Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
fikret kuşkan bence Türkiye'nin en önemli aktörü. ben uzun zamandır böyle bir performansı türk oyuncularının hiçbirinde izlememiştim. harikaydı. tek kelimeyle ağzım açık kaldı. izlemeye doyamadım. onun o akıl almaz yeteneğine burada ne desem az gelir. bu arada arkadaşların bir çoğu ratigleri takıyor ama yapılan bir araştırmaya göre sanırım geçen hafta en çok reklam alan dizi bizimkiymiş. içiniz rahat olsun yani. olmadı birleşir para biriktirir yine yayınlatırız dizimizi.
fikret kuşkan bence Türkiye'nin en önemli aktörü. ben uzun zamandır böyle bir performansı türk oyuncularının hiçbirinde izlememiştim. harikaydı. tek kelimeyle ağzım açık kaldı. izlemeye doyamadım. onun o akıl almaz yeteneğine burada ne desem az gelir. bu arada arkadaşların bir çoğu ratigleri takıyor ama yapılan bir araştırmaya göre sanırım geçen hafta en çok reklam alan dizi bizimkiymiş. içiniz rahat olsun yani. olmadı birleşir para biriktirir yine yayınlatırız dizimizi.
Merhaba,
Fikrat Ku$kan hakkindaki düsüncelerine aynen katiliyorum.
O gercekten harika ötesi bir performans cikarmakta.
Fakat reytingler hakkinda benimde endiselerim var.
BS en kisa zamanda zirveye oynar vede oynamasi lazim !
Bu kadro ve kalitesiyle baska imkani yok !
Ayni fenomen Yaprak dökümünde de yasandi. Ben ilk bölümlerden beri diziye hayran kalmistim. Ve bu denli kaliteli bir dizinin reytingleri nasil öyle dü$ük oldugunu bir türlü aklim almiyordu. Ama her gecen gün yukarlara tirmandi. $imdi ise Yaprak Dökümü zirveden inmiyor. Insallah BS `da ayni yolun yolcusu olur , ki buna inaniyorum. Birde devamli agiz propagandasi yapin. En iyi reklam budur.
Bu haftaki reytingleri merakla bekliyorum.
Selamlar - Demi77 bye
özeti ne kadar uzun tuttular öyle yoksa bana mı öyle geldi bitmek bilmedi bi türlü hatta 8.blmü izlemeyip dün akşamki özetten izlesek de olurmuş ben mi fazla abartıyorum ama sanki fazla uzun sürdü gibi:icon_whis
Demi77 söylediklerine katılıyorum ama bizim şöyle bi handikapımız var bu dizi 45 blm sürecek YD ise 2 sezondur var ve hatta daha da uzun sürebilir yani demek istediğim bzm o kadar vaktimiz yok biran önce yükselmeli reytingler biliyorum takmamak gerek ama ne bilim işte bu dizi daha fazlasını hakediyo bence:img-yes:
bu arada daha önce bazı arkadaşlar-şmd isimlerini unuttum- 9.blm kerametinden ve zokayı yutmak gibi terimler kullanmıştı açıkcası o zamanlar ne demek istediklerini tam anlamamıştım ama dünkü bölümden sonra yavaş yavaş anlamaya başladım sanırım:img-pilot
PAMUK_MELEGIM
13-11-07, 13:53
cok guzel bir boldumu
orhan bu bolumde harikaydi
nisanin kapisinin onune gelip yere cokulup
aglamasi..sonra ali evnin onune getirip merdivenlerdki sahne
cok guzeldii sarhos rolunu cok iyi yaptii=)… tahminim gibi katil suleyman cikti …
ali comertligini gosterip suleymani oldurmedi
nisanada uzuluyorum ama ogluna dayanamayip sanki
orhanla barisacak gibi .. semra hanimdan resmen tiskitni
geldi …. Memom yine yoktuu=( Buarada alinin gunlugu okuma sahneside cok guzeldi=(
Bu bölümde yine çok güzeldi.
Yanlız Fikret'in oyunculuğuna bir kez daha hayran kaldım sarhoş olupta Nisan'ımın kapısında ağladı bölüm ve arabanın önüne atladığı bölüm çık güzeldi.
Bence Orhan il Nisan barışmaz.
Gelelim Mehmet 'e 10 bölüme geldik diyelim adam gibi Mehmet'i izleyemedim
çünkü olduğu bölümlerde yaptığı tek şey;
1. babasıyla çatışması
2.Güneş ile öpüşmesi başka bir şey izleyemedim.
Dizi bittikten sonra frağmanı bekledim belki Mehmet'i gösterirler diye ama yine vermediler.Ben bu işten hiç bir şey anlamadım .
Neyse yeni bölüm frağmanında Ali vuruluyordu bence Ali'ye bir şey olmuyucak
Nisan ziyarete gelicek falan filan...
Aslinda orasi tam oyle degildi, Ali Gunes'e açikladi nasil buldugunu : dolabi falan açiyodu, bakiniyodu sonra çekmeceyi çekti ve birseye takildigini farketti .. Cekmeceyi komple cikardi, elini uzatti ve gunlukleri buldu.
Aslinda bana olabilir gibi geliyor cunku Elif S. ile ilgili seyler falan yaziyordu içine o yuzden iyi bir yere saklamis ki Ali gormesin..
İşte bende tam burada diyorum ki 10 yıldır o çekmeceyi kimse açıp kapatmamıştı da Ali'nin evi ziyarete gittiği gün defterin çekmecenin hareketini engelleyeceği tuttu.. Böyle senaryo oyunlarını pek fazla onaylayamıyorum ben, heleki de önemli detaylar çıkıyorsa ilerisinde..
BS'nin ilk bölümlerinde daha çok olmuştu bu tip kolaycılıklar.. Güneş'in Ali'yi hapishaneden çok basit, herkesin aklına gelebilecek gerekçelerle çıkartması gibi.. Ve beni başlangıçtan bu yana rahatsız eden Murat'ın aileye ne şekilde kabul ettirildiği.. Bunun açıklaması da çok basit olarak geçiştirildi..
Böyle basit kurgular üzerine hikaye kurulunca benim aklım takılıyor ve kendimi sorgularken buluyorum.. Bu yazdıklarım demek değil ki BS'yi beğenmiyorum tabiki beğeniyorum ve bu yüzdende elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama ben isterdim ki senaristler daha akıl dolu şeyler yazsalardı bu temel taşları kurarlarken.. Bunu yapabileceklerini bildiğimden benim tüm sıkıntım..
Merhabalar herkese...
Konudan çok oyuncuların damgasını vurduğunu düşünüyordum bu diziye,en başından beri.8 bölümdür hep böyleydi...Gene böyle olcak diye bekliyorken yavaş yavaş artık oyuncuları değil karakterleri izlemeye başladığımı anladım.Hepsi yerine oturmaya başladı..Çözülen ya da asıl şimdi düğümlenen olaylar diziye oyuncuların ötesinde bir renk katmaya başladı...Oyuncularımız da istisnaların kaideyi bozmadığını düşünürsek fevkaledenin fevkinde oyuncular...:good:
Dünün ilk yarısında Orhan,ikinci yarısında Ali izledik sanki...
Fikret Kuşkan'a büyük alkışlar yollayarak başlıyorum Orhan yorumuma.Onun oyunculuğunu anlatıcak kelimeler tükendi artık...Kendisine o dizilerde tutanamaz diyenler utansın:icon_whis
Orhan...Bazı şeyleri kabullenemeyecek kadar cesaretsiz..En başından beri çoğumuz böyle düşündük Orhan hakkında..O bir ailenin yükünü taşıyor sözde..Ama aslında hiçbir şey taşımıyor.Ne zamanında kısır olduğunu kabul edicek kadar cesaret göstermiş ne de karısının kararları karşısında metin olmuş..Hep kolayı bulmuş.Bahanesi de hazır...Osmanlı soyu,karısı soğuk..Kendisi çok mu sıcakmış,çok mu dürüstmüş:img-pilot:img-pilot
Nisan&Orhan'ın alışveriş merkezindeki konuşmaları bu çift hakkında çok açıklayıcı bir konuşmaydı ve benim uzun zamandır izlemek istediğim bir sahneydi..İkisi de birbirleri hakkında bizim bilip da onların bilmediği şeyleri yüzlerine karşı söyledi.Fakat Orhan soğuksun diyince Nisan'ın yüzündeki şaşkın ifadeye bir anlam veremedim.Yani ortada herşey..Tamam ben de tamamen Orhan'ı suçlu bulanlardanım ama bu Nisan'ın ilgisiz bir karakter olduğu gerçeğini örtmez.En azından evli bir kadın için..Evet birşey görmemiş ki birşey göstersin..Ama gene de soğukluk var.İnsan bunu hissediyor..Ordaki şaşkınlık ifadesi buna bir itiraz mıydı,yoksa Nisan'ın kafasında "benim dediklerim ciddi,o ise bana soğuksun gibi bir bahane ile geliyor"düşüncesi miydi bilemiyorum...
Orhan'ın çocuğu kullanması ise bir başka çirkinlik..Bu adam neden hep bu çocuğu kullanıyor.Bencilliğin tanımı için Orhan karakterine bakmamız yeter.O sarhoş halinde bile "anne öz anne değil"diyebiliyor..Kendi söylediği yalana bu kadar inanan bir başka insan var mıdır?Ne olursa olsun onun babalığı bir yana karısına zamanında söylediği büyük yalan bir başka yana...
Ve iç acıtıcak sözler..Nisan'ın "ben zaten böyle birşey olmasını bekliyordum sözleri"Söylencek birşey var mı?:icon_sorr
Nisan'ın kararlı yapısı nereye kadar bilmiyorum fakat benden dün büyük bir destek aldı..Bir an gerçekten acıcak sanmıştım.Fakat Orhan sarhoşken kapıda "sen nasıl olsa gidicek başka bir yer bulursun"demesi..Okul önünde meydan okurcasına "dönmeyeceğim"demesi..Oyy feminist duygularım mı kabardı nedir:img-icecr
Dünün en beğendiğim karakterlerinden biriydi Nisan..Melisa Sözen'in oyunculuğunu ben Fikret Kuşkan ile olan sahnelerinde Nejat'ın sahneleri ile kıyasladığımda daha çok beğeniyorum.Aşık kadından çok,böyle güçlü bir karakter daha çok uymuş sanki..Belki de Fikret'in onu Nisan için önermesinden kaynaklanan birşeyler..Neyse sebebini bizler tam olarak tabiki bilemeyiz ama nacizane görüşüm Orhan&Nisan sahnelerinde Melisa'nın oyunculuğunun zirve yaptığı sahneler...
Ali&Nisan sahnelerine gelirsek...Zor anlarda birbirlerine destek olmaları.Herşeyden önce dinlemeleri..Ali'nin konuşma isteğini Numan,Selin veya Güneş'ten de öte Nisan ile gidermesi..Bu büyük temellerden biriydi bence:img-in_loBu çifti seviyorum sanırım..Güçlü bir çift olcaklar.Liseli aşıklardan öte ikisi de yarım kalmış taraflarını birbirlerinde bulucak..Ortak nokta da Murat olunca..Kim tutar bu aşkı diyesi geliyor insanın.
Fakat Ali cephesinde Selin pürüzü..Tam bir pürüz sayılmasa bile uzun vaade büyük sorunlar çıkaracaktır.Fakat ben gene Selin'i değil Ali'yi suçlu buluyorum..Neden "hayır"diyemiyor.."Evlilik ciddi birşey"demeyi biliyor ama böyle birşeye asla hayır diyemiyor..Kız düşün dediğinde susuyor..Aaa Ali kızdırma bizi:img-cool2İnsanları üzmemenin başka yolları da var.Ki Selin de öyle salak bir kız değil.Babası tarafından kendisine yapılan hakkında pek birşey söylemek istemiyorum.Bana sırf bu kararı aldırmak için konulmuş saçma bir sahne olarak geldi.Yani bizler Selin'den zaten onların aşırı tutucu olduğunu dinlemiştik.Aklımıza geldi yazdık havası vardı o sahnede...
Flashback sahnelerine resmen bayıldım..Harika organize etmişler.Günlüğün oraya sıkışması her ne kadar mantığa uymasa da flashback sahneleri güzeldi..Ali'nin o günleri düşünmesi,gözlerinin dolması..:sad53:Bana en başından beri soğuk gelen Elif bile bir anda başka göründü gözüme..
Katil..Herkesin ilk bölümde "katil kendini belli etti"dediği adam değil oysa..Böyle olcağı belliydi yani.Sağ gösterip sol vurdular..Baş harfi de S...Ali'nin Süleyman'ın boğazına yapışıp da "hayatında hiç sigara içtin mi"diye sorması akıllıcaydı gerçekten.O anda kim böyle bir sorudan kuşkulanabilir..Hıı sonundaki Ali'nin Güneş'e SUS diye bağırması da süperdi..Herşeyi bilen hanfendinin susması gerektiği zamanlar da var yani:icon_whis
Ali'nin vurulması...Şu çocukların babalardan saklandığı dizilerin vazgeçilmez ögeleri babanın zarar görmesi..Ya hasta olur,ya kaza geçirir..Ama burda durum en azından farklı.Başlarında bir bayan bu senin çocuğun diyeceğine Ali Murat'a ben senin babanım desin artık:img-in_lo:img-in_lo
merhaba arkadaşlar;
daha önce konusu geçtimi önceki sayfaları okumadım bilmiyorum ama, mehmet günsür 2 bölümdür oynamıyor nedenini bilen varmı?
süper bi bölümde bu arada reytinglerde ilerleme var..ıhı dedim sülo katil anamm o adam kimmiş sakalı bıyığına karışmış:bilmim ya acaba kim vuruldu aksiyon olsun diye belki ali vurulmuştur:bilmim
Saime,Ali vuruldu zaten..Bölüm bitince yeni bölümün fragmanı gösteriliyor.Orda da Ali'yi hastaneye kaldırıyorlar.Şöyle göğüs üstünden vurulmuş gibi geldi bana ama hızlı geçince göremedim maalesef:icon_sorr:icon_sorr
uykusuluktan ölüyorum, yatarken söyle bi on dakikasına bakayım diye basladıgım ve sonuna kadar izlemeden uyuyamadıgım harika bi bölüm izledik. özellikle fikretin oyunculugunu konusturdugu bi bölümdü o nasıl sarhos olmaktır nasıl kendini dağıtmaktır valla özellikle nisanın kapısındaki haline ben acıdım nisan acımadı, iyi de yaptı. nisanın bu güçlü durusunu izlerken bravo sana her kadın bunu yapamaz diyorum ama nisanın bu güçlü durusu, acımasız yaklasımı yalnız aldatılmıs olmasından kaynaklanmıyo bana göre. yıllardır mutsuz oldugu bi evliliği bitirmek için cok gecerli bi sebep var elinde ve yine o mutsuz günlere dönmek istemiyo sayet eskiden mutlu olsaydı orhanı gercekten sevseydi bence yumusayabilirdi. kimse aldatılmayı kesinlikle haketmez ancak bence aldatılan bi insanın da sapkasını önüne koyup düsünmesi gerekir hiç hatası olmamıs olsa da acaba benim bi yanlısım oldu mu diye. burada nisanın bundan uzak tavrını yanlıs buluyorum,nisanın da hatalarının olmus olması orhanın onu aldatması için bahane olamaz elbette ama nisanı da tümüyle masum yapmaz.
bu gidişle muratın psikolojisi tümüyle bozulacak, bi ayrılık olacaksa da bunu en az hissettirmeleri gereken muratı orhanın oyununa alet etmesi affedilemez. ayrıca orhan ne yaparsa yapsın nisan o eve dönmeyecek bunu cok net gördük bu bölüm.
nisanla ali cok saglam adımlarla ilerliyorlar. ikisinin de karsısındakini cinsiyetinden sıyırarak tanıdıgını görüyoruz iki dost gibi, birbirlerinden etkilendiklerinin henüz farkında değiller, yavas yavas farkına varacaklar ancak bu askı dillendirmek de kolay olmayacak. cok etkilenmesem de bu asktan hosuma da gitmiyo değil mesela alinin kahveyi be yapayım deyisi ve ordaki halleri, nisanın üstünü örterken ona bakısı ve kıyamadım uyandırmaya dediğinde nisanın tavrı. simdiki asklardan öte, aslında tam bi ask da değil daha cok sevgi olacak bence hissettikleri.
ayrılık_87
13-11-07, 19:42
Yine çok güzel bir bölümdü. Sahne geçişleri, kurgu, oyunculuklar tüm diziler arasında farkını hissettiriyor.
