PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 12

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

slayjic
25-02-07, 15:38
ellerine sağlık sinem sana katılmamak gerçekten imkansız filizin ne kadar güçlü bir karakter olduğunu söylüyorduk gerçekten filiz ne kadar güçlü olduğunu gün geçtikçe bize göstermeye devam ediyor sezon başında filiz karakteri çok değişti diyenler acaba şimdi yılmazın değiştiğini düşünmüyorlarmı zaten yılmazla aslının cemin evine gidip yaptıkları tam bir fiyaskoydu benim açımdan zaten şu anda yılmazın tek derdi aslıyla nasıl olur nasıl gider kalkıpta bu bebek kimden bu rapor nerden çıktı diye düşünüceğini hiç sanmıyorum dediğin gibi herşeye dermen olan her sorunu çözen yılmaz kendine gelince bir şey yapamıyor aşkı gitti gidiyor ama boşuna dememişler terzi kendi söküğünü dikemez diye...

slayjic
25-02-07, 15:42
tıpkı yılmazın aslı ya beni bekle demesi hatalıysa
filizinde bu teklifi kabul etmesi hatalı olur. çünkü yılmaz filizi cem konusunda uyarmıştı. "bu adam tehlikeli ondan uzak dur" demişti...
filiz umarım yılmazın bu söylediklerini anımsarda o adamın evinden hemen mümkünkünse koşa koşa uzaklaşır....

her şey bir yana cemin bodrum katında dev boy posterini görmüştü filiz. cemin hafiften psikopat olduğunu anlaması o eve hiç bir şekilde gitmemesi gerekirdi..
gitsede yanında abisi veya annesi ile gitmesi lazımdı...tam bir hatalar zinciri yani..

zaten filiz bu teklifi kabul etmez bunu biliyorum ama cemi tanımadığı ve cemin ona çok iyi davranmasından dolayı kabul etse bile ben buna çok büyük bir tepki vermem ama yaptığınıda onaylamam

ama yine söylüyorum filiz zaten dugusal olarak sevmediği birinin teklifini kabul etmez hele ki sevdiği adamın bebeğini taşırken hiç sanmıyorum..

sinem*
25-02-07, 15:51
zaten filiz bu teklifi kabul etmez bunu biliyorum ama cemi tanımadığı ve cemin ona çok iyi davranmasından dolayı kabul etse bile ben buna çok büyük bir tepki vermem ama yaptığınıda onaylamam

ama yine söylüyorum filiz zaten dugusal olarak sevmediği birinin teklifini kabul etmez hele ki sevdiği adamın bebeğini taşırken hiç sanmıyorum..

bende filizin teklifi kabul edeceğini hiç sanmıyorum..Cem zaten artık açığa çıkacak gibi filize öyle bir baktıki bu gidişle iyice sertleşecek.Handan hanımın vicdan azabı duyması belki cemin açığa çıkmasıyla olabilir yoksa handan hanımın vicdanı kolay kolay sızlamaz kızı gözünün önünde neler söyledi kadın kızım ağlama sebebi benim falan diye içi sızlamadı..Belki cem açığa çıkarsa (inşallah :) ) handan da insafa gelerek ömere söyler.Ömerinde sessiz kalmasını anlayamıyorum..

Bir de feride olayı yani yılmazın tepkisi bence iyi oldu hem ilişkileri açığa çıktı hem de ömer yaptıklarının karşılığında aynı tepkiyle karşılaştı (oradaki sinirle söyledikleri çok komikti) üniversite mezunu ama kendini yetiştirememiş,nasıl karışır ya nasıl:img-hyste filize dönüp bir de iyiki kurtuldun o adamdan demesi :img-hyste o sahne gerçekten komikti.

gülbeşeker
25-02-07, 15:51

arkadaşlar sanırım cemin filize evlenme teklifini normal bir teklif olarak görüyorsunuz ama bu teklif ilkinden farklı cem açıkça ki özette de öyle yazıyor filizleri iflastan kurtarma karşılığında onunla evlenmesi gerektğini söylüyor yani adam para karşılığında filizi satın almaya çalışıyor filizn bu teklifi kabul etmesine nasıl sıcak baktığınızı anlamış değilim.

mıstaa
25-02-07, 16:00
sevgili archshe ,forever_bim ve mısta yorumlarınız çok güzel olmuş katıldığım yerler var ama katılmadığım yerlerde var :) dünde slayjic ve denizimin yorumlarını okumuştum onlarda çok güzeldi..özellikle denizim sana katılmamam elde değil :)

bir de bu durumda yılmazın psikolojisini düşünenler bir de filizin psikolojisini düşünsün ve ne kadar güçlü durduğuna karar versin..Çünkü filiz hamile ve hamileyken duygular en uç noktalarda yaşanır.Bir de tüm olaylar üst üste geldi önce haftalarca beklediğin ve emin olduğun anda söyleyeceğin hamilelik haberini sevdiğin adama veriyorsun adam karşında sana yalan söylüyorsun o çocuk bizim değil diyor birinci darbe,sonra şirket iflası açıklanıyor,evleri,baba yadigarı şirketleri,her şeyleri gidiyor ikinci büyük yıkımda bu ve bunların üstüne de arada yaşanan sinir bozucu anlar (aslıyla yılmazı yanyana görmek,yılmazın lafları vs..) bu kadar olaya rağmen filiz hala ayakta ve herkese destek olup bebeğiyle kendisine bir hayat kurmaya çalışıyorsa dizideki en güçlü karakter olduğunu hiç kuşkusuz söylerim.Filizde yılmazın onu kandırdığını düşündü o da yılmazla bir daha olmayacağına emin oldu ama kalbini başkasına açmayı hiç düşünmedi,yılmazsa hemen ekreminde gazıyla aslıyla bir şeyler düşünmeye başladı.Yılmaz zaten bu aralar çok fevri ve o kadar saçma hareket ediyor ki bu bizim tanıdığımız yılmazla alakası yok o yüzden onun pişmanlığını dört gözle bekliyorum.Yılmaz sadece bebeği kabul etmediği için kendisinden olmadığını düşündüğü için pişman olmayacak hem aslıya ümit verdiği için hem de filize bunları yaşatmak zorunda kaldığı için vicdan azabı duyacaktır.

Aslıya da anlam veremiyorum.Diziye girdiğinde bahsedilen aslı'nın şimdiki aslıyla alakası yok.Bu aslı resmen saf,güçsüz,aciz ve korkusuz korkak cinsinden biri..Cemden korkuyor ama lafta intikam almak için ceme gidiyor giderken ne yapmayı planlıyorlardı neden böyle saçma sapan daha doğrusu komik davrandılar anlamadım.Böyle gereksiz bir olay olmasa daha iyi olurdu.Cemin yaptığı planlara bak yılmazın yaptığı intikam planına bak..Gene de bir işe yaradı da annesiyle ilgili veya diğer şirketle ilgili araştırma yapmaya başladılar.Birde şirketle ilgili böyle bir belge hazırlıyorlarsa neden hamilelikle ilgili sahte bir belge hazırlanmasın diye neden düşünmedi ya da neden şüphelenmedi anlamıyorum..her zaman her şeye yetişen yılmaz,herkese akıl veren yılmaz bu ayrıntıları en önce görürdü ama şimdi iş işten geçiyor yılmaz sonra hareket ediyor.Umarım en kısa zamanda şu saçma yalana son verirler.

öncelikle yorumun için teşekkürler sinem*

filizin şuan hamile psikolojisiyle hata yapmaya çok müsait olduğuna katılıyorum.kızsamda bazen filize bunu kabul etmemek mümkün değil..

ama yılmaza eleştirilerine katıldığımı söyleyemem ..
yılmazda en az filiz kadar ağır şeyler yaşadı.
elifi sevdi olmadı.
filizi sevdi tam nikah günü gitti üstelik 5 yıl dönmedi.
üstelik yılmaz filizi her gördüğünde yanında cem oluyordu.
cemin adamlarından dayak yedi.
ömerin ve handan hanımın hakaretlerini ve yalanlarını saymıyorum bile..

yılmaz her şeyden illallah demişken bıkmışken aynalının gaz veren sözleri geldi..
"şimdiye kadar hep sen sevdin şimdide seni seveni sev" türünden şeyler söyledi aynalı. Yılmazın o anki psikolojisiyle üstüne üstlük aslının gitme kararıda eklenince üstündeki baskı dahada arttı. zaten aslıya gitme derken ağlamak üzereydi.:sad53:o ağlaması HAYATA-YAŞADIKLARINA İSYANININ bir göstergesiyi..

sinem*
25-02-07, 16:11
öncelikle yorumun için teşekkürler sinem*

filizin şuan hamile psikolojisiyle hata yapmaya çok müsait olduğuna katılıyorum.kızsamda bazen filize bunu kabul etmemek mümkün değil..

ama yılmaza eleştirilerine katıldığımı söyleyemem ..
yılmazda en az filiz kadar ağır şeyler yaşadı.

bir şeyde yanlış anlattım sanırım..filiz hamile şuan her şeyi daha dolu ve yoğun yaşıyor ama buna rağmen hata yapmıyor dedim..hata yapmaya müsait demek istemedim..

Yılmaz son zamanlarda çok saçma davranıyor sezonun en başlarında acıları duruyordu ya da filiz onu suçladığında ama bu kadar saçma hatalar yapmıyordu...Şimdi belki Filiz bir başkasıyla deneyebiliyorsa bende denerim diye düşünüyor olabilir,ekreminde iteklemesiyle aslıyla bir şeylere başlamayı denemek isteyebilir ama bunları filiz yapmadı,ceme hiçbir zaman ümit vermedi..Aslında bu noktada aslıda anlaşılmaz oluyor ferideye söylediklerini bildiği halde burada kalırsa kendini çok büyük bir çıkmaza sokmuş olacak...malesef arada kaynayacaktır da

pinkzone
25-02-07, 16:23
Ne bölümdü ama.. Ne umduk ne bulduk diyemiyorum.. Bu bölüm resmen.. Bağıra çağıra çekilin ben geliyorum dedi.

Aynalının sözlerine mi kızayım..
Yılmazın Aynalıdan aldığı fitile mi ?
Ömerin malum karşılaşmadan sonra arabasına giderken ki sözlerine mi ?
Filizi Cemin evine gitmesine..

Çok kzıdığım noktalr oldu. Dün bazı işlerim yüzünden giremedim. İyi kide girmemişim diyorum yazılarınızı okuyunca..

Yılmaz hatalıdır. Aslıya kal demekle.. Filiz hatalıdır.. Cemin evine gitmekle.. Daha da fazlası olucak.. Şimdi durumları eşit değil.. Yılmaz 2-1 önde.. Filizde Cemin teklifini bir şekilde kabul edecek.. Hatalar silsilesi 2-2 duruma gelecek.
Matrakanın verdiği tüyo gerçekleşecek. Ben acırım acırım arada kalan aslıya acırım.. Bu kıza ilk günden beri herhangi bir uyuzluğum olmadı. Onun bu durumuna üzülüyorum artık. Olan ona olcak.. İki tarafın kafasının karışıklığında köprü oldu.

Özetide okudum. Handanın çözüleceğini tahmin etmiştim. Ömere söyleceğide belli idi.. Ama ömer bunu söylemez.. Kendine yada ferideye söyleyebilir. Yoksa filize yada bunu yılmaza söylemez. Bu duruma karışmaz.. Olan olsun der.. Olayların seyrini değiştirmek için bunu kullanmaz.. Çünkü baya bir şekilde de işine gelir.

destina304
25-02-07, 16:23
bir şeyde yanlış anlattım sanırım..filiz hamile şuan her şeyi daha dolu ve yoğun yaşıyor ama buna rağmen hata yapmıyor dedim..hata yapmaya müsait demek istemedim..

Yılmaz son zamanlarda çok saçma davranıyor sezonun en başlarında acıları duruyordu ya da filiz onu suçladığında ama bu kadar saçma hatalar yapmıyordu...Şimdi belki Filiz bir başkasıyla deneyebiliyorsa bende denerim diye düşünüyor olabilir,ekreminde iteklemesiyle aslıyla bir şeylere başlamayı denemek isteyebilir ama bunları filiz yapmadı,ceme hiçbir zaman ümit vermedi..Aslında bu noktada aslıda anlaşılmaz oluyor ferideye söylediklerini bildiği halde burada kalırsa kendini çok büyük bir çıkmaza sokmuş olacak...malesef arada kaynayacaktır da

aslının arada kaynayacağı kesin.diziden çıkcağını sanmıyorum.Aslı herşeyi bile bile yılmazın filizi sevdiğini bile bile kalırsaki kalcak gitmez diye düşünüyorum.bu sefer onun hayal kırıklığı yaşacağını sanmıyorım çünki yılmazın hala filizi çok sevdiğini biliyor.bu kadarda salaklık olmazki.anca kendini avutcak ve yılmazın sahte raporu öğrenmesiyle ispanya yolu görünmüş olcaKTIR

destina304
25-02-07, 16:25
Ne bölümdü ama.. Ne umduk ne bulduk diyemiyorum.. Bu bölüm resmen.. Bağıra çağıra çekilin ben geliyorum dedi.

Aynalının sözlerine mi kızayım..
Yılmazın Aynalıdan aldığı fitile mi ?
Ömerin malum karşılaşmadan sonra arabasına giderken ki sözlerine mi ?
Filizi Cemin evine gitmesine..

Çok kzıdığım noktalr oldu. Dün bazı işlerim yüzünden giremedim. İyi kide girmemişim diyorum yazılarınızı okuyunca..

Yılmaz hatalıdır. Aslıya kal demekle.. Filiz hatalıdır.. Cemin evine gitmekle.. Daha da fazlası olucak.. Şimdi durumları eşit değil.. Yılmaz 2-1 önde.. Filizde Cemin teklifini bir şekilde kabul edecek.. Hatalar silsilesi 2-2 duruma gelecek.
Matrakanın verdiği tüyo gerçekleşecek. Ben acırım acırım arada kalan aslıya acırım.. Bu kıza ilk günden beri herhangi bir uyuzluğum olmadı. Onun bu durumuna üzülüyorum artık. Olan ona olcak.. İki tarafın kafasının karışıklığında köprü oldu.

Özetide okudum. Handanın çözüleceğini tahmin etmiştim. Ömere söyleceğide belli idi.. Ama ömer bunu söylemez.. Kendine yada ferideye söyleyebilir. Yoksa filize yada bunu yılmaza söylemez. Bu duruma karışmaz.. Olan olsun der.. Olayların seyrini değiştirmek için bunu kullanmaz.. Çünkü baya bir şekilde de işine gelir.

FATMA matraka ne gibi tüyo vermişti.ben forumu okuyamadım.sölersen çok seviniirm

pinkzone
25-02-07, 16:30
Filizin büyük bir hata yapacağı konusunda bir tüyo vermişti. Tüyo buydu.

Yılmazı asın.. Filizi asın.. Zaten bu dizide kimse birbirini haketmiyor.. Dimi.. :) Ben senarsitlerin kafasını çözdüm.. Erkek yaparsa birşey olsun.. Erkekdir yapar felsefesi.. Ama kadın yaparsa yerden yere..

mıstaa
25-02-07, 16:34
yazını ikiye böldüm:)

.Şimdi belki Filiz bir başkasıyla deneyebiliyorsa bende denerim diye düşünüyor olabilir,ekreminde iteklemesiyle aslıyla bir şeylere başlamayı denemek isteyebilir

bu üsteki yazıda aslında her şeyi ifade etmişsin sinem* filiz başkasıyla yapabiliyorsa bende yapabilirim psikolojisinde yılmaz.

ama bunları filiz yapmadı,ceme hiçbir zaman ümit vermedi..Aslında bu noktada aslıda anlaşılmaz oluyor ferideye söylediklerini bildiği halde burada kalırsa kendini çok büyük bir çıkmaza sokmuş olacak...malesef arada kaynayacaktır da
bu üstteki yazıya gelince. bölüm yorumumda aksini söyledim ama 62. bölümün final sahnesini şimdi yeniden izledim.filiz evlenme teklifini kabul edecek gibi geliyor. bu durumda filiz de şimdiye kadarki en büyük hatasını yapmış olacak ne yazıkki:icon_sorr

aslı konusundada haklısın bencede o sözleri duyduktan sonra gitme kararından vazgeçmemeli gitmeli..filiz le yılmaz aşkının arasında kalacak kızcağız ki ben çok üzülürüm buna:sad53:

cemotara
25-02-07, 16:37

Yılmazı asın.. Filizi asın.. Zaten bu dizide kimse birbirini haketmiyor.. Dimi.. :) Ben senarsitlerin kafasını çözdüm.. Erkek yaparsa birşey olsun.. Erkekdir yapar felsefesi.. Ama kadın yaparsa yerden yere..

sevgili pinkzone kesinlikle filiz cemin teklifini kabul etmeyecek ama sonrasını bilemem ama ilk sahnede ceme baya bir kızacak ama sonra ailesinin baskısı yüzünden kabul ederse veya cem tehdit falan ederse belki kabul edebilir ama ben yinede ne olursa olsun kabul etmeyecek diye düşünüyorum

sinem*
25-02-07, 16:39

katılmamak elde mi :img-hyste hem senaristler açısından hem de forum açısından bu geçerli :)

bir de senaristler kadınların acısını daha iyi verdiğini düşünüyor herhalde :) filizin yanlış düşünmesi hemen aynı bölüm çözüldü şimdi bekleki yılmaz yanlış anladığını anlasın,biri imalı laf etsin,karşılaşsınlar :icon_whis da gerçekler açığa çıksın...Bu bölüm sanki bir çok şey çözülecek gibi filiz 2 odalı evde (forever_bimin tabiriyle ev küçük filizin duyma ihtimali çok yüksek :img-hyste kaldı ki o 1300 metrekarelik evde erol bey filizin evleneceğini duymuştu :) ) handanın söylediklerini duyarsa çok güzel olur...en azından filizde bir kaç doktordan rapor alıp yılmaza gönderir :) benim sözüm yeterli gelmedi sanırım beş doktordan beş ayrı rapor :img-hyste belki bunlara inanırsın diye ..tabi ben daha bunları çoook beklerim.

pinkzone
25-02-07, 16:42
sevgili pinkzone kesinlikle filiz cemin teklifini kabul etmeyecek ama sonrasını bilemem ama ilk sahnede ceme baya bir kızacak ama sonra ailesinin baskısı yüzünden kabul ederse veya cem tehdit falan ederse belki kabul edebilir ama ben yinede ne olursa olsun kabul etmeyecek diye düşünüyorum

Filiz hamilelik psikolıjisinde olduğu için çok duygulsa oalcaktır.. Evet de der 2 dk. sonra hayırda.. onun için eski filizi kestirmek kolaydı.. Şimdikini kestirmek oldukça zor...

