Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
judithtimoz
25-09-07, 11:44
aaaa mehmet güneş repliklerini okudukca aklıma geldi..
ali neden arabada mehmete, abi agırlıgını göstermedi.. ciddiyetini..
mehmet baya baya güneşe asıldı...ali bundan rahatsızlık duymadımı ki
ali kendini yola verdiginden dikkat edemedimi acaba....
Sasocum, sana kesinlikle katılıyorum. Mehmet resmen (ama çok komik ve hoş şekilde) asıldı. Hemde kızın abisinin yanında. Ali doğru dürüst müdale edemedi.
biz ne abiler gördük ...kendi arızada olsa gece vakti kapıdan polis kovan..evde kalmalara çemkiren...:img-hyste
Sadece bi sey eklemek istiyorum. "ne lan bu, her gece başka bir erkek kapıya dayanıyor" deyip, herkezi başka tarafa gönderen. bir not daha:belkide ben arıza bir abi severim...:icon_whis
Aynen.:good:
Ali diğer abilere göre öz güveni fazla birisi, aynı şekilde kardeşine de güveniyor. Ben ilerleyen bölümlerde de böyle bir ilişki karşılıklı olursa Ali karakterinin karşı çıkacağını sanmıyorum. Sonuçta kardeşinin en doğru seçimi yapacağını düşünür. :good:
Benim favori abim Ali :good:
Uyuz abi Orhan out :mad72:
hyoldasım şimdi ben bu konuyu başka bir yerden tutardım ama bu sayfa yeri degil...
bi ara başka sayfada açmalıyız bu konuyu..:img-yes:
böyle bir sahne benim içime sinmedi ....abi kızkardeş ilişkisi farklıdır...özgüven ona güven buna güven olayından farklı bu ilişki...ki araya abinin oldugu ortamda kızkardeşe biri asılacak......:dito
alevalev_25_
25-09-07, 11:50
1) En begendiginiz sahne ?
Murat'ın araba da uyuya kalması ve Ali'nin karısını hatırlayarak ağlaması!!!
Mehmet'in babası odaya girdiğinde koltukta uyuyor edalarında olması, sonradan baba - oğul kısa da olsa sarılmaları!!!
(Neden bu tarz ailelerde çocuklarına sevgi gösterilmekten kaçınılır hep merak etmiştirim!!!)
2) En begenmediginiz sahne ?
Serra'nın olduğu her kare diyebilirim!!!
3) En begendiginiz oyuncu ?
Nejat İŞLER
4) En begenmediginiz oyuncu ?
Serra'yı canlandıran hanımın adını hatırlayamadım. Anlaşıldığı üzere Serra diyeyim!!!
5) En begendiginiz replik ?
Açıkcası repliği tam olarak hatırlayamadım ama Nisan gece dışarı çıktığında Ali'yle aralarında kısa ama öz bir knuşma geçiyor araba da. Ali'nin söylediği bir söz Nisan'ın dikkatini çekiyor ve kime ait olduğunu söyleyip, nereden biliyorsunuz? diyor!!!
Ali "...şoförlerde kitap okur!!!"
Rabish'ciğim işte ben enlerim.:)
Mehmet&Güneş&Murat&Ali araba sahnesi şahaneydi.:)
Orhan ve Serra'nın olduğu her sahne
Dün akşam ki bölümde Nejat süperdi.:good:
Canan Ergüder yani Serra'yı canlandıran oyuncu yani asla oyuncuya bir garezim yoksa sadece karakteri sevmiyorum.
Mehmet'in Güneş'in bürosuna geldiğinde söylediği her replik güzeldi.:)
Kucuk bir anket yapmak istiyorum :img-blush
Ben de cevap vermek istiyorum:img-blush
3. bolumde,
Ali'nin arabada karısını düşünerek ağladığı sahne.:icon_sorr
Mehmet-Güneş-Murat üçlüsünün arabadaki sohbetleri.:img-in_lo
Orhan'ın yemek masasında Nisan'ı terslemesi.:icon_sorr
Serralı her sahne.:icon_evil
Kasiyer kızlı her sahne.:icon_evil
Hankısını yazsam diğerine haksızlık olur.:icon_sorr
Dün için ortamı neşelendirmesinden dolayı Mehmet.:img-wink:
Serra.:dito
Kasiyer kız.:img-beee:
Mehmet-Bizim aile gülüşü ile meşhurdur.
Güneş-Bizim ki de ciddiyetiyle
Murat'ın Ali'ye söylediği "Babam hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanır"sözü.
Nisan bu soğuklukla giderse Ali bile aşık olmayacak ona.
Acaba doğdu doğalı mı böyleydi yoksa Orhan'la evlendikten sonra mı böyle oldu.
Bence Nisan'ın çocukluğuna inmemiz lazım.:)
Merakla Nisan'ın Ali aşık olduğunun sinyallerini görmeyi bekliyorum.
Tepkileri nasıl olacak yok eğer yine aynı giderse Nisan bu dizide ki Serra'dan sonra sevmediğim karakterlerden birisi olacak.
1) en beğendiğim shn.?
mehmet güneş ve muratın arabadaki halleri ve replikleri
2) en beğenmediğim shn?
serranın çok rahat bir şekilde gecenin bir vakti orhanı arayıp senle konuşmak istedim sebebi yok demesi...yani adama sürekli asılması..gerçi amacına ulaştı...
3) en beğindiğim oyuncu?
tabiiki mehmet...diziye güneş gibi doğdu...onun güler yüzü hepimize iyi geldi...aslında hepside rollerinin hakkını vererek oynuyorlar..yani hepsi iyi ama bu bölümde mehmet....
4) en beğenmediğim
yok...
5)ei iyi replik?
mehmetle güneşin tüm sahneleri....
Arkadaşlar dizinin çekildiği Cihangir Sadık Paşa Konağının tam olarak nerede olduğunu bilen varmı?
Canım Cihangir çok büyük bir yer değil gidip sorulursa rahat rahat bulunabileceğini sanıyorum. Büyük ihtimalle esnaf bile bilir. :img-yes:
Forumda tek kelimelik mesaj yazan arkadaşlar var. Lütfen biraz daha dikkat edelim. Bir kaç cümle daha sıkın dişinizi. :img-polic
Vakit ayirip anketime cevap yazan herkese tesekkurler :img-kiss:
Bence Nisan'ın çocukluğuna inmemiz lazım.:)
Bence inenmemize gerek yok Melalcim :)
Zaten dun kendisi arabada soyledi birseyler "buyuk dedelerim, osmanli" falan diye ..
Bence kucuklugunden beri uzerinde Son Osmanlilardan olma baskisi ve agirligi var, Selim Resat gibi bir babasi olmustur muhtemelen ..
Rabish'ciğim o zaman Nisan oldu olalı böyle soğuk birisi.
Yok bu kadını aşk falanda değiştiremez.:icon_whis
Mehmet'te Osmanlı soyundan geliyor ama ondan ağırlığın a'sı yok.:)
Raboşun Anketine katılmasam şişerim :)
1)En beğendiğim sahne.
Aliyle Muratın olduğu her sahne desem:)
2)En beğenmediğim sahne
Serra olan her sahne :hıh
3)En beğendiğim oyuncu
Tek söyleyemem sorry:P Nejat ve Mehmet;)
4) En beğenmediğim oyuncu
Bunuda tek söyleyemiyorum:) Melisa ve ismini bilmek zorunda olmadığım Serra karakterini canlandıran şahsiyet :hıh
Buarada Melisayı düşman olduğumu sanmayın, sadece çok soğuk buluyorum dizide ondan yani.
5) En sevdiğim replik
Mehmet ile Güneş'in replikleri güzeldi,
O arabadaki Mehmet-Ali-Güneş-Murat konuşması ve hareketleri harikaydı :img-hyste
Rabish'ciğim o zaman Nisan oldu olalı böyle soğuk birisi.
Yok bu kadını aşk falanda değiştiremez.:icon_whis
Mehmet'te Osmanlı soyundan geliyor ama ondan ağırlığın a'sı yok.:)
E Mehmet iste :img-blush o asi, deli dolu, Nisan zaten pek oyle degilmis bence ki bu kadar donuk oldu.
Makina gibi hareket ediyor bazen (aslinda sadece aile meclisinin toplandigi ve Orhan-Nisan sahnelerinde)
Mehmet'le olan sahnesini begendim ben, birde gozlerini o kadar ayirmasa cok guzel olur :good:
Tempo dergisindeki bir bölüm şöyle;
T.: Nisan, kuş kafesinden uçacak mı, uçması gerekir mi?
M.S.: Nisan kendi içinde çok güçlü bir kadın. Hayatı hep ertelemiş. Sorgulayacak vakti olmamış. Hayatı başkaları tarafından belirlenmiş. Ama özünde biriktirdiği bir enerjisi var. Ömrünü adadığı tek şey evladı. Onu kaybetmekle karşı karşıya kalınca, çözülecek karakter.
Melisa Sözen bu röportajında Nisan ile ilgili ip uçları veriyor.Bence Nisan'ın soğukluğu,tadını bilmediği şeyler olduğundan dolayı.:img-in_lo
Gerçek aşkı bulsun yaşasın eminim çok farklı bir Nisan izleyebiliriz.:img-wink:
Radikal gazetesindeki röportaj da bize Nisan hakkında biraz bilgi veriyor.:img-wink:
Nasıl bir kadın Nisan?
Nisan, üzerindeki baskıdan fena halde sıkılmış durumda. Konuşamamaktan, yaşayamamaktan, hayatta duruşunun olmamasından ve hep geçmişin gölgeleriyle büyümekten sıkılmış. Kendi sureti, geçmişindeki suretlere benzemediği müddetçe Nisan yanlış ve mutsuz bir kadın olacak diğerlerinin gözünde, hep yanlış yolda ilerleyecek. Ama o kendi bağımsızlığını eline almak istiyor. En büyük yarası bir çocuk sahibi olamamakken, mucize gibi, bir çocuk ona getiriliyor ve o onu büyütüyor 10 sene.
Bir Osmanlı kadınını oynamak, o terbiyenin, hayat tarzının mimiklerini, jestlerini taşımak zor olmalı.
Bu bir büyütülme, yetiştirilme tarzı ama kendi karakterin de hâlâ işin içinde. Oynadığım karakter sürgünde doğmuş, sonra genç yaşta İngiltere'ye okumaya gönderilmiş, arkasından da Türkiye'ye dönüp evlenmiş. Aslında çok farklı kültürlerin birleştiği bir karakter Nisan, hatları tek bir ülke üzerinde belirginleşmiş değil. Aile içindeki davranışlar, oturuş, yemek adabı, bunlar belirli kalıplar. Bunların dışında kalan çıkışlar, mimikler, tepkiler tamamen karakterin psikolojisiyle ilgili.
:)
1)En beğendiğim sahne.
Ali'yle Murat'ın olduğu her sahne ve Memo'mun olduğu sahneler (Vildan'sız olanlar tabiki de )
2)En beğenmediğim sahne
Serra olan her sahne :hıh vee Vildan Memo sahneleri
3)En beğendiğim oyuncu
Mehmet&Fiko ve Nejat ;)
Serra karakterini canlandıran şahsiyet :hıh
5) En sevdiğim replik
Ali ile Murat'ın replikleri
Mause'ciğim altını çizerek belirttiğin yazıda şu dikkatimi çekti.
Evladını kaybetmekle karşı karşıya kalınca çözülecek.
Yani Ali'nin Murat'ın gerçek babası olduğunu,Orhan'ın ona söylediği yalanlar yakında ortaya çıkacak sanırım.
Ama büyük ihtimal Ali'ye aşık olduktan sonra ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Mause'ciğim altını çizerek belirttiğin yazıda şu dikkatimi çekti.
Evladını kaybetmekle karşı karşıya kalınca çözülecek.
Yani Ali'nin Murat'ın gerçek babası olduğunu,Orhan'ın ona söylediği yalanlar yakında ortaya çıkacak sanırım.
Ama büyük ihtimal Ali'ye aşık olduktan sonra ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.
Sevgili Melal,alıntıyı yaparken ben de Allah Allah:blink::blink::blink:,ne olacak ki dedim.:bilmim
Nisan önce aşık olacak ama Ali'ye açılamayacak da Murat Ali'ye gidince mi çözülecek?:bilmim
Yoksa çocuğunu kaybetmemek için aşkını mı teklif edecek?:img-fie:
Bu çözülme aşk anlamında mı olacak bütün duygular anlamında mı olacak?:bilmim
Bi türlü içinden çıkamadım.:icon_sorr
Yalanlar bu kadar çabuk ortaya çıkarsa biz ne izlicez sezon sonuna kadar.Savaşları mı?:icon_sorr
Sevgili Melal,alıntıyı yaparken ben de Allah Allah:blink::blink::blink:,ne olacak ki dedim.:bilmim
Nisan önce aşık olacak ama Ali'ye açılamayacak da Murat Ali'ye gidince mi çözülecek?:bilmim
Yoksa çocuğunu kaybetmemek için aşkını mı teklif edecek?:img-fie:
Bu çözülme aşk anlamında mı olacak bütün duygular anlamında mı olacak?:bilmim
Bi türlü içinden çıkamadım.:icon_sorr
Bak bunu bende bilmiyorum canım.
Ama Nisan içten pazarlıklı birisine benzemiyor.
Yani Murat elinden giderse Ali'ye gidip sana aşığım demez sanırım.
Gerçi Nisan karakteriyle ilgili hiç bir şeyden emin değilim çünkü onu hala çözemedim.
Bana kalırsa bu çözülme önce aşk anlamında olacak sonra bütün duygular.
Bence Nisan Ali'ye aşkını kolay kolay itiraf edemez.
Asıl merak ettiğim Nisan'ın Ali'ye duygularını nasıl açacağı.
Ali'nin gözü oğlundan başkasını görmüyor yani Nisan'a aşık olup sana aşığım demez herhalde.
arkadaşlar, belki daha önce bu konuda yazdınız görmemiş olabilirim; ama bana dün izlerken (ki tahmin yürütmekte pek başarılı değilimdir) sanki Mehmet evdeki yardımcı bayanın (adını unuttum) oğlu olabilirmiş gibi geldi. Yani "yasak bir ilişki"nin meyvesi! Hem o bayanın O'na olan ayrı ilgisi, hem babasının Mehmet'e bakarken durmadan rahatsız olmasız "sen hangi soydan olduğunu unutuyorsun!" tarzında lafları, adamın içine oturmuş yani... (bide Mehmet'in tavırları :happy0064 gerçekten istediği gibi yaşıyor, genleri farklı nede olsa.. oysa Orhan babasını kopyası.)
bilmem benimle aynı fikri paylaşan var mı:icon_whis
ama en önemlisi mehmet'imize kavuştuk sonunda!!
daha önce yaptığım bütün yorumları silip dünkü bölümden sonra yorum yapıyorum dizi hakkında.Bence dizi 3.bölümle başladı.Harika bi bölümdü her karesi çok güzeldi(bazı sahneleri gereksiz bulsamda geneli kastediyorum).En önemlisi diziiye gelebildi sonunda Mehmet. aiyle muratın her sahnesi birbirinden güzeldi orhana yavaş yavaş sinir olmaya başladım o piano hocasına zaten gıcıktım.Mehmetle güzeş sahneleri çok güzeldi yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum
fazla yorum yapamicam ama bikac bisey söylemek istiyorum..
1.) Mehmet geldi dizi daha bi renklendi ya
2.) Ali ile Murat Replikleri süperdi
3.) Orhana sinir oldumm, gicik karakter :img-polic
4.) Günes hanim mehmeti pesinden kosturuyo :icon_sorr off
5.) Bidahaki bölümü nasil beklicem ya :icon_whis
Ben başka bi konuya değinmek istiyorum güzel türkçemle :img-hyste Şaka bi yana Türkçem ve Tarihim iç iyi değildir,
Melal eğer anlatamazsam bana yardım et bacım :)
Bu dizinin konusu hayal ürünü falan diyorya başta, o bi kere gerçekten yaşanmış bişeydir kesin.
Çünkü ismi lazım olmayan başka dizilerdede yazıyor bunu ve diziye baktığımda onlar yaşanmış şeyler olduğunu biliyoruz, (yani uyarı falan almasın diye "bunlar hayal ürünüdür" gibi bir açıklama yapıyorlar ya, ben kesin o yaşanmış bişeydir diye düşünüyorum)
Neyse:
Yani diyeceğim şu; Osmanlıyı kötülemek için konuştuğumu asla ve asla düşünmeyin sonuçta hepimiz onlardan geliyoruz (off güzel türkçemde olsaydı şöle güzel yazsam:( )
Ama;
Öyle bir adamın (Orhanın babasından bahsediyorum, ismini unuttum) Karısı aldatan bir oğlu var + İçkici ve yakında Bar açacak olan bir oğlu daha var.
