PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 12

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

filizim+y
22-02-07, 13:07
ayrıca sorumun cevabı hala belirsin neden filiz yılmazın birlikte savaşalım sözüne karşılık vermedi

tekrar ediyim karşılık vermesine fırsat bırakıldı mı, yılmazın tehlikede olduğu düşüncesi, mualla hn. isteği ve ailesinin köstekliği eklenince gerçi en çok üzüldüğü yılmazın onun yüzünden bu acıları yaşamış olması bu yüzden durup düşünmek ve ona göre karar vermek istedi yani yılmazı düşündü yine se inanmayacaksın ama böyle filiz tarafından eğer istersen yılmaz tarafından görüleni de yazarım ama konumuz filiz:img-yes:

byuzax
22-02-07, 13:09
artılı filizim bu olay 49.da felan oldu hani sahne şu sahne yılmazı dövdürdü cem ondan sonra yılmaz ileşti filizi almaya şirkete gitti.aldı sahil kenarına gittiler filiz hüzünlüydü düşünceliydi yılmaz filiz yanımdasın ama uzaksın dedi ne oluyor dedi filiz korkularını anlattı sonra araba sahnesinde yılmaz bunu söyledi herşeye beraber göğüs gerelim dedi ama filiz istemedi hatta hadi gel şimdi gidelim buralardan dedi ama filiz muaalla hanımın sözlerini düşünüyordu istemedi

üstelik yılmaza şu cümleyi söyledi:kalkmaman lazımdı iyimisin
yılmazda ben senin yanında iyiyim dedi.sen yokken iyi değilim dedi

filiz yılmazın kendisi yüzünden zarar görmemesini istediği için böyle davrandı yılmazı düşündüğü için ne kendisi nede ailesi için değil sadece yılmaz onun yüzünden zarar görmesin diye...Bunu anlamak o kadar zor değil ...

cemotara
22-02-07, 13:10
bu uyarı hastahanede mi yoksa depodamı oluyodu hatırlıyomusun sahneyi
şimdi bakamıyorum ama ilerki saatlerde bakacam...gerçekten çok merak ettim...

uyarı sahnesini söylüyorsan sapanca dönüşü sonunda oldu şantiyede aslı filize yılmaza aşık olduğunu söylediğinde filiz bozulmuştu ve oradan ayrılacaktı sonra yılmazla karşılaştı yılmaz konuşmalıyız dedi filizde dinlemedi ve arabasına binip gitti yılmazda motorla arkasından gidip önünü kesti hatta filize nene kaçıyorsun dedi ölmekmi istiyorsun dedi filizde evet dedi sonra yılmaz önemli bir konu var konuşmalıyız dedi ve çay bahçesine gittiler yılmaz uyarıyı burda yapmıştı

modest2000
22-02-07, 13:10
Arkadaşlar, ben fragmanda yanlış mı gördüm acaba. Yılmaz Aslı'nın elini tutmuştu. Demekki çıkmaya başladılar. Demekki yolar iyice ayrılacak. Sonra eski türk filmlerindeki sahnelerle birleştirecekler v.b. Sizi bilmem ama ben bunu arkama yaslanıp keyifle izleyebileceğimi sanmıyorum. Bu ne ayran gönüllülük böyle...

matraka
22-02-07, 13:11
tekrar ediyim karşılık vermesine fırsat bırakıldı mı, yılmazın tehlikede olduğu düşüncesi, mualla hn. isteği ve ailesinin köstekliği eklenince gerçi en çok üzüldüğü yılmazın onun yüzünden bu acıları yaşamış olması bu yüzden durup düşünmek ve ona göre karar vermek istedi yani yılmazı düşündü yine se inanmayacaksın ama böyle filiz tarafından eğer istersen yılmaz tarafından görüleni de yazarım ama konumuz filiz:img-yes:

neden bu konumdaki filiz bocalıyor peki neden yılmazın kendi oladan mutlu olamayacağını anlamadımı hala nesini düşünemiyor orda sahnede birde annesini düşündü deli olucam ya annesi sanki düşünülecek kadın ama anne işte filizin zaafları

filizim+y
22-02-07, 13:11
artılı filizim bu olay 49.da felan oldu hani sahne şu sahne yılmazı dövdürdü cem ondan sonra yılmaz ileşti filizi almaya şirkete gitti.aldı sahil kenarına gittiler filiz hüzünlüydü düşünceliydi yılmaz filiz yanımdasın ama uzaksın dedi ne oluyor dedi filiz korkularını anlattı sonra araba sahnesinde yılmaz bunu söyledi herşeye beraber göğüs gerelim dedi ama filiz istemedi hatta hadi gel şimdi gidelim buralardan dedi ama filiz muaalla hanımın sözlerini düşünüyordu istemedi

üstelik yılmaza şu cümleyi söyledi:kalkmaman lazımdı iyimisin
yılmazda ben senin yanında iyiyim dedi.sen yokken iyi değilim dedi

bak aynı düşünmüşüz bir üst yorumumda yazdım bunu filizi engelleyen durumları ona bir bak, evet yılmazın sözü herşeyi anlatıyordu zaten filizsiz hiç olduğunu ama filiz bunu yılmazın hayatına tercih etmek istemedi çünkü yılmazın daha kötü bir şeyle karşılaşması korkuttu onu ama şu da var kaybetme korkusu yaşadı ki filiz en azından yanımda olmasa bile hayatta olması yeter gibi düşündü kendini mahrum bırakırken yılmazı da bırakmış oldu bu sevgiden

sezinti
22-02-07, 13:13
Az önce bir gazetede okuduğum sözü paylaşmak istedim.

Sevgi insanı birliğe, bencillik de yalnızlığa götürür. ( Schiller )

Bu söz, Ihlamurlar Altında dizisinde hangi karakterler için söylenebilir. Gerekçeleri ile birlikte yazarsanız sevinirim.

matraka
22-02-07, 13:14
filiz yılmazın kendisi yüzünden zarar görmemesini istediği için böyle davrandı yılmazı düşündüğü için ne kendisi nede ailesi için değil sadece yılmaz onun yüzünden zarar görmesin diye...Bunu anlamak o kadar zor değil ...

zarar görmesiymiş ne zararı yılmazı terk etmenin onu öldürmek olduğunu kaç kere görmesi gerekti bunu hiç düşünemedimide annesini düşündü filiz bir konuda sağlam davransın aşkına sahip çıksın kafamı kırcam ya bırak ya git iki tarafta gitti geldi ne ondan vazgeçiyor ne bundan bizde burda üzülüuotuz kız ne kadar acı çekiyor diye bir kere karar al arkasında dur be kızım nerde handan hanımın bişeyi yoktu kızının zaafını iyi kullanıyor hepsi bu iki gözyaşı filiz tamam bişeyleri kaybetmeli tekinerler artık kaybetmeli filiz gelicekse tek gelsin ailesini takmadan ama nerde

filizim+y
22-02-07, 13:15
neden bu konumdaki filiz bocalıyor peki neden yılmazın kendi oladan mutlu olamayacağını anlamadımı hala nesini düşünemiyor orda sahnede birde annesini düşündü deli olucam ya annesi sanki düşünülecek kadın ama anne işte filizin zaafları

annesinin sadece bu aşka karşı çıktığını yılmazla olmasını istemediğini biliyor yaptığı hainliği henüz öğrenmedi matraka anne zaafı hala devam ediyor nu olay çıkana kadar da devam eder çok kızar ama silmez bu da doğru, mutsuz olacağını anladı ama kendisi yüzünden zarar görmesinden korktu diyorum ya kendiside onsuz acı çekeceğini bile bile yılmazdan uzaklaşmak istedi sırf hayatı ve kendisi için zarar görmemesi için.

matraka
22-02-07, 13:17
bak aynı düşünmüşüz bir üst yorumumda yazdım bunu filizi engelleyen durumları ona bir bak, evet yılmazın sözü herşeyi anlatıyordu zaten filizsiz hiç olduğunu ama filiz bunu yılmazın hayatına tercih etmek istemedi çünkü yılmazın daha kötü bir şeyle karşılaşması korkuttu onu ama şu da var kaybetme korkusu yaşadı ki filiz en azından yanımda olmasa bile hayatta olması yeter gibi düşündü kendini mahrum bırakırken yılmazı da bırakmış oldu bu sevgiden

iyide bu kararlar neden hep yılmaz aleyhine aldı hiç ailesi adına böyle bişey almadı yılmaza bişey olmasından korktu yılmazdan vazgeçti geçemedi ya neyse bir kere şansını ailesinden değilde yılmazdan yana neden kullanamdı bir tuttarlı davranamadı bunların hepsi hikaye filiz acıyı kendi şeçmiştir.iki arada kalmayı istemesiyle

20 bölüm önce söylediğimi gene tekrar ediyorum filiz ya ialesini ya yılmazı tercih edecek bunlar dışında bir mutluluk filize yok

cemotara
22-02-07, 13:20
iyide bu kararlar neden hep yılmaz aleyhine aldı hiç ailesi adına böyle bişey almadı yılmaza bişey olmasından korktu yılmazdan vazgeçti geçemedi ya neyse bir kere şansını ailesinden değilde yılmazdan yana neden kullanamdı bir tuttarlı davranamadı bunların hepsi hikaye filiz acıyı kendi şeçmiştir.iki arada kalmayı istemesiyle

20 bölüm önce söylediğimi gene tekrar ediyorum filiz ya ialesini ya yılmazı tercih edecek bunlar dışında bir mutluluk filize yok

matraka yılmazıda seçmişti ailesini dinlemedi bile ama gel gör ki handan hanım gibi bir annesi var duygu sömürüsü yapıp durdu hasta numarası bile yaptı üstünede yılmazı hastanelik edilincede kız pes etmek zorunda kaldı

cemotara
22-02-07, 13:22
bakalım tuturabilecekmitim sevgili sezinti bence filiz bu :)kaç puna verdin bakalım merak ediyorum :)

Bana göre yanlış cevap bence kesinlikle Handan hanım
Birde eğer filiz bencil olsaydı herşeyi kendisi için yapardı

modest2000
22-02-07, 13:23

Bu söz, Ihlamurlar Altında dizisinde hangi karakterler için söylenebilir. Gerekçeleri ile birlikte yazarsanız sevinirim.

Cem' uyuyor en fazla. Filiz'i seviyor ama bencilce, hatta hasta bir ruh haliyle.Filiz'i mutsuz etmek pahasına, sadece elde etmek için bencilce seviyor.

yakupoglu61
22-02-07, 13:23
uyarı sahnesini söylüyorsan sapanca dönüşü sonunda oldu şantiyede aslı filize yılmaza aşık olduğunu söylediğinde filiz bozulmuştu ve oradan ayrılacaktı sonra yılmazla karşılaştı yılmaz konuşmalıyız dedi filizde dinlemedi ve arabasına binip gitti yılmazda motorla arkasından gidip önünü kesti hatta filize nene kaçıyorsun dedi ölmekmi istiyorsun dedi filizde evet dedi sonra yılmaz önemli bir konu var konuşmalıyız dedi ve çay bahçesine gittiler yılmaz uyarıyı burda yapmıştı

tamamdır özetleri dikkatli okuyunca gördüm yılmaz filizi 58.bölümde uyarıyor..
olayı öğrendim çok merak etmiştim...

filizim+y
22-02-07, 13:28

evet yılmaz aleyhine aldı ama kendisinede kesti bu cezayı mutluluğu yaşamak yerine sevdiğiyle ona uzak olmayı seçti ama hçbirzaman da bunu da yapamadı iki arada kaldı ne yardan ne serden geçti yılmaza bunu yaşatırken kendi daha beterini yaşadı keşke dediğin gibi ailesine karşı bu durumda kalmasaydı ama yılmazında intikam uğruna yaptıkları yüzünden ilk önyargıyı bu şekilde alışı kötü oldu filize iyi yönünü gösterdi filizin kendisini anlamasını sağladı filizin ailesine de gösterebilseydi ama yılmaz sizin hiçbiriniz beni ilgilendirmiyor sadece filiz ilgilendiriyor demişti, yaptığı olayların neticesinde filiz hep haksız duruma düşmüşür ailesinin gözünde yılmaz bunları yaparkende filizi düşünseydi yeterdi.

var o mutluluk çok yakında matraka tekinerler filizin gördüğü yılmazı görecek ve herşey tatlıya bağlanacak filizde yılmazda mutlu olacak inş.

cemotara
22-02-07, 13:29
yılmazı ne zaman seçti ya yılmazıda seçmişti diyorsun seçseydi verdiği kararın arkasında dururrdu ne engel olursa olsun kararının arkasında duramadığın bir şey için seçtim diyemessin

sevgili matraka esasında aynısını söylüyoruz evet filiz verdiği kararın arkasında durdutmadılar filizle yılmazı ayırtmak için elinden geleni yaptılar başardılarda yani filiz yılmazla olmayı seçmişti zaten çok güzel sahneleride olmuştu ozamanda ailesi karşıydı ama filiz yılmazla beraberdi ama ailesi filizin zaafını kullanıp durdular filizde buna dayanamadı ve yılmazı suçlayarak ayrıldı yani yılmazın önünda doğru düzgün engel yoktu ama filizi engelleri çoktu ve bu engelleri aşamadı

sezinti
22-02-07, 13:30
Sevgili matraka

Bu söz, kişiye göre değişen bir sözdür. Tekil olarak kullanılabileceği gibi çoğul olarakta kullanılabilecek bir sözdür. Neden Filiz konusunda gerekçeleriyle yazarsanız sevinirim. Eksik olarak verdiğiniz cevap nedeniyle not veremiyorum. Sizin için kurtarma yazılısı yapmak lazım :)

Sevgili pinkzone'den bu söz için imza istiyoruz değil mi :img-wink:

tolgahuzur1
22-02-07, 13:31
zaten bence yaptıda o yüzden bu halde ben merkezli kararları almadan düşünecekti çocuğunun değil kendi mutluluğunu düşündü

aslında dikkatli bakıldığında bencil değil. çünkü hiç gözünü kırpmadan çizdiği tasarımları mahalleliye verdi. ama bir yandamda kendi mutluluğu için çocuğunu hiba etti. bundan sonra kendini düşünmeye devam edecek..