Filiz evet desede hayır desede.. Bence durumu eşitlemeleri için hata yaptıracaklar. Hamileler çok duygusal olur. Her an ne kadar alacağı ne yapacağı belli olmaz. Sen sen ol fazla emin konuşma bence.. Çünkü Filiz karakteri hamiledir. Bu da onu daha aşırı derecede hassas ve duygusal yapar.. Bu durumda da kimse o kişinin ne yapacağını kestiremez. Bu gibi durumlarda emin konuşmamak lazım. Filiz karakteri seni ters köşe yapabilir.. Hazırlıklı ol iki duruma da.

cemotara
25-02-07, 16:51
Zaten bende herşeye hazırlıklıyım baksana yılmazdan beklemediğim hareketleri yılmaz iki bölümdür yapıyor hemde hiç durmadan ama ben filizin cemin teklifini ilk başta sert bir şekilde reddecek çünkü cem resmen filizi satın almaya kalktı filizde zaten bunu anladı ve çok kötü baktı ceme yani o sahnenin devamında cemi bit güzel haşlayacaktır bari cem filiz hayır dedikten sonra saldırmasa çünkü adam tam bir psikopat ama dediğim gibi ileride ailesi yüzünden kabul edebilir ama yok yok kabul etmeyecektir filiz zaten vatan tvda cem filizle uğraşacak diyordu yani içimiz rahat olsun kabul etmez filiz

pinkzone
25-02-07, 16:51
Yılmaz beni yine çok büyük hayal kıırklığına uğrattı. Aynalının sözlerine nasılda tav oldu.. Nasıl da oltaya geldi hemen.
Yılmaz Filizinn Cemden hamile kaldığını sanıyor ya.. O yapabiliyorsa bende yaparım durumunda.. Ama bu onu haklı çıkarmıyor.. Aslıya bekle dedi.. Bekle bekle aslı.. Sana döncem ben.. Çıkmaz ayın son çarşambasında.. Aslı bekleyecek. Zaten ufak bir hareket bekliyordu. Ama gitse iyi olurdu. Kadınlık onurunu ayaklar altına almazdı.. Ve bir karakter sündürülmeden diziden çıkmış olurdu. Ama bu dizide görülmüş şeymi.. Dizinin kuralllarına ayrkıdır. İlla acı çektirilip yeter denildiği ana kadar sündürelecek..

Yılmaz kendini affetirmek için çok şey yapmalı.. Filiz 8 bölüm süründüyse.. Oda 8-9 bölüm sürünmeli.. Ama bu ne mümkün.. Filizi iradesiz yaptılar ya.. En fazla ben 5 bölüm diyorum. Tabi öğrendikten sonra..

Aslı evi geri verdi.. Çıktı evden.. Arabayıda sattı.. Eee Yılmaz efendi bunlar olmadan önce neredeydin.. Kız şimdi nerde kalcak.. Aslı tekrar ev sahbiyle konuşup evi alacak. Ama arabayıda alır.. Ne olsa o arabada havada satılmıyor.. Ama Ev sahibi ve galerinin kafasında şöyle bir tablo oluşcak. .Manyakmısın kızım sen ya.. :)

modest2000
25-02-07, 16:55
Bence Filiz o anda evlenme teklifini kabul etmeyecek.Ancak Yılmaz-Aslı ikilisini(!!!!) (bana göre ikili oldular malesef)beraber gördükçe geçireceği travma onu Cem'in teklifini kabul etmeye itebilir. Çocuğunun babası kendi çocuğunu kabul etmiyor ve üstelik umursamaz tarzda sürekli Aslı'sıyla. Bu düşünce ve müthiş hayal kırıklığı Filiz'i evlenmeyi düşünmeye istemeyerek itebilir.

pinkzone
25-02-07, 16:56
Aklımdan süper barışma sahnesi geçti ama.. Şimdi yazmıyım.. Belki senaryo yazıp biraz süsledikten sonra sizle paylaşırım.. :) Tabi biraz zaman alacak.

Ayrıca Handan kesinlikle herşeyi hakediyor..

Bu bölüm en çok güldüğüm sahneler.. :)
1- Cem ve adamlarının halleri..
2- Cem Yılmaz Aslı Tokat sahnesi.. Ve devamı..
3- Mantı sahnelerinin bir berbat replikle bozulması.. :) Sümüklü böcek.. İçimi kaldırmaya yetti.
4- Alinin Yılmaza Ferideyi söylemesi.. Ve kullandığı lehçe.. Neydi o ya.. Mahallemizin kızı.. ayakları.. :)
5- Handanın evi beğenmemesi.. Ve sonunda eve taşınırken ki.. salakça replikleri.. Biz bu eve sığamayız.. Neyin kaldıki sığıyorsun.. Çeyiz sandığın zaten 1 odayı kaplarsın merak etme.. :img-hyste

modest2000
25-02-07, 16:58
Yılmaz beni yine çok büyük hayal kıırklığına uğrattı. Aynalının sözlerine nasılda tav oldu.. Nasıl da oltaya geldi hemen.
Yılmaz Filizinn Cemden hamile kaldığını sanıyor ya.. O yapabiliyorsa bende yaparım durumunda.. Ama bu onu haklı çıkarmıyor.. Aslıya bekle dedi.. Bekle bekle aslı.. Sana döncem ben.. Çıkmaz ayın son çarşambasında.. Aslı bekleyecek. Zaten ufak bir hareket bekliyordu. Ama gitse iyi olurdu. Kadınlık onurunu ayaklar altına almazdı.. Ve bir karakter sündürülmeden diziden çıkmış olurdu. Ama bu dizide görülmüş şeymi.. Dizinin kuralllarına ayrkıdır. İlla acı çektirilip yeter denildiği ana kadar sündürelecek..

Yılmaz kendini affetirmek için çok şey yapmalı.. Filiz 8 bölüm süründüyse.. Oda 8-9 bölüm sürünmeli.. Ama bu ne mümkün.. Filizi iradesiz yaptılar ya.. En fazla ben 5 bölüm diyorum. Tabi öğrendikten sonra..

Aslı evi geri verdi.. Çıktı evden.. Arabayıda sattı.. Eee Yılmaz efendi bunlar olmadan önce neredeydin.. Kız şimdi nerde kalcak.. Aslı tekrar ev sahbiyle konuşup evi alacak. Ama arabayıda alır.. Ne olsa o arabada havada satılmıyor.. Ama Ev sahibi ve galerinin kafasında şöyle bir tablo oluşcak. .Manyakmısın kızım sen ya.. :)

Merak etme Yılmaz Aslı'yı evine kalır.Orda kalmaya başlar,Mualla hanım da pek meraklıydı zaten Aslı'ya.

pinkzone
25-02-07, 17:03
Aman zaten bundan sonra.. Yılmaz-Aslı oynaşmalarını göreceğiz gibime geliyor. İnş. olaylardan pek fırsat kalmaz. Yoksa çekemeyeceğim.. Yılmaza üzülmek yerine aslıya üzüleceğim.. Filiz bunları görürse zaten evlenme kararını nispet olarak alır. Evimizin kızı muhabbeti.. Aslı içinde geçerli olcak.. Kaç bölüm öncesine kadar Aslı evde yakmadığı yemek yoktu.. Ve bir o kadar da kötüydü yemek işinde.. Ama Yılmazlara taşınınca.. Kıza aşk ve şevk geldi.. Döktürmeye başladı.. Varmı böyle birşey ya.. Yiyen zehirlenirdi.. Bence Yılmaza aslıyı övmek için aslı yaptı dediler.. Kesin mualla yaptı.. Aslı yaptı diye Yılmaza sundular..:img-hyste

gülbeşeker
25-02-07, 17:10
arkadaşlar düşündüm de bu hata yapma konusunda yılmaz önde ya şöyle önde en azından filiz yılmazı katillikle suçladıktan sonra gidip cemle arkadaşlıktan öte bir ilşkiye geçmeyi düşünmedi gerçi o gerçeği çabuk öğrenmişti ama öğrnmese de yapmazdı zaten şimdi yılmaz beyimiz filizi namussuzlukla suçladı artı aslıya ümit verdi yani yılmaz 2-1 önde bu durumda senaristlerin filizle yılmazın hatalarını eşitleme gibi bir niyetleri varsa ki vardır o zaman filiz de cemin evlenme teklifini kabul edebilir ama ailesi veya para için değil aslıyla yılmazı el ele falan görür iş inada biner hemen başkasını bulmuş der inşallah olmaz.Ama bir de şu var yılmazla aslı sevgili olmazlar bu durumda el ele göz göze de gezmezler her zamanki gibi arkadaşlıklarını sürdürürler ama tesadüf ekrem filizi bir yerde görür yılmaz aslıyla yeni bir ilşkiye başladı,seni unuttu der bu ekrem beni çok şaşırtıyor artık ekrem filizle yılmazın arasını yapan değil bozan kişi konumunda.

pinkzone
25-02-07, 17:16
Ekrem ne hayaller umutlar içiresinde gözleyecektim.. Geçen seneki Ekrem nerde şimdi.. Çivi çiviyi söker derken.. Acaba kendi durumunu göz önünde bulundurdu mu ?.. Neden çivi tarzında onda bir hareketlilik göremedik.. Kendinde uygulamak yerine bir başka uygulama daha mı kolayına geliyor.. Şöyle bir deyim var.. "Bekara karı boşamak kolay" Ekremin durumu da o misal..

Ekremden artık bunları duydum ya gülbeşeker.. Muhakkak ona benzer bir sahnede bunları da der.. Yapan değil bozan oldu.. Bu böyle geldi böyle gider.. Ekrem.. Sap geldin.. Sap gideceksin.. Yani.. Durum vaziyetin bu.

pinkzone
25-02-07, 17:20
Nedense bu bölüm.. Feridenin geçmişte zengin olacağı gibi bir durum oluştu bende.. Bu bölüm tuhaf replikler vardı ki.. Bende böyle bir izlenim bıraktı.. Hayırdır inş. Belkide Feride miras içni kaçıyordu.. Üvey abisi yada gerçek abisi miras için onu tehdit yada öldürecekti.. Bu ihtimal bu bölümü izleyince daha bir kafama yattı nedense..

modest2000
25-02-07, 17:23
Olan Aslı'ya olacak görüşlerine katılmıyorum.Çok yapışkan bir tipleme Aslı. Kalırsa (ki kalıcak) bilerek isteyerek kalıcak.Naif biri olsaydı Yılmaz Filiz'le eskiden beraberdik dediğinde "neden ayrıldınız" filan derdi. Feride gibi "Filiz sana ne yaptı,neden kalbinden çıkarmak istiyorsun,tanıdığım kadarıyla iyi bir kız" filan derdi.Asıl olan Filiz'e olmuştur.Bir kadının çebileceği en ağır şeylerden birini çekmiştir. Hamilelik sürecinde yalnız kalmak...Doktora çocuğunun babsıyla değil kız arkadaşıyla gitmek zorunda kalmak....Sevdiği adamı kolkola görmek.Aslı Filiz'i görünce Yılmaz'ın kolundan elini bile çekmedi.Naif ve masum bir tipleme değil Aslı.

destina304
25-02-07, 17:28
FİLİZ bence asla ve asla cemin evlenme teklifi kabul etmez.ama etsede filizin arkasındayım.ne yaparsa yapsın filizin arkdasındayım.ama adım gibi eminim kabul etmez

pinkzone
25-02-07, 17:28
Aslının olacağı durumuna aşkın karşılısızlığı anlamında söyledim.. Yoksa aslının bazı heraketlerinden bunu hakettiğini çıkarıyorum.. Ama Yılmazın bazı davranışlarından çok etkilenecek. Yılmaz böyle birşey söylemese zaten kız kalmayacak gidecekti. Aslıyı sündürmek istiyorlar.. Yoksa Filize de acıyorum.. Yılmazada yanlış anlamasından ötürü üzülüyorum ama.. Ben ikisinin arasında arayı bozacak karakter olarak Aslının değlde.. Cemin olmasını tercih ederdim. Aslı kötü kadın imajı bindirilmeye çalışılcak gibi.. Hadi hayırlısı.. Aslı bekle diyince kalacak.. aşıktır.. Gözü neyi görürki.. O lafları 1sn siler. Ve temiz sayfa açar.. Ben iki kişinin arasında kötü kadın imajında vede arayı bozma gibi şeyle görülmesini istemiyorum. Aslı değilde.. Bunun yerinde Cem olsaydı bu kadar olmazdı. Aslıya yavaştan kötü kadın imajı bindirilmeye çalışılıyor.. Hadi hayırlısı.

gülbeşeker
25-02-07, 17:30
Olan Aslı'ya olacak görüşlerine katılmıyorum.Çok yapışkan bir tipleme Aslı. Kalırsa (ki kalıcak) bilerek isteyerek kalıcak.Naif biri olsaydı Yılmaz Filiz'le eskiden beraberdik dediğinde "neden ayrıldınız" filan derdi. Feride gibi "Filiz sana ne yaptı,neden kalbinden çıkarmak istiyorsun,tanıdığım kadarıyla iyi bir kız" filan derdi.Asıl olan Filiz'e olmuştur.Bir kadının çebileceği en ağır şeylerden birini çekmiştir. Hamilelik sürecinde yalnız kalmak...Doktora çocuğunun babsıyla değil kız arkadaşıyla gitmek zorunda kalmak....Sevdiği adamı kolkola görmek.Aslı Filiz'i görünce Yılmaz'ın kolundan elini bile çekmedi.Naif ve masum bir tipleme değil Aslı.

aynen katılıyorum kol kola yürümelerinde ve meyhaneye gitmek istemesinde aslının şımarık ve de yapışkan biri olduğunu iyice anladım şimdi yılmaz beni bekle dedi bizim aslı sanki yılmaz kendisine evlenme teklif etmiş gibi havalara girer eminim bir o şiir yazması mı artık her neyse bana hiç de romantik gelmiyor bu bölümde aslı bir tek feride konusunda yılmazla konuşurken gözüme iyi göründü.Zaten bu bölüm en çok ferideyi beğendim ,kiminle sahnesi varsa harikaydı özellikle yılmazla konuşması bence müthiş bir sahneydi.Zaten o sahne yılmazı beğendğim ender sahnelerden biriydi .

gülbeşeker
25-02-07, 17:33
FİLİZ bence asla ve asla cemin evlenme teklifi kabul etmez.ama etsede filizin arkasındayım.ne yaparsa yapsın filizin arkdasındayım.ama adım gibi eminim kabul etmez
kabul etme sebebi mantıklı olursa ben de arkasında olurdum ama sırf inat uğruna kabul ederse maalesef arkasında olamıcam yeter artık bu kadar hata bir yılmaz hata yapar, bir filiz dizinin adı hatalar altında olsaymış.

modest2000
25-02-07, 17:33
aynen katılıyorum kol kola yürümelerinde ve meyhaneye gitmek istemesinde aslının şımarık ve de yapışkan biri olduğunu iyice anladım şimdi yılmaz beni bekle dedi bizim aslı sanki yılmaz kendisine evlenme teklif etmiş gibi havalara girer eminim bir o şiir yazması mı artık her neyse bana hiç de romantik gelmiyor bu bölümde aslı bir tek feride konusunda yılmazla konuşurken gözüme iyi göründü.Zaten bu bölüm en çok ferideyi beğendim ,kiminle sahnesi varsa harikaydı özellikle yılmazla konuşması bence müthiş bir sahneydi.Zaten o sahne yılmazı beğendğim ender sahnelerden biriydi .

Yılmaz'la Feride için konuşurken bile Yılmaz'a sözünün geçtiğini de ispatlar gibiydi.Yani samimiyetlerine güvenme.Aynı sorgulayamayı birkez olsun Filiz için yapmadı.

destina304
25-02-07, 17:35
ya ben yılmazı hiç anlamıyorum.aslı bir şiir yazdı diye etkilendi.ama filizin yaptıklarını unuttu filiz onu ambulansa koyarlarken annesine bile gitmeden yılmazı götürmüştü.ailesini hiçe sayıp onunla evlencekti.ama yılmaz işte çok değişti çokkkk

modest2000
25-02-07, 17:37
ya ben yılmazı hiç anlamıyorum.aslı bir şiir yazdı diye etkilendi.ama filizin yaptıklarını unuttu filiz onu ambulansa koyarlarken annesine bile gitmeden yılmazı götürmüştü.ailesini hiçe sayıp onunla evlencekti.ama yılmaz işte çok değişti çokkkk

doğru vallahi:)şiir de çok vasat.Ne o öyle liseliler gibi.Bari bir şairden alıntı yapsaydı, daha havalı olurdu.

pinkzone
25-02-07, 17:39
O sahneyi bende çok sevdim.. Bu bölüm gerçekten İrem Altuğ kimle karşı karşıya oynasa.. O karşısındaki kişiyede pozitif elektirği yansıttı.. :)

Aslıyla daha çok anlaşıyor imajı çiziliyor. Yılmaz Filizle zıtlar.. Biri kara derse.. Bir ak diyor.. Zıt kutuplar ondan bu kadar çekici oluyor.. Aslı da herhalde jüpiterden.. Siz kıza erkek gibi diyordunuz.. Yılmazla bu kadar anlaşıyorsa.. O zaman o da Yılmazla aynı gezegendenden.. :) Aslı Yılmazın karakterine yakın karakteristik özellikleri var.. Her anlamda bu da gözümüzün içine sokula sokula gösterilmeye çalışılıyor.