Ancak bir de şu müzikler değişmeseydi. Cihan Sezer kalsaydı. Herşey dört dörtlük olacaktı.Dizide beni şu anda en çok rahatsız eden nokta bu...
Saime,Ali vuruldu zaten..Bölüm bitince yeni bölümün fragmanı gösteriliyor.Orda da Ali'yi hastaneye kaldırıyorlar.Şöyle göğüs üstünden vurulmuş gibi geldi bana ama hızlı geçince göremedim maalesef:icon_sorr:icon_sorr
özgecim ben son kısmında genelde uyuyorum birazcık uykucuyumdur da:img-wink:hemen fragmanı izledim..ay canım benim vuruluyo..herkes gözlerinin içine baktı zaten..
ee murat ben senin.. devamını çok merak ettim açıkçası..heralde hep ali abinim dicek:bilmim
çok heyecanlı olacak önümüzdeki bölüm çok:sad53:
SeLam arkadaşLar
Cok gusel bır bolumdu valla Orhan yanı Fıkret rolunu tam anlamıyla müthiş yaptı hele o sarhos sahnesı bı rol bu kadar gusel yapılabılırdı helal olsun:good:
Kahvecıde zaten ben bırseyler oldugunu farketmıstım yha bırseyler bılıyordu yada onun bu ıste parmagı vardı yalnız Alının esı gunluge yasmıs olanları bana bu bıraz sacma geldı cunku o gunlugun alının elıne gecme ıhtımalı cok buyuk hemen oncedende ogrenebılırdı galıba dızının ılerleyısı acısından bunu gerek duydular yoksa katıl bulunamayacaktı..
Zaten kahvecı Mustafa onceden o kahvenın sahıbı degılmıs ama gunlukte bas harfı nı m. goruncede delıye dondu alı ve ona kutledı abısı yapmıs ayy ınanamadım bu bolum cok heyecanlı olacaga benzıyor:img-blush
Son iki bölümde çok beğendiğim biri daha var
Mücü özellikle Ali ile olan sahneleri çok güzel, çok komik resmen bayıldım .
Kahveye adamları topluyor televizyona çıkıcam diye :img-hyste:img-hyste
garibimin tek kolu çıkıyor o sahneye bayıldım.:good::good::good:
Son iki bölümde çok beğendiğim biri daha var
Mücü özellikle Ali ile olan sahneleri çok güzel, çok komik resmen bayıldım .
Kahveye adamları topluyor televizyona çıkıcam diye :img-hyste:img-hyste
garibimin tek kolu çıkıyor o sahneye bayıldım.:good::good::good:
evet dızıye renk kattı valla komedı hele bole bır dızıde ınsanı gulmekten olduruyor:img-hyste::img-hyste: herkes cıkcak dıe beklıyorz topladı kahveye sonra kolu cıkıyor sadece ay cok guldum valla gusel bır sahneydı..Alıye o kadar yalan soledıgı halde yınede acıdı ve ışten atmadı brawoo:good:
evet dızıye renk kattı valla komedı hele bole bır dızıde ınsanı gulmekten olduruyor:img-hyste::img-hyste: herkes cıkcak dıe beklıyorz topladı kahveye sonra kolu cıkıyor sadece ay cok guldum valla gusel bır sahneydı..Alıye o kadar yalan soledıgı halde yınede acıdı ve ışten atmadı brawoo:good:
Bence de;Mücü diziye renk kattı
bir de dizi setine gidicem diye saçlarını yapıyor o sırada Ali geliyor oradaki
diyaloğlarda çok komikti:P:P
Bence de;Mücü diziye renk kattı
bir de dizi setine gidicem diye saçlarını yapıyor o sırada Ali geliyor oradaki
diyaloğlarda çok komikti:P:P
evet oradakı anlasımları konusmaları cok komıktı yha :D:D
Bırde su sahne cok hosuma gıttı elekrıkler gıtmıste bu daha oncekı bolumdeydı galıba oda su elektrıklere bakıver demıstı orda nasılda yalanlar uydurdu yuzunden anlasıldı aslında ama nasıda kıvırdı yok kardesım hasta yok ılac almak ıcın calısıyorum okulu bıraktım ay koptum valla :happy0064
Bırde Alıye arkadası mücü nün sakat kardesı bu demez mı cocukta yha nıe bana herkes sakat dıyo ayy oldum orda yha :img-hyste:img-hyste
evet oradakı anlasımları konusmaları cok komıktı yha :D:D
Bırde su sahne cok hosuma gıttı elekrıkler gıtmıste bu daha oncekı bolumdeydı galıba oda su elektrıklere bakıver demıstı orda nasılda yalanlar uydurdu yuzunden anlasıldı aslında ama nasıda kıvırdı yok kardesım hasta yok ılac almak ıcın calısıyorum okulu bıraktım ay koptum valla :happy0064
Bırde Alıye arkadası mücü nün sakat kardesı bu demez mı cocukta yha nıe bana herkes sakat dıyo ayy oldum orda yha :img-hyste:img-hyste
Kesinlikle burası çok güzeldi.İnşallah bu bölümün repliklerini yazabilirim.
Mücü de çok komik kardeşide:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
İnşallah gelecek bölümlerde mücü ve kardeşini daha fazla izleriz
Kesinlikle burası çok güzeldi.İnşallah bu bölümün repliklerini yazabilirim.
Mücü de çok komik kardeşide:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
İnşallah gelecek bölümlerde mücü ve kardeşini daha fazla izleriz
İnsallah arkdsm yha gercekten dızıye cok renk kattılar arada sırada gulmek ıyı gelıyor hem bıze hemde Ali'ye ozellıkle :D:D
Yha acaba Mustafa'nın kardesınne nolacak hapıse gırecek mı cunku Alı yıllardır hırsızın pesındeydı ve onun yuzundende kac sene hapıslerde yattı cocugundan habersız ayrı ben mustaya bırsey yapacak zannettım ama cocugum olacak dıyınce durdu ıyıkıde bırsey olmadı orda hem sucuda yok mus aslında var bu ıse alet olmak herseyı anlatabılırdı ama yapmadı nedense :img-pilot
ayrılık_87
13-11-07, 21:48
Bu bölümde Melisa Sözen çok başarılıydı. Bakışları, oyunculuğu harikaydı. Çok doğal oynuyor. Tabi ki Fikret Kuşkan da yine başarısını kanıtladı. Bu bölümde yine etkileyici sahneler vardı. Son sahnede heyecanlı ve merak uyandıracak şekilde bitti...
Sevgili mss.ecem çaycının adı Mustafa değil,Süleyman..Günlükte de S diyordu...:img-wink::img-wink:
Ben de Mücü karakterinden çok memnunum.Eve gelen hizmetçi rolündeki bayan da sözde güldürmek için koyulmuş ama ben onu daha çok itici buluyorum:icon_whis:icon_whis
Dj_saRiLaCi
13-11-07, 22:21
ya arkadaslar mehmet günsür iki bölümldür yok göremiyoruz diziden cikti felan deniliyordu...bunun dogrulugu ne kdr bileniniz varmi??
ikizlerbur
13-11-07, 22:24
Merhabalar..
Çok güzel bir bölümdü yine
Orhan dayanamadı atladı o mutlu aile tablosunun içine gerçi pek işe yarmadı bu taktik,nisan postayı koydu bakışları etkileciydi nefretle bakıyordu orhana gitgide daha güzel bir nisan izliyoruz
Ali ye gelince çok kötü bitti bu bölüm:img-yes:Fragman sayesinde kimin vurulduğunu anladık tabi
Nisan-Ali yakınlaşması tam gaz devam ediyor bu bölümde en çok şu ikisininde telefonlarına uzanıp cesaret edememeleri güzeldi klişe bir sahneydi ama onlardan izleyince daha bir başka oldu benim için
Ve Ali'nin "kıyamadım uyandırmaya" sözleri artık aralarında yakın bir zamanda birşeyler olacağına ibaret tabi Selin'in teklifini kabul etmezse etmesin mümkünse kız direk net "benle evleniceksin" dedi adama ya,sanki çocuk oyuncağından bahsediyor
Orhana gelince bıçağın tersiyle düzü gibi bir bakıyorsun güçlü dimdik ayakta intikam ateşiyle yanıyor bir bakıyorsun perperişan şu perişanlık konusuna özellikle değinmek istiyorum ve fikret kuşkanı defalarca tebrik ediyorum şu ana kadar izlediğim en iyi sarhoştu diyebilirim o ayağa kalkmadı zorluklar konuşmadaki pelteklik harika daha ne diyim:good::good:
Nisana gelince her geçen gün daha güçlü kendi ayakları üzerinde bir kadın portresi çizmeye devam ediyor ve çokta güsel ilerliyor bu yolda en son Orhan'a söyledikleri ben bir an "Çocuklarım olmadan Asla!" durumuna dönecek diye çok korktum ama Allaha şükür öyle bir durum yaşamadık.Ali'yle arasındaki yakınlığa gelince herşey güzel gidiyor ikisi içinde acaba Ali'yi öyle hastane odasında görünce neler hissedicek çok merak ediyorum:img-yes:
Ve sonunda katilin kim olduğu yavaş yavaş daha doğrusu gayet hızlı bir biçimde açığa çıkmaya başlıyor
Günlük olayı güzeldi ama insan karısının günlük tuttuğunu nasıl bilmez anlayamıyorum neyse haticeye değil neticeye meselesi..Gayet güzel bağladılar durumu yalnız Elif'e asılan adamdan (sanırım Süleyman gerçi daha açıklığa kavuşmadı ama) S diye bahsedilmesi bana pek hoş gelmedi sonuçta bu bir günlük kocanında haberi yok senin sırdaşın istediğin gibi yazabilirsin.Sırf seyirciye gizem olsun diye böyle birşey..bilmiyorum
Mehmet ortalarda yoktu yine ama el insaf artık çıksın gelsin Güneş açısından söylemiyorum Muhteşem Üçlü mühteşem üçlü diyip durduk daha doğru düzgün üçüncünün yüzünü göremedik kızgınım bu konuda:img-yes:
Gönül Hanım ve Selim Reşat Bey sanırım geçmişte bu ikisi arasında birşeyler olmuş nasıl bakıyordu Gönül Hanım'a öyle:img-in_logözlerinin içi parlıyor resmen
Serra'ya gelince bir kaç kere savundum onu ama bu benim özel hayatım falan deyince dellendim korumuyorum artık ben onu aşıksa aşıklığını bilsin:img-icecr
Fragmana gelince gerçekten izledğin bölüm hakkında doya doya yorum yapamıyorsun haftaya ne olacak merakı kayboluyor sonra bütün hafta başlıkta kimse yok,eğer fragmanı görmeseydik enine boyune herşey konuşulacaktı o silah sesi ama sağlık olsun..böylede çok güzel:)
ya arkadaslar mehmet günsür iki bölümldür yok göremiyoruz diziden cikti felan deniliyordu...bunun dogrulugu ne kdr bileniniz varmi??
Yha arkadasım valla bı yurt dışı seyahati bı askerlık derken Mehmetı dızıde goremez olduk bırde basrol oyuncuysuydu ama hıc dızıde yok bu hafta goruruz sanıyordum ama yıne goremedık fragmanda da yoktu:icon_sorr
Dızıden cıktı mı ole bırsey ben duymadım ama ınsallah bole bırsey yoktur yha acaba senaryoda mı bole bırsey var seyahat askerlık yoksa Mehmet Gunsur mu ıstıyor bende tam anlayamadım umarım senarıstlerın dusuncesıdır ve bu hafta bıcak sırtında gorurz :icon_sorr
özeti ne kadar uzun tuttular öyle yoksa bana mı öyle geldi bitmek bilmedi bi türlü hatta 8.blmü izlemeyip dün akşamki özetten izlesek de olurmuş ben mi fazla abartıyorum ama sanki fazla uzun sürdü gibi
Ben de bunu yazan biri oldu mu diye merak ediyordum...
Aynen öyle oldu..İlk defa bu kadar çok özet verdiler.Zaten yeni bölümün ilk reklamı çok zamansız girdi.Reklamlar konusunda bence gayet dengeli bir diziydi ama dün ilk yarıda bu denge bayağı bozuldu.Bunu da özetin uzun tutulmasına bağladım.
Diziden hemen sonra verilen fragman(kendi adıma şikayetçi değilim:)),upuzun verilen özetler..Bunlar reytinge balta vuracak ögeler..En azından özette biraz daha kısa ama anlaşılır birşeyler hazırlamaları lazım:img-yes::img-yes:
İşte bende tam burada diyorum ki 10 yıldır o çekmeceyi kimse açıp kapatmamıştı da Ali'nin evi ziyarete gittiği gün defterin çekmecenin hareketini engelleyeceği tuttu.. Böyle senaryo oyunlarını pek fazla onaylayamıyorum ben, heleki de önemli detaylar çıkıyorsa ilerisinde..
BS'nin ilk bölümlerinde daha çok olmuştu bu tip kolaycılıklar.. Güneş'in Ali'yi hapishaneden çok basit, herkesin aklına gelebilecek gerekçelerle çıkartması gibi.. Ve beni başlangıçtan bu yana rahatsız eden Murat'ın aileye ne şekilde kabul ettirildiği.. Bunun açıklaması da çok basit olarak geçiştirildi..
Böyle basit kurgular üzerine hikaye kurulunca benim aklım takılıyor ve kendimi sorgularken buluyorum.. Bu yazdıklarım demek değil ki BS'yi beğenmiyorum tabiki beğeniyorum ve bu yüzdende elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ama ben isterdim ki senaristler daha akıl dolu şeyler yazsalardı bu temel taşları kurarlarken.. Bunu yapabileceklerini bildiğimden benim tüm sıkıntım..
işte bu...bir forumdaşı ancak başka bir forumdaş anlıyor galiba....:img-wink:
BS deki heycanımı kaybettim...çünkü biliyorum(z) senaristlerimizin neler yapabileceklerini...
ama kaç haftadır vay be dedirtecek bişeyler göremedim....
hatta vay be yerine hadi canım bile dedirtiler bana...örn:son bölümde eftelya61 in bahsettigi günlük bulma olayı....
nekadar düşünsemde hiç bir mantıgı yok....
amma yok 10 yıldır o evde oturan kiracı pasaklının biriydi..bi çekmeceleri çıkartıp temizlememiş bile derseniz okey...(ki bu kadar mantık bulmak da paranoyalık olur sanırsam)
dün benim mesajım yüzünden bir anlam karmaşaıs olmuş galiba...ben kendimi bide böyle ifade edeyim :
hp yi yazan kişiler yeni bir projeyle karşımıza çıkarlarsa biz ne bekleriz..hp den daha üst seviyede bir şey dimi
benim tüm derdim buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
....
mehmet konusunda da insanları bu kadar habersiz bıramak anlamsız ...güneş en azından sevdigiyle bir tel konuşması yapsaydı...ne de olsa mehmet as 3 karakterlerden biri(dizi reklamalarını baz alarak yazdım..:img-wink:)seyirciden uzak tutulmamalı dimi...
