Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları Arşiv 15
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
[QUOTE=yelda92;2719730]
Konuşalım yeldacım.:img-wink: Mesela Aslı hastalığını öğrenmiş ağlıyordu ya,ben bu hastalığı çok merak ettim. Yani doktorlar direkt "6 ay ömrün var" filan mı dedilerki ağlıyor.
yavaş yavaş ilerleyen bir hastalık çıkmasından yanayım şahsen beyinde tümör beni bayar çünkü hem o hastalığın yan etkileri felan vardık en azından birşeyler yapar herhalde bu zamana kadar anlaşılmayan birşey olması lazım inandırıcı olsun
modest2000
21-03-07, 17:30
[QUOTE=modest2000;2719842]
yavaş yavaş ilerleyen bir hastalık çıkmasından yanayım şahsen beyinde tümör beni bayar çünkü hem o hastalığın yan etkileri felan vardık en azından birşeyler yapar herhalde bu zamana kadar anlaşılmayan birşey olması lazım inandırıcı olsun
Bak anlaştığımız bir konu:img-wink: Beni de bayar beyinde tümör.Hem bu hastalık tedavi edilmeyen bir hastalık değilki artık.Bence ölümcül olmasın da MS gibi bişey olsun.Giderek hareket kabiliyetini kaybedecek Aslı.Yani bu durumu kabul edebilir mi Yılmaz olayı olsun.:icon_sorr
Sevgili ferman diyeceğimi dedim ama sende tık yok hayırdır.. bak şimdi bi mevzu atayım sen ben tartışalım..
Dizimize de uyarlamak çok mümkün. Şimdi malumun üzere toplumumuzda hatun kişi eşini kaybettiğinde dünyaya küser oturu varsa çocuklarını büyütür kimseyi görmez gözü(genel olarak böyledir istisnalar kaideyi bozmaz).. Şayet eşini erekek kaybetmişse daha eşinin cenazesinde 40 ı çıkmadan gözü kendine eş ararmış sen bu duruma ne diyorsun? Sana hangi çiftimizi anımsattı? Uzman sorusu değil puanlama yapılmayacaktır..
sevgili ağustos böcüğü kusura bakma ilkine de ikinciye de biraz geç cevap verdim iş güç arttı biraz. bu konuda ise söyleyeceklerim forumda tartışma yaratabilir o yüzden pek girmek istemiyorum ama konunun temeli erkeklerin kadın düşkünü olmasından kaynaklanmıyor benim için. sadece erkeklerin tek başına yaşama kabiliyeti olmamasından kaynaklanıyor bunun sebebini de annelerimizin bizim için herşeyi yapması olarak özetleyebiliriz.oysa bu durum kadınlar için geçerli değil o yüzden de tek başına yaşayıp çocuklarına bakmak onlar için bir seçenek olabiliyor tabi maddi imkanları katmıyorum sorunun içine o ayrı bir konu. gerçi düşündüm de çok tartışma yaratır bu konu. bu kadar yeter bence :) :)
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 17:34
[QUOTE=modest2000;2719842]
Hastalığın adını koydum..Yılmaz sendromu..Yılmazla devam ettiği müddetçe hastalık şiddetlenerek devam edecektir. hastalıktan kurtulmasının tek yoluda valizini toplayıp ispanyaya yola çıkmasıdır. yada güneye inebilir güneş bu hastalığa iyi gelir ..
matraka Allah tependen baksın şimdiye değin ne inandırıcıydıki bu hastalık inandırıcı olacak. Şimdi bunlar kafadan şüpheleniyorlar ya hatunda pankreas kanseri çıkacak :) En çabuk götüreni. E bide gençsen Aslı gibi hiç şansın yok yani. malum genç bünyelerde bu illet çok daha çabuk götürüyor adamı.
[QUOTE=yelda92;2719730]
Konuşalım yeldacım.:img-wink: Mesela Aslı hastalığını öğrenmiş ağlıyordu ya,ben bu hastalığı çok merak ettim. Yani doktorlar direkt "6 ay ömrün var" filan mı dedilerki ağlıyor.
haklısın walla aslının 6 ay ömrü kaldı heraldeki böle ağlıyor ama 6 ay olmaz dizinin bitmesini 3 ay kaldı 3 ay ömrü kalsın aslında dizi hairan başında bitcene göre 2.5 ay ömrü kalsın eee nede olsa merdivenden düşmese örenemicekti bide raporları almayı uzattı taş çatlasa ömrünün 1 ayı gitti hastalığı bilmeden
sevgili yelda bu yetenek sadece bizim forumda var galiba ufacıcık bir konu hakkında 30 sayfa yazabiliyoruz bu diğer forumlardan bizi ayırıyor galiba bende sıkıldım yav
ayrıca benim yorumlarımı okuyorsan öyle bir düşüncede olmadığımı bilirsin bilmen lazım en azından ben sadece modest çıldırsın diye yazıyorum
doru sölüosun walla biz forum olarak küçücük bişi için 30 küsür sayfa yazı yazabilioruz aah aah bizde ne cevherler var ama kimse farkedemio walla dizinin senaristi şu yazdıklarımızı okusa bi ağzı açık kalır yani nese ben senin öle bişi düşünmedini biliorum zaten ama şu filiz suçlu hikayesini okumak ve yazmaktan bıktım yazcak bişi bulamadım böle bişi uydurdum işte nese yeni bölümden konuşalım biras eee nede olsa başlığın adı 66.bölüm yorumları eski bölüm yorumları diil
Sen pain in ne olduğunu gayet iyi biliyon..De get şinci kafa bulma benle..
Seni kırcağıma kafamı kırarım ne demek. Ne anlıyorsan onu al..
Kelime ıyunlarımız muhteşem ne diyeyim..Sarımsak gerçekten müthiş bir antibiyotiktir.Her eve bende tavsiye ederim. Ve fekat bi "dişi" kafi gelir.. Abartmayalım. Ortalık kokudan geçilmez.
hehe he. ne biliosun belki sarımsak kokusunu çok seven vardır. :) akşam eve geldiğinde buram buram sarmısak kokusu almak isteyenler olamaz mı? bakınız yılmaz ayrı ayrı kokusunu alıyor ama bakalım senin dediğin gibi ağır gelecek herhalde bu kadar koku :) :)
modest2000
21-03-07, 17:47
doru sölüosun walla biz forum olarak küçücük bişi için 30 küsür sayfa yazı yazabilioruz aah aah bizde ne cevherler var ama kimse farkedemio walla dizinin senaristi şu yazdıklarımızı okusa bi ağzı açık kalır yani nese ben senin öle bişi düşünmedini biliorum zaten ama şu filiz suçlu hikayesini okumak ve yazmaktan bıktım yazcak bişi bulamadım böle bişi uydurdum işte nese yeni bölümden konuşalım biras eee nede olsa başlığın adı 66.bölüm yorumları eski bölüm yorumları diil
Biz yine iyiyiz.Başka bir dizide börtü böceği bile tartışıyorlar:img-wink:
forever_bim
21-03-07, 17:48
Yahu şimdi Ömer mevzusunu kapattık Aslı'nın ne zaman öleceği mevzusuna daldık. Aslı'nın suçu ne Filiz'in sevdiği adama aşık olmak. Nedense bu Aslı - Yılmaz ilişkisinde suçlu Aslı'ymış ya da Aslı Yılmaz'ı zorla ayartmış gibi davranılıyor ya Fitil oluyorum. Sanki Aslı araya girmiş gibi davranılıyor ki hiç de öyle bir durum da yok. Bu olayda hata Yılmaz Ağa'dadır. Ağa ara sıra soylu olarak nitelendirdiğim davranaışlar sergilese de Aslı'ya çok çabuk hayatını bağlayıp ve ona bol tarafından ümit verip bizi sükut-u hayale uğratmıştır:img-hyste
Aslı'nın bu ilişkideki tek hatası Feride'yle olan konuşmayı duyup gitmekten vazgeçmesidir.
Aslı'yı biraz antipatik de bulsam ölmesini hiç istemiyorum. Aslı ölmesin:img-yes:
tolgahuzur1
21-03-07, 17:53
Yahu şimdi Ömer mevzusunu kapattık Aslı'nın ne zaman öleceği mevzusuna daldık. Aslı'nın suçu ne Filiz'in sevdiği adama aşık olmak. Nedense bu Aslı - Yılmaz ilişkisinde suçlu Aslı'ymış ya da Aslı Yılmaz'ı zorla ayartmış gibi davranılıyor ya Fitil oluyorum. Sanki Aslı araya girmiş gibi davranılıyor ki hiç de öyle bir durum da yok. Bu olayda hata Yılmaz Ağa'dadır. Ağa ara sıra soylu olarak nitelendirdiğim davranaışlar sergilese de Aslı'ya çok çabuk hayatını bağlayıp ve ona bol tarafından ümit verip bizi sükut-u hayale uğratmıştır:img-hyste
Aslı'nın bu ilişkideki tek hatası Feride'yle olan konuşmayı duyup gitmekten vazgeçmesidir.
Aslı'yı biraz antipatik de bulsam ölmesini hiç istemiyorum. Aslı ölmesin:img-yes:
sevgili modum ağzından bal damlıyor bugün.. bende onu diyorum aslının ne suçu var filiz ile yılmazı hiç bir arada görmedi ki kız.. yani suçmu oldu sevmek gönül vermek.. yada bir erkeği beklemek.. bunu anlamadım.. canım aslıyaa şimdi kimseside yok ki oturup ağlasın .. yine yılmazın kucağına düşecek gibii... eee yılmaz dert babası nede olsa..:img-hyste
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 17:54
hehe he. ne biliosun belki sarımsak kokusunu çok seven vardır. :) akşam eve geldiğinde buram buram sarmısak kokusu almak isteyenler olamaz mı? bakınız yılmaz ayrı ayrı kokusunu alıyor ama bakalım senin dediğin gibi ağır gelecek herhalde bu kadar koku :) :)
Sen ne diyorsun kokudan baygınlık geçirecek.. Eeee madem bu kadar seviyon, sarımsak kokusu olmadan duramıyon al sana ... Üstelik bu bide hastalıklı bünyeye tamamen zarar.
forever_bim
21-03-07, 18:00
sevgili modum ağzından bal damlıyor bugün.. bende onu diyorum aslının ne suçu var filiz ile yılmazı hiç bir arada görmedi ki kız.. yani suçmu oldu sevmek gönül vermek.. yada bir erkeği beklemek.. bunu anlamadım.. canım aslıyaa şimdi kimseside yok ki oturup ağlasın .. yine yılmazın kucağına düşecek gibii... eee yılmaz dert babası nede olsa..:img-hyste
O benim her zamanki halim de sen farketmedin. Aslı merdivenden uçalı beri bu söylentiler çıkmıştı ya ben saf kızımız ölmesin diyorum durmadan. Neden ölsün ki, senin gibi kısmet adayı da varken....:img-wink:
modest2000
21-03-07, 18:00
Aslı ölecek tüyolarına uygun olarak hastalık bulmaya çalıştık:img-wink: Yoksa bence de Aslı ölmesin.Aslı hasta da olmasın.Bize Yılmaz-Aslı çiftinin dırdırını,birbirini yediğini göstersinler.Şahsen ben Aslı-Yılmaz mutsuzluğu görmek istiyorum.:img-wink:
Aslı ölecek tüyolarına uygun olarak hastalık bulmaya çalıştık:img-wink: Yoksa bence de Aslı ölmesin.Aslı hasta da olmasın.Bize Yılmaz-Aslı çiftinin dırdırını,birbirini yediğini göstersinler.Şahsen ben Aslı-Yılmaz mutsuzluğu görmek istiyorum.:img-wink:
keh keh :) ben de tam aksini yani mutlu bir aslı-yılmaz görmek istiyorum ve onların bu mutluluğunu filizin oturup seyretmesini ve keşke aslının yerinde ben olsaydım da yılmazı olur olmadık yerlerde bırakmayıp en başta evlenseydim demesini seyretmek istiyorum. :) daha zevkli bence:)
birde aslıyı hasta yaptilar ben aslıyı karakter olarak beyenmesemde
yaptiği bir cok şeyi onaylamasamda ve anlamasamda
asla ve asla aslının ölmesini hiç istemen yada öyle agır bir hastaliğa
yakalanmasına zaten ben hala anlamiş degilim aslı ölürse nasıl bir mutlu son olacak bir ölümün üstüne nasıl olacakta filiz&yılmaz çifti mutlu olup sevincli
olacaklar umarim aslı ölmez tedavi için ispanyya gidebilir
birde umarim yılmaz aslının neden nişani bozdugunu bir an önce ögrenir
yoksa birde yılmazın nedenini ögrenmek ve aslının geri dönmesi için peşinden koşmasini ve aslının hayır felan tavırlariyla yılmazdan kendisinden
uzat tutmasıni felan hiç çekemem(gerci aslının bu tavri anliyabilirim )
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 18:12
keh keh :) ben de tam aksini yani mutlu bir aslı-yılmaz görmek istiyorum ve onların bu mutluluğunu filizin oturup seyretmesini ve keşke aslının yerinde ben olsaydım da yılmazı olur olmadık yerlerde bırakmayıp en başta evlenseydim demesini seyretmek istiyorum. :) daha zevkli bence:)
Fermancım bunun olabilmesi için Yılmazın beynine format atacan. Aslı sürümü yükleyecen. Anca öyle..Yoksa Yılmaz'ın sistem sürekli hata verecek. Onun donanım 2 işletim sistemini kaldırmaz.Hani benden demesi..
Katiliyorum inan bende aslinin olmsini istemiyorum ama tabut tuyosu gelince aklima ilk gelenlerden OLDU ne yani omer olse daha mi iyi alah muhafaza:(
yaaa su tabut meselesi sabahtan beri akfami kurcalio ne olcak arkadaslar cogunuz tuyo veriyorsunuz ama yarim yamalak bagri soyleyin..
yaa aslinin hakketen sucu yoktur suc yilmazda sen git kizin evinde kal 24 saat Iliskilerinden hic bahs etme snra kizi kendine asik etir..gicik bise su yilmaz aga da yaa...yazik hakketen once sevdigi kadin baskasiyla evlenio snra biri dugun gunu birakiliyor snra nisan i bozuluo:) Bisey anlamadim gitti..asli da olmesin....