Bunlar gerçekmi gerçekten? Yani bana biraz tuhaf ve saçma geldi.
Osmanlı soyundan gelen ne bilim bizim gibi insanlardan biraz farklı olmalı (bu devirde zor ama).
Ben bunların gerçek olup olmadığını soruyorum (yani ben gerçek olduğunu düşünüyorum ama öyle düşünmek istemem) Farzedelimki gerçek değil, o zaman bu dizinin senaristleri neden Osmanlıyı kötülüyor?
Arkadaşlar dayanamadım ankete bende katılmak istedim.
1- En beğendiğim sahne : Alinin murat için arabanın tekerini indirmesi ve Güneşin büroda mehmeti görüp şaşırma sahnesi.
2- En beğenmediğim sahne : Serranın olduğu her yer . Serra out:dito
3- En beğendiğim oyuncu : Tabiiki mehmet .Canım benim ya diziye renk geldi resmen
4-En beğenmediğim oyuncu : Başlarda vildana takmama rağmen şimdilerde melisa (ya neden o gözlerini öyle pörtletiyor ki ):img-fear2
5- En beğendiğim replik : mehmetin babasının arkasından " Sanada iyi geceler baba " diyişi
Nil'ciğim ne demek istediğini anladım.
Ben sana şöyle anlatayım durumu.
Bunların gerçek olduğuna eminim.
Neden dersen çünkü sürgün edilen hanedan üyelerinden sonra dünyaya gelen kuşak hep yurt dışında doğdu.
Çoğunluk Fransa,İsviçre vs gibi ülkelerde dünyaya geldi.
Ve neredeyse tamamına yakını kendi dillerini bilmiyorlar.
Ve sürgün edilen Osmanlı torunları artık hayatta değil ondan sonra ki kuşak ise ülkelerinden ayrı büyümüşler.
Yani demek istediğim gerçek hayatta Mehmet gibi olanlar vardır.
1972'de Türkiye'ye giriş affı çıktı ama ne kadarını geldi ne kadarını yurt dışında ikamet etmeye devam etti bilmiyorum.
Yani uzun lafın kısası bir çoğu Türkçe bilmiyor,Türkiye'de yaşamıyor ve belkide ülkeleriyle ilgili bir çok şeyden bi haberdirler.
Elbette nereden geldiklerini,nasıl bir soyun ağırlığını taşıdıklarını biliyorlar ama ona göre yaşadıklarını sanmıyorum.
Heh tamam şimdi anladım, aklıma şey geldi;
Bu sene öyle bi olay yaşanmıştıya Türkieyde, Hani Türkiyedeki ve Yurtdışındaki Osmanlı torunları bir araya gelmişti, bazıları türkçe bilmiyordu o yüzden tercümanla anlaşmışlardı.
Ne kadar acı, ama gerçek.
Not: İngilteredede görmüştük ordayken tabi onlar genelde şehir dışlarında yaşıyorlar.
Ben başka bi konuya değinmek istiyorum güzel türkçemle :img-hyste Şaka bi yana Türkçem ve Tarihim iç iyi değildir,
Bu dizinin konusu hayal ürünü falan diyorya başta, o bi kere gerçekten yaşanmış bişeydir kesin.
Çünkü ismi lazım olmayan başka dizilerdede yazıyor bunu ve diziye baktığımda onlar yaşanmış şeyler olduğunu biliyoruz, (yani uyarı falan almasın diye "bunlar hayal ürünüdür" gibi bir açıklama yapıyorlar ya, ben kesin o yaşanmış bişeydir diye düşünüyorum)
Neyse:
Yani diyeceğim şu; Osmanlıyı kötülemek için konuştuğumu asla ve asla düşünmeyin sonuçta hepimiz onlardan geliyoruz (off güzel türkçemde olsaydı şöle güzel yazsam:( )
Ama;
Öyle bir adamın (Orhanın babasından bahsediyorum, ismini unuttum) Karısı aldatan bir oğlu var + İçkici ve yakında Bar açacak olan bir oğlu daha var.
Osmanlı soyundan gelen ne bilim bizim gibi insanlardan biraz farklı olmalı (bu devirde zor ama).
Ben bunların gerçek olup olmadığını soruyorum (yani ben gerçek olduğunu düşünüyorum ama öyle düşünmek istemem) Farzedelimki gerçek değil, o zaman bu dizinin senaristleri neden Osmanlıyı kötülüyor?
Merhaba Niliwerda,
Sanirim biraz yanlis anlamissin sen . Osmanliyi kötüleyen felan yok .
Olay su , bir tarafta köklerine halen SIMSIKI sarilmaya calisan bir Baba ve Oglu ( Orhan ) ! Diyer tarafta artik bu Osmanli asaletinden kurtulmaya calsian kisiler ( Murat , Mehmet , Nisan ) !
Hem onlarin bugün yaptiklari Osmanliyi baglamazki ? Bir kac zaman evvel TV De görmüstüm. Bir baska Osmanli hanedanligindan Ilgilterde yasayan bir aile.
Adamlar tam Ingiliz olmuslar. Ne Türklükten nede Osmanlidan hic bir iz yoktu !
Selamlar - Demi77 bye
Heh tamam şimdi anladım, aklıma şey geldi;
Bu sene öyle bi olay yaşanmıştıya Türkieyde, Hani Türkiyedeki ve Yurtdışındaki Osmanlı torunları bir araya gelmişti, bazıları türkçe bilmiyordu o yüzden tercümanla anlaşmışlardı.
Ne kadar acı, ama gerçek.
Not: İngilteredede görmüştük ordayken tabi onlar genelde şehir dışlarında yaşıyorlar.
O programı bende görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam 5n 1k programında yayınlanmıştı.
Türkiye'de yaşayan ve Türkçe konuşan çok azdı zaten.
BS'de en çok merak ettiğim şeylerden birisi.
Selim Reşat'ın eşi öldü mü,yurt dışında mı yaşıyor merak ediyorum.
Hatırlarsanız Murat Orhan'a senin annen nerede diye mi ne sormuştu ve Orhan'da soruyu geçirtirmişti.
Kesin bu anne meselesinde birşey var gibime geliyor.
Evet cok güzel bir bölüm izledik. Zaten ilk bölümden belliydi bizleri nasil bir dizi bekledigini. Sanirim gitgide dahada iyi olacak. Daha ilk bölümde yazmistim dekoruyla, oyuncularyila , sesi ve müzigiyle , bizlere sinema filmi gibi bir zevk yasatiyor diye. Tüm ekibi tebrik ederim.
Simdi yorumuma . . .
Cogu arkadaslar Melisa `nin cok donuk , tutuk ve soguk oldugunu yazmislar.
Eger bunu Melisa bize iyi yansitiyorsa demek ki iyi bir oyuncu . Cünkü Melisanin oynadigi karakter en azindan suan öyle olmasi lazim. Cünkü hayati cok kisitlanmis , dar bir alan, görülen oki sosyal hayattada
pek yok , ilgi duydu seylere deger verilmiyor . ……. Birde Esine cocuk verememenin ezikligi . . . esinin ona karsi soguklugu vs. vs. Kuralci bir ayle ici . . Herkez bir arada.
Eeeee böyle bir kadin heyyo , heyyo ortalikta dolasmazki.
Hem gördügümüz gibi Mehmetle konusurken bambaska bir Nisan oluyor.
Yapilan makjaj ile saclar onu yasindan cok yasli gösteriyor. Sanirim buda özellikle yapiliyor. ( Melisa 1985 dogumlu )
Mehmet Günsür ile Mustafa Aslanbas ayni ! Kuralsiz, dikbas, bildigini okuyan, legèr bir tip !
Ne tesadüf , Beyaz Gelincik `te de mutfakta calisan Hatice Ana`da Mustafayi bir baska severdi .
Mehmet iyi oynuyor ama keske daha farkli olabilseydi . En azindan konusma tarzi felan .
Müzik hocasi cok itici ! Orhanin yedigi halta bakin. Yeme icme kosa kosa git sen piyano calmaya.
3 bölüme kalmaz bir hamilelik olmazsa sasirmayin. Belki artik kisirda degildir ??
Nejat Isler sanirim oyunculuguyla herkezi mest ediyor. Murat desen yine süper ! Masallah diyelim ! Nazar degmesin kardesimize .
Sanirim Ali Murata , resimdeki kisinin annesi oldugunu tabiki söylemicek.
Vildaninda oyunculugunu ve Günes karekterini cok sevioyrum. . . .
Tabiki babacan aile dostunuda . . . ( ismi aklima gelmedi simdi , pardon )
Selamlar - Demi77 bye
Hem onlarin bugün yaptiklari Osmanliyi baglamazki ? Bir kac zaman evvel TV De görmüstüm. Bir baska Osmanli hanedanligindan Ilgilterde yasayan bir aile.
Adamlar tam Ingiliz olmuslar. Ne Türklükten nede Osmanlidan hic bir iz yoktu !
Sen yazmadan ben cevabımı yazmıştım (yanlış anladığım yok sadece unutmuşum) :img-blush
Ne yazıkki Osmanlı torunları bu haldeler, çok utanç verici bana göre.:img-blush
Bölümü beğendim daha bir oturdu bu bölüm karakterler...Bayanlardan favorilerim bu bölümde kasiyer kız ve Güneş'ti..
Serra nasıl bir kadın ne istiyor tam olarak diye düşünürken kendisine bir tuhaf bakan Mehmet'in bakışlarına hiç aldırış etmemesi Orhan'a gerçekten ilgi duyduğu hissini kuvvetlendirdi bende...Ama bu ilginin sebebi Güc'ün Orhan olduğunu bilmesiyle alakası varmış gibi geliyor yani hırslı sinsi bir kadın :icon_whis
Orhan demişken en güçlü o gibi görünsede durumu en vahim olan Orhan ...Nisan istediklerini yapamadığı için başka herşeyden de el etek çekmiş bir havada...Nisan ve Ali'nin araba sahnesinde ister istemez aklım MHH e gitti..Neredeyse birebir aynı sahne :hıh
Mehmet ve Güneş sahnelerinden bu kadar keyif alacağımı ummazdım...Ama iyi bir ikili olmuşlar...
Ali-Murat sahneleride aynı keyfi verdi bana...Nejat İşler'i baba rolünde izlemek istiyorum demiştim...Gelen özette 10 yaşındaki oğlunu hiç görmemiş bir baba olacağını okuyup hayalkırıklığı yaşamıştım nasıl olacak nasıl yansıtılacak diye ..Ama ikili sahneler bayağı keyifliydi ve Babalık duygusunu gerek Murat ile olan sahnelerde gerek Numan'la konuşurken yansıttı..:good:
Arabada karısını düşünüp ağladığı sahnede etkileyici idi ama orada gözyaşartıcı kullanıldığı o kadar barizki sırıtıyor biraz :img-wink:
hewal Spoilerli kısma cevap vereyim anlamazmıyım yine aynı konu "başkaları cehennemdir"mi "cehennem başklarıdır"mı diye kaç sayfa yorum yazılmıştı malum sitede :img-wink:
judithtimoz
25-09-07, 13:38
Serra konusuna bi sey eklemek isterim. Tamam Serra, evli bir adamla beraber olarak büyük bi hata işliyor ama asıl büyük hatayı işleyen Orhan değil mi? Evli olan o. Sorumlulukları olan o ama tabi en önemlisi mutsuz olan da o. Ben böyle adamları hiç ama hiç anlamıyorum. Eğer karını sevmiyorsun, git boşan ondan sonra ne istersen yap. Kimseyi mutsuz etme ama en önemlisi kendini mutsuz etme.
ceren durul
25-09-07, 14:05
ben acikcasi bu diziyi günes ve mehmet icin izliyorum
ikiside cok tatli cok seker ya ...
mehmet günese kahve (cikma teklifi) ettikten sonra daha bise göstermediler dimi , :img-blush
Neyse:
Ama;
Arkadaşım sen biraz Osmanlı tarihi oku, hemen Tahta geçmek için kardeşlerini öldürten Padişahlarla başla:img-wink::img-yes:
GULE_HAVIN
25-09-07, 14:27
mehmeti cok ozlimesdim yaaa cok tatli ve yakiskli :img-in_lo
vildan da super cok yakisdilar sahnelerine sabirsizla bekliyorum :img-in_lo
butun oyuncular super
PAMUK_MELEGIM
25-09-07, 14:30
Dunki bolum ayri bir guzeldi mehmetin gelisi iyi oldu ... ben ilk dizi baslamdan once vildan atavserin dizide oynmasina pek sevinmesem bille simdi simdi hosuma gidiyor bence rolu guzel mehmet lende yakisyor;) vildani itici yapan sari saclariymis bidaha sac rengi boyle kalsin bence, en sevdim sahnelerde biri alinin arabanin tekerini indirmesi ve , mehmet le gunesin ilk tanismasi murati arkaya dogru yitmesi gunesi gormek icin ve gunes ilk basda pas vermemesi vs =)
ıslak ıslak
25-09-07, 14:32
1)En beğendiğim sahne.
Hmm Ali'yle Murat'ın araba sahneleri sonra Mehmet'le Güneş'in arabada karşılastıktan sonra Mehmet'in ona kur yaptığı sahneler...:img-yes:
2)En beğenmediğim sahne
Serra'lı olanlar tabi.....
3)En beğendiğim oyuncu
Nejat,Fikret,Memo..:img-icecr
Serra desem yine iyice bi antipatik oldu..:img-pilot
5) En sevdiğim replik
Mehmet: Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.. zaten en doğrusu bu aynı yöne giden herkes farklı bir araba kullansa
Murat: küresel ısınma olur..
Mehmet: aferin, otur on..:)
hepsii ayrı güzeldi tabi ama aklımda bu kaldı çok şirinlerdi bu sahnede..:img-icecr
memedin laf ebesi oluşunu ve vurucu çabuk ümle kuruşlarına bayıldım..tabiri caizse laf ebesi! Ama güzel edio lafları oturtuyor:)
canımı sıkan sahnelerden bi tanesi (orhanla o müzikcininkileri yok sayıyorum zihnimde zaten..tamamen formatladım o kısımları..) dedenin memede çıkışması ramazan die!Tahu madem Ramazanı o kadar öenmseyipsaygı duyuyorsun ne die orucunu tutmuyon kardeşim? :img-pilot neymiş efendim ramazana saygı die içki içilmezmiş evde..eee sen ne die sabah kahvaltılarında löp löp götürüosun jambonları salamları bilmem neleri? hani saygın?
bu kadar kalıpçı bi zihniyet pess!
bi de diziyi izlerken bi mantık hatasını yakalamıştım ama unuttum şimdi :img-pilot aklıma gelince yazıcam ama bariz bi hataydı...:img-yes:
bu arada bu bölümde ben ünlü bi konuk oyuncu göremedim varmıydı?
dünkü bölüm cok ama cok güzeldi..
belki mehmeti daha fazla gördügümüz icindir yada konular dahada mi canlandigi icindir yada replikler sahnelere dahada bi heycanli oldugu icindir..
erkan can pek fazla gözükmedi...
serraya gicik oldum acikcasi.. kendini bisey saniyo...
ali nasil dayaniyo anlamiyorum günese katiliyorum ben olsam oglumu geri almak icin herseyi yapardim batsin osmanli soylari derdim...
muratlar mehmetin sahnleri süperdi ya..
dövüs sahnlerine bittim..
benimde en cok hosuma giden replik bu
Mehmet: Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.. zaten en doğrusu bu aynı yöne giden herkes farklı bir araba kullansa
Mehmet: aferin, otur on..
:img-in_lo:img-in_lo
sude-elvin
25-09-07, 15:27
dün yorumumu yapamamistim.
3 bölümdür belki aynisini diyorum ama yine cok güze bi bölüm ve gercek oyunculuk izledim.