yayın saatinde izlemesemde tekrarında gözüm gönlüm mehmeti arıyor:img-in_lo
Bu bölüm ekran karşısında gerildim resmen ya hem orhan'na üzülmekten,hemde ali'ye:icon_sorr vallah bu bölüm nisan beni deli etti resmen:hıh:hıh:hıh ne var orhan'nı affetse orhan nisan'na aşık oldunu o kadar kanıtladıki acı çekiyor ya resmen adamın hayattı resmen bitme aşamasında ali'ye suç atıyor ama ali'nin bu olayda hiç ama hiç suçu yok kendi etti kendi buldu ama nisanda artık affetse ya çok üzüldüm orhan'nın bu bölüm haline:icon_sorr neyse şimdi gelelim ali'ye onada bu bölüm çok üzüldüm:icon_sorr adamın resmen hayattı bitmiş bir tarafdan karısının katilini arar diyer tarafdan evlat hasretti çeker çok üzücü ya 10.bölüm fragman'nını izledim dahada kötü oldum meğersem vurulan ali'ymiş çok kötü oldum ya ne kadar bir fikret kuşkan hayranı olarak orhan karekterini iyisiyle kötüsüyle sevsemde:happy0064 yinede aliye açıyorum söylesin artık muratta (ben senin gerçek babanım dese) diyorum.Ama bir taraftada orhan'nı düşünürsek adam resmen bitmiş birde ali murattı elinden alırsa o zaman dahada kötü olur orhan'nın hali vallah bu bölümde ben resmen arada kaldım ya ama bu bölümde çok güzeldi hele fikrette bittim resmen ya bir insan sarhoş rolünü çok müthiş oynadı ya.:good:
sorfangirls
14-11-07, 00:19
boyle muhtesem oyuncular olunca ve harıka sahneler cıkarınca seyretmeye doyum olmayan bır bolum daha gectı ızledıgımız her bolume en guzel bolum buydu dıyoruz bunun sebebıde apacık bellı ıcındekıler sanırım
fıkret ve melısa bu hafta 100 uzerınden 100 aldılar bence helede ıkısının bırlıkte oynadıkları sahnelere ınsan seyretmeye doyamıyor ıste budur dedırtıyorlar nejat sahnelerıde aynı sekılde tabıkı de
nıhayet merakla beklenen olay cozuldu gıbı katıl ortaya cıktı bastan berı suleyman olmadıgı apacık bellıydı cunku ılk bolumden ortaya cıkarmıyacaklarını hepımız bılıyorduk ama bu kardes meselesı bana sacma geldı neden hıcbır sekılde sımdıye kadar kendını bellı etmedı kardesının dugunune bıle gelmedı de pat dıye gunluk ortaya cıkınca bırden boyle bır kardes ortaya cıktı gunlugun ortaya cıkıs sahnesı ayrı bır mevzu zaten bır ınsan hamıle bır kadına nasıl bunu yapar ve sonunda onu oldurur bu apayrı bır konu ıns. daha bır acıga cıkar bu mevzu cunku hala soru ısaretlerıyle dolu.
orhan yaptı yapacagını aldı cocugu bekledıgım bırseydı onun gıbı bırınden de bu beklenırdı cunku, sımdı serraya cık hayatımdan gıt gıdyor ama ıkı gun sonra gene onun kapısında olucak. nısan alı sahnelerıne herzaman bıtmısımdır yavas yavas dahada yakınlasmalar baslayınca sahnelerı ızlemenın tadı bır ayrı oluyor. nısan suan kesın kararlı gıbı duruyor kesınlıkle donmem dıyor ama bana donucek gıbı gelıyor bırsey olucak ve donucek gıbı gelıyor ıns yanılıyorumdur. ama melısanın bu haftakı performansı muhtesem otesıydı her bolum dahada guzellesıyor. alı de nısan da ıkısde murat ıcın acı cekıyor ve orhan gıbı bır karekter oldugu muddetcede bu devam edıcek, nısan bosnamaya kalktıgında da kesın avukatı gunes olucaktır orhan gunesten kurtulamıyacak yanı.
selın mevzusuda ayrı bır vukaat kıza bak şip şap ne pratık bır cozum buldu evlen benle ohh ne ala bır kere sokakta kızını bır baska adamı o sekılde optugunu goren hangı baba olsa aynı tepkıyı verır tamam belkı sokak ortasında dovmez ama evde verır cezasını. kız once kendıne baksın aılesını yargılıyacagına ılk bolumden berı neler yaptıgını goruyoruz. cok zekıya hemen bır cozum buldu elını veren kolunu kaptırır ona asla bosanmaz boyle bırsey olmaya kalksa aman allah korusun alı sakın ola bır aptallık yapıpta kabul etmeye kalkmasın.
mehmetı bende cok ozledım hadı gecen bolum hıc gostermedıler bu bolumde hıc mevzusu gecmedı eger yenı bolumdede aynı seyı yaparlarsa o zaman soylenenlerın dogru olduguna ınanıcam walla :img-blush
Ben de bunu yazan biri oldu mu diye merak ediyordum...
Aynen öyle oldu..İlk defa bu kadar çok özet verdiler.Zaten yeni bölümün ilk reklamı çok zamansız girdi.Reklamlar konusunda bence gayet dengeli bir diziydi ama dün ilk yarıda bu denge bayağı bozuldu.Bunu da özetin uzun tutulmasına bağladım.
Diziden hemen sonra verilen fragman(kendi adıma şikayetçi değilim:)),upuzun verilen özetler..Bunlar reytinge balta vuracak ögeler..En azından özette biraz daha kısa ama anlaşılır birşeyler hazırlamaları lazım:img-yes::img-yes:
ben de diyodum benim abartışım mı yine demek sende farkettin-gerçi farkedilmicek gibi deildi- biara sıkıldım kanalı zapladım döndüğümde hala özet devam ediyo tamam vurucu sahneler çoktu belki ve bunları göstermek istemeleri normal ama fazla abarttılar yani haftaya napıcaklar acaba çnk son bölümdeki vurucu sahneler daha fazlaydı
bide dediğin gb bu uzun özet yüzünden çabuk reklama girildi ztn 2dk. jenerik desek,nerdeyse 5dk.dan fzla da özet sürdü biraz da yeni blm sonra hoop reklm-bnm bildiğim reklamlar 20dk.da bir veriliyo-ilk blmden bişey anlamadan reklama girildi umrm haftaya bu oranları daha iyi ayarlarlar
nıhayet merakla beklenen olay cozuldu gıbı katıl ortaya cıktı bastan berı suleyman olmadıgı apacık bellıydı cunku ılk bolumden ortaya cıkarmıyacaklarını hepımız bılıyorduk ama bu kardes meselesı bana sacma geldı neden hıcbır sekılde sımdıye kadar kendını bellı etmedı kardesının dugunune bıle gelmedı de pat dıye gunluk ortaya cıkınca bırden boyle bır kardes ortaya cıktı gunlugun ortaya cıkıs sahnesı ayrı bır mevzu zaten bır ınsan hamıle bır kadına nasıl bunu yapar ve sonunda onu oldurur bu apayrı bır konu ıns. daha bır acıga cıkar bu mevzu cunku hala soru ısaretlerıyle dolu.
Hiçbir ipucu verilmeden,tamamen insanları Süleyman'a odaklamışken pat diye başka birinin çıkmasını ben de garipsedim..Bununla birkaç bölüm daha oynarlar diye düşünmüştüm ama düğüne gelmemesi bana kalırsa normaldi.Anladığımız kadarıyla adam her gece kafasını bulandıran ayyaşın teki..Süleyman'ın onu çağırmasını beklemek yanlış.Ki isminin geçmemesi de doğaldı düğünde,düğün daha çok Süleyman'ın düğünü değil Ali&Nisan üzerine bir düğündü yani:img-icecr:img-icecr
Güzel ve farklı bir bölüm izledik. Elif'in katilini aramaktan vaz geçtiler diye düşünmeye başlamıştım. Tam unutmaya başlamışken Elif ile ilgili yeni ip uçlarını ele geçmesi aslında bir açıdan da iyi oldu. Yoksa tamamiyle Orhan-Nisan gerginliğindeki kısırdöngü devam edecekti. En azından bölümü biraz daha farklı kılmıştı..
Selim Reşat beyin Gönül hanımın evine gitmesi, ricası çok güzeldi. Mutfaktaki çiçekler onun ne kadar özel olduğunun göstergesiydi. Bakışlar, jestler, sözler aralarında daha derin münasebetlerin olduğunun göstergesi.. Gönül hanım evin yardımcısı ama; konuşması, hareketleri, davranışı çok asil ve saygıdeğer kişiliği olduğunu gösteriyor..
Mehmet'in 1 aylık askerliği günler su gibi akıp geçse de bizim yaşadığımız bir aya yani 4 bölüme sığdıracaklar gibi.. İlk günler de bile Güneş'i arar iken, mehmet'in sesi soluğu çıkmaz oldu... Bir bildikleri vardır diyorum ama, bildikleri her ne ise mehmet'in diziye devam etmesi yönünde olsun..
Orhan-Nisan ayrılığında faturayı Nisan'a çıkaran arkadaşlarımız olmuş. Ancak Orhan'ı haklı bulanların medeni durumunu sorgulamak isterim. Muhtemelen onların bekar olduğunu düşünüyorum. Evlilik çok farklı bir paylaşım. Burada evliliğin tartışmasını veya onunla ilgili varsayımlardan konuşamayacağımızdan Orhan-Nisan ilişkisine dönmek istiyorum. Geçen bölümün yorumlarına da yazmıştım. Bunların evlilikleri kurallarla belirlenmiş evlilikti. Duygu yoktu. Aralarında sevgi olabilir ama aşk yoktu. İkisi de zaten kendilerine uygun görülen hayatı yaşıyordu. Kendi isteklerine göre hareket etmiyorlardı. Orhan'ın mehmet'e kızgınlığı da buradan kaynaklanıyor. mehmet hayır diyebiliyor. kendi ayakları üstünde duruyor. Gerekirse barmenlik yaparım diyebiliyordu. Ama Orhan hiç bir zaman bunu yani başka bir iş yapmak istediğini kendine bile itiraf edememiş, babasının gölgesinde kalmış biri. Nisan'ın çizim yaparken mutlu olabileceğini de görmemezlikten gelmişti. Belki de bu duyguyu bilmiyor.. Murat'ı evlatlık almalarında bile temel neden babasını mutlu etmek.
Herşey bir yana, çok sevdiği eşine "sen çok soğuktun" cümlesi çok ağır. Kendisi ne kadar sıcaktı. Kendisi eşine ne kadar yakındı. Nisan çok tutarlı ve gururlu bir davranış örneği sergiledi. Hiç bir kadın eşi tarafından bu şekilde aşağılanmamalı diye düşünüyorum.. Nisan'ın Ali'ye yaklaşımı hiç de soğuk değil. Tam tersi, sıcak ve içten. Demek ki, karşı taraftan alınan elektriğe göre Nisan'ın davranışları da değişebiliyor. Serra kadın olarak da çok sıcak değildi. Sadece Orhan'la beraber olmak adına çok ısrarcıydı. Bu ısrarı da sevgi olarak düşünmüyorum..
sorfangirls
14-11-07, 21:55
Orhan-Nisan ayrılığında faturayı Nisan'a çıkaran arkadaşlarımız olmuş. Ancak Orhan'ı haklı bulanların medeni durumunu sorgulamak isterim. Muhtemelen onların bekar olduğunu düşünüyorum. Evlilik çok farklı bir paylaşım. Burada evliliğin tartışmasını veya onunla ilgili varsayımlardan konuşamayacağımızdan Orhan-Nisan ilişkisine dönmek istiyorum. Geçen bölümün yorumlarına da yazmıştım. Bunların evlilikleri kurallarla belirlenmiş evlilikti. Duygu yoktu. Aralarında sevgi olabilir ama aşk yoktu. İkisi de zaten kendilerine uygun görülen hayatı yaşıyordu. Kendi isteklerine göre hareket etmiyorlardı. Orhan'ın mehmet'e kızgınlığı da buradan kaynaklanıyor. mehmet hayır diyebiliyor. kendi ayakları üstünde duruyor. Gerekirse barmenlik yaparım diyebiliyordu. Ama Orhan hiç bir zaman bunu yani başka bir iş yapmak istediğini kendine bile itiraf edememiş, babasının gölgesinde kalmış biri. Nisan'ın çizim yaparken mutlu olabileceğini de görmemezlikten gelmişti. Belki de bu duyguyu bilmiyor.. Murat'ı evlatlık almalarında bile temel neden babasını mutlu etmek.
Herşey bir yana, çok sevdiği eşine "sen çok soğuktun" cümlesi çok ağır. Kendisi ne kadar sıcaktı. Kendisi eşine ne kadar yakındı. Nisan çok tutarlı ve gururlu bir davranış örneği sergiledi. Hiç bir kadın eşi tarafından bu şekilde aşağılanmamalı diye düşünüyorum.. Nisan'ın Ali'ye yaklaşımı hiç de soğuk değil. Tam tersi, sıcak ve içten. Demek ki, karşı taraftan alınan elektriğe göre Nisan'ın davranışları da değişebiliyor. Serra kadın olarak da çok sıcak değildi. Sadece Orhan'la beraber olmak adına çok ısrarcıydı. Bu ısrarı da sevgi olarak düşünmüyorum..
orhan nısan ılıskısı konusunda kı dusuncelerıne aynen katılıyorum arkadasım cok haklısın bu hayatta hersey karsılıklıdır orhan ne kadar ıyı bır koca oldu kı nısan ıyı bır es olsun. ınsan karsı taraftan ne alırsa hangı elektrıgı alırsa onu gerı verır. nısanın soguk bır kısı olmadıgı zaten alıyle olan sahnelerınden apacık bellı. bu tamamen orhanın kurtulma cabalarında kendıne soyledıgı yalanlarından bırı.
Töbe bismillah Orhan'ı tamamen haklı bulan mı var:img-pilot
Ablacım,mikrofoncusunun bir tanecik ışıkçısı :icon_whis
Şimdi bu konuda sadece Orhan'a yüklenmeyin Nisanda da elbet suçluluk payı var diyen zat-ı muhterem sasom oluyor :)
Bende ona katılmış kişilerden biri :)
Ama Orhan'ı tamamen haklı bulan kim olaki bir okuyayım bakayım :)
Ama suçun ufak da olsa bir kısmını da Nisanda arayan biri olarak Orhan tamamen haklı diye asla savunamam.Evet bu aldatma mevzusunda ağırlıklı olarak suç Orhan tarafında gözümde ama Nisanda hiç suçsuz diyemem...
Serra'nın çok soğuk bir kadın olduğu konusunda da katılıyorum sana...Burdan da Orhan'ın aradığının aslında sevgi şevkat değil ne olduğunu çok iyi anlıyoruz :img-yes:
Ben Nisan'a da suç bulacaktım dimi :icon_whis
Feminen duygularımın kabardığı anlardan birini yaşıyorum...Onu beceremedim tamam peki Orhan'ı öldürebilir miyim :)
Şimdi bu konuda sadece Orhan'a yüklenmeyin Nisanda da elbet suçluluk payı var diyen zat-ı muhterem sasom oluyor :)
Bende ona katılmış kişilerden biri :)
Ama Orhan'ı tamamen haklı bulan kim olaki bir okuyayım bakayım :)
Ama suçun ufak da olsa bir kısmını da Nisanda arayan biri olarak Orhan tamamen haklı diye asla savunamam.Evet bu aldatma mevzusunda ağırlıklı olarak suç Orhan tarafında gözümde ama Nisanda hiç suçsuz diyemem...
