PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 15

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

delfin23
17-03-07, 16:06
aslında dizide zeynep beşerlerin tutulmamasının tek nedeni sesi bence diğer krakterlerin yanında sesi tuhaf kaçıyor o yüzdende antipatik yoksa aslı iyi kız semadan gazı almasa teklife gene şüpheyle yaklaşırdı eminim

Zeynep'in sesi banada önceleri itici geliyordu ama şimdi alıştım.matraka aslı pişman olmuştu zaten evlenme teklifini kabul etmedigine yılmaz tekrar sorunca balıklama atladı.Ama ben sevindi teklifi kabul etmesine aslıyı çok begeniyorum

matraka
17-03-07, 16:07
sevgili Matraka bomba tüyolarım var demiştin vede cumartesi günü söyleyeceğim dedin ama buseferde filizim+y olmadığı için söylemiyorsun ama söz vermiştin lütfen söyle artık şu tüyoyu boşuboşuna bizi oyalayıp durma bakalım filiz hanım ne yapacak bizde bilelim

66.bölümde olucakları yazdım zaten bırakta bombayı o zaman bırakalım değilmi bu kadarcık olsun sayamde dizi merak bile edilmeyecek diyeceğim ama tam tersi reytingler uçuyor valla kanald zamanında her set başı gitse reklamını yapsa böyle olmazdı ya kanal hatası ama düzelttli şimdi olayı

gülbeşeker
17-03-07, 16:07
sevgili Matraka bomba tüyolarım var demiştin vede cumartesi günü söyleyeceğim dedin ama buseferde filizim+y olmadığı için söylemiyorsun ama söz vermiştin lütfen söyle artık şu tüyoyu boşuboşuna bizi oyalayıp durma bakalım filiz hanım ne yapacak bizde bilelim

aynen katılıyorum cemotara .Lütfen matraka şu bombayı söyler misin bu bölümde konuşulacak fazla bişey yok bence şu bombayı patlat da yeni bir konumuz olsun.

pinkzone
17-03-07, 16:10
Doğmak ölüme yazgılıysa, başlayan herşeyde bitmeye yazgılı.

Çok güzel bir söz.. Bu bölüm içinde duyduğum en anlamlı sözlerden biri.. :) Durumu iyi özetlemiş.

gülbeşeker
17-03-07, 16:13
66.bölümde olucakları yazdım zaten bırakta bombayı o zaman bırakalım değilmi bu kadarcık olsun sayamde dizi merak bile edilmeyecek diyeceğim ama tam tersi reytingler uçuyor valla kanald zamanında her set başı gitse reklamını yapsa böyle olmazdı ya kanal hatası ama düzelttli şimdi olayı

reytingler bu hafta epey yükselmiş aslı ve yılmazın sözlenirken filizn onları göreceği sahne çok merak uyandırdı heralde neyse bu bölümde de yılmaz bebeği öğrenmeyecek ya demekki filizle ilgili bomba da çok önemli değil en fazla ceme gider dicem gitmeyeceğini biliyorum ama olsa olsa bu olur.

matraka
17-03-07, 16:29
yılmaz duygularını anlatıyor bu bölüm gerçekten böyle düşünmesindede haklı ihanet acıdır o yüzden kara saplı hançer çıkmalı
neden bekledim diyor 4 yıl çünkü hayatta her insan için bir iş olduğunu düşündüm diyor vaybeee işte budur
-----------------------------------------------------------

forever_bim
17-03-07, 16:29
Matraka tüyoyu verene kadar benden size bir soru:

"Sizce Filiz Ömer'e Yılmaz'ın yardım etmek istediğini söylemeli miydi?"

Ben bu konudaki düşüncemi ayrıntılı yorumda yazacağım.

matraka
17-03-07, 16:32

Yılmaz Ömerin kurtarılması için Avukatla görüşmüştür. Filiz ofise gelip Yılmaza söyleyecekleri vardır.

Aynalı: Hoşgeldin Filiz. Müsadenizle..
Yılmaz: Hoşgeldin.
Filiz: Borcumuzu ödemeyi teklif etmişsin. Neden ? Böyle bir talepte bulunduk mu ? Senden yardım istedik mi ?
Yılmaz: İhtiyaç olduğunu düşünüdüm.
Filiz: Yanlış düşünmüşsün. Sana ihtiyacımız yok.
Yılmaz: Sorunu halletiyseniz mesele yok.
Filiz: Orası bizi ilgilendirir.
Yılmaz: Yani borcu ödemeyi önerdiysek hata mı ettik.
Filiz: Hibe kabul etmiyoruz.
Yılmaz: Burda art niyet yok filiz hanım. Yardım istemiyorsanız eyvallah. Zaten yardımı Tekiner ailesi için değil, Feride için yapacaktım.
Filiz: Senden gelecek hiçbirşeyi istemiyorum. Ne bugün nede yarın. Sana ihtiyacımız olmayacak. Bizden uzak dur.
Yılmaz: Güle güle.
filizin son cümlesini okursan filize neden kızdığımı anlarsın bence ömere söylemeliydi artık ne ömer ne yılmaz birbirlerini düşman görmüyorlar

matraka
17-03-07, 16:35
Feride Yılmaz dertleşmesi.

Feride: Elinden geleni yapmışsın yılmaz. Bilen bilir yaptığının değerini. Filiz herhalde parayı toplayacağına inanıyor. Bir bildiği var mutlaka.
Yılmaz: Bildiklerini yapsınlar öyleyse. Ben görevimi yaptım feride.
Feride: Bu arada evlenmeye karar vermişsiniz. Hayırlı olsun.
Yılmaz: Kalbimdeki kara saplı bıçağı çekip çıkartıyorum feride. Hep kendimi oyaladım durdum. 4 yıl bekledim. Yıllarımı harcadım. Niçin ? Yeryüzünde herkesin bir tek eşi olduğuna inandığım için. Ama yanlış düşünüyormuşum. Herşeyi bir sonu varmış. Doğmak ölüme yazgılıysa, başlayan herşeyde bitmeye yazgılı. Ben bunu çok geç anladım feride. Sevdalıyımdım. Başım dumanlıydı. Belki hayat başka bir yerde idi. Bilmiyorum. Değişmek gerekiyormuş farkında değildim. İşte şu an değişmeye hazırım feride. Bi kapı kapanırsa diğeri açılır. Bu da umut demektir.

birde bu konuşmayı örnek göstermek istiyorum yılmaz kendisine ihanet edildiğini sanıp yeni sayfayı neye göre açıyor fikri niye değişiyor

3c3m
17-03-07, 16:43
şöyle bir sahne olsa keşke
filiz yılmazı o şekilde görünce fenalışır yılmaz görürü hastaneye giderler

yılmaz:nasıl doktor bey
doktor:merak etmeyin kanama geçirmiş ama oğlu ve annesi iyi
yılmaz:?bu kadar çabuk çocuğun cinsiyeti öğreniliyormu
doktor:eşiniz 4 aylık hamile bu normal değilmi
yılmaz:nasiii:img-hyste :img-hyste

bnmde aklımdan bu geçioduuu:img-yes: ay çok komik olur o saman yaa
bebeğin kendisinden oldunu örendiği sahnee yüzünün ifadesinin reaminii çekcem yani çerçeveletip ascamm.. bu kızın çekti neee ezik ezik gezio ortalarda aslıyla yılmazda martılar fln bilemiom yani

gülbeşeker
17-03-07, 16:45

evet ömere söyleyip ona danışıp yılmazla sonra konuşmalıydı ha ömer de büyük ihtimalle kabul etmezdi ama yine de filiz konuşmalıydı.

*MeLiS*
17-03-07, 16:46

Bence söylemeliydi.Söylemesi bir bakıma Ömer'in Yılmaz ve Cem hakkındaki düşüncelerini değiştirir,Yılmaz ile Ömer arasında kıyaslama yapar.
Cem'in nekadar pislik oldugunu iyice anlar.Dost bildigi insan onu aldattı,düşman bildigi insan ise ona yardımcı olmak istedi.

yakupoglu61
17-03-07, 16:48

kesinlikle söylemeliydi ama alışmış olmamız lazım filiz birşeyleri söylememeyi adet edindi...
söylemiş olsaydı ömer kesin kabul et derdi;matrakanın dediği gibi artık birbirlerine düşman değiller...
filiz işle aşkı birbirine karıştırıyo...filiz dizinin kaderini olumsuz yönde etkiliyo

gülbeşeker
17-03-07, 16:49
Feride Yılmaz dertleşmesi.

Feride: Elinden geleni yapmışsın yılmaz. Bilen bilir yaptığının değerini. Filiz herhalde parayı toplayacağına inanıyor. Bir bildiği var mutlaka.
Yılmaz: Bildiklerini yapsınlar öyleyse. Ben görevimi yaptım feride.
Feride: Bu arada evlenmeye karar vermişsiniz. Hayırlı olsun.
Yılmaz: Kalbimdeki kara saplı bıçağı çekip çıkartıyorum feride. Hep kendimi oyaladım durdum. 4 yıl bekledim. Yıllarımı harcadım. Niçin ? Yeryüzünde herkesin bir tek eşi olduğuna inandığım için. Ama yanlış düşünüyormuşum. Herşeyi bir sonu varmış. Doğmak ölüme yazgılıysa, başlayan herşeyde bitmeye yazgılı. Ben bunu çok geç anladım feride. Sevdalıyımdım. Başım dumanlıydı. Belki hayat başka bir yerde idi. Bilmiyorum. Değişmek gerekiyormuş farkında değildim. İşte şu an değişmeye hazırım feride. Bi kapı kapanırsa diğeri açılır. Bu da umut demektir.

birde bu konuşmayı örnek göstermek istiyorum yılmaz kendisine ihanet edildiğini sanıp yeni sayfayı neye göre açıyor fikri niye değişiyor

yılmaz handanın verdği rapora inanıp üzülmüş,acı çekmişti ama o gece filiz yılmaza çocuk senden değil diyince yılmaz iyice her şeyi bitirdi ve aslıda aşkı değil ama huzuru bulabildği için ona evlenme teklifi etti ayrıca bu şekilde yani aslıyla vakit geçirerek filizi daha kolay unutacağını sanıyor.

3c3m
17-03-07, 16:58
kesinlikle söylemeliydi ama alışmış olmamız lazım filiz birşeyleri söylememeyi adet edindi...
söylemiş olsaydı ömer kesin kabul et derdi;matrakanın dediği gibi artık birbirlerine düşman değiller...
filiz işle aşkı birbirine karıştırıyo...filiz dizinin kaderini olumsuz yönde etkiliyo

bnce filize çok yükleniliyo bu aralar bi de şu açıdan bakın:
tam hamile oldunu söylice anda aslıyla görüo kayıkta romantik bi şekildee sonra bi daha söylemeye kalkınca yılmaz inanmıyo iflas ediyolar da ha sonra ömer hapse girio ve de hamile sonuçta.. böyle bi psikolojideki insan başka ne düşünür ne yapar yılmaz ne yapsa haklıdır mı dicek (cahil kadınlar gibi o benem kocom severde döver de die) o kadar haksızlık yapmayın yılmaz sütten çıkmış ak kaşık sanki...

gzd_gzd
17-03-07, 17:00

filiz büyük hata yaptı bu konuda fevri davranmakla, kesinlikle söylemeliydi ömere,artık eskisi gibi düşman değiller yılmazla ömer,eğer filiz ömere söyleseydi, muhtemelen ömer bu teklifi kabul edicekti we hapisten çıkmış olcaktı......

sinem*
17-03-07, 17:07

filiz bu konuda söyleyebilirdi aslında ama ömer gene de filizi sık boğaz etmek istemezdi ...şu aralar yılmazla filiz arasında neler olduğunu biliyor o yüzden ömerde filize yüklenmezdi...Filiz yılmazın teklifini,annesinin mücevherlerini sattıklarını,arabaları evi sattıklarını,osman beyden borç istediklerini falanda dile getirmedi,arabaları bankadaki parayı söyledi de diğerlerinden bahsetmedi her zaman ömeri çıkaracağına dair ümitler verdi ama cemin oyunu gene devreye girdi ...cem olmasaydı ömeri çıkarmayı başaracaklardı da Yılmazın parası olmaksızın.. o yüzden bence ömere söyleseydi bir şey değişmezdi sadece ömerin duyguları belki biraz daha yumuşardı zaten yeteri kadar birbirlerine karşı duygularını yumuşattılar :)

zerone
17-03-07, 17:19
Dün akşam televizyon başında işkence çektim hem ıhlamurları izlerken hemde sıkılınca kanalları zaplamaktan..
yılmaz aslı sahneleri bana aşırı derecede kuru, bayağı geldi.. genelde bu tarz sahnelerde kanalı değiştirdim.. Mualla sultanın ağzı kulaklarına vardı sonunda hayırlı olsun acale işe şeytan karışır diyorum sadece:good:

Tahminim daha doğrusu içimden geçen dizinin zaman aşımına uğraması.. böyle bişey olursa daha mantıklı bi şekilde devam eder gibime geliyo ama yanlış düşünüyoda olabilirim

Filiz'in bu kadar acıyı kaldırabilmesini hayretle izliyor ve tebrik ediyorum
Ömer için gerçekten üzüldüm ve etkilendiğim tek sahne Hapishanede Filizden özür dilediği sahneydi...

ferman336
17-03-07, 17:26

bağırıp çağırmadan önce söyleyip onunda fikrini almalıydı tabi bence. ona göre bir plan program yapıp davranabilirdi bu şekilde.ama üstüne alınmayı tercih etti ve kendi duygu ve düşüncelerine göre davrandı. bence hatalıydı. üstüne üstlük yardım teklifi de ezici,üzücü veya küçük düşürücü şekilde yapılmadı.

ama bence en doğrusu selim beyin telefonunu duymamazlıktan gelip herşeyi oluruna bırakmasıydı. böylece yılmaz yardımını yapar, filiz yılmazla muhatap olmamış olur, ömer içeriden çıkar, feride mutlu olurdu. bazen politik olmak lazım hayatta. :img-yes:

denizim_
17-03-07, 17:31
Sevgili matraka,
Yazdigin Yilmaz replikleri guzel, onun acisindan olaylari ozetliyor gibi ama benim yine de anlamadigim birsey var. Yilmaz cephesini daha iyi anliyabilmek icin ek bilgiye ihtiyacim var. Daha ortada bebek olayi yokken, Filiz Yilmaz'in pesinden kosarken Yilmaz Filiz'i sildigini soylemiyor muydu? Bin defa Filiz'e ben senin biraktigin yerde degilim falan demedi mi? Filiz'e artik hicbir sekilde onu istemedigini gostermedi mi? Pekela, bu durumda Filiz de yeni sayfa acmak isteyebilirdi. Sevdaliydim ama buraya kadarmis deyip, Cem'in teklifini kabul edebilirdi yaralarini sarmak, kendini seven biriyle mutlu olmak adina. Filiz ama bebegi ama aski yuzunden bu yolu secmedi, secme ozgurlugu olmasina ragmen. O halde Yilmaz niye Filiz'in Cem'le birlikte oldugunu zannettiginde bozuldu? Herseye ragmen o kizi hep reddedecek, o da pesinden kosacak diye mi umuyordu? Simdi bircok kisi Filiz'e oh oldu , iyi ki o nisan sahnesini gordu falan diyorlar ya, Yilmaz da aslinda benzer bir sahneyi Cem, Filiz, bebek arabasi sahnesinde yasamadi mi? Yilmaz da o zaman Filiz'in Cem'le yeni bir hayat kurmaya calisiyormus gibi algilamadi mi? Tipki simdi Filiz'in Yilmaz'in yeni hayat kararini gozleriyle gordugu gibi. Simdi biz o durumda da, bu durumda da Filiz'i sucluyoruz. Olay iki cephede de ayni sekilde de yasandigi halde. Burayi anliyamiyorum iste.

modest2000
17-03-07, 17:36

Ömer'e konuyu açıp,"ben bu yardımı kabul etmek istemiyorum ama istersen kabul edelim" babında bir ifade de bulunabilirdi Filiz. Daha iyi ve doğru olurdu böyle davranması.Ama olaylar o kadar sıcak ki,Filiz'in henüz öfkesi dinmemişken bunu yapması zordu.Filiz'in yerinde olsam, o kadar kırıldığım birinden gelen yardımı ne pahasına olursa olsun o anda red ederdim ben de.Ağabeyime de red ettikten sonra açardım.:img-wink:

forever_bim
17-03-07, 17:43
Sorduğum soruya yanıt veren herkese teşekkürler. Ben bu konuyu yorumumda detaylandıracağım. Sevgilerimle. :img-wink:

denizim_
17-03-07, 17:46
Ben Filiz'in parayi reddedisini olaylarin gelisimi ve kendi karakteri goz ununde alindiginda tutarli bir davranis olarak goruyorum. Bir gece once butun ipleri kopardigi ve hayatinda silmeye karar verdigi birinden ne olursa olsun para kabul etmemesi ve borclu kalmak istememesi normal. Ben Omer'in de bu para teklifini kabul edebilecegini sanmiyorum. Omer Filiz'in bankadaki kendi paralarini kullanma fikrine bile karsi cikti. Yilmaz'la aralarinda zorunlu bir yumusama olsa da ondan bu kadar yuklu bir parayi kabul etmezdi. Henuz iliskileri o asamada degil. Filiz'in dusecegi durumu tahmin eder ve kardesine bu ezikligi yasatmak istemezdi. Zaten cezasini cekmeye razi oldugunu da soyledi. En guzeli parayi kendilerinin bulmalari olacakti ama ona da Cem engel oldu. Anlamadigim ve olursa tutarsizlik sayacagim sey, Feride'den gelen parayi kabul etmeleri olacak. Feride ancak paranin kaynagi konusunda yalan soylerse bu yardimi kabul ederler gibime geliyor. Yoksa ne Filiz, ne de Omer Nevzat'in parasini istemez herhalde.

sinem*
17-03-07, 17:48
Sevgili matraka,
Yazdigin Yilmaz replikleri guzel, onun acisindan olaylari ozetliyor gibi ama benim yine de anlamadigim birsey var. Yilmaz cephesini daha iyi anliyabilmek icin ek bilgiye ihtiyacim var. Daha ortada bebek olayi yokken, Filiz Yilmaz'in pesinden kosarken Yilmaz Filiz'i sildigini soylemiyor muydu? Bin defa Filiz'e ben senin biraktigin yerde degilim falan demedi mi? Filiz'e artik hicbir sekilde onu istemedigini gostermedi mi? Pekela, bu durumda Filiz de yeni sayfa acmak isteyebilirdi. Sevdaliydim ama buraya kadarmis deyip, Cem'in teklifini kabul edebilirdi yaralarini sarmak, kendini seven biriyle mutlu olmak adina. Filiz ama bebegi ama aski yuzunden bu yolu secmedi, secme ozgurlugu olmasina ragmen. O halde Yilmaz niye Filiz'in Cem'le birlikte oldugunu zannettiginde bozuldu? Herseye ragmen o kizi hep reddedecek, o da pesinden kosacak diye mi umuyordu? Simdi bircok kisi Filiz'e oh oldu , iyi ki o nisan sahnesini gordu falan diyorlar ya, Yilmaz da aslinda benzer bir sahneyi Cem, Filiz, bebek arabasi sahnesinde yasamadi mi? Yilmaz da o zaman Filiz'in Cem'le yeni bir hayat kurmaya calisiyormus gibi algilamadi mi? Tipki simdi Filiz'in Yilmaz'in yeni hayat kararini gozleriyle gordugu gibi. Simdi biz o durumda da, bu durumda da Filiz'i sucluyoruz. Olay iki cephede de ayni sekilde de yasandigi halde. Burayi anliyamiyorum iste.

forumumuzun özelliğinden olsa gerek :) her halukarda filiz suçlu bulunmalı ,filiz sürünmeli,filiz yılmazdan gelen yardımları reddederse (haşa ne haddine düşmüş ) demekki hala akıllanmamış oluyor.Filiz yeni bir hayata başlamak isterken çelişki yaşayınca tutarsız yılmaz aynı çelişkileri yaşayınca aşık oluyor..Yılmaz Aslıyı derdine derman görürken ya da dost anlamında gezerken sorun olmaz ,filiz cemle gezerken filizden kötüsü olmaz ...gelde çık işin içinde :)

sevgili denizim sana sonuna kadar katılıyorum ...

bir de dünkü yorumlardan birinde filiz bebeği doğursun aslıyla yılmaza versin hatta hiç görmesin gibi bir yorum vardı ...bunu yazanlarda filizin bebeği sahiplenişine karşı çıkıyor ..:icon_whis

archshe
17-03-07, 17:52

şimdi öncelikle diziyi izleyeedim şimdi netten izliyorum ama bildiğim bişey var filiz yılmazın teklifini geri çevirmiş...ii olmuş...bence yapması gerekeni yaptı filiz yılmaz tarafından aşağılanan filiz değilmiydi aşkından şüphe eden onu aldattığını düşünen ve filizi hayatından tamamen çıkaran...filiz değilmiydi yılamazı asla affetmeyecek olan ...ee şimdi bu durumda filiz bu teklifi kabul eder mi? etmeli mi ? bence hayır...ömer için bile olsa hayır...o kadar olay geçsin aranızda ama yılmazın parasını kabul et olmaz ...inanın o zaman da filiz yüzsüz ilan edilirdi..herşey filize dönecek ya...filiz kimse kabul etmese de gururlu bi kız işi düşünce yılmazadan yardım alamaz yılmaz onun için herhangi biri değil...bunu kabullenmesi zor..en doğrusunu yaptı filiz zaten bi kenara çekilip olanları izlemiyo bişeyler yapma çabasında...bunu reddetip ömere açıklayabilir...yılmazın teklifni kabul etsem çıkardı ömer ama bunu yapamazdım diye..böyle aşağılanmışken ondan gelen hiçbişeyi kabul edemem diye...ömer de bunu anlar anlamazsa da anlasın bu kız yeteri kadar küçük düştü zaten dahasına gerek yok...

forever_bim
17-03-07, 17:52
Sorduğum soruyu ben bir haftadır düşünüyorum. Halen daha da ikilemdeyim aslında. Doğru mu yoksa yanlış mı yaptı diye.

ferman336
17-03-07, 17:57
aklıma gelen birşeyi daha belirtmek isterim; ben bu bölümde ne filize ne yılmaza ne de ömere üzüldüm açıkcası. tek üzüldüğüm karakter avukat selim bey oldu.
Selim Bey : cem bey parayı verecekmiş.
Filiz : hayır hayatta olmaz. onun parasına ihtiyacımız yok.
Selim Bey : peki.

Selim Bey : Sadıkoğulları holding parayı verecekmiş.
Filiz : hayır hayatta olmaz. onların parasına ihtiyacımız yok.
Selim Bey: Peki.

Adam tepe sersemine döndü be.onu kabul etmeyiz bunu kabul etmeyiz.adam gariban avukat o napsın?bahsedilen para da 1 milyon dolarcık yanlış anlamayın :) biz forumcak toplanıp verelim bari belki onu kabul eder.

archshe
17-03-07, 18:00
sevgili denizim ve sevgili sinem yapıcı eleştirilerinizi okumak çok hoş...ellerinize sağlık..noktasından virgülüne katılyorum...

archshe
17-03-07, 18:01
aklıma gelen birşeyi daha belirtmek isterim; ben bu bölümde ne filize ne yılmaza ne de ömere üzüldüm açıkcası. tek üzüldüğüm karakter avukat selim bey oldu.
Selim Bey : cem bey parayı verecekmiş.
Filiz : hayır hayatta olmaz. onun parasına ihtiyacımız yok.
Selim Bey : peki.

Selim Bey : Sadıkoğulları holding parayı verecekmiş.
Filiz : hayır hayatta olmaz. onların parasına ihtiyacımız yok.
Selim Bey: Peki.

Adam tepe sersemine döndü be.onu kabul etmeyiz bunu kabul etmeyiz.adam gariban avukat o napsın?bahsedilen para da 1 milyon dolarcık yanlış anlamayın :) biz forumcak toplanıp verelim bari belki onu kabul eder.
ama ikisinden de kabul edemezdi ikisi de doğru olmazdı...selim beye oturup da anlatacak değil ya yaşadıklarını...hayırsa hayırdır...bi bildiği vardır..

stormy
17-03-07, 18:02
Ben bu dizide senaristlerin yaptigi hatalara halen hayret ediyorum..Ratinglerde ilk ikiye surekli girebilen bir dizide yani bir cok izleyicisi olan bir dizide boyle kafalarina gore mantik hatalari nasil yaparlar..Hic mi haciz nasil yapilir bilmiyorlar? Hamile bir kadina hic mi bu elbiseler olmaz diyemiyorlar?Daha onceleri soz konusu oldugunda panter gibi olan bir anneyi nasil boyle daha kotu olaylar oldugunda sessiz birakabiliyorlar?Senaryoyu izleyenler yazsa daha mantikli sonuclar cikar herhalde...

Bu arada forever bence Filiz Omere soylemeliydi..Omerin kabul etmeyecegini bilse bile kendi kafasina gore karar vermemeliydi..biraz sahsi davrandi..Ama Filizede hak vermek lazim..Yilmazda sacma sapan sahte raporlara inandi yani Cem ile Handanin oyununa bu kadar kolay gelip Filize dil uzatti..Bay kabadayi yilmaz.

archshe
17-03-07, 18:04
Sorduğum soruyu ben bir haftadır düşünüyorum. Halen daha da ikilemdeyim aslında. Doğru mu yoksa yanlış mı yaptı diye.

bunun cvbı herkese göre değişir hasan ama ben bayan olarak filizin doğru değil çok doğru yaptığı kanısındayım...bu yükün altına girmesini ömer de istemezdi...değil ömer kendi hapse düşse bu parayı filiz kabul etmezdi herkesin bir onuru var bi yere kadar çiğnedi zaten yılmaz gerisi kalsın filize bi zahmet...neyse ben izlemeye devam edim...

yelda92
17-03-07, 18:37
aşk yolu bir tv filmi atvye yapılmış dizi değil yani yayından kalkmadı ama bi kaç kere yayınladılar...müzikler aynı zaten tuba b. bülent i. ve avni yalçın var bizim diziden

eeth AŞK YOLU yazın tuba ve bülentin atv için çektiği bi tv filmi ve müzikleride ıhlamurlar altındanınki ile aynı vede 2 kez atvde gösteridi ama ne yazıkki ben bu anlattıklarımdan çok sora haberdar oldum eğer bu tv filmini izlemek isteyen varsa youtube girsin orda AŞK YOLU nun 19 parçaya ayrılmış videolarını izliceksiniz

forever_bim
17-03-07, 18:37
Archshe

Nasıl desem bilmiyorum ama bence bu olayda Filiz'in haklılığı tartışılır. Olaya çok boyutlu bakmak ve bu alınan kararın insanlar üzerinde ne tarz etkiler yarattığına bakmak lazım. Sözkonusu olan sadece Filiz'in onuru değil bence. Detaylara bölüm yorumumda gireceğim zaten. Bana sorarsan yüzde 50 hatalı yüzde 50 haklı derim.

denizim_
17-03-07, 18:40
Sinem'cim,
aslinda ben Yilmaz karakterini cesitli hos olmayan yanlarina ragmen, su son 3-5 bolume kadar severdim. Severdim diyorum simdi pek fazla birsey hissetmedigim icin. (Bir de forumda o kadar garip nedenlerle, o kadar cansiparane savunuluyor ki, etki-tepki, insan istemeden ekstra sinir oluyor. )

Yilmaz, Filiz'in onun katil olduguna inanmasi ile birlikte degismeye basladi. Bize ilk sezon ve ikinci sezonun baslarinda gosterilen Yilmaz'dan farkli yonlere kaymaya basladi. Karakteriyle pek uyusturamadigim davranislari oldu. Onlara da O.K. Son bolumlerdeki pek cok hareketi hosuma gitmese de, ben Yilmaz'i yaptiklarindan ya da yapmadiklarindan dolayi suclamiyorum da. (Anlamiyorum o ayri) Sadece Yilmaz'in yaptigi her hareketin Filiz'in bir hareketiyle aciklanmasina sinir oluyorum. Yilmaz ne yaparsa mutlaka Filiz neden olmustur tavrina. Bu en basta Yilmaz karakterine hakaret. Yilmaz'in hic ozgur iradesi yokmus da herseyi Filiz'e gore belirliyormus gibi. Eger bu tarz dusunmeye baslarsak Filiz'in her hareketini de Yilmaz'a gore aciklayabiliriz ama bu cok da dogru olmaz.

Sonucta ikisi de koskoca insanlar, yaptiklarinin kendilerini nerelere goturebilecegini dusunmeleri lazim. Yilmaz Filiz'e kizip, Asli'ya kostugunda bir zahmet bunun nedeni Filiz olmasin artik. Yilmaz'in illa hayatta bir destege ihtiyac duyusu, bir kadinin sevgisi olamadan hayatina anlam veremeyisi, hatta annesine mutlaka bir gelin ve akabinde torun verebilme arzusu olsun. Ya da bambaska bir sey, mesela intikam ve Filiz'i acitmak olsun. Ama Filiz olmasin.

Yilmaz ask konusunu bir kenara birakirsak gayet de iyi bir hayata sahip. Sevdigi bir isi, hemen her istedigini yapabilecek kadar parasi, kendisi cok seven bir ailesi ve arkadas cevresi var. Hayat ona hic de cimri davranmis degil. Bu kadar melankolik ve bu kadar aceleci davranmasini gerektirecek bir durumu yok benim acimdan. Illa da davraniyorsa nedeninin Filiz disinda aranmasi lazim.

yelda92
17-03-07, 18:45
ya allahım dünkü bölüm neydi öle ya resmen yani herşey anca bu kadar kötüye gidebilir ve bence hazirana kadarda en kötü duruma kadar gelincek yani

walla ben filizi sonuna kadar takdir ediorum yaptığı herşeyi , her lafını onaylıorum ve eeth bende onun yerinde olsam aynı şeyi yapardım ve bide ilk defa aslıyı takdir edecek gibi oldum ama sora vazgeçtim

ilk önce yılmazı reddetti çünkü yılmazın bi başka kadına aşık oldunu biliodu gayet gururlu ve onurlu davrandı işte burda aslıyı takdir ettim (hatta aynalı bile takdir etti) sora gitti evlilik tekliifini kabul etti ben asla böle bişiyi kabul etmezdim filizde öle yapardı kesin kabul etmezdi aslı çok onursuz ve gurursuz davrandı

archshe
17-03-07, 18:48
Archshe

Nasıl desem bilmiyorum ama bence bu olayda Filiz'in haklılığı tartışılır. Olaya çok boyutlu bakmak ve bu alınan kararın insanlar üzerinde ne tarz etkiler yarattığına bakmak lazım. Sözkonusu olan sadece Filiz'in onuru değil bence. Detaylara bölüm yorumumda gireceğim zaten. Bana sorarsan yüzde 50 hatalı yüzde 50 haklı derim.
ömer için üzüldüğün için filizi yargılıyosun biraz ama sana şunu sorarım ömer kabul edermiydi bunu filiz zor gelmeyecek mi sana demez miydi? bence ömer böyle bir beklentiye bile girmemeli...kız zaten çabalıyo köşesine çekilip olanları izlemiyo ama bunu beklemeyin filizden...bu hayır cvbı ne getirecekse bunu filiz de çekecek bak herşeyi göze aldı evi sattılar arabalar..hamile kadın ne kadar sıkıntı yaşıyo bukadarını tercih etmeye de hakkı var...yılmazla bi geçmişi olan filiz kırgın kızgın olan filiz bunu kabul edip etmemek de filizin tercihi..ömer bir beklentiye girmemeli...

forever_bim
17-03-07, 18:51
ömer için üzüldüğün için filizi yargılıyosun biraz ama sana şunu sorarım ömer kabul edermiydi bunu filiz zor gelmeyecek mi sana demez miydi? bence ömer böyle bir beklentiye bile girmemeli...kız zaten çabalıyo köşesine çekilip olanları izlemiyo ama bunu beklemeyin filizden...bu hayrı cvbı ne getirecekse bunu filiz de çekecek bak herşeyi göze aldı evi sattılar arabalar..hamile kadın ne kadar sıkıntı yaşıyo bukadarını tercih etmeye de hakkı var...yılmazla bi geçmişi olan filiz kırgın kızgın olan filiz bunu kabul edip etmemek de filizin tercihi..ömer bir beklentiye girmemeli...

Şimdi bölüm yorumu yazıyorum. Bence Ömer'e üzülmekle alakası yok. Bölüm yorumumu okuyunca haklılık payımı göreceksin.

Boran&Sila
17-03-07, 18:54
offf yaaa yilmazla asli niye nisanlandi ya...bide filizin karsisinda...filizin o anki hali cok kötü olmali..sevdigini baskasiyla nisanlanirken görmek..ama birazda filize kiziyorum keske bukadar gurur meselesi yapmasaydi...babasinin yilmaz oldugunu söyleseydi....:sad53: :sad53: ömerede yazik ordaki adamlar takti ona...sag salim ciksa iyi...bicaklamalari yakin olmaz insallah...:icon_whis

cemotara
17-03-07, 18:58
Bence filiz doğru olanı yaptı ve kendisini aşşağılayan yılmazın yardımını doğal olarak kabul etmedi sonrada kendi imkanlarınla parayı bulmak için uğraşıp durdu başardıda ama cem psikopatı yine yaptı yapacağını ve filizin para bulmasını engelledi yoksa filiz parayı bulmuştu ve ömeri hapisten çıkaracaktı ama maalesef olmadı ama herşey bitmiş değil daha yani ömer önümüzdeki bölüm kesin kurtulacak bence nevzat kurtarmayacak ömeri yani feride yardım isteyecek ama ona gerek kalmadan ömer kurtulacak ben diyorum yılmaz parayı gizlice yatırıp ömeri feride için kurtaracak
Birde önümüzdeki bölümde kesin cem psikopatıyla hem ömer hemde filiz sahneleri olacaktır artık tamamıyla gerçek yüzünü gösterecektir çok yakında cem filize zarar verecektir birde yılmaz ve filiz artık tüm gerçekleri öğrense çok iyi olacak çünkü sıkmaya başladı bu durum

forever_bim
17-03-07, 19:06
Bence filiz doğru olanı yaptı ve kendisini aşşağılayan yılmazın yardımını doğal olarak kabul etmedi sonrada kendi imkanlarınla parayı bulmak için uğraşıp durdu başardıda ama cem psikopatı yine yaptı yapacağını ve filizin para bulmasını engelledi yoksa filiz parayı bulmuştu ve ömeri hapisten çıkaracaktı ama maalesef olmadı ama herşey bitmiş değil daha yani ömer önümüzdeki bölüm kesin kurtulacak bence nevzat kurtarmayacak ömeri yani feride yardım isteyecek ama ona gerek kalmadan ömer kurtulacak ben diyorum yılmaz parayı gizlice yatırıp ömeri feride için kurtaracak
Birde önümüzdeki bölümde kesin cem psikopatıyla hem ömer hemde filiz sahneleri olacaktır artık tamamıyla gerçek yüzünü gösterecektir çok yakında cem filize zarar verecektir birde yılmaz ve filiz artık tüm gerçekleri öğrense çok iyi olacak çünkü sıkmaya başladı bu durum

Bence Yılmaz hayatta ödemez. Bu büsbütün Feride Ömer'i koparmak için sayın senaristlerimizin dandik bir numarası olacak. O kadar kavgadan sonra Yılmaz ödemez bence.

yelda92
17-03-07, 19:13
bencede yılmaz ödemez parayı artık bence filiz parayı bi yerden bi şekilde bulucak belkide gider binbirgece onurdan ister :) şaka şaka aman kızmayın şaka böle bişeyin lafı bile olmaz filizden bahsedioruz yani

pinkzone
17-03-07, 19:19
Bence Yılmaz hayatta ödemez. Bu büsbütün Feride Ömer'i koparmak için sayın senaristlerimizin dandik bir numarası olacak. O kadar kavgadan sonra Yılmaz ödemez bence.

Bencede Yılmaz ödemez. Yani kesin kes konuştu zaten. Filiz gittikten sonraki sahneyi izle repliklere bak.

Nevzat ödeyecek parayı Özlemi kendi cephesine çekecek. Nevzat para karşılığında Özlemden Ömerden vazgeçmesini isteyecek. Özlem çok zorlanacak bu kararda ama sonunda kabul etcek. Ömeri içerde dayak yemiş halde görürse daha bir etkilkenir bu işlemi gerçekleştirir.. Birde Ömer içeriye girmeden önceki replikler Ve mağazadaki replikler bunu kanıtlar gibi.. Ufukta Fömer yada Özmer çifti için ayrılık var..

yelda92
17-03-07, 19:21
ya herkes uyuyomu bişiler yazın artık çünkü görüorum şu anda 21 üye burda yada hiç yazmanıza gerek çünkü dizinin sonunda yılmazla filiz kavuşçak bu bi gerçek hatta eski bölümleri hatırlarsanız hani yılmaz filizin parmağına yüzük takıo sora bi kadın filize fal bakıo kadın filizle yılmaza kavuşcanız dio sora filizle yılmaz gittikten sorada kendi kendine kavuşcaksınız ama hemen diil dio

yesimcan
17-03-07, 19:30
matrakanin söylicegii bomba nolcakk ?? acaba benim icime kesinn filiz bebegi kaybedicekmis gibi bi SIKINTI varr baska ne bombasii olabilirkii hiccc bilemiyorumm!!

sizce bu bomba nolcak?filiz&yilmaz askini diyorum cünkü ortada iliski kalmadii olumlumu etkilicektir yoksaa olumsuzmuu???

_NazLım_
17-03-07, 19:33
bugune kadar hep sizlerin yorumunu okudum..
sustummm.. ama yeter artik.. bir seyl soylemesem catlicam:icon_sorr

Nerde o huzurla izledigimiz dizi.. artik diziyi izlerken keyif almiyorum..
sinir kirizi geciriyorum..

ilk basta yilmazin annesine .. oglunu seven onun mutlulugunu
dusunur.. oglunun sevdigi kim olursa olsun ona destek cikar..
Asliyi pekte seviyor hanim efendi.. kendisi gibi gelin iste..

Daha sonra Yilmaza...
Yilmaz kalbinde derin sevgiler besleseydi.. oyle hemen asliya evlenme teklifi
edip filizden nefret etmezdi..

Yilmaz filize neler yapti.. ama filiz ne zorluklar cektiyse hic bir zaman baskasini sevmeyi dusunmedi..

Filizin zor gunlerinde cem yanindaydi... ayni aslinin yilmazin yaninda oldugu gibi
filizde isteseydi cemle evlenirdi.. ama yapmadi..
filiz sevgisine sahip cikti...

Cok yazik.. Yilmaz filizin sevgisini hic ama hic hakkkkk etmiyor..

yelda92
17-03-07, 19:35

Daha sonra Yilmaza...

Yilmaz filize neler yapti.. ama filiz ne zorluklar cektiyse hic bir zaman baskasini sevmeyi dusunmedi..

Filizin zor gunlerinde cem yanindaydi... ayni aslinin yilmazin yaninda oldugu gibi

wayy yorum süperrr ve kesinlikle

YILMAZ FİLİZİN SEVGİSİNİ HİÇ Mİ HİÇ HAKETMİYOR

vede kendi bebeğini hiçmi hiç haketmiyor filizinde dediği gibi halen kalkmış bebeğin kendinden olup olmadını soruyor pikin pişkin

|*BeLaLım*|
17-03-07, 19:43

Daha sonra Yilmaza...

:img-wink: :img-wink: :img-wink: Çok doğru ... :img-wink:
Aslı ile evlenmesi o kadar kötü oldu ki ...
Yılmaz Filiz'i sevdiğini bile bile Aslı'nın da evlenme teklifine "evet" demesi çok sacma ...
Kesin bunlar mutlu olamayacaklar.

Ama helal Yılmaz Filizi hiç ama hiç hak etmedi ... :img-yes:

bego87
17-03-07, 19:45
wayy yorum süperrr ve kesinlikleeeeeeeee
YILMAZ FİLİZİN SEVGİSİNİ HİÇ Mİ HİÇ HAKETMİYORRRRRRRRRRRRRRRRR

vede kendi bebeğini hiçmi hiç haketmiyor filizinde dediği gibi halen kalkmış bebeğin kendinden olup olmadını soruyor pikin pişkin

[FONT="Arial Black"][FONT="Times New Roman"]ona bakarsan fılızde yılmazı haketmıo .Zamanında oda onu katıllıkler sucladı dımı.Yılmaz aslında bole bi duruma ınanıcak bı adam dıll.ama adamın basına gelenler pişmiş tavugun basına gelmedı.Zaten farkındaysanız yılmaz rapor olayına kadar fılızden supehelenmedı.Burda objektıf olmak lazm .Bu arada yıılmazın aslıya olan tavrını asla desteklemıorum onu yapmaması lzmdı ama oda ıhanete ugradıını dusundu..[/SIZE]

-hobgoblin-
17-03-07, 19:45
yaa of offffff .inanamıyorum ya aslı ve yılmaz nişanlandılar.ılk once aslı kabul etmeyınce o fragmanda kı nısanlanmayı aslı ruyasında gorucek zannettım.ama ne yazık kı oyle degılmıs.off ya gercekten olmaz yılmaz ve filizin nısanlanması gerekıyordu.neyse arkadasın da soyledıgı gıbı dızının sonunda mutlu son olur...:happy0064

bu arada yenı bolum avatarlarını yada ımzalarını yapan var mı??

kursuni19
17-03-07, 19:48
Sevgili Modum,

soruna gelince. Bence Filiz Ömere danismaliydi, sonucta bu mesele sadece onu ilgilendiren bir sey degil. Burda Filiz gururu dogrultusunda hareket etti, kendi kisisel sorunlarini ortaya katti. Tamam parayi kabul etmek zorunda degildi, ama en azindan Ömere danismaliydi, Yilmazinda dedigi gibi artik Ömerle Yilmazin arasinda sorun kalmadi, hem Yilmaz orda o parayi Feride icin ödemek istedi, hic bir artniyeti yoktu. Ama Filiz onu öyle algilamadi, Yilmazin niyetinin farkli oldugunu düsündü, kendinden bir sekilde aff dilemek istedigini düsündü.
Tutuklu olan ama Ömerdi ve Filizin bu karari tüm ailei ilgilendiren bir karardi, ortak bir karar alip bunu Yilmaza bildirebilirdiler, hem Filiz neden Yilmaza gidip onu suclama gereyi duydu ben bunuda anlamadim. Mademki teklifi red ediyor, neden bunu avukat araciliyla yapmadi, neden illaki oraya gidme gereyi duydu?

Birde su dikkatimi cekti. Ömerde Filizde Yilmaza tekinerlerin onun parasina ihtiyaci olmadigini söylediler Ömer 59. bölümde, Filizde 65), bana öyle geliyorki eninde sonunda senaristler bu sözleri tekiner kardeslerini yedirecekler, henüz degil ama illerki bölümlerde böyle bir seyi bekliyorum.

forever_bim
17-03-07, 19:48
Bölüm hakkında söylenecek en basit şey şuydu bence. Bu kadar mantıksız bir senaryoyu nasıl ele alabiliyorlar. Nasıl yazıyorlar. Bu kadar vasat ve kendiyle çelişen senaryoyu sadece iyi oyunculukla kurtarıyorlar bilmem farkındamılar.

Filiz Tekiner’le başlayalım.

FİLİZ: Açıkçası ben Filiz’i bu bölüm hem hatalı hem hatasız buldum. Başından başlarsam kati surette Yılmaz’ı hayatından çıkarmak istiyor ve resimleri de bu sebepten yırttı. Madem bu kadar kararlı bu kararın ardında dursun. Bu vakitten sonra Yılmaz’a dönerse komik duruma düşer. Ömer’in hapse düştüğü haberi geldiğinde Handan’la hareket etmesi normal. Bu Handan’ın arada kaynamasına sebep oldu. Ama şimdi yapılacak daha önemli şeyler vardı. Ömer’i kurtarmak gibi. Ömer’e söylediği “Mal mülk yine olur ama seni kaybedemeyiz” repliği kardeşine çok fazla değer verdiğinin en açık kanıtı oldu. Hapishanede karşılıklı diyalogları çok güzeldi. İkisi de çok acı çekiyor belli. Ama. Herşeyin bir aması var ya, Filiz’i izlerken de bu soru işaretleri kafamda döndü durdu. Bir kere, Yılmaz asla öğrenemeyecek dedi ki her ne kadar Yılmaz son haftalarda antipati sınırlarını zorlayıcı bir karakter de olsa bu bebeğin ondan olduğunu bilmek en doğal hakkı. Her ne kadar Yılmaz Filiz’e kocalık yapmak hakkını tümden yitirmişse de çocuğuna bakma hakkını kimse Yılmaz’dan alamaz. İkincisi. Filiz tüm bölüm boyunca Ömer için çabaladı durdu. Takdiri hak etti. Amma ve de lakin, Ömer’in hayatı hakkında hayati önem arz eden konularda Ömer’e sormadan karar verme hakkı Filiz’de değildir bu bir. Açık Pazar olayını hatırlayın. Ömer söz konusu kişi kızkardeşi Filiz olunca 34. bölüm sonunda Yılmaz’a olan tüm öfkesini sadece bir bölüm ya da iki bölüm de olsa bir kenara bırakmış. Ömer’in arabasıyla Açık Pazar’a gidip Filiz’i birlikte kurtarmışlardı. Ömer Yılmaz’a elini bile uzatıp ona geçmiş olsun demişti. Yani Filiz için kinini bir kenara bırakmıştı. Filiz ne yaptı? Ömer’in ister olumlu ister olumsuz cevap versin ona sorma gereği bile duymadı. Yılmaz parayı ödeseydi Ömer Yılmaz’a karşı negatifden nötüre dönüşen düşünceleri tümüyle pozitife dönüşecekti. Ayrıca Feride’nin kaçırılması olayında da yine bu iki adam kini bir kenara bırakıp birlikte hareket ettiler. Yılmaz parayı ödeseydi Ömer o ölümcül dayağı yemeyecekti. Bunun bir sonraki aşamasının bıçaklama ya da şişleme olmayacağı ne malum. Ha Yılmaz Filiz’i aşağıladı. E ilk sezon da olmuştu bu. Ama Filiz o zamanlar Yılmaz’a değil ailesine düşman olmuştu. İşçiler işten çıkarıldığında işçi hakları savunucusu olmuştu Filiz ve Yılmaz’dan Açık Pazar için gelen her türlü yardımı kabul etmişti. Söz konusu kişi kardeşiydi bu sefer. Yüzüne bile bakmayan Gazililer değil. Namus kavramıysa söz konusu, bu Yılmaz’ın ilk vukuatı değil ki. Handan 63. bölüm özetinde Ömer’e anlatacak dediğinde herkes nasıl da siper almıştı kesin Ömer bu suça ortak olur diye. Suskun kalır diye. Ama o ne yaptı? Annesine herşeyi Filiz’e anlat dedi. Yoksa Filiz’in önümüzdeki 400 bölüm boyunca hain tezgahı öğreneceği falan yoktu. Ömer Yılmaz’ı gram sevmediği halde, bu bebeği bilmek onun hakkı dedi Filiz’e. Bence Filiz de Ömer için kinini bir kenara bırakmalıydı. Kaldı ki Yılmaz Feride için bu parayı vereceğim dedi.

ÖMER & FERİDE: Ömer nezarete geldiğinde Feride’nin harap hali içime oturdu. Sonra demir parmaklıklar arkasında sevdiği adama bakarken olacakların korkusuydu yüzüne yerleşen. Handan Hanım’ın gelmesine rağmen onun elini bırakmadı. Her gecenin bir sabahı var. Ömer’in nezarethanede Filiz parayı kullanacağız deyince “O para dar günlerimiz için” dedi. Filiz’se “O para senden değerli değil, mal mülk gene olur” dedi. Hapishane sahnesini de beğendim. Filiz’le Ömer’in. Ömer çoktan kaderine teslim olmuş gibi geldi bana. “Cezam neyse çekmeye hazırım” “Kendini benim için daha fazla harap etme” “Sen hamilesin, biraz da kendini düşün, annem bir tarafta Elif bir tarafta” en azından artık Ömer’in eskisinden daha sorumlu hareket ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Feride kapıda beklerken Nevzat’ın kafa karıştırıcı şekilde konuşması Özlem de beni böyle severdi demesi gelecek bölümlerde olacakların habercisi gibiydi. Belli ki bu cephede de ayrılık rüzgarları esmeye başladı. Feride herhalde Ömer serbest kalsın diye ondan feragat etmek zorunda kalacak. Nevzat da parayı ödeyecek. Ömer’in mahekemden çıkarken ve Feride’yle vedalaşırken birden Aynur Doğan’ın sesiyle patlayan “Gelin hasretine nasıl dayanam gelin” ağıdı tam konsepte uygun on numaralık bir ağıttı. Ne salya ne sümük kaldı bende. (hehe ağladığını itiraf eden erkek bünye. Yani ben. Numunelik oldum şimdi). Hapishanede Daimi’nin “Ne ağlarsın benim zülfü siyahım’ı” da olağanüstü güzel bir türküydü. Bıyık büken karbonatsız çay isteyen amcanın en kısa zamanda müshilli çay içmesini istiyorum. Bir de madem o kadar ağa, hapishane ağası on tane adam salacağına güü yetiyorsa tek başına dövüşsün. Ki yetmediğini de biliyoruz. Ömer’in ben en fazla dayak yediği sahnenin mükemmel olduğunu düşünüyorum. Sinan Tuzcu .ok gerçekçioynamış o sahneyi. Gerçekten dayak yemiş gibiydi. Herhalde Seyfi adındaki mahkum insafa gelip yardım etmese herhalde bir kaç dakika daha kıvranırdı. Büyük ihtimal haftaya Feride Ömer’i ziyaret edecek surat dağılmış görünce de gidip Nevzat’tan yardım isteyecek. Denize düşen yılana sarılır misali. Ben de izlediğim bir kaç güzel aşk dolu bölümle hevesim kursağımda aval aval ekrana bakarım herhalde. Her ne olursa olsun Ömer’in o dayağı ya da hapishanede yediği hakaretleri hak etmediğini düşünüyorum. Ekrem’in deyimiyle Ali Cengiz oyununa geldi.

ASLI-YILMAZ: Yılmaz’ın Feride’ye çok üzülmesine rağmen aynı gece söz kesmesi çok ilgi çekici bir detaydı. Aynalı “bu Tekinerlere hiç acıyacağım aklıma gelmezdi” dedi. Aman acıma dedim ben de merhametin eksik kalsın. Sana ne yaptılar be adam? Senin dünyan Yılmaz’dan mı ibaret. Aslı’nın ilk başta kabul etmemesi daha önceden denizimin yazdığı gibi hep taktik. Ufak reddetmeler sayesinde Yılmaz daha da cümlelerini süsleyip geliyor Aslı’ya. Yılmaz’ın Aslı’yı aşk babında seveceğini bilsem Allah gani gani mutlu etsin bir yastıkta kocatsın diyeceğim ama Yılmaz’dan Aslı’ya yönelik aşk yok. Gerçi Filiz’e aşıktı da ne oldu diyebilirsiniz. Aşk bazen yetmeyebiliyor. Her ne kadar karakateri bana maço ya da antipatik de gelse sırf Feride için parayı ödemek istemesi soylu bir davranış. Ama uygulamaya koyamadı o da ayrı bir mesele. Filiz’le olan meselede ise Yılmaz’ın aşkından çok çabuk feragat ettiğini düşünüyorum.

Diğerleri için yazmak içimden gelmiyor. Bu kadarı kafi akşamki bölüme. Sevgiyle kalın.

bego87
17-03-07, 20:04
eline saglık forever_bim yorumunu zevkle okudum.Sana katılmadıgım tek bı nokta var.Oda fılızın o kadar kararlı olup bıda yılmaza donerse komık olucagını solemıısın eger fılızın rapor olayından haberdar olsaydı ve o zaman yılmaza bu sekılde davransaydı resımlerını yırtsaydı ve sonrasında yılmaza donseydı komık olurdu bence.Fılız rapor olayını bılseydı zaten resımlerı yırtmazdı .Yılmazın filizin gözünde suçsuzlugunu kanıtlayacak tek sey rapor olayını ogrenmesı...

BERNA
17-03-07, 20:07
Ihlamurlar Altinda'yi ilk defa bu kadar az gecikmeyle izledim acikcasi Sinan Tuzcu basliginda yazilanlari okuyunca merak etmistim ama boyle icimi ceke ceke aglayacagimi ne yalan soyleyeyim dusunmemistim! Bu bolum cok tuhaf geldi bana aslinda. Bir kismi son derece dokunakli ve de anlamli diger kismi ise kimse kusura bakmasin ama cok yavan geldi bana. Sanki dizinin bir kismini bir baskasi obur kismini da bambaska biri yaziyormus gibi geldi. Yine ayni yontemle beni etkileme siralarina gore yazacagim dizideki olaylari.

Yilmaz-Asli Evliligi: Evlenme teklifi sahnesinde gozlerime inanamadim. Bu kadar kotu bir sahne olabilir mi diye? Soylenen sozler cok kotu degildi. Bulent Inal hadi bir derece daha iyiydi, sonucta soylediklerine kendi de inanmak istiyor, o yuzden surati karisik ama Zeynep Beserler'in suratindan dusen niye bin parca? Eger 'Beni utandiriyorsun' demeseydi, Asli'nin utanmis olabilecegini kirk yil dusunsem anlamazdim o ifadesiz surattan. Tamam karsindaki adam sana askla bakmiyor onun buruklugu olabilir ama sevdigini soyledigin adam sana hos iltifatlarda bulunuyor, sen kucuk cocuklarin metin ezberlemesi gibi ayni ifadede soyluyorsun soylediklerini. Zeynep Beserler'i hicbir zaman cok begenmedim ama bu bolumde cok cok kotu buldum. Yilmaz'in yine kizginlikla verdigi karar yuzunden Asli'yi harcamasi karsisinda belki sempati duymaliyim ama hicbirsey hissetmiyorum onun icin. Yilmaz'a kizdim, sartlar sonucunda diyelim ki Filiz'e inandin, ne oluyor yangindan mal mi kaciriyorsun? Mualla Hanim torun istiyormus diye mi hemen evleniyorsun? Oysa torunu da var ama neyse... Mualla'yi sevmiyorum ama anliyorum. Mahalleliyi hic anlamiyorum. Aynali Asli Asli diye olecek, bir dedigi obur dedigini tutmuyor. Iliski acaip, destekleyenler acaip, oyunculuk Meltem Savci haric zorlama duruyor butun hepsinde. En hayirli olay ise Yilmaz'in o teklifin ve kendisinin de kaba oldugunu kabul etmesiydi bence :) Aynali'nin 'hayatini temizleme' benzetmesi yuzunden bolumun en patavatsiz odulunu aldi bu arada. Bir de bitmeyen bir askla sevilmis bir kisi olarak yasadiklarini dusununce Filiz- Yilmaz'i anlamasi gereken Fahriye'ye bolumun ikinci anlayissizi odulunu veriyoruz. :icon_roll Ben kacirmis olabilirim ya da sahne kesilmis olabilir bu soz niye bahcede yapildi cozen var mi? Hinca hinc kalabalik olsa neyse...

Cem Akman"in Cevirdigi Dolaplar: Bu bolum Asli Yilmaz sahnelerinden sonra cikti, o yuzden fazla gulmedim Cem'e. Aynali dogru bir laf etti Cem icin "Nerde bizde o kafa aslanim? Adam seytana papucunu ters giydirir." Her neyse, saka bir yana, Cem'in sahneleri yaptiklari acisindan hos olmasa da en azindan sure ve oyunculuk acisindan dengeliydi. Artik adami neyle tehdit ettigimizi bizim hayal gucumuze biraktilar herhalde :) Handan'a sirin gozukme cabalarinin ise yaramamasi en hayirli sahnesiydi diyebilirim. Yine de bu bolumdeki Cem'i katlanilir bulabildim en azindan.

Kerem- Sema- Alp: Kerem simdilik kiskanmiyor pek ama yakinda Alp ile bir kiskanclik kavgasi cikacagina kesin gozuyle bakiyorum. Alp duygularini geride tutmaya calisan ve harekete gecmeyecek bir karakter izlenimi verdi bana ama yanilmis olabilirim. Kerem'in isyeri adabindan haberi olmadigini hep beraber gorduk. Daha ogrenecegin cok sey var Keremcigim. Didisseler de simdilik birbirlerine sevgiyle bakan bir cift ama Kerem'in kendine biraz daha ceki duzen vermesi lazim. Bir caba var en azindan.

Ali-Sema- Mirsad: Ali'nin kendi kafasina isler yapmasina hic sasirmadim desem ;) Sema'nin Mirsad'a bakisi cocuk hasretinin guzel bir yasimasiydi. Sema mutlulugu bu cocukta bulabilir ama kocasinin daha cesur olmasi ve istegini acikca soylemesi gerekiyor bence. Sema boyle bir teklife hayir diyemeyecek yakinda zaten ama kendi dile getirir mi Mirsad'a simdilik koruyucu aile olmayi bilmiyorum.

Cemil- Ahmet: Cemil gec de olsa dogruyu buldu ve alkolden vazgecti. Hukukta cozum yolu aramasi da kendi adaletini isletmesinden cok daha iyi oldugu icin cok da yanlis bulmuyorum. Sanirim cocugunu alabilmek icin gerekirse alkol tedavisi gormeyi kabul edecek. Bu oykunun keske herkes icin mutlu bitebilme sansi olsa. Bora Sivri yine cok iyi oynadi, kisa ama etkili oyunculuk nasil olurmus gosterdi bize.

Yilmaz-Feride: Yilmaz bana ilk defa Feride'yi kardes gibi sevdigini hissettirdi bu bolum, daha once sadece soylemisti, bu bolum hakkiyla gosterdi. Hoslanmasa da Omer'i hapisten cikarma teklifi, sonra karakolda onu teselli etmek icin Omer'in adini gocunmadan kullanmasi demek ki Feride'dir. Tabi bir de sen sakrak evlilik haberi kutlanirken Feride'nin verdigi haberde en cok utanan da Yilmaz oldu. Ne demisler yigidi oldur hakkini ver. Tabi yine Filiz'in bir sebebi vardir ama sen geregini yapmissin Yilmaz sozuyle Feride demin benim yazdigim seyi ozetlemis oldu :) az ama oz konusan Feride. Yilmaz da Asli uzerinden konusulsa da Feride'ye umudunu kaybetmemesi konusunda cok anlamli bir ogut ve moral verdi.

Filiz- Yilmaz: Yilmaz ofkesiyle ani kararlar verip insanlari da buna gore umitlendirirken Filiz fotograflari yirtti ve baba oldugunu bilmeyi haketmiyor yargisina vardi. Karsilastirma yapmayacagim her ikisi de hatali bence. Eger Asli Filiz ve Yilmaz'in iki karsilasmasini gorebilseydi o zaman kendine ne ugruna evlenme teklif edildigini daha iyi anlardi. Bulent Inal bayagi iyi verdi soyledikleri ile gozlerindeki celiskiyi. Filiz'in yardimi reddetmesi de ofkeyle verilmis bir karar olmasina ragmen o karari cok da yanlis bulmadim Filiz acisindan bakinca, cocugu soylememe kararini yanlis buluyorum ama kendi namusuna dil uzatmis kisiden bir de para almak cok zor olacakti. Yilmaz'in sinirlenmesini de anladim ama sonucta yardim etmek istersen azar yemis durumuna dusuyor. Ah bir de gozunu kor eden su Cem Akman saplantisindan kurtulup gercekleri gorebilseydi, o zaman Filiz'in tepkisini bizim gibi anlardi. Filiz'in nisan sahnesindeki bakisi muthisti, cektigi aciyi bana hissettirdi. O sahnede Feride'yi gormeye gidebilecegini soyleyen arkadasima tahmini tuttugu icin tebrikler.

Filiz'in, Handan Hanim'in ve Mujgan Hanim'in Omer'in Kurtulusu Icin Para Bulma Cabalari: Filiz de Handan Hanim da bu bolum son derece dogru davrandilar her acidan. Handan Hanim kocasindan kalan yuzuk disinda herseyini satti, Cem'e agzinin payini yasamasi gereken pismanlikla beraber verdi. Filiz ise Yilmaz sokundan sonra kendine mucadele edecek bir amac bulmasinin da etkisiyle eski Filiz oldu cikti. Hemen sizlanmak yerine cozumler ureten Filiz'i gorduk. Parada pulda gozu olmadigini, parasiz da yasabileceginin sinyallerini verdi. Arabalari ve evi satti daha dusuk fiyata da olsa. Yilmaz'dan degil ama patronundan borc para istemekten gocunmadi, kendi durumlarini anlatti ve de sonuc cok sevgili Cem Akman yuzunden olumsuz olsa da yine de umudunu yitirmedi. Annesine bolum basinda tepkiliyken su durumda tepkiyi birakti ve bence cok da dogru birsey yapti. O anda kenetlenmeye ihtiyaclari vardi cunku. Mujgan Hanim da hepimizin bildigi ama birara unutmus gibi davrandigi gercegi soyledi. O evi ona Omer Tekiner almisti ve de evi hic sahiplenmemisti bile. Ayrica eski damadinin da zamaninda kendisi ve kucuk kizi icin yaptigi iyilikleri de unutmadi, ee tabi bir de torunu vardi babasini surekli soran. Mujgan Hanim da Handan Hanim da olmasi gerektigi gibi davrandilar bu bolum. Handan Hanim'in daha merkezi bir ev kiralama istegi beni gulumsetti. Ee ne demisler can cikar huy cikmaz :img-hyste

Omer-Feride- Nevzat (??): Ciftin sevgisi herkesi geri adim attirdi, Nevzat'tan da ayni adimi bekliyoruz, aslinda Nevzat bu bolum son derece mantikli sozler etti. Feride'nin artik Ozlem olmadigini kavramis gibiydi ama bu konuda neler yapabilecegini bilmiyoruz. Her neyse, soru isareti de bu bilinmezlik ve de Nevzat'in aralarinda bu bolum aslinda Omer ve Feride icin olmadigiydi. Karakolda Omer'in pesinden giden Feride bitmis ve perisandi, buna ragmen Yilmaz'in dusundugu gibi onun yaninda da ayni durumda olmadi. Yine Omer'e moral vermek icin ugrasti, isin hos yani Omer de ayni sekilde Feride'ye moral vermek icin ugrasti, onun guclu olmasini istedi. Yilmaz'dan destek alirken ne kadar rahatsa daha sonra artik iliskiyi de kabullenmis olan Handan Hanim ve Filiz'in yaninda o kadar rahatti. Omer'e sevgisi o kadar buyuk ki hayatinda aldigi pozisyon da buna gore oldu, bunu da Yilmaz'a kabul ettirdi. "Onu burada yalniz mi birakacagiz?" dediginde gulumsedim cok, sanki nezarathanede gece kalabilecekmis gibi konustu. Tabi ki kalamayacakti ama yakininda oldugunu bilmesinin bile Omer'e guc ve moral verebilecegini bildigi icin bu teklifi yapti elbette. Tipki butun bu tuhafliklar silsilesi baslamadan once Yilmaz'in hastane otoparkinda gecelemeyi istemesi gibiydi. Neyse ki bu askin da o kadar sapitabilecegi kadar cok bolum yok onumuzde :)

Savciliktan elleri kelepceli cikan Omer'in tum konusmasi cok duygusaldi ama Feride'ye kizini emanet etmesi bence cok ama cok guzeldi. Sonucta evlenmmemis olsalar da Omer'in gozunde Feride Elif'in coktan beridir annesiydi zaten. Feride'nin de ayni destek durumunu dusunup fularini vermesi cok anlamliydi. Asik oldugu adami o kadar iyi taniyor ki, onun kendi destegine ihtiyaci olacagini, cunku duygusal cokuntulere meyilli oldugunu biliyor, bunu engellemek icin de elinden geldigi kadar cirpiniyor. Tahminim Ozlem olarak yasadigi evi de satarak Omer'e maddi destek fonuna yardimda bulunacak, zaten Omer hapishaneye giderken Filizler'in konusmasina da sahit oldu. Umarim sonunda Nevzat'a bagli kalinmaz ama Nevzat bana hala Cem kadar psikopat bir hava vermedigi icin bilemiyorum sonu ne olur.

Her neyse, Nevzat konusmasinda kendisini seven kisinin Ozlem oldugunu, artik karsisindaki kisinin Ozlem olmadigini anladigini itiraf etti. Eger samimi ise durumu zor elbette. Tipki bir zamanlar Elif'in Yilmaz'in Filiz'e asik oldugunu sip diye bildigi gibi Ozlem'inin de artik Omer'e asik oldugunu, hatta onun icin yasadigini biliyor. Feride ise sadece uzgun oldugunu soyluyor cunku boyle birsey hatirlamiyor, hatta Omer binadan cikarken yaninda Nevzat oldugunu bile unutacak, konusmayi yarim birakacak cok degerli Omer onun icin. Feride Omer soyle bir bakinca hatirladi hatta yaninda kim oldugunu bence. Neyse, sonucta o konusmanin oncesinde aglamaya baslamistim, devam ettim :) Omer'in Feride'nin resmine bakip oksamasi, Feride'nin aklinin surekli Omer'de olmasi klise ama hos oynanmis detaylardi, sevdim. Muzik beni bitirdi bu arada; cok acikli soyluyordu ozan (bu sefer kimin soyledigini bilmiyorum) Omer Feride'nin fulari icin dayak yemis, ee ne de olsa ask adami :) Biz de Cem'in gunahini almisiz! Ama Omer'in ofkesi ne kadar fazla olursa olsun o kadar cok kisiyle basedebilmesi biraz sacma olurdu, yine de Omer beyimiz pis pis bakmayi ihmal etmedi. Yanindaki mahkumu sevdim, Omer'i acimayla karisik sevdi belli ki. Neyse, Feride'ye donersek hapiste kagit kalemle gorunce tamam dedim Omer kadin ruhuna hitap etmenin kitabini yaziyor en sonunda parayi kazanacagi yeri buldu dedim :) Feride'ye mektup yaziyormus megersem acaba mektup okunur mu? Omer Tekiner'in yazar yonunu de merak etmiyor degilim aslinda

Tekiner Kardeslerin sahneleri ve Omer'in hissettiklerini yansitmasi en begendigim oykuler oldu ama onu toparlamam icin biraz zamana ihtiyacim var. O yuzden simdilik bunu gondereyim...

forever_bim
17-03-07, 20:07
eline saglık forever_bim yorumunu zevkle okudum.Sana katılmadıgım tek bı nokta var.Oda fılızın o kadar kararlı olup bıda yılmaza donerse komık olucagını solemıısın eger fılızın rapor olayından haberdar olsaydı ve o zaman yılmaza bu sekılde davransaydı resımlerını yırtsaydı ve sonrasında yılmaza donseydı komık olurdu bence.Fılız rapor olayını bılseydı zaten resımlerı yırtmazdı .Yılmazın filizin gözünde suçsuzlugunu kanıtlayacak tek sey rapor olayını ogrenmesı...

Sevgili bego87

Bir ilişkide bir kadınla erkeğin karşılıklı güvenini bir kağıt sağlayacaksa o ilişkiden hayır gelmez derim ben.

kursuni19
17-03-07, 20:13

Daha sonra Yilmaza...

1- Mualla Yilmazin mutlulugunu istiyor ve ogluna uygun gelin olarak Asliyi istiyor. Handan Filizin mutlulugunu istiyor ve bu nedenle kizinin namusunu lekeleyen sahte bir rapor hazirlatip Yilmaza sunuyor ve kizinin mutsuzluguna sebeb oldugunu anladiginda hala tam gercekleri ona aciklamamakta kararli.
Simdi burda iki tane cocugun mutlulugunu isteyen anne karakteri var, benim sorum hangi anne burada hatalidir?

2- Burada benim yerine Yilmazin replikleri konussun.
Yilmaz Aynaliya söyler der: Hata bende. Çıksın hayatımdan artık. Onu görmek istemiyorum. Hayatımdan tamamen söküp atıcam gitsin.

Yilmaz Fahriyeye: Bence artık onun adını anmayalım. Keşke onu hiç tanımasaydım. Hiç sevmeseydim.

Yilmaz Asliya: Çok yoruldum. Ne uğruna yaşıyorum onu bile unuttum

Yilmaz Ferideye: Kalbimdeki kara saplı bıçağı çekip çıkartıyorum feride. Hep kendimi oyaladım durdum. 4 yıl bekledim. Yıllarımı harcadım. Niçin ? Yeryüzünde herkesin bir tek eşi olduğuna inandığım için. Ama yanlış düşünüyormuşum. Herşeyi bir sonu varmış. Doğmak ölüme yazgılıysa, başlayan herşeyde bitmeye yazgılı. Ben bunu çok geç anladım feride. Sevdalıyımdım. Başım dumanlıydı. Belki hayat başka bir yerde idi. Bilmiyorum. Değişmek gerekiyormuş farkında değildim. İşte şu an değişmeye hazırım feride. Bi kapı kapanırsa diğeri açılır. Bu da umut demektir.

Bu repliklere cok net belli oluyorki Yilmaz hala Filizi deli gibi seviyor, ama Filizle hic bir umudu kalmadigi icin, kendine yeni bir yön cizme cabasinda Yilmaz, sanirim dah a fazla bir sey söylememe gerek yok

3- Filiz sevgisine sahip cikmis olsaydi 3 bucuk aydir sevdigi adamdan bebegini saklamazdi. Yilmaz Asliya nezaman evlilik teklifi etti? Filizden hic bir umud kalmadi anda. Yilmaz 4 sene 3 ay ve 12 gün Filizi beklemis biri degilmi. Ozamanlar Filiz Yilmaza sacma bir neden sunup nikah günü terk etmemismiydi, ama aradan 4senede gecse Yilmaz hayatina kimsey sokmamistir, nede cünkü umudu vardi, Filizin onu sevdiginden emindi, bir araya gelebileceklerinden emindi. Simdi ise ihanete ugradigini düsünmekte, sevdigi kadinin baskasindan hamile oldugunu. Napsin Yilmaz 10 sene Filizin yasinimi tutsun, hayatina artik baskasini sokmasinmi? Asli onu seviyor, Yilmaz ise artik sevmekten yorulmus, sadece sevilmek istiyor, huzur istiyor, Aslida bunlari ona verecek biri, ondan karsilik beklemeden hemde.

4- Filizde Yilmazda degisik zamanlarda degisik konularda büyük hatalar yaptilar, ama eninde sonunda pismanliklarini yasadilar ve birbirlerine karsi olan asklar ve sevgiler hic azalmadi ve bunuda güzel bir sekilde biz seyircilere yansittilar ve yine böyle olacagindan emin oldugum icin sonuna kadar Filiz ve Yilmaz diyorum

kursuni19
17-03-07, 20:22
Sevgili berna ve forever_bim yorumlarinizi arada katilmadigim noktalar olsada cok büyük bir keyifle okudum ellerinize saglik

denizim_
17-03-07, 20:24
Dunden beri surekli birseyler yazdigim icin bir de uzerine bolum yorumu yazmak biraz gereksiz ama adet olmus iste.

Once beni en cok etkileyen sahnelerden basliyayim. Bu sahneleri hem oyunculuk acisindan cok basarili buldugum, hem de son derece dokunakli olduklari icin begendim. Yapis yapis degil de dozunda bir huzun, aci, pismanlik, caresizlik oldugu icin. Dizideki sirasiyla gidecek olursak ilk olarak Filiz ve Omer'in nezaretteki konusmalari. Ozellikle Omer'in is hayatindaki basarisizligi ile yuzlesmesi, yasadigi pismanlik, cezasini cekmeye razi oldugunu soylemesi ve bunu soyleyis tarzi beni gercekten etkiledi. Filiz'in cevaplari da. Diger sahne Filiz, Handan ve Mujgan'in evin satisi ile ilgili konusmalariydi. Nedendir bilmiyorum ama bu sahne bana cok dokundu. Tekinerler'in gururla caresizlik arasinda gidip, gelmeleri, Mujgan Hanim'in bu kez oldukca zarif ve anlayisli bir sekilde, karsisindakileri hic ezmeden evini sunmasi, evi satma kararindan sonra bir umut dogdugu icin birlikte sevinmeleri. Belki dizi kadinlarini boyle dayanisma icerisinde gormek beni mutlu ettigi ve birlikte, kimseye muhtac olmadan bir cozum uretebileceklerine kisa surede olsa inanabildigim icindir.

Etkilendigim bir diger sahne de Feride- Nevzat diyaloguydu. Nevzat o kisacik bolumde cok cok inandirici, cok asik, cok karsisindakini anliyan bir gorunumdeydi. Onun haline de uzuldum dogrusu. Simdi bu adamdan umarim yeni bir Cem yaratmaya calismazlar.

Dizideki en etkileyici bolum suphesiz Omer'in tutuklanis sahnesiydi. Hele uzerine muzik de gelince hakikaten gozyaslarima engel olamadim. Sinan Tuzcu cok cok iyidi ama ben 3 kadini da cok iyi buldum. Onlarin acisini ben de hissedebildim. Hem anne, hem sevgili, hem kardes gozuyle.

Asli-Yilmaz cephesinde ise beklenenler oldu. Asli ilk teklife hayir dedi. Aslinda o tekliften baska herseye benzedigi icin en azindan o kadarini yapmaliydi. Devaminda bana komik gelen bir sahneyi yazmak istiyorum once. Fahriye ile Yilmaz'in konusmasi..Fahriye Asli konusunda israrci olunca Yilmaz onu kirmak istemiyorum gibi bir cevap verdi. Az once evlenme teklifi etmis ve reddedilmis bir adam icin oldukca komik bir cevapti. Ya kiz kabul etseydi? Neyse..Sonunda kiz kabul etti zaten. Evlilik teklifi, icinde bulundugu sartlar dusunulurse olabildigince guzel yapildi. Yilmaz'in teklifi biraz tum omur boyu arkadas olalim tarzi birseydi ama Asli bunda bir sakinca gormedi. Yilmaz samimi ve oldukca ikna ediciydi Asli acisindan. Asli, Yilmaz'i cok sevdigini ve bu kadarinin bile kendisine yetebilecegini gosterdi. Bulent Inal da Yilmaz'in ruh halini yansitmada cok basariliydi bana gore. Bu bolum Asli'nin yaninda hissettigini soyledigi huzuru da goremedim. Kendini Asli ile olmaya zorluyor gibiydi. Sanki bir mekanizmayi harekete gecirdi ama gecirir gecirmez de kontrolu kaybetmis biri gibiydi. Keske Asli'yi opmeyi denese diye gecirdim icimden, omurboyu kardes kardes gezmeyeceklerine gore kalbi bir baskasindayken Asli'ya dokunmanin, sevismenin ne demek oldugunu anliyabilse. En etkili sinav bu olabilirdi bence (belki de erkeklerin bu konuda fazla problemi olmuyordur, ben yine fazla kadin gozuyle bakiyorumdur olaya).

Uzun zamandir ilk kez ben Yilmaz'in Filiz'e olan tutkusunu hissedebildim bu bolum. Coktandir yazip, duruyordum, Yilmaz hatalar da yapsa, Asli'ya da kossa Filiz'e olan duygularini yine hissedebilsek diye..Hissettik de ne oldu, o ayri bir konu tabii..

Filiz keske mektubu baska sekilde iletebilseydi Feride'ye ama Yilmaz'in o saatte iste olacagini dusunmustur herhalde. Ne kadar sildim dese de, kizsa da, o sahnede yikilmamasi imkansiz. . Hangi kadin oyle bir sahneye kayitsiz kalabilir? Bence Filiz orada konusmaz, sessizce gider. O kadar ozel bir gunde yeri olmayacagini, oraya girmesiyle ortami berbat edecegini bilir. Filiz insanlari kizdirmak adina boyle birseyi yapabilecek bir karakter degil. Devaminda tum celiskili duygulari bir arada yasayacak. Nefret, kizginlik, ofke, pismanlik..Ama en cok da aci cekecek.

cemotara
17-03-07, 20:28
sevgili KURŞİNİ19;Hala filizin sevgisine sahip çıkmadığını söylüyorsun tamamda yılmaz sevgisine sahip çıkabildimi filiz elinden gelen herşeyi yaptı bu aşk için ama görmek istemiyorsunuz herhalde hala bebek olayındasınız filiz bebeği hamile olduğunu öğrendikten sonra ilk başta söylemedi ama sonra söyleme kararı aldı ve yılmazada konuşmamız gerekir dedi ve şirkette buluşup söyleyecekti ama yılmaz filizle randevusunu ekti eğer ekmeseydi yılmaz çoktan öğrenmişti bebeği olacağını daha sonraki sahneleri söylemiyorum olanlar ortada

denizim_
17-03-07, 20:32
Sevgili forever_bim ve Berna,
ikinizin de yorumlarini cok begendim. Ellerinize saglik. Bolumu izlerken ben de zaman zaman birkac kisinin kendi koselerinde senaryoyu yazdigini, sonra birbirlerine dahi gostermeden bunlari biraraya getirdikleri izlenimini ediniyorum. Gercekten de hikayeyi diziyi hic bilmeyen birine anlatmaya calisin, ne kadar sacma oldugunu goreceksiniz ama oyunculuk o kadar iyi ki, yine de ilgiyle izlettiriyor iste.

kursuni19
17-03-07, 20:34
sevgili KURŞİNİ19;Hala filizin sevgisine sahip çıkmadığını söylüyorsun tamamda yılmaz sevgisine sahip çıkabildimi filiz elinden gelen herşeyi yaptı bu aşk için ama görmek istemiyorsunuz herhalde hala bebek olayındasınız filiz bebeği hamile olduğunu öğrendikten sonra ilk başta söylemedi ama sonra söyleme kararı aldı ve yılmazada konuşmamız gerekir dedi ve şirkette buluşup söyleyecekti ama yılmaz filizle randevusunu ekti eğer ekmeseydi yılmaz çoktan öğrenmişti bebeği olacağını daha sonraki sahneleri söylemiyorum olanlar ortada

Ben ikisininde hatali oldugunu söylüyorum, sadece sizin yaptiginiz gibi hatayi birine yüklemiyorum. Ama hr ne olursa oldun Filiz bebegi söylemeli Yilmaza, sonra yolunu ayirmak istiyorsa ayirsin, ama bebegi bilmek Yilmazin en dogal hakki. Benim kizdigim noktalar belli, Filiz hala bebegi saklamakta, bu bebek onun degil ikisinin ve Filizin sucu sadece Yilmaza, ama Handana yüklememesi.

Not: Denizim yorumunu büyük bir keyifle okdum

medsul
17-03-07, 20:37
öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar:img-wink: ben anlamiyorum bu senaritler ne istiyor tekinerlerden izlerken bu kadarida fazla dedim ne bu yaa
tekinerlerin başina gelmeyen kalmadi ve bence asla bu kadar agır olaylari haketmiyorlar en azından ben düşünmüyorum o yüzdende izlerken gercekten cok kızıyorum birde bazı arkadaşlar isim olarak bilmiyorum genleme yapıyorum
kimse üstüne alinmasın hiç anlamiyorum tekinerlerin başina gelenleri ve daha ilerki bölümlerde gelecek olan şeyleri keyifle izliyen arkaşlari annamatka zorluk cekiyorum bu insanlar ne yaptida bu kadarini hak etti
aslı&yılmaz ilişkisi için söyleyecek pek söz yok allah mutlulugunu daim etsin
neyse biraz yorum okuyayim bakalım neler yazilmiş herkese iyi yorumlar

cemotara
17-03-07, 20:44
Ben ikisininde hatali oldugunu söylüyorum, sadece sizin yaptiginiz gibi hatayi birine yüklemiyorum. Ama hr ne olursa oldun Filiz bebegi söylemeli Yilmaza, sonra yolunu ayirmak istiyorsa ayirsin, ama bebegi bilmek Yilmazin en dogal hakki. Benim kizdigim noktalar belli, Filiz hala bebegi saklamakta, bu bebek onun degil ikisinin ve Filizin sucu sadece Yilmaza, ama Handana yüklememesi.

Not: Denizim yorumunu büyük bir keyifle okdum

sevgili arkadaşım tamamda ben tüm hatayı yılmaza mı yüklüyorum ikiside hatalı ama bu son haftalarda yılmaz daha çok hatalı bende filizin bebeği söylemesini istiyorum yani yılmazın gerçekleri öğrenmesi istiyorum
Ayrıcada filiz handan hanımada tepki gösterdi ne yani şimdi ömer ve kendileri zor durumdayken annesini silsin mi bence annesine baya bir tepki gösterdi
Ayrıcada yılmaza gelince detaya kadar inip yılmazı hatalı olsa bile anlıyorum diyorsun bunu neden filiz içinde denemiyorsun
Birde filizde tüm umutlarını kaybetti yılmazdan neredeyse nefret ediyor peki filiz neden birbaşkasını düşünmüyorda yılmaz düşünüyor onun için aslı konusunda yılmazı anlamıyacağım çünkü karşımda filiz örneği var o ne olursa olsun hiçkimseyi düşünmüyor ama yılmaz maalesef ki düşünüyor aslıyla olan sahneleride ortada

pinkzone
17-03-07, 20:46
Ellerinize sağlık arkadaşlar döktürmüşsünüz.. :) Hasan denizim ve kursuni bölüm yorumlarınız çok güzeldi..

Özellikle 62 nolu yorumun bir şahaser.. Replikleri yazarken büyük keyif aldım.. Bu bölüm uzun zamandan beri konuşmayan yılmaz konuştu.. AğzındaN çok güzel sözler döküldü.. Bayadır bunu bekliyorduk.. Aslıya yazılan özenli repliklerin çoğu bu bölüm Yılmaza sıçramış burası kesin. :)

pinkzone
17-03-07, 20:50
İki kişinin de birbirini görmek için bahaneler yarattığı apaçık ortada.. Aynı ortamda tesadüf üzeri bulunsalarda.. Bakmadan geçemiyorlar.. :) Entresan..

kursuni19
17-03-07, 20:50
sevgili arkadaşım tamamda ben tüm hatayı yılmaza mı yüklüyorum ikiside hatalı ama bu son haftalarda yılmaz daha çok hatalı bende filizin bebeği söylemesini istiyorum yani yılmazın gerçekleri öğrenmesi istiyorum
Ayrıcada filiz handan hanımada tepki gösterdi ne yani şimdi ömer ve kendileri zor durumdayken annesini silsin mi bence annesine baya bir tepki gösterdi
Ayrıcada yılmaza gelince detaya kadar inip yılmazı hatalı olsa bile anlıyorum diyorsun bunu neden filiz içinde denemiyorsun
Birde filizde tüm umutlarını kaybetti yılmazdan neredeyse nefret ediyor peki filiz neden birbaşkasını düşünmüyorda yılmaz düşünüyor onun için aslı konusunda yılmazı anlamıyacağım çünkü karşımda filiz örneği var o ne olursa olsun hiçkimseyi düşünmüyor ama yılmaz maalesef ki düşünüyor aslıyla olan sahneleride ortada

Yilmazin hic bir umudu kalmadi, cünkü ihanete ugradigini düsünmekte ve Filizin baskasindan bebek bekledigini.
Ancak Filiz Asliyla Yilmazi sözlenirken gördükten sonra tüm ümidini yitirme sansina sahiptir.

Ben Yilmazin gerekcelerini anliyabiliyorum, ama Asliyi bu kadar kisa zamanda hayatina sokmasini elbette dogru bulmuyorum.
Filizi su yönden anliyamiyorum, annesine göstermis oldugu tepkiyle Yilmaza gösterdiyi tepki ayni degil, ama burda gercek suclu annesidir. Birde Filizin israrla bu bebek benim demesini, eger Filiz gercekleri söylemis olsaydi gecen bölüm ve sonra Yilmaza bu bebekte hakkin yok deseydi Filizi anlardim, ama ellinde bu kadar güzel bir koz varken bunu kullanmamis olmasini anliyamiyorum

kursuni19
17-03-07, 20:57
Ellerinize sağlık arkadaşlar döktürmüşsünüz.. :) Hasan denizim ve kursuni bölüm yorumlarınız çok güzeldi..

Özellikle 62 nolu yorumun bir şahaser.. Replikleri yazarken büyük keyif aldım.. Bu bölüm uzun zamandan beri konuşmayan yılmaz konuştu.. AğzındaN çok güzel sözler döküldü.. Bayadır bunu bekliyorduk.. Aslıya yazılan özenli repliklerin çoğu bu bölüm Yılmaza sıçramış burası kesin. :)

Öncelikle tesekkür ederim.

Evet nihayet güzel repliklere kavustu Yilmaz, e zaman coktan gelmisti, umarim bu böyle devam eder.

denizim_
17-03-07, 20:58
Sevgili pinkzone ve kursuni 19,
Yazdiklarimi okuyup, begendiginiz icin tesekkur ederim. Kursuni 19 ben de senin yorumunu begendim, onemli bir bolumune katilmadigim halde. Yilmaz'i anlama cabalarima yardimci oluyor.

Yilmaz bana gore de hayatini istedigi gibi cizmekte ozgur tipki Filiz gibi. Bugun daha once yazdigim bir mesajda da dile getirmistim, ben Asli ile evlilik kararinin Filiz'e baglanmasina tepkiliyim sadece. Yilmaz'in basina geldigini dusundugu olaylar karsinda herkesin tepkisi farkli olurdu. Belki bir baska erkek omur boyu baska bir kadina baglanmamayi secer, bir digeri yeniden asik olabilmeyi beklerdi. Yilmazinki de bu oldu. Yilmaz'in hayatini cizmekten anladigi evlilikmis demek ki. Bir sure kendiyle kalma, yaralarinin kabuk baglamasini bekleyebilecek gucu yokmus. Ustelik dis sartlar buna cok musaitken. Hayatinin diger her alaninda isleri cok yolundayken. Bu da onun karakterinin zaafi demek ki.

cemotara
17-03-07, 21:00
Yilmazin hic bir umudu kalmadi, cünkü ihanete ugradigini düsünmekte ve Filizin baskasindan bebek bekledigini.
Ancak Filiz Asliyla Yilmazi sözlenirken gördükten sonra tüm ümidini yitirme sansina sahiptir.

Ben Yilmazin gerekcelerini anliyabiliyorum, ama Asliyi bu kadar kisa zamanda hayatina sokmasini elbette dogru bulmuyorum.
Filizi su yönden anliyamiyorum, annesine göstermis oldugu tepkiyle Yilmaza gösterdiyi tepki ayni degil, ama burda gercek suclu annesidir. Birde Filizin israrla bu bebek benim demesini, eger Filiz gercekleri söylemis olsaydi gecen bölüm ve sonra Yilmaza bu bebekte hakkin yok deseydi Filizi anlardim, ama ellinde bu kadar güzel bir koz varken bunu kullanmamis olmasini anliyamiyorum

sevgili arkadaşım haklısında filizde gerçekleri doğru düzgün bilmiyor yani filiz tabikide yılmaza daha çok tepki gösterecek yılmaz filize neler söyledi bebek konusunda ama annesinede çok kızgın ama annesinin rapor verdiğini ve cemin yılmaza söylediklerini ve bunları annesinin bildiğini bilmiyor eğer ilk başta handan hanım tüm gerçekleri anlatsaydı filiz annesini zor affederdi ve yılmazıda bir nebze olsun anlardı ve affetmeside kolaylaşırdı ama olaylar filizin gözünde farklı
Birde bana göre filizde tüm ümüdü kaybetti yılmaz için yani bunu davranışlarından ve sözlerinden rahatça anlarsın neredeyse yılmazdan nefret ediyor ama yinede bir başkasını düşünmüyor şimdi nişanıda gördü ve evleneceklerini biliyor ama filiz için yine değişen birşey olmayacak yine kimseyi hayatına sokmayacak
Arkadaşım sen yılmazı aslı konusunda nekadar anlarsan anla ben anlamıyorum anlamıyacamda yılmaza hiç yakıştıramıyorum bu davranışları neyse zaten o sahneleri zaplıyorum hep çünkü bünyeme zarar vermeye başladı o sahneler neyse allah mesut etsin ne diyelim

_NazLım_
17-03-07, 21:04
Sevgili kursuni..
Yorumunu okudum.. ellerine klavyene saglik:img-wink:
Ama sana pek katiliyorum diyemicem..

Filiz sevgisine sahip ciksaydi hamile oldugunu saklamazdi yazmissin..

Filiz ona hamile oldugunu soylemedi.. cunku ona sirf hamile oldugu icin geri donmesini istemedi.. hangi insan bunu ister ki.. Yilmazin sevgisinden emin olmak istedi..eger yilmaz ona guvenilir bir sevgi sunsaydi..
filizde hamile oldugunu saklamazdi.. Ya peki hamile oldugunu soylediginde yilmazin tepkisi dogrumuydu..Bence yilmaz cok yanli$ yapiyor.. onun yanli$lari yuzunden filizinde cani yaniyor..

denizim_
17-03-07, 21:05
Asli'nin da replikleri genelde guzel yaziliyor ama onun soyleyis tarzindan mi, yoksa yazanin fazla kitabi kalmasindan mi bilmem bir sahtelik yapisiyor ustlerine. Cok fazla duzgun, gercek disi kaliyorlar. Gercek hayatta kimse boyle konusmaz dedirtiyorlar. KIza bir bilmislik katiyor ekstradan, gereksiz bir kusursuzluk hali oluyor. Ya da bana oyle geliyor.

Bu arada, Asli deyince dunku beyaz gomlegi icerisinde dizide hamile gibi gozuken tek kisi oydu. Filiz'in hamileliginin belli olmamasi, onun inceligindeki biri icin cok normal. Daha 1-2 ayda boyle devam edebilir, bel cevresi genisler biraz o kadar.

archshe
17-03-07, 21:06
sevgili berna forever_bim ve denizim yorumlarınızı zevkle okudum...çoğuna katılıyorum ama sevgili hasana filizin parayı kabul etmemesi konusunda yazdıklaraına gene katılamıyorum bu konuda ayrı düşünüyoruz...ömerle yılmaz beraber hareket etti çünkü ömerle yılmazın arasında sadece sorun vardı anlaşamıyolardı birbirlerini sevmiyolardı filizin canı tehlikedeydi bunu tartışacak değillerdi ya..ama filizle yılmaz arasında hoşlanmama gibi bir durum yok aşağılanma birbirinden vazgeçme v.s gibi olaylar var...eğer filizle yılmazın arası ömerle yılmaz gibi olsa filiz de bu teklifi kabul ederdi...ama olaylar farklı hasan...hiçbir kadın bunu yedirip de teklifi kabul etmez feride için bile olsa sonuçta yılmazın parası...evet ilk sezon filiz yılmazın açık pazar teklifini kabul etti neden ama?yılmazı affetmeye yakındı ozamanlar aralarındaki sorunlar çözülüyodu ve mantıklı bir teklifti...yani bu olayların hiçbiri yakından uzaktan alakalı değil şimdiki olayla...bana kalırsa filiz doğru hatta çok doğru bir karar vermiştir...

kursuni19
17-03-07, 21:07
İki kişinin de birbirini görmek için bahaneler yarattığı apaçık ortada.. Aynı ortamda tesadüf üzeri bulunsalarda.. Bakmadan geçemiyorlar.. :) Entresan..

Haklisin...gercekten Entrasan.
Acaba tesadüf diye bir sey varmidir, yoksa tesadüfleri kendimizmi yaratiyoruz. Bazen görmememiz gereken seyleri görmek istedigimiz icinmi buna tesadüf diyoruz.

Seninde dedigin gibi Filizde Yilmazda birbirlerini görmek icin firsat aramaktalar, onlar konusmasada bakislari yetiyor, umarim bu tesadüfler dahada siklasir :img-hyste

medsul
17-03-07, 21:08

güzel soru:img-wink: aslında filizin teklifi kabul etmesi sacma olurdu daha
saatler öncesi hayatından cıkarmak istediği cok kırgın ve kızgın oldugu birisinden para yardimi kabul etmesi cok zor belki ömere söylüyebilirdi
ama onunda bu teklife sıcak bakmayacağini düşünmüş olmali(zaten bu konuda ömer teklifi yılmaza kızmasada teklifi redederdi)yılmaza olan tavri ise para
teklif ettiği için degil aralarinda gecen konuşma içindi bu yüzden tepkisi biraz sert oldu dogal olarak
yaaa ben bu ikiliyi kavga ederken izlemek daha bir keyifli olyur madem finalde
bariştirmayi düşünüyorlar en azından senaristler bu ikiliyi bol bol karşilaştirip
kavga felan ettire bilirler ben acayip keyifle izliyorum niyeyse
aslı&yılmaz sahnelerini izlemekten bin kat iyidir
kavga ettikleri zaman aralarindaki aşki hissede iliyorumda ben:img-wink:

pinkzone
17-03-07, 21:09
Çoğu düşüncemiz aynı Kursuni..

Çünkü bende Yılmazın bu kadar çabuk elini çabuk tutmasını hata olarak görüyorum. Ama ne çare.. Bakıyorum. Yeni hayat kurma çabaları var sadece. Baktı mutlu olamıyor.. En azından bari mutlu olamadım. Sevemedim.. Sevilmeyi tercih edeyim diyor. Aslıda en yakın şu anda. Filizi 4 yıl boyunca bekledi. Filiz İstanbulda.. Gördükçe daha bir yumuşayacağının korkusu da var. O yüzden onu tamamen hayatımdan çıkardım izlenimi vermek için. Yeni bir sayfa açmak içni aslıda buldu yolu.. Bunu böyle düşünmesi doğru mu hayır. Ama hatasının sebepleri var.

Filizde ise zamanında söylemediği çocuğu şimdide öğrenmiyecek asla demesi.. Saçma.. Yılmaza olan kızgınlığını ve öfkesini çoçuktan çıkaramaz. Aynı şekilde teklif edilen parada da çok fevri davranmıştır. Abisine danışma gereği duymamıştır. Abisini düşünseydi.. En azından danışabilrdi. Filizin teklifi reddediş şekli bile fevri. Avukat gidecekken o gitti. Bir görme bahanesi. Bu olayda Filiz kendine göre haklılıklarını görebilir ama hatası da vardır. Hatası abisine bile söyleme gereği duymadan tamamen kendi öfkesi ve fevriliğiyle teklifi reddetmesidir.

destina304
17-03-07, 21:12
ben aslında herşeyi yılmazın bebeği öğrendikten sonra merak ediyorum.ben o zaman görcem özgürlüğü birlikte yaşlanmayı valla çok gülüyorum yılmazın haline.adam nişanlanırken bile yüzü gülmüyo zoraki ve sahte bir gülümseme çaresiz bir surat ifadesi.şimdi yılmazın kimi seçeceğinii çok merak ediyorum.BEBEĞİMİ?yoksa aslımı? izleyip görcez.eğer aslıyı seçerse yılmazcıların yılmazı nasıl savunacaklarını merak ediyorum

pinkzone
17-03-07, 21:15
Haklisin...gercekten Entrasan.
Acaba tesadüf diye bir sey varmidir, yoksa tesadüfleri kendimizmi yaratiyoruz. Bazen görmememiz gereken seyleri görmek istedigimiz icinmi buna tesadüf diyoruz.

Seninde dedigin gibi Filizde Yilmazda birbirlerini görmek icin firsat aramaktalar, onlar konusmasada bakislari yetiyor, umarim bu tesadüfler dahada siklasir :img-hyste

Daha çok karşılaşır bunlar.. :) Filizden şöyle şanına yaraşır cinste bir tebrik lafı bekliyorum.. Şöyle insanın içine oturan cinsten.. :good:

Filiz Ömeri daha kötü günler bekliyormuş.. Demekki daha kötü birşey görmemişler.. İlla ki senaristler süründürecek.

Aslı geçen bölümde gitmedi. Sanırım nişandan sonraki gün veya ondan sonraki bölümlerde gitcek. Bizi işkillendiriyorlar.. :)

Matraka sağolsun tüyoyu vermedi.. Bekliyoruz.. Artılı filizim alacağın olsun.. seninde.. Matraka bir dahaki tüyo söz bana haberin olsun.. Bak millet çatladı.. Ben erkenden gelirdim.. Millette böyle çatlamazdı.. :img-wink:

cemotara
17-03-07, 21:18
sevgili Hasan;
Yorumunu okudum yine çok güzel yorumlamışsın çoğuna katılıyorum ama para meselesine maalesef katılmıyorum ayrıcada verdiğin örneklerde bu olay farklı yani filizin kurtulması için yılmazla ömerin birlikte hareket etmesi ve aynısını feride içinde yapmaları ayrı bir olay mesela feridenin kaçırılmasında filizde yılmazla birlikte oldu araları felaket derecede kötü olmalarına rağmen orda feride kaçırılmıştı ve feride için yılmazla filiz karşılıklı iletişim kurmuşlardı ama burda durum farklı yani filiz bu parayı yılmazdan asla kabul etmezdi bence ömerde bunu kabul etmezdi ayrıca filiz parayı bulacağını düşünüyordu onun içinde çok uğraştı ve parayı denkleştirdi ama maalesef engele karşılaştı olmadı yani filiz varını yoğunu ortaya koydu ömeri kurtarmak için inş. ömer feride ilişkisinin karşılaşcağı kötülükleri filize mal edilmez ama öyle görünüyor ki yine kabak filizin başına patlıyacak neden yılmazın parasını kabul etmediği için

_NazLım_
17-03-07, 21:19
ben aslında herşeyi yılmazın bebeği öğrendikten sonra merak ediyorum.ben o zaman görcem özgürlüğü birlikte yaşlanmayı valla çok gülüyorum yılmazın haline.adam nişanlanırken bile yüzü gülmüyo zoraki ve sahte bir gülümseme çaresiz bir surat ifadesi.şimdi yılmazın kimi seçeceğinii çok merak ediyorum.BEBEĞİMİ?yoksa aslımı? izleyip görcez.eğer aslıyı seçerse yılmazcıların yılmazı nasıl savunacaklarını merak ediyorum

Valla acikcasi bende merak ediyorum...:img-wink:

pinkzone
17-03-07, 21:21

O zaman ki durum ve şartlara bağlı.

Hangi insan Heleki yılmaz.. Sözlendiği kızı yarı yolda bırakabilir. Herkes için seferber olan Yılmaz... Aslıyı kırmak istemeyen yılmaz... Bırakabilir mi hayır..

Filizide öğrendikten sonra bırakbilir mi .. Hayır. Bu iki cepheyi yine bazı knouşma ve hareketleriyle bir araya getiren Aslı olacaktır. Aslı kadın psikolojisi ile hissedecek.. Durumda bir dalgalanma olduğunu sezecek. Ya ölücek.. Ya son günlerinde nişanı atarak sessiz sedasız memleketten ayrılcak.

kursuni19
17-03-07, 21:26
Sevgili kursuni..
Yorumunu okudum.. ellerine klavyene saglik:img-wink:
Ama sana pek katiliyorum diyemicem..

Filiz ona hamile oldugunu soylemedi.. cunku ona sirf hamile oldugu icin geri donmesini istemedi.. hangi insan bunu ister ki.. Yilmazin sevgisinden emin olmak istedi..eger yilmaz ona guvenilir bir sevgi sunsaydi..
filizde hamile oldugunu saklamazdi.. Ya peki hamile oldugunu soylediginde yilmazin tepkisi dogrumuydu..Bence yilmaz cok yanli$ yapiyor.. onun yanli$lari yuzunden filizinde cani yaniyor..

Benim anlamadigim konu su, neden sucu sadece Yilmaza yikiyorsunuzki. Ben 4Yilmaz hatasizdir demiyorum, elbette hatalidir, ama ayni sekilde Filizde hatalidir, burda hatanin büyüklügünü tartismak istemiyorum, cünkü her hata büyüktür, yoksa hata olmazdi.

Eger bu sahte rapor isi meydana cikmamis olsaydi, Yilmaz gecmise sünger cekmeye ve yeniden baslamaya hazirdi, ozaman neden Asliya böyle bir teklif etmemisti, cünkü Filizle bir araya gelmeye umudu vardi, sadece kafasi ve duygulari karisikti, matigila ve duygulari arasinda gidip gelmekteydi, ama Filize karsi olan duygulari daha agir basti icin Filizi aff etmeye hazirdi. Simdi ise hic bir umudu yok. Düsünsene senin sevdigin kadin baskasindan hamile, yani sen öyle zanediyorsun - böyle bir durumda ne yapabilirsinki? Tek cagren onu hayatinda cikartip atmak, Yilmazin sorunuda bu, hayatini bu sekilde devam yasamaya calistikca bunu basarmasi, yani Filizi unutmasi imkansiz, bu nedenle hayatini düzenlemesi gerekiyor ve bunu ancak Asliyla basarabilecegini düsünüyor, yünkü Asli onu karsiliksiz seviyor, ondan bir beklentisi yok ve Yilmaz artik kavgasiz, gürültüsüz sorunsuz bir hayat istiyor, savasmaktan yoruldugu icin. Ben bunun dogru oldugunu söylemiyorum, ama anliyorum.

Güvenilir sevgi demissin, öncelikle bu nedemek sence?
Yilmaz Filize karsi herzaman güvenilir bir sevgi sunmustur bence. (Karsilikli asklari basladiktan sonra)
1- Herzaman Filizin yaninda olmus ve ona destek olmustur
2- Filiz ugruna herkesi karsisina almaya hazir olmustur
3- Evlilik teklifi etmistir
4- Nikah günü terk edildikten sonra, 4 küsür sene beklemistir
5- Onu hala sevdigini ve unutmadigini ispatlamaya calismistir
6- Hisseleri 1 ytl e vermistir
7- Filizi kacirmis ve Filizin gercekleri aciklamamasina ragmen onu affetmis ve barismistir
8- Filiz onu katillikle suclamis, Yilmazin kalbini kirmis, ama onu unutamadigi icin onu affetmeye hazir olmustur

cemotara
17-03-07, 21:30
sevgili Pinkzone bence filiz ömeri biraz düşünmedi tamamıyla ömeri düşündü ömeri kurtarmak için varını yoğunu ortaya koydu parayı bulmak için uğraşıp durdu bulduda ama maalesef cem engeliyle karşılaştı ama daha herşey bitmiş değil bence önümüzdeki bölüm ömer hapisten kurtulacak ve bu kurtuluş nevzat yüzünden olmayacak bence şimdi filiz yılmazın yardımını kabul etmedi diye tüm çabaları boşamı gitmiş oluyor abisini düşünmemiş mi oluyor şahsen filiz yardımı kabul etmemekle doğru olanı yaptı hem kıza hakaret edip dursun sonrada filiz gidip o yardımı kabul etsin bence siz filizden çok şey bekliyorsunuz birde ömerde bu yardımı asla kabul etmezdi zaten bunu önümüzdeki bölümde de görürüz

destina304
17-03-07, 21:31
O zaman ki durum ve şartlara bağlı.

Hangi insan Heleki yılmaz.. Sözlendiği kızı yarı yolda bırakabilir. Herkes için seferber olan Yılmaz... Aslıyı kırmak istemeyen yılmaz... Bırakabilir mi hayır..

Filizide öğrendikten sonra bırakbilir mi .. Hayır. Bu iki cepheyi yine bazı knouşma ve hareketleriyle bir araya getiren Aslı olacaktır. Aslı kadın psikolojisi ile hissedecek.. Durumda bir dalgalanma olduğunu sezecek. Ya ölücek.. Ya son günlerinde nişanı atarak sessiz sedasız memleketten ayrılcak.

fatma bence burda yanlış düşnüüyosun demekki yılmaz bebeği değilde aslyıı seçerse sen yinede yılmazı haklı bulcaksın.duruma falan bağlı değildir efendim ne olursa olsun o çocuğunu seçmelidir.ama tabi bu yılmaz aslı nede olsa bebekten önemli olabilir onun gözünde izlyip görcez

pinkzone
17-03-07, 21:36
sevgili Pinkzone bence filiz ömeri biraz düşünmedi tamamıyla ömeri düşündü ömeri kurtarmak için varını yoğunu ortaya koydu parayı bulmak için uğraşıp durdu bulduda ama maalesef cem engeliyle karşılaştı ama daha herşey bitmiş değil bence önümüzdeki bölüm ömer hapisten kurtulacak ve bu kurtuluş nevzat yüzünden olmayacak bence şimdi filiz yılmazın yardımını kabul etmedi diye tüm çabaları boşamı gitmiş oluyor abisini düşünmemiş mi oluyor şahsen filiz yardımı kabul etmemekle doğru olanı yaptı hem kıza hakaret edip dursun sonrada filiz gidip o yardımı kabul etsin bence siz filizden çok şey bekliyorsunuz birde ömerde bu yardımı asla kabul etmezdi zaten bunu önümüzdeki bölümde de görürüz

Abisini düşünmemeş olayını teklif olayıyla kıyasladım.. Diğer çabalarını söylemedim zaten. Bu olayda Filizi hatasız görüyorsan senin bileceğin iş.. Ömere danışabilirdi.. Ama yapmadı. Filiz yerine avukat gidebilirdi ama gitmedi. Görme bahanesi. Filiz şahsi meselesine teklifin %70 sine karıştırmşıtır. Özel hayatıyla bu teklifi bağdaştırmıştır. Yılmazın açıklamasını dinledikten sonrada aynısını yapmıştır. Filiz bebekte de aynı fevriliği yapmıştır.

Yılmaz suçlu bence.. Bu teklifi yapması suç.. Adam teklif etse dahi suç oluyor.. Yardım etmek kabahat olmuş.. Farkında olamamışız..

pinkzone
17-03-07, 21:40
fatma bence burda yanlış düşnüüyosun demekki yılmaz bebeği değilde aslyıı seçerse sen yinede yılmazı haklı bulcaksın.duruma falan bağlı değildir efendim ne olursa olsun o çocuğunu seçmelidir.ama tabi bu yılmaz aslı nede olsa bebekten önemli olabilir onun gözünde izlyip görcez

Ölüm döşşeğinde olan birini.. Sözlendiğin bir insanı nasıl bırakabilrsin.. Bunun cevabını söyle bence sen.. Yılmaz Aslının ölümcül hastalığından sonra bebeği öğrencekmiş. Aslıda önemli bebekte.. Yılmaz bu anlamda ikilem yaşayacak.

Ölüm döşşeğindeki birini yada hasta olan sözlünü yarı yolda bırakmak namertliktir. Buda baştan beri çizilen yılmaz karakterine terstir. Yılmaz ikisinin arasında mekik dokayacak.. Taki Aslı olanı biteni öğrenene kadar.. O zaman ya ölücek.. Yada kendi isteğiyle kaybolcak. Çocuğunu da seçecek.. Aslıyıda..

Sözlendi yılmaz hatırlatırım. Ortada bir söz var.. Bu söze rağmende bırakamaz.. Sözlün ölücek diye ortada bırakma gibi bir kavram olamaz.. Buna düpedüz namertlik denir.. Yılmaza ters. Onun için ikilemi izleyeceğiz.

cemotara
17-03-07, 21:47
Ben şahsen filizin hata yaptığını düşünmüyorum yani teklifi kabul etmemesi yerinde bir davranıştı kim olsa kabul etmezdi zaten bunu ömerde öğrenir ve filize bu konuda destek verir
Birde yılmazın gerçekleri öğrendikten sonra mekik dokumasına gerek yokki bebeğiyle aslı arasında sonuçta bebeğini istediği zaman görecek yılmaz yani bebeğine babalık yapmasına aslı engek deyil ki hem aslıyla beraber olup hemde çocuğuna bakabilir

Buket_TY
Uhm...sevgili moderatorum pinkzone.... Imzalarin cok guzel, ama bu imzani pek beyenemedim acikcasi.... Aslinin yuzunden bile gicik oluyorum.....
Saka olarak mi koydun, yada ciddidenmi?
Birde sevgili Matraka tuyolari verdimi? Bilen varmi?

kursuni19
Ölüm döşşeğinde olan birini.. Sözlendiğin bir insanı nasıl bırakabilrsin.. Bunun cevabını söyle bence sen.. Yılmaz Aslının ölümcül hastalığından sonra bebeği öğrencekmiş. Aslıda önemli bebekte.. Yılmaz bu anlamda ikilem yaşayacak.

Ölüm döşşeğindeki birini yada hasta olan sözlünü yarı yolda bırakmak namertliktir. Buda baştan beri çizilen yılmaz karakterine terstir. Yılmaz ikisinin arasında mekik dokayacak.. Taki Aslı olanı biteni öğrenene kadar.. O zaman ya ölücek.. Yada kendi isteğiyle kaybolcak. Çocuğunu da seçecek.. Aslıyıda..

Sözlendi yılmaz hatırlatırım. Ortada bir söz var.. Bu söze rağmende bırakamaz.. Sözlün ölücek diye ortada bırakma gibi bir kavram olamaz.. Buna düpedüz namertlik denir.. Yılmaza ters. Onun için ikilemi izleyeceğiz.

Evet sana aynen katiliyorum. Yilmaz o dönemde cok cagresiz olacak, Asliyi o sekilde birakamiyacak, ama gönlü Filizin yaninda olmak isteyecek. Bir yanda sevdigi kadin ve bebegi diyer yanda ölüm döseginde yatan sözlüsü.
Yilmazin durumu gercekten zor olacak

Figan
17-03-07, 21:59

Filiz burda bencilce hareket etti bence.
Cocugu saklamasini dogru bulmuyorum. Yilmazin sirf bebek icin ona gelecegini sanarak; cocugu olacagin söylememesi cok büyük bir hata. Bu haksizliktir. Sen hamile oldugunu söyle ama Yilmazi yine hayatina dahil etme. Yada oturup konusursunuz cocugunuz hakkinda.. Birlikte olmak istemiyorsaniz yine olmazsiniz ama bu cocugun kesinlikle ikisinin cocugu oldugunu aciklamak zorundaydi Filiz.

Figan
17-03-07, 22:02
Ben şahsen filizin hata yaptığını düşünmüyorum yani teklifi kabul etmemesi yerinde bir davranıştı kim olsa kabul etmezdi zaten bunu ömerde öğrenir ve filize bu konuda destek verir

ömerin Filize hak verecegini ben sanmam. ömerde Baba sonucta. Hem ömer Yilmaza söylemen gerekir dedi. Bu yapilan haksizliktir dedi. Ve bu numaralari ceviren Annesine karsida uyarida bulundu. Yanlis yapmissin dedi.

Belki Filiz ömere deseydi, Yilmazin yardim etmek istedigini ama kendisinin kabul etmedigini vede sebeplerini; ömer bir aciklama yapardi Filize.

destina304
17-03-07, 22:03

valla ne namertlik nede başka bişey yılmazın aslıyı seçmesine sebep olarak gösterilemez.sanki yılmazaslıdan ayrılmazsa aslı ölmücekmi.ben senin gibi düşünmüyorum.eğer aslıyı seçerse ömür boyu onla kalmalı eğer aslıyı seçipte aslı öldükten sorna bebeğe dönmke isterse filizede onu affederse sölücek bişey bulamam filize

gülbeşeker
17-03-07, 22:06
Birde yılmazın gerçekleri öğrendikten sonra mekik dokumasına gerek yokki bebeğiyle aslı arasında sonuçta bebeğini istediği zaman görecek yılmaz yani bebeğine babalık yapmasına aslı engek deyil ki hem aslıyla beraber olup hemde çocuğuna bakabilir

sorun şu ki yılmaz sadece filize bebek için dönmek istemeyecek hem filizi hem de bebeği isteyecek ama filizi buna inandıramaz tabiki o ayrı mesele sonuç olarak yılmaz aslıdan uzaklaşmak isteyecek ama onu da yapamayacak çünkü kız hasta ama aslı yine de yılmazın bazı tavırlarından şüphe edip yılmazı kendisi bırakmak isteyebilir yani yılmaz benimle hasta olduğum için beraber ben ikisinin arasına girmeyeyim der .

kursuni19
17-03-07, 22:06
valla ne namertlik nede başka bişey yılmazın aslıyı seçmesine sebep olarak gösterilemez.sanki yılmazaslıdan ayrılmazsa aslı ölmücekmi.ben senin gibi düşünmüyorum.eğer aslıyı seçerse ömür boyu onla kalmalı eğer aslıyı seçipte aslı öldükten sorna bebeğe dönmke isterse filizede onu affederse sölücek bişey bulamam filize

Bölye hastaliklara yakalanmis insanlarin hayata tutunmalari icin bir umud gerekiyor, Aslininda tek umudu Yilmazdir, Yilmaz bunu bildigi icin Asliyi o durumda birakmaz, istesede birakamaz

cemotara
17-03-07, 22:07
ömerin Filize hak verecegini ben sanmam. ömerde Baba sonucta. Hem ömer Yilmaza söylemen gerekir dedi. Bu yapilan haksizliktir dedi. Ve bu numaralari ceviren Annesine karsida uyarida bulundu. Yanlis yapmissin dedi.

Belki Filiz ömere deseydi, Yilmazin yardim etmek istedigini ama kendisinin kabul etmedigini vede sebeplerini; ömer bir aciklama yapardi Filize.

sevgili Figan yanlış anladın herhalde ben yardım konusunu diyorum sadece yani filizin yardımı kabul etmemesi normal bir davranış kim olsa kabul etmez ayrıca ömerinde filize kızacağını zannetmiyorum çünkü ömerde yılmazın yardımını kabul etmezdi bence filize hak verecek bu konuda

kursuni19
17-03-07, 22:10
sevgili Figan yanlış anladın herhalde ben yardım konusunu diyorum sadece yani filizin yardımı kabul etmemesi normal bir davranış kim olsa kabul etmez ayrıca ömerinde filize kızacağını zannetmiyorum çünkü ömerde yılmazın yardımını kabul etmezdi bence filize hak verecek bu konuda

Bunu bilemessin, Yilmazinda demis oldugu gibi Ömerle Yilmazin arasinda bir sorun kalmadi, bu durumda Yilmazin parasini kabul edebilirdi, büyük ihtimalde ederdi, tabiki borc olarak, ama etmese bile Ömer Yilmazin böyle bir teklifi getirdiyini bilmeye hakki vardi

destina304
17-03-07, 22:11
Bölye hastaliklara yakalanmis insanlarin hayata tutunmalari icin bir umud gerekiyor, Aslininda tek umudu Yilmazdir, Yilmaz bunu bildigi icin Asliyi o durumda birakmaz, istesede birakamaz

valla bırakamazsa kendi bilir.eğer aslıyı bırakamazsa filizi ve çocuğunu unutur.anca rüyasında görür.filizde yerden göğe kadar haklı olur.bu konuda lütfen bana yılmazı savunmayın ben savunulcak bir tarafı olduüunu düşünmüyorum.ama tabi bbeği seçerse farklı

gülbeşeker
17-03-07, 22:14

Bu konuda sana katılıyorum ayrıca filiz de bu durumu öğrense yılmaz gelse bile onu affedecek bile olsa yılmazı kabul etmez yılmazı ne kadar çok sevse de aslıyı bu durumda bırakmasını asla istemez.

cemotara
17-03-07, 22:19
ortada aslıyla bebek arasınd tercih yok ki zaten gerçekler ortaya çıktığında yılmaz çocuğunu görebilecek ve ona babalık yapabilecek çocuğuna sevgisini verecek tercih meselesi varsa oda aslıyla filiz arasında olur zaten yılmazında kararı belli tabikide aslıyı seçecek sonuçta filizi hayatından çıkardı filizde yılmazı artık bundan sonra görüşürlerse sadece bebek için görüşürler oda arasıra olur

gülbeşeker
17-03-07, 22:20
valla bırakamazsa kendi bilir.eğer aslıyı bırakamazsa filizi ve çocuğunu unutur.anca rüyasında görür.filizde yerden göğe kadar haklı olur.bu konuda lütfen bana yılmazı savunmayın ben savunulcak bir tarafı olduüunu düşünmüyorum.ama tabi bbeği seçerse farklı
arkdaşım bu hastalık hem de ölümcül ve ben yılmazın bu durumda aslıyı bırakma gibi bir ihtimali olduğunu düşünmüyorum , yılmaz içi kan ağlasa da yapamaz aslı ölüm döşeğinde ve yılmaz aslıyı o halde bırakıp filize koşamaz evet filizden af diler ama ona geri dönemez.

sinem*
17-03-07, 22:23
sevgili denizim ,berna ve sevgili modumuz yorumlarınızı zevkle okudum ...ellerinize sağlık :)

bir karşılaştırmada ben yapayım :) aslı ve yılmazın sözü-filiz yılmazın sözü :)
filizle yılmazın sözünde iki ölü birde ağır hasarlı (canan hanım ) şak şakçı mahalleli vardı,aslıyla yılmazın sözünde iki yaralı var :) bir çok mutlu kadın mualla ,bir de her şeye şak şak yapan aile üyeleri vardı...Tüm kötü olaylar genelde filizle yılmazın bir araya gelmesiyle meydana geliyor:)

Yılmaz Aslının hastalığını öğrendikten sonra aslıyı bırakamaz bence.zaten bu bölümde sürekli ahmet dayıı aslı ablama söz mü vereceksin bilmem ne gibi laflar ediyorlardı ...yani yılmaz aslıyı bırakamaz ama filizdende vazgeçemez hem de filizin onu aldatmadığını öğrendikten ve filizin yılmazdan bebek beklediğini öğrendikten sonra...Ne yapalım öfkeyle kalkan zararla oturur...her öfke fırtınasında aslıyı bulmasaydı,olaylar daha çabuk çözülürdü :)

denizim_
17-03-07, 22:26
ortada aslıyla bebek arasınd tercih yok ki zaten gerçekler ortaya çıktığında yılmaz çocuğunu görebilecek ve ona babalık yapabilecek çocuğuna sevgisini verecek tercih meselesi varsa oda aslıyla filiz arasında olur zaten yılmazında kararı belli tabikide aslıyı seçecek sonuçta filizi hayatından çıkardı filizde yılmazı artık bundan sonra görüşürlerse sadece bebek için görüşürler oda arasıra olur

Ben de ortada boyle bir karar olmadigini dusunuyorum. Filiz bebegi Yilmaz'la paylasacak, Yilmaz da normal yasantisina devam edecek. Aksini dusunmek Filiz'i biraz fazla kucumsemek olmuyor mu? Yani Filiz'in durup, Yilmaz'in ne karar verecegini beklemesi. Filiz'in bu konuda hic mi soz hakki yok? Filiz Yilmaz'i affetmis bile olsa bu tur bir karar olmaya zorlamaz. Yilmaz da bu bolum yeni bir hayat karari verdi. Artik o hayat neler sunacaksa kabullenecek.

gülbeşeker
17-03-07, 22:26

burda anlaşılmayan bir durum var sanırım yılmaz aslıyı seçecek olsa bu hayatından filizi çıkardığı için değil öncelikle aslıya verdği söz ki bundan da önemli olan aslının hastalığı yüzünden aslıyı seçmek zorunda kalacaktır bu tercih zorunlu olacaktır yılmaz çok istedği için değil.Bu arada ne filiz yılmazı ne de yılmaz filizi hayatından çıkaramaz.

destina304
17-03-07, 22:30
arkdaşım bu hastalık hem de ölümcül ve ben yılmazın bu durumda aslıyı bırakma gibi bir ihtimali olduğunu düşünmüyorum , yılmaz içi kan ağlasa da yapamaz aslı ölüm döşeğinde ve yılmaz aslıyı o halde bırakıp filize koşamaz evet filizden af diler ama ona geri dönemez.

bak gülbeşeker sana bir soru sen olsaydın çocuğunu seçerdin yoksa ölüm döşediğindeki hasta bir insana vermiş olduğun sözümü tutumak isterdin?valla bence bu dünyadaki en kıymetli anne ve baba için çocuklarıdır.yani ben olsam tereddütsüz çocuğumu seçerdim.bende yılmazın aslıyı bırakacğını düşnüümyorum ama öle yaoarak bence enbüyük hatayı yapmış olcak

cemotara
17-03-07, 22:31
burda anlaşılmayan bir durum var sanırım yılmaz aslıyı seçecek olsa bu hayatından filizi çıkardığı için değil öncelikle aslıya verdği söz ki bundan da önemli olan aslının hastalığı yüzünden aslıyı seçmek zorunda kalacaktır bu tercih zorunlu olacaktır yılmaz çok istedği için değil.Bu arada ne filiz yılmazı ne de yılmaz filizi hayatından çıkaramaz.

valla yılmaz zorunluda olsa aslıyı seçerse ki seçecek bundan eminim ozaman aslı öldükten sonra filize dönmeye kalkmasın yani birleşmesinler eğer böyle bir durumda birleşirlerse benim için hiç etkili vede inandırıcı olmaz inş. yılmaz verdiği kararın arkasında durur vede filizden uzak durur

gülbeşeker
17-03-07, 22:31
Ben de ortada boyle bir karar olmadigini dusunuyorum. Filiz bebegi Yilmaz'la paylasacak, Yilmaz da normal yasantisina devam edecek. Aksini dusunmek Filiz'i biraz fazla kucumsemek olmuyor mu? Yani Filiz'in durup, Yilmaz'in ne karar verecegini beklemesi. Filiz'in bu konuda hic mi soz hakki yok? Filiz Yilmaz'i affetmis bile olsa bu tur bir karar olmaya zorlamaz. Yilmaz da bu bolum yeni bir hayat karari verdi. Artik o hayat neler sunacaksa kabullenecek.

filiz yılmazı affetmeyecek zaten filizn öyle bir beklentisi olmayacak burda yılmaz filizn peşinden günlerce dolanıp onun kapısında yatacak mı durumu var yani aslıyı tamamiyle silip bütün enerjisini kendini filize affetirmek için mi harcayacak?İşte bu sorunun cevabı hayır tam olarak böyle olmayacak sebebi de belli.

kursuni19
17-03-07, 22:32

Sevgili Denizim,

ama unutmamak gereken bir sey var, evet ikiside bebeg icin bir araya gelmemeli, ama bunlari birbirini unutamaya iki asik, her ne olursa olsun bir birlerinden kopamayan. Baska hayatlarada sürünseler, akkilar ve fikirleri birbirlerinde. Buna kadermi desek yoksa tesadüfmi:img-hyste bilmiyorum, ama bu iki inatci asiklarin yollari kesismeye devam edecek, birde araya bebek girince bu kacinilmaz olacak. Degisik ülkelerde olduklari zaman bile bir birlerinden vazgecemezken, ayni sehirde ve ayni ortamdayken birbirlerinden nasil vazgecebileceklerki? Gözlerini ne kadar birbirlerinden kacirabilirlerki?

denizim_
17-03-07, 22:46
Sevgili Kursuni 19,
Mecburen sevgilerini icine gomecekler bu durumda. Yilmaz bu bolum cok onemli bir karar verdi. Ustelik sadece kendisini baglamayan, bir baska hayati da etkileyen bir karar. Asli gecen bolum Yilmaz'in duygularini, Filiz'le bir daha biraraya gelip, gelemeyecegini sorusturdu. O da Asli'yi ikna etti Filiz'i hayatindan cikardigina. Bu bolum daha da ileri giderek 2 kez evlenme teklif etti. Birlikte yaslanmayi, sevgileriyle ozgurlesmeyi, hayatin gucluklerine karsi birlikte durmayi. Simdi o guclukler gercekten cikacak karsilarina. Hastalik tam da kasdedilen gucluk degil mi? Ustelik Yilmaz icin degisen pek birsey olmayacak. Yilmaz Asli'ya evlilik teklifi ederken de Filiz'e hala asik oldugunu bilmiyor muydu? Biliyordu ama herseyin degisebilecegine inandirdi kendini. Gercekleri ogrendikten sonra da bu inandirma cabalarina devam etmeli. Baska secenegi yok simdilik.

Filiz'e gelince, Yilmaz'i affetse bile araya Asli'nin golgesi girdikten sonra, nasil bir daha Yilmaz'la olmayi kabul edebilir ki? O da bu aski unutmayi secmeli, zor da olsa.

Ote yandan mutlu son olacagini da biliyoruz. Bosa konusuyoruz yani. Birseyler olacak ve bunca tatsizlik olmamis gibi devam edecekler hayatlarina. Unutmadan, Filiz o karakterde mi bilmem ama ortalama bir kadin Yilmaz'in kafasina hayat boyu bu yaptiklarini kakar, durur. Kadinlar hicbir zaman unutmazlar boyle seyleri..

gülbeşeker
17-03-07, 22:47
bak gülbeşeker sana bir soru sen olsaydın çocuğunu seçerdin yoksa ölüm döşediğindeki hasta bir insana vermiş olduğun sözümü tutumak isterdin?valla bence bu dünyadaki en kıymetli anne ve baba için çocuklarıdır.yani ben olsam tereddütsüz çocuğumu seçerdim.bende yılmazın aslıyı bırakacğını düşnüümyorum ama öle yaoarak bence enbüyük hatayı yapmış olcak

arkdaşım ben çocuktan bahsetmiyorum filizden bahsediyorum yılmaz aslı hasta olsa da olmasa da zaten çocuğun kendinden olduğunu öğrendikten sonra filizle tüm bağlarını koparmış olsa da çocuğuna babalık yapmayı onu görmeyi muhakkak isteyecektir yılmaz aslıyla evlense de çocuğundan vazgeçmez ama aslı hasta olmasydı hem filizden hem de çocuğundan vazgeçmezdi bunu söylemek istiyorum.

kursuni19
17-03-07, 22:52
Sevgili Kursuni 19,
Mecburen sevgilerini icine gomecekler bu durumda. Yilmaz bu bolum cok onemli bir karar verdi. Ustelik sadece kendisini baglamayan, bir baska hayati da etkileyen bir karar. Asli gecen bolum Yilmaz'in duygularini, Filiz'le bir daha biraraya gelip, gelemeyecegini sorusturdu. O da Asli'yi ikna etti Filiz'i hayatindan cikardigina. Bu bolum daha da ileri giderek 2 kez evlenme teklif etti. Birlikte yaslanmayi, sevgileriyle ozgurlesmeyi, hayatin gucluklerine karsi birlikte durmayi. Simdi o guclukler gercekten cikacak karsilarina. Hastalik tam da kasdedilen gucluk degil mi? Ustelik Yilmaz icin degisen pek birsey olmayacak. Yilmaz Asli'ya evlilik teklifi ederken de Filiz'e hala asik oldugunu bilmiyor muydu? Biliyordu ama herseyin degisebilecegine inandirdi kendini. Gercekleri ogrendikten sonra da bu inandirma cabalarina devam etmeli. Baska secenegi yok simdilik.

Filiz'e gelince, Yilmaz'i affetse bile araya Asli'nin golgesi girdikten sonra, nasil bir daha Yilmaz'la olmayi kabul edebilir ki? O da bu aski unutmayi secmeli, zor da olsa.

Ote yandan mutlu son olacagini da biliyoruz. Bosa konusuyoruz yani. Birseyler olacak ve bunca tatsizlik olmamis gibi devam edecekler hayatlarina. Unutmadan, Filiz o karakterde mi bilmem ama ortalama bir kadin Yilmaz'in kafasina hayat boyu bu yaptiklarini kakar, durur. Kadinlar hicbir zaman unutmazlar boyle seyleri..

Evet ayni dedigin gibi sonu mutlu bitecek, en azinda Filiz Yilmaz icin.

Bu dedigin tüm gerekceler dogru evet, ama Yilmaz daha bebegi bilmiyor, o bilince muhtemelen Aslida bilecektir, ve aradan cekilen o olacaktir, cünkü Yilmazin gercek duygularini zaten bilincinde. Umudu Filizi hayatinda silmis olmasiydi ve bir daha bir araya gelmemeleriydi, ama simdik araya bebek girince ister istemez yollari kesisecek ve hayatindan cikartmasi mümkün olmayacak

forever_bim
17-03-07, 22:52
sevgili berna forever_bim ve denizim yorumlarınızı zevkle okudum...çoğuna katılıyorum ama sevgili hasana filizin parayı kabul etmemesi konusunda yazdıklaraına gene katılamıyorum bu konuda ayrı düşünüyoruz...ömerle yılmaz beraber hareket etti çünkü ömerle yılmazın arasında sadece sorun vardı anlaşamıyolardı birbirlerini sevmiyolardı filizin canı tehlikedeydi bunu tartışacak değillerdi ya..ama filizle yılmaz arasında hoşlanmama gibi bir durum yok aşağılanma birbirinden vazgeçme v.s gibi olaylar var...eğer filizle yılmazın arası ömerle yılmaz gibi olsa filiz de bu teklifi kabul ederdi...ama olaylar farklı hasan...hiçbir kadın bunu yedirip de teklifi kabul etmez feride için bile olsa sonuçta yılmazın parası...evet ilk sezon filiz yılmazın açık pazar teklifini kabul etti neden ama?yılmazı affetmeye yakındı ozamanlar aralarındaki sorunlar çözülüyodu ve mantıklı bir teklifti...yani bu olayların hiçbiri yakından uzaktan alakalı değil şimdiki olayla...bana kalırsa filiz doğru hatta çok doğru bir karar vermiştir...

Ebru'cum

Benim demek istediğim Filiz'in Ömer adına hayati bir karar alırken Ömer'e sorma gereği duymamasının yanlış olduğudur. Ömer ne? Filiz ile Yılmaz'ın karşılıklı gurur oyununda satranç piyonu mu? Filiz ilk sezon da aşağılandı. Hem de çok daha kötü bir şekilde. Filiz'in namus ile alakalı gururu neden o zamanda çalışmadı? Kimse kimsenin hayatına ipotek koyamaz. Cevap ne olacaksa olsun, Ömer kabul etsin veya etmesin, bu karaı verme hakkı Ömer'indir. Filiz'in değil.

medsul
17-03-07, 22:53
tekinerlerin başina ne gelecek merak ettim dogrusu
bundan daha kötüsü sizin bir fikriniz varmi birde ben asla gazi mahallesine
taşinmalarini istemem oda eksik olsun bu kadari hakikaten fazla

destina304
17-03-07, 22:57
Sevgili Denizim,

ama unutmamak gereken bir sey var, evet ikiside bebeg icin bir araya gelmemeli, ama bunlari birbirini unutamaya iki asik, her ne olursa olsun bir birlerinden kopamayan. Baska hayatlarada sürünseler, akkilar