Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 13
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
forever_bim
01-03-07, 12:42
sevgili modum hiçbir şeyi dert etme evli çıksa bile anlaşırlar şurda 12-13 kaldı
arkanıza yaslanın acı içinde boğulun feride ve ömer mutlu sonuç bu geresi hikaye
ayrıca birde küçük yorum yazdıklarına
kimse bunu istemez ama elif gibi olsunda istemiyorum ömer almak için savaşmayı öğrensin ama arkada zenginliğin verdiği bencillikle değil fedekarlıkla yapsın bunu yoksa acı çekmiş çekmemiş umrumda değil ve hala beklediğim ömer ve aileden kimse mezarlık ziyaret etmezmi galiba bu sahneleri feride ömer ilşkisi zora girdiğinde görücez içimde öyle bir his var
Senaristlerimiz güzide psikopatımız Cem Akman'ın sahnelerinden birini çıkartıp bir mezarlık sahnesi yazsalar hiç de fena olmayacak ama bunu kaç defa belirttiğimi ben bile hatırlamaz oldum artık.
feride evli çıkmayacak, boşuna yoruyorsunuz kendinizi ömerferide ilişkisi için bu çıkmazı oluşturmaz senaristler, diğer alternatifler söz konusu olacak istenmeyen bir evlilikten kaçış, ya da tanık olmaması gereken bir olaydan kaçış gibi ama evli ve çocuklu olmayacak
Benim tahminimce de böyle olacak. Ya tanık olduğu bir cinayetten ya da zorlandığı bir evlilikten kaçıyordu.
Ağustos Böcüğü günün sözünü söyledi: "Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz". Çok doğru bir söz.
yılmaz için bu bölüm gel-git yaşayacağı bir bölüm olacak, bir yandan filizle ilgili tüm sorular beynini kemirecek, bir yandan yapışkan aslı ile uğraşacak bir yandan cem bu bölüm zor işlerin adamı olacak yılmaz agam hadi hayırlısı nasıl sıyrılacak bakalım kendini çıkmaz bir sokakta sanıyor şu an bunun kurtuluşunun da kendisi olduğunun farkına varacak gibi bu bölüm
artılı filizim tünaydın adamın yeterince meşguliyeti var gündüz onlarla gecede filizin hayali ile boğuyor yani boş vakti yok:)yılmaz filize kızgın olduğunda bile dayanamıyor aslında bakma sen o affetmeme durumlarına öfkesi gözüne perde inmesine sebeb oluyor
bence yılmazın filizden özür dilemekten çok kendinden özür dilemesini bekliyorum kendi hesaplaşması filizden özür dilemesinden bence daha önemli
aslında dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz 39 bölümde yılmaz filize bir çok şeyi itiraf etti aslında kendisini nasıl değiştirdiğini öfkesini nasıl aldığını felan ama filizin sezon golünü yiyince gene yılmaz eski yılmaza geri döndü ikiside bir çok gere gel-git ler yaşayıp birbirlerinden kopamamışlarsa ikiside birbirini seviyor demektir.yok ben yılmazın sevgisinden emin değilim gibi kılişe cümleleri inandırıcı bulmuyorum
forever_bim
01-03-07, 12:45
Okudum filizim okudum. Rüyamın ters çıkma olasılığına temas ettin. Bence Cem'in suyu giderek ısınıyor. Pek vakti kalmadı.
Ağustos Böcüğü günün sözünü söyledi: "Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz". Çok doğru bir söz.[/B]
Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz doğru söz ama.. İpotek koymasını bilen bir çok kötü insan var.. Bunlarıda es geçemeyiz..
Evliliği muhakkak kullanan var.. İpotek koyamayacağı kesin ama.. Herhangi belirli bir neden olmaması, iki tarafında karşılıklı anlaşaması.. İster isteme ipoteği doğruyor.. Yaşamda ipotek yapamazlar ama.. Devlet gözünde ve kağıt üzerinde ipotekli görünüyor.. Ve haksız taraf istemedikçe aksi bir durum olmadıkça bu ipotek bozulmuyor.. Evlilik ipotek değildir ama.. Bunu böyle görenleri de es geçemeyiz.. Biz ipotek göremeyebiliriz.. Ama herkes böyle düşünmüyor.
artılı filizim tünaydın adamın yeterince meşguliyeti var gündüz onlarla gecede filizin hayali ile boğuyor yani boş vakti yok:)yılmaz filize kızgın olduğunda bile dayanamıyor aslında bakma sen o affetmeme durumlarına öfkesi gözüne perde inmesine sebeb oluyor
bence yılmazın filizden özür dilemekten çok kendinden özür dilemesini bekliyorum kendi hesaplaşması filizden özür dilemesinden bence daha önemli
aslında dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz 39 bölümde yılmaz filize bir çok şeyi itiraf etti aslında kendisini nasıl değiştirdiğini öfkesini nasıl aldığını felan ama filizin sezon golünü yiyince gene yılmaz eski yılmaza geri döndü ikiside bir çok gere gel-git ler yaşayıp birbirlerinden kopamamışlarsa ikiside birbirini seviyor demektir.yok ben yılmazın sevgisinden emin değilim gibi kılişe cümleleri inandırıcı bulmuyorum
ben uyanalı çok oldu sevgili matraka, aman olmasın zaten sadece geceleri değil gündüz de boğuşsun ki zaten boğuşuyor karşılaşıyorlar her an demek ki geceleri yetmiyor :) tamam işte bu yüzden filizyılmaz diyorum ya hala aralarındaki aşktan kopamadıklarından o kadar gel-git yaşadılar ama gene de hala birbirlerini seviyorlar, sadece yılmaz değil filiz de kendinden önce özür dilemeli tıpkı yılmazın yapmasını beklediğimiz gibi ben yılmazın da filizinde sevgisinden eminim ve onların birlikte oldukları günü iple çekiyorum
Bence Hasan bunu sadistlikle alakası yok..
Her çifte muhakkak bir kulp bulan senaristler buna bulacaklarına eminiz.. Biz sadece tahmin yürüyoruz.. Elbette mutluluklarını görmek isteriz ama.. Bu dizide kim süper mutluluğu uzun süre yaşayabilmişki.. Mutlaka senaristlerin kalem çarklarından geçmişlerdir.. Yani her karaktere muhakkak bir kulp takan senaristlerimiz zannetmiyorum ki.. Bu çifti de es geçsin.. Yani bu sen inansan ben inanmam.. Artık her türlü kazığı yemiş izleyici artık bunu bekler oldu.
Yani sadistlikle değide.. Bu şu şekilde açıklanabilir.. Bu diziden almış olduğu darbeler sonucunda artık her çifte kulp takma durumunu sezinlemiş oluyoruz.. Yani temennimiz bu değil ama görüyoruz.. Buna sadistlik değil ileriyi görmek.. Hayalci dünyada olmamak deniyor.. İleriyi görmemiz.. Tuhaf oluyor.. Herşey bir bu dizide ben geliyorum diyip 5. bölüm önceden kendini belli ediyorsa.. Buna sadistlik değil ileri görme, gerçekçilik, hayal dünyasında yaşamama denir.
Yani burdaki çoğu arkadaşımız şunu kavramış durumda.. Bu dizide hiçbir çift güllük gülistanlık yaşayamaz.. Senaristler illa buna da kulp takacaklardır.. Yani dizinin ilk baştan beri seyri ve bize izletilen bu.. Biz alıştık sen de alış..
bak bu doğru işte süper mutluluğu; mutlulukta yeni bir tarif tebrik ederim ben şuan mutluyum öbürü sadece mutlumusun ben süper mutluyum haklısın şaka maka haklısın fatma sen daima ileriyi görmüşsündür sezgilerine güveniyorum gerçekten bu sadistlik değil bu dizide herkes sınanmak zorunda bunu bu bölüme kadar anlamadıysak dizi biter sen ben sadist olarak kalırız
Asli'yla Yilmaz'in sarilma sahnesinde oyle mutlu mesut bir sevgili havasi yok ikisinde de. Yilmaz'in surati bes karis ve karmakarisik. Asli da cok mutlu degil, aglamakli gibi hatta. Sanki "Yilmaz bu dunyada kimsem yok senden baska, sen de gidersen..." falan gibi duygu somurusu bir cumle kurmus, Yilmaz da onu rahatlatmak için sarilmis gibi gorunuyor. ("Canan nereye kayboldu, bu kiz Yilmaz'i tanimadan once baska hiç arkadasi yok muydu, hadi ailesi hayatta degil, hiç mi tanidigi yok" gibi sorulari es geciyoruz)
Okudum filizim okudum. Rüyamın ters çıkma olasılığına temas ettin. Bence Cem'in suyu giderek ısınıyor. Pek vakti kalmadı.
rüyanı okudum valla sevgili modum diziyi Allah tan hatır için izliyorsun yoksa bir gün değil her gece rüyana gircek farkındamısın:)ben bu diziyi seviyorum arkadaş demek bu kadarmı zor geliyor burda gerçekleri paylaşıyoruz herkes saçmaladı artık diyor uzadı artık felan şaçmalasada uzasada burdan devamlı senaristleri eleştirsemde ben bu diziyi seviyorum atmosferini seviyorum başka dizi izlerken bunu hissetmiyorum yani diğer diziler için nadiren acaba haftaya ne olucak demişimdir yaranı kanıcak ama birde bimde böyle hissetmiştim bu kadar işte ben bu diziyi seviyorum kardeşim
Not.hatır için dizi izlenmez bu kendimize haksızlık olur:)
aslı burada kaldığına göre hala yılmazların evinde kalacak demek ki mualla sevinsin:) sabahta feride ile birlikte atölyeye gidermiş filizde bir şekilde oraya gelince aslıyı görüp şaşırır aslının yılmazlarda kaldığından falan bahsederler çok iyi biri olduğunu falan bunu duyan filiz bozulur o sırada yılmaz gelirmiş filizde onu görünce ayrılmak için çıkarken gözgöze gelirler işte o zaman aslı görmeyecek mi bakışları yoksa yine hayra mı yoracak
(ben burada alinin bir gaf yapmasını bekliyorum "aslı geçen gece yılmazla meyhanedeydi bayanlar, sizler gibi bakın çok iyi bu kız tam yılmaza göre)
artık filizi siz düşün:img-wink:
bak bu doğru işte süper mutluluğu; mutlulukta yeni bir tarif tebrik ederim ben şuan mutluyum öbürü sadece mutlumusun ben süper mutluyum haklısın şaka maka haklısın fatma sen daima ileriyi görmüşsündür sezgilerine güveniyorum gerçekten bu sadistlik değil bu dizide herkes sınanmak zorunda bunu bu bölüme kadar anlamadıysak dizi biter sen ben sadist olarak kalırız
Sadist= karsisindaki insanin aci icinde kivrandigini bile bile duymak istemedigi seyleri buyuk bir zevkle, ballandira ballandira gozune sokarcasina soyleyen, belli eden ve ustune ustluk yaptiginin farkinda degilmis gibi davranan boynu kopartilasi insan turu.
Şimdi bu tanıma bakarsak, sadistlik mi gerçeklik mi ? İleriyi görmek mi..Burası bir forum olduğuna göre.. Herkes ileri düşüncesini ve neler görebilceğimizi tahmin etmek ve söylemek sadistlik mi ?
Bu dizide herşey bariz "Ben geliyorum" diyorsa.. Bizim tahmin etmemiz çok mu zor ? Bu dizinin ilk baştan beri "Ben geliyorum" dediğinden bizde ona göre tahminlerimizi yazıyoruz.. Açıkcası 5. bölüm önceden olacakları tahmin etmemek çok da zor değil. Dizinin özelliği bu.. Anladım ki.. Biraz hayal dünyasında yaşamamak, ileriyi görmek, olacakları tahmin etmek, sadistlikle eş değermiş.. İlginç.. :blink: :blink:
aslı burada kaldığına göre hala yılmazların evinde kalacak demek ki mualla sevinsin:) sabahta feride ile birlikte atölyeye gidermiş filizde bir şekilde oraya gelince aslıyı görüp şaşırır aslının yılmazlarda kaldığından falan bahsederler çok iyi biri olduğunu falan bunu duyan filiz bozulur o sırada yılmaz gelirmiş filizde onu görünce ayrılmak için çıkarken gözgöze gelirler işte o zaman aslı görmeyecek mi bakışları yoksa yine hayra mı yoracak
(ben burada alinin bir gaf yapmasını bekliyorum "aslı geçen gece yılmazla meyhanedeydi bayanlar, sizler gibi bakın çok iyi bu kız tam yılmaza göre)
artık filizi siz düşün:img-wink:
bunu söylemiştim zaten hatırlatma gereğimi duydun filiz orda kesin atölyedekilerden aslı hakkında bişey duyacak yoksa yılmaza dik dik bakmazdı öyle evet aliden öyle bir gaf beklerim herkeste aliye bakar gene :)
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 13:03
Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz doğru söz ama.. İpotek koymasını bilen bir çok kötü insan var.. Bunlarıda es geçemeyiz..
Evliliği muhakkak kullanan var.. İpotek koyamayacağı kesin ama.. Herhangi belirli bir neden olmaması, iki tarafında karşılıklı anlaşaması.. İster isteme ipoteği doğruyor.. Yaşamda ipotek yapamazlar ama.. Devlet gözünde ve kağıt üzerinde ipotekli görünüyor.. Ve haksız taraf istemedikçe aksi bir durum olmadıkça bu ipotek bozulmuyor.. Evlilik ipotek değildir ama.. Bunu böyle görenleri de es geçemeyiz.. Biz ipotek göremeyebiliriz.. Ama herkes böyle düşünmüyor.
Ama 2 yanlış bir doğru etmiyor..
Tescilli bir sivil itiatsiz olduğum için bu söylediklerini anlıyorum ama iş kavramaya gelince zorlanıyorum açıkçası. Kabul etmek güç takdir edersin. İnsanoğlu dayatılanı değil ne istiyorsa onu yaşamalı. Bunu yaparkende yaksın yıksın geçsin demiyorum.
bunu söylemiştim zaten hatırlatma gereğimi duydun filiz orda kesin atölyedekilerden aslı hakkında bişey duyacak yoksa yılmaza dik dik bakmazdı öyle evet aliden öyle bir gaf beklerim herkeste aliye bakar gene :)
zaten bu kaçınılmaz başka öğrenebileceği neresi var filizin aslı ile ilgili şeyleri elbette orada öğrenecek hatırlatmamda ki ama alinin gafı bekliyorum nasıl olacak belki bu seferde tuttururmuşum o zaman ali karekterini ben yazıyorum derim arık:) evet herkes aliye bakar yılmaz gelir hiçbirşey anlamadan filize bakar filiz görmek istemez gibi yılmazın yanından geçerken yılmazın bakışlarında bulur kendini az önce aslı ile ilgili duydukları karşısında o bakışı atar ama yılmaz gene anlamaz
Tescilli bir sivil itiatsiz olduğum için bu söylediklerini anlıyorum ama iş kavramaya gelince zorlanıyorum açıkçası. Kabul etmek güç takdir edersin. İnsanoğlu dayatılanı değil ne istiyorsa onu yaşamalı. Bunu yaparkende yaksın yıksın geçsin demiyorum.