Serra'nın çok soğuk bir kadın olduğu konusunda da katılıyorum sana...Burdan da Orhan'ın aradığının aslında sevgi şevkat değil ne olduğunu çok iyi anlıyoruz :img-yes:
Ben Nisan'a da suç bulacaktım dimi :icon_whis
Feminen duygularımın kabardığı anlardan birini yaşıyorum...Onu beceremedim tamam peki Orhan'ı öldürebilir miyim :)
şimdi dgulsarımın mesajını hiç üzerime alınmamıştım ki
alamehmetimin mesajını görünce benmişim suçlu dedim :img-black
ama dgulsarım gönlü ruhu güzelim...:love05:
alamehmetim açıklama yapmış ...birde ben kendi cümlelerimle yazayım dedim
hiç bir insan aldatılmayı haketmez... ben izledigim 8 bölüme göre dedim.bu aldatma olayında tüm suçu orhana yüklememiz gerekir dedim...
o basma sahnesinin öncesindeki nisanın saç düzeltme hareketi gibi bir hareketi nisandan hiç görmedik.
ben bunları düşünerek yazmıştım...
ayrıca ben izledigim bölümler i düşünerek diyebilirm ki orhan sevgisini daha çok belli etmiştir ...ben ilk bölümden beri orhan nisanı seviyor diyebiliyorum ama aynı şeyi nisan için söyleyemedim...
ayrıca karşı taraftan alınan elektirige göre nisanın aliye sıcak davranması gibi bir şeyi kabul etmiyorum..
nisan orhana soguk davranıyor çünkü orhanı sevmiyor...
ama hiç tanımadıgı bir erkeke karşı tavrının sıcak olması nezaketten dir ki..gelecek bölümlerde nisan aliyi sevdiginde tavrının ne kadar hoş oldugunu görecegiz...
yani nisan sevdigi zaman karşısındaki erkege gayet sıcak da davranabilirmiş diyecegiz...
orhana bu yüzden %100 suçludur diyemiyorum..
bazı şeylerin eksikligini başka yerde arayacaktır..
ve dgulsarım haklısın aldatma olayını bu şekilde degerlendirmemizde yanlış ..çünkü derin bir konu...
birde bekara karı boşamak kolay diye bir söz vardır...bizimkide bu söz gibidir...ama bekar olsak da ciddi bir ilişki yaşayan (yaşamış)kişiler olarak çok da tecrübesizce yapılmış yorumlar degildir dimi :icon_roll
sorfangirls
15-11-07, 01:36
uff ozet gelmıs tesekkurler arkadasım ozet ıcın :P
Ali karısının katilini bulmuştur ama on yıldır paçayı kurtarmış olan katil şimdi teslim olacak değildir.
kacıyormu aceba ates ettıkden sonra olurmu olur walla katıl degılmı hemen teslım olmaz daha kacıp cok bela olur bu alıye
Ali, Süleyman ve kardeşi arasında canhıraş bir boğuşma yaşanır. Ve patlayan silah, Ali'yi ölümle burun buruna getirir.
olmıycegı aşikar acıklı hastane sahnelerı bızı beklıyor
Orhan, Murat'ı köşkte tutarak Nisan'ın da sonunda eve döneceğini ummaktadır. Ama gece vakti köşkün kapısını, hiç beklemediği biri çalacak ve Orhan'ı vicdanıyla hesaplaşmaya itecektir.
ahh orhan arhan daha ne haltlar cevırdın kım bılır buda ne sımdı yaaa
Orhan'ı affetmek gibi bir niyeti olmayan Nisan, tesadüfen öğrendiği yeni bir şey nedeniyle ayrılmayı iyice kafasına koyar. Bir yandan oğlunun hasretini çekerken bir yandan da ömründe ilk defa kalbinin sesine karşı koyamadığını hissetmektedir. Ali'nin başına gelenleri öğrendiğinde bunu çok daha net görecek ve ayakları onu hep aynı yere çekecektir.
ya bu tesadufen ogrendıgı sey hamılelıkle ılgılı olmasın ne olabılırkı baska alı meselesı olmadıgına gore. ayakları dogru yere gıdıyor aferım devam etsın :P
özet için tşkr:img-yes:
orhan hala nisanı eve döndürebileceğini mi sanıyo ne diim kolay gelsin:img-pilot
Bir yandan oglunun hasretini çekerken bir yandan da ömründe ilk defa kalbinin sesine karsi koyamadigini hissetmektedir. Ali'nin basina gelenleri ögrendiginde bunu çok daha net görecek ve ayaklari onu hep ayni yere çekecektir
hmm bu cümleyi sevdim nisan artık aliye olan duygularının farkına varıyo anlaşılan:img-icecr
şu gizli aşk sr ile gönül hnm arasındaki aşk olmalı demek o konu da açıklığa kavuşuyo hep merk etmiştim ztn aralarındaki bağı:img-pilot
off mehmetten yine bahsedilmemiş anlaşılan bu hafta da yok ne bitmez 21 günmüş fazla uzadı bu konu ama gelsin artık cnm:img-cool2
Alamehmetim biz seninle kanka olmamış mıydık. Hangi ara bozuştuk gene.. Hep bu Saso'mun yüzünden. Sasom birtanem, canımıniçi, güzelim sana mı kalmış Orhan'a hak vermek. Mikrofoncumla mutlu mesutken olanlara bak...
Kızlar işin espirisi bir yana...
İlk bölümlerden bu yana Nisan'ın yüzünde hep mutsuzluk, gözlerinde ise hep hüzün vardı. Topladığı saç şekli bile bunu yansıtmıyor muydu? Karısına çok düşkün olan onu çok seven erkek onun neyden hoşlanacağını bilir. Veya eline geçen ilk fırsatta ona iğneleyici sözler söylemez, onu küçük düşürücü sözler sarf etmez. Orhan-Nisan ilişkisinde karısını çok seven, onun için herşeyi yapabilecek bir erkek modeli karşımızda hiç olmadı. Tam tersi oğlunu çok seven, babasına çok saygı duyan, mutlu aile babası sergilemeye çalışan ve bu konuda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye çalışan, bu görevleri yaparken de kuralların bozulmasına izin vermeyen bir erkek modeli karşımızdaydı. Öncede belirtmiştim. Orhan dengesiz biri.
Nisan'ın Ali'ye yaklaşmasına gelince; Ali doğal. Olduğu gibi. Nisan onun yanında kendini rahat hissediyor. Huzurlu hissediyor. Ali'nin insani duyguları halleri ön planda. Ali üzülebiliyor, kaygılanıp korkabiliyor, güzebiliyor, ağlayabiliyor. Nisan bunları kocasında görmedi. Kocası hep kurallar ile yaşayan biri olduğu için insani vasıfları hep kuralların arkasında idi. Herşey kural olunca evlilikleri de, resmi bir protokol gibi idi. Kurallarla sınırlandırılmış bir yaşantı düşünsenize. Bu sizi ne kadar mutlu eder. Veya bu durum sizin neşeli, sıcak, canlı hallerinize nasıl yansır. O çarkın içinde yer alacaksanız elbette kurallara uyacaksınız. BU sizi mutsuz etse bile..
Orhan karısını sevmiyor demiyorum. Orhan karısını sevdiğini gösteremiyor. Aile içinde bu sıcaklığı yaşamadığı için belki de, bu duyguyu tanımıyor ve nasıl sevgi gösterilir bilmiyor. Nisan onu mutlu edecek şeyleri Orhan'a söylemeye çalışsa da Orhan onu dinlemedi bile. Tam tersi olup Nisan'ı dinlese, Nisan mutlu olduğu şeyleri yapsa onun bu mutluluğu evliliğine ailesine de yansıyacaktı.
Serra ile beraberken de Orhan mutlu değildi. İlk kez kabukları kırıp dışarı çıkmaya çalışmıştı ama kuralları ihlal ettiği için de mutsuz ve huzursuzdu. Orhan, Serra'nın yanına her gittiğinde pişman bir tablo sergiliyordu. Ama bu pişmanlığı ve ezikliği onu Serra'nın kollarından uzaklaştıramıyordu.
Sizce neden Nisan artık saçlarını toplamıyor. Saçları da Nisan gibi, özgürlüğe hasret olamaz mı?
herşey bir yana Orhan'ın " sen çok soğuktun" sözleri gerçekten de çok ağırdı. madem bu güne kadar eşini soğuk buluyordu, neden onunla bunu konuşmamıştı. Sorunlarını çözmeye çalışmamıştı da, kolayı seçip çareyi bir başka kadında aramıştı. neden Nisan'ın bu konuda neler düşündüğünü, evliliği hakkında neler hissediyor olabaileceğini öğrenmeye çalışmamıştı. (babası da hiç bir zaman onun neler hissettiğini, neler düşündüğünü, ne yapmak istediğini sormuyordu. kuralları bu çünkü)
Gelelim sevgili bekarlara.. Çevrenizde Orhan gibi erkekler varsa ve size baktığında gözlerinin içi gülmüyor, hatta gözleri ışıl ışıl parlamıyorsa kesinlikle iyi bir eş adayı değil...
Sevgi ve aşk farklı. Şuna da inanın aşk bitmiyor. Bittiğini söyleyenler varsa, bir yerlerde birşeyler ters gidiyordur.
Sevgiyle, aşkla kalın..
Silahın patlaması, Alinin ölümle burunburuna gelmesi; dilerim klasikleşen dizilerden farklı bir senaryo örneği gösterilir. Her nedense bütün dizilerde birileri ölümle burun buruna gelince diğeri onu ne çok sevdiğini hayatının vazgeçilmezi olduğunu anlıyor, soluğu onun yanında alıyor. Umuyorum bu olmaz. Farklı hastane ve bekleme salonu görürüz
Gecenin bir yarısı Orhan'ın kapısının çalması ve Orhan'ın vicdanı hesaplaşmaya başlamasında; gelenin Süleyman'ın abisi olduğunu, bu işte Orhan'ın da bir şeklide parmağı olduğunu düşünüyorum. Gelen Süleyman'ın abisi olmasa bile Ali de olabilir diyorum. Bir şekilde Orhan bu işin içinde gibi.. Ali bunu öğrenip de gelmiş de olabilir..
Selim Reşat bey ile Gönül hanım arasında özel birşeyler olduğu belliydi zaten. Gönül hanım aileye karşı çok saygılı iken, olmadık bir anda fikirlerini söyleyebilme cesaretini hep kendinde bulmuştu. Ben bunu yıllardan beri ailenin yanında olmasına bağlıyordum ama, o cesareti yüreğinden alıyormuş meğer. Ayrıca geçen bölümde Selim Reşat beyin sözleri onu çok yaralamıştı. Kendisini hep onların yardımcısı olarak görseydi, o sözler Gönül hanımı o kadar incitmezdi. Mutfaktaki çiçekler herşeyi anlatmaya yetiyordu..
ScHaNDaaLL
15-11-07, 14:48
Fragman Ne AtesLi Olmus Ya :S
Vildan Atasever'in Aglama Sahnesinde Gözlerim Doldu Fragman Olmasına Ragmen:(
herşey bir yana Orhan'ın " sen çok soğuktun" sözleri gerçekten de çok ağırdı. madem bu güne kadar eşini soğuk buluyordu, neden onunla bunu konuşmamıştı. Sorunlarını çözmeye çalışmamıştı da, kolayı seçip çareyi bir başka kadında aramıştı. neden Nisan'ın bu konuda neler düşündüğünü, evliliği hakkında neler hissediyor olabaileceğini öğrenmeye çalışmamıştı. (babası da hiç bir zaman onun neler hissettiğini, neler düşündüğünü, ne yapmak istediğini sormuyordu. kuralları bu çünkü)
Neden mi?Orhan hep kolayı seçen bir insan..Ne gerek var ya karısına bunu söylücekti durduk yerde dürtücek.Hayatı boyunca kolayı seçmiş,seçimlerini ben bir ailenin beyzadesiyim temelinin üstüne yığmış(bahane mi yok yani:img-pilot:img-pilot),birine atarım o yükler..Nisan,sen kısırsın...Mehmet sen asisin,sen yeni döndün toplantıya sen git..Hep birilerine yön vermiş bencil bir karakter Orhan..
Nisan&Orhan için söylediklerine sonuna kadar katılıyorum:img-yes::img-yes:
Yeni özete gelirsek...
Bu bölüm de işlenicek tema hastahanede Nisan&Ali gibi duruyor...Bu çifti seviyorum ama hala eksik birşeyler hissediyor gibiyim..
Ali aşk duygusunu evlilik ve bebek ikilisi ile birleştirmiş biri zaten..Nisan'a olan duygularının bunlar kadar güçlü olması nasıl olcak?Bana hala Ali'nin annesi gibi bakıyor geliyor..Bu düşüncem her ne kadar dertleşmek için bu bölüm Nisan'a gitmesiyle azalsa da..
Yani Ali'nin normal tavırlarının da değiştirini görmemiz lazım..Nisan zaten hiç aşk duygusunu tatmamış,onun için daha kolay olcaktır..
bence kapıyı çalan numan abi olabilir:img-wink:
bi arkadaş katil işinde orhanın da parmağı olabileceğini yazmış kesinlikle katılmıyorum muratın babası olduğunu zaten daha yeni öğrendi:img-wink:
aksiyonlu sahneler bizi bekliyo acaba nisan orhan hakkında ne öğrenecek:icon_whis
Diziyi kaçırmadan izliyorum. Her sezon kaçırmadan izlediğim bir dizi oluyor galiba, bu dönem de Bıçak Sırtı...
Fakat ne yalan söyleyeyim, başlarda oyuncu kadrosundan kaynaklanan heyecandan olsa gerek, uzun uzun yorum yapmak da içimden geliyordu. Şimdi ise sadece izleyerek anın keyfini çıkarmakla yetiniyorum.. Ha bu diziden ilk bölümden aldığım zevki almadığım anlamına kesinlikle gelmiyor. Tam tersi, çok derinlikli, farklı hâlâ benim gözümde, bu tempoyu korudukları sürece -ki umarım yanılmam bu kez de koruyacaklar gibi gözüküyor sonuna kadar- aynı ilgiyle izlemeye devam edeceğim...
Dizinin reytingleri ise beni şaşırtmaya devam ediyor. Uzun zamandır bakmıyordum ama baştan beri eklenen reytinglere şöyle bir baktım da... Böyle bir istikrar!! A/B grubunda 1.olup totalde 10-15 arasında gidip gelmek bu nasıl bir uçurumdur? dedirtiyor ister istemez. Neyse, dizinin devamlılığın garanti altında olması A/B'nin reytinglerine bakıyor, tecrübeyle sabit olduğundan "aman kaldırılır mı ki acaba yayından?" gibi bir endişe duymadan, sadece akıp giden sinema tadındaki sahnelerin, dolu dolu 60 dakikanın, muhteşem oyunculukların, çoğu sahnede resmen "karşılıklı döktürmelerin" keyfini çıkartarak izlemek kalıyor bana.
Son olarak diyeceğim şu ki, sanırım bu dizinin bana kattığı en büyük şey kızgınlıkları ve çeşitli "önyargıları" bir yana bırakmaya çalışarak "olmazsa olmazlara" odaklanmak:)
Böyle genel bi yorum neden şimdi yazıyorsun da daha önce yazmadın diyecek olanlar olursa cevabım "bilmiyorum!"
İçimden geldi diyelim.
Her neyse...
Güzel paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle, sevgiler
Son söz bu tamam... Bölüm yorumlarında propaganda olmaz tamam ama napayım elimde değil :icon_whis İlle de Nejat İşler...
Daha ilk gördüğüm an katilin Süleyman olduğunu anlamıştım.Bununla ilgili de foruma yazıda yazmıştım.Yanılmadığıma çok memnun oldum.Süleyman'ın özette denildiği gibi kolayca pes etmeyeceği belliydi zaten.Yıllarca vicdanını susturan, hamile ve evli bir kadına askıntı olan,kadıncağızı acımasızca katleden bir insan müsvettesi olarak ne beklenebilir ki Süleyman'dan.Bir de Ali'ye ''yapma baba olucağım.'' dediği sahne yokmuydu.O anda ekrana uçasım geldi.SEN İNSAN OLMAYI BECEREMEMİŞSİN NASIL BABA OLUCAKSIN. demek geldi içimden.
Ali keşke dayanmasaydı kapısına.Gitseydi polise.Dinleme cihazı falan takılıp konuştursaydı Süleyman'ı.İşte Ali'nin de bu huyuna kızıyorum.Fevri davranması, öfkeye kapılması.Akıllıca düşünmüyor ki.Haklı dibine kadar haklı ama haklılık her zaman insanın işini kolaylaştırmıyor.Her şerde hayır vardır misali hastanede Nisan ile yakınlaşırsa bu kötü olayın iyi etkisi diye seviniceğim.
Nisan'ın Orhan'dan ayrılma kararını çok geç verilmiş bir karar olarak görüyorum. Orhan Nisan'ı kaale almayan,onun fikirlerine önem vermeyen,eşini ailesinden dışlayan,iki yüzlü bir koca.Murat'a duyduğu sevgiye inanıyorum.Baba olan Orhan'ın, eş Orhan olarak Murat'ı kullanmasını ise hoş görmem mümkün değil.
Hayat kısa.Ömürler hızla geçiyor.Başkaları yerine yaşamak yerine kendimiz için yaşamalıyız.Bunu yaparken başkalarını rencide etmeden,gururlarını kırmadan yapmalıyız bunu.Nisan şu anda kağıt üzerinde de olsa evli bir kadın.Bundan sonra atacağı adımlarda bunu gözetmesi gerekiyor.Özgürlüğüne kavuşsun, kendi gibi olabilsin ama bunu yaparken de adına bir leke getirmesin.
Şimdi çıkmam lazım.aslında söylemek istediğim çok şey var.Devamı yarına kalsın.
Özet gelmiş ama baya karışık.:)
Ali karısının katilini bulmuştur ama on yıldır paçayı kurtarmış olan katil şimdi teslim olacak değildir. Ali, Süleyman ve kardeşi arasında canhıraş bir boğuşma yaşanır. Ve patlayan silah, Ali'yi ölümle burun buruna getirir.
