PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 3)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

sleepinsanity
12-12-07, 14:49
glhn özet için teşekkürler çok :img-wink:
Ben yorumumu özeti okumadan yazmıştım ama özeti okuyunca içim biraz da olsa ferahladı. Sanırım sakız yapılması konusundaki korkularım son derece yersizmiş. Tatsız başlayan bir bölüm olsa da bölüm sonuna doğru gene bir şeyler çözümlenmeye başlayacak özete bakılırsa.

Bu arada Selim Reşat'ın evlenmekten vazgeçmesi, Gönül'ü derinden yaralamıştır. Hemen köşkten ayrılır. Ama çok geçmeden, tesadüfen bulacağı bir şey Selim Reşat'ı da şaşırtacak bir karar vermesine yol açacaktır.
Kendini aldatılmış hisseden ve oğlu elinden gidecek korkusuyla daha fazla yaşayamayacağını anlayan Nisan, önemli bir karar verir. Ama onun bilmediği, Ali'nin de bir planı olduğudur.

Denildiği gibi S. Reşat'ın merdivenden düşmesinden kaynaklanan veya başka bir rahatsızlığı olabilir ve Gönül Hn. bunu ortaya çıkarabilir. Ya da bizim tahmin edemediğimiz bambaşka bir şey de buluyor olabilir Gönül Hn. S. Reşat'ın dizideki yeri çok önemli bence, o yüzden yaşaması lazım. Asıl S.Reşat, Murat ile ilgili sırrı öğrendiğinde nasıl olacak, şimdiden merak ediyorum.

Nisan'ın kararı evini değiştirmek veya sırf oğlunun güvenliğini sağlamak için bir süre için köşke yerleşmek olabilir. Ama gerçekleşmeyecektir büyük ihtimalde. Ali'nin planı da kendisini Nisan'a dinletmekle alakalı sanırım. Daha fazla tahminde bulunamıyorum ama.

ntor
12-12-07, 14:54
14. BÖLÜM / ÖZET
NİSAN'IN BIÇAK SIRTI KARARI
Orhan amacına ulaşmıştır. Nisan, gerçeği Orhan'dan duyunca altüst olur. Ali'ye olan güvenini kaybeder. Onun, sırf Murat'ı elinden almak için kendisine yaklaştığına inanır. Artık hem oğlunu hem kendini korumak için Ali'den uzaklaşacaktır.
Sonunda Ali'den kurtulmayı başaran Orhan, Nisan'ı köşke döndürmeye çalışır. En güçlü kozu da Murat'ın tehlikede olduğuna onu inandırmaktır. Ali ise pişmanlık ve çaresizlik içindedir. Ne yaparsa yapsın Nisan'a kendini anlatamaz. Bir yandan da Selin'in babasıyla uğraşmaktadır. Üstelik Selin'nin ortadan kaybolması, Ali'yi de endişelendirmeye başlamıştır.
Bu arada Selim Reşat'ın evlenmekten vazgeçmesi, Gönül'ü derinden yaralamıştır. Hemen köşkten ayrılır. Ama çok geçmeden, tesadüfen bulacağı bir şey Selim Reşat'ı da şaşırtacak bir karar vermesine yol açacaktır.
Kendini aldatılmış hisseden ve oğlu elinden gidecek korkusuyla daha fazla yaşayamayacağını anlayan Nisan, önemli bir karar verir. Ama onun bilmediği, Ali'nin de bir planı olduğudur.

şimdi işte gerçekten merak ettim selim reşat ı şaşırtacak karar ne olabilir, başkasıyla mı evlenecek

2.side ali nin planı ne acaba ?Evlenmemi teklif edecek?

glhn
12-12-07, 15:08
glhn özet için teşekkürler çok :img-wink:
Denildiği gibi S. Reşat'ın merdivenden düşmesinden kaynaklanan veya başka bir rahatsızlığı olabilir ve Gönül Hn. bunu ortaya çıkarabilir. Ya da bizim tahmin edemediğimiz bambaşka bir şey de buluyor olabilir Gönül Hn. S. Reşat'ın dizideki yeri çok önemli bence, o yüzden yaşaması lazım. Asıl S.Reşat, Murat ile ilgili sırrı öğrendiğinde nasıl olacak, şimdiden merak ediyorum.

Nisan'ın kararı evini değiştirmek veya sırf oğlunun güvenliğini sağlamak için bir süre için köşke yerleşmek olabilir. Ama gerçekleşmeyecektir büyük ihtimalde. Ali'nin planı da kendisini Nisan'a dinletmekle alakalı sanırım. Daha fazla tahminde bulunamıyorum ama.

rica edrim cnm:img-wink:
demin de yazdım acaba gönül hnm bi şekilde sr'nin hastalığını mı-tabi eğer hastalık tahminlerimiz doğruysa- öğreniyo çnk özette tesadüfen bulduğu bişeyden bahsediyo acaba hastalığıyla ilgili bi doktor raporu fln mı buluyo gönül hnm. sr bey muhtemelen kimse öğrenmesin diye bu raporu saklıyodur ama gönül hnm tesadüfen görüyodur belki. özette diyo ya bu bulduğu şey sr'yi bile şaşırtacak karar vermesine yol açacak diye işte gönül hnm gerçeği öğrenince sr beye mi dönecek yoksa hani onun yanında olmak destek vermek için köşkte kalmaya karar verebilir ay ben de iyi yazdım:img-hyste bnm tahminlerim pek tutmaz belki de alakasız bişeydir hatta ntor'un da dediği gibi başkasıyla da evlenebilir şu gönül hnmın önceki talibi yerinde duruyo mudur acaba:icon_whis:icon_whis

bu arada ltfn nisan orhanın oyununa gelip de köşke dönmesin:img-cool2

sleepinsanity
12-12-07, 15:23
bnm tahminlerim pek tutmaz belki de alakasız bişeydir hatta ntor'un da dediği gibi başkasıyla da evlenebilir şu gönül hnmın önceki talibi yerinde duruyo mudur acaba:icon_whis:icon_whis

Bence ilk tahminin çok mantıklıydı, klasik bir şey sonuçta bu hastalık ve tesadüfen bulunan rapor hikayesi. Zaten S.Reşat da bu evlililğin uzun ömürlü olmayacağını söylemişti, gerçi ne kadar uzun olmasını bekliyorsa bu saatten sonra. Uzun da olsa kısa da olsa o kadar yıl kaybettikten sonra ne kadar kaldıysa yaşayacaklarını söylemişlerdi birbirlerine, umarım en başta verdikleri sözlerinde dururlar. Bir de Gönül Hanım'ın başkasıyla evleneceğini pek sanmıyorum özetteki tesadüfen bulacağı şeyin başkasıyla evlenmesiyle bir alakası yoktur bana kalırsa. Selim Reşat'ı şaşırtacağı kararı olsa olsa köşke geri dönüp S. Reşat'ın yanında olması olabilir. :img-in_lo Sonuçta o ağır reddedişten sonra Selim Reşat bir daha Gönül Hn'ım köşke geleceğini ummaz hayatta. Tabi sadece bir tahmin. :img-wink:

Ama çok geçmeden, tesadüfen bulacağı bir şey Selim Reşat'ı da şaşırtacak bir karar vermesine yol açacaktır.

Ali'nin evlenme teklifi tahminini okuyunca epey güldüm bir yandan da "acaba?" diye sormadan edemedim. :blink: Olur mu olur. Aşkının kuvvetini anlatmak için başka ne yapabilir ki Ali :bilmim

OXFORD
12-12-07, 17:31
Forgetmenot abla,Nisan'ın kapalı kutu olması konusunda hemfikirim:img-yes:.Biraz açılmaya başladığını düşünmüştüm ama son sahnedeki ve özetle pekişen haklı ama uzatılmaması gereken tepki beni gene bir çıkmaza sürükledi.

Özet için çok teşekkürler..

Hadi...Şimdi dizinin Bs kahramanı Nisan mı oluyor:):)Yoksa Nisan ilk zincir mi?:img-icecr
Orhan amacına ulaşmıştır. Nisan, gerçeği Orhan'dan duyunca altüst olur. Ali'ye olan güvenini kaybeder. Onun, sırf Murat'ı elinden almak için kendisine yaklaştığına inanır. Artık hem oğlunu hem kendini korumak için Ali'den uzaklaşacaktır.
Yazık!!Ne olursa olsun Ali'ye de birşeyler söyleme hakkı tanıcağını düşünmüştüm.Evet Orhan ile yıllardır evli..Çocuğunu kaybetme korkusu var.Çünkü Nisan en az gerçek bir anne kadar anne!Ama biraz da aşka güvenmeli..Sonuçta anında bir aşkın içinde bulmadı bunlar kendilerini.Belli ve sağlam bir temelleri var.Mutlaka Ali'ye söz söyleme hakkı vermeli.İlk baştaki sinirini fazlasıyla yaşadıktan sonra düşünmeli.Nisan'ı Orhan konusunda da düşünen bir karakter olarak gördük.Bu tepkisini Ali için de göstermezse söyleyebilceğim birşey yok..Hele hele Ali'nin GERÇEK BABASI olduğunu öğrendiğinde kendisine söylenen yalanın yanında Murat'ı da düşünmeli.

Sonunda Ali'den kurtulmayı başaran Orhan, Nisan'ı köşke döndürmeye çalışır. En güçlü kozu da Murat'ın tehlikede olduğuna onu inandırmaktır. Ali ise pişmanlık ve çaresizlik içindedir. Ne yaparsa yapsın Nisan'a kendini anlatamaz. Bir yandan da Selin'in babasıyla uğraşmaktadır. Üstelik Selin'nin ortadan kaybolması, Ali'yi de endişelendirmeye başlamıştır.
Burda sözlerim gene Nisan'a olacak..Tehlikede olmak!!Orhan böyle bir söz kullanığında(o kullanır biliyoruz:img-pilot)Nisan tehlikede olma kavramını Orhan'ın söylediği şekilde anlarsa ben kızmayım da kimler kızsın.Nisan gerçekten oturup düşünmeli.Fevri bir karar vermedi şimdiye kadar,kararları en azından bizler aman yapma derken sözlerimizi dinleyip doğru karar vermek oldu.
Babası diyoruz babası..Ne tehlikesi:img-pilot:img-pilot
Selin intihar eder mi?Aslında o tarz bir kişiliği yoktu bu kızın.Her asi ruhlu insan intihar edicek diye bir kural yok aşık olunca.Dizide intihara kesinlikle karşı olan biri olarak bu isteyeceğim en son şeylerden.
Diziden sonra Selim Reşat Bey'in bir hastalığı var tahminlerine yorum yapmamıştım.Fakat bu cümleler bu tahmini doğruya götürüyor diye düşünüyorum.
Yarabbim!!!Ayy gören de eli kanlı bir adam sanıcak Ali'yi.Sustum artık yukarda söyledim Nisan'ın nasıl davranması gerektiğini.
Gerçekten bunu bir tehlike olarak görürse(aşık Ali'den çok baba Ali'yi)bizim taşlamalarımızdan kurtulcak gibi durmuyor kalan bölümlerde.
Ali'nin planı...Fazlasıyla göstermedi mi aşkını?Yeter beklesin Nisan Hanım da görsün..Bölüm yorumumda ilkler zordurdan yola çıktım biraz rahat konuşayım hakkında dedim ama bu özet beni Orhan'dan çok Nisan için kızdırdı:img-polic

Ayşenur(doğru hatırlıyorum inşallah adını)teşekkür ederim:img-wink:

forgetmenot
12-12-07, 17:43
Ama onun bilmediği, Ali'nin de bir planı olduğudur.[/B]
Yarabbim!!!Ayy gören de eli kanlı bir adam sanıcak Ali'yi.Sustum artık yukarda söyledim Nisan'ın nasıl davranması gerektiğini.
Gerçekten bunu bir tehlike olarak görürse(aşık Ali'den çok baba Ali'yi)bizim taşlamalarımızdan kurtulcak gibi durmuyor kalan bölümlerde.
Ali'nin planı...Fazlasıyla göstermedi mi aşkını?Yeter beklesin Nisan Hanım da görsün..Bölüm yorumumda ilkler zordurdan yola çıktım biraz rahat konuşayım hakkında dedim ama bu özet beni Orhan'dan çok Nisan için kızdırdı:img-polic

Nisan'ın Ali'ye aşırı tepki göstermesine ben de kızdım.Orhan birden bire sütten çıkmış ak kaşık oldu ya pesss!Ali'nin planı denince,benim aklıma şu geldi;Hani Ali'nin iki de bir çeşitli vesilelerle boğazına çöktüğü doktor var ya belki Ali bu doktorla Nisan'ı zoraki de olsa bir araya getirir.Doktor(Ali'nin bebeğini doğurtup,Orhan'lara veren)Nisan'a tüm hikayeyi anlatırsa,hele arada gerçekte Orhan'ın kısır olduğu gerçeğini sıkıştırırsa,çok harika olur!:img-yes:Hayal kurmak nasılsa bedava ya:img-wink:!
*Bir de bu olaylardan sonra, herkes elindeki kartları açtığı için,Nisan'la Ali'nin aşkı nasıl yaşayacağını çok merak ediyorum.Nasıl yanlız kalacaklar??İlişkileri nasıl olgunlaşacak??O Orhan çakalı asla ve kata bundan sonra Nisan'ı yanlız bırakmaz.

sorfangirls
12-12-07, 18:09
Ben suan ıcın nısanın alıye gostedıgı tepkıyı haklı buluyorum aşırıya gıden bır durum yok. bu zaten beklenen bırseydı ama nısanın bu konuyu uzatmaması sartıyla. yuzuk meselesı gıbı uzatıp ta son anda alıyı dınlemeye karar verıse ıste o zaman kızarım. sınırlerı yatısınca kendıne gelıp mantıklı bır sekılde dusunup dogru kararlar vermesını beklıyorum nısandan.

bu arada ozet ıcın tesekkurler :img-wink:

ozetler bıraz aldatıcı oluyor, ozette yazan bırseyı bolumde goremedıgımız zamanlarda oldu ıns yıne oyle bır durum yasamayız. SR amcanın tahmın ettıgım gıbı bır hastalıgı cıkacak ve gonul hanımında tesadufen ogrendıgı sey bu olacaktır baska ne olabılırkı.

tahmınım nısanın koske donme kararı aldıgı degıl, bence donmuyecek. ama aldıgı karar ne olabılır o konuda pek fıkır yurutemedım henuz. alının planı da nısana kendını affettırmekle ılgılı kendını dınletmekle ılgılıdır. yada suda olabılır alı artık pes deyıp velayet davası acmaya kalkmıs olabılırmı aceba :icon_whis

OXFORD
12-12-07, 18:33
Ayfercim,bizler de haklı buluyoruz tepkisini..Tepkiden çok kafasının karışmasını.:img-yes:Kim olsa karışır kafası.Ama bu konuda da düşündüğünde bile özette bahsi geçen bir anda Orhan'ı sütten çıkma ak kaşık gibi görmesi,onun bir sözüyle tehlikeli durumu(!)görmesi haklı mı?Özetten anladığım kadarıyla Nisan Ali'ye konuşma hakkı da pek vermiyor.Sen bana yalan söyledin tamam o zaman şimdi git havası seziliyor özetten.Ve bkz=Ali kapısının önünde ağlar umutsuzca:icon_sorr:icon_sorr
Nisan'dan beklemediğim davranıştı bu aşırı tepki..
Umarım bölümü izlerken bunu azaltıcı yönde sahneler olur.:img-yes::img-yes:
Yüzük olayına dönerse vay halimize diyorum:img-pilot:img-pilot

Forgetmenot abla,Ali kimin kısır olduğunu bilmiyor ama sanırım.Bu konu daha önce de konuşuldu.Yani Orhan sadece çocuğumuz olmuyor demiş Ali'ye..Ali de gerçeği bilmiyor olabilir.Bu nedenle doktor olayının olma ihtimali düşüyor.:icon_sorrO doktora ilerde çok işler düşücek ama:img-yes::img-yes:

ntor
12-12-07, 18:39
Ayfercim,bizler de haklı buluyoruz tepkisini..Tepkiden çok kafasının karışmasını.:img-yes:Kim olsa karışır kafası.Ama bu konuda da düşündüğünde bile özette bahsi geçen bir anda Orhan'ı sütten çıkma ak kaşık gibi görmesi,onun bir sözüyle tehlikeli durumu(!)görmesi haklı mı?Özetten anladığım kadarıyla Nisan Ali'ye konuşma hakkı da pek vermiyor.Sen bana yalan söyledin tamam o zaman şimdi git havası seziliyor özetten.Ve bkz=Ali kapısının önünde ağlar umutsuzca:icon_sorr:icon_sorr

Forgetmenot abla,Ali kimin kısır olduğunu bilmiyor ama sanırım.Bu konu daha önce de konuşuldu.Yani Orhan sadece çocuğumuz olmuyor demiş Ali'ye..Ali de gerçeği bilmiyor olabilir.Bu nedenle doktor olayının olma ihtimali düşüyor.:icon_sorrO doktora ilerde çok işler düşücek ama:img-yes::img-yes:

sanırım buraya yazan 3-4 kişi var sorfan girls sen ve ben:good:

seherim
12-12-07, 18:58
Bu bölüm güzeldi bence:good:

Son sahneye kadar asıl olayın Alinin Nisanı öpmesi olduğunu düşünmüştüm ama fikrim değişti.:icon_whis
Orhan biraz daha geç kalsa en azından Aliden duymuş olurdu böylece belki Nisanın vereceği tepki daha az olurdu.Başkasından duymak var kendisinden duymak var.Hatta saçma gelebilir ama ben Orhan geldiğinde bile Alinin direk lafa dalıp Nisana söylemesini bekledim açıkçası ondan duyması açısından yani:sad53:
Nisanın verdiği tepkiyi şimdilik normal buluyorum ama sanırım diğer bölümde biraz uzatıcak.Fragmanda Ali ağlıyodu kapının önünde.:sad53:
Bu bölümde Serra hiç yoktu şaşırdım doğrusu:icon_whis
Seline biraz üzüldüm ama Aliye söylemesi saçmaydı bence zan altında bıraktı resmen.Ortadan kaybolması falan.:img-cool2
Mehmet de işini biliyo yani.Aliyi hep Muratla vurmaya çalıştı:img-wink:
Aslında onun söyledikleri bi bakıma doğruydu ama kendini pek anlatamadığını düşünüyorum.Tabi ki Murat öğrendiğinde alıştığı hayattan ayrılmak zor olabilir ama ölene kadar da babasından ayrı kalamaz ki...
Orhanın babasına verdiği tepkiye gelirsek bi bakıma haklıydı hep o söyledi soyluluk,asillik.Şimdi dediğinin zıttını yapıyo.Selim Reşat vazgeçtim dedikten sonra aklıma ilk gelen şey kanser türü bi hastalığının olması oldu nedense.:img-cool2 Belki de Orhanı haklı buldu ama.:img-pilot

sorfangirls
12-12-07, 19:20

yok hayatım ben senın yorumuna bırsey demedım zaten herzaman kı gıbı dusuncelerınde sana hak verıyorum sozum yok. sadece bır usttekı mesajda nısanın tepkılerınde haksız oldugu dıle getırılmıs ona ıthafen bırseyler yazdım.
nısan suan ıtıbarıyle bence haklı ama dedıgım gıbı suan da haklı bu olay sakız gıbı uzatılırsa nısana kızacak kısılerın arasında en basta ben varım.
ozette yazılanlara pek takılmıyorum ben aldatıcı payı cok oluyor nısanın orhanın soyledıklerıne ınanarak onun aklına uyucagını pek sanmam ama orhan var karsısında dımı :icon_whis ve bu konuda da kesınlıkle hak vermem soz konusu degıl tabıkı de :img-pilot

evet nısan su durumda gordugumuz kadarıyla konusmasına fırsat vermıyor ama nısanın aklı o kadar karısıkkı ne dusunup ne yapacagını bılememezlıkten kaynaklanıyordur bu durum. fragmanda kı o sahne benıde cok kotu yaptı ama anladıgım kadarıyla nısanın kıyafet ve sac seklınden orhanla konustugu gece yanı son sahnede kı o gece oluyor sanırım bu olay. nısanın ustunde palto vardı kıyafetını goremedık ama tahmınım o yonde benım.

ben bu durumun cok fazla uzayıcagını dusunmuyorum nıyeyse alinin hamlesı herseyı degıstırıcek gıbı gelıyor bana.

OXFORD
12-12-07, 19:36
Biliyorum canım sadece bana yazmadığını:img-wink::img-wink:..Neyse bu böyle uzar gider:img-icecr.Ama ben de fazlasıyla Nisan'a şu an için kızmış biri olarak cevap verdim..

Özetteki havadan yaptığımız yorumlar tabi bunlar..Bölümü izleyince bu düşündüğüm gibi değilmiş dediğim çok oldu.Bunda da böyle olmasını umuyorum.Çünkü ben bu aşka yeni yeni ısınanlardanım.Öyle dizideki her aşka sırf kavuşsunlar diye ne olursa olsun bir daha bu sahneleri nasıl izlicez,ayy çok şekerlerdi şu sahnelerde diyemiyorum huyum kurusun.Böyle bir zamanlama da Nisan'ın bu tepkisi yerle bir etti beni:):)
Konuların uzamadığı dizimizde(bölüm 13=Nisan gerçeği hemen öğrenir:img-pilot)bunun da uzamayacağını umuyorum..

Evet o sahne beni de çok etkiledi.Ali arkasından koşup gitti o gece diye düşünmüyor değilim:img-blushBu sırada Murat nerde bu da ayrı bir konu.
Nisan'ın Aşık Ali'ye olan tepkisi BABA ALİ'ye inşallah zarar vermez...
Eğer Murat'ı Ali'den uzaklaştırmaya çalışırsa(ki bu düşündüğüm son şey.ama peşin peşin yazayım ben:))Orhan'ın sözlerine bir an kanıp da benim için ondan bir farkı da kalmayacaktır:img-polic

znr
12-12-07, 20:21
Biliyorum canım sadece bana yazmadığını:img-wink::img-wink:..Neyse bu böyle uzar gider:img-icecr.Ama ben de fazlasıyla Nisan'a şu an için kızmış biri olarak cevap verdim..

Özetteki havadan yaptığımız yorumlar tabi bunlar..Bölümü izleyince bu düşündüğüm gibi değilmiş dediğim çok oldu.Bunda da böyle olmasını umuyorum.Çünkü ben bu aşka yeni yeni ısınanlardanım.Öyle dizideki her aşka sırf kavuşsunlar diye ne olursa olsun bir daha bu sahneleri nasıl izlicez,ayy çok şekerlerdi şu sahnelerde diyemiyorum huyum kurusun.Böyle bir zamanlama da Nisan'ın bu tepkisi yerle bir etti beni:):)
Konuların uzamadığı dizimizde(bölüm 13=Nisan gerçeği hemen öğrenir:img-pilot)bunun da uzamayacağını umuyorum..

Evet o sahne beni de çok etkiledi.Ali arkasından koşup gitti o gece diye düşünmüyor değilim:img-blushBu sırada Murat nerde bu da ayrı bir konu.
Nisan'ın Aşık Ali'ye olan tepkisi BABA ALİ'ye inşallah zarar vermez...
Eğer Murat'ı Ali'den uzaklaştırmaya çalışırsa(ki bu düşündüğüm son şey.ama peşin peşin yazayım ben:))Orhan'ın sözlerine bir an kanıp da benim için ondan bir farkı da kalmayacaktır:img-polic

Nisan kendini geri çekti haklı olarak... Abartmdan olabilir tabi... Ama özette öyle bi anlatıyoki "Ali karısını öldürdü şimdi sıra bizde kaçıın..." tavrı sergiliyo sanki Nisan...

Çabuk geçer umarım... Zaten Alinin camda ağlaması içime oturdu... :icon_sorr

badger
12-12-07, 21:54
Orhan karakterinin hayattaki tek 'başarısı', MURAT. Babası Orhan'ın iş anlayışını beğenmiyor, onu orda başarılı, yeterli bulmuyor. Kardeşi onu 'abi' olarak benimsemiyor, (koşulşuz şartsız, onu sırf abisi olduğu için onaylamıyor, sorguluyor, yargılıyor) Karısı ile ilişkisi orta da, 'Koca' olarakta başarısız. Annesi zaten 'evladı' olarak onu bırakıp gitmiş. Orhan herşeyden çok sırf bu yüzden bile Murat'tan vazgeçemez. Ama onun hayattaki varlığı (Serra hariç) Murat üzerinden değer buluyor. Murat'ın gözünde 'Baba' olarak değerli, ve koşulsuz şartsız seviliyor. Murat'ın babası olabildiği için Nisan ona saygı duyuyor. Babası ona Murat gibi bir torun verdiği için onunla gurur duyuyor.

Üstelik hayatı boyunca babasının gözünde 'değerli' olmaya çalışmış, bütün hayatını bu amaç uğruna şekillendirmiş. Yani Murat'ın koca bir yalan olduğu, Orhan'ın tüm hayatının YALAN olduğu anlamına geliyor.

İnsan yeşerttiği bir bitkiden bile vazgeçemiyor, hele ki çocuktan vazgeçmesi, çok kolay bunları kabullenmesi, mümkün değil. Orhanın hayatı daha mutlu bile olsaydı, Murat'tan vazgeçmesi mümkün olmazdı.

Ali'nin, Murat'ın babası olması yeterince onun için tehditken bir de Nisan'la olan yakınlaşması Ali'yi hedef haline getiriyor. Ama Nisan'ın hayatına girecek başka bir insana da izin veremez Orhan, çünkü bu yıllarca Nisan'a söylediği yalanın ortaya çıkması demek. Nisan'ın hayatına kim girerse girsin, Orhan onun içinde çaba sarf etmek zorunda. Gerçeği öğrendiğinde Nisan bu sırrı açık edebilir ki, daha önce bunu yapmak istediğini söylemişti.

Orhan'ın işi çok zor, ama ben bu vesileyle Fİkret Kuşkan'a alkışlarımı gönderiyorum. :happy0064 :happy0064 :happy0064

Şunu aeklemeden geçemem..Orhanın hayatta iki başarısı var:biri Nisan ile olan evliliği- çnkü asil aknl olan bir evlilik ve ne olursa olsun Nisan ona uygun bir eş...ve diğer taraftan Murat,herkes tarafından sevilen bir yeğen, evlat ve torun..Babasınıngözünde her zaman eleştirirlen Orhan, bir tek bu konuda iyi! olduğu sürece eleştirilmiyor..Yoksa attığı adım veya aldığı nefes bile Selim Reşat Bey Babamızın özel standartlarıyla kelepçelenmiş...

Orhan, kasılmışlığın ve beraberinde gelen zavallılığın şahikası...İçinde ne olursa olsun herşey benim! Ben mükemmel çocuğum! Ödüllendirilmesi, takdir edilmesi ve sevilmesi gereken benim diyen küçük hırslı bir erkek çocuk...

işte hayattaki en hakiki başarıları evliliği ve beraberindeki Murat, olduğu için onlara sıkı sıkı yapışmış, saplanmış ve bırakmak istemiyor...:img-cool2

FK yı tebrik etmek istiyorum..Her Orhanın o zavallı ve kasılmış halleri izlediğimde bir tane suratına rahatlaması için! dalmak istiyorum..bknz:diziyi gerçek sanan izleyici..:img-hyste

Bu arada Nisan ın tavırları son derece nomaldi..Çekingenliği, donukluğu normaldi..Orhan gibi asilane bir şekilde ilgi! gören bir kadından, tecrübesizliğinden, artı birde üstüne kısırlığı da eklersek..daha başka nasıl umabilirdik ki?!:img-yes: Nisan, daha aşkı yeni öğreniyor..Başından bir evlilik geçmiş ama erkekler ve ilişikler konusunda son derece deneyimsiz..ve Orhan ile olan evliliğinde aman aman birşeyler yaşadığını da açıkçası sanmıyorum..:icon_whis

Ama Alinin iki bölümdür olmaya başlayan süklüm püklüm halleri beni kızdırıyor..Sanırım aşık olmaya başlamasındandır..İnanıyorum gelecek bölümde, Orhanın anlattıklarından ilk başta etki altında kalacak olan Nisan, Ali'yi dinleyecektir ve ona doğru kaymaya başlayacaktır...çünkü çoktan Aliye abayı yaktı..bir anda paldır küldür salt Orhanın anlattıklarına inanamaz..çünkü onun ne olduğunu da biliyor!...Alinin hep hissettiği samimiyeti adına kalbinin sesini dinleyecektir..En basitinden Alinin dava açıp Muratı kolaylıkla ellerinden alabileceğini ama neden bunu yapmadığını algılamaya ya da sorgulamaya başlayacaktır...Yıl 2007, 1959 aptal aşıkların zamanı değil...:) Nisan duygusal olduğu kadar, gerçekçi ve düşünebilen bir kadın...Orhansa aptal ve kötü bir yalancı...bknz.yalan söylerken o sesinin düşmesine ve yumuşamasına deliriyorum...:icon_whis ve Nisan da Orhanı tanıyor...ehhh! ne olursa olsun Orhana dönmeye de niyeti yok..ama tabii Orhan tersini umut ediyor...ama boşuna umut ediyor o ayrı..
Ne diyecek Nisan bu ilk şok dalgası geçtikten sonra? "Oooh...Orhancım..Sen bizi ve yalanını korumak için bu triplere düştün de onun için mi Piyano öğretmeninin kollarına attın?"diyecek...Hiçç sanmıyorum...Nisan, şu anda Aliyi dinlemeden kendinin kullanıldığını, hain bir planın parçası olduğunu düşünüyor ama kısa bir süre sonra Ali'yi dinleyecektir, bundan eminim...:img-icecr

Bu arada en favori karakterlerim, Numan, Numiş:img-hyste...Mücü ve zerafet..iyi ki varlar..biraz dizinin kasvetini dağıtıyorlar..:)

OXFORD
12-12-07, 22:04
...Yıl 2007, 1959 aptal aşıkların zamanı değil
:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Sen sen ol her zaman HATIRLA(!) BIÇAĞIN SIRTINda olsan bile tarzında birşey yaparlarsa buyrun cenaze namazına:img-icecr

Nisan hakkında söylediklerine kesinlikle katılıyorum.Öyle ummak da istiyorum.Nisan herşeyden önce düşünen bir kadın,sorgulayan bir kadın!!(Şimdi bunu da çürütücek şeyler aklıma geliyor ama susucam:))
Ali'nin şimdiye kadar neden birşeyler yapmadığını umarım kavrayacaktır.
İnsan olan insan pencere kenarındaki ağlamaya dayanabilir mi?
Bu bölüm benim de Nisan ve onun aşkı konusunda ciddi sonuçlara varmama sebep olucak:img-yes:

badger
12-12-07, 22:17
:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Sen sen ol her zaman HATIRLA(!) BIÇAĞIN SIRTINda olsan bile tarzında birşey yaparlarsa buyrun cenaze namazına:img-icecr

Nisan hakkında söylediklerine kesinlikle katılıyorum.Öyle ummak da istiyorum.Nisan herşeyden önce düşünen bir kadın,sorgulayan bir kadın!!(Şimdi bunu da çürütücek şeyler aklıma geliyor ama susucam:))
Ali'nin şimdiye kadar neden birşeyler yapmadığını umarım kavrayacaktır.
İnsan olan insan pencere kenarındaki ağlamaya dayanabilir mi?
Bu bölüm benim de Nisan ve onun aşkı konusunda ciddi sonuçlara varmama sebep olucak:img-yes:

Aynen cenaze namazına buyururuz özgeçan:img-hyste

zaten bir dişi senarist taifesi -HS aklımızı başımızdan alıp bize heyy allahım!:img-swoon dedirtti, sırf forumdaki arkadaşlar için katlanıyorum...Üç tane seyrettiğim dizilerden olan BS, üçüncü olarak seyrettiğim Elveda Rumeliyi katmıyorum, onun gidişatı iyi...aynı akibete yani esas kızın salaklığından ötürü heba olursa...o zaman..herzamanki gibi gelsin yabancı diziler gitsin yabancı diziler olacağım..Bir kere de şu bayık dizi uzatma klişelerine takılmasalarbizim yerli malı yurdum senaristleri...:img-pilot

OXFORD
12-12-07, 22:22
Ben Nisan'dan o konuda umutluyum.:img-yes::img-yes:
Dediğimiz gibi yeterince olgunluğa bir şekilde erişmiş bir kadın o.Kendisinden saklanan gerçeği(onun hayatını etkileyeren)bir şekilde öğrendiğinde tepkilerini doğruca göstericek,hiçbir patika yola sapmadan dümdüz ilerleyecektir.
Orhan ile boşanmasına verdiği karar,davranışları..
Kapısına gelip yalvardığında acıyıp,içeri alıp"lütfen ağlama"tarzında bir söylev çekmeden "sen gidicek bir yer bulursun"demesi:good::good: onu benim gözümde öyle büyüttü ki kararlılık konusunda..
Bir takım sevgili karakterlerimiz gibi abuk subuk davranışlarda bulunmayacağı konusunda çok umutluyum.

Dizimizde onun için seçilmiş bir başka karakter var zaten:img-pilot:img-pilot

sayosh
12-12-07, 22:25
nejatın bıyıklarının gitmesine en çok üzülen eminimki özge sonra ben:icon_sorrah orhan ah!ya ne güzel gidiyodu herşey nie altüst ettin?
özette en merak ettiğim şey alinin planı:bilmim açıkçsı bayağı bi merk ettim.

badger
12-12-07, 22:34
Hangisiymiş o? :img-pilot

Benim derdim dizilerde oluşturulan karakterlerin gerçek karakterler yani yaşadıklarıyla terse düşmeyecek psikoloji içinde olmaları...İnsan Davranışlarına Aykırılığın kitabını yazmamaları..

Nisan, tabii ki kendini enayi yerine ilk başlarda koyulduğunu düşünecek, kızacak veya bir şekilde kendini korumak için Ali'ye kapatacak..ama eğer kendince bir infaz yapacaksa Ali'ye karşı, bunu onu dinlemeden yapmamalı...Ben, özeti daha şimdi okudum..Aklıma takıldı...Umarım Nisan, Orhan'ın ucuz ayak oyunlarına takılıp o köşke dönmeye kalkışmadan Ali ile konuşmaya karar verir..Köşke gitmeye karar verdiği sırada araya Ali'nin planı devreye girerse...gitmekten vazgeçerse..yukarıda saydığın o benim gözümde de prim yaptığı davranışları kıymetini kaybetmeye başlar..