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 13:32

"Sevgi insanı birlikteliğe" bu kısmı dizi karakterleri içinde yalnızca Fahriye ve Salih'e uyuyor şu an itibarı ile.
"Bencillik yalnızlığa götürür" ise Handan'a uyuyor..Esas karakterlerimizide eklesemmi dedim ama acele etmeyeyim dedim.Onların aşklarını sınıyoruz hala :)

cemotara
22-02-07, 13:33
zaten bence yaptıda o yüzden bu halde ben merkezli kararları almadan düşünecekti çocuğunun değil kendi mutluluğunu düşündü

matraka böyle düşünürsen yılmazda bencil ozaman çünkü yılmazında bazı hareketleri bencilceydi
Ben genel anlamda söyledim ve filizin bencil bir insan olduğunu düşünmüyorum

matraka
22-02-07, 13:33
ıhlamurlar altında dizisinde bencil krakter sayısı bence fazla

filizin babası bencildi ölümünde kızından istediği söz için
handan bencildi kızının onuru ile oynadığı için
ömer bencildi ihaleye yılmazı alt etmek için girdiğinde açık pazar satışında,işçiler konusunda
filiz bencildi kendi mutluluğunu düşündü çocuğunun kinide değilde zaten bu konuda ceyda ona lafı sokmuştu
yılmaz bencildi,intikam zamanalrında yargısız infazlarında
cem psikopat zaten
cemil bencildi intahar etmeye kalktığında
elif bencildi.ömerle ilk tanıştığı zamanlarda

kısaca benciller altında

filizim+y
22-02-07, 13:35

sevgi insanı birliğe,

1- yılmaz ve filiz (herikisi için birlik kelimesi şu an mümkün olmasada öyle
2- feride ve ömer (feride ömere bu birliği öğretecek
3- sema-ali ve salih-fahriye
4- aynalı, gazi mahalleli
5- canan, aslı, ceyda
(herşeyde birlik olmak acı ve mutlulukta hepsi için geçerli)

bencillik yanlızlığa götürür,

1- cem (sadece kendi egosunu tatmin için filizi istemesi sevgi, aşk hayranlık değil onun ki)
2- handan (çocuklarım için diyor ama onun istemediği insanlarla hayatlarını kurdukları için kabullenemiyor sadece kendi istediği olsun istiyor)

matraka
22-02-07, 13:36
Sevgili matraka

Bu söz, kişiye göre değişen bir sözdür. Tekil olarak kullanılabileceği gibi çoğul olarakta kullanılabilecek bir sözdür. Neden Filiz konusunda gerekçeleriyle yazarsanız sevinirim. Eksik olarak verdiğiniz cevap nedeniyle not veremiyorum. Sizin için kurtarma yazılısı yapmak lazım :)

Sevgili pinkzone'den bu söz için imza istiyoruz değil mi :img-wink:
sadece filiz için düşündüğümde çocuğu yılmaza söylememesi
aklıma geliyor ilk etapta bende bunu üstüne filiz için bir türk filminin sahnesinde geçmiş bir söz söylemek istiyorum

HERŞEYE SAHİP OLMAK İSTEYEN ELİNDEKİNİDE KAYBEDER

cemotara
22-02-07, 13:38
aslında dikkatli bakıldığında bencil değil. çünkü hiç gözünü kırpmadan çizdiği tasarımları mahalleliye verdi. ama bir yandamda kendi mutluluğu için çocuğunu hiba etti. bundan sonra kendini düşünmeye devam edecek..

Arkadaşım filiz çocuğunu heba ettiği yok kız hamile kaldı sonra bunu yılmaza ilk başta söylemedi sonra söyledi ama yılmazda tuzağa düşerek inanmadı ama ilerde inanacak ondan sonra çocuğunada sahip çıkar ortada heba edilmiş bir durum yok daha çocuk doğmadı bile

tolgahuzur1
22-02-07, 13:43
Arkadaşım filiz çocuğunu heba ettiği yok kız hamile kaldı sonra bunu yılmaza ilk başta söylemedi sonra söyledi ama yılmazda tuzağa düşerek inanmadı ama ilerde inanacak ondan sonra çocuğunada sahip çıkar ortada heba edilmiş bir durum yok daha çocuk doğmadı bile
ben yanlış hatırlamıyorsan çocuğun doğacağını handan hanımdan öğrendi yılmaz. yani filizden değil. ileride ne olacağı belli değil. onun için burada dönüp dolaşıp oklar filize geliyor. yani bencilliğine. tamam mutlu olma onunda hakkı ama sen niye çocuğunun babasına bu olayı söylemiyorsunda gidip ellere söylüyorsun . bu çok acı verici birşey olacak ileride yılmaz için. yazık bu yılmaza..

filizim+y
22-02-07, 13:44
neden ama neden hem sevdiğine hem kendine ceza kesmek yılmaz bunu hakettimi filiz mutsuzluğu hakettimi seçim seçim seçim
filiz seçim yapmalı

nedenleri seni kesmiyor anlaşıldı, ne filiz ne de yılmaz haketti olaylar bu noktaya kadar getirdi ikisini de yanlız filiz değil yılmazda katkıda bulunmuştur malzeme eksik kalmasın diye:) seçim seçim şu an filiz bebeğini seçti ama bu seçimin asıl sebebi bebğinin babasını seçmesi şu an gizli kasada saklı tutuyor filiz yakında yılmazın buradan şifreyi bulup çıkarmasını bekliyor

cemotara
ilk başta söylemedi değil tam bilemiyorum 8 bölüm kadar felan söylemedi galiba evet ilk etapta söylememiş haklısın

ilk başlarda söylemedi daha sonra söyleme kararı aldı ama bu sefer yılmaz dinlemedi ama bu sefer dinlemek istedi ondan sonrada filiz aslıyla olan ilişkisini öğrenmek için söylemedi sonra öğrendi ve söyledi

pinkzone
Efem yine ben gelmişim.. :)

Sevgili pinkzone'den bu söz için imza istiyoruz değil mi

Sezintinin çok güzel sözüne bende yorum getirmessem olmaz... Zaten istekte var.. :)

Efendim.. Bende yalan olmaz.. İlk önce bu sözü duyunca aklıma Ömer geldi.. Nedenine gelince..

İlk önce Ferideyi daha tanımadan önce bencillik ötesi davranışları vardı. Ama ferideyi sevdikten sonra birliğe inanmaya ve uygulamaya başladı. Bunu hayatına da yansıttı.. Ama biraz geç.. Hemde çok geç bir yansıma oldu bu..
Birlik nasıl sevgiyi getiriyorsa.. Bencillikte büyük hızla yanlızlığı getirebilir.

Handan hanım açısından sadece ikinci bölüm geçerlidir. Bencillik de insanı yalnızlığa götürebilir. Kızının bazı olayları öğrenmesi ile.. Bencilliğinin cezasını yalnızlıkla ve etrafından dışlanmakla bulabilir.

Bu tanım Yılmaz yada Filiz için kullanılamaz.. Çünkü onların biz olamadıklarını bildiğimiz için.. Herhangi bir birlik olamaz.. Bir birlikten söz edilcekse.. Ancak bu gündemdeki.. Avrupa birliği olur.. Onu da sormayın muallakta.. Bu gidişle.. Kıyamet günü gireceğiz.. :img-hyste

matraka
22-02-07, 13:45
bak durdum durdum filizin bir bencilliği daha geldi filiz herşeyi istiyordu ya herkesle anlaşmayı buda bencilliktir.üstelik yılmza bunu söyledi

tolgahuzur1
22-02-07, 13:47
nedenleri seni kesmiyor anlaşıldı, ne filiz ne de yılmaz haketti olaylar bu noktaya kadar getirdi ikisini de yanlız filiz değil yılmazda katkıda bulunmuştur malzeme eksik kalmasın diye:) seçim seçim şu an filiz bebeğini seçti ama bu seçimin asıl sebebi bebğinin babasını seçmesi şu an gizli kasada saklı tutuyor filiz yakında yılmazın buradan şifreyi bulup çıkarmasını bekliyor

bu nasıl bir ikileme anlıyamadım. ne demek bebeğin babasını seçmesi böyle bir seçenek mi var. çocuğun babası zaten belli yılmaz. sana yakıştıramadım filizim+y filiz o kadar kendini düşüneceğine söyleseydi çocuğu yılmaza bunlar olmazdı..

matraka
22-02-07, 13:48
Efem yine ben gelmişim.. :)

Sezintinin çok güzel sözüne bende yorum getirmessem olmaz... Zaten istekte var.. :)

Efendim.. Bende yalan olmaz.. İlk önce bu sözü duyunca aklıma Ömer geldi.. Nedenine gelince..

İlk önce Ferideyi daha tanımadan önce bencillik ötesi davranışları vardı. Ama ferideyi sevdikten sonra birliğe inanmaya ve uygulamaya başladı. Bunu hayatına da yansıttı.. Ama biraz geç.. Hemde çok geç bir yansıma oldu bu..
Birlik nasıl sevgiyi getiriyorsa.. Bencillikte büyük hızla yanlızlığı getirebilir.

Handan hanım açısından sadece ikinci bölüm geçerlidir. Bencillik de insanı yalnızlığa götürebilir. Kızının bazı olayları öğrenmesi ile.. Bencilliğinin cezasını yalnızlıkla ve etrafından dışlanmakla bulabilir.

Bu tanım Yılmaz yada Filiz için kullanılamaz.. Çünkü onların biz olamadıklarını bildiğimiz için.. Herhangi bir birlik olamaz.. Bir birlikten söz edilcekse.. Ancak bu gündemdeki.. Avrupa birliği olur.. Onu da sormayın muallakta.. Bu gidişle.. Kıyamet günü gireceğiz.. :img-hyste

filiz ve yılmaz için rahatlıkla kullanıyorum ben filizde bencillik yaptı zamanında yılmazda ama biz olamadıklarına katılmıyorum biz olamadıklarını söyleyenler için 34-39 bölümleri tavsiye ediyorum aralarındaki sorunlar baba sözüyle başlamıştır bizken ben oldular bir daha biz olamadılar ama olucaklar bir kere biz olan bir kere daha neden olmasın

Ağustos Böcüğü
ben yanlış hatırlamıyorsan çocuğun doğacağını handan hanımdan öğrendi yılmaz. yani filizden değil. ileride ne olacağı belli değil. onun için burada dönüp dolaşıp oklar filize geliyor. yani bencilliğine. tamam mutlu olma onunda hakkı ama sen niye çocuğunun babasına bu olayı söylemiyorsunda gidip ellere söylüyorsun . bu çok acı verici birşey olacak ileride yılmaz için. yazık bu yılmaza..
Filiz hamileliğini ceyda haricinde kimseye söylemedi yanlış hatırlamıyorsam. Cem ve annesi tesadüfen öğrendiler..Yılmaz Filiz'e yakın durabilseydi belki TESADÜFEN o da öğrenirdi..Ha birde Ömere kendisi söyledi ama o da zorunluluktan. Yalan söylememek adına..Biz bu karşılıklı sorgulamalarla neye varacağız anlayabilmiş değilim.. Dolap beygiri misali.....

cemotara

Arkadaşım filiz sonuçta yılmazın bildiğinden haberi yoktu ve gitti hamile olduğunu söyledi yılmaz handandan öğrenmiş olabilir ama sonuçta filiz yılmaza hamile olduğunu söyledi yılmazın bilmediğini zannediyor
Birde sadece yılmaz acı çekmiyor filizde çok acı çekiyor esas filize çok yazık herkesten darbe alıyor yılmazdan,handandan,cemden,ömerdende az darbe almadı

filizim+y
22-02-07, 13:49

yanlış değil arkadaşım handan da öğrendi ne güzel işte müstakbel kayınvalidesi yabancısı değilki, filiz söylemek istedi de ne oldu o kadar hazırlık boşa gitti yılmaz gördükleri ile engelledi tıpkı daha öncesinde vurucu sözleri gibi, filize okları getirmek isteyen getiriyor filiz sadece ceydaya kendisi söyledi diğerleri şans eseri öğrendi yok illa yükleneceksiniz ya, hiçte acı olmayacak asıl müstakbel kayınvalidesini ne duruma düşürdüğüne sevinsin yılmaz handana zorla damat oldu işte bebk sayesinde bıyık altından gülsün, yazık denecek bir durum yok bence

tolgahuzur1
22-02-07, 13:54
bazı arkadaşlar filizin daha çok acı çektiğini söylüyorlar. iyide bunların bütün sebebi filizdir yani kendisi. burada yılmaz onu üzecek hiçbirşey yapmadı. filiz yılmazın yanına gittiğinde bile yılmaz bir tek bir cümle bile söylemesi. anlıyacağınız ne ekersen onu biçersin. tıpkı filiz gibi..

pinkzone
filiz ve yılmaz için rahatlıkla kullanıyorum ben filizde bencillik yaptı zamanında yılmazda ama biz olamadıklarına katılmıyorum biz olamadıklarını söyleyenler için 34-39 bölümleri tavsiye ediyorum aralarındaki sorunlar baba sözüyle başlamıştır bizken ben oldular bir daha biz olamadılar ama olucaklar bir kere biz olan bir kere daha neden olmasın

Biz olduklarını bence sandılar.. Sorun konuşaraka değil.. Sevgi olaylarını yaşayarak sorunları atlatmaya çalıştırlar. O zaman biz olmuşlarsa dahi şimdi biz değiller. Ki o zamanda belli başlı konuşmaları yapmadıklarını görüyorduk. Oda nadirdi. Bu dönemse dillerini kestiler.. Sadece yaşadılar.. Herşey sevmek değil.. Biraz da karşısındaki dinleyebilmektir. Hiç kimse böyle bir ilişkiyi gözü kapalı ve soru sormadan yaşayamaz. Ha bu onların dizi bitimine doğru biz olamayacakları anlamına gelmiyor. Ama şu an ki sorunları.. Biz olamamalarındandır. İki taraftada ayrı zamanlarda ben merkezli olaylar yaşanmıştır. Onun için biz bunların. "Biz" olduklarını sene sonu dizi bitimine doğru görürüz. Biz olsalarda ancak yarısını olmuşlardır. Yani.. "B-i" Z de kalmışlardır.. :good:

filizim+y
bu nasıl bir ikileme anlıyamadım. ne demek bebeğin babasını seçmesi böyle bir seçenek mi var. çocuğun babası zaten belli yılmaz. sana yakıştıramadım filizim+y filiz o kadar kendini düşüneceğine söyleseydi çocuğu yılmaza bunlar olmazdı..

sevgili arkadaşım babasının belli olduğunu biliyorum anlamadın sanırım yani sevdiği adamı seçti seçimin sonucu budur dedim yakıştıramamışsın, yani ne olursa olsun sonuç yılmaz bebeğe baba seçmedi böyle birşey demedim, lütfen doğru anlayalım eğer ben yanlış anlattıysam özür dilerim ama espri olsun diye yazıldı, bebeği söyleme konusunda kimse ile hemfikir değilim bu yüzden yazmayacağım bununla ilgili eski yorumlarımda mevcuttur

şimdi anlaşıldımı sevgili arkadaşım:img-yes:

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 13:55
bak durdum durdum filizin bir bencilliği daha geldi filiz herşeyi istiyordu ya herkesle anlaşmayı buda bencilliktir.üstelik yılmza bunu söyledi
Bencil : Yalnız kendini düşünen, kendi çıkarlarını herkesinkinden üstün tutan, hodbin, hodkâm, egoist. (Bknz.TDK Türkçe sözlük) Amma yazdım bende bugün bunu heee.. :)
Şimdi sevgili arkadaşlarım yukardaki tanımlamaya bakarsak ne filizin ne de yılmazın bu tanıma uymadığını görürüz..(Gerçi 1.sezon tavırlarını düşünecek olursak bu tanımlamanın içine Yılmazı almak mümkün)
Bu tanımlamaya en yakın duran şahıs psikopat cem..Onada yakında 46 raporu verecez..O da yırtacak durumdan..

pinkzone
22-02-07, 13:57
Yılmaz bütün gerçekleri öğrendiğinde..

