Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 14
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
duygularıma , düşüncelerime tercüman oldun süper yorumun süper bende aynı şeleri düşünmüştüm şu anda bir filiz taraftarı olaraktan (ama tabi şu an filizi haklı bulmam bi filizci olmam yılmazı sevmediğim anlamına gelmez ben yılmaza bayılıorum çok karizma biri öle olmasa filiz nası aşık olurduki:))
tabikidee bende yilmazii cokk severimm ama yanii su son bölümlerde yaptiklarii acayiptii !!! onu anlamaktaa artik baya bi küclük cekiyorumm tmm onun icinde kolay bisey deyill sevdigi kadinin annnesi gelip ona belge getiriyo falan vs.seyler ama yani insan bi ararstirir sorar sorusturur!! ama o öyle bisey yapmadi hemen asliylan biseylre baslamak istedii.... insan bi sakin düsünür en azindan söyle bi kac ay kafasini dinlerr filize inanmasi gerekiyokenn o sözlerden soraa birakin inanmayi kafasi karismasi gerekirken o gidip ömerin bi kac lafinda kafasi karistii daha son bölümlerdee buna benzer cokk hata yaptii cokk....
ve bu hatalarinn keske geri dönüsü olsa ama yokk evlenme teklifinin,beni bekle diyipp kiz gidiyoken döndermeninn,evlilik teklifini kabul etmemisken galiba israr üzerine kabul ettiricekk bunlarin geri dönüsü yokk. filize söyledigi yanilmamisim biliyodumm senin hakinda cokk yanilmisim gibi sözlerinde geri dönüsü yokk tmm belki ileride filiz aff edicekk ask nelere kadir ama yanii filizinn icindede hepp o sözler kalicaktirr hepp bi burukluk olucaktirrr ayni sekilde yilmaz icin de gecerlii ömerii her gördügündee filizinn sen katilsin lafii aklina gelicektirr yada hep icinde kalicaktirr.....
ama su ann filiz hatasindan geri döne bilirr....okadar vahimm deyill..
ama yilmazz gercekten cokk durumda ve ve daha cokk zor durumlarda kalicakk cünküü geri dönülmesii olmayan yada cokk zor olan seylere yelken acitti ve bi hat ikinciyide getirdii öfkenylenn....
neyse yine başladım aslında vedamı da yapmıştımama dayanamadım neyse sizlere iyiyorumlar filizim+y gider artık yeter değil mi bugün:)
iyi akşamlar forumdaşlarımbye
bir rica lütfen saygılı ve hoşgörülü bir şekilde yapalım yorumları mümkün olduğunca tarafları iki taraftan da bakarak eleştirelim tek taraflı inanın bir anlamı yok tabi bu ricaydı uymak istemeyen uymaz, yine de teşekkür ederim.
Ya arkadaşlar beni hem Ömer'e,hem Yılmaz'a hem de Filiz'e destek imzalarına ekler misiniz :).
Biliyorum şaka gibi gelecek ama bu 3 karakteri de ayrı ayrı çok seviyorum :)
iyide sevgili ablacığım.. sen hep bütün suçlu yılmazmış gibi yazıyorsun.:icon_sorr tamam yılmaz hatlı bende kabul ediyorum filizin ona yaptığını o filize yapmamalıydı.. filize güvenmeliydi. ama şöyle bir düşünün bi düşünün yılmazı bu hataya kim teşvik etti.. veya yılmaz neye dayanarak bu gereksiz soruları düşündü aklında..? yani burada filizin hiç mi suçu yok ... yoksa ben sizden bunu anlıyorum; en son hata yapan bütün suçlarıda üstüne alır...
Yilmazin aklini kurcalayanlar:
*Handan Hanimin verdigi Rapora dayanarak;
*Cem ile Filizi yanyana gördügü geceye dayanarak;
iki dayanaga inanmasida Yilmaza yakismadi kanimca. Bir anne hic mi utanmadan sIkIlmadan kizinin bir baska adamdan hamile oldugunu ispatlarcasina; kizini deliler gibi seven adama sahte bir raporla yanasir. Birkere böyle bir kadina nasil inanir Yilmaz ?? Ki; Handan belasinin kendisini hic sevmedigini vede Filiz ile olan iliskisine karsi ciktigini bile bile. Oysaki inanmiyorum dedi ama..Yinede kötü düsüncelerinin esiri oldu Yilmaz.
ikincisi Cem ile Filizi yanyana gördügü gece nasil olurda yanlis düsünür? Niye bu kadar önyargi vede güvensizlik? Her insan kiskanir sevdigini bir baskasinin yaninda samimi görünce buna birsey diyemem.. Ama Cem`in ne kadar adi vede pislik biri oldugunu biliyor Yilmaz. Nasil olurda bunun bir rol yada numara oldugunu anlamaz..
Hani Yilmazin zekiligi vede sevdigine olan inanci? Kizdigim husus budur.
vallahi bir gün forma giremedim işler acayip karişti be
ipin ucunu yakalyamadim iyimi kafam karişti resmen corma oldu:img-hyste
yeni tüyolar yok zaman atlamasi felan hangisine inanacağimi şaşirdim
bence zaman atlamasi olmaz uzun vadede yani seneler felna gecmez
bir dizide iki defa zaman atlatmazsi olmaz ya
birde yılmaz evlenecek felan deliyor ben asla inanmiyorum en fazla nişanlanirlar
birde deniliyorki filiz yılmazın evleneceğini ögrenince pişman olup birde gidip
yılmazdan özür diliyecek haatta yılmaz birde tavır felan yapacakmiş yuh yuh be asla ve asla inanmiyorum
bu kadar sacmalayamazlar dimi arkadaşlar:img-wink:
birde fover bim vallahi işin cok zorbe arkadaşim harbiden allah sabır versin
ayrıca arkadaşlar size cok kırıldim :img-wink: filizin imzalarinda hiç adim gecmiyooo:sad53: :sad53: :sad53:
olmadi ama bende sonuna kadar filizciğim sadece daima filiz&bebek
bundan sonraki yapacaklariniz imzalara benim adimida yazarsaniz cok sevinirim aklınızda bulunsun:happy0064 :happy0064
seheripek46
13-03-07, 21:14
Ya arkadaşlar beni hem Ömer'e,hem Yılmaz'a hem de Filiz'e destek imzalarına ekler misiniz :).
Biliyorum şaka gibi gelecek ama bu 3 karakteri de ayrı ayrı çok seviyorum :)
evet gerçekten şaka gibi
ama eskiden bende ömeri fazla sevmezdim şimdi banada sevimli geliyor
Yilmazin aklini kurcalayanlar:
*Handan Hanimin verdigi Rapora dayanarak;
*Cem ile Filizi yanyana gördügü geceye dayanarak;
iki dayanaga inanmasida Yilmaza yakismadi kanimca. Bir anne hic mi utanmadan sIkIlmadan kizinin bir baska adamdan hamile oldugunu ispatlarcasina; kizini deliler gibi seven adama sahte bir raporla yanasir. Birkere böyle bir kadina nasil inanir Yilmaz ?? Ki; Handan belasinin kendisini hic sevmedigini vede Filiz ile olan iliskisine karsi ciktigini bile bile. Oysaki inanmiyorum dedi ama..Yinede kötü düsüncelerinin esiri oldu Yilmaz.
ikincisi Cem ile Filizi yanyana gördügü gece nasil olurda yanlis düsünür? Niye bu kadar önyargi vede güvensizlik? Her insan kiskanir sevdigini bir baskasinin yaninda samimi görünce buna birsey diyemem.. Ama Cem`in ne kadar adi vede pislik biri oldugunu biliyor Yilmaz. Nasil olurda bunun bir rol yada numara oldugunu anlamaz..
Hani Yilmazin zekiligi vede sevdigine olan inanci? Kizdigim husus budur.
Figan abla kesinlikle katılıyorum :) bende yılmazın karakterine yaptığı davranışın hiç uymadığı görüşündeyim...Eski yılmaz handan hanımın her verdiğine şüpheyle bakıyordu ama bu yılmaz raporu verdiği anda aslında kafasında bitirdi sonra cemle filizi görmeside kafasındaki soruların hepsini yanıtladı..Artık bebeğin kendisinden olduğunu öğrensede biz de kurtulsak onlarda...
Sevgili Figan,
Bizim kac bolumdur anlatmaya calistigimizi cok guzel ozetlemissin. Bunun ustune (yani Filiz'in Yilmaz'dan af dileyip, surunurken acilen Cem'le beraber olmasi) bir de bu bebegi Yilmaz'inmis gibi sunmasini ekle, Yilmaz'in Filiz hakkindaki dusuncelerinin tamami ortaya cikar. Son bolumdeki demek ki yanilmamasim, tahmin etmistim vs tarzi laflari kizginligina verip, hesaba katmayalim hadi. Kalani bile hic yenilir yutulur cinsten degil. O nedenle Filiz'in tepkisini anliyabiliyorum. Ben olsam, sanirim Filiz'den kotu oldugum icin, sirf Yilmaz'in suratinin halini gormek icin bebegin ondan oldugunu ama uzerinde hicbir hakki olmadigini soylerdim. Filiz ise asagilanmanin ofkesi ve olup biten onca seyin bezginligiyle Yilmaz'a bilmece gibi bir cevap verdi. Acikcasi ben Filiz'in bunu sonsuza kadar saklama dusuncesinde oldugunu sanmiyorum. Zaten karni buyumeye basladigi anda yine bebekle ilgili spekulasyonlar basliyacaktir. Ya da eninde sonunda cocuguna veya YIlmaz'a durumu anlatacaktir. Filiz simdilik sadece gunu kurtarmak istedi. Ya da senaristler Filiz'i kismen haksiz gostererek, Yilmaz'in cizilen karizmasini yerlere dusmesine engel olmak istediler.
Ote yandan, bebek once annenindir lafi kismen dogru aslinda. Sonucta Filiz ve Yilmaz birlikte dusunup, isteyerek cocuk sahibi olma karari vermediler. Filiz basina gelenin sorumlulugunu tek basina kabullendi. Atiyorum, Yilmaz bu cok kotu giden iliskiden bir cocuk sahibi olmayi istemeyip, cocugu aldirmasini da soyliyebilirdi. Dogurmak yine annenin karari olurdu. Sonucta bir kadin cesitli nedenlerle hic istemedigi bir adamdan da hamile kalabilir. Bu o adamin ille de babalik haklarina sahip olmasi gerektigini gostermez bence. Bizim dizide ise Yilmaz'in fazla uzayan inadi ve gururu, acilen teselliyi Asli'da arama isteginin, olaylari bu hale getirdigini dusunuyorum. Tabii Filiz'in de bebegi soyliyerek, Yilmaz'i zorla barismaya tesvik edecegini dusunmesi de diger bir etken.
Sonucta bu noktalara gelindi iste. Ben artik ne olursa olsun Filiz-Yilmaz iliskisinin gulluk-gulistanlik gidebilecegine inanmiyorum. Belki onca hasretin, cekilen sikintinin sonunda ilk biraraya geldiklerinde mutlu gibi olacaklar ama zaman ilerledikce edilen laflar, hakaretler, guvensizlikler tek tek su ustune cikacak. Sanirim daha once de yazmistim. Yaprak Dokumu'nde soylenmisti. Kirilan vazoyu yapistirabilirsin, disaridan bakinca hic belli de olmayabilir ama sen o kirigin orada oldugunu hep bilirsin. Bizimkilerin de kirik bir vazosu var artik.
Unutmadan, adimi Filiz imzasina eklediginiz icin tesekkurler.
Aynen öyle sinem..
ögrensede kurtulsak. Beraber gitseler hatta hastaneye, bebek icin muayenehaneye falan. Yilmazinda hakki bebegini Anne karninda görmek. Ama Filiz hakli olarak gücenmis bir durumda Yilmaza karsi. Umarim tatliya baglanir.
Sevgili Figan,
Bizim kac bolumdur anlatmaya calistigimizi cok guzel ozetlemissin. Sonucta bu noktalara gelindi iste. Ben artik ne olursa olsun Filiz-Yilmaz iliskisinin gulluk-gulistanlik gidebilecegine inanmiyorum. Belki onca hasretin, cekilen sikintinin sonunda ilk biraraya geldiklerinde mutlu gibi olacaklar ama zaman ilerledikce edilen laflar, hakaretler, guvensizlikler tek tek su ustune cikacak. Sanirim daha once de yazmistim. Yaprak Dokumu'nde soylenmisti. Kirilan vazoyu yapistirabilirsin, disaridan bakinca hic belli de olmayabilir ama sen o kirigin orada oldugunu hep bilirsin. Bizimkilerin de kirik bir vazosu var artik.
Tsk.ederim denizim..
Bende senin bu yazdigin yoruma katiliyorum. Kesinlikle suna inanin ki; iki kisi arasinda yasanan a$k yada sevgi en ufacik bir sebepten dolayi kiriliyorsa, güvensizlik yada süphe gibi.. Aradan özürler de gecse, af dilemelerde gecse bir izi kaliyor. Eskisi gibi olmuyor hicbirsey. O kirik icinizde biryerlerde sonsuza kadar aci bir hatira gibi sizinle birlikte yasiyor.
Bu nedenle;
Karsilikli sevgi, saygi icinde karsimizdaki sevgilimize,nisanlimiza yada e$imize, annemize, babamiza yada her kimse muhakkak inanmali vede güvenmeliyiz. Seviyorsak, inaniyorsak vede üstüne cok iyi taniyorsak onu hicbir zaman rencide etmemeliyiz diyorum.
sevgiler, iyi yorumlar....bye
QUOTE=forever_bim;2641256]Sevgili ferman;
Öncelikle Allah bağışlasın. Analı babalı büyütsün, kem gözlerden sakınsın, umarım mürüvvetini de görürsün.
Ve gelelim senaristlerin yaptığı inanılmaz bir karakter erozyonuna:)
İlk sezon Elif hamile kaldığında, Ömer'le arasında sorunlar vardı ve bencilce bir karar alıp çocuğu aldırma kararını verdi. Müjgan Hanım hızır gibi yetişip Ömer'e söyledi. Ömer çıkınca gözaltından Elif ona bebeği aldıracağını müjdeledi(???) Ömer tepkisini koydu Elif kürtaj odasına kadar gitti ve de vazgecti. Kaldı ki istese Elif de bu kadar sorunlu bir ilişkisi varken çocuk senden değil deyip Ömer'i başından atabilirdi. Yapmadı.
Filize bakalım. Filiz de ayrıyken hamile olduğunu öğreniyor aldırmaya kadar gidiyor, Yılmaz'ın haberi yokken oluyor bu olaylar. Çocuğu aldırmıyor ama ne olursa olsun Yılmaz'a bunu söylemesi gerekirken söylemiyor. Filiz'i çok seviyorum ama bazen hiç anlayamıyorum. İlk sezon herkes Elif'in hatalarını konuşurdu ama hatalı bulunan Elif bile, "Bu çocuk senden değil" lafıyla kendini küçültmemişti.
Filiz ve Yılmaz ilişkisinde bende ilk kopan Yılmaz oldu. Sadakat açısından bende sınıfta ilk kalan Yılmaz oldu. Filiz'i bu hafta çok dikkatle izleyeceğim. Bakalım Filiz son gelişen olaylarda ne kadar belirleyici olacak. [/QUOTE]
sevgili hasan
şimdi sen beni bilirsin bende seni bilirim...kimi neden severiz diye..ama bu yorumunda seni anlayamadım...elifle filizi olaylar olarak karşılaştırmışsın ama yakından uzaktan alakaları yok...elif de bu bebek için ömere senden değil diyebilridi ama demedi demişin...ama elifte şöyle bir durum var elif evliyken hamile kaldı böyle bişey dese kötü kadın konumuna düşen kocasını aldatan pozisyonuna düşen elif olur...ve hiç ama hiç yakışmaz bu...ama filizin durumuna dönersek yılmazcıların sayfalarca yazdıkları ve haklı bulduklarıbişey var yılmazla filiz ayrı yılmaz aslıyla görüşmesi v.s si aldatma ihanet değildir..bu bakımdan filizin hamileliği yılmazın bildiği 1 aylık yani yılmazla ayrılmışlar..yılmazın filize hesap sormaya hakkı varmı?yani 3 aylık hamile olsa da yılmazla olduğunu döneme gelse ve bebek cemden gibi algılansa bak bu ihanettir...elifle filizi bu konumdayken bir tutabilirim..filiz yılmazı üzmüştür yeri gelince ama üzüldüğü hiçbir zaman yılmaz gibi başka biriyle başka bir hayat seçmemiştir..ama yılmaz bunu yapmıştır...kısaca özüne dönersem konunun yılmazla ilişkisi bitse de cemle böyle bişey yaşasa yılmaza ihanet olmaz bu filizin aşkına ihaneti olur çünkü filizin aşkı bitmemiştir...elif evliydi ve bu lafı etse kocasına ihanet etmiş olacaktı ayrıca bu evlilikte elifin ömere sorumlulukları vardır bu bebek bu evlilik içersinde olmuştur aldırma hakkı elifte değildir...ama filizde ise bu çocuk evlilik dışı bir çocuktur..bitmiş bir ilişkisini parçasıdır ve o çocuğu doğrurup doğurmama kararı filize aittir...yılmazın hiçbir bağlayıcılığı yoktur..ne sevgilisi ne kocası ne de bişeyidir...bana göre evlilik dışı ilişkide karar sadece anneyi bağlar biliyorum tepki alıcam ama kadın isterse doğurur istemezse doğurmaz ama doğurmaya karar verirse babsına haber vermek gereklidir o ayrı...
soru seti...
filizimden başlayayyım...
