Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 14
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
Arkadaşım hep tek taraflı bakıyorsun yani filizin yüzünden şuanda burada diyorsun bende sana söyleyeyim
1Yılmaz eğer gururunu fazla uzatmasaydı ve belirli bir zaman sonra filizi affetseydi yine senin söylemenle yanlış anlama olmayacaktı ve mutlu olacaklardı ama yılmaz böyle olacağını bilmiyordu tıpkı filiz gibi kız nerden bilsin tuzak kurulduğunu
2-Filizde yılmazın ayağına kadar gitti ve hamileyim dedi ikimizin bebeği olacak dedi yılmaz ne yaptı handana ve rapora inandı ve filizi aşşağıladı şimdi niye gidip tekrar filize soruyor zaten kız senin bebeğin dedi inanmadı şimdi ise inanıyor yani yılmaz çok tuhaf bir karakter oldu çıktı
Ben diyorum ki yılmaz ve filizin hataları sonucunda durum buraya kadar geldi yani senin deyiminle sadece filiz yüzünden değil ama tabi filizi suçlamak kolayınıza geliyor ayrıcada sen yılmazın yaptıklarına bak filizin değil yani sen daha filizin ne yapacağını bekliyorsun hatalarına devam edecek olan kişi yılmazdır
sevgili cemotara filiz nasıl inandıysa yılmazın katil daha doğrusu tetikçi olduğuna yılmazda öyle inandı bu sahte raporlara..
mor renkle işaretlediğim yerde ise; doğru filiz-yılmaz hataları sonucu buralara gelmiştir.ama yılmaz daha hata yapacak diyorsun bu kanıya nerden vardın anlamadım..
modest2000
11-03-07, 19:46
Acaba Filiz ve Aslı aynı hastaneye mi gidiyorlar?Karşılaşma açısından önemli bu. Aslı'nın beyninde tümör çıkacak galiba.Ameliyat olması filan gerekecek.
Acaba Filiz ve Aslı aynı hastaneye mi gidiyorlar?Karşılaşma açısından önemli bu. Aslı'nın beyninde tümör çıkacak galiba.Ameliyat olması filan gerekecek.
İŞTE BENİM KORKTUĞUM İHTİMAL BU. senaristlerimiz alışkanlık haline getirdiler birilerini öldürmeyi önce elif şimdide aslı.
gülbeşeker
11-03-07, 19:50
geçen bölüm bir an karşılaşacaklar sandım ama olmadı merak ediyorum aslının bu son tahlillerinin sonucunu almaya yılmaz mı gidecek yoksa aslı mı hastalığı ilk önce kim öğrencek acaba ?Bir de bu hastalık yılmaz gerçekleri öğrendikten sonra mı çıkacak önce mi?Umarım matraka bu soruların cvbını en kısa zamanda verir.
Gecmiş yorumlardan alıntı yapmayı bilmiyorum da :img-blush
Matraka'dan alıntı :
yılmaz aslı bir ilişkiye ne zaman başladığını br önemi varmı filiz yılmaz ayrı değilmi
Bu surunun üstüne söyle bir soru sorayım o zaman :)
Cok sevgili arkadasım, o zaman sen niye Cem'in evlenme teklif ettigi dönemde Cem'e umut veriyor diye sayfalarca yorum yazdın ? Senin deyiminle asıp kestin.. Sonucta o dönemde de Yılmaz Filiz ayrıydı..
Bunları senin yazdıgını görünce cok sasırıyorum acıkcası..
NOT: Bütün bölüm yorumlarını yeni bitirebildim..Kusuni,Berna abla sevgili modum,archshe ve denizim_ ellerinize saglık nefis olmus yorumlarınız..Umarım arada atladıgım yoktur..
NOT2:Filizim bölüm yorumu yapmayayı düşünmüyorum :icon_whis
modest2000
11-03-07, 19:50
sevgili cemotara filiz nasıl inandıysa yılmazın katil daha doğrusu tetikçi olduğuna yılmazda öyle inandı bu sahte raporlara..
mor renkle işaretlediğim yerde ise; doğru filiz-yılmaz hataları sonucu buralara gelmiştir.ama yılmaz daha hata yapacak diyorsun bu kanıya nerden vardın anlamadım..
Soruyu Cemotara'ya sormuşsunuz ama cevp okadar açıkki,ben de atlayıp cevap vericem.O kanıya Yılmaz'ın evlenme teklifiyle varmak mümkün sevgili mıstaa,cevap çok basit:img-wink:
gülbeşeker
11-03-07, 19:51
İŞTE BENİM KORKTUĞUM İHTİMAL BU. senaristlerimiz alışkanlık haline getirdiler birilerini öldürmeyi önce elif şimdide aslı.
bence ölmez ama tedavi için yurt dışına falan gider sonra güzel haberlerini duyarız.Yani mektup yollar ben iyiyim diye.
Aslinin hasta oldugu zaten kesinlesti, büyük ihtima tümordür. Dizinin sonuda zaten hüzünlü, ama Filiz Yilmaz acisindan birlikte ve mutlu bitecekmis
Tamamda arkadaşım benim senle anlaşamadığım yılmazfiliz aşkı filiz yüzünden bu hale geldi diyorsun ama izlerken hiç öyle gözükmüyor yani yılmazında çok büyük hataları var birde rapora inandı evet ozaman şimdide inanmayacaktı neden inandı filize çünkü filiz senin çocuğun demişti inanmadı bu sefer senin değil benim bebeğim diyor inanıyor neyse fazla uzatmıyacam bu konuyu bana göre ikisininda hatası var ama yılmazın daha vahim
Kanıya varmaya gerek yok aslıya evlenme tekilf etti bundan sonra ne bekliyorsun yılmazdan hatalarından ders alıp düzgün davranmasını mesela düğün hazırlıkları başlıyacak o sırada gerçekleri öğrenecek yılmaz sonra aslıyı bırakmaya kalkacak ama hasta olduğunu öğrenince bırakmıyacak tabi bu sırada filize kendini affettirmiş olacaktır ama hastalık yüzünden filizi yeniden terkedecektir aslı için bunlar bana göre hata olacaktır yani yılmazın işi çok zor bu işten kolay kurtalamayacak kendi kaşındı kim dedi git aslıya evlenme teklif et diye başı çok ağrıyacak bu yüzden
benim anlamadığım şey yılmaz niye gidip de filize ömere yardım etmek için teklifte bulunuyor yani bu son olaydan sonra filizn yüzünü bile görmek istemez belki de tesadüf bir yerde karşılaşıyorlar ömer için üzüldğünü söyleyip ayaküstü ben istersen yardım edebilrm diyebilir tabiki filiz bunu kabul etmeyecektir asıl önemli olan yılmaz bu parayı cemin ödeyeceğini ama ödemekten son anda vazgeçtğini cemin arkadaşı fatihten öğrenecek mi veya hapisaneye gidip ömeri ziyaret edicek mi?Ayrıca özete bakılırsa yılmaz bu bölümde de çocuğu öğrenmeyecek şimdi gel de yılmazın aslıyı evliliğe ikna etme çabalarını izle yılmaz tabiki aslıya seni seviyorum demez ama filizi unuttum geri dönüşü yok,senden daha iyisni bulamam , çok değerlisin gibi lafları sıralayark aslının bu teklifi kabul etmesini sağlayacaktır.Bu arada ömeri hapisten çıkaracak olan kişi nevzat olacaktır ama bu durum ömerle feridenin ilşkilerini zedeleyecektir.
bence yilmaz bu bölüm sonunda cocugun kendinden oldugunu ögrenir!!! cünkü matrakada demisti hersey cok cabuk gelisicekmiss ve yilmazz bebegi ögrendigindee asliya evlenme teklifi ettigi icin pisman olucakmiss öyle bisey di galibaaa!!!!!
zaten bu bebek isi de baya uzadiii bu bölüm sonu ögrenir 66.bölümdede soku devam ederr caresizz bi sekildee ne yapicagini bilmezzz.....
asliya evlenme teklifi etti...
asli kesin zaman isterrr falan daha onun cevabini bilmiyodurrr ve ya evet derse gibi duygulara kapilir...ki evet diycek.....
filizin ona yalan söyledigini düsünür napcagini bilmezz kizsami kizmasamii......
kendini suclu hissetmelerrr ohhhh neler neler......
feride meseleside varr.....
aslinin hastaligi ortaya cikarr.....
cem filize zarar vermek ister ve kacirir.....
asli amaliyetii filizi kacirlmiss......
oooooooooooo dolu dert varrr ama hepsideee kendii sucu asliya o halde evlenme teklifi etmeseydiii ona beni bekle demeseydiii öfkeylen kalkan zararlan otururmusss yilmazda aynisi oluyo olucakk....
offffff yazdim ama icim karardi yaa buneee ......
modest2000
11-03-07, 19:56
geçen bölüm bir an karşılaşacaklar sandım ama olmadı merak ediyorum aslının bu son tahlillerinin sonucunu almaya yılmaz mı gidecek yoksa aslı mı hastalığı ilk önce kim öğrencek acaba ?Bir de bu hastalık yılmaz gerçekleri öğrendikten sonra mı çıkacak önce mi?Umarım matraka bu soruların cvbını en kısa zamanda verir.
Beraber giderler herhalde.Gerçi Aslı ikinci tahlillerden bahsetmedi Yılmaz'a ama söyler heralde.Aslında beyinde tümör gibi bir hastalık çıkarsa bunu aşırı trajik bir hale getirmez umarım senarsitler,eski filmlerdeki "öleceksin" gibi.Günümüzde beyin ameliyatları çok sıradan operasyonlar haline geldi.:img-yes: Sorularınızı ben de merak ediyorum.Bence hastalık çabuk ortaya çıkacak gibi.
Soruyu Cemotara'ya sormuşsunuz ama cevp okadar açıkki,ben de atlayıp cevap vericem.O kanıya Yılmaz'ın evlenme teklifiyle varmak mümkün sevgili mıstaa,cevap çok basit:img-wink:
cevabı ben biliyorum ama sizin bakış açınız yanlış.
yılmazın aslıyla evlenmesi neden hata olsunki? yılmaza göre filiz şuanda başkasından hamile kaldı. yani yılmazın gözünden baktığımız zaman filizle evlilik olmaz artık çünkü başkasından hamile..
diğer yanda ise kendisine aşık bir kadın yani aslı. yılmazın kendisini seven birisiyle evlenmesi neden hata olsunki.? değilmi ama..
modest2000
11-03-07, 19:57
Bir de Aslı-Yılmaz sahneleri bu bölüm çok azdı,önümüzdeki bölüm bunun acısını çıkarırlar,bol bol Aslı_Yılmaz sahnesinden bizi mahrum bırakmazlar gibime geliyor:icon_sorr
yılmazın aslıyla evlenmesi neden hata olsunki? yılmaza göre filiz şuanda başkasından hamile kaldı. yani yılmazın gözünden baktığımız zaman filizle evlilik olmaz artık çünkü başkasından hamile..
diğer yanda ise kendisine aşık bir kadın yani aslı. yılmazın kendisini seven birisiyle evlenmesi neden hata olsunki.? değilmi ama..
Zaten sorun orda değil sevgili mistaa..Sorun Yılmaz'ın öyle düşünmesinde..Sana göre acıklaması var ama bana göre yok..
Bir de olacakları bildigimiz için böyle yorumlar yapılıyor birazda..Sonucta Yılmaz-Filiz birlesecek olan Aslı'ya olacak :img-wink:
Zaten sorun orda değil sevgili mistaa..Sorun Yılmaz'ın öyle düşünmesinde..Sana göre acıklaması var ama bana göre yok..
sorun orda değil yılmazın öyle düşünmesi diyorsan ona bir şey diyemem secoms.burda filizin katil suçlaması yani öyle düşünmeside yanlış.
Bir de olacakları bildigimiz için böyle yorumlar yapılıyor birazda..Sonucta Yılmaz-Filiz birlesecek olan Aslı'ya olacak :img-wink:
bencede sonda mutlu son olacak ama keşke sevgili senaristlerimiz bunu araya katil-başkasından hamile kalma vs. gibi kötü şeyleri sokmadan yapsalardı.
YANİ DEMEK İSTEDİĞİM BU AŞKI BU KADAR YIPRATMASALARDI:sad53::icon_sorr :icon_sorr :sad53:
mıstaa tarafından gönderildi
diğer yanda ise kendisine aşık bir kadın yani aslı. yılmazın kendisini seven birisiyle evlenmesi neden hata olsunki.? değilmi ama.
ewet bu bir hata hemde çok büyük bir hata olur neden çünkü yılmaz kendini seven biriyle evlenecek ama kendinin sevmediği biriyle evlenecek eğerki siz aşık olmasığınız bişriylr hemde kalbinizde başka biri varken evlenemeye kalkarsanız bu hataların en büyüğü olur insanlar eğer aşk varsa bazı şeylere katlanabilir ama yılmaz aslıya aşık değil ve başkasına aşık bu sorunların en büyüğüdür..
tolgahuzur1
11-03-07, 20:57
:icon_twis yani bütün suç yine yılmaza kalmış ... garibim yılmaz giden sevgili vurmuş gelen sevgili vurmuş. yahu yılmaz niye hatalı olsun.. adam bekar ee filizden sorusuna cevapta aldı artık bekar ve özgür bir erkek.. ve her erkek gibi o da ayrılıp yeni aşklar bulacak.. vede aslıyı buldu yılmaz.. bence çokta iyi yaptı... birde bölüm özetinde yılmaz filize teklif yapıyor diyor.. yahu yılmaza acayip kızıyorum.. daha ne yardımı daha filizin yanına niye gidiyorsun.. bir türlü anlamadım acayip kızdım yılmaza..
Neslihan17
11-03-07, 20:59
mıstaa tarafından gönderildi
diğer yanda ise kendisine aşık bir kadın yani aslı. yılmazın kendisini seven birisiyle evlenmesi neden hata olsunki.? değilmi ama.
ewet bu bir hata hemde çok büyük bir hata olur neden çünkü yılmaz kendini seven biriyle evlenecek ama kendinin sevmediği biriyle evlenecek eğerki siz aşık olmasığınız bişriylr hemde kalbinizde başka biri varken evlenemeye kalkarsanız bu hataların en büyüğü olur insanlar eğer aşk varsa bazı şeylere katlanabilir ama yılmaz aslıya aşık değil ve başkasına aşık bu sorunların en büyüğüdür..
ben de katılıyorum. eğer kalbi boş olsaydı ewet normaldi. ama kalbi hala başkası için çarparken aslıyı kurban etmesi biraz bencillik oluyor. gerçi kızımızda salak değil heralde. başkasını sevdiğini biliyor nasıl kabul edecek ben bunu anlamıyorum. en azından üzerinden biraz süre geçmeli. bunun açıklaması açık. daha öncede yazmış arkadaşlar. öfkeyle kalkan zararla otururmuş. biraz düşünmeye vakit ayırsa halbuki. hemen birine sığınmayıp kendiyle başbaşa kalsa!..
sevgili slayjic;
valla şuanda yılmazın böyle detaylı düşündüğünü zannetmiyorum.o şuanda filizin acısını çekiyor.dermanıda aslı da arıyor...:good:
tolgahuzur1
11-03-07, 21:05
ben de katılıyorum. eğer kalbi boş olsaydı ewet normaldi. ama kalbi hala başkası için çarparken aslıyı kurban etmesi biraz bencillik oluyor. gerçi kızımızda salak değil heralde. başkasını sevdiğini biliyor nasıl kabul edecek ben bunu anlamıyorum. en azından üzerinden biraz süre geçmeli. bunun açıklaması açık. daha öncede yazmış arkadaşlar. öfkeyle kalkan zararla otururmuş. biraz düşünmeye vakit ayırsa halbuki. hemen birine sığınmayıp kendiyle başbaşa kalsa!..
