PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

abusra
27-11-07, 19:30
kesinlikle bende o repliğin etkisine kapldım
kanbin kanıyor
ama bence ali nin nisan hakkındaki düşüncelerini kenine itiraf etmesini sağlayan güneşin
demek ikimizd aynı yanlışı yaptık demek olması

mehmetin diziye dönmesi süper oldu ne kadar gelir gelmez güneşle bi sahneleri olması biraz can sıkıcı ama
nisanın üzerinde gerçekten bi etkisi var mehmetin
ve bence zamanı gelince ali konusunda nisanı yüreklendiren mehmet olacak

ve mehmetle ali sahneleri :)
akrşılaşmaları mütiş oldu kesinlikle birden bire
güneş aradan çekiliverdi sanki
sadece onlar kaldılar
ve bence bundan sonra güneş mehmet sahnelerinden çok
ali mehemt sahneleri izlicez :img-wink:

sorfangirls
27-11-07, 19:37
Özgecim yorumun ıcın tesekkurler bende nerde kaldı bu kız dıyordum buyuk bır zevkle okudum yıne yazdıklarını :img-wink:

Serra konusunda sanırım yanlıs anlasıldım yada yanlıs anlasılmaya sebebıyet verdım. Ben Serranın orhan sevgısıne degıl sadece soyledıgı sozlere bır anlam veremedım tamam gercekten orhanı sevıyor olabılır bu acıkca da bellı zaten ama fragman da kı o sozlerı senı onursuz benı de metres yapar demesı ılk basta yaptıkları duruma celıskı katar yanı bunlar hıc ılıskı yasamamıs sadece uzaktan bırbırlerını sevmıs sımdıde orhan bır ılıskı teklıf edıyor da o yuzden soylenmıs sozler gıbı. Zaten sen metres durumunda orhanda dıger nıteledıgı sıfat durumundaydınız ( yanı en azından ben oyle goruyorum ) farklı bır durum olmadı kı. Ve serra herzaman orhanın kucagına atlamaya meyıllı bır durum sergılıyordu bıze kı zaten oylede oldu.

Yıne soyluyorum serranın orhana hıssettıklerı konusunda senle hemfıkırım basta aynı seyı bende dusundum farklı amaclar ugruna orhanla bırlıkte oldugunu ama sonrasında yanlıs ızlenıme kapıldıgımı farkettım ama tabı kı zaman gosterıcek bıze dogruyu. Fragmanda kı sahnede yuzukmu verıyor orhan ben anlayamadım tam hem daha bosanmadılar kı yanı bız o kanıya vardık bosanma olmadan nasıl yuzuk verır orhanı da bı anlayabılsek ne yapmaya calısıyor. Belkı sadece bır hedıyedır ders verdıya hanı murata ona tesekkur ıcın gercı bır ıse yaramadı ya ders ama neyse.

Bu arada nısanın yuzuk meselesınıde ıns cozerız bıran once ama tahmın ettıgımız gıbı evlılık yuzugu degıldır o. Nısan da ne dıye sol elıne takıyor kı bızı celıskıde bırakıyor sag elıne taksada bızde kurtulsak. Kesın yargıya anca bosanmadan sonra varırız heralde. :icon_whis

OXFORD
27-11-07, 19:49
Ayfercim anca canım:img-icecr...Gelince hemen yazıyorum zaten ama üzerinden zaman geçtiği için kopuk kopuk oluyor.
Sana ve okuyan herkese teşekkür ederim:)

O zaman biz Serra hakkında aynı kapıya çıkıyoruz ama kapıya gidicek yollara yanlış girmişiz:):)
Kesinlikle ben de seninle hemfikirim..Orhan'ın hala Nisan ile evli olduğu zamanda Serra'nın tabir yerindeyse baştan çıkarma davranışları da pek onurlu sayılmazdı herhalde.
Ben de sadece fragraman sahnesi için bu tarz bir yorum yaptım..
Serra'ya Orhan'a duyduğu aşk(sadece aşk olarak)Orhan'a da Murat'a gerçekten iyi bir baba olmak istediği için saygı duyuyorum..Fakat bu kadar NOKTA!!:img-yes::img-yes::img-yes:
Serra gerçekleri öğrendiğinde umarım Orhan'ın suratına gerçekleri haykırcak kurduğu yalan içinde kendini kaybetmiş biri olduğunu bağıra bağıra söyleyecek kişilerden biri olur.Orhan'a bu denli yakın birinden böyle bir tepki görmesini çok istiyorum:img-yes::img-yes:

Büşracım maalesef ben her Mehmet&Ali sahnesinde bir Güneş faktörü olcak diyorum.Hala sadece Mehmet&Ali izleriz diyemiyorum..Hangi kapıdan girersem gireyim Güneş taşıyıcı etmen olmuyor.Umarım senin dediğin gibi olur:img-wink:

Başka bir mesaj yazmadan ekleme yapayım...:img-icecr
Dün dikkatimi çeken birşey(özeti izlerken)Melisa'nın çenesi oldu..Bu kız 23 yaşında sanırım daha.O tür çizgiler makyajdan dolayı mı var?Yoksa kendi mi büzüyor?Özellikle geçen bölümün Ali ile olan sahnesinde bariz belli oluyor.
Büyük göstermek için yapılan çalışmalardan biri mi,yoksa gerçekten mi var anlamadım.Pek de önemli değil tabiki ama fark edince paylaşmak istedim:img-wink:

duru_
27-11-07, 19:53
selam.. hakikaten dogru ozgecim... kalbin kaniyor cumlesi cok anlamli...
onun yillardir kalbi kaniyor zaten hani bu neki gibilerinde...
evet dunki bolum yine superdi... yalniz en orhana artik gercekten kizmaya ve nefret etmeye basladim... nisani o kadarda sevmiyormus.. yine o serranin yuzune bakabiliyor.. yine ona guzel sozcukleri sarf edebiliyor.. ne diyim.. inss bosanirlar.. mehmet hakli.. orhan serradan vazgecmez... serra da seytan tuyu var... kisiyi nasil bilirsin kendin gibi birde nisana iftira atabiliyor... hani Alinin ne isi vardi evinde iste naapyordunuz gibi cirkefce konusmalar.. kendisi yapiyorya.. ben aslinda inanmiyorum su soze iste kocasi aldatiyorsa karisini kadinda gun gelir yaparmis... ben buna asla ama asla inanmiyorum.. kim uydurmussa herkesde inanmis.. yok oyle bir duzen.. olurmu oyle sey.. ne demek .. adam serefsizse kadindami oyle olmasimasi lazim.. ne alaka...

first lady
27-11-07, 21:41
dünki bölüm yine çok süperdi.nisan&ali aşkı iyice yaklaştı.bide normalde güneş&mehmet aşkını pek beğenmezdim ama dün kapının önünde oturdukları sahne çok güzeldi.mehmet günsur'u özlemişim.bide söylemden geçemiycem mehmetin evde pijamayla gezdiği halide süperdi.insan ister istemez düşünüyo bi pijama nasıl bi adamaa bu kadar yakışır:icon_whis:):)

dün ben en çok etkileyen sahne mücü'nün ali'ye ''kalbin kanıyo'' dediği sahneydi.çünkü öncesinde ve sonrasında nisan&orhan gördük.onların ilişkisinin ali'nin kalbine bağlanması çok hoştu:good:

birde ali pastanede murat'a dedi ya iyi sanatçılar kaprisli olur diye.yine yaptılar ironiyi.ilk bölümlerde de bulmacada fikret kuşkan çıkmıştı malum:)

kısacası senaristlerin eline sağlık:good::good:

edit:nisan&ali sahnelerinde çalan ve adının ''aşk'' olduğunu sandığım melodiye nasıl ulaşabilirim bilen varsa ve bana iletirse çok memnun olurum.

sahika_87
27-11-07, 23:06
mehmetin ali ile buluşmasını beklemiyordum güneş durumu kurtarır diye düşünmüştüm ama öyle olmadı birde orhana baya sinir olmaya başladım

abusra
28-11-07, 10:27
özgecim sanırım o çizgiler makyajla yapılan bişey
malum melisa sözen daha çok geneç
ama dizide daha büyük yaşta birini oynadığı için böyle bir formüle başvurmuş olabilirler

ntor
28-11-07, 10:31
bu dizinin de diğer diziler gibi bölümleri uzatmak için abuk subuk senaryolar yazılmayacağını bilmek hoşuma gidiyor. En azından bir sonu var.Ve şimdiden belli.
Büyük ihtimallede sezon sonunda bitecek.

glhn
28-11-07, 15:10
biraz geç kaldım blm yorumu yapmaya ama neyse:icon_whis

nerden başlasam bilemiyorum önce mehmetten başliim nede olsa kaç haftadır onu bekliyoduk pztsi burdaki msjımda ltfn daha çok mehmet sahnesi demiştim (sayosh'un kulakları çınlasın:img-wink:) isteğim yerine geldi şükür kavuşturana:img-icecr yalnız saçlar uzamalı neyse karekter mehmetten bahsedeyim biraz.nisana söyledikleri çok yerindeydi halkın sesi mehmet lafını kim ortaya attı bilmiyorum ama doğru demiş nasıl da düşündüklerimizi söyledi hem nisana hemde orhana..

nisan eve gelme şartını söyleyince bian 'eyvah dedim yine mi evcilik oyunu..bıktım bu senaryodan bari bizim dizimizde olmasın' ama neyseki mehmet araya girdi hoş ztn orhan da kabul etmezdi ya..

orhan demişken ah orhan ah hem karını eve döndürmek için uğraşıyosun hem de hala serrayı eve çağırabiliyosun neymiş murat bi tek onunla çalışabilirmiş bahaneni sevsinler:img-cool2 yalnız fikretin şarlo taklidi yaptığı sahneye bayıldım:img-yes:

mücü yine az göründü ama bölüme damgasını vuran lafı da etti 'usta kalbin kanıyo' bu çocuğu seviyorum bide şu garibe birisini bulsalar bi o tek kaldı dizide numan abiye bile buldular birisini:P

sr'ye gelince ah be selim reşat amcam ne diye beklersin 25 yıl verseydin ya zamanında mektubu. izleyenlere iyi bi ders olmuştur heralde demekki neymiş aşkınızı zamanında itiraf edin:img-yes:

ali, m-g ilişkisini öğrendiğindeki tepkisiyle beni çok şaşırttı tamam biraz tepki bekliyodum ama böylesini deil.sonuçta nisanın onlar gibi olmadığını biliyo pekala mehmet de abisinden farklı olabilir bunu niye düşünmüyo ne yani tek fark nisanın ertuğrul kanı taşımaması mehmetin taşıması mı?kan bağı mı?nisan o kanı-ertuğrul kanını- taşımıyo o yüzden farklı ama mehmet abisiyle aynı kanı taşıyo yani abisinden farkı yok acaba ali böyle mi düşünüyo?o yüzden mi nisanın farklı olabileceğini düşünürken mehmeti diğer ertuğrulgillerle bir tutuyo?

sonuç olarak güzel bi bölümdü haftaya bakalım nolucak acaba boşanacaklar mı..

glhn
28-11-07, 15:16
ORHAN'IN HAMLESİ İŞE YARAYACAK MI?

Nisan bir an önce boşanmak ve oğlunu yanına almak için mahkemededir. Evliliğinin yıkılmasıyla bütün hayatını kaybedeceğini düşünen Orhan ise elindeki tüm kozları kullanmaya kararlıdır.
Nisan evden gittiğinden beri Ali'nin kontrolünü de elinden kaçıran Orhan, bu duruma bir son vermek ister. Ali'yi karısından ve oğlundan uzak tutmak için her şeyi göze alacaktır. Ama Orhan'ın hamlesi, Nisan'la Ali arasındaki karşı konulmaz çekime engel olmaya yetmez. Üstelik Ali, artık oğluna eskisinden daha da yakındır.
Orhan'ın evliliğini kurtarma çabası, onun büyük sırrından habersiz olan Serra'yı derinden yaralar. Bu aşkın getirdiği acıya daha fazla katlanamayacağına karar verir.
Öte yandan Mehmet, mühim bir tanışma için sevgilisini köşke getirir. Ama hesapta olmayan bir karşılaşma, Güneş'in gergin anlar yaşamasına neden olacaktır.
Orhan, mahkemede durumu kendi lehine çevirmeyi başarır. Fakat son anda gerçekleşen bir müdahale yalnız onu şaşırtmakla kalmaz, köşkte felaketle sonuçlanabilecek olaylara yol açar.

sleepinsanity
28-11-07, 15:18
bu dizinin de diğer diziler gibi bölümleri uzatmak için abuk subuk senaryolar yazılmayacağını bilmek hoşuma gidiyor. En azından bir sonu var.Ve şimdiden belli.
Büyük ihtimallede sezon sonunda bitecek.

Bu konuda nasıl bir çözüm getirecekler merak ediyorum. Açıkladıkları üzere dizi 45 bölümden oluşuyor, aynı zamanda da dizinin "bir sezon" süreceğini söylediler. Yalnız bizim ülkemizdeki "sezon kapanış tarih aralığına" kadar 45 bölümün yayınlanmasının bitmesi gibi imkan yok bu durumda. Ya sezon finali yapıp yeni sezonda geriye kalan bölümleri göstermeye devam edicekler. Ya da sezon finali yapmadan tam gaz bölümler yayınlanmaya devam edecek. Burası artık yapımcıyla kanal arasındaki ilişkiye bakıyor sanırım. Benim temennim sezon finali yapılmadan devam edilmesi. Umarım yapımcının kanal üzerinde bir ağırlığı olur. :img-yes:

Selim Demirdelen'in çekim açılarına bayılıyorum, yalnız iç mekan ve dış mekan çekimlerine biraz daha önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Cankurtaran küçük ve kendi halinde bir semt olaraktan çok samimi mahalle manzaraları sunulabilir burdan bize. Aynı şekilde Orhan'ın iş yeri de iç mekan olarak çok güzel. Mesela ben Ali ve Güneş'in evindeki buzdolabının mutfağın dışında ortalık yerde olduğunu ve aynı şekilde çamaşır makinasının da ortalık yerde olduğunu daha bu bölümde Güneş gizli gizli gecenin bir yarısında dışarı çıkarken ve Ali uyanıp da kardeşini evde ararken farkettim. Ya da ben yeterince dikkatli değilim. :img-pilot Neyse sonuçta demeye çalıştığım, karakterlerin yaşadıkları mekanın iyi sunulması da karakterlerin halk tarafından gerçekten yaşayan insanlar olarak kabul edilmesinde büyük bir etken.

Rabish
28-11-07, 18:57
Ozet ilginçmis, begendim galiba :)
Son kisim hariç nerdeyse butun bolumu cozmus olsamda bolumu sabirsizlikla bekliyorum.
Acaba "son anda gerçekleşen müdahale" ne olabilir ki ? Bir sahit ? Serra geliyormus mahkemeye herseyi anlatiyormus sirf Orhan bosansin diye :img-hyste ..

Mehmet Gunes'i koske getiriyor, deli mi bu cocuk ya ?! Neden hala ayrilmadilar bunlar, TMC klasikleri tam ise yarayacakken ortada yok :hıh Ayrilsinlar artik, lutfen surundurun bizi, birlesmeleri icin gun sayalim, kahrolalim, senaryolar yazalim bu buyuk ask hakkinda, tepki mail'leri gonderelim vs vs vs ..:icon_whis

sleepinsanity
28-11-07, 18:57
glhn, özet için teşekkürler. :img-wink:

Nisan bir an önce boşanmak ve oğlunu yanına almak için mahkemededir. Evliliğinin yıkılmasıyla bütün hayatını kaybedeceğini düşünen Orhan ise elindeki tüm kozları kullanmaya kararlıdır.

Görüldüğü üzere Orhan'ın boşanmaya karşı çıkması üzerine boşanamıyorlar. Orhan'ın elinde ne gibi bir koz var onu anlayamadım ama...

Nisan evden gittiğinden beri Ali'nin kontrolünü de elinden kaçıran Orhan, bu duruma bir son vermek ister. Ali'yi karısından ve oğlundan uzak tutmak için her şeyi göze alacaktır. Ama Orhan'ın hamlesi, Nisan'la Ali arasındaki karşı konulmaz çekime engel olmaya yetmez. Üstelik Ali, artık oğluna eskisinden daha da yakındır.

Fragmanda bu soruların bir çoğunun yanıtını aldık zaten. Ali'nin ailesinin etrafında daha fazla dolaşmayacağını ümit ederek Orhan Ali'yi işten çıkarıcak ki tam arkasından Nisan'dan Ali'ye gelen iş teklifiyle Ali-Nisan ve Murat yakınlaşması devam edecek. İş teklifinin ne olduğunu çok merak ediyorum ben yalnız. Ali'nin oğluna şoförken olduğundan daha yakın olmasını sağlayabilecek ne gibi bir teklif gelebilir ki Nisan'dan. :img-blush Üstelik Nisan'ın kazancı ne kadar ki Ali'ye iş teklifinde bulunabiliyor, burasını da pek çözemedim.

Orhan'ın evliliğini kurtarma çabası, onun büyük sırrından habersiz olan Serra'yı derinden yaralar. Bu aşkın getirdiği acıya daha fazla katlanamayacağına karar verir.

