Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
SELImESMaDEMIr
02-10-07, 13:11
Bölümü genel olarak begendim fakat biraz sIkIcIydI, ama olsun heyecan gelir az duralim:)
Ben Günes'i sevmeye basladim hosuma gitmeye basladi. Orhan Murat'i cok seviyor gercekten, yani üzülüyorum bu duruma hem Ali hemde Orhan icin. Nisan'in Ali'yle olan iliskisi gittikce güzellesiyo:P Mehmet'in huyunu cok sevdim, yani su inatini, ama su sehsade deyip duran adam beni gicik etti (ve sokkkk:) Adini hala bilmiyorum).
Günes sanirim gelicek bölümlerde Memoyla olan iliskisini kötüye kullanicak, ama belli olmaz direk bastan'da asik olabilir Memoya.
Evdeki hizmetcileri Memoya "bazenleri babaniza cok benziyosunuz" demisti ya, pek katilmiyorum acikcasi.Yani o durumda katilmiyorum cünkü, Mehmet düsüncesinde hakli, yani kendi bu isin altindan kalkmali.
Murat cook tatli bi cocuk ve cok iyi bir oyuncu gercekten. Yani rolünü müthis yapiyo, bence cok iyi bi secim. Ayrica öyle cocuk sevilmezmi...:P Geciricem suratina bi tane diyisi cok komikdi:)
Orhan'in bara geldigi sahnede abi kardes iliskisi hosuma gitti. Sonra Memonun telefonda Günesle olan repligini begendim. Lunaparkida unutmayalim, orda gecekten o trene binmeleri güzel olmus yani kamera görüntülerini kastediyorum. Ayrica Orhan&Serra sahnelerine gicik oldum. Nisan&Ali sahnelerini begendim.
Gelelim en son sahneye...Son osmanlilin torunlari?
Reytinglerimiz gelmiş.Sevgili Hande teşekkürler.:img-in_lo
Yine A/B de 1 olmuşuz.:happy0064
Totalde 8 inciyiz.:icon_sorr
Bu total bizi anlamıyor.:icon_whis
İlla kan,irin,ölüm mü olmalı izlenmek için.:icon_whis
ab de bırıncıyız super de totalı bn de anlayabılmıs degılım acıkcası.
fıstık gıbı dızı daha ne ıstıyorlar anlamıyorum .:img-icecr
bu bolumun en sevdıgım sahnesı mehmet gunsurle vıldan ataseverın telefon konusmalarıydı.zaten ıkısını de cok begenırım. :img-wink:
bıraz da onlar ıcın ızlıyorum .ama tabıı dıger oyucuların da hakkını yememek lazım.:img-wink:
harıka bır dızı olmasına ramen sureklı ızleyıcısı degılım maalesef.ılk defa dun gece bastan sona kadar ızleyebıldım. umarım bu yaz tekrar bolumlerı gosterılır .:img-yes::icon_whis
En beğendiğiniz oyuncu?
Fikret Kuşkan-Nejat İşler_Çaycı Süleyman rolündeki arkadaş(ayıp oldu ama adını bilmiyorum)
En beğenmediğiniz oyuncu?
Bu dizi sözkonusu olunca böyle bir alternetif yok.
En beğendiğiniz sahne?
Mehmet -Orhan bardaki sahne.Mehmet'in ''Aklına değil yüreğine koyuyor.Gücü de burdan geliyor.''demesi ve Orhan'ın bu söz karşısındaki düşünceli hali.
Mücteba-Numan-Ali çok sevimli bir sahneydi.En azından Ali'nin yüzü güldü.
Murat-Orhan yatakda baba-oğul diyaloğu.
Mehmet-Güneş telefonda konuşma diyoloğu.''Eğer sen gelmezsen bara Murat'ı götürmek zorunda kalıcağım.''ve barda Güneş'e ''Çalışmak zorundayım çünkü gözkoyduğum kızın lunaparka gitmek gibi pahalı zevkleri var.'':img-icecr
En beğenmediğiniz sahne?
Nisan'ın ayakkabılarını çıkarıp çimlerin üzerine oturma sahnesi.Çok gereksizdi. Olucaksa bile bari uzun tutulsaydı.Nisan dakka 1 oturdu dakka 1.5 kalktı.
En beğendiğiniz replik?
Bakınız en beğendiğim sahneler bölümü Mehmet diyalogları:img-wink:
Haftanın en şık giyinen oyuncusu:
Nisan.Güneş de fena sayılmazdı.
En beğendiğiniz oyuncu?
Mehmet+Nejat+Melisa
Vildan+serra rolündeki bayan
En beğendiğiniz sahne?
Mehmetin bardaki sahneleri
Mehmetin gönül hanımla diyaloğu
Mehmet&Murat&güneş sahnesi(lunaparktaki)
Ali&Murat Alinin Murata hediye verdiği sahne
Doğum günü sahnesi
En beğenmediğiniz sahne?
Orhan&serra sahnelerinden haz etmiyorum
En beğendiğiniz replik?
''Murat bazen hüzünlü bakıyor o zaman benziyosunuz''
"Hangi Mehmet olduğunu bal gibi bile bile hala hangi Mehmet diye sorduğunuz Mehmet"
nisan
bide ben ekleyim
Haftanın en rüküş giyinen oyuncusu:
güneş
ıslak ıslak
02-10-07, 14:25
Yine çok güzel ve yine izlerken vakitin nasıl geçtiğini anlamadığım bi bölümdü...:img-yes:
Ratinglere de kendi adıma alıştım artık AB. de birinciliğe alışmamız gerek, Totale gelince, inatla o grubun izleyicilerinin de diziyi bi gün benimseyip izleyeceğini umuyorum..:icon_whis
En beğendiğiniz oyuncu?
Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Erkan Can
Bence herkes iyiydi bu bölümde..:img-yes:
En beğendiğiniz sahne?
Murat uyurken Orhan'ın onunla konustuğu sahne bu sırada Murat'ın uyanması..
Mehmet'in Orhan'a ''onun gücü yüreğinden geliyor'' diyerek Murat'ı anlatması..
Murat Nisan ve Ali'nin araba sahnesi ( çok şirinlerdi..:img-yes: )
Mücteba'nın Aliyle Numan'a kendini anlatma çabası..:)
En beğenmediğiniz sahne?
Yok..
En beğendiğiniz replik?
Orhan'ın Murat'ın başında söylediği tüm sözler..
Mehmet'in teker teker sayamıycam ama konustuğu tüm sahneler nerdeyse..:img-yes:
En beğendiğiniz oyuncu?
Orhan-Ali-Mehmet ve Baba
Vildan
En beğendiğiniz sahne?
Kahvecinin Ali ye Polis göre katil suç mahaline geri döner bölümündeki kuşkulu konuşmaları
Alinin sevgilisi ile marangozhanediki konuşmaları
Yani çırakla konuşmaları
Mehmetin gönül hanımla diyaloğu
En beğenmediğiniz sahne?
Nisan ın çimlere oturmasu
En beğendiğiniz replik?
Kahvecinin Ali ye Polis göre katil suç mahaline geri döner
nisan
Haftanın en rüküş giyinen oyuncusu:
güneş
GULE_HAVIN
02-10-07, 14:56
cok guzel bir bolumdu
gunes ve mehmet sahnelerine bayliyorum
tabiki kucuk yegenimizi onutmayalim cok tatli bir cocuk yaa
mehmet harikaydi gunese dedigi sey sana acilen bir yegen bulmaliyim yoksa benimkini calicaksin
gunes-olabilir
tam hatirlamiyorum yanlis olabilir replik
superler yaa
en sevdigim oyunuc mehmet gunser ve vildan atasever
digerleride super en cok onlari seviyorum
Yine güzel bir bölüm izledik dün akşam. Beğendiğim çok sahne ve çok replik var, içlerinden birini ayırt edemeyeceğim.
Oyuncuların geneli çok iyi. Ama Fikret Kuşkan benim için bu dizideki en iyi oyuncu. Onun yer aldığı her projeji çok severek izledim. Burada da müthiş.
Nejat İşler'i bu dizideki oyunculuğuyla çok beğendim.
Melisa Sözen'in oyunculuğunu da beğeniyorum. Özellikle dünkü bölümde, Murat'la arabadaki sahnesi çok sevimliydi.
Tabii ki Erkan Can. O da kendini kanıtlamış bir oyuncu.
Mehmet Günsür, her zamanki gibi yakışıklı, asi ve karizmatik. Ama ben onu farklı bir rolde de izlemek istiyorum dizilerde. Sanki Beyaz Gelincik'deki rolünün devamı gibi. Zengin ailenin asi ruhlu, yaramaz ama sevimli ve sevecen üyesi. Bu benim fikrim...
ikizlerbur
02-10-07, 16:29
uzun uzun yorum yapmıycam çok güsel bi bölümdü
hepsinin perfonmansları herzamanki gibi süperdi
güsel yerde bitti fragman falan çıkmadı dah sanırım yinr bölüm sonunda bkledim ama vermediler
bi anket gördüm hemen bende yapiim:)
En beğendiğiniz oyuncu?
Ali ve mehmet tabi de orhan-nisan
güneş:icon_whis
En beğendiğiniz sahne?
Hangi birini yaziyim ki zaten her anı güsel bi dizi
şu nisanın ayakkabılarını çıkarıp oturduğu sahne alinin onu hayretle izlemesi
şu çırak müthişti numan-ali-mücü'müydü?:)sahnesi çok güseldi
ali ve numanın o sahnediki diyologları
daha var aslında ama biraz daha deşersem uzun bi bölüm yorumu ortaya çıkacak
En beğenmediğiniz sahne?
yok sanırım güneşli sahneler bile mehmet oduğu için güseldi:)
Haftanın en şık giyinen oyuncusu
nisan
En beğendiğiniz replik?
yine şu yeni çırakla aralarında geçen konuşmlar
nisan aliye murat bana bnziyormu sorusuna alinin verdiği cevap
mehmet ve gönül arasında geçen konuşma
ali ve murat konuşmaların tümü
kıvanckerocu
02-10-07, 17:08
MUHTEŞEM bir dizi çok severek izliyorum
fikret kuşkan,mehmet günsür ve nejat işlerin oyuncuuğuna bayılıyorum hele üçünü bir arada izlemek çok güzel bir duygu
kalitenn tvlerde olduğunu görmek harika bir duygu
diziyle ilgili tek şikayetim mehmet günsüre vildan ataseverin yakışmadığını
fikret kuşkana melisa sözenin yakışmadığını
nejat işlere o almanyalı kızın yakışmadığını düşünüyorum
gerçi bu üç oyuncuda rollerini çok güzel yapıyorlar ama ben yakıştıramıyorum işte ne yapayım buda bnm düşüncem
murat rolünü oynayan batuhanıda çok seviorum
dünkü bölümde süperdi gerçekten
anladığım birşey var mehmet orhanın öz kardeşi deil bnce hizmetçilerinin oğluu bnce
SAYGILARR
Merhabalar...
Bir haftadır ötüp duruyorum burda Melisa artık o özlediğimiz performansına dönsün diye..Aksi taktirde ben karakterin sahnelerini de beğenmemeye başlıyordum.Hele de ortadaki bir aşksa...Ama dün sonunda bu kaygım bitti...Asla eskisi gibi değil.Ve melisa'yı dün çok beğendim.Nejat ile olan uyumlarını sevdim.Dediği gibi zamanla alışmış herhalde...Yetenekli biri olduğunu boş bir oyuncu olmadığını bir kez daha gösterdi Melisa:img-yes:.Ve dün bir kez daha beğenimi kazandı.Ali&Nisan sahneleri için artık daha umutluyum merak ve heyecan içerisinde bekliyorum..
Onlardan açtım lafı onlardan devam ediyim..Bayanların artık ne desem lükse olan düşkünlüklerini göstermemek için herhangi bir alanda ayakkabılarını çıkartmalarını çok sevdi herhalde senaristler:img-icecr:img-icecr
Nisan'ın Ali'nin özellikle düşünce yapısını sevmesi,o elektriği alması duymaya başladığı duyguların çok daha güçlü olmasını sağlayacak sağlam bir etken..Zaten bir aşk da böyle olmalıdır..En azından benim gözümde.
Ali'nin Nisan'a şu an için bir anne gözüyle bakması da çok normal..Anne olarak görürken bir anda başka boyutlar kazanıcak bu izlemeyi de keyifle bekleyeceğim..Hele de Nejat gibi bir oyuncudansa...
Bir diğer yasak aşkımız Serra&Orhan...Serra'nın Orhan'a karşı duyduğu duyguların aşk olduğu dün birkaç replikte belli oldu herhalde..Üçüncü bölüme kadar inanmıyordum ama dün inanmaya başladım.Rahatsız ettiğini bilip gitmemesi(eğer gitseydi çok saçma olacaktı ve bana göre doğru da olmazdı)çok incece düşünülmüştü bence.
Serra karakterini oynayan Canan Ergüder hakkında bu bölüm öncesinde bir röp.gelmişti..Kendisini Canan olarak tanıyıp Serra'yı izlemek çok daha anlamlı ve güzeldi.
Orhan...Herşeyi açıkça söyledi.Ali'den her şekilde korktuğunu,kendini o olduğundan beri hiç olmadığı kadar rahatsızlık duyduğunu söylemesi..Beklemiyordum açıkçası.Ne olursa olsun savaşmaya hazır bir Orhan olacak diyordum.Hala öyle..Ama bunlar olurken bir yandan da zayıf tarafını rakibi Ali'ye göstermesi Orhan karakterinin beğendiğim bir başka özelliği oldu.Bazı şeyleri yaparken açıkça yapamacayağı,rahat olmayacağını Serra'ya söylemesi(sadece aşk değil tabiki)ahh Selim reşat amca dedirtti gene...
Selim reşat amcamızın Murat'a sürekli şehzadem demesine de uyuz olduğumu belirtmem gerek.Bir kere de ismiyle hitap etse ya:icon_whis:icon_whis
Gönül karakteri ve Süleyman karakterleri..Çok açık gösteriyorlar.Ama bu açıklıkların altındakileri çok merak ediyorum.Sanki net düşündükleri,yaptıkları..Ama bu kadar basit bir şekilde geçilcek mi?Bu kadar basit mi bilmiyorum..Bazı şeylerin daha dizinin 4.bölümde bu kadar açık olması hayra alamet birşey mi bilemiyorum
Güneş,Numan...Dün pek göze batmayan karakterlerdi ama gene tad katan karakterlerdi.Güneş'in birtakım olaylara gerçekten avukat gözüyle bakıyor olması da artık güzel.Neydi o öyle sürekli bağırıp,çağırmalar...
Mehmet'in bar açamıyorsam,barda çalışırım düşüncesi..Birşeyi akıldan önce yüreğe koyması..Mehmet'in söyledikleri çok güzel dersler veriyor aslında.En anlamlı karakterlerden biri kesinlikle Mehmet.
Selin'e gelirsek...Bu kızın bir dediği öbür dediğine uymuyor sanki ya.Hani ben seviyorum,sempati duyuyorum ama...Takıntı istemiyorum derken sadece kendini düşünmüş herhalde.Fazlasıyla takıntı oluyor çünkü..Ali'ye "neden söylemedin"demesi falan..Söylemek zorunda mıydı ki?:img-blushAli'nin kızdan şu an için hoşlandığını düşünüyorum.Güçlü bir şekilde değil ama aşırı kayıtsız da sayılmaz.
Off gene mi uzadı..Valla Melisa'yı beğendim,Ali&Nisan aşkı için kendime bir kapı açtım ya..Çok mutluyum yazdıkça yazasım geliyor.:img-icecr
Son sahnede Melika rolünü oynayan Sevgili Deniz Alan'ı bir kez daha tebrik ediyorum.."Abla çok korkuyorum,ya birşey olduysa"fragmandan sonra da burdaki ses tonunu çok yerinde ve harika bulduğumu belirtmiştim.Sahneyi toptan izleyince çok daha fazla hoşuma gitti.
Bütün oyuncularımız yerlerine oturmaya başladılar herhalde...Yan karakterlerimizin başarısı ise asla gözlerden kaçıcak şekilde değil.Bu da dizinin farkını bu yönden de ortaya koyuyor.
Reytingler için ab,ab ve gene ab...:happy0064:happy0064
Okuyan herkese teşekkürler:img-wink:
Gerçekten de çok güzel bir bölümdü :img-icecr
Orhan'ı karakter olarak çok sevmesem de Murat'ı gerçekten çok seviyor hele o murat yatarken söyledikleri falan gözlerim dolfu resmen :img-yes:
Bi de amma yanar dömner bişey bu bi bakıyorsunuz çok sağuk bi bakıyorsunuz çocuğu için herşeyi yapar bi gıcık herifin teki bi de kardeşinin yanına bara gidiyor gülücükler falan :img-yes: Çözemedim gitti ya adamı neyse :icon_whis Sevicem adamı ama o Serra yok mu o Serraa ... hıh...