ben burada yılmaza çok kızıyorum.. karşıdaki bir bayanın hayatını kendi hayatı için perişan etmeye hakkı yok.. bu ne demek benimle evlenirmisin? yani aslı burada kabul ederse yuh diyecem .. her ne kadarda bu ilişkiyi desteklesemde burada olay biraz değişik.. gerçi aslıda saf değil hemen kabul etmez ilk önce bir yargılar.. ondan sonra cevap gelir... birde aslı hastalığı tedavisi olan bie hastalık olabilir ama uzun bir sürede.. aslıyı öldüreceklerini sanmıyrum senaristlerin..:good:
bu bölümde güzel olacağı benziyo bence yılmaz ömeri kurtaracak.sonra cem filizi kaçıracak bu durumda ömerde yılmazı arayacak.böle böle diye anlatacak sonra yılmaz kafasından yaw bu cemin çocuğuysa neden filizi kaçırıyo neden evlenmiyolar.diye düşünebilir. bunu ömere sorarak öğrenebilir yada ömeri pat diye söler yani ömerin söleme oranı bence % 85 diyebilirim
tolgahuzur1
11-03-07, 21:24
bu bölümde güzel olacağı benziyo bence yılmaz ömeri kurtaracak.sonra cem filizi kaçıracak bu durumda ömerde yılmazı arayacak.böle böle diye anlatacak sonra yılmaz kafasından yaw bu cemin çocuğuysa neden filizi kaçırıyo neden evlenmiyolar.diye düşünebilir. bunu ömere sorarak öğrenebilir yada ömeri pat diye söler yani ömerin söleme oranı bence % 85 diyebilirim
senaristlerden buda beklenir.. yani filize inanmadı ama geri kalan herkesin dediğine inandı bbu yılmaz.. yanu bu gerçekleşir ve yılmazda inanırsa yuhh yanii..:img-help: o zaman ben bu diziyi en kötüler arasında görmek isterim..
sevgili slayjic;
valla şuanda yılmazın böyle detaylı düşündüğünü zannetmiyorum.o şuanda filizin acısını çekiyor.dermanıda aslı da arıyor...:good:
işte benim kızdığım noktada bu yılmaz şuanda detaylı düşünemiyor o yüzdende evlenme teklif etti diye düşünmekte yılmazı benim gözümde haklı çıkarmıyor bu kararı verirken filiz ve kendiyle birlikte aslıyıda harcadığını farketmesi lazım...
tolgahuzur1
11-03-07, 21:27
sevgili filizm yorumu okudum eline sağlık :good: ama mualla ve mahalleli kısmına katılmıyorum.. mualla bütün bu olanları haklı olarak filiz ve ailesini görüyor.. muallanın orada ne yapmasını bekliyordun ki boynuna mı atlasın kızın..oğlunu bir türlü mutlu edemedii. ee baktı yılmaz aslının yanında mutlu bizim aslıda onların yanında mutlu o da kabullendi haliyle.... hem filiz muallaya bu kadar sıcak ilgi göstermedi.. yani filiz mualla hanımın tavırlarını hak ediyor..
forever_bim
11-03-07, 21:31
Selamlar. Özet yorumumu yapayım.
Yılmaz her ne kadar çoğu hareketini beğenmesem de Ömer'in hapse düşmesine özellikle de Cem yüzünden bunun gerçekleşmesine razı olmayacaktır. Ayrıca Feride'nin üzülmesine ya da Filiz'in üzülmesine de razı gelmez gönlü. Yalnız şöyle bir durum var. Bir hukukçu olarak Yılmaz rahatlıkla Ömer'e ulaşabilecek bir konumda. Neden Filiz'e gidiyor onu anlamadım.
3 ihtimal var.
1. Yılmaz Filiz'e teklifi yapar. Filiz, bu düşünceden etkileneceği sırada Aslı'ya edilen evlenme teklifini duyar. Vazgeçebilir.
2. Cem ahlaksız teklifini yineler. Filiz'in bunu kabul etme ihtimali yok bile.
3. Feride'nin durumunu farkeden Nevzat, Feride'ye Ömer'i kurtaracağını söyleyerek, ondan uzak durması koşuluyla Ömer'in borcunu öder. Feride de Ömer'e uzak davranır. Üzerine titrediğim dizinin güzel giden tek aşkı da darmadağın olur.
Yani kilit durumda olan kişiler Filiz ve de Feride. Bakalım hangisi nasıl bir yol izleyecek.
Sevgili modest2000
Ömer ve Yılmaz ilk sezon Filiz zor durumdayken açıkpazarda onu birlikte kurtarmışlardı. Kinlerini bir kenara bırakıp. Aynı şekilde Feride zordayken de yine birlikte hareket ettiler. Yine kırgınlıkları bir kenara bırakıp. Aynı şeyi Ömer zordayken Filiz neden yapmasın?Gerçi bana yapmayacak gibi geliyor ya o da ayrı mesele.
tolgahuzur1
11-03-07, 21:31
işte benim kızdığım noktada bu yılmaz şuanda detaylı düşünemiyor o yüzdende evlenme teklif etti diye düşünmekte yılmazı benim gözümde haklı çıkarmıyor bu kararı verirken filiz ve kendiyle birlikte aslıyıda harcadığını farketmesi lazım...
burada güme giden benim aslım oldu..:img-hyste kızı robot gibi görüyor heralde bu yılmaz.. hemen herşeyi kabul eden, onun sözünü dinleyen ,
o nereye oda oraya giden biri olarak görüyor heralde aslıyı.. aslının az bizimkiler kadar gururu varsa kabul etmez teklifi.(aslında üzüm üzüme baka baka kararır..:img-hyste ) ama kabul edecekmiş tüyoya göre... birde şu var bence yılmazın gayet detaylı düşünüyor..:good:
bence de bu bölüm bizi böyle sahneler bekliyoo!!! bu senaryo nun olasiligi 100% 90%
cünkü yani cem filize 2 kere evelnme teklifi etti birincide sakin ve kirmadan red cevabi aldii delirdii........
2 .dede zatenn kendi yüzünü belli etti ve filizz cok sert bi sekildee cevap verdiii ve red etti
acikcasi ben cemin yeniden evlenme teklifi edicegini sanmiyorumm yoksa SIKAR yai senaristlerde böyle bisey yapmaz herhaldeee 2 kere yaptii zatenn olmadii
hem özete dede yaziyoo plann....yapiyomuss matrakanin verdigi tüyolardada gördügümüz gibi cem plan yapiyomus ve filize zarar vermek isticekk......
bence söyle olucakk yilmaz ilk önce teklifi filize yapicak ama filizz teklifi kabul etmicekk...
soraa ferideninn üzüldügünü görücekk ve belkide feridede yilmaza yilmaz lütfen benim icin yardim ett diye rica edebilir yilmazda feeride icin gidip parayi yatirir böylecede ömer hapisten kurtulurr...
ha tabi ondan öncede cem gelmistir ve gercek yüzünü belirgin bisekilde gösterir tabii ömer korkar ve filize anlatir dikkatli olmasi icinn.... sora cemm filize gelipp ona onunlan gelirse ozman parayi yatiricagini falan söylerr filizde cileden cikar bu seferrr veee 2.cinsinden daha beter bi sekilde red ederr ondan sora ömer de hapisten cikmistir zatenn böylece artikk cemde o sürüne sürürne gelicek lafini yemis olucakk cünkü son kozunda yine filiz ona gitmedii ve tam pisikolugu tutucakk ve filizin iyliklen gelmicegini anlicak ve kacirirr kesinn.....
bunu duyann ömer cileden cikarr hemen yilmazi arar yardimm isterrr yilmazda hala filizi sevdigi icinn (ki belli deyil ama yinede seviyo dim) gidicekk o kurtarmada tabiki ömer hadi yilmazz filiz hamile bebege bisey olmadan onu kurtarmaliyizz o senin bebeginn yilmaz cabukk hadi gibi laflarr ederrrrr.... ve böylece bu bölüm yilmazz bebegi hele sükür kendinden oldugunu ögrenirr!!!!!:)
ama tabii ögrensede bisey deyismezz önümüzdeki bölümlerr neden?
yilmaz asliya evlenme teklifi etti ve evet cevabi aldigi icinn yada evlenme teklifi etti ama cevap gelmedigi icin...
asli hasta cikicagi icin...
filiz ona cok kirgin oldugu icin....
vs.seylerrr pismann olucak daha....ohhhh baya varda varrr:icon_sorr
sevgili slayjic;
iyi hoş diyorsunda detaylı düşünemeyen birine niye kızıyorsunki?
detaylı düşünememek nedemek? olayların nereye gideceğini hesaplamadan şuursuzca hareket etmek demek..binevii depresyon hali....
valla ben yılmazın yerinde olsam 20. bölümde girmiştim depresyona:) yılmaz 65. bölüme kadar iyi bile dayandı..:):):)
forever_bim
11-03-07, 21:43
Bu arada farkettim de secoms kardeşim beni sırtımdan vurmuş. 25 haftadır giriş gelişim süreçlerini izlediğim Feride Ömer aşkını bırakıp, iki bölümlük Nevzat'a bizi satmış. Sevgili Secoms sana Merve'nin uslubuyla yanıt veriyorum:) "De get:):)"
nazende_72
11-03-07, 21:44
Eğer yılmaz ömeri kurtarırsa bebek gerçeğini ona Handan hanım söyler gibi geliyor.Çünkü Yılmaza karşı ezik hissedecek kendini hemde vicdanını rahatlatacak.Bir de ileride damadı olacağını varsayarsak senaristlerimiz yılmazın gözünde handanı affettirmiş olacaklardır.
sevgili slayjic;
detaylı düşünememek nedemek? olayların nereye gideceğini hesaplamadan şuursuzca hareket etmek demek..binevii depresyon hali....
valla ben yılmazın yerinde olsam 20. bölümde girmiştim depresyona:) yılmaz 65. bölüme kadar iyi bile dayandı..:):):)
düşünmemesine kızıyorum işte herşeyi düşünen,herkese akıl veren yılmazın kendine aşkına gelince bunları yapamamasına kızıyorum depresyonda olsa ne olursa olsun ani kararlar vermesine kızıyorum ve verdiği kararlar yüzünden sadece kendinin değil kendiyle birlikte iki kişininde canını yakıcağı için kızıyorum kısacası yılmaz aşkta zoru görünce kolayı tercih edip başkasına gittiği için kızıyorum...
sevgili slayjic;
İyi de bu sekilde düşünürsen mistaa, her karakterin yaptıgı hatalara bir neden bulabilirsin ki; bu dediğin durum Filiz için daha da mantıklı geliyor bana..Baksana Psikopat bir adam, uslanmaz bir sevgili :) ailesi desen cabası !!
Bunlar yetmezmiş gibi bir de cocuk..Cık cıkabilirsen işin içinden..
Eğer yılmaz ömeri kurtarırsa bebek gerçeğini ona Handan hanım söyler gibi geliyor.Çünkü Yılmaza karşı ezik hissedecek kendini hemde vicdanını rahatlatacak.Bir de ileride damadı olacağını varsayarsak senaristlerimiz yılmazın gözünde handanı affettirmiş olacaklardır.
Olması muhtemel bir seneryo.da ömerin yılmazın yardımına burun kıvıracağını düşünüyorum. belki kabul eder son bölümlerdeki ılımlı havanın etkisiyle ama bu biraz zahmetli olur..birde filiz ömerden daha büyük muhalefet yapabilir yılmazın yardımına...yılmazdan yardım almak zoruna gidebilir..
gülbeşeker
11-03-07, 21:51
Eğer yılmaz ömeri kurtarırsa bebek gerçeğini ona Handan hanım söyler gibi geliyor.Çünkü Yılmaza karşı ezik hissedecek kendini hemde vicdanını rahatlatacak.Bir de ileride damadı olacağını varsayarsak senaristlerimiz yılmazın gözünde handanı affettirmiş olacaklardır.bu da bir olasılık ama sorun şu ki ömeri yılmaz mı yoksa feridenin belalı nişanlısı nevzat mı kurtaracak ?Eğer yılmaz kurtarırsa bu dedğin olabilir ama sanmam yılmaz bu gidişle gerçeği ömerden öğrenecek.
Bu arada farkettim de secoms kardeşim beni sırtımdan vurmuş. 25 haftadır giriş gelişim süreçlerini izlediğim Feride Ömer aşkını bırakıp, iki bölümlük Nevzat'a bizi satmış. Sevgili Secoms sana Merve'nin uslubuyla yanıt veriyorum:) "De get:):)"
Aaaa..Ahaaa neler duyuyorum..Olur mu öyle sey ?