Ne oluyor şimdi? Serra evli bir adama yanaşıp, her fırsatta onunla birlikte olurken şimdi namuslu kadın portresi mi çizmeye başlanacak ona. Burada daha önce de değinildiği gibi komik bir durum bu. Belki de Orhan'ın Serra'ya gerçekten değer vermesi için zemin hazırlanıyordur. Ayrıca Orhan evliliğini kurtarmaya çalışırken ne diye Serra'ya kırmızı kadife kutu sunuyor? Orhan'ı anlamak çok güç gerçekten de...
Büyük sır dediği bizim bildiklerimizin dışında bir sır mı acaba?

Öte yandan Mehmet, mühim bir tanışma için sevgilisini köşke getirir. Ama hesapta olmayan bir karşılaşma, Güneş'in gergin anlar yaşamasına neden olacaktır.

Ali'den sonra sıra tanışma faslı Ertuğrul ailesine geldi demekki. Mehmet'i karakter olarak çok beğeniyorum valla, her eve lazım cinsten :) Aşkına sahip çıkıyor, mantıklı bir şekilde doğru bildiğini savunuyor.

Mehmet babasıyla tanıştırmak için Güneş'i köşke getirirken Orhanla mı karşılaşacak acaba Güneş de gerilecek... Ali'nin verdiği tepkilerin hemen ardından Güneş'in o eve gitmeyi kabul etmesi de son derece enteresan.

Orhan, mahkemede durumu kendi lehine çevirmeyi başarır. Fakat son anda gerçekleşen bir müdahale yalnız onu şaşırtmakla kalmaz, köşkte felaketle sonuçlanabilecek olaylara yol açar.

Elinden geleni ardına koyma Orhan. Eninde sonunda gerçekleşecek bu boşanma. "Son anda gerçekleşen bir müdahele" Ali'yle mi alakalı acaba. Merak ettim şimdi. :img-blush

abusra
28-11-07, 19:10
bence o müdehale serra olabilir ama serra orhana zarar vermek istemez o yüzden o olmayada bilir

bi ihtimalde nisanın annesi rana
sonuçta herşeyi biliyo ama oda kızının boşanmasını istemiyo

son ihtimalde mehmet
mehmet orhandan çok nisana destek veriyo ve gerçekleri anlatabilir

güneşin tanışma fazlındaki karşılaşma muhtemelen orhandır
orhan mehmetin kendisine yaptıklarının intikamını almak isteyebilir

ve nisanla ali
fragmandada verdiler orhan aliyi işten çıkarıyo
ve nisan aliye iş teklif ediyo
herhalde bi aşkın doğması için bundan daha iyi bir fırsat olamaz dimi :img-wink:

angel78
28-11-07, 19:35
Gülhancığım özet için teşekkür ederim canım.Önümüzdeki hafta çok ilginç olaylara gebe.Nefeslerimizi tutarak izleyeceğimiz bir bölüm geliyor.Sanırım Salı sabahı forum sayfası yorumlarla dolucak.Bu özetten bu anlaşılıyor.

Orhan hakimin karşısında ''Hakim Bey ben karımı seviyorum.Karım ve çocuğum ile beraber yaşamak istiyorum.Yuvamın yıkılmasını istemiyorum.''falan der belkim.Belki de ağlar belli mi olur.:icon_cry:Artık Orhan'ın her türlü iki yüzlülüğüne alıştığım için bu beni şaşırtmaz.Serra ile telefonda konuşurken bir süre böyle devam edecek falan derken çok rahattı beyefendi.Bence artık Orhan bile öyle bir noktaya gelicek ki artık kendini tanıyamıyacak.Düşünmeden bencilce hareket ediyor.

Bu yazıyla ilgili hiçbir tahminim yok.Merak içinde bekliyorum.Acaba Ali'nin hapishanede yıllarca karısının katili suçlamasıyla yatıp sonra da çıktığını mı söyleyecek Nisan'a?Kimbilir??????:icon_whis

İntihara kalkışır belkim.Ama kötüye birşey olmaz. :not_i:
Her ne olursa olsun Serra karakterini onaylamıyorum. Orhan'ı da aynı şekilde. Mutlu değilsen evliliğin biter, kendi hayatını yaşarsın.Sonrasında gönlün kimi isterse onunla beraber ol.Ama Orhan bunu yapmıyor Serra çalıştığı bir evde, evin hanımı kendisine bu kadar insancıl yaklaşırken nasıl böylesi bir ilişki içerisine girer.Bunu kabul etmem mümkün değil.Kadın kadını eziyor sözü bir kez daha doğrulanıyor aslında.Yazık.Yıllarca zoraki bir mantık evliliğini sürdürüp, kendi mutluluğunu ikinci plana atan Nisan'a ve dünyalar güzeli Murat'a yazık. Çocuk depresyona girdi.Ayrılık konusunda kendini suçlayıp,anne babasının bir araya gelmesi için gösterdiği çabalar yok mu içim acıdı.

Orhan'dan başka kötü süpriz olamaz zaten.Bu aralar her taşın altından ORHAN çıkıyor.Mehmet Nisan'ın yanında oldu ya muhakkak Selim Reşat'ın yanında Güneş'e laf sokucak.

Orhan, mahkemede durumu kendi lehine çevirmeyi başarır. Fakat son anda gerçekleşen bir müdahale yalnız onu şaşırtmakla kalmaz, köşkte felaketle sonuçlanabilecek olaylara yol açar

Asıl kilit sahne bu olur ve son anda bölüm finali yaparlar.SÜPRİZ TANIK bekliyorum.Ama ne olucak hiçbir fikrim yok.

sleepinsanity
28-11-07, 19:51
bence o müdehale serra olabilir ama serra orhana zarar vermek istemez o yüzden o olmayada bilir

bi ihtimalde nisanın annesi rana
sonuçta herşeyi biliyo ama oda kızının boşanmasını istemiyo

son ihtimalde mehmet
mehmet orhandan çok nisana destek veriyo ve gerçekleri anlatabilir

güneşin tanışma fazlındaki karşılaşma muhtemelen orhandır
orhan mehmetin kendisine yaptıklarının intikamını almak isteyebilir

Bütün ihtimalleri çok güzel bir şekilde sıralamışsın. Özette yazdığı üzere, bu müdahelenin köşkte felaketle sonuçlanabilecek olaylara yol açtığını göz önünde bulundurursak en mantıklısı Mehmet'in müdahelesi gibi görünüyor. Acaba ortada bilinmeyen başka sırlar da mı var. Felaketle sonuçlanacak ne gibi olaylar ortaya çıkabilir ki. Acaba tüm köşk Murat'ın sırrını öğreniyor olabilir mi...

cave77
28-11-07, 20:49
Özet gelmiş,hoşgelmiş :) ekleyen arkadaşa çok teşekkürler.

Hımmm tüm kozlar derken sanırım en önemlisi Ali'yi Nisan'ın ve Murat'ın hayatından çıkartmak için işine son vermesi...Orhan yaptığı hatayı telafi etmek yerine(gerçi etse de Nisan'ın boşanmayı istediği çok belli,Nisan başlarda bu boşanmayı incinmiş gururunu yeniden inşa etmek için istiyordu ama bence şimdi tek neden bu değil esas neden biraz da "Ali" gibi duruyor artık.)battıkça daha da batıyor...Orhan'ın boşanmaktan korkmasının nedeni Nisan'ı kaybetme endişesi değil aslında tek derdi boşandıkları zaman Nisan'ın üzerindeki dolasıyla da Murat'ın üzerindeki kontrolü yitirmek..Ali'nin Nisan'a olan yakınlığının farkında ve Ali'nin bunun sayesinde Murat'a daha yakın olabileceğinden ötürü korkuyor...neyse oynasın bakalım elindeki tüm kozları Orhan Bey =))

Nisan,Orhan'ın Ali'yi kendisinden uzak tutma çabasının gayette farkında ama aşk denen duyguya kim karşı koyabilir ki,Orhan her ne yaparsa yapsın Nisan söz konusu Ali olunca kimseyi dinlemiyor ..Orhan için artık herşey çok geç gibi bu konuda

Bu kısım fragmandaki Orhan'ın verdiği hediyeyi kabul etmemesi sahnesiyle alakalı gibi...ben bunu açıkçası çok komik buluyorum..Serra karakterinin sebep olduğu bunca şeyden sonra ahlak dersi vermesi fazlasıyla ironik bir durum...

Bu karşılaşma büyük olasılık ya Orhan'la ya da Selim Reşat Bey'le olacak gibi ama büyük olasılık Orhandır.

Bu kısımla ilgili bir fikrim var ama biraz uçuk fikir...ben de müdahale edecek kişinin Mehmet olacağına inanıyorum ve belkide işte bu müdahale sonucunda Selim Reşat Bey malum gerçeği öğrenecek ve tabiki bu da felaketi getirecek kimbilir Selim Reşat Bey bu gerçeği duyunca kalp krizi falan da geçirebilir ya da Mehmet'in müdahalesiyle gerçeği Nisan da öğrenebilir ama bunun için biraz erken gibi...açıkçası karışık bir durum tahmin yürütmek zor

ntor
29-11-07, 10:55
muhteşem bir bölüm daha bizi bekliyor. Umarım dizinin müziklerini söz de yazarlar. Çok güzel. kim yapıyor biliyormusunuz

sorfangirls
29-11-07, 12:33
Hımm özetimiz gelmiş :P

Özetten anlaşıldığı kadarıyla ılk celsede boşanma olmuyor. Birtek açıklayacı kısım bu olmuş. Orhanın Ali konusunda ki hamlesinide biliyoruz onu işten çıkaracak kendince Aliyi ailesinden uzak tutacağını sanıyor ama bilmiyor ki Nisan iş teklifinde bulunacak Aliye.

Serra konusunda söyliyceklerimi zaten söyledim hiç girmesem o konuya daha iyi. Mehmette Güneşi eve getirdiğinde bu karşılaşmanın Orhanla olacağı konusunda da hemfikiriz başkası olamaz zaten. Heryerde biten Orhan ordada bitecek.

Özetteki en meraklandırıcı konu bu sanırım. Gerçi geçen bölümde ki özette de Nisan için özel günden bahsediyorlardı. bizde günlerce ne bu özel gün diye kafa patlattık ama gördük ki öyle bir şey olmadı. Aceba Orhan durumu ilk etapta nasıl kendi lefine çevirmeyi başarmış anlamadım. Nisanın maddi olanaklarından falan bahsetmiştir heralde ne olabilirki başka, yada gizli gizli aliyle fotolarını çekip başka br adamla ilişkisi var falanmı dedi :icon_whis yok canım daha neler çok uçtum dimi o kadar da değil. Son anda ki o müdahelenin ne olacağı konusunda fikir yürütmek biraz zor ama ben Aliyle yani muratla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Mehmet tutupta bunu o ortamda söylemez. En azından bunu Nisan için yapmaz. Onun dışında da büyük ihtimalle Serra gerçeğidir ama buda köşkte niye felaketle sonuçlansın o var :icon_whis

ntor
29-11-07, 14:26
evet merakla orhanlarda olacak ve felaketle sonuçlacak olayı bekliyoruz .

Umarım Nisan öğrenmez oğlunun babasnı ya da murat ??:sad53:

glhn
29-11-07, 14:29
sleepinsanity ,cave77 ve zübeyde bişey deil:img-wink: ya ne çabuk geliyo bu özet-aslında iyi bişey tabi bu- ben blm yorumumu yeni yapmıştım ki hemen özet geldi..

şu müdaheleyi merak ettim doğrusu bi tahmin yapamıcam çnk benim tahminlerim hiç tutmaz:img-hyste

güneşteki iyi cesaret valla abisi böyle tepki veriyosa orhanın tepkisi süpriz olmaz heralde onun için:img-cool2

ya şimdi nisan ve orhan bu blm boşanıyomu boşanamıyo mu ben anlamadım özetten:bilmim

sorfangirls
29-11-07, 14:52
Gülhancım şimdi benim anladıgım kadarıyla yani özetten o anlaşılıyor 2 duruşma oluyor galiba ilkinde boşanma olmuyor orhan beyimiz zorladıgı için, 2.de de orhan lehine işlerken dava son dakka süpriziyle boşanma oluyor ama bu son sahne oldugu ıcın bız bu bolum gorurmuyuz yoksa obur haftaya sarkarmı orası meçhul :icon_whis

Bu arada bi önceki mesajımda yazmayı unutmusum özet için tesekkurler canım :img-wink:

seleen
29-11-07, 16:04
Öte yandan Mehmet, mühim bir tanışma için sevgilisini köşke getirir. Ama hesapta olmayan bir karşılaşma, Güneş'in gergin anlar yaşamasına neden olacaktır

anlaşılan bu bölüm çok güzel olucak
kesin Orhan ile güneş :img-cool2 arasında sorun çıkar:happy0064
bir de galiba vildan diziden ayrılmayacak oysa ne kadar da sevinmiştim :img-in_lo

Bu bölümde anlaşılan tekrar Orhan ile Mehmet atışmaya başlıyıcaklar
bu sefer arada güneş:img-cool2 olduğu için sorun daha da büyüyecek.

En güzel olan kısım ise Ali ile Nisan :img-icecr:img-icecr

sleepinsanity
29-11-07, 16:28
Nisanın maddi olanaklarından falan bahsetmiştir heralde ne olabilirki başka, yada gizli gizli aliyle fotolarını çekip başka br adamla ilişkisi var falanmı dedi :icon_whis yok canım daha neler çok uçtum dimi o kadar da değil.

Bu kadar ucuz bir senaryo yazacaklarını sanmıyorum. :img-hyste Yoksa bu Orhan'ı öldürme sebebidir. Orhan zaman zaman yüzsüz davranışlarda bulunabiliyor ama kendi hatasının da farkında. Bu kadar da yüzsüz olamaz.

Köşkte felaket denince benim de aklıma Selim Reşat Bey'in gerçekleri öğrenmesi geldi. Şöyle olabilir mesela: Mehmet mahkemeye gelir, Murat'ın Nisanla Orhan'ın oğlu olmadığını söyler mahkemede. Selim Reşat Bey de kimse farketmeden o esnada mahkemededir ve bunları duyar. Böylelikle Mehmet Murat'ın asıl anne-babasından bahsetmediği için Nisan Ali'nin durumunu öğrenmez ama Selim Reşat Bey kendisinden 10 senedir saklanan gerçeği öğrenmiş olur. Ama Mehmet'in Murat'ın Nisan'la Orhan'ın biyolojik oğlu olmadığını mahkemede söylemesinin boşanma davasına ne gibi bir etkisi olur onu bilemiyorum.

güneşteki iyi cesaret valla abisi böyle tepki veriyosa orhanın tepkisi süpriz olmaz heralde onun için:img-cool2

Evet ya hakkaten... Ben de özeti okuyunca inanamadım. Daha abisiyle bu konuda arasını düzeltememişken kalkıp da o köşke nasıl adımını atabiliyor ki? Anca Ali'yle arası bu bölümde biraz düzelir ve Ali durumu kabul ederse Güneş'in o köşke gitmesi mantıklı sayılabilir. Yoksa yani Güneş abisine bu kadar değer verip, ondan küçük bir kız çocuğu gibi çekinirken o köşke gitmesini çok aptalca buluyorum.

jenn
29-11-07, 16:52
Köşkte felaket denince benim de aklıma Selim Reşat Bey'in gerçekleri öğrenmesi geldi. Şöyle olabilir mesela: Mehmet mahkemeye gelir, Murat'ın Nisanla Orhan'ın oğlu olmadığını söyler mahkemede. Selim Reşat Bey de kimse farketmeden o esnada mahkemededir ve bunları duyar. Böylelikle Mehmet Murat'ın asıl anne-babasından bahsetmediği için Nisan Ali'nin durumunu öğrenmez ama Selim Reşat Bey kendisinden 10 senedir saklanan gerçeği öğrenmiş olur. Ama Mehmet'in Murat'ın Nisan'la Orhan'ın biyolojik oğlu olmadığını mahkemede söylemesinin boşanma davasına ne gibi bir etkisi olur onu bilemiyorum.

.

son bölümde meydana gelecek felaket, selim reşat bey'in torunuyla ilgili gerçeği öğrenmesi olacak bencede...ama bu gerçeği mahkemede öğrenebileceği tahminine katılmıyorum..bence güneşin o evi ziyaretinde meydana gelebilecek bir sinir harbinde ya güneşin yada mehmetin ağzından çıkacak bir cümleyle öğrenecektir büyük ihtimal..mahkemede bu gerçeğin ortaya çıkması ise çok daha büyük sorunlara yol açar..resmi kayıtlara geçen bu iddia olayın vahim boyutlara ulaşmasına neden olur..çünkü murat direk anne baba nüfusuna geçirilmiş bir çocuk..yani evlat edinilmiş bir çocuk değil..ve eğer bu gerçek murattan ve diğer aile fertlerinden saklanıyorsa mahkemede yaplacak bir açıklama gerçek babanında yolunu açar..ali eğer bir babalık davası açarsa ona çok güzel bir delil teşkil eder..ama burda taraflar kırıp dökmeden murat için en sağlıklısı ne ise ona göre hareket etme gayretindeler..sonuca bu kadar çabuk ulaştırmaz senaryo bence..

sleepinsanity
29-11-07, 17:15
"Orhan, mahkemede durumu kendi lehine çevirmeyi başarır. Fakat son anda gerçekleşen bir müdahale yalnız onu şaşırtmakla kalmaz, köşkte felaketle sonuçlanabilecek olaylara yol açar."