Filiz Yılmaz zıtlıklarından bu kadar malzeme çıkıyor ya.. Aynı gezegenden olsalar.. Aynı karakterisktik özelliklere sahip olasalardı bu kadar cazip olmazlardı. Onun için bu malzeme eksik olmasın diyorlar. Filiz-Yılmaz son bölüme kadar ortak bir gezgende buluşcaklar.. :)

destina304
25-02-07, 17:41
doğru vallahi:)şiir de çok vasat.Ne o öyle liseliler gibi.Bari bir şairden alıntı yapsaydı, daha havalı olurdu.

ya şiiri geç yani güzel veya çirkin filizin yaptıklarının yanında sıfır kalır.yani neyi değerli bu kızın alla alla sinirlerim bozuluyo yılmaz için bugüne kadar ne yapmış ama asıl suç yılmazda ve asalak aynalıda aslı gitmicek gurursuz

Eylotuerk
25-02-07, 17:42
Aman zaten bundan sonra.. Yılmaz-Aslı oynaşmalarını göreceğiz gibime geliyor. İnş. olaylardan pek fırsat kalmaz. Yoksa çekemeyeceğim.. Yılmaza üzülmek yerine aslıya üzüleceğim.. Filiz bunları görürse zaten evlenme kararını nispet olarak alır. Evimizin kızı muhabbeti.. Aslı içinde geçerli olcak.. Kaç bölüm öncesine kadar Aslı evde yakmadığı yemek yoktu.. Ve bir o kadar da kötüydü yemek işinde.. Ama Yılmazlara taşınınca.. Kıza aşk ve şevk geldi.. Döktürmeye başladı.. Varmı böyle birşey ya.. Yiyen zehirlenirdi.. Bence Yılmaza aslıyı övmek için aslı yaptı dediler.. Kesin mualla yaptı.. Aslı yaptı diye Yılmaza sundular..:img-hyste

Valla, ben bu saaaten sonr yilmaz ve aslinin oynasmalarini izleyemeyecegim......garibim filiz orda hem ask acisi cekiyor hemde ailesine destek vermeye calisiyor ve salak cemle ugrasiyor......yani ben filiz in yerine isyan ettim....bu ne yaa????Valla ins. yilmaz in asliyla baslayacak iliskisini ogrenir, ve gercegi aciklar ustune bir tokat aldattigi icin askina ihanet ettigi icin, valla o zaman cok memnun olurum bundan sonrada yilmaz in akli basina gelir, filiz in ve bebeginin pesinden gider...........

mıstaa
25-02-07, 17:42

başta banada etmiyecek gibi geliyordu ama sonra yanıldığımı düşünmeye başladım.filiz sadece kendisi için değil ailesinin düştüğü zor durumdan [ömerin ve annesinin katkılarıyla] kurtarmak adınada evlenme teklifini kabul edecek gibime geliyor.
bir dahaki bölümün başında hayır deyip cemin evinden çıkacaktır. ama sonra annesinin zor durumundan falan etkilenip bölümün ortasında veya sonunda evet diyecek heralde..tabii bunu duyan yılmazda küplere binecektir..

inşallah ama inşallah yanılırım..:img-help:

pinkzone
25-02-07, 17:43
Öyle demeyin arkadaşlar.. O zaman orjinallik olmazdı.. Yani başka şairden alıntı olsaydı.. Bu yazmaktan öteye gidemezdi. Kendi duygularını kendi kalemiyle yazması Yılmazı etkiledi.. Orhan Velinin şiiride etkilerdi.. Ama deftere kayıt edilmekten öteye gidemezdi.. Bir manası bir önemi olmazdı. Şiir kişiden kişiye beğeni ile beğenirilir yada beğenilmez.. Orası ayrı.. Bence güzel bir şiir.Ve bu şiir aslında Aslı da değil.. Fragman şairimizden çıkmıştır.. Belli oluyor..

destina304
25-02-07, 17:45
O sahneyi bende çok sevdim.. Bu bölüm gerçekten İrem Altuğ kimle karşı karşıya oynasa.. O karşısındaki kişiyede pozitif elektirği yansıttı.. :)

Aslıyla daha çok anlaşıyor imajı çiziliyor. Yılmaz Filizle zıtlar.. Biri kara derse.. Bir ak diyor.. Zıt kutuplar ondan bu kadar çekici oluyor.. Aslı da herhalde jüpiterden.. Siz kıza erkek gibi diyordunuz.. Yılmazla bu kadar anlaşıyorsa.. O zaman o da Yılmazla aynı gezegendenden.. :) Aslı Yılmazın karakterine yakın karakteristik özellikleri var.. Her anlamda bu da gözümüzün içine sokula sokula gösterilmeye çalışılıyor.

Filiz Yılmaz zıtlıklarından bu kadar malzeme çıkıyor ya.. Aynı gezegenden olsalar.. Aynı karakterisktik özelliklere sahip olasalardı bu kadar cazip olmazlardı. Onun için bu malzeme eksik olmasın diyorlar. Filiz-Yılmaz son bölüme kadar ortak bir gezgende buluşcaklar.. :)

evet kesinlikle katılıyorum.iki zıt kutup olmasaydı bize böle .ekici gelmezdi aşkları.ama süper bir aşk ne kadar engellerle dolu olsada bu dizi aşkın büyüklüğünü göstermiş olacak

modest2000
25-02-07, 17:47
Kaldıki Filiz,Yılmaz'ın Elif'e karşı kendisini kullanması gibi onulmaz bir hatayı affedebildi.Abisi vurulduğunda kendisinin yaptığı hatayı da telafi edebilmek için çiftlik evlerine kadar gitti.Sevgi emektir aynı zamanda,Filiz bu birlikteliğe emek verdi.Ama Yılmaz ve Ekrem bir kalemde bu emeği sildi.

gülbeşeker
25-02-07, 17:49
arkadaşlar yılmazı anlamaya çalışmıyorum çünkü işin içinden çıkamam adam kim ne derse onu yapar durumunda sanki ,ferideyle konuşur filizden başkası olamaz der,ekremle konuşur ekremin gazıyla aslıya yönelir ,keremle konuşurken dedim ki yılmaz yine güzel öğütler verdi aşkına sahip çık falan ama o söyledği şeyleri kendinde uygulayabiliyor mu asla .Yılmazın şu anda kafası karışık, duyguları belli ama artık kalbiyle değil mantığıyla hareket etmek istiyor umarım saçmalıklardan bir an önce kurtulur yılmaz karakterini çok seviyorum ama aslıya ümit verme olayı yılmazın gözümden düşmesine sebep oldu umarım senaristler daha fazla hata yaptırmazlar.(Senaristler kendi bildiklerinden şaşmıyorlar ya neyse)

mıstaa
25-02-07, 17:55
Kaldıki Filiz,Yılmaz'ın Elif'e karşı kendisini kullanması gibi onulmaz bir hatayı affedebildi.Abisi vurulduğunda kendisinin yaptığı hatayı da telafi edebilmek için çiftlik evlerine kadar gitti.Sevgi emektir aynı zamanda,Filiz bu birlikteliğe emek verdi.Ama Yılmaz ve Ekrem bir kalemde bu emeği sildi.

sevgili arkadaşım bu konu baya eski bir konu elifi de falan katarsan işin içine çıkamayız bu işin içinden. ki şuanda bile çıkamıyoruz..

birde yılmaza bile sevgiyi öğretiyorsunya pes:img-hyste
sevgi emek ister doğru yılmazın sevgide emek harcamadığını söylemek insafsızlıktır.yılmazın 4 yıl filizi beklemesi bile başlı başına büyük bir fedakarlıktır:good:

gülbeşeker
25-02-07, 17:59
çünkü onlara göre filiz en büyük hatayı yaptı bu hata nedir filiz yılmazdan ayrılır ayrılmaz cemle birlikte oldu ve de hamile kaldı ve o kadar yüzsüz ki yılmaza bu çocuk senden diyor bu bağlamda düşününce onlara da hak vermemiz lazım belki ama yine de çivi çiviyi söker filiz başkasıyla oldu, ben de olucam mantığı çok yanlış üstelik de yılmaza bu aklı veren kişi ekrem kaç yıldır yılmazın filizi sevdğini ve filiz başkasından hamile de kalsa onu unutamayacağını bilmiyor sanki başta ekrem ve yılmaz bu dizide doğru düşünme yeteneklerini kaybettiler ama cem konusunda ilerleme var bi sonraki bölümde annesini bulup konuşurlar belki gerçi cem konusunda da fatihin katkısı tartışılmaz o olmasa yine bunlarda pek ilerleme olmazdı.

modest2000
25-02-07, 18:01
Yılmaz Aslı'ya "farklısın" diyor. Yapışkanlığın adı farklılık olmuş.Bence Feride ve özellikle Filiz duruluklarıyla,naiflikleriyle farklılar.Filiz aynı zamanda mütevazi bir karakter.Yılmaz Elif ve Filiz'i çok sıradanlar,farksızlar diye mi sevmiş.(Bir insanı seviyorsan zaten o sana farklı gelir).Ayrıca,Feride tiplemesi Yılmaz'a hiç Aslı gibi yaklaşmadı.Ömer'e de yapışmadı kızcağız.Ama Aslı ilk tanıştığı günden itibaren yapıştı resmen.

sinem*
25-02-07, 18:01
hadi yılmazı anladık adam sinirlendi gözü hiçbir şeyi görmüyor peki aynalıya ne oluyor onunda aklı başka yerde ...hala aklımda geçen haftaki replik var :) demek sapancaya bunu söylemeye geldi,çivi çiviyi söker şapka çıkarılacak sözler...filizi hiç mi hiç tanımamış ,cemi de tanımamışlar :)

Filizin o sahnede evlilik teklifini kabul edeceğini hiç sanmıyorum hatta daha sonra da teklifi kabul edecek gibi görünmüyor bana ama yılmazın bir lafından sonra parlayabilir..

Aslının defterini bir de filiz eline geçirse keşke...

modest2000
25-02-07, 18:05
sevgili arkadaşım bu konu baya eski bir konu elifi de falan katarsan işin içine çıkamayız bu işin içinden. ki şuanda bile çıkamıyoruz..

birde yılmaza bile sevgiyi öğretiyorsunya pes:img-hyste
sevgi emek ister doğru yılmazın sevgide emek harcamadığını söylemek insafsızlıktır.yılmazın 4 yıl filizi beklemesi bile başlı başına büyük bir fedakarlıktır:good:

Yılmaz'ın emek harcamadığını söylemiyorum.İkisi de dört yıl birbirini beklemişler bir şekilde. İkiside emek vermiş. Ama, "bir kere de seni seveni sev" gibi laflara ses çıkarmayan Yılmaz,Filiz'in emeğini silmiş oldu.Neyse kendi bilir:)bir kerede onu seveni sevsin,mutluluklar dilerim.)

gülbeşeker
25-02-07, 18:10
Yılmaz Aslı'ya "farklısın" diyor. Yapışkanlığın adı farklılık olmuş.Bence Feride ve özellikle Filiz duruluklarıyla,naiflikleriyle farklılar.Filiz aynı zamanda mütevazi bir karakter.Yılmaz Elif ve Filiz'i çok sıradanlar,farksızlar diye mi sevmiş.(Bir insanı seviyorsan zaten o sana farklı gelir).Ayrıca,Feride tiplemesi Yılmaz'a hiç Aslı gibi yaklaşmadı.Ömer'e de yapışmadı kızcağız.Ama Aslı ilk tanıştığı günden itibaren yapıştı resmen.
aslı kızımız(mualla gibi oldum)muhteşem şiirler yazdı ya o yüzden farklı oldu yılmaz sandı ki aslının platonik aşkı geçici, karşılık vermedim beni unutur diye düşündü ki ekreme aslı hala beni unutmamış gibi bir şey söyledi neyse baktı ki kızın aşkı çok büyük üstelik de karşılık görmeden ,gözü yılmazdan başkasını görmüyor yılmaz bu durumdan etkilendi ama yılmaz şimdi kıza sevgili olalım dese olmaz kıza karşı bişey hissetmiyor,ama filize de geri dönüş mümkün değil aslıya beni bekle dedi ola ki bir gün filizi unutur da belki aslıya karşı bişey hisseder de yeni bir hayata başlar,kendini kandırıyor yılmaz.

mıstaa
25-02-07, 18:16
Yılmaz'ın emek harcamadığını söylemiyorum.İkisi de dört yıl birbirini beklemişler bir şekilde. İkiside emek vermiş. Ama, "bir kere de seni seveni sev" gibi laflara ses çıkarmayan Yılmaz,Filiz'in emeğini silmiş oldu.Neyse kendi bilir:)bir kerede onu seveni sevsin,mutluluklar dilerim.)

yılmaz çok ağır şeyler yaşadı..

yılmazın o psikoloji içersinde aslı ya sığınması çok normal bence..
"filiz de ceme sığındı çünkü" yok yok ben değil yılmaz öyle düşünüyor şuanda. büyük bir yanılgı içersinde. yılmazın bu yanılgıdaki en büyük sebebi handan hanımın sahte raporu ve bağevinde cemi filizin yanında görmesidir.kabul edelimki bu komplo çok kusursuz du. Yılmaz gibi zeki bir insan bile kandı tıpkı filizin ömeri vurduranın yılmaz olduğuna kanması gibi.. her şey karşılıklı yani..:good:

sinem*
25-02-07, 18:17
aslı kızımız(mualla gibi oldum)muhteşem şiirler yazdı ya o yüzden farklı oldu yılmaz sandı ki aslının platonik aşkı geçici, karşılık vermedim beni unutur diye düşündü ki ekreme aslı hala beni unutmamış gibi bir şey söyledi neyse baktı ki kızın aşkı çok büyük üstelik de karşılık görmeden ,gözü yılmazdan başkasını görmüyor yılmaz bu durumdan etkilendi ama yılmaz şimdi kıza sevgili olalım dese olmaz kıza karşı bişey hissetmiyor,ama filize de geri dönüş mümkün değil aslıya beni bekle dedi ola ki bir gün filizi unutur da belki aslıya karşı bişey hisseder de yeni bir hayata başlar,kendini kandırıyor yılmaz.

aslıyı garantiye almak gibi bir şey olmuş :) Aslı sen dur şurada ben önümü bir göreyim,filizi unutunca ya da yaralarımı birinin saracağını düşündüğümde seninle olmaya hazır olurum ama o zaman zarfında da seninle dostluğumuza devam ederiz,senin dostluğundan da hoşlanıyorum...Ekremde zaten filize ilk başlarda yaptığı gibi imalı bakışlar,bırak yılmaz sen seni sevene git gibi laflar yılmazı ilişkiye beyin olarak hazırlıyor..

Şirketi yılmazlar alırsa (geçenlerde forumda konuşuluyordu :) aklımda kaldı ) yönetici olarak ceydaya teklif götürürse bence ceyda kabul etmeyebilir çünkü filizin zor günlerinde yanında olan,tüm acısınıda sevincinide paylaşan ceydaydı,o yüzden bence kabul etmez.Ama filize söylerse filiz beni bırak sen kendini işine ver der o zaman ceyda yılmaza imalı laflarla filizin hamilelik meselesini söyleyebilir. (imalı laflara takmış durumdayım :) eskiden ne güzel canan vardı şimdi tekinerler batıyor,aslı ölümden dönüyor canan yok )

enceladus
25-02-07, 18:21
Bu Yılmaz'ı anlamak gerçekten güç.Filiz'e aşık olacak diye 25 bölüm bekledik ha aşık oldu ha olacak diye bizi ekran başında kanser etti.Aslı'yla fazla yakınlaşmasın dedik gitti kadını yolundan döndürüp yeni bir ilişkiye hazır olabileceğinin sinyalini verdi .Her ne kadar Yılmaz'ın kafası karışık gibi savunmalar getirilebilecek olsa da boş.Ben Aslı'ya söylediklerinden ziyade söyleyiş tarzına takıldım.Resmen Aslı'ya yalvardı gitmemesi için.Filiz,İtalya'ya gitme kararı alırken gıkını çıkarmayan adam şimdi aşık olmadığı bir kadının resmen ayaklarına kapanıyor.Bu Aslı'dan nasıl bu kadar etkilendi onu da anlamadım.Bence Aslı son derece itici bir bayan .Ama Yılmaz'ın 4.5 sene öncesinde de ondan 10 kat daha itici olan Eda adlı mankeni de beğendiğini düşünürsek gayet mormal aslında.Pinkzone haklı galiba aynı kutupta yer alan iki insanın ilişkisi bir süre sonra sıkıyor.Ömer-Feride ilişkisi de bu açıdan çok monoton ilerliyor.Güzel bir aşkları var ama çoğu seyirciye cekici gelmiyor.

gülbeşeker
25-02-07, 18:30
aslıyı garantiye almak gibi bir şey olmuş :) Aslı sen dur şurada ben önümü bir göreyim,filizi unutunca ya da yaralarımı birinin saracağını düşündüğümde seninle olmaya hazır olurum ama o zaman zarfında da seninle dostluğumuza devam ederiz,senin dostluğundan da hoşlanıyorum...Ekremde zaten filize ilk başlarda yaptığı gibi imalı bakışlar,bırak yılmaz sen seni sevene git gibi laflar yılmazı ilişkiye beyin olarak hazırlıyor..