Bir de geç kaldım biliyorum bu yorumumda ama söylemeden geçemeyeceğim..belki konuşulmuştur ama olsun!...yazacağım yine de ...bir önceki bölümde Murat'ın annesini özleyerek yorganın altından onu telefonla arayarak, bana masal anlat dediği sahnede, Nisan ve Muratın halleri ve konuşmaları beni, annelik damarıma tam dokundu ve hüngür şakırt ağlattı..:img-cray::sad53: çok duygusal bir anne-oğul sahnesiydi..:icon_sorr

OXFORD
12-12-07, 22:41
Kesin yapmaz diyemiyorum ben maalesef..Nisan'dan çok umutluyum diyorum çünkü kayda değer cebaplar verdiği,yer aldığı o kadar çok yer var ki..
Ama dizinin kapalı bir kutusu olan bu kadın 10 yıldır nasıl uyutuldu kısırlık konusunda.Diyoruz ki,eğitimini almış,düşünmeyi bilen,kendi kararını fazlasıyla kendi veren bir kadın..
Eee bu kadının eline bir rapor tutuşturdular sen kısırsın diye...Sonraa??Kaldı mı bu olay böyle.Hiç mi araştırmadı kendi başına.Bunlar hep yukarda düşünen,doğru kararlar veren kadınla çelişiyor benim aklımda.Bir cevap bulmaya çalışıyorum ama olmuyor.10 yıl bu...
Buydu işte badger abla,sorgulayan,düşünen kadına ters düşen olay.Bir şekilde de geçiştirilcek gibi duruyor.Tıpkı Orhanların sözde Murat'ın doğduğunu tek bir cümlede geçiştirdikleri gibi.Bunun devamını hala sıktım dişimi bekliyorum:img-cool2

Saima,sorma o konuyu sorma:icon_sorr:icon_sorr...Nejat'ın şimdiye kadar ki oyunculuğu+fiziksel özelliğini birleştirme kabiliyeti yıkıldı bir anda gözümde.Dertliyim bu konuda.Çok şey yazmak isterim(yazdım da Nejat başlığında ama içim daha dolu)yeri değil

meriremail
12-12-07, 23:37
ooooo . :happy0064tek HS den BIÇAK SIRTINA kayan ben değilmişim anlaşılan........:img-wink:

bölüm tam anlamıyla geliyor....
benCe HS gibi uztıp evirip çevirmiyecekler konuları
haftaya...
bölüm başı işte nisan ortamı terk eder....
bir orhan- ali çekişmesi yaşanır....
ertesi gün nisan işe gelmez.....
aliya bir mesajla bundan sonraki işlerini bir arkadaşı tarafından ona yollayacağını falanm söyler..
fragdaki sahneleri görürrüz....
bölüm sonu kavuşma olur gibi geliyor......

ASLINDA KRİTİK BİR BÖLÜM ÇÜNKÜ:(ali-nisan cephesi)eğer bölüm sonu kavuşma olmassa anlaşılan dizinin gidişatı kötü olucak.....
ama eğer kavuşma olursa Hs DEN sonra artık bu diziye daha bi bağlanıcam........

ÖYLE DEĞİLMİ?:icon_sorr

sorfangirls
13-12-07, 01:41
Özge gıbı bende nısandan cok umutluyum ılk basta bocalıycak napıcagını bılemıycek cunku ılk defa tattıgı ask duygusunun bır aldatmacadan ıbaret oldugunu dusunucek kı bu dusuncesınde de alıyle konusana kadar cok haklı olucak. benım tanıdıgım nısan yanı su ana kadar bıze tanıttıkları nısandan ben akıllıca davranıslar beklıyorum ve oylede yapacagına ınanıyorum ıns yanılmamda.

kısırlık konusunun mevzusu da o kadar karısık kı hıc bır sekılde net bır bılgı ve acıklama verılmedı bıze nısan kendını kısır dıye bılıyor ve bızde sadece kısır olmadıgını bılıyoruz o kadar. gecmıste bu konuda ne yasanmıs orhan ne sekılde kandırmıs karısını neler olup bıtmıs bılmıyoruz. nısan gıbı bır kadının nasıl bır yolunu bulup kandırıldıgını cok merak edıyorum hele helekı aradan 10 sene gecmısse. ınsan bunca sene hıcmı rahatsızlanmaz hıcmı bır doktora gıtmez. ya hep aynı doktora gıdıyor orhan tarafından kıralanmıs doktor yada bızım bılmedıgımız bıze aktarmadıkları baska bırseyler daha var.

ntor
13-12-07, 11:18
bu filmin yapımcısı nedense tanıtıma çok önem vermiyor. Sadece pazartesi günü veriyorlar sonra bir haftada toplasanız 1-2 defa veriyorlar o da tek fragman.

OXFORD
13-12-07, 17:00
Tanıtım konusunda son zamanlarda ben de aynı şeyi düşünmeye başladım:img-yes::img-yes:.Mesela haftasonu hep aynı dizilerin tekrar bölümleri oynuyor.
Bir ara tekrar çok veriyorlar bu bizleri olumsuz olarak etkiler yazmıştık ama tekrar konusunda belli bir rota izlese Kanald daha iyi olucak diye düşünmekteyim.

Fragmanı ben de sadece(pazartesi bölüm sonu hariç)pazar ve pazartesi görüyorum..İki gün çok yetersiz bence.
Çoğu kişinin dizide bölüm sonu yazısı çıktıktan sonra ekranı değiştirdiğini göz önüne alırsak:img-pilot:img-pilot

OXFORD
13-12-07, 17:29
Evet bizi duydular mıdır nedir:):)
Kanald'nin bu haftaki yayın akışında PAZAR SAAT 14.30 da Bs görünüyor:img-wink::img-wink:

sorfangirls
13-12-07, 17:51
Özgecım verdıgın guzel haber ıcın cok tesekkurler :img-wink: ıns sonradan bır deısıklık olmazda bızde herkes gıbı dızımızın tekrarını ızlerız :P
aslında burası pek yerı deıl ama aynı seyden herkes gıbı bende sıkayetcıyım tv. de fragmanı pazar harıc hıc gormedım desem yalan olmaz ( bolum sonu dısında ) malum sıte olmasa napardık artık bılmıyorum. :)

Bu arada onumuzde kı yenı bolumu doya doya ızlesek ıyı olur dıger hafta yılbasına denk geldıgı ıcın yenı bolum olmuyacak yanı ıkı hafta kısa bır ayrılık yasıycaz yıne ne kotu dımı :icon_sorr

OXFORD
13-12-07, 18:12
Aaa doğru yılbaşı var..Bu benim hiç aklıma gelmemişti.O zaman umarım yeni yıla giriş bölümü diyebilceğimiz bölümde bizim sinirlerimizi zıplatıcak şeyler olmaz.:img-icecr:img-icecr

Bu taktirde;Nisan mutlaka bu bölümde iyice düşünmeli.Sadece doğru kararı vermesi değil kararı vericeği zaman da çok önemli açıkçası benim gözümde.
Olur da köşke dönmeye kalkarsa,veya Orhan hakkında bir yumuşama belirtisi göstirse:img-cool2:img-cool2sonra Ali'nin planını öğrenip dinlerse ne anlamı kalır:icon_whis:icon_whis

arwen61
13-12-07, 18:41
bende pazartesi saat 10 kuşağında ilk bölümünden beri bir bıçak sırtı izleyicisi olarak ara ara yazmasamda buradaki yorumları okurum imzamdanda anlaşılacağı üzere ben hs ailesindenim:img-wink:

bugünde bakayım dedim ama ne göreyim bizim forumçanlar buraya doğru bir kayış yapmış yorumlar yazmış badger,OXFORD hayırdır hs bizi yeterince gerdi birazda buradamı gerilelim dediniz:)

orhanın yaptığı çok fena birşeydi şimdi kazandığını düşünerek nisanı geri almaya çalışacak ama alinin planını bende çok merak ettim bu arada nejatın bıyıklarının gitmesine üzülmedimde aliyedeki hali çok hoştu o halde olsa bence çok daha iyi olur:img-yes:

alinin planını çok merak ediyorum nisan görünen durum üzere aldatıldığını düşünerek aliden kaçacak,muratıda kaçıracak orhan gözünde haklı duruma düşecek ama ne olacakta ali kendini dinletmeyi başarabilecek acaba?

ali-nisan aşkı gerçektende çok güzel bir yola girmişti keşke biraz daha sürseydide ondan sonra tekleseydi birde ikisi bir araya geldiğinde çalan bir müzik var ya ona bayılıyorum insanın içini ısıtıyor:img-in_lo

inşallah bu dargınlık fazla uzamaz,alinin planı işe yararda orhanda avucunu yalar tek dileğim bu

arwen kaçar benden bu kadar forumuma döneyim hepinize iyi yorumlarbye

OXFORD
13-12-07, 19:37
arwençan,ben hep burdayım:img-wink:..Orda olduğumdan çok burdayım.NİCE'ın diğeri burda ya:img-in_lo:img-in_lo
Asıl siz gelin arada..Öyle detaylı yorum yapan bu sayfada pek olmuyor.Birkaç kişiyiz sanırım haftaiçi burda yazan.Okuyan çok yazan yok hesabı:):)

Müzikler konusunu açmışsın hazır ben de birkaç şey söylemek istiyorum...

Fark edilen bir gerçek mevcut ortada.Sevgili Cihan Sezer'in(müziklerin hepsini)zamanında müzikler insanın kalbini okşuyordu.Fakat sonra hele o acıtasyon sahnelerde çalan bir müzik var ki.Gerçekten beğenmiyorum..Bs jenerik ve aşk melodisi dışında vasat bir müziğe sahip.
Hatırlarsanız bir bölümde Ali baba oğlunu öğrendikten sonra,otobüse binip bir erkek çocuğuna bakmıştı.O sahnede harika bir melodi gelmişti..O melodiyi bir daha duyamadık.Ali&Murat sahnelerinde ah oğlum'dan farklı bir müzik bekliyorum(uz)sayın yetkililer!!

arwen61
13-12-07, 21:59
arwençan,ben hep burdayım:img-wink:..Orda olduğumdan çok burdayım.NİCE'ın diğeri burda ya:img-in_lo:img-in_lo
Asıl siz gelin arada..Öyle detaylı yorum yapan bu sayfada pek olmuyor.Birkaç kişiyiz sanırım haftaiçi burda yazan.Okuyan çok yazan yok hesabı:):)

Müzikler konusunu açmışsın hazır ben de birkaç şey söylemek istiyorum...

Fark edilen bir gerçek mevcut ortada.Sevgili Cihan Sezer'in(müziklerin hepsini)zamanında müzikler insanın kalbini okşuyordu.Fakat sonra hele o acıtasyon sahnelerde çalan bir müzik var ki.Gerçekten beğenmiyorum..Bs jenerik ve aşk melodisi dışında vasat bir müziğe sahip.
Hatırlarsanız bir bölümde Ali baba oğlunu öğrendikten sonra,otobüse binip bir erkek çocuğuna bakmıştı.O sahnede harika bir melodi gelmişti..O melodiyi bir daha duyamadık.Ali&Murat sahnelerinde ah oğlum'dan farklı bir müzik bekliyorum(uz)sayın yetkililer!!

sen yeterki iste çanım ne demek ben ara ara gelirim ama malum yuvamız başka gelip en detaylısından yorumumuzu attırıveririz o konuda hiç şüphen olmasın zaten diziyi hiç kaçırmadan izliyorum bu konuda zorlanmam yani:img-wink:

müzikler konusunda ise kesinlikle haklısın jenerik ve ali ile nisanın karşı karşıya geldiklerindeki müzikten başkası çok kötü müslüm gürses in ah oğlumu çok güzeldi ama oda galiba 1 bölümlüktü hele orhanla serra nın yan yana geldiğinde çalan müziğe hiç dayanamaıyorum aslında bu madem TMC dizisi niye müziğini kıraç yapmamış hayret eğer o olsaydı bu dizi çok daha zevkle izlenebilirdi kanaatindeyim:img-yes:

OXFORD
13-12-07, 22:09
Maalesef Kıraç konusunda katılmıyorum sana...Ben de kendisinin müziklerini çok başarılı buluyorum fakat son dizilerinde hep bir öncekininin tekrarlaması var gibi.Hani Aliye'den sonra hep aynı tarz müzikler sıkmaya başladı..:img-polic
Diziden önce müzikler konusunda tahminler yaparken Kıraç olmasın diye çok söylemişliği var herkesin:):)

Serra&Orhan sahnelerindeki müzik de geriyor beni ama tabi bu sahne gerginliği de olabilir.Fakat dipnot:Serra oynadığı son bölümde iyi bir not almıştı benden:good::good:

Hala,ısrarla,bitmeyecek bir şekilde:):)otobüste çalan müziği bir daha duymak istiyorum:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

badger
13-12-07, 22:17
Evet BS forumçanlarına iyi geceleeeer!:img-icecr:img-icecr

Müzik mi dediniz?..Ben jenerik müziğine bayılıyorum..herşey var orada..oryantal, modern karışımlı çoklu müzik...ali çıktığında daha türkü olan sazın tıngırtısı..Orhan çıktığında zavallı ukalalığını ve asaletini vurgulan çello...Hele ki Nisançıktığındaki o Aşk müziği..kemaneler, klarnetler ve diğer yaylıların o hoş birleşimi...Ben, BS müziklerini seviyorum...ama Ah oğulum! şarkısı hariç..beni seslendirenin sesi yüzünden geriyor..:img-pilot

Nereye kayboldunuz???????:icon_sorr

arwen61
14-12-07, 00:44
Maalesef Kıraç konusunda katılmıyorum sana...Ben de kendisinin müziklerini çok başarılı buluyorum fakat son dizilerinde hep bir öncekininin tekrarlaması var gibi.Hani Aliye'den sonra hep aynı tarz müzikler sıkmaya başladı..:img-polic
Diziden önce müzikler konusunda tahminler yaparken Kıraç olmasın diye çok söylemişliği var herkesin

Serra&Orhan sahnelerindeki müzik de geriyor beni ama tabi bu sahne gerginliği de olabilir.Fakat dipnot:Serra oynadığı son bölümde iyi bir not almıştı benden:good::good:

Hala,ısrarla,bitmeyecek bir şekilde:):)otobüste çalan müziği bir daha duymak istiyorum:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

canım dizi müziği deyince benim aklıma hep kıraç gelir mesela TMC dizisi değil ama "annem"e yaptığı müziklerde gayet güzel ama son zamanlarda toygar ışıklı yıda inanılmaz beğeniyorum yaprak dökümü ve dudaktan kalbe ye hazırladığı şarkılar mükemmel insanın hiç durmadan dinleyesi geliyor:img-yes:

serranın konuşma tarzı,hali çok abartı geliyor bana türkçeside bozuk yurt dışında yaşıyor olabilir bilemiyorum birde rol yaptığı çok belli yani ben fikret kuşkan ın oyunculuğundan aldığım zevki ondan bir türlü alamadım

melisa sözense yine çok iyi nejat işlerlede güzel bir ikili olmuşlar inşallah yeni filizlenen aşk bu dargınlığı aşarda bu iki oyuncuyu daha güzel sahnelerle daha çok izleriz:img-in_lo

edit:badgerim bizim hasta birtek kurtlar vadisini izlerken sakinleşiyor bende onunla izliyorum gerçi çokta zevk alıyorum:img-wink: dizi ancak bitti bende geldim ama sen gitmişsin ne yapalım inşallah yarın akşam hs nin bitiminde görüşürüz:sad53:

ntor
14-12-07, 16:13
14. BÖLÜM

Ali ne plan yapacak acaba??Fikri olan varmı?

sorfangirls
14-12-07, 17:20
ayy resımler geldı super oldu en azından konusucak bırseyler cıktı ortaya :img-wink:

nısanın taksı cagırdıgı sahnede sasırarak baskmasından karısına alı cıktıgını tahmın etmıstım ama alı taksının ıcınden cıkmıs bunu hıc dusunememıstım dogrusu. artık nısanın kacısı yok gıbı muratta yanlarında murat ordayken nasıl konusucaklar anlamadım. yoksa alının baska bır planı dahamı var :icon_whis

OXFORD
14-12-07, 17:29
Arwencim,Canan Ergüder(Serra)hakkında seninle tamamen zıt bir düşüncedeyim..:img-yes::img-yes:
Bana göre dizinin en iyi iki bayan oyuncusundan biri.:good:
Kendisi evet uzun zaman yurtdışında yaşamış,uzun bir süre tiyatro eğitimi almış..
Hayran kalıyorum açıkçası izlerken onu.Hele grip olduğundaki ses tonu inanılmaz harikaydı.Bu kadın gerçekten grip olmuş dedirtiyordu.Çok beğeniyorum..Bs'nin kazandırdığı büyük yeteneklerden olduğunu düşünmekteyim.İtici geldiği için rolü belki sana öyle tutuk gelmiştir.
Ki Melisa'yı bile(diğer başarılı bayan oyuncu olarak karşılaştırma yaptım yanlış anlaşılmasın:):)Yoksa roller farkı tabiki oyuncuyu da etkileyecektir izlerken) bazen tutuk bulurken onun başarısız sahnesini hiç görmedim:good::good:

Fotolara gelirsek..Henüz hepsine bakamadım ama Ali'nin Orhan'ın boğazına yapıştığı foto hoşuma gitti.Adamın damarına basıyor herkes bir şekilde.Zaten fevri bir kişiliğe sahip Ali..O sahneyi hem karakterler açısından hem de Nejat'ın ve Fikret'in muhteşem oyunculukları açısından merakla beklemekteyim:good::good:

sleepinsanity
14-12-07, 17:31
ayy resımler geldı super oldu en azından konusucak bırseyler cıktı ortaya :img-wink:

nısanın taksı cagırdıgı sahnede sasırarak baskmasından karısına alı cıktıgını tahmın etmıstım ama alı taksının ıcınden cıkmıs bunu hıc dusunememıstım dogrusu. artık nısanın kacısı yok gıbı muratta yanlarında murat ordayken nasıl konusucaklar anlamadım. yoksa alının baska bır planı dahamı var :icon_whis

Çok güzel bir nokta yakalamışsın. Gerçekten de Ali-Nisan-Murat bir taksinin içindeler. Murat da Nisan da şaşkın görünüyorlar. Sanırım bu sahne bölüm sonlarına doğru. Çok ilginç oldu bu taksi olayı, bakalım daha neler çıkacak altında. Ayrıca taksi bana iyice bir Mustafa Hakkında Herşey'i hatırlattı nedense :D

arwen61
14-12-07, 17:32
Arwencim,Canan Ergüder(Serra)hakkında seninle tamamen zıt bir düşüncedeyim..:img-yes::img-yes:
Bana göre dizinin en iyi iki bayan oyuncadan biri.:good:
Kendisi evet uzun zaman yurtdışında yaşamış,uzun bir süre tiyatro eğitimi almış..
Hayran kalıyorum açıkçası izlerken onu.Hele grip olduğundaki ses tonu inanılmaz harikaydı.Bu kadın gerçekten grip olmuş dedirtiyordu.Çok beğeniyorum..Bs'nin kazandırdığı büyük yeteneklerden olduğunu düşünmekteyim.İtici geldiği için rolü belki sana öyle tutuk gelmiştir.
Ki Melisa'yı bile bazen tutuk bulurken onun başarısız sahnesini hiç görmedim:good::good:

Fotolara gelirsek..Henüz hepsine bakamadım ama Ali'nin Orhan'ın boğazına yapıştığı foto hoşuma gitti.Adamın damarına basıyor herkes bir şekilde.Zaten fevri bir kişiliğe sahip Ali..O sahneyi hem karakterler açısından hem de Nejat'ın ve Fikret'in muhteşem oyunculukları açısından merakla beklemekteyim:good::good:

serra konusunda haklı olabilirsin ama ben onu hala itici buluyorum mesela birde selin var o da aynı serra gibi konuşuyor sanırım onunda hayatı yurt dışında geçmiş ikiside konuşurken ne bileyim rahatsız oluyorum işte

fotolara henüz bakamadım bir gidip bakayım sonra yorumumu yaparım ama şu alinin orhanın yakasına yapıştığı sahneyi görmek için sabırsızlanıyorum:icon_whis

OXFORD
14-12-07, 17:35
Selin dizideki adı..Leman Yavaş da oyuncunun adı:img-wink:..O öyle konuşmak zorunda(bilmiyorum gerçekten öyle mi biyogrofisi hakkında bir bilgim yok yanlış birşey söylemek istemem)çünkü dizide de Almanya'da uzun yıllar kalmış birini oynuyor..
Ki çok sempatik geliyor bana konuşması.Tabi konuşma konuşulanlardan ötürü de antipatik gelebilir aslında.
Sende de bu ağır basıyor sanırım:):):)

Ama ikisi de çok iyi oyuncular..Başrol diye adı geçen bir isimden daha iyi olduklarını düşünüyorum fazlasıyla:img-pilot:img-pilot:img-pilot

MHH mi dediniz:img-in_lo:img-in_loAysu,başlatma beni Başak diye şimdi susmam biliyorsun:):)

sleepinsanity
14-12-07, 17:47
Ali taksiyi nereden buluyor acaba... Mahallenin taksi durağından mı ödünç alıyor taksiyi. Mahalle demişken şu mahalleyi biraz daha tanıyabilsek keşke. Çaycı vardı bir tek o da öldü zaten. Ayrıca Numan Abi'nin evini de göremedik hiç, bir kere de olsa evine konuk olsak olmaz mı. Ya Numan abi Ali'lere gidiyor ya marangozhanede ya da dışarıda, kahvede zaman geçiriyorlar birlikte. Ben merak ediyorum ne zamandır Numan Abi'nin ev yaşantısını doğrusu. Hayret Leyla Hanım bile daha Numan Bey'ciğinin evine gitmek istemedi daha :icon_whis

Umarım katilin duruşması ve tazminat davasını da unutmamışlar. İkisini de merakla bekliyorum :)

arwen61
14-12-07, 18:33
Selin dizideki adı..Leman Yavaş da oyuncunun adı:img-wink:..O öyle konuşmak zorunda(bilmiyorum gerçekten öyle mi biyogrofisi hakkında bir bilgim yok yanlış birşey söylemek istemem)çünkü dizide de Almanya'da uzun yıllar kalmış birini oynuyor..
Ki çok sempatik geliyor bana konuşması.Tabi konuşma konuşulanlardan ötürü de antipatik gelebilir aslında.
Sende de bu ağır basıyor sanırım:)

Ama ikisi de çok iyi oyuncular..Başrol diye adı geçen bir isimden daha iyi olduklarını düşünüyorum fazlasıyla:img-pilot:img-pilot:img-pilot

MHH mi dediniz:img-in_lo:img-in_loAysu,başlatma beni Başak diye şimdi susmam biliyorsun:):)

yok ben konuşulanlardan rahatsız değilim sadece ikisinede bu konuşma tarzları yüzünden ısınamadığımı söylüyorum yoksa yaptıklarıyla hiçbir ilgisi yok canım:img-wink:

oyunculuklarına bir lafım yok asla kötü oynamıyorlar ama işte insan birini sevemedimi sevemiyor bende ne serraya ne seline (ikisininde adı s ile başladığındanmıdır nedir:) ) ısınamadım ileride belki bu fikrim değişir bilemiyorum ama senin bahsettiğin diğer başrol oyuncusu vildan atasever sanırım onu dizi başlamadan tanıtımlarında ilk gördüğümde çok şaşırmıştım hatta bu kadar üst düzey oyuncuların arasına nasıl girebilmiş diye düşündüm tabi bunda aldığı ödülünde payı olabilir ama benim bu dizideki favori bayan oyuncum melisa sözen onu ilk defa bıçak sırtında bu kadar çok beğendim:img-yes:

glhn
15-12-07, 12:17
bs'nin bi fargmanını daha gördüm gerçi pek yeni sayılmaz sadece araya mehmet'li bi sahne koymuşlar o kadar geri kalanı aynı. mehmet ve orhan murat hakkında konuşuyolardı mehmet orhana muratın herşeyi, ailesini bi anda bırakabileceğini mi sanıyosun gibilerinden bişeyler diyodu tam replikleri unuttum şimdi ama ztn çok kısa bi sahneydi bi anda geçti gitti valla bişey anlamadım dediğim gibi geri kalan diğer sahneler aynıydı. bi haber vereyim dedim:img-yes:

bu 2 oldu önceki hafta da pztsi mehmetsiz bi frgman vermişlerdi sonra birden cmrtesi ayni frgmnı araya mehmeti de koyup bi daha verdiler tabi yine diğer sahneler aynı.neden böyle yapıyolar anlamadım şunu en başta yapıp pzrtesi günkü frgmana mehmeti de koyup cmrtsi bi daha uğraşmasalar ya..

glhn
15-12-07, 14:32
az önce dediğim frgmanı yeniden gördüm orhan mehmete'başka şansımız yok oturup alinin bişey yapmasını mı beklicez' diyo..mehmet de ona 'peki murat; sence hazır mı ailesini arkadaşlarını terk etmeye' diyo.

ay yoksa orhan, muratı ve nisanı fln alıp yurtdışına gitmeyi mi planlıyo?mehmet öyle bi laf ettiğne göre.. valla orhandan beklenir daha önce de muratı sırf aliden uzaklaştırmak için okul bahanesiyle yurdışına göndermeye kalkışmamış mıydı?:img-cool2

sorfangirls
15-12-07, 15:06
evet canım bende ızledım az once fragmanı murat hakkında konusuluyor ama orhanın planının ne oldugunu tam olarak anlamadım. mehmet sence murat hazırmı aılesını arkadaslarını terk etmeye dıyor sanırım muratı yurt dısına gondermeyı planlıyor ben oyle dusundum ama bakalım

znr
15-12-07, 15:34
evet canım bende ızledım az once fragmanı murat hakkında konusuluyor ama orhanın planının ne oldugunu tam olarak anlamadım. mehmet sence murat hazırmı aılesını arkadaslarını terk etmeye dıyor sanırım muratı yurt dısına gondermeyı planlıyor ben oyle dusundum ama bakalım

O zaman Orhan saçmalamış olur... Ortalık karışır... Zaten bunu Nisana kabul ettirebilirmi bilmiyorum... Ama o da Aliden uzak durmak isterse cümbür cemaat giderler... Diyelim böyle bişey oldu Ali davada açamaz çünkü Orhanın anlattığı Ali olmuş olur... Özelliklede Nisanın gözünde... O yüzden böyle bişey olmaz heralde... Tabi Orhandan beklenebilecek bi davranış onu kabul edelim...

Ben Ali abisini sürekli gören Murata birden gelen ayrılığı nasıl anlatıcaklar onu merak ediyorum bide... Ali Orhanın konumuna düşücek bide... Okul kapısına gelip 1-2 dk görüşüp sarılmayla yetinicek maalesef...

sorfangirls
15-12-07, 20:18
fragman da bır sahnede nısan muratla konusuyor ve murat yuzunu asıyordu ıstemedıgı bırsey oldugu bellıydı aceba orda nısan yurt dısına gıtme olayından falanmı bahsedıyor murata orhan ılk dızının basında da boyle bır karar almıs sonra nısan kabul etmeyınce vazgecmıstı yenıden aynı fıkrını benımsetmeye calısıcak sanırım. :icon_whis

sayosh
16-12-07, 16:09
bu bölüm biraz hüzünlü olacağa benziyo:img-yes:bu yurtdışı filan kafamı çok arıştırdı..bi resimde ali-nisan-murat aynı taksinin içindeler alinin planı onları kaçırmak olmasın:img-blushuçtum:happy0064
nejat işler bıyıklarını istiyoruz...bari azıcık sakal bırak:icon_sorr:sad53:

serencebeyli
16-12-07, 23:06
orhana iyice sinir olmya basladım.aslında dusununce yaptıgı hersey muratı kaybetme korkusu yuzunden ama yine de sinir oluyorum :img-cool2

gecen bolumde ali ye de cok kızdım.nisana seni gordugum ilk gun seni opecegimi biliodum dedi. ben nisanin yerinde olsam adama bak sapıkmıdır nedir hep bunu mu dusundu derim :icon_evil ama nisan sanki hosuna gitmis gibi guluo cok kızdım :fighting2

ntor
17-12-07, 11:01
Bu akşamki bölüm çok güzel olacak.Nisan ın kafası allak bullak oldu.Bakalım ali ile ne yapacaklar.

forgetmenot
17-12-07, 14:04
ay yoksa orhan, muratı ve nisanı fln alıp yurtdışına gitmeyi mi planlıyo?mehmet öyle bi laf ettiğne göre.. valla orhandan beklenir daha önce de muratı sırf aliden uzaklaştırmak için okul bahanesiyle yurdışına göndermeye kalkışmamış mıydı?:img-cool2

Büyük ihtimal öyle olacak.Orhan'da nasılsa para çok,güç çok, gönderiverir onları yurtdışına!Nisan'ın bilmediği Ali'nin planı eğer Murat'la Nisan'ı kimsenin bilmediği yere götürmekse bu çok tehlikeli bir iş,yakalanırsa,Nisan'ı da ikna edemezse,adam kaçırmaktan kesin hapse koyarlar.Bu arada Nisan'ın evinin önünde gözlerinde yaşlarla beklemesi pek dokunaklı .Nisan'da Orhan'ın yanında yaşamaktan ona benzemiş,katı yürekli kadın nasıl da perdeyi indiriveriyor Ali'nin yüzüne karşı!:icon_sorr Bu olaylar sıradında Mehmet'in de ağbisinin tarafını tutması hiç şaşırtıcı değil.Ali ancak çok zengin olur,Murat'ı alıştığı seviyede yaşatabilirse onun babası olmayı hakkedecek tonunda konuşmadı mı Güneş'le??Şu Güneş'le Ali'nin kaybolmuş babaları bir ortaya çıkıverse!!Tabii kabarık bir cüzdan ve bankada yüklü bir hesapla!!:D

eolaa
17-12-07, 16:06
dizi bana cok gercekci geliyor...bunun altında yatan bir suru sebep var senaryo abartılı deil,
oyuncu kadrosu mukemmel,
dizi sinema gibi cekiliyor
efektler harika,
cok fazla ask, cok fazla dram, cok fazla komedi yok.hepsi dengeli durumda,
ve ennnnn önemlisi
dizideki karakterler iyi yada kötü olarak bölünmemiş iyi karakterlerinde bazı yanlışları oluyor ve bunu görmek gercekcilik hissini artırıyor,
dizilerin bölünerek cogaldıgı su gunlerde severek izledigim iki dizeden biri (dieri hatırla sevgili):icon_whis

buarada suanda ali ile nisanın arasının bozulması cok normal dizi sona yaklaşmıyor gunlukguneşlik gidemezya:) üzülmeyiniz metin olunuss...sevgiler...:img-wink:

znr
17-12-07, 16:52
fragman da bır sahnede nısan muratla konusuyor ve murat yuzunu asıyordu ıstemedıgı bırsey oldugu bellıydı aceba orda nısan yurt dısına gıtme olayından falanmı bahsedıyor murata orhan ılk dızının basında da boyle bır karar almıs sonra nısan kabul etmeyınce vazgecmıstı yenıden aynı fıkrını benımsetmeye calısıcak sanırım. :icon_whis

Başta olmaz dedim ama sanırım haklısın... Orhanın Muratı yurtdışına gönderme planı var... Ve bu sefer Nisana kabul ettirmesi zor olmaz... Nisan çok ürkek şu anda o psikolojiyle her şeyi yapabilir nasıl olsa... Orhan ne zaman ne yapacağını iyi biliyor...

OXFORD
17-12-07, 18:19
İki gündür giremedim bu arada tekrarı ve fragmanı izleme şansım oldu.

Orhan'ın Nisan ve Murat'ı yurtdışına götürme planı yazılmış..Bu konuda ben de böyle düşünüyorum:img-yes::img-yes:Fakat Orhan'ın bu planından çok Nisan'ın bu plan karşısındaki tavırları benim için önemli.Bir insanın ne kadar kafası karışırsa karışsın,Nisan salak bir kadın değil kendi ilişkisini bir yana bıraktığında Ali'nin kötü biri olmadığını da biliyor.Ali'den öcü gibi çocuk kaçırmayı düşünmesinin ne anlamı var.Sırf entrika olsun diye Nisan karakterine bunu düşünmeyi yazmışlarsa bu karakter hakkındaki olumlu düşüncelerim değişicek gibi.:icon_sorrKi bu Nisan-Ali aşkına duyduğum güveni,mutluluğu de olumsuz etkileyecektir.
Umarım sadece Orhan'ın düşünmesi ve bunu Nisan'a söyleme aşamasında kalır bu plan..Nisan'dan Orhan'a gelen "ders verme"anlamındaki sert cevaplardan birinin de bu teklif edildiğinde gelmesini çok istiyorum:img-blush:img-blush
Bkz=Sen gidicek bir yerden bulursun:good::good:

Mehmet hakkında Ali'nin tarafında olur diye düşünüyordum ama bu bölümün tekrarını izleyince bu konuda tereddüte düşmeye başladım.Mehmet her ne olursa olsun abisinin yanında olucak gibi:img-pilot:img-pilot

demetarss
18-12-07, 00:10
Kaybolmak iyidir, yok olursun, hiç olursun, eğer şansın yaver giderse kendini yeniden bulursun...

Dibe vurmak da iyidir,bir gayret suyun üstüne çıkarsın...

Di mi???

duar
18-12-07, 00:40
Kaybolmak iyidir, yok olursun, hiç olursun, eğer şansın yaver giderse kendini yeniden bulursun...

Di mi???

Canım demetarsscığım, az önce sana sadece bu replik için yazdığım kopyacılık ve kendini tekrar etme sorunsalı gittikçe büyüyor... Adaletsiz dünyanın adaletini yine kendi yöntemleriyle çözen "kahraman" mız/lar sahnede... üstelik yöntem dahi aynı... Bu yöntemi önceki projelerinden mi tekrar ettiler yoksa öbür projeyi allah havale ettikleri ve bu projeye yöneldikleri zaman bu proje için tasarladıkları kaçırma sahnesiyle diğer projenin sahneleri mi karıştı.

