Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 14
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
oofff yaa filiz nasıl der ya senden değil diyee söylicek diyee o kdar bekledim heycanlaa söyleye söyleye sendeen dğil dedi... yılmaz da evlenme teklifi etti ne olcak bunların durumu yaa.. ne zamn ba rışcaklar bu gidişle zoor ama çook uzun sürdü bu seferkii... Söyleyince yılmaz çook kötü olduu
Şuan Önemli Olan Cem'in Yeniden Tekinerlerin gözüne Girmesi olayı ve Aslının Hastalığı...
Hastalık 2 Yöne uzantı taşıyor acaba senaristler hangisini tercih ettiler?
Aslının Öğrenip yılmazı bırakmasınımı,yoksa yılmazın öğrenip bebeği öğrenmesine rağmen aslıyı bırakamamasımı?
forever_bim 10-03-07, 01:27 Salih'in Filiz'e bakışını gördünüz mü? Resmen iğrenerek baktı kıza. Aynısı Elif'te de Elif mankenlik yapınca olmuştu.
Tolgahuzur gözün aydın, senin için Aslı Yılmaz forever diyesim geldi
Yılmaz ve de Filiz'i görmek bana artık acı vermeye başladı. Ya da sinirden gülmeye başlıyorum artık onları görünce. Valla Filizim nasıl yorumlar bu durumu bilemiyorum ama ortada bir çiftten bahsetme lüksümüz tarih olmuş durumda. Yarın Tekinerler melek zaten vaazlarına hiç gelemem söyleyim şimdiden.
Feride Ömer aşkı da artık tümüyle zor zamanlarda, haftaya Cem herhalde Ömer'in karşısına çıkıp dil çıkarır.
Yilmaz Filiz cephesinde okadar cok hatalar yapildiki, artik toparlamak cok zor olacak gibi gözüküyor. Su an zaten ciften bahsedemeyiz, cünkü Filiz Yilmaz cifti diye bir sey kalmadi. Sonu olmayan hatalar yeni hatalari tetikliyor, tam bu hatanin pismanligini yasayim diyorlar, üzerine yenisi ekleniyor, bende artik sikilmayabasladim bu durumdan, ama karsilikli oynadiklari zaman ben yinede ask elektrigi alabiliyorum, bu nedenle umudumu yetirmiyorum
Yeter ya uzatmasinlar artik bir an once Filizle Yilmaz birlesiyorsa birlessin daha sonra baslarina gelenlerle ugrasirlar..uzatmak icin yok Cemin annesi, yok Aslinin hastaligi, yok Feridenin hafizasi..herseyi hatirliyorsunuzda bir Canani nasil yok etmeyi basardiniz onu soyleyin..O kadar olay oldu Asli bile Sema ile doktora gidiyor..
forever_bim 10-03-07, 01:31 Kursuni
Nanik yapma kısmını şakadan söyledim. Yalnız Yılmaz Aga etrafımda Tekiner görmek istemiyorum vaazlarına başlarsa hiç şaşırmam.
Eğer ki bu olayın sonu yani Filiz'le Yılmaz'ın iletişim özrü konusunda sınıf atlamaları sonucu Feride sırf çaresizlikten Nevzat'a giderse ortalık yere izninizle kusacağım.Ne bu yahu. Çin işkencesi.
modest2000 10-03-07, 01:31 Feride'nin evi varmış.En mantıklısı onu satıp Ömer'i kurtarması.Senaristler Filiz karakterine gıcık değillerse, bu kadar sevilmesinden hoşlanmıyor değillerse, önümüzdeki bölüm Filiz'in çizgisini bozup,Cem'in Ömer'in kurtuluşu karşılığı evlilik teklifini kabul ettirmezler.Yılmaz'la eşitleme kaygısına düşmezler umarım.Yılmaz'a ne yaptırırlarsa yaptırsınlar ama bu kadar düzgün bir karaktere yani Filiz'e dokunmasınlar:icon_sorr . Hataları da olsa gayet düzgün bir karakter Filiz.Aslı'yı da biraz daha iyi gösterelim kaygısıyla haraket etmezler umarım.Çünkü bu bölüm Aslı'nın başına saksı düştü gibi.
Yilmaz Filiz cephesinde okadar cok hatalar yapildiki, artik toparlamak cok zor olacak gibi gözüküyor. Su an zaten ciften bahsedemeyiz, cünkü Filiz Yilmaz cifti diye bir sey kalmadi. Sonu olmayan hatalar yeni hatalari tetikliyor, tam bu hatanin pismanligini yasayim diyorlar, üzerine yenisi ekleniyor, bende artik sikilmayabasladim bu durumdan, ama karsilikli oynadiklari zaman ben yinede ask elektrigi alabiliyorum, bu nedenle umudumu yetirmiyorum
Kursuni ben de almak istiyorum ama şimdi Filizci diyeceksiniz Yılmaz'dan özellikle bu bölüm hiç alamadım..Hele o malum konusma sahnesinde hiç alamadım..Sanki sadece cocuk için gelmiş Filiz umrunda değlmiş gibi hissettim belki sadece bana öyle gelmiş olabilir ama bilemiyorum..Sorular soruş şekli falan bende öyle bir his uyandırdı..
Ağustos Böcüğü 10-03-07, 01:33 mataraka ne demişti ben okumadım herhalde biri açıklayabilirmi?
Yılmaz bu bölüm gerçeği öğrenmiyor Handan rapordan bahsetmiyor Filizin yapacağı hatada yaklaştı demişti.
Şayet hata buysa ..Ki muhtemelen öyle Filizden yana başka hata olmayacak yani cemle birlikteliği falan sözkonusu değil.
Zaten cemin yaptıkları açığa çıkarsa ne mümkün.
modest2000 10-03-07, 01:35 Bir de bu Yılmaz, "özür dilemeyi bilmiyorum" diye yanlış kişiye söyledi. Aslı'ya o sahnede ne yaptıki özür dilicek.Gittikçe komikleşti bu Yılmaz karakteri.
haha bi sahnede koptum hani nevazt ferideye kacirirken adam kacma derdinde feride ise
"eyer beni birakirsaniz soz veriyorum sikayetci olmam":):)(canim benim ya)
Kursuni ben de almak istiyorum ama şimdi Filizci diyeceksiniz Yılmaz'dan özellikle bu bölüm hiç alamadım..Hele o malum konusma sahnesinde hiç alamadım..Sanki sadece cocuk için gelmiş Filiz umrunda değlmiş gibi hissettim belki sadece bana öyle gelmiş olabilir ama bilemiyorum..Sorular soruş şekli falan bende öyle bir his uyandırdı..
sadece sana değil çoğu kişiye böyle geldi aslında yılmaz daha ılımlı ve gönlünü alarak konuşsa rapordan bahsetse belkide filiz bukadar ağır konuşmazdı yılmaz madem bebek benden değil ozaman gider aslıyla evlenirim senide nabıcam gibi bir ifade takındı ne olursa olsun burda anlatılmak istenen büyük bir aşksa artık bırakın büyük aşkı,aşk kalmadı ortada senaristler duysun artık..
Söyle Filizle telefonda konusurken sesinin titremesi, karsilikli bakismalar, kafasinin karisik olmasi...
Son sahnedede tam giderken duraklamasi, gözlerinin dolmasi...
Yilmazin teklifini dogru bulmuyorum ayni Filizin yapmis oldugunu gibi
nisailayda 10-03-07, 01:39 Omer bile mantikli dusunmeye baslamis..Yilmaz mantiksiz olmaya basladi..Yilmazin anneside acik acik seni begendim diyor Asliya..ayrica kadin oglunu herhalde cebinde 5 parasi olmayan eski Yilmaz sanmaya basladi..:)..Tekinerlere gelmez benim oglum demeye getiriyor..Aloo teyze oglun koca bir mirasin ustunde yatiyor..:) 1.5 milyon 2 milyon saciyor ihalelerde..unuttun galiba?
bu gece beni güldürmeyi başardığın için sağol napsın teyzem sobalı evde oturuyor :img-hyste geçmişi bırakamamak adına...gerçi artık arada para gibi bir engelde kalmadı ama teyzem bir kere aslıyı gözüne kestirdi:sad53:
Kursuni
Nanik yapma kısmını şakadan söyledim. Yalnız Yılmaz Aga etrafımda Tekiner görmek istemiyorum vaazlarına başlarsa hiç şaşırmam.
Eğer ki bu olayın sonu yani Filiz'le Yılmaz'ın iletişim özrü konusunda sınıf atlamaları sonucu Feride sırf çaresizlikten Nevzat'a giderse ortalık yere izninizle kusacağım.Ne bu yahu. Çin işkencesi.
Haftaya izlerken yaninda bir kova tut ozaman modum:img-yes:
Umarim öyle bir sey olmaz, ama senaristlere artik güvenim kalmadi, ben Yilmazin yardim edicegini düsünmekteyim, ama elbetteki yaniliyor olabilirim
aslının olayı ne yöne giderse dizide o yöne gidicek :) sonuçları aslı öğrenirse + yılmaz öğrenirse - olcak gibime geliyor
haha bi sahnede koptum hani nevazt ferideye kacirirken adam kacma derdinde feride ise
"eyer beni birakirsaniz soz veriyorum sikayetci olmam":):)(canim benim ya)
ben birde yılmazın gördüğü rüyada koptum resmen ya eski türk filmlerinden fırlamış gibi bide ufak bir çocuk olsa neyse 8 9 yaşında kocaman çocuğu koymuşlar oraya orda koptum resmen:img-hyste
bu gece beni güldürmeyi başardığın için sağol napsın teyzem sobalı evde oturuyor :img-hyste geçmişi bırakamamak adına...gerçi artık arada para gibi bir engelde kalmadı ama teyzem bir kere aslıyı gözüne kestirdi:sad53:
oyle deme Asli kizi ona daha guzel bir gecekondu yapar..kendide o eve gelin olur..pasa pasa yasarlar..Gecekonduda yasayan milyon dolarlik zenginler :img-hyste
Yılmaz bu bölüm gerçeği öğrenmiyor Handan rapordan bahsetmiyor Filizin yapacağı hatada yaklaştı demişti.
Şayet hata buysa ..Ki muhtemelen öyle Filizden yana başka hata olmayacak yani cemle birlikteliği falan sözkonusu değil.
Zaten cemin yaptıkları açığa çıkarsa ne mümkün.
Teşekkür ederim
Cem denilen yaratığın hata yapma ihtimali çok az ki gerçekler orataya çıksın adam çok zeki ama Cemin kuyusunu muhterem annesi kazacak bu adam tam bir hasta ne olursa olsun insan annesine zarar verebilirmi ya hasta olduğunu biliyordum ama bu kadarını da değil
Sevgili secoms,
Al benden de o kadar. az onceki yorumumda da yazmistim, bu bolum Yilmaz suphe icindeyken de, daha sonra Filiz'le konusurken de ben zerre kadar ask hissetmedim. (Hatta bir ara acaba gercek hayatta da ayrildilar da o yuzden mi aralarindaki elektrik yok oldu diye dusunmedim degil. ) Herseye ragmen sevgisine engel olamayan ve bu nedenle aci cekip, tereddut eden bir Yilmaz yoktu. Sadece cocugun kendinden olup, olmadigini merak eder gibiydi. Istedigi cevabi alsaydi, belki Filiz'le olmaya calisirdi ama bu tamamiyla bebek icin olurdu gibime geliyor.. Ote yandan istedigi cevap neydi ondan da cok emin degilim. Filiz'i o kadar yanlis tanimisken, boyle bir kadindan cocugunun olmasi onu sevindirir miydi? Bence Yilmaz en cok aldatilmayi kendine yediremedi. Acaip siskin bir egosu var bu adamin.
forever_bim 10-03-07, 01:43 Haftaya izlerken yaninda bir kova tut ozaman modum:img-yes:
Umarim öyle bir sey olmaz, ama senaristlere artik güvenim kalmadi, ben Yilmazin yardim edicegini düsünmekteyim, ama elbetteki yaniliyor olabilirim
Yılmaz son saniyelere kadar bu konudaki tek ümidimdi. Hem farkettiniz mi bilmiyorum Yılmaz ve Ömer aynı karede oldukları sahnelerde gerçek bir samimiyet vardı arada, herkes Ömer'in ve Yılmaz'ın çok çabuk kaynaştığını düşünüyor ama zorluklar çıktıkça önyargılar kırılacak. Bence çok doğaldı sahneleri. Bir de Ömer mağazaya geldiğinde ve elini uzattığında Yılmaz çok samimi bir şekilde sıktı Ömer'in elini, kendi farkında mı bilmiyorum ama.
aslının olayı ne yöne giderse dizide o yöne gidicek :) sonuçları aslı öğrenirse + yılmaz öğrenirse - olcak gibime geliyor
sırf aslı hasta diye yılmaz ilişkisinin yürütmeye çalışırsa ozaman bebeğin kendinden olduğunu öğrendiğinde ne yapıcak biri hamile biri hasta artık yılmaz tek çare başkasını bulur...
ben birde yılmazın gördüğü rüyada koptum resmen ya eski türk filmlerinden fırlamış gibi bide ufak bir çocuk olsa neyse 8 9 yaşında kocaman çocuğu koymuşlar oraya orda koptum resmen:img-hyste
haha evet birde cocugun oynadigi park..hic guzel bir mahalleye benzemiyordu..o kadar parasi olan Cemcik, cocugunu oralarda oynatmis..cocukta kara birseydi..kime cekmis acaba:img-hyste
haha evet birde cocugun oynadigi park..hic guzel bir mahalleye benzemiyordu..o kadar parasi olan Cemcik, cocugunu oralarda oynatmis..cocukta kara birseydi..kime cekmis acaba:img-hyste
Eğer rüya gerçek olursa Filiz cemle evlenirse falan cem yılmazın çocuğuna asla ve asla iyi davranmaz filizi elde ettikten sonra filize bile kan kusturur o şizofren
böyle bir ihtimali bile düşünmek istemiyorum
modest2000 10-03-07, 01:47 Kursuni ben de almak istiyorum ama şimdi Filizci diyeceksiniz Yılmaz'dan özellikle bu bölüm hiç alamadım..Hele o malum konusma sahnesinde hiç alamadım..Sanki sadece cocuk için gelmiş Filiz umrunda değlmiş gibi hissettim belki sadece bana öyle gelmiş olabilir ama bilemiyorum..Sorular soruş şekli falan bende öyle bir his uyandırdı..
Sizi katılıyorum.Filiz hiç umurunda değildi zaten.Yoksa insan biraz utanır sıkılır ya,o lafı söylerken.Yani "senin beni aldatman olası,o nedenle çocuk benden mi değil "mi demek bu.İnsan Cem'le aranda bişey var mı filan derken bile incelir kırılır,utanır."Bana öyle olduğunu iddia etti,yoksa sana güveniyorum ama kafamı karıştırdılar" filan der.Bir de kendini çok akıllı sanıyor Yılmaz ama her aldatan çocuk sahibi olmaz düşünmüyor mu?Eğer Filiz'in aldattığından şüphe ediyorsa ortada çocuk olmasa da bu olabilir.Çocuk Yılmaz'dan olsa da Cem'le aldatmış olabilir.Böyle olduğundan şüphe ediyorsa Filiz'in yanında işi ne?Kısaca Yılmaz çok saçma sapan tavırlar içinde ve Filiz'i nasıl bir aşağılamaya maruz bıraktığının farkında değil gibi davranıyor.Filiz'e en ağır ithamı çok sıradan birşeymiş gibi sor.Yılmaz bey,senin kabalığın Aslı'nın yanında değil Filiz'in yanında.Filiz de sonunda anladı ve "benim sevgimi haketmiyor "dedi sonunda.
yılmaz iyi ki filize cemle aranda bişey varmı diye sormadı filiz kızgınlık ve kırgınlıkla kesin var derdi bunun dönüşü hiç olmazdı
Yılmaz son saniyelere kadar bu konudaki tek ümidimdi. Hem farkettiniz mi bilmiyorum Yılmaz ve Ömer aynı karede oldukları sahnelerde gerçek bir samimiyet vardı arada, herkes Ömer'in ve Yılmaz'ın çok çabuk kaynaştığını düşünüyor ama zorluklar çıktıkça önyargılar kırılacak. Bence çok doğaldı sahneleri. Bir de Ömer mağazaya geldiğinde ve elini uzattığında Yılmaz çok samimi bir şekilde sıktı Ömer'in elini, kendi farkında mı bilmiyorum ama.
