sokakların potansiyeli buna yetmedi...
bence yakında bu düzeyde giderse reytingler binbirgeceyi ve bıçak sırtıı aynı gün izleyeceğiz :img-pilot
[QUOTE=OXFORD;4836669]Güneş biraz daha böyle devam ederse abisini üzecektir.Oğlu hakkında davasında Güneş abisine destek olcağına köstek olup,Ali'nin en olmadık zamanlarında bu tarz davranışlarda bulunursa bizim Ali kardeşine de kıyar valla:img-icecr..Evlat bu yani.Tamam kardeş de kardeş ikisinin yeri ayrı ama Ali için oğlu şu an için herşey demek...:
Canım bir noktada şu yazdığına sonuna kadar katılıyorum.Güneş abisine destek olmalı ama nerde.Ya şunu düşünmesi lazım.Ali 10 yıldır hapishanede yatmış adamcağız hapishaneden çıkmanın verdiği psikolojinin üstüne bir de geçmişi ile ilgili şok haberlere ulaşıyor.Güçlü bir karakteri var ki hepsine göğüs gerip dik bir şekilde hayatına devam etmeye çalışıyor.Kendisinden çalınanları tekrar geri kazanmaya uğraşıyor.Bu bir süreç bu konuda desteklenmeye ihtiyacı var.Ama Güneş habire yangına körükle gidiyor.Bu çok yanlış.Biraz empati kurup abisinin yerine kendini koyması lazım.Bunu yapamıyorsa bile şöyle demeli '''Abi bu konuda sana katılmıyorum.Bence oğlunu almak için yasal yollara başvurmalısın.Ben bu konuda sana gereken desteği veririm.Ama sonuçda buna kendini hazır hissetmiyorsan bu senin bileceğin bir durum.Ne karar verirsen ver ben senin yanımdayım.'''Bir de okumuş üniversite bitirmiş bir kız.Güneş'e bu tavır hiç yakışmadı.
Orhan'a da çok kaba davrandı.Orhan yine incelik gösterip ''Ben de çayı şekersiz içerim.'' dedi.Ben olsaydım çayı da içmezdim.Orhan yeğenine mutlu ve güzel bir hayat vermiş.İyi bir baba olmuş.Çocuk mutlu bir ortamda büyüyor. Sevgi dolu bir aile ortamında.Güneş yıllar öncesinde başkalarının bozduğu bu düzenlerinin acısını önyargı davranarak Orhan'dan çıkarıyor.Güneş umarım ilerleyen bölümlerde daha mantıklı hareket eder de beni sinir etmez.
Fevrilik yerine göre yarar yerine göre zarar getirir.İçi dışı bir olmak,aklına geleni hemen söylemek,dobralık güzeldir ama biraz da kendini karşındakinin yerine koyup,empati kurup,düşünerek konuşmak lazım.Sonrasında sevdiklerimizi ne kadar yaraladığımızı anlar ve üzülürüz.Pişmanlık duymamak için biraz daha temkinli konuşmak lazım bu hele Ali gibi ağır travmalar yaşamış ve bunları atlatmaya çalışan bir yakının varsa.Ali'yi hapishaneden kurtarmakla iş bitmiyor Güneş Hanım bu daha başlangıç.
diziyi beğenenler arasındayım öncelikle.. film tadında bir yapım olmuş. senaryo çok güzel cast süper! nejat işler gözümde yeniden doğdu zira aliyedeki oyunculuğu hep aynıydı ben aşk falan göremiyodum deniz'de. erkan can'ı zaten çok beğenirdim ikiye katlandı..
hırsız polis' ten sonra tv seyretmekten sıkılıyodum açıkçası ama 2. bölümü sıkılmadan seyrettim tek handikap ses sorunu.. herkes benim gibi dudak okuyamaz.. annem anlamıyo mesela ne dediklerini. sesli çekim yapıyolar sanırım bi çare bulsalar iyi olucak..
alinin öldü sandığı çocuğunun mezarının başındaki sahne çok güzeldi içim sızladı. toprağın gevşekliğinden mezarın yeni olduğunu anlaması´osahnedeki mimikler çok iyiydi..
son olarak vildan atasever'in yerine özlem düvencioğlu iyi bi seçim olmaz mıydı sayın erol avcı ne dersiniz:)???
Muhteşem Bir Dizi Olduğuna Inaniyorum Ilişkiler Oya Gibi Işlenecek Acele Etmeden Bu Nedenle Herkes Sabirla Izlemeli O Kadar çok Dizi Olduki Dizilerde Bütün Konular Ilk Bölümlerde Işleniyorki Merak Uyandirsin Ve Kaldirilmasin O Zamanda Saçmaliyorlar
mavigece07
20-09-07, 17:31
Dizi gerçekten süper bende takip ediyorum...Acaba Mehmet Günsür nasıl çıkacak karşımıza...Şu Orhanın oğlunun müzik öğretmeninede sinir oldum yanee...