Ama sevgili modum unutmamamız gereken bir sey varki ; Feride-Ömer askı 25 bölümlük ama Nevzat-Özlem askı 64-25=39 bölümlük :img-hyste
forever_bim
11-03-07, 22:00
Ama sevgili modum unutmamamız gereken bir sey varki ; Feride-Ömer askı 25 bölümlük ama Nevzat-Özlem askı 64-25=39 bölümlük :img-hyste
Peh. Ben de sen benden de uzun ve ballandıra ballandıra yorumlarında Fömer'den bahsedince bizdensin sandıydım. İki bölümdür tanıdığın Nevzat'a sattın beni. De get. Attım seni. Kardeş değiliz artık:):):)
arkadaslar galiba biz ilk bastada ben olmak üzre senaristleri cokk hafife aliyoruzz gibi ki öyle cünküü bu konularr hepsi birbirine baglii filiz neden bebegi söylemedii öyle uzadii konular buraya gelicek diyee konularr taa buraya kadar geldii hepsini saymicam simdii bu gecen bölüm neden filiz bebegi yeniden ondan oldugunu söylemedii cünküü bu söyleme isini ömer yapicagi icinn ferideninn gecmisi neden buzaman kadar cikmadii cünkü yilmaz ömer yumusamasi olucagi icin ve diziyi biraz daha uzatmak icinn neden o adam kacirdii cünkü ömer yilmazz iyce yumusasin diyee neden handan o raporu hazirladii ve yalan söyledii cem lenn bize handanin vijdani oldugunu ve yilmaza yanlis yaptiginii göstermek icinnn onun aslinda öyle birisi olmadigini göstermek icinn neden cem o plana ortak oldu ceminn saplantisini göstermek icinn neden öyle asaglik bi teklif yapildii 2.kezz filizz sert cevap versin diyee bunu üzrenine cemm pisikolugu tutsun diyee öncedenn yani simdiye kadar hep filizin cevresine zarar verdii vurdu kirdi ama filize dokanmadi hep dolayli yollardan filiz üzüldüü.. neden ömerr tutuklandii cem yüzünden para ödiyecekti güya ama ödemedii ve böylece bi kez daha cemin gercek yüzü bi milim daha ortaya ciktii bu ödememe isi neden cünküü filizi o sürüne sürüne bana gelicek lafi yüzünden ve bu ömer haps iiside son kozduu ama gercek yüzünü ömere göstericekk ömer filizi uyaricakk ve cemm filizee onlan gitmesi karsiliginda ömeri kurtaracagini söylicekk ve filizdeee daha beterr tepki göstericekk ve cem zivanadan cikicakk zivanadan cikinca madem filiz hanim iylikten anlamiyoo bende zorla getirim diycekk... neden ömer yilmazz yakinlasmasi olduu ömer yilmazin kafasini bulatsin diye...ve filize para teklifini yapcak filiz kabul etmiyencede birakicakk ama aksamina kesinn feride gelicekk yada ferideyii üzgün görenn yilmaz dayanamicak ve habersizz ödicek yada feride rica edicekk ve yilmaz ödicekk.....böylece ömer hapsten kurtulucakk tabi cem manyagii zorla filiz getiricek ve plan yapicakk filizi kaciricakk....bu sirada tabi asli varr neden yilmaz asliya evlenme teklifi etti cünkü filiz den artik gercekleri ögrendigi düsünceysiylenn ne yaptigini bilmedenn filiz onun canini acitti oda filizin canini acitmak istedigi icinn gidip asliya evlenme teklifi ettii..bu evlenme teklifi neylere yol acicakk sunlara cem filizi kaciricakk ömer yilmazdan yardim isticekk yilmazz ömer iyce yumusicaklarr ömer o telas heycandann yilmaza bebegin ondan oldugunu söylicekk tabii dank edicekk gidip kurtaricakk böylece bisey daha ortaya cikicakk baglantili bisekildee ama barisma olmicak neden cünküü filiz kirgin oldugu icinn yilmazdan o malum gecede duydugu cirkinn asaglayici kelimeler icinn yilmaz bin pismann asliya evlilik teklifi etti napcagini bilmezz haldee tamm filizin asli ve yilmaz evlenme olayindan haberi olmaskenn handan ne icin raporu söylemedii yada yilmazz cünküü filizin o raporu duydugunda birazcikda olsa yilmaza yumusamasini saglamak icinn tam ögrendii ona hak vericekken cünküü kendiside delilere inamistii yilmaz delillere inandii tam yumusamiskenn asliyla evlenme teklif ettigini duyarr ve yikilirrr yilmaz napcagini bilmezz bi sekildee tamm asliyaa filizi unutamadigini söylemek isterkenn filizin hamile oldugunu söylemek isterkenn aslinin hasta oldugunu ögrenirr filizz bi dagdan yikilmiss bitmisss yilmazz cagresizz napcagini bilmez yikilmis bitmisss.......ve böyle devam edicekkk bence bu yolda illerlicekk tek bi dügüm varr o dügümü söktükce olaylarr gelisiyoo cözülüyoo birbirine baglii seylerrr simdii yazdimda hicte mantiksizz gelemdiii...:)[/COLOR]
gülbeşeker
11-03-07, 22:18
arkadaslar galiba biz ilk bastada ben olmak üzre senaristleri cokk hafife aliyoruzz gibi ki öyle cünküü bu konularr hepsi birbirine baglii filiz neden bebegi söylemedii öyle uzadii konular buraya gelicek diyee konularr taa buraya kadar geldii hepsini saymicam simdii bu gecen bölüm neden filiz bebegi yeniden ondan oldugunu söylemedii cünküü bu söyleme isini ömer yapicagi icinn ferideninn gecmisi neden buzaman kadar cikmadii cünkü yilmaz ömer yumusamasi olucagi icin ve diziyi biraz daha uzatmak icinn neden o adam kacirdii cünkü ömer yilmazz iyce yumusasin diyee neden handan o raporu hazirladii ve yalan söyledii cem lenn bize handanin vijdani oldugunu ve yilmaza yanlis yaptiginii göstermek icinnn onun aslinda öyle birisi olmadigini göstermek icinn neden cem o plana ortak oldu ceminn saplantisini göstermek icinn neden öyle asaglik bi teklif yapildii 2.kezz filizz sert cevap versin diyee bunu üzrenine cemm pisikolugu tutsun diyee öncedenn yani simdiye kadar hep filizin cevresine zarar verdii vurdu kirdi ama filize dokanmadi hep dolayli yollardan filiz üzüldüü.. neden ömerr tutuklandii cem yüzünden para ödiyecekti güya ama ödemedii ve böylece bi kez daha cemin gercek yüzü bi milim daha ortaya ciktii bu ödememe isi neden cünküü filizi o sürüne sürüne bana gelicek lafi yüzünden ve bu ömer haps iiside son kozduu ama gercek yüzünü ömere göstericekk ömer filizi uyaricakk ve cemm filizee onlan gitmesi karsiliginda ömeri kurtaracagini söylicekk ve filizdeee daha beterr tepki göstericekk ve cem zivanadan cikicakk zivanadan cikinca madem filiz hanim iylikten anlamiyoo bende zorla getirim diycekk... neden ömer yilmazz yakinlasmasi olduu ömer yilmazin kafasini bulatsin diye...ve filize para teklifini yapcak filiz kabul etmiyencede birakicakk ama aksamina kesinn feride gelicekk yada ferideyii üzgün görenn yilmaz dayanamicak ve habersizz ödicek yada feride rica edicekk ve yilmaz ödicekk.....böylece ömer hapsten kurtulucakk tabi cem manyagii zorla filiz getiricek ve plan yapicakk filizi kaciricakk....bu sirada tabi asli varr neden yilmaz asliya evlenme teklifi etti cünkü filiz den artik gercekleri ögrendigi düsünceysiylenn ne yaptigini bilmedenn filiz onun canini acitti oda filizin canini acitmak istedigi icinn gidip asliya evlenme teklifi ettii..bu evlenme teklifi neylere yol acicakk sunlara cem filizi kaciricakk ömer yilmazdan yardim isticekk yilmazz ömer iyce yumusicaklarr ömer o telas heycandann yilmaza bebegin ondan oldugunu söylicekk tabii dank edicekk gidip kurtaricakk böylece bisey daha ortaya cikicakk baglantili bisekildee ama barisma olmicak neden cünküü filiz kirgin oldugu icinn yilmazdan o malum gecede duydugu cirkinn asaglayici kelimeler icinn yilmaz bin pismann asliya evlilik teklifi etti napcagini bilmezz haldee tamm filizin asli ve yilmaz evlenme olayindan haberi olmaskenn handan ne icin raporu söylemedii yada yilmazz cünküü filizin o raporu duydugunda birazcikda olsa yilmaza yumusamasini saglamak icinn tam ögrendii ona hak vericekken cünküü kendiside delilere inamistii yilmaz delillere inandii tam yumusamiskenn asliyla evlenme teklif ettigini duyarr ve yikilirrr yilmaz napcagini bilmezz bi sekildee tamm asliyaa filizi unutamadigini söylemek isterkenn filizin hamile oldugunu söylemek isterkenn aslinin hasta oldugunu ögrenirr filizz bi dagdan yikilmiss bitmisss yilmazz cagresizz napcagini bilmez yikilmis bitmisss.......ve böyle devam edicekkk bence bu yolda illerlicekk tek bi dügüm varr o dügümü söktükce olaylarr gelisiyoo cözülüyoo birbirine baglii seylerrr simdii yazdimda hicte mantiksizz gelemdiii...:)[/COLOR]sevgili yeşimcan dizinin şöyle uzun uzun özetini yazmışsın söyledklerinin olma ihtimali çok yüksek ve olaylar birbiryle bağlantılı gerçekten haklısın dizinin gidişatı böyle olucak galiba.Neyse umarım dizi yılmazın kabusundaki gibi olmaz çok komik olurdu.Bir bebek meselesi diziyi nerden nereye getirdi ,aslı ve yılmaz evlilik aşamasında.
valla ne yalan söyleyim nevzatı bende çok sevdim zararsız gibi görünüyor ama belli olmaz.Ferideye aşık olduğuda ortada :)
NOT:avatarın çok güzel olmuş :) benim avatarımdaki emeğin içinde teşekkür ederim :img-yes:
valla ne yalan söyleyim nevzatı bende çok sevdim zararsız gibi görünüyor ama belli olmaz.Ferideye aşık olduğuda ortada :)
NOT:avatarın çok güzel olmuş :) benim avatarımdaki emeğin içinde teşekkür ederim :img-yes:
Halktan biri :img-hyste Her ne kadar gecekondular kralı değil ama olsun..
NOT: Rica ederim efendim..Sonucta resimleri ekleyenler olmazsa biz neyiz ki :):)
forever_bim
11-03-07, 22:29
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Sinem Sen de yıkıl karşımdan. Sattınız beni kaptan mağara adamına. Aslı Yılmaz nikah gününden imza yapmazsam kendime.
Boran&Sila
11-03-07, 22:31
yaaa yilmaz niye asliya evlenme teklifi etti yaa asli kabul eder zaten yilmazi seviyorr...ve hersey gec olur..is isten gectikten sonra yilmaz dogruyu ögrenir...insallah öyle olmaz ama yaa insallah asliyla evlenmetzler..ama sanirim aslinin ciddi bi hastaligi var...bence ona bisey olcakk:icon_whis
forever_bim
11-03-07, 22:32
Bundan sonra Yılmazcı mı olsam ne yapsam. İşte bu Filizcilere güvenmemek lazım:):):)
Neyse ben Fömerciyim. İkide bir saf değiştirmiyorum:)
sevgili yeşimcan dizinin şöyle uzun uzun özetini yazmışsın söyledklerinin olma ihtimali çok yüksek ve olaylar birbiryle bağlantılı gerçekten haklısın dizinin gidişatı böyle olucak galiba.Neyse umarım dizi yılmazın kabusundaki gibi olmaz çok komik olurdu.Bir bebek meselesi diziyi nerden nereye getirdi ,aslı ve yılmaz evlilik aşamasında.
evett gülbesekercimm yazarkenn bile zaman zaman icim karardii ama galibada böyle olucakk gibi görünen köy kilavuz istemiyoo malummm ama....... icim karariyoo yaaa sonuctaa yilmaz bosuna asliya evlilik teklifi etmedi demii.....bosuna hasta cikmicakk nedemii bosuna handan filize raporu söylemedii bosuna filizz yeniden gercekleri yilmaza anlatmadiii offffff offfffff!!!!!
umarim su bebise bisey olmazz eyer cemin planlarina bebek kurban giderse iste ozman delilirimm cokk cirkinn olur yazik olurr .....
gülbeşeker
11-03-07, 22:38
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Sinem Sen de yıkıl karşımdan. Sattınız beni kaptan mağara adamına. Aslı Yılmaz nikah gününden imza yapmazsam kendime.
sevgili forever iki nevzat-özlem sever için tüm filiz-yılmazcıları üzmek mi istiyorsun zaten üzgünüz ama bence sen en iyisi filiz-cem imzası yap eminim bu daha can acıtıcı olur.(tabi filize kıyarsan)Bu arada özlem yani feride nişanda pek de mutlu acaba diyorum bu nevzatın kötü biri olduğunu öğrendi de mesela katil o yüzden mi kaçmaya çalıştı yoksa bu adam ferideyi aldattı feride de adamı sevgilisiyle yakaladı,sonra da gazi mahallesine kaçtı içine doğmuştur belki karşısına yılmaz gibi bir adamın çıkacağı ve onun sayesinde de ömerle tanışacağı,gerçek aşkı ömerde bulacağı.
Sevgili archshe,
beni yanlis anladin, elbette Filizin hayatina baskasi girebilir. Benim demek istedigim suydu, Filiz hamileyken baskasiyla evlenmez, cünkü cocuk dogdugu zaman otomatikman esinin nufusuna gecer cocuk, Filizden cocugun Yilmazdan oldugunun bile bile böyle bir seye izin vermez
yoo seni yanlış anlamam ama farklı bakıyoruz demek diye düşündüm..filiz hamileyken biriyle evlenmez zaten ...filiz yılmaz aşkından kurtulmadan başka birine aşık olmadan sırf acım hafiflesin diye de başkasıyla evlenmez zaten...bu arada çocuk doğunca babsı yerine kimin ismini yazdıracak bunu merak ettim...
sevgili cemotara;
filizin hataları
1. ilk hamile oluğunu öğrendiğinde yılmaza söyleseydi yanlış anlama olayıda olmayacaktı çünkü cem-handan kumpas için yeterli vakit bulamayacaktı
2.yılmaz ayağına kadar gitti filiz den duymak için gerçekleri ama filiz ne yaptı gözüne baka baka yalan söyledi.bunu nasıl yapar kendinde bu hakkı nasıl bulur anlamıyorum.
bu iki vahim hata şuanki duruma gelmemizin ana nedenidir cemotara
not: birde yılmaz aslıcı değilim şuan tam sınırdayım diyebirim birdaki bölümde filizi yapacaklarını bekliyorum..
bu yorumu daha önceler de çok okudum senle anlaşmıştık bundan cvp yazmıyorum çünkü yazacağım cvbı iyi biliyosun yorma beni...filizi son sahnede anlasam da ben de kızdım filize daha beter cümleler vardı yılmazı yıkacak gerçeği söyleyecek ama yılmaza tokat gibi çarpacak sözler keşke onlardan birini deseydi...sende aslı yılmaza dön istersen ama bu dizinin sonu belli pişman olursun sana arkadaş tavsiiyesi...
Yılmaz bu,gerçeği öğrendikten sonra,"giitim Filiz'e o kadar sordum,bana yalan söyledi" diye kızar mı kızar,pişman olmaktansa Filiz suçlu olur mu olur.
filiz suçlu olur yılmaz gene gurur yapar gene filiz sürünür...bukadar yılmaz sürünsün diye beklemişken hevesimiz kursağımızda kalır..çok taraflı yazılıyo senaryo herşey filizin başına patlıyo gene filiz özür diliyo...yılmaz agamın egosu gene tatmin olacak malum kendi de kabul etti özür dilemeyi beceremiyorum diye oysa filiz çok güzel beceriyo diye olmaz ki herşeyi devletten beklememk lazım...bağ evindeki özür replikleri hala aklımda çok güzel bir sahneydi...yılmazında böyle pişman olduğu mahvolduğu sahneyi görsem keşke..
Ikisininde zaman zaman hatalari oldu ve hala daha sürdürmekteler.
Ikiside zamaninda dogru davrandiklarini zanettiler ve hata yaptiklarinin farkina varmadilar. Yapmis olduklarinin hata oldugunu fark edince, zaten pismanliklarini yasadilar, ve daha yasiyacaklar.
Ikisindede zamaninda gurur daha agir basti. Ve bunun sonuclarina katlandilar.
Asklarinin bitmedigini farkinda olsalarda, asl herseyi affetmiyormus.
Affdilemeyi ikiside biliyor ve yeri geldigindede zaten diliyor. Ama önemli olan önce kendini affetmektir, bunu basarabilirseler karsindakinden affdilemeye hakklari olur ancak.
Tüm sorularin kaynaklari bunlarin yani sira konusma özürlügü. Ikiside yeri geldimi baskalarinla cok güzel dertlesebiliyorlar, rahatsiz olduklari konulari dile getirebiliyorlar, ama karsi karsiya geldikleri zaman nedense gereken konulari konusmaktansa bir birlerini suclamayi, yada kem küm etmeyi tercih ediyorlar.
Her kim nederse desin ben aralarindaki aski hala hissedebiliyorum. Su anda bizim istedigimiz gibi ilerlemesede, bundan sonra dügümlerin yavas yavas cözülecegini tahmin ediyorum.
iznin olursa altına imzamı atarım...çok ii bir analiz .eline sağlık...
yılmaz hatayı filize değil aşkına yapıyo...kalbiyle ağzı farklı kişleri söylüyo...yılmaz ancak filizi gerçekten kalbinden çıkarıp aslıyı yerine koyduğunda hata olmaz...ama bunu boşuna beklemyin derim ben...
:icon_twis yani bütün suç yine yılmaza kalmış ... garibim yılmaz giden sevgili vurmuş gelen sevgili vurmuş. yahu yılmaz niye hatalı olsun.. adam bekar ee filizden sorusuna cevapta aldı artık bekar ve özgür bir erkek.. ve her erkek gibi o da ayrılıp yeni aşklar bulacak.. vede aslıyı buldu yılmaz.. bence çokta iyi yaptı... birde bölüm özetinde yılmaz filize teklif yapıyor diyor.. yahu yılmaza acayip kızıyorum.. daha ne yardımı daha filizin yanına niye gidiyorsun.. bir türlü anlamadım acayip kızdım yılmaza..
hımm...böyle yazarsan tolga ben de derim ki filiz yılmazla ayrıyken 2 kere evelenme teklifi aldı hatta o yemeğe gitti diye asıp kestiniz onu peki filiz de bekardı filizle yılmaz ayrıydı üstelik kabul etmedi ama yılmaz yapınca bekar adam oluyo filiz cemin teklifini dinlemesi bile kabahat...ya önceden bu şekilde bakamıyodun ya da bakış açın kişiye göre değişiyo...
evett...bencede yılmaz hala haksız...bi bitir filizi git aynı gün evllen aslıyla ama buna inanıp kabul eden de suçlu bi gece önce duydun yılmazla filiz konuşmasını bu teklife teklif gibi bakmamalı aslı...hatalı bir cümle...pişman olacakları bir karar..
sevgili filizm yorumu okudum eline sağlık :good: ama mualla ve mahalleli kısmına katılmıyorum.. mualla bütün bu olanları haklı olarak filiz ve ailesini görüyor.. muallanın orada ne yapmasını bekliyordun ki boynuna mı atlasın kızın..oğlunu bir türlü mutlu edemedii. ee baktı yılmaz aslının yanında mutlu bizim aslıda onların yanında mutlu o da kabullendi haliyle.... hem filiz muallaya bu kadar sıcak ilgi göstermedi.. yani filiz mualla hanımın tavırlarını hak ediyor..
mualladan filizin boynuna kimse atlamasını beklemiyo..tanrı misafiri filiz orda öyle yarım ağız davet edip sonra kendin bilrisin gelmezsen gelme tavrı çok yanlış...büyükler affedici olmalı...sonuçta oğlunla ayrılmış nedir alıp veremediğin medeniyetten yoksun biri mualla...aslıya bilerek öyle davrandı diyorum size çok üçkağıtçı bu mualla yılmaz filizin canını acıtıyo yetmiyo mualla da yapıyo...filizin hamileliğini öğrendiğinde filizi gene yılmazın yanında gördüğünde merak ediyorum mualla sultanı...filiz de nispet yapsın yılmazla muallaya...mualla filize annelik mi yaptı her geldiğinde 5 karış surat göstterdi neden tekinerlerin kızı elifin yengesi diye...filiz hata yapmadan önce bu bahsettğim...mualla filizi baştan istemedi filizde anca o kadar yaklaştı mualla hnma..izin verdiği kadar..
