Tüm Versiyonu Göster : Katil Doğanlar (Natural Born Killers)

spikey
19-01-05, 10:09
fawori filmlerimden biri daha.tam bir kült......

Natural Born Killers (1994)
Directed by
Oliver Stone

Writing credits (WGA)
Quentin Tarantino (story)
David Veloz (screenplay) ...

The misadventures of Mickey and Mallory: outcasts, lovers, and serial killers. They travel across Route 666 conducting psychadelic mass-slaughters not for money, not for revenge, just for kicks. Glorified by the media, the pair become legendary folk heroes; their story told by the single person they leave alive at the scene of each of their slaughters.

Delivery boy Mickey Knox (Woody Harrelson) falls in love with customer Mallory Wilson (Juliette Lewis). He soon helps her kill her abusive father (Rodney Dangerfield) and enabling mother (Edie McClurg), beginning their macabre journey down Route 666. Their M.O.: every few miles, they attack everyone within their site, invariably leaving only one person alive to tell the tale. The two are made famous by unscrupulous reporter Wayne Gale (Robert Downy jr.), as they run across the countryside, pursued by the equally sadistic Jack Scagnetti (Tom Sizemore). Just before the trial, a ratings-whoring interview by the same reporter who made them famous leads to pandemonium, not just within the prison itself, but nationwide. A satire of the media, public opinion, and the modern attitude toward violence.

spikey
27-01-05, 10:07
http://www.cyber-cinema.com/gallery/NaturalBornKillers.jpg

spikey
07-02-05, 16:49
bu filmi de mi kimse izlemedi? allalalal oysa ki ne kadar başarılı filmler...şaşırdım walla...en dandik komedi aksiyon filmini bilen yorum yapan war we bu filmi kimse bilmio??? sasırmaya dewam ediorum walla ....

The_Darkness
12-02-05, 23:14
Benim defalarca izlediğim, hiç bir zaman izlemekten bıkmadığım favori filmlerimden birisidir..

Polisler geldiğinde bunları kim yaptı diye sorarlarsa ne diyeceksiniz biliyormusun.....
Mickey ve Mallory Knox yaptı......

spikey
12-02-05, 23:34
holley yaa sonunda bi insanoğlu çıktı bu filmi bilen...ewet eweeet muhteşem bi sahneydi o dediğin sahne...en çok sewdiim başka bi sahne de bunların kendi aralarında bileklerini keserek ewlenmeleriydi...muhteşem bi film yaa...hala hala izliyorum...sıkılmak imkansız gibi bu filmden!!!

LadyMacbeth
31-03-05, 20:26
bi dönem hayatımın anlamı olmuş şimdilerde ise hayatımın bi parçası olmuş filmdir. oliver stone ve tarantino nun buluşmasından çıkabilecek en muhteşem şeydir. defalarca izledim ama asla sıkılmadım her izlediğimde farklı bi ayrıntıyı yakaladım. macerayı felsefeyi aşkı hayata dair herşeyi üzerinde barındırabilen bunları harmanlayabilmiş en güzel filmdir benceee

freya
31-03-05, 20:58
arkadaşım ege'nin hastası olduğu benimse henüz izleme şerefine erişemediğim film. Kill Bill'den bile daha iyiymiş... DVD'sini ödünç aldım arkadaşımdan bakalım nasıl çıkacak.. ama oliver stone'un filmleri zaten hep birer külttür ve robert dawney jr.'da ally mcbeal'da çok iyidi..

movie_monster
15-01-07, 19:37
oliver stone müthiş bi yönetmen.her filmi ayrı güzel.natural born killers ta bana göre yaptığı en iyi film.woody harrelson juliet lewis ve r.downey jr ın oyunculukları izlenmeye değer.ben juliet lewis e bu filmde aşık olmuştum.harika bi performans göstermişti.defelarca sıkılmadan izleyebileceğim mükemmel ötesi bi film:good:

skyangel
26-08-07, 16:36
Evet arkadaşlar sevdiğim filmlere birşeyler yazmaya kalktığımda genellikle aynı nickler ile karşılaşıyorum bu bence güzel birşey evet arkadaşlar Katil Doğanlar benim için de vazgeçilmezlerdendir ve arşivimde uzun yıllardır durmaktadır her yıl bir kez izler ve her izlediğimde farklı tatlar alırım...

MİCKEY ve MALLORY KNOX onları süperstar yapan medyaydı...

Onlar Nobel ödülü kazanmadılar,herhangibir spor dalında rekorda kırmadılar veya kendilerini şöhrete götürecek kabul edilebilir birşey de yapmadılar.Kaçak aşıklar Mickey ve Mallory Knoxun yaptıkları insan öldürmekti.Hem de çok fazla insan.Gerisini medya halletti...

sbuffy
30-06-08, 08:51
Tartışmalı filmler

Sinemalarda olay yaratan bu filmler hem konuları hem de oyuncularıyla izleyenler tarafından çok konuşuldu.

Sinemanın olaylı filmleri vizyona girdiği andan itibaren eleştirilerin hedef noktası haline geldi. Bu filmler gerek konuları gerek oyuncularıyla herkesi etkilemeyi başardı.

Şiddetin doruk noktası

Katil Doğanlar (Natural Born Killers)

Kanun kaçağı, aşık ve seri katil olan Mickey ile Mallory'nin başına gelenler. Route 666 otoyolu boyunca para ya da intikam değil, sadece öyle istedikleri için psikodelik toplu cinayetler işleyen çiftimiz, medya tarafından baştacı edilirler. Giderek efsanevi halk kahramanlarına dönüşen ikilinin hikayesini tüm katliamlarından tek sağ kurtulan kişinin ağzından dinleriz.

Bu film neden olay yarattı?

Oliver Stone'un dehasını tüm dünyaya haykırırken olabildiğince fazla insanı da rahatsız ettiği bu mutlaka izlenmesi gereken film, medyayı ve kollektif bilinçaltımızda oynadığı rolü yargılaması açısından da, anaakım filmler arasında bir yıldız gibi parlıyor.

kaynak: ekolay.net

maria clara
16-07-08, 23:45
hayatımda izlediğim ki sadece yarısını izlemeye sinirim dayandı en korkunç filmdi zaten de bilerek izlemeye başlamamıştım gece yarısı zaping yaparken karşılaşmıştım ama gerçekten konusu çok sevimsizdi.