Cemi bu smileydeki gibi yapacak.. :img-hyste

http://img522.imageshack.us/img522/9323/222hn4.gif

matraka
22-02-07, 13:57
Biz olduklarını bence sandılar.. Sorun konuşaraka değil.. Sevgi olaylarını yaşayarak sorunları atlatmaya çalıştırlar. O zaman biz olmuşlarsa dahi şimdi biz değiller. Ki o zamanda belli başlı konuşmaları yapmadıklarını görüyorduk. Oda nadirdi. Bu dönemse dillerini kestiler.. Sadece yaşadılar.. Herşey sevmek değil.. Biraz da karşısındaki dinleyebilmektir. Hiç kimse böyle bir ilişkiyi gözü kapalı ve soru sormadan yaşayamaz. Ha bu onların dizi bitimine doğru biz olamayacakları anlamına gelmiyor. Ama şu an ki sorunları.. Biz olamamalarındandır. İki taraftada ayrı zamanlarda ben merkezli olaylar yaşanmıştır. Onun için biz bunların. "Biz" olduklarını sene sonu dizi bitimine doğru görürüz. Biz olsalarda ancak yarısını olmuşlardır. Yani.. "B-i" Z de kalmışlardır.. :good:

sorun evet biz olamamalıdır.ama zamanında biz olmuşlardır filiz yılmaz herşeyini paylaşmıştır.sorunlarını konuşarak çözmüşlerdir ikiside inattır.zor bir evlilik olabilir ama bir kere olduysa bir daha olabilir

filizim+y
22-02-07, 13:58

bak istedi mi çokda güzel anlatıyorsun bende sana katılıyorum biz olmuşlardı ama bir zamanlar şimdi ise onu tekrar yakalamak için kendilerince sınanıyorlar bende tekrar biz olacaklarına inanıyorum nedense hiç yitirmedim ümidimi bazıları gibi herhalde iki taraftan bakmam sanırım olaylara

tolgahuzur1
22-02-07, 13:59
sevgili arkadaşım babasının belli olduğunu biliyorum anlamadın sanırım yani sevdiği adamı seçti seçimin sonucu budur dedim yakıştıramamışsın, yani ne olursa olsun sonuç yılmaz bebeğe baba seçmedi böyle birşey demedim, lütfen doğru anlayalım eğer ben yanlış anlattıysam özür dilerim ama espri olsun diye yazıldı, bebeği söyleme konusunda kimse ile hemfikir değilim bu yüzden yazmayacağım bununla ilgili eski yorumlarımda mevcuttur

şimdi anlaşıldımı sevgili arkadaşım:img-yes:

sevgili arkadaşım ben burada yorumları severek okuyorum .zira senin yorumlarınıda. ama sanki çocuğunun babasını seçmek filizin elindeymiş gibi yazmışsın. o biraz dokundu. yani çocuğun babası belli her iki tarafta bunu biliyor ama zıtlaştıkları için düşünemiyorlar.

pinkzone
22-02-07, 14:00
sorun evet biz olamamalıdır.ama zamanında biz olmuşlardır filiz yılmaz herşeyini paylaşmıştır.sorunlarını konuşarak çözmüşlerdir ikiside inattır.zor bir evlilik olabilir ama bir kere olduysa bir daha olabilir

Bende olamayacaklarını söylemiyorum zaten.. Ama şimdi herşey bazı yerlerde karakterleri zorlayıcı hareketlerde bulundukları için biraz zor olcak. Ama olacak.. Merak etme.. Herşeye bir kılıf bulan senaristler bunu da kılıfına koyar.. Olmamışlarsa bile oldurtmaya çalışırlar.. :img-hyste

matraka
22-02-07, 14:00
Bencil : Yalnız kendini düşünen, kendi çıkarlarını herkesinkinden üstün tutan, hodbin, hodkâm, egoist. (Bknz.TDK Türkçe sözlük) Amma yazdım bende bugün bunu heee.. :)
Şimdi sevgili arkadaşlarım yukardaki tanımlamaya bakarsak ne filizin ne de yılmazın bu tanıma uymadığını görürüz..(Gerçi 1.sezon tavırlarını düşünecek olursak bu tanımlamanın içine Yılmazı almak mümkün)
Bu tanımlamaya en yakın duran şahıs psikopat cem..Onada yakında 46 raporu verecez..O da yırtacak durumdan..

iyide sözlük anlamını neden yazıyorsun ki biliyoruz filizde bencillik yaptı yılmazda ne yazdığımı bilen biriyim çok şükür çocuğunun mutluluğunu için hamile olduğunu söylemek zorundaydı bu meseleleri oldukça konuştuk burda filiz kendi çıkarını düşündüğüne göre sözlük anlamına uyuyor değilmi insanlar hayatlarında her zaman aynı davranışlar gösteremezler yani her insan hayatında bir kaç kere bencil davranmıştır.dolayısı ile bencil davranmayan insan sayısı ne kadardır sanmıyorum olsun

filizim+y
22-02-07, 14:01
olaylar bu raddeye getirmedi onları olaylar esnasındaki seçimleri bu noktaya getirdi neymiş filiz türkiye ekonumisi gibiymiş alınganmış kırılganmış türkiye bu sorunu açtıysa inşallah filizde aşar

yaşanmışlıklar insanları seçim yapmaya zorlar öncesini düşünerek sonrasına göre plan yapmaya çalışılır filiz birkaç hata ile yapmaya çalıştı tıpkı yılmaz gibi ama ikisi de bunu yapamadı ne zaman birlik olmak isteyecekler o zaman olacaktır bu, filiz aşacak tıpkı yılmazın aştığı gibi :img-yes:

cemotara
22-02-07, 14:05
bazı arkadaşlar filizin daha çok acı çektiğini söylüyorlar. iyide bunların bütün sebebi filizdir yani kendisi. burada yılmaz onu üzecek hiçbirşey yapmadı. filiz yılmazın yanına gittiğinde bile yılmaz bir tek bir cümle bile söylemesi. anlıyacağınız ne ekersen onu biçersin. tıpkı filiz gibi..

sevgili arkadaşım hala filize yüklenip duruyorsun filizin başına gelmeyen kalmadı ve sen hepsinin kendisi yüzünden olduğunu söylüyorsun daha ne diyeyim ben sana birde yılmaz bir tek cümle bile söylemedi demişsin sen demekki bu diziyi dikkatli izlemiyorsun
Birde ne ekersen onu biçersin ama yılmaz ektiklerini hiç biçmedi

filizim+y
sevgili arkadaşım ben burada yorumları severek okuyorum .zira senin yorumlarınıda. ama sanki çocuğunun babasını seçmek filizin elindeymiş gibi yazmışsın. o biraz dokundu. yani çocuğun babası belli her iki tarafta bunu biliyor ama zıtlaştıkları için düşünemiyorlar.

teşekkür ederim, hayır öyle birşey aklımın ucundan bile geçmedi ben aşkını sevdiği adamı bebeğinin babasını seçmesini anlatmak istedim belki net olmamasıdır sana bunu düşündüren yoksa kesinlikle filizin seçmesi gibi birşey değil, evet babası yılmaz ama bunu filiz biliyor yılmaz henüz bilmiyor yani yanlış biliyor ama öğrenecek, anlaştık o zaman umarım yanlış düşüncen silinmiştir aklından :)

matraka
yaşanmışlıklar insanları seçim yapmaya zorlar öncesini düşünerek sonrasına göre plan yapmaya çalışılır filiz birkaç hata ile yapmaya çalıştı tıpkı yılmaz gibi ama ikisi de bunu yapamadı ne zaman birlik olmak isteyecekler o zaman olacaktır bu, filiz aşacak tıpkı yılmazın aştığı gibi :img-yes:

artılı filizim ikide birde yılmazda bunu başaramadı deme bana ama hüzünlü matraka kayboluyor adeta bir fanatik doğuyor o zaman

yılmaz mutluluk için bazı şeyleri filizde gördüğü halde susmuştur.ama olan gene yılmaza olmuştur.neden filizin aldığı kararlar sayesinde

yılmazda bu kadar hata yapan filize dayanamamış

ulen sen yaparsında ben yapamammı demiştir.ve o çocuk ikimizin olamaz demiştir.olay budur.

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 14:08
iyide sözlük anlamını neden yazıyorsun ki biliyoruz filizde bencillik yaptı yılmazda ne yazdığımı bilen biriyim çok şükür çocuğunun mutluluğunu için hamile olduğunu söylemek zorundaydı bu meseleleri oldukça konuştuk burda filiz kendi çıkarını düşündüğüne göre sözlük anlamına uyuyor değilmi insanlar hayatlarında her zaman aynı davranışlar gösteremezler yani her insan hayatında bir kaç kere bencil davranmıştır.dolayısı ile bencil davranmayan insan sayısı ne kadardır sanmıyorum olsun
Yazmamın sebebi kelimenin içini tam doldurmak içindi yoksa haşa hiç şüphem yok bu forumda yazan herkes bu kelimenin manasını biliyor. Ama hafizam beni yanıltmıyorsa Filiz'in Yılmaz'a bebeği söylememe nedenlerinden biride Yılmaz'ın yeni bir ilişki içinde olduğunu düşünmesi ve bebeği kullanarak onu geri dönmeye zorlamak istememesiydi..Bu da tanım içindeki egoist kelimesine hiç uymuyor.

pinkzone
22-02-07, 14:10
Bu filiz mi ? Yılmaz mı haklı yazışmalarınızdan.. Ve ortamın bu kadar gergin olmasından.. Sezintinin.. Bakmaya doymadığım.. Hepsi birbirnden özenle hazırlanan ve düşündüren soruları kaçırdım.. O sorulardan kaç tane malzeme çıkardı siz hayal edin... :)

Ahhhh bu foruma çok sitemliyim çok.. :)

sezinti
22-02-07, 14:10
Sevgili arkadaşlar

Yazdığım söze verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Bölümde tartışmanın harareti artmadan, bu akşam yazılı sınavımız olacak. Geç kağıdı getirme süresi gece yarısı sonlanacak mı ? zamanı gelince düşünürüz :)

Neyse, güzel bir sözle yazımı bitireyim.

Sadece zayıf olanlar ailesini, zamanı, şansı ya da kaderi suçlar. ( Louis L'Amour )

pinkzone
22-02-07, 14:13
Sevgili Sezinti Hocam..

Beni mazur göre ve benim sınavımı sabaha al. Ben akşamları giremiyorum... Ama akşama doğru olursa yetişirim.. :) Beni sabah odanda özel muamamele olmaksızın.. Tamamen steril bir ortamda yazılı yapabilrsin.. Şimdiden 30 puan kırmana razıyım..

pinkzone
22-02-07, 14:16
Sadece zayıf olanlar ailesini, zamanı, şansı ya da kaderi suçlar. ( Louis L'Amour )

Bu söz hoşuma gitti.. Nedense dizide önemli birinie cuk diye oturuyor.. Ne yapalım.. Kader utansın..:)

matraka
22-02-07, 14:18
Bu söz hoşuma gitti.. Nedense dizide önemli birinie cuk diye oturuyor.. Ne yapalım.. Kader utansın..:)

bende o yüzden üstüme alındım:)sadece kadermi hayat zaman bilumum filiz tavırları kararları,seçimleri hepsi utansın

filizim+y
22-02-07, 14:20
artılı filizim ikide birde yılmazda bunu başaramadı deme bana ama hüzünlü matraka kayboluyor adeta bir fanatik doğuyor o zaman

yılmaz mutluluk için bazı şeyleri filizde gördüğü halde susmuştur.ama olan gene yılmaza olmuştur.neden filizin aldığı kararlar sayesinde

yılmazda bu kadar hata yapan filize dayanamamış

ulen sen yaparsında ben yapamammı demiştir.ve o çocuk ikimizin olamaz demiştir.olay budur.

tamam kabul ediyorum seni eski haline döndürmek için yazdım bunu:) hüzünlü matraka gitsin fanatik matrak geldin diye (fanatik lafını sevmem senin hatrına)

yılmaz senin kadar kolay vazgeçmez filizden merak etme hem bu kadar da basit değil bu olay gerçi haklısın yılmaz bile basite indirgemişse son bölüm sende bundan cesaretle indirgedin ne diyim ama kodar kolay değil

sezinti
22-02-07, 14:20
Sevgili Pinkzone ve matraka

Tamam, geç kağıdı verme süresi yarın dolacaktır. Sizleri kırmak ne mümkün

Ihlamurlar altında dizisinde bu sözü hangi karakterler için kullanabiliriz. Çoğunluk Ömer diyecektir. Neden Ömer, Ömer sizce bundan sonra ne yapmalı.
Ya da hangi karakterleri bu söz kapsamında olabilir.

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 14:22
Bu filiz mi ? Yılmaz mı haklı yazışmalarınızdan.. Ve ortamın bu kadar gergin olmasından.. Sezintinin.. Bakmaya doymadığım.. Hepsi birbirnden özenle hazırlanan ve düşündüren soruları kaçırdım.. O sorulardan kaç tane malzeme çıkardı siz hayal edin... :)

Ahhhh bu foruma çok sitemliyim çok.. :)
Siteminde yerden göğe haklısın ne diyeyim..Dizi biter bu forumda gerginlik bitmez. İnşallah düzeleyeceğiz yakında.

kursuni19
22-02-07, 14:23
Sevgili Sezintiden özendim.

Her insanın hayatında mutluluğa kavuşabilmesi için verilmiş bir saat vardır. İş, o saati kaçırmamakta. ...

BEAUMONT İLE FLETCHER

matraka
22-02-07, 14:29
o saati ANLIK yaşayarak yakalıyor zaten filiz ve yılmaz yani bu söz onların beraberken bu mutluluğu yaşadığını anlatıyor, geri kalan zamanlari değerlendiremiyorlar o ayrı.

o saat çoktan kaçtı filiz babasının sözüne yenik düşüp maça 1-0 yenik başladığında herşeyin içinde geç kalmıştı

valla bu senaristler beni şaşırtıyor açıkcası ellerinde bunun gibi malzeme varken güzelim diziyi bozdular

kursuni19
22-02-07, 14:31
[QUOTE=sezinti;2453241]

Ömer yapmis oldugu cogu seyden baskasini sorumlu tutmustur, kendi yapmis oldugu hatalarin bile sorumlusu baskalariydi, cünkü onu buna yapmak icin zorlamislardir.
Kaderi suclamistir, cünkü bir sevdigini ondan almistir, iki kardesi düsmanindan hamiledir
Zamani suclamistir, cünkü bir yanlis zamandan yanlis islere imza atmistir, iki sevgili kizindan onu mahrum etmistir
Ailesini suclamistir, cünkü basarisizliga mahkumdur, onlara laik olarak yetistirilmemistir

pinkzone
22-02-07, 14:31
Öncelikle sevgili sezinti hocam ricamı kırmadığın için teşekkürler.. :)

Sevgili Pinkzone ve matraka

Tamam, geç kağıdı verme süresi yarın dolacaktır. Sizleri kırmak ne mümkün

Ihlamurlar altında dizisinde bu sözü hangi karakterler için kullanabiliriz. Çoğunluk Ömer diyecektir. Neden Ömer, Ömer sizce bundan sonra ne yapmalı.
Ya da hangi karakterleri bu söz kapsamında olabilir.

Bende ilk Ömer düşündüm zaten. Ama matraka filize de aldı.. :) Biliyordum.. :)
Ömer geçen bölümlerde buna yakın sitem ve pişmanlık dolu bir replikler kullanmıştı.
Ömer bundan sonra kızı ve feride ve ailesi için yaşam savaşı vermelidir. Evin tek erkeğidir. Sorumluluk ondadır. Vede artık iş hayatına alltan başlayacaktır. İlk dönemlerde iş bulmasının zor oalcağını sanıyorum. ( ki bu iş kıtlığı varken.. ) Ama sonunda bulacaktır. Bizde onun çabalarını göreceğiz. Ama Ömer bu geçmiş cv ile pek tercih edilmez.. Ama bulmak zorunda..