Ali'ye tabii ki bir şey olmayacak ama bu sayede gerçek katil yakalanmış olacak.
Orhan, Murat'ı köşkte tutarak Nisan'ın da sonunda eve döneceğini ummaktadır. Ama gece vakti köşkün kapısını, hiç beklemediği biri çalacak ve Orhan'ı vicdanıyla hesaplaşmaya itecektir.
Bu gizemli misafir kim merak ettim doğrusu.
Orhan sonunda kendiyle hesaplaşacak demek ki.
Söylediği yalanlardan buradan Çin'e yol olacağının farkına varsa iyi olur.
Hem kendi,hem eşi hem de tanımadığı insanların hayatlarını tamamen değiştirecek yalanlar söylediğinin,kararlar aldığının farkında ama bir de günün birinde herşeyi itiraf etse şahane olacak.
Orhan'ı affetmek gibi bir niyeti olmayan Nisan, tesadüfen öğrendiği yeni bir şey nedeniyle ayrılmayı iyice kafasına koyar. Bir yandan oğlunun hasretini çekerken bir yandan da ömründe ilk defa kalbinin sesine karşı koyamadığını hissetmektedir. Ali'nin başına gelenleri öğrendiğinde bunu çok daha net görecek ve ayakları onu hep aynı yere çekecektir.
Nisan Orhan hakkında yeni bir şey daha öğrenecek demek ki acaba ne?
Ayrıca bu bölüm Nisan'ın Ali'ye karşı olan duygularının farkına varacak olmasına pek sevindim.:happy0064
Öte yandan köşkte bambaşka bir hareket vardır. Yıllardır gizliden gizliye büyüyen bir aşk, sonunda dile getirilir. Ama bu, Selim Reşat'ın kalp ağrısını geçirmeye yetmez.
Yoksa Selim Reşat bey sonunda Gönül hanıma aşkını mı itiraf edecek.:img-blush
Açıkcası bu sahneyi merakla bekliyorum.:)
forgetmenot
15-11-07, 21:47
Ali karısının katilini bulmuştur ama on yıldır paçayı kurtarmış olan katil şimdi teslim olacak değildir.
O kötü adam rolünü oynayan oyuncumuz(Sefa Zengin) maşallah o kadar iyi kötü adam olur ki dizi bitene kadar kötülük yapmaya devam eder hatta hiç ölmez,çok başarılı bir kişidir.
Ali, Süleyman ve kardeşi arasında canhıraş bir boğuşma yaşanır. Ve patlayan silah, Ali'yi ölümle burun buruna getirir.
kalp çevresinden yaralanmasa bari.
Onları terkedip giden anneleri olabilir mi??Belki de Orhan ve kardeşinin onları terkedip giden bir anneleri vardır.Annesiz büyüyen çocuk olmanın ne olduğunu bir daha hatırlayacaktır.
Kendisinin değil de kocasının kısır olduğunu öğrenebilir.
Mehmet Günsur'un gelişi olayları nasıl etkileyecek???Gerçekten bir arkadaşın yazdığı gibi ona belirgin iki görev verilmiş,1-babasıyla kavga ediyor.2-Vildan Atasever'le öpüşüyor.Adeta hayal gibi bir kişiyi canlandırıyor.Çok fantastik,çok büyülü,çok karizmatik ama nasıl diyeyim,oyuncuya gerçekci bir rol yazılmıyor.Aslında nasıl Nejat İşler'e hep yarı serseri,fırlama,fazla sorumluluk almayan,çoğu zaman tehlikeli işler yapan,bazen sapkın bir kişi rolü yazılıyorsa,Mehmet Günsur'a da hayal gibi,maceradan maceraya koşan,karizmatik,zengin erkek rolleri yazılıyor.Bu durum Beyaz Gelincik dizisinde de böyleydi şimdi de böyle.Bana katılırsınız veya katılmazsınız ama diyeceğim,bir oyuncu bir rolde çok başarılı olunca artık üç aşağı beş yukarı aynı tür roller yazılıyor.Sanırım yapımcılar fazla riske girmiyorlar.Şöyle Mehmet Günsur'u ay sonunu getiremeyen çok cocuklu bir ailenin işci babası rolünde görsek de yeteneği konusunda şüphe kalmasa.Keza Nejat İşler annesiyle oturan,üniversiteyi bitirmiş ama mesleğini yapamayan,düşük maaşlı başka bir işte çalışan,full kompleks ve sorunlu bir genci canlandırsa da şöyle ekranlar yeni bir soluk kazansa.Oyuncular için de 'tekrar'a düşmek olmuyor mu??Onlar da TV dizisi,ekmek parası filan deyip,düzene uyuyorlar galiba.Burda amacım oyuncularımızın yeteneğini tartışmak değil,TV dizisi bile olsa oyuncuyu hep aynı tür rollerde görmenin zamanla verdiği bıkkınlık ve sıkıntı.Zaten bu Bıçak Sırtı dizisi adeta kişiye göre dikilmiş elbiselere benziyor.Mehmet Günsur nasıl bir rol oynar??Hoop ona göre bir rol:Keza Nejat neyi iyi oynar??Hoop ona göre elbise.Bayan x neyi iyi yapar,Bay Y hangi rolde iyidir vs.Yani Bıçak Sırtı dizisinin konusu bana başından beri fazla 'kurgu' geliyor.Bu senaryo bana hatasıyla sevabıyla % 100 doğalmış gibi gelmiyor.Fazlaca tartılmış,ölçülüp biçilmiş,dengeleri iyi muhafaza edilmiş bir dizi bu.Gerçi acımasız rating savaşlı TV dünyasında bu durum şaşırtıcı değil.Yapımcı yatırdığı onca parayı kurtaracak tedbirleri, garantili senaryo yazımıyla tabiiki önceden alacaktır.
Bence kapıyı çalan Güneş
Murat'ı Ali'ye götürmek isteyecek. Orhan olaylara farklı bakmasına sebep olacak. Bu arada Orhan'ı vicdanıyla başbaşa bırakacak. Yani ben öyle hissediyorum.
O kötü adam rolünü oynayan oyuncumuz(Sefa Zengin) maşallah o kadar iyi kötü adam olur ki dizi bitene kadar kötülük yapmaya devam eder hatta hiç ölmez,çok başarılı bir kişidir.
kalp çevresinden yaralanmasa bari.
Onları terkedip giden anneleri olabilir mi??Belki de Orhan ve kardeşinin onları terkedip giden bir anneleri vardır.Annesiz büyüyen çocuk olmanın ne olduğunu bir daha hatırlayacaktır.
Kendisinin değil de kocasının kısır olduğunu öğrenebilir.
Mehmet Günsur'un gelişi olayları nasıl etkileyecek???Gerçekten bir arkadaşın yazdığı gibi ona belirgin iki görev verilmiş,1-babasıyla kavga ediyor.2-Vildan Atasever'le öpüşüyor.Adeta hayal gibi bir kişiyi canlandırıyor.Çok fantastik,çok büyülü,çok karizmatik ama nasıl diyeyim,oyuncuya gerçekci bir rol yazılmıyor.Aslında nasıl Nejat İşler'e hep yarı serseri,fırlama,fazla sorumluluk almayan,çoğu zaman tehlikeli işler yapan,bazen sapkın bir kişi rolü yazılıyorsa,Mehmet Günsur'a da hayal gibi,maceradan maceraya koşan,karizmatik,zengin erkek rolleri yazılıyor.Bu durum Beyaz Gelincik dizisinde de böyleydi şimdi de böyle.Bana katılırsınız veya katılmazsınız ama diyeceğim,bir oyuncu bir rolde çok başarılı olunca artık üç aşağı beş yukarı aynı tür roller yazılıyor.Sanırım yapımcılar fazla riske girmiyorlar.Şöyle Mehmet Günsur'u ay sonunu getiremeyen çok cocuklu bir ailenin işci babası rolünde görsek de yeteneği konusunda şüphe kalmasa.Keza Nejat İşler annesiyle oturan,üniversiteyi bitirmiş ama mesleğini yapamayan,düşük maaşlı başka bir işte çalışan,full kompleks ve sorunlu bir genci canlandırsa da şöyle ekranlar yeni bir soluk kazansa.Oyuncular içinde 'tekrar'a düşmek olmuyor mu??Onlar da TV dizisi,ekmek parası filan deyip,düzene uyuyorlar galiba.Burda amacım oyuncularımızın yeteneğini tartışmak değil,TV dizisi bile olsa oyuncuyu hep aynı tür rollerde görmenin zamanla verdiği bıkkınlık ve sıkıntı.Zaten bu Bıçak Sırtı dizisi adeta kişiye göre dikilmiş elbiselere benziyor.Mehmet Günsur nasıl bir rol oynar??Hoop ona göre bir rol:Keza Nejat neyi iyi oynar??Hoop ona göre elbise.Bayan x neyi iyi yapar,Bay Y hangi rolde iyidir vs.Yani Bıçak Sırtı dizisinin konusu bana başından beri fazla 'kurgu' geliyor.Bu senaryo bana hatasıyla sevabıyla % 100 doğalmış gibi gelmiyor.Fazlaca tartılmış,ölçülüp biçilmiş,dengeleri iyi muhafaza edilmiş bir dizi bu.Gerçi acımasız rating savaşlı TV dünyasında bu durum şaşırtıcı değil.Yapımcı yatırdığı onca parayı kurtaracak tedbirleri, garantili senaryo yazımıyla tabiiki önceden alacaktır.
Sevgili forgetmenont,nefis bir analiz yapmışsınız.Özellikle,%100 doğalmış gibi gelmiyor,sözünüz olayın vurucu noktası.Ve dizinin beklenen başarıyı niye gösteremediğinin bir ifadesi.
2-3 haftadır bir rakibi sessiz sedasız yükselişte ve nerdeyse B.S yi geçeçek.Elveda rumeli.Kaliteli bir çalışma olduğunu biliyordum,ama izlememiştim.Bu hafta nerdeyse B.S yi ratingde geçince izlemeye karar verdim tekrarını,ve başarısına hiç şaşırmadım.....Doğallık,sıcaklık....
Neşe ve gayenin dizilerinde bu unsur hep biraz aksıyordu,ama burda iyice tadını kaçırmışlar
forgetmenot
15-11-07, 22:18
Neşe ve gayenin dizilerinde bu unsur hep biraz aksıyordu,ama burda iyice tadını kaçırmışlar
Çok başarılı olup,çok para kazanınca çok 'profesyonel' olmuş,fazlaca 'teknik' davranıyor olabilirler.
sleepinsanity
15-11-07, 22:29
Sevgili forgetmenont,nefis bir analiz yapmışsınız.Özellikle,%100 doğalmış gibi gelmiyor,sözünüz olayın vurucu noktası.Ve dizinin beklenen başarıyı niye gösteremediğinin bir ifadesi.
2-3 haftadır bir rakibi sessiz sedasız yükselişte ve nerdeyse B.S yi geçeçek.Elveda rumeli.Kaliteli bir çalışma olduğunu biliyordum,ama izlememiştim.Bu hafta nerdeyse B.S yi ratingde geçince izlemeye karar verdim tekrarını,ve başarısına hiç şaşırmadım.....Doğallık,sıcaklık....
Başarısız konusunda baz aldığın total raytingler sanırım. Bu aradaki uçurumu bir türlü anlayamıyorum ben de ama dün Bıçak Sırtı'nın ziyaretçi defterinde birinin bu konudaki açıklamasını okudum. A/B grubu üniversite mezunu ve gelir düzeyi orta ve ortanın üstündeki kesimden gelen raytingler, Total de bu kesime gelir düzeyi düşük, çocuk ve yaşlı kesimin eklenmiş haliymiş.
Kanalların baz aldıkları A/B grubu raytingleri olduğu için bu bana başarısızlık olarak gelmiyor açıkçası. Oyunculukları beğeniyorum, dizi çekimlerinin kalitesi de Bıçak Sırtı'nı ilk bakışta diğer dizilerden çabucak ayırtedilebilir kılıyor. Ama gerçekten hikayede bir şeyler eksik. Dizi başladığından beri dizi ekibinde en vasat bulduğum grup senarist grubu. Gerçi Cihan Sezer'in gidişinden beri, dizi müziklerinin karmaşıklığı da en çok dikkat çeken problemlerden biri haline geldi. Yapmaları gereken bir an önce dizi müziklerini yerine oturtmaları. Jenerik müziği harika ama dizi müziklerinden aklda kalan, sahnelerin anlamını kuvvetlendiren müzikler bestelemiyorlar. Bir an önce düzene girer umarım.
Hikayeyi ilk okuduğumda hissettiğim hayalkırıklığını hala unutmuyorum.
Düşündükçe 9. bölüm'ün final sahnesi de son derece vasattı aslında, silahın çekilip patlaması mesela, eminim daha iyisini yazabilirler klişelerden uzak durup. Bilmiyorum ellerine bu kadar iyi malzeme geçmişken, özellikle de Fikret Kuşkan-Nejat İşler ve neredeyse hiç göremediğimiz Mehmet Günsür gibi oyuncular bir araya gelmişken çok daha özgün, çok daha etkili bir hikaye ve replikler yazabilirlerdi. Sanırım yaratıcılığın da bir sonu var.
İşte başından beri çırpınmamız,söylediklerimiz,yakınmalarımız bundan...Yani senaristlerin neler yazabileceğini,istedikleri zaman ne kadar vurucu replikler yazabileceklerini çok iyi bildiğimizden Bıçak Sırtı'ndaki bu eksikliklerin gözümüze bu kadar batmasıdır tüm bunların sebepleri...
Evet başından beri bir eksiklik var dizide.Sanırım olayların benim gözümde çok basit şekilde çözümlenmesi,komik trsadüflerle bir şeylerin ortaya çıkması.Bunları Şengillerin yazdığına inanmam/ız gerçekten çok zor.
Eğer bu dizinin senaristleri Neşe Şen,Gaye Boralıoğlu ve diğerleri yani beşibiyerdelerimizin olmasaydı bu kadar ısrarla izlemeye devam etmezdim.Evet çok sağlam oyuncular var ama benim için bir diziyi izlenilir kılan en önemli şey konudur.Oyuncular konuya göre ikinci plandadır.Bir çok arkadaşım izlemeyi bıraktı...Ben hala ısrarlıyım.
Belki silkelenip kendilerine gelirler diye ısrarla bekliyorum.Belki de boşuna bekliyorum.Yaratıcılıklarını gerçekten tüketmişledir belki.Belkidede yükselttikleri o çıtayı artık geçemiyorlardır :icon_whis
daha önceki yorumlarımda son 10 dakika yada artık reklam arası BS izledigimi ifade etmiştim....burada başka dizi adı vermemiştim..çünkü nedense özellikle bu sayfada başka dizi adı geçince bir tepki bir tepki....
sen yazdıgın için arkadaşım(önce o yazdı diyecegim biri çıktıgı için :) ) bende rahat rahat sözyleyebilirim .beni BS den vazgeçiren yapım elveda rumeli..ki ER ile ilgili tüm sözlerine katılıyorum :good:
neşe ve şen in yani bizim beşibiryerdelerimizim sıcaklık ve dogallık unsurunu hep biraz aksattıklarını söylemişsin...bundan önceki yapımlarında bu aksaklıgı hiç görmedim ama dersen ki BS için evet kesinlikle öyle derim...nejatı ali gibi hissedemiyorum..ya da vildanı güneş gibi...
seyirciyi çekecek karakterler degiller...seyirciye oyunculuk izletecek karakterler degiller çünkü.
sözün özünü alamehmet yapmış onun tüm mesajından alıntı yapmak isterdim ama bir üst mesaj o yüzden vurucu cümleyi alıntı yapayım
İşte başından beri çırpınmamız,söylediklerimiz,yakınmalarımız bundan...