Mehmet gelince dizi sanki birkez daha basladi ;)
diziye inanilmaz nese katti, assag yukari tahmin ettigim gibi bi karakter
mehmet günsürü tebrik ediyorum mustafadan eser yok gercekten birkez daha oyunculuk bu dedirtiyor bu dizi bana her seferinde.
herseye regmen günesli sahnelerdede cok iyiyi ;)
ali inanilmazdi bu bölüm :) bilmiyorum herkez aynimi ama ben cok güldüm bu bölümde heleki alinin tükürükle muratin sacini yaptigi sahne yokmu :)
orhan karakteri beni inanilmaz etkiliyor bundada fikret kuskanin cok büyük payi var tabi
ses tonu cok güzel. su piyano hocasiyla basladigi hatadan en kisa sürede döner umarim ortaya cikmadan böyle bisey oldugunda nisandan cok babasinin vericegi tepkiyi merak ediyorum.
edit: söylemeden gecemicem özette tekrardan gözüme takildi
2. bölümde nejat islerin aglama sahnesi.
bi insan bukadarmi güzel aglar ya...
Genelde tekrarlardan izledim bu diziyi.Konu bilindik ama güzel,çekim kalitesi iyi,oyunculara zaten diyecek söz yok.Hepsi birbirinden usta.
Herşey iyi güzelde ancak, insanın içini karartan bir kasvet var bu dizide.Tanımlayamıyorum bir türlü.Gerçi zamanla o kasvete alışıyorsunuz ama keşke biraz daha tekdüze anlatımdan kurtulsa.Ağır bir hava var.Sanki eski İngiliz dizileri gibi.Ruh var ama 15.yydan kalma gibi.Osmanlı ailesini izlenimini doğru vereceğiz diye bu kadar karanlık boğucu çekimlere,anlatımlara gerek yok diyorum.
Yinede usta oyuncular için izlenir.
Merhaba LİNçanbyebye
O tekdüzelik, Ertuğrul Hanedanlığının kasveti..Vallahi Cankurtaran taifesi olmasa bir de yeni katılan Mehmet olmasa, çekilmeyecek bir dizi..
ben de ilk seyrettiğimde o ağır, gotik, İngiliz havasını hissettim..Herşey mükemmel, puriten bir havada...
olması gerekenlerle olmaması gerekenler olarak keskin çizgilerle ayrılmış..ama açıkçası beni o kadar rahatsız etmedi..
ali ve Orhan tam bir zıt karakter..Ertuğrul ailesi ve eşrafı, Ali ve eşrafıyla tam zıtlık içinde..Aslında bu enstantane içinde kimin doğru kimin yanlış olduğunu algılamak daha hoş..Çelişkiler daha net görünüyor...Açıkçası beni o kadar da bu kasvetli durum rahatsız etmedi...:img-pilot
Nihayet bölüm yorumları yapabileceğim.Dakika 1 gol 1Mehmet askerlik sorunu yüzünden karakola alınıyor ohhh be önemli bir konu değilmiş dedikten sonra babanın azar sahnesi ile şok oldum.Çocuk gelmiş daha Bismillah baba hemen sorumluluk dersi vermeye kalkıyor,Mehmet'in gelişine sevinip onu kucaklayanlara da ''Sanki birşey varmış gibi gülüyorsunuz.''diye posta koyuyor.Bu yaşlı adamla işimiz var.Dizi boyunca kuşak çatışması yaşıyacağız. Huylu huyundan vazgeçmez.Mehmet'i çok sevdiği her halinden belli.O kadar endişe etti oğlunun başına gelenden.Ama onu sağ salim gördün önce sevin,sonrasında usulünce uyarırsın.Herkesin sevincini kursağında bıraktı.Sonrasında kitabını arama bahanesiyle odaya gelip ''Daha elimi de öptürmedim sana''deyip bu bahaneyle oğluna sarılması çok güzeldi.İnsanlar neden duygularını saklarlar ki birbirlerinden.Neden bunu zayıflık göstergesi olarak görürler ki.Zamanın Osmanlı Babası.Hepimizin sosyal konumu ne olursa olsun özümüzde İNSANız.
Yaşayan,nefes alan,hisseden... Vücudumuzdaki kalp sadece fiziki olarak yaşamamızı sağlamıyor bize ruhen de beslenmemizi sağlıyor.Kalbimizin içinde sevdiklerimizi taşıyoruz.Zaman zamam öfkeyi,kederi,sevgiyi,mutluluğu tüm bunları paylaşmalıyız karşımızdakilerle.İşte o zaman tam manasıyla ruhumuzda bedenimizde nefes alır ve biz o an yaşadığımızı hissederiz.Bu bağlamda Mehmet'in babası aslında yaşamıyor sadece ona öğretilen bir hayatı kurallar dahilinde idame ettiriyor.Ama belki de o kadar çok yaşayamadığı duygu var ki farkında bile değil.Aslında sevgi dolu,şefkatli bir adam.Ailesi için en iyi olanı istiyor ve düşünüyor.Ama sofradaki şu üslubu anti demokrattı.Mehmet'e dönüp''Bu evde hudutları benim çizdiğimi unutmuşsun.''lafı bende şu hissi uyandırdı.Bu adam laftan anlamaz.İstediğin kadar anlat o kendi bildiğini yapıcak
Orhan ne deyiyem ki ben sana.Sen o piyano hocası ile beraber ol sonrasında da ''Sabah uyandığımda kendimden utanacağım.''de.YALANCI.Hiç de utanmadın.Ne kendinden ne de Nisan'dan.Karısının yüzüne nasıl da bakabildi. Kendince ajitasyon yapıyor.Bende yedim yani.Babası tarafından hatyatı idare edilmiş,yönlendirlmiş olan Orhan Beyciğim babanız bu yaptığınızı bir duysa nasıl olur?İnadına en kısa zamanda öğrenir inşallah.Sen o zaman utangaçlığı gör.
mehmet kesinlikle diziye gerekiyormuş...öyle bir renk kattıkki tabi konuların ilerlemeside buna bir etken...alinin oğluyla olan sahneleri ve mehmet güneş sahnelerinde çok eğlendim ali ve nisannı ortak noktalrı ortaya çıkmaya başladı güzel ve zorlu bir aşkın doğması an meselesi ...serrayı her büölümki gibi yine pek hoş bulmadım orhanın yaptıığ hatalar bini aştı ..tabi adam çöküntüye uğradı evet ama bu onun yanlışlara sürüklenmesini gerektirmezdi...fikret kuşkan yin rolünü hakkıyla yaptı güneşte ilerleme gördüm vildan ataseveri pek sevmiyorum ama sonuçta bu bir dizi ..ve mehmetle çok eğlenceli aşk sahneleri olacağını düşünüyorum..
yani açıkçası süper ötesi bi bölümdü diyebilirim:img-wink:
mehmet resmen neşe kattı diziye o espriler güneşe olan iltifatlar and muratla olan diyalogları:good:
güneşi de beğendim bizim aile de ciddiyetiyle derken koptum orda ya:img-hyste
melisa nın da duygusal sahneleri güzeldi gözler yine biraz abartılıydı ama no problem:P
orhan ne fena adammış ben de sanıyom nisanı aramaya gidio meğersem serraya gidiomuş serraya diyecek hiç bi lafım yok zaten..en çok da hava alanına niye geldi onu merak ediyom:icon_whis
murat bi başka zaten küçük kızla konuşmaları süperdi aliye göz kırmalar...
aile büyüklerine sinirim dokunuyo zaten hiç başlamiim:img-yes:
gelelim ali ye yine oyunculuğunu döktürdü vay be ne adam dedittridi yine:happy0064ona söz bulamıyorum açıkçası:img-wink:
neyse bu kadar yorum yeter sonra görüşmek üzere...
Merhabalar...
Söylencek pek birşey var mı bu bölüm için bilmiyorum?Böyle dediğime bakmayım uzun bir yorum gene yapıcam.:img-icecr
Öncelikle hoşgeldin Mehmet..Hoşgeldin Mehmet GÜNSÜR:good:...Bir karakterin bir oyuncunun gelmesi bu kadar mı yansır diziye.O hava bir anda böyle ılımanlaşır mı?Benim mehmet günsür'a karşı özel bir hayranlığım yoktur.Ama dün sahnelerinde en az hayran olanlar kadar eğlendim,hüzünlendim ve heyecanlandım..Mehmet karakterinin böyle bir hava katıcağını hiç düşünmüyordum.Karakterden öte bı sıcaklığı Mehmet günsür yansıttı bence..Herkes gibi rolüne fazlasıyla uymuş ve herkes gibi rolünü severek hakkıyla yapıyor..Daha ne olsun.Asıl kadro şimdi tamam..VE BIÇAK SIRTI ŞİMDİ BAŞLIYOR...
Reşat amcaaa :icon_whisbu adamı biri bana açıklayabilir mi?Bu nasıl bir davranıştır.Oğlu gelmiş nerelerden.Karakol meselesini şakaya vurur ve verdiği tepkiye bakar mısınız?
Reşat bey çocuklarına sevgi göstermeye korkan babalardan..Ödü patlıyor çocukları onları sevdiğini hissederse diye..Sert yönünü fazlası ile gösteren ama içindeki baba sevgisine bir şekilde dem vuran,çocuklarından baba sevgisi gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir duyguyu saklayan...Böyle insanlara ne denir bilmiyorum.Sevgi bu dünyada gösterilmesi en güzel,en değerli ve en yüce duygudur...Göstermeyen insana gerçekten acırım...
Alii :img-in_lo o nasıl bir karakter bu ya?Çocuğum üzülmesin,gerekirse gerçek babası olduğumu bilmesin,yeterki o zarar görmesin..Reşat amca gör gör ne babalar var.Bir baba olmasından öte çocuğunu yeni öğrenmiş bir babanın böyle düşünmesi etkiliyor beni.Reşat amcamız ve onun gibileri bir kenara bırakırsak her baba için çocuğu önemlidir.Her baba çocuğunun üzülmesine kolay kolay göz yummaz.Ama bunu yapan,bunu söyleyen 10 yıldır hiçbir şeyden haberi olmayan,oğlunu sadece bir iki kez gören bir babaysa..Söylencek birşey var mı?Ben gerçekte baba olanların ve bu diziyi izleyenlerin şöyle kendilerine daha bir baktıklarını düşünüyorum.Kendini sorguluyordur herhalde ister istemez...Ali karakterinin yazılışını çok beğeniyorum.Umarım bu çizgide hep devam eder.
Kasiyer kıza gelirsek fazla birşey söylemicem.Hemen unutmadan yazıyım..Takıntı olmaz falan filan dedi ama fazlasıyla takıntı bence.O ali söyleyince tavır almaları hele de üstüne Ali'nin onu kolundan döndürmesi...Ali üzmek istemediği için yapmıştır desem kızın böyle tavır koyması garibime gitti.Güneş'in görücez bakalım sözleriyse bizim kasiyer kızın daha çok Ali'nin evine girip çıkıcağının göstergesi...
Bu nasıl bir repliktir..Bu nasıl sıcak bir sahnedir.Murat&Mehmet kesinlikle en keyifli çiftlerden oldular..Mehmet günsür bu sahnede harika ötesiydi.Batuhan desen aynen...Vildan bile bu sahnede hiç batmadı bana.:img-icecrBu ikiliden daha böyle replikler görmek -pazartesi gecesi içimize ısıtan,yüzümüze dizi bittikten sonra bile anlamlı gülümseler yerleştiren- istiyoruz...
Serra&Orhan :img-pilot:img-pilot Hiçbir şey söylemicem..Parmaklarımı o küçük insanlar için yormayı fuzuli bir iş olarak görüyorum.Yeri gelirse birşeyler yazarım ama bu uzun yorumumda onlara yer yok:icon_whis
Nisan :img-pilot hala tam bir kapalı kutu.Hala çözemedim..Bir anda ondan beklenmeyecek davranışlar içine giriyor bir anda 180 derece dönebiliyor..Hayatı ellerinden katıp gitmiş ve o böyle köşede izliyor.Birşeyler yapmıyor belki de yapamıyor..Herhalde yapamıyor kısmı daha doğru.Ali'den bir bölümde bu denli etkilenmesi şaşırttı.Bu etkilenme şu an için bir kişiye duyulan aşk değil..Yağmurdan kaçarken gördüğü ilk sığınığa sığınmak..Sığınağa bakmadan girdi içeri çünkü.Görmesi zamanla gerçekleşicektir...
-Bu arada söylemeden geçemicem Melisa Sözen'de botoks(böyle mi yazılıyor şu yüzü gerdiren şey)yok demi?Dün yüz hatları çok garibime gitti.Zaten kasıyor kendini bir de makyaj..Melisa'yı daha güzel görmeye alışkınım ben.Yüzünü yakından çekince dün bir garipsedim.-
Güneş&Mehmet.. İlginç bir yandan da keyifli bir çift olacaklar.Ufak atışmalar,çapkınlık amaçları ile başlayıp büyük aşka dönüşen hikayeleri izlemek her zaman şu yorgun giden hayatta insana keyif verir..Öyle olmasını umuyorum.
Numan abimiz azdı ama gene özdü..Ali'ye şeytana uyma derken Güneş'e(allahım içimdekini aynen söyledi)avukatlar sözlerini seçer derken...
Dünün en beğendiğim sahnelerinden biri Ali'nin arabanın tekerliğini indirmesi oldu.Çok hoştu gerçekten.O sahnede küçük oyuncularımız da gayet başarılıydı.
Ali'nin eşi ile konuşmalarını düşündüğü sahnede ise Nejat İşler'e bravo demekten başka birşey söyleyemiyorum..
Kısaca Nejat İşler&Mehmet Günsür&Batuhan Karacakaya dünün yıldız tablosunda üst sıraları aldılar bende
Ve reytingler... Totali takmayan biri olarak dizimi ab'de birinci görmek...Mutluluğumu söylemeye luzum görmüyorum.:happy0064
Sanırım bitti:img-icecr:img-icecrOkuyanlara teşekkürler...
mehmet günsür renk katiyor diziye bence iyi olmus katildigi, biraz yavas ilerliyor gibime geliyor dizi arada sirada böyle can sikintisi olabiliyor sürükleyici yani yok suana kadar bence dizide, ama dizi genel anlamda güzel 3.Bölüme kadar izledim heralde bundan sonrada izlerim, adam paylasimini iyi yapmislar: Ali-Nisan / Orhan-Serra / Mehmet-Günes , aldatma ve Aski iyi isliyor.
Ratinglere bakarsak Bicak Sirti Zenginlerin dizisi diyebilirim, eger A/B`de 1. Total` 8. oluyorsa demekki bütün Kesimi icine alamiyor Bicak Sirti ama A/B`de tam oturmus ve zirvede. A/B`de 1. olan bir dizi Total`de 8. olmasi cok ilginc varmidir böyle yakin tarihte A/B`de 1. Total`de hic rating alamiyan bir dizi bilmiyorum vallah...
Diyelim hep böyle devam ederse gününü degistirirlermi acaba?
kesinliklee OXFORD katılıyorum sana ... burdaaa bıçak sırtını sevmeyen anem bile diziye ısındı mehmetin her hareketi olay ve komikti..tabi alinin muratın hoşlandığı kızın arabasının tekerleğini indirmesi ayrı bir şeydi bayıldım saçlarını dikmesi...babalık budur dedirtti
Arkadaşım sen biraz Osmanlı tarihi oku, hemen Tahta geçmek için kardeşlerini öldürten Padişahlarla başla:img-wink::img-yes:
?!?!?!?!?!?!?!?!?
:hıh
Özgecim yorumun güzel olmuş, ellerine sağlık diyim hehe:)
Bıçak Sırtı şimdi başlıyor gerçekten, ilk 2 bölümde çok sıkılmıştım.
Buarada sanki bu başlığa giren daha çok insan vardı, sanki şimdi azalmış gibi :img-cool2
Osmanlıda kardeş katlinden bahsedilmiş geri sayfada..Kardeşlerin öldürülmesi Osmanlı'nın kötü bir özelliği değildir..Osmanlı'nın en büyük padişahlarından yere göğe sığmayan,İstanbul gibi bir şehri fetheden Fatih Sultan Mehmet zamanında getirilen bir anlayıştır bu..
Beşikteki bebeğin öldürülmesi katliam gibi geliyor insana ilk düşünüldüğünü.Ama unutmayın tarihi bugünle değil o zamanla düşünmek lazım..Bugünün zihniyeti ile o zamanın zihniyeti çok farklı.
Beşikteki bebeğin öldürülmesi(ki hiçbir zaman kan akmaz)ilerde vatan için doğucak karışıklıklara önlem almak amacıyla yapılır.O zamanın düşüncesi ile düşünürsek bu normaldir..Yurt,vatan,imparatorluk vb..kavramların üstün olduğu dönemden bahsediyoruz.Ki zamanında birçok başa bela olaylara sebep olmuştur.Bu yüzden kardeş katli getirilmiştir..