DİPNOT: filizim yorumun çok güzel olmuş ellerine sağlık...beğenerek okudum gene..
secoms ve sinem yorumumu beğendiğnizi belirtiğniz için teşekkürler...
aşk olsun :) ömer gibi bir adam ve kaptan mağara adamı yani nevzat karşılaştırılamaz bile :) Aslıyla yılmaz nikah masasına kadar giderse valla yap ;beraber kullanırız :img-hyste
Bundan sonra Yılmazcı mı olsam ne yapsam. İşte bu Filizcilere güvenmemek lazım:)
Neyse ben Fömerciyim. İkide bir saf değiştirmiyorum:)
Filizcilere güvenmeyeceksinde kime güveneceksin :) tekiner kardeşliği :) unutmayalım :)
not:o tamamen şakaydı :img-hyste
forever_bim
11-03-07, 22:49
Sevgili gülbeşeker;
Ben hepinizi çok seviyorum. Şaka yapmış arkadaşlar ben de onlara takılıyordum.
Sevgili Sinem;
Biliyorum şaka yaptığınızı. Ama sana inat Peyton-Lucas siparişi vereceğim. (Arkadaşlar bu çift de One Tree Hillde, Sinem'in desteklediği Brooke Lucas'ın zıttı oluyor:))
Merhaba arkadaslar; uzun suredir forumu takip edip okuyorum ama nadiren yaziyorum. son bolumde yanlis hatirlamiyorsam omer nevzattan icin ferideyle arasindan cekilebilecegini soyledi bir yerde; ama ne gariptir ki ayni omer elif icin onun sevdigini hice sayarak ayartmayi tercih etti. karakter mutasyonu bu olsa gerek..
not; sagir odayi izleyeniniz var i bilmiyorum ama oradaki kirimli ailesinin makam arabasi bizim nevzat in arabasi ayni zamanda. mavi jaguar; plaka 34 JG 300 :img-hyste sanirim yapimcilar tasarrufa gidiyor, ee kolay degil her bir dizi icin bir jaguar :img-hyste
Sevgili gülbeşeker;
Ben hepinizi çok seviyorum. Şaka yapmış arkadaşlar ben de onlara takılıyordum.
Sevgili Sinem;
Biliyorum şaka yaptığınızı. Ama sana inat Peyton-Lucas siparişi vereceğim. (Arkadaşlar bu çift de One Tree Hillde, Sinem'in desteklediği Brooke Lucas'ın zıttı oluyor:))
kullan valla ben onu artık izlemiyorum :) ..ama benim avatarı kullanma sebebim seni sinir etmek değildi :) lütfen yani..secoms ilk defa bir avatar yapmış bende sanata ve sanatçıya yazgımdan dolayı bir de o alınmasın diye kullanayım demiştim başka bir art niyetim asla yok...varsa cem diziden çıkmasın yani :img-hyste
Bu arada küçük elif ne olacak babasının gittiğini öğrenirse gene italyadaki zamanları hatırlayabilir hatta halasına babam gelmeyecek derse filizde birilerinin teklifini kabul eder.
Bu arada küçük elif ne olacak babasının gittiğini öğrenirse gene italyadaki zamanları hatırlayabilir hatta halasına babam gelmeyecek derse filizde birilerinin teklifini kabul eder.
Bana kalirsa Ömer cok fazla kalmiyacaktir. Kurtraricisi her kimse cabuk faliyete gececektir, maximum bir iki gün uzak kalir Elifcik babasindan.
kullan valla ben onu artık izlemiyorum :) ..ama benim avatarı kullanma sebebim seni sinir etmek değildi :) lütfen yani..secoms ilk defa bir avatar yapmış bende sanata ve sanatçıya yazgımdan dolayı bir de o alınmasın diye kullanayım demiştim başka bir art niyetim asla yok...varsa cem diziden çıkmasın yani :img-hyste .
Sevgili modum;
Su dedigine katılmamak elde değil.. Bu Filizcilere (Sözüm meclisten dısarı) güven olmaz :) Acıkcası ben sinem'in ekledigi resimlerle (Cok tesekkür ediyorum burdan kendisine :)) pratik yapma amacıyla birseyler karaladım.. Sonra bir baktım cok sevdigim arkadasım kullanmış..Benim elimde olan bir durum değil yani :img-hyste Saka bir yana Ömer'i değil Nevzat'a Büyük İskender'e bile değişmem :img-wink:
gülbeşeker
11-03-07, 23:10
kullan valla ben onu artık izlemiyorum :) ..ama benim avatarı kullanma sebebim seni sinir etmek değildi :) lütfen yani..secoms ilk defa bir avatar yapmış bende sanata ve sanatçıya yazgımdan dolayı bir de o alınmasın diye kullanayım demiştim başka bir art niyetim asla yok...varsa cem diziden çıkmasın yani :img-hyste
filiz işe başldığı yerden borç para istermiş filizn patronu ömeri kurtarırmış filiz geçen bölüm öyle bir konuştu ki herkes yaptığı şeylerin bedelini ödeyecek derken ne yılmazdan ne de cemden gelen teklifi kabul etmemesi gerekir ama malum anne adayı şimdi daha da duygusal,kırılgan filiz cemin teklifini kabul eder nikah günü kaçar aynı şeyi yılmaza da yapmıştı ya bu sefer de cemle yılmaz kanka olurlarmış dizide ömer katil olurmuş,feride nevzata sığınırmış,fahriye salihi bırakıp cemille tekrar evlenirmiş...Yılmaz ölmeden önce son nefesini verirken çocuğun kendinden olduğunu öğrenirmiş.Kısaca dizide dünya tersine dönermiş.
gülbeşeker
11-03-07, 23:16
Bana kalirsa Ömer cok fazla kalmiyacaktir. Kurtraricisi her kimse cabuk faliyete gececektir, maximum bir iki gün uzak kalir Elifcik babasindan.
bence de ömer çabuk çıkar en geç 66.bölüm sonunda ömer özgürlüğüne kavuşur zaten bu dizide bir bölümde en fazla iki gün geçiyor neyse artık ben yılmazı da anlayamadım filize teklif etmek yerine ömerin borcunu ver kurtar ömeri,hem ferideyi hem filizi mutlu et flizn böyle birşeyi kabul etmeyeceğini yılmazın bilmesi gerkirdi,sorması bile hata bence.
SİDAL86_FB
11-03-07, 23:20
ya arkadaşlar yılmaz bu bölümdemi herşeyi öğrenicekti? özette giç bahsi geçmiyoda..hep sorular var anlamdım yani...filiz evlenme teklifini duyunca iyice yılmazdan kopucak..:(
forever_bim
11-03-07, 23:23
Merhaba arkadaslar; uzun suredir forumu takip edip okuyorum ama nadiren yaziyorum. son bolumde yanlis hatirlamiyorsam omer nevzattan icin ferideyle arasindan cekilebilecegini soyledi bir yerde; ama ne gariptir ki ayni omer elif icin onun sevdigini hice sayarak ayartmayi tercih etti. karakter mutasyonu bu olsa gerek..
not; sagir odayi izleyeniniz var i bilmiyorum ama oradaki kirimli ailesinin makam arabasi bizim nevzat in arabasi ayni zamanda. mavi jaguar; plaka 34 JG 300 :img-hyste sanirim yapimcilar tasarrufa gidiyor, ee kolay degil her bir dizi icin bir jaguar :img-hyste
Der tabii. Paşam işini sağlama bağlıyor. İlk sezon Elif konusunda hırs yaptı da ne değişti? Elif ilk fırsatta ilk kavgada onu terkedip eski sevgilisine koştu. Temkinli gidiyor Ömer. İlk sefer feci kaybetti, dizideki erkeklerde aşk anlamında uzun zamandır tatmin olabilen tek adam o zaten. Demek ki neymiş? Hesaplı gitmek aşkta bile faydalıymış.
modest2000
11-03-07, 23:34
Sevgili tolgahuzur1,selamlar,Filiz'in olduğu yerde haksızlık var dimi size göre her zaman:))Mualla hanım Filiz'le ilk tanıştığı günlerde bile soğuk davranmıştı.Yılmaz yemeğe getirmişti de annesi resmen misafire davranmıcak şekilde davrandı kıza.Ne yapmıştı ki Filiz Mualla hanıma:icon_whis
Sevgili modum;
Su dedigine katılmamak elde değil.. Bu Filizcilere (Sözüm meclisten dısarı) güven olmaz :) Acıkcası ben sinem'in ekledigi resimlerle (Cok tesekkür ediyorum burdan kendisine :)) pratik yapma amacıyla birseyler karaladım.. Sonra bir baktım cok sevdigim arkadasım kullanmış..Benim elimde olan bir durum değil yani :img-hyste Saka bir yana Ömer'i değil Nevzat'a Büyük İskender'e bile değişmem :img-wink:
Ya biraz da beni düşünün eski başlığa bakıyordum bir de baktım ki sevgili dostum Sinem karşımda Özlem- Nevzat avatarıyla çıkıyor, bir kaç sayfa daha ilerliyorum bu sefer de kardeşim dediğim secoms da aynı şekilde karşıma çıkıyor Handan Hanımcığım gibi tansiyonum düştü , gözlerim karardı hayaller görüyorum sandım :img-hyste Meğersem sevgili moduma takılıyorlarmış hayır arada olan bana oluyordu :img-swoon
ya bu arada eski başlıktan alıntı yapmayı ben de çözemedim o yüzden sevgili kurşuni19'un iki yorumu vardı
Aynen zamaninda Ömerle Elif gibi, Ömer o zamanlar mutlu oldugunu zanediyor olabilirdi, ama mutlu degildi, icini kavuran kiskanclik her zaman vardi.
Paşamız aşk adamı Ömer de zaten bu bölümde beklediğim itirafı yaptı: 'Şimdiye kadar hiç böyle mutlu olmamıştım' a benzer bir söz sarfetti. Eğer başkasını severse aradan çekilme teklifi da aynı acıları tekrar yaşamamak içindi elbette. Ancak Feride'nin Ömer'e duyduğu aşk kolay kolay değişmez diyorum ben. Ömer aşk konusunda şanssızlığını yendi. Darısı diğer şanssızların başına :)
Ömerle Cem bu insaat isine ortak olarak girdiler diye biliyordum, neden o zaman fatura sadece tekinerlere kesildi anlamadim. Hem madem o imza olayi ortaya cikmiyacakti o zaman neden yapildi ki, simdiden sonra cikmis bile olsa ne diye ortaya cikacak ki
Senaristlerin bizi kendileri gibi balık hafızalı zannettiklerinden şüpheleniyorum arkadaşım. Benim de hala çözemediğim o kadar çok belirsiz kalan konu var ki... Hayır iki tane replik yazarsın saçma da olsa konuya değinmiş olursun en azından. Hafıza güçlendirici ilaç hediye edelim senaristlere :icon_whis
arkadaşlar diziyi son iki bölümdür izlemeye başladım .
ve ben de dızının fanatıklerınden oldum.eskı bölümlerı nerden ızleyebılırım veya alabılırım.yardımcı olursanız sevınırım.
yılmaz ve filiz için de bırbırıne bu kadar yakışan bır çift çok az gercekten.dizi çok güzel .aranızda olmak cok guzel.
gülbeşeker
11-03-07, 23:43
Sevgili tolgahuzur1,selamlar,Filiz'in olduğu yerde haksızlık var dimi size göre her zaman:))Mualla hanım Filiz'le ilk tanıştığı günlerde bile soğuk davranmıştı.Yılmaz yemeğe getirmişti de annesi resmen misafire davranmıcak şekilde davrandı kıza.Ne yapmıştı ki Filiz Mualla hanıma:icon_whis
evet kim ne derse desin mualla filize karşı hep önyargılıydı elini bile öptürmemişti filiz ağzıyla kuş tutsa da yaranamazdı muallaya .Önceden belki mualla da önyargılarını bir kenara bırakabilirdi ama filizn 4 yıl önce yılmazı düğün günü bırakmasından sonra ipler iyice koptu.
modest2000
11-03-07, 23:46
Ya biraz da beni düşünün eski başlığa bakıyordum bir de baktım ki sevgili dostum Sinem karşımda Özlem- Nevzat avatarıyla çıkıyor, bir kaç sayfa daha ilerliyorum bu sefer de kardeşim dediğim secoms da aynı şekilde karşıma çıkıyor Handan Hanımcığım gibi tansiyonum düştü , gözlerim karardı hayaller görüyorum sandım :img-hyste Meğersem sevgili moduma takılıyorlarmış hayır arada olan bana oluyordu :img-swoon
ya bu arada eski başlıktan alıntı yapmayı ben de çözemedim o yüzden sevgili kurşuni19'un iki yorumu vardı
Aynen zamaninda Ömerle Elif gibi, Ömer o zamanlar mutlu oldugunu zanediyor olabilirdi, ama mutlu degildi, icini kavuran kiskanclik her zaman vardi.
Paşamız aşk adamı Ömer de zaten bu bölümde beklediğim itirafı yaptı: 'Şimdiye kadar hiç böyle mutlu olmamıştım' a benzer bir söz sarfetti. Eğer başkasını severse aradan çekilme teklifi da aynı acıları tekrar yaşamamak içindi elbette. Ancak Feride'nin Ömer'e duyduğu aşk kolay kolay değişmez diyorum ben. Ömer aşk konusunda şanssızlığını yendi. Darısı diğer şanssızların başına :)
Ömerle Cem bu insaat isine ortak olarak girdiler diye biliyordum, neden o zaman fatura sadece tekinerlere kesildi anlamadim. Hem madem o imza olayi ortaya cikmiyacakti o zaman neden yapildi ki, simdiden sonra cikmis bile olsa ne diye ortaya cikacak ki
Senaristlerin bizi kendileri gibi balık hafızalı zannettiklerinden şüpheleniyorum arkadaşım. Benim de hala çözemediğim o kadar çok belirsiz kalan konu var ki... Hayır iki tane replik yazarsın saçma da olsa konuya değinmiş olursun en azından. Hafıza güçlendirici ilaç hediye edelim senaristlere :icon_whis
Haklısınız,inşaat işine girerken Cem bir sürü dalavere çevirdi,sahte evraklar filan imzalattı.Ve mantıken inşaat işi battığında ortaklık gereği Tekinerlerin avukatı Cem'in zararı paylaşması için işlemlere başlaması ve o zaman bu ortaklığın sahte olduğunu öğrenmesi lazımdı.Bunu tamamen unuttu senaristler.Koskoca yılların holdingi tasfiye sürecini beceremiyor mu doğru dürüst.Yani iflas olduğu anda Cem'in en azından ortaklıktaki sahtekarlığı anlaşılması lazımdı.
gülbeşeker
11-03-07, 23:49
ve ben de dızının fanatıklerınden oldum.eskı bölümlerı nerden ızleyebılırım veya alabılırım.yardımcı olursanız sevınırım.
yılmaz ve filiz için de bırbırıne bu kadar yakışan bır çift çok az gercekten.dizi çok güzel .aranızda olmak cok guzel.