Açıkcası bende dayatılanı yaşamasını istemiyorum.. Kimse istemez.. Ama Senaristler herşey yazıdkları için buna birşey bulup dayatılanı azda yaşatmaya çalışırlar.. Karşı tarafın yakıcı yıkıcı olacağını tahmin edebiliyorum.. İpotek koydum der.. Yani sen benimsin.. Ya benimsinyada toprağın tarzı var o adamda..
Feride elbette dayatılanı dğeil, istediğini yaşayacaktır.. Ama karşı tarafın düşüncesi böyle olmayacaktır. Benim açıklamamda tamda bu yöndeydi. Karşı tarafın evliliği tapulu mal gibi görmesi normaldir. Önemli olan bu dayatılmışlığı Feridenin elinin tersi ile itmiş olması.
fragman resimlerinee baktım yılmazın filize bakışı pişmanlık dolu bence pişmanlık duyduğu olay iki şıklı
a)kENDİ düşüncesi sole olabilir ben ona hayır dedim o da soluğu cemde aldı
b)Aslıyla yakınlığı
c) bebeği orenmiş olabilir az bi ihtimal
alinin olası gaflarından biride filiz ordayken aslı ile feride gelince ali,
ooo mahallemizin kızları gelmiş, eee artık aslı sende bizden oldun, gerçi hem erkek tarafında hemde bayan tarafındasın yani şimdi siz anlamadınız geçen gece meyhanedeydi yılmazla bu yüzden dedim anladınız değil mi, karıcım haksız mıyım aslıda da gazi mah. havası var:)
sevgili ağustos böcüğü türkiyedeki tüm insanlar mutlumu dünyadaki tüm insanlar mutlumu evliliğe olursa eğer kim zehir olsun diye başlar kim hayatını bir başkası ile birleştirirken düşüncesinde hayatı kendisine zehir etmek olur ama bu ülkemizde maalisef oluyor bunun adınada gerçekler diyoruz 100 kişiden 10 belki hayatından memnun değil boşanmak istiyordur şu veya bu sebebten vazgeçiyorlar kendilerini onlar mutluluktan mı alıkoyuyorlar yoksa onlar işkence içinde yaşamaya mahkumlarmı evet mahkumlar maalisef mahkum olanlar var ve bunlar gerçek sen bunu kabul etmekte zorlansanda bu senin için geçerli kabul edenler çok...
Aksine hiçte sinirli değilim Matraka.. Neyse kapandı bu konu..
Sizce bu bölüm Keremin işi ne olcak ? Bence ya hastane müracaat,kayıt, yada temizlik görevlisi,yada Güvenlik... Sizce buna yakın hangisi ?
Ya da üç yıl ayrı yaşamaları gerek boşanmak için.
Sağol modest arakdaşım.. Daha önce boşanmadığım için bilmiyorum.. :) Sanırım ya abisi yada eşi.. Yada sevgilisi.. Nişanlısı.. Her neyse göreceğiz bu bölüm..
3 yıl gerek.. Yani her ne olursa ha demekle boşanma gerçekleşmiyor.. Televole boşanmalarını örnek alıpta hemen boşanabilirler demiyelim..
Sizce bu bölüm Keremin işi ne olcak ? Bence ya hastane müracaat,kayıt, yada temizlik görevlisi,yada Güvenlik... Sizce buna yakın hangisi ?
hasta bakıcı veya hasta kabul nalan ya da kerem bu tarz birşey söylemişti aklımda kalmış, ikisinden biri ama keremin işi zor alple nalanın şakalşmaları yakınlıkları rahatsız edecek keremi :img-yes:
ya arkadaşlar bunu doğru başlığa mı yazıyorum bilmiyorum. diziyi 1 aydır izleyemiyorum formlarda da bu konuyla ilgili bişey göremedim kafama bi soru takıldı bu feride hafızasını yitirmemişmiydi yani kim olduğunu hatırlamıyo üzerinden kimlik falan çıkmadı peki ömerle nasıl evlencekler yani kimliği olmadan bu mümkün diil :S
hasta bakıcı veya hasta kabul nalan ya da kerem bu tarz birşey söylemişti aklımda kalmış, ikisinden biri ama keremin işi zor alple nalanın şakalşmaları yakınlıkları rahatsız edecek keremi :img-yes:
Hem o rahatsız edecek Keremi, Hemde Hastanenin onu küçümseyen Nalanın doktor arkadaşları.. Keremin işi zor.. İşte aynı mevkide çalışmadıkça kolaylıkla kimse böyle aşşağılanmayı.. Yada bu durumu hazmedemez.. Hele ki Kerem.. Keremin yine döneceği kişi Yılmaz oalcaktır..Yada kötü işler yapan arkadaşı..
ama geçen bölüm sanırım memurlık gibi bişey demişlerdi.buda kayır ve müracat seçeneklerini gündeme getiriyor bende artılı filizim e katılıyorum sorunlar çıkıcak alp ten inciler izleyeceğiz gibime geliyor.yani kerem kendini ezilmiş hissedecek koç gibi yılmaz abisi var ona gitsin dicem ama yatılı türbeye döndü adam fazla mı bişeyler istiyoruz biz yılmazdan
Hem o rahatsız edecek Keremi, Hemde Hastanenin onu küçümseyen Nalanın doktor arkadaşları.. Keremin işi zor.. İşte aynı mevkide çalışmadıkça kolaylıkla kimse böyle aşşağılanmayı.. Yada bu durumu hazmedemez.. Hele ki Kerem.. Keremin yine döneceği kişi Yılmaz oalcaktır..Yada kötü işler yapan arkadaşı..
kesinlikle yılmaz olacak ama dediğin gibi belki bu kadar horlanmaya kızarak kötü arkadaşını da bulabilir ama babası farkedince yılmaza bahsedebilir yılmaz bu şekilde yardımcı olabilir bence kerem yanlış yaptı bunu kabul etmekle sizce?
evet bende şeçeneği iki görüyorum ya yoldan çıkarıp döndürecekler yılmaz sayesinde ya bu adam kime yetişecek yetişmen yılmazım yiğidim memurluk bile olsa işi iyi olduktan sonra bence aralarında fark olmaz bir yerlere gittiklerinde hangi okul mezunusun diye sormayacaklar ne iş yaptığı önemli bence
modest2000
01-03-07, 13:22
Sağol modest arakdaşım.. Daha önce boşanmadığım için bilmiyorum.. :) Sanırım ya abisi yada eşi.. Yada sevgilisi.. Nişanlısı.. Her neyse göreceğiz bu bölüm..
3 yıl gerek.. Yani her ne olursa ha demekle boşanma gerçekleşmiyor.. Televole boşanmalarını örnek alıpta hemen boşanabilirler demiyelim..
Tabi bir taraf kaçtıysa ya da evi terk ettiyse,diğeri üç yıl sonra tek taraflı olarak dava açıp,bu ayrılığı ispat edip,boşayabiliyor.Ben de yaşanmışlıktan dolayı bilmiyorum:)
kesinlikle yılmaz olacak ama dediğin gibi belki bu kadar horlanmaya kızarak kötü arkadaşını da bulabilir ama babası farkedince yılmaza bahsedebilir yılmaz bu şekilde yardımcı olabilir bence kerem yanlış yaptı bunu kabul etmekle sizce?
Bence yanlış yaptı.. Çünkü genelde çiftler arasındaki sorunlar aynı işyerinde belirli davranışlardan soun çıkabiliyor.. Ama Kerem deneyimsiz olduğu için.. Sadece duyguları ile hareket ettiği için bunu önemsemedi.. Ben en fazla 2 bölüm veriyorum Kereme.. :) Çok dayanacak bir değil Kerem. İş yerlerinde bu gibi durumlarla karşılaştığım için gerçekten zor oluyor.. İki sevgili kanlı bıçaklı oluyor.. Sonra artık her karşılaşmalarında şirket içinde onların bulundukları ortamda kutup esintisi oluyor.. Zor bir durum buda..
ama geçen bölüm sanırım memurlık gibi bişey demişlerdi.buda kayır ve müracat seçeneklerini gündeme getiriyor bende artılı filizim e katılıyorum sorunlar çıkıcak alp ten inciler izleyeceğiz gibime geliyor.yani kerem kendini ezilmiş hissedecek koç gibi yılmaz abisi var ona gitsin dicem ama yatılı türbeye döndü adam fazla mı bişeyler istiyoruz biz yılmazdan
katıl katıl pişman olmazsın:) eee güzide çiftimizle çok uğraştılar yan rollere de bakmaları gerektiğini anladılar artık evet keremin sahneleri çok kötü olacak alpi alt edemeyecek bence ve ezilmişlikten öte hissedecek yılmazdan şu an tek istediğim filizle ilgili düşünmesi doğru karar vermesi ve aslıdan olabildiğince uzak olması tek dedim ama varmış bayağı isteğim yılmaz agadan ama kendim için değil kendisi için istiyorum bunları anlasa başka ne isterim:) istediğimizde fazla değil ki kahraman olmayı o seçti herkesin derdine derman kendisine geldi mi dermanın de sini bile uygulayamıyor
ya arkadaşlar bunu doğru başlığa mı yazıyorum bilmiyorum. diziyi 1 aydır izleyemiyorum formlarda da bu konuyla ilgili bişey göremedim kafama bi soru takıldı bu feride hafızasını yitirmemişmiydi yani kim olduğunu hatırlamıyo üzerinden kimlik falan çıkmadı peki ömerle nasıl evlencekler yani kimliği olmadan bu mümkün diil :S
gerek kalmadı bu bölüm geçmişi karşısına çıkıyor bakalım gizemli kişi kim bizde senin kadar merak ediyoruz yani umarım merakını giderebilmişizdir.ayrıca forumda daha önce bu konuyu konuştuk ama geçmiş sayfalarda kaldı tabi
Tabi bir taraf kaçtıysa ya da evi terk ettiyse,diğeri üç yıl sonra tek taraflı olarak dava açıp,bu ayrılığı ispat edip,boşayabiliyor.Ben de yaşanmışlıktan dolayı bilmiyorum:)
Feride hatırlamadığı içinde bu bir sorun.. Adam da 3 yıl ayrı kalsada boşanacak tipi yok.. Al sana açmaz daha .. Umarım Feride evli olmaz.. Yoksa hiç çekemeyeceğim.. Sevgilisi yada nişanlsıı olsun.. Yada baskıcı abisi.. :good:
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 13:25
sevgili ağustos böcüğü türkiyedeki tüm insanlar mutlumu dünyadaki tüm insanlar mutlumu evliliğe olursa eğer kim zehir olsun diye başlar kim hayatını bir başkası ile birleştirirken düşüncesinde hayatı kendisine zehir etmek olur ama bu ülkemizde maalisef oluyor bunun adınada gerçekler diyoruz 100 kişiden 10 belki hayatından memnun değil boşanmak istiyordur şu veya bu sebebten vazgeçiyorlar kendilerini onlar mutluluktan mı alıkoyuyorlar yoksa onlar işkence içinde yaşamaya mahkumlarmı evet mahkumlar maalisef mahkum olanlar var ve bunlar gerçek sen bunu kabul etmekte zorlansanda bu senin için geçerli kabul edenler çok...
Belki tamda bu sebepten memleketim insanları mutsuz değilmi..Dayatılana karşı koyamayıp, kara bahta kör talihe isyan etmekten öte davranış sergilemekte nöte geçemeyen insanların mutlu olması söz konusu dahi olamaz.
Bence yanlış yaptı.. Çünkü genelde çiftler arasındaki sorunlar aynı işyerinde belirli davranışlardan soun çıkabiliyor.. Ama Kerem deneyimsiz olduğu için.. Sadece duyguları ile hareket ettiği için bunu önemsemedi.. Ben en fazla 2 bölüm veriyorum Kereme.. :) Çok dayanacak bir değil Kerem. İş yerlerinde bu gibi durumlarla karşılaştığım için gerçekten zor oluyor.. İki sevgili kanlı bıçaklı oluyor.. Sonra artık her karşılaşmalarında şirket içinde onların bulundukları ortamda kutup esintisi oluyor.. Zor bir durum buda..
bence de, bende 2 bölüm hadi nalanın zorlamasıyla 3 bölüm diyorum, aynı yere dönüp dolaşıp geliyoruz hiçbir çift 4x4 lük mutluluğu yaşamıyor bizim dizimizde nlan-kerem ilişkisi de müjgan ve alp engeline takılacak onlar da abi ve ablalarını örnek alıyorlar demek ki filiz yılmaz gibi acıyı yaşayıp öyle mutlu olcakalar kaçışları yok sınanmayan bir ilişki olmadıki bizim dizimizde,
kerem nalanı her an görmenin sevinciyle kabul etti bunu ama kabusu görmesi yakındır bence:img-yes:
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 13:28
Bence Kerem'e bulunan iş ya hastabakıcılık yada temizlik işi olacak..Birileri tarafından aşağılanacak ve çıkacak işten. Sonrasında kirli işler çeviren arkadaşının yanında alabilir soluğu diye düşünüyorum.