Ali'yle Murat'ın konuşması çok kötüydü yaa. karısından bahsetti falan."Ali söyle be artık" dedi babam bile ...
Murat'ın "Senin çocuğun var mı Ali abi" dediği sahne hele Nejat nasıl baktı öyle nası çıktı sesi taa derinden eridim resmen :img-icecr
Valla Güneş'i sevmeye başladım diyebilirim :icon_whis Zaten Ali'yi hapisten çıkardığı zaman gıcıklığım geçmeye başlamıştı ama bu bölüm lunapark sahneleri falan çok hoşuma gitti çok tatlıydı hepsi =))
Mehmet'e bayılıyorum yaa kafasına koyduğunu yaptı :img-icecr ama bi yerde evdeki Gönül Hanıma hak vermedim değil bazen gerçekten babasına benziyor ... Allah benzetmesin :img-hyste
Süleymana çok fena taktım yalnız "Katil cinayet mahaline geri döner !" dedi ordaki müzik falan ... sonra Numan soruşturmadan bahsederkenki hali falan
Kısacası ya katilimizi bulduk(Ki bence bu yüksek bir ihtimal :img-yes: adam kızları falan da beğenmiyor Elifi mi seviyordu acaba düşünmeden edemiyorum ya da Bu konunun etrafında başka bir meselesi olabilir) ya da cinayetle ilgili kesin bilgileri var ...
Selini pek sevmezdim nedense artık :icon_whis Bu bölüm birden kız çok tatlı geldi bilmiyorum oynayan Leman Yavaş'ı da tebrik etmek lazım gerçekten rolünün hakkını veriyor
Melisa öteki bölümlerde daha soğuktu daha doğrusu Nisan evde kendi karakterini bastırdığından öyle bir imaj çıkıyordu ortaya
Bu bölüm o "Aylak Sultan" mı ne dedi ya orda Murat'la arabadaki sahnede falan çok tatlıydı Melisa da böylece gerçek oyunculuğunu gösterdi çok iyiydi hakikaten :good:
A/B reytingleri çok iyi ama TOTAL niye öyle anlayabilmiş değilim :icon_sorr Neyse A/B zaten hedef kitle bize onlar yeter =)))
Hep oyuncu değerlendircez herhalde,bir ara da karakter değerlendirmesi yapalım..Bu ikisinin ayrımına anket bile olsa önem verelim lütfen:img-wink::img-wink:
En beğendiğiniz oyuncu?
Dün için Nejat İşler,Melisa Sözen,Fikret Kuşkan
Valla dün pek yoktu aslında.Vildan dahil herkes gözüme iyi göründü dün.Buna cevap vermeyeceğim bu hafta için.
En beğendiğiniz sahne?
Ali'nin polis dolaştığını öğrendiğindeki tepkisi...
Murat&Orhan sahnesi...
En beğenmediğiniz sahne?
Buna da sırf cevap vermek için söyleyim..Hani böyle olur ya kadın birilerinden duyar,sonra kendi başına gelir..Bu malum tasadüf gösterme sahnesi olduğu için havuz başındaki sahne...
Haftanın en şık giyinen oyuncusu
Melisa Sözen:img-yes:
En beğendiğiniz replik?
Mehmet:Aklına değil abi yüreğine koyuyor,bütün gücü de burdan geliyor zaten...
Çok anlamlı bir sözdü..Aklımda kalan tam replik de bu oldu sadece:img-wink:
Ankete Cevap Vermeden Olmaz Diğil Mi :img-icecr
En Beğendiğiniz Oyuncu?
Valla Öyle bir cast yaratılmış ki hepsi birbirinden güzel ama dün için ;
Fikret Kuşkan , Nejat İşler , Melisa Sözen , Mehmet Günsür Çok Ayrıldı Benim İçin :img-icecr
En Beğenmediğiniz Oyuncu?
Dediğim Gibi Cast Çok İyi başlarda "Vildan İyi Oyunuyor Fena Değil Ama Diğerlerinin Yanında Sönük Kalıyor" demiştim ama, O belki de benim önyargılı yaklaşımımdandır zaten dün öyle bişey gözüme çarpmadı :img-yes:
En Beğendiğiniz Sahne?
Orhan'ın Murat Uyurken Konuştuğu Sahne Ayrı Bi Güzeldi
Murat-Ali Konuşması Çok İyiydi
Lunapark Sahnesi Çok Şirindi Bence özellikle O Kadar Ciddi Sahnenin Arasında Ayrıydı
Haftanın En Şık Giyinen Oyuncusu
Bayanlardan Kesinlikle Melisa Sözen :img-yes:
Erkeklerden De Bence Tartışmasız Mehmet Günsür :img-icecr
En Beğendiğiniz Replik?
Mehmet: "Aklına diğil abi yüreğine koyuyor,bütün gücü de burdan geliyor zaten"
Bu replik çok güzel çok anlamlıydı... Mehmet karakterini ayrı bir sevmeme neden oldu "Yüreğine Koydu ve Başardı, İstediğini Yaptı" :img-yes: Olay budur :good:
Bir De Lunaparkta :
Mehmet: Sana bi yeğen bulsak iyi olucak galiba yoksa benimkini kapıcaksın
Güneş:Olabilir
Gibi bişeylerdi tam hatılarlayamıyorum şimdi acıkcası :icon_sorr Ama ordaki sahneyi çok iyi açıklıyordu bence Güneşin orda olmasını falan
YaBaN GüVeRcİnİ
02-10-07, 18:43
Bıçak Sırtı'nı en başından beri takip ediyorum ama hiç yorum yapmadım... Ama ankete katılmak istiyorum izninizle...
En Beğendiğiniz Oyuncu?
Tabi ki; Nejat İşler ve Fikret Kuşkan...
Benim yok!
En Beğendiğiniz Sahne?
Ali-Murat sahneleri... Özellikle hediye sahnesi... Ve Numan-Ali sahnesi; Ali'nin Numan'a 'o uyuyunca sanki dünya uyuyor' dediği sahne...
En Beğenmediğiniz Sahne?
Serra-Orhan sahnesi...
Haftanın En Şık Giyinen Oyuncusu?
Melisa Sözen ve Mehmet Günsür...
En Beğendiğiniz Replik?
Doktor: "Ali bu babalığı neden yaptı sana?"
Orhan: "Bana değil, Murat'a yaptı!.." Bittiğim andı bu an!..
kıvanckerocu
02-10-07, 19:00
En Beğendiğiniz Oyuncu?
mehmet günsür,Nejat İşler ve Fikret Kuşkan
oyuncular süper ama bn mehemt,fikret ve nejatın yanına yakıştıramıyorummmm vildan,almanyalı ve nisanı
En Beğendiğiniz Sahne?
ali ve muratın arasında geçen sahneelrin tümü
En Beğenmediğiniz Sahne?
Serra-Orhan sahnesi orhanın karısını aldatması iğrenç ve o kadında çirkin bnce
Mehmet Günsür...
En Beğendiğiniz Replik?
güneş:hangi mehmet
MEhmet:bal gibi hatırladığın halde hangi mehmet dediğin mehmet
süperdi yaaaaaaaaa
Tam Selin'i yazayım diyordum ki... Bir, Selin nasıl ama??? sesi duydummm:icon_whis
Gerçekten süper karakter. Hatta şu meşhur asiller ve sefiller karşılaştırmasında asaletin genlerde değil kafada ya da yürekte mi desek, olduğunu gösteren şahsiyet...
Var mı Selin gibi kendi ayakları üzerinde duran. Başkaldıran. Özgürlüğü için beş parasız mücadele veren... Özgürlük arayan Rana hanım acaba özgürleşmek için hangi erkeğin yardımını bekledi. Çalışmayı denemedi mi hiç??? Özgürlük o paha biçilmez mücevherlerle bile alınamıyor ne yazık ... İnsanın ruhunda olmalı değil mi???
Selin karakteri bu dizinin konusunun sağlaması olacak gibi....
Ali'yle de yakışıyor gerçekten ama fincanın dibinde 41 vakte kadar mı desem 41 bölüm sonra mı desem kendisi için hüzünlü bir ayrılık görüyorum...
Dün çok merak ediyordum Selin karakteri için ne düşünülmüş diye..Sevgili duar'ın bu yorumu çok hoşuma gitti.
Kesinlikle katılıyorum..Ne sözde beş parası olmadan Osmanlu sultanıyım diye geçinen Rana Hanım,Ne abisini yıllarca çalışıp hiçbir desteği olmadan çıkaran Güneş,Ne de 10 yılın sonunda açılan çatlaklardan herşeyi göze alıp patlamaya hazır bomba olan Nisan..
Hiçbiri kadının kendi başına vericeğini gücü Selin karakteri gibi göstermiyor...:img-yes::img-yes:
geç bi yorum ama ben başlayim:img-yes:
1.orhan yaw sen ne karışıyon çocuğa...yediğin haltları sanki bilmiyoz:)izin verecen ona yoksa serrayı herkese söylerim:img-grin2:img-hyste
2.mehmet resmen renk kattın ya diziye...hoşgeldin sefa geldin
3.nisan ben bu kadını çok seviom yaw...öyle son kısımlarda gözlerinin dolmAsı,aliye sarılması filan:img-yes:
4.murat çok şeker biri ya...rolünün hakkını verdi hesabı:img-wink:
5.güneş aslında önyargılarımın tümü uçtu gitti...çok beğeniyorum yaptığı rolü
5.ali yaw insan bu kadar mı güzel rol yapar...bittim resmen bu bölüme...
bölümler ilerledikçe heyecan daha da artıyor...çaycı kesin katil çünkü ne dedi katil cinayetini işlediği yere gelirmiş:icon_sorrhem kadını öldür hem de....
rana ya noldu çok merak ediyom heyecan yapıp bayıldı mı...gazete haberi şok etti galiba..hani özette yazıyodu yaa...tabi ya o yüzden bomba haber bu olsa gerek şimdi aklıma geldi görüyonmu:img-grin2
Saime,kim kime sarıldı:blink:...Sonunda Nisan annesini öyle görünce dengesini kaybeder gibi oldu,Ali de düşmesin diye tuttu.Sarılmak başka bir kavram yani:img-wink::img-wink:
Türkçemize de özen gösterelim lütfen
Dünkü bölümü beğenerek izledim..
Başlamadan önce bu asalet kavramının Osmanlı üzerinden anlatılması ve bir şekilde araya sıkıştırılması beni artık! rahatsız etmeye başladığını söyleyebilirim..Selim Reşat Bey Amcamızın dakka başı şehzadem! sıfatını kullanması ve şehzadeliğe uygun! hal ve tavırlar takınılması gerekliliği konusundaki tiradları beni bayıyor..Bir de onun dişi versiyonu Rana Sultan...sonunda asalet! Osmanlı soyu diyerekten çok fena avukat marifetiyle taklayageldi ve :img-swoon: knock-out oldu..
Serra-Orhan sahneleri beni acayip boğuyor..Serranın o aşkından tutkulu aşırı kasıntılı hali bana aşırı yapmacık geliyor ve izlerken delirtiyor...
Açıkçası en sevdiğim sahneler, Numanın ve Mehmetin olduğu sahneler..
Bir de en sevdiğim sahne, Orhanın Murat için ..Ben onun babasıyım...Alinin de, O da benim oğlum cevabıydı...:img-yes: bknz:gacırt!Bu kadar istediğin kadar atıp tut, sonuç bu!troest
Mehmetli sahneleri seviyorum..Samimi, eğlenceli ve en vurucu replikler oralarda geziniyor..bknz:yüreğine koymak...:)
Muratı araya katarak Güneşi tavlamaya çalışması pek hoş...:img-icecr
Nisanla Ali için bir şey diyemeyeceğim ..henüz o aradığım sıcaklığı henüz yakalayamadım..Ama Nisanın o gergin buzz:img-cold: ifadeli yüzünün çözülmeye başlaması iyiye işaret diyeceğim ama daha yok...cıııkkk!
En şıklıktan bahsetmişsiniz de..ben bir şık göremedim..en şıkın Rana Sultan lduğunu söyleyebilirim!...Hele Nisanın o ilk sahnede Muratı endişeli bekleyişindeki o garip renkli bluz pek bir korkunçtu...Son sahnede hoştu...bknz:Beyaz herkese yakışır..:)
Aklıma geldikçe yazacağım...:):img-icecr
Merhabalar...
Bir haftadır ötüp duruyorum burda Melisa artık o özlediğimiz performansına dönsün diye..Aksi taktirde ben karakterin sahnelerini de beğenmemeye başlıyordum.Hele de ortadaki bir aşksa...Ama dün sonunda bu kaygım bitti...Asla eskisi gibi değil.Ve melisa'yı dün çok beğendim.Nejat ile olan uyumlarını sevdim.Dediği gibi zamanla alışmış herhalde...Yetenekli biri olduğunu boş bir oyuncu olmadığını bir kez daha gösterdi Melisa:img-yes:.Ve dün bir kez daha beğenimi kazandı.Ali&Nisan sahneleri için artık daha umutluyum merak ve heyecan içerisinde bekliyorum..
Nisan'ın Ali'nin özellikle düşünce yapısını sevmesi,o elektriği alması duymaya başladığı duyguların çok daha güçlü olmasını sağlayacak sağlam bir etken..Zaten bir aşk da böyle olmalıdır..En azından benim gözümde.
Ali'nin Nisan'a şu an için bir anne gözüyle bakması da çok normal..Anne olarak görürken bir anda başka boyutlar kazanıcak bu izlemeyi de keyifle bekleyeceğim..Hele de Nejat gibi bir oyuncudansa...
Bir diğer yasak aşkımız Serra&Orhan...Serra'nın Orhan'a karşı duyduğu duyguların aşk olduğu dün birkaç replikte belli oldu herhalde..Üçüncü bölüme kadar inanmıyordum ama dün inanmaya başladım.Rahatsız ettiğini bilip gitmemesi(eğer gitseydi çok saçma olacaktı ve bana göre doğru da olmazdı)çok incece düşünülmüştü bence.
Serra karakterini oynayan Canan Ergüder hakkında bu bölüm öncesinde bir röp.gelmişti..Kendisini Canan olarak tanıyıp Serra'yı izlemek çok daha anlamlı ve güzeldi.
Orhan...Herşeyi açıkça söyledi.Ali'den her şekilde korktuğunu,kendini o olduğundan beri hiç olmadığı kadar rahatsızlık duyduğunu söylemesi..Beklemiyordum açıkçası.Ne olursa olsun savaşmaya hazır bir Orhan olacak diyordum.Hala öyle..Ama bunlar olurken bir yandan da zayıf tarafını rakibi Ali'ye göstermesi Orhan karakterinin beğendiğim bir başka özelliği oldu.Bazı şeyleri yaparken açıkça yapamacayağı,rahat olmayacağını Serra'ya söylemesi(sadece aşk değil tabiki)ahh Selim reşat amca dedirtti gene...
Selim reşat amcamızın Murat'a sürekli şehzadem demesine de uyuz olduğumu belirtmem gerek.Bir kere de ismiyle hitap etse ya:icon_whis:icon_whis
Mehmet'in bar açamıyorsam,barda çalışırım düşüncesi..Birşeyi akıldan önce yüreğe koyması..Mehmet'in söyledikleri çok güzel dersler veriyor aslında.En anlamlı karakterlerden biri kesinlikle Mehmet.
ellerine sağlık yorumun cok güzel olmus ama ben özellikle cok begendiğim kısımları alıntıladım. serra hakkında birebir aynı düsünmüsüz serraya duydugum kızgınlık gecti ve onu anlayarak da izleyebilmek güzeldi. bir de selim resatın sürekli sehzadem demesine aynı sekilde uyuz olmusuz ama biraz da durumlarını vurgulamak için senaristlerin özellikle yaptıgı bi sey gibi de geliyo bana yine de vazgecsinler istiyorum. nisanın da iki bölüm önceki finalde gözleri bi parlamıstı ama ali de görünen bi sey yoktu dün özellikle alinin de aslında etkilenmeye basladıgını hissettim elbetteki asık olmaya yetmez ama birbirlerinin dikkatlerini cektiler ve yavas yavas içi dolu bi ask yasayacaklar en güzeli de bu.
izlemeye doyamıyorum bıcak sırtını. gecen hafta salı günkü tekrarı pazartesi izlememe ragmen izlemiştim dün de özel bölümü izledim simdi bi daha yayınlasalar yine izlerim. hiçbir sahne bosa değil, her biri birbirinden güzel oyunculuklara sahne oluyo... bastan beri istemediğim vildanı bile cok basarılı buluyorum artık. umarım daha da güzelleserek devam eder dizimiz.