1- aslı kız hastalığını öğrendikten sonra mı teklife evet der, yoksa öğrenmeden mi sizce bencil bir davranış olur mu bu aslı açısından?aslı bence bencil biri değil hasatlığını bilirse devet demez anca bilmeden evet der..
2- filiz aslının hastalığını pişmanlığını yaşamaya başladığı bir anda mı öğrenecek yoksa daha önce mi öğrenir ve tepkisi ne olur?daha sonra öğrenir..filiz ne olursa olsun insan aslıya hem neden kızgın olsun kızması gerken tek kişi yılmaz...üzülür aslıya..
3- mahalleli bir an önce düğün hazırlıklarına başlamak isteyecek ya peki bu hastalığı öğrenecekler mi?
sonradan..
4- ben diyorum ki belki de aslıdan bu hastalık gizlenebilir, sizce böyle birşey yaparlar mı?sanmıyorum daha beter şeyler olur iş uzar...aslı bilsin bu durumu...
5- aslının psikolojisini derinden etkileyecek ki bu hastalık filizyılmaz barışmasını sağlamak için birşeyler yapar mıaslında ümidim yok diyemem ama belli olmaz seven kadından korkmak da lazım..
soru seti 2...
1- Askta fedakarlik diye bir sey varmidir, varsa bu kendinden taviz vermekle esit degilmidir?aşkta fedakarlık bi yere kadardır sürekli kendinden taviz verirsen ne o kişiye ne kendine ne de bu ilişkiye saygısı kalmaz..yani fazla fedakarlık kendinden taviz vermektir...
2- Ben merkezli bir davranis aski ne dereceke etkiler, yada aski öldürmeye bir sebebmidir?herkes biraz bencildir..ama sürekli kendini düşünen biriyle bir ilişki zor olsa gerek..malum biz kavramı deyip duruyoruz ben diyen biri biz diyemez..
3- Baskasinin mutlulugu icin askindan vazgecmek ve bu sekilde kendi mutsuzlugunu yaratmak kendi mezarini kazmis demek olmuyormu?
buna inamıyorum ben..banane şeklinde diye davranmamak lazım ama bi orta yol vardır canlı cenazeye dönüşmenin manası varmıdır?
4- Bitmis bir iliskinin ardindan, onu kaybetmeninmi acisimi daha agir basar yoksa onun hayatina baskasinin girmesimi?
onu kaybetmenin acısı varken yanında bi başkasını görmek...politik bir cvp oldu ama:img-hyste
5- Hüzünlü biten bir askin ardindan, yasanmis bu iliski hata olarak degerlendirilirmi?eğer hala kalbinde o kişiyi taşıyosa o aşk onun için bitmemişse yaşadığı aşka kendine ve karşısında başka umutlar besleyene yazık olur doğal olarak hata olur...
soru seti 3..
1- müjgan fömer olayını öğrendi en azından bakışlarıyla bu çifte bakarken birşeyler söyleyecek gibiydi sizce nasıl olacak tepkisi?çok şaşıracak şaşkınlığını dile getirecek ama tepkili olmayacak ferideyi ve lifle olan ilişkisini seviyo çünkü...başka kimse elife onun gibi annelik yapamaz ama kızının yerine koymak zor gelecektir haklı olarak...eskiyi hatırlayıp buruklaşabilir..
2- kerem-nalan aşkı diğer cepheler yüzünden pek artalarda yok ilk fırtınayı bu bölüm yaşarlar mı?sevmiyorum çifti ilgi alanıma girmiyo alp-nalan desen yorum yazardım ama:icon_whis
3- cemilin son yaşanan olaydan sonra ahmetle ilgili planı ne olacak kaçırma klişe başka bir seçenek var mı?velayet davası açacak bence..
4- handan garibi bir gördü bir daha da karşılaşamadı bu bölüm adamı merak edip aramaya kalkar mı, sizce bu aşk gerçeğe dönüşür mü?yok cnm daha neler..
5- mualla evlilik olayına zaten onay vermişti peki hastalığı öğrenince ne tepki verecek, yine filize kaldım diye düşünür mü?
valla muallaya hıncım geçmedi aslıya çok üzülür filiz son darbesi olur bu kadarına dayanır mı bilmem dayanmasa da olur...
Sorulara devam...
1- Dogru zamanda dogrulari konusmak bir sanatir, yanlis yerde ise bir hancer gibi kalbe saplanir, o sözleri duymak yerine gercek bir kursuna kurban gitmek dahami az aci olur?canım tatlıdır benim..ama dil yarası acıdır ve kapanmaz bunu bilirim..
2- Iliski bitmisse ama ask hala devam ediyorsa, ask icin sonuna kadar savasmakmi lazim, yoksa aski kalbe gömmek dahami mantikli?bu nekadar acı çektiğine bağlı..bişeyler olmuyosa zorlamanın bir mantığı yoktur..aama bu bahsettiğim iki kişi arasındaki sorunlar içindir bizim güzide çiftimiz için geçerli değildir yani yürümüyo bu ilişki durumu yoktur sadece dış etkenler yön vermiştir..
3- Askta mantik olurmu, olursa eger bu ask olurmu?
aşkta mantık tabii ki olur gözü kör aşık olmanın kime yararı vardır...fazla hayalperestliktir sadece aşık olmak doğanın dengesi vardır buna aşkda da uymak gerekir...
4- Aski bitirmek bir defteri kapatmak kadar kolaymi, kolaysa actigin yeni sayfada silikde olsa kalem izi kalmazmi?
oo ne izler kalır tabii ardından ne yaşarsan yaşa acısnı tatlısını unutamazsın unuttum diyen yalan der..
5- Dis etkenler bir aski sarsmayi basariyorsa, bu ask ne kadar saglam olabilirki?
görüyoruz ne kadar sağlam oluyo bazen ne kadar sevsen de bu depremin ardından yıkıntı olabilirsin..hayat herzaman ii yüzünü göstermez ve ne getireceği bilinmez..öyle anlar gelirki kelimeler biter savuunmazsın ve o etkenlere teslim olursun...
soru seti 5
1- cem bu diziye nasıl veda edecek bunun için kaç sahne yazabilirsiniz?
umurumda değil desembye
2- filizyılmaz evliliğinde filizin karnı burnunda olurmu ve nikah şahitliğini hakeden kim olur bu aşkta?valla kimse öyle evlenmeyi hayal etmez şuaralar evlenselerdi iyiydi ya neyse...nikah şahitliğini şuara bu aşktaki yüksek potansiyeliyle ceydanın hakkı bi de canan çıkarsa cananın...diğerlerinin hiçbiri haketmiyo bu evliliğe şahitlik etmeye..
3- sema bu bölüm mürsadı aşağılar gibi garip bir tavır takındı, bunun nedeni sadece alinin ondan birşey gizlemesi miydi?aliye kızgınlıktandır yoksa mirsadla bir problemi yok...
4- ömer hapisten çıktıktan sonra ne yapacak, malum filiz hemen iş buldu ferideyle de gün bitirilmez, nasıl bir işe girecek?tekstil işi olur gene herhalde...başarısız olsa da yöneticilik tecrübesi var bulur bişeyler ...eğitim düzeyi yabancı dili de ii...ona iş mi yok?
bu arada filizciler imzasını yapan merveye ve merveye yardımcı olan sineme çok teşekkür ederim..memnuniyetle kullanıyorum..elinize emeğinize sağlık
tolgahuzur1
13-03-07, 22:07
Figan abla kesinlikle katılıyorum :) bende yılmazın karakterine yaptığı davranışın hiç uymadığı görüşündeyim...Eski yılmaz handan hanımın her verdiğine şüpheyle bakıyordu ama bu yılmaz raporu verdiği anda aslında kafasında bitirdi sonra cemle filizi görmeside kafasındaki soruların hepsini yanıtladı..Artık bebeğin kendisinden olduğunu öğrensede biz de kurtulsak onlarda...
cidden sevgili sinem artık öğrensede bizde kurtulsak.. aslında bende yakıştıramadım yılmaza o hareketi ve soruyu.. ama şöyle düşünüyorum ben olsaydın ne yapardım diye daha beterini ....:img-hyste ben inanmıyorum hala yılmazın kafasında herşeyi bitirdiğine bir nebze olsada hala bir tarafında filiz.. bunu ilerleyen bölümlerde daha iyi göreceğiz.. pişmanlık yaşayacak yılmaz ama tükürdüğünüde yalayacağını zanetmiyorum. yani filizden özür dilemez.. gibi geliyor bana..:icon_whis
Filiz,kendisini kullanan bir adamla birlikteliği seçerek onuruna
Sevdiği adamdan bile olsa gayrimeşru bir çocuğa hamile kalarak da namusuna zaten yeterince leke sürmüştür.
Namus,gurur ve onur gibi değerler bu dizi için geçerli değildir.Yorum yaparken bu kavramları gelişigüzel kullanmayalım lütfen.
Kardeşi evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldığında buna tepki göstermesini beklerken bebeğin sevmediği birinden olmasına tepki gösteren,annesinin kız kardeşinin geleceği ve onuruyla oynamasına hiç bir tepki göstermeyen bir abiden,kendi kardeşleri sözkonusu olduğunda namus bekçisi kesilen ama başka bir kızın onuruyla ve namusuyla oynamakta herhangi bir sakınca görmeyen,kardeşinin gecenin bir vakti sokağa çıkmasını örf ve adetlerine sığdıramayan ama kendisi elelemin bacısıyla evlilik dışı yatıp kalkabilen ve gönül rahatlığıyla onu hamile bırakabilen bir adamdan,onuru ve şerefiyle oynadığı halde hala annesini anlayabildiğini söyleyen bir kadından ,henüz doğmamış masum bir bebeği intikam oyunlarına alet ederek çocuğun geleceğini hiçe sayan bir anne adayından söz ediyoruz .
Dizilerin topluma örnek olmak gibi bir misyonları elbette yoktur ama numunelik de olsa bu dizide örnek alınabilecek bir insan ilişkisi de olmaz mı?.Anne kız ilişkisinden iki sevgilinin ilişkisine kadar dizideki bütün insan ilişkilerinin hepsi birbirinden beter hepsinin suyu çıkmış hepsinin biryerine mutlaka entrika sosu bulaşmış.İnsan artık annesine,sevdiği adama da güvenemeyecekse bu dünyada kime güvenecek
Küçük Ahmet,gerçek babası ile babası bidiği adam arasında pinpon muamelesi görür.
Küçük ELif yıllarca yok yere baba sevgisinden mahrum büyür o yetmezmiş gibi babası tarafından psikolojik şiddete maruz kalır.
Henüz doğmamış masum bir yavrucak anne ve babasının elinde oyuncak olur.
Bu kadar cılkı çıkmış insan ilişkilerinin kol gezdiği ahlak namus onur şeref gibi kavramların hiçe sayıldığı bir dizide Yılmaz'la Filiz'in hangi bahaneyle bir araya geleceğinin, ya da hangi tarafın daha fazla hata yaptığının ne önemi var.Bu dizide herşey düzgün de bir tek Yılmaz'ın Filiz'e inanmaması mı sorun çıkardı bizlere.Herkesin beğendiği bir oyuncuyu görmek için seyrettiği ve de senaryosunu saçma bulduğu bir dizide,kendi namus ve onurunu hiçe sayan birinin namusu ve onuru bizim için ne kadar önemlidir de bu ,forumda sık sık gündeme gelmektedir?Bu değerlerin yanından bile geçmemiş bir kadının bu bölüm ısrarla bunlardan bahsetmesi de hayli ilginç.Hayır sonuçta bu bir dizi çok önemli değil,benim esas garibime giden dizinin karakterleri bunları yok sayarken sizin bu karakterleri savunurken sık sık bu kavramlara vurgu yapmanız.
cidden sevgili sinem artık öğrensede bizde kurtulsak.. aslında bende yakıştıramadım yılmaza o hareketi ve soruyu.. ama şöyle düşünüyorum ben olsaydın ne yapardım diye daha beterini ....:img-hyste ben inanmıyorum hala yılmazın kafasında herşeyi bitirdiğine bir nebze olsada hala bir tarafında filiz.. bunu ilerleyen bölümlerde daha iyi göreceğiz.. pişmanlık yaşayacak yılmaz ama tükürdüğünüde yalayacağını zanetmiyorum. yani filizden özür dilemez.. gibi geliyor bana..:icon_whis
tükürdüğünü yalamiyacakta ne demek inanmiyorum ben yaaa
adamin kıza yapmadiği kalmadi özür dileyip yaptiğihatayi telafi edeceğine
birde yılmazın tiriplerini mi çekeceğiz o filiz niyee gerceği söylemedi diye
ona kızmaya hakkı yok bir kendisine baksın hatalarini görüp pişman olmasını beklerken birde filizi pişman edip üstüne yılmazdan özür mü diliyecek
ben inanmiyorum inanmakta istemiyorum
senaristler bu kadarini yapamaz
ama filizde ise bu çocuk evlilik dışı bir çocuktur..bitmiş bir ilişkisini parçasıdır ve o çocuğu doğrurup doğurmama kararı filize aittir...yılmazın hiçbir bağlayıcılığı yoktur..ne sevgilisi ne kocası ne de bişeyidir...bana göre evlilik dışı ilişkide karar sadece anneyi bağlar biliyorum tepki alıcam ama kadın isterse doğurur istemezse doğurmaz ama doğurmaya karar verirse babsına haber vermek gereklidir o ayrı..
Size göre bu kadar basit öyle mi?Herhangi bir kadın istediğiyle yatıp kalksın sonra hamile kalsın sonra bebeği aldırmaya karar versin sonra vazgeçip doğurmaya karar versin,bebeği babasına söylemeye karar versin sonra vazgeçip o bebek sadece benim desin.Sonra o bebeği intikam oyunları için kullansın,yalanlarına alet etsin.Bütün bunlar annenin vereceği karara bağlıdır.Peki o zaman bu doğmamış bebek burada ne oluyor ?Bebek bir eşya mı oyuncak mı ?Fİliz de bebeğine aynen o muameleyi yapmaktadır şu an ve ne yazık ki bazı arkadaşlarımızdan da destek görmektedir. Koca koca adamlar bir halt yiyor hadi ona eyvallah diyoruz da niye işin içine masum bebeklerini karıştırıyorlar.