Belki tamda bu sebepten memleketim insanları mutsuz değilmi..Dayatılana karşı koyamayıp, kara bahta kör talihe isyan etmekten öte davranış sergilemekte nöte geçemeyen insanların mutlu olması söz konusu dahi olamaz.
iyide bunun yolları o cesareti göstermekten geçmiyor sadece ekonomik özgürlik var toplum baskısı dul bir kadına önyargıyla bir yaklaşım var her yer istanbul değil insanlar burda kaynaşmışlar veya çalışıyorlar ilk etkilenme hızlı bir şekilde burda oluyor ama anadolu o kadar kolay değişmiyor maalisef dediğin kısaca mümkün gözükmüyor başına gelmeyen bilmez başına gelenlere bir sor bin ahh işit kısaca herşey istemek değil
o yüzden de memleketim kadınları daha çok kaderci
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 13:48
iyide bunun yolları o cesareti göstermekten geçmiyor sadece ekonomik özgürlik var toplum baskısı dul bir kadına önyargıyla bir yaklaşım var her yer istanbul değil insanlar burda kaynaşmışlar veya çalışıyorlar ilk etkilenme hızlı bir şekilde burda oluyor ama anadolu o kadar kolay değişmiyor maalisef dediğin kısaca mümkün gözükmüyor başına gelmeyen bilmez başına gelenlere bir sor bin ahh işit kısaca herşey istemek değil
o yüzden de memleketim kadınları daha çok kaderci
Kadercilik sadece kadınların değil erkeklerinde iliklerine işlemiş. Fakat haklı olduğun bir nokta var..Ekonomik özgürlük..O yüzden eğitim şart.. :)
Yaw burası bir dizi platformu sosyal meselelerin tartışıldığı bir platform değil.Yine daldık gitti bu meselelere
E bu da hadi dizimizin güzelliği olsun bakınız ne güzel beyin jimnastiği yapıyoruz.
Gelelim yine Kerem'e :) Bence o da feci dağılacak. Ama toparlanması ancak ve ancak Nalan için değil kendisi için birşeyler yapmayı düşünmesiyle başlayabilir.
Aradaki eğitim uçurumunu bir şekilde kapaması gerekecek. Biz görmeyeyiz ama en azından ı sinyalleri almamız lazım.
Sen seni sevmedigime dair cümleler kurarken icinde
haliyle yılmazım yiğidim kız öyle düşünüyor haklıda başka türlü o çocuğun kendinden olmadığını nasıl idda eder diye soruyor kendi kendine haklı ama kız
Ben tüm isiklarimi söndürdüm
burada filizle ilgili herşeyi geride bıraktım anıları yaşanmışlıkları diyor o yüzden aslının ağına düştü isteyerek
Yanlizligimi görmemek icin gittigin aksamdan bugüne
ayrıldığımzdan bu yana kendimi meşgul etmeye çalıştım birşeyleri içimde bitirmeye uğraştım.yok varsaydım.kaçtım gerçeklerdenaslı bile yanında olsa aslında yanlızlığına çare olmadığını anlatıyor
Bilmessin, her gidisin kursunlayip yüregimi
bunu söylemekte haklısın bak o kadar çok tercih edildinki o kadar çok seni bıraktıki her gidişte bir yara aldın her gidişte bir şeylerden uzaklaştın
Sattirir hayallerimi bin öfkeyle
gördüğüm gerçeklerle hayal ettiklerim çok farklı çıktı her hayalimin yok oluşunda biraz daha öfkeme yenik düştüm o kadar kırılgan oldum ki inanmam gereken şeylere inandım çünkü her tercih ediliş terkediliş benden bişeyler kopardı ve sana karşı güvenimi yok etti
Gidisin izin vermez gece olunca gözlerime
belki sanah mutluydum öğlen mutlu her gün mutlu acımı gizleyebiliyor bastırabiliyordum ama gece ve yanlızlık ve senin yokluğun o kadar belirgin ki senle başbaşa kalmaktan başka bişey gelmiyor elimden
içinde sen olan yeni rüyalar alirim diye
burda korktuğunuda söylüyor uyumak istemediğini uyuduğunda gene seni göreceğini yani bu adama forumda yılmazın sevgisinden emin değilim diyenler olabilir adam rüyasında bile filizi görüyor
Kader daha kac vakit ayrilik ezberinde bilinmez
burda biz vurgusu yapıyor hala biz görüyor kaç defa ayrıldık ama kavuştuk gene kavuşuruz diye ümitlenme var
Sen yüklü acilarimdan azad olurum diye
nereye baksam seni görür oldum senle karşılassam acı çeker oldum hayalin bile bana acı veriyor daha ileri gidim çok aşığın var diyorlar parçasından bir mısra iyi gider buraya 'düşlerimde bile günahkarsın'bu acılardan kurtulmak istedim
Yükledim tum umutlarimi günahsizin birine
bu acılarlardan kurtulmak için aslıya sığındığını yaptığının ne olduğunu bildiğini bile bile unutmak adına böyle davrandığını
Gercek vurmadikca yüzüne
gerçekleri öğrenmedende bunun artarak devam edeceğini ne yaptığını bilmeyeceğini mazeretininde onunla ilgili bir gelecek ümidinin kalmadığına bağlaması
Umutlarim ve ben vazgecilmez intahar eylemlerinde
ne hayal ettim neleri yaşıyorum neler umdum ne buldum travmasında ımutlarını unutmak adına aslıya bağladığını resmen bu yaptığının intihar etmekten farksız olduğunu unutmak adına daha bir çok şeyleri yapabileceğini
bitti be şiire bak
Kadercilik sadece kadınların değil erkeklerinde iliklerine işlemiş. Fakat haklı olduğun bir nokta var..Ekonomik özgürlük..O yüzden eğitim şart.. :)
Yaw burası bir dizi platformu sosyal meselelerin tartışıldığı bir platform değil.Yine daldık gitti bu meselelere
E bu da hadi dizimizin güzelliği olsun bakınız ne güzel beyin jimnastiği yapıyoruz.
Gelelim yine Kerem'e :) Bence o da feci dağılacak. Ama toparlanması ancak ve ancak Nalan için değil kendisi için birşeyler yapmayı düşünmesiyle başlayabilir.
Aradaki eğitim uçurumunu bir şekilde kapaması gerekecek. Biz görmeyeyiz ama en azından ı sinyalleri almamız lazım.
bende aynen öyle diyecektim meselelerin halledilebilmesi için sosyoloji görmüşsen bilmen lazım toplumun değişmesi lazım toplum o kadar kolay değişmiyor bu birinci sebeb kadınların okuması hiçbirşeyi değiştirmiyor bu ikinci sebeb yani senin istediğim bu güzel ülkemde hayal ama hayal etmesi bile güzel
bak dizi nelere getirebiliyor bizde bunları yazıyoruz bir tek şeyden eminim kerem yiğim yılmazı dinleyecek yaparsa herşeyi kendi için yapacak vazgeçmeyecek
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 14:03
Bu bölümün şiiri gerçektende hedefi 12 den vurdu..Serdar Oğuz'a alkış :good:
Sende iyi tahlil ettin matraka. Hakkını teslim etmek lazım..
tüm fragman şiirlerimiz süper oluyor ama özellikle filizin bebeği ile ilgili ve yılmazın pişmanlığı ile ilgili olan ayrı güzeldi, ama son fragman şiir tüm satırlarda herşeyi anlatıyor özellikle yılmazın tahlili iyi yapılmış bu şiirde
NOT: ilk olarak şiir yorumu yapan archshecim çok güzel olmuş ve matraka seninki de elinize, yüreğinize sağlık:)
Matraka fragman şiiri yorumun için teşekkürler.. Aman zaten Yılmazın pişmanlığını daha çok görücez.. Bu bölümden ön hazırlık yapılmış.
Matraka siir yorumunu cok begendim, cok dogru tespitlerde bulunmussun.
Bir kac soru gelsin benden.
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
3- Gurur, hangi sartlarda ayaklarin altinda alinir
4- Parcalanmis bir kalb onarilirmi
Bence Kerem'e bulunan iş ya hastabakıcılık yada temizlik işi olacak..Birileri tarafından aşağılanacak ve çıkacak işten. Sonrasında kirli işler çeviren arkadaşının yanında alabilir soluğu diye düşünüyorum.
Nalan'ın bayan arkadaşlarından patavatsız olanlar kesin gene ağızlarından bir şeyler kaçırırlar.Nasıl olur falan derler ya da doktorlardan biri yakalar bunşarı elele oldukları bir sırada sonra nalan'ı kenara çekip konuşurlar :) tabi bu son kısmı biraz abartıydı ama olur mu olur..
sevgili forever_bim rüyan çok güzelmiş:) yılmazla ömerinde cemden aşağı kalır yanı yokmuş adamı gömüyorlar bir de üstüne beton döküyorlar :) ömer kurtlar vadisi izliyor sanırım bir de üstüne aramızda sır olsun diyor; ama ömer şunu atlamış iki kişinin bildiği sır sır değildir :img-hyste :img-hyste
Ben feridenin evli çıkmasını hiç istemiyorum ...bu işi iyice zora sokar,senaristler de zoru çok seviyorlar .:icon_whis
arkadaşlar birde süpriz yapıp aslı ile yılmaz vedalaşıyor olmasın o sahnede aslı yılmazın söylediğini kabul etmemiş olmasın benimde hayal kurasım geldi aslıdan böyle bir şey beklemek belkinin ümidini almışken kalır herhalde ama buda bir seçenek başka aslı yılmaz sahneside göstermedi olabilirmi bir kere yanılsınlarda çıkmasın tiyolar diyeceğim çokmu şey istiyorum yoksa bu ilşki ileriye doğrumu gidiyor bu ilşkiyi filiz atölyede öğrenirse yılmaz belki o yüzden mahçup bakıyordur.yok yok fazla analiz etmek iyi değil
iyimser olmaya başladım
Fragmanda okunan şiir çok güzel,şu an gelinen Filiz Yılmaz aşkını çok güzel ifade etmiş.
Eğer yanlış algılamadıysam Ömer Cem'e "sen nasıl böyle bir şey teklif edebilirsin" diye çıkışıyor,Filiz aralarında geçen konuşmaları Ömer'e aktarmış olmalı,Ömer'in de bu çıkışı yerinde olmuş ama izleyip görmek gerekiyor Cem laf oyunlarıyla Ömer'i ikna ederse o zaman bu çıkışın hiçbir güzelliği kalmaz.
Filiz evlenme teklifini kabul etmeyecektir,fragmandan da o izlenimi edindim
Yılmaz'ın Filiz'i unutma adına Aslı'ya yaklaşmasını doğru bulmuyorum,hata yapıyor,Filiz'e inanmamaklada hata yaptı.Kendi doğruları doğrultusunda hareket eden Yılmaz'ın Ayna'lının sözü üzerine bildiğinden vazgeçip Aslı'ya yaklaşması da hata.Aslı'ya değer verdiğini söylüyor ama bu şekilde ona en büyük haksızlığı yapacak.
Kerem hakkında söylediklerinize katılıyorum.Nalan ile aynı yerde çalışacak olması yanlış,bu ikisinin ilişkisini olumsuz etkileyecek
Cem'in dizideki konumu gereğinden fazla uzadı,çoktan çevirdiği işler ortaya dökülmeliydi,senaristler bu işi hızlandırsalar çok iyi olacak,yeterince can sıkmaya başladı
arkadaşlar birde süpriz yapıp aslı ile yılmaz vedalaşıyor olmasın o sahnede aslı yılmazın söylediğini kabul etmemiş olmasın benimde hayal kurasım geldi aslıdan böyle bir şey beklemek belkinin ümidini almışken kalır herhalde ama buda bir seçenek başka aslı yılmaz sahneside göstermedi olabilirmi bir kere yanılsınlarda çıkmasın tiyolar diyeceğim çokmu şey istiyorum yoksa bu ilşki ileriye doğrumu gidiyor bu ilşkiyi filiz atölyede öğrenirse yılmaz belki o yüzden mahçup bakıyordur.yok yok fazla analiz etmek iyi değil
iyimser olmaya başladım
sen söylediğine göre bir şey vardır :) o zaman aslıya gidici gözüyle bakalım :) nasıl olsa bir gün gidecekti kendi iyiliği için en iyisi hemen gitmesi ...
iyimser olmaya başladım
Matraka eminimki böyle bir sey olmus olsaydi ilk önce senin haberin olurdu, yoksa sen bizim bilmediyimiz bir seymi biliyorusun:img-wink: ,
Keske senin dedigin gibi olmus olsaydi, ama Aslinin böyle bir yapacagini zanetmiyorum
Matraka fragman şiiri yorumun için teşekkürler.. Aman zaten Yılmazın pişmanlığını daha çok görücez.. Bu bölümden ön hazırlık yapılmış.
evet bunu görücezde ben filize yalvar yakar olmasından çok kendi pişmanlığını yaşamasını bekliyorum kendini affetmesi önemli olan filizden özür dilemesi değil bişeyi değiştirmiyor filiz içinde aynı şey geçerli yani yılmaz filizin peşinde forumdaki filiz severler bunu istiyor olabilir ama ben tam tersini istiyorum
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
güzide çiftim ışığında cvp vereyim
1- kesinlikle sevgi (biizmkilerin ki aşktan geçti sevgileri hala ayakta)
2- affeder ( zamanında filizin yaptığı gibi, şimdi bunu yılmazdan bekliyorum)
3- gurur gerçekten iyi şeylere neden olacaksa her durumda alınır (filiz gururunu en çok ayaklar altına alandır, yılmazda gururu en fazla gösteren)
4- onarılır şöyle açıklıyım eğer geçmişe dönülmeyecekse herşeyin ütüne bir set çekilmişse ve sürekli dile getirilmizse ve bunu yapan kişi de elinden gelenin fazlasını yaparak bu kalbi onarabilir ama karşılıklı olarak kalbi kırılan unutacak kıran bir daha tekrarlamayacak (yılmaz filizin kalbini onarmak için ilk sezon yapmıştı yapacağını şimdi de yapacak, filizde aynı şekilde onarmaya çalıştı)
sorular için teşekkür sevgili kurşuni, umarım cvplar yeterli gelmiştir sana:)
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
sevgili kursini19
1-aşkmı sevgimi aşk bir ömür boyu sürermi bence sürmez zamanla başka duygulara bırakır kendini sevgi ve saygı gibi ikisi arasından o yüzden seçim yapılmaz aşk olmadan sevgi olmaz ama illede tercih diye tutturursan kısa da olsa aşk derim ama dediğim gibi aşıksan bir gün yerini alacak duygu sevdi olucak ayrım yanlış
2-bence affetmez sevgi affeder aşk affetmez
3-hiçbir şartta gurursuz yaşamaktansa hiç yaşamim diyenlerdenim aşkta gurur olmaz geyiklerinede inanmayanlar sınıfındanım
4-aşk böyle bir şey bence kalbinde parçalanır kalbin yorgun düşer aşık insan birbirini kırmassa şüphe ederim o aşktan çünkü aşkın kendisi yıkıcı bir duygudur.normal insanlar iletişimle aralarındaki sorunları çözebilmelerine karşın aynı insanlar aşık olduklarında önündeki sorunları aşılmaz birer engel olarak görürlermiş aşkın psikolojisi o yüzden farklı bence
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 14:41
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
Soruyu matrakaya sormuşun ama bende naçizane kendi fikrimi söylemek isterim izninle..