Şu anı düşünürsek olayı ölüm boyutundan çıkarıp geleceği düşünerek hareket etme olarak nitelendirirsek daha verimli bir sonuç alırız herhalde..Şu zamanda eksikliğini en çok duyduğumuz şeydir...
Mehmet diziye girdi tebessüm de girdi.Ağır kasvetli havasından kurtuldu dizi.Ama Mehmet'i ilerleyen günlerde çetin günler bekliyor.Dediğini yapıcak ve o barı açıcak.Nisan ile olan diyaloglarında onu yüreklendirmesi çok güzeldi.Her açıdan konuya bakmayı becerebiliyor.Çocuk kitabı konusunda Nisan ''Herkes senin gibi düşünmüyor .''dediğinde Mehmet''Böylesi daha iyi.Sende daha çok bilenirsin istediğini yapmak için.''demesi çok güzeldi.Her durumda olumlu bir açıdan bakıcaksın.Bu diyaloglar aynı zamanda bir ders niteliğinde.Aslında ders demek değil de öğüt demek daha doğru.Küresel ısınma diyaloğu da çok güzeldi.Oxford'un yazması sayesinde hatırladım.Bende o sahnede çok güldüm.Zavallı Murat arkaya yaslana yaslana bir hal oldu.Şehzademizin amcasında öğrenecek çok şeyi var.:img-wink:
Mehmet Günsür her zaman ki gibi o kadar güçlü bir sinerji oluşturuyor ki etkilenmemek mümkün değil.İyi ki bu dizide rol alıyor.:good:
Babası ve abisi ile karşı karşıya geliceği sahneler de çok yakın.Bu sahnelerde daha da hayran olucağız Mehmet karakterine.Bir de evin yardımcısı olan hanım ile Mehmet arasındaki ilişki de çok narin.Kadın adeta Mehmet 'in üzerine titriyor.Ona kıyamıyor. Mehmet'in babasına ilaçlarını verirken o bakışı çok güzeldi.Üstten üstten baktı adama adam tık yok.:icon_whis
Ali 'ye de gülmek çok yakışıyor.Kasiyer kızla otururken evde Güneş içeriye girdiğinde takındıkları tavır çok hoştu.Yaramaz çocuklar annelerine yakalanınca toparlanır ve ne yapıcaklarını bilemezler ya.Bayıldım.:img-blush
Oğlunu mutlu görmek için elinden geleni yapıcak Ali.Arabanın lastiklerini indirmesi çok güzeldi.Sadece oğlunun yüzünde o tebessümü görmek için.CAnım ya kıyamam.Arabada eve getirirken Murat uyurken arabada bir an hamile eşini gördü oğlunun yerinde.Ağladı ya.Koptum resmen.Çok zor dokunabileceğin kadar yakın ama sen yapamıyorsun.Sırf oğlunun mutluluğu için.Çok acıklı gerçekten.:img-cray:Bir de oğluna annesinin resmini gösterdi.En azından resimden görsün istedi.Belki de Murat'ın birşey hissedip hissetmediğini görmek istemiştir.:not_i:Ona gerçekleri söylemeyecek ama bu kesin.
Nil'cim dizide vıcık vıcık aşklar olmayınca, entrika olmayınca yorum yazan fazla olmaz. Farkettiysen reytinglerde AB grubu :icon_whis Hedef kitle bu yani :img-yes:
Özge'cim yorumunu keyifle okudum. Ben bugün doya doya yorum yazamadım ama yazacak fazla birşey yok oyuncuların o muhteşem resitalini izlerken nutkum tutuluyor. :good:
dünkü bölümü cok begendim ve cok da eglenceli buldum zaten mehmetin girmesiyle diziye yeni bi müzik daha girmiş oldu bu hareketli, eglenceli sahneler için(ben daha önce duymadım diye hatırlıyorum umarım dogrudur.) mehmet muratla da nisanla da cok iyiydi ama vildana bu kadar karsı olmama ragmen özellikle günesle sahnelerini daha bi sevdim ben. henüz aliyle nisan arasında gelişen bi seyler yok nasıl asıklar olacaklar bilemiyoruz ama simdiden favori ciftim mehmetle günes oldu diyebilirim. günesin terslemeleri ve mehmetin verdiği cevaplar cok iyiydi böyle baslayan asklar daha bi güzel gelir bana ve öyle de oldu.
aliyi de destekliyorum aldıgı karar için ama sanki dayanamayacak gibi bana, daha simdiden annesinin resmini murata göstermesi de bunun göstergesi gerci yine de hak vermemek elde değil bu kadar yakın ama bi o kadar da uzak olmak zor olsa gerek.
fikreti cok seviyorum ama orhan bu hafta kızdırdı beni madem utanacagını biliyosun ne diye birlikte olup bu tarz seyler yasıyosun. ya sonuna kadar arkasında dur yasadıklarının ya da hiç yasama. sonucta gayet de bilinçliydi alkollü olup falan kendini kaybettiği de yoktu. ayrıca oglunu kaybetmeyi göze alamıyosa ona göre de davranacak, ailesini koruyacak. gerci üzerindeki yük de cok fazla ve cok zorlanıyo ama sıgınabilecegi baska seyler vardır mutlaka sectiği kolay bi yol, serra da ayrı bi sey zaten ona hiç girmek bile istemiyorum tümüyle sinir oluyorum kendilerine.
oyuncu secimini yapan kişileri burdan tebrik ediyorum murat için harika bi secim yapmıslar yasına ragmen cok basarılı ve cok da tatlı. özellikle amcasıyla ve begendiği kızla olan sahnelerinde cok iyiydi izledikce daha iyi bi secim yapamazlardı herhalde diye düsünüyorum.
Osmanlıda kardeş katlinden bahsedilmiş geri sayfada..Kardeşlerin öldürülmesi Osmanlı'nın kötü bir özelliği değildir..Osmanlı'nın en büyük padişahlarından yere göğe sığmayan,İstanbul gibi bir şehri fetheden Fatih Sultan Mehmet zamanında getirilen bir anlayıştır bu..
Beşikteki bebeğin öldürülmesi katliam gibi geliyor insana ilk düşünüldüğünü.Ama unutmayın tarihi bugünle değil o zamanla düşünmek lazım..Bugünün zihniyeti ile o zamanın zihniyeti çok farklı.
Beşikteki bebeğin öldürülmesi(ki hiçbir zaman kan akmaz)ilerde vatan için doğucak karışıklıklara önlem almak amacıyla yapılır.O zamanın düşüncesi ile düşünürsek bu normaldir..Yurt,vatan,imparatorluk vb..kavramların üstün olduğu dönemden bahsediyoruz.Ki zamanında birçok başa bela olaylara sebep olmuştur.Bu yüzden kardeş katli getirilmiştir..
Şu anı düşünürsek olayı ölüm boyutundan çıkarıp geleceği düşünerek hareket etme olarak nitelendirirsek daha verimli bir sonuç alırız herhalde..Şu zamanda eksikliğini en çok duyduğumuz şeydir...
evet arka sayfalarda bende gördüm bu konuyu kardeş katlinin yasa haline getirilmesi osmanli için merkezi otoritenin sarsılamamsı için yaplmış ve o döneme göre kesinlikle gerekli veyerinde bir yasadır ..kardeş katlini böyle görülmemesi gerekir sunçta arada yüzyıllar fark ediyor..
arkadaşalr evet eskiden daha çok giren vardı azaldık ama şu bi gerçek diğer dizilerin yorumlarından çok daha uzun ve bilgilendirici tarihsel yorumlar yapıyoruz bıçak sırtının bir özelliğide bu...
Özge'ciğim bu konu hakkında birşey demeyecektim ama sen yazmış olunca iki kelam edeyim dedim.
Evet Osmanlı zamanında kardeşler öldürüldü seninde dediğin gibi o zamana göre düşününce normal.
Ama unutmayalım ki sadece Osmanlı imparatorluğunda değil bir çok imparatorlukta taht kavgası,hırslar yüzünden buna benzer durumlar yaşanmış.
Nil'ciğim evet canım BS başladıktan sonra yorum yazan az oldu.
Ama bence az olsun öz olsun dimi canım.:img-wink:
Nil'cim dizide vıcık vıcık aşklar olmayınca, entrika olmayınca yorum yazan fazla olmaz. Farkettiysen reytinglerde AB grubu :icon_whis Hedef kitle bu yani :img-yes:
yorumuna gonulden katılıyorum
ben basta ıtıcı bulmustum dızıyı
ama ılk bolumu ızledım vuruldum
forumdakı fırtınadan sonrada harıkalar beklıyordum
ama 2 hafta benı hayal kırıklıgına ugrattı...
neden hep böyle oluyo cevremde nejat ,mehmet ve fikret hayranları bıle diziyi sevmedıklerını konuyu begenmedıklerını soyledıler
ama ınatla 3 haftadır ızlıyorum
ve cok keyif aldım konudan özellikle
bu hafta en azından abde hak ettıgı yerı bulunca keyfım arttı
ikizlerbur
25-09-07, 18:06
bölüm yorumum bu saate kaldı
hemen yapiyim:)
müthiş ötesi bi bölümdü harikaydı
mehmet.. sonunda geldi ve bomba gibi geldi nasıl bir sevimlilik,asıl içtenlik hayran kaldım hakkaten
orhan.. insan onada üzülüyor iki arada bi derede kalmış bir yandan babsının baskısı,bir yandan mehmetin sorumluluk olmak istemesi,bir yandan nisan,bir yanda ali..ve SERRA gıcık kız allem etti kallem etti sonunda istediğini yaptı
ali...ya insan bir anda bu kadar mı bağlanır birine nasıl bir sevgidir hele o muratın saçlarını yaptıktan sonra ellerini kendi saçlarına götürmesi arabada ağlayışı falan
sırf oğlu için kendi canını acıtmayı seçti zor bir seçim
güneş...:icon_whisbilemiyorum bazı sahnelerde iyi gibi bazı sahnelerdede berbat anlayamıyorum mesela o mehmetin bürosuna geldiğindeki o gülümsemesi çok güseldi ama yine abisine olan tepkisi çok kötüydü azarladı resmen koca adamı
numan da lafı oturtu gediğine hiç avukat gibi konuşmuyorsun dedi galiba
nisan..bi anda araya bindi aliyle bikaç bişi konuştular sonra sustu susuş o susuş..bn biraz konuşurlar die düşünmüştü yanılmışm
tekrar mehmete dönüyorum:)güneşe asılma sahnelerinde müthişti ben o bürodaki konuşmasına bittim ikna etti sanırım güneşi:)
selim reşar bey..yazık ya insaf oğlunu yeni görüyosun ama ona sarılmak yerine azarlamayı tercih ediyosun
nisanın annesi..boş işlerle uğraşıyo yine sanırım parasıda gidicek bişi deil
murat:img-in_lo yine harikaydı arabadaki her diyalogta hele o saçlarını düzeltme çabası,hoşlandığı kızla arabadaki muhabbetleri özelliklede bölüm başında dedesini telefonu açmamakla ulaşılamamak arasındaki farkı anlatmaa çalışması:)
almancı kız.. aliyle evdeki halleri güneşin onları görmesi kala kalması mesala ordada güseldi
sona gelince..
alinin muratın üzerini örtmesi,ağlayışı karısıyla arasında bebek hakkında geçen konuşmaları duygu doluydu..
ama bn murata fotorafı gösterdikten sonra aralarında biraz konuşma geçer diye düşünmüştüm tam fotorafı gösterdi bitti
fragmanıda bkledim bölüm sonund ama göstermediler neyse sağlık olsun
baya uzun oldu:img-wink:
Haklısın tabiki melal abla..Daha ne canici olaylar biliyoruz.Osmanlı'da haneden kanının akıtılmaması benim hep dikkatimi çekmiştir..Hiçbir zaman kan akıtılmamış onlar öldürülürken.Ve dediğin gibi daha birçok devlette benzeri hatta daha beterleri olmuş.Konu Osmanlı olunca ilk örnek o geldi...
Handecim teşekkürler okuduğun için:):)
Shiny,bunları konuşuyorsak,konuşabiliyorsak dediğin gibi ne mutlu bize..Bazı şeylerin eğlenceden öte etkenlere zemin hazırlandığını bilmek çok güzel.Bs gibi diziler...:img-wink:
Haklısın tabiki melal abla..Daha ne canici olaylar biliyoruz.Osmanlı'da haneden kanının akıtılmaması benim hep dikkatimi çekmiştir..Hiçbir zaman kan akıtılmamış onlar öldürülürken.Ve dediğin gibi daha birçok devlette benzeri hatta daha beterleri olmuş.Konu Osmanlı olunca ilk örnek o geldi...
Handecim teşekkürler okuduğun için:):)
Shiny,bunları konuşuyorsak,konuşabiliyorsak dediğin gibi ne mutlu bize..Bazı şeylerin eğlenceden öte etkenlere zemin hazırlandığını bilmek çok güzel.Bs gibi diziler...:img-wink:
sonuçta dizilerin öğretici bir yanının olması dizide aşktan başka konuşulacak konular olması (ki bu osmanlı tarihi yani bizim tarihimiz ise) söylenecek bir şey yok demektir... değin gibi çok haklısın bunları konuşuyorsak ne mutlu bize :)diziler tabiki hayatın stresinden uzaklaşmak için ama bu gibi diziler gerçekten izlenmeye değer ...:)
totalde ratingler yine biraz kötü gelmiş..ama hedef kitle ab olduğu için ratingler bence gayet güzel...:)
3. bolumde,
Biraz geç olsa da cevap vereyim..
1-) En beğendiğim sahne; Ali'nin Murat'ın üzerini örttüğü sahne..
2-)En beğenmediğim sahne Serra'nın havaalanında da bitivermesi.Sülükten beter birşey..
3-) Oyuncular arasında ayırım yapmak zor ama kasiyer kız(Hala ismini öğrenemedim, çok ayıp) en beğendiklerim arasında..Bir de Fikret Kuşkan ve Nejat İşler her bölüm adeta devleşiyorlar..
4-) Serra karakteri gıcık olabilir ama ben onu canlandıran oyuncuyu da beğenmiyorum..
5-) En beğendiğim replik, Mehmet'in noterden çıkma teklifli olan repliği..
SELImESMaDEMIr
25-09-07, 18:18
Bence dünki bölüm baya iyiydi ama daha güzel bölümler var önümüzde hissediyorum:)
Mehmet diziye renk katti bence ve bazi sahnelerde ona bittim, oyunculugu yine iyidi tabii ki ve genel olarak sunu diyim iyiki geldi artik...!
Simdii Bölüm yorumuna gecelim...
Dedigim gibi bölüm gayet iyidi daha iyide olucak. Oyunculuklar yine iyiydi ve biraz daha ilerleme kaydedenler olmus daha dogrusu daha cok isinanlar diyelim.
Orhan ve Mehmet'in babasinin (adini unuttum) davranislarini cook abarti biliyorum adam kendini pasa zannediyo. Bence sadece Orhan ve Mehmet'in morelini degil herkesinkini bozuyo ve herkesi kisitliyo, bu yüzdende Mehmet'le aralarinda ciddi anlamda problemler var ve olucak.
Mehmet Orhanla karsilastirildiginda daha asi ve kisitlanmaktan hoslanmayan ve kendi isteidigni yapmak isteyen biri. Ne diyim keske Orhan'da bu kadar baba baskisi altinda kalmasa nede olsa artik belli bi yasa gelmis hala babasinin bir dedigini iki etmiyo onu gectim hala 18 yasina girmemis izin almaya lüzum duyan gencler gibi.
Mehmet'in yengesi Nisan'la olan iliskisi cok güzel ve sanirim Nisan'i bu aileden en iyi anlayan kisi o tabii aynisi Mehmet icinde gecerli.
Mehmet'in yigeni Murata olan davranislarida cok tatli. Onlarda cok iyi geciniyorlar, belliki Murat'da amcasini cok seviyo ki zaten belliydi bu.
Bence Murat tüm aile tarafindan fazla kisitlanan bir cocuk, yada söyle diyim-herkes onun bi anlamda cocuk oldugunu unutuyo sanki.Yani Mehmet hanimevladi yetistiriyoruz dedigi yerde bence hakliydi.Ya birakin cocuk oynasin kavga etsin adi üstünde cocuk.
Gelelim yasak asklara...:)
Serra hanima zaten bastan beri gicigim ama bu bölüm ikiye katlandi ona karsi olan antipatim. Orhan ona karsilik verdi, belkide hickimsenin onu anlamadigini düsündügü icin-ki sanirim öyle-belkide karisindan isedigi sevkati göremedigi icin. Keske olmasaydi demicem cünkü belliki Nisan'la Ali arasindada bisey olucak. Yani ikiside baska birine asik olucak-ama Orhan Serra'ya asik olurmu bilmiyorum, fakat Nisan Ali'ye asik olucak-. Nisan Ali'ye asik olucak olsa bile yada olsa bile bence Orhani aldatmaz fakat Orhan daha kac günlük tanidigi kadinla Nisani aldatti.