Orhan'a da çok kaba davrandı.Orhan yine incelik gösterip ''Ben de çayı şekersiz içerim.'' dedi.Ben olsaydım çayı da içmezdim.Orhan yeğenine mutlu ve güzel bir hayat vermiş.İyi bir baba olmuş.Çocuk mutlu bir ortamda büyüyor. Sevgi dolu bir aile ortamında.Güneş yıllar öncesinde başkalarının bozduğu bu düzenlerinin acısını önyargı davranarak Orhan'dan çıkarıyor.Güneş umarım ilerleyen bölümlerde daha mantıklı hareket eder de beni sinir etmez.
Orhan'ın ordaki davranışı incelik miydi?:icon_whisYoksa onu önemsemediğini, davranışlarını takmadığını gösteren bir tavır mıydı bilemiyorum...Orhan gibi biri öyle bir durumda ince olur mu onu da bilemiyorum.:icon_whis
Bir baba olmasının dışında onu boş bir insan olarak görüyorum ben:img-yes:..Mükembellieyçi hırsının ve kişiliğinin içinde boğulmuş...Sadece bir baba o...
Güneş bu şekilde davranmaya devam ederse Ali'den her davranışı beklerim ki haklıdır.:img-yes:.Tamam 10 yıl sonra abisini çıkardı.Ki bu zaten iki kardeş arasındaki güçlü bağı en iyi şekilde gösterir.Ama sinir hali hani yanlış zaman derler ya öyle bir andır ki öyle şeyler yapılır ki ve kalpler fena kırılır..Güneş biraz daha böyle devam ederse abisini üzecektir.Oğlu hakkında davasında Güneş abisine destek olcağına köstek olup,Ali'nin en olmadık zamanlarında bu tarz davranışlarda bulunursa bizim Ali kardeşine de kıyar valla:img-icecr..Evlat bu yani.Tamam kardeş de kardeş ikisinin yeri ayrı ama Ali için oğlu şu an için herşey demek...:img-yes:
oxfordcuğum, ben Güneş'in davranışlarını tasvip etmiyorum ama yadırgamıyorum da.. Bir kere Güneş 20 li yaşların başında, yeni mezun olan bir avukat olarak her şeyi dava etmeliyim psikolojisiyle hareket ediyor. Orhan bir baba olarak yaklaşıyor olaylara.. Güneş te çocuk sahibi olsaydı o zaman Aliyi daha iyi anlayıp, önceliğin çocuğu Ertuğrulllardan almak değil de Muratın yara almasını engellemek olduğunu anlardı.
oxfordcuğum, ben Güneş'in davranışlarını tasvip etmiyorum ama yadırgamıyorum da.. Bir kere Güneş 20 li yaşların başında, yeni mezun olan bir avukat olarak her şeyi dava etmeliyim psikolojisiyle hareket ediyor. Orhan bir baba olarak yaklaşıyor olaylara.. Güneş te çocuk sahibi olsaydı o zaman Aliyi daha iyi anlayıp, önceliğin çocuğu Ertuğrulllardan almak değil de Muratın yara almasını engellemek olduğunu anlardı.
Bir hukukçunun hele de bir başka insanı savunucaksa kendi düşüncelerinden çok karşı düşünceyi iyi tanıması gerektiğini savunurum.
Yani güneş'i bize iyi bir avukat olarak gösterdiler.Nasıl olduysa hemen abisini bir şekilde çıkardı ama iyi bir avukat olması için bir davada başarılı olması yetmiyor,iyi bir avukat olması için bunu duygularında,davranışlarında da göstermesi gerekir...Ama bunun tam tersi bir davranış içinde.Hiç dinlemeden pat diye dalıyor ortaya,bağırıyor çağırıyor...Avukat psikolojisini Güneş psikolojisinden daha ön plana çıkarmalı.Hele de mevzu çocuk gibi bir mevzuysa.Bu gidişle Ali'yi yaralayacak davranışlar içine girer yani.:icon_whis
Gunes'in "adalet" kelimesini coktan kavramis olmasi lazimdi ..
Ama hal ve hareketleri bunu hic gostermiyor bence. Bir bolumde 10 yildir hapisten cikarilamayan abisini mezun olur olmaz cikardi, anladik abisini cok seviyor vs vs ama pesin hukum vermekte ustune yok ki bence bir avukat icin hicte iyi bir yon degil bu .. Once durumun ne oldugunu ogrenip analiz etmesi gerekir, kim hakli kim haksiz tartmasi gerekir. Ama Gunes oyle mi ? hayir .. Pat diye bagirir kut diye oturtur adami :img-cool2 Orhan'a karsi olan tavirlari da garipti .. Dizideki karakterler açisindan Orhan kim ? Murat'a normal bir hayat sansi veren adam. Ayrica ona babalik yapip onu bu yasa getirmis birisi.Biz seyirciler Orhan'a kizabiliriz cunku biz onun gercek yuzunu biliyoruz ama Gunes hemen trip atacagina gercek bir avukat gibi once dinleyip anlamaya calismaliydi bence.
Ozet ne zaman gelir ? Dizinin resmi sitesi ne zaman acilir ? Pazartesiye kac saat kaldi ?