1. Aşkmı yoksa sevgi mi?
Aşk adamın kimyasını bir anda bozan kişiyi söylemeyeceğişeyleri söyletip, hayal dahi etmeyi şeyleri yapmaya iten mantığın devredışı bırakıp kalbi oldukça yoran bir haleti ruhiyedir. Sevgi ise zamana yayılmış , karşılık beklemeksizin, ortak paylaşımlar sonucu oluşan , kişiyi bağımlı kılan, çeşitli türleri olan (anne-baba, kardeş,evlat,arkadaş sevgisi vs) bir duygudur.
Bazı kişiler aşkın zamanla yerini sevgiye bıraktığını savunur.
Ben bir tercih yapmayayım her ikisinide alayım mümkünse.
2-Aşk herşeyi affeder mi?
Herşeyden kastın ne olduğu önemlidir.Bence herşeyi affetmez.Misal ihaneti affetmez (affetmemeli diyeyim affedenler olabilir)
3-Gurur hangi şartlarda ayaklar altına alınır?
Gurur onuru zedelemediği durumlarda ayaklar altına alınabilir.
4-Parçalanmış bir kalp onarılabilirmi?
Onarılabilir...Ama hangi hünerli elden çıkmış olursa olsun iz bırakır.
Ve bu iz gelecekte mutlaka özellikle kadınlar tarafından temcit pilavı gibi masaya konup sürekli gözünüze sokulabilir. :)
sen söylediğine göre bir şey vardır :) o zaman aslıya gidici gözüyle bakalım :) nasıl olsa bir gün gidecekti kendi iyiliği için en iyisi hemen gitmesi ...
ahhh sinem ahh bende isterim ama aslı belkinin ümidini almış çoktan kolları sıvamış başlamış yılmazın içine girmeye artık izin aldığına göre izinli izinsiz bişeyler yapmaya başlar gibime geliyor.içimdeki 6.his:)sanki bu aslı yılmaza iyice sulanacak diyor (zorla yani):)
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 14:43
iyimser olmaya başladım
Ağzından bal damlıyor diyecem ama ııhh sanmıyom aslı karakteri konuk oyuncu diil ki..Dizi sonuna kadar bizi sıkmaya devam edeck.
güzide çiftim ışığında cvp vereyim
1- kesinlikle sevgi (biizmkilerin ki aşktan geçti sevgileri hala ayakta)
2- affeder ( zamanında filizin yaptığı gibi, şimdi bunu yılmazdan bekliyorum)
3- gurur gerçekten iyi şeylere neden olacaksa her durumda alınır (filiz gururunu en çok ayaklar altına alandır, yılmazda gururu en fazla gösteren)
4- onarılır şöyle açıklıyım eğer geçmişe dönülmeyecekse herşeyin ütüne bir set çekilmişse ve sürekli dile getirilmizse ve bunu yapan kişi de elinden gelenin fazlasını yaparak bu kalbi onarabilir ama karşılıklı olarak kalbi kırılan unutacak kıran bir daha tekrarlamayacak (yılmaz filizin kalbini onarmak için ilk sezon yapmıştı yapacağını şimdi de yapacak, filizde aynı şekilde onarmaya çalıştı)
sorular için teşekkür sevgili kurşuni, umarım cvplar yeterli gelmiştir sana:)
Cevapladigin icin ben tesekkür ederim.
Yanliz dörde sunu söylemek istiyorum, parcalanmis bir kalb belki zamanla onarilir, ama öncesinden seninde dedigin gibi gecmise sünger cekmek gerekiyor, ama bunu yapabilmek icin önce bazi sorunlari oturup konusmak gerekiyor, eger sorunlar konusulmassa, ilerki zamanda yine ayni problemler gündeme gelir.
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
1-asık olmalısın ve sonra sevgiye dönüşmeli ki ilişki devam edebilsin askın bittiğine inananlardanım ama ikisinden birini tercih et dersen sevgi derim sevgi cok daha degerli benim gözümde ask kişiliklerden cok dıs görünüsle tavırlarla bakıslarla ilgili ve böyle oldugu içinde bitmesi cok daha mümkün sevgiyse tanıdıkca büyüyen kişiliklerin de uyumuna dayanan ve hiç bitmeyecek bi duygu taraflar istedikçe...
2-her seyi affedemez elbetteki ama ben yılmaz filiz askına baktıgımda ikisinin de hatalarının affedilebilir oldugunu düsünüyorum cünkü ikisinin de içinde bulundukları durum ve dıs etkenler onları bu duruma bu hataları yapmaya itti...
3-hatalıysanız sonuna kadar ayaklar altına almalısınız gururu gerekirse sürünmelisiniz. ben iki kere özür diledim yeter bu kadar benim de bi gururum var denmemeli asla ya da karsındakinin gercekten pişman olduguna inanıyosan gururunu ayaklar altına alıp affedebilirsin kanısındayım.
4- nasıl parcalandıgına neden böyle bi şey yapıldıgına baglı bence filizin kalbi paramparca mesela ama yılmaz emek verirse onarır yeterki elinden geleni yapsın pişmanlıgını askını filize göstersin...
ahhh sinem ahh bende isterim ama aslı belkinin ümidini almış çoktan kolları sıvamış başlamış yılmazın içine girmeye artık izin aldığına göre izinli izinsiz bişeyler yapmaya başlar gibime geliyor.içimdeki 6.his:)sanki bu aslı yılmaza iyice sulanacak diyor (zorla yani):)
aslı yılmaza sulanacak mı :img-hyste bu kız cemden daha yapışık çıktı...cem bile bizim kıza yalvarıyor lütfen filiz evet de lütfen :) aslıda açıldıkça açılır hatta atölyedeki sahne de filizle yılmaz bakışırken birden pür neşe aslı gelir yılmazcım diye filizde ikisine bir bakış atar ve gider...:img-hyste
içindeki 6.hisse bir dur de matraka olmasın öyle bir şey...bu kız utangaç gibi ...ama gene de belli olmaz yere bakan yürek yakan hesabı :)
1- Askmi yoksa Sevgimi
2- Ask herseyi affedermi
4- Parcalanmis bir kalb onarilirmi bizim dizi için cevaplayayım...
1.aşk
2.hayır ama zamanla evet :)
3.gururu yapan filizse :)
4.onarılabilir ,bu sorunun cevabı onarana göre değişir aslında :)
Cevablayan herkese tesekkür ederim.
Asli meselesine gelince. Asli zaten umutlanacagi kadar umutlandi, bundan sonrada kendini cekicegini zanetmiyorum. O herseyi göze almis oldu, insan sevilmedigini, sevdiginin kalbinin baskasina ait oldugunu bile bile, bir iliskiye basliyorsa eger sonucunada katlanmasi lazimdir bence. Aslinin sonunda kalbi kirilacak, ama bunun sorumlusu Yilmaz degildir bence.
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 14:54
Ah sinemcim keşke öyle olsa..Ama olmayacak..Şimdi düşün Cem'in foyası çıkmış ortaya, Yılmaz pişmalığını had safhada yaşıyo, filiz desen acılara gark olmuş, feride&Ömerin işi başından aşkın biz kime sinir olacaz.. Tabi ki Aslıya ..
Zannımca Aslımız kendine özgü saflık ve sazanlığıyla yılmazın teklifini evlilik teklifi gibi algılamış, beyaz badanalı pembe panjurlu evinin mabilyalarını hayal etmeye başlamıştır bile.. :) Öylesine bir hayal dünyasına dalacak ki oldukça uzun bir süre etrafında ne oluyor ne bitiyor algılayamayacaktır bu pek sevgili akıllı karakter.
Asli meselesine gelince. Asli zaten umutlanacagi kadar umutlandi, bundan sonrada kendini cekicegini zanetmiyorum. O herseyi göze almis oldu, insan sevilmedigini, sevdiginin kalbinin baskasina ait oldugunu bile bile, bir iliskiye basliyorsa eger sonucunada katlanmasi lazimdir bence. Aslinin sonunda kalbi kirilacak, ama bunun sorumlusu Yilmaz degildir bence.
bence kırık bir kalp bırakmak için senaristler bunu özellikle yaptılar gibi mesela yılmaz feride sahnesini boşuna çekilmedi aslının yılmazın duygularından haberdar olunması sağlandı ki yiğidim yılmazın karizması çizilmesin aslı o konuşmayı duyduğu halde evet derse bunun adına bile bile lades oldu derler yılmaz bu kararı alırken aslıyı sevdiğini ve hoşlandığını düşünmedi kendisi yüzünden tekrar memleke dönmesi istediği oldu yani yılmaz aslıya karşı kendini mahçup hissediyor o yüzdende hani diyor gerçekten yaparsan filizle ilşkim olmassa beni seven biriyle evlenirim diyor ben onu severim denmiyor bak beni seven biriyle evleneyim diyor
kesinlikle aynı fikirdeyim hele de yılmaz bekle demesine ragmen hemen sanki yılmaz da onu cok seviyomus gibi sevgili havalarına girerse ciddi ciddi hayaller kurmaya baslarsa sonundaki hayal kırıklıgına da katlanmak zorunda. yılmaz da sorumlu denebilir onun da sucu yok değil ama asıl sorumlu tabi ki aslı...
tüm fragman şiirlerimiz süper oluyor ama özellikle filizin bebeği ile ilgili ve yılmazın pişmanlığı ile ilgili olan ayrı güzeldi, ama son fragman şiir tüm satırlarda herşeyi anlatıyor özellikle yılmazın tahlili iyi yapılmış bu şiirde
NOT: ilk olarak şiir yorumu yapan archshecim çok güzel olmuş ve matraka seninki de elinize, yüreğinize sağlık:)
çok teşekkür ederim filizim..şiiri okurken aklıma gelenlerdi bunlar...beğenmene sevindim...
bence kırık bir kalp bırakmak için senaristler bunu özellikle yaptılar gibi mesela yılmaz feride sahnesini boşuna çekilmedi aslının yılmazın duygularından haberdar olunması sağlandı ki yiğidim yılmazın karizması çizilmesin aslı o konuşmayı duyduğu halde evet derse bunun adına bile bile lades oldu derler yılmaz bu kararı alırken aslıyı sevdiğini ve hoşlandığını düşünmedi kendisi yüzünden tekrar memleke dönmesi istediği oldu yani yılmaz aslıya karşı kendini mahçup hissediyor o yüzdende hani diyor gerçekten yaparsan filizle ilşkim olmassa beni seven biriyle evlenirim diyor ben onu severim denmiyor bak beni seven biriyle evleneyim diyor
Haklisin, ama ben bunu sunun icin yazdim, bazi forumdaslarimiz, Yilmazin ilk sezon Filize yaptiginin aynisini Asliya yaptigini söylemisler, bende bu iki olayin kiyaslanmiyacagini söylemek istedim sadece, Yilmazin Filize yakisnlasmasinda elbette hataliydi, ama Yilmaz eger Asliyla bir iliskiye basliyacak olursa Yilmazin hatasi yoktur
kesinlikle aynı fikirdeyim hele de yılmaz bekle demesine ragmen hemen sanki yılmaz da onu cok seviyomus gibi sevgili havalarına girerse ciddi ciddi hayaller kurmaya baslarsa sonundaki hayal kırıklıgına da katlanmak zorunda. yılmaz da sorumlu denebilir onun da sucu yok değil ama asıl sorumlu tabi ki aslı...
evet katılıyorum yılmazda suçlu kız tüm ümidini kesmişken dur bekle diyerek kızı tekrar umutlandırdı şimdi deftere kimbilir neler yazar...sonra filizle yılmazın ufak bir barışma ışığında filiz defteri bulur ve o ışık tamamen kapatılır...
Bu bölüm güzel olacak gibi,çok umutlandım bu bölümden umarım gene ters köşe olmayız ...cem ömeri ikna etmez,handan hanım tam söyleyecekken kapı çalmaz lafı bölünmez ya da ne bileyim filizle yılmaz tam kavgaya girişmişken biri gelip bölmez onları...Bir de aynalı bu bölüm hiç olmasa çok güzel olacak çekirge bir sıçradı iki sıçradı üçüncüde aynalıdan tamamen soğumuş olucam zaten yeteri kadar gıcık oldum...
Haklisin, ama ben bunu sunun icin yazdim, bazi forumdaslarimiz, Yilmazin ilk sezon Filize yaptiginin aynisini Asliya yaptigini söylemisler, bende bu iki olayin kiyaslanmiyacagini söylemek istedim sadece, Yilmazin Filize yakisnlasmasinda elbette hataliydi, ama Yilmaz eger Asliyla bir iliskiye basliyacak olursa Yilmazin hatasi yoktur
ilk sezon filiz durumu ile aslı karşılaştırması çok yanlış yani aslı ile filiz karşılaştıramassın yılmaz duygularının farkına çok geç vardı filizi intikam için kullandı tamam ama filize önyargı ile yaklaştı ve tahminlerinde yanıldı aslıya yaklaşımı önyargılı değil bence yılmaz 14-15 bölümlerde yani filizle bişeyler yaşadıktan sonra ondan etkilenmeye ve aşık olmaya başladı ama kendine bunu itiraf etmesi çok uzun sürdü o andan itibaren elife yaptıkları saplantı olmaktan başka bişey değildi.filiz aslı aynı kişiler değil yılmaz aslıya hayran ama beklentisi olmadan sevebildiği için felan bu tür şeylerden durumun uzaktan yakından filizle alakası alakası yok
aslı için hiç üzülmeyeceğim istediği kadar kırılsın kalbi, bu nasıl iş başkasını sevdiğini bile bile ondan başka bir aşka yer yok dediği halde kalıyorsa kalsın kendi düşen ağlamaz kendi ipini kendisi çekiyor, gerçi yılmazın "beni bekleyebilirmisin, kendimi toparlayabilirim" gibi laflara nasıl inanır filiz sürekli hayatlarının içinde her an karşılarında sürekli üzlmesini mi izleyeceğiz aslının onların her karşılaşmasında hem mahçup olmayacak mi filize bakarken yılmazdan beklenti içinde olurken bu ne ya aslı kendi etti kendi bulsun bir zahmet
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 15:12
Ahanda Aslı için düşündüğüm şarkı;
Gerçi Yılmaz'a da uymuyor değil.. :)
Karadır bu bahtım kara
Sözüm kar etmiyor yara
Yaktın yüreğimi nara
Eyvah eyvah eyvahhhhh
Kendim ettim kendim buldum
Gül gibi sararıp soldum
devamı malumunuz... Aslı için, öncedende söyledim şimdide söylüyorum sonrada söylüyor olacağım, hiç sempatim yok..
ilk sezon filiz durumu ile aslı karşılaştırması çok yanlış yani aslı ile filiz karşılaştıramassın yılmaz duygularının farkına çok geç vardı filizi intikam için kullandı tamam ama filize önyargı ile yaklaştı ve tahminlerinde yanıldı aslıya yaklaşımı önyargılı değil bence yılmaz 14-15 bölümlerde yani filizle bişeyler yaşadıktan sonra ondan etkilenmeye ve aşık olmaya başladı ama kendine bunu itiraf etmesi çok uzun sürdü o andan itibaren elife yaptıkları saplantı olmaktan başka bişey değildi.filiz aslı aynı kişiler değil yılmaz aslıya hayran ama beklentisi olmadan sevebildiği için felan bu tür şeylerden durumun uzaktan yakından filizle alakası alakası yok
kesinlikle karşılaştırılamaz, ama yılmaz filize karşı birşeyle hissetmeye başladı çok geç farkına vardı ve kendine kabul ettirmesi çok zor oldu bu kadar zor olduğunu bile bile aslıya neden beni bekleyebilrmisin, toparlanmama izin ver diyor yani o kadar kolay atlatamadığınıkendisi de çok iyi biliyor ve hala filizi düşünürken aklında kalbinde heryerde o varken nasıl yapacak bunu, şu an aklı karışık anladık ama filizle her karşılaşmasında aslıya verdiği ümidi hatırlamayacak mı?