Size göre bu kadar basit öyle mi?Herhangi bir kadın istediğiyle yatıp kalksın sonra hamile kalsın sonra bebeği aldırmaya karar versin sonra vazgeçip doğurmaya karar versin,bebeği babasına söylemeye karar versin sonra vazgeçip o bebek sadece benim desin.Sonra o bebeği intikam oyunları için kullansın,yalanlarına alet etsin.Bütün bunlar annenin vereceği karara bağlıdır.Peki o zaman bu doğmamış bebek burada ne oluyor ?Bebek bir eşya mı oyuncak mı ?Fİliz de bebeğine aynen o muameleyi yapmaktadır şu an ve ne yazık ki bazı arkadaşlarımızdan da destek görmektedir. Koca koca adamlar bir halt yiyor hadi ona eyvallah diyoruz da niye işin içine masum bebeklerini karıştırıyorlar.
bu kadar basit değil tabii..ama denizimin de yazdığına katılıyorum...bi bebek önce anneindir sözü çok da yanlış değildir hele ki bu çift ayrılarsa...bu bebeği doğracak kanını canını vercek besleyecek olan annedir baba bu çocuğu istemese anneyi doğurtmaktan kim alıkoyamazsa doğurtmakta da alıkoyamaz...eğer bu bebeği doğurmak istemezse bitmiş kapanmış bir ilişkide aldırması doğaldır sadece doğurmaya karar verirse babasına söylemelidir...bunlar kati doğrudur demiyorum sadece olabilirliğini tartışıyorum..filizin bebek üstünden prim yaptığını da düşünmüyorum o sadece babasının haklarını elinden aldı demekki güveniyo hem annelik hem bablık yapabileceğine...bu şimdilik bir kızgınlıktır haksız da sayılmaz ama hiçbir sır sonsuza kadar saklı kalmaz...
gülbeşeker
13-03-07, 22:34
Sevgili Figan,
Bizim kac bolumdur anlatmaya calistigimizi cok guzel ozetlemissin. Bunun ustune (yani Filiz'in Yilmaz'dan af dileyip, surunurken acilen Cem'le beraber olmasi) bir de bu bebegi Yilmaz'inmis gibi sunmasini ekle, Yilmaz'in Filiz hakkindaki dusuncelerinin tamami ortaya cikar. Son bolumdeki demek ki yanilmamasim, tahmin etmistim vs tarzi laflari kizginligina verip, hesaba katmayalim hadi. Kalani bile hic yenilir yutulur cinsten degil. O nedenle Filiz'in tepkisini anliyabiliyorum. Ben olsam, sanirim Filiz'den kotu oldugum icin, sirf Yilmaz'in suratinin halini gormek icin bebegin ondan oldugunu ama uzerinde hicbir hakki olmadigini soylerdim. Filiz ise asagilanmanin ofkesi ve olup biten onca seyin bezginligiyle Yilmaz'a bilmece gibi bir cevap verdi. Acikcasi ben Filiz'in bunu sonsuza kadar saklama dusuncesinde oldugunu sanmiyorum. Zaten karni buyumeye basladigi anda yine bebekle ilgili spekulasyonlar basliyacaktir. Ya da eninde sonunda cocuguna veya YIlmaz'a durumu anlatacaktir. Filiz simdilik sadece gunu kurtarmak istedi. Ya da senaristler Filiz'i kismen haksiz gostererek, Yilmaz'in cizilen karizmasini yerlere dusmesine engel olmak istediler.
Ote yandan, bebek once annenindir lafi kismen dogru aslinda. Sonucta Filiz ve Yilmaz birlikte dusunup, isteyerek cocuk sahibi olma karari vermediler. Filiz basina gelenin sorumlulugunu tek basina kabullendi. Atiyorum, Yilmaz bu cok kotu giden iliskiden bir cocuk sahibi olmayi istemeyip, cocugu aldirmasini da soyliyebilirdi. Dogurmak yine annenin karari olurdu. Sonucta bir kadin cesitli nedenlerle hic istemedigi bir adamdan da hamile kalabilir. Bu o adamin ille de babalik haklarina sahip olmasi gerektigini gostermez bence. Bizim dizide ise Yilmaz'in fazla uzayan inadi ve gururu, acilen teselliyi Asli'da arama isteginin, olaylari bu hale getirdigini dusunuyorum. Tabii Filiz'in de bebegi soyliyerek, Yilmaz'i zorla barismaya tesvik edecegini dusunmesi de diger bir etken.
Sonucta bu noktalara gelindi iste. Ben artik ne olursa olsun Filiz-Yilmaz iliskisinin gulluk-gulistanlik gidebilecegine inanmiyorum. Belki onca hasretin, cekilen sikintinin sonunda ilk biraraya geldiklerinde mutlu gibi olacaklar ama zaman ilerledikce edilen laflar, hakaretler, guvensizlikler tek tek su ustune cikacak. Sanirim daha once de yazmistim. Yaprak Dokumu'nde soylenmisti. Kirilan vazoyu yapistirabilirsin, disaridan bakinca hic belli de olmayabilir ama sen o kirigin orada oldugunu hep bilirsin. Bizimkilerin de kirik bir vazosu var artik.
Unutmadan, adimi Filiz imzasina eklediginiz icin tesekkurler.
filiz-yılmaz zaten dizinin finaline doğru barışacakları için biz onların ilşkileri barıştıktan sonra güllük gülistanlık gider mi gitmez mi bilemicez çünkü barışacaklar her şey tatlıya bağlanacak ve çocuklarıyla beraber mutlu son güvensizlik,kötü sözler falan unutulur ama bu dediklerinde dizide değil de gerçek yaşamda çok haklısın zaten bu dizideki ve diğer bir çok dizideki aşklar gerçek hayatta yaşansaydı çoktan kül olmuştu.Demek istedğim filiz-yılmaz tekrar barıştıktan sonra kırık vazoları mı var,paramparça olmuş kalpleri mi var bilemeyiz çünkü bu son barışma olacak ve dizi bitecek,tekrar barışıp tekrar ayrılmayacaklar.
tolgahuzur1
13-03-07, 22:38
bu kadar basit değil tabii..ama denizimin de yazdığına katılıyorum...bi bebek önce anneindir sözü çok da yanlış değildir hele ki bu çift ayrılarsa...bu bebeği doğracak kanını canını vercek besleyecek olan annedir baba bu çocuğu istemese anneyi doğurtmaktan kim alıkoyamazsa doğurtmakta da alıkoyamaz...eğer bu bebeği doğurmak istemezse bitmiş kapanmış bir ilişkide aldırması doğaldır sadece doğurmaya karar verirse babasına söylemelidir...bunlar kati doğrudur demiyorum sadece olabilirliğini tartışıyorum..filizin bebek üstünden prim yaptığını da düşünmüyorum o sadece babasının haklarını elinden aldı demekki güveniyo hem annelik hem bablık yapabileceğine...bu şimdilik bir kızgınlıktır haksız da sayılmaz ama hiçbir sır sonsuza kadar saklı kalmaz...
sevgili archshe burada biz erkeklerin yapacağı birşey yok... yani bizmi dedik bütün yükü kadınlar yapsın diyee. keşke çocuğu erkekler doğursaydı..:img-hyste o zaman çok güzel olurdu kanımca..senin düşüncene katılmıyorum nedemek filiz evli değil o çocuk onun felan.. filiz her hangi birimi ki yılmaz için.. yılmaz neredeye canından vazgeçti ama filizden asla.. sana bebek konusunda katılamıyacağım:icon_whis .. filiz çocuğuna bakabilir ama bir babanın vereceği sevgi ve baba güvenini veremez.. onun için ne olursa olsun filizin söylemesi lazım çocuğu..
Ben Filiz'in istedigiyle yatip, kalkip, sonra da sorumsuzca karar alan bir karakter olduguna inanmiyorum. Filiz, cok sevdigi ve birlikte bir hayat kurmayi istedigi birinden hamile kaldi. Sonra araya ayrilik girince bu cocugun dogmamasi gerektigini dusundu (tam da elestirilen ahlaki kaygilarla). Sonra ici elvermedi kendinden bir parcayi yok etmeye. Bunu bebeginin babasina da anlatmaya calisti. Bebegi ne intikam icin ne baska bir amacla kullanmadi bana kalirsa. Son bolumdeki sahne kirginliginin ve kizginliginin sonucuydu. Benim gorusum bebeginin babasina sular biraz durulduktan sonra bunu soyliyecegi.
Ben bebeklerin kotu giden bir iliski, felaket bir aile ortami icerisinde olmalarindansa kendilerini seven, onlara iyi bir yasam vermeye calisan yalniz bir anne veya baba tarafindan buyutulmeleri taraftariyim. Tabii ki gonul butun cocuklarin sicak bir aile ortami icinde olmalarini ister ama hayat ne yazik ki cogu zaman buna olanak vermiyor.
şimdi gecen bölümü izliyorumda yılmazın soruyu suruş şeklide sonrasida berbatti filize o zamanda kızmadim şimdide kızmadim ama ah keşke
gerceği yılmazın yüzüne vursa sonrada başindan def etip gitsetdi
ah keşke keşke ama yinede kızamiyorum ve anliyorum
birde deniliyorki yılmazın aslıya evlenme teklif etmesinin sebebi filizdir
deliniyor ve bunun için filiz özür dileyip pişman olacakmiş
daha neler inşallah bu kadar sacmalamzlar
Sevgili gulbeseker,
Haklisin..Sanirim biz o kadar ileriyi goremeyecegiz ama ben o vazonun kirik oldugunu biliyorum. Ben, Filiz ve Yilmaz'a artik eskisi gibi bakamiyorum. Iliskileri benim gozumde de yiprandi. Yani demem o ki tekrar biraraya gelmeleri, olaganustu hos sahneler yazilmadigi surece, en azindan seyirci olarak beni tatmin etmeyecek.
Ben Filiz'in istedigiyle yatip, kalkip, sonra da sorumsuzca karar alan bir karakter olduguna inanmiyorum. Filiz, cok sevdigi ve birlikte bir hayat kurmayi istedigi birinden hamile kaldi. Sonra araya ayrilik girince bu cocugun dogmamasi gerektigini dusundu (tam da elestirilen ahlaki kaygilarla). Sonra ici elvermedi kendinden bir parcayi yok etmeye. Bunu bebeginin babasina da anlatmaya calisti. Bebegi ne intikam icin ne baska bir amacla kullanmadi bana kalirsa. Son bolumdeki sahne kirginliginin ve kizginliginin sonucuydu. Benim gorusum bebeginin babasina sular biraz durulduktan sonra bunu soyliyecegi.
Ben bebeklerin kotu giden bir iliski, felaket bir aile ortami icerisinde olmalarindansa kendilerini seven, onlara iyi bir yasam vermeye calisan yalniz bir anne veya baba tarafindan buyutulmeleri taraftariyim. Tabii ki gonul butun cocuklarin sicak bir aile ortami icinde olmalarini ister ama hayat ne yazik ki cogu zaman buna olanak vermiyor.
denizim sana sonuna kadar katılıyorum :) valla aslında sadece ismini görmem yeterli oluyor bazen ...ama tüm mesajlarını çok beğenerek okuyorum ..
Bende bebeklerin saygısız sürekli kavga edilen bir aile ortamındansa onu seven ve tüm ilgisini veren tek ya da ayrı anne baba tarafından büyütülmesi taraftarıyım :)
Bu son olaylardan sonra 64.bölümü izlerken senaristlerin bu konuyu nasıl toparlayacaklarını ve özellikle bize mutlu sonu nasıl kabul ettireceklerini çok merak ediyorum.Çok etkili sahneler yazmaları lazım...tabi tüm enerjilerini son bölüme saklamak yerine bu haftadan itibaren doğru düzgün replikler yazarak işe başlamaları gerekiyor
sevgili archshe burada biz erkeklerin yapacağı birşey yok... yani bizmi dedik bütün yükü kadınlar yapsın diyee. keşke çocuğu erkekler doğursaydı..:img-hyste o zaman çok güzel olurdu kanımca..senin düşüncene katılmıyorum nedemek filiz evli değil o çocuk onun felan.. filiz her hangi birimi ki yılmaz için.. yılmaz neredeye canından vazgeçti ama filizden asla.. sana bebek konusunda katılamıyacağım:icon_whis .. filiz çocuğuna bakabilir ama bir babanın vereceği sevgi ve baba güvenini veremez.. onun için ne olursa olsun filizin söylemesi lazım çocuğu..
biraz ağır demiş olabilrim ama bundan kastım filizi yargıyamayacağım bu noktada anlıyorum demek içindi..tabii anne besliyo ya da kanını canını veriyo diye babayı es geçemem saçma olur...ama filiz şu haliyle bunları düşünebilir ve bu hakkı babasından alabilir kendince yaptığında mantık arayabiliyorum ama bu sır sonsuza kadar saklı kalmaz...şuanlık öfkesi bu sadece...
gülbeşeker
13-03-07, 22:50
Sevgili gulbeseker,
Haklisin..Sanirim biz o kadar ileriyi goremeyecegiz ama ben o vazonun kirik oldugunu biliyorum. Ben, Filiz ve Yilmaz'a artik eskisi gibi bakamiyorum. Iliskileri benim gozumde de yiprandi. Yani demem o ki tekrar biraraya gelmeleri, olaganustu hos sahneler yazilmadigi surece, en azindan seyirci olarak beni tatmin etmeyecek.
sevgili denizim ben senaristlerin bize sunduğu sahnelerle yetinmeye çalışıcam çünkü benim gözümde de bu aşk tabiki yıprandı ama hep aklımda filiz,yılmaz ve bebekleriyle beraber mutlu oldukları sahneler var işte bu sahneleri görebilirsem bana yeter bu aşk hala beni çok etkiliyor ve yılmaz aslıyla evlenmedği sürece de etkilemeye devam edecektir.Gerçek şu ki filiz-yılmaz karşı karşıya gelip hiç konuşmasalar bile gözlerinden onların sevgisini hissedebiliyorum bu da diziyi bu saçma gidişatına rağmen izlememin en büyük sebebidir.
Fİliz'in önüne gelenle yatan bir karakter olmadığını ben de biliyorum,bunu lafın gelişi söyledim.Filiz'in istemeden hamile kalmasına rağmen bebeğine kıymamasını takdir ediyorum çünkü günümüzde bu tarz istenmeyen hamilelikler ne yazık ki kürtajla sonuçlanıp masum bir bebeğin canına kıyılabilmektedir.Gönül isterdi ki Filiz aldığı kararlarda Yılmaz'la olan ilişkisini ya da ona ceza kesmeyi değil de önce bebeğini düşünseydi.Ani bir öfkeyle alınan kararların telafisi her zaman mümkün olmuyor tıpkı dizimizde de olmayacağı gibi.Filiz,aslında bu cezayı kendisine kesti umarım yaptığı yanlıştan çabuk döner.
tolgahuzur1
13-03-07, 22:55
sevgili denizim ben senaristlerin bize sunduğu sahnelerle yetinmeye çalışıcam çünkü benim gözümde de bu aşk tabiki yıprandı ama hep aklımda filiz,yılmaz ve bebekleriyle beraber mutlu oldukları sahneler var işte bu sahneleri görebilirsem bana yeter bu aşk hala beni çok etkiliyor ve yılmaz aslıyla evlenmedği sürece de etkilemeye devam edecektir.Gerçek şu ki filiz-yılmaz karşı karşıya gelip hiç konuşmasalar bile gözlerinden onların sevgisini hissedebiliyorum bu da diziyi bu saçma gidişatına rağmen izlememin en büyük sebebidir.
ben artık diziyi sırf yılmaz filiz için izlemiyorum.. ömer,feride,küçük elif,kerem,nalan,ali,sema... bunlar içinde izliyorum.. ve kafamda yorumlayarak sanki her rolde ben oynuyormuşum gibi hisediyorum.. yoksa bu ikiliye kalırsam zavallı plazmaya yazık olacak..:img-hyste sevgili gülbeşeker seni tebrik ediyorum.. güzel sahneler hayal ediyorsun.. ama bende kötü sahneler hayal ediyorum:icon_sorr sonrada moralim bozulup yatıyorum.. orada da rüyama giriyorlar yani beni rahat bırakmıyor bu dizi..:img-hyste
tolgahuzur1
13-03-07, 22:58
şimdi son sahneyi tekrar izledimde aslı yılmazı azalıyacak gibi geldi.. sen benim ne olduğumu zanediyorsun felan gibi replikler bekliyorum aslıdan. biraz içinde ki vahşiliği çkarsın ortaya:img-hyste şöyle kaplan gibi gürlesin diyeceğim ama o da kedi gibi miyavlar şimdi.. sonrada yelkenler foraa. ama önce iyi bir azarlıyacak gibi..:good:
Fİliz'in önüne gelenle yatan bir karakter olmadığını ben de biliyorum,bunu lafın gelişi söyledim.Filiz'in istemeden hamile kalmasına rağmen bebeğine kıymamasını takdir ediyorum çünkü günümüzde bu tarz istenmeyen hamilelikler ne yazık ki kürtajla sonuçlanıp masum bir bebeğin canına kıyılabilmektedir.Gönül isterdi ki Filiz aldığı kararlarda Yılmaz'la olan ilişkisini ya da ona ceza kesmeyi değil de önce bebeğini düşünseydi.Ani bir öfkeyle alınan kararların telafisi her zaman mümkün olmuyor tıpkı dizimizde de olmayacağı gibi.Filiz,aslında bu cezayı kendisine kesti umarım yaptığı yanlıştan çabuk döner.