GULE_HAVIN
02-10-07, 20:33
En Beğendiğiniz Oyuncu?
Mehmet Gunsur ile Vildan Atasever
Yok Yok Yok
En Beğendiğiniz Sahne?
Mehmet ve Gunes sahneleri Murat ile Ali Sahneleri Gunes ile Ali sahneleri
En Beğenmediğiniz Sahne?
Nisan ve Annesi
orhanin babasi
o ev icindeki butun sahnerleri okadar sevmiyorum
Gunes cok karizm a giyiniyor cok yakisiyor guzelle ne yakismazki
En Beğendiğiniz Replik?
butun Mehmet ve Gunes konusmalari cok tatlilar [/QUOTE]
selim resatın sürekli sehzadem demesine aynı sekilde uyuz olmusuz ama biraz da durumlarını vurgulamak için senaristlerin özellikle yaptıgı bi sey gibi de geliyo bana yine de vazgecsinler istiyorum
Öncelikle teşekkür ederim...:img-wink:
Nedendir bilmem senaristlerimizde(diğer dizilerinde de böyle bir tutum var mıydı bilmem)birşeye taktı mı haddinden fazla takıyorlar..Bu da öyle.Yani seyircinin gözüne illa zorla "bak bunlar Osmanlı soyu ve bunu çok önemsiyorlar"şeklinde sokuyorlar..Tamam anladık.Ama her fırsatta her fırsatta olmaz...
Geçen bölümde sevgili duar'dı herhalde(yanlışsa kusura bakmayın öyle hatırlıyorum şu an:img-blush) ramazan meselesini söylemişti.İkinci olmuştu geçen bölümde bu tarz sahne sustum birşey demedim.Ama yarabbii:img-pilotbu bölümde Mehmet'in barda "Selim reşat bey iki oğlunun da ramazan ayında barda olduğunu biliyor mu"(veya bu tarz) dediğinde koptum...Bu da ısrarla seyircinin gözüne sokulmak isteniyor.
Bakın biz günümüzden izler taşıtıyoruz dizimize demek için mi yapıyorlar anlamam...
Tüm bunlar dizinin güzelliğine gölge düşürmeye başlıyor.Aşırıya kaçılmasa da tadında bırakılsa keşke.
...............Bir de en sevdiğim sahne, Orhanın Murat için ..Ben onun babasıyım...Alinin de, O da benim oğlum cevabıydı... bknz:gacırt! Bu kadar istediğin kadar atıp tut, sonuç bu!............
İşte onları birbirine bağlayan nokta. Öyle bir duruma düştüler ki. İkisi de bu yüzden kopamayacaklar birbirlerinden.
Orhan kötü bir baba olsaydı, Ali daha kolay alırdı oğlunu. Ali bir katil olsaydı, ya da Murat'ı haketmeyecek bir insan olsaydı, Orhan daha kolay önüne dururdu. Karanlık yollarla da olsa mutlaka engel olurdu Ali'ye.
İşte her iki adamın da mükemmel baba duruşları nedeniyle kilitlenecek bir çok şey. Yenişemeyen iki adamın hikayesi arasında kalacağız sanırım. Ve ben de, karar veremiyorum, Ali mi almalı Murat'ı Orhanda mı kalmalı.
Şimdilik dizide hoşuma giden bu arada kalmışlık sanırım. Senaristlerin ağırlığı kime vereceğini ve hak edeni nasıl ortaya koyacağını merakla bekliyorum. Belki de hiç böyle bir şey olmayacak. :bilmim
En beğendiğim replik: "Kirpiklerinin gölgesi yüzüne vurmuştu. O uyurken sanki dünya da uyuyordu" :icon_sorr
Sevgili blue&blue maalesef ben de o konuda tamamen karışmış bir haldeyim...:icon_sorr
Görünürde tabiki Ali'yi istiyorum bir baba olarak...
Ama bunun nedeni asla biyolojik babası gerçek babasıdır değil..Sırf bu yüzden bir insan başka bir insan üzerinde hak iddia edemez...
Şimdi hukuksal anlamda ortada bir gerçek vardır..Çocuk Ali'nin oğludur...Ve Orhan bu bebeği hukuk kurallarını tamamen ihlal ederek almıştır.Resmi yolları tercih etmek yerine kendi birtakım çıkarları için(malum büyük yalan:img-pilot)böyle yasadışı bir yola başvurmuştur...(suç ortakları ile beraber:icon_whis)
İşte bu ince ve çok önemli olan nokta Ali'yi çok daha ön bir seviyeye atıyor...
Ama sadece bu yolla...
Yoksa Orhan çocuğu büyüten,babalık yapan ve çok da iyi bir babadır.Bunu da kimse inkar edemez herhalde.
Herşey bir yana,Murat bir yana hesabı:img-wink::img-wink:
En Beğendiğiniz Oyuncu?
Fikret Kuşkan...
aslında vildanı hiç istemiyodum ama dünkü bölümde gayet iyi buldum gerisi zaten cok iyi.
En Beğendiğiniz Sahne?
orhanın muratın yatagının kenarında oturdugu sahne, bara gittiğindeki mehmetle olan sahnesi(fikret burda cok iyiydi, onu gülerken görmek gercekten güzeldi) mehmetle günesin bardaki sahnesi(bakısları muhtesemdi), bi de eglenceli olmak bakımından ali numan ve mücü sahnesi cok güzeldi acaip güldüm...
En Beğenmediğiniz Sahne?
hepsi de güzeldi...
alinin soförken giyindikleri cok güzel, nejata da pek bir yakısıyo:img-blush
En Beğendiğiniz Replik?
Mehmet: Alo, merhaba. Ben Mehmet.
Güneş: Hangi Mehmet?!
Mehmet: Şu bal gibi hatırlamanıza rağmen "hangi Mehmet" dediğiniz Mehmet.
ben özellikle mehmet günes ikilisini cok sevmeye basladım zaten
acilen sesçilerinin değişmesi ya da dublajlı çekime geçmesi gereken güzel dizi...
Arkadaşlar Bıçak Sırtı'nın 5.bölüm fragmanı yayınladı mı? Çok mu erken yoksa yayınlanması için. Dizi bittikten sonra yayınlanırdı genelde.
GULE_HAVIN
02-10-07, 21:09
gunes ve mehmetin gozleri bakislari cok guzel cok guzel bakiyorlar ve cok guzel gulumsuyorlar cok saf ve masumlar.
guzel bir ask izlicez
biraz basladi bille daha cok gormek isterim onlari
Sevgili blue&blue maalesef ben de o konuda tamamen karışmış bir haldeyim...:icon_sorr
Görünürde tabiki Ali'yi istiyorum bir baba olarak...
Ama bunun nedeni asla biyolojik babası gerçek babasıdır değil..Sırf bu yüzden bir insan başka bir insan üzerinde hak iddia edemez...
Şimdi hukuksal anlamda ortada bir gerçek vardır..Çocuk Ali'nin oğludur...Ve Orhan bu bebeği hukuk kurallarını tamamen ihlal ederek almıştır.Resmi yolları tercih etmek yerine kendi birtakım çıkarları için(malum büyük yalan:img-pilot)böyle yasadışı bir yola başvurmuştur...(suç ortakları ile beraber:icon_whis)
İşte bu ince ve çok önemli olan nokta Ali'yi çok daha ön bir seviyeye atıyor...
Ama sadece bu yolla...
Yoksa Orhan çocuğu büyüten,babalık yapan ve çok da iyi bir babadır.Bunu da kimse inkar edemez herhalde.
Herşey bir yana,Murat bir yana hesabı:img-wink::img-wink:
Aynı noktadayız yani! :good:
ve eklemek istiyorum;
Bu gelinen noktada bilmediğimiz bazı şeyler var. Murat'ın Orhan'ın eline gelişi tamamen tesadüfler üzerine mi kurulu? Yani Orhan ve Murat başka çareleri olmadığı için mi bir araya geldi? Yoksa Murat'ın çaresizliği Orhan'ın parmağının olduğu korkunç olayların sonucu mu? İşte bu nokta aydınlanmaya başladığında kefenin ağır tarafı belli olacak.
Eğer Murat'ın çaresizliği üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir Orhan görürsek ilerde, ben onun gözyaşlarına da dayanarak Murat'ın babası olarak kalmasından yana olabilirim. Çünkü Murat'ın hayatına bir baba travması sokmanın anlamı yok gibi. Çünkü onun karşısında tek geçtiği bir babası var.
Olan belki Ali'ye olacak... Ama o bir baba... ve babalar değil midir çocuğunun iyiliği mutluluğu için kendisini feda eden... Anne-baba olmak böyle bir şey sanırım. Bencilliği bir kenara atıp evladı için yaşamak... Zaten bunun ilk adımlarını attı Ali de... Oğlunu korumak adına olanları sümen altı ederek polise yanlış bilgi verdi.
Belki daha karmaşık belki daha psikolojik yakşımlarla/çözümlemelerle başka yollara çıkılabilir ama ben şimdilik böyle hissediyorum. :icon_whis
İşte onları birbirine bağlayan nokta. Öyle bir duruma düştüler ki. İkisi de bu yüzden kopamayacaklar birbirlerinden.
Orhan kötü bir baba olsaydı, Ali daha kolay alırdı oğlunu. Ali bir katil olsaydı, ya da Murat'ı haketmeyecek bir insan olsaydı, Orhan daha kolay önüne dururdu. Karanlık yollarla da olsa mutlaka engel olurdu Ali'ye.
İşte her iki adamın da mükemmel baba duruşları nedeniyle kilitlenecek bir çok şey. Yenişemeyen iki adamın hikayesi arasında kalacağız sanırım. Ve ben de, karar veremiyorum, Ali mi almalı Murat'ı Orhanda mı kalmalı.
Şimdilik dizide hoşuma giden bu arada kalmışlık sanırım. Senaristlerin ağırlığı kime vereceğini ve hak edeni nasıl ortaya koyacağını merakla bekliyorum. Belki de hiç böyle bir şey olmayacak. :bilmim
En beğendiğim replik: "Kirpiklerinin gölgesi yüzüne vurmuştu. O uyurken sanki dünya da uyuyordu" :icon_sorr
Kim babadır? Buna asla ama asla dışarıdan kimse cevap veremez..Ya da Orhan veya Ali..Bu kararı, Murat verecektir...Gerçekler bir şekilde ortaya çıktığında....
Orhanın akıllıca tutacağı tek strateji, Aliyle mücadele etmek, ya da s..k yarışına girmek değildir.. Ali'ye oğluyla vakit geçirmesi ve birbirlerini sanki yeni tanışmış keşfetmişçesine bilmelerine izn vermesidir..Orahanın yapacağı babalık budur..Onun Ali'ye git! çık hayatımızdan! demeye hakkı olmadığı gibi, Alinin de şu şartlar altında demeye hakkı yok..Çünkü Orhan Alinin oğlunu seviyor, oğlu da Orhanı seviyor ve Ali de buna saygı gösteriyor..Aynı saygıyı Orhanın da göstermesi lazım..Muratın gerçek babasını tanımasını sağlamak zorunda...:img-yes:
Kim babadır? Buna asla ama asla dışarıdan kimse cevap veremez..Ya da Orhan veya Ali..Bu kararı, Murat verecektir...Gerçekler bir şekilde ortaya çıktığında....
Orhanın akıllıca tutacağı tek strateji, Aliyle mücadele etmek, ya da s..k yarışına girmek değildir.. Ali'ye oğluyla vakit geçirmesi ve birbirlerini sanki yeni tanışmış keşfetmişçesine bilmelerine izn vermesidir..Orahanın yapacağı babalık budur..Onun Ali'ye git! çık hayatımızdan! demeye hakkı olmadığı gibi, Alinin de şu şartlar altında demeye hakkı yok..Çünkü Orhan Alinin oğlunu seviyor, oğlu da Orhanı seviyor ve Ali de buna saygı gösteriyor..Aynı saygıyı Orhanın da göstermesi lazım..Muratın gerçek babasını tanımasını sağlamak zorunda...:img-yes:
Orhan'ın tek korkusu Murat'ı kaybetmek şuanda. Sağlıklı düşünemiyor bu yüzden de gereğini yerine getiremiyor...
Kaybetme korkusu insana neler yaptırır neler! Bu yüzden Orhan'ın bu düşünceye (Ali'nin varlığına) alışması için zaman gerekli. Ondan sonra yollları açacaktır Ali'ye...
Gerçi tam o sıralarda da Ali-Nisan aşkı ile burun buruna gelip karısını kaybetme korkusu sararsa bilemem. Ben de içinden çıkamam. :)
Ayrıca, Orhan'ın önce temize çıkması lazım ki bu detayları konuşalım. Eğer Orhan'ın geçmişinde bir cinayet varsa, boşuna konuşuyor oluruz. O zaman Orhan hiçbir şekilde Ali'nin babası olma hakkına sahip olamaz. Zorla aldığı babalık hakkı zorla elinden alınacaktır/alınmalıdır o zaman...
Aaa bu bölümle ilgili en önemli yerlerden birini atlamışım yorumumda.Taa o genel özet çıktığından beri beynimizi didik didik ettiren mesele...Orhanlar bu çocuğu Nisan'ın karnına yastık koymadan nasıl inandırdı?İsviçre...Açıkçası hala bir kapalı kutu ben de.İlerde lütfen biraz daha açsınlar.Şimdi herşey belli olduğu için açmışlardır demem lazım herhalde...
Neyse...Ben aile yurtdışındadır diye düşünmüştüm ama anlaşılan Selim reşat amca Fransa'dan gelince vatan toprağını bir daha bırakmak istememiş:img-icecr:img-icecr
Bu gelinen noktada bilmediğimiz bazı şeyler var. Murat'ın Orhan'ın eline gelişi tamamen tesadüfler üzerine mi kurulu? Yani Orhan ve Murat başka çareleri olmadığı için mi bir araya geldi? Yoksa Murat'ın çaresizliği Orhan'ın parmağının olduğu korkunç olayların sonucu mu? İşte bu nokta aydınlanmaya başladığında kefenin ağır tarafı belli olacak.
Eğer Murat'ın çaresizliği üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir Orhan görürsek ilerde, ben onun gözyaşlarına da dayanarak Murat'ın babası olarak kalmasından yana olabilirim. Çünkü Murat'ın hayatına bir baba travması sokmanın anlamı yok gibi. Çünkü onun karşısında tek geçtiği bir babası var.
Belki daha karmaşık belki daha psikolojik yakşımlarla/çözümlemelerle başka yollara çıkılabilir ama ben şimdilik böyle hissediyorum. :icon_whis
Bs bu bölümüyle bariz bir sekilde dizi kivamina geldi.
önceleri izleyip üstünde bir kareyi bile hissederek düsünme ihtiyaci duymadigim icin yazmiyordum.
bu bölümdeki bir cok sahneyi gece sindirmek amacli kendimle basbasa kalinca tekrardan düsündüm. o halde yazmaliyim degil mi ..
ancak belirtmeliyim ask arayisi icinde degilim, aski baska kulvarlarda aramaya devam ediyorum.
Bs deki asklar kisisel cikarlarla kesisiyor ve emrivaki.. ben ilk asklarin, aniden kaza gibi gelen asklarin müdavimiyim. ( ali- selin buna belki aday olabilir..)
Blue cum,
seninle ayni yöne bakiyoruz Orhan konusunda.. ilk defa orhan nin telasindan, asabiyetinden, yutkunmasindan ve anlasilmasi güc ( temeli ali ye dayanmayan ) bir korkuya sahip oldugu hissine kapildim.
tabi ki bu sadece bir his, gelecek bölümlerde Orhan nin nasil tavir alacagini, duygularinda nasil degisiklikler olacagini kestirmek güc. ancak Orhan da asaleten kaynaklanan mutsuzlugun yaninda garip bir korku var.. gözleri artik sadece mutsuz degil neredeyse dehsetle bakiyor., onda intihar egilimi seziyorum.