çoğu kişi yılmaz bebeği öğrendiği için filize masum baktığını pişmanlık duyduğunu söylemiş.şeyde olabilir aynalıyla yılmaz fatihle konuşmaya başlamıştı bi konuşma esnasında fatih bu aralar cem sinirli diyebilir onlarda nedenini sorunca filize evlenme teklifi etmiş oda bu teklifi kabul etmediği gibi bide azarlamış bulunmakta diyebilir buda yumuşamanın bi medeni olabilir
kesinlikle karşılaştırılamaz, ama yılmaz filize karşı birşeyle hissetmeye başladı çok geç farkına vardı ve kendine kabul ettirmesi çok zor oldu bu kadar zor olduğunu bile bile aslıya neden beni bekleyebilrmisin, toparlanmama izin ver diyor yani o kadar kolay atlatamadığınıkendisi de çok iyi biliyor ve hala filizi düşünürken aklında kalbinde heryerde o varken nasıl yapacak bunu, şu an aklı karışık anladık ama filizle her karşılaşmasında aslıya verdiği ümidi hatırlamayacak mı?
Yilmazin yaptigi zaman istemek oldu, toparlanabilirim'in altinda belki bunu basarabilirim ama ayni zamanda söz vermiyorum yatmiyormu? Asli Yilmazin gercek duygularini biliyor, Yilmazin onuIspanyaya gitmemesi icin oyaladiginida bilmesi gerekmiyormu? Asli bunlari bile bile böyle bir iliskiyi istiyorsa eger, ozaman kensi sucu degilmi? Kalbi kirilirsa bunda en büyük payi kendinde degilmi? Yilmazin ona aski olmasini, yada onu sevmesini beklemesi dogrumu?
güzide çiftime kırdıkları kalpleri için birbirlerine
BİR KALP KIRILDIĞINDA (şebnem ferah)
bir oyun oynayalım mı, herkes açsın kalbini
oyun oynayalım mı
bir oyun oynayalım mı, herkes söylesin adını
oyun oynayalım mı
her kalp bir büyük dünya ve bir kalp kırıldığında
hayata dair ne varsa
üzerinde o dünyanın başlar yok olmaya
bir kalp kırıldığında, denizler kurur toprak küser
denge kalmaz o dünyada, her kalp kırıldığında
bir yerlerde yolculuk başlar, mavi renkten siyahlığa
her bir kalp kırıldığında
bir oyun oynayalım mı, çocuklar gibi beraber
oyun oynayalım mı
bir oyun oynayalım mı, kırmayalım birbirimizi
oyun oynayalım mı
her kalp ayrı bir dünya ve bir parça kristal aynı zamanda
bir de bilemyerek değil ama bilerek kırılmışsa
artık acı da duymaz başlar yok olmaya
bir kalp kırıldığında, denizler kurur toprak küser
denge kalmaz o dünyada, her kalp kırıldığında
yolculuk başlar mavi renkten siyahlığa karanlığa
her bir kalp kırıldığında...
bastan sona hepsine katılıyorum filizle aslı durumu karsılastırılamaz yılmaz filize art niyetle yaklastı ama filiz onu cok sasırttı filizi sımarık bi zengin kızı diye düsünmüstü ama filizi tanıyınca yanıldıgını anladı ve filizden cok etkilendi elifi seviyorum derken bile filizle her karsılastıgında içi gidiyordu kendine itiraf edemese de. yılmazın aslıya yaklasımındaysa hiçbi art niyet yok umut var sadece... filizin ihanet ettiğini düsünüyor ve yeni bi çıkış kapısı arıyo ama bu sefer bu asktan aslı haberdar kandırılmıs değil asla, sonra bunu nasıl yaparsın deyip yılmaza kızamaz buna hakkı yok...
Bir sarki da benden gelsin (Funda Arar - Camdan kalb)
Yar,senin hediyen
Bir gönül ağrısı
Ah, ölüm olmalı
Yok, aşk değil adı
Aşk bizi terk etti
Ah, ne gelir elden?
Dertli bağrımda camdan bir kalp var.
Artık dönsen de
Geçmez ki bu kırıklar
Sen gittin,
Yastığımda kokun misafir kaldı.
Gözlerimden haylaz yağmurlar yağdı.
Ayrılık mı, sen mi, yoksa sevda mı,
Hangisi sebebim olur?
modest2000
01-03-07, 15:22
çoğu kişi yılmaz bebeği öğrendiği için filize masum baktığını pişmanlık duyduğunu söylemiş.şeyde olabilir aynalıyla yılmaz fatihle konuşmaya başlamıştı bi konuşma esnasında fatih bu aralar cem sinirli diyebilir onlarda nedenini sorunca filize evlenme teklifi etmiş oda bu teklifi kabul etmediği gibi bide azarlamış bulunmakta diyebilir buda yumuşamanın bi medeni olabilir
Yılmaz bebeği öğrenmese de Aslı'yla durumu yüzünden içten içe suçluluk duyup Filiz'e öyle masum bakmış da olabilir.Çünkü fragmanda Aslı'ya sarılırken de yüzünde o suçluluk duygusu vardı.
Yilmazin yaptigi zaman istemek oldu, toparlanabilirim'in altinda belki bunu basarabilirim ama ayni zamanda söz vermiyorum yatmiyormu? Asli Yilmazin gercek duygularini biliyor, Yilmazin onuIspanyaya gitmemesi icin oyaladiginida bilmesi gerekmiyormu? Asli bunlari bile bile böyle bir iliskiyi istiyorsa eger, ozaman kensi sucu degilmi? Kalbi kirilirsa bunda en büyük payi kendinde degilmi? Yilmazin ona aski olmasini, yada onu sevmesini beklemesi dogrumu?
bende bunu söylüyorum ya yılmaz bunu isteyerek söylemedi ama söylememeliydide, söz vermeyebilir ama aslı bunu anlamaz anlamk istediği gibi anlıyor ki kalıyor, biliyor zaten bu yüzden gitmek istedi ama yılmazın sözleri umudu oldu, aslı suçlu diyorum zaten üzülmeyeceğim kendi etti kendi bulsun diyorum zaten ama karşıdanda destek alıyor bu da doğru, evet kendisi de, aslının bakış açısı evet ama benim için kesinlikle hayır. (sınavda hissettim kendimi bir an:))
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 15:27
Beri gelsin biri bana izah etsin yahu..Düşünüyom düşünuyom bulamıyorum. Yılmaz, Aslı ne yaptıda ona hayran oldu?
Patavatsızlık ve şımarıklık ne zamandan beri hayranlık uyandıran davranış biçimi. Dakika bir saniye iki aşk itirafından dolayı ise o zaman ceme çok daha fazla hayranlık duyulması gerekiyor.. Öyle yaa adamın aşk adına yapabileceklerinin sınırı yok.
bende bunu söylüyorum ya yılmaz bunu isteyerek söylemedi ama söylememeliydide, söz vermeyebilir ama aslı bunu anlamaz anlamk istediği gibi anlıyor ki kalıyor, biliyor zaten bu yüzden gitmek istedi ama yılmazın sözleri umudu oldu, aslı suçlu diyorum zaten üzülmeyeceğim kendi etti kendi bulsun diyorum zaten ama karşıdanda destek alıyor bu da doğru, evet kendisi de, aslının bakış açısı evet ama benim için kesinlikle hayır. (sınavda hissettim kendimi bir an:))
Ben umuyorumki Asliyla Yilmazin arasindaki iliskinin boyutlari büyümeden gercekler ortaya cikar, ve Yilmaz gecegi ögrenince Asliyla bunu paylasir ve iliski varsa eger aralarinda bunu bitirir, Asliya umut vermeye devam etmez.
Gercekleri ögrenince Yilmaz elbette pismanlik yasayacaktir, belki Filizden af dilemeye yüzü olmayacaktir, ama bu esnada, yani kafasini toparlarken umarimki Asliyla avunmaya devam etmez
filizden yılmaza güzel bir şarkı (paylaşmak istedim)
BİR İZİM KALSIN ( doğa)
Haberin geldi iyiymişsin
Başka kollara alışmışsın
Kaderine razı olanlar gibi
Yüreğinin çığlığını dindirmişsin
Ben artık kendime daha yakınım
Çocuksu hırslarım bitti
Herşeyi olduğu gibi kabullendim
Birtek sensizlikle baş edemedim
Ben bütün sevgisizligimi senden çıkarmaktan
Yaralandım, yaralandım
Seni unutmuş görünüp için için yanmaktan
Yaralandım, yaralandım
Yıkanır ahım, yeterki bir izim kalsın
Kırılır insan, gücenir insan silinip gitmekten
Ölmedigim cennet, cehennem beni yok saysın
Ecelim olsanda inadına yine sana yangınım
Beri gelsin biri bana izah etsin yahu..Düşünüyom düşünuyom bulamıyorum. Yılmaz, Aslı ne yaptıda ona hayran oldu?
Patavatsızlık ve şımarıklık ne zamandan beri hayranlık uyandıran davranış biçimi. Dakika bir saniye iki aşk itirafından dolayı ise o zaman ceme çok daha fazla hayranlık duyulması gerekiyor.. Öyle yaa adamın aşk adına yapabileceklerinin sınırı yok.
nedenini ben söylim yılmaz aslıda kendinden bişeyler görüyor bence çoğu kişi inkar etsede kendisine şiirin güzel olup olmaması önemli değil gururu okşandığı için hoşuna gider aslı bu durumun üzerine sevgisinide karşılık beklemeden deyince yılmazdan 10 puan aldı :)bide aşık olduğu genç varmış aşkını söyleyemeden ölmüşya duygusallıktanda 10 pu an cepte)olduğu gibi görü dobra dobra olduğu içinde 10 puan cepte valla görünüşe göre aslı puanları toplamış:)kadınlardan dost olmazmı aslıda yılmazın dişisi gibi iyi anlaşlıyorlar bir insan daha ne ister
aşk:)
valla öyle :) cemin filizin gözündeki yere bakarsak adam gerçekten hayran olunacak bir tip..sevdiği kadın için başkasından olan çocuğu kabul ediyor :img-yes:
yılmaz aslıya neden hayran olmuş olabilir? :icon_whis
sanırım kendi çevresine ait gibi hissetmiş olabilir,işçilerle falan yakınlığı,annesini babasını kaybetmesine rağmen güçlü durmaya çalışması..ya bence yılmazın aslıyla yakınlaşmasında en büyük sebep aslının son zamanlarda aciz hali,güçsüzü koruma isteği gibi bir şey bu sanırım..
modest2000
01-03-07, 15:32
Aslı'nın karşılıksız sevdiğini düşündüğü için hayran oldu ya da nedenlerden biri bu.Ama şunu düşünmedi.Kimse karşılıksız sevmek istemez ve mutlaka birgün karşılık ister.Nitekim Yılmaz'ın kalbinde kimseye yer olmadığını duyduğu an nasıl da İspanya'ya gitmek istedi.Yani Aslı'da gerçekte hep karşılık bekledi ve küçücük bir umut bile olmadığını düşündüğü an gitmek istedi.Karşılıksız sevmek söylemleri ise tamamen laf.Herkes karşılık ister ama bunu bulur ya da bulamaz.
Ben umuyorumki Asliyla Yilmazin arasindaki iliskinin boyutlari büyümeden gercekler ortaya cikar, ve Yilmaz gecegi ögrenince Asliyla bunu paylasir ve iliski varsa eger aralarinda bunu bitirir, Asliya umut vermeye devam etmez.
Gercekleri ögrenince Yilmaz elbette pismanlik yasayacaktir, belki Filizden af dilemeye yüzü olmayacaktir, ama bu esnada, yani kafasini toparlarken umarimki Asliyla avunmaya devam etmez
aslında ben yılmazın o kadar cümleler, bakışlar atmasına rağmen aslıyla bir ilişkiye başlayacağını düşünmüyorum, bu ilişki tek taraflı aslı tarafından yaşanacak yılmaz hayranlıktan ötesini yaşayamayacak ne kadar el,kol ve kucakta verse ötesi zaten olmaz yılmaza ters bu durum ama aslı kendi çalıp kendi oynacak bu aşkı.
yılmazın pişmanlığı gururu gibi ise daha çok bekleriz ama erken olacağa benziyor, filizden af dilemeye yüzü olmayacak çünkü bu olayda da haklıyken haksız duruma düşecek yılmaz, kafa toparlama olayına sinir oluyorum zaten bunu yanlızken daha iyi yapar aslı da ne işi var avunmak için
bence hayır...aslının çok suçu yok...yılmaz duygularını anlayınca filize gidince aslı demiyecekmi ozaman bana neden ümit verdin?ne güzel gidiyodum yolumdan çevirdin demez mi?bence demeli haklı da...aslının ki bir ümitti...ama yılmaz çok fazla verdi ümidi başına kalmasından korkuyorum...
Filizle Yilmaz icin bir sarki daha Teoman - Ask kirintilari
Aşk Kırıntıları
Yaklaştırsana yavaş yavaş kendini bana.
Al içine tekrar derinine sakla,kat kasırgana
Yalan söyleme bak gözlerime bitmiş olamaz.