.Belkidede yükselttikleri o çıtayı artık geçemiyorlardır :icon_whis
:img-wink:
çok başarılı çok güzel bir dizi bu hafta dahada güzeldi fikret kuşkan süper rol yapmış muratın aliyle arasının düzelmesinede sevindim mehmet günsür zaten yurt dışından zor gelmişti şimdide askere gitti biz doyasıya izleyemiyecez mehmet günsürü heralde melisa sözeni hiç sevmezdim bu dizde çok sevdim nisan çok inat çıktı ben muratın öğretmenini konuşmasından sora yumuşar dedim ama yumuşamadı çok kararlı ali ile nisanı çok yakıştırıyorum selinin aliye teklifi inanılmaz saçmaydı inşallah ali evlenme teklifini kabul etmeye kalmaz günlük olayı falan çok heycanlıydı sigara içmesni sıorması falan yaratıcıydı daha önce görüntülerde çünkü karısı hamileyken evde sigara izmariti bumuştu çaycının abisymiş meğer katil orada süleyman vuruldu heralde inşallah başı tekra r polisle belaya girmez
nejatı ali gibi hissedemiyorum..ya da vildanı güneş gibi...
seyirciyi çekecek karakterler degiller...seyirciye oyunculuk izletecek karakterler degiller çünkü.
Sevgili saso,bu kısmı şahsen anlamadım...
Güneş karakterini bir yan karakter olarak gören biri olarak seninle aynı fikirdeyim.:img-yes:Sıradan bir kardeş rolünde..İstense de öyle aman aman bir oyunculuk izlenemez.Hele de potansiyeli olmayan bir oyuncuysa:icon_whis
Fakat Ali rolünde hangi oyunculuğunu göremedin?Ya da hangi sahne bunu düşünmene sebep oldu.Oyuncuların oyunculuk güçleri olmasa bu dizi tamamen sıfır olurdu..
sorfangirls
16-11-07, 18:06
yaa arkadaslar neden karakter tartısmasına gırıldı kı o soyle olsaydı olurmuydu bu boyle olsaydı demek suan ıcın cok yersız karakterlerı konusunda basarılı olacagı yapımcılar tarafındanda oyle dusunulmus kı bu oyuncular secılmıs yerı geldıgınde elbetekıı farklı rollerde farklı karakterlerde karsımıza cıkacaklardır ama bızım konumuz sımdı bıcak sırtı dızısı ve ordakı oyunculukları
acıkcası ben oyuncular ıcın bakıyorum bu dızıye nejat, fıkret,mehmet ve melısa ıcın baskaları olsaydı onlar yerınde bakarmıydım bılmıyorum ama ılk etapta bu dızıye baglanmanın en buyuk sebebı onlardır daha dızının konusunu bılmeden oyuncularının kımın oldugunu ogrendıgım anda tamamdır bu benım dızım dedım ve ben bır cok kısınınde boyle dusundugunu sanıyorum. alı karakterı konusunda neden bu sekılde dusundugunuze bende anlam veremedım ne melısa ne fıkret ne mehmet nede nejatın karakterlerı konusunda en ufak bır terddutum yok hepsı cupp dye fazlasıyla oturmus ( vıldan harıc ) onlar degıl bu rollerde baskaları olsaydı o zaman belkı dusunulebılırdı bu durum dıyorum
resimler gelmiş anlaşılan bu bölüm bayağı bi hastaned geçecek...nisan alinin yatağının başında:img-yes:sıcak gelişmeler olcak galiba..yine yeniliyorum ve orhana giden numan abi diyorum:img-wink:
sorfangirls
16-11-07, 20:42
resimler gelmiş anlaşılan bu bölüm bayağı bi hastaned geçecek...nisan alinin yatağının başında:img-yes:sıcak gelişmeler olcak galiba..yine yeniliyorum ve orhana giden numan abi diyorum:img-wink:
hımm resımlerı gordum sımdı ewet daha oncede numan gıtmıstır demıstın ve banada mantıklı gelmıstı kı hala oyle gelıyor resımlerden de anlasılıyor zaten buyuk ıhtımalle dedıgın gıbı numan abı yoksa orhanın hastanede ne ısı var degılmı
nısanda sureklı orda uzun bır hastane sahnelerı bızlerı beklıyor anlasılan
bir dizinin sicakligi ve dogalligi birtek senaryoya ve senaristlere bagli bir sey degildir.basrole butun yakisiklilari ve butun guzel genc oyunculari da katsaniz o sicaklik ve dogallik seyirciye gecmiyebilir.burda en onemli gorev yonetmene duser.yonetmen bir dizinin en onemli unsurlarindan biridir.neyse ki bizim kurban olunasi dizimizin, bu sicakligi ,yonettigi her dizide yakaliyan cok basarili bir yonetmeni vardi.ikinci bahar, yedi tepe istanbul ve HIRSIZ POLIS.:happy0064
sleepinsanity
16-11-07, 21:48
bir dizinin sicakligi ve dogalligi birtek senaryoya ve senaristlere bagli bir sey degildir.basrole butun yakisiklilari ve butun guzel genc oyunculari da katsaniz o sicaklik ve dogallik seyirciye gecmiyebilir.burda en onemli gorev yonetmene duser.yonetmen bir dizinin en onemli unsurlarindan biridir.neyse ki bizim kurban olunasi dizimizin, bu sicakligi ,yonettigi her dizide yakaliyan cok basarili bir yonetmeni vardi.ikinci bahar, yedi tepe istanbul ve HIRSIZ POLIS.:happy0064
Bir de neden bu sayfada bu kadar tepki veriliyor deniyor.
Bu alıntıladığım yazıdaki uslüp ve son cümle neden tepki verdiğimizi apaçık ortaya koymuyor mu? Bu tarz karşılaştırmaların ne anlamı var sırf iki dizinin senaristleri aynı grup diye? Üstelik dizideki en vasat grup senarist grubuyken.
Türkan Derya çok sevdiğim bir yönetmendir evet çok iyi bir yönetmendir ama ne alakası var bu konuyla?
Bıçak Sırtı'nın yönetmeni, Selim Demirdelen, bence şimdiye kadar izlediğimiz dizilerdeki en güzel çekim açılarıyla sunuyor bize sahneleri.
Örnek vermek gerekirse, 9. Bölüm'de Orhan barda içki içerken içki bardağının altından Orhan'ı çektiği sahne çok hoşuma gitmişti. Emek harcıyor ve beni çekimlerle kendine hayran bırakıyor.
Herşeyden önce bu diziyi kuvvetli oyunculuklar için izliyorum ben de kendi adıma. Dizideki eksiklikler de tamamen senaristlerden kaynaklanıyor bence. :img-wink:
Bu başlığı sürekli takip edemiyorum..Son yorumları okuyabildim çoğunlukla..
Kesinlikle başlarda oyuncu kadrosunun kalitesi yüzünden heyecan yaratmış olsa bile bu dizi inanın çok samimi söyülüyorum Selim Demirdelen'in harikalar yarattığını görüyorum..Aysu'nun dediği gibi muhteşem çekim açıları yakalaması,sesli çekilmesi en başlarda da konuştuğumuz gibi sinema havası yaratıyor..Hayranlık uyandırıyor seyircide..Şuan ekranlarda yayınlanan birçok diziden ayrıcalıklı kılıyor Bs'nı..
Şimdi düşünüyorumda bu çok sevdiğim 4 oyuncu biraraya gelmemiş olsa dahi sırf bu emek için,bu zevki tadabilmek için yine izlerdim bu diziyi..Bayıla bayıla hemde..:img-yes:
Samimiyet konusunda ise diyecek bişi bulamıyorum..
Özellikle Numan&Ali,Ali&Mücü,Numan&Mücü,Güneş&Ali, Mehmet&Murat sahnelerini izleyipte o samimiyeti yansıtmadığını düşünmeyi anlayamıyorum bi türlü..
Sırf senaristleri aynı olduğu için sürekli olarak bir tek diziyle kıyaslanmasını ise hiç anlamıyorum..
Bir de neden bu sayfada bu kadar tepki veriliyor deniyor.
Bu alıntıladığım yazıdaki uslüp ve son cümle neden tepki verdiğimizi apaçık ortaya koymuyor mu? Bu tarz karşılaştırmaların ne anlamı var sırf iki dizinin senaristleri aynı grup diye? Üstelik dizideki en vasat grup senarist grubuyken.
Türkan Derya çok sevdiğim bir yönetmendir evet çok iyi bir yönetmendir ama ne alakası var bu konuyla?
Bıçak Sırtı'nın yönetmeni, Selim Demirdelen, bence şimdiye kadar izlediğimiz dizilerdeki en güzel çekim açılarıyla sunuyor bize sahneleri.
Örnek vermek gerekirse, 9. Bölüm'de Orhan barda içki içerken içki bardağının altından Orhan'ı çektiği sahne çok hoşuma gitmişti. Emek harcıyor ve beni çekimlerle kendine hayran bırakıyor.
Herşeyden önce bu diziyi kuvvetli oyunculuklar için izliyorum ben de kendi adıma. Dizideki eksiklikler de tamamen senaristlerden kaynaklanıyor bence. :img-wink:
Bu sayfada neden bu konuya bu kadar tepki veriliyor diyenlerin en başında gelenlerden biriyim biliyorusunuz :)
Elbette zaman zaman aşırıya kaçan lüzumsuz karşılaştırmalar oluyor buna karşı çıkmıyorum asla :img-yes:
Sadece birinin veya herhangi birinin yazısının ufacık bir yerinde geçen bir kelimeden dolayı verilen tepkileri anlayamıyorum ben sadece...
Kimbilir sizinde haklı olduğunuz bezen gereksiz karşılaştırmaların sebebi,bu sayfada Hp ile ilgili yazılan en ufacık bir şeye aşırı tepki verilmesidir...:img-wink:
Benim bu diziyi izlemeye başlamamdaki tek sebep senaristlerdi.Hala da öyle.Evet oyuncular çok iyi...Buna asla sözüm yok.Çarpılırım mazallah :)
Ama dediğin gibi bence de şu an dizide en pasif kalanlar,en başarısız olanlar senaristler.Neden bilmiyorum.Çünkü yapabileceklerini,yazabileceklerini daha önceden yazdıkları dizilerinden birçoğumuz biliyoruz.Başından beri diyorum neler oluyor Şengiller diye ??
Toparlanacaklarını umarak devam ediyorum izlemeye...Nede olsa daha uzun bölümler var önümüzde :)
Umut fakirin ekmeğiymiş diyip başımı önüme eğip izliyorum işte :)
sleepinsanity
16-11-07, 23:19
Sanırım en başından beri o kadar çok gereksiz karşılaştırma dolu mesaj okuduğumuzdan en ufak bir saçma sapan, alakasız cümle, ufacık kısacık bir cümle olsa bile, insanın sinirlerini zıplatıyor. :)
Yoksa senaristlerin bir önceki dizisinin bağımlısı olup da aklı başında yorumlarda bulunanlar da mevcut.
Keşke Ali'yle Güneş'in ailesi de daha kalabalık olsaydı. Evet can yoldaşları Numan abi var. Bir de kahveci var aynı mahalleden katille bağlantısı olduğu için önemli bir karakter. Bir de Mücü eklendi hareketlilik geldi diziye. Ama başka aynı mahallede oturdukları tanıdıkları, komşuları yok bu ikisinin? Abisi hapisteyken Güneş oturup sırf ders mi çalışıyormuş. Hiç mi akrabaları yokmuş? Kalabalık ailelerin dizilere hem samimiyet hem de doğallık kattığını düşünüyorum, özellikle de Cankurtaran gibi bir mahallede komşuluk ilişkilerinin daha kuvvetli olması gerekmez mi..
Herkesin farklı sebepleri var diziyi izlemek için. Diziyi bütün olarak çok beğeniyorum, çok ama çok kaliteli. Oyunculuk kalitesi ve yönetmen kalitesi olarak da diğer dizilerden çok farklı. Ama gerçekten senaristlerin bazı sahnelerdeki replikleri sırf bir sonraki sahneye hazırlık olsun diye zoraki söyletmeleri doğallığı bozuyor veya kel alaka bir sahnenin sırf yazmış olmak için zemin hazırlanmadan yazılması insanın çok gözüne batıyor. Mesela en basitinden polisin Ali'yi araması bile çok saçmaydı. Madem böyle bir sahne yazacaksınız o zaman çok kısacık da olsa Orhan'ın Ali'yi aradığı bir sahne hazırlasalarmış.
Ne diyelim inşallah senaristler de ekipteki diğer kişiler gibi biraz daha özen gösterip, mümkün olduğunca az mantık hatası vererek yazmaya çalışırlar. Hatta çalışsınlar bir an önce :)
sleepinsanity
16-11-07, 23:39
Bir senedir üzerinde çalıştıkları senaryoda bu kadar bariz hatalar yapmamaları gerekiyor bana kalırsa. Bir de tek kişi yazmıyor ki senaryoyu. Birinin göremediğini öbürü görmeli, açıklarını kapatıp, birbirlerinden beslenmeleri gerekmez mi? Bir ekip işi sonuçta bu. Bana öyle geliyor ki Türkiye'deki senaristler - sadece BS senaristleri değil- bir yerden sonra ne yazarsak izlenir mantığıyla en ufak hataları bile görmezden gelmeye başlıyorlar. Ama seyirci biraz daha özen istiyor, hiç değilse izlerken çok göze batmayan hatalar yapsalar, tabiki de hatasız olmuyor bir yerde, işin zor olduğunu kabul ediyorum kendi adıma. Daha iyisini yazabilecekken neden yazmıyorlar ki, yazsınlar :)
Yazilanlari gorunce bende birseyler yazmak istedim.
BS diger dizilerden gerçekten cok farkli, yani bunu anlamak icin reji'deki butun isimleri, butun oyuncu kadrosunu bilmeye gerek yok.
Bence bu yuzden herkese hitap etmiyor, kimine gore çekimler kotu (ki bana gore mukemmeller), kimine gore konusu klasik, kimine gore heyecan yok ..
Bu heyecan konusu beni de dertlendiriyor biraz. Yani her hafta diziyi oyle bir yerde bitiriyorlar ki, hafta boyu kivranacak birseyler kalmiyor (helede hemen ardindan yayinlanan fragman yok mu !)
Simdi dusunuyorum, ben her durumda izlerim bu diziyi ama eskiden Nese & Gaye ikilisi boyle degildi. Yani HP'nin ilk sezonunu izleyen biri olarak bolum sonlarini hatirliyorum da .. Ya da BIM .. Tam surundurmelik sonlar.
BS'te bu yok, bolum sonunu geçtim, bolumde heyecan yaratacak birseyler eksik, olsa bile bir sonraki sahnede hersey ortaya cikiyor.
Ya da arkadaslar sicakliktan bahsetmis .. mesela tuğbay'in imzasindaki HP sahnesi (sanirsam pijamali deli sahnesi :)) Ne kadar guzeldi .. Sicakti ..
Dizideki sicaklik eksikligini yonetmene baglamak yanlis olur bence bu yuzden. Boylesine sicak sahneler yazmis olan senaristlerimiz var ama dizide sicaklik yok .. Sorunun kimde oldugu cok açik.
Bolumler ilerledikçe hersey dahada yerine oturuyor, ben bu sorunun da cozulecegine inaniyorum. :img-wink:
sleepinsanity
16-11-07, 23:49
Aslında bir yandan da şöyle düşünüyorum ben. Senaristlerimiz bahsi geçen iki dizide de başta çok güzel bir performans gösterip Rabiş'in dediği gibi süründürmüşlerdi ve tadını kaçırmışlardı bir çok yerde. Belki de Bıçak Sırtı tam tersi olur. Gittikçe güzelleşerek devam eder Bıçak Sırtı ve muhteşem bir sonla biter. Bu da bir umut :icon_whis Kanal'ın politikası ben de yanlış buluyorum. Madem seyirciyi biraz da olsun heyecanlandıracak sahneyle bitecek dizinin bölümü, o zaman hemen arkasından fragmanı vererek o heyecan unsurunu yok etmesinler.
Belki de konuyu, dizinin sonunun ne olduğunu bildiğimizdendir.
Biliyoruz derken:img-pilot:img-pilot:img-pilot:img-icecr
Aslında dizide heyecan unsuru,ya da belki daha doğru kelimeyle merak edilen şey çoktu..Dizi başlamadan önce burda birçok şey tartıştık..Çoğu da hemen geçiştirildi.Öyle de bir kapatıldı ki sanki bir daha hiç geri dönülmeyecek:img-pilot
Önce eksik olan ögeleri tamamlamaları lazım bence.Özellikle Murat'ın Osmanlı ailesine alınması,sözde İsviçre'den aramaları(ordan mıydı,hatırlıyamadım şu an)..Bunda çok eksik noktalar var..