Süleyman in da sahnelerini etkileyici buldum.. halen karar veremedim, gördügümüz düz yolda mi ilerleyecegiz yoksa yanlis yön göstermece mi onunkisi... yanlis hedef mi ? kararsizim.
icimden bir ses Orhan nin Elif in ölümüyle direk baglantisi var diyor.
bu kadar yutkunmanin :) bir aciklamasi olmali..
simdide Duar dan aliskin oldugum öngörülü Orhan irdelemesi bekliyorum :) sendende lütfen.
tespitlerime göre duar in tahminleri cogunlukla cikardi, hatirlarsan bizler yok olamaz yanlis hedef dedik durduk RH konusunda.. sonunda onun dedigi cikmisti..:img-wink:
Orhan sayesinde bu basliga yazma geregi duydum ancak onun ve babasinin az görüldügü bu bölüm benim en begendigim bölüm oldu.
tabi ki begenimin tek dayanagi bu degil.. bu bölümdeki kadinlarin her hali cazipti, iyi anlatildi.. kadin karekterlerden özelikle Selini takip ederken ( yeni yüzlerin avantaji buradada mevcut.. yeni yüzlere kesiflere ayri bir düskünlügüm vardir...mükemmel mimikler, bakislar icin .. kendisini tebrik ediyorum )
söylediklerini tamamlayan gözleriyle, ses tonuyla beni etkileyen kadindi. onu izlerken keyif aldim.
neyse ben Orhan demistim degil mi..!
Yeni bölüm fragmanını gördüm.:happy0064
Süper bir bölüm bizi bekliyor.
Nisan Orhan'a ben onun annesiyim diyor Orhan'da emin misin gibisinden birşeyler söylüyor.
Ali Nisan'dan gözlerinde hep hüzün var diye birine anlatıyor büyük ihtimal Numan'a veya Güneş'e anlatıyor.
Vee Orhan'la Ali yolda kapışıyorlar.
Orhan kendi arabasıyla Ali'yi sıkıştırıyor ve arabada Murat var.
Ve sonra Orhan Muratt diye bağırıyor.
Fragmanı bir daha yakayabilirsem kayıt edip resimleri ekleyeceğim.:)
Fragmanı gördüm... Mehmetle Güneş öpüşüyo... Sana aşık oldum diyo galiba... Nisanla Orhan kavga ediyo... Nisanla Murat Alinin atölyesine gidiyo Orhanda kızıyo... Nisan ben onun annesiyim diyo... Orhanda hiç sanmıyorum diyo... (çok diyo oldu kusura bakmayın...) Aliyi bi araba takip ediyo sıkıştırıyo falan... Sonunda Orhan Muraaaat diye bağırıyo...
sleepinsanity
02-10-07, 22:19
Fragman gösterildi demin.. gerçekten ağzım açık izledim.
Son sahnede özellikle, Orhan'ın arabayla Ali ve Murat'ın içinde bulduğu arabayı sıkıştırmaya çalıştığı ve sonunda Orhan'ın "Murat" diye haykırmasına hayretle bakakaldım. Tartışılcak bir sürü konusu var Bıçak Sırtı'nın senaryo itibariyle ama Fikret Kuşkan'ın o oyunculuğunu gördüm ya birkaç saniye, gerçekten oyunculuklar bile Bıçak Sırtı'nı bu kadar sevilesi ve izlenilir kılıyor.
Tam başka kanaldaki dizim bitmiş ne var ne yok diye geziyordum ki fragmana denk geldim...
İlk aklıma geleni yazayım...Mehmet ve Güneş :blink:
Ne mi oluyor...
:love09:
Mehmet sanırım babasına baş kaldırıyor,niye kendisi olmasına izin verilmediğini sorguluyor...
Nisan Murat'ı Ali'nin atölyesine götürüyor ve bunu Orhan'a söyldeğinde Orhan epey bir tepki veriyor...
Bir süre sonra Nisan'ı çok ama çok kötü ağlarken görüyoruz.Mehmet yanına geliyor ve birine bir şey mi oldu diye soruyor...
Orhan arabayla Ali'nin arabasını takip ediyor ve sıkıştırıyor....Ama önemli olanı arabanın içinde Murat'ta var :img-yes:
Ve sanırım Ali kaza yapıyor arkadan Orhan Murattt diye bağırıyor...Ama sanki hafif bir rüya havası sezdim gibi...
Aklımda kalanlar bunlar...
Fragmanı izleyenlere sorayım bari.
Arkadaşlar sizce Ali Murat'ı mı kaçırıyor yoksa Orhan dellendiği için Ali'yi takip etmeye mi kalkıyor.
Ve Orhan Murat diye kaza falan olduğu için mi bağırıyor yoksa Ali basıp gittiği için mi??
Eğer Ali Murat'ı kaçırmışsa Nisan bu yüzden mi ağlıyor?
Off ya bu fragman sorularla dolu ve cevapları pazartesi günü yayınlanacak bölümde saklı.:icon_sorr
Fragman yayınlandı şok oldum! Sanırım Orhan, Ali ve Murat'ın kaza geçirmesine neden oluyor? Çok net bir fragmandı. Orhan, Murat ve Nisan'ın atölyeye gittiğini öğrenip çıldırıyor.
"Ben onun annesiyim" diyen Nisan'a "Hiç zannetmiyorum" diyor. Nisan salya sümük ağlıyor. Mehmet teselli ediyor.
Mehmet Güneş'i öpüyor.
Sanırım sabahtan beri savunduğum Orhan kendisini kaybediyor ve benin ılımlı düşüncelerimi yıkıyor. :icon_sorr Mavicinarcım görmeliydin kendini kaybetmişti Orhan! Bu durum geçmişte neler yapabileceğinin bir işareti mi acaba?
Neyse işte, Orhan, Ali'nin Murat'ı kaçırdığını düşünüyor olmalı ki onların peşine takılmış. Arabaya arkadan vuruyor. Ve bir kaza oluyor. Fragman Orhan'ın "Muraaat!!!" çığlıkları ile bitiyor. Şaşkınım!
Derslerin yoğunluğundan dolayı dünün yorumunu yapamadım malesef ama yarın yapıcam inş.:D
Az önce fragmanı gördüm girmezsem olmaz dedim aklımda kalanlar öyle bi heycanlandım ki unuttum hepsini
Muratla Nisan Alinin atölyesine gitmişler galiba Nisan öyle söylüyordu.Orhan da gitmesini istemiyorum bu kadar basit ve net diyordu.
Bişi oluyodu Nisan ben onun annesiyim ama Orhan da iyi düşün istersen tarzı bişiler söylüyordu.
Sonra bi ara Nisan hüngür hüngür ağlıyordu Mehmet yanına geliyordu ve noldu falan diye soruyordu.Bu arada Mehmet Güneşi öpüyordu bi yerde.
Son sahnede Ali ve Orhan yolda kapışıyorlardı ve arabanın içinde Murat vardı.Sonra Orhan Muraat diye bağırıyordu.Ya Murata bişi olmaz inşallah Rana hanımı da hiç yoktu galiba ya da ben kaçırdım.:(
Ya ne diceğimi bilemedim ben bi kendimi toparlıyım öyle geliyim en iyisi. :(
yeni bölüm fragmanını bende gördüm süper arkadaşlar bu bölüm çok güzel yah muhteşem...
öncelikle mehmet ve güneş bı bölümde çok yakınlaşıyorlar öpüşüyorlar...
süper onalrın aşkını görmek istiyordum aybni şekilde ali ve nisanda brz yakınlaşıyorlar kkarışık olaylar var ve sonunda murat ile ali bir arabada hızlı gidiyorlar peşlerinde orhan ali ile orhan arabaları birbirine vurduruyorlar sonunda bir kza oluor orhann muratt diye bağıyor ççok kötü yah ali ile murat kaza yapıyor sanırım off hemen gelse pazarteside izlesek...
Az önce fragmanı izledim.Vallah bu bölümde bayağ şeyler olacak işte şimdi ali'yle orhan'nın çatışması başlıyor.Fragman'nın son sahnesi çok heycan vericiydi.Helede ali ve murat'tın olduğu araba'yı orha'nın sıkıştırması.Orhan'nın murat diye bağırması sahnesinde fikret'te bittim resmen ya adam yine oyunculuğunu konuşturdu ya bayıldım bu ne yetenek be.Ya işte fikretcim yine ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi.:happy0064
Sevgili Blue ve Özge,
Öbür tarafa laf yetiştirdiğim için benim yazacaklarımı benden önce yazmışsınız..Çok yaşayın e mi?!?:img-in_lo:)
Aaa bu bölümle ilgili en önemli yerlerden birini atlamışım yorumumda.Taa o genel özet çıktığından beri beynimizi didik didik ettiren mesele...
Orhanlar bu çocuğu Nisan'ın karnına yastık koymadan nasıl inandırdı?İsviçre...Açıkçası hala bir kapalı kutu ben de.
İlerde lütfen biraz daha açsınlar.Şimdi herşey belli olduğu için açmışlardır demem lazım herhalde...
Neyse...Ben aile yurtdışındadır diye düşünmüştüm ama anlaşılan Selim reşat amca Fransa'dan gelince vatan toprağını bir daha bırakmak istememiş:img-icecr:img-icecr
Oraya ben de takıldım..Bunlar nasıl ettiler 7 aylık doğmuş bir çocuğu, evraklarını hangi arada derede düzenleyerek İsviçreye götürdüler...ya da TRye geli çocuğu alıp sonra İsviçreden gelmişler gibi idare ettiler???..Açmaları biraz iyi olur..Tam garip bir bilmece..Ama içimden minik bir ses, Orhanın Elifin ölümüyle ilgisi olduğunu söylüyor...Neyse..açsalar fena olmayacak..:icon_whis
Fragman yayınlandı şok oldum! Sanırım Orhan, Ali ve Murat'ın kaza geçirmesine neden oluyor? Çok net bir fragmandı. Orhan, Murat ve Nisan'ın atölyeye gittiğini öğrenip çıldırıyor.
"Ben onun annesiyim" diyen Nisan'a "Hiç zannetmiyorum" diyor. Nisan salya sümük ağlıyor. Mehmet teselli ediyor.
Mehmet Güneş'i öpüyor.
Sanırım sabahtan beri savunduğum Orhan kendisini kaybediyor ve benin ılımlı düşüncelerimi yıkıyor. :icon_sorr Mavicinarcım görmeliydin kendini kaybetmişti Orhan! Bu durum geçmişte neler yapabileceğinin bir işareti mi acaba?
Neyse işte, Orhan, Ali'nin Murat'ı kaçırdığını düşünüyor olmalı ki onların peşine takılmış. Arabaya arkadan vuruyor. Ve bir kaza oluyor. Fragman Orhan'ın "Muraaat!!!" çığlıkları ile bitiyor. Şaşkınım!
Orhanın tam da o msjımda söylediğim gibi babalık etmeyceğini söyleyecektim
Orhan, iyicene bu aşırı kasılmışlığının kasıntısının rahatsızlığını çekmeye ve kontrolü yitirmeye başlayacağını yazacaktım..bknz:Ramazan! vakti, babasının tüm eleştirilerine rağmen kaçamak! yaparak Mehmetin çalıştığı bara gitmek..Serraya pişman olduğunu söylediği halde tekrar gitmek...Orada kısa vakitli bir rahatlama yaşadığını hissettim..hatta soda limon yerine..aman dedim şimdi o bu gazla viski soda der..diye düşünmedim de değil..Ama neyse o kadar da değilmiş..ama Ali, onun bütün sinir sistemini harap ediyor..Hele bu bölümde Nisanın da Aliyi bir şekilde savunmaya, bir beğeninin geliştiğini de hissederse..eyvah!eyvah! diyorum...:img-cool2
dün aksamki bölüm cok güzeldi...
mehmetle murat yine cok tatlilardi...
sahnlerine bittim onlarin..
----
yeni bölüm fragmanini gördüm görmez olaydim...
haftaya cok heycanli olucak
mehmetim günesi öpüyo:(
muratla ali kaza geciriyo, ben ilk basta sandimki orhan rüya görüyo ama degil galiba
orhanın gördüğü kesinlikle bi rüya değil..
herşey çok açıkdı zaten..
orhan yüzünden murat ve ali kaza yapıyorlar...
biyerde murat ben senin oğlunmuyum diyordu kime bilmiyorum ama..
belki ali murata gerçekleri söyledi sonrada kaçırmak istedi orhan onları durdurmaya çalışıyordu...
G-M öpüşme sahnesini hiç sevmedim :(
yorum yapmıyorum o sahneye...
Tabi ki yine fragmanı göremedim.:icon_sorr
Fragmanı anlatan arkadaşlara teker teker teşekkürler.:img-in_lo
Demek Orhan Nisan'a annelik konusunda eminmisin diyor?
Kendi kısırlığını karısının üstüne yıktığı yetmiyormuş gibi birde Nisan'a ilk fırsatta gerçek anne olmadığını hatırlatıyor.
Peki sen nesin?
Senin Murat'a babalık etmeye hakkın var da Nisan'ın neden annelik etmeye hakkı yok.:icon_evil
Fragmanı izleyenlere sorayım bari.
Arkadaşlar sizce Ali Murat'ı mı kaçırıyor yoksa Orhan dellendiği için Ali'yi takip etmeye mi kalkıyor.
Ve Orhan Murat diye kaza falan olduğu için mi bağırıyor yoksa Ali basıp gittiği için mi??
Sevgili Melal,izlemedim ama bunca bölümdür çizilen Ali karakteri Murat'ı kaçırmaz.Doktoru bile ikna edip polise yalan söylettikten bir bölüm sonra yapmaz bunu Ali.:img-fie:
Orhan Murat'ın arabada olduğunu bilmeden takip edip sıkıştırıyordur tabi sonra Murat'ı görünce iş işten geçmiş oluyordur.:icon_sorr
Sevgili çömez,şimdiden teşekkürler.:happy0064
Murat Ali'ye "ben senin oğlunmuyum"diyor.
Mehmet babasına "neden benim kendi çizdiğim yolda ilerlememe izin vermiyorsunuz,neden benim ben olmama izin vermiyorsunuz baba"diyor.
Orhan"nereye gittiniz bakalım" diye soruyor
Nisan "Ali beyin atölyesine"diye cevap veriyor.
Ali"İnsan herşeyini kaybetse bile bir tesellisi var bence"diyor.
Mehmet Güneş'e"senin peşine düştüm çünkü bu kadar narin görünüp çelik gibi cevaplar vermen beni büyülüyor"diyor
Orhan Nisan'a"istemiyorum oraya gitmesini bu kadar basit bu kadar net"diyor.
Ali Numan'a"gösterişsiz sade yüzünde hep hüzün var"
Nisan"ben onun annesiyim Orhan"
Orhan"hiç zannetmiyorum Nisan"
Mehmet babasına"ben sadece sırtımı size yaslamadan yaşayabileceğimi göstermek istiyorum,ne olur anlayın bunu"
Ali"Ölüm bizi sevenleri üzmekten başka hiçbir işe yaramıyor"
Mehmet"Nisan ne oldu,birisine birşey mi oldu"
Orhan" Murat,Murat,Muraaaat"
Fragmandaki replikler bunlar.:img-wink:
Yalnız son sahnede arabaların çarpışması sonrası sanki patlama ve yanma sesleri duyuluyor gibi.:icon_sorr
Bir de Rana Hanım'a önemli birşey olmamış sanırım.Fragmanda hiçbir belirti yok.:icon_whis
bitanem_61
03-10-07, 00:10
Orhandan her şeyi beklerim yaptığı her şey de bir kötülük arıyorum ama murata zarar vermezdi babasıyım diyip dururken o arabada muratın olduğunu bilerek sıkıştırmış olamaz birisi kabus görüyor olmalı yoksa orhanın halini düşünemiyorum:dito:dito nisan kesin parçalar o nu
murat sen benim babammısın diye aliyemi soruyor ali oğluna gerceği söylemez herhalde :icon_whis
Ali, Murat'ı okula getirmiştir ve arabadan inince üşümesin diye montunu giydirirken ona oğlum diye hitap ederek bir cümle kurmuştur. Ali'de "ben senin oğlunmuyum" demiştir. Çocukların çok sevdiği kelime oyunlarından biridir bu....:icon_whis
Sevgili duar,Ali o sahnede Murat'ın çantasının askısını düzeltip,montunun önünü kapatıyor ve Murat bunun üstüne "ben senin oğlunmuyum?"diye soruyor.