Bu iki cümlenin arasındaki ilişkiden yola çıkarak, "müdahele" kelimesi kullanıldığı için duruşma sırasında gerçekleşecek bir olaydan bahsedildiğini düşündüm ben. Orhan da bu müdaheleye şaşırıyorsa hiç beklemediği birinden gelmesi gerekiyor bu müdalenin. Benim de aklıma Mehmet'ten başkası gelmiyor bu durumda. Ancak mahkemeden sonra evde iki kardeş arasında olay çıkabilir ve Selim Reşat Bey de gerçekleri öğrenir böylece.

Orhan büyük sırrını bu bölümde Serra'ya açıklıyor olabilir mi acaba? Eğer bu sırrı açıklarsa mahkemede müdahele edicek insan da Serra olabilir. Ama fragmana bakılırsa Serra durumu bilmemeye devam edecek gibi.

Güneş köşkte olduğu esnada -gerilecekse- susup donakalabilir sadece bence. Ağzından kaçırma ihtimali de olabilir ama ben kendi adıma pek ihtimal vermiyorum. Kaçırırsa Mehmet kaçırır gibi geliyor bana. Ya da bu sırrın daha fazla saklanmasını doğru bulmadığı için babasına açıklayacak da olabilir Mehmet, ne de olsa çok doğrucu davut biri Mehmet.

Olaylar nasıl gelişirse gelişsin, bu sırrın aile içinde açığa çıkmasındaki kilit isim Mehmet olacak bana kalırsa.

sorfangirls
29-11-07, 18:25
Aysuncum aslında dedıklerın cok mantıklı ozellıkle ılk mesajda yazdıgın selim reşat amcanın konusmaya tanık olması ama ıste ozette kı cumle celıskıde bırakıyor ınsanı müdahele kelımesı benımde aklıma mahkeme sırasında olacak bır olay dıe geldı ve yalnız orhanı sasırtmakla kalmıyor koskte fırtınalar koparıyor derkende orhanın da hıc beklemedıgı bırınden beklemedıgı bır suprız olacak gıbı yazılmıs ama bu kısının mehmetten baskası olmadıgını hepımız bılıyoruz yoksa bu seferde yıne ters kose olucaz da bu suprız kısı Alimi olucak ama mehmet dururken ali ne yapabılır kı :icon_whis En fazla muratın onların gercek oglu olmadıgı konusunu sunabılırler buda mahkemede ne gıbı etkı yaparkı sonucta cocuk onların anca koskte etkı yapar.

Not: Bu arada arkadaslar sızede soylıyım dızı muzıklerını buldum hepsı var ısteyen olursa ozel mesajdan bana ulasabılır yollarım.

glhn
29-11-07, 19:00
Gülhancım şimdi benim anladıgım kadarıyla yani özetten o anlaşılıyor 2 duruşma oluyor galiba ilkinde boşanma olmuyor orhan beyimiz zorladıgı için, 2.de de orhan lehine işlerken dava son dakka süpriziyle boşanma oluyor ama bu son sahne oldugu ıcın bız bu bolum gorurmuyuz yoksa obur haftaya sarkarmı orası meçhul :icon_whis

Bu arada bi önceki mesajımda yazmayı unutmusum özet için tesekkurler canım :img-wink:

açıklama için sğl cnm:img-wink: ayrıca rica ederim:P
valla orhan beyimiz istediği kadar uğraşsın, engel çıkarsın beklenen sondan kaçamaz bu blm olmazsa öbür blm:img-cool2

Evet ya hakkaten... Ben de özeti okuyunca inanamadım. Daha abisiyle bu konuda arasını düzeltememişken kalkıp da o köşke nasıl adımını atabiliyor ki? Anca Ali'yle arası bu bölümde biraz düzelir ve Ali durumu kabul ederse Güneş'in o köşke gitmesi mantıklı sayılabilir. Yoksa yani Güneş abisine bu kadar değer verip, ondan küçük bir kız çocuğu gibi çekinirken o köşke gitmesini çok aptalca buluyorum.

sevgili sleepinsanity ali öyle pek bi blmde düzelicek gibi gözükmüyodu ama belli olmaz tabi ben bu aralar tahminlerimi tutturamıyorum:img-pilot bizim aşıkları zor günler bekliyo gibi ee aşk öyle parkta, kapı önlerinde öpüşmekle olmuyo bu ilşikiyi her 2 tarafa da kabul ettirmekte zorlanacaklar (ben buna neden üzülemiyorum acaba:icon_whis)

selencim sorma ya benim de hevesim kursağımda kaldı ne ümitlenmiştim ayrılacak diye:img-cool2 neyse orhan kırk yılda bi işe yarar da belki ayırır onları:img-hyste

sorfangirls
30-11-07, 01:19
yani dimi arkadaslar butun dızılerde asıklar bırbırını zor bulur sonra bırbırıne zor kavusur ve mutlaka ayrılırlar sonraa taaa neredeyse bolum sonuna kadar ızleyenlerı komaya sokarlar dualar ederız bıran once barıssınlar dıye artık bıze afakanlar basar oylece barısırlar bır sekılde :P:P:P

ama nedense bu mehmet - gunes askında gecerlı olmadı bıldık klasık ask hıkayesını ızleyemedık pat dıye damdan duser gıbı buldular bırbırlerını ve asık oldular hatta 2 gunde ne askk amaa ( amaa yookk 2 aydı dımı ee nede olsa cok cok uzun bır zaman sev sevebıldıgın kadar ) leyla ıle mecnuna donduler vallahi erıyıp bıttıler yazık yaa cok sevıyolar bırbırlerını ayrılmasınlar demek ısterdım ama nerde o gunler orhan yanı bır ıse yarasanda su seyırcılerden bı kerede olsa tam puan alsan ( sakın yanlıs anlasılmasın orhanın karakterı bakımından dıyorum ) orhana bu konuda hep destek tam desten ben arkasındayım :good:

ntor
30-11-07, 09:35
yani dimi arkadaslar butun dızılerde asıklar bırbırını zor bulur sonra bırbırıne zor kavusur ve mutlaka ayrılırlar sonraa taaa neredeyse bolum sonuna kadar ızleyenlerı komaya sokarlar dualar ederız bıran once barıssınlar dıye artık bıze afakanlar basar oylece barısırlar bır sekılde :P:P:P

ama nedense bu mehmet - gunes askında gecerlı olmadı bıldık klasık ask hıkayesını ızleyemedık pat dıye damdan duser gıbı buldular bırbırlerını ve asık oldular hatta 2 gunde ne askk amaa ( amaa yookk 2 aydı dımı ee nede olsa cok cok uzun bır zaman sev sevebıldıgın kadar ) leyla ıle mecnuna donduler vallahi erıyıp bıttıler yazık yaa cok sevıyolar bırbırlerını ayrılmasınlar demek ısterdım ama nerde o gunler orhan yanı bır ıse yarasanda su seyırcılerden bı kerede olsa tam puan alsan ( sakın yanlıs anlasılmasın orhanın karakterı bakımından dıyorum ) orhana bu konuda hep destek tam desten ben arkasındayım :good:

işte budizidede bu hoşuma gidiyor. Yılan hikyesi gibi uzamıyor. Mehmet hemen güneş in abisinin karşısına çıktı. Ben gelmez yalanlar uydururlar diyordum

funda2
30-11-07, 11:31
Avrupada yasayan arkadaslar, ne yazikki pazartesi aksami dizimizi izleyemiyecegiz. Altay´in sundugu Clup Elele diye bir program var az once reklemini gosterdiler. Bizim dizimizin yerine o aptal program yayinlanacak. Bu Euro D ne zaman akillanacak? Inanamiyorum ve siddetle kiniyorum..

glhn
30-11-07, 15:44
sorfangirls cnm kusura bakma adını bilmiyorum haklısın valla senaristlerimiz bize bi güzellik yapsalar ya ama yok yok ben umudumu orhana bağladım ne varsa onda var artık yapar yine bi entrika ayırır bizim leyla ile mecnunu (pek bi aşk düşmanı gördüm kendimi:img-hyste) o kadar diyorum gel mehmetcim boşver güneşi biz sana 'rapunzel' melike'yi ayarlayalım hem o güneş gibi hırçın da deil uysal,uğraştırmaz seni:img-hyste

buarada melike demişken o nerde sahi? bi gitti yurtdışına bidaha ses soluk yok gelip ablasına destek olsa ya..anlaşılan senaristlerimiz seviyo oyuncularını sürekli bi yerlere yollamayı..aman mehmet'i yine yollamasınlar da kimi gönderirlerse göndersinler:icon_whis

Euro D yine yapmış yapacağını anlaşılan avrupadaki arkadaşlarımız bizimle 15günde bir aynı zamanda izleyebilecekler haksızlık bu:icon_evil

sorfangirls
30-11-07, 18:36
gülhancım adım ayfer mehmet halkın sesı o yuzden sesımıze kulak versın dımı :img-wink:

bolum resımler eklenmıs baslıga arkadaslar

- kırmızı araba aceba kımın
- alının elınde ne posedı var oyle
- muratın arabanın basında ne ısı var yoksa araba nısanın mı bıraz oyle gorunuyor sanırım alı tamır ıslerınede kalkınca

goruyoruz kı murat-alı-nısan bu uclunun sahnelerı beklıyor bızı yenı bolumde orhan ayıramamıs yanı sanırım adlıyede alıyı gorunce orhan senın burda ne ısın var dıye tepesı atıyor sonra kendınce kararlar alıyor

sleepinsanity
30-11-07, 18:36
Bölüm resimlerimiz de gelmiş :)

Çok beğendim resimleri. Dizi gittikçe güzelleşiyor bana kalırsa. Bu kırmızı araba kimin merak ettim. Ali'nin mi Nisan'ın mı acaba... Bu arabanın Nisan'ın Ali'ye teklif ettiği bir işle alakası var mı? Ali tazminat eline geçmeden bir araba alamaz sanırım, belki de tazminatı alıyordur. Ali-Nisan-Murat güzel bir gün geçirecekler beraber :img-in_lo

Bir de geçen bölümde Ali Güneş'e katil mahkemeye çıktığında haber ver bana demişti. İlerleyen bölümlerde Ali'nin katilin duruşmasına gitmesini bekliyorum.

sleepinsanity
30-11-07, 18:39
- kırmızı araba aceba kımın
- alının elınde ne posedı var oyle
- muratın arabanın basında ne ısı var yoksa araba nısanın mı bıraz oyle gorunuyor sanırım alı tamır ıslerınede kalkınca

Hemen hemen aynı soruları sormuşuz :) Araba Nisan'ın olsa arabanın başında Numan-Güneş-Mücü neden duruyor? Nisan nerden buluyor bu kadar parayı anlamıyorum ben.

Ben de o poşeti merak ettim, poşetin içinde hediye paketi var sanki. Nisan Ali'ye hediye mi alıyor acaba. :img-icecr

glhn
30-11-07, 18:46
ayfercim memnun oldum:img-wink:
resimlerde gelmiş benim soru işaretleri çoğaldı..frgmanda orhan aliyi kovuyodu ali araba alacak parayı nerden bulduki-tabi eğer araba onunsa- belki de nisanındır ama onunda pek parası yoktuki:img-cool2

sorfangirls
30-11-07, 18:50
o resımde yan taraftada bırı var gıbı durdu nısan geldı aklıma ama tabı atıyoda olabılırım aslında en buyuk ıhtımal alının, nısan hem araba alıcak parayı nerden bulsun ( ısınden cok para kazanmıyorsa tabı ) hemde bır bayan olarak napsın dıycem o arabayı ama bellı de olmaz o zaman alı tazmınatı aldı hanı bızım dızıde konular hızlı ılerlıyorya alıvermıstır tazmınatını arabanın nısanla bır ılıskısı yoksa ne dıye alı tamır ederken basında beklıyor, tabıkı de ıyı yapıyor beklesın dıycem :img-wink:

yalnız bu araba ve nısanın ıs teklıfı sanırım bırbırıne baglı bırsey :icon_whis

sorfangirls
30-11-07, 18:55
ayfercim memnun oldum:img-wink:
resimlerde gelmiş benim soru işaretleri çoğaldı..frgmanda orhan aliyi kovuyodu ali araba alacak parayı nerden bulduki-tabi eğer araba onunsa- belki de nisanındır ama onunda pek parası yoktuki:img-cool2

bende memnun oldum canım :img-wink:

zaten bızım ozetımız ve resımlerımız soru ısaretlerımız cogalsın dıye verılıyor bırbırlerıyle hep tutarsız oluyor nedense. ısın ıcınden bız cıkamayalım dıye ugrasıyorlar ama bızden kacmaz mutlaka bırımız dogru tahmını tutturuyoruz. :P

en son bıraktıgımızda alının de nısanında parası yoktu yenı bolumde sanırım bırınden bırı paraya kavusuyor kı araba alabılıyor. aceba hangısı ama en buyuk ıhtımal alının gunes gıbı cazgır bır kardesı varken hemen almıstır tazmınatını :P

sleepinsanity
30-11-07, 18:57
arabanın nısanla bır ılıskısı yoksa ne dıye alı tamır ederken basında beklıyor, tabıkı de ıyı yapıyor beklesın dıycem :img-wink:

yalnız bu araba ve nısanın ıs teklıfı sanırım bırbırıne baglı bırsey :icon_whis

Bana da öyle geldi, özetle fragmanı birleştirince Nisan'ın iş teklifi Ali'nin Murat'a daha yakın olmasını sağlayacaksa ve resimler de o kırmızı araba üzerine kuruluysa Nisan'ın iş teklifiyle bu arabanın birbirleriyle ilişkisi var. Ama gene de böyle bir arabayı Nisan nerden buluyor, nasıl satın alıyor, buna bir anlam veremiyorum.

O tamir sahnesinde de, Ali-Nisan-Murat gezmeye giderler. O esnada araba bozulur, Ali arabayı tamir ederken Ali'yle Nisan yakınlaşır. Bir ihtimal... :img-wink:

sayosh
30-11-07, 20:33
Hemen hemen aynı soruları sormuşuz :) Araba Nisan'ın olsa arabanın başında Numan-Güneş-Mücü neden duruyor? Nisan nerden buluyor bu kadar parayı anlamıyorum ben.

Ben de o poşeti merak ettim, poşetin içinde hediye paketi var sanki. Nisan Ali'ye hediye mi alıyor acaba. :img-icecr

hani diyo ya fragmanda bi iş teklifinde bulunacam,eğer kabul ederseniz onu kutlicaz die...bence o poşette tatlı,pasta vb.yiyecek var:happy0064hem pastane paketine de benziyo..(öhüm öhüm pastalarla aram pek iyi ondan düşündüm de:img-blush)

ikizlerbur
30-11-07, 20:43
Banada öyle geliyor..Bir gezinti sırasında araba bozulur..Arabayı tamir etmeye çalışan Alinin yanağına yağ bulaşır,Nisan'da usulca Ali'nin yanağını siler
Of düşünmesi bile çok romantik oluyor izlerken ne olur bilemiyorum:img-in_lo
İşle alakasına gelince acaba ne olabilir?
Araba Ali'ninse Ve bu iş teklifi arabayla ilgiliyse Nisan bu durumda nasıl bir iş teklifi edebilir..
O pakate gelince sanki Nisan minnettarlığını anlatmak için bir hediye almış olabilir
Ne minnettarılığı acaba?
Bu mahkeme boşanma olayı sırasında Nisan'ı yalnız bırakmadığı için olabilir:img-yes:

sleepinsanity
30-11-07, 21:07
hani diyo ya fragmanda bi iş teklifinde bulunacam,eğer kabul ederseniz onu kutlicaz die...bence o poşette tatlı,pasta vb.yiyecek var:happy0064hem pastane paketine de benziyo..(öhüm öhüm pastalarla aram pek iyi ondan düşündüm de:img-blush)

Pasta o kadar yassı kutuda olamaz da evet çikolata olabilir :) "Neyi kutluyoruz" diye soruyorsa Ali çok mantıklı Nisan'ın çikolata veya tatlı getirmesi. :img-icecr
İş teklifini çok merak ediyorum. İnşallah daha kendi parasını yeni kazanmaya başlayan Nisan o arabayı satın almamıştır. Ali'nin arabası olması daha güzel olur. Neyse o araba ve iş teklifi için de bir kılıf uydurmuştur senaristler herhalde :)

sorfangirls
01-12-07, 01:58
açıkcası ben ilk başta bu gelen resımlerı gormeden once yanı arabayı gercı hala aynı seyı dusunmuyor deglım, nısanın iş teklıf etmesı ıcın oncelıkle kendısınınde bunu karsılıycak bır gelırı olması lazım yada alıye baska bırı tarafından bır ıs teklıfı goturmus olması lazım veya bırlıkte ortak yapacakları bır ıs her ıkısınınde kazancı olacagı. ılk aklıma nısanın cızdıgı karakterlerın oyuncagını yapmasını ıstıycegı gelmıstı yada yıne alının kendı meslegı olan marangozlukla ılgılı bır ıs oldugunu dusunmustum.
aslında araba resımlerı bızım bılıncaltımızdan resımlerı gorunce aa kesın arabayla ılgılı bırsey dıye beynımıze yerlestıgınden hıc o arabayla alakasıda olmayabılır bu durumun. alı zevk ıcın almıstır oylesıne belkıde.

arabanın bozulması konusunda soyledıklerın mantıklı cok Aysuncum araba zaten eskı model ee yenıde alınmıs heralde beraber bır deneme surusune cıktılar o sırada da bozuldu :P neyse az kaldı su araba mevzusu ve iş teklıfının ne oldugunu ogrenmeye :img-wink:

incognita
01-12-07, 15:05
En sevdiğiniz karakter?
Mehmet:img-blush, Nisan, Gönül Hanım.
En sevmediğiniz karakter?
Selin ve Serra.
En beğendiniz sahne?
Mehmet'in daha ilk bölümlerde Güneş'in peşinde koşarkenki halleri, şirinlikleri, şebeklikleri. Yerim yerim.
En beğenmediğiniz sahne?
Selim Reşat'ın anlamsız otoritelerini ve Serra'nın davranışlarını içeren tüm sahneler.

ntor
03-12-07, 12:53
[QUOTE=incognita;5456685]En sevdiğiniz karakter?
ORHAN:img-blush, selim reşat, Gönül Hanım.
selin ve güneş
En beğendiniz sahne?
[SIZE="1"]orhanın yakalandığında yüzündekş şekiller
En beğenmediğiniz sahne?

güneş karakterinin olduğu bütün sahnelerden
bu karakteri oynayan seçim yanlış kesinlikle

gizemzem
03-12-07, 14:07
Hepinize merhaba,
Bıçak Sırtı forumuna ilk kez yazıyorum. Bugün içerisinde başka bir forumda bu diziyi örnek gösterince aklıma geldi, niye yazmıyorum, dedim kendi kendime. Sanırım büyük ölçüde sorunsuz giden bir diziyle ilgili ne yazılacağını bilemediğimden; bir de tabi çok da fanatik biçimde izlediğim bir dizi olmadığından sanırım. Zaten üç diziyi takip ediyorum ve Bıçak Sırtı da bunlardan biri ama günü gelince oturup izliyoruz işte. O kadar. Sonraki gün aklımda kalmıyor mesela ama bu demek değildir ki diziyi beğenmiyorum. Şu anda Türk TV dizilerinin açık ara en iyisi bu dizi. Bu, her şeyinden o kadar belli oluyor ki... Büyük bir huşu içinde izliyorum zaten diziyi, sessiz sakin... Çok hoş yani. Söylemek istedim sadece.
Hepinize iyi günler dilerim...