Belki de bu yüzden istediğimiz şeyleri tam bulamıyoruz veya göremiyoruz...
sleepinsanity
17-11-07, 00:35
O özeti yazan arkadaş da kimse gerçekten ne var ne yoksa anlatmıştı. Gıcık oldum şimdi o özetçi arkadaşa :icon_whis Hiç değilse Orhan'ın kısır olduğunu yazmasaydı da zamanla anlasaydık biz de şaşırsaydık vay şu Orhan'ın yaptığına bakın diye. :)
O dizinin sonu mu oluyor.Bence ortada bir başlangıç daha olcak.Daha keskin dönemeç olan Nisan'ın gerçeği öğrenmesi gerçekleşmedi.Henüz bildiğimi kendi adıma düşünmüyorum.Ama itiraf edin siz öğrendiniz mi yoksa 45.bölümü:img-icecr:img-icecr
Hayal gücüne bırakılan konuları ben de genelde severim fakat dizinin temel taşlarını da vermeyip,hadi izleyiciler düşünsün mantığını da sevmiyorum.Genel özet kısmında bunları mutlaka vermelerini gerektircek cümlelere yer vermişlerdi.İnsan günlerce yorum yapıp,tahmin de bulunup 9 bölümde görmüyorsa,hayal gücünü falan aklına getirmiyor:img-icecr:img-icecr
Herşey açığa çıktığında bari Nisan anlatsın..Hele hele Nisan'ın şu kısırlık olayına iki sözle nasıl kandığını hiç anlamıyorum:img-pilot:img-pilotGören de cahil kadın sanıcak.:icon_whis:icon_whisKarakterlerde oturmayan bu yanlar da mutlaka oturmalı.Hala çok kapalı olan karakterler var.Yan karakterlerimiz dahil..
sorfangirls
17-11-07, 01:31
ewet bırcok seyı dızı baslamadan bılıyorduk ve ılk bolumde de cok fazla sey ogrendık ılk bolumde bıle bu ne hız bıraz yavastan alsalardı demıstım hatırlıyorum hemen hersey acıga cıkmıs alı gıdıp aıleyı bulmus ertesı bolumde de tum gercekler ortaya cıkmıstı bır tek nısan gerceklerı harıc. bazı seylerın bıraz agırdan gıtmesı gızlı kalması ve bızı heycanlandırması lazım hersey pat dıe ortaya cıkarsa o zaman ızleyecek bırseyde bulamayız oyuncuların dısında. dızının son fınal bolumunde bıle neler olacagını assagı yukarı herkez tahmın edebılıyor. bu dızıye cok fazla heycan katamıyorlar orası bır gercek. bıde ustune hemen fragmanı verıyorlar tamam ıyı cok hosta seyırcıde merak duygusu olmuyor. bıraz merak edıp aceba yenı bolumde neler olucak dıe beklemek ıstıyorum ben. cunku yıllardır buna alıstık bız alısılmısın dısına cıkmak bıze yaramıyor.
*KeReMcEmCi*
17-11-07, 14:29
offf yaa bu euro d akillanmicak!!!..
pazartesi yine bicak sirti yerine "club elele"var...saat 21.00 da baslicak..herhalde yine bicak sirtini yayinlamazlar..
gülündikeni
17-11-07, 18:57
pazartesi yine bicak sirti yerine "club elele"var...saat 21.00 da baslicak..herhalde yine bicak sirtini yayinlamazlar..
Sanirim biz gurbetçiler Biçak Sirti'ni 15 günde bir Türkiye'dekilerle ayni günde izleyebilecegiz.Izleyemedigimiz hafta ise Türkiye'den bir hafta sonra pazar izleyebilecegiz,bu duruma alissak iyi olacak çünkü o saçma yarisma programi her 15 günde bir pazartesi aksamlari yayinlanacak.Ayrica Eurod baska bir saçma yarisma yuzünden Cuma günü AsI dizisini de yayinlamadi.Onun yeni bölümünü de Pazar aksami verecekmis.Anlasilan bir pazar aksami Biçak Sirti'nin bir pazar aksami da Asi dizisinin izleyemedigimiz bölümünü izleyecegiz...
Buna da sükür mü diyeyim yoksa Eurod ye Allah akil fikir versin mi diyeyim? Bilemedim...
Bu gereksiz program zaten cok uzun sure ayakta duramayacagina gore, fazlada uzulmeye gerek yok. Eminim yayincilar Bicak Siritini pazar gunune kadar beklenmedigini youtube'tan izlenildigini biliyorlardir, buda pazar gunu izleyici kaybi anlamina gelir ki bu pek istedikleri sey olmasa gerek. Pazar gunu mu yayinlaniyo onu dahi bilmiyorum tam olarak aslinda, o zamana kadar beklemenin cok aptalca oldugunu dusundugumden ertesi gunu izluyorum cunku.
ebrubaskin
19-11-07, 01:35
ben bu diziyi çok beyeniyorum,fikret kuşkan çok iyi bir oyuncu ayrıca nejat işlerde öyle.bence diziyi sırtlayıp götüren 2si.raitingleri bu kadar tezat başka bi dizi daha yok çok tuhaf.dizinin yanlışı tüm kadın oyucular bence oturmamış,nisanın yaşı o duruma bayağı az kalmış,ayrıca çok soğuk ve mesafeli ama şöförü eve alabiliyor ne saçma bişey.ayrıca hiç vildanda bu kadar başarılı bir avukat hali tavrı varmı?en doğal kadın nejatın sevgilisi.tanıdık değil ama olsun iyi oynuyor.dizideki tüm erkek oyuncuları kutluyorum,umarım her hafta düşen raiting bu güzel diziyi alıp götürmez
Gecen hafta yayinlamislardi..
Umarim bu aksamda yayinlarlar cnm, ama pek zannetmiyorum.
Dedigin gibi, Euro d akillanmicak, reytinglern düstügü ortada olmasina ragmen bu yarsimayi yayinliyorlar!!
yaa hakikatn noolcak bu boyle.. ya biz niye izleyemiyoruz ama... haksizlik bu ama...offff yaaa... aglamak istiyorum ama... ya arklar napabiliriz bunun cin... cozum nedir..
Asi dizisinide izleyemedim.. you tub danda zor izledim... ama olmaz boyle... :((
Rezalet! Tek kelimeyle rezalet! Bu ne ya? Euro D ne yaptigini saniyor? Bicak Sirti yerine sacma sapan bir program basladi. Ne yapmaya calisiyorlar anlayamadim ben? Tum dizileri boyle kaydiracaklarmi? Ayni akibet cuma gunu Asi´nin basina geldi, bugun Bicak Sirti, Yarinda Binbir geceye yaparlar herhalde. Bunlara kim dur diyecek?
valla ben mesaj yazdm sitesine... telefonda edilse daha iyi olur.. hatta rtuke bile sikayet edilebilr belki.. ay bilmiyorum.. cok uzgunum suan... noolur arklar hemen cekilsin youtub a da izleyelim.. butun hafta bekledik.. simdide izleyeme.. neden.. cunki euro d nin cani oyle istemis.. ne bu ya. bu ne bicim kanal... kiniyorum sahsen..:((
Bu siteye uye olup avrupada yasayan arkadaslar birlesip rtuk´e sikayet edelim bence. Imza toplayalim, bir seyler yapalim. Bu rezalate bir son verelim.
evet funda2... hemen harekete gecelim bence... nasil olcaksa sa olsun.. imza sa imza rtukse rtuk.. nedir bu yaaa... bizi niye boyle mahrum birakiyorlarki... burdan fazla reyting almayina bizde yanlarinda yaniyoruz.. bu e sacmalik ama.. bizim sucumuz neki.. yada bizi deniyorlar.. ama bu hicte iyi olmuyor... seyirci kaybedicekler.. inadima hep netten izlicem...:((
kadersizdestiny
20-11-07, 00:42
ya bu bölüm süper ali ile nisan çok komiklerdi aşk başlıo :img-in_lo
:happy0064 MEHMET gelioooo fragmanda gördüm bu hafta memoda war :happy0064
bu dizi iyice aliyeye mi benzemeye başlıyor bana mı öyle geliyor ????
euro d icin yapilacak bütün eylemlerde bende varim,,,bunlara bir demek lazim yeter artik biktik 2 sinif insan muamelesi görmekten...artik bir hafta izledigim dizinin haftaya yayinlanip yayinlanmayacagini bile bilmiyoruz yeter biz de insaniz...
sleepinsanity
20-11-07, 00:53
Avrupa'daki arkadaşlar izleyemeyince insanın canı yorum yapmak istemiyor ama bölüm arkası taze taze değinmek istedim.
Senaristler sanırım gerçekten sadece "aşk hikayesi"ni hakkıyla yazabiliyorlar. Ne olur ki sanki aşk sahnelerinin dışında da bir tutarlılık gösterseler. Nisan-Ali ve Selim Reşat-Gönül Hanım sahnelerinde yazılan repliklerle dizideki diğer repliklerin aynı kişiler tarafından yazıldığına inanamıyorum.
- Selim Reşat-Gönül Hanım aşkı beni gerçekten çok etkiledi, çok büyük bir aşk gerçekten de. Yıllarca aynı evin içinde saklanmış, hiç konuşulmamış ama iki kişi tarafından da hissedilmiş duygular. O kadar zaman sonra açığa çıkan duygular çok çekiciydi çok. :img-blush İki olgun insan arasında bu kadar güzel evlenme teklifi sahnesi, bu kadar duygulu bir aşk sahnesi izlememiştim uzun zamandır.
- Ali-Nisan yakınlaşması da Ali'nin Nisan'ın evine rafları monte etmek için geldiği sahneyle beraber su yüzüne çıkmaya başladı iyice. Konuşmaya başlamadan önce arada geçen kısa bir sessizlik, Ali'nin gerçekleri açıklamaya çalışırkenki utangaç tavırlarıyla doğru kelimeleri seçmeye çalışması bir yanda Nisan'ın tavırları çok güzeldi. Şimdi bu yakınlaşma ikili arasında bir çok sebepten dolayı zorlaşacaktır ama olacağın da önüne geçilmeyecek.
Ali'nin Numan Abi'ye "Uyurken babalık yapılmıyor" tadında olan repliğini de çok beğendim ayrıca. :good:
Gözümüz aydın haftaya Mehmet de geliyor. :img-wink:
Yorum yapmak için girdim ama gördümki Ablam izleyememiş,
Valla ne yapmaya çalışıyor bu kanal D anlamıyorum?
Geçen Cuma Asi diziside yayınlanmamış.
Neyse abla inşallah hemen eklenir yarında sende hemen izlersin :img-yes:
Selim REşat bey sonunda üstü kapalı evlenme teklif etti:)
Mehmetin Gönül hanımın oğlu zannediyordukya bence kesin onun oğlu,
Çünkü Gönül hanım Selim Reşat beye bu teklifi daha önce niye etmediniz gibi bişey söyledi dimi?
Selin çok gıcıklaşmaya başladı yani zaten gıcıktıda bu bölümden sonra resmen gıcıklığını ilan etmiş oldu :)
Son sahne süperdi, Orhanın Nisanla Aliyi görünce vereceği tepkiyi görmek istiyorum :img-icecr
Mehmet haftaya geliyor :happy0064
ben bu başlığa ilk kez yazıyorum benide aranıza alırsanız çok sevinirim (=
bölüm yorumuma gelince:sonu heyecanlı bitti ali ile nisan'ı aynı evde gören orhan çıldırır herhalde.oyunculuklara gelince harikaydı.nejat'ın her sahne süper,fikretin de öyle ama vildan'ın en çok şey sahnesi bana çok geçti.hani abi nolur ölme ben seni daha yeni buldum dedi ya orda çok kötü oldum ben ama ali çabuk toparladı.diğer yorumları kendimi toparlayınca ve bölümü içime sindirince yaparım.herkese iyi geceler (= ve iyi yorumlar...
- Selim Reşat-Gönül Hanım aşkı beni gerçekten çok etkiledi, çok büyük bir aşk gerçekten de. Yıllarca aynı evin içinde saklanmış, hiç konuşulmamış ama iki kişi tarafından da hissedilmiş duygular. O kadar zaman sonra açığa çıkan duygular çok çekiciydi çok. :img-blush İki olgun insan arasında bu kadar güzel evlenme teklifi sahnesi, bu kadar duygulu bir aşk sahnesi izlememiştim uzun zamandır.:
Beni de çok etkiledi Selim Reşat-Gönül hanım sahneleri.Nasıl bir duygu yoğunluğu, ne güzel bir evlilik teklifi, dantel gibi işlenmişti o sahneler.
Gönül Hanım tam istediğim tepkiyi verdi.
Neden şimdi?
Kaybedeceğini anladığı anda yapılan evlilik teklifi normalde onu çok sevindirmesi gerekirken içini acıttı ve çok güzel yansıttı duygularını Selim Reşata.
Ali-Nisan yakınlaşması da Ali'nin Nisan'ın evine rafları monte etmek için geldiği sahneyle beraber su yüzüne çıkmaya başladı iyice. Konuşmaya başlamadan önce arada geçen kısa bir sessizlik, Ali'nin gerçekleri açıklamaya çalışırkenki utangaç tavırlarıyla doğru kelimeleri seçmeye çalışması bir yanda Nisan'ın tavırları çok güzeldi. Şimdi bu yakınlaşma ikili arasında bir çok sebepten dolayı zorlaşacaktır ama olacağın da önüne geçilmeyecek.
Gözümüz aydın haftaya Mehmet de geliyor. :img-wink:
Ali'nin o sahnedeki halleri muhteşemdi, tabii Nejat İşler çok çok iyiydi bu utangaç, sıkılgan Aliyi yansıtırken. Nisan da gözüme ilk defa etten kemikten sıcacık geldi.. zaten Ali de fark edip, 'Gülmek size çok yakışıyor' dedi kendini tutamayarak..
Not: Fargmanı sitemize yüklüyorum, video yazan bölüme..
Süper bir bölümdü , Ali ile Nisan sahnelerine bittim nekadar tatlılar ikiside.:happy0064
ilk sahneleri beğenmedim Ali'nin vurulma sahnesi hiç de Ali'ye göre değildi hadi duruyorum vur bitsin şu sahne havası vardı.
neyse ki çabuk geçtiler Orhan hala aynı yüzsüzlükte bir ona sarılıp bir ötekine ağlamakta onu affeden kadının aklı yoktur
ali - nisan yakınlaşmaları normal dozda gidiyor ekip süpersin araya da garnitür selin girdi onun da gerginliğini güzel vermişler ama en son yaptığı ayıptı ne evlenmesiii yaa aaaaaa
yaşlı dede coştuuu :D gönül abla da nazlana nazlana adamın gönlünü çaldı süperler valla kibar aşk böyle yaşanırmış :D:D
haftaya fragmanı verildi yine müthişşş
Euro D için eylem yapacak arkadaslara sabir ve basarilar dilerim ama benim bu insan kilikli para manyaklarina ne ayiracak vaktim ne de verecek tepkim var ..
Ne desek, ne yapsak umurlarinda olmicak, ben dizimi pasa pasa netten indiririm, izlerim o kadar .. Zaten ne milli maç yayinlarlar, ne adam gibi dizi yayinlarlar, yaziklar olsun boyle yoneticilere, boyle zihniyete ! Gun boyu almanca belgeseller, almanca haberler yayinlanir sonra gece ayni sekilde devam eder .. Ne halleri varsa gorsunler.
Bolum yorumumu yarin yapicam.
Mehmet geliyor mu ? Gozlerimle gormeden inanmam :icon_whis
Aysu,
seni burda gorunce hatirladim, dun gece ruyamda gordum seni ahhahaa bir ara anlatiyim :img-pilot
sleepinsanity
20-11-07, 01:35
Nisan'ın Orhan karşısındaki kararlı tutumu da çok hoşuma giden noktalardan biriydi bu bölüm :good: Ama fragmana bakılırsa bir an köşke geri dönüp dönmemek arasında tereddütte bulunacak, Murat'a duyduğu hasrete dayanamayarak. Doğru adımlar atılması, bitmiş bir evliliğin devam etmemesi konusunda da Mehmet çok önemli bir rol oynayacak sanırım. Mehmet çok olgun ve mantıklı kararlar alabilen bir karakter şimdiye kadar tanıdığımız kadarıyla.
Nisan'ın kazayı öğrendiği andaki tepkileri ve hastanedeki tavırlarını pek anlayamadım ama. Çok büyük bir endişe yoktu sanki.