Günes basda Memoya hic yüz vermedi fakat sonunda isler degisti sanirim. Bence Günesin aklinda baska bisey var cünkü hemen bi erkekten etkilenecek birine benzemiyo.Bence aklindan belli seyler geciyo...yani Memonun ailesi hakkinda biseyler ögrenmek istiyo ve iste böylece yigeninede bi baglanti olusur..off anlatamadim bi türlü ama anlayan anladi:):)
En begendigim sahneler...
Memo Muratla arabaya bindiginde habire Murati arkaya itiyodu günesi daha rahat görebilmesi icin ve aralarinda kücük bi konusma gecmisti bizim ailede ciddiyetiyle taninir diye :) Ama cidden gülüsler cok güzel:P Yani Memo ve Muratinki özellikle... O sahnede bide Memo Murata afferim bildin on demisti orda cok güldüm ya cok iyi bi sahneydi keyifle izledim.
Alinin Muratla olan sahnelerinin hepsini begendim...üzülsem'mi sevinsem'mi bilemedim. sonra bide Muratin Günesle olan ilk sahnesini begendim. Günes bence orda gayet iyidi.
Ali'nin tras olurken yanagini kesdigindeki sahnede Günes bence biraz fazla tepki verdi yani biraz abartiydi biraz fazla bagiriyo sanki abisine.
Devami sonra...cok uzun oldu.:P
SELImESMaDEMIr
25-09-07, 18:26
Sorulara cevaplar...
1. Murat, Mehmet, Ali ve Günesin arabada olduklari sahne.
2. Serra ile Orhan'in birlikte olduklari sahne ve sevmedigim kadinin havaalanina damlayisi.
3. Aslinda ayrip yapmak zor. Bayanlardan Melisa ve kasiyerci kiz Leman Yavasmiydi adi unuttum. Erkeklerden Fikret Kuskan. Memoyu izlemeyi özlemisim ve oyunculugunuda cok seviyorum Nejat Islerin'kinide begeniyorum fakat Fikodan iyi degiller.
4. Oyunculuk anlaminda gercekten begenmedigim biri yok, sadece dizideki karakterlei düsününce Serra ve babalari (adi neyse iste:)) diyebilirim.
5. Memo, Günes, Ali ve Muratin arabadaki konusmalari. Her ne kadar gicik olsamda Babalarinin Memoyla konustugu ve "benim sözümü kesemicegini unutmussun" dedigi replik.
Tek Kelimeyle HARİKA bir bölümdü Hatta DAHA DA ÖTESİ :img-icecr
ahh ahh o ali karakteri nedir öyle yaa :img-in_lo yaratanı alnından öpesim var :img-hyste çocuğunu görücek gerçekleri söylüyemiycek en kötüsü oğlunu başka birine "baba" derken görücek :icon_sorr
hele o harısının resmini gösterdiği sahne yok muydu biran "ali söyle hadi be" diye bağırasım geldi ...
üstünü örttüğü,karısıyla bebek hakkındaki konuşmalrını ya da küçük kızın arabanın lastiklerini indirdiği sahneleri saymıyorum bile ...
allah herkese böyle kocalar nasip etsin ... amiiiin(tipi de benzerse rabbim daha bi mesud olacağız :img-hyste)
mehmet iyi ki geldi yaa birden yumuşadı sahneler daha da güzel oldu falan mehmet günsürü özlemişim :img-in_lo karakter de ayrı bi güzellik zaten
oyunculuk olayına girmiyorum çıkamam sonra =) ...
yalnız bi ara güneşin zeka seviyesinden şüpheye düşmüştüm :icon_whis
bu nasıl avukat oldu birinin diplomayı falan mı aşırdı bunlar bizimle dalga mı geçiyor durumuna varmıştım ki zeka belirtileri geldi :img-hyste
mehmet günsür peşinden koşturuyo bu hala yok bilmemne odur budur adam ihtarname çekmeye götürdü zaten işi tabi zilli güneş de "istemem yan cebime" olayı direktman :img-cool2
Not:Orhan boyun devrilsin emiii :dito gül gibi karın varken gittin o sahte sarışın serra mıdır her ne karın ağrısıyla töbe töbe yaaa :icon_evil
3. bolumde,
mehmet güneş ali ve muratın arabada olduğu sahne :happy0064
serranın olduğu sahnelerin tümü...
bu bölümde ali ve mehmet derim..ayrım yapamam ...muratta çok iyi oynadı..
serra
mehmet:aynı yere giden herkes farklı araba kullanırsa ne olur
murat:küresel ısınma
mehmet:aferin otur 10!
mehmetin ihtarname ile ilgili replikler beni çok güldürdü:happy0064
pek girip de yorum yazan biri değilim ama bu diziyi izleyenlerin az olacağını tahmin ediyodum o yüzden en azından izleyenler olarak arkasında olduğumuzu göstermemiz gerekir belki.bence harika bi çekimi ve konusu olan harika oyunculara sahip bir dizi.ama malesef basit bi konuya sahip olmadığı için ve film tadında olduğu için insanlara ağır geldi ve şimdiden konusunu beğenmediklerini söylemeye başladılar.umarım dizi reytinglerin azizliğine uğramaz.
Gizem ya ne demezsin:icon_whis.Gül gibi:icon_whis...Yok Nisan'da inanılmaz bir soğukluk var.Hele de dün daha bir fırladı böyle.Şu kadın Ali'ye aşık olsa da suratında yumuşama görsek.Mehmet ile gülüşürken bile soğukluk yayıyor etrafa..Tek umudum Ali'de..Değiştirsin komple şu kadını:icon_whis
Ha tabi bunlar Orhan'ın aldatmasını mazur gösterir mi?Aslaaaa:img-pilot:img-pilot
Rabia Sıralamışsın Soruları :img-icecr Cevapsız Olmaz ...
1)Ali'nin Murat'ın Üstünü Örttüğü Sahne :img-icecr :icon_sorr
2)Serranın Orhanın dibinde olduğu hatta bazı bazı (aslında hepsinde adamın derdini sevkatle sorduğu zamanda bile :icon_evil) adamı yicekmiş gibi baktığı her sahne
3)Valla en kazık soru bu işte :img-icecr Nejat süperdi Fikret desen aynı Mehmet ayrı bi lütüftü resmen :img-in_lo melisa zaten yorum kabul etmez harika :good: su kasiyer kıza ilk bölüm çok pis takmıştım ama(her nedense :icon_whis) iyi oynuyormuş Lemandı galiba adı ... Vildanın da oyunculuğu severim denebilir ... (son kısmı yine de çok dikkate almayın :img-wink:)
4)Oyunculuk anlamında TMC süper bir iş çıkardığı için bişey yok ama karakter derseniz "Serra"yı yağıştırırım
ahhh bi elime verseler de yapıştırsam :img-icecr :img-hyste
5)Mehmet,murat,güneş ve alinin arabadaki sahne
hele o mehmetin muratı aferin 10! diye arkaya ittiği yere koptum :img-yes:
Gizem ya ne demezsinGül gibi:icon_whis...Yok Nisan'da inanılmaz bir soğukluk var.Hele de dün daha bir fırladı böyle.Şu kadın Ali'ye aşık olsa da suratında yumuşama görsek.Mehmet ile gülüşürken bile soğukluk yayıyor etrafa..Tek umudum Ali'de..Değiştirsin komple şu kadını
Ha tabi bunlar Orhan'ın aldatmasını mazur gösterir mi?Aslaaaa:img-pilot
Özgecim Olsun canım yine de o Serra mıdır nedir ona bin basar :img-yes: Evlerden ırak ne o öyle be :img-hyste Adamı gördüğü an CAWS Moduna Bağladı zaten :img-hyste
yalnız hakketen Nisan da yani ... Bu sıcaklarda ortamı yaşanabilir hale getirmek içi doğmuş gibi :img-hyste
insan gülerken bi yani azıcık koyun mehmeti nejatı fikreti benim karşıma bakın bakalım nası gülüyorum :img-icecr :icon_whis
di mi yani ama aaa olmuyo ki nisan hanımcım:img-hyste
evet tek umudum ali :img-in_lo yoksa ortama havuçu koyup ufo misali gezindirecemm :)
o orhan da gözümden düştü zaten hayır aldatıcan bari daha az köpekbalığı tarzı bişey bul ne bu be yılan kadın nolcak troest
Selamlar..
Dünkü bölümü ben çok beğendim..Nerden başlasam bilemiyorum.
Mehmetin qelmesi bence diziye çok iyi geldi.Renk kattı yani.
Ama bu çocuk da ne unutkan yani Selim Reşat unuttuklarını anlata anlata bitiremedi ya çocuk yeni geldi bi dur..Sonra öyle uyurken sevmeye çalış oldu.Otoriter ol ama sevgini göster:good:
Artık Orhana ve Serraya bi yorum yapmak istemiyorum en azından benim gözümde bi değeri vardı ama yani ne diyim ki sonra ağlarsın Murat için...Bu çifti hiç sevmedim ya hele o Serrayı of çok yapışkan:fighting2
Ya Mehmeti de qelir qelmez karakola aldılar ya ama iyi ki önemli bişey diilmiş.:happy0064Gerçekten diziye geldiği belli oldu.
Mehmet-Murat Mehmet-Nisan sahnelerini çok sewdim.Özellikle Muratla olanları çok tatlıydılar ya bayıldım arabadaki halleri falan:img-blush
Ben Melisayı kötü bulmuyorum açıksaı Nisan karakterinin soğukluğuna bağlıyorum.Mehmetle olan sahnelerde beğendim ben.
Alinin oğluyla olan sahneleri of ya çok güzeldi.Arabanın lastiğini indirmesi bizim ufaklıkların arabadaki sohbeti falan..:img-icecr
Mehmet Güneş sahnelerini de genel anlamda beğendim ben çok neşeliydi.Ama Güneşin birdenbire kara değiştirmesi beni korkuttu açıkçası aileye yaklaşmaya falan mı çalışcak acaba??
Son sahneye gelince bence biraz bizi heycanlandırmak için yapılmış yani Alinin bu senin annen ben de baban diyicek hali yok heralde:icon_whis
forgetmenot
25-09-07, 18:59
uçankuş.com sitesinde bir haber yayınlandı.Bu habere göre Bıçak Sırtı'nın konusunun tamamen anlaşılamaması sebebiyle ratinginin şimdilik düşük olduğu yazıyor.Bir görüştür diye eklemek istedim.:img-pilot
!... SOBELEDİK.COM TV ANALİSTİ LEVENT AKTAŞ YAZIYOR: “HİÇ BİR GÜN BU KADAR BİR REKABET YAŞANMIYOR EKRANDA!... TOTAL’DE BİRBİRİNE YAKIN SONUÇLARIN ALINDIĞI VE RATING PAYLAŞIMININ EŞİT OLDUĞU DÜN GECE ARKA SOKAKLAR, KUZEY RÜZGARI, KÖPRÜ, DOKTORLAR İLE İKİ AİLE PEŞPEŞE SIRALANDI!... TOTAL’DE ANCAK 8. OLABİLEN BIÇAK SIRTI İSE AB’DE ZİRVE YAPTI VE İLK SIRAYI ALDI... ANLAŞILAN HİKAYESİ KARIŞIK OLAN BIÇAK SIRTI “TOTAL’DE DE KAFALARI KARIŞTIRMIŞ!... BELLİ Kİ SENARYOSUNDA SORUNLAR VAR DİZİNİN!... .........
Kaynak:ucankus.com
AB grubu denince niye hemen bi havalara giriliyo :img-hyste Böyle yani ":icon_whis" :img-hyste
E havamızı atak dimi? :img-icecr
Öhöö öhöö :img-hyste
Buarada evet burdaki yorumlar az olsun öz olsun (benim yorumum gibi olmasında :img-hyste demin ortalığı karıştırdım galba? :img-hyste )
3. bolumde,
-Ali'nin Murat'ın üstünü örttüğü sahne ve Mehmet'in arabadaki tavırları
O serra cadısının her yerden fırladığı orhan,orhan diye cırtladığı sahneler:icon_whis
Dün için Nejat&Mehmet&Batuhan:good:
Oyuncu olarak maalesef dün Melisa Sözen..Acayip negatiflik yaydı bana dün.Ama düzelceğini düşünüyorum::img-yes:
Ali'nin tüm replikleri ve Mehmet'in sorumluluk hakkında söylediği insanın kendi sorumluluğu yeri...
en beğendiğim sahne
Ali kasiyer kızla evde oturuken
Güneş gelir işte o an ki yüzünde ki ifade:P
en beğenmediğim sahne
mehmet ile güneş in olduğu bütün sahneler
en beğendiğim oyuncu
Nejat ile batuhan çok tatlılar:good:
en beğendiğim replik
Ali ile Cin Ali muhabbeti:good:
öncelikle bu foruma ilk yazışım
benide aranıza alırsınız inş.
dünkü bölüme gelince her karesi mükemmeldi yine
oyuncular deseniz hepsi süper zaten
seneryoda güzel
e daha ne olsun:)
bu arada mehmet ve murat süper ya:img-in_lo
bnce güneşle mehmetde çok yakışıyorlar:img-in_lo
Gelelim yasak asklara...
Serra hanima zaten bastan beri gicigim ama bu bölüm ikiye katlandi ona karsi olan antipatim. Orhan ona karsilik verdi, belkide hickimsenin onu anlamadigini düsündügü icin-ki sanirim öyle-belkide karisindan isedigi sevkati göremedigi icin. Keske olmasaydi demicem cünkü belliki Nisan'la Ali arasindada bisey olucak. Yani ikiside baska birine asik olucak-ama Orhan Serra'ya asik olurmu bilmiyorum, fakat Nisan Ali'ye asik olucak-. Nisan Ali'ye asik olucak olsa bile yada olsa bile bence Orhani aldatmaz fakat Orhan daha kac günlük tanidigi kadinla Nisani aldatti.
Yorumlara göz atarken bu yorum çok dikkatimi çekti ve koyulaştırdığım yerde biraz düşündüm..
Dediğine bir yerde katılıyorum arkadaşım.Eğer orhan serra'ya aşık olursa:img-yes:...
Bu tür mevzuları neden bir sorundan kaçmak için kullanırlar anlamam.Aşk olmadan tensel uyumun olmasına karşı bir insan olarak söylüyorum bunları..Hep de aynı kılıf uydurulur.Şundan bundan şefkat göremedi ona gitti...
Orhan ile Serra'nın beraberliği düzeyli bir şekilde birtakım duygular yerine oturduktan sonra olsaydı hiç kimse birşey demezdi herhalde.Evli insanlar başkalarına aşık olmayacak diye bir kural yoktur.Aşk sınır tanımayan bir duygudur sonuçta..Ama serra gibi bu duyguyu kirletenler mevzuyu da hep başka yere çekiyorlar.
İki yasak aşk arasındaki en büyük farkın bu olcağını düşünüyorum ..Kişilerin birbirini tanıması ve birtakım duyguların yerine oturması..Sahneyi hemen yatağa çekmenin yasak aşk denicek bir güzelliği bile yok..Aşk kelimesini kirleten şeyler bunlar benim gözümde:img-yes:
ya cok sevindim Mehmetimi :happy0064bu bölümde gördükk artık gözüm arkada kalmaz valla
aman cok tatlıydı yaa cok yakışmış bu role hoş ona ne yakışmazki:good::img-yes:
neyse gelelim bölüm konumuza
orhan serranın cazibesine ve ısrarına dayanamadııı ne kadın ya ne yaptı etti adamı attı yataga bide baktım sonunda adamın peşinde hava alanında valla korkulur bu kadınlardan:img-in_lo
hem zengin hem yakışıklı bu zamanda ikisi bi yanda olamasın artık
En hoşuma giden Mehmet ve Nisanın ilişkisi nekadar güzel anlaşıyolar
Hele Murat gün geçtikçe sevimliliği artıyo bu cocuğun cok tatlı ya
Güneş ve mehmetin diyoloklarıda hoşuma gitti valla ne yalan söyleyim başta Vildana sıcak bakmıyodum ama güzel olacak sanırım
neyse yoruma devam edicem şimdilik aklıma gelenler bunlar
ANLAŞILAN HİKAYESİ KARIŞIK OLAN BIÇAK SIRTI “TOTAL’DE DE KAFALARI KARIŞTIRMIŞ!... BELLİ Kİ SENARYOSUNDA SORUNLAR VAR DİZİNİN!... .........