öncelikle aramıza hoşgeldin ama dizinin en güzel bölümlerini kaçırmışsın eğer şimdiki bölümleri beğeniyorsan geçmişteki bölümlere bayılırsın bence.Eski bölümleri kanaldnin sitesinden ya da şu y... ile başlayan videoların bulunduğu siteden hepsini olmasa bile bir kısmını izlersin sanırım umarım yardımcı olabilmişimdir.
valla iki bölüm önce izleyip filizle yılmazın aşkından etkilendiysen harikasın :img-yes: çünkü en kötü oldukları dönemlerde izlemeye başlamışsın :) aramıza hoşgeldin
Sevgili Bernacığım , ne desem bilmiyorum bende secoms sayesinde kullandım :) arkadaşımız yetenekli avatar yaptı kullanmamak olmazdı :)avatarı kullanarak çalışma yapmaya teşvik ediyorum :)
Ama ben gerçekten bu konuda ciddiyim nevzat özlemi seviyor gibi...çünkü yaptığı işi saygıyla anlattı ve ne olursa olsun onu kabul etmeye hazır ..Ne olmuşta özlem ondan kaçmış bilemiyorum,nişanda bu kadar mutluyken böyle kaçma durumuna geldiklerine göre bence kesin bir aldatma ya da zorla bir şey yaptırma gibi nedenler olabilir.
Sevgili mıstaa ve kurşuni19 yorumlarınızı dikkatle okudum, bu hafta çoğu haftadan daha çok ortak noktada buluşmuşuz onu farkettim. İyi ki varsınız farklı bakış açıları bu forumu renklendiriyor.
Sevgili meslektaşım ve sevgili filizim+y'nin yorumlarını genel olarak çok sevdim ama filizle ilgili kısımları daha bir merakla okudum. Filiz'in söylediklerinin altında yatan nedenleri çok güzel incelemişsiniz. Sanki Filiz'i daha iyi anladım gerçekten, yaptığını hala hatalı buluyorum ama tıpkı bizim 'hatalı Ömer' analizlerimiz gibi güzel bir analiz olmuş.
Denizim yine aynı bakışla izlemişiz diziyi. :good: Secoms senden de Nevzat analizi okuruz artık :img-hyste
Sevgili sezinti kelime oyununun ben de aslında bir yalan olduğunu düşünüyorum. Filiz ne diyecekse açıkca dese ben de çok memnun olacağım. Bir de dizideki çoğu karaktere psikoloğun şart olduğuna katılıyorum. Bölüm yorumumda sadece Salih ve Cemil için yazmıştım ama başta Filiz olmak üzere Yılmaz, Ömer ve Feride de psikolog yardımı almalı. Filiz annesi ve sevdiği adamın yaşattığı tramva için, Yılmaz da Filiz'e güvenme ile güvenmeme arasında gidip gelmesi ve ona karşı bir türlü bitiremediği ama bittiğini iddia ettiği aşkı konusunda ne yapacağı için, Ömer de başarısızlık duygusunu yenmek için gitmeli uzmana. Feride de yavaş yavaş birşeyler hatırlıyor artık doktorlar ona yardımcı olabilir. Tabi bunlardan hangisi gider belki Feride :icon_whis
modest2000
11-03-07, 23:55
valla iki bölüm önce izleyip filizle yılmazın aşkından etkilendiysen harikasın :img-yes: çünkü en kötü oldukları dönemlerde izlemeye başlamışsın :) aramıza hoşgeldin
Sevgili Bernacığım , ne desem bilmiyorum bende secoms sayesinde kullandım :) arkadaşımız yetenekli avatar yaptı kullanmamak olmazdı :)avatarı kullanarak çalışma yapmaya teşvik ediyorum :)
Ama ben gerçekten bu konuda ciddiyim nevzat özlemi seviyor gibi...çünkü yaptığı işi saygıyla anlattı ve ne olursa olsun onu kabul etmeye hazır ..Ne olmuşta özlem ondan kaçmış bilemiyorum,nişanda bu kadar mutluyken böyle kaçma durumuna geldiklerine göre bence kesin bir aldatma ya da zorla bir şey yaptırma gibi nedenler olabilir.
Yalnız Nevzat Feride'yi gördüğü anda neden yanına gitmedi ben bunu hiç anlayamamıştım.Siz aylardır görmediğiniz nişanlınızı (kaçmış bile olsa) birden karşınızda görüyorsunuz ve yanına gitmiyorsunuz.Çok saçma bu.Sonra takip ediyorsonuz ve yeni tanışacak biri gibi "konuşabilir miyiz" diyorsunuz.İnsan "aylardır nerdesin Özlem,burada ne işin var" filan diyerek konuşmaya başlar.Hiç bir nişanlı tepkisi yoktu ortada.
öncelikle aramıza hoşgeldin ama dizinin en güzel bölümlerini kaçırmışsın eğer şimdiki bölümleri beğeniyorsan geçmişteki bölümlere bayılırsın bence.Eski bölümleri kanaldnin sitesinden ya da şu y... ile başlayan videoların bulunduğu siteden hepsini olmasa bile bir kısmını izlersin sanırım umarım yardımcı olabilmişimdir.
çok teşekkurler gülbeşeker.hoşbulduk bu arada.
kanal d nın sıtesınde bazı bolumlerıne baktım ama şimdı de açmamaya başladı.hata veriyor yani.ilk bölümden ıtıbaren izleyeceğim kesin.
hoşbulduk.evet sinem sadeve iki bölümde ki kötu oldukları bölümlermiş herkes oyle dıyor.
iyi oldukları zamanları da ızlemek ıstıyorum.izleyeceğim de inşallah.
Filiz Yılmaz'ın yardım teklifini kabul etmese bile Yılmaz bir şekilde o parayı yatıracak ve Ömer'i kurtaracak çünkü senaristler Ömer ve Yılmaz'ı dost yapmaya başladılar.Bu da arkadaşlıkları açısından iyi bir hamle olacak.
Özet pek açıklayıcı değil zaten Cem'in planı da muhakkak Ömer'i çıkarayım benimle evlen olacaktır...
Yalnız Nevzat Feride'yi gördüğü anda neden yanına gitmedi ben bunu hiç anlayamamıştım.Siz aylardır görmediğiniz nişanlınızı (kaçmış bile olsa) birden karşınızda görüyorsunuz ve yanına gitmiyorsunuz.Çok saçma bu.Sonra takip ediyorsonuz ve yeni tanışacak biri gibi "konuşabilir miyiz" diyorsunuz.İnsan "aylardır nerdesin Özlem,burada ne işin var" filan diyerek konuşmaya başlar.Hiç bir nişanlı tepkisi yoktu ortada.
o da doğru ama bence feridenin geçmişte ne olduğuna senaristlerde karar veremedi..Hatta böyle bir nişanlı ya da dansöz çıkma olayınıda son anda düşündüklerini düşünüyorum :) Çünkü feride gibi bir kızın dansözlük yapması gerçekten enteresan :img-hyste ...
Sevgili mıstaa ve kurşuni19 yorumlarınızı dikkatle okudum, bu hafta çoğu haftadan daha çok ortak noktada buluşmuşuz onu farkettim. İyi ki varsınız farklı bakış açıları bu forumu renklendiriyor.
Sevgili berna tesekkür ederim, iyiki sizde varsiniz degisik görüsler senin dedigin gibi forumu gercekten cok renklendiriyor, bende senin yorumlarini herzaman büyük bir keyifle okuyorum
Sevgili meslektaşım ve sevgili filizim+y'nin yorumlarını genel olarak çok sevdim ama filizle ilgili kısımları daha bir merakla okudum. Filiz'in söylediklerinin altında yatan nedenleri çok güzel incelemişsiniz. Sanki Filiz'i daha iyi anladım gerçekten, yaptığını hala hatalı buluyorum ama tıpkı bizim 'hatalı Ömer' analizlerimiz gibi güzel bir analiz olmuş.
Denizim yine aynı bakışla izlemişiz diziyi. :good: Secoms senden de Nevzat analizi okuruz artık :img-hyste
Sevgili sezinti kelime oyununun ben de aslında bir yalan olduğunu düşünüyorum. Filiz ne diyecekse açıkca dese ben de çok memnun olacağım. Bir de dizideki çoğu karaktere psikoloğun şart olduğuna katılıyorum. Bölüm yorumumda sadece Salih ve Cemil için yazmıştım ama başta Filiz olmak üzere Yılmaz, Ömer ve Feride de psikolog yardımı almalı. Filiz annesi ve sevdiği adamın yaşattığı tramva için, Yılmaz da Filiz'e güvenme ile güvenmeme arasında gidip gelmesi ve ona karşı bir türlü bitiremediği ama bittiğini iddia ettiği aşkı konusunda ne yapacağı için, Ömer de başarısızlık duygusunu yenmek için gitmeli uzmana. Feride de yavaş yavaş birşeyler hatırlıyor artık doktorlar ona yardımcı olabilir. Tabi bunlardan hangisi gider belki Feride :icon_whis
Sevgili Berna,
Bu aralar ve bugün kendimi cnbc-e'de heroes dizisine kaptırmışken, arada mesajıma verdiğiniz cevabınıza istinaden daha önce de yazdığım sözleri tekrar yazmak istiyorum.
Mutluluk, elimizdeki imkanlara değil, onları nasıl değerlendirdiğimize bağlıdır ( Cicero )
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür ( Aristo )
Kızgınlık geçici bir deliliktir. Bu yüzden duygularınıza sahip olun. Yoksa onlar size sahip olurlar ( Horace Mann )
Fazla yorum yazmaya gerek yok sanırım, yazdığım sözler kısa, öz biçimde durumu özetliyor.:kahve
Sevgili Fömerci arkadaşlarım,
Fömer kim, öyle birileri var mı ? En son Fömer'in F'si isim değiştirdi. Lütfen, yeni isimleri kullanınız,:img-ok: olmuyor Fömer. Özlem, özlem var artık :img-blush
Bu arada Salih ve Cemil'in, Ahmet'in yanında kavga yapmaları ve Ahmet üzerinden psikolojik güç gösterimi çok yanlıştı.
o da doğru ama bence feridenin geçmişte ne olduğuna senaristlerde karar veremedi..Hatta böyle bir nişanlı ya da dansöz çıkma olayınıda son anda düşündüklerini düşünüyorum :) Çünkü feride gibi bir kızın dansözlük yapması gerçekten enteresan :img-hyste ...
Iyiki Aynali entresan diye bir laf etmis oldu, artik bende her yorumuma entresan kelimesine katmaya karar verdim, uysada uymasada her yorumuma koyacagim:img-wink:
modest2000
12-03-07, 00:07
Filiz Yılmaz'ın yardım teklifini kabul etmese bile Yılmaz bir şekilde o parayı yatıracak ve Ömer'i kurtaracak çünkü senaristler Ömer ve Yılmaz'ı dost yapmaya başladılar.Bu da arkadaşlıkları açısından iyi bir hamle olacak.
Özet pek açıklayıcı değil zaten Cem'in planı da muhakkak Ömer'i çıkarayım benimle evlen olacaktır...
Peki Yılmaz Ömeri'in neden götürüldüğünü nerden öğrenecek.Zira Aynalı Ömer'i götürürlerken nedenini sordu,söylemediler.Yılmaz çek olayını kimden öğrenecek sizce?
Secoms senden de Nevzat analizi okuruz artık :img-hyste
Desenize işim cok zor..Daha bölüm yorumu yapamadım bir de Nevzatı yazacagız..
Bütün bu olanlar cok sevgili sinem arkadasımızın sanata ve sanatcıya verdigi deger yüzünden basıma geldi.. Burdan beni sanatımı icraa etmeye 'tesvik' ettiği için kendisine sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum.. İyi ki varsın :)
forever_bim
12-03-07, 00:08
Valla sevgili sezinti
Bu konuda kararı biz değil Ömer verdi. Halen daha Feride dediğine göre, Özlem'in pek de bir anlamı yok. Zaten diğer herkes de böyle düşünüyor dizide. Yani Enteresan bir durum söz konusu.
Mutluluk, elimizdeki imkanlara değil, onları nasıl değerlendirdiğimize bağlıdır. ( Cicero )
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür[/B[B]].( Aristo )
Kızgınlık geçici bir deliliktir. Bu yüzden duygularınıza sahip olun. Yoksa onlar size sahip olurlar[/B[B]].( Horace Mann )
Gercekten cok güzel sözcükler!
Mutluluk, elimizdeki imkanlara değil, onları nasıl değerlendirdiğimize bağlıdır
Mutlugu yakaladigin zaman, kolay kolay ellimizden birakmamaliyiz. Mutluysak eger, dis etkenlerin bu mutlulugu bozmasina izin vermemeliyiz, malesef Filizle Yilmaz bunu basaramadi.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür
Bizim ciftimiz cok güzel cümleler kurabiliyorlar, ama malesef sadece ayni ortamlarda bulunmadiklari zaman.
Kızgınlık geçici bir deliliktir. Bu yüzden duygularınıza sahip olun. Yoksa onlar size sahip olurlar
Zaten gecici olmasaydi, Filizle Yilmazin arasindaki bag coktan kopmus olurdu ve geri dönüsüde asla olmazdi
Peki Yılmaz Ömeri'in neden götürüldüğünü nerden öğrenecek.Zira Aynalı Ömer'i götürürlerken nedenini sordu,söylemediler.Yılmaz çek olayını kimden öğrenecek sizce?
Tahmin yürütecek olursam eger, Feride Ömer götürüldükten sonra pesinden gitmek isteyecektir, onu orda oraya götürebilecek tek kisi Aynali oldugunda o götürecektir, ve oraya gitmisken olayin gercek yüzünü ögrenecektir.
Zaten Yilmaza Ömerin tutuklandiginida Aynali söyleyecekmis
Sevgili Kursuni19
Sağlıklı iletişimin temelinde dinlemek vardır. Birbirlerini dinlemeyi başardıklarında sorunların çözümünde önemli adım atacaklar.
Bugün okuduğum bir söz,
Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız. ( Thomas Hughes )
Bir beraberlikte karakterler ben ve sen olarak birbirlerini çok sevebilirler Ama Saygı, güven, iletişim gibi temel unsurlar olmadıktan sonra beraberlikler sağlıklı değildir. En ufak sorun, büyük bir sorunmuş gibi algılanır.
Yeterki karakterler empati yapmasını bilsinler ve olayları görmek istedikleri gibi görmesinler. Filiz ve Yılmaz biten bir beraberliğin iki ayrı bireyi, tekrar biraraya gelirler mi, her iki karakterler önce birbirlerini dinlemeyi öğrenerek başlayacaklar, saygı beraberliğin olmazsa olmazıdır.
Fömer kabul etmiyoruz. İsim değişikliği istiyoruz. :icon_sorr
Artık kahramanlarımız Feride ismini bıraksınlar, geçiş ne kadar çabuk olursa Feride için iyidir.:good:
Birazdan, Scully'nin oğlu William'a söylediği sözleri tekrar yazacağım.:img-wink:
sevgili berna
bölüm yorumumu beğenmene sevindim nacizane yazdık bişeyler biliyosun ben de seni çok beğenerek okuyorum sen yorumumda nasıl filiz analizine dikkat ediyosan bende fömeri daha zevkle okuyorum senden hasandan ve artık nevzatçı olsa da secomstan:img-wink: eline sağlık güzel yorumların için...
Sevgili kursuni19
Umarım, Filiz bebek konusunda yaptığı hatasını en kısa zamanda anlar ve telafi eder. Filiz'in öne süreceği mazaretler kabul edilebilir mazaretler değildir. Kelime oyunu yapmasına da gerek yok. Doğruyu sadece doğruyu anlatacak. Sorunun Yılmaz'la olduğunun farkına varacak.