Fermancım bunun olabilmesi için Yılmazın beynine format atacan. Aslı sürümü yükleyecen. Anca öyle..Yoksa Yılmaz'ın sistem sürekli hata verecek. Onun donanım 2 işletim sistemini kaldırmaz.Hani benden demesi..
yok be ağustos böcüğü merak etme sen iki işletim sistemi kaldırır yılmazım tek yapacağı aslıdan boot etmek. ötekinin zamanla bir işe yaramadığını anlayıp silecektir zaten diskten :)
modest2000
21-03-07, 18:18
birde aslıyı hasta yaptilar ben aslıyı karakter olarak beyenmesemde
yaptiği bir cok şeyi onaylamasamda ve anlamasamda
asla ve asla aslının ölmesini hiç istemen yada öyle agır bir hastaliğa
yakalanmasına zaten ben hala anlamiş degilim aslı ölürse nasıl bir mutlu son olacak bir ölümün üstüne nasıl olacakta filiz&yılmaz çifti mutlu olup sevincli
olacaklar umarim aslı ölmez tedavi için ispanyya gidebilir
birde umarim yılmaz aslının neden nişani bozdugunu bir an önce ögrenir
yoksa birde yılmazın nedenini ögrenmek ve aslının geri dönmesi için peşinden koşmasini ve aslının hayır felan tavırlariyla yılmazdan kendisinden
uzat tutmasıni felan hiç çekemem(gerci aslının bu tavri anliyabilirim )
nedenini söylemeyecekmiymiş Aslı?Vallahi beni tamamen afakanlar basar.Zaten minumun Aslı-Yılmaz sahnesi görmek istiyorum,fazlasını hiç çekemem.Aslı'ya da söyletsinler bir zahmet hastalığını,illaki hasta edeceklerse.
off yazık ferideye ya ömer için nevzata döncek ne fedakar kız dimi ya bravo walla ahhh ömerim bıçalandı ya off bıktım şu ömerin hastanelik olmasına birasda filiz hastalik olsun da yılmaz acı çeksin ahh filizim elifede nası sarılıo öle ahh kendi bebeğinede böle sarıldığı günleride görebilcezmi acaba
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 18:21
yok be ağustos böcüğü merak etme sen iki işletim sistemi kaldırır yılmazım tek yapacağı aslıdan boot etmek. ötekinin zamanla bir işe yaramadığını anlayıp silecektir zaten diskten :)
Valla hiç öyle görünmüyor. Benim duyduğun Aslı'da açık var bu sürüm hatalı . Yakında piyasadan çekilecek.
Filiz gümbür gümbür service pack i yüklenmiş geliyor.:)
nedenini söylemeyecekmiymiş Aslı?Vallahi beni tamamen afakanlar basar.Zaten minumun Aslı-Yılmaz sahnesi görmek istiyorum,fazlasını hiç çekemem.Aslı'ya da söyletsinler bir zahmet hastalığını,illaki hasta edeceklerse.
bilmiyorumda aslı yılmaza yüzüğü verdiğinde yılmazın şaşirdi sanki
neden felan der gbiydi bence aslı hastaliğini ilk önce söylüyemeyecek
nede olsa yılmazın onu bırakmayacağini bilir
benim dediğim yılmaz biran önce ögrenir de biz birde yılmazın aslının peşinden koştugu sahneleri izlemek zorunda kalmayiz çünkü ben hiç daynamam
neyse bu bir tüyo degil sadece bir tahmin olmasini hiç istemediğim bir tahmin:img-wink:
Valla hiç öyle görünmüyor. Benim duyduğun Aslı'da açık var bu sürüm hatalı . Yakında piyasadan çekilecek.
Filiz gümbür gümbür service pack i yüklenmiş geliyor.:)
muahhaah süper yorum tebrik ederim :) doğru diyosun filizdeki service pack, master boot record u bozacak şekilde dizayn edilmiş. ister istemez yılmazım filiz den boot etmek zorunda kalacak. onu korusa bios a saldıracak. elden ne gelir şimdilik linux (aslı) yla takılsın, ortamda güvende olur. bilirsin linux=rock solid :)
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 18:31
muahhaah süper yorum tebrik ederim :) doğru diyosun filizdeki service pack, master boot record u bozacak şekilde dizayn edilmiş. ister istemez yılmazım filiz den boot etmek zorunda kalacak. onu korusa bios a saldıracak. elden ne gelir şimdilik linux (aslı) yla takılsın, ortamda güvende olur. bilirsin linux=rock solid :)
Diyorsuuuuun.. E hadi takılsın şimdilik. Seninde gönlün olsun ama fazla kaptırma kendini tamam mı? hayl kırıklığı yaşamanı istemem.
Bu arada her defasında diyom soracam yazarken unutuyom avatarındaki senle bebeğin sanırım. Pek şirin bişi.. Uzun ve güzel ömrü olsun inşallah.
Diyorsuuuuun.. E hadi takılsın şimdilik. Seninde gönlün olsun ama fazla kaptırma kendini tamam mı? hayl kırıklığı yaşamanı istemem.
Bu arada her defasında diyom soracam yazarken unutuyom avatarındaki senle bebeğin sanırım. Pek şirin bişi.. Uzun ve güzel ömrü olsun inşallah.
yok yok yaşamam merak etme :) asıl hayal kırıklığı filiz-yılmaz olursa olacak ben de :) evet benle oğlum Arda. oğlumun benden tipsiz çıktığı tek resim o yüzden bunu koydum :) aslında göründüğünden daha yakışıklıdır ama daha 23 günlük ablası suratı tam oturmadı daha yerine.:) iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim.
birde siz biliyormusunuz yılmaz bebeği aslının hasataliğindan
sonrami yoksa ömcemi ögrenecek
bildiğim kadariyla matraka hastaliktan sonra ögrenecek dedi
şimdi kafam karişti hastaliktan sonra derken aslının ögrenmesiinimi yoksa yılmazın ögrenmesini mi kasetti
ben önce yılmaz ögrenir aslıya öylemez diye bekliyordum
şimdi tam tersi olacak sanirim nede olsa hastaneye aslı tek başina gidiyor
ne ayıp yılmaz aga nasıl olmuşyta nişanlisini yanlız gönderdi:img-wink: :img-hyste
Haaa bi de fermancım o rock solid lik muhtemel yaygın olmamasından gözde olan dururken neden çaptan düşene itibar edecen değilmi?
haaa bi de sevgili ağustos böcüğü o rock solid lik askeriye için yazılmış olan bir işletim sistemi olan unix tabanlı olmasından :) windows (filiz) güzel ama zırt pırt blue screen of death veriyor :) linux (aslı) öyle mi ya. kill the process oldu bitti. :)
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 18:41
yok yok yaşamam merak etme :) asıl hayal kırıklığı filiz-yılmaz olursa olacak ben de :) evet benle oğlum Arda. oğlumun benden tipsiz çıktığı tek resim o yüzden bunu koydum :) aslında göründüğünden daha yakışıklıdır ama daha 23 günlük ablası suratı tam oturmadı daha yerine.:) iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim.
Allah analı babalı büyütsün çok şirin..Hiçte tipsiz görünmüyor ama 3-4 aya kadar çok oturmaz zaten yüzü..Keyfini sürün 6 aydan sonra başlayacak dağıtmaya ortalığı başımda 2 yiğen var oradan biliyorum. Malı kıymetli olan benim 2 adet cep telefonumu yediler ama gıkımı çıkaramadım öyle sevimli veletler.
Neyse senle sohbete doyum olmuyo...Yolcudur Abbas...Gideyim ter atayım..Sonrada eve atayım kendimi..Herkese iyi akşamlar diliyorum efendim..
Esen kalın..
Ağustos Böcüğü
21-03-07, 18:44
haaa bi de sevgili ağustos böcüğü o rock solid lik askeriye için yazılmış olan bir işletim sistemi olan unix tabanlı olmasından :) windows (filiz) güzel ama zırt pırt blue screen of death veriyor :) linux (aslı) öyle mi ya. kill the process oldu bitti. :)
Ha ha bunu çok tutttum vallahi..Gerçi ben bilmiyom o programı..Ama diyorumki girilemeyecek çökertilemeyecek program yoktur.. fazla koruma sıkar be gözüm.. Yılmazda demedimi özgür olmak istiyom senle.. Heh işte o özgürlük windowsta...
Ha ha bunu çok tutttum vallahi..Gerçi ben bilmiyom o programı..Ama diyorumki girilemeyecek çökertilemeyecek program yoktur.. fazla koruma sıkar be gözüm.. Yılmazda demedimi özgür olmak istiyom senle.. Heh işte o özgürlük windowsta...
doğru yoktur öyle bir program ama windows (filiz) lamerlar bile çökertirken (linux) için harbi hacker olmak lazım. :) 1000 e 10 oran :) yılmaz çok özgürlük istiosa gitsin amerika ya bayan özgürlük heykeliyle takılsın :)
telefonlarına üzüldüm :) amaninnnn gidip hemen kendime ucuz yollu bişi aliim bizimki 6 aylık olmadan :)
Yine sessizlik cökmüs...Bir kac soru gelsin bari...
1- Bilmedigini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildigini sanmak tehlikeli bir hastaliktir.” (Lao-Tzu), bu sözcügü bebek olayina uyarlarsak ne cikar?
2- Ise kesinliklerle baslayan, süphelerle bitirir. Süphelerle baslamaya razi olan, kesinliklerle bitirir.” (Francis Bacon), simdi süpheyle baslayan Filizmi yoksa Yilmazmi oluyor?
3- Tecrübe; insanin hayatta yedigi kaziklarin toplamidir, ozaman dizinin en tecrübelisi kim oluyor?
4- Genellikle bütün büyük yanlislarin altinda gurur yatar. (Ruskin), peki her gururun altinda bir yanlis yatarmi?
5- Hiddet ekilen yerden pismanlik biçilir. (Alessandro Manzoni), peki pismanlik ekilen yerde ne bicilir?
6- Cezalarin en korkuncu, insanin haksiz oldugunu anlamasidir. (Walter Winchell), bu kime en cok uyuyor?
7- Asagda olan kimse düsmekten korkmaz. (Aristoteles), Handanin vicdanla tanismasinin sebebi bu olabilirmi?
tolgahuzur1
21-03-07, 19:44
1- Bilmedigini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildigini sanmak tehlikeli bir hastaliktir.” (Lao-Tzu), bu sözcügü bebek olayina uyarlarsak ne cikar?
2- Ise kesinliklerle baslayan, süphelerle bitirir. Süphelerle baslamaya razi olan, kesinliklerle bitirir.” (Francis Bacon), simdi süpheyle baslayan Filizmi yoksa Yilmazmi oluyor?
3- Tecrübe; insanin hayatta yedigi kaziklarin toplamidir, ozaman dizinin en tecrübelisi kim oluyor?
4- Genellikle bütün büyük yanlislarin altinda gurur yatar. (Ruskin), peki her gururun altinda bir yanlis yatarmi?
5- Hiddet ekilen yerden pismanlik biçilir. (Alessandro Manzoni), peki pismanlik ekilen yerde ne bicilir?
6- Cezalarin en korkuncu, insanin haksiz oldugunu anlamasidir. (Walter Winchell), bu kime en cok uyuyor?
7- Asagda olan kimse düsmekten korkmaz. (Aristoteles), Handanin vicdanla tanismanin sebebi bu olabilirmi?
ooo felsefeci takılıyoruz kursuni ne ayak..:img-hyste :img-wink: cevaplamaya çalışıyım zaten felsefem öss sınavında 10-10 du:img-hyste
1-evet örnek yılmaz içi içini yedi .. gerçeği biliyor ama tamamını değil..
2-kesinlikle güzel bir söz.. risk almadan kaybedemessin yada kazanamassın.. bu söz filiz için geçerli çünkü hiç risk almadı..:img-wink:
3-:img-hyste güzel bir söz bu tam yılmaza göreeee adam kazık yedi ki ne kazık..:)
4-dizide görüyoruz bunu yorumlamıyacam çünkü burada çok konuşuldu
5-barışma biçiilir heralde. affetme olabilir ama tam neyi ima ettini anlıyamadım..
6-:img-hyste ya bunlar çok güzel tabi ki filizee haksız çünkü haa haklı olduğu zamanda vardı ama yine kendi lehine çevirdi..
7-zanetmiyorum... ama olabilir çünkü handanda ne yaparsa yapsın vicdan yok yılmaz o kadar yardım etti ama onun yaptığına bak...
sevgili kursuni çok güzel sorulardı.. beni güldürdün..:img-hyste ellerine sağlık...
ya sonuçta filiz yılmaza gidip açık açık söyledi inanmak ya da ananmamak yılmaza kalmış böyle bi konuda filizin yalan sölemick bi insan oldunu biliodur kesin ki bunu onlatmak için o kadar peşinden koşmazdı yılmazz .. kaç yıllık ilişki yılmaz filizi tanyamamışsaa biz napalım..
her ikiside olabilir mi ki..
yılmaz..:D
:icon_whis ya sen bu sorularu çok aradın mı?? çok zor yaa:S
:img-in_lo
tabiki yılmazaaa.. o bebeğin cemden diilde kendisinden olduğunu öğrenince çok acı çekick sürünücek ama tabi iş işte geçmiş olcak.. acı çekmesini görmeyi isteriz(!) ama kıyamam bn yaa:D
7- Asagda olan kimse düsmekten korkmaz. (Aristoteles), Handanin vicdanla tanismasinin sebebi bu olabilirmi?
bilmem:D
gerçekten çok emek verilmiş güsel sorularr bn böle sorular görmedim hiçç !!
soruları anladım desem yalan olurr:icon_whis :icon_whis
Sevgili kursuni19 oncelikle bu guzel sozleri bizimle paylastigin icin cok tesekkurler. Artik bu kadar gec yanitlamayi gec kagidi da kesmez bence rapor mu alsam acaba? Yine de bugunku yorumlari okumadan yanitlamak istedim :) Sonucta bu dizi ustunden fikirlerin ve dusuncelerin paylasildigi bir forum oldugu icin boyle paylasimlar oldugunu gormek beni cok mutlu oluyor.
1- Ruhu öldürmek, cismi öldürmekten daha büyük bir cinayettir. (Gerhart Hauptmann), sevdiginden uzakta baskasinda teselliyi aramak ruhu öldürür mü?
Acikcasi o kisiyi hala seviyorsak cok hayirli olmaz genelde ancak bazen de o teselli aranan kisi de ruha katkilarda bulunabilir, belli olmaz. Dizi icin dusunursek Filiz ve Yilmaz'in karsilasmalari da kacinilmaz olacagina gore Asli'nin teselliden ote gidecegini sanmiyorum.
2- Her insan öfkelenir, bu kolaydir; fakat tam adamina, tam ölçüsünde,tam zamaninda, tam yerinde ve tam usülünde öfkelenmek, ne herkesin kudretindedir, ne de kolaydir. (ARISTOTELES), bunu basarabilen oldumu bizim dizimizde?
Erkeklerden hatirlamiyorum, tumu gereksiz ofkeye kapilip bazi gereksiz isler yaptilar iki sezondur. Cok ofkelenecek bir durumu olmadiysa da Feride en sagduyulu gozukeni simdilik :)
3- En kolay sey insanin kendisini aldatmasidir, çünkü bir insan genellikle arzu ettigi seyin gerçek olduguna inanir.(DEMOSTHENES), sevginin bitmedigi yerde bir sayfayi kapatmak, kendini aldatmak anlamina gelirmi?
Suphesiz gelir zaten Yilmaz'in acelesine kizmamizin nedeni de bu. Kendini aldatmak sadece vakit kaybi olur, karsindaki insani kirmis olman da cabasi elbette :(
4- Hayatimizda isledigimiz hatalarin çogu, düsünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düsünmekten ileri gelmektedir. (John COLBINS), dogruluk payi varmidir?
Bu soz benim favorim oldu dogrusu, cogu dedigi icin katiliyorum. Istisnalar kaideyi bozmaz :) Gerci ben surekli dogru davranmanin da insanin yapisina aykiri oldugunu dusunuyorum. Onemli olan hatalardan birseyler ogrenebilmek ve kendini gelistirmek olmali. Diziyi ele alirsak pasamiz Omer eger Cem'e karsi hissettigi sonsuz guven ve Yilmaz'a karsi basarili olmak hirsi olmasaydi, o zaman suphesiz hic anlamadigi insaat isine girmezdi.
5- Aci, çabuk unutulur, sevinç ise ebedidir. (Schiller), ask acisi hangi sartlar altinda gercekten cabuk unutulur?
Tabi ideali bu ama ben bu sozun dogruluguna pek inanmiyorum, keske bunu basarabilseydik. Ya cok daha buyuk bir aci ya da cok buyuk bir sevincle karsilasildiginda (yeni ask da olabilir ama sart degil) unutulabilir diye dusunuyorum.
6- Sevgi ne kadar büyükse kederi de o kadar büyük olacaktir. (Spinoza), kedere ragmen sevmegi göze almali miyiz?
Kesinlikle almaliyiz; yoksa cok heyecansiz, ortalama bir hayatimiz olurdu. Insanin ayrica sevmekten kacindigini soyledigi anlar da en cok sevgiye ihtiyaci olan donemler degil midir? Pasamiz Omer'e olan askim kabardi herhalde yine ondan devam ediyorum. Omer kaybetme korkusu ve yine kedere bogulma yuzunden asktan kacmadi mi bir sure? Sonra ne oldu hic ummadigi kadar mutlu oldu Feride'yle tum dertlerine ragmen.
7- Herkesin kendine göre bir takim dertleri vardir, ama bu kimin de gramladir, kimin de kiloyla.(Cervantes), kimin derdi en agir basar?
Bu sozu ilk okudugumda da cok begenmistim. Karsimizdaki kisiyi dertsiz tasasiz sanmak tek tarafli bakmaktir yani (empati). Dizide su aralar Tekinerler'in derdi bayagi fazla, ozellikle de Filiz'in. Yine de hic kimse gulluk gullistanlik bir hayat yasamiyor bu sozde de yazdigi gibi.
8- Ya kirmizi gülden ayri yasamali ya da dikenin acilarini hos görmeli. (Seyh Sadi), bu hosgörü ne zaman kadar yerindedir?
Zaten bu sozden benim anladigim su oldu: Eger gulun sadece verdigi acilara katlanamiyorsan onu birakmayi da bilmelisin yoksa surekli olarak suclamalarla, soylenmelerle ve de asiri derecede kisiyi degisitrmeye calistirmakla bir iliski yurumez. Diziye uyarlarsak Filiz'in de Yilmaz'in da dikenlerin acisi hala cok derinde, o yuzden kirmizi gullerden ayri yasiyorlar.
amma kafa karıştırıcı sorular bunlar ya off yani nese salliim bişiler bari anladığım kadarıyla tabi
1-bilmeyipte bildiğini sanmak hastalıktır doru düşünsenize yılmaz şu anda bebeğin ondan oldunu bilmio ama bebeğin başkasından oldunu bildini sanıo
2-şüpheyle başlayan yılmaz oluo şu an halen içinde şüpheler var ve sonunda bu şüpheler bitcek bebeğin kesin ondan oldunu anlıcak ve filizin peşinden koşacak
3-walla aslında en tecrübeli sanırım yılmaz önce elif tarafından terkedildi sora filiz terktti italyaya gitti sora filiz onu bi katil sandı sora filizin başkasından çocuğu olduna inandı yine bi vurgun yedi yazık lan bu yılmaza acıdım yani ama filizde çok vurgun yedi yılmaza aşık oldu yılmazın elifin eski aşkı oldunu ve intikam için kullanıldığını örendi sora abisi ve ailesi tarafından sevdiği adamla evelenmesine karşı çıkıldı babası son nefesinde sevdiği adamdan ayrılmasını istedi oda buna uydu ve italaya kaçtı ama ordada sürekli acı çekti sürekli günleri yılmazdan ayrıldığı günleri saydı ve yılmazı gördüğü an aşkının eskisindende güçlü oldunu farketti ama babasına verdiği söz yüzünden kalbini mühürledi ama dayanamadı sevdiği adama koştu hemde ailesinin istememsine rağmen sora sevdiği adamın büyük dediller sonucunda abisi ömeri vurduğunu örendi sora işin aslını örendi pişman oldu acı çekti sora hamile kaldı bunu sevdğine söledi ama sevdiği ona inanmadı bi başkasıyla onu aldabilceni hatta çocuğu olabilcene inandı namusuna dil uzattı üstüne üstlük hastane köşelerinde bi çok acı yaşadı bebeğini kaybetme riski yaşadı nese işte ikiside çok acı çektilerrr
4-ya bu soru çok zor ya pek cwp weremicem ama her yanlışın altında cidden gurur yatıyo yani başıma ne gelirse şu aptal inadımızdan gururumuzdan geliyor ama yinede gururumuzdan vazgeçemiyoruz gurur bizim namusumuz gibi kısacası herşeyimiz onurumuz...
5-heralde mutluluk biçilir nitekimki öle olcak zaten yılmaz pişman olcak filizin peşinden koşcakk
6-bence en çok ömer ve handan uyuyor diyebilirim şu an ama yakında yılmazda bu acıyı çekicek zavallım
7-olabilr mümkündür ama bence kızının gözünün önünde acı çekmesi , gözünün önünde günden güne erimesi hayattan kopması belki bunlar içini yumuşatmış olabilir ama bu dediklerime ben bile inanamıorum bence senin dediin doru olabilirr
ayy bu sorular bende beyin fırtınası yaptı ya
filiz parayı toplayacağına emindi ki parayı kabul etmedi ...cem olmasaydı da topluyordu da ...Biri yazmıştı adını hatırlayamadım şimdi siz yılmazdan çok şey bekliyorsunuz demişti valla sizde filizden çok şey bekliyorsunuz hem geyşa olacak hem herkesi düşünüp ileri görüşlü olacak hem de hiçbir yerde gururunu düşünmeden sürekli kendini feda edecek :img-yes: bence aslıyı sıkıca tutun o belki bu istediklerinizi yılmaza verebilir :img-hyste
:img-hysteCok güldüm walla.. Yok öyle deme orası senaryo hatasıymış..Toplaması imkansızmış..Banane kardeşim bana cizilen senaryoda Filiz o parayı denkleştirmiştir..
O sözü söyleyen Sezinti modumuzdur..Sözün aslı(Aklımda kaldıgınca): Yılmaz'dan herkül olması istiyorsunuz ama Filiz'in de Zeyna olması gerekmez mi ? Tam olarak bu olmayabilir :img-blush
Hayır efendim holdingin batmasının tek sorumlusu Ömer degildir. Sizlerden istirham edecegim 48. bölüm ihale öncesi Filiz Ömer konuşmasını izleyin bakalım neler var o konuşmada. Ömer "Sen de benimle gel" diyor, hanımefendi mızıkçılık yapıp gelmiyor. Neden biricik Yılmazcığını Ömer'in dövdürttüğüne inanıyor, kardeşinin böyle bir adilik yaptığına inanıyor. Ceyda ona inşaat işi parlak degil gel verdiğin vekaleti geri al diyor, Filiz ben Ömer'le yüz göz olmak istemiyorum diyor. Valla taş olsa insan çatlar bu olaylardan. Adam 49. bölüm sonunda vuruluyor Feride canhıraş arıyor feryatlar içerisinde Filiz Hanım şak diye telefonu indiriyor. Biliyor musunuz Ömer'in şu koşulda ölmesi Filiz'e çok harika bir ders olurdu. Dünyanın merkezinin kendi olmadığını nihayet anlardı o zaman belki.
Biliyorum Ömer benim kadar gaddar olmadığı için sadece kendine pay çıkarıyor sevdiklerine ceza kesemiyor ama ben bal gibi de keserim cezayı.
Kes modum kim tutar seni :img-wink: Ama ilk paragrafın sonunu biraz sert buldum walla..Sanki fragmanın etkileri gecmemiş :img-wink:
2. maddeye kesinlikle katılmıyorum. Hiçbir koşulda Ömer Cem'i Filiz'e yama yapmaya çalışmamıştır. Cdm'e elbette bağıracak. Ömer forumun sandığı kadar geniş mideli biri değildir. Savunduğu kişi kendi kızkardeşidir elbette savunacaktır. Ömer Cem'in çocukluk arkadaşıdır. Filizle dağ bayır gezmelerini dans etmelerini Filiz'in Cem'de kalmasının aralarında gelişen hiçbir şeyin sorumlusu Ömer değildir. İş Filiz'de bitmektedir. Gitmek isterse gider. Kalmak isterse kalır.
İşte olay budur..Walla Yılmazcı arkadaslarımızın bir kısmı bu olayı idrak edememiş durumdalar :img-wink:
lütfen kelime oyunlarına başvurmayalım ömer paşama gene getirmişsin olayı bu ömer isze ne yaptı anlamadım adam filize doğruyu göstermek istiyor 2-3 bölümdür ama filiz meşgul aradığınız kişiye ulaşılamıyor gururu depreşti inince tekrar arayın
Kelime oyunlarına basurmayalım.. Bu lafa; akabinde yazdıklarını görünce cok güldüm :img-hyste
sevgili matraka bende diyorum ki bu olanlarım tüm suçlusu yılmazdır bana görede yürüyen felaket yılmazdan başka kimse değil eğer biraz delikanlı olsaydı bunların hiçbiri olmazdı yılmaz kime bulaşsa insanların hayatı karardı nasıl güzel bir ortam oldu demi matraka
Birde bunların söylüyorsunya sonrada filiz yılmaz aşkı istiyorsun ozaman çok komik oluyor biliyormusun yani bukadar kötü bir insan olan filizi niye yılmazla beraber olmasını istiyorsun yazık değil mi yılmazına neyse inş. finalde veye daha önceki bölümlerde filiz ölürde hepimiz kurtuluruz bu canavardan
İyi fikir FİLİZ ölsün bencede :img-wink:
artılı filizim o kadar gaddar değilim ben bugün kendime engel olamıyorum yani madem ölücek çocuğu doğursun ondan sonra ölsün bari:img-hyste :img-hyste çok kızgın gördüm seni valla biri bveni durdursun:img-hyste
Espiri olsa bile bu tarz mesajları okumak hic hos değil..
Ömerin bu ilşki için engel oldugunu düşünmüyorum zaten bana göre bu ilişkini kötü gitmesinin tek nedeni Filiz ve kaprisleridr üçüncü şahıslar bahane
Ben bu yoruma katıksız Yılmazcı (Anti-Filiz) yorumu diyorum..Eger sizi rencide ettiysem özür dileyebilirim..
İnsallah içini de doldurursunuz da ben de cevap yazarım..
:img-hysteCok güldüm walla.. Yok öyle deme orası senaryo hatasıymış..Toplaması imkansızmış..Banane kardeşim bana cizilen senaryoda Filiz o parayı denkleştirmiştir..
O sözü söyleyen Sezinti modumuzdur..Sözün aslı(Aklımda kaldıgınca): Yılmaz'dan herkül olması istiyorsunuz ama Filiz'in de Zeyna olması gerekmez mi ? Tam olarak bu olmayabilir :img-blush
Sevgili secoms
Eğer, bugunkü yorumlardan bahsediyorsanız, Filiz'in ilk sezonda Meral'in olduğu yere giderken, Filiz'in güvenlik güçlerinden yardım almaması üzerine kendini Zeyna karakteri yerine koymasıdır. Dizilerde, nedense bu konularda dizi karakterleri kahraman olmak için birbirleriyle yarışır.
Ayrıca para konusunda Yılmaz'dan yardım beklemeyen aile son ana kadar Cem'in parayı ödeyeceğini düşündü, ama söz konusu Yılmaz olunca durum değişiyor, ilginç değil mi ?
neyse, aynı konular üzerinde konuşmaktan yoruldum. Sevgiyle kalın.
Not : sevgili kursuni19, eklediğiniz sözler çok güzeller, teşekkür ediyorum.:good:
Sevgili secoms
Eğer, bugunkü yorumlardan bahsediyorsanız, Filiz'in ilk sezonda Meral'in olduğu yere giderken, Filiz'in güvenlik güçlerinden yardım almaması üzerine kendini Zeyna karakteri yerine koymasıdır. Dizilerde, nedense bu konularda dizi karakterleri kahraman olmak için birbirleriyle yarışır.
Ayrıca para konusunda Yılmaz'dan yardım beklemeyen aile son ana kadar Cem'in parayı ödeyeceğini düşündü, ama söz konusu Yılmaz olunca durum değişiyor, ilginç değil mi ?
neyse, aynı konular üzerinde konuşmaktan yoruldum. Sevgiyle kalın.
Az önceki mesajımda yazdıklarımı sizin bugün yazdıgınız mesajları görmeden yazdım.Daha yeni okuyorum o yorumlar..O kadar fazla yorum var ki bitirmek ne mümkün..
Gelelim diger meseleye.. Sizin bundan kac ay önceydi bilmiyorum ama forumda Yılmaz'ın bir hatası tartısılırken bu lafları kullandıgınızı hatırlıyorum..Daha dogrusu bu anlama gelen baska bir söz de olabilir ama sözü takdir etmiştim zamanında onun için manayı cok iyi hatırlıyorum..
Dediklerimin bugünkü yazılanlarla yakından uzaktan alakası yoktur :img-wink:
Sorunuzun cevabına gelirsek; o sahnede sasıran hatırladıgım kadarıyla Handan'dı..Hatta Filiz'in akabinde replikleri vardı annesine karsı..
NOT: Sabahtan beri konusulan konuda unutulan birsey varki Ömer'in Cem'in parasını kabul ettiği..Haklı gerekceleri olabilir ama Filiz'in en ufak hatasının tartısıldıgı ortamda unutulmaması gereken bunun gözardı edilemez bir durum oldugudur..
NOT: Sabahtan beri konusulan konuda unutulan birsey varki Ömer'in Cem'in parasını kabul ettiği..Haklı gerekceleri olabilir ama gözardı edilemez bir durum..
Sevgili Secoms, bende bir kac gün önce Ömerin Cemin parasini kabul ettiyini yazmistim, ama bana o durumun farkli oldugunu anlatmaya calismisti arkadaslar, cünkü Cemle ortak girilmis bu ise dendi ve onunda bir bedel ödemesi gerektiyini.
Ben ozamanda demistim, kabul etmemeliydi diye:img-wink:
Az önceki mesajımda yazdıklarımı sizin bugün yazdıgınız mesajları görmeden yazdım.Daha yeni okuyorum o yorumlar..O kadar fazla yorum var ki bitirmek ne mümkün..
Gelelim diger meseleye.. Sizin bundan kac ay önceydi bilmiyorum ama forumda Yılmaz'ın bir hatası tartısılırken bu lafları kullandıgınızı hatırlıyorum..Daha dogrusu bu anlama gelen baska bir söz de olabilir ama sözü takdir etmiştim zamanında onun için manayı cok iyi hatırlıyorum..
Dediklerimin bugünkü yazılanlarla yakından uzaktan alakası yoktur :img-wink:
Sorunuzun cevabına gelirsek; o sahnede sasıran hatırladıgım kadarıyla Handan'dı..Hatta Filiz'in akabinde replikleri vardı annesine karsı..
NOT: Sabahtan beri konusulan konuda unutulan birsey varki Ömer'in Cem'in parasını kabul ettiği..Haklı gerekceleri olabilir ama gözardı edilemez bir durum..
Sevgili secoms
Benim sizin mesajınıza yazdığım sadece küçük bir hatırlatmaydı. Lütfen, yanlış anlamayınız. Bahsettiğiniz Herkül ve Zeyna örneklerini birinci sezon bölüm yorumlarında kullandığımı hatırladım, teşekkür ederim.
Yılmaz ve Aslı'nın ortak dostları Canan'ın adı neden geçmedi, ilginç değil mi ? Hala çözemedim.
Sinan bey fragmanda yine harikaydı,:good:
Bu arada kurdoglu olsaydı, filizci ve ömercilerin işi zordu :img-wink:
Kurşuni hocam zor soruları sormuş gene :) hemen cevaplayım :)
Yılmaz açısından bakarsak yılmaz bebeğin babasının başkası olduğunu düşünüyor bildiğini sanıyor ama bilmiyorki bildiği şey bildiğini sandığı şey değil :img-hyste
ilk sezon yılmaz filizi kullanırken aklında kesin yargıları vardı aklıma onlar geldi bir anda ...sonra filizin öyle olmadığını anladığında kesin yargıları kaybolmuştu...Sonra Filiz yılmaza karşı şüphelerle başladı bakalım bitince kesin bir şeylerle bitirebilecek mi ?
Filiz,Ömer,Yılmaz :) aslında tüm karakterler tecrübeli :) En tecrübelisi ömer olabilir :)
olabilir :)
Gözyaşı :) Bizim diziye göre :)
yılmaz bebek olayını öğrenince ona süper uyacak :) Filiz yılmazı suçladığını öğrenince,Ömer elife mektup yüzünden kızınca...yani bir çok olay olabilir ..Hatta ömer annesini kitapçıyla düşündüğünde
bence olmaz...bu daha çok cemin ilerki aşamalarda yapacağı şeyleri anlatıyor
teşekkürler sorular için :img-yes:
Sevgili Secoms, bende bir kac gün önce Ömerin Cemin parasini kabul ettiyini yazmistim, ama bana o durumun farkli oldugunu anlatmaya calismisti arkadaslar, cünkü Cemle ortak girilmis bu ise dendi ve onunda bir bedel ödemesi gerektiyini.
Konu Cem olunca gerekçeler bu olur ama Cem'in Filiz'e teklifi önemsenmez. Son ana kadar Cem'in parayı ödeneceği düşünülür ama yardım konusunda Yılmaz söz konusu olunca durumlar değişir.
aslında olaya böyle bakınca ömer ceme düsman oldugu halde bi sekilde ikna olup parayı kabul ettiyse hapse girmemek için, son zamanda araları düzeldiğine göre yılmazın parasını da kabul ederdi diyebiliriz.
aslında olaya böyle bakınca ömer ceme düsman oldugu halde bi sekilde ikna olup parayı kabul ettiyse hapse girmemek için, son zamanda araları düzeldiğine göre yılmazın parasını da kabul ederdi diyebiliriz.
Evet bende böyle düsünüyorum, Ömerle Yilmazin arasinda sorun kalmadigi icin Ömer Yilmazin parasini kabul edebilirdi - tabiki borc olarak - ama her ne olursa olsun böyle bir teklifden haberdar olmalidir.
Merak etmeyin bu konu cok uzun tartisildigi icin daha fazla yazmayacagim:img-wink:
Not. bu arada geçen gün ıhlamurlar altındanın setindeyim tekrar söylüyorum tuba-bülen ayrılığı gerçek hayatta yok tubayı görseydiniz anlardınız
Yani matraka sete gidiyorsun ve arkadasına haber vermiyorsun..Alacagın olsun walla..İnsan bir haber ucurur
evet yorumlara bakarak geliyorum okudum bazıları okumayada devam ediyorum forumun susma nedeni benim yazmayışımimg.... ya sanki filiz babasının sözlerine hak verdiği için bu sözü uyguladı gibi geldi bana diziyi tekrar izlemeyin yılmazcı olmak kaçınılmaz oluyor inanın:img-hyste :img-hyste
Hangi bölümleri izliyorsun bari söyle de ben de izleyeyim..Dernege girdik bari faaliyetimiz olsun :) Ben de bazen izliyorum da; Yılmaz'a sevgim pek bir artıyor..
cemotara benim anlatmak istediğim esasında daha geniş birşey sadece bu konu değil. kimsenin yılmazın teklifine birşey demediğini biliyorum. sadece adam neler düşünmesine, sanmasına rağmen hala birşeyler yapmaya çalışıyor.yapacağını filiz için değil feride için yapacaktı da denilebilir ama bu biraz sığ bir yorum olur her ne kadar yılmaz kendi ağzıyla da söylemiş olsa bile.
sadece bu hareketle bile yılmaza biçilen rolün ne kadar ulvi bir rol olduğu anlaşılsın " filizi haketmiyor, filize olan sevgisinden şüpheliyim, gebersin, sürünsün" gibi yorumlar yapılırken yılmazın esasında taşıdığı o kaba yüzün :img-yes: altında ne kadar ince bir ruh olduğu görülsün istiyorum.derdim budur
Bu lafları söyleyen biri olarak üstüme alındım...
Yukarıdaki mesajda söyledigin gibi cok klas bir davranıstı ama malum Abim onu Feride için yaptı..
Acıkcası Yılmaz hakkındaki görüşlerim uzun süredir böyle cok da degişmedi..Nasıl olacak :bilmim
bende bunu söylemeye çalışıyorum filiz bir kararlar alıyor ve uyguluyor faturası ömere çıkıyor adam topuğuna kurşun yedi yetmedi 3 kurusn yedi yetmedi şimdide bıçakladılar yav bunun sınırı yokmu merak eder oldum yılmaz paşamı bir vuramadılar gitti:img-hyste :img-hyste
Hakkatten öyle :) walla cifte standart var..İlk sezon Yılmaz o kadar kişiyi dövdü, Ömer de dövseydi..Gerci bu Ömer'in sonu olabilirdi..Hersey de bir hikmet var...
Yılmaz da vurulsun bir oyunculuk görelim değil mi ? :img-wink:
biz filizi anlıyoruz devil. tek anlamadığımız onun kimseyi anlamama çabası ve dolap beygiri gibi dönüp dolaşıp aynı hataları yapması. hadi biz filizi anlamıyoruz ve herşeyde onu suçluyoruz diye hatalı olalım e sizin yaptığınız da bizim yaptığımızın tersi.ama siz hatalı olmuyorsunuz..... lisedeki mantık hocama saygılar herşeyi yanlış öğretmiş bize.
Demek sorun benim mantık hocamda :img-wink:
Fragmanı izlemek isteyen arkadaşlar youtube sitesinden 66. bölüm fragman yazsınlar çıkar.
Ben bugün pek yazışamadım.. Hem Açıköğretime çalışıyorum hemde kötü derecede hastayım.
Sevgili sezintinin de dediği gibi.. Filiz Zeynadır. Kimseye danışmadan karar alma yetisine sahiptir. Yılmaz herküldür
Handan ne kadar yanlış yaparsa yanlış yapsın. Annedir. Filiz bu kararı tek başına almak yerine birine danışma gereği duyabilirdi. Filizin belkide Ömerin vurulması ile birlikte bu bölüm kendini suçladığını görebilirz. Zeynanın bence Türkiye Versiyonu Filizdir. Filizin görünmez olağanüstü güçleri ve ışın kılıcı vardır.
Handana gerçekten tepkisi büyük oldu.. Ya biz pek seçemedik.. Yoksa kızgınlığı içinden.. Tepkisi içinden..
Bende reddedip reddetmesinde birşey demiyorum. Kendi kararıdır. Ben sadece danışmamasına ve kararı kendi başına almasına kızıyorum. Bu kararı alması normaldir diyenleri anlamıyorum. Tıpkı iyikide çocuğun babası olmadığını söylemesi gibi. Anne baba aralarındaki sorunlara çocukları dahil etmemeleridir. Onların geleceğini düşünürek karar almak zorundadırlar. Filiz ömrü boyunca saklayınca ne olcak çocuğu.. Başı arşamı ercek. Çocuk yarın birgün gerçeği sormayacak mı.. O zaman çocuk anneye tavır alamazmı. Filiz geniş çapta düşünemiyor. Filizin yaptığı her davranış her türlü söz ve tavırlar doğrudur. :img-wink: Filiz Zeynadır.... Allah Filiz gibi Zeyna timsallerini hayatımızdan çıkarmasın. Hayatımıza bir ışık gibi doğuyorlar.
Aynı durum Filiz'in Yılmaz'a karsı tavır almasında ters dönmektedir..Öyle anne olur mu gibi yorumlar yapılmakta..Bu ne yaman celişkidir anlamak mümkün değil..
NOT: Yılmaz mutlu olsun da ne olursa olsun
NOT2: Cevap yazacaksanız; teklif hakkımdaki görüşlerimi hesaba katıp yazmanızı rica ediyorum..
bnde micheal jordanım...
eğer o bıçak saplamalarından ölmeyecekse daha nasıl ölünür merak ediyorum...
ömer kurşunlandı son anda hayata döndü; burada en az 5 kez adam bıçağı sokuyo... baldıra falan soksa tmm ölmez derim ama...
ölmezse bu senaristlerden çizgi film senaristi bile olmaz...
Arkadasım,
Sen Acı Hayat fragmanı veya Kurtlar Vadisi bölümümü izledin :img-hyste Yok öyle birsey..Daha dogrusu benim izledigimde yoktu
Evet bende böyle düsünüyorum, Ömerle Yilmazin arasinda sorun kalmadigi icin Ömer Yilmazin parasini kabul edebilirdi - tabiki borc olarak - ama her ne olursa olsun böyle bir teklifden haberdar olmalidir.
Merak etmeyin bu konu cok uzun tartisildigi icin daha fazla yazmayacagim:img-wink:
ömerin kesinlikle haberi olmalıydı bi de su var bilemiyorum bu bölüm olur mu ama feride niye pasif kaldı ki bu kadar yani gidip bi filizle konussaydı niye böyle yaptınız ömer için her seyi göze almamız gerekmez mi falan diye gerci fragmanda beraber görünüyolar ama feridenin bunu gecen bölüm yapmıs olmasını beklerdim yılmaza sen yapmıssın degerini bilene demesi yerine. neyse onun buldugu yolda onun için cok agır bi durum fazla da elestirmesem iyi olacak....:img-yes:
Arkadaslar once soru gorunce hic kacirmam hemen yanitlayayim dedim. Sonra bugunku yorumlari okuyayim dedim icim sisti resmen, hayir herkes hep ayni seyi yazmis :) Sonucta ne olmus olan 15 saat sonra foruma gelen Berna'ya olmus :img-hyste Bu arada Cem plan yapmamis demissiniz, bence Cem kendisini elestiren foruma karsi plan yapmis herkes birden "tek suclu" aramaya baslamis. :img-help: Neyse o konuya gelecegim...
Fragmani gorunce Tekinerler'in basina gelecek felaketleri kucumsedigimi farkettim. Bu gidisle dizinin en cok asik olunan adami haric (o muhtarin ozelligi) butun enleri Omer ele gecirecek. En cok hastaneye giden adam, en cok olumle pencelesen adam, hapise en cok giren cikan adam, hatalarindan en cok pismanlik duyan adam, forumda hakkinda fikirleri en cok degisen adam (bu da oyunculuk gucuyle ilgili) ve de Berna'nin sahnelerini en cok zevkle izledigi karakter :img-wink: Olecegini hic dusunmuyorum; oyle olsaydi ya meleklesen bir karakter olurdu (Asli) ya da sahneleri iyice azalirdi (Elif), olur da boyle birsey olursa bu super internet hiziyla diziye bakar miyim garanti veremem dogrusu bye O tabut da bence Filiz'in veya Feride'nin kabusu olabilir veya baskasi olmustur onlar Omer sanirlar. Eger tabut hastane koridorunda goruluyorsa o da ayri bir sacmalik zaten. Herhalde tabutun olmasi gereken en son yer hastane koridorudur ama ne yazildigini tam da hatirlamiyorum :)
Feride'nin sahnesinde bana Nevzat hic de mutluymus gibi gelmedi. Cem gibi psikopat degil kanimca.
Gelelim dizinin tek suclularina. Bir kisminiz sanirim saka yapiyor ama olaylarda tek suclu aramak biraz haksizlik oluyor. Oyle bir hale gelmis ki bicaklanma olayinda o hapisteki aga bozuntusunun hic sucu yok, sirketin batmasinda Cem'in para kirmasinin, sahte kefil belgeleri imzalamasinin (sahi o belgeler ne oldu :img-hyste ) hic sucu yok ve de Asli'ya gitme diyen sonra evilik teklifi icin ikna eden Yilmaz'in hic sucu yok sadece yapiskan Asli var.
Tamam hicbirimiz objektif degiliz yakin oldugumuz karakterleri daha iyi anliyoruz ama sevdigimiz karakterlerin de islenen hatalarda paylari olmasi kotu birsey degil ki. Omer'in suruyle hatasi oldu su anda onlarin cezasini da cekiyor hapiste yatarak (dovulmesi ve bicaklanmasi degil o senaristin Omer'e ozel gicikligi herhalde) ama keske Omer ve Filiz disinda diger karakterlerin de hatalari icin pismanlik duyduklarini daha cok gorebilsek. Yilmaz birkac bolum once bunu yapti, Feride'yle Omer hakkinda konusurken kendi hatalarini kabul etti, sempatik bile geldi bana acikcasi ;) Herhalde bende bir tuhaflik var kusurlu karakterlere bayiliyorum dizilerde. (Psikopat degil kusurlu :icon_whis )
Arkadaslar once soru gorunce hic kacirmam hemen yanitlayayim dedim. Sonra bugunku yorumlari okuyayim dedim icim sisti resmen, hayir herkes hep ayni seyi yazmis :) Sonucta ne olmus olan 15 saat sonra foruma gelen Berna'ya olmus :img-hyste Bu arada Cem plan yapmamis demissiniz, bence Cem kendisini elestiren foruma karsi plan yapmis herkes birden "tek suclu" aramaya baslamis. :img-help: Neyse o konuya gelecegim...
Fragmani gorunce Tekinerler'in basina gelecek felaketleri kucumsedigimi farkettim. Bu gidisle dizinin en cok asik olunan adami haric (o muhtarin ozelligi) butun enleri Omer ele gecirecek. En cok hastaneye giden adam, en cok olumle pencelesen adam, hapise en cok giren cikan adam, hatalarindan en cok pismanlik duyan adam, forumda hakkinda fikirleri en cok degisen adam (bu da oyunculuk gucuyle ilgili) ve de Berna'nin sahnelerini en cok zevkle izledigi karakter :img-wink: Olecegini hic dusunmuyorum; oyle olsaydi ya meleklesen bir karakter olurdu (Asli) ya da sahneleri iyice azalirdi (Elif), olur da boyle birsey olursa bu super internet hiziyla diziye bakar miyim garanti veremem dogrusu bye O tabut da bence Filiz'in veya Feride'nin kabusu olabilir veya baskasi olmustur onlar Omer sanirlar. Eger tabut hastane koridorunda goruluyorsa o da ayri bir sacmalik zaten. Herhalde tabutun olmasi gereken en son yer hastane koridorudur ama ne yazildigini tam da hatirlamiyorum :)
Feride'nin sahnesinde bana Nevzat hic de mutluymus gibi gelmedi. Cem gibi psikopat degil kanimca.
Gelelim dizinin tek suclularina. Bir kisminiz sanirim saka yapiyor ama olaylarda tek suclu aramak biraz haksizlik oluyor. Oyle bir hale gelmis ki bicaklanma olayinda o hapisteki aga bozuntusunun hic sucu yok, sirketin batmasinda Cem'in para kirmasinin, sahte kefil belgeleri imzalamasinin (sahi o belgeler ne oldu :img-hyste ) hic sucu yok ve de Asli'ya gitme diyen sonra evilik teklifi icin ikna eden Yilmaz'in hic sucu yok sadece yapiskan Asli var.
Tamam hicbirimiz objektif degiliz yakin oldugumuz karakterleri daha iyi anliyoruz ama sevdigimiz karakterlerin de islenen hatalarda paylari olmasi kotu birsey degil ki. Omer'in suruyle hatasi oldu su anda onlarin cezasini da cekiyor hapiste yatarak (dovulmesi ve bicaklanmasi degil o senaristin Omer'e ozel gicikligi herhalde) ama keske Omer ve Filiz disinda diger karakterlerin de hatalari icin pismanlik duyduklarini daha cok gorebilsek. Yilmaz birkac bolum once bunu yapti, Feride'yle Omer hakkinda konusurken kendi hatalarini kabul etti, sempatik bile geldi bana acikcasi ;) Herhalde bende bir tuhaflik var kusurlu karakterlere bayiliyorum dizilerde. (Psikopat degil kusurlu :icon_whis )
Bune ya helal olsun valla bugün okudugum en objektif ve en keyifli yorum Bütün gün boyunca kim hakli kim suclu tartisip durmuslar......bütün kelimelerine harfiharfine katiliyorum
Konu Cem olunca gerekçeler bu olur ama Cem'in Filiz'e teklifi önemsenmez. Son ana kadar Cem'in parayı ödeneceği düşünülür ama yardım konusunda Yılmaz söz konusu olunca durumlar değişir.
filizin yılmazın teklifini redetmesinin sebebi yılmaza cok kırgın ve kızgın olmasidir
çünkü daha bir gün önce kendisinin onurunu lekeleyen sevdiği adam tarafindan
en kötü şeyle suclanan birisinden ertesi gün parayi kabul etmesi gercekten cok zor bunu kimsse yaoamaz kimse altindan kalkamaz böyle bir şeyin
kolay şey degil
gelelim cemin para mevzusuna filiz ilk duydugunda cemin teklifini redetti
ama daha sonra ailesinin ısrari yüzünden kabul etti kaldiki cenim parasini kabul
ettiğinde cem onlar için gercekten bir dosttu ve sanirim çek felan imzaladilar
ama filiz şimdi ceminde parasini redetti çünkü artık onun sandiği gibi bir adam olmadiğini az cok anladi ve bir an bile düşünmeden cemden gelecek parayi redetti:img-wink:
Evett..Sonunda bölüm yorumlarını bitirdim niye bitirdim ben de bilmiyorum :)
Acıkcası yine aynı konulara girilmiş..Arada sıkılanlar olmuş cıkıp bir hava almış dönmüş bakmış yine aynı seyler tartısılıyor, aynı yorumları yazmış..Hatta bir ara öyle bir hal aldı ki sürekli aynı mesajlarımı okuyorum dedim.. Ve sonuç : Herkes konumunu korumuş..
Walla özellikle son sayfalarda; Agustos Böcüğü ve Ferman arasındaki muhabbetleri okurken cok eglendim..İçimden bu muhabbette olmak varmış dedim ama gördüğüm kadarıyla 3. kişi girememiş muhabbette :img-wink:
Unutmadan bir de;
Diğer karakterlerin yaptıklarının sebebi olarak Filiz'in görülmedigi bir gün var mı ? Veya söyle sorayım Filiz'in tartısılmadı bir gün veya dakika var mı ? Bütün mesajları okumaya calısıyorum ama bazı mesajları okuyunca acaba farklı bir forumumu takip ediyorum diyorum içimden.. Konular öyle bir manipule ediliyor ki anlamak mümkün değil..
filizin yılmazın teklifini redetmesinin sebebi yılmaza cok kırgın ve kızgın olmasidir
çünkü daha bir gün önce kendisinin onurunu lekeleyen sevdiği adam tarafindan
en kötü şeyle suclanan birisinden ertesi gün parayi kabul etmesi gercekten cok zor bunu kimsse yaoamaz kimse altindan kalkamaz böyle bir şeyin
kolay şey degil
gelelim cemin para mevzusuna filiz ilk duydugunda cemin teklifini redetti
ama daha sonra ailesinin ısrari yüzünden kabul etti kaldiki cenim parasini kabul
ettiğinde cem onlar için gercekten bir dosttu ve sanirim çek felan imzaladilar
ama filiz şimdi ceminde parasini redetti çünkü artık onun sandiği gibi bir adam olmadiğini az cok anladi ve bir an bile düşünmeden cemden gelecek parayi redetti:img-wink:
Burada tartıştğımız Filiz'în yardımı kabul edip, etmemesi değildir. Filiz'in bu kararı alırken, kararın öncesinde ve sonrasında ailesine ( Ömer ve Handan ) bu yardım teklifini iletmemesidir. Bir başkasının bilinmeyen kararlarına, Filiz kendi kararını belirtmiştir. Kararı tek başına vermesi gereken Filiz değildir.
Cem konusunda ise aile son ana kadar Cem'in parayı ödeneceği düşünmüştür. Cem'in Filiz'e teklifi nedense önemsenmemiştir. Aile'nin Cem'e Filiz'e teklifi nedeniyle tepkide bulunduğunu izledik değil mi ?, Ömer'in söylemlerini biliyoruz değil mi ? Son ana kadar, Cem'in parayı ödeneceği düşünülmüştür. Bu sahneleri dizide izlediğimi hatırlıyorum yoksa yanılıyormuyum. Tekiner ailesine yardım etmek isteyen Yılmaz olunca durumlar değişiyor. Tekrar belirtiyorum, söz konusu olan Filiz'in Yılmaz'ın yardımını kabul edip etmemesi değildir.
Son ana kadar Cem'in parayı ödeyeceği düşünülürken bu sırada Cem'in aileye yaptıkları ve Özellikle Filiz'e yaptığı teklif akla gelmiyor. İlginç gelen durum bu olsa gerek.
yakupoglu61
21-03-07, 23:31
Arkadasım,
Sen Acı Hayat fragmanı veya Kurtlar Vadisi bölümümü izledin :img-hyste Yok öyle birsey..Daha dogrusu benim izledigimde yoktu
biraz salladım haklısın...1 kez sokmadığıda kesin
ama ne olursa olsun ömeri yine yaşama dönmesi mucize olması gerekiyo
kii senarisler mucize yaratmaya bayılıyolar ...
forever_bim
21-03-07, 23:37
Yanlış anlaşılmazsa şunu demek istiyorum. Ömer Cem'den gelecek parayı istemiyordu başta ama Avukat Selim haklı olduğu bir noktayı belirtti. Ayrıca da bu inşaat işinde hassas olduğu bir konudan Ömer'i yakalayıp İnşaat işine yönlendiren de Cem'di. Yaptığı rezillikler düşünülürse o parayı ödemesi gerekiyordu. Yılmaz'ın teklifine Ömer belki de sıcak bakardı büyük ihtimalle de bakmazdı. Ama teklifi bilmesi konusunda hemfikiriz. Bu teklif ona söylenmeliydi.
forever_bim
21-03-07, 23:41
Sevgili yakupoglu
Sence Ömer'in ölmesi bir işe yarar mı? Ya da bu adam ölümü hak ediyor mu?
Sevgili forever_bim
Filiz'in Yılmaz'ın yardımını kabul etmemesi mantığından hareket edersek. Söylediğiniz Selim-Ömer detayında bile Cem'in parayı ödemesi beklenmemesi gerekmezmiydi. Filiz'in, Yılmaz'ın teklifi reddetme gerekçelerini baz alıyorsak. Sorun, Yılmaz olunca konu birden değişiyor ve Yılmaz'ın yardımı her şartta kabul edilmemelidir ve aileye danışılmadan red edilmelidir.
Haklı olabilirsin o konuda..
Nerde okudugumu simdi hatırlamıyorum ama;
Birinci bıcak darbesinden sonrakiler tamamen istem dışı..Yani önemli olan birinciyi atmak yoksa gerisi refleksmiş.. Psikopat değilim :img-help: Bir yerde okumustum :)
yakupoglu61
22-03-07, 00:25
Sevgili yakupoglu
BNCE tabiki ölmesin.Ölüp Ölmemesi dizinin gidişatını bana göre değiştirmeyecek...
bnm ordaki düşüncem gerçekte böyle bıçak darbelerinde bi insanın yaşamasının zor olduğudur...kesin ölmeli dememim sebebi budur...
matraka madem sete gidiyosun foto çeksene bizle paylaşsan bi de setten tüyolarıda almaya devam etsen:)foto çekip siteye koysan çok seviniriz:img-wink:
Bence arkadaşlar ömerin hapiste bıçaklanması olayında filize yüklenmeyelim!:icon_sorr Bakıyorum herkes ters mantık düz mantık kendince bişeyler yazmış saygı duyuyorum ama bu dizide yaşanan olayların büyük bir kısmı filiz ve yılmaz aşkı neticesinde meydana gelmiştir.:img-yes: Dizide yaşanan her şey filiz ve yılmaz aşkıyla doğrudan olmasa bile dolaylı olarak ilgili, yani kalkıpta suçlu aramanın bunu yapmasaydı etmeseydi demenin bir alemi yok çünkü filiz yılmazın hayatında ,yılmaz da filizin hayatında olmasaydı daha doğrusu bu büyük aşk olmasaydı bu gün bu yaşananların sizce kaçta kaçı gerçekleşebilirdi?:img-yes: yani bir suçlu aramanın hiç bir manası yok,olaylar bir zincirin halkası gibi birbirine bağlı ve bu zincirin ilk halkalarıda yılmaz,elif,ömer ve filiz dizi bu dörtlüyle beraber büyüdü, genişledi ve bu hale geldi..yani o öyle yapmasaydı bu olmazdı gibi lafları bırakalım çünkü o zaman bu filiz ve yılmaz arasında yaşanan bu büyük aşka haksızlık olur:img-pilot ..Bence biz suçlu aramak yerine oturalım bu dizinin keyfini çıkaralım bakalım bu büyük aşk bu diziden daha neleri alıp neleri götürecek..herkese keyifli seyirler...:good: :happy0064 bye
arkadaşlar-fragmanı-yeniz-izledim.Aslı-nişanı-atıyo.yani-hasta.amainş-ömere-bişey-olmaz.
Sevgili yakupoglu
Sevgili Hasan..
ömer`in ölmesini kesinlikle istemem bende. O olmazsa dizi olmaz. Sinan Tuzcu bu diziye apayri bir güzellik katiyor. Ben Ihlamurlar Altindayi izledigim günden bu yana, beni tek aglatan kisi. Sinan Tuzcu harika bir oyunculuk cikariyor.
Kesinlikle ömer karakterini yok etmesinler..
inanilmaz üzüLürüm...
herkese günaydın;
gece yazılan yorumları ve soruları okudum da;
1- kurşuni sorular çok güzel de cevap yazmaya başlayınca tümüne vereceğim cevapların 75 sayfa kadar süreceğini görünce vazgeçtim :) niye ki dersen ya filozofum ya da çenebaz ben de bilmiyorum. o yüzden affet :)
2- secomsum yine alıntılar yapmışsın benden. seninle de finalde buluşacağız napalım :) ağustos böcüğüyle olan muhabbetimize her zaman bekleriz sen de MacOS dan örnekler verirsin tam olur :)
3- Hasan a katılıyorum ömerin ölmesi kime ne sağlar? ölmesini istesem ilk sezon isterdim bu saatten sonra yılmaz ağama tavlada rakip lazım.:) daha ömeri 2 mars bir düz edecek :img-pilot
arkadaşlar internetime karantina geldi giremiyorum sadece sabahları oğlenleri... neyse fragmanı gordum filizimin karnı çıkmış kıyamam canım benim yaaa aslı işten vazgeçio hehehe yılmazcığın kaderi bu heralde.... hep bişeyler çıkıo hehe çok sevindim ama aslı olurse çok feci kotu olur pf neyse nyse...
aaa sizde iyice abarttınız ..ömeri sevmeyenler ömeri düşünüyoruz diye filize laf atıyor
o adamın yaptıklarıda filizin yaptıkları sonucunda oluyor demekki filiz bence diziden çıksın gitsin kız yazık abisi için yan,biten ve giden aşkı için yan,bebeği için yan,elif için yan aldığı mükafata bak her şeyin sorumlusu :img-hyste
bence biraz daha detaylı düşünürsek aslının hastalığınıda filize bağlarız ...
1-istanbul'a gelince derin bir yalnızlık duyup stres yaptı o yüzden
2-yılmaz filize aşık diye üzüldü o yüzden
3-inşaat işi için geldi işsiz kaldı o yüzden
4-inşaat işinde başarısız oldu bir nevi filiz yüzünden başarısız oldupu içinde üzüldü
5-cem kaçırdı üzüntü yaşadı ...cem filize ulaşmak için engelleri kaldırmak için planlar yaptığına göre bunlarda filiz yüzünden sayılır..
yani ne demek oluyor aslı'nın hastalığının sebebide filizdir. :img-hyste :img-hyste
buna benzer bir sıralamayı daha önce archshe de yapmıştı. yılmazı eleştirmek adına neden böyle maddeler sıralama gereği duyuyorsunuz anlamıyorum.madem fiiliz haklı hayal gücünüzü zorlayıp bu kadar madde sıralamaya taa eski bölümlerden örnek vermeye gerek varmıki?.
Ömer, koğuş ağasını devirdiği için koğuşun yeni ağası olmalıydı. Tatar Ramazan gibi ağayı devirecek ve oranın yeni ağası olacaktı :D .
Mertlik öldü be kardeşim. Nerde o eski günler :D
tatar ramazan filmini bir çok kez izlemiş biri olarak sonuna kadar haklı olduğunu söylemeliyim..koğuşun yeni ağası ömer olmalıydı..:DŞaka bir yana bir kaçı hariç Ömerin koğuşundakiler kıro-ayyaş-psikopat tipler hepsi bir araya özenle yerleştirilmiş sanki.Yılmazın koğuşundakileri hatılrlıyorumda onlar daha insalcıldı..
yeşil_2 tarafından gönderildi
bence filiz denemek için karnına bişey koyuyo. (YASTIK OLABİLİR.)
yok zannetmiyorum.zaman atlaması olacak bence şöyle 4-5 ay falan o süre zarfında yılmaz-aslı nişanlı nişanlı takılacaklar filizde "ben yılmaza neden bebeği ilk duyduğumda söylemedim" diye kendi kendine kızacak.:img-wink: ömerde koğuşa alışmış raconu öğrenmiş olacaktır.:)
Kanal D sitesine baktımda.. Ömerli fotolar var. Onu kafasına takan adam demekki Ömeri hobi haline getirmiş. Adamın güzel takıntıları var.
1- Ömer
2- Karbonatsız çay
3- Bıyık burkmak. :)
Ömer bıçaklanıp içerden çıktığına dua etsin. İçerde oldukça daha çok tehlikede hayatı.
Cem bence o adamdan çok şeyler öğrenebilir.yanında staj falan yapsın..:img-hyste
ALLAH RAHMET EYLESİN...
ÖMERİ NASIL BİLİRDİNİZ Son bi kaç bölümdür iyidi kendisi
Cenazesine gideriz artık forum olarak...ÖMERİN ölmesinin SEBEBİ FİLİZDİR...
sevgili yakup tamam bende filizi yaptıklarından dolayı kusurlu buluyorum. bunun içinde onlarca haklı sebebim var ama ömerin ölme nedeni[öleceğini zannetmiyorum]olarakta filizi göstermek biraz fazla maceraya kaçmak gibi geliyor bana.filizin ömerin bıçaklanmasıyla ne alakası var...
hasancim ne yaptin yaa..Ne alaka simdi omerin olmesini kesinlikle istemiyorum omerden daha cok sinan tuzcunun dizide kalmasi gerektigini dusunuyorum..Off yaa omer olmesinde yilmaz ölsun..gercekten omer olurse cook sacma otesi olur...Bide adama siir okutmusunuz..agladi aglicam..
ömerin ölmesini bende istemiyorumda merve senin yılmaza ölmesini isteyecek kadar kızdığını bilmiyordum. yılmazın ölmesi halinde filizinde fazla yaşayacağını zannetmiyorum..
arkadaslar belki konuylan alakasi yokk ama bisey söylicemm tuba bülent küslermiss i.a sitesindende bi kiz magazin programina bakmiss bülent inal arkadaslariylan mis ayrilik söz konusu deyil ama küsüz demiss sora tubayi göstermisler yüzü asikmiss ben konsumuyorum demiss gitmiss yaa simdi ne küslügü buu off yaa
matrakanin dedigine göre aralari cok iimis ama bülent inall ayrilik yok ama küsüz demiss:icon_whis :icon_sorr cok canim SIKILDI YA simdii
yesimcam sen daha ordamısın.ben dizi başladığndan beri yani 1.5 senedir magazin programlarından bülent-tuba aşkını takip ediyorum. daha önce onlarca kez böyle haber çıktı hepside asılsızdı. bu haberleri fazla kafaya takmamak lazım..zeynep beşerler röportajında aynen şöyle diyor. "hakkımızda her gün kenanla ayrıldılar diye haberler çıkıyor bende hepsine gülüp geçiyorum"..
forever_bim
22-03-07, 09:07
Herkese günaydın.
Fragmandaki olaylara göre olay sıralaması yapalım.
Şimdi bence Filiz, Yılmaz ile Aslı'yı görünce sessizce çeker gider. Geçen hafta siteye iletilen Aslı Yılmaz resimlerinin sahnelerini görürüz. Sonra onlar birbirine sarılır (Fragmandaki gibi) Daha sonra Filizle Feride aynı mekanda gözüküyorlar. Herhalde mektubu vermek için Filiz Feride'yi daha boşaltmadıkları eve çağrıyor. Feride'nin yüzündeki ifadeye bakarsak Filiz ona parayı toplayamadığını söylüyor. Şimdi elimize ulaşan son resimlerde Ömer'de takım elbise ayrıca kıravat var. Mahkemeye çıkacak muhtemelen ve bu bölüm ceza süresi kesinleşecek. İşte mektuplaşmalar falan olacak. Feride Ömer'in uzunca bir süre hapiste kaldığını bir de yüzünde oluşan çürükleri görünce gidip Nevzat'tan yardım isteyecek. Nevzat'a beni borçlandır senin yanında çalışırım diyecek. Sonra Filiz, Yılmaz'la karşılaşabilir, Cem Ömer'e gidebilir, tartışma çıkacaktır. Aslı tomografi sonuçlarını alır, öte yandan son sahnelerde Ömer bıçaklanır, Aslı da Yılmaz'a yüzüğü verir.
Bence bölüm yukarda saydığım olaylardaki gibi gelişir.
Herkese günaydın.
Şimdi bence Filiz, Yılmaz ile Aslı'yı görünce sessizce çeker gider. Geçen hafta siteye iletilen Aslı Yılmaz resimlerinin sahnelerini görürüz. Sonra onlar birbirine sarılır (Fragmandaki gibi) Daha sonra Filizle Feride aynı mekanda gözüküyorlar. Herhalde mektubu vermek için Filiz Feride'yi daha boşaltmadıkları eve çağrıyor. Feride'nin yüzündeki ifadeye bakarsak Filiz ona parayı toplayamadığını söylüyor. Şimdi elimize ulaşan son resimlerde Ömer'de takım elbise ayrıca kıravat var. Mahkemeye çıkacak muhtemelen ve bu bölüm ceza süresi kesinleşecek. İşte mektuplaşmalar falan olacak. Feride Ömer'in uzunca bir süre hapiste kaldığını bir de yüzünde oluşan çürükleri görünce gidip Nevzat'tan yardım isteyecek. Nevzat'a beni borçlandır senin yanında çalışırım diyecek. Sonra Filiz, Yılmaz'la karşılaşabilir, Cem Ömer'e gidebilir, tartışma çıkacaktır. Aslı tomografi sonuçlarını alır, öte yandan son sahnelerde Ömer bıçaklanır, Aslı da Yılmaz'a yüzüğü verir.
vala burdan duyurim hic bosuna senaristler asli yilmaz da bitirmesin onun devamini gormek istiyorum bi hafta kim beklicek:):):):img-hyste
ote yandan bende seninle ayni fikirdeyim bencede feride borc icin nevzat icin caliscak...dansoz luk yapcak herhalde...cunku belli ki nevzat da baya uzgundu..
omerin bicaklanmasiyla son bulur herhalde bolum....Uff yaa umarim bisey olmaz omere.....
fragmana bidaha baktimda asliya baya uzuldum yaaa hastane onunde ki sahne harbiden acidim..
ömerin ölmesini bende istemiyorumda merve senin yılmaza ölmesini isteyecek kadar kızdığını bilmiyordum. yılmazın ölmesi halinde filizinde fazla yaşayacağını zannetmiyorum..
Burda her denen lafa inanildigini bilmiyordum..
Bence basrolden cem disi herkez kalmali basrolden birisi ayrilinca dizi baya sarsiliyor ve uzun zaman duzelmiyorki eliften biliyoruz..
Yilmaz olsun demisim dimi:):)Onu bir anda soledim vala dusunerek solemedim omerin bikcaklandigini gorunce direk omer degilde yilmaz olsun dedim:):)
Yani sen benim dedigime bakma...
Herkese günaydın.
Hasan bölümü izlemiş kadar oldum ellerine sağlık..:img-yes:
dediğin gibi bu bölüm iki önemli sahneyle sonuçlanak.
-ömerin bıçaklanması
-aslının yüzük verme olayı
ömer kesinlikle ölmez nevzata bu fırsatı vermez senaristler.
aslı yüzüğü verince yılmazın allak bullak olacağı kesin ama öyle kolay kolay bırakmayacaktır aslıyı yılmaz..
67. bölümde izleyeceğimiz sahnelerde aslıya hesap soracaktır yılmaz "NEDEN" diye..
Burda her denen lafa inanildigini bilmiyordum..
Bence basrolden cem disi herkez kalmali basrolden birisi ayrilinca dizi baya sarsiliyor ve uzun zaman duzelmiyorki eliften biliyoruz..
Yilmaz olsun demisim dimi:):)Onu bir anda soledim vala dusunerek solemedim omerin bikcaklandigini gorunce direk omer degilde yilmaz olsun dedim:):)
Yani sen benim dedigime bakma...
zaten benim bildiğim merve kopkoyu bir yılmaz-filiz fanıdır. bir anlık gaflet anında yazmıştır diye düşündüm."yılmaz ölsün" lafını ciddi olarak düşünmedim zaten...
forever_bim
22-03-07, 09:48
Sevgili Mustafa;
Rica ederim ne demek? İşte bir güzergah oluşturdum kafamda ona göre gidiyorum:)
Zaten 66. bölüm ya dediğimiz bıçaklanma sahnesiyle ya da Aslı Yılmaz yüzük sahnesiyle bitecek. Şurda 13 bölüm kaldı-inatla dizinin 78 hafta süreceğini savunuyorum da:)-olaylar yavaş yavaş toparlanmaya başlayacak gibi. Şimdi Ömer'in öleceğini ben de sanmıyorum. Sinan Tuzcu ayrılmak istemediği sürece senaristler öldürmez Ömer'i. O yüzden de bu ölüm gerçekleşmez. Bir arkadaş Ümraniye Hastanesinde Filiz, Feride, Handan ve Yılmaz'ı beklerken Ömer'i de yeşil ameliyat önlüğüyle görmüş. Bakalım bu sahneler 67. bölümden olsa gerek. Senin de dediğin gibi 66. bölüm aradan çıktıktan sonra 67. bölümün ilk sahneleri Aslı-Yılmaz konuşması ve Ömer'in bıçaklanma haberinin ailesine ve Feride'ye ulaşmasıyla geçecek. Vay diziyi biz yazdık gitti:):)
Herkese günaydın.
Ben de bu bolum nasil gelisecek onun icin tahminlerimi yazsam herhalde bu yazdigina cok benzer birsey yazardim. Cem'in annesiyle ilgili birtakim gelismeleri de bu bolumde bekliyorum. Fatih belgeleri mi karistirir artik ne yapar bilemiyorum ama Aynali & Yilmaz ikilisi bu isi Faih'in yardimi olmadan cozemeyecekler belli oldu. Baksaniza gecen bolum kendileri bile itiraf ettiler :img-help:
frgamana tekrar baktım şu detay dikkatimi çekti ferideye yazılan mektup sinan tuzcunun kendi el yazısı...bi de daha önceden de dikkatimi çekmişti demin gene gördüm dizide filizin aşkı melodsinin reklamı var :icon_whis ...galiba cidden sadece filizin aşkı olarak kaldı bu hikaye:img-hyste
not: mıstaa sinemin mesajında bile sataşmışın bana...görmedim sanma:img-yes: buarada eskileri maddeleştirdiğimiz yok...sinem orda ömerin yaralanmasının suçlusu filizdir diyenlere aslının hastalığının suçlusu da filizdir hatta herşeyin suçlusudur diye gönderme yapmıştı...
burda ne güzel aşkı tartışıyorduk
yok kız tarafı haklı yok erkek tarafı haklı diye dimi ama
ömerin bıçaklanması ki filizin yüzünden oldu izlenimi verip onun vicdanına yüklenmek (senaristlerce) benim midemi bulandırdı. filiz yılmaz aşkında ömerin başına gelenler tavuk dönerin başına gelmedi. olmazki yaa. sonra bunlar nasıl mutlu bir yuva kuracak. kayınço sormazmı bunları yılmaza da filizede ilerde:img-in_lo
tolgahuzur1
22-03-07, 10:38
frgamana tekrar baktım şu detay dikkatimi çekti ferideye yazılan mektup sinan tuzcunun kendi el yazısı...bi de daha önceden de dikkatimi çekmişti demin gene gördüm dizide filizin aşkı melodsinin reklamı var :icon_whis ...galiba cidden sadece filizin aşkı olarak kaldı bu hikaye:img-hyste
...
herkese günaydın;
sevgili archshe niye sadece filizin aşkı olarak kalsın ki.. yılmazını sevgisi bostan korkuluğumu? 4 yıl boşuna mı bekledi.. yapma lütfen.. bak yine tek taraflı sevgiden bahsediyorsun..
ö,Ömerin bıçaklanması kötü oldu bide vurulup kurtarmıştı Ömer bu sefr kurtulması zor senaristler 2 defa kurtarırlarmı bilemiyorum..
Yılmaz intihara filan karkışmasın :img-pilot
Bide Filizin karnının büyümesi var muhtemelen Yılmaz 1.5 aylık bebek karnını çıkarırmı diye bir mantık kurup bebeği öle öğrenicek :good:
herkese günaydın;
sevgili archshe niye sadece filizin aşkı olarak kalsın ki.. yılmazını sevgisi bostan korkuluğumu? 4 yıl boşuna mı bekledi.. yapma lütfen.. bak yine tek taraflı sevgiden bahsediyorsun..
sana da günaydın tolga...yoo ben yılmazın aşkına inanıyorum ama bikaç gece önce onun kapısında olan bir adamın bi kaç gün sonra başkasıyla nişanlanmasını filiz sence nasıl değerlendirrir...bi de sen gördünmü yılmazın aşkı diye melodi alt yazısı...kanald herşeyin farkında:img-hyste
bi de yılmaza beyzademe nacizane tavsiyem bi daha evlenmeye karar verirse formalitelerle uğraşmasın öyle söz nişan falan sonunu getiremiyo çünkü...evlenmeye karar mı verdi direk gidip evlensin...boşanmak daha zordur beyzadem mahkeme falan ama nişan kolay atılır öyle eline koyarlar yüzüğü olur biter...nacizene bi tavsiyeydi..:img-hyste
tolgahuzur1
22-03-07, 10:54
sana da günaydın tolga...yoo ben yılmazın aşkına inanıyorum ama bikaç gece önce onun kapısında olan bir adamın bi kaç gün sonra başkasıyla nişanlanmasını filiz sence nasıl değerlendirrir...bi de sen gördünmü yılmazın aşkı diye melodi alt yazısı...kanald herşeyin farkında:img-hyste
heeheeee:img-hyste beni güldürdün sabah sabah.. yahu tabi ki filiz bunu iyiye algılamaz.. dediğiniz gibi şöyle üstünden biraz zaman geçseydi.. tamam normaldi derim... ama bu biraz hızlı oldu açıkcası..:icon_whis filizin yerinde ben olsam heralde intihar ederdim..:icon_sorr ne koyar o sahne insanaa kafasına bir kurşun sıksalar ondan iyii... :img-cool2 kanald de biliyor ki filiz suçlu onun için böyle birşeye başvurmuşlar..:img-hyste
heeheeee:img-hyste beni güldürdün sabah sabah.. yahu tabi ki filiz bunu iyiye algılamaz.. dediğiniz gibi şöyle üstünden biraz zaman geçseydi.. tamam normaldi derim... ama bu biraz hızlı oldu açıkcası..:icon_whis filizin yerinde ben olsam heralde intihar ederdim..:icon_sorr ne koyar o sahne insanaa kafasına bir kurşun sıksalar ondan iyii... :img-cool2 kanald de biliyor ki filiz suçlu onun için böyle birşeye başvurmuşlar..:img-hyste
hadi ordan kanal d herşeyin farkında...:happy0064 ama bak anlamışın herşeyi seni tebrik ediyorum..biraz zamman geçseydi filiz de biz de kabullenirdi bunu ama yangından mal kaçırıyo beyzadem naparsın...
tolgahuzur1
22-03-07, 11:01
hadi ordan kanal d herşeyin farkında...:happy0064 ama bak anlamışın herşeyi seni tebrik ediyorum..biraz zamman geçseydi filiz de biz de kabullenirdi bunu ama yangından mal kaçırıyo beyzadem naparsın...
bir yandan onaylıyorum bu ilişkiyi bir yandanda yılmaza kızıyorum.. yani bu kadar acelesi neydi acaba..?:icon_whis haa kafan çok sıkıldıysa atla git bodruma,didime biraz dağıtırsın kafayı..:img-hyste koskoca holding patronu..:) ayrıca biz yılmazcılar doğruları görebiliyoruz ama siz göremiyorsunuz..:img-hyste mesela son olayda filiz hatalı ama siz kabullenmiyorsunuz..
bir yandan onaylıyorum bu ilişkiyi bir yandanda yılmaza kızıyorum.. yani bu kadar acelesi neydi acaba..?:icon_whis haa kafan çok sıkıldıysa atla git bodruma,didime biraz dağıtırsın kafayı..:img-hyste koskoca holding patronu..:) ayrıca biz yılmazcılar doğruları görebiliyoruz ama siz göremiyorsunuz..:img-hyste mesela son olayda filiz hatalı ama siz kabullunmiyorsunuz..
yani bi yandan bu gördüklerinden dolayı tebrik ediyorum bi yandan da filizin son olayda hatalı olduğunu ben düşünmüyorum bana göre çok doğru bişey yaptı bunu filiz yaptı diye demiyorum ben de filizin yerinde olsam aynı koşullarda aynısını yapardım...bunu çok savundum...ama bana göre..duygularıyla karar verdi bence farklı yapmasını da bekleyemezdiniz...yani ben beklemezdim en azından...
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:05
Valla ben olsam şöyle değerlendirirdim. Yılmaz koymuş kafasına zaten Aslı'yı ... Filiz'in de son bir kez ağzını yokluyor sonrası sakata gelmesin diye.. Ondan sonra gönül rahatlığıyla gidiyor teklifini yapıyor..Hatun sorar tabi kendine nerede büyük aşk diye..Karar veriyor aşkı tek taraflı..Normal bir vatandaş öyle düşünür.
Tabi biz izleyiciler biliyoruz Yılmaz'ın aşkını yaaa. Yapma be Filiz niye ööle yapıyon bu adam sana deliler gibin aşık..Aşkol bak ne büyük hata yapıyon şimdi katlanacan sonuçlarına diyiyoruz.Ya da bir kısım forumdaş öyle diyo..
Valla ben olsam şöyle değerlendirirdim. Yılmaz koymuş kafasına zaten Aslı'yı ... Filiz'in de son bir kez ağzını yokluyor sonrası sakata gelmesin diye.. Ondan sonra gönül rahatlığıyla gidiyor teklifini yapıyor..Hatun sorar tabi kendine nerede büyük aşk diye..Karar veriyor aşkı tek taraflı..Normal bir vatandaş öyle düşünür.
Tabi biz izleyiciler biliyoruz Yılmaz'ın aşkını yaaa. Yapma be Filiz niye ööle yapıyon bu adam sana deliler gibin aşık..Aşkol bak ne büyük hata yapıyon şimdi katlanacan sonuçlarına diyiyoruz.Ya da bir kısım forumdaş öyle diyo..
aynen ben de öyle düşünüyorum..ya şimdi ben bu filizi çok ii anlıyorum aslında...kendimi yerine koyup değerlendiriyorum...filizin yaptığı şunları hayatta yapmazdım dediğim şeyler var ama mesela...ben olsam babamın sözünü söyler terk ederdim...ben olsam hamile olduğumu saklamaz hemen söylerdim yılmaz ağam herşeyi bana yıkıp aslıyla gezmesin diye ve ben olsam beni suçlayan bir adam tekrar sadakatimi sorgulasa ona doğruyu söylerrdim ama can acıtarak...filiz olsam bu konularda yaptığı gibi davranmazdım...ama yaptığı herşeyi anlayabiliyomuyum anlıyorum..haa bi de ben olsam hayatta yılmaza dönmezdim...ağzıyla kuş tutsa yaranamazdı..bu kadar çileli aşka darbe alan bi aşka da inanmazdım ya neyse..
heh he günaydın ağustos böcüğü bak olmamış ama son cümlen.:) seni bizden sanıyordum.:) adam akıllı tabi o saçları değirmende ağartmadı. önce filize soruyor bakıyor ümit yok bundan, takılıyım kafama göre diyor :) o son cümlendeki bir kısım forumdaşların en ateşlilerinden biri olarak evet diyorum filiz anlasın yaptığı hataları katlansın sonuçlarına :) o yapsın sıra yılmazıma gelince o da üstüne düşeni yapar kimsenin şüphesi olmasın yahu :)
not: filizin aşkı değil aşk dışında geri kalan herşeyi tek taraflı. tek başına düşünüp karar alır, tek başına suçlar, tek başına terkeder,.....uzadıkça uzar....
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:25
aynen ben de öyle düşünüyorum..ya şimdi ben bu filizi çok ii anlıyorum aslında...kendimi yerine koyup değerlendiriyorum...filizin yaptığı şunları hayatta yapmazdım dediğim şeyler var ama mesela...ben olsam babamın sözünü söyler terk ederdim...ben olsam hamile olduğumu saklamaz hemen söylerdim yılmaz ağam herşeyi bana yıkıp aslıyla gezmesin diye ve ben olsam beni suçlayan bir adam tekrar sadakatimi sorgulasa ona doğruyu söylerrdim ama can acıtarak...filiz olsam bu konularda yaptığı gibi davranmazdım...ama yaptığı herşeyi anlayabiliyomuyum anlıyorum..haa bi de ben olsam hayatta yılmaza dönmezdim...ağzıyla kuş tutsa yaranamazdı..bu kadar çileli aşka darbe alan bi aşka da inanmazdım ya neyse..
Şimdi genelleme yapacak olursak Filiz'in şartlarında herhangi bir hatun kişi hiç düşünmez yatardı kürtaj masasına aynı zamanda. Bu arada belirteyim kürtaja karşıyımdır.. Bazı extreme durumlar hariç..Onda bile bebek için içim sızlar..
Genel olarak yapılan yanlış kendimizi kendimiz olarak karakterin yerine koymamızdır. Kişiyi kişi yapan kendi ailesi,sosyal çevresi deneyimleri,kazançları ve kayıplarının toplamıdır. Bu forumda yanlış hatırlamıyorsam daha öncede yazmıştım.Bir kızılderili ( Cheyenne kabilesi ) atasözü der ki " Komşun hakkında hüküm vermeden önce iki ay onun makosenleri ile yürü" O an daha farklı ifade etmiştim bu sözü.. Ferman arkadaşım gibi arada bir değiştiriveriyom kelimelerii
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:31
heh he günaydın ağustos böcüğü bak olmamış ama son cümlen.:) seni bizden sanıyordum.:) adam akıllı tabi o saçları değirmende ağartmadı. önce filize soruyor bakıyor ümit yok bundan, takılıyım kafama göre diyor :) o son cümlendeki bir kısım forumdaşların en ateşlilerinden biri olarak evet diyorum filiz anlasın yaptığı hataları katlansın sonuçlarına :) o yapsın sıra yılmazıma gelince o da üstüne düşeni yapar kimsenin şüphesi olmasın yahu :)
not: filizin aşkı değil aşk dışında geri kalan herşeyi tek taraflı. tek başına düşünüp karar alır, tek başına suçlar, tek başına terkeder,.....uzadıkça uzar....
Günaydın fermancım..
Bak olmadı diyon ama biz her ne kadar anlaşsakda farklı cephelerdeyiz be arkadaşım. Sencene kızımız kafi miktar çekmedi mi..El insaf yahu..
Hee Yılmazda pek acı çekiyodur ama biz göremedik daha.. Görelim hele bir bak ondan sonra onunda en kuvvetli savunucuları oluruz.. Biz millet olarak mazlumdan yanayızdır hep bilirsin.. Bende istisna değilim bak.
Ben sadece diyom ki... Yılmazım beyhude hastalığının çaresini başka yerlerde arama. Senin derdinin ilacı Filiz'dir.. Yakan bir ilaçtır ama sonucu kesindir.. Yoksa ööle kortizonlu ilaçlarla olmuyo beaaa... Sadece belirtileri yok ediyo hastalık duruyo yerinde..
Şimdi genelleme yapacak olursak Filiz'in şartlarında herhangi bir hatun kişi hiç düşünmez yatardı kürtaj masasına aynı zamanda. Bu arada belirteyim kürtaja karşıyımdır.. Bazı extreme durumlar hariç..Onda bile bebek için içim sızlar..
Genel olarak yapılan yanlış kendimizi kendimiz olarak karakterin yerine koymamızdır. Kişiyi kişi yapan kendi ailesi,sosyal çevresi deneyimleri,kazançları ve kayıplarının toplamıdır. Bu forumda yanlış hatırlamıyorsam daha öncede yazmıştım.Bir kızılderili ( Cheyenne kabilesi ) atasözü der ki " Komşun hakkında hüküm vermeden önce iki ay onun makosenleri ile yürü" O an daha farklı ifade etmiştim bu sözü.. Ferman arkadaşım gibi arada bir değiştiriveriyom kelimelerii
eheh ağustos böcüğü bak olmuyor ama ben nerde kelimeleri değiştirdim yaw.:) aynı anlama gelen başka kelime kullandık bi kere onu da yedirdiler zaten bize.o yüzden tamamen orijinal kullancam bundan böyle orijinali bulamazsan not düşüom bunun gibi birşeydi diye.zira kimse yemio forumda.
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:39
eheh ağustos böcüğü bak olmuyor ama ben nerde kelimeleri değiştirdim yaw.:) aynı anlama gelen başka kelime kullandık bi kere onu da yedirdiler zaten bize.o yüzden tamamen orijinal kullancam bundan böyle orijinali bulamazsan not düşüom bunun gibi birşeydi diye.zira kimse yemio forumda.
Ben yanlış ifade ettim özür.. Sen anlamları değiştiriyon ben de kelimeleri değiştiriyom..Yok sen oyna kelimelerin anlamlarıyla yine benim hoşuma gidiyo. Valla da billa da eleştirmem..Ama kısa yorum yapabilirm ona da ses etmezsin heralde..
Not: Editlemişin yorumu sonradan farkettim. Mutlaka en ucuzundan bir telefon temin et. Zira bu bebek milleti cep telefonuyla dişlerini kaşıyor..Oyuncaklara tonla para verme dişlerini kaşısın diye..Su geçirmez olsun salyalara karşı önlem almış olursun..
Aslı'nın herhangi bir hastalığı çıkmış olmasaydı.Yılmaz'la sözden sonra nişanlanıp , evlilik hazırlıklarına başladığı sırada (aynı sezon finalinde Filiz&Yılmaz gibi düğün tarihi alınmış olsaydı) .Evlilik arifesinde Yılmaz , Filiz'in kendi bebeğini taşıdığını öğrendiği zaman ne yapardı.
Günaydın fermancım..
Bak olmadı diyon ama biz her ne kadar anlaşsakda farklı cephelerdeyiz be arkadaşım. Sencene kızımız kafi miktar çekmedi mi..El insaf yahu..
Hee Yılmazda pek acı çekiyodur ama biz göremedik daha.. Görelim hele bir bak ondan sonra onunda en kuvvetli savunucuları oluruz.. Biz millet olarak mazlumdan yanayızdır hep bilirsin.. Bende istisna değilim bak.
Ben sadece diyom ki... Yılmazım beyhude hastalığının çaresini başka yerlerde arama. Senin derdinin ilacı Filiz'dir.. Yakan bir ilaçtır ama sonucu kesindir.. Yoksa ööle kortizonlu ilaçlarla olmuyo beaaa... Sadece belirtileri yok ediyo hastalık duruyo yerinde..
yok ağustos böcüğü daha çekmedi yeteri kadar :) çekse aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaz ya bir insan.ya da çekiyor ders almıyor eğer böyleyse daha vahim durum.:) doğru diyorsun filiz acı ama kesin sonuç direk tahtalıköy. öldürür bu kız adamı. kortizon şimdilik iyileştirmeyebilir lakin tıp ilerliyor her gün. belki ileride hatta yarın bir çaresi bulunur hastalığın yaşamaya devam etmek lazım bu anlamda bitkisel hayatta olsan bile. :) yılmazımda çekecek kahır merak etme sen. çekeceklerinin hepsini hak etmese bile.:)
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:48
yok ağustos böcüğü daha çekmedi yeteri kadar :) çekse aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaz ya bir insan.ya da çekiyor ders almıyor eğer böyleyse daha vahim durum.:) doğru diyorsun filiz acı ama kesin sonuç direk tahtalıköy. öldürür bu kız adamı. kortizon şimdilik iyileştirmeyebilir lakin tıp ilerliyor her gün. belki ileride hatta yarın bir çaresi bulunur hastalığın yaşamaya devam etmek lazım bu anlamda bitkisel hayatta olsan bile. :) yılmazımda çekecek kahır merak etme sen. çekeceklerinin hepsini hak etmese bile.:)
Çok insafsız gördüm seni arkadaşım.Sevgili çiftimizin hata yapmaktan yana birbirlerinden hiç farkı yok.Ama takdir edersinki senarist ablalar Yılmaz'ı kayırıyor.Benimde sinirler tavan yapıyor..
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım.. Yılmaz aşk acısı dışında ne çekmiştir!
Filiz'in dert bir değilki..Aşk acısı var...Koca şirket gitti elden...Ağabeyi ölümlerden döndü hala virajı tam alamadı ne olacağı belli değil.. hapislere düştü..Onu sırtından bıçaklayan bir anne var...Başına bela psikosu var..E bide bebek.. Can mı dayanır yahu...Hal böyle iken Filiz'in kredisi limitsiz açık oluyor bende tabi.
Aslı'nın herhangi bir hastalığı çıkmış olmasaydı.Yılmaz'la sözden sonra nişanlanıp , evlilik hazırlıklarına başladığı sırada (aynı sezon finalinde Filiz&Yılmaz gibi düğün tarihi alınmış olsaydı) .Evlilik arifesinde Yılmaz , Filiz'in kendi bebeğini taşıdığını öğrendiği zaman ne yapardı.
Vazgeçebilirmiydi. Orası Allah Kerim.. Yani karakterlerde o kadar oynama varki. Tahmin etmek zor. Ama şu ana kadar çizilen Aslı karakteri bunu öğrenseydi vazgeçerdi. Bir çocuğun hayatını değiştirmezdi. Kalbine gömer basar giderdi. Ama ne hacet.. İlla duygu sömürüsü.:img-wink:
Çok insafsız gördüm seni arkadaşım.Sevgili çiftimizin hata yapmaktan yana birbirlerinden hiç farkı yok.Ama takdir edersinki senarist ablalar Yılmaz'ı kayırıyor.Benimde sinirler tavan yapıyor..
Filiz'in dert bir değilki..Aşk acısı var...Koca şirket gitti elden...Ağabeyi ölümlerden döndü hala virajı tam alamadı ne olacağı belli değil.. hapislere düştü..Onu sırtından bıçaklayan bir anne var...Başına bela psikosu var..E bide bebek.. Can mı dayanır yahu...Hal böyle iken Filiz'in kredisi limitsiz açık oluyor bende tabi.
bi de bukadar bela filizin başındayken mantık hep filizden bekleniyo...yılmazdan daha acımasız bu yılmazcılar yahu..
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:51
kafasını duvarlara vururdu..Hatta bir mezhep var -dilimin ucunda ve fekat anımsayamıyorum- zikir ederken kendilerini kırbaçlıyorlar. Yılmazda o mezhebe katılır acısını öyle çekerdi diye düşünüyorum :)
Şaka bir yana Yılmazın durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.
Şayet Aslı hasta olmasa tüm normal insanların yapacağı gibi alır karşısına durumu izah eder evlilikten vazgeçerdi. Ama burada Yılmazı konuşuyoruz ne yapacağı hiç belli olmazdı.
aslıya durumu güzelce izah edip ayrılmasını beklerdim...çocuk yılmaza bahane olurdu zaten...filizi hala seviyo filiz ona ihanet etmemişken dönmemesi ve filize rağmen aslıyla evlenmesi saçmasapan bişey olurdu...
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 11:57
bi de bukadar bela filizin başındayken mantık hep filizden bekleniyo...yılmazdan daha acımasız bu yılmazcılar yahu..
Çok klişe bir deyim kullanacağım..Gerçi uzun yıllardır kullanmadıydım yeri geldi.
Aşk kapıdan girince akıl seyahate çıkar derler. Bizimkilerin akılda o misal..
yok benim için farkları var biraz yaşadıkları değil de yaptıkları hatalar açısından. bir kere içeriği bir kenara bırak sayı olarak filiz daha çok hata yaptı.hep silgisi kaleminden önce bitiyor. (özlü söz no :133 silginiz kaleminizden önce bitiyorsa çok hata yapıyorsunuz demektir" . senin baktığın açıdan bakarsak olaylara bunun bir aşk dizisi değil hayat dizisi olduğunu düşünmemiz gerekir. yaşadığı diğer şeyleri yaptığı hatalara sebep göstermek yanlış olur kanaatimce. bir de şöyle düşün yılmaza karşı yaptığı hataları yapmasa bunların çoğu başına gelmeyecek, gelecek olanları ise yılmazla beraber olacağı için rahatça savuşturabilecekti. burdan hareketle filizin bende kredisinin tükendiğini tüm foruma bildirir, yılmazın ise hala varolan kredisini bile tüketmediğini büyük bir gururla ilan ederim :)
yok benim için farkları var biraz yaşadıkları değil de yaptıkları hatalar açısından. bir kere içeriği bir kenara bırak sayı olarak filiz daha çok hata yaptı.hep silgisi kaleminden önce bitiyor. (özlü söz no :133 silginiz kaleminizden önce bitiyorsa çok hata yapıyorsunuz demektir" . senin baktığın açıdan bakarsak olaylara bunun bir aşk dizisi değil hayat dizisi olduğunu düşünmemiz gerekir. yaşadığı diğer şeyleri yaptığı hatalara sebep göstermek yanlış olur kanaatimce. bir de şöyle düşün yılmaza karşı yaptığı hataları yapmasa bunların çoğu başına gelmeyecek, gelecek olanları ise yılmazla beraber olacağı için rahatça savuşturabilecekti. burdan hareketle filizin bende kredisinin tükendiğini tüm foruma bildirir, yılmazın ise hala varolan kredisini bile tüketmediğini büyük bir gururla ilan ederim :)
ben burdan şunu anlıyorum yılmaz olmazsa filiz bir hiç...baksana filizin yaşadıkları bile yılmaz olsaydı yanında böyle olmazdı demeye getirmişin..pardon demişin..filizin kredisi tükendiğne göre evlendiklerine göre eş durumunda aynı krediyi kullanır filiz...
modest2000
22-03-07, 12:08
Tünaydın arkadaşlar!!!!
Fragmanı şimdi tekrar izledim de,şunu hissettim.Biz Yılmaz'ın pişmanlığı ve Filiz'in peşinden koşmasını beklerken (beklemeyenler üzerine almasın),Yılmaz'ın Aslı'nın peşinden koşmasını seyrettirecekler galiba.Böyle öyle olursa-umarım olmaz- hiç çekemeyeceğim.Sabrında bir sınırı var yani:img-wink: :img-wink:
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 12:09
Önemli olan nicelik değil niteliktir..Ben kendi penceremden baktığımda Yılmaz'ın hatalarını daha belirleyici görüyorum. Yılmaz bende ne zaman bitti biliyormusun..Sapancada tam hatırlamıyorum repliği "Ben bıraktığın Yılmaz değilim" manasına gelen bir şeyler söylemişti..Cümlenin meali -bence- seni seven o adam değilim artık.O lafın üzerine ben zaten pılımı pırtımı toplar dünyanın öbür ucuna giderdim. Kendimi hiçde açıklama borçlusu hissetmezdim..
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 12:12
Tünaydın arkadaşlar!!!!
Fragmanı şimdi tekrar izledim de,şunu hissettim.Biz Yılmaz'ın pişmanlığı ve Filiz'in peşinden koşmasını beklerken (beklemeyenler üzerine almasın),Yılmaz'ın Aslı'nın peşinden koşmasını seyrettirecekler galiba.Böyle öyle olursa-umarım olmaz- hiç çekemeyeceğim.Sabrında bir sınırı var yani:img-wink: :img-wink:
Hızlı koşan tez yorulur modest.. Bırak koşsun..
"Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler". Amanin liberal bir vatandaş oldum çıktım.
Yılmaz o hatayı yapmalı ki acısı daha büyük olsun. Yarası büyüsün bizde tuz basalım üzerine :)
Tünaydın arkadaşlar!!!!
aa bak bunu hiç düşünmemiştim..ama aslı söyler yılmaza durumu...en doğğrusu aslı ya öyle bişeyler saklamaz yılmazdan..haa saklarsa çok gülerim yılmazcılar hayal kırıklığına uğrar...aslı gibi doğru kız yaparsa bunu bizde onu filiz ve elifin yani yılmazdan kötü niyetli olmadan bişeyler saklayan sevgilileri arasında yerini alır..
hatta şöyle bir çizelge yapayım dedim kredi olayında;
(başlangıç evlilik teklifidir benim için belirteyim :)
filiz 100 birim yılmaz 100 birim
terk olayı -80 point
açgözlü,paragöz...vb -20 point
katil olayı -100 point
filiz affettirme çabaları +50 point
çocuk senden değil olayı -1000 point
italya dönüşü peişnden koşma +50
çocuk benim değil -100
aslı yakınlaşması -20
total -1050 point +30 point
:) :img-hyste :img-hyste :img-hyste
ben burdan şunu anlıyorum yılmaz olmazsa filiz bir hiç...baksana filizin yaşadıkları bile yılmaz olsaydı yanında böyle olmazdı demeye getirmişin..pardon demişin..filizin kredisi tükendiğne göre evlendiklerine göre eş durumunda aynı krediyi kullanır filiz...
sevgili archshe yazdılarımdan nasıl sadece böyle bir sonuç çıkardığını inanılmaz derecede merak ediyorum :) rahatça savuşturabilirdi lafıma özellikle dikkat çikiyorum. türkçe deki -bilmek - edebilmek olayları tartışmaya hiç niyetim yok tek deme kistediğim her şey biraz daha kolay olurdu. nerde burada filizin bir hiç olduğu anlamı. haa eğer onu dememi istiyorsanız diyeyim "filiz bir hiçtir".:img-yes: evlenince bizim için filiz olmaktan çıkıp yenge moduna geçeceği için, yenge kontenjanından yeni kredi limit açıcaz ona merak etme sen.:img-hyste :img-hyste
Önemli olan nicelik değil niteliktir..Ben kendi penceremden baktığımda Yılmaz'ın hatalarını daha belirleyici görüyorum. Yılmaz bende ne zaman bitti biliyormusun..Sapancada tam hatırlamıyorum repliği "Ben bıraktığın Yılmaz değilim" manasına gelen bir şeyler söylemişti..Cümlenin meali -bence- seni seven o adam değilim artık.O lafın üzerine ben zaten pılımı pırtımı toplar dünyanın öbür ucuna giderdim. Kendimi hiçde açıklama borçlusu hissetmezdim..
evet katılıyorum sana keşke dünyanın öbür ucuna gitseydi :) zaten benim foruma anlatamadığım şeylerden biridir bu. katil olayından sonra yılmaz gurur yapmamış filizi silmiştir, gurur falan yapmamıştır dedim. dah sonra becerememiştir o bir ayrı konu. o seni silmiş işte sende onu sil. gerçi nasıl silecek ki filiz kendi etti kendi buldu o zamanlar. daha doğrusu her zamanki gibi.:)
sevgili archshe yazdılarımdan nasıl sadece böyle bir sonuç çıkardığını inanılmaz derecede merak ediyorum :) rahatça savuşturabilirdi lafıma özellikle dikkat çikiyorum. türkçe deki -bilmek - edebilmek olayları tartışmaya hiç niyetim yok tek deme kistediğim her şey biraz daha kolay olurdu. nerde burada filizin bir hiç olduğu anlamı. haa eğer onu dememi istiyorsanız diyeyim "filiz bir hiçtir".:img-yes: evlenince bizim için filiz olmaktan çıkıp yenge moduna geçeceği için, yenge kontenjanından yeni kredi limit açıcaz ona merak etme sen.:img-hyste :img-hyste
filiz hiçti demek istiyodun da ben cellalendirdim herhalde...yılmaz filizin yanında olsa filizin sadece kalp ağrısı olmazdı bide aşk acısı çekmezdi...ama yılmaz yanında olsa da olmasa da filiz mücadelesine devam ederdi...
filiz hiçti demek istiyodun da ben cellalendirdim herhalde...yılmaz filizin yanında olsa filizin sadece kalp ağrısı olmazdı bide aşk acısı çekmezdi...ama yılmaz yanında olsa da olmasa da filiz mücadelesine devam ederdi...
yoo rica ederim celallenme falan yok. ilk mesajımda filiz hiçtir diye birşey söylemedğimi anlatmaya çalıştım sonra mesajınızı tekrar okuyunca sizin benim böyle birşey dememi istediğinizi görünce ben de madem böyle dememi istiyorsunuz buyurun diyorum işte dedim. filiz yılmazın yanında olsa demişsiniz iyi de bunun böyle olmasını engelleyen hep filiz oldu zaten yılmaz hep onun yanonda olmak istedi. filiz tabikide mücadelesine devam ederdi. bu kız yılmazla doğup bu yaşa gelmedi herhal.:)
not: sanırım mesajınızı yanlış anlamışım. yılmaz filizin yanında olsa topu topu bi kalp bir de aşk acısı çekmez diğerlerinin acısını çekmeye ve yılmazla veya yılmazsız mücadeleye devam ederdi demişsiniz. ben yanlış anlamışım. e bu bahsettiğiniz şeyler de bir aşk dizisi için yabana atılacak şeyler değildir herhalde.
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 12:27
evet katılıyorum sana keşke dünyanın öbür ucuna gitseydi :) zaten benim foruma anlatamadığım şeylerden biridir bu. katil olayından sonra yılmaz gurur yapmamış filizi silmiştir, gurur falan yapmamıştır dedim. dah sonra becerememiştir o bir ayrı konu. o seni silmiş işte sende onu sil. gerçi nasıl silecek ki filiz kendi etti kendi buldu o zamanlar. daha doğrusu her zamanki gibi.:)
O zaman çelişkiye düşmeyelim kendimizle..Ve Filiz' e kızmayalım Yılmaz'a takındığı tavra..Ne de olsa o da silmiştir..Bebeği bilmemek-her ne kadar hakkıda olsa- Yılmazın avantajınadır. Adamcağız nasıl devam edecek Aslı'yla yaşantısına bu gerçeği bilerek. Ne kadar az bilirse o kadar iyi olur kendi ruh sağlığı açısından.. Yılmazımız yeterki mutlu olsun.
Gerçi biz burada boşuna elcaazlarımızı yoruyoruz.
Onlar hala "Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni" parçası eşliğinde el yordamıyla ilerlemeye çalışıyorlar.
modest2000
22-03-07, 12:28
Feride mektubu okuyordu.Daha önce tartışıldı mı,Filiz'in söz merasiminde mi yoksa başka bir zaman mı ilettiği mektubu?
tolgahuzur1
22-03-07, 12:36
şimdi düşündümde aslının yüzük verme olayını.. aslı filiz gibi söylememezlik yapmaz herşeyi doğru bir şekilde söyler gibi geliyor... eee benim yılmazımda delikanlı adam yanlız bırakacak değil yaa kızı sahiplenecek.. o zaman filizde avucunu yalar..:img-hyste
hem ben yılmazın aslının peşinden koşmasını daha çok istiyenlerdenim.. çünkü filiz kovaladıkça nazlanır kendini ağırdan satar şimdi onun kaprisleri hiç çekilmez..
Fragmanda Yılmaz Aslı sarılması Aslı'nın evinde oluyor sanırım.Yılmaz Aslı'nın hasta olduğunu mu öğrendi acaba.Suratı pek bi dağınık.Yüzük verme olayı son sahne değil mi acaba .Eğer değilse Aslı'nın yanında çok huzurlu olan Yılmaz'ın suratı Aslı'ya her sarıldığında yüzü hep asık, düşünceli.Eğer Huzur buysa husursuzluk ne acaba..
O zaman çelişkiye düşmeyelim kendimizle..Ve Filiz' e kızmayalım Yılmaz'a takındığı tavra..Ne de olsa o da silmiştir..Bebeği bilmemek-her ne kadar hakkıda olsa- Yılmazın avantajınadır. Adamcağız nasıl devam edecek Aslı'yla yaşantısına bu gerçeği bilerek. Ne kadar az bilirse o kadar iyi olur kendi ruh sağlığı açısından.. Yılmazımız yeterki mutlu olsun.
Gerçi biz burada boşuna elcaazlarımızı yoruyoruz.
Onlar hala "Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni" parçası eşliğinde el yordamıyla ilerlemeye çalışıyorlar.
yok sevgili ağustos böcüğü çelişkiye düşmüyoruz. olay aslında gayet basit bana göre. katil olayında yılmaz silmiş, filiz silinmemeye çalışmıştır (bıraktığın yerde değilim lafından sonra filiz de silseydi eyvallah derdim)ve bu çabası sonucunda yılmaz yumuşamış, tekrar her şey başlayacakken bebek olayı patlamıştır. yılmaz eşeklik yapmış bu seferde filiz silmiştir, yılmaz kaba saba da olsa kendini sildirmemeye çalışmış gidip sormuştur. ama filizin verdiği cevap her erkek için savaş sebebi olabilecek bir cevap olmuş sonuçta yılmazda geri dönmemek üzere filizi silmiştir. yanlış olan aslıya evlilik teklifi değil zamanlamasıdır. ben de bu zamanlamayı gemileri yakmak ve bir daha sebep ne olursa olsun yumuşayıp ta başkasından hamile kaldığını düşündüğün bir kadına dönmeme manevrası olarak değerlendirdim. ama doğru ama yanlış...:good:
bebeği bilmemesi yılmaz için bir avantaj değil tam tamına bir dramdır benim için.ömerin dediği gibi ben de bir babayım.
Ağustos Böcüğü
22-03-07, 12:40
şimdi düşündümde aslının yüzük verme olayını.. aslı filiz gibi söylememezlik yapmaz herşeyi doğru bir şekilde söyler gibi geliyor... eee benim yılmazımda delikanlı adam yanlız bırakacak değil yaa kızı sahiplenecek.. o zaman filizde avucunu yalar..:img-hyste
hem ben yılmazın aslının peşinden koşmasını daha çok istiyenlerdenim.. çünkü filiz kovaladıkça nazlanır kendini ağırdan satar şimdi onun kaprisleri hiç çekilmez..
Tolgacım bilmezmisin kaçan kovalanır. Ama Aslı kaçmaz..
Aslı Yılmaza tabiki söyleyecek nişan bağıyla bağladık sadece göbek bağı kalmıştı. Onuda hallettikmiydi olay tamam.