Yokla ceplerini aşk kırıntıları kalmış olmalı.biraz.
Aşk kırıntısıyla doymaktansa
Aç kalırım tek başıma bu hayatta
Paylaşacak bir şey atık yoksa
Bir erkekle bir kadın arasında
Yürürüm ipte,ağım yokken hemde,
Kopkoyu içim
Inan çok çalıştım bu kalpsiz dünyayı sevebilmek için.
Neyim var ki sanki senden başka
Hadi son birkez ceplerini yokla
Aşk kırıntıları kalmış olmalı biraz
filizden yılmaza güzel bir şarkı (paylaşmak istedim)
BİR İZİM KALSIN ( doğa)
Haberin geldi iyiymişsin
Başka kollara alışmışsın
Kaderine razı olanlar gibi
Yüreğinin çığlığını dindirmişsin
Ben artık kendime daha yakınım
Çocuksu hırslarım bitti
Herşeyi olduğu gibi kabullendim
Birtek sensizlikle baş edemedim
Ben bütün sevgisizligimi senden çıkarmaktan
Yaralandım, yaralandım
Seni unutmuş görünüp için için yanmaktan
Yaralandım, yaralandım
Yıkanır ahım, yeterki bir izim kalsın
Kırılır insan, gücenir insan silinip gitmekten
Ölmedigim cennet, cehennem beni yok saysın
Ecelim olsanda inadına yine sana yangınım
sevgili artılı filizim şiirler şarkılar çok ellerine sağlıkta hani diyorum fazla kullanmasak memnun olmadığından değil sakın yanlış anlama moduna geçme sakın hani bişeyleri konuşmak daha iyi sıkılıyorsan soru hazırla :)ama mümkünse soruların emekli kuyruğu gibi olmasın
Aslı'nın karşılıksız sevdiğini düşündüğü için hayran oldu ya da nedenlerden biri bu.Ama şunu düşünmedi.Kimse karşılıksız sevmek istemez ve mutlaka birgün karşılık ister.Nitekim Yılmaz'ın kalbinde kimseye yer olmadığını duyduğu an nasıl da İspanya'ya gitmek istedi.Yani Aslı'da gerçekte hep karşılık bekledi ve küçücük bir umut bile olmadığını düşündüğü an gitmek istedi.Karşılıksız sevmek söylemleri ise tamamen laf.Herkes karşılık ister ama bunu bulur ya da bulamaz.
altın imzamı atarım bu yazının valla cok güzel yazmıssın. aslının karsılıksız sevdiği yalan karsılık bekledi hatta askını itiraf ederken yılmazın da ondan hoslandıgını düsünüyodu kahvaltıda bunu ima etmişti. yılmaz baskasını sevdiğini söylese de aslının hala umudu vardı karsılık bekliyodu yılmazdan, umudu kalmayınca da gitmek istedi zaten...
bence hayır...aslının çok suçu yok...yılmaz duygularını anlayınca filize gidince aslı demiyecekmi ozaman bana neden ümit verdin?ne güzel gidiyodum yolumdan çevirdin demez mi?bence demeli haklı da...aslının ki bir ümitti...ama yılmaz çok fazla verdi ümidi başına kalmasından korkuyorum...
Ben zaten Yilmazin yapmis oldugunun dogru oldugunu savunmuyorum, ama o anda hem Aynalidan aldigi ara gazla hemde Aslinin gitmesinden kendini suclu tutmasindan, Asliya böyle bir sey deme gereyi duydu. Hatalidir bunu kabul ediyorum, ama Aslida suclu degilmi, Yilmazin duygularinin baskasina oldugunu biliyor ve bunu bile bile böyle bir iliskiye razi oluyor.
aslında ben yılmazın o kadar cümleler, bakışlar atmasına rağmen aslıyla bir ilişkiye başlayacağını düşünmüyorum, bu ilişki tek taraflı aslı tarafından yaşanacak yılmaz hayranlıktan ötesini yaşayamayacak ne kadar el,kol ve kucakta verse ötesi zaten olmaz yılmaza ters bu durum ama aslı kendi çalıp kendi oynacak bu aşkı.
yılmazın pişmanlığı gururu gibi ise daha çok bekleriz ama erken olacağa benziyor, filizden af dilemeye yüzü olmayacak çünkü bu olayda da haklıyken haksız duruma düşecek yılmaz, kafa toparlama olayına sinir oluyorum zaten bunu yanlızken daha iyi yapar aslı da ne işi var avunmak için
yılmazda bu pişmanlığın nedense büyük olacağını düşünüyorum ben iş sadece çocuğu öğrenip filizden af dilemek olmaktan çıkmış durumda bir ilşki başlangıcında çıkınca ortaya iş yılmaz o zaman ben ne yaptım diyecek aynalıda destek moduna dönücek ben bile öyle anladım diyecek seni aslıya yönlendirdiğim için kendimi affetmeyeceğim replikleri bekliyorum yılmazda senin şuçun yok ben yapmamalıydım repliklerini kullanıcak bence nasıl aldım elime sazı çalıyorum
yılmaz filizle ayrılmasaydı aslı da gördüğü o kadar şeyi görmezdi yani yılmazın boş anına denk geldi aslı ve maharetlerini sergilemeye başladı yılmaz agamda zaten yanlız gururunun okşanmasını da seviyor aslı da bunu çözdüğü için hareketleriyle, şiirleriyle bir nevi yılmazın gururunu okşadı, şu an yılmaz duygusal boşlukta olduğu için aslının en ufak hareketi yılmazda hayranlık uyandırıyor yoksa inan filizle ayrı olmasalar aslıyı gözü görmezdi:img-yes:
modest2000, sinem, matraka aynı düşünceler ama farklı anlatış biçimi olmuş size de katılıyorum:img-wink:
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 15:41
nedenini ben söylim yılmaz aslıda kendinden bişeyler görüyor bence çoğu kişi inkar etsede kendisine şiirin güzel olup olmaması önemli değil gururu okşandığı için hoşuna gider aslı bu durumun üzerine sevgisinide karşılık beklemeden deyince yılmazdan 10 puan aldı :)bide aşık olduğu genç varmış aşkını söyleyemeden ölmüşya duygusallıktanda 10 pu an cepte)olduğu gibi görü dobra dobra olduğu içinde 10 puan cepte valla görünüşe göre aslı puanları toplamış:)kadınlardan dost olmazmı aslıda yılmazın dişisi gibi iyi anlaşlıyorlar bir insan daha ne ister
aşk:)
Seninle ters düştüğümüz bir yer var o da Aslı'nın karşılık beklememesi hakkında yazdıkların. Bence Aslı Yılmaz'ın tavırlarından hareketle umuda kapılıp itirafını yapmıştır. Yoksa kimse kimseye pat diye aşkını itiraf etmez. Yılmaz&Feride konuşmasına kulak misafiri olana kadarda bu umudunu korumuştur.
yılmazda bu pişmanlığın nedense büyük olacağını düşünüyorum ben iş sadece çocuğu öğrenip filizden af dilemek olmaktan çıkmış durumda bir ilşki başlangıcında çıkınca ortaya iş yılmaz o zaman ben ne yaptım diyecek aynalıda destek moduna dönücek ben bile öyle anladım diyecek seni aslıya yönlendirdiğim için kendimi affetmeyeceğim replikleri bekliyorum yılmazda senin şuçun yok ben yapmamalıydım repliklerini kullanıcak bence nasıl aldım elime sazı çalıyorum
matraka bir ilk daha :) bende bu konuda sana katılıyorum :) yılmazın filizden özür dilemesi artık sadece boş olacak...önce kendisiyle hesaplaşacak kendisinin yaptıklarının farkına varınca filize yaptığı haksızlıkları kavrayacak ve onun kalbini tamir etmek için çaba sarfedecek...Aynalı da nasıl destek moduna geçecekse zaten o da dizideki dengesiz karakterlerden biri oldu hem de hiçbir sorunu sebebi yokken:) önce yılmazın yanında filizi koruyordu,sonra filize boştan yere uğraşıyorsun diyordu,yılmazdan filizin hamile olduğunu öğrendikten sonra yılmazı aslıya yönlendirdi...filizi görünce ne diyecek nasıl bakacak bilmiyorum..
bu kadarı çok ezmek olur aslının kendisi bile bile lades olmuşsa belkinin ümidini yaşamışsa aslı için söylenebilecek hiçbir şey yok umduğunu bulamayıp birazda kırgın olucak kırgın olmaması mümkün değil ama düşünürse bunu kabul etmesinin yanlış olduğunu bulması uzun sürmez
yılmazın duygularını bilip kaldığı için aslı suçlu kabul etmekle
yılmaz aslıya kal demekle suçlu doğruya doğru ama suçu yılmaza yüklemek yanlış ilk önce doğru ve onurlu davranış yılmazın teklifini kabul etmemek olmalı yani aslı bana bu kadarı yetmez yılmaz diyebilmeli onuru varsa onursuz demiyorum ama bunun izahıda yok aşkta olur böyle şeyler herkes mutlu olmaz ama mutlu olması gereken çift bizim çift çektiklerini düşününce mantıklısıda bu.......
Ben zaten Yilmazin yapmis oldugunun dogru oldugunu savunmuyorum, ama o anda hem Aynalidan aldigi ara gazla hemde Aslinin gitmesinden kendini suclu tutmasindan, Asliya böyle bir sey deme gereyi duydu. Hatalidir bunu kabul ediyorum, ama Aslida suclu degilmi, Yilmazin duygularinin baskasina oldugunu biliyor ve bunu bile bile böyle bir iliskiye razi oluyor.
aslı da hatalı ama bu yarayı kapayıp gitmek isterken bu yarayı tekrar deşen kim? aslı ısrarcı olsaydı anlardım ama aslı vazgeçmişti yılmaz yolundan döndürdü..o da belki yılmaz yeniden başlamayı düşünüyodur diye düşünmüştür insan nelere alışıyo bana da alışacaktır...yanlış mı değil?
Seninle ters düştüğümüz bir yer var o da Aslı'nın karşılık beklememesi hakkında yazdıkların. Bence Aslı Yılmaz'ın tavırlarından hareketle umuda kapılıp itirafını yapmıştır. Yoksa kimse kimseye pat diye aşkını itiraf etmez. Yılmaz&Feride konuşmasına kulak misafiri olana kadarda bu umudunu korumuştur.
sevgili ağustos böcüğü,
iyi söylüyorsun hoş söylüyorsunda aslı ilk defa duygularına sandalda yılmaza açtı yılmaz bunların olamayacağını yapamıyorsa kendisini görmenin onu rahatsız edeceğini farkettiği için uyardı yapamıyorsan uzak duralım dedi aslıda bunun üzerine senin gibi dostu kim kaybetmek ister dedi.yani aslı laf cambazı değilse ki değil duygusundan geri adım attı bu olaylardan bir süre sonrada bir kez uyarıda bulundu yılmaz eğer yapamıyorsan diye daha yapacak bence bişeyi yok yılmazın yılmaz aslıyı kaybetmek istemiyor dost gibi gördüğü için aslı bunu böyle göremiyorsa aslının sorunu
aslı da hatalı ama bu yarayı kapayıp gitmek isterken bu yarayı tekrar deşen kim? aslı ısrarcı olsaydı anlardım ama aslı vazgeçmişti yılmaz yolundan döndürdü..o da belki yılmaz yeniden başlamayı düşünüyodur diye düşünmüştür insan nelere alışıyo bana da alışacaktır...yanlış mı değil?
dogru yılmazın yanlısı ona umut vermesi ama yılmazın da kendince bi umudu oldugundan bu yani filiz baskasıyla onunla olma ihtimali yok diye düsündügü için aslıyla belki bi gelecegimiz olur düsüncesinde ama aslı da sunu hesaba katmalı "karsında baskasını seven biri varsa her zaman için seni bırakıp ona gidebilir" baskasını seven biriyle bi ilişkiyi göze alıyosan böyle ihtimalleri de göze alacaksın ki neden ayrıldıklarını da bilmiyo barısma ihtimalleri vardır belki dönerler birbirlerine demiyo hiç...
az öncede yazdım aslıya bu teklifi yılmaz yaptı beni görmekten acı çekeceksen görüşmeyelim dedi aslı yok senin gibi dostu nerden bulurum diyerek isteyerek bile bile aşık oldu aşkta herkes kazanamaz yılazın ümit vermesinden çok tartışman gereken asıl meseleyi karıştırmışsın oda aslının teklifi kabul etmesidir.
Öyle düsünmüs olsa bile Asli, duygularin bir günden diyerine sönüpte yeni duygulara yerini birakmiyacagini biliyor olmali. Bir gün önce benim kalbimde baskasina yer yok demedimi Yilmaz, Aslida buna sahit olmadimi, beni bekle demesine umutlana bilir, ama Yilmazin kalbinde yer edinecegini zanetmek hayaldan baska bir sey degilmi?
sevgili artılı filizim şiirler şarkılar çok ellerine sağlıkta hani diyorum fazla kullanmasak memnun olmadığından değil sakın yanlış anlama moduna geçme sakın hani bişeyleri konuşmak daha iyi sıkılıyorsan soru hazırla :)ama mümkünse soruların emekli kuyruğu gibi olmasın
rica ederim, tavsiyeni dikkkate alacağım, seninle ilgili yanlış anlama modunu çoktan geçtim:) tmm konuşalım başlat o zaman, kesinlikle sıkılmıyorum bazen içimden geliyor paylaşmak istiyorum bu da onlardan biriydi daha az paylaşmaya özen gösteririm, sıkılsam yazmam değil mi soru istersen hazırlıyım ne istersin emekli kuyruğu olup olmayacağı ile ilgili söz veremem ama:)
az öncede yazdım aslıya bu teklifi yılmaz yaptı beni görmekten acı çekeceksen görüşmeyelim dedi aslı yok senin gibi dostu nerden bulurum diyerek isteyerek bile bile aşık oldu aşkta herkes kazanamaz yılazın ümit vermesinden çok tartışman gereken asıl meseleyi karıştırmışsın oda aslının teklifi kabul etmesidir.
amacım aslıyı savunmak değil...katiyen...ama aslıyı anlıyorum..karşında sevdiğin adam kal diyo gururdan önce insan kalbini dinler...ondan acı çeker zaten...yılmaz aslıyla dost kalacaktı ozaman sorun olmazdı ama hislerine bi bakıma karşılık verdi...