Yukarida soylediklerinize katiliyorum ama bana gore Filiz gercegi Yilmaz'a ceza kesmek icin saklamadi. Yilmaz'a gercek ceza cocugun ondan oldugunu soyleyip, yuzunu gostermemek olurdu.
Hamilelik donemlerinde kadinlarin asiri hassas ve bebeklerine karsi son derece korumaci olduklari bir gercek. Filiz, Yilmaz'in bebegin kendinden olmadigini dusunmesiyle yikildi. Sanirim bunu hem kendine, hem de bebegine yapilmis bir hareket olarak gordu. Ne bebeginin, ne kendisinin ona ihtiyaclari olmadiklarini dusundu ve o meshur konusmayi yapti. Bu kararindan pismanlik duyacak mi? Evet duyacak. En azindan gunun birinde cocuguna babasini aciklamak zorunda kalacagini dusundugunde.. Ben Filiz'in ilk ofkesi gectikten sonra tum bunlari dusunup, cocugunu Yilmaz'dan uzak tutmayacagini saniyorum. (Bu arada Yilmaz'in gercekleri arastirmak icin de bir cabasi da olmali diye dusunuyorum. Isine geldigi zaman Filiz'e inanip, istemedigi zaman inanmamak olmaz.) Sonucta Yilmaz, son donem hatalari olduysa da, Filiz'le iliskisi devam etsin, etmesin babalik gorevini yerine getirebilecek biri. Filiz de sonunda bu durumu gorecek.
[B]sevgili archshe burada biz erkeklerin yapacağı birşey yok... yani bizmi dedik bütün yükü kadınlar yapsın diyee. keşke çocuğu erkekler doğursaydı..:img-hyste o zaman çok güzel olurdu kanımca.
Walla Tolga;
Az önce Babam ve Oglumun ilk sahnelerini meshur video sitesinden izledim ve bu yorumunu gördüm..Arkadasım bence sende bir daha izle sonra su dogurup dogurmama meselesini yeniden konusalım :)
Acıkcası kendi adıma konusursam; ben memnunum :img-hyste
Sevgili secoms
Sorunlu iki birey arasında sorunların çözümünde yardımcı olmak bir o kadar zor, bir o kadar kolay bir durumdur, daha önemlisi sabır gerektirir. Üstelik iki birey, iletişimsizlik alanında tavan yapmış durumdayken, gelin siz bir kere daha düşünün derim, arada kalır çok yıpranırsınız.:img-wink:
Filiz ve Yılmaz sorunların çözümünde nasıl bir çözüm yolu denerler, bilemem. Ama Yeşilçam klasiklerinde kullandıkları sözleri kullanmasınlar. :img-blush
Gitsinler psikolog yardımı alsınlar. Uzaktan seyretmeyi yeğlerim. Meşhur atasözleri ve gafları kullanmak istemem
Neyse, sizlere iyi yorumlar, iyi geceler.
Sevgili tolgahuzur1
Allah analı ve babalı büyütsün.
Arkadaslar yine kim hakli, kim haksiz tartismalara girmissiniz.
Iki olayi karsilastiracak olursak, ikiside kendine göre büyük hatadir, zaten bana göre hatanin ufagi yada büyügü yoktur, cünkü her hata ardindan bir iz birakiyordur.
Filiz Yilmazi katillikle sucladi, bir erkek icin katil damgasi yemek cok agirdir.
Filizin Yilmazi suclamasinin arkasinda ney vardi? Filiz polis raporuna inandi ve bu nedenle sucladi diyeceksiniz, ama sunu unutmiyalimki bu raporda Yilmaz katildir diye bir yazi yoktu, rapor sadece silahin sadikoglu sirketine ait oldugunu belirtiyordu, oysaki Yilmaz daha önceden Filize kendinin bu isle alakasi olmadigini ve sucluyu bulacagini söylemisti, ve Filiz bunun üzerine Yilmaza inanmaktan vazgecmis kükmünü vermis ve rapora inanmisti.
Yilmaz ise Filizi namusluksuzla sucladi, bir kadin icin en büyük suclama bu olsa gerek. Yilmazin Filizi suclamasinin arkasinda ney vardi? Yilmaz Filizin bir seyler sakladigini tahmin ediyordu ve bunun ardinda yatani ögrenmek icin Filize bir kac kez neyi sakladigini sormus, ama bir cevap alamamistir. Ardindan Handan hanimda Filizin bir aylik hamile olduguna dair doktor raporu almistir - doktorlar yeminlidirler, islerini kötüye kulanmamak adina - ve bunun üzerine Cemin bag evindeki sahnesiyle karsilasmis, ve bastan inanmamis bile olsa, gördügü manzaraya inanmistir. Filiz bunun üzerine Yilmaza hamile oldugunu söylemistir, ama Yilmaz hükmünü vermisti bile.
Yilmaz sucsuzlugunu kanitlamis ve ama kalbini kirmis olan Filizi affedememistir.
Filiz ise sucsuzlugunu kanitlamak yerine, Yilmazin inandiklarini dogrulamis ve bunun üzerine bir hata daha yapmistir. Bu hatanin üzerine Yilmaz kendini hakli görmüs ve Filizin bu davranisin üzerine bir hata yapmis ve Asliya evlenme teklifi etmistir.
Uzun lafin kisasi, burda ikiside hata yapmistir, ve hala daha yapmaktalardir.
Aslinda bu hata konulari üzerine konusmaktan gercekten biktim artik, ve bu son konusmam. Bundan sonra hatalari degilde, kimin nasil davranmasi gerektigini konussak, zaten yasanmisi degistirmek istesekte degistiremeyiz, zaten Filizde Yilmazda yaptiklarinin hata oldugunu bilseydiler, bu hatalari yapmazlardi.
Önemli olan hatalarini fark ettikleri zaman, ne yapacaklari degilmi? Yapmis olduklar hatalardan ders cikarabilmeleri degilmi? Kendilerinle hesablasmak ve ilk önce kendilerini aff dileyip sonra sevdiklerinden aff dilemek degilmidir?
Sevdigine pismanligini göstermeleri degilmidir?
Sevdigi eger onu aff edebiliyor ve onu anliyabiliyorsa, kendini onun yerine koyup davranma biciminde birazda olsa haklilik payi duyabiliyorsa, gecmisi unutup yeni bir sayfa acabiliyorsa - ki öyle olacagini biz biliyoruz - ikidebir bizim ayni hatala ve konular üzerine konusmamiz ne kadar dogrudurki?
Arkadaşlar forumu bole kasmayalım size göre yılmaz bize göre filiz haklı demokratik bir ülkede yaşıyoruzzzzzz dimi ama ? Neyse bu boş tartışmadan hiç sonuç alamayız birbirimizi kırmaktansa kafamızı kıralım dimi amaa ? Başka seyler konusalım ? ? :img-yes:
Evet banada öyle geliyor, Filiz Yilmazin nisanina gitmemisti, simdi Asli Yilmaz nisaninda kurtlarini döker mualla, halayin basinida kesinlikle o ceker, kimseye birakmaz
Bu mesajı görünce gözümün önünde canlandı ve de çok güldüm. Halay başı süpürgesiz cadı Mualla (isim öyleydi değil mi modum?) :img-hyste Şaka bir tarafa, neden bilmiyorum Aslı'ya kadının kanı daha ilk görüşte kaynadı. Hani daha sonra olsa neyse ama ENTERASAN bir durum ;)
Evlat sevgisi bambaska birseydir arkadaslar.
Bunu ancak benim gibi Anne olupta yasayan bilir. Babalar icinde gecerlidir bu.
Hicbir güc, hicbir sebep ne olursa olsun, bir Anne`nin veyahut bir Baba`nin evladi olacagini bilmesini engelleyemez. Bu cok günahtir. Yaziktir.
Az önce abimlerin evinden geldim ve abimin oğluyla olan güzel sahnelerini ve mutluluğunu gördükten sonra bu mesajına ben de imzamı atarım Figan. Ömer de senin yazdığın bu sevginin farklılığını stajyerlikten başarıyla gerçek babalığa adım attıktan sonra görmüştür. 'Yılmaz'a gerçeği söyle' demesinin de başlıca sebebi de budur zaten.
Bu arada sana her zaman yakıştığı gibi sağduyulu yaklaşmışsın olaylara :)
Filiz'i hatalı bulsam da onun mutluluğu bulmasını destekleyeceğim, Yılmazlı veya Yılmazsız. İmzada olmama sevindim, teşekkürler.
Not: Bu arada Acemi Cadı bölüm yorumlarına bakıyordum, şöyle bir cümleyle karşılaştım. 'Berna eninde sonunda Cem'e aşık olacak!' :img-help: :img-help: :img-hyste
fragmanı gördüm aslıyla yılmaz nişanlanıyor filiz izliyor...ömer dayak yiyor...ömer şiir okuyor...filiz ağlıyor allahım delirebilirim :)
filiz elifle birlikte yatarken onu izliyor ve ağlıyor..ömeri ziyarete gidiyor ve ağlıyor..Sonra yılmaza gidiyor sanırım parayı yılmazdan isteyebilir daha sonrada mahalleye gidiyor ve vahim olayla karşılaşıyor...muallada aslıyla yılmaza dualar okuyor..
yaaa hala soktayim bukiz nasil kabul eder ya evlenmeyi yilmaz bunu nasil yapar yazik ya filize......inamiyorum yilmaz bukadar ....... nasil olabilir ya
Az önce fragmani gördüm, siiri Ömer söylüyor.
Ömer tutuklanmis, hapisanede Ferideyle Elifin resimlerine bakiyor, daha sonra tutuklulardan tekme tokat dayak yiyor.
Bir ara Feride Ömere sariliyor, ama sanki Ömer cikmis ve onlari Nevzat izliyor, parayi Nevzat ödemis olabilir.
Filiz Yilmaz karsilasmasi var, Yilmaz pisman ve öfkeli bir ifadeyle Filize bakiyor, Filz pisman. Filiz Elfle yatiyor, gözlerinde yas akiyor. En sonunda Filiz gazi mahalessine gidiyor ve Asliyla Yilmazi nisanlanirken görüyor, fragman bitiyor
fragmanı gördüm aslıyla yılmaz nişanlanıyor filiz izliyor...ömer dayak yiyor...ömer şiir okuyor...filiz ağlıyor allahım delirebilirim :)
filiz elifle birlikte yatarken onu izliyor ve ağlıyor..ömeri ziyarete gidiyor ve ağlıyor..Sonra yılmaza gidiyor sanırım parayı yılmazdan isteyebilir daha sonrada mahalleye gidiyor ve vahim olayla karşılaşıyor
delire bilirim iste bende bu sözcügü ariyordum buna ya...asliyla yilmaz nisanlanirken mualla hanim bide üflüyo nazar degmesin diyor herhalde...
sinemcim bence birtek sen delirmiyeceksin...bana kalirsa bu ihlamurlar altinda izleyicilirinin hepsi delirecek...
ömer siiri süper okuyo...haftayada keinlikle filiz okusun...
evet evte fragmanı gördüm size anlatayayim
öncelikle bu hafta şiiri ömer okuyor acayip güzel bir şiir
öncelikle feride odasında agliyor yılmaz onu görüyor
sonra feride sanırıim ömeri hapise götürürken sarılıyorlar ömerin elinde kelepce
sonra ömer hapiste oradakinlerden dayak atiyorlar ilk önce bir adam yumruk
vuruyor ömer yere düşüyor sonra etrafindakiler tekme atiyor
daha sonra ömer elinde feride ve elifin resmine bakıp agliyor
sonra filiz yılmazın şirketinde görünüyor sonra birde ömeri hapiste ziyaret ediyor orada ve evinde elifle uzandikleri yatakta agliyor
sonra yılmaz sahilde filizli hatirliyor
sonra filiz mahalleye geliyor bir bakiyorki yılmaz&aslı nişanlaniyorlar
barbaklarina yüzüğü ekremin babasi takıyo işin ilginç yani dişardalar
yani yüzükler kapının önünde katiliyor ve filiz uzaktan onlari görüyor
Asliy Yilmaz ikilisine yetismek ne mümkün.
Gecen hafta evlilik teklifi, bu hafta nisan, haftaya sügün, ondan sonraki haftada cocuklari olur, Filizin bebegi hala daha büyümemis karninda Filizle YIlmazin barismalarini bekler
ya ilk defa bukadar erken bir fragman izledim ben genelde hep persembe falan izlerdim simdi tesadüfen gördüm keske izlemeseydim icim bir acaip oldu ya filizi öyle görünce uyuyamam ben artik sabaha kadar üzülür dururum
:):)fragmani gordum ahdi gozumuz aydin...
omer dayak yiyo yaaa snra filizcim aglio nevzat feride omeri izlio bi ara baya uzuluo...snra son sahnede:)muala asli kizinla yilmaz oglunu okuyup ufluo:):)cook sahte durmus ikisi yani oyle mi nisan kesilir....ben demedimi asli gurursuzun teki kabul eder diye anam kiz zaman bile istemiyor direkmen yalahh haha bolumun sabahini cok merak ediyorum:):)
yine kilo alcam yaaa...:)
ya ilk defa bukadar erken bir fragman izledim ben genelde hep persembe falan izlerdim simdi tesadüfen gördüm keske izlemeseydim icim bir acaip oldu ya filizi öyle görünce uyuyamam ben artik sabaha kadar üzülür dururum
aynen bende çok üzüldüm...bir de mutlu bir şekilde mahalleye gidiyor sanırım ömer çıkmış teşekkür için ve bebeği söylemek için gidiyordur...gördüğü manzara karşısında bir anda donup kalıyordu zaten ...
evet beklediğimiz gibi oldu ve aslı&yılmaz nişanlandi vatana millete
hayırli ugurlu olsun arkadaşlar ben hiç şaşirmadim belliydi zaten
ah yılmaz cok pişman olacaksın
birde allahim ne olur filizi görmesinler bu cok kötü olr umarim yılmaz yada aslı
herhangi birisi görmez filizi birde görürlerse cok kötü olur yaaa:sad53: :sad53: biz yılmazın pişman olmasini dört gözle beklerken arada filizi pişman edecekler
umarim filiz orada aglamaz ve kimse görmeden ceker gider
harika bir bölüm olacak
birde dikkatinizi cektimi nişan kapinin agzında yapılıyor sanirim yılmazın evinin önünde bir kaç kişi görünüyor yılmazın yüzünü görmedim ama aslının agzi kulaklarinda ömere cok üzüldümya adami dövüyorlar oda hiç tepki vermeden yerde öylecene yatiyor offf offf ben bu bölüm kesin aglarim yaaa
filizin şirkette ne işi var hani yılmaz teklif edecekti yoksa filiz gidip para yardimimi istiyecek sanmam ama yoksa orda ne işi var neyse kafam cok karişti
Ağustos Böcüğü
14-03-07, 00:21
Yılmaz&Aslı nişanını tahmin ediyorduk hazırlıklıydım. Fakat Ömer'in hapiste dayak yemesi ciğerime oturdu arkadaşlar. Benim yüreğim o sahneyi kaldırmaz, ellerim zap yapar kesin.
Umarım Filiz Yılmaz'dan yardım istemeye gitmiyordur.
Mualla geçtiğimiz haftaki yüksek performansı bu haftada göstercek anlaşılan.
Yılmaz&Aslı ne diyelim Allah tamamına erdirsin..
aynen bende çok üzüldüm...bir de mutlu bir şekilde mahalleye gidiyor sanırım ömer çıkmış teşekkür için ve bebeği söylemek için gidiyordur...gördüğü manzara karşısında bir anda donup kalıyordu zaten ...
ömerin hemen cıktiğini sanmam sarılmadan kastedi yorsan orda haise götürüyorlardi feide ondan sarıldi çünkü elinde kelepce ve aynı kiyafet vardi
amannnnnn ne güzel bi fragmannnn gobek atasım geldiiiiiiii Of offff
Bunu gören gözler görmesin
Bunu duyan kulaklar duymasın birdaha
Sevdim sevdiğim başkasının artık
Şimdi başkasının olan
Aşkım dediğim bana haram artık...