:img-pilot
Merhababye, buraya ilk defa yazıyorum. Güzel bir dizi; sağlam bir senaryo ve muhteşem oyunculuklar (Erkan Can, Fikret Kuşkan ve Nejat İşler)...Her iki bölümü de tamamen izleyemedim ama gördüğüm kadarı bana yetti:good:. İyi bir iş çıkacağını düşünüyorum. Eğer sonradan uzatmak adına bunu da sündürmezlerse tabii. (Bkz.: Sütten ağzı yanan...):icon_sorr
İzledikçe uğramaya çalışacağım.İyi yorumlar.bye
Güneşin bu hırçın ve şımarık, herşeye atlayan mizacını birazcık Mehmet Ertuğrul yumuşatacak bir süre..Ehh bir süre diyorum..sonra onun da bir Ertuğrul olduğunu öğrenince..ciyak!ciyak! konumuna geri döner..yalnız biraz daha az bağırınsa daha inandırıcı olacak..Tamam çocuksu, ağabeyine hayran küçük bir kızkardeş, hayatı mücadele içinde geçmiş te..Sonuçta biraz daha serinkanlı olması lazım..Ağabeyine diyor, fevrisin diye..kendisinin de aşağı kalır yanı yokk..eh aynı orijin..:)
Peki bunların anne-babası yok herhalde..başka bir akraba..eh Ali hapse girdiğinde sırf numan bakmamıştır ona değil mi?:img-wink:
Shevekçan buraya gelmişsin..bye
Güneşin bu hırçın ve şımarık, herşeye atlayan mizacını birazcık Mehmet Ertuğrul yumuşatacak bir süre..ye
Keşke öyle olsa ama Mehmet'in de uçarı, kural tanımaz ve biraz ele avuca sığmayan mizaçlı olduğunu biliyoruz.. Benim korkum Mehmet'in BG deki gibi 'canıımmm, aşkıımm' modunda yine vıç vıç bir aşk ilişkisinde olması bu dizidede.. Mehmet Günsur'un biraz daha ağır takılmasını tercih ederdim..
Sevgili oxford ve rabish, Güneş karakterinin ne olduğu ortaya çıktı maalesef.. Bu ani çıkışları, düşünmeden konuşmaları hep göreceğiz gibi.. Hatta Mehmet'in ailesine de aynı fevri çıkışları yapacağı aşikar.. Oysa Güneş karakterini başarılı, tuttuğunu koparan ama belli bir olgunluk içerisinde ayakları yere basan biri yapsalardı daha hoş olurdu.. Mehmet'in ailesini de ağırbaşlılığı ve başarılarıyla etkileseydi..
Badger abla güneş hakkında söylediklerine aynen katılıyorum:img-yes:...Abartı olmadan gösterse şu tutumlarını.Vildan'ın ses tonu zaten pek iyi değil bana göre genel olarak düşünürsek bir de abartılı bağırması söylenince kıza hepten kötü bir elektirik yayılıyor...:icon_whis
Bimkolik abla,oyy oyy selim reşat amca ile Güneş'in karşılaşması:img-polic...Akabinde gerçekleşen görünürde Güneş nasıl biridir sorusunun altında Güneş hangi soydan geliyor sorusunun aranması:icon_whis
Bimkolikçim Mehmet Ert. hakkindaki isteklerine katilamiyorum malesef.
Orhan zaten saat gibi adam, titiz, dikkatli,basarili, agirbasli, mukemmeliyetçi ..
Mehmet'te oyle olsaydi o evin halini dusunebiliyormusunuz ? Korkunç biryer olurdu .. Bence Mehmet karakterinin uzerinden o evde eksik olan sicaklik yansitilicak. Hatta Murat ile sahnelerini simdiden hayal edebiliyorum :img-icecr Asi diye illa Mustafa gibi "deli" olmicak bence ..
MG'de ayni karakteri tekrar etmez diye dusunuyorum ve dusundugumuz ve tahmin ettigimizdende derin bir karakter bekliyorum.
O asiligin, o hirçinligin altinda kim bilir neler var ..
BG'deki replikler icin birsey diyemicem,cunku onlari MG degil senaristler yaziyordu ..
Mehmet Ert. eminim cok hos bir asik olur hatta simdiden replikleri dusunebiliyorum :img-in_lo senaristlerde baya deneyimli bu konuda ..
Ancak o repliklerin Gunes'e gidecegini dusundugumde olmasada olur diyorum .. :icon_whis
haklısın rabiacım..
ah ah başımıza budamı gelicekti..
imzana bayıldım bu arada...
bu rolünü en başta bende aynı mustafa gibi olur diyordum ama kendisi çok güzel açıklamış aradaki farkı..
mehmet yine asi ama çok başka =)
zaten rabia benim söylemek istediklerimi
çok güzel açıklamış =)
:img-hyste X 10000000000000
bknz:görünürde Güneş nasıl biridir sorusunun altında Güneş hangi soydan geliyor sorusunun aranması:img-wink:
Benim fikrime göre mehmet aman aman en uçlarda yaşayan bir havai gibi gelmedi..Sıcakkanlı, lafını esirgemeyen, aşırı sevimli, hatta yeri geldi mi aşırı mantıklı konuşan ve bu ailenin asalet takıntısından aşırı sıkılmış bir karakter gibi göründü..Karşısındaki Güneş bile olsa bence çok hoş bir münasebeti izleyeceğiz gibi geliyor bana:img-wink:
Yanlız Serra beni yine koparttı...Allahımnasıl bir cürrettir bu! Hele masum ayaklarındaki fatal attraction duruşları ve hareketleri inanılmaz yapay geliyor..Hele geçen bölümde Orhanı kahveye davet ettiği evinde o on mumluklu avize şamdanı hangi arada derede yaktı, gitti kahveyi yaptı hem de Orhana fatal fatla yazıldı..O koltuktaki aşırı kasıntı balerin edalı duruşu ve..telefonu vermek bahanesiyle Orhanayapışması Allahım dedirtti bana..kasiyer kızın Aliye atlaması bile daha doğal göründü gözüme..Asillerinki böyle oluyormuş dedirtti..Alttanalta dokundurmalar, arzu dolu bakışmalar beni çok kasıyor...