Modum eger iki hafta önce Feride olayinda o bagrisma omamis olsaydi ve dahada önce Ömer Tekstili Yilmaza satmaya kabul etmis olsaydi, hic kimse olaylarin cabuk gelistigini düsünmezdi, ama hak verirsinki bir saniyeden diyerine böyle bir degisim yasandi (gecen bölüm baslayarak), bende sonunda arkadas olmalarini, yada en azindan bir birlerini anlamalarini istiyordum, ama sanki biraz hizli gelisti gibi geliyoru bana. Her neyse simdi aralari iyi umarimki böyle devam eder, cünkü ikisini karsilikli oynamayi seyretmeyi cok seviyorum
çok güzel bir bölüm izledim kendi açımdan..feride ve ömerde soft duygularla izlerken filix yılmaz cephesini kalp ve mide ağrısıyla izledim...kalbim sıkıştı resmen...bi aşk bukadar karalanır..evet çiftimiz konuşma özürlü ama o gururları yok mu feci guruları artık bu iş kesin bitince ikisi de gururları uğruna mahvettikleri aşklarının yerine gururlarını sevgiili yaparlar kendilerine..mutluyum ben edasıyla gezinirler filiz bebeğiyle yılmaz aslısıyla ama içyen içe yanarak kavrulurlar...filiz hata yaptı çok büyük bir hata..bu konuşmanın başka türlüsü de olurdu illa yılmazın canını acıtmak istiyosa ...cvp vermezdi sana verilecek cvbım yok diye yada cvbıyla öfkesini kusardı ama böyle yapmamalıydı...aslıyı yılmazlarda görmesi muallanın aslıya ayrı filize ayrı davranışı filizi çok yaraladı...ben bu kadını hiç ama hiç sevmiyorum..filize hiç kızım diye sarıldı mı mualla...filizin içi gitti o evde o ailede aslıyı görünce..o üzüntüsüyle yaptı bu hatayı yılmazın bebeği üstünde hak idda etsin istemedi bencede yılmaz ne filizi ne bebeği hak ediyor...bi de şu var yılmaz soruyu bu şekilde sorarsa bu şekilde cvp alması da bi seçenekti ve filiz bunu tercih etti...yılmaz da bu hataya hemen hata olarak cvp verdi aslıya evlenme teklif etti...eşitleme hızla devam ediyo hem de saniye sektirmeden...ama şuna takıldım filiz senden değil derken yılmaz buna hiç şaşırmadım dedi..bu denecek bişey mi? sadece bunu yaptığına inanamıyorum deseydin ya olmazmıydı? ömerle yılmaz sahneleri çok hoştu ömer yılmaza filiz konusunda yardımcı olacaktır..
Eğer rüya gerçek olursa Filiz cemle evlenirse falan cem yılmazın çocuğuna asla ve asla iyi davranmaz filizi elde ettikten sonra filize bile kan kusturur o şizofren
böyle bir ihtimali bile düşünmek istemiyorum
Elbetteki evlenmiyecek Filiz Cemle, zaten Yilmaz cocugun kendinden oldugunu ögrenince böyle bir seye izin vermez, cünkü eger Filiz Cem gercekten evlenmis olsaydi cocuk otomatikman Cemin üzerine kayit ediliyor olurdu, ve Yilmaz asla bunu kabulenemezdi. Ama sen kafani rahat tut böyle bir evlenme gerceklesmiyecek
nisailayda 10-03-07, 01:53 MATRAKA nerdesin şu an burda olmadığına göre yarın kılıçlarını kuşanmış olarak seni göreceğiz demekki tüyolarını ve müthiş yorumlarını kendi adıma merakla bekliyorum:img-wink:
modest2000 10-03-07, 01:54 yılmaz iyi ki filize cemle aranda bişey varmı diye sormadı filiz kızgınlık ve kırgınlıkla kesin var derdi bunun dönüşü hiç olmazdı
Filiz çocuğu sahiplendi yoksa Cem'le olmayan bir gönül ilişkisi için var demezdi.O kadar değil...:)))
çok güzel bir bölüm izledim kendi açımdan..feride ve ömerde soft duygularla izlerken filix yılmaz cephesini kalp ve mide ağrısıyla izledim...kalbim sıkıştı resmen...bi aşk bukadar karalanır..evet çiftimiz konuşma özürlü ama o gururları yok mu feci guruları artık bu iş kesin bitince ikisi de gururları uğruna mahvettikleri aşklarının yerine gururlarını sevgiili yaparlar kendilerine..mutluyum ben edasıyla gezinirler filiz bebeğiyle yılmaz aslısıyla ama içyen içe yanarak kavrulurlar...filiz hata yaptı çok büyük bir hata..bu konuşmanın başka türlüsü de olurdu illa yılmazın canını acıtmak istiyosa ...cvp vermezdi sana verilecek cvbım yok diye yada cvbıyla öfkesini kusardı ama böyle yapmamalıydı...aslıyı yılmazlarda görmesi muallanın aslıya ayrı filize ayrı davranışı filizi çok yaraladı...ben bu kadını hiç ama hiç sevmiyorum..filize hiç kızım diye sarıldı mı mualla...filizin içi gitti o evde o ailede aslıyı görünce..o üzüntüsüyle yaptı bu hatayı yılmazın bebeği üstünde hak idda etsin istemedi bencede yılmaz ne filizi ne bebeği hak ediyor...bi de şu var yılmaz soruyu bu şekilde sorarsa bu şekilde cvp alması da bi seçenekti ve filiz bunu tercih etti...yılmaz da bu hataya hemen hata olarak cvp verdi aslıya evlenme teklif etti...eşitleme hızla devam ediyo hem de saniye sektirmeden...ama şuna takıldım filiz senden değil derken yılmaz buna hiç şaşırmadım dedi..bu denecek bişey mi? sadece bunu yaptığına inanamıyorum deseydin ya olmazmıydı? ömerle yılmaz sahneleri çok hoştu ömer yılmaza filiz konusunda yardımcı olacaktır..
Sana katiliyorum. Yilmazin hic sasirmadim demesinin sebebi bence su, o anda Yilmazin cani acidi ve oda Filizin canini acitmak istedi.
forever_bim 10-03-07, 01:59 Ömer: Feride bana söz vermeni istiyorum.
Feride: Polisler neden geldi acaba.
Ömer: Feride bana söz vermeni istiyorum. Bana birşey olursa beni bekleyecek misin?
Feride: Ömer, ne diyorsun?
Ömer: Bunu bana şimdi söylemen çok önemli, bana birşey olursa beni bekleyecek misin?
Feride: Tabii ki beklerim.
Ne olursa olsun ben bu ikiliyi seviyorum yahu. Bu arada Feride diyeceğim ben Özlem'e. Ömer sonra Filiz sonra Yılmaz öyle benimsemişler ben Feride diyeceğim.
Elbetteki evlenmiyecek Filiz Cemle, zaten Yilmaz cocugun kendinden oldugunu ögrenince böyle bir seye izin vermez, cünkü eger Filiz Cem gercekten evlenmis olsaydi cocuk otomatikman Cemin üzerine kayit ediliyor olurdu, ve Yilmaz asla bunu kabulenemezdi. Ama sen kafani rahat tut böyle bir evlenme gerceklesmiyecek
inşallah cemin artık ipliği pazara çıksın çekirge çok atladı artık yeter yoksa yaptıklarını yakında ben gidip ortaya çıkartıcam:img-polic
modest2000 10-03-07, 02:01 Sevgili secoms,
Al benden de o kadar. az onceki yorumumda da yazmistim, bu bolum Yilmaz suphe icindeyken de, daha sonra Filiz'le konusurken de ben zerre kadar ask hissetmedim. (Hatta bir ara acaba gercek hayatta da ayrildilar da o yuzden mi aralarindaki elektrik yok oldu diye dusunmedim degil. ) Herseye ragmen sevgisine engel olamayan ve bu nedenle aci cekip, tereddut eden bir Yilmaz yoktu. Sadece cocugun kendinden olup, olmadigini merak eder gibiydi. Istedigi cevabi alsaydi, belki Filiz'le olmaya calisirdi ama bu tamamiyla bebek icin olurdu gibime geliyor.. Ote yandan istedigi cevap neydi ondan da cok emin degilim. Filiz'i o kadar yanlis tanimisken, boyle bir kadindan cocugunun olmasi onu sevindirir miydi? Bence Yilmaz en cok aldatilmayi kendine yediremedi. Acaip siskin bir egosu var bu adamin.
Birisinin sizi aldatacağından şüphe ediyorsanız hamilelik gösterge değilki.Yılmaz Filiz'in kendisini aldatacağını düşünebilecek kadar bu kıza güvenmiyorsa,bundan şüphe edebiliyorsa evlenmesin zaten.Bu güvensizliğin üstüne sevgi,evlilik olur mu?Filiz aldatsaydı ama çocuk Yılmaz'ın olsa ne değişecekti.Yılmaz bunları düşünemiyor,hiçbirşeyi irdeleyemiyor.Yorumuzuna katılıyorum ben de Yılmaz'ın Filiz'e konuşmasında aşk havası hissetmedim.
Sana katiliyorum. Yilmazin hic sasirmadim demesinin sebebi bence su, o anda Yilmazin cani acidi ve oda Filizin canini acitmak istedi.
kim diğerinin canını acıtırsa müthiş ödülün sahibi olacak sanki...ya bunlar aşık değilmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum...birini severken neden bukadar üzersin ki? biri adım atsa ölür zaten o beni yaraladımı al sana yaralama böyle olur bak ne yapıyorum şimdi dercesine çocukça davranıyolar...al birini vur ötekine...filiz de yılmaz da aynı...hayatlarının anlamı gurur...aşk ikinci planda
neden dizilerde bu kadar aşk imkansız zor olarak anlatılıyor bunu anlamıyorum aşk sevgi güvensizlik demek değil aksine güven demektir güvenin olmadığı yerde sevgi olmaz filiz yılmaza güvenmiyor yılmaz filize bu nasıl aşk bu nasıl sevgi
nisailayda 10-03-07, 02:06 Sana katiliyorum. Yilmazin hic sasirmadim demesinin sebebi bence su, o anda Yilmazin cani acidi ve oda Filizin canini acitmak istedi.
onun canı acıdı bunun canı acıdı yetti artık asıl seyircinin canı acıyor sonuna kadar FİLİZ YILMAZ naraları atarken geldiğimiz nokta birbirlerini hiç tanımayıp haketmedikleri....:img-cray: senaryodaki karekter oynamaları başımı döndürdü her bölümde kara listeye birileri ekleniyor (Bölüm mualla teyzemiz)tek benim adıma olumlu gelişme ömerde oldu son bir kaç bölümdür .onuda umarım mahvetmezler senaristlerimiz
kim diğerinin canını acıtırsa müthiş ödülün sahibi olacak sanki...ya bunlar aşık değilmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum...birini severken neden bukadar üzersin ki? biri adım atsa ölür zaten o beni yaraladımı al sana yaralama böyle olur bak ne yapıyorum şimdi dercesine çocukça davranıyolar...al birini vur ötekine...filiz de yılmaz da aynı...hayatlarının anlamı gurur...aşk ikinci planda
Evet malesef öyle bir duruma geldiler, iliskileri bitti, ama asklari sürüyor, ama kendilerine bile artik bunu itiraf etmek istemediklerinden, malum ikisininde kabi parcalara bölünmüs, gururlari ve öfkeleri asklarinin önüne gecmekte ve biz izleyicilere iskence yasatmaktalar. Umarim artik toparlar senaristler
modest2000 10-03-07, 02:10 kim diğerinin canını acıtırsa müthiş ödülün sahibi olacak sanki...ya bunlar aşık değilmiydi ben mi yanlış hatırlıyorum...birini severken neden bukadar üzersin ki? biri adım atsa ölür zaten o beni yaraladımı al sana yaralama böyle olur bak ne yapıyorum şimdi dercesine çocukça davranıyolar...al birini vur ötekine...filiz de yılmaz da aynı...hayatlarının anlamı gurur...aşk ikinci planda
Yılmaz eskiden Filiz'i kaybetmekten korkardı ve bunu söylerdi.Şimdi Filiz'i kaybetmek gibi bir korkusu yokki.Onsuz yaşayabildiğini görmüş,alternatifini oluşturmaya başlamış.Aşık adam gibi değilki Yılmaz,sadece gururdan değil yaptıkları.
forever_bim 10-03-07, 02:13 Kursuni'nin bu tevekkülü (yani sabrı) ayakta alkışlanmalı bence. Yılmaz Filiz bahçe sahnesinde kaç kere "Yuh böyle olmaz" dediğimi sayamadım bile. Ama nasıl toparlanır bu kadar dağıtılan bir ilişkiyi toparlamanın yolunu da bulmuşlardır umarım sayın senaryo ekibi.
Yılmaz eskiden Filiz'i kaybetmekten korkardı ve bunu söylerdi.Şimdi Filiz'i kaybetmek gibi bir korkusu yokki.Onsuz yaşayabildiğini görmüş,alternatifini oluşturmaya başlamış.Aşık adam gibi değilki Yılmaz,sadece gururdan değil yaptıkları.
Filizi kaybetme korkusu yok, cünkü ihanete ugradigini zanediyor, kendiside Asliya söyle demedimi Ihanete ugramak nedemek biliyormusun, bu nedenle bitmis görüyor bu iliskiyi, yani Filizi zaten kaybetmis oluyor. Ömere söyle bir sey dedi Yilmaz, Cemin istedigi Filizdi ve bunu basardi, yani kendisini Ceme karsi yenilmis hissetmekte, kayibida Filiz bu durumda
Kursuni'nin bu tevekkülü (yani sabrı) ayakta alkışlanmalı bence. Yılmaz Filiz bahçe sahnesinde kaç kere "Yuh böyle olmaz" dediğimi sayamadım bile. Ama nasıl toparlanır bu kadar dağıtılan bir ilişkiyi toparlamanın yolunu da bulmuşlardır umarım sayın senaryo ekibi.
Ben hala BIM daki gibi bir final yaparlar diye korkuyorum, gerci matraka öyle olmayacak dedi. Isin garibi olaylari yavas yavas toparlayacaklarina daha da karistiriyorlar. Is iyice cikmaza giri, bu da yetmiyormus gibi birde evlenme teklifi cikti ortaya ve buda yetmedi birde Asliyi hasta yaptilar. Anlamiyorum bir olayi neden bu kadar uzatiyorlar.
Umarim Ömer Feride cephesi bu kadar karismaz. En azindan bir tane düzgün giden bir ilisi olsun.
nisailayda 10-03-07, 02:20 Ömer: Feride bana söz vermeni istiyorum.
Feride: Polisler neden geldi acaba.
Ömer: Feride bana söz vermeni istiyorum. Bana birşey olursa beni bekleyecek misin?
Feride: Ömer, ne diyorsun?
Ömer: Bunu bana şimdi söylemen çok önemli, bana birşey olursa beni bekleyecek misin?
Feride: Tabii ki beklerim.
Ne olursa olsun ben bu ikiliyi seviyorum yahu. Bu arada Feride diyeceğim ben Özlem'e. Ömer sonra Filiz sonra Yılmaz öyle benimsemişler ben Feride diyeceğim.
sana katılıyorum sanırım oda Feride olarak kalmayı tercih edecek ve bizde feride demeye devam edeceğiz.bu bölümde ikisininde oyunculuğu çok güzeldi izlerken acaip zevk aldım.inş ömeri senaristlerimiz fazla hapishanede tutmazlar gerçi ben imza gününe gittiğimde feride ile çok zor günler geçireceklerini söylemişti sinan tuzcu...kimbilir daha neler yaşayacaklar fakat onların herşeyin üstesinden geleceğine inanıyorum
forever_bim 10-03-07, 02:24 Filizi kaybetme korkusu yok, cünkü ihanete ugradigini zanediyor, kendiside Asliya söyle demedimi Ihanete ugramak nedemek biliyormusun, bu nedenle bitmis görüyor bu iliskiyi, yani Filizi zaten kaybetmis oluyor. Ömere söyle bir sey dedi Yilmaz, Cemin istedigi Filizdi ve bunu basardi, yani kendisini Ceme karsi yenilmis hissetmekte, kayibida Filiz bu durumda
Canım bu noktada haklısın, Yılmaz Ömer'e "Onun amacı Filiz'di ve onu da aldı" dedi, peki Ömer ne dedi? "Filiz Cem'i hiç istemedi. Benim kardeşim satılık değil Yılmaz" dedi. İki haftadır senaristler Ömer'e bu lafı hem Cem'e hem de Yılmaz'a karşı söyletiyorlar. Anlamaları için cekiç çivi lazım. Aynalı çivi çekiç getirsin.:img-hyste
Bir de ani geliştiğini düşünülen Ömer Yılmaz samimiyeti için şöyle demişsin kursuni, Ömer açıkpazarı Yılmaz'a satsaydı aslında dorgudur hazırlık süreci daha uzun olurdu ama aradan bir şirket iflası ve paşanın tabiriyle "Cem Ahlaksızlığı" olayı geçti. E Ömer de birşeylere uyanmıştır yahu:):good:
forever_bim 10-03-07, 02:28 Bu arada nickim nasıl forever_bim'se nickim gibi eminim bu son Cem kazığından sonra Cem havada bulut sen Filiz'i unut. Hele de Filiz'e gidip Ömer'i kurtarmam için evleneceksin benimle derse Filiz onu dövebilir. Yani inşallah.