Şimdi tek tesellim
bana haram olandan kalma
yaşamaya yok mecalim
yaşadığım her dakika
Şimdi bebeğim için
Beraber gezdiğimiz gönlümün sokaklardan geçtim dün
Acıdı yürek ama ne fayda...
aynen bende simdi onu yazacaktim kesin söylemeyi düsündü ama yine yanlis zamanlama be kizim ya öfffff kendide üzülüyor bizide üzüyor resmen...muallaya resman gicik oldum
filiz
yuru yuregim gidelim buralardan ask bizimle degil
sana buralarda birsey olsa kimsenin umrumda degil
anilari acilari biraraya topla
yak,dagit kuleri
bizede guler bu hayat nasil olsa hic umrumda degil...
bence filizden yuregine olsun:)
saka biyana bende filize cok uzuldum yaaa kiz cagiz hevesli hevesli gidiyor karsisinda nokta nokta oofoff
ya bu asli nekadar genis bir kiz bu degilmiydi daha 2 bölüm önce feride ve yilmazi duyan sonra gitmeye karar veren....anlamiyorum nasil bir kadinlik gururudur bu seni sevmeyen biriyle sadece karsi tarafi unutmak isteyen bir adamla evlenmek.....ya biraz düsünseydin bali hemen nisanlanmak falan sanki dünden razi benim olsunda ister sevsin ister sevmesin mantigi sanirim buarada asli yilmaz evliligini isteyen arkadaslarin gözü aydin kinayi hazirlasin lar yakinda yakarlar
filiz
yuru yuregim gidelim buralardan ask bizimle degil
sana buralarda birsey olsa kimsenin umrumda degil
anilari acilari biraraya topla
yak,dagit kuleri
bizede guler bu hayat nasil olsa hic umrumda degil...
bence filizden yuregine olsun:)
saka biyana bende filize cok uzuldum yaaa kiz cagiz hevesli hevesli gidiyor karsisinda muala..oofoff
merve sen benim yerime konuş yaa %100 sana katılıyorum gece ben gidince benim yerimede bişeler solersin :D o muallayı varya çok meraklıysa aslıyla kendi evlensin amelyat masrafları benden.......
Oncelikle fragmani anlattiginiz icin cok tesekkurler. Vah zavalli Filiz! Senaristlerin bir sekilde kiza garezi var herhalde. Umarim Filiz'i Yilmaz'a gonderip, para istetmezler. Daha once saka olsun diye yazmistim ama gercekten sonunda Filiz'e ozur diletecek bunlar.
Omer'e de cok uzuldum. Bir de dayak yiyor demek. Fragmanda Cem'le ilgili sahne yok anladigim kadariyla. Omer-Cem konusmasi ve Cem'den Filiz'le ilgili hain bir plan bekliyorduk bu bolum.
Yilmaz-Asli cephesinde ise yeni birsey yok. Nisan umdugumuzdan cabuk oluyor o kadar. Asli'nin boylesi kotu bir evlilik teklifine evet demesi sasirtici aslinda. Biraz da onur kirici. Kadinlar cok sevince bazen boyle kor olabiliyorlar iste. Bir de Mualla ve mahallelinin nisanla ilgili abuk sabuk yorumlarini cekmek var simdi.
Yılmaz&Aslı nişanını tahmin ediyorduk hazırlıklıydım. Fakat Ömer'in hapiste dayak yemesi ciğerime oturdu arkadaşlar. Benim yüreğim o sahneyi kaldırmaz, ellerim zap yapar kesin.
Umarım Filiz Yılmaz'dan yardım istemeye gitmiyordur.
Mualla geçtiğimiz haftaki yüksek performansı bu haftada göstercek anlaşılan.
Yılmaz&Aslı ne diyelim Allah tamamına erdirsin..
evet ya bende en cok ömere üzüldüm kesin izliyemen yada aglarim ben
cok kötü oldum yazık yaa bu tekinerler bu kadarinida hak etmiyorlarki
ama ömer yazık yaa bu tekinerlerden ne istiyorlar bu senaristler
şimdi cok merak ettim filiz ne işi var mahallede ve bu sahnenin sonu ne olacak
umarim kimse görmeden gider yoksa herkesin içinde cok kötü olacak
inşallah görmezler herkes birde nispet yapar iyimi
aslı yılmaz ikilisine mutlulukar diliyorum:img-hyste :img-hyste
bu arada aslı ne kadar garip birisi sanırısinki adam deli gibi aşik
kıza hemen ne ara kabul ettin evlenme teklifini dünden razıydi tabi
gerci aslıyi niye kızıyorsam sinirlenmem gereken kişi yılmaz
diyecemki oda görecek gününü ama sonra senaritler aklima geliyor
endişe etmeye başliyorum bunlar yılmaz yerine filizi pişman ederler
en büyük korkum bu vallahi benim iyimi:icon_whis
forever_bim
14-03-07, 00:34
Fragmanı görmeye başladığımda Ömer'in karnına tekme atıyorlardı hapishanede. Filiz Yılmaz'la konuşuyordu sanırım. Ve Aslı Yılmaz'ın nişanı vardı. Allah tamamına erdirsin. Filiz de nişanı görüyordu. Fragmanı bu kadar görebildim.
evet ya bende en cok ömere üzüldüm kesin izliyemen yada aglarim ben
cok kötü oldum yazık yaa bu tekinerler bu kadarinida hak etmiyorlarki
ama ömer yazık yaa bu tekinerlerden ne istiyorlar bu senaristler
şimdi cok merak ettim filiz ne işi var mahallede ve bu sahnenin sonu ne olacak
umarim kimse görmeden gider yoksa herkesin içinde cok kötü olacak
inşallah görmezler herkes birde nispet yapar iyimi
aslı yılmaz ikilisine mutlulukar diliyorum:img-hyste :img-hyste
bu arada aslı ne kadar garip birisi sanırısinki adam deli gibi aşik
kıza hemen ne ara kabul ettin evlenme teklifini dünden razıydi tabi
gerci aslıyi niye kızıyorsam sinirlenmem gereken kişi yılmaz
diyecemki oda görecek gününü ama sonra senaritler aklima geliyor
endişe etmeye başliyorum bunlar yılmaz yerine filizi pişman ederler
en büyük korkum bu vallahi benim iyimi:icon_whis
artik bende yavas yavas emin olmaya basladim kesin bunlar filizi suclu yapacak yine pesinde kosmalar falan özür dilemeler yok artik bukadarini düsünmek bile insani resmen diziden sogutuyor senarister okadarda ileri gitmez umarim
merve sen benim yerime konuş yaa %100 sana katılıyorum gece ben gidince benim yerimede bişeler solersin :D o muallayı varya çok meraklıysa aslıyla kendi evlensin amelyat masrafları benden.......
vala ben hortlak gormus gibiyim(muala):)ben yatmaya gidiyorum...su muala olmedi giti yaaa sinir oluyorum
asli kizim yilmazima senin gibi guzel gelin yakisir..sinir kupu oldum burda inanin yilmazin asliyla nisanmasi degil mualanin okuyup uflemesi:)
forever_bim
14-03-07, 00:37
Aaaa nasıl unuturum? Süpürgesiz cadı artık çalı süpürgesine sahip, tüh tüh tüh Allah nazardan sakınsın diyordu. Bir de şiiri Sinan Tuzcu okuyor sanırım. İyi geldi bu işte.
ya bide ömer var sahi filize üzüleyim derken onu unuttum cok kötü benzetiyorlardi ömeri ya yazik valla icim acidi nedir bu tekinerlerin cilesi cek cek bitmiyor
Oncelikle fragmani anlattiginiz icin cok tesekkurler. Vah zavalli Filiz! Senaristlerin bir sekilde kiza garezi var herhalde. Umarim Filiz'i Yilmaz'a gonderip, para istetmezler. Daha once saka olsun diye yazmistim ama gercekten sonunda Filiz'e ozur diletecek bunlar.
Omer'e de cok uzuldum. Bir de dayak yiyor demek. Fragmanda Cem'le ilgili sahne yok anladigim kadariyla. Omer-Cem konusmasi ve Cem'den Filiz'le ilgili hain bir plan bekliyorduk bu bolum.
Yilmaz-Asli cephesinde ise yeni birsey yok. Nisan umdugumuzdan cabuk oluyor o kadar. Asli'nin boylesi kotu bir evlilik teklifine evet demesi sasirtici aslinda. Biraz da onur kirici. Kadinlar cok sevince bazen boyle kor olabiliyorlar iste. Bir de Mualla ve mahallelinin nisanla ilgili abuk sabuk yorumlarini cekmek var simdi.
bu gidişle filiz gidip özür dileyecektir..Ya bir de yılmaz sahilde düşünüyor valla adam düşünüyor ama sırf boş ...hiç mi düşündüklerinden farklı sonuçlar çıkarmazsın be adam ...biraz daha detaylı düşün ...
Mualla hanım nasıl mutlu nasıl mutlu :) bir de yılmazın suratını görseydik iyi olurdu arkası dönüktü sadece mualla hanımla aslının mutluluklarına şahit olduk...
Sevgili Medsul,yanlışta görmüş olabilirim ama o son sahnede filizin mahlleye gidişini başka türlü anlamlandıramadım :) bir de filizi bence kimse görmez yılmazın arkası dönüktü gerçi filize dönük olsa ne yazardı anlamayınca anlamıyor...
[QUOTE=sinem*;2645364] yılmazın suratını görseydik iyi olurdu arkası dönüktü sadece mualla hanımla aslının mutluluklarına şahit olduk...
yo yilmazin yüzüde gayet net görüküyordu siritiyordu resmen gicik oldum ya gece gece
Soru Seti 1
1- aslı kız hastalığını öğrendikten sonra mı teklife evet der, yoksa öğrenmeden mi sizce bencil bir davranış olur mu bu aslı açısından?
Bence Aslı'nın hastalığını öğrenmesi çok sonra olacak. O yüzden de teklife öğrenmeden evet diyecek.
2- filiz aslının hastalığını pişmanlığını yaşamaya başladığı bir anda mı öğrenecek yoksa daha önce mi öğrenir ve tepkisi ne olur?
Bence pişmanlık yaşarken öğrenecek ve de doğal olarak üzülecek Aslı için. Ne kadar çok kıskanırsa kıskansın bir kişinin ölümüne başka bir tepki vermez Filiz.
3- mahalleli bir an önce düğün hazırlıklarına başlamak isteyecek ya peki bu hastalığı öğrenecekler mi?
Bence Yılmaz hastalığı Aslı da dahil herkesten gizleyecek. Belki Aynalı ile paylaşabilir.
4- ben diyorum ki belki de aslıdan bu hastalık gizlenebilir, sizce böyle birşey yaparlar mı?
Yılmaz ve Aynalı gizleyecek bence, diğer öğrenenler de aynı şekilde.
5- aslının psikolojisini derinden etkileyecek ki bu hastalık filizyılmaz barışmasını sağlamak için birşeyler yapar mı?
Aslı gerçekten de bu tarz birşey yapabilir, sonuçta fazla fesat fikirli bir kız değil. Hala nasıl bu kadar fazla olduğunu tam anlayamadıysam da Yılmaz'ı çok seviyor neden olmasın?
Soru Seti 2 (Zor ama güzel sorular :good:)
1- Askta fedakarlik diye bir sey var midir, varsa bu kendinden taviz vermekle esit degil midir?
Tabi ki vardır ama insan aşıksa bunu taviz gibi algılamaz. Filiz de yılmaz da ilk sezon fedakarlıklarda bulunmuşlardı ve de bunu taviz olarak algılamamışlardı. Galiba sorun bu tavizlerin bu sezon ilk barışmalarında dile getirilmesiyle başladı ve ondan sonra çorap söküğü gibi olaylar birbirini kovaladı.
2- Ben merkezli bir davranis aski ne derece etkiler, yada aski öldürmeye bir sebeb midir?
Bayağı zedeler ama tek bir davranışın aşkı öldürdüğünü düşünmüyorum. Sürekli olarak bu tip davranışlar ardı ardına geliyorsa o aşk bitiş sürecine çok hızla girer ama. Diziye gelirsek Yılmaz da Filiz de maalesef bu süreç içine bu tip davranışlar yüzünden girmişlerdir. Aşkları bitti diyemem ama gidişat kötü.
3- Baskasinin mutlulugu icin askindan vazgecmek ve bu sekilde kendi mutsuzlugunu yaratmak kendi mezarini kazmis demek olmuyor mu?
Eğer o kişi başkasını seviyorsa ne kadar çok seversen sev ilişki çok ağır bir yük olur o kişi olur. Ömer de ilk sezonda Elif'in kendisini değil de başkasını sevmesi yüzünden çok sıkıntılı bir evlilik geçirmiş ve de duygusal fırtınalar yaşayıp bir sürü hata yaptı (kumar oynamak dahil) Keşke Aslı Yılmaz'ı reddedip direkten dönebilse.
4- Bitmis bir iliskinin ardindan, onu kaybetmenin mi acisimi daha agir basar yoksa onun hayatina baskasinin girmesi mi?
Eğer o kişi için duygular hala besleniyorsa her ikisi de çok acı ama o kişiyi başkasıyla somut olarak görmüyorsan bazen bir başkasının varlığını duymak unutmak için daha etkili olabilir. Filiz için ise Yılmaz'ı göreceği için Aslı konusu daha acı verici olacaktır elbette.
5- Hüzünlü biten bir askin ardindan, yasanmis bu iliski hata olarak degerlendirilir mi?
Politik bir cevap vereceğim ama ilişkiye göre değişir. Eğer taraflar birbirlerini çok kırmadan ayrılmışlarsa bu ilişki hata değil tecrübe olur. Taraflar birbirini kırmış olsa da dizideki bitmiş ilişkilerin hiçbirinin hata olarak değerlenebileceğini düşünmüyorum. Yaşanan güzel şeylerin de inkarı olur bence.
Soru Seti 3
1- müjgan fömer olayını öğrendi en azından bakışlarıyla bu çifte bakarken birşeyler söyleyecek gibiydi sizce nasıl olacak tepkisi?
Ömer ve Feride dükkandan çıkarken Müjgan gerçekten de çok tuhaf baktı ve şaşırdı. Sonra açılışta ise çok normal davrandı hatta Feride'yi teselli eden de Müjgan'dı. Bence önce biraz bozulacak sonra Elif ve hatta Ömer için en iyisinin Feride olduğu kanısına varacak. Öyle büyük bir tepki beklemiyorum Müjgan'dan.
2- kerem-nalan aşkı diğer cepheler yüzünden pek ortalarda yok ilk fırtınayı bu bölüm yaşarlar mı?
Bunun zeminini Müjgan Hanım hazırlıyor zaten. Hastanede bir konudaki anlaşmazlığın doktor ve memur statülerine bağlanacak bir tartışma yaratacağını düşünüyorum bu bölüm.
3- cemilin son yaşanan olaydan sonra ahmetle ilgili planı ne olacak kaçırma klişe başka bir seçenek var mı?
Ben yasal yollara başvuracağını tahmin etmiştim ama herkes kaçırılacak diyor. Cemil konusunda fazla iyimserim biliyorum ama ne yapayım oyuncu torpili olabilir ;)
4- handan garibi bir gördü bir daha da karşılaşamadı bu bölüm adamı merak edip aramaya kalkar mı, sizce bu aşk gerçeğe dönüşür mü?
Handan Hanım'in işi düşer ve arayabilir bence ama merak edeceğinden değil bence ;) Bu aşk gerçeğe dönüşürse dizideki en büyük bomba bu olur herhalde :img-hyste Bayağı düşük bir olasılık diyeyim kibarca ;)
5- mualla evlilik olayına zaten onay vermişti peki hastalığı öğrenince ne tepki verecek, yine filize kaldım diye düşünür mü?
Mualla Filiz'in durumunu bilmediği için öyle düşünmeyecek bence.
forever_bim
14-03-07, 00:45
Ya şu fragmanı tam görüp algılayıp yorumlayacak kimse yok mu?
Mualla erdi muradına evde kalmadı biricik kıymetli oğulcuğu.
Neyse Ömer'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde. Sinir oluyorum şu senarisltere. Filizle Ömer yıllardır yeryüzünde cehennemi yaşıyorlar.
Fragmanı anlatan arkadaslara sonsuz tesekkürler..
Walla bu olay cıgrından cıkmaya baslıyor..Yine birseylerin pesinde kahrolan Filiz anlamak mümkün değil. Sizi bilmem ama benim sınırlarımı zorlamaya baslıyor..Daha diziyi izlemedim ama sinir katsayım artmaya basladı..Saka maka Filiz özür dileyecek dedik olaylar o yönde gelişiyor ya Enteresan !!
Eee Ömer de dayak yemiş tam olmuş..Eger Ömer ve Filiz sahneleri pes pese gelirse benim sartel düşebilir..
Aslı-Yılmaz nişanı olacaktı fakat cok erken olmuş..Acıkcası ne oldu da Aslı teklifi kabul etti bilemiyorum..Hala daha ilk teklifi kabul etmedigini düşünüyorum.. Ne diyelim sonu hayrolsun :)
Anladıgım kadarıyla fragmanın benim için güzel olan tek yanı şiiri Sinan Tuzcu'nun okuması..Eminim cok basarılıdır..