Asil Nisanla Mahalle adamı Aliniki nasıl olacak diye de merak etmeden duramıyorum...bknz:eyvah! bende mi iflah olmazlardan biri oldum..:img-hyste
Merhabalar,
Aşk sarhoşluğumdan yorum yazmaya vakit bulamıyorum. :img-icecr Neyse fazla özele girmeyelim. Anlatmak istediğim yazacak çok şeyim var.
Teker teker başlayabilirim. :img-wink:
Röportaja bayıldım. Öncelikle dizinin bu oyuncular için yazılmış olduğunu duyunca neler hissettiğimi tahmin bile edemezsiniz. Bir an gözümde öyle bir anı canlandırıyorum da bu kadar güzel oynamalarının en büyük sebeplerinden biri bu hikayenin onlar için olması onlara has olması sanırım.
Diğer bir gündem maddesi ise, Mehmet'in aşkı...
ben baştan beri Mustafa ile Mehmet'i birbirini benzetemiyorum. Dipnot: Mehmet'in ağır abi olmasını da istemiyorum. -ki o ev yeterince bunaltıcı! Bence o evin rengi olmalı.- Ne diyordum baştan beri benzetmiyorum. Mustafa bir aşk adamıydı. Sadık, sevdiği için dövüşebilen, hayatnı riske atan, bunalımları olan bir karakterdi. Mehmet ise çapkın, şıpsevdi, hayatı ciddiye almayan, umursamaz bir karakter olacak. Yani tam aradığım karakter ya da tip. :icon_whis :img-hyste
çok güzel bir bölümdü
off off güneş başabela
inşallah memoma yüz vermez
memetim bak hayırlı kızlar var bakma sen ona
en çok güneş meselesine taktım
kıskançlık bir yana ben düşünemiyorum güneşle mehmeti
NOT : Lütfen, mesajınızın tamamını BOLD olarak yazmayınız.
Mehmet Ert. eminim cok hos bir asik olur hatta simdiden replikleri dusunebiliyorum :img-in_lo senaristlerde baya deneyimli bu konuda ..
Ancak o repliklerin Gunes'e gidecegini dusundugumde olmasada olur diyorum .. :icon_whis
Bende senaristlerin güzel replikler yazacağını ümit ediyorum ama beni asıl rahatsız eden madem o aileden Nisan Ali ile bir aşk yaşayacak, Güneş'in de Ertuğrul ailesinden biriyle olması gerekmiyordu... Mehmet'in hikayesinin farklı biriyle olmasını tercih ederdim..Ali ve Güneş in ikisinin birden farklı sınıftan ve aynı aileden kişilere aşık olması çok klişe gibi geliyor..Nisan-Ali ilişkisi yeter bize imkansız olarak..
sevgili badger, Nisan'ın zincirleri nasıl kıracağını, aşık olunca neler yapacağını doğrusu çok merak ediyorum. Allahtan dizi bir sezonluk ta fazla beklemeyeceğiz bu aşkı izlemek için..
bitanem_61
21-09-07, 13:02
3. Bölüm
Oğlunun şoförü olmak Ali’ye yetecek mi?
Ali, oğluna yakın olabilmek için köşkte şoför olarak çalışmaya başlamıştır. Güneş, abisinin bu şekilde kendine eziyet ettiğini düşünse de Ali memnundur. İlk andan itibaren Murat’la sıcak bir ilişki kurar. Ama gün geçtikçe oğlunun hem yanında hem çok uzağında olmak, onu derinden sarsacak ve aklından geçenlere engel olamayacaktır.
Dönüşü hasretle beklenen Mehmet, İstanbul’a gelir. Ama daha memlekete girerken aileden önce polis tarafından karşılanır. Tabii bu durum, başta Selim Reşat olmak üzere herkesi endişeye sürükler. Esas kıyamet ise Mehmet sürprizini açıkladığında kopacaktır.
Ali’yle anlaşmayı çaresizlikten kabul eden Orhan tedirgindir. Artık bir sırrı daha taşımak zorundadır. Oğlunun gerçek babası hayatının içine girmişken huzur bulamayan, kardeşinden umduğu desteği de göremeyen Orhan, öfkesini Nisan’dan çıkartır. Olan bitenden habersiz, Orhan’ın tavırlarına anlam veremeyen Nisan da sonunda patlar ve hiç yapmadığı bir şeye kalkışır.
Bu arada damadının eline bakıyor olmak, Rana’ya artık ağır gelmektedir. Kendince çözüm arayışına girer. Nisan’ın uyarılarına rağmen bulduğu yolda yürümeye kararlıdır.
Özet ve resimler gelmiş..