Bu söz kapsamına filizde girebilir. Onun için gerekçe saymaycağım. Matraka zaten açıklar.. :)

Sevgili Sezintiden özendim.

Her insanın hayatında mutluluğa kavuşabilmesi için verilmiş bir saat vardır. İş, o saati kaçırmamakta. ...

BEAUMONT İLE FLETCHER

İş bu da unutulmaması gerekn bir söz. Bu tanıma uygun.. Tren kaçmış.. Yada.. Geçti bolunun pazarı.., Sür eşşeği niğdeye tanımıda uyar.. Ama bu söz zaman bakımndan daha iyi olmuş..

pinkzone
22-02-07, 14:34
Ne biçim saatmiş ki.. Hemen pili duruyor.. Ya tamire gitsin.. Yada artık her bozulduğunda çin malı pil yerine.. kaliteli başka bir marka pil kullansınlar.. Saat sektörünü de etkiler bu dizi bu sözle..:)

kursuni19
22-02-07, 14:36
Bu sözde bu dizdeki cogu kisiye uygundur

İnsanı yaralayan tek şey, gerçektir. (NAPOLEON)

matraka
22-02-07, 14:36
aaa neden öyle diyorsun filiz yeniden kurdu o sözden vazgeçerek hakkını yeme kızın geç olmadan yaptı bunu da yine saati bozulacak birşey buldu, bana bıraksalar daha güzel senaryo yazardım da

seçimler artılı filizm seçimler yaşayacağımız hayatın mutlu mutsuz iyi güzel yaşamamızı sağlayan etmen nedir seçimler seçimler

hayatta aldığım kararın doğruluğu ve yanlışlığını yaşar insanoğlu işte şu kadarcık ömürce yaptığı hatalar kadar bulduğu doğrular kadar ...

pinkzone
22-02-07, 14:38
[QUOTE=sezinti;2453241]

Ömer yapmis oldugu cogu seyden baskasini sorumlu tutmustur, kendi yapmis oldugu hatalarin bile sorumlusu baskalariydi, cünkü onu buna yapmak icin zorlamislardir.
Kaderi suclamistir, cünkü bir sevdigini ondan almistir, iki kardesi düsmanindan hamiledir
Zamani suclamistir, cünkü bir yanlis zamandan yanlis islere imza atmistir, iki sevgili kizindan onu mahrum etmistir
Ailesini suclamistir, cünkü basarisizliga mahkumdur, onlara laik olarak yetistirilmemistir

Bu yorumun altına imzamı atıyorum.. Çok güzel döktürmüşsün helal olsun.. Valla sezintinin sorusu ama.. Benden sana kendi çapımda 100.. :) Artık bir daha ki sınavda pek zorlanmana gerek kalmadı. 60 alsanda geçersin..

filizim+y
22-02-07, 14:39
onlar iş arama gibi birşeye başlamadan şansları tekrar geri gelecek ömer yine çabalamasına gerek kalmadan tekrar elde edecek bunları bu da hayatında hep düşman olarak gördüğü yılmaz sayesinde olacak kimse yılmazın yardım etmesini istemese de bu yılmazın huyu yardım etmeden duramaz ne kadar da düşmanı gibi görsede zorda ki insana kucak açar

filiz iş bulur buna katılmıyorumişteki başarı tartışılma bari bunda kıza birşey bulmayın ömer konusunda haklı olabilirsiniz ama filiz için değil.

bir de bakmışız yılmaz ömeri ve filizi eve davet edermiş kendi eviniz gibi buyrun sadece annenize kalacak yer bulun yoksa siz başımın tacısınız ömeride anlayabilirim ama handan hn. anlamak için zorlayamam diye:img-hyste

kursuni19
22-02-07, 14:41
[QUOTE=kursuni19;2453319]

Bu yorumun altına imzamı atıyorum.. Çok güzel döktürmüşsün helal olsun.. Valla sezintinin sorusu ama.. Benden sana kendi çapımda 100.. :) Artık bir daha ki sınavda pek zorlanmana gerek kalmadı. 60 alsanda geçersin..

Isi yirtik, bir dahaki sinava calismicam. Tesekürler.

Bir söz daha Filizle Yilmazin akilarina kazinmasi gereken bir söz oldugunu düsünüyorum

Güvenilmek, sevilmekten iyidir(GEORGE MACDONALD)

61MERVE61
22-02-07, 14:42
haha demek asli yilmazin kolundan tutuo ne guzel yaw...resim bolumunde resimini gordum cok komik..
yaa yilmaza ne iyikide bak kurtardi ferideyi bence karisamaz...kendi fikrim bu tabi..fragmani gormedim zaten heyecanim yok.

ee ne var ne yok.

pinkzone
22-02-07, 14:43
onlar iş arama gibi birşeye başlamadan şansları tekrar geri gelecek ömer yine çabalamasına gerek kalmadan tekrar elde edecek bunları bu da hayatında hep düşman olarak gördüğü yılmaz sayesinde olacak kimse yılmazın yardım etmesini istemese de bu yılmazın huyu yardım etmeden duramaz ne kadar da düşmanı gibi görsede zorda ki insana kucak açar

filiz iş bulur buna katılmıyorumişteki başarı tartışılma bari bunda kıza birşey bulmayın ömer konusunda haklı olabilirsiniz ama filiz için değil.

bir de bakmışız yılmaz ömeri ve filizi eve davet edermiş kendi eviniz gibi buyrun sadece annenize kalacak yer bulun yoksa siz başımın tacısınız ömeride anlayabilirim ama handan hn. anlamak için zorlayamam diye:img-hyste

Yılmaz bir yere kadar müdahale eder.. Ömerin her kaybettiği şey için o yükümlü görülemez Yılmaz asla . Yardım yapacaksa dahi bir kısmını verir.

Ayrıca tüm bunalrı Yılmaz yapacaksa nerde Ömerin mücadelesi.. Nerde yaşam savaşı.. Onun için Ömerin bu kanına dokunur.. O ailesini geçindirmek zorundadır. Sorumluluk ondandır.. Bir başkasından gelen teklife sıcak bakmasını beklemeyin. Heleki böyle büyük bir yardıma.. Erkeği kanına dokunur bu gibi durumlar..

matraka
22-02-07, 14:44

ömer hiçbir şeyi halledemez tekiner holding doğmamak üzere tarihin tozlu raflarına gömülmüştür.böyle olması gerekiyor ölüm döşeğinde emanet edilen şirket bu o yüzden batması lazımdı ki filizinde yılmaza evet diyebilme imkanı olsun
kimileri yılmaz yardım etmesin veya kendi kendilerine ayağa kalksın diye yorumlar yapmışlar merak edenlere söylim yılmaz yardım etmeyecek etse etse cem eder onuda tekinerler kabul etmekte hazımsızlık çekerler kendi ayakları üsütnde durmaları ise imkansız hayat böyledir işte vurdukça düşersin cesaretli olman lazım ayağa kalkman için o cesaret ömerde yok

filizim+y
22-02-07, 14:48
[QUOTE=pinkzone;2453375]

Isi yirtik, bir dahaki sinava calismicam. Tesekürler.

Bir söz daha Filizle Yilmazin akilarina kazinmasi gereken bir söz oldugunu düsünüyorum

bak bu daha hoş oldu sevgili kurşuni matraka çok sevecek bunu güvene takılan tek kişi güven güven güven

güzide çiftimin tek derdi bu ama kişilere göre değişir birde biz olabilseler aslında bizlerde farkında değiller ızdırabı yaşamak daha çok mutlu ediyor onları gerçekleri bir görebilseler:)

pinkzone
22-02-07, 14:48
ömerin kanına mı dokunur bunu sen mi yazdın fatma şlirketi bedevaya aldım diye naralar atan kardeşiyle tartışan ömerden bahsediyoruz değilmi :)

Geçen bölüm de Yılmazın parasına ihtiyacım yok diyen ömerdi.. Ömer tuhaf bir karakterdir. Duygusaldır. İş hayatında duygusallığa yer yoktur. Türklerin yabancılardan olan farkıda budur. Fazla duygusalız. Ömer merak etme.. O zaman kabul etmişse.. Bu zaman kabul etmez.. Ama edebilirde.. Ömerin bazı hareketlerini tahmin etmekte zorlanıyorum. :good:

pinkzone
22-02-07, 14:51
[QUOTE=kursuni19;2453408]

bak bu daha hoş oldu sevgili kurşuni matraka çok sevecek bunu güvene takılan tek kişi güven güven güven

güzide çiftimin tek derdi bu ama kişilere göre değişir birde biz olabilseler aslında bizlerde farkında değiller ızdırabı yaşamak daha çok mutlu ediyor onları gerçekleri bir görebilseler:)

Ne yani sen güvenmediğin biriyle beraber olabilrimisin.. Güven olmadan sevgi hiçbirşeydir.. Matraka haklıdır.. Güven sevgiyi getirir. Karşındaki karşı çok güvensizse tutarsız hareketleri varsa.. O sevgi başlamadan biter zaten.. Sevmişsin berabersin.. Ama adamın bir dediği ir dediğini tutmuyor.. Sen ondan kuşkulanıyorsun.. Şüphe duyuyorsun.. Bunun neresi sevgi.. Sevginin "S"si kalmaz.. Güvensizlik girdimi devreye..

pinkzone
22-02-07, 14:52

Bu sözler nasılda forumun çıtasını yükseltti.. Hep böyle olalım.. Gereksiz yazışmlar içine girmeyelim..

Bencede güzel bir söz.. Nedense çok yabancı gelmedi.. :)

tolgahuzur1
22-02-07, 14:52
valla ömer yılmazın yardımını kabul edecek. yoksa handanın dırdırından kurtulamaz. ne yasın garibim ömer herşey öyle kolay olsaydı ben şimdi milyarder olurdum.:img-hyste

matraka
22-02-07, 14:53
Geçen bölüm de Yılmazın parasına ihtiyacım yok diyen ömerdi.. Ömer tuhaf bir karakterdir. Duygusaldır. İş hayatında duygusallığa yer yoktur. Türklerin yabancılardan olan farkıda budur. Fazla duygusalız. Ömer merak etme.. O zaman kabul etmişse.. Bu zaman kabul etmez.. Ama edebilirde.. Ömerin bazı hareketlerini tahmin etmekte zorlanıyorum. :good:

zaten ömer yılmazın parasını almıyorki istemez onun parasını para kısmında daha değerli şeylere tav oluyor mesela şirket hisseleri gibi parasını kabul etmez ama tekstili alsın yılmaz ömere versin onu kabul eder çünkü para değil:)

pinkzone
22-02-07, 14:55
Yılmaz artık tekrardan ömere verip ona olanak sağlarsa.. Yılmazdan bir isteğim olcak..

Sevgili Yılmaz abi..

Ben okul bittiğinden beri işssim. Hangi kapıyı çalsam yüzüme kapandı. Alanımda uzmanım. 2 senelik işletme mevzunuyum.. AMa boş durmuyor 4 senelik yapıyorum.. Lütfen bana sadıkoğlu şirketler grubunda muhasebe bölümde iş ver. Asgari ücrete razıyım yeterki iş olsun.. :)

kursuni19
22-02-07, 14:58
[QUOTE=filizim+y;2453481]

Ne yani sen güvenmediğin biriyle beraber olabilrimisin.. Güven olmadan sevgi hiçbirşeydir.. Matraka haklıdır.. Güven sevgiyi getirir. Karşındaki karşı çok güvensizse tutarsız hareketleri varsa.. O sevgi başlamadan biter zaten.. Sevmişsin berabersin.. Ama adamın bir dediği ir dediğini tutmuyor.. Sen ondan kuşkulanıyorsun.. Şüphe duyuyorsun.. Bunun neresi sevgi.. Sevginin "S"si kalmaz.. Güvensizlik girdimi devreye..

Sana katiliyorum bunun üzerine söylenecek tek sey

Az bildiğimiz bir şeyden kuşkulanmayız. Ama bilgiyle birlikte kuşku da artar. (GOETHE)

filizim+y
22-02-07, 15:00

bunu matrakanın alınması için yazdım sevgili pinknoze ama sen alınmışsın:) kesinlikle haklısın güven şart ben herzaman güveni ilk sıraya alırım ondan sonra diğerleri peşpeşe gelir

yılmaz ve filizde bu güvenin temelde sarsılmasından kaynaklı sorunlar yaşıyorlar ama filize yılmaz bunu anlatmayı başarabilmiş midir evet tekrar güvenini kazanıp filizi de kazanmıştır.

pinkzone
22-02-07, 15:00
Yılmaz artık tekrardan ömere verip ona olanak sağlarsa.. Yılmazdan bir isteğim olcak..

Sevgili Yılmaz abi..

Ben okul bittiğinden beri işssim. Hangi kapıyı çalsam yüzüme kapandı. Alanımda uzmanım. 2 senelik işletme mevzunuyum.. AMa boş durmuyor 4 senelik yapıyorum.. Lütfen bana sadıkoğlu şirketler grubunda muhasebe bölümde iş ver. Asgari ücrete razıyım yeterki iş olsun.. :)

Eğer bu mesajımı görürse.. Ona cv yollayacağım.. :)

Bakmayın böyle yazdığıma bir iş olanağı var .. İşe başvurdum.. Ondan gelecek cevabı bekliyorum..:img-yes: Ama beklemek gerçekten çok zormuş.

matraka
22-02-07, 15:01

burda haklısın güven olmadan olmuyor olsaydı bizimkiler bu halde olmazdı ama ama ben sevgiyle güveni kıyaslamam yani güven daha değerlidir diyemem çünkü sevdiğin kişiyi herşeyiyle kabul eder insan güvenmeyi öğrenir güvenmesede ben ayrım yapmam sadece biri olmadan biri asla ama bir tercih yapsam karşılıklı bir aşkımı tercih edersin yoksa güvenebileceğin biri deseler aşkı seçerim çünkü karşımdaki abana aşıksa zaten bu problem yoktur ki olsada filiz yılmaz daki gibi birbirlerinden vazgeçmek mümkün olmaz yani gene aynı yere geldik biri olmadan öteki mümkün değil

filizim+y
22-02-07, 15:03
ömerin yılmazdan neden yardım görmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım ben ömerin isteyip istememesi değil hem bunu şimdi gizli olarak yapacak yılmaz daha sonra açığa çıkacak hem ömer hemde handan yılmazı anlayacak tüm isteğinin yanlız ca filizle bir yaşam olduğunu ama bunu görmeleri için zorluk yaşamaları gerek yoksa ne ömer ne de handan burnunun dikine giderler de dönüp bir düşünmezler yılmazın gerçek amacı ne diye bir yönden iyi oldu bu durum sadece filiz ve elife üzülürüm.