Hicbirseye yanmam Gazi Mahallesindekilerin zırvalıklarını dinleyecem..Bir türlü sevemedim bu mahalleliyi..
Ya şu fragmanı tam görüp algılayıp yorumlayacak kimse yok mu?
Mualla erdi muradına evde kalmadı biricik kıymetli oğulcuğu.
Neyse Ömer'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde. Sinir oluyorum şu senarisltere. Filizle Ömer yıllardır yeryüzünde cehennemi yaşıyorlar.
ben simi gayet net ve objektif bir sekilde anlatiyorum
siiri ömer okuyor,sanirim ömer hapise götürülürken feride ona sariliyor ve nevzat onlari görüyor...sonra filiz yilmazin ofisinde ve yüz ifadeside yumusak yani öfkeli falan degil yilmaz ayni yilmaz degisen birsey yok anliycaniz, sonra filiz ve elif yatakta elif uyuyor filizde ona bakip agliyor, sonra bir dramatik sahne daha ömer dayk yiyor buarada feride bir odada aglarken iceri yilmaz giriyor,sonra yilmaz sahil kenarinda filizi düsünüyor yüz ifadesi yine ayni degisen birsey yok.....son sahne filiz mutlu bir sekilde gazi mahallesine gidiyor vede ne görsün yilmaz ve asli nisanlaniyor üstelik keremin babasi yüzükleri takiyor fazla kalabalik degildi gördügüm kadaryla (asli cok cirkindi)ve mualla cadisi üfleyip püflüyordu gelini ve oglunu filizi heralde tahmin edebiliyorsunuz kiz resmen yikildi bukadar umarim aydinlatabilmisimdir
forever_bim
14-03-07, 01:01
ben simi gayet net ve objektif bir sekilde anlatiyorum
siiri ömer okuyor,sanirim ömer hapise götürülürken feride ona sariliyor ve nevzat onlari görüyor...sonra filiz yilmazin ofisinde ve yüz ifadeside yumusak yani öfkeli falan degil yilmaz ayni yilmaz degisen birsey yok anliycaniz, sonra filiz ve elif yatakta elif uyuyor filizde ona bakip agliyor, sonra bir dramatik sahne daha ömer dayk yiyor buarada feride bir odada aglarken iceri yilmaz giriyor,sonra yilmaz sahil kenarinda filizi düsünüyor yüz ifadesi yine ayni degisen birsey yok.....son sahne filiz mutlu bir sekilde gazi mahallesine gidiyor vede ne görsün yilmaz ve asli nisanlaniyor üstelik keremin babasi yüzükleri takiyor fazla kalabalik degildi gördügüm kadaryla (asli cok cirkindi)ve mualla cadisi üfleyip püflüyordu gelini ve oglunu filizi heralde tahmin edebiliyorsunuz kiz resmen yikildi bukadar umarim aydinlatabilmisimdir
Sağol canım, anlattığın için. Çok birşey kaçırmadık demek ki:)
Aslı'nın saçları güne özel olarak dalgalıydı.
Bence Filiz, tıpkı Ömer'in de önceden yaptığı gibi kardeşi için kinini bir kenara bırakıp parayı Yılmaz'dan alır. Ömer de içerden çıkınca Filiz teşekkür amaçlı mahalleye gider ve olayları görür. Filiz mahalleye girdiğinde sevinçliydi Ömer içerde olsa böyle sevinçli olmazdı Filiz.
Bence Filiz, tıpkı Ömer'in de önceden yaptığı gibi kardeşi için kinini bir kenara bırakıp parayı Yılmaz'dan alır. Ömer de içerden çıkınca Filiz teşekkür amaçlı mahalleye gider ve olayları görür. Filiz mahalleye girdiğinde sevinçliydi Ömer içerde olsa böyle sevinçli olmazdı Filiz.
ewet aynen bencede öyle kesin hem tesekkür hemde belki bebegi söyliycekti....ama yine olmadi aslininin makyaji vede saci cok kötüydü kiyafetide öyle daha şık olabilirdi sonucta asik oldugu adamla nisanlaniyor
forever_bim
14-03-07, 01:17
ewet aynen bencede öyle kesin hem tesekkür hemde belki bebegi söyliycekti....ama yine olmadi aslininin makyaji vede saci cok kötüydü kiyafetide öyle daha şık olabilirdi sonucta asik oldugu adamla nisanlaniyor
Valla Aslı'nın kıyafeti inceleyemedim yalnız ben dizide, Filiz'in kendine has, Feride ve Ceyda'nın da klasik tarz kıyafetlerini çok beğeniyorum. Bu üç bayan bence güzel giydiriliyorlar.
Ya neyse fragmana gelecek olursam, Ömer sırf Cem'e güvendi diye çok ağır bir bedel ödüyor umarım senaristlerimiz ÖDENMESİ ŞART diğer BEDELLERİ de UNUTMAZLAR arada. (Cem Akman gibi)
Sorulara devam...
Soru Seti 4
1- Dogru zamanda dogrulari konusmak bir sanatir, yanlis yerde ise bir hancer gibi kalbe saplanir, o sözleri duymak yerine gercek bir kursuna kurban gitmek daha mi az aci olur?
İkisini de seçmiyorum desem!! Ne böyle sözler duymak istiyorum ne de kurşuna kurban gitmek istiyorum :icon_sorr
2- Iliski bitmisse ama ask hala devam ediyorsa, ask icin sonuna kadar savasmak mi lazim, yoksa aski kalbe gömmek daha mi mantikli?
Eğer bu savaş insanı harap ediyor ve de hiçbir ilerleme de olmuyorsa bence vazgeçmek daha iyidir.
3- Askta mantik olur mu, olursa eger bu ask olur mu?
Aşkta mantık olmadığı bir gerçek ama insan duygularına gem vuramasa da duygularıyla hareket etmemeyi başarabilir diye düşünüyorum. Eğer bu mantık sayılırsa o zaman mantık vardır.
4- Aski bitirmek bir defteri kapatmak kadar kolaymi, kolaysa actigin yeni sayfada silikde olsa kalem izi kalmaz mi?
Kişiden kişiye aşktan aşka göre değişir, dizideki asıl sorun Yılmaz'ın aynı anda iki sayfa birden açmasıdır bence.
5- Dis etkenler bir aski sarsmayi basariyorsa, bu ask ne kadar saglam olabilir ki?
Pek sağlam olduğunu düşünmüyorum desem ;)
Soru Seti 5
1- cem bu diziye nasıl veda edecek bunun için kaç sahne yazabilirsiniz?
Valla okuduğum o kehanetten sonra inan çok yorum yazabilirim :img-help: ama Cem'in finalinin (ölümünün) öylesine olmasını cidden istemiyorum, hele Ömer'in onu öldürüp hapishane kuşu olmasını hiç istemiyorum. Bence intihar onun şanına yakışır. Yoksa kehanet gerçekleşiyor mu :img-hyste
2- filiz yılmaz evliliğinde filizin karnı burnunda olurmu ve nikah şahitliğini hakeden kim olur bu aşkta?
Ben artık çocuk doğduktan sonra nikahın gerçekleşeceğine inanmaya başladım. Yılmaz çocuğu nüfusuna alır ama nikah sonra olur gibi geliyor bana. Şahit adaylarım Ceyda ve Aynalı. Canan Hanım ortaya çıkarsa birinin yerini alabilir ama benim artık o konuda da umudum yok :)
3- sema bu bölüm mürsadı aşağılar gibi garip bir tavır takındı, bunun nedeni sadece alinin ondan birşey gizlemesi miydi?
Valla çocuk pisti aşağılamadan çok Ali'nin iyilik yaparken yine son derece düşüncesiz davranmasıydı sorun. Sonuç da ortada zaten. Bence Sema Mirsad'ı temiz pak hale getirir :)
4- ömer hapisten çıktıktan sonra ne yapacak, malum filiz hemen iş buldu ferideyle de gün bitirilmez, nasıl bir işe girecek?
Ömer kitap yazacak ya ;) Şaka bir tarafa ben Ömer'in karar verme yükünün kendinde olmadığı bir görevde çalışkan olduğu için başarılı olacağına inanıyorum. Yeter ki Yılmaz veya Cem karşısına çıkmasın :)
5- filiz tüm bu olanlardan sonra ceme nasıl bir ceza verecek malum "herkes yaptığının karşılığını alacak" demişti, sizin bir fikriniz var mı?
Herhalde bu Aynalı ve Yılmaz'ın işe yaramayan planlarından sonra Cem'in ipliğini pzara çıkaracak kişi o olacak. Ya da eş zamanlı olarak olayları ortaya çıkaracaklar ve iletişim özürlü çiftin yolları yine kesişecek.
herkese merhaba şu an çok kötü durumdayım fragmanı izledim ve mualla muradına erdi. bu senaristler diziyi katlettiler.bu dizi yalan rüzgarını geçti ya.filiz ayrı gurur yapıyo yılmaz ayrı gurur yapıyo.çocugunun olacagını üstü kapalı söylüyo gidiyo meymenetsiz bir kıza evlenme teklifi ediyo.şu an karar aşamasındayım.acab diziyi izlimi izlemimi .
bide kafama takılan bi soru var.
.
Sonuçta senaristleri ve mualla hanımı kutluyorum bir dizi ancak bu kadar katledilir.
diyecek bi şeyim yok yorum sizin.arkadaşlar.
Az önce abimlerin evinden geldim ve abimin oğluyla olan güzel sahnelerini ve mutluluğunu gördükten sonra bu mesajına ben de imzamı atarım Figan. Ömer de senin yazdığın bu sevginin farklılığını stajyerlikten başarıyla gerçek babalığa adım attıktan sonra görmüştür. 'Yılmaz'a gerçeği söyle' demesinin de başlıca sebebi de budur zaten.
Bu arada sana her zaman yakıştığı gibi sağduyulu yaklaşmışsın olaylara :)
Cok Tsk.ederim Berna bu sicak yorumun icin. Darisi sana olsun arkadasim.
Umarim birgün sende seversin kendi bebislerini:img-wink:
Fragmani bende izledim. Gercekten cok sasirdim. Asli-Yilmaz nisanlaniyor.
Rüya miydi, yoksa gercek mi? inanamadim biran. Filizin yerinde olmayi hic istemezdim sahiden. Cok aci bir manzaraydi. Bende bir tuhaf oldum. :icon_sorr
Mualla Hanim zevkten dört köseydi.
ömer`in hapishanede dövülme sahnesi ise ayrica icimi burktu. Eminim Sinan Tuzcu o sahnelerde harika bir oyunculuk cikaracaktir.
Ahh..Filiz ahhhh! Keske zamaninda söyleseydin hamile oldugunu. Bu kadar tereddütler yasamadan direk Yilmaza haber verseydin hamile oldugunu.. Bu kadar uzatinca araya böyle pürüzler girer iste.
ama zaten nisanlanacaginida beklemiyormuyduk.. matraka da dedigi gibi hersey cok cabuk gelisiyor.. ömer yerde dövülürken icim sizladi, sanki zihinsel baska bir yerde gibi :icon_cry: ..
ihlamurlar altindayi seyretme nedenim filiz ve yilmaz.. ümidim asli ile yilmazin evlenmemeleri..
yılmaz filizi şirkete çağırıp para vereyimmi demeyeceğine göre, demekki filiz para istemeye gitti. ama sanırım yine kötü bir konuşma geçtiki özet iyice yollarını ayıran yılmaz diyor:icon_whis kesin cem için laf vurmuştur yine filizde altta kalmamıştır :img-yes:
yılmaz filizi şirkete çağırıp para vereyimmi demeyeceğine göre, demekki filiz para istemeye gitti. ama sanırım yine kötü bir konuşma geçtiki özet iyice yollarını ayıran yılmaz diyor:icon_whis kesin cem için laf vurmuştur yine filizde altta kalmamıştır :img-yes:
bence de ilk başta istememiştir ama sonra ömerin sopa yemesi ve filizin ömeri ağzı burnu kırık halde görmesi üzerine gururunu bir kenara bırakıp yılmaza gittiğini düşünüyorum. belki de cem-ömer hapishane görüşmesinde ömer ceme bağırıp çağırmıştır bunun üzerine cem diğer mahkumlara alın size para şunu biraz hırpalayın demiştir.dyaağın sebebi de budur belki. artı filizin özür dileyecek pozisyona düşürülmesini niye yadırgıyorsunuz bunu da anlamış değilim. özür dileme sırası yılmazdaydı ama filiz 2 lafıyla "sen özür dileme sevdiğim ben alışığım sıra direk bana geçsin" dedi e haliyle de sıra ona geçti. filiz son yaptığını bi affettirsin yılmaza yılmaz da payını düşeni yapacaktır merak etmeyin.yılmazıma güvenim sonsuz.:img-cool2
artı şu filiz kendini küçültmemiştir diyen arkadaşlar; yılmaz bu çocuk benim değil diyerek filizi küçültmüştür,aşağılamıştır fikrini savunurken, bir sonraki olayda filiz bu çocuk senden değil laflarıyla yılmazın düşündüklerini onaylayarak nasıl kendini küçültmemiştir anlayamadım.bu ne yaman çelişkidir. şimdi onu şunun için söyledi bunun için söyledi demeyin Allah aşkına. söyledi mi söyledi. eğer öyle bir savunma yaparsanız ben de yılmaz da şunun için söyledi bunun için söyledi diyerek başlarım yorumuma. filizin yaptığı hatadır bu kadar basit. kız alışık hata yapıp özür dilemeye kimseye bırakmıyor:happy0064
oooooooof fragmanı şimdi gördüm ya filizim yaaaa boyle mahalleye gidiyor birtanem ya eli bağrında kalıyor.... aslı ile yılmaz bey nişahlanırken goruo bisim süpürgesiz cadı okuyup ufluo Allahım sen bana sabır ver yarabbiiiiiiiim ! Ya filiz bence mahalleye bebeği söylemek için gidiyor ama yine yanlış zamanlama.... of of yine yanlış elinde boyle bi zarf gibi bişey var vaziyeti gorunce filizimde vazgeçecek....... OOOOF ANAM OFFFFFFF
fragmanı yeni görmüş bulundum. ömerin dayak yediği sahneler bana eski bölümleri çağıştırdı sanki.. aslı ile yılmazın nişanına gelince filiz ne büyük hata yaptığını anlamıştır umarım bebeği söylememekle. aslı-yılmaz beraberliği evliliğe gidermi bilmiyorum ama şunu biliyorumki bu gidişle her şey finalde belli olacak..:good: :good:
tolgahuzur1
14-03-07, 08:45
fragmanı yeni görmüş bulundum. ömerin dayak yediği sahneler bana eski bölümleri çağıştırdı sanki.. aslı ile yılmazın nişanına gelince filiz ne büyük hata yaptığını anlamıştır umarım bebeği söylememekle. aslı-yılmaz beraberliği evliliğe gidermi bilmiyorum ama şunu biliyorumki bu gidişle her şey finalde belli olacak..:good: :good:
daha fragmanı izleyemedim ama sizlerin sayesinde izlemiş kadar oldum..:img-wink: ömerin dayak yemesine şaşırmadım çünkü ömer kesin hapiste efelik yapmıştır sonrada yemiştir dayağı ee orada tekinerler geçmiyor... yılmaz ile aslı nişanlanmasına şaşırmadın bekliyordum ama filizin buna canlı şahit olmasını beklemiyordum o biraz şaşırttı benii. neyse çok iyi oldu her ikiside elindekilerin değerini biraz daha iyi bilirler.. ama yılmazın işi filizden daha zor..:img-blush
tolgahuzur1
14-03-07, 09:01
ben işte olduğum için fragmanı izleyeedim. eper nete düşerse bana da haber verirseniz sevinirim..:img-blush
forever_bim
14-03-07, 09:02
Açıkçası sevgili ferman'a yine katılıyorum. Ömer'in hırpalanmasında Cem'in katkısı olduğunu düşünüyorum. Ya da daha az ihtimalle de olsa Nevzat'ın da payı olabilir.