Scully'nin Mulder'a karşı duygularını oğlu William'a söylediği sözler
Bir gün gerçeği, doğum mucizeni anlatmamı isteyeceksin.
açıklanmayanları açıklamamı.
O gün dilim sürçer, anlatamazsam
bil ki bir açıklaması var, evladım
tek başına bulamayacağın kutsal
ve kolay bozulabilen bir gerçek.
Ruh ikizin, ezeli rakibin, koruyucun,
düşmanınla tanışmayı bekle.
maceraların en büyüğüne o kişiyle
birlikte yelken açmayı bekle.
O gerçek ki ele geçirilemez ve
ölçülemez. Bir gün o şansı yakalarsan,
sakın elinden kaçırma oğlum
Gerçekler orada bir yerde. Bir gün
benim seni dünyaya getirmeme
benzer bir mucizeyle karşılaşırsan
gerçeği bilimde ve bugüne kadar
görülmemiş bir yerde değil,
kalbinde bulacağını bil.
O an hem kutsanmış,
hemde cezalandırılmış olacaksın.
Zira bizi bir arada tutan ve
birbirimizden acı içinde uzakta tutan da
aynı salt gerçeklerdir.
Yilmazin Tekinerlere yardim etmesinin tek sebebi bence;
Feridedir..
Feride ömeri cok seviyor. ömer hapiste kaldigi süre icinde, Feridenin üzülmesine dayanamaz Yilmaz.
Bu nedenle ömere yardim etmek isteyecektir diye düsündüm.
forever_bim
12-03-07, 01:04
Yilmazin Tekinerlere yardim etmesinin tek sebebi bence;
Feridedir..
Feride ömeri cok seviyor. ömer hapiste kaldigi süre icinde, Feridenin üzülmesine dayanamaz Yilmaz.
Bu nedenle ömere yardim etmek isteyecektir diye düsündüm.
Katılıyorum Figan Abla sana;
Bence de. Yardım ederse en fazla Feride'nin üzüntüsüne dayanamadığı için eder. Feride'nin Nevzat'a gitmesine de izin vermez bence Yılmaz.
bal gözlüm
12-03-07, 01:21
Der tabii. Paşam işini sağlama bağlıyor. İlk sezon Elif konusunda hırs yaptı da ne değişti? Elif ilk fırsatta ilk kavgada onu terkedip eski sevgilisine koştu. Temkinli gidiyor Ömer. İlk sefer feci kaybetti, dizideki erkeklerde aşk anlamında uzun zamandır tatmin olabilen tek adam o zaten. Demek ki neymiş? Hesaplı gitmek aşkta bile faydalıymış.
selam arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum. ıhlamurlar altında'yı ilk bölümünden itibaren kaçırmadan izliyorum bence muhteşem bir dizi. ama son bölümlerde yılmaz ve filiz'in ayrı olması beni üzüyor ve ben yılmaz'ı hatalı buluyorum. tamam filiz yılmaz'a güvenmedi abimi sen vurdun dedi çünkü önüne kesin kanıtlar konuldu yine de hatalıydı. ama yılmaz'ın yaptığı daha büyük bir hata evet onunda önünde kanıtlar var ama filiz'in başkasından çocuk yapacağını ve de başkasının çocuğu için senin çocuğun diyebileceğini nasıl düşünür? yılmaz filiz'in onuruyla oynadı. filiz'e tak etmişti artık ve davranışı doğruydu. ama yılmaz bir hata daha yaparak aslı'ya evlenme teklifinde bulundu.
ömer konusunda yaptığınız yorumlara katılmıyorum arkadaşlar. ömer elif'in kendisine gelmesini beklemişti çok sabırlı davrandı. elif de direndi ama elif'i ömer'e iten de biraz yılmaz oldu. yılmaz'ın aşırı kıskançlıkları. ............ ve hatırlarsanız geçen sezonun son bölümlerinde hastanede elif'e bunu itiraf etti. sadece sen değil , ben de hatalıydım dedi.
Feride olayında hatırlarsanız şöyle birşey var: Yılmaz Ferideye çarptığında, doktor Feride'nin hafıza kaybının kazayla bir alakası olmadığını söylemişti. Bilmem ben mi yanlış hatırlıyorum. Burdan yola çıkarsak şu ihtimaller olabilir:
1- Nevzat ve Feride arasında, Feride'nin hafızasını kaybetmesine neden olacak bir olay yaşanmıştır.
2- Feride'nin hafızasını kaybetmesinde Nevzat'ın bir suçu yoktur. Feride başka bir sebepten dolayı hafızasını kaybetmiş ve hiçbir şey hatırlamaz bir vaziyette dolaşırken Yılmaz ona çarpmıştır.
Benim aklıma bunlar geldi...
parcalibulut
12-03-07, 06:22
Ihlamurlar Altinda nin o buyusu nerede kaldi? SOn 5 bolumdur inanin bana diziyi izlemek bir kahir oldu bana... Filiz in hamileliginde neredeyse 12. haftayi bitiriyoruz, bizim Tuba hala incecik masallah, ultrasonda bile bir gram fazlalik yok Tuba da, ne bicim hamilelikse...
Ayrica, Yilmaz in aptalca soylenenlere inanmasi yuzunden Filiz e hakaret eder gibi bebegin baskasindan oldugunu dusunmesi cok cok gurur kiriciydi, ama Filiz in Yilmaz a ' bebek senden degil, bebek sadece benim' demesi Yilmaz gibi odun kafali birisine soylenecek laf degil sirf yaptigi essekligin farkina varmasi icin.. en guzeli, 'bu bebek ikimizin bebegiydi Yilmaz ama sen o laflari soyleyerek beni asagiladin ve bu bebegi hak etmiyorsun artik' deseydi o zaman Yilmaz in nasil tutustugunu gorurduk..
Simdi Asli ile Yilmaz evlenecekler, yine aglayan sizlayan bir Filiz izleyecegiz,Cem yine Filiz in pesinde...Ayyy yani bu kadar rutinlesebilir bir dizi...
UYAN ARTIK IHLAMURLAR ALTINDA!!!! COK DAHA IYISINI YAPABILIRSIN!!!! LUTFEN AMA LUTFEN SU GUZELIM DIZIYI YOK ETMEYIN!!!!
Selamlar,kendinizle çelişmişsiniz.Ferman arkadaşımız Yılmaz'ın Filiz'e bebek için gittiği görüşlerine güldüğünü yazmış.Siz de buna katılmışsınız.61Merve61 arkadaşın yazdıklarına ise "tabi canım insan çocuğu olup olmadığını öğrenmek istermi ayıp ama" diyor ve Yılmaz'ın çocuk için gittiğini kabul ediyorsunuz.:img-wink: Bu arada sevgili Ferman şahsen ben diziyi ilk bölümden itibaren izliyorum ve tartışırken "yok siz izlememişsiniz" tarzı yaklaşımları hiç doğru bulmuyorum.
sevgili modest açıkcası yorumlarımı kimseyi kırmak veya yargılamak gibi bir amaç doğrultusunda yapmıyorum. ama şu acısıyla tatlısıyla seyredilen 64 bölüme bir bütün olarak baktığımda "yılmaz zaten filizi sildi aklından,kalbinden sadece çocuk için gitti filize yoksa döner dönmez aslıya evlenme teklif etmezdi" gibi yanlı bakma olayını aşmış, geçen 64 bölüme ihanet eden bir yorumu(bence) sadece "bence öyle değil arkadaşım" gibi yumuşak ama etkisiz bir karşı yorumla cevaplamak yerine biraz daha sarsıcı olsun diye bu şekilde cevapladım. her zaman söylediğim gibi ben yılmazın gözlerinden bakıyorum olaylara ama bu beni filizin aşkını görmemezlikten gelmemi sağlayamıyor. her ne kadar filizin hareketlerine bir anlam veremesem, anlayamasam ve hatalı da bulsam kalkıpta filiz yılmazı sevmedi, sevmiyor (ki bunu da diyebilirim uçlarda yer almak istesem) gibi seyrettiklerime ve dizinin gerçeklerine temelden karşı çıkan bir duruşu savunamam. tüm bunların ışığında sizin doğru bulmadığınız yorumumdaki amaç söyleyen kişiyi rencide etmek değil sadece sıkı bir şekilde "bence öyle değil arkadaşım" demekti. gene de forumu okuyan insanlar açısından amacını aşan bir ifade kullanmışsam özürü bir borç bilirim. bu arada bu yorumu kimin yaptığını açıkcası dikkat etmeden yapmıştım yorumumu.cevap sizden geldiğine göre sanırım siz yapmışsınız diye düşünmemde umarım bir sorun yoktur ki öyleyse sıkı bir filizciye kavuşmuş sanırım forumumuz.:img-yes:
e tabi ying-yang prensipleri doğrultusunda siz ne kadar filizi savunursanız bizimde o kadar yılmazı savunacağımızı bilmenizi isterim.:happy0064
not: "sıkı bir filizciye kavuşmuş sanırım forumumuz" bu satırı foruma ne zamandır girdiğinizi bilmediğim için yazdım belki de benden daha eskisinizdir şayet öyleyse lütfen cümlemi "forumumuzda sıkı bir filizciyle karşı karşıyayız" şeklinde alınız.
tolgahuzur1
12-03-07, 08:57
açıkcası bundan sonra olayların nasıl gelişeceği çok karışık. yani ne olacağı belli değil. tamam bazı tüyolar var ama halada hepimiz bir plan yapıyoruz ne olacağı hakkında.. bundan sonra kaçırmalar kankalıklar olursa inanın ki çok güleceğim..:img-hyste gerçi herşey yılmazın mutluluğu için.. onun kararlarına ve kişiliğine saygı duyuyorum dizide.. onun arkasındayım her zaman..:good:
birde evlilik teklifinin yanlış olduğunu söyleyen arkadaşlar var.. nasıl filiz o kızgınlıkla o lafları söylediyse yılmazda o anki sinirle aslıya evlenme teklif etti bu gayet normal.. hem filizde bekar istediği kişiyle gzebilir..
NOT: bana güzel bir aslı yılmaz avartarı yapan arkadaş aranıyor.. yaparsanız çok makbule geçecek..:img-wink: :happy0064
tolgahuzur1
12-03-07, 09:18
sevgili modest seninle işimz var:img-hyste yahu ben filizin olduğu yerde haksızlık mı var dedim.. bütün bu olayların yaşanmasının sebebi kim şöyle iyi bir düşün? birde muallanın ne yapmasını bekliyorsunuz anlamadım.. kadın doğal olarak soğuk davranacak.. demek ki muallada inanmıyormuş bu aşka.. o da inansaydı tam olurdu.. hem böyle daha güzel hem mualla fazla acı çekmemiş olur .. çünkü filiz fazla sevmiyordu.. ama şunuda untmayın filiz ve tekiner ailesi bundan sunra yılmazsız bir hiç!! onun için yılmaza iyi davranmaları lazım..:img-hyste
yılmaz_filiz
12-03-07, 09:34
filiz:baştan beri acı çeken kahramınımız filiz.bu kızın yüzü hiç gülmicek herhalde yılmazla da kavuşamıcaklar.
yılmaz:yüzünün pek güldüğü söylenemez yılmaz da sadece filizle birlikte olmak istedi ama arada o kadar çok engel var ki aş aş bitmiyo
ömer:bazen fevri davranışları oluyordu hem filize hemde kızı elife karşı.ama ömer şimdilerde çok iyi.elife karşı zaten çok süper:Dfilizlede arası iyi.yılmazla da tamamen bi iyi olsa.onları dost olarak görsek tam süper olacak:img-hyste
yılmaz_filiz
12-03-07, 09:42
handan:yaptığı davranışların kendine göre sebepleri olsa da herkesin canını yaktı.herkesin hayatını yöneltemeye bayılıyo ee artık handan hanımda cemin yüzünü gördüğüne göre yılmazı sevmeye başlar.
aslı:aslı karekteri aşkıyla mantığını ayrı tutabilen sayılı kişilerden biri.yılmazı karşılıksızca seviyor.ama bir huyunu sevmiyorum çok yapmacık ve yılmazın peşinden ayrılmıyor.eğer yılmazın evlilik teklifini kabul ederse üzülen aslı olacak.filiz ve yılmaz elbette kavuşacaklar.aslı sap gibi ortada kalacak.umarım evlilik teklifini kabul etmez aslı.
cem:bu cemin annesini çözemedim.cem bu kadar berbat ne yapmış olabilir ki annesi bilee yüzünü çevirmiş ceme.düşünün bir anne oğluna yüzünü çevirmiş.cemin annesi yılmaza OĞLUM BÖYLE DEĞİLDİ BABASI YAPTI BÖYLE dediğinde ne demek istediğini anlamadım.oğlunu koruyor ama cem gelince kimseye bulaşma filan diyo.pek cem hakkında yorum yapmayacağım.benim annesine kafam takıldı:D
mualla:sürekli filize ön yargılı davrandı aslı da ne bulduysa anlamadım filiz daha hanım hanımcık ve oturaklıydı.aslı biraz patavatsız gibi herşeyi diirek söylüyor.filizin italyaya gitmesiyle ön yargılar fazlalaştı.mualla bir zaman sonra filizle çok sıkı fıkı olcak bunu inanıyorum.
fahriye:fahriyede filizin bebeğinin cemden olduğuna inandıysa artık pess.filize ne kadar soğuk davrandı 62.bölümde.
yılmaz_filiz
12-03-07, 09:47
sevgili modest seninle işimz var:img-hyste yahu ben filizin olduğu yerde haksızlık mı var dedim.. bütün bu olayların yaşanmasının sebebi kim şöyle iyi bir düşün? birde muallanın ne yapmasını bekliyorsunuz anlamadım.. kadın doğal olarak soğuk davranacak.. demek ki muallada inanmıyormuş bu aşka.. o da inansaydı tam olurdu.. hem böyle daha güzel hem mualla fazla acı çekmemiş olur .. çünkü filiz fazla sevmiyordu.. ama şunuda untmayın filiz ve tekiner ailesi bundan sunra yılmazsız bir hiç!! onun için yılmaza iyi davranmaları lazım..:img-hyste
mualla hanımın öyle davranması doğal anlıyorum.filiz italyaya gittikten sonra öyle davranabilirdi ya önce neden öyle davrandı!
yılmaz filizi annesinin elini öpmeye getirince yine soğuk davrandı mualla hanım.ikisinin mutlu olabileceklerine inanmadı.ne sebebi var da inanmadı.aralarında kültür farkı mı vardı hiçte öyle birşey yok.ikisi birlikte olunca ne kadar da mutlu oluyo.mualla hanım elifin akrabası diye istemedi filizi.
italyaya gittiktn sonra filiz belki ön yargılı davranabilir ama nedenini bilmiyo.eğer erol beyin sözünü bilseydi ön yargılı davranmazdı.
mualla hanım aslıda ne buldu peki aslı düşündüklerini hemen söylüyo insanlarıda kırabilir.herkesin aslıyı çok beğenmesini anlamadım herkes çok beğendi aslıyı.filiz ona bin basar.feride de öyle.
teşekkür ederim, mualla konusunda zaten anlaşamıyoruz seninle farkındayım ne olursa olsun kapısına gelmiş bir insanı bu şekilde karşılaması hata bizim geleneklerimizde bile kapı çalındığı zaman içeriye buyurulur ama mualla yarım ağız hemde öcü görmüş nezaketsiz bir şekilde davet etti ve filize nispet yapmak için aslıya da bir o kadar yakınlık gösterdi bence hata sence olmayabilir ama mualla keşke filizi anlamaya çalışsaydı bunu deneseydi yapmadı ön yargılı yaklaştı hep, filiz yakın ilgi göstermedi diyorsun yılmaz ilk evine getirdiği zaman filiz gayet sıcaktı, açık pazar açılışında yine samimiydi ama onun kabul etmeyen muallaydı ilk gördüğü andan itibaren soğuk davranan mualladır, ne demişler yılan sıcağa akar hiç yakınlık görmedi ki filizde yakınlık göstersin ama yine de saygılıydı o sahne filizi darma duman etmeye yetti, yanlıştı
tolgahuzur1
12-03-07, 09:55
mualla hanımın öyle davranması doğal anlıyorum.filiz italyaya gittikten sonra öyle davranabilirdi ya önce neden öyle davrandı!