Elif'in hastane koridorunda beyazlar içinde dolaşması ve ölümle hayat arasındaki çizgiyi göstermek adına yapılan sahneler de bir garip geldi izlerken. Gereği olmadığını düşünüyordum ama sanki bir yandan da Elif'e bir veda niteliğindeydi bu sahne. Ayrıca Elif'in Ali'nin omzuna yaslandığı sahne çok büyük bir huzur verdi bana, oyuncunun ses tonu ve çekimler bunda . Bu kadar huzurlu bir aşktan sonra Ali'nin yeniden bir kadına büyük bir aşkla bağlanmasını izlemek de zevkli olacak.
Orhan'a karakter olarak çok acıyorum ve kızıyorum. Her konuda devamlı bir korkuyla yaşıyor, ödü kopuyor bir şeylerin ortaya dökülmesinden. Güneş kapısına geldiğinde onu geri çevirmesi, hastanede Ali'nin ağzından bir şey kaçıracağından korkarak konuyu değiştirme çabası gibi.. Haksız olduğunu ve suçunu bu bölümde kabul etti derken şimdi de Nisan'ın Ali'yle olan yakınlaşmasını farkedip suçu bir şekilde Nisan'ın üstüne atmaya çalışacak. Acıyorum çünkü hayatında Murat dışında hiç kimseyle düzgün, yolunda giden bir ilişkisi yok. Hastalıklı bir ruh halini çok iyi yansıtıyor Fikret Kuşkan. :good:
Mehabalar,
İlk bölümünden beri Bıçak Sırtını kaçırmadan izliyorum. İnsanı sıkmayan, çok hoş bir konusu var. Herşey tam dozajında veriliyor. Korku, nefret, drama, şiddet ve aşk. Ve son bölümlerde Aşk üzerine daha fazla duruyolar ki bu çok hoşuma gidiyor. Özellikle Nisan-Ali yakınlaşması ve replikleri çok güzel ve bana çok sevdiğim diziyi hatırlatıyo. Birbirlerini sevdiklerini anladılar ve bunu önce kendilerine sonra birbirlerine itiraf etmeleri gerekiyo. Sanırım kendilerine itirafları bu bölümde oldu. Özellikle Nisan duygularını çok açık belli etti. Ali de Selin ile evlenme konusundaki tökezlemesi ile bir çırpı da olsun Nisan'a karşı ilgisini açığa çıkardı. Battıkça battı. O sessizlik anında "Evlilik" konusunu Nisan'ın açacağını heyecanla beklerken Ali birden atladı :) Tabi ağzının payını aldı.
"Nisan: Niye açıklama gereği duyuyosun ki" :) Niyesi var mı kızım "Sen yanlış anlamayasın" diye. Nisan da anladı zaten ve işi şakaya vurdu. İltifatını da aldı.
"Ali: Gülmek size çok yakışıyo." Evet dizinin başından beri benimde hoşuma giden Nisan'ın gülüşüne ilk defa Ali tarafından iltifat gelmesi hoşuma gitti.
Kısacası bu bölüm her duyguyu yaşattı bize. Hastane sahnesinde duygulanıp, Nisan -Ali sahnelerinde romantikleştik.
Bu arada Avrupa'da yaşayıp da Bıçak Sırtını izleyemeyen arkadaşlar için çok üzülüyorum. İnşallah dizinin reytingleri biraz daha artar da bu durumdan kurtulursunuz.
11.Bölüm fragmanını video kısmına koydum. Fragman fotolarını da multimedyaya.
Fragman linki;
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=1724
Herkese iyi geceler..
[QUOTE=Rabish;5375940]Euro D için eylem yapacak arkadaslara sabir ve basarilar dilerim ama benim bu insan kilikli para manyaklarina ne ayiracak vaktim ne de verecek tepkim var ..
Ne desek, ne yapsak umurlarinda olmicak, ben dizimi pasa pasa netten indiririm, izlerim o kadar .. Zaten ne milli maç yayinlarlar, ne adam gibi dizi yayinlarlar, yaziklar olsun boyle yoneticilere, boyle zihniyete ! Gun boyu almanca belgeseller, almanca haberler yayinlanir sonra gece ayni sekilde devam eder .. Ne halleri varsa gorsunler.
sana aynen katiliyorum Rabish... bende YAZIKLAR OLSUN.... DIYORUUMM.. :img-blush
Her bölümde işlene konular sanki yeni bir diziymiş gibi bir havayla veriliyor. Her bölüm sinema tadında sunuluyor. 2 saat lik bir dizi içinde bazen diğer dizileri izlerken, yemek sahnesi 1 saat, uyuma,uyanma ,banyoya gitme v.s. v.s. uzun uzun zaman doldurmak için uzatıldıköa uzatılıyor. Ama Bıçak Sırtında beni çeken bir şeyler var. Kendimi dizinin içinde hissediyorum. Tebrikler.
Akşam ki en güzel replikler Nisan ın arkaşından "Hayalinde bile kocana ihanet etmekten korkuyorsun" ve Gönülden geldi" Neden şimdi.Beni kaybedeğinizi anlayınca mı kıymete bindim" gibisinden tam hatırlayamadım ama buraya geliyor.
Hayatımızda bizimde ertelemişliklerimiz, kaybetme korkusu olmadan sevdiklerimize önem vermeyişimiz, eşlerimiz ne yaparsa yapsın onları hoşgörü ile yaklaşmamız var. Sonra bir gün ben artık yokum dediğinizde ancak karşınızdaki sizi kaybetme korkusunu anlıyor.
Ne oldu bu bölüme o kadar hareketli bir bölümdü.Neden hareketlendirmiyorsunuz. Artık kimse resimde eklemiyor. Ben,im imkanım yok. hade kalkın artık yaw.
bunu her hafta söylüyorum sanırım,ama bölümler gerçekten her hafta geçtikçe
daha da bir güzelleşiyor
bu bölümü çok beğendim
nisanla ali sahneleri çok güzeldi,aralarında birşeyler oluşmaya başladı gibi
bakışlar,konuşmalar gösteriyor ki,ikisi de birbirinden etkileniyor
ali nin raf takmaya geldiği sahnede nisan a selinle aslnda evlenmiyceklerini anlatmaya çalıştığı sahne süperdi,elinin ayağına dolaşması,heycanlanması çok güzel yansıtılmıştı
haftaya nisan eve döncek sanırım,murat çok üzülüyor,murat ın üzülmemesi için orhan a ne kdr kızgın da olsa eve döncek fragmandan anladığım kadarıyla
orhan da yine koştu serraya :icon_whis orhan karakterinden hiç hoşlanmasam da
fikret kuşkan orhan ın bu ruh halini çok güzel yansıtıyor:img-yes:
selim reşat-gönül hanım aşkına bayıldım,çok etkiledi beni
bu arada; sonunda mehmet de geri dönüyor :):)
Fikret kuşkan çok güzel mutsuz ama karısını da kaybetmek korkusu yaşayan rol oynuyor.
Her haliyel Muhteşem muhteşem muhteşem. Bu filmde benim hala gözümün alışamadığı tek kiş var Vilg-dan Atasever.Misafir oyuncu gibi, müsamerede oynuyor sanki. Sıkıcı. Keşke başka biri oynasaydı
Mehmet Günsür Neden Yok Acaba Ayrildimi Diziden
Mehmet Günsür Neden Yok Acaba Ayrildimi Diziden
diziden ayrılmadı mehmet
rol gereği askere gitmişti,bi kaç bölümdür yoktu
ama fragmanda görüldüğü kadarıyla haftaya dönüyor:)
Fikret kuşkan çok güzel mutsuz ama karısını da kaybetmek korkusu yaşayan rol oynuyor.
Her haliyel Muhteşem muhteşem muhteşem. Bu filmde benim hala gözümün alışamadığı tek kiş var Vildan Atasever.Misafir oyuncu gibi, müsamerede oynuyor sanki. Sıkıcı. Keşke başka biri oynasaydı
Aynen.... diziyi gerçekten severek izliyorum ama Güneş karakteri beni acayip rahatsız ediyor... Bencede o rolde başka biri olmalıydı..
Mehmet sonunda görünmüs...fragmanı bölüm biter bitmez vermeselerdi biz ne yapardık :icon_whis
Bazı sahnelerini kacırsamda bölüm cok güzeldi..:img-yes: nisan ali sahneleri tek dayanağım oldu :img-pilot
ali :gülünce cok güzel oluyorsunuz..
nisan :efendim..
ali :gülünce..gülünce cok baska biri oluyorsunuz :img-in_lo
günesin mehmetle telefonda konustuğu sahne berbatdı.. hic beyenmedim..
yerine daha cok ali&nisan sahnesi koyabilirlerdi :img-in_lo
bal dudaklı dilber :icon_whis bulunmaz hint kuması lady günes :img-pilot pek sevsinler seni :img-cool2
orhanın serraya görüsmeyelim artık diyip sonraki bölüm bidaha barısmasını ve hatta hatta gidip ona ıhlamur pisirmesini anlamıs değilim.. :img-pilot gül gibi nisan duruken ne buldu serrada anlamıyorum :img-cool2 cezasını ceksin dursun simdi..
selim resat bey abayı yakmıs..hic düsünmezdim böyle bisey olacağını..ama gönül hanımda 20'lik kızlar gibi gösteriyor adam haklı :img-icecr
sanırım gönül hanım öbür beyefendinin teklifini kabul etmeyecek..:img-yes:
Ali -Nisan sahneleri çok güzeldi.Aşk izlemek istiyordum.Ekranda o kadar gerilimli yapım var ki.Ağlamalar,nefretler,hırslar,sıkıntılar.Bunların hepsi yaşamımızda da var ama insan ekran karşısına geçince psikolojik anlamda rahatlamak istiyor.Bütün gün stresli bir gün geçiriyorsunuz.Sinirleriniz bozulmuş.Ekranda ağlayan,depresif karakterler görmek yerine aşık,mutlu insanları görmek istiyorum.Bu yüzden dün Ali-Nisan sahnelerini keyifle izledim.Azıcık ucundan yandı kalpleri.Başladılar içten içe yanmaya.
Artık Mehmet diziye dönse de harbi neşemiz yerine gelse.Gözlerimiz,gönlümüz şenlense.
ali ile nisanı izlmek çok keyifliydi murat çok tatlı
-beni eş olarak seçerseniz, beni bahtiyar edersiniz!
(cümle böyleydi galiba) vay be asillerin evlenme teklifi de böyle olurmuş demek ama çk romantikti çk beğendim onların halini:img-in_lo yalnız gnl hnm haklıydı erkek milleti işte nolucak ancak elinden kaçıcağını anlayınca harekete geçti yoksa daha çook beklerdi evlenme teklifi için:img-cool2
seline gıcık ve de gıcık oldum sinir şey yok burda ne işi varmış da bilmem ne ama güneş gzl cevap verdi 'onun hiç bişeyden haberi yok' bide onun yanında aliye evlilik konusunu açması kıskançlığının doruğundaydı selin ama daha sonra nisanın evinde alinin olanları nisana anlatması daha doğrusu anlatamaması ve hepten batırması o utangaç hallari fln çk şekerdi:img-icecr
nisan orda dedi ya çok açıklayıcı konuştunuz koptum orda:img-hyste 2side harikaydı liseli aşıklar gibiydiler:img-in_lo
ya süleyman öldü dimi bn orayı biraz kaçırdım eğer öldüyse yazık ya olan ona oldu:icon_sorr
serraya da sinir oldum ama orhanın onu ziyaretineyse daha bi sinir oldum (pek bi sinirli gördüm kendimi):img-cool2
ve tatlıyı sona bıraktım:img-icecr rabiacım inanabilirsin cnm gerçekten geliyo mehmet oh çk şükür ya sonunda gözümüz yollarda kalmıştı valla inş bu son bekleyişimiz olur bi daha bi yere yollamasınlar onu hatta ist. il sınırını bile geçmesin:img-hyste
totolde 11 .dizi ab grubunda 3.olmuş ama izlenme oranlarında düşme olmamış. karayılan ve elveda rumeli diğer dizilerin oranlarında çalmış .hadi arkadaşlar diziye sahip çıkalım.
ben bu bölümü izleyemedim ancak eldeva rumeli reklama girdiğinde
izlediğim kadarıyla güzel bir bölümdü.Tabiki murat ve Ali'nin sahneler
buarada Orhan, Serra'yı bırakamamış aksine araları çok iyi
bu bölümde mücü'yü bir türlü göremedim.
süleymanın ölmesine üzüldüm güneşin orhanın evinin önünde ağlama sahnesi çok güzeldi orhanın ilk baştaki tavrı çok sinirdi seline sinir oluyorum alinin peşini bıraksın mehmetin bir daha ki bölüm dönmesine çok sevindim bir daha bir yerlere gitmez inşallah doyasıya izleyemedik bir türlü mehmet günsürü
bu bölümde mücü'yü bir türlü göremedim.
cnm mücü vardı onsuz olur mu hiç gerçi azdı sahnesi ali ustasını hastaneye ziyarete geldi çk komikti orda ya aliye bundan sonra seni bn koruyacağım sana kalkan olacağım fln dedi numan abi de senden kalkan olmaz olsa olsa çinekop olur dedi:img-hyste
mücü yine formundaydı yani:P
cnm mücü vardı onsuz olur mu hiç gerçi azdı sahnesi ali ustasını hastaneye ziyarete geldi çk komikti orda ya aliye bundan sonra seni bn koruyacağım sana kalkan olacağım fln dedi numan abi de senden kalkan olmaz olsa olsa çinekop olur dedi:img-hyste
mücü yine formundaydı yani:P
gülhancım eminim çok komiktir
ben en çok dizide mücü'yü seviyorum
kalkan olmaz olsa olsa çinekop olur dedi :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
hemen bulmam lazım :img-yes:
Elveda rumeli dizisi fanları dizilerini öne geçirmek için çok uğraştılar. Hadi bu dizinin fanlarıda dizilerine sahip çıksın:happy0064
gülhancım eminim çok komiktir
ben en çok dizide mücü'yü seviyorum
kalkan olmaz olsa olsa çinekop olur dedi :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
hemen bulmam lazım :img-yes:
sorma selencim 2 dk.lık sahnesi bile renk kattı ben de çk seviyorum mücüyü mutlaka izle orayı:img-icecr
bu arada yönetmenimiz değişmemişti selim bey'in adı yazıyodu belki de yanlış bi haberdi inş değişmez
ntor haklısın sahip çıkalım da ne yapabilirizki valla bizim evde şu reyting zımbırtısı yok keşke olsa reklamlarda bile zaplamazdım
Evet gülhancığım Süleyman öldü.Bende az böbürlenmedim katil Süleyman diye.Senaristler son anda bir abi uydurdular ve katil o oldu.Bence dizide herşey bu kadar belli iken buna müdahale etmeleri gereksizdi.AAA çok şaşırdık falan dememizi sağlamak istediler sanırım.
Süleyman için üzülmedim.Çünkü o da en azından abisi kadar suçlu.Ali'ye yazık değil mi?10 yıl suçsuz yere hapis yatmış.Hamile karısının katili damgası yemiş.Yaşamının 10 yılı zalimce,kalleşçe çalınmış.Hangi vicdan sahibi insan bu duruma katlanır?Süleyman kardeşini ihbar edemediğini,ölmeyi hakettiğini söyledi.Son nefesini verdi.Yine işin kolayına kaçtı.Ali ise yıllarca direndi,hapishane koşulları ile mücadele etti.Dışlandı,kavga etti,tecrit edildi.İçinde ne fırtınalar koptu.Ne kabuslar gördü kimbilir?Yıllarca diş biledi hapishanede.Karısı ile iligili kareler döndü durdu zihninin içinde.Süleyman ne yaptı sadece öldü.Ali hapishanede karısı ve bebeğinin hunharca öldürüldüğüne yanarken ve suç kendi üzerine kalmışken hergün defalarca öldü aslında.Ama Süleyman sadece bir kere öldü.O yüzden ben Süleyman öldü diye üzülmedim.Ama evlenmemeliydim dedi ya aynen katılıyorum.Karısı ve çocuğunu da ortada bıraktı.Keşke evlenmeseydi.Süleyman hayatının köşe başlarında yanlış tercihler yapan bir adam olarak kayıp giden bir hayat oldu dizide.
Selim Reşat Paşa ve Gönül Hanım arasındaki aşk ise ilginç geldi bana.Selim Reşat padişah