Neyse Dobra Dobra'yı izliyorum belki fragman verilir diye.
daha fragmanı izleyemedim ama sizlerin sayesinde izlemiş kadar oldum..:img-wink: ömerin dayak yemesine şaşırmadım çünkü ömer kesin hapiste efelik yapmıştır sonrada yemiştir dayağı ee orada tekinerler geçmiyor... yılmaz ile aslı nişanlanmasına şaşırmadın bekliyordum ama filizin buna canlı şahit olmasını beklemiyordum o biraz şaşırttı benii. neyse çok iyi oldu her ikiside elindekilerin değerini biraz daha iyi bilirler.. ama yılmazın işi filizden daha zor..:img-blush
tolgacığım ellerindekinin kıymetini bileceklerse yılmazın işi daha kolay bence. onun elinde kendine aşık bir kız var filizin elinde daha doğmamış, doğunca da babasız büyüteceği bir bebek var şimdilik.:img-hyste kimin işi daha zor?
arkadaşlar bu iletiyi filiz-yılmaz ilişkisi açısından yazmadım tamamen yukarıdan bakarak yazdım. zaten nişan var 3 gün asacaksınız keseceksiniz yılmazı ortalık gerilmeden espri yapalım dedik.:good:
tolgahuzur1
14-03-07, 09:17
tolgacığım ellerindekinin kıymetini bileceklerse yılmazın işi daha kolay bence. onun elinde kendine aşık bir kız var filizin elinde daha doğmamış, doğunca da babasız büyüteceği bir bebek var şimdilik.:img-hyste kimin işi daha zor?
sevgili ferman senin bu yazdığına göre tabiki yılmazın işi daha kolay..ama şimdi garibim yılmaz ne yapsın iki arada bir derede kaldı adam..:icon_sorr şimdi kimin yanında olacak bende çok merak ediyorum.. yorum çok güzel olmuş ellerine sağlık.. bende senin gibi cemin yaptırdığını düşünür oldum.. birde yılmaz için yazdıklarına katılmıyorum.. bence o bu soruyu sorup küçülmedi..
sevgili ferman senin bu yazdığına göre tabiki yılmazın işi daha kolay..ama şimdi garibim yılmaz ne yapsın iki arada bir derede kaldı adam..:icon_sorr şimdi kimin yanında olacak bende çok merak ediyorum.. yorum çok güzel olmuş ellerine sağlık.. bende senin gibi cemin yaptırdığını düşünür oldum.. birde yılmaz için yazdıklarına katılmıyorum.. bence o bu soruyu sorup küçülmedi..
sevgili tolga ben yılmaz küçüldü demedim ki iletimde. yılmaz bebek benden değil derken yılmazın filizi küçülttüğünü söyledi arkadaşlar ben de filiz de bebek senden değil derken kendini küçülttü dedim.onlar da hayır küçültmedi dedi.ben de nasıl oluyor dedim iletimde. yılmazın küçülmesiyle ilgili bir şey yok senin anlayacaın.
not: filiz söylüyor yılmaz inanmıyor ==== yılmaz suçlu
filiz söylüyor yılmaz inanıyor ==== yılmaz suçlu
adam kendi diyor kime inanacağımı şaşırdım diye walla ben de şaşırdım.adam ne yapsa suçlu :good:
Umarım dedigin gibi olur .Hatta filiz aglıyarak dışarı çıkar ve eve giderken yılmazı kaybetim hep benciligim ve kibirim yüzünden yüzünden der
Bu yoruma katılmamak elde değil..:good:
Esasında sizin yılmazı nasıl savunduğunuza şaşırıyorum filizinde hataları yılmaz yüzünden kız durduk yere hata yapmadı neyse artık hiçbirşey demiyecem nede olsa yılmaz hertürlü naneyi yisede yine savunacaksınız zaten
Yılmaz'ın senin deyiminle yediği naneler neyse artık çok masum kalıyor Filiz Hanım'ın yaptıkları yanında.Öncedende dedim şimdide diyorum Filiz son bölümlerde hep "BEN MERKEZLİ" davranıyor.BeBEĞİ kendisine saklamasındanda rahatlıkla anlayabiliriz bunu..
evet aynen öyle filizde çelişkide değilmi zaten siz çelişki edinki konuşulmayan kalmasın herşeyi konuşalım ama haklı ama haksız evet biz kararsız davranıyoruz çünkü artık yılmazı mutlu görmek istiyoruz bu filizinde bunu sağlayacağı konusunda şüphelerim var
Sana katılıyorum matraka
Filiz in Yılmazı mutlu edebileceğin emindim taki son 4-5 bölüme kadar.Filiz gördükki yeri geldiğinde tam bir kadın gibi davranırken çoğu zamanda çocuksu davranışlar sergileyebiliyor bunu evlendikten sonra yapmayacağı ne malum...
filiz gene yerden yere vuruluyo sanki...öyle hissettim..ama arkadaşlar çeterenizi tuttum yılmazla filiz barıştığında sizin yeğeninizi sevmeye hakkınız kalmadı yeğeninizin annesini yerden yere vurmakla hakkınızı yitirdiniz...bu bebek filizin ve yılmazın yeğen de annesiini hep koruyan filizcilerin.
Bebek Yılmaz cılara yani bizlere aittir kimseciklere vermeyiz.:img-hyste
Şaka bir yana Sevgili archshe; annesini biz eleştiriyorsak [haklı olarak] babasınıda siz eleştiriyorsunuz.Hemde daha acımısızca hal böylerken bebeği kim sevecek?:sad53:
Sözüm meclisten dısarı matraka
Acıkcası kendi kendine eden sadece Filiz değil bence Yılmaz'ın durum bence daha vahim..Allah Yılmaz'a gani gani sabır versin ne diyim
Dediğin gibi secoms Yılmaz'ın şuanki durumu daha kötü ne yazıkki.
yılmazdan filize bir şiir (ben yazdım arkadaşlar acemice olmamış olabilir, beğenecek misiniz naçizane şair hocanızı aslı kadar olmasa da)
inandığım eller sözünde içim yanarken
bir umut doğdu senden yana
tam yeniden seni buldum benimsin dediğimde
senden gelen sözlerle yıkıldım
inanmak istemedim, dönüp bakmak istedim gözlerine
ama son kalan umudumu bitirdin söylediklerinle
içimdeki aşkının yangınıyla gidip bir masumu
sana acı çetirmek istercesine kendime istedim
şimdi ne olacak inan bende bilmiyorum
ama seni inan bir daha görmek istemiyorum
desem de inanma bana mühürlenmişim gözlerine
ben bu sevdaya yenilmişim zamanında
kaçmaktan yorulduğum bir anda
yine de bir çıkış kapısı bulabilir miyiz aşkımıza
ben buna inanmak istiyorum peki ya sen
sende olan aşkım ve parçamla bir umut daha bıraktım YARINLARA
Sevgili Filizim+y bu şiir çok güzel olmuş ellerine sağlık..
filizi sonuna kadar destekliyorum..kendisine güvenmemekle filizi suçlayan ağır abi yılmaz bugün aynı şeyi yapmakla kalmayıp bi kaç bölüm önce de o çocuğun benden olduğuna inanmıyorum diyerek değer verdiği birine en büyük hakareti yapmıştır zaten..bi ikincisi bu kadar şeyden sonra 4 yıl gelmesini beklediği kadını bi dalavere ki bunu araştırmak hiç zor değil dna testi diye bişey var 2 günlük tanıdığı ve dokunmaya bile içinin elvermediği birine değiştiriyor.gerçi bu senaryonun saçmalığından başka birşey değil..yani ben filizin yerinde olsam bende kesinlikle o çocuğu haketmediğini düşünerek söylemezdim..tek başıma büyütürdüm.o sahnede dedi ya o çocuk sadece bana ait aynen öylee.
ama dizinin finali belli oldu...nikah masasında klasik türk filmi yaşatacaklar bence bize durun bu nikah kıyılamaz diyen biri çıkacak karşımıza...yine tekrarlıyorum diziyi mahvediyor bu yaratıcılıktan yoksun senaristler ve bülent inal ki yeni olmasına rağmen çok beğendiğim tuba büyüküstüne üzülüyorum.bence boşu boşuna bu dizide kalmakla yüzlerini eskitiyorlar...geçen sezon murat, bu sezon cem, aslı,feride, nevzat vs.vs. sıktılar artık..neyse çok uzattım..sonuç belli bu nikah kıyılamaz orta da bir çocuk varr diye masanın üstüne biri atlayacak artık handan mı desem, ceyda mı desem, filizin doktoru mu desem aa belki de cem atlar yeter ben bile oynamaktan sıkıldım falan diyee:img-hyste :img-hyste
filizi sonuna kadar destekliyorum..kendisine güvenmemekle filizi suçlayan ağır abi yılmaz bugün aynı şeyi yapmakla kalmayıp bi kaç bölüm önce de o çocuğun benden olduğuna inanmıyorum diyerek değer verdiği birine en büyük hakareti yapmıştır zaten..bi ikincisi bu kadar şeyden sonra 4 yıl gelmesini beklediği kadını bi dalavere ki bunu araştırmak hiç zor değil dna testi diye bişey var 2 günlük tanıdığı ve dokunmaya bile içinin elvermediği birine değiştiriyor.gerçi bu senaryonun saçmalığından başka birşey değil..yani ben filizin yerinde olsam bende kesinlikle o çocuğu haketmediğini düşünerek söylemezdim..tek başıma büyütürdüm.o sahnede dedi ya o çocuk sadece bana ait aynen öylee. ama dizinin finali belli oldu...nikah masasında klasik türk filmi yaşatacaklar bence bize durun bu nikah kıyılamaz diyen biri çıkacak karşımıza...yine tekrarlıyorum diziyi mahvediyor bu yaratıcılıktan yoksun senaristler ve bülent inal ki yeni olmasına rağmen çok beğendiğim tuba büyüküstüne üzülüyorum.bence boşu boşuna bu dizide kalmakla yüzlerini eskitiyorlar...geçen sezon murat, bu sezon cem, aslı,feride, nevzat vs.vs. sıktılar artık..neyse çok uzattım..sonuç belli bu nikah kıyılamaz orta da bir çocuk varr diye masanın üstüne biri atlayacak artık handan mı desem, ceyda mı desem, filizin doktoru mu desem aa belki de cem atlar yeter ben bile oynamaktan sıkıldım falan diyee:img-hyste :img-hyste
altını çizerek dikkat çektiğim yerleri hangi vicdan hangi felsefi akım hangi disiplin ve ya hangi kanunlarla açıklayacağınızı şiddetle merak ediyorum.
forever_bim
14-03-07, 09:33
altını çizerek dikkat çektiğim yerleri hangi vicdan hangi felsefi akım hangi disiplin ve ya hangi kanunlarla açıklayacağınızı şiddetle merak ediyorum.
Sevgili Ferman
Arkadaşın düşüncesi bana göre de yanlış. Baba olmayan birisi Yılmaz'ın o durumda ne yaşayacağını tahmin edemez. Sonuçta dün de konuştuk ne olursa olsun bilmesi gerekiyor.
Sevgili Ferman
Arkadaşın düşüncesi bana göre de yanlış. Baba olmayan birisi Yılmaz'ın o durumda ne yaşayacağını tahmin edemez. Sonuçta dün de konuştuk ne olursa olsun bilmesi gerekiyor.
Sevgili Hasan;
Benim dediğim de seninkiyle aynı. Burada en doğru teşhisi Ömer karakteri yapmıştır. "Sana barış demiyorum ama gerçeği söyle" bu kadar basit işte. söyle gerçeği sonra ne yapıyorsan yap.Artık affeder misin, süründürüp mü affedersin veya hiç bir şekilde affetmez misin ne yaparsan yap. Ama bir adamı ki hele hele dizide çizilen yılmaz karakteri gibi bir adamı kendi çocuğundan habersiz bırakmak ne bileyim en hafif deyimle düşüncesizliğin,vicdansızlığın en büyüğüdür bana göre.Ortada çocuk varsa kendi çıkarlarını, kırıklıklarını, nefretini...vb. gibi daha birçok şeyi arkada bırakıp onun için birşeyler yapmalısın. Gerçek hayatta da böyle değil midir?
tolgahuzur1
14-03-07, 09:45
öncelikle sevgili shayan arkadaşıma tşk ederim.:happy0064
fragmanı izledim.. ömer için pek fazla üzülmedim ama aklıma küçük elif geldi ve üzüldüm.:icon_sorr filiz yardım etmesi için yılmazın yanına gitmiştir diyeceğim ama onda ne gurur varmış hala yılmazın yanına gidebiliyor.. demek ki biri filizi yumuşattı ve filiz gerçeği söylemek için gazi mahallesine gidiyor ama pekte iyi şeylerle karşılaşmıyor.. demek ki yılmaz yine öğrenemedi çocuğu olacağını.. of of bu nasıl iş ya adam ne zaman öğrenecek!! cidden sıkılmaya başladım..
forever_bim
14-03-07, 09:46
Sevgili Hasan;
Benim dediğim de seninkiyle aynı. Burada en doğru teşhisi Ömer karakteri yapmıştır. "Sana barış demiyorum ama gerçeği söyle" bu kadar basit işte. söyle gerçeği sonra ne yapıyorsan yap.Artık affeder misin, süründürüp mü affedersin veya hiç bir şekilde affetmez misin ne yaparsan yap. Ama bir adamı ki hele hele dizide çizilen yılmaz karakteri gibi bir adamı kendi çocuğundan habersiz bırakmak ne bileyim en hafif deyimle düşüncesizliğin,vicdansızlığın en büyüğüdür bana göre.Ortada çocuk varsa kendi çıkarlarını, kırıklıklarını, nefretini...vb. gibi daha birçok şeyi arkada bırakıp onun için birşeyler yapmalısın. Gerçek hayatta da böyle değil midir?
O sahneyi ben de hatırlıyorum elbette daha geçen hafta izledim. Orada bile Filiz'i haklı bulanlar oldu hani Ömer'e "Bu ilişkiye karşı çıktınız istediğiniz oldu" dedi ya orada yine de haklı olan Ömer'di bence. Kendi de benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı Elif'in evi terkettiği dönemde. Hatta o dönemde herkes Elif'i eleştirmişti, Ömer'e bunu nasıl yapar diye-gerçi siz üye değildiniz denk gelmemişsinizdir-Neyse velhasılı kelam Yılmaz'ın bu bebeği tüm gafletine rağmen bilmeye hakkı olduğunu halen daha inatla savunuyorum. Kesinlikle bu çocuğu bilmeliydi Yılmaz.
Fragamanı seyrettiğimde ilk önce ömer'i sonra filiz'i görünce içim parçalandı.Çok yazık ikiside şu anda hak etmediği şeyleri yaşıyorlar.Filiz ne kadar vazgeçmiş olursa olsun, gördüğü manzaradan çok yaralanacak.
KırmızıBeyaz
14-03-07, 09:58
fragmandan göre Yılmaz Feride'nin üzülmesine dayanamayıp Ömer'i kurtarmak isteyecek gibi.. Filiz Yılmaz'ın ofisine gidiyor, yılmaz bu konuyu konuşmak için buluşmak istemiş olabilir.. yüzükler takılırken yalnız Filiz niye Yılmaz'ın evine geldi orası biraz meçhul, yine bu konuda konuşmak için gitmiş olabilir veya Elif'i uyurken izlediği bir sahne var düşünceli gözüküyor o sırada Yılmaz ile bebek konusunu tekrar konuşmaya karar verip de gitmiş olabilir..
yalnız o kadar kalabalık olmamasına rağmen bu soğukta nişan niye dışarıda yapılıyor bilmem yani, Mualla hanım herkes görsün istedi herhalde :)
tolgahuzur1
14-03-07, 10:01
Fragamanı seyrettiğimde ilk önce ömer'i sonra filiz'i görünce içim parçalandı.Çok yazık ikiside şu anda hak etmediği şeyleri yaşıyorlar.Filiz ne kadar vazgeçmiş olursa olsun, gördüğü manzaradan çok yaralanacak.
sevgili benim bende çok üzüldüm ama sadece filize.. ömere fazla üzülmedin çünkü yılmazı düşman bilip onun sözüne inanmadı.. filize gelince; o da aslında bir bakıma hak ediyor bunlar. çünkü kendi sebeb oldu bunlara yani çocuğu söyleseydi bunların hiçbiri olmayacaktı.. şimdi yılmazın işide çok karışacak.. birde fragmana göre demek ki daha aslının hastalığını öğrenmemişler.. ikiside mutlu görünüyordu... benim anladığım kadarıyla yılmaz bebeği ve hastalığı aynı zamanda öğrenim çifter acı çekecek..:icon_sorr
yalnız o kadar kalabalık olmamasına rağmen bu soğukta nişan niye dışarıda yapılıyor bilmem yani, Mualla hanım herkes görsün istedi herhalde :)
Bende nişanın dışarıda yapılmasına takıldım.Havalar sıcak olsa bir nebze anlarım.Herhalde Filiz belki yoldan geçer , geçerken görsün diye yapmışlar herhalde.