matraka
22-02-07, 15:07
ömerin yılmazdan neden yardım görmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım ben ömerin isteyip istememesi değil hem bunu şimdi gizli olarak yapacak yılmaz daha sonra açığa çıkacak hem ömer hemde handan yılmazı anlayacak tüm isteğinin yanlız ca filizle bir yaşam olduğunu ama bunu görmeleri için zorluk yaşamaları gerek yoksa ne ömer ne de handan burnunun dikine giderler de dönüp bir düşünmezler yılmazın gerçek amacı ne diye bir yönden iyi oldu bu durum sadece filiz ve elife üzülürüm.

artılı filizim artık vazgeçsen diyorum yılmaz ömere gizili veya açık yardım etmeyecek etmeyecek ya ben dedikçe herkes edecek diyor dizi sonlarında olucak olanı söylim size heposi mesut o kadar dizi sonunda yardım bekle şimdi değil

kursuni19
22-02-07, 15:08
Bu sözcük kime en cok uyar acaba

Öfkeliyken konuş , göreceksin ki pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın.
Amrose Bierce

filizim+y
22-02-07, 15:14
[QUOTE=pinkzone;2453513]

burda haklısın güven olmadan olmuyor olsaydı bizimkiler bu halde olmazdı ama ama ben sevgiyle güveni kıyaslamam yani güven daha değerlidir diyemem çünkü sevdiğin kişiyi herşeyiyle kabul eder insan güvenmeyi öğrenir güvenmesede ben ayrım yapmam sadece biri olmadan biri asla ama bir tercih yapsam karşılıklı bir aşkımı tercih edersin yoksa güvenebileceğin biri deseler aşkı seçerim çünkü karşımdaki abana aşıksa zaten bu problem yoktur ki olsada filiz yılmaz daki gibi birbirlerinden vazgeçmek mümkün olmaz yani gene aynı yere geldik biri olmadan öteki mümkün değil

tamam işte bunu vurguluyorum ya biri olmadan diğeri olmuyor diye ne filiz yılmazsız ne de yılmaz filizsiz olmuyor olmuyor karşılaştıklarında birinin gururu birinin inadı sadece sözlerin çıkmasını izin veriyorlar ama gözleri onlara herşey anlatıyor ikisi de biliyor ki aralarında ki sevgi hiç azalmamış aksine çoğalmış belki bu sınanmışlıklarda daha da sağlamlaştırdı birbirlerine olan sevgilerini bu taraftan da bakılamaz mı olaya olabilir

cemotara
22-02-07, 15:14
Bu sözcük kime en cok uyar acaba

Öfkeliyken konuş , göreceksin ki pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın.
Amrose Bierce

bu söz filizle yılmaza tam uydu ikiside söylememesi gereken laflar ettiler filiz binpişman oldu sıra yılmazda yılmazda gerçeği öğrendiğinde çok pişman olacak ve filizin peşinden koşacaktır

byuzax
22-02-07, 15:18
Ne seninle nede sensiz bu aşk inan çaresiz... of of ya arkadaşlar nasıl barışcak bunlar ya of of ????????? Matraka vardır sende tüyo ?

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 15:20
artılı filizim artık vazgeçsen diyorum yılmaz ömere gizili veya açık yardım etmeyecek etmeyecek ya ben dedikçe herkes edecek diyor dizi sonlarında olucak olanı söylim size heposi mesut o kadar dizi sonunda yardım bekle şimdi değil
Yaw matraka nasıl bu kadar emin olabiliyorsun. Tamam anladığım kadarıyla tüyoların çıkıyormuş. Ben bu forumda yeni olduğumdan o konuda birşey diyemiycem. Ama bildiğim kadarıyla çekimler bitmiş değil.Ancak 2-3 bölüm ileridir çekimler.Yani dizinin sonu bence hala muallak..
Tüm kalbimle tahmininin doğru çıkmasını istiyorum ama ters köşeye yatma ihtimalini hiç hesaba katmıyorsun gibime geliyor.

filizim+y
22-02-07, 15:21

amaç sende ki tüyoları kapmak bende biliyorum yılmazın yardım etmeyeceğini senin ağzından laf almak deveye hendek atlamaktan zor konu filiz olunca susmuyorsun tüyo olunca ser verip sır vermiyorsun

açıkcası ben ömerin ilk defa birşeyi başardığını görmek istiyorum hiçkimseden yardım almadan ne yılmaz ne filiz ne de bir başkası olsun bunu başarmasını istiyorum ömer bir kere de bunu yapma cesaretini gösterecek bu iflas onun aklını başına getirecek.

byuzax
22-02-07, 15:22
Yılmazdan Filize...

Ne seni unutacak kadar zaman geçecek,
Nede geçen zaman seni unutturmaya yetecek,
Bırakıp gitsemde unuturum sanma,
Zaman alışmayı öğretir, unutmayı ASLA ! !

filizim+y
22-02-07, 15:23
tabiki yılmaz tabiki yılmaz tabiki yılmaz pişmanlığı çok güzel yaşıyor bence güzel yaşayacak ve güzel sözler bulacak

bunu bende bekliyorum o muhteşem repliklerinden yılmaz klasikleri hem benim kalbimdeki acıyı da alacak türden olsun ne güzel olur çünkü ben hala kırgınım yılmaza filize de bir o kadar anlayışlı:)

BERNA
22-02-07, 15:28
Ben bazi mesajlari okuyunca gercekten acaba baska bir dizi mi seyrediyorum diye dusunmedim desem yalan olur. Sevgili Sezinti'nin cok da anlamli buldugum bu sozu uzerine kabak yine Omer'in basina patlamis. Omer de elbette yanlis secimler yapmis ve de bazen baskalarini da suclamistir ama bu dizide (ozellikle de iletisim ozurlu cift acisindan bakarsak) herkes birbirini bilip bilmeden sucladigi icin bu olaylar bu hale gelmemis midir? Acikca soylemek gerekirse Filiz'i cok severim ama bana o sozun ilk cagristirdigi kisi de o oldu.

Ayrica Omer'in son bolumlerde bu son olaylarda kendisinden baskasini da sucladigini hatirlamiyorum. Ailesine yakismayan bir evlat oldugunu dusunmenin hangi noktasinda ailenin yetistirme tarzinin suclandigini ben gercekten cok merak ediyorum. Aksine Omer o sozlerinde babasini ve haketmedigi halde annesini yuceltmis ve de butun sucu kendi omuzlarina almistir.

matraka
22-02-07, 15:32
Ben bazi mesajlari okuyunca gercekten acaba baska bir dizi mi seyrediyorum diye dusunmedim desem yalan olur. Sevgili Sezinti'nin cok da anlamli buldugum bu sozu uzerine kabak yine Omer'in basina patlamis. Omer de elbette yanlis secimler yapmis ve de bazen baskalarini da suclamistir ama bu dizide (ozellikle de iletisim ozurlu cift acisindan bakarsak) herkes birbirini bilip bilmeden sucladigi icin bu olaylar bu hale gelmemis midir? Acikca soylemek gerekirse Filiz'i cok severim ama bana o sozun ilk cagristirdigi kisi de o oldu.

Ayrica Omer'in son bolumlerde bu son olaylarda kendisinden baskasini da sucladigini hatirlamiyorum. Ailesine yakismayan bir evlat oldugunu dusunmenin hangi noktasinda ailenin yetistirme tarzinin suclandigini ben gercekten cok merak ediyorum. Aksine Omer o sozlerinde babasini ve haketmedigi halde annesini yuceltmis ve de butun sucu kendi omuzlarina almistir.

filizi bende düşündüm berna ama ömer gerçeğide var hala ben ömerde değişim olduğunu bu ilşkinin ömeri değiştirdiğine inanmıyorum somut adımlar lazım çünkü burda tek taraflı destek var bakalım durum tersine dönünce ne olucak asıl önemli olan bu yani söz filizede ömere de uyuyor

pinkzone
22-02-07, 15:32
Fragmandan yorum çıkaracak olursam..

İlk sahnede. Ömerin Evin balkonunda Filizle beraber ağlaştığını görüyoruz.. Gömlek siyah.. Ve bu evi boşaltmadan önceki gece.

İkinci sahnede.. Ömerin gömlek beyaz. Ve kırmızılı bir çizgili kravat var. bu da ertesi günün sahnesi..

Ve şirket sahnesinde de aynı gömlek ve kıravat var.. Aynı gün şirkete girip boşlatıyor.. Ve binaya son kez bakıyorlar..

Sonra Feride ile ertesi gün buluşuyorlar. Gömlek beyaz.. Kıravat.. Lacivert çizgili.. Sahil kenarında buluştuktan sonra.. Yol üzerinden yada bir yerden Filizi alıyorlar.. Ömer Ferideyi eve bırakıyor.. Kravat hala aynı.. Lacivert çizgili.. Yani herşey ertesi gün aynı günde oluyor.. Bu bölümde bu sahne ile bitebilir..

Resimlerde Ömer Filiz şaşkın şekilde bakıyorlar.. Ya ali bir şekilde birşeyler söylüyor.. Yada Feride bir şekilde isyan ediyor.. Bakalım hangisi..

sezinti
22-02-07, 15:39
Başarısızlıktan yeni şeyleri denemeye korkacak kadar korkmayın. En üzücü hayatların özeti üç kavram ile tanımlanabilir: Yapabilirdim, yapardım, yapmalıydım. ( Louis E. Bone )

Bu sözü Ömer için kullanmak istiyorum. Ömer'in değişimi Feride ile başlayacak ama Olaylara kendi gözüyle bakmaya devam edecek mi? Bunu ilk göreceğimiz yer Ömer Yılmaz karşılaşmasıdır. Ömer'in değişimi Feride ile sınırlı mı kalacak.

Sevgili arkadaşlar

Eklediğim sözlere verdiğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sevgili kursuni19

Eklediğiniz sözler çok güzeldi. Teşekkür ederiz.

KırmızıBeyaz
22-02-07, 15:41
gerçek ortaya çıktığında Yılmaz için oldukça zor olacak, hele birde Aslı'yı böyle yanında gezdirmeye devam ederse Filiz iyice uzaklaşacak ondan..umarım herşeyi son bölüme sıkıştırmazlar da bizde Yılmaz'ın kendini nasıl affettireceğini görürüz..

matraka
22-02-07, 15:42
Başarısızlıktan yeni şeyleri denemeye korkacak kadar korkmayın. En üzücü hayatların özeti üç kavram ile tanımlanabilir: Yapabilirdim, yapardım, yapmalıydım. ( Louis E. Bone )

Bu sözü Ömer için kullanmak istiyorum. Ömer'in değişimi Feride ile başlayacak ama Olaylara kendi gözüyle bakmaya devam edecek mi? Bunu ilk göreceğimiz yer Ömer Yılmaz karşılaşmasıdır. Ömer'in değişimi Feride ile sınırlı mı kalacak.

Eklediğimiz sözlere verdiğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sevgili kursuni19

sevgili sezinti bence bu zamana bağlı şimdi bunu beklemek imkansız gibi geliyor bana nbence takışmalarına feride dayanamayacak ve yeter diyecek neyi paylaşamıyorsunuz gibilerinden

ömerdeki değişim pişmanlıklardan sonra olucaktır bence cemin açığa çıkması lazım başka yolu yok bu işin darbe yemeden ayağa kalkamassın

kursuni19
22-02-07, 15:44
Fragmandan yorum çıkaracak olursam..

İlk sahnede. Ömerin Evin balkonunda Filizle beraber ağlaştığını görüyoruz.. Gömlek siyah.. Ve bu evi boşaltmadan önceki gece.

İkinci sahnede.. Ömerin gömlek beyaz. Ve kırmızılı bir çizgili kravat var. bu da ertesi günün sahnesi..

Ve şirket sahnesinde de aynı gömlek ve kıravat var.. Aynı gün şirkete girip boşlatıyor.. Ve binaya son kez bakıyorlar..

Sonra Feride ile ertesi gün buluşuyorlar. Gömlek beyaz.. Kıravat.. Lacivert çizgili.. Sahil kenarında buluştuktan sonra.. Yol üzerinden yada bir yerden Filizi alıyorlar.. Ömer Ferideyi eve bırakıyor.. Kravat hala aynı.. Lacivert çizgili.. Yani herşey ertesi gün aynı günde oluyor.. Bu bölümde bu sahne ile bitebilir..

Resimlerde Ömer Filiz şaşkın şekilde bakıyorlar.. Ya ali bir şekilde birşeyler söylüyor.. Yada Feride bir şekilde isyan ediyor.. Bakalım hangisi..

Siralama dedigin gibi olabilir, yanliz Ömerle Filizin saskin baktiklari resim karanlikta cekilmis, ama Aliyle Sema onlari gündüz görüyor, ben o sahnede Aliyle Semanin olacagini sanmiyorum, ama mutlaka bir süpriz olacaktir orada

filizim+y
22-02-07, 15:45
ömerin değişimi feride ile sınırlı kalmamalı bu yüzden olaylar bu kadar ilerledi feride ile başlayan yılmaz ile devam eden ve filiz ile sonuçlanana bir ömer iç hesaplaşması olacak bu bölüm ailesine karşı yaptığı ile başladı sonrasında devamı gelecek böyle olmalı ya da çok iyimserim:img-yes:

pinkzone
22-02-07, 15:46
Anladım bugün senin günün sezinti.. Ne güzel sözler onlar öyle.. Ömerin bunu hayatına geçirip geçiremeyceğini zamanla göreceğiz.. :) Ömeri değişimini bende bekliyorum. Zannetmiyorum ki Feride ile kalsın.. Çok geniş çapta bir değişiklik bekliyorum.. Sezgilerim bu yönde.

kursuni19
22-02-07, 15:47

Sevgili arkadaşlar

Eklediğim sözlere verdiğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sevgili kursuni19

Öncelikle tesekür ederim.
Bencede Ömerin degisiminde Feridenin payi büyük olacaktir, ama tek sebeb olmiyacaktir. Ömer bazi seylerin farkina ancak Cemin gercek yüzü ortaya cikinca varacaktir, ve bu sürecten sonra degisecektir

filizim+y
22-02-07, 15:52
ben bugünlük bitirdim mecburen çıkmak zorundayım yoksa sizlerle olmak güzel şimdilik bu kadar filize, yılmaza, fömere iyi bakın sevin koruyun onları eleştirin ama yapıcı olsun süründürmeyin ki güzel günlerini görelim ve antilere nasıl davranırsanız davranın serbestsiniz ama forumun terbiye sınırını aşmadan tamam mı

güzel bir sohbet ortamı oluşturan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim özellikle sezinti ve kurşuni yazdığın sözlerin anlamlı oluşu için ayrıyeten teşekkür ve bu forumun saygısını yitirmeden de yazılabaileceğini gösteren tüm forumdaşlarıma sevgiler, matraka elimde olmayan nedenlerden dolayı bugünlük kurtuldun benden

pinkzone
22-02-07, 15:55
Resimlere bakinca sunu fark ettim, Ömerle Yilmazin kravattlari ayni, demekki ikiside ayni yerden alisveris ediyorlar, iki düsman pisti olmus durumda

Sponsor aynı ne yaparsın.. İkisi de aynı tarz giyiniyor.. :good: Sahneler değiştikçe kravatları değiş tokuş yaparlarmış.. :img-hyste

matraka
22-02-07, 15:56
ben bugünlük bitirdim mecburen çıkmak zorundayım yoksa sizlerle olmak güzel şimdilik bu kadar filize, yılmaza, fömere iyi bakın sevin koruyun onları eleştirin ama yapıcı olsun süründürmeyin ki güzel günlerini görelim ve antilere nasıl davranırsanız davranın serbestsiniz ama forumun terbiye sınırını aşmadan tamam mı

güzel bir sohbet ortamı oluşturan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim özellikle sezinti ve kurşuni yazdığın sözlerin anlamlı oluşu için ayrıyeten teşekkür ve bu forumun saygısını yitirmeden de yazılabaileceğini gösteren tüm forumdaşlarıma sevgiler, matraka elimde olmayan nedenlerden dolayı bugünlük kurtuldun benden

duygularımız karşılıklı artılı filizim ama kurtulma meselesi kim kimden kurtulduğuna göre değişir böyle yapıcı sohbet için bende sana teşekkür ederim bak isteyince oalbiliyormuş ama sanmıyoreumki bu hava devam etsin en fazla 62.bölüm sonunda patlar bazı filizsever arkadaşlarım kendilerine acizane bir yöntem önerdim umarım uygularlar

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 16:00
sevgili sezinti bence bu zamana bağlı şimdi bunu beklemek imkansız gibi geliyor bana nbence takışmalarına feride dayanamayacak ve yeter diyecek neyi paylaşamıyorsunuz gibilerinden

ömerdeki değişim pişmanlıklardan sonra olucaktır bence cemin açığa çıkması lazım başka yolu yok bu işin darbe yemeden ayağa kalkamassın
Bencede ömerdeki değişimi izlemek için bekleyeceğiz bir süre daha..Belki başlangıcu 62.bölümde görebilceğiz ama tam çözülmeye vakit var.Ömerin iyice dibe vurması lazım ki çıksın. Ben ferideyle ilgilide bir engel bekliyorum bunun için..Cemi saymıyorum tabi..O açığa çıkmadan hiçbir şeyi anlayamaz Tekinerler.