Şirketi yılmazlar alırsa (geçenlerde forumda konuşuluyordu :) aklımda kaldı ) yönetici olarak ceydaya teklif götürürse bence ceyda kabul etmeyebilir çünkü filizin zor günlerinde yanında olan,tüm acısınıda sevincinide paylaşan ceydaydı,o yüzden bence kabul etmez.Ama filize söylerse filiz beni bırak sen kendini işine ver der o zaman ceyda yılmaza imalı laflarla filizin hamilelik meselesini söyleyebilir. (imalı laflara takmış durumdayım :) eskiden ne güzel canan vardı şimdi tekinerler batıyor,aslı ölümden dönüyor canan yok )

bence canan diziden çıktı bari cananın adı geçseydi yurt dışına gitti falan deselerdi bence diziye cemin annesi de dahil olucak feridenin geçmişnden önce cemin geçmişini de öğrenelim büyük ihtimal cem babasını öldürmüştür annesi de ya delirmiş ya da felçlidir,konuşamıyordur.

mıstaa
25-02-07, 18:43
dizideki bazı karakterleri iki kelimeyle tarif etmem gerekirse..
yılmaz=gurur-gurur
filiz=gurur-hassas
aslı=inatçı-dediğimdedik
ömer=gayret-başaramama
feride=mahçup-sevecen
cem=psikopat-deli vb.
handan=kibirli-sosyete
aynalı=ağırabi-bilgiç

minetka
25-02-07, 18:47
Daha önceki bir yorumumda belirttiğim gibi aslının ne aşkı ne de oyunculuğu beni etkilemiyor aslıyı çok samimi ya da içten olarak da tanımlıyamıyorum. Filizle yılmazın neden ayrıldıklarını bile sorgulama gereği duymadı gerçekten içten olsaydı bir önceki bölümde ikisinin bakışlarından daha aralarındaki aşkın bitmediğini anlayan aslı bu bölüm bunu yılmaza sorardı. Ayrıca bence zeynep beşerler hiç de iyi bir tercih olmamış daha önceki dizilerinde başarılı olabilir ama bence ıhlamurlar altında da hiç başarılı değil. Bu sene kadroya giren oyuncular arasında en doğru tercih İrem Altuğ olmuş hem karakteriyle hem de oyunculuğuyla göz dolduruyor.

Eylotuerk
25-02-07, 18:58
Daha önceki bir yorumumda belirttiğim gibi aslının ne aşkı ne de oyunculuğu beni etkilemiyor aslıyı çok samimi ya da içten olarak da tanımlıyamıyorum. Filizle yılmazın neden ayrıldıklarını bile sorgulama gereği duymadı gerçekten içten olsaydı bir önceki bölümde ikisinin bakışlarından daha aralarındaki aşkın bitmediğini anlayan aslı bu bölüm bunu yılmaza sorardı. Ayrıca bence zeynep beşerler hiç de iyi bir tercih olmamış daha önceki dizilerinde başarılı olabilir ama bence ıhlamurlar altında da hiç başarılı değil. Bu sene kadroya giren oyuncular arasında en doğru tercih İrem Altuğ olmuş hem karakteriyle hem de oyunculuğuyla göz dolduruyor.

Dogru, size katiliyorum......Bana asli karakteri cok yapmacik hareketleri tavirlari kounsmalai cok yapay geliyor, soyledikleri cok sahte duruyor, mesela onun ne hissettigini ben hissedemiyorum ki..Bulent inal, Sinan Tuzcu ve Tuba buyuksustun beni cok etkiliyor, yani hic yapmacik degil cok icten oynuyorlar ve onlar ne hissediyorsa bende onlarin hissettikleini hissedebiliyorum........

kursuni19
25-02-07, 19:01
Öncelikle sevgili modumun, archshe, mistaanin, denizimin vede slayicin yorumlarini keyifle okudum, elbette katilip katilmadigim noktalar olmustur, hepinizin ellerine saglik.

62. Bölümün ardindan söylenecek cok sey var elbette. Oyunculuk konustu bu bölüm, özelikle Sinan Tuzcu, Bülent Inal ve Tuba Büyüküstünü cok begendigimi söylemeden gecemiyecegim. Bu hafta tek tek cepheleri incelemektense olaylari degerlendirerek yorumumu yapmak istedim.

Son iki bölüm yine kim hakli, kim haksiz tartismasini gündeme tasimis oldu. Bastan sunu söylemek istiyorum, dizideki hic bir karakter mükemmel degildir, hepsini hatalari ve böyle davranmalarin gerekceleri vardir, kimininkileri kimini göre daha agir, kimine göre daha affedilir, ama sonucta hepsi hatadir. Zaten hata kavrami kisiden kisiye degisen birsey degilmidir? Bazi seyleri ben hata olarak algilarim diyer kisi ise bunu hata olarak görmez.

Bu hafta Yilmaz karakteri hatali gören forumdaslarim olmus, ben Yilmazi körü körüne savunmak istemiyorum acikcasi, hatasi olmustur bunu kabulde ediyorum, ama neden böyle davrandiginida anliyabiliyorum. Yilmaz acisindan olaylari degerlendirecek olursak eger, Yilmaz sevdigi kadin tarafindan ihanete ugradigini düsünmekte, kensidine sunulan rapor, Cemin sözleri ve karsilasmis oldugu sahne Yilmazi buna inandirmaya yetmistir. Bu darbe ona cok fazla gelmisitir, yine sevdigi biri tarafindan kendini terk etmis hissetmis ve yine ikinci kez sevdiginin baskasindan hamile oldugunu düsünmek, Yilmazin aska olan inanncinin yetirmistir, ama Filize karsi olan duygulari hala ayni siddetle sürmektedir. Bu nedenle kafasinda bazi parcalari birlestirmeye calismaktadir, Filizin söyledikleri, rapor, Cemin söyledikleri ama malesef icinden cikamamakta. Asliya karsi olan duygulari sadece arkadaslik - ama Aslinin ona karsi olan duygularinada hem okudugu siirden, hemde aslinin su sözlerinden "senin sevgini hak edecek ne yaptım ki? Aslının cevabı seni sen olduğun için sevdim yani karşılık beklemedim eğer öyle yapsaydım bu gerçek sevgi olmazdı dimi yılmazın cevabi ise çok farklısın aslı daha önce senin gibi düşünen birini tanımadım" hayran kalmis durumda, bu herkesin idda ettigi gibi Elifin, yada Filizin onu sevmedigi anlamina gelmiyoru aslinda. Elbette Filizde, Elifde Yilmazi sevmistir, ama Asli Yilmazi hic bir beklentisi olmadan sevmistir, Yilmazin baskasini sevdiginini bile bile onu sevmekten vazgecmemistir, duygulari karsiliksiz oldugunu bildigi halde, onu acilmis ama karsilik almadigi halde, kendini Yilmazdan cekmemis ve sadece sevmistir, Yilmazida hayran birakan bu olmustur - Yilmazin bu düsüncesi elbette üzücü. Asliyi evine götürmüs, sonucta tehlikede oldugunu düsünmüstür ve kollamak istemistir. Burada Ferideyle Yilmaz arasindaki gecen konusmaya sahit olan Asli, tek cagreyi gitmekte bulmustur, ama Yilmaz Aslinin gitmesini istememistir - keske gitmis olsaydi- hem Aynalidan almis oldugu ara gazlan hemde gitmesinin kendi sucu oldugu düsündügü icin. "Bekle beni, toparlanabilirim..." demesi bir iliskinin baslangic noktasi, yada Asliyi umutlandirmis olarak algilanabilinir. Evet biraz öyle oldu - buradada hatalidir Yilmaz - ama sonucta Yilmaz Filizden ayrilmis ve birdahada birlesebilme ihtimalleri olmadigini düsünmekte. Aynalinin demis oldugu "civi civiyi söker" aslinda cok dogru söylenmis bir laf, ask acisini unuturabilen tek sey yeni bir asktir evet, ama burda aynalinin hesapa katmadigi bir sey var Yilmaz Asliya aski degilki, e ozaman hangi civi civiyi söksün?
Unutmak bu kadar kolaysa, sevdiginin yerine hemencecik baskasi koyulabiliyorsa, neden hala Aynali Leylanin yerine baskasini koyamadi, diye sormak isterim? Son zamanda Aynalidan karakterine hic yakismayan replikler duydugumuza üzülmüyor deyilim.

Filize gelecek olursak, arkasindan cevrilen oyunun farkinda degil, ve hakli olarak Yilmaza karsi öfkeli, sonucta onuruyla oynandi ve Yilmazin sözleri bir kör bicak gibi kalbine saplanmis oldu. Bu darbe yetmiyormus gibi birde iflasla ve ailesini tesseli etmekle ugrasmak zorunda, hemde hamile haliyle. Olaylarin buraya gelmesinde Filizin sucu yokmu - bana kalirsa var - ama yinede Filiz bunu haketmiyor. Cemin bir telefonuyla hemen Cemin evine gitmesini dogru buluyormuyum - hayir tabikide bulmuyorum - hem hani Cem her kötü gününde Tekinerlerin yanindaydi? Ne evi nede sirketi bosaltirken Cem yoktu, Müjgan hanimdan ev teklifi gelmemis olsaydi, nerede kalcaktilar? Tekinerlerin artik gözü acilmasi gerekiyor, cünkü Cem istemeden ufak tefek aciklar veriyor, ama malum Tekinerler bunu henüz fark etmis durumda degil.
Madem Cemin söylemek istedigi önemli bir sey var, neden Filizi ayagina kadar cagriyor, Filiz dese ya ben yorgunum sen gel diye, Filiz degilmiydi kendi resmini Cemin evinde görüp tedirgin olan - hani Yilmazin uyarisini ez gectim - illaki oraya gitmek mecburiyetindemi - birde Cem üstelik onu yatak odasi gibi bir odaya soktu, neden giriyorsun orayaki.
Filizin yüz ifadesinden Cemin teklifinden tedirgin oldugu ve igrendigi anlasildi - su an icin teklifi kabul etmiyecektir, ama olaylar onu bu yöne yöneltecektir. Filiz eninde sonunda bu teklife sicak bakacaktir gibime geliyor, bakmak zorunda birakilacaktir belkide - umarimki böyle bir sey olmaz - özeliklede Handandan baski bekliyorum bu yönde, birde tabiki Yilmaz Asli birlikteligi bunu tetikliyebilir.

Bide su konuya deginmeden gecemiyecegim. Bazi forumdaslarimiz Filizinmi yoksa Yilmazinmi aski daha büyük diye bir tartismaya girmisler. Askin zaten kendisi büyük degilmidir? Kim ben ufak ask yasiyorum diyebilirki? Asiksan zaten cok farkli bir dünyaya ayak basmis olmuyormusun?
Kimi aski icinde yasar, kimi disariya yansitir, ama ask ayni asktir. Yilmaz bu iliskiye bitmis gözle bakmaktadir, ve Filizin hayatinda baskasi oldugunu zanederek, kendini baska birine yöneltme karari almistir - elbette aski bitmemistir, elbette Filizi unutamiyacaktir, zaten kendide demedi - benim kalbimde baskasina yer yok diye - Filizi kalbinden atamiyacagi anlamina gelmezmi bu? - Yilmazin bu düsüncesini elbette onaylamiyorum.
Elbette Filizde ne kadar öfkeli olsa YIlmazi unutmasi mümkün degil, aci cektigi dogru, ama Yilmazi kalbinden cikartmasi mümkün degil. Yani lafin kisasi ikisininde aski büyüktür, ikisinin cektiyi aci büyüktür.

Son olarak Feridede rolünün hakini verdi bu hafta. Yilmazin tepkisi büyüktü, bunda elbette Filizle arasinda son gecmis olaylarin etkisi vardi, hem kendide dedigi gibi Ferideyi kardesi gibi görmekte Yilmaz. Kendisi bir tekinderden darbe yemisti Ferideyide bundan kollamak istedi kendince, ama sonra aska saygisi oldugunu gösterende Yilmaz olmadimi? Ömeri her ne kadar sevmesede, iliskisini olaylamis olmasi Yilmazin sevgiye ve aska sonsuz saygisi oldugunun göstergisi degilmidir?

sinem*
25-02-07, 19:23
Asliya karsi olan duygulari sadece arkadaslik - ama Aslinin ona karsi olan duygularinada hem okudugu siirden, hemde aslinin su sözlerinden "senin sevgini hak edecek ne yaptım ki? Aslının cevabı seni sen olduğun için sevdim yani karşılık beklemedim eğer öyle yapsaydım bu gerçek sevgi olmazdı dimi yılmazın cevabi ise çok farklısın aslı daha önce senin gibi düşünen birini tanımadım" hayran kalmis durumda, bu herkesin idda ettigi gibi Elifin, yada Filizin onu sevmedigi anlamina gelmiyoru aslinda. Elbette Filizde, Elifde Yilmazi sevmistir, ama Asli Yilmazi hic bir beklentisi olmadan sevmistir, Yilmazin baskasini sevdiginini bile bile onu sevmekten vazgecmemistir, duygulari karsiliksiz oldugunu bildigi halde, onu acilmis ama karsilik almadigi halde, kendini Yilmazdan cekmemis ve sadece sevmistir, Yilmazida hayran birakan bu olmustur - Yilmazin bu düsüncesi elbette üzücü.

Yorumun çok güzeldi kurşuni ama alıntı yaptığım kısma bakacak olursak yılmazın filize hayranlığın en büyüğünü duyması lazım..İlk sezon başka bir kadını severken filizi kullanmıştı,filiz bunu öğrendikten sonra yılmazı sevmeye devam etti hem de onu affetti.Bence yılmaz son zamanlarda eski yılmaz değil...ekremde eski ekrem değil :)

bu arada bir de cemin geçmişi o kadar açığa çıkıyorki yaptıklarını psikolojik nedenlere bağlıyorlar..sanırım geçmişinde babasının onu dövmesi sebebiyle filize zarar geliyor diye bebeğide sahiplendi zaten filizi kaçırıp ona zarar verebilir.Ben bebeğimize baba olurum diye davranacaktır.Bu bölüm olmasa bile 64.bölümde yılmazında gerçeği öğrenmesiyle (tüyolara göre :) ) birlikte her şey iyice açığa çıkacak gibi.

kursuni19
25-02-07, 19:28
Yorumun çok güzeldi kurşuni ama alıntı yaptığım kısma bakacak olursak yılmazın filize hayranlığın en büyüğünü duyması lazım..İlk sezon başka bir kadını severken filizi kullanmıştı,filiz bunu öğrendikten sonra yılmazı sevmeye devam etti hem de onu affetti.Bence yılmaz son zamanlarda eski yılmaz değil...ekremde eski ekrem değil :)

bu arada bir de cemin geçmişi o kadar açığa çıkıyorki yaptıklarını psikolojik nedenlere bağlıyorlar..sanırım geçmişinde babasının onu dövmesi sebebiyle filize zarar geliyor diye bebeğide sahiplendi zaten filizi kaçırıp ona zarar verebilir.Ben bebeğimize baba olurum diye davranacaktır.Bu bölüm olmasa bile 64.bölümde yılmazında gerçeği öğrenmesiyle (tüyolara göre :) ) birlikte her şey iyice açığa çıkacak gibi.

Tesekür ederim, haklisin sana katiliyorum, ama seninde dedigin gibi Yilmaz bu aralar kendinde degil. Sanirim kendide ne yaptigini bilmiyorum, biraz kontrol disi kaldi. Zaten Yilmazin bu sözlerini bende onaylamiyorum.

Ceme gelince, o zaten ayri bir dünyada yasiyor, belkide gercekten cocugun kendinden oldugunu zanediyordur, ama artik olaylarin orataya cikmasi lazim, ben bu durumdan gercekten cok sikildimartik. Umarim önümüzdeki bölüm ayik verecektir. Bende Filize zarar verecek diye düsünüyorum, heleki yaptiklari aciga cikinca

medsul
25-02-07, 19:48
şimdi aklıma geldi bence aslı hemen tamam caınm ben kalırim felan demez
filizle neden ayrıldiğini ve feridyle konuştuklarini doydugunu söyler(nede olsa acık sözlü kendisi bana kalırsa patavazsız ya neyse)kendisi bekliyecekse bile bu konuda bir acıklama bekler sanırın yılmazdan yılmazda olanalari annatir
bu yüzden oda bu teklifi kabul edebilir çünkü o sacmaliga oda inannip gercekten birleşme şanslari olmaz bunundiyip yılmazın bu sacma teklifini
kabul edecektir hiç şüpesiz
birde bu arada bende aslıda hiç hoşlanmiyorum bana cok yapmacık geliyor
tabiki bunun nedeni gerek tavırlari gerkse zeynep beşerlerin oyunculuugudur
belirtmeden gecmeyelim :img-wink:

lawinia
25-02-07, 19:53
Tesekür ederim, haklisin sana katiliyorum, ama seninde dedigin gibi Yilmaz bu aralar kendinde degil. Sanirim kendide ne yaptigini bilmiyorum, biraz kontrol disi kaldi. Zaten Yilmazin bu sözlerini bende onaylamiyorum.