Öyle düsünmüs olsa bile Asli, duygularin bir günden diyerine sönüpte yeni duygulara yerini birakmiyacagini biliyor olmali. Bir gün önce benim kalbimde baskasina yer yok demedimi Yilmaz, Aslida buna sahit olmadimi, beni bekle demesine umutlana bilir, ama Yilmazin kalbinde yer edinecegini zanetmek hayaldan baska bir sey degilmi?
aslı zaten kalmak için tek bir neden istiyorum demişti yani bu ne demek oluyor yılmazın ona kalbini açabilme umuduydu...yılmazda beni bekle diyerek bu umudu verdi buradan sonrası yılmazın diğer ümitlerine bağlı artık dost olarak devam etmeyeceklerdir,ne aslının gözünde ne de yılmazın gözünde bu dostluk olmayacaktır.Yılmaz yaralarını sarması için aslıya ümit verdi ,aslıda yaraları sarılabilecekmiş bende onu seviyorum demekki bende yaralarını sararım diye düşünüyor şimdi...yılmaz bence bu gidişe engel olmamalıydı ..sadece bencillik yaptı
işte benimde yılmaz ve aynalıda ki kalbimin acısı ancak bu şekilde geçer, sana katılıyorum pişmanlıktan çıktı geçen hafta ki bölümde, bu yüzden yılmazın bir an önce kendine gelmesini istiyorum bunu da aslıya sarılarak değil mümkünse filizi göre göre düşüne düşüne gelsin bir zahmet yoksa dönüşü olmayan bir yola girecek yılmaz artık istese de kurtulamaz, dua ediyim de aynalıdan yine aslıya destek replikleri gelmesin madem yılmazı gaza getirmeye yetiyor bu hafta da filiz için güzel replikleri sıralasın yoksa ne aynalı ne de yılmaz kurtulur elimden:img-yes:
bu büyük bir sözdür kim ömrünün sonuna kadar birini bekler?..aşka kapılarını kapar?hiçkimse...hayat devam ediyo unutmayalım..
bir olayın evet veya hayır dönümüne gelen insanlar ileride yaşayacaklarını göze almalılar o teklifinin kabul edilmesi yanlış yanlış olan bu yanlışın üzerinden doğru çıkarmı bence çıkmaz o yüzden aslı teklifi kabul etmemeli ederse sonuçlarına katlanma moduna geçsin hazmetme moduna da geçebilir.hazım zorluğu varsa onada bir düşüncem var
sevgili ağustos böcüğü,
iyi söylüyorsun hoş söylüyorsunda aslı ilk defa duygularına sandalda yılmaza açtı yılmaz bunların olamayacağını yapamıyorsa kendisini görmenin onu rahatsız edeceğini farkettiği için uyardı yapamıyorsan uzak duralım dedi aslıda bunun üzerine senin gibi dostu kim kaybetmek ister dedi.yani aslı laf cambazı değilse ki değil duygusundan geri adım attı bu olaylardan bir süre sonrada bir kez uyarıda bulundu yılmaz eğer yapamıyorsan diye daha yapacak bence bişeyi yok yılmazın yılmaz aslıyı kaybetmek istemiyor dost gibi gördüğü için aslı bunu böyle göremiyorsa aslının sorunu
aslı gercekten karsılık beklemiyo olsa yılmazı dostlugu için yanında istese yılmaz feride konusmasını duyduktan sonra gitme kararı alır mıydı? bana yılmazın dostlugu da yeter düsüncesi gercek olsa o sözlerden sonra gitme fikri aklından gecmezdi burda bi iş bulur yılmazla dostlugunu sürdürürdü ama gitme kararı aldı demek ki dostlugu yetmiyomus demek ki bi karsılık bekliyodu umudunu yitirmemişti henüz...
aslı zaten kalmak için tek bir neden istiyorum demişti yani bu ne demek oluyor yılmazın ona kalbini açabilme umuduydu...yılmazda beni bekle diyerek bu umudu verdi buradan sonrası yılmazın diğer ümitlerine bağlı artık dost olarak devam etmeyeceklerdir,ne aslının gözünde ne de yılmazın gözünde bu dostluk olmayacaktır.Yılmaz yaralarını sarması için aslıya ümit verdi ,aslıda yaraları sarılabilecekmiş bende onu seviyorum demekki bende yaralarını sararım diye düşünüyor şimdi...yılmaz bence bu gidişe engel olmamalıydı ..sadece bencillik yaptı
yılmaz aslya şartlı belki demiştir.olurda içimdeki duygulardan kurtulabilirsem demeiştir.sadece bu ümide kanacak bir aslı yanlış yapar dedimya belkinin peşine gidilirmi inşallah gitmez gel bir ilşkiye başlıyalım demek değil bu arkadaşlar filizi resmen unutamıyorum demek unutursam olur demek şartlı belkinin ümidi hüsran olur ama aslı bilerek bunu isterse valla onun hatası olur kimse kusura bakmasın
yılmaz aslya şartlı belki demiştir.olurda içimdeki duygulardan kurtulabilirsem demeiştir.sadece bu ümide kanacak bir aslı yanlış yapar dedimya belkinin peşine gidilirmi inşallah gitmez gel bir ilşkiye başlıyalım demek değil bu arkadaşlar filizi resmen unutamıyorum demek unutursam olur demek şartlı belkinin ümidi hüsran olur ama aslı bilerek bunu isterse valla onun hatası olur kimse kusura bakmasın
tamam da hırsızın hiç mi suçu yok matraka? bütün suç evsahibinin mi?
aslı bile bile lades diyerek başlayacak bu ilişkiye bunun farkında olan yılmazın bundan sonra ki hal, hareket, tavır ve sözleri çok önem kazanacak, aslıyı yolundan dönderdiikten sonra yanlız başına bir tepede kalıyor ya orada düşünmeli bunu neden yaptım niye yaptım, ümit vermeli miydim, filizle halletmememişken hiçbirşeyi bu acelem ne şimdi daha kötü olacak bir yandan filizi hala severken bir yandan aslıya nasıl yaklaşacağım demeli, yılmaz karşısındaki insanın da hata yapmasını sağlayacak sözlerien ve davranışlarına dikkat etmezse
etmezse de hem kendi pişmanlık denizinde boğulsun, hem de aslı bile bile bunu kabul ettiği için yansın kavrulsun (çok mu kötü oldum ne)
Asli meselesi cok uzadi, konuyu degistirelim derim ben.
Filiz bu hafta bir sekilde gercegi ögrenecek - büyük ihtimal Handan Hanimdan
1-Peki Filizin tepkisi sizce ne olacak?
2-Öfkesi kime daha büyük olacak? - Handanami, Cememi, Ömeremi yoksa Yilmazami
3-Yilmaz bunu söyleyecekmi?
Aslı zaten kendi tercihinin sonucuna katlanmak zorundadır.Fakat yılmaz nasıl rahat edecek kız gidiyordu ona umut verdim burada kalmasını sağladım demeyecek midir bence diyecektir o zaman yılmaz tamamen batağa saplanmış olacaktır :) hem filize yaşattıkları için hem de aslıya ama yılmazın çok acı çekeceğini sanmıyorum senarist ablalarımız sağolsun hemen işleri kolayca çözerler,aslı yılmazdan özür diler özür dilerim senin filizi sevdiğini bildiğim halde seninle olur sanmıştım hadi git kalbinin sesini dinle der ..yılmazda arkasına bakmadan filizle arasını düzeltmeye gider.
tamam da hırsızın hiç mi suçu yok matraka? bütün suç evsahibinin mi?
yılmaz bu karışıklıkta şartlı kalına güvenen onurunu düşünmeyen aslı hatalıdır.bundan öte köy yok yanlışın üzerinedende doğru çıkmaz aslı hatalıdır teklifi kabul etmekle yılmaz hatalıdır teklif etmekle ama yılmaz doğru davranıp nedenlerini söylüyor bu nedenleri bilip kabul eden aslı kendi ........
modest2000
01-03-07, 16:14
Yılmaz kalbinin yaralı olduğu ve tamamen kendinin haklı olduğunu düşündüğü bir dönemde ilgiyi gördüğü yere meyil gösterdi..Aslı'nın ilgisi sevgisi (ki bu sevgi karşılıksız filan değil)hoşuna gitti,bu kadar basit.Toplumda çoğu insan birisinin kendisini sevmesinden,ilgisinden,şımartılmaktan zevk alır.Ama gerçekten aşık olan nadir insanlar yaralı kalplerini,ne kadar haklı olduklarını düşünseler de,başkasının sevgisiyle sarmaya kalkmazlar.Filiz'in duruşu buna örnek.Cem'in o takıntı derecedeki sevgisiyle şımartılmayı,oyalanmayı,yüreğinin acısını sarmayı yeğlemedi.Oysa Yılmaz......
ama işte aslı da küçük bi umut bekliyodu zaten belki lafı yetti yani onu da anlayabiliyorum asık sonucta ne yapabilir ki baska o anda mantıgını dinleyemez elbette ama yılmaz olmadı aslı yapamadım da diyebilir bunu da göze almalı. yılmaz hiç sucsuz değil hele de aslı filize olan hislerini bilmese bastan sona yılmaz suclu olurdu ama aslı bu askı bile bile yılmazı beklemeyi kabul ediyosa bi zahmet sonuclarına katlanacak, askın gözü kör olsa da mantıgını dinleme durumunda olmasa da sonucta bi hata yapıyo ve herkes yaptıgı hatanın sonucuna katlanmak zorundadır...
işte aslının istediği bu, şartlı şartsız o cümleleri duydu ya daha ne ister ki aslı bir gece önce duydukları ile bir gece sonrasındaki arasında köprü kurmak yerine direkt yeniden inşa etmek istedi ki buna evet dedi
belki de tamam kalırım ama senden bir beklentim yok hem de filizi sevdiğini bile bile ama bana ihtiyacın var bu yüzden arkadaş, dost ne dersen de yanındayım ama başka bir nedeni yok der mi böyle bir boş boğazlık yapar mı
böyle konuşursa yılmazın artık hayranlıktan öteye de geçebilir aslı ile ilgili düşüncesi
eğer yapmazsa o zaman sonuna kadar acısını da bir zahmet yaşasın.
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 16:16
Filiz bu hafta bir sekilde gercegi ögrenecek - büyük ihtimal Handan Hanimdan - 1-Peki Filizin tepkisi sizce ne olacak?
Kızacaktır annesine ama çokda sağlam bir duruş sergileyeceğini sanmıyorum.Baksanıza fragmanda Handan salya sümük ağlıyor.Filiz'in saflığı tutar affeder gibi geliyor.
Yılmazın payına düşecek öfke çok daha fazla olacak gibi duruyor.İşin içine kıskançlıkda girince.Bu durum öfkesini arttıracaktır
Gelen tüyolara göre laf sokma şeklinde bilgilendirme sözkonusu olacakmış
Malum çiftimiz 2 lafı biraraya getirip konuşup anlaşamıyorlar.İllaki ima, illaki laf sokma...
Yılmaz kalbinin yaralı olduğu ve tamamen kendinin haklı olduğunu düşündüğü bir dönemde ilgiyi gördüğü yere meyil gösterdi..Aslı'nın ilgisi sevgisi (ki bu sevgi karşılıksız filan değil)hoşuna gitti,bu kadar basit.Toplumda çoğu insan birisinin kendisini sevmesinden,ilgisinden,şımartılmaktan zevk alır.Ama gerçekten aşık olan nadir insanlar yaralı kalplerini,ne kadar haklı olduklarını düşünseler de,başkasının sevgisiyle sarmaya kalkmazlar.Filiz'in duruşu buna örnek.Cem'in o takıntı derecedeki sevgisiyle şımartılmayı,oyalanmayı,yüreğinin acısını sarmayı yeğlemedi.Oysa Yılmaz......
işte bundan öte söz yoktur :img-yes: kesinlikle katılıyorum...yılmazın belki niyeti öyle değildi ama aslıdan etkilendiği de çok açıktı,sürekli bakışmalar,hayran hayran elini tutup teşekkür etmeler vs vs...
valla katılamıcam aşkı sevgiyi dar alanda paslaşmalar olarak görmüyorum hatasız can acıtmayan bir aşkta görmedim üsteki söylediklerinde haklısın ama filizin duruşunu buna örnek gösteremessin filiz başka bir kişiye yüz vermesede 39 bölümden itibaren daha kötü şeyler yaptı bu yılmazın aslıya şartlı evet demesinden daha kötü laflardı.
sevgili kurşuni sağol,
matraka benden soru bekliyordu ama bugün senin sorulara cvp vereceğiz:) malum ben emekli kuyruğu gibi soru hazırlıyormuşum ya
1- annesinden duyduğu anda çok kızacak, hatta böyle birşeyi neden yaptığını sormadan annesine bağıracak, acı çektiğini bile bile sustuğu için içi acıyacak, perişan olacak bu kesin
2- handan ve ceme,
ömere sadece bilipte ona anlatmadığı için kızar,
yılmaza da inandığı için değil kendisinden şüphe duyduğu için kızar
3- yılmaza söylemekten ziyade imada bulunabilir, ya da benim beklediğim gibi raporu alıp yılmaza verecek, açıklama yapmasını beklemeden çekip gidecek
Bence aslı yüzsüz biri yılmazın ağzından filizi unutmadığını duydu şimdi bir sözüyle hiçbirşey olmamış gibi davranıyor ... Yani bu kız onursuz gurursuz ne biliyim yani filizin yüzüne nasıl bakar bilmiyorum ... Aman ya ... Yılmaz çok pişman olacak... Aslıyıda üzecek kendide üzülecek filizide üzecek
FİLİZ-YILMAZ-ASLIYA BİR ŞARKI
Karar ver artık kimi daha çok sevdiğine
Kararsız olma sen üzme herkesi
Kalbinde kim var o mu yoksa ben miyim
Bilmek isterim yolumu çizeyim
Sen de üzgünsün bu hayattan hem de nasıl
Bir kalpte iki kalp nasıl yaşanır
İki kişi seven iki defa ölürmüş
Bir kalp yalnız bir kalbi düşünürmüş
Ah sen üzgün ah ben üzgün
O da üzgün yapma herkes de üzgün
O da üzgün yapma herkes çok üzgün
Gözler beni arar kalbin onu düşünür
Tercih yap sonra üç kalp birden ölür
Görülmemiştir böyle aşk inan dünyada
Ne biçim sevgi üç kalp bir arada
Sen de üzgünsün bu hayattan hem de nasıl
Bir kalpte iki kalp nasıl yaşanır
İki kişi seven iki defa ölürmüş
Bir kalp yalnız bir kalbi düşünürmüş
işte bundan öte söz yoktur :img-yes: kesinlikle katılıyorum...yılmazın belki niyeti öyle değildi ama aslıdan etkilendiği de çok açıktı,sürekli bakışmalar,hayran hayran elini tutup teşekkür etmeler vs vs...