Kaynak:ucankus.com
Bence senaryoda problem yok da totaldeki insanların beklentileri farklı.Sanırım onlar kan,irin,tabanca,bıçak,bitmek bilmeyen nefretleri,mafya dizilerini daha çok seviyorlar.Böyle rafine bir öykü onlara fazla geliyor.
Demek bizde A/B mişiz.:img-blush
öncelikle bu foruma ilk yazışım
benide aranıza alırsınız inş.
Sevgili bse hoşgeldin.Bu forum bütün Bıçak Sırtı severlerin buluştuğu bir ortam.Kimimiz çok kimimiz az uğrasak da hepimizin forumu.BS ile ilgili söyleyecek sözü olanlar bir aradayız.:img-wink:
Yorumlara göz atarken bu yorum çok dikkatimi çekti ve koyulaştırdığım yerde biraz düşündüm..
Dediğine bir yerde katılıyorum arkadaşım.Eğer orhan serra'ya aşık olursa:img-yes:...
Özgeciğim,Orhan o kadar çok kontrollü bir tipki ancak kaçamak yapabilir aşık olacağını düşünmüyorum.
Osmanlı Sarayını ve haremde dönen entrikaları düşünürseniz kardeş katlinin bu gün hoşunuza gitmese de o dönemin şartlarında İmparatorluğun birliğini korumak için gerekli olduğunu düşünürsünüz.:img-yes:
Bugüne kadar izledigim en güzel BS bölümüydü. Mehmet'in dönmesi diziye heyecan katti. Diger iki bölümü begenmemistim ben :)
Dizi yeni yeni basliyor. Hatta bence bu "ilk" bölümdü..
+ Ayrintili yorum yapmak isterdim fakat bu hafta sinavlarim cok vakit yok :D :D
Fatoşçum,aslında Orhan'ı kendine getircek en kuvvetli duygu olur aşk eğer olursa..O öyle bir duygudur ki ne yaptığını nasıl yaptığını belli etmez zaten..Belki de Orhan da değişim için böyle bir duygu bekliyordur.Neden olmasın:img-wink::img-wink:Olur da Orhan'ın aşık olma sahnelerini izlersek(her kime olursa)bazı şeylerin daha net ortaya çıkacağını düşünüyorum hakkında...
Kardeş katlinin diğer devletlerde de birçok görülmeyen örneği vardır.:img-yes:.Gerek yazılı belgelerle gerek bulunan kaynaklarla..Hatta daha vahşiçe yapılmış şeyler de...
Hangi dönem olursa olsun bir insanın bir başkası tarafından öldürülmesi kötüdür..Buna kimse birşey diyemez tabiki..
Fakat ilerde devlet bütünlüğünü tehlikeye atıcak durumlar ile karşı karşıya kalıp bir kişi yerine binlerce kişinin katliamı da göze alınabilcek birşey değildir herhalde.
Neden böyle bir uygulama?Onu günümüzden bakarak söylemek ne kadar doğru bir sonuç olur birşey diyemem.Zaten tarihsel olayları günümüz çerçevesinden bir yorumla ortaya koymak da çok sağlam değildir.Zaman,olaylar ve kişiler farklıdır..Tarih tekrar etmez hiçbir zaman.Öğrenilir sadece...Tarihin özelliklerinin başında da(lisede,ortaokulda ya da her nerde olursa olsun öğretilirken)o dönemin koşullarını göz önünde bulundurarak yorumlar yapılır,dersler anlatılır..
Bunu önleyecek başka şeyler olabilir miydi?Evet belki olabilirdi..Ama o dönemde ne kadar sağlam olurdu bilemeyiz.
En kesinini en canicesi olsa bile yapmışlar...Direk katliam bu osmanlı feci bir devlettir en iyi padişahlarından biri olan fatih koymuş bu yasayı diyip düşünmeden fikir vermek yanlıştır.Amaç ortadadır çünkü...
Zaten bildiğim kadarıyla da bir süre sonra bu uygulamaya son veriliyor.
Yeni doğan bebeklerin kapalı bir odada bir gözetmen altında bulunduklarını biliyorum ömürleri boyunca.
acemicadi_selim
25-09-07, 22:04
1)En beğendiğim sahne.
memo nun oldugu her sahne bide memo gunes sahneleri:img-blush
2)En beğenmediğim sahne
Serra olan her sahne
3)En beğendiğim oyuncu
memo ve ali:img-icecr
Serra gicigi
5) En sevdiğim replik
arabada memo nun herkez ayni yere giderse ne olur
murat kuresel isinma olur
memo aferin 10 otur :):)
bide memonun gunesin pesinden kosarken dedigi hersey:img-blush
Bahsettiğiniz bu kanun yani Fatih Sultan Mehmet'in ünlü kanunnamesinde "nizâm-ı âlem için kardeş katli"nin vaciptir. der. Yani yasa hükmü zaten bunun bir katliam olduğunu kabul ediyor...
Konuyu iyi ya da kötü diye kestirip atmak meselesi değil yazdıklarım. Tarih elbetteki yaşandığı dönemin şartlarına göre değerlendirilir. Bu değerlendirmenin sonucu sizin gibi kabul etme ya da benim gibi olağan görmeme sonucunu doğurur...
Şartlar onu gerektiryordu diye üç beş kişinin çıkartığı antidemokratik yasaları nasıl eleştiriyorsak. Bu katli vaciptir yasasını da aynı şekilde eleştiriyoruz...
Yasa bunu katliam olarak kabul etmese bile her insanın bilerek öldürülmesi kardeş dahil olmak üzere genel olarak bir katliamdır zaten.
Benim de kısaca demek istediğim geri sayfalarda bir arkadaşın üstü açık Osmanlı da kardeş katli vardı bu bir vahşet tarzındaki yazıya bu katlin birtakım sebepleri olduğunu(bana göre haklı,dediğiniz gibi dönemi göz önünde bulunduurp yorumlama artı eleştirme kişiye göre değişir)vurgulamak içindir...
Katliam kelimesini duyunca altını aramadan atıp tutan insanlar o kadar çok ki.Tarihi oyuncak gibi görüp,kulaktan dolma bilgilerle birşeyler diyenler...
İyi geceler herkese,iyi sohbetlerbye
3. bolumde,
alinin murata babalık duyguları(üstünü örtmesi,kızla olan ilişkisi)and memet güneş ali ve muratın arabadaki konuşmaları:good:
tabiki de serra hanımlı yerler
nejo memo batuş:happy0064
hepsi iiydi fakat bi duyuru melisa gözlerin fırlicak yerinden...
genellikle memonun replikleri(nejocuyum ama):img-in_lo
1)En beğendiğim sahne.
mehmet-güneş sahneleri ve muratın olduğu sahneler
2)En beğenmediğim sahne
serranın olduğu sahneler
3)En beğendiğim oyuncu
mehmet günsür ve batuhanımm
serraaa
5) En sevdiğim replik
mehmetle muratın arabaya binmeden önce güneş hakkındaki konşması:)
mehmetin güneşin peinden koştuğu btn sahneler aslında
mehmet ertuğrul süperdi
hele o araba sahnesini untumak bile istemiyorum
aferin sana on!
süperdi
böyle aralara romantik komedilerin girmesi çok iyi oluyor ama birde vildan yerinde başkası olsaydı süper olurdu
1-küresel ısınma meselesi
2-piyanocunun olduğu sahneler(adı neydi
3-piyanocu ve güneş
4-aferin sana on:P
Orhan Ali için "Gerçekten katil olsaydı teklifimi kabul ederdi" dedi.Orhan Aliye ne teklif etti? Ben orayı kaçırmışım da,teşekkürler...
Orhan Ali için "Gerçekten katil olsaydı teklifimi kabul ederdi" dedi.Orhan Aliye ne teklif etti? Ben orayı kaçırmışım da,teşekkürler...
Para karşılığı susmasını,hatta başka bir ülkeye gitmesini teklif etti.Yani kısaca, para karşılığı çoçuğunu satmasını önerdi diyebiliriz.
RODYA çok teşekkür ederim
iyi geceler...
pek vaktim yok onun için genel olarak söylemek gerekirse bölüm çok güzeldi.özellikle ali-murat sahneleri muhteşemdi.
ayrıca serra&orhan gelişmesine şaşırdım desem yalan olur.bunun böyle olcağı başından beri belliydi.
mehmet çok tatlı ya...mehmet günsürü yeniden görmek çok güzeldi.
En Beğendiğim Sahne
ali&murat sahnelerinin tamamını
nisan&ali sahnesini
mehmet&güneş sahneleri desem...:img-blush
En Beğenmediğim Sahne
sanırım serralı bütün sahneler.
En Beğendiğim Oyuncu
nejat işler,fikret kuşkan ve mehmet günsür
vildan atasever ve melisa sözen'nin de performansları da çok güzeldi.
En Beğenmediğim Oyuncu
küresel ısınma repliği
neyse görüşemek üzere....bye
bence
serra güzel bir karakter ve ne istediğini biliyo
vildan da
güneş karakterine süper oturmuş:img-yes:
dizi güzel dahada güzel olacak :img-icecr
Merhaba sevgili BS forumu sakinleri :img-wink:
Bugun uzun bir okul gununden sonra oldukça kalabalik bir iftar yemegine katildim dolayisiyla foruma ugrama vaktim olmadi :icon_sorr ancak caliskan forumdasiniz Rabish bos durmadi ve ne yapti ? Bulundugu ortamdaki herkese BS virusunu bulastirdi :img-hyste
3. bolumu indirip hizli hizli izlemeye basladim, yavas yavas sinek gibi herkes etrafimi sardi :) 1. ve 2. bolumu begenmeyenlere oyle bir konusma yaptim ki diziye izleterek hepsi 4. bolumu izlemeye ikna oldu :img-polic hehe
Mehmet Günsür ile Mustafa Aslanbas ayni ! Kuralsiz, dikbas, bildigini okuyan, legèr bir tip !
Ne tesadüf , Beyaz Gelincik `te de mutfakta calisan Hatice Ana`da Mustafayi bir baska severdi .
Mehmet iyi oynuyor ama keske daha farkli olabilseydi . En azindan konusma tarzi felan .
Kesinlikle ama kesinlikle katilmiyorum. 1.si Mehmet Gunsur degil Mehmet Ertugrul olucakti sanirim, karakter ve oyuncu ayrimina dikkat lutfen :img-wink:
2.si iki karakter arasindaki yazdigin ortak noktalar yanlis bence cunku Mustafa deli'ydi .. Kelimenin tam anlamiyla ..
Mesela Mustafa'yi babasi ilk sahnedeki gibi azarlasaydi Mustafa'ninkiler yine gelirdi ve delirirdi, hosuna gitmeyen seyler surekli soylendiginde yer gogu inletirdi (bknz : Gulizar'in laflari ardindan ortaligi yikmasi ..)
Ayrica Mehmet Ert. bildigini okuyan bir tip degil bence, bar icin ailesinden izin/destek istemesi bile bunun bir gostergesi ..
Mustafa oto galerisi almak istediginde abilerini direk haberdar etmisti, izin falan aldigini hatirlamiyorum.
Mehmet Ert. cok daha rahat bir adam, artik soylenenlere aldirmiyor, alismis ..
Ayrica Mehmet cok çapkin, gorduge her kadini iyice suzen (Serra :icon_whis) ve surekli yenilik pesinde olan bir tip .. Mustafa bir kadini sevdi ve oyle oldu.
Ortak nokta goremiyorum ben .. Mustafa karakterini yemis yutmus biri olarak bunu cok net soyleyebilirim :img-wink:
Ayrica konusma tarzini degistirsin demissin :) nasil mesela ? repliklerden mi bahsediyorsun yoksa MG'nin kendi konusmasindan mi ?
Repliklerden bahsediyorsan bence zaten degisikler : Mustafa daha deli konusurdu (bkz : "gorgusuz deve" tipi sozler :))
Mehmet Ert. in agzindan boyle seyler duyamayiz bence .. O daha kibar cunku.
MG'den bahsediyorsan :icon_neut birsey diyemicem 30 yildir oyle konusan adamin konusma tarzini degistiremeyiz .. Tipki Nejat, Fikret, Erkan, Melisa'nin konusma tarzlarini degistiremicegimiz gibi ..
Daha oncede yazmistim, Mustafa Aslanbas olmaktan gurur duyuyordu, Mehmet ise Ertugrul'lardan oldugunu unutmak icin kendini içkiye veriyor ..
Tarih alanında lisanüstü yapmaya soyunanlara ilk öğretilen konulardan biri de, içinde yaşadığınız dönemin değer yargıları, kuralları ve ilkeleri ile başka bir dönemi yargılamamak gerektiğidir. Bir düşünürün dediği üzere geçmiş başka bir ülkedir ve orada bambaşka kurallar ve anlayışlar geçerlidir.
Şu an bize insanlık dışı, anti-demokratik gelen Fatih Kanunnamesi de değerleri, anlayışları ve ilkeleri itibariyle bize çok yabancı bir dönemin ürünüdür. Bu nedenle kanunnamenin iç mantığı, çıkartıldığı dönemin şartları, değerleri çerçevesinde değerlendirilmelidir.
Sevgili Fandorin'in diyeceği gibi bu (1)
İkinci olarak bir dizinin iyi olarak değerlendirilmesi için, konusunun ve karakterlerinin çok özgün olması gerekmiyor. Anlatmayı amaçladığı konuyu veya hedeflediği şeyi gerçekleştirsin yeter. Bu da (2)
Mehmet Ertuğrul'un Mustafa Aslanbaş'a benzerliği oldugunu düşünmüyorum. Zaten bir benzerlik varsa da bunu bir bölümde anlayıp, değerlendirmenin mümkün olacağını düşünmüyorum. Bu da (3)
Dizi yeni başladı. Karakterler ve ekip oturana kadar otur, bekle...Diziye bir şans vermeli diye düşündüğüm için daha önce yorum yazmadım. Bu sefer de kısacık bir yorum yapacağım.
Dizi üçüncü bölümüyle toparlanma işaretleri gösterse de, hala beklentileri karşılamıyor hissindeyim. Totaldeki reyting bu durumun bir işareti. Dizinin "Tanrım, ne kadar özgün ve güzel bir iş yapıyoruz" havasının bununla alakalı oldugunu düşünüyorum.
Hem oyuncular, hem senaristler, hem de yönetmen biraz rahatlayıp, kendilerini daha az ciddiye alsalar ortaya çok daha sıcak ve seyredilesi bir şey çıkacak eminim. Hırsız Polis'in aykırı karakterlerini sevdiren senaristlerin bu kadar zor ısınılan ve istekle zorlamaya rağmen içine almamakta ısrarlı bir hikaye sunmalarını başka türlü değerlendiremiyorum. Dizi gelişme kaydediyor ama yeterince hızlı değil. Bu da naçizane değerlendirmem. Diziye çok para, çok emek harcandığı belli. Bunun karşılığını almak için herkesin biraz rahatlayıp, kendini kasmaktan vazgeçmesinde fayda var.
Siz kabul etseniz de, etmeseniz de Sn. Duar, tarih benim dedigim şekilde değerlendirilmektedir. Bu konuda daha fazla yazmayacağım. Sonuçta bu tür tartışmaların yeri bu dizi forumu değil. Sadece bir açıklama yapma çabasıyla bu yorumu yazdım.
Geride bıraktıgımız yüzyıl yakın tarihin bir parçası oldugu icin söz konusu değerlendirmelerden muaftır. Evrensel değerler, tarihsel dönemleri anlamanıza fayda sağlamazlar. Bu söyledigimden evrensel insan hakları değerlerini savunmadıgım sonucunu da çıkarmayın lütfen. Hayatımın büyük bir kısmını bu değerleri aktif olarak savunmaya adadım. Vurgulamak isttedigim nokta, bu tür değerlendirmelerin tarihsel dönemleri anlamaya fayda sağlamadıgıdır. Genellikle bu konudaki sağduyu kuralı paradigma değişikliklerinin oldugu dönemlerden geriye giderken, bir sonraki dönemin değerlerini uygulamamaktır.