Ceme gelince, o zaten ayri bir dünyada yasiyor, belkide gercekten cocugun kendinden oldugunu zanediyordur, ama artik olaylarin orataya cikmasi lazim, ben bu durumdan gercekten cok sikildimartik. Umarim önümüzdeki bölüm ayik verecektir. Bende Filize zarar verecek diye düsünüyorum, heleki yaptiklari aciga cikinca

katılıyorum kesinlikle filize zarar vereck hatta tüyolardan biri cemin ömerle filize takacagı yönündeydi buna göre filizin bu teklifi reddedecegini düsünüyorum cem reddedilince iyice sapıtıp iki kardese takacak, filiz teklifi kabul edecek olursa da cem acıga cıktıgında kacak olarak yasamaya baslayıp filizi kacırır büyük ihtimal yani dizinin sonuna kadar kurtulus yok cemden ama sonunda ölecektir yoksa hapse girse de peslerini bırakmaz ki...

kursuni19
25-02-07, 19:56
Bu sözcükten Aslinin haberi yok sanirim. Asli bak bu senin icin:img-wink:

Sevmek aci çekmektir, sevmemek ölmek. Sevmek zevktir ama yanliz sevilmenin hiçbir zevki yoktur (Aristo)

akwaryuum
25-02-07, 20:04
zamanında filizi de sevmemişti çok sonradan olaylar değişti aynı durum aslı içinde geçerli olabilir ama ne yazıkki artık bu saatten sonra dizi değişmeyeceği için böyle bi beklentiye girmemiz doğru olmaz.aslı bence gayet hoş ve sevilebilicek bi kız.keşke böyle bi birliktelik olsa.

sezinti
25-02-07, 20:12
Yılmaz ve Filiz istikrarlı bir şekilde birbirlerini anlamamaya devam etmektedirler. Her iki karakterin genel sorunu saygı, güven, iletişim'în olmayışıdır. Bu üç unsurun olmayışı durumunda da karakterler ben ve sen olarak birbirlerini çok sevebilirler. Sevgiyi kalıplara koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ben ve sen olması durumundaki beraberlikler sağlıklı olmayan beraberliklerdir.

EN UZAK MESAFE

En uzak mesafe ne Afrika’dır,
Ne Çin,
Ne Hindistan,
Ne seyyareler
Ne de yıldızlar geceleri
Işıldayan...
En uzak mesafe iki kafa arasındaki
Mesafedir
Birbirini
Anlamayan...

Can YÜCEL

Bir beraberlikte dinlemek çok önemlidir. Yılmaz ve Filiz, birbirlerini dinlemeyi başardıklarında sorunların çözümünde bir aşama kaydetmeye başlarlar. Empati yapabilmek veya empati yapmaya çaba göstermeyi daha önce yazdığım için belirtmeye gerek görmüyorum.

Neyse, yarın akşama kadar, herkese iyi yorumlar, saygılar

akwaryuum
25-02-07, 20:13
ayrıca filizin hamilelik olayı neden bu kadar dramatik hale dönüştürülüyor ki kim ona evlenmeden hamile kal dedi:hadi kaldı doğurmak zorunda değildi ki kendi tercihi söylemektede bu kadar geç kalırsa böyle yalnız kalır işte...ama merak etmeyin eninde sonunda kavuşturacaklar bebeği babasına sadece işi uzatıyorlar o kadar.

forever_bim
25-02-07, 20:23
bende filizin teklifi kabul edeceğini hiç sanmıyorum..Cem zaten artık açığa çıkacak gibi filize öyle bir baktıki bu gidişle iyice sertleşecek.Handan hanımın vicdan azabı duyması belki cemin açığa çıkmasıyla olabilir yoksa handan hanımın vicdanı kolay kolay sızlamaz kızı gözünün önünde neler söyledi kadın kızım ağlama sebebi benim falan diye içi sızlamadı..Belki cem açığa çıkarsa (inşallah :) ) handan da insafa gelerek ömere söyler.Ömerinde sessiz kalmasını anlayamıyorum..

Bir de feride olayı yani yılmazın tepkisi bence iyi oldu hem ilişkileri açığa çıktı hem de ömer yaptıklarının karşılığında aynı tepkiyle karşılaştı (oradaki sinirle söyledikleri çok komikti) üniversite mezunu ama kendini yetiştirememiş,nasıl karışır ya nasıl:img-hyste filize dönüp bir de iyiki kurtuldun o adamdan demesi :img-hyste o sahne gerçekten komikti.

Sevgili Sinem;

Yılmaz'ın orda tepki vermesi etkiye tepki olarak görülebilir. Yani, Ömer, Yılmaz-Filiz'e karıştı, Yılmaz da Ömer-Feride'ye karışıyor. Ancak atladığınız bir nokta var. Filiz, Ömer'le Yılmaz geriliminin merkezinde olan iki karakterden biridir. Önceki gerilim merkezi de Elif'ti. Feride'nin Ömer'le Yılmaz arasında kalma gibi bir durumu yoktur. Elif Yılmaz'ı severken Ömer'le evlenmiştir. Ömer'in Yılmaz'a kızmasında iki gerekçesi vardır. Birincisi Elif'in onu aşk bağlamında sevmemiş olması ikincisi ise Filiz'i Yılmaz'ın kullanmasıdır. Ömer'in Feride'ye karşı herhangi bir yamuğu olmamıştır. O yüzden, Ömer'den ziyade Feride üzüldüğü için Yılmaz geri adım atmıştır.

Sevgili modest2000,

Yorumlarını büyük bir zevkle okuyorum, Feride'nin farklı yapısına uygun bir vurgulama yaptınız. Aslı'nın kene gibi yapışkan bir kız olduğuna 57. Bölümde kanaat getirmiştim. Kesinlikle masum değil fırsatçı birisi Aslı. Feride ise 57. Bölümde yılbaşı akşamı eve geldiklerinde Ömer'in onu öpmeye çalışmasına rağmen daha sonra Handan tarafından kovulduğunda Fahriye'ye "Ömer'in ilgisini yanlış anlayıp yanlış hayaller kurdum" demişti. Ben buradan Feride'nin duygularını tek taraflı yaşadığını sandığını çıkarmıştım. Evden ayrıldıktan sonra zaten Ömer'in ona karşı hislerini bilmediğinden seven kişinin sadece kendisi olduğunu sanmıştı. Zaten daha sonra ilk adım Ömer'den geldi ve ilişkileri başladı.

Yorumları için archshe, kursuni19, slayjic ve sinem'e teşekkürler:img-wink:

sinem*
25-02-07, 20:32
Sevgili Sinem;

Yılmaz'ın orda tepki vermesi etkiye tepki olarak görülebilir. Yani, Ömer, Yılmaz-Filiz'e karıştı, Yılmaz da Ömer-Feride'ye karışıyor. Ancak atladığınız bir nokta var. Filiz, Ömer'le Yılmaz geriliminin merkezinde olan iki karakterden biridir. Önceki gerilim merkezi de Elif'ti. Feride'nin Ömer'le Yılmaz arasında kalma gibi bir durumu yoktur. Elif Yılmaz'ı severken Ömer'le evlenmiştir. Ömer'in Yılmaz'a kızmasında iki gerekçesi vardır. Birincisi Elif'in onu aşk bağlamında sevmemiş olması ikincisi ise Filiz'i Yılmaz'ın kullanmasıdır. Ömer'in Feride'ye karşı herhangi bir yamuğu olmamıştır. O yüzden, Ömer'den ziyade Feride üzüldüğü için Yılmaz geri adım atmıştır.

Sevgili Forever_bim :)

Orada sonuçtan bahsetmiştim yani ömerde yılmaz gibi bir davranışla karşılaştı ve hiç istemediği , hoşuna gitmeyen bir davranıştı.Yani olayın gelişmesinden bahsetmiyorum sonuç bakımından söyledim :)

anny
25-02-07, 20:35
ayrıca filizin hamilelik olayı neden bu kadar dramatik hale dönüştürülüyor ki kim ona evlenmeden hamile kal dedi:hadi kaldı doğurmak zorunda değildi ki kendi tercihi söylemektede bu kadar geç kalırsa böyle yalnız kalır işte...ama merak etmeyin eninde sonunda kavuşturacaklar bebeği babasına sadece işi uzatıyorlar o kadar.

dramatik hale dönüşmedi bence..elifin ki daha çok abartılmıştı zamanında..her dizide şu sıralar bir hamilelik konusu var..söylemeyecekler tabii daha heyecanlı olması için..

lawinia
25-02-07, 20:58
Sevgili modest2000,

Yorumlarını büyük bir zevkle okuyorum, Feride'nin farklı yapısına uygun bir vurgulama yaptınız. Aslı'nın kene gibi yapışkan bir kız olduğuna 57. Bölümde kanaat getirmiştim. Kesinlikle masum değil fırsatçı birisi Aslı. Feride ise 57. Bölümde yılbaşı akşamı eve geldiklerinde Ömer'in onu öpmeye çalışmasına rağmen daha sonra Handan tarafından kovulduğunda Fahriye'ye "Ömer'in ilgisini yanlış anlayıp yanlış hayaller kurdum" demişti. Ben buradan Feride'nin duygularını tek taraflı yaşadığını sandığını çıkarmıştım. Evden ayrıldıktan sonra zaten Ömer'in ona karşı hislerini bilmediğinden seven kişinin sadece kendisi olduğunu sanmıştı. Zaten daha sonra ilk adım Ömer'den geldi ve ilişkileri başladı.

Yorumları için archshe, kursuni19, slayjic ve sinem'e teşekkürler:img-wink:

aslı ve feride için dediklerine katılıyorum feridenin sevgisi cok daha baskaydı o gercekten tek taraflı oldugunu sandı ve hiçbi zaman ömere karsı yapıskan bi tavır sergilemedi ömer kendisi etkilendi feridenin hallerinden. aslının da sevgisinin karsılık beklemeden olduguna inanmıyorum aslı en basta yılmazın da kendisinden etkilendiğini sandı hatta imalarda bulundu ve bunlara dayanarak askını itiraf etti yani ben seni seviyorum sen sevmesen de durumuna gelmesi zaten asık olduktan sonraydı her ne kadar canan ona yılmaz bi aşktan yeni cıktı dese de aslının umudu vardı ta ki reddedilinceye kadar hatta yılmazın ferideyle konusmasını duyana kadar da vardı ki onları duyunca gitme kararı aldı. ben aslının askını anlıyorum ama yılmazın etkilendiği kadar da abartılı bi ask göremiyorum herkes gibi o da karsılık bekledi hep de umut besledi farklı bi şey yok yani aslının farklı oldugu da yok bence.

allemalle42
25-02-07, 21:24
aslı ve feride için dediklerine katılıyorum feridenin sevgisi cok daha baskaydı o gercekten tek taraflı oldugunu sandı ve hiçbi zaman ömere karsı yapıskan bi tavır sergilemedi ömer kendisi etkilendi feridenin hallerinden. aslının da sevgisinin karsılık beklemeden olduguna inanmıyorum aslı en basta yılmazın da kendisinden etkilendiğini sandı hatta imalarda bulundu ve bunlara dayanarak askını itiraf etti yani ben seni seviyorum sen sevmesen de durumuna gelmesi zaten asık olduktan sonraydı her ne kadar canan ona yılmaz bi aşktan yeni cıktı dese de aslının umudu vardı ta ki reddedilinceye kadar hatta yılmazın ferideyle konusmasını duyana kadar da vardı ki onları duyunca gitme kararı aldı. ben aslının askını anlıyorum ama yılmazın etkilendiği kadar da abartılı bi ask göremiyorum herkes gibi o da karsılık bekledi hep de umut besledi farklı bi şey yok yani aslının farklı oldugu da yok bence.

Kesinlikle dogru feride ömere asla yapısmadı.GAyet guzel belli etmeden işini yaptı.Ama aslı tam anlamıyla yapısık birisi ya yılmaza yapıstı bırakmıyor ne guzel kurtulcaktık gidiyorduy ispanyaya ekrem sayesinde kaldı pff ekrem pff :(

gülbeşeker
25-02-07, 21:46
zamanında filizi de sevmemişti çok sonradan olaylar değişti aynı durum aslı içinde geçerli olabilir ama ne yazıkki artık bu saatten sonra dizi değişmeyeceği için böyle bi beklentiye girmemiz doğru olmaz.aslı bence gayet hoş ve sevilebilicek bi kız.keşke böyle bi birliktelik olsa.elifsever bir arkadaşın aslı ve yılmaz birliktelğine sıcak bakması hiç şaşırtıcı değil çoğu elifsever elifle yılmazı filizn ayırdığını düşünüyordu şimdi de aynı şeyin filizn başına gelme ihtimali var gibi görünüyor aslında yok ama şu da bir gerçek ki filizle yılmazın ayrılmasında aslının şu ana kadar hiçbir rolü yoktu bundan sonra olur mu bilmem aslı cem karakterinde bir insan değil ve aslı sevilmeyi hak ediyorsa filiz ondan daha az sevilmeyi hak etmiyor tam aksi daha fazlasını hak ediyor.

tolgahuzur1
25-02-07, 22:05
sevgili yesimcam gazetede ne haberi çıktı anlıyamadım..:icon_sorr
zaten hep böyle olmaz mı adam kızı kahraman gibi kurtarır. ondan sonra gelsin aşk sahneleri... ama cem filiz ile oynamaya başlıyacak. ama fatih sayesinde birşey yapamıyacak. yani cemin bütün planlarını yılmaza sızdıracak..inşallah cem fatihi öldürmez iyi biri çünkü..:img-hyste

medsul
25-02-07, 22:08
arkadaslar daha bütün yorumlari okumadim ama bi konu hakinda bisey söylemek istiyroumm!!
simdii herkess biliyoki filiz cemin evlenme teklifini kabul etmicekk bunu herkes biliyo burda hemfikrizz ama yanii sorada ailesininn helede handanin baskisi icin böyle biseyyy yapmazz cünkü cemm resmen filizi asagladi benlen evlenn ev sizin olsunn para siin olsun dedii para karsiliginda filizi satin almak istedi ve teklif etti söyleme tarzi ve bakislaridaa zatennn herzamanki gibi piskopatcaydi ama bu sefer daha bi belirtili olduu!!! tv de gazeterlerde ciktigi gibi zaten simdiye kadar bi evlenme isi oda zaten finalde olucak bidee su cemin filizi rahat birakmicagi ortaya cikmadi !!! demek ki bu gazete haberindende yola cikarakk filiz ceminn teklifinne bu önümüzdeki bölümmm cokk sert cikicakk belki böyle sert cikmasini bu tavrii cem bilee beklemiyodurr ama filizin tavrii cevabii cokk sert olucaktirr ve ceme hattini bildiricektir ve ona böyle biseyinn asla ve asla olmicagini söyle bideyim var (iki dünya bir araya gelse olmaz diyee)böyle bi deyime vururr ve sert cikarrr giderr onun üzerine cemm kafayi yerr zatenn gecen evlenme teklifini red edigi sahne filiz cemi kirmadan söylemeye ve sözlerine cokk dikkat etmisti onu kirmammak adinaa ama bu sefer öyle yapmicaktirkii bakislarindan öyle görüküyo oda farkinda cemin para karsiliginda kendisini almasinin ve böyle biseye filiz musade etmezz ve cemi kirar bencee kesin ve sert bi sekilde karsi cikarr yani gecen sefer o kadar naziktiki cem öyle deliye döndü evi yikti kirdi bu sefer düsünmek bile istemiyorumm bu seferr filizi yine yumusatmaya calisirrr cünkü filiz belki görüsmek bile istemezz yumusatmaya calisirr ama baktiki olmuyoo herkese zarar veridgi icin filize zarar vermek isticektir haaa bu zarar nasil olurr bebegin düsmesini istemesiylee yada filizi kacirir!!! yanii filizz bu teklifi ne aile baskisiyla ne sunla ne bunla kabul ederrr ve ceme sert cikar bunu gören cemm kafayi yerr ve filize yada bebege zarar vermek isterr!!

haa sora suda varr sora cem filizi kacirir yada kaza yapmasini ister subuu bunu duyan yilmazi tutana ask olsunn zaten yilmazin su sözlerini senaristler busuna söyletmedilerr filizin kilina zarar gelirsee senin cehennemin olurum seni öldürümm gibi laflar ettii bunu bosuna söylemedii ve filizi kacirdigi ni duyannn yilmazz bi kahramanlik yaparr ayni 35.bölüm gibii filizi ordan kurtarirr sora sarilma subuu...........ama o barismada herseyi olmasada bazi seyleri konusurlarr kesinn bu!! bence böyle olucakkk gibi zatenn tv de ve gazetedeki haberler göre böyle olucak cünkü o gazetedeki habelerr tek tek cikdi cikmayada devam ediyooo!!!

evet banda kalırsa filiz teklifi sert bir dille reddedecek ve cem eninde sonunda filize zarar verecek ama ben filiz&yılmaz barişmasi bu kadar kolay olamaz hele gecen bölümdeki tavırlarindan sonra bayagi kendisini affettirmeli
ne cemden kurtarması nede bu olayda handanın işi oldugunu bilmesi
hatasını affettirmez cezasini cekmeli ve filizden af dilemelidir

gülbeşeker
25-02-07, 22:56
sevgili yesimcam gazetede ne haberi çıktı anlıyamadım..:icon_sorr
zaten hep böyle olmaz mı adam kızı kahraman gibi kurtarır. ondan sonra gelsin aşk sahneleri... ama cem filiz ile oynamaya başlıyacak. ama fatih sayesinde birşey yapamıyacak. yani cemin bütün planlarını yılmaza sızdıracak..inşallah cem fatihi öldürmez iyi biri çünkü..:img-hyste
yeşimcan vatan gazatesindeki haberden bahsediyor bence barışma yılmazın filizi kurtarmasıyla olmaz önce filizn peşinde 3-5 bölüm koşmalı,ağlamalı,af dilemeli bence böyle olmalı.

allemalle42
25-02-07, 23:38
yeşimcan vatan gazatesindeki haberden bahsediyor bence barışma yılmazın filizi kurtarmasıyla olmaz önce filizn peşinde 3-5 bölüm koşmalı,ağlamalı,af dilemeli bence böyle olmalı.

filizin peisnde koscagı belli cocugun ondan oldugunu ve filize haklsızlık ettigini anlayınca cook pişman olcak yılmaz...Ama buyuk ihtimal bu sekilde bı kurtarma sahnesi ile olur bu iş...