Öncesinde sizin dediğiniz gibi bir replik gelmiş olabilir Ali'den.:img-yes:
Doğru dürüst bölüm yorumu yapamadan fragman yorumu yapmak zorunda kaldım ya off :icon_sorr
Önümüzdeki bölüm gerçekten çok heyecanlı olacak. Yani ilk defa fragman ardında soru işaretleri bırakıyor. :good:
Hangi birinden başlasam bilemedim. Sondan başlayalım. Fikret Kuşkan yine oyunculuğunu konuşturmuş. Ali, Murat'ı kaçırıyor. Orhan takipte sanırım Ali ile Murat kaza yapıyor. Fakat Murat kaçırılan bir çocuğa göre oldukça sakin görünüyor. Sanırım Ali yaptığı bir anlık çılgınlıkla oğlunu tamamen kaybetme durumunu yaşayacak. Şayet bir kaza gerçekleşirse, Orhan Murat'ı Ali'den uzaklaştırmak için herşeyi yapacaktır. Ya da başka bir teori ise Murat bir kaza geçirirse bu kazaya sebep olana adamı görmek istemeyecektir. Böylece aynı evde yaşamaları uzun sürmeyecek.
Bu bölümde beklediğim bir konuda Nisan, Ali'ye karşı koyamadığı bir tutkuyla bağlananacak ve bunun için çok şeyi göze alacak. -ki böyle bir durum olursa Ali'ye yakın olabilmek için elinden geleni yapacaktır.- Şekil1-a kocasını sözünü dinlemeyip Murat'ı Ali'nin atölyesine götürüryor. Bence bunun sebebi sadece Murat olamaz. :img-in_lo :img-icecr
Güneş ve Mehmet :img-in_lo of off!
Ateş bacayı sardı dumanlara boğulduk.
Tutkulu bir aşk olarak başlayıp aklımızda soru işaretleri bıraka bıraka devam eden bir aşk olacak. En önemlisi de Güneş'in niyeti! Tamam çok yakışıklı çok çekici etkilenmemesi mümkün değil! Ama bir yandan yeğenini alan ailenin mensubu bir adam var. Güneş, Mehmet'e çok çektirecek arkadaşlar aha da buraya yazıyorum. :img-blush Tabi sonrada çok pişman olacak. Eee sınanan bir aşkı izlemek her zaman daha zevkildir. Merakla bekliyorum.
Mehmet şirinliği ile babasını ikna edeceğe benziyor. :good: Özellikle rahat tavrı ve konuşması bana bunu çağrıştırdı.
Bu hafta bomba gibi bir bölüm bekliyordum. Ama bu kadarını da tahmin etmemiştim. Sanırım bu bölüm nihayet reytinglerde yüzümüz gülecek. Sabırsızlıkla bekliyorum.
Not: web sitesi hala açılmadı. Mail mi atsak TMC 'ye ne yapsak. :img-pilot
sokaksüpürgesi
03-10-07, 10:22
Merhabalar, arada girip, okusam da yazmaya hiç fırsatım olmuyor son günlerde.
Ağır ama sağlam adımlarla ilerliyor dizimiz. Bu ağır adımlar konu açısından değil tabi. Konular büyük bir hızla tüketiliyor yine ve merakla bekliyorum ilerisini.
Orhan karakteri özellikle üzerinde durulması gereken bir karakter. Orhan'ın bol bol dengesiz hallerini izleyeceğiz gibi görünüyor. Zaten baskı altında yetiştirilmişti üzerine bir de her an Ali'nin nefesini ensesinde hissetmek ona hiç iyi gelmeyecek. Bazen mülayim, sevecen bazen de öfkeden deli olmuş ve hata üstüne hata yapan bir Orhan bekliyor bizi. Orhan'ın en yalın ve en Orhan hali ise Serra'nın yanında olacak gibi görünüyor.
Selin ise ilerki bölümlerde patlayacak. Her koşulda Ali'nin yanında ve en çok da arkasında olacak. Ali'nin, Nisan'a olan aşkının her anına şahit olup, asıl sevginin ve aşkın, yanıp tutuşurken bile sevdiğine destek olmak olduğunu gösterecek gibi görünüyor.
Daha önce de yazmıştım sanırım. Karaktelerle tek tek çok uğraşılmış. Hepsi birbirinden özel, hepsi farklı bir tat. Baba baskısının iki insan üzerinde (kardeş bile olsalar) nasıl farklı sonuçlar doğurduğunu, Sevginin, varlığının kıskançlığa engel olmadığını göreceğiz. Hele ki kayıp anne nelere kadir olacak bakalım...
Şimdilik bu kadar sevgiler, bol yorumlu günler...
nisan orhanin bu hakaretlerini haketmiyor.ayrica kocasi esine böyle önemli bir bilgiyi -alinin muratin gercek babasi oldugunu- nasil söylemez?gerci orhan nisanin anne olabilme yetisine sahip oldugunu söyleme geregini bile duymadi nisana bunu mu söyleyecek?
fragmani gördüm.fragmanin erken verilmesi hos gercekten.bu hafta kiyamet kopacak sanirim.nisan cok fena agliyor.mehmet ne oldu falan diye teselli etmeye calisiyor ama nafile.kaza da var isin icinde.ama rüya oldugunu sanmiyorum.ama umarim rüyadir.
benim kafam o kahveciye takildi.kör göze parmak yapmazlar degil mi?katil bulundugunda ters köseye yatirirlar bizi degil mi?bu kadar iyi bir projeye yazik olacak yoksa.
Rabiacım izleme fragmanı yüreğin kaldırmaz.. Hani şahsen ben bile "abooo" dediysem.. Vay sen Mehmet Efendi hemen 2 bölümde kap kızı..
Takıldım o kısıma çıkamayacağım kanımca..
Nisan nasılda ağlıyor öyle.. Orhan... Ah Orhan..
Son sahne.. Yok artık... Yani Orhan içinde Murat ın bulunduğu arabayı neden sıkıştırsın? Ali Murat ı kaçırır mı ? Yok sanmam.. Rüyadır o rüya...
fragmanı şimdi izledim.Bayağa süper bi bölüm olcak gibi.Nisana çok üzüldüm.Çok ağlıyodu.Ve Alinin Nisan hakkında söylediklerine bakılırsa ona ilgi duymaya başlıyo bence:img-yes:Güneşle Mehmet de bu ne hız dicem.Daha tam sevgili bile diillerken öpüşüyolar :DSon olarak kaza olayı bana da pek rüya gibi gelmedi ama..Yanii Ali kaçırmazki bence Muratı.Nasıl böyle bişey oluyo anlamadım...
Fragmandaki sahne hiç de rüya gibi gözükmüyor. Orhan'ın aklı başında değil, kıskançlık ve kaybetme korkusuyla Murat'a zarar vereceğini düşünmeden bir delilik yaptı anlaşılan. Durumu anladıgında yaşayacağı pişmanlık ve suçluluk duygusunun sınırları olmayacaktır.
Mehmet cidden çok hızlı ama Güneş'i de ağır giden biri tavlayamazdı. Kızın abandone olması lazım ki, tepki versin...Mehmet ağır ağır gitse gardını alır, yanına yaklaştırmazdı.
Murat ve Ali'ye bir şey olmayacağı aşikar aslında. Murat ölse mosmor olacağım ama birşey olmaz.
Nisan'ın da duvarları yıkılıyor sanıyorum. Öyle bir salya sümük ağlıyordu ki, insanın içi parçalanıyor. Garibimin de duvarları bu kadar kaosa ve saldırıya dayanamadı anlaşılan.
Velhasılı kelam heyecanlı bir bölüm geliyor. Bu kadar dram ve heyecan total reytinglerini de yükseltecektir muhtemelen.
Merhabalar
Bır nese ve gaye klasıgı.Yıne bır araba kazası ve kayıplar veya oluler veya yaralılar.
Ama genede bu klasıgı ben cok sevıyorum.Bu dızı gercekten dıger kose yazarlarının dedıgı gıbı bu seneye damgasını vurdu ve vuracak ve sanıyorum obur seneyede devam edecek.
TEBRIKLER NESE VE GAYE IKILISI
bende biraz önce frağmanı izledim
nasıl öper mehmet güneş i :img-cool2
neyse murat kaza geçiriyordu
ama rüya olabilir
buarada Nisan ağlıyordu annesine bi şey oldu herhalde
Nisan muhtemelen Orhan ile kavga ettigi, Orhan ona demedigini bırakmadıgı icin ağlıyordur.
ikizlerbur
03-10-07, 13:39
merhabalar
fragmanı şimdi izledim internet olmasa ne yapıcaktık bilmem:)
Gelişmelerin yğun olduğu bi bölüm izliycez
bncede o sahne rüya değil gayet bilinçli yapılmış bişi gibi
ali oğlunun annesini yakında tanımata başlıyor anlaşılan
nisana çok üzüldüm çok kötü ağlıyordu
alinin atölyesine gitmişler:):)
güneş&mehmet.. yorum yapmıyorum herşey ortada zaten
hewal sayesinde fragmanı tekrar izleyebildim teşekkürler :img-wink:
İlk izlediğimde de son sahnenin rüya olduğunu düşünmüştüm...Hatta bir kaç kişi böyle düşünmüştük :img-wink: duarda demişti üstünü iyi kapatamamış diye:img-hyste
sycamorecuğum okuyorsan sana da selam olsun tam burda üstünü kapatamama konusunda :icon_whis
Bana da izledikçe daha da rüyaymış gibi geliyor :good:
Senaristlerimiz seviyorlar rüyaları...Hatta herşey çözülüyormuş gibi görünen rüyaları dimi :icon_whis
Hem bizim forumdan çaldım bu ortak düşünceyi hemde söyledim işte :)
Nisan'ın ağlaması ise Orhan'ın söylediklerinden dolayı kesin...İçim bir kötü oldu izlerken :icon_sorr
mrb arkadaşlar bnde bu dizinin sıkı takipçilerindenim
ben önce geçen bölümden aklıma takılan bişi war yazdınzmı bilmiyorum ama hava alanında serrayla orhan konşrknn orhan bn her istediğni yapa blilen bi insan diilm dedi serrada bnde öle hele şu sıralar hiç dedi acaba hamile mii??
bide frgmanı izledmm son sahne bnada rüya gbi gldi hatta frgmannın başıyla brlştrnce daha iyi anlaşılıyor.
slm ben bu siteye yeni üye oldum ve ilk msjmı da buraya yazıyorum hatta buraya üye olmamın sebebi de bu dizidir diyebilirim çok gzl bi dizi olduğunu düşünüyorum:good:özellikle oyucular harika.rollerini çk gzl yapıyorlar:img-yes: FK müthiş oynuyor,Nİ rolünü adeta yaşıyor, MG ise karizmasıyla neşesiyle diziye renk katmış:good:neyse şimdilik benden bukadarbyebundan sonra daha çk naçizhane yorumlarımı yaparim artık bu dizi çk sardı beni:img-yes:
kıvanckerocu
03-10-07, 15:52
ya fragman süper
ama en kötü eşy mehmet ve güneşin öpüşmesi
of yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
olmaz ki böyle neden öpüşüyo yawww
üf
ali ve orhan sahneleri süper
bakalm ne olcakk???
Glhn, Aramıza Hoşgeldin!
Paylaşımlarının uzun soluklu olmasını diliyorum.
Fragmandaki öpüşme sahnesini bir hafta tartışacaksak yandık valla. :img-pilot
Sonuçta bu bir dizi, dizi ne gerektiriyorsa oyuncular onu yapacaktır.
Bence Orhan'ın gördükleri rüya olamaz. Nisan'ın ağladığına, Orhan'ın Nisan'a bağırışına bakılırsa büyük ihtimalle yaşananlar gerçek!
Yalnız Ali nasıl böyle birşey yapar aklım almıyor. :icon_sorr
Merhabalar...
Öncelikle fragman tahminim.Biri bana özelden link atarsa sevinirim:img-wink:.Fatoşçum replikler için ayrıca teşekkürler...
Murat Ali'ye "ben senin oğlunmuyum"diyor.
Hep de böyle şeyleri koyarlar bu işleri bilmeyenler kansın diye.Kandıramazsınız bizi sevgili senaristler:img-polic
Mehmet babasına "neden benim kendi çizdiğim yolda ilerlememe izin vermiyorsunuz,neden benim ben olmama izin vermiyorsunuz baba"diyor.
Mehmet karakterinin başkaldırışlığı ve bu uğurda gösterdiği istikrar herhalde bu tarz durumlarda olanlara örnek olacaktır.İyi ya da kötü artık o kişiye göre değişir..Gene anlamlı replikler duymayı bekliyorum Mehmet'ten
Orhan"nereye gittiniz bakalım" diye soruyor
Nisan "Ali beyin atölyesine"diye cevap veriyor.
Murat babadan izin alamayınca anneyi hedef seçmiş herhalde.Nisan kendisinden bu durumun saklandığını öğrendikten sonra hem Orhan'a hem Ali'ye ne tepki vericek merak ediyorum.Tam Ali ile olan aşklarının doruk zamanına gelir herhalde.Malum öyle yerlerde hep bir ayrılık girmesi gerekiyor ya:icon_whis
Ali"İnsan herşeyini kaybetse bile bir tesellisi var bence"diyor.
Ali'nin bitip tükenmeyen umudu...10 yıl sonra suçsuz olduğunu kanıtlayınca herşey için bir umudum var artık diyor sanırım.Onun gibi bir insan için umut gerçekten de herşey ama
Mehmet Güneş'e"senin peşine düştüm çünkü bu kadar narin görünüp çelik gibi cevaplar vermen beni büyülüyor"diyor
Bu sahneden sonra olur herhalde öpüşme sahnesi..Mehmet'in şimdiye kadar takıldığı kızlar hep gerçekten ve sadece takınılcak kızlar olmuş herhalde.Farklı birini gördüğünde her insan ister istemez bir başka şekilde yaklaşır o kişiye..Onların aşkının gerçek ve güçlü bir aşk olduğunu görmek için iki replik ve öpüşme yetmeyecektir..Bu durumda ben de Güneş'in amacını merak ederim.Hani herşeye rağmen bu durumu bile yiğeninin durumuna çevirir mi acaba:icon_whis
Orhan Nisan'a"istemiyorum oraya gitmesini bu kadar basit bu kadar net"diyor.
:icon_whis:icon_whis
Ali Numan'a"gösterişsiz sade yüzünde hep hüzün var"
Burda Nisan'dan bahsettiği çok açık..Demekki gerçekten bir anne olmanın ötesinde incelemiş Nisan'ı Nisan olarak...
Nisan"ben onun annesiyim Orhan"
Orhan"hiç zannetmiyorum Nisan"
Orhan:Ben onun babasıyım
Ben:Hiç zannetmiyorum Orhan:img-polic
Mehmet babasına"ben sadece sırtımı size yaslamadan yaşayabileceğimi göstermek istiyorum,ne olur anlayın bunu"
Bunu anlamaları ne kadar süre alır bilmem ama birinin Selim Reşat bey'e dünyanın merkezinin o olmadığını göstermesi lazım.Mehmet de bu yolda atılmış ilk çizgi
Ali"Ölüm bizi sevenleri üzmekten başka hiçbir işe yaramıyor"
Çok derin düşüncelere gebe bir cümle olmuş bu da..Bu sahnenin devamını ve öncesini merak ediyorum
Mehmet"Nisan ne oldu,birisine birşey mi oldu"
Ne olmadı ki?Uyuyorsun sen Mehmet..Uyutuyorlar hepinizi:icon_whis
Orhan" Murat,Murat,Muraaaat"
Ali çocuğu kaçırırsa...Akla bir bu yol bir de rüya geliyor..
Şimdi çocuğu kaçırması Ali'ye gerçekten uyucak bir davranış değil.Daha yeni tanıyor...Murat'ın bu durumdan zarar görceğini bilir.Kaçırmak gibi bir davranış sergilemek yerine başka yollar denemeli..Ali'ye yakışan budur..
Eğer rüya ise birşey demiyorum:icon_whis
bitanem_61
03-10-07, 16:24
alinin oğlunu kaçırmak istediğini düşünmüyorum belki oğluyla zaman geçirmek istemiştir bunu orhana söylemediği için oda muratı kaçırdığını sanıp kaza yapmalarına neden olmuştur malum peşlerinde devamlı bir adam var
yinede bu rüya olmalı daha 5 bölümden her şey ortaya çıkmaz dimi:icon_whis
Fragmanı izledim şimdi..(Handecim teşekkürler)
Son sahnede bu nasıl bir oyunculuktur..Fikret Kuşkan:happy0064:happy0064Damgasını vurucak gibi görünüyor bu bölüme...
Son sahnedeki buğulu hava diyim en iyi o oluyor bana da rüya izlenimi verdi şimdi..