Resimleri Rabianın görmemesi dileği ile :) Ya da şimdiden alışması dileği ile diyelim.
Başlık çok fazla durgun ilerliyor. Dizi başlamadan mesajlara yetişemezsek şimdi mesajlar havada asılı kalıyor.
Arkadaşlar canlanın.
bitanem_61 özet için çok teşekkürler efendim.
Ali yine her zaman ki gibi duygularına teslim olacak gibi merak etmekteyim doğrusu şu aklından geçenleri.Zaten Murat'la çok iyi anlaşacakları belliydi ki fragmanda da gördük aralarının nasıl olduğunu.Fragmanda Murat'ın söylediği çok güzel bir laf var "babam hep der ki hayatta tesadüf yoktur" Ali'nin önce okulda ona yardım etmesi daha sonra da şoförü olmasını kastediyor sanırım.Ben tam tersini düşünsem de hayatta herşey bir tesadüften ibarettir bence.Ama tabi konu dizi olunca tesadüflere yer olmuyor hele hele Orhan ve Ali mevzusunda.
Mehmet'i bekleyen büyük sürpriz buymuş demek polisler tarafından yakalanması bu ne ya 2 bölümdür sürpriz de sürpriz bu hafta öğrenelim artık Mehmet'in aileye olan sürprizini de kesin o da kötü birşey olacak kıyamet koptuğuna göre.:icon_whis
Orhan yine hatalarına tam gaz devam ediyor iyice sinir bozucu bir hâl aldı onun tavırları da özellikle Nisan'a karşı ama bu sefer karşılığını da bulacak.Sanırım Nisan'ın kalkıştığı şey de kimseye haber vermeden Ali'yle bir yerler gitmek olacak(artık nerey gidiyorlarsa).:img-polic
Rana Hanım'da artık neleri varsa hepsini satacak gibi duruyor geçen hafta bunun sinyalini vermişti zaten.:img-pilot
Edit:Ayrıca bölüm fotolarında da maşallah bolbol Mehmet&Güneş'i görüyoruz hadi hayırlısı.:PBir de Ali Murat'a sanırım annesinin fotoğrafını gösteriyor en azından bana öyle geldi elinde bir fotoğraf var ona bakıyorlar.:img-cool2
Ali, oğluna yakın olabilmek için köşkte şoför olarak çalışmaya başlamıştır. Güneş, abisinin bu şekilde kendine eziyet ettiğini düşünse de Ali memnundur. İlk andan itibaren Murat’la sıcak bir ilişki kurar. Ama gün geçtikçe oğlunun hem yanında hem çok uzağında olmak, onu derinden sarsacak ve aklından geçenlere engel olamayacaktır.
O güneş zaten:icon_whis:icon_whisNe eziyeti ya.Bu kızda da hiç mi adalet veya empati kurma yetisi yok.Nasıl avukat olmayı becermiş.Abisi hapse girmese ne olcaktı acaba:icon_whisSusup otursun lütfen
Murat'a babası hakkında sorular sorup,ilginç cevaplar vermek konuyu belirli bölgelerde tutmak...Ali'den bunları beklemek şaşırtıcı olmasa gerek.Murat ile olan dialoglarını çok merak ediyorum
Dönüşü hasretle beklenen Mehmet, İstanbul’a gelir. Ama daha memlekete girerken aileden önce polis tarafından karşılanır. Tabii bu durum, başta Selim Reşat olmak üzere herkesi endişeye sürükler. Esas kıyamet ise Mehmet sürprizini açıkladığında kopacaktır.
Bu da Mehmet'i bekleyen süpriz oluyor herhalde.Şaşırtıcı gerçekten aklımıza gelmemişti
Ali’yle anlaşmayı çaresizlikten kabul eden Orhan tedirgindir. Artık bir sırrı daha taşımak zorundadır. Oğlunun gerçek babası hayatının içine girmişken huzur bulamayan, kardeşinden umduğu desteği de göremeyen Orhan, öfkesini Nisan’dan çıkartır. Olan bitenden habersiz, Orhan’ın tavırlarına anlam veremeyen Nisan da sonunda patlar ve hiç yapmadığı bir şeye kalkışır.
Ohh...Nisan'a kapı açıldı...Kadın zaten bunalmış ama bir de "anlayışlı"olarak gördüğü eşi bağırma çağırma seviyesine gelince kafesin kapısını zorlamasın da ne yapsın.İstemese bile zihinsel olarak yönelir yani.Ali de zaten yakınlarda:img-icecr Hiç yapmadığı birşey birileriyle dertleşmek mi açık havada:icon_whis
Bu arada damadının eline bakıyor olmak, Rana’ya artık ağır gelmektedir. Kendince çözüm arayışına girer. Nisan’ın uyarılarına rağmen bulduğu yolda yürümeye kararlıdır.