Filiz o kadar akılsız mı ki? Ömer'i içeriye düşürenden merhamet dilenecek. İyi geceler.bye bye
Canım bu noktada haklısın, Yılmaz Ömer'e "Onun amacı Filiz'di ve onu da aldı" dedi, peki Ömer ne dedi? "Filiz Cem'i hiç istemedi. Benim kardeşim satılık değil Yılmaz" dedi. İki haftadır senaristler Ömer'e bu lafı hem Cem'e hem de Yılmaz'a karşı söyletiyorlar. Anlamaları için cekiç çivi lazım. Aynalı çivi çekiç getirsin.:img-hyste
Bir de ani geliştiğini düşünülen Ömer Yılmaz samimiyeti için şöyle demişsin kursuni, Ömer açıkpazarı Yılmaz'a satsaydı aslında dorgudur hazırlık süreci daha uzun olurdu ama aradan bir şirket iflası ve paşanın tabiriyle "Cem Ahlaksızlığı" olayı geçti. E Ömer de birşeylere uyanmıştır yahu:):good:
Haklisin, ama ne yazikki bizim karakterlerde ceton biraz gec düsüyor. Yilmaz anlamaliydi, evet haklis olabilirsin, zaten Ömerin bu sözleri üzerine kuskulanmaya basladi, ama ne yazikki bu yeterli olmadi.
Ayrica Yilmaz Ömere uyarisini hatirlatmamis olsaydi, Ömerin aklina bile gelmiyecektir. Simdi aslinda Ömer kuskulanmasi gerekiyordu Cemden, ama hala o kusku uyanmadi onda,ancak hafta uyanacaktir, yani is isten gectigi zaman
nisailayda 10-03-07, 02:31 Ben hala BIM daki gibi bir final yaparlar diye korkuyorum, gerci matraka öyle olmayacak dedi. Isin garibi olaylari yavas yavas toparlayacaklarina daha da karistiriyorlar. Is iyice cikmaza giri, bu da yetmiyormus gibi birde evlenme teklifi cikti ortaya ve buda yetmedi birde Asliyi hasta yaptilar. Anlamiyorum bir olayi neden bu kadar uzatiyorlar.
Umarim Ömer Feride cephesi bu kadar karismaz. En azindan bir tane düzgün giden bir ilisi olsun.
senaristlere güven olmuyor yılmaz ve filiz cephesini gözden çıkarıp bitirebilirler bileama dediğin gibi ömer le ferideye dokunmazlar ,inş.polyannacılık olacak belkide fakat aklıma geldiği için yazıyorum diziyi uzatmak için böyle saçmalıyor olabilirlermi?:icon_whis
Bu arada nickim nasıl forever_bim'se nickim gibi eminim bu son Cem kazığından sonra Cem havada bulut sen Filiz'i unut. Hele de Filiz'e gidip Ömer'i kurtarmam için evleneceksin benimle derse Filiz onu dövebilir. Yani inşallah.
Filiz o kadar akılsız mı ki? Ömer'i içeriye düşürenden merhamet dilenecek. İyi geceler.bye bye
Filiz elbetteki kabul etmiyecektir, ama Cemi tekrar ret etmekle,Cemin icindeki piskopat tam olarak aciga cikacaktir. Filiz elde edemiyecegini anlayinca, artik tek cagreyi zor kullanmakta görecektir. Filizi ve bebegi zor günler bekliyor.
forever_bim 10-03-07, 02:32 Zaten Kursuni ben haftaya Cem'in ziyaretini bekliyorum. "En iyi arkadaşım" deyip de kurşuna dizdirdiği adama söyler herhalde tüm pisliklerini. Neyse bu sefer kesin kaçtım ben. İyi geceler.
Zaten Kursuni ben haftaya Cem'in ziyaretini bekliyorum. "En iyi arkadaşım" deyip de kurşuna dizdirdiği adama söyler herhalde tüm pisliklerini. Neyse bu sefer kesin kaçtım ben. İyi geceler.
Evet bende bekliyorum. Neyse bende kaci bari, yarina konu kalsin.
Herkese iyi geceler
nisailayda 10-03-07, 02:38 yorumlar stesimi aldı artık uyuyabilirimbye yarında senaristler den daha iyi yazdığına canı gönülden inandığım dizifilm senaryo ekibinin güzel senaryolarını okumak üzere ...iyi geceler :img-wink:
Filiz elbetteki kabul etmiyecektir, ama Cemi tekrar ret etmekle,Cemin icindeki piskopat tam olarak aciga cikacaktir. Filiz elde edemiyecegini anlayinca, artik tek cagreyi zor kullanmakta görecektir. Filizi ve bebegi zor günler bekliyor.
Bencede, ve Filiz dedi ya, cem birgün yaptiklarinin aynisini cekecek diye (yada buna benzer bir cümle kullandi).. cemde vallahi hic bir iyi huyu yok, kendi annesini bile uyustuturuyor..
Valla bu hafta sahneleri azdi en azindan, ama bildigim kadariyla haftaya Cem sov varmis, yani Cem sevenler ekran basina.
Tam bir piskopat, niyeti heralde annesindende kurtulmak, sanirim zaten babasinin katilide odur. Ama anne yüregi iste Ceme ne kadar öfkelide olsa, yabancilara karsi oglunu korumakta
Omer tutuklandiginda Cem'in gerekli odemeyi yapmadigini anladi. Buna sasirmis gibi bir hali de yoktu. belki artik parcalari birlestirmeye baslamistir. Bu durumda Filiz, Cem'in teklifini Omer'i kurtarmak adina kabul etmeye razi bile olsa , Omer'in kesinlikle buna karsi cikacagini saniyorum. Bence Cem artik Tekinerlerin gozunde kesinlikle bitti. Ben tam bir turk filmi klisesi olarak Feride'nin Omer'e yardim karsiligi eski nisanlisina donebilecegini saniyorum. Ustelik bizim dizimizde hemen her olay iki kere gerceklesiyor. Daha once Filiz de babasina verdigi soz uzerine Yilmaz'a onu istemedigini soylemisti. Simdi ayni seyi feride'nin yapmasi sasirtici olmaz. Tabii diger bir ihtimal de Feride hatirina yilmaz'in yardim etmesi. Filiz'le arasindaki son olaylardan sonra Yilmaz yine Tekinerleri gormek istemeyecegi icin bu bana daha dusuk bir ihtimal geliyor ya. Keske kimseye muhtac olmadan parayi toparlayabilseler. Senaristler isleri o kadar corba ettiler ki bakalim nasil toparlayacaklar.
Sahi bir de Feride'nin mali mulkunu satarak Omer'i kurtaracagini dusunebiliriz. Hem boylece Handan'in da gonlunu kazanmis olur.
modest2000 10-03-07, 02:48 iyi geceler demeden önce, Ömer'in geçmişini öğrendikten sonra da Feride'ye sahip çıkmasının çok güzel oduğunu söyleyeyim.Hiç tereddüte düşmediği gibi Feride'yi elinden kaçırma endişesine bile kapıldı.Bir de Yılmaz'la evlerinin önünde konuşurken de çok tatlıydı Ömer.Yılmaz'da fena değildi diyalogta ama Yılmaz iyi birşey de söylese döver gibi söylüyor artık.
modest2000 10-03-07, 02:57 Bir de içimde kalmasın,kafasına saksı düşen sadece Aslı değil Aynalı'ydı da bu bölümde.Şimdiye kadar Yılmaz'a hiç emin misin,sordun mu demeyen Aynalı, birden "en ufak şüphen varsa git" gibi laflar etti.Bana böyle U dönüşleri hiç inandırıcı ve samimi gelmiyor.Senaristler Aslı'yı melek bile yaparlarsa şaşırmam.Şaşıra şaşıra birhal olduk zaten bu dizide:)
Bir de içimde kalmasın,kafasına saksı düşen sadece Aslı değil Aynalı'ydı da bu bölümde.Şimdiye kadar Yılmaz'a hiç emin misin,sordun mu demeyen Aynalı, birden "en ufak şüphen varsa git" gibi laflar etti.Bana böyle U dönüşleri hiç inandırıcı ve samimi gelmiyor.Senaristler Aslı'yı melek bile yaparlarsa şaşırmam.Şaşıra şaşıra birhal olduk zaten bu dizide:)
Hakikaten ben de cok sasirdim Asli ve Aynali'ya. Asli ilk defa Yilmaz'in Filiz'le iliskisini ve neden bittigini merak etti. Mantikli seyler de soyledi ama o kadar kitap gibi konusuyor ki inandiriciligi kalmiyor. Bir de ilk Yilmaz -Asli sahnesinde Yilmaz'in israrla Asli'nin ustune gittigini dusunuyorum. Sanki konuyu hep iliskilerine veya kendine cekmek ister gibiydi. Senin evin huzurlu, sen soyle bir insansin falan gibi replikler. Asli'daki etkisini surekli test etmek istiyor gibi. Bir de Asli'dan neden ozur diledi anlamadim.
Aynali ise kendini iyice asti. Yanar doner bir karakter olup, cikti. Daha dogrusu tamamiyla Yilmaz'in nabzina gore serbet vermeye basladi. Haftaya Yilmaz'a ne oldugunu soracaktir. Aldigi cevap sonrasi da yine Asli ile ilgili gazlara devam eder.
yorumları tüm okumadım henüz yazan varmı bilmiyorum ama
sanırım feride kendi evini satıp ömeri kurtaracaktır.
Oncelikle bence guzel bir bolumdu. Tempo cok iyiydi... Bolumde Bulent Inal ve Sinan Tuzcu cok iyiydi. Bu ikilinin birlikte oynadiklari sahneler 'iste bu!' dedirtiyor resmen. Tuba Buyukustun'u de cok begendim hele o son bahce sahnesinde. Begendiklerim:
1. Omer ve Yilmaz sahneleri...
2. Omer'in polis arabasinda ki hali...
3. Yilmaz ve Filiz'in bahce sahnesi: Burada ofke ve gurur on plana cikmaliydi bu ikili bunu cok iyi yansittilar. Resmen hicbir elektrik almadim sadece kizginlik ve karsilikli aci verme vardi, olmasi gereken buydu bence. O ofkeyi ve bu askin artik dibe vurdugunu cok iyi verdiler. Bu ikili gercek hayatta birlikte olduklarindan boyle bir sahne zor olmaliydi onlar icin ama cok iyi oynadilar.
4. Omer'in Feride hakkindaki gercekleri ogrendiginde ki tedirginlik, saskinlik kaybetme korkusu hepsi vardi, konusmadan tum bunlari yansitti.
5. Yilmaz'in son sahnede ki yikilma, ne yapacagini bilememe caresizligi ve o caresizlik icinde cikis noktasi bulmaya calismasi. Tabii ki sacmalamasi ...
6. Omer'in ben de babayim onun yerine kendimi koyuyorum da dedigi sahne
Begenmediklerim:
1. Omer ve Filiz'in iflasa baba sirketine karsi gosterdikleri anlayis, cabuk kaniksamalari
2. Omer'in magaza da hicbir tuhaflik yokmus gibi davranisi, o magaza dun sizindi yahu - bir kac kelime soylenebilirdi
3. Yilmza'in o kadar Omer'in verdigi tiyolara ragmen (matraka'nin tiyolarindan daha aciklayiciydi kesin) sadece suphe duymasi
4. Yilmaz'in cem konusunda ki baska bir basarisiz hamlesi
Hepsinin emeklerine saglik, guzel bir bolumdu.
tolgahuzur1 10-03-07, 07:31 allahın sana şükürlr olsun dualarımı kabul etti.. yılmaz aslıya evlenme teklif etti.. ya bende daha mutlusu olamaz.. zaten filizden hayır yoktu.. baksana yine yalan söyledi.. vala çok mutluyum bizim aslıda hemen kabul eder zaten oh oh.. :happy0064 :bella :cheer:
valla filizciler artık ne diyeceğinizi merak ile bekliyorum.. yani filizin yaptığı ele avuca sığmaz.. yılmaz çok güzel dedi seni yanlış tanımışım diyee. size ne olacağını söyleyeyim yılmaz gerçeği öğrenecek fakat özür dilemeyecek..aynı şekilde filizde rapor olayını aynalı sayesinde öğrenecek.. ondan sonra filiz yılmazın peşinde koşacak... ama iş işten geçecek çünkü benim güzel çiftim evlilik hazırlığı yapıyor olacak... :happy0064 :happy0064 yahu nasıl mutluyum anlatamam.. yılmaz delikanlı adam o sözlerden sonra ben filize bir tane patlatır yada ağır itamlarda bulunur dedim ama yapmadı. yılmazın gözlerinden öpüyorum... sonuna kadar da ASLI-YILMAZ...:good:
kısa bir yorum yapayım nacizane bölüm yorumu daha sonra yaparım zaman bulunca...
filiz-yılmaz cephesinde işler kilitlenmiş gibi.filiz "yılmazla olmaz bundan sonra" dedi hemde birkaç kez. filizden bu sözünün arkasında durmasını istiyorum.
yılmaz ise belkide daha mutlu olacağı daha sorunsuz olan [agresif bir abisi ve hilekar bir annesi yok en azından] aslıya evlenme teklifi etti. kabul edecektir muhtemelen bu teklifi aslı.sonunda yılmazı daha mutlu görebileceğiz aslıyla.filizde babasız büyüteceği bebeğiyle mutlu olur inşallah..
forever aslı-yılmaz
out filiz yılmaz...
not.40 yıl düşünsem böyle bir yorum yapacağım aklıma bile gelmezdi..ama şartlara uymamız lazım değilmi...
tolgahuzur1 10-03-07, 08:45 özellikle filizciler; bundan sonra bu aşkı sevgiyi korumaya ve doğrulamaya çalışmayın isterseniz.. çünkü kimse inanmaz.. filiz yolunu çizmiş çocuk onunmuş sanki tek başına yaptı.. ama elinde sonunda yılmaz öğrenecek o zaman ikinci cemil vakası olacak gibi.. filiz şiddetle kınıyorum.. ne demek çocuğumun üstünde yılmazın hakkı olmasını istemiyorum.. var mı böyle mantık bu ne demek bak yine sinirlendim..:img-cool2
tolgahuzur1 10-03-07, 08:49 kısa bir yorum yapayım nacizane bölüm yorumu daha sonra yaparım zaman bulunca...
filiz-yılmaz cephesinde işler kilitlenmiş gibi.filiz "yılmazla olmaz bundan sonra" dedi hemde birkaç kez. filizden bu sözünün arkasında durmasını istiyorum.
yılmaz ise belkide daha mutlu olacağı daha sorunsuz olan [agresif bir abisi ve hilekar bir annesi yok en azından] aslıya evlenme teklifi etti. kabul edecektir muhtemelen bu teklifi aslı.sonunda yılmazı daha mutlu görebileceğiz aslıyla.filizde babasız büyüteceği bebeğiyle mutlu olur inşallah..
forever aslı-yılmaz
out filiz yılmaz...
not.40 yıl düşünsem böyle bir yorum yapacağım aklıma bile gelmezdi..ama şartlara uymamız lazım değilmi...
valla sevgili mıstaa tebrik ediyorum çok güzel yazmışsın.. yılmaz ne dedi bu evdeyken mutlu oluyorum dedi. yani yılmazda mutlu .. aranızda yılmaz onun yanında mutlu değil diyordu alın işte size kanıt..yılmaz gibi patron, beyfendi ,gururlu bir kişiliğe aslı cüp diye oturdu.. hiç değilse kıskanmıyor gereksiz yerlerde..
Kııskançlık dozu yüksek olmadıkça kötü bir şey değildir ki.Seven şnsan ksıkanır bence.
Filiz bebek ikimizin senin çocuğun dedi de ne oldu hiçbirşey olmadı üstüna aşşağılandı şimdi yılmaz tekrar neden filize bebeğin babası ben miyim diyor zaten sana söylemişti senin çocuğun diye ona inanmadı ama dünkü bölümde çocuk senin değil sadece benim dedi buna inandı bu yılmaz hakketten çok tuhaf bir adam
Ayrıca sevgili Tolga zaten aşkı sevgiyide savunmuyorum artık çünkü yılmazda zerresi yok hele yılmaz bir öğrensin gerçeği bak nasıl sürünecek yerlerde aslıylada eminim çok mutlu olur vede gurur duyar bak bir kızın daha hayatını mahvedecem diye
Bu bölümle ilgili 1 hafta yorum yazsam içimi dökemem, rahatlayamam. İşler tek kelimeyle arap saçına döndü. Hala filiz e ne yaptın Filiz diyenler filizin cümlesinden sonra Yılmazı haklı bulanlar olabilir. Ama şu anda daha sakin bir kafayla düşünüyorum. Yılmazın o sorusu ne kadar yaralayıcı. Sanki Filiz alelade basit ahlaksız hafifmeşrep bir kızda yılmazda ona benim çocuğummu diyor.
Ben hala Yılmaza aşırı kızgınım .
yılmaz için birşey söylemeyeceğim onun bu fevri tavırlarını zaten biliyoruz. ama filizin yaptığı için odur budur şudur haklıdır diyenlere bir çift sözüm olacak diyecektim vazgeçtim ki umarım yakında yılmazın tarafından da bakarlar olaya birazcık. ama en çok güldüğüm filizin yanına sadece bebek için gitmiş sevdiği için değil yoksa ordan gelir gelmez aslı ya evlenme teklif etmezdi gibi oldukça enteresan ve insanın hayallerini zorlayan bir yorumu da burada görmüş oldum daha ölsem de gam yemem sanırım bu arkadaşlar 50. bölümden itibaren falan seyrediyorlar diziyi herhalde :)
bir de yılmaz filizi tanıyamamış kocakafalı yılmaz diyen arkadaşlara filiz yılmazı ne kadar tanımış acaba diye bir soru sorsam da onlar da şöyle madde madde bana saysalardı gerekçelerini ne güzel olurdu.:img-pilot
tolgahuzur1 10-03-07, 09:22 valla kim nederse desin.. filiz yine suçlu hepde suçlu olarak kalacak.. zaten ben demiştim yılmaz eğer çocuk olmasın hayatta gitmezdi filizin yanına.. gerçi filizin yalan söylediği iyi oldu.. yılmaz artık kafasına takmaz bu olayı biraz boynuz yemiş gibi dolanır ama.. aslı ona herşeyi unutturur buna eminim.. he diyeyim onlar erdi muradına... filizde avucunu yalasın.. haa bu arada çocuğu ona bırakmayız gerekirse dava açıp çocuğu üstümüze alırız.. :img-hyste
Salih'in Filiz'e bakışını gördünüz mü? Resmen iğrenerek baktı kıza. Aynısı Elif'te de Elif mankenlik yapınca olmuştu.
Tolgahuzur gözün aydın, senin için Aslı Yılmaz forever diyesim geldi
O sahnede Salih'e Fahriye'ye Mualla'ya Aslı'ya hepsine gıcık oldum yanar döner insanlar yarın Filiz'le Yılmaz barışınca yine ülücükler saçarlar..Ama Mualla'nın üstüne gcık tanımıyorum :img-yes: ..
Bu bölümde ömer harikaydı çok beğendim artık yılmazlada arası hiç bozulmayacaktır ferideyle olan sahneleri muhteşemdi
Birde feride kaçırılınca yılmaz aradıktan sonra yılmaza çok kibar davrandı düzgün konuştu hiçbiryanlış yapmadı ama yılmaz ilk sahnelerde hen ömere hemde filize karşı çok kabaydı vede küstahtı ama sonra hatasını anladıda düzeldi
ömer yılmazla ferideyi ararken Aynalınıda gelince ömerin bakışları beni bitirdi aynalıya karşı çok mahçuptu ve utandı zamanında söyledikleri için
Hele yılmazla yaptığı konuşma muhteşemdi ben zaten böyle bir konuşma olacağını tatmin ediyordum yani birde bu konuşmanın üstüne filizle aranızdaki sorunu halledin artık diyince tamamdır dedim yani çok güzel konuştu yılmazla resmen artık kardeşimle barışın ve mutlu olun dedi birde yılmaza filizle cemin arasında hiçbirşey yok dedi benim kardeşim satılık değil dedi ama yılmaz bu laflardan sonra ne hikmetse sadece şüphelendi adam sana açık açık aralarında birşey yok dedi
Bence eğer kesin öğreniyorsa yılmaz bebeği kendisinin olduğunu bunu kesin ömerden öğrenir gibime geliyor yada handan hanımdan ama muhakkak ikisinden birinden öğrenecek
Bu bölümde en gıcık kaptığın karakter kesinlikle mualla hanım oldu filize karşı tavırları çok kötüydü birde filize nispet yapar gibi aslıya olan davranışları içeri girerken çok kötüydü filiz için filiz o sahnede çok kötü oldu
salihinde filize bakışları hiç hoşuma gitmedi bari kızı bahçeye çağırsaydınız
çok merak ediyorum eğer filizle yılmaz barışırsa bunlar filizin yüzüne nasıl bakacaklar
çok güzel bir bölümdü
öfkeyle kalkan zararla oturur. filiz bunu yapmamalıydı. anneside vicdan azabından kurtulmak için güya sırrını açıkladı ama yarım açıkladığı için daha beter oldu. rapor aldım verdim deseydi filiz öyle davranmazdı yılmaza. ben yinede yılmaz düğün hazırlığı yaparken ceydanın yılmazı uyaracağını düşünüyorum. çünkü aynı yerde çalışıyor filizle ve filizin acısını her gün görecek, bir gün dayanamaz yılmaza tlf eder.
ömere gelince hapiste belki sustalı gibi biriyle tanışırda o da tekrar zengin çıkar içerden :img-hyste
Birde filizin hatası buysa inş. budur bundan başka şeyler beklemiyorum artık benim için hadır filizin yaptığı ama öyle büyük bir hata değil yani anlaşılabilir çünkü filiz zamanında zaten bebeği yılmaza söylemişti senin diye ama yılmaz inanmadı şimdi ise inanıyor birde filiz konuya bence yanlış yerden girdi yani söylemek istediği çocuk sadece benim dedi ama ilk olarak senin değil o benim bebeğim dedi ama yılmaz hiçbirşey anlamadı
Filiz ceme bu yaptıklarını ödetecek herhalde çünkü ceydaya söylemişti zaten cem yine iğrenç bir teklif yapacak ama bu sefer filiz iyice delirecek tabi matrakanın dediği hata yılmazla konuşması değilse ozaman zorda kalıp cemin teklifini kabul edebilir inş. öyle birşey olmaz
muallayı, salihi falan dert eden arkadaşlar boşuna dert etmesin baksanıza ömer bile ne harika adam oldu (filiz-yılmaz açısından saldırmayın hemen bana) 2 bölümde. onlara da bir bölümde taktırırlar kanatları kızdığınız konularda.:img-hyste
bence filiz ceme dersini vermek amaçlı yaklaşabilir ki bölüm içinde o da dersini alacak dedi. ne bileyim onunla evlenir ama yüzünü bile göstermez aradan yeni kanunlar kapsamında malının mülkünün yarısına sahip olur. olur mu olur hizmette ve hayallerde sınır yoktur :)
sonuç olarak çiftlerimizin yeni durumlarını açıklıyorum;
filiz-secoms bu forever ekli :happy0064
özlem-feride-ayşe-fatma-.... - nevzat
ömer- diziye yeni girecek nişanlı bir kız (adamın bahtı yok sahipsiz birini bulamadı)
aslı- yılmaz (yılmazdan vazgeçtim.kerem olsun yaw.kerem bıraksın nalanı. hem efsane bir aşk hikayesine atıf yapılmış olur)
yılmaz- kimi bulursa.
sevgili MATRAKA bugün bomba tüyoları söyleyeceğim demiştin sabırsızlıkla bekliyorum seni bakalım senaristler daha nasıl felaket senaryolar yazacaklar birde matraka merak etmeyin herşey düzelecek çok güzel bölümler bizi bekliyor diyordun filiz yılmaz için ama dahada yerin dibine girdi bu ilişki çok merak ediyorum nasıl toparlayacaklar bu ilişkiyi
Aslıya gelince bu bölüm baya bir düzgündü yani akıllı laflar etti eğer bu söylediklerinden sonra yılmazın teklifini kabul ederse şaşıracam
Ama bana göre yılmazın teklifini ilk başta hemen kabul etmeyecek düşünmek için fırsat isteyecek sonra kabul edecek teklifi ama daha yılmaza kararını açıklamadan yani evet demeden hastanedeki sonuçlar açıklanacak ve ölümcül bir hastalığı çıkacak ve bu yüzden yılmaza hayır diyecek ve ondan uzaklaşacak ama yılmazda bunu öğrenecektir büyük ihtimalle vede bırakmayacaktır aslıyı
Bölümün kralı Ömer, o polis arabadan bakışınla sadece Feride'yi değil beni de ağlattın. Ama bir şeyi daha unutmamak lazım Yılmaz'a karşı hareketlerin ve BABA'lara özel düşüncelerin ile de harikaydın. Fakat kardeşin ona diyecek bir şey bulamıyorum. Acaba böyle bir yalan söylediği için ne zaman pişman olacak. Çünkü bu konuda ne kadar haklı olsada böyle bir yalan olmaz, o-la-maz... Daha kaç bölüm geçti sen Yılmaz'ı katillikle suçladın. Ben anlamıyorum ya bir insanı katillikle suçlamak ve bir insanı namussuzlukla suçlamak arasında ne fark var... Aynı hataya kendisi düşmüştü Yılmaz'ı en iyi anlayan Filiz olmalıydı. Ama anlamadı...
Başka söyleyecek hiç bir şey yok yani... Nevzat-Özlem aşkı bile Yılmaz-Filiz aşkından daha inandırıcı bence...
Birde yılmazla olan sahnesinde filize fazla kızmadım ama yılmazların ordan ayrılırken ömerle filizin konuşmasında filizi anlayamadım ve acayip sinir oldum yani bebekle ilgili söyledikleri hiç hoşuma gitmedi o sadece benim bebeğimi kimseyle paylaşmam gibi tuhaf tuhaf konuştu yani bebeğini o konuşmada ve devamındada hiç düşünmedi sanki bir eşya gibi gördü ama tabi kızında psikolajisi bozuldu yani filize sadece bu laflarına kızdım
herkese günaydın
nihayet yorumları bitirdim, 64.bölüm ile ilgili il söyleyeceklerim gerçekten çok güzel bir bölümdü ben baştan sona hem keyif aldım hem de haklı haksız birçok sahneyi zevkle izledim, bölüm genel itibari ile muhteşemdi özellikle ömer, filiz, yılmaz ve feride bölümün en'leriydi yine
bu arada feridenin adı özlem resul amcamınki de nevzatmış merakımız giderilmiş oldu en azından
yılmazcı arkadaşlara gözünüz aydın dualarınız kabul oldu evlenme teklifi aldınız yılmaz agadan ama siz aslıdan daha çık sevinmişsinizdir eminim hatice değil netice önemli o yüzdenkısa süreli mutlu olun
filizyılmaz aşkı ile ilgili nasıl bir yorum yapacağımı sevgili modum merak etmiş, bölüm yorumumda geniş bir şekilde yer vereceğim:img-wink:
bölümde beğenerek izlediğim sahneler YILMERin birlikte ferideyi kurtarması, ömerin yılmazı filiz hakkında düşünmeye sevk edişi, filizyılmaz bahçe konuşması bebeği ve kontrolde ki filiz sahneleri aslında hemen hemen hepsi birkaç sahne dışında:img-wink: bölüm yorumumda bu çok beğendiğim bölümü güzelce anlatacağım
benim anlamadığım şey filiz cem için dediki cede bunun hesabını verecek
iyide sen evlilik teklifini reddettin annende ilişkimizi keseriz dedi. cemle daha hangi nedenle bir araya gelmeyi düşündüki?? yoksa ilerki bölümler için filiz cemin evlenme teklifini kabul ettiğinde biz ayaklanmayalım diyemi yani:img-hyste bakın evlenecek ama cezasını verecek düşünelim diyemi?
bu haftaya yetecek kadar malzeme çıktı bölümde artık tartışır tartışır dururuz:)
filizin beklenen hatası bu mu acaba yoksa başka bir hata daha söz konusu olacak mı bunların cvbı matraka gizli olduğu için mecbur bekleyeceğiz matrakada yılmaz gibi naz yapmasa da gelse bir an önce:img-wink:
kaç bölümdür yılmazı anlamaya çalışırken bu bölüm nihayet anladım doğruyu bulmaya başladı dedim ama bahçede ki soruş tarzı, tavırları beni yine hayal kırıklığına uğrattı, bebeğin senden olduğunu zaten söyledi filiz daha ne yi test etmek istiyorsun ki saçma bir girişle başlıyorsun konuşmaya filizin kızgınlığını anlayamıyormusun burada filiz sadece tek bir kelimesi ile hatalıysa yılmaz tüm kelimeleri il hatalıdır tek tek yazsam o cümlelerden filizin söylediğini hak ettiği çıkar ortaya, yine hata karşılıklı oldu yılmaz sözleri ile başlattı filizde tek bir sözüyle ve davranışıyla karşılık verdi yılmazda bunun üzerine en büyük hatayı yaptı nasıl toparlanacak merak konusu ama ben hala filizyılmaz diyorum başka birşey diyemiyorum içimden geçen bu sizin malum çiftiniz bende bu duyguyu oluşturmuyor nedense
Abicim ben çözdüm bundan sonra neler olacağını.Aslı ile yılmaz 2-3 bölümde düğün hazırlıklarınıu tamamlayacaklar, tam nikah günü yada öncesi herşey hazırlanmışken yılmaz çocuğun babası olduğunu öğrenecek, ve bu düğün olmayacak.Bence yılmaza yada filize birşey olacak hastaneye taşınacaklar ve bu olayla filiz yılmazı affedecek.Çünkü filiz ylmazı başka türlü affedemeyecek. filiz gurur yaptı çünkü onu gururundan ancak böyle bir durum kurtarıcaktır. yılmazında aslıyla evlenmemesi filizin yılmazı affetmesine etkili olacaktır. En azında önümüzdeki 5 bölüm bu olaylar çerçevesinde gerçekleşecek gibi geliyoru bana...
benim anlamadığım şey filiz cem için dediki cede bunun hesabını verecek
iyide sen evlilik teklifini reddettin annende ilişkimizi keseriz dedi. cemle daha hangi nedenle bir araya gelmeyi düşündüki?? yoksa ilerki bölümler için filiz cemin evlenme teklifini kabul ettiğinde biz ayaklanmayalım diyemi yani:img-hyste bakın evlenecek ama cezasını verecek düşünelim diyemi?
filiz cemin evlenme teklifini kabul etmeyecek buna ilk engel olan ömer olur çünkü gelecek bölüm ömer cemin hemen hemen herşeyini öğrenecek, filize de ondan gelen hiçbir teklifi kabul etmemesini söyleyecek
ayaklanmaya zaten dünden razısınız ki hem ayaklanma işiniz devam ediyor daha ne ayaklanması arkadaşım ama bu sefer beklediğiniz gibi olmayacak filiz başka türlü bir ceza düşünecektir hem evlilik teklifini kabul etse bu ceme ödül olur ceza yerine bu yüzden başka bir yol bulacak
Bu sefer diziyi birazcık gecikmeli olsa da gününde izlemeyi yine başardım. Son derece mutluyum bu açıdan. Dizi bazı açılardan tam beklediğim gibiyken diğer açılardan da hiç düşünmediğim gibi gelişti. Hikayede yok artık dediğim olaylar olmasına rağmen oyunculuk yine son derece başarılıydı. Son zamanlardaki formatımı koruyorum ve beni en az etkileyenden en çok etkileyen olayda doğru sıralıyorum.
Ali-Sema- Mirsad: Açıkcası bu sırrın ortaya çıkmasında çok daha güzel sahneler bekliyordum. Sema'nın tepkisinin tam olarak ne olduğunun anlatılması yerine bitlenme mizah konusu yapılmaya çalışılmamış ama bence olmamış. Ali'nin tepkisi komik değil sinir bozucuydu sanki karısı değil karşısındaki elalem. Ali'nin dangalaklıkları bitmeyecek galiba. :img-banne
Cem Akman-Safiye Akman- Yılmaz: Paravan şirketin biri kapanır, öbürü açılır. Cem'in annesi de oğlu hakkındaki karışık duygular içindedir. Oynayan hanımefendiyi aslında beğenmeme rağmen Cem'in olduğu hiçbir sahneden zevk almıyorum artık. Yılmaz'ın 'muhtarlığı gereği dert babalığı' teklifine annenin Cem'in çok büyük bir hatasında sıcak bakacağını da biliyorum. Hiç heyecanlı değildi.
Handan Hanımcığımın Vicdan Azabı: Bu bölümün pişman insanı Handan Tekinerdi ve bu pişmanlıkla Ömer'e karışmadı, Feride hakkında kötü bir laf bile etmedi. Yılmaz'ı içeriye buyur etti. Filiz'e yaptıkları konusunda üzgün olduğuna aslında inanıyorum ama oyuncunun performansı iyi değildi ne yazık ki. Yine de Filiz'in o sahnelerdeki kırgınlığı ve söyleyecek söz bulamaması ve annesini suskunlukla cezalandırması etkileyiciydi.
Aslı'nın Hastalığı & Aslı-Yılmaz: Ben ihtimal vermiyordum ama evlilik teklifi de yapılınca iyice emin oldum bir rahatsızlığı olduğundan. Aslı bölüm boyunca bir ilke imza attı benim için. Ne kibirli, ne körkütük aşık, ne de kıskançlık içinde planlar yapan ve saçmalayan bir kadın yapısındaydı. Aksine Yılmaz'la son derece mantıklı konuştu, Filiz'le olan aşkının bitmediğini sezdi ve Yılmaz'ın duygularıyla yüzleşmesini beklemeyi tercih etti. Kurtarma çalışmalarına katılmadı (iki tokat atmadı), Mualla Hanım'a karşı bile Filiz'i övdü. Elbette Yılmaz'ın kendisine yaklaşmasını bekliyor ama bunu karşı tarafı yermiyor. Sonradan pişman olacağı bir işe girişmemek için kendini koruyor bir anlamda. Son bölümlerin en mantıklı Aslı'sını izledik hep beraber. Yılmaz'ın son teklifine ise PES diyorum. Dizi boyunca Filiz ile Yılmaz'a sempati duyma arasında gittim geldim sahnelerde ama son sahnede Aslı'ya üzüldüm sadece. İlk etapta teklifi kabul etmeyecek muhtemelen ama sonra dayanamayacak belli ki. Yılmaz kendi ağzıyla söylediği replikten bir seçmeyle bu konuyu bitiriyorum: 'Biliyorum bencilim' :mad72:
Salih-Ahmet- Cemil- Fahriye: Salih'i çok iyi anlasam da çok yanlış bir tutum sergiliyor her iki baba da. Kendi mücadeleleri içine düşmüşler, oğlanı düşünen yok. Ahmetçik sürekli olarak bir gerginliğin içinde buluyor kendini. Daha oyuncakçı amca ortaya çıkmadan önce gördük ki Ahmet 'Cemil Amca' olarak da olsa Cemil'i benimsemiş durumda ve artık Cemil Ahmet'in yaşamının bir parçası. Acil pedagog yardımı şart, hatta bence iki babaya da psikolog şart. Tabi bir de muhtarımız Yılmaz'ın düğün hazırlıklarından zamanı kalırsa bir de velayet davasına bakacak meslektaşını ayarlaması gerekecek ;) Cemil yasal yollara başvuracak bence 1 aydır böyle bir gelişme olacağını düşünüyorum zaten.
Feride'nin Kurtarma Operasyonu ve YILMER: Sevgili filizim+y'nin takmış olduğu ismin ne kadar isabetli olduğunu düşündüm bölüm boyunca. Ya bu ikili ne sempatik oldular böyle :) Saka bir tarafa, Yılmaz'ın 'bize ters' lafını duyunca gülmek tuttu iletişim sorunlu çiftin aralarındaki meseleyi ve olanları düşününce. Yılmaz'ın anlamadan dinlemeden köprümesi gereksizdi ama Ömer'in yaşadığı büyük şok olayların büyümesini engelledi. Neyse, sonuçta Filiz'in 'önyargılarını kendine sakla' sözü her iki adamda da etkili oldu herhalde ki olay bir şekilde tatlıya bağlandı.
Önce zorunluluktan birlikte hareket eden ve son derece hoşnutsuz bakışlar atan ikili operasyonun sonunda çok değişik bir ruh halindeydiler arabada. Yılmaz Ömer'in Feride'yi gerçekten çok sevdiğine inandığı için rahattı Feride ile onun bakışlarını görse de. Bizim Fömer çiftinin aşkı Yılmaz'ı bile etkiledi :happy0064 Ömer'in durumu daha da karışıktı. Yaşadığı Feride'ning geçmişiyle ile ilgili büyük şok bir yana; bir de Yılmaz'ın yardımıyla sevdiği kadının bulunmasının minnettarlığı ile, 'hey Allahım ne hallere düştük' hissi ve de sonradan da kızkardeşine de dile getirdiği suçluluk duygusu içiçe geçmiş gibiydi. Bir de sürekli daha sakin olan tarafın ve Ömer'i de sakinleştirmeye çalışan tarafın Yılmaz olması da olaylara ayrı bir boyut kattı :) Dizide bir ilkti!
Yılmaz ve Ömer'in Cem'le ilgili konuşmasında ben anladım ki Yılmaz Cem konusunda konuşmayı sevmiyor. Daha nasıl açık konuşabilirmiş. Valla ben Yılmaz'ın Ömer'e anlattığından çok daha fazla şey bildiğini biliyorum ama neyse. Gerçi Ömer'in de iş işten geçtikten sonra yapabileceği çok birşey yoktu. Neyse gelelim Ömer'in Yılmaz'ın kafasına şüpheyi sokan kişi olduğunu hiç tahmin etmemiştim. 'Kızkardeşim mal mı ki elde edilsin' sözü söyleniş tarzıyla bölümün repliği olabilirmiş. Ömer'in sonradan söylediği söze de yürekten katılıyorum. 'İstersen barışma ama çocuk konusunda gerçeği söylemen lazım' Geçmişten ufak bir çağrışım da vardı bu sözde. Elif'in kendine haber vermeye lüzum görmeden çocuğu aldırmaya karar verdiğinde hissettikleri de söylenmese de bu konuşmada etkili oldu bence. Sonuçta Ömer ilişkiye gereğinden fazla tepki gösterdiğini de kabul etti. Ömer'in kendisiyle bu hesaplaşmasında sevdiğini kaybetmek tehlikesiyle çok yakından karşı karşıya gelmesinin de etkisi de vardı. Öyle birdenbire de olmadı yani :)
Ya bir de o sahneden önce, Feride eve geldi iyi hoş. Filiz de dışarıda beklemeyi seçmişti, Mualla nezaketen davet etti en azından. Yahu kızın sevdiği adam, kurtarma operasyonuna katılmış, en azından onu da nezaketen birisi davet eder diye bekledim ama ne fayda. Gerçi onların eski mağazasının açılışına davet de etmişler gayet rahat bir şekilde ;) Ben bu mahalledeki insanları anlamadım sanırım anlamayacağım da. Yine de haklarını yemeyelim Fömer çiftine onlardan da destek vardı. Tabi ki muhtarın tepkisini almayınca çift mahalleli de karşı çıkmaz çıkamaz:img-hyste
Yılmaz-Filiz: Ben bu çifti anlayabilmeyi gerçekten çok istiyorum ama anlayamıyorum bir türlü. Filiz'in kırgınlığını, annesinden duyduğu anda yaşadığı şoku elbette anlıyorum. Yılmaz'ın da aynı şekilde Filiz'in bebek senin değil sözü üstüne yaşadığı hayal kırıklığı ve de aldatılmışlık hissini de anlıyorum (hatta o sahnede Bülent İnal'ın oyunculuğuna bayıldım) ama bu çift niye birbirlerine hissettiklerini anlatmazlar da gurur gurur diye kıvranırlar Allah aşkına. Üç bölümlük kişilik kaybı yaşayan Aynalı'nın da söylediği gibi 'Açık açık konuşsunlar' Birisi açık konuşsa öbürü konuşmuyor ya da ikisi de rol yapıyor.
Kurtarma operasyonu sırasında Filiz ve Yılmaz'ın mecburiyetten sık sık konuşmak ve iletişim kurma çabalarında her iki tarafın da bozuk atması doğaldı ama haklarını yemeyeyim medeni sayılırlardı. Filiz'e ultrason sırasında çok üzüldüm bebeğin babasının yerine kız arkadaşı ile gitmesini ama bebeğin tüm haklarını kendi elinde saymasını son derece yanlış buldum. Oysa karakolda beklerken son derece doğal bir ikileme girmişti. 'Çocuğumu babasız büyütebilir miyim?' 'Bir gün babasını sorarsa ne derim?' Kendisi yerine çocuğunu düşünmeye devam etseydi keşke. Yılmaz'ın rüyasını itiraf edeyim içinde Cem olduğundan olsa gerek çok komik buldum :img-hyste Fömer çiftine bakıp gerçekten seven bir çifti görüp, yaşadıklarını muhtemelen hatırlayıp; Filiz'e acaba haksızlık mı ettiğini daha da şiddetli düşünmeye başlamasını hoş detaylar olarak gördüm.
Son konuşmada Yılmaz'ın kendisine ilk başta inanmadığı konuda tekrar aynı soruyu sorması kabul ediyorum sinir bozucuydu. Yılmaz elbette hissettikleri hakkında tek kelime etmeden direkt çocuğu sorunca Filiz bu soruyu sormaya hakkın var mı diye sorarken ne kadar doğruysa sonrasında kelime oyunu da yapıp yalan söylemekte de o kadar yanlıştı. Yılmaz'ın sonradan karşısındakini incitmek için söylediği sözler konusuna girmek istemiyorum. Mr Gurur yine sahnedeydi. Aslında Filiz'le bu açıdan da iyi bir çift olurlar ;) Neyse, son sahnede Yılmaz'ın missilleme çalışmasını başta da yazdım ya çok bencilce buldum. Böyle davranarak aklı sıra en azından Aslı'yı da mı mutlu edeceğini sanıyor? Allah akıl fikir versin diyorum, ne diyeyim.
Özlem- Nevzat- Geçmiş: Bir kere Özlem adını çok sevdim ama bizim kızımız Feride adını kullanmaya çok daha meyili gözüküyor. Neyse, Nevzat karakteri herbirimizin düşündüğünden çok farklı çıktı. Meğersem, kızımız onu gerçekten çok sevmiş ve kaçmak gibi bir olayı da yokmuş gibi gözüküyor olsa da ben hala niye sokaklarda koşuşturduğunu şüpheli görüyorum. Feride hafızasını hatırlayınca bu konu çözülecek muhtemelen. En azından mücadeleyi bırakmasa da Nevzat psikopat çıkmadı gayet etten kemikten bir insan çıktı buna sevindim. Ekşın sahneleri bu bölümde biraz daha iyi olduysa bunun bir sebebi de Fırat Tanıştı bence. Çok iyiydi tüm sahnelerinde.
Neyse, bence bölümün yıldızı İrem Altuğ'du bu bölüm. Adamın geçmişinden olduğunu anlayana kadar panik ve korku içinde, kızgın ve saldırgan bir tavıre sergilerken, geçmişle bağlantıyı duyunca merak içinde baktı hep adama biraz korkusu kaldı ama kızgınlığı ve saldırganlığı geçti. Resimleri görünce heyecan ve üzüntü biraradaydı, sonuçta o resimler karşısındaydı ve hiçbirşey hatırlamıyordu, resimler de pek çok manaya çekilebilecek resimlerdi üstelik. Özellikle Nevzat'ı dinlerken hatırlamaya çalışması ve ilk defa birşeyler hatırlaması onu iyice şaşkına çevirdi. Kafası iyice çorba iken YILMER ikilisi de gelince kendini evinde hissetmediğini iyice kavradı. Ailesinden bir temsilci ve sevdiği adamı görünce Özlem değil de hala Feride gibi hissettiğini anladı iyice. Çok çok başarılıydı bu sahnelerde tüm oyuncular.
bu nevzat amcam zararsız bir tip gibi duruyor bu bölüm ferideyi kaçırmaktan başka bir vukuatı yoktu ama ben yine de emin olamıyorum sanki daha zorlayıcı şeyler yapacak gibi geldi bana, çünkü bana geri dönene kadar bekleyeceğim dedi hem hafızasını yerine getirmek içinde sürekli görüşecekler ve bu fırsatları ömere karşı iyi kullanacaktır bir ilişkide daha bir kara çalı:img-yes:
tolgahuzur1 10-03-07, 10:26 valla şaşırdığım arkadaşlar oldu..:icon_whis hala yılmaz filiz diyebiliyorlar. hayret bunu neye göre söylüyorsunuz bilemiyorum.. ikisininda birbirine güveni kalmadı,saygı desen hiç olmadı.. zaten bu ilişkinin olamayacağı belliydi.. mualla hanım ne dedi yılmaz tozun toprağın içinde büyüdü tekinerlerin kızı neyine diye.. çok doğru söyledii.. aslı gibi ev kızı varken.. baksana filiz hanım hala yalan söyleyebiliyor.. gerçi o çocuğunu üstünde bir aksesuar olarak görüyor da o ayrı konu.. söylesene yılmaza gerçeği ondan sonrasını yılmaz düşünsün ama yok illa bana malzeme çıkaracak..:img-hyste gerçi çok mutluyum hiç değilse bölüm sonuna kadar aslı yılmazı izleriz onda sonra filizle evlense kaç yazar ben görürüm göreceğimi..:happy0064
Ömer ve Feride: Karşılıklı olarak kaybetme korkusunu yaşadı güzide çiftim ama çok anlamlıydı onların sahneleri yine.
Ömer'in takip sahnesinde endişesi çok sahiciydi, yola ve öndeki arabaya konsantre olmuştu elbette ama Filiz'i aradığında olayı anlatırken sesinden endişe akıyordu. Feride desek zaten korku panik içinde bir de Ömer diye ağlıyordu. Hayır adamın ne yapacağı belli değildi çünkü. Araba bozulunca ben Ömer'den daha büyük bir tepki beklemiştim ama soğukkanlığını koruyabilmesi iyi oldu pek çok açıdan. Karakolda Filiz'e endişesini dile getirirken söyledikleri, sonra Yılmaz'ın sözlerinin bir kısmında kendini de suçlu görmesi, ilk arabanın plakası yanlış çıkınca umutsuzluğa kapılması ve daha birçok şey onun mutluluğu kaybetme endişesinden dolayıydı.
Feride'yi bulunca önce ondan özür dilemesi, seni koruyamadım demesi (geçen bölüme gönderme) karşısındaki kadına verdiği değeri gösteriyordu. Sonrasında geçmiş ortaya çıktığında Feride'nin dansöz olması konusunda geçirdiği ufak şok dışında (gerçi adamın klas bir oryantal olduğunu söylemesi de etkili olmuştur) son derece endişeli bir tavırda Feride'nin neler hissettiğini anlamaya çalıştı hep bakışlarıyla. Feride kızımız ise hem şoktaydı az önce duydukları karşısında hem de Ömer'in geçmiş öğrenince fikrinin değişip değişmeyeceği konusunda endişeliydi. Garipti ama her ikisi de kaybetme korkusunu o anda yaşadılar.
Nevzat'ın mağazaya gelmesi hem onun için hem de Feride için endişe yarattı yine. Feride geçmişten gelen bu adamdan birşeyler öğrenmek isteme ile Ömer'in tepkisi konusunda ikilemde kalmıştı. Ömer 'beni sevmeye devam ettiğin sürece bir problem yok' dedi ya tamam dedim bu adam gerçekten de karşısındaki kadına aynı zamanda değer veren ve saygı duyan birisi dedim :img-in_lo Sonradan zarif aşığımız Ömer centilmenlik gereği içi kan ağlayarak gerekirse aradan çekilmeyi teklif etti ama bence Feride'nin bu cevabını duyup rahatlamak için söyledi bunu bence. Büyük itiraflar da o zaman geldi zaten. Feride'nin sevgisinin kendisine şimdiye kadar yaşamadığı kadar büyük bir mutluluk tattırdığı, onun 'ellerini kaybederse' yaşamayacağını söyledi. Feride de ona olan aşkının değişmeyeceğini söyledi ve onu yine rahatlatma görevine devam etti ilgili ve sevecen aşığımız olarak :love05:
Ömer bu endişeyi bölüm boyunca taşıdı durdu aslında, bir de kendi durumu açıklığa kavuşamadı bir türlü. Feride'ye açık açık bunu söyledi 'Ben yanında olamazsam onun yanına gidersin diye çok korkuyorum' dedi. Hapise girmek konusunda önce Selim Bey'e Cem konusunda karşı dururken 'bırakın Cem sorumluluğu taşısın' lafını o kadar kolay kabul edebildiyse bu kızı ve Feride içindi. Bu arada Cem'in vazgeçmesini zaten bekliyorduk ama çok memnun oldum o manyak başına kakacaktı bunu çünkü. Açılışa giderken kravat seçmesi bana Feride'nin yılbaşındaki kıyafet seçimini çağrıştırdı ve gülümsedim. Eee birazcık güvenimiz sarsılmış mı ne?? Her neyse, açılışta iki medeni insan olarak konuşan YILMER Feride'nin yüzünde koca bir gülümsemeye sebep oldu. Güzide çiftim karşılaştıklarında birbirlerini düşündüklerini itiraf etmekten çekinmediler yine. Ömer'in 'beni beklersin değil mi?' derkenki endişeli tavrı çok dokunaklıydı. Feride beklediği cevabı verdi yine açıkça. Duygular konusunda iletişimi muhteşem olan bu çift, bu şekilde devam ederlerse, başlarına ne kadar büyük facialar gelirse gelsin kolay kolay yıkılacak gibi gözükmüyor.
Son sahnede Feride ağlarken ben de 2. kez gözlerim doldu. İlki de yine Feride'nin ailemi kaybetmekten çok korktum itirafıydı Yılmazların evindeki. Her neyse, gözleri dolu dolu olan paşamız Ömer bu bölümde aşk adamı kimliğinde ilk kez güvensizlik ve endişe yaşadı. Bunu görmek çok ilginçti. Tabi ki tam hapise girdiği dönemde Nevzat Beyimizin kendini hatırlatma çalışmalarının olması bir talihsizlik oldu ama başta da yazdığım gibi Özlem'in bu eski aşk hikayesinde anlatılmayan başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Olmasa bile, Nevzat'ı sevdiğini de hatırlasa da, Feride'nin Ömer'e aşkı o kadar büyük ki o hep Feride kalmayı tercih edecek bence :img-yes:
Oyunculuk olarak hep aynı isimleri yazıyorum biliyorum ama bu bölüm İrem Altuğ'u başa alıyorum, sonra az bir farkla Sinan Tuzcu ve Bülent İnal'i sıralayabilirim. Tuba Büyüküstün'ü bölüm sonuna doğru daha çok beğendim, karakol sahnelerinde biraz tutuk buldum onu. Bir de daha önce yazdım ya Fırat Tanış da çok sahici oynadı. Üç karakter de beni çok sinir etmeyi başardığı için Meltem Savcı, Erkan Bektaş ve Bora Sivri de çok iyiydi aslında ;)
filiz cemin evlenme teklifini kabul etmeyecek buna ilk engel olan ömer olur çünkü gelecek bölüm ömer cemin hemen hemen herşeyini öğrenecek, filize de ondan gelen hiçbir teklifi kabul etmemesini söyleyecek
ayaklanmaya zaten dünden razısınız ki hem ayaklanma işiniz devam ediyor daha ne ayaklanması arkadaşım ama bu sefer beklediğiniz gibi olmayacak filiz başka türlü bir ceza düşünecektir hem evlilik teklifini kabul etse bu ceme ödül olur ceza yerine bu yüzden başka bir yol bulacak
ben filizi seviyorum hemde ondan çok üzülüyorum ona ama bir erkek olarak bebde olsam yılmaz gibi davranırdım diye düşündüğüm için sanırım yılmazcı damgası yiyorum:icon_whis
valla şaşırdığım arkadaşlar oldu..:icon_whis hala yılmaz filiz diyebiliyorlar. hayret bunu neye göre söylüyorsunuz bilemiyorum.. ikisininda birbirine güveni kalmadı,saygı desen hiç olmadı.. zaten bu ilişkinin olamayacağı belliydi.. mualla hanım ne dedi yılmaz tozun toprağın içinde büyüdü tekinerlerin kızı neyine diye.. çok doğru söyledii.. aslı gibi ev kızı varken.. baksana filiz hanım hala yalan söyleyebiliyor.. gerçi o çocuğunu üstünde bir aksesuar olarak görüyor da o ayrı konu.. söylesene yılmaza gerçeği ondan sonrasını yılmaz düşünsün ama yok illa bana malzeme çıkaracak..:img-hyste gerçi çok mutluyum hiç değilse bölüm sonuna kadar aslı yılmazı izleriz onda sonra filizle evlense kaç yazar ben görürüm göreceğimi..:happy0064
bu lafını direkt üstüme alıyorum sevgili tolga çünkü şu ana kadar yazılan yorumlardan benden başka söyleyen olmadı bunu:img-wink: ben görmek istediğimi görüyorsam ki görüyorum filizyılmazda bu yüzden evet hala güzide çiftim diyorum dış etkenlere bağlı yaşadıkları olaylar onları güvensiz yapsa da onlara doğruyu aşkları sayesinde bulacaklar ama sınanmaları bitmemiş demek ki sınanmaya devam ediyorlar, muallayı hiç hatırlatma o benden alacak alacağını bölüm yorumumda, filiz yalan söykemiyor yine tek tarafalı bakmayın ya bir de diğer taraftan bakın ne olur tüm olayları canlandırın bakalım neden yılmaz filizin "bir bebeğimiz olacak, ben hamileyim" dediğinde inanmadı da şimdi "senden değil, bana ait" dediğin de mi inandı filize yılmaz yanlış yaptı, bebeğini düşünüyor hemde çok görmek istemiyorsunuz aksesuar olarak değil sevdiği adamdan son bir parça aşkının yaşayan nefesi olarak görüyor bebeğini, tmm yine de söylemeliydi ama bunu ona söyletmeyen de yılmazdı buraları atlamayalım lütfen, sizin malzemeleriniz bol zaten gerek yok ki gözünün üstünde kaşı var diye de yazıyorsunuz nasılsa, filiz bebekle ilgili gerçeği söylemediği için hatalıysa yılmazda diretmemekle ve üstüne aslıya evlenme teklifiyle de 2 katı daha hatalı oldu, sen sevin nasılsa kursağında kalacak
Bu bölümdeki oyunculuklarda yine çok iyiydi İrem Altuğ,Sinan Tuzcu,Tuba Büyüküstün ve Bülent İnal yine harikaydılar tabi fırat tanışta çok iyiydi zaten ben bu adamın oyunculuğunu çok beğeniyorum
ben filizi seviyorum hemde ondan çok üzülüyorum ona ama bir erkek olarak bebde olsam yılmaz gibi davranırdım diye düşündüğüm için sanırım yılmazcı damgası yiyorum:icon_whis
yılmaz gibi davranırdım diyorsun ama inan sizin bildiklerinizi yılmaz bilseydi filize sizin kadar acımasız davranmazdı, biz karekterlerin herşeyini bilerek izliyoruz bu yüzden bazen yanlı bazen tarafsız yazıyoruz ama filize karşı yapıalan bu kadar ağır suçlamaları inan haketmiyor dediğim gibi yılmaz siz olsaydınız filizden eser kalmamıştı ama şükür yılmaz olmadığınız için yılmaz filizi anlayacak ve ona kendini affettirip tekrar bir araya gelecek, yılmaz daha duyarlı bundan eminim
Merak ettiğim yılmaz gerçeği nasıl kimden ne zaman oğrencek ahh matraka nerdesin dostum yaa... ? Bügn bomba patlatcam diodun bak bekliyorum
filize inanılmaz sinir oluyorum bir insan bu kadar gıcık olabilir ömere benim namusuma dil uzatan bir adamla olamam diyor .Bir kere senin namusuna laf atan yılmaz degil annen yılmaz aynalıya söyledigi çok dogru bir anne kızına böyle bir şey yapmaz diyor yılmaz tavırlarını ve hareketlerini haklı buluyorum filiz dizinin en başından beridir yılmazı suçluyacak bir şeyler buluyor yok efendim çocugum sadece bana ait onu yılmazla paylaşmıycam garip garip laflar aslı yılmazı hayatına huzur katıyor filiz ise hep sorun garip garip tiripler yapıyor önce anneni suçla annesinine nasıl bir tavır aldım iki gözyaşı akıtı handan tamam anne önemli degil dedi.şimdi annesiyle çok fazla konuşmuyor kabul edelim filiz bana göre yılmazı haketmiyor karakolda yılmaza tavırları melankolik halleri çok itici olmaya başladı.onu izlerken ruhum daralıyor bence filiz cem gibi bir psikopatı hakediyor yılmaz ona bir kaç beden büyük
sevgili bernacım, bölüm yorumunu okudum sabah sabah iyi geldi valla bu kadar güzel bir bölüme bu kadar güzel bir yorum yakışırdı emeğine, yüreğine ve ellerine sağlık cnm, süper
özellikle yine herzaman senden okudum fömer çifti yorumun harika, YILMER çiftine gelirsem aynı şekilde (bu adı sevmişsin teşekkür ederim aklından da çıkmamaışım hani:))
filizyımaz kısmında da tesbitlerin çok güzel olmuş artık kalanını benden tamamlarsın:img-wink:
teşekkür ederim paylaşımın için...
filize inanılmaz sinir oluyorum bir insan bu kadar gıcık olabilir ömere benim namusuma dil uzatan bir adamla olamam diyor .Bir kere senin namusuna laf atan yılmaz degil annen yılmaz aynalıya söyledigi çok dogru bir anne kızına böyle bir şey yapmaz diyor yılmaz tavırlarını ve hareketlerini haklı buluyorum filiz dizinin en başından beridir yılmazı suçluyacak bir şeyler buluyor yok efendim çocugum sadece bana ait onu yılmazla paylaşmıycam garip garip laflar aslı yılmazı hayatına huzur katıyor filiz ise hep sorun garip garip tiripler yapıyor önce anneni suçla annesinine nasıl bir tavır aldım iki gözyaşı akıtı handan tamam anne önemli degil dedi.şimdi annesiyle çok fazla konuşmuyor kabul edelim filiz bana göre yılmazı haketmiyor karakolda yılmaza tavırları melankolik halleri çok itici olmaya başladı.onu izlerken ruhum daralıyor bence filiz cem gibi bir psikopatı hakediyor yılmaz ona bir kaç beden büyük
Bende söylediklerinin tam aksini düşünüyorum herşeyi mahveden vede hakeden varsa oda yılmazdır filizi aldatmakla suçluyor ama aldatan kendisi ama dediğim gibi inş. yılmazla filiz birleşmezler yılmaz herşeyi hakediyor inş sürünür bakın aslınında hayatını mahvedecek zaten yapmadığı şey değil
Bende söylediklerinin tam aksini düşünüyorum herşeyi mahveden vede hakeden varsa oda yılmazdır filizi aldatmakla suçluyor ama aldatan kendisi ama dediğim gibi inş. yılmazla filiz birleşmezler yılmaz herşeyi hakediyor inş sürünür bakın aslınında hayatını mahvedecek zaten yapmadığı şey değil
Bir kere yılmaz filizi aldatmadı yılmaz ve filizin ilşkisi uzun zaman önce bitti filizin yılmazı ömeri vurmakla suçladıgı zaman dikkatini çekeri ayrıca yılmaz aslıyla filizin çocugunu başkasından oldugunu ögrendikten sonra başladı kusura bakma ama yılmazı aslıya iten filiz dün geceki filiz ve yılmaz konuşmalarını kaçırdın herhalde yılmaz filize gidip sordu ama gururlu fedakar anne gerçeyi yılmaza söylemedi o da ne yaptı içinde kızgınlıkla aslıya evlenme teklif etti diyorum ya filiz yılmazı haketmiyor kasıntı filizde melonkolik hallerine devam etsin aglasın sızlasın
uzun zamandır filiz hata yapmayınca senaristler sizi düşünerek bu bölüm bu hatayı yapmasını sağlamışlardır arkadaşlar malun kaç bölümdür gözleri yollarda filizin bir hatasını bekleyen arkadaşlar vardı alın size istediğiniz kadar asın kesin nasılsa herzaman ki gibi tektaraflı yargılayacaksınız pek birşey değişmeyecek çok merak ediyorum filiz ne yapmalı ki yılmaza, yılmazın ailesine ve çevresine ve tabi ki sizlere yaransın bana cvp verecek olan var mı?
tolgahuzur1 10-03-07, 11:00 filize inanılmaz sinir oluyorum bir insan bu kadar gıcık olabilir ömere benim namusuma dil uzatan bir adamla olamam diyor .Bir kere senin namusuna laf atan yılmaz degil annen yılmaz aynalıya söyledigi çok dogru bir anne kızına böyle bir şey yapmaz diyor yılmaz tavırlarını ve hareketlerini haklı buluyorum filiz dizinin en başından beridir yılmazı suçluyacak bir şeyler buluyor yok efendim çocugum sadece bana ait onu yılmazla paylaşmıycam garip garip laflar aslı yılmazı hayatına huzur katıyor filiz ise hep sorun garip garip tiripler yapıyor önce anneni suçla annesinine nasıl bir tavır aldım iki gözyaşı akıtı handan tamam anne önemli degil dedi.şimdi annesiyle çok fazla konuşmuyor kabul edelim filiz bana göre yılmazı haketmiyor karakolda yılmaza tavırları melankolik halleri çok itici olmaya başladı.onu izlerken ruhum daralıyor bence filiz cem gibi bir psikopatı hakediyor yılmaz ona bir kaç beden büyük
aman allahım beni gibi düşünen bir arkadaş daha .. valla ne diyeyim ki çok güzel demişsin.. yani buna kısaca filizin bencillikleri diyebiliriz..
sevgili filizm tek taraflı düşünmek zorundayım çünkü yılmaz filizin bildiği şeyleri bilmiyor.. mesala handanın ona gelip yalan söylediğini bilmiyor bilse bunları filize böyle mi yansıtırdı...
yılmaza son sahne için gıcık oldum.. burada kendimi aslının yerine koydum ve düşündüm.. bu adam pat diye evlenme teklifi bana niye etsin. kendi kompleksi için beni kullanıyor diye düşünürdüm.. zaten aslıdan orada sert bir tepki hatta tokatta olabilir reaksiyon bekliyorum.. ama pek öyle gözükmedi..
ya yine hakedip haketmemeye getiriyorsunuz oluyor mu arkadaşlar yapmayın ya siz bile artık bu aşkı harcamak için elinizden gelenleri yapıyorsunuz bizim güzide çift gibi oldunuz ne diyim, ne yılmaz filizden aşağı ne de filiz yılmazdan karşılıklı bitmiş gibi görünebilir hatta ikiside dile getirip bittiğini söyleyebilirler ama gözgöze geldiklerinde hala baka kalıyorlarsa ve yürekleri konuşuyorsa sadece kendilerine ve çevrelerine yalan söylemiş oluyorlar son sahnede yılmazın aşkından etkilenmeyenler olmuş ama bence aşkından dolayı kıskançlığı vardı yılmazın filizi ceme kaptırdığının düşüncesi hakimdi kim ne derse desin hatalar karşılıklı sınavları bitmedikçe de devam edecek sınana sınana kendilerini ne kadar mahvetselerde elbet doğruyu bulup tekrar birbirlerini bulacaklar ben inanıyorum ve umudumu daha yitirmedim diyeceksiniz ki o zaman aslı yılmaz nikahında inanaırsın artık ama bence o nikah gerçekleşmeyecek
tolgahuzur1 10-03-07, 11:06 uzun zamandır filiz hata yapmayınca senaristler sizi düşünerek bu bölüm bu hatayı yapmasını sağlamışlardır arkadaşlar malun kaç bölümdür gözleri yollarda filizin bir hatasını bekleyen arkadaşlar vardı alın size istediğiniz kadar asın kesin nasılsa herzaman ki gibi tektaraflı yargılayacaksınız pek birşey değişmeyecek çok merak ediyorum filiz ne yapmalı ki yılmaza, yılmazın ailesine ve çevresine ve tabi ki sizlere yaransın bana cvp verecek olan var mı?
aman mümkünse filiz birşey yapmasın. olduğu yerde kalsın zaten hiçbirşeyi hak etmiyor.. bir mualla hanımın tavrı gayet normal.. ona hiç kızmayın. filiz birgün yılmazın evine mi gitti oturup mualla ile konuştu mu hayır.. ne ekersen onu biçersin.. ayrıca sevgili filizm bura tek taraflı olacağım tabi ki.. sonçta yılmaz benim için dizide önemli bir karekter.. filizin ne yapması konusuna gelirsek mümkünse yılmazı gördümü yolunu değiştirsin onunla yüz yüze gelmesin.. adamın başına cem gibi bir pisikoyu taktı o da yetmedi adamın erkeklik duygusun ayaklar altına aldı... ben dedim heralde yılmaz bayılır ama bayılmadı..:img-hyste
Bir kere yılmaz filizi aldatmadı yılmaz ve filizin ilşkisi uzun zaman önce bitti filizin yılmazı ömeri vurmakla suçladıgı zaman dikkatini çekeri ayrıca yılmaz aslıyla filizin çocugunu başkasından oldugunu ögrendikten sonra başladı kusura bakma ama yılmazı aslıya iten filiz dün geceki filiz ve yılmaz konuşmalarını kaçırdın herhalde yılmaz filize gidip sordu ama gururlu fedakar anne gerçeyi yılmaza söylemedi o da ne yaptı içinde kızgınlıkla aslıya evlenme teklif etti diyorum ya filiz yılmazı haketmiyor kasıntı filizde melonkolik hallerine devam etsin aglasın sızlasın
Arkadaşım yılmaz filizle olan aşkına bana göre ihanet etti ayrıcada diziyi çok iyi izliyorum merak etme birde filiz yılmaza bebeği olduğunu söyledi senin dedi ama yılmaz inanmadı ve kızı aşşağıladı yılmaz filizin söylediği halde gitti sordu hemde çok kaba bir şekilde filizde hayır senin değil sadece benim dedi yılmaz filizin onuruyla gururuyla oynamaktan nezaman vazgeçecek merak ediyorum ayrıcada yılmaz filizi kesinlikle haketmiyor filizin hayatını mahvetmekten başka birşey yaptığı yok
forever_bim 10-03-07, 11:07 Sevgili delfin23
İki hafta önce de Ömer için demediğin kalmamıştı şimdi iki haftadır Ömer herkesi gayet güzel ters köşeye yatırdı. Merak ediyorum bunu Filiz de başarınca tepkiniz ne olacak? Bir de tavsiyem herkese şu: "Hayata dair büyük harflerle, ya da bol ünlem işaretleriyle konuşmayın" dost tavsiyesi.
kardeşşşşş ne o oyle bol gelme olayları yılmaz filizi suçladığında nerdeydin sen ? o zaman gelip savunsaydın yılmazın... beni söyletmeyin.zaten biz filizin hata yapacağını biliyorduk matraka saolsun.filize bu konuda çok kızgınım orası ayrı ama yılmazda sanki filizden intikam alırcasına hemen gitti aslıya benimle evlenir misin ? aslı insan değilmi ayıp değilmi bir kızın duygularıyla oynamak... Filiz hatalı yılmazda hatalı .Hem filize gururlu demişsin yılmaz filizi affetmediğinde ne oldu ? o da gururluydu.şimdi gurur yapma sırası filizde.neyse sen bana cevabını sonra yazarsın ben dersaneye gidiyorum.Gelince tatrışırız ;)
Matraka ben gelene kadar bişeyler yazma sonra yaz :D
forever_bim 10-03-07, 11:08 Akşamki bölüm bana göre entrikada kantarın topuzunun iyiden iyiye kaçtığı bir bölümdü. Bazı sahnelerde o kadar gerildim ki, karakterlerin belirsizliği o kadar batmaya başladı ki, senaryo sanki sırf entrika üzerine kurulmuş gibiydi. Neyse karakter karakter ya da cephe cephe başlayalım.
ÖMER & FERİDE: Ömer Paşam forumda iki haftadır gönülleri fethetmiş, valla ben 49. bölümden beri Ömer’in çıkışta olduğunu düşündüm hep-arada bir kez sekteye uğrasa da-sürekli yükselişteydi. Takip sahnesinde ben arabanın yakıtı bitti sandım oysa ki araba bozulmuş. Servise de götürdüğüne göre araba hakikaten bozulmuş. Neyse takip ederken başa gelebilecek en büyük şanssızlıktı. Arabayı tekmelerken ayağını kırack sandım. Polise plakayı vermesi ve bu konuda Filiz’le koordineli hareket etmeleri güzeldi. Sonra Yılmaz’dan zılgıtı yedi, bu aralar zaten Ömer Yılmaz karşılaşmalarında bağıran taraf hep Yılmaz olmaya başladı. Yılmaz’a söylediği “Sen beni ne sanıyorsun. Elbette takip ettim ama arabam bozuldu” repliği hoşuma gitti. Sonrasında Yılmaz’la birlikte hareket etmelerini de beğendim. Feride için özellikle karakolda endişesini çok güzel yansıttı Ömer. Filiz’in manevi desteği de çok hoş bir davranıştı. Yılmaz’la birlikte Feride’yi bulduklarında Nevzat’a iyi çaktı. Nevzat amca üzerinde iyi antrenman yapıyor Ömer. Malum daha sıra Cem’e gelecek. Bu arada Feride’yi kurtardıkları sahnede gözümden kaçmadı değil, paşam Feride’yi ilk defa dudağından öptü. Sonra Feride’yi eve bıraktıklarında Yılmaz’a imalı konuşmayı Ömer’in yapmasını beklemiyordum. Ama Ömer ne dedi? “Filiz hiçbir zaman Cem’i istemedi. Benim kardeşim satılık mal değil Yılmaz” dedi. “Arnaızdaki sorunu da halletmeye bakın artık” dedi. Arabaya binince de Filiz’e “Evet en büyük tepkiyi verenlerden biri bendim. Ama ben de babayım. Sana Yılmaz’la barış demiyorum. Ama çocuğunu bilmek onun da hakkı”. Tabii burada hakikaten çok kötü rencide edilmiş olan kişi Filiz ama Ömer’in bu repliklerde haklılık payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Sonrasında avukat Selim, Ömer’in gözünü iyi açtı. Vakti zamanında Cem Akman Ahlaksızı değilmiydi Ömer’i bu işe sürükleyen. Bu yaptıklarının elbette faturasını ödeyecekti de ben ödemeyeceğinden de nerdeyse emindim. Yeni açılan mağazada Nevzat’ın geldiğini görünce ister istemez bozuldu Ömer. Kim olsa bozulur. Eski hayatında nişanlısı olan adam kız arkadaşınıza çiçek getirse herkes bozulur. Feride’yle çay bahçesindeki konuşması gelecek kötü günlerin habercisi gibiydi. “Ya bu eller benim elimi tutmak istemezse”. Aslında Feride’nin seçimi belli ama yine de herkese çorap ören senaristlerimiz bu cepheyi de boş geçmeyeceklerdir. Ömer’in ödenmeyen çekleri konusunda son sahneye kadar Yılmaz’dan ümitliydim. Belki Ömer için değil ama Feride için ya da Filiz için bunu yapacağına inanmıştım. Şimdi sadece Feride için belki öder diyeceğim. Feride’yle devam edecek olursam Merve’nin de yazmış olduğu “beni bırakırsanız sizden şikayetçi olmam” repliğinde ben de güldüm. Nevzat Amcam da güldü. Feride eskiden yaşadığı evi, yaptığı mesleği, herşeyi öğrendi. Yılmaz’ın da dediği gibi bu eninde sonunda olacaktı. Yine de Feride’nin gönlünde artık Nevzat Amca’ya yer yok. Umarım Feride, Ömer’e verdiği sözü tutar ve onu bekler. Kendi başını Ömer’i kurtarmak için yakmaz. Özellikle Feride Ömer’in polisler mağaza açılışına geldiği sıradaki ayrılışı yürek burkacak cinstendi. Ömer polis sirenini duyunca Feride’den ayrılmak zorunda kaldığı için bozuldu lakin Cem’den bunu beklediği için pek de şaşırmadı. FÖMER de artık tümüyle zor zamanlarda. Umarım bunu aşarlar.
forever_bim 10-03-07, 11:10 FİLİZ-ASLI-YILMAZ: valla bu cephede en fazla Aslı’ya üzülüyorum. İki inatçı keçinin arasında kaldığı için. Aslı sevgili ağustos böcüğünün sorularına yanıt verir gibiydi bu hafta. Neden Filiz’e kızgınsın, neden böyle sert davranıyorsun, ben aranızda kalmak istemiyorum” gibi. Açıkçası Aslı Mualla yakınlığına şaşırmadım. Aslı’yı uygun gelin adayı olarak görüyor Mualla Hanım. Filiz’e gelirsem. Filiz annesinden öğrendiğinde çok yıkılmadı bence. Ona annesinin bu oyunu değil Yılmaz’ın kendine güven duymaması yıktı. Sonra Ömer’den gelen Feride kaçırıldı haberiyle çabuk toparlandı ve hep yaptığı gibi Ömer’in yanında oldu. Ya bu arada hem Filiz’in hem Aslı’nın Feride’ye olan sıcak tavrını sevdim. E böyle giderse Feride Ömer’in karısı olunca Filiz’in yengesi olacak. Aslı eğer Yılmaz’la evenirse de Aslı’nın görümcesi olacak. Haha. Filiz kapıda Ömer, Yılmaz ve Feride’nin gelmesini beklerken Salih kıza resmen iğrenerek baktı. Salih’i çok sevmeme rağmen ikinci sezonki önyargılı hal ve tavrını hiç beğenmiyorum. Filiz karakolda Yılmaz’a önyargılarından kurtul diyerek lafı iyi çaktı. Aynı şekilde Aslı da evde Yılmaz’ı iyi haşladı. Feride sokağa çıkmak için senden mi izin alacak diye. Yine Aslı’yla devam edecek olursam sanırım bu kız hasta. Nedendir bilmiyorum ben Aslı’ya kötü birşey olmasını hiç istemiyorum ve de iki bölümdür yapışkan sıfatını da hiç hak etmediğini düşünüyorum. Filiz’in ultrasonda çok şeker göründüğünü düşünüyorum. Demek artık 12 haftalık hamile Filiz. Evet Filiz Yılmaz’ın onun sevgisini hak etmediği konusunda haklı. Ama son sahnede düpedüz kendini küçülttü. Gerçi Yılmaz Aga çok rencide edici konuştu ama yine de Filiz’in orda Yılmaz’ı böcek gibi ezme şansını tümden yitirdiğini düşünüyorum. Yılmaz’la devam edecek olursam. Mağaza açılışında Ömer elini uzattığında Yılmaz çok samimi davrandı Ömer’e bence. Tabii samimyeti bir yerde Ömer başlattı ama ben Yılmaz’ı son sahnelerini saymazsak pek de sinir bozucu bulmadım. Yalnız Yılmaz’ın “O çocuk benden mi?” sorusunu çok rencide edici buldum. Sonra Filiz’e dediği lafı da hiç beğenmedim. “Senin hakkında yanılmadığımı anladım”. En çok şunu merak ediyorum. Yılmaz’la Filiz bunca olaydan sonra birbirlerinin yüzlerine nasıl bakacaklar? Yüzleri kaldı mı? Bir de Yılmaz’ın Aslı’ya gidip evlilik teklif etmesi tam bir FACİA. Yılmaz bu kadar mı kendini beğenmiş biri yahu? Bu kadar mı şişti bu adamın egosu. Ömer konusunda tek ümidim Yılmaz’dı. Haftaya Aynalı, “Yazık oldu” deyince Yılmaz’ın “Etrafımda Tekiner görmek istemiyorum” demesini bekliyorum.
CEM:Sadece 2 ya da 3 sahnede gözüktü psikopat. Ömer, Filiz’e “Cem Ahlaksızı ödedi” demişti. Demek ki ödememiş olmalı ki, Ömer hapse giriyor. Filiz’e bir teklif daha yapacak. Filiz gene reddedecek bence. Herhalde hapse gidip Ömer’le bir güzel dalga da geçecektir. Annesini de öldürecek kadar zıvanadan çıkmış durumda. Artık illegal yoldan Filiz, Ömer ve Yılmaz’la uğraşır diye düşünüyorum.
DİĞER KARAKTERLER: Cemil tahminimce çocuğu kaçırma yoluna gidebilir. Salih’in biraz daha anlayışlı olmasını beklerdim. Sema Mirsad’dan dolayı bitlendi. E Ali battaniyeyi alıp Mirsad’ın üzerine örterse tabii ki olacağı buydu. Yakında Mirsad’ı evlatlık alırlar diye düşünüyorum. Bir de Ali’den gaf bekliyorum haftaya. Ömer’le alakalı. “Allah’ın sopası yok diyecektir”. Sema da artık Ali’ye ne der onu kestiremiyorum işte.
Sevgili delfin23
İki hafta önce de Ömer için demediğin kalmamıştı şimdi iki haftadır Ömer herkesi gayet güzel ters köşeye yatırdı. Merak ediyorum bunu Filiz de başarınca tepkiniz ne olacak? Bir de tavsiyem herkese şu: "Hayata dair büyük harflerle, ya da bol ünlem işaretleriyle konuşmayın" dost tavsiyesi.
Ömer hakında düşüncelerim hiç degişmedi.Kendi çıkarları dogrultusunda hareket ediyor.Dünkü bölümde Yılmazın feride için ona yardım etmesini gördüde utandı
aman mümkünse filiz birşey yapmasın. olduğu yerde kalsın zaten hiçbirşeyi hak etmiyor.. bir mualla hanımın tavrı gayet normal.. ona hiç kızmayın. filiz birgün yılmazın evine mi gitti oturup mualla ile konuştu mu hayır.. ne ekersen onu biçersin.. ayrıca sevgili filizm bura tek taraflı olacağım tabi ki.. sonçta yılmaz benim için dizide önemli bir karekter.. filizin ne yapması konusuna gelirsek mümkünse yılmazı gördümü yolunu değiştirsin onunla yüz yüze gelmesin.. adamın başına cem gibi bir pisikoyu taktı o da yetmedi adamın erkeklik duygusun ayaklar altına aldı... ben dedim heralde yılmaz bayılır ama bayılmadı..:img-hyste
ah tolga ah tek taraflı bak da bu kadar kör bakma be arkadaşım ben bir tarafı yererken diğer tarafıda yerden yere vurmandan bahsediyorum, filiz bunları tek başına mı becerdi ne kadar akıllı bir kızmış valla tek taraflı hatayı yapıyor kendine de sevdiğine de olmadık acılar yaşatıyor ben sadece biraz olaylara bakarken diğer cepheden de bak ki bazı şeyleri daha iyi anlayabilesin, muallayı ben zaten sana bırakmayacağım onu anlayacağım bölüm yorumumda ne ekerse onu biçer sözün tüm karakterler gitsin o zaman nasıl olsa kimse sütten çıkmış ak kaşık değil, benim içinde filizyılmaz ikisi önemli ama şu son olaylar yılmazı biraz tepkiyle yaklaşmama neden oluyor
yılmazın bayılması gerekmez ki filiz bile o kadar olaylar karşısında dimdik kalıyorsa yılmaz gibi bir adam hayli hayli yıkılmaz sen merak etme , cemi filiz mi taktı istese cemi bitirirdi ama yaptıklarını da gördük, yılmazın erkeklik duygusunu ayaklar altına aldı ama o ayakların altında kendisi ezim ezim ezildi filiz bedelini ödedi ve ödemeye de devam ediyor ama sen yine dediğim dedik diyeceksin bunu da okuyup geçeceksin
kardeşşşşş ne o oyle bol gelme olayları yılmaz filizi suçladığında nerdeydin sen ? o zaman gelip savunsaydın yılmazın... beni söyletmeyin.zaten biz filizin hata yapacağını biliyorduk matraka saolsun.filize bu konuda çok kızgınım orası ayrı ama yılmazda sanki filizden intikam alırcasına hemen gitti aslıya benimle evlenir misin ? aslı insan değilmi ayıp değilmi bir kızın duygularıyla oynamak... Filiz hatalı yılmazda hatalı .Hem filize gururlu demişsin yılmaz filizi affetmediğinde ne oldu ? o da gururluydu.şimdi gurur yapma sırası filizde.neyse sen bana cevabını sonra yazarsın ben dersaneye gidiyorum.Gelince tatrışırız ;)
Matraka ben gelene kadar bişeyler yazma sonra yaz :D
Erkekler aldatılma konusunda genelikle çok hasas oluyorlar bunu içinde genelikle teseliyi başka kadınlarda arıyorlar.
forever_bim 10-03-07, 11:18 Erkekler aldatılma konusunda genelikle çok hasas oluyorlar bunu içinde genelikle teseliyi başka kadınlarda arıyorlar.
Genelleme yapma bence. Şahsen aldatılsam bile aldatanın seviyesine düşmem. Bu ancak seviyesizlik olur. Yılmaz'ın yaptığı da bence aşırı bencillik. Kendi şişmiş egosunu Aslı'yı kullanarak tatmin ediyor. Yazık.
tüm yılmaz severler derneğine üye olanları halaya davet ediyorum :):)
tabi önce herkesin yorumları bi okuyalım
sevgili filizseverer filiz nihayet hatasını yaptı :):):)geçmiş olsun
tiyolar kısmına yorumlar sonra geçicem:):):)
halay halay halay :):)
sevgili modumun izniyle :):)
ya aslı yılmaza evet derse.gerçi hiç öyle bakmadı ama olsun aslı bu napçağı belli değil.hem diyo arada kalmak istemem hem de yılmazın dibinden ayrılmıyo bu nası garip bi gurur.bal gbide bilio yılmazın filize ne hissettiğini.gerçi ben ble artık blemiyorum yılmazın ne hissettiğini.her bölüm biri gurur yapıyo haftaya da yılmaz gurur yapar filiz üzülür öbür hafta bfiliz gurur yapar yılmaz üzülür.oof offf.bu arada bişeye dikkat ettim handan hanım filize 'yılmaza ben dedim çocuk cemden' diye dedi ama yılmaza 1 aylık hamile raporu verdiğini söylemedi söyleseydi bnce daha farklı olurdu:icon_sorr
tolgahuzur1 10-03-07, 11:21 peki sevgili arkadaşlar bundan sonra olaylara filizin gözü ilede bakacağım bakalım ne gibi değişiklikler hisedeceğim.. gerçi pek farketmez ama..:img-hyste
sevgili filizim tamam filiz acı çekti çekmeye de devam edecek ama bundan sonra senin dediğin gibi tek taraflı bakmayacağım olaylara bakalım neler göeceğim..:img-hyste :img-hyste
Genelleme yapma bence. Şahsen aldatılsam bile aldatanın seviyesine düşmem. Bu ancak seviyesizlik olur. Yılmaz'ın yaptığı da bence aşırı bencillik. Kendi şişmiş egosunu Aslı'yı kullanarak tatmin ediyor. Yazık.
Kesinlikle haklısın Hasan yılmazın yaptıkları tam bir facia
Bu arada bölüm yorumunda muhteşem olmuş ellerine sağlık tamamıyla katılıyorum
ben sorumun cvbını aldım matraka sağol:img-wink:
filizin son hatasıydı bu demek ki sen şimdi benim yorumumu bekliyorsun bununla ilgili çok bekletmeyeceğim seni merak etme, başla bakalım ne var ne yok nazlanmadan gelmişsin, hoş gelmişsin neler var bakalım ağzında hadi merakta bırakma bizi:img-wink:
sevgili filizseverer filiz nihayet hatasını yaptı :):):)geçmiş olsun
Demek filizin yapacağı hata buydu peki bundan sonra hata yok demi matraka
Birde hatasından dolayı asıp duracam demiştin yani hatası buysa asılacak bir durum yok ortada ama hatalı fakat yılmaz kadar değil çünkü zaten filiz yılmaza çocuğun kendisinden olduğunu söylemişti ama yılmaz inanmadı şimdi ise inanıyor hakketten yılmaz çok tuhaf bir karakter oldu çıktı birde yılmazı eleştirmediğin halde şimdi filizi asarsan çok tuhaf olacak neyse hadi bekliyorum bomba tüyoları hemen ver artık birde bundan sonra filiz hata yapmıyor demi
sevgili modum, senin yorumunda güzel olmuş emeğine, ellerine, yğreğine sağlık
fömer cephesi süper, ama filizyılmaz cephesinde katılmadığım noktalar var anladın sen:) ama tamamı muşteşem olmuş, paylaşımın için teşekkür ederim...
Sevgili matraka bizi daha fazla merakta bırakmayıp tüyolarını bizimle paylaşırsan gerçekten çok seviniriz. En çok merak ettiklerim yılmazın bebekle ilgili gerçeği kimden öğreneceği ve aslının hasta olup olmadığı.... Bir de aslı hepimizi şaşırtıp yılmazın teklifini reddederse çok sevineceğim ama sanırım biraz fazla hayalciyim...
Eger bir erkeye çocuk senden degil dersen ne yapmasını beklersin olsun ben onu da senide kabul ediyorum demesini bence bu bölümde Filiz kendini bu çocuk senden degil diyerek küçültmüştür.
sevgili filizseverer filiz nihayet hatasını yaptı :):)geçmiş olsun
Yorumlari okudugunda herhalde herkes filizi asmadigi icin cok sasirisin..
Yani halaya fazla kisi katilmayacaktir..
Ama tiyolari bende merakla bekliyorum :img-yes:
aslı bu teklifi sorgulamadan evet derse bu kız gerçekten safmış diyeceğim artık yılmaz gecenin bir vakti evine gelsin sinirli olduğunu gör ve sana evlenme teklif etsin ne kadar tuhaf sanki her durumda evlenme teklifi yapılır gibi bir özelliği yok yılmaz burada aslıyı da düüşünmüyor bayanlar için bu durumlar özeldir ve özel bir şakilde yapılır böyle damdan düşer gibi değil, aslı ilk başta kabul etmeyecek şaşıracak hemende atlamayacaktır bu kadarı da olmaz sanırım
mozitekuto 10-03-07, 11:35 al birini vur ötekine diyebileceğimiz bir sonla bir bölümü daha bitirdik.Filizin son hatası bu olmalı.Ama çok büyütülecek ve de affedilmeyecek bir hata değil sonuçta.Yılmazın soruş tarzı Filizin bu hatayı yapmasına sebep olmuştur.Evlilik teklifini Aslının kabul edeceğini sanmıyorum. Çünkü bu bölüm onunda kafası karışmış gibiydi.
Eger bir erkeye çocuk senden degil dersen ne yapmasını beklersin olsun ben onu da senide kabul ediyorum demesini bence bu bölümde Filiz kendini bu çocuk senden degil diyerek küçültmüştür.
filiz bunu kendini küçültmek için yapmadı nasıl yılmazı suçladığında yılmaz filizi affetmedi ve kendinden mahrum bırakarak cezalandırdıysa şimdi filiz de yılmazı hem kendisinden hem de bebeğinden mahrum bırakmak için yaptı çünkü filiz ona gitti söyledi bebeğimiz olacak diye yılmaz inanmadı, filizin senden değil sözüne inanmakla bunu kendisi söyletti filize madem o zaman inanmadı şimdi de inanmasaydı kabullenmek yerine daha da üsteleseydi ve bir yanlışı başka bir yanlışla kapatmasaydı, filizin bu davranışı kendini küçültmek değil yılmaz sayesinde az kalan gururunu kadınlık gururunun artık daha fazla pas pas yapılmaması içindir
Yılmaz ile Aslı birlikteliğini savunan arkadaşlara önce saygı duyduğumu belirterek söze başlamak istiyorum. Ama sanki bu arkadaşlar zamanında Yılmaz &Elif aşkını savunan fakat sonrasında Filiz ile Yılmaz arasında bir aşk başladığında hayal kırıklığı yaşan arkadaşlar olabilirlermi diyede düşünmeden edemiyorum. Forumu çoğunlukla okuyarak zaman zamanda yorum yazarak uzun zamandır takip ediyorum. Ben şahsen eski bir Çemberimde Gül Oya izleyicisi olarak bu diziyi sırf Tuba Büyüküstün var diye izlemeye başlamıştım. Ama gerçekten dizideki tüm karakterleri çok sevdim. Hep şu laf vardı azğımda geçen sene bizim dizimiizin kötü adamı ömer kötü değil. Bu diziyi diğer tüm dizilerden farklı kılan bir detaydı. Ömeride Filizide Yılmazdıda eşit derecede sevdim. Belki Filizi biraz daha fazla. Ben burada insanların filizciler ve Yılmazcılar olarak ayrılmasını çok da mantıklı bulmuyorum. Bunlar iki erkek yada iki kadın değiller. Birbirini seven insanlar. Ben bir aşk hikayesi izliyorum. Onları birarada görmeyide çok istiyorum. Ama aşk sürekli mutluluk demek değildir. Gerçek aşkta acı ve hüzünde vardır. Aşıklar asla rahat etmez. Filiz ile Yılmazda böyle. Onlarda ya dizinin sonunda tamamen ayrı yollara savrulup gidicekler yada birleşicekler . Ama şunu kabul edelim Filizle Yılmaz birbirlerini çok seviyorlar , aşıklar. Karakterlerinin aslında aynı olması (inatçılık,gurur vs) ve kontrolleri dışında gelişen olaylar ikisinide bu noktaya getirdi. İkiside muhtelif zamanlarda birbirlerini hayalkırıklığına uğratıcak sözler söylediler hatalar yaptılar. Ama en son olarak şunu söylemek istiyorum. Aşk ve Bağlılık her zaman karşılıklı olmaz. Asıl bağlılık tek başınayken sahip olduğundur.
Filizi bu açıdan sonuna kadar destekliyorum. O aşkına sahip çıktı. Hiçbir zamanda Cem'e ümit vermedi. Cem'e aşkını savundu. Ailesine Yılmazı savundu. Hayatı Yılmazı birilerine savunarak geçti. Sonuç olarak bu bağlılığının karşılığınıda "o çocuk benim değil" "o bebek benden mi?" gibi cümlelerle aldı. Artık Filizin ve bebeğinin huzura ve mutlu olmaya ihtiyacı var. Yılmazla yada Yılmazsız..
filiz bunu kendini küçültmek için yapmadı nasıl yılmazı suçladığında yılmaz filizi affetmedi ve kendinden mahrum bırakarak cezalandırdıysa şimdi filiz de yılmazı hem kendisinden hem de bebeğinden mahrum bırakmak için yaptı çünkü filiz ona gitti söyledi bebeğimiz olacak diye yılmaz inanmadı, filizin senden değil sözüne inanmakla bunu kendisi söyletti filize madem o zaman inanmadı şimdi de inanmasaydı kabullenmek yerine daha da üsteleseydi ve bir yanlışı başka bir yanlışla kapatmasaydı, filizin bu davranışı kendini küçültmek değil yılmaz sayesinde az kalan gururunu kadınlık gururunun artık daha fazla pas pas yapılmaması içindir
Tabi bu gururu sadece yımazın karşısında var. Cem'e neden gidip hadini bildirmedi.Annesine bile dogru dürüst tavır alamadı.Annesiyle konuşmuyor bu neyi çözer .Bu filizin her zamanki hali hep nedense onun gözünde yılmaz suçlu açıkçası filizin bu halleri insanı sıkmaya başladı
2 gün önce sevgili matraka'ya 3 soru sormuştum ama cevap alamamıştım.
Bu sorular şunlardı :
1. Filiz nasıl bir hata yapacak ?
2. Bu hata olayıları ne yönde etkileyecek ?
3. Biz bu hata yüzünden daha ne kadar ızdırap çekeceğiz?
Bunların 2 tanesinin cevabını bu bölümde öğrendim. Şimdi gelelim 3. soruya. Sevgili matraka, biz bu olaydan sonra daha ne kadar Filiz-Yılmaz yakınlaşmasından uzak kalacağız ?
tolgahuzur1 10-03-07, 11:46 filiz bunu kendini küçültmek için yapmadı nasıl yılmazı suçladığında yılmaz filizi affetmedi ve kendinden mahrum bırakarak cezalandırdıysa şimdi filiz de yılmazı hem kendisinden hem de bebeğinden mahrum bırakmak için yaptı çünkü filiz ona gitti söyledi bebeğimiz olacak diye yılmaz inanmadı, filizin senden değil sözüne inanmakla bunu kendisi söyletti filize madem o zaman inanmadı şimdi de inanmasaydı kabullenmek yerine daha da üsteleseydi ve bir yanlışı başka bir yanlışla kapatmasaydı, filizin bu davranışı kendini küçültmek değil yılmaz sayesinde az kalan gururunu kadınlık gururunun artık daha fazla pas pas yapılmaması içindir
iyide filizm bak bu yorum tek taraflı yani filiz kendi egosun tatmin emek için yılmazı mı seçti.. madem tatmin olacan git anne sataş herşey onun altından çıktı.. lütfen tek taraflı balma... yılmazında bir erkeklik duygusu var.. sonuçta filiz yılmazın namusuydu bu durumda yılmaz aşağılandı
arkadaşlar ben şunu anlamadım. aslı mağaza için o kadar şey yaptı. peki neden açılışa katılmadı?
forever_bim 10-03-07, 11:48 Eger bir erkeye çocuk senden degil dersen ne yapmasını beklersin olsun ben onu da senide kabul ediyorum demesini bence bu bölümde Filiz kendini bu çocuk senden degil diyerek küçültmüştür.
Peki sana şöyle sorayım. Yılmaz Aslı yakınlığı bu olaydan sonra mı başladı.? Hafızam beni yanıltmıyorsa Aslı diziye 54. bölümde geldi. Yılmaz'la da hemen 55te samimi oldular. Yılmaz rapor olayını öğrendiğinde zaten Aslı ile bayağı bir samimi olmuştu. Defileye Sapanca'ya beraber gitmeler.
Ayrıca ben erkeğim ve ihanete de uğrasam kısasa kısas mantığıyla gitmem. Aslı'nın burada suçu ne?
Ayrıca Ömer hakkındaki yorumunuza kesinlikle katılmıyorum. Kendini düşünse suça ortaklık ederdi. Yılmaz'a Filiz'le sorununu çöz demezdi. Ayrıca da Filiz'i Cem'e hiç bir zaman layık görmedi Ömer. İtinayla hatırlatılır.
feride ömeri kurtarmak için ilk gideceği yer yılmaz olacak ama yılmazda filizden dolayı öfkeli olduğu için yardım etmeyebilir o zaman nevzata giderse bu seferde fömer için iyi olmaz gerçi ömerin içeride olmasındansa dışarda olup feridenin yanında olması lazım yoksa durumlar feci gibi
Tabi bu gururu sadece yımazın karşısında var. Cem'e neden gidip hadini bildirmedi.Annesine bile dogru dürüst tavır alamadı.Annesiyle konuşmuyor bu neyi çözer .Bu filizin her zamanki hali hep nedense onun gözünde yılmaz suçlu açıkçası filizin bu halleri insanı sıkmaya başladı
ceme haddini bildirmedimi filiz daha ne yapsın cemi tokatlasın mı anlamadım filiz ceme çok güzel bir şekilde ağzının payını verdi hemde kaçkere yılmazı seviyorum dedi onun aşkıyla ölücem dedi yılmazında ne yaptığı ortada annesinede kırgın konuşmuyor annesiyle
forever_bim 10-03-07, 11:54 Ben son olaya rağmen Yılmaz'ın parayı sırf Feride'nin hatrına vereceğini düşünüyorum. Feride Yılmaz'ın madem ki kardeşi, Yılmaz ayrıca Cem'i de biliyor bu duruma seyirci kalmaz gibime geliyor. Tabii bu yönden de Yılmaz'ı batırmazlarsa iyidir. Sırf Filiz'e kızdığı için Aslı'ya koşan Yılmaz, etrafımda Tekiner görmek istemiyorum da diyebilir.
Peki sana şöyle sorayım. Yılmaz Aslı yakınlığı bu olaydan sonra mı başladı.? Hafızam beni yanıltmıyorsa Aslı diziye 54. bölümde geldi. Yılmaz'la da hemen 55te samimi oldular. Yılmaz rapor olayını öğrendiğinde zaten Aslı ile bayağı bir samimi olmuştu. Defileye Sapanca'ya beraber gitmeler.
Ayrıca ben erkeğim ve ihanete de uğrasam kısasa kısas mantığıyla gitmem. Aslı'nın burada suçu ne?
Ayrıca Ömer hakkındaki yorumunuza kesinlikle katılmıyorum. Kendini düşünse suça ortaklık ederdi. Yılmaz'a Filiz'le sorununu çöz demezdi. Ayrıca da Filiz'i Cem'e hiç bir zaman layık görmedi Ömer. İtinayla hatırlatılır.
O zaman Filiz ve Yılmaz yine ayrılardı .Filiz yılmazı Ömeri vurmakla suçlamıştı.Ayrıca hatırlarsan sapancada Aslı Yılmaza aşkını itiraf etiginde Yılmaz hiç bir yaklaşımda bulunmamıştı.Ama siz şimdi dersiniz Yılmaz için kendisine aşık olan bir kızla ne işi var diye bende size filizin cemle ne işi var diye sorarım.Hata cem ileriye gidip filizi öpmüştü bile bu hareketi gören filizin kendini soyutlaması gerkirdi cem'den iş işten geçtikten sonra onu satın almaya başladıktan sonra ceme tavır aldı.
|