Durumu bir-iki örnekle açıklayayım: Kanuni Sultan Süleyman oğlu Şehzade Mustafa'nın ölüm emrini verir ve arazide çadır içinde gözlerinin önünde boğulan oğlunun katlinden haberdardır. Ama bunu bilmez gibi yapar. Ölüm haberi geldikten sonra (bu da siyah kağıt üzerine beyaz mürekkeple yazılarak bildirilir) yas tutmaya başlar. Oğlunun cenaze törenine sessiz atların (atların gözlerine özel bir yakı sürüldüğü için atların gözlerinden yaşlar gelmektedir) çektiği bir kafileyle tam bir sessizlik içinde gider.
Siz bu dönemi vay ikiyüzlü, katil adam olarak değerlendirip kesip atarsanız, ne Kanuni Sultan Süleyman'ı ne de dönemini anlayamazsınız.
Bir başka örnekte 1789 öncesi Fransa'dan. Bu dönemde Paris'te çok komik kabul edilen bir metin, matbaacı çıraklarının evcil kedileri alıp öldürmesi anlatılır. Metin bu yüzyıldan gelen ve evrensel insan hakları beyannamesini özümsemiş hiç kimseye komik gelecek mizahi bir öykü değildir. Öykünün neden komik olarak algılandıgını anlamak için söz konusu dönemin sosyal koşullarını, değerlerini bilmeniz gerekir. Bunların hepsi ruh hastası, sadistlermiş deyip kesip atarsanız, dönemi anlayamazsınız.
Soykırım tartışmaları apayrı ve burada ele alınmayacak kadar uzun ve kapsamlı bir konu. Bütün bu tartışmaların ulus devlet oluşumu, imparatorlukların çöküşünü içeren 1915 sonrasına ait oldugunu anımsatmakla yetineyim.
ÖNEMLİ NOT: Anlamak ve onaylamak çok farklı şeylerdir. Bir dönemi anlamak, o dönemin değerlerini onaylamayı da gerektirmez. Her tarihçi kendi çağının ürünüdür. Neyi onaylayıp, onaylamayacağını da içinde yaşadığı çağın değerleri belirleyecektir. Anlamak ise içinde yaşanılan dönemden -mümkün oldugunca sıyırılmayı ve bir antropolog gibi gözlemlemeyi ve kavramayı çalışmayı gerektirir.
Fotoğraflar yerini tutmuyor oğlum
mehmet gülerin bugünkü vatan gazetesindeki yazısı
Evimizin güneşiydi gülüşün/ Fotoğraflar yerini tutmuyor oğlum/ Yıkanmadı gömleklerin/Kokun gitmesin diye/Montun asılı duruyor duvarda hala/Dönersen bir gün giyersin diye/Varsa bir ayıbın, günahın/Paylaşırız, buradayız oğlum/Babalar eksik gösterse de çok sever/Dönmesen de bunu bil oğlum/Ah oğlum, ah oğlum...
Kanal D’nin pazartesi geceleri yayınladığı dizisi Bıçak Sırtı ile ilgili çok şey söylemek geliyor içimden. Ama bana sorarsanız bu sezonun, hatta belki de televizyon tarihimizin bütün dönemlerinin, bütün mevsimlerinin en özel yapımlarından biri olan Bıçak Sırtı’nı, sözlerini Murathan Mungan’ın yazdığı, bestesini Burhan Bayar’ın yaptığı ve o inanılmaz sesiyle Müslüm Gürses’in taçlandırdığı bu şarkı anlatıyor en iyi. Bıçak Sırtı, belki de en önce babalar ve oğullarının dizisi.
Bu diziye emeği geçenlere, bıkmadan, yorulmadan, tekrara düşmekten korkmadan defalarca teşekkür edilmeli. Elbette en başta böyle müthiş bir senaryoyu, ekranda bugüne kadar hiç duymadığım derinlikteki diyalogları yazanların isimleri söylenmeli; söylüyorum. Neşe Şen, Gaye Boralıoğlu, Şerif Erol, Gülden Çakır, Emine Algan...
OYA GİBİ İŞLENMİŞ
Dilin, kelimelerin, insan zihninin, benliğinin en kuytu dehlizlerine girip çıkartmışlar Bıçak Sırtı’nı ortaya. Ve inanın her hafta tekrar bölümüyle birlikte iki defa izliyorum, yine de doyamıyorum ekrana bakmaya. Zihnimi zorluyorum ama bu lezzette yazılmış hiçbir başka dizi hatırlamıyorum. Biliyorum, bu çok büyük bir iddia ama gönül rahatlığıyla, baktığımı görerek ve ne söylediğimi bilerek atıyorum ortaya. Özellikle ve her seferinde oya gibi işlenmiş o diyaloglara hayran kalıyorum. Dilim varmıyor aslında kolay kolay itiraf etmeye ama, kaleminden ekmek yiyen bir adam olarak ilk defa bir metni kıskanıyorum.
Dizi boyunca bölüm başına ekranda sadece birkaç dakika görünen ama dizinin her sahnesinde kendisini varmış, oradaymış gibi hissettiren Erkan Can’ı, o muhteşem ve asil ve despot baba Selim Reşat Ertuğrul’u canlandıran Tuğrul Çetiner’i, Nejat İşler’i, göz bebekleriyle oynayan Melisa Sözen’i, Fikret Kuşkan’ı, Gönül Kalfa’yı, Ali’nin kardeşi avukat Vildan’ı... İki küçük çocuğun, Murat’la okul arkadaşı sevimli kızın arabada giderken adeta iki dakikalık bir reklam filmi zarafetinde çekilmiş konuşmalarını...
SAKIN KAÇIRMAYIN
Hele de o sahne... Nisan’ın Mehmet’i savunduğu için kocasından azar işitip, evden çıkarak kapının önündeki arabaya binip gittiği sahne. Ailenin yeni şoförü, Murat’ın gerçek babası Ali’nin “Ne tarafa?” diye sorduğu ve Nisan’ın bir kadının en kederli, en yalnız, en kadın, en kendi halinde olduğu o sahne... Dinleyin...
ALİ: Ne tarafa?
NİSAN: Bilmiyorum.
ALİ: Sizin için yapabileceğim bir şey var mı?
NİSAN: Hayır yok. Yapılacak hiçbir şey yok.
ALİ: Yalnız bırakmamı ister misiniz? İnsanın çok isteyip de bir türlü yalnız kalamamasının ne demek olduğunu çok iyi bilirim.
NİSAN: Benden iyi bilemezsiniz. Her an dedelerim, büyük dedelerim, büyükannelerimle beraber yaşıyorum. Osmanlı’nın bütün ruhlarıyla.
ALİ: Başkaları cehennemdir...
Abartmıyorum, tek tek hepsini ayakta alkışlıyorum. Ve bugün sizi ikinci defa Bıçak Sırtı’nı seyretmeye çağırıyorum. Eğer izleyemiyorsanız, henüz daha üçüncü bölümünde televizyon tarihimize geçeceğini ispatlayan, adını altın harflerle ekrana gönül gözüyle bakan herkesin sinesine yazdıran Bıçak Sırtı’nı yakalayın diye. Birbirinin benzeri onlarca dizi arasında, ilhamını kendisinden alan, hiçbir yerden hiçbir şey kopyalamadan, sinemanın bütün unsurlarını, sinemada izlediğim birçok filmden daha cüretli, daha görkemli, daha yürekli taşıyan Bıçak Sırtı’nı kaçırmayın diye...
Dizinin bu haftaki bölümüne bir hareketlilik geldiği gerçek ama bunun nedeni bana göre sadece Mehmet karakteridir.Pazartesi akşamı bir tek onun sahnelerini beğendim diyebilirim,onun dışında sıkıldım açıkçası..Dizinin ilk başlayacağını duyduğumda çok sevinmiştim ama sonradan genel özetle birlikte heyecanım kaçmıştı.Ardından dizinin başının sonunun ortasının belli olduğu ve bir sezonluk bir dizi olduğunu öğrenince senaryo açısından da umutlanmıştım ama bilemiyorum yani..Beklediğim gibi gitmiyor dizi..
Mantık hatası mı denir,yoksa başka bir şey mi bilemiyorum ama bir izleyici olarak gözüme batan şeyler vardı.Mesela Ali traş olurken yanlışlıkla yüzünü kesiyor ve oluk oluk (!) kan akıyor;fakat sonradan o yaradan iz yok..Nisan masadan sinirle kalkıp arabaya biniyor ve Ali ile konuştukları.Jean-Paul Sartre'nin ismi yanlış telaffuz edilmedi mi?..Mehmet Güneş'in bürosuna gidiyor ve onu kahve içmeye ikna ediyor ama sonrasında onlara dair bir sahne yok (?)Ayrıca yemek masasında Mehmet'in sürprizini açıklamasından sonra Nisan'dansa ben Mehmet'i izlemeyi tercih ederdim.O ne yaptı hiç bilemiyoruz..Küçük şeyler belki bunlar ama benim gözüme batıyor..
Dizideki oyunculuklar gayet iyi ama bir istisna var bence;o da Melisa..Normalde çok beğendiğim genç bir oyuncudur ama bu dizide hala kendisinden beklediğim performansı göremiyorum maalesef.Bana göre dizideki en başarılı bayan oyuncular İpek Bilgin ile Vildan Atasever;erkek oyuncuların da hepsi çok iyi..
Bu dizide başta en hoşuma giden şey,dizide hiçbir ''kötü'' karakterin olmamasıydı ama bu yönde de korkularım olmaya başladı yavaştan.Nedense Orhan'ın gün geçtikçe seyirciye antipatik gösterilmeye çalışılıp Nisan'a hak vermelerini sağlanacağını düşünüyorum ki bu bana göre yanlış olur.Hatta ben ikisinin evliliklerinde en hatalı olan tarafın Nisan olduğunu düşünüyorum.Tamam belki kendisi seçip evlenmedi eşiyle ama Orhan için de aynı durum söz konusu.Ancak Orhan buna rağmen Nisan'a yaklaşmaya çalışırken,Nisan kaçıyor.Ben Nisan'dan da bu konuda bir çaba beklerdim ama..Umarım Ali Nisan'a aşık falan olmaz,biz Ali'yi sadece ''baba'' olarak izleyelim mümkünse..
Dizinin en gözüme batan bir başka şeyi de kuşkusuz piyano hocası..Yani sırf Fikret Kuşkan'ı izlemek hatrına o hocaya katlanıyorum,bana göre çok anlamsız bir karakter.Yani bayandaki bu ne cesarettir ki evli olduğunu bile bile Orhan'ın üstüne gidiyor,Orhan'ın kaçmaya çalışmasına rağmen ve en önemlisi bayanında bunu bilmesine rağmen (!)..
Bu bölümün kuşkusuz en güzel sahneleri Mehmet'in olduğu sahnelerdi..Gerek Nisan'la,gerek Orhan'la,gerek babasıyla,gerekse de Güneş ve Murat'la olanlarda..En beğendiğim sahne de zaten araba sahneleriydi:img-icecrAçıkçası ilk başta Mehmet Günsür ile Vildan Atasever'in partner olacağını öğrendiğimde üzülmüştüm ama şimdi de gayet uyumlu bir ikili olduklarını düşünüyorum.Mehmet zaten çok çok uzun zamandır beğendiğim bir oyuncudur,Vildan'dan ise haz etmem ama Kader'deki oyunculuğunu gördükten sonra bir şey diyemem kesinlikle:good:Gayet iyi canlandırıyor oynadığı karakteleri..
Mehmet'in sahneleri dışında bir de Ali'nin arabada Murat arkada uyurken birden karısını göz önüne getirdiği sahne ile Murat'ın hoşlandığını kızı getiren arabanın tekerleğini patlattığı sahne de çok hoşuma gitti.Nejat'ı baba rolünde izlemek büyük bir keyif gerçekten,müthiş yakışmış bu role..
Fikret Kuşkan'a ise diyecek söz yok,dizinin daha ilk dakikasından itibaren rolünü üzerine giymiş ve ufacık bir göz hareketiyle bile bizlere aslında kapalı kutu olan Orhan'ı çok güzel bir şekilde anlatıyor..
Keşke bir de Erkan Can'ın oynadığı Numan karakteri senaryoda daha aktif olsa ama..
Reytingler de iyi ama totalde beklenenden düşük baya..:icon_whis
Umarım dördüncü bölümle birlikte daha zevkle izleyeceğim bir dizi haline gelir Bıçak Sırtı..
bence bu senin mehmet e olan hayranlığından kaynaklanan bir yorum.Mehmet zaten rol olarak eğlenceli bir adamı oynuyor. Herkes rolünü yapmaya çalışıyor.Melisanın donukluğu rolünü gerçekten ne kadar iyi oynaığını gösteriyor. Demekki mutsuzluğunu bize geçiriyor. Ayrıca öğremenin orhanın mutsuzluğundan fayadalanması ve fırsatçılığı o kadar iyi oynaması ondan nefret etmemizi sağlıyor karakterleri bir de bu yönden derğerlendirelim. Gerçek kişilikleri ile değil
Arkadaşlar bayağı derin tarih mevzularına dalmışlar okuduğum kadarıyla. Herkesin görüşlerine saygı duyuyorum.Bu arada kısacık da olsa fikrimi yazmak isterim.Geçmişi günümüz şartlarına göre değerlendirirsek hata ederiz.Şu anki görgümüz,eğitimimiz ve günümüz mevcut şartları göz önüne alınıp tarihimizi eleştirirsek bu bizi yanlışa götürür.Yapılması gereken geçmişin şartları gözönünde alınarak değerlendirme yapmak,yanlış tarafları bulmak ve sonrasında günümüzde aynı hataları yapmamak için eğitimimizi kullanıp çareler düşünmek olucaktır.Sonuçta insan bazlı herşey.Hatalarda bizler için.Sonuna kadar yanlış olduğuna inandığımız olayları eleştirmeli ama bir karar vericeksek eğer geçmiş şartlar da masaya yatırılmalı objektif olmalıyız.Naçizane benim fikrim.:img-yes:
Şimdi gelelim dizimize.Dün tekrar bölümü vardı.İzlemeye doyamıyor insan.Mehmet -Nisan;Mehmet-Murat;Mehmet-Orhan diyalogları muhteşemdi. Hemen hemen her cümlede çıkarılması gereken dersler vardı.Mehmet'in her sözü bir hayat dersi anlamındaydı.Çok güzeldi.Pazartesi izlediğimde Mehmet'i görmenin heyecanıyla :img-wink:kaçırdığım yerleri izlemek güzeldi.
Ali-Nisan diyaloğunu yazan ntor arkadaşa da teşekkürler.Özellikle Nisan'ın söylediği şu sözler;
Benden iyi bilemezsiniz. Her an dedelerim, büyük dedelerim, büyükannelerimle beraber yaşıyorum. Osmanlı’nın bütün ruhlarıyla. Çok etkiliyiciydi.Kısa ve net.Nisan'nın içinde bulunduğu kapanı o kadar güzel anlatıyor ki.Dışardan bakıldığın da hayatınızda herşeye sahipsiniz.Birçok insanın gıptayla baktığı bir yaşantınız var.Ama içinizde bir türlü dolduramadığınız bir boşluk.Çünkü hayatta BEN diyememiş,kendiniz için yaşamamışsınız.Hep başkalarının yönlendirmesiyle kararlar almış ve bunları uygulamışsınız.Hayatınız ile ilgili en küçük adım da bile soyunuz,konumunuz belirliyici olmuş;şu hareket bize yakışmaz bu hareket uygundur gibi kıstalarla hayatınızı yaşamışsınız.Ama bu kısır döngü Nisan için kırılmak üzere.Nisan'nın üzerinde yılların gerilimi var.Hala içinde biryerlerde isyan edip,haykırmak isteyen bir kadın.Bu kısa zamanda bir olay ile su yüzüne çıkacak ve bambaşka bir Nisan izliyeceğiz.Orhan'nın ihanetini öğrenecek ve evliliğinde tamamiyle bir kopuş yaşayacak olabilir.Zaten onların yaşadığı şeyin adı sadece yüzeysel bir evlilik.Aşk yok,birlik yok,paylaşım yok.Tek ortak alanları oğulları Murat.O da olmasa ayrılırlardı çoktan.:icon_whis
Bıçak Sırtı dizisinde aslında film tadı var.Oyuncuların performansından,senaryo diline,seslendirmeden dizinin yönetimine kadar aslında bizler her hafta kısa filmler izliyoruz.İnsana dair,sorgulayan,sorgulatan.Birbirinden farklı dünyada ve karakterde insanların ortak duygularda buluşmaları anlatılıyor.Mesleğiniz ne olursa olsun,zengin olun ya da fakir hepimiz insanız.İnsana dair değerler, duygular barındırıyoruz içimizde.Ve bu duyguların getirdiği ortak noktalarda buluşuyoruz birbirlerimizle.Her karakterde aslında biraz biz varız.