tarafsız olmaya topu topu 5-10 dk dayana bildin değilmi bundan öte sözü ben söyledim :)niyet felan önelmi değil bile bile yapılan bir iş var daha kaç kere yazalım bunu üstelik bu şartlı bi evetse aslı kendi kişiliğinden taviz vermiştir.kimse kusura bakmasın herşeyin suçlusuda bir zahmet yılmaz olmasın ama
kursuni19 tarafından gönderildi
Öğrendiğinde çoook kızacak ! Annesine ve Ceme zaten kız zıvanadan çıktı :D
İnsan sevdiğine daha çok kızar tabiki Yılmaza
Neyi ?
filiz ceme tekliften sonra çok kızdı, şimdi annesinin de içinde bulunduğu planı cemin yaptığını öğrendiğinde cemden daha da çok nefret edecek yüzünü bile görmek istemeyecek, yılmaza hak verecek ve kesinlikle bu teklife evet demeyecektir yani sonsuza kadar son duyuşumuz oldu cemden evlenme teklifi
öyle değil mi?
peki filiz son bir hata daha yapacaktı bu olmayacağına göre ne olcak bu hatası sevgili matraka,
1-filizi tanıyorsan tepki koyar yanlız bu aldığı karara dayanabilceği konusunda şüphelerim var
2-yılmaza ama aslı ile ilşkisinden ötürü olucak her zaman bu adama patlar bu olaylar bilmiyormu ki böyle durumlarda yılmaz kendine daha çok zarar veren kişidir.gene ailesine yumuşak davranırsa benim yazacaklarımda bellidir kimse alınmasın şimdeden söylim
3-evet söylemesini bekliyorum ama acıtarak yapacak gibi yada şöyle olabilir cemin gerçek yüzü ortaya çıkar handan gider söyler
tarafsız olmaya topu topu 5-10 dk dayana bildin değilmi bundan öte sözü ben söyledim :)niyet felan önelmi değil bile bile yapılan bir iş var daha kaç kere yazalım bunu üstelik bu şartlı bi evetse aslı kendi kişiliğinden taviz vermiştir.kimse kusura bakmasın herşeyin suçlusuda bir zahmet yılmaz olmasın ama
hiçbir şeyin suçlusu sadece yılmaz değildir ama filizde cemden ilgi görmesine rağmen hatta her şeyi kızın ayağına getirmesine rağmen yılmazla ayrı olduğu zamanlarda bile hiçbir zaman seninle yılmazı unutursam bir şeylere başlarız demedi,demezdi de zaten filiz hayatı boyunca tek bir kişiyi sevmiş ve hayatında hiçbir zamanda ondan başka birisini düşünmeyen birisi...yılmazsa kafasında kurduklarından sonuç çıkarıp kendide kısasa kısas yapma kararı alıyor o başkasıyla mutlu oluyorsa ben neden olmayım,o cemle geziyorsa ben neden gezmeyim diye düşünüyor :)
kurşuni sorularınıda cevaplayım :)
1-hayal kırıklığı duyacaktır yüzüne gülenlerin arkasından iş çevirdiğini öğrenince çok üzülecektir,yalnız olduğunu düşünecektir.Handanla konuşmaz,cemle bağlarını koparır,yılmaza imalı laflar söyler ya da yaptıklarını yüzüne vurur sonra da konuşmaz.
2-Sıralarsam handan -yılmaz-cem (aslında cemin son teklifi de var ) -ömer (ömere de bana neden söylemedi diye kızabilir ya da kızmaz )
3-imalı laflar eder...
sanırım sahil sahnesinde bunları düşünüyor aslıdan ayrıldıktan sonra kesin bu iş şöyle olucak yılmaz aslıyı kendi evlerine götürürse bu olayı gitme ve kalma olayını atölyede filiz duyacak yılmazın ordaki bakışının manasıda mahçubiyet olurki gerçekler meydana çıkınca kendini bir o kadar hırpalar
bir zahmet düşünsün yoksa ben düşündüreceğim:) başka bir yere götürmeyecek zaten alternatifi var ama yılmaz kolay olanı seçiyor, hem böyle yapmasa filiz nasıl anlayacak aslı yılmaz olayını alinin de gafıyla süslenmiş bir şekilde öğrenecek yılmazın da gelişiyle kıskançlık doruğa çıkacak, yılmazda o bakışlardan anlamak isterse bunu çok iyi anlayacak k, mahçup mahçup bakıyor yok anlamazsa da artık ne desem bilmiyorum yılmaza
Ağustos Böcüğü
01-03-07, 16:32
filiz ceme tekliften sonra çok kızdı, şimdi annesinin de içinde bulunduğu planı cemin yaptığını öğrendiğinde cemden daha da çok nefret edecek yüzünü bile görmek istemeyecek, yılmaza hak verecek ve kesinlikle bu teklife evet demeyecektir yani sonsuza kadar son duyuşumuz oldu cemden evlenme teklifi
öyle değil mi?
peki filiz son bir hata daha yapacaktı bu olmayacağına göre ne olcak bu hatası sevgili matraka,
filizim+y matraka bu sorunun cevabını vermez eğer tanıdıysam az biraz onu..
Ama soruyu şöyle değiştirsek acaba cevaplar mı? :) :)
Filizin yapacağı bu son hata her ne ise acaba bütün forum olarak kızacakmıyız yoksa matrakanın hata diye nitelendirdiği bir şeymi olacak?
nasıl denemeydi martaka ? ;)
Of of damar şarkı dinliyorum şimdi efkarlandım ...
Abi yani senaryo şöyle gelişecek bence yılmaz sürünür filiz affetmes sonra cem filizi kaçırır yılmaz filizi kurtarır barışırlar yani başka turlu barışacaklarını hiç sanmıyorum...
[QUOTE=sinem*;2517387]hiçbir şeyin suçlusu sadece yılmaz değildir ama filizde cemden ilgi görmesine rağmen hatta her şeyi kızın ayağına getirmesine rağmen yılmazla ayrı olduğu zamanlarda bile hiçbir zaman seninle yılmazı unutursam bir şeylere başlarız demedi,demezdi de zaten filiz hayatı boyunca tek bir kişiyi sevmiş ve hayatında hiçbir zamanda ondan başka birisini düşünmeyen birisi...yılmazsa kafasında kurduklarından sonuç çıkarıp kendide kısasa kısas yapma kararı alıyor o başkasıyla mutlu oluyorsa ben neden olmayım,o cemle geziyorsa ben neden gezmeyim diye düşünüyor :)
kurşuni sorularınıda cevaplayım :)
şimdi sinemcim en son yılmazı aslıp kesen filizin kedisi idi şimdi yılmaz asıp kesti bu aşkta bu zamana kadar filizi başkasına iten nedenler olmadı yılmazı biriyle yakaladığında ki olaylarıda biliyorsun
filiz babasına söz verdi ceza kesti sevdiği adama unutmak istedi yapamadı ama bu sebeb onu başkasına itmezdi sevdiği adamı suçladı çagözlü paragöz bir cümle suçla sonra haksızlık yaptığını anladı barıştı barıştığına göre başkası olamazdı sevdiği adamı katillikle suçladı gene fırsatı olmadı başka biri olması için 2-gün içinde sevdiğinin suçsuz olduğunu öğrendi gene suçluluk duygusu başka biri olmazdı gördüğün gibi filiz bayağı bir meşgulmuş
sevdiği adam affetmedi gene başka biri olmaz 3 aydır ayrılar ama 3 ay sonra sevdiği adama kızın annesi rapor getirip onuruyla oynuyorsa yılmazda erkek gibi sözünde durup handana söylediği gibi hayatından çıkar hayatından çıkacağına göre sevdiğinin başkasından hamile olduğunu düşünüyorsa umutları bitmişse yılmazın başka bir ilşkiye başlama hakkı var şimdi filizinde var cem olmasın başkası olsun hakkı var bu haklarını filiz kullanmadı diye kusura bakmayın masum biri hiçte değil benim gözümde
aslının tek hafifletici nedeni, ancak bu teklife arkadaş olarak evet demesi olur yoksa diğer türlü bir beklenti içine girerse bunu kendi seçmiş olduğundan sonuçlarına da kendisi katlanmak durumunda kalır,
belki de tamam kalırım ama senden bir beklentim yok hem de filizi sevdiğini bile bile ama bana ihtiyacın var bu yüzden arkadaş, dost ne dersen de yanındayım ama başka bir nedeni yok der mi böyle bir boş boğazlık yapar mı
böyle konuşursa yılmazın artık hayranlıktan öteye de geçebilir aslı ile ilgili düşüncesi
ne kadar acıtırsa acıtsın içini filizle ilgili konuşsun yılmazla neden ayrıldıklarını, barışmalarının söz konusu olabileceğini mi yoksa gerçekten geçmişte mi kaldı onun için filiz en azından ona göre karar versin, beklentisiz yapmaz
filizim+y matraka bu sorunun cevabını vermez eğer tanıdıysam az biraz onu..
Ama soruyu şöyle değiştirsek acaba cevaplar mı? :) :)
Filizin yapacağı bu son hata her ne ise acaba bütün forum olarak kızacakmıyız yoksa matrakanın hata diye nitelendirdiği bir şeymi olacak?
nasıl denemeydi martaka ? ;)
sen ayakta uyuyorsun artılı filizim ağustos böcüğü olayı çözmüş şunu söylim yanlı davranmayan herkese göre bu hatadır.bu yeterlimidir fazla açarsam boğulmuş olmayayım
1-Kesinlikle tepkisi çok kötü olacak yani eğer annesinden öğrenirse o anda annsine çok kızacak nasıl böyle birşey yaparsın diye dahada birşeyler söyler sonra evi terkeder ama sonra handan hanım fenalaşır birde filize affetmesi için yine duygu sömürüsü yapar filizde affeder ama eskisi gibide olmaz
2-Bir kere ömerin bu konuyla alakası yok onun için ömere hiçbirşey demez diğerlerinede çok büyük öfke duyar ama en çok annesine sonrada yılmaza zaten yılmazıda kolay kolay affetmeyecektir.Bence affetmesinde biraz burnu sürtsün yılmazın
3-Bence direkt olarak söylemez,ima ederek söyler
yılmaz şu anda filizle birlikte olsaydı herhangi bir sorun olmasaydı aralarında aslıyı ne olarak görürdü,
cananın arkadaşı, iyi bir insan, sağlam karakterli, sıcakkanlı bunun dışında ne bir hayranlık duyardı ne de başka birşey hatta filizyılmaz arkadaşı olurdu
aslı daha ilk girdiği bölümde yılmazın sultan bekler lafıyla takmıştı ki yılmazı kafasına öyle de devam etti, hem aşk acısı öektiğini o zaman da biliyordu filizi bilmese de, filizi öğrendi ne oldu yine değişmedi hep beklenti içinde oldu beklenti içinde değilmiş gibi gözüksede şimdi ne oldu istediği ümide kavuşmuş oldu.
Matraka filize masum diyende yok sadece başka bir ilişkiye sıcak bakmadığını ama bunu yılmazın yaptığını vurguladım ,bu hangisi hatalı hangisi değille alakası yok bunlar sadece karakter özellikleri :)
Bu arada fragmanı tekrar izledim feridenin karşısına çıkan adam zengin değilse bile kesin kirli işlerle uğraşıyordur,yani mafya gibi bir şey olabilir..Senaristler bu konuyu merale kadar bağlarlarmış :img-hyste
yahu hemen yargısız infaz yapmayın. aslı ile yılmazı kol kola görüncede hemen atağa kalktınız. ama öyle korkulacak birşey olmadı.. onun için o sarılmanın ne amaçlı olduğunu bilmiyoruz. belki yılmaz aslıya iş teklif etmiştir o da sevinçten sarılmıştır. yani hemen kızmayın izleyelimde ondan sonra karar verin.. birde yılmaz filizin evine özür dilemeye felan gitmiyor..
tolgahuzur senınle aynı dızıyı mı ızlıyoruz dıye supheye dustum bu mesajından sonra ne ıs teklıfı:)benı beklersen kendımı toparlayabılırım dedı.ya dıkkatlı ızlemıyorsun ya da senınde bıldığın halde saptırıyosun!
belkide yılmaz aslı ile beraberiz haberin olsun, artık seni rahat bırakacağım ikimizde çok acı çektik bundan sonra birbirimizi görürsek yollarımızı değiştirel. de diyebilir.. yoksa çok mu hayal perst oldum.:img-hyste
ne yapayım aklıma başka bir kurgu gelmiyor..belkide şirketinizi ben aldım , istersen yine çalışabilirsin de diyebilir..
bunları dedıkten sonra fılızden bır kafa yıyebılır:)
Şimdi bu gayet iyimser (!!!!) özet yorumundan sonra şunu eklemeden geçemedim. Feride evli çıksa kaç yazar? Bu ülkede mahkeme diye bir şey yok mudur? Boşanma davası açılamaz mıdır? Eğer bir kadın başından bir evlilik geçse bile bir ikinci adamla aşk evliliği yapmaz mıdır? Sordum madem hepsine yanıt istiyorum.
ne olursa olsun bence evlı cıkmaması en hayırlısıdır.ben sahsen omere evlenıp bosanmıs bırını yakıstıramadım kı zaten evlı cıkmama ıhtımalı cok yuksek handan olse bu duruma ızın vermez.kı bende vermıyorum:)
fragman resimlerinee baktım yılmazın filize bakışı pişmanlık dolu bence pişmanlık duyduğu olay iki şıklı
a)kENDİ düşüncesi sole olabilir ben ona hayır dedim o da soluğu cemde aldı
b)Aslıyla yakınlığı
c) bebeği orenmiş olabilir az bi ihtimal
yanlıs hatırlamıyorsam yesımcan arkadasımız tuyo almıs bu konuda ferıdeden uzak durması ıcın gıdıyormus.sanmam boyle bırsey olsun.fılızı goreyım gozum gonlum acılsın aslıyı gore gore ıcım karardı dıye gıtmıstır:)
iyimser olmaya başladım
valla cok ıyımser gordum senı aslı bence gıtmez bu kadarlık rol ıcın teklıfı kabul etmemıstır cunku bu oyunculuk karıyerıne artı eklemez eksı getırır.aslı umudu aldı ama yılmaz bakalım nasıl dıyecek aslıya bu olanları matraka