Gelinen noktada ortaya bir karışık mı çıktı??? Ne oldu??? Anlayan biri var mı???

dilekce
18-12-07, 00:48

Di mi???

Bu diziyi keşke 3 5 seneler sonra yapsalardı..Keşke yaram tam iyileştikten sonra yapsalardı ...En azından bunu kendi adıma söyleyebilirim. ..
İster istemez her kelimede Neşe , Gaye ve diğerlerini hatırlamaktan konuya adaptede sorun yaşıyorum.
Öyle ki ikili konuşmalarda bunları söyleyebilir, şunu da söyletmişlerdi gibi içseslerle karşılaşıyorumm.. Tıpkı bu sözler de ki benzerlikte yaşadıklarım gibi.

duru_
18-12-07, 00:55
evet yine super bir bolum izledik...
yaa su paris isi olsaydi uzulurdum.. vaybee nasil plan ama yapmis Ali...
oglu icin hersey yapanlardan bir baba ... supersin Ali... sukur bu sefer fragmani kacirmadim.. dag evine mi gidiyorlar acaba.. orman gibi bir yer... Ali pencelerini acmak zorunda kaldi.. arada evlat var cunki.. bakalim Orhan ne tepki vericek.. o da yazik ne guzel srrayla rahat rahat gorusucekti :)) olmadi simdi ama dimi Orhan efendii...

Bah35
18-12-07, 00:58
Arkadaslar, dizinin son sahnelerinde ne oldu lütfen yazarmisiniz. Bilgisayarim takildi seyredemedim. Tesekkürler.

duar
18-12-07, 01:00
Ben gerçekten anlamıyorum. Neden yapıyorlar bunu????

Ne gerek vardı Selim Reşat'ın hastalığı sebebiyle evlenmekten vazgeçmesine???? Bu klişeden ne umdular??? Bu hikayeye ne kattı??? Bu dizinin böyle ucuz numaraları ihtiyacı yok ki...

Kaçırma olayı gayet güzel aslında. Ama daha üzerinden 1 yıl bile geçmemişken, aynı senaritlerin çok benzer sebeplerle "dünya adaletsiz bir yerdir" bir kaçırma hikayesi izlemişken, bu sahne tüm büyüsünü, en azından önceki diziyi takip edenler, açısından yitirmiştir...

Replikler ise belirli şaplonları hatırlatıyor. Belirli replik çeşitlemelerinin hikayenin çeşitli yerlerine yerleştirip, etkileyici sahneler yaratılmak istendiğini basbas bağırıyordu...

Biliyorum ki çok daha iyi şeyler çıkabilir ortaya ama ara ara böyle kısırlıklar yaşanıyor. Hayret ve yine hayret....

Bu bölüm Orhan'a deli oldum. Bir insan bu kadar mı çığrından çıkar. herşeye razı. Oğlundan uzak kalmaya dahi razı. Yeterki foyası ortaya çıkmasın.

demetarss
18-12-07, 01:06
Ben gerçekten anlamıyorum. Neden yapıyorlar bunu????

Ne gerek vardı Selim Reşat'ın hastalığı sebebiyle evlenmekten vazgeçmesine???? Bu klişeden ne umdular??? Bu hikayeye ne kattı??? Bu dizinin böyle ucuz numaraları ihtiyacı yok ki...

Kaçırma olayı gayet güzel aslında ama daha üzerinden 1 yıl geçmeden önce aynı senaritlerin çok benzer sebeplerle "dünya adaletsiz bir yerdir" bir kaçırma hikayesi izlemişken, bu sahne tüm büyüsünü en azından önceki diziyi takip edenleraçısından yitrimiştir...

Replikler ise belirli şaplonları hatırlatıyor. Belirli replik çeşitlenemerinin hikayenin çeşitli yerlerine yerleştirip etkileyici sahneler yaratılmak istendiğini basbas bağırıyor...

Biliyoum ki çok daha iyi şeyler çıkabilir ortaya ama ara ara böyle kısırlıklar yaşanıyor. Hayret ve yine hayret....

Bu bölüm Orhan'a deli oldum. Bir insan bu kadar mı çığrından çıkar. herşeye razı. Oğlundan uzak kalmaya dahi razı. Yeterki foyası ortaya çıkmasın.

Hayır benim anlamadığım da şu. Herkes oğlunu düşünerek bunu yapıyor sözde, oysa hırpalandıkları o çocuk. 2 günde parise gitmeye karar verilip gidiliyor, çocuğu hazırlamak yok, dilini bile bilmediği bir ülkede yeni bir hayata başlayacak.

Bu kadar bencil bir anne baba da kalacağına oğlu için her fedekarlığı yapmaya çalışan asıl babasına gitsin daha çabuk toparlar, yoksa bu çocuk bunların elinde korkarım ruh hastası olacak!!!

blue&blue
18-12-07, 01:07

Di mi???

Suda şişmiş bir balon gibi yükselirsin... Ha bir de, dibe vurmak iyidir. Daha kötüsü yoktur. gibi benzeri aynı yere çıkan benzetme yolları farklı bir söylem olmuş. Tabi ki benim de içim titredi. Hele sonunda bir kaçırma var ya! Ve bu kaçırma girişimine yardımcı olan yardımcı oyuncu var ya! :icon_sorr

Neler oluyor a dostlar???? :sad53:

duar
18-12-07, 01:08
Hayır benim anlamadığım da şu. Herkes oğlunu düşünerek bunu yapıyor sözde, oysa hırpalandıkları o çocuk. 2 günde parise gitmeye karar verilip gidiliyor, çocuğu hazırlamak yok, dilini bile bilmediği bir ülkede yeni bir hayata başlayacak.

Bu kadar bencil bir anne baba da kalacağına oğlu için her fedekarlığı yapmaya çalışan asıl babasına gitsin daha çabuk toparlar, yoksa bu çocuk bunların elinde korkarım ruh hastası olacak!!!

Mehmet'i haklı buluyordum. Murat için iyi olanın şu an ki anne babaısnın yanında kalması alışık olduğu hayatı yaşaması gerektiğini düşünüyordum.
Ama dediğin gibi bu saçmalık. Hele Orhan gibibir baba kendi çıkarı için sınırı olmayan bir adam daha neler yapar düşünemiyorum bile....

sleepinsanity
18-12-07, 01:12

13. Bölüm'de gerçekten çok sinirlenmiştim ben de buna. Bir kere de korkmadan tüm gerçekleri söyleyen bir karakter izlesek olmaz mı demiştim hatta... Gönül Hanım'ın raporu bulması da çok kolay oldu doğrusu. Selim Reşat hem ortalık yere bırakmış hem de nasıl buldun diye şaşırıyor :D Bu klişelerin dışında gene büyük bir zevkle izledim Gönül Hanım-Selim Reşat sahnelerini, hem çekimler hem oyunculuklar açısından son derece doyurucuydu.

Bu yoruma ben de katılıyorum. Korkuyu anlayabiliyorum, telaşı anlayabiliyorum, güvensizliği anlayabiliyorum, herşeyin daha iyi olacağını düşünerek bir an önce kaçıp gitme isteğini de anlıyorum ama bir kez daha düşünüp tartarak düşünmeden böyle büyük bir kararın uygulanmasını anlayamıyorum. Üstelik o son derece içten gözyaşlarına rağmen. Yani Ali bir hamlede bulunmasa Nisan ciddi ciddi gidecekti arkasına bile bakmadan. Bunu anlayamıyorum işte.

blue&blue
18-12-07, 01:14
Mehmet'i haklı buluyordum. Murat için iyi olanın şu an ki anne babaısnın yanında kalması alışık olduğu hayatı yaşaması gerektiğini düşünüyordum.
Ama dediğin gibi bu saçmalık. Hele Orhan gibibir baba kendi çıkarı için sınırı olmayan bir adam daha neler yapar düşünemiyorum bile....

Mehmet de olmasa zaten doğrunun ne olduğunu anlayacak bir taraf göremiyorum. Sanırım kendisi bu dizide doğru olanı temsil ediyor. Diğer iki taraf da ne amaçla olursa olsun duygusal yaklaşıyor olaya... Ve saçmalayabiliyor. Nisan'ın Murat'ı Paris'e kaçırma planı saçmalık ötesi. Ali'nin topunu birden kaçırma çalışması da keza öyle... Orhan ise bu durumların en saçma hareket edeni zaten. O ezelden beridir öyle geldi öyle de gider gari...

Elim klavyeye değmişken şu kapı aralığı hesaplaşmasını da atlamayayım...O ne güzel bir sahneydi öyle! Çok sevdim... Bir de o kapı, zinciri açmak amaçlı kapansaydı herşey daha da anlamlı olacaktı. :img-in_lo

FEL!ADE
18-12-07, 01:15
dibe vurmak, yok olup kendini yeniden bulmak, yeniden yüzeye cikmak edebiyatina hep ilgim olmustur.
bunun cesitli versiyonlarini izliyor olmaktanda memnunum.
elinden yitip gidenleri farkedip; ardindan dagilan bir adamin hikayesine uydugu icin sahsen bu ifadenin kullanmasini yadirgamadim.

senaristlerin bu konuya olan özel ilgilerinin oldugunu varsayiyorum, tüm bu iyimserligim onlara karsi icimde hic öfke kalmadigindandir sanirim.

ben begendim, egreti degildi, anlamliydi.
basari ile dudaklardan döküldü..
kendime iyi ki dizi senaristlerini takip ediyorum dedim. benzer bir konusmayi yine onlarin cümleleri ile duymus olmak insana tanidik geliyor, güven veriyor. ayni dili konusuyoruz dedirtiyor. iyi olmus iyi : )

neyse su an icin uzatmak anlamsiz..
ben daha cok bu güzel, akici ve sevgi dolu, bagris cagris olmadan konusabilen insanlarin hayatini izledigim icin memnunum.
bu seviyede yasayan insanlarin bayagi olmayan nezih konusmalari izlenilesi bir sey benim icin..

o kadar arabesklesmis, ajitasyon , uydurma sahnelerle dolu yapimlardan farkini her bölümde farketmek hos bir duygu.

Nisan ve Murat in paris yolculuguna cikmadan Ali ile konuyu etraflica konusmalari yararli olacak..
Nisan da, Orhan nin daha önce gectigi asamalardan gececegini tahmin ediyorum.
Ali ile yüzlesmeden kacamazdi, ancak Ali ye ileride ayni hislerle yaklasacagini sanmiyorum.

Selin Ali konusmasini ise cok begendim, otel odasinki öfke duygusunun sevilen adami görmemeye tercih edilmesi hos yansitildi. o sahnede ve Serra sahnesinden severken sevilmeme halini izledim.. su günlerde hissetiklerimle yüzlesmek gibi güzel bir tat verdi bana,.

tutku bitince yerini öfkeye birakyor demislerdi bir yazida,. öfkede tutku gibi yasamasi keyifli bir duygu..
konulari karistirmadan burada birakayim..

Türk Tv sinin gercek anlamda farkli dizisine emek verenleri Selamliyorum..

ilginc bir tespitim oldu, Selin nin otel odasi baska bir dizi kahramaninin yakin zamanda kaldigi odaya cok ama cok benziyordu.. mekan sIKINtisi var sanirim :img-wink:

duar
18-12-07, 01:17
......

Elim klavyeye değmişken şu kapı aralığı hesaplaşmasını da atlamayayım...O ne güzel bir sahneydi öyle! Çok sevdim... Bir de o kapı, zinciri açmak amaçlı kapansaydı herşey daha da anlamlı olacaktı. :img-in_lo

Tek sevdiğim sahneydi ama bir ara ne olur yere çökmeyin. Ne olur artık dayanamıyorum psikolojisine girmeyin. Hesaplaşmanızı ayakta da yapabilirsiniz. N eolur başka bir sahnenin kopyası olmasın diye yalvardım durdum... sahneyi de kaçırdım galiba...

Bu kadar iç sesle dizi izlenmez ki!!!!!

zeynep.
18-12-07, 01:19
güzel bölümdü.nejat bıyıksızda yapacağını gösterdi.zaten ondan şüphem yoktu.süper aktör...
yaşına göre batuhanıda beğendim...
fragmanı görünce rahatladım.selinde alinin hayatından çıkmıyo bi türlü...
bu hafta alinin baba yönü ortaya çıktı ona sevindim ben...

sleepinsanity
18-12-07, 01:21
Ben karakterlerin böyle güzel işlendiği bir dizi daha izlememiştim daha önce. Öyle gerçekler ki, zayıflıklarıyla sağlam yönleriyle. Ne tamamen attığı adımla hak verdiğim ne de yaptığı tüm hareketlerle haksız bulduğum bir karakter dahi yok. Çok gerçekler işte. Yan karakterlere kadar bütün karakterleri çok derin buluyorum, yüzeysel olan karakterleri de gittikçe açıyorlar ya bu çok hoşuma gidiyor. Selin ve annesinin ilişkisini işledir mesela bu bölümde. Zaman içerisinde Leyla Hanım hakkında, Serra hakkında, Zerafet hakkında da daha çok bilgi sahibi olmak istiyorum. Özellikle de Leyla Hanım aklımda sadece Numan Bey'cim diyen bir hanım olarak kalmasın istiyorum, eminim onun da bir hayat hikayesi vardır.

blue&blue
18-12-07, 01:23
Tek sevdiğim sahneydi ama bir ara ne olur yere çökmeyin. Ne olur artık dayanamıyorum psikolojisine girmeyin. Hesaplaşmanızı ayakta da yapabilirsiniz. N eolur başka bir sahnenin kopyası olmasın diye yalvardım durdum... sahneyi de kaçırdım galiba...

Bu kadar iç sesle dizi izlenmez ki!!!!!

Ali'nin ilk çöküşünde ben de aynı hisse kapıldım. Orhan da o kapının önünde çöküntü yaşamıştı. Ama bu sefer bir fark vardı. Nisan da çöktü ve sadece yüzlerinin yarısı ile hesaplaştılar. Aslında ne kadar anlamlıydı. Kimse tam değildi. Ne öncesinde ne de o anda... :img-wink:

Fragmandan anladığım kadarıyla da göz göze can hıraş bir hesaplaşma bekliyor bizi. O gözler o şekilde birbirine kenetlenirse dudakların ya da kolların kenetlenmeyeceğine asla ihtimal vermem. Hem tutkunun gereği sanırım hem de senaristlerin huyu!!!

alamehmet
18-12-07, 01:28
Öncelikle çok feci kırıcı oluyorsunuz Şengiller diyerekten başlamak istiyorum :)
Hayır daha yakın zamanda diğer tarafta az biraz yalvardık,yapmayın bunu bize lütfen diye rica ettik...

Ama pek işe yaramamış,gördüm/k :icon_sorr
Pek diyecek bir şey yok ne diyeyim...Devam edin buyrun biz sizi tutmayalım :)

Bölümde duble blue ablamın da dediği gibi, en çok beğendiğim sahne o kapıdaki sahneydi :img-in_lo

Hakkını yiyemem ikiside mükemmeldi.Nisan o kapıyı kapattığında,tekrar açılacak diye bekledim ama beyhude bekleyişlerdeydim :)

duar
18-12-07, 01:29
.......

.
Ali ile yüzlesmeden kacamazdi, ancak Ali ye ileride ayni hislerle yaklasacagini sanmiyorum.

Selin Ali konusmasini ise cok begendim, otel odasinki öfke duygusunun sevilen adami görmeye tercih edilmesi hos yansitildi. o sahnede ve Serra sahnesinden severken sevilmeme halini izledim.. su günlerde hissetiklerimle yüzlesmek gibi güzel bir tat verdi bana,.

......

Bardağa dolu tarafından bakabilmek daha büyük marifet ama ben bunu başaramıyorum. Aynı replikleri duyunca, anlatacak başka bir şeyleri yok mu sorusu geliyor aklıma...

Bu akşam Selin ve Ali'nin otel odasında konuşmasında aklımdan geçenleri paylaşmak istiyorum;

Ali, Nisan'a aşık değil mi acaba???? Sadece oğluna böylesine sevgi duyan bir kadına duyduğu hayranlığın yanlış anlamlandırması mı??? Nisan da yaşadığı buhran sonucu mu Ali'ye doğru çekildi??? Boşanma süreci çok yıpratıcı bir süreçtir. Bu sırada yanında olan ve destek gördüğü insana karşı farklı hisler mi duydu ama acaba bu aşk mı???