Ali'nin onurlu-dik duruşu
Güneş'in tuttuğunu koparan ve haksızlığa baş kaldırışı
Numan'ın olgunluğu ve hayat tecrübesi
Orhan'ın soğukkanlı duruşu ve içden içe bastırılmış duyguları
Nisan'ın bir ben var bende benden içeri ya da derdim büyüktür kimseye söyleyemem hali,hep içinde yaşaması duygu fırtınalarını bunun da getirdiği gizemli havası
Mehmet'in güçlü,vakur duruşu,modern ve açık fikirli olması,değişime gelişime açık olması,mütevazi kişiliği:img-icecr
Selim Reşat'ın Osmanlı Babası tanımına uyan,duygularını çok nadir belli eden, hep mağrur duruşlu hali,hayatında sülalesi-mantığı-ailesi sıralamasının olduğu, eski zamanlarda yaşayan,düşünen adam hali.Ve son olarak da ailemin geleceği hakkında en doğru kararları ben veririm şeklinde tezahür eden diktatör hali.(aslında toplumda böyle yaşayan ve etrafındakilere kendi kurallarını yaşatanlar çok fazla maalesef.)
Bu dizi ile ilgili söylenecek çok söz,yazılacak çok yazı var.Ama şimdilik benden bu kadar.bye
bence bu senin mehmet e olan hayranlığından kaynaklanan bir yorum.Mehmet zaten rol olarak eğlenceli bir adamı oynuyor. Herkes rolünü yapmaya çalışıyor.Melisanın donukluğu rolünü gerçekten ne kadar iyi oynaığını gösteriyor. Demekki mutsuzluğunu bize geçiriyor. Ayrıca öğremenin orhanın mutsuzluğundan fayadalanması ve fırsatçılığı o kadar iyi oynaması ondan nefret etmemizi sağlıyor karakterleri bir de bu yönden derğerlendirelim. Gerçek kişilikleri ile değil
Sanırım yazımı farklı bir açısıyla okudunuz?Ben zaten oyuncunun oynadığı karakterle kendisini ayırt edecek akla ve mantığa sahip biriyim,eğer öyle olmasaydım oynadıkları karakterlerinden bahsederken karakter adlarıyla değil,kendi isimleriyle hitap ederdim..:icon_whis
Ben zaten Mehmet'in gelişi derken karakteri kast etmiştim,oyunucuyu değil ama sanırım yanlış anladın sen orayı.Sen de farkındasındır ki oyuncuyla oynadığı karakterin ismi aynı,o yüzden Mehmet derken yanına karakteri kast ettiğimi parantez içinde yazma gereği duymadım..Kaldı ki ben oyunculara hayran olacak yaşı çoktan geçtim ki hiçbir zaman öyle olmamışımdır.Anca oyunculuk performansına hayran olurum birinin..
Nisan karakterinin donuk olduğunun farkındayım ama ben Melisa donuk oynuyor demedim.Sadece kendisinden beklediğim performansı maalesef ki göremediğimi söyledim..Bunda da yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.Her insanın kendine özgü düşünceleri vardır,isteyen istediğini beğenir ya da beğenmez.Önemli olan bunu ne şekilde dile getirdiğidir ki bu konuda her zaman saygı çerçevesinde yazarım..
Aynı şey piyano hocası için de geçerli..Ben oyuncudan değil,oynadığı karakterden bahsediyorum..
Ayrıca ben hiçbir oyuncuyu gerçek kişilikleriyle de değerlendirmem dizi yorumu yaparken,hiçbirini doğru dürüst tanımam etmem bile ne diye kişilikleriyle ilgili yorum yapayım..Sadece performanslarıyla ilgili yorum yaparım ki bu da her zaman saygı çerçevesinde olur dediğim gibi..:img-wink:
nejat işler ,fikret kuşkan,erkan can,melisa sözen bence gerçekten rollerinin hakını veriyorlar ben çok begeniyorum ama anlayamadıgım birşey var mehmet günsürden bahsederken çok iyi oyuncu felan deniyor herkesi kastetmiyorum da bana balırsa süper bir oyuncu degil hani dizide olsa da olur olmasada olur abartılacak biri degil ondan çok daha iyi oyuncu olanlar var
bana yapmacık gelen bir tavrı var
bence bıçaksırtı super bir dizi.ozellikle oyuncuları rollerini cok guzel yeriene getiriyor.fikret kuskan ve nejat işlerin oyunculukları super.dizi tam bir sinama filimi tadında.simdiye kadar hiç bir diziyi reklamları dahil seyretmedim ama bu dizide reklamları bile izliyorum.
butun emegi gecen herkese tsk ediyorum ben kendi adıma.
Herkesin fikrine saygılıyım ama Ülger arkadaşa katılmadığımı belirtmek isterim.Mehmet Günsür sadece Türkiye'de değil yurtdışında da kendini ispatlamış bir oyuncu.İtalyan sinemasında çok sevilen bir isim.Ferzan Özpetek gibi bir yönetmenle çalışmış,kendini ispatlamış bir oyuncu.Aslında sadece Türkiye'de oynadığı dizilerle değilde İtalya'da oynadığı filmleri izlemek ve ona göre değerlendirmek lazım.Aslında Mehmet Günsür'ün tek hatası MÜTEVAZİ olması.Bir söz vardır.Çok fazla mütevazi olma seni öyle sanırlar diye.
Mehmet karakteri bence diziye renk katmıştır.En azından Mehmet -Güneş, Mehmet -Murat diyalogları sayesinde yüzüme tebessüm yerleşti.Dizide ilerleyen bölümlerde daha etkin bir Mehmet karakteri izliyeceğiz.Mehmet her anlamda ailenin en samimi,içten,mütevazi ve özgürlüğüne düşkün ferdi olarak bakalım daha neler yaşatıcak bize.:img-wink:
Mehmet karakteri ile Mustafa karakterini aynı tutan arkadaşıma Mehmet Günsür'un bs sayfasında bulabilceği bir röp.ını okumasını tavsiye ediyorum.Benzer yönleri vardır(bunu inkar edemeyiz herhalde)ama tıpatıp aynı demek de doğru değildir.Sobuçta her karakterin görünürde benzer yönleri vardır
Şarkıyı dizi ile bağdaştıran yazara da hiçbir şey söylemiyorum artık.:icon_whis:icon_whis
Herkesin fikrine saygılıyım ama Ülger arkadaşa katılmadığımı belirtmek isterim.Mehmet Günsür sadece Türkiye'de değil yurtdışında da kendini ispatlamış bir oyuncu.İtalyan sinemasında çok sevilen bir isim.Ferzan Özpetek gibi bir yönetmenle çalışmış,kendini ispatlamış bir oyuncu.Aslında sadece Türkiye'de oynadığı dizilerle değilde İtalya'da oynadığı filmleri izlemek ve ona göre değerlendirmek lazım.Aslında Mehmet Günsür'ün tek hatası MÜTEVAZİ olması.Bir söz vardır.Çok fazla mütevazi olma seni öyle sanırlar diye.
Mehmet karakteri bence diziye renk katmıştır.En azından Mehmet -Güneş, Mehmet -Murat diyalogları sayesinde yüzüme tebessüm yerleşti.Dizide ilerleyen bölümlerde daha etkin bir Mehmet karakteri izliyeceğiz.Mehmet her anlamda ailenin en samimi,içten,mütevazi ve özgürlüğüne düşkün ferdi olarak bakalım daha neler yaşatıcak bize.:img-wink:
aslında cevap vermene gerek yoktu ben sadece kendi fikirlerimi söyledim mehmet günsürün öyle ahım şahım bir oyuncu olmadıgı belirrtim ondan daha iyilerde var ayrıca dikkat ederseniz mehmet günsürün oynadıgı dizilere bakın hiçbirinde bir başrol yok hep yan rollerde oynuyor çünkü tek başına bir dizide oynasa izlenecegini sanmam bundan oynadıgı dizlerin kadroları hep saglam oluyor reytingli bir oyuncu degil italyada oynamış diyorsun evet bende biliyorum ama neredeyse oynadıgı filmlerin çogu başarısız oldu özellikle gişede
ferzan özpetekle çalışmak çok iyi oyuncu olmak anlamınada gelmiyor benim sadece söyledigim şu mehmet günsür evet dizilerde oynuyor ama o çocukta eksik birşeyler var tam anlamıyla izleyiciyle elektirigi tutmuyor tam olarak kendini kabul ettirmiş degil
ULGEN fikirlerine saygi duymakla birlikte katilmadigimi belirtmek istiyorum. Sevmeyebilirsin, sana sicak, eksik geliyor olabilir, insandan insana degisiyor sonuçta ..
Ama pazartesinden beri yazilan mesajlari okuyunca cokta dogru bir tespitte bulunmadigini dusunuyorum. "izleyiciyle elektirigi tutmuyor tam olarak kendini kabul ettirmiş degil" demissin, oyle olsaydi pazartesi gecesinden beri "iyi ki Mehmet geldi, diziye renk katti" vb yorumlar yazilmazdi bence. Bu forumdaki nerdeyse herkes, çevremdeki herkes Mehmet'in gelisinin cok guzel bir gelisme oldugunu soyledi. Yani kendini coktan seyirciye kabul ettirmis birisi taa Kasirga Insanlarindan beri .. BG'deki karakteriyle adeta gonullerde taht kurdu o ayri.
Dizilerde basrol oynamamasinin nedenini bilmiyorum ama bence çabuk sıkılmasidir cunku sinema filmlerinde basrol oynuyor, ama dizi'ler icin aylarca hatta bazen yillarca calismak lazim, surekli ayni karakter, ayni proje ..
BG'dende bu yuzden cikti zaten .. çabuk sıkılıyor ve degisiklik istiyor, yapisi boyle biz birsey diyemeyiz :img-wink:
Filmlerinin basarisini gelince, eger her gise yapan film basarili film olarak nitelendirilseydi GORA gibi saçma otesi film basarili bir film mi olmus oluyor ?
Ozellikle son yillarda hemen hemen butun filmler gise yapamiyor cunku insanlar sinemaya eskisi kadar gitmiyor. Ne filmler biliyoruz harika olan ama gise'ye takilan ..
Tabi filmleride içerik/ konu olarak begenmeyebilirsin o da kendi gorusundur :img-wink:
Biraz konu disi oldu ama basligin BS bolum yorumlari basligi oldugunu hatirlatip bu konuyu burda kapatmak istiyorum cunku artik konu BS'ten cikiyo ..
MG hakkinda hala soyleyecek birseyi olan varsa MG basligina yonelsin lutfen :img-wink:
Fragmanı gördüm demin tam izliyemedim ama izlediğim kadarı da harikaydı...
Orhan'ın Ali'ye "sana yalvarıyorum,ne olur çık hayatımızdan"dediği sahnede harika bir oyunculuk izleyeceğiz gene:good::img-yes:...Neyse olayı Orhan boyutundan değerlendirirsek yalvarmak gibi küçültücü bir davranış beklerim Orhan'dan...Bu davranışı gerçekten değer verdiğini göstermek amacıyla mı koymuşlar yoksa Orhan'ın savunma yerine hükmen mağlup duruma geçtiğini yavaş yavaş göstermek için mi bilemedim...
Hele bir de pişman olurum dediği Serra'ya gitmesi..Aşık mı olucak acaba?Ben Orhan'ın aşık olmasını istiyorum ama bunu Serra karakteri üzerinden görmek istemiyorum maalesef:icon_whis
Fragmanı izledim..Alinin amacı oğlunu korumakmı yoksa geri almakmı anlayamadım..Bir kaçırılma olayı var galiba.Fragmanı bloğuma ekledim..
iyi geceler.bende yorum yapabilirmiyim.ben olaya aldatmayla girmek istiyorum.ne yani kadında şöförüyle mi yatsaydı.kafası bozulunca.erkekler neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.bu kadar kolay işte onlar için.ya kadın hamile kalırsa galiba olacağı bu.:img-yes:
onun dışında senaryo çok hoş ilerliyor.nakış gibi.
bu arada şarkı benim çok hoşuma gidiyor.:img-yes:
Mehmet karakterini yani Mehmet Günsür sahnelerini ben de merakla beklemiştim açıkçası..Görmek gerçekten güzel oldu kendisini..Ancak Mehmet-Güneş ikilisinin cafeye gitme,ikna etme,ikna olma sahnelerini biraz klişe buldum..Genç kız başta karşı çıkar,sert tavırlıdır..Genç adam ısrarcıdır,sempatisi ve konuşmasıyla sonunda ikna eder..Falan ve filan..Keşke daha farklı bir şekilde gelişebilse arkadaşlıkları..Ama tabi ki de Mehmet Günsür'ü izliyor olabilmek başlıca güzel ve geçerli bir sebep:good:
Ali-"Ben sadece Murat'ı korumaya çalışıyorum,O'nun hayatını mahfedecek hiçbirşeye izin vermem" diyor ,karşısında Orhan var.
Numan-Bir yolunu bul Ali,oğlunu ne kadar çok sevdiğini süylemenin bi yolunu bul.
Bu sahnede Murat elindeki bir oyuncağa bakıp Ali'ye gülüyor.:img-in_lo
Orhan-Keşke sana herşeyi anlatabilsem,seni ne kadar sevdiğimi keşke bir gün beni affedebilsen.:icon_sorr
Bu sözleri uyuyan Murat'ın başında söylüyor.
Güneş-Şimdi sen burda ciddi ciddi çalışıyorsun?
Mehmet-Ne o bozulmuş gibisin kafandaki zengin züppe imajına uymadı sanki bu.
Güneş barda Mehmet'i ziyarete gitmiş.
Ali-Öyle bir uyuyor ki sanki bütün dünya onunla beraber uyuyor.:img-in_lo
Sanırım marangozhanede Numan'a Murat'ın uyumasını anlatıyor.Yüz ifadesi çok sevimli.
Nisan-Yoksa baba olmaya mı niyetiniz var?
Ali-Yok öylesine sordum.:icon_whis
Nisan bu sahnede pencere önünde elinde telefon,aşağıdan Ali yukarı bakıyor.
Nisan'ın kız kardeşi-Abla çok korkuyorum ya bir şey olursa.:img-fie:
Nisan ve Ali koşarak bir pencerenin önüne geliyorlar,Ali pencereye taş atıp kırıyor.
Orhan-Sana yalvarıyorum ne olur çık hayatımızdan.:not_i:
Tabi ki karşısındaki Ali.
Murat-Orhan'a sarılmış "üzülme ne olur sen istemezsen hiçbir yere gitmem"diyor.:icon_sorr
Mehemt-Kafasına değil abi yüreğine koyuyor.Bütün gücüde ordan geliyor zaten.
Bunu ne veya kim için diyor bilemedim.
Polis-Şüpheler belli bir yerde toplanıyor bence.Belki senin bir fikrin vardır?
Karşısında Ali.İnsan bir kere damgalanmaya görsün ilk ondan şüphelenilir.:icon_sorr
Orhan-Kapıyı açan Serra'ya "istediğim sana gelebilmek yalnızca bu" diyor.:dito
Murat-Açık bir alanda Ali ile yanyana oturmuş "Senin hiç çocuğun var mı Ali abi?"diyor.
:icon_sorr
Herkesler nerede?:icon_sorr
Forumumuz neden bu kadar öksüz kalmış?:icon_sorr
Fragmana bakınca yine duygu yüklü bir bölüm bizi bekliyor.
Orhan'ın içinden çıkılmaz çaresizlikleri bakalım O'na daha neler yaptıracak.Murat'ı o kadar çok seviyor ki O'nu kaybetme korkusuyla hep yanlış adımlar atıyor.Bu haftaki polisiye işde Orhan'ın parmağı var mı acaba?Hani suçu Ali'nin üstüne yıkmak ve ondan kurtulmak için.:icon_whis
Bu bölüm yine Serra'nın kapısında soluğu alıyor.
Yaptığı doğru mu?
Bence sonuna kadar yanlış.:icon_sorr
Ali de gün geçtikçe daha çok bağlanıyor oğluna.:img-in_lo
Şu andaki "uzaktan da olsa severim gerçeği bilmesine gerek yok" düşüncesi Murat'a yakınlaştıkça "neden gerçeği bilmiyor,neden baba diye bana sarılmıyor"düşüncesi ile yer değiştirip Ali'nin canını çok yakacaktır.:icon_sorr
Fragmana göre Güneş Mehmet ilişkisi her an laylaylom tarzında değil.Bu bölümde ciddi takılacaklar gibi.