İzleyecez ve görecez yarın akşam...
Gecenin sonunda bi sonraki bölümü "Nice uzun olsada gece gün ışır yine " umuduyla mı yoksa "yine efkar ile gün bitti güneş battı gönül,yazık bir gün daha umut seni aldattı gönül" şarkısını terennüm ederek mi sonlandıracam merak ediyorum.

filizim+y
22-02-07, 16:02
duygularımız karşılıklı artılı filizim ama kurtulma meselesi kim kimden kurtulduğuna göre değişir böyle yapıcı sohbet için bende sana teşekkür ederim bak isteyince oalbiliyormuş ama sanmıyoreumki bu hava devam etsin en fazla 62.bölüm sonunda patlar bazı filizsever arkadaşlarım kendilerine acizane bir yöntem önerdim umarım uygularlar

o da olacak sevgili matraka aklın yolu birde nasıl olsa herkes buluşacak şimdi yağsınlar gürlesinler isteyen filizi süründürsün isteyen yılmazı ama ortak payda ikisine çıkacak bu yüzden sadece seviyeyi korusunlar çünkü ne yılmaz ne de filiz böyle bir seviyesizlik yapmadılar ki hakettikleri bu ithamlar olsun haksız mıyım ama bence öyle onlar iyi bizler de iyiyiz böyle bakalım.

neyse kalırsam çok kalacağım herkese iyi yorumlar...çoğaltmayın sayfaları okuması zor oluyor arkadaşalr sadece bir rica uyup uymamak size kalmış:)

matraka
22-02-07, 16:04
Bencede ömerdeki değişimi izlemek için bekleyeceğiz bir süre daha..Belki başlangıcu 62.bölümde görebilceğiz ama tam çözülmeye vakit var.Ömerin iyice dibe vurması lazım ki çıksın. Ben ferideyle ilgilide bir engel bekliyorum bunun için..Cemi saymıyorum tabi..O açığa çıkmadan hiçbir şeyi anlayamaz Tekinerler.

İzleyecez ve görecez yarın akşam...
Gecenin sonunda bi sonraki bölümü "Nice uzun olsada gece gün ışır yine " umuduyla mı yoksa "yine efkar ile gün bitti güneş battı gönül,yazık bir gün daha umut seni aldattı gönül" şarkısını terennüm ederek mi sonlandıracam merak ediyorum.

ben söylim merakın geçsin onun için yardımcı olayım sana bir yılmazsever olarak bence "yine efkar ile gün bitti güneş battı gönül,yazık bir gün daha umut seni aldattı gönül" şarkısı eşliğinde buraya geliceksin

sezinti
22-02-07, 16:05
Sevgili filizim+y

Ben teşekkür ederim, benim ki sadece bir paylaşım ve hoşça bir vakit geçirmek için

Sevgili pinkzone

Hastalık beni böyle hale getirdi :) Bel fıtığım vardı. :icon_sorr

Neyse, Nalan ve Kerem beraberliğini de masaya yatıralım, tartışalım.
Sevgili pinkzone'nin Yılmaz abisi, sevgili secoms'un tabiriyle Muhtar Yılmaz'ın bu beraberliğe etkisi ne olacak. :icon_whis
Bir arkadaşımın çok sevdiğim tabiriyle mikrofon sizlerindir, buyrun:icon_whis

pinkzone
22-02-07, 16:12
Sevgili pinkzone'nin Yılmaz abisi, sevgili secoms'un tabiriyle Muhtar Yılmaz'ın bu beraberliğe etkisi ne olacak. :icon_whis

Öncelikle geçmiş olsun sezinti..

Soruna gelirsem.. :)

Yılmaz Keremi bir şekilde işe alacak.. Nalan ve Kerem birlikteliği de fazla yara almadan ilerleyecek. Müjgan hanımsa artık söylediği ile kalır. Çünkü Keremin işide çok iyidir.. Zengin ve güçlü damadım diyip peşinden koşma olasılığı fazla.. Herkes yerini yurdunu bilmeli.. gibi tarzdan yorumlarını da yutar. Ne yani.. Handan dan duyunca bu laflar zamanında çok koyduda ona.. Zaman herşeyin ilacı derler ya.. Bu ilacı içmeyen biri Müjgan.. Saati 4 sene evvelinde kalmış. Hatalarından da ders almasınıu bilmiyor.

matraka
22-02-07, 16:13
Sevgili filizim+y

Ben teşekkür ederim, Benim ki sadece bir paylaşım ve hoşça bir vakit geçirmek için

Sevgili pinkzone

Hastalık beni böyle hale getirdi :) Bel fıtığım vardı.

Neyse, Nalan ve Kerem beraberliğini de masaya yatıralım, tartışalım. Sevgili pinkzone'nin Yılmaz abisi, sevgili secoms'un tabiriyle Muhtar Yılmaz'ın bu beraberliğe etkisi ne olacak. :icon_whis

senden alıntı yapmayı hep sevmişimdir.burada yazınlanları okuduğumda görüşünü değiştirmeyen sabit insanlardan birisin öncelikle bunu söylemeliyim kişilere göre doğrular değişir ama her kişinin bir doğrusu vardır diyerek başlıyorum

kerem bence hastane işinde başarılı olamayacak ama bu çalışmaktan kaynaklanan bir sorun olmayacak bazı sözlerden olucak geriye iki seçeneği kalıcak ya kötü yol(uyuşturucu gibi)ya yılmaz neden kötü yol dedim ümidin bittiği yerde hatalar başlar bence ayrım kerem açısından hastane olayından sonra olucak

ha bu ilişkiye bakış açın nedir dersen nalanın annesi gibi hiç düşünmedim sevgi de mertebe veya hayat standardı gibi engellerin olduğuna inanmayanlardanım illa okumuş bir insan akıllı insan değildir.veya doğru davranan insan bkz.ömer
değildir. o yüzden bu beraberliğin olması taraftarıyım bazı arkadaşlara rağmen

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 16:17
ben söylim merakın geçsin onun için yardımcı olayım sana bir yılmazsever olarak bence "yine efkar ile gün bitti güneş battı gönül,yazık bir gün daha umut seni aldattı gönül" şarkısı eşliğinde buraya geliceksin
Evet o mesajı yazarken bende öyle olacağını düşünüyordum..Ama dedim bir umut.. :-)
Öyle veya böyle buraya geleceğim kesindide..Şimdi şeklide belli oldu diyelim..
Payımıza düşen buymuş deyip sineye çekecez.

kursuni19
22-02-07, 16:18
Sevgili filizim+y

Ben teşekkür ederim, benim ki sadece bir paylaşım ve hoşça bir vakit geçirmek için

Sevgili pinkzone

Bence kiskanclik olacak. Kerem hastanede calismayi kabul etti son bölümde. Nalanla Alpin hastanede birlikte vakit gecirmeleri kacinilmaz, Keremde statü olarak onlarin altinda, bu durumu kiskanacaktir, okumamis olmanin pismanligini ve Nalani kaybetmenin korkusunu yasayacaktir. Bu yönden iliskileri sarsintili günler gecirecektir.
Yilmazda Hayri beyden Müjganin konusmasini ve bu ilisi hakkindaki düsüncelerini ögrenecektir ve Keremi yanina alacaktir diye düsünüyorum. Böylece Müjgan engel olmayacaktir bizim ciftde beraberliklerini mutlu bir sekilde sürdürecektir

pinkzone
22-02-07, 16:19
Matraka bende o işi düşüdüm.

Keremin gireceği temizlik işi olabilir. Keremi görenlerin davranışı da harektleri de dokunur çıkar. Bencede bu olaydan sonra kötü işlere başvurmaya çalışcak.. Başarılı olamayacak. Bir şekilde mahallenin abisi Yılmaz abisi elinden tutup yanında iyi mevkiiye koyacak. Aslında takım elbisede gerçekten çok açmıştı keremi.. Çok yakışıklı olmuştu.

sezinti
22-02-07, 16:22
Sevgili arkadaşlar

Ömer'in fragmanda söylediği sözleri bölüme ekleyecek arkadaşımız var mı ? Ekleyen arkadaşıma ellerine, emeğine ve kulaklarına sağlık diyorum.

Sevgili pinkzone

Çok teşekkür ederim.

Sevgili matraka

Bu yazacağım geneldir. Kişiler arasında elbette fikir ayrılığı olacaktır. Yeter ki bölümde saygı ve sevgiyi bozmayalım.

Fragmandaki sözler gerçekten çok güzeldi.

Müjgan Hanım, Nalan-Kerem beraberliğine Nalan'da neden Elif'i görmek istemez anlayamıyorum, kendini tekrar eden davranışlar olarak görüyorum.

pinkzone
22-02-07, 16:26
Sevgili arkadaşlar

Ömer'in fragmanda söylediği sözleri bölüme ekleyecek arkadaşımız var mı ? Ekleyen arkadaşıma ellerine, emeğine ve kulaklarına sağlık diyorum.

Sevgili matraka

Bu yazacağım geneldir. Kişiler arasında elbette fikir ayrılığı olacaktır. Yeterki bölümde saygı ve sevgiyi bozmayalım.

Müjgan Hanım, Nalan-Kerem beraberliğine Nalan'da neden Elif'i görmek istemez anlayamıyorum, kendini tekrar eden davranışlar olarak görüyorum.

O sözleri ben fragman şiirleri bölümüne ekledim.. :)

Son müjgan hanım lafınada katılyıorum.. Görmek istememesi.. Aşkın parayla satın alınabileceği düşüncesidir. Para mı Aşk mı diye sorun.. Para der.. İyide kızın doktor.. Damadın fakir olsada kızının parası da idare eder.. Doktorluk mesleği de öyle kötü bir para vermiyor ki.. Ömer gibi damat bekliyor ama daha çok bekler.. Gördük paralı olanlarını da.. Torununu bile az görüyor.. Uslanmayacak.. Uslanmazda..

kursuni19
22-02-07, 16:26
Sevgili arkadaşlar

Sevgili matraka

Bu yazacağım geneldir. Kişiler arasında elbette fikir ayrılığı olacaktır. Yeter ki bölümde saygı ve sevgiyi bozmayalım.

Sen istersinde biz eklemezmiyiz

Hükmün yok
Toprağına yazdım düşlerimizi
Hükmün yok
Bu kez vermiycem kızımın hayallerini
Yelkenler açıp buz kırağı nefesinde
Sürüycem seni, beni, hayallerimizi
Gitmeli
Terk etmeli bir bağlanmış hüzün daha yazılmadan kaderimize
Gitmeli
Gözyaşlarımızın her pare cinayet işlemiyeceği uzak şehirlere
Taşırken ikimiz için kızım için umudumu yarınlara
Gitmeli
Ağırlaşmadan umutlar sırtımda
Herşey gitsin ama
Bir tek ellerin kalsın avuçlarımda
Bırakma sarılmana hasret ellerim ayaz tenhasında..

matraka
22-02-07, 16:28
Sevgili arkadaşlar

Sevgili pinkzone

Çok teşekkür ederim.

Sevgili matraka

aslında dizi ikinci sezona girdiğinde müjgan hanım hatalarından ders almış sandım ama bu iki bölüm sürdü huylu huyundan vazgaçmaz derler heleyse bu insanlar yaşı iseler yaşlı olmaları doğru davrandıkları anlamına gelmiyor.hayri beyin mahçubiyeti görülmeye değerdi.

vetaki
22-02-07, 16:29
Kerem'in yi bir is bulmasi etkili olsa da durumu kurtarmaya yetmez. Doktor bir hanimin yaninda ezilebilir. Acikogretim de olsa bir okula girmesi lazim. Yoksa hep soracaklar ve o da hayati boyunca "ben universiteye gitmedim" derken sikinti duyacak. Baska biri için hiç sorun olmazdi ama Nalan isi geregi hep yuksek statude insanlarla olacak ve onlar mutlaka Kerem'i bu yuzden yargilarlar. Ikisi birbirini cok sevse de etraftakilerin yargilamalri onlari da yaralar.

pinkzone
arkadaşlar nalan-kerem-alp olayını ben elif-yılmaz-ömer olayına benzetiom ve birde ilerde kerem intikam için alpin kardeşini kullanırmış sonra aşık olurmuş fln fşmkn..

Benzetme bence.. Elifin gözü hem Yılmazı görüyordu ama.. Hemde lüksü ve parayı seviyordu..

Kardeşi tam tersi.. Nalanın gözü Keremi görüyor.. Ve paranın ne önemi var diyebiliyor.. Geçen seneki diaologlarının bir çoğundada parayı ikinci plana atıyordu.

gülbeşeker
arkadaşlar nalan-kerem-alp olayını ben elif-yılmaz-ömer olayına benzetiom ve birde ilerde kerem intikam için alpin kardeşini kullanırmış sonra aşık olurmuş fln fşmkn..
nalan sevmedği bir erkekle evlenmez alp de zaten içten içe onları kıskanıyor ama nalanın alptan soğumasını sağlayacak bir şey yapmaz diye düşünüyorum bu durumda kerem kötü işlere bulaşır ve fevri davranırsa kendini nalandan soğutabilir ama bu durum da dizinin sonlarına doğru düzelir umudum keremin yılmazın yanında işe başlaması ya da üniversiteye hazırlanıp ve de bir bölümü kazanıp hem okuyup hem çalışması bence böyle olsa daha güzel olur.

secoms
22-02-07, 16:30
Gördügüm kadarıyla forum harika işliyor bugün..Eklediginiz sözler gercekten harika.. Ellerinize saglık.. Konu nedir bilmiyorum onun için böyle yüzeysel bir sey yazıyorum..