Rana Hanım krizlerinden biri de bu...Bir yerde haklı ama saçma sapan çözümlere gitmese bari.Ne de olsa kendisini olayları abartıp farklı boyut vermekte bir numaradan.Birine danışarak iş de yapmıyor.Alır sazı eline başlar kendi çalıp kendi söylemeye:icon_whis
Ali'nin işi gerçekten zor.Oğluna sarılıp yılların hasretini dindirecek kadar yakın ama bir o kadar da mesafeli olmak zorunda.gerçekten çok zor bir durum.Ali aslında aşkı düşünecek durumda değil ama Nisan'ın oğluna olan sevgi dolu yaklaşımından etkilenicek ve sonrasında Nisan'ın içindeki yanlızlığı görücek bir bakımdan Ali de kendi içinde yanlız.Bu ilgisini çekicek ve yakınlaşıcaklar.Tamam buraya kadar herşey açık da.Peki ya sonrası.Bu forum sayfaları nelere şahit olucak.Bu ilişki başlı başına bir tartışma zaten.
Orhan'a bir üzülürken bir kızıyorum.Nisan'a bağırıyormuş bu bölümde .Orhan Efendi önce bir aynaya bak bakalım Nisan'a bağırmadan önce.Tabii hala bakıcak yüzün varsa.Kadına danışmadan Murat'ı yurtdışında okumaya göndermenin iyi bir fikir olucağını söylüyorsun,sonrasında oğlunun şoförünü işden çıkarıyorsun Nisan bunu evin yardımcısından öğreniyor.Tamam haklı sebeplerin var bunları yaparken ama Nisan bunları bilemez ki.Bir de şu piyano hocasının evine gidip kahve içme muhabbeti var.Bile bile gitti kadını öptü sonrasında tuttu kendini. Ama bu esintiye kapıldı maalesef.Bunun sonu kasırga getirir.Birde özette kardeşinden beklediği desteği göremedi diyor.Acaba Murat'ı eğitim için yurtdışına gönderme fikrimi kastediliyor.İş konusunda Mehmet'in fikrine ihtiyaç duyacak değil de.Büyük ihtimalle oğlunun eğitimi ile ilgilidir konu.Mehmet de Nisan ve babası gibi bunun için erken olduğunu düşünüp abisine destek olmıyacaktır.Olmasında tabii.Ali daha yeni kavuştu oğluna.
Şimdi gelelim Mehmet Paşama.Ha geldi gelicek derken geldi ama emniyeti ayağa kaldırmış.Hayırdır Mehmet ne işin var polisle.Pasaportunda sorun mu var acaba.Aksi bir vukuata karıştığını düşünmüyorum.Ama belkide isim benzerliğinden bir durum oluştu.Eğer Güneş ile avukat olarak tanışacaksa kesin adliyelik olucak bizimkisi.Böyle bir durumda Güneş daha hırçın yaklaşıcak Mehmet Ertuğrul'a.Bir türlü denk getiremedim.Göreceğiz bakalım.Valla Orhan'a davrandığı gibi davranırsa Güneş Mehmet ona çataçat cevap verir.Güneş'İ bastırır.Güneş de daha sinir olur.:img-wink:Ne demişler en büyük aşklar kavgayla başlar.(Vildan sevenler kırılmasın ama Mehmet-Güneş sahnelerine hala olumsuzum.Yakıştıramıyorum birbirlerine.Bakalım karşılıklı oyunlarını bir görelim de.Salı günü belli olur.)
ben beğendim açıkçası vildan-mehmet aşkını..
vildanı pek sevmem ama ben bu filmde çok güzel oynadığını düşünüyorum..
acaba memet niye polislerle gidiyo:icon_whis
Özette beni en çok meraklandıran Nisan'ın hiç yapmadığı şeyi yapacak olması..
Kızgınlıkla evi terk edecek belki hava almak için, Orhan da Ali'yi peşine mi takacak? Yoksa Ali Nisan'ın perişan halini görüp peşine mi takılacak?
Neyse ne olursa olsun, gece karanlığında dertleştikleri anlaşılıyor fragmandan.:img-icecr
Mehmet'i bekleyenler için gözünüz aydın diyorum..:happy0064
İkinci bölümü geç izleyince yorumumu yapamadım ama artık 3te acısını çıkartırım umarım.
İkinci bölüme hüküm sürdüğünü düşündüğüm durgunluk bu bölümde yok. Kaldı ki Ali'nin evindeki sahneyle de bahsettiğim durgunluk bitmişti, Ali'nin oğlunun yaşadıını anlamasıyla ya da mezarlıkta...
Her neyse.
Artık hem ORhan hem de Ali için farklı nedenlerden zor bölümler geliyor. Orhan zaten yeterince sır saklıyor, bakalım bu işin üstesinden nasıl gelecek?
Bu arada ben Mehmet'in de Orhan ve Nisan'ın sırlarını bildiğini düşünmüyordum, buna şaşırdım. En azından özetten anladığım kadarıyla Orhan kardeşine ümit bağladığına göre Ali'den bahsetmiş olmalı, bu da demektir ki Murat'ın gerçek kimliğinden haberdar üçüncü kişi Mehmet...
Mehmet demişken...
Nihayet kendisi tam olarak bi bölümde olacak:) Ve muhteşem kadro tamamlanacak... Sürprizini gerçekten merak ediyorum, fos bir şey çıkarsa hayli hayal kırıklığına uğrayacağım. 3 bölümdür sözü geçip duruyor! Fragmanda Güneş'in peşinden koşturması da ilginçti hani... Tahminler doğru çıkacak sanırsam :icon_whis
Konudan konuya atlıyorum ama yan karakterlerin hikayelerinin de işleniyor olması cidden hoş. Rana'dan bahsediyorum bu noktada, onun da kilit isimlerden biri haline gelmesi muhtemel... Ki senaristlerimizin huyudur zaten, benim çok sevdiğim bir özellikleridir bu hikayenin dallanarak büyümesi olayı...