BERNA
26-02-07, 01:48
Son zamanlarda izlediğimiz en fazla konuya sahip bölümü seyrettikten sonra bölüm yorumu yazamayınca ve üstünde biraz da düşününce diziyle ilgili karışık duygular içinde kaldım. Bir taraftan sonuna kadar klişe olaylar yaşanırken bir taraftan da başrol karakterimiz de aslında hataları olan bir insandır ve de insanlar başlarına aynı şey geldiğinde de çok eleştirdiği şeyleri yapabilir mesajı da verildi. Bölümde genel olarak oyunculukları da beğendim. Bu sefer öyküleri beni etkileyiş sırasına göre tersten başlayarak yazacağım.

Cem-Yılmaz-Aslı- Ekrem: Valla çok da fazla aksiyon ve macera filmi seven birisi sayılmam ama şimdiye kadar bu kadar yavan gelen bir öykü de hatırlamıyorum. Bir de Cem Akman'ın annesinin paravan şirketi çıktı ortaya. Bir öykü bu kadar uzatılır. Aslı'nın intikam planına ben artık güldüm resmen, oradaki asıl olay karanlık mıydı yoksa öldürülme tehlikesi miydi? Öykü kötü olduğu kadar oyunculuk da kötüydü. Sadece Yılmaz'ın Filiz'in resmini görünce duyduğu rahatsızlıkta Bülent İnal'ın iyi oynadığını düşünüyorum. Artık Cem ve Yılmaz mücadelesi izlemek beni bıktırdı.

Filiz ve Cem: Hem kısaydı hem de çok tahmin edilebilir bir öyküydü. Filiz'in bakışlarında son derece rahatsız olmuş bir ifade vardı. Ne güzel iş eve karşılık sevmediğin biriyle evlenme teklifi, benim midemi bulandırdı bu teklif. Filiz de zaten tekliften hiç de hoşlanmış gibi durmuyordu.

Yılmaz-Aslı-Ekrem-Mualla-Feride: Açıkcası bu öykünün bu duruma geleceği belli ediyordu kendini ama Yılmaz'ın kendi duygularının tam farkında olmayacağını o yüzden Aslı'ya ilgi göstereceğini düşünüyordum. Her bölümde tekrarlanan sorularımı soruyorum: Aslı niye Yılmazlar'ın evine gitti? Kızcağız Sadıkoğlu otelinde daha güvende olmaz mıydı? Madem Aslı'nın peşinde tehlikeli insanlar var o zaman niye anneni ve kızkardeşinden ayırmadığını açıkça ifade ettiğin Feride'yi tehlikeye atarsın? Aslı'yı iki kadın mı koruyacak yoksa yine gizlice mi koruyor Aslı'yı? Yılmaz Aslı'yı gözünün önünde tutmak istedi herhalde, şu aralar şımartılmaya ihtiyacı var herhalde beyimizin :) Mualla Hanım da fırsatı kaçırmadı ve Aslıcığına mantılar açtı hemencecik. Feride kendi aşkını sonuna kadar savunmakla kalmadı yine Yılmaz'a soruyu evelemeden gevelemeden sordu, olayın tuhaflığını en azından farkeden birisi vardı evde çok şükür. Açıkcası Aslı'ya verdiği ümitlerden sonra 'Sana değer veriyorum. Benim dediğim olacak.' gibi çok sahiplenici cümleler de kurduktan sonra Aslı Yılmaz'ın Feride'yle kendisi hakkında konuşmasını duyunca ben onun için üzüldüm. Yılmaz'ın ağlattığı bayanların kabarık listesine bu bölüm katılan isimlerden biri Aslı oldu, son hamlesi de dizinin akışını düşününce sonuç da getirmeyecek sonunda olan Aslı'ya olacak bence. Yılmaz'dan çok onun aklını çelen Ekrem'e şaşırdım ben bu bölüm. Tamam arkadaşının iyiliğini istiyor olabilirsin ama 'Şimdiye kadar hep sevdin bir de sevilmeyi dene' lafını 'bu iş deneme tahtası mı' diye ben yanıtladım. Ha tabi bir de Elif ve Filiz'in hep Yılmaz'ı sevdiğini düşününce de biraz tuhaf kaçtı ama Ekrem her ikisini de bilmiyor diye çok üstünde durmadım. Bu arada Yılmaz son cümlesini daha da açabilir ve buna rağmen Aslı bile bile lades de diyebilir.

Tekinerler: Tekinerler'in iflası son derece acı sahnelerle güzel oyunculuğun birleştiği dramtik sahneler içerdi. Billur Kalkavan da dahil olmak üzere Tekinerler bana çektikleri acıyı hissettirdiler. Filiz bir taraftan Ömer için üzülen annesiyle, bir taraftan da annesi için Ömer'le konuştu. Filiz'in itirafı için 'daha çok ısrar etmeliydim' sözü için Filiz karakterine koca bir alkış. 'Ben söylemiştim' deyip topu başkasına atmak şansı varken gerçekçi olmayı seçti. Suçlamaların insanları ne kadar yıprattığı konusunda dersler çıkarmış demek ki Filiz. Bu ara demek ki sürekli güçlü olmak bazen çok yorucu olabiliyormuş. O da ne yapsın çocuğuyla konuşarak kendi kendini teselli etmeye çalıştı. Son derece dokunaklı bir sahneydi anne ve bebeğin kurduğu bağı gördük.

Icra/ Şirketten Ayrılış: İcra memurlarının tek tek eşyaları götürdüğü sahne, küçük Elif'in bile eşyalarına ve anılarına üzülüşü, Handan Hanımi'ın gelin geldiği eve karşı olan bağlılığı, Ömer'in kötü niyetli olmasa da umut vermek için 'yeni eşyalar alacağım' sözüne annesinin verdiği 'anılarımı da alabilecek misin?' sözleri son derece üzücüydü. Zeynep'in ayrılışı da çok duygusal oldu, çok etkilendim. Şirketten ayrılıiş sahnelerinde de aynı şekilde tüm oyuncular son derece başarılıydı. Özellikle zaten çok iyi bir oyuncu olan Altuğ Yücel (Selım Bey) kısacık olan sahnesinde sanki gerçekten yıllardan beri çalıştığı aile iflas etmiş gibiydi. Çekimler ve yavaş yavaş eşyaların toplanışı da dramayı arttıran sahnelerdi. Ömer'in suçluluk duygusu ve Filiz'in anılarına vedasından duyduğu üzüntü 'sizin çok ekmeğini yedik' diyen bekçinin minnettarlığıyla karıştı. İki kardeşin birbirlerine sarılarak şirketten uzaklaşması da son derece güzel bir sahne oldu.

Müjgan Hanım ve Levent'teki Ev: Ya bu Nur Sürer ne iyi bir oyuncudur? Nalan'la konuşurken aslında haklı noktalarının da olduğu konuda son derece küçümseyici bir tavır takınırken ve sinir bozucu olurken, Tekinerler'e evime taşının teklifinde de son derece vefalı bir tablo çizdi. Sonuçta bir zamanlar küçük Elif'e davranışı yüzünden kızdığı eski damadı kendisine son derece büyük iyilikler yapmış ve o evi kendisine hediye etmişti. Demek ki hatalar zinciri içinde Ömer de doğru şeyler yapmış olacak ki yaptığı iyilikler bir şekilde kendisine geri döndü. Handan'ın hala olayın ciddiyetini kavramamış olması beklediğimiz şeydi zaten Handan'ı kategori dışı tutuyoruz genelde. Her neyse, biraz mahçup bir şekilde gelen iki kardeşe de Müjgan son derece anlayışlı davrandı herhalde o da Handan'ı bizim gibi kategori dışı tutmuş :) Evde oturdukları sahnede minnettarlık duygusu bu sefer Ömer ve Filiz'e geçmişti. İki kardeş yeni bir başlangıç yapmaya karar verdikten sonra ilk desteklerini, ilk umut ışığını da gördüler ta geçmişten. Son derece doğru bir mesajdı senaristleri kutluyorum. Tekinerler'in evden ayrılıp yeni evden ayrılışı da yine hüzünlü sahnelere yol açtı. Handan'ın zoraki kabullenişi, Elif'in ve Ömer'in oda seçmeye gitmesi zor da olsa bu yeni hayata alışacaklarının bize ilk sinyallerini verdi.

Cemil-Ahmet-Fahriye- Salih: Açıkcası bu cephede oyunculuklar yine göz kamaştırıcıydı ama öykünün gidişatından çok memnun değilim. Cemil'in özür dilerken samimi olduğuna iyimser Berna olarak yine inanmıştım ama sonrasını sevmedim. Oysa ben oğlunun sevgisini tekrar kazanabilmek ve Fahriye'nin oğlu konusunda kendisine olan güvenini boşa çıkarmamak için alkole direnmesini beklerdim ama olmadı. Salih direkt önyargılı yaklaştı ama haklı çıktı bundan da çok hoşlanmadım. Açıkcası yine Ahmet'i boşveren bir karakterler savaşına dönecek diye korkuyorum bunun sonu da. Son tepkilerinde salih ve Fahriye elbette haklıydılar ona itiraz etmiyorum ancak bu klişeyi sevmedim ne yapayım.

Yılmaz-Ömer-Feride- Aslı- Filiz- Ali:Tekinerler'i etrafımda çevremde görmek istemiyorum. Belki haklı değilim ama Ömer Tekiner'den nefret ediyorum.' Tam sözler bu olmayabilir ama bölümün itirafı buydu bence. Yaşam koçumuz, dert babası, sağduyu sahibi Yılmaz Akın söylediklerinin tam tersini yapmaya devam etti bu bölüm. Ali'nin dizinin en gereksiz karakteri olduğu konusunda kesin karar verdim. Sema'nın bu adamı nasıl boğmadığını çok merak etmeye başladım ;) Yılmaz'a en çok zarar veren karakter de bence o. Sürekli dolduruyor gaza getiriyor ve de sonra en sonunda ortaya tekrar çıkıp olayların sorumluluğunu hiç almadan Ömer'i suçluyor kaç bölümdür. Forumda yazılmış olan kelimelerin neredeyse aynısını duyunca güldüm ister istemez. Yılmaz'ın bir kaplan gibi atıldığı ve Ömer ve Feride'yi ayırdığı ve Feride'ye bağırdığı sahne aslında çok manidardı. Sadece Kerem'e söylediğinin tam tersini yaptığı için değil, bir zamanlar Ömer'in yaptığının da aynısını yaptığı için. Ömer ve Yılmaz rolleri değiştirdiler ve de birbirlerine bir zamanlar verdikleriyle aynı tepkileri verdiler. 'Bir daha seni burada görmeyeyim' 'Sen ne hakla benim ilişkime karışıyorsun?' Sebepler de aynıydı zaten 'nefret'. Bu kadar aynılıktan sonra aradaki farklara da değineyim. Ömer'in kızkardeşinin kendisini kullanmış bir adamla ilişkisini anlaması daha zordu, oysa Yılmaz Ömer'in Feride konusundaki yaklaşımı hakkında hiçbir fikri yokken kafadan önyargılı olaya yaklaştı. Ardaki kan bağı olmaması konusunu Yılmaz ve Feride de kabullenmiş, o yüzden inandırıcılığını sorgulayamayacağım artık.

Sonradan Aslı'nin ve şaşırtıcı bir şekilde annesinin telkiniyle Yılmaz Feride'nin inatçı duruşunun da etkisiyle benden uzak olun şartıyla özür dilemesi Yılmaz'a hakkını verelim doğruydu. Feride'nin Yılmaz'a şaşkınlığın ve kendi ifade ettiği gibi asıl nedeni tüm engellere rağmen Filiz'le büyük aşk yaşayan Yılmaz'ın bu aşka kafadan hayır demesi ve başta Feride'ye hiçbir şans tanımaması oldu. Özellikle Aslı'ya söylediği'ekmek yediğim eve ihanet ettiğimi düşünüyorsa giderim' sözünde büyük bir kırgınlık vardı doğal olarak. Nefretin gözünü kör ettiğini itirafını Filiz'le olan ilişkisinde hep Yılmaz'ın Ömer'le bir sorunu kalmadı savını kökünden çürüttü. Ben açıkcası sürekli olarak Filiz'i sevse de ailesinden ayırma inadının bundan kaynaklandığını tahmin ediyordum ama bunu itiraf etmesi üstelik 'belki de haksızım' demesi beni çok şaşırttı. Bu da başta yazdığım gibi baş karakterimizin de kendisine yapılınca eleştirdiği şeyleri yapabildiğini gösterdi. Sürekli tartışılan haklı haksız, doğru yanlış, iyi kötü kavramlarının dizide birbirinin içine nasıl geçtiğini, rollerin nasıl tersine dönebildiğini gösteren bir sahneydi. Bu arada Yılmaz da bağırma konusunda Ömer kadar başarılıymış hep beraber onu anladık ;)

Filiz'e gelirsek önce bir kola girme sahnesini (son derece yapaydı o sahne de) gördü, istemediği bir kavganın ortasında kaldı, arada ima yoluyla da olsa birtakım hakaretler işitti, aşkı için Ömer'e karşı savaşmasını isteyen Yılmaz'ın aynen abisi gibi davrandığını gördü; üstelik abisine karşı sürekli savunduğu Yılmaz'ın son davranışından sonra nasıl savunacağını bilemez bir durumda kaldı. Ömer'in hakaretlerine karşı savunamadı Yılmaz'ı. Çocuğun babasıyla bu hallere düşmek son derece üzüntü verici bir durum bence. Sonuçta bu harran gürran içinde Ömer ve Feride ilişkisine Yılmaz set vurmadı, istese de vuramazdı zaten. Kavganın asıl mağlubu yine geri planda gibi gözüken Filiz oldu bence.

BERNA
26-02-07, 01:49
Ömer ve Feride: Ömer'in sen olmasan ben bu dönemi nasıl atlatırdım sözüne bir cevabım elbette var. Haftalardır yazdığım gibi sonun akıl hastanesi olurdu sevgili Ömer :) Hakikaten üst üste gelen facialarda Feride'nin inançlı bir şekilde sürekli Ömer'e moral vermeye çabalaması, onun güçlü olması gerektiğini hatırlatması Ömer'e ilaç gibi geliyor. Ömer'in hakkını da yemeyelim Feride'yi sürekli honore ediyor ve de hep yanında olduğu için minnettarlığını açıkca belirtiyor. Ali'yle Sema'nın gördüğü sahnedeki (imzam) aşkla dolu Sinan Tuzcu bakışları da işin ektrası ;) Müjgan Hanım'ın Feride'nin haber vermesiyle, bir çözüm yolu aradığını bildirmesiyle Ömer'in zaten Feride'yi görünce parlayan gözlerinin daha farkli bir parlamayla bakmasına ve daha bir aşkla gülümsemesine yol açtı. O sahnede Ömer'in çaktırmamaya çalışmaması çok hoştu. Feride'yle son sahnesinde Yılmaz baskını öncesinde Ömer'in Feride'nin hala hep yanında olmaya devam etmesine şaşırtması Feride'yi biraz şaşırttı ama açıkcası beni şaşırtmadı. Adamcağızı doğru düzgün bir aşkla seven birisi olmadı ki, karşılıklı aşkı ilk defa tadıyor. Ayrıca Ömer'in de kendisine şu ara pek bayılmadığını biliyoruz :) Modumun da deyimiyle kadınlar konusunda tavan yapan güveni birazcık sarsıldı şu aralar ama aşka olan inancı eminim bu güven kaybının yerini doldurmuştur. Uzun lafın kısası bu çift birbirlerine şaşkınlıklarını ve kırgınlıklarını anlatabiliyor, normali belki bu ama maalesef bu dizide örneği pek yok da.

Yılmaz'ın önce Ömer'e yönelmesi, sonra Feride'ye kızması dinlemek bile istememesi karşısında; Ömer'in ise önce biraz kızgın da olsa açıklama yapmaya çalışıp sonra Feride'nin tepkisine bakıp onun ağlamasından sonra parlaması ufak bir detaydı ama önemliydi bence. Ömer'in sesli ve Feride'nin içerde sessiz direnişi, aşklarına sahip çıkışları büyük bir kaosun ortasında bile olsalar açıktı ve güzeldi. Son derece net bir şekilde Feride gerekirse gidebileceğini söyledi, Yılmaz'ın özürü sırasında aşık olduğu adamı ve aşkını hazır barışmışken fazla uzatmadan da olsa savundu. Aşkından vazgeçmeye niyeti olmadığını da Yılmaz'a kabul ettirdi. Bu arada aşkın farklı bir tanımı vardı Feride'nin yakarışlarında 'Aşık olmak suç mu? Ben mi istedim aşık olmayı? Direndim olmayayım diye ama yapamadım. Ben Ömer'e aşık oldum.' Basit yalın ama etkili sözler.