Yoksa daha beşinci bölümlerde kazalarla mı uğraşıcaz:img-polic
Ayrıca ilk sahnede de Murat beyimizin yüzünde muzur bir hava mevcut..Bu çocuk söyler hep öyle şeyler."Sen Ali,ben Cinali"havası var gene yüzünde:img-icecr:img-icecr
alinin oğlunu kaçırmak istediğini düşünmüyorum belki oğluyla zaman geçirmek istemiştir bunu orhana söylemediği için oda muratı kaçırdığını sanıp kaza yapmalarına neden olmuştur malum peşlerinde devamlı bir adam var
yinede bu rüya olmalı daha 5 bölümden her şey ortaya çıkmaz dimi:icon_whis
Aslında olayların bu kadar hızlı gelişimine bir dur demek için gayet mantıklı bir yöntem. Şayet kaza olayı gerçekleşirse, Ali-Orhan cephesinden ciddi bir savaş başlamış olacak. Ali aileden uzaklaşacak. Murat, Ali abisini kaza geçirmesine sebep olan biri olarak hatırlayacak.
Tabiki onları bir araya getirecek iki kişi devreye girecek bu seferde! Güneş, Mehmet ile olan yakınlığından faydalanıp Murat'la abisinin görüşmesini sağlayabilir. Ve yahut, Nisan Ali'ye karşı duyduğu tutku sayesinde sürekli görüşmek isteyecek ve türlü bahanelerle Ali'yle yakınlaşacaktır.
Özge'cim senin yorumunu zevkle okuyoırum. Fragmanı izlememişken bile tahminlerin gidişhata oldukça uygun! :img-wink:
Mehmet'i izlemek hem görüntü açısından, hem replikleri hemde özgür ruhuna şahit olmamız açısından bana da çok büyük bir zevk veriyor. Babasına baş kaldırısı bile gayet saygılı ve ikna edici!
Güneş ile olan meselesine gelince, olayları tam olarak bilemediği için yıpratıcı bir aşk olacak her iki taraf içinde. Ben bu aşkı keyifle izleyeceğim. :img-in_lo
hyoldas , teşkkr ederim cnm hoşbulduk valla bende öyle olmasını diliyorum bu forum gerçekten güzelmiş keşke önceden bulsaydım bu siteyi,yorumlar çk seviyeli:img-wink:bölüm yorumuma gelirsek ilginç bi yerde bitti ama ben rana hanıma önemli bişey olacağını sanmam fragmanda da göstermediler sanırım bu arada ali de nisanın gözünde kahraman olucak galiba bu olaydan sonra, yavaş yavaş nisan etkilenmeye başlıcaktır artık:img-in_lo orhana geçmiş olsun:icon_whis
fragman mı çıkmış.hayırlı olsun çok erken oldu ben beklemiyordum.
saolsun sevgili OXFORD çok güzel bir yorum yazmış.
onun yorumundan yola çıkarak birşeyler söylemek istiyorum.
alinin murata onun oğlu olduğunu açıkladığını yansımıyorum.bizi ters köşe ettiklerini düşünyorum.alinin bunu yapabilmesin için muratın sevgisine büyük bir anlamda sahip olması lazım.eğer ali bunu şimdi yaparsa hem muratı kaybeder hemde muratın hayatını mahveder.
açıkcası fragmanı görmeden yorum yapmak istemiyorum.
elinde olan biri varsa ve bana yollarsa çok makbule geçer...:)
Oncelikle bu hafta hepimizin aklini karistiran kazaya deyiniyim : bence ruya falan degil, basbaya kaza yapiyorlar.
Atolye'ye gittiklerini ogrendikten sonra Ali'ye "dalmak" isteyecektir Orhan, ama bu isi kokten halletmek icin arabayla sıkıstirabilir, tabi Murat'in içinde oldugunu bilmeden ..
Fikret Kuskan'in inanilmaz gerçekçi oyunculugundan midir, yoksa Orhan'in foyalarinin ortaya cikmasini istedigimden midir bilmiyorum, ben bu sahneyi gerçek olarak varsayiyorum ..
Nisan kaç bolumdur soruyor "neyin var Orhan" diye, oglunun oldugu arabadaki sofere kaza yaptirdigini ogrenince (ogrenirse tabi :hıh) ne der acaba ?
Ozet gelince anlariz zaten ne olucak ne biticek.
Atolye sahnesini cok buyuk bir merakla bekliyorum :happy0064 Nisan & Murat & Ali'li sahneler cok hos oluyor, eminim yine cok guzel olacaktir.
Gerçi Orhan pasa çemkiriyordu ama :icon_whis Nisan'dada bir baskaldiris bekliyorum, yeter artik,yemek masasinda azarlar, "onun annesi degilsin" der :img-cool2
Baskaldiris demisken Mehmet beyi de taktir ettigimi soyleyiveriyim :good: Ne yapip edip sonunda babasini ikna edicek galiba. Mehmet'in agzindan suzulen bu hayat dersi tarzi replikleri cok begeniyorum :img-blush Akli basinda ve duzgun ender karakterlerden biri ..
Gunes ile olan sahnesi icin diyebilecegim tek sey : ah Erol Avci ah !
Ne alaka demeyin, ben Mehmet'in bu tur sahnelerini baska bir oyuncuyla izlemek isterdim. Karsilikli sahneleri izlemek buyuk bir keyif cunku sadece Mehmet'i goruyoruz ama simdi .. :icon_whis
Ilk defa bir çift icin bir beddua'da bulunacagim (bana gore dua tabi) :
Insallah senaristler Gunes & Mehmet çifti icin eennn uzun ayrilik surecini yazarlar :img-cool2 Bir TMC klasigi olan -butun sezonu ayri geçir, sezon finalinde baris- senaryosunu bu çift icinde goruruz.:img-icecr
kıvanckerocu
03-10-07, 19:11
Gunes ile olan sahnesi icin diyebilecegim tek sey : ah Erol Avci ah !
Ne alaka demeyin, ben Mehmet'in bu tur sahnelerini baska bir oyuncuyla izlemek isterdim. Karsilikli sahneleri izlemek buyuk bir keyif cunku sadece Mehmet'i goruyoruz ama simdi ..
Ilk defa bir çift icin bir beddua'da bulunacagim (bana gore dua tabi) :
Insallah senaristler Gunes & Mehmet çifti icin eennn uzun ayrilik surecini yazarlar Bir TMC klasigi olan -butun sezonu ayri geçir, sezon finalinde baris- senaryosunu bu çift icinde goruruz.
Rabish cnm sana aynen katılıyorum
mehemtimin yanında başkalarını görmek isterdim
vildanla hiç ama hiç yakışmıyorlar
ayrılsınlar mutlaka
of mehmetim offfffffffffffff
Ay ben bölüm yorumu yapicaktim vazgectim fragman yorumu yapicam :img-icecr
Efennim ilk önce "ben senin oglun muyum" sorusu baga cok klasik geldi :img-hyste Eski türk sinemasi filmi izlermis gibi oldum.. "Size kanim cok isindi size baba diyebilir miyim" gibi bisi sankim :D
Bence de Mehmet yavas yavas Selim Resat'i ikna etmeyi basaracak :good:
Umarim atölye'yi ziyaret etme sahnesinin basini ve sonunu gösterirler :img-icecr Yani nasil gelip nasil gittiklerini de. Senaristlerimiz pek sevmiyor galiba göstermeye.. Yada bana öyle geliyor..
Ve kaza sahnesi ayni zamanda bölüm sonu olucak göründügü gibi. Ali'nin Murat'i kacirdigini sanmam aslinda.. Ama neden o zaman Orhan peslerine düstü :icon_whis Bu sahneyi cok merak ediyorum..
Vee Günes-Mehmet sahnesi :happy0064:happy0064 Bunu bekliyordum. Senaristlerin ellerine emegine saglik en cok bu sahneye seviniyorum.. Erol Avci'ya saygilar.. hürmetler :good:
Murat : Ben senin oğlunmuyum
ben : Yürü be aslanım kim tutar seni!:happy0064
mehmet-güneş sahnesi : Ya mehmetin kapamayacağı kız yok zaten hıh:img-blush
nisan ağlarken : ah orhan of orhan of alim yetiş şu kıza yazıktır:icon_whis
ali : Bazen öyle hüzünlü bakıyo o kadar sade o kadar narinki
ben : Aynen öyle o boşansın send eevlenme teklifi et(biraz hızlı düşünüyorum=))
msj´inizi tamamen BOLD yazmak yasaktir
Rüya mı gerçek mi?
Bence rüya olsa bile tanımlama kabus olur.Orhan'ın kabusu.:img-yes:
O sahnenin gerçek olduğunu düşünüyorum.Orhan Ali ve Murat'ın yakınlaşmasını kabullenemiyor bir türlü,devamlı içinde oğlunu kaybetme korkusu ve bu gün geçtikçe artıyor.
Ali'yi tenhada yakalayıp kıstırıyor ama kestiremediği şey Murat'ın da arabada olması.
Şimdi Murat kazada yaralanır kan vermek gerekir ve Orhan'ın değil de Ali'nin kan grubu tutarsa bakalım kimler bu olaydan işkillenir.:icon_whis
Çok mu Türk filmi oldu?Olsun ne zararı var.:img-wink:
Fragmanı neden bu kadar çok sevdiğimi anladım.
Serra yok fragmanda.:happy0064
Bir de hepimizin aklına takılan İsviçre'den Murat'ın doğum ya da Nisan'ın hamilelik haberinin gelmesi olayını açıklasalar bir zahmet.:img-yes:
Türküye'de doğan bir bebeğin doğum haberi nasıl İsviçre'den gelir bilemedim.:icon_sorr
GULE_HAVIN
03-10-07, 19:44
mehmet supersin
gunes ve mehmet superler yah nasil bir sahne harika olacak bu bolum yaaa.
bakalim gunes nasil tepki verecek. yani cok kizcagini sanmiyorum
oda opuyor
arkadaslar hareketli bir gif yaparmisiniz o sahneden.
super bir sahne
Bende Isviçre olayini cok merak ediyorum, ama eminim 5. ya da 6. bolumde daha detayli bilgi verirler bize, cunku SR'in soyledikleri pek tatmin etmedi beni. Bir mantiksizlik var ama olayin tamamini henuz yansitmadiklari icin birsey diyemicem.
Fragmani durmadan izliyorum, ozellikle son kareler cok etkileyici (Fiko :img-icecr)
Ozet'te çabuk gelse bari, cok fazla soru var..
Sagolsun ozetçimiz herseyi anlatiyor bir bir :icon_whis
Orhan'ın bağrınması bence rüya değil.
Ya Ali kaza yapıyor yada Orhan'ı geçip gidiyor.
Ve Orhan'da arabadan inip bas bas bağrınıyor.:)
Bu İsviçre olayını bende merak etmiyor değilim.
Murat'ı buldular tamam anladık iyi de Nisan'ın hamile olduğunu ne ara söylediler.
Acaba şöyle birşey olabilir mi?
Orhan yurt dışından bebek bulacaktır ve aylar öncesinden Nisan'ın hamile olduğunu söylerler.
Ve bu haberi verdikten kısa bir süre içerisinde İsviçre'ye giderler.
Bu sırada Orhan'ın arkadaşından Murat'ın haberini alır ve gizlice Türkiye'ye gelip bebeği alırlar.
Şu anda aklıma başka senaryo gelmedi ama buna benzer bir durumdur mutlaka Orhan'la Nisan'ın durumu.
Melal abla eğer rüya değil gerçekse kazadır çünkü fragman sonunda öyle bir ses duyuluyor.
Yok yani Ali'nin kaçırma işleminde bulunucağını pek sanmam.Ve Orhan'ın Murat'ın o arabada olduğunu bilmemesi gibi bir durum da extra saçma bir durum teşlik eder.
Çizdikleri Ali karakterini ne çabuk yıkarlar..Bir baba bile olsa.Daha bir bölüm önce oğluma zarar vermek istemem diyen adam mı kaçırıcak çocuğunu:icon_whis:icon_whis
İnşallah rüyadır.Kafamdaki Ali karakterine böyle bir darbe vurmasınlar:img-blush:img-blush
Özge'ciğim bencede Ali kaçırmaz Murat'ı.
Ya kaza o sahne yada rüya başka açıklaması yok.
Orhan Murat'ın arabada olduğunu biliyordur bilmemesi dediğin gibi saçma olur.
Ama şu da olabilir Ali Orhan'ı geride bırakıp,basıp gider ve Murat'ı ailesine bırakır.
Orhan Ali hızla gidince kaçırdı zanneder.
Ayy bu da çok saçma olur.
Sanırım en iyisi kaza veya rüya olması.:)
Orhan'ın bağrınması bence rüya değil.
Ya Ali kaza yapıyor yada Orhan'ı geçip gidiyor.
Ve Orhan'da arabadan inip bas bas bağrınıyor.:)
Bu İsviçre olayını bende merak etmiyor değilim.
Murat'ı buldular tamam anladık iyi de Nisan'ın hamile olduğunu ne ara söylediler.
Acaba şöyle birşey olabilir mi?
Orhan yurt dışından bebek bulacaktır ve aylar öncesinden Nisan'ın hamile olduğunu söylerler.
Ve bu haberi verdikten kısa bir süre içerisinde İsviçre'ye giderler.
Bu sırada Orhan'ın arkadaşından Murat'ın haberini alır ve gizlice Türkiye'ye gelip bebeği alırlar.
Şu anda aklıma başka senaryo gelmedi ama buna benzer bir durumdur mutlaka Orhan'la Nisan'ın durumu.
Sevgili Melal,Özge'de yazmış:img-wink: fragmanın sonunda sanki patlama sesi ve yanan bir şeylerin sesi geliyor kulağa.:icon_sorr
Bebeği bulup gidip gelme olayı içinde zamanlamayı nasıl bu kadar iyi yaptılar diye düşünüyor insan.
Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi Elif'in ölmesinde Orhan'ın parmağı mı var?:img-fie::img-fie::img-fie:
Ama bunun için masum bir insanın ölmesine gerek yoktu ki,başka yollar bulunabilirdi.:icon_sorr
Özgeciğim,Ali için özellikle bu bölümde öyle bir baba karakteri çizdiler ki,Murat'ı kaçırmak gibi bir eylemi bir bölüm sonra yaptırmazlar Ali'ye.:img-yes:
Mause'ciğim ben patlama sesi duymadım ama bir daha denk gelirsem dikkat kesilirim.:)
Eğer patlama sesi falan varsa demek ki kaza ve eğer rüya değilse büyük ihtimal bölümü orada bitirebilirler.
Ve biz bir hafta acaba ne olacak der dururuz.:img-yes:
Fatoşçum,senaristler için çizdikleri karakterleri bir bölümde yok etmek o kadar kolay ki..Onların ellerinde sonuçta izlediğimiz şeyler.Aslında bizler Nejat'ı,Fikret'i,Melisa'yı değil daha çok senarist grubunu izliyoruz.
Yaparlarsa böyle birşey asla güzel olmaz ama olursa da imkansız demem.Dediğim gibi olmamış şeyler değil.
Daha önce de yazmıştım Orhan'ın Elif'in öldürülmesi ile asla bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum diye.
Ne yani İstanbul'da yeni doğmuş herhangi bir kimsesiz kalmadı da sırf bunun için 7 aylık hamile kadını mı öldürcek?Ayrıca böyle birşey olması için Ali'yi de bilip takip etmesi gerek.
Fakat Orhan Ali'nin masum olup olmadığını bile bilmiyordu.Avulatla konuşmalarını duyduk...
Yukarda yazdım herşey senaristlerin elinde diye ama bu bir karakter değil bu dizinin kilit olayı...:img-yes:
Ay ben bölüm yorumu yapicaktim vazgectim fragman yorumu yapicam :img-icecr
Efennim ilk önce "ben senin oglun muyum" sorusu baga cok klasik geldi :img-hyste Eski türk sinemasi filmi izlermis gibi oldum.. "Size kanim cok isindi size baba diyebilir miyim" gibi bisi sankim :D
Bence de Mehmet yavas yavas Selim Resat'i ikna etmeyi basaracak :good:
Umarim atölye'yi ziyaret etme sahnesinin basini ve sonunu gösterirler :img-icecr Yani nasil gelip nasil gittiklerini de. Senaristlerimiz pek sevmiyor galiba göstermeye.. Yada bana öyle geliyor..
Ve kaza sahnesi ayni zamanda bölüm sonu olucak göründügü gibi. Ali'nin Murat'i kacirdigini sanmam aslinda.. Ama neden o zaman Orhan peslerine düstü :icon_whis Bu sahneyi cok merak ediyorum..