NOT1: Matraka senin yüzünden saatlerdir mesaj okuyorum.. Anladın sen onu :)
NOT2: Sezinti cok gecmiş olsun.. Benim de belim cok kötü agrıyor.. Senin kadar olmasa da bilirim acısını
NOT3: Dizi falan bahane; dizifilm forum sahane :img-wink:

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 16:31
Sevgili filizim+y

Sevgili pinkzone

Müjgan hanım dersini almadı hala..Gerçi Elifte yaptığı hatayı görüp kabullenmişmidir o da muamma..Ben bu durumla ilgili her hangi bir sahne hatırlamıyorum hatırlayanlar hatırlatsınlar lütfen.Müjgan için kullanacağım aklıma gelen en güzel benzetme " kestane kabuğundan çıkmışda kabuğunu beğenmemiş" olurdu..Müjgan tarzı insanlar bazen handan gibilerinden bile tehlikeli olabiliyor..Handanın duruşu belli neticede..Önceden ne ise yine o..
Ben Kerem'in de yanlışa sürükleneceğini düşünenlerdenim. Bunun sinyalleri daha önceki bölümlerden verildi. Tabi şayet senaristler o sahneleri unutmadıysa. Zira unuttukları formumuzda da bahsedilen bazı ayrıntılar var. En önemliside açık pazardı..Mülkiyeti sadıkoğlu şirketlerine ait olan bir bina nasıl oluyorda tekinerler tarafından satılıyor hala anlamış değilim. Neyse konumuz bu değil... Kerem yanlış kararlar alacak ve Nalanla arası açılacaktır. Nalan için Kerem'in statüsü şu an için önemli olmayabilir ama keremin hastanede çalışmaya başlamasıyla o da bazı şeyleri düşünmeye başlayacaktır. Tersi sözkonusu olsaydı atlatırlardı derdim yani Kerem eğitim anlamında daha iyi bir durumda olsaydı. Ama ataerkil aile yapısından gelen Kerem'in bu durumla başa çıkabileceğini düşünmüyorum açıkçası..

matraka
22-02-07, 16:32
Kerem'in yi bir is bulmasi etkili olsa da durumu kurtarmaya yetmez. Doktor bir hanimin yaninda ezilebilir. Acikogretim de olsa bir okula girmesi lazim. Yoksa hep soracaklar ve o da hayati boyunca "ben universiteye gitmedim" derken sikinti duyacak. Baska biri için hiç sorun olmazdi ama Nalan isi geregi hep yuksek statude insanlarla olacak ve onlar mutlaka Kerem'i bu yuzden yargilarlar. Ikisi birbirini cok sevse de etraftakilerin yargilamalri onlari da yaralar.

yanlız nalan ve keremin evelndiğini düşünelim bir ara soracakları soru hangi üniversiteyi bitirdiniz olmaz mesleğiniz ne olur ki yılmazın şirketinde yönetici olursa ki ezileceğini hiç sanmıyorum önemli olanın ayrıca meslek olduğunuda düşünmüyorum emektir,çalışmaktır alınteridir.

yakupoglu61
22-02-07, 16:33
yılmaz ndn keremi şirkette bir iş vermiyo...
kerem doktorun yanında yapamaz hem yılmaz dururken mahalleliye yardım eden yılmaz varken ne işin var snn hastahanede...
yılmaz keremin kendisinin yaşadıklarını yaşatmamak için bi el atması lazım kereme...

gülbeşeker
22-02-07, 16:33
aslında dizi ikinci sezona girdiğinde müjgan hanım hatalarından ders almış sandım ama bu iki bölüm sürdü huylu huyundan vazgaçmaz derler heleyse bu insanlar yaşı iseler yaşlı olmaları doğru davrandıkları anlamına gelmiyor.hayri beyin mahçubiyeti görülmeye değerdi.
müjgan hanım dizide en sevmedğim karakterlerden biri hala yılmazı tereddüt etmeden ömeri vurdurmakla suçladığını unutamıyorum elife yaptıkları şimdi nalana hayatı zehir etmeyi düşünüyor galiba tuhaf ama ben bu dizideki hiçbir anneyi sevmiyorum handan, mualla,müjgan bende mi bir sorun var tabiki handanı diğer ikisinden ayrı tutmak lazım onun yeri cemin yanı.

pinkzone
22-02-07, 16:34
Keremin bir şekilde kendini küçük görmesi ile.. Bazı iğneleyici sözlere dayanamayacağı aşikar.. Sırf aşkı için yeniden girer.. Akşam okulu yada açık öğretime kayı olabilir. Hemde çalışabilir.. Çok zor şeyler değil.. Bi de babasından bir öğüt alır.. Müjgan hanım bunalrı dedi diye.. Ondan sonra seyir eyleyin cübmüşü.. Bu olayda onu tetikleyebilir. Yani sırf Müjganın laflarının altında kalmayarak.. Ona bu şekilde ders verebilir.

gülbeşeker
22-02-07, 16:39
kerem doktorun yanında yapamaz hem yılmaz dururken mahalleliye yardım eden yılmaz varken ne işin var snn hastahanede...
yılmaz keremin kendisinin yaşadıklarını yaşatmamak için bi el atması lazım kereme...
ben de bunu çok düşündüm ama senaristler nalanla kerem ilişkisini çıkmaza sokmak için tüm mahallelliye yardım edn yılmazın kereme şirketinde bir iş vermesini engelliyorlar belki dizinin sonunda kerem hem okur hem de yılmazın şirketinde çalışır .

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 16:39
Yılmaz'ın şu an etrafında olanı biteni görecek gözü mü var! Ayrıca neden herşey Yılmaz'dan beklenir. Yılmaz ona el atsın kurtarsın buna el atsın kurtarsın..Yılmazın üzerine gereğinden fazla misyon yüklemiyormuyuz. Kerem bu durumdan tıpkı Tekinerler gibi tek başına çıkmak zorunda kalmalı. Vaktinde işi sıkıya almalıydı aynı dersaneye gittiler hep beraber ders çalıştılar.. Bir o giremedi üniversiteye..Yılmaz süperman değil düşsünler yakasından..

matraka
22-02-07, 16:40
bazı arkadaşlarımıza göre konum farkı önemli bir etken kısmen de bu yorumlara katılıyorum ama herkes için aynı söylem bence başarılı değil en azından çevremiz bunu dğerlendirmeye müsait erkek üniversite mezunu oluyor kız ilk okul farketmiyor kız kendini küçük düşmüş görmüyor ama erkek görüyor neden lise mezunu diye

tekrar söylüyorum ilşkilerde kişiler baş aktördür seçimler geneli etkilemez tıpkı sema ali sahnesindeki gibi
ali pazarcılık yaptı diye semanın utandığı sahne gibi

gerçek değer emekten,alınterinden,dürüst lükten geçer sosyal ayrımlardan değil

matraka
22-02-07, 16:45
Keremin bir şekilde kendini küçük görmesi ile.. Bazı iğneleyici sözlere dayanamayacağı aşikar.. Sırf aşkı için yeniden girer.. Akşam okulu yada açık öğretime kayı olabilir. Hemde çalışabilir.. Çok zor şeyler değil.. Bi de babasından bir öğüt alır.. Müjgan hanım bunalrı dedi diye.. Ondan sonra seyir eyleyin cübmüşü.. Bu olayda onu tetikleyebilir. Yani sırf Müjganın laflarının altında kalmayarak.. Ona bu şekilde ders verebilir.

o bölümün o kadar uzayacağını sanmıyorum konum farkı işlenecek bu belli ama sevgi kazanacak buda belli alp nalan uyumunu kabul ediyorum mesleki açıdan ama alpin krakterinin nalana uyduğunu söyleyemem

matraka
22-02-07, 16:49
Yılmaz'ın şu an etrafında olanı biteni görecek gözü mü var! Ayrıca neden herşey Yılmaz'dan beklenir. Yılmaz ona el atsın kurtarsın buna el atsın kurtarsın..Yılmazın üzerine gereğinden fazla misyon yüklemiyormuyuz. Kerem bu durumdan tıpkı Tekinerler gibi tek başına çıkmak zorunda kalmalı. Vaktinde işi sıkıya almalıydı aynı dersaneye gittiler hep beraber ders çalıştılar.. Bir o giremedi üniversiteye..Yılmaz süperman değil düşsünler yakasından..

evet vaktinde herşeyin için sence çokmu geç 50-55 yaşına gelmiş biri üniversite sınavına giriyorsa bence geç değil hayatta hedeflerin olmalı hedfin yoksa kalacağın yer belli bence bu söylemler ve nalanın teklifi redetmesi keremin hedefler koymasına yardımcı olacak bu bir tetikleme meselesi yoksa 40-50 yaşında bir insan boışuna sınava girmez

sezinti
22-02-07, 16:50
Sevgili Sinan Tuzcu, bir gazetedeki röportajında Forumları takip ettiğini söylemişti. Sevgili Sinan Tuzcu forumda bugün yazılan yorumlardan keyif alacağını düşünüyorum.

Ihlamurlar altında dizisi ekibine de çok teşekkür ediyorum.

Canan hanımı ve Nalan-Elif'in sevgili babaları, Müjgan hanımın eski eşini dizide görenler, Ihlamurlar Altında dizisi değerli izleyicilerine haber vermelerini önemle rica olunur.

sevgili secoms, çok teşekkür ederim.

Bugünkü yorumlardan aldığım keyif için bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

gülbeşeker
22-02-07, 16:52

yılmaza kahraman misyonunu yükleyen senaristler özette bile kahramanca aslıyı kurtardı yazıyordu ki ben orda herhangi bir kahramanlık görmedim o zaman ekrem de kahraman neyse sonuçta yılmazın el atmadığı konu kalmadı salih-fahriye-cemil,sema-ali ve çocuk sorunları,nalanın babası için avukat bulma, açık pazar olayı kemal beyle beraber kumarda kaybedilen hisseleri kurtarma,filizi açık pazardaki bombadan kurtarma,aslıyı cemden kurtarma, yolda dövülen kadını kurtarma.....bu böyle sürüp gider böyle olaylar yılmazın hayatının parçası olmuş ama garibim bir kereme şirketinde iş vermedi bir de kendini kurtaramadı çektği acılardan.Bu arada ben diyorum ki yılmaz şimdi değilse bile ilerleyen bölümlerde tekinerlere de yardım edecektir ama gizliden ama açık bir şeklde.

kursuni19
22-02-07, 16:53
o bölümün o kadar uzayacağını sanmıyorum konum farkı işlenecek bu belli ama sevgi kazanacak buda belli alp nalan uyumunu kabul ediyorum mesleki açıdan ama alpin krakterinin nalana uyduğunu söyleyemem

Bende karakter olarak Keremi Nalana daha cok yakistiriyorum ve sonunda askin kazanacagini düsünüyorum. Sadece iki kisinin ayni meslekte calistiklari icin evlenirlerse daha mutlu olurlar diye asla düsünmem. Mutlu bir evlilik aski, sevgiyi, güveni ve saygiyi gerektirir. Eger Nalan Keremi gercekten seviyorsa onun onunla ayni statüde olmamasina saygi gösterir, yeterki Kerem bir seyler elde etmek icin cabalasin, a benim esim doktor diye yan gelip yatmasin

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 16:54
bazı arkadaşlarımıza göre konum farkı önemli bir etken kısmen de bu yorumlara katılıyorum ama herkes için aynı söylem bence başarılı değil en azından çevremiz bunu dğerlendirmeye müsait erkek üniversite mezunu oluyor kız ilk okul farketmiyor kız kendini küçük düşmüş görmüyor ama erkek görüyor neden lise mezunu diye

tekrar söylüyorum ilşkilerde kişiler baş aktördür seçimler geneli etkilemez tıpkı sema ali sahnesindeki gibi
ali pazarcılık yaptı diye semanın utandığı sahne gibi

gerçek değer emekten,alınterinden,dürüst lükten geçer sosyal ayrımlardan değil
Erkek egemen toplumda yaşamanın açmazları bunlar. Toplumdaki genel kanıda budur.. Erkek daha akıllı olmalı, daha zengin olmalı, daha eğitimli olmalı vs vs çoğaltmak mümkün..Erkeğe bu kadar yük yüklersen ve erkek bu beklentilerden sadece birini bile gerçekleştiremezse kendini eksik görür.Çünkü onun varoluş amacı budur(!) Saçmadır ama bu böyledir maalesef.Ülkemizde erkek olmak bazen kadın olmaktan zordur.Ben olaya bu bağlamdan baktım ve yukardaki yorumumu yaptım.
Gerçek değer elbetteki alınteridir ve dürüstlüktür.

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 17:02
evet vaktinde herşeyin için sence çokmu geç 50-55 yaşına gelmiş biri üniversite sınavına giriyorsa bence geç değil hayatta hedeflerin olmalı hedfin yoksa kalacağın yer belli bence bu söylemler ve nalanın teklifi redetmesi keremin hedefler koymasına yardımcı olacak bu bir tetikleme meselesi yoksa 40-50 yaşında bir insan boışuna sınava girmez
Kesinlikle geç değil..Bu benim hayat düsturumdur. 30undan sonra 1 üniversite bitirdim. 2.bitmek üzere ve 3.ye niyetim var.