Ali-Murat ilişkisinin gidişatını mutlulukla takip edeceğiim ve tabii ki Orhanın terör estiren hallerini. Sanırım bu hali Nisanla arasını iyice açacak ve dolayısıyla Serra'ya gün doğacak :icon_whis
Röportaja ise bayıldım! Gerçekten tanıtım açısından harika bir fikir, merakı cezbediyor resmen. Röportajın içeriği de çok güzel hazırlanmış, abartılmamış sorularda hatta tam yerinde sorular sorulmuş oyunculara, Nejat İşlerin ağzından tüm rollerimi sevdim lafını duydum ya pek sevindim...
Ha bir de ah ah diyorum:
Bu senaristlerin kaleminden çıkan bir başka güzel diziye neden bu kadar değer verilmedi, neden aynı taktik uygulanmadı, neden röportajlar yapılmadı oyuncularla ortak, çıkan kitapta dahi...
Dizinin ismini vereyim mi:)
Bende senaristlerin güzel replikler yazacağını ümit ediyorum ama beni asıl rahatsız eden madem o aileden Nisan Ali ile bir aşk yaşayacak, Güneş'in de Ertuğrul ailesinden biriyle olması gerekmiyordu... Mehmet'in hikayesinin farklı biriyle olmasını tercih ederdim..Ali ve Güneş in ikisinin birden farklı sınıftan ve aynı aileden kişilere aşık olması çok klişe gibi geliyor..Nisan-Ali ilişkisi yeter bize imkansız olarak..
Kesinlikle katiliyorum ..
Mehmet Ert.'in baska bir kiza asik olmasini isterdim bende. Nisan & Ali yeterdi ..
Gunes abisi icin dizide, ona destek olur, hapisten cikarir, arada bagirir, bazen simarir, yeterdi yani :icon_whis Nejat'la olan sahneleri yetmiyormus gibi birde Mehmet'le olan sahnelerini cekmek zorunda olucaz simdi ..
Mehmet'in farkli bir oykusu, farkli iliskileri olabilirdi .. Hersey orumcek agi gibi birbirine bagli olmasaydi keske ..
Özet ve resimler gelmiş..
Resimleri Rabianın görmemesi dileği ile :) Ya da şimdiden alışması dileği ile diyelim.
Başlık çok fazla durgun ilerliyor. Dizi başlamadan mesajlara yetişemezsek şimdi mesajlar havada asılı kalıyor.
Arkadaşlar canlanın.
Ozet yorumum az sonra :)
Resimleri gordum ve cok kizdim :img-cool2 Selim Resat ile olan sahnelerinden koysalarmis ya .. Ya da Murat'la :img-icecr Illa yuzunun dogru durust gorunmedigi, fragmanda zaten olan bir sahneden iki resim gondermek zorunda degiller :img-cool2
Bence forumdaki durgunlugun nedeni is, okul vs ..
Dizi baslamadan herkes tatilde falandi (en basta ben :icon_sorr) o yuzden surekli girebiliyorduk.
Ama artik saat 7'den once giremiyorum foruma ben ..
Cok fazla mesajin olmamasi daha iyi bence, az, oz ve kaliteli mesajlar daha onemli kanimca :img-yes:
Ama biraz hareketlilik hic fena olmaz, dogru ..
Teşekkürler bitanem61.
Oğlunun şoförü olmak Aliye yetecek mi??İlk başlarda bununla yetinmeye çalışcak ama bence ilerleyen zamanlarda oğlunun bi başkasına baba demesi onu sinirlendiricektir.Ama bence mantıksız bişey yapmaz yani Murata pat diye söylemez heralde..
Mehmet napmış ki polis tarafından karşılanıyo.Çok merak ettim şimdi.:bilmim.Böyle olunca Mehmet Reşatın aklına hani sürgünde çektikleri falan mı gelcek(ben de ya baya abarttım illa bi ilgisi olcak sanki:icon_sorr)
Mehmetin sürprizinin bar işletmek olucağını düşünüyorum.Selim Reşat kıyameti kopracak heralde.:D
Ya bu Orhana da kızmıyım kızmıyım diyorum ama dayanamıyorum ya hem senin çocuğun olmasın suçu eşine yükle hem de çocuğun babası çıksın gelsin böyle bi değişik hareketler yap hiçbişey söyleme sonra Serra var bi de tabi onu hiç açmak istemiyorum sonra bi de sinirlenip sinirlenip Nisana patla:icon_evil
E Nisan da napsın yani muhtemelen o da sinirlenip evi bi süreliğine terkeder ya da habersiz çıkar gider işte fragmanda gördüğümüz Aliyle olan sahnede bundan kaynaklanıyo sanırım.