yılmaz filizi annesinin elini öpmeye getirince yine soğuk davrandı mualla hanım.ikisinin mutlu olabileceklerine inanmadı.ne sebebi var da inanmadı.aralarında kültür farkı mı vardı hiçte öyle birşey yok.ikisi birlikte olunca ne kadar da mutlu oluyo.mualla hanım elifin akrabası diye istemedi filizi.
italyaya gittiktn sonra filiz belki ön yargılı davranabilir ama nedenini bilmiyo.eğer erol beyin sözünü bilseydi ön yargılı davranmazdı.
mualla hanım aslıda ne buldu peki aslı düşündüklerini hemen söylüyo insanlarıda kırabilir.herkesin aslıyı çok beğenmesini anlamadım herkes çok beğendi aslıyı.filiz ona bin basar.feride de öyle.
sevgili arkadaşım mualla hanım orada yılmazın filizi kullandığını düşündü gibi geliyor bana.. yani olmayacağını bildiği için fazla sıcak davranmadı.. taki yılmaz onunla evleneceğini duyana kadar.. yani muallada bir bakıma orada yumuşadı ama sonra filiz kendi yaptı bu soğukluğu.. bence burada muallaya kızmayın fazla.. baktı yılmaz aslı ile geliyor hem güzel hem akıllı bir kız tam oğluna göre olduğunu düşünüyor onun için sıcak davranıyor aslıya bu gayet normal.. ferideyede ilk başta soğuk davrandı.. hatta yılmaza bu kız ne zamana kadar burada kalacak dedi yani birden ısınma olmuyor zamanla..:good:
tolgahuzur1
12-03-07, 10:00
ya şimdi herkes öyle düşünüyorda.. sanki mualla geldeseydi filiz içeri girecekmiydi..? sanki filizin huyunu bilmiyoruz.. hem muallanın huyu öyle heralde don gibi bir kadın.. hep soğuk o da ayrı bir konuda.. artık oğlunun mutluluğunu istiyor..çünkü yılmaz geçen 4 sene içerisinde büyük acılar çektiğine şahit oldu.. ve bu acıların sebebini de iyi biliyor yani bir durumada haklı kadın bir oğlu var ve gözünün önünde kıvranıyor
forever_bim
12-03-07, 10:21
Sevgili Tolgahuzur
Ben dizideki 3 annenin de son derece kaba ve bencilce hareket ettiğini düşünüyorum.
1. MUALLA: Elbette o da biliyordu ki Yılmaz Filiz'i çok sevmişti, özellikle barıştıkları dönemde yapmadığı afra tafra kalmamıştı Filiz'e. Bal gibi debiliyor kıymetli oğlunun Aslı'ya aşık olmadığını ama kendi ön yargılarını kıramadığı için soğuk davranıyor.
2. MÜJGAN: Bu anne tam bir komedi. Zamanında Ömer'in Elif'e aşık olduğunu onunla niyetinin ciddi olduğunu öğrenince iyi eğitim almış, görgülü, zengin ve yakışıklı damat adayını hiç de kaçırmak istememişti. Şimdi bakıyorum sosyal statü açısından kendi kızı Nalan daha üst konumda öyle olunca da Kerem'e burun kıvırıyor.
3. HANDAN: Bu en beterleri zaten. Zamanında Elif onun açığını yakalayıncaya kadar Elif'e evde etmediği kalmamıştı. Hatta Ömer Elif'le evlendiğinde düğüne gitmemiş, haber basına yansıyınca gidip onları otelden almıştı. Sonrasında Filiz'i Yılmaz'dan uzak tutmak için kızının aşağılanmasına bile katkıda bulundu. Türlü dalavera çevirdi. Sonra mutfakta yılbaşı akşamı Ömer Feride'yle yakınlık kurunca ertesi gün kızı kovdu. Torununun gözyaşlarını bile görmezlikten geldi.
3 annenin de ortak paydası şu çocuklarının mutluluğundan çok kendi tatmin edilemeyen egolarını düşünüyorlar. En fazla da Handan Hanım Teyze.:img-pilot :img-pilot
ya şimdi herkes öyle düşünüyorda.. sanki mualla geldeseydi filiz içeri girecekmiydi..? sanki filizin huyunu bilmiyoruz.. hem muallanın huyu öyle heralde don gibi bir kadın.. hep soğuk o da ayrı bir konuda.. artık oğlunun mutluluğunu istiyor..çünkü yılmaz geçen 4 sene içerisinde büyük acılar çektiğine şahit oldu.. ve bu acıların sebebini de iyi biliyor yani bir durumada haklı kadın bir oğlu var ve gözünün önünde kıvranıyor
da değil öyle arkadaşım, daha nazik bir şekilde davet etseydi birde aslı kızına o kadar sarılmasaydı girerdi tabi filiz nazikçe edilen bir harekete kabalık etmezdi hem gördüğü sarılma sahnesi sonrası edildi bu teklif, filiz aslının kabul görmesine bu kadar içlerine girebilmesine üzülüyor bunu da yılmazın sağladığını düşünüyor, oğlunun mutluluğunu isteseydi filize gidip oğlumu bırak demezdi filizle oğlunun mutlu olduğunu biliyordu filizin o dönemki kafa karışıklığına muallanın da konuşması etki etmiştir buna ne diyeceksiniz, orada oğlumu bırak yerine nedenini sorsaydı filize daha bir anne yaklaşımı gösterseydi oğlu acı çektide filiz mutluydu sanki şimdi diyeceksin ki mualla bilmiyor demek ki bilmek istememiş, bir anne oğlu için en azından filizin karşısına oğlumu bırak yerine neden böyle çekip gittin neden bu sorunlar diye konuşmaya başlasaydı yargısız infaz yerine, ne olursa olsun mualla baştan beri hatalı
sevgili modum ellerine sağlık zaten bende bu dizide ki hiçbir anneyi anlayamadım gitti hepsi birbirinden beter çocuklarım çocuklarım diyorlar ama mutsuz olmaları içinde ellerinden geleni yapıyorlar handan, mualla ve müjgan çok garip bir üçlü ama birbirlerine benzeyen bir üçlü amaçları çocuklarının mutluluğu değil kendi istedikleri gibi bir hayat kurmaları ben hiçbirini de sevmiyorum benim favori annem FİLİZ ilk andan itibaren sahiplenmesini ve herkese karşı savunmasını bildi bence bu annelere en güzel dersi filiz verecek
tolgahuzur1
12-03-07, 10:31
öncelikle sevgili modum mualla hanım kısmına katılmıyorum. çünkü mualla hanım oğlunun hayatını etkileyecek her hangi bir hamlede bulunmadı.. ve de onun hayatına hiç karışmadı fazla akıl vermedi çünkü yılmazı hayat zaten bir sınav yapmıştı ve yılmaz o sınavı geçti... diğer annelere diyecek bir cümle bulamıyorum..
sevgili filizm mualla hanım filizde yılmazdan uzak dur demedi ona böyle acı çektireceksen onu bırak dedi. ama mutlu edeceksende bırakma gibi imalarda bulundu.. oradaki aslı mualla sarılması sevinç esnasında olan birşey .. çinkü feride kurtulmuş ve ilk haber verende filiz olduğu için bu sarılma sahnesi istemiyerekte olsa filizin önünde gerçekleşti.. neyse bence artık mualla konusunu kapatalım yoksa çok uzayacağa benziyor..:good:
Sevgili Forever_bim'e anneler konusunda tamamen katılıyorum.Bizim dizideki anne imajı çok kötü.
Handan hanım teyze en beterleri mualla hanımda handan hanımla yarışıyor sanki :)
filizin yılmazların kapısında sürekli bu şekilde kalması çok kötü oluyor.Ömere bile yumuşadılar bir filiz kaldı :) bakalım onu nasıl kabullenecek bebeği öğrendiğinde yüzü ne olacak,aslında aslıyla evlilik olayını öğrendikten sonra bebek olayı moralini bozabilir ama :)
Ooo bölüm özeti gelmiş.
Yılmaz bencede Feridenin üzülmesine dayanamayacak. Ve Feride için yardım teklifinde buluncak Filize. Ama neden filize ediyor onu da anlamış değilim. Kendisi avukat diğer vatandaşlardan üstün hakları var. İsterse içeri girip müvekkilimle görüşebilirmiyim bile diyebilir.Ama nerde.. Yada hiç Filizi katmadan parayı ödeyebilir. Filizle konuştıktan sonra baktı reddediyor.. Ona kulak asmadan gidip ödeyebilir..
Nevzat ödemekte isteyebilir.. Tabi şartı özlem olacaktır.. O kesin.
Hasan anne analizin kesinlikle iyi olmuş.. :) Bu annelerin sıralamasını yaparsak.. Kötülük açısından
1- Handan Hanım
2-Müjgan Hanım
3- Mualla Hanım
Filiz Yılmazla olan meselesine kesinlikle çocuğu karıştırmayacaktı.Kendi kini ve nefreti içinde kavrulsaydıda keşke çocuğa bulaştırmasaydı. Filiz çocuk için Yılmazın dönmesini istemiyordu. Peki şimdi Filizin yaptığı ne.. Çocuğu kendi malım gözüyle bakarak.. Babasına kin ve öfkesini kusmak. Bu durumda Filizin duyguları birazda olsa bastırılsada.. İlerde çocuğun başına patlaycak bu kabak. Filiz kendi meselesi için çocuğu katmamalı idi.. Bir önceki durumdan pek bir farkı yok.. İkisi de aynı.
Ağustos Böcüğü
12-03-07, 10:40
Sevgili Tolgahuzur
Ben dizideki 3 annenin de son derece kaba ve bencilce hareket ettiğini düşünüyorum.
1. MUALLA: Elbette o da biliyordu ki Yılmaz Filiz'i çok sevmişti, özellikle barıştıkları dönemde yapmadığı afra tafra kalmamıştı Filiz'e. Bal gibi debiliyor kıymetli oğlunun Aslı'ya aşık olmadığını ama kendi ön yargılarını kıramadığı için soğuk davranıyor.
2. MÜJGAN: Bu anne tam bir komedi. Zamanında Ömer'in Elif'e aşık olduğunu onunla niyetinin ciddi olduğunu öğrenince iyi eğitim almış, görgülü, zengin ve yakışıklı damat adayını hiç de kaçırmak istememişti. Şimdi bakıyorum sosyal statü açısından kendi kızı Nalan daha üst konumda öyle olunca da Kerem'e burun kıvırıyor.
3. HANDAN: Bu en beterleri zaten. Zamanında Elif onun açığını yakalayıncaya kadar Elif'e evde etmediği kalmamıştı. Hatta Ömer Elif'le evlendiğinde düğüne gitmemiş, haber basına yansıyınca gidip onları otelden almıştı. Sonrasında Filiz'i Yılmaz'dan uzak tutmak için kızının aşağılanmasına bile katkıda bulundu. Türlü dalavera çevirdi. Sonra mutfakta yılbaşı akşamı Ömer Feride'yle yakınlık kurunca ertesi gün kızı kovdu. Torununun gözyaşlarını bile görmezlikten geldi.
3 annenin de ortak paydası şu çocuklarının mutluluğundan çok kendi tatmin edilemeyen egolarını düşünüyorlar. En fazla da Handan Hanım Teyze.:img-pilot :img-pilot
Biz fanaği olduğumuz bu dizide maalesef anne gibi bir anne göremeyeceğiz sanırım.Numunelikde olsa insan bir tane koyardı değil mi? :)
Kıl olunan anne listemde Muaala son bölümdeki performansıyla yükselişte.
Kendisine gıcıklığım Yılmaz&Filiz'in nişan törenine katılmadığı bölüm başlamıştır.
O günden bu yana da devam etmektedir. 2.sezon Filizin ofisine gidip kibar yollu Filizi Yılmazın hayatında görmek istemediğinide açıkça belirtmesi benim unutulmazlarım arasındadır. İlişkide iletişimsizliğin başlamasıda ne tesadüftür ki BENCE o döneme rastlamaktadır. Handan kadar direkt olmasada dolaylı olarak bu ilişkiye çomak sokan karakterlerden biridir nezdimde.
forever_bim
12-03-07, 10:44
Annelerin en beteri HANDAN zaten. Allah'tan çocuklarının ikisi de ona benzememiş. Filiz ve Ömer zaten her ikisi de Erol Bey'e daha düşkündüler. İkinci sırayı bence Müjganla Mualla beraberce paylaşırlar. Mualla da kendi çapında ataklar yaptı "Oğlumu terket" demişti Filiz'e. Zaten Elif öldüğünden beri Mualla ve Müjgan iyi anlaşıyorlar. Denk oldukları kafalarına dank etti herhalde.
Biz fanaği olduğumuz bu dizide maalesef anne gibi bir anne göremeyeceğiz sanırım.Numunelikde olsa insan bir tane koyardı değil mi? :)
Kendisine gıcıklığım Yılmaz&Filiz'in nişan törenine katılmadığı bölüm başlamıştır.
O günden bu yana da devam etmektedir. 2.sezon Filizin ofisine gidip kibat yollu Filizi Yılmazın hayatında görmek istemediğinide açıkça belirtmesi benim unutulmazlarım arasındadır. İlişkide iletişimsizliğin başlamasıda ne tesadüftür ki BENCE o döneme rastlamaktadır. Handan kadar direkt olmasada dolaylı olarak bu ilişkiye çomak sokan karakterlerden biridir nezdimde.
Mualla hanımında darbesi olmuştur.. En azından entirikalar çevirecek kadar gözü dönmemiştir. Tamam davranışları kötü ve bir nevi 2. sezon haklı idi. 1. sezon da onlar ayrı dünyaların insanı felsefesini benimsemişti. Taaki oğlu yeter anne diyerekten. O zaman kabullenmişti.
Kimse Handan hanım kadar içten pazarlıklı, ve entirkacı olamaz. Anne kategorsinde en yerin dibine giresice karakter. Diğer annelerle kıyasalanacak işleri geçin baştan kopattı olayı. :) Birde en azından Mualla gidip insanın yüzüne yada hareketleri ile belli ediyor.. Handan gibi çocuklarının arkasından iş ve entrikalar çevirmiyor.
Müjganı konuşmuyorsam onun hatası yok sanmayın.. 1. sezon kök söktürdü bize.. Para hırsına kızınıda bulaştırdı.. Gözünü kamaştırmasını sağladı. Seviye olaylarını o zaman takmayan kadın.. Şimdi doktor kızını mahallenin gözde oğluna vermiyor. Yine aynı tas aynı terane.. Bu kadın uslanmaz..
O günden bu yana da devam etmektedir. 2.sezon Filizin ofisine gidip kibar yollu Filizi Yılmazın hayatında görmek istemediğinide açıkça belirtmesi benim unutulmazlarım arasındadır. İlişkide iletişimsizliğin başlamasıda ne tesadüftür ki BENCE o döneme rastlamaktadır. Handan kadar direkt olmasada dolaylı olarak bu ilişkiye çomak sokan karakterlerden biridir nezdimde.
aynen :) bende o zamandan beri sevmiyorum kadını..ikinci sezonda yılmazla filiz bağ evinden döndüklerinde ferideye bu kızın kaçırılmış gibi bir hali mi var demişti :) orada da kopmuştum kızı resmen kabul etmek istemiyor.Yılmaz annesine söyledi benim mutluluğum filiz diye ama anlayana tabi ...Ama kadına da yazık :) gelin diye kabullendikleri kısa ömürlü oluyor aslınında öyle bir hastalığı varsa artık kaderine yanıp durur.
Ağustos Böcüğü
12-03-07, 10:53
Efendim 1 gün uzak kaldım forumdan coşmuşunuz. Onca sayfayı okumak cidden zormuş sevgili modum Allah kolaylık versin.