Ömer ve Feride aşkında Feride'nin direnişi kadar Ömer'in de kaybetmemek için direnişinin ilk sinyalleri de verildi. Zaten 'kardeşlerim var mı bilmiyorum ama sen benim abimsin' sözü bana nedense bu konuyu çok yakında öğreneceğimiz konusunda fikir verdi bence. Ömer Beyimizden de aynı inatçı direnişi bekliyoruz o zaman da, konu ne olursa olsun bu aşkın doludizgin gitmesi lazım artık

Yine destan yazdım galiba. Bazı sahnelerini çok anlamlı ve mesaj dolu, bazı sahnelerini de gereksiz bulduğum bir bölümdü, bir de tüm sahneleri beğenseydim ne olacaktı acaba :img-hyste Bu sefer oyunculuklarını begenmediğim kişileri yazacagim daha kısa sürecek çünkü. Cenk Ertan'ın senaryo kurbanı durumu devam ediyor. Zeynep Beşerler bölüm başında çok kötüydü sonlara doğru biraz açıldı sanki. Bir de özellikle ufak farklarla sıralarsam Sinan Tuzcu, Bülent İnal, İrem Altuğ ve de Tuba Büyüküstün'ü çok beğendim. Dörtlü zor sahnelerin altından başarıyla kalktılar.

dizidizidiziler
26-02-07, 09:43
Berna1, güzel analizler yapmışsın da, Şu cem'in teklifine illet oldum ben. Cem diyince tüylerim diken diken oluyor. sırf bu karakter yüzünden cem isimli insanlardan korkar oldum. Filiz bu teklife hiç de sıcak bakmıyordu demişsin ama sana söyleyeyim. Filiz yufka yürekli. Annesine babasına karşı.. Ben de öyleyimdir.
Babasına açıklama yapamadan, babasına içinde hissetmese de söz verdi Yılmaz'la evlenmeyeceğine..
Üstelik bunu gidip Yılmaz'a da aynen bu şekilde anlatmadı. anlatsa Yılmaz anlardı. Son sözleri buydu babamın. şimdi kendimi toparlamam lazım. bugun evlenemem. bana zaman ver diyebilirdi.. sırf bu yüzden italyalara gitti 4 sene kaldı...

Şimdi de fark ettiyseniz, handan hanımın geçen bölümde papağan gibi tekrarladığı repklikleri vardı. ben bu yeni hayata nasıl alışacağım. Bu yeni eve nasıl alışacağım. Yıllarca villalarda konaklarda yaşa, şimdi buralara gel. ben bu hayata nasıl alışacağım...

Hep bencilce kendini düşündü. çocuklarım nasıl iş bulacaklar, nasıl geçinecekler, torunumu nasıl büyüteceğiz demedi. sadece ben nasıl alışacağım diyip durdu. Bunun da sebebi var elbette, Filiz'e duygu sömürüsü yaptırdı senaristler.

Bence Filiz annesi yüzünden Cem'in bu teklifini kabul edecek... Cem'in sinsi planlarını avukat dinleyip Yılmaz'lara ilettikçe düğümler çözülecek..

Ve bana göre birkaç bölüm sonra, Filiz bebeği için kontrole gittiğinde doktor Handan hanımın ziyaretini ve ona verdiği raporla ilgili birşeyleri ağzından kaçıracak..

Yılmaz Filiz yüzleşmesinde, o çocuk benden değil lafı yerine, Yılmaz annen bana bugun raporla geldi, bebeğin 1 aylık olduğuna dair bir rapor deseydi, işler daha iyi çözülürdü.
Yılmaz bunu söylemeliydi. Handan hanımın hiçbir zaman iyi niyetli olmadığını kendisinden başka kimse daha iyi bilemez.. Filiz de Yılmaz da geçmişteki deneyimlerinden kendilerine oyun oynanma ihtimali olduğunu bilmelilerdi.. Ona göre davranmalılardı.

Kusura bakmayın ama birbirlerini bu kadar seven insanlar dahi birbirlerine güvenmiyorlarsa, o zaman ben onlarınkine sevgi demem, aşk demem....Yılmaz ve Filiz aslında ilişkilerini birbirlerine olan güvensizlikleri yüzünden çoktan tükettiler, yıprattılar. Gerçek hayatta olsa bu iki kişi yüz yüze bir daha bakamaz...

Bana göre aşık olan kişi ve bunu her koşulda eşine güvenerek gösteren kişidir ki; bu dizide sadece böyle bir karakter vardır o da SALİH karakteridir.

dizidizidiziler
26-02-07, 09:51
Bir de geçen hafta demiştim ki, Cem Filiz'e yanaşacak, Filiz para için Cem'e evet diyecek, Yılmaz kendisini aslı ile avutacak...
Bu bölümün seyrine doyum olmaz artık....

Doğru demişim. sinir oldum geçen bölüm. dizi sanki bizim dizimiz değildi.
Başka kanallarda başka başka filmler programlar açtım reklam aralarında, sonra kıyamadım geri döndüm dizimize ama kabus gibi aynı sahneler. Aslı'nın yanında her daim Yılmaz. kendi evlerine götürmüş, yok meyhaneye götürmeler, yok kola kola yürüyüşler, ailecek mantı muhabbetleri... Diğer yanda Filiz'in çırpınışları, Handan'ın vıdır vıdır söylenmeleri. içim daraldı vallahi.

nerde o eski motorsikletle kaçamak yapan deli aşıklar, Filiz ve Yılmaz, nerde bizimkilerin sahilde balık ekmek yemeleri, birlikte el ele verip yaptıkları ortak pazar çalışmaları.. aah ahh..

Söylemek istediğim son bir şey var bu hafta, senaristler sesimizi duysunlar ve lütfen ama lütfen bu Filiz yılmaz birleşmesini, ve cem'in hak ettiğini bulmasını son bölüme bırakmasınlar... Aliye'de olduğu gibi, pişman olan kişilerin pişmanlıklarını birkaç hafta izleyip içimin yağlarının erimesini istiyorum. Handan'ın yaptıklarından dolayı pişmanlığını görmek istiyorum, Ömerin Filiz ve Yılmaz'dan özür dilemesini istiyorum... herkesin bu ilişkiye finalden birkaç bölüm önceden sahip çıkmasını istiyorum..

pinkzone
26-02-07, 10:58
Sevgili Berna1 Ve kursuni19 ve dizidizidiziler

Bölüm yorumlarınız çok güzeldi. Ellerinize sağlık..

Sevgili sezinti Can Yücelin söylediği manalı yazı için teşekkür ederim.. Çok anlamlı..

Bencede gerçek sevginin özü ve aşkın manası Salihte.. :) Salih karakterini bu yüzden çok seviyorum.

Bu ikili için ne desek boş. Zaman geçtikçe göreceğiz nasıl bu meseleleri çözeceklerini.. Ama öyle bir şekilde olmalı ki.. İki tarafta birbirini affetirir şekilde olmalı.. İnş. böyle klasik klişe bir senaryo değilde... Daha yaratıcı duygusal sahneler görürüz.

kursuni19
26-02-07, 11:06
Sevgili Berna1 Ve kursuni19 ve dizidizidiziler

Bölüm yorumlarınız çok güzeldi. Ellerinize sağlık..

Sevgili sezinti Can Yücelın söylediği manalı yazı için teşekkür ederim.. Çok anlamlı..

Bencede gerçek sevginin özü ve aşkın manası Salihte.. :) Salih karakterini bu yüzden çok seviyorum.

Bu ikili için ne desek boş. Zaman geçtikçe göreceğiz nasıl bu meseleleri çözeceklerini.. Ama öyle bir şekilde olmalı ki.. İki tarafta birbirini affetirir şekilde olmalı.. İnş. böyle klasik klişe bir senaryo değilde... Daha yaratıcı duygusal sahneler görürüz.

Öncelikle yorumu okuyan ve begenen herkese tesekür ederim.

Benimde ümidim bu yönde. Son barisma öyle olsun ki...iste bu diyelim...onca hafta sinirlenip saclarimizi yoldugumuza deysin ama dimi:img-yes:

pinkzone
26-02-07, 11:20
Forum bugün sessiz.. :) Özetin yarısı geldi ama pek aydınlatmadı bizleri.. :) Aslında olacaklar belli..

Aslı Yılmazın "Bekle beni" çağrısına dikkate alacak mı ? Aslı bu çağrıya ne cevap verecek..
Cemden aldığı teklifle şoke olan Filiz Ceme ne yanıt verecek ?
Handan pişmanlıktan ötürü çok acı çeker.. Ve bunu oğlu Ömere pişmanlıkla anlatır. Ömer ne cevap verecektir.
Ömer iş aramaya başlar.. Filizde bir çok şirkete iş başvurusunda bulunmaya çalışır.
Feride geçen geceki olaydan ötürü biraz üzgündür. Ömerle buluştuklarında Feride geçen geceki olayın detayını anlatacakmıdır. Yılmazdan onay aldıklarını söylecekmidir ?

Ooo bakış açısı ararsan daha bu gelecek bölümden sayflarca özet çıkartırım.. :)

byuzax
26-02-07, 12:45
Özetin yarısı nerede arkadaşlar ? bulamadım az da olsa merak ettim :D hani ?

yakupoglu61
26-02-07, 12:51
Özetin yarısı nerede arkadaşlar ? bulamadım az da olsa merak ettim :D hani ?

pinkzone son msjında yazmış...

hep soru hep soru? bunlar özeti ndn yayınlıyolarki.insan bişeyide cevabını vererek yazar...hiç yayınlamasınlar bizide günaha sokmasınlar...

pinkzone
26-02-07, 12:59
Milliyet Televizyon
Cem Fliz'e kendisiyle evlenmesi karşılığında ailesini iflastan kurtarmayı teklif eder.Filiz'in bebeği konusunda yılmaz'a yalan söyleyen Handan vicdan azabı içinde kurduğu komployu Ömer'e anlatır.

Bu kadar özet.. Ama zaten bunlar bilinen birşeydi.. Handan ne kadar pişmanlığını dile getirsede onun benim gözümdeki konumu değişmez.

matraka
26-02-07, 13:00
DENİZİM_
Matraka,
Yine eski konulara donmek istemiyorum ama madem bana sordun, cevaplamamak olmaz, kendimce aciklayayim. Birincisi babasina verdigi sozden sonra Yilmaz'dan uzaklasmak zorunda kalan Filiz, ilk buldugu yalana sarildi. Yilmaz'a gercegi soylese kendisini birakmayacagini biliyordu. Babasi olmus, ustelik olurken boyle acimasizca bir soz verdirtmis yani cok da etrafli dusunecek durumda degildi Filiz bana gore. Benim icin buradaki asil muamma Yilmaz'in bu sozleri oylece kabul edip, Filiz'in hic ustune gitmemesiydi ya neyse..
Donusunde Filiz babasina verdigi sozu uygulama kararindaydi. Bunu yapabilmesi icin de Yilmaz'a fazla yakin durmamaliydi. Filiz Yilmaz'la yakinlastigi ana cozulecegini biliyordu. Butun o uzaklastirma laflarini da bu amacla soyledi. Hem kendini hem Yilmaz'i yipratmamak adina. O arada Yilmaz'in sinirlenip, hisselere akil almaz bir fiyat bicmesi Filiz'in kafasini iyice karistirdi. Ben yanilmis olabilir miyim? Yilmaz gercekten de paraya onem veriyor olabilir mi diye dusundu. O arada sana yine cevre etkilerini, yasanan gerginlikleri hatirlatirim. Herkes Yilmaz'i sucluyordu, parayi nasil bulacaklarini bilmiyorlardi vs vs. Isin gercegi ortaya ciktiginda Filiz pisman oldu. Bana kalirsa sadece Yilmaz'i para gozlukle suclamasindan. Ben o aralar Filiz'in yeniden Yilmaz'la olmayi istedigini sanmiyorum. Sadece ona haksizlik ettigini dusundu ve bunun icin ondan ozur diledi. Olaylar oyle gelisti ki kendilerini bag evinde buldular ve herseyi orada kendilerince sifirladilar. Filiz artik aska karsi koyamayacagini anlayip, babasina verdigi sozu cignemisti ama hala herkesi ortak bir noktada bulusturma cabasindaydi.
Bir ara herkesten, herseyden kacma karari da verdiler ama o gun Yilmaz'a saldirildi, ardindan annesi hastalandi. Filiz askinin cevresine zarar vermeye basladigini dusunerek iyice caresizlik hissetmeye basladi. Ote yandan, Yilmaz birlikte olmalari, ailesi ise ayrilmalari icin baski yapiyordu. O esnada Omer vuruldu. Filiz uzun sure Yilmaz'in yapmayacagini iddia etti. Sonra son delile teslim oldu. bence son delil senaryodaki mantiksizlikti. Bunu da hep yazdim.

Neyse..Bunca seyi niye yazdim, bana kalirsa Filiz'in tek hatasi Yilmaz'in cinayet islettirebilecegini inanmasi oldu. O arada cok baski altindaydi, abisi olum dosegindeydi. Yani bunlar kafa karisikligi icin yeterli nedenler ama yine de hata yapti. Onun icin de yeterince af diledi zaten.
Buna karsilik Yilmaz'da Filiz'in yalan soyliyebilecegine, baskasi ile olup, hamile kalabilecegine ve bunu kendisine yutturmaya calisacagina inandi. Ustelik kimin lafi uzerine?
ozetle bana kalirsa Filiz bir hata yapmis, , Yilmaz da daha buyuk bir hata ile karsilik vermistir. Hatta Yilmaz hizini alamayip, hatalarina devam ediyor.
neyse, simdi gitmem gerek, maci kacirmak istemiyorum.

CEVAP:sevgili denizim benim amacım eski konuları açmak felan değildi ilk önce bunu belirtmek istiyorum.sadece artık orta yolu bulalım istiyorum bence yok öyle bir yol ama;sonra cevapların beni neden tatmin etmiyor ona gelmek istiyorum
Senin yazdıklarından çıkardıklarım
Birinci sorduğuma evet veya hayır diyebilirdin bunun için mazeretler ileriye sürmek gereksiz yalan söylemiştir.dürüst davranmamıştır.
Ama senin yazdıklarından açıklama değil sorular çıkıyor gene nedir o sorular
---yılmaza gerçeği söylese kendisini bırakmayacağını biliyordu.çok ilginç bir tespit bende derim ki sana gerçeği söyledi yılmaz bıraktı mı (ilişkide ilk zorlukta başvuran yalan oluyorsa veya dürüst davranılmamak oluyorsa o ilişkinin hayrını birleşmiş milletlere havale ediyorum.ki hayrı yok şu an neden baştan doğru yapışmadı.filizin babasına söz vermiş olması bunların hiçbirine mazeret olamaz
----gelelim senin demenle ruh haliyle yılmazı suçlamalarına belirtmek isterim belki sende atlamışsındır hatırlatayım dedim 40-44 bölümler arası filiz yılmaza sadece paragöz demedi,açgözlü,değmezmiş,hata, bu kadar yanıldığıma inanamıyorum,gibi daha var ileri hepsini yazmıyorum.o ruh haliyle ömer in en ufak sözlerinden geri çekilen filiz annesi de buna dahil yılmazla barıştığının ertesi günü ailesine nasıl rest çekmiştir.filiz biliyordu ki diyorsun ona onu kızdıracak şeyler yapmalıydı.neden yapmalıydı yılmaz ne yaptı filize filiz bu cezayı neden kesti sevdiğine acı çektirmeyi bunların cevabı bir söz olamaz bir sözün arkasına saklanarak sevdiği insana bu yapılmaz.çünkü karşındaki suçsuz.
Yani sevgili denizim ne ben senle anlaşabilirim neden sen benle bu meselelerde uzayıp gider

matraka
26-02-07, 13:19
filiz ısrarla sevdiği ile barıştıktan sonra baba sözünü söylememiştir.nedenini ben sana söylim bu bir ayrılık daha demek olur.yılmaz herşeyi anlayabilir ama neden filizin kendisine yalan söylediğini ve dört sene bırakıp gittiğini anlayamaz tıpkı benim anblamadığım gibi.