Şu Rana Sultanın napcağını da çok merak ediyorum.Bana kalırsa Nisan Orhanın parasını harcıyoruz demese ağır geliceğini de pek sanmıyorum ama neyse.:icon_whis.Galiba başına dert açıcak.:img-pilot
Bu arada Rabish imzana bittim ya :img-blush.senin terapi bitti mi geliyosun sen??:D
Ali, oğluna yakın olabilmek için köşkte şoför olarak çalışmaya başlamıştır. Güneş, abisinin bu şekilde kendine eziyet ettiğini düşünse de Ali memnundur.
Yeni birsey degil, Ali kararlar verir, Gunes itiraz eder, bagirir, çemkirir, kahrolur .. vah vah yavrum ..:icon_whis
Ali'nin memnun olmasi ona yetmiyorsa daha ne diyelim .. Zaten Ali'nin neden boyle bir yola bas koydugunu anlamamis birisinden boyle birseyi beklemek saçma olur .. Sadece çikislarinin ve bagirmalarinin daha hafif ve gerçekçi olmasini diliyorum Gunes konusunda .. Baska beklentim yok ..:icon_whis
İlk andan itibaren Murat’la sıcak bir ilişki kurar. Ama gün geçtikçe oğlunun hem yanında hem çok uzağında olmak, onu derinden sarsacak ve aklından geçenlere engel olamayacaktır.
Murat'la sicak iliski ..:img-icecr Bu sahneleri sabirsizlikla bekliyorum ya .. Ali yillar sonra nasil davranicak, ne konusucaklar, arkadas olucaklar mi ?
Ali'nin birseyler yapacagi kesindi, omru billah sofor kalacagi yoktu ama ne gibi seyler yapar en ufak bir tahminim bile yok. Ilerki bolumlerde Nisan'la iliskileri ilerledikten sonra 3'u uzaklara kacabilirler ..
Hasret ki ne hasret .. :img-in_losukur kavusturana ..
Asi çocugun asiligini vurgulamak icin hemen polisle muhattap edecekler demek .. Havaalaninda bir kavga falan olabilir, sahsen pis ve karanlik islere bulastigini falan sanmiyorum =) Selim Resat yine soy sop muhabettine baglicak demek .. Biri su adama 2007'de oldugumuzu hatirlatsin ya .. Ya da hatirlatmasin, o hep Mehmet'e kizsin bizde hep Mehmet'i gorelim .. :img-hyste
Mehmet'in surprizi kesin bar ile alakali .. 99% eminim cunku ilk fragmanda herkesin meslegi ile ilgili ip uçlari vardi bu yuzden kesin bar açicak diyorum ..
Ali’yle anlaşmayı çaresizlikten kabul eden Orhan tedirgindir. Artık bir sırrı daha taşımak zorundadır. Oğlunun gerçek babası hayatının içine girmişken huzur bulamayan, kardeşinden umduğu desteği de göremeyen Orhan, öfkesini Nisan’dan çıkartır.
Orhan'in hali gayet normal, icimden "beter olsun" demek geliyor ama mezarliktaki sahne aklima geldigi icin demiyorum .. sadece mustehaktir ona ile yetiniyorum. Mehmet'ten destek alamiyor demek, sasirmadim dogrusu .. Kesin is seyahatine gondermek isticek Mehmet'te gitmeyince ufak çapli bir çatisma cikabilir (Mehmet - Fiko sahnelerini buyuk bir heyecanla bekliyorum :img-icecr)
Olan bitenden habersiz, Orhan’ın tavırlarına anlam veremeyen Nisan da sonunda patlar ve hiç yapmadığı bir şeye kalkışır.
Aferin Nisan'a, sonunda akilli bir kadin gibi davranmaya basladi ve tepkisini gosterdi galiba. Orhan'in hatalarini ortmek yerine yuzune vurmasi cok daha hayirli olacaktir kanimca ..
Rana cok enteresan bir karakter : bazi sorunlarin farkinda olan ender karakterlerden birisi ancak sorunlari cozmek isterken cok abartiyor (bkz : Nisan ile Orhan'a surpriz seyahat, Murat'in aklina yeni bir bebek fikrini sokmak ..) Orhan'in eline bakmamak istemesi cok guzel, ama dedigim gibi yine cok enteresan bir çozum bulur kesin ..
Ekşi'den birkaç yorum;
*gecenin bir yarısı izlediğim bir bölümü gayet hoşuma gitmiş, çekimleri ve oyunculuğu diğer dizilere oranla çok daha iyi olan izlenebilir dizi. senaryo sıçmazsa iş yapacağı kesin gibi...
erkan can'ın hastasıyız bi de.
*daha ilk bölümlerde, çok ciddi anlamda klişeler klişesi olan "analık-babalık davası" konusuna aşırı girmiştir ve yapacakları ne kaldı geriye diye düşündürtmüştür.
ilerleyen zamanlarda, çocuğunu kaçıran bir babanın serüvenini izlemeyeceğimize eminim. hatta, fikret kuşkan ve nejat işler arasında, baba kimdir bakan mı dünyaya getiren mi diye sürekli tartışılan bir atmosfer ortaya çıkacağını düşünüyorum. bu da kaç bölüm götürür bilmiyorum. bir de gestuslar çok yoğun. adamların bir bakışından, gelecek üç bölümü yazıyorum. mesela, öz baba rolündeki nejat işler ile, üvey anne rolündeki melissa sözen arasında ilişki olacak; bakı