Acaba bu dizi de ilerleyen günlerde Ali-Selin aşkına mı sahne olacak??? Diye düşündüm düşündüm durdum...

sorfangirls
18-12-07, 01:34
ne yalan soylıyeyım nısandan boyle bır karar acıkcası hıc beklemıyordum. kararın orhandan cıkıp nısana benımsetmesını beklıyordum ama tam tersı oldu ve ters kose oldum dıyebılırım. nısana cok ama cok kızdım nasıl boyle bırsey yapabılır bu kararı alabılır anlamıyorum. gercekten cok bencılce davrandı. oglunu degıl sadece kendını dusundu bence. nısanı ne kadar cok sevsemde hatalarını gormezden gelemem ve karsısında duran tepkı gosteren ılk kısı olurum. ve sımdıde bu durum soz konusu.

alıye karsı verdıgı tepkılerde ona kızamam kızmadımda kendınce cok haklı vermesı gereken tepkıde buydu. hangı anne olsa aynı tepkıyı gosterırdıde ama vermıs oldugu karar cok acele oldu. bu kadar oldu bıttıye getırmelerı cok sacma. okulun orda karsılastıklarında alıden korktu hemde cok korktu ve bu kararı aldı. ama hıcmı tanımadı alıyı ben onu anlamadım. dusunuyorum bu konuda ona hak verebılırmıyım dıye ama veremıyorum en ıyısı bıraz daha sakın kafayla dusuneyım :icon_whis

koske gıdıyorlar zıyarete daha kararı acıklıyorlar bır bakıyoruz ertesı gun gıdıyorlar masallah bu ne hız ıslemler ne cabuk halloldu oyle sastım kaldım dogrusu. acabe gun atlaması olduda benmı kacırdım dedım ama yoo ole bırsey olmadı.:icon_whis

alının yapmıs oldugu davranısta tam yerındeydı adam napsın sımdı goz gore gore gıtmelerıne seyırcımı kalsın. ohh cokta ıyı yaptı kusura bakmasın ama bıraz hakettı nısan bunu. sen oglanı ondan kacırırsan oda sızı kacırır.

ahhh nısan alabıldın bu kararı benı cok sasırttın :icon_sorr

FEL!ADE
18-12-07, 01:37
Bardağa dolu tarafından bakabilmek daha büyük marifet ama ben bunu başaramıyorum. Aynı replikleri duyunca anlatacak başka bir şeyleri yok mu sorusu geliyor aklıma...

Bu akşam Selin ve Ali'nin otel odasında konuşmasında aklımdan geçenleri paylaşmak isteyorum. Ali, Nisan'a aşık değil mi acaba???? sadece oğluna böylesine sevgi duyan bir kadına duyduğu hayranlığın yanlış anlamlandırması mı??? Nisan'da yaşadığı buhran sonucu mu Ali'ye doğru çekildi. Boşanma süreci çok yıpratıcı bir süreçtir. Bu sırada yanında olan ve destek gördüğü insana karşı farklı hisler duyabilir. Ama acaba bu aşk mı???

Acaba bu dizi de ilerleyen günlerde Ali Selin aşkına mı sahne olacak??? Diye düşündüm düşündüm durdum...

olumlu olmakla ilgisi yok aslinda, her bölümü ayni hislerle izlemiyorum. birebir benzer düsüncelere kapilmiyorum dogrusu.. bir kac bölüm önce bendeniz de sizler gibi verip veristirdim. yapmayin , olmaz dedim :img-wink:
ama bu konuya zafim var, üstüne iyi de oyunculukla epey güzelesmis.

Ali nin Nisana asik olduguna dair bastan beri süphem vardir benim, hatta inanmakta cok zorlaniyorum.
bir kac ask repligini duymasam düsündücelerim daha rahat olacak, kafami bulandiran bir kac replik yüzünden yazmiyordum.
bahsetin, bende acayim konuyu :)

Ali nin Muratan sonra Nisana baglandigini gördüm. Nisana olan hissleri ask mi bilemiyorum, emin degilim kisacasi.

bense Selin Ali askini bastan beri istedim, istiyorum, isteyecegim :)
olmayacak bir aska umut baglamak gibi bir özgürlügüm var nasil olsa, kimse beni tutamaz DUR diyemez :img-wink:

duar
18-12-07, 01:44
olumlu olmakla ilgisi yok aslinda, her bölümü ayni hislerle izlemiyorum. birebir benzer düsüncelere kapilmiyorum dogrusu.. bir kac bölüm önce bendeniz de sizler gibi verip veristirdim. yapmayin , olmaz dedim :img-wink:
ama bu konuya zafim var dedim ya üstüne iyi de oyunculukla epey güzelesmis.

Ali nin Nisana asik olduguna dair bastan beri süphem vardir benim, hatta inanmakta cok zorlaniyorum.
bir kac ask repligini duymasam düsündücelerim daha rahat olacak, kafami bulandiran bir kac replik yüzünden yazmiyordum.
bahsetin, bende acayim konuyu :)

Ali nin Murat an sonra Nisana baglandigini gördüm. Nisana olan hissleri ask mi bilemiyorum, emin degilim kisacasi.

bense Selin Ali askini bastan beri istedim, istiyorum, isteyecegim :)
olmayacak bir aska umut baglamak gibi bir özgürlügüm var nasil olsa, kimse beni tutumaz DUR diyemez :img-wink:

Doğrusu utana sıkıla yazmıştım. Yanlız kalacağımı düşünmüştüm ama DUR mak bilmiyor insan işte...:icon_whis

İlk kez bu bölüm çok yoğun bir his yaşadım bu konuda ama fragman ne yazık ki bu tezime aykırı... O kavgadan sonra bir yakınlaşma olacak. Ama asla öpüşmezler... Beklemiyorum zaten:img-wink:

Bir de Serra var ki... Bu kadıncağız'ın son bölümde bir mezartaşını temizlediğini izlemeye dayanamayacağımı söylesem sanırım ne demek istediğimi anlatabilirim...:img-pilot

Billush
18-12-07, 01:50
Ben de Nisan'a çok kızdım.Açıkçası ondan beklemiyordum böyle bi tepki.Daha ılımlı bi yaklaşım dizide şimdiye kadar işlenen ya da bana yansıyan Nisan'la daha uyumlu olurdu.Ilımlı yaklaşımdan kastım hemen yumuşamak değil sadece kırılmak ve üzülmekti.Yani Ali'nin onu sevmediğini,hiç istemediğini sadece Murat'a yaklaşmak için kendisini kullandığını düşünüp kırılmasını ve bu durgunluğunun çevresindeki insanlarca fark edilmesini bekliyordum ama o beklediğimin aksine şeyler yaptı.Ben de ters köşe oldum diyebilirim...Ama son sahne sürpriz olmadı açıkçası.Ali'nin marangozhaneden o hışımla çıkışı insana daha kötü şeyler çağrıştırsa da Murat ve Nisan'a zarar veremeyeceği göz önünde bulundurulursa son sahne sürpriz değildi.Bakalım devamında neler olacak...?

sorfangirls
18-12-07, 02:02
en begendıgım sahne ıse bu bulumde kapıda kı o muhtesem sahneydı nısanın kapıyı acmıyacagını cok ıyı bılıyordum vede yanılmadım ama acması ıcında yerımde sıcrayıp durdum acc lutfen dıye gayet ılımlı geldı bana orda korkuyorum demesı ıcındekılerı alıye soylemesı ama acmadı yalnız o sahne muhtesemdı ızlerken bıttım

mehmet gunes mevzusundan yıne bırsey anlamadım kavga edıyorlar murat konusunda anlasamıyorlar ertesı gunde gunes hanım sen haklıymıssın dıye gerı donuyor bu kararı nasıl alıyor sımdıye kadar haklı olarak gormuyordu da bırden bıre nasıl haklı oldugunu dusundu bu kararı nasıl aldı hıc bırsey anlamadım. yıgenım yıgenım dıye soylenıp duruyor ben halayım dıyor onu son bır defa uzaktan gormek ıstıyorum dıyor soruyorum gunes hanıma aceba sımdıye kadar yıgenın ıcın ne yaptın halalıgını nasıl gosterdın bır kere olsun onu gormek ıstıyorum dedın mı yada dedıyse benmı hatırlamıyorum gıdecegı zamanmı aklı basına geldı:img-pilot

blue&blue
18-12-07, 02:03
Ben de Nisan'a çok kızdım.Açıkçası ondan beklemiyordum böyle bi tepki.Daha ılımlı bi yaklaşım dizide şimdiye kadar işlenen ya da bana yansıyan Nisan'la daha uyumlu olurdu.Ilımlı yaklaşımdan kastım hemen yumuşamak değil sadece kırılmak ve üzülmekti.Yani Ali'nin onu sevmediğini,hiç istemediğini sadece Murat'a yaklaşmak için kendisini kullandığını düşünüp kırılmasını ve bu durgunluğunun çevresindeki insanlarca fark edilmesini bekliyordum ama o beklediğimin aksine şeyler yaptı.Ben de ters köşe oldum diyebilirim...Ama son sahne sürpriz olmadı açıkçası.Ali'nin marangozhaneden o hışımla çıkışı insana daha kötü şeyler çağrıştırsa da Murat ve Nisan'a zarar veremeyeceği göz önünde bulundurulursa son sahne sürpriz değildi.Bakalım devamında neler olacak...?

Vallahi o hışımla çıkınca ve tükanı Numan'a emanet edince; "Aha" dedim. "Ali yaktı gemileri Paris'e gidiyor arkalarından... ya da yanlarında" :) Ama baktım ki taksi şöförü bizim kaçakların can dostu abimiz işte o noktada bana biraz süpriz oldu. Beklemiyordum senaristlerin kaçırma çiftlemesi yapacaklarını... Aslında beklemeliydim ve düşünmeliydim Paris'de yapılacak çekimlerin maliyetini! :)

Ama olaylar ben düşünene kadar akıp gidiyor. Bir de afal afal bölüm sonunda akan jeneriğe bakarken soru işaretlerini cevaplayan yeni fragman yetişiveriyor imdada... :icon_whis

Olsun olsun... güzel... Seviyorum ben de onları... Daha çok ayrılığa barışmaya ayrılığa kavuşmaya gebe de olsa sezon sonunda onlar sömürme limitlerini biz de sömürülme limitimizi doldurup mutluluğa yelken açabiliriz.

bye

whisper34
18-12-07, 02:22
bölüm gayet iyiydi en çok da Orhan ve Ali sahnelerini beğendim 2 müthiş oyuncunun sınırlarını zorlaması izlenmesi gereken sahnelerdi

Selin aşkını , Nisan öfkesini ,Orhan palavraları ve ikilemlerini
Serra üzüntüsünü , Ali sevgisini ,Mehmet haklılığını ,Selim Reşat ve Gönül hnm aşkını gayet iyi anlattılar.

son sahnelerde Ali gidiyor dedim Güneş de uğurlamaya ve yanıldım (yanıldık)
Ali yapabileceğinin en iyisini yaptı çünkü kendisini aklaması gerek aslında o Nisan'a aşık ve hem Nisan'ı hem oğlunu istiyor

fragmandan gördüğüm kadarıyla da bunu yapacak çünkü Nisan boş değil
Pazartesiyi iple çekiyorum iyi geceler... :sad53:

sleepinsanity
18-12-07, 02:48
Yanlış anlamadıysam bu dizi, özellikle bir şeyler anlatma veya seyirciye bir şeyler katma, yeni bir şeyler gösterme amacını taşımıyor. Konusu ortada, tartışmalara yol açacak hiç denenmemiş hiç anlatılmamış bir konu yok ortada. Başından sonuna kadar her bölümünde hikayenin içine dalıp gittiğim bir dizi olduğunu hatırlamıyorum şimdiye kadar, kendi adıma. Bu dizinin farkı da anlatımında bana kalırsa. Klişelere zaman zaman kızıyor olsam da hiçbir olay fazla uzatılmıyor ve bir çözüme kavuşuyor, ardından klişe de olsa yeni sorunlar çıkıyor ve gene uzatılmadan açığa kavuşuyor. Eminim daha ortaya çıkaracakları malzemeleri stokta bekletiyorlardır, malzemenin bitmesi gibi bir kaygı yaşamıyorum şimdilik.

Bölümün başından başlayacak olursam, Orhan-Ali sahnesini ben de çok beğendim. Zaten Fikret-Nejat'ın gerek fiziksel olarak gerek bakışlarla gerekse sözlerle karşılıklı oynadıkları sürtüşme sahneleri hep favorim olmuştur. Orhan'ın bir zafer kazanmanın ardından gelen yüzsüzlüğü, Ali'nin sinirden titremesi harikaydı.

Mehmetle Güneş'in cicim günleri bitti birbirleriyle fikir olarak çatışmaya başladılar diyordum ki çok da fazla ayrı kalamadılar. En ufak bir olayda ama gene Güneş bazı konulardaki hazımsızlığını "şehzade olma", "zengin olma" konularını Mehmet'in yüzüne hiç de haketmediği halde vurmaya devam edecektir. Mehmet ona hiç sen alt tabakadansın dedi mi şimdiye kadar... Umarım Güneş de hazımsızlığını bir yerlere iliştirmekten vazgeçer. Yoksa daha çok çatışacaklardır.

Selim Reşat'ın kararı konusunda Mehmet'in tepkisini çok merak ediyordum ve karşılıklı bir baba-oğul sahnesi de bekliyordum. Mehmet babasının başka bir derdi olduğunu duyar duymaz anladı ve fazla da üstelemedi. Mehmet karakterini seviyorum, gerçekten de olaylara en mantıklı yaklaşan ve dengeyi kuran tek karakter Mehmet.

Serra'nın evli bir adama kendini kaptırması ne kadar yanlış ise, bu bölümdeki umutları ve hayalkırıklıkları çok gerçekçiydi. Serra'nın bekleyişini izlerken, telefonu açar açmaz Orhan'a bir şey olduğunu için korktuğunu belirtmesiyle ve Nisan için ekildiğini anlamasıyla içim parçalandı doğrusu. Bu sahne de gerçek hayatın içinden olmuş, çok gerçekçiydi. :icon_sorr

Kaçırma sahnesi son derece yerinde oldu dizinin gidişatı açısından, yoksa Nisan ciddi ciddi gidiyordu Ali bir şeyler yapmasaydı. Kaldı ki bu kaçırma çaylarının içine ilaç katıp uyutarak gerçekleşmedi :) Murat son derece mutlu olmuştur eminim bu durumdan. Bir yandan Murat babasıyla yakından daha çok zaman geçirirken (bilek güreşi sahnesi mesela :img-in_lo ), Nisan da acısının da korkusunun da sadece ona özel olmadığını anlayacaktır. Umarım anlar artık yani, yoksa Nisan'ın anlayışsız ve vurdumduymaz olduğunu düşünmeye başlayacağım. Ali'nin kaybettikleri ve hiç kazanamadıklarının yanında Nisan'ın kaybetme korkusu nedir ki, üstelik boş yere bir korkuyken bu... Orhan da bu gidişle iyice şuursuz ve alkolik olacak, fragmanda gene kadim dostu alkolle dertleşiyor görüldüğü üzere. :img-pilot

Son olarak bir şey daha söylemek istiyorum :) Dizinin ilk bölümünden itibaren bir takım kurgu hataları, tesadüf eseri oluşan geçiştirilmiş basit sahneler ve mantık hataları olsa da, bir hafta gibi kısa bir süreçte çekilen tüm dizilerin arasında en yüksek standartlara sahip dizi Bıçak Sırtı bana kalırsa. Tüm ekip, yoğun çalışma temposuna rağmen güçleri yettikçe yaptıkları işin hakkını veriyorlar. Birçok dizi ekibi gibi, ne yazsak ne çeksek izlenir mantığıyla, seyirciyi adam yerine koymama gibi bir saygısızlıkları yok. İşlerini iyi yapıp bize de her pazartesi gecesi sinema filmi tadında bölümler izletiyorlar. Hepsinin ellerine ve verdikleri tüm emeklere sağlık o yüzden bir kez daha. :img-yes:

ntor
18-12-07, 10:00
herkesin emeğine sağlık. Çok güzel bir bölümdü. Herkesin Orhan dan taraf öıktığı için ve inandığı için Nisan a kızması çok yanlış. Nisan ın Ali nin oğlunun babasını duyduduğunda ne yapacaktı. Çokmu sevinecek. OH Oh ne güzel oğlumun babasını da buldum hemde benim çevremde bana aşık evleniriz mutu oluruz mu diyecekti. HAtta Orhan a tokat atıp neden bugüne kadar söylemedin, erken öğrenseydim aşkımız daha erken mi başlardı diyecekti. HAyret yani

ntor
18-12-07, 10:15
* bu dizide farkettim ki lzlemekten en çok zevk aldığım ve beni heyecanladıran orhan ın yani fikret k nın olduğu sahneler .insan oynarken bu kadarmı devleşir ve duyduğu hırsı,kini,öfkeyi ve sevgiyi bu kadar mı karşısındakine geçirir.

* Nisan yani Melisa s. nin son bölümler gözlerini büyüterek sürekli şaşkın şekilde bakması rahatsız edici.

* S.reşat ın evlenmekten neden vazgeçtiği konusunda haklı çıktım. Çok klasik bir vazgeçiş olmuş.