Not: Bari küçük anketinizi de cevaplayayım hazır karalamışken bir şeyler...
En sevdiğiniz karakter?
Nisan. (Melisa Sözen, harikulade bu rolde!)
Bilemiyorum, yok galiba. Sanırım hikayedeki konumundan dolayı, Selin olabilir belki.
En beğendiniz sahne?
Geçen bölümden herhalde? Valla Ali'yle Nisan'ın karşılıklı tüm sahnelerine bayılıyorum. Bir yerde yazıldığını görmüştüm aynen katılıyorum: Ali'yle Nisan'ın arasındaki şey, bir harika! Bir de Zarafet'in mutfaktaki sahneleri güzeldi bu bölüm.
En beğenmediğiniz sahne?
Beğenmediğim sahne? Yok gibi. Hikayeyle alakalı değil de gerçekten sahne (yani nasıl çekilmiş vs.) olarak bakarsam yok gibi, hatırlamıyorum en azından...

deryacik
03-12-07, 17:22
Arkadaslar gecen hafta Euro D `de Bicak Sirti yayinlanmsiti.
Bu hafta yine o yarsima mi var, yoksa Bicak Sirti mi yayinlanacak?
Bir bilginiz var mi?

glhn
03-12-07, 17:56
Arkadaslar gecen hafta Euro D `de Bicak Sirti yayinlanmsiti.
Bu hafta yine o yarsima mi var, yoksa Bicak Sirti mi yayinlanacak?
Bir bilginiz var mi?

tam emin deilim ama evet galiba o yarışma var yine
avrupada oturan bi arkadaş yazmıştı buraya, o yarışmanın reklamını görmüş
sanırım 15 günde 1 böyle olacak malesef

deryacik
03-12-07, 18:05
Bilgilendirdigin icin tesekkür ederim cnm...
Cok sacma bir sey a....artik her 2 haftada 1 izleye bilecegiz diziyi.

OXFORD
03-12-07, 18:40
Merhabalar...
Bu hafta klavyemin bana hoş olmayan bir süprizi oldu ve adam gibi oturup tahminde bulunamadım fakat hemen hemen hepsini okudum.
Bu bölümün Ali&Nisan yakınlaşması üzerine kurulucağı belli...
Bu yakınlaşma sırasında lütfen şu ikilinin geçmişlerine dair de birşeyler öğrenelim.Ben hala Nisan hakkındaki sorumlarıma cevap arıyorum.
Ve açıkçası yazamadığım zaman dilimin düşünmek için(sizlerin yazılarını okurken)düşünme payım oldu...
Haftalardır bu aşka alışmaya çalışıyorum.Oyuncu uyumu evet süper olmasa bile beklediğimizden iyi.Nejat ve Melisa duygu yansıtmasa karşılıklı sahnelerde güzel bir uyum yakaladılar:good:Bu bakımdan hiçbir eksiğimiz yok şükürler olsun.Diğer çifti baz da alınca böyle söyledim:img-pilot:img-pilot
Senaristlerimiz de gayet yavaş,sağlam ve mantıklı ilerliyor...
Ama hala birşeyler eksik gibi?Bu bölümde o eksiklikler de birer birer gidicek gibi..

Fakat ben düşündüm de Nisan Murat'ın kendi çocuğunu olmadığını Ali'ye söylese..Söylemese bile ima etse.Bu herhalde benim bu aşk için düşüncelerime bayağı bayağı etkili olur.Ali'nin eşi hakkındaki konuşmaları,o gece herşeye rağmen Nisan'a gidip onunla dertleşmek iestemesi Ali için büyük bir adımdı...Nisan'dan da böyle büyük bir adım bekliyorum.
Bu da bahsettiğim gibi bir yol neden olmasın?Olursa da çok güzel olur bence:img-yes::img-yes:

İyi seyirler diliyorum herkese:img-wink:

duru_
03-12-07, 19:18
demek kotu haber duyuldu.. bende simdi soylicektim ama nasil soyleyecegimi bilmiyordum... ya napsak arkadaslar.. bunun bir caresi yokmu ki? neyse ben baska bisey solemek istemiyorum... reytinglerin dusmesini falan istiyorlar heralde.. yoksa burda bizi dusunen yok... izleyebilenlere iyi seyirler.. noolur hemen nete yuklensin.. gecesine yani.. umarim takilmadan izlerim.. bazen izlenmiyor cok takiliyor cunki.. iste napicaaniz bizlere boyle eziyetle dizi izletiyorlar... Allh onlari nasil bilirse oyle yapsin ne diyim baska..

sorfangirls
03-12-07, 20:01
her hafta neden aynı sorun oluyor anlamıyorum ve kanalı fecı sekılde kınıyorum keske elımızden bırsey gelebılse bu konuda :icon_sorr

Özgecım bende nerelerde bu kız dıyordum yazamasan bıle en azından yazdıklarımızı okuman hosuma gıttı bu arada da cok guzel bırsey yakalamıssın :img-wink: ve sanırım eksıklık olarak dusundugun noktanın en basında da bence bu gelıyor. Paylasım eksık olan en buyuk nokta bu alı hayatındakı en buyuk seyı paylastı ama nısan henuz bunu yapmadı. Belkı buda bırbırlerıne olan mesafeden kaynaklanıyor olabılır. Cunku bu sır nısan ıcın cok buyuk bırsey o sadece kocasının ve kendısının bıldıgını sanıyor ve kendını bunu alıyle paylasmaya hazır hıssetmıyor, aralarında hala bır resmıyet var ve oda su alı bey nısan hanım mevzusu. Bunu yenseler bırbırlerıne sızlı bızlı hıtap etmeseler araları bıraz daha sıcak ve yakın olsa kı olucak ama ne zaman o zaman dedıgımız sey belkı gerceklesır. Ben artık bu bolumde cok buyuk bır adım beklıyorum bu yakınlasmaya karsın en azından su hıtap sekıllerının degısmesını ıstıyorum :img-wink:

Herkese sımdıden ıyı seyırler bolumden sonra yorumlarda gorusuruz.

OXFORD
03-12-07, 20:20
Okuyorum tabi canım,farklı düşünceleri görmek kadar güzel birşey yok.Yazamadığım birkaç gün zarfında bunu bir kez daha anlamadım.Seviyeli bir ortamımız var çok şükür:img-wink::img-wink:

Resmiyet bu bölüme kadar gerekliydi ne olursa olsun hala Nisan&Ali olarak birbirlerine bir yere oturtamadılar.Yani iki bölüm önce "bu anası"diye hitap ediyordu Ali Nisan'a...
Ama bu bölüm bu aşk adına dönüm bölümlerinden biri olcak ben buna inanıyorum.Umarım bu ikili ilişki içinde bunu anlatırken Murat'ı da iyi bir yere yerleştirirler..
Sonuçta bu aşkın bir farkı var..Bu aşkta sadece iki kişi olmayacak:img-yes::img-yes:

Dediğin gibi resmiyet kalktığında,bu bahsettiğim de olcaktır.Ben en kısa zamanda Nisan'dan bunu bekliyorum.Ha Ali Nisan bunu dediğinde ne tepki verir,ne tepki vermeli bunu da zaman göstericek.Nisan'ın Murat gerçeğini öğrenmesini bir sürü düğümü çözüceği için konu da kalmıyor..

Belki bizim dediğimiz gibi kolay olmaz,fakat en azından bir mantık çerçevesi içinde olsun.İnsan bu dizide ister istemez mantık arıyor.
Ödüm kopuyor birşey olucaktı oyuncuların şevkleri kırılcak diye.Biraz da fazla mı diken üzerinde oturuyorum nedir:img-polic:img-polic

deryadil
03-12-07, 22:40
Hepinize merhaba,
Bıçak Sırtı forumuna ilk kez yazıyorum. Bugün içerisinde başka bir forumda bu diziyi örnek gösterince aklıma geldi, niye yazmıyorum, dedim kendi kendime. Sanırım büyük ölçüde sorunsuz giden bir diziyle ilgili ne yazılacağını bilemediğimden; bir de tabi çok da fanatik biçimde izlediğim bir dizi olmadığından sanırım. Zaten üç diziyi takip ediyorum ve Bıçak Sırtı da bunlardan biri ama günü gelince oturup izliyoruz işte. O kadar. Sonraki gün aklımda kalmıyor mesela ama bu demek değildir ki diziyi beğenmiyorum. Şu anda Türk TV dizilerinin açık ara en iyisi bu dizi. Bu, her şeyinden o kadar belli oluyor ki... Büyük bir huşu içinde izliyorum zaten diziyi, sessiz sakin... Çok hoş yani. Söylemek istedim sadece.
Hepinize iyi günler dilerim...

Not: Bari küçük anketinizi de cevaplayayım hazır karalamışken bir şeyler...
En sevdiğiniz karakter?
Nisan. (Melisa Sözen, harikulade bu rolde!)
Bilemiyorum, yok galiba. Sanırım hikayedeki konumundan dolayı, Selin olabilir belki.
En beğendiniz sahne?
Geçen bölümden herhalde? Valla Ali'yle Nisan'ın karşılıklı tüm sahnelerine bayılıyorum. Bir yerde yazıldığını görmüştüm aynen katılıyorum: Ali'yle Nisan'ın arasındaki şey, bir harika! Bir de Zarafet'in mutfaktaki sahneleri güzeldi bu bölüm.
En beğenmediğiniz sahne?
Beğenmediğim sahne? Yok gibi. Hikayeyle alakalı değil de gerçekten sahne (yani nasıl çekilmiş vs.) olarak bakarsam yok gibi, hatırlamıyorum en azından...

Merhaba Arkadaşalr,
Ben de aynen gizem gibi başka bir dizinin forumuna giriyorum genelde ve buraya da aynı nedenlerle girdim. Acaba böyle iyi bir dizide neler yazılabilir diye görmek için.
Dizide Selin hariç (o da rolü gereği yoksa çok iyi canlandırıyor karakterini)herkesi seviyorum. En çok beğendiklerimden biri de Serra.
En favori sahnelerimse....... doğrusu seçim yapamadım hepsi.
Böyle güzel bir dizide katkısı olan herkesi kutluyorum. Kesinlikle çıtayı yükseltiyor.

sorfangirls
04-12-07, 00:26
sonunda beklenen bosanma gerceklestı ruyamı goruyorum ne dedım bı an ama degıl :happy0064

alıyle muratın top oynama sahnelerıne ve sonrada nısan ve alının konusması superdı havadan evet havada aşk kokusu var nede olsa :P

gülendam83
04-12-07, 00:30
bölüm çok güzel gidiyor. nihayet boşandı nisan. ali bunu öğrendiği an ki yüz ifadesi çok hoştu. nasıl da sevindi.. orhan bey..:icon_whis süper oldu. ama orhan boş durmaz. ali ve nisanın yakınlaştığını öğrenince kim bilir neler eder.. hele bide murat da onlarla..

bimkolik
04-12-07, 00:40
O ne biçim fragmandı öyleee...
Haftaya olay var..annecimm...:happy0064

sorfangirls
04-12-07, 00:43
ufff allam yaa gene fragmanın etkısınde kaldım daha sanıyeler once ızledıgım bolumun etkısının ustunde kaldı o neydı oyle bee ahh orhan ahh yıen yaptın yapacagını neyse fragmanı gecelım :icon_sorr

allahım gozumuz aydın ne dıyeyım sonunda cıkardıya nısan o yuzugu hemde gozumuze sokarak cıkarttılar Özge, Aysun evlılık yuzuguymus yaa normal yuzuk degılmıs yuzugun sırrı cozuldu sonunda :happy0064 son sahne neydı oyle bıttım cok sukur sızlı bızlıyı bıraktılar nısandan geldı bu teklıkfte zaten olması gerekendı.

cave77
04-12-07, 00:43
Yani öyle bir fragman izledim ki..bu bölümdeki herşey aklımdan uçtu gitti bile..13.bölüm Bıçak Sırtı için milad bence...evet artık havada kesinlikle aşk kokusu var:img-in_lo ama tabi mutlaka her güzel şeyi gölgeleyen birşey olduğu gibi bunu da olacak o da "Orhan" olacak..kimbilir ne koydu Ali'nin işyerine:icon_whis

öjeni
04-12-07, 00:45

Tam aynı şeyi yazmak için oturdum pc başına vallahi :img-wink:
Ekstrası Orhan ne yapmış olabilir acaba? Polisler Ali'yi karga tulumba götürecek kadar :icon_sorr

Hakketten haftaya olay var? Selim Reşat'a birşey olmayacak demek ki. İki oğluda ayrı davalarda olduğuna göre..

zeynep.
04-12-07, 00:45
aliyle muratın top oynama sahnesine bayıldım.selin işininde fragmanı görünce geleceği belirlendi.nisanda boşandı.ohhhhh süper bi bölümdü(=

sleepinsanity
04-12-07, 00:46
Bu dizi öyle güzel bir dizi ki, insan yorum yapmak istemiyor sadece izlemek istiyor. Ya da bana böyle oluyor en azından. Ama yorum yapılmayı da fazlasıyla hakediyor bir yandan da.

Hikaye fazlasıyla kusursuz ilerliyor. Herşey olması gerektiği gibi.. Her hafta daha da güzelleşiyor. Çok fazla merak unsuru bırakmıyorlar bölüm sonunda ama her yeni bölümü izlemek çok zevk veriyor.

Fragman bölümün üstüne çok fazla geldi bana. Nereden başlasam bilemedim.

Selim Reşat amcanın başına geleceklerin sinyali evde kalbinin sıkışmasıyla verilmişti. Ama ne yalan söyleyeyim ben bu kadar etkileyici bir sahne beklemiyordum. En fazla kalp krizi geçirir yere yığılır kalır diye düşünüyordum. Çok kötüydü. "Bu evi benim başıma mı yıkacaksınız?" - "Bu evi benim başıma yıktınız." :icon_sorr:icon_sorr Tuğrul Çetiner'e saygılar :good:

sorfangirls
04-12-07, 00:50
Aysuncum harıka bır sekılde ozetledın ınsan yazacak kelıme bulamıyor kelımeler yorum yapmakta yetersız kalıyor ınsan uzerındekı etkısı oyle buyukkı anlatılmaz ama dedıgın gıbı yorum yapmayıda en hakeden dızı :img-wink:

Selim Reşat amcanın o sahnesı super otesıydı harıka bır oyunculuktu tebrıklerımı sunayım bende :img-wink:

amaa fragman gozlerımın onunden gıtmıyor yaa tıkandım yorum yapamıyorumm :icon_sorr

duru_
04-12-07, 00:50
ha iyi dedim tekrar gosteriyor bicak sirtini ama ortasinda basladi galiba... :((
ben ben fragmani kacirdim arkadaslar.. varmi boyle bisey... :((

znr
04-12-07, 00:58
Sıkı bi takipçisi olmama rağmen buraya yazdığım ilk yorumdur... Neden bilmiyorum ama fragmanı görünce dayanamadım resmen...