Ben Keremin artık üzerindeki atalatten sıyrılıp kendine gelmesini ve Nalan'ı bırakalım bir tarafa kendisi için birşeyler yapmasını bekliyorum. Sanırım senaristler diğerleri için entrika yazmaktan fırsat bulamadılar ihmal ettiler Keremi..Artık bi el atarlar heralde.

modest2000
22-02-07, 17:03
62.bölüm özetini yeni okuyabildim.)Demekki Aslı yurt dışına (İspanya'dan gelmişti sanırım) gitmeye karar verecek, Yılmaz'da ona evlenme teklif edecek. Evlilik hazırlıkları filan başlayacak. Böyle bir gelişme olursa ilerde Filiz ve Yılmaz barışması çok saçma olur. Hiçbir kadın ayrılınca başka kadına koşan bir adamı kolay kolay affetmez,böyle aşk mı olur. Yok şiirden bu kadar etkilenme filan. Bu diziyi çok seviyorum ama izlerken gerilmekten bıktım. Neden başka kanaldaki bir dizide (ki zaten iki dizi izliyorum topu topu)en gergin sahneleri bile huzurla izleyebiliyorum/izleyebiliyoruz.Öfkesi, çelişkileri, pişmanlığı,sükuneti,sadakati ve aşkıyla B.Ağa çok daha sağlam bir karakter çiziyor.Replikleri, sessizliği, bakışları merak uyandırıyor. Kimse kusura bakmasın,ağa dizilerini ve o konsepti hiç sevmememe rağmen, bu gizli huzur ve kahramanın şahsında savrulmadan daha fazla sadakatin altının çizilmesi daha ilgi çekici geliyor bana.Ihlamurlar altında da ise özellikle Yılmaz olmak üzere karakterlerin derinliği giderek kayboluyor.Bir dönem de Filiz için aynı şey geçerliydi.

matraka
22-02-07, 17:03
Erkek egemen toplumda yaşamanın açmazları bunlar. Toplumdaki genel kanıda budur.. Erkek daha akıllı olmalı, daha zengin olmalı, daha eğitimli olmalı vs vs çoğaltmak mümkün..Erkeğe bu kadar yük yüklersen ve erkek bu beklentilerden sadece birini bile gerçekleştiremezse kendini eksik görür.Çünkü onun varoluş amacı budur(!) Saçmadır ama bu böyledir maalesef.Ülkemizde erkek olmak bazen kadın olmaktan zordur.Ben olaya bu bağlamdan baktım ve yukardaki yorumumu yaptım.
Gerçek değer elbetteki alınteridir ve dürüstlüktür.

türkiye değişiyor arkadaşlar bunu görmüyoruz şatları neye göre yargılıyoruz türkiyenin bir ucu töre ve geleneklere göre yaşarken bir ucunda modern hayat yaşanıyor bu çıkmazlar tabiki olucak hele ülkemizde ama bize anlatılan mahalle ikisinden nasibini almış mahalle

şunu şurdan görebilir yeni nesil olaylara farklı bakıyor.knfeksiyondaki iki bayan müjgan hanıma destek verirken sema karşı çıktı ve tartışmada kimse farkına varmadı ama ali dışarı kaçtı bunlar gerçekler işte

matraka
22-02-07, 17:07
62.bölüm özetini yeni okuyabildim.)Demekki Aslı yurt dışına (İspanya'dan gelmişti sanırım) gitmeye karar verecek, Yılmaz'da ona evlenme teklif edecek. Evlilik hazırlıkları filan başlayacak. Böyle bir gelişme olursa ilerde Filiz ve Yılmaz barışması çok saçma olur. Hiçbir kadın ayrılınca başka kadına koşan bir adamı kolay kolay affetmez,böyle aşk mı olur. Yok şiirden bu kadar etkilenme filan. Bu diziyi çok seviyorum ama izlerken gerilmekten bıktım. Neden başka kanaldaki bir dizide (ki zaten iki dizi izliyorum topu topu)en gergin sahneleri bile huzurla izleyebiliyorum/izleyebiliyoruz.Öfkesi, çelişkileri, pişmanlığı,sükuneti,sadakati ve aşkıyla B.Ağa çok daha sağlam bir karakter çiziyor.Replikleri, sessizliği, bakışları merak uyandırıyor. Kimse kusura bakmasın,ağa dizilerini ve o konsepti hiç sevmememe rağmen, bu gizli huzur ve kahramanın şahsında savrulmadan daha fazla sadakatin altının çizilmesi daha ilgi çekici geliyor bana.Ihlamurlar altında da ise özellikle Yılmaz olmak üzere karakterlerin derinliği giderek kayboluyor.Bir dönem de Filiz için aynı şey geçerliydi.

bu dizinin farkı o zaten bazı duyguları uç noktalarda yaşatabiliyor dediğin diziler sana bu duyguyu vermiyor demekki bu duyguyu sevmiyorsun demekki kendini fazla zorlama bence sıkma kendini dizi izlerken gerilme gerilmek istemiyorsan kumanda var elinde :)

cemotara
22-02-07, 17:11
Benin en merak ettiğim sahne son sahne yani filiz kızgın bir şekilde ömerde şaşırmış bir şekilde biyere bakıyorlar yılmazda acayip yüz ifadesiyle filize bakıyor acaba filizle ömerin baktığı kişi Handan hanım olabilirmi sonuçta bunların gidecek yerleri yok büyük ihtimalle handan hanımda ordadır sonra filiz gerçeği öğrenmiş olabilir

kursuni19
22-02-07, 17:14
bu dizinin farkı o zaten bazı duyguları uç noktalarda yaşatabiliyor dediğin diziler sana bu duyguyu vermiyor demekki bu duyguyu sevmiyorsun demekki kendini fazla zorlama bence sıkma kendini dizi izlerken gerilme gerilmek istemiyorsan kumanda var elinde :)

Zaten dizimizdeki karakterlerde öyle degilmi, herseyi uc noktalarda yasamiyorlarmi, ben acikcasi ilk sezonu daha severek izlemisde olsam bu diziyi izlerken hala keyif almasini biliyorum. Hangi durumda, hangi karakter ne tepki verecegini tahmin ediyorum, ve olaylarin akisina birakarak kendimi izliyorum, bu diziden zevk almak isteyen herkes böyle yapsin bence

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 17:14
türkiye değişiyor arkadaşlar bunu görmüyoruz şatları neye göre yargılıyoruz türkiyenin bir ucu töre ve geleneklere göre yaşarken bir ucunda modern hayat yaşanıyor bu çıkmazlar tabiki olucak hele ülkemizde ama bize anlatılan mahalle ikisinden nasibini almış mahalle

şunu şurdan görebilir yeni nesil olaylara farklı bakıyor.knfeksiyondaki iki bayan müjgan hanıma destek verirken sema karşı çıktı ve tartışmada kimse farkına varmadı ama ali dışarı kaçtı bunlar gerçekler işte
O senin dediğin modern kanatta bile bu açmazlar yaşanıyor matraka. Bu durum hala sorun ülkemizde..İnsanlar hala kendi hayatlarını değil başkalarının dikte ettiği ödünç hayatları yaşıyor. Değişim elbetteki var. İyiki var. Ama şu an için çoğunluk diğer tarafta maalesef.

modest2000
22-02-07, 17:15

Kumanda yeterince kullanıyorum siz merak etmeyin. Ayrıca ben tek bir diziyi kastettim, dizileri değil. Bu sezon gittikçe sığlaştığını ve arabeskleştiğini gördüğüm Ihlamurlar Altında dizisini izlemek kadar eşleştirmek hakkımda var sanırım. Ama tarafınızca neyi eleştirdiğim anlaşılmamış:) Ya da ben anlatamamışım. Ben artık pek çok diziden farkını göremiyorum IA'nın. Bir dizi fanatiği de değilim, sevmek başka, beğenmek başka, fanatik olmak başka bişeydir.

tolgahuzur1
22-02-07, 17:15
Benin en merak ettiğim sahne son sahne yani filiz kızgın bir şekilde ömerde şaşırmış bir şekilde biyere bakıyorlar yılmazda acayip yüz ifadesiyle filize bakıyor acaba filizle ömerin baktığı kişi Handan hanım olabilirmi sonuçta bunların gidecek yerleri yok büyük ihtimalle handan hanımda ordadır sonra filiz gerçeği öğrenmiş olabilir

valla handanı bilmem ama kesin yılmaz birşeyler öğrenecek artık filizle mi ilgi yoksa kendisiylemi ilgili bilemem. ama şuda olabilir filiz yılmaza ağır sözlerde söyleyebilir. yılmaz çok şaşırır. yada feride tartışma esnasında fenalaşıp bayılabilir.

matraka
22-02-07, 17:19
O senin dediğin modern kanatta bile bu açmazlar yaşanıyor matraka. Bu durum hala sorun ülkemizde..İnsanlar hala kendi hayatlarını değil başkalarının dikte ettiği ödünç hayatları yaşıyor. Değişim elbetteki var. İyiki var. Ama şu an için çoğunluk diğer tarafta maalesef.

ben bunu senin gibi sorun olarak görmüyorum bence bizim ülkemize has olan bir durum zenginlik diyebilirim olanları onaylıyorum anlamına gelmez bu tabi ama toplumlar değişir biliyorsun nasıl 1940 lar türkiyesi aynı değilse 2050 ler inşallah küresel ısınma bize dert olmassa o zamanın türkiyesi daha açık olucak her fikre yani değişiyoruz be fazla söze gerek yok istesekte istemesekte ne kadar kendimizi kandırabiliriz daha ne kadar ısrar edebiliriz sonun da değişmek kaderimiz yanlız forum olarak bir bu konulara girmediğimiz kalmamıştı

herkesin bakışı hayata karşı farklıdır ben en zor durumda bile gülümseyebilenler kısmında kalıyorum

matraka
22-02-07, 17:21
Kumanda yeterince kullanıyorum siz merak etmeyin. Ayrıca ben tek bir diziyi kastettim, dizileri değil. Bu sezon gittikçe sığlaştığını ve arabeskleştiğini gördüğüm Ihlamurlar Altında dizisini izlemek kadar eşleştirmek hakkımda var sanırım. Ama tarafınızca neyi eleştirdiğim anlaşılmamış:) Ya da ben anlatamamışım. Ben artık pek çok diziden farkını göremiyorum IA'nın. Bir dizi fanatiği de değilim, sevmek başka, beğenmek başka, fanatik olmak başka bişeydir.

ben doğru anladımda sen beni doğru anlamamakta ısrar ediyorsun işte bende bizim dizimizin farkından bahsettim sana bu farkı beğenmessen kumandanın bir düğmesine basar değiştirirsin izleyeci hakkın var kimse kimsenin başına silah dayyamıyor biz farklıyız zaten aynı olmak gibi derdimiz yok

Ağustos Böcüğü
22-02-07, 17:26
ben bunu senin gibi sorun olarak görmüyorum bence bizim ülkemize has olan bir durum zenginlik diyebilirim olanları onaylıyorum anlamına gelmez bu tabi ama toplumlar değişir biliyorsun nasıl 1940 lar türkiyesi aynı değilse 2050 ler inşallah küresel ısınma bize dert olmassa o zamanın türkiyesi daha açık olucak her fikre yani değişiyoruz be fazla söze gerek yok istesekte istemesekte ne kadar kendimizi kandırabiliriz daha ne kadar ısrar edebiliriz sonun da değişmek kaderimiz yanlız forum olarak bir bu konulara girmediğimiz kalmamıştı

herkesin bakışı hayata karşı farklıdır ben en zor durumda bile gülümseyebilenler kısmında kalıyorum
Allah gülümsemeni daim etsin matraka..Yok aslında birbirimizden farkımızda ifade ediş tarzımız farklı..:)
Haklısın bir toplumsal sorunlara girmediğimiz kaldıydı. Geçelim lütfen..Derin mezular boğulmayalım.

devil61
22-02-07, 17:27
yılmazda 2 hata peki filizde bide onları sayı verseydin mert...!
filiz ortada hiç bir olay yokken bile hata yapar, hata yapmaması için evinden dışarı çıkmaması lazım

bu yorumu hangı mesajın ustune yaptığımı gormussundur!fılız bundan sonra cok pısman olacak yazıldı bende bundan sonra ne olursa olsun pısman olan taraf yılmaz olacaktır dıye msj attım umarım sımdı anlasılmısımdır!

Sayfalarca suren Filiz-Yilmaz hata cetelesi yerine fragmana yorum yazmayi tercih ediyorum, siz sonra karsilastirmaya devam edersiniz

Saka bir tarafa, fragman yorumlari arasinda en cok begendigim yine sevgili denizim'inki oldu. Onun yorumunun altina imzami atip bazi eklemelerde bulunmak istiyorum.

Tekinerler'in forumun cogunlugu tarafindan cok istenen batmasi gerceklesince Cem'in yalan dolan ustune planlari gerceklestigi ben de uzuldum (o belge kayiplara karisti herhalde) ama acikcasi ailenin dirayetli durusunu gorecegimizi dusunuyorum, karakterlere bakis acim da degismedi. Sonucta bizi oyunculuk acisindan da guzel gunler bekliyor. Fomer ciftinin sevgisinin maddiyyata dayali olmadigini da biliyoruz. Yani boyle bir fragman goruyorsak kimbilir bolumlerde daha ne goruruz

Sinan Tuzcu'nun siir okurkenki tonlamalarina sapka mi cikarsam alkis mi tutsam ne yapacagimi sasirdim Siir de cok guzel elbette; once eski karisindan, sonra kizindan sonra da Feride'den bahsediyor ve gecisler de mukemmel dusunulmus. Fragman goruntuleri de cok guzel kurgulanmis. Ben yanlis mi gordum yoksa mezarlik sahnesi mi vardi ;)
Secoms biraz bahsetmis ama 'Hersey gitsin ama bir tek senin ellerin kalsin avuclarimda' dizesi de ask adami Omer'e yakismis valla :img-in_lo Fragmanda gozlerim doldu arkadaslar diziyi izlerken herhalde carsafla izleyecegim :img-cray: vatana millete hayirli olsun!
Fragmani tekrar tekrar seyredemedim Asli'yi goremedim ama son sahnede eger Asli da varsa gercekten cok anlamli bir sahne olacak belli oldu :img-cool2 Simdi o sahnede Yilmaz'in tepki vermesi cok sasirilacak birsey degil ama sonrasi cok onemli bence. Bir turlu cozemedigim ruh haliyle intikam cigliklari atip Omer'in yaptigini yapmaya kalkarsa sonucta Feride'nin secimi onun dusunmedigi sekilde olacaktir diye dusunuyorum :icon_whis

Not: Yasasin gec kagidi ise yaradi hocam bana da 100 verdi

fragmanı cok guzel yorumlamıssın emeğıne sağlık.fomer fomer basım dondu fragmanda sızın ıcın super bır bolum olacak Hasan'ı soylememe gerek yok:)

not:onemlı olan sorulara değer verıp cevaplandırmak bnm ıcın...100 u ben versem ne olur vermesem ne olur ama sen sonuna kadar hakettın:)

Bir de matraka yazmıştı. Yılmaz Cem ve Filiz'den intikam alacak diye, bunu nasıl yapar diye düşünüyorum, hadi ilk sezonki gerekçesi Elif'in Ömer'i seçmesiydi (Gerçi burda da intikam alınacak bir şey yok ya) Olur da Yılmaz intikam alacaksa bu sefer durum daha vahim olacak, çünkü Filiz'in bir kabahati yok, ve araya intikamda girerse artık nasıl birbirilerinin yüzüne bakacaklar?

Bir de Yılmaz Aslı'ya ne dedi acaba da koluna girecek kadar cesaretlendi, ayrıca gitmekten vazgeçti?

nasıl ıntıkam alır ıntıkam almayı beceremeyen yılmaz bunu bılemıyeceğım fılızı kullanmasından buyuk ıntıkam alabıleceğı bır durum yok ortada ama yılmaz ılla bırsey bulur bırtek kafası fılızle askları konusuna calısmıyor.

aslı nıye cesaret bulamasınkı fılızle ılıskımız bıttı dedı elını tuttu ben bunları hakedecek ne yaptımda dedı.koskoca yılmaza yazısını okuyamadı o sıırın etkısıyle bunu benı dusunerek mı yazdın dedı..daha ne olsun....

bır soz vardır duyduğunun hıcbırıne ınanma,goduklerının yarısına ınan!bılmem anlatabıldım mı?

yılmaz bebeği öğrenince büyük ihtimal peşinden koşacakya,
peki filiz cem'in ne olduğunu nasıl biri olduğunu öğrenince ne yapacak?
yılmaza bi özür borcu olmaz mı...?

fılızn nıye ozur borcu olsunkı onu anlamdım yılmaz beyın kendısı aslıya cem zarar verecek dıye evınde yatan fılızın pesınde hergun olan cem bnm pesımde değıl uyduruk bır uyarmayla fılızı uyardı ve yureğını ferahlattı...bundan sonra fılızden ozur beklemeyın...hayal kırıklığına uğrarsınız!

eynen dediğin gibi muhakkak pişman olacak filiz yılmaza inanmadığına çok pişman olacak. cem yılmaza o kadar hakaret ederken sana yakışmıyo derken filiz bön bön bakıyordu. şimdi sıra yılmazda

fılız ınanmadı cok pısman olacak aynı dızıyı ızlıyoruz değıl mı?yılmazın fılıze uyarısı karsısınd