*Gelelim bir çocuğu doğuran mı yetiştiren mi babası yada annesidir kısmına çok zor bir durum. Hem orhan hem ali nin yerinde olmak istemezdim. Kendi çocuğumu düşününce çok zor bir karar????

jenn
18-12-07, 10:20
günaydınlar....dün akşamki bölümü izlerken bir önceki bölüme göre daha iyi işlenmiş olduğunu hissederek keyif aldım..dün gece nisan aşk konusunda bana göre sınıfta kaldı..sen bu adamın geçmişde yaşadığı sıkıntları biliyorsun,e bir nebzede olsun tanıdın..nasıl onu bir kere bile dinlemek istemezsin..tamamiyle orhan tarafından düşünsel anlamda zehirlendi ve aliye harşı hissettiği güzel duyguları anında bir kenara attı..seven bir kadına yakışmadı..apar topar oğlunu parise götürmek istemesi tamamen kendi fikriydi.o fikir orhan'dan gelmedi..demekki bu ailenin paris'te kurulu bir düzeni var..hiç hazırlıksız oraya gitmeye kalktıklarına göre..ali'ye de şu bakımdan kızdım nisanla her karşılaştıkları sahnede beni oğlumdan koparamazsınız demesi dialog başlangıcı için yanlış bir cümleydi..sonuçta nisan da, alinin sırf oğlu için kendine yaklaştığı izlenimi oluşmuştu.bunuda ali anlamıştı.bu durumda ilk etapda nisana hissettiklerinin gerçek olduğunu ifade edecek cümlelerle bir başlangıç yapmasını tercih ederdim.her ne kadar nisan onu dinlemesede...bu ikilinin en güzel sahnesi aralık kapı önü sahnesiydi..

selim reşat ve gönül hanım aşkına hayranım..insan bu kadar mı güzel ifade eder bakışlarıyla aşkı..selim reşat o boncuk gözleriyle ne kadar aşk dolu bakıyor..iki oyuncuda bu aşkı çok güzel hissettiriyor..

leyla hanım karakterini bu bölümde sevdim..numan beyin baklava tepsisini düşürmesinin ardından yaşadığı hayal kırıklığı ve kırgınlığı yüzüyle çok güzel ifade etti.o ifadenin derininde, geçmişinde yaşadığı ne hayal kırıklıkları gizli kimbilir...bence onunda geçmişi irdelenecek...

selin karakterini beğeniyorum.bu bölümde gayet başarılı performans çizdi..gururlu bir kız..içindeki çıkmazdan kurtulmak için kimseye müdana etmemeye çalışıyor..ali'yi gerçekten seviyor ve onu asla bu sevgiyle boğmamaya rahatsız etmemeye çalışıyor..ilerde nasıl olur bilemeyiz tabii,

duygularını iyi yansıtan karakterlerden biride serra..orhanı beklerkenki oturuşu yüzünün ifadesi gerçekten çok hüzünlüydü..

dizideki en normal erkek karakteri kesinlikle mehmet..pozitif enerjisi var..ve olaylara ortadan bakmasını biliyor.sonuçta direk taraf değil olaylara..böyle bir karakterin varlığı bence iyi..

orhana gelince..ne demeleki,kendi çıkarları için insanları çok güzel kullanıyor..düşünerek hareket ediyor..tek derdi gerçeğin ortaya çıkmaması..bence orhan kimseyi sevemez..fikret kuşkan süper oyuculuğuyla bu karakteri çok iyi yansıtıyor...

dilekce
18-12-07, 10:44
Çok önemli olmasada birşeyi söylemeden edemeyeceğim..Konu dışı olsa da
Kanal D zannedersem Selin in kaldığı otelle bi güzel anlaşma imzalamış..
Geçen yıldan bu yana o oteli kullanmadıkları dizi kalmadı..İlk Hp de Nermin, Sonra Menekşe ile Halil de Menekşe, sonra Yaprak Dökümünde Necla, şimdide Selin,,,öyle ki kapısına gelmeden sokağından tanır hale geldik..Ve ilginç olan kapısına gelince içeride kalan bu oyuncuların hepsini ayrı ayrı hatırlıyorum..
Şimdi odanın bırinden NEcla çıkacak,,Şimdi aşağıya Menekşe inecek...:)

Bunun dışında dizi ile ilgili olumsuz hiç bişey söyleyemem..Hak var adalet var..Bunca yapılan işler içinde Bıçak Sırtı gercekten çok farklı..öyle ki zaten hiç bir dizinin kolay kolay kalkışamadığı bir şeyi sesli çekimi gerçekleştiriyorlar..
Bunca önemli oyuncular ve bu denli özenli çekimlerle her vakit denk gelen o güzel sahneleri görmezlikten gelip öyleydi böyleydi diyemem bunun bir de öteki tarafı var:)

Serra nın tek sahne ile hafızalara kazınan duruşu, Ali Nisan Orhan ın çatışmaları, yine Nisan ile Ali nin sürgülü kapı ardında konuşmaları,Selim Reşat ile Gönül hanım ın konuşmaları ve dahi o kibar halleri ile bezenen o hoş ses tonları , Numan ve baklava muhabbeti,,,Ve yine Mehmet in o yüzünde okunan ifadeleri..Ve yine telefon bekleme sahneleri.. Ve tabi ki kaçırma sahnesi..Yalnız kafama takılıyo..Frağmanda Murat halinden gayet memnun..Peki bu çocuk hiç düşünmeyecek mi..Ali abi bizi niye Paris e gitmekten alıkoyuyor..Ne hakla..Baba değil, abim değil,amcam değil..Bu çocuk babasının en doğru karar vereceğine inanmaz mı? Babası Paris e gitmelerine müsade ederken Ali nin böyle onları yoldan çevirmesini nasıl açıklayacak Ali?

Her şey yazılır çizilir ama hepsi sözdee, herşey ayrı güzellikte ve bir o kadar inandırıcı...Bıçak Sırtına bakınca gerçekten onlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağım kadar sahici hepside.

ntor
18-12-07, 10:50
Çok önemli olmasada birşeyi söylemeden edemeyeceğim..Konu dışı olsa da
Kanal D zannedersem Selin in kaldığı otelle bi güzel anlaşma imzalamış..
Geçen yıldan bu yana o oteli kullanmadıkları dizi kalmadı..İlk Hp de Nermin, Sonra Menekşe ile Halil de Menekşe, sonra Yaprak Dökümünde Necla, şimdide Selin,,,öyle ki kapısına gelmeden sokağından tanır hale geldik..Ve ilginç olan kapısına gelince içeride kalan bu oyuncuların hepsini ayrı ayrı hatırlıyorum..
Şimdi odanın bırinden NEcla çıkacak,,Şimdi aşağıya Menekşe inecek...:)

Bunun dışında dizi ile ilgili olumsuz hiç bişey söyleyemem..Hak var adalet var..Bunca yapılan işler içinde Bıçak Sırtı gercekten çok farklı..öyle ki zaten hiç bir dizinin kolay kolay kalkışamadığı bir şeyi sesli çekimi gerçekleştiriyorlar..
Bunca önemli oyuncular ve bu denli özenli çekimlerle her vakit denk gelen o güzel sahneleri görmezlikten gelip öyleydi böyleydi diyemem bunun bir de öteki tarafı var:)

Serra nın tek sahne ile hafızalara kazınan duruşu, Ali Nisan Orhan ın çatışmaları, yine Nisan ile Ali nin sürgülü kapı ardında konuşmaları,Selim Reşat ile Gönül hanım ın konuşmaları ve dahi o kibar halleri ile bezenen o hoş ses tonları , Numan ve baklava muhabbeti,,,Ve yine Mehmet in o yüzünde okunan ifadeleri..Ve yine telefon bekleme sahneleri.. Ve tabi ki kaçırma sahnesi..Yalnız kafama takılıyo..Frağmanda Murat halinden gayet memnun..Peki bu çocuk hiç düşünmeyecek mi..Ali abi bizi niye Paris e gitmekten alıkoyuyor..Ne hakla..Baba değil, abim değil,amcam değil..Bu çocuk babasının en doğru karar vereceğine inanmaz mı? Babası Paris e gitmelerine müsade ederken Ali nin böyle onları yoldan çevirmesini nasıl açıklayacak Ali?

Her şey yazılır çizilir ama hepsi sözdee, herşey ayrı güzellikte ve bir o kadar inandırıcı...Bıçak Sırtına bakınca gerçekten onlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağım kadar sahici hepside.

bütün yorumlarına katılıyorum özelliklede bir çocuk şöförüyle mesleği açısından değil ama uzaklık açısından ne kadar bu kadar yakın olabilir, ve ali abi onları bir eve götürdüğünde ya anne bizim bu adamla ne işimiz var , demezde ali abisiyle eğlenir, akşamdan beri düşndüğüm ve bana çok saçma hatta çok çok saçma geşen bir durum. Böyle bir şey olamaz.

Serra ise dediğin gibi bekleyiş sahnesiyle süperdi ??Orhan ın işi bitti

ntor
18-12-07, 10:54
Erkan CAn için ise söylenecek çok söz yok. Dizide rolü belki 10 dakikayı geçmiyordur ama görüntüsü yeter.

Zarefet her geçen gün daha da hoşuma gidiyor. Çok doğal ve hoş ??

Gönül Hanım ; Bir kadın ancak bu kadar aşk ve sevgiyle bakabilir

Taksici : İsmini hatırlayamadım ama Hırsız poliste oynuyordu daha çok rol verilmeli

Selin : Bu bölümde gerçekten çok hoştu.

sarıseren
18-12-07, 11:00
Bıçak Sırtı'nı her hafta izleyemiyorum.Dün akşam izleyebildim.Çok güzel bir bölümdü.Birçok kişi gibi o kapı sahnesine ben de bayıldım.Gerçekten harika bir sahneydi:img-yes:Nisan 'a ben kızmadımm.Yurtdışına gitmek istemesi normal.Öyle bir durumda yalnız kalmak isteyebilir ama yine de ben yurtdışına gitmesini istemezdim.Allahtan Ali son anda onların gitmemesini sağlayacak bişeyler yaptı da gidemeyecekler:)

blue&blue
18-12-07, 11:02
...

Bölüm sonunda Murat'ın yüz ifadesini görmüştük. Ali'yi görür görmez gülüyor çocuk. Çünkü onunla vedalaşmamıştı. İlk etapta havaalanına onun götüreceğini düşünmüştür.
Sonrasında da Ali'nin desteği ve Nisan'ın çaresiz kabullenişi ile Paris olayının bir şaka olduğu beraber tatil yapmak için böyle bir şey planladıkları vs... usturuplu bir şekilde yedirilebilirler Murat'a... Paris'e gitmemek için yanıp deliren Murat gerisini sorgulamayacaktır. Belki de geçici bir mola gibi gösterilebilir bu Ali ve Nisan tarafından. Yani, "bir kaç gün beraber vakit geçireceğiz sana süpriz yaptık..." şeklinde...
Ya da bu süprizin Orhan tarafından yapıldığı izlenimini bile verebilir Ali. Zeki adam ne de olsa. Sonuçta onların şöförü de. Murat bundan ilersini düşünmeyecektir. Paris öncesi Orhan tarafından onlara bir tatil süprizi hazır bayram da yakınken... Kurban bile kesebilir Ali onlara! :) Evet evet böyle olur. Son kararım... :img-yes:

ntor
18-12-07, 11:05
HAni bir laf vardır ya seni seveni seveceksin diye. Bence Nisan kesinlikle Orhan ı sevmiyor aslında Orhan da Nisan ı sevmiyor ama bir kıskançlık var sadece ona ait olan bir şeyi hele ki oğlunun babasının alması onu bu duruma getirdi.

lighttez
18-12-07, 11:05
:icon_whisKaybolmak iyidir, yok olursun, hiç olursun, eğer şansın yaver giderse kendini yeniden bulursun...

Di mi???

Bu diziyi keşke 3 5 seneler sonra yapsalardı..Keşke yaram tam iyileştikten sonra yapsalardı ...En azından bunu kendi adıma söyleyebilirim. ..
İster istemez her kelimede Neşe , Gaye ve diğerlerini hatırlamaktan konuya adaptede sorun yaşıyorum.
Öyle ki ikili konuşmalarda bunları söyleyebilir, şunu da söyletmişlerdi gibi içseslerle karşılaşıyorumm.. Tıpkı bu sözler de ki benzerlikte yaşadıklarım gibi.

haklısın dilekçem, belki bikaç yıl sonra izleseydik bu diziyi, replikleri bu kadar kazınmış bir projenin ardından, etki alanından çıkmış, daha objektif bakıyor olabilirdik.
Zincirlenmiş kapı önü Ali-nisan konuşması...yani karşılıklı çaresiz iki insan, yine imkansızlıklar, güvensizlikler... seni tanımıyorum, nasıl davranacağını bilmiyorum, bize zarar verip vermeyeceğini bilmiyorum da deseydi, herhalde ben saçımı başımı yolacaktım. Ki Ali ilk yere çöktüğünde sahnedeki yoğunluk arttı, aha dedim verecekler dozu bize... nisan direndi, dayandı sonra dayanamadı, o da çöktü yere... ali'nin karşısında savunmasızdı, içinde onun için bişeyler vardı ama korkuyordu işte...ikilemde kaldı ve kendini korumak için kapadı kapıyı...
neşe-gaye senaryosunda yine iki insan can çekişti ve başarıyla da rollerinin üstesinden geldiler...Gerçektiler, acılarını bize hissettirdiler. bu sefer iki insanın ayıran o lanet olası çaresizliğin simgesi zincirdi...
kaçırma sahnesinde çoğumuzun aklına aynı şey gelmiş. Heleki yardım ve yataklık yapan abimizi görünce , nedensiz, bıcak sırtından bağımsız, bir güven doğdu içimde , kendime bile güldüm sonra...

dilekçem katılıyorum sana, dediğin gibi keşke bu diziyi birkaç yıl sonra izliyor olsaydık... bir öncekini keşke hiç izlemeseydim gibi bir cümleyi hayatta söylemeyeceğim için ...:icon_whis

ntor
18-12-07, 11:12
sanıyorum önümüzdeki hafta bir çok düşüm çözülecek. Nisan ALiyi affedecek bir şekilde ama yavaş yavaş , asıl merak ettiğim orhan ın bunan sonraki hamlesi ne olacak. Satranç gibi.

FEL!ADE
18-12-07, 11:22
Olsun olsun... güzel... Seviyorum ben de onları... Daha çok ayrılığa barışmaya ayrılığa kavuşmaya gebe de olsa sezon sonunda onlar sömürme limitlerini biz de sömürülme limitimizi doldurup mutluluğa yelken açabiliriz.

olsun tabi duygu sömürüsü tanidik bir elden gelsin, baticaksak onlarin elinden olsun deyip durumu vahim bir kulvara gecireyim hemen. :)

gece son dakika golünü atmissin Blue .. haklisin o limit asildi hemde coktan ancak farkli duygu sömürüsüne bünyem sert tepki verirken buna alismis sanki.. kacirma sahnesindeki relaks halim buna sahitir, taksici bünyeyi görünce eh tabi yine kacirmaca karsilamasi geliyor dedim. yoksa Ali gibi hüküm giymis adam 1 günde fransa vizesi alacak degildi..
hemde öyle pat diye :)

simdiyse en cok Nisan ve Orhan kader birligi yaptiklari, egoist davranislarini nasil ve daha nereye kadar sürdürüceklerini merak eder oldum. aska bakmiyorum dogrusu cünkü tarzim degil ;) ben Murat icin yapacaklari tüm konusmalara odaklandim.

Orhan nin gercek baba ortaya ciktiktan sonraki degisimi ve gecirdigi evreleri gördük, simdi sira Nisan da.. kendini nasil ve ne derecede hakli gösterecek ifadeler kullanacak cok merak ediyorum.
öz anne olmadan annelik hissini Ali ye nasil anlatacagini daha dogrusu senaristlerin bu cocuk meselesine nasil baktiklarini acilen ögrenmek istiyorum.
gecen haftalarda G.Boralioglu nun yazarlik ve cocuk sahibi olma ikilemi hakkinda söylediklerinden sonra daha bir merakla bekliyorum.

elmass
18-12-07, 11:24
Ali, Nisan'a aşık değil mi acaba???? Sadece oğluna böylesine sevgi duyan bir kadına duyduğu hayranlığın yanlış anlamlandırması mı??? Nisan da yaşadığı buhran sonucu mu Ali'ye doğru çekildi??? Boşanma süreci çok yıpratıcı bir süreçtir. Bu sırada yanında olan ve destek gördüğü insana karşı farklı hisler mi duydu ama acaba bu aşk mı???...

Bu soruları bende kendime sorup duruyorum, diyorum ki; Eğer Nisan Murat'a bu kadar iyi ANNE olmasaydı. Ali yine Nisan'ı sever miydi? O'na karşı başka hisler duyar mıydı? Nisan'ın anne olabilmesi (kendi doğurmadığı bir çocuğa), Nisan'ın karakterinin bir özelliği, bu özellik O'nu 'iyi insan' yapıyor. Ama buradan yola çıkarsak Ali'nin sırf bu yüzden Orhan'ı da çok seviyor olması gerekmez mi?

Annesi kocası tarafından bıçaklanmış ve babası ömür boyu hapisten çıkmayacak bir çocuğu bu kadar seviyor olması, (Orhan'ın ve Nisan'ın hangisinin çocuğu olmadığını Ali bilmiyor sonuçta.) O'na bu kadar iyi BABA olabilmesi takdir edilir birşey değil mi? Ali Orhan'ın çevirdiği diğer dolapları bilmiyor sonuçta. Orhan'a ben Murat'ın babasıyım diye gitmeseydi, Orhan'ın da haberi olmadan o eve 'Murat'a' yakın olmanın bir yolunu bulsaydı. Orhan'ın ona tepkisi ne olurdu?