Tahminimce önümüzdeki bölümün en merak edilen bilinmezi Ömer'e kim yardım edecek sorusunun cevabıdır.. Dizinin gidişatı ile yakından alakalı..Cem yardım etmesinde kim ederse etsin. Gerçi cem yaparsa yardım olmayacak o da ayrı bir mesele. Matrakanın verdiği tüyodan hareketle Filiz hata kontenjanını geçen bölüm kullandı. Bu durumda Cem'in yardımı Filiz tarafından kabul görmeyecek diyebiliriz. Yani umut ediyorum öyledir. Geriye Yılmaz ve Feride kalıyor.
Yılmaz Filiz'e teklif götürecek deniyor özette..Filiz'in Yılmazın yardım teklifinide kabul edeceğini düşünmüyorum.Aralarında geçen onca şeyden sonra. Elimzide Feride kalıyor. Feride kendi imkanları ile kurtaracaksa ne ala ama Nevzat'tan bir bedel karşılığı yardım alacaksa eyvaaahhhhh.. Yolunda giden tek aşk hikayemizde yoldan çıkacaktır. Düşünmek bile istemiyorum.
Ben hala ve ısrarla Handanın Yılmaza gerçeği itiraf etmesini bekliyorum. Kabahati o işlemiştir temizlemekte ona düşer. Kızının mutsuzluğuna ve sessiz protestosuna çok fazla dayanabileceğini sanmıyorum.
Mualla Filizi istemediği için kötü anne profili çizdi.. Sizce çok mu kötü ? Haklı yönleri yok mu ?.. 4 yıl 3 ay 12 gün oğlunun gözleri önünde eridiğini gördü.. Sizce haklı tarafları yokmu.. ki burda nikah günü düzgün bir açıklama yapmadan giden Filizden bahsediyoruz.. Hangi anne ister oğlunu zamanında bu kadar çok üzen kızı.. 2.Sezon yargısında haklıdır. Oğlunu bu kadar çok üzen bir kadını istemiyor. Çünkü bir daha oğlunu üzmesinden korkuyor.. Sevgiyi ikinci plana atıyor.. Onun için önemli olan oğlunun üzülmemesi.
Mualla Filizi istemediği için kötü anne profili çizdi.. Sizce çok mu kötü ? Haklı yönleri yok mu ?.. 4 yıl 3 ay 12 gün oğlunun gözleri önünde eridiğini gördü.. Sizce haklı tarafları yokmu.. ki burda nikah günü düzgün bir açıklama yapmadan giden Filizden bahsediyoruz.. Hangi anne ister oğlunu zamanında bu kadar çok üzen kızı.. 2.Sezon yargısında haklıdır. Oğlunu bu kadar çok üzen bir kadını istemiyor. Çünkü bir daha oğlunu üzmesinden korkuyor.. Sevgiyi ikinci plana atıyor.. Onun için önemli olan oğlunun üzülmemesi.
Zaten dizide herkes haklı olduğu için birşeyleri yaptıklarını savunuyorlar ama kime göre haklılar kendilerine göre kimin mutluluğunu düşündükleri için hareket ettiklerini sanıyorlar kendi çocuklarının ve kendilerinin mutluluğu için..
Böyle düşünürsek handan hanımında haklı taraflarını buluruz ,handan hanıma göre de yılmaz filizi hep üzdü ilk sezon yaptığı olaylardan sonra hep onların başına kötü işler açtı.
Bence kötü anne sıralamasında en sonda müjgan hanım vardır :) o kızına sürekli dediği şeyleri savundu kızım aşkta hep üzülürsün zengin birini bul mutlu ol,iki çıplak ancak bir hamama yaraşır :) kadının söyledikleri buydu elif ve ömeri savunurkende bunları savundu :img-hyste en az kötü değilse bile en tutarlısıydı :)
Ağustos Böcüğü
12-03-07, 10:59
Buradan yola çıkarsak sanki hata yaparmışız gibi görünüyor. Neticede Handan'da kendince aynı gerekçelerle pek çok iş çevirdi. Handan'ın Yılmaz'a tavrı anlaşılabilir neticede intikam uğruna kızını kullandı bu uğurda şirketlerine kadar girdi. Bu Handanı onaylamamız anlamına tabiki gelmez. Cemden sonra en büyük entrikacı kendileri ama annelik güdüsüyle annelrimizin yaptıklarını açıklamaya çalışırsak işin içinden çıkamayız.
tolgahuzur1
12-03-07, 10:59
bana göre filize ömeri kurtarma teklifini aynalı yapacak.. o gidpi söyleyebilir filize yardım edelim diye.. filiz biraz mızmızlansa da bence filiz kabul edecek.. birazda feridenin baskısı ve handanın ısrarıyla bu iş çözülebilir... bunu ömer duyarsa sevinebilir ve yılmaza bir kaç gerçeği söyleyebilir.. ama yılmazın tavrı ne olur onu bilemem..
forever_bim
12-03-07, 11:00
Sevgili Fatma;
Ben Yılmaz'ın eridiğini değil aksine dolduğunu görüyorum:) Sucuklu yumurta menemen derken Yılmaz'ın kolesterolü fırlamazsa iyidir. Şaka bir yana bu dört yıllık süreçte ya da dizide tek acı çekenin tek canı yananın Yılmaz olduğuna kesinlikle katılmıyorum.
Sevgili Ağustos Böcüğü
Yılmaz ya parayı gizlice yatıracaktı Ömer de Selim Bey'den öğrencekti, ya da Ömer'le konuşup "Sana yardım etmek istiyorum, Feride için" diyebilirdi. Şimdi Filiz'e gidiyor. Filiz, Yılmaz'ı dövmese bari:)
MODEST2000
Aslı Filiz benzetmesini pek yerinde bulmuyorum.Filiz Yılmaz'ın Elif'i sevdiğini bilidğini ve uzun süre beklediğini hatırlatıyorsunuz ancak Filiz Yılmaz'a aşık olduğu zaman Elif'i bilmiyordu.Elif'ten intikam almak için kendisine yaklaştığını öğrendiğinde ise Yılmaz'dan uzaklaştı.Bu uzaklaşma bir bekleme süreci değildi.Yılmaz bu süreçte Filiz'in peşinden çok koştu.Aralarında Yılmaz-Aslı'da olduğu gibi "beni bekle" içerikli bişey geçmedi.Yılmaz'ın Filiz'e aşık olma ve onun peşinden koşma ikna etme süreci birlikte gelişti.Yoksa Yılmaz, "Filiz benimde kalbimde Elif var,bana zaman tanı" deseydi o Aslı gibi "sonsuz zaman"veriyorum demezdi .Filiz'i ikna eden Yılmaz oldu,zaman filan istemedi Filiz'den.O nedenle Filiz-Yılmaz, Aslı-Yılmaz ilişkileri ve süreçleri çok farklı bence.
Sana acizane tavsiyem en kısa zamanda diziyi tekrar izle
FOREVİR_BİM
Yılmaz'ı bir noktada hiç anlayamıyorum. Gerçekten egoist biri bu adam. Filiz beni aldattı öyleyse ben de gidip Aslı'yla evleneyim. E sormazlar mı adama? Senin aşkın nerde koçum diye? Yılmaz eğer ki gerçek bir aşık olacaksa etrafındaki adamlara baksın. Sevdiği kadını Fahriye'yi yıllarca bekleyen dayak yemesin diye onu kollayan karnındaki Cemil'in çocuğuna babalık yapan SALİH'e baksın. Ya da Kemal'e aşık Leyla Sultan'ı Bursa'lara gönderen ama aşkına sadık kalan EKREM'e baksın. ÖMER'e baksın onu örnek alsın demeyeceğim yoksa dayak yiyebilirim. Kendi çevresinden olan örnekler Yılmaz'a yeterli.
Nedense bugün tavsiye verme günümdeyim sana Salih yılmaz konuşmasını hatırlatmak zorundayım yılmaz Salih e Salih sen büyük adamsın ben senin gibi yapamam sen hepimize örnek olmalısın demişti.bu sözle yukarıdaki yorumun geçersiz oldu.ayrıca Salih fahriye ilişkisi yılmaz filiz ilişkisi ile aynı değil örneklere dikkat etmek lazım.Ömer e baksın deme hiç deme girmeyelim o konuya Ömer örnek olacaksa 4 yıl karısının acısını çeken müthiş aile babası rolünü yapmayacaktı yaptıysa da feride ile ilişkiye böyle başlamayacaktı Ömer in örnek gösterilecek bir davranışı yoktur.
MODEST2000
Sana bunu kanıtlayacağım "demek başka onun için kanıtlamak başka sevgili kurşuni19.Yılmaz bey tutuklanmasaydı bakalım sırf Filiz'e bişey kanıtlama çabasına girecek miydi?
Artık sana hayran olmaya başladım yılmaz tutuklanmadı kendi teslim oldu delili sundu kendini akladı çok tuhaf gerçekten demek izlemek ayrı anlamak ayrı demek ki evet yılmaz ömür boyu kaçak yaşayacaktı.:)
FOREVER_BİM
Ortada Filiz'in Yılmaz'a olan bir ihaneti yok ki. Oynanan oyunlara Yılmaz'ın kanması yani en güvenilmez kişilere inanması var. Filiz Yılmaz'a ihanet etmedi ki. Handan'ın kızına attığı çamura Yılmaz inandı. Konuştursa kızı ya da düzgün cümleler kurabilseler olaylar bu dereceye gelmezdi.
İkili arasında güven yok güveni sağlamak için zamana ihtiyaçları var başka bir şekilde bunu çözemezler.hiçbir anne mazereti ne olursa olsun böyle bir komplo hazırlamaz hazırlanırsada güvenleri birbirlerine bitmiş insanlar inanırlar
MODEST2000
Bunu yapsa bence de daha iyi olurdu, doğru.Çünkü Yılmaz gözüne sokulmadan,öyle kelime oyunlarından,ironiden filan anlamıyor.Ama bunu yapamadı Filiz.Belki Yılmaz ısrar etse,söylerdi.Israr bekledi,başka şeyler duymak istedi. Yılmaz akşam akşam aniden karşısına çıkmasa,Filiz'i arayıp konuşmak istediğini filan söylese,Filiz'e düşünme fırsatı doğardı.Ama bunlar olmadı ve yaşadığı aşağılanma, birikim ve gündüz yaşadıkları Filiz'e onları söyletti.Yılmaz "şimdi mi aklına geldi" lafından bile hiç birşey anlamadı.Yani kendimi Filiz'in yerine koyuyorum da,o kadar aşağılanmadan sonra gerçeği o adamın suratına çarpıp,ardıma bile bakmamam gerektiğini bildiğim halde benimle konuşmaya o şekilde başlayan,ironimi,sitemimi anlamayan,güven tazelemeyen,en ufak ısrarda bulunmayan bir adama Filiz'in yaptığını yapardım.Hele de bu adamın koşo koşa başkasına evlenme teklif ettiğini bilsem,pekte pişman olmazdım.Ama bir süre sonra cebine bir mesaj atardım,"sen busun işte,iyiki gerçeği söylememişim,bizi haketmediğini düşünmekte yanılmamışım" gibi....
Buna yorum yapmıyorum bu düşünceler …..:)
MODEST2000
Yılmaz o kadar kanıtlama meraklısıysa Cem'in entrikalarını kanıtlasaydı Filiz'e."Cem'e inanmayın" demekle olmuyor )
Merak etme diye söylüyorum.diziyi izlemiyorsun ya o yüzden yardımcı oluyorum yılmaz şu an bunu yapıyor zaten
MODEST2000
Ama oradaki affetmemek bebeği söylememek değildi bence.Yani Yılmaz'la asla bir daha beraber olmayacağını söylüyordu,ilişkiyi kastediyordu.Bebeği söylemek konusunda karasızdı kanısındayım. Sahi senaristler diğer bölümde Aslı-Yılmaz evlilik hazırlıklarına başladıktan sonra Filiz'den Yılmaz'a tokat gibi cep mesajı göndertseler ne iyi olur..Eski Türk filmi motifleri günümüze uyarlanıyorsa bunu da kullanabilirler.Zira Filiz'i Yılmaz'la bu konu hakkında bir daha konuşturmasınlar lütfen.Filiz bir mesajla Yılmaz'ın yüreğine oturtsun (yani acı versin anlamında) ve hayatına devam etsin.Aslı'nın evlenme teklifini kabul edeceğini sanıyorum.Umarım,gecenin bir yarısı yangından mal kaçırır gibi ve bir sinirle yapıldığı belli olan evlilik teklifini kabul etmez de yanılırım.
Bu bölümde tamamen ilişkimi bu bölümde sırf bebeğe nasıl bakacağını yaptı filiz tekiner kendini kandırmakla meşgul işte filiz verdiği sözleri tutan bir insan değil ayrıca devamlı bir şeyler saklayan ve yalan konuşan biri
MODEST2000
Ben de Yılmaz'da aşk göremiyorum.Şöyleki,Yılmaz Filiz'in kapısına onu özlediği ve onsuz duramadığı,hayatı zindan olduğu için filan gitmedi,Yani arada bir çocuk olmasa Yılmaz Filiz'e gitmeyecekti.Bu nasıl aşk?Denilebilirki Filiz'de hayatı zindan olup Yılmaz'a gitmedi,nasıl aşık.Ben de derimki Filiz en azından Cem'e de koşmadı.Cem'e "bu evde huzur buluyorum" demedi.Filiz Yılmaz'a göre gerçekten acı çekti ve çekiyor.
Yılmaz ortada sevdiğinin ihaneti varken aşk için filize neden gitsin ya bu yorumlar nasıl yorum anlamıyorum sen bunu bilmiyor musun da bunu yazıyorsun maksadın ne yani bilelim ortada sorun var aşk değil
MODEST2000
Benim aşk anlayışım farklı herhalde )Yılmaz'la Aslı'nın arasında bişey olduğunu mağazada mahalleli bile anladı ve ima etti.Aşık adam Salih gibidir bence.Biraz avam bir ifade olacak ama bir koltuğa iki karpuz sığar mı?Aşık adam başka bir kadının yanında huzur bulur mu?Yılmaz bile bıraktığın yerde demişti Filiz'e.En azından aşkı bayağı bir törpülenmiş Yılmaz'ın )
Yılmaz aslı arasında tek taraflı bir aşk var sen görmek istediğini görüyorsun bir telefon sesiyle bile dağılan yılmazı görmek istediğinde bazı gerçekleri anlarsın ayrıca Salih fahriye ilişkisini filiz yılmaz ilişkisine benzetemesin yaşanan olaylar farklı kişilikleri farklı hiçbir aşk birbirine benzemez bir gün öğrenirsin diye umuyorum
FOREVER_BİM
Bu bölüm Filiz'e o kelime oyunu nedeniyle kızdım ama benim kitabımda aşık adam pozisyonunda olması gereken Yılmaz'ın şak diye gidip de başka bir kadına evlenme teklif etmesi yazmazdı. Filiz Cem'le hiç bu duruma gelmedi. İki kez evlilik teklifi aldı ikisinde de onu reddetti. Ben Yılmaz'dan biraz daha nefsine hakim bir görüntü beklerdim. Hangi aşık adam daldan dala atlar?
Sevgili modum umutların bittiği anda delilikler başlar bkz.yılmaz
MODEST2000
Arkadaşkar tüm tepkileri göze alarak şunu söyleicem o zaman.Yılmaz birtakım şeylerle şuçlanmış olabilir.Ama nerden nereye geldi.Hapise girdi,Kemal abiyle tanıştı -ki Kemal abi de zamanında pek çok şey yaptık demişti-birden varlıklı oldu.Sanki Yılmaz'ın hayatı acılarla dolu.Bunları da görün lütfen.Geçenlerde Yılmaz'ın paravan şitketinin tartışmasını yapmıştık,bu konuya tekrar girmeyeceğim elbette.Vurgulamak istediği Yılmaz'la acılarla dolu bir hayat geçirmiş gibi bakılıyor,bardağın dolu tarafına bakalım bir de.Bu kadar varlıklı olmasaydı hayatı nasıl olurdu biliyor muyuz.Ayrıca Salih,sevdiği kadın evlendiği halde beklemiş,çocuğuna sahip çıkmış,bundan ötesi neki..
vay demek tüm tepkileri göze alıyorsun vall