Önce bölüm yorumu OXFORD yazmıştı sanırım temelin atılacağı bölüm buydu işte.... En çok şurayı sevdim diye yazmayı düşündüm ama... Karar veremedim... İlk aklıma gelen Alinin boşanmayı öğrendiğindeki surat ifadesi ve "sen"... siz mesafesinin kalkması en iyi adımdı bence... Nisanın Murata telefonda masal anlatması çok iyi bi sahneydi... Bu dizide yansıtılan anne-oğul temasını başka biyerde göremedim ben... Bu arada Mehmet beklediğim davranışta buydu zaten.... Abim Nisanı aldattı bile diyebilirdi...

Tamamen fragmana odaklandığım için bölüme dicek bişey bulamıyorum bile...

Fragmanı izlerken karnıma ağrılar girdi... Gelecek bölüm izleyeceğimiz en etkileyici bölüm olcak bence... Ali nasıl dayanamadıda öptü onu merak ediyorum... Sarılmaları daha hoştu bence... Daha samimi... Orhan kim bilir ne yaptıda Aliyi polisler götürüyo... Son anda Muratın babası benim diye bağırması Muratıda çok etkiledi.... Hem onun hemde Ali abisinin? götürülmesinin şoku...

Fragman geliyo gözümün önüne ama dicek bişey bulamıyorum valla... Gel pazartesi gel...

bimkolik
04-12-07, 01:05
Bu dizi öyle güzel bir dizi ki, insan yorum yapmak istemiyor sadece izlemek istiyor. Ya da bana böyle oluyor en azından. Ama yorum yapılmayı da fazlasıyla hakediyor bir yandan da.
:
Demekki herkeste aynı duyguları uyandırıyor. Bende çok sevmeme rağmen yazacak şey bulamıyorum nerdeyse. Bir yandan da vicdan azabı duyuyorum.

Not: Fragmanı ekledim videolar bölümüne.

*KeReMcEmCi*
04-12-07, 01:07
diziyi internetten izledim daha yarisindayim..yani yorum yapamicam..
ama o fragman neydii yaaa :D
bittim resmeen.. alinin o öpüs,sarilmalari felan... haftaya süper bir bölüm bekliyor bizi..
tabii yine orhan duramadi..ne yaptiysa artik aliyi polisler götürüyor :@ ama o alinin bagrisi..
kesin murat yinede ögrenmez babasi oldugunu-.. orhan yalanla malanla gecistirir..

zeynep114
04-12-07, 01:27
arkadaşlar video bölümü nerede?? avatarların orada mı?? yüklenmesi biraz zaman mı alıyor acaba? ekleyen arkadaşa da çok tşk!!:img-icecr

Börtlen_Kız
04-12-07, 01:27
Artık birbirlerine 'Sen' diye hitap ediyolar bundan güzel ne olabilir ki.:img-blushAma Selim Reşat olayı kötü oldu.Hastanelerde geçer şimdi bi dahaki bölüm.

sleepinsanity
04-12-07, 02:14
bimkolik fragman için teşekkürler öncellikle. :good:

Fragmanı tekrar tekrar izledikten sonra şimdi şunu söylemek istiyorum. Ali deli gibi bağırıyor "Bu adam bana tuzak kurdu. Orhan Ertuğrul bana tuzak kurdu, Murat'ın gerçek babası benim. Murat benim oğlum" diye. Orhanla Murat da çok uzak bir mesafede durmuyorlar gibi görünüyor. Şimdi Murat duymayacak mı Ali'nin bu dediklerini??

Nisan-Ali yakınlaşmasına bir şey diyemiyorum zaten. İlk zamanlardan beri adım adım, yavaş yavaş bu yakınlaşmayı işlediler. Temeli sağlam attılar diyebiliriz. Çok güzel çook! Ali'nin Nisan'dan büyülendiğini hem sözleri hem bakışlarıyla anlatması, Nisan'ı öptükten sonra Nisan'ın yüzündeki o masum, çocuksu, bir ilki tadıyormuş gibi etkilendiğini gösteren ifade.. Sarıldıkları sahne. Şimdiden merakla beklediğim sahneler arasında yerlerini aldılar.

Hemen ardından da Mehmetle Güneş'in vıcık vıcık ilişkisini koymuşlar fragmana. Aradaki farkı göstermek için mi acaba :) Gerçekten sinirimi bozuyor bu ikili arasında geçen her bir konuşma. Zaten en başından beri bu ilişki inandırıcı gelmiyordu, iyice de vıcıklaşıyorlar. :mad72: Güneş'in o konağa gitmesini geçtim artık konaktaki o sahnelere hiçbir anlam veremiyorum. Ben pek çözemedim bu Güneş karakterini, sevemedim de zaten...

Ayrıca Mehmet'in Güneş'i konağa getirmesindeki sebep Gönül Hanımla tanıştırmak istemesiymiş. Bu benim hiç aklıma gelmemişti. Güneş'in karşılaşmadan gerileceği kişi de Selim Reşat'mış. Oysa ki ne kadar da sıcakkanlı bir yaklaşımda bulundu Selim Reşat Güneş'e karşı. Sahi Gönül Hanım şimdi ne kadar endişelenecek Selim Reşat Bey için. :img-blush

emre&ezgi
04-12-07, 02:30
inanılmaz güzel bir bölümdü özellikle ali ve nsanın oldugu sahnelere bayılıyorum
orhan için tek bir şey söyleyebilirim çok zayıf bir karakteri var ne yapacagını bilmeyen biri
yanlız olaylar fazla hızlı ilerliyor gibi nisan orhan boşanması hemen oldu sonra ali nisan arasında hemen bir ilişkinin sinyalleri veriliyor biraz daha agır alabilirler

duru_
04-12-07, 02:34
tarik_naz cok tesekkur ederim link icin canim... ya bisey soylicem fragmana ulsamadim cunki turkce harflerle yazilmis... i harfi nin oburu varya.. o burda yani avrupada yok.. lutfen turkce harler kullanilmasin youtu*** da...

vede bende carpilmis durumdayim... ne o oyle hemen isan hanim dudaklarini teslim etmesi Ali ye... ( bende herkesi kendim gibi gorurum) dur bakalim biraz agirdan al canim.. tamam asik oldun ama senin bir oglun var annelik yaptigin.. ayy ne bilim sacmaladim galiba ama sasirdim birden... sanirim Ali yi duymicak Muratcim... bakalim yine bizi super bir bolum bekliyor haftaya... hadiyin yeni resimleri bekliyoruz...:))

sorfangirls
04-12-07, 02:37
bimkolik fragman ıcın tesekkurler :img-wink:

sımdılık fragman hakkında yorum yapmıycam daha yenı yenı kendıme geldım valla :P

Aysuncum mehmet gunes sahnelerı ıcın yazdıgın yorumda bence sonuna kadar haklısın ve yalnız degılsın bu konuda. Hanı gunes mehmete daha fazla yalnız kalmayalım dedı ya ılk defa dogru bır laf ettı orda bencedee dıye bır bagırdım kı sormayın. Nasıl tahammul edıcez daha fazla bılemıyorum allah sabırlar versın bıze :P

sleepinsanity
04-12-07, 02:40
vede bende carpilmis durumdayim... ne o oyle hemen isan hanim dudaklarini teslim etmesi Ali ye... ( bende herkesi kendim gibi gorurum) dur bakalim biraz agirdan al canim.. tamam asik oldun ama senin bir oglun var annelik yaptigin.. ayy ne bilim sacmaladim galiba ama sasirdim birden... sanirim Ali yi duymicak Muratcim... bakalim yine bizi super bir bolum bekliyor haftaya... hadiyin yeni resimleri bekliyoruz...:))

Bence de sen şaşırmışsın :) O sahnede zaten Nisan bir çaba göstermiyor, Ali öpüyor ve Nisan da eli kolu bağlı kala kalıyor Ali'nin karşısında. Çok güzel yansıtılmış bana kalırsa. :img-blush

Murat'ın Ali'yi duymaması için iyi bir sebep yaratırlar umarım. Duyulmayacak gibi değil. Polislerin Ali'yi zorla araca bindirdikleri sahne de harika. O çırpınışları izlerken içim acıyor.

XCrabX
04-12-07, 02:42
Bıçak Sırtı dizisini ilk yayınlandığından beri izliyorum..kadroyu görünce izlememek mümkünmü..burada ki ilk yorumum..benim yorum yazmama sebep olan da Melisa Sözen'dir..oğlu Murat'a telefonda masal anlatırken,o kadar sahici,duygulu oynadı ki çok etkilendim ve duygulandım :img-cray:beni bu bölümde çoooook etkiledi..birde Ali ve Nisan'ın atölyede ki halleride çok güzeldi özellikle Ali çizim üzerine konuşurken,Nisan'ın Ali'yi göz hapsine alması ve Ali'nin konuşurken biran durup,güzel bir bakışla ne oldu demesi güzeldiiiii..

umarım Selim Reşat Bey e bişey olmaz :icon_sorr
Gönül Hanım çoook üzülecek:icon_sorr yeni bölüm hüzünlü sahnelere gebe :sad53:

bimkolik cnm fragman için saol izlememiştim,şimdi izledim ve gözlerime inanamadım :img-fie: Ali'ye yine mapuslukmu gözüküyor :img-fie: amaninnnn

Nisan- Ali aşka ilk adımı atıyorlar,şaşırmadım dersem yalan olur..hemen beklemiyordum..yani ilerleyen bölümlerde tabii ki bekliyordum da aman neyse işte hayırlı olsun :) güzel olacak bu aşk ama sancılı olacak:icon_sorr

Mehmet'in durumu vahim :icon_whis :)

BeLiTiM
04-12-07, 04:35
Ben yeni izleyebildim bu bölümü :)
Coooooooook güzel bir bölümdü ya..her sahnesi ayri güzeldi..
Orhan ve Nisan´in bosanmalarina ve Muratin annesinde kalmasina cok sevindim..Nisanin yaptigi is teklifi de gecen hafta Nejat´in basligina yazdigim sey cikti :)
Selin´e bu bölümde iyice gicik oldum..nefret ediyorum artik..sülük gibi yapisti..kendi bir dert ailesi bir dert!
Mehmet ve Günes´in cafede kahvalti yaptiklari sahneyi de cok begendim..
Fragmani da biraz önce izledim..Ali&Nisan cifti icin basta cok güzel bir bölüm gibi duruyor ama sonu cok kötü..bakalim neler olacak..her hafta daha da güzellesiyor dizi..benden simdilik bu kadar :)
iyi geceler herkese ;)

alamehmet
04-12-07, 06:52
Güzel bir bölümdü yine.Her geçen bölüm daha da güzelleşiyor ve ben buraya gelip her bölümden sonra bunu söylüyorum :)

Şengiller silkenlenmeye başladılar iyice sanırım :)

Daha bölümü sindiremeyen ben,gelen fragmanla dağılmış bulunuyorum :img-blush

Ali'nin Nisan'ı öpmesinden sonra Nisan'ın yüzünde tuhaf bir ifade var neden ola ki :icon_sorr

Şaşkınlıktan mı, yoksa neler oluyor,daha yeni senli benli olduk,dün bir bugün iki,bu ne ne hız babıında bir ifade mi yoksa :)

Fragmanın sonuna gelince bana çok sahici bir sahneymiş gibi gelmedi...Yine bir kabusla mı karşı karşıyayız acep :img-wink:

busegurses001
04-12-07, 09:15
her zamanki gibi çooooooook güzel bir bölümdü ya inanılmaz beğendim her sahnesi dolu doluydu diyebilirim dizimiz her geçen hafta biraz daha güzelleşiyor 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamıyorum süperdi herşey:img-yes:bana görede kimse kusura bakmasın bu sezonun en iyi dizisi bir çok eleştirmeninde altını çizdiği gibi BIÇAK SIRTI inanılmaz keyif alıyorum izlerken olamaz böyle bişey özellikle dünkü bölüm harikaydı:good:

melisam kocaman alkışı:happy0064:happy0064:happy0064 hak ediyor cnm benim ya o neydi öyle oynamıyor resmen yaşıyor onun sahnelerinde inanılmaz duygulandım özellikle murata telefonda ağlaya ağlaya masal anlatırken bende ağlaya ağlaya öldüm çok başarılıydı gerçekten melisayı yürekten tebrik ediyorum bunun dışında zaten aliyle olan sahnelerine laf yok çok keyifle izliyorum o sahneleri ikisi de harika

mahkemenin sonunda nisan ve orhanın boşanmasına ve muratın nisanda kalmasına inanılmaz sevindim :happy0064:happy0064:happy0064 rana hanımın duruşmada gerçeği söylemesi çok güzeldi o orhan dünyanın kaç bucak olduğunu anlamıştır artık benim duyarlı nisanım hiç söylemeyecekti tenzzül bile etmedi orhanın kendisini aldattığını söylemeye buna rağmen orhan bey hala 1 şans daha bansa 1 fırsat verin diye hala dileniyor oh herşeyi yap biricik karını ve oğlunu bu kadar üz sonra zeytinyağı gibi üste çık zaten serradan ve mehmetten de tekmeyi yedi iyi oldu kalsın şimdi böyle yapayalnız

en sonu çok kötüydü yazık reşat bey nasıL merdivenlerden düştü inş kötü bişiy olmaz hep o orhan yüzünden birde mehmete niye mahkemede beni sırtımdan vurdun diyor çocuk herşeyi bile bile yalan mı söylesn en doğrusunu yaptı mehmet bende olsam hiç düşünmeden aynısını yapardım

yeni bölüm fragmanı zaten mükemmeldi daha yeni bölümü içimde sindiremeden fragmanı izledim ve ağzım bir karış açık kaldı diyorum ya her bölüm daha da güzelleşiyor dizimiz diğer hafta izleyeceğimiz bölümde gayet güzel bir bölüm olacak diğer bölümü merakla bekliyorum

SONUNA KADAR BIÇAK SIRTI...

ipekaziz
04-12-07, 09:30

Gerçekten Sevgili Bimkolik'ciğim
O ne biçim fragmandı öylesofa
Önce sana , sonrada tüm arkadaşlara merhaba
Bende başından beri takip ediyorum ama, forumuna hiç yorum yazmadım Bıçak Sırtı'nın... Yoksa yazdım mı? Neyse hatırlamıyorum....Belki de yazmışımdır.
Ama yazmamamın sebebi, uzun zamandır beni bu kadar etkileyen bir bölüm seyretmemiş olmamdır sanırım...
Dün akşamki bölüm gerçekten güzeldi.
Öncelikle şunu söyleyeyim, ben Nisan'ı çok seviyorum. Evet hep hüzünlü, yüzü hiç gülmüyor, hep mutsuz ve sıkkın. İnsan izlerken biraz yoruluyor. Ama hüznünü, Melisa Sözen oyunculuğuyla çok güzel yansıtıyor izleyiciye bence.....:good:
Murat, bu adam benim favorim:good:Gerçekten o yaşında bu kadar yetenek. Bravo doğrusu:good: (Zaten Mehmet Günsur'u da ben o yaşlarında Geçmiş Bahar Mimozaları dizisinde canlandırdığı çocuk karakterinde izleyip bayılmış, bu çocuk adam olacak demiştim kendi kendime) Şimdi aynı şeyi Murat rolündeki küçük yıldız için söylüyorum. Çok paşa, çooookkk....
Annesini arayıp "bana masal anlatır mısın?" dediği anda ağlamaya başladım, Nisan masalı anlatırkende artık hönkürerek ağlıyordum......:icon_cry::icon_cry:
Mehmet-Güneş sahnelerinde nedense ben his olamıyorum. Kimbilir belki, bu dizideki oyunculuğuyla Vildan Atasever'in bende yarattığı hayal kırıklığındandır.
Selim Reşat, oğlunun kendisine tanıştırdığı gelin adayının kimlerden olduğunu bilseydi, o kadar sıcak ve cana yakın davranır mıydı acaba? Merak ettim şimdi. Ama sanırım bunu hiç öğrenemeyeceğiz. Tahminim haftaya cenaze var. Yanlız şunu söyleyeyim, son sahne yani Selim Reşat'ın fenalaşıp, merdivenlerden yuvarlandığı sahne, hem oyunculuk, hem çekim yöntemi olarak şahaneydi. Bravo yönetmene, bravo oyunculara:good:
Mahkemede sürpriz tanık olarak ben Mehmet çağırılacak diye düşündüm bir an. Çünkü bir kaç sahne önce Orhan kardeşinden rica etmişti, lehine tanıklık etmesini ve Mehmet'te her zamanki dürüstlüğüyle reddetmişti ağabeyinin bu teklifini. İşte o yüzden ben Nisan'ın tanığı olarak Mehmet gelecek sandım. Ama Rana çıktı karşımıza. Ve ben epeyce şaşırdım, çünkü Rana başından beri boşanma olayına karşı, maddi ve ailevi prestijini kızının mutluluğunun üstünde tutan, biraz da bencil bir anneydi. (Ayrıca bence hafif yollu Selim Reşat'a kendisini uygun buluyordu) Yani kızı mutsuz ve/veya aldatılmış olabilir, ama bu boşanmasını gerektirecek vehamette bir olay değil diye düşünüyordu. Sanırım, bu noktada Rana Hanımın yaptığı yanlışı anlayıp, doğruyu bulduğunu biz izleyicilere göstermek adına yaptırdılar ona bu tanıklığı...