Dışarıda olmasının sebebi Filiz Yılmaz'la konuşmaya gitse bile içeriye girmezdi.O zaman bu muhteşem sahneyi görmemiş olurdu.Filiz'in gözüne sokmak istediler.
forever_bim
14-03-07, 10:07
Sevgili Tolga;
Ben ne olursa olsun Ömer'in bunu hak etmediğini düşünüyorum. Bakalım dayak yeme sebebi neymiş. Senin dediğin gibi Efelik yaacağını hiç sanmıyorum. Bakalım izleyelim görelim.
bu dizide bebek konusundaki en doğru davranış şekli fahriye ve akın ailesi tarafından verilmiştir zaten daha önce. salihle evlilik arifesindeki fahriye doğabilecek tüm olumsuz sonuçlara rağmen cemil e bunu söylemek istemiş ona ulaşamamış, geldiğinde gene de doğrular söylenmiştir. halbuki salihle evlenip sonra çocuğu doğurup erken doğum oldu yalanının arkasında saklanmak hiç te zor olmazdı. ama her şeye karşın dizide bu konuda daha önce doğru bir mesaj verilmiştir.o yüzden filiz karakterinin son günlerde söylediği "o benim, yılmazın hakkı olmayacak, paylaşmayacağım" gibi replikler senarist kadrosuna yakışmamaktadır.
tolgahuzur1
14-03-07, 10:13
Sevgili Tolga;
Ben ne olursa olsun Ömer'in bunu hak etmediğini düşünüyorum. Bakalım dayak yeme sebebi neymiş. Senin dediğin gibi Efelik yaacağını hiç sanmıyorum. Bakalım izleyelim görelim.
sevgili modum efelikten ziyade oradaki mahkumlar ömere bir iş vermişlerdi malum yeni olduğu için ömerde ben yapmam felan demiş dayak yemiştir gibi geliyor.. eğer cem yaptırdı desem o pisikonunda ne çok adamı varmış her yerde bir adamı çıkıyor.. bu ihtimal biraz düşük gibi geldi bana... ömer hak etti derken yılmazı dinlememesi ve bilmediği bir işe kalkışmasından bahsetmiştim.. ama olsun ziyanı yok biz yinede seninle ömer konusunda anlaşırız gibi geliyor..:img-wink:
ben artık çok sıkıldım filizle yılmazın ayrı olmasına dayanamıyorum... bir diziyi hep kötü olaylar mı izletir??? mutluluğa hasret kaldık... artık evlensinler ve bizde onların evli güzel hallerini görelim...
KırmızıBeyaz
14-03-07, 10:19
Bende nişanın dışarıda yapılmasına takıldım.Havalar sıcak olsa bir nebze anlarım.Herhalde Filiz belki yoldan geçer , geçerken görsün diye yapmışlar herhalde.
Dışarıda olmasının sebebi Filiz Yılmaz'la konuşmaya gitse bile içeriye girmezdi.O zaman bu muhteşem sahneyi görmemiş olurdu.Filiz'in gözüne sokmak istediler.
evet Filiz'in göreceği bir ortam olsun diye abartmışlar biraz..
Ömer'in hapiste dövülmesinde bende Cem'in parmağı olabilir diye düşünüyorum, Ömer'in ortamını ne kadar kötüleştirirsem Filiz bana o kadar çabuk gelir mantığıyla..
seheripek46
14-03-07, 10:20
ben artık çok sıkıldım filizle yılmazın ayrı olmasına dayanamıyorum... bir diziyi hep kötü olaylar mı izletir??? mutluluğa hasret kaldık... artık evlensinler ve bizde onların evli güzel hallerini görelim...
değilmi keşke evlenseler ne güzel çocuklarıda olur kız olupda filize benzer işallah
sürekli hüzünlü yılmaz zaten iyice sinir ediyor ediyor beni filize öyle davranınca
Sevgili Tolga;
bu görüşüne ben de katılıyorum. ömer gibi hapishane ve mahkum kavramından bir hayli uzak olan bir adamın efelik yapması biraz ütopik geldi bana açıkcası. bir de matrakanın ömer hapishane görüşmesinde yılmaz haklıymış diye dank dank kafasına vuracağını söylemişti. şimdi beyin fırtınası yaparsak;
1- cem, ömere filizle evlenmesine destek olursa kurtarmayı teklif eder, ömer cemin gerçek yüzünü görür dersek pek mantıklı olmaz zira filize yaptığı teklifi biliyor bunun da ondan farklı bir tarafı yok o yüzden yılmaz haklıymış demesi için daha fazla bir tahrik gerekiyor.bu seçenek olmaz.
2- cem bugüne kadar yaptıklarını ima eder ömer çıldırır o sıra diğer mahkumlarla birbirine girer.yani dayak olayı cemin söyledikleri yüzünden ömerin çıldırması üzerine olur.bu akla yakın.
3- 2.seçenekde aslında pek akla yakın değil gibi geldi.cem tüm yaptıklarını söyleyemez zira neye güvenip söyleyecek ömer ömür boyu hapis yemedi ki.karşılıksız çekten yatar biraz çıkar.cem çıkacağı günü de hesaba katmıştır bu olmaz.
yok yok yaz yaz bitmiyor bence cem yüzünden sopa yiyecek.
Fragmanı şimdi izledim. Açıkçası ilk kez ne Yılmaz ne de Filiz umrumda oldu. Ömer'in yerdeki o yüz ifadesini gördüm ya dondum kaldı iş yerinde ağlattın ya beni Ömer. :(
Ben şimdi anladım ki bana geçen sene Ömer karakterini sevdirmeyen Elif'miş. o şimdi tam da mutlulukların en güzelini yaşayacakken neden bir dosta güvenmenin acısını, bedelini böylesine ağır ödüyor...
Umarım bu acıları gerçekten çekmesi gerekenlerde çeker...
fragmanı görmedim sabah erkenden kalktım ama göremedim işte...
filizle yılmazın arası bu bölümde de düzelmez mi???
herkese günaydın
bıgün hüzünlüyüm ben:( fragmanı izledim ve çok üzüldüm gerçekten canım acıdı
ne desem boş ne söyleşem boş, bu kadar da acele mi edilir yangından mal kaçırıyorlar sanki :(
eeee asılacak listesi oluşmaya başlamıştır bu fragman sayesinde hazır olsunlar gerçekten çok üzgünüm diğer arkadaşlarında gözü aydın olsun ben kendime geliyim birazdan fragman yorumumu yaparım
ya neoldu ben izlemedimmm yılmaz aslıyla evleniyor mu???
walla daha izlemem yeter yaa gün yüzü göstersinlerrrrrrrr:(
Hapisanede Ömer'in dövülmesinde Cem'in parmağı olabilir.Çünkü adamlar öyle bir vuruyorki Ömer sanki düşmaları.Yüz ifadelerinde de kin ve nefret vardı.
tolgahuzur1
14-03-07, 10:34
herkese günaydın
bıgün hüzünlüyüm ben:( fragmanı izledim ve çok üzüldüm gerçekten canım acıdı
ne desem boş ne söyleşem boş, bu kadar da acele mi edilir yangından mal kaçırıyorlar sanki :(
eeee asılacak listesi oluşmaya başlamıştır bu fragman sayesinde hazır olsunlar gerçekten çok üzgünüm diğer arkadaşlarında gözü aydın olsun ben kendime geliyim birazdan fragman yorumumu yaparım
ee sevgili filizm bize diyordun fazla ümitlenmeyin diyee. bak neler oldu neler..:img-pilot asıl bundan sonra sen fazla ümitlenme çünkü her an herşey olabilir..:icon_sorr belki 66. bölümde evlenirler yıldırım nikahı kıyarlar..:img-hyste ee asılacak olanlar zaten belliydi onun için seninde fazla şaşırmamış olman lazım..
tolgahuzur1
14-03-07, 10:37
Hapisanede Ömer'in dövülmesinde Cem'in parmağı olabilir.Çünkü adamlar öyle bir vuruyorki Ömer sanki düşmaları.Yüz ifadelerinde de kin ve nefret vardı.
yani buda olursa pes derim ben sevgili benim.. yahu bu adamın her yerde kolumu var.. adam ahtapot gibi heryere etişiyor kolu vallaa.:img-polic ama bu da bir ihtimal senin dediğin gibi adamlar düşmanmış gibi dövüyorlardı.. utanmaz adamlar yere düşene vurulur mu ah benim elime geçecek ki onlar..:img-hyste
forever_bim
14-03-07, 10:39
Fragmanı en nihayetinde tam şekliyle sevgili TOLGA arkadaşım sayesinde izledim.
Fragman Ömer nezaretteyken başlıyor. Sonra Feride odada ağlarken Yılmaz arkadan gelip ona bakıyor. Sonra sanırım Ömer'in mahkemesi görülüyor ve karşılıksız çekten ceza alıyor Ömer. Hapse giderken de Feride'yle birbirlerine sarılıyorlar çünkü bilekleri kelepçeli. Bu esnada Nevzat onları görüyor uzaktan. Neyse sonra Ömer Elif'le Feride'nin resimlerine bakıyor Filiz hapse geliyor, kardeşlerin elleri buluşuyor. Fragmanın en yürek burkan sahnelerinden biri geliyor sonra, küçük Elif uyurken Filiz gözlerinden sicim gibi yaş akıtıyor. Sonra hapisanede dallamalar Ömer'e dalış yapıyorlar. Şirkette Yılmaz'la Filiz yüz yüze geliyorlar. Daha sonra Hayri Bey Mart soğuğunda bahçede yüzük takıyor Aslı ve de Yılmaz'a Filiz onları görüyor. Fragman bitiyor.
Fragman şiirini de yazdım. Bir Sinan klasiği diyelim. Çok şahane okumuş. :good:
hayırrrrrrrrr olmazzzzz aslıyla yılmaz nişanlanıyor mu???
yaaa yeter yaa hamile kadına bu kadarı fazla artık...
yılmaz hep öfkesinin kurbanı oluyor filizi severken başkasıyla evlenmeye kalkıyor...
bundan sonra filiz bebeğin yılmazdan olduğunu asla söylemez...
65.bölüm fragman şiiri
Her yorulduğumda yeşertmek için düşlerimizi
Gözyaşı birirktirdim avuçlarımda
Dertler kapımızı çaldığında,
Yine oyundu ya hayat
Biz hep figüran kaldık
Bize iyilik yazılmadığında
Gözyaşı biriktirdim, saklıyorum hala avuçlarımda
Bu kez seni benden alırsa Tanrım
Bir mazi hatırına, bırakacağım bulutlara
Bırakacağım ki yağmur olup aksın acılar
Şehrin izbe mazgallarına
Bugün dertlerim mayıs sıkıntısında
ömer nefis seslendirmiş, muheteşem çok beğendim en iyi yönü bu fragmanın
neden gözyaşı hayatı esir alır
neden ayrılıklar başrol olur
neden sevenler hep acı çeker
neden insanlar mutluluğu birbirlerine çok görürler...
neden...
aşk acı çektirmezse aşk olmaz mı
aşk yüreği her defasında yangın yerine mi çevirmek zorunda
neden yürek gül bahçesi değil
rengarenk...
filiz&yılmaz
bitmeyen aşklara...
ee sevgili filizm bize diyordun fazla ümitlenmeyin diyee. bak neler oldu neler..:img-pilot asıl bundan sonra sen fazla ümitlenme çünkü her an herşey olabilir..:icon_sorr belki 66. bölümde evlenirler yıldırım nikahı kıyarlar..:img-hyste ee asılacak olanlar zaten belliydi onun için seninde fazla şaşırmamış olman lazım..
hala da diyorum vazgeçmedim ama fragmanı izleyince kötü oldum yine de yoksa hala söylediklerim geçerli, son sahne sinir katsayımı yükseltti hem eller o kadar yukarı kaldırılır mı yüzük takılırken sanki birileri filizi görmüş gözünün içine sokar gibi kaldırıyorlar yazık diyorum, ümitsiz yaşayamayacağıma göre o ümit olmazsa beni de göremezsiniz burada:img-wink: o kadar uzamayacak nikaha kadar gitmez, hızlı koşan çabuk yorulur aslı-yılmaz birlikteliğide aynen öyle olacak, asılacakları sen hiç merak etme ben ilgileneceğim hemde çok yakından
Ağustos Böcüğü
14-03-07, 10:51
Fragmani henüz izleyemedim.Nete düstüyse linki bana özel mesaj atabilirmisiniz arkadaslar.
KırmızıBeyaz
14-03-07, 10:53
yılmaz bir ara sanırım Ömer'in vurulduğu sırada Filiz ile konuşmasını hatırlıyor, hani saklandığı yerde ateş başında yaptıkları konuşmayı.. belki de hala tam olarak inanamıyor Filiz'in söylediklerine ve o zaman filizin kendisine güvenmediği gibi aynısını şimdi filize yaptığını düşünebilir..
bu arada filizim şiir için sağol, ama alttan ikinci mısra şehrin izbe mazgallarına olacak :img-wink:
yaaaa yılmaz resman aslıyı kullanıyor filizi unutmak için kendini de aslıyıda ateşe atıyor....
yürek büyük bir savaştan çıktıktan sonra yarası kapanmaz daha büyük acılar yaşar eski günler aklına geldikçeee...
ömere çok üzüldüm canım yaaa o da çok çekti.
Neslihan17
14-03-07, 10:56
Yılmaz ağamız acıdan kurtulayım derken daha çok acıya gidiyor. nişanlandıktan sonra bebeği öğrenecek ve olduğu yere yıkılacak. anlamadığım nokta gidip başkasına evlenme teklifi ediyosun hala nasıl filizin suratına bakabiliyosun. bu dizide herkesin bi yardım edeni, kendisini anlayanı var ama bir tek Filiz'in yok. yazık bu kıza. yani herkes mi karşı olmak, ağlatmak zorunda yaaa. :(
yılmazın annesine de sinir oldum sevmiyorum o kadın...
yeter artık dizi güzel sonla bitecek dediler son bölümde mi olacak her şey...
neden şimdi bir araya gelmiyorlar...
filizin tek dayanağı bebeği
o olmasaydı bu kadar acıya dayanamazdı...
yılmaz her işin kolayına kaçıyor öfkesini devreye sokup hayatına devam ediyor..
yılmaz bir ara sanırım Ömer'in vurulduğu sırada Filiz ile konuşmasını hatırlıyor, hani saklandığı yerde ateş başında yaptıkları konuşmayı.. belki de hala tam olarak inanamıyor Filiz'in söylediklerine ve o zaman filizin kendisine güvenmediği gibi aynısını şimdi filize yaptığını düşünebilir..
bu arada filizim şiir için sağol, ama alttan ikinci mısra şehrin izbe mazgallarına olacak :img-wink:
evet o sahneyi hatırlıyor ama yine de pek bir işe yaramıyor sanırım nişan gerçekleşiyor ama yani yılmaz dışta filizi bitirdim diyor ama yanlız kaldığında içten içten filizsiz duramıyor beyzadem
sağol cnm düzeltmeyi yaptım, uyarın için teşekkür ederim:img-wink:
KırmızıBeyaz
14-03-07, 11:04
Yılmaz ağamız acıdan kurtulayım derken daha çok acıya gidiyor. nişanlandıktan sonra bebeği öğrenecek ve olduğu yere yıkılacak. anlamadığım nokta gidip başkasına evlenme teklifi ediyosun hala nasıl filizin suratına bakabiliyosun. bu dizide herkesin bi yardım edeni, kendisini anlayanı var ama bir tek Filiz'in yok. yazık bu kıza. yani herkes mi karşı olmak, ağlatmak zorunda yaaa. :(
kızcağızın darbe yemediği kimse kalmadı.. hem bu kadar dertle uğraşıp hem nasıl sağlıklı kararlar alabilir ki.. Yılmaz'ın güvensizliğini bir noktada anlayabilirdi annesinin yaptıklarının ardından ama şimdi sevgisine de inanmayacak bu nişanı görünce.. söylenen yalana Yılmaz'ın bu kadar çabuk inanmasında Aslı birlikteliğininde etkisi olduğunu düşünecek..
inş. birgün her şey güzel olacak...
ama ben o günleri görürmüyüm bilmem
yüreğim kaldırmıyor artık bu sahneleri...
filiz...yılmaz...
aşk iki