Vee Günes-Mehmet sahnesi :happy0064:happy0064 Bunu bekliyordum. Senaristlerin ellerine emegine saglik en cok bu sahneye seviniyorum.. Erol Avci'ya saygilar.. hürmetler :good:
:img-polic
Neyine sevindin bakayım :img-pilot
ben hiç sevinmedim rabiacım sana aynen katılıyorum...
bg de olduğu gibi zırt-pırt kavga etsinler birbuçuk sezon boyunca ayrı kalsınlar :D
en hayırlısı bu...
başkabi oyuncu olsa durumlar değişirdi ama herşey ortada...
bir başka konuda fragmanın sonundaki sahne...
bence rüya falan değil ..tamamen gerçek bir kaza sahnesi..zaten pat diye bi ses geliyorki kaza olduğunu açıklıyor...
ya ali gerçekten muratı kaçırdı yada okula falan götürüyordu orhanın içine kurt düştü çocuğunu kaçıracağını falan sandı ondan öyle yaptı...
britneysinem
03-10-07, 22:00
yeni bölüm fragmanında güneşle mehmet öpüşüo yaa görünce şok oldum :D
+++
geçen bölüm süperdi yaa
acemicadi_selim
03-10-07, 22:20
fragmani gordummm
alinin atolyesine gidiolar =)
ayy nisan cok otu aglio yhaa icim acidi:sad53::sad53:
veee gunes mehmet sahnesi super yhaa :happy0064:img-in_lo
ayy o trafik kazasi orhanin murat die bagirmasi noluoruz yhaa ruyadir kesin yha yani gercek olamaz ole bisi!!! ayyy daha bolum yeni yayinlandi yani hemen fragman gelmis off simdi pzts ye kadar bekle bekleyebilirsen:img-cool2
fragmani gordummm
alinin atolyesine gidiolar =)
ayy nisan cok otu aglio yhaa icim acidi:sad53::sad53:
veee gunes mehmet sahnesi super yhaa :happy0064:img-in_lo
ayy o trafik kazasi orhanin murat die bagirmasi noluoruz yhaa ruyadir kesin yha yani gercek olamaz ole bisi!!! ayyy daha bolum yeni yayinlandi yani hemen fragman gelmis off simdi pzts ye kadar bekle bekleyebilirsen:img-cool2
neden çok çabuk yayınlandığını ben anladım;
ya, önceden önemli yerler çekilip oralar yayınlanıyo
yada ; dizi senaryosu belli olduğu için çok çabuk çekiliyo binbir gecede öyle mesela dizi bitiyo reklamını veriyolar bu nasıl iştir anlayamadım insanda bi merak kalmıyo:img-wink:
Not: Mesajınızın tamamını BOLD olarak yazmayınız.
Noluyor ya noluyor ya noluyor ya noluyor ya noluyor ya noluyor ya? :img-hyste
Panik yaptırsınız banada :img-hyste
Bu hafta çok heyecanlı bir bölüm olacak kanımca:img-blush
Fragman çıkmış onu anladım ne kadar izleyemesemde:(
Peki Özet acaba çıkmayı düşünüyormu?:)
Hani fragmanı görmediğim için bari özeti oıkuyaak bişiler anlarım:)
valla anladığım kadarıyla bir kaza oluyor ama ne şekilde sonuçlanıyor merak konusu
şimdi bizim murat oğlan yaralanırsa kan vermek gerekirse orhan ve nisanın kanları tutmazsa eee geriye kim kalıyor ALİ işte ozaman bir şeyler anlaşılır heralde
Nejat işler tokat gibi oynuyor,Vildan Atasever'in boyle bir kıyafetin içine bu kadar rahat girebileceğini hiç tahmin etmemiştim, Mehmet Günsür belki karakter gereği sıradan, yeni bir hareket göremedim, O Şimdi Asker'de ne sağlam oyunculuk çıkarmıştı mesela, Melisa Sözen, Fikret Kuşkan her zaman alışılmış tadlarında. Ama belki de karakter olarak en yoğun duygu basamaklarının arasında sıkıştığı için Nejat İşler bu kadar farklı bir tat sunuyor. Ama özel hayatında alkolle olan yakın münasebeti daha bir yaşlandırmış sanki onu. Ya da bir makyaj ve görüntü hilesi mi diye düşünüyorum. Yüzü çok kırışmış çünkü...
yeni bölüm fragmanını gördüm bekle p.tesiyi şimdi hergün pazartesi olsa ne olurdu ki :D
yeni bölüm müthiş Ali Murat'ı atölyeye götürüyor Orhan deliye dönüyor Nisan'dan çıkartıyor acısını o da hüngür hüngür ağlıyor :( Mehmet bir ara teselliye geliyor ama kadın gerçekten kötü görünüyor.
Kaza sahnesine gelince patlama sesi duymadım bende ve çok büyük ihtimalle de RÜYA çünkü Ali'nin elinde fırsat varken polise söylemedi ve daha dizinin en başındayız bunu yapmazlar birde Murat arka koltukta hiçde şöför (babası) tarafından kaçırılan babasının yakalamaya çalıştığı bir çocuk havası yoktu %98 RÜYA % 2 olmayabilir bilemem :)
Mehmet ve Güneş nihayetinde epey samimi gerçi ben hala BG deki meryemceyi bekliyordum :img-hyste:img-hyste:img-hyste şaka bir yana gayet hoşlar
Ali Numan'a Nisan'dan bahsediyor hüzünlü sıradan filan diyor incelemeler devam ediyor NİSAN - ALİ aşkı yakında :)
GEL PAZARTESİ GELLL :)
Sevgili RAbish dağıldım burada :) Anladın sen onu :)
Sevgili Melal yok yok o sahne de patlama var da... Bence rüya gibi göstermeyecekler.. Sanki olay oluyor gibi. Sonunda patlamayı duyacağız ve orada bitecek. Sonra da ertesi hafta rüya olduğunu anlarız. Çünkü geçen hafta Orhan ile Murat a zarar vermemek adına anlaşan Ali bu hafta oğlunu neden kaçırmaya kalksın ki.. Mantıksız olur yani.. Bende Oxford a katılıyorum. Kafamda ki Aliyi mahvetmesinler yahu..
fragmanı gördümde o sahne bana pek rüyaymış gibi gelmedi çoğu rüya sahnelerinde görüntü pek net olmaz ama burda oldukça netti tabi yanılıyorda olabilirim:bilmim alinin oğlunu kaçırmak gibi bi riski göze alacağını sanmam 2.bölümdü sanırım orhan aliye tek bi hatanda dünyayı başına yıkarım gibi bişeyler söylemişti şmd ali böyle bişey yapacak olsa orhan alinin başına değil dünyayı evreni yıkar herhalde inş kaçırma olayı yoktur mehmet galiba babasını yumuşatacak gibi hoş o babada ne yumuşar ya...mehmet&güneşe gelirsek bu ne hız mehmet bey ben bu sahneleri 1,2 bölüm sonra olur diyodum ama beklediğimden daha çabuk oldu acaba bu ilişki iyice başladığında aileler ne tepki vericek selim reşatı düşünemiyorum valla hele orhanı hiç...küplere biner herhalde:icon_evil ama ali anlayış gösterebilir sanırım bu aşka çnk oda nede olsa zamanla bi ertuğrula aşık olacak:img-in_lo
:img-polic
Neyine sevindin bakayım :img-pilot
ben hiç sevinmedim rabiacım sana aynen katılıyorum...
bg de olduğu gibi zırt-pırt kavga etsinler birbuçuk sezon boyunca ayrı kalsınlar :D
en hayırlısı bu...
başkabi oyuncu olsa durumlar değişirdi ama herşey ortada...
bir başka konuda fragmanın sonundaki sahne...
bence rüya falan değil ..tamamen gerçek bir kaza sahnesi..zaten pat diye bi ses geliyorki kaza olduğunu açıklıyor...
ya ali gerçekten muratı kaçırdı yada okula falan götürüyordu orhanın içine kurt düştü çocuğunu kaçıracağını falan sandı ondan öyle yaptı...
Tabiiki sevinirim. Ben böyle bir sahnenin gelmesini cok istiyordum.. Dizide en cok birbirine yakisan cift bence Mehmet ve Günes. Cok seker bir cift olucaklar kanimca :img-in_lo
Mehmet Günsür gibi yakisikli ve Vildan Atasever gibi güzel ve masum... Birbirini bulmuslar yani :) Cok sevindim cok..........
M & G
Tabiiki sevinirim. Ben böyle bir sahnenin gelmesini cok istiyordum.. Dizide en cok birbirine yakisan cift bence Mehmet ve Günes. Cok seker bir cift olucaklar kanimca :img-in_lo
Mehmet Günsür gibi yakisikli ve Vildan Atasever gibi güzel ve masum... Birbirini bulmuslar yani :) Cok sevindim cok..........
M & G
:img-haha::img-haha::img-haha:
yüzyılın efsane çifti :img-pilot
prensimizin yanına ancak masum prensesimiz yakışırdı :D
daha ne sahneler görücez kimbilir :img-in_lo :img-blush
GULE_HAVIN
04-10-07, 15:33
:img-haha::img-haha::img-haha:
yüzyılın efsane çifti :img-pilot
prensimizin yanına ancak masum prensesimiz yakışırdı :D
daha ne sahneler görücez kimbilir :img-in_lo :img-blush
insallah goruruz amin deyelim
hic ayrilmasinlar
mehmet ile gunes efsane cift :img-in_lo
Nejat işler tokat gibi oynuyor,Vildan Atasever'in boyle bir kıyafetin içine bu kadar rahat girebileceğini hiç tahmin etmemiştim, Mehmet Günsür belki karakter gereği sıradan, yeni bir hareket göremedim, O Şimdi Asker'de ne sağlam oyunculuk çıkarmıştı mesela, Melisa Sözen, Fikret Kuşkan her zaman alışılmış tadlarında. Ama belki de karakter olarak en yoğun duygu basamaklarının arasında sıkıştığı için Nejat İşler bu kadar farklı bir tat sunuyor. Ama özel hayatında alkolle olan yakın münasebeti daha bir yaşlandırmış sanki onu. Ya da bir makyaj ve görüntü hilesi mi diye düşünüyorum. Yüzü çok kırışmış çünkü...
Aslında Nejat birtakım sağlık problemlerinden dolayı detoksa başladı bu yaz.Ne kadar devam ediyor,ne derecede sürüyor bilemem ama yaşlı(yaşından daha fazla)göstermesinin en büyük nedeni bıyık olmuştur...Gerçekten de bıyık acayip eklemiş yaş olarak.:img-yes:
Efsane çift:icon_whis:icon_whisMehmet&Güneş..Efsane kelimesi için erken değil mi?İlginç bir efsane anlayışı yani...Şu anki dizilerin hiçbirinde efsane olacak bir aşk yok maalesef.Güneş&Mehmet için hele..Onların aşkının güçlü bir aşk olmasını izlemek bir öpücükle olacak şey değil.Birtakım şeyleri atlatma süreçleri içindeki davranışları izleyeciye aşk olarak yansıtılmalıdır.Bir öpüşmeyle ya da iki tatlı sözle değil...
tomvejerry
04-10-07, 16:11
SPOILER]Valla kusura bakmayın çok öngörülü bir insanım bu yüzden öngörümü esirgemeyeceğim. Bence çoook ileriki bölümlerde Mehmet Güneşle evlenmek isteyecek aileyle tanıştırma faslı falan. Tabii Orhan da "Olmaz!"diye yapıştıracak. Tabii son sözü evin büyükbabası söylediği için "Olur!"diyecek. Ama bu duruma Ali nasıl tepki verir işte onu öngöremiyorum.[[/SPOILER]
süper ya sonunda öpüşüyorlar
mehmet bu narinliğin yanında sertliğini çok seviyorum mu ole bişi diyor
sonunda ya güneşt ondn hşlanıyo bariz
mehmet supersin
gunes ve mehmet superler yah nasil bir sahne harika olacak bu bolum yaaa.
bakalim gunes nasil tepki verecek. yani cok kizcagini sanmiyorum
oda opuyor
arkadaslar hareketli bir gif yaparmisiniz o sahneden.
super bir sahne
ayy frankmanı ızlemedım ama cookk mutlu ldum .
demk opuo.:img-wink:
bıraz erken oldu ama olsun . :img-in_lo
bu dızıde en cok mehmet gunes sahnelerını sevıyorum .:img-icecr
ıkısı de gercekten harıka oyucu. gercı bu dızıde kotu oyuncu yok.:img-wink:
evet bu arada yaa .
nolluur bırı gıf yapsınnn.
kriz geçiricem ben allahım :icon_cry::img-fie::blink:
özge sana ihtiyacım var :img-sorry
ben hiç efsane olucaklarını düşünmüyorum heleki 2 bölümlük bi aşk şimdiden efsane olamaz...
benim üstte yazdıklarım şakaydı..ama gerçek sanıldı sanırım.
m-g çiftini hiç sevmem...
bazı kişiler yüzünden...
güneş karakteri başkası canlandırsaydı severdim ama bu söz konusu kişiyle olacak gibi değil...
tmc böyle güzel projelerde bazı karakterleri canlandıracak kişileri iyi seçemiyor..
Daha uygun bir çok OYUNCU vardı ama olan oldu...
bu yüzden m-g çifti benim için bi hiç...
sevenlerinede bişey demiyorum =)
Koştum,geldim yetiştim...Zeynepçim görüşelim bir ara.:img-wink:
Her neyse burayı bu tarz şeylerle doldurmanın alemi yok.
Ben sadece iki bölümle efsane kelimesinin zıtlığını vurgulamak istedim son mesajımda.
Bu sadece Mehmet&Güneş için değil dizilerdeki tüm aşklar için geçerlidir.Zorluklar yaşanırken el ele olmak gerçek aşkın kanıtıdır..Seni şu yüzden seviyorum diyip öpüşmek değil ikinci bölümde:img-wink::img-wink:
zey-nep yazını okuyunca kısa süreli de olsa şok yaşadım.Allah'dan ikinci yazını gördüm de bir oh dedim.Anladın sen onu.:img-wink:
Mehmet -Güneş arasındaki aşka ben en çok Ali'nin yaklaşımını merak ediyorum. Mehmet'in ailesi malum her zaman ki gibi muhalefet ama Ali'nin tepkisini kestiremiyorum.İlk etapda tepki göstereceğini düşünüyorum sonrasında kabullenir.Ama bu süreç iki kardeşin arasını açar ve gerginlikler yaşanır.Güneş abisinden bu ilişkiyi saklıyacak diye düşünüyorum.Zaten çok hızlı gelişti herşey. Güneş önce bu ilişkiyi kendi içinde oturtucak sonra sıra abisine açıklamaya gelir.Ama Mehmet bizi bu aşamda şaşırtabilir Güneş'den başkasına da ışık yakabilir.Çapkınlık var ya serde.Malum beyzademiz kadınları seviyor:img-wink:Benden söylemesi dikkat edin.
ikizlerbur
04-10-07, 21:48
çoğunuz gibi bnde m-g çiftin pek sevmiyorum
belki zamanla severiz ama şimdilik aynı
her ne kadar biz bu ilişkiden memnun olmasak bu ilişki olucak ki fragmandada gördüğümüz gibi baya hızlı bi giriş olucak:)
aslında iki ailenin diğer bi kesisme noktaları m-g ilişkisi bütün dengeleri alt-üst edicek bi durum..
bir şehzadenin şoförün kız kardeşiyle duygusal arkadaşlığı tabiki başta babaları,sonra orhan karşı çıkacaklar bu işe
bide daha bu işin içinde murat yok onuda düşününce ilerleyen bölümlerde dahada bi arap saçına dönücek gibi
Alinin bu ilişkideki tutumuna gelince bnde pek kestiremiyorum aslında ama bna tepki göstericek gibi geliyor..sonuçta alinin o ailedeki çalışma amacı belli
Bu duruma en çok karşı çıkanda güneşti şimdi mehmetle olan ilişkilerini öğrenince güneşin bu durumu kullandığını düşünebilir
acemicadi_selim
05-10-07, 00:22
M & G
walla cnm bende m&g ciyim bencede cok yakisiolar walla:img-in_lo ins. hic ayrilmazlarda bakalim orhan ve ali ogrenince napicaklar.....
Nerde meryemceyleki öpüşme sahneleri , nerde Vildan Atasever hiç yakıştıramadım valla , Meryemce akıllarımıza kazındı bi kere..
GULE_HAVIN
05-10-07, 05:50
arkadaslar gorup bakaciz bu cift seviliyormu sevilmiyorum mu simdi sadece iki bolumcuk oldu bana gorede sevildi bu cift :img-in_lo
hem buraya vildan filan soylemiyin kiz isini yapiyor yani artik gunes var hemde gercekden basarili yapiyor isini.
mehmet ve gunes :img-in_lo
ve mehmet gunesi tanidikdan sonra baskasina bakmaz
arkadaslar gorup bakaciz bu cift seviliyormu sevilmiyorum mu simdi sadece iki bolumcuk oldu bana gorede sevildi bu cift :img-in_lo
hem buraya vildan filan soylemiyin kiz isini yapiyor yani artik gunes var hemde gercekden basarili yapiyor isini.
mehmet ve gunes :img-in_lo
ve mehmet gunesi tanidikdan sonra baskasina bakmaz
Vildan ataseverde bu dizinin kadrosunda olduğuna göre düşüncelerimi düzgün bi şekilde söyleyebilirim..
bu sadece beni bağlar..(tabi bide modları)
ama kıza açık açık hiç bişey söylemedim..dikkatini çekerim...
m-g çiftini seven varsa 10 katıda sevmeyen var .. isteyen sever beni ilgilendirmez....sevmeyeceğimde demiyorum ilerde ne olur bilmem...
bidahada bu konu hakkında konuşmayacağım..
cream sana katılıyorum...
aslında ben güneşin bukadaar çabuk yelkenleri suya indireceğini sanmıyodum malum daha 1 bölüm önce ertuğrullara atıp tutuyordu onlar için düşman diyordu şimdiyse 'düşmanına' gönlünü kaptırmak üzere:img-in_lo eh mehmet gibi birinede kim dayanabilirki zaten:icon_whis bu ilişki ortaya çıktığında herhalde en çk orhan karşı çıkacaktır ali de ilk başta kızabilir belki ama sonra onaylar bence nede olsa oda zamanla bi ertuğrula gönlünü kaptıracak:img-in_lotabi bide selim reşat faktörü var onunda bu ilişkiyi onaylayacağını hiç sanmam o oğlunun tıpkı orhan gibi 'saraylı' birisiyle birlikte olmasını ister bence gerçi bu devirde saraylıyı nerden bulacaksa evde kalır valla:img-hyste
fragmanı hele şükür izleyebildim....:img-yes:
ilk sahneden başlarsak.sanırım murat çantasını takıyor.alide oğlum düzgün tak diyor.muratta ben senin oğlun muyum diyor.yani heyecanlacak bişi yok:icon_whis.
güneş'in bu kadar mehmete karşılık vereceğini beklemiyordum.şaşırdım açıkcası.
orhan nden bu alinin marangozuna gitme olayını büyüttü anlamıyorum.böyle yaparak daha üstüne ilgi topluyor.hem çocuk tek başına gitmemiş ki annesiyle gitmiş.gerçi nisanı da annesi olarak kabul etmiyor ki orhan.hiç zannetmiyormuş.sanki kendisi çok babası da.
ali sanırım numana nisanı anlatıyor."gösterişsiz,sade...yüzünde hep bir hüzün var".nisanı iyi tanışımız ali.
mehmet babasına kendi düşüncelerini,hayallerini açıklıyor ve destek istiyor.bakalım selim reşat bey destek verecek mi?pek zannetmiyorum.
"insan herşeyini kaybetse bile,bir teselli var bence"
"ölüm,bizi sevenleri üzmekten başka hiç bir şeye yaramıyor"
bu replikler bölümün en güzel sahnlerinin en güzel replikleri(araba kovalamcısı hariç o aksiyonu hiç bir sahneye değişmem:img-cool2)
orahanın ne yapmak istediğini anlamıyorum.bunlar gerçekten kaza geçirirlerse sorumlusu %100 orhandır.hadi aliyi düşünmüyorsun o zaman muratı da mı düşünmüyorsun anlamış değilim.
ama son sahnedeki orhanın bağırışı ve yüz ifadesi süper ....:img-wink:
neyse şimdilik bu kadar yeter...
görüşmek üzere...bye
Sevgili moderatörümüz Sultan özetimizi eklemiş.Teşekkürler.:img-in_lo
Hadi yoruma.:img-wink:
Gazetedeki haberi görünce fenalaşan Rana hastanededir.
Haberin ne olduğu hala belli değil?:bilmim
Serra’nın yanında olduğu için telefonları duymayan Orhan, hastaneye geldiğinde Ali’yle Nisan’ı yan yana görür.
Serranın yanında keyfine bak sonra da Ali ile Nisan'ı beraber görünce sinirlen.
Kendi hatası olduğu için hesap soramaz ama gördüğü manzara, onu yeni kararlar almaya iter.
Serra'nın değilde karının yanında olsaydın.Kim kime hesap soracakmış ya Nisan'ın sana soracağı hesaplar.:img-beee:
Rana’nın başına gelenler, Selim Reşat’a hanedan mensuplarının sürgünde yaşadığı acıları anımsatır.
Genel tanıtımda yazan sürgün acılarını bu bölüm göreceğiz sanırım. :icon_sorr
Babasının ördüğü duvarları henüz aşamayan Mehmet, Güneş cephesinde ise gayet başarılıdır. Güneş’in baştaki itirazlarına rağmen iki genç arasında tatlı bir ilişki başlar.
Bir başarısızlık bir başarı bakalım bu işin sonu ne olacak?:icon_whis
Ali, cinayet soruşturması nedeniyle on yıl önceki kâbusu yeniden yaşar.
Flashback bölümleri.Elif'in öldürülüşü,Ali'nin karısını bulması.:icon_sorr
Bir yandan da oğluyla kurduğu bağ her gün daha da güçlenmektedir. Sonunda akşamları da Murat’la görüşmenin bir yolunu bulur. Ama bunun için hiç bilmediği bir dünyaya adım atması gerekecektir.
Murat ile Ali'nin kurduğu bağın güçlenmesi güzel de hiç bilmediği dünya ne olaki acaba?:bilmim
Ve bir gün kendi dünyasının kapıları da hiç beklemediği konuklara açılır.
Nisan'a ve aşka mı açılıyor acaba?:img-blush
Ali ortaya çıktığından beri hayatının kontrolünü elinden kaçırmaya başlayan Orhan iyice sıkışmış durumdadır. Sonunda, büyük sırrını daha fazla içinde tutamaz ve patlar.
Bu patlama sonrası sanırım o araba sahnesi yaşanacak ve sonuç üzüntü olacak.
Orhan ilk kime söyler acaba sırrını?:bilmim
Ne çok bilinmeyenli bir özet.
Şimdi iş pazartesiyi beklemeye kaldı.:img-wink:
Sevgiler.bye
Özetde kötü bir süpriz ya da bir kazadan bahsedilmediğine göre o bir rüya. Kaldı ki Orhan demek ki kontrolünü kaçırmadan dolayı sıkışıyor daralıyor. Ve kabuslar görmeye başlıyor...
Resimler de de zaten belli edilmemiş. Özet de her detay verildiğine göre kaza sahnesini geçelim..
Murat'ın bu evin çocuğu, şehzadesi olduğunu herkes biliyorsan Orhan sırrını bence Mehmet'e açar. "Murat bizim çocuğumuz değil." ikinci bir seçenek de Serra ya açması "Murat benim çocuğum değil ve her geçen gün elimden kayıp gidiyor."
Ali'nin akşamları nasıl Murat i göreceğini hakkatten merak ediyorum. Acaba nasıl kapılar açılıyor bilinmezler ne.. Ali 'nin hayatına Nisan yavaş yavaş dahil oluyor bu belli. Ama hiç bir tahminde bulunamıyorum.
Güneş Mehmet ikilisi gerek özet gerek fragman gerek resimlerde görüldüğü üzere çok mutlular.
Puf.. Pazartesi gelse de sorular bi dinse...
Özetde kötü bir süpriz ya da bir kazadan bahsedilmediğine göre o bir rüya. Kaldı ki Orhan demek ki kontrolünü kaçırmadan dolayı sıkışıyor daralıyor. Ve kabuslar görmeye başlıyor...
Resimler de de zaten belli edilmemiş. Özet de her detay verildiğine göre kaza sahnesini geçelim..
Murat'ın bu evin çocuğu, şehzadesi olduğunu herkes biliyorsan Orhan sırrını bence Mehmet'e açar. "Murat bizim çocuğumuz değil." ikinci bir seçenek de Serra ya açması "Murat benim çocuğum değil ve her geçen gün elimden kayıp gidiyor."
Sevgili tubi,ben henüz Mehmet'e açacağını düşünmüyorum.
Ya sizin dediğiniz gibi Serra ile paylaşabilir ya da eğer o kaza sahnesi rüya ise yataktan Muratttt diye bağırarak uyanacaktır ve Nisan'da uyanıp ne olduğunu soracaktır.O zaman bu sırrı Nisan'a açabilir.Çünkü Nisan ve Ali'nin yakınlaştığının da farkında olabilir.Nisan'a Ali'yi Murat'ı kaybetmeleri konusunda bir tehdit olarak gösterebilir.:icon_whis
Bölüm de Nisan'ın şaşkın bakışı ile bitebilir.:img-wink:
Sevgili tubi,ben henüz Mehmet'e açacağını düşünmüyorum.
Ya sizin dediğiniz gibi Serra ile paylaşabilir ya da eğer o kaza sahnesi rüya ise yataktan Muratttt diye bağırarak uyanacaktır ve Nisan'da uyanıp ne olduğunu soracaktır.O zaman bu sırrı Nisan'a açabilir.Çünkü Nisan ve Ali'nin yakınlaştığının da farkında olabilir.Nisan'a Ali'yi Murat'ı kaybetmeleri konusunda bir tehdit olarak gösterebilir.:icon_whis
Bölüm de Nisan'ın şaşkın bakışı ile bitebilir.:img-wink:
sevgili mause
Nisan ile paylaşması olası Ali & Nisan aşkının başlamadan bitmesi demek bence. Çünkü Nisan Murat ı almak için Ali'nin ona yaklaştığını düşünür. Zaten genel özetde de Nisan Ali'yi tanımadan ona bir şeyler hissedecek denmişti.
Bu durumda Nisan seçeneğide elden gider. Mehmet de olmazsa..Gönül Hanım ve Selim Reşat Bey zaten olamaz.. Geriye bir tek Serra kalır. Onunla paylaşabilir. Bu da ileride Serraya koz olur. Eğer Orhan onu bırakmaya kalkarsa bütün bildiklerini başkalarına anlatacağına dair..
(Amma da senaryo yazdım)
Sevgili Sultan abla özet için öncelikle teşekkürler..Nasıl bilinmeyenli bir denklem bu özet böyle.Karıştıkça karışıyor...
Gazetedeki haberi görünce fenalaşan Rana hastanededir.
Önemli birşey olmayacaktır.O yaştakiler için bu tarz haberler mutlaka sağlık kısmından fire verdirir.Yok sinirlenmesin,yok heyecanlanmasın tarzındaki sözlerle geri gönderirler bizim sultanı
Serra’nın yanında olduğu için telefonları duymayan Orhan, hastaneye geldiğinde Ali’yle Nisan’ı yan yana görür.
Orhan bu konuda ne diyim sana yani.:icon_whis:icon_whis
Kendi hatası olduğu için hesap soramaz ama gördüğü manzara, onu yeni kararlar almaya iter.
Normal bir adam için bu asla garip karşılancak bir durum değildir herhalde.Sonuçta evin hanımı annesinden bu tarz bir haber alıyor.Eee uçak kiralayıp onunla mı gelicek şoför evdeyse tabiki onunla gelicek.Ama söz konusu Orhan olunca işin içinde Murat konusundan başka bir de Ali'den sonra gelen paranoyakça hal var:icon_whis
Rana’nın başına gelenler, Selim Reşat’a hanedan mensuplarının sürgünde yaşadığı acıları anımsatır.
Ohh sonunda şu reklamını yaptıkları konuyu görücek olmak sevindirdi.Sırf reklam için koymuş olmasınlar da böyle önemli bir konuyu.
Babasının ördüğü duvarları henüz aşamayan Mehmet, Güneş cephesinde ise gayet başarılıdır. Güneş’in baştaki itirazlarına rağmen iki genç arasında tatlı bir ilişki başlar.
Mehmet'in bu duvarları yıkması zaten Güneş ile olacak bir olaydır..İkisini bir anda yürütmesi olanaksız geliyor bana.Ama güneş için şaşırıyorum.Gerçekten de o ikinci bölümde şöyle yapalım,böyle yapalım diye esip savuran avukat kız Mehmet'i görünce dönüverdi.Şimdi burda güçlü aşık mı demek lazım yoksa zayıf kişilikli insan mı bilemedim:icon_whis:icon_whisGüneş karakteri için çok kararsızım.Akıllı bir davranışı pek yok.Mezar açtırma fikrini de Necati'nin verdiğini düşünürsek:icon_whis
Ali, cinayet soruşturması nedeniyle on yıl önceki kâbusu yeniden yaşar.
Denklemin bilinmeyenlerinden biri de bu olay..Ali'nin 7 aylık hamile karısının öldürülmesi gibi katliam bir durum ve Ali'nin elinde cinayet aleti ile bulunup suç üstü yapılması.Lütfen artık bunları bir şekilde görelim.:img-yes:
Bir yandan da oğluyla kurduğu bağ her gün daha da güçlenmektedir.
:happy0064
Sonunda akşamları da Murat’la görüşmenin bir yolunu bulur.
Okuldan alıyordu zaten..Şimdi ne buldu ki.Nisan mı getircek her akşam.Bu kafamı karıştırdı:icon_sorr
Ama bunun için hiç bilmediği bir dünyaya adım atması gerekecektir. Ve bir gün kendi dünyasının kapıları da hiç beklemediği konuklara açılır.
Murat'a marangozluk hakkında bilgiler mi vericek acaba Murat merak edince.Bu da Nisan ile Murat'ın dünyasını ona açıcaktır.Ali için başka farklı bir konuk henüz aklıma gelmiyor.
Ali ortaya çıktığından beri hayatının kontrolünü elinden kaçırmaya başlayan Orhan iyice sıkışmış durumdadır. Sonunda, büyük sırrını daha fazla içinde tutamaz ve patlar.
Bu sır meselesi büyük olduğundan yola çıkarak Murat'dır..Serra durumunu kimseye açıklayamaz herhalde.Çünkü o konuda haksız.Hani bir yerde ufacık bir sebeple kimsesiz çocuğu aldı da bir artısı olabilir her ne kadar hukuksal olmayan yollarda olsa da ama Serra konusu..Kendini yalnız hissedip destek alması falan filan..En saçma şeylerdir:icon_whis
Ozetimiz gelmis, hosgelmis :happy0064
Ozette yer almasa bile ben israrla fragmandaki o sahnenin ruya olmadigini dusunuyorum nedense, biraz action istiyor canim galiba.
Selim Resat tarafindan hatirlanacak surgun acilari icin cok sevindim cunku cok merak ediyorum bu konulari, ayrica tanitim cumlesinin reklam amaçli olmamasi içime su serpti :good: gelsin flashback'ler ..
Ayrica bu durum Ali icinde gecerli, madem eskiyi hatirlicak eminim sordugumuz sorularin bircoguna yanit bulacagiz ..
Mehmet umarim babasini ikna eder ve sonunda istedigi gibi yasar ..
bence nisanı aliden uzaklaştırm ak için nisana patlıycak=(fikret babayı severim ama Orhan rolüne sinir oluyorum!
valla orhan nekadar nisanı aliden uzaklaştımaya çalışırsa çalışsın geçti borun pazarıbye şimdi ali son yaşananlardan sonra nisanın gözünde kahraman olur:img-blush daha önceki yaptıklarınıda düşünürsek bknz:nisan ağladığı akşam onu dolaştırırken söylediği sözler (az ama özdü), masanın yapımındaki yardımı,rana hnm olyında camı kırıp içeri girmesi vs.nisan zora düştüğünde ali hep yanında ama ya orhan daha nisanın ilgi alanlarını bile küçümsüyo
orhan da yaptıklarına yansın:img-cool2 orhan karakterini bazen seviyorum oğluna düşkünlüğü falan tam bi baba gibi ama bazende şu bencilliği deli ediyo beni bknz:kısırlık olayındaki tutumu ve serra olayı...bak şimdi yazdıkça yine kızdım orhana:icon_evil
bölüm yorumu değil ama genel bişey sölemek istiyorum ben bu hfta izlemeye başladım biraz karışık geldi ancak oyunculuklar mükemmel ..özeliklede meslisa söznin performansına hayran kaldım ...bu dizinin başarılarının devamını dilerim
mrb;yarınki bölüm çok güzel olacak..nisan ve ali yakınlaşmasını heyecanla bekliyorum..murat ve nisan'ın,ali'nin atölyesine gelecekleri sahneyi merak ediyorum çok..orhan'ı da yarın baya bi sinirli izlicez..
gerçekten merak içindeyim.
orhan nasıl bir duruma düşüyor ki oğlu arabadayken ali ile araba davası içine düşüyor. benim tahminim o esna