---yılmazı herkes para konusunda suçluyordu yılmazın amacı neydi sevdiğini kazanmak mı paramı görüyorsun değilmi ikili arasında niyetler bile farklı
---yılmazı yıpratmamak adına demişsin filiz bu davranışlarıyla sence ben buna şahsen güldüm merakımdan soruyorum yılmazı yıpratmadımı buna dürüstce cevap istiyorum
---filiz yılmazla olmak istemiyorsa senin fikrine göre öyle o zaman canan la arasındaki geçen repliğe ne dersin ve filizin düşündüğü sadece yılmaza haksızlık ettiğiydi öylemi yani filiz bu dönemde yılmaza sadece haksızlık etti kalbini felan kırmadı.eğer sadece haksızlık ettiğini düşünüyorsan bu ilşkiye zaten sen kafanda basit bakıyorsun demektir.
filiz:yılmazın beni affedeceğini sanmıyorum
canan:bunu ona sormadan bilemessin
madem filizin derdi barışmak değil her gördüğü yerde sadece af dilemek içinmi peşinden koştu yoksa sevdiği insanın kalbini kırdığı içinmi bunada dürüstce cevap istiyorum

---babasına verdiği sözü çiğnemişti demişsin yılmazın yaptıkları karşısında babsının haksız olduğu ortaya çıkmadınımı neden böyle bir cümle kullandın erol son istediğini kendi bencil arzuları içinmi istemiştir.kızının mutluluğu iiçinmi eğer kızının mutluluğu için istiyorsa sözün çiğnenmesinde sakıncamı vardır.çünkü babasının sözylediği gibi çıkmadı.yok babası giderayak bencillik yapıp böyle bir istekte bulunduysa buna hakkı varmıdır kızı bu hakkı çiğneyemezmi hangi baba evladının mutlu olmasını istemez bunlarada dürüstce cevaplar istiyorum

----herşeyden kaçma kararı vediler yılmaza saldırdılar annesi hastanelik olmuştur.demeişisn peki kardeşim bu olaylardan sonra neden ümidi kaybolup gene sevdiğinden vazgeçme noktasına gelmişitr.sevdiği gel beraber karşı duralım herşeye demesine rağmen arkasında duramamıştır.verdiğin sözleri yapmayacaksan neden verirsin ayrıca filiz kararteri zor durumlarda sevdiğine neden yalan söyler örn.yılmaz filize seni bu gece görmem lazım derken filiz elif rahatsız demiştir bunun adı bal gibi yalan olmuyor mu eğer oluyorsa iki seven insan arasında yalanın işi ne

gördüğün gibi yazdığın her cümleden soru üstüne soru çıkıyor sence ben tatmin olmuşa benziyormuyum verdiğin cevaplardan demekki biz böyle kalmaya mahkumuz birbirimizin yorumlarını okuyup eline sağlık demekten öteye bir yol bulamayacağız

sevgiler

archshe
26-02-07, 13:19
sevgili forum arkadaşlarım...forum arkadaşımız filizim+y nin bazı aksilikler yüzünden bu kullanıcı adıyla foruma giremektedir...başka bir kullanıcı adı kullanmayı reddetmektedir....bizleri okuyo ama yorumlarından bizi mahrum bırakıyo....ben çok kızdım sizden ricam her yorumunuz sonunda filizimi foruma geri istediğinizi yazın...tabii isterseniz....küçük bir ricaydı...protesto ediyorum da...:)
filizim foruma geri dön!

yakupoglu61
26-02-07, 13:31
pinkzone onu kafasından yazmadı mı ?

pardon...:D:D:D yanılmışım nasıl kandım...
ne biliyim msjın başında kısa özet yayınlamışlar dedikten sora onu yazınca bnde kısa özet o sandım...:D

matraka
26-02-07, 13:45
ellerine sağlık çok güzel yorumdu kendi bakış açından eminim kusursuzdur ama benim açımdan yanlı ve manzaralı bir yorumdu yılmaz konusunda çelişki neden yaparsın
-----Ve son olarak Ömer Feride'yi öpünce Yılmaz Aganın bastırılmış öfkesi gün yüzüne çıktı. Yılmaz beni yanıltmadı bu bağlamda. Aslı ve Mualla uyarmasa Yılmaz, Feride'yi ne kadar üzdüğünü akıl eder miydi acaba? Bu bölüm iyiden emin oldum ki, Yılmaz'ın da öfkesi geçmemiş. Aslı'yı da eve getirmesi ayrı bir komediydi, otel kayboldu sanırım, Aslı'nın yemek yaktığı dönemi hatırlıyorum, Mualla Sultan'ın evinde hamaratlığı tuttu. Aslı'nın Feride Yılmaz konuşmasını duyduktan sonra, ertesi gün gitme kararından cayması bence çelişki olur, çelişkili davrandığını düşündüğü Yılmaz'ın çelişkileri kadar olmasa da Aslı da seve seve bu çelişkiye imzasını atar. Yılmaz'ı hiç anlayamıyorum artık. Filiz'e geçen bölümde yaptığı ihanet, sadakatsizlik gibi ithamların ardından, bu hafta yeni bir ilişkiye başlama gayreti nasıl açıklanır onu hiç kestiremiyorum. Her zaman forum tarafından son derece saglam bulunan Yılmaz'ın Aynalı'dan ara gazı alıp Aslı'nın gitme restine karşılık atak yapmasına ne demeli? 61. Bölümün sonunda, Aslı günlüğü almak için elini uzattı, Yılmaz sıkıca kavradı, elini çeken kişi ise gözleri parlayan Aslı'ydı. Yılmaz forumunun dediğinin aksine yeni bir ilişki istediğini iyice Aslı'ya belli etti. Son sahnede "Beni beklersen herşeyi yoluna koyabilirim" repliği ümit vermeyi geçti vaade döndü. İlişki vaadine yani. Gelelim FİLİZ'E. Gazi Mahallesinde Yılmaz'a attığı küçümseyici bakış nefisti. Ailesinin yanında oldu. Ömer'in yıkılmaması için elinden geleni yaptı. Handan'a da çok güzel destek oldu. Cem çağırınca gitmiş diye Yılmazcılar tarafından feci haşlandı kızımız bu bölüm. Zaten yakında "Gözünün üzerinde kaşın var. Ama neden bu kaşları kullanıyorsun" diye de yargılanabilir Filiz. Cem'e iğrenmiş gibi baktı. Yani reddedecek. Ama Handan'ın villa vaazı, akabinde kolkola gördüğü Aslı ve Yılmaz'ı el ele görürse işin rengi değişebilir. Filiz bir hata yapabilir. Filiz resmi buruşturup attı sonra geri aldı. Yılmaz resimleri yakmıştı. Bu da kimin aşkı daha büyük sualinin yanıtı. Bu cephedeki son sözüm Yılmaz Agaya. Yılmaz Aga bence sen şu sözü söyle. "Kendimi kendim kaybettim, kendime kendim gerekse bula kendim kendimi"

şimdi sevgili modum olayda yılmazın bastırılmış bir duygusu felan yok bunu nerden çıkardın kendi kafandanmı yılmaz son yaşadığı olayların etkisiyle böyle davranmıştır.yok ömere karşı kini varmış meğerse saklıymış yok böyle bişey filiz orda ömer orda yılmaz barut fıçısı ömere gül vermesini bekliyordun herhalde dizi başlamadan önce herkes yılmazın ömere böyle bir şeyler diyeceğini tahmin ediyordu sen olayların sonrasına bak

hatta ben mahallemden ve insanlarımdan uzak dur diye yılmaz hakkında bir replik kullnadım aynısını yılmaz kullandı tanımadağın krakter hakkında bari taaa6 sene öncede kalmış ve bir yerlerden çıkmış duygu deme bu tam bir komedi olur.
filizin daha önce yılmazın resmini yırttığını unutup nasıl sonda öyle bir yorum yapabildin birde ona şaşırdım sonra dedimki ya işte sevgili modum bu yanlı ve manzarı bakmassa içi rahat etmez şimdi cevap olarak yanlı ve taraflı bakmadığı idda edicek ama son filiz gafından sonra ben bunu yemicem:)
zaten yılmazı anlamanı beklemiyorum kendi açımdan mucize olur.yılmaz kafasında birşeyleri bitirmek isteyen ama biteremeyen bitiremeyecek olan bir ruh halinde şu an hata yapmasından doğal bi şey yok aslıya evlenelim demedi seni seviyorum demedi madem gidiyorsun bende gelim balayı yapmış oluruz demedi ama sen onun yerine herşeyi dedin

pinkzone
26-02-07, 13:55
Ömer: Üniversite okumuş okumuş ama hava cıva. İnsan değişmiyor. Başta neyse hala o. Mahalle kabadayısı. Kantarın topunu kaçıdı artık. Ferideyle ilişkime müdahale etmeye ne hakkı var.

Ömerin bu tür laf söylemesini tasvip etmiyorum.. Her kızdığında aşşağlıyor. Yılmazdan bu kadar kötü aşşağılyacı laf çıkmadı.. Mahalle kabadayısından başka laf bilmiyor. Yakıştıramadım açıkcası. Baştan beri böyle replikler kullanıyor.. Yılmazda bu çağrıya kulak versin o da bir laf söylesin.. Lakap taksın.. Yada Burjuva çocuğu Ömer.. :)

allemalle42
26-02-07, 14:03
Ömerin bu tür laf söylemesini tasvip etmiyorum.. Her kızdığında aşşağlıyor. Yılmazdan bu kadar kötü aşşağılyacı laf çıkmadı.. Mahalle kabadayısından başka laf bilmiyor. Yakıştıramadım açıkcası. Baştan beri böyle replikler kullanıyor.. Yılmazda bu çağrıya kulak versin o da bir laf söylesin.. Lakap taksın.. Yada Burjuva çocuğu Ömer.. :)

Orda yılmaz ömerden cok filize yuklendi.Tekinerlerden nefret ediyorum vs.Filizin kalbini darmaduman etti adeta...Ama ömer de gercekten sınırlendimi demedigini bırakmıyor yılmaza...

matraka
26-02-07, 14:23
sevgili berna yorumunu okudum gerçekten kendi yazış tarzına saygım var çok güzel yorumdu ama ufabir ekleme yapmak istiyorum müsadenle

----Ömer'in yaptığının da aynısını yaptığı için. Ömer ve Yılmaz rolleri değiştirdiler ve de birbirlerine bir zamanlar verdikleriyle aynı tepkileri verdiler. 'Bir daha seni burada görmeyeyim' 'Sen ne hakla benim ilişkime karışıyorsun?' Sebepler de aynıydı zaten 'nefret'. Bu kadar aynılıktan sonra aradaki farklara da değineyim. Ömer'in kızkardeşinin kendisini kullanmış bir adamla ilişkisini anlaması daha zordu, oysa Yılmaz Ömer'in Feride konusundaki yaklaşımı hakkında hiçbir fikri yokken kafadan önyargılı olaya yaklaştı. Ardaki kan bağı olmaması konusunu Yılmaz ve Feride de kabullenmiş, o yüzden inandırıcılığını sorgulayamayacağım artık.

birincisi arada farklara yanlış zamanda değiniyorsun ömerin mazareti 6 sene önce vardı o yüzden bu yorumun benim açımdan geçersiz tabi sen şimdi beğenmek zorunda değilsin gibi bişeyler dersin ama ben sana derimki buna bir daha düşün gerçekten karşılaştırmak için uygun zamanmı

biliyorsun yılmaz bu bölüm benim repliğin aynısını ve yazılarımda kullandığım bağlacımı çaldı:)
gerçekler
---ömer yılmazı söylediğin bahaneyle 6 senedir yargılıyor
---ömer yılmazı bir çok kez aşağıladı bölümde onlara ne hikmetse değinmemişsin oraları izlemeyi atladınb sanırım
---yılmaz 6 sene öndecki kininden haraket etmemeiştir.son yaşadığı olayların etkisinden öfkeyle ömere çıkışmıştır.yoksa yılmaz tekinerler insana acı vermekten başak bişey yapmaz demezdi yani işin içinde filizde var ömere kini var diye olay niterilendirilemez
---yılmaz sonunda ferideye aşkı konusunda onay vermiştir.ömer ise bunu bir kere bile vermemiştir.bu farkları görmemenizi anlıyorum tabi

---sonuncusu filiz ömer kardeşliği ni sevenlere yılmaz feride konuşması bişeyler vermiştir. umarım dersler vermiştir.
--

fatmaa22
26-02-07, 14:26
bende maalesef artık yılmazın ne düşündüğünü filize karşı
neler hissetttiğini anlıyamıyorum ekremin hemen bir lafına
aslıya gitti hem hala filiz gözlerimin önünde diyo hemde...
filizede çok üzülüyorum ilk başta bir hata yaptı cemin yüzünden
ama bence yılmaz durumu buraya getirmemeliydi.Handana
bir yandan iyi olmuş diyorum bir yandan şirketin iflas ettiğine
filiz için üzülüyorum bebeğede ahh yılmaz .......:icon_sorr

matraka
26-02-07, 14:42

sevgili fatma filiz evlenme teklifini kabul etmeyecek hata yapmasına daha var :)
yılmaz aslı oynaşması :)dediğin gibi olmayabilir yani yılmazın teklifi resmi bir ilişkiye başlama teklifi değil yılmaz aslının kendisi yüzünden gittiğinin farkında o yüzden bekle dedi hem kendi duygularının farkına varması yani acılarını onarması açısından hem aslı belki vazgeçer diye umutlanma açısından yılmaz aslıya umut veriyor ama yılmazda aslında bir şeylere umut ediyor yani tamamen iyi niyetli hatalımı hatalı aslının gidiş kararını başka türlü çeviremeyeceğinin farkında sebeb kendisi zaten birazda aynalının söylediklerini etkisi yılmaz aslıyı kaybetmek istemiyor bir dost olarak seviyor onu bence

valla artık filiz cem sahnesinde cemin şalteri atıcak gibi geliyor bana :)nedense o sahnenin masum bir teklif ile sınırlı kalmayacağı izlenimi oluşuyor bende artık cem bundan sonra kimin elinde kalırsa olucak bence ya kendisi kızıp itiraf etcek ya yılmaz olayı çözücek

Ağustos Böcüğü
26-02-07, 14:50
sevgili fatma filiz evlenme teklifini kabul etmeyecek hata yapmasına daha var :)
yılmaz aslı oynaşması :)dediğin gibi olmayabilir yani yılmazın teklifi resmi bir ilişkiye başlama teklifi değil yılmaz aslının kendisi yüzünden gittiğinin farkında o yüzden bekle dedi hem kendi duygularının farkına varması yani acılarını onarması açısından hem aslı belki vazgeçer diye umutlanma açısından yılmaz aslıya umut veriyor ama yılmazda aslında bir şeylere umut ediyor yani tamamen iyi niyetli hatalımı hatalı aslının gidiş kararını başka türlü çeviremeyeceğinin farkında sebeb kendisi zaten birazda aynalının söylediklerini etkisi yılmaz aslıyı kaybetmek istemiyor bir dost olarak seviyor onu bence

valla artık filiz cem sahnesinde cemin şalteri atıcak gibi geliyor bana :)nedense o sahnenin masum bir teklif ile sınırlı kalmayacağı izlenimi oluşuyor bende artık cem bundan sonra kimin elinde kalırsa olucak bence ya kendisi kızıp itiraf etcek ya yılmaz olayı çözücek
Felaket tellalı gibisin matraka..Ne yani bitmedi mi karşılıklı hatalar..Daha ne hatası yahu..Şayet Cem'in teklifi kabul görmeyecekse nasıl bir hata olacaktır bu. Merak ettim bak..Hani kızımız entrikacı felan da değil Aslı'ya çevirsin bi tane diycem. :)

matraka
26-02-07, 14:51
sevgili archshe ,forever_bim ve mısta yorumlarınız çok güzel olmuş katıldığım yerler var ama katılmadığım yerlerde var :) dünde slayjic ve denizimin yorumlarını okumuştum onlarda çok güzeldi..özellikle denizim sana katılmamam elde değil :)

bir de bu durumda yılmazın psikolojisini düşünenler bir de filizin psikolojisini düşünsün ve ne kadar güçlü durduğuna karar versin..Çünkü filiz hamile ve hamileyken duygular en uç noktalarda yaşanır.Bir de tüm olaylar üst üste geldi önce haftalarca beklediğin ve emin olduğun anda söyleyeceğin hamilelik haberini sevdiğin adama veriyorsun adam karşında sana yalan söylüyorsun o çocuk bizim değil diyor birinci darbe,sonra şirket iflası açıklanıyor,evleri,baba yadigarı şirketleri,her şeyleri gidiyor ikinci büyük yıkımda bu ve bunların üstüne de arada yaşanan sinir bozucu anlar (aslıyla yılmazı yanyana görmek,yılmazın lafları vs..) bu kadar olaya rağmen filiz hala ayakta ve herkese destek olup bebeğiyle kendisine bir hayat kurmaya çalışıyorsa dizideki en güçlü karakter olduğunu hiç kuşkusuz söylerim.Filizde yılmazın onu kandırdığını düşündü o da yılmazla bir daha olmayacağına emin oldu ama kalbini başkasına açmayı hiç düşünmedi,yılmazsa hemen ekreminde gazıyla aslıyla bir şeyler düşünmeye başladı.Yılmaz zaten bu aralar çok fevri ve o kadar saçma hareket ediyor ki bu bizim tanıdığımız yılmazla alakası yok o yüzden onun pişmanlığını dört gözle bekliyorum.Yılmaz sadece bebeği kabul etmediği için kendisinden olmadığını düşündüğü için pişman olmayacak hem aslıya ümit verdiği için hem de filize bunları yaşatmak zorunda kaldığı için vicdan azabı duyacaktır.

Aslıya da anlam veremiyorum.Diziye girdiğinde bahsedilen aslı'nın şimdiki aslıyla alakası yok.Bu aslı resmen saf,güçsüz,aciz ve korkusuz korkak cinsinden biri..Cemden korkuyor ama lafta intikam almak için ceme gidiyor giderken ne yapmayı planlıyorlardı neden böyle saçma sapan daha doğrusu komik davrandılar anlamadım.Böyle gereksiz bir olay olmasa daha iyi olurdu.Cemin yaptığı planlara bak yılmazın yaptığı intikam planına bak..Gene de bir işe yaradı da annesiyle ilgili veya diğer şirketle ilgili araştırma yapmaya başladılar.Birde şirketle ilgili böyle bir belge hazırlıyorlarsa neden hamilelikle ilgili sahte bir belge hazırlanmasın diye neden düşünmedi ya da neden şüphelenmedi anlamıyorum..her zaman her şeye yetişen yılmaz,herkese akıl veren yılmaz bu ayrıntıları en önce görürdü ama şimdi iş işten geçiyor yılmaz sonra hareket ediyor.Umarım en kısa zamanda şu saçma yalana son verirler.

sevgili sinem filiz krakteri naif ve kırılgan bir krakter sana olaylar karşısında güçlü duruyor izlenimi vermiş olabilir bence öyle durması filizin krakterinden kaynaklanan bir durum bir nevi filiz yansıma yapıyor yani kötü bir şey olduğunda yansıma yapıyor.örnek yılmazdan darbe yedi konuşmadığı annesinin kucağında teselli aradı bu yansımadır.iflası öğrendi ömere destek verdi bu duyguyu bence içinde hala kavrayamadı filiz yani yansıma yapıyor kendi içine atsa bu dertleri şimdiye kadar amirane tabirle kafayı yemişti.:)

birde küçük bir söz söylim aşık olan insanlar öünündeki engelleri görmezmiş o yüzden herekese ısrarla zaman tavsiye ediyorum güzel bölümler izleyeceğinize garanti bile veriyorum sabır sadece çatlamassanız :)

sevgili mıstaa yorumunu çok beğendim ellerine sağlık ayrı pragraf düzenlemim dedim sevgiler<