Yazacak çok şey var, ama , devamı daha sonra...

Edit: Bimkolik'ciğim Hatce Ana'yı gördün mü? Ne kadar albenili, fettan, dişi ve frapan değil mi? Gözlerime inanamadım:img-pilot

ntor
04-12-07, 09:37
Bu dizi de fragmanları bile önceden izlememize rağmen her bölüm bana sürpriz geliyor.

Bazı şeyleri anlayabiliyorsun, fragmanın altı çok dolu.

Bu bölümde ise başkalarının mutlu olması için yütürülen evliliklerin nasıl insanları mutsuz ettiğini,dışarıdan mutlu görünen çiftlerin aslında kendi içlerinde ne kadar mutsuz olduklarını anlaşılıyor. Ayrıca aslında Nisan ı çok ta sevmemesi ne rağmen Orhan ın sadece onun himayesinden çıkmasını bir türlü hazmedemiyor, başkasıyla beraber olduğu halde kabullenemiyor.

ntor
04-12-07, 10:27
Bu dizi de fragmanları bile önceden izlememize rağmen her bölüm bana sürpriz geliyor.

Bazı şeyleri anlayabiliyorsun, fragmanın altı çok dolu.

Bu bölümde ise başkalarının mutlu olması için yütürülen evliliklerin nasıl insanları mutsuz ettiğini,dışarıdan mutlu görünen çiftlerin aslında kendi içlerinde ne kadar mutsuz olduklarını anlaşılıyor. Ayrıca aslında Nisan ı çok ta sevmemesi ne rağmen Orhan ın sadece onun himayesinden çıkmasını bir türlü hazmedemiyor, başkasıyla beraber olduğu halde kabullenemiyor.

Buraya yazmayı unuttuığum bir bölüm vardiki tv seyrederken dondum, kaldım.
Selim Reşat In sinirlernip merdiveneleri çıkarken düştüğü sahne. Muheteşemdi.
Daha doğrusu muhteşem ötesiydi.Nerdeyse kalkıp onu düşmesin diye tutacaktım. O nasıl bir çekim di öyle. Tebrikler :happy0064
Ama fragmanda hiç bir şey göstermediler.

jenn
04-12-07, 10:29
günaydın arkadaşlar..yayınlandığı ilk günden beri izlediğim ve izlerken çok keyif aldığım "bıçak sırtı" yine çok güzel bir bölümle hepimizi feth etti..ardından fragman, haftaya oynayacak bölüm konusunda bizleri meraklar içinde bırakarak hayal gücümüze kuvvet dedirtti:)..

bu bölümde herşey kusursuz gibi görünsede benim gözüme biraz batan bir sahne vardı..burası yapım ekibi tarafından okunuyorsa diye yazmakta fayda görüyorum.önceki bölüm yorumunda yazmıştım..ilk celsede boşanmaları mümkün değil diye..ki neyseki öyle olmadı..ama ikinci celsede boşanırlarken gözüme batanları meslek icabı yazmadan duramıyacağım...mahkemelerde dinlenen tanıklar konusunda şunu diyebilirim..davalarda aile yakınları tanıklık edebilir ama onlara yemin ettirilmez..çünkü aile yakını kendine yakın olan kişinin lehine tanıklık edebilme ihtimali yüksek olan tanık türüdür..ve yargıçlar bu tanıkların ifadelerini diğer tür tanıklara göre yarı değerde bulurlar..nisanın annesinin ifadesi ile gerçekleşen bir boşanma gördük.ki o ifadeye kadar yargıç ortada duruyordu.o ifade herşeyi değiştirdi..ama nisanın annesi ,yakın akraba tanık türüdür..anlaşmalı olmayan boşanmalarda yargıçlar genelde tarafları celselerce süründürürler pratikte..o yargıcın orda yapması gereken şey annenin sadakatsizlik iddiasını destekleyecek delilleri araştırmak istemesi olmalıydı..örneğin serrayı mahkemeye davet edip tanık olarak dinlemesi gerekirdi..yargıçın bu iddia karşısında tekrar orhana söz verip beyanını alması gerekirdi..ha o sahneleri geçip sonuca ulaşmaksa gaye mahkeme sahnesinin diğer detaylarına çok yer verip en önemli kısmını atlamak gibi bir şey olmuş..

neyse bu konuyu geçelim ve sadede gelelim..sonuçta artık nisan özgür bir kadın ve oğlunuda kazandı.birlikte mutlu ve doğal bir yaşama başladılar..bu mutluluğa bonus olarak ali eşlik ediyor..bizlerin bildiği ama onların bilmdiği gerçek şuki nisan oğlunun babasına aşık oluyor..fragmandaki öpüşme sahnesindeki nisanın yüz ifadesini ben şöyle yorumladım..hayatında ilk defa aşık olan bir kadının hissettikleri karşısında dizlerinin bağının çözülmesi gibi bir ifade var yüzünde..şaşkın ama kalbi küt küt atan bir ifade neredeyse bayılacak gibi..bu bölümde nisan ve ali nin ellerinde çizimler konuşurken birbirlerine baktıkları sahneler müthişti..nisan hayran hayran bakıyor aliye..aliyi çok güçlü bir adam olarak görüyor zannımca..çünkü başından geçenleride biliyor bir tek şey hariç..ali ekmeğini taştan çıkaran bir tip..nisan ise soylularla haşır neşir yaşamış.kurallar içerisine kendini gösterememiş kendi olamamış bir kadın..ilk defa kendi oluyor ve ilk defa bir erkeğin yanında kendi gibi davranıyor..böyle oluncada hislerini ifadede gözlerini çok güzel kullanıyor..aslında şu anda aşkın en güzel halini yaşıyorlar..

orhanın tek derdi murat..murata aşırı düşkün.mutlaka seviyor ama birazda başka bir neden var gibi geliyor..nisan kendini kısır sanıyor ama aksine sorun orhanda galiba ve orhanda bunun farkında gibi..bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor..selim reşat ve osmanlının devamı baskısı orhanı çok ezmiş belli.oda kendi olamamış..biraz zorlayarak serranın yanında kendi olmaya çalışıyor..

selm reşat beyin ne olduğu konusunda açıkçası br fikir oluşuramadım fragmanda..ölmesi iyi olmaz gönül hanımla ne güzel bir aşk yaşıyorlardı..yarım kalması üzücü olur..bence yaşamalı.umarım öldürmemişlerdir senaristler..

fragmanın sonundaki sahne eğer gerçekse..orhanınaliye nasıl bir tuzak kurduğunu düşündüm..ya dükkanıa uyuşturucu koydurttu..yada mücevherlerinden birn kaybolduğunu ve bunu eski şöförün yaptığını iddia ederek polise ihbarda bulunmuş olabilir..mücevherde dükkanda bulunmuş olabilir..alinin ben muratın babasıyım bağırmalarını murat duyduysa eminim orhan murata o ikna edici ses tonuyla bir şeyler uyduracaktır..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..:)

necnur
04-12-07, 10:48
Genel olarak güzel bir bölümdü. Selinin babasının Ali'ye gel kızımı iste sizi başgöz edelim demesi çok komikti. Kız feleğin çemberinden 40 kere geçmiş ama babasının akça pakça kızını pazarlamasına ne demeli.
Bir de Ali'nin yaptığı kukla sanat eseri galiba. 300 liralık kuklalar peynir ekmek gibi satılacak gibi.
Arkadaşlar Numan'a asılan kadın Beyaz Gelincikde oynayan mutfaktaki yaşar kahyanın karısı hatice hanım değil mi? Merak ettim.

ipekaziz
04-12-07, 11:17
.......ilk celsede boşanmaları mümkün değil diye..ki neyseki öyle olmadı..ama ikinci celsede boşanırlarken gözüme batanları meslek icabı yazmadan duramıyacağım...mahkemelerde dinlenen tanıklar konusunda şunu diyebilirim..davalarda aile yakınları tanıklık edebilir ama onlara yemin ettirilmez..çünkü aile yakını kendine yakın olan kişinin lehine tanıklık edebilme ihtimali yüksek olan tanık türüdür..ve yargıçlar bu tanıkların ifadelerini diğer tür tanıklara göre yarı değerde bulurlar..nisanın annesinin ifadesi ile gerçekleşen bir boşanma gördük.ki o ifadeye kadar yargıç ortada duruyordu.o ifade herşeyi değiştirdi..ama nisanın annesi ,yakın akraba tanık türüdür..anlaşmalı olmayan boşanmalarda yargıçlar genelde tarafları celselerce süründürürler pratikte..o yargıcın orda yapması gereken şey annenin sadakatsizlik iddiasını destekleyecek delilleri araştırmak istemesi olmalıydı..örneğin serrayı mahkemeye davet edip tanık olarak dinlemesi gerekirdi..yargıçın bu iddia karşısında tekrar orhana söz verip beyanını alması gerekirdi..ha o sahneleri geçip sonuca ulaşmaksa gaye mahkeme sahnesinin diğer detaylarına çok yer verip en önemli kısmını atlamak gibi bir şey olmuş...................

İşte benimde bu yüzden mahkemedeki Rana tanıklığı çok içime sinmemiş demekki. Ama tabii meslek bilgisi ile sizin yorumunuz en doğrusu olmuş Sevgili jenn.
Dediğiniz gibi, eğer Rana hanım tanıklık etmeseydi, hakim boşanmamalarına, ya da davayı ertelemeye karar vermek üzereydi. Bir anda Rana hanım peydah oldu (gerçi tanık listesinde ismi var diyerek, mahkemedeki tanıklığın, öylesine damdan düşer gibi yapılamayacağı detayınada yer verilmişti ama neyse), kızının aldatıldığını söyledi ve biraz önce boşanmayı çok desteklemiyormuş gibi görünen hakim, kararını hemen değiştiriverdi. Tamam ihanet en önemli boşanma sebeplerinden biri. Ama sizinde dediğiniz gibi, mahkemenin diğer detayları çok uzatılmayıp, celse sayısı 3 ya da 4 olsaydı ve boşanma o zaman gerçekleşseydi, bence de daha gerçekçi olurdu.
Daha önceki yorumumda dediğim gibi benim aklıma Mehmet gelmişti tanıklık edecek kişi olarak. -mesleki açıdan bize öğrettiğiniz tabiri kullanayım müsaadenizle- hem birinci dereceden yakını değildi Nisan'ın, hemde Orhan'ın kardeşi olması vesilesiyle, kendi öz ağabeyinin sadakatsizliğini beyan etseydi, o zaman Mehmet'in tanıklığı daha vurucu ve frapan olurdu. Ve o zaman hakimin bu kadar çabuk karar değiştirmesi göze daha az batardı.

Yinede şunu söyleyeyim, bu ufak bir detay. Çok ta olmazsa, olmaz bir durum değil. Dizinin genelindeki sürükleyicilik ve oyunculuklardaki, çekimlerdeki profesyonelliğin yarattığı genel başarıya oranlarsak, hiç önemli değil hemde:good:

gizemzem
04-12-07, 11:30
Ali'yle Nisan'ın arasındaki şeye bayılıyorum ben ya. İşte aşk öyle bir şey. Bu kadar mı güzel yansıtılır be kardeşim? MELİSA SÖZEN, senin için söylenecek söz bulamıyorum zaten; bu dizide aştın kendini. N'olmuş bu kıza diyorum her bölümde. Nejat İşler'in de bu dizide severek çalıştığı belli oluyor (eski bazı deneyimlerinin aksine) rolünün hakkını veriyor gerçekten; özellikle Ali'nin heyecanlandığı, gerçekten mutlu olduğu anları çok iyi canlandırıyor. Ve ikisi birlikte. Karşılıklı oyunları çok fena gerçekmiş hissi veriyor bana. 10 puan, 10 puan, 10 puan!:happy0064
Onların dışında Serra karakterini canlandıran oyuncu da çok başarılı fakat diziyle ilgili takıldığım bir şeyi söylemek isterim. Dizide birkaç oyuncu birden aksanlı konuşuyor gibi geliyor bana; sanki normal konuşabilmek için tok, vurgulu ve ağızlarının içinde konuşuyorlar. Mehmet Günsür zaten malum, İtalya'da yaşamasından mütevellit Türkçe konuşurken aksanı hissedilen bir isim ama onun dışında da mesela Serra. Serra da aksanlı konuşuyor gibi geliyor bana. Bızır bızır bir konuşmaları olur yurtdışında yaşayanların genellikle, aynen öyle. Bunun dışında Rana Hanım. Onun da vurguları bir değişik; asaletten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ve Güneş, o da körle yatan şaşı kalkar misali herhalde; Mehmet'le dura dura o da bir garip, dura dura konuşur olmuş. E bir de bunların üstüne Almanya'da yaşamış bir karakter olan Selin eklenince; zaten Türk TV dizisine pek de benzemeyen yapımı her izlediğimde sanki yurtdışından bu işi bilen insanları toplamışlar Türkçe bir dizi yapmışlar gibi bir hisse kapılıyorum. İlginç... :img-cool2

ntor
04-12-07, 12:00
ya arkadaşlar bende Nisan ın arkadaşını bir yerden hatırlıyorum ama çıkaramdım.Kimdi.

Gelin bir anket yapalım
1- Bölümün en güzel sahnesi : Nisan ın Ali ile yaptığı piknik sahnesi
2- En Sinir Bozucu Sahne: Orhan ın Boşanma davasından sonra serrya koşup Nisan ı şikayet ettiği sahne
3- En romantik Sahne: Nisan ve Alinin Resimleri incelediği atölye sahnesi
4- Akılda Kalan En Önemli Replik: ben senin zamanını sevgini istiyorum, bu hediye beni metres seni de onursuz yapar" Bu da sana kapak olsun
5- En Şık BAy ve Bayan: Nisan, Orhan
6- En komik sahne: Numan ın kedisine numiş adını koyduğunu söylediği sahne çok güldüm

gizemzem
04-12-07, 12:44
ntor, anket için teşekkürler...

1- Bölümün en güzel sahnesi : Nisan'ın boşandığını anlayan Ali'nin çocuklar gibi şen olduğu sahne!
2- En Sinir Bozucu Sahne: Orhan, Mehmet ve Selim Reşat'ın gergin konuşması
3- En romantik Sahne: Nisan ve Ali'nin Resimleri incelediği atölye sahnesi
4- Akılda Kalan En Önemli Replik:
Serra: "Ben hediye getiren bir adam değil, bana ıhlamur yapan Orhan'ı istiyorum. Ben senden vaktini istiyorum Orhan; vaktini, ilgini, verebilsen sevgini... Bundan daha azı çirkinleştirir bizi. Beni metres; seni onursuz yapar."
6- En komik sahne: Numan ve Numiş sahnesi :)

gizemzem
04-12-07, 13:01
ya arkadaşlar bende Nisan ın arkadaşını bir yerden hatırlıyorum ama çıkaramdım.Kimdi.

Valla o mu bilmiyorum ama Nisan'ın arkadaşını oynayan bayan, Binbir Gece dizisinde Onur'un eski sevgilisi Yasemin'i oynayan kişiye çok benziyor. :img-yes:

Atrakumas
04-12-07, 13:28
Merhabalar
Dünki Bölüm çok güzel bir bölümdu hele gelecek haftanin fragmani muhteşemdi her kesi merakta birakti

acaba alinin tutuklanmasiyla muco nun alakasi olabilir mi? Boşuna orhanin gunahini almayalim şimdi belkide muco bir işler kariştiriyordur

deryadil
04-12-07, 13:29

1- Bölümün en güzel sahnesi : Hepsi ayrı bir güzel, sanki uzun bir sinema filmi gibi. O kadar bütünlüklü, görsel ekip o kadar özenli, sanatçıların hepsi birbirinden değerli,diyecek bir şey bulamıyorum.
2- En Sinir Bozucu Sahne: Selin ve ailesinin olduğu her sahne
3- En romantik Sahne: Nisan ın Ali ile atölyede konuştuğu sahne, Nisan'ın bakışları

4- Akılda Kalan En Önemli Replik: Serranın Orhan' a yani bu oyunu sen kazandın demesi ve bu bir oyun mu diye Orhan'a çıkışması.
5- En Şık BAy ve Bayan: Selim Reşat Bey, Serra
6- En komik sahne: Numan ın kedisine numiş adını koyduğunu söylediği sahne
Bir madde de benden:
7-En gerçekçi olmayan bölümMahkeme süreci. Eşlerden biri boşanma yanlısı olmayınca sürüm sürüm sürünülür. Nisan'ın annesi çok inandırıcıydı ama daha fazla tanığın bu yönde görüş bildirmesi gerekir, hem Nisan ve hem de Orhan'a hakim sorar doğru mu diye genelde.
Fragman'da Ali'nin tutuklanmasının nedeni sanırım oğlumu kaçırdı diye ihbar etti polise. Onun için o benim oğlum idye yırtınır durur Ali'cik. Ama olaylar nasıl böyle bir durum aldı bilemiyorum.
Onların dışında Serra karakterini canlandıran oyuncu da çok başarılı fakat diziyle ilgili takıldığım bir şeyi söylemek isterim. Dizide birkaç oyuncu birden aksanlı konuşuyor gibi geliyor bana; sanki normal konuşabilmek için tok, vurgulu ve ağızlarının içinde konuşuyorlar.
Serra da yurtdışından gelmiş. Çok doğru bir tespit.

gizemzem
04-12-07, 13:41
Bir madde de benden:
7-En gerçekçi olmayan bölümMahkeme süreci. Eşlerden biri boşanma yanlısı olmayınca sürüm sürüm sürünülür. Nisan'ın annesi çok inandırıcıydı ama daha fazla tanığın bu yönde görüş bildirmesi gerekir, hem Nisan ve hem de Orhan'a hakim sorar doğru mu diye genelde.

Türk Sinema-Televizyon dünyası hukuk danışmanı kullanmıyor diye düşünüyorum çoğu zaman. Ya da bu danışmanlar nasılsa filmdir/dizidir deyip dramatik olarak etkileyici olabilecek şekilde mi form veriyorlar bu sanal yargı süreçlerine anlamış değilim. Bir kere iddiayı ispat külfeti diye bir şeyden de mi haberleri yok? Tamam Aile Hukuku'nda tanık beyanlarına dayanılır ekseriyetle ama böylesine bir çırpıda da hüküm verilmez ki kardeşim. Ayrıca arkadaşlarımın yapmış olduğu sürüm sürüm sürünme prosedürü de (hukukçular mı bilemiyorum bunu söyleyenler ama doğru söylüyorlar) anlaşmalı olmayan boşanmaların en kesin gerçeğidir. İki celsede iş hallolup bitiverdi. Fakat Bıçak Sırtı'na böyle kolay bir hatayı yakıştırmadığımdan dizinin genel hızına verdim ben bunu. Belki de bazı başka şeyler de konuşuldu salonda ama biz seyirci olarak görmemiz gereken kadarını gördük (dizinin genel akışı bu yönde çünkü), o da olabilir, diye düşündüm.
Bu sinema ve televizyon yapımlarındaki yargılama saçmalıklarını kitaplaştırmak çok zamandır düşündüğüm bir şey. Hatırla Sevgili'ye ve birçok başka yapımdaki duruşma sahnelerine buradan gönderme yapayım: Türkiye'de hakim o tak tak aleti vurmuyor canlarım. Tamam dramatik olarak vurucu bir öğe olabilir ama aslı astarı yok o işin. Kaldırın atın onu bir, nereden öğrendiniz anlamadım ki. :img-cool2

deryadil
04-12-07, 13:52
Türk Sinema-Televizyon dünyası hukuk danışmanı kullanmıyor diye düşünüyorum çoğu zaman. Ya da bu danışmanlar nasılsa filmdir/dizidir deyip dramatik olarak etkileyici olabilecek şekilde mi form veriyorlar bu sanal yargı süreçlerine anlamış değilim. Bir kere iddiayı ispat külfeti diye bir şeyden de mi haberleri yok? Tamam Aile Hukuku'nda tanık beyanlarına dayanılır ekseriyetle ama böylesine bir çırpıda da hüküm verilmez ki kardeşim. Ayrıca arkadaşlarımın yapmış olduğu sürüm sürüm sürünme prosedürü de (hukukçular mı bilemiyorum bunu söyleyenler ama doğru söylüyorlar) anlaşmalı olmayan boşanmaların en kesin gerçeğidir. İki celsede iş hallolup bitiverdi. Fakat Bıçak Sırtı'na böyle kolay bir hatayı yakıştırmadığımdan dizinin genel hızına verdim ben bunu. Belki de bazı başka şeyler de konuşuldu salonda ama biz seyirci olarak görmemiz gereken kadarını gördük (dizinin genel akışı bu yönde çünkü), o da olabilir, diye düşündüm.
Bu sinema ve televizyon yapımlarındaki yargılama saçmalıklarını kitaplaştırmak çok zamandır düşündüğüm bir şey. Hatırla Sevgili'ye ve birçok başka yapımdaki duruşma sahnelerine buradan gönderme yapayım: Türkiye'de hakim o tak tak aleti vurmuyor canlarım. Tamam dramatik olarak vurucu bir öğe olabilir ama aslı astarı yok o işin. Kaldırın atın onu bir, nereden öğrendiniz anlamadım ki. :img-cool2
Ben bu sürünme işini söylerken hukukçu değilim (hekimden sorma çekenden sor demişler) fakat mantıklı bir durum. Hakim açısından bakarsanız bir kadın geliyor, anlaşamıyoruz diyor, aile birliği bu beyan üzerine yıkılacak, ortada da bir çocuk var. Kadın bunalım geçiriyor olabilir, çok ciddi kavgaya tutuşmuşlardı vs. aile birliğinin temellerinin kökten onarılmayacak derecede sarsıldığına ikna olması lazım. Bunu iki taraf da beyan etmiyorsa iyice emin olmak için tarafların uzun bir süreçte hala aynı şekilde düşündüklerinden emin olmak istiyorlar. Burada o yüzden ben de anlamadım iki celsede hemen hiç kanıtsız ve de zayıf bir tanıklıkla buna karar verilmesini.
Ama işte Orhan da demişti zaten bir hata yaptım ve düzeltmek istiyorum diye, belki biz görmemişizdir ama hakim sormuştur Orhan da evet yaptım demiştir.
Neticede hukukçulara ve ayrıca da bu süreçten geçmiş kişilere danışmak gerekiyor bence de.

busegurses001
04-12-07, 13:55
arkadaşlar şimdi reytinglerimizi ekledim yorumlar reytingler bölümüne abde birinci olmuşuz çok sevindim hak ettiğimiz yeri 2 hafta geçte olsa aldık sonunda dünkü bölümede bu yakışırdı zaten her sahnesi dört dörtlüktü şu totalin bacağınıda kırıp ilk 10 a girsek herşey çok daha güzel olacak

glhn
04-12-07, 14:08
ay nerden başlasam bilmemki süperdi hadi en sondan başliim
sr beyin düşüşü müthişti ya o nsl çekimdi öyle bn bile oturduğum yerden zıpladım ay adam gitti diye.. tebrikler tuğrul bey:img-yes:

nisanla alinin sizli bizli konuşmayı bırakmalarına sevindim ayrıca piknik sahnesi ve ali&murat maçı da ayrı bi keyif verdi izlerken orhan aliyi kovarak ona iyilik etti aslında çnk eskiden sadece şoförleriyken şimdiyse nisanın ortağı:P yani orhan hinlik edeyim derken onların daha da yakınlaşmasına sebebiyet verdi

ve gelelim bizim harika aşıklar(!) m&g çiftine..ben özetteki gegin anı göremedim açıkcası,siz görebildiniz mi?:img-cool2 sr bey gayet sıcak karşıladı güneş hnmı.ya bi de mehmet sonra diyo ya güneşe 'babam sana bayıldı öve öve bitiremiyo seni' diye..o 2.dklık ayak üstü tanışma faslında güneşin nesine bayılmış anlamadım hayır bi merhaba dediler birbirlerine övecek neyini bulmuş o kadar zaman içinde bilemiyorum:img-cool2 yada güneşi bize sempatik mi göstermeye çalışıyolar anlamadım herkes bi görüşte bayılıyo ona bknz mehmet,murat,mücü,sr bey..fazla abartmasak sevgili senaristlerimiz:img-yes: ha pardon zerafet(buydu dimi adı?) hariç ne gzl söyledi ama: bu çirozun nesini beğenmiş:img-hyste sevgili sleepinsanity (adın aysun galiba:img-wink:) yazdıklarına katılıyorum bu ikiliyi bnde sevemedim bi türlü ne kadar itici geliyo bana bu aşk anlatamam bi ali&nisana bak bide m&g'ye.. hele şu bal muhabbeti iyice baydı ltfn artık mehmet güneşin bal(!) dudaklarından bahsettmeyi bıraksın:img-pilot ha bide garsonun zamanlaması da harikaydı:icon_whis

serra ve orhan çiftini de artık allah'a havale ediyorum:img-hyste yorum yapamicam yalnız serranın söyledikleri bi yerde doğruydu ama hey hat neye yarar..

numan da naz yapmasa ya bulmuş güzel kadını işte:icon_whis numiş..koptum burda:img-hyste

selin iyice dert olacak alinin başına şimdi de babası sardı ona bakalım nsl kurtulacak ali bu işten

busegurses001 tşkr ay çk sevindim hakkettiğimiz yerdeyiz yine haftaya daha da iyi olacak inş. neyse bu msj biraz uzun oldu anket ve frg yorumumu bi sonraki msjıma yazayım

bimkolik
04-12-07, 14:23
Gerçekten Sevgili Bimkolik'ciğim
O ne biçim fragmandı öylesofa
Edit: Bimkolik'ciğim Hatce Ana'yı gördün mü? Ne kadar albenili, fettan, dişi ve frapan değil mi? Gözlerime inanamadım:img-pilot
Hoşgeldin ipekazizcim, güzel yorumlarınla seni burada gördüğüm için çok mutlu oldum. Evet, bizim Hatice anamız canlar da yakarmış haberimiz yokmuş..

Yağmur Zamanında, Fırat'ın kardeşinin sevgilisini oynamıştı.. Şimdi isimler ve karakterlerin adları aklıma gelmedi..

ntor
04-12-07, 14:24

Gelin bir anket yapalım
1- Bölümün en güzel sahnesi : Nisan ın Ali ile yaptığı piknik sahnesi
2- En Sinir Bozucu Sahne: Orhan ın Boşanma davasından sonra serrya koşup Nisan ı şikayet ettiği sahne
3- En romantik Sahne: Nisan ve Alinin Resimleri incelediği atölye sahnesi
4- Akılda Kalan En Önemli Replik: ben senin zamanını sevgini istiyorum, bu hediye beni metres seni de onursuz yapar" Bu da sana kapak olsun
6- En komik sahne: Numan ın kedisine numiş adını koyduğunu söylediği sahne çok güldüm

7 Bir ekleme daha yapmak istiyorum , En iyi rol yapma ve mimiklerin konuşturma
Her zaman ve hep Orhan (Fikret Kuşkan ) ve Nisan (melisa sözen)

bugün Bıçak Sırtı raitinlerde hakettiği yere yine geldi. 1. sırada , Doktorlar 2.
Karayılan 1o larda çok şaşırdım.Bir düşüş bekliyordum ama Bu kadar hızlı biri inişe şaşırdım kaldım. :img-pilot

seleen
04-12-07, 14:27
Karayılan biter bitmez bıçaksırtını açtım bir de göreyim
memo ve güneş :img-cool2
muhabbetleride bir o kadar güzel (!)
memo hayatta en çok istediğim 2. şey bebek

Güneş şımarak bir tavır yaaa ya 1.

memo para :P çok komik bir muhabbet (!)

neyse tam öpüşüceklerken Allah'tan garson geldi de izlemekten kurtulduk dedim ama hiç öyle olmadı.Neyse ;
bu bölümde ki en güzel sahne

Murat yatmadan önce annesinden masal dinlediği sahne
hele Nisan'ın ağladı sahne çok etkileyiciydi

nihayet gelecek bölümde Nisan ile Orhan artık duygularını birbirlerine anlatıyor
işte en güzel yer:img-icecr:img-icecr:img-icecr:img-icecr

glhn
04-12-07, 14:46
ntor anket için tşkr:img-wink:
1- Bölümün en güzel sahnesi :piknik sahnesi ve ali&muratın maç sahnesi tabi şu garsonu atlamıyalım zamanlama müthişti bi m&g öpüşmesine daha katlanamazdım:img-cool2
2- En Sinir Bozucu Sahne:m&g'nin her sahnesi
3- En romantik Sahne: atölyedeki n&a konuşmaları
4- Akılda Kalan En Önemli Replik:zerafetin güneş hakkındaki sözleri: bu çirozu nerden bulmuş, kesin büyü yaptırmıştır:img-hyste hehe şaka bi yana serranın orhana söyledikleri tabiki:img-yes:
5- En Şık BAy ve Bayan:mehmet ve nisan sonra ali de çok şık
6- En komik sahne:aslında pek komik sahneler yoktu bu blm biraz ağırdı ama şu numiş örneğini verebilirim bi tek:img-yes:

gelelim frgmana öncelikle bimkolik'e tşkr:img-wink:
amaniin o neydi öyle biz ali ve nisan için ne güzel yavaş yavaş başlıyolar derken ali vitesi 3'e takmasın mı bu ne hız daha siz'leri yeni kaldırdılar bi sonraki bölümdeyse:love05:...neyse iyi oldu böyle belkide:img-yes: orhan acaba ne yapıyo da aliyi polisler götürüyo murat da galiba onun o bnm oğlum sözlerini duyamıyo. bu sfer de mehmet alilere gidiyo iade-i ziyaret heralde bu ne ya bi hafta güneş onlarda öbür hafta mehmet onlarda misafircilik oynuyolar yalnız mehmet yine rahat durmuyo inş ali basar onları o haldeyken:img-hyste

şevkiye
04-12-07, 15:06
glhn yorumların mükkemmel içimi okudun sanki bütün cvplarımız aynı (: nys
şimdi hakketen o neydi ayak üstü 2 dakikada güneşe bayılmış kaç bölümdür izliyorum bi türlü bayılamadım güneşe
ali ve nisanın piknik sahnesi mükkemmeldiii sonra o atölyede konuşmaları filan fragmanı hemen koymları güzel gelecek bölüm süpeeer olacak nisan aliii:img-in_lo aliyi çok taktir ettim söylesin duydularını:P ama o orhan rahat durmuyor naptı acaba aliye haftaya çok heyecanlı olacak neyse gelelim ankete ((hazırlayana çok teşekkürler))

1- Bölümün en güzel sahnesi: ali ve nisanın piknik sahnesi
2- En Sinir Bozucu Sahne: güneşin olduğu her sahnee:img-pilot
3- En romantik Sahne: Ali ve Nisan atölyede konuşurken süprdi((nisanda çok güzel bakıyordu))
4- Akılda Kalan En Önemli Replik: güneş için nerden bulmş bu çirozu dediği yr:P serrada gzl konuştu((biraz grhnn laflarını çalmak gibi oldu ama))
5- En Şık BAy ve Bayan: Mehmt, Nisan, Ali
6- En komik sahne: Numiiiiş:happy0064

duar
04-12-07, 15:07
Hala izlerken gözlerim parlıyor ama Salı sabahlarına kısmet oluyor...

Üzerinde çok çalışılmış belli. Hala da çalışılıyor ama bir yavanlık var ki aynı saatlerde başka bir kanalın tuşuna basıyorum iki haftadır.

Güneş'in konak'tan denize bakarken ki söylediği sözler aklımda dönüp dolaşıyor. İnsanların aynı noktaya bakıp farklı algılamalarını ne güzel anlatıyordu. ""Denize burdan bakınca insanın gözünü doyuruyor, bizim ordan bakınca karnı..."" (lafzı tam böyle olmayabilir )

Orhan'ın çöküşünü izliyorum. (Fikret Kuşkan'a ne desem ne yazsam az gelecek.) Kaybedecekleri azalan insanların neler yapabileceğini izliyoruz. Orhan'ın bakışlarındaki boşluk benim kanımı donduruyor.

Zamanlama hatası yapmamak için senaryoya öyle müdahaleler yapılmış ki yine de pes dedirtti. Saat 17.00 kurabiyeler fırından çıktı. Misafirle oturulup yendi. Misafir uğurlandı. Evden çıkıldı hediye alındı ve Ali'ye gidildi. Teknik anlamda mümkün ama İstanbul koşullarında asla... Zaman vurgularıyla oldukça uğraşılmış... Sanki daha önce çekilen sahnelere uydurma çabası sezdim..

Ali ve Nisan'ın kasıla kasıla oynadıkları sahnelerin sonunu geldi sanırım. Evlilik birliği sona erince ikisi de rahatladı. Ama en çok Ali rahatlı neşesi görülmeye değerdi. (Nejat İşler gerçekten severek oynuyor.Mümkünse saçını başını da değiştirsin)

Mahkeme sahnelerine ise diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Anladık Hukuk danışmanınız var. Tanık'ın ismi dosyada varmış. Yıllarca Mahkeme salonuna dalan ve anlatacaklarım var diyen herkesin, dinlendiğini gördüğümüz için bu ayrıntıyı araya sokmuşlar. (hukukçu izleyenlerin gönlünü mü almak istediler ne???) Ama ne gerek vardı bu klişeye??? Son anda ortaya çıkan tanık bizi heyecanlandırdı mı??? Dizinin konusunun, boşanma davasının süreci olmadığını biliyoruz da halkta yanlış beklentiler oluşmaması amacıyla biraz daha dikkat etsek ne olur???

Anlaşmalı olmayan bir davada hem de taraflardan birinin annesinin tanıklığıyla (yeminsiz dinlenir kendileri) üstelik taraf vekillerine tanık beyanlarına diyecekleri bile sorulmadan nasıl karar verildi anlamadım... Siz siz olun bu olayın bu kadar kolay olduğuna inanmayın.

Numiş pek şekerdi.

Mehmet-Güneş aşkını çok doğal görsem de bu aralar fazla cıvık cıvık oldular. Mehmet, Mustafayı çağrıştırır oldu. Biraz dikkat lütfen...

Gelelim Gönül hanıma sağlam kadın velhasıl. Ondan da bunu beklerdim. Selim Reşat sanırım henüz Gönül Hn. tanıklığını öğrenmedi. Öğrenmese gayet iyi olacak. Gönül hanıma da bu ailenin sıradan olmadığını anlatmaya kalkarsa , kalan 3 günlük ömrünü de yanlız geçirmesine sebep olabilir.

Zerafet için acil büyü ihtiyacı var gerçekten... Fazla konuşuyor...

Gelelim bir çok arkadaşın beğendiği benim ise izlerken deli olduğum sahneye... Nisan'ın telefonda ağlayarak oğluna masal anlatmasına.. Bu kadar duygu sömürüsüne pes demek istiyorum. Bu sahnenin hikayeye ve Nisan'ın oğluna olan sevgisini anlatmasına nasıl bir katkısı oldu doğrusu çok merak ediyorum...

Tamamen ajitasyon amacı taşıyordu. Ben de anneyim insan evlatlarını tabiki özler ama bu fazla abartılı geldi bana. Doğal bulamadım...

Bir de geçen bölüm Ali ve Murat pastahane de otururlarken Orhan, Murat'ı alıp giderken Ali'nin bakışını unutamayacağım bakışlardan olduğunu ve Ali'nin bir baba olarak çektiği acıyı hissettiğimi de yazmak istiyordum. Bu vesileyle yazdım.

Gelelim çağrışımlara; Araba da yanın da gözyaşlarına boğulmuş bir bayana torpido gözünde mendil var demek yerine bizzat mendili alıp uzattırdıkları an,

Bir çiçeğin büyümesiyle zamanın akıp gitmesinin anlatıldığı an anılara dalmama sebep oldukları için de senaristlere teşekkürü bir borç bilirim.

sahika_87
04-12-07, 15:25
1- Bölümün en güzel sahnesi: ali ve nisanın piknik sahnesi
2- En Sinir Bozucu Sahne: serra ile orhanın beraber olduğu her sahne
3- En romantik Sahne:ali ile nisanın son sahnesi
4- Akılda Kalan En Önemli Replik:nisanın bundan sonra ortak olacağımıza göre sizleri kaldıralım cümlesi
5- En Şık BAy ve Bayan:nisan güneş mehmet ve ali
6- En komik sahne: Numiiiiş

mertfirat
04-12-07, 15:32
Bu bölüm çok hoşuma gitti...Genelde neşeli komik olaylar vardı..Numiş olayı özellikle :D Numan'ın tepkiside çok güzeldi :)

Ali&Nisan sahneleri zaten başından beri hep hoşuma gidiyo..Piknikteyken ne güzel bir aile görüntüsü vardı..Sonunda dizide doğru düzgün vıcık vıcık olmayan bir aşk görebilcez :)

Gelicek haftayıda iple çekiyorum doğrusu fragman süperdi..Her şey ortaya çıkıyo..

Ayrıca konaktaki çok sevdim bu bölüm :icon_whis:img-icecr

busegurses001
04-12-07, 15:33
Hala izlerken gözlerim parlıyor ama Salı sabahlarına kısmet oluyor...

Üzerinde çok çalışılmış belli. Hala da çalışılıyor ama bir yavanlıkı var ki aynı saatlerde başka bir kanalın tuşuna basıyorum iki haftadır.

Güneş'in Konak'ta danize bakarken ki söylediği sözler aklımda önüp dolaşıyor. İnsanların aynı noktaya bakıp farklı algılamalarını ne güzel anlatıyordu. ""Denize burdan bakınca insanın gözünü doyuruyor, bizim ordan bakınca karnı..."" (lafzı tam böyle olmayabilir )

Orhan'ın çöküşünü izliyorum. (Fikret Kuşkan'a ne desem ne yazsam az gelecek.) Kaybedecekleri azalan insanların neler yapabilceğini izliyoruz. Orhan'ın bakışlarındaki boşluk benim kanımı donduruyor.

Zamanlama hatası yapmamak için senaryoya öyle müdahaleler yapılmış ki yine de pes dedirtti. Saat 17.00 kurabiyeler fırından çıktı. Misafirle oturulup yendi. Misafir uğurlandı. Evden çıkıldı hediye alındı ve Ali'ye gidildi. Teknik anlamda mümkün ama İstanbul koşullarında asla... Zaman vurgularıyla oldukça uğraşılmış... Sanki daha önce çekilen sahnelere uydurma çabası sezdim..

Ali ve Nisan'ın kasıla kasıla oynadıkları sahnelerin sonunu geldi sanırım. Evlilik birliği sona erince ikisi de rahatladı. Ama en çok Ali rahatlı neşesi görülmeye değerdi. (Nejat İşler gerçekten severek oynuyor.Mümkünse saçını başını da değiştirsin)

Mahkeme sahnelerine ise diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Anladık Hukuk danışmanınız var. Tanık'ın ismi dosyada varmış. Yıllarca Mahkeme salonuna dalan ve anlatacaklarım var diyen herkesin dinlendiğini gördüğümüz için bu ayrıntıyı araya sokmuşlar. (hukukçu izleyenlerin gönlünü mü almak istediler ne???) Ama ne gerek vardı bu klişeye??? Son anda ortaya çıkan tanık bizi heyecanlandırdı mı??? Dizinin konusu boşanma davasının süreci olmadığını biliyoruzda halkta yanlış beklentiler oluşmaması amacıyla biraz daha dikkat etsek ne olur???

Anlaşmalı olmayan bir davada hem de taraflardan birinin annesinin tanıklığıyla (yeminsiz dinlenir kendileri) üstelik taraf vekillerine tanık beyanlarına diyecekleri bile sorulmadan nasıl karar verildi anlamadım... Siz siz olun bu olayın bu kadar kolay olduğuna inanmayın.

Numiş pek şekerdi.

Mehmet-Güneş aşkını çok doğal görsem de bu aralar fazla cıvık cıvık oldular. Mehmet Mustafayı çağrıştırır oldu. Biraz dikkat lütfen...

Gelelim Gönül hanıma sağlam kadın velhasıl. Ondan da bunu beklerdim. Selim Reşat sanırım henüz Gönül Hn. tanıklığını öğrenmedi. Öğrenmese de gayet iyi olacak. Gönül hanıma da bu ailenin sıradan olmadığını anlatmaya kalkarsa kalan 3 günlük ömrünü de yanlız geçirmesine sebep olabilir.

Zerafet için acil büyü ihtiyacı var gerçekten... Fazla konuşuyor...

Gelelim bir çok arkadaşın beğendiği benim ise izlerken deli olduğum sahneye... Nisan'ın telefonda ağlayarak oğluna masal anlatmasına.. Bu kadar duygu sömürüsüne pes demek istiyorum. Bu sahnenin hikayeye ve Nisan'ın oğluna olan sevgisini anlatmasına nasıl bir katkısı oldu doğrusu çok merak ediyorum...

Tamamen ajitasyon amacı taşıyordu. Ben de anneyim insan evlatlarını tabiki özler ama bu fazla abartılı geldi bana doğal bulamadım...

Bir de geçen bölüm Ali ve Murat pastane de otururlarken Orhan Murat'ı alıp giderken Ali'nin bakışını unutamayacağım bakışlardan olduğunu ve Ali'nin bir baba olarak çektiği acıyı hissettiğimi de yazmak istiyordum. Bu vesileyle yazdım.

Gelelim çağrışımlara; Araba da yanın da gözyaşlarına boğulmuş bir bayana torpido gözünde mendil var demek yerine bizzat mendili alıp uzattırdıkları an,

Bir çiçeğin büyümesiyle zamanın akıp gitmesinin anlatıldığı an anılara dalmama sebep oldukları için de senaristlere teşekkürü bir borç dilerim..

yazdıklarına malesef katılamayacağım daha doğru ifade etmek gerekirse hiçbirine katılamıyacam tabiki görüşlerimizi burda tartışacak değiliz burası özgün bir forum ama bırakın başka bir kanala geçmeyi ben dizi oynarken 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamıyorum bile bu yüzden bırakın sıkılmayı yani reklmalarda bile değiştiremiyorum her sahnesini o kadar dolu dolu işleyip o kadar özgün bir şekilde bizlere seriyolarki değiştirmek veya başka bir kanala geçmek zaten pek mümkün olmuyor zaten buda prime time sonuçlarından çok açık bir şekilde belli oluyor bana göre tabi bu benim fikrim yanlış anlaşılmasın belki burdaki arkadaşlarımızdan da diziyi izlerken sıkılan oluyordur:img-wink:başka bir konuda özellikle duygu sömürüsü dediğin sahnede içimin nasıl eridiğini gözlerimden o yaşların nasıl aktığını keşke ifade edebilsem keşke kelimeler yeterli olsa anlatmaya duygu sömürüsü dediğin buysa o zaman bizim hiçbir diziyi izlememiz şu an yayınlanan hiç bir projeye bakmamak gerek doğrusu mafya dizileri dışında tabi her dizide özellikle söylüyorum bütün dizilerde duygu sömürüsü kullanılıyor o zaman diziler içinde neler neler dönüyor artık o kadar sıkıldık ki aksiyonlu silahlı dizilerden kendi adıma konuşmak gerekirse bıçak sırtı bana ilaç gibi geliyor dün resmen duygu seli yaşadık ailecek annem babam kardeşim her sahneyi dolu doluduygulanarak(senin tabirinle duygu sömürüsü gelmedi bize bu)büyük bir keyifle izledik bu arada hata arayacak olursanız neler neler bulursunuz sanki yorumun yanlışların altını çizmek için yapılmış bir yorum gibi geldi bana bilemiyecem artık tabi yinede saygı duyuyorum söylediklerinize sadece senin fikirlerine karşı benim düşündüklerimi söylemek istedim

glhn
04-12-07, 15:39
hehe sağol şevkiye kalp kalbe karşıymış:img-wink:

Gelelim Gönül hanıma sağlam kadın velhasıl. Ondan da bunu beklerdim. Selim Reşat sanırım henüz Gönül Hn. tanıklığını öğrenmedi. Öğrenmese gayet iyi olacak.
duar bunu hatırlattığın iyi oldu bahsetmeyi unutmuşum bakalım sr bey bunu öğrenince-tabi öğrenirse- mehmete gösterdiği tepkiyi gösterecek mi hiç sanmıyorum ya..

orhanın ve sr'nin mehmete kızmaları da çk saçmaydı hele orhanın hiç kızmaya hakkı yok sen yap yap sonra kardeşinden mahkemede yalan söylemesini bekle neyseki mehmet kendinden beklenildiği gibi davrandı:good:

abusra
04-12-07, 15:45
bu haftaki bölümden sonra
zerafete kanım kaynamaya başladı..:icon_whis
güneş hakkında ne kadarda güzeşl konuştu dimi :)
şaka bi yana süper bi bölümdü ama gelecek haftanın fragmanı beni daha da
heyecanlandırdı
işler iyice karışacak
ve sırlar ortaya çıkacak :img-polic

ikizlerbur
04-12-07, 16:00
Çok güzel bir bölümdü
Başta mahkemede olanları hakim yerine Orhan ve Nisan'nın ağzından dinlemek güzeldi
Olay ilginçti yalnız biri Serra'ya anlatıyor biride Ali'ye Nisan gözyaşlarına boğulmuş
Orhan her zaman ki sakinliğiyle...
Olan Murat'a oldu bir anda değişti çocuk neyseki artık daha mutlu olucak
Güneş-Mehmet sahnelerini es geçiyorum çünkü gayet vıcık sahnelerdi
Gerek yok söylemeye:img-yes:
Hem Serra'dan vazgeçemiyor hemde Nisan'dan ilginç bir yapı bu adamda ki
Ali Nisan'ı bekliyor diye kızıyor ama Serra'yı da ihmal etmeyi unutmuyor.
Noldu şimdi Ali'yi işten kovdu da Orhan biraz hızlı hareket etti o konuda eline hiç birşey geçmedi
Bu durum hem Ali'nin hemde Nisan'nın yakınlaşmasına çook büyük katkı sağladı:img-in_lo
Teşekkür ediyoruz Orhan'a burdan:img-icecr
Gelelim en neşeli en güzel sahneye
Tabii ki piknik sahnesi çok hoştu
Nisan'nın Ali ve Murat'ı izlerken ki hali Ali ve Murat'ın top oynamaları Murat'ın Ali'yi kandırıp gol atması Ali'nin Murat'ı kandırışından çok daha iyiydi:)
Gerçek bir aile gibiydiler,bir soğukluk yoktu
Ve Nisan ve Ali başbaşa kalırlar:img-in_lo:img-in_lo
Bahane hazır zaten ayranınızı içmemişsiniz,yanağına yağ bulaşmış tamirci çıraklarına benziyorsunuz vsvs:img-in_lo:img-in_lo
Mahkemede geçen konuşmalar Orhan'nın söyledikleri bana o kadar yapmacık geldiki,ömrümüm sonuna kadar hata telafi etmeye çalışıcağım dedi,Ben Nisan bir an Orhan'ı affedecek sandım ama Allah'tan Nisan'nın annesi olaya müdahale etti de olaylar pek karışmadı gerçi Nisan affetmezdi Orhan'ıda bir an tedirgin oldum işte
Çok ilginç bir durum oldu ben bu şekilde ortak olabilecekleri bölüm başında hiç aklıma gelmezdi
Farklı olmuş Ali'yi artık şoför kıyafetiyle görmeyeceğiz:happy0064
Nisan'ın Ali'ye yei havadisleri getirdiği sahne çok güzel
Çok sıcaktı bir kere özellikle Ali'nin o şaşırmış hali paketi açamaması gayet doğaldı
Sonra tabi o ilk çalışma ortamları Nisan'nın Ali'ye bakışları çok ilginçti sevinse mi şaşırsa mı bilemedi
Artık ortak olduğumuza göre:img-in_lo:img-in_lo
Ve son sahne Orhan-Mehmet-Selim Reşat tartışması bir kriz sahnesi bu kadar iyi çekilir bu kadar iyi oynanabilir hele o bağırışı gözlerim açık dikkatle izledim hayran kaldım
Ayrıntıları unuttum
Sinir bozucu olanı baştan söyleyeyimde Selin her geçen gün bir kız bu kadar mı gıcık gelir insanın gözüne..Babasıda sağolsun hemen ya adam gibi gel iste falan abarttı olayı gerçi o kafada biri için gayet doğru bir davranış tabi ben doğtu bulmuyorum böyle şeyleri
Numiş=))Çok şeker bir kadın aslında,Napsın kadın başında bir erkek olmasını istiyor
Nisan'nın Murat'a telefonda şiir okuyuşu ikisi içinde çok dokunaklı bir sahneydi
Fragmana gelirsek;
Ali ve Nisa için hızlı bir giriş oldu sanki ben önümüzdeki bölümden sonra daha çok yakınlaşrlar diye bekliyordum ama Ali biraz hızlı davrandı..Neyse yinede çok güzellerdi
Orhan sağolsun bu mutluluğu çok gördü Ali'ye nasıl bir bencilliktir bu nasıl bir anlayış sen istediğini yap ama karın daha doğrusu eski karını kontrol altında tutmaya çalış..tabi sace sorun bu değil Murat için korkuyor birde Orhan
Murat'ın gözünün önünde götürdüler Ali'yi ya
Acaba neyi şikayet ederek tutuklattı Ali'yi çok merak ediyorum
Özet ve resimler gelsede bir an önce tahminde bulunabilsek:img-yes:

Melal
04-12-07, 16:02
Dün akşam ki bölüm çok güzeldi hele Ali&Nisan sahneleri ayrı bir güzeldi.
Aferin Nisan'a kararından dönmedi ve sonunda kazandı.
Gerçi Rana hanım mahkemeye gelip Orhan'ın ihanetini demeseydi bu biraz zordu ama neyse önemli olan sonuç.
Orhan kaybetmenin hırsıyla herkese köpürüp durdu hele Mehmet'e dediklerine kızdım şahitlik yapmamakla en iyisi yaptı Mehmet.
Selim Reşat ölmez herhalde inşallah Gönül hanımın şahitliğini öğrenmez eğer öğrenirse kesin rahmetli olur.
Ali'nin arabası şahane hele Nisan ve Murat'ı pikniğe götürmesi süper oldu ne güzel tam bir aile oldular aralarında ki tek kara kedi Orhan.
Gerçekleri herkes öğrendiği zaman Orhan ne yapacak acaba intihar falan eder herhalde diye düşünüyorum.
Leyla hanıma bayılıyorum ya alem kadın ama Numan bey kaçmaya çalışıyor kadıncağızdan.
Selin'de iyicene Ali'nin başına bela olmaya başladı şimdi bir de babası çıktı ortaya çeksin gitsin kız köye mi gidecek,Almanya'ya mı kurtulsun Ali'de ondan.:)
Şu kukla işinden bizimkiler çok para kazanacak gibi tabii Orhan izin verirse Nisan'dan boşandı ama kadını rahat bırakmayacak.

Zaten fragmanı izleyince noluyoruz dedim Ali'yi ne nedenle tutuklatıyor anlamadım hele Ali'nin götürülürken ki dediklerini Murat duymayacak belli ki.
Önümüzdeki haftayı sabırsızlıkla bekliyorum bakalım neler olacak.
Ama fragmandaki en şahane görüntüler Ali ve Nisan yakınlaşmasının olduğu sahnelerdi.
Nisan'la Ali'nin arasındaki yakınlaşmayı Orhan sezecek belli ki ve hırsından Ali'yi tutuklattıracak ama nasıl,sebep ne olacak merak ediyorum.