Nisan'ın verdiği bu tepki, Orhan'dan çok da farklı değil bu durumda. Hatta Orhan'ın yaptığından daha pervasız. Murat için daha büyük travmalara neden olacak birşey. Orhan ne diyor herşeyi yapar bu adam oğlu için. Ali bir dilekçeye bakar diyor. O kaçmayı seçiyor. Oturup konuşmayı 'Anlamayı' değil. Murat'ın elinden alınması korkusuyla yapıyor bunları demeyin bana. Nisan gibi bu kadar mantığıyla yaşayan insan, Ali'nin amacının bu olmadığını göremiyor mu?

Bence Nisan'ı yıldıran, kaçıran Murat'a olan sevgisi değil. Kırılan kadınlık gururu. Ali'nin Murat'a yakın olmak için onu istediğini düşünüyor. Daha önce Orhan'la olan ilişkisi ortada, üstüne buda eklenince; yaralı bir 'ANNE'den çok, yaralı bir kadın gibi davranıyor ki, Murat'ın durumunu hiçe sayarak.

Bu durumda ben Selin'in Aşkını ve kişiliğini, hatta Serra'nın durumunu NİSAN'dan çok daha anlamlı ve gerçek buluyorum. (Şimdiye kadar gösterildiği şekliyle, sonuçta belli olmuyor yarın bu karakterler %80 dönebilirler.) Bu durmda Nisan sadece Ali ona ilgi duyduğu için, O'ndan hoşlanıyor.(Aşık diyemiyorum, bunu ortaya koyan hiçbir davranışını görmedik şimdiye kadar, kendine gidilen adımları asla reddetmedi. Ama onaylamadı da.

Dünkü bölüm bu yüzden bende hayal kırıklığı yarattı, Nisan'ın 'Anne'liğini de, 'Aşk'ını da yapay hale getirdi gözümde. Çünkü değişti dediğimiz, Nisan: Daha önce annesi ona ne sunduysa O hayatı yaşamaya razı olan, sonra da Orhan'ın direttiği hayatı yaşayan Nisan, boşanarak kendi kararlarını almaya, hayatını yaşamaya, bunun için mücadele etmeye başlayan, Nisan dünkü tavrıyla sil baştan; BAŞA döndü. (Bence dağ evi sahnesi yaşatmak için senaristler güzel bir karakteri YOK ettiler.)

Çok uzun oldu galiba, Herkese güzel bir gün dilerim.

ntor
18-12-07, 11:39
Dizi de yer alan aşk melodisine söz yazılsa ve söylen ne muhteşem olur. İlgililere duyurulur. Sözlü müzik istiyoruz.

blue&blue
18-12-07, 12:00
olsun tabi duygu sömürüsü tanidik bir elden gelsin, baticaksak onlarin elinden olsun deyip durumu vahim bir kulvara gecireyim hemen. :)

gece son dakika golünü atmissin Blue .. haklisin o limit asildi hemde coktan ancak farkli duygu sömürüsüne bünyem sert tepki verirken buna alismis sanki.. kacirma sahnesindeki relaks halim buna sahitir, taksici bünyeyi görünce eh tabi yine kacirmaca karsilamasi geliyor dedim. yoksa Ali gibi hüküm giymis adam 1 günde fransa vizesi alacak degildi..
hemde öyle pat diye :)

simdiyse en cok Nisan ve Orhan kader birligi yaptiklari, egoist davranislarini nasil ve daha nereye kadar sürdürüceklerini merak eder oldum. aska bakmiyorum dogrusu cünkü tarzim degil ;) ben Murat icin yapacaklari tüm konusmalara odaklandim.

Orhan nin gercek baba ortaya ciktiktan sonraki degisimi ve gecirdigi evreleri gördük, simdi sira Nisan da.. kendini nasil ve ne derecede hakli gösterecek ifadeler kullanacak cok merak ediyorum.
öz anne olmadan annelik hissini Ali ye nasil anlatacagini daha dogrusu senaristlerin bu cocuk meselesine nasil baktiklarini acilen ögrenmek istiyorum.
gecen haftalarda G.Boralioglu nun yazarlik ve cocuk sahibi olma ikilemi hakkinda söylediklerinden sonra daha bir merakla bekliyorum.

Ne güzel dimi gerilmeden sonunu düşünmeden relax bir şekilde izleyebilmek. Ortada bir insanlık suçu var bir kaçırma/alıkoyma var ama biz kaçırmaya yardım ve yataklık eden kişiye bakaraktan ve bu kurguyu yazanları bilerekten gayet rahat izliyoruz. Hay allahım demek ki HP'nin sonrasında bunu da yaşayacakmışız. :img-wink:

Öz anne olmadan öz annelik meselesini nasıl anlatacağını az buçuk gördük sanırım fragmanda. Ve açıkçası içim titredi. O kısacık anda Nisan'ın korkusunu anlatışından etkilendim.

Diyor ki; Murat geldiğinde ufacık bir bebekti. Öyle ki avucuma sığıyordu nerdeyse. Ben doğurmamıştım canımdan kopmamıştı ama şuramda büyüdü eti etimle kaynadı. Benim korkumu kendininkiyle kıyaslama…

Sevgili elmass senin düşüncelerine cevap verecekler sanırım yeni bölümde...
Düşüncelerine paralel olarak yaşananların nedenlerinin içinin dolu olmadığını düşünüyorum ben de! Nisan'ın kaçmasını gerektiren nedenler olabilir. Kaçıp kurtulmak çocuğunu kaybetme korkusu ile can havli ile kaçmayı deneyebilir. Ama kendisini bu sonuca iten nedenlerin içi çok doldurulmamıştı. Yani en azından beni ikna edemedi. Gördüğüm sadece Orhan'ın gazına gelmiş onun akıllıca yönlendirmeleri ile sağlıklı düşünceden uzak kararlar alan kırılmış bir Nisan'dı... Ali çerçevesinden bakılınca zorlama bir kaç replikten başka bir şey yoktu... Ali karakteri de bu anlamda yönünü değiştirdi çelişkiler yaşadı. O yüzden bu kaçışı haklı bulmadım. Dediğin gibi dağ evi manzarası için yapılmış bir U dönüşüydü belki. Keşke ardında daha mantıklı bir kaçış nedeni olsaydı. En azından Murat adına...

Yeni bölümde doldururlar belki boşlukları... Bu replik o anlamda bana sıcak geldi.

lighttez
18-12-07, 12:02
Dizi de yer alan aşk melodisine söz yazılsa ve söylen ne muhteşem olur. İlgililere duyurulur. Sözlü müzik istiyoruz.

evet ntorcum... bi ara patlatırlar bence vurucu bir sahnede...
ara sıra arka fonda tmc sanatçılarının şarkılarını duyuyoruz...murat'ın otobus kazasında yonca lodi, dünkü bölümde funda arar duyduk...
ama farklı bir sesten bu güzel sahnelere yakışır sözler duysak fena olmaz hani...filmle bütünleşecek, dinledikçe o bölümü o sahneyi akla getirecek...:img-icecr:icon_whis

glhn
18-12-07, 12:08
nisanı anlamıyorum tamam ilk duyduğunda tepki vermesi gayet normaldi ama sonra..aradan 1-2 gün geçtikten ve ilk şoku atlattıktan sonra sağduyulu davranıp olanları tartmalıydı.fransaya gitme kararı sırf aliden uzaklaşmak içindi peki murattan ne istedi?yazık deil mi ona? çocukcağız gitmek istemediğini hal ve tavırlarından yüzündeki mutsuz ifadeden gayet açık bi şekilde belli etti ama nisanın öfkesi oğlunun yüzündeki bu mutsuz ifadeyi görmedi bile ya da gördü de..:img-pilot

gerçi ali de kendini tam ifade edemedi okulun orda kısa da olsa konuşma fırsatı bulmuştu ama o anda yanlış daha doğrusu yerinde olmayan cümleler sarf etti hemen kalktı ve o bnm oğlum benden uzaklaştıramazsınız gibi orhanı nisanın gözünde haklı çıkaracak ifadeler kullandı. nisanın ordaki bakışı sanki gerçekten ailesine zarar vermeye çalışan birisine bakıyormuş gibiydi. orhan da ztn önceden ortamı hazırlamıştı aliyi adeta bi canavar gibi anlattı yok herşeyi yapabilrmiş zarar verebilirmiş de..yahu adam muratın babası nisan nsl bu dolduruşa gelir ve bu gerçeği atlar:img-cool2

kapı sahnesi müthişti orhandan sonra ali..valla var bişey o kapıda ya..:icon_whis

rapor olayında haklı çıktım gerçi biraz klişe olmuştu bu 'ben hastayım yakında ölücem oyüzden sevdiğim kadını üzmemek için onunla evlenemem' mantığı ama olsun önemli olan klişe olup olmaması deil işleniş biçimi. beğendim açıkcası.hele gnl hnmın evlenme teklifi ve ardından sarılmaları çok romantikti:img-in_lo

selin ve serraya çok kızıyodum ama bu blm ikisine de çok üzüldüm ve acıdım yazık ikiside karşılığı olmayan bi aşka tutulmuşlar ve iki oyuncu da bunu çok iyi yansıttılar dün:good:

güneş de bi alem sen bi gün önce mehmete çemkir ,beni hayalkırıklığına uğrattın de sonra ertesi gün kalkıp gel ve seni seviyorum sen haklıydın de:img-cool2 noldu da bi günde fikri değişti birden mehmetin haklılığını anladı?acaba gerçekten mehmetin haklı olduğunu anladığı için mi döndü yoksa mehmetten ayrı kalmaya dayanamadığı için mi:icon_whis çnk aşk güneşi de çok değiştirdi ztn bu dizide bütün kadınlar aşık olunca birden değişiyolar(bknz:nisan selin serra güneş) aşk onlara yaramıyo mu desem yarıyo mu desem bilemedim valla:img-hyste

ntor
18-12-07, 12:13
nisanı anlamıyorum tamam ilk duyduğunda tepki vermesi gayet normaldi ama sonra..aradan 1-2 gün geçtikten ve ilk şoku atlattıktan sonra sağduyulu davranıp olanları tartmalıydı.fransaya gitme kararı sırf aliden uzaklaşmak içindi peki murattan ne istedi?yazık deil mi ona? çocukcağız gitmek istemediğini hal ve tavırlarından yüzündeki mutsuz ifadeden gayet açık bi şekilde belli etti ama nisanın öfkesi oğlunun yüzündeki bu mutsuz ifadeyi görmedi bile ya da gördü de..:img-pilot

gerçi ali de kendini tam ifade edemedi okulun orda kısa da olsa konuşma fırsatı bulmuştu ama o anda yanlış daha doğrusu yerinde olmayan cümleler sarf etti hemen kalktı ve o bnm oğlum benden uzaklaştıramazsınız gibi orhanı nisanın gözünde haklı çıkaracak ifadeler kullandı. nisanın ordaki bakışı sanki gerçekten ailesine zarar vermeye çalışan birisine bakıyormuş gibiydi. orhan da ztn önceden ortamı hazırlamıştı aliyi adeta bi canavar gibi anlattı yok herşeyi yapabilrmiş zarar verebilirmiş de..yahu adam muratın babası nisan nsl bu dolduruşa gelir ve bu gerçeği atlar:img-cool2

kapı sahnesi müthişti orhandan sonra ali..valla var bişey o kapıda ya..:icon_whis

rapor olayında haklı çıktım gerçi biraz klişe olmuştu bu 'ben hastayım yakında ölücem oyüzden sevdiğim kadını üzmemek için onunla evlenemem' mantığı ama olsun önemli olan klişe olup olmaması deil işleniş biçimi. beğendim açıkcası.hele gnl hnmın evlenme teklifi ve ardından sarılmaları çok romantikti:img-in_lo

selin ve serraya çok kızıyodum ama bu blm ikisine de çok üzüldüm ve acıdım yazık ikiside karşılığı olmayan bi aşka tutulmuşlar ve iki oyuncu da bunu çok iyi yansıttılar dün:good:

güneş de bi alem sen bi gün önce mehmete çemkir ,beni hayalkırıklığına uğrattın de sonra ertesi gün kalkıp gel ve seni seviyorum sen haklıydın de:img-cool2 noldu da bi günde fikri değişti birden mehmetin haklılığını anladı?acaba gerçekten mehmetin haklı olduğunu anladığı için mi döndü yoksa mehmetten ayrı kalmaya dayanamadığı için mi:icon_whis çnk aşk güneşi de çok değiştirdi ztn bu dizide bütün kadınlar aşık olunca birden değişiyolar(bknz:nisan selin serra güneş) aşk onlara yaramıyo mu desem yarıyo mu desem bilemedim valla:img-hyste

1-2 günde insanşaqr yaşadıkları şoku nasıl atlatırlar ayrıca bu kişinin yaklaşım nedeninde şüpheleniyorsan ve adam sürekli oğlum oğlum diyorsa nasıl korkmazsın. Robot mu nisan da hemen her şeyi unutacak

yanlız birisinin melisa yı uyarması lazım şaşkın bkacam diye çok çirkinleşiyor. Korkuyorum valla o bakınca ??

arkadaşlar basında çıkan haberler kısmına bir haber ekledim Meltem Cumbul bir programa katılmış ve Bıçak Sırtına dahil olabileceğini belirtmiş. Ama daha kesin değilmiş.

glhn
18-12-07, 12:59
1-2 günde insanşaqr yaşadıkları şoku nasıl atlatırlar ayrıca bu kişinin yaklaşım nedeninde şüpheleniyorsan ve adam sürekli oğlum oğlum diyorsa nasıl korkmazsın. Robot mu nisan da hemen her şeyi unutacak

2 günden sonra aliyi dinlemesi gerektiğini kastetmiştim aslında yoksa tabiki de bi insa böyle bi olayın şokunu 2 günde atamaz yok ağer atabiliyosa ztn çelik yapılıymış demektir:img-hyste

ama nisan çabuk yakmadı mı köprüleri?tamam yaşadığı çok yıkıcı birden altüst oldu bide üstüne orhanın ali hakkındaki yorumları eklenince iyice uzaklaştı aliden -gerçi ali de biraz hırçın davrandı sanki keşke biraz daha sakin yaklaşsaydı nisana- ama bunca zamandır aliyi tanıyo alinin de 10 yıldır yaşadığı az acı deil ona da yazık tabi nisana da...

off ne biliim aslında bi taraftan ikisi de kendince haklı ama galiba en haklıları murat en çok ona üzülüyorum garibim daha boşanma olayını atlatamadan bide paris olayı çıktı bi de gerçek babasının ali olduğunu ve şuanki ailesinin öz ailesi olmadığını öğrenince yaşayacağı travmayı düşünemiyorum bile:img-cool2

ntor
18-12-07, 14:23
raitinler çok iyi gelmiş. Ab de 9,6 ile iikinci totalde nihayet ilk 10 a girmiş .hemde 5,00 ile

daha iyi olacaktır, eminim. çevremde bu dizinin çok gizli hayranları var

abusra
18-12-07, 14:48
şu meltem cumbulun açıklamalarına sinir oldun (haberler bölümüne eklenmiş)
bs den teklif gelmiş falan diyo ama haberi yazan kişi
acaba vildan atasever diziden ayrılacakmı diye yazmış
ne kadar vildanı sevmesemde diziden de çıkmasını istemiyorum açıkcası
hem meltem cumbul gelirsede viltanı niye etkilesinki
yani mehmetin sevgilisi rolündemi gelecek
o zaman dizinin bütün seneryosu değişmek zorunda kalır
bence herkes yerli yerinde dursun

ntor
18-12-07, 15:28
şu meltem cumbulun açıklamalarına sinir oldun (haberler bölümüne eklenmiş)
bs den teklif gelmiş falan diyo ama haberi yazan kişi
acaba vildan atasever diziden ayrılacakmı diye yazmış
ne kadar vildanı sevmesemde diziden de çıkmasını istemiyorum açıkcası
hem meltem cumbul gelirsede viltanı niye etkilesinki
yani mehmetin sevgilisi rolündemi gelecek
o zaman dizinin bütün seneryosu değişmek zorunda kalır
bence herkes yerli yerinde dursun

Şu anda kesin olan bir şey yok .Olabilir denmiş. Olup olmayacağı belli değik

sorfangirls
18-12-07, 15:44
Nisan'ın verdiği bu tepki, Orhan'dan çok da farklı değil bu durumda. Hatta Orhan'ın yaptığından daha pervasız. Murat için daha büyük travmalara neden olacak birşey. Orhan ne diyor herşeyi yapar bu adam oğlu için. Ali bir dilekçeye bakar diyor. O kaçmayı seçiyor. Oturup konuşmayı 'Anlamayı' değil. Murat'ın elinden alınması korkusuyla yapıyor bunları demeyin bana. Nisan gibi bu kadar mantığıyla yaşayan insan, Ali'nin amacının bu olmadığını göremiyor mu?

Bence Nisan'ı yıldıran, kaçıran Murat'a olan sevgisi değil. Kırılan kadınlık gururu. Ali'nin Murat'a yakın olmak için onu istediğini düşünüyor. Daha önce Orhan'la olan ilişkisi ortada, üstüne buda eklenince; yaralı bir 'ANNE'den çok, yaralı bir kadın gibi davranıyor ki, Murat'ın durumun