Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
gerçekten dünkü bölüm muhtesemdi yine. orhana yaziklar olsun. nisan bi dügüne gitigi için demedigi laf kalmadi ama kendi yaptiklarini görmüyo alah alah
bazi arkadaslarimiz 8 bölümün fragmanini izlemisler. aceba rica etsem, link var mi birinizde ?
Yeni başlığımız hayırlı olsun yavaş yavaş sevdiğim dostlarımda yorum yazmaya başladılar. Çok seviniyorum. :img-blush
Gülbeşeker'im,Yağmur'cum, Cemo'canım, Tree'canım, Messa'm ve forumdaşlarım anket cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :img-in_lo
Genel olarak iyi bir bölümdü gitgide tempo artıyor. Bize yorumlayacak fazla birşey, fragmanda açık kapı bırakmasalarda her hafta pazartesi gününü heyecanla bekliyorum.
Birde oyuncularla ilgili şöyle bir yorumum olacak. Ali komiser'in yakasına yapıştığı anda ben karşımda Ali'yi değil, acayip rol kesen Nejat İşler'i görüyorum. Açıkçası dikkat dağıtan ve diziye adapte olmamı engelleyen birşey benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum doğrusu :icon_whis
Ezel99 meşhur tüplü siteye 8.bölüm fragmanı diye yazarsan bulabilirsin. :img-wink:
Serra gerçekten aşık oldu Orhan'a ben ilk başta çıkarcı buz kız diyordum ama beni yanılttı.
Murat'ın daha ne kadar Ali'ye böyle mesafeli davranacağını merak ediyorum.
Nisan mı o buzları eritecek yoksa Ali Murat'ı karşısına alıp konuşacak mı?
Ya da tahmin etmediğimiz başka bir şey mi olacak.
Murat&Ali sahneleri yeni bölümde böyle olmasın.
Yeni başlığımız hayırlı olsun yavaş yavaş sevdiğim dostlarımda yorum yazmaya başladılar. Çok seviniyorum. :img-blush
Gülbeşeker'im,Yağmur'cum, Cemo'canım, Tree'canım, Messa'm ve forumdaşlarım anket cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :img-in_lo
Genel olarak iyi bir bölümdü gitgide tempo artıyor. Bize yorumlayacak fazla birşey, fragmanda açık kapı bırakmasalarda her hafta pazartesi gününü heyecanla bekliyorum.
Birde oyuncularla ilgili şöyle bir yorumum olacak. Ali komiser'in yakasına yapıştığı anda ben karşımda Ali'yi değil, acayip rol kesen Nejat İşler'i görüyorum. Açıkçası dikkat dağıtan ve diziye adapte olmamı engelleyen birşey benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum doğrusu :icon_whis
Ezel99 meşhur tüplü siteye 8.bölüm fragmanı diye yazarsan bulabilirsin. :img-wink:
çok tskler cevap verdigin için fakat anlamadim "meshur tüplü mü" ?? o da ne ?
bitanem_61
23-10-07, 13:48
En sevdiğiniz karekter? mehmet ali
En sevmediğiniz karekter? selin serra orhan (geriyede pek bişey kalmadı )
En beğendiğiniz sahne? muratın heyacanlı bir şekilde annesine düğünde çocukların balonları ucuracağını anlatması
En beğenmediğiniz sahne?serranın olduğu sahneler
mehmetle güneşin parktaki sahneleri :love04::love04::love04: ilerleyen bölümlerde engellene bilirmi
fragmanı bir kere gördüm nisan evi terk ettikten sonra ali kapıda orhanla konuşurken nisan ve muratın gitiğini öğreniyor sonra kavga etmeye başlıyorlar evet senaristlerin sadece aşk konusunda işkence yaparlar diğer konuları konuları çok çabuk geçerler tabi yanılıyorda olabilirim
En sevdiğiniz karekter?
Nisan ,Ali ,Murat
En sevmediğiniz karekter?
kesinlikle Güneş:img-cool2
En beğendiğiniz sahne?
Nisan ,Ali ,Murat üçlüsünün düğünde oybadığı bölüm :happy0064
En beğenmediğiniz sahne?
mehmet ve güneş in öpüştüğü sahnelerin hepsii:img-cool2:img-cool2
Sevgili asia ablacığım...
Öncelikle yarın bunu okuyacağını bildiğim için yazmak istiyorum üstüne basa basa.. Benim çökük bir günümde seninle yorumlaşmak (bu deyimide nerden çıkardıysam) çok güzel oldu. Birden kendi sorunlarım gitti yerine başkasının sorunları geldi. Sanki ben çözeceğim Ali & Murat & Nisan & Orhan çemberini
Şimdi.. Gelelim soruya.. Mehmet i apar topar askere göndermesi.. Yine aynı cevabı veriyorum ben : Korku. Bütün kapılar kaybetme korkusuna çıkıyor. Dedim ya insan kaybetme korkusuna saplanınca batağa batmış gibi olur. Korkularından saçmalar işte.. Orhan da bunu yaptı. Kardeşini de kendinden uzaklaştırdı. Aslında amaç yine kaybetmemek. Yine bir yanlış. Konuşsa anlatsa çözüm bulabilir. Ama kaybetmekten korkunca.... Kaçar saklanır saçmalar yalan söyler ve batar... Orhancığımda bunu yapıyor işte. Kendince doğru olan şeyi yaptığını zannediyor ama mantıklı bakamıyor. Çünkü tek değerli varlığını kaybetmek istemiyor.
Bu arada Mehmetin o repliğine bende bayıldım O dönemlerde olsaydı cidden Orhan korkusundan hepsinin kellesini uçururdu
Efendim bir dahaki Orhan savunmamda görüşmek üzere esen kalın
tubicim karşılıklı bu... seninle yorumlaşmak da öyle..:img-yes:
Evet Orhan kapana kısılmış bir karakter.... hem kendi iç dünyasında.. hemde aile içi durumlarda bir türlü istediği yerde değil.. bu yüzden Murat'a böyle sıkı sıkıya sarılışı işte...
Tadamayacağını düşündüğü babalık duygularının yoğunluğu... korkuları... hastalıklı halleri, hep o yorulmuş..zorda kalmış kişiliğinin yansımaları.. boşunamı diyoruz tedavi şart diye..
Efendim bir daha ki Orhan-Ali paslaşmamızda görüşmek üzere..
hyoldas sormuş.. Selminim bölüm sorumlumda yanıtlamış diğer arkadaşlarla birlikte..
Bizde yazalım bakalım..
En sevdiğiniz karakter? Ali,Nisan,Mehmet ve Murat
En sevmediğiniz karakter?Serra
En beğendiniz sahne? Nisan ve Ali'nin kıymık çıkarma sahnesi+ enfes müzik
En beğenmediğiniz sahne? Orhan ve Serra'nın manasız sohbetlerinin olduğu her sahne..
sevgiler herkese..
Hande'ciğim anketini bende cevaplıyayım.:)
En sevdiğiniz karakter?
Ali,Murat
En sevmediğiniz karakter?
Selin,Serra
En beğendiniz sahne?
Ali,Nisan ve Murat'ın bir arada oldukları düğün sahnesi.
Ama rica ediyorum bir daha Nejat'a halay çektirmesinler tüm karizma gidiyor.:img-hyste
En beğenmediğiniz sahne?
Orhan'ın Murat'ı Ali'ye karşı doldurduğu sahne ve Selin'in Ali'nin dükkanına gelip konuştuğu sahne.
7. bölüm ile ilgili unutamayacağınız bir anekdotu anlatır mısınız?
Murat'ın Ali'ye karşı soğuk olduğu sahneler.
--------
Dün akşam ki bölümde düğün sahnesi her şeyiyle çok güzeldi.
Hele Numan abi'nin sahneye çıkıp gelinle damadı sahneye çağırdığı sahnede gelinin adını yanlış söylemesi ve Ali'nin Necla,Neclaa diye seslenmesi süperdi.:)
Mehmet'in caanım saçları gitti acıdım valla.
Güneş'le vedalaşmaları,Mehmet'in birlikten Güneş'i araması ve galiba sana aşık oldum demesi falan çok güzeldi.:img-yes:
Ali ve Murat'ı düğün sahnesinde bu kadar sıcak gördükten sonra Orhan'ın Murat'ı doldurup Ali'den soğuttuğu sahneleri izlemek beni üzdü.:icon_sorr
Murat akıllı çocuk er ya da geç doğruyu görüp Ali abisine soğuk davranmaktan vezgeçecektir diye düşünüyorum.
ıslak ıslak
23-10-07, 14:07
Yine zamanın su misali akıp geçtiği bir bölümdü..:icon_whis İzlerken çok kaptırdığım için mi bilmem ama bir bakmşım bitivermiş oluyor.. Neyse yer yer Orhan'dan nefret ederek izledim bu bölümü, gerçi onun da kendi adına haklı sebepleri olabilir ama bu kadar sinsi bir şekilde Murat'ı Ali'ye karşı doldurması ve buna karşılık Ali'nin çaresizliği, Mehmet'i evden uzaklaştırması, Nisan'ı üzmesi ve Serra'yı kullanması pes dedirtti bana.. Gitgide en antipatik karaktere dönüşüyor dizide gerçi babasıyla yarışır durumda bu konuda ya neyse..:icon_whis
Handecim anket cevapların geliyor
En sevdiğiniz karakter?
Ali,Murat ve Nisan üçlüsü
Orhan
En beğendiniz sahne?
mehmet'in ayrılırken güneş'e söyledikleri, murat ali ve nisanlı düğün sahnesi
En beğenmediğiniz sahne?
Orhan'ın Murat'ı Ali'ye karşı doldurduğu ve Murat'ın Ali'ye karşı olan soğuk davranışlarından zevk aldığı her sahne..
Ali'nin polise olan tepkisi, Murat'ın soğukluğu karşısındaki çaresizliği ve dizinin sonunda Orhan'a karşı kılıçları kuşandığı sahne..
Gamze ablam seninle burada'da karşılaşmak büyük keyif... Melalcim cidden o sahne süperdi gelinin adını nasıl yanlış söyledi. :) Murat'ın Ali'ye soğuk davranması beni de üzüyor, inşallah en kısa zaman da araları düzelir. Bende 8. bölüm fragmanını izleyemeyenlerdenim hatta dünkü bölümün sonunu bile izleyemedim. Gidip bakayım bir neler oluyor.
Edit:Hande'm, Messa'da kimmiş? :P Kendimi yabancı gibi hissettim biran.
kaçıran arkadaşlar olmuş galiba gerçi malum video paylaşım sitesinden de izleyebilirsiniz ama ben yine de haber vereyim bu akşam saat 22:15'te bsnin tekrarı var bbgnin yeni bölümünü vermiyolar onun yerine saat 20'de bbgnin geçen haftaki bölümünü veriyolar sonra da bizim dizinin tekrarını veriyolar 22:15'te anlaşılan kanald bu akşamı tekrarlarla geçiriyo:icon_whis
Gamze ablam seninle burada'da karşılaşmak büyük keyif... Melalcim cidden o sahne süperdi gelinin adını nasıl yanlış söyledi. :) Murat'ın Ali'ye soğuk davranması beni de üzüyor, inşallah en kısa zaman da araları düzelir. Bende 8. bölüm fragmanını izleyemeyenlerdenim hatta dünkü bölümün sonunu bile izleyemedim. Gidip bakayım bir neler oluyor.
Edit:Hande'm, Messa'da kimmiş? :P Kendimi yabancı gibi hissettim biran.
SAğol Selmincim..
Takip ettiğim dizilerden ilk üçün içinde olanı olunca...
Tanıdık arkadaşlar da varmış deyip, yorumlarımı yazdı işte..
Murat ve Ali'nin aralarındaki soğukluk beni de üzdü..
Orhan çocuğun beynini yıkayarak, iyi etmedi bence..
Çocuk kaba! biri olup çıktı...
Orhan kendi snobluğunu ve hakir görme davranışlarını çocuğa da aşılamaya çalışıyor..
Tabii buna dur diyen ilk insanlardan biri Nisan olacaktır...
Diğeri olağanüstü öfkelenmişve incinmiş Ali..
görüşmek üzere hoşçakalın..
ikizlerbur
23-10-07, 15:04
çok güzel bir bölümdü(her zamanki gibi..:))
Ali-Murat arasındaki arkadaşlık çok iyi gidiyordu halbuki... ta ki orhanıın son davranışlarına kadar
Ben bi aralarının iyi olduğu zamandan başlayayımda orhanın yaptıklarına dönücem zaten
Arabadaki Ali-Murat sahnesi.. Muratın Aliye aşkı sorması Alinin verdiği cevap Alinin aşkı tanımlamaya çalışması,ve muratın itirafı..:)
Nisan'da ateş bacayı çoktan sardı,artık camlarda bekliyor Ali ve Murat'ı ee tabii aynaya bakmadan aşağıya inmiyor
Nisan aslında biraz belli ediyor sanki duygularını mesela Aliye söyledikleri samimi,içten vs vs:)Alinin yüzündeki tebessüm Nisan'ın duygularının tek taraflı olmadığının kanıtı..
Ve tabi düğün sahnesi Nisan Hanım saçları açmış hemen...Ali'nin yanında saçlar çoğunlukla açık zaten:)
Ben halay sahnesinden çok Alinin Nisan'a sorduklarını beğendim, "siz kimsiniz" onu her şekilde tanımaya çabalıyor..
Ali,Nisan ve Murat'ı görünce heyecanlandı sanki biraz, o masaya oturduktan sonra Nisan'a bakışları hele. Numanın gözünden kaçmadı zaten hemen farketti
Ayrıca Numanın Nisan ve Murat konuşmalarıda çok güseldi Nisanı halaya kaldırışı
Ve her güsel şeyin bir sonu vardır hesabı bu güsel gecede sona erdi..El sıkıştıklarında araya sokulan müzikle beraber bu ikili arasında güzel ve engellerle dolu bir aşk izleyeceğimizi hissettirdi zaten kaç bölümdür hissediyordukta bu bölümden sonra kesin:img-yes:
Orhan ve Selim Reşatın iş yemeğine gelince bazen sinir oluyorum şu Selim Reşata Orhanın ağzına tıktı lafı..
Bir ara Orhan Nisanı Aliyle görücek zannettimde olmadı
Gerçi pek bir şey farketmedi ha ikisini beraber gördü ha fotoğrafları gördü
Orhanın bu olaya kızmasında kendine göre haklı sebepleri var Muratı kaybetme korkusunun yanına birde Nisan'ı kaybetme korkusu eklenenince üstüne babasıylada kavga etmişti...Teselliyi Serranın yanında aradı ben artık o ikiliye kızamıyorum Serranın aşkını ben sadece para üzerine konmak olarak düşünmüştüm ama oda seviyor orhanı orhanında serradan hoşlandığı ortada
Ve Orhanın Murat üzerinde oluşturduğu müthiş baskı,nasıl beynini yıkadı çocuğun iki sözle çocuk psikolojisinden çok iyi anlıyor bu orhan
Cıvıl cıvıl çocuğu puta çevirde delirdim tvnin karşısında
Aliye yapılmış nasıl büyük bir haksızlıktır bu..sen istedğin gibi eğlen oğlunla ama gerçek babasına bir "abi" sözünü bile çok gör
Ben Alinin yerinde olsam çok pis dövmüştüm Orhan'ı orda bide sen onun şoförüsün nasıl davranması gerektiğini bilmeli diyor orda utanmadan...
Ali-Nisan-Orhan-Murat' daldım diğerlerini unuttum
Selinden başlıyalım Kadının içne düştün dedi ya boğdu adamı sıktı bende sıkıldım tabi izlerken yok evlenseymişte yemek yapsaymış o özgür kız,hiç birşeyi akmayan kız imajını yok etti benim gözümde
Mehmete gelince saçlar gitti garibimin..
Güneş asker yolu gözlüyor hemencecik özlemiş oda
Şu yeni gelen hizmetçiyede gıcık oldum hiç birşey görmediği çok belli bol keseden sallıyor.
Asıl mevzuyu unuttum güneşte sorup duruyordu ne zaman patlar dyanamıyacak hale gelir abim diye bölüm sonunda patladı sonunda
Orhan kendi kazdığı kuyuya kendi düşücek yine
Burdan Orhana "Kendim ettim kendim buldum" şarkısını gönderiyorum
Oğlunu Ali'den uzaklatırdı yanı sıta şimdi çvresindeki herkesi kaybedicek bir tek Serra kalıcak yanında..Onuda başka seven yok doğru düzgün
Fragman çıktımı bölüm sonunda bilmiyorum Çıktıysada izleyemem iyi oldu keyifle bölüm yorumu yapamıyorsun...hem biraz merak edelim dimi ama:)
En sevdiğiniz karakter?
Ali - Nisan - Mehmet -Murat - Güneş
Serra - Dede
En beğendiniz sahne?
Düğünde Ali'nin Nisan'ın elini tuttuğu - eve bırakıp ardından baktığı - Numan'a kendime itiraf etsem dediği sahneler (düğün sahnelerinin tamamı)
En beğenmediğiniz sahne?
Serra'lı tüm sahneler - Mehmet - Güneş öpüşme sahneleri biraz abartılıydı bırakda askere gitsin diyordum
Ali'nin dava dosyasının kapandığını öğrendiğindeki tepkileri o dosyadan hala kan akıyor demesi :(
PAMUK_MELEGIM
23-10-07, 15:12
En sevdiğiniz karakter? Mehmet,Alii ve muratt
En sevmediğiniz karakter? Serra:img-cool2
En beğendiniz sahne?Nisan,Ali ve muratin dugun sahnesii
Ve Mehmet le Gunesin Ayrilma sahnesii
En beğenmediğiniz sahne: orhanin murati doldurmasii
ve serra yla orhanin her sahnesii gicik seyler...
Cok guzel bir bolumdu yine cok begendim,, bunu
birkac bolumdur fark ettim addi neydi yaa unuttum...
dugunu olan vardi yaa bence onu elifin olumden bir payi var
ikizlerbur
23-10-07, 15:13
Anketide yapayım tam olsun:)
En sevdiğiniz karakter?
Başta Ali sonra Murat ve Nisan
Bu bölüm için Orhan bu gıcıklığı bize gösterebileceğinin en üstünde gösterdiği için Fikret Kuşkan'a teşekkür ediyorum
En beğendiniz sahne?
Düğünde Ali ve Nisan arasında geçen diyaloglar bakışmalar..
En beğenmediğiniz sahne?
Orhanın Muratın beynini yıkayışı ve Alinin hesap sorması üzerine yüzsüzce verdiği cevap
Numan ve Alinin içki sofrasında konuştukları Alinin "kendime bile itiraf edemiyorum sana nasıl anlatıyım"demesi
Ve son sahne Alinin patlayışı dava açmaya kara vermesi
anketle bölüme yorum getirmek daa kolay bende öle yapiyim :)
En sevdiğiniz karekter?
tabikide başta mehmet sora nisan,ali
Güneş!!!!! ve Selin ve Serra..bütün sırnaşık rolleri alanlar kısaca :)
En beğendiğiniz sahne?
halay sahnesi :)
En beğenmediğiniz sahne?
güneşin mehmete yapıştığı sahne!!
En sevdiğiniz karekter?Orhan- Ali - Nisan
Güneş
En beğendiğiniz sahne?
Murat ın çantasını istediği Çanta
En beğenmediğiniz sahne?
Babasının orhan ı küçük düşürdüüğü sahne
En şık
Nisan
En Rüküş
Güneş
En Yakışıklı
Orhan
En Çirkin
Güneş
bölüm muhteşem ötesiydi..fazla uzun yoruma gerek yok:img-yes:fragmnı izledim...orda nisanla murat bi yere gidiyolar ya rana sultanın evidir ya da....(alinin diye bağırasım geliyo ama):img-yes:
anketi cevapliyim
En sevdiğiniz karekter?- Ali - Nisan-murat
orhan-serra-selin
En beğendiğiniz sahne?
halay kısmı:bella
En beğenmediğiniz sahne?
muratın aliye yaptıkları:icon_cry:
En şık
Nisan
En Rüküş
selin:)
En Yakışıklı
nejo
En Çirkin
selin
siyah-beyaz
23-10-07, 17:07
Ali'nin evli birine birşeyler hissetmeye başlaması,Nisan'ın kocasının onca rica ve tembihlerine rağmen Ali'den uzak kalamaması hoşuma gitmiyor.Yanlış bana göre.Eğer ki o yöne kayarsa dizi,Güneş ve Mehmet için izleyeceğim ...Bukadar mesafeli bir eş Allah, hiçbir erkeğe vermesin.Nisan ve Ali'yi kastediyorum.Tabii burda Nisan mesafeli olduğu için erkeğe dedim,kimseye vermesin aslında...
Ama tüm oyuncular süper oynuyorlar,tebrik ediyorum...
allaahım bu dızı neden bu kadar gec saatte kac bolumdur uyumuyjam ıslıyjem dıyorum ewe gelıorum uyuyorum uyanıp ızlerım dıyorum ama ne mumkun kac bolumu boyle kacırdım cok uzgunum maalesef bu kadar guzel bı dızı nasıl kacar?hem de pazartesılerı en yorgun ve bunalımlı gunum yaaw
Merhabalar...
Maalesef bu bölümü genel olarak düşünürsek beğenmediğimi itiraf etmem lazım:icon_sorr.Güzel sahneler tabiki vardı ama sıkan sahnelerin daha fazla olması sanırım durumu daha fazla etkiledi..
-Mehmet-Güneş sahnelerinin gerçekten çok abartıldığını düşünüyorum.Bu abartı yanlış anlaşılmasın asla öpüşme yüzünden değil.Bana ilginç geliyor..Bir yanda Mehmet gibi deyim yerindeyse aklı bir karış havada bir karakter.Bir yanda abisi için kendini bir anlamda unutmuş,hayatında hiç aşık olmamış,bu konuda tamamen kapalı Mehmet gibi tipleri sevmeyecek bir kız..Aralarında gerçek bir olmaz mı?Tabiki olur..Ama bunun dün yansıtılış biçimi garibime gitti.Her iki karakter(özellikle Güneş)nasıl oldu bir anda yelkenleri bu denli suya indirdi.Hayır,hiç anlamıyorum bu çifti ben...:bilmim
-Diğer çiftimiz Ali&Nisan...Sanırım onların gelecek aşkı reytinglere de fazlası ile yansımış.Oranlardaki artış belli oluyor..Bunda da Türk izleyicisi nerde aşk orda reyting anlayışı içinde sürüklenip gidiyor.Dizinin reytinglerinin iyi olmasına tabiki seviniyorum ama bu denli bariz olması da birçok dönem dizisinin kaldırıldığını düşünürsel insanın içini acıtmıyor da değil...Her neyse konumuza dönelim:img-icecr:img-icecrBu aşkın temellerinin gayet sağlam atıldığını belirtmiştim.Bu bölümde de diğer bir etken olan bakışlar ile gitgide sağlamlaşıyor..
Ama gelin görün ki o halay sahnesi abartı üstü bir sahneydi.Ne olursa olsun bir insan hiç tanımadığı birşeyi nasıl sevebilir.Nasıl imrenir?Nisan hayatında kaç mahalle düğünü görmüş de hep imrenmiş.Hayır olabilir tabiki..İnsanlar bu tarz şeylerden zevk alabilir.Ama Nisan'ın Osmanlı soyundan olduğunu göstermese bile öyle ya da böyle o soydan geliyor olması fazlasıyla çiğnendi.:mad72:.Ali'nin gözüne sokmak için bu denli çaba sarf etmeye gerek yoktu bence.Bir an korktum Numan ilk çağırdığında kalkıcak diye.O zaman ne düşünürdüm Allah bilir...
-Düğün sahnesindeki halayı da oyuncular için beğenmediğimi söylemem lazım.İnsan çekmeden bir iki çalışır yani:img-icecrYerlere yattım..Hele Nejat İşler.Nejat'ın oyunculuğunu kolay kolay kötü bir şekilde eleştirmem.Ama o da dünkü bölümde çok iyi değildi.
-Dünün en beğendiğim sahnesi kısa bile olsa Numan Abimizin Nilüfer demesi..Bir insan bu denli mi doğal olur ve doğal oynar..Erkan Can'a saygılarımızı iletiyoruz....:img-hi:
-Şöyle yazdıkça aklıma geliyor da ben sanırım dün oyuncuları pek beğenmemişim.Öyle ahım şahım bir tarafı olmayan diziyi şimdiye dek hep oyuncular için,oyuncuların oyunculukları ile artı gördük.Ama anladım ki dün bunlardan biri eksildiğinde sahne de kayboluyor..
İki haftadır fazlasıyla dikkatimi çeken Güneş&Ali sahneleri gibi...Vildan'ı beğenmiyorum,bu diziye yakıştığını hiçbir zaman düşünmedim.Hep zayıftı hala öyle...Ama gelin görün ki özel hayat öyle bir yansıyor ki..Oyunculuğunu hiç beğenmediğim Vildan Güneş olarak abisi yerine aşık olduğu adama bakıyor.Hadi onu geçtim Nejat bile o sahnelerde Ali olmaktan çıkıyor.Kimse kusura bakmasın ama Güneş&Ali sahneleri Nejat&Vildan sahnesi olmuş dün...İki haftadır dikkatimi çeken bu olayı dün fazlasıyla da gördük sanırım.Ben o sempatik(!)sahnelerde abi-kardeş değil,şaka yoluyla atışan iki sevgili görüyorum...
-Orhan...Nasıl kızsam onu mu bilmiyorum.Hayır Serra'ya aşık olsa içim yanmıcak.Kadını resmen kullanıyor..Elimin altında bulunsun hesabı.En ufak birşeyde ona koşması hiçbir direnme göstermeden:icon_ange.Sözde üzerinde yükler var..Bu adam o yükleri taşımak için ne gibi çaba sarf etmiş.Ne yapmış..Sorununu kadının üzerine yıkar,kadın utancından yerin dibine geçer adamda hiçbir belirti yok..Ordan kardeşi bir laf söyler,hurrra onu uzaklaşıtır.Bir laf eder biri Orhan Bey'imizin morali bozulur,oturup yalnız düşünmez bile.Niye düşünsün de beynini yorsun.Onu başka yöne çekicek bir başka kadın zaten var..Eee hani bahsedilen Orhan'ın sözde zor durumu..Sözde mecburiyetten böyle yaptığı?Sıfır altı bir karaktere vurdu gözümde fazlasıyla dün.Ama Fikret Kuşkan olmasa...Bu rol izlenmez bile herhalde.Kendisi dün gene harikaydı...
-Selin&Ali..Sonunda be Ali.Tam tepki olmasa bile aklına geldi sonunda o ilk bölümde"takıntılık meselesi"de söyledi kıza..Hanımkızımız da:img-icecrkaçtı zaten hemen..Bir karakter bir bölümde nasıl değişti anlamadım.O hayatını deli dolu yaşayan Selin,bir anda bir adama hergün güzel yemekler pişirmek isteyen bir kadın haline geldi.Senaristlerimizin bayanlarla bir sorunu mu var..Herkes nasıl bu denli çabuk değişiyor anlamıyorum(Selin,Nisan,Güneş....)
-Ali'nin karısının dosyasının kapanması..Ben o polisa uyuz oldum.Zaten soğuk görünüyor karakter olarak ve bana bu konu hakkında hiç kafa yormadığı,hatta hiç uğraşmadığı gibi bir izlenim verildi..Bu cinayet nasıl çözülcek acayip merak ediyorum.Gitgide bir düğüm daha fazla çıkıyor...
-Murat'ın kafasının doldurulması..Orhan Bey'in ağzı harika laf yapıyor belli.Nasıl bir yoldan girdi de soğukluk olarak adlandırcağımız davranışları saygı adı altında çocuğun beynine yerleştirdi şaşırdım kaldım.İşe de yaradı sanıyor ama uyuyan devin gözüne çomak soktu,Ali'yi hepten sinirlendi..Kim tutucak şimdi Ali'yi görücez
Unuttuğum birşey kaldı mı acaba:img-icecrNeyse eklerim ben bir şekilde...
Okuyan herkese çok teşekkür ediyorum:img-wink:
Dünkü bölüme göre
En sevdiğiniz karakter?
Dün için Murat...Diğer karakterlerin hepsinde dün bir beğenmemişlik vardı ben de.Ama onun çocuksu saflığı her zaman harikaydı.Hele de balon uçurma hevesi..İnsanın onu gördükçe çocuk olası geliyor.
Dün için kesinlikle Orhan..(Bkz=yukardaki yorumum:icon_whis)
En beğendiniz sahne?
Murat'ın balon uçurma heyecanı,Numan Abi'nin gelin adını yanlış söylemesi.
En beğenmediğiniz sahne?
Oyunculuk zayıflığı açısından=Ali&Güneş sahneleri..
Çekilme bakımdan=Ali&Nisan fotoları(nasıl bir mantık hatası anlamadım zaten vedalaşırken foto çekiyor birileri anında da tab ediyorlar fotoyu.Maaşallah Allah herkese bir düğünde böyle hızlı fotoğrafçı nasip etsin
Karakter olarak=Orhan'ın Murat'ın kafasını dolduruş sahneleri...[/CENTER]
sleepinsanity
23-10-07, 18:27
En sevdiğiniz karakter?
Ali
Orhan, Selin
En beğendiniz sahne?
Nisan'ın Orhan'a herşeyi biliyorum dediği sahne. Gerçekten Melisa'nın o anki yüz hali, duruşu, ses tonu çok etkiledi beni. Aynı şekilde Fikret Kuşkan da Orhan'ın yüzündeki şüpheli, korkmuş yüz ifadesi çok iyi yansıttı.
En beğenmediğiniz sahne?
Mehmet-Güneş'in ayrılık sahnesi sanırım. 3 haftada birbirine bağlanan bir çiftin 3 haftalık bir ayrılığının fazla abartıldığını düşünüyorum. Sanırım aşklarının kuvvetlendiğini göstermek üzere böyle iyice dramatize edilmiş bir sahne çekme gereği duymuşlar ama gereksizdi bana kalırsa. Özellikle cidden bu hassas olduğumuz dönemlerde 21 günlük askerlik için bu kadar velvele.. :icon_sorr
Gerçekten bu dizideki replikler benim aklımda fazla kalmıyor sanırım.
Doğrusunu söylemek gerekirse replik açısından yeterince zengin bulmuyorum bu diziyi.
Tabiki de etkileyici bulduğum sahneler de var. 7. Bölüm'den, Ali'nin cinayet soruşturmasını kapattığını söyleyen polise:
"Ölü karım var benim onun içinde. 10 yılım var benim o dosyada.. Kapatamazsınız.. Kapatamazsınız.. Kapanmaz.." :icon_sorr
Gene de senaristlerin yüzlerini yıkayıp, zihin açıcı gıdalar tüketip kendilerine gelmelerini rica ediyorum, lakin bazı replikler sırf söylenmiş olmak için yazılmış veya bir sonraki adıma geçmek için saçma bir şekilde uydurulmaya çalışılmış gibi geliyor bana. :bilmim
Anket dışında, benim de genel olarak beğenmediğim bir bölümdü ne yazıkki.
Özellikle temponun hiç inmediği birbirinden heyecanlı ve oyunculuk açısından fazlasıyla doyurucu bir 6 bölüm izledikten sonra biraz hafif geldi bana, zaman zaman sıkıldığım sahneler bile oldu.
Vildan Atasever'in oyunculuğunu ne yazıkki hala "yapay" olarak görüyorum ve bu duygusuz oynayışı diziyi izlerken beni çok etkiliyor.
Nejat İşler'de de biraz performans düşüşü gördüm. Gerçi Ali gene sinirlendiği, acısını dışarı vurduğu sahnelerde devleşti, orası ayrı :img-yes:
Bana kalırsa Mehmet karakterinin varlığı çok şey kazandırıyor diziye. Çatışmayı yürütmek açısından en önemli karakterlerden biri. Mehmet'i sadece aşık yönüyle görmek biraz üzücüydü, umarım sadece bu bölüme özel kalır bu durum. Mehmet'in Güneş'e olan aşkına inandım, Mehmet Günsür'ün iyi oyunculuğuyla.
Fikret Kuşkan'ın gözü istemsiz mi yoksa istemli bir şekilde mi seyiriyor, çözemedim. Eğer istemliyse gerçekten gözümdeki yeri bin kat daha yükselr, istemsizse bilemiyorum. Fikret'in çıktığı her sahnede gözlerimi Fikret'in seyiren sağ gözünden alamıyorum çünkü resmen :icon_neut
Fragman, Fikret-Nejat ikilisinin karşılıklı atışmalarını, oynadıkları karakterler arasındaki çekişmeyi izlemekten herzaman çok zevk alıyorum ama sanki abartı gibi geldi bu 8. bölüm'deki sahne fragmandan izlediğim kadarıyla.
ayrılık_87
23-10-07, 18:41
Yine gayet güzel bir bölümdü. Bu dizinin diğer dizilerden daha başka bir havası var.
Bu bölümde Orhan a olan sinir katsayısı daha da arttı. Asıl kötülüğü kendine yaptı çünkü Ali' nin sabrını taşırdı. İleriki bölümler yeni gelişmeler açık.
Yine Ali-Nisan sahnesi o etkileyici müzikle birlikte çok güzeldi. Bu bölümde benim en beğendiğim sahne buydu.
Murat 'ın Ali' ye yaptıkları da Ali açısından üzücüydü...
Tüm ailede Murat a karşı büyük bir sevgi var. Eğer ondan ayrılma durumu olursa bu hepsinin için çok zor olacak...
Mehmet Güneş aşkı beni o kadar fazla etkilemiyor. Sanki birşeyler eksik gibi...
sleepinsanity
23-10-07, 18:42
Ali'nin evli birine birşeyler hissetmeye başlaması,Nisan'ın kocasının onca rica ve tembihlerine rağmen Ali'den uzak kalamaması hoşuma gitmiyor.Yanlış bana göre.Eğer ki o yöne kayarsa dizi,Güneş ve Mehmet için izleyeceğim ...Bukadar mesafeli bir eş Allah, hiçbir erkeğe vermesin.Nisan ve Ali'yi kastediyorum.Tabii burda Nisan mesafeli olduğu için erkeğe dedim,kimseye vermesin aslında...
Ama tüm oyuncular süper oynuyorlar,tebrik ediyorum...
Allah hiç kimseye de Orhan gibi bir eş vermesin bana kalırsa. Gerçekten hasta ruhlu, içindeki bastırılmışlığı, ezikliği her fırsatta karısını ezmeye çalışarak ortaya çıkaran, kendi güçsüzlüğünü başkalarında hata bulmaya çalışarak bastıran bir adam. Hele ki son olayda Murat'ı, farkettirmeden Murat'ın inanabileceği şekilde mantıklı bir açıklama sunarak, dolduraşa getirmesi inanılır gibi değildi. Gerçi onu da babası, onu yetiştiren başka her kim varsa o bu hale getirmiş ama insan sormadan edemiyor Mehmet niye baş kaldırmış? Aynı ailede aynı ortamda büyümemişler mi.. Orhan'ın sempati duyabileceğim hiçbir özelliğini bulamıyorum.
Bu arada Batuhan gerçekten çok doğal ve çok iyi oynuyor. Murat'taki değişimleri, Murat'ın sıkınıtısı kaygısını sevincini çok iyi yansıtıyor :good:
ve de Erkan Can'ı daha çok görmek daha çok izlemek istiyorum :)
Mehmet Günsür çok şirindi her zamanki gibi.:img-icecrMehmet -Güneş diyaloglarında oyunculuk hakimiyeti elindeydi.Güneş'e söylediği 'Seni sevecek adam değil dövecek adam arıyorsun.'sözünden sonraki gülüşmelerden sonra baktığı bakışlar yok mu?Muhteşemdi.Adam bu işi iyi biliyor.:img-in_loVeda sahneside çok güzeldi.Mehmet'in telefonda aşkını itiraf etmesi de beğendiğim sahnelerdendi. Gitti o güzelim saçları.Önce yakışmıyacağını düşünmüştüm ama ekranda izleyince yanıldığımı anladım.Kısa saç da çok yakışmıştı.:img-yes:21 günü hızlı bir geçişle sona ersede.Zaten dizinin 2 bölümünde yoktu şimdi de bu ayrılık.:sad53:
Nisan-Ali -Murat sahneleri çok güzeldi.Onlar gerçekten de çekirdek aile tanımına çok güzel uyuyorlar.Düğün esnasında Nisan'ın mütevazi hali ve tebessümlü hali ile Ali'yi çok etkiledi.Artık kadına daha farklı bir gözle bakıyor.Oğlunun Nisan'a duyduğu sevgi ve Nisan'ın oğluna duyduğu sevgiyi görünce Nisan'a bakış açısı değişti.Nisan'dan etkilenmeye başladı.Gün gelicek ki Nisan'a aşık olduğunu anlıyacak.Nisan o kadar gülmeye hasret kalmış ki düğünde onun neşeli halleri beni de neşelendirdi.Bir an için gülmek insana ne kadar yakışıyor diye düşündüm.Gülünce daha bir güzelleşiyor insan.:img-grin2
Orhan battıkça batıyor.Kardeşi Mehmet'in yanında Nisan içinde hayalkırıklığı olmaya devam ediyor.Öyle bir bataklığa saplandı ki Orhan çırpındıkça daha da batıyor.Selim Reşat'ın Orhan'ı ezer tavrı yanlış ama üzülmedim Orhan için.O da babası kadar acımasızca insanları lafla çok güzel ezebiliyor.Murat'ın beynine girip Ali ile mesafeli olmasını istemesinde,karısı Nisan'ı saymaması ve fikirlerine değer vermemesinde bu tavrını açıkça görebiliyoruz.
Ali'nin oğluna ihtiyacı olduğu bir dönemde Orhan'ın yaptığı tam bir acımazsızlık. Aslında Ali'yi tanımak için bir uğraş gösterse onun çok değerli bir adam olduğunu anlıyacak.Ali'nin sadece kötü kaderinin kurbanı olduğunu ,buna rağmen ayakta güçlü durmaya çalıştığını anlıyacak.Ali'nin tek isteği oğlunun sevgisini kazanmak ve bir şekilde oğlunun yanında olabilmek.Oğlunu mutlu görebilmek.Ben hayatımı yaşayamadım,tam manasıyla mutlu olamadım ama oğlum mutlu olsun bende onun yanında olayım isteği taşıyor Ali.
Orhan tam anlamıyla bir baba olabilse anlıyacaktı Ali'yi ama.Murat Orhan için babasının gözünde kazandığı bir itibar,başarı.Belki de Orhan sadece oğlunu babasına takdim ettiğinde kendini değerli hissetti.Babasından itibar gördü. Babası aferin oğlum dedi.Bu yüzden Murat'ı kaybetmekten çok korkuyor.Çünkü Murat Orhan için babasına gösterebildiği bir iftihar sebebi.Murat'ı kaybetmesi babasının gözünde itibarını da kaybetmesi demek. Murat'ı sevmiyor demiyorum.Eminim seviyordur ama Murat'ı kaybetme korkusu sevgisinin üstüne çıkar diye düşünüyorum.
En sevdiğiniz karakter?
Ali..Nisan..Mehmet..
Selin
En beğendiniz sahne?
Dügün sahnesi..Ali ve Nisanin sohbeti vs..
En beğenmediğiniz sahne?
Orhanin Murat´i Ali´ye karsi doldurdugu sahne+Selinin Ali´ye hesap sordugu sahne..
Muratin Ali´ye olan davranisi..
Bu bölüm çok güzeldi.En çok beğendiğim sahne orhan murat'tı ali'den uzaklaştırmasına çok sevdim.:happy0064Şu ali'ye gıcık kapıyorum ya geldi orhan'nın hayatını alt üst etdi sinir oldum ya:icon_sorr hem karısında gözü var hemde çoçuğunu alacak elinden gıcık ya sinir oluyorum.Orhan'nında artık serrayla beraber olması hiç moralimi bozmuyor.Çünkü tek orhan'na değer veren o orhan'na ne babası ne kardeşi ne karısı değer veriyor nede orhan'na saygı duyuyorlar orhan huzur ve birazcıkta olsa mutlu olduğu yer serranın yanı orhan'da tek gıcık olduğum nokta babasına çok boyuneğemesi sinirimi bozuyor.:icon_sorrNe var kardeşi mehmet gibi orhan'da babasına baş kaldırsa ne güzel olur ya.
sleepinsanity
23-10-07, 20:14
çölek, sanırım bunları Fikret Kuşkan hayranı olduğun için söylüyorsun. Oyuncuyu seviyoruz diye illa karakterini de sevmek zorunda değiliz bana kalırsa. Orhan'ı canlandıran başka bir oyuncu olsaydı gene aynı düşüncelere sahip olur muydun, olsaydın eğer, bir şey diyemezdim buna tabi.
Şimdi herşeyden önce, Nisan'a sen kısırsın ama ben sana değer verdim, seninle boşanmamak için babama söylemedim kısır olduğunu, o yüzden evlatlık edindiğimizi de söyleyemezdim havalarında bir adam Orhan. Eğer gerçekten kısır olan Nisan olsaydı, eminim tüm gerçeği bütün aileye söyler Nisan'dan da boşanırdı. Evet belki o da hep ezilmiş ve kendini hep yetersiz hissetmek zorunda bırakılmış ama bunların hiçbiri Ali'ye Murat üzerinden çektirdiği acıyı veya soğuk olsa bile karısını aldatmasını haklı çıkaramaz hiçbir zaman bence.
En sevdiğiniz karakter?
ORHAN
ALİ,GÜNEŞ,NİSAN
En beğendiniz sahne?
Orhan'nın oğlu murat'la ofisinde konuştuğu sahne:P ve murat'tın ali bey diyerek çantayı istemesi.
En beğenmediğiniz sahne?
Nisa'nın murat'la ali'nin arkadaşının düğünü'ne gitmesi ve orhan'nın babasının'orhan'nı iş görüşmesinde bozması.
sorfangirls
23-10-07, 20:22
ohh yenı baslık acılmıs hayırlı olsun daha nıce baslıklara ıns. :img-wink:
dunku bolum bence cok eglencelıydı bunun sebebıde dugun sahnesı sanırım nısan ve alının ordakı her sahnesıne bıttım o ıkısını ızlemek helekı beraber ızlemek cok buyuk keyıf verıyor bana. orhanın murarı bu derece etkılemesıne cok kızdım ama bu sahneler bana bıraz abartılmıs geldı heralde cocuk yanlıs anladı babası hıc konusma kus davran demedı kı bu sahneler fazlasıyla abartılmıs geldı bana. asıl sahneler sımdı baslıyor gıbı gelıyor bana alının muratı almak ıstemesı fısegı tetıklıyor artık bundan sonra cok heycanlı sahneler bızı beklıyor zaten fragmandan da gorduk. mehmet gunes sahnelerıde abartılmıs dıger bır sahneydı o veda neydı oyle alt tarafı 1 ay bıle olmayan bedellı askerlık helekı boyle bır zamanda cok gozumuze battı bı sahneler. alt tarafı bırbırını daha 2-3 haftadır tanıyan sevgılıler ıcın fazlaya kacmıs bu veda.
anketımızı de cevaplayayım madem gelmısken
En sevdiğiniz karakter?
Nısan - Alı - Murat ve Mehmet vazgecılmezlerım :img-wink:
Serra - Gunes ( serra yı orhan yuzunden gunesı de vıldan yuzunden dıyelım )
En beğendiniz sahne?
nısan ve alının atolyedekı butun sahnelerı kıymık batması ve nısanın sız kımsınız dedıgı sahne, vede dunku dugun sahnelerı
En beğenmediğiniz sahne?
orhan ve serra nın bırlıkte oldugu butun sahneler vede gunesle mehmetın bırlıkte oldugu butun sahneler
dugunde kı nısan alı konusması alının sız kımsınız dıye sorması sonrasında da eve bıraktıktan sonra arkalarından baktıgı sahne, muratın alıye kotu davranması sonucunda alının o hallerı ve son ıplerın koptugu sahne
çölek, sanırım bunları Fikret Kuşkan hayranı olduğun için söylüyorsun. Oyuncuyu seviyoruz diye illa karakterini de sevmek zorunda değiliz bana kalırsa. Orhan'ı canlandıran başka bir oyuncu olsaydı gene aynı düşüncelere sahip olur muydun, olsaydın eğer, bir şey diyemezdim buna tabi.
Tabi canım şimdi orhan karekterinde fikret yerine nejat olsaydı orhan karekterini yere batırıp çıkardırdım.Orhan karekteri ne kadar gıcık olursa olsun fikret kuşkan o karektere bir sempati katıyor yani orhan bana görede hiç tasdik edilcek bir insan değil ama fikret o karekteri öyle bir şekile sokuyor ki orhan'na bir yerde acıyorsun şu anda ali karekterinde fikret olsaydı tam bir ali fanatiği olurdum yani o yüzden fikret hangi karekteri oynarsa ben o oynadığı karekteri desteklerim konu burda fikret değil olursa zaten yani bu diziye insanlar hayran oldukları kişi için bakıyorlar yani yoksa bu dizide muhteşem üçlü yada üç iyi dost olmasa bakan olmayacak ve tabi bölüm yorumlarıda oyuncu ya göre oluyor canım.
Şeyma kopardın beni ya:img-hyste:img-hyste...Orhan ile Fikret'i nasıl aynı kefeye koydun bilmiyorum yani.Fikret seni hayranlıktan reddedicek:img-icecr
Allahım sen iyiki Nejat hayranı değilsin..Düşünemiyorum seni Barda'yı izlerken..Selim(Nejat İşler)kıza tecavüz eder,adamları döver,birini öldürür..Sen ne güzel Nejat karaktere sempati katıyor dersin:img-hyste:img-hyste
Sonra tüm sinema salonu üzerine atlar:img-hyste:img-hyste
Şeyma kopardın beni ya:img-hyste:img-hyste...Orhan ile Fikret'i nasıl aynı kefeye koydun bilmiyorum yani.Fikret seni hayranlıktan reddedicek:img-icecr
Allahım sen iyiki Nejat hayranı değilsin..Düşünemiyorum seni Barda'yı izlerken..Selim(Nejat İşler)kıza tecavüz eder,adamları döver,birini öldürür..Sen ne güzel Nejat karaktere sempati katıyor dersin:img-hyste:img-hyste
Sonra tüm sinema salonu üzerine atlar:img-hyste:img-hyste
Yok canım aynı kefeye koymak mı nasıl ya hangi cümleden bunu algıladın özgecim fikrettin öyle bir karekterde olduna inanmıyorum onun için aynı kefeye koymam sadece burdaki konu fikrettin oynadığı her karekteri severim çünkü onu canlandıran fikret kalkıpda ali yi desteklememi isteme benden bölüm yorumunuda ben oyuncuya göre yaparım ve bunada saygı duyulmasını isterim özgecim hangi kelimemden bu kanıya vardığını merak etdimde ve bide nejat'tı sevmesem bile barda filminde hayran kalmıştım.Bak özge orhan 'la selim karekteri arsında dağlar kadar fark var nejat bile oynadı karekter gerçekte olsa bilki o adamı linç ederdi bu çok farklı yani.Sinirimi bozdun ya daha bişeyler yazardım ama uyarı almıyalım diye bişey demiyorum özgecim sadece bu yazdığına öyle cevap verimdedim yani yazdıklarını hiç ama hiç ciddiye almadım canım:img-icecr
Yok canım aynı kefeye koymak mı nasıl ya hangi cümleden bunu algıladın özgecim fikrettin öyle bir karekterde olduna inanmıyorum onun için aynı kefeye koymam sadece burdaki konu fikrettin oynadığı her karekteri severim çünkü onu canlandıran fikret kalkıpda ali yi desteklememi isteme benden bölüm yorumunuda ben oyuncuya göre yaparım ve bunada saygı duyulmasını isterim özgecim hangi kelimemden bu kanıya vardığını merak etdimde ve bide nejat'tı sevmesem bile barda filminde hayran kalmıştım.Bak özge orhan 'la selim karekteri arsında dağlar kadar fark var nejat bile oynadı karekter gerçekte olsa bilki o adamı linç ederdi bu çok farklı yani.Sinirimi bozdun ya daha bişeyler yazardım ama uyarı almıyalım diye bişey demiyorum özgecim sadece bu yazdığına öyle cevap verimdedim yani yazdıklarını hiç ama hiç ciddiye almadım canım:img-icecr
Tabiki yazdıklarımı ciddiye almamalısın..Çünkü zaten ciddi bir şekilde yazılmamıştı..
Mesajımda canım senin yazdıklarına saygısızlık ettiğimi sanmıyorum.Tabiki saygı duymak zorundayım!Buna karşı birşey de söylemedim...
Bölüm yorumu dizi ile alakalıdır..Oyuncu ile asla bağlantısı yoktur.Fikret,Nejat,Mehmet vb..kişilerin hayatı senaryo değil ve birileri tarafından yazılmıyor.Orda karakter olarak Orhan,Ali,Nisan var...
Bölüm dediğimiz şey de kişinin hayatı değil karakter hayatıdır..
Kısaca bölüm yorumunun oyuncuya göre olması bana göre doğru değildir.Aksi taktirde kötü rolü oynayan hiç kimsenin hayatı boyunca kimse tarafından sevilmemesi gerekir...:img-wink::img-wink:
Evet şu an son yayınlanan bölümün tekrarı var.Bu tekrarlar da canımı sıkıyor açıkçası.Hele de birgün sonra tekrar verilmesi hangi akla hizmet anlamadım:icon_whis
Tabiki yazdıklarımı ciddiye almamalısın..Çünkü zaten ciddi bir şekilde yazılmamıştı..
Mesajımda canım senin yazdıklarına saygısızlık ettiğimi sanmıyorum.Tabiki saygı duymak zorundayım!Buna karşı birşey de söylemedim...
Bölüm yorumu dizi ile alakalıdır..Oyuncu ile asla bağlantısı yoktur.Fikret,Nejat,Mehmet vb..kişilerin hayatı senaryo değil ve birileri tarafından yazılmıyor.Orda karakter olarak Orhan,Ali,Nisan var...
Bölüm dediğimiz şey de kişinin hayatı değil karakter hayatıdır..
Kısaca bölüm yorumunun oyuncuya göre olması bana göre doğru değildir.Aksi taktirde kötü rolü oynayan hiç kimsenin hayatı boyunca kimse tarafından sevilmemesi gerekir...:img-wink::img-wink:
Evet şu an son yayınlanan bölümün tekrarı var.Bu tekrarlar da canımı sıkıyor açıkçası.Hele de birgün sonra tekrar verilmesi hangi akla hizmet anlamadım:icon_whis
Ya anladım tamam benimde zaten objektif bakıyorum canım yani oynadığı karekter hiç umrumda dail değil ama ben fikret diye değil orhan açısından bakıyorum orhan'nı destekleyince hemen fikret hayranıyım diye o yöne çevriliyor yani bana göre orhan kötü değil şu açıdan kötü karısına değer vermemesi böyle bir eş kimsenin başına vermesin ama kuzu kuzuda murattı ali ye vermez yani tabi ondan uzak tutacak çünkü on yıl emek vermiş biirde dünyanın en değerli varlık çoçuk yani.Ama ketumlunun bedelini ödüyor yani
Ankete katılmamak olmaz.:img-wink:
En sevdiğiniz karakter?
Ali
Selin (Bir türlü ısınamadım bu kıza)
En beğendiniz sahne?
Biraz üzücüydü ama Ali'nin bölüm sonundaki sahneleri.
En beğenmediğiniz sahne?
Orhan'ın koşarak Serra'ya gitmesi ve Selim Reşat'ın koskoca oğlunun işine karışıp iş hayatında O'nu küçük düşürmesi.
Ali'nin dava dosyasının kapandığını öğrendiği sahnedeki konuşmaları ve hali tavrı çok güzeldi.
Numan ve Güneş'in düğünde Ali ile Nisan'ı başbaşa bırakma çabaları güzeldi.
Yeni gelen hizmetçinin evde mikrodalga olmadığına şaşırdığı sahne güzeldi.
İyi yorumlar.
tubicim karşılıklı bu... seninle yorumlaşmak da öyle..:img-yes:
Evet Orhan kapana kısılmış bir karakter.... hem kendi iç dünyasında.. hemde aile içi durumlarda bir türlü istediği yerde değil.. bu yüzden Murat'a böyle sıkı sıkıya sarılışı işte...
Tadamayacağını düşündüğü babalık duygularının yoğunluğu... korkuları... hastalıklı halleri, hep o yorulmuş..zorda kalmış kişiliğinin yansımaları.. boşunamı diyoruz tedavi şart diye..
Efendim bir daha ki Orhan-Ali paslaşmamızda görüşmek üzere..
sevgiler herkese..
tedavi şart olmasına şart tabi ki.. ama Orhan tedaviyi de kabul etmeski :) sarışın bi psikolog ayarlamak lasım ona sanırım :)
sorulara cvp veriyim.
En sevdiğiniz karakter?
Orhan :img-in_lo :img-blush Tamam tamam Ali :img-in_lo
Aslında yok gibi. Serra yı bile sevebiliyorum
En beğendiniz sahne?
Bu hafta Orhan beni yıktı geçti. Resimlere bakarken ki o surat ifadesi öldürdü. KEsinlikle o sahne.
En beğenmediğiniz sahne?
Çantamı getirir misiniz lütfen ? Ali Bey... Iyyyyyyy
KEndime bile itiraf edemiyorum ki....
siyah-beyaz
24-10-07, 12:26
ORHAN aslında mutsuz,çocukluğunu belki gençliğini yaşamamış biri...Ona çok üzülüyorum.Murat'a a öyle..Küçücük yaşta şehzade lakaplı ve uygulama ve beklentiler de keza ona göre...Ağabey olduğu için Orhan bundan fazlasıyla nasibini almış ve eetkilenmiş,hala da baskı altında .Babasına karşı duramıyor,bu ezikliğinin acısını karısından çıkartıyor....Kızamıyorum ona,sanki mutlu olmayı ençok o hakediyor ...BANA GÖRE tabii..
Serrayı önce sevmemiştim ama başka bir amacı yok ise Orhan'ın böyle bir ortamda buna ihityacı var hem de çok...
ALİ'yi pek sevemedim nekadar dramatik bir yaşamı olmuşsa da...Bu kadar herşeyi kabullenen bir adam hoşuma gitmiyor...Karısının ölümünü bile araştırmıyor.Mağdur,mazlum,mağlup havalrda dolanan bir tip...Bana kızmayın olur mu?
En sevdiğiniz karakter?
Güneş
Yok gibi ama Ali'nin karısını öldürdüğünü tahmin ettiğim kişi olabilir ilerde..
En beğendiniz sahne?
Mehmet ile Güneş'in telefon konuşması ve sonrasında telefonla yollanan öpücük
En beğenmediğiniz sahne?
Eve gelen yardımcının halleri....
Hala diyeceği yerde abla dendiği için,Mehmet'in Güneş'in üzülüp üzülmediğini sorgulaması...
bu hafta da diziyi izledim,
Ali ile Nisan yakınlaşması devam..Melisa'nın bu haftaki koyu pembe bluzu çok güzeldi, ona da yakışmıştı..Murat ile kalkıp düğüne gitmeleri de ani oldu biraz saçma oldu ancak diziye renk kattı..hemende resimlerii eve getirdiler, Orhan çıldırdı..
Orhan her defasında kendini haklı göstermiyor mu? sinir oluyorum Serra'sına koşuyor..Murat'ı da öz babasından çekti ya bu hafta aferin ona..ama yakındır planının alt olması... :( :(..Ali'in evde msn si açıktı ve Murat oturum açtı ,ses geldi..o an bizim pc den geldi sandım..ah bu sanal alem ahh!!!!
Mehmet ile Güneş aşkı güneş gibi parladı... :D..
Numan abiye eş lazım..:icon_whis
kısır olan Nisan değil de Orhan bence..o mikrop Orhan'dan beklerim bu yalanı..:dito;:dito;:dito;
GULE_HAVIN
24-10-07, 13:44
En sevdiğiniz karakter?
Gunes ve mehmet
Kahveci
biseyler var onda
En beğendiniz sahne?
gunes ve mehmetin butun sahneleri
En beğenmediğiniz sahne?
yok
Düğün sahnesi harikaydı :happy0064
Hele Muratın balon takıntısı çok şekerdi.
Güneşin giydiği kıyafet çok saçmaydı, mahalle düğünlerinde o tarz giyilmiyor diye biliyorum ama neyse:)
Serra,Orhan,Mücü,Selin dörtlüsüne çok gıcığım o yüzden onları geçeyim:)
Daha evvelde yazmıştım; diziyi sadece Murat,Ali,Mehmet için izliyorum :img-blush
Neyse, Gıcık olduklarım harici dışında en hoşlanmadığım sahne Mehmet ve Güneş sahnesiydi :hıh
Yani 21 günlük askerlik için bu kadar... neyse...
Bunuda geçeyim en iyisi:)
Bu bölüm doğru dürüst bişey yazamıycam galba,
En iyisi yeni fragmandan bişiler yazayım:)
Bu Orhan ve Ali kickbox maçını ay yani şey pardon kavgasını sabırsızlıkla bekliyorum:)
Hepimiz böyle bi patlama bekliyorduk zaten:)
Zevkle izliycem o sahneyi inşallah, çünkü şimdiden galip kim biliyoruz:img-icecr
Not:
Ne güzel şu Müslümün şarkısını unutmuştum :hıh
Umarım bi süre daha bu şarkıyı koymazlar :hıh
selam arkadaşlar...bu ilk mesajım bu foruma...ne diyelim hayırlı olur inşaallah...neyse konuyu uzatmadan gelelim diziye...
son bölüm itibariyle orhanın duruma hakim olma çabaları belli bir noktaya kadar anlaşılabilir.sonuçta çocuğu (diyeceksiniz ki öz çocuğu değil...).ama bir anda bu kadar sert manevralar ile müdahele etmesi ise hataydı..ali nin nisan ile konuşmalarından duyduğu rahatsızlığı murat üzerinden çözüm götürmek istemiştir...
ali ise bey takıntısına girmiş...ama eminim ki öyle ani bir patlama ile mahkeme falam demeye başladı...ben pek ihtimal vermiyorum şimdiden mahkemeye gideceğini...eğer mahkeme falam girerse işin içine olaylar çabuk çözülmeye başlanabilir...
neyse pek okunası bir yorum olmadı ama ilk mesaj...kusuru da olsa görülmez...değil mi? :D:D:D
Düğün sahnesi harikaydı :happy0064
Hele Muratın balon takıntısı çok şekerdi.
Güneşin giydiği kıyafet çok saçmaydı, mahalle düğünlerinde o tarz giyilmiyor diye biliyorum ama neyse:)
Serra,Orhan,Mücü,Selin dörtlüsüne çok gıcığım o yüzden onları geçeyim:)
Daha evvelde yazmıştım; diziyi sadece Murat,Ali,Mehmet için izliyorum :img-blush
Neyse, Gıcık olduklarım harici dışında en hoşlanmadığım sahne Mehmet ve Güneş sahnesiydi :hıh
Yani 21 günlük askerlik için bu kadar... neyse...
Bunuda geçeyim en iyisi:)
Bu bölüm doğru dürüst bişey yazamıycam galba,
En iyisi yeni fragmandan bişiler yazayım:)
Bu Orhan ve Ali kickbox maçını ay yani şey pardon kavgasını sabırsızlıkla bekliyorum:)
Hepimiz böyle bi patlama bekliyorduk zaten:)
Zevkle izliycem o sahneyi inşallah, çünkü şimdiden galip kim biliyoruz:img-icecr
Not:
Ne güzel şu Müslümün şarkısını unutmuştum :hıh
Umarım bi süre daha bu şarkıyı koymazlar :hıh
nil'cim su sarkı konusunda haklısın ...
Ben o sarkının diziye uyduğunu hic düsünmüyorum..Heleki suan icin..
Birincisi muratın önce annesi babasıyla yasaması sonra bisekilde ayrılmaları gerekirdi sarkının onlara uyması icin...
Ki babası muratı önceden hic görmedi..onunla yasamadı ..
Bana cok saçma geliyor bu sarkıyı koymaları...
Daha uygun bisey olamazmıydı....
Rabish :) Annadın sen onu :)
Bu mesajımda MEhmet e deyinmek istiyorum fakat öncelikle ıa forumdaşım sysdll e hoşgeldin diyim =) senin yorumunu anlayan biri var merak etme :)
Mehmet & Güneş ilişkisinin (Oxford du sanırım) bi anda böyle ilerlemesinin olmadığını söylemişti. FArklı dünyalar her zaman birbirini çeker bu benim şahsi fikrim. Güneş in hiç erkek arkadaşı olmadığı için Mehmet e birden bire bu kadar bağlanmasını normal karşılıyorum. Mehmet in de hayatına böyle dobra cin gibi görünen ama aşk konusunda safın önde gideni bir kız çıkmadığı için bağlanması çok normal. Yani aslında ilişkileri anormalin dışında normal ilerliyor. Hız konusuna gelince.. Yok ya gayet rutin :) (Belirtelim tekrar şahsi fikrim)
He bir de Güneş & Ali sahnelerinde Nejat & Vildan gördük demişti sanırım yine sevgili Oxford. İkinci kez baktığımda (ilkinde ben Orhan a kitlendiğim için dikkat etmedim) evet bir tırmalıyış göz önünde. Ama sanırım ikilinin aşk yaşadığını bildiğimizden ötürü çok mu dikkat ediyoruz ki ?
Rabish :) Annadın sen onu :)
Bu mesajımda MEhmet e deyinmek istiyorum fakat öncelikle ıa forumdaşım sysdll e hoşgeldin diyim =) senin yorumunu anlayan biri var merak etme :)
Mehmet & Güneş ilişkisinin (Oxford du sanırım) bi anda böyle ilerlemesinin olmadığını söylemişti. FArklı dünyalar her zaman birbirini çeker bu benim şahsi fikrim. Güneş in hiç erkek arkadaşı olmadığı için Mehmet e birden bire bu kadar bağlanmasını normal karşılıyorum. Mehmet in de hayatına böyle dobra cin gibi görünen ama aşk konusunda safın önde gideni bir kız çıkmadığı için bağlanması çok normal. Yani aslında ilişkileri anormalin dışında normal ilerliyor. Hız konusuna gelince.. Yok ya gayet rutin :) (Belirtelim tekrar şahsi fikrim)
He bir de Güneş & Ali sahnelerinde Nejat & Vildan gördük demişti sanırım yine sevgili Oxford. İkinci kez baktığımda (ilkinde ben Orhan a kitlendiğim için dikkat etmedim) evet bir tırmalıyış göz önünde. Ama sanırım ikilinin aşk yaşadığını bildiğimizden ötürü çok mu dikkat ediyoruz ki ?
teşekkür ederim tubi...seni de görmek güzel :img-pilot
mehmet-güneş ikilisi demişsin...hızlı gelişmesinin sebebi bence ileride yaşayacakları problemlerin olacağının alt yapısını oluşturmak....önceki tecrübelerime dayanarak - ki sanki ne tecrübem varda- son zamanlarda senaristler çiftleri hızlı bir şekilde birbirlerine bağladıktan sonra onlara sorunlar oluşturup sorunlar ile boğuşturup kavuşma konusunda cimri davranıyorlar...belki senin düşüncenden ayrı olacak ama evet hızlı ilerliyor gibi geldi...hele asker olması falam -ki ne demek istediğimi anlayanlar var :D- biraz fren yaptırmak içindi sanki...çünkü olayları biraz ali-nisan-murat-orhan dörtgeninde çekmek gerekiyordu...onların üzerine yoğunlaşmak gerekirdi..eğer dörtlüden biraz kopmalar olursa ileride toparlamak zor olabilirdi..
velhasıl güneş gel tezkere diyecek...:img-pilot
selam millet.. ya ben pek yorum yapamıcam ama bunu demedende geçemicem..
işte mehmetin güneşle vedalaşması.. sanki 15 ay askerlik yapıcak.. onada kızdım. ya gitsdene 15 ay yapasın.. ya bunlar nasıl erkek böyle ben bir türlü anlıyamadım.. geçen diyodum keşke sağlıklı bir insan olsamda askere gitsem... bunlar sanki aylarca birbirlerini görmicekmiş gibi... neyse... 21 günede askerlik demesinler... o zaman bilmiyorum o adama ne denir...
Hayat_Guzel
24-10-07, 16:39
Ben de bu askere giderken vedalaşma faslını birazcık abartılı buldum,ama tabi Mehmet'in asıl üzüldüğü şey askere gitmesi değil de fikrini bile sormadan askere gönderilmesiydi,buna verdim bu aşırılığı..:img-yes:
Ben de bu askere giderken vedalaşma faslını birazcık abartılı buldum,ama tabi Mehmet'in asıl üzüldüğü şey askere gitmesi değil de fikrini bile sormadan askere gönderilmesiydi,buna verdim bu aşırılığı..:img-yes:
aslında senin de dediğin gibi mehmetin ordaki tepkisi askere gönderilmesi deildi sonuçta o bi yetişkin ve bi yetişkin olarak kendi kararlarını vermek istiyo ama orhan naptı onun fikrini dahi sormadan hayatı hakkında karar verdi ki buna da abisi olarak hakkı olduğunu sanıyo hatırlarsanız nisan neden böyle yaptın dediğinde abisi olarak hakkım demişti mehmetin kızması bundan yani o gerçeği öğrendi ya bide orhan, güneşle gördü ya onları hemen çocuğu uzaklaştırmaya çalıştı işte mehmet bu yüzden kızgın orhana hatta evden ayrılırken orhanın yüzüne bile bakmadı:img-pilotşu orhan da bi acayip sanki mehmet açıklamak istese herşeyi açıklayamaz.ya bu çocuk askerden dönmicek mi hiç:img-cool2
bide galiba biraz hassas bi döneme denk geldiği için tepki çekti bu sahneler
Sevgili SONAY T.zaten kısır olan Orhan.Genel özette yazıyordu bu..Karısına böyle bir yalanı söyleyecek kadar alçak bir insan.
Sevgili Tubi,farklı hayat tarzı olan kişilerin birbirlerine bağlanmaları konusunda ben de seninle aynı fikirdeyim.Fakat bu dizide olduğundan gerçekten daha hızlı ilerliyor.İnsanın aklına mantıklı bir şekil sokamıyorlar.Hafif bir beğenme üzerine kurdular ve asrın aşkını yaptılar sözde.Ve Güneş dahil dizideki bayanların bu konuda anında yön değiştirmesini bir bayan olarak garipsiyorum.o..Hayatında hiç erkek arkadaşı olmamış,bir erkeğin onun bu denli peşinden koşması da hoşuna gitmiş gibi duruyor.Başka birşey göremiyorum HENÜZ onların aşkında...
Vildan&Nejat için..Yorumumda da yazmıştım daha önce de dikkatimi çekiyor diye.Bu sayfada değil fakat Nejat İşler sayfasında ben dahil üç arkadaş bu izlenimizi yazdık.Sizleri bilemem ama biz uzun zamandır böyle düşünüyorduk zaten.Bu bölüm fazlasıyla belli oldu sadece sizlerin de görebilceği şekilde:img-wink::img-wink:Yoksa haberlerin etkisi altında kalma yok.Öyle olsa hiç dizi izliyemezdik malumunuz her diziden sonra değişmeyen başlık"dizi aşkı gerçek oldu":icon_whis:img-wink:
first lady
24-10-07, 18:43
bence bu hafta dizi oldukça iyiydi.hatta ben başladığından beri en çok bu bölümü beğendim.annem hala hergün çekimleri görüyo ama benim şansıma ben gidince çekim göremiyorum bi türlü.ama inatettim yakalıycam bi çekim gününü:):):)
daha önce burlarda bi yerdeydi sanırım okumuştum.güneşin konuşurken mehmetin dudaklarına baktığını.bende dikkat etmiştim ama bu hafta gördümki abisiyle konuşurken de öyle.hani ali kabus gördüya işte o sahnede sürekli dudaklarına bakıyodu.aralarındaki durumdan mı bilmem ama çok dikkat çekiyodu.bence biran önce normale dönmeli:):)
dilara-1905
24-10-07, 23:47
orhan delirtti bu bölüm beni ya neler öğretti murat'a ali çok üüzldü ama muratı almicak orhan sanırım alinin bu tavrına karşı tırsıp muratla konuşcak yada belki dava açılır ye mehmet şimdi 2-3 bölüm olmicakmı dizide :S :(
nisan ve ali çok yakışıyolar :D
çok güzel bir bölümdü bıçak sırtını izlemek çok keyifli ali ile nisanı birbirine çok yakıştırıyorum orhana sinir oldum muratı babasından soğutmaya çalışıyor alinin verdiği karara sevindim ali bir şey demedikçe orhan kendisini haklı görüyor mehmet askere gitti kısa saçta yakıştı insan yakışklı olunca her şey yakışıyor heralde
orhan konusunda biraz değişik bakmak lazım diye düşünüyorum..sonuçta oğlum dediği insanın başkasına doğru kayıp gitmesi onda bazı reflekslerin ve karmaşık duyguların oluşmasına neden oldu....haa orhan sütten çıkmış ak kaşık mı?onu iddia etmedim zaten :D ( misal cem :D)...alinin kararına gelince ise bence çok acele verilmiş bir karar..ilerleyen bölümlerde bu kararından vazgeçeceğini tahmin ediyorum..çünkü düşünülmeden alınmış bir karar ve söz konusu murat.ne orhan ne de ali muratın incinmesini istemez...
ali nisan olayına gelince...şimdilik bişi söylemiyorum.izleyelim bakalım...ama şunu söyleyeyim ikisinden senaryoluk iyi malzeme çıkar :D:D:D
forgetmenot
25-10-07, 10:38
daha önce burlarda bi yerdeydi sanırım okumuştum.güneşin konuşurken mehmetin dudaklarına baktığını.bende dikkat etmiştim ama bu hafta gördümki abisiyle konuşurken de öyle.hani ali kabus gördüya işte o sahnede sürekli dudaklarına bakıyodu.aralarındaki durumdan mı bilmem ama çok dikkat çekiyodu.bence biran önce normale dönmeli:):)
Gerçek bir profesyonel 'aşkla işi birbirine karıştırmaması gerektiğini bilir ve bu konuda tereddütsüz böyle davranır.Sanırım adı geçen oyuncu daha henüz yarı-profesyonel olduğu için kendine hakim olamama kaygısıyla, olur da gözlerine bakar,dalar giderim diye kendince pratik yol buldu.Dudaklara fikslendi.Böylece ne şiş yansın ne kebap!:img-wink:
'Bıçak Sırtı' dizisi ilginç oyuncu-armonisi ve değişik seviyede oyunculukları içinde barındırıyor.Nejat,Fikret,Orhan'ın babası,Nisan'ın annesi,malikanede çalışan bayan,Erkan Can bunlar muhteşem oyuncular,bir de 'eh' oyuncu var(adı lazım değil)Ben çoğu zaman B.Sırtı dizisini izlerken,O aristokrat havası ve bilhassa konusuyla B.S 'sanki bir 'film' olsaymış daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.Daha önce yazılmıştı ama unuttum 1 yıllık olarak mı planlanmıştı?Fazla uzatılmasa iyi olur.Çünkü kendi alanında hem çok başarılı hem de çok sükseli (Nejat İ,F.Kuşkan,M.Günsur) oyuncuları olduğu için diziden beklentiler,dizi ilk başladığı günden beri çok yüksek.O yüzden en ufacık bir hata bile fazlasıyla göze batıyor.Bu anlamda,senaristlerin de,oyuncuların da,seyircilerin de işi epey zor! :icon_whis
Bazı insanlar hayatta kendileri ile ilgili gerçeklerle yüzleşmezler.Korkarlar.suçu ya başkasının üstüne atarlar ya da bu duyguyu içlerinde saklayıp melankolik kısmende paranoyak bir durum içine girerler.Orhan kararketerinde bu iki durumda birden sözkonusu.Kendi iç dünyasıyla bende varım diyebilmeyi becerememiş,hep ünvanların arkasına sığınmış,beklentilere ben cevap vermeliyim psikolojisiyle hep kendisine çizilen bir hayatı yaşamış.Sadece şu yasak ilişkisiyle kendince bir devrim yaptı.Orhan karakterini ilk zamanlrda anlamaya çalışıyordum.Ona hakverdiğim zamanlarda oldu aslında.Ama genel çerçevede baktığımda Orhan ile ilgili düşüncelerim olumsuz yönde.Babasını belki çok eleştiriyor ama bir yönüyle de babasını taklit ediyor.
Ayrıca ben Orhan'ın vicdansız olduğunu da düşünüyorum.Kendisi kısır iken karısını kısır olduğuna inandıran ve bu yalanı yıllarca sürdüren bir adam var karşımızda.Nisan'a karşı tavırlarına baktığımda ise kadına değerde vermiyor. Nisan aile içerisinde bir konu hakkında fikrini beyan ettiğinde bu konu seni ilgilendirmez.Daha fazla konuşma diyebilecek kadar da eşini saymıyor.Eşi çizgi roman yazıyor.Bir sanatla uğraşıyor.Bir gün karısının çalışmalarını değerlendirip fikrini mi söyledi?Karısına bu konuda destek olup onu yüreklendirdi mi?Karısı ile Murat dışında ne ortak yönleri var?Canı sıkıldığında gayet rahat bir şekilde bu akşam eve gelmiyorum diye mesaj yazabiliyor.Nisan sanki onun stres topu.Canı sıkıldığında acımasızca Nisan'ın üzerine gelebiliyor.:dito
Oh be rahatladım.Orhan hakkında döktüm içimi.:butch:
tedavi şart olmasına şart tabi ki.. ama Orhan tedaviyi de kabul etmeski :) sarışın bi psikolog ayarlamak lasım ona sanırım :)
tubicim.. yapma Allahını seversen.. ben zaten Serra hanımefendiye zor tahammül ediyorum..
Ahh bir türlü derin aşık gibi göremiyorum onu....
Sanki hanedana mensup bir aile olmaları.. evde esen soylu hava onunn etkilenmesine sabep oldu...
Aaa tabii Orhan'ın karizmasını unuttun demeyin, onunda bir etkisi vardır muhakakk.. (tubişş bak bu senin için.. )
Yine de sanki o , avlanmaya çıkmış bir çakal gibi.. ne cin... hemde ne cin...:icon_whis
Güneş-Mehmet için bir kaç şeyde ben söylemek isterim...
Göz önünde yaşanan üç ilişki var şimdi..
1-Ali-Selin
2-Orhan-Serra
3-Mehmet-Güneş
dizide bize sunulan bu çiftlerden, ilk başlayan ilişki Ali'nin gözünde çok sağlam değil... hiç Nisan'da hissettiklerini hissetmedi, baştan gelip geçici olduğunu kabul etmişti çünkü..
Orhan-Serra.. Serra bir milli felaket olduğu için.. tahammülü zor... sanıyorum burada çoğunluk hemfikir...
E bu iki ilişki başladığı hızla ve izleyicinin iştahıyla devam etmediğine göre...
Geriye kalan Mehmet-Güneş ilişkisi oluyor..
Dizi mantığı bu mecburlar bir çiftin aşkını allayıp, pullayıp bize vermeye... hep böyle olmaz mı?
Üstelik Nisan-Ali aşkı! olacaksa! bu böyle erken olamaz.. tüm büyü sonlanır...
O yüzden Mehmet-Güneş aşkına sabretmek lazım..
Haa Vildan Atasever Mehmet'le oynarken nasıl derseniz... nerde Meryemce derim ben.... o ayrı!
GULE_HAVIN
25-10-07, 11:50
arkadaslar takimsiniz dudaklara
neymis vildan dudaklara bakiyormus
siz bunu gorebiliryorsaniz yonetmende gorur ve sahneyi tekrar cektirir
sonucta o kiz isini yapiyor
ve koskoca ödulu bir oyuncu.
yoksa bu dizide yer almazdi iyi olmasa.
sizemi kaldi yanlislari gormek yonetmen gormuyor siz goruyorsunuz.
ben hic gormuyorum siz vildan hata yapsinda yerde yere vuralim diye gozlerini aciyorsunuz masallah.
Not:takimisiniz vildana farkindaysaniz siz nederseniz diyin hep bu dizide basrol olarak olacak.
ve hep mehmet ile gunes olacak
arkadaslar takimsiniz dudaklara
neymis vildan dudaklara bakiyormus
siz bunu gorebiliryorsaniz yonetmende gorur ve sahneyi tekrar cektirir
sonucta o kiz isini yapiyor
ve koskoca ödulu bir oyuncu.
yoksa bu dizide yer almazdi iyi olmasa.
sizemi kaldi yanlislari gormek yonetmen gormuyor siz goruyorsunuz.
ben hic gormuyorum siz vildan hata yapsinda yerde yere vuralim diye gozlerini aciyorsunuz masallah.
Not:takimisiniz vildana farkindaysaniz siz nederseniz diyin hep bu dizide basrol olarak olacak.
ve hep mehmet ile gunes olacak
şunu söyleyebilirim ki bazen yönetmenler bazı noktalara o kadar odaklanıyor ki ayrıntıları çoğu zaman göremiyor.hani hep bekleriz ya çekim hataları oluyor diye.en basitinden zaman konusunda hatalar yapılıyor ya.yönetmen bunları izliyor ama pek dikkat etmiyor.onlar için dikkat edilmesi gereken şey süreklilik ve kalite...kopukluk olduğu zaman sorun oluşturuyor.ama bu ayrıntılarda inandırıcılık yönünden önemlidir...
dudaklara bakma hadisesi ise olabilir...kızın boyu yetmiyordur neden uzatıyorsunuz ki böyle...uzayamıyor kız.görüş açısı o kadar işte.:img-pilot:img-pilot
GULE_HAVIN bir hayli sert giriş yaptın konuya....:img-pilot
güneş karakteri için pek birşey söylememiştim ama hadi bende konuşayım
öncelikle vildan atasevirin dizideki bayan oyuncular arasında en zayıf oyunculuğa sahip olduğuna inanıyorum.
melisa sözeni geçtim leman yavaş ve canan ergüder(bayılıyorum ona:img-in_lo) onu oyunculuk konusunda dörde katlar(benim fikrimdir)
ama dizide vardır seyrederiz olmasa kafamızı çevirir işimze bakarız ki ben daha çok kimse kusura bakmasın ikincisini seçiyorum çünkü dizideki bu kadar iyi oyuncunun arasında orta şeker oyunculuğu ile sırıtyor vildan atasever ve onun olduğu sahneler pek bana hitap etmiyor diğer süpper sahneler arasında
kendisini severim sevmem ki hiç birşey hissetmem ama böyle düşünürüm sevene sevdiği güzel gözükür:)
eleştiri gerek işte napalım el üstünde tutunca ne işe yarar ...
bu arada birde fragman yorumu sıkıştırayım hazır çok uzun bir aradan sonra uğramışken buralara
öncelikle teşekkürler fragmanları bu kadar çabuk yayınladıkları için (nazarım değmesin tütü)
nisanın başka bir konuda orhanla tartışıp evi terkettiğini düşünüyorum ilk serra konusunu mu öğrendi diye düşündüm ama öyle değil sanırım
mehmet bu bölüm hiç görünmeyecek galiba
neyse hayırlısı olsun bekliyoruz efendim;)
Ayrıca ben Orhan'ın vicdansız olduğunu da düşünüyorum.Kendisi kısır iken karısını kısır olduğuna inandıran ve bu yalanı yıllarca sürdüren bir adam var karşımızda.Nisan'a karşı tavırlarına baktığımda ise kadına değerde vermiyor. Nisan aile içerisinde bir konu hakkında fikrini beyan ettiğinde bu konu seni ilgilendirmez.Daha fazla konuşma diyebilecek kadar da eşini saymıyor.Eşi çizgi roman yazıyor.Bir sanatla uğraşıyor.Bir gün karısının çalışmalarını değerlendirip fikrini mi söyledi?Karısına bu konuda destek olup onu yüreklendirdi mi?Karısı ile Murat dışında ne ortak yönleri var?Canı sıkıldığında gayet rahat bir şekilde bu akşam eve gelmiyorum diye mesaj yazabiliyor.Nisan sanki onun stres topu.Canı sıkıldığında acımasızca Nisan'ın üzerine gelebiliyor.
Ne kadar güzel yazmışsın!
Kesinlikle katılıyorum..Onun için söylenebilcek tek şey BENCİL bir karakter oluşudur..
Arkadaşlar burda herkes seviyeli bir şekilde yorum yapmaya,dizi oyuncularını,performanslarını eleştirmeye,senaryo hakkında tahmin vb..konularda fikir beyan etmekte özgürdür..
Kimse çıkıp siz ne derseniz tarzında başlayan birşey diyemez..
Çünkü karşısındaki da ben ne dersem o halinde bir tavır takınamaz...
Oyuncu performansı hakkında yorumlar yapmıcaksak ne yapıcaz biz?Tabiki gördüğümüz noktaları söylücez.Siz taktınız gibi birşey olamaz.Varsa da bunu sorgulamak kimseye düşmez!!Çok şikayetçi olan bunu uygun bir dille söyler.Herkes aynı şekilde duymaz,herkes aynı şekilde görmez..Düşünce farklılıklarını dile getirirken o dili kullanmayı bilin lütfen...
Çekilen fotonun 1 saatte tab edilmesi,iftar yemeğinin öğlen yenmesi gibi mantık hatalarının fark edilmediği bir dizide yönetmenin oyuncu dudaklarını taklmaması normaldir.Ama bu dizi yönetmen için değil izleyici için yapılıyorsa sanırım izleyici kararı daha önemli...Yönetmen dikkat etmiyorsa o onun kişisel problemi,bizler kör değilsek,yazma özrümüz yoksa Allah'a şükür gördüklerimizi yazarız...
Dizinin genel müdavimlerinden biri olarak bari bu konuya katılayım dedim. :img-blush
Vildan A. konusunda geçmişinden dolayı dizi başlamadan önce de bu forumda -saygı çerçevesinde ya da değil- olumsuz görüşler sürekli beyan ediliyor. Açıkçası ben baştan beri onun gibi genç ve parlak bir oyuncuya yer verildiği için oldukça sevinmiştim. Tabi ki eksikleri çok fazla ama ekranda çok fazla görülmeyen, başarılı işlere imza atmış birisi sonuçta! Diziye kattığı artıları gözlemliyorum, yan rollerden olduğu için kötü yanları pek dikkatimi çekmiyor. :img-blush Numan Abi benim için neyse Güneş'te odur, sofranın tuzu biberi, acısıdır yani!
Eleştiri elbette yapılacaktır. -Olumlu ya da olumsuz- Yapılan eleştirinin kalitesi diziye ivme kazandıracak, yapıcı eleştirler olmalıdır. Kaldı ki oyuncu seçimi konusunda hiç birimiz Üstat Erol Avcı'dan daha iyi değiliz.
Bu dizide cast oldukça iyi yapılmış, çekimler kaliteli, senaryo sadece bir zayıf, oyuncuların hepsi çok tecrübeli(Batuhan hariç)... tartışmaya açık pek bir konu olmadığından birilerinde kusur arama yoluna gidiliyormuş gibi bir hisse kapılıyorum -her ne kadar öyle olmadığını umsam da- ve olumsuz bu tavır foruma da yansımış durumda...
Vildan A. herkes tarafından sevilen bir oyuncu olmuş olsaydı sanırım bu dizide eleştirilecek hiç birşey olmayacaktı.
Lütfen artık oyunculara olan kinimizden -ya da nefret mi ne bilmiyorum- sıyrılıp karakterler üzerinde yoğunlaşalım. Benim ve bazı arkadaşlarımızın en sevmediği karakter her hafta değişirken bazılarının neden hep Güneş oluyor anlamakta güçlük çekiyorum. :icon_whis
Ben artık buranın bütün oyuncuların fanlarının rahat rahat yazıp okuyabileceği bir forum olmasını yürekten istiyorum. :good:
Daha önce yazılmıştı ama unuttum 1 yıllık olarak mı planlanmıştı?Fazla uzatılmasa iyi olur
Evet Forgetmenot abla,45 bölümlük bir dizi olacak..1 sezon deniyor ama 45 bölüm bir sezonda nasıl olur bilemiyoruz.Yaz ayına kayma olabilir veya ikinci sezonun başlarına doğru...
Senaryosunun belli olduğu söylendi oyuncuların diziden önce yaptıkları toplu röp.da...
Buna rağmen hala çok açık bariz hatalar yapılmasını ben anlamıyorum.Hadi senaristleri geçtim,kimse mi fark etmiyor bunları.Anlamıyorum maalesef:img-pilot:img-pilot
Evet Forgetmenot abla,45 bölümlük bir dizi olacak..1 sezon deniyor ama 45 bölüm bir sezonda nasıl olur bilemiyoruz.Yaz ayına kayma olabilir veya ikinci sezonun başlarına doğru...
Senaryosunun belli olduğu söylendi oyuncuların diziden önce yaptıkları toplu röp.da...
Özge'cim çekimleri belki de bi sezonda bitip tamamlamayı planlıyorlardır. Yoksa dediğiniz gibi bir sezonda bitirmek oldukça zor ya da Aliye gibi olabilir mi acaba :img-blush
Az önce hesapladım kesintisiz 45 bölüm olur ise temmuzun 2. haftasına kadar sürüyor. :img-pilot
Hande'cim büyük olasılıkla dediğin gibi Aliye şeklinde bir sonraki sezona kayar..Yani sanmıyorum ben oyuncuların temmuzun ortasına kadar çekim yapıcağını.Hele sıcaklar öyle büker ki insanın belini.
Bilmiyorum artık nasıl yapıcaklar ben de bekliyorum:img-blush:img-blush
Az önce hesapladım kesintisiz 45 bölüm olur ise temmuzun 2. haftasına kadar sürüyor. :img-pilot
temmuzun 2. haftası mı?ben de o kadar sarkıtacaklarını sanmam ama aliye gibi yapmalarını da istemem şahsen. aliyenin son 5 bölümünü öbür sezonda göstermişlerdi galiba.bsye de öyle yapmazlar umarım yani ne bilim 5 bölümcük için 2.sezonu bekleme fikri pek heyecanlı gelmiyo:img-pilot
Buna rağmen hala çok açık bariz hatalar yapılmasını ben anlamıyorum.Hadi senaristleri geçtim,kimse mi fark etmiyor bunları.Anlamıyorum maalesef:img-pilot:img-pilot
senaristler konusunda -özellikle eleştirme ve yerin dibine batırma- uzman olarak söylemeliyim ki bazen şuursuz şuursuz hareketlerde bulunabiliyorlar...hani yazarken kaçtı diyelim...kardeşim sonradan okurken de mi kaçtı gözünden...şu anladım...senaryo yazarlığının amacı izleyiciyi çıldırtmak...:img-pilot:img-pilot yoksa böyle şeyler yapmazlar...değil mi...:img-pilot
diyeceksiniz ki sen yazda görelim...zaten yazsam eleştirirmiyim..:img-pilot:img-pilot
Bilinçli izleyicileri unuttuklarını zannediyorum:img-yes::img-yes:..Kimse dikkat etmez olsa olsa birkaç yazar yazıcağını diye düşünüyorlar sanırım:img-pilot.Sadece bs için değil diğer dizilerde de bu takım mantık hataları var ama Bs'de hat safada..
Hele ki Nisan&Ali'nin düğün fotosu tam bir fiyaskoydu:icon_whis..Nerde görülmüş öyle ışık hızıyla çalışan fotocu...Bize de göndersinler:img-blush:img-blush
Bütün bu hoş sahnelerin,hoş oyuncuların arasına böyle hatalar girince bir parmak balın içine biber karışmış gibi oluyor.Umarım bunda sonra bu hataları daha az görürüz:img-wink:
siyah-beyaz
25-10-07, 18:59
Vildan A.nın altın portakallı oyuncu olduğunu düşünürsek,oyunculuğunu bukadar basite indirgemek doğru olmaz...Biraz haksızlık yapılıyor gibi...
hacivatiye
25-10-07, 19:21
Özge'cim çekimleri belki de bi sezonda bitip tamamlamayı planlıyorlardır. Yoksa dediğiniz gibi bir sezonda bitirmek oldukça zor ya da Aliye gibi olabilir mi acaba :img-blush
ben de bunu yazmayı düşünüyordum bugüm ama siz konuyu çoktan açmışsınız 45 bölüm olduğunu okumuştum ve oyuncularda 1 sezon olacağını söylemişti bu durumda temmuzun 2.haftasında bitiyor dizi o kadar uzatırlar mı acaba?
Belki de tüm bölümleri çekip bitirirler ama birkaç bölüm bir dahaki sezona uzar.
Bilinçli izleyicileri unuttuklarını zannediyorum:img-yes::img-yes:..Kimse dikkat etmez olsa olsa birkaç yazar yazıcağını diye düşünüyorlar sanırım:img-pilot.Sadece bs için değil diğer dizilerde de bu takım mantık hataları var ama Bs'de hat safada..
Hele ki Nisan&Ali'nin düğün fotosu tam bir fiyaskoydu:icon_whis..Nerde görülmüş öyle ışık hızıyla çalışan fotocu...Bize de göndersinler:img-blush:img-blush
Bütün bu hoş sahnelerin,hoş oyuncuların arasına böyle hatalar girince bir parmak balın içine biber karışmış gibi oluyor.Umarım bunda sonra bu hataları daha az görürüz:img-wink:
Özgecim,
Bıçak Sırtı hakkında yazdıklarının bazılarına katılmakla birlikte... bazı hataların had safhada olduğuna katılamıyorum malesef canımcım..
Bıçak Sırtı, bana en fazla sinema tadında çekilmiş lezzetini veren yapım..
Çekim renginden, kaliteli kastına..
O dediğin hangi dizide yok ki..
Her dizide mantık hatası... var..
Bakın bence bu şöyle oluyor...
Bazı dizilerde oyuncular diziyi uçururlar.. kalitesine pek bakılmaz.. ( mecbur oluyorsunuz.. çünkü imkanlar ortada.. bazı şeyler hemen değişemez ülkemizde..)
Bazı diziler de genelde diğerlerine göre oldukça düzgün olsa da.. reytingi iyi olmuyor.. oyuncuların kimyası tutmuyor.. v.s.
Çok enderi tümünü dengede tutmayı başarıyor..
Bıçak Sırtı da bu kıstaslara çok yaklaşmış bir dizi..
Evet fotoğrafların hemen tab edilmesi, biraz saçma olmuş.. çünkü tebrik edip, hemen çıktı Nisan, Ali ve Murat..
Onu da hoşgörmeye çalışalım..
Karakterler bizi etkileri altına alıp, yorumlar yazdırabildiğine göre.. etkili..
Misal; Serra'dan hoşlanmıyorsak.. bu onun rolünü hakkıyla yaptığının kanıtı..
Orhan'a hem üzülüp, hem kızabiliyorsak.. yine aynı şekilde çok başarılı olduğu için..
Nisan (Melisa Sözen) Ç.G.O. da nasıldı.. orada pek hoşlanmazdım..
Buradaki asil havasına.. saraylı tavırlarına.. bir yandan da sıcaklığına bayılıyorum...
Asalet sembolü gibi cuk oturmuş..
Güneş'e baştan beri çok takılmıyorum ben..
Yani biraz sabrı hak ediyordur bence de..
Dudaklara çok bakıyor.. denilmiş.. orada kendince tutkuyu vermek istemiş olabilir.. her oyuncunun belli bir tarzı var.. o da öylesini seçmiş.. çok başarılı mı? bana göre de değil.. fakat.. daha beğenilmeyecek oyunculuklarda var..
en azından dublajsız oynuyor... uğraşıyor...
Her oyuncuyu beğensek tümümüz aynı olmazmıydık...
Ayrılıklar.. başkalıklar da güzel...
Ve üç star+ usta karakter oyuncuları da bu yapımı seçtilerse..
Hoşgörülü olup izlemek en güzeli değil mi?
İnanın böylesi daha iyi..
sevgiler bu arada..:img-wink:
Asia abla seni buralarda görmek ne güzel...:img-wink:
Yazdıklarına ben de katılıyorum:img-yes:.Herşeyden önce kaliteli oyuncular diye bir kategoriye soktuğumuz kişiler var.Bu dizi dünyanın en saçma dizisi bile olsa bu yönden izlenir..:img-yes:
Söylediğim(iz)hataları tabiki hoş görüyoruz..
Ama bu özellikle bazılarını hoş görüceğimiz anlamına da gelmiyor.Açıkçası dizide her gördüğümü yazıyorum.Yazma gereği hissediyorum bir izleyici olarak..
Benim sevdiğim oyuncu(lar)var diye objektifliği bir kenara bırakamıyorum(Buna ister iyi,ister kötü yön değil.Hele hele sevdiğim oyuncu için saçma sapan bir karakteri sevmek:icon_whis)
Bütün dizilerdeki mantık hataları hoş görülcek şeyler olabilir ama
Bkz:Geçen haftaki bölüm...
Ali:Yerde öyle kanlar içindeydi,CANSIZ
Nisan:ÖLMÜŞ mü?
Ali'nin repliğini tam hatırlıyamadım kusura bakmayın ama böyle birşey:img-blush
Buna bir kılıf uydurduk Nisan şok içindeydi dedik...:img-wink::img-wink:
(Senaristler de insan bir yerde) Bs'deki bazıları izleyiciyi resmen salak yerine koyanlar oluyor...(Hepsi değil,saymaya kalksak kaç mantık hatası olur bilemiyorum)Şu resmin tab olması ben de fışkırmaya neden olan son damla oldu.Onu özellikle belirtmek istemiştim..
Yeri de burası değil ama neyse gelince insan yazmadan duramıyor:img-wink::img-wink:
Dizide açık bırakılan,açıkta kalan dizinin haberi,genel özeti geldiğinden beri sayfalarda üzerinde konuşulan konuların hemen atlanması beni hayalkırıklığına uğratan başka bir nokta.Öyle bir yoldan da gidiyorlar ki sanki bir daha hiç dönülmücek oralara.Tek dayanağım Ali&Nisan..Gerçekler açığa çıktıktan sonra Nisan Ali'ye şu çocuğu alma işlemlerinin nasıl olduğunu umarım açıklar..
Geneli etkileyen bir mantık hatası hoş görülmez sanırım...
Yüksel Aytuğ'nun yazıcakları gözümün önüne gelebiliyor:img-icecr:img-icecr
Özgecim sağol canım benim...
Fazlası değil zaten şekercim... yoksa bizde kuşanırız kılıçları.. biliyorsun...:img-wink:
Herkesin düşüncesine hep saygım oldu... farkılılıklarda güzel..
Forumların güzelliği de bu, herkesin değişik düşünceleri, görüş açıları ve ortak paydada elde edilen keyif...
sevgiler herkese..bye
Özette bir kelime atlanmış Murat'ın Ali'nin oğlu oldugunu ögrenen olması lazım.
Özeti yazan kişi de benim kadar dalgın ve yazdıgını okumayı sevmeyen biri anlaşılan. Aman dikkat....
bitanem_61
26-10-07, 01:02
Demekki nisan orhana süpriz ypmak isterken kendisi süprizle karşılaşıyor serrayımı öğreniyor acaba :icon_whis iyide serrayı öğrenirse niye büyük bir felaket olsun acaba orhan başka neler karıştırmış bizim bilmediğimiz
zaten fragmandada beliydi alinin eve gelip muratı bulamadığı için kavga çıkardığı murat evde yoksa orhan kaçırmıştır diye düşünecekti ne düşünecekti başka
muratın alinin oğlu olduğunu selin öğrenmiştir bence artık iyice sarar aliye yakında orhan selin ittifakı oluşmaya başlarsa hiç şaşmam nasılsa aliyle nisan yakınlaşmaya başlıyor birlik olup ayırırlar
forgetmenot
26-10-07, 07:33
Vildan A.nın altın portakallı oyuncu olduğunu düşünürsek,oyunculuğunu bukadar basite indirgemek doğru olmaz...Biraz haksızlık yapılıyor gibi...
Unutmayalım geçmişte 'Yeşim Salkım'a da(hem de tek filmiyle) Altın Portakal ödülü verilmişti.Diyeceğim bu ödül, adı geçen diğer oyuncunun(V.Atasever) tüm kariyer hayatı boyunca oynadığı 30,40 filmden sonra verilmedi.Bazen az sayıdaki performansa,o yıl çevrilmiş aday olan filmlere bakılarak veriliyor.O yıl adı geçen oyuncu, aday olan filmde harikalar yaratmış olabilir ama bu durum şu anda oynadığı dizideki başarı(veya başarısızlığının)kriteri veya garantisi olamaz.Diğer taraftan Perihan Savaş bir ömrü sinemaya adamıştır,bildiğim kadarıyla hiç Altın Portakal'ı yoktur.Şimdi hangi kişi Perihan hanımın oyunculuk yeteneğinden şüphe duyar.Diyeceğm bu tür ödüller çoğu zaman görecelidir,başarının ispatı olarak gösterilemez..
siyah-beyaz
26-10-07, 11:11
Katılıyorum ama,manken oyuncu da değil bu arkadaş...Ve İngilere'de filan oynadığında hayli başarılı bulunmuş,*hatta böyle oyuncular var mı Türkiye'de *denmiş bir filmdi(İki Genç Kız)oynadığı film de.....Ben de sayenizde avukat kesildim sade biraz insaf diyorum...
Art arda gelişen olaylar, Ali ve Nisan’ı farkında olmadan birbirine yaklaştıracaktır. Orhan şimdi sadece Murat değil, karısı için de mücadele etmek zorundadır
İşte buda tam beklediğim şey.Artık Orhan'ın Osmanlı padişahı gibi yaşamasından ve herkes dahil etrafında köle gibi yaşatmasından sıkılmıştım.Nisan bence ona daha sonra en büyük kazığı atacakki.Bu da Orhan için çok büyük bir darbe olacaktır.Hem Murat'ı hemde Nisan'ı kaybedebilir.Eh nasılsa onun Serrası var değilmi?Adam gidiyor gönlünü eğliyor ,Nisan hanım sırf Murat istedi diye düğüne gittiğinde ise kıyameti koparıyor.Aba Orhan bey'in ilişkisini öğrendiklerinde aile ne yapacak.Ben Mehmet'ten çok umutluyum ama o da galiba Güneş'ten dolayı biraz elleri bağlı olacak sanırım.Ama ORHAN yanlız kalacak.
Esen kalın
ben ilk başlarda hiç izlemedim diziyi reyting raporlarını gördükten sonra ab'de genelde 1. totalde 7-8 civarında dolaşmasına da şaşırmamıştım oyuncular genelde ab grubuna hitap ettiğinden dolayı.son 2 bölüme baktım dizi gerçekten güzelmiş ben kendimi ab'Den daha çok total'a (cd grubu var galiba ama o yayınlanmıyor raporlarda) yakın hissederim dizinin total'e de hitap etmesi için şu duygusal sahnelerde çalan müzik ön plana çıkarılmalı diye düşünüyorum müzik kaliteli ama alaturkalığı da var o müzikle dizinin totaldeki reytinglerinin de artacağını düşünüyorum.
Ya hayır ben anlamıyorum gerçekten.Bizlere ne İngiltere'den..İngiltere'de beğenilen bir oyuncuyu ben beğenmek zorunda mıyım?Burası İngiltere değil Türkiye.Ben de bu ülkenin bir vatandaşıysam bu ülkede olanlar ilgilendirir daha çok..Hiçbir oyuncuyu şurda ödül aldı veya şu ülkede beğenildi veya şu kişinin filminde,dizisinde rol aldı diye beğenmek zorunda mıyız?Bunun insafla ne alakası var?Hele manken oyuncu olmasıyla ne alakası var.Oyunculukta kasıt önceden alınan meslek değil eğitimdir sanırım.Çok isterseniz Vildan'dan daha oyuncu mankenler de var...Herkes istediği kişi hakkında belli çerçevede yorum yapmakda özgürdür.Ama kimse kimsenin insafiyetini de sorgulayamaz....Ortada ne hakaret varmış da"insaf"deniliyor anlamadım?Her neyse uzatmanın bir anlamı yok..Bu sayfada her türlü yoruma da devam edilecektir.Bu bu oyuncular bu dizide olduğu sürece geçerlidir...:img-yes::img-yes::img-wink::img-wink:
Özet için Aysu'ya ve Sultan Abla'ya teşekkürler...
Artık kılıçlar çekilmiştir. Güneş’in ısrarlarına rağmen, oğlunu düşünerek hukuk mücadelesine girmeyen Ali daha fazla beklemeyecektir. Murat’ı geri almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Bu sırada Murat’ın, Ali’nin oğlunu biri daha öğrenecektir.
Ali'nin sabrı taşmak üzere...Açıkçası bir şekilde vazgeçmesini bekliyordum ama fazla ısrarcı bir tutumda.Umarım işini düzgün bir şekilde yapar ve ters tepmez.
Ali'nin oğlunu öğrenicek kişi çok önemli biri olmayabilir.Hikayede kilit isimlerden biri olmayabilir.Özellikle Nisan olursa aşırı derecede şaşırırım.Bana bu kişi Serra gibi geliyor.Sonunda Orhan'ın haline dayanamayan Serra,Orhan'ı sıkıştırır ve sözde sıkıntılarını onunla bitiren Orhan,Serra'ya da bu gerçeği anlatır...
Orhan tarafında ise her şey yoluna girmek üzeredir. Murat’ı yanına çekmeyi başardığı gibi Nisan da kocasıyla ilişkilerini düzeltmek ister. Köşkün bütün yükünü sırtında taşıyan Orhan’ın bu yüzden gerildiğini düşünen Nisan, ona tatlı bir sürpriz hazırlar. Ama bunun ne tür bir felakete yol açacağından habersizdir.
Bu paragraf Nisan'ı sevmemde bir adım daha attırdı..Ortada hala evliliğini kurtarmak isteyen bir kadın var.Bleki oğlu için,belki Ali'ye karşı hisleri onu korkuttuğu için ama sonuçta belli bir çaba var..Boşuna olsa bile.Bu çabadan sonra fragmandaki gidiş sahnesi olacak gibi...Bu felaket acaba ilk paragrafla bağlantılı mı diye düşünüyorum ama onun da Serra olduğunu yazdım.Ne gibi birşey çıkıcak burdan merak ederim.Orhan'ın sert bir tepkisi,hareketi belki Nisan'a çok ağır gelir artık
Herkesi birden darmadağın eden olaydan sonra, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Tam dava açmaya hazırlanırken Orhan’ın, oğlunu kaçırdığını düşünen Ali’nin gözü döner. Ve Orhan’la yumruk yumruğa dövüşmeye başlarlar.
Bu kavga sahnesine karakter olarak bakmaktan çok oyuncular için bakmayı istedim bir an..Fikret ve Nejat'ı böyle zıt rollerde izlemeyi çok seviyorum.Mhh'nin tadı damağımda kalmıştı.Bu sahneyi de oyunculuk adına merakla bekliyorum
Art arda gelişen olaylar, Ali ve Nisan’ı farkında olmadan birbirine yaklaştıracaktır. Orhan şimdi sadece Murat değil, karısı için de mücadele etmek zorundadır.
Hıh ne zaman geçer acaba özette bu kelime diye bekliyorum.Kadın başka erkeğe yaklaşınca hep adam için "karısı için de mücadele edicek" "karısını kazanmaya çalışıcak"(bu Orhan için normal değil ama)tarzında cümleler gelir..Gelenek değişmedi:img-icecr:img-icecrMümkünse hiçbir mücadele vermesin Orhan.Zamanında yaptıklarını düşünmeyen bir insan için mücadele vermek pek akla yatkın gelmiyor.Hangi konuda mücadele vermişte bunda vericek.Karısı için yerine "söylediği yalanların ortaya çıkmaması"için demek daha doğru:img-yes::img-yes:
Evet fotoğrafların hemen tab edilmesi, biraz saçma olmuş.. çünkü tebrik edip, hemen çıktı Nisan, Ali ve Murat..Onu da hoşgörmeye çalışalım..
Bütün düğün salonlarında çekilen fotoğraflar hemen tab ediliyor. :img-yes:
Fotoğrafçıda hemen resimdekilere satmaya çalışıyor. :img-lock:
Bu var olan bir gerçek. :img-meeti
(Yalnız ben fotoğrafın Orhan'a nasıl ulaştığı kısmını seyredemedim. :img-cool2 Uyuyakalmışım da.:img-bored:img-lazy:)
ALİ VE ORHAN YUMRUK YUMRUĞA
Artık kılıçlar çekilmiştir. Güneş’in ısrarlarına rağmen, oğlunu düşünerek hukuk mücadelesine girmeyen Ali daha fazla beklemeyecektir. Murat’ı geri almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Bu sırada Murat’ın, Ali’nin oğlunu biri daha öğrenecektir.
Şiddete karşı biriyim ama şu Orhan'ın azıcık pataklanması iyi olur.Haketti çünkü.Hem Ali'yi hemde Nisan'ı haksızca çok eziyor.Özellikle Ali 'ye karşı bir zafer kazanmış edası beni sinir etmişti.Murat'ı Ali karşısında tavır koymaya zorlarken Ali'nin kendini nasıl hissedeceğini düşünmedi.Tek amacı oğlunu öz babasından soğutmak ve Ali'ye yerini hatırlatmak.Orhan için Ali sıradan bir insan.Kendisi ve oğlu soylu,iyi bir eğitim almış,hanedan mensubu insanlar.Her türlü donanıma sahip olabilirsin,eğitimli olabilirsin ama insan olmak,insan olmayı başarabilmek çok zordur.Mevlana'nın dediği gibi''Nice insanlar gördüm üzerlerinde elbise yok,nice elbiseler gördüm içinde insan yok.''Ali yüreğiyle,oğluna duyduğu sevgiyle,kaderinin getirdiği haksızlıklara rağmen dik duruşuyla,haksızlığa baş kaldırışıyla adam gibi bir adam.Orhan'ın ondan öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki.
Sanırım Nisan gerçeği öğrenecek.Murat'ın özbabasının Ali olduğunu öğrenirse Ali'ye bakış açısı değişir.Çünkü Ali'nin hikayesi öğrendiğinde çok etkilenmişti. Merhametli ve vicdanlı bir kadın olduğundan Ali'nin Murat'a yakınlığına müsamma gösterecektir.
Orhan tarafında ise her şey yoluna girmek üzeredir. Murat’ı yanına çekmeyi başardığı gibi Nisan da kocasıyla ilişkilerini düzeltmek ister. Köşkün bütün yükünü sırtında taşıyan Orhan’ın bu yüzden gerildiğini düşünen Nisan, ona tatlı bir sürpriz hazırlar. Ama bunun ne tür bir felakete yol açacağından habersizdir.
Nisan acaba Orhan'ın kendisini aldattığını da mı öğrenecek?Nisan için 2 olayı birden öğrenmesi kadın için şok olur.Orhan'ın yüzüne yaptığı ihanetin çarpılması gerekli zaten.
Herkesi birden darmadağın eden olaydan sonra, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Tam dava açmaya hazırlanırken Orhan’ın, oğlunu kaçırdığını düşünen Ali’nin gözü döner. Ve Orhan’la yumruk yumruğa dövüşmeye başlarlar. Orhan çok daha fazlasını hakediyor ama neyse...........
Art arda gelişen olaylar, Ali ve Nisan’ı farkında olmadan birbirine yaklaştıracaktır. Orhan şimdi sadece Murat değil, karısı için de mücadele etmek zorundadır. Orhan Nisan için nasıl mücadele edicek bilmiyorum. Nisan'ı da kazanılacak bir zafer gibi görüp yapmacık sevgi gösterilerinde mi bulunacak?Ay böyle birşeye tahammül edemem.Mehmet'e Nisan ile evlenmesinin bir görev olduğunu dile getiren,bir torun vermek zorundaydık deyip bunun için evlendiğini söyleyen bir adamın yalancıkdan sevgi gösterilerini düşünmek benim midemi kaldırıyor.Artık izleyip göreceğiz.
Hayır anlatamadım sanırım..Ben de biliyorum düğün fotolarının çıktığını...
Nisan&Aki vedalaşırken(yani Nisan geceden ayrılırken)çekildi..Sonra Ali onları eve bırakmaya teklif etti.Bir baktık arabadalar...O arada onlar kapıdan çıkıp,arabaya binene kadar nasıl tab edildi?O kadar hızlıları var mı?Ben bilmediğim için yazdım...Ve birçok kişi de bilmiyorum sanırım.
Masanın üzerinde bıraktılar fotoları.Nisan&Murat uyuyordu..Orhan masanın üzerinde gördü fotoları:img-wink:
Evet Özge'cim resimlerin çıkması 10 sn falan sürüyor :D :D
Hatta onlar çekerken bir taraftan fotolar tab ediliyor. Çünkü bilgisayara bağlı foto makinesi resmi direkt pc ye yolluyor. :img-wink:
Valla bilmiyordum ben bunu..Hiç de duymamıştım buna benzer birşey:icon_whis.Tam bunlar çıkarken fotoğrafı çeken gidip ellerine tutuşturdu herhalde.Ordan çıkmaları da 10 sn falandır sanırım.Mantık olarak düşününce gene insan bir yere koyamıyor.Ayy bir sahnenin üzerinde ne çok durduk.İnsan merak ediyor hele de çok dikkatli izleyen biri olunca:img-icecr:img-icecrÇünkü Nisan&Ali görmedi..
Fotoğrafçı gerçekten de hızlı teknolojinin dışında:img-icecr:img-icecr
Zaten girişlerini de görmedik ki çıkışlarını görelim :P
Ama cidden fotoğrafçılar çok hızlı tanesi 5 liradan bir resmi satınca daha da hızlanıyorlar. :img-icecr
Bu hafta özet çok karmaşık gelmiş. Resimlerde gelince iyice kafamızda yerlerine oturtacağız ;)
Arkadaslar,
herkes ayni fikir olmak zorunda degil :img-yes:
bazi oyuncular birbirlerine partner olarak "cuk" diye yakisir; iste budur dersiniz.
bazilarinida, daha önceki partner ile daha cok sempati duydugunuz icin, yakistirmamis olmaniz gayet dogal;
ama lütfen bunu dizi elestirisi olarak yapmayin.
Oyuncunun performansini, oyuncu sayfasinda dile getirebilirsiniz.
Simdiye kadar hic birsey yazmadim, bu konu hakkinda.
Dizi baslamadan daha elestiriler basladi, zamanla sakinlesir dedim, ama görüyorum konu uzuyor.
Rica ediyorum, diziyi bir bütün olarak görelim. Unutmayalim, VA basrolde, ve bu gercek degismiyecektir:img-wink:
Sevgiler,
Sultan
Süper Moderatör
eh kılıçların çekilme vakti çoktan gelmişti ali fazla bile dayandı valla sen hem oğlunu hergün gör hemde ona oğlum deyip sarılama hani derler ya yıldızlar kadar yakın yıldızlar kadar uzak işte oğlu da ali için öyle olsa gerek bu durunda sabır taşı olsa çatlar ali de nihayet 'çatlıyo' demek.acaba başka kim öğreniyoki murat olayını selin mi yok cnm sanmam o nsl öğrensinki ali hayatta anlatmaz bu sırrı ona,serra mı belki o olabilir yani orhan son zamanlarda kendini kötü hissettiğinde hep ona koşuyor adeta bi sığınak yaptı kendisine serrayı işte bu esnada anlatmış olabilir
hmm nisan ve sürpriz ha!acaba bu olayın sonunda serra olayını falan mı öğrenecek yani diğer gerçeği öğrenmesi için henüz erken gibi fragmanda evi terk ediyodu galiba nisan.kesin serra olayıdır.
Herkesi birden darmadağın eden olaydan sonra, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Tam dava açmaya hazırlanırken Orhan’ın, oğlunu kaçırdığını düşünen Ali’nin gözü döner. Ve Orhan’la yumruk yumruğa dövüşmeye başlarlar.
işte yumruk sahnesini 4 gözle bekliyorum:img-pilot orhan çoktan hak etmişti çnk :dito
Art arda gelişen olaylar, Ali ve Nisan’ı farkında olmadan birbirine yaklaştıracaktır. Orhan şimdi sadece Murat değil, karısı için de mücadele etmek zorundadır.
ben orhanın nsl mücadele edeceğini söyliim sizlere,kesin yine içinde mücevher olan şık bi kadife kutu uzatır nisana hani şu her evlilik yıldönümlerinde yaptığı gibi:img-hyste:img-hyste
sorfangirls
26-10-07, 17:56
ewet bırcok dugunde fotografları anında alabılıyorsun rab edıyorlar ama burası bır kahve dugunuydu studyo deıl sanmıyorum kı fotografı ceken kısının yanında baskı yapması ıcın gereklı malzeme olsun malzeme olsa bıle ortam yok neyse fazla ustunde durmamak lazım aslında daha kımbılır neler gorucez maksat orhanın fotoları gorup kopurmsıyedı baska turlu nasıl ogenıcektı dugune gıttıklerını
ozet ısınde cok tesekkurler bence nısan buyuk ıhtmalle serra ıle ılgılı gercegı ogrenıyor orhan ve serranın konusmasına tanıklık etmıs olabılır murat hakkında olugunu pek sanmıyorum orhan kımle konusabılırkı bu konuyu mehmet yok askerde alıyle oldugunuda sanmam buyuk ıhtımal serra gercegı cunku cok yıkılmıs gorunuyordu nısan bır kadını ancak aldatıldıgını ogrenmek heralde bu kadar yıkar ee alı nısan yakınlasması da zaten beklenen ve ıstenen bırsey
muratla ılgılı gercegıde selın ogrenebılır selın gunese abısının neden bu sekılde davrandıgını falan sorduysa yıne guneste belkı acıklamıstır
süper şanslı nejat işler
senaryolar hep nejat işler den yana sinan dan sonra orhan ın eşi de nejat işler e gidiyor:img-yes:
acaba bu tesadüf senaryomu yoksa nejat işler bu konsepte başarılı öylemi yazılıyor:img-yes:
ama burdan nejat işlere dikkat diyorum bir sonraki dizisinde çekirgenin 3 kere zıplamıyacagını hatırlatıyorum:img-pilot
Arkadaslar sirri kim ogreniyo diyosunuz,bu kisi nisandan baska kim olabilir, diye dusunmustum ama,emin degilim simdi.Yani fragmanda gorduk,nisan murati da aliyor evi terk ediyor,ama sebebi muratin babasinin ali oldugunu ogrenmesimi yoksa orhanin serra ile olan iliskisini ogrenmesimi?Ben emin olamadim yaa,kafam karisti,ama nisan aliyi bu kadar cabuk ogrenmez heralde dimi :S
HulyaGoker
27-10-07, 02:47
özet için teşekkürler
yine çok heyecanlı bir bölüm izleyeceğiz
sırrı öğrenen kişiyle ilgili olarak süpriz yaşayabiliriz gibi geliyor
ama belki de nisan öğrenir gerçi daha onun öğrenmesi için erken :img-yes:
herkese iyi gecelerbye
Bu hafta ne resim ekleyebildim ne de yorum yapabildim malesef.
Sehitlerin uzuntusu, dersler, odevler, hocalar, sorunlar, puruzler derken hayatin akisina kaptirmisim kendimi birde baktim ki gunlerden cumartesi !
Sonunda geçen bolum hakkinda birseyler yazabilicem.
Bolumu genel olarak cok cok begendigimi soyliyemiyecegim cunku sanirim cok guzel bir 7. bolumden sonra beklentilerim yukselmisti ama yinede fena degildi.
En çok dugun sahnelerini begendim : Murat'in balon hevesi cok guzeldi ozellikle, aklima cocuklugum geldi, bizde dugunlerde boyle seylerin pesinden kosardik, hey gidi gunler hey .. :)
Ali & Nisan yakinlasmasi cok guzel isleniyor, yavas yavas ama derin bir sekilde. Replikleri cok begendim bu bolum ..
Mesela asik Mehmet'in soylediklerinide cok begeniyorum (telefonda soyledikleri, Gunes-Mehmet konusmalari ..)
Mehmet birkac bolum yok anlasilan, doya doya izlettirmicekler galiba :sad53:
Orhan için kelimeler yine anlamsiz kaliyor :img-cool2 uzun uzun nedenlerini yazmak vardi ancak degerli bos vaktimi Orhan & Serra'yi yerden yere vurarak geçirmek istemiyorum.
Nisan'a karsi olan tavirlari yuzunden kendisinden nefret ettigimi soylemicem ayrica .. Hele Murat'a yaptigi konusmalar ve onun yuzunden Ali'nin dustugu durum hakkinda tek kelime etmicem ..
Herneyse, Orhan iste ..
Bu bolumu mukemmel olmaktan uzaklastiran mantik hatalarini siz zaten baya konustunuz o yuzden "biraz daha dikkat lutfen" diyip baska bir konuya geçmek istiyorum.
Selin'in vakti doldu anlasilan, nerede ilk bolumlerdeki cool kiz Selin, nerede simdi ki kompleksli yapiskan Selin .. Keske Selin'i bu hallere sokmasaydilar, ben senaristlerin yerinde olsaydim Selin'i 4. bolumde falan Almanyaya gonderirdim ve ilerki bolumlerde tekrar ortaya çikarirdim. Simdi Selin'in bu hallerini gordukten sonra Ali yanliz kalsa içimden "Selin'le olsun" demek gelmez.
Bu bolumde begenmedigim bir sey daha oldu o da yeni gelen yardimci (adini hatirlayamiyorum simdi) Bana hiç sempatik gelmedi, açikçasi pek bir ise yarayacak gibi durmuyor, belki ortaligi falan karistirabilir o tipte bir insana benziyor ..
Oyuncular bu haftada cok iyiydi ancak arada Melisa'nin gozleri portluyor ve beni korkutuyor açikçasi ..
Fikret-Nejat-Mehmet-Erkan-Batuhan 5'lisine diyecek birseyim yok (3'luden 5'liye geçtim :)) Hepside mukemmeldi.
Vildan hanimefendi (malumunuz ne soylesek yanlis anlasiliyor, bari boyle hitap edeyim de sorun çikmasin) de bu bolum idare etti diyelim. Mehmet'e sarilip agladigi sahnede basariliydi ancak geri kalan sahnelerini begenmedim malesef. Ilk bolumde sesli çekim yuzunden bazi sesleri gerektiginden fazla duymustuk ama sonraki bolumlerde bu durum duzeldi, ancak ben hala Gunes'in nefesini kulagimin dibinde hissediyorum konustugunda ve cok rahatsiz ediyor beni. Umarim sesli çekim sorunu gibi Vildan'in nefes alip veris sorunu da çozulur.
Birde Gunes'in dogru durust sevgilisi olmadigini dusunursek Mehmet'e verdigi opucuk bana baya tecrubeli gibi geldi .. :icon_whis
amaniin nolmuş böyle sayfalar çekmiş sabah baktığımda 13teydi...:icon_whis
neyse efendim kanald'nin şahane(!) yayıncılık anlayışı sayesinde dizimizi 1 haftacık geç izlicez
en çok da şu orhan&ali kapışması geciktiği üzülüyorum çnk en çk merak ettiğim sahnelerden birisi bu
diğeri ise nisanın evi neden terk ettiği? acaba serra olayını öğrenmiş olabilir mi?yani ali olayı deildir heralde ama sebep her ne ise nisan evi terk ederek yine 'kendinden beklenmeyen' bi şekilde davranıyo gerçi son zamanlarda biz onun bu davranışlarına alıştık hatta artık kendisinden her hafta bunu bekler olduk:icon_whis
dizi neden yayinlanmadi bir bilgisi olan varmi?
baska bir güne mi alindi yoksa?
neden yayınlanmadığını biz de bilmiyoruz sağolsun kanald bu konuda bi açıklama yapmadı ama dün asinin tekrarını verirken bsnin fragmanını verdi dizimiz haftaya pzrtesi yine aynı saatte. yayın günü ve saatinde bi değişiklik yok yani:img-yes:
dün asi dizisinin reklam arasına denk gelmişim...bıçak sırtı pazartesi 22.00 diyodu anlaşılan haftaya dizi var..demekki cumhuriyetle ilgili çok şey olduğu için reytinglerden korkmuşlardır...yani dizi bi başka güne alınmadı bilgilerinize...:img-wink:
forgetmenot
31-10-07, 08:08
Arkadaslar sirri kim ogreniyo diyosunuz,bu kisi nisandan baska kim olabilir, diye dusunmustum ama,emin degilim simdi.Yani fragmanda gorduk,nisan murati da aliyor evi terk ediyor,ama sebebi muratin babasinin ali oldugunu ogrenmesimi yoksa orhanin serra ile olan iliskisini ogrenmesimi?Ben emin olamadim yaa,kafam karisti,ama nisan aliyi bu kadar cabuk ogrenmez heralde dimi :S
*Bir bakıyorsunuz sırrı(Çocuğun Ali'nin olduğu) Orhan'ın babası öğreniyormuş??Eğer böyle bir şey olursa o don yağı kıvamındaki,mumya şahsiyet,'şanımız şerefimiz,kimse bu gerçeği öğrenmesin,tizz zamanda bu gerçeği bilenlerin kellesi vurula diye ferman verir'!!:img-yes:
*Ben de Nisan'ın Serra'yı öğrenip,çocuğunu alıp, kocasını terketmesini diliyorum,Orhan çocuğuna hasret kalsın,acı çeksin.Ama sanki Nisan'ın bu gizli ilişkiyi öğrenmesi için 'vakit erken'.O zaman olayların çok hızlı ilerlemesi gerekir.Ancak özette Nisan'ın kocası için hazırladığı bir sürpriz felaketle sonuçlanır gibi bir yazı da var.O zaman Nisan belki sadece kocasının onu aldattığını öğreniyordur ama kişiyi(Serra) bilmeyecektir.
*Bir de Nisan öyle bir kadın ki, Ali'yle yakınlaşsa,aşkından ölse yine de kocasını,düzenini yıkıp yeni bir hayata başlayabilecek cesarette bir kadın şu an için,değil.Öyle yetiştirilmiş ki,üstündeki sorumluluklardan ezilse bile gıkını çıkartmaz,'kan içip kızılcık şerbeti içtim der'.
* Bence kocası ona durmadan 'kısır'sın diyor ya,Nisan aslında sağlıklı bir kadın olduğunu öğrenirse önemli ve radikal değişiklikler asıl o zaman olur.Bu da daha önce de bir iki kez yazdıydım,şimdilik imkansız gözüküyor ama,Ali'yle ilişkiye girip hamile kalırsa olabilir(bu da bizim televizyonlardaki dizilerde 'olmaz') ya da şimdi aklıma geldi,herhangi bir sebeble,başka bir hastalıktan dolayı hastaneye gider başka hastalık araştırılırken sağlıklı bir kadın olduğunu öğrenir!!Neyse seneye kadar vaktimiz var,bekleyip görelim.
*Ancak eğer senaristlerin ve oyuncularının iddia ettiği gibi 'Bıçak Sırtı' dizisi başı ve daha mühimi sonu belli(uzatılmayacak) bir proje olursa,işte o zaman, bu durum Türk TV'lerinde gerçekten bir 'ilk' olur!!:img-pilot Ben pek ihtimal vermiyorum ama???
bıçak sırtı ne oldu bilen varmı?
son bölüm verilmdi. son bölüm resimleri yok
basında haberlerine eskisi kadar sık verilmiyor
yayından kalkmasında
yayından kalkacağını hiç ihtimal vermiyorum
reyting kaygısıyla 1 bölüm verilmedi okadar,
ama bu bölüm süper olacak merak etmeyin,
resimler gelir sselencim en kısa zamanda :img-wink:
* Bence kocası ona durmadan 'kısır'sın diyor ya,Nisan aslında sağlıklı bir kadın olduğunu öğrenirse önemli ve radikal değişiklikler asıl o zaman olur.Bu da daha önce de bir iki kez yazdıydım,şimdilik imkansız gözüküyor ama,Ali'yle ilişkiye girip hamile kalırsa olabilir(bu da bizim televizyonlardaki dizilerde 'olmaz') ya da şimdi aklıma geldi,herhangi bir sebeble,başka bir hastalıktan dolayı hastaneye gider başka hastalık araştırılırken sağlıklı bir kadın olduğunu öğrenir!!Neyse seneye kadar vaktimiz var,bekleyip görelim
Bu dizinin senaristleri şaşırıcı şeyler yaptıkları için beklerim valla...Fakat ben Nisan'ın başka bir sebeple hastaneye gidip de bu gerçeği öğrenmesini tercih ederim.Zaten ben anlamıyorum yani bir kadın 10 yıldır bunu nasıl fark etmez.Önüne bir rapor konsa bile,kendince bazı araştırmalar yapmaz mı?Bunu nasıl geçiştircekler ya da gündeme gelicek mi bilmiyorum...Fakat benim aklımın bir köşesinde olan büyük soru işaretlerinden biri.
Oluşturdukları karakter ile bazen karakterlerin davranışları nedensiz bir şekilde zıtlaşıyor.
Hala karakter dengesi oturulmamış gibi geliyor bana..Özellikle bayan karakterler için.
yayından kalkacağını hiç ihtimal vermiyorum
reyting kaygısıyla 1 bölüm verilmedi okadar,
ama bu bölüm süper olacak merak etmeyin,
resimler gelir sselencim en kısa zamanda :img-wink:
Arkadaşlar,bu hafta olmamasının nedenini düşünce bulmak gayet kolay.Yeni başlayan asi dizisinin ilk bölümünün tekrarını bıçak sırtının saatinde yayınlayıp,iyice tutmasını sağlamak:img-yes: Bu kadar basit.
Hem dizi başladığından beri hiç ara vermediler(bayram,maç...vs) onlarda biraz dinlensin.
Dizimiz gayet başarılıdır,A/B grubunda son bölümü 10 rating yapmış bir dizidir:good:,içimiz rahat olsun:img-wink:
bayramdan dolayı yeni bölüm izleyemedik ama yinede 3 gün sonra hayaller gerçek olacak...sabredelim inşallah bi aksilik çıkmazda pazartesi devam eder dizimiz.güzel bölümler bizi bekliyoo...
*KeReMcEmCi*
03-11-07, 14:21
simdi pazartesi günü bicak sirti var mi yok mu??
euro D de pazartesi saat 21 de yeni bi programm baslicak ..
zaten bicak sirti fragmaninada denk gelmediim..
simdi pazartesi günü bicak sirti var mi yok mu??
euro D de pazartesi saat 21 de yeni bi programm baslicak ..
zaten bicak sirti fragmaninada denk gelmediim..
benim bildiğim kadarıyla var. dün menekşe ile halil yayınlanırken fragmanı verdiler pztsi 22:00 diye ancak euro d'yi bilemicem:bilmim
tabi TR'deki kanal d'ye de güven olmaz ya geçen hafta da fgmanı verdikleri halde yayınlamamışlardı bu kanalın sağı solu belli oluyo pek:img-pilot
inş bu hafta yayınlanır dizimiz:img-yes:
abooo iyice işin çığrından çıktılar bari bi haber verselerdi:sad53:ya dizimizi sakın bitirmeyin!!!
ama büyük ihtimal var her zaman gösteriyo fragmnı:bilmim
Euro d'de sanırım geç saate alıyorlar artık.Türkiye'de Pazartesi saat 22.00'de olucak Bs..Fragmanını verdiler..
Alışın arkadaşlar bir hafta olmayınca aman kaldırdılar mı diye panik yaparsanız ilerde düşünmek bile istemiyorum:img-icecr.Kanald bu...Hayatımda en nefret ettiğim kanal varsa o da Kanald'dir:img-cool2..Şans işte..
Kanald Tmc dizisi kaldırmaz:img-yes::img-yes::img-yes:..Tmc'nin bütün dizileri bu yıl o kanalda.Birini olumsuz etkilerse diğerlerinde de aynı sorun yaşanır.Ve kanald sap gibi ortada kalır...
2 çok güzel dizi karşılıklı konulurmu ben ikisinide seyretmek istiyorum nedir bu hırs ,2 dizinin oyuncularına çok ayıp ediyorsunuz
tv de elveda rumeli ve bıçak sırtı dizisi herkes tarafından seyrediliyor. saatleri veya günleri degişsin
böyle düşünenler her iki forumada yazsın arkadaşlar reyting denen olayı protesto ediyorum
Bende aynı dertten muzdaribim.. Hem Bıçak Sırtını hemde Elveda Rumeliyi izlemek istiyorum çözümü de Elveda Rumelinin tekrarını hafta sonu izleyerek buldum..
Kanal D konusunda da sizlere katılıyorum arkadaşlar... İzleyicisine bu kadar saygısız davranan başka bir kanal yoktur herhalde.. Daha önce takip ettiğim HP'yi abuk subuk nedenlerden dolayı 3 hafta üst üste yayınlamadığı olmuştur defalarca ve gönderilen binlerce mail, edilen yüzlerce telefon sonucunda bile bu tutumlarında hiçbir değişiklik yapmayan bir kanal maalesef Kanal D.. Geçen hafta BS'nin fragmanını yayınlayıp yayın saati tv nin karşısına oturduğumda yerinde başka bir dizinin tekrarını görmekte hayret verici bir olaydır ayrıca.. Bu kadar saygısızlık pess.. Yine maalesef ki takip ettiğim birçok dizide bu kanalda:icon_sorr..
çalışkankız
03-11-07, 21:26
umarım bu hafta izleyebiliriz dizimizi fragmanlarını bende gördüm ama tabi güven olmaz bu kanala artık 2 hafta sonra memomuza kavuşsak bari ama fragmanda hiç yoktu memo bari askeredi halini filan gösterseler ne yani 4 hafta olmucak mı memo bu konuda bilgisi olan varmı ?
sonunda bu akşam filmimiz var..kanal d ye isyanlardayım...diziden soğutuyolar resmen:img-in_logüzel bi bölüm olacağından eminim.çünkü her hafta dizi daha bi heyecanlı oluyo:happy0064
PAMUK_MELEGIM
05-11-07, 19:51
Arkadaslarr umarim yanilirimm ama
Sanki bu haftada euro d bicak sirti yok cunku
Bi elele diye bir progamin reklami cikmisdi
pazartesi bicak sirtinin saattindeydii ..
tatli_kizim
05-11-07, 21:00
Yayin Akisina bakarsak var..:)Ilk önce Arka Sokaklar ardindan zemen Bica Sirti Basliicakmis..
#yayina ksiina göre..
insallah vardir her iki kanalda..
PAMUK_MELEGIM
05-11-07, 21:12
Umarim Pinar..yani bilmiyorum
ben oyle gordum ama umarim bicak sirti vardir cunkuu
iki hafta oynamamis olacakk yoksa
Biçak Sirti Yeni Bolum
Kanal D - Bu Gece 22h00
Euro D - 11 Kasim Pazar 19h00 (bugun yok avrupa'da)
11 Kasim pazar mi ? Bu ne saçmalik ya !
Allahim sen bana sabir ver geliyorlar yine bana. Ne biçim birsey bu ya ? Iki liralik clup El.Ele adli bir program baslicak birazdan. Hangisi daha beter 9live Turkiye mi yoksa bu mu ?
Artik birsey demiyorum, Allah hepinizi bildigi gibi yapsin.
Iki haftadir bekliyoruz, tam yeni bolum baslikcak derken su yaptiklarina bakin. Sanki avrupada yasayanlar Turk degil, dizi izlemiyorlar .. Daha niye avrupa kanallari icat ediyorsunuz, eskiden ne guzel hepimiz ayni kanallari izliyoduk. Daha iyi iskence etmek için mi ?!
Iki kurusluk zevkimizi cok gorduler bize, vay be ..
Kanal D'de yayinlandigi icin sevinmistim bende baslarda, buyuk konusmusum, rezalet kanal :img-cool2
PAMUK_MELEGIM
05-11-07, 23:20
Bizi insandan saymiyorlar mii nee???
Anlamadim gittim valla EURO D YI KINIYORUM
haksizlik bu ...
Bide kaliteliyiz diye gecinirler dogru duskun saattinde gununde
diziyi yayinlayamiyorlar bide dogru kanaldan kaliteden bahsederler!
11 Kasim pazar mi ? Bu ne saçmalik ya !
Allahim sen bana sabir ver geliyorlar yine bana. Ne biçim